Sreda, 05.02.2020.

11:00

Bitka za broj 1 – kreće žestoka borba Đokovića i Nadala

Izvor: AK

Bitka za broj 1 – kreæe žestoka borba Ðokoviæa i Nadala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

175 Komentari

Sortiraj po:

Sasa Loznica

pre 4 godine

Novak je prijavio Dubai,sto ne Mora da znaci da ce ga igrati uopste.Jednostavno Mora da odigra do kraja godine 2 turnira serije 500.Drugi ce verovatno biti u Kini,Japanu.Trenutno je u Tim godinama da svesno stavlja akcenat na Grend Slemove I poneki masters.Masters ce igrati Indijan Vels sigurno(to je peti slem nezvanican).Ovo je Jos dobro.Pakao za Novaka krece posle Rolan Garosa,jer stizu olimpijske igre I Vimbldon.Iskreno bih voleo da uzme olimpijadu da sve kompletira.Ako to uradi a Njujork je odmah iza coska cak mislim da na Us openu nece Ni igrati,ili ce brzo ispasti.Kako god ove godine nema neke jurnjave jer obojica imaju gde da uzmu dosta poena I NE samo Oni.Cak Tim I'ma sanse da dva tri Dobra turnira I kiksom nekoga od ove dvojice sanse da se umesa u borbu za prvo mesto!Na sljaci Rafa,Tim I Novak ajde ako je zdrav da dodam Vavrinku su igraci koje treba pobediti.Ostali mogu slobodno da cekaju travu.A Indijan Vels je poslastica.To bukvalno njih 10 moze da uzme.Na Travi ne vidim sem Novaka I Rodzera,mozda bljesne Kirjos,Dimitrov da Neko I'ma sanse...a posle je Jos daleko

Djoka

pre 4 godine

Djordje Ns

Preskocicemo Safina, Rodika, Gonzalesa i Karlovica npr. (koji su protiv Noleta pozitivni) – dovoljan je ovaj jedan = Rafica Nadalcek. Covek mu je upropastio karijeru (a i on njemu). Mladjeg (to je jako bitno), a tako dobrog, nas Nole nema. Ni u tragovima. A tu su mu i Nole (2005. igrao Australiju) i Mari.
Do pojave Nadala Federer je osvojio samo 4 G.S. Protiv koga je osvajao one posle toga – pa protiv tada najboljih.
Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008.) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије. У току тог периода, Федерер и Надал су освојили 11 узастопних гренд слемова, почевши од Ролан Гароса 2005. до Отвореног првенства САД 2007. Тако су постали једини пар у историји са три различита гренд слема (2005—2008 Ролан Гарос за Надала, 2003-2007 Вимблдон и 2004—2008 Ју-ес опен за Федерера) које су освојили бар четири пута узастопно за време 5 година доминације (2004—2008).
Надал је непрестано заустављао Федерера у његовом покушају да освоји Ролан Гарос и тиме комплетира своје трофеје са гренд слемова. Рафаел Надал је успевао да порази Роџера 4 пута узастопно на шљакастом гренд слему (2005—2008) и то једном у полуфиналу, а три пута у финалу.
Они су једини тенисери који су играли један против другог у 9 гренд слем финала.
Kad se pojavi neki bar malo slican – javi mi da znam.

No1e

pre 4 godine

Dobro je to što će Novak igrati u Dubai! Prošle godine se preračunao misleći da će mu odmor od mesec dana doneti svežinu za Indian Vels i Majami a desilo se suprotno, izgubio je fokus, opao mu je volumen udaraca, ispao je iz takmičarskog koloseka i gledajući prošlu godinu on je upravo tada sebi "zapečatio sudbinu" i skliznuo na kraj sezone na drugom mestu. Odlično je i to što sada svaki odigran turnir znači ostanak na prvom mestu te će tako imati imperativ pobede i dodatnu motivaciju. Nadal je sam prošle godine izjavio da mu prvo mesto ne predstavlja nešto što mu je prioritet te tako mislim da se neće upustiti u jurnjavu sa Novakom gde objektivno on nema baš neke šanse a i rizikovao bi povredu i deo sezone na šljaci. Novak će sada već sasvim izvesno oboriti Rodžerov rekord, mada takođe mislim da je vreme apsolutne dominacije na listi prošlo odnosno da ćemo sada imati manju bodovnu razliku između prvog i drugog i da neće biti toliko kontinuiranog opstanka na vrhu liste. Tim ukoliko se konsoliduje i postane konkurentan na betonu, može se nadati prodoru ka vrhu liste i na njega treba obratiti pažnju. Svakom slučaju nema više teoretisanja, Novak se bori i sa vremenom koje polako ističe i upravo je sada odsudan trenutak da istupi i zada konačni udarac u raspravi oko toga ko je "GOAT". Uživajmo dok traje. Živeli!

terzini

pre 4 godine

bitna ja race lista
ako tu nole do kraja god ima najvise bodova zavrsice kao broj 1 i zavrsena prica
nije bitno ko sta brani
bitno je kolko bedi i kolko bodova sakuplja tokom cele godine
i ako tu ima najvise onda je 1 na kraju godine
tako da nadal je vec u velikom zaostatku nad novakom
jer mu novak vec sada bezi 2000 i vise bodova

ReRo

pre 4 godine

Stefane, nek si ti nama naglasio gde si potražio svoja "zadovoljstva", mada nisi morao daleko da ideš, dobro su opremljene i srpske apoteke. Po terminima koje koristiš i od kojih nevešto sastavljaš rečenice, po zluradosti, shvatam iz kakvog mulja dolaziš. Taj Ivo Andrić je na tvoj "sever" otišao po Nobelovu nagradu, a tebe tamo osim hladnog severca i loše, prošvercovane brlje ništa drugo nije moglo da okrzne. Mani se te priče o prijateljima milionerima, humanistima. Da je ijedan od njih bar malo tako mudar i human, ako te zaista poznaje, poslao bi te o svom trošku negde na terapiju. Ili, pak, nijedan neće da rizikuje, da na tvoje lečenje spiska bogatstvo. Ti si se grbav rodio, to vreme ne leči, samo se nadam da ćeš dugo živeti, da će te sopstvema jed izjesti i nadam se da te u uređenoj zemlji koliko toliko drže pod kontrolom i da nemaš pristupa deci, ženama i nemoćnima.

Djordje NS

pre 4 godine

Novak dominira u najjacoj konkurenciji ikada i to je veliki + u njegovoj karijeri, sa gotovo svima ima pozitivan skor, da Federer pobedjuje Novaka stalno da li mislite da bi oni gledali ko koliko Grend slemova ima?
(Novak GOAT, 5. februar 2020 16:15)

Kakva najjaca konkurencija!? Pa tu novih igraca nema ni od korova. Ko osvaja slemove? Uvek isti od kojih je Nole mladji. "Deset" godina nema "novih" Nadala, Noleta ili Marija koji bi bili prava konkurencija. Ovako - corak, nistic. Jos je Beker rekao "da ce Nole poobarati sve rekorde jer ce igrati protiv starog Federera, povredjenih Nadala i Marija, a novih, da valjaju, nema nigde".
Znam da ce ovo biti komentar samo za minuse, ali je tako.
(Djoka, 5. februar 2020 21:23)

A sad, kad si nam tako pametan, reci ko je bila Federerova konkurencija između 2003. i 2007. godine, tj, od penzionisanja Samprasa, Agasija (oni su bili za njega i tada matori kao što sad želiš predstaviti Federera u odnosu na Novaka) pa do pojave Nadala i dve godine kasnije Novaka?
Mark Philippoussis, Sjeng Schalken, Sebastien Grosjean, Juan Carlos Ferrero, Andy Roddick, Fernando Gonzalez, Tim Henman, Lleyton Hewitt, Marcos Baghdatis, Tommy Robredo, David Nalbandian, Nicolas Kiefer, Jonas Bjorkman, James Blake, Gilles Muller, Tommy Haas, Robin Soderling, Mischa Zverev, Nikolay Davydenko, Mario Ančić... Ovo su mu bili protivnici na putu ka GS titulama u QF, SF i Finalima. Nemoj se brukati ovakvim komentarima.

stefan

pre 4 godine

Nije sav svet tako rđav kao što rđav čovek misli."
rekao je Ivo Andrić.
*
Tamo gde živiš, tako se misli kao što pišeš, ali... ti budi mudriji...... od tog sveta. Samo ako nadrasteš situaciju u kojoj si, možeš dospeti u bolju situaciju. U suprotnom, ostaćeš ceo život tu gde si, sa istinom koju imaš, i za bolje nećeš biti spreman čak ni da sažnaš da postoji.
(ao2o2, 05. februar 2020 16:26)


Citati velikih pisaca.. Vrhunac intelektualnog izrazavanja instagram dece. Prijatelju odnosno sifrovani nadimce reci cu ti jedno. Ja sam svoja zadovoljstva potrazio u dalekim severnim zemljama. Koliko god uspesan bio okruzen sam jos uspesnijim i bogatijim ljudima i mogu ti reci da mi je jasno kako bogati razmisljaju u zemlji u kojoj su nauceni da razmisljaju i budu ljudi pre svega. Znam kako izgleda organizovan sistem u kojem svako ali svako postenim radom moze postati milioner za 5-10 godina. Prijatelj nas je tezi od 100m evra i zivi krajnje skroman i normalan zivot. Novac je ulozio u firmu koja veoma uspesno posluje i ciji zaposleni su prezadovoljni. U zemlji u kojoj zivim lenji dripci kockari alkosi i ostala pascadija ima svoje mesto u drustvu i drzava im Otplacuje dugove i nalazi poslove za minimalac i nema mrdanja dok ne otplatis sta si duzan. Dakle tvoje citate koji se odnose na indoktrinirane seljane u romanima ive andrica mozes uvaljivati ljudima koji mrze a ne znaju zasto mrze. Ja volim. Ja volim svoj narod svoju zemlju svoju domovinu a kao lekar sam zadnjanrupa na svirali u jadu u kome zivimo. ZATO sam otisao i pronasao mir. Ali moj narod nije i nece jer posle vekova i vekova on i dalje obozava one najgore

proliver

pre 4 godine

Ljudi, postavljen je krov na centralni teren RG. Nema vise prekid kisa, prekid vetar. Ima samo prekid medicinski time out :) A u dvoranskim uslovima sve se menja sa krovom. Nole uzima RG i Vimbldon i izjednacava se sa Nadalom. Nadal ce trpeti nevidjen pritisak od Noleta i Tima na RG, jos ako Tim bude u Nadalovom delu zreba...

Djoka

pre 4 godine

Novak dominira u najjacoj konkurenciji ikada i to je veliki + u njegovoj karijeri, sa gotovo svima ima pozitivan skor, da Federer pobedjuje Novaka stalno da li mislite da bi oni gledali ko koliko Grend slemova ima?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novak GOAT, 5. februar 2020 16:15)

Kakva najjaca konkurencija!? Pa tu novih igraca nema ni od korova. Ko osvaja slemove? Uvek isti od kojih je Nole mladji. "Deset" godina nema "novih" Nadala, Noleta ili Marija koji bi bili prava konkurencija. Ovako - corak, nistic. Jos je Beker rekao "da ce Nole poobarati sve rekorde jer ce igrati protiv starog Federera, povredjenih Nadala i Marija, a novih, da valjaju, nema nigde".
Znam da ce ovo biti komentar samo za minuse, ali je tako.

kvisko

pre 4 godine

Novak je tu da ostane 330 nedelja minimum.
Nebojša, 5. februar 2020 16:31

Bice prvi koji ce probiti granicu od 400 nedelja kao svetski broj jedan.
U to sam siguran.

sempervivum

pre 4 godine

Пре 6-7 година се чинило да је Федереров број недеља немогуће достићи... Сада ми се чини да је то рекорд који Новак реално може да сруши, чак много реалније него остале рекорде.
Наравно, ГС су најбитнији, али је прошле године Новак безвезе изгубио прво место, јер није направио резерву бодова због опуштања у периоду АО - РГ. Сада ће ваљда мудрије планирати. Само нека буде здрав.

ona druga Srbija

pre 4 godine

@@Micicu legendo Ma ne zvuci! To je normalno razmisljanje ovde!
(Jumko, 05. februar 2020 17:12)

Kod tebe je normalno razmišljanje problematično koliko i pravopis, pa zato bolje preskoči bilo šta na tu temu! :-)

Milan_PT

pre 4 godine

Zaboravio sam, ko od ove dvojice ima vise titula, Mastersa, Slemova i ko je vise doneo svojoj zemlji Dejvis kupova i zlatnih olimpijskih medalja, kojoj i porez placa usput? Hvala, prijatno.
(Jumko, 5. februar 2020 12:36)

Drago mi je, prijatelju, da si najzad shvatio da je Federer završena priča, pa si se sad prebacio na Nadala, koji je mnogo bolji izbor, jer je mnogo bolji čovek.
A sad o tome koliki porez Nadal plaća Španiji. Nadal ne zarađuje mnogo para u Španiji, već po svetu, najviše u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Australiji. Ne znam kolike su stope poreza u tim zemljama, ali slučajno znam za Austriju. Kad bi Nadal zaradio 2M€ u AT, odmah bi platio porez veći od miliona. I zamislimo da tokom godine Rafa zaradi 10 miliona širom sveta i odmah plati 5 miliona tim zemljama na ime poreza. Pored toga zaradi 2M u Španiji, gde on treba da plati nepunih 40% poreza. Dakle, Rafa prijavi 12M prihoda i 5M plaćenog poreza. Na 12M on u Španiji treba da plati 4,8M poreza po stopi, a pošto je već platio 5M, onda Španiji neće platiti ni evra.
Drugim rečima, Rafa za svoj biznis u matičnoj Španiji NE PLAĆA nikakav porez.
I Novak je u sličnoj situaciji, samo što je u SRB duplo manji porez. Drugim rečima, kad bi Family Sport bio prijavljen na njega, ta bi firma mogla da zaradi 10-20M€, a da ne plati ni dinar poreza.
A ta je firma prijavljena na oca i strica, koji plaćaju porez od 20%.
Nadam se da si u stanju da ovo shvatiš...

