Subota, 08.02.2020.

15:15

Federer o GS rekordu: OK je ako me stigne Nadal

Rodžer Federer pričao je o trci sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem po broju Grend slem trofeja.

Izvor: MS

Federer o GS rekordu: OK je ako me stigne Nadal IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

222 Komentari

Sortiraj po:

Milutin

pre 4 godine

Federer se još od mlađih dana pomirio sa tim da mu je Nadal ravan, jer ga je ovaj mlatio kad god su se sreli, a sretali su se često do 2010 godine. Mislim da je Federer prihvatio da će on verovatno imati više GS titula od Nadala (jer je ovaj drugi ipak specijalista za šljaku), a da će verovatno Nadal imati mnogo više pobeda u međusobnim susretima jer ima igru koja nikako ne odgovara Federeru. Tako da ""Fedal" je najbolji par tenisera u istoriji sporta, a Federer je od njih dvojice bolji po rezultatima" i nije tako loš rezultat. Prelepa bajka "Bik sa Majorke protiv Umetnika iz Bazela" koju su mediji oberučke prihvatili, jer svako voli da čuje lepu bajku.

A onda se pojavi Nole niotkuda i pomrsi mu račune, preteći da ne samo postigne pozitivan skor u medjusobnim susretima sa obojicom, nego i da pretekne obojicu u GS titulama. E to je već mnogo gorka pilula za čoveka kome 15 godina svi govore da je oličenje tenisa i koji je i sam poverovao u to. Velike su šanse da Federer ne bude "najbolji svih vremena", nego da čak padne na treće mesto u ovoj eri.

asd

pre 4 godine

Federer: ucestvovao na 79 GS turnira, osvojio 20. Igrao 31 finale. 362 pobede i 59 poraza.

Nadal: ucestvovao na 59 GS turnira, osvojio 19. Igrao 27 finala. 275 pobeda i 39 poraza.

Djokovic: ucestvovao na 60 GS turnira, osvojio 17. Igrao 26 finala. 287 pobeda i 43 poraza.

GS

pre 4 godine

Rodžers,Novak ti nije zaboravio ono mlataranje kažiprstom na RG 2011,stiže osveta ove godine. To neka ti bude briga, mani se Nadala..
(NsEki, 8. februar 2020 21:30)


Poceli da pratite tenis 2011. Pa se cak i mlataranje prstom zapamtilo... wooow!
Meni ovo vise lici na psajhaaaa

Sivi staford

pre 4 godine

i posle samo neko neka kaže da ovaj čovek nema veliki kompleks od Novaka Đokovića uskoro će u psihijatriji postojati termin Đokovizam ( definicija Đokovizma kada neko ima fobiju od boljeg od sebe)
Bar će biti upamćen kao nulti pacijent

Chinaski Z.

pre 4 godine

@ (Krastavčević, 8. februar 2020 19:04) :
Dakle, ti veliš da onaj ko argumentovano analizira neki fenomen ima "ispran mozak", da živi "u zabludi" i da je "nolobot". A tvoji argumenti su … ? Pa eto, samo ta tvrdnja i NIŠTA više. Ah, naravno. Kad neko svojom erudicijom i inteligencijom nema šta da ponudi, onda je jedino što mu je preostalo prazna malicioznost i negacija radi negacije. A najsmešnije (i najpatetičnije) je što to smatra "argumentacijom" - zaista, kapitalno umno dostignuće, nema šta.

@ (NoName, 8. februar 2020 21:48) :
Prijatelju, pao si na svakom "ispitu" diskursa neophodnog za najpovršniju diskusiju onda kada nisi uspeo čak ni da potrefiš prezime tenisera o kojem želiš da izneseš svoje "visokoumno" mišljenje. Dakle, prvo nauči da su Đoković i Đukanović dva čoveka iz vrlo različitih oblasti, a onda nauči i da postoji ogromna razlika između pojmova "zapadna sportska javnost" i "zapadni svet". Želim ti puno uspeha u elementarnom obrazovanju.

jovke

pre 4 godine

Najveći udarac zapadni elitni sport tenis je dobijo neočekivano pobedom Srbije na prvom ATP turniru pre mesec dana. Svi su se nadali da će pobediti Španija sa Nadalom, ali se Srbija sa Novakom drznula da pobedi. Postali smo prvi pobednici turnira, i to će ostati uvek tako. Od tada je i kulminirala mržnja koju svi iskazuju prema Novaku, jer je on nosilac pobede. Takvu titulu ni Nadal ni Feder nikada neće moći da ponesu.

Goran

pre 4 godine

Sa takvim komentarima samo više 'napalite' Noleta na svakom sledećem GS. Bolje ćutite i možda se Nole zasiti i prestane biti previše zainteresovan za GS titule.
Ako se zainati da vas stigne, ne piše vam se dobro.

CUPRIJA TOWN

pre 4 godine

Bas prosto.Bogatunski sport,sport prestiza.Bacaj pare jedi jagode i pij sampanjac.Pa devedeset posto planete i ne vidi sampanjac, ajde jagode jede.I sada poredjenje svi su voleli Samprasa su pukli.On je najbolji.Ali dosao Federer opet bacaj pare na sampanj i jagode ali dzabe, za njim i Nadal pa ajde bolje Spanac nego jedan Srbin.Ako Novak prestigne njih sve narednih desetak godina ogadice im se i sampanjac i jagode.Dokovic ce im sport prestiza ubiti u pojam i tenis nikad vise nece biti isti.Zamisli malog engleza ili amerikanca kad poraste i kaze ko bi voleo da budes kad porases a on kaze NOVAKKKKKK.Primat ce uzeti zenski tenis.

rebro

pre 4 godine

I ja se slažem da je OK ako te Nadal uhvati. Nemam ništa protiv da se ti i Nadal vatate. On je ionako stručnjak za vatanje gaća, pa cenim da neće biti nikakvih problema ako počne i tebe da hvata.

Biti čovek

pre 4 godine

Novakovi navijači ne mogu bez mrznje i pljuvanje. Žalosno!" Ovde nije Federer spomenuo Novak jer bio upitan za Nadala koji mu bliži logično da ga prestigne apropo GS. Inače ja ga poštujem jer pokazuje koliko je zapravo pravi sportista i veliki šampion pored svega postignuto u sportskoj karijeri. Dalje ima motiv i Ÿelju kao na početku. Svaka mu čast! Želi mu još 2 Vimbldona i time kraj definitivno.Naravno sve će zavisit od žreba al" da na travi leži svakako da šansa.

ovo je ovde Balkan

pre 4 godine

@djedmedjed
Novak i jeste pravi i najveći predstavnik sportskog Balkana, otac Srbin, majka Hrvatica, izjašnjava se kao Srbin a moglo je biti i drugačija, kao Luka Dončić recimo.
Sve to ne menja činjenicu da se radi o sjajnom čoveku koji nas sve dostojno reprezentuje.
Svakako je upravo sport najbolje što imamo na Balkanu, nije normalno da tako male nacije imaju tako mnogo sjajnih sportista i tako neverovatne uspehe kako u kolektivnom, tako i u pojedinačnom sportu.
Bilo bi dobro kada bi barem u tom delu nekako mogli da se izlečimo frustracija i šovinizam i da podržimo te sjajne ljude koji kroz sport razbijaju predrasude o Balkanu tog Đokovića, Dončića, Modrića, Jokića i da ne ređam dalje jer upravo navedoh najboljeg tenisera sveta, najboljeg fudbalera Evrope i dva momka koji su već NBA All Star igrači ali koji će tek vedriti i oblačiti u svetskoj košarci

Name

pre 4 godine

Federer nikad ružnu reč nije rekao za Djokovića. Sve što je ovde pročitano je bedna novinarska potreba da se neko ocrni bez ikakvog razloga upornim izvlačenjem reči iz konteksta.
(NoName, 08. februar 2020 21:50)

Smesan si. Svi koji imamo dobro pamcenje znamo sta je sve pricao. Jeste bas ce neko pre 15 godina da pocne da izmislja da Federer prica lose a ne prica.

djedmedjed

pre 4 godine

Hrvat sam, ali želim Đokoviću od srca da postavi taj rekord za vječnost, jer da se pita zapadnu sportsku javnost mi istočno od Alpa bi trebali biti nitko i ništa ! Ovo pričam iz dugogodišnjeg iskustva. Kad slušam komentare Wilandera i društva svejedno mi je hoće li taj rekord postaviti Srbin, Hrvat, Rus ili Čeh ; bitno je samo da ga ne postavi zapadnoeuropljanin ! Kapitalistička elita si stvori skupi sport po svojoj mjeri i onda dođe nekakvo "čobanče" i pokvari im cijeli scenarij ! Neeprocjenjivo ! Đoković je od Federera mlađi 6 godina i ima još godine pred sobom, a od Nadala je daleko svestraniji. Nadal je, dok je bio mlađi, na ostalim podlogama na svježinu osvojio ono što se dalo, ali sad mu ostaje samo još French Open. Zato : Zapadnjaci, masna vam je brada - čupat će je balkanska brigada !

NoName

pre 4 godine

Loš prevod, možda i namerno. Nije rekao da se nada da će osvojiti još 1 Vimbldon, već da se na početku karijere nadao da će osvojiti bar jedan, ali eto, osvojio je više. Novaka je spomenuo u kontekstu velikih dostignuća njih trojice, ama baš ništa negativno.
(Jovan, 08. februar 2020 18:47)

Federer nikad ružnu reč nije rekao za Djokovića. Sve što je ovde pročitano je bedna novinarska potreba da se neko ocrni bez ikakvog razloga upornim izvlačenjem reči iz konteksta.

NoName

pre 4 godine

Mnogo, ali baš MNOGO su se u zapadnoj sportskoj javnosti u zadnje vreme usplahirili na temu "GoAT"-a i broja osvojenih GS trofeja. Nadal već poodavno "diše za vrat" Federeru na tim listama, ali ni izdaleka oko toga nije dizana ovolika galama, fama i frka. Ovo što se dešava u poslednjih nekoliko meseci zaista deluje kao kampanja čiji je krajnji cilj da maksimalno obezvredi i umanji uspehe "Trećeg Čoveka", e ne bi li ga to nekako demoralisalo. Nema drugog objašnjenja do da ih je Đokovićev nalet od 5 GS titula duboko prestravio i stvorio im realnu "noćnu moru" da neko sa Balkana (i uopšte, neko sa prezrenog Istoka, kako oni to percipiraju) postane i statistički No.1 u teniskoj istoriji. Neverovatno je koliko se tu malicioznog potcenjivanja i nipodaštavanja provlači, što otvoreno što između redova - a ispod tolike ostrašćenosti više uopšte ne mogu da sakriju svoju primitivnu ksenofobiju i kulturološku autističnost. Krajnja apsurdnost i tupavost svih tih pokušaja je utoliko smešnija što je čak i malom detetu jasno da Novak sjajno funkcioniše pod pritiskom i da mu sve to predstavlja jak motiv da im ukoro zaista i priredi košmar kojeg se toliko boje. Doista, nepojamna glupost i rigidnost ! 
(Chinaski Z., 08. februar 2020 18:34

Ma oni ne spavaju zbog Đokovića. Hahhahaa u kom svetu ti živiš? Njima je Đoković bitan kao lanski sneg, prijatelju. I veruj mi, Federer i Nadal isto toliko. Upravo onoliko koliko su nama bili bitni Vilander, Agasi, Mekinro.... Nismo davali 5 para za njih sve do pojave Đukanovića. S tom razlikom što smo mi pojavom Đokovića počeli da živimo njegov život i da brojimo njegove pare, a oni ogledaju teniski meč i sledećeg trena imaju pametnija posla. Mož misliti, zapadni svet se uznemirio zato što će Đoković da stigne Federera. Sinko, oni kad se uznemire tad lete tomahavci i padaju glave. I da im je bitno da Đoković ne stigne Federera, Nole bi davno prestao da igra tenis. Oni imaju metode za to.

pipo al' inzagi

pre 4 godine

Nole je krajnje protivrečna ličnost, takoreći kontradiktorna. Rođžer i Nadal su ispred njega a ipak mogu da ga uhvate, takoreći povuku, uprkos činjenici da su mu spreda, takoreći čeono postavljeni, nemaju potrebe da se okreću. Mogu da ga uhvate sitemom pipanja, takoreći palpacije, bez gledanja takoreći na slepo.
(Grobar-España, 8. februar 2020 20:03)

Koji si ti kralj.

Grobar-España

pre 4 godine

Nole je krajnje protivrečna ličnost, takoreći kontradiktorna. Rođžer i Nadal su ispred njega a ipak mogu da ga uhvate, takoreći povuku, uprkos činjenici da su mu spreda, takoreći čeono postavljeni, nemaju potrebe da se okreću. Mogu da ga uhvate sitemom pipanja, takoreći palpacije, bez gledanja takoreći na slepo.

petar markovic

pre 4 godine

Novak je njemu objasnio dosta puta kako stoje stvari a narocito na poslednjem Vimbldonu. Ne samo da ga je pobedio na najbrutalniji moguci nacin, nego je potom naduvenka ujeo za srce kada je rekao da je naduvenko jedan od najboljih a ne najbolji svih vremena. naduvenko je hteo da svisne kad je to cuo i budite sigurni da je proklinjao novaka tog dana i da mu je zeleo sve najgore.

dare slovenac

pre 4 godine

Covek igrao sa Nadalom, koji ima mogucnost da ga izjednaci za koji mesec...ne razumem zasto bi posle partije sa Nadalom morao da prica o Novaku kojem trebaju jos 3 trofeje

Djoka

pre 4 godine

Super vam je ovo turbo-lozenje
na to ko ce biti GOAT.
Evo pitam je moju prijateljicu:
Milka ko ce biti najveci?
A ona ce: E j...mi se.
Rekoh: Ma i meni samo nisam znao
kako da te pitam.
(Imena u komentaru su promenjena
i svaka slicnost sa nekim drugim
imenima je slucajna)

Krastavčević

pre 4 godine

Mnogo, ali baš MNOGO su se u zapadnoj sportskoj javnosti u zadnje vreme usplahirili na temu "GoAT"-a i broja osvojenih GS trofeja. Nadal već poodavno "diše za vrat" Federeru na tim listama, ali ni izdaleka oko toga nije dizana ovolika galama, fama i frka. Ovo što se dešava u poslednjih nekoliko meseci zaista deluje kao kampanja čiji je krajnji cilj da maksimalno obezvredi i umanji uspehe "Trećeg Čoveka", e ne bi li ga to nekako demoralisalo. Nema drugog objašnjenja do da ih je Đokovićev nalet od 5 GS titula duboko prestravio i stvorio im realnu "noćnu moru" da neko sa Balkana (i uopšte, neko sa prezrenog Istoka, kako oni to percipiraju) postane i statistički No.1 u teniskoj istoriji. Neverovatno je koliko se tu malicioznog potcenjivanja i nipodaštavanja provlači, što otvoreno što između redova - a ispod tolike ostrašćenosti više uopšte ne mogu da sakriju svoju primitivnu ksenofobiju i kulturološku autističnost. Krajnja apsurdnost i tupavost svih tih pokušaja je utoliko smešnija što je čak i malom detetu jasno da Novak sjajno funkcioniše pod pritiskom i da mu sve to predstavlja jak motiv da im ukoro zaista i priredi košmar kojeg se toliko boje. Doista, nepojamna glupost i rigidnost !
(Chinaski Z., 08. februar 2020 18:34

I ti to stvarno misliš? Neverovatno. Jer .. dosta si pismen, ali brate ... takve zablude, tako ispran mozak, kao u nolobotova.

Moo

pre 4 godine

Ovo je tako maliciozno izvuceno iz kontektsa. Rodzer je upitan sta misli o tome sto je samo jedan GS ispred Nadala i ovaj mu je ljudski odgovorio da je ok ako ga Nadal stigne.

Zasto bi se uopste Nole pominjao kad to nema nikakve veze sa pitanjem!?

Memfis

pre 4 godine

Toliko ne gotivi Djokovica da ga cak ni ne prati na Instagramu. Do skoro ni Nadala nije pratio, a Djokovic i Nadal prate njega. To sve govori kakav je Federer.
(Matrix, 8. februar 2020 17:51)

Браво!!! Инстаграм је ипак најважнија ствар!

Drnda

pre 4 godine

Toliko ne gotivi Djokovica da ga cak ni ne prati na Instagramu. Do skoro ni Nadala nije pratio, a Djokovic i Nadal prate njega. To sve govori kakav je Federer.
(Matrix, 08. februar 2020 17:51)

I ti mene ne pratiš! To sve govori kakav si ti čovek. Nikakav. Podmuklica, je li?

polupripitomljeni texasanin

pre 4 godine

Je li može neko da da izvorno e vesti? Navijam za Novaka naravno I gledao sam skraćeni snimak meča I intervjue posle meča ali nisam video I čuo da je Roger ovo rekao.

dakiliz

pre 4 godine

Ej, strucnjaci, alo, 'ajde javite mi kada ih Djokovic prestigne u GS titulama! Moze tako? Dogovoreno? Hvala puno i puno pozdrava...
(Jumko, 08. februar 2020 16:04)

Ej stručnjače, ne brini, iako je Novak odigrao 25-6 GS manje neće mu biti toliko potrebno. Realno jedno 5-6 tako da budeš spreman ... SOON...VERY SOON
BUHAHHHAHAHA.

Chinaski Z.

pre 4 godine

Mnogo, ali baš MNOGO su se u zapadnoj sportskoj javnosti u zadnje vreme usplahirili na temu "GoAT"-a i broja osvojenih GS trofeja. Nadal već poodavno "diše za vrat" Federeru na tim listama, ali ni izdaleka oko toga nije dizana ovolika galama, fama i frka. Ovo što se dešava u poslednjih nekoliko meseci zaista deluje kao kampanja čiji je krajnji cilj da maksimalno obezvredi i umanji uspehe "Trećeg Čoveka", e ne bi li ga to nekako demoralisalo. Nema drugog objašnjenja do da ih je Đokovićev nalet od 5 GS titula duboko prestravio i stvorio im realnu "noćnu moru" da neko sa Balkana (i uopšte, neko sa prezrenog Istoka, kako oni to percipiraju) postane i statistički No.1 u teniskoj istoriji. Neverovatno je koliko se tu malicioznog potcenjivanja i nipodaštavanja provlači, što otvoreno što između redova - a ispod tolike ostrašćenosti više uopšte ne mogu da sakriju svoju primitivnu ksenofobiju i kulturološku autističnost. Krajnja apsurdnost i tupavost svih tih pokušaja je utoliko smešnija što je čak i malom detetu jasno da Novak sjajno funkcioniše pod pritiskom i da mu sve to predstavlja jak motiv da im ukoro zaista i priredi košmar kojeg se toliko boje. Doista, nepojamna glupost i rigidnost !

Radovan

pre 4 godine

Srbski monah Dragutin sa Hilandara, prikazuje nekom ruskom knezu satni mehanizam u zvoniku, 250 godina pre Švajcaraca.
Ovo je ovekovečeno na jednoj sačuvanoj fresci.

Jovan

pre 4 godine

Loš prevod, možda i namerno. Nije rekao da se nada da će osvojiti još 1 Vimbldon, već da se na početku karijere nadao da će osvojiti bar jedan, ali eto, osvojio je više. Novaka je spomenuo u kontekstu velikih dostignuća njih trojice, ama baš ništa negativno.

Dragance

pre 4 godine

Novak salje Fedexa u
penziju posle WIMBLEDONA
jer ima sansu da jos jednom
dzemperko zaplace u 5 setova i 40/15 da se ponovi
jos jednom kao prosle godine. To boli i nikada nece
preboleti. Zato NOLE samo
gazi stare musterije.
(DRAGAN, 08. februar 2020 17:04)

Idi! Ovaj komentar zaslužuje punu pažnju. Milozvučan, objektivan, bez mržnje.
Idi!

Jovan

pre 4 godine

Klasičan klikbejt članak, donekle i maliciozan. Federer je odgovorio na pitanje o Rafi i to je sve. Niko ga nije ništa pitao za Novaka.

Nebo.Der

pre 4 godine

Evo pokušavam da budem realan vezano za Federera u ovim sezonama:
1. postoji momenat da se muči i sapliće u ranim fazama turnira, pošto ga mlađi teniseri više ne respektuju kao igrači od pre 5-15 godina.
2. kondiciono - fizički u njegovim godinama teško izdržava napore koji su u tenisu veliki.
3. ubiranje novca mu je trenutno veći motiv od samog sporta. Njemu je trenutno dovoljno da se godišnje pojavi na nekih 10 turnira, da bi samo od Unicla dobio 30M$.

lopta

pre 4 godine

Ako ga Djoković kojim slučajem pretekne, to moze da bude samo osvojenim AU Openima, a to se ruku na, srce ne računa. AU open je druga liga medju GSovima.
(Linoleum, 08. februar 2020 17:21)

Baš AU.
Što ne reče Federeru da 2009 ne plače onoliko.
Ipak je to GS druga liga.

Linoleum

pre 4 godine

Ako ga Djoković kojim slučajem pretekne, to moze da bude samo osvojenim AU Openima, a to se ruku na, srce ne računa. AU open je druga liga medju GSovima.

DRAGAN

pre 4 godine

Novak salje Fedexa u
penziju posle WIMBLEDONA
jer ima sansu da jos jednom
dzemperko zaplace u 5 setova i 40/15 da se ponovi
jos jednom kao prosle godine. To boli i nikada nece
preboleti. Zato NOLE samo
gazi stare musterije.

prangija

pre 4 godine

Auuuuuu Novače šta im napravi..... Nisi smeo uzeti AO jer kuknjava evo dostiže neshvaćene razmere. Što od kakvih "stručnjaka" to i od nabeđenog fekija.

Slobodan

pre 4 godine

Slazem se da AO nije vredio kao ostali GS, ali do 1980.god. Do tada zbog daljine i skupog puta tamo su igrali uglavnom Australci, nesto malo Amerikanaca, a ostalih vrlo malo. Kasnije, nema razlike, svi najbolji idu na sve GS. Zato sada je svejedno koji GS osvojite, isto vrijede. Najbolji ce biti onaj ko ih bude imao najvise.

Matrix

pre 4 godine

Toliko ne gotivi Djokovica da ga cak ni ne prati na Instagramu. Do skoro ni Nadala nije pratio, a Djokovic i Nadal prate njega. To sve govori kakav je Federer.

Sale

pre 4 godine

Mislim da će ga stići i prestići i Nadal i Đoković.Nadal će uzeti još sigurno 2 ili 3 RG, Đoković u naredne 3 godine moze uzeti bar 4 slema,dok Fedex teško da može do još jednog slema.
(Dr. Haus, 08. februar 2020 15:18)

Ako se Đoković i Nadal sretnu u finalu RG šanse su im 50:50

Mlado ludo stari bez pameti

pre 4 godine

Na sledecem RG Nadal se izjednacava sa Federerom a u narednih nekoliko godina ga prevazilazi. Isto tako za narednih par godina Djokovic prestize obojicu. Federer ce na kraju karijere biti upamcen kao neko ko je igrao najlepsi tenis i kao treci igrac u istoriji.

Јабучило

pre 4 godine

Није ни Федереру лако. Цео живот верујеш да си бог, а онда схватиш да онда, твојој срећи, дође неко неко сасвим ТРЕЋИ :)

shomika

pre 4 godine

Bila je cini mi se 2014 ili 2015. Finale Wimbldona, Djokovic igra s Federerom. Secam se poslednjeg seta, Djokovic je igrao spektakularan tenis, bukvalno se poigravao sa Federerom. Finisirao u velikom stilu, sa par poena za mec od 5 setova slag na tortu vrhunske partije, najveceg teniskog turnira. Onaj osecaj kad gledas i ne verujes kakve poene je napravio.
Posle tih poteza, koji bi da su bili Federerovi, bili ispraceni erupcijom aplauza, na tribini muk.
Reakcija nikakva, neprijatna tisina, dok se Djokovic nije nesto radovao pobedi verovatno zbog neprijatne reakcije publike, mogu misliti kako se osecao zbog toga. Odigras fenomenalno sa poenima od kojih zastaje dah protiv tada najveceg tenisera ikada a publika cist prezir prema tebi.
Cak su i Realovi navijaci aplaudirali Ronaldinju kad napravi vrhunski potez, ali ne i Englezi.
Ne treba uopste ocekivati da teniski svet, sve i da Djokovic osvoji 25GS, prizna da je on Goat, uvek ce za njih Federer biti taj. U svetu generalno mediji diktiraju sta je istina, a mediji su na strani Federera. I mi tu ne mozemo nista sem da se radujemo njegovim pobedama, i njegovom postizanju GS rekorda koji verovatno nikad nece biti oboren.
Imam neki osecaj, iako je malo verovatno, da ce Djokovic da osvoji ove godine sve slemove i Olimpijadu. A da ce na US openu Federer da se povuce, i da baci u senku najvece tenisko dostignuce ikada, tj mediji ce na margine da stave taj rezultat jer se Federer povukao.

Salle

pre 4 godine

Da li je neko bar upoznat kad je Fed to rekao? Pa on i Nadal su na egzibicionom turniru, nema tamo Đokovića. Već tri dana idu vesti kako Fed priča o NADALU, zato što -pazi sad, igra egzibicioni meč sa njim. Zašto bi pominjao Đokovića? Vi Nolovci ste stvarno posebna sekta ljudi. Pozdrav za sve normalne navijače našeg i najboljeg tenisera sveta.

vrg

pre 4 godine

nikada necu oprostiti nosonji sto je svojevremeno rekao za novaka da lazira povrede. sve i da je bilo tako, on to nije mogao da zna 100%. verovatno je vec tada namirisao pretnju.
ali stvarno mislim da ljudi preteruju, jer ovo je izjava posle eventa na kojem su igrali fed i nadal i dobio je pitanje vezano za nadala. "dal bi ti smetalo da te stigne"? "ne bi". i sta je tu sporno? jel trebao da kaze "ne bi mi smetalo, ali da znate da ne bi ni ako me novak prestigne"?
ljudi se ovde osecaju prozvani cesto bez razloga. sigurno je da nosonja ne mirise ni nadala, novaka pogotovo (bolji su nadal i novak nego bilo ko od njih sa federerom), ali ipak pazi da ispadne korektan u izjavama prema najvecim rivalima.
povrh svega, novak je i dalje 3 gs daleko. nekoliko poena je odlucilo finale sa timom u australiji, ne treba se zaletati. ono sto je na novakovoj strani je vreme i prednost u odnosu na nadala na svim podloga osim na RG. prakticno ako novak uzme po 1-2 slema u narednih 3-4 godine, to je to. sva prica gotova. do tada, samo da ga zdravlje sluzi.

Maca

pre 4 godine

O pa ovo prijateljstvo izmedju Feda i Rafe izgleda prelazi u ljubav! Fed mu se covek toliko nabacuje , pominje hvatanje, upoznaje ga sa mamom... sta vise da uradi! Vec je neprijatno za gledanje

kako da ne

pre 4 godine

Ajde ljudi ne pricajte svasta, covek spominje da mu je okej da ga stigne Nadal jer su tema njih dvojica. Cak i kada se Nole ne spominje vi ga ubacujete.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Meni se čini da novinari prave temu.Ako nije i ako Federer bas deluje u ovom pravcu,onda je zaista jado.Novak nikad i nigde,ni jednim potezom nije zaslužio taj njegov stav.Federeu nije lako.Izvikan je za veličinu u tenisu,sto i jeste,ali nije najveći.Problem je sto je on umislio i da je veći u svemu drugom.Novak bolje savladao više jezika,soumen,može sutra postati akter bilo čega drugog i biće kralj.Federe to ne ume.Nerado i nevoljno gleda i sluša komentare,velikih bardova tv scene, o Novakovoj superiornosti.Smeta mu to izgleda.Pita se ko je taj Novak.Zavist se aktivira kod malicioznih i ja sam se već zapitao,da li je on ta sorta.
Na mestu Novaka,ja bih mu,ako zaista je ista tacno o dosad objavljenog,porucio:Mani se Rodzer nekih tvojih mastarija,olovku u ruke,hronologiju predase,a ako hoces i reket u ruke pa da se merimo.Bolji sam od tebe,bio,jesam i bicu i to nije teško sracunati.
Ako su ta Federerova istupanja samo Novinarski spinovi,onda bi postupao kao sto to Novak i radi.
PS.
Dajem sebi za pravo i da budem subjektivan,ali i kad bi bio Federerov fan,nikako Nebi oprostio Federeru ovo ponasanje(ako je tacno).I kao fanovi uvek težimo idealu i nećemo malicioznost.Fanove vuku vrline nekog idola.Nije vrlina biti zavidan i licemer!

Mister no

pre 4 godine

Pa ako te stigne,onda je red da zaplaćeš od radosti. Kao što je Nadal plakao kad si osvojio RG.Al ako te stigne Nole ima da kukaš dok si živ.

Ксенија

pre 4 godine

Нормално је да га и Ноле и Рафа престигну, јер обојица имају позитиван скор са њим. Не знам како то није некима јасно. Обојица ће престићи Миркиног мужа, a Ноле ће престићи и Рафу. Само тако ће свемирска правда бити задовољена.

Miloš

pre 4 godine

Lele ovaj je bas glup.

Pa ovim je samo pokopao Rafu, posle ovoga ovaj nas ima da se zaintati i uzme RG, pazite sta vam kazem. A sanse ima za to. Po meni Tim ima vise sanse da uzme RG nego Rafa a Novak dobijajuci Tim na AO, mu je usao u glavu sto bi drugi rekli, dakle moze da uzme RG pogotovo ako ga ova izjava Federera iznervira samo tako. Dzabe Pepe, dzabe Jelenine bobice ako proradi "bre".

maconii

pre 4 godine

ok je ako ga nadal stigne,verovatno ce i plakati od srece kao sto je i ovaj kada je federer osvojio rolan garos...ono sto im nece biti ok obojici je sto ce morati na kraju svega da se poklone djokovicu

Lik

pre 4 godine

Vimbldon mu je poslednja sansa za GS i on je toga svestan - ako mu ne nameste zreb nema ga ni tamo u prici.
(krle, 8. februar 2020 15:41)

Da se kladimo da će da osvoji Vimb i onda povlačenje posle Tokija, primoraće Novaka da popusti baš kao što je to bilo onda sa Marejom kada je ispucavao loptice bez veze, iz aviona se videlo šta je.

War Inside My Head

pre 4 godine

Ovi,nazovi navijači Federera,a po potrebi i Nadala,su više od sekte,života mi mog.Niko nikoga ne mora da voli,a priča o famoznom GOAT-u,je prevashodno stvar statistike,a ne iracionalne ljubavi,zbog toga sačekajmo da velika trojka završi karijere,pa šta bude!

srle

pre 4 godine

На крају њихових каријера овако ће изгледати редослед, запамтите моје речи: Ђоковић 23ГС, Надал 22ГС, Федерер 20ГС.

DG

pre 4 godine

Ima jedna zanimljiva stvar, iako to djeluje kao bezazleno, ali cinjenica je da su drustvene mreze usle vecini u krv, i da preko njih mozemo da formiramo misljenje o bilo kome. Tako recimo, Djokovic na Instagramu prati Nadala kao i Federera. Nadal takodje prati obojicu, dok Federer prati samo Nadala. Ne bih rekao da je to slucajno, jer Federer prati npr Ferera, Sepija, Iznera, Fonjinija, Sapovalova, Tima, Zvereva, Dimitrova, cak i Edmunda i Sardija, ali ne i Djokovica. Mozda bezazlena stvar, ali govori puno toga.

Slobodan

pre 4 godine

Cinjenica je da je Federer najpopularniji teniser i tako svojim misljenjem utice na stav mnogih ljudi koji prate tenis. Tako on spominjanjem samo jednog konkurenta svjesno utice da i ti ljudi smatraju da je OK samo da ga on pretekne, a nikako onaj treci. To znaci da ce navijanje protiv Novaka biti sve jace i jace jer nikad nije bio blizi Federeru. Pitanje je za koga bi Nadal i Djokovic glasali da bude najbolji ako oni ne bi bili. Mislim da bi i Novak birao Nadala, a Nadal pitanje je, ali bi se vjerovatno odlucio za Federera jer je u medjusobnim mecevima bolji. A to onda nije cista pobjeda. Za Novaka bi vjerovatno glasao jedino Toni Nadal jer se radi o korektnom covjeku koji zna ko je stvarno najbolji. A to bi bilo i jedino posteno, najbolji u medjusobnim mecevima, najcise GS, najvise sedmica na br.1, najvise puta broj 1 na kraju sezone. Zivim za taj dan!!!!

Goran

pre 4 godine

I Rodjer zna ko ce na kraju biti najveci ali sujeta mu ne dozvoljava da izgovori,teska je to frustracija to najbolje znaju da objasne psiholozi.

x

pre 4 godine

Ne bih ja potcenio Federera ni ove godine. Pa mi svi od 2012. pricamo kako mu je to poslednja ozbiljna sezona, a on svake godine igra na vrhunskom nivou. Druga stvar je sto su Novak i Rafa bolji. To nema veze sa godinama. Kad je Novak pravio pauzu sa ozbiljnim tenisom dve godine (od juna 2016. do juna 2018.) Federer je pokupio 2 AO i jedan W.

fica

pre 4 godine

Hoce li Novak biti GOAT koji ce ostati upamcen da je osvojio samo jedan RG u eri Rafaela Nadala.?
12:1 za Nadala na najzahtjevnijoj podlozi i Novak kao GOAT.? Ma vazi.

Roki

pre 4 godine

Ja bi voleo da Nole bude najbolji po broju osvojenih GS.Ali,ovde niko ne uzima u obzir Tima,Cicipasa,Medvedeva,Zvereva.Ni oni nece sedeti skrstenih ruku.

Djovani

pre 4 godine

Ovaj Federer mi je postao najveci ljigavac kad je pobego sa zavrsnog mastersa finala sa Djokovicem a onda posle par dana igrao u Dejvis kupu sa Vavrinkom

dakiliz

pre 4 godine

Konačno malo iskrenosti od snoba. Da je pomenuo i Novaka znali bi svi koliko laže.Mada i ovo za Nadala nisam baš 100% siguran ali konta da je to neminovnost pa ajd da bude diplomatski korektan.

Milojko

pre 4 godine

Kad se setim Ivana Lendla, koliko je bio omrazen u svoje vreme..pa to je cudo.A danas to niko ne pominje. Covek je legenda. A Nole ima 2,5 x vise GS u proseku od najboljih tenisera svih vremena:) .Novaka treba da boli djon ko sta misli.Imao ili nemao najvise GS on je vec u istoriji.Kad budu okacili rekete, pricace se da su bili nedodirljivi u svoje vreme.Treba jos malo da ga nerviraju sa novinskim naslovima i da publika zvizdi, taman toliko da mu se ostvare snovi i da se osamostali na vrhu , a mi da potvrdimo da je pravda spora ali dostizna.! I nas anonimne , ne vole svi,pa ne piste o tome..Ni Federera ne vole svi ( horda Nadalovih navijaca) npr.) Ne zavaravajte se, Novak je prepoznat kao ikona u zemljama treceg sveta tamo gde nema novca i gde zapadne medije ne interesuje sta misle neki Indijci,Kinezi...Nole ima mnogobrojne poklonike. Bilo kako bilo, Novak je legenda,pa voleli ga ili ne.Sto bi rekli, svaka reklama ( pa i losa) je reklama. Nole ,samo nastavi da se inatis jos koju godinu, i budi zdrav ! I sve sto treba da bude, bice! Zivi bili pa videli

aa

pre 4 godine

Ne vole Đokovića niti će ga voljeti više od pomenute dvojice i da osvoji 40 GS titula . .., prije svega zbog iritantnog ponašanja i nastojanja da ga publika voli. , i naravno, jer je iz Srbije, koja je poznata ne po dobrom iz 90 tih godina prošlog vijeka..

BOSS

pre 4 godine

Kako igraju ovi mladi,mislim da ce ova trojica i sa 45 godina osvajat GS.
Kad se oni penzionisu profit tenisloj federaciji ce padnut za 50 posto minimum.

black_mirror

pre 4 godine

Pa ljudi naravno da govori o Nadalu kad je Nadal samo na 1 Gs titulu od njega, a Đoković na 3. Mada i sam smatram da će ih Đoković prestići. Kada Novak stigne do 19,20 Gs-a, tada će više pričati o njemu. Za sada ova dvojica i dalje drže rekord, vrlo je prosto

fese

pre 4 godine

Intervju se odigrao posle rekreativnog meča Nadala i Federera, Federeru je novinar skrenuo pažnju da je njegov rival Nadal, na samo grand slam titulu od njega, govorilo se o njegovoj šansi da ga stigne ove godine, i onda je Federer rekao to što je rekao. Nije mu bilo ni postavljeno pitanje za Novaka.

Bezveze je preneseno ovo, i netačno, fakenews što bi reklo. Federer i Djoković očigledno nisu prijatelji van terena, nisu nikad bili, a i zašto bi morali biti? Ne sporim ni činjenicu da Federer nije baš najbolji gubitnik, i da ga je u par navrata iritirala novakova dominacija, ali isto tako je Federer jedna sportska veličina i gospodin koji uvek da je odmerene i umerene izjave prema Đokoviću, uz svo moguće poštovanje. Sa Novakove strane je isto tako.
Debata ko je od ove trojice GOAT ili najbolji ikada, bez obzira na to ko bude imao najviše slemova, neće se završiti na kraju njihovih karijera, već verujem da će se o tome raspravljati i za 100 godina. Jednostavno, tri žive legende ovog sporta, treba da budemo srećni što živimo u vremenu najboljih tenisera u istoriji.
Nema potebe da se dižu veštačke tenzije.

ban

pre 4 godine

Eh sto volim sto ga je Djokovic naduo na Vimbldonu, e vise nego ista. Kazu 15 dana nije spavao, da su mu se vrtele scene kao nocne more. A koliko " voli" Djokovica tek sad se pokazuje. Napred Nole.

bravo

pre 4 godine

Izvadjeno iz konteksta jednog sasvim benignog i saljivog odgovora, bzvz se lozite:

Asked if Nadal missing out on glory in Melbourne a month earlier would put extra fire in the belly for the Match for Africa, Federer joked: “Well the good thing about tonight is he cannot catch me! I’m very relaxed.

“No honestly, what he has achieved in his career, or Novak for that matter what he’s done, myself as well, I think we’re all so very happy with a career that exceeded all our expectations.

“In my dreams, I never dreamed this far. I hoped to win one Wimbledon and I did more, so if he catches me, it’s okay!”

Riki

pre 4 godine

On ce igrat i preko cetrdesete godine. Igrace dok poluziv ne padne na zemlju, jer on zeli da svi rekordi koje ima ostanu u njegovom vlasnistvu. To je jedini razlog sto jos uvjek igra. Ne moze sebi da prizna da to nece biti tako. I Nadal i Djokovic ce ga prestici ma koliko god on to ne zelio.

Milos

pre 4 godine

Dajte ljudi, kakav Djokovic, ne budite neozbiljni. Nikada ne moze biti GOAT, nikada zauvek ce ostati treci po broju GS, niko ga se nece ni secati za 10 godina. Ne vole ga ljudi i to je to.

banjica

pre 4 godine

Botovi kao skakavci. Od 60 komentara (do sada), Đoku su morali da spomenu 20 puta, iako vest nema veze sa njim. Urlaju, prete, vređaju Rožijea, kao da je neko pritisnuo dugme. E to je toliko providno, ta njihova namera da vlada jednoumlje hahahahaaaa

Slobodan

pre 4 godine

Pa zato sto mu nije Ok da ga uhvati Djokovic a svima je jasno da je vec sada uhvacen, obadvojica Nadal sve na RG a Federer pre Nadala i Djokovica...

Jumko

pre 4 godine

Hahahaha, Srbija pise o kompleksima, a zapenila jer nije pomenuo Djokovica, koga Afrikanci nisu ni pomenuli jer nije tamo, nego Rafu sa kojim je igrao mec... Neprocenjivo! Molim vas, nastavite sa ovim komentarima, urnebesni ste!

krle

pre 4 godine

Cim sportista pocne previse da prica na ovakve teme odmah je jasno o cemu se radi. Vimbldon mu je poslednja sansa za GS i on je toga svestan - ako mu ne nameste zreb nema ga ni tamo u prici.

Nebojša

pre 4 godine

Ništa sporno on zna da će Nadal uzeti barem još taj jedan i tako on (Federer) neće više biti rekorder on se već pomirio sa tim puno više će ga boleti ukoliko to isto uradi i Novak pogotovo ako bude imao više od njega a ne samo da izjednači njegov skor jedva čekam RG ili 20 ili 18 jednako bolno biće za sve fedtarde ovoga sveta a samo dve nedelje potom ide Wimbledon.

Obi

pre 4 godine

. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 08. februar 2020 15:45)


Ne brukaj se, najvece dostignuce Zivojinovica je polufinale US Opena, a Djokovic ima 17GS, gde je unistio Federera u 3 finala Vimbldona, ostalo necu da pominjem

Dr. Haus

pre 4 godine

Mislim da će ga stići i prestići i Nadal i Đoković.Nadal će uzeti još sigurno 2 ili 3 RG, Đoković u naredne 3 godine moze uzeti bar 4 slema,dok Fedex teško da može do još jednog slema.

miodrag

pre 4 godine

Ja ne vidim nista sporno u njegovoj izjavi!!! Ako ga Rafa prestigne to je ok, a ako ga, ne daj Boze , prestigne Novak, to nije OK. Tako da je izjava logicna.

Milan

pre 4 godine

Covek je to rekao jer Nadalu nedostaje samo jedan GS da bi ga stigao, a Noletu cak tri. Kada Nole bude na -1, pomenuce ga, nista lose nije mislio

Andro

pre 4 godine

Kolike komplekse moras da imas pa da namerno ne spomenes Novaka? Velike,velike.Dzabe sve.Najjaci su mi ovi botovi koji su juce pisali "kako ovakav humanitarac moze da bude los covek".To sto neko daje pare kojih ima na pretek ne znaci automatski da ne moze da ima neke vrlo lose ljudske osobine.
Ali dzabe to klincima objasnjavati.Kad porastu nekad,mozda.

svet

pre 4 godine

@Milos
Pa da hoce to bas, krenuo bi da radi u cirkus Medrano ili neki drugi. Prodje 20 slemova, bude vise nedelja kao ATP prvak i hoce ili neceju onda i na papiru po njihovbice najbolji, a vec sada je najjaci. Onda ostanu jos finese da namiri i svu statistiku.

Eugen

pre 4 godine

Kad ga Nadal uhvati i prestigne pricace Nadal u vezi Djokovica isto to. Po mojoj proceni Federer ce na karaju biti treci po broju osvojenih GS. Ko ce biti prvi skoro da je jasno. Nadal Noleta moze pobediti samo na jednom GS (ni taj nije siguran), a Nole njega na tri.

Baki

pre 4 godine

Hahahaha, izostavio Noleta, neprocenjivo koliko je obuzet mržnjom, a tek ces biti druže, umreces sa tom emocijom prema Novaku, ne možeš da ga smislis, a Noleta boli bas uvo što će pregaziti i tebe i tvoj rekord ???

Jumko

pre 4 godine

Narode, sledi Rafin RG, normalno da Federer misli da ce ga vec za 4 meseca stici Nadal! Nemojte paliti vec i ovako izmanipulisanu i neartikulisanu masu! Sta mislite, da i Rodzer kao Srbija misli da je Djokovic favorit na RG jer su stavili krov? Pa ne ide to tako!

djuro

pre 4 godine

@G.O.A.T. ove godine osvaja 21. i zlato u singlu na OI!(banjica, 08. februar 2020 15:14) Jumko ti li si ?
(Nemanja, 08. februar 2020 15:19)



Biserko je sigurno...

Zlatko

pre 4 godine

Dajte ljudi, kakav Djokovic, ne budite neozbiljni. Nikada ne moze biti GOAT, nikada zauvek ce ostati treci po broju GS, niko ga se nece ni secati za 10 godina. Ne vole ga ljudi i to je to.
(Milos, 08. februar 2020 15:17)

Ovaj je pobednik. Ne moraju ljudi da ga vole, ne moraju ni da ga se sećaju za deset godina, ne mora ni biti GOAT, ali "zauvek će ostati treći po GS", izvini, malo li je? Sada ih ima 17, 20 i koliko Masters titula, 270 nedelja kao broj 1... Da li je to malo? Do pre 10 ak godina igrač koji je imao najviše titula imao ih je 14, a sad je malo Đokovićevih 17 i njegovo "zauvek treći". Neka bude "zauvek treći" ja nemam ništa protiv, ali da ipak sačekamo da sudija odsvira kraj pa da onda sudimo.

aca

pre 4 godine

"Bez da je pomenuo Djokovica".

Neko je morao da mu psotavi pitanje da bi dao neki odgovor, a pitanje je bilo "sta mislite, hoce li vas Nadal prestici".

Dakle, ili prenesite kako valja ili nemojte nista.

No. 17

pre 4 godine

Zbog politicke korektnosti sva trojica se trude da izgleda da im je ova trka potpuno nebitna i da im je bitno da igraju tenis. Zapravo im je to jedino vazno i ta ce tema nakon RG ili Wimbldona eskalirati.

Goran

pre 4 godine

"ako ove godine ne uzme w i uso a mislim da je to masta zbog godina i ucesca na oi nema teorije da ih ikada stigne".

Sta naprica. Federer je 18-tu grand slem titulu osvojio sa 36 godina, dok ce Novak imati 33 godine iduce godine u Melburnu. Znaci, cak i ako osvoji 18-tu titulu tek u Melburnu bice 3 godine mladji od Federera kada je osvojio svoju 18. titulu.

bogibot

pre 4 godine

Dajte ljudi, kakav Djokovic, ne budite neozbiljni. Nikada ne moze biti GOAT, nikada zauvek ce ostati treci po broju GS, niko ga se nece ni secati za 10 godina. Ne vole ga ljudi i to je to.
(Milos, 08. februar 2020 15:17)

Plači, jos ove godine novak uzima 3 a mozda i sva četiri GS a sledece obara sve rekorde.

Toma Trakišorović

pre 4 godine

Razlog zbog koga još uvek igra je strah da Novak Đoković ne sustigne sve rekorde koje Federer (još uvek) drži.
Ne uklapa im se Novak uopšte u zacrtanu šemu o rivalstvu i najboljem teniser svih vremena.
Zato ga ne vole.
Ali, nije ni toliko loše na kraju krajeva to što Federer još uvek igra.
Lepše je da mu Novak obori sve rekorde dok je ovaj još uvek aktivan kao igrač na ATP turu.
Neka posle pate, a mi da se ko ljudi proveselimo.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

nece moci medvedeva vise niko da dobije. decko je bolji od sve trojice. samo da mu sine malo u glavi. racunam da rolang garos I vimbledon vec osvaja medvedev! nema vise slemova za nikoga od trojice!

Nikola '58

pre 4 godine

Klasika... "mrze nas" umesto da se pogledamo u ogledalo, pa i Nole.. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 8. februar 2020 15:45)

Koji bre svi? Pa ja sam ga na prvom mestu "mrzeo", jer osim servisa nista drugo nije znao. Boba je bio duduk za tenis.

Jumko

pre 4 godine

Pa naravno da nije pomenuo Djokovica! Veciti treci je na 3, a Rafa na 1 GS od njega i naravno da vecu pretnju vidi u Nadalu jer sledi RG! Ne palite i ovako neartikulisanu, izmanipulisanu masu!

jojufff

pre 4 godine

ok mozda je mislio zbog toga sto je Nadal blize i ide njegov turnir ali..
nervira njih puno sto ce momak iz malene Srbije koju ne znaju ni naci na karti da bude najuspešniji teniser svih vremena.
samo zdravlja i Nole ce im sve rekorde poskidati.

glukozamin

pre 4 godine

Роџа већ 4 - 5 година, ако није да живи, али засигурно игра тенис, само небил' Новака осујетио да га престигне у ама баш свему (а узпут има и ствари које је урадио а да Роџа није и никада ни неће)!

marko.logo

pre 4 godine

Tacno je da je Nadal na 1 GS od izjednacenja i na prvi pogled deluje logicno sto samo njega pominje, ALI ako se ne gleda matematika vec cinjenicno stanje, Rafa se uzda u Rolan Garos a Novak u ostala 3.
Samo neka je nas Nole zdrav i igrace do 40te.

isprani mozgovi

pre 4 godine

Klasika... "mrze nas" umesto da se pogledamo u ogledalo, pa i Nole.. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 08. februar 2020 15:45)

Zato sto nije predstavljao nikakvu "pretnju" za njihove favorite. To barem nije tesko skapirati.

Ps. Autosovinizam je gori od klasicnog sovinizma

coi

pre 4 godine

Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena bez obzira na broj GS titula.Novak je jedini teniser koji je osvojio sve teniske turnire u istoriji.Osvojio je sve masters 1000 turnire, osvojio je sva 4 GS i to u nizu, osvojio je ATP cup i Davis Cup.Jasno je da ce uskoro imati i najvise nedelja kao prvi igrac sveta.Ima pozitivan skor sa bukvalno svim svojim rivalima, sto je najbitnije sa Nadalom, Federerom i Marejem.Jedini je od Rod Lejvera koji je drzao 4 GS u istom trenutku plus je Novak imao i Zavrsni Masters i najvise bodova u istoriji tenisa.Pobedjivao je Nadala na svakom turniru igranom na sljaci, Federera na Vimbldonu, obojicu na svakom betonskom terenu na svetu.Novakov tenis iz 2011 i 2015 godine kao i finale AO 2019 godine je najveci nivo tenisa ikad vidjen.Da vam uprostim na atletski nacin.Novak je u tom periodu trcao 100m ispod 9.50 sekundi, a Nadal i Federer su u svom zenitu bili iznad 9.60 sekundi na 100m.Ukoliko Novak Djokovic obori rekord i po broju GS titula onda se moze raspravljati jedino o tome da li je on najbolji sportista svih vremena ili je to Jordan, Ali, Mesi, Bolt, Felps ili neko slican njima dok o najboljem teniseru sveta svih vremena ne vredi diskutovati, to je bilo za neka prosla vremena koja su ostala iza nas.Ziv bio Novace Djokovicu

Mare

pre 4 godine

Ne treba tome davati veliki znacaj, rekao je to, jer je Nadal samo na 1 GS iza njega, i sasvim je realno da ga Nadal stigne vec na RG u Maju.Dakle Nadal trenutno ima najvece sanse da ga stigne ove godine, i zato je to i rekao, jer uvek gledas onog prvog iza tebe.

Gajdža

pre 4 godine

Kolko je samo uništeno rivalstvo Federer-Nadal, za čim pati zapadni svet..
Do 2011 su igrali 22 puta, od toga 19 finala
A od 2011 igrali su 18 puta, od toga samo 5 finala
A cak 3 finala su bila u 2017 kad je Đokovic bio provedjen..

CroFed

pre 4 godine

Mislim da je svima jasno kao dan da Roger ne bi previše jadikovao da ga njegov (nekoć) najveći rival koji ga je već s 17 godina sredio na Masters 1000 u Miamiu i zaustavio niz od 5 uzastopnih Wimbledona prestigne. No kada je u pitanju Novak, vjerujem da i on sam smatra da je trebao više pobjeda ostvariti protiv Đokovića (poglavito na GS turnirima) i neće mu baš "sjesti" ako ga i Novak prestigne...

$$$

pre 4 godine

Novakovi svedoci su svuda...

Siguran sam da bi i ovu vest komentarisali:
Novinar: Kako je vas pas?
Federer: Dobro! Svidja mi se kako mi vraca loptice kada mu bacim!
Novakovi svedoci: A, prica o kucetu...Ne prica o Novaku...Sto ne kazes kako ti Novak vraca lopticu...Aaaa...Novak je G.O.A.T.

Topnik

pre 4 godine

S tim se već pomirio, jedino se još nada da ga Đoković neće dostići. Da je dobio ono finale Wimbledona sad nebi bilo dvojbe, sam je kriv. Bit će još puno borbi velike trojke.

kasno se novak probudio

pre 4 godine

polako da novak dodje do 19gs. kakve se maste ovde pisu u komentarima. rafa ako uzme rg ide na 20 i on se kao ne spominje da moze da ga srusi a novak je kao veci favorit da ga srusi sa 17gs. novak ako ove godine ne uzme w i uso a mislim da je to masta zbog godina i ucesca na oi nema teorije da ih ikada stigne. imao je mnogo protracenih sezona u najboljim godinama

grobar

pre 4 godine

Nikad se ne zna sta ce biti, pogotovo u sportu, i mladje generacije su itekako blizu, ali kako sada stvari stoje najvece su sanse da ce novak negde tokom 2021. godine biti na preko 20 osvojenih gren slemova, a za federera je veliko pitanje da li ce uopste osvojiti ponovo neki od ovih turnira.

Goran

pre 4 godine

Da da, ovo je ujedno i odgovor zasto publika negoduje Novaka ,jednog se moglo prihvatiti da bude apari s Federerom ako ne i bolji ali sta tu sada hoce neki lik Novak Djokovic i pri tom jos s brdovitog balkana. Cemu se cuditi ,Monika Seles niti s americkim drzavljanstvom nije bila omiljena.

Vera

pre 4 godine

Mislim da on ne zeli da ga ijedan prestigne,al mora nešto reći kad ga već pitaju.Nama ostaje da da sačekamo i vidimo tko će biti GOAT.I da navijamo da to bude Nole,samo da ga zdravlje posluži.Kao i ostalu dvojicu,naravno!

coi

pre 4 godine

Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena bez obzira na broj GS titula.Novak je jedini teniser koji je osvojio sve teniske turnire u istoriji.Osvojio je sve masters 1000 turnire, osvojio je sva 4 GS i to u nizu, osvojio je ATP cup i Davis Cup.Jasno je da ce uskoro imati i najvise nedelja kao prvi igrac sveta.Ima pozitivan skor sa bukvalno svim svojim rivalima, sto je najbitnije sa Nadalom, Federerom i Marejem.Jedini je od Rod Lejvera koji je drzao 4 GS u istom trenutku plus je Novak imao i Zavrsni Masters i najvise bodova u istoriji tenisa.Pobedjivao je Nadala na svakom turniru igranom na sljaci, Federera na Vimbldonu, obojicu na svakom betonskom terenu na svetu.Novakov tenis iz 2011 i 2015 godine kao i finale AO 2019 godine je najveci nivo tenisa ikad vidjen.Da vam uprostim na atletski nacin.Novak je u tom periodu trcao 100m ispod 9.50 sekundi, a Nadal i Federer su u svom zenitu bili iznad 9.60 sekundi na 100m.Ukoliko Novak Djokovic obori rekord i po broju GS titula onda se moze raspravljati jedino o tome da li je on najbolji sportista svih vremena ili je to Jordan, Ali, Mesi, Bolt, Felps ili neko slican njima dok o najboljem teniseru sveta svih vremena ne vredi diskutovati, to je bilo za neka prosla vremena koja su ostala iza nas.Ziv bio Novace Djokovicu

macak ima brkove

pre 4 godine

Alo ljudi, pitali su ga sta mislite hoce li vas Nadal prestici. Kakve veze ima tu Novak iako bih voleo da ih prestigne obojicu i to brzo. Lepo su ga pitali za Nadala

Larkin

pre 4 godine

Ako te stigne ?? Pa za 3 meseca ako uzme Paris a 90% da hoce eto njega isto na 20 ! Jedino je izvesno da se I Nole nameracio na isti ali onda je njemu 18. a i on te onda stize ubrzo.....

европски првак '92.

pre 4 godine

Klasika... "mrze nas" umesto da se pogledamo u ogledalo, pa i Nole.. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 08. februar 2020 15:45)

Зато што му је најбољи пласман на АТП (чини ми се) био 17.место и зато што није освојио ни 1 ГС

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

G.O.A.T. ove godine osvaja 21. i zlato u singlu na OI!
(banjica, 08. februar 2020 15:14)
To si rek’o na ovom sajtu i prošle godine u januaru...Isti komentar...

Strah je stanje uma

pre 4 godine

Federer u epizodi"Onaj čije se ime ne pominje".Nole brate ajde što si ovdašnjim hejterima uterao strah u kosti kad god igraš,nego i džemperko više neće ime da ti pomene.Sledeći čin straha je da neće smeti u oči da te pogleda.Dragi i teniski prežaljeni Rodžere, ima jedna baba u mom kraju koja saljeva stravu,ali ni ona ne može da pomogne kad je strah dostigao taj stadium.Mole se kingrodžer,jumko,banjica i miki da nađu odgovarajuću babu koja če pomoći njohovom miljeniku.

мики

pre 4 godine

Ноле је у тениским уџбеницима, статистичким базама и књигама одавно. сада само креше крилца балетану Рођи и осталој жгадији која не поштује најкомплетнијег и најмоћнијег тенисера који је икада играо тениске турнире.

Jumko

pre 4 godine

Kakvo iscudjavanje ovde sto ne vole Djokovica, cudo jedno! Vama je stvarno cudno da cela Srbija ne voli Djokovica? Zasto bi se on vise voleo nego Jokic ili Spanovicka npr? Eto dvoje koji nemaju veze sa blizancima, ali se pljuju... Pa njemu se u Australiji, gde je legenda i rekorder, cuje zamor u publici kada ne pogodi prvi servis... Ljudi, bolje vam je da prihvatite surovu realnost, bice vam lakse i necete morati vredjati neistomisljenike!

Boško

pre 4 godine

Stići će ga obojica, Rafa već ove godine a Novak iduće, ako se nešto nepredviđeno ne desi. Federer će biti tek treći svih vremena i to je ono što ga muči.

Zamenik savetnikovog pomoćnika

pre 4 godine

"Nikada nisam sanjao o tom rekordu. Nadam se da ću još jednom osvojiti trofej na Vimbldonu. Ukoliko me Nadal uhvati, OK je", priznao je Federer, bez da je spomenuo Đokovića.

Uhvatićete i ti i Nadal Noleta tamo gde se Nole češe kada ga niko ne gleda!

Da prostite...

pre 4 godine

polako da novak dodje do 19gs. kakve se maste ovde pisu u komentarima. rafa ako uzme rg ide na 20 i on se kao ne spominje da moze da ga srusi a novak je kao veci favorit da ga srusi sa 17gs. novak ako ove godine ne uzme w i uso a mislim da je to masta zbog godina i ucesca na oi nema teorije da ih ikada stigne. imao je mnogo protracenih sezona u najboljim godinama
(kasno se novak probudio, 8. februar 2020 15:41)

Novak je šest godina mlađi. Ej, šest! Lagano će ga prestići. Toliko će mu duže trajati karijera. To bi bilo isto kao kad bi se trkali na 200 m, a nekome daš 60 m. prednosti i onda očekuješ da on bude najbolji. Treba samo malo fer pleja i realnosti.

haren

pre 4 godine

Hahahaha, izostavio Noleta, neprocenjivo koliko je obuzet mržnjom, a tek ces biti druže, umreces sa tom emocijom prema Novaku, ne možeš da ga smislis, a Noleta boli bas uvo što će pregaziti i tebe i tvoj rekord ???
(Baki, 08. februar 2020 15:19)

Vidiš, upravo tvoj komentar pokazuje da si ti taj koji je obuzet mržnjom prema Federeru. A sasvim je normalno da je izostavio Djokovica jer Nadalu fali jos samo 1 gs da ga stigne.

Baki

pre 4 godine

Hahahaha, izostavio Noleta, neprocenjivo koliko je obuzet mržnjom, a tek ces biti druže, umreces sa tom emocijom prema Novaku, ne možeš da ga smislis, a Noleta boli bas uvo što će pregaziti i tebe i tvoj rekord ???

aca

pre 4 godine

"Bez da je pomenuo Djokovica".

Neko je morao da mu psotavi pitanje da bi dao neki odgovor, a pitanje je bilo "sta mislite, hoce li vas Nadal prestici".

Dakle, ili prenesite kako valja ili nemojte nista.

Dr. Haus

pre 4 godine

Mislim da će ga stići i prestići i Nadal i Đoković.Nadal će uzeti još sigurno 2 ili 3 RG, Đoković u naredne 3 godine moze uzeti bar 4 slema,dok Fedex teško da može do još jednog slema.

CroFed

pre 4 godine

Mislim da je svima jasno kao dan da Roger ne bi previše jadikovao da ga njegov (nekoć) najveći rival koji ga je već s 17 godina sredio na Masters 1000 u Miamiu i zaustavio niz od 5 uzastopnih Wimbledona prestigne. No kada je u pitanju Novak, vjerujem da i on sam smatra da je trebao više pobjeda ostvariti protiv Đokovića (poglavito na GS turnirima) i neće mu baš "sjesti" ako ga i Novak prestigne...

Eugen

pre 4 godine

Kad ga Nadal uhvati i prestigne pricace Nadal u vezi Djokovica isto to. Po mojoj proceni Federer ce na karaju biti treci po broju osvojenih GS. Ko ce biti prvi skoro da je jasno. Nadal Noleta moze pobediti samo na jednom GS (ni taj nije siguran), a Nole njega na tri.

Јабучило

pre 4 godine

Није ни Федереру лако. Цео живот верујеш да си бог, а онда схватиш да онда, твојој срећи, дође неко неко сасвим ТРЕЋИ :)

djedmedjed

pre 4 godine

Hrvat sam, ali želim Đokoviću od srca da postavi taj rekord za vječnost, jer da se pita zapadnu sportsku javnost mi istočno od Alpa bi trebali biti nitko i ništa ! Ovo pričam iz dugogodišnjeg iskustva. Kad slušam komentare Wilandera i društva svejedno mi je hoće li taj rekord postaviti Srbin, Hrvat, Rus ili Čeh ; bitno je samo da ga ne postavi zapadnoeuropljanin ! Kapitalistička elita si stvori skupi sport po svojoj mjeri i onda dođe nekakvo "čobanče" i pokvari im cijeli scenarij ! Neeprocjenjivo ! Đoković je od Federera mlađi 6 godina i ima još godine pred sobom, a od Nadala je daleko svestraniji. Nadal je, dok je bio mlađi, na ostalim podlogama na svježinu osvojio ono što se dalo, ali sad mu ostaje samo još French Open. Zato : Zapadnjaci, masna vam je brada - čupat će je balkanska brigada !

Obi

pre 4 godine

. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 08. februar 2020 15:45)


Ne brukaj se, najvece dostignuce Zivojinovica je polufinale US Opena, a Djokovic ima 17GS, gde je unistio Federera u 3 finala Vimbldona, ostalo necu da pominjem

европски првак '92.

pre 4 godine

Klasika... "mrze nas" umesto da se pogledamo u ogledalo, pa i Nole.. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 08. februar 2020 15:45)

Зато што му је најбољи пласман на АТП (чини ми се) био 17.место и зато што није освојио ни 1 ГС

ban

pre 4 godine

Eh sto volim sto ga je Djokovic naduo na Vimbldonu, e vise nego ista. Kazu 15 dana nije spavao, da su mu se vrtele scene kao nocne more. A koliko " voli" Djokovica tek sad se pokazuje. Napred Nole.

Grobar-España

pre 4 godine

Nole je krajnje protivrečna ličnost, takoreći kontradiktorna. Rođžer i Nadal su ispred njega a ipak mogu da ga uhvate, takoreći povuku, uprkos činjenici da su mu spreda, takoreći čeono postavljeni, nemaju potrebe da se okreću. Mogu da ga uhvate sitemom pipanja, takoreći palpacije, bez gledanja takoreći na slepo.

Ксенија

pre 4 godine

Нормално је да га и Ноле и Рафа престигну, јер обојица имају позитиван скор са њим. Не знам како то није некима јасно. Обојица ће престићи Миркиног мужа, a Ноле ће престићи и Рафу. Само тако ће свемирска правда бити задовољена.

shomika

pre 4 godine

Bila je cini mi se 2014 ili 2015. Finale Wimbldona, Djokovic igra s Federerom. Secam se poslednjeg seta, Djokovic je igrao spektakularan tenis, bukvalno se poigravao sa Federerom. Finisirao u velikom stilu, sa par poena za mec od 5 setova slag na tortu vrhunske partije, najveceg teniskog turnira. Onaj osecaj kad gledas i ne verujes kakve poene je napravio.
Posle tih poteza, koji bi da su bili Federerovi, bili ispraceni erupcijom aplauza, na tribini muk.
Reakcija nikakva, neprijatna tisina, dok se Djokovic nije nesto radovao pobedi verovatno zbog neprijatne reakcije publike, mogu misliti kako se osecao zbog toga. Odigras fenomenalno sa poenima od kojih zastaje dah protiv tada najveceg tenisera ikada a publika cist prezir prema tebi.
Cak su i Realovi navijaci aplaudirali Ronaldinju kad napravi vrhunski potez, ali ne i Englezi.
Ne treba uopste ocekivati da teniski svet, sve i da Djokovic osvoji 25GS, prizna da je on Goat, uvek ce za njih Federer biti taj. U svetu generalno mediji diktiraju sta je istina, a mediji su na strani Federera. I mi tu ne mozemo nista sem da se radujemo njegovim pobedama, i njegovom postizanju GS rekorda koji verovatno nikad nece biti oboren.
Imam neki osecaj, iako je malo verovatno, da ce Djokovic da osvoji ove godine sve slemove i Olimpijadu. A da ce na US openu Federer da se povuce, i da baci u senku najvece tenisko dostignuce ikada, tj mediji ce na margine da stave taj rezultat jer se Federer povukao.

DG

pre 4 godine

Ima jedna zanimljiva stvar, iako to djeluje kao bezazleno, ali cinjenica je da su drustvene mreze usle vecini u krv, i da preko njih mozemo da formiramo misljenje o bilo kome. Tako recimo, Djokovic na Instagramu prati Nadala kao i Federera. Nadal takodje prati obojicu, dok Federer prati samo Nadala. Ne bih rekao da je to slucajno, jer Federer prati npr Ferera, Sepija, Iznera, Fonjinija, Sapovalova, Tima, Zvereva, Dimitrova, cak i Edmunda i Sardija, ali ne i Djokovica. Mozda bezazlena stvar, ali govori puno toga.

DRAGAN

pre 4 godine

Novak salje Fedexa u
penziju posle WIMBLEDONA
jer ima sansu da jos jednom
dzemperko zaplace u 5 setova i 40/15 da se ponovi
jos jednom kao prosle godine. To boli i nikada nece
preboleti. Zato NOLE samo
gazi stare musterije.

Maca

pre 4 godine

O pa ovo prijateljstvo izmedju Feda i Rafe izgleda prelazi u ljubav! Fed mu se covek toliko nabacuje , pominje hvatanje, upoznaje ga sa mamom... sta vise da uradi! Vec je neprijatno za gledanje

Mlado ludo stari bez pameti

pre 4 godine

Na sledecem RG Nadal se izjednacava sa Federerom a u narednih nekoliko godina ga prevazilazi. Isto tako za narednih par godina Djokovic prestize obojicu. Federer ce na kraju karijere biti upamcen kao neko ko je igrao najlepsi tenis i kao treci igrac u istoriji.

coi

pre 4 godine

Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena bez obzira na broj GS titula.Novak je jedini teniser koji je osvojio sve teniske turnire u istoriji.Osvojio je sve masters 1000 turnire, osvojio je sva 4 GS i to u nizu, osvojio je ATP cup i Davis Cup.Jasno je da ce uskoro imati i najvise nedelja kao prvi igrac sveta.Ima pozitivan skor sa bukvalno svim svojim rivalima, sto je najbitnije sa Nadalom, Federerom i Marejem.Jedini je od Rod Lejvera koji je drzao 4 GS u istom trenutku plus je Novak imao i Zavrsni Masters i najvise bodova u istoriji tenisa.Pobedjivao je Nadala na svakom turniru igranom na sljaci, Federera na Vimbldonu, obojicu na svakom betonskom terenu na svetu.Novakov tenis iz 2011 i 2015 godine kao i finale AO 2019 godine je najveci nivo tenisa ikad vidjen.Da vam uprostim na atletski nacin.Novak je u tom periodu trcao 100m ispod 9.50 sekundi, a Nadal i Federer su u svom zenitu bili iznad 9.60 sekundi na 100m.Ukoliko Novak Djokovic obori rekord i po broju GS titula onda se moze raspravljati jedino o tome da li je on najbolji sportista svih vremena ili je to Jordan, Ali, Mesi, Bolt, Felps ili neko slican njima dok o najboljem teniseru sveta svih vremena ne vredi diskutovati, to je bilo za neka prosla vremena koja su ostala iza nas.Ziv bio Novace Djokovicu

Moo

pre 4 godine

Ovo je tako maliciozno izvuceno iz kontektsa. Rodzer je upitan sta misli o tome sto je samo jedan GS ispred Nadala i ovaj mu je ljudski odgovorio da je ok ako ga Nadal stigne.

Zasto bi se uopste Nole pominjao kad to nema nikakve veze sa pitanjem!?

Goran

pre 4 godine

Da da, ovo je ujedno i odgovor zasto publika negoduje Novaka ,jednog se moglo prihvatiti da bude apari s Federerom ako ne i bolji ali sta tu sada hoce neki lik Novak Djokovic i pri tom jos s brdovitog balkana. Cemu se cuditi ,Monika Seles niti s americkim drzavljanstvom nije bila omiljena.

pipo al' inzagi

pre 4 godine

Nole je krajnje protivrečna ličnost, takoreći kontradiktorna. Rođžer i Nadal su ispred njega a ipak mogu da ga uhvate, takoreći povuku, uprkos činjenici da su mu spreda, takoreći čeono postavljeni, nemaju potrebe da se okreću. Mogu da ga uhvate sitemom pipanja, takoreći palpacije, bez gledanja takoreći na slepo.
(Grobar-España, 8. februar 2020 20:03)

Koji si ti kralj.

Djoka

pre 4 godine

Super vam je ovo turbo-lozenje
na to ko ce biti GOAT.
Evo pitam je moju prijateljicu:
Milka ko ce biti najveci?
A ona ce: E j...mi se.
Rekoh: Ma i meni samo nisam znao
kako da te pitam.
(Imena u komentaru su promenjena
i svaka slicnost sa nekim drugim
imenima je slucajna)

prangija

pre 4 godine

Auuuuuu Novače šta im napravi..... Nisi smeo uzeti AO jer kuknjava evo dostiže neshvaćene razmere. Što od kakvih "stručnjaka" to i od nabeđenog fekija.

krle

pre 4 godine

Cim sportista pocne previse da prica na ovakve teme odmah je jasno o cemu se radi. Vimbldon mu je poslednja sansa za GS i on je toga svestan - ako mu ne nameste zreb nema ga ni tamo u prici.

petar markovic

pre 4 godine

Novak je njemu objasnio dosta puta kako stoje stvari a narocito na poslednjem Vimbldonu. Ne samo da ga je pobedio na najbrutalniji moguci nacin, nego je potom naduvenka ujeo za srce kada je rekao da je naduvenko jedan od najboljih a ne najbolji svih vremena. naduvenko je hteo da svisne kad je to cuo i budite sigurni da je proklinjao novaka tog dana i da mu je zeleo sve najgore.

Name

pre 4 godine

Federer nikad ružnu reč nije rekao za Djokovića. Sve što je ovde pročitano je bedna novinarska potreba da se neko ocrni bez ikakvog razloga upornim izvlačenjem reči iz konteksta.
(NoName, 08. februar 2020 21:50)

Smesan si. Svi koji imamo dobro pamcenje znamo sta je sve pricao. Jeste bas ce neko pre 15 godina da pocne da izmislja da Federer prica lose a ne prica.

Chinaski Z.

pre 4 godine

Mnogo, ali baš MNOGO su se u zapadnoj sportskoj javnosti u zadnje vreme usplahirili na temu "GoAT"-a i broja osvojenih GS trofeja. Nadal već poodavno "diše za vrat" Federeru na tim listama, ali ni izdaleka oko toga nije dizana ovolika galama, fama i frka. Ovo što se dešava u poslednjih nekoliko meseci zaista deluje kao kampanja čiji je krajnji cilj da maksimalno obezvredi i umanji uspehe "Trećeg Čoveka", e ne bi li ga to nekako demoralisalo. Nema drugog objašnjenja do da ih je Đokovićev nalet od 5 GS titula duboko prestravio i stvorio im realnu "noćnu moru" da neko sa Balkana (i uopšte, neko sa prezrenog Istoka, kako oni to percipiraju) postane i statistički No.1 u teniskoj istoriji. Neverovatno je koliko se tu malicioznog potcenjivanja i nipodaštavanja provlači, što otvoreno što između redova - a ispod tolike ostrašćenosti više uopšte ne mogu da sakriju svoju primitivnu ksenofobiju i kulturološku autističnost. Krajnja apsurdnost i tupavost svih tih pokušaja je utoliko smešnija što je čak i malom detetu jasno da Novak sjajno funkcioniše pod pritiskom i da mu sve to predstavlja jak motiv da im ukoro zaista i priredi košmar kojeg se toliko boje. Doista, nepojamna glupost i rigidnost !

isprani mozgovi

pre 4 godine

Klasika... "mrze nas" umesto da se pogledamo u ogledalo, pa i Nole.. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 08. februar 2020 15:45)

Zato sto nije predstavljao nikakvu "pretnju" za njihove favorite. To barem nije tesko skapirati.

Ps. Autosovinizam je gori od klasicnog sovinizma

srle

pre 4 godine

На крају њихових каријера овако ће изгледати редослед, запамтите моје речи: Ђоковић 23ГС, Надал 22ГС, Федерер 20ГС.

lopta

pre 4 godine

Ako ga Djoković kojim slučajem pretekne, to moze da bude samo osvojenim AU Openima, a to se ruku na, srce ne računa. AU open je druga liga medju GSovima.
(Linoleum, 08. februar 2020 17:21)

Baš AU.
Što ne reče Federeru da 2009 ne plače onoliko.
Ipak je to GS druga liga.

Goran

pre 4 godine

I Rodjer zna ko ce na kraju biti najveci ali sujeta mu ne dozvoljava da izgovori,teska je to frustracija to najbolje znaju da objasne psiholozi.

coi

pre 4 godine

Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena bez obzira na broj GS titula.Novak je jedini teniser koji je osvojio sve teniske turnire u istoriji.Osvojio je sve masters 1000 turnire, osvojio je sva 4 GS i to u nizu, osvojio je ATP cup i Davis Cup.Jasno je da ce uskoro imati i najvise nedelja kao prvi igrac sveta.Ima pozitivan skor sa bukvalno svim svojim rivalima, sto je najbitnije sa Nadalom, Federerom i Marejem.Jedini je od Rod Lejvera koji je drzao 4 GS u istom trenutku plus je Novak imao i Zavrsni Masters i najvise bodova u istoriji tenisa.Pobedjivao je Nadala na svakom turniru igranom na sljaci, Federera na Vimbldonu, obojicu na svakom betonskom terenu na svetu.Novakov tenis iz 2011 i 2015 godine kao i finale AO 2019 godine je najveci nivo tenisa ikad vidjen.Da vam uprostim na atletski nacin.Novak je u tom periodu trcao 100m ispod 9.50 sekundi, a Nadal i Federer su u svom zenitu bili iznad 9.60 sekundi na 100m.Ukoliko Novak Djokovic obori rekord i po broju GS titula onda se moze raspravljati jedino o tome da li je on najbolji sportista svih vremena ili je to Jordan, Ali, Mesi, Bolt, Felps ili neko slican njima dok o najboljem teniseru sveta svih vremena ne vredi diskutovati, to je bilo za neka prosla vremena koja su ostala iza nas.Ziv bio Novace Djokovicu

fese

pre 4 godine

Intervju se odigrao posle rekreativnog meča Nadala i Federera, Federeru je novinar skrenuo pažnju da je njegov rival Nadal, na samo grand slam titulu od njega, govorilo se o njegovoj šansi da ga stigne ove godine, i onda je Federer rekao to što je rekao. Nije mu bilo ni postavljeno pitanje za Novaka.

Bezveze je preneseno ovo, i netačno, fakenews što bi reklo. Federer i Djoković očigledno nisu prijatelji van terena, nisu nikad bili, a i zašto bi morali biti? Ne sporim ni činjenicu da Federer nije baš najbolji gubitnik, i da ga je u par navrata iritirala novakova dominacija, ali isto tako je Federer jedna sportska veličina i gospodin koji uvek da je odmerene i umerene izjave prema Đokoviću, uz svo moguće poštovanje. Sa Novakove strane je isto tako.
Debata ko je od ove trojice GOAT ili najbolji ikada, bez obzira na to ko bude imao najviše slemova, neće se završiti na kraju njihovih karijera, već verujem da će se o tome raspravljati i za 100 godina. Jednostavno, tri žive legende ovog sporta, treba da budemo srećni što živimo u vremenu najboljih tenisera u istoriji.
Nema potebe da se dižu veštačke tenzije.

Slobodan

pre 4 godine

Slazem se da AO nije vredio kao ostali GS, ali do 1980.god. Do tada zbog daljine i skupog puta tamo su igrali uglavnom Australci, nesto malo Amerikanaca, a ostalih vrlo malo. Kasnije, nema razlike, svi najbolji idu na sve GS. Zato sada je svejedno koji GS osvojite, isto vrijede. Najbolji ce biti onaj ko ih bude imao najvise.

Matrix

pre 4 godine

Toliko ne gotivi Djokovica da ga cak ni ne prati na Instagramu. Do skoro ni Nadala nije pratio, a Djokovic i Nadal prate njega. To sve govori kakav je Federer.

Mister no

pre 4 godine

Pa ako te stigne,onda je red da zaplaćeš od radosti. Kao što je Nadal plakao kad si osvojio RG.Al ako te stigne Nole ima da kukaš dok si živ.

Nebo.Der

pre 4 godine

Evo pokušavam da budem realan vezano za Federera u ovim sezonama:
1. postoji momenat da se muči i sapliće u ranim fazama turnira, pošto ga mlađi teniseri više ne respektuju kao igrači od pre 5-15 godina.
2. kondiciono - fizički u njegovim godinama teško izdržava napore koji su u tenisu veliki.
3. ubiranje novca mu je trenutno veći motiv od samog sporta. Njemu je trenutno dovoljno da se godišnje pojavi na nekih 10 turnira, da bi samo od Unicla dobio 30M$.

Gajdža

pre 4 godine

Kolko je samo uništeno rivalstvo Federer-Nadal, za čim pati zapadni svet..
Do 2011 su igrali 22 puta, od toga 19 finala
A od 2011 igrali su 18 puta, od toga samo 5 finala
A cak 3 finala su bila u 2017 kad je Đokovic bio provedjen..

x

pre 4 godine

Ne bih ja potcenio Federera ni ove godine. Pa mi svi od 2012. pricamo kako mu je to poslednja ozbiljna sezona, a on svake godine igra na vrhunskom nivou. Druga stvar je sto su Novak i Rafa bolji. To nema veze sa godinama. Kad je Novak pravio pauzu sa ozbiljnim tenisom dve godine (od juna 2016. do juna 2018.) Federer je pokupio 2 AO i jedan W.

bravo

pre 4 godine

Izvadjeno iz konteksta jednog sasvim benignog i saljivog odgovora, bzvz se lozite:

Asked if Nadal missing out on glory in Melbourne a month earlier would put extra fire in the belly for the Match for Africa, Federer joked: “Well the good thing about tonight is he cannot catch me! I’m very relaxed.

“No honestly, what he has achieved in his career, or Novak for that matter what he’s done, myself as well, I think we’re all so very happy with a career that exceeded all our expectations.

“In my dreams, I never dreamed this far. I hoped to win one Wimbledon and I did more, so if he catches me, it’s okay!”

Riki

pre 4 godine

On ce igrat i preko cetrdesete godine. Igrace dok poluziv ne padne na zemlju, jer on zeli da svi rekordi koje ima ostanu u njegovom vlasnistvu. To je jedini razlog sto jos uvjek igra. Ne moze sebi da prizna da to nece biti tako. I Nadal i Djokovic ce ga prestici ma koliko god on to ne zelio.

Boško

pre 4 godine

Stići će ga obojica, Rafa već ove godine a Novak iduće, ako se nešto nepredviđeno ne desi. Federer će biti tek treći svih vremena i to je ono što ga muči.

Miloš

pre 4 godine

Lele ovaj je bas glup.

Pa ovim je samo pokopao Rafu, posle ovoga ovaj nas ima da se zaintati i uzme RG, pazite sta vam kazem. A sanse ima za to. Po meni Tim ima vise sanse da uzme RG nego Rafa a Novak dobijajuci Tim na AO, mu je usao u glavu sto bi drugi rekli, dakle moze da uzme RG pogotovo ako ga ova izjava Federera iznervira samo tako. Dzabe Pepe, dzabe Jelenine bobice ako proradi "bre".

miodrag

pre 4 godine

Ja ne vidim nista sporno u njegovoj izjavi!!! Ako ga Rafa prestigne to je ok, a ako ga, ne daj Boze , prestigne Novak, to nije OK. Tako da je izjava logicna.

Slobodan

pre 4 godine

Cinjenica je da je Federer najpopularniji teniser i tako svojim misljenjem utice na stav mnogih ljudi koji prate tenis. Tako on spominjanjem samo jednog konkurenta svjesno utice da i ti ljudi smatraju da je OK samo da ga on pretekne, a nikako onaj treci. To znaci da ce navijanje protiv Novaka biti sve jace i jace jer nikad nije bio blizi Federeru. Pitanje je za koga bi Nadal i Djokovic glasali da bude najbolji ako oni ne bi bili. Mislim da bi i Novak birao Nadala, a Nadal pitanje je, ali bi se vjerovatno odlucio za Federera jer je u medjusobnim mecevima bolji. A to onda nije cista pobjeda. Za Novaka bi vjerovatno glasao jedino Toni Nadal jer se radi o korektnom covjeku koji zna ko je stvarno najbolji. A to bi bilo i jedino posteno, najbolji u medjusobnim mecevima, najcise GS, najvise sedmica na br.1, najvise puta broj 1 na kraju sezone. Zivim za taj dan!!!!

Radovan

pre 4 godine

Srbski monah Dragutin sa Hilandara, prikazuje nekom ruskom knezu satni mehanizam u zvoniku, 250 godina pre Švajcaraca.
Ovo je ovekovečeno na jednoj sačuvanoj fresci.

Djovani

pre 4 godine

Ovaj Federer mi je postao najveci ljigavac kad je pobego sa zavrsnog mastersa finala sa Djokovicem a onda posle par dana igrao u Dejvis kupu sa Vavrinkom

Sivi staford

pre 4 godine

i posle samo neko neka kaže da ovaj čovek nema veliki kompleks od Novaka Đokovića uskoro će u psihijatriji postojati termin Đokovizam ( definicija Đokovizma kada neko ima fobiju od boljeg od sebe)
Bar će biti upamćen kao nulti pacijent

Milos

pre 4 godine

Dajte ljudi, kakav Djokovic, ne budite neozbiljni. Nikada ne moze biti GOAT, nikada zauvek ce ostati treci po broju GS, niko ga se nece ni secati za 10 godina. Ne vole ga ljudi i to je to.

Jovan

pre 4 godine

Klasičan klikbejt članak, donekle i maliciozan. Federer je odgovorio na pitanje o Rafi i to je sve. Niko ga nije ništa pitao za Novaka.

vrg

pre 4 godine

nikada necu oprostiti nosonji sto je svojevremeno rekao za novaka da lazira povrede. sve i da je bilo tako, on to nije mogao da zna 100%. verovatno je vec tada namirisao pretnju.
ali stvarno mislim da ljudi preteruju, jer ovo je izjava posle eventa na kojem su igrali fed i nadal i dobio je pitanje vezano za nadala. "dal bi ti smetalo da te stigne"? "ne bi". i sta je tu sporno? jel trebao da kaze "ne bi mi smetalo, ali da znate da ne bi ni ako me novak prestigne"?
ljudi se ovde osecaju prozvani cesto bez razloga. sigurno je da nosonja ne mirise ni nadala, novaka pogotovo (bolji su nadal i novak nego bilo ko od njih sa federerom), ali ipak pazi da ispadne korektan u izjavama prema najvecim rivalima.
povrh svega, novak je i dalje 3 gs daleko. nekoliko poena je odlucilo finale sa timom u australiji, ne treba se zaletati. ono sto je na novakovoj strani je vreme i prednost u odnosu na nadala na svim podloga osim na RG. prakticno ako novak uzme po 1-2 slema u narednih 3-4 godine, to je to. sva prica gotova. do tada, samo da ga zdravlje sluzi.

Toma Trakišorović

pre 4 godine

Razlog zbog koga još uvek igra je strah da Novak Đoković ne sustigne sve rekorde koje Federer (još uvek) drži.
Ne uklapa im se Novak uopšte u zacrtanu šemu o rivalstvu i najboljem teniser svih vremena.
Zato ga ne vole.
Ali, nije ni toliko loše na kraju krajeva to što Federer još uvek igra.
Lepše je da mu Novak obori sve rekorde dok je ovaj još uvek aktivan kao igrač na ATP turu.
Neka posle pate, a mi da se ko ljudi proveselimo.

dare slovenac

pre 4 godine

Covek igrao sa Nadalom, koji ima mogucnost da ga izjednaci za koji mesec...ne razumem zasto bi posle partije sa Nadalom morao da prica o Novaku kojem trebaju jos 3 trofeje

jovke

pre 4 godine

Najveći udarac zapadni elitni sport tenis je dobijo neočekivano pobedom Srbije na prvom ATP turniru pre mesec dana. Svi su se nadali da će pobediti Španija sa Nadalom, ali se Srbija sa Novakom drznula da pobedi. Postali smo prvi pobednici turnira, i to će ostati uvek tako. Od tada je i kulminirala mržnja koju svi iskazuju prema Novaku, jer je on nosilac pobede. Takvu titulu ni Nadal ni Feder nikada neće moći da ponesu.

мики

pre 4 godine

Ноле је у тениским уџбеницима, статистичким базама и књигама одавно. сада само креше крилца балетану Рођи и осталој жгадији која не поштује најкомплетнијег и најмоћнијег тенисера који је икада играо тениске турнире.

Zlatko

pre 4 godine

Dajte ljudi, kakav Djokovic, ne budite neozbiljni. Nikada ne moze biti GOAT, nikada zauvek ce ostati treci po broju GS, niko ga se nece ni secati za 10 godina. Ne vole ga ljudi i to je to.
(Milos, 08. februar 2020 15:17)

Ovaj je pobednik. Ne moraju ljudi da ga vole, ne moraju ni da ga se sećaju za deset godina, ne mora ni biti GOAT, ali "zauvek će ostati treći po GS", izvini, malo li je? Sada ih ima 17, 20 i koliko Masters titula, 270 nedelja kao broj 1... Da li je to malo? Do pre 10 ak godina igrač koji je imao najviše titula imao ih je 14, a sad je malo Đokovićevih 17 i njegovo "zauvek treći". Neka bude "zauvek treći" ja nemam ništa protiv, ali da ipak sačekamo da sudija odsvira kraj pa da onda sudimo.

Larkin

pre 4 godine

Ako te stigne ?? Pa za 3 meseca ako uzme Paris a 90% da hoce eto njega isto na 20 ! Jedino je izvesno da se I Nole nameracio na isti ali onda je njemu 18. a i on te onda stize ubrzo.....

macak ima brkove

pre 4 godine

Alo ljudi, pitali su ga sta mislite hoce li vas Nadal prestici. Kakve veze ima tu Novak iako bih voleo da ih prestigne obojicu i to brzo. Lepo su ga pitali za Nadala

Milojko

pre 4 godine

Kad se setim Ivana Lendla, koliko je bio omrazen u svoje vreme..pa to je cudo.A danas to niko ne pominje. Covek je legenda. A Nole ima 2,5 x vise GS u proseku od najboljih tenisera svih vremena:) .Novaka treba da boli djon ko sta misli.Imao ili nemao najvise GS on je vec u istoriji.Kad budu okacili rekete, pricace se da su bili nedodirljivi u svoje vreme.Treba jos malo da ga nerviraju sa novinskim naslovima i da publika zvizdi, taman toliko da mu se ostvare snovi i da se osamostali na vrhu , a mi da potvrdimo da je pravda spora ali dostizna.! I nas anonimne , ne vole svi,pa ne piste o tome..Ni Federera ne vole svi ( horda Nadalovih navijaca) npr.) Ne zavaravajte se, Novak je prepoznat kao ikona u zemljama treceg sveta tamo gde nema novca i gde zapadne medije ne interesuje sta misle neki Indijci,Kinezi...Nole ima mnogobrojne poklonike. Bilo kako bilo, Novak je legenda,pa voleli ga ili ne.Sto bi rekli, svaka reklama ( pa i losa) je reklama. Nole ,samo nastavi da se inatis jos koju godinu, i budi zdrav ! I sve sto treba da bude, bice! Zivi bili pa videli

War Inside My Head

pre 4 godine

Ovi,nazovi navijači Federera,a po potrebi i Nadala,su više od sekte,života mi mog.Niko nikoga ne mora da voli,a priča o famoznom GOAT-u,je prevashodno stvar statistike,a ne iracionalne ljubavi,zbog toga sačekajmo da velika trojka završi karijere,pa šta bude!

Sale

pre 4 godine

Mislim da će ga stići i prestići i Nadal i Đoković.Nadal će uzeti još sigurno 2 ili 3 RG, Đoković u naredne 3 godine moze uzeti bar 4 slema,dok Fedex teško da može do još jednog slema.
(Dr. Haus, 08. februar 2020 15:18)

Ako se Đoković i Nadal sretnu u finalu RG šanse su im 50:50

dakiliz

pre 4 godine

Ej, strucnjaci, alo, 'ajde javite mi kada ih Djokovic prestigne u GS titulama! Moze tako? Dogovoreno? Hvala puno i puno pozdrava...
(Jumko, 08. februar 2020 16:04)

Ej stručnjače, ne brini, iako je Novak odigrao 25-6 GS manje neće mu biti toliko potrebno. Realno jedno 5-6 tako da budeš spreman ... SOON...VERY SOON
BUHAHHHAHAHA.

Memfis

pre 4 godine

Toliko ne gotivi Djokovica da ga cak ni ne prati na Instagramu. Do skoro ni Nadala nije pratio, a Djokovic i Nadal prate njega. To sve govori kakav je Federer.
(Matrix, 8. februar 2020 17:51)

Браво!!! Инстаграм је ипак најважнија ствар!

Andro

pre 4 godine

Kolike komplekse moras da imas pa da namerno ne spomenes Novaka? Velike,velike.Dzabe sve.Najjaci su mi ovi botovi koji su juce pisali "kako ovakav humanitarac moze da bude los covek".To sto neko daje pare kojih ima na pretek ne znaci automatski da ne moze da ima neke vrlo lose ljudske osobine.
Ali dzabe to klincima objasnjavati.Kad porastu nekad,mozda.

bogibot

pre 4 godine

Dajte ljudi, kakav Djokovic, ne budite neozbiljni. Nikada ne moze biti GOAT, nikada zauvek ce ostati treci po broju GS, niko ga se nece ni secati za 10 godina. Ne vole ga ljudi i to je to.
(Milos, 08. februar 2020 15:17)

Plači, jos ove godine novak uzima 3 a mozda i sva četiri GS a sledece obara sve rekorde.

Dragance

pre 4 godine

Novak salje Fedexa u
penziju posle WIMBLEDONA
jer ima sansu da jos jednom
dzemperko zaplace u 5 setova i 40/15 da se ponovi
jos jednom kao prosle godine. To boli i nikada nece
preboleti. Zato NOLE samo
gazi stare musterije.
(DRAGAN, 08. februar 2020 17:04)

Idi! Ovaj komentar zaslužuje punu pažnju. Milozvučan, objektivan, bez mržnje.
Idi!

jojufff

pre 4 godine

ok mozda je mislio zbog toga sto je Nadal blize i ide njegov turnir ali..
nervira njih puno sto ce momak iz malene Srbije koju ne znaju ni naci na karti da bude najuspešniji teniser svih vremena.
samo zdravlja i Nole ce im sve rekorde poskidati.

black_mirror

pre 4 godine

Pa ljudi naravno da govori o Nadalu kad je Nadal samo na 1 Gs titulu od njega, a Đoković na 3. Mada i sam smatram da će ih Đoković prestići. Kada Novak stigne do 19,20 Gs-a, tada će više pričati o njemu. Za sada ova dvojica i dalje drže rekord, vrlo je prosto

Salle

pre 4 godine

Da li je neko bar upoznat kad je Fed to rekao? Pa on i Nadal su na egzibicionom turniru, nema tamo Đokovića. Već tri dana idu vesti kako Fed priča o NADALU, zato što -pazi sad, igra egzibicioni meč sa njim. Zašto bi pominjao Đokovića? Vi Nolovci ste stvarno posebna sekta ljudi. Pozdrav za sve normalne navijače našeg i najboljeg tenisera sveta.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

G.O.A.T. ove godine osvaja 21. i zlato u singlu na OI!
(banjica, 08. februar 2020 15:14)
To si rek’o na ovom sajtu i prošle godine u januaru...Isti komentar...

dakiliz

pre 4 godine

Konačno malo iskrenosti od snoba. Da je pomenuo i Novaka znali bi svi koliko laže.Mada i ovo za Nadala nisam baš 100% siguran ali konta da je to neminovnost pa ajd da bude diplomatski korektan.

Jovan

pre 4 godine

Loš prevod, možda i namerno. Nije rekao da se nada da će osvojiti još 1 Vimbldon, već da se na početku karijere nadao da će osvojiti bar jedan, ali eto, osvojio je više. Novaka je spomenuo u kontekstu velikih dostignuća njih trojice, ama baš ništa negativno.

CUPRIJA TOWN

pre 4 godine

Bas prosto.Bogatunski sport,sport prestiza.Bacaj pare jedi jagode i pij sampanjac.Pa devedeset posto planete i ne vidi sampanjac, ajde jagode jede.I sada poredjenje svi su voleli Samprasa su pukli.On je najbolji.Ali dosao Federer opet bacaj pare na sampanj i jagode ali dzabe, za njim i Nadal pa ajde bolje Spanac nego jedan Srbin.Ako Novak prestigne njih sve narednih desetak godina ogadice im se i sampanjac i jagode.Dokovic ce im sport prestiza ubiti u pojam i tenis nikad vise nece biti isti.Zamisli malog engleza ili amerikanca kad poraste i kaze ko bi voleo da budes kad porases a on kaze NOVAKKKKKK.Primat ce uzeti zenski tenis.

Vera

pre 4 godine

Mislim da on ne zeli da ga ijedan prestigne,al mora nešto reći kad ga već pitaju.Nama ostaje da da sačekamo i vidimo tko će biti GOAT.I da navijamo da to bude Nole,samo da ga zdravlje posluži.Kao i ostalu dvojicu,naravno!

Strah je stanje uma

pre 4 godine

Federer u epizodi"Onaj čije se ime ne pominje".Nole brate ajde što si ovdašnjim hejterima uterao strah u kosti kad god igraš,nego i džemperko više neće ime da ti pomene.Sledeći čin straha je da neće smeti u oči da te pogleda.Dragi i teniski prežaljeni Rodžere, ima jedna baba u mom kraju koja saljeva stravu,ali ni ona ne može da pomogne kad je strah dostigao taj stadium.Mole se kingrodžer,jumko,banjica i miki da nađu odgovarajuću babu koja če pomoći njohovom miljeniku.

Drnda

pre 4 godine

Toliko ne gotivi Djokovica da ga cak ni ne prati na Instagramu. Do skoro ni Nadala nije pratio, a Djokovic i Nadal prate njega. To sve govori kakav je Federer.
(Matrix, 08. februar 2020 17:51)

I ti mene ne pratiš! To sve govori kakav si ti čovek. Nikakav. Podmuklica, je li?

Nebojša

pre 4 godine

Ništa sporno on zna da će Nadal uzeti barem još taj jedan i tako on (Federer) neće više biti rekorder on se već pomirio sa tim puno više će ga boleti ukoliko to isto uradi i Novak pogotovo ako bude imao više od njega a ne samo da izjednači njegov skor jedva čekam RG ili 20 ili 18 jednako bolno biće za sve fedtarde ovoga sveta a samo dve nedelje potom ide Wimbledon.

kasno se novak probudio

pre 4 godine

polako da novak dodje do 19gs. kakve se maste ovde pisu u komentarima. rafa ako uzme rg ide na 20 i on se kao ne spominje da moze da ga srusi a novak je kao veci favorit da ga srusi sa 17gs. novak ako ove godine ne uzme w i uso a mislim da je to masta zbog godina i ucesca na oi nema teorije da ih ikada stigne. imao je mnogo protracenih sezona u najboljim godinama

marko.logo

pre 4 godine

Tacno je da je Nadal na 1 GS od izjednacenja i na prvi pogled deluje logicno sto samo njega pominje, ALI ako se ne gleda matematika vec cinjenicno stanje, Rafa se uzda u Rolan Garos a Novak u ostala 3.
Samo neka je nas Nole zdrav i igrace do 40te.

maconii

pre 4 godine

ok je ako ga nadal stigne,verovatno ce i plakati od srece kao sto je i ovaj kada je federer osvojio rolan garos...ono sto im nece biti ok obojici je sto ce morati na kraju svega da se poklone djokovicu

NoName

pre 4 godine

Loš prevod, možda i namerno. Nije rekao da se nada da će osvojiti još 1 Vimbldon, već da se na početku karijere nadao da će osvojiti bar jedan, ali eto, osvojio je više. Novaka je spomenuo u kontekstu velikih dostignuća njih trojice, ama baš ništa negativno.
(Jovan, 08. februar 2020 18:47)

Federer nikad ružnu reč nije rekao za Djokovića. Sve što je ovde pročitano je bedna novinarska potreba da se neko ocrni bez ikakvog razloga upornim izvlačenjem reči iz konteksta.

Goran

pre 4 godine

Sa takvim komentarima samo više 'napalite' Noleta na svakom sledećem GS. Bolje ćutite i možda se Nole zasiti i prestane biti previše zainteresovan za GS titule.
Ako se zainati da vas stigne, ne piše vam se dobro.

Milutin

pre 4 godine

Federer se još od mlađih dana pomirio sa tim da mu je Nadal ravan, jer ga je ovaj mlatio kad god su se sreli, a sretali su se često do 2010 godine. Mislim da je Federer prihvatio da će on verovatno imati više GS titula od Nadala (jer je ovaj drugi ipak specijalista za šljaku), a da će verovatno Nadal imati mnogo više pobeda u međusobnim susretima jer ima igru koja nikako ne odgovara Federeru. Tako da ""Fedal" je najbolji par tenisera u istoriji sporta, a Federer je od njih dvojice bolji po rezultatima" i nije tako loš rezultat. Prelepa bajka "Bik sa Majorke protiv Umetnika iz Bazela" koju su mediji oberučke prihvatili, jer svako voli da čuje lepu bajku.

A onda se pojavi Nole niotkuda i pomrsi mu račune, preteći da ne samo postigne pozitivan skor u medjusobnim susretima sa obojicom, nego i da pretekne obojicu u GS titulama. E to je već mnogo gorka pilula za čoveka kome 15 godina svi govore da je oličenje tenisa i koji je i sam poverovao u to. Velike su šanse da Federer ne bude "najbolji svih vremena", nego da čak padne na treće mesto u ovoj eri.

NoName

pre 4 godine

Mnogo, ali baš MNOGO su se u zapadnoj sportskoj javnosti u zadnje vreme usplahirili na temu "GoAT"-a i broja osvojenih GS trofeja. Nadal već poodavno "diše za vrat" Federeru na tim listama, ali ni izdaleka oko toga nije dizana ovolika galama, fama i frka. Ovo što se dešava u poslednjih nekoliko meseci zaista deluje kao kampanja čiji je krajnji cilj da maksimalno obezvredi i umanji uspehe "Trećeg Čoveka", e ne bi li ga to nekako demoralisalo. Nema drugog objašnjenja do da ih je Đokovićev nalet od 5 GS titula duboko prestravio i stvorio im realnu "noćnu moru" da neko sa Balkana (i uopšte, neko sa prezrenog Istoka, kako oni to percipiraju) postane i statistički No.1 u teniskoj istoriji. Neverovatno je koliko se tu malicioznog potcenjivanja i nipodaštavanja provlači, što otvoreno što između redova - a ispod tolike ostrašćenosti više uopšte ne mogu da sakriju svoju primitivnu ksenofobiju i kulturološku autističnost. Krajnja apsurdnost i tupavost svih tih pokušaja je utoliko smešnija što je čak i malom detetu jasno da Novak sjajno funkcioniše pod pritiskom i da mu sve to predstavlja jak motiv da im ukoro zaista i priredi košmar kojeg se toliko boje. Doista, nepojamna glupost i rigidnost ! 
(Chinaski Z., 08. februar 2020 18:34

Ma oni ne spavaju zbog Đokovića. Hahhahaa u kom svetu ti živiš? Njima je Đoković bitan kao lanski sneg, prijatelju. I veruj mi, Federer i Nadal isto toliko. Upravo onoliko koliko su nama bili bitni Vilander, Agasi, Mekinro.... Nismo davali 5 para za njih sve do pojave Đukanovića. S tom razlikom što smo mi pojavom Đokovića počeli da živimo njegov život i da brojimo njegove pare, a oni ogledaju teniski meč i sledećeg trena imaju pametnija posla. Mož misliti, zapadni svet se uznemirio zato što će Đoković da stigne Federera. Sinko, oni kad se uznemire tad lete tomahavci i padaju glave. I da im je bitno da Đoković ne stigne Federera, Nole bi davno prestao da igra tenis. Oni imaju metode za to.

Mare

pre 4 godine

Ne treba tome davati veliki znacaj, rekao je to, jer je Nadal samo na 1 GS iza njega, i sasvim je realno da ga Nadal stigne vec na RG u Maju.Dakle Nadal trenutno ima najvece sanse da ga stigne ove godine, i zato je to i rekao, jer uvek gledas onog prvog iza tebe.

No. 17

pre 4 godine

Zbog politicke korektnosti sva trojica se trude da izgleda da im je ova trka potpuno nebitna i da im je bitno da igraju tenis. Zapravo im je to jedino vazno i ta ce tema nakon RG ili Wimbldona eskalirati.

BOSS

pre 4 godine

Kako igraju ovi mladi,mislim da ce ova trojica i sa 45 godina osvajat GS.
Kad se oni penzionisu profit tenisloj federaciji ce padnut za 50 posto minimum.

kako da ne

pre 4 godine

Ajde ljudi ne pricajte svasta, covek spominje da mu je okej da ga stigne Nadal jer su tema njih dvojica. Cak i kada se Nole ne spominje vi ga ubacujete.

Zamenik savetnikovog pomoćnika

pre 4 godine

"Nikada nisam sanjao o tom rekordu. Nadam se da ću još jednom osvojiti trofej na Vimbldonu. Ukoliko me Nadal uhvati, OK je", priznao je Federer, bez da je spomenuo Đokovića.

Uhvatićete i ti i Nadal Noleta tamo gde se Nole češe kada ga niko ne gleda!

Lik

pre 4 godine

Vimbldon mu je poslednja sansa za GS i on je toga svestan - ako mu ne nameste zreb nema ga ni tamo u prici.
(krle, 8. februar 2020 15:41)

Da se kladimo da će da osvoji Vimb i onda povlačenje posle Tokija, primoraće Novaka da popusti baš kao što je to bilo onda sa Marejom kada je ispucavao loptice bez veze, iz aviona se videlo šta je.

rebro

pre 4 godine

I ja se slažem da je OK ako te Nadal uhvati. Nemam ništa protiv da se ti i Nadal vatate. On je ionako stručnjak za vatanje gaća, pa cenim da neće biti nikakvih problema ako počne i tebe da hvata.

grobar

pre 4 godine

Nikad se ne zna sta ce biti, pogotovo u sportu, i mladje generacije su itekako blizu, ali kako sada stvari stoje najvece su sanse da ce novak negde tokom 2021. godine biti na preko 20 osvojenih gren slemova, a za federera je veliko pitanje da li ce uopste osvojiti ponovo neki od ovih turnira.

Goran

pre 4 godine

"ako ove godine ne uzme w i uso a mislim da je to masta zbog godina i ucesca na oi nema teorije da ih ikada stigne".

Sta naprica. Federer je 18-tu grand slem titulu osvojio sa 36 godina, dok ce Novak imati 33 godine iduce godine u Melburnu. Znaci, cak i ako osvoji 18-tu titulu tek u Melburnu bice 3 godine mladji od Federera kada je osvojio svoju 18. titulu.

Roki

pre 4 godine

Ja bi voleo da Nole bude najbolji po broju osvojenih GS.Ali,ovde niko ne uzima u obzir Tima,Cicipasa,Medvedeva,Zvereva.Ni oni nece sedeti skrstenih ruku.

Linoleum

pre 4 godine

Ako ga Djoković kojim slučajem pretekne, to moze da bude samo osvojenim AU Openima, a to se ruku na, srce ne računa. AU open je druga liga medju GSovima.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Meni se čini da novinari prave temu.Ako nije i ako Federer bas deluje u ovom pravcu,onda je zaista jado.Novak nikad i nigde,ni jednim potezom nije zaslužio taj njegov stav.Federeu nije lako.Izvikan je za veličinu u tenisu,sto i jeste,ali nije najveći.Problem je sto je on umislio i da je veći u svemu drugom.Novak bolje savladao više jezika,soumen,može sutra postati akter bilo čega drugog i biće kralj.Federe to ne ume.Nerado i nevoljno gleda i sluša komentare,velikih bardova tv scene, o Novakovoj superiornosti.Smeta mu to izgleda.Pita se ko je taj Novak.Zavist se aktivira kod malicioznih i ja sam se već zapitao,da li je on ta sorta.
Na mestu Novaka,ja bih mu,ako zaista je ista tacno o dosad objavljenog,porucio:Mani se Rodzer nekih tvojih mastarija,olovku u ruke,hronologiju predase,a ako hoces i reket u ruke pa da se merimo.Bolji sam od tebe,bio,jesam i bicu i to nije teško sracunati.
Ako su ta Federerova istupanja samo Novinarski spinovi,onda bi postupao kao sto to Novak i radi.
PS.
Dajem sebi za pravo i da budem subjektivan,ali i kad bi bio Federerov fan,nikako Nebi oprostio Federeru ovo ponasanje(ako je tacno).I kao fanovi uvek težimo idealu i nećemo malicioznost.Fanove vuku vrline nekog idola.Nije vrlina biti zavidan i licemer!

glukozamin

pre 4 godine

Роџа већ 4 - 5 година, ако није да живи, али засигурно игра тенис, само небил' Новака осујетио да га престигне у ама баш свему (а узпут има и ствари које је урадио а да Роџа није и никада ни неће)!

Da prostite...

pre 4 godine

polako da novak dodje do 19gs. kakve se maste ovde pisu u komentarima. rafa ako uzme rg ide na 20 i on se kao ne spominje da moze da ga srusi a novak je kao veci favorit da ga srusi sa 17gs. novak ako ove godine ne uzme w i uso a mislim da je to masta zbog godina i ucesca na oi nema teorije da ih ikada stigne. imao je mnogo protracenih sezona u najboljim godinama
(kasno se novak probudio, 8. februar 2020 15:41)

Novak je šest godina mlađi. Ej, šest! Lagano će ga prestići. Toliko će mu duže trajati karijera. To bi bilo isto kao kad bi se trkali na 200 m, a nekome daš 60 m. prednosti i onda očekuješ da on bude najbolji. Treba samo malo fer pleja i realnosti.

$$$

pre 4 godine

Novakovi svedoci su svuda...

Siguran sam da bi i ovu vest komentarisali:
Novinar: Kako je vas pas?
Federer: Dobro! Svidja mi se kako mi vraca loptice kada mu bacim!
Novakovi svedoci: A, prica o kucetu...Ne prica o Novaku...Sto ne kazes kako ti Novak vraca lopticu...Aaaa...Novak je G.O.A.T.

Nikola '58

pre 4 godine

Klasika... "mrze nas" umesto da se pogledamo u ogledalo, pa i Nole.. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 8. februar 2020 15:45)

Koji bre svi? Pa ja sam ga na prvom mestu "mrzeo", jer osim servisa nista drugo nije znao. Boba je bio duduk za tenis.

Topnik

pre 4 godine

S tim se već pomirio, jedino se još nada da ga Đoković neće dostići. Da je dobio ono finale Wimbledona sad nebi bilo dvojbe, sam je kriv. Bit će još puno borbi velike trojke.

Slobodan

pre 4 godine

Pa zato sto mu nije Ok da ga uhvati Djokovic a svima je jasno da je vec sada uhvacen, obadvojica Nadal sve na RG a Federer pre Nadala i Djokovica...

Jumko

pre 4 godine

Hahahaha, Srbija pise o kompleksima, a zapenila jer nije pomenuo Djokovica, koga Afrikanci nisu ni pomenuli jer nije tamo, nego Rafu sa kojim je igrao mec... Neprocenjivo! Molim vas, nastavite sa ovim komentarima, urnebesni ste!

asd

pre 4 godine

Federer: ucestvovao na 79 GS turnira, osvojio 20. Igrao 31 finale. 362 pobede i 59 poraza.

Nadal: ucestvovao na 59 GS turnira, osvojio 19. Igrao 27 finala. 275 pobeda i 39 poraza.

Djokovic: ucestvovao na 60 GS turnira, osvojio 17. Igrao 26 finala. 287 pobeda i 43 poraza.

haren

pre 4 godine

Hahahaha, izostavio Noleta, neprocenjivo koliko je obuzet mržnjom, a tek ces biti druže, umreces sa tom emocijom prema Novaku, ne možeš da ga smislis, a Noleta boli bas uvo što će pregaziti i tebe i tvoj rekord ???
(Baki, 08. februar 2020 15:19)

Vidiš, upravo tvoj komentar pokazuje da si ti taj koji je obuzet mržnjom prema Federeru. A sasvim je normalno da je izostavio Djokovica jer Nadalu fali jos samo 1 gs da ga stigne.

aa

pre 4 godine

Ne vole Đokovića niti će ga voljeti više od pomenute dvojice i da osvoji 40 GS titula . .., prije svega zbog iritantnog ponašanja i nastojanja da ga publika voli. , i naravno, jer je iz Srbije, koja je poznata ne po dobrom iz 90 tih godina prošlog vijeka..

svet

pre 4 godine

@Milos
Pa da hoce to bas, krenuo bi da radi u cirkus Medrano ili neki drugi. Prodje 20 slemova, bude vise nedelja kao ATP prvak i hoce ili neceju onda i na papiru po njihovbice najbolji, a vec sada je najjaci. Onda ostanu jos finese da namiri i svu statistiku.

ovo je ovde Balkan

pre 4 godine

@djedmedjed
Novak i jeste pravi i najveći predstavnik sportskog Balkana, otac Srbin, majka Hrvatica, izjašnjava se kao Srbin a moglo je biti i drugačija, kao Luka Dončić recimo.
Sve to ne menja činjenicu da se radi o sjajnom čoveku koji nas sve dostojno reprezentuje.
Svakako je upravo sport najbolje što imamo na Balkanu, nije normalno da tako male nacije imaju tako mnogo sjajnih sportista i tako neverovatne uspehe kako u kolektivnom, tako i u pojedinačnom sportu.
Bilo bi dobro kada bi barem u tom delu nekako mogli da se izlečimo frustracija i šovinizam i da podržimo te sjajne ljude koji kroz sport razbijaju predrasude o Balkanu tog Đokovića, Dončića, Modrića, Jokića i da ne ređam dalje jer upravo navedoh najboljeg tenisera sveta, najboljeg fudbalera Evrope i dva momka koji su već NBA All Star igrači ali koji će tek vedriti i oblačiti u svetskoj košarci

Chinaski Z.

pre 4 godine

@ (Krastavčević, 8. februar 2020 19:04) :
Dakle, ti veliš da onaj ko argumentovano analizira neki fenomen ima "ispran mozak", da živi "u zabludi" i da je "nolobot". A tvoji argumenti su … ? Pa eto, samo ta tvrdnja i NIŠTA više. Ah, naravno. Kad neko svojom erudicijom i inteligencijom nema šta da ponudi, onda je jedino što mu je preostalo prazna malicioznost i negacija radi negacije. A najsmešnije (i najpatetičnije) je što to smatra "argumentacijom" - zaista, kapitalno umno dostignuće, nema šta.

@ (NoName, 8. februar 2020 21:48) :
Prijatelju, pao si na svakom "ispitu" diskursa neophodnog za najpovršniju diskusiju onda kada nisi uspeo čak ni da potrefiš prezime tenisera o kojem želiš da izneseš svoje "visokoumno" mišljenje. Dakle, prvo nauči da su Đoković i Đukanović dva čoveka iz vrlo različitih oblasti, a onda nauči i da postoji ogromna razlika između pojmova "zapadna sportska javnost" i "zapadni svet". Želim ti puno uspeha u elementarnom obrazovanju.

Milan

pre 4 godine

Covek je to rekao jer Nadalu nedostaje samo jedan GS da bi ga stigao, a Noletu cak tri. Kada Nole bude na -1, pomenuce ga, nista lose nije mislio

Jumko

pre 4 godine

Narode, sledi Rafin RG, normalno da Federer misli da ce ga vec za 4 meseca stici Nadal! Nemojte paliti vec i ovako izmanipulisanu i neartikulisanu masu! Sta mislite, da i Rodzer kao Srbija misli da je Djokovic favorit na RG jer su stavili krov? Pa ne ide to tako!

Krastavčević

pre 4 godine

Mnogo, ali baš MNOGO su se u zapadnoj sportskoj javnosti u zadnje vreme usplahirili na temu "GoAT"-a i broja osvojenih GS trofeja. Nadal već poodavno "diše za vrat" Federeru na tim listama, ali ni izdaleka oko toga nije dizana ovolika galama, fama i frka. Ovo što se dešava u poslednjih nekoliko meseci zaista deluje kao kampanja čiji je krajnji cilj da maksimalno obezvredi i umanji uspehe "Trećeg Čoveka", e ne bi li ga to nekako demoralisalo. Nema drugog objašnjenja do da ih je Đokovićev nalet od 5 GS titula duboko prestravio i stvorio im realnu "noćnu moru" da neko sa Balkana (i uopšte, neko sa prezrenog Istoka, kako oni to percipiraju) postane i statistički No.1 u teniskoj istoriji. Neverovatno je koliko se tu malicioznog potcenjivanja i nipodaštavanja provlači, što otvoreno što između redova - a ispod tolike ostrašćenosti više uopšte ne mogu da sakriju svoju primitivnu ksenofobiju i kulturološku autističnost. Krajnja apsurdnost i tupavost svih tih pokušaja je utoliko smešnija što je čak i malom detetu jasno da Novak sjajno funkcioniše pod pritiskom i da mu sve to predstavlja jak motiv da im ukoro zaista i priredi košmar kojeg se toliko boje. Doista, nepojamna glupost i rigidnost !
(Chinaski Z., 08. februar 2020 18:34

I ti to stvarno misliš? Neverovatno. Jer .. dosta si pismen, ali brate ... takve zablude, tako ispran mozak, kao u nolobotova.

Jumko

pre 4 godine

Pa naravno da nije pomenuo Djokovica! Veciti treci je na 3, a Rafa na 1 GS od njega i naravno da vecu pretnju vidi u Nadalu jer sledi RG! Ne palite i ovako neartikulisanu, izmanipulisanu masu!

polupripitomljeni texasanin

pre 4 godine

Je li može neko da da izvorno e vesti? Navijam za Novaka naravno I gledao sam skraćeni snimak meča I intervjue posle meča ali nisam video I čuo da je Roger ovo rekao.

fica

pre 4 godine

Hoce li Novak biti GOAT koji ce ostati upamcen da je osvojio samo jedan RG u eri Rafaela Nadala.?
12:1 za Nadala na najzahtjevnijoj podlozi i Novak kao GOAT.? Ma vazi.

djuro

pre 4 godine

@G.O.A.T. ove godine osvaja 21. i zlato u singlu na OI!(banjica, 08. februar 2020 15:14) Jumko ti li si ?
(Nemanja, 08. februar 2020 15:19)



Biserko je sigurno...

banjica

pre 4 godine

Botovi kao skakavci. Od 60 komentara (do sada), Đoku su morali da spomenu 20 puta, iako vest nema veze sa njim. Urlaju, prete, vređaju Rožijea, kao da je neko pritisnuo dugme. E to je toliko providno, ta njihova namera da vlada jednoumlje hahahahaaaa

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

nece moci medvedeva vise niko da dobije. decko je bolji od sve trojice. samo da mu sine malo u glavi. racunam da rolang garos I vimbledon vec osvaja medvedev! nema vise slemova za nikoga od trojice!

GS

pre 4 godine

Rodžers,Novak ti nije zaboravio ono mlataranje kažiprstom na RG 2011,stiže osveta ove godine. To neka ti bude briga, mani se Nadala..
(NsEki, 8. februar 2020 21:30)


Poceli da pratite tenis 2011. Pa se cak i mlataranje prstom zapamtilo... wooow!
Meni ovo vise lici na psajhaaaa

Jumko

pre 4 godine

Kakvo iscudjavanje ovde sto ne vole Djokovica, cudo jedno! Vama je stvarno cudno da cela Srbija ne voli Djokovica? Zasto bi se on vise voleo nego Jokic ili Spanovicka npr? Eto dvoje koji nemaju veze sa blizancima, ali se pljuju... Pa njemu se u Australiji, gde je legenda i rekorder, cuje zamor u publici kada ne pogodi prvi servis... Ljudi, bolje vam je da prihvatite surovu realnost, bice vam lakse i necete morati vredjati neistomisljenike!

Biti čovek

pre 4 godine

Novakovi navijači ne mogu bez mrznje i pljuvanje. Žalosno!" Ovde nije Federer spomenuo Novak jer bio upitan za Nadala koji mu bliži logično da ga prestigne apropo GS. Inače ja ga poštujem jer pokazuje koliko je zapravo pravi sportista i veliki šampion pored svega postignuto u sportskoj karijeri. Dalje ima motiv i Ÿelju kao na početku. Svaka mu čast! Želi mu još 2 Vimbldona i time kraj definitivno.Naravno sve će zavisit od žreba al" da na travi leži svakako da šansa.

Milos

pre 4 godine

Dajte ljudi, kakav Djokovic, ne budite neozbiljni. Nikada ne moze biti GOAT, nikada zauvek ce ostati treci po broju GS, niko ga se nece ni secati za 10 godina. Ne vole ga ljudi i to je to.

Linoleum

pre 4 godine

Ako ga Djoković kojim slučajem pretekne, to moze da bude samo osvojenim AU Openima, a to se ruku na, srce ne računa. AU open je druga liga medju GSovima.

Krastavčević

pre 4 godine

Mnogo, ali baš MNOGO su se u zapadnoj sportskoj javnosti u zadnje vreme usplahirili na temu "GoAT"-a i broja osvojenih GS trofeja. Nadal već poodavno "diše za vrat" Federeru na tim listama, ali ni izdaleka oko toga nije dizana ovolika galama, fama i frka. Ovo što se dešava u poslednjih nekoliko meseci zaista deluje kao kampanja čiji je krajnji cilj da maksimalno obezvredi i umanji uspehe "Trećeg Čoveka", e ne bi li ga to nekako demoralisalo. Nema drugog objašnjenja do da ih je Đokovićev nalet od 5 GS titula duboko prestravio i stvorio im realnu "noćnu moru" da neko sa Balkana (i uopšte, neko sa prezrenog Istoka, kako oni to percipiraju) postane i statistički No.1 u teniskoj istoriji. Neverovatno je koliko se tu malicioznog potcenjivanja i nipodaštavanja provlači, što otvoreno što između redova - a ispod tolike ostrašćenosti više uopšte ne mogu da sakriju svoju primitivnu ksenofobiju i kulturološku autističnost. Krajnja apsurdnost i tupavost svih tih pokušaja je utoliko smešnija što je čak i malom detetu jasno da Novak sjajno funkcioniše pod pritiskom i da mu sve to predstavlja jak motiv da im ukoro zaista i priredi košmar kojeg se toliko boje. Doista, nepojamna glupost i rigidnost !
(Chinaski Z., 08. februar 2020 18:34

I ti to stvarno misliš? Neverovatno. Jer .. dosta si pismen, ali brate ... takve zablude, tako ispran mozak, kao u nolobotova.

fica

pre 4 godine

Hoce li Novak biti GOAT koji ce ostati upamcen da je osvojio samo jedan RG u eri Rafaela Nadala.?
12:1 za Nadala na najzahtjevnijoj podlozi i Novak kao GOAT.? Ma vazi.

Baki

pre 4 godine

Hahahaha, izostavio Noleta, neprocenjivo koliko je obuzet mržnjom, a tek ces biti druže, umreces sa tom emocijom prema Novaku, ne možeš da ga smislis, a Noleta boli bas uvo što će pregaziti i tebe i tvoj rekord ???

dare slovenac

pre 4 godine

Covek igrao sa Nadalom, koji ima mogucnost da ga izjednaci za koji mesec...ne razumem zasto bi posle partije sa Nadalom morao da prica o Novaku kojem trebaju jos 3 trofeje

Salle

pre 4 godine

Da li je neko bar upoznat kad je Fed to rekao? Pa on i Nadal su na egzibicionom turniru, nema tamo Đokovića. Već tri dana idu vesti kako Fed priča o NADALU, zato što -pazi sad, igra egzibicioni meč sa njim. Zašto bi pominjao Đokovića? Vi Nolovci ste stvarno posebna sekta ljudi. Pozdrav za sve normalne navijače našeg i najboljeg tenisera sveta.

aa

pre 4 godine

Ne vole Đokovića niti će ga voljeti više od pomenute dvojice i da osvoji 40 GS titula . .., prije svega zbog iritantnog ponašanja i nastojanja da ga publika voli. , i naravno, jer je iz Srbije, koja je poznata ne po dobrom iz 90 tih godina prošlog vijeka..

NoName

pre 4 godine

Mnogo, ali baš MNOGO su se u zapadnoj sportskoj javnosti u zadnje vreme usplahirili na temu "GoAT"-a i broja osvojenih GS trofeja. Nadal već poodavno "diše za vrat" Federeru na tim listama, ali ni izdaleka oko toga nije dizana ovolika galama, fama i frka. Ovo što se dešava u poslednjih nekoliko meseci zaista deluje kao kampanja čiji je krajnji cilj da maksimalno obezvredi i umanji uspehe "Trećeg Čoveka", e ne bi li ga to nekako demoralisalo. Nema drugog objašnjenja do da ih je Đokovićev nalet od 5 GS titula duboko prestravio i stvorio im realnu "noćnu moru" da neko sa Balkana (i uopšte, neko sa prezrenog Istoka, kako oni to percipiraju) postane i statistički No.1 u teniskoj istoriji. Neverovatno je koliko se tu malicioznog potcenjivanja i nipodaštavanja provlači, što otvoreno što između redova - a ispod tolike ostrašćenosti više uopšte ne mogu da sakriju svoju primitivnu ksenofobiju i kulturološku autističnost. Krajnja apsurdnost i tupavost svih tih pokušaja je utoliko smešnija što je čak i malom detetu jasno da Novak sjajno funkcioniše pod pritiskom i da mu sve to predstavlja jak motiv da im ukoro zaista i priredi košmar kojeg se toliko boje. Doista, nepojamna glupost i rigidnost ! 
(Chinaski Z., 08. februar 2020 18:34

Ma oni ne spavaju zbog Đokovića. Hahhahaa u kom svetu ti živiš? Njima je Đoković bitan kao lanski sneg, prijatelju. I veruj mi, Federer i Nadal isto toliko. Upravo onoliko koliko su nama bili bitni Vilander, Agasi, Mekinro.... Nismo davali 5 para za njih sve do pojave Đukanovića. S tom razlikom što smo mi pojavom Đokovića počeli da živimo njegov život i da brojimo njegove pare, a oni ogledaju teniski meč i sledećeg trena imaju pametnija posla. Mož misliti, zapadni svet se uznemirio zato što će Đoković da stigne Federera. Sinko, oni kad se uznemire tad lete tomahavci i padaju glave. I da im je bitno da Đoković ne stigne Federera, Nole bi davno prestao da igra tenis. Oni imaju metode za to.

banjica

pre 4 godine

Botovi kao skakavci. Od 60 komentara (do sada), Đoku su morali da spomenu 20 puta, iako vest nema veze sa njim. Urlaju, prete, vređaju Rožijea, kao da je neko pritisnuo dugme. E to je toliko providno, ta njihova namera da vlada jednoumlje hahahahaaaa

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

nece moci medvedeva vise niko da dobije. decko je bolji od sve trojice. samo da mu sine malo u glavi. racunam da rolang garos I vimbledon vec osvaja medvedev! nema vise slemova za nikoga od trojice!

NoName

pre 4 godine

Loš prevod, možda i namerno. Nije rekao da se nada da će osvojiti još 1 Vimbldon, već da se na početku karijere nadao da će osvojiti bar jedan, ali eto, osvojio je više. Novaka je spomenuo u kontekstu velikih dostignuća njih trojice, ama baš ništa negativno.
(Jovan, 08. februar 2020 18:47)

Federer nikad ružnu reč nije rekao za Djokovića. Sve što je ovde pročitano je bedna novinarska potreba da se neko ocrni bez ikakvog razloga upornim izvlačenjem reči iz konteksta.

kasno se novak probudio

pre 4 godine

polako da novak dodje do 19gs. kakve se maste ovde pisu u komentarima. rafa ako uzme rg ide na 20 i on se kao ne spominje da moze da ga srusi a novak je kao veci favorit da ga srusi sa 17gs. novak ako ove godine ne uzme w i uso a mislim da je to masta zbog godina i ucesca na oi nema teorije da ih ikada stigne. imao je mnogo protracenih sezona u najboljim godinama

Jumko

pre 4 godine

Pa naravno da nije pomenuo Djokovica! Veciti treci je na 3, a Rafa na 1 GS od njega i naravno da vecu pretnju vidi u Nadalu jer sledi RG! Ne palite i ovako neartikulisanu, izmanipulisanu masu!

Lik

pre 4 godine

Vimbldon mu je poslednja sansa za GS i on je toga svestan - ako mu ne nameste zreb nema ga ni tamo u prici.
(krle, 8. februar 2020 15:41)

Da se kladimo da će da osvoji Vimb i onda povlačenje posle Tokija, primoraće Novaka da popusti baš kao što je to bilo onda sa Marejom kada je ispucavao loptice bez veze, iz aviona se videlo šta je.

Jumko

pre 4 godine

Kakvo iscudjavanje ovde sto ne vole Djokovica, cudo jedno! Vama je stvarno cudno da cela Srbija ne voli Djokovica? Zasto bi se on vise voleo nego Jokic ili Spanovicka npr? Eto dvoje koji nemaju veze sa blizancima, ali se pljuju... Pa njemu se u Australiji, gde je legenda i rekorder, cuje zamor u publici kada ne pogodi prvi servis... Ljudi, bolje vam je da prihvatite surovu realnost, bice vam lakse i necete morati vredjati neistomisljenike!

Drnda

pre 4 godine

Toliko ne gotivi Djokovica da ga cak ni ne prati na Instagramu. Do skoro ni Nadala nije pratio, a Djokovic i Nadal prate njega. To sve govori kakav je Federer.
(Matrix, 08. februar 2020 17:51)

I ti mene ne pratiš! To sve govori kakav si ti čovek. Nikakav. Podmuklica, je li?

haren

pre 4 godine

Hahahaha, izostavio Noleta, neprocenjivo koliko je obuzet mržnjom, a tek ces biti druže, umreces sa tom emocijom prema Novaku, ne možeš da ga smislis, a Noleta boli bas uvo što će pregaziti i tebe i tvoj rekord ???
(Baki, 08. februar 2020 15:19)

Vidiš, upravo tvoj komentar pokazuje da si ti taj koji je obuzet mržnjom prema Federeru. A sasvim je normalno da je izostavio Djokovica jer Nadalu fali jos samo 1 gs da ga stigne.

Jumko

pre 4 godine

Hahahaha, Srbija pise o kompleksima, a zapenila jer nije pomenuo Djokovica, koga Afrikanci nisu ni pomenuli jer nije tamo, nego Rafu sa kojim je igrao mec... Neprocenjivo! Molim vas, nastavite sa ovim komentarima, urnebesni ste!

Roki

pre 4 godine

Ja bi voleo da Nole bude najbolji po broju osvojenih GS.Ali,ovde niko ne uzima u obzir Tima,Cicipasa,Medvedeva,Zvereva.Ni oni nece sedeti skrstenih ruku.

Biti čovek

pre 4 godine

Novakovi navijači ne mogu bez mrznje i pljuvanje. Žalosno!" Ovde nije Federer spomenuo Novak jer bio upitan za Nadala koji mu bliži logično da ga prestigne apropo GS. Inače ja ga poštujem jer pokazuje koliko je zapravo pravi sportista i veliki šampion pored svega postignuto u sportskoj karijeri. Dalje ima motiv i Ÿelju kao na početku. Svaka mu čast! Želi mu još 2 Vimbldona i time kraj definitivno.Naravno sve će zavisit od žreba al" da na travi leži svakako da šansa.

GS

pre 4 godine

Rodžers,Novak ti nije zaboravio ono mlataranje kažiprstom na RG 2011,stiže osveta ove godine. To neka ti bude briga, mani se Nadala..
(NsEki, 8. februar 2020 21:30)


Poceli da pratite tenis 2011. Pa se cak i mlataranje prstom zapamtilo... wooow!
Meni ovo vise lici na psajhaaaa

aca

pre 4 godine

"Bez da je pomenuo Djokovica".

Neko je morao da mu psotavi pitanje da bi dao neki odgovor, a pitanje je bilo "sta mislite, hoce li vas Nadal prestici".

Dakle, ili prenesite kako valja ili nemojte nista.

$$$

pre 4 godine

Novakovi svedoci su svuda...

Siguran sam da bi i ovu vest komentarisali:
Novinar: Kako je vas pas?
Federer: Dobro! Svidja mi se kako mi vraca loptice kada mu bacim!
Novakovi svedoci: A, prica o kucetu...Ne prica o Novaku...Sto ne kazes kako ti Novak vraca lopticu...Aaaa...Novak je G.O.A.T.

macak ima brkove

pre 4 godine

Alo ljudi, pitali su ga sta mislite hoce li vas Nadal prestici. Kakve veze ima tu Novak iako bih voleo da ih prestigne obojicu i to brzo. Lepo su ga pitali za Nadala

Jumko

pre 4 godine

Narode, sledi Rafin RG, normalno da Federer misli da ce ga vec za 4 meseca stici Nadal! Nemojte paliti vec i ovako izmanipulisanu i neartikulisanu masu! Sta mislite, da i Rodzer kao Srbija misli da je Djokovic favorit na RG jer su stavili krov? Pa ne ide to tako!

Dr. Haus

pre 4 godine

Mislim da će ga stići i prestići i Nadal i Đoković.Nadal će uzeti još sigurno 2 ili 3 RG, Đoković u naredne 3 godine moze uzeti bar 4 slema,dok Fedex teško da može do još jednog slema.

Dragance

pre 4 godine

Novak salje Fedexa u
penziju posle WIMBLEDONA
jer ima sansu da jos jednom
dzemperko zaplace u 5 setova i 40/15 da se ponovi
jos jednom kao prosle godine. To boli i nikada nece
preboleti. Zato NOLE samo
gazi stare musterije.
(DRAGAN, 08. februar 2020 17:04)

Idi! Ovaj komentar zaslužuje punu pažnju. Milozvučan, objektivan, bez mržnje.
Idi!

Moo

pre 4 godine

Ovo je tako maliciozno izvuceno iz kontektsa. Rodzer je upitan sta misli o tome sto je samo jedan GS ispred Nadala i ovaj mu je ljudski odgovorio da je ok ako ga Nadal stigne.

Zasto bi se uopste Nole pominjao kad to nema nikakve veze sa pitanjem!?

Grobar-España

pre 4 godine

Nole je krajnje protivrečna ličnost, takoreći kontradiktorna. Rođžer i Nadal su ispred njega a ipak mogu da ga uhvate, takoreći povuku, uprkos činjenici da su mu spreda, takoreći čeono postavljeni, nemaju potrebe da se okreću. Mogu da ga uhvate sitemom pipanja, takoreći palpacije, bez gledanja takoreći na slepo.

Matrix

pre 4 godine

Toliko ne gotivi Djokovica da ga cak ni ne prati na Instagramu. Do skoro ni Nadala nije pratio, a Djokovic i Nadal prate njega. To sve govori kakav je Federer.

CroFed

pre 4 godine

Mislim da je svima jasno kao dan da Roger ne bi previše jadikovao da ga njegov (nekoć) najveći rival koji ga je već s 17 godina sredio na Masters 1000 u Miamiu i zaustavio niz od 5 uzastopnih Wimbledona prestigne. No kada je u pitanju Novak, vjerujem da i on sam smatra da je trebao više pobjeda ostvariti protiv Đokovića (poglavito na GS turnirima) i neće mu baš "sjesti" ako ga i Novak prestigne...

Eugen

pre 4 godine

Kad ga Nadal uhvati i prestigne pricace Nadal u vezi Djokovica isto to. Po mojoj proceni Federer ce na karaju biti treci po broju osvojenih GS. Ko ce biti prvi skoro da je jasno. Nadal Noleta moze pobediti samo na jednom GS (ni taj nije siguran), a Nole njega na tri.

ban

pre 4 godine

Eh sto volim sto ga je Djokovic naduo na Vimbldonu, e vise nego ista. Kazu 15 dana nije spavao, da su mu se vrtele scene kao nocne more. A koliko " voli" Djokovica tek sad se pokazuje. Napred Nole.

DRAGAN

pre 4 godine

Novak salje Fedexa u
penziju posle WIMBLEDONA
jer ima sansu da jos jednom
dzemperko zaplace u 5 setova i 40/15 da se ponovi
jos jednom kao prosle godine. To boli i nikada nece
preboleti. Zato NOLE samo
gazi stare musterije.

европски првак '92.

pre 4 godine

Klasika... "mrze nas" umesto da se pogledamo u ogledalo, pa i Nole.. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 08. februar 2020 15:45)

Зато што му је најбољи пласман на АТП (чини ми се) био 17.место и зато што није освојио ни 1 ГС

srle

pre 4 godine

На крају њихових каријера овако ће изгледати редослед, запамтите моје речи: Ђоковић 23ГС, Надал 22ГС, Федерер 20ГС.

prangija

pre 4 godine

Auuuuuu Novače šta im napravi..... Nisi smeo uzeti AO jer kuknjava evo dostiže neshvaćene razmere. Što od kakvih "stručnjaka" to i od nabeđenog fekija.

Memfis

pre 4 godine

Toliko ne gotivi Djokovica da ga cak ni ne prati na Instagramu. Do skoro ni Nadala nije pratio, a Djokovic i Nadal prate njega. To sve govori kakav je Federer.
(Matrix, 8. februar 2020 17:51)

Браво!!! Инстаграм је ипак најважнија ствар!

Obi

pre 4 godine

. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 08. februar 2020 15:45)


Ne brukaj se, najvece dostignuce Zivojinovica je polufinale US Opena, a Djokovic ima 17GS, gde je unistio Federera u 3 finala Vimbldona, ostalo necu da pominjem

Chinaski Z.

pre 4 godine

Mnogo, ali baš MNOGO su se u zapadnoj sportskoj javnosti u zadnje vreme usplahirili na temu "GoAT"-a i broja osvojenih GS trofeja. Nadal već poodavno "diše za vrat" Federeru na tim listama, ali ni izdaleka oko toga nije dizana ovolika galama, fama i frka. Ovo što se dešava u poslednjih nekoliko meseci zaista deluje kao kampanja čiji je krajnji cilj da maksimalno obezvredi i umanji uspehe "Trećeg Čoveka", e ne bi li ga to nekako demoralisalo. Nema drugog objašnjenja do da ih je Đokovićev nalet od 5 GS titula duboko prestravio i stvorio im realnu "noćnu moru" da neko sa Balkana (i uopšte, neko sa prezrenog Istoka, kako oni to percipiraju) postane i statistički No.1 u teniskoj istoriji. Neverovatno je koliko se tu malicioznog potcenjivanja i nipodaštavanja provlači, što otvoreno što između redova - a ispod tolike ostrašćenosti više uopšte ne mogu da sakriju svoju primitivnu ksenofobiju i kulturološku autističnost. Krajnja apsurdnost i tupavost svih tih pokušaja je utoliko smešnija što je čak i malom detetu jasno da Novak sjajno funkcioniše pod pritiskom i da mu sve to predstavlja jak motiv da im ukoro zaista i priredi košmar kojeg se toliko boje. Doista, nepojamna glupost i rigidnost !

Djovani

pre 4 godine

Ovaj Federer mi je postao najveci ljigavac kad je pobego sa zavrsnog mastersa finala sa Djokovicem a onda posle par dana igrao u Dejvis kupu sa Vavrinkom

Ксенија

pre 4 godine

Нормално је да га и Ноле и Рафа престигну, јер обојица имају позитиван скор са њим. Не знам како то није некима јасно. Обојица ће престићи Миркиног мужа, a Ноле ће престићи и Рафу. Само тако ће свемирска правда бити задовољена.

Јабучило

pre 4 godine

Није ни Федереру лако. Цео живот верујеш да си бог, а онда схватиш да онда, твојој срећи, дође неко неко сасвим ТРЕЋИ :)

kako da ne

pre 4 godine

Ajde ljudi ne pricajte svasta, covek spominje da mu je okej da ga stigne Nadal jer su tema njih dvojica. Cak i kada se Nole ne spominje vi ga ubacujete.

Mlado ludo stari bez pameti

pre 4 godine

Na sledecem RG Nadal se izjednacava sa Federerom a u narednih nekoliko godina ga prevazilazi. Isto tako za narednih par godina Djokovic prestize obojicu. Federer ce na kraju karijere biti upamcen kao neko ko je igrao najlepsi tenis i kao treci igrac u istoriji.

Milan

pre 4 godine

Covek je to rekao jer Nadalu nedostaje samo jedan GS da bi ga stigao, a Noletu cak tri. Kada Nole bude na -1, pomenuce ga, nista lose nije mislio

Goran

pre 4 godine

Da da, ovo je ujedno i odgovor zasto publika negoduje Novaka ,jednog se moglo prihvatiti da bude apari s Federerom ako ne i bolji ali sta tu sada hoce neki lik Novak Djokovic i pri tom jos s brdovitog balkana. Cemu se cuditi ,Monika Seles niti s americkim drzavljanstvom nije bila omiljena.

x

pre 4 godine

Ne bih ja potcenio Federera ni ove godine. Pa mi svi od 2012. pricamo kako mu je to poslednja ozbiljna sezona, a on svake godine igra na vrhunskom nivou. Druga stvar je sto su Novak i Rafa bolji. To nema veze sa godinama. Kad je Novak pravio pauzu sa ozbiljnim tenisom dve godine (od juna 2016. do juna 2018.) Federer je pokupio 2 AO i jedan W.

fese

pre 4 godine

Intervju se odigrao posle rekreativnog meča Nadala i Federera, Federeru je novinar skrenuo pažnju da je njegov rival Nadal, na samo grand slam titulu od njega, govorilo se o njegovoj šansi da ga stigne ove godine, i onda je Federer rekao to što je rekao. Nije mu bilo ni postavljeno pitanje za Novaka.

Bezveze je preneseno ovo, i netačno, fakenews što bi reklo. Federer i Djoković očigledno nisu prijatelji van terena, nisu nikad bili, a i zašto bi morali biti? Ne sporim ni činjenicu da Federer nije baš najbolji gubitnik, i da ga je u par navrata iritirala novakova dominacija, ali isto tako je Federer jedna sportska veličina i gospodin koji uvek da je odmerene i umerene izjave prema Đokoviću, uz svo moguće poštovanje. Sa Novakove strane je isto tako.
Debata ko je od ove trojice GOAT ili najbolji ikada, bez obzira na to ko bude imao najviše slemova, neće se završiti na kraju njihovih karijera, već verujem da će se o tome raspravljati i za 100 godina. Jednostavno, tri žive legende ovog sporta, treba da budemo srećni što živimo u vremenu najboljih tenisera u istoriji.
Nema potebe da se dižu veštačke tenzije.

shomika

pre 4 godine

Bila je cini mi se 2014 ili 2015. Finale Wimbldona, Djokovic igra s Federerom. Secam se poslednjeg seta, Djokovic je igrao spektakularan tenis, bukvalno se poigravao sa Federerom. Finisirao u velikom stilu, sa par poena za mec od 5 setova slag na tortu vrhunske partije, najveceg teniskog turnira. Onaj osecaj kad gledas i ne verujes kakve poene je napravio.
Posle tih poteza, koji bi da su bili Federerovi, bili ispraceni erupcijom aplauza, na tribini muk.
Reakcija nikakva, neprijatna tisina, dok se Djokovic nije nesto radovao pobedi verovatno zbog neprijatne reakcije publike, mogu misliti kako se osecao zbog toga. Odigras fenomenalno sa poenima od kojih zastaje dah protiv tada najveceg tenisera ikada a publika cist prezir prema tebi.
Cak su i Realovi navijaci aplaudirali Ronaldinju kad napravi vrhunski potez, ali ne i Englezi.
Ne treba uopste ocekivati da teniski svet, sve i da Djokovic osvoji 25GS, prizna da je on Goat, uvek ce za njih Federer biti taj. U svetu generalno mediji diktiraju sta je istina, a mediji su na strani Federera. I mi tu ne mozemo nista sem da se radujemo njegovim pobedama, i njegovom postizanju GS rekorda koji verovatno nikad nece biti oboren.
Imam neki osecaj, iako je malo verovatno, da ce Djokovic da osvoji ove godine sve slemove i Olimpijadu. A da ce na US openu Federer da se povuce, i da baci u senku najvece tenisko dostignuce ikada, tj mediji ce na margine da stave taj rezultat jer se Federer povukao.

petar markovic

pre 4 godine

Novak je njemu objasnio dosta puta kako stoje stvari a narocito na poslednjem Vimbldonu. Ne samo da ga je pobedio na najbrutalniji moguci nacin, nego je potom naduvenka ujeo za srce kada je rekao da je naduvenko jedan od najboljih a ne najbolji svih vremena. naduvenko je hteo da svisne kad je to cuo i budite sigurni da je proklinjao novaka tog dana i da mu je zeleo sve najgore.

Name

pre 4 godine

Federer nikad ružnu reč nije rekao za Djokovića. Sve što je ovde pročitano je bedna novinarska potreba da se neko ocrni bez ikakvog razloga upornim izvlačenjem reči iz konteksta.
(NoName, 08. februar 2020 21:50)

Smesan si. Svi koji imamo dobro pamcenje znamo sta je sve pricao. Jeste bas ce neko pre 15 godina da pocne da izmislja da Federer prica lose a ne prica.

мики

pre 4 godine

Ноле је у тениским уџбеницима, статистичким базама и књигама одавно. сада само креше крилца балетану Рођи и осталој жгадији која не поштује најкомплетнијег и најмоћнијег тенисера који је икада играо тениске турнире.

bogibot

pre 4 godine

Dajte ljudi, kakav Djokovic, ne budite neozbiljni. Nikada ne moze biti GOAT, nikada zauvek ce ostati treci po broju GS, niko ga se nece ni secati za 10 godina. Ne vole ga ljudi i to je to.
(Milos, 08. februar 2020 15:17)

Plači, jos ove godine novak uzima 3 a mozda i sva četiri GS a sledece obara sve rekorde.

krle

pre 4 godine

Cim sportista pocne previse da prica na ovakve teme odmah je jasno o cemu se radi. Vimbldon mu je poslednja sansa za GS i on je toga svestan - ako mu ne nameste zreb nema ga ni tamo u prici.

miodrag

pre 4 godine

Ja ne vidim nista sporno u njegovoj izjavi!!! Ako ga Rafa prestigne to je ok, a ako ga, ne daj Boze , prestigne Novak, to nije OK. Tako da je izjava logicna.

Strah je stanje uma

pre 4 godine

Federer u epizodi"Onaj čije se ime ne pominje".Nole brate ajde što si ovdašnjim hejterima uterao strah u kosti kad god igraš,nego i džemperko više neće ime da ti pomene.Sledeći čin straha je da neće smeti u oči da te pogleda.Dragi i teniski prežaljeni Rodžere, ima jedna baba u mom kraju koja saljeva stravu,ali ni ona ne može da pomogne kad je strah dostigao taj stadium.Mole se kingrodžer,jumko,banjica i miki da nađu odgovarajuću babu koja če pomoći njohovom miljeniku.

Goran

pre 4 godine

I Rodjer zna ko ce na kraju biti najveci ali sujeta mu ne dozvoljava da izgovori,teska je to frustracija to najbolje znaju da objasne psiholozi.

Miloš

pre 4 godine

Lele ovaj je bas glup.

Pa ovim je samo pokopao Rafu, posle ovoga ovaj nas ima da se zaintati i uzme RG, pazite sta vam kazem. A sanse ima za to. Po meni Tim ima vise sanse da uzme RG nego Rafa a Novak dobijajuci Tim na AO, mu je usao u glavu sto bi drugi rekli, dakle moze da uzme RG pogotovo ako ga ova izjava Federera iznervira samo tako. Dzabe Pepe, dzabe Jelenine bobice ako proradi "bre".

dakiliz

pre 4 godine

Ej, strucnjaci, alo, 'ajde javite mi kada ih Djokovic prestigne u GS titulama! Moze tako? Dogovoreno? Hvala puno i puno pozdrava...
(Jumko, 08. februar 2020 16:04)

Ej stručnjače, ne brini, iako je Novak odigrao 25-6 GS manje neće mu biti toliko potrebno. Realno jedno 5-6 tako da budeš spreman ... SOON...VERY SOON
BUHAHHHAHAHA.

djedmedjed

pre 4 godine

Hrvat sam, ali želim Đokoviću od srca da postavi taj rekord za vječnost, jer da se pita zapadnu sportsku javnost mi istočno od Alpa bi trebali biti nitko i ništa ! Ovo pričam iz dugogodišnjeg iskustva. Kad slušam komentare Wilandera i društva svejedno mi je hoće li taj rekord postaviti Srbin, Hrvat, Rus ili Čeh ; bitno je samo da ga ne postavi zapadnoeuropljanin ! Kapitalistička elita si stvori skupi sport po svojoj mjeri i onda dođe nekakvo "čobanče" i pokvari im cijeli scenarij ! Neeprocjenjivo ! Đoković je od Federera mlađi 6 godina i ima još godine pred sobom, a od Nadala je daleko svestraniji. Nadal je, dok je bio mlađi, na ostalim podlogama na svježinu osvojio ono što se dalo, ali sad mu ostaje samo još French Open. Zato : Zapadnjaci, masna vam je brada - čupat će je balkanska brigada !

glukozamin

pre 4 godine

Роџа већ 4 - 5 година, ако није да живи, али засигурно игра тенис, само небил' Новака осујетио да га престигне у ама баш свему (а узпут има и ствари које је урадио а да Роџа није и никада ни неће)!

Da prostite...

pre 4 godine

polako da novak dodje do 19gs. kakve se maste ovde pisu u komentarima. rafa ako uzme rg ide na 20 i on se kao ne spominje da moze da ga srusi a novak je kao veci favorit da ga srusi sa 17gs. novak ako ove godine ne uzme w i uso a mislim da je to masta zbog godina i ucesca na oi nema teorije da ih ikada stigne. imao je mnogo protracenih sezona u najboljim godinama
(kasno se novak probudio, 8. februar 2020 15:41)

Novak je šest godina mlađi. Ej, šest! Lagano će ga prestići. Toliko će mu duže trajati karijera. To bi bilo isto kao kad bi se trkali na 200 m, a nekome daš 60 m. prednosti i onda očekuješ da on bude najbolji. Treba samo malo fer pleja i realnosti.

maconii

pre 4 godine

ok je ako ga nadal stigne,verovatno ce i plakati od srece kao sto je i ovaj kada je federer osvojio rolan garos...ono sto im nece biti ok obojici je sto ce morati na kraju svega da se poklone djokovicu

War Inside My Head

pre 4 godine

Ovi,nazovi navijači Federera,a po potrebi i Nadala,su više od sekte,života mi mog.Niko nikoga ne mora da voli,a priča o famoznom GOAT-u,je prevashodno stvar statistike,a ne iracionalne ljubavi,zbog toga sačekajmo da velika trojka završi karijere,pa šta bude!

Maca

pre 4 godine

O pa ovo prijateljstvo izmedju Feda i Rafe izgleda prelazi u ljubav! Fed mu se covek toliko nabacuje , pominje hvatanje, upoznaje ga sa mamom... sta vise da uradi! Vec je neprijatno za gledanje

Jovan

pre 4 godine

Klasičan klikbejt članak, donekle i maliciozan. Federer je odgovorio na pitanje o Rafi i to je sve. Niko ga nije ništa pitao za Novaka.

pipo al' inzagi

pre 4 godine

Nole je krajnje protivrečna ličnost, takoreći kontradiktorna. Rođžer i Nadal su ispred njega a ipak mogu da ga uhvate, takoreći povuku, uprkos činjenici da su mu spreda, takoreći čeono postavljeni, nemaju potrebe da se okreću. Mogu da ga uhvate sitemom pipanja, takoreći palpacije, bez gledanja takoreći na slepo.
(Grobar-España, 8. februar 2020 20:03)

Koji si ti kralj.

ovo je ovde Balkan

pre 4 godine

@djedmedjed
Novak i jeste pravi i najveći predstavnik sportskog Balkana, otac Srbin, majka Hrvatica, izjašnjava se kao Srbin a moglo je biti i drugačija, kao Luka Dončić recimo.
Sve to ne menja činjenicu da se radi o sjajnom čoveku koji nas sve dostojno reprezentuje.
Svakako je upravo sport najbolje što imamo na Balkanu, nije normalno da tako male nacije imaju tako mnogo sjajnih sportista i tako neverovatne uspehe kako u kolektivnom, tako i u pojedinačnom sportu.
Bilo bi dobro kada bi barem u tom delu nekako mogli da se izlečimo frustracija i šovinizam i da podržimo te sjajne ljude koji kroz sport razbijaju predrasude o Balkanu tog Đokovića, Dončića, Modrića, Jokića i da ne ređam dalje jer upravo navedoh najboljeg tenisera sveta, najboljeg fudbalera Evrope i dva momka koji su već NBA All Star igrači ali koji će tek vedriti i oblačiti u svetskoj košarci

rebro

pre 4 godine

I ja se slažem da je OK ako te Nadal uhvati. Nemam ništa protiv da se ti i Nadal vatate. On je ionako stručnjak za vatanje gaća, pa cenim da neće biti nikakvih problema ako počne i tebe da hvata.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

G.O.A.T. ove godine osvaja 21. i zlato u singlu na OI!
(banjica, 08. februar 2020 15:14)
To si rek’o na ovom sajtu i prošle godine u januaru...Isti komentar...

Andro

pre 4 godine

Kolike komplekse moras da imas pa da namerno ne spomenes Novaka? Velike,velike.Dzabe sve.Najjaci su mi ovi botovi koji su juce pisali "kako ovakav humanitarac moze da bude los covek".To sto neko daje pare kojih ima na pretek ne znaci automatski da ne moze da ima neke vrlo lose ljudske osobine.
Ali dzabe to klincima objasnjavati.Kad porastu nekad,mozda.

djuro

pre 4 godine

@G.O.A.T. ove godine osvaja 21. i zlato u singlu na OI!(banjica, 08. februar 2020 15:14) Jumko ti li si ?
(Nemanja, 08. februar 2020 15:19)



Biserko je sigurno...

isprani mozgovi

pre 4 godine

Klasika... "mrze nas" umesto da se pogledamo u ogledalo, pa i Nole.. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 08. februar 2020 15:45)

Zato sto nije predstavljao nikakvu "pretnju" za njihove favorite. To barem nije tesko skapirati.

Ps. Autosovinizam je gori od klasicnog sovinizma

DG

pre 4 godine

Ima jedna zanimljiva stvar, iako to djeluje kao bezazleno, ali cinjenica je da su drustvene mreze usle vecini u krv, i da preko njih mozemo da formiramo misljenje o bilo kome. Tako recimo, Djokovic na Instagramu prati Nadala kao i Federera. Nadal takodje prati obojicu, dok Federer prati samo Nadala. Ne bih rekao da je to slucajno, jer Federer prati npr Ferera, Sepija, Iznera, Fonjinija, Sapovalova, Tima, Zvereva, Dimitrova, cak i Edmunda i Sardija, ali ne i Djokovica. Mozda bezazlena stvar, ali govori puno toga.

vrg

pre 4 godine

nikada necu oprostiti nosonji sto je svojevremeno rekao za novaka da lazira povrede. sve i da je bilo tako, on to nije mogao da zna 100%. verovatno je vec tada namirisao pretnju.
ali stvarno mislim da ljudi preteruju, jer ovo je izjava posle eventa na kojem su igrali fed i nadal i dobio je pitanje vezano za nadala. "dal bi ti smetalo da te stigne"? "ne bi". i sta je tu sporno? jel trebao da kaze "ne bi mi smetalo, ali da znate da ne bi ni ako me novak prestigne"?
ljudi se ovde osecaju prozvani cesto bez razloga. sigurno je da nosonja ne mirise ni nadala, novaka pogotovo (bolji su nadal i novak nego bilo ko od njih sa federerom), ali ipak pazi da ispadne korektan u izjavama prema najvecim rivalima.
povrh svega, novak je i dalje 3 gs daleko. nekoliko poena je odlucilo finale sa timom u australiji, ne treba se zaletati. ono sto je na novakovoj strani je vreme i prednost u odnosu na nadala na svim podloga osim na RG. prakticno ako novak uzme po 1-2 slema u narednih 3-4 godine, to je to. sva prica gotova. do tada, samo da ga zdravlje sluzi.

black_mirror

pre 4 godine

Pa ljudi naravno da govori o Nadalu kad je Nadal samo na 1 Gs titulu od njega, a Đoković na 3. Mada i sam smatram da će ih Đoković prestići. Kada Novak stigne do 19,20 Gs-a, tada će više pričati o njemu. Za sada ova dvojica i dalje drže rekord, vrlo je prosto

Slobodan

pre 4 godine

Cinjenica je da je Federer najpopularniji teniser i tako svojim misljenjem utice na stav mnogih ljudi koji prate tenis. Tako on spominjanjem samo jednog konkurenta svjesno utice da i ti ljudi smatraju da je OK samo da ga on pretekne, a nikako onaj treci. To znaci da ce navijanje protiv Novaka biti sve jace i jace jer nikad nije bio blizi Federeru. Pitanje je za koga bi Nadal i Djokovic glasali da bude najbolji ako oni ne bi bili. Mislim da bi i Novak birao Nadala, a Nadal pitanje je, ali bi se vjerovatno odlucio za Federera jer je u medjusobnim mecevima bolji. A to onda nije cista pobjeda. Za Novaka bi vjerovatno glasao jedino Toni Nadal jer se radi o korektnom covjeku koji zna ko je stvarno najbolji. A to bi bilo i jedino posteno, najbolji u medjusobnim mecevima, najcise GS, najvise sedmica na br.1, najvise puta broj 1 na kraju sezone. Zivim za taj dan!!!!

Nebo.Der

pre 4 godine

Evo pokušavam da budem realan vezano za Federera u ovim sezonama:
1. postoji momenat da se muči i sapliće u ranim fazama turnira, pošto ga mlađi teniseri više ne respektuju kao igrači od pre 5-15 godina.
2. kondiciono - fizički u njegovim godinama teško izdržava napore koji su u tenisu veliki.
3. ubiranje novca mu je trenutno veći motiv od samog sporta. Njemu je trenutno dovoljno da se godišnje pojavi na nekih 10 turnira, da bi samo od Unicla dobio 30M$.

Jovan

pre 4 godine

Loš prevod, možda i namerno. Nije rekao da se nada da će osvojiti još 1 Vimbldon, već da se na početku karijere nadao da će osvojiti bar jedan, ali eto, osvojio je više. Novaka je spomenuo u kontekstu velikih dostignuća njih trojice, ama baš ništa negativno.

coi

pre 4 godine

Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena bez obzira na broj GS titula.Novak je jedini teniser koji je osvojio sve teniske turnire u istoriji.Osvojio je sve masters 1000 turnire, osvojio je sva 4 GS i to u nizu, osvojio je ATP cup i Davis Cup.Jasno je da ce uskoro imati i najvise nedelja kao prvi igrac sveta.Ima pozitivan skor sa bukvalno svim svojim rivalima, sto je najbitnije sa Nadalom, Federerom i Marejem.Jedini je od Rod Lejvera koji je drzao 4 GS u istom trenutku plus je Novak imao i Zavrsni Masters i najvise bodova u istoriji tenisa.Pobedjivao je Nadala na svakom turniru igranom na sljaci, Federera na Vimbldonu, obojicu na svakom betonskom terenu na svetu.Novakov tenis iz 2011 i 2015 godine kao i finale AO 2019 godine je najveci nivo tenisa ikad vidjen.Da vam uprostim na atletski nacin.Novak je u tom periodu trcao 100m ispod 9.50 sekundi, a Nadal i Federer su u svom zenitu bili iznad 9.60 sekundi na 100m.Ukoliko Novak Djokovic obori rekord i po broju GS titula onda se moze raspravljati jedino o tome da li je on najbolji sportista svih vremena ili je to Jordan, Ali, Mesi, Bolt, Felps ili neko slican njima dok o najboljem teniseru sveta svih vremena ne vredi diskutovati, to je bilo za neka prosla vremena koja su ostala iza nas.Ziv bio Novace Djokovicu

coi

pre 4 godine

Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena bez obzira na broj GS titula.Novak je jedini teniser koji je osvojio sve teniske turnire u istoriji.Osvojio je sve masters 1000 turnire, osvojio je sva 4 GS i to u nizu, osvojio je ATP cup i Davis Cup.Jasno je da ce uskoro imati i najvise nedelja kao prvi igrac sveta.Ima pozitivan skor sa bukvalno svim svojim rivalima, sto je najbitnije sa Nadalom, Federerom i Marejem.Jedini je od Rod Lejvera koji je drzao 4 GS u istom trenutku plus je Novak imao i Zavrsni Masters i najvise bodova u istoriji tenisa.Pobedjivao je Nadala na svakom turniru igranom na sljaci, Federera na Vimbldonu, obojicu na svakom betonskom terenu na svetu.Novakov tenis iz 2011 i 2015 godine kao i finale AO 2019 godine je najveci nivo tenisa ikad vidjen.Da vam uprostim na atletski nacin.Novak je u tom periodu trcao 100m ispod 9.50 sekundi, a Nadal i Federer su u svom zenitu bili iznad 9.60 sekundi na 100m.Ukoliko Novak Djokovic obori rekord i po broju GS titula onda se moze raspravljati jedino o tome da li je on najbolji sportista svih vremena ili je to Jordan, Ali, Mesi, Bolt, Felps ili neko slican njima dok o najboljem teniseru sveta svih vremena ne vredi diskutovati, to je bilo za neka prosla vremena koja su ostala iza nas.Ziv bio Novace Djokovicu

Slobodan

pre 4 godine

Pa zato sto mu nije Ok da ga uhvati Djokovic a svima je jasno da je vec sada uhvacen, obadvojica Nadal sve na RG a Federer pre Nadala i Djokovica...

Nikola '58

pre 4 godine

Klasika... "mrze nas" umesto da se pogledamo u ogledalo, pa i Nole.. zašto su Bobu Živojinovića svi voleli..
(Balkan brale, 8. februar 2020 15:45)

Koji bre svi? Pa ja sam ga na prvom mestu "mrzeo", jer osim servisa nista drugo nije znao. Boba je bio duduk za tenis.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Meni se čini da novinari prave temu.Ako nije i ako Federer bas deluje u ovom pravcu,onda je zaista jado.Novak nikad i nigde,ni jednim potezom nije zaslužio taj njegov stav.Federeu nije lako.Izvikan je za veličinu u tenisu,sto i jeste,ali nije najveći.Problem je sto je on umislio i da je veći u svemu drugom.Novak bolje savladao više jezika,soumen,može sutra postati akter bilo čega drugog i biće kralj.Federe to ne ume.Nerado i nevoljno gleda i sluša komentare,velikih bardova tv scene, o Novakovoj superiornosti.Smeta mu to izgleda.Pita se ko je taj Novak.Zavist se aktivira kod malicioznih i ja sam se već zapitao,da li je on ta sorta.
Na mestu Novaka,ja bih mu,ako zaista je ista tacno o dosad objavljenog,porucio:Mani se Rodzer nekih tvojih mastarija,olovku u ruke,hronologiju predase,a ako hoces i reket u ruke pa da se merimo.Bolji sam od tebe,bio,jesam i bicu i to nije teško sracunati.
Ako su ta Federerova istupanja samo Novinarski spinovi,onda bi postupao kao sto to Novak i radi.
PS.
Dajem sebi za pravo i da budem subjektivan,ali i kad bi bio Federerov fan,nikako Nebi oprostio Federeru ovo ponasanje(ako je tacno).I kao fanovi uvek težimo idealu i nećemo malicioznost.Fanove vuku vrline nekog idola.Nije vrlina biti zavidan i licemer!

dakiliz

pre 4 godine

Konačno malo iskrenosti od snoba. Da je pomenuo i Novaka znali bi svi koliko laže.Mada i ovo za Nadala nisam baš 100% siguran ali konta da je to neminovnost pa ajd da bude diplomatski korektan.

Riki

pre 4 godine

On ce igrat i preko cetrdesete godine. Igrace dok poluziv ne padne na zemlju, jer on zeli da svi rekordi koje ima ostanu u njegovom vlasnistvu. To je jedini razlog sto jos uvjek igra. Ne moze sebi da prizna da to nece biti tako. I Nadal i Djokovic ce ga prestici ma koliko god on to ne zelio.

jojufff

pre 4 godine

ok mozda je mislio zbog toga sto je Nadal blize i ide njegov turnir ali..
nervira njih puno sto ce momak iz malene Srbije koju ne znaju ni naci na karti da bude najuspešniji teniser svih vremena.
samo zdravlja i Nole ce im sve rekorde poskidati.

Zlatko

pre 4 godine

Dajte ljudi, kakav Djokovic, ne budite neozbiljni. Nikada ne moze biti GOAT, nikada zauvek ce ostati treci po broju GS, niko ga se nece ni secati za 10 godina. Ne vole ga ljudi i to je to.
(Milos, 08. februar 2020 15:17)

Ovaj je pobednik. Ne moraju ljudi da ga vole, ne moraju ni da ga se sećaju za deset godina, ne mora ni biti GOAT, ali "zauvek će ostati treći po GS", izvini, malo li je? Sada ih ima 17, 20 i koliko Masters titula, 270 nedelja kao broj 1... Da li je to malo? Do pre 10 ak godina igrač koji je imao najviše titula imao ih je 14, a sad je malo Đokovićevih 17 i njegovo "zauvek treći". Neka bude "zauvek treći" ja nemam ništa protiv, ali da ipak sačekamo da sudija odsvira kraj pa da onda sudimo.

BOSS

pre 4 godine

Kako igraju ovi mladi,mislim da ce ova trojica i sa 45 godina osvajat GS.
Kad se oni penzionisu profit tenisloj federaciji ce padnut za 50 posto minimum.

lopta

pre 4 godine

Ako ga Djoković kojim slučajem pretekne, to moze da bude samo osvojenim AU Openima, a to se ruku na, srce ne računa. AU open je druga liga medju GSovima.
(Linoleum, 08. februar 2020 17:21)

Baš AU.
Što ne reče Federeru da 2009 ne plače onoliko.
Ipak je to GS druga liga.

Radovan

pre 4 godine

Srbski monah Dragutin sa Hilandara, prikazuje nekom ruskom knezu satni mehanizam u zvoniku, 250 godina pre Švajcaraca.
Ovo je ovekovečeno na jednoj sačuvanoj fresci.

Larkin

pre 4 godine

Ako te stigne ?? Pa za 3 meseca ako uzme Paris a 90% da hoce eto njega isto na 20 ! Jedino je izvesno da se I Nole nameracio na isti ali onda je njemu 18. a i on te onda stize ubrzo.....

Nebojša

pre 4 godine

Ništa sporno on zna da će Nadal uzeti barem još taj jedan i tako on (Federer) neće više biti rekorder on se već pomirio sa tim puno više će ga boleti ukoliko to isto uradi i Novak pogotovo ako bude imao više od njega a ne samo da izjednači njegov skor jedva čekam RG ili 20 ili 18 jednako bolno biće za sve fedtarde ovoga sveta a samo dve nedelje potom ide Wimbledon.

Vera

pre 4 godine

Mislim da on ne zeli da ga ijedan prestigne,al mora nešto reći kad ga već pitaju.Nama ostaje da da sačekamo i vidimo tko će biti GOAT.I da navijamo da to bude Nole,samo da ga zdravlje posluži.Kao i ostalu dvojicu,naravno!

Toma Trakišorović

pre 4 godine

Razlog zbog koga još uvek igra je strah da Novak Đoković ne sustigne sve rekorde koje Federer (još uvek) drži.
Ne uklapa im se Novak uopšte u zacrtanu šemu o rivalstvu i najboljem teniser svih vremena.
Zato ga ne vole.
Ali, nije ni toliko loše na kraju krajeva to što Federer još uvek igra.
Lepše je da mu Novak obori sve rekorde dok je ovaj još uvek aktivan kao igrač na ATP turu.
Neka posle pate, a mi da se ko ljudi proveselimo.

Gajdža

pre 4 godine

Kolko je samo uništeno rivalstvo Federer-Nadal, za čim pati zapadni svet..
Do 2011 su igrali 22 puta, od toga 19 finala
A od 2011 igrali su 18 puta, od toga samo 5 finala
A cak 3 finala su bila u 2017 kad je Đokovic bio provedjen..

Goran

pre 4 godine

"ako ove godine ne uzme w i uso a mislim da je to masta zbog godina i ucesca na oi nema teorije da ih ikada stigne".

Sta naprica. Federer je 18-tu grand slem titulu osvojio sa 36 godina, dok ce Novak imati 33 godine iduce godine u Melburnu. Znaci, cak i ako osvoji 18-tu titulu tek u Melburnu bice 3 godine mladji od Federera kada je osvojio svoju 18. titulu.

Zamenik savetnikovog pomoćnika

pre 4 godine

"Nikada nisam sanjao o tom rekordu. Nadam se da ću još jednom osvojiti trofej na Vimbldonu. Ukoliko me Nadal uhvati, OK je", priznao je Federer, bez da je spomenuo Đokovića.

Uhvatićete i ti i Nadal Noleta tamo gde se Nole češe kada ga niko ne gleda!

marko.logo

pre 4 godine

Tacno je da je Nadal na 1 GS od izjednacenja i na prvi pogled deluje logicno sto samo njega pominje, ALI ako se ne gleda matematika vec cinjenicno stanje, Rafa se uzda u Rolan Garos a Novak u ostala 3.
Samo neka je nas Nole zdrav i igrace do 40te.

Mister no

pre 4 godine

Pa ako te stigne,onda je red da zaplaćeš od radosti. Kao što je Nadal plakao kad si osvojio RG.Al ako te stigne Nole ima da kukaš dok si živ.

Milojko

pre 4 godine

Kad se setim Ivana Lendla, koliko je bio omrazen u svoje vreme..pa to je cudo.A danas to niko ne pominje. Covek je legenda. A Nole ima 2,5 x vise GS u proseku od najboljih tenisera svih vremena:) .Novaka treba da boli djon ko sta misli.Imao ili nemao najvise GS on je vec u istoriji.Kad budu okacili rekete, pricace se da su bili nedodirljivi u svoje vreme.Treba jos malo da ga nerviraju sa novinskim naslovima i da publika zvizdi, taman toliko da mu se ostvare snovi i da se osamostali na vrhu , a mi da potvrdimo da je pravda spora ali dostizna.! I nas anonimne , ne vole svi,pa ne piste o tome..Ni Federera ne vole svi ( horda Nadalovih navijaca) npr.) Ne zavaravajte se, Novak je prepoznat kao ikona u zemljama treceg sveta tamo gde nema novca i gde zapadne medije ne interesuje sta misle neki Indijci,Kinezi...Nole ima mnogobrojne poklonike. Bilo kako bilo, Novak je legenda,pa voleli ga ili ne.Sto bi rekli, svaka reklama ( pa i losa) je reklama. Nole ,samo nastavi da se inatis jos koju godinu, i budi zdrav ! I sve sto treba da bude, bice! Zivi bili pa videli

bravo

pre 4 godine

Izvadjeno iz konteksta jednog sasvim benignog i saljivog odgovora, bzvz se lozite:

Asked if Nadal missing out on glory in Melbourne a month earlier would put extra fire in the belly for the Match for Africa, Federer joked: “Well the good thing about tonight is he cannot catch me! I’m very relaxed.

“No honestly, what he has achieved in his career, or Novak for that matter what he’s done, myself as well, I think we’re all so very happy with a career that exceeded all our expectations.

“In my dreams, I never dreamed this far. I hoped to win one Wimbledon and I did more, so if he catches me, it’s okay!”

Sale

pre 4 godine

Mislim da će ga stići i prestići i Nadal i Đoković.Nadal će uzeti još sigurno 2 ili 3 RG, Đoković u naredne 3 godine moze uzeti bar 4 slema,dok Fedex teško da može do još jednog slema.
(Dr. Haus, 08. februar 2020 15:18)

Ako se Đoković i Nadal sretnu u finalu RG šanse su im 50:50

Djoka

pre 4 godine

Super vam je ovo turbo-lozenje
na to ko ce biti GOAT.
Evo pitam je moju prijateljicu:
Milka ko ce biti najveci?
A ona ce: E j...mi se.
Rekoh: Ma i meni samo nisam znao
kako da te pitam.
(Imena u komentaru su promenjena
i svaka slicnost sa nekim drugim
imenima je slucajna)

jovke

pre 4 godine

Najveći udarac zapadni elitni sport tenis je dobijo neočekivano pobedom Srbije na prvom ATP turniru pre mesec dana. Svi su se nadali da će pobediti Španija sa Nadalom, ali se Srbija sa Novakom drznula da pobedi. Postali smo prvi pobednici turnira, i to će ostati uvek tako. Od tada je i kulminirala mržnja koju svi iskazuju prema Novaku, jer je on nosilac pobede. Takvu titulu ni Nadal ni Feder nikada neće moći da ponesu.

Boško

pre 4 godine

Stići će ga obojica, Rafa već ove godine a Novak iduće, ako se nešto nepredviđeno ne desi. Federer će biti tek treći svih vremena i to je ono što ga muči.

Topnik

pre 4 godine

S tim se već pomirio, jedino se još nada da ga Đoković neće dostići. Da je dobio ono finale Wimbledona sad nebi bilo dvojbe, sam je kriv. Bit će još puno borbi velike trojke.

No. 17

pre 4 godine

Zbog politicke korektnosti sva trojica se trude da izgleda da im je ova trka potpuno nebitna i da im je bitno da igraju tenis. Zapravo im je to jedino vazno i ta ce tema nakon RG ili Wimbldona eskalirati.

grobar

pre 4 godine

Nikad se ne zna sta ce biti, pogotovo u sportu, i mladje generacije su itekako blizu, ali kako sada stvari stoje najvece su sanse da ce novak negde tokom 2021. godine biti na preko 20 osvojenih gren slemova, a za federera je veliko pitanje da li ce uopste osvojiti ponovo neki od ovih turnira.

svet

pre 4 godine

@Milos
Pa da hoce to bas, krenuo bi da radi u cirkus Medrano ili neki drugi. Prodje 20 slemova, bude vise nedelja kao ATP prvak i hoce ili neceju onda i na papiru po njihovbice najbolji, a vec sada je najjaci. Onda ostanu jos finese da namiri i svu statistiku.

polupripitomljeni texasanin

pre 4 godine

Je li može neko da da izvorno e vesti? Navijam za Novaka naravno I gledao sam skraćeni snimak meča I intervjue posle meča ali nisam video I čuo da je Roger ovo rekao.

CUPRIJA TOWN

pre 4 godine

Bas prosto.Bogatunski sport,sport prestiza.Bacaj pare jedi jagode i pij sampanjac.Pa devedeset posto planete i ne vidi sampanjac, ajde jagode jede.I sada poredjenje svi su voleli Samprasa su pukli.On je najbolji.Ali dosao Federer opet bacaj pare na sampanj i jagode ali dzabe, za njim i Nadal pa ajde bolje Spanac nego jedan Srbin.Ako Novak prestigne njih sve narednih desetak godina ogadice im se i sampanjac i jagode.Dokovic ce im sport prestiza ubiti u pojam i tenis nikad vise nece biti isti.Zamisli malog engleza ili amerikanca kad poraste i kaze ko bi voleo da budes kad porases a on kaze NOVAKKKKKK.Primat ce uzeti zenski tenis.

Sivi staford

pre 4 godine

i posle samo neko neka kaže da ovaj čovek nema veliki kompleks od Novaka Đokovića uskoro će u psihijatriji postojati termin Đokovizam ( definicija Đokovizma kada neko ima fobiju od boljeg od sebe)
Bar će biti upamćen kao nulti pacijent

Slobodan

pre 4 godine

Slazem se da AO nije vredio kao ostali GS, ali do 1980.god. Do tada zbog daljine i skupog puta tamo su igrali uglavnom Australci, nesto malo Amerikanaca, a ostalih vrlo malo. Kasnije, nema razlike, svi najbolji idu na sve GS. Zato sada je svejedno koji GS osvojite, isto vrijede. Najbolji ce biti onaj ko ih bude imao najvise.

Goran

pre 4 godine

Sa takvim komentarima samo više 'napalite' Noleta na svakom sledećem GS. Bolje ćutite i možda se Nole zasiti i prestane biti previše zainteresovan za GS titule.
Ako se zainati da vas stigne, ne piše vam se dobro.

Mare

pre 4 godine

Ne treba tome davati veliki znacaj, rekao je to, jer je Nadal samo na 1 GS iza njega, i sasvim je realno da ga Nadal stigne vec na RG u Maju.Dakle Nadal trenutno ima najvece sanse da ga stigne ove godine, i zato je to i rekao, jer uvek gledas onog prvog iza tebe.

asd

pre 4 godine

Federer: ucestvovao na 79 GS turnira, osvojio 20. Igrao 31 finale. 362 pobede i 59 poraza.

Nadal: ucestvovao na 59 GS turnira, osvojio 19. Igrao 27 finala. 275 pobeda i 39 poraza.

Djokovic: ucestvovao na 60 GS turnira, osvojio 17. Igrao 26 finala. 287 pobeda i 43 poraza.

Milutin

pre 4 godine

Federer se još od mlađih dana pomirio sa tim da mu je Nadal ravan, jer ga je ovaj mlatio kad god su se sreli, a sretali su se često do 2010 godine. Mislim da je Federer prihvatio da će on verovatno imati više GS titula od Nadala (jer je ovaj drugi ipak specijalista za šljaku), a da će verovatno Nadal imati mnogo više pobeda u međusobnim susretima jer ima igru koja nikako ne odgovara Federeru. Tako da ""Fedal" je najbolji par tenisera u istoriji sporta, a Federer je od njih dvojice bolji po rezultatima" i nije tako loš rezultat. Prelepa bajka "Bik sa Majorke protiv Umetnika iz Bazela" koju su mediji oberučke prihvatili, jer svako voli da čuje lepu bajku.

A onda se pojavi Nole niotkuda i pomrsi mu račune, preteći da ne samo postigne pozitivan skor u medjusobnim susretima sa obojicom, nego i da pretekne obojicu u GS titulama. E to je već mnogo gorka pilula za čoveka kome 15 godina svi govore da je oličenje tenisa i koji je i sam poverovao u to. Velike su šanse da Federer ne bude "najbolji svih vremena", nego da čak padne na treće mesto u ovoj eri.

Chinaski Z.

pre 4 godine

@ (Krastavčević, 8. februar 2020 19:04) :
Dakle, ti veliš da onaj ko argumentovano analizira neki fenomen ima "ispran mozak", da živi "u zabludi" i da je "nolobot". A tvoji argumenti su … ? Pa eto, samo ta tvrdnja i NIŠTA više. Ah, naravno. Kad neko svojom erudicijom i inteligencijom nema šta da ponudi, onda je jedino što mu je preostalo prazna malicioznost i negacija radi negacije. A najsmešnije (i najpatetičnije) je što to smatra "argumentacijom" - zaista, kapitalno umno dostignuće, nema šta.

@ (NoName, 8. februar 2020 21:48) :
Prijatelju, pao si na svakom "ispitu" diskursa neophodnog za najpovršniju diskusiju onda kada nisi uspeo čak ni da potrefiš prezime tenisera o kojem želiš da izneseš svoje "visokoumno" mišljenje. Dakle, prvo nauči da su Đoković i Đukanović dva čoveka iz vrlo različitih oblasti, a onda nauči i da postoji ogromna razlika između pojmova "zapadna sportska javnost" i "zapadni svet". Želim ti puno uspeha u elementarnom obrazovanju.