Subota, 01.08.2020.

10:23

"Imali smo vrhunski tim, ali na terenu nismo bili ni za k***c"

Siniša Mihajlović, trener fudbalera Bolonje, govorio je o reprezentaciji u vreme kada je igrao.

Izvor: MS

"Imali smo vrhunski tim, ali na terenu nismo bili ni za k***c" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Realno

pre 3 godine

Nisu imali kult reprezentacije- kao Hrvati. . , navijači su mrzili tu reprezentaciju- zbog dresova, himne i svega onog sto je predstavljala krnja Jugoslavija ..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aa, 1. avgust 2020 13:29) # Link komentara


I taman kad se stvorio neki kult reprezentacije, navijaci poceli ujedinjeni da idu i prate reprezentaciju, posle gostovanja u Rumuniji gde je bilo nikad vece zajednistvo svih grupa, dodje Djenova i pojedinci poslati sa Severa dodju i razbiju sve to i od onda opet potop sto se tice podrske reprezentaciji.

The Unforgiven

pre 3 godine

Miha nas je odveo na SP golom iz slobodnjaka pri kraju utakmice u Bratislavi
(Oko, 1. avgust 2020 11:32)
-------------------

O cemu ti? Imali smo +7 u bodovima nad sledecim timom na tabeli (Ceska Republika) i otisli smo kao na SP zbog gola Mihajlovica u remiju protiv Slovacke?

Ljubo

pre 3 godine

Ja nikada neću shvatiti ko je njega postavio za štopera,on je u Zvezdi igrao veznoga igrača i bio je dosta dobar.Kada je otišao u Italiju neko ga je tamo postavio za štopera i bio je štoper do kraja karijere.Jedan od naj gorih štopera koje sam ikada video,da nije onih fantastičnih slobodnih udaraca bio bi jedan od najgorih igrača,još kada se doda totalna nedisciplina,nepoštivanje svojih saigrača a takođe i protivničkih.A što se tiče svetskoga prvenstva taj tim je prošao svoj zenit najviše tu mislim na Savićevića i Piksija,još kada se doda da ih je vodio selektor koji nije bio dorastao tom pozivu,jer pravi selektor bi zapazio da postoje 3 vrhunska igrača a to su Milinko Pantić,Drulović i Rambo Petković druga bi se pesma danas pevala.A to je isto da selektor Španije nije pozvao Pirla,Inijestu i Lacija znate kada bi ta Španija osvojila Evropsko i Svetsko prvenstvo "nikada"!!!Zato sve zavisi od selektora,dali će on da pozove sve svoje zvezde i kada ih pozove dali će dozvoliti da oni budu iznad selektora ili selektor iznad njih,a to je veoma bitno.

Damir 1965

pre 3 godine

Danas sam pročitao komentar koji mi se najmanje dopada od kada se koristim tabletom. Ne želim da se neko uvredi, ali u tom kontekstu pomenuti Deja

Oko

pre 3 godine

@ Dementni

Djukic u FRA nije odigrao ni minut na terenu a Dejo je u sezoni 97/98 ukupno upisao 5 nastupa za Milan i svih pet puta je ušao sa klupe. Dejo 98 nije mogao da se proda ni u neki Bolton, Mildzbro, Šefild sto je bila tadasnja moda ex asova Serie A, dobar novac a ugovor 2+1 sezona, nego je jesenji deo 98/99 proveo bez kluba pa je na zimu potpisao za Zvezdu i tu nije imao vise od 5 nastupa a svih 90min ni jednom. Naravno, u reprezentaciji je imao sigurnih 20min i čak otisao na EP00. Baraz sa Madjarima nas je preskupo koštao, napunili smo reprezentaciju d kategorije i svi su poleteli da zovu kumove u reprezentaciju. Da smo jedva prošli i tu videli nedostatke druga bi prica bila na SP.
P.S. Milojko Pantic, JUL-ovac i drugi covek sportskog saveza BG-a nije čuo od Miljana "niko od nas ne zna kako se vodi reprezentacija" jer je on bio selektor SFRJ a sedeo je na klupi Reala.

xqt

pre 3 godine

Uvek sam smatrao da je fudbal isključivo za zabavu i razbibrigu. Čitajući komentare shvatio sam da je jurnjava za loptom kompleksna, multidivizionalna i multidimenzionalna nauka koja afektuje čovečanstvo na više nivoa a u nekim zemljama na brdovitom Balkanu predstavlja pitanje života i smrti u metafizičkom i svakom drugom pogledu. U kojoj zabludi sam ja bio.

Rubentino Inkriminisani

pre 3 godine

Dragoje Leković - Solidan golman Kilmanroka, možda i bolji od Kralja.

Slobodan Komljenović - Solidan odbrambeni igrač, većinu karijere proveo u Bundesligi.

Niša Saveljić - Još jedan iz liga petice. Sa Bordo-om osvojio prvenstvo Francuske naredne godine.

Ljubinko Drulović - Sjajno krilo Porta, kome Mario Žardel (dvostruka zlatna kopačka Evrope) duguje najveći broj svojih golova.

Željko Petrović - Mijatov kum. Zato je, valjda, i bio pozvan u repku.

Savo Milošević (U engleskim tabloidim poznatiji kao "Miss-a-lot-ević") Za reprezentaciju postigao 37 pogodaka (većina odbijanci) uglavnom protiv slabijih protivnika ili kad je meč već bio rešen.

Dejan Govedarica - Jokan za siromašne, u to vreme igrač Lećea.

Miroslav Stević - Prvotimac Minhena 1860. Solidan igrač, kasnije prešao u Dortmund.

Mladi "Deki" Stanković (Kasnije prozvan "il Drago" (iliti zmaj) od navijača Intera) - Otkrovenje te sezone, posle sjajnih igara za Zvezdu, potpisao za moćni Lacio tog leta. Debitovao za repku pred početak Mondijala.

Mlađani Perica Ognjenović - Tih godina roglašavan za jednog od većih talenata u Evropi, kidao u Zvezdi, iz koje je prešao u veliki Real Madrid. Ostalo karijere je, kako se ispostavilo, bio za zaborav.

Darko Kovačević - Klasična devetka. Rešetao u dresu Sosijedada, kasnije dogurao i do Juventusa.

NNN

pre 3 godine

Siniša je bio odličan '98. na SP,
ali je zato na EP 2000. bio ubedljivo najgori igrač prvenstva!
Dok je on komandovao odbranom za 240 minuta dok je bio u igri primili smo čak 13 golova,
a za 120 minuta dok nije bio na terenu nismo primili ni jedan!

pertinaks

pre 3 godine

Pa ti si Miha bio deo problema, sprdali ste se imali ste kasual treninge , zeza bila, dovedete decu na trening pa dodajete loptu. Sve sto ste i igrali igrali ste na talenat i na ona nalo priprema sto je izdrzalo od klubova, repka vam je bio odmor.

....

pre 3 godine

Nije mi samo jasno zasto on to prica kad su i Stankovic i on bili kolovodje te nediscipline. Stankovic koji je birao utakmice i dobijao kartone da ne bi igrao kad ga je cekao neki jaci derbi u Italiji posle reprezentativnog okupljanja a Sinisa sa onim pljuvanjima u lice, crvenim kartonima a nikad necu ni zaboraviti ono protiv Slovenije mislim da je bilo, sa onim ironicnim osmehom kada je dobio crveni i ostavio ekipu na cedilu.

Rubentino Dementni

pre 3 godine

Ivica Kralj - Realno gledano, nije bio svetska klasa, dobro je branio penale. Prešao tog leta iz Partizana u Porto, gde se nije najbolje snašao...

"Bata" Mirković - Britki štoper Atalante, na vrhuncu karijere, tog leta prešao u Juve.

Goran Đorović - Snažni štoper i prvotimec Selte (koja je bila ozbiljna ekipa u to vreme)

"Jokan" - Inteligentan (defanzivni) veznjak, nešto sporiji ali koristan i u napadu i u odbrani. Prvotimac (ne baš jakog) Tenerifea. Kasnije prešao u Čelzi.

Miroslav Đukić - Pouzdan i iskusan štoper Valensije (One jake Valensije).

Branko Brnović - Iskusni defanzivni veznjak Espanjola. Ništa posebno.

Vladimir Jugović - O njemu ne treba trošiti reči, jedan od korisnijih igrača koje smo ikad imali, tih godina je bio na vrhuncu svoje karijere - nezamenjljiv u Laciju.

"Dejo" (Od italijanske štampe prozvan kao "il Genio") - O njemu se sve zna, doduše, tad je već prošao svoj igrački zenit, a i bio je povređen na tom prvenstvu.

"Peđa" (u španskim medijima pominjan i kao "El Grande Montenegrino") - U tom trenutku jedan od najboljih igrača sveta.

"Piksi" - Apsolutna legenda. Svoje najbolje partije je pružao na velikim takmičenjima.

"Miha" - Još jedna legenda svetskog fudbala. Veoma važan šraf u ekipi. Bio je malo spor ali izuzetno borben i prgav igrač. Svaki njegov slobodnjak ili korner su bili noćna mora za protivnike. Dugom loptom je mogao na 60-70 metara da te pogodi u trepavicu.

mare

pre 3 godine

ti si taj koji je bio najnedisciplinovaniji,najubrazeniji,najneprofesionalniji u reprezentaciji. Bili ste svi usijane glave ali ti ponajvise.Dobro je da priznajes.

Aca

pre 3 godine

Mislim da je mijatoviceva precka bila prekretnica,kada je uzeo loptu prosla me je neka jeza,iako je tada bio nas najbolji napadac i sutirao je skolski,visoko i jako,posto je van der sar visok pa bi mu odbranio ako mu pogodi stranu.
Pricaju da se ta precka i dalje trese.Znam da se svaki put iznerrviram kad pogledam snimak kao da je juce bilo

aa

pre 3 godine

Nisu imali kult reprezentacije- kao Hrvati. . , navijači su mrzili tu reprezentaciju- zbog dresova, himne i svega onog sto je predstavljala krnja Jugoslavija ..

.

pre 3 godine

@Maluta
Mihajlovic je prvenstvo 1998 ocajno odigrao. Da zanemarimo prekrsaje, pljuvanje protivnika. Skoncentrisi se samo na katastrofalnu igru u odbrani. Protiv Nemacke je on kriv za izjednacenje, protiv Holandije mozda i najodgovorniji za poraz, uz Kralja.

kobac kobac

pre 3 godine

boleo vas je za reprezentaciju ...za razliku od hrvata..olos smo od naroda...mi se kao nesto palili imamo jak tim a kad izadju na teren manekeni...fuj...ti si miha medju prvima bio nedisciplinovan

glory

pre 3 godine

Имао сам овај постер на зиду..како је Клинсман јаукнуо, када га је Миха погодио у ребра хихи

Balls of Steel

pre 3 godine

pricate kako smo imali vrhunski tim, blablabla. Jesmo imali vrhunske igrace. Ali daleko od toga da smo bili favoriti protiv Nemacke i Holandije. Secam se protiv Holandije, totalno defanzivna formacija. To favoriti ne rade.

Mihajlo

pre 3 godine

Nas je problem bio selektor kao i uvek,direktno nas je Santrac kostao prolaza protiv Holandije 1998.,ta njegova bunkerica a u timu imas Savicevice,Mijatovica,Piksija. Druga stvar bez Piksija smo izgledali kao da prvi put loptu vidimo,nije bilo kreativnog igraca,nisu pozivani a Milinko Pantic sa Atletikom osvaja duplu krunu,Ciric je bio veliki talenat,Rambo isto. Mihajlovic nas vadio slobodnjacima jer igre nije bilo kad se Piksi zatvori,a bio je vec i u godinama,nije mogao vrhunski da igra 90 minuta.

stoler

pre 3 godine

Ziva je svakako bio bolji trener od Santraca, tu nema spora. Ali kalibar da vodi reprezentaciju nije bio definitivno. Te price da kod njega nema povlascenih i da su mu svi isti jednostavno nemaju veze sa zivotom. Na kraju krajeva nije se dugo ni zadrzao da bi nas uverio u tako nesto. U tom trenutku, moje misljenje je da je Antic bio jedini coveka za taj posao, eventualno Ljupko ili Boskov. A zasto nisu to znaju ljudi koji su vodili savez.

Jumko

pre 3 godine

@Koma Po cemu smo imali ekipu za medalju? A verovatno si mislio jaca "imena"... Igracki, a i poimence od nas jaci Brazil, Argentina, Spanija, Nemacka, Francuska, Holandija, Italija, Engleska. U nasem rangu Hrvatska, Danska... Pa Nigerija je tada imala strasna imena! Jeste li vi svesni da u svetskim okvirima imena Brnovic, Djorovic, Kralj, Komnjenovic, Mirkovic nisu velika koliko mi mislimo, pa makar i u Juventusu igrali!?

pomorac Kotor

pre 3 godine

Po mom skromnom misljenju SP 1998 je bilo po imenima igraca cudo od prvenstva. Kakvi su to bili igraci u svakoj evropskoj selekciji i naravno par selekcija iz J. Amerike. Mozda sam subjektivan jer sam tada vise pratio fudbal nego danas.

Kolubara mirno teče

pre 3 godine

Koliko se ja sećam, Miha je bio prvi po nedisciplini.Prvo, u ponašanju prema protivniku i sudijama, a posebno u igri.
Kad se setim samo koliko je puta kao štoper zveketao dugim loptama napred, sekao nam tako igru i praktično nametao igru bez igre.
Neko će reći, morao je, niko iz veznog reda se nije vraćao po loptu.Nije tačno, imali smo vrhunske igrače u tom delu tima.
Solidan igrač, ali prilično nevaspitan i bahat.
Zamisli, pljunuo čoveku u otvorena usta (mada se Jeremis baš namestio), pa udario nekog nogom u dupe sa leđa i dobio crveni, ne sećam se tačno u kojoj utakmici.
Glumi neku ljubav sa ženom, a ovamo napravio vanbračno dete i verovatno ubode sa strane, kad god i gde god može.
Takvi su moderni heroji.

ns boy

pre 3 godine

ma da sve one priče ako da medjusobno dosta igrača ne priča,bojkot na terenu,uslovljavanje ako igra ovaj ja ne igram i slično su istinite.Zato niste vredni pomena za srpski fudbal.Zato kapu skidam Krasiću,Jovanoviću,Tadiću,Marku Panteliću,donekle i Vidiću koji su pored dobrih ličnih karijera napravili nešto i sa reprezentacijom.

Sasa

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 1. avgust 2020 10:37)

Pljunuo je Jensa Jeremisa i to u usta, ali koliko se secam, nije dobio karton, sudija nije provalio, uradio je to tako da bi Pepe, Serhio Ramos i Fernando Kouto bili ponosni.
(Mijalko, 1. avgust 2020 11:33) # Link komentara

I najveci medju njima Serhio Oskar Buskec i Djordi Busen Alba. Namerno smetnuti s uma znaci siriti dezinformacije. Niko ih normalan ne voli.

Pera

pre 3 godine

Znalo se to i onda ali se krivica svaljivala na Santraca. Primadone su dolazile u Beograd iskljucivo radi provoda i odmora od napornog rada u stranim klubovima. Najgori su bili 2000 na EP i poraza od Holandije 6:1. Posle te utakmice vise nisam gledao nasu reprezentaciju.

Pauk Pletikosa

pre 3 godine

Po mom mišljenju reprezentacija SRJ sa SP '98, po sastavu ništa nije bila lošija od Hrvatske sa istog SP ali su hrvati imali bolju hemiju ili trenera ili i jedno i drugo pa su bili bolji tim i napravili bolji rezultat.

gung ho

pre 3 godine

Očekivanja su bila velika, ne samo od nas, i neki stranci su mi pričali kako vide Jugoslaviju kao jednog od favorita iz prikrajka. Međutim, kad su stigli u Francusku, još pre prve utakmice, javi mi prijatelj, koji je znao jednog od naših igrača, a koji mu reče - nema ništa od rezultata, atmosfera je jako loša, podelili su se u klanove itd.
Po meni, ne treba te igrače motivisati patriotizmom, kao igraju za zemlju, za navijače. U fudbalu dovoljna motivacija treba da ti bude da igraš za tvojih ostalih 10 saigrača na terenu, za tim, ne treba više od toga. Ako toga nema, uzalud sve ostalo.

sx

pre 3 godine

@stoler
Zivadinovic je bio najbolji selektor kojeg smo imali, jedini kojeg nije zanimalo ko je zvezda a ko nije. Isto su morali da slusaju i Mijatovic i neki anonimus iz domace lige.
Ali, pojedincima poput Mihajlovica se to nije svidjalo, pa su ga rusili i srusili. Uz pomoc menadzera naravno.

Koma

pre 3 godine

Pa realno smo imali ekipu za medalju, tj. malo ko je bio favorit protiv nas. Bili smo na nivou Hrvata i Holandjana, koji su bili u polufinalu. Mozda su samo Brazil i Francuska bili na papiru jaci, ali u jednoj utakmici i sa njima bi imali sanse kao Hrvati u polufinalu. Mislim da smo i bili 8. na FIFA rang listi. Samo nam je nesto falilo, tj. svega pomalo - ta disciplina, sistem, selektor... Nemce smo nadigrali i razbili 75min, ali bas zbog tih nekih boljki smo ispustili pobedu i laksi put do zavrsnice.

Nikola

pre 3 godine

Prava steta sto nismo uspeli da dodjemo do polufinala, imali smo jako dobre igrace. Medjutim, selektor bez autoriteta, losa sreca i losa forma pojedinih igraca su nas sprecili. Ja, ipak, mislim da bismo najvece sanse za uspeh imali 94 i 96, da nam je dozvoljeno da ucestvujemo. 96 pogotovo, posto je prvenstvo po golovima bilo ispod svakog kvaliteta i mislim da smo mogli da se domognemo i finala

ujo

pre 3 godine

Tim je bio isti kao i rezultat. Nije tu bilo ni jednog prvoklasnog igrača. Bilo je par solidnih ali svetska klasa to nije bila.
(ulepšavanje, 01. avgust

Idi gadjaj glinene golubove i drzi se sporta kojeg poznajes...

goran

pre 3 godine

Ako se ja ne varam taj Živadinović što ga neki ovdje dižu je sam napustio reprezentaciju kada ja dobio bogatu ponudu od nekih arapa ili šta ja znam koga

Mijat precka

pre 3 godine

Istina, prosto nisu imali ozbiljnog selektora, jaku licnost koji bi koliko toliko uspeo da ih disciplinuje i dovede u red. Ostaje zal sto ih nije vodio Antic recimo. Najbolju generaciju fudbalera koju smo imali od devedesetih do danas je nazalost i iz ko zna kojih razloga vodio Santrac, pa Ziva sto je uz duzno postovanje daleko od ozbiljnih trenera, posebno za taj nivo.
(stoler, 1. avgust 2020 10:32)

Ziva istina. Zato se na protestima vikalo 'Slobo Santrace!'

Oko

pre 3 godine

@ Zlaja

A kako nas je Miha kostao protiv Nemaca 98? Skolski odradio sve sta je do njega, usao u blok na sutu sa 18m a to sto se lopta od bloka odbila nezgodno i prevarila Kralja je nesreca i kriva noga golmanova. Svaki trener bi mu u 10 od 10 takvih situacija viknuo da ide na blok. Miha nas je odveo na SP golom iz slobodnjaka pri kraju utakmice u Bratislavi, odveo nas u drugi krug golom protiv Irana i odveo nas na EP sa dva slobodnjaka koja Ladic sanja i dan danas.

goran

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 01. avgust 2020 10:37)

Jeste pljunuo ali nije dobio crveni. Važno je da si ti pljunuo po nekome. Ponašanje mu je bilo očajno, ali je on jedini koji je samokritičan od svih tih velikih igrača i sam je priznao već 100 puta da je bio do njega i ostalih igrača a ne do trenera. Mada ja mislim da je baš bilo tako zbog trenera

A gde je pecat?

pre 3 godine

Taj isti Miha je na tom EP poklonio loptu Slovencima kada smo zahvaljujuci Drulovicu i Milosevicu jedva stigli do 3:3 :)
Paklen igrac :)

Tema

pre 3 godine

Ne znam stvar ukusa ova generacija jeste jaka ali meni je najaca ona iz 90 kad smo igrali na SP pos vodjstvom Ivice Osima i kad smo tukli Spance 2-1( golovima Piksija) i kasnije remi i ispadanje na penale od Argentine( neopravdano iskljucen Sabanadzovic) kad je Maradona isfolirao grub prekrsaj i gotovo sat vremena smo igrali sa igracem manje. Da sudija nije podlegao pritisku Maradone odosmo mi sa onom ekipom u 1/2 SP. To je po meni najbolja ekipa ikada. Sve vrhunski igraci i top trener sa autoritetom Osimom mogli smo mnogo. Godinu posle toga 91 Zvetda osvaja KES i to su zlatne godine naseg fudbala. Ovo kasnije na guzove ponekad. Ona Mijatoviceva precka je bila prekretnica. Ni dan danas mi nije jasno ko njemu dozvoli da puca penal kad je u ekipi bilo mnogi boljih i sigurnijih izvodjaca.

Danilo

pre 3 godine

Mislim da je Mihajlović bio jedan od naj nedisciplinovi igraci koje je Srbija. Ne kazem nista lose on je ucio na sopstvene greske i steta sto nije ostao jos koju godinu kao Selktor. Veliki pozdrav za Sinisu

Dunav

pre 3 godine

ulepšavanje, 01. avgust 2020 11:00
Ako si provokator,uspjelo ti je!A ako to zaista misliš...Pogledaj na YT poteze Piksija ili Mijata i vidjećeš da su čas na krilu,čas na desetci a ako ima kakav otpadak u šesnaestercu,pogađaš,oni su bili tu.

Mijalko

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 1. avgust 2020 10:37)

Pljunuo je Jensa Jeremisa i to u usta, ali koliko se secam, nije dobio karton, sudija nije provalio, uradio je to tako da bi Pepe, Serhio Ramos i Fernando Kouto bili ponosni.

sx

pre 3 godine

Nismo imali disciplinu jer smo imali pokondirenog igraca koji je voleo da dobija zute i crvene kartone kada igra za reprezentaciju, a najvise je voleo da pljuje i udara.
Umislio da je neki veliki fudbaler, a odbrana nam je bila suplja bas zbog njega.

Sub013

pre 3 godine

Slobodan Santrac, Milovan Djoric, Vujadin Boskov (90 i nesto godina) Bard Zivadinovic, Dejan Savicevic, ilija Petkovic, Havijer Klemente, Curkovic, Tumbakovic... Mislim da svakom ko je bar malo u fudbalu ovde ne mora nista da se doda ili objasnjava, mozda eventualno jos cetiri imena koja su ujedno i najbitnija u upropastavanju sjajnih generacija, pa krenimo: Bulatovic, Terzic, Karadzic, Kokeza. Sa ovakvim savezom i ovakvim "trenerima" ne bi nam pomogli ni Pele ni Maradona u najboljim danima. Inace slika je epic, lomljenje Klinsmanovih rebara i panika u zivom zidu dok Miha uzima zalet u najlepšem dresu ikad, vrh.

Maluta

pre 3 godine

Ovde neki kažu da je Bard stručnjak? Pa čovek je vodio reprezentaciju na jednoj zvaničnoj utakmici protiv Irske i pobegao je kad je dobio ponudu sa istoka. Stručnjak koliko i bata Đora i ostali stručnjaci iz te klase.
98. Mihajlović je odigrao odlično prcenstvo. Drugi su podbacili. 2000. je kriv za većinu golova i za samu atmosferu verovatno. Sa njim u odbrani smo primili 13 golova, bsz njega 0. Ali nas je i odveo na prvenstvo, da se ne lažemo.
A celo prvenstvo 2000. je očajno pripremljeno. Išli smo na pripreme u Kinu i Hong Kong koliko se sećam između ostalog. Boškov koliko god da je bio genijalan, tad je nebulozne stvari radio

absolutezero

pre 3 godine

Tim je bio isti kao i rezultat. Nije tu bilo ni jednog prvoklasnog igrača. Bilo je par solidnih ali svetska klasa to nije bila.
(ulepšavanje, 01. avgust 2020 11:00)

Topla preporuka. Prebaci se na polo ili boćanje ako nisi trol, fudbal nije za tebe.

varburg limuzina

pre 3 godine

Niste napravili rezultat jer ste se ponasali kao klasicni gasterbajteri kad se vrate u domovinu. Naprave preko nesto malo para i onda misle da su bogovi ovde. Toliko se uzdignu da je za jednog takvog fudbalera ispod casti da trci za loptom, cuj. A onaj Klinsman, Maradona ili Zidan sto puta vece zvezde od nasih gasterbajtera pa trce za loptom samo tako. I ne samo da trce, nego su spremni i potuci se na terenu za pobedu. Ali sa druge strane slusaju trenera i ne pada im na pamet da pomisle kako su iznad njega ili tima.
E tako se prave rezultati. Dotadasnje uspehe, ponos i hvalospeve zaboravis i izadjes na teren kao da ti je prva utakmica u karijeri.
Gospodo draga ako vam je ispod casti da trcite za loptom onda ste trebali da upisete fakultete pa da glumite nafurane doktore.

majstor

pre 3 godine

Vidjam tu disciplinu svaki put kad igram fudbal i to sa drustvom na malom fudbalu...ima izuzetaka naravno ali ... dodju ljudi da se istrce, ne zanima ih previse rezultat, trude se mozda 30 min i onda se setaju...mentalitet nam je cudo

zvezdas

pre 3 godine

Kakav balkanski seljak. Samo seljacina moze dati ovako vulgaran javni komentar. Ne kazu bezveze "Dzabe odes iz sela kada selo nece iz tebe"!!!! Dzaba se on nakindjurio u italijanskom fazoni tipa šal, kapica, odelo kada se odmah vidi da je balkanska seljancura cim zine.

Mario

pre 3 godine

Srbi,jos jednom,vama je to Sp najveca trauma zbog penala,ocekivanja,euforija. To samo fudbal donosi,jer je najveci. I to samo u grupi utakmice donose,a znate kako i dan danas utice na vas osmina protiv Hol. E sad zamislite sta je i kakav osecaj igrati funale svetskog i sve te pibede do finala. Neusporedivo sa bilo cim.

Milan

pre 3 godine

Kad je Milojko Pantic pitao tadsnjeg funkcionera FSJ-a zasto je selektor Santrac koji je do tada u karijeri trenirao samo "petliće,, ovaj mu oodgovra: zar mislis da Miljan i ja ne znamo da treniramo reprezentaciju.
To je slika našeg fudbala,bila i ostala!

dacha Zvezda

pre 3 godine

Tim je bio isti kao i rezultat. Nije tu bilo ni jednog prvoklasnog igrača. Bilo je par solidnih ali svetska klasa to nije bila.
(ulepšavanje, 01. avgust 2020 11:00)

Idi gledaj takmicenje u klikerima...

Čigiribaubau

pre 3 godine

Gde ćeš ti našu rulju dovesti u red, sine moj. Pogledaj saobraćaj, pogledaj prodavnice, bolnice, ambulante??!?!? Nigde reda, nigde osnovne kulture. Kobajagi; " Ma samo da pogledam nešta” ili čekaj “ m.mu li ti, sad ću ja tebi da pokažem”!!!

Kontra

pre 3 godine

Ti dresovi su bili odlicni, a tek fudbaleri, nasi najbolji ikada... Ne zna se ko je bio najbolji tu.. Djorovic, Jokanovic, Jugovic, Mijatovic, Mihajlovic, Pixy... Steta

zlaja013

pre 3 godine

o kakvoj disciplini on prica prvo nas je kostao protiv nemaca u francuskoj pa onda I onaj crveni protiv slovenaca 2 godine kasnije kod 0:3 kad se vec predao.
To je tako kod nas igram kako hocu I ne slusam nikoga.

Dr. House

pre 3 godine

Sve je istina! On sam je bio poznat po tome da je stalno provocirao, psovao i pljuvao druge igrače.
Pitanje je da li je takav i kod kuće?!

Straight Outta München

pre 3 godine

Istina, prosto nisu imali ozbiljnog selektora, jaku licnost koji bi koliko toliko uspeo da ih disciplinuje i dovede u red. Ostaje zal sto ih nije vodio Antic recimo. Najbolju generaciju fudbalera koju smo imali od devedesetih do danas je nazalost i iz ko zna kojih razloga vodio Santrac, pa Ziva sto je uz duzno postovanje daleko od ozbiljnih trenera, posebno za taj nivo.
(stoler, 01. avgust 2020 10:32

Zivadinovic je bio fantastican, ali su ga oterali bez ikakvog razloga. Imao je igru, rezultat, ali je imao i svoje “ja” pa je morao da ode da bi naplacivali mesto u reprezentaciji.... Steta sto Zivadinovic nije ostao...

stoler

pre 3 godine

Istina, prosto nisu imali ozbiljnog selektora, jaku licnost koji bi koliko toliko uspeo da ih disciplinuje i dovede u red. Ostaje zal sto ih nije vodio Antic recimo. Najbolju generaciju fudbalera koju smo imali od devedesetih do danas je nazalost i iz ko zna kojih razloga vodio Santrac, pa Ziva sto je uz duzno postovanje daleko od ozbiljnih trenera, posebno za taj nivo.

Djony

pre 3 godine

Dragi Sinisa, svi do jednog ste isto razmisljali: 'Ja sam bolji od ovog pored mene' i 'MORA da igra moj kum'. Eto zato ste dobili po tamburi od koga god ste stigli!

Dzeri springer show

pre 3 godine

Vise se i ne nadamo nekom uspehu od fudbalske reprezentacije. Maksimum nam je plasman na neko takmičenje.. i onda krece lozenje u novinama i netu da ce biti nesto pumpa se atmosvere i na kraju nista. Ili se isposvadjaju ili strucnjak .a klupi pusti tri zadnja vezna u odlucujucoj utakmici...

kusavi

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 01. avgust 2020 10:37)

Čemu poluistine? Miha jeste zalijepio jeremisa ali nije dobio crveni.

Djony

pre 3 godine

Dragi Sinisa, svi do jednog ste isto razmisljali: 'Ja sam bolji od ovog pored mene' i 'MORA da igra moj kum'. Eto zato ste dobili po tamburi od koga god ste stigli!

stoler

pre 3 godine

Istina, prosto nisu imali ozbiljnog selektora, jaku licnost koji bi koliko toliko uspeo da ih disciplinuje i dovede u red. Ostaje zal sto ih nije vodio Antic recimo. Najbolju generaciju fudbalera koju smo imali od devedesetih do danas je nazalost i iz ko zna kojih razloga vodio Santrac, pa Ziva sto je uz duzno postovanje daleko od ozbiljnih trenera, posebno za taj nivo.

Čigiribaubau

pre 3 godine

Gde ćeš ti našu rulju dovesti u red, sine moj. Pogledaj saobraćaj, pogledaj prodavnice, bolnice, ambulante??!?!? Nigde reda, nigde osnovne kulture. Kobajagi; " Ma samo da pogledam nešta” ili čekaj “ m.mu li ti, sad ću ja tebi da pokažem”!!!

kusavi

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 01. avgust 2020 10:37)

Čemu poluistine? Miha jeste zalijepio jeremisa ali nije dobio crveni.

ujo

pre 3 godine

Tim je bio isti kao i rezultat. Nije tu bilo ni jednog prvoklasnog igrača. Bilo je par solidnih ali svetska klasa to nije bila.
(ulepšavanje, 01. avgust

Idi gadjaj glinene golubove i drzi se sporta kojeg poznajes...

absolutezero

pre 3 godine

Tim je bio isti kao i rezultat. Nije tu bilo ni jednog prvoklasnog igrača. Bilo je par solidnih ali svetska klasa to nije bila.
(ulepšavanje, 01. avgust 2020 11:00)

Topla preporuka. Prebaci se na polo ili boćanje ako nisi trol, fudbal nije za tebe.

Kolubara mirno teče

pre 3 godine

Koliko se ja sećam, Miha je bio prvi po nedisciplini.Prvo, u ponašanju prema protivniku i sudijama, a posebno u igri.
Kad se setim samo koliko je puta kao štoper zveketao dugim loptama napred, sekao nam tako igru i praktično nametao igru bez igre.
Neko će reći, morao je, niko iz veznog reda se nije vraćao po loptu.Nije tačno, imali smo vrhunske igrače u tom delu tima.
Solidan igrač, ali prilično nevaspitan i bahat.
Zamisli, pljunuo čoveku u otvorena usta (mada se Jeremis baš namestio), pa udario nekog nogom u dupe sa leđa i dobio crveni, ne sećam se tačno u kojoj utakmici.
Glumi neku ljubav sa ženom, a ovamo napravio vanbračno dete i verovatno ubode sa strane, kad god i gde god može.
Takvi su moderni heroji.

A gde je pecat?

pre 3 godine

Taj isti Miha je na tom EP poklonio loptu Slovencima kada smo zahvaljujuci Drulovicu i Milosevicu jedva stigli do 3:3 :)
Paklen igrac :)

Dzeri springer show

pre 3 godine

Vise se i ne nadamo nekom uspehu od fudbalske reprezentacije. Maksimum nam je plasman na neko takmičenje.. i onda krece lozenje u novinama i netu da ce biti nesto pumpa se atmosvere i na kraju nista. Ili se isposvadjaju ili strucnjak .a klupi pusti tri zadnja vezna u odlucujucoj utakmici...

Sub013

pre 3 godine

Slobodan Santrac, Milovan Djoric, Vujadin Boskov (90 i nesto godina) Bard Zivadinovic, Dejan Savicevic, ilija Petkovic, Havijer Klemente, Curkovic, Tumbakovic... Mislim da svakom ko je bar malo u fudbalu ovde ne mora nista da se doda ili objasnjava, mozda eventualno jos cetiri imena koja su ujedno i najbitnija u upropastavanju sjajnih generacija, pa krenimo: Bulatovic, Terzic, Karadzic, Kokeza. Sa ovakvim savezom i ovakvim "trenerima" ne bi nam pomogli ni Pele ni Maradona u najboljim danima. Inace slika je epic, lomljenje Klinsmanovih rebara i panika u zivom zidu dok Miha uzima zalet u najlepšem dresu ikad, vrh.

pomorac Kotor

pre 3 godine

Po mom skromnom misljenju SP 1998 je bilo po imenima igraca cudo od prvenstva. Kakvi su to bili igraci u svakoj evropskoj selekciji i naravno par selekcija iz J. Amerike. Mozda sam subjektivan jer sam tada vise pratio fudbal nego danas.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Tim je bio isti kao i rezultat. Nije tu bilo ni jednog prvoklasnog igrača. Bilo je par solidnih ali svetska klasa to nije bila.
(ulepšavanje, 01. avgust 2020 11:00)

Idi gledaj takmicenje u klikerima...

Mijalko

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 1. avgust 2020 10:37)

Pljunuo je Jensa Jeremisa i to u usta, ali koliko se secam, nije dobio karton, sudija nije provalio, uradio je to tako da bi Pepe, Serhio Ramos i Fernando Kouto bili ponosni.

goran

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 01. avgust 2020 10:37)

Jeste pljunuo ali nije dobio crveni. Važno je da si ti pljunuo po nekome. Ponašanje mu je bilo očajno, ali je on jedini koji je samokritičan od svih tih velikih igrača i sam je priznao već 100 puta da je bio do njega i ostalih igrača a ne do trenera. Mada ja mislim da je baš bilo tako zbog trenera

goran

pre 3 godine

Ako se ja ne varam taj Živadinović što ga neki ovdje dižu je sam napustio reprezentaciju kada ja dobio bogatu ponudu od nekih arapa ili šta ja znam koga

zvezdas

pre 3 godine

Kakav balkanski seljak. Samo seljacina moze dati ovako vulgaran javni komentar. Ne kazu bezveze "Dzabe odes iz sela kada selo nece iz tebe"!!!! Dzaba se on nakindjurio u italijanskom fazoni tipa šal, kapica, odelo kada se odmah vidi da je balkanska seljancura cim zine.

Danilo

pre 3 godine

Mislim da je Mihajlović bio jedan od naj nedisciplinovi igraci koje je Srbija. Ne kazem nista lose on je ucio na sopstvene greske i steta sto nije ostao jos koju godinu kao Selktor. Veliki pozdrav za Sinisu

Maluta

pre 3 godine

Ovde neki kažu da je Bard stručnjak? Pa čovek je vodio reprezentaciju na jednoj zvaničnoj utakmici protiv Irske i pobegao je kad je dobio ponudu sa istoka. Stručnjak koliko i bata Đora i ostali stručnjaci iz te klase.
98. Mihajlović je odigrao odlično prcenstvo. Drugi su podbacili. 2000. je kriv za većinu golova i za samu atmosferu verovatno. Sa njim u odbrani smo primili 13 golova, bsz njega 0. Ali nas je i odveo na prvenstvo, da se ne lažemo.
A celo prvenstvo 2000. je očajno pripremljeno. Išli smo na pripreme u Kinu i Hong Kong koliko se sećam između ostalog. Boškov koliko god da je bio genijalan, tad je nebulozne stvari radio

Dr. House

pre 3 godine

Sve je istina! On sam je bio poznat po tome da je stalno provocirao, psovao i pljuvao druge igrače.
Pitanje je da li je takav i kod kuće?!

Oko

pre 3 godine

@ Zlaja

A kako nas je Miha kostao protiv Nemaca 98? Skolski odradio sve sta je do njega, usao u blok na sutu sa 18m a to sto se lopta od bloka odbila nezgodno i prevarila Kralja je nesreca i kriva noga golmanova. Svaki trener bi mu u 10 od 10 takvih situacija viknuo da ide na blok. Miha nas je odveo na SP golom iz slobodnjaka pri kraju utakmice u Bratislavi, odveo nas u drugi krug golom protiv Irana i odveo nas na EP sa dva slobodnjaka koja Ladic sanja i dan danas.

Pauk Pletikosa

pre 3 godine

Po mom mišljenju reprezentacija SRJ sa SP '98, po sastavu ništa nije bila lošija od Hrvatske sa istog SP ali su hrvati imali bolju hemiju ili trenera ili i jedno i drugo pa su bili bolji tim i napravili bolji rezultat.

Mijat precka

pre 3 godine

Istina, prosto nisu imali ozbiljnog selektora, jaku licnost koji bi koliko toliko uspeo da ih disciplinuje i dovede u red. Ostaje zal sto ih nije vodio Antic recimo. Najbolju generaciju fudbalera koju smo imali od devedesetih do danas je nazalost i iz ko zna kojih razloga vodio Santrac, pa Ziva sto je uz duzno postovanje daleko od ozbiljnih trenera, posebno za taj nivo.
(stoler, 1. avgust 2020 10:32)

Ziva istina. Zato se na protestima vikalo 'Slobo Santrace!'

pertinaks

pre 3 godine

Pa ti si Miha bio deo problema, sprdali ste se imali ste kasual treninge , zeza bila, dovedete decu na trening pa dodajete loptu. Sve sto ste i igrali igrali ste na talenat i na ona nalo priprema sto je izdrzalo od klubova, repka vam je bio odmor.

zlaja013

pre 3 godine

o kakvoj disciplini on prica prvo nas je kostao protiv nemaca u francuskoj pa onda I onaj crveni protiv slovenaca 2 godine kasnije kod 0:3 kad se vec predao.
To je tako kod nas igram kako hocu I ne slusam nikoga.

Kontra

pre 3 godine

Ti dresovi su bili odlicni, a tek fudbaleri, nasi najbolji ikada... Ne zna se ko je bio najbolji tu.. Djorovic, Jokanovic, Jugovic, Mijatovic, Mihajlovic, Pixy... Steta

sx

pre 3 godine

Nismo imali disciplinu jer smo imali pokondirenog igraca koji je voleo da dobija zute i crvene kartone kada igra za reprezentaciju, a najvise je voleo da pljuje i udara.
Umislio da je neki veliki fudbaler, a odbrana nam je bila suplja bas zbog njega.

varburg limuzina

pre 3 godine

Niste napravili rezultat jer ste se ponasali kao klasicni gasterbajteri kad se vrate u domovinu. Naprave preko nesto malo para i onda misle da su bogovi ovde. Toliko se uzdignu da je za jednog takvog fudbalera ispod casti da trci za loptom, cuj. A onaj Klinsman, Maradona ili Zidan sto puta vece zvezde od nasih gasterbajtera pa trce za loptom samo tako. I ne samo da trce, nego su spremni i potuci se na terenu za pobedu. Ali sa druge strane slusaju trenera i ne pada im na pamet da pomisle kako su iznad njega ili tima.
E tako se prave rezultati. Dotadasnje uspehe, ponos i hvalospeve zaboravis i izadjes na teren kao da ti je prva utakmica u karijeri.
Gospodo draga ako vam je ispod casti da trcite za loptom onda ste trebali da upisete fakultete pa da glumite nafurane doktore.

kobac kobac

pre 3 godine

boleo vas je za reprezentaciju ...za razliku od hrvata..olos smo od naroda...mi se kao nesto palili imamo jak tim a kad izadju na teren manekeni...fuj...ti si miha medju prvima bio nedisciplinovan

NNN

pre 3 godine

Siniša je bio odličan '98. na SP,
ali je zato na EP 2000. bio ubedljivo najgori igrač prvenstva!
Dok je on komandovao odbranom za 240 minuta dok je bio u igri primili smo čak 13 golova,
a za 120 minuta dok nije bio na terenu nismo primili ni jedan!

Straight Outta München

pre 3 godine

Istina, prosto nisu imali ozbiljnog selektora, jaku licnost koji bi koliko toliko uspeo da ih disciplinuje i dovede u red. Ostaje zal sto ih nije vodio Antic recimo. Najbolju generaciju fudbalera koju smo imali od devedesetih do danas je nazalost i iz ko zna kojih razloga vodio Santrac, pa Ziva sto je uz duzno postovanje daleko od ozbiljnih trenera, posebno za taj nivo.
(stoler, 01. avgust 2020 10:32

Zivadinovic je bio fantastican, ali su ga oterali bez ikakvog razloga. Imao je igru, rezultat, ali je imao i svoje “ja” pa je morao da ode da bi naplacivali mesto u reprezentaciji.... Steta sto Zivadinovic nije ostao...

Mario

pre 3 godine

Srbi,jos jednom,vama je to Sp najveca trauma zbog penala,ocekivanja,euforija. To samo fudbal donosi,jer je najveci. I to samo u grupi utakmice donose,a znate kako i dan danas utice na vas osmina protiv Hol. E sad zamislite sta je i kakav osecaj igrati funale svetskog i sve te pibede do finala. Neusporedivo sa bilo cim.

Dunav

pre 3 godine

ulepšavanje, 01. avgust 2020 11:00
Ako si provokator,uspjelo ti je!A ako to zaista misliš...Pogledaj na YT poteze Piksija ili Mijata i vidjećeš da su čas na krilu,čas na desetci a ako ima kakav otpadak u šesnaestercu,pogađaš,oni su bili tu.

....

pre 3 godine

Nije mi samo jasno zasto on to prica kad su i Stankovic i on bili kolovodje te nediscipline. Stankovic koji je birao utakmice i dobijao kartone da ne bi igrao kad ga je cekao neki jaci derbi u Italiji posle reprezentativnog okupljanja a Sinisa sa onim pljuvanjima u lice, crvenim kartonima a nikad necu ni zaboraviti ono protiv Slovenije mislim da je bilo, sa onim ironicnim osmehom kada je dobio crveni i ostavio ekipu na cedilu.

gung ho

pre 3 godine

Očekivanja su bila velika, ne samo od nas, i neki stranci su mi pričali kako vide Jugoslaviju kao jednog od favorita iz prikrajka. Međutim, kad su stigli u Francusku, još pre prve utakmice, javi mi prijatelj, koji je znao jednog od naših igrača, a koji mu reče - nema ništa od rezultata, atmosfera je jako loša, podelili su se u klanove itd.
Po meni, ne treba te igrače motivisati patriotizmom, kao igraju za zemlju, za navijače. U fudbalu dovoljna motivacija treba da ti bude da igraš za tvojih ostalih 10 saigrača na terenu, za tim, ne treba više od toga. Ako toga nema, uzalud sve ostalo.

majstor

pre 3 godine

Vidjam tu disciplinu svaki put kad igram fudbal i to sa drustvom na malom fudbalu...ima izuzetaka naravno ali ... dodju ljudi da se istrce, ne zanima ih previse rezultat, trude se mozda 30 min i onda se setaju...mentalitet nam je cudo

Pera

pre 3 godine

Znalo se to i onda ali se krivica svaljivala na Santraca. Primadone su dolazile u Beograd iskljucivo radi provoda i odmora od napornog rada u stranim klubovima. Najgori su bili 2000 na EP i poraza od Holandije 6:1. Posle te utakmice vise nisam gledao nasu reprezentaciju.

Jumko

pre 3 godine

@Koma Po cemu smo imali ekipu za medalju? A verovatno si mislio jaca "imena"... Igracki, a i poimence od nas jaci Brazil, Argentina, Spanija, Nemacka, Francuska, Holandija, Italija, Engleska. U nasem rangu Hrvatska, Danska... Pa Nigerija je tada imala strasna imena! Jeste li vi svesni da u svetskim okvirima imena Brnovic, Djorovic, Kralj, Komnjenovic, Mirkovic nisu velika koliko mi mislimo, pa makar i u Juventusu igrali!?

Nikola

pre 3 godine

Prava steta sto nismo uspeli da dodjemo do polufinala, imali smo jako dobre igrace. Medjutim, selektor bez autoriteta, losa sreca i losa forma pojedinih igraca su nas sprecili. Ja, ipak, mislim da bismo najvece sanse za uspeh imali 94 i 96, da nam je dozvoljeno da ucestvujemo. 96 pogotovo, posto je prvenstvo po golovima bilo ispod svakog kvaliteta i mislim da smo mogli da se domognemo i finala

Aca

pre 3 godine

Mislim da je mijatoviceva precka bila prekretnica,kada je uzeo loptu prosla me je neka jeza,iako je tada bio nas najbolji napadac i sutirao je skolski,visoko i jako,posto je van der sar visok pa bi mu odbranio ako mu pogodi stranu.
Pricaju da se ta precka i dalje trese.Znam da se svaki put iznerrviram kad pogledam snimak kao da je juce bilo

Koma

pre 3 godine

Pa realno smo imali ekipu za medalju, tj. malo ko je bio favorit protiv nas. Bili smo na nivou Hrvata i Holandjana, koji su bili u polufinalu. Mozda su samo Brazil i Francuska bili na papiru jaci, ali u jednoj utakmici i sa njima bi imali sanse kao Hrvati u polufinalu. Mislim da smo i bili 8. na FIFA rang listi. Samo nam je nesto falilo, tj. svega pomalo - ta disciplina, sistem, selektor... Nemce smo nadigrali i razbili 75min, ali bas zbog tih nekih boljki smo ispustili pobedu i laksi put do zavrsnice.

mare

pre 3 godine

ti si taj koji je bio najnedisciplinovaniji,najubrazeniji,najneprofesionalniji u reprezentaciji. Bili ste svi usijane glave ali ti ponajvise.Dobro je da priznajes.

Milan

pre 3 godine

Kad je Milojko Pantic pitao tadsnjeg funkcionera FSJ-a zasto je selektor Santrac koji je do tada u karijeri trenirao samo "petliće,, ovaj mu oodgovra: zar mislis da Miljan i ja ne znamo da treniramo reprezentaciju.
To je slika našeg fudbala,bila i ostala!

glory

pre 3 godine

Имао сам овај постер на зиду..како је Клинсман јаукнуо, када га је Миха погодио у ребра хихи

Rubentino Dementni

pre 3 godine

Ivica Kralj - Realno gledano, nije bio svetska klasa, dobro je branio penale. Prešao tog leta iz Partizana u Porto, gde se nije najbolje snašao...

"Bata" Mirković - Britki štoper Atalante, na vrhuncu karijere, tog leta prešao u Juve.

Goran Đorović - Snažni štoper i prvotimec Selte (koja je bila ozbiljna ekipa u to vreme)

"Jokan" - Inteligentan (defanzivni) veznjak, nešto sporiji ali koristan i u napadu i u odbrani. Prvotimac (ne baš jakog) Tenerifea. Kasnije prešao u Čelzi.

Miroslav Đukić - Pouzdan i iskusan štoper Valensije (One jake Valensije).

Branko Brnović - Iskusni defanzivni veznjak Espanjola. Ništa posebno.

Vladimir Jugović - O njemu ne treba trošiti reči, jedan od korisnijih igrača koje smo ikad imali, tih godina je bio na vrhuncu svoje karijere - nezamenjljiv u Laciju.

"Dejo" (Od italijanske štampe prozvan kao "il Genio") - O njemu se sve zna, doduše, tad je već prošao svoj igrački zenit, a i bio je povređen na tom prvenstvu.

"Peđa" (u španskim medijima pominjan i kao "El Grande Montenegrino") - U tom trenutku jedan od najboljih igrača sveta.

"Piksi" - Apsolutna legenda. Svoje najbolje partije je pružao na velikim takmičenjima.

"Miha" - Još jedna legenda svetskog fudbala. Veoma važan šraf u ekipi. Bio je malo spor ali izuzetno borben i prgav igrač. Svaki njegov slobodnjak ili korner su bili noćna mora za protivnike. Dugom loptom je mogao na 60-70 metara da te pogodi u trepavicu.

sx

pre 3 godine

@stoler
Zivadinovic je bio najbolji selektor kojeg smo imali, jedini kojeg nije zanimalo ko je zvezda a ko nije. Isto su morali da slusaju i Mijatovic i neki anonimus iz domace lige.
Ali, pojedincima poput Mihajlovica se to nije svidjalo, pa su ga rusili i srusili. Uz pomoc menadzera naravno.

Tema

pre 3 godine

Ne znam stvar ukusa ova generacija jeste jaka ali meni je najaca ona iz 90 kad smo igrali na SP pos vodjstvom Ivice Osima i kad smo tukli Spance 2-1( golovima Piksija) i kasnije remi i ispadanje na penale od Argentine( neopravdano iskljucen Sabanadzovic) kad je Maradona isfolirao grub prekrsaj i gotovo sat vremena smo igrali sa igracem manje. Da sudija nije podlegao pritisku Maradone odosmo mi sa onom ekipom u 1/2 SP. To je po meni najbolja ekipa ikada. Sve vrhunski igraci i top trener sa autoritetom Osimom mogli smo mnogo. Godinu posle toga 91 Zvetda osvaja KES i to su zlatne godine naseg fudbala. Ovo kasnije na guzove ponekad. Ona Mijatoviceva precka je bila prekretnica. Ni dan danas mi nije jasno ko njemu dozvoli da puca penal kad je u ekipi bilo mnogi boljih i sigurnijih izvodjaca.

stoler

pre 3 godine

Ziva je svakako bio bolji trener od Santraca, tu nema spora. Ali kalibar da vodi reprezentaciju nije bio definitivno. Te price da kod njega nema povlascenih i da su mu svi isti jednostavno nemaju veze sa zivotom. Na kraju krajeva nije se dugo ni zadrzao da bi nas uverio u tako nesto. U tom trenutku, moje misljenje je da je Antic bio jedini coveka za taj posao, eventualno Ljupko ili Boskov. A zasto nisu to znaju ljudi koji su vodili savez.

Mihajlo

pre 3 godine

Nas je problem bio selektor kao i uvek,direktno nas je Santrac kostao prolaza protiv Holandije 1998.,ta njegova bunkerica a u timu imas Savicevice,Mijatovica,Piksija. Druga stvar bez Piksija smo izgledali kao da prvi put loptu vidimo,nije bilo kreativnog igraca,nisu pozivani a Milinko Pantic sa Atletikom osvaja duplu krunu,Ciric je bio veliki talenat,Rambo isto. Mihajlovic nas vadio slobodnjacima jer igre nije bilo kad se Piksi zatvori,a bio je vec i u godinama,nije mogao vrhunski da igra 90 minuta.

aa

pre 3 godine

Nisu imali kult reprezentacije- kao Hrvati. . , navijači su mrzili tu reprezentaciju- zbog dresova, himne i svega onog sto je predstavljala krnja Jugoslavija ..

Balls of Steel

pre 3 godine

pricate kako smo imali vrhunski tim, blablabla. Jesmo imali vrhunske igrace. Ali daleko od toga da smo bili favoriti protiv Nemacke i Holandije. Secam se protiv Holandije, totalno defanzivna formacija. To favoriti ne rade.

.

pre 3 godine

@Maluta
Mihajlovic je prvenstvo 1998 ocajno odigrao. Da zanemarimo prekrsaje, pljuvanje protivnika. Skoncentrisi se samo na katastrofalnu igru u odbrani. Protiv Nemacke je on kriv za izjednacenje, protiv Holandije mozda i najodgovorniji za poraz, uz Kralja.

ns boy

pre 3 godine

ma da sve one priče ako da medjusobno dosta igrača ne priča,bojkot na terenu,uslovljavanje ako igra ovaj ja ne igram i slično su istinite.Zato niste vredni pomena za srpski fudbal.Zato kapu skidam Krasiću,Jovanoviću,Tadiću,Marku Panteliću,donekle i Vidiću koji su pored dobrih ličnih karijera napravili nešto i sa reprezentacijom.

Sasa

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 1. avgust 2020 10:37)

Pljunuo je Jensa Jeremisa i to u usta, ali koliko se secam, nije dobio karton, sudija nije provalio, uradio je to tako da bi Pepe, Serhio Ramos i Fernando Kouto bili ponosni.
(Mijalko, 1. avgust 2020 11:33) # Link komentara

I najveci medju njima Serhio Oskar Buskec i Djordi Busen Alba. Namerno smetnuti s uma znaci siriti dezinformacije. Niko ih normalan ne voli.

xqt

pre 3 godine

Uvek sam smatrao da je fudbal isključivo za zabavu i razbibrigu. Čitajući komentare shvatio sam da je jurnjava za loptom kompleksna, multidivizionalna i multidimenzionalna nauka koja afektuje čovečanstvo na više nivoa a u nekim zemljama na brdovitom Balkanu predstavlja pitanje života i smrti u metafizičkom i svakom drugom pogledu. U kojoj zabludi sam ja bio.

Ljubo

pre 3 godine

Ja nikada neću shvatiti ko je njega postavio za štopera,on je u Zvezdi igrao veznoga igrača i bio je dosta dobar.Kada je otišao u Italiju neko ga je tamo postavio za štopera i bio je štoper do kraja karijere.Jedan od naj gorih štopera koje sam ikada video,da nije onih fantastičnih slobodnih udaraca bio bi jedan od najgorih igrača,još kada se doda totalna nedisciplina,nepoštivanje svojih saigrača a takođe i protivničkih.A što se tiče svetskoga prvenstva taj tim je prošao svoj zenit najviše tu mislim na Savićevića i Piksija,još kada se doda da ih je vodio selektor koji nije bio dorastao tom pozivu,jer pravi selektor bi zapazio da postoje 3 vrhunska igrača a to su Milinko Pantić,Drulović i Rambo Petković druga bi se pesma danas pevala.A to je isto da selektor Španije nije pozvao Pirla,Inijestu i Lacija znate kada bi ta Španija osvojila Evropsko i Svetsko prvenstvo "nikada"!!!Zato sve zavisi od selektora,dali će on da pozove sve svoje zvezde i kada ih pozove dali će dozvoliti da oni budu iznad selektora ili selektor iznad njih,a to je veoma bitno.

Oko

pre 3 godine

@ Dementni

Djukic u FRA nije odigrao ni minut na terenu a Dejo je u sezoni 97/98 ukupno upisao 5 nastupa za Milan i svih pet puta je ušao sa klupe. Dejo 98 nije mogao da se proda ni u neki Bolton, Mildzbro, Šefild sto je bila tadasnja moda ex asova Serie A, dobar novac a ugovor 2+1 sezona, nego je jesenji deo 98/99 proveo bez kluba pa je na zimu potpisao za Zvezdu i tu nije imao vise od 5 nastupa a svih 90min ni jednom. Naravno, u reprezentaciji je imao sigurnih 20min i čak otisao na EP00. Baraz sa Madjarima nas je preskupo koštao, napunili smo reprezentaciju d kategorije i svi su poleteli da zovu kumove u reprezentaciju. Da smo jedva prošli i tu videli nedostatke druga bi prica bila na SP.
P.S. Milojko Pantic, JUL-ovac i drugi covek sportskog saveza BG-a nije čuo od Miljana "niko od nas ne zna kako se vodi reprezentacija" jer je on bio selektor SFRJ a sedeo je na klupi Reala.

Realno

pre 3 godine

Nisu imali kult reprezentacije- kao Hrvati. . , navijači su mrzili tu reprezentaciju- zbog dresova, himne i svega onog sto je predstavljala krnja Jugoslavija ..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aa, 1. avgust 2020 13:29) # Link komentara


I taman kad se stvorio neki kult reprezentacije, navijaci poceli ujedinjeni da idu i prate reprezentaciju, posle gostovanja u Rumuniji gde je bilo nikad vece zajednistvo svih grupa, dodje Djenova i pojedinci poslati sa Severa dodju i razbiju sve to i od onda opet potop sto se tice podrske reprezentaciji.

The Unforgiven

pre 3 godine

Miha nas je odveo na SP golom iz slobodnjaka pri kraju utakmice u Bratislavi
(Oko, 1. avgust 2020 11:32)
-------------------

O cemu ti? Imali smo +7 u bodovima nad sledecim timom na tabeli (Ceska Republika) i otisli smo kao na SP zbog gola Mihajlovica u remiju protiv Slovacke?

Rubentino Inkriminisani

pre 3 godine

Dragoje Leković - Solidan golman Kilmanroka, možda i bolji od Kralja.

Slobodan Komljenović - Solidan odbrambeni igrač, većinu karijere proveo u Bundesligi.

Niša Saveljić - Još jedan iz liga petice. Sa Bordo-om osvojio prvenstvo Francuske naredne godine.

Ljubinko Drulović - Sjajno krilo Porta, kome Mario Žardel (dvostruka zlatna kopačka Evrope) duguje najveći broj svojih golova.

Željko Petrović - Mijatov kum. Zato je, valjda, i bio pozvan u repku.

Savo Milošević (U engleskim tabloidim poznatiji kao "Miss-a-lot-ević") Za reprezentaciju postigao 37 pogodaka (većina odbijanci) uglavnom protiv slabijih protivnika ili kad je meč već bio rešen.

Dejan Govedarica - Jokan za siromašne, u to vreme igrač Lećea.

Miroslav Stević - Prvotimac Minhena 1860. Solidan igrač, kasnije prešao u Dortmund.

Mladi "Deki" Stanković (Kasnije prozvan "il Drago" (iliti zmaj) od navijača Intera) - Otkrovenje te sezone, posle sjajnih igara za Zvezdu, potpisao za moćni Lacio tog leta. Debitovao za repku pred početak Mondijala.

Mlađani Perica Ognjenović - Tih godina roglašavan za jednog od većih talenata u Evropi, kidao u Zvezdi, iz koje je prešao u veliki Real Madrid. Ostalo karijere je, kako se ispostavilo, bio za zaborav.

Darko Kovačević - Klasična devetka. Rešetao u dresu Sosijedada, kasnije dogurao i do Juventusa.

Damir 1965

pre 3 godine

Danas sam pročitao komentar koji mi se najmanje dopada od kada se koristim tabletom. Ne želim da se neko uvredi, ali u tom kontekstu pomenuti Deja

zvezdas

pre 3 godine

Kakav balkanski seljak. Samo seljacina moze dati ovako vulgaran javni komentar. Ne kazu bezveze "Dzabe odes iz sela kada selo nece iz tebe"!!!! Dzaba se on nakindjurio u italijanskom fazoni tipa šal, kapica, odelo kada se odmah vidi da je balkanska seljancura cim zine.

Straight Outta München

pre 3 godine

Istina, prosto nisu imali ozbiljnog selektora, jaku licnost koji bi koliko toliko uspeo da ih disciplinuje i dovede u red. Ostaje zal sto ih nije vodio Antic recimo. Najbolju generaciju fudbalera koju smo imali od devedesetih do danas je nazalost i iz ko zna kojih razloga vodio Santrac, pa Ziva sto je uz duzno postovanje daleko od ozbiljnih trenera, posebno za taj nivo.
(stoler, 01. avgust 2020 10:32

Zivadinovic je bio fantastican, ali su ga oterali bez ikakvog razloga. Imao je igru, rezultat, ali je imao i svoje “ja” pa je morao da ode da bi naplacivali mesto u reprezentaciji.... Steta sto Zivadinovic nije ostao...

ujo

pre 3 godine

Tim je bio isti kao i rezultat. Nije tu bilo ni jednog prvoklasnog igrača. Bilo je par solidnih ali svetska klasa to nije bila.
(ulepšavanje, 01. avgust

Idi gadjaj glinene golubove i drzi se sporta kojeg poznajes...

sx

pre 3 godine

@stoler
Zivadinovic je bio najbolji selektor kojeg smo imali, jedini kojeg nije zanimalo ko je zvezda a ko nije. Isto su morali da slusaju i Mijatovic i neki anonimus iz domace lige.
Ali, pojedincima poput Mihajlovica se to nije svidjalo, pa su ga rusili i srusili. Uz pomoc menadzera naravno.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Tim je bio isti kao i rezultat. Nije tu bilo ni jednog prvoklasnog igrača. Bilo je par solidnih ali svetska klasa to nije bila.
(ulepšavanje, 01. avgust 2020 11:00)

Idi gledaj takmicenje u klikerima...

absolutezero

pre 3 godine

Tim je bio isti kao i rezultat. Nije tu bilo ni jednog prvoklasnog igrača. Bilo je par solidnih ali svetska klasa to nije bila.
(ulepšavanje, 01. avgust 2020 11:00)

Topla preporuka. Prebaci se na polo ili boćanje ako nisi trol, fudbal nije za tebe.

ns boy

pre 3 godine

ma da sve one priče ako da medjusobno dosta igrača ne priča,bojkot na terenu,uslovljavanje ako igra ovaj ja ne igram i slično su istinite.Zato niste vredni pomena za srpski fudbal.Zato kapu skidam Krasiću,Jovanoviću,Tadiću,Marku Panteliću,donekle i Vidiću koji su pored dobrih ličnih karijera napravili nešto i sa reprezentacijom.

stoler

pre 3 godine

Istina, prosto nisu imali ozbiljnog selektora, jaku licnost koji bi koliko toliko uspeo da ih disciplinuje i dovede u red. Ostaje zal sto ih nije vodio Antic recimo. Najbolju generaciju fudbalera koju smo imali od devedesetih do danas je nazalost i iz ko zna kojih razloga vodio Santrac, pa Ziva sto je uz duzno postovanje daleko od ozbiljnih trenera, posebno za taj nivo.

Jumko

pre 3 godine

@Koma Po cemu smo imali ekipu za medalju? A verovatno si mislio jaca "imena"... Igracki, a i poimence od nas jaci Brazil, Argentina, Spanija, Nemacka, Francuska, Holandija, Italija, Engleska. U nasem rangu Hrvatska, Danska... Pa Nigerija je tada imala strasna imena! Jeste li vi svesni da u svetskim okvirima imena Brnovic, Djorovic, Kralj, Komnjenovic, Mirkovic nisu velika koliko mi mislimo, pa makar i u Juventusu igrali!?

goran

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 01. avgust 2020 10:37)

Jeste pljunuo ali nije dobio crveni. Važno je da si ti pljunuo po nekome. Ponašanje mu je bilo očajno, ali je on jedini koji je samokritičan od svih tih velikih igrača i sam je priznao već 100 puta da je bio do njega i ostalih igrača a ne do trenera. Mada ja mislim da je baš bilo tako zbog trenera

Mario

pre 3 godine

Srbi,jos jednom,vama je to Sp najveca trauma zbog penala,ocekivanja,euforija. To samo fudbal donosi,jer je najveci. I to samo u grupi utakmice donose,a znate kako i dan danas utice na vas osmina protiv Hol. E sad zamislite sta je i kakav osecaj igrati funale svetskog i sve te pibede do finala. Neusporedivo sa bilo cim.

A gde je pecat?

pre 3 godine

Taj isti Miha je na tom EP poklonio loptu Slovencima kada smo zahvaljujuci Drulovicu i Milosevicu jedva stigli do 3:3 :)
Paklen igrac :)

Nikola

pre 3 godine

Prava steta sto nismo uspeli da dodjemo do polufinala, imali smo jako dobre igrace. Medjutim, selektor bez autoriteta, losa sreca i losa forma pojedinih igraca su nas sprecili. Ja, ipak, mislim da bismo najvece sanse za uspeh imali 94 i 96, da nam je dozvoljeno da ucestvujemo. 96 pogotovo, posto je prvenstvo po golovima bilo ispod svakog kvaliteta i mislim da smo mogli da se domognemo i finala

Kolubara mirno teče

pre 3 godine

Koliko se ja sećam, Miha je bio prvi po nedisciplini.Prvo, u ponašanju prema protivniku i sudijama, a posebno u igri.
Kad se setim samo koliko je puta kao štoper zveketao dugim loptama napred, sekao nam tako igru i praktično nametao igru bez igre.
Neko će reći, morao je, niko iz veznog reda se nije vraćao po loptu.Nije tačno, imali smo vrhunske igrače u tom delu tima.
Solidan igrač, ali prilično nevaspitan i bahat.
Zamisli, pljunuo čoveku u otvorena usta (mada se Jeremis baš namestio), pa udario nekog nogom u dupe sa leđa i dobio crveni, ne sećam se tačno u kojoj utakmici.
Glumi neku ljubav sa ženom, a ovamo napravio vanbračno dete i verovatno ubode sa strane, kad god i gde god može.
Takvi su moderni heroji.

kusavi

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 01. avgust 2020 10:37)

Čemu poluistine? Miha jeste zalijepio jeremisa ali nije dobio crveni.

zlaja013

pre 3 godine

o kakvoj disciplini on prica prvo nas je kostao protiv nemaca u francuskoj pa onda I onaj crveni protiv slovenaca 2 godine kasnije kod 0:3 kad se vec predao.
To je tako kod nas igram kako hocu I ne slusam nikoga.

Oko

pre 3 godine

@ Zlaja

A kako nas je Miha kostao protiv Nemaca 98? Skolski odradio sve sta je do njega, usao u blok na sutu sa 18m a to sto se lopta od bloka odbila nezgodno i prevarila Kralja je nesreca i kriva noga golmanova. Svaki trener bi mu u 10 od 10 takvih situacija viknuo da ide na blok. Miha nas je odveo na SP golom iz slobodnjaka pri kraju utakmice u Bratislavi, odveo nas u drugi krug golom protiv Irana i odveo nas na EP sa dva slobodnjaka koja Ladic sanja i dan danas.

Kontra

pre 3 godine

Ti dresovi su bili odlicni, a tek fudbaleri, nasi najbolji ikada... Ne zna se ko je bio najbolji tu.. Djorovic, Jokanovic, Jugovic, Mijatovic, Mihajlovic, Pixy... Steta

Koma

pre 3 godine

Pa realno smo imali ekipu za medalju, tj. malo ko je bio favorit protiv nas. Bili smo na nivou Hrvata i Holandjana, koji su bili u polufinalu. Mozda su samo Brazil i Francuska bili na papiru jaci, ali u jednoj utakmici i sa njima bi imali sanse kao Hrvati u polufinalu. Mislim da smo i bili 8. na FIFA rang listi. Samo nam je nesto falilo, tj. svega pomalo - ta disciplina, sistem, selektor... Nemce smo nadigrali i razbili 75min, ali bas zbog tih nekih boljki smo ispustili pobedu i laksi put do zavrsnice.

glory

pre 3 godine

Имао сам овај постер на зиду..како је Клинсман јаукнуо, када га је Миха погодио у ребра хихи

Danilo

pre 3 godine

Mislim da je Mihajlović bio jedan od naj nedisciplinovi igraci koje je Srbija. Ne kazem nista lose on je ucio na sopstvene greske i steta sto nije ostao jos koju godinu kao Selktor. Veliki pozdrav za Sinisu

sx

pre 3 godine

Nismo imali disciplinu jer smo imali pokondirenog igraca koji je voleo da dobija zute i crvene kartone kada igra za reprezentaciju, a najvise je voleo da pljuje i udara.
Umislio da je neki veliki fudbaler, a odbrana nam je bila suplja bas zbog njega.

Tema

pre 3 godine

Ne znam stvar ukusa ova generacija jeste jaka ali meni je najaca ona iz 90 kad smo igrali na SP pos vodjstvom Ivice Osima i kad smo tukli Spance 2-1( golovima Piksija) i kasnije remi i ispadanje na penale od Argentine( neopravdano iskljucen Sabanadzovic) kad je Maradona isfolirao grub prekrsaj i gotovo sat vremena smo igrali sa igracem manje. Da sudija nije podlegao pritisku Maradone odosmo mi sa onom ekipom u 1/2 SP. To je po meni najbolja ekipa ikada. Sve vrhunski igraci i top trener sa autoritetom Osimom mogli smo mnogo. Godinu posle toga 91 Zvetda osvaja KES i to su zlatne godine naseg fudbala. Ovo kasnije na guzove ponekad. Ona Mijatoviceva precka je bila prekretnica. Ni dan danas mi nije jasno ko njemu dozvoli da puca penal kad je u ekipi bilo mnogi boljih i sigurnijih izvodjaca.

Sub013

pre 3 godine

Slobodan Santrac, Milovan Djoric, Vujadin Boskov (90 i nesto godina) Bard Zivadinovic, Dejan Savicevic, ilija Petkovic, Havijer Klemente, Curkovic, Tumbakovic... Mislim da svakom ko je bar malo u fudbalu ovde ne mora nista da se doda ili objasnjava, mozda eventualno jos cetiri imena koja su ujedno i najbitnija u upropastavanju sjajnih generacija, pa krenimo: Bulatovic, Terzic, Karadzic, Kokeza. Sa ovakvim savezom i ovakvim "trenerima" ne bi nam pomogli ni Pele ni Maradona u najboljim danima. Inace slika je epic, lomljenje Klinsmanovih rebara i panika u zivom zidu dok Miha uzima zalet u najlepšem dresu ikad, vrh.

Pauk Pletikosa

pre 3 godine

Po mom mišljenju reprezentacija SRJ sa SP '98, po sastavu ništa nije bila lošija od Hrvatske sa istog SP ali su hrvati imali bolju hemiju ili trenera ili i jedno i drugo pa su bili bolji tim i napravili bolji rezultat.

Rubentino Dementni

pre 3 godine

Ivica Kralj - Realno gledano, nije bio svetska klasa, dobro je branio penale. Prešao tog leta iz Partizana u Porto, gde se nije najbolje snašao...

"Bata" Mirković - Britki štoper Atalante, na vrhuncu karijere, tog leta prešao u Juve.

Goran Đorović - Snažni štoper i prvotimec Selte (koja je bila ozbiljna ekipa u to vreme)

"Jokan" - Inteligentan (defanzivni) veznjak, nešto sporiji ali koristan i u napadu i u odbrani. Prvotimac (ne baš jakog) Tenerifea. Kasnije prešao u Čelzi.

Miroslav Đukić - Pouzdan i iskusan štoper Valensije (One jake Valensije).

Branko Brnović - Iskusni defanzivni veznjak Espanjola. Ništa posebno.

Vladimir Jugović - O njemu ne treba trošiti reči, jedan od korisnijih igrača koje smo ikad imali, tih godina je bio na vrhuncu svoje karijere - nezamenjljiv u Laciju.

"Dejo" (Od italijanske štampe prozvan kao "il Genio") - O njemu se sve zna, doduše, tad je već prošao svoj igrački zenit, a i bio je povređen na tom prvenstvu.

"Peđa" (u španskim medijima pominjan i kao "El Grande Montenegrino") - U tom trenutku jedan od najboljih igrača sveta.

"Piksi" - Apsolutna legenda. Svoje najbolje partije je pružao na velikim takmičenjima.

"Miha" - Još jedna legenda svetskog fudbala. Veoma važan šraf u ekipi. Bio je malo spor ali izuzetno borben i prgav igrač. Svaki njegov slobodnjak ili korner su bili noćna mora za protivnike. Dugom loptom je mogao na 60-70 metara da te pogodi u trepavicu.

goran

pre 3 godine

Ako se ja ne varam taj Živadinović što ga neki ovdje dižu je sam napustio reprezentaciju kada ja dobio bogatu ponudu od nekih arapa ili šta ja znam koga

aa

pre 3 godine

Nisu imali kult reprezentacije- kao Hrvati. . , navijači su mrzili tu reprezentaciju- zbog dresova, himne i svega onog sto je predstavljala krnja Jugoslavija ..

....

pre 3 godine

Nije mi samo jasno zasto on to prica kad su i Stankovic i on bili kolovodje te nediscipline. Stankovic koji je birao utakmice i dobijao kartone da ne bi igrao kad ga je cekao neki jaci derbi u Italiji posle reprezentativnog okupljanja a Sinisa sa onim pljuvanjima u lice, crvenim kartonima a nikad necu ni zaboraviti ono protiv Slovenije mislim da je bilo, sa onim ironicnim osmehom kada je dobio crveni i ostavio ekipu na cedilu.

Rubentino Inkriminisani

pre 3 godine

Dragoje Leković - Solidan golman Kilmanroka, možda i bolji od Kralja.

Slobodan Komljenović - Solidan odbrambeni igrač, većinu karijere proveo u Bundesligi.

Niša Saveljić - Još jedan iz liga petice. Sa Bordo-om osvojio prvenstvo Francuske naredne godine.

Ljubinko Drulović - Sjajno krilo Porta, kome Mario Žardel (dvostruka zlatna kopačka Evrope) duguje najveći broj svojih golova.

Željko Petrović - Mijatov kum. Zato je, valjda, i bio pozvan u repku.

Savo Milošević (U engleskim tabloidim poznatiji kao "Miss-a-lot-ević") Za reprezentaciju postigao 37 pogodaka (većina odbijanci) uglavnom protiv slabijih protivnika ili kad je meč već bio rešen.

Dejan Govedarica - Jokan za siromašne, u to vreme igrač Lećea.

Miroslav Stević - Prvotimac Minhena 1860. Solidan igrač, kasnije prešao u Dortmund.

Mladi "Deki" Stanković (Kasnije prozvan "il Drago" (iliti zmaj) od navijača Intera) - Otkrovenje te sezone, posle sjajnih igara za Zvezdu, potpisao za moćni Lacio tog leta. Debitovao za repku pred početak Mondijala.

Mlađani Perica Ognjenović - Tih godina roglašavan za jednog od većih talenata u Evropi, kidao u Zvezdi, iz koje je prešao u veliki Real Madrid. Ostalo karijere je, kako se ispostavilo, bio za zaborav.

Darko Kovačević - Klasična devetka. Rešetao u dresu Sosijedada, kasnije dogurao i do Juventusa.

Djony

pre 3 godine

Dragi Sinisa, svi do jednog ste isto razmisljali: 'Ja sam bolji od ovog pored mene' i 'MORA da igra moj kum'. Eto zato ste dobili po tamburi od koga god ste stigli!

Čigiribaubau

pre 3 godine

Gde ćeš ti našu rulju dovesti u red, sine moj. Pogledaj saobraćaj, pogledaj prodavnice, bolnice, ambulante??!?!? Nigde reda, nigde osnovne kulture. Kobajagi; " Ma samo da pogledam nešta” ili čekaj “ m.mu li ti, sad ću ja tebi da pokažem”!!!

Sasa

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 1. avgust 2020 10:37)

Pljunuo je Jensa Jeremisa i to u usta, ali koliko se secam, nije dobio karton, sudija nije provalio, uradio je to tako da bi Pepe, Serhio Ramos i Fernando Kouto bili ponosni.
(Mijalko, 1. avgust 2020 11:33) # Link komentara

I najveci medju njima Serhio Oskar Buskec i Djordi Busen Alba. Namerno smetnuti s uma znaci siriti dezinformacije. Niko ih normalan ne voli.

Aca

pre 3 godine

Mislim da je mijatoviceva precka bila prekretnica,kada je uzeo loptu prosla me je neka jeza,iako je tada bio nas najbolji napadac i sutirao je skolski,visoko i jako,posto je van der sar visok pa bi mu odbranio ako mu pogodi stranu.
Pricaju da se ta precka i dalje trese.Znam da se svaki put iznerrviram kad pogledam snimak kao da je juce bilo

Dr. House

pre 3 godine

Sve je istina! On sam je bio poznat po tome da je stalno provocirao, psovao i pljuvao druge igrače.
Pitanje je da li je takav i kod kuće?!

mare

pre 3 godine

ti si taj koji je bio najnedisciplinovaniji,najubrazeniji,najneprofesionalniji u reprezentaciji. Bili ste svi usijane glave ali ti ponajvise.Dobro je da priznajes.

Mijalko

pre 3 godine

Ne pominje kako je pljunuo Nemca i dobio crveni karton na 2-0 za nas
(Vladica, 1. avgust 2020 10:37)

Pljunuo je Jensa Jeremisa i to u usta, ali koliko se secam, nije dobio karton, sudija nije provalio, uradio je to tako da bi Pepe, Serhio Ramos i Fernando Kouto bili ponosni.

Dunav

pre 3 godine

ulepšavanje, 01. avgust 2020 11:00
Ako si provokator,uspjelo ti je!A ako to zaista misliš...Pogledaj na YT poteze Piksija ili Mijata i vidjećeš da su čas na krilu,čas na desetci a ako ima kakav otpadak u šesnaestercu,pogađaš,oni su bili tu.

stoler

pre 3 godine

Ziva je svakako bio bolji trener od Santraca, tu nema spora. Ali kalibar da vodi reprezentaciju nije bio definitivno. Te price da kod njega nema povlascenih i da su mu svi isti jednostavno nemaju veze sa zivotom. Na kraju krajeva nije se dugo ni zadrzao da bi nas uverio u tako nesto. U tom trenutku, moje misljenje je da je Antic bio jedini coveka za taj posao, eventualno Ljupko ili Boskov. A zasto nisu to znaju ljudi koji su vodili savez.

xqt

pre 3 godine

Uvek sam smatrao da je fudbal isključivo za zabavu i razbibrigu. Čitajući komentare shvatio sam da je jurnjava za loptom kompleksna, multidivizionalna i multidimenzionalna nauka koja afektuje čovečanstvo na više nivoa a u nekim zemljama na brdovitom Balkanu predstavlja pitanje života i smrti u metafizičkom i svakom drugom pogledu. U kojoj zabludi sam ja bio.

Ljubo

pre 3 godine

Ja nikada neću shvatiti ko je njega postavio za štopera,on je u Zvezdi igrao veznoga igrača i bio je dosta dobar.Kada je otišao u Italiju neko ga je tamo postavio za štopera i bio je štoper do kraja karijere.Jedan od naj gorih štopera koje sam ikada video,da nije onih fantastičnih slobodnih udaraca bio bi jedan od najgorih igrača,još kada se doda totalna nedisciplina,nepoštivanje svojih saigrača a takođe i protivničkih.A što se tiče svetskoga prvenstva taj tim je prošao svoj zenit najviše tu mislim na Savićevića i Piksija,još kada se doda da ih je vodio selektor koji nije bio dorastao tom pozivu,jer pravi selektor bi zapazio da postoje 3 vrhunska igrača a to su Milinko Pantić,Drulović i Rambo Petković druga bi se pesma danas pevala.A to je isto da selektor Španije nije pozvao Pirla,Inijestu i Lacija znate kada bi ta Španija osvojila Evropsko i Svetsko prvenstvo "nikada"!!!Zato sve zavisi od selektora,dali će on da pozove sve svoje zvezde i kada ih pozove dali će dozvoliti da oni budu iznad selektora ili selektor iznad njih,a to je veoma bitno.

Dzeri springer show

pre 3 godine

Vise se i ne nadamo nekom uspehu od fudbalske reprezentacije. Maksimum nam je plasman na neko takmičenje.. i onda krece lozenje u novinama i netu da ce biti nesto pumpa se atmosvere i na kraju nista. Ili se isposvadjaju ili strucnjak .a klupi pusti tri zadnja vezna u odlucujucoj utakmici...

Mijat precka

pre 3 godine

Istina, prosto nisu imali ozbiljnog selektora, jaku licnost koji bi koliko toliko uspeo da ih disciplinuje i dovede u red. Ostaje zal sto ih nije vodio Antic recimo. Najbolju generaciju fudbalera koju smo imali od devedesetih do danas je nazalost i iz ko zna kojih razloga vodio Santrac, pa Ziva sto je uz duzno postovanje daleko od ozbiljnih trenera, posebno za taj nivo.
(stoler, 1. avgust 2020 10:32)

Ziva istina. Zato se na protestima vikalo 'Slobo Santrace!'

.

pre 3 godine

@Maluta
Mihajlovic je prvenstvo 1998 ocajno odigrao. Da zanemarimo prekrsaje, pljuvanje protivnika. Skoncentrisi se samo na katastrofalnu igru u odbrani. Protiv Nemacke je on kriv za izjednacenje, protiv Holandije mozda i najodgovorniji za poraz, uz Kralja.

kobac kobac

pre 3 godine

boleo vas je za reprezentaciju ...za razliku od hrvata..olos smo od naroda...mi se kao nesto palili imamo jak tim a kad izadju na teren manekeni...fuj...ti si miha medju prvima bio nedisciplinovan

Maluta

pre 3 godine

Ovde neki kažu da je Bard stručnjak? Pa čovek je vodio reprezentaciju na jednoj zvaničnoj utakmici protiv Irske i pobegao je kad je dobio ponudu sa istoka. Stručnjak koliko i bata Đora i ostali stručnjaci iz te klase.
98. Mihajlović je odigrao odlično prcenstvo. Drugi su podbacili. 2000. je kriv za većinu golova i za samu atmosferu verovatno. Sa njim u odbrani smo primili 13 golova, bsz njega 0. Ali nas je i odveo na prvenstvo, da se ne lažemo.
A celo prvenstvo 2000. je očajno pripremljeno. Išli smo na pripreme u Kinu i Hong Kong koliko se sećam između ostalog. Boškov koliko god da je bio genijalan, tad je nebulozne stvari radio

varburg limuzina

pre 3 godine

Niste napravili rezultat jer ste se ponasali kao klasicni gasterbajteri kad se vrate u domovinu. Naprave preko nesto malo para i onda misle da su bogovi ovde. Toliko se uzdignu da je za jednog takvog fudbalera ispod casti da trci za loptom, cuj. A onaj Klinsman, Maradona ili Zidan sto puta vece zvezde od nasih gasterbajtera pa trce za loptom samo tako. I ne samo da trce, nego su spremni i potuci se na terenu za pobedu. Ali sa druge strane slusaju trenera i ne pada im na pamet da pomisle kako su iznad njega ili tima.
E tako se prave rezultati. Dotadasnje uspehe, ponos i hvalospeve zaboravis i izadjes na teren kao da ti je prva utakmica u karijeri.
Gospodo draga ako vam je ispod casti da trcite za loptom onda ste trebali da upisete fakultete pa da glumite nafurane doktore.

majstor

pre 3 godine

Vidjam tu disciplinu svaki put kad igram fudbal i to sa drustvom na malom fudbalu...ima izuzetaka naravno ali ... dodju ljudi da se istrce, ne zanima ih previse rezultat, trude se mozda 30 min i onda se setaju...mentalitet nam je cudo

gung ho

pre 3 godine

Očekivanja su bila velika, ne samo od nas, i neki stranci su mi pričali kako vide Jugoslaviju kao jednog od favorita iz prikrajka. Međutim, kad su stigli u Francusku, još pre prve utakmice, javi mi prijatelj, koji je znao jednog od naših igrača, a koji mu reče - nema ništa od rezultata, atmosfera je jako loša, podelili su se u klanove itd.
Po meni, ne treba te igrače motivisati patriotizmom, kao igraju za zemlju, za navijače. U fudbalu dovoljna motivacija treba da ti bude da igraš za tvojih ostalih 10 saigrača na terenu, za tim, ne treba više od toga. Ako toga nema, uzalud sve ostalo.

Pera

pre 3 godine

Znalo se to i onda ali se krivica svaljivala na Santraca. Primadone su dolazile u Beograd iskljucivo radi provoda i odmora od napornog rada u stranim klubovima. Najgori su bili 2000 na EP i poraza od Holandije 6:1. Posle te utakmice vise nisam gledao nasu reprezentaciju.

Balls of Steel

pre 3 godine

pricate kako smo imali vrhunski tim, blablabla. Jesmo imali vrhunske igrace. Ali daleko od toga da smo bili favoriti protiv Nemacke i Holandije. Secam se protiv Holandije, totalno defanzivna formacija. To favoriti ne rade.

pertinaks

pre 3 godine

Pa ti si Miha bio deo problema, sprdali ste se imali ste kasual treninge , zeza bila, dovedete decu na trening pa dodajete loptu. Sve sto ste i igrali igrali ste na talenat i na ona nalo priprema sto je izdrzalo od klubova, repka vam je bio odmor.

Damir 1965

pre 3 godine

Danas sam pročitao komentar koji mi se najmanje dopada od kada se koristim tabletom. Ne želim da se neko uvredi, ali u tom kontekstu pomenuti Deja

Milan

pre 3 godine

Kad je Milojko Pantic pitao tadsnjeg funkcionera FSJ-a zasto je selektor Santrac koji je do tada u karijeri trenirao samo "petliće,, ovaj mu oodgovra: zar mislis da Miljan i ja ne znamo da treniramo reprezentaciju.
To je slika našeg fudbala,bila i ostala!

pomorac Kotor

pre 3 godine

Po mom skromnom misljenju SP 1998 je bilo po imenima igraca cudo od prvenstva. Kakvi su to bili igraci u svakoj evropskoj selekciji i naravno par selekcija iz J. Amerike. Mozda sam subjektivan jer sam tada vise pratio fudbal nego danas.

Mihajlo

pre 3 godine

Nas je problem bio selektor kao i uvek,direktno nas je Santrac kostao prolaza protiv Holandije 1998.,ta njegova bunkerica a u timu imas Savicevice,Mijatovica,Piksija. Druga stvar bez Piksija smo izgledali kao da prvi put loptu vidimo,nije bilo kreativnog igraca,nisu pozivani a Milinko Pantic sa Atletikom osvaja duplu krunu,Ciric je bio veliki talenat,Rambo isto. Mihajlovic nas vadio slobodnjacima jer igre nije bilo kad se Piksi zatvori,a bio je vec i u godinama,nije mogao vrhunski da igra 90 minuta.

NNN

pre 3 godine

Siniša je bio odličan '98. na SP,
ali je zato na EP 2000. bio ubedljivo najgori igrač prvenstva!
Dok je on komandovao odbranom za 240 minuta dok je bio u igri primili smo čak 13 golova,
a za 120 minuta dok nije bio na terenu nismo primili ni jedan!

Oko

pre 3 godine

@ Dementni

Djukic u FRA nije odigrao ni minut na terenu a Dejo je u sezoni 97/98 ukupno upisao 5 nastupa za Milan i svih pet puta je ušao sa klupe. Dejo 98 nije mogao da se proda ni u neki Bolton, Mildzbro, Šefild sto je bila tadasnja moda ex asova Serie A, dobar novac a ugovor 2+1 sezona, nego je jesenji deo 98/99 proveo bez kluba pa je na zimu potpisao za Zvezdu i tu nije imao vise od 5 nastupa a svih 90min ni jednom. Naravno, u reprezentaciji je imao sigurnih 20min i čak otisao na EP00. Baraz sa Madjarima nas je preskupo koštao, napunili smo reprezentaciju d kategorije i svi su poleteli da zovu kumove u reprezentaciju. Da smo jedva prošli i tu videli nedostatke druga bi prica bila na SP.
P.S. Milojko Pantic, JUL-ovac i drugi covek sportskog saveza BG-a nije čuo od Miljana "niko od nas ne zna kako se vodi reprezentacija" jer je on bio selektor SFRJ a sedeo je na klupi Reala.

The Unforgiven

pre 3 godine

Miha nas je odveo na SP golom iz slobodnjaka pri kraju utakmice u Bratislavi
(Oko, 1. avgust 2020 11:32)
-------------------

O cemu ti? Imali smo +7 u bodovima nad sledecim timom na tabeli (Ceska Republika) i otisli smo kao na SP zbog gola Mihajlovica u remiju protiv Slovacke?

Realno

pre 3 godine

Nisu imali kult reprezentacije- kao Hrvati. . , navijači su mrzili tu reprezentaciju- zbog dresova, himne i svega onog sto je predstavljala krnja Jugoslavija ..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aa, 1. avgust 2020 13:29) # Link komentara


I taman kad se stvorio neki kult reprezentacije, navijaci poceli ujedinjeni da idu i prate reprezentaciju, posle gostovanja u Rumuniji gde je bilo nikad vece zajednistvo svih grupa, dodje Djenova i pojedinci poslati sa Severa dodju i razbiju sve to i od onda opet potop sto se tice podrske reprezentaciji.