Zdenko Silic

pre 4 godine

Nikakve žestoke borbe za prvo mesto neće biti. Dovoljno je da dođe makar do polufinala Dubaia i Nadal ga ne može prestići. Idu mastersi u Americi gde se očekuje dobra igra i daj bože jedna titula. Dovoljno da se ne brine do RG. Sve će to njegov tim lepo isplanirati. Važno je da on ima u svojoj glavi motiva i želje da uradi još nešto veliko. Neka ga služi zdravlje pa da se radujemo ove godine istoriji koju će ispisati. Mogu misliti silne tuge širom sveta, kad se licemerni švajcarac obriše sa prvih mesta a upiše Novak.

Pera Pirker

pre 4 godine

Novak ce svakako prestici Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Ove ili sledeće godine, svejedno.
Ali će svakako Nadal prvi preskočiti Federera po broju GS. Verujem da će ih na kraju Novak imati više od Nadala, ali to nećemo znati bar do kraja sledeće godine.
U prevodu-Federer će na kraju njihovih karijera biti treći po broju GS i drugi po broju nedelja. To je jedino sto je u ovom trenutku sigurno i izvesno.

vrg

pre 4 godine

bezveze je sto uopste pricamo o tome sta ce biti. mislim, novak je VEC ravnopravan i sa federerom i sa nadalom u konkurenciji za GOAT, ako ne i ispred njih. sa obojicom ima bolji medjusobno skor, vise mastersa od federera, vise nedelja na prvom mestu od nadala.
dodavanje jos koje nedelje i jos koje titule bi samo bilo totalno pokopavanje konkurencije koja je vec pobedjena.

Dule

pre 4 godine

Odlicno je sto nas Nole nema nikakvu konkurenciju pa ce mu biti lako da obori sve rekorde i podigne ih na nivo koji niko vise nece dostici. Federer je 2004-te postao prvi na svetu, a vec 2005-te pojavljuje se mladi Nadal i osvaja svoj prvi G.S. 2006-te tu su vec nas Nole i Mari. Znaci prava velika cetvorka je tu samo dve godine posto je Federer postao prvi na svetu. Tri odlicna, a sto je najopasnije mladja igraca, su tu. Nole je na prvo mesto zaseo negde 2012-te, a novih mladih, a odlicnih igraca, nema ni do dana danasnjeg. Vec osam godina nije se pojavio prakticno niko nov. Evo vec je 2020-ta, a ti mladi jos nisu osvojili ni jedan G.S.. Znaci sem amortizovanog Federera i “polupovredjenog “ Nadala jos uvek nema prave konkurencije. Nas Nole samo treba da maksimalno iskoristi taj ogromni vakuum i porusi sve rekorde. Zato napred Nole. Bez velike muke postaces najveci svih vremena.

Jumko

pre 4 godine

@Alex Vau, koja izjava! Naravno, uvek "objektivnih" kolega iz reprezentacije, kao i nasih trenera, analiticara... Samo sto ne posalju Federera u penziju, kao Srki.

Pera Pirker

pre 4 godine

Novak ce svakako prestici Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Ove ili sledeće godine, svejedno.
Ali će svakako Nadal prvi preskočiti Federera po broju GS. Verujem da će ih na kraju Novak imati više od Nadala, ali to nećemo znati bar do kraja sledeće godine.
U prevodu-Federer će na kraju njihovih karijera biti treći po broju GS i drugi po broju nedelja. To je jedino sto je u ovom trenutku sigurno i izvesno.

DIMITRIJE

pre 4 godine

Jedini rekord koji nece nikad stici je Nadalovih bolesnih 12 Rg. Ostalo sve pada ko kruska. Nedelje kolko ove god, GS kolko do 2022 ( nadala obara ne federera) , sinsinati x2, rg x2, OI, a rodju ce da predje i po wimblwdonima sad kad je servis doveo do perfekcije al to tamo do 2025.

I ako mene pitate imace 400 nedelja+ na No1 na kraju karijere.

Deluje neverovatno al 100 nedwlja to je manje od 2 godine na vrhu.

remax

pre 4 godine

Sva 3 GS-a, Sinsinati, još jedan Masters po tvom izboru, OI i ATP finals.
Što se mene tiče, to bi bilo dovoljno za ovu sezonu.
Eto Nole, pa ako ti nije neki problem, bio bih ti vrlo zahvalan.
Bio sam dobar cele prethodne godine. :)

dule

pre 4 godine

RF.. 20 ND 17, dobro zapamtite.. Ove brojke.. Za OI, necu ni da.. Govorim, a najmanje.. Jos koliko RF, bezi Nedelja od ND, a pogotovo.. Koliko vise.. Zaradjuje i koliko je popularniji od njega, to jest, uspesniji.. Uzivajte.. Pozdrav.. Vidimo se u Riju
(Milos, 05. februar 2020 14:56)

Pitam se da li si više zao ili nepismen!

goat

pre 4 godine

Nolee 'ajde bar ovu godinu ne zajebavaj se na mastersima, odradi to kako treba kad već prijaviš i igraj...Mislim da ćemo svi biti zadovoljni sa 4-5 komada,bar 3 GS(sad još bar 2 :D) i OI... :D

Jo

pre 4 godine

Ponovo nas ugrejalo sunce
mali narod a veliko srce.
Imao je samo 7 leta
kad je reko bicu prvak sveta.
U kameru obecanje dao
ni pisati tada nije znao.
Nek se cuje sto se culo nije
oj Novace legendo Srbije.....

ao2o2

pre 4 godine

(stefan, 05. februar 2020 15:02)

"Nije sav svet tako rđav kao što rđav čovek misli."
rekao je Ivo Andrić.
*
Tamo gde živiš, tako se misli kao što pišeš, ali... ti budi mudriji...... od tog sveta. Samo ako nadrasteš situaciju u kojoj si, možeš dospeti u bolju situaciju. U suprotnom, ostaćeš ceo život tu gde si, sa istinom koju imaš, i za bolje nećeš biti spreman čak ni da sažnaš da postoji.

5ko

pre 4 godine

Novak Djokovic je mnogo uradio za Srbiju i trebalo bi ulice i bulevare da ima u svojoj zemlji,Delpo u Argentini ima sa mnogo manje uspeha,ali dobice valjda i Novak kad zavrsi karijeru.

jovan

pre 4 godine

Svi znamo da je Novak već otpisao sve masterse, ni ne pokušava da dođe do titule, a i kad pokuša, dođe tu neki Kohlschreiber, Bautista, Medvedev itd itd.. Prošle sezone jedva 2 mastersa i to kad je igrao sa Shapovalovim u finalu (Pariz) i kad je Tsitsipas sklonio Nadala (Madrid). Protiv svih mlađih više i nije konkurentan toliko na 2 dobijena seta.

Igor

pre 4 godine

Novak je pre svega covek pa onda sportista, nikad da se ne zaborave 500 000 eura svom narodu kad su bile poplave, njegova Fondacija koje skuplja novac iz inostranstva i gradi vrtice za decu u Srbiji! Jos jednom prvo covek-ljudina pa onda sportista!

Faca

pre 4 godine

Sa ovakvim servisom kakav mu je trenutno, ne vidim ko moze na Slemu dobiti Novaka, mogu ga pobediti jedino u 2 seta i to ako ima los dan

Ibanez

pre 4 godine

Očekujem od Novaka da ove godine osvoji sve najvažnije turnire!Zabetoniraće ime Novak Đoković, da se zna ko je Bog i batina u tenisu!!!Pozdrav svim ljubiteljima tenisa!

Dule

pre 4 godine

Odlicno je sto nas Nole nema nikakvu konkurenciju pa ce mu biti lako da obori sve rekorde i podigne ih na nivo koji niko vise nece dostici. Federer je 2004-te postao prvi na svetu, a vec 2005-te pojavljuje se mladi Nadal i osvaja svoj prvi G.S. 2006-te tu su vec nas Nole i Mari. Znaci prava velika cetvorka je tu samo dve godine posto je Federer postao prvi na svetu. Tri odlicna, a sto je najopasnije mladja igraca, su tu. Nole je na prvo mesto zaseo negde 2012-te, a novih mladih, a odlicnih igraca, nema ni do dana danasnjeg. Vec osam godina nije se pojavio prakticno niko nov. Evo vec je 2020-ta, a ti mladi jos nisu osvojili ni jedan G.S.. Znaci sem amortizovanog Federera i “polupovredjenog “ Nadala jos uvek nema prave konkurencije. Nas Nole samo treba da maksimalno iskoristi taj ogromni vakuum i porusi sve rekorde. Zato napred Nole. Bez velike muke postaces najveci svih vremena.

Alex

pre 4 godine

U jednom intervjuu pre par godina, Janko Tipsarevic kaze: "Poznajem Novaka odlicno. Ako mene pitate, nece da se zaustavi dok ne obori sve rekorde".

lili

pre 4 godine

Stefane, Novak Đoković nikome ništa ne duguje. Sve što je postigao u svom životu postigao je zato što je bio vredan i gladan (uspeha). Ništa mu nije palo s Marsa. Sve što ima, ima zato što je to zaradio. A ponajmanje je dužan da polaže račune onima koji nisu ništa uradili u svojim životima. Kome će Novak da plaća poreze, nije tvoja briga. Nadam se da i ti plaćaš svoje poreze i da ne živiš na grbači države ili roditelja poput nekakvog parazita.

Uostalom, zašto da Novak plaća porez Srbiji? Jer je Srbija njemu dala stipendiju za nadarene sportiste? Ne. Jer se novac iz budžeta Srbije troši racionalno? Ne ... Novak Đoković je slobodan čovek. I ti možeš da odeš u Dubai ili Panamu i prijaviš boravak tamo pa onda njima plaćaj ili ne plaćaj poreze. Stvari su sasvim jednostavne: tvoj novčanik - tvoja briga, Novakov novčanik - njegova briga. Niti je on dužan da plaća tvoje poreze, niti si ti dužan da plaćaš njegove poreze.

Novak GOAT

pre 4 godine

Novak dominira u najjacoj konkurenciji ikada i to je veliki + u njegovoj karijeri, sa gotovo svima ima pozitivan skor, da Federer pobedjuje Novaka stalno da li mislite da bi oni gledali ko koliko Grend slemova ima?

Pera

pre 4 godine

Ja bih ostavio Novaku i njegovom timu da planiraju kalendar takmičenja za 2020.godinu i odrede prioritete. Takođe, Rafa i Federer svakako imaju svoje prioritete, a još uvek se njih trojica odlučujuće pitaju za podelu GS i Masters titula. Bez potcenjivanja, ostalih desetak tenisera koji mogu osvojiti GS i Masters titulu, oni će se međusobno nadmetati za poziciju 4. koji će dobijati šansu u polufinalu ili finalu !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boris Banović, 5. februar 2020 14:00)

I ja mislim da niko sem njih trojice nema sta da trazi na G.S. To ne postojanje nikakve konkurencije mora nas Nole da iskoristi i postavi sve rekorde.Da ima novih pravih tenisera to bi bilo skoro nemoguce. Da ima konkurenciju kakvu je imao Federer - tesko. Posle dve godine (kako je postao prvi) tu su i Nadal i Nole i Mari. Nole ni posle osam godina nas Nole nema nikog novog , mladog. Konkurencija - nula. Sansa je tu. Samo je treba iskoristiti. Bice to laganica.

Milentije

pre 4 godine

Federer je svoje zavrsio , Nadal osvaja RG ove godine , i tu je i njemu kraj . Novak ove godine uzima w i us open . Dogodine ce uzeti jos jedan Gs . Tako da ce svi zacrsiti karijeru sa po 20 gs titula .

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Ove godine,ono sto niko nikad nije uradio 4GS-a,istoriju u belom sportu "piše"naš Srbin,Novak ?oković!!!
(dure, 05. februar 2020 14:28)

Samo Rod Lejver 2 puta (1962 i 1969) i Don Badž (1938) i Nolo Grozni (202?)

stefan

pre 4 godine

Ptrdstavlja se kao najveci srbin i ambasador zemlje a samo slaze lovu i eksploatise sunarodnike u svojim restoranima hotelima gradjevinama sirom bga i srbije.. Veliki teniski sampion jednog dana mozda i najveci ali klasican bogatas koji tlaci i eksploatise kako bi imao jos vise. Ne zaludjujte se. Svi eksyremno bogati ljudi su zli ljudi koji deformisu zivot na ovoj planeti.. Zagade potrose pokvare uniste vise nego milioni. Oni su glavni remetioci socijalne pravde oni su oni koji vuku konce i koji zbog licnih interesa unistavaju zivot i svaku formu drustvenog uredjenja.. Australija gori zbog njih sibir takodje. Zbog njih jedemo sintetsku hranu i zbog njihovog profita pati i biljni i zivotinjski svet. Ne zaboravite da razmisljate samo vas to molim. Jer ovaj covek nece stati na milijardi nego ce svoj novac,, investirati" i obrnuti i uvecati bez da ustane ujutru iz kreveta... Dakle dace novac i za par meseci vratice mu se 20 posto vise.. Sad mi recite koja je Razlika izmedju ljudi koji ulazu novac eksploatisu druge i ne radeci apsolutno nista uvecavaju svoj racun i onih koji sede kuci ne rade nista-lenstvuju i zive na teretu drustva od neke socijale-koja je razlika? Posteni radni ljudi koji rade po 50 godina izdrzavaju i na grbaci nose i jedne i druge. Srbi moji dragi molim vas ne zaboravite da razmisljate dok radite za 38 000 rsd u restoranima i na gradjevinama ovog coveka i slicnih mu
(stefan, 05. februar 2020 13:53

stefan

pre 4 godine

stefan, 05. februar 2020 13:53)

Novak ustaje u 5 i trenira krvavo nekoliko puta dnevno 30 godina, ne sedi kao ti kuci da mu roditelji placaju internet da bi mogao da pljuje uspesne ljude po ceo dan.
(Chola, 05. februar 2020 14:09)

Ne 30-35 godina je njegov prakticno celokupan radni vek.. I njega kao tenisera mogu da pljuju ljudi za kakvog me ti smatras samo... Ali poruka moja je da se ne zavaravate,, dobronamernim" donacijama ovakvih ljudi jer njima samo uvecavaju dvoj racun tako sto izbegavaju visike stope poreza kako u sad tako i u mnogim zamljama sirom planete...ima puno podjednako uspesnih ljudi u svojim profesijama pa i uspesnijih ali su oni bolji ljudi. Dakle svako ko ima stotine miliona na racunu i taj novac tezi da uveca ne radeci nista a to se uveliko desava i sa ovim likom, to radi na vasoj grbaci ubogi glupani i grbaci vasih roditelja ali samo vi hvalospeve sirite. Svaka vam dala

saleplazma

pre 4 godine

ovde masa komentara dece od 12,13 godina. osvaja sve , obara rekorde. nigde realnosti, razmisljanja, deluje presmesno. prosle godine nestao od ao do wimbldona. ko kaze da nece i ove godine. najrealnije da zapne u americi , kako tako odigra sljaku i bude prvi do w. neka uzme jos 1 slem i london na kraju puna kapa. kakve crne olimpijske igre. u tenisu bitne ko liga evrope u fudbalu

Car Dusan

pre 4 godine

Ptrdstavlja se kao najveci srbin i ambasador zemlje a samo slaze lovu i eksploatise sunarodnike u svojim restoranima hotelima gradjevinama sirom bga i srbije.. Veliki teniski sampion jednog dana mozda i najveci ali klasican bogatas koji tlaci i eksploatise kako bi imao jos vise. Ne zaludjujte se. Svi eksyremno bogati ljudi su zli ljudi koji deformisu zivot na ovoj planeti.. Zagade potrose pokvare uniste vise nego milioni. Oni su glavni remetioci socijalne pravde oni su oni koji vuku konce i koji zbog licnih interesa unistavaju zivot i svaku formu drustvenog uredjenja.. Australija gori zbog njih sibir takodje. Zbog njih jedemo sintetsku hranu i zbog njihovog profita pati i biljni i zivotinjski svet. Ne zaboravite da razmisljate samo vas to molim. Jer ovaj covek nece stati na milijardi nego ce svoj novac,, investirati" i obrnuti i uvecati bez da ustane ujutru iz kreveta... Dakle dace novac i za par meseci vratice mu se 20 posto vise.. Sad mi recite koja je Razlika izmedju ljudi koji ulazu novac eksploatisu druge i ne radeci apsolutno nista uvecavaju svoj racun i onih koji sede kuci ne rade nista-lenstvuju i zive na teretu drustva od neke socijale-koja je razlika? Posteni radni ljudi koji rade po 50 godina izdrzavaju i na grbaci nose i jedne i druge. Srbi moji dragi molim vas ne zaboravite da razmisljate dok radite za 38 000 rsd u restoranima i na gradjevinama ovog coveka i slicnih mu
(stefan, 05. februar 2020 13:53)
Vidi se da si juce odbacio pelene,verovatno zivis sa roditeljima i saosecas se sa njihovim zivotnim neuspehom.
ocigledno nisi upucen kako je funkcionisao novakov zivot,sam se izborio za to velikim radom i trudom,jesi ti svestan koliko se on zrtvovao,ti pricas o coveku koji je digao obraz ovome jadnom narodu,kako te nije sramota da tako pises.
jedan Tesla je dao svoj zivot da bi svima bilo bolje.odbacise ga kao djubre,sta treba da bacim pare ljudima u dzep a nece da uce i rade da napreduju.
prvo proveri sta to Novak kvari i koliko je dosad popravio,takvi kao ti sa kompleksima nize vrednosti,preporucujem da sebe popravljate delima a ne pricom,svako mora da radi na tome i bice bolje,pljujes najveceg Srbina svih vremena,evo tebi pune Srbije sto ehplatisu narod,svaki dan objavi jedno ime,Novak to nije zasluzio.

Predo

pre 4 godine

Molim vas samo da "ispravim krivi navod" što bi rekli političari:
Prijavljuje Dubai kako bi nekako ostao prvi do americke turneje, kako nisko.
Naravno, nema nista od odbrane prvog mesta, videlo se u finalu AO da je Novak na izmaku snage, jedva je dobio Tima i to na svom omiljenom turniru. Ostace na 17 gs zauvek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (m, 5. februar 2020 13:22)

Otkrio sam još objava iste osobe, pod drugim nickovima, ali identičan stil, čiji je cilj dezinformacija i širenje mržnje.
Dakle, Novak je prijavio Dubai prošle godine, kada je izgledalo da ne može do prvog mesta pre marta. Niko nije imao kuglu da "vidi" šta će se dešavati na ATP kupu i da će Nadal ispasti u 1/4 AO. Toliko. Širite ljubav, a ne mržnju. Imate Džumhura, Bašića, Čilića... to su sjajni teniseri ili tenisači.

stipume tebra

pre 4 godine

I Murray je vitlao prvo mesto pa gde je sad. Neka je on živ i zdrav. Polako premestiti težište na 4 velika turnira a masterse igrati u cilju priprema za njih. Tako bi mogao da traje još neke 3 godine na vrhunskom nivou. Kad to kažem mislim na osvajanje grand slam-ova. Sad nije samo do Noleta zavisi i od mlađih koliko se to nama svidelo ili ne. Ovo što su njih trojica uradila i još danas dani rade je unikat. To se nije desilo pre njih a pitanje je hoće li ikad još. Mnogim teniserima karijere izgledaju osrednje jer su igrali u njihovoj epohi. Svi mi osećamo da se približava neminovan kraj. Zato uživajmo.

srle

pre 4 godine

Biće velika borba za prvo mesto, nadam se da će Novak uraditi nešto u martu kad se igra Indijan Vels i Majami jer poslednjih godina tu ima lošije rezultate. Gotovo ništa ne brani, što je dobra vest. Generalno Nadal ima više bodova da odbrani do kraja godine. Ako osvoji zlato u Tokiju, eto Novaku podstrek i da završi na prvom mestu na kraju godine. To bi onda bilo to, mislim da će prestići Federera po broju nedelja.

Chola

pre 4 godine

(stefan, 05. februar 2020 13:53)

Novak ustaje u 5 i trenira krvavo nekoliko puta dnevno 30 godina, ne sedi kao ti kuci da mu roditelji placaju internet da bi mogao da pljuje uspesne ljude po ceo dan.

Milos

pre 4 godine

RF.. 20 ND 17, dobro zapamtite.. Ove brojke.. Za OI, necu ni da.. Govorim, a najmanje.. Jos koliko RF, bezi Nedelja od ND, a pogotovo.. Koliko vise.. Zaradjuje i koliko je popularniji od njega, to jest, uspesniji.. Uzivajte.. Pozdrav.. Vidimo se u Riju

Boris Banović

pre 4 godine

Ja bih ostavio Novaku i njegovom timu da planiraju kalendar takmičenja za 2020.godinu i odrede prioritete. Takođe, Rafa i Federer svakako imaju svoje prioritete, a još uvek se njih trojica odlučujuće pitaju za podelu GS i Masters titula. Bez potcenjivanja, ostalih desetak tenisera koji mogu osvojiti GS i Masters titulu, oni će se međusobno nadmetati za poziciju 4. koji će dobijati šansu u polufinalu ili finalu !

banjalucanin

pre 4 godine

dobri moj novače ako ti ne daju zasluzeni respekt uzmi ga sebi. predlazem da svaki srpski grad na balkanu dobije ulicu po tvom imenu.

Milutin

pre 4 godine

Nema Nolo sansu protiv Nadala.Federer osvaja Wimbldon.
(King Roger., 5. februar 2020 12:05)

E sad mi je mogo lakše. Ako King Roger prognozira pobedu Nadala u Parizu a Federera na Vimbldonu, 99% su šanse da se to neće desiti. Što znači Nole skoro sigurno osvaja oba.

mlekadzija

pre 4 godine

Новак има велике шансе да престигне Федерера по броју недеља на месту бр 1. још ове године. По броју ГС титула надам се такође али сумњам да ће стићи или барем изједначити број освојених турнира који држи, гле чуда, не најбољи на свету него Џ.Конорс (неће ни Швајцарац успети..). НАпред Новаче!!!!

Coa

pre 4 godine

Videlo se kod Novaka kad je ginuo za reprezentaciju da je ovo njegova godina, nadam se bar 3 gs ove sezone
(Gipmir, 05. februar 2020 13:06)

Tako je bilo posle dejvis kupa 2010, tako ce biti valjda i sad, zasluzio je.

badi

pre 4 godine

Novak po meni osvaja ove sezone jos:

Dubai
Majami
Madrid
Roland Garos
Vimbldon
Us Open
Sinsinati
Zavrsni masters

Ukupno 9 turnira a rekord su mu ja mislim 12 ili 11, 2015. godine

Dzudza

pre 4 godine

(stefan, 05. februar 2020 13:53)

Satrla te zloba u ćošak, nemaš gde, Novaka Srbija voli, pomiri se sa tim dok te ljubomora ne pojede i budes dobio neku ozbiljnu bolest.

Micicu legendo

pre 4 godine

Ljudi, možda zvuči paranoično, ali treba Nole da se čuva na turnirima da mu se ne desi ono što se desilo Moniki Seleš. Vrlo je blizu obaranja svih rekorda a s tim dolazi gnjev zapadnjaka i rušenje svih njihovih vlažnih snova. Ništa me više ne čudi...

VamosNole

pre 4 godine

I zakljucak,kao prethodne decenije u 7-8 medjusobnih susreta Djole ga odere 85% meceva.Da nije Garosa,mada se retko susrecu tamo i svih 100% bi ga dobijao.

Leonardo

pre 4 godine

Mozda bih i imao sumnju da Novak nece oboriti sve moguce rekorde, ali kad igra protiv Federera i 25 000 ljudi navija protiv njega, tj ne samo protiv Federera nego protiv vecine tenisera(a da je do Novaka pa da kazemo Novak je kriv, nije, jer onaj klovn Kirjos svasta radi pa je u ocima publike soumen i potreban je tenisu) upravo zbog tih ljudi ce sve rekorde imati u svojim rukama kad za 5 godina zavrsi karijeru, jer Bog vidi sve sta se desava i obicno onaj protiv koga su svi na kraju bude heroj, bilo i bice dok god ovaj svet postoji.

Zoran

pre 4 godine

Na Rolan Garosu je konacno postavljen krov
Rafi ne odgovara zatvoren teren,sto bi Novak mogao da iskoristi ako se oni nadju u finalu :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goran, 5. februar 2020 12:11)

Samo ako padne kiša.
Bolje se pouzdati u dobru igru na šljaci, nego na krov.
Ali tamo će i Tim biti još jači, Nadal je druga osoba na Šatrijeu, nego na bilo kom drugo terenu.
Nema težeg zadatka za Novaka i baš me zanima da li je konačno našao način da uzme Nadalu turnir koji mu najviše znači.
To bi bio udarac od koga se on nebi oporavio, možda i teži od onog poraza Federera prošle godine na WB.

Ikac

pre 4 godine

Zar nije Nadal izgubio od Kirgiosa prošle godine u finalu Akapulka?
(Prvo proverite, 05. februar 2020 13:19)

U polufinalu ga je odrao Kirjos

onako

pre 4 godine

Kada krene Dubai Novak će biti na 32 nedelje zaostatka, znači gore dole 1 nedelja to je još 7 meseci a to nije mnogo.

Realno taj rekord prvi pada Federeru od 2 kao najbitnija, biće interesantno videti njegovu reakciju.

Predo

pre 4 godine

Pa, ako ćemo gledati motivaciju, Novak ima ogromnu. Federer će uskoro izjaviti da prvo mesto na ATP listi nije prioritet i da nije toliko važno,kao što je izjavio da ni međusobni skor nije važan. Možda već sledeće godine izjavi i da broj GS turnira nije važan. Nadal je tu pošteniji. On se bori za svaki poen, svaki gem, set, pa šta na kraju ispadne. On se i na treningu bori kao da mu život od toga zavisi. Da, Novak mora da dođe do finala Dubaia da bi bio siguran. I taj turnir je važan zbog kontinuiteta. Igraće sigurno bolje IW i Majami. Prošle godine se malo uljuljkao nakon što je počistio Rafu u finalu AO i napravio preveliku pauzu. A Monte Karlo nije prijavio ni prošle godine, već je igrao nakon što je podbacio u Majamiju i IW. A za dalje, ko zna. Neka bude zdrav i oran. Ne samo on, već i njegovi konkurenti, pa neka najbolji pobedi.

m

pre 4 godine

Prijavljuje Dubai kako bi nekako ostao prvi do americke turneje, kako nisko.
Naravno, nema nista od odbrane prvog mesta, videlo se u finalu AO da je Novak na izmaku snage, jedva je dobio Tima i to na svom omiljenom turniru. Ostace na 17 gs zauvek.

losmi.8.9

pre 4 godine

Moja procena. Posto pratim Novaka od pocetka karijere.
Novaka ostaje no1 do kraja godine(lagano).
Sto se tice Mastersa tu se nece preterano truditi s'obzirom da je ovo olipmpijska godina.
Tako da : Osvaja RG i tako ce jedini imati sa svakog gs po minimum 2.
Na winboldonu je sve moguce ali mislim da nece zapinjati zbog OI.
Oimpijske naravno osvaja.
A do kraja godine moze i da ne igra, jer mu se moze..
Pozdrav hejteri

kris

pre 4 godine

Ovdje je najvažnije napisati da Novak osvaja sve, obara sve rekorde i plusevi stižu. Međutim, nije to baš tako lako ostvarljivo. Vidjeli smo neki dan koliko je bilo teško protiv Tima i to na Novakovom turniru, gdje je najjači.Na RG je Nadal favorit, a zatim dolaze Tim i Djokovic.Po meni je ključ pa možda i čitave sezone kome Tim dolazi u polufinalu RG. To bi moglo odrediti puno toga u nastavku sezone, a možda i čak broj 1 na kraju godine. Mada, rano je o tome pričati, duga je godina i teško je održati konstantno st. I prošle godine nakon AO svi smo bili sigurni da će Nole 100% biti prvi na kraju godine, pa nebi.

Goran

pre 4 godine

"Novak samo jednu nedelju da prestigne Federera po broju nedelja tu ce ostati narednih 100 godina". Ajde da pogledamo i zenski tenis. Istog danas je zapocela Open era i u zenskom tenisu. Tu imamo Stefi Graf sa 377 nedelja ali i Navratilovu sa 332 nedelje. Federer ima 310. Tesko da 311 moze da bude dovoljno da se ostane istorijski broj 1 duze od 10-20 godina. Siguran sam da bi Sampras da je znao da mu 286 nije dovoljno mogao da doda jos nedelja. Ali nije imao repernu tacku. Ako Novak zeli da bude istorijski broj 1 decenijama kao Stefi, morace mnogo vise od 311. On to moze.

Donatelo

pre 4 godine

Od pocetka godine

Djokovic Anderson 2-0
Djokovic Monfils 2-0
Djokovic Garin 2-0
Djokovic Sapovalov 2-1
Djokovic Medvedev 2-1
Djokovic Nadal 2-0
Djokovic Struf 3-1
Djokovic Ito 3-0
Djokovic Nisioka 3-0
Djokovic Svarcman 3-0
Djokovic Raonic 3-0
Djokovic Federer 3-0
Djokovic Tim 3-2

13 pobeda 0 poraza
33 dobijenih 5 izgubljenih setova

Pobedjivao mlade, stare, one u formi, one van forme, najvece rivale...

Qwerty

pre 4 godine

Nema nista iz toga. nolo ce izgubiti prvo mesto za mesec dana, Nadal uzima RG, masterse na sljaci, Vimbldon, a US Open videcemo. Nadal zavrsava sezonu kao prvi sa jos dva slema.

Janko

pre 4 godine

Ako bude igrao sve turnire, zavrsice karijeru ove godine, jos jedna povreda lakta i to je to. Tako da prvo mesto ne moze zadrzati nikako.

Daa

pre 4 godine

Federerovoj igri su samo Djokovic i Nadal uspeli da nadju resenje. A to je bila igra na snagu. Sada kada su se istrosili tesko da ce vise moci da mu pariraju. Setimo se bio je znatno mladji i pet godina nije osvojio nijedan GS. A sada sa tridesetsedam osvaja sve lagano. I tesko da ce iko uspeti da ga zaustavi.Trebace puno vremena da ponovo dodje neko ko ce moci da mu se suprostavi. Igrace do 40 i osvojice najmanje jos 10 GS. I to opusteno bez da se umori
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejan, 28. januar 2018 10:19)

Citao sam malo komentare na vest kada je Federer osvojio svoj 20-ti grend slem. Ima mnogo smesnih, ali ovo je jedan od najjacih :)

re

pre 4 godine

Nolo gubi bodove na sljaci, Vimbldonu, a Nadal na US Openu.Nadal ce osvojiti RG, Novak nece uzeti vise nijedan slem. Prvi na kraju ipak Nadal.

stefan

pre 4 godine

Ptrdstavlja se kao najveci srbin i ambasador zemlje a samo slaze lovu i eksploatise sunarodnike u svojim restoranima hotelima gradjevinama sirom bga i srbije.. Veliki teniski sampion jednog dana mozda i najveci ali klasican bogatas koji tlaci i eksploatise kako bi imao jos vise. Ne zaludjujte se. Svi eksyremno bogati ljudi su zli ljudi koji deformisu zivot na ovoj planeti.. Zagade potrose pokvare uniste vise nego milioni. Oni su glavni remetioci socijalne pravde oni su oni koji vuku konce i koji zbog licnih interesa unistavaju zivot i svaku formu drustvenog uredjenja.. Australija gori zbog njih sibir takodje. Zbog njih jedemo sintetsku hranu i zbog njihovog profita pati i biljni i zivotinjski svet. Ne zaboravite da razmisljate samo vas to molim. Jer ovaj covek nece stati na milijardi nego ce svoj novac,, investirati" i obrnuti i uvecati bez da ustane ujutru iz kreveta... Dakle dace novac i za par meseci vratice mu se 20 posto vise.. Sad mi recite koja je Razlika izmedju ljudi koji ulazu novac eksploatisu druge i ne radeci apsolutno nista uvecavaju svoj racun i onih koji sede kuci ne rade nista-lenstvuju i zive na teretu drustva od neke socijale-koja je razlika? Posteni radni ljudi koji rade po 50 godina izdrzavaju i na grbaci nose i jedne i druge. Srbi moji dragi molim vas ne zaboravite da razmisljate dok radite za 38 000 rsd u restoranima i na gradjevinama ovog coveka i slicnih mu

Lik

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da postoje jos likovi koji misle da Novak nije uzeo rg prosle godine zhog vetra, pa Tim ga je blago receno demolirao, i da je prosao obrisao bi ga sa sljake Rafa
(tennisman, 5. februar 2020 12:20)

Lupaš gluposti, igralo se u 5 setova i Tim ga dobio sa 7:5, zadnji set gde Novak gubi presudan poen koji ga vodi u Taj Brejk! Ako se to zove demoliranje onda imaš ozbiljan problem sa logikom.


Ђоковић од 2016 није прошао треће коло у Индијан Велсу и Мајамију ахахах а до тад је 3 године заредом освајао те турнире 2014,2015,2016
(Роџер Федерер - Kраљ, 5. februar 2020 12:04)

Dosadilo mu, ima SVE masterse a to tvoj idol NIKAD neće imati!

Лепи Цане

pre 4 godine

Реално је очекивати да Ноле престигне Надала и Федерера по броју освојених ГС титула, уз највише недеља на броју 1.
Највише освојених турнира - Џими Конорс (109).
Тако да она двојица ни по једном битном критеријуму не могу бити GOAT.

Ilija Dukić

pre 4 godine

Nema nista iz toga. nolo ce izgubiti prvo mesto za mesec dana, Nadal uzima RG, masterse na sljaci, Vimbldon, a US Open videcemo. Nadal zavrsava sezonu kao prvi sa jos dva slema.
(Qwerty, 05. februar 2020 13:07)

Jedina dva slema koja će Nadal dobiti je što će ga Nole slemati u finalu ako Nadal dođe do kraja.

Gastarbajter seljacina

pre 4 godine

Ziveo Federer.
(Gile, 5. februar 2020 12:50)

Sto se meine tice, neka zivi jos 60 godina, ali on najbolji teniser svih vremena nece biti. Od kad zivim u nemackoj, to mu dodje vec 7 godina, mogu na prstima jedne ruke da nabrojim ljude koji su pominjali Djokovica posle bilo kakvog velikog uspeha, mislim na nemce naravno. Sad kad se sve ovo desava, kada on osvaja GS-e sa 31om i 32e godine situacija se drasticno menja. Kada pomenem odakle sam, sa osemhom pominju Novaka Djokovica kao nekog ko pomera granice sporta. Hvala mu na reklami i na boljem imidzu Srbije u svetu.

Woody Woodpecker

pre 4 godine

Posle Wimbledona, ako Nole sacuva No.1, ceka ga Medvedev, koji je sakupio samo ~300 poena manje od Noleta od Wibledona 2019 do danas.

Goran

pre 4 godine

Racunica je prosta. Na rejs listi Novak bezi Nadalu 1400 bodova i ta prednost je kljucna. Dakle, Novak ima vecu sansu od Nadala da bude prvi na kraju godine. Dobro je sto najvise bodova brani u sredini sezone jer ga Nadal tesko moze prestici u narednih mesec-dva a dobro je i sto malo brani na kraju sezone pa ce ovaj put Nadal imati vrlo tezak zadatak da sacuva prvo mesto cak iako nakratko dodje na prvo mesto na sredini sezone.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Novak kada zasedne na 1 poziciju ne ispušta je tako lako...Ova cela godina je kralj i broj 1! Wimbledon i US open je njegov ponovo a dušmani neka punini od muke!

Роџер Федерер - Kраљ

pre 4 godine

Федерер добија Ђокицу у финалу Дубаија, то је његов турнир, пеглао га је и 2014 и 2015 у његовим најбољим сезонама

DIMITRIJE

pre 4 godine

Broj nedelja na No1 ce Novak oboriti pre ili kasnije, tako da ako se ne desi do oktobra nista strasno bice do decembra ili sled godine.
A GS je apsolutni prioritet po mogucstvu odma RG , Tokio, Eventualni Sinainati i London finals . Time postavlja standarde za sva vremena. 2x sve Gs 2x sve masterse 2x medalja na OI nadam se i zlato i sansa za Year slam.


Samo zdravlje i bice sve

antiDebil

pre 4 godine

Ako Novak ostane na prvom mestu do oktobra, tada ce biti rekorder po broju sedmica provedenih na poziciji broj 1 i skinuce Federera (310) sa prvog mesta.
Usput, Nadala ne interesuje prva pozicija i ne pravi nikakve kalkulacije zbog toga.
(Krca, 5. februar 2020 12:24

Naravno da ga interesuje, a sto se tice kalkulacija Nadal je tu rekorder, bez premca!
Te fore, ne interesuje ga i sl., samo zato sto nije prvi okaci macku o rep!

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Ako odigra još samo ovu sezonu maksimalno, uz 2 GS i par Mastersa, premašiće Federerovih 310 nedelja još ove godine, a sledeće daće Bog i da bude najuspešniji i po GS i po Mastersima. I onda može na miru da jurca za decom... Da je bio ozbiljniji 2017 i 2018, već sad je to mogao.

DjurdjeleVojvoda

pre 4 godine

Imam neki utisak da Novak najbolje svoje partije pokazuje u zatvorenom prostoru jer je svoje početke utemeljio igrajući u/na praznom zatvorenom bazenu.

nana

pre 4 godine

Trebali ste da objavite rang listu po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ne mogu to nigde da nađem.
(Željko, 05. februar 2020 12:13)

Imaš I na Wikipediji, a i na ultimatetennisstatistics.com

Sve što treba da ukucaš je "most weeks at no1 tennis" u Google.

Nenad Miletic

pre 4 godine

Zaboravili ste i Olimpijske igre nakon Vimbldona, to je jos jedan bitan trofej koji Novak zeli, posle neuspeha u Pekingu, Londonu i Riu.

banjica

pre 4 godine

"preskočiće Monte Karlo što znači da će izgubiti 180 bodova, gde će Nadal braniti takođe 360."

Pa zar eskvira turnir pred domaćom publikom!? Čekaj šta je bilo prošle godine...a da, izbacio ga Medo. Posle ga zezala deca u komšiluku :D

Deki

pre 4 godine

Ovakve prognoze za Noleta i Rafu su nezahvalne jer su već u godinama. Obojica će tempirati forme za GS-emove. Mislim da mladji imaju veće šanse na 2 seta.

Nebojsa

pre 4 godine

Nema sanse bilo ko od njih dvojice da ostane duze na prvom mestu .
Smenjivace se kao na traci, ovo ce biti prva godina koja ce imati ceste promene na prvom mestu.
I jedan i drugi su imali dobru proslu sezonu i osvojili su dosta bodova, cetiri do osam nedelja je maksimum da se ostane na prvom mestu nista vise od toga.

KostaZ

pre 4 godine

Pogresan podatak kod Rafe za RG i Vimbldon, zbrzali u upisivanju...
Ima No1e dobre sanse da u ovoj sezoni hvata mnoge rekorde.
Samo, pitaju se ponesto i ovi mladi koji dolaze!

Idemo Noleeeeee

pre 4 godine

Novak Djokovic ce osvojiti Garos, i tu pobeci Nadalu za 3000 poena, ako neko ne zna, krajem 2019. je postavljen krov na centralnom terenu.

Урке

pre 4 godine

Замислите да прескочи џенперера :Д у недељама и слемовима, довека ће морати упоређивати све који надолазе са Новак-ом а не са Рожер-ером. Мука је то за западну тениску господу.

tennisman

pre 4 godine

Novak Djokovic ce osvojiti Garos, i tu pobeci Nadalu za 3000 poena, ako neko ne zna, krajem 2019. je postavljen krov na centralnom terenu.
(Idemo Noleeeeee, 05. februar 2020 12:03)
Pa? Ne mogu da verujem da postoje jos likovi koji misle da Novak nije uzeo rg prosle godine zhog vetra, pa Tim ga je blago receno demolirao, i da je prosao obrisao bi ga sa sljake Rafa

antiDebil

pre 4 godine

Ako Novak ostane na prvom mestu do oktobra, tada ce biti rekorder po broju sedmica provedenih na poziciji broj 1 i skinuce Federera (310) sa prvog mesta.
Usput, Nadala ne interesuje prva pozicija i ne pravi nikakve kalkulacije zbog toga.
(Krca, 5. februar 2020 12:24

Naravno da ga interesuje, a sto se tice kalkulacija Nadal je tu rekorder, bez premca!
Te fore, ne interesuje ga i sl., samo zato sto nije prvi okaci macku o rep!

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 4 godine

Znam da Djokovic zna najbolje šta želi i šta mu odgovara ali evo ja kao neko ko prati tenis mislim da bi trebao da igra Monte Karlo,tu brani mali broj poena i možda će mu značiti da obori Federerov rekord po broju nedelja na prvom mestu. Nadal pa za sada prijavio 2 turnira više A stariji je od Novaka,mislim da Novak može još jedan.

Toliko

pre 4 godine

Ђоковић од 2016 није прошао треће коло у Индијан Велсу и Мајамију ахахах а до тад је 3 године заредом освајао те турнире 2014,2015,2016
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Роџер Федерер - Kраљ, 5. februar 2020 12:04

Sto bi znacilo,u igri brojeva,da naredne tri godine ponovo osvaja Novak, Kralj ove igre.

površni poznavalac

pre 4 godine

Trebali ste da objavite rang listu po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ne mogu to nigde da nađem.
(Željko, 05. februar 2020 12:13)

ako umeš da kucaš komentar, pretpostavljam da umeš i da ukucaš "number of weeks on first place - atp" na google...

Esli

pre 4 godine

(Роџер Федерер - Kраљ, 05. februar 2020 12:05)

(King Roger., 05. februar 2020 12:05)

Ovaj poceo da prelazi sa cirilice u latinicu :D

Ekspert

pre 4 godine

Kada/ako obori Federerov rekord po broju nedelja na prvom mjestu, automatski ide rame uz rame sa njim za GOAT-a. Po SVIM parameterima. RF jeste po svemu numero uno, ali Novak ako ga prestigne na toj vječnoj listi najdužih brojeva 1, onda je i definitivno TAJ. Jer ne postoji konstantniji podatak u tenisu od tog. Nema ga. Slemovi, naravno. Ali ovo je sinonim za dugovječnost, konstantnost, istrajnost...
P.S. Nadal se ovdje ne pita.

mile

pre 4 godine

biti blizu obaranja rekorda po broju nedelja u eri nadala i federera je samo po sebi veliko cudo,niko ne bi rekao da je to uopste moguce ali nole je svojim trudom i vise nego zasluzio,jedva cekam da nole obori sve rekorde,samo neka zdrav

Роџер Федерер - Kраљ

pre 4 godine

Ђоковић од 2016 није прошао треће коло у Индијан Велсу и Мајамију ахахах а до тад је 3 године заредом освајао те турнире 2014,2015,2016

Voko

pre 4 godine

Bice tesko Rafi da osvoji Akapulko,mislim da ce Nole preskociti Dubai i da cemo ga ponovo gledati tek u Indijan Vels i Majamiju kao prosle godine
Verujem da ce na oba turnira dogurati do polufinala ili finala kako bi popravio ucinak iz prosle godine kada je ispadao ranije

kimiko

pre 4 godine

Svaka cast Rafi na onim trofejima RG-a, ali Nole tu takodje ima sansu. Popravio je servis, jos malo da doda snage u pocetni udarac i eto ga novi veliki adut. Nadam se da ce ga Ivanisevic dobro savetovati i raditi na tome.

Jumko

pre 4 godine

Zaboravio sam, ko od ove dvojice ima vise titula, Mastersa, Slemova i ko je vise doneo svojoj zemlji Dejvis kupova i zlatnih olimpijskih medalja, kojoj i porez placa usput? Hvala, prijatno.

Sivi soko

pre 4 godine

Zvuči nestvarno ali Novaku je zadnjih godina teže da osvaja Masterse nego Gren slemove. Mislim da je prošlo vreme kad je kao od šale osvajao po 4-5 Mastersa godišnje. Sada je tu pregršt igrača koji ga mogu pobediti u tri seta ali i dalje ne mogu da mu priđu na tri dobijena, pogotovu što se igra svaki dan bez odmora.. Nek uzme 2-3 Mastersa ove godine i puna kapa. Šanse nema da ponovo veže IW i Majami kao što je to radio - jer se neće ni cimati ali je bitno da makar igra završnicu većine Mastersa. Prošle godine je baš bez veze izgubio prvo mesto na kraju godine iako je imao bolju sezonu od Nadala

nana

pre 4 godine

Najjači su ovi slepci što po ceo dan sede i komentarišu novakove vesti, do juče su govorili da će Nole da ispadne, da neće osvojiti AO itd itd. Sad kad je uzeo, sve jovo na novo. Sve isto, počinju sa pričom kako neće uzeti roland Garos, pa će posle govoriti isto za Wimbledon I kad sve bude uzeo I sve osvojio I sve rekorde po obarao, govoriće da Nole ne pleše po terenu kao Rodžer i da neće nikad biti voljen kao Rodžer. Ako niste znali, najveći teniski stručnjaci Jumko, bodibond, mikki, king roger i ostala dečurlija iz susednih država znaju tačnu formulu za Goat-a, a to je : pirueta * ljubav fanova.

Hahahhahah

pre 4 godine

ta borba za prvo mesto je besmislena, vrednuje se samo brog grendslem titula. na to treba da se skocentriše Novak. da svoju formu tempira za Roland Garos i Vimbldon. a to ko je na kom mestu atp liste ,to ne piše nigde u istoriji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dukara, 5. februar 2020 12:0

Kako ne pise kad smo upravo procitali koliko mu treba do Samprasa i Federera???

analitičar

pre 4 godine

Noletu i Nadalu su prioritet Grand slemovi. tako da očekujte da propuštaju ili ispadaju u prvim kolima na Mastersima. odigraju jedan dobro, na drugom ispadnu u prvom kolu ili obrnuto, posebno u Americi, pred Roland Garos će igrati ozbiljnije da uđu u formu za šljaku. jer čuvaju snagu obojica za sezonu koja je naporna jer je tu i OI.

E sada Nadal nema šanse da stigne Federera po nedeljama na broju 1, tako da će Nole možda malo biti na to više fokusiran, ali ako Nadal propušta turnire ili ispada rano i njemu je to dozvoljeno jer ostaje prvi.

biće tu žešćeg taktiziranja, mada na Noletovom mestu ja bih sada dao gas na Mastersima u USA, nabio razliku za prvo mesto pa po cenu da na RG ništa ne uradim, jer će ga i ovako teško uzeti.

pratite samo ove detalje.

Krca

pre 4 godine

Ako Novak ostane na prvom mestu do oktobra, tada ce biti rekorder po broju sedmica provedenih na poziciji broj 1 i skinuce Federera (310) sa prvog mesta.
Usput, Nadala ne interesuje prva pozicija i ne pravi nikakve kalkulacije zbog toga.

dukara

pre 4 godine

ta borba za prvo mesto je besmislena, vrednuje se samo brog grendslem titula. na to treba da se skocentriše Novak. da svoju formu tempira za Roland Garos i Vimbldon. a to ko je na kom mestu atp liste ,to ne piše nigde u istoriji.

Idemo Noleeeeee

pre 4 godine

Novak Djokovic ce osvojiti Garos, i tu pobeci Nadalu za 3000 poena, ako neko ne zna, krajem 2019. je postavljen krov na centralnom terenu.

Ekspert

pre 4 godine

Kada/ako obori Federerov rekord po broju nedelja na prvom mjestu, automatski ide rame uz rame sa njim za GOAT-a. Po SVIM parameterima. RF jeste po svemu numero uno, ali Novak ako ga prestigne na toj vječnoj listi najdužih brojeva 1, onda je i definitivno TAJ. Jer ne postoji konstantniji podatak u tenisu od tog. Nema ga. Slemovi, naravno. Ali ovo je sinonim za dugovječnost, konstantnost, istrajnost...
P.S. Nadal se ovdje ne pita.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Novak kada zasedne na 1 poziciju ne ispušta je tako lako...Ova cela godina je kralj i broj 1! Wimbledon i US open je njegov ponovo a dušmani neka punini od muke!

Donatelo

pre 4 godine

Od pocetka godine

Djokovic Anderson 2-0
Djokovic Monfils 2-0
Djokovic Garin 2-0
Djokovic Sapovalov 2-1
Djokovic Medvedev 2-1
Djokovic Nadal 2-0
Djokovic Struf 3-1
Djokovic Ito 3-0
Djokovic Nisioka 3-0
Djokovic Svarcman 3-0
Djokovic Raonic 3-0
Djokovic Federer 3-0
Djokovic Tim 3-2

13 pobeda 0 poraza
33 dobijenih 5 izgubljenih setova

Pobedjivao mlade, stare, one u formi, one van forme, najvece rivale...

Nenad Miletic

pre 4 godine

Zaboravili ste i Olimpijske igre nakon Vimbldona, to je jos jedan bitan trofej koji Novak zeli, posle neuspeha u Pekingu, Londonu i Riu.

Урке

pre 4 godine

Замислите да прескочи џенперера :Д у недељама и слемовима, довека ће морати упоређивати све који надолазе са Новак-ом а не са Рожер-ером. Мука је то за западну тениску господу.

Hahahhahah

pre 4 godine

ta borba za prvo mesto je besmislena, vrednuje se samo brog grendslem titula. na to treba da se skocentriše Novak. da svoju formu tempira za Roland Garos i Vimbldon. a to ko je na kom mestu atp liste ,to ne piše nigde u istoriji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dukara, 5. februar 2020 12:0

Kako ne pise kad smo upravo procitali koliko mu treba do Samprasa i Federera???

mile

pre 4 godine

biti blizu obaranja rekorda po broju nedelja u eri nadala i federera je samo po sebi veliko cudo,niko ne bi rekao da je to uopste moguce ali nole je svojim trudom i vise nego zasluzio,jedva cekam da nole obori sve rekorde,samo neka zdrav

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Ako odigra još samo ovu sezonu maksimalno, uz 2 GS i par Mastersa, premašiće Federerovih 310 nedelja još ove godine, a sledeće daće Bog i da bude najuspešniji i po GS i po Mastersima. I onda može na miru da jurca za decom... Da je bio ozbiljniji 2017 i 2018, već sad je to mogao.

kimiko

pre 4 godine

Svaka cast Rafi na onim trofejima RG-a, ali Nole tu takodje ima sansu. Popravio je servis, jos malo da doda snage u pocetni udarac i eto ga novi veliki adut. Nadam se da ce ga Ivanisevic dobro savetovati i raditi na tome.

nana

pre 4 godine

Najjači su ovi slepci što po ceo dan sede i komentarišu novakove vesti, do juče su govorili da će Nole da ispadne, da neće osvojiti AO itd itd. Sad kad je uzeo, sve jovo na novo. Sve isto, počinju sa pričom kako neće uzeti roland Garos, pa će posle govoriti isto za Wimbledon I kad sve bude uzeo I sve osvojio I sve rekorde po obarao, govoriće da Nole ne pleše po terenu kao Rodžer i da neće nikad biti voljen kao Rodžer. Ako niste znali, najveći teniski stručnjaci Jumko, bodibond, mikki, king roger i ostala dečurlija iz susednih država znaju tačnu formulu za Goat-a, a to je : pirueta * ljubav fanova.

DIMITRIJE

pre 4 godine

Broj nedelja na No1 ce Novak oboriti pre ili kasnije, tako da ako se ne desi do oktobra nista strasno bice do decembra ili sled godine.
A GS je apsolutni prioritet po mogucstvu odma RG , Tokio, Eventualni Sinainati i London finals . Time postavlja standarde za sva vremena. 2x sve Gs 2x sve masterse 2x medalja na OI nadam se i zlato i sansa za Year slam.


Samo zdravlje i bice sve

Lik

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da postoje jos likovi koji misle da Novak nije uzeo rg prosle godine zhog vetra, pa Tim ga je blago receno demolirao, i da je prosao obrisao bi ga sa sljake Rafa
(tennisman, 5. februar 2020 12:20)

Lupaš gluposti, igralo se u 5 setova i Tim ga dobio sa 7:5, zadnji set gde Novak gubi presudan poen koji ga vodi u Taj Brejk! Ako se to zove demoliranje onda imaš ozbiljan problem sa logikom.


Ђоковић од 2016 није прошао треће коло у Индијан Велсу и Мајамију ахахах а до тад је 3 године заредом освајао те турнире 2014,2015,2016
(Роџер Федерер - Kраљ, 5. februar 2020 12:04)

Dosadilo mu, ima SVE masterse a to tvoj idol NIKAD neće imati!

antiDebil

pre 4 godine

Ako Novak ostane na prvom mestu do oktobra, tada ce biti rekorder po broju sedmica provedenih na poziciji broj 1 i skinuce Federera (310) sa prvog mesta.
Usput, Nadala ne interesuje prva pozicija i ne pravi nikakve kalkulacije zbog toga.
(Krca, 5. februar 2020 12:24

Naravno da ga interesuje, a sto se tice kalkulacija Nadal je tu rekorder, bez premca!
Te fore, ne interesuje ga i sl., samo zato sto nije prvi okaci macku o rep!

Esli

pre 4 godine

(Роџер Федерер - Kраљ, 05. februar 2020 12:05)

(King Roger., 05. februar 2020 12:05)

Ovaj poceo da prelazi sa cirilice u latinicu :D

Ilija Dukić

pre 4 godine

Nema nista iz toga. nolo ce izgubiti prvo mesto za mesec dana, Nadal uzima RG, masterse na sljaci, Vimbldon, a US Open videcemo. Nadal zavrsava sezonu kao prvi sa jos dva slema.
(Qwerty, 05. februar 2020 13:07)

Jedina dva slema koja će Nadal dobiti je što će ga Nole slemati u finalu ako Nadal dođe do kraja.

Gastarbajter seljacina

pre 4 godine

Ziveo Federer.
(Gile, 5. februar 2020 12:50)

Sto se meine tice, neka zivi jos 60 godina, ali on najbolji teniser svih vremena nece biti. Od kad zivim u nemackoj, to mu dodje vec 7 godina, mogu na prstima jedne ruke da nabrojim ljude koji su pominjali Djokovica posle bilo kakvog velikog uspeha, mislim na nemce naravno. Sad kad se sve ovo desava, kada on osvaja GS-e sa 31om i 32e godine situacija se drasticno menja. Kada pomenem odakle sam, sa osemhom pominju Novaka Djokovica kao nekog ko pomera granice sporta. Hvala mu na reklami i na boljem imidzu Srbije u svetu.

Predo

pre 4 godine

Molim vas samo da "ispravim krivi navod" što bi rekli političari:
Prijavljuje Dubai kako bi nekako ostao prvi do americke turneje, kako nisko.
Naravno, nema nista od odbrane prvog mesta, videlo se u finalu AO da je Novak na izmaku snage, jedva je dobio Tima i to na svom omiljenom turniru. Ostace na 17 gs zauvek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (m, 5. februar 2020 13:22)

Otkrio sam još objava iste osobe, pod drugim nickovima, ali identičan stil, čiji je cilj dezinformacija i širenje mržnje.
Dakle, Novak je prijavio Dubai prošle godine, kada je izgledalo da ne može do prvog mesta pre marta. Niko nije imao kuglu da "vidi" šta će se dešavati na ATP kupu i da će Nadal ispasti u 1/4 AO. Toliko. Širite ljubav, a ne mržnju. Imate Džumhura, Bašića, Čilića... to su sjajni teniseri ili tenisači.

KostaZ

pre 4 godine

Pogresan podatak kod Rafe za RG i Vimbldon, zbrzali u upisivanju...
Ima No1e dobre sanse da u ovoj sezoni hvata mnoge rekorde.
Samo, pitaju se ponesto i ovi mladi koji dolaze!

Voko

pre 4 godine

Bice tesko Rafi da osvoji Akapulko,mislim da ce Nole preskociti Dubai i da cemo ga ponovo gledati tek u Indijan Vels i Majamiju kao prosle godine
Verujem da ce na oba turnira dogurati do polufinala ili finala kako bi popravio ucinak iz prosle godine kada je ispadao ranije

Predo

pre 4 godine

Pa, ako ćemo gledati motivaciju, Novak ima ogromnu. Federer će uskoro izjaviti da prvo mesto na ATP listi nije prioritet i da nije toliko važno,kao što je izjavio da ni međusobni skor nije važan. Možda već sledeće godine izjavi i da broj GS turnira nije važan. Nadal je tu pošteniji. On se bori za svaki poen, svaki gem, set, pa šta na kraju ispadne. On se i na treningu bori kao da mu život od toga zavisi. Da, Novak mora da dođe do finala Dubaia da bi bio siguran. I taj turnir je važan zbog kontinuiteta. Igraće sigurno bolje IW i Majami. Prošle godine se malo uljuljkao nakon što je počistio Rafu u finalu AO i napravio preveliku pauzu. A Monte Karlo nije prijavio ni prošle godine, već je igrao nakon što je podbacio u Majamiju i IW. A za dalje, ko zna. Neka bude zdrav i oran. Ne samo on, već i njegovi konkurenti, pa neka najbolji pobedi.

Coa

pre 4 godine

Videlo se kod Novaka kad je ginuo za reprezentaciju da je ovo njegova godina, nadam se bar 3 gs ove sezone
(Gipmir, 05. februar 2020 13:06)

Tako je bilo posle dejvis kupa 2010, tako ce biti valjda i sad, zasluzio je.

Milutin

pre 4 godine

Nema Nolo sansu protiv Nadala.Federer osvaja Wimbldon.
(King Roger., 5. februar 2020 12:05)

E sad mi je mogo lakše. Ako King Roger prognozira pobedu Nadala u Parizu a Federera na Vimbldonu, 99% su šanse da se to neće desiti. Što znači Nole skoro sigurno osvaja oba.

Toliko

pre 4 godine

Ђоковић од 2016 није прошао треће коло у Индијан Велсу и Мајамију ахахах а до тад је 3 године заредом освајао те турнире 2014,2015,2016
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Роџер Федерер - Kраљ, 5. februar 2020 12:04

Sto bi znacilo,u igri brojeva,da naredne tri godine ponovo osvaja Novak, Kralj ove igre.

Daa

pre 4 godine

Federerovoj igri su samo Djokovic i Nadal uspeli da nadju resenje. A to je bila igra na snagu. Sada kada su se istrosili tesko da ce vise moci da mu pariraju. Setimo se bio je znatno mladji i pet godina nije osvojio nijedan GS. A sada sa tridesetsedam osvaja sve lagano. I tesko da ce iko uspeti da ga zaustavi.Trebace puno vremena da ponovo dodje neko ko ce moci da mu se suprostavi. Igrace do 40 i osvojice najmanje jos 10 GS. I to opusteno bez da se umori
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejan, 28. januar 2018 10:19)

Citao sam malo komentare na vest kada je Federer osvojio svoj 20-ti grend slem. Ima mnogo smesnih, ali ovo je jedan od najjacih :)

Chola

pre 4 godine

(stefan, 05. februar 2020 13:53)

Novak ustaje u 5 i trenira krvavo nekoliko puta dnevno 30 godina, ne sedi kao ti kuci da mu roditelji placaju internet da bi mogao da pljuje uspesne ljude po ceo dan.

Leonardo

pre 4 godine

Mozda bih i imao sumnju da Novak nece oboriti sve moguce rekorde, ali kad igra protiv Federera i 25 000 ljudi navija protiv njega, tj ne samo protiv Federera nego protiv vecine tenisera(a da je do Novaka pa da kazemo Novak je kriv, nije, jer onaj klovn Kirjos svasta radi pa je u ocima publike soumen i potreban je tenisu) upravo zbog tih ljudi ce sve rekorde imati u svojim rukama kad za 5 godina zavrsi karijeru, jer Bog vidi sve sta se desava i obicno onaj protiv koga su svi na kraju bude heroj, bilo i bice dok god ovaj svet postoji.

analitičar

pre 4 godine

Noletu i Nadalu su prioritet Grand slemovi. tako da očekujte da propuštaju ili ispadaju u prvim kolima na Mastersima. odigraju jedan dobro, na drugom ispadnu u prvom kolu ili obrnuto, posebno u Americi, pred Roland Garos će igrati ozbiljnije da uđu u formu za šljaku. jer čuvaju snagu obojica za sezonu koja je naporna jer je tu i OI.

E sada Nadal nema šanse da stigne Federera po nedeljama na broju 1, tako da će Nole možda malo biti na to više fokusiran, ali ako Nadal propušta turnire ili ispada rano i njemu je to dozvoljeno jer ostaje prvi.

biće tu žešćeg taktiziranja, mada na Noletovom mestu ja bih sada dao gas na Mastersima u USA, nabio razliku za prvo mesto pa po cenu da na RG ništa ne uradim, jer će ga i ovako teško uzeti.

pratite samo ove detalje.

Sivi soko

pre 4 godine

Zvuči nestvarno ali Novaku je zadnjih godina teže da osvaja Masterse nego Gren slemove. Mislim da je prošlo vreme kad je kao od šale osvajao po 4-5 Mastersa godišnje. Sada je tu pregršt igrača koji ga mogu pobediti u tri seta ali i dalje ne mogu da mu priđu na tri dobijena, pogotovu što se igra svaki dan bez odmora.. Nek uzme 2-3 Mastersa ove godine i puna kapa. Šanse nema da ponovo veže IW i Majami kao što je to radio - jer se neće ni cimati ali je bitno da makar igra završnicu većine Mastersa. Prošle godine je baš bez veze izgubio prvo mesto na kraju godine iako je imao bolju sezonu od Nadala

onako

pre 4 godine

Kada krene Dubai Novak će biti na 32 nedelje zaostatka, znači gore dole 1 nedelja to je još 7 meseci a to nije mnogo.

Realno taj rekord prvi pada Federeru od 2 kao najbitnija, biće interesantno videti njegovu reakciju.

losmi.8.9

pre 4 godine

Moja procena. Posto pratim Novaka od pocetka karijere.
Novaka ostaje no1 do kraja godine(lagano).
Sto se tice Mastersa tu se nece preterano truditi s'obzirom da je ovo olipmpijska godina.
Tako da : Osvaja RG i tako ce jedini imati sa svakog gs po minimum 2.
Na winboldonu je sve moguce ali mislim da nece zapinjati zbog OI.
Oimpijske naravno osvaja.
A do kraja godine moze i da ne igra, jer mu se moze..
Pozdrav hejteri

Zoran

pre 4 godine

Na Rolan Garosu je konacno postavljen krov
Rafi ne odgovara zatvoren teren,sto bi Novak mogao da iskoristi ako se oni nadju u finalu :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goran, 5. februar 2020 12:11)

Samo ako padne kiša.
Bolje se pouzdati u dobru igru na šljaci, nego na krov.
Ali tamo će i Tim biti još jači, Nadal je druga osoba na Šatrijeu, nego na bilo kom drugo terenu.
Nema težeg zadatka za Novaka i baš me zanima da li je konačno našao način da uzme Nadalu turnir koji mu najviše znači.
To bi bio udarac od koga se on nebi oporavio, možda i teži od onog poraza Federera prošle godine na WB.

kris

pre 4 godine

Ovdje je najvažnije napisati da Novak osvaja sve, obara sve rekorde i plusevi stižu. Međutim, nije to baš tako lako ostvarljivo. Vidjeli smo neki dan koliko je bilo teško protiv Tima i to na Novakovom turniru, gdje je najjači.Na RG je Nadal favorit, a zatim dolaze Tim i Djokovic.Po meni je ključ pa možda i čitave sezone kome Tim dolazi u polufinalu RG. To bi moglo odrediti puno toga u nastavku sezone, a možda i čak broj 1 na kraju godine. Mada, rano je o tome pričati, duga je godina i teško je održati konstantno st. I prošle godine nakon AO svi smo bili sigurni da će Nole 100% biti prvi na kraju godine, pa nebi.

stipume tebra

pre 4 godine

I Murray je vitlao prvo mesto pa gde je sad. Neka je on živ i zdrav. Polako premestiti težište na 4 velika turnira a masterse igrati u cilju priprema za njih. Tako bi mogao da traje još neke 3 godine na vrhunskom nivou. Kad to kažem mislim na osvajanje grand slam-ova. Sad nije samo do Noleta zavisi i od mlađih koliko se to nama svidelo ili ne. Ovo što su njih trojica uradila i još danas dani rade je unikat. To se nije desilo pre njih a pitanje je hoće li ikad još. Mnogim teniserima karijere izgledaju osrednje jer su igrali u njihovoj epohi. Svi mi osećamo da se približava neminovan kraj. Zato uživajmo.

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 4 godine

Znam da Djokovic zna najbolje šta želi i šta mu odgovara ali evo ja kao neko ko prati tenis mislim da bi trebao da igra Monte Karlo,tu brani mali broj poena i možda će mu značiti da obori Federerov rekord po broju nedelja na prvom mestu. Nadal pa za sada prijavio 2 turnira više A stariji je od Novaka,mislim da Novak može još jedan.

saleplazma

pre 4 godine

ovde masa komentara dece od 12,13 godina. osvaja sve , obara rekorde. nigde realnosti, razmisljanja, deluje presmesno. prosle godine nestao od ao do wimbldona. ko kaze da nece i ove godine. najrealnije da zapne u americi , kako tako odigra sljaku i bude prvi do w. neka uzme jos 1 slem i london na kraju puna kapa. kakve crne olimpijske igre. u tenisu bitne ko liga evrope u fudbalu

Micicu legendo

pre 4 godine

Ljudi, možda zvuči paranoično, ali treba Nole da se čuva na turnirima da mu se ne desi ono što se desilo Moniki Seleš. Vrlo je blizu obaranja svih rekorda a s tim dolazi gnjev zapadnjaka i rušenje svih njihovih vlažnih snova. Ništa me više ne čudi...

remax

pre 4 godine

Sva 3 GS-a, Sinsinati, još jedan Masters po tvom izboru, OI i ATP finals.
Što se mene tiče, to bi bilo dovoljno za ovu sezonu.
Eto Nole, pa ako ti nije neki problem, bio bih ti vrlo zahvalan.
Bio sam dobar cele prethodne godine. :)

antiDebil

pre 4 godine

Ako Novak ostane na prvom mestu do oktobra, tada ce biti rekorder po broju sedmica provedenih na poziciji broj 1 i skinuce Federera (310) sa prvog mesta.
Usput, Nadala ne interesuje prva pozicija i ne pravi nikakve kalkulacije zbog toga.
(Krca, 5. februar 2020 12:24

Naravno da ga interesuje, a sto se tice kalkulacija Nadal je tu rekorder, bez premca!
Te fore, ne interesuje ga i sl., samo zato sto nije prvi okaci macku o rep!

Dzudza

pre 4 godine

(stefan, 05. februar 2020 13:53)

Satrla te zloba u ćošak, nemaš gde, Novaka Srbija voli, pomiri se sa tim dok te ljubomora ne pojede i budes dobio neku ozbiljnu bolest.

Alex

pre 4 godine

U jednom intervjuu pre par godina, Janko Tipsarevic kaze: "Poznajem Novaka odlicno. Ako mene pitate, nece da se zaustavi dok ne obori sve rekorde".

VamosNole

pre 4 godine

I zakljucak,kao prethodne decenije u 7-8 medjusobnih susreta Djole ga odere 85% meceva.Da nije Garosa,mada se retko susrecu tamo i svih 100% bi ga dobijao.

Deki

pre 4 godine

Ovakve prognoze za Noleta i Rafu su nezahvalne jer su već u godinama. Obojica će tempirati forme za GS-emove. Mislim da mladji imaju veće šanse na 2 seta.

Goran

pre 4 godine

"Novak samo jednu nedelju da prestigne Federera po broju nedelja tu ce ostati narednih 100 godina". Ajde da pogledamo i zenski tenis. Istog danas je zapocela Open era i u zenskom tenisu. Tu imamo Stefi Graf sa 377 nedelja ali i Navratilovu sa 332 nedelje. Federer ima 310. Tesko da 311 moze da bude dovoljno da se ostane istorijski broj 1 duze od 10-20 godina. Siguran sam da bi Sampras da je znao da mu 286 nije dovoljno mogao da doda jos nedelja. Ali nije imao repernu tacku. Ako Novak zeli da bude istorijski broj 1 decenijama kao Stefi, morace mnogo vise od 311. On to moze.

srle

pre 4 godine

Biće velika borba za prvo mesto, nadam se da će Novak uraditi nešto u martu kad se igra Indijan Vels i Majami jer poslednjih godina tu ima lošije rezultate. Gotovo ništa ne brani, što je dobra vest. Generalno Nadal ima više bodova da odbrani do kraja godine. Ako osvoji zlato u Tokiju, eto Novaku podstrek i da završi na prvom mestu na kraju godine. To bi onda bilo to, mislim da će prestići Federera po broju nedelja.

Igor

pre 4 godine

Novak je pre svega covek pa onda sportista, nikad da se ne zaborave 500 000 eura svom narodu kad su bile poplave, njegova Fondacija koje skuplja novac iz inostranstva i gradi vrtice za decu u Srbiji! Jos jednom prvo covek-ljudina pa onda sportista!

banjalucanin

pre 4 godine

dobri moj novače ako ti ne daju zasluzeni respekt uzmi ga sebi. predlazem da svaki srpski grad na balkanu dobije ulicu po tvom imenu.

Zdenko Silic

pre 4 godine

Nikakve žestoke borbe za prvo mesto neće biti. Dovoljno je da dođe makar do polufinala Dubaia i Nadal ga ne može prestići. Idu mastersi u Americi gde se očekuje dobra igra i daj bože jedna titula. Dovoljno da se ne brine do RG. Sve će to njegov tim lepo isplanirati. Važno je da on ima u svojoj glavi motiva i želje da uradi još nešto veliko. Neka ga služi zdravlje pa da se radujemo ove godine istoriji koju će ispisati. Mogu misliti silne tuge širom sveta, kad se licemerni švajcarac obriše sa prvih mesta a upiše Novak.

nana

pre 4 godine

Trebali ste da objavite rang listu po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ne mogu to nigde da nađem.
(Željko, 05. februar 2020 12:13)

Imaš I na Wikipediji, a i na ultimatetennisstatistics.com

Sve što treba da ukucaš je "most weeks at no1 tennis" u Google.

Milan_PT

pre 4 godine

Zaboravio sam, ko od ove dvojice ima vise titula, Mastersa, Slemova i ko je vise doneo svojoj zemlji Dejvis kupova i zlatnih olimpijskih medalja, kojoj i porez placa usput? Hvala, prijatno.
(Jumko, 5. februar 2020 12:36)

Drago mi je, prijatelju, da si najzad shvatio da je Federer završena priča, pa si se sad prebacio na Nadala, koji je mnogo bolji izbor, jer je mnogo bolji čovek.
A sad o tome koliki porez Nadal plaća Španiji. Nadal ne zarađuje mnogo para u Španiji, već po svetu, najviše u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Australiji. Ne znam kolike su stope poreza u tim zemljama, ali slučajno znam za Austriju. Kad bi Nadal zaradio 2M€ u AT, odmah bi platio porez veći od miliona. I zamislimo da tokom godine Rafa zaradi 10 miliona širom sveta i odmah plati 5 miliona tim zemljama na ime poreza. Pored toga zaradi 2M u Španiji, gde on treba da plati nepunih 40% poreza. Dakle, Rafa prijavi 12M prihoda i 5M plaćenog poreza. Na 12M on u Španiji treba da plati 4,8M poreza po stopi, a pošto je već platio 5M, onda Španiji neće platiti ni evra.
Drugim rečima, Rafa za svoj biznis u matičnoj Španiji NE PLAĆA nikakav porez.
I Novak je u sličnoj situaciji, samo što je u SRB duplo manji porez. Drugim rečima, kad bi Family Sport bio prijavljen na njega, ta bi firma mogla da zaradi 10-20M€, a da ne plati ni dinar poreza.
A ta je firma prijavljena na oca i strica, koji plaćaju porez od 20%.
Nadam se da si u stanju da ovo shvatiš...

površni poznavalac

pre 4 godine

Trebali ste da objavite rang listu po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ne mogu to nigde da nađem.
(Željko, 05. februar 2020 12:13)

ako umeš da kucaš komentar, pretpostavljam da umeš i da ukucaš "number of weeks on first place - atp" na google...

Car Dusan

pre 4 godine

Ptrdstavlja se kao najveci srbin i ambasador zemlje a samo slaze lovu i eksploatise sunarodnike u svojim restoranima hotelima gradjevinama sirom bga i srbije.. Veliki teniski sampion jednog dana mozda i najveci ali klasican bogatas koji tlaci i eksploatise kako bi imao jos vise. Ne zaludjujte se. Svi eksyremno bogati ljudi su zli ljudi koji deformisu zivot na ovoj planeti.. Zagade potrose pokvare uniste vise nego milioni. Oni su glavni remetioci socijalne pravde oni su oni koji vuku konce i koji zbog licnih interesa unistavaju zivot i svaku formu drustvenog uredjenja.. Australija gori zbog njih sibir takodje. Zbog njih jedemo sintetsku hranu i zbog njihovog profita pati i biljni i zivotinjski svet. Ne zaboravite da razmisljate samo vas to molim. Jer ovaj covek nece stati na milijardi nego ce svoj novac,, investirati" i obrnuti i uvecati bez da ustane ujutru iz kreveta... Dakle dace novac i za par meseci vratice mu se 20 posto vise.. Sad mi recite koja je Razlika izmedju ljudi koji ulazu novac eksploatisu druge i ne radeci apsolutno nista uvecavaju svoj racun i onih koji sede kuci ne rade nista-lenstvuju i zive na teretu drustva od neke socijale-koja je razlika? Posteni radni ljudi koji rade po 50 godina izdrzavaju i na grbaci nose i jedne i druge. Srbi moji dragi molim vas ne zaboravite da razmisljate dok radite za 38 000 rsd u restoranima i na gradjevinama ovog coveka i slicnih mu
(stefan, 05. februar 2020 13:53)
Vidi se da si juce odbacio pelene,verovatno zivis sa roditeljima i saosecas se sa njihovim zivotnim neuspehom.
ocigledno nisi upucen kako je funkcionisao novakov zivot,sam se izborio za to velikim radom i trudom,jesi ti svestan koliko se on zrtvovao,ti pricas o coveku koji je digao obraz ovome jadnom narodu,kako te nije sramota da tako pises.
jedan Tesla je dao svoj zivot da bi svima bilo bolje.odbacise ga kao djubre,sta treba da bacim pare ljudima u dzep a nece da uce i rade da napreduju.
prvo proveri sta to Novak kvari i koliko je dosad popravio,takvi kao ti sa kompleksima nize vrednosti,preporucujem da sebe popravljate delima a ne pricom,svako mora da radi na tome i bice bolje,pljujes najveceg Srbina svih vremena,evo tebi pune Srbije sto ehplatisu narod,svaki dan objavi jedno ime,Novak to nije zasluzio.

dule

pre 4 godine

RF.. 20 ND 17, dobro zapamtite.. Ove brojke.. Za OI, necu ni da.. Govorim, a najmanje.. Jos koliko RF, bezi Nedelja od ND, a pogotovo.. Koliko vise.. Zaradjuje i koliko je popularniji od njega, to jest, uspesniji.. Uzivajte.. Pozdrav.. Vidimo se u Riju
(Milos, 05. februar 2020 14:56)

Pitam se da li si više zao ili nepismen!

mlekadzija

pre 4 godine

Новак има велике шансе да престигне Федерера по броју недеља на месту бр 1. још ове године. По броју ГС титула надам се такође али сумњам да ће стићи или барем изједначити број освојених турнира који држи, гле чуда, не најбољи на свету него Џ.Конорс (неће ни Швајцарац успети..). НАпред Новаче!!!!

Pera Pirker

pre 4 godine

Novak ce svakako prestici Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Ove ili sledeće godine, svejedno.
Ali će svakako Nadal prvi preskočiti Federera po broju GS. Verujem da će ih na kraju Novak imati više od Nadala, ali to nećemo znati bar do kraja sledeće godine.
U prevodu-Federer će na kraju njihovih karijera biti treći po broju GS i drugi po broju nedelja. To je jedino sto je u ovom trenutku sigurno i izvesno.

DjurdjeleVojvoda

pre 4 godine

Imam neki utisak da Novak najbolje svoje partije pokazuje u zatvorenom prostoru jer je svoje početke utemeljio igrajući u/na praznom zatvorenom bazenu.

Boris Banović

pre 4 godine

Ja bih ostavio Novaku i njegovom timu da planiraju kalendar takmičenja za 2020.godinu i odrede prioritete. Takođe, Rafa i Federer svakako imaju svoje prioritete, a još uvek se njih trojica odlučujuće pitaju za podelu GS i Masters titula. Bez potcenjivanja, ostalih desetak tenisera koji mogu osvojiti GS i Masters titulu, oni će se međusobno nadmetati za poziciju 4. koji će dobijati šansu u polufinalu ili finalu !

Goran

pre 4 godine

Racunica je prosta. Na rejs listi Novak bezi Nadalu 1400 bodova i ta prednost je kljucna. Dakle, Novak ima vecu sansu od Nadala da bude prvi na kraju godine. Dobro je sto najvise bodova brani u sredini sezone jer ga Nadal tesko moze prestici u narednih mesec-dva a dobro je i sto malo brani na kraju sezone pa ce ovaj put Nadal imati vrlo tezak zadatak da sacuva prvo mesto cak iako nakratko dodje na prvo mesto na sredini sezone.

Ikac

pre 4 godine

Zar nije Nadal izgubio od Kirgiosa prošle godine u finalu Akapulka?
(Prvo proverite, 05. februar 2020 13:19)

U polufinalu ga je odrao Kirjos

sempervivum

pre 4 godine

Пре 6-7 година се чинило да је Федереров број недеља немогуће достићи... Сада ми се чини да је то рекорд који Новак реално може да сруши, чак много реалније него остале рекорде.
Наравно, ГС су најбитнији, али је прошле године Новак безвезе изгубио прво место, јер није направио резерву бодова због опуштања у периоду АО - РГ. Сада ће ваљда мудрије планирати. Само нека буде здрав.

badi

pre 4 godine

Novak po meni osvaja ove sezone jos:

Dubai
Majami
Madrid
Roland Garos
Vimbldon
Us Open
Sinsinati
Zavrsni masters

Ukupno 9 turnira a rekord su mu ja mislim 12 ili 11, 2015. godine

vrg

pre 4 godine

bezveze je sto uopste pricamo o tome sta ce biti. mislim, novak je VEC ravnopravan i sa federerom i sa nadalom u konkurenciji za GOAT, ako ne i ispred njih. sa obojicom ima bolji medjusobno skor, vise mastersa od federera, vise nedelja na prvom mestu od nadala.
dodavanje jos koje nedelje i jos koje titule bi samo bilo totalno pokopavanje konkurencije koja je vec pobedjena.

Лепи Цане

pre 4 godine

Реално је очекивати да Ноле престигне Надала и Федерера по броју освојених ГС титула, уз највише недеља на броју 1.
Највише освојених турнира - Џими Конорс (109).
Тако да она двојица ни по једном битном критеријуму не могу бити GOAT.

lili

pre 4 godine

Stefane, Novak Đoković nikome ništa ne duguje. Sve što je postigao u svom životu postigao je zato što je bio vredan i gladan (uspeha). Ništa mu nije palo s Marsa. Sve što ima, ima zato što je to zaradio. A ponajmanje je dužan da polaže račune onima koji nisu ništa uradili u svojim životima. Kome će Novak da plaća poreze, nije tvoja briga. Nadam se da i ti plaćaš svoje poreze i da ne živiš na grbači države ili roditelja poput nekakvog parazita.

Uostalom, zašto da Novak plaća porez Srbiji? Jer je Srbija njemu dala stipendiju za nadarene sportiste? Ne. Jer se novac iz budžeta Srbije troši racionalno? Ne ... Novak Đoković je slobodan čovek. I ti možeš da odeš u Dubai ili Panamu i prijaviš boravak tamo pa onda njima plaćaj ili ne plaćaj poreze. Stvari su sasvim jednostavne: tvoj novčanik - tvoja briga, Novakov novčanik - njegova briga. Niti je on dužan da plaća tvoje poreze, niti si ti dužan da plaćaš njegove poreze.

Jo

pre 4 godine

Ponovo nas ugrejalo sunce
mali narod a veliko srce.
Imao je samo 7 leta
kad je reko bicu prvak sveta.
U kameru obecanje dao
ni pisati tada nije znao.
Nek se cuje sto se culo nije
oj Novace legendo Srbije.....

DIMITRIJE

pre 4 godine

Jedini rekord koji nece nikad stici je Nadalovih bolesnih 12 Rg. Ostalo sve pada ko kruska. Nedelje kolko ove god, GS kolko do 2022 ( nadala obara ne federera) , sinsinati x2, rg x2, OI, a rodju ce da predje i po wimblwdonima sad kad je servis doveo do perfekcije al to tamo do 2025.

I ako mene pitate imace 400 nedelja+ na No1 na kraju karijere.

Deluje neverovatno al 100 nedwlja to je manje od 2 godine na vrhu.

goat

pre 4 godine

Nolee 'ajde bar ovu godinu ne zajebavaj se na mastersima, odradi to kako treba kad već prijaviš i igraj...Mislim da ćemo svi biti zadovoljni sa 4-5 komada,bar 3 GS(sad još bar 2 :D) i OI... :D

Krca

pre 4 godine

Ako Novak ostane na prvom mestu do oktobra, tada ce biti rekorder po broju sedmica provedenih na poziciji broj 1 i skinuce Federera (310) sa prvog mesta.
Usput, Nadala ne interesuje prva pozicija i ne pravi nikakve kalkulacije zbog toga.

stefan

pre 4 godine

Ptrdstavlja se kao najveci srbin i ambasador zemlje a samo slaze lovu i eksploatise sunarodnike u svojim restoranima hotelima gradjevinama sirom bga i srbije.. Veliki teniski sampion jednog dana mozda i najveci ali klasican bogatas koji tlaci i eksploatise kako bi imao jos vise. Ne zaludjujte se. Svi eksyremno bogati ljudi su zli ljudi koji deformisu zivot na ovoj planeti.. Zagade potrose pokvare uniste vise nego milioni. Oni su glavni remetioci socijalne pravde oni su oni koji vuku konce i koji zbog licnih interesa unistavaju zivot i svaku formu drustvenog uredjenja.. Australija gori zbog njih sibir takodje. Zbog njih jedemo sintetsku hranu i zbog njihovog profita pati i biljni i zivotinjski svet. Ne zaboravite da razmisljate samo vas to molim. Jer ovaj covek nece stati na milijardi nego ce svoj novac,, investirati" i obrnuti i uvecati bez da ustane ujutru iz kreveta... Dakle dace novac i za par meseci vratice mu se 20 posto vise.. Sad mi recite koja je Razlika izmedju ljudi koji ulazu novac eksploatisu druge i ne radeci apsolutno nista uvecavaju svoj racun i onih koji sede kuci ne rade nista-lenstvuju i zive na teretu drustva od neke socijale-koja je razlika? Posteni radni ljudi koji rade po 50 godina izdrzavaju i na grbaci nose i jedne i druge. Srbi moji dragi molim vas ne zaboravite da razmisljate dok radite za 38 000 rsd u restoranima i na gradjevinama ovog coveka i slicnih mu
(stefan, 05. februar 2020 13:53

kvisko

pre 4 godine

Novak je tu da ostane 330 nedelja minimum.
Nebojša, 5. februar 2020 16:31

Bice prvi koji ce probiti granicu od 400 nedelja kao svetski broj jedan.
U to sam siguran.

Djordje NS

pre 4 godine

Novak dominira u najjacoj konkurenciji ikada i to je veliki + u njegovoj karijeri, sa gotovo svima ima pozitivan skor, da Federer pobedjuje Novaka stalno da li mislite da bi oni gledali ko koliko Grend slemova ima?
(Novak GOAT, 5. februar 2020 16:15)

Kakva najjaca konkurencija!? Pa tu novih igraca nema ni od korova. Ko osvaja slemove? Uvek isti od kojih je Nole mladji. "Deset" godina nema "novih" Nadala, Noleta ili Marija koji bi bili prava konkurencija. Ovako - corak, nistic. Jos je Beker rekao "da ce Nole poobarati sve rekorde jer ce igrati protiv starog Federera, povredjenih Nadala i Marija, a novih, da valjaju, nema nigde".
Znam da ce ovo biti komentar samo za minuse, ali je tako.
(Djoka, 5. februar 2020 21:23)

A sad, kad si nam tako pametan, reci ko je bila Federerova konkurencija između 2003. i 2007. godine, tj, od penzionisanja Samprasa, Agasija (oni su bili za njega i tada matori kao što sad želiš predstaviti Federera u odnosu na Novaka) pa do pojave Nadala i dve godine kasnije Novaka?
Mark Philippoussis, Sjeng Schalken, Sebastien Grosjean, Juan Carlos Ferrero, Andy Roddick, Fernando Gonzalez, Tim Henman, Lleyton Hewitt, Marcos Baghdatis, Tommy Robredo, David Nalbandian, Nicolas Kiefer, Jonas Bjorkman, James Blake, Gilles Muller, Tommy Haas, Robin Soderling, Mischa Zverev, Nikolay Davydenko, Mario Ančić... Ovo su mu bili protivnici na putu ka GS titulama u QF, SF i Finalima. Nemoj se brukati ovakvim komentarima.

No1e

pre 4 godine

Dobro je to što će Novak igrati u Dubai! Prošle godine se preračunao misleći da će mu odmor od mesec dana doneti svežinu za Indian Vels i Majami a desilo se suprotno, izgubio je fokus, opao mu je volumen udaraca, ispao je iz takmičarskog koloseka i gledajući prošlu godinu on je upravo tada sebi "zapečatio sudbinu" i skliznuo na kraj sezone na drugom mestu. Odlično je i to što sada svaki odigran turnir znači ostanak na prvom mestu te će tako imati imperativ pobede i dodatnu motivaciju. Nadal je sam prošle godine izjavio da mu prvo mesto ne predstavlja nešto što mu je prioritet te tako mislim da se neće upustiti u jurnjavu sa Novakom gde objektivno on nema baš neke šanse a i rizikovao bi povredu i deo sezone na šljaci. Novak će sada već sasvim izvesno oboriti Rodžerov rekord, mada takođe mislim da je vreme apsolutne dominacije na listi prošlo odnosno da ćemo sada imati manju bodovnu razliku između prvog i drugog i da neće biti toliko kontinuiranog opstanka na vrhu liste. Tim ukoliko se konsoliduje i postane konkurentan na betonu, može se nadati prodoru ka vrhu liste i na njega treba obratiti pažnju. Svakom slučaju nema više teoretisanja, Novak se bori i sa vremenom koje polako ističe i upravo je sada odsudan trenutak da istupi i zada konačni udarac u raspravi oko toga ko je "GOAT". Uživajmo dok traje. Živeli!

proliver

pre 4 godine

Ljudi, postavljen je krov na centralni teren RG. Nema vise prekid kisa, prekid vetar. Ima samo prekid medicinski time out :) A u dvoranskim uslovima sve se menja sa krovom. Nole uzima RG i Vimbldon i izjednacava se sa Nadalom. Nadal ce trpeti nevidjen pritisak od Noleta i Tima na RG, jos ako Tim bude u Nadalovom delu zreba...

Pera Pirker

pre 4 godine

Novak ce svakako prestici Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Ove ili sledeće godine, svejedno.
Ali će svakako Nadal prvi preskočiti Federera po broju GS. Verujem da će ih na kraju Novak imati više od Nadala, ali to nećemo znati bar do kraja sledeće godine.
U prevodu-Federer će na kraju njihovih karijera biti treći po broju GS i drugi po broju nedelja. To je jedino sto je u ovom trenutku sigurno i izvesno.

stefan

pre 4 godine

Ptrdstavlja se kao najveci srbin i ambasador zemlje a samo slaze lovu i eksploatise sunarodnike u svojim restoranima hotelima gradjevinama sirom bga i srbije.. Veliki teniski sampion jednog dana mozda i najveci ali klasican bogatas koji tlaci i eksploatise kako bi imao jos vise. Ne zaludjujte se. Svi eksyremno bogati ljudi su zli ljudi koji deformisu zivot na ovoj planeti.. Zagade potrose pokvare uniste vise nego milioni. Oni su glavni remetioci socijalne pravde oni su oni koji vuku konce i koji zbog licnih interesa unistavaju zivot i svaku formu drustvenog uredjenja.. Australija gori zbog njih sibir takodje. Zbog njih jedemo sintetsku hranu i zbog njihovog profita pati i biljni i zivotinjski svet. Ne zaboravite da razmisljate samo vas to molim. Jer ovaj covek nece stati na milijardi nego ce svoj novac,, investirati" i obrnuti i uvecati bez da ustane ujutru iz kreveta... Dakle dace novac i za par meseci vratice mu se 20 posto vise.. Sad mi recite koja je Razlika izmedju ljudi koji ulazu novac eksploatisu druge i ne radeci apsolutno nista uvecavaju svoj racun i onih koji sede kuci ne rade nista-lenstvuju i zive na teretu drustva od neke socijale-koja je razlika? Posteni radni ljudi koji rade po 50 godina izdrzavaju i na grbaci nose i jedne i druge. Srbi moji dragi molim vas ne zaboravite da razmisljate dok radite za 38 000 rsd u restoranima i na gradjevinama ovog coveka i slicnih mu

stefan

pre 4 godine

stefan, 05. februar 2020 13:53)

Novak ustaje u 5 i trenira krvavo nekoliko puta dnevno 30 godina, ne sedi kao ti kuci da mu roditelji placaju internet da bi mogao da pljuje uspesne ljude po ceo dan.
(Chola, 05. februar 2020 14:09)

Ne 30-35 godina je njegov prakticno celokupan radni vek.. I njega kao tenisera mogu da pljuju ljudi za kakvog me ti smatras samo... Ali poruka moja je da se ne zavaravate,, dobronamernim" donacijama ovakvih ljudi jer njima samo uvecavaju dvoj racun tako sto izbegavaju visike stope poreza kako u sad tako i u mnogim zamljama sirom planete...ima puno podjednako uspesnih ljudi u svojim profesijama pa i uspesnijih ali su oni bolji ljudi. Dakle svako ko ima stotine miliona na racunu i taj novac tezi da uveca ne radeci nista a to se uveliko desava i sa ovim likom, to radi na vasoj grbaci ubogi glupani i grbaci vasih roditelja ali samo vi hvalospeve sirite. Svaka vam dala

Novak GOAT

pre 4 godine

Novak dominira u najjacoj konkurenciji ikada i to je veliki + u njegovoj karijeri, sa gotovo svima ima pozitivan skor, da Federer pobedjuje Novaka stalno da li mislite da bi oni gledali ko koliko Grend slemova ima?

Dule

pre 4 godine

Odlicno je sto nas Nole nema nikakvu konkurenciju pa ce mu biti lako da obori sve rekorde i podigne ih na nivo koji niko vise nece dostici. Federer je 2004-te postao prvi na svetu, a vec 2005-te pojavljuje se mladi Nadal i osvaja svoj prvi G.S. 2006-te tu su vec nas Nole i Mari. Znaci prava velika cetvorka je tu samo dve godine posto je Federer postao prvi na svetu. Tri odlicna, a sto je najopasnije mladja igraca, su tu. Nole je na prvo mesto zaseo negde 2012-te, a novih mladih, a odlicnih igraca, nema ni do dana danasnjeg. Vec osam godina nije se pojavio prakticno niko nov. Evo vec je 2020-ta, a ti mladi jos nisu osvojili ni jedan G.S.. Znaci sem amortizovanog Federera i “polupovredjenog “ Nadala jos uvek nema prave konkurencije. Nas Nole samo treba da maksimalno iskoristi taj ogromni vakuum i porusi sve rekorde. Zato napred Nole. Bez velike muke postaces najveci svih vremena.

ona druga Srbija

pre 4 godine

@@Micicu legendo Ma ne zvuci! To je normalno razmisljanje ovde!
(Jumko, 05. februar 2020 17:12)

Kod tebe je normalno razmišljanje problematično koliko i pravopis, pa zato bolje preskoči bilo šta na tu temu! :-)

stefan

pre 4 godine

Nije sav svet tako rđav kao što rđav čovek misli."
rekao je Ivo Andrić.
*
Tamo gde živiš, tako se misli kao što pišeš, ali... ti budi mudriji...... od tog sveta. Samo ako nadrasteš situaciju u kojoj si, možeš dospeti u bolju situaciju. U suprotnom, ostaćeš ceo život tu gde si, sa istinom koju imaš, i za bolje nećeš biti spreman čak ni da sažnaš da postoji.
(ao2o2, 05. februar 2020 16:26)


Citati velikih pisaca.. Vrhunac intelektualnog izrazavanja instagram dece. Prijatelju odnosno sifrovani nadimce reci cu ti jedno. Ja sam svoja zadovoljstva potrazio u dalekim severnim zemljama. Koliko god uspesan bio okruzen sam jos uspesnijim i bogatijim ljudima i mogu ti reci da mi je jasno kako bogati razmisljaju u zemlji u kojoj su nauceni da razmisljaju i budu ljudi pre svega. Znