Četvrtak, 25.06.2020.

08:50

Trener Vavrinke o Srđanu Đokoviću: Niže od ovoga ne može

Daniel Valverdu, trener Karoline Pliškove i Stana Vavrinke, kritikovao je novinara Sajmona Brigsa što je u "Telegrafu" dao prostor Srđanu Đokoviću.

Izvor: PT

Trener Vavrinke o Srðanu Ðokoviæu: Niže od ovoga ne može IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

opasni presedan

pre 3 godine

Ја немогу вероват сва ова паметовања. Јел ови тенисери што су се одазвали позиву да играју инају мозак и да ли управљају сами са собом? Исто питање и за гледаоце, и тд и тд. Па ако је неко пунолетан, што значи да је време да се преузме одговорност над сопственим животом, онда та особа употреби (...) присуствовали на дербију, и тих неколико хиљада данас у Нишу. А ви што би рађе провели остатак живота у карантину, са маскама и рукавицама, само да се не би прехладили, пазите се промаје. Она ће вам пре доћи главе.
(нилан, 25. jun 2020 09:32)

Eh, Sizifovog posla... glupima i samozivima objasnjavati sta je epidemija, cemu sluze maske i rukavice, "socijalna distanca" i ostale mere. Ne da se *ti* ne bi zarazio i razboleo (tvoja stvar!). Nego da se ne bi zarazio, a *ne* razboleo, pa zarazavao druge. Koji ce se razboleti i umreti. Nego, rekoh - Sizifov posao. Najbolje onako kao u Indiji.

Eva

pre 3 godine

Vala ćale mu uopšte ne pomaže, čudi me da mu ne zabrani da daje izjave, jer ništa što kaže ne ide Novaku u prilog. Ni ovakvo pričanje o gostu koji se odazvao (čak i da nije ispoštovao pravila, nije on kriv jer da su bila obavezna ispoštovao bi ih), ali i onom pričom o Federeru i ostalo. Da li se Rodžerov otac bavi Novakom? Ne bih rekla. Skroz bespotrebno.

cudno

pre 3 godine

Srđan je uvek sirov i prečesto neprijatan, neretko potpuno u pogrešan, ali rekao je činjenicu, Dimitrov je trebao da se testira mnogo pre. Domaćini i organizatori nisu hteli da prisiljavaju teniske zvezde na to verujući da one same o tome vode računa. U tom smislu Dimitrov i njegov tim su napravili veoma neodgovoran postupak. ... Da li je organizator i domaćin trebao drugačije da postupi to je posebno pitanje, ali u ovom slučaju, ako se optužuje Novaka kao svetsko ime, ništa manja odgovornost nije ni na Dimitrovu koji je takođe veliko svetsko ime u tenisu. ... NO, i u najzdravija vremena svaka zabava sa mnogo ljudi nosi rizike različite vrste i uvek se potkrade neka greška, neko postupi neodgovorno. ... Ništa novo i ništa neobično, ali eto, što bi rekao Rađa, nevervatno je kako mnogi jedva čekaju da se unerede po Novaku. ...

marko

pre 3 godine

Eheeej lakše malo hejteri, preteraste sve granice, postajete nenormalni u svojoj neobjašnjivoj mržnji. Najbolji lek za to je ogledalo.

City Girl

pre 3 godine

Pre početka turnira je trebalo testirati sve igrače, upravo da bi se izbegle ovakve diskusije. Istina je da po važećim merama test nije obavezan, ali ga je trebalo uraditi jer : 1. zna se da veliki broj zaraženih nema nikakve simptome; 2. organizujes turnir u sred epidemije i time se igraš sa ugledom zemlje i ugledom Novaka; 3. planiraš druženja i izlaske po klubovima (to je već posebna tema), a zna se da se virus tako širi; 4. planiraš da turnir ide iz Srbije u Hrvatsku, sto je samo po sebi osetljiv i rizičan potez.

Sada samo možemo da nagadjamo ko se prvi zarazio i gde se zarazio.

Bez obzira na Novakove najbolje namere, turnir je organizovan amaterski, kao da je epidemija odavno prošla i odgovornost za to snose organizatori.

koki

pre 3 godine

Ma nemoj. Dimtrov je u Beograd dosao iz izolacije, tako da je virus pokupio u Beogradu. Nije Srdjan jedini koji ima sina. Treba li otac tog Dimitrova da tuzi Srdjana i Novaka jer su njegovom sinu ugrozili zivot i zdravlje? Daj Boze da se to desi, pa da vidimo kako ce da prodju. I ne samo Dimitrov, imaju i ostali roditelje.
Sta sa roditeljima dece koju su zarazili?
Da dodju da jure Srdjana i Novaka po Beogradu? Hajku da naprave? Ko ti kaze da je Srdjan jedini otac koji ima pravo da stiti sina?
(up, 25. jun 2020 09:45)

Koja bre izolacija u Americi. Je l' vidis ti kakva je tarapana tamo i koliko ima zarazenih. Moja rodjaka je dosla iz SAD posle Dimitrova. Putovala je tri dana. Presedala 3 puta. Dve noci spavala na aerodromu i u hotelu. Imas jedno 90% sanse da se zarazis samo u putu od SAD do Srbije.

Lepenci

pre 3 godine

Ko je utvrdio da je Dimitrov u Beograd došao zaražen? Mogao je da se zarazi u Beogradu, kao i ovi drugi, a da mu se prvo njemu simptomi jave u Zadru. Inkubacija "kretena" traje od pet do sedam dana, a ponekad, kod nekih, i dve nedelje. Onako kako se Dimitrov napada i mrzi, nezapamćeno je u sportu, i nije reč samo o neotesanom i neprijatnom i nesavesnom Srkiju (kakav nadimak, bato moj), nego i većina "srbendi" uvatila se u isto kolo, lepensko (iz Lepenskog prasistorijskog vir).

up

pre 3 godine

Dimitrov je objavio vest javno, zato sto Novak nije hteo da se to objavi, nego je hteo da nastavi s turnirom i uzima pare.
E zato Dimitrov smeta Djokovicima, zato sto je OBJAVIO!

Mile

pre 3 godine

Ajde bre sta cmizdrite i ja sam imao Koronu pa nikome nista, procice to par nedelja i bice opet zdravi mladi su to momci nisu u rizicnoj grupo

zozoblansh

pre 3 godine

Pa mozda je Djokovic prvi dobio samo sto nema simptome. Mislim sve je moguće. Ne znači da je Dimitrov patient one na turniru ako je prvi manifestovao simptome.

Pozdrav za Dimitova, i beži se ovog

pre 3 godine

definitivno nemaju PR i konsalting tim... da imaju, bilo kakav, ne bi im se desavalo sve sto im se desava.
(neutralni felš, 25. jun 2020 10:12)

Šta će im konsalting? Znam mnoge ljude koji nemaju konsaltinga ali su vaspitani, građanski umiveni, biraju reči, čitaju knjige, obrazovani su i ljubazne, ne cepaju majice, ne lome rekete, imaju blage a ne zverske poglede, ne voze se pijani u ne snimaju sami sebe kad su pijani, i ne kažu da je Novak najveći Srbin svih vremena. Navijaju za Novaka, ali vole i Nadala i Federera, i Cicibana i Kiru, i Serenu i Šarapovu, i Anu i Garbinju Mugurusa… i ne misle da je Novak veći od Tesle, čiji su "grend slemovi" uzdigli čovečanstvo i sad Novak može i noću da igra tenis a Srđan da vređa Federera, elektronski.

Srle

pre 3 godine

Srđan Đoković govori sve ono što i sin misli, samo što ne sme da kaže. Pa vi branite Noleta. Jako mi je drago što je neko iz Srbije postigao toliko, ali nnegovo ponašanje sa i van terena je odvratno.

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Meni je najveca blamcina, kad mahom nazovi drustvena svita i politicka elita ponavlja mantru poznati smo zahvaljujuci Novaku, ako nam je on jedini nacin da budemo poznati bolje da idemo u Rusku guberniju, zamisli da Svajcarci i Spanci kazu poznati smo zahvaljujuci Federeru i Nadalu u svetu😂😂😂 A tata je u tripu da je Sin najveca figura od Nikole Tesle...

Ludilo dobilo bolesni epilog

pre 3 godine

Koji su to mnogobrojni. Osim ovih po portalima koji su navikli pljuvat na svoje ja ne znam nikog drugog. Svaka cast Srdjane, a Grigora da je sramota.
(Miki, 25. jun 2020 10:34)

Šta znači to "pljuvat svoje", pa prvo ću "pljuvat" svoje koji greše, a drugu će "pljuvat" svoje koji greške, ne znam samo zašto bi nadobudni Srki bio moj? Nisam nacionalista, nisam simpatizer nijednog režima, ne idem na glavne odbore, predajem etiku i branim Teslu od onih koji mu ugrožavaju prvo mesto na srpskoj listi. Kad gledam našu istoriju, u njoj ne vidim mesto za Novaka, prosto zato što igrači i zabavljači imaju svoju neistorijsku listu. "Svaka čast Srđane, a Grigora da je sramota." Zašto Grigora da bude sramota a Srđana da ne bude? I ovo u Srbiji ima pravo glasa.

Toni

pre 3 godine

U poslu kojim se bavim sam naučio da moraš učiniti sve, ali apsolutno sve da to što radiš funkcioniše bez problema. U tom slučaju krivica je samo na tebi. Nisu krivi lopovi što su nešto ukrali, nego ja zato što to nisam dobro osigurao. Iz te perspektive, izjava Đokovića starijeg je jadna i patetična.

Mr. Bojangles

pre 3 godine

Ako se Novak ne oglasi o ovome i ne opovrgne očeve izjave to će mu biti velika crna mrlja za mene - mnogo veća od samog Adrija Tura. Potonje je greška izrođena iz dobrih namera i arogancije. Ali pustiti oca da blati kolegu na takav način i ne reći ništa bi bilo kukavički, jadno i neprofesionalno. Ako nešto ne kaže mogu misliti šta će o njemu da pomisle kolege sa tura.
(Karlo Prvi, 25. jun 2020 09:05)

Uopšte ne želim da stanjem ni na čiju stranu ali, odmah pošto je Dimitrov objavio da ima virus, pojavila se priča kako je Novak završio sa Bugarčetom za sva vremena. Srđanove reči su samo potvrda svega toga.

Verovatno sve ovo ide dublje nego što nam se čini na prvi pogled.

Dott

pre 3 godine

(II, 25. jun 2020 10:12)

U prvom pasusu svog teksta citirao si moje reci i tu nemam sta dodati.
Međutim imam u dalem tekstu:
Novak je oca izbacio iz svog boksa i to iz brige za njegovo zdravlje i visokog pritiska. Zato sto se nervira previse, a ne zato sto komentarise kako si ti naveo.

mica ubica

pre 3 godine

Možda je Djoković Dimitrova zarazio.
(mica, 25. jun 2020 10:05)

@mica
nije to sustina. zapadni mediji su izvadili to iz konteksta. valjda znas da to decenijama rade. dimin menadzer je rekao da se dima nije testirao u srbiji I hrvatskoj I da mu niko to nije nudio, pritom je dima dosao iz amerike, a u medjuvremenu bio I u bugarskoj. znaci ruzno je sto je napao srbiju, slazes se? drugo, dima nije kontaktirao Novaka pre nego je bio zarazen vec je javno objavio vest, sto je po meni ok, ali po Srdjanu nije. Srdjanu se nakupilo I osuo je paljbu. naravno da je Srdjan pogresio, ali on je tata. nije organizator ili drzava. ja bih isto napao Dimu (kao neko treci, tata) sobzirom na njegovo ponasanje I ponasanje njegovog menadzera.

Rajcan

pre 3 godine

Dimitrov bi trebao da tuzi Adria tur zbog zivotne opasnosti. Mislim tu mogu da se nakaleme izmedju ostalog i nemogucnost da se ubuduce bavi tenisom na istom nivou, gubitak seksualnog nagona,dusevni i fizicki bol, itd itd...a Srdjan neka samo provocira.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Srdjan je trebao da vodi racuna da je Dimitrov jedan od retkih Novakovih dugogodisnjih prijatelja sa ATP liste.
Drugo Dimitrov se odazvao pozivu prijatelja da ucestvuje na humanitarnim, egzibicionim ili vec koja je namena ovih turnira.
Srdjan zaboravlja da u vreme kada je Wimbldon otkazan a kada se organizatori US opena i Rolan garosa debelo premisljaju da li, kada i kako odrzati GS turnire njegova porodica osmislila da pokaza ovima kako se to radi i da ta pandemija moze meditacijom i dobrim namerama da se pobedi.
Vecina Srba voli Noleta sve i da ne navija bas za njega ali treba razdvojiti dobronamernu kritiku od zlonamerne.
I da njegova porodica dobro razmisli o povlacenju iz medija dok Nole ne zavrsi karijeru jer dosta nam je kukanja Srdjana Djokovica kako je morao sam da ulaze u njega a Brena i Boba nisu hteli a da su hteli kukao bi sto mora da im da pola od svih miliona koje je Novak zaradio.

neutralni felš

pre 3 godine

Ja potpuno razumem da se zapad zabrinuo da jedan dečko sa Balkana može postati najbolji ikad i to je vidljivo i razumljivo već godinama, jedva čekaju ovako nešto da ga razapnu. Ali da sopstveni otac priča svašta i daje autogol svom detetu, e to zaista ne mogu da razumem. Zašto mu je ovo trebalo?!
(Igra bez granica, 25. jun 2020 09:06)


vi se ne secate djokovica iz perioda kad je tek pocinjao da pobedjuje favorite, pre svih nadala i federera. niste pratili koliko su ga "na zapadu" gotivili, i njega i njegov stil igre. jedva su docekali sto neko treci, do juce autsajder, mlati nadala i federera... i mediji i publika... a onda je on sve vise poceo da izvodi besne gliste a familija da se bahati izjavama. videli smo ove najsvezije primere, sve grdji od grdjeg. niko njemu "na zapadu" nije zvizdao zato sto je srbin nego sto je neotesan u odnosu na vecinu drugih tenisera, pre svih druge dvojice iz velike trojke.

II

pre 3 godine

"Istina Srđan je svojom brigom naneo stetu Novaku, ali on nije zvanicnik Adrija Tura, pa njegove reci ne treba ozbiljno shvatiti, vec upravo tako u interesu jednog roditelja koji je zeleo da zastiti svog sina, ali na vrlo trapav nacin i tako sto ce nekoga oznaciti kao krivca za sve."

Kako se olako shvataju i naivno opravdavaju reci i potezi Srdjana Djokovica.
Sve ovo sto on govori ostaje crna mrlja na Novaku i njegovoj karijeri.
Medjutim postaje ocigledno da Novak iz pozadine ucestvuje u svemu tome i da po receptu "Lako cemo" ne shvata kakvu tezinu imaju ove stvari po njega i njegovu karijeru.
Novak je jedne davne godine izbacio oca iz gledalista sa jednog turnira jer ga je Srdjan ometao u igri stalnim dobacivanjem i to je pokazatelj da moze da ga zaustavi kad hoce. Vajde nema a on je jedini koji bi mogao da kaze koju razumnu Novaku.
Jedini nacin da Novak povrati delic postovanja u teniskom svetu je da se ogradi od izjava svog oca i da ih osudi kao i da mu zabrani da daje izjave nadalje. Ako mu je uopste stalo do bilo kakvog postovanja u svetu tenisa.

Miki

pre 3 godine

Koji su to mnogobrojni. Osim ovih po portalima koji su navikli pljuvat na svoje ja ne znam nikog drugog. Svaka cast Srdjane, a Grigora da je sramota.

ПоследњиСрбијанац

pre 3 godine

И поред оваквог ћалета, шампион и нормална особа, свака част мајсторе.

Jovan

pre 3 godine

I jos jednom podrska svim Djokovicima koji su na udaru razularene mase koja ne moze da trpi Noletove uspehe. Hvala vam za svaki dinar prilozen za oporavak od ove pandemije kao i za sve donacije za bolesne od raznih teskih bolesti.Vi ste svetao primer ove Srbije i samo napred u nove pobede.

neutralni felš

pre 3 godine

Ok, znam da svi jedva cekaju da napadnu Novaka, ali ne mogu da ne vidim da u poslednje vreme Novak pravi glupe poteze. Oni imaju tim, PR i ostalo. Malo je cudno da je ovako krenulo. Kao da ga neko pogresno savetuje ili njega jednistavno vise nije briga kako to sto radi iz dobre volje prevazilazi granicu dobrog ukusa i zdravog razuma.
(Jelena, 25. jun 2020 08:56)


definitivno nemaju PR i konsalting tim... da imaju, bilo kakav, ne bi im se desavalo sve sto im se desava.

Dott

pre 3 godine

@Dott
Ma nemoj. Dimtrov je u Beograd dosao iz izolacije, tako da je virus pokupio u Beogradu. Nije Srdjan jedini koji ima sina. Treba li otac tog Dimitrova da tuzi Srdjana i Novaka jer su njegovom sinu ugrozili zivot i zdravlje? Daj Boze da se to desi, pa da vidimo kako ce da prodju. I ne samo Dimitrov, imaju i ostali roditelje.
Sta sa roditeljima dece koju su zarazili?
Da dodju da jure Srdjana i Novaka po Beogradu? Hajku da naprave? Ko ti kaze da je Srdjan jedini otac koji ima pravo da stiti sina?
(up, 25. jun 2020 09:45)

Ma moj,a izolacija mu bila Amerika. Drugo ja nisam napisao da je Srđan jedini otac koji ima pravo da stiti sina. Lose ga je stitio, da ga je kojim slucajem dobro stitio, to mediji ne bi objavili, jer svetskom citalastvu ne bi privuklo paznja.

Bane

pre 3 godine

Kome god je Valverdu bio trener taj je puko. Prvo se zakrvio sa Marejem na krv i noz, otisao je kod Berdiha gde je dobio otkaz i sada je doso kod Varinke. Dok mu je on trener, nema nista od Varvrinke. Inace, ima nize.

roko

pre 3 godine

Najveći problem Novakove karijere je očajan PR.
Istražite malo ko se već godinama time bavi u ime porodice Đoković. Da vam pomognem: osoba odavde, apsolutno ne svetske klase i iskustva.
Pored takvih savetnika, izjave ne mogu ni da im budu bolje.

M. Radosavljevic

pre 3 godine

Gukni Novace sada. Nesto si se ucutao i dopustio ekscentricnom ocu da glumi velicinu. Velicina covekovog dostojanstva se vidi i po tome kada prizna sopstvene greske i greske od njegovih najblizih. Srbi treba da nauce, da koliko god neko bio "nas", ako gresi i nije u pravu, treba da se osudi. Kada treba osudjivati druge, tu nam premca nema.

uuu jbt

pre 3 godine

Srdjan Djokovic je stvorio najboljeg svetskog tenisera, atletu i jednog od najboljih sportista sveta svih vremena. Trenirao ga je dugi niz godina, stigao sa njim do brojnih trofeja i ima puno pravo na svoje misljenje, pa makar se to ne svidelo- nikome. Sten Vavrinka je barem desetak puta, u najmanju ruku pruzio cudan otpor Federeru u tamo nekim cetvrtfinalima i polufinalima. Gledao sam te meceve i bio iznenadjen koliko SV nema zelju ni volju kada je RF preko puta njega. O tome bi mogao pomenuti trener, iz prve ruke da progovori...

adriano_galliani

pre 3 godine

Ne zna on Srđana očigledno... Može taj i mnogo niže...
(Randy Marsh, 25. jun 2020 08:52)

Vavrinka je naš slovenski brat iz Poljske pa zna da se Srdjan neće zaustaviti, zato moli novinare da više ne pišu o njemu.

Djido

pre 3 godine

Po meni Srki jeste udario po Dimitrovu na jadan nacin ali mislim sa mama Dijana uspeva da daje jos gore izjave. A biti gori od Srdjana nije ni malo lako. Nije mi jasno zasto se Novak ne oglasi posle losih izjava roditelja. Pogotovo sto je Novak javno priznao gresku sto je pametan potez.

čovek si kada bole tuđe rane

pre 3 godine

Srđan i Dijana su Novakov teret koji mora da nosi. Od kada je Novak izbacio Srđana sa tribina, pre desetak godina, znali smo da mu Srđan ništa dobroviše ne donosi. Hvala im što su mu finansijski pomogli da postane to što jeste ali sa svakom novom izjavom samo mu odmažu...

srba

pre 3 godine

Đokovići su dotakli dno, definitivno. Umesto da se pritaje i ćute oni sve dublje kopaju rupu. Posle ovog niza ispada, od gurua, preko splavova, do ovog optuzivanja, Novak je izgubio svaku šansu da bude cenjen u svetu. Ipak su Federer i Nadal klasa i gospoda. Nisu dovoljne samo titule, potrebna je i odmerenost i kultura. To Nole izgleda nije imao gde da nauči.

466453

pre 3 godine

Znači, svi imate pravo i otimate medijski prostor da se izjasniti šta mislite i osećate dok to Srdjan Djokovićev nema?
Vi ste ti koji odlučujete čija će da se čuje?
Eh, moronizam u punom jeku. :(

Igra bez granica

pre 3 godine

Ja potpuno razumem da se zapad zabrinuo da jedan dečko sa Balkana može postati najbolji ikad i to je vidljivo i razumljivo već godinama, jedva čekaju ovako nešto da ga razapnu. Ali da sopstveni otac priča svašta i daje autogol svom detetu, e to zaista ne mogu da razumem. Zašto mu je ovo trebalo?!

z0rAn

pre 3 godine

Ne razumem neke komentare..... Šta je to Novakov otac rekao da ga tako omalovažavaju!? Niže se ne može od onoga što je rekao trener Vavrinke.

Olja

pre 3 godine

Da mi je znati kako se postaje bezgresan kao sto je vecina koja sada i ovdje komentarise DJokovice.
Osuli ste drvlje i kamenje na jednu nesmotrenu izjavu ne shvatajuci da niko nije bezgresan i savrsen. Kao da nije dovoljno receno i o Turniru i o "slucaju Dimitrov" pa to treba svako malo podgrijavati. Sta je cilj? Da svi DJokovici izadju u javnost i onako horski zaplacu uz prethodno izvinjenje, a potom da Novak objavi da se povlaci iz igre zvane 'tenis'?
Da li biste bili zadovoljni? Ne, i to vam ne bi bilo dosta. Srdjan je samo otac i od njegove izjave ne bi trebalo praviti dramu. Novak, glavni akter, je ponudio izvinjenje i sta je vise mogao da ucini. Ali, ovo je doslo kao kec na desetku, da se poljulja njegovo mjesto na teniskom tronu. Nadam se da nece uspjeti. Svim srcem zelim da posljedica korone na ovom turu ne bude i da se svi zarazeni sto prije vrate svojim normalnim aktivnostima. Nekako ocekujem da ce mu prije oni oprostiti, nego vi koji ga vidite samo na ekranu.

Au

pre 3 godine

@markosid

Varate se ako mislite da Nolo ne odobrava Srdjanove ispade i izjave - on samo, kao najarogantniji u familiji, ima dozvolu da prica ono sto svi oni misle. Nolo se navodno javno pokajao, ali oca nije demantovao. Vrlo je jasno kakav je to porodicni sljam.

нилан

pre 3 godine

Ја немогу вероват сва ова паметовања. Јел ови тенисери што су се одазвали позиву да играју инају мозак и да ли управљају сами са собом? Исто питање и за гледаоце, и тд и тд. Па ако је неко пунолетан, што значи да је време да се преузме одговорност над сопственим животом, онда та особа употреби мозак и направи сопствену одлуку. Замислите тог чуда божјег...да човек донесе сам сопствену одлуку. Оћу да кажем: не кривите све око себе, јер сте ви сами и једини криви за све што вам се дешава. На крају, живот се мора наставит и поред стотину корона тако да свака част Нолету што је направио овај турнир. Свака част тим дваес хиљада хулигана што су присуствовали на дербију, и тих неколико хиљада данас у Нишу. А ви што би рађе провели остатак живота у карантину, са маскама и рукавицама, само да се не би прехладили, пазите се промаје. Она ће вам пре доћи главе.

Predo

pre 3 godine

Nažalost, moram da se složim sa tim. Ako čovek podržava Novaka, ne mora podržavati i izjave njegovih roditelja, kojima se daje prevelika pažnja. Gluposti! Ja se stvarno ne sećam da sam pročitao izjave očeva Federera, Nadala, Ronalda itd. Možda i postoje, ali verovatno nisu nikog napali, pa nisu izazvali medijsku pažnju. Podržavam i Adria Tour i to sa publikom, jedino ne podržavam neke popratne sadržaje, po meni nepotrebne.

markosid

pre 3 godine

Ne znam sta je Srđanu trebao ovakav komentar. Preuzmeš odgovornost i ispadneš i gospodin u ovakvoj situaciji. Novak je sve lepo objasnio, a ovo samo pravi težu sliku

XYZ

pre 3 godine

Šta niže treneru,to što je čovek javno rekao za pulena Kristaline Georgijeve i njene finansijske fašističke organizacije kojom kontrolišu i izrabljuju ceo svet,činjenica jeste da je Novak gurnuo prst u oko delu sveta koji je plasirao brend Covid 19 i sada ga reklamira preko svih satelita u sistemima koji finansijski zavise od njih,ovo je u stvari opomena za Novaka da pripazi šta radi.

Dott

pre 3 godine

Srđan Đoković zasluzuje medijski prostor samo kad govori o svom sinu, do duse indirektno radi se o Novaku, jer Srđan sve sta je govorio, bilo je u interesu da zastiti svog sina.
Istina Srđan je svojom brigom naneo stetu Novaku, ali on nije zvanicnik Adrija Tura, pa njegove reci ne treba ozbiljno shvatiti, vec upravo tako u interesu jednog roditelja koji je zeleo da zastiti svog sina, ali na vrlo trapav nacin i tako sto ce nekoga oznaciti kao krivca za sve.
Pazite, ne odbacujem kao nemoguce, cak sta vise vrlo lako moguce da Dimitrov i jeste na Adrija tur doneo Koronu, međutim to je proslo vreme i ne mozemo nista promeniti, ali mozemo pokazati svoju velicinu u svemu tome i odgovornost podeliti.

Jelena

pre 3 godine

razumite tenis tate. srdjan samo pokusava da odbrani sina. naravno da ne ume. nije u pravu. kivan je sto dima nije javio novaku da je zarazen nego ih je javno iznenadio. takodje mu je krivo zato sto je dimin menadzer okrivio srbiju I hrvatsku, a nije se testirao u americi I bugarskoj.

kladzom do bola

pre 3 godine

Da je Novak pametan da se ne bavi ni turnirima , ni igracima na Atp-u , nista sem turnirima kad igra i samim sobom . Ne , Nadal je blesav , Federer . Ali ne Srbin je to , mora da se istakne pamet . To zadnje kod nas nikad nije bila jaca strana . A to sa Srdjanom , to je vise za psihijatriju .

Kosmopolita

pre 3 godine

Posle se pitate sto je publika protiv Novaka? Novak ako hoce da postane GOAT, pored nadam se najvise osvojenih GS-a i drugih turnira, svakako treba da postavi familiju gde joj je mesto, a to nije u tenisu, niti kao njegov portparol, niti kao njegov menadzer. Svakako mora imati, ako vec i nema, savetnicu za PR, jer ovo sad sto mu se desava je katastrofa zbog nedostatka PR-a, na to jos dodajte bahatost slabo obrazovane i nediplomatske porodice pa to je ono od cega zuta stampa zivi i jedva ceka.
Svako normalan razume da nije niko zarazen namerno, ali da se kroz sav ovaj totalno promaseni Adria Cirkus vidi ono najbitnije, nedostatak obrazovanja, iskustva s'tim uvezi i tako svest rizika, to niko ne moze poreci. Djokovic je imao obavezu da sam sa svojim strucnim timom proceni rizik ostrije nego epidemiolozi....sad je sve istorija i svedoci smo obaranje integriteta jednog dobrog tenisera, i nista vise od toga. Prvi pravi turnir ce se vec pretvoriti u katastrofu za ovog igraca, publika mu nece oprostiti jer je javnost na to pripremila.

Kikujiro

pre 3 godine

"Nažalost, jedan od igrača nije se osjećao dobro već po dolasku u Zadar, a da pritom nikog o tome nije obavestio"

"Kako god bilo, nekako mi je prilično čudno da je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na korona virus samo nekoliko minuta prije nego je trebao početi završni susret. Također, čudno mi je da je nekoliko dana bio u Zadru, navodno imao temperaturu i osjećao se vrlo loše, a niti jednom rječju nije zatražio liječničku pomoć. Svo to vrijeme sudjelovao je u raznim akcijama organizatora turnira, a na svim slikama izgleda vedro, veselo i prilično dobroga zdravlja. Još jednom napominjem da nisam pobornik teorija zavjere, ali nešto ovdje prilično smrdi. Zašto je bugarski tenisač baš uoči finala odlučio objaviti da je pozitivan na korona virus? Imao je dovoljno vremena suočiti nas s tom činjenicom i ranije, kad je odletio u Monaco i izravno otišao testirati se."

"Mnogima nije jasno zbog čega Dimitrov nije testiran ranije, još dok nije otputovao iz Zadra, a odgovor je dala predsednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić. Prema njenim rečima, Dimitrov im je rekao da ima - sunčanicu!'Na žalost, dogodio nam se Dimitrov, tvrdio je da ima sunčanicu, inače bismo ga testirali i izolovali."

"Dimitrov je u petak osetio slabost, ali nije želeo da se testira, nego je to učinio tek u nedelju u Monte Karlu.Već tada je 29-godišnji Bugarin iz Haskova bio loše, imao temperaturu, ali nije želeo da ode na testiranje"

Podrška Dimketu, sve su to nebuloze.

H

pre 3 godine

Koliko miseva sta je ovo... Srdjan je legenda i on jedini prica ono sto je istina a ostali se uvlace tamo dje ne treba. Svaka cast Srdjane! Ponos! Pravi srbin!

mikin

pre 3 godine

Napadaju Djokovica a brane Dimitrova! Opste ludilo, pogotovo u tom "teniskom svetu". Ako je samo potreban povod (ocito) onda im je Zadar "seo" ko kec na deset. Nema svrhe nikakvo izvinjavanje, zaljenje, polemisanje i odgovaranje ovakvim tipovima. Ko bi inace cuo danas za njih da nije bilo Zadra? Ako je neko kriv onda su to vlasti drzava koje su dozvolile odrzavanje turnira i ucesce igraca bez ikakvog testiranja na COVID-19. Igraci (Djokovic) je mogao da zamisli odrzavanje turnira na Brionima ali o tome je mogao samo da sanja bez dozvole nadleznih vlasti.

Malina

pre 3 godine

Gukni Novace sada. Nesto si se ucutao i dopustio ekscentricnom ocu da glumi velicinu. Velicina covekovog dostojanstva se vidi i po tome kada prizna sopstvene greske i greske od njegovih najblizih. Srbi treba da nauce, da koliko god neko bio "nas", ako gresi i nije u pravu, treba da se osudi. Kada treba osudjivati druge, tu nam premca nema.
(M. Radosavljevic, 25. jun 2020 09:16)

Bas tako!

DDDD

pre 3 godine

Noletov sam navijac od pocetka njegove karijere, a prvi put sam ga video na TV-u dok je jos bio junior...Ne razumem zasto mu porodica ovo radi. Koliko god se on trudi da poboljsa svoj imidz i privoli tenisku svetsku javnost da ga gledaju u boljem svetlu, kako rezultatima, tako i humanitarnim radom i nekom opustenoscu i srdacnoscu kojima zraci tokom intervjua, roditelji ga sabotiraju svojim izjavama...Ovo je jasno i vrapcima na grani a kamoli i njegovom PR-u koji sigurno ima. Naravno da mu je porodica na prvom mestu i da ne bi postao ovo sto jeste da nije bilo njih, ali ovo sto rade godinama nije za njegovo dobro. Npr. Novak pre nedelju, dve pohvali Federera, naravno na teniskom planu, ali to se od njega i ocekuje - da gradi imidz coveka koji postuje svoje najvece rivale i ima dobar odnos sa njima i to teniski svet zeli da cuje. Zatim se njegov otac pojavi u nekom televizijskom razgovoru i napljuje tog istog Federera...Ovo naravno odjekne jace nego 3 Novakove izjave. I onda ovo sad...kao da nije dovoljno sto ga svuda po svetu svakakvi likovi prozivaju i pljuju kao neodgovornog (za to je sam kriv) i ponistavaju sva dobra dela koja je ucinio bas u borbi protiv korone, njegov otac, bez obzira na propuste u organizaciji turnira u reziji porodice Djokovic, napadne tenisera koji se odazvao Novakovom pozivu i uz to mu je i prijatelj. Kad te uzmu na zub zbog ovakvih stvari, tesko da te ista moze oprati. Da Novak ne mari za svoj imidz u svetu, rekao bih ok, neka radi kako zeli, ali ovako....

Penzioner

pre 3 godine

A da je proslo sve kako valja svi bi Novaku zavideli. Ma zavide oni njemu i ovako cim se digla tolika prasina. Nemci kritikuju Novaka a niko ne pominje Zvereva koji je bio na turniru. Pustite coveka na miru. Niko ne napada one koji su sve organizovali i one koji su sve odobrili. Nije se Novak probudio jedno jutro i rekao:"E, sad cu da organizujem Adria Tour" i bi Adria Tour. Razmislite malo o svim detaljima i organizatorima sem sto iznosite negativnosti. Niko se nije oglasio pre turnira da kaze da to nije u redu a sad svi mudrujete. U marketima, busevima, na pijacama u cekaonicama domova zdravlja nesnosne guzve, niko ne postuje distancu a maske na licu ima tek po neko, i to je normalno jer se ne zna koliko ce tu biti zarazenih. Gde god se okrenes potencijalna zaraza i to nikom ne smeta. A sinoc bila fudbalska utakmica. I ???

Karlo Prvi

pre 3 godine

Ako se Novak ne oglasi o ovome i ne opovrgne očeve izjave to će mu biti velika crna mrlja za mene - mnogo veća od samog Adrija Tura. Potonje je greška izrođena iz dobrih namera i arogancije. Ali pustiti oca da blati kolegu na takav način i ne reći ništa bi bilo kukavički, jadno i neprofesionalno. Ako nešto ne kaže mogu misliti šta će o njemu da pomisle kolege sa tura.

ro bot

pre 3 godine

Realno je ruzno to sto je rekao... Bugarin je došao na poziv njegove porodice i optuziti ga da je on kriv je u najmanju ruku bezobrazno... On je kriv sto je doneo koronu (za sta nema dokaza) a ja nisam kriv sto sam organizovao turnir na kome je takk nesto moglo da se desi... Ajde bre

up

pre 3 godine

@Dott
Ma nemoj. Dimtrov je u Beograd dosao iz izolacije, tako da je virus pokupio u Beogradu. Nije Srdjan jedini koji ima sina. Treba li otac tog Dimitrova da tuzi Srdjana i Novaka jer su njegovom sinu ugrozili zivot i zdravlje? Daj Boze da se to desi, pa da vidimo kako ce da prodju. I ne samo Dimitrov, imaju i ostali roditelje.
Sta sa roditeljima dece koju su zarazili?
Da dodju da jure Srdjana i Novaka po Beogradu? Hajku da naprave? Ko ti kaze da je Srdjan jedini otac koji ima pravo da stiti sina?

Nikola 4

pre 3 godine

Moze,vitez od Kopaonika uvek obara granice lebe mekani
(Goran Loznica, 25. jun 2020 08:48)

Evo ti naslov za komentar: "Dnevna doza glupavog gedze iz Loznice lebe mekani".

RW#0

pre 3 godine

Stvarno ne moze nize. Pa jel su isli u klubove u Beogradu? Mogli su i tamo da se zaraze lagano. Delili autograme u masama. Da ovako optuzis gosta bez bilo kakvih osnova nemam reci.

Boris

pre 3 godine

Srdjan ce natjerati i mnoge ideoloski ostrascene i zaslijepljene navijace Djokovida da ga prestanu gledati. Moze da se ljuti ali Novakova ideja je bila i on je inicijator ovog turnira. Sam je kriv jer je nasjeo na pricu politicara i kvazimedicinskih timova kod nas i u okruzenju.

Dimitrov se prijateljski odazvao i docekao da ga Srdjan pljuje a Novak ovim cutanjem o Srdjanovim sramotnim izjavama indirektno odobrava to sto prica.

Karakondžula

pre 3 godine

... Đokovići, ajde malo budite više vispreni, taktični i pažljiviji u obraćanju javnosti... činite štetu i sebi, ali i nas kao Srbiju, sada predstavljate kao neodgovorne, bahate, pune mržnje... to Zapad jedva čeka da radite, a Vi im dajete samo još više i više prilika za to da Vas i n sve nas pljuju.... nekada je mudrost ostati uzdržan, ćutati i trpeti... pa će doći nova prilika...

Jelena

pre 3 godine

Ok, znam da svi jedva cekaju da napadnu Novaka, ali ne mogu da ne vidim da u poslednje vreme Novak pravi glupe poteze. Oni imaju tim, PR i ostalo. Malo je cudno da je ovako krenulo. Kao da ga neko pogresno savetuje ili njega jednistavno vise nije briga kako to sto radi iz dobre volje prevazilazi granicu dobrog ukusa i zdravog razuma.

Boris

pre 3 godine

Srdjan ce natjerati i mnoge ideoloski ostrascene i zaslijepljene navijace Djokovida da ga prestanu gledati. Moze da se ljuti ali Novakova ideja je bila i on je inicijator ovog turnira. Sam je kriv jer je nasjeo na pricu politicara i kvazimedicinskih timova kod nas i u okruzenju.

Dimitrov se prijateljski odazvao i docekao da ga Srdjan pljuje a Novak ovim cutanjem o Srdjanovim sramotnim izjavama indirektno odobrava to sto prica.

RW#0

pre 3 godine

Stvarno ne moze nize. Pa jel su isli u klubove u Beogradu? Mogli su i tamo da se zaraze lagano. Delili autograme u masama. Da ovako optuzis gosta bez bilo kakvih osnova nemam reci.

Karakondžula

pre 3 godine

... Đokovići, ajde malo budite više vispreni, taktični i pažljiviji u obraćanju javnosti... činite štetu i sebi, ali i nas kao Srbiju, sada predstavljate kao neodgovorne, bahate, pune mržnje... to Zapad jedva čeka da radite, a Vi im dajete samo još više i više prilika za to da Vas i n sve nas pljuju.... nekada je mudrost ostati uzdržan, ćutati i trpeti... pa će doći nova prilika...

Karlo Prvi

pre 3 godine

Ako se Novak ne oglasi o ovome i ne opovrgne očeve izjave to će mu biti velika crna mrlja za mene - mnogo veća od samog Adrija Tura. Potonje je greška izrođena iz dobrih namera i arogancije. Ali pustiti oca da blati kolegu na takav način i ne reći ništa bi bilo kukavički, jadno i neprofesionalno. Ako nešto ne kaže mogu misliti šta će o njemu da pomisle kolege sa tura.

Jelena

pre 3 godine

Ok, znam da svi jedva cekaju da napadnu Novaka, ali ne mogu da ne vidim da u poslednje vreme Novak pravi glupe poteze. Oni imaju tim, PR i ostalo. Malo je cudno da je ovako krenulo. Kao da ga neko pogresno savetuje ili njega jednistavno vise nije briga kako to sto radi iz dobre volje prevazilazi granicu dobrog ukusa i zdravog razuma.

M. Radosavljevic

pre 3 godine

Gukni Novace sada. Nesto si se ucutao i dopustio ekscentricnom ocu da glumi velicinu. Velicina covekovog dostojanstva se vidi i po tome kada prizna sopstvene greske i greske od njegovih najblizih. Srbi treba da nauce, da koliko god neko bio "nas", ako gresi i nije u pravu, treba da se osudi. Kada treba osudjivati druge, tu nam premca nema.

Djido

pre 3 godine

Po meni Srki jeste udario po Dimitrovu na jadan nacin ali mislim sa mama Dijana uspeva da daje jos gore izjave. A biti gori od Srdjana nije ni malo lako. Nije mi jasno zasto se Novak ne oglasi posle losih izjava roditelja. Pogotovo sto je Novak javno priznao gresku sto je pametan potez.

Igra bez granica

pre 3 godine

Ja potpuno razumem da se zapad zabrinuo da jedan dečko sa Balkana može postati najbolji ikad i to je vidljivo i razumljivo već godinama, jedva čekaju ovako nešto da ga razapnu. Ali da sopstveni otac priča svašta i daje autogol svom detetu, e to zaista ne mogu da razumem. Zašto mu je ovo trebalo?!

Predo

pre 3 godine

Nažalost, moram da se složim sa tim. Ako čovek podržava Novaka, ne mora podržavati i izjave njegovih roditelja, kojima se daje prevelika pažnja. Gluposti! Ja se stvarno ne sećam da sam pročitao izjave očeva Federera, Nadala, Ronalda itd. Možda i postoje, ali verovatno nisu nikog napali, pa nisu izazvali medijsku pažnju. Podržavam i Adria Tour i to sa publikom, jedino ne podržavam neke popratne sadržaje, po meni nepotrebne.

srba

pre 3 godine

Đokovići su dotakli dno, definitivno. Umesto da se pritaje i ćute oni sve dublje kopaju rupu. Posle ovog niza ispada, od gurua, preko splavova, do ovog optuzivanja, Novak je izgubio svaku šansu da bude cenjen u svetu. Ipak su Federer i Nadal klasa i gospoda. Nisu dovoljne samo titule, potrebna je i odmerenost i kultura. To Nole izgleda nije imao gde da nauči.

DDDD

pre 3 godine

Noletov sam navijac od pocetka njegove karijere, a prvi put sam ga video na TV-u dok je jos bio junior...Ne razumem zasto mu porodica ovo radi. Koliko god se on trudi da poboljsa svoj imidz i privoli tenisku svetsku javnost da ga gledaju u boljem svetlu, kako rezultatima, tako i humanitarnim radom i nekom opustenoscu i srdacnoscu kojima zraci tokom intervjua, roditelji ga sabotiraju svojim izjavama...Ovo je jasno i vrapcima na grani a kamoli i njegovom PR-u koji sigurno ima. Naravno da mu je porodica na prvom mestu i da ne bi postao ovo sto jeste da nije bilo njih, ali ovo sto rade godinama nije za njegovo dobro. Npr. Novak pre nedelju, dve pohvali Federera, naravno na teniskom planu, ali to se od njega i ocekuje - da gradi imidz coveka koji postuje svoje najvece rivale i ima dobar odnos sa njima i to teniski svet zeli da cuje. Zatim se njegov otac pojavi u nekom televizijskom razgovoru i napljuje tog istog Federera...Ovo naravno odjekne jace nego 3 Novakove izjave. I onda ovo sad...kao da nije dovoljno sto ga svuda po svetu svakakvi likovi prozivaju i pljuju kao neodgovornog (za to je sam kriv) i ponistavaju sva dobra dela koja je ucinio bas u borbi protiv korone, njegov otac, bez obzira na propuste u organizaciji turnira u reziji porodice Djokovic, napadne tenisera koji se odazvao Novakovom pozivu i uz to mu je i prijatelj. Kad te uzmu na zub zbog ovakvih stvari, tesko da te ista moze oprati. Da Novak ne mari za svoj imidz u svetu, rekao bih ok, neka radi kako zeli, ali ovako....

ro bot

pre 3 godine

Realno je ruzno to sto je rekao... Bugarin je došao na poziv njegove porodice i optuziti ga da je on kriv je u najmanju ruku bezobrazno... On je kriv sto je doneo koronu (za sta nema dokaza) a ja nisam kriv sto sam organizovao turnir na kome je takk nesto moglo da se desi... Ajde bre

kladzom do bola

pre 3 godine

Da je Novak pametan da se ne bavi ni turnirima , ni igracima na Atp-u , nista sem turnirima kad igra i samim sobom . Ne , Nadal je blesav , Federer . Ali ne Srbin je to , mora da se istakne pamet . To zadnje kod nas nikad nije bila jaca strana . A to sa Srdjanom , to je vise za psihijatriju .

markosid

pre 3 godine

Ne znam sta je Srđanu trebao ovakav komentar. Preuzmeš odgovornost i ispadneš i gospodin u ovakvoj situaciji. Novak je sve lepo objasnio, a ovo samo pravi težu sliku

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Srdjan je trebao da vodi racuna da je Dimitrov jedan od retkih Novakovih dugogodisnjih prijatelja sa ATP liste.
Drugo Dimitrov se odazvao pozivu prijatelja da ucestvuje na humanitarnim, egzibicionim ili vec koja je namena ovih turnira.
Srdjan zaboravlja da u vreme kada je Wimbldon otkazan a kada se organizatori US opena i Rolan garosa debelo premisljaju da li, kada i kako odrzati GS turnire njegova porodica osmislila da pokaza ovima kako se to radi i da ta pandemija moze meditacijom i dobrim namerama da se pobedi.
Vecina Srba voli Noleta sve i da ne navija bas za njega ali treba razdvojiti dobronamernu kritiku od zlonamerne.
I da njegova porodica dobro razmisli o povlacenju iz medija dok Nole ne zavrsi karijeru jer dosta nam je kukanja Srdjana Djokovica kako je morao sam da ulaze u njega a Brena i Boba nisu hteli a da su hteli kukao bi sto mora da im da pola od svih miliona koje je Novak zaradio.

Pozdrav za Dimitova, i beži se ovog

pre 3 godine

definitivno nemaju PR i konsalting tim... da imaju, bilo kakav, ne bi im se desavalo sve sto im se desava.
(neutralni felš, 25. jun 2020 10:12)

Šta će im konsalting? Znam mnoge ljude koji nemaju konsaltinga ali su vaspitani, građanski umiveni, biraju reči, čitaju knjige, obrazovani su i ljubazne, ne cepaju majice, ne lome rekete, imaju blage a ne zverske poglede, ne voze se pijani u ne snimaju sami sebe kad su pijani, i ne kažu da je Novak najveći Srbin svih vremena. Navijaju za Novaka, ali vole i Nadala i Federera, i Cicibana i Kiru, i Serenu i Šarapovu, i Anu i Garbinju Mugurusa… i ne misle da je Novak veći od Tesle, čiji su "grend slemovi" uzdigli čovečanstvo i sad Novak može i noću da igra tenis a Srđan da vređa Federera, elektronski.

Malina

pre 3 godine

Gukni Novace sada. Nesto si se ucutao i dopustio ekscentricnom ocu da glumi velicinu. Velicina covekovog dostojanstva se vidi i po tome kada prizna sopstvene greske i greske od njegovih najblizih. Srbi treba da nauce, da koliko god neko bio "nas", ako gresi i nije u pravu, treba da se osudi. Kada treba osudjivati druge, tu nam premca nema.
(M. Radosavljevic, 25. jun 2020 09:16)

Bas tako!

adriano_galliani

pre 3 godine

Ne zna on Srđana očigledno... Može taj i mnogo niže...
(Randy Marsh, 25. jun 2020 08:52)

Vavrinka je naš slovenski brat iz Poljske pa zna da se Srdjan neće zaustaviti, zato moli novinare da više ne pišu o njemu.

roko

pre 3 godine

Najveći problem Novakove karijere je očajan PR.
Istražite malo ko se već godinama time bavi u ime porodice Đoković. Da vam pomognem: osoba odavde, apsolutno ne svetske klase i iskustva.
Pored takvih savetnika, izjave ne mogu ni da im budu bolje.

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Meni je najveca blamcina, kad mahom nazovi drustvena svita i politicka elita ponavlja mantru poznati smo zahvaljujuci Novaku, ako nam je on jedini nacin da budemo poznati bolje da idemo u Rusku guberniju, zamisli da Svajcarci i Spanci kazu poznati smo zahvaljujuci Federeru i Nadalu u svetu😂😂😂 A tata je u tripu da je Sin najveca figura od Nikole Tesle...

Au

pre 3 godine

@markosid

Varate se ako mislite da Nolo ne odobrava Srdjanove ispade i izjave - on samo, kao najarogantniji u familiji, ima dozvolu da prica ono sto svi oni misle. Nolo se navodno javno pokajao, ali oca nije demantovao. Vrlo je jasno kakav je to porodicni sljam.

Srle

pre 3 godine

Srđan Đoković govori sve ono što i sin misli, samo što ne sme da kaže. Pa vi branite Noleta. Jako mi je drago što je neko iz Srbije postigao toliko, ali nnegovo ponašanje sa i van terena je odvratno.

neutralni felš

pre 3 godine

Ja potpuno razumem da se zapad zabrinuo da jedan dečko sa Balkana može postati najbolji ikad i to je vidljivo i razumljivo već godinama, jedva čekaju ovako nešto da ga razapnu. Ali da sopstveni otac priča svašta i daje autogol svom detetu, e to zaista ne mogu da razumem. Zašto mu je ovo trebalo?!
(Igra bez granica, 25. jun 2020 09:06)


vi se ne secate djokovica iz perioda kad je tek pocinjao da pobedjuje favorite, pre svih nadala i federera. niste pratili koliko su ga "na zapadu" gotivili, i njega i njegov stil igre. jedva su docekali sto neko treci, do juce autsajder, mlati nadala i federera... i mediji i publika... a onda je on sve vise poceo da izvodi besne gliste a familija da se bahati izjavama. videli smo ove najsvezije primere, sve grdji od grdjeg. niko njemu "na zapadu" nije zvizdao zato sto je srbin nego sto je neotesan u odnosu na vecinu drugih tenisera, pre svih druge dvojice iz velike trojke.

čovek si kada bole tuđe rane

pre 3 godine

Srđan i Dijana su Novakov teret koji mora da nosi. Od kada je Novak izbacio Srđana sa tribina, pre desetak godina, znali smo da mu Srđan ništa dobroviše ne donosi. Hvala im što su mu finansijski pomogli da postane to što jeste ali sa svakom novom izjavom samo mu odmažu...

Ludilo dobilo bolesni epilog

pre 3 godine

Koji su to mnogobrojni. Osim ovih po portalima koji su navikli pljuvat na svoje ja ne znam nikog drugog. Svaka cast Srdjane, a Grigora da je sramota.
(Miki, 25. jun 2020 10:34)

Šta znači to "pljuvat svoje", pa prvo ću "pljuvat" svoje koji greše, a drugu će "pljuvat" svoje koji greške, ne znam samo zašto bi nadobudni Srki bio moj? Nisam nacionalista, nisam simpatizer nijednog režima, ne idem na glavne odbore, predajem etiku i branim Teslu od onih koji mu ugrožavaju prvo mesto na srpskoj listi. Kad gledam našu istoriju, u njoj ne vidim mesto za Novaka, prosto zato što igrači i zabavljači imaju svoju neistorijsku listu. "Svaka čast Srđane, a Grigora da je sramota." Zašto Grigora da bude sramota a Srđana da ne bude? I ovo u Srbiji ima pravo glasa.

Toni

pre 3 godine

U poslu kojim se bavim sam naučio da moraš učiniti sve, ali apsolutno sve da to što radiš funkcioniše bez problema. U tom slučaju krivica je samo na tebi. Nisu krivi lopovi što su nešto ukrali, nego ja zato što to nisam dobro osigurao. Iz te perspektive, izjava Đokovića starijeg je jadna i patetična.

up

pre 3 godine

@Dott
Ma nemoj. Dimtrov je u Beograd dosao iz izolacije, tako da je virus pokupio u Beogradu. Nije Srdjan jedini koji ima sina. Treba li otac tog Dimitrova da tuzi Srdjana i Novaka jer su njegovom sinu ugrozili zivot i zdravlje? Daj Boze da se to desi, pa da vidimo kako ce da prodju. I ne samo Dimitrov, imaju i ostali roditelje.
Sta sa roditeljima dece koju su zarazili?
Da dodju da jure Srdjana i Novaka po Beogradu? Hajku da naprave? Ko ti kaze da je Srdjan jedini otac koji ima pravo da stiti sina?

Kosmopolita

pre 3 godine

Posle se pitate sto je publika protiv Novaka? Novak ako hoce da postane GOAT, pored nadam se najvise osvojenih GS-a i drugih turnira, svakako treba da postavi familiju gde joj je mesto, a to nije u tenisu, niti kao njegov portparol, niti kao njegov menadzer. Svakako mora imati, ako vec i nema, savetnicu za PR, jer ovo sad sto mu se desava je katastrofa zbog nedostatka PR-a, na to jos dodajte bahatost slabo obrazovane i nediplomatske porodice pa to je ono od cega zuta stampa zivi i jedva ceka.
Svako normalan razume da nije niko zarazen namerno, ali da se kroz sav ovaj totalno promaseni Adria Cirkus vidi ono najbitnije, nedostatak obrazovanja, iskustva s'tim uvezi i tako svest rizika, to niko ne moze poreci. Djokovic je imao obavezu da sam sa svojim strucnim timom proceni rizik ostrije nego epidemiolozi....sad je sve istorija i svedoci smo obaranje integriteta jednog dobrog tenisera, i nista vise od toga. Prvi pravi turnir ce se vec pretvoriti u katastrofu za ovog igraca, publika mu nece oprostiti jer je javnost na to pripremila.

up

pre 3 godine

Dimitrov je objavio vest javno, zato sto Novak nije hteo da se to objavi, nego je hteo da nastavi s turnirom i uzima pare.
E zato Dimitrov smeta Djokovicima, zato sto je OBJAVIO!

Rajcan

pre 3 godine

Dimitrov bi trebao da tuzi Adria tur zbog zivotne opasnosti. Mislim tu mogu da se nakaleme izmedju ostalog i nemogucnost da se ubuduce bavi tenisom na istom nivou, gubitak seksualnog nagona,dusevni i fizicki bol, itd itd...a Srdjan neka samo provocira.

Lepenci

pre 3 godine

Ko je utvrdio da je Dimitrov u Beograd došao zaražen? Mogao je da se zarazi u Beogradu, kao i ovi drugi, a da mu se prvo njemu simptomi jave u Zadru. Inkubacija "kretena" traje od pet do sedam dana, a ponekad, kod nekih, i dve nedelje. Onako kako se Dimitrov napada i mrzi, nezapamćeno je u sportu, i nije reč samo o neotesanom i neprijatnom i nesavesnom Srkiju (kakav nadimak, bato moj), nego i većina "srbendi" uvatila se u isto kolo, lepensko (iz Lepenskog prasistorijskog vir).

II

pre 3 godine

"Istina Srđan je svojom brigom naneo stetu Novaku, ali on nije zvanicnik Adrija Tura, pa njegove reci ne treba ozbiljno shvatiti, vec upravo tako u interesu jednog roditelja koji je zeleo da zastiti svog sina, ali na vrlo trapav nacin i tako sto ce nekoga oznaciti kao krivca za sve."

Kako se olako shvataju i naivno opravdavaju reci i potezi Srdjana Djokovica.
Sve ovo sto on govori ostaje crna mrlja na Novaku i njegovoj karijeri.
Medjutim postaje ocigledno da Novak iz pozadine ucestvuje u svemu tome i da po receptu "Lako cemo" ne shvata kakvu tezinu imaju ove stvari po njega i njegovu karijeru.
Novak je jedne davne godine izbacio oca iz gledalista sa jednog turnira jer ga je Srdjan ometao u igri stalnim dobacivanjem i to je pokazatelj da moze da ga zaustavi kad hoce. Vajde nema a on je jedini koji bi mogao da kaze koju razumnu Novaku.
Jedini nacin da Novak povrati delic postovanja u teniskom svetu je da se ogradi od izjava svog oca i da ih osudi kao i da mu zabrani da daje izjave nadalje. Ako mu je uopste stalo do bilo kakvog postovanja u svetu tenisa.

neutralni felš

pre 3 godine

Ok, znam da svi jedva cekaju da napadnu Novaka, ali ne mogu da ne vidim da u poslednje vreme Novak pravi glupe poteze. Oni imaju tim, PR i ostalo. Malo je cudno da je ovako krenulo. Kao da ga neko pogresno savetuje ili njega jednistavno vise nije briga kako to sto radi iz dobre volje prevazilazi granicu dobrog ukusa i zdravog razuma.
(Jelena, 25. jun 2020 08:56)


definitivno nemaju PR i konsalting tim... da imaju, bilo kakav, ne bi im se desavalo sve sto im se desava.

City Girl

pre 3 godine

Pre početka turnira je trebalo testirati sve igrače, upravo da bi se izbegle ovakve diskusije. Istina je da po važećim merama test nije obavezan, ali ga je trebalo uraditi jer : 1. zna se da veliki broj zaraženih nema nikakve simptome; 2. organizujes turnir u sred epidemije i time se igraš sa ugledom zemlje i ugledom Novaka; 3. planiraš druženja i izlaske po klubovima (to je već posebna tema), a zna se da se virus tako širi; 4. planiraš da turnir ide iz Srbije u Hrvatsku, sto je samo po sebi osetljiv i rizičan potez.

Sada samo možemo da nagadjamo ko se prvi zarazio i gde se zarazio.

Bez obzira na Novakove najbolje namere, turnir je organizovan amaterski, kao da je epidemija odavno prošla i odgovornost za to snose organizatori.

ПоследњиСрбијанац

pre 3 godine

И поред оваквог ћалета, шампион и нормална особа, свака част мајсторе.

zozoblansh

pre 3 godine

Pa mozda je Djokovic prvi dobio samo sto nema simptome. Mislim sve je moguće. Ne znači da je Dimitrov patient one na turniru ako je prvi manifestovao simptome.

Eva

pre 3 godine

Vala ćale mu uopšte ne pomaže, čudi me da mu ne zabrani da daje izjave, jer ništa što kaže ne ide Novaku u prilog. Ni ovakvo pričanje o gostu koji se odazvao (čak i da nije ispoštovao pravila, nije on kriv jer da su bila obavezna ispoštovao bi ih), ali i onom pričom o Federeru i ostalo. Da li se Rodžerov otac bavi Novakom? Ne bih rekla. Skroz bespotrebno.

Nikola 4

pre 3 godine

Moze,vitez od Kopaonika uvek obara granice lebe mekani
(Goran Loznica, 25. jun 2020 08:48)

Evo ti naslov za komentar: "Dnevna doza glupavog gedze iz Loznice lebe mekani".

Mr. Bojangles

pre 3 godine

Ako se Novak ne oglasi o ovome i ne opovrgne očeve izjave to će mu biti velika crna mrlja za mene - mnogo veća od samog Adrija Tura. Potonje je greška izrođena iz dobrih namera i arogancije. Ali pustiti oca da blati kolegu na takav način i ne reći ništa bi bilo kukavički, jadno i neprofesionalno. Ako nešto ne kaže mogu misliti šta će o njemu da pomisle kolege sa tura.
(Karlo Prvi, 25. jun 2020 09:05)

Uopšte ne želim da stanjem ni na čiju stranu ali, odmah pošto je Dimitrov objavio da ima virus, pojavila se priča kako je Novak završio sa Bugarčetom za sva vremena. Srđanove reči su samo potvrda svega toga.

Verovatno sve ovo ide dublje nego što nam se čini na prvi pogled.

Penzioner

pre 3 godine

A da je proslo sve kako valja svi bi Novaku zavideli. Ma zavide oni njemu i ovako cim se digla tolika prasina. Nemci kritikuju Novaka a niko ne pominje Zvereva koji je bio na turniru. Pustite coveka na miru. Niko ne napada one koji su sve organizovali i one koji su sve odobrili. Nije se Novak probudio jedno jutro i rekao:"E, sad cu da organizujem Adria Tour" i bi Adria Tour. Razmislite malo o svim detaljima i organizatorima sem sto iznosite negativnosti. Niko se nije oglasio pre turnira da kaze da to nije u redu a sad svi mudrujete. U marketima, busevima, na pijacama u cekaonicama domova zdravlja nesnosne guzve, niko ne postuje distancu a maske na licu ima tek po neko, i to je normalno jer se ne zna koliko ce tu biti zarazenih. Gde god se okrenes potencijalna zaraza i to nikom ne smeta. A sinoc bila fudbalska utakmica. I ???

Dott

pre 3 godine

Srđan Đoković zasluzuje medijski prostor samo kad govori o svom sinu, do duse indirektno radi se o Novaku, jer Srđan sve sta je govorio, bilo je u interesu da zastiti svog sina.
Istina Srđan je svojom brigom naneo stetu Novaku, ali on nije zvanicnik Adrija Tura, pa njegove reci ne treba ozbiljno shvatiti, vec upravo tako u interesu jednog roditelja koji je zeleo da zastiti svog sina, ali na vrlo trapav nacin i tako sto ce nekoga oznaciti kao krivca za sve.
Pazite, ne odbacujem kao nemoguce, cak sta vise vrlo lako moguce da Dimitrov i jeste na Adrija tur doneo Koronu, međutim to je proslo vreme i ne mozemo nista promeniti, ali mozemo pokazati svoju velicinu u svemu tome i odgovornost podeliti.

нилан

pre 3 godine

Ја немогу вероват сва ова паметовања. Јел ови тенисери што су се одазвали позиву да играју инају мозак и да ли управљају сами са собом? Исто питање и за гледаоце, и тд и тд. Па ако је неко пунолетан, што значи да је време да се преузме одговорност над сопственим животом, онда та особа употреби мозак и направи сопствену одлуку. Замислите тог чуда божјег...да човек донесе сам сопствену одлуку. Оћу да кажем: не кривите све око себе, јер сте ви сами и једини криви за све што вам се дешава. На крају, живот се мора наставит и поред стотину корона тако да свака част Нолету што је направио овај турнир. Свака част тим дваес хиљада хулигана што су присуствовали на дербију, и тих неколико хиљада данас у Нишу. А ви што би рађе провели остатак живота у карантину, са маскама и рукавицама, само да се не би прехладили, пазите се промаје. Она ће вам пре доћи главе.

466453

pre 3 godine

Znači, svi imate pravo i otimate medijski prostor da se izjasniti šta mislite i osećate dok to Srdjan Djokovićev nema?
Vi ste ti koji odlučujete čija će da se čuje?
Eh, moronizam u punom jeku. :(

mikin

pre 3 godine

Napadaju Djokovica a brane Dimitrova! Opste ludilo, pogotovo u tom "teniskom svetu". Ako je samo potreban povod (ocito) onda im je Zadar "seo" ko kec na deset. Nema svrhe nikakvo izvinjavanje, zaljenje, polemisanje i odgovaranje ovakvim tipovima. Ko bi inace cuo danas za njih da nije bilo Zadra? Ako je neko kriv onda su to vlasti drzava koje su dozvolile odrzavanje turnira i ucesce igraca bez ikakvog testiranja na COVID-19. Igraci (Djokovic) je mogao da zamisli odrzavanje turnira na Brionima ali o tome je mogao samo da sanja bez dozvole nadleznih vlasti.

Jelena

pre 3 godine

razumite tenis tate. srdjan samo pokusava da odbrani sina. naravno da ne ume. nije u pravu. kivan je sto dima nije javio novaku da je zarazen nego ih je javno iznenadio. takodje mu je krivo zato sto je dimin menadzer okrivio srbiju I hrvatsku, a nije se testirao u americi I bugarskoj.

uuu jbt

pre 3 godine

Srdjan Djokovic je stvorio najboljeg svetskog tenisera, atletu i jednog od najboljih sportista sveta svih vremena. Trenirao ga je dugi niz godina, stigao sa njim do brojnih trofeja i ima puno pravo na svoje misljenje, pa makar se to ne svidelo- nikome. Sten Vavrinka je barem desetak puta, u najmanju ruku pruzio cudan otpor Federeru u tamo nekim cetvrtfinalima i polufinalima. Gledao sam te meceve i bio iznenadjen koliko SV nema zelju ni volju kada je RF preko puta njega. O tome bi mogao pomenuti trener, iz prve ruke da progovori...

H

pre 3 godine

Koliko miseva sta je ovo... Srdjan je legenda i on jedini prica ono sto je istina a ostali se uvlace tamo dje ne treba. Svaka cast Srdjane! Ponos! Pravi srbin!

z0rAn

pre 3 godine

Ne razumem neke komentare..... Šta je to Novakov otac rekao da ga tako omalovažavaju!? Niže se ne može od onoga što je rekao trener Vavrinke.

Kikujiro

pre 3 godine

"Nažalost, jedan od igrača nije se osjećao dobro već po dolasku u Zadar, a da pritom nikog o tome nije obavestio"

"Kako god bilo, nekako mi je prilično čudno da je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na korona virus samo nekoliko minuta prije nego je trebao početi završni susret. Također, čudno mi je da je nekoliko dana bio u Zadru, navodno imao temperaturu i osjećao se vrlo loše, a niti jednom rječju nije zatražio liječničku pomoć. Svo to vrijeme sudjelovao je u raznim akcijama organizatora turnira, a na svim slikama izgleda vedro, veselo i prilično dobroga zdravlja. Još jednom napominjem da nisam pobornik teorija zavjere, ali nešto ovdje prilično smrdi. Zašto je bugarski tenisač baš uoči finala odlučio objaviti da je pozitivan na korona virus? Imao je dovoljno vremena suočiti nas s tom činjenicom i ranije, kad je odletio u Monaco i izravno otišao testirati se."

"Mnogima nije jasno zbog čega Dimitrov nije testiran ranije, još dok nije otputovao iz Zadra, a odgovor je dala predsednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić. Prema njenim rečima, Dimitrov im je rekao da ima - sunčanicu!'Na žalost, dogodio nam se Dimitrov, tvrdio je da ima sunčanicu, inače bismo ga testirali i izolovali."

"Dimitrov je u petak osetio slabost, ali nije želeo da se testira, nego je to učinio tek u nedelju u Monte Karlu.Već tada je 29-godišnji Bugarin iz Haskova bio loše, imao temperaturu, ali nije želeo da ode na testiranje"

Podrška Dimketu, sve su to nebuloze.

Jovan

pre 3 godine

I jos jednom podrska svim Djokovicima koji su na udaru razularene mase koja ne moze da trpi Noletove uspehe. Hvala vam za svaki dinar prilozen za oporavak od ove pandemije kao i za sve donacije za bolesne od raznih teskih bolesti.Vi ste svetao primer ove Srbije i samo napred u nove pobede.

mica ubica

pre 3 godine

Možda je Djoković Dimitrova zarazio.
(mica, 25. jun 2020 10:05)

@mica
nije to sustina. zapadni mediji su izvadili to iz konteksta. valjda znas da to decenijama rade. dimin menadzer je rekao da se dima nije testirao u srbiji I hrvatskoj I da mu niko to nije nudio, pritom je dima dosao iz amerike, a u medjuvremenu bio I u bugarskoj. znaci ruzno je sto je napao srbiju, slazes se? drugo, dima nije kontaktirao Novaka pre nego je bio zarazen vec je javno objavio vest, sto je po meni ok, ali po Srdjanu nije. Srdjanu se nakupilo I osuo je paljbu. naravno da je Srdjan pogresio, ali on je tata. nije organizator ili drzava. ja bih isto napao Dimu (kao neko treci, tata) sobzirom na njegovo ponasanje I ponasanje njegovog menadzera.

Dott

pre 3 godine

@Dott
Ma nemoj. Dimtrov je u Beograd dosao iz izolacije, tako da je virus pokupio u Beogradu. Nije Srdjan jedini koji ima sina. Treba li otac tog Dimitrova da tuzi Srdjana i Novaka jer su njegovom sinu ugrozili zivot i zdravlje? Daj Boze da se to desi, pa da vidimo kako ce da prodju. I ne samo Dimitrov, imaju i ostali roditelje.
Sta sa roditeljima dece koju su zarazili?
Da dodju da jure Srdjana i Novaka po Beogradu? Hajku da naprave? Ko ti kaze da je Srdjan jedini otac koji ima pravo da stiti sina?
(up, 25. jun 2020 09:45)

Ma moj,a izolacija mu bila Amerika. Drugo ja nisam napisao da je Srđan jedini otac koji ima pravo da stiti sina. Lose ga je stitio, da ga je kojim slucajem dobro stitio, to mediji ne bi objavili, jer svetskom citalastvu ne bi privuklo paznja.

koki

pre 3 godine

Ma nemoj. Dimtrov je u Beograd dosao iz izolacije, tako da je virus pokupio u Beogradu. Nije Srdjan jedini koji ima sina. Treba li otac tog Dimitrova da tuzi Srdjana i Novaka jer su njegovom sinu ugrozili zivot i zdravlje? Daj Boze da se to desi, pa da vidimo kako ce da prodju. I ne samo Dimitrov, imaju i ostali roditelje.
Sta sa roditeljima dece koju su zarazili?
Da dodju da jure Srdjana i Novaka po Beogradu? Hajku da naprave? Ko ti kaze da je Srdjan jedini otac koji ima pravo da stiti sina?
(up, 25. jun 2020 09:45)

Koja bre izolacija u Americi. Je l' vidis ti kakva je tarapana tamo i koliko ima zarazenih. Moja rodjaka je dosla iz SAD posle Dimitrova. Putovala je tri dana. Presedala 3 puta. Dve noci spavala na aerodromu i u hotelu. Imas jedno 90% sanse da se zarazis samo u putu od SAD do Srbije.

Mile

pre 3 godine

Ajde bre sta cmizdrite i ja sam imao Koronu pa nikome nista, procice to par nedelja i bice opet zdravi mladi su to momci nisu u rizicnoj grupo

marko

pre 3 godine

Eheeej lakše malo hejteri, preteraste sve granice, postajete nenormalni u svojoj neobjašnjivoj mržnji. Najbolji lek za to je ogledalo.

XYZ

pre 3 godine

Šta niže treneru,to što je čovek javno rekao za pulena Kristaline Georgijeve i njene finansijske fašističke organizacije kojom kontrolišu i izrabljuju ceo svet,činjenica jeste da je Novak gurnuo prst u oko delu sveta koji je plasirao brend Covid 19 i sada ga reklamira preko svih satelita u sistemima koji finansijski zavise od njih,ovo je u stvari opomena za Novaka da pripazi šta radi.

Bane

pre 3 godine

Kome god je Valverdu bio trener taj je puko. Prvo se zakrvio sa Marejem na krv i noz, otisao je kod Berdiha gde je dobio otkaz i sada je doso kod Varinke. Dok mu je on trener, nema nista od Varvrinke. Inace, ima nize.

Olja

pre 3 godine

Da mi je znati kako se postaje bezgresan kao sto je vecina koja sada i ovdje komentarise DJokovice.
Osuli ste drvlje i kamenje na jednu nesmotrenu izjavu ne shvatajuci da niko nije bezgresan i savrsen. Kao da nije dovoljno receno i o Turniru i o "slucaju Dimitrov" pa to treba svako malo podgrijavati. Sta je cilj? Da svi DJokovici izadju u javnost i onako horski zaplacu uz prethodno izvinjenje, a potom da Novak objavi da se povlaci iz igre zvane 'tenis'?
Da li biste bili zadovoljni? Ne, i to vam ne bi bilo dosta. Srdjan je samo otac i od njegove izjave ne bi trebalo praviti dramu. Novak, glavni akter, je ponudio izvinjenje i sta je vise mogao da ucini. Ali, ovo je doslo kao kec na desetku, da se poljulja njegovo mjesto na teniskom tronu. Nadam se da nece uspjeti. Svim srcem zelim da posljedica korone na ovom turu ne bude i da se svi zarazeni sto prije vrate svojim normalnim aktivnostima. Nekako ocekujem da ce mu prije oni oprostiti, nego vi koji ga vidite samo na ekranu.

Dott

pre 3 godine

(II, 25. jun 2020 10:12)

U prvom pasusu svog teksta citirao si moje reci i tu nemam sta dodati.
Međutim imam u dalem tekstu:
Novak je oca izbacio iz svog boksa i to iz brige za njegovo zdravlje i visokog pritiska. Zato sto se nervira previse, a ne zato sto komentarise kako si ti naveo.

Miki

pre 3 godine

Koji su to mnogobrojni. Osim ovih po portalima koji su navikli pljuvat na svoje ja ne znam nikog drugog. Svaka cast Srdjane, a Grigora da je sramota.

cudno

pre 3 godine

Srđan je uvek sirov i prečesto neprijatan, neretko potpuno u pogrešan, ali rekao je činjenicu, Dimitrov je trebao da se testira mnogo pre. Domaćini i organizatori nisu hteli da prisiljavaju teniske zvezde na to verujući da one same o tome vode računa. U tom smislu Dimitrov i njegov tim su napravili veoma neodgovoran postupak. ... Da li je organizator i domaćin trebao drugačije da postupi to je posebno pitanje, ali u ovom slučaju, ako se optužuje Novaka kao svetsko ime, ništa manja odgovornost nije ni na Dimitrovu koji je takođe veliko svetsko ime u tenisu. ... NO, i u najzdravija vremena svaka zabava sa mnogo ljudi nosi rizike različite vrste i uvek se potkrade neka greška, neko postupi neodgovorno. ... Ništa novo i ništa neobično, ali eto, što bi rekao Rađa, nevervatno je kako mnogi jedva čekaju da se unerede po Novaku. ...

opasni presedan

pre 3 godine

Ја немогу вероват сва ова паметовања. Јел ови тенисери што су се одазвали позиву да играју инају мозак и да ли управљају сами са собом? Исто питање и за гледаоце, и тд и тд. Па ако је неко пунолетан, што значи да је време да се преузме одговорност над сопственим животом, онда та особа употреби (...) присуствовали на дербију, и тих неколико хиљада данас у Нишу. А ви што би рађе провели остатак живота у карантину, са маскама и рукавицама, само да се не би прехладили, пазите се промаје. Она ће вам пре доћи главе.
(нилан, 25. jun 2020 09:32)

Eh, Sizifovog posla... glupima i samozivima objasnjavati sta je epidemija, cemu sluze maske i rukavice, "socijalna distanca" i ostale mere. Ne da se *ti* ne bi zarazio i razboleo (tvoja stvar!). Nego da se ne bi zarazio, a *ne* razboleo, pa zarazavao druge. Koji ce se razboleti i umreti. Nego, rekoh - Sizifov posao. Najbolje onako kao u Indiji.

H

pre 3 godine

Koliko miseva sta je ovo... Srdjan je legenda i on jedini prica ono sto je istina a ostali se uvlace tamo dje ne treba. Svaka cast Srdjane! Ponos! Pravi srbin!

XYZ

pre 3 godine

Šta niže treneru,to što je čovek javno rekao za pulena Kristaline Georgijeve i njene finansijske fašističke organizacije kojom kontrolišu i izrabljuju ceo svet,činjenica jeste da je Novak gurnuo prst u oko delu sveta koji je plasirao brend Covid 19 i sada ga reklamira preko svih satelita u sistemima koji finansijski zavise od njih,ovo je u stvari opomena za Novaka da pripazi šta radi.

z0rAn

pre 3 godine

Ne razumem neke komentare..... Šta je to Novakov otac rekao da ga tako omalovažavaju!? Niže se ne može od onoga što je rekao trener Vavrinke.

uuu jbt

pre 3 godine

Srdjan Djokovic je stvorio najboljeg svetskog tenisera, atletu i jednog od najboljih sportista sveta svih vremena. Trenirao ga je dugi niz godina, stigao sa njim do brojnih trofeja i ima puno pravo na svoje misljenje, pa makar se to ne svidelo- nikome. Sten Vavrinka je barem desetak puta, u najmanju ruku pruzio cudan otpor Federeru u tamo nekim cetvrtfinalima i polufinalima. Gledao sam te meceve i bio iznenadjen koliko SV nema zelju ni volju kada je RF preko puta njega. O tome bi mogao pomenuti trener, iz prve ruke da progovori...

Dott

pre 3 godine

Srđan Đoković zasluzuje medijski prostor samo kad govori o svom sinu, do duse indirektno radi se o Novaku, jer Srđan sve sta je govorio, bilo je u interesu da zastiti svog sina.
Istina Srđan je svojom brigom naneo stetu Novaku, ali on nije zvanicnik Adrija Tura, pa njegove reci ne treba ozbiljno shvatiti, vec upravo tako u interesu jednog roditelja koji je zeleo da zastiti svog sina, ali na vrlo trapav nacin i tako sto ce nekoga oznaciti kao krivca za sve.
Pazite, ne odbacujem kao nemoguce, cak sta vise vrlo lako moguce da Dimitrov i jeste na Adrija tur doneo Koronu, međutim to je proslo vreme i ne mozemo nista promeniti, ali mozemo pokazati svoju velicinu u svemu tome i odgovornost podeliti.

Miki

pre 3 godine

Koji su to mnogobrojni. Osim ovih po portalima koji su navikli pljuvat na svoje ja ne znam nikog drugog. Svaka cast Srdjane, a Grigora da je sramota.

Penzioner

pre 3 godine

A da je proslo sve kako valja svi bi Novaku zavideli. Ma zavide oni njemu i ovako cim se digla tolika prasina. Nemci kritikuju Novaka a niko ne pominje Zvereva koji je bio na turniru. Pustite coveka na miru. Niko ne napada one koji su sve organizovali i one koji su sve odobrili. Nije se Novak probudio jedno jutro i rekao:"E, sad cu da organizujem Adria Tour" i bi Adria Tour. Razmislite malo o svim detaljima i organizatorima sem sto iznosite negativnosti. Niko se nije oglasio pre turnira da kaze da to nije u redu a sad svi mudrujete. U marketima, busevima, na pijacama u cekaonicama domova zdravlja nesnosne guzve, niko ne postuje distancu a maske na licu ima tek po neko, i to je normalno jer se ne zna koliko ce tu biti zarazenih. Gde god se okrenes potencijalna zaraza i to nikom ne smeta. A sinoc bila fudbalska utakmica. I ???

466453

pre 3 godine

Znači, svi imate pravo i otimate medijski prostor da se izjasniti šta mislite i osećate dok to Srdjan Djokovićev nema?
Vi ste ti koji odlučujete čija će da se čuje?
Eh, moronizam u punom jeku. :(

Jovan

pre 3 godine

I jos jednom podrska svim Djokovicima koji su na udaru razularene mase koja ne moze da trpi Noletove uspehe. Hvala vam za svaki dinar prilozen za oporavak od ove pandemije kao i za sve donacije za bolesne od raznih teskih bolesti.Vi ste svetao primer ove Srbije i samo napred u nove pobede.

Jelena

pre 3 godine

razumite tenis tate. srdjan samo pokusava da odbrani sina. naravno da ne ume. nije u pravu. kivan je sto dima nije javio novaku da je zarazen nego ih je javno iznenadio. takodje mu je krivo zato sto je dimin menadzer okrivio srbiju I hrvatsku, a nije se testirao u americi I bugarskoj.

mica ubica

pre 3 godine

Možda je Djoković Dimitrova zarazio.
(mica, 25. jun 2020 10:05)

@mica
nije to sustina. zapadni mediji su izvadili to iz konteksta. valjda znas da to decenijama rade. dimin menadzer je rekao da se dima nije testirao u srbiji I hrvatskoj I da mu niko to nije nudio, pritom je dima dosao iz amerike, a u medjuvremenu bio I u bugarskoj. znaci ruzno je sto je napao srbiju, slazes se? drugo, dima nije kontaktirao Novaka pre nego je bio zarazen vec je javno objavio vest, sto je po meni ok, ali po Srdjanu nije. Srdjanu se nakupilo I osuo je paljbu. naravno da je Srdjan pogresio, ali on je tata. nije organizator ili drzava. ja bih isto napao Dimu (kao neko treci, tata) sobzirom na njegovo ponasanje I ponasanje njegovog menadzera.

mikin

pre 3 godine

Napadaju Djokovica a brane Dimitrova! Opste ludilo, pogotovo u tom "teniskom svetu". Ako je samo potreban povod (ocito) onda im je Zadar "seo" ko kec na deset. Nema svrhe nikakvo izvinjavanje, zaljenje, polemisanje i odgovaranje ovakvim tipovima. Ko bi inace cuo danas za njih da nije bilo Zadra? Ako je neko kriv onda su to vlasti drzava koje su dozvolile odrzavanje turnira i ucesce igraca bez ikakvog testiranja na COVID-19. Igraci (Djokovic) je mogao da zamisli odrzavanje turnira na Brionima ali o tome je mogao samo da sanja bez dozvole nadleznih vlasti.

Nikola 4

pre 3 godine

Moze,vitez od Kopaonika uvek obara granice lebe mekani
(Goran Loznica, 25. jun 2020 08:48)

Evo ti naslov za komentar: "Dnevna doza glupavog gedze iz Loznice lebe mekani".

Olja

pre 3 godine

Da mi je znati kako se postaje bezgresan kao sto je vecina koja sada i ovdje komentarise DJokovice.
Osuli ste drvlje i kamenje na jednu nesmotrenu izjavu ne shvatajuci da niko nije bezgresan i savrsen. Kao da nije dovoljno receno i o Turniru i o "slucaju Dimitrov" pa to treba svako malo podgrijavati. Sta je cilj? Da svi DJokovici izadju u javnost i onako horski zaplacu uz prethodno izvinjenje, a potom da Novak objavi da se povlaci iz igre zvane 'tenis'?
Da li biste bili zadovoljni? Ne, i to vam ne bi bilo dosta. Srdjan je samo otac i od njegove izjave ne bi trebalo praviti dramu. Novak, glavni akter, je ponudio izvinjenje i sta je vise mogao da ucini. Ali, ovo je doslo kao kec na desetku, da se poljulja njegovo mjesto na teniskom tronu. Nadam se da nece uspjeti. Svim srcem zelim da posljedica korone na ovom turu ne bude i da se svi zarazeni sto prije vrate svojim normalnim aktivnostima. Nekako ocekujem da ce mu prije oni oprostiti, nego vi koji ga vidite samo na ekranu.

Bane

pre 3 godine

Kome god je Valverdu bio trener taj je puko. Prvo se zakrvio sa Marejem na krv i noz, otisao je kod Berdiha gde je dobio otkaz i sada je doso kod Varinke. Dok mu je on trener, nema nista od Varvrinke. Inace, ima nize.

up

pre 3 godine

Dimitrov je objavio vest javno, zato sto Novak nije hteo da se to objavi, nego je hteo da nastavi s turnirom i uzima pare.
E zato Dimitrov smeta Djokovicima, zato sto je OBJAVIO!

Mile

pre 3 godine

Ajde bre sta cmizdrite i ja sam imao Koronu pa nikome nista, procice to par nedelja i bice opet zdravi mladi su to momci nisu u rizicnoj grupo

cudno

pre 3 godine

Srđan je uvek sirov i prečesto neprijatan, neretko potpuno u pogrešan, ali rekao je činjenicu, Dimitrov je trebao da se testira mnogo pre. Domaćini i organizatori nisu hteli da prisiljavaju teniske zvezde na to verujući da one same o tome vode računa. U tom smislu Dimitrov i njegov tim su napravili veoma neodgovoran postupak. ... Da li je organizator i domaćin trebao drugačije da postupi to je posebno pitanje, ali u ovom slučaju, ako se optužuje Novaka kao svetsko ime, ništa manja odgovornost nije ni na Dimitrovu koji je takođe veliko svetsko ime u tenisu. ... NO, i u najzdravija vremena svaka zabava sa mnogo ljudi nosi rizike različite vrste i uvek se potkrade neka greška, neko postupi neodgovorno. ... Ništa novo i ništa neobično, ali eto, što bi rekao Rađa, nevervatno je kako mnogi jedva čekaju da se unerede po Novaku. ...

нилан

pre 3 godine

Ја немогу вероват сва ова паметовања. Јел ови тенисери што су се одазвали позиву да играју инају мозак и да ли управљају сами са собом? Исто питање и за гледаоце, и тд и тд. Па ако је неко пунолетан, што значи да је време да се преузме одговорност над сопственим животом, онда та особа употреби мозак и направи сопствену одлуку. Замислите тог чуда божјег...да човек донесе сам сопствену одлуку. Оћу да кажем: не кривите све око себе, јер сте ви сами и једини криви за све што вам се дешава. На крају, живот се мора наставит и поред стотину корона тако да свака част Нолету што је направио овај турнир. Свака част тим дваес хиљада хулигана што су присуствовали на дербију, и тих неколико хиљада данас у Нишу. А ви што би рађе провели остатак живота у карантину, са маскама и рукавицама, само да се не би прехладили, пазите се промаје. Она ће вам пре доћи главе.

marko

pre 3 godine

Eheeej lakše malo hejteri, preteraste sve granice, postajete nenormalni u svojoj neobjašnjivoj mržnji. Najbolji lek za to je ogledalo.

Dott

pre 3 godine

@Dott
Ma nemoj. Dimtrov je u Beograd dosao iz izolacije, tako da je virus pokupio u Beogradu. Nije Srdjan jedini koji ima sina. Treba li otac tog Dimitrova da tuzi Srdjana i Novaka jer su njegovom sinu ugrozili zivot i zdravlje? Daj Boze da se to desi, pa da vidimo kako ce da prodju. I ne samo Dimitrov, imaju i ostali roditelje.
Sta sa roditeljima dece koju su zarazili?
Da dodju da jure Srdjana i Novaka po Beogradu? Hajku da naprave? Ko ti kaze da je Srdjan jedini otac koji ima pravo da stiti sina?
(up, 25. jun 2020 09:45)

Ma moj,a izolacija mu bila Amerika. Drugo ja nisam napisao da je Srđan jedini otac koji ima pravo da stiti sina. Lose ga je stitio, da ga je kojim slucajem dobro stitio, to mediji ne bi objavili, jer svetskom citalastvu ne bi privuklo paznja.

Igra bez granica

pre 3 godine

Ja potpuno razumem da se zapad zabrinuo da jedan dečko sa Balkana može postati najbolji ikad i to je vidljivo i razumljivo već godinama, jedva čekaju ovako nešto da ga razapnu. Ali da sopstveni otac priča svašta i daje autogol svom detetu, e to zaista ne mogu da razumem. Zašto mu je ovo trebalo?!

koki

pre 3 godine

Ma nemoj. Dimtrov je u Beograd dosao iz izolacije, tako da je virus pokupio u Beogradu. Nije Srdjan jedini koji ima sina. Treba li otac tog Dimitrova da tuzi Srdjana i Novaka jer su njegovom sinu ugrozili zivot i zdravlje? Daj Boze da se to desi, pa da vidimo kako ce da prodju. I ne samo Dimitrov, imaju i ostali roditelje.
Sta sa roditeljima dece koju su zarazili?
Da dodju da jure Srdjana i Novaka po Beogradu? Hajku da naprave? Ko ti kaze da je Srdjan jedini otac koji ima pravo da stiti sina?
(up, 25. jun 2020 09:45)

Koja bre izolacija u Americi. Je l' vidis ti kakva je tarapana tamo i koliko ima zarazenih. Moja rodjaka je dosla iz SAD posle Dimitrova. Putovala je tri dana. Presedala 3 puta. Dve noci spavala na aerodromu i u hotelu. Imas jedno 90% sanse da se zarazis samo u putu od SAD do Srbije.

Au

pre 3 godine

@markosid

Varate se ako mislite da Nolo ne odobrava Srdjanove ispade i izjave - on samo, kao najarogantniji u familiji, ima dozvolu da prica ono sto svi oni misle. Nolo se navodno javno pokajao, ali oca nije demantovao. Vrlo je jasno kakav je to porodicni sljam.

srba

pre 3 godine

Đokovići su dotakli dno, definitivno. Umesto da se pritaje i ćute oni sve dublje kopaju rupu. Posle ovog niza ispada, od gurua, preko splavova, do ovog optuzivanja, Novak je izgubio svaku šansu da bude cenjen u svetu. Ipak su Federer i Nadal klasa i gospoda. Nisu dovoljne samo titule, potrebna je i odmerenost i kultura. To Nole izgleda nije imao gde da nauči.

M. Radosavljevic

pre 3 godine

Gukni Novace sada. Nesto si se ucutao i dopustio ekscentricnom ocu da glumi velicinu. Velicina covekovog dostojanstva se vidi i po tome kada prizna sopstvene greske i greske od njegovih najblizih. Srbi treba da nauce, da koliko god neko bio "nas", ako gresi i nije u pravu, treba da se osudi. Kada treba osudjivati druge, tu nam premca nema.

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Meni je najveca blamcina, kad mahom nazovi drustvena svita i politicka elita ponavlja mantru poznati smo zahvaljujuci Novaku, ako nam je on jedini nacin da budemo poznati bolje da idemo u Rusku guberniju, zamisli da Svajcarci i Spanci kazu poznati smo zahvaljujuci Federeru i Nadalu u svetu😂😂😂 A tata je u tripu da je Sin najveca figura od Nikole Tesle...

Djido

pre 3 godine

Po meni Srki jeste udario po Dimitrovu na jadan nacin ali mislim sa mama Dijana uspeva da daje jos gore izjave. A biti gori od Srdjana nije ni malo lako. Nije mi jasno zasto se Novak ne oglasi posle losih izjava roditelja. Pogotovo sto je Novak javno priznao gresku sto je pametan potez.

Karakondžula

pre 3 godine

... Đokovići, ajde malo budite više vispreni, taktični i pažljiviji u obraćanju javnosti... činite štetu i sebi, ali i nas kao Srbiju, sada predstavljate kao neodgovorne, bahate, pune mržnje... to Zapad jedva čeka da radite, a Vi im dajete samo još više i više prilika za to da Vas i n sve nas pljuju.... nekada je mudrost ostati uzdržan, ćutati i trpeti... pa će doći nova prilika...

Pozdrav za Dimitova, i beži se ovog

pre 3 godine

definitivno nemaju PR i konsalting tim... da imaju, bilo kakav, ne bi im se desavalo sve sto im se desava.
(neutralni felš, 25. jun 2020 10:12)

Šta će im konsalting? Znam mnoge ljude koji nemaju konsaltinga ali su vaspitani, građanski umiveni, biraju reči, čitaju knjige, obrazovani su i ljubazne, ne cepaju majice, ne lome rekete, imaju blage a ne zverske poglede, ne voze se pijani u ne snimaju sami sebe kad su pijani, i ne kažu da je Novak najveći Srbin svih vremena. Navijaju za Novaka, ali vole i Nadala i Federera, i Cicibana i Kiru, i Serenu i Šarapovu, i Anu i Garbinju Mugurusa… i ne misle da je Novak veći od Tesle, čiji su "grend slemovi" uzdigli čovečanstvo i sad Novak može i noću da igra tenis a Srđan da vređa Federera, elektronski.

Boris

pre 3 godine

Srdjan ce natjerati i mnoge ideoloski ostrascene i zaslijepljene navijace Djokovida da ga prestanu gledati. Moze da se ljuti ali Novakova ideja je bila i on je inicijator ovog turnira. Sam je kriv jer je nasjeo na pricu politicara i kvazimedicinskih timova kod nas i u okruzenju.

Dimitrov se prijateljski odazvao i docekao da ga Srdjan pljuje a Novak ovim cutanjem o Srdjanovim sramotnim izjavama indirektno odobrava to sto prica.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Ako se Novak ne oglasi o ovome i ne opovrgne očeve izjave to će mu biti velika crna mrlja za mene - mnogo veća od samog Adrija Tura. Potonje je greška izrođena iz dobrih namera i arogancije. Ali pustiti oca da blati kolegu na takav način i ne reći ništa bi bilo kukavički, jadno i neprofesionalno. Ako nešto ne kaže mogu misliti šta će o njemu da pomisle kolege sa tura.

Kikujiro

pre 3 godine

"Nažalost, jedan od igrača nije se osjećao dobro već po dolasku u Zadar, a da pritom nikog o tome nije obavestio"

"Kako god bilo, nekako mi je prilično čudno da je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na korona virus samo nekoliko minuta prije nego je trebao početi završni susret. Također, čudno mi je da je nekoliko dana bio u Zadru, navodno imao temperaturu i osjećao se vrlo loše, a niti jednom rječju nije zatražio liječničku pomoć. Svo to vrijeme sudjelovao je u raznim akcijama organizatora turnira, a na svim slikama izgleda vedro, veselo i prilično dobroga zdravlja. Još jednom napominjem da nisam pobornik teorija zavjere, ali nešto ovdje prilično smrdi. Zašto je bugarski tenisač baš uoči finala odlučio objaviti da je pozitivan na korona virus? Imao je dovoljno vremena suočiti nas s tom činjenicom i ranije, kad je odletio u Monaco i izravno otišao testirati se."

"Mnogima nije jasno zbog čega Dimitrov nije testiran ranije, još dok nije otputovao iz Zadra, a odgovor je dala predsednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić. Prema njenim rečima, Dimitrov im je rekao da ima - sunčanicu!'Na žalost, dogodio nam se Dimitrov, tvrdio je da ima sunčanicu, inače bismo ga testirali i izolovali."

"Dimitrov je u petak osetio slabost, ali nije želeo da se testira, nego je to učinio tek u nedelju u Monte Karlu.Već tada je 29-godišnji Bugarin iz Haskova bio loše, imao temperaturu, ali nije želeo da ode na testiranje"

Podrška Dimketu, sve su to nebuloze.

Rajcan

pre 3 godine

Dimitrov bi trebao da tuzi Adria tur zbog zivotne opasnosti. Mislim tu mogu da se nakaleme izmedju ostalog i nemogucnost da se ubuduce bavi tenisom na istom nivou, gubitak seksualnog nagona,dusevni i fizicki bol, itd itd...a Srdjan neka samo provocira.

Ludilo dobilo bolesni epilog

pre 3 godine

Koji su to mnogobrojni. Osim ovih po portalima koji su navikli pljuvat na svoje ja ne znam nikog drugog. Svaka cast Srdjane, a Grigora da je sramota.
(Miki, 25. jun 2020 10:34)

Šta znači to "pljuvat svoje", pa prvo ću "pljuvat" svoje koji greše, a drugu će "pljuvat" svoje koji greške, ne znam samo zašto bi nadobudni Srki bio moj? Nisam nacionalista, nisam simpatizer nijednog režima, ne idem na glavne odbore, predajem etiku i branim Teslu od onih koji mu ugrožavaju prvo mesto na srpskoj listi. Kad gledam našu istoriju, u njoj ne vidim mesto za Novaka, prosto zato što igrači i zabavljači imaju svoju neistorijsku listu. "Svaka čast Srđane, a Grigora da je sramota." Zašto Grigora da bude sramota a Srđana da ne bude? I ovo u Srbiji ima pravo glasa.

adriano_galliani

pre 3 godine

Ne zna on Srđana očigledno... Može taj i mnogo niže...
(Randy Marsh, 25. jun 2020 08:52)

Vavrinka je naš slovenski brat iz Poljske pa zna da se Srdjan neće zaustaviti, zato moli novinare da više ne pišu o njemu.

neutralni felš

pre 3 godine

Ja potpuno razumem da se zapad zabrinuo da jedan dečko sa Balkana može postati najbolji ikad i to je vidljivo i razumljivo već godinama, jedva čekaju ovako nešto da ga razapnu. Ali da sopstveni otac priča svašta i daje autogol svom detetu, e to zaista ne mogu da razumem. Zašto mu je ovo trebalo?!
(Igra bez granica, 25. jun 2020 09:06)


vi se ne secate djokovica iz perioda kad je tek pocinjao da pobedjuje favorite, pre svih nadala i federera. niste pratili koliko su ga "na zapadu" gotivili, i njega i njegov stil igre. jedva su docekali sto neko treci, do juce autsajder, mlati nadala i federera... i mediji i publika... a onda je on sve vise poceo da izvodi besne gliste a familija da se bahati izjavama. videli smo ove najsvezije primere, sve grdji od grdjeg. niko njemu "na zapadu" nije zvizdao zato sto je srbin nego sto je neotesan u odnosu na vecinu drugih tenisera, pre svih druge dvojice iz velike trojke.

Dott

pre 3 godine

(II, 25. jun 2020 10:12)

U prvom pasusu svog teksta citirao si moje reci i tu nemam sta dodati.
Međutim imam u dalem tekstu:
Novak je oca izbacio iz svog boksa i to iz brige za njegovo zdravlje i visokog pritiska. Zato sto se nervira previse, a ne zato sto komentarise kako si ti naveo.

kladzom do bola

pre 3 godine

Da je Novak pametan da se ne bavi ni turnirima , ni igracima na Atp-u , nista sem turnirima kad igra i samim sobom . Ne , Nadal je blesav , Federer . Ali ne Srbin je to , mora da se istakne pamet . To zadnje kod nas nikad nije bila jaca strana . A to sa Srdjanom , to je vise za psihijatriju .

ПоследњиСрбијанац

pre 3 godine

И поред оваквог ћалета, шампион и нормална особа, свака част мајсторе.

Mr. Bojangles

pre 3 godine

Ako se Novak ne oglasi o ovome i ne opovrgne očeve izjave to će mu biti velika crna mrlja za mene - mnogo veća od samog Adrija Tura. Potonje je greška izrođena iz dobrih namera i arogancije. Ali pustiti oca da blati kolegu na takav način i ne reći ništa bi bilo kukavički, jadno i neprofesionalno. Ako nešto ne kaže mogu misliti šta će o njemu da pomisle kolege sa tura.
(Karlo Prvi, 25. jun 2020 09:05)

Uopšte ne želim da stanjem ni na čiju stranu ali, odmah pošto je Dimitrov objavio da ima virus, pojavila se priča kako je Novak završio sa Bugarčetom za sva vremena. Srđanove reči su samo potvrda svega toga.

Verovatno sve ovo ide dublje nego što nam se čini na prvi pogled.

Srle

pre 3 godine

Srđan Đoković govori sve ono što i sin misli, samo što ne sme da kaže. Pa vi branite Noleta. Jako mi je drago što je neko iz Srbije postigao toliko, ali nnegovo ponašanje sa i van terena je odvratno.

čovek si kada bole tuđe rane

pre 3 godine

Srđan i Dijana su Novakov teret koji mora da nosi. Od kada je Novak izbacio Srđana sa tribina, pre desetak godina, znali smo da mu Srđan ništa dobroviše ne donosi. Hvala im što su mu finansijski pomogli da postane to što jeste ali sa svakom novom izjavom samo mu odmažu...

II

pre 3 godine

"Istina Srđan je svojom brigom naneo stetu Novaku, ali on nije zvanicnik Adrija Tura, pa njegove reci ne treba ozbiljno shvatiti, vec upravo tako u interesu jednog roditelja koji je zeleo da zastiti svog sina, ali na vrlo trapav nacin i tako sto ce nekoga oznaciti kao krivca za sve."

Kako se olako shvataju i naivno opravdavaju reci i potezi Srdjana Djokovica.
Sve ovo sto on govori ostaje crna mrlja na Novaku i njegovoj karijeri.
Medjutim postaje ocigledno da Novak iz pozadine ucestvuje u svemu tome i da po receptu "Lako cemo" ne shvata kakvu tezinu imaju ove stvari po njega i njegovu karijeru.
Novak je jedne davne godine izbacio oca iz gledalista sa jednog turnira jer ga je Srdjan ometao u igri stalnim dobacivanjem i to je pokazatelj da moze da ga zaustavi kad hoce. Vajde nema a on je jedini koji bi mogao da kaze koju razumnu Novaku.
Jedini nacin da Novak povrati delic postovanja u teniskom svetu je da se ogradi od izjava svog oca i da ih osudi kao i da mu zabrani da daje izjave nadalje. Ako mu je uopste stalo do bilo kakvog postovanja u svetu tenisa.

Lepenci

pre 3 godine

Ko je utvrdio da je Dimitrov u Beograd došao zaražen? Mogao je da se zarazi u Beogradu, kao i ovi drugi, a da mu se prvo njemu simptomi jave u Zadru. Inkubacija "kretena" traje od pet do sedam dana, a ponekad, kod nekih, i dve nedelje. Onako kako se Dimitrov napada i mrzi, nezapamćeno je u sportu, i nije reč samo o neotesanom i neprijatnom i nesavesnom Srkiju (kakav nadimak, bato moj), nego i većina "srbendi" uvatila se u isto kolo, lepensko (iz Lepenskog prasistorijskog vir).

Malina

pre 3 godine

Gukni Novace sada. Nesto si se ucutao i dopustio ekscentricnom ocu da glumi velicinu. Velicina covekovog dostojanstva se vidi i po tome kada prizna sopstvene greske i greske od njegovih najblizih. Srbi treba da nauce, da koliko god neko bio "nas", ako gresi i nije u pravu, treba da se osudi. Kada treba osudjivati druge, tu nam premca nema.
(M. Radosavljevic, 25. jun 2020 09:16)

Bas tako!

up

pre 3 godine

@Dott
Ma nemoj. Dimtrov je u Beograd dosao iz izolacije, tako da je virus pokupio u Beogradu. Nije Srdjan jedini koji ima sina. Treba li otac tog Dimitrova da tuzi Srdjana i Novaka jer su njegovom sinu ugrozili zivot i zdravlje? Daj Boze da se to desi, pa da vidimo kako ce da prodju. I ne samo Dimitrov, imaju i ostali roditelje.
Sta sa roditeljima dece koju su zarazili?
Da dodju da jure Srdjana i Novaka po Beogradu? Hajku da naprave? Ko ti kaze da je Srdjan jedini otac koji ima pravo da stiti sina?

Jelena

pre 3 godine

Ok, znam da svi jedva cekaju da napadnu Novaka, ali ne mogu da ne vidim da u poslednje vreme Novak pravi glupe poteze. Oni imaju tim, PR i ostalo. Malo je cudno da je ovako krenulo. Kao da ga neko pogresno savetuje ili njega jednistavno vise nije briga kako to sto radi iz dobre volje prevazilazi granicu dobrog ukusa i zdravog razuma.

Predo

pre 3 godine

Nažalost, moram da se složim sa tim. Ako čovek podržava Novaka, ne mora podržavati i izjave njegovih roditelja, kojima se daje prevelika pažnja. Gluposti! Ja se stvarno ne sećam da sam pročitao izjave očeva Federera, Nadala, Ronalda itd. Možda i postoje, ali verovatno nisu nikog napali, pa nisu izazvali medijsku pažnju. Podržavam i Adria Tour i to sa publikom, jedino ne podržavam neke popratne sadržaje, po meni nepotrebne.

RW#0

pre 3 godine

Stvarno ne moze nize. Pa jel su isli u klubove u Beogradu? Mogli su i tamo da se zaraze lagano. Delili autograme u masama. Da ovako optuzis gosta bez bilo kakvih osnova nemam reci.

ro bot

pre 3 godine

Realno je ruzno to sto je rekao... Bugarin je došao na poziv njegove porodice i optuziti ga da je on kriv je u najmanju ruku bezobrazno... On je kriv sto je doneo koronu (za sta nema dokaza) a ja nisam kriv sto sam organizovao turnir na kome je takk nesto moglo da se desi... Ajde bre

Kosmopolita

pre 3 godine

Posle se pitate sto je publika protiv Novaka? Novak ako hoce da postane GOAT, pored nadam se najvise osvojenih GS-a i drugih turnira, svakako treba da postavi familiju gde joj je mesto, a to nije u tenisu, niti kao njegov portparol, niti kao njegov menadzer. Svakako mora imati, ako vec i nema, savetnicu za PR, jer ovo sad sto mu se desava je katastrofa zbog nedostatka PR-a, na to jos dodajte bahatost slabo obrazovane i nediplomatske porodice pa to je ono od cega zuta stampa zivi i jedva ceka.
Svako normalan razume da nije niko zarazen namerno, ali da se kroz sav ovaj totalno promaseni Adria Cirkus vidi ono najbitnije, nedostatak obrazovanja, iskustva s'tim uvezi i tako svest rizika, to niko ne moze poreci. Djokovic je imao obavezu da sam sa svojim strucnim timom proceni rizik ostrije nego epidemiolozi....sad je sve istorija i svedoci smo obaranje integriteta jednog dobrog tenisera, i nista vise od toga. Prvi pravi turnir ce se vec pretvoriti u katastrofu za ovog igraca, publika mu nece oprostiti jer je javnost na to pripremila.

DDDD

pre 3 godine

Noletov sam navijac od pocetka njegove karijere, a prvi put sam ga video na TV-u dok je jos bio junior...Ne razumem zasto mu porodica ovo radi. Koliko god se on trudi da poboljsa svoj imidz i privoli tenisku svetsku javnost da ga gledaju u boljem svetlu, kako rezultatima, tako i humanitarnim radom i nekom opustenoscu i srdacnoscu kojima zraci tokom intervjua, roditelji ga sabotiraju svojim izjavama...Ovo je jasno i vrapcima na grani a kamoli i njegovom PR-u koji sigurno ima. Naravno da mu je porodica na prvom mestu i da ne bi postao ovo sto jeste da nije bilo njih, ali ovo sto rade godinama nije za njegovo dobro. Npr. Novak pre nedelju, dve pohvali Federera, naravno na teniskom planu, ali to se od njega i ocekuje - da gradi imidz coveka koji postuje svoje najvece rivale i ima dobar odnos sa njima i to teniski svet zeli da cuje. Zatim se njegov otac pojavi u nekom televizijskom razgovoru i napljuje tog istog Federera...Ovo naravno odjekne jace nego 3 Novakove izjave. I onda ovo sad...kao da nije dovoljno sto ga svuda po svetu svakakvi likovi prozivaju i pljuju kao neodgovornog (za to je sam kriv) i ponistavaju sva dobra dela koja je ucinio bas u borbi protiv korone, njegov otac, bez obzira na propuste u organizaciji turnira u reziji porodice Djokovic, napadne tenisera koji se odazvao Novakovom pozivu i uz to mu je i prijatelj. Kad te uzmu na zub zbog ovakvih stvari, tesko da te ista moze oprati. Da Novak ne mari za svoj imidz u svetu, rekao bih ok, neka radi kako zeli, ali ovako....

roko

pre 3 godine

Najveći problem Novakove karijere je očajan PR.
Istražite malo ko se već godinama time bavi u ime porodice Đoković. Da vam pomognem: osoba odavde, apsolutno ne svetske klase i iskustva.
Pored takvih savetnika, izjave ne mogu ni da im budu bolje.

zozoblansh

pre 3 godine

Pa mozda je Djokovic prvi dobio samo sto nema simptome. Mislim sve je moguće. Ne znači da je Dimitrov patient one na turniru ako je prvi manifestovao simptome.

markosid

pre 3 godine

Ne znam sta je Srđanu trebao ovakav komentar. Preuzmeš odgovornost i ispadneš i gospodin u ovakvoj situaciji. Novak je sve lepo objasnio, a ovo samo pravi težu sliku

neutralni felš

pre 3 godine

Ok, znam da svi jedva cekaju da napadnu Novaka, ali ne mogu da ne vidim da u poslednje vreme Novak pravi glupe poteze. Oni imaju tim, PR i ostalo. Malo je cudno da je ovako krenulo. Kao da ga neko pogresno savetuje ili njega jednistavno vise nije briga kako to sto radi iz dobre volje prevazilazi granicu dobrog ukusa i zdravog razuma.
(Jelena, 25. jun 2020 08:56)


definitivno nemaju PR i konsalting tim... da imaju, bilo kakav, ne bi im se desavalo sve sto im se desava.

Eva

pre 3 godine

Vala ćale mu uopšte ne pomaže, čudi me da mu ne zabrani da daje izjave, jer ništa što kaže ne ide Novaku u prilog. Ni ovakvo pričanje o gostu koji se odazvao (čak i da nije ispoštovao pravila, nije on kriv jer da su bila obavezna ispoštovao bi ih), ali i onom pričom o Federeru i ostalo. Da li se Rodžerov otac bavi Novakom? Ne bih rekla. Skroz bespotrebno.

Toni

pre 3 godine

U poslu kojim se bavim sam naučio da moraš učiniti sve, ali apsolutno sve da to što radiš funkcioniše bez problema. U tom slučaju krivica je samo na tebi. Nisu krivi lopovi što su nešto ukrali, nego ja zato što to nisam dobro osigurao. Iz te perspektive, izjava Đokovića starijeg je jadna i patetična.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Srdjan je trebao da vodi racuna da je Dimitrov jedan od retkih Novakovih dugogodisnjih prijatelja sa ATP liste.
Drugo Dimitrov se odazvao pozivu prijatelja da ucestvuje na humanitarnim, egzibicionim ili vec koja je namena ovih turnira.
Srdjan zaboravlja da u vreme kada je Wimbldon otkazan a kada se organizatori US opena i Rolan garosa debelo premisljaju da li, kada i kako odrzati GS turnire njegova porodica osmislila da pokaza ovima kako se to radi i da ta pandemija moze meditacijom i dobrim namerama da se pobedi.
Vecina Srba voli Noleta sve i da ne navija bas za njega ali treba razdvojiti dobronamernu kritiku od zlonamerne.
I da njegova porodica dobro razmisli o povlacenju iz medija dok Nole ne zavrsi karijeru jer dosta nam je kukanja Srdjana Djokovica kako je morao sam da ulaze u njega a Brena i Boba nisu hteli a da su hteli kukao bi sto mora da im da pola od svih miliona koje je Novak zaradio.

City Girl

pre 3 godine

Pre početka turnira je trebalo testirati sve igrače, upravo da bi se izbegle ovakve diskusije. Istina je da po važećim merama test nije obavezan, ali ga je trebalo uraditi jer : 1. zna se da veliki broj zaraženih nema nikakve simptome; 2. organizujes turnir u sred epidemije i time se igraš sa ugledom zemlje i ugledom Novaka; 3. planiraš druženja i izlaske po klubovima (to je već posebna tema), a zna se da se virus tako širi; 4. planiraš da turnir ide iz Srbije u Hrvatsku, sto je samo po sebi osetljiv i rizičan potez.

Sada samo možemo da nagadjamo ko se prvi zarazio i gde se zarazio.

Bez obzira na Novakove najbolje namere, turnir je organizovan amaterski, kao da je epidemija odavno prošla i odgovornost za to snose organizatori.

opasni presedan

pre 3 godine

Ја немогу вероват сва ова паметовања. Јел ови тенисери што су се одазвали позиву да играју инају мозак и да ли управљају сами са собом? Исто питање и за гледаоце, и тд и тд. Па ако је неко пунолетан, што значи да је време да се преузме одговорност над сопственим животом, онда та особа употреби (...) присуствовали на дербију, и тих неколико хиљада данас у Нишу. А ви што би рађе провели остатак живота у карантину, са маскама и рукавицама, само да се не би прехладили, пазите се промаје. Она ће вам пре доћи главе.
(нилан, 25. jun 2020 09:32)

Eh, Sizifovog posla... glupima i samozivima objasnjavati sta je epidemija, cemu sluze maske i rukavice, "socijalna distanca" i ostale mere. Ne da se *ti* ne bi zarazio i razboleo (tvoja stvar!). Nego da se ne bi zarazio, a *ne* razboleo, pa zarazavao druge. Koji ce se razboleti i umreti. Nego, rekoh - Sizifov posao. Najbolje onako kao u Indiji.