Sreda, 26.08.2020.

08:54

Novi sraman potez uperen ka Luki Dončiću VIDEO

Slovenački košarkaš Luka Dončić ponovo je bio na meti protivničkih igrača iz redova Los Anđeles Klipersa.

Izvor: MT

Novi sraman potez uperen ka Luki Donèiæu VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Владимир

pre 3 godine

@AF

Дали ти живиш у САД па на основу тога имаш такво размишљање или закључујемо на основу полуинформација?

Ја живим у САД скоро 20 година. Потпуно се слажем да је најраспрострањенији расизам црнаца према белцима. Такав закључак сам донео на основу бројних личних искустава али и на основу других информација до којих сам долазио.
Такође, црнци су институционално тј. по разним законима од локала па преко држава па све до федералног нивоа повлашћени у многим битним животним стварима. Бесплатни оброци у школи док истовремено носе аир џорданке а родитељи возе огромне СУВ-е, олакшице са добијањем повољних кредита за куће и тако даље.

Главни проблем у вези ових трагичних случајева са полицијом је та нека потпуна одсутност поштовања ауторитета и правила генерално код црнаца.
Полицајци су тренирани, без обзира ко је у питању црнац или белац, да ако примете неки покрет од стране осумњиченог који може да им евентуално угрози живот да пуцају. Тако је било и са овим последњим у Винсконсину. Осумњичени није само улазио у кола већ се прво отргао полицајцима и док је "улазио" у кола направио покрет као да хоће да узме неко оружје.

Што се тиче случаја Флојда то је чисто убиство од стране тог полицајца.

Проблем је много комплекснији. Пошто нема расположења нити на једној страни да се свеобухватно решава биће још горе јер ће све ово нажалост понудити беле расисте да реагују насилно.

mesni narezak

pre 3 godine

@AF

Au druze, pretera ga.

Aj mi prvo navedi belacki kvart,bilo gde u svetu.Onda mi, molim te, posalji link da procitam taj nepostojeci zakon koji zabranjuje crncima da ulaze u nepostojece bele kvartove.

Aj razumem, rasizam i sl, ali brate ubiste se po forumima da nas ubedite da smo rasisti, ali nista coveka nisi demantovao osim sto si izneo par budalastina.

AF

pre 3 godine

Nema vecih rasista od crnaca ma sta ko mislio. Oni mrze belce iz dna duse. Ja ne znam da li postoji neki "belacki" kvart u kome crnac ne sme da udje jer ce biti automatski pretucen ili cak ubijen, ali zato postoji masa takvih "crnackih" kvartova gde belac ne sme da udje, tj. sme ali ce ga snaci ovo sto sam naveo
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Admiral, 26. avgust 2020 16:01)

Kako da ih belci prebiju u svojim kvartovima, kad je crncima ZAKONOM zabranjeno da ulaze u belačke kvartove...srećom belcima još uvek nije zabranjeno da ulaze u crnačke kvartove, doduše nikad nije ni bilo, a, verovatno i neče.

Da li ti dečko možeš napraviti razliku između sistematskog rasizma, rasizma koji belačka država provodi protiv crnačkog stanovništa kroz svoje institucije i sistem i "lajanje" nekakvog tipa iz crnačkog geta, u koji ga je upravo ta država i strpala. Za vas je u istoj ravni višedecenijski režim aparthejda u J.Africi koji je provodila belačka manjina nad crncima i kad na ulici neki pijani crnac nekoj beloj budali kaže da je bela k...ica. Za vas, fašiste i bele rasiste, je u istoj ravni ono što je Hitler kroz državnu represiju radio Jevrejima i to kad neki Jevrej opsuje majku nekom Nemcu zbog onoga što je nemačka država radila Jevrejima...

bubakar

pre 3 godine

Nema veze..da očvrsne mali...nije ga namerno nagazio..to je sigurno. Sve to ide u rok službe i ovo "gaženje" i nedavno Herelovo "peckanje" koje su fašisti i beli rasisiti odmah nazvali nekakvim crnačkim??? rasizmom i počeli to da izjadnačavaju sa viševekovnim, sistematskim, pravim i brutalnim rasizmom prema crncima.

antiDebil

pre 3 godine

Ovo jeste nesportski potez, ako je namerno uradio, ali je smešno koliko se diže buka oko nekog gaženja. Zar su toliki mekušci postali da jedno gaženje predstavlja veliki problem u javnosti? Gde nestade muška čvrsta košarka? Ako je ovo signal da se diže neka buka i javno spaljivanje igrača onda je košarka zaista postala balet i za mekušce.
(Smeh, 26. avgust 2020 16:59)

Kakve veze ovo ima sa kosarkom? Inace ove stvari se resavaju krajnje jednostavno, lakat u glavu, bubrege, rebra, noga u muda ili isto gazenje, naravno sve nenamerno i u zaru borbe, takoreci u prolazu, u vloku. To je najbolji i jedini delotvorni lek, sve ostalo je prosipanje iz supljeg u prazno!

Admiral

pre 3 godine

Nema vecih rasista od crnaca ma sta ko mislio. Oni mrze belce iz dna duse. Ja ne znam da li postoji neki "belacki" kvart u kome crnac ne sme da udje jer ce biti automatski pretucen ili cak ubijen, ali zato postoji masa takvih "crnackih" kvartova gde belac ne sme da udje, tj. sme ali ce ga snaci ovo sto sam naveo

Bilo ko

pre 3 godine

za ove sto pitaju gde je odbrana, pravila onemogucavaju bilo kakvu odbranu. jedino sto se nekad desi da neko nekog blokira, ostalo nista

Smeh

pre 3 godine

Ovo jeste nesportski potez, ako je namerno uradio, ali je smešno koliko se diže buka oko nekog gaženja. Zar su toliki mekušci postali da jedno gaženje predstavlja veliki problem u javnosti? Gde nestade muška čvrsta košarka? Ako je ovo signal da se diže neka buka i javno spaljivanje igrača onda je košarka zaista postala balet i za mekušce.

Aleksandar

pre 3 godine

Moris je nebitan lik...
On je dobio zadatak i to je to.
Cenu bi trebali da plate upravo njegovi najbolji saigraci...
Zamislite da Dalas ima jednog Tomasevica iz najboljih dana...
Kako bi ih sve(ove iz Klipersa) navukao na tehnicke...
I malo "izlaktao"...dripci klasicni.
Luka je cudo nevidjeno..i ne biraju sredstva,naravno.

Neopravdano prisutan

pre 3 godine

Sreće mi imao sam animozitet prema Dallas-u i Dončiću, želeo sam da ispadnu, ali sada sam promenio stranu za 180 stepeni. Kada sam ovo video poželeo sam Dončiću trijumf. I to ne samo u ovoj rundi, nego i u svim preostalim.

XXX

pre 3 godine

Da li sra videli Riversa kako plače na konferenciji za štampu kako oni (crnci) žive u strahu?, kako ih policija ubija, a oni nevinasca bez ikakve perspektive. O onom rasistickom napadu na Luku niko više ni reci, kao da ništa nije bilo.

Ekspert za gubljenje finala

pre 3 godine

zato ce i da ih pocisti Lebron ..jer su smrde
(bocko, 26. avgust 2020 11:17)

Nadam se da neće doći do toga da od Lebrona zavisi čišćenje. Čovek doduše jeste ekspert za isto, samo što je uglavnom on taj koji je bio počišćen.

Trojka iz bloka

pre 3 godine

Oni mrze Doncica zato sto je belac, sto je evropljanin i zato sto igra beka. Mrze zato sto dobija mnogo paznje od medija tj iz ciste zavisti jer smatraju da je ta uloga rezervisana afroamerickim bekovima jer on uzima nesto sto smatraju da je iskljucivo njihovo.(Bojan, 26. avgust 2020 13:30)

Ne bih se mogao više složiti sa ovom izjavom. Apsolutno tačno od reči do reči. Imaju sreće da su naleteli na fino vaspitnog momka, jer da su naleteli na jednog Danilovica npr ili tako nekog, opet bi se afroamer momak proveo lepo u tunelu...

Goran

pre 3 godine

Čim isti taj Luka bude potpisao neki ugovor na $150m i kusur dolara, tada će i na njemu biti sviran svaki kontakt, kao što je danas slučaj sa Dejvisom, Hardenom, Lebronom...itd.
(Fljorent Jashari, 26. avgust 2020 11:56)

Rece covek i ostade ziv !
Jel gledate vi utakmice Doncica, pratite li ista ?

U ruki sezoni je imao skoro 7 slobodnih bacanja po mecu, u drugoj sezoni ima vec 9 slobodnih bacanja po mecu.
Taj Harden o kome pricas ima 11 slobodnih bacanja, znaci 1 sut vise, a ima 9 sezona vise od Doncica.
Lebron ima 6 slobodnih po mecu.
Dejvis ima 8.5 slobodnih po mecu.

Al nek si ti nalozio naivne srbende da je Doncic ugnjetavan :D

A upravo je to jedan od razloga zasto ce ga ostali igraci vise tuci, jer je zasticen, a tek mu je druga sezona.

Primera radi, Jokic koji kako ti kazes ima 150miliona ugovor, ima samo 4 slobodna bacanja po mecu ;)
Sinoc od 31pts, NULA bacanja.

no

pre 3 godine

Sad vise nema veze da li je Slovenac, Srbin, Bangladesanac ili Mozambikanac...Svi belci su od sad na strani Luke Doncica. Luka je sad predstavnik svih belaca.

objektivno

pre 3 godine

Zivim u Americi, pravi nacin da se neke grupa podigne je samo uspesan rad, pogledajte Kineze, Korejance, Indijce koji su imigranti u Americi. Crncima neki politicari koji im zele najgore zele da daju leba bez motike i da ih time guraju na silu u drugu vrstu ropstva. Da se vratimo kosarci, ima nekoliko kosarkasa u Klipersima koji su najgori kao osobe, prljavi i glupi, to je tuzno ali je tako, zato su ih i izabrali i to se vidi i to timu ne smeta. Vec smo videli vise puta do sada (Divac & Stojakovic, Jokic prosle godine, Doncic sada) prebijanja i prljave faulove koje sudije ne sude u play-off-u kada je vazno. Sa druge strane pojedine "zvezde" sutiraju celu utakmicu slobodna bacanja cak i kad nema faula sudije ga izmisle.

Nikola

pre 3 godine

A tek iznenađenja kada se dohvatimo istorije te zajednice, gde su vekovima bili robovska radna snaga bogatim slojevima belaca, možeš li da zamisliš koliko su veliki rasisti tek tada bili Afroamerikanci. Sada su sigurno manji, pa prosečan belac sigurno može lakše da spava u svom mehuru.

Potez nad Lukom je možda bio "prljav", možda ne, svakako bi trebalo neko regulatorno telo organizacije da pregleda taj potez, ako ga NBA uopšte ima, ali umetanje rasizma u sportskoj vesti, gde mu mesta nema, čak bez bazičnog poznavanja tog pojma, pogotovu u zemlji na drugome kontinentu, čija većina pripadnika nisu iskusili ni život ni kulturu te prekookeanske zemlje, čak i da uključimo svu ratnu i ekonomsku bedu nam isporučenu iz tog pravca, je i dalje jedno veliko...SVAŠTA
(Njao Kee, 26. avgust 2020 12:31)

Oni su ti kao nasi Romi. Ako moze socijala, onda necu da radim. Dobro je neko napisao ovde "bolje dinar u hladu, nego 2 na Suncu".
A to sto su bili robovi ne menja nista. Ove generacije nisu bili robovi. Pogotovo ove zvezde, koje imaju milione. Na koga su oni kivni? retko koji je imao tesko detinjstvo ( u svakom slucaju nista gore, nego dosta nase dece, pogotovo devedesetih ), a cim im je uocen talenat za kosarku, odmah su oni bili ti u mehuru.
I mi smo do pre malo vise od 100 godina bili turski vazali, pa sad idemo tamo na more. Ne mrzimo svakog Turcina samo zato sto je Turcin.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Kakva bre ljubomora i rasizam. Plase se Doncica i hoce da ga onemoguce na svaki nacin. Mislite da mu to ne bi radili da je crnac i da ih onako dere? Jednostavno ekipa koja nalazi nacine da pobedi i ne preza niodcega. Sudije i NBA su tu da ih zaustave, a nadam se da hoce.

MileR

pre 3 godine

To su ameri. Meni nije jasno zašto Meveriksi ne tuku i provociraju njihove igrače?
LAK hoće pobedu na silu, spremni su na sve, čak i da namerno povrede Luku.

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Sve kosarkaski i sportski.Ovo je oldschool kosarka.Samo fanovi Leflopa i prevare Luke vide ovde lose stvari!!Podrska za Morisa i Kavai Lenarda da donesu titulu Klipersima!!
(LBj, 26. avgust 2020 11:28)
Evo, da ti kaze jedan pripadnik oldschool kosarke...u svakom timu u kome sam igrao, da se ovako nesto desi, svi bi skocili. I oni na terenu i cela klupa. Jednostavno, igraci sa kojima provodis uglavnom svo vreme su ti jedini prijatelji, pogoto ako si u stranoj zemlji. I naravno, kad ti neko krene na drugara, uvek ces da skocis u odbranu. Naročito na utakmici, kad je adrenalin visok. I narocito, kad neko to radi namerno, kao sto je ovde slučaj.
Nisam gledao utakmicu, ne znam sta se desilo posle, ali deluje kao da nije bilo nikakve reakcije. Ili niko nije primetio ovo ili nešto ne valja u Dalasu...

Bojan

pre 3 godine

(Njao Kee, 26. avgust 2020 12:31)
Ja zivim u Americi 20 godina i ne znam o kakvim mehurima govoris. Ne kazem da nema rasizma medju belcima, ali to su uglavnom ljudi nize klase koji nemaju nikakav uticaj na donosenje bilo kakvih odluka, ali ni vecina njih nisu rasisti. Ti ne mrze samo crnce nego ne vole ni strance. Radio sam u fabrikama sa takvim likovima i "go back where you came from" mi je bilo upuceno vise puta mada to nije bili mnogo razlicito od potcenjivackog stava prema izbeglicama u Srbiji, primera radi. Drugi uticaj ti ljudi na mene nisu imali. Nisu me sprecili da zavrsim fakultet niti da vodim sredjen zivot danas.

Kakve veze ima to sto su nekom preci bili robovi pre 300-400 godina. Pa zar je nasima bilo puno bolje pod Turcima, Austrijancima ili mozda u Jasenovcu?

Ne postoji institucionalnci rasizam. Ne trpa niko crnce u Americi u zatvor zato sto su crni nego zato sto krse zakon. Jel normalno da 6% (muska polovina crne populacije) cini 50% ubistava u zemlji od 350 miliona ljudi? Najvise siluju, najvise kradu, najmanje rade i najvise vanbracne dece imaju koja odrastaju siromasna i taj krug se non stop ponavlja.

Azijati, Evropljani, pa i Nigerijci koji dodju u Ameriku u proseku imaju vece zarade od prosecnog Americkog belca. Kako njima ne smeta taj famozni institucionalni rasizam? Ja cu ti odgovoriti, ne smeta im jer su spremni vredno da rade, da se staraju o svojoj deci i da ih skoluju.

Problem afroamerikanaca trenutno je njihov mentalitet. Oni se vode onom, bolje dinar u hladu nego dva na suncu. Tj lepse je ziveti od socijale nego biti "sell out" i raditi. Kad bi i oni hteli da rade, da se ne drogiraju, da nemaju brdo vanbracne dece i da ne krse zakon, onda bi i oni ziveli kao sav normalan svet.

Cinjenjica je da je mesto stanovanja u Americi vazno, barem sto se tice nizeg obrazovanja. Vasa deca mogu ici jedino u onu drzavnu skolu koja je za to predvidjena na osnovu postanskog broja u kom zivite. Medjutim, ako radite i zaradite niko vas nece spreciti da kupite kucu u bilo kom naselju ma koje boje koze vi bili. Tako rade i crnci koji su normalni, ali vecina vise voli da kuka i pusi marihuanu svaki dan.

Oni mrze Doncica zato sto je belac, sto je evropljanin i zato sto igra beka. Mrze zato sto dobija mnogo paznje od medija tj iz ciste zavisti jer smatraju da je ta uloga rezervisana afroamerickim bekovima jer on uzima nesto sto smatraju da je iskljucivo njihovo.

drvobradi

pre 3 godine

S obzirom da ovo vise nisu 80te i 90te, pa da se zapocne tuca odmah na terenu, morace da reaguje ceo tim Dalasa pa cak i Kjuban. Ako pita kako, mozemo mi da mu izvezemo konsultante, imamo ih na pretek.

bg

pre 3 godine

Detroit Pistons, jedina taktika im je bila osakatiti Džordana.
Dćordan i družina tek kad su uspeli psle nekolko finala istočne konferencije da prođu divljake, usplei su da osvoje šampionsku titulu.

Luka će morati da ima leđa u saigračima, ukliko nešto više hće da urde.

Miki28

pre 3 godine

@sredstvo odvracanja, to si u pravu. Lejkersi imaju nekog a to je Dudley. Ostali nisu toliko agresivni ali vjeruj da Dwight, McGee, Caruso pa i KCP, JR nece cutati. Klipani su izuzev Kawhija i Lua bas antipaticna druzina... Pogledajte kako se Beverly i Harrell podsmijavaju kad MKG sutira.

delboj

pre 3 godine

Ovo je bas sramno. Klipersi su najprljavili tim lige. Treba Dalasu neka rmpalija od igraca koja ce da uzme pod zastitu Doncica od ovih nasilnika. Tipa Kazins. Tako su prije stvari u NBA funkcionisale. Kad se pojavi neki talentovani bek i kad ga protivnik gazi i maltretira onda tu ulete centri da posamaraju ove nasilnike. Tako je i Jordan prvih godina imao zastitu od Ouklija i mnogi drugi slicno...

Cika Gile

pre 3 godine

@ NJao kee, Kao neko ko zivi 25 godina u sjevernoj Americi recicu ti nesto iz prve ruke.Cinjenica da su u proslosti afroamerikanci prosli kroz pakao ,a i dan danas ima rasne netrpeljivosti,ali to ne znaci da imaju pravo da se ponasaju kako se ponasaju.Oni jednostavno svojom posebnom drskoscu ne postuju nikakav zakon ili pravila.Meni nesmeta njihova boja koze,ali ogromnoj vecini smeta kao oni govore,odnos prema radu,kako se oblace,kako hodaju po ulici(ljuljaju se dok hodaju)nacin kako se oblace......Znaci oni se maksimalno trude da budu totalno drugaciji od ostalog stanovnisva.Nedaj boze da ih nesto upitas ,ako nepoznajes grad ,za neku ulicu ili zgradu samo ce vas mrko pogledati .Za njih nepostoji:hvala,izvini,dovidjenja,a o osmjehu na licu da i negovorim.Zvuci nevjerovatno,ali je istina da u pojedinim gradovima postoje cetvrti gdje policija nesmije da udje jer su oni sebi dali za pravo da tumace drzavni zakon kako njima odgovara.Zaista je tesko napisati sve sto bih htjeo reci o njima.

Mihajlo

pre 3 godine

Nisam video ovo sa Doncicem,prespavao sam ali sam video na pocetku lakat Morisa u facu Marjanovica,naravno nameran. Jako prljav igrac,treba mu vratiti kao sto je hteo Porzingis po cenu iskljucenja i onako su sudije na strani Klipersa,prebice ih i sledecu utakmicu ako mu opet budu cutali na ova njegova provociranja.

POP

pre 3 godine

tu je neki iskusniji igrač dalasa morao da stane u njegovu zaštitu pa da rizikuje i tehničku...ovako sve prolazi nekažnjeno i plus su im nabili 154 poena.
još kad se pričalo da li je pačulija namjerno podmetao nogu lenardu da izvrne zglob
pa oni prate kojom nogom prvo igrač ulazi na teren a da im promakne neka povreda i takve stvari
nemoj da ste naivni.

Njao Kee

pre 3 godine

@mirkojevoleokristinu

Ako si živeo 12 godina u Americi, a barem nekada iskoračio iz mehura života u beloj zajednici, onda ti sigruno nije promaklo koliko je i dalje veliki društveni pritisak na Afroameričku zajednicu koju procentualno daleko više pogađa nejednakost u raspodeli svih oblika društvenog bogatstva, te prakse rasnog profilisanja koje direktno vode u institucionalni rasizam čija je posledica drastično veći procenat krivično gonjenih, uhapšenih i ubijenih pripadnika Afromeričke zajednice spram belačke.

A tek iznenađenja kada se dohvatimo istorije te zajednice, gde su vekovima bili robovska radna snaga bogatim slojevima belaca, možeš li da zamisliš koliko su veliki rasisti tek tada bili Afroamerikanci. Sada su sigurno manji, pa prosečan belac sigurno može lakše da spava u svom mehuru.

Potez nad Lukom je možda bio "prljav", možda ne, svakako bi trebalo neko regulatorno telo organizacije da pregleda taj potez, ako ga NBA uopšte ima, ali umetanje rasizma u sportskoj vesti, gde mu mesta nema, čak bez bazičnog poznavanja tog pojma, pogotovu u zemlji na drugome kontinentu, čija većina pripadnika nisu iskusili ni život ni kulturu te prekookeanske zemlje, čak i da uključimo svu ratnu i ekonomsku bedu nam isporučenu iz tog pravca, je i dalje jedno veliko...SVAŠTA

dragan

pre 3 godine

Nek Slovenac u njemu vredno šljaka, a Srbin nek začini inatom i sve smicalice će da im vrati:) Samo "gazi" mali i ne obaziri se na boraniju.

dule

pre 3 godine

Dalasu treba jos jedan ili dva ozbiljna igraca (jedan da bude vrhunski) da bi usli u siri krug timova koji pretenduju na titulu.

Kad to budu imali onda ce imati i jednog ili dva ovakva igraca zadatka ciji ce posao, izmedju ostalog, biti da sitnim provokacijama i prljavstinama isprovociraju najbolje protivnicke igrace.

Do tada...

Igor 63

pre 3 godine

Sto puta sam pricao da su danas crnci najveci rasisti. Crnac moze da kaze sta hoce i to se neuzima za zlo. A da je neko od svetloputih igraca nesto rekao crncu morao bi da napusti NBA ligu. Primeri su mozda smesni, ali porno industrija je najbolji primer. Imate neke kao skracene video snimke sa tekstom, najstrasnim uvredama, tipa ” ovo ce unistiti belu rasu”, "vase cerke su u sigurnim rukama” itd. E sad obrnute primere nemate, niko nece napraviti film i napisati ovo ce unistiti crnu rasu. Cela ova usiljena akcija sirom USA i Sveta ” black lifes matter” mi je smesna, jer vazni su svaciji zivoti, a ako je neko danas rasista onda su to afroamerikanci.

Sredstvo odvracanja

pre 3 godine

Zato treba da imas jednog 12og na klupi da bude neka neizivljena mrcina. Tako se radilo 90ih, kad ti "napadnu" najboljeg igraca ti ga ubacis da napravi invalida od nekog i posle nece niko. Samo to Dalas nema, sve fina deca. Mislim da ce u Lakersima da se nadje neki.

NNN

pre 3 godine

He got game

Luka je od prvog meča pod stravičnim pritiskom i Klipersi ne biraju sredstva,
a Moris, Herel i Beverli su odavno "čuveni" po tome!

Slovenac

pre 3 godine

Igrao sam hokej. Da kod nas neko napravi nesto slicno, brzo to resavamo. Za takve stvari kod nas zaduzeni su enforceri (promenio bih mu licni opis).

Milan

pre 3 godine

Najveci rasisti su zapravo ovi koji kmece po ceo dan od navodne ugrozenosti koju imaju od pripadnika bele rase.Zapravo ta bela rasa ih izdrzava decenijama jer su vecina njih na socijali a onako uz put malo droga,pljacke, ubistva i lepo se zivi.

LBj

pre 3 godine

Sve kosarkaski i sportski.Ovo je oldschool kosarka.Samo fanovi Leflopa i prevare Luke vide ovde lose stvari!!Podrska za Morisa i Kavai Lenarda da donesu titulu Klipersima!!

Mariborcan1970

pre 3 godine

Što se tiče uvreda i "trash talka" mora se naviknuti na to (naravno osim rasističkih vredjanja). A ovo oko gaženja noge je svakako za kažnjavanje. Ali, bojim se da kao i kod rasističkog ispada Harella ni ovdje se ništa neće desiti. Svakako bi NBA morala da ima iste kriterije za sve igrače!

Sasa

pre 3 godine

Nesumnjivo nameran potez loji iziskuje retroaktivnu kaznu. Dalje, vidim da ovde neki pisu kako su ljubomorni na Luku i kako mu nista ne mogu. Oni jesu ljubomorni na Luku, ali daleko jesu od toga kako njemu i timu nista ne mogu. Pretrpeli su najubedljiviji poraz u istoriji doigravanja.

KOSTA1703

pre 3 godine

LBj

Stara škola je da kada ne možeš da pobediš protivnika, ti ga povrediš?
Neće biti da je tako, stara škola je pre svega korektna, brutalna u svim košarkaški primerenim stvarima , ali poštena i korektna prema protivniku.
A ako ti u ovom potezu vidiš mrvu korektnog, s tobom nešto debelo nije u redu.

Zoran33

pre 3 godine

Naravno da jeste.Produzio je korak i namerno ga nagazio, to je bar ocigledno.Inace je jako prljav igrac koji non-stop provocira i vredja.Sudiju koji je ovo ispratio treba da je sramota,a bili bi dobro da kao i u fudbalu postoje kazne koje se mogu izrecu posle utakmice.

Fljorent Jashari

pre 3 godine

...oba tima iz LA su na granici korektnog i sportskog, ali novac diktira sve u US pa tako i u NBA. Uzgred, nekvalifikovana i često diskutabilna arbitraža samo to dokazuje. Čim isti taj Luka bude potpisao neki ugovor na $150m i kusur dolara, tada će i na njemu biti sviran svaki kontakt, kao što je danas slučaj sa Dejvisom, Hardenom, Lebronom...itd. Ako Luka kaže javno pred novinarima da ga je isti igrač sem gaženja i vređao celu utakmicu, onda to sudije jasno imaju dvostruke standarde u "najjačoj ligi sveta". Dok god Dalas ne žrtvuje dva igrača sa klupe koji će na grubost da odgovore 5x grublje i pošalju jasnu poruku favorizovanim timovima, tu nema dalje svrhe takmičiti se. Kao što i Porzingis izgledq čuva koleno za zimovanje ili narednu sezonu. To je ogledalo tog NBA, $158m za ugovor igrača koji nikad nije spreman kad je najpotrebniji.

maki

pre 3 godine

Svako govori o sebi,Luka na kulturan nacin pokazuje ko je i sta je.Radi covek svoj posao,daje neverovatne koseve.Luka,mogu samo da te "gaze" od nemoci.

Roki

pre 3 godine

Bojkot

Ovo sto si napisao nema veze sa životom. Prljavi poslovi su kad neko igra grublje, uspe da napravi faul koji sudija ne vidi, isprovocira i izbaci protivnika iz ritma. Namerno gazenje povređenog zgloba protivnickog igrača je za suspenziju od nekoliko utakmica.

Nikola

pre 3 godine

White man can jump !

WHITE LIVES MATTER

ili još bolje

ALL LIVES MATTER

Dosadili su više sa svojim pravima nahuškani od strane kvazi demokrata (a u stvari pedofila, satanista, ubica i otimača dece).

Boža

pre 3 godine

Na stranu da li je namerno ili ne ali da čovek ostane bez patike? Pa kako vezuješ te pertle, zatežeš li nešto? Nije plitka patika pa da se nekako i izuje.

mirkojevoleokristinu

pre 3 godine

Za one koji ne znaju, cisto da informisem, najveci rasisti na planeti su crnci! Mozda ovo nema veze sa tim a mozda i ima. Ziveo sam u Americi 12godina, najvece neprijatnosti stvaraju crnci, najveci rasisti su bas oni, oni koji se zale.

Aki

pre 3 godine

Ko zna kakve supstance uzimaju tamo. Igrali su jako i agresivno celu utakmicu, uključujući i klupu i rasistu Harela. I onda odu o preko granica dozvoljenog. Ne verujem da je to samo zbog motivacije.

Jim Beam

pre 3 godine

Ja ne znam kako vi zamišljate košarku tamo. Ovoga je uvek bilo i uvek će biti. Kao što je Tim Hardavej raspalio Džordža po sred face na istoj utakmici, nije ga sigurno slučajno. Takvih situacija ima na svakom drugom meču plejofa.

Ovo je Delavadova radio rovitom Kariju, jedno 10x ga nagazio tokom finala kada su uzeli prsten pa sada niko ne priča o tome nego ga smatraju faktorom koji je doneo prevagu u toj čuvenoj seriji. Tako je i Pačulija povredio Lenarda u onoj GSW-SAS seriji kada je Golden Stejt uzeo titulu. Uglavnom prođe bez posledica jer ne možeš nameru da dokažeš (osim ako nisi Drejmond pa te izbace). Hteli mi da priznamo ili ne, ovako se dobijaju serije i uzimaju titule.

Salle

pre 3 godine

Zanimljiva situacija. Da je krenuo da ga ugazi, mentalni sklop mu ne bi dozvolio da odmah pruži ruke da mu pomogne. Ovako se sam iznenadio, i refleksno pružio ruke da ga uhvati.

mirkojevoleokristinu

pre 3 godine

Za one koji ne znaju, cisto da informisem, najveci rasisti na planeti su crnci! Mozda ovo nema veze sa tim a mozda i ima. Ziveo sam u Americi 12godina, najvece neprijatnosti stvaraju crnci, najveci rasisti su bas oni, oni koji se zale.

Zoran33

pre 3 godine

Naravno da jeste.Produzio je korak i namerno ga nagazio, to je bar ocigledno.Inace je jako prljav igrac koji non-stop provocira i vredja.Sudiju koji je ovo ispratio treba da je sramota,a bili bi dobro da kao i u fudbalu postoje kazne koje se mogu izrecu posle utakmice.

maki

pre 3 godine

Svako govori o sebi,Luka na kulturan nacin pokazuje ko je i sta je.Radi covek svoj posao,daje neverovatne koseve.Luka,mogu samo da te "gaze" od nemoci.

Aki

pre 3 godine

Ko zna kakve supstance uzimaju tamo. Igrali su jako i agresivno celu utakmicu, uključujući i klupu i rasistu Harela. I onda odu o preko granica dozvoljenog. Ne verujem da je to samo zbog motivacije.

Sredstvo odvracanja

pre 3 godine

Zato treba da imas jednog 12og na klupi da bude neka neizivljena mrcina. Tako se radilo 90ih, kad ti "napadnu" najboljeg igraca ti ga ubacis da napravi invalida od nekog i posle nece niko. Samo to Dalas nema, sve fina deca. Mislim da ce u Lakersima da se nadje neki.

Igor 63

pre 3 godine

Sto puta sam pricao da su danas crnci najveci rasisti. Crnac moze da kaze sta hoce i to se neuzima za zlo. A da je neko od svetloputih igraca nesto rekao crncu morao bi da napusti NBA ligu. Primeri su mozda smesni, ali porno industrija je najbolji primer. Imate neke kao skracene video snimke sa tekstom, najstrasnim uvredama, tipa ” ovo ce unistiti belu rasu”, "vase cerke su u sigurnim rukama” itd. E sad obrnute primere nemate, niko nece napraviti film i napisati ovo ce unistiti crnu rasu. Cela ova usiljena akcija sirom USA i Sveta ” black lifes matter” mi je smesna, jer vazni su svaciji zivoti, a ako je neko danas rasista onda su to afroamerikanci.

Bojan

pre 3 godine

(Njao Kee, 26. avgust 2020 12:31)
Ja zivim u Americi 20 godina i ne znam o kakvim mehurima govoris. Ne kazem da nema rasizma medju belcima, ali to su uglavnom ljudi nize klase koji nemaju nikakav uticaj na donosenje bilo kakvih odluka, ali ni vecina njih nisu rasisti. Ti ne mrze samo crnce nego ne vole ni strance. Radio sam u fabrikama sa takvim likovima i "go back where you came from" mi je bilo upuceno vise puta mada to nije bili mnogo razlicito od potcenjivackog stava prema izbeglicama u Srbiji, primera radi. Drugi uticaj ti ljudi na mene nisu imali. Nisu me sprecili da zavrsim fakultet niti da vodim sredjen zivot danas.

Kakve veze ima to sto su nekom preci bili robovi pre 300-400 godina. Pa zar je nasima bilo puno bolje pod Turcima, Austrijancima ili mozda u Jasenovcu?

Ne postoji institucionalnci rasizam. Ne trpa niko crnce u Americi u zatvor zato sto su crni nego zato sto krse zakon. Jel normalno da 6% (muska polovina crne populacije) cini 50% ubistava u zemlji od 350 miliona ljudi? Najvise siluju, najvise kradu, najmanje rade i najvise vanbracne dece imaju koja odrastaju siromasna i taj krug se non stop ponavlja.

Azijati, Evropljani, pa i Nigerijci koji dodju u Ameriku u proseku imaju vece zarade od prosecnog Americkog belca. Kako njima ne smeta taj famozni institucionalni rasizam? Ja cu ti odgovoriti, ne smeta im jer su spremni vredno da rade, da se staraju o svojoj deci i da ih skoluju.

Problem afroamerikanaca trenutno je njihov mentalitet. Oni se vode onom, bolje dinar u hladu nego dva na suncu. Tj lepse je ziveti od socijale nego biti "sell out" i raditi. Kad bi i oni hteli da rade, da se ne drogiraju, da nemaju brdo vanbracne dece i da ne krse zakon, onda bi i oni ziveli kao sav normalan svet.

Cinjenjica je da je mesto stanovanja u Americi vazno, barem sto se tice nizeg obrazovanja. Vasa deca mogu ici jedino u onu drzavnu skolu koja je za to predvidjena na osnovu postanskog broja u kom zivite. Medjutim, ako radite i zaradite niko vas nece spreciti da kupite kucu u bilo kom naselju ma koje boje koze vi bili. Tako rade i crnci koji su normalni, ali vecina vise voli da kuka i pusi marihuanu svaki dan.

Oni mrze Doncica zato sto je belac, sto je evropljanin i zato sto igra beka. Mrze zato sto dobija mnogo paznje od medija tj iz ciste zavisti jer smatraju da je ta uloga rezervisana afroamerickim bekovima jer on uzima nesto sto smatraju da je iskljucivo njihovo.

Nikola

pre 3 godine

White man can jump !

WHITE LIVES MATTER

ili još bolje

ALL LIVES MATTER

Dosadili su više sa svojim pravima nahuškani od strane kvazi demokrata (a u stvari pedofila, satanista, ubica i otimača dece).

NNN

pre 3 godine

He got game

Luka je od prvog meča pod stravičnim pritiskom i Klipersi ne biraju sredstva,
a Moris, Herel i Beverli su odavno "čuveni" po tome!

POP

pre 3 godine

tu je neki iskusniji igrač dalasa morao da stane u njegovu zaštitu pa da rizikuje i tehničku...ovako sve prolazi nekažnjeno i plus su im nabili 154 poena.
još kad se pričalo da li je pačulija namjerno podmetao nogu lenardu da izvrne zglob
pa oni prate kojom nogom prvo igrač ulazi na teren a da im promakne neka povreda i takve stvari
nemoj da ste naivni.

Milan

pre 3 godine

Najveci rasisti su zapravo ovi koji kmece po ceo dan od navodne ugrozenosti koju imaju od pripadnika bele rase.Zapravo ta bela rasa ih izdrzava decenijama jer su vecina njih na socijali a onako uz put malo droga,pljacke, ubistva i lepo se zivi.

Slovenac

pre 3 godine

Igrao sam hokej. Da kod nas neko napravi nesto slicno, brzo to resavamo. Za takve stvari kod nas zaduzeni su enforceri (promenio bih mu licni opis).

dragan

pre 3 godine

Nek Slovenac u njemu vredno šljaka, a Srbin nek začini inatom i sve smicalice će da im vrati:) Samo "gazi" mali i ne obaziri se na boraniju.

Fljorent Jashari

pre 3 godine

...oba tima iz LA su na granici korektnog i sportskog, ali novac diktira sve u US pa tako i u NBA. Uzgred, nekvalifikovana i često diskutabilna arbitraža samo to dokazuje. Čim isti taj Luka bude potpisao neki ugovor na $150m i kusur dolara, tada će i na njemu biti sviran svaki kontakt, kao što je danas slučaj sa Dejvisom, Hardenom, Lebronom...itd. Ako Luka kaže javno pred novinarima da ga je isti igrač sem gaženja i vređao celu utakmicu, onda to sudije jasno imaju dvostruke standarde u "najjačoj ligi sveta". Dok god Dalas ne žrtvuje dva igrača sa klupe koji će na grubost da odgovore 5x grublje i pošalju jasnu poruku favorizovanim timovima, tu nema dalje svrhe takmičiti se. Kao što i Porzingis izgledq čuva koleno za zimovanje ili narednu sezonu. To je ogledalo tog NBA, $158m za ugovor igrača koji nikad nije spreman kad je najpotrebniji.

KOSTA1703

pre 3 godine

LBj

Stara škola je da kada ne možeš da pobediš protivnika, ti ga povrediš?
Neće biti da je tako, stara škola je pre svega korektna, brutalna u svim košarkaški primerenim stvarima , ali poštena i korektna prema protivniku.
A ako ti u ovom potezu vidiš mrvu korektnog, s tobom nešto debelo nije u redu.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Što se tiče uvreda i "trash talka" mora se naviknuti na to (naravno osim rasističkih vredjanja). A ovo oko gaženja noge je svakako za kažnjavanje. Ali, bojim se da kao i kod rasističkog ispada Harella ni ovdje se ništa neće desiti. Svakako bi NBA morala da ima iste kriterije za sve igrače!

Mihajlo

pre 3 godine

Nisam video ovo sa Doncicem,prespavao sam ali sam video na pocetku lakat Morisa u facu Marjanovica,naravno nameran. Jako prljav igrac,treba mu vratiti kao sto je hteo Porzingis po cenu iskljucenja i onako su sudije na strani Klipersa,prebice ih i sledecu utakmicu ako mu opet budu cutali na ova njegova provociranja.

Cika Gile

pre 3 godine

@ NJao kee, Kao neko ko zivi 25 godina u sjevernoj Americi recicu ti nesto iz prve ruke.Cinjenica da su u proslosti afroamerikanci prosli kroz pakao ,a i dan danas ima rasne netrpeljivosti,ali to ne znaci da imaju pravo da se ponasaju kako se ponasaju.Oni jednostavno svojom posebnom drskoscu ne postuju nikakav zakon ili pravila.Meni nesmeta njihova boja koze,ali ogromnoj vecini smeta kao oni govore,odnos prema radu,kako se oblace,kako hodaju po ulici(ljuljaju se dok hodaju)nacin kako se oblace......Znaci oni se maksimalno trude da budu totalno drugaciji od ostalog stanovnisva.Nedaj boze da ih nesto upitas ,ako nepoznajes grad ,za neku ulicu ili zgradu samo ce vas mrko pogledati .Za njih nepostoji:hvala,izvini,dovidjenja,a o osmjehu na licu da i negovorim.Zvuci nevjerovatno,ali je istina da u pojedinim gradovima postoje cetvrti gdje policija nesmije da udje jer su oni sebi dali za pravo da tumace drzavni zakon kako njima odgovara.Zaista je tesko napisati sve sto bih htjeo reci o njima.

XXX

pre 3 godine

Da li sra videli Riversa kako plače na konferenciji za štampu kako oni (crnci) žive u strahu?, kako ih policija ubija, a oni nevinasca bez ikakve perspektive. O onom rasistickom napadu na Luku niko više ni reci, kao da ništa nije bilo.

Roki

pre 3 godine

Bojkot

Ovo sto si napisao nema veze sa životom. Prljavi poslovi su kad neko igra grublje, uspe da napravi faul koji sudija ne vidi, isprovocira i izbaci protivnika iz ritma. Namerno gazenje povređenog zgloba protivnickog igrača je za suspenziju od nekoliko utakmica.

Trojka iz bloka

pre 3 godine

Oni mrze Doncica zato sto je belac, sto je evropljanin i zato sto igra beka. Mrze zato sto dobija mnogo paznje od medija tj iz ciste zavisti jer smatraju da je ta uloga rezervisana afroamerickim bekovima jer on uzima nesto sto smatraju da je iskljucivo njihovo.(Bojan, 26. avgust 2020 13:30)

Ne bih se mogao više složiti sa ovom izjavom. Apsolutno tačno od reči do reči. Imaju sreće da su naleteli na fino vaspitnog momka, jer da su naleteli na jednog Danilovica npr ili tako nekog, opet bi se afroamer momak proveo lepo u tunelu...

Aleksandar

pre 3 godine

Moris je nebitan lik...
On je dobio zadatak i to je to.
Cenu bi trebali da plate upravo njegovi najbolji saigraci...
Zamislite da Dalas ima jednog Tomasevica iz najboljih dana...
Kako bi ih sve(ove iz Klipersa) navukao na tehnicke...
I malo "izlaktao"...dripci klasicni.
Luka je cudo nevidjeno..i ne biraju sredstva,naravno.

no

pre 3 godine

Sad vise nema veze da li je Slovenac, Srbin, Bangladesanac ili Mozambikanac...Svi belci su od sad na strani Luke Doncica. Luka je sad predstavnik svih belaca.

Jim Beam

pre 3 godine

Ja ne znam kako vi zamišljate košarku tamo. Ovoga je uvek bilo i uvek će biti. Kao što je Tim Hardavej raspalio Džordža po sred face na istoj utakmici, nije ga sigurno slučajno. Takvih situacija ima na svakom drugom meču plejofa.

Ovo je Delavadova radio rovitom Kariju, jedno 10x ga nagazio tokom finala kada su uzeli prsten pa sada niko ne priča o tome nego ga smatraju faktorom koji je doneo prevagu u toj čuvenoj seriji. Tako je i Pačulija povredio Lenarda u onoj GSW-SAS seriji kada je Golden Stejt uzeo titulu. Uglavnom prođe bez posledica jer ne možeš nameru da dokažeš (osim ako nisi Drejmond pa te izbace). Hteli mi da priznamo ili ne, ovako se dobijaju serije i uzimaju titule.

Neopravdano prisutan

pre 3 godine

Sreće mi imao sam animozitet prema Dallas-u i Dončiću, želeo sam da ispadnu, ali sada sam promenio stranu za 180 stepeni. Kada sam ovo video poželeo sam Dončiću trijumf. I to ne samo u ovoj rundi, nego i u svim preostalim.

Sasa

pre 3 godine

Nesumnjivo nameran potez loji iziskuje retroaktivnu kaznu. Dalje, vidim da ovde neki pisu kako su ljubomorni na Luku i kako mu nista ne mogu. Oni jesu ljubomorni na Luku, ali daleko jesu od toga kako njemu i timu nista ne mogu. Pretrpeli su najubedljiviji poraz u istoriji doigravanja.

Nikola

pre 3 godine

A tek iznenađenja kada se dohvatimo istorije te zajednice, gde su vekovima bili robovska radna snaga bogatim slojevima belaca, možeš li da zamisliš koliko su veliki rasisti tek tada bili Afroamerikanci. Sada su sigurno manji, pa prosečan belac sigurno može lakše da spava u svom mehuru.

Potez nad Lukom je možda bio "prljav", možda ne, svakako bi trebalo neko regulatorno telo organizacije da pregleda taj potez, ako ga NBA uopšte ima, ali umetanje rasizma u sportskoj vesti, gde mu mesta nema, čak bez bazičnog poznavanja tog pojma, pogotovu u zemlji na drugome kontinentu, čija većina pripadnika nisu iskusili ni život ni kulturu te prekookeanske zemlje, čak i da uključimo svu ratnu i ekonomsku bedu nam isporučenu iz tog pravca, je i dalje jedno veliko...SVAŠTA
(Njao Kee, 26. avgust 2020 12:31)

Oni su ti kao nasi Romi. Ako moze socijala, onda necu da radim. Dobro je neko napisao ovde "bolje dinar u hladu, nego 2 na Suncu".
A to sto su bili robovi ne menja nista. Ove generacije nisu bili robovi. Pogotovo ove zvezde, koje imaju milione. Na koga su oni kivni? retko koji je imao tesko detinjstvo ( u svakom slucaju nista gore, nego dosta nase dece, pogotovo devedesetih ), a cim im je uocen talenat za kosarku, odmah su oni bili ti u mehuru.
I mi smo do pre malo vise od 100 godina bili turski vazali, pa sad idemo tamo na more. Ne mrzimo svakog Turcina samo zato sto je Turcin.

Admiral

pre 3 godine

Nema vecih rasista od crnaca ma sta ko mislio. Oni mrze belce iz dna duse. Ja ne znam da li postoji neki "belacki" kvart u kome crnac ne sme da udje jer ce biti automatski pretucen ili cak ubijen, ali zato postoji masa takvih "crnackih" kvartova gde belac ne sme da udje, tj. sme ali ce ga snaci ovo sto sam naveo

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Sve kosarkaski i sportski.Ovo je oldschool kosarka.Samo fanovi Leflopa i prevare Luke vide ovde lose stvari!!Podrska za Morisa i Kavai Lenarda da donesu titulu Klipersima!!
(LBj, 26. avgust 2020 11:28)
Evo, da ti kaze jedan pripadnik oldschool kosarke...u svakom timu u kome sam igrao, da se ovako nesto desi, svi bi skocili. I oni na terenu i cela klupa. Jednostavno, igraci sa kojima provodis uglavnom svo vreme su ti jedini prijatelji, pogoto ako si u stranoj zemlji. I naravno, kad ti neko krene na drugara, uvek ces da skocis u odbranu. Naročito na utakmici, kad je adrenalin visok. I narocito, kad neko to radi namerno, kao sto je ovde slučaj.
Nisam gledao utakmicu, ne znam sta se desilo posle, ali deluje kao da nije bilo nikakve reakcije. Ili niko nije primetio ovo ili nešto ne valja u Dalasu...

delboj

pre 3 godine

Ovo je bas sramno. Klipersi su najprljavili tim lige. Treba Dalasu neka rmpalija od igraca koja ce da uzme pod zastitu Doncica od ovih nasilnika. Tipa Kazins. Tako su prije stvari u NBA funkcionisale. Kad se pojavi neki talentovani bek i kad ga protivnik gazi i maltretira onda tu ulete centri da posamaraju ove nasilnike. Tako je i Jordan prvih godina imao zastitu od Ouklija i mnogi drugi slicno...

drvobradi

pre 3 godine

S obzirom da ovo vise nisu 80te i 90te, pa da se zapocne tuca odmah na terenu, morace da reaguje ceo tim Dalasa pa cak i Kjuban. Ako pita kako, mozemo mi da mu izvezemo konsultante, imamo ih na pretek.

Njao Kee

pre 3 godine

@mirkojevoleokristinu

Ako si živeo 12 godina u Americi, a barem nekada iskoračio iz mehura života u beloj zajednici, onda ti sigruno nije promaklo koliko je i dalje veliki društveni pritisak na Afroameričku zajednicu koju procentualno daleko više pogađa nejednakost u raspodeli svih oblika društvenog bogatstva, te prakse rasnog profilisanja koje direktno vode u institucionalni rasizam čija je posledica drastično veći procenat krivično gonjenih, uhapšenih i ubijenih pripadnika Afromeričke zajednice spram belačke.

A tek iznenađenja kada se dohvatimo istorije te zajednice, gde su vekovima bili robovska radna snaga bogatim slojevima belaca, možeš li da zamisliš koliko su veliki rasisti tek tada bili Afroamerikanci. Sada su sigurno manji, pa prosečan belac sigurno može lakše da spava u svom mehuru.

Potez nad Lukom je možda bio "prljav", možda ne, svakako bi trebalo neko regulatorno telo organizacije da pregleda taj potez, ako ga NBA uopšte ima, ali umetanje rasizma u sportskoj vesti, gde mu mesta nema, čak bez bazičnog poznavanja tog pojma, pogotovu u zemlji na drugome kontinentu, čija većina pripadnika nisu iskusili ni život ni kulturu te prekookeanske zemlje, čak i da uključimo svu ratnu i ekonomsku bedu nam isporučenu iz tog pravca, je i dalje jedno veliko...SVAŠTA

Boža

pre 3 godine

Na stranu da li je namerno ili ne ali da čovek ostane bez patike? Pa kako vezuješ te pertle, zatežeš li nešto? Nije plitka patika pa da se nekako i izuje.

LBj

pre 3 godine

Sve kosarkaski i sportski.Ovo je oldschool kosarka.Samo fanovi Leflopa i prevare Luke vide ovde lose stvari!!Podrska za Morisa i Kavai Lenarda da donesu titulu Klipersima!!

MileR

pre 3 godine

To su ameri. Meni nije jasno zašto Meveriksi ne tuku i provociraju njihove igrače?
LAK hoće pobedu na silu, spremni su na sve, čak i da namerno povrede Luku.

objektivno

pre 3 godine

Zivim u Americi, pravi nacin da se neke grupa podigne je samo uspesan rad, pogledajte Kineze, Korejance, Indijce koji su imigranti u Americi. Crncima neki politicari koji im zele najgore zele da daju leba bez motike i da ih time guraju na silu u drugu vrstu ropstva. Da se vratimo kosarci, ima nekoliko kosarkasa u Klipersima koji su najgori kao osobe, prljavi i glupi, to je tuzno ali je tako, zato su ih i izabrali i to se vidi i to timu ne smeta. Vec smo videli vise puta do sada (Divac & Stojakovic, Jokic prosle godine, Doncic sada) prebijanja i prljave faulove koje sudije ne sude u play-off-u kada je vazno. Sa druge strane pojedine "zvezde" sutiraju celu utakmicu slobodna bacanja cak i kad nema faula sudije ga izmisle.

Goran

pre 3 godine

Čim isti taj Luka bude potpisao neki ugovor na $150m i kusur dolara, tada će i na njemu biti sviran svaki kontakt, kao što je danas slučaj sa Dejvisom, Hardenom, Lebronom...itd.
(Fljorent Jashari, 26. avgust 2020 11:56)

Rece covek i ostade ziv !
Jel gledate vi utakmice Doncica, pratite li ista ?

U ruki sezoni je imao skoro 7 slobodnih bacanja po mecu, u drugoj sezoni ima vec 9 slobodnih bacanja po mecu.
Taj Harden o kome pricas ima 11 slobodnih bacanja, znaci 1 sut vise, a ima 9 sezona vise od Doncica.
Lebron ima 6 slobodnih po mecu.
Dejvis ima 8.5 slobodnih po mecu.

Al nek si ti nalozio naivne srbende da je Doncic ugnjetavan :D

A upravo je to jedan od razloga zasto ce ga ostali igraci vise tuci, jer je zasticen, a tek mu je druga sezona.

Primera radi, Jokic koji kako ti kazes ima 150miliona ugovor, ima samo 4 slobodna bacanja po mecu ;)
Sinoc od 31pts, NULA bacanja.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Kakva bre ljubomora i rasizam. Plase se Doncica i hoce da ga onemoguce na svaki nacin. Mislite da mu to ne bi radili da je crnac i da ih onako dere? Jednostavno ekipa koja nalazi nacine da pobedi i ne preza niodcega. Sudije i NBA su tu da ih zaustave, a nadam se da hoce.

bg

pre 3 godine

Detroit Pistons, jedina taktika im je bila osakatiti Džordana.
Dćordan i družina tek kad su uspeli psle nekolko finala istočne konferencije da prođu divljake, usplei su da osvoje šampionsku titulu.

Luka će morati da ima leđa u saigračima, ukliko nešto više hće da urde.

Ekspert za gubljenje finala

pre 3 godine

zato ce i da ih pocisti Lebron ..jer su smrde
(bocko, 26. avgust 2020 11:17)

Nadam se da neće doći do toga da od Lebrona zavisi čišćenje. Čovek doduše jeste ekspert za isto, samo što je uglavnom on taj koji je bio počišćen.

Miki28

pre 3 godine

@sredstvo odvracanja, to si u pravu. Lejkersi imaju nekog a to je Dudley. Ostali nisu toliko agresivni ali vjeruj da Dwight, McGee, Caruso pa i KCP, JR nece cutati. Klipani su izuzev Kawhija i Lua bas antipaticna druzina... Pogledajte kako se Beverly i Harrell podsmijavaju kad MKG sutira.

Bilo ko

pre 3 godine

za ove sto pitaju gde je odbrana, pravila onemogucavaju bilo kakvu odbranu. jedino sto se nekad desi da neko nekog blokira, ostalo nista

dule

pre 3 godine

Dalasu treba jos jedan ili dva ozbiljna igraca (jedan da bude vrhunski) da bi usli u siri krug timova koji pretenduju na titulu.

Kad to budu imali onda ce imati i jednog ili dva ovakva igraca zadatka ciji ce posao, izmedju ostalog, biti da sitnim provokacijama i prljavstinama isprovociraju najbolje protivnicke igrace.

Do tada...

Владимир

pre 3 godine

@AF

Дали ти живиш у САД па на основу тога имаш такво размишљање или закључујемо на основу полуинформација?

Ја живим у САД скоро 20 година. Потпуно се слажем да је најраспрострањенији расизам црнаца према белцима. Такав закључак сам донео на основу бројних личних искустава али и на основу других информација до којих сам долазио.
Такође, црнци су институционално тј. по разним законима од локала па преко држава па све до федералног нивоа повлашћени у многим битним животним стварима. Бесплатни оброци у школи док истовремено носе аир џорданке а родитељи возе огромне СУВ-е, олакшице са добијањем повољних кредита за куће и тако даље.

Главни проблем у вези ових трагичних случајева са полицијом је та нека потпуна одсутност поштовања ауторитета и правила генерално код црнаца.
Полицајци су тренирани, без обзира ко је у питању црнац или белац, да ако примете неки покрет од стране осумњиченог који може да им евентуално угрози живот да пуцају. Тако је било и са овим последњим у Винсконсину. Осумњичени није само улазио у кола већ се прво отргао полицајцима и док је "улазио" у кола направио покрет као да хоће да узме неко оружје.

Што се тиче случаја Флојда то је чисто убиство од стране тог полицајца.

Проблем је много комплекснији. Пошто нема расположења нити на једној страни да се свеобухватно решава биће још горе јер ће све ово нажалост понудити беле расисте да реагују насилно.

antiDebil

pre 3 godine

Ovo jeste nesportski potez, ako je namerno uradio, ali je smešno koliko se diže buka oko nekog gaženja. Zar su toliki mekušci postali da jedno gaženje predstavlja veliki problem u javnosti? Gde nestade muška čvrsta košarka? Ako je ovo signal da se diže neka buka i javno spaljivanje igrača onda je košarka zaista postala balet i za mekušce.
(Smeh, 26. avgust 2020 16:59)

Kakve veze ovo ima sa kosarkom? Inace ove stvari se resavaju krajnje jednostavno, lakat u glavu, bubrege, rebra, noga u muda ili isto gazenje, naravno sve nenamerno i u zaru borbe, takoreci u prolazu, u vloku. To je najbolji i jedini delotvorni lek, sve ostalo je prosipanje iz supljeg u prazno!

mesni narezak

pre 3 godine

@AF

Au druze, pretera ga.

Aj mi prvo navedi belacki kvart,bilo gde u svetu.Onda mi, molim te, posalji link da procitam taj nepostojeci zakon koji zabranjuje crncima da ulaze u nepostojece bele kvartove.

Aj razumem, rasizam i sl, ali brate ubiste se po forumima da nas ubedite da smo rasisti, ali nista coveka nisi demantovao osim sto si izneo par budalastina.

Salle

pre 3 godine

Zanimljiva situacija. Da je krenuo da ga ugazi, mentalni sklop mu ne bi dozvolio da odmah pruži ruke da mu pomogne. Ovako se sam iznenadio, i refleksno pružio ruke da ga uhvati.

Smeh

pre 3 godine

Ovo jeste nesportski potez, ako je namerno uradio, ali je smešno koliko se diže buka oko nekog gaženja. Zar su toliki mekušci postali da jedno gaženje predstavlja veliki problem u javnosti? Gde nestade muška čvrsta košarka? Ako je ovo signal da se diže neka buka i javno spaljivanje igrača onda je košarka zaista postala balet i za mekušce.

AF

pre 3 godine

Nema vecih rasista od crnaca ma sta ko mislio. Oni mrze belce iz dna duse. Ja ne znam da li postoji neki "belacki" kvart u kome crnac ne sme da udje jer ce biti automatski pretucen ili cak ubijen, ali zato postoji masa takvih "crnackih" kvartova gde belac ne sme da udje, tj. sme ali ce ga snaci ovo sto sam naveo
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Admiral, 26. avgust 2020 16:01)

Kako da ih belci prebiju u svojim kvartovima, kad je crncima ZAKONOM zabranjeno da ulaze u belačke kvartove...srećom belcima još uvek nije zabranjeno da ulaze u crnačke kvartove, doduše nikad nije ni bilo, a, verovatno i neče.

Da li ti dečko možeš napraviti razliku između sistematskog rasizma, rasizma koji belačka država provodi protiv crnačkog stanovništa kroz svoje institucije i sistem i "lajanje" nekakvog tipa iz crnačkog geta, u koji ga je upravo ta država i strpala. Za vas je u istoj ravni višedecenijski režim aparthejda u J.Africi koji je provodila belačka manjina nad crncima i kad na ulici neki pijani crnac nekoj beloj budali kaže da je bela k...ica. Za vas, fašiste i bele rasiste, je u istoj ravni ono što je Hitler kroz državnu represiju radio Jevrejima i to kad neki Jevrej opsuje majku nekom Nemcu zbog onoga što je nemačka država radila Jevrejima...

bubakar

pre 3 godine

Nema veze..da očvrsne mali...nije ga namerno nagazio..to je sigurno. Sve to ide u rok službe i ovo "gaženje" i nedavno Herelovo "peckanje" koje su fašisti i beli rasisiti odmah nazvali nekakvim crnačkim??? rasizmom i počeli to da izjadnačavaju sa viševekovnim, sistematskim, pravim i brutalnim rasizmom prema crncima.

LBj

pre 3 godine

Sve kosarkaski i sportski.Ovo je oldschool kosarka.Samo fanovi Leflopa i prevare Luke vide ovde lose stvari!!Podrska za Morisa i Kavai Lenarda da donesu titulu Klipersima!!

Boža

pre 3 godine

Na stranu da li je namerno ili ne ali da čovek ostane bez patike? Pa kako vezuješ te pertle, zatežeš li nešto? Nije plitka patika pa da se nekako i izuje.

Njao Kee

pre 3 godine

@mirkojevoleokristinu

Ako si živeo 12 godina u Americi, a barem nekada iskoračio iz mehura života u beloj zajednici, onda ti sigruno nije promaklo koliko je i dalje veliki društveni pritisak na Afroameričku zajednicu koju procentualno daleko više pogađa nejednakost u raspodeli svih oblika društvenog bogatstva, te prakse rasnog profilisanja koje direktno vode u institucionalni rasizam čija je posledica drastično veći procenat krivično gonjenih, uhapšenih i ubijenih pripadnika Afromeričke zajednice spram belačke.

A tek iznenađenja kada se dohvatimo istorije te zajednice, gde su vekovima bili robovska radna snaga bogatim slojevima belaca, možeš li da zamisliš koliko su veliki rasisti tek tada bili Afroamerikanci. Sada su sigurno manji, pa prosečan belac sigurno može lakše da spava u svom mehuru.

Potez nad Lukom je možda bio "prljav", možda ne, svakako bi trebalo neko regulatorno telo organizacije da pregleda taj potez, ako ga NBA uopšte ima, ali umetanje rasizma u sportskoj vesti, gde mu mesta nema, čak bez bazičnog poznavanja tog pojma, pogotovu u zemlji na drugome kontinentu, čija većina pripadnika nisu iskusili ni život ni kulturu te prekookeanske zemlje, čak i da uključimo svu ratnu i ekonomsku bedu nam isporučenu iz tog pravca, je i dalje jedno veliko...SVAŠTA

Smeh

pre 3 godine

Ovo jeste nesportski potez, ako je namerno uradio, ali je smešno koliko se diže buka oko nekog gaženja. Zar su toliki mekušci postali da jedno gaženje predstavlja veliki problem u javnosti? Gde nestade muška čvrsta košarka? Ako je ovo signal da se diže neka buka i javno spaljivanje igrača onda je košarka zaista postala balet i za mekušce.

Salle

pre 3 godine

Zanimljiva situacija. Da je krenuo da ga ugazi, mentalni sklop mu ne bi dozvolio da odmah pruži ruke da mu pomogne. Ovako se sam iznenadio, i refleksno pružio ruke da ga uhvati.

mirkojevoleokristinu

pre 3 godine

Za one koji ne znaju, cisto da informisem, najveci rasisti na planeti su crnci! Mozda ovo nema veze sa tim a mozda i ima. Ziveo sam u Americi 12godina, najvece neprijatnosti stvaraju crnci, najveci rasisti su bas oni, oni koji se zale.

AF

pre 3 godine

Nema vecih rasista od crnaca ma sta ko mislio. Oni mrze belce iz dna duse. Ja ne znam da li postoji neki "belacki" kvart u kome crnac ne sme da udje jer ce biti automatski pretucen ili cak ubijen, ali zato postoji masa takvih "crnackih" kvartova gde belac ne sme da udje, tj. sme ali ce ga snaci ovo sto sam naveo
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Admiral, 26. avgust 2020 16:01)

Kako da ih belci prebiju u svojim kvartovima, kad je crncima ZAKONOM zabranjeno da ulaze u belačke kvartove...srećom belcima još uvek nije zabranjeno da ulaze u crnačke kvartove, doduše nikad nije ni bilo, a, verovatno i neče.

Da li ti dečko možeš napraviti razliku između sistematskog rasizma, rasizma koji belačka država provodi protiv crnačkog stanovništa kroz svoje institucije i sistem i "lajanje" nekakvog tipa iz crnačkog geta, u koji ga je upravo ta država i strpala. Za vas je u istoj ravni višedecenijski režim aparthejda u J.Africi koji je provodila belačka manjina nad crncima i kad na ulici neki pijani crnac nekoj beloj budali kaže da je bela k...ica. Za vas, fašiste i bele rasiste, je u istoj ravni ono što je Hitler kroz državnu represiju radio Jevrejima i to kad neki Jevrej opsuje majku nekom Nemcu zbog onoga što je nemačka država radila Jevrejima...

bubakar

pre 3 godine

Nema veze..da očvrsne mali...nije ga namerno nagazio..to je sigurno. Sve to ide u rok službe i ovo "gaženje" i nedavno Herelovo "peckanje" koje su fašisti i beli rasisiti odmah nazvali nekakvim crnačkim??? rasizmom i počeli to da izjadnačavaju sa viševekovnim, sistematskim, pravim i brutalnim rasizmom prema crncima.

Aki

pre 3 godine

Ko zna kakve supstance uzimaju tamo. Igrali su jako i agresivno celu utakmicu, uključujući i klupu i rasistu Harela. I onda odu o preko granica dozvoljenog. Ne verujem da je to samo zbog motivacije.

Nikola

pre 3 godine

White man can jump !

WHITE LIVES MATTER

ili još bolje

ALL LIVES MATTER

Dosadili su više sa svojim pravima nahuškani od strane kvazi demokrata (a u stvari pedofila, satanista, ubica i otimača dece).

Igor 63

pre 3 godine

Sto puta sam pricao da su danas crnci najveci rasisti. Crnac moze da kaze sta hoce i to se neuzima za zlo. A da je neko od svetloputih igraca nesto rekao crncu morao bi da napusti NBA ligu. Primeri su mozda smesni, ali porno industrija je najbolji primer. Imate neke kao skracene video snimke sa tekstom, najstrasnim uvredama, tipa ” ovo ce unistiti belu rasu”, "vase cerke su u sigurnim rukama” itd. E sad obrnute primere nemate, niko nece napraviti film i napisati ovo ce unistiti crnu rasu. Cela ova usiljena akcija sirom USA i Sveta ” black lifes matter” mi je smesna, jer vazni su svaciji zivoti, a ako je neko danas rasista onda su to afroamerikanci.

Milan

pre 3 godine

Najveci rasisti su zapravo ovi koji kmece po ceo dan od navodne ugrozenosti koju imaju od pripadnika bele rase.Zapravo ta bela rasa ih izdrzava decenijama jer su vecina njih na socijali a onako uz put malo droga,pljacke, ubistva i lepo se zivi.

Jim Beam

pre 3 godine

Ja ne znam kako vi zamišljate košarku tamo. Ovoga je uvek bilo i uvek će biti. Kao što je Tim Hardavej raspalio Džordža po sred face na istoj utakmici, nije ga sigurno slučajno. Takvih situacija ima na svakom drugom meču plejofa.

Ovo je Delavadova radio rovitom Kariju, jedno 10x ga nagazio tokom finala kada su uzeli prsten pa sada niko ne priča o tome nego ga smatraju faktorom koji je doneo prevagu u toj čuvenoj seriji. Tako je i Pačulija povredio Lenarda u onoj GSW-SAS seriji kada je Golden Stejt uzeo titulu. Uglavnom prođe bez posledica jer ne možeš nameru da dokažeš (osim ako nisi Drejmond pa te izbace). Hteli mi da priznamo ili ne, ovako se dobijaju serije i uzimaju titule.

maki

pre 3 godine

Svako govori o sebi,Luka na kulturan nacin pokazuje ko je i sta je.Radi covek svoj posao,daje neverovatne koseve.Luka,mogu samo da te "gaze" od nemoci.

Zoran33

pre 3 godine

Naravno da jeste.Produzio je korak i namerno ga nagazio, to je bar ocigledno.Inace je jako prljav igrac koji non-stop provocira i vredja.Sudiju koji je ovo ispratio treba da je sramota,a bili bi dobro da kao i u fudbalu postoje kazne koje se mogu izrecu posle utakmice.

dule

pre 3 godine

Dalasu treba jos jedan ili dva ozbiljna igraca (jedan da bude vrhunski) da bi usli u siri krug timova koji pretenduju na titulu.

Kad to budu imali onda ce imati i jednog ili dva ovakva igraca zadatka ciji ce posao, izmedju ostalog, biti da sitnim provokacijama i prljavstinama isprovociraju najbolje protivnicke igrace.

Do tada...

Goran

pre 3 godine

Čim isti taj Luka bude potpisao neki ugovor na $150m i kusur dolara, tada će i na njemu biti sviran svaki kontakt, kao što je danas slučaj sa Dejvisom, Hardenom, Lebronom...itd.
(Fljorent Jashari, 26. avgust 2020 11:56)

Rece covek i ostade ziv !
Jel gledate vi utakmice Doncica, pratite li ista ?

U ruki sezoni je imao skoro 7 slobodnih bacanja po mecu, u drugoj sezoni ima vec 9 slobodnih bacanja po mecu.
Taj Harden o kome pricas ima 11 slobodnih bacanja, znaci 1 sut vise, a ima 9 sezona vise od Doncica.
Lebron ima 6 slobodnih po mecu.
Dejvis ima 8.5 slobodnih po mecu.

Al nek si ti nalozio naivne srbende da je Doncic ugnjetavan :D

A upravo je to jedan od razloga zasto ce ga ostali igraci vise tuci, jer je zasticen, a tek mu je druga sezona.

Primera radi, Jokic koji kako ti kazes ima 150miliona ugovor, ima samo 4 slobodna bacanja po mecu ;)
Sinoc od 31pts, NULA bacanja.

Bojan

pre 3 godine

(Njao Kee, 26. avgust 2020 12:31)
Ja zivim u Americi 20 godina i ne znam o kakvim mehurima govoris. Ne kazem da nema rasizma medju belcima, ali to su uglavnom ljudi nize klase koji nemaju nikakav uticaj na donosenje bilo kakvih odluka, ali ni vecina njih nisu rasisti. Ti ne mrze samo crnce nego ne vole ni strance. Radio sam u fabrikama sa takvim likovima i "go back where you came from" mi je bilo upuceno vise puta mada to nije bili mnogo razlicito od potcenjivackog stava prema izbeglicama u Srbiji, primera radi. Drugi uticaj ti ljudi na mene nisu imali. Nisu me sprecili da zavrsim fakultet niti da vodim sredjen zivot danas.

Kakve veze ima to sto su nekom preci bili robovi pre 300-400 godina. Pa zar je nasima bilo puno bolje pod Turcima, Austrijancima ili mozda u Jasenovcu?

Ne postoji institucionalnci rasizam. Ne trpa niko crnce u Americi u zatvor zato sto su crni nego zato sto krse zakon. Jel normalno da 6% (muska polovina crne populacije) cini 50% ubistava u zemlji od 350 miliona ljudi? Najvise siluju, najvise kradu, najmanje rade i najvise vanbracne dece imaju koja odrastaju siromasna i taj krug se non stop ponavlja.

Azijati, Evropljani, pa i Nigerijci koji dodju u Ameriku u proseku imaju vece zarade od prosecnog Americkog belca. Kako njima ne smeta taj famozni institucionalni rasizam? Ja cu ti odgovoriti, ne smeta im jer su spremni vredno da rade, da se staraju o svojoj deci i da ih skoluju.

Problem afroamerikanaca trenutno je njihov mentalitet. Oni se vode onom, bolje dinar u hladu nego dva na suncu. Tj lepse je ziveti od socijale nego biti "sell out" i raditi. Kad bi i oni hteli da rade, da se ne drogiraju, da nemaju brdo vanbracne dece i da ne krse zakon, onda bi i oni ziveli kao sav normalan svet.

Cinjenjica je da je mesto stanovanja u Americi vazno, barem sto se tice nizeg obrazovanja. Vasa deca mogu ici jedino u onu drzavnu skolu koja je za to predvidjena na osnovu postanskog broja u kom zivite. Medjutim, ako radite i zaradite niko vas nece spreciti da kupite kucu u bilo kom naselju ma koje boje koze vi bili. Tako rade i crnci koji su normalni, ali vecina vise voli da kuka i pusi marihuanu svaki dan.

Oni mrze Doncica zato sto je belac, sto je evropljanin i zato sto igra beka. Mrze zato sto dobija mnogo paznje od medija tj iz ciste zavisti jer smatraju da je ta uloga rezervisana afroamerickim bekovima jer on uzima nesto sto smatraju da je iskljucivo njihovo.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Kakva bre ljubomora i rasizam. Plase se Doncica i hoce da ga onemoguce na svaki nacin. Mislite da mu to ne bi radili da je crnac i da ih onako dere? Jednostavno ekipa koja nalazi nacine da pobedi i ne preza niodcega. Sudije i NBA su tu da ih zaustave, a nadam se da hoce.

dragan

pre 3 godine

Nek Slovenac u njemu vredno šljaka, a Srbin nek začini inatom i sve smicalice će da im vrati:) Samo "gazi" mali i ne obaziri se na boraniju.

no

pre 3 godine

Sad vise nema veze da li je Slovenac, Srbin, Bangladesanac ili Mozambikanac...Svi belci su od sad na strani Luke Doncica. Luka je sad predstavnik svih belaca.

XXX

pre 3 godine

Da li sra videli Riversa kako plače na konferenciji za štampu kako oni (crnci) žive u strahu?, kako ih policija ubija, a oni nevinasca bez ikakve perspektive. O onom rasistickom napadu na Luku niko više ni reci, kao da ništa nije bilo.

Sasa

pre 3 godine

Nesumnjivo nameran potez loji iziskuje retroaktivnu kaznu. Dalje, vidim da ovde neki pisu kako su ljubomorni na Luku i kako mu nista ne mogu. Oni jesu ljubomorni na Luku, ali daleko jesu od toga kako njemu i timu nista ne mogu. Pretrpeli su najubedljiviji poraz u istoriji doigravanja.

NNN

pre 3 godine

He got game

Luka je od prvog meča pod stravičnim pritiskom i Klipersi ne biraju sredstva,
a Moris, Herel i Beverli su odavno "čuveni" po tome!

KOSTA1703

pre 3 godine

LBj

Stara škola je da kada ne možeš da pobediš protivnika, ti ga povrediš?
Neće biti da je tako, stara škola je pre svega korektna, brutalna u svim košarkaški primerenim stvarima , ali poštena i korektna prema protivniku.
A ako ti u ovom potezu vidiš mrvu korektnog, s tobom nešto debelo nije u redu.

Fljorent Jashari

pre 3 godine

...oba tima iz LA su na granici korektnog i sportskog, ali novac diktira sve u US pa tako i u NBA. Uzgred, nekvalifikovana i često diskutabilna arbitraža samo to dokazuje. Čim isti taj Luka bude potpisao neki ugovor na $150m i kusur dolara, tada će i na njemu biti sviran svaki kontakt, kao što je danas slučaj sa Dejvisom, Hardenom, Lebronom...itd. Ako Luka kaže javno pred novinarima da ga je isti igrač sem gaženja i vređao celu utakmicu, onda to sudije jasno imaju dvostruke standarde u "najjačoj ligi sveta". Dok god Dalas ne žrtvuje dva igrača sa klupe koji će na grubost da odgovore 5x grublje i pošalju jasnu poruku favorizovanim timovima, tu nema dalje svrhe takmičiti se. Kao što i Porzingis izgledq čuva koleno za zimovanje ili narednu sezonu. To je ogledalo tog NBA, $158m za ugovor igrača koji nikad nije spreman kad je najpotrebniji.

Slovenac

pre 3 godine

Igrao sam hokej. Da kod nas neko napravi nesto slicno, brzo to resavamo. Za takve stvari kod nas zaduzeni su enforceri (promenio bih mu licni opis).

Sredstvo odvracanja

pre 3 godine

Zato treba da imas jednog 12og na klupi da bude neka neizivljena mrcina. Tako se radilo 90ih, kad ti "napadnu" najboljeg igraca ti ga ubacis da napravi invalida od nekog i posle nece niko. Samo to Dalas nema, sve fina deca. Mislim da ce u Lakersima da se nadje neki.

drvobradi

pre 3 godine

S obzirom da ovo vise nisu 80te i 90te, pa da se zapocne tuca odmah na terenu, morace da reaguje ceo tim Dalasa pa cak i Kjuban. Ako pita kako, mozemo mi da mu izvezemo konsultante, imamo ih na pretek.

Ekspert za gubljenje finala

pre 3 godine

zato ce i da ih pocisti Lebron ..jer su smrde
(bocko, 26. avgust 2020 11:17)

Nadam se da neće doći do toga da od Lebrona zavisi čišćenje. Čovek doduše jeste ekspert za isto, samo što je uglavnom on taj koji je bio počišćen.

Cika Gile

pre 3 godine

@ NJao kee, Kao neko ko zivi 25 godina u sjevernoj Americi recicu ti nesto iz prve ruke.Cinjenica da su u proslosti afroamerikanci prosli kroz pakao ,a i dan danas ima rasne netrpeljivosti,ali to ne znaci da imaju pravo da se ponasaju kako se ponasaju.Oni jednostavno svojom posebnom drskoscu ne postuju nikakav zakon ili pravila.Meni nesmeta njihova boja koze,ali ogromnoj vecini smeta kao oni govore,odnos prema radu,kako se oblace,kako hodaju po ulici(ljuljaju se dok hodaju)nacin kako se oblace......Znaci oni se maksimalno trude da budu totalno drugaciji od ostalog stanovnisva.Nedaj boze da ih nesto upitas ,ako nepoznajes grad ,za neku ulicu ili zgradu samo ce vas mrko pogledati .Za njih nepostoji:hvala,izvini,dovidjenja,a o osmjehu na licu da i negovorim.Zvuci nevjerovatno,ali je istina da u pojedinim gradovima postoje cetvrti gdje policija nesmije da udje jer su oni sebi dali za pravo da tumace drzavni zakon kako njima odgovara.Zaista je tesko napisati sve sto bih htjeo reci o njima.

Miki28

pre 3 godine

@sredstvo odvracanja, to si u pravu. Lejkersi imaju nekog a to je Dudley. Ostali nisu toliko agresivni ali vjeruj da Dwight, McGee, Caruso pa i KCP, JR nece cutati. Klipani su izuzev Kawhija i Lua bas antipaticna druzina... Pogledajte kako se Beverly i Harrell podsmijavaju kad MKG sutira.

Trojka iz bloka

pre 3 godine

Oni mrze Doncica zato sto je belac, sto je evropljanin i zato sto igra beka. Mrze zato sto dobija mnogo paznje od medija tj iz ciste zavisti jer smatraju da je ta uloga rezervisana afroamerickim bekovima jer on uzima nesto sto smatraju da je iskljucivo njihovo.(Bojan, 26. avgust 2020 13:30)

Ne bih se mogao više složiti sa ovom izjavom. Apsolutno tačno od reči do reči. Imaju sreće da su naleteli na fino vaspitnog momka, jer da su naleteli na jednog Danilovica npr ili tako nekog, opet bi se afroamer momak proveo lepo u tunelu...

Admiral

pre 3 godine

Nema vecih rasista od crnaca ma sta ko mislio. Oni mrze belce iz dna duse. Ja ne znam da li postoji neki "belacki" kvart u kome crnac ne sme da udje jer ce biti automatski pretucen ili cak ubijen, ali zato postoji masa takvih "crnackih" kvartova gde belac ne sme da udje, tj. sme ali ce ga snaci ovo sto sam naveo

antiDebil

pre 3 godine

Ovo jeste nesportski potez, ako je namerno uradio, ali je smešno koliko se diže buka oko nekog gaženja. Zar su toliki mekušci postali da jedno gaženje predstavlja veliki problem u javnosti? Gde nestade muška čvrsta košarka? Ako je ovo signal da se diže neka buka i javno spaljivanje igrača onda je košarka zaista postala balet i za mekušce.
(Smeh, 26. avgust 2020 16:59)

Kakve veze ovo ima sa kosarkom? Inace ove stvari se resavaju krajnje jednostavno, lakat u glavu, bubrege, rebra, noga u muda ili isto gazenje, naravno sve nenamerno i u zaru borbe, takoreci u prolazu, u vloku. To je najbolji i jedini delotvorni lek, sve ostalo je prosipanje iz supljeg u prazno!

Roki

pre 3 godine

Bojkot

Ovo sto si napisao nema veze sa životom. Prljavi poslovi su kad neko igra grublje, uspe da napravi faul koji sudija ne vidi, isprovocira i izbaci protivnika iz ritma. Namerno gazenje povređenog zgloba protivnickog igrača je za suspenziju od nekoliko utakmica.

Mihajlo

pre 3 godine

Nisam video ovo sa Doncicem,prespavao sam ali sam video na pocetku lakat Morisa u facu Marjanovica,naravno nameran. Jako prljav igrac,treba mu vratiti kao sto je hteo Porzingis po cenu iskljucenja i onako su sudije na strani Klipersa,prebice ih i sledecu utakmicu ako mu opet budu cutali na ova njegova provociranja.

bg

pre 3 godine

Detroit Pistons, jedina taktika im je bila osakatiti Džordana.
Dćordan i družina tek kad su uspeli psle nekolko finala istočne konferencije da prođu divljake, usplei su da osvoje šampionsku titulu.

Luka će morati da ima leđa u saigračima, ukliko nešto više hće da urde.

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Sve kosarkaski i sportski.Ovo je oldschool kosarka.Samo fanovi Leflopa i prevare Luke vide ovde lose stvari!!Podrska za Morisa i Kavai Lenarda da donesu titulu Klipersima!!
(LBj, 26. avgust 2020 11:28)
Evo, da ti kaze jedan pripadnik oldschool kosarke...u svakom timu u kome sam igrao, da se ovako nesto desi, svi bi skocili. I oni na terenu i cela klupa. Jednostavno, igraci sa kojima provodis uglavnom svo vreme su ti jedini prijatelji, pogoto ako si u stranoj zemlji. I naravno, kad ti neko krene na drugara, uvek ces da skocis u odbranu. Naročito na utakmici, kad je adrenalin visok. I narocito, kad neko to radi namerno, kao sto je ovde slučaj.
Nisam gledao utakmicu, ne znam sta se desilo posle, ali deluje kao da nije bilo nikakve reakcije. Ili niko nije primetio ovo ili nešto ne valja u Dalasu...

Nikola

pre 3 godine

A tek iznenađenja kada se dohvatimo istorije te zajednice, gde su vekovima bili robovska radna snaga bogatim slojevima belaca, možeš li da zamisliš koliko su veliki rasisti tek tada bili Afroamerikanci. Sada su sigurno manji, pa prosečan belac sigurno može lakše da spava u svom mehuru.

Potez nad Lukom je možda bio "prljav", možda ne, svakako bi trebalo neko regulatorno telo organizacije da pregleda taj potez, ako ga NBA uopšte ima, ali umetanje rasizma u sportskoj vesti, gde mu mesta nema, čak bez bazičnog poznavanja tog pojma, pogotovu u zemlji na drugome kontinentu, čija većina pripadnika nisu iskusili ni život ni kulturu te prekookeanske zemlje, čak i da uključimo svu ratnu i ekonomsku bedu nam isporučenu iz tog pravca, je i dalje jedno veliko...SVAŠTA
(Njao Kee, 26. avgust 2020 12:31)

Oni su ti kao nasi Romi. Ako moze socijala, onda necu da radim. Dobro je neko napisao ovde "bolje dinar u hladu, nego 2 na Suncu".
A to sto su bili robovi ne menja nista. Ove generacije nisu bili robovi. Pogotovo ove zvezde, koje imaju milione. Na koga su oni kivni? retko koji je imao tesko detinjstvo ( u svakom slucaju nista gore, nego dosta nase dece, pogotovo devedesetih ), a cim im je uocen talenat za kosarku, odmah su oni bili ti u mehuru.
I mi smo do pre malo vise od 100 godina bili turski vazali, pa sad idemo tamo na more. Ne mrzimo svakog Turcina samo zato sto je Turcin.

Neopravdano prisutan

pre 3 godine

Sreće mi imao sam animozitet prema Dallas-u i Dončiću, želeo sam da ispadnu, ali sada sam promenio stranu za 180 stepeni. Kada sam ovo video poželeo sam Dončiću trijumf. I to ne samo u ovoj rundi, nego i u svim preostalim.

Aleksandar

pre 3 godine

Moris je nebitan lik...
On je dobio zadatak i to je to.
Cenu bi trebali da plate upravo njegovi najbolji saigraci...
Zamislite da Dalas ima jednog Tomasevica iz najboljih dana...
Kako bi ih sve(ove iz Klipersa) navukao na tehnicke...
I malo "izlaktao"...dripci klasicni.
Luka je cudo nevidjeno..i ne biraju sredstva,naravno.

MileR

pre 3 godine

To su ameri. Meni nije jasno zašto Meveriksi ne tuku i provociraju njihove igrače?
LAK hoće pobedu na silu, spremni su na sve, čak i da namerno povrede Luku.

objektivno

pre 3 godine

Zivim u Americi, pravi nacin da se neke grupa podigne je samo uspesan rad, pogledajte Kineze, Korejance, Indijce koji su imigranti u Americi. Crncima neki politicari koji im zele najgore zele da daju leba bez motike i da ih time guraju na silu u drugu vrstu ropstva. Da se vratimo kosarci, ima nekoliko kosarkasa u Klipersima koji su najgori kao osobe, prljavi i glupi, to je tuzno ali je tako, zato su ih i izabrali i to se vidi i to timu ne smeta. Vec smo videli vise puta do sada (Divac & Stojakovic, Jokic prosle godine, Doncic sada) prebijanja i prljave faulove koje sudije ne sude u play-off-u kada je vazno. Sa druge strane pojedine "zvezde" sutiraju celu utakmicu slobodna bacanja cak i kad nema faula sudije ga izmisle.

Bilo ko

pre 3 godine

za ove sto pitaju gde je odbrana, pravila onemogucavaju bilo kakvu odbranu. jedino sto se nekad desi da neko nekog blokira, ostalo nista

Владимир

pre 3 godine

@AF

Дали ти живиш у САД па на основу тога имаш такво размишљање или закључујемо на основу полуинформација?

Ја живим у САД скоро 20 година. Потпуно се слажем да је најраспрострањенији расизам црнаца према белцима. Такав закључак сам донео на основу бројних личних искустава али и на основу других информација до којих сам долазио.
Такође, црнци су институционално тј. по разним законима од локала па преко држава па све до федералног нивоа повлашћени у многим битним животним стварима. Бесплатни оброци у школи док истовремено носе аир џорданке а родитељи возе огромне СУВ-е, олакшице са добијањем повољних кредита за куће и тако даље.

Главни проблем у вези ових трагичних случајева са полицијом је та нека потпуна одсутност поштовања ауторитета и правила генерално код црнаца.
Полицајци су тренирани, без обзира ко је у питању црнац или белац, да ако примете неки покрет од стране осумњиченог који може да им евентуално угрози живот да пуцају. Тако је било и са овим последњим у Винсконсину. Осумњичени није само улазио у кола већ се прво отргао полицајцима и док је "улазио" у кола направио покрет као да хоће да узме неко оружје.

Што се тиче случаја Флојда то је чисто убиство од стране тог полицајца.

Проблем је много комплекснији. Пошто нема расположења нити на једној страни да се свеобухватно решава биће још горе јер ће све ово нажалост понудити беле расисте да реагују насилно.

delboj

pre 3 godine

Ovo je bas sramno. Klipersi su najprljavili tim lige. Treba Dalasu neka rmpalija od igraca koja ce da uzme pod zastitu Doncica od ovih nasilnika. Tipa Kazins. Tako su prije stvari u NBA funkcionisale. Kad se pojavi neki talentovani bek i kad ga protivnik gazi i maltretira onda tu ulete centri da posamaraju ove nasilnike. Tako je i Jordan prvih godina imao zastitu od Ouklija i mnogi drugi slicno...

Mariborcan1970

pre 3 godine

Što se tiče uvreda i "trash talka" mora se naviknuti na to (naravno osim rasističkih vredjanja). A ovo oko gaženja noge je svakako za kažnjavanje. Ali, bojim se da kao i kod rasističkog ispada Harella ni ovdje se ništa neće desiti. Svakako bi NBA morala da ima iste kriterije za sve igrače!

POP

pre 3 godine

tu je neki iskusniji igrač dalasa morao da stane u njegovu zaštitu pa da rizikuje i tehničku...ovako sve prolazi nekažnjeno i plus su im nabili 154 poena.
još kad se pričalo da li je pačulija namjerno podmetao nogu lenardu da izvrne zglob
pa oni prate kojom nogom prvo igrač ulazi na teren a da im promakne neka povreda i takve stvari
nemoj da ste naivni.

mesni narezak

pre 3 godine

@AF

Au druze, pretera ga.

Aj mi prvo navedi belacki kvart,bilo gde u svetu.Onda mi, molim te, posalji link da procitam taj nepostojeci zakon koji zabranjuje crncima da ulaze u nepostojece bele kvartove.

Aj razumem, rasizam i sl, ali brate ubiste se po forumima da nas ubedite da smo rasisti, ali nista coveka nisi demantovao osim sto si izneo par budalastina.