Subota, 15.02.2020.

12:01

"Ne brinem za tenis kada se povuku Federer, Nadal i Đoković"

Bivši svetski broj tri David Ferer nije zabranut za stanje tenisa kada se povuku Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

Izvor: MS

"Ne brinem za tenis kada se povuku Federer, Nadal i Ðokoviæ" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

nesa

pre 4 godine

@Ernesto ce
A koji je kvalitet npr.u mecevima Federer-Raonic(Cilic,Nisikori,Ferer,dopisi bilo kog),celu karijeru ih dobijaju levom rukom,cesce Rajo Valjekano nadigra Barsu nego ovi njih.Da,nece npr.mecevi Zverev-Cicipas biti nivo epskih meceva Nadala i Djokovica ali nece preterano ni zaostajati po kvalitetu,nova generaija sve su to momcine,generalno danasnju sportisti fizicki su sve napredniji,uz poboljsanje igre sto ide sa godinama(to su momci 20-22,Novak je postao pravi kvalitet tek sa 23-24),tako da bice i dalje dobrog tenisa uz inekciju osvezenja sa cinjenicom da se nece unapred znati polufinalisti Slemova jer ima i nekolicina drugih koji ce znati da pomrse konce najkvalitetnijima.Ne moze se porediti sa zenskim tenisom gde nema niko sem mozda Simone koja je pandan u konstantnosti npr.Cicipasu,tamo ce kvalitet doci kada sazre ove rodjene dvehiljaditih(Andresku,Jastremska,Svjontek,Gof),kod muskaraca toga biti nece,trojka ce doduse da dominira i ovu godinu jer je olimpijska pa daju zadnje atome snage zbog OI(Rodja i Nole),dok Nadal cilja da prestigne Federera po GS,ali tamo negde od US opena realno je da krene novi poredak

bard ziva

pre 4 godine

@Ernesto ce
Nisi procitao do kraja,lepo sam napisao da nece biti sutuacija kao u zenskom tenisu jer ce se kvalitet skoncentrisati na njih par(a nazire se da ce opet bizi trojka koja ce se izdvojiti Danil,Zverev i Cicipas,ne mora naravno da znaci da ce biti tako ali kao sto kazem nazire se).Takodje napisao sam da se oni verovatno nece pribliziti velikoj trojci ali da su itekako kvalitetni igraci,svakako bolji nego ti svi Fereri i Berdisi koji nisu mogli Mareju koji ipak nije creme de la crem da prismrde,a ovde ih uzdizes zbog Novaka jer on mora biti naj u svemu pa da ima i naj konkurenciju.Jer kod danasnjeg Srbina komentatora su dve stvari konstanta,tenis pocinje i zavrsava se sa Novakom jer se ne zna ko se vise omalovazava,da li Federerova generacija,da li nove snage.I drugo,sve je nekad bilo bolje,fudbal,NBA,ski skokovi,atletika,osim SAMO i ISKLJUCIVO muskog tenisa koji je danas najbolji.A s obzirom da je tako,da nema Noleta,ovakvi kakvi smo nostalgicni,svi vi pljuvali muski tenis u proteklih desetak godina,govorili bi da je dosadan,da se nista ne desava i bolji bi nam bio zenski gde je dinamicno(btw.svakako je bolje ovo nego ranije kada se unapred znalo da osvaja Serena).Nismo realni ni zeru kada je Novak u pitanju,pre svega posledica cinjenice da nismo pratili tenis do njega i bar 95 komentara na temu Novak su besmisleni jer su ljudi sentimenatlni na njega,a neki i ekstremno ostrasceni da sire mrznju prema svakom kome on nije goat,jedan Lejver im je "izlapeli deda"...

Ernesto ce

pre 4 godine

@ bard ziva

to da je ostatak karavana los prosto nema dodirne tacke s istinom ,iz mnogo razloga . Desetak igraca ima vrhunski kvalitet, strahoviti servis - forhend igraci , rqonic , anderson , kveri , anderson , eel potro i dr, pa malo ranije ferer , pa onda conga, berdih ,, sta reci o mareju , kvalitet koji je makar na nivou npr . nekada hjuita i rodika a kamo li bagdatisa i slicnih . Drugo ,o kakvim boljim vremenima pricas , niko ne moze da primirise jos velikoj trojci , sem tamo gde ovima nije bitno i gde samo dizu formu , oni druze u najboljim godinama i vrhuncu ,ne mogu pobediti federera u 40 godina !!!?! Kakvi bolji dani !! A na tvoju krajnju konstataciju ," da ce svi biti priblizne snage ,pa ce biti uzbudljivo " , mogu samo da postavim pitanje , jer uzbudljivo kao u zenskom tenisu ?!? Tamo se ne zna ko pije ko placa , ne osvaja onaj ko je dobar ,vec zato sto su ostali bili katastrofa !!!Ne kazem , Igrace oni uzbudljive meceve ali kvalitet tenisa nece biti ni priblizan ali ni PRIBLIZAN , u odnosu na ovo danas . Svako ko kazew drugacije ,prosto ili ne vidi koliko ove generacije zaostaju , za velikom trojkom , ili prosto troluje .

izvoznik

pre 4 godine

Ja isto mislim da se ne treba brinuti! Kada ovi odu vec ce sazreti mladi Stefan!
(miodrag, 15. februar 2020 12:42)

Ne d'o bog još jednog od onih

Jumko

pre 4 godine

@Za tebe naravno da postoje zamene, oni su tu negde tvoj nivo... Za ovu trojicu ne.
(GkG, 15. februar 2020 12:05)

Za sve postoji zamena.
(jovan, 15. februar 2020 13:47)

Zamena postoji za nikoga. Posebno za Federera koji nije za zamenu.

hpz

pre 4 godine

@Maki
Naprotiv bice vece interesovanje jer se nece unapred znati ko igra polufinale velikih turnira a nije kao sa zenskim tenisom da se niko ne izdvaja pa da ce bas i kurta i murta osvajati,jedino moze biti problem sto su gro najvecih talenata neki Grci i Rusi,ne bi bilo lose da eksplodira onaj mali Kanadjanin,Ozije da se odrzi ravnoteza.

hercegovac

pre 4 godine

@vanzemaljac
Pa Djokovic je nevaspitaniji od njih pa ga volimo jer je uspesan,koga briga za karakter ako bude bilo rezultata,naravno sve da recimo Zverev,Kirjos,Medvedev uzmu gomile Slemova svaki u buducnosti necemo ih prihvatati zbog nostalgije za Noletom,kao sto ne prihvatamo danasnje velikane fudbala i kosarke jer patimo za Dzordanom i Zubom Ronaldom

bard ziva

pre 4 godine

Apsolutno.Em niko nije nezamenljiv,em zapravo tenis po svemu sudeci cekaju mnogo bolja vremena nego do sad.Prosto,vreme dominacije njih trojice je obelezio i u najmanju ruku los kvalitet ostatka karavana,sto najbolje potvrdjuje ona dominacija Mareja kada njih trojice nije bilo.Maltene smo imali situaciju kao u vaterpolu da je tek postajalo zanimljivo od polufinala,pritom vrlo retko smo imali trend da dvojica budu u istom ritmu pa da imamo zanimljiva polufinala i finala vec je skoro uvek lagano osvajao onaj ko je u najboljoj formi,izrazito dosadna i predvidljiva era,naravno nama je to odgovaralo jer je jedan od njih nas covek,inace bi ovu tenisku eru pljuvali daleko gore nego sto pljujemo danasnji tenski tenis,sudeci po tome koliko omalovazavamo danasnji fudbal sa dvojicom najvecih u istoriji kao i NBA kosarku koja je trenutno u apsolutno zlatnom dobu(koliko god patili za devedesetim i svim tim legendama nikad nije bilo bolje NBA kosarke no danas).Da se vratim na buducnost tenisa,ocigledno je da se kristalise nova trojka koja ce da dominira,dakle nece pasti kvalitet samog tenisa iako realno tesko ce iko dosignuti bas nivo npr.Federera,sa druge strane sasvim pristojan drugi esalon tenisera koji ce sigurno zadavati muke najboljima i uciniti sport daleko uzbudljivijim nego sto je bio.Jedini problem a to je generacijski je sto pripadaju tkz.milenijalsima,a nih generalno krasi neka apatija,razmazenost,ne deluju kao fajteri sto krasi ove matorce,tu mogu da se pogube,a talenta ima.

jovan

pre 4 godine

@Za tebe naravno da postoje zamene, oni su tu negde tvoj nivo... Za ovu trojicu ne.
(GkG, 15. februar 2020 12:05)

Za sve postoji zamena.

CroFed

pre 4 godine

Uz Rafu najveći borac, španjolski terijer kako su ga zvali. Da je bilo više cm visine i jačeg servisa, i GS naslov bi došao. Sve velike igrače pobjeđivao osim švicarskog Maestra, mislio sam da će Borna Ćorić biti njegov moderni nasljednik, no ni to više nije izgledno...

vanzemaljac

pre 4 godine

Najveće legende ovog sporta su njih trojica. I ne, neće biti isto kad se oni povuku. Ostaje Zverev-nevaspitan, Kirjos- nevaspitan, onda onaj što ga takođe mrzi da igra, ne znam ni kako sd zove. Kaže, mrzi tenis. Tomić, Mada je on odavno ispao iz koloseka, isto prgav kao leptir...To ne obećava! I uživamo dok oca trojica igraju. Kad završe podvući ćemo crtu ko je najbolji od njih.

cvole

pre 4 godine

Naravno,nijedan sport nije propao kada su se velikani penzionisali doduse u Srbiji ce se desiti situacija kao u zenskom tenisu sa odlaskom Jelene i Ane da vise komentara ima ragbi reprezentacija nego FED kup tim,mec sa Kanadom ce pokazati koliko Srbe(ne)zanima tenis,tako ce biti i kada ode Nole,sve i da Kecman postane vrhunski igrac a da Duci,Laslo,Fica ostanu na nivou top 20-50 jer Nole se ne prati kao teniser vec kao nekakav ambasador i mesija,evo na temama vezano za njega na ovom portalu neces procitati analize igara vec ostrascana lupetanja i trolovanja ovih drugih,pa u neku ruku za nas tenis ce biti cak i dobro kada se povuce,ostace oni normalni koji zaista i vole da ga gledaju

kimiko

pre 4 godine

Ovo je veliki borac na terenu.Jedan od onih koji su svaki mec igrali sa velikom energijom. Sa ovim mladjim igracima postoji nekoliko stavki koje moraju ispostovati da bi postigli velike rezultate. Prvo taj talenat koji je kod Rodje, Rafe i Novaka evidentan. Onda ta velika energija koju je imao i Ferer. Ali ne samo u smislu kretanja na terenu i borbe za svaki poen, nego volja da u tenisu unesu nesto svoje, prepoznatljivo. E to je najteze. Dzaba tehnologija. Bez svoje igre, kreativnosti i debelog rada ne mogu se postici veliki rezultati.

дуле

pre 4 godine

Штета Ферер, овде су те готивили, сећам се и коментара кад си завршио каријеру.. Сад си државни непријатељ бр.1!

Bl

pre 4 godine

I ne treba niko da zamjeni veličanstvenu trojku. Ali će sigurno doći neki novi momci koje neće trebati upoređivati s njima. Oni će biti novs jedinica mjere. Tako to ide. Ništa nije vječno. A bilo bi i jako loše po tenis da neka nova zvjezda ne sine na nebu.

Maki

pre 4 godine

Tenis ce preziveti, ali bice kao i sa formulom posle povlacenja stare garde, a narocito Mihaela Sumahera. Pasce interesovanje, bice potrebno mnogo godina, mozda i vise od jedne decenije da se konsoliduje i nastavi dalje sa novim igracima i novom publikom.

sempervivum

pre 4 godine

Ферер је био велики борац, увек у врху АТП листе... Много АТП мечева (тачно 1111!), доста победа... а врло мало титула. Само једно финале грен слема... Управо он је био несрећник који је највише страдао од ове тројице.

sempervivum

pre 4 godine

Ферер је био велики борац, увек у врху АТП листе... Много АТП мечева (тачно 1111!), доста победа... а врло мало титула. Само једно финале грен слема... Управо он је био несрећник који је највише страдао од ове тројице.

Maki

pre 4 godine

Tenis ce preziveti, ali bice kao i sa formulom posle povlacenja stare garde, a narocito Mihaela Sumahera. Pasce interesovanje, bice potrebno mnogo godina, mozda i vise od jedne decenije da se konsoliduje i nastavi dalje sa novim igracima i novom publikom.

kimiko

pre 4 godine

Ovo je veliki borac na terenu.Jedan od onih koji su svaki mec igrali sa velikom energijom. Sa ovim mladjim igracima postoji nekoliko stavki koje moraju ispostovati da bi postigli velike rezultate. Prvo taj talenat koji je kod Rodje, Rafe i Novaka evidentan. Onda ta velika energija koju je imao i Ferer. Ali ne samo u smislu kretanja na terenu i borbe za svaki poen, nego volja da u tenisu unesu nesto svoje, prepoznatljivo. E to je najteze. Dzaba tehnologija. Bez svoje igre, kreativnosti i debelog rada ne mogu se postici veliki rezultati.

Bl

pre 4 godine

I ne treba niko da zamjeni veličanstvenu trojku. Ali će sigurno doći neki novi momci koje neće trebati upoređivati s njima. Oni će biti novs jedinica mjere. Tako to ide. Ništa nije vječno. A bilo bi i jako loše po tenis da neka nova zvjezda ne sine na nebu.

vanzemaljac

pre 4 godine

Najveće legende ovog sporta su njih trojica. I ne, neće biti isto kad se oni povuku. Ostaje Zverev-nevaspitan, Kirjos- nevaspitan, onda onaj što ga takođe mrzi da igra, ne znam ni kako sd zove. Kaže, mrzi tenis. Tomić, Mada je on odavno ispao iz koloseka, isto prgav kao leptir...To ne obećava! I uživamo dok oca trojica igraju. Kad završe podvući ćemo crtu ko je najbolji od njih.

CroFed

pre 4 godine

Uz Rafu najveći borac, španjolski terijer kako su ga zvali. Da je bilo više cm visine i jačeg servisa, i GS naslov bi došao. Sve velike igrače pobjeđivao osim švicarskog Maestra, mislio sam da će Borna Ćorić biti njegov moderni nasljednik, no ni to više nije izgledno...

jovan

pre 4 godine

@Za tebe naravno da postoje zamene, oni su tu negde tvoj nivo... Za ovu trojicu ne.
(GkG, 15. februar 2020 12:05)

Za sve postoji zamena.

дуле

pre 4 godine

Штета Ферер, овде су те готивили, сећам се и коментара кад си завршио каријеру.. Сад си државни непријатељ бр.1!

cvole

pre 4 godine

Naravno,nijedan sport nije propao kada su se velikani penzionisali doduse u Srbiji ce se desiti situacija kao u zenskom tenisu sa odlaskom Jelene i Ane da vise komentara ima ragbi reprezentacija nego FED kup tim,mec sa Kanadom ce pokazati koliko Srbe(ne)zanima tenis,tako ce biti i kada ode Nole,sve i da Kecman postane vrhunski igrac a da Duci,Laslo,Fica ostanu na nivou top 20-50 jer Nole se ne prati kao teniser vec kao nekakav ambasador i mesija,evo na temama vezano za njega na ovom portalu neces procitati analize igara vec ostrascana lupetanja i trolovanja ovih drugih,pa u neku ruku za nas tenis ce biti cak i dobro kada se povuce,ostace oni normalni koji zaista i vole da ga gledaju

Ernesto ce

pre 4 godine

@ bard ziva

to da je ostatak karavana los prosto nema dodirne tacke s istinom ,iz mnogo razloga . Desetak igraca ima vrhunski kvalitet, strahoviti servis - forhend igraci , rqonic , anderson , kveri , anderson , eel potro i dr, pa malo ranije ferer , pa onda conga, berdih ,, sta reci o mareju , kvalitet koji je makar na nivou npr . nekada hjuita i rodika a kamo li bagdatisa i slicnih . Drugo ,o kakvim boljim vremenima pricas , niko ne moze da primirise jos velikoj trojci , sem tamo gde ovima nije bitno i gde samo dizu formu , oni druze u najboljim godinama i vrhuncu ,ne mogu pobediti federera u 40 godina !!!?! Kakvi bolji dani !! A na tvoju krajnju konstataciju ," da ce svi biti priblizne snage ,pa ce biti uzbudljivo " , mogu samo da postavim pitanje , jer uzbudljivo kao u zenskom tenisu ?!? Tamo se ne zna ko pije ko placa , ne osvaja onaj ko je dobar ,vec zato sto su ostali bili katastrofa !!!Ne kazem , Igrace oni uzbudljive meceve ali kvalitet tenisa nece biti ni priblizan ali ni PRIBLIZAN , u odnosu na ovo danas . Svako ko kazew drugacije ,prosto ili ne vidi koliko ove generacije zaostaju , za velikom trojkom , ili prosto troluje .

bard ziva

pre 4 godine

Apsolutno.Em niko nije nezamenljiv,em zapravo tenis po svemu sudeci cekaju mnogo bolja vremena nego do sad.Prosto,vreme dominacije njih trojice je obelezio i u najmanju ruku los kvalitet ostatka karavana,sto najbolje potvrdjuje ona dominacija Mareja kada njih trojice nije bilo.Maltene smo imali situaciju kao u vaterpolu da je tek postajalo zanimljivo od polufinala,pritom vrlo retko smo imali trend da dvojica budu u istom ritmu pa da imamo zanimljiva polufinala i finala vec je skoro uvek lagano osvajao onaj ko je u najboljoj formi,izrazito dosadna i predvidljiva era,naravno nama je to odgovaralo jer je jedan od njih nas covek,inace bi ovu tenisku eru pljuvali daleko gore nego sto pljujemo danasnji tenski tenis,sudeci po tome koliko omalovazavamo danasnji fudbal sa dvojicom najvecih u istoriji kao i NBA kosarku koja je trenutno u apsolutno zlatnom dobu(koliko god patili za devedesetim i svim tim legendama nikad nije bilo bolje NBA kosarke no danas).Da se vratim na buducnost tenisa,ocigledno je da se kristalise nova trojka koja ce da dominira,dakle nece pasti kvalitet samog tenisa iako realno tesko ce iko dosignuti bas nivo npr.Federera,sa druge strane sasvim pristojan drugi esalon tenisera koji ce sigurno zadavati muke najboljima i uciniti sport daleko uzbudljivijim nego sto je bio.Jedini problem a to je generacijski je sto pripadaju tkz.milenijalsima,a nih generalno krasi neka apatija,razmazenost,ne deluju kao fajteri sto krasi ove matorce,tu mogu da se pogube,a talenta ima.

izvoznik

pre 4 godine

Ja isto mislim da se ne treba brinuti! Kada ovi odu vec ce sazreti mladi Stefan!
(miodrag, 15. februar 2020 12:42)

Ne d'o bog još jednog od onih

hercegovac

pre 4 godine

@vanzemaljac
Pa Djokovic je nevaspitaniji od njih pa ga volimo jer je uspesan,koga briga za karakter ako bude bilo rezultata,naravno sve da recimo Zverev,Kirjos,Medvedev uzmu gomile Slemova svaki u buducnosti necemo ih prihvatati zbog nostalgije za Noletom,kao sto ne prihvatamo danasnje velikane fudbala i kosarke jer patimo za Dzordanom i Zubom Ronaldom

Jumko

pre 4 godine

@Za tebe naravno da postoje zamene, oni su tu negde tvoj nivo... Za ovu trojicu ne.
(GkG, 15. februar 2020 12:05)

Za sve postoji zamena.
(jovan, 15. februar 2020 13:47)

Zamena postoji za nikoga. Posebno za Federera koji nije za zamenu.

hpz

pre 4 godine

@Maki
Naprotiv bice vece interesovanje jer se nece unapred znati ko igra polufinale velikih turnira a nije kao sa zenskim tenisom da se niko ne izdvaja pa da ce bas i kurta i murta osvajati,jedino moze biti problem sto su gro najvecih talenata neki Grci i Rusi,ne bi bilo lose da eksplodira onaj mali Kanadjanin,Ozije da se odrzi ravnoteza.

bard ziva

pre 4 godine

@Ernesto ce
Nisi procitao do kraja,lepo sam napisao da nece biti sutuacija kao u zenskom tenisu jer ce se kvalitet skoncentrisati na njih par(a nazire se da ce opet bizi trojka koja ce se izdvojiti Danil,Zverev i Cicipas,ne mora naravno da znaci da ce biti tako ali kao sto kazem nazire se).Takodje napisao sam da se oni verovatno nece pribliziti velikoj trojci ali da su itekako kvalitetni igraci,svakako bolji nego ti svi Fereri i Berdisi koji nisu mogli Mareju koji ipak nije creme de la crem da prismrde,a ovde ih uzdizes zbog Novaka jer on mora biti naj u svemu pa da ima i naj konkurenciju.Jer kod danasnjeg Srbina komentatora su dve stvari konstanta,tenis pocinje i zavrsava se sa Novakom jer se ne zna ko se vise omalovazava,da li Federerova generacija,da li nove snage.I drugo,sve je nekad bilo bolje,fudbal,NBA,ski skokovi,atletika,osim SAMO i ISKLJUCIVO muskog tenisa koji je danas najbolji.A s obzirom da je tako,da nema Noleta,ovakvi kakvi smo nostalgicni,svi vi pljuvali muski tenis u proteklih desetak godina,govorili bi da je dosadan,da se nista ne desava i bolji bi nam bio zenski gde je dinamicno(btw.svakako je bolje ovo nego ranije kada se unapred znalo da osvaja Serena).Nismo realni ni zeru kada je Novak u pitanju,pre svega posledica cinjenice da nismo pratili tenis do njega i bar 95 komentara na temu Novak su besmisleni jer su ljudi sentimenatlni na njega,a neki i ekstremno ostrasceni da sire mrznju prema svakom kome on nije goat,jedan Lejver im je "izlapeli deda"...

nesa

pre 4 godine

@Ernesto ce
A koji je kvalitet npr.u mecevima Federer-Raonic(Cilic,Nisikori,Ferer,dopisi bilo kog),celu karijeru ih dobijaju levom rukom,cesce Rajo Valjekano nadigra Barsu nego ovi njih.Da,nece npr.mecevi Zverev-Cicipas biti nivo epskih meceva Nadala i Djokovica ali nece preterano ni zaostajati po kvalitetu,nova generaija sve su to momcine,generalno danasnju sportisti fizicki su sve napredniji,uz poboljsanje igre sto ide sa godinama(to su momci 20-22,Novak je postao pravi kvalitet tek sa 23-24),tako da bice i dalje dobrog tenisa uz inekciju osvezenja sa cinjenicom da se nece unapred znati polufinalisti Slemova jer ima i nekolicina drugih koji ce znati da pomrse konce najkvalitetnijima.Ne moze se porediti sa zenskim tenisom gde nema niko sem mozda Simone koja je pandan u konstantnosti npr.Cicipasu,tamo ce kvalitet doci kada sazre ove rodjene dvehiljaditih(Andresku,Jastremska,Svjontek,Gof),kod muskaraca toga biti nece,trojka ce doduse da dominira i ovu godinu jer je olimpijska pa daju zadnje atome snage zbog OI(Rodja i Nole),dok Nadal cilja da prestigne Federera po GS,ali tamo negde od US opena realno je da krene novi poredak

bard ziva

pre 4 godine

Apsolutno.Em niko nije nezamenljiv,em zapravo tenis po svemu sudeci cekaju mnogo bolja vremena nego do sad.Prosto,vreme dominacije njih trojice je obelezio i u najmanju ruku los kvalitet ostatka karavana,sto najbolje potvrdjuje ona dominacija Mareja kada njih trojice nije bilo.Maltene smo imali situaciju kao u vaterpolu da je tek postajalo zanimljivo od polufinala,pritom vrlo retko smo imali trend da dvojica budu u istom ritmu pa da imamo zanimljiva polufinala i finala vec je skoro uvek lagano osvajao onaj ko je u najboljoj formi,izrazito dosadna i predvidljiva era,naravno nama je to odgovaralo jer je jedan od njih nas covek,inace bi ovu tenisku eru pljuvali daleko gore nego sto pljujemo danasnji tenski tenis,sudeci po tome koliko omalovazavamo danasnji fudbal sa dvojicom najvecih u istoriji kao i NBA kosarku koja je trenutno u apsolutno zlatnom dobu(koliko god patili za devedesetim i svim tim legendama nikad nije bilo bolje NBA kosarke no danas).Da se vratim na buducnost tenisa,ocigledno je da se kristalise nova trojka koja ce da dominira,dakle nece pasti kvalitet samog tenisa iako realno tesko ce iko dosignuti bas nivo npr.Federera,sa druge strane sasvim pristojan drugi esalon tenisera koji ce sigurno zadavati muke najboljima i uciniti sport daleko uzbudljivijim nego sto je bio.Jedini problem a to je generacijski je sto pripadaju tkz.milenijalsima,a nih generalno krasi neka apatija,razmazenost,ne deluju kao fajteri sto krasi ove matorce,tu mogu da se pogube,a talenta ima.

дуле

pre 4 godine

Штета Ферер, овде су те готивили, сећам се и коментара кад си завршио каријеру.. Сад си државни непријатељ бр.1!

izvoznik

pre 4 godine

Ja isto mislim da se ne treba brinuti! Kada ovi odu vec ce sazreti mladi Stefan!
(miodrag, 15. februar 2020 12:42)

Ne d'o bog još jednog od onih

Jumko

pre 4 godine

@Za tebe naravno da postoje zamene, oni su tu negde tvoj nivo... Za ovu trojicu ne.
(GkG, 15. februar 2020 12:05)

Za sve postoji zamena.
(jovan, 15. februar 2020 13:47)

Zamena postoji za nikoga. Posebno za Federera koji nije za zamenu.

hercegovac

pre 4 godine

@vanzemaljac
Pa Djokovic je nevaspitaniji od njih pa ga volimo jer je uspesan,koga briga za karakter ako bude bilo rezultata,naravno sve da recimo Zverev,Kirjos,Medvedev uzmu gomile Slemova svaki u buducnosti necemo ih prihvatati zbog nostalgije za Noletom,kao sto ne prihvatamo danasnje velikane fudbala i kosarke jer patimo za Dzordanom i Zubom Ronaldom

CroFed

pre 4 godine

Uz Rafu najveći borac, španjolski terijer kako su ga zvali. Da je bilo više cm visine i jačeg servisa, i GS naslov bi došao. Sve velike igrače pobjeđivao osim švicarskog Maestra, mislio sam da će Borna Ćorić biti njegov moderni nasljednik, no ni to više nije izgledno...

jovan

pre 4 godine

@Za tebe naravno da postoje zamene, oni su tu negde tvoj nivo... Za ovu trojicu ne.
(GkG, 15. februar 2020 12:05)

Za sve postoji zamena.

bard ziva

pre 4 godine

@Ernesto ce
Nisi procitao do kraja,lepo sam napisao da nece biti sutuacija kao u zenskom tenisu jer ce se kvalitet skoncentrisati na njih par(a nazire se da ce opet bizi trojka koja ce se izdvojiti Danil,Zverev i Cicipas,ne mora naravno da znaci da ce biti tako ali kao sto kazem nazire se).Takodje napisao sam da se oni verovatno nece pribliziti velikoj trojci ali da su itekako kvalitetni igraci,svakako bolji nego ti svi Fereri i Berdisi koji nisu mogli Mareju koji ipak nije creme de la crem da prismrde,a ovde ih uzdizes zbog Novaka jer on mora biti naj u svemu pa da ima i naj konkurenciju.Jer kod danasnjeg Srbina komentatora su dve stvari konstanta,tenis pocinje i zavrsava se sa Novakom jer se ne zna ko se vise omalovazava,da li Federerova generacija,da li nove snage.I drugo,sve je nekad bilo bolje,fudbal,NBA,ski skokovi,atletika,osim SAMO i ISKLJUCIVO muskog tenisa koji je danas najbolji.A s obzirom da je tako,da nema Noleta,ovakvi kakvi smo nostalgicni,svi vi pljuvali muski tenis u proteklih desetak godina,govorili bi da je dosadan,da se nista ne desava i bolji bi nam bio zenski gde je dinamicno(btw.svakako je bolje ovo nego ranije kada se unapred znalo da osvaja Serena).Nismo realni ni zeru kada je Novak u pitanju,pre svega posledica cinjenice da nismo pratili tenis do njega i bar 95 komentara na temu Novak su besmisleni jer su ljudi sentimenatlni na njega,a neki i ekstremno ostrasceni da sire mrznju prema svakom kome on nije goat,jedan Lejver im je "izlapeli deda"...

nesa

pre 4 godine

@Ernesto ce
A koji je kvalitet npr.u mecevima Federer-Raonic(Cilic,Nisikori,Ferer,dopisi bilo kog),celu karijeru ih dobijaju levom rukom,cesce Rajo Valjekano nadigra Barsu nego ovi njih.Da,nece npr.mecevi Zverev-Cicipas biti nivo epskih meceva Nadala i Djokovica ali nece preterano ni zaostajati po kvalitetu,nova generaija sve su to momcine,generalno danasnju sportisti fizicki su sve napredniji,uz poboljsanje igre sto ide sa godinama(to su momci 20-22,Novak je postao pravi kvalitet tek sa 23-24),tako da bice i dalje dobrog tenisa uz inekciju osvezenja sa cinjenicom da se nece unapred znati polufinalisti Slemova jer ima i nekolicina drugih koji ce znati da pomrse konce najkvalitetnijima.Ne moze se porediti sa zenskim tenisom gde nema niko sem mozda Simone koja je pandan u konstantnosti npr.Cicipasu,tamo ce kvalitet doci kada sazre ove rodjene dvehiljaditih(Andresku,Jastremska,Svjontek,Gof),kod muskaraca toga biti nece,trojka ce doduse da dominira i ovu godinu jer je olimpijska pa daju zadnje atome snage zbog OI(Rodja i Nole),dok Nadal cilja da prestigne Federera po GS,ali tamo negde od US opena realno je da krene novi poredak

cvole

pre 4 godine

Naravno,nijedan sport nije propao kada su se velikani penzionisali doduse u Srbiji ce se desiti situacija kao u zenskom tenisu sa odlaskom Jelene i Ane da vise komentara ima ragbi reprezentacija nego FED kup tim,mec sa Kanadom ce pokazati koliko Srbe(ne)zanima tenis,tako ce biti i kada ode Nole,sve i da Kecman postane vrhunski igrac a da Duci,Laslo,Fica ostanu na nivou top 20-50 jer Nole se ne prati kao teniser vec kao nekakav ambasador i mesija,evo na temama vezano za njega na ovom portalu neces procitati analize igara vec ostrascana lupetanja i trolovanja ovih drugih,pa u neku ruku za nas tenis ce biti cak i dobro kada se povuce,ostace oni normalni koji zaista i vole da ga gledaju

hpz

pre 4 godine

@Maki
Naprotiv bice vece interesovanje jer se nece unapred znati ko igra polufinale velikih turnira a nije kao sa zenskim tenisom da se niko ne izdvaja pa da ce bas i kurta i murta osvajati,jedino moze biti problem sto su gro najvecih talenata neki Grci i Rusi,ne bi bilo lose da eksplodira onaj mali Kanadjanin,Ozije da se odrzi ravnoteza.

vanzemaljac

pre 4 godine

Najveće legende ovog sporta su njih trojica. I ne, neće biti isto kad se oni povuku. Ostaje Zverev-nevaspitan, Kirjos- nevaspitan, onda onaj što ga takođe mrzi da igra, ne znam ni kako sd zove. Kaže, mrzi tenis. Tomić, Mada je on odavno ispao iz koloseka, isto prgav kao leptir...To ne obećava! I uživamo dok oca trojica igraju. Kad završe podvući ćemo crtu ko je najbolji od njih.

Maki

pre 4 godine

Tenis ce preziveti, ali bice kao i sa formulom posle povlacenja stare garde, a narocito Mihaela Sumahera. Pasce interesovanje, bice potrebno mnogo godina, mozda i vise od jedne decenije da se konsoliduje i nastavi dalje sa novim igracima i novom publikom.

Bl

pre 4 godine

I ne treba niko da zamjeni veličanstvenu trojku. Ali će sigurno doći neki novi momci koje neće trebati upoređivati s njima. Oni će biti novs jedinica mjere. Tako to ide. Ništa nije vječno. A bilo bi i jako loše po tenis da neka nova zvjezda ne sine na nebu.

sempervivum

pre 4 godine

Ферер је био велики борац, увек у врху АТП листе... Много АТП мечева (тачно 1111!), доста победа... а врло мало титула. Само једно финале грен слема... Управо он је био несрећник који је највише страдао од ове тројице.

Ernesto ce

pre 4 godine

@ bard ziva

to da je ostatak karavana los prosto nema dodirne tacke s istinom ,iz mnogo razloga . Desetak igraca ima vrhunski kvalitet, strahoviti servis - forhend igraci , rqonic , anderson , kveri , anderson , eel potro i dr, pa malo ranije ferer , pa onda conga, berdih ,, sta reci o mareju , kvalitet koji je makar na nivou npr . nekada hjuita i rodika a kamo li bagdatisa i slicnih . Drugo ,o kakvim boljim vremenima pricas , niko ne moze da primirise jos velikoj trojci , sem tamo gde ovima nije bitno i gde samo dizu formu , oni druze u najboljim godinama i vrhuncu ,ne mogu pobediti federera u 40 godina !!!?! Kakvi bolji dani !! A na tvoju krajnju konstataciju ," da ce svi biti priblizne snage ,pa ce biti uzbudljivo " , mogu samo da postavim pitanje , jer uzbudljivo kao u zenskom tenisu ?!? Tamo se ne zna ko pije ko placa , ne osvaja onaj ko je dobar ,vec zato sto su ostali bili katastrofa !!!Ne kazem , Igrace oni uzbudljive meceve ali kvalitet tenisa nece biti ni priblizan ali ni PRIBLIZAN , u odnosu na ovo danas . Svako ko kazew drugacije ,prosto ili ne vidi koliko ove generacije zaostaju , za velikom trojkom , ili prosto troluje .

kimiko

pre 4 godine

Ovo je veliki borac na terenu.Jedan od onih koji su svaki mec igrali sa velikom energijom. Sa ovim mladjim igracima postoji nekoliko stavki koje moraju ispostovati da bi postigli velike rezultate. Prvo taj talenat koji je kod Rodje, Rafe i Novaka evidentan. Onda ta velika energija koju je imao i Ferer. Ali ne samo u smislu kretanja na terenu i borbe za svaki poen, nego volja da u tenisu unesu nesto svoje, prepoznatljivo. E to je najteze. Dzaba tehnologija. Bez svoje igre, kreativnosti i debelog rada ne mogu se postici veliki rezultati.