Ponedeljak, 06.07.2020.

19:35

Borba za prvo mesto: Kome više odgovara novi sistem bodovanja?

ATP je promenio sistem bodovanja, koji bi mogao da ozbiljno "zakuva" borbu za prvo mesto.

Izvor:

Borba za prvo mesto: Kome više odgovara novi sistem bodovanja? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Misko

pre 3 godine

Nebitno je bodovanje.Novak ili Rafa pitanje je ko ce uzeti vise od 20 grand slamova odnosno ko ce najvise.Bodovi nedelje prvi na listi to je sada nebitno.

nesha

pre 3 godine

Cekajte bre ljudi. Ako ni Novak ni Nadal ne odigraju nijedan meč do kraja godine onda im bodovi ostaju kako jesu (jer ne mogu da ih izgube) i to znaci da lista ostaje kako jeste sada. Ko brani vise poena do kraja taj je u losijoj situaciji ako zeli da prestigne nekoga jer manje moze da poveća poene (a niko ne moze da ih izgubi). Pa Nadal sta god da uradi na US Openu ostaje mu 2000 poena ali sa time ne moze da prestigne Novaka jer vec ima tih 2000 poena pa nije prvi. Da bi ga prestigao mora na nekom turniru da osvoji više poena nego sto je imao prošle godine

Evo da objasnim da svako shvati. Svi ste shvatili da niko ne moze da izgubi bodove, samo moze da dobije nove. Zamislite da neko brani max broj poena do kraja godine. Da je na primer sve osvojio od sad do kraja 2019. On igrao neigrao ne moze da napreduje. Ostaje na istim poenima i ne moze nikoga da prestigne (jer niko ne moze da izgubi bodove) a samo moze neko drugi njega da prestigne. Tako da ovaj sistem ne odgovara nekome ko brani puno poena ukoliko zeli da napreduje na listi

Вук Караџић

pre 3 godine

најважније је да је Ноле прележао вирус. сада сви могу само да стрепе и кукају

greta

pre 3 godine

Kme, kme, kme...

Šta ako oba matora "smarača" budu ispadala pre polufinala? Da li je neko računao na tu opciju?
(Pele 2.0, 7. jul 2020 08:49)
#
Najgora vrsta trolčine je ova što ponavlja kme, kme.

novosadjanin

pre 3 godine

Reče neko Nole bi trebao da ih tuži. Kao prvo, Nole je predsednik saveta igrača ATP a to telo je sigurno bilo pitano jer se to tako radi. Znači Nole se sa ovim složio i ne može sebe da tuži. Zamisao je da bolje rangirani igrači ne moraju ove godine ni da nastupaju a da ipak ne budu mnogo oštećeni. Nole i Rafa ce igrati jedino ako žele da uvećaju broj Gren slem titula.

jeton

pre 3 godine

Ljudi,pa samo pogledajte koji su turniri ostali da se igraju...USO,RG i neki mastersi...Nadal je tu svugdje imao lani manje-vise super rezultate,dok mu mastersi u dvorani i nisu neka prednost..gdje ce on to napredovati...Novak s druge strane ima sansu lijepu hrpu bodova za uzeti..i k tome je vodeci..ako je ovo zavjera nekog tipa trebalo bi dobro promisliti protiv koga je usmjerena..a to sta ovdje mnogi pisu a slabo zbrajaju nema blage veze s nicim.

tennis fan

pre 3 godine

@Milan

Gledali su da teniseri koji zbog korone nece igrati na ovim turnirima ne izgube bodove. I to je jedina stvar koju su promenili ostalo je sve isto.
To je onaj sistem za koji su se zalagali Nadal i Marej, dvogodisnja rang lista.

ju ju

pre 3 godine

Pa ovo je dušu dalo za Novaka, kad god protivnik briše teren sa njim (a biće toga sve češće), eto može da preda par poena pred kraj meča, bez straha da će da izgubi bodove i svoju dedovinu (to famozno 1.mesto).

Milan_PT

pre 3 godine

Drugačije se nije ni očekivalo od ATPa. Sistem bodovanja je takav da samo čudo može Novaka vratiti na prvo mesto na kraju godine. Zašto?
Ovde se "zaboravljaju" turniri koji ove godine Novak i Rafa neće odigrati, pa će im poeni sa tih turnira iz 2019. biti prepisani. U te neodigrane turnire treba ubaciti i američku turneju koju ova dvojica 99% neće ni igrati. Dakle, poeni sa Akapulka, Indijan Welsa, Majamija, Monte Karla, Barselone, Vimbldona, Kanade, Sinsinatija i US Opena će im biti dodati kao da su ih igrali ove godine sa istim uspehom kao prošle.
Ako nisam pogrešno sabrao, Rafi sleduje 5025 poena sa tih turnira, a Novaku 2885, dakle 2170 poena manje. A praktično ne postoji šansa da Novak promeni ove brojke.
Jedino ako zaigra na US Openu i umesto prošlogodišnjih 180 poena ne osvoji nešto značajnije više. Čak i da osvoji USO, opet će Rafa biti u prednosti većoj od 1000 poena.
Imam blagi osećaj da je ovaj način bodovanja jedan nefer način da Novaka prisile da igra US Openu...

Vladimir

pre 3 godine

Zanimljiva odluka, možda ispravna možda ne, u suštini bilo je potrebno nekako ukalkulisati izmenjenu situaciju, dati igračima neki motiv da igraju, ponovo pokrenuti ceo ATP tour. Ono što je po meni ipak najproblematičnije je što se u svim ovim kalkulacijama praktično podrazumeva da će u npr. 2021-oj sve praktično krenuti po starom/normalnom, da će u međuvremenu virus nestati, da će biti moguće 23000 ljudi biti na finalu US opena 2021-e, da će nagrade moći da budu po 3 ili više miliona eura za Grand Slam-ove. A realnost je i dalje u celom svetu takva da virus i dalje postoji i ubrzava, i da, dok ne bude vakcine, realnost je upravo ovakva kakva je sada. Imamo i imaćemo mnogo drugih problema i u zemlji i u svetu i daj bože da bude ovog tenisa i grand slemova i jurenja rekorda i priča o GOAT-u.

idealan zreb

pre 3 godine

Vidim da mnogi paniče a da nisu ni protumačili kako treba. Postoji lista koja meri 52 nedelje unazad i postoji rejs lista koja boduje trenutnu sezonu, na toj listi Djokovic je u ogromnoj prednosti, dok Nadal i ostali ako ne bi igrali turnire ne bi dodavali bodove (na rejs listi iako im ostaju na renking listi) neophodne za zavrsni turnir koji nosi sve ukupno vise bodova nego gs. Dobro rešenje.

bradina

pre 3 godine

Muljaju,menjaju, kritikuju,optuzuju,traze ostavku,ne priznaju nedelje ali priznaju poene osvojene od prosle godine a i bas ne!Haos zbog pandemije ali haos i u ATP.Sve bi da urade kako bi Novaku otezali da u godini "zabranjenih igranja" oduzmu i tu titulu prvog u 2020.Ne vredi - Nadal nece igrati nijedan turnir na betonu ukljucujuci US Open, sprema se za sjakaste Mastersi Madrid i Rim i naravno GS Rolan Garos.Strasno! Ne bi me cudilo da diskvalifikuju Novaka zbog Adrija Tura - opasno po zivot svih tenisera!?
Isto tako jednima kriva za Pandemiju samo Kina!?De Javu!

tennis fan

pre 3 godine

@kenozoik

Djokovic ne dobija do kraja sezone bodove sa Vimbldona ali ih i ne gubi, jer se taj turnir ne igra ove sezone vec ce imati priliku da ih osvoji tek sledece godine, isto vazi i za Nadala. E sada zavisi ko ce tada biti prvi on je u prednosti, jer ako Nadal osvoji Vimbldon obojica bi dobili 2000 bodova, ali bi prednost imao onaj koji je bio prvi pre turnira.

Јабучило

pre 3 godine

Требало је да све поделе са два.
Ко освоји бодове, осваја их 50%, ко изгуби бодове, изгуби их 50%.
Одлука се продужује на сваких месец дана. Ко заиста закачи корону, бодови му се замрзавају на месец дана.

zapad = lopovi

pre 3 godine

Neko je rekao "Djokovicu ovo vise odgovara od Nadala jer ima vise prostora da napreduje s dobrim rezultatom na US Openu. Ako ga osvoji fakticki je siguran da bude prvi do zavrsnog turnira". Pa covece da li shvatas da No1e mora da igra odlicno a Rafa ne mora ni da se pojavi i on zadrzava svoje bodove??? Zasto? Nema apsolutno nikakve logike da sada menjaju sistem bodovanja. Ako se turnir igra igraci brane bodove od prosle godine i to je to. A ne da imaju bilo sta zagarantovano. To je kaos i nije rugularno. No1e bi trebao da ih tuzi, a Rafa ako ima i malo respekta trebao bi javno da se izjasni i odbije ovakav sistem bodovanja. Ovo remeti trku za GOATa a istovremeno su oduzeli No1etu broj nedelja na prvom mestu!!! Ovo je za tuzbu za ljduska prava!

pa da

pre 3 godine

A da časte pobednika sa npr 200 bodova koji je i prošle godine osvojio turnir, sa 300 koji je i one tamo godine itd. stvarno nije u redu da 10-15 godina osvojiš turnir a da ti baš ništa plus ne daju..
@may way
Ali ipak je najbolje da oduzmu bodove Rafi i Rodji i daju Djokoviću, to bi baš bilo strava, je l tako?

Milan

pre 3 godine

Najopravednije je.... Svaki turnir koji se igra da se obrišu bodovi kao i do sad pa ko koliko poena osvoji. A turniri koji se ne odigraju da poeni važe do sledeće godine do odigravanja turnira.... To je najpravednije....

novosadjanin

pre 3 godine

Pogrešno, ovaj sistem Novaku više odgovara pošto se do kraja godine bodovi ne mogu gubiti a Novak ima mnogo više prostora za nove bodove. Ako sada osvoji US Open do kraja Australijen Opena 2021 sigurno ostaje na prvom mestu. Nadal do kraja Rolan Garosa može da zaradi samo 640 bodova u Madridu a Novak na USO i RG čak 3100.

tennis fan

pre 3 godine

Izvinjavam se, racunanje je isto samo sto se bodovi ne oduzimaju. Ovo sto ste vi napisali vazi samo za ranking listu i Nadal po njoj ne dobija bodove ako ispadne ranije ili osvoji, ali ih i ne gubi, dok za rejs listu dobija onoliko koliko osvoji ove godine. Djokovic isto ne gubi bodove na ranking listi, ali moze da osvoji dodatne bodove jer je ranije ispao na GS. Ako se ne igra turnir bodovi se ne gube.

Djapica

pre 3 godine

Više bi imalo smisla da su poeni zagarantovani od prošle gosine samo AKO igrač ne igra odredjeni turnir.
Tako bi se tešio problem zgusnutih rasporeda - posto je opslutne nemoguce igrati u kontionuitetu Sinainati, U.S open, Madrid, Rim i Rolangaros. Ako Nadal neće da igra U.S, može da zadrži 2000 bodova, ali neće dobiti šansu da za genslem.
Novak će verovatno Igrati Sinsinati i U.S ooen, pa posle toga Rim i Rolangaros. Nadal će na U.S ioen doći bez vecih ambicija i vrebati sansu, ali će igrati i Madrid i Rim i Rolangaros.

...

pre 3 godine

Ne razumem koja je motivacija igraču koji brani titulu da uopšte odigra taj turnir? Može lepo da ga preskoči i bodovi su mu zagarantovani.

Ili mu je to možda medveđa usluga za sledeću sezonu. Zaista mi je nerazumljiv taj aspekt.

tennis fan

pre 3 godine

Djokovic je u prednosti posto je prvi, jer moze da osvoji dodatne bodove a da ne izgubi nista, a Rafa ne moze na ova dva GS da osvaja bodove a ni da ih gubi.

tennis fan

pre 3 godine

U stvari, Nadal dobija bodove, inace ne bi bilo smisla da igra turnire, i zbog atp race liste. Znaci ako Djokovic osvoji titule onda bi on bio u prednosti, jer bi obojica dobili 2000 bodova. Zavisi od Djokovica, ali ipak to vise odgovara Nadalu.

Ostin A

pre 3 godine

Za vas neobrazovane sa teorijama zavere. Pored toga što je ovo Novakova ideja, alternativa sa gubljenjem bodova sa turnira bilo da su se održali ili ne, je mnogo pogubnija po Đokovića. Đoković osim u Madridu, ima sreće što može da popravlja prošlogodišnji potop u drugom delu trke.

Đoković je u sezoni dobio bukvalno nenormalno bodova bez da je lopticu udario. I sada pošto ne može da bude gori, dobijaće poene.
Nadalovi navijači su besni jer je bukvalno Đokoviću poklonjeno prvo mesto do Londona.

Još jedna stvar, ovo je najviše urađeno zbog stotina drugih igrača, koji u zavisnosti od zemlje, karantina, finansija, neće moći da brane bodove koje su osvojili prošle godine. Možda su ti bodovi u rangu 30,50,100 bodova, ali njima su ti bodovi zlata vredni.

my way

pre 3 godine

Nemoguce je proniknuti u logiku ovog bodovanja. Najbolje da Novaku uzimaju bodove koje osvoji i dodele Rafi i Rodzeru. Svaki drugi sistem, pa i ovaj im je dzaba.

Ljubo

pre 3 godine

Koja hajka na Đokovića,ovo su totalno bolesni umovi,ovo neće završiti na dobro.Ovo već prerasta u otvorenu mržnju,i opšte ne biraju sredstva da ga unište.Nole otvori četvero očiju,kada budeš zagazio na njihovu teritoriju,ovo mi sve više liči kao sa Monikom Seleš.Ovo su umno poremećeni ljudi.Izgleda je njemu bilo zaprećeno da mora pustiti da pobedi njihov projekat na Vimbldonu isto kao sa Marejem kada je morao da mu pusti da pobedi ali sada očigledno nije podlegao pritisku čak šta više je na monstruozan način ga je porazio i od tada je počela nezapamćena hajka na najboljega igrača svih vremena.Imam osećaj kao da žele da ga nateraju da prekine karijeru.

iks

pre 3 godine

Šta je sledeće? Da uvedu pravilo da se na svake 4 godine odigra po jedan GS turnir, da Nole ne stigne do 20? Ili možda da se 7 kalendarskih nedelja računa u jednu nedelju na ATP listi da ne dođe do 310?

Uros_

pre 3 godine

Hoce neko da mi objasni zasto se Vimbldon vise nigde ne spominje, kao da ne postoji turnir a otkazan je kao i Rolan Garos samo sto je za ovaj toliko apela bilo da mora biti odigran ove godine,pa cak i u terminu kad mu nije mesto...

Nebojša

pre 3 godine

Znači ako sam ja dobro razumeo ovaj sistem ako bi recimo Novak i Nadal rekli da neće nastavljati ovu sezonu po ovom nakaradnom bodovanju Nadal bi imao zagarantovanih minimum 4000 poena sa dva grenslema i sa dobrim izgledima da završi kao no1 bez ijedne osvojene titule ove godine jesu li oni normalni čista prevara.

Los Angeles

pre 3 godine

Kao što sam rekao. Kompleks superiornosti zapadnoevropljana prema istočnoevropljanima. I sad se čak i otvoreno trude sve samo da istočnoevropljanin ne obori rekord Federera u broju nedelja na mestu br. 1. Jednog dana će se i o tome pričati, i veliki broj njih će biti sramota svojih postupaka, kao što se danas svi odjednom kao kaju oko ovih rasističkih protesta.

Branko

pre 3 godine

Niste skontali sistem bodovanja očigledno. Samo je prebacen na period od 22 mjeseca umjesto klasicnih 12,i dalje vazi 18 najboljih rezultata

Svaki igrac je zagarantovan da zadrzi minimalno poene od prosle godine a moze samo da pospjesi svoj rezultat ove godine .
Djokovicu ovo vise odgovara od Nadala jer ima vise prostora da napreduje s dobrim rezultatom na US Openu. Ako ga osvoji fakticki je siguran da bude prvi do zavrsnog turnira.
A ako obojica propuste ameriku ranking ostaje isti gdje opet Djokovic ima vise prostora za napredak sa polufinalem Rolland Garrosa.

got

pre 3 godine

Nadal vise ne moze da osvoji ni turnir u Maloj Mostanici.
Tim, Cicipas i Zverev bice jedini ozbiljni protivnici Novaku.
Federer je zavrsio karijeru. Ako se vrati, samo ce jos vise umanjiti sve ono sto je uradio do 2010. godine.

Djoksa

pre 3 godine

Mamac da dođe Nadal u Ameriku. Ali Sinsinati je pred USO. Ja se ne sećam da je Nadal ikad igrao turnir u nedelji pred GS. Novak je igrao, čini mi se, samo Istborn, i to zato što je morao jer nije imao dovoljno mečeva pred Vimbldon. Sa druge strane, da nastavim o Nadalu, Rafa je poznat ne samo kao igrač koji ne kalkuliše kad igra mečeve već isto tako kao teniser koji najviše kalkuliše kad je u pitanju raspored turnira. Da skratim, Nadal uvek ide na sigurno, osvaja RG, 20 GS i izjednačava se sa Federerom. Amerika je velik rizik zbog rizika od zaražavanja od korona virusa, a onda bi otpao i RG. Zato nema teorije da Nadal ide uopšte u Ameriku. A otpada i Rim, zbog gore navedenog razloga (igra se u nedelji pred RG).

Tex Willer

pre 3 godine

Realno nije logicno Ne ulazim u raspravu kome vise ili manje odgovara ali ispada da ce sa istih turnira bodovi biti dodeljeni dvostruko.Npr Nadal ne igra RG i US a nema nikakav motiv da igra jer zadrzava 2puta po 2000 bodova.Ta dva turnira osvoje drugi igraci sto znaci da se sa njih racunaju po 4000 bodova govoreci samo o prvom mestu!2000 Nadalu i 2000 novom pobedniku.Djokovic ima VB i njemu ce se racunati bar do 2021 sto isto nema logike.Najpostenije po meni je bilo prvo nikakvo zamrzavanje ATP liste dakle oduzimanje bodova posle 52 nedelje. Sta se kome zalomilo zalomilo se.Ovim ne naginjem vodu na Djokovicevu vodenicu jer pojma nemam kako bi se trka zavrsila. Mozda bi na kraju godine bio broj 1 neko ko je osvojio podlednji turnir 2020 godine makar serije 250

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Evo ga konacno.Svih meseci su razmisljali kako i na koji nacin bez igre da sklone Novaka sa No1.Mislim da su u proces bili ubaceni i matematicki genijalci sa Harvarda i ostalih satanisticko jezuitskih fakulteta.Pa ovo ne da je prevara ovo je za mardelja.Otvoreno brane likove koji su se slikali sa vakcionošom.Korona ce defintivno biti zasluzna da ispliva sav onaj mulj i zlo na povrsinu sporta politike industrije drustva u celini.
Ako sad ne ostvare svoje ciljeve nece nikad.Verujem u Boga pravdu i istinu.Dobro uvek pobeđuje zlo.
Nole odlicno zna da se igra u zmijskom gnezdu i opet im bezi da ga ne otruju.
Nekad davno je potop svo zlo odneo a i danas ce zanavek da ga svog pobrise.
Nole je bio i bice najveci teniser a jos veci covek

Rasa

pre 3 godine

Procitajte na sajtu ATP-a, nije sve tako crno. Novaku ce ostati poeni Wimbldona, gde Nadal ove godine nema priliku za uvecanje salda. Novak na RG i US Openu ima sansu da uveca bodove. Na preostalim mastersima koji su otkazani su na slicnom, mozda je cak i Nadal na vecem gubitku zbog Monte Karla. Jos uvek se ne zna sta ce biti sa masterima nakon US opena.

danilo

pre 3 godine

Sramota!
Na mišiće žele pod svaku cenu da Nadala proguraju na 1 mesto.
Ako to Nadal prihvati, isti je kao i oni koji to rade.
Sve što nije stečeno na terenu jeste najobičnija kraja, laž i bezvredno.
Mi smo tu da posmatramo šta ATP radi....

bane

pre 3 godine

Evo ovako, jeste da Nadal na US Openu ne moze nista da izgubi, ali zato Novak ako pobedi moze da osvoji 1910 bodova, tako da sa ovih 370 koliko je sada, moze lagano da privede sezonu kraju. Mislim da nije niko ostecen, na nekim turnirima ce biti bolje jednom a negde drugom. Jednostavno ko bude bolji taj ce i biti broj 1.

kakva glupost

pre 3 godine

kakva glupost. Ljudska glupost nema granice. Znači zamrznete mu nedelje na prvom mestu (oborio bi rekord Federera), pa mu još oduzmete prvo mesto do kraja godine.

Sve u korist drugog igrača na svetu i Rođe

kraja

pre 3 godine

...jedino sto djokovicu preostaje je da pocisti sve te njihove zapadne pulene, pokupi dovoljan broj gs-ova da skine federera sa trona i potom se povuce iz tenisa...
...a onda, neka placu...
...u narednom veku ne postoji teniser koji ce taj rekord oboriti...

Dušan

pre 3 godine

neverovatno.

definitvno se sve radi da Đoković ne obori Federerov rekord po prvom mestu na rang listi.

prvo ne računaju nedelje na prvom mestu dok je sezona zamrznuta, onda se Wimbledon odloži iako se moglo igrati bez publike, sad ovo. Nadal šljaku ne mora ni da igra, bodove će zadržati.

još samo US open odlože.

srle

pre 3 godine

Pa ovo je smešno. To znači da Nadal ne mora da se pojavi na US Openu i Rolan Garosu i dobija 4000 bodova! To nije pravedno, nema logike! Bez obzira na sve, nadam se da će Nole osvojiti barem US Open ove godine, a onda sledeće godine da zapuši usta svima obaranjem svih mogućih rekorda!

Ivan

pre 3 godine

Na stranu to što sam Noletov navijač, ali ovo je zaista glupo. Veoma glupo. Znači igrač koji je prošle godine osvojio određeni turnir a ove godine na tom turniru ispadne u 1. kolu ne gubi bodove! Kakva glupost! Kakva ujdurma! Znači Rafa komotno može da ne igra US Open i ostaće mu ogromnih 2000 bodova na kontu od prošle godine! Nigde veze s vezom. Nešto najgluplje što su mogli da odluče. Pitam se šta će 2021. godine (ako nas ove zaraze sve ne pobiju do tada) biti sa US Openom? Hoće li Rafa i tada zadržati svih 2000 bodova iz 2019. godine a da pritom ne igra 2020. godine US Open? Hahahahaha! Sa druge strane, šta je sa Noletovih 2000 boda za osvajanje Vimbldona prošle godine koji je ove godine otkazan? Hoće li mu ostati na kontu? Ahahahahah! :-))))))))

Бајо Пивљанин

pre 3 godine

Само да је Ноле здрав. Тада нема за њега "лоших вести". Исти центри годинама раде колико год могу против њега, али се показало да мало могу. Тако ће бити и сада.

Dušan

pre 3 godine

neverovatno.

definitvno se sve radi da Đoković ne obori Federerov rekord po prvom mestu na rang listi.

prvo ne računaju nedelje na prvom mestu dok je sezona zamrznuta, onda se Wimbledon odloži iako se moglo igrati bez publike, sad ovo. Nadal šljaku ne mora ni da igra, bodove će zadržati.

još samo US open odlože.

kraja

pre 3 godine

...jedino sto djokovicu preostaje je da pocisti sve te njihove zapadne pulene, pokupi dovoljan broj gs-ova da skine federera sa trona i potom se povuce iz tenisa...
...a onda, neka placu...
...u narednom veku ne postoji teniser koji ce taj rekord oboriti...

Бајо Пивљанин

pre 3 godine

Само да је Ноле здрав. Тада нема за њега "лоших вести". Исти центри годинама раде колико год могу против њега, али се показало да мало могу. Тако ће бити и сада.

srle

pre 3 godine

Pa ovo je smešno. To znači da Nadal ne mora da se pojavi na US Openu i Rolan Garosu i dobija 4000 bodova! To nije pravedno, nema logike! Bez obzira na sve, nadam se da će Nole osvojiti barem US Open ove godine, a onda sledeće godine da zapuši usta svima obaranjem svih mogućih rekorda!

Nebojša

pre 3 godine

Znači ako sam ja dobro razumeo ovaj sistem ako bi recimo Novak i Nadal rekli da neće nastavljati ovu sezonu po ovom nakaradnom bodovanju Nadal bi imao zagarantovanih minimum 4000 poena sa dva grenslema i sa dobrim izgledima da završi kao no1 bez ijedne osvojene titule ove godine jesu li oni normalni čista prevara.

Ljubo

pre 3 godine

Koja hajka na Đokovića,ovo su totalno bolesni umovi,ovo neće završiti na dobro.Ovo već prerasta u otvorenu mržnju,i opšte ne biraju sredstva da ga unište.Nole otvori četvero očiju,kada budeš zagazio na njihovu teritoriju,ovo mi sve više liči kao sa Monikom Seleš.Ovo su umno poremećeni ljudi.Izgleda je njemu bilo zaprećeno da mora pustiti da pobedi njihov projekat na Vimbldonu isto kao sa Marejem kada je morao da mu pusti da pobedi ali sada očigledno nije podlegao pritisku čak šta više je na monstruozan način ga je porazio i od tada je počela nezapamćena hajka na najboljega igrača svih vremena.Imam osećaj kao da žele da ga nateraju da prekine karijeru.

kakva glupost

pre 3 godine

kakva glupost. Ljudska glupost nema granice. Znači zamrznete mu nedelje na prvom mestu (oborio bi rekord Federera), pa mu još oduzmete prvo mesto do kraja godine.

Sve u korist drugog igrača na svetu i Rođe

Ivan

pre 3 godine

Na stranu to što sam Noletov navijač, ali ovo je zaista glupo. Veoma glupo. Znači igrač koji je prošle godine osvojio određeni turnir a ove godine na tom turniru ispadne u 1. kolu ne gubi bodove! Kakva glupost! Kakva ujdurma! Znači Rafa komotno može da ne igra US Open i ostaće mu ogromnih 2000 bodova na kontu od prošle godine! Nigde veze s vezom. Nešto najgluplje što su mogli da odluče. Pitam se šta će 2021. godine (ako nas ove zaraze sve ne pobiju do tada) biti sa US Openom? Hoće li Rafa i tada zadržati svih 2000 bodova iz 2019. godine a da pritom ne igra 2020. godine US Open? Hahahahaha! Sa druge strane, šta je sa Noletovih 2000 boda za osvajanje Vimbldona prošle godine koji je ove godine otkazan? Hoće li mu ostati na kontu? Ahahahahah! :-))))))))

Los Angeles

pre 3 godine

Kao što sam rekao. Kompleks superiornosti zapadnoevropljana prema istočnoevropljanima. I sad se čak i otvoreno trude sve samo da istočnoevropljanin ne obori rekord Federera u broju nedelja na mestu br. 1. Jednog dana će se i o tome pričati, i veliki broj njih će biti sramota svojih postupaka, kao što se danas svi odjednom kao kaju oko ovih rasističkih protesta.

Rasa

pre 3 godine

Procitajte na sajtu ATP-a, nije sve tako crno. Novaku ce ostati poeni Wimbldona, gde Nadal ove godine nema priliku za uvecanje salda. Novak na RG i US Openu ima sansu da uveca bodove. Na preostalim mastersima koji su otkazani su na slicnom, mozda je cak i Nadal na vecem gubitku zbog Monte Karla. Jos uvek se ne zna sta ce biti sa masterima nakon US opena.

danilo

pre 3 godine

Sramota!
Na mišiće žele pod svaku cenu da Nadala proguraju na 1 mesto.
Ako to Nadal prihvati, isti je kao i oni koji to rade.
Sve što nije stečeno na terenu jeste najobičnija kraja, laž i bezvredno.
Mi smo tu da posmatramo šta ATP radi....

bane

pre 3 godine

Evo ovako, jeste da Nadal na US Openu ne moze nista da izgubi, ali zato Novak ako pobedi moze da osvoji 1910 bodova, tako da sa ovih 370 koliko je sada, moze lagano da privede sezonu kraju. Mislim da nije niko ostecen, na nekim turnirima ce biti bolje jednom a negde drugom. Jednostavno ko bude bolji taj ce i biti broj 1.

iks

pre 3 godine

Šta je sledeće? Da uvedu pravilo da se na svake 4 godine odigra po jedan GS turnir, da Nole ne stigne do 20? Ili možda da se 7 kalendarskih nedelja računa u jednu nedelju na ATP listi da ne dođe do 310?

Ostin A

pre 3 godine

Za vas neobrazovane sa teorijama zavere. Pored toga što je ovo Novakova ideja, alternativa sa gubljenjem bodova sa turnira bilo da su se održali ili ne, je mnogo pogubnija po Đokovića. Đoković osim u Madridu, ima sreće što može da popravlja prošlogodišnji potop u drugom delu trke.

Đoković je u sezoni dobio bukvalno nenormalno bodova bez da je lopticu udario. I sada pošto ne može da bude gori, dobijaće poene.
Nadalovi navijači su besni jer je bukvalno Đokoviću poklonjeno prvo mesto do Londona.

Još jedna stvar, ovo je najviše urađeno zbog stotina drugih igrača, koji u zavisnosti od zemlje, karantina, finansija, neće moći da brane bodove koje su osvojili prošle godine. Možda su ti bodovi u rangu 30,50,100 bodova, ali njima su ti bodovi zlata vredni.

my way

pre 3 godine

Nemoguce je proniknuti u logiku ovog bodovanja. Najbolje da Novaku uzimaju bodove koje osvoji i dodele Rafi i Rodzeru. Svaki drugi sistem, pa i ovaj im je dzaba.

got

pre 3 godine

Nadal vise ne moze da osvoji ni turnir u Maloj Mostanici.
Tim, Cicipas i Zverev bice jedini ozbiljni protivnici Novaku.
Federer je zavrsio karijeru. Ako se vrati, samo ce jos vise umanjiti sve ono sto je uradio do 2010. godine.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Evo ga konacno.Svih meseci su razmisljali kako i na koji nacin bez igre da sklone Novaka sa No1.Mislim da su u proces bili ubaceni i matematicki genijalci sa Harvarda i ostalih satanisticko jezuitskih fakulteta.Pa ovo ne da je prevara ovo je za mardelja.Otvoreno brane likove koji su se slikali sa vakcionošom.Korona ce defintivno biti zasluzna da ispliva sav onaj mulj i zlo na povrsinu sporta politike industrije drustva u celini.
Ako sad ne ostvare svoje ciljeve nece nikad.Verujem u Boga pravdu i istinu.Dobro uvek pobeđuje zlo.
Nole odlicno zna da se igra u zmijskom gnezdu i opet im bezi da ga ne otruju.
Nekad davno je potop svo zlo odneo a i danas ce zanavek da ga svog pobrise.
Nole je bio i bice najveci teniser a jos veci covek

zapad = lopovi

pre 3 godine

Neko je rekao "Djokovicu ovo vise odgovara od Nadala jer ima vise prostora da napreduje s dobrim rezultatom na US Openu. Ako ga osvoji fakticki je siguran da bude prvi do zavrsnog turnira". Pa covece da li shvatas da No1e mora da igra odlicno a Rafa ne mora ni da se pojavi i on zadrzava svoje bodove??? Zasto? Nema apsolutno nikakve logike da sada menjaju sistem bodovanja. Ako se turnir igra igraci brane bodove od prosle godine i to je to. A ne da imaju bilo sta zagarantovano. To je kaos i nije rugularno. No1e bi trebao da ih tuzi, a Rafa ako ima i malo respekta trebao bi javno da se izjasni i odbije ovakav sistem bodovanja. Ovo remeti trku za GOATa a istovremeno su oduzeli No1etu broj nedelja na prvom mestu!!! Ovo je za tuzbu za ljduska prava!

Branko

pre 3 godine

Niste skontali sistem bodovanja očigledno. Samo je prebacen na period od 22 mjeseca umjesto klasicnih 12,i dalje vazi 18 najboljih rezultata

Svaki igrac je zagarantovan da zadrzi minimalno poene od prosle godine a moze samo da pospjesi svoj rezultat ove godine .
Djokovicu ovo vise odgovara od Nadala jer ima vise prostora da napreduje s dobrim rezultatom na US Openu. Ako ga osvoji fakticki je siguran da bude prvi do zavrsnog turnira.
A ako obojica propuste ameriku ranking ostaje isti gdje opet Djokovic ima vise prostora za napredak sa polufinalem Rolland Garrosa.

Tex Willer

pre 3 godine

Realno nije logicno Ne ulazim u raspravu kome vise ili manje odgovara ali ispada da ce sa istih turnira bodovi biti dodeljeni dvostruko.Npr Nadal ne igra RG i US a nema nikakav motiv da igra jer zadrzava 2puta po 2000 bodova.Ta dva turnira osvoje drugi igraci sto znaci da se sa njih racunaju po 4000 bodova govoreci samo o prvom mestu!2000 Nadalu i 2000 novom pobedniku.Djokovic ima VB i njemu ce se racunati bar do 2021 sto isto nema logike.Najpostenije po meni je bilo prvo nikakvo zamrzavanje ATP liste dakle oduzimanje bodova posle 52 nedelje. Sta se kome zalomilo zalomilo se.Ovim ne naginjem vodu na Djokovicevu vodenicu jer pojma nemam kako bi se trka zavrsila. Mozda bi na kraju godine bio broj 1 neko ko je osvojio podlednji turnir 2020 godine makar serije 250

Milan

pre 3 godine

Najopravednije je.... Svaki turnir koji se igra da se obrišu bodovi kao i do sad pa ko koliko poena osvoji. A turniri koji se ne odigraju da poeni važe do sledeće godine do odigravanja turnira.... To je najpravednije....

jeton

pre 3 godine

Ljudi,pa samo pogledajte koji su turniri ostali da se igraju...USO,RG i neki mastersi...Nadal je tu svugdje imao lani manje-vise super rezultate,dok mu mastersi u dvorani i nisu neka prednost..gdje ce on to napredovati...Novak s druge strane ima sansu lijepu hrpu bodova za uzeti..i k tome je vodeci..ako je ovo zavjera nekog tipa trebalo bi dobro promisliti protiv koga je usmjerena..a to sta ovdje mnogi pisu a slabo zbrajaju nema blage veze s nicim.

Uros_

pre 3 godine

Hoce neko da mi objasni zasto se Vimbldon vise nigde ne spominje, kao da ne postoji turnir a otkazan je kao i Rolan Garos samo sto je za ovaj toliko apela bilo da mora biti odigran ove godine,pa cak i u terminu kad mu nije mesto...

...

pre 3 godine

Ne razumem koja je motivacija igraču koji brani titulu da uopšte odigra taj turnir? Može lepo da ga preskoči i bodovi su mu zagarantovani.

Ili mu je to možda medveđa usluga za sledeću sezonu. Zaista mi je nerazumljiv taj aspekt.

novosadjanin

pre 3 godine

Pogrešno, ovaj sistem Novaku više odgovara pošto se do kraja godine bodovi ne mogu gubiti a Novak ima mnogo više prostora za nove bodove. Ako sada osvoji US Open do kraja Australijen Opena 2021 sigurno ostaje na prvom mestu. Nadal do kraja Rolan Garosa može da zaradi samo 640 bodova u Madridu a Novak na USO i RG čak 3100.

Djoksa

pre 3 godine

Mamac da dođe Nadal u Ameriku. Ali Sinsinati je pred USO. Ja se ne sećam da je Nadal ikad igrao turnir u nedelji pred GS. Novak je igrao, čini mi se, samo Istborn, i to zato što je morao jer nije imao dovoljno mečeva pred Vimbldon. Sa druge strane, da nastavim o Nadalu, Rafa je poznat ne samo kao igrač koji ne kalkuliše kad igra mečeve već isto tako kao teniser koji najviše kalkuliše kad je u pitanju raspored turnira. Da skratim, Nadal uvek ide na sigurno, osvaja RG, 20 GS i izjednačava se sa Federerom. Amerika je velik rizik zbog rizika od zaražavanja od korona virusa, a onda bi otpao i RG. Zato nema teorije da Nadal ide uopšte u Ameriku. A otpada i Rim, zbog gore navedenog razloga (igra se u nedelji pred RG).

novosadjanin

pre 3 godine

Reče neko Nole bi trebao da ih tuži. Kao prvo, Nole je predsednik saveta igrača ATP a to telo je sigurno bilo pitano jer se to tako radi. Znači Nole se sa ovim složio i ne može sebe da tuži. Zamisao je da bolje rangirani igrači ne moraju ove godine ni da nastupaju a da ipak ne budu mnogo oštećeni. Nole i Rafa ce igrati jedino ako žele da uvećaju broj Gren slem titula.

tennis fan

pre 3 godine

Djokovic je u prednosti posto je prvi, jer moze da osvoji dodatne bodove a da ne izgubi nista, a Rafa ne moze na ova dva GS da osvaja bodove a ni da ih gubi.

Vladimir

pre 3 godine

Zanimljiva odluka, možda ispravna možda ne, u suštini bilo je potrebno nekako ukalkulisati izmenjenu situaciju, dati igračima neki motiv da igraju, ponovo pokrenuti ceo ATP tour. Ono što je po meni ipak najproblematičnije je što se u svim ovim kalkulacijama praktično podrazumeva da će u npr. 2021-oj sve praktično krenuti po starom/normalnom, da će u međuvremenu virus nestati, da će biti moguće 23000 ljudi biti na finalu US opena 2021-e, da će nagrade moći da budu po 3 ili više miliona eura za Grand Slam-ove. A realnost je i dalje u celom svetu takva da virus i dalje postoji i ubrzava, i da, dok ne bude vakcine, realnost je upravo ovakva kakva je sada. Imamo i imaćemo mnogo drugih problema i u zemlji i u svetu i daj bože da bude ovog tenisa i grand slemova i jurenja rekorda i priča o GOAT-u.

tennis fan

pre 3 godine

Izvinjavam se, racunanje je isto samo sto se bodovi ne oduzimaju. Ovo sto ste vi napisali vazi samo za ranking listu i Nadal po njoj ne dobija bodove ako ispadne ranije ili osvoji, ali ih i ne gubi, dok za rejs listu dobija onoliko koliko osvoji ove godine. Djokovic isto ne gubi bodove na ranking listi, ali moze da osvoji dodatne bodove jer je ranije ispao na GS. Ako se ne igra turnir bodovi se ne gube.

greta

pre 3 godine

Kme, kme, kme...

Šta ako oba matora "smarača" budu ispadala pre polufinala? Da li je neko računao na tu opciju?
(Pele 2.0, 7. jul 2020 08:49)
#
Najgora vrsta trolčine je ova što ponavlja kme, kme.

nesha

pre 3 godine

Cekajte bre ljudi. Ako ni Novak ni Nadal ne odigraju nijedan meč do kraja godine onda im bodovi ostaju kako jesu (jer ne mogu da ih izgube) i to znaci da lista ostaje kako jeste sada. Ko brani vise poena do kraja taj je u losijoj situaciji ako zeli da prestigne nekoga jer manje moze da poveća poene (a niko ne moze da ih izgubi). Pa Nadal sta god da uradi na US Openu ostaje mu 2000 poena ali sa time ne moze da prestigne Novaka jer vec ima tih 2000 poena pa nije prvi. Da bi ga prestigao mora na nekom turniru da osvoji više poena nego sto je imao prošle godine

Evo da objasnim da svako shvati. Svi ste shvatili da niko ne moze da izgubi bodove, samo moze da dobije nove. Zamislite da neko brani max broj poena do kraja godine. Da je na primer sve osvojio od sad do kraja 2019. On igrao neigrao ne moze da napreduje. Ostaje na istim poenima i ne moze nikoga da prestigne (jer niko ne moze da izgubi bodove) a samo moze neko drugi njega da prestigne. Tako da ovaj sistem ne odgovara nekome ko brani puno poena ukoliko zeli da napreduje na listi

Milan_PT

pre 3 godine

Drugačije se nije ni očekivalo od ATPa. Sistem bodovanja je takav da samo čudo može Novaka vratiti na prvo mesto na kraju godine. Zašto?
Ovde se "zaboravljaju" turniri koji ove godine Novak i Rafa neće odigrati, pa će im poeni sa tih turnira iz 2019. biti prepisani. U te neodigrane turnire treba ubaciti i američku turneju koju ova dvojica 99% neće ni igrati. Dakle, poeni sa Akapulka, Indijan Welsa, Majamija, Monte Karla, Barselone, Vimbldona, Kanade, Sinsinatija i US Opena će im biti dodati kao da su ih igrali ove godine sa istim uspehom kao prošle.
Ako nisam pogrešno sabrao, Rafi sleduje 5025 poena sa tih turnira, a Novaku 2885, dakle 2170 poena manje. A praktično ne postoji šansa da Novak promeni ove brojke.
Jedino ako zaigra na US Openu i umesto prošlogodišnjih 180 poena ne osvoji nešto značajnije više. Čak i da osvoji USO, opet će Rafa biti u prednosti većoj od 1000 poena.
Imam blagi osećaj da je ovaj način bodovanja jedan nefer način da Novaka prisile da igra US Openu...

tennis fan

pre 3 godine

@Milan

Gledali su da teniseri koji zbog korone nece igrati na ovim turnirima ne izgube bodove. I to je jedina stvar koju su promenili ostalo je sve isto.
To je onaj sistem za koji su se zalagali Nadal i Marej, dvogodisnja rang lista.

bradina

pre 3 godine

Muljaju,menjaju, kritikuju,optuzuju,traze ostavku,ne priznaju nedelje ali priznaju poene osvojene od prosle godine a i bas ne!Haos zbog pandemije ali haos i u ATP.Sve bi da urade kako bi Novaku otezali da u godini "zabranjenih igranja" oduzmu i tu titulu prvog u 2020.Ne vredi - Nadal nece igrati nijedan turnir na betonu ukljucujuci US Open, sprema se za sjakaste Mastersi Madrid i Rim i naravno GS Rolan Garos.Strasno! Ne bi me cudilo da diskvalifikuju Novaka zbog Adrija Tura - opasno po zivot svih tenisera!?
Isto tako jednima kriva za Pandemiju samo Kina!?De Javu!

pa da

pre 3 godine

A da časte pobednika sa npr 200 bodova koji je i prošle godine osvojio turnir, sa 300 koji je i one tamo godine itd. stvarno nije u redu da 10-15 godina osvojiš turnir a da ti baš ništa plus ne daju..
@may way
Ali ipak je najbolje da oduzmu bodove Rafi i Rodji i daju Djokoviću, to bi baš bilo strava, je l tako?

tennis fan

pre 3 godine

U stvari, Nadal dobija bodove, inace ne bi bilo smisla da igra turnire, i zbog atp race liste. Znaci ako Djokovic osvoji titule onda bi on bio u prednosti, jer bi obojica dobili 2000 bodova. Zavisi od Djokovica, ali ipak to vise odgovara Nadalu.

idealan zreb

pre 3 godine

Vidim da mnogi paniče a da nisu ni protumačili kako treba. Postoji lista koja meri 52 nedelje unazad i postoji rejs lista koja boduje trenutnu sezonu, na toj listi Djokovic je u ogromnoj prednosti, dok Nadal i ostali ako ne bi igrali turnire ne bi dodavali bodove (na rejs listi iako im ostaju na renking listi) neophodne za zavrsni turnir koji nosi sve ukupno vise bodova nego gs. Dobro rešenje.

Misko

pre 3 godine

Nebitno je bodovanje.Novak ili Rafa pitanje je ko ce uzeti vise od 20 grand slamova odnosno ko ce najvise.Bodovi nedelje prvi na listi to je sada nebitno.

Djapica

pre 3 godine

Više bi imalo smisla da su poeni zagarantovani od prošle gosine samo AKO igrač ne igra odredjeni turnir.
Tako bi se tešio problem zgusnutih rasporeda - posto je opslutne nemoguce igrati u kontionuitetu Sinainati, U.S open, Madrid, Rim i Rolangaros. Ako Nadal neće da igra U.S, može da zadrži 2000 bodova, ali neće dobiti šansu da za genslem.
Novak će verovatno Igrati Sinsinati i U.S ooen, pa posle toga Rim i Rolangaros. Nadal će na U.S ioen doći bez vecih ambicija i vrebati sansu, ali će igrati i Madrid i Rim i Rolangaros.

Вук Караџић

pre 3 godine

најважније је да је Ноле прележао вирус. сада сви могу само да стрепе и кукају

Јабучило

pre 3 godine

Требало је да све поделе са два.
Ко освоји бодове, осваја их 50%, ко изгуби бодове, изгуби их 50%.
Одлука се продужује на сваких месец дана. Ко заиста закачи корону, бодови му се замрзавају на месец дана.

ju ju

pre 3 godine

Pa ovo je dušu dalo za Novaka, kad god protivnik briše teren sa njim (a biće toga sve češće), eto može da preda par poena pred kraj meča, bez straha da će da izgubi bodove i svoju dedovinu (to famozno 1.mesto).

tennis fan

pre 3 godine

@kenozoik

Djokovic ne dobija do kraja sezone bodove sa Vimbldona ali ih i ne gubi, jer se taj turnir ne igra ove sezone vec ce imati priliku da ih osvoji tek sledece godine, isto vazi i za Nadala. E sada zavisi ko ce tada biti prvi on je u prednosti, jer ako Nadal osvoji Vimbldon obojica bi dobili 2000 bodova, ali bi prednost imao onaj koji je bio prvi pre turnira.

Dušan

pre 3 godine

neverovatno.

definitvno se sve radi da Đoković ne obori Federerov rekord po prvom mestu na rang listi.

prvo ne računaju nedelje na prvom mestu dok je sezona zamrznuta, onda se Wimbledon odloži iako se moglo igrati bez publike, sad ovo. Nadal šljaku ne mora ni da igra, bodove će zadržati.

još samo US open odlože.

got

pre 3 godine

Nadal vise ne moze da osvoji ni turnir u Maloj Mostanici.
Tim, Cicipas i Zverev bice jedini ozbiljni protivnici Novaku.
Federer je zavrsio karijeru. Ako se vrati, samo ce jos vise umanjiti sve ono sto je uradio do 2010. godine.

Ljubo

pre 3 godine

Koja hajka na Đokovića,ovo su totalno bolesni umovi,ovo neće završiti na dobro.Ovo već prerasta u otvorenu mržnju,i opšte ne biraju sredstva da ga unište.Nole otvori četvero očiju,kada budeš zagazio na njihovu teritoriju,ovo mi sve više liči kao sa Monikom Seleš.Ovo su umno poremećeni ljudi.Izgleda je njemu bilo zaprećeno da mora pustiti da pobedi njihov projekat na Vimbldonu isto kao sa Marejem kada je morao da mu pusti da pobedi ali sada očigledno nije podlegao pritisku čak šta više je na monstruozan način ga je porazio i od tada je počela nezapamćena hajka na najboljega igrača svih vremena.Imam osećaj kao da žele da ga nateraju da prekine karijeru.

danilo

pre 3 godine

Sramota!
Na mišiće žele pod svaku cenu da Nadala proguraju na 1 mesto.
Ako to Nadal prihvati, isti je kao i oni koji to rade.
Sve što nije stečeno na terenu jeste najobičnija kraja, laž i bezvredno.
Mi smo tu da posmatramo šta ATP radi....

Milan_PT

pre 3 godine

Drugačije se nije ni očekivalo od ATPa. Sistem bodovanja je takav da samo čudo može Novaka vratiti na prvo mesto na kraju godine. Zašto?
Ovde se "zaboravljaju" turniri koji ove godine Novak i Rafa neće odigrati, pa će im poeni sa tih turnira iz 2019. biti prepisani. U te neodigrane turnire treba ubaciti i američku turneju koju ova dvojica 99% neće ni igrati. Dakle, poeni sa Akapulka, Indijan Welsa, Majamija, Monte Karla, Barselone, Vimbldona, Kanade, Sinsinatija i US Opena će im biti dodati kao da su ih igrali ove godine sa istim uspehom kao prošle.
Ako nisam pogrešno sabrao, Rafi sleduje 5025 poena sa tih turnira, a Novaku 2885, dakle 2170 poena manje. A praktično ne postoji šansa da Novak promeni ove brojke.
Jedino ako zaigra na US Openu i umesto prošlogodišnjih 180 poena ne osvoji nešto značajnije više. Čak i da osvoji USO, opet će Rafa biti u prednosti većoj od 1000 poena.
Imam blagi osećaj da je ovaj način bodovanja jedan nefer način da Novaka prisile da igra US Openu...

kraja

pre 3 godine

...jedino sto djokovicu preostaje je da pocisti sve te njihove zapadne pulene, pokupi dovoljan broj gs-ova da skine federera sa trona i potom se povuce iz tenisa...
...a onda, neka placu...
...u narednom veku ne postoji teniser koji ce taj rekord oboriti...

pa da

pre 3 godine

A da časte pobednika sa npr 200 bodova koji je i prošle godine osvojio turnir, sa 300 koji je i one tamo godine itd. stvarno nije u redu da 10-15 godina osvojiš turnir a da ti baš ništa plus ne daju..
@may way
Ali ipak je najbolje da oduzmu bodove Rafi i Rodji i daju Djokoviću, to bi baš bilo strava, je l tako?

kakva glupost

pre 3 godine

kakva glupost. Ljudska glupost nema granice. Znači zamrznete mu nedelje na prvom mestu (oborio bi rekord Federera), pa mu još oduzmete prvo mesto do kraja godine.

Sve u korist drugog igrača na svetu i Rođe

srle

pre 3 godine

Pa ovo je smešno. To znači da Nadal ne mora da se pojavi na US Openu i Rolan Garosu i dobija 4000 bodova! To nije pravedno, nema logike! Bez obzira na sve, nadam se da će Nole osvojiti barem US Open ove godine, a onda sledeće godine da zapuši usta svima obaranjem svih mogućih rekorda!

Uros_

pre 3 godine

Hoce neko da mi objasni zasto se Vimbldon vise nigde ne spominje, kao da ne postoji turnir a otkazan je kao i Rolan Garos samo sto je za ovaj toliko apela bilo da mora biti odigran ove godine,pa cak i u terminu kad mu nije mesto...

Nebojša

pre 3 godine

Znači ako sam ja dobro razumeo ovaj sistem ako bi recimo Novak i Nadal rekli da neće nastavljati ovu sezonu po ovom nakaradnom bodovanju Nadal bi imao zagarantovanih minimum 4000 poena sa dva grenslema i sa dobrim izgledima da završi kao no1 bez ijedne osvojene titule ove godine jesu li oni normalni čista prevara.

ju ju

pre 3 godine

Pa ovo je dušu dalo za Novaka, kad god protivnik briše teren sa njim (a biće toga sve češće), eto može da preda par poena pred kraj meča, bez straha da će da izgubi bodove i svoju dedovinu (to famozno 1.mesto).

Ivan

pre 3 godine

Na stranu to što sam Noletov navijač, ali ovo je zaista glupo. Veoma glupo. Znači igrač koji je prošle godine osvojio određeni turnir a ove godine na tom turniru ispadne u 1. kolu ne gubi bodove! Kakva glupost! Kakva ujdurma! Znači Rafa komotno može da ne igra US Open i ostaće mu ogromnih 2000 bodova na kontu od prošle godine! Nigde veze s vezom. Nešto najgluplje što su mogli da odluče. Pitam se šta će 2021. godine (ako nas ove zaraze sve ne pobiju do tada) biti sa US Openom? Hoće li Rafa i tada zadržati svih 2000 bodova iz 2019. godine a da pritom ne igra 2020. godine US Open? Hahahahaha! Sa druge strane, šta je sa Noletovih 2000 boda za osvajanje Vimbldona prošle godine koji je ove godine otkazan? Hoće li mu ostati na kontu? Ahahahahah! :-))))))))

Бајо Пивљанин

pre 3 godine

Само да је Ноле здрав. Тада нема за њега "лоших вести". Исти центри годинама раде колико год могу против њега, али се показало да мало могу. Тако ће бити и сада.

zapad = lopovi

pre 3 godine

Neko je rekao "Djokovicu ovo vise odgovara od Nadala jer ima vise prostora da napreduje s dobrim rezultatom na US Openu. Ako ga osvoji fakticki je siguran da bude prvi do zavrsnog turnira". Pa covece da li shvatas da No1e mora da igra odlicno a Rafa ne mora ni da se pojavi i on zadrzava svoje bodove??? Zasto? Nema apsolutno nikakve logike da sada menjaju sistem bodovanja. Ako se turnir igra igraci brane bodove od prosle godine i to je to. A ne da imaju bilo sta zagarantovano. To je kaos i nije rugularno. No1e bi trebao da ih tuzi, a Rafa ako ima i malo respekta trebao bi javno da se izjasni i odbije ovakav sistem bodovanja. Ovo remeti trku za GOATa a istovremeno su oduzeli No1etu broj nedelja na prvom mestu!!! Ovo je za tuzbu za ljduska prava!

Ostin A

pre 3 godine

Za vas neobrazovane sa teorijama zavere. Pored toga što je ovo Novakova ideja, alternativa sa gubljenjem bodova sa turnira bilo da su se održali ili ne, je mnogo pogubnija po Đokovića. Đoković osim u Madridu, ima sreće što može da popravlja prošlogodišnji potop u drugom delu trke.

Đoković je u sezoni dobio bukvalno nenormalno bodova bez da je lopticu udario. I sada pošto ne može da bude gori, dobijaće poene.
Nadalovi navijači su besni jer je bukvalno Đokoviću poklonjeno prvo mesto do Londona.

Još jedna stvar, ovo je najviše urađeno zbog stotina drugih igrača, koji u zavisnosti od zemlje, karantina, finansija, neće moći da brane bodove koje su osvojili prošle godine. Možda su ti bodovi u rangu 30,50,100 bodova, ali njima su ti bodovi zlata vredni.

Los Angeles

pre 3 godine

Kao što sam rekao. Kompleks superiornosti zapadnoevropljana prema istočnoevropljanima. I sad se čak i otvoreno trude sve samo da istočnoevropljanin ne obori rekord Federera u broju nedelja na mestu br. 1. Jednog dana će se i o tome pričati, i veliki broj njih će biti sramota svojih postupaka, kao što se danas svi odjednom kao kaju oko ovih rasističkih protesta.

iks

pre 3 godine

Šta je sledeće? Da uvedu pravilo da se na svake 4 godine odigra po jedan GS turnir, da Nole ne stigne do 20? Ili možda da se 7 kalendarskih nedelja računa u jednu nedelju na ATP listi da ne dođe do 310?

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Evo ga konacno.Svih meseci su razmisljali kako i na koji nacin bez igre da sklone Novaka sa No1.Mislim da su u proces bili ubaceni i matematicki genijalci sa Harvarda i ostalih satanisticko jezuitskih fakulteta.Pa ovo ne da je prevara ovo je za mardelja.Otvoreno brane likove koji su se slikali sa vakcionošom.Korona ce defintivno biti zasluzna da ispliva sav onaj mulj i zlo na povrsinu sporta politike industrije drustva u celini.
Ako sad ne ostvare svoje ciljeve nece nikad.Verujem u Boga pravdu i istinu.Dobro uvek pobeđuje zlo.
Nole odlicno zna da se igra u zmijskom gnezdu i opet im bezi da ga ne otruju.
Nekad davno je potop svo zlo odneo a i danas ce zanavek da ga svog pobrise.
Nole je bio i bice najveci teniser a jos veci covek

idealan zreb

pre 3 godine

Vidim da mnogi paniče a da nisu ni protumačili kako treba. Postoji lista koja meri 52 nedelje unazad i postoji rejs lista koja boduje trenutnu sezonu, na toj listi Djokovic je u ogromnoj prednosti, dok Nadal i ostali ako ne bi igrali turnire ne bi dodavali bodove (na rejs listi iako im ostaju na renking listi) neophodne za zavrsni turnir koji nosi sve ukupno vise bodova nego gs. Dobro rešenje.

Rasa

pre 3 godine

Procitajte na sajtu ATP-a, nije sve tako crno. Novaku ce ostati poeni Wimbldona, gde Nadal ove godine nema priliku za uvecanje salda. Novak na RG i US Openu ima sansu da uveca bodove. Na preostalim mastersima koji su otkazani su na slicnom, mozda je cak i Nadal na vecem gubitku zbog Monte Karla. Jos uvek se ne zna sta ce biti sa masterima nakon US opena.

tennis fan

pre 3 godine

@kenozoik

Djokovic ne dobija do kraja sezone bodove sa Vimbldona ali ih i ne gubi, jer se taj turnir ne igra ove sezone vec ce imati priliku da ih osvoji tek sledece godine, isto vazi i za Nadala. E sada zavisi ko ce tada biti prvi on je u prednosti, jer ako Nadal osvoji Vimbldon obojica bi dobili 2000 bodova, ali bi prednost imao onaj koji je bio prvi pre turnira.

Djoksa

pre 3 godine

Mamac da dođe Nadal u Ameriku. Ali Sinsinati je pred USO. Ja se ne sećam da je Nadal ikad igrao turnir u nedelji pred GS. Novak je igrao, čini mi se, samo Istborn, i to zato što je morao jer nije imao dovoljno mečeva pred Vimbldon. Sa druge strane, da nastavim o Nadalu, Rafa je poznat ne samo kao igrač koji ne kalkuliše kad igra mečeve već isto tako kao teniser koji najviše kalkuliše kad je u pitanju raspored turnira. Da skratim, Nadal uvek ide na sigurno, osvaja RG, 20 GS i izjednačava se sa Federerom. Amerika je velik rizik zbog rizika od zaražavanja od korona virusa, a onda bi otpao i RG. Zato nema teorije da Nadal ide uopšte u Ameriku. A otpada i Rim, zbog gore navedenog razloga (igra se u nedelji pred RG).

Branko

pre 3 godine

Niste skontali sistem bodovanja očigledno. Samo je prebacen na period od 22 mjeseca umjesto klasicnih 12,i dalje vazi 18 najboljih rezultata

Svaki igrac je zagarantovan da zadrzi minimalno poene od prosle godine a moze samo da pospjesi svoj rezultat ove godine .
Djokovicu ovo vise odgovara od Nadala jer ima vise prostora da napreduje s dobrim rezultatom na US Openu. Ako ga osvoji fakticki je siguran da bude prvi do zavrsnog turnira.
A ako obojica propuste ameriku ranking ostaje isti gdje opet Djokovic ima vise prostora za napredak sa polufinalem Rolland Garrosa.

tennis fan

pre 3 godine

Djokovic je u prednosti posto je prvi, jer moze da osvoji dodatne bodove a da ne izgubi nista, a Rafa ne moze na ova dva GS da osvaja bodove a ni da ih gubi.

my way

pre 3 godine

Nemoguce je proniknuti u logiku ovog bodovanja. Najbolje da Novaku uzimaju bodove koje osvoji i dodele Rafi i Rodzeru. Svaki drugi sistem, pa i ovaj im je dzaba.

novosadjanin

pre 3 godine

Pogrešno, ovaj sistem Novaku više odgovara pošto se do kraja godine bodovi ne mogu gubiti a Novak ima mnogo više prostora za nove bodove. Ako sada osvoji US Open do kraja Australijen Opena 2021 sigurno ostaje na prvom mestu. Nadal do kraja Rolan Garosa može da zaradi samo 640 bodova u Madridu a Novak na USO i RG čak 3100.

jeton

pre 3 godine

Ljudi,pa samo pogledajte koji su turniri ostali da se igraju...USO,RG i neki mastersi...Nadal je tu svugdje imao lani manje-vise super rezultate,dok mu mastersi u dvorani i nisu neka prednost..gdje ce on to napredovati...Novak s druge strane ima sansu lijepu hrpu bodova za uzeti..i k tome je vodeci..ako je ovo zavjera nekog tipa trebalo bi dobro promisliti protiv koga je usmjerena..a to sta ovdje mnogi pisu a slabo zbrajaju nema blage veze s nicim.

tennis fan

pre 3 godine

U stvari, Nadal dobija bodove, inace ne bi bilo smisla da igra turnire, i zbog atp race liste. Znaci ako Djokovic osvoji titule onda bi on bio u prednosti, jer bi obojica dobili 2000 bodova. Zavisi od Djokovica, ali ipak to vise odgovara Nadalu.

Djapica

pre 3 godine

Više bi imalo smisla da su poeni zagarantovani od prošle gosine samo AKO igrač ne igra odredjeni turnir.
Tako bi se tešio problem zgusnutih rasporeda - posto je opslutne nemoguce igrati u kontionuitetu Sinainati, U.S open, Madrid, Rim i Rolangaros. Ako Nadal neće da igra U.S, može da zadrži 2000 bodova, ali neće dobiti šansu da za genslem.
Novak će verovatno Igrati Sinsinati i U.S ooen, pa posle toga Rim i Rolangaros. Nadal će na U.S ioen doći bez vecih ambicija i vrebati sansu, ali će igrati i Madrid i Rim i Rolangaros.

bradina

pre 3 godine

Muljaju,menjaju, kritikuju,optuzuju,traze ostavku,ne priznaju nedelje ali priznaju poene osvojene od prosle godine a i bas ne!Haos zbog pandemije ali haos i u ATP.Sve bi da urade kako bi Novaku otezali da u godini "zabranjenih igranja" oduzmu i tu titulu prvog u 2020.Ne vredi - Nadal nece igrati nijedan turnir na betonu ukljucujuci US Open, sprema se za sjakaste Mastersi Madrid i Rim i naravno GS Rolan Garos.Strasno! Ne bi me cudilo da diskvalifikuju Novaka zbog Adrija Tura - opasno po zivot svih tenisera!?
Isto tako jednima kriva za Pandemiju samo Kina!?De Javu!

bane

pre 3 godine

Evo ovako, jeste da Nadal na US Openu ne moze nista da izgubi, ali zato Novak ako pobedi moze da osvoji 1910 bodova, tako da sa ovih 370 koliko je sada, moze lagano da privede sezonu kraju. Mislim da nije niko ostecen, na nekim turnirima ce biti bolje jednom a negde drugom. Jednostavno ko bude bolji taj ce i biti broj 1.

Јабучило

pre 3 godine

Требало је да све поделе са два.
Ко освоји бодове, осваја их 50%, ко изгуби бодове, изгуби их 50%.
Одлука се продужује на сваких месец дана. Ко заиста закачи корону, бодови му се замрзавају на месец дана.

Вук Караџић

pre 3 godine

најважније је да је Ноле прележао вирус. сада сви могу само да стрепе и кукају

Misko

pre 3 godine

Nebitno je bodovanje.Novak ili Rafa pitanje je ko ce uzeti vise od 20 grand slamova odnosno ko ce najvise.Bodovi nedelje prvi na listi to je sada nebitno.

novosadjanin

pre 3 godine

Reče neko Nole bi trebao da ih tuži. Kao prvo, Nole je predsednik saveta igrača ATP a to telo je sigurno bilo pitano jer se to tako radi. Znači Nole se sa ovim složio i ne može sebe da tuži. Zamisao je da bolje rangirani igrači ne moraju ove godine ni da nastupaju a da ipak ne budu mnogo oštećeni. Nole i Rafa ce igrati jedino ako žele da uvećaju broj Gren slem titula.

Milan

pre 3 godine

Najopravednije je.... Svaki turnir koji se igra da se obrišu bodovi kao i do sad pa ko koliko poena osvoji. A turniri koji se ne odigraju da poeni važe do sledeće godine do odigravanja turnira.... To je najpravednije....

tennis fan

pre 3 godine

Izvinjavam se, racunanje je isto samo sto se bodovi ne oduzimaju. Ovo sto ste vi napisali vazi samo za ranking listu i Nadal po njoj ne dobija bodove ako ispadne ranije ili osvoji, ali ih i ne gubi, dok za rejs listu dobija onoliko koliko osvoji ove godine. Djokovic isto ne gubi bodove na ranking listi, ali moze da osvoji dodatne bodove jer je ranije ispao na GS. Ako se ne igra turnir bodovi se ne gube.

tennis fan

pre 3 godine

@Milan

Gledali su da teniseri koji zbog korone nece igrati na ovim turnirima ne izgube bodove. I to je jedina stvar koju su promenili ostalo je sve isto.
To je onaj sistem za koji su se zalagali Nadal i Marej, dvogodisnja rang lista.

Vladimir

pre 3 godine

Zanimljiva odluka, možda ispravna možda ne, u suštini bilo je potrebno nekako ukalkulisati izmenjenu situaciju, dati igračima neki motiv da igraju, ponovo pokrenuti ceo ATP tour. Ono što je po meni ipak najproblematičnije je što se u svim ovim kalkulacijama praktično podrazumeva da će u npr. 2021-oj sve praktično krenuti po starom/normalnom, da će u međuvremenu virus nestati, da će biti moguće 23000 ljudi biti na finalu US opena 2021-e, da će nagrade moći da budu po 3 ili više miliona eura za Grand Slam-ove. A realnost je i dalje u celom svetu takva da virus i dalje postoji i ubrzava, i da, dok ne bude vakcine, realnost je upravo ovakva kakva je sada. Imamo i imaćemo mnogo drugih problema i u zemlji i u svetu i daj bože da bude ovog tenisa i grand slemova i jurenja rekorda i priča o GOAT-u.

nesha

pre 3 godine

Cekajte bre ljudi. Ako ni Novak ni Nadal ne odigraju nijedan meč do kraja godine onda im bodovi ostaju kako jesu (jer ne mogu da ih izgube) i to znaci da lista ostaje kako jeste sada. Ko brani vise poena do kraja taj je u losijoj situaciji ako zeli da prestigne nekoga jer manje moze da poveća poene (a niko ne moze da ih izgubi). Pa Nadal sta god da uradi na US Openu ostaje mu 2000 poena ali sa time ne moze da prestigne Novaka jer vec ima tih 2000 poena pa nije prvi. Da bi ga prestigao mora na nekom turniru da osvoji više poena nego sto je imao prošle godine

Evo da objasnim da svako shvati. Svi ste shvatili da niko ne moze da izgubi bodove, samo moze da dobije nove. Zamislite da neko brani max broj poena do kraja godine. Da je na primer sve osvojio od sad do kraja 2019. On igrao neigrao ne moze da napreduje. Ostaje na istim poenima i ne moze nikoga da prestigne (jer niko ne moze da izgubi bodove) a samo moze neko drugi njega da prestigne. Tako da ovaj sistem ne odgovara nekome ko brani puno poena ukoliko zeli da napreduje na listi

Tex Willer

pre 3 godine

Realno nije logicno Ne ulazim u raspravu kome vise ili manje odgovara ali ispada da ce sa istih turnira bodovi biti dodeljeni dvostruko.Npr Nadal ne igra RG i US a nema nikakav motiv da igra jer zadrzava 2puta po 2000 bodova.Ta dva turnira osvoje drugi igraci sto znaci da se sa njih racunaju po 4000 bodova govoreci samo o prvom mestu!2000 Nadalu i 2000 novom pobedniku.Djokovic ima VB i njemu ce se racunati bar do 2021 sto isto nema logike.Najpostenije po meni je bilo prvo nikakvo zamrzavanje ATP liste dakle oduzimanje bodova posle 52 nedelje. Sta se kome zalomilo zalomilo se.Ovim ne naginjem vodu na Djokovicevu vodenicu jer pojma nemam kako bi se trka zavrsila. Mozda bi na kraju godine bio broj 1 neko ko je osvojio podlednji turnir 2020 godine makar serije 250

...

pre 3 godine

Ne razumem koja je motivacija igraču koji brani titulu da uopšte odigra taj turnir? Može lepo da ga preskoči i bodovi su mu zagarantovani.

Ili mu je to možda medveđa usluga za sledeću sezonu. Zaista mi je nerazumljiv taj aspekt.

greta

pre 3 godine

Kme, kme, kme...

Šta ako oba matora "smarača" budu ispadala pre polufinala? Da li je neko računao na tu opciju?
(Pele 2.0, 7. jul 2020 08:49)
#
Najgora vrsta trolčine je ova što ponavlja kme, kme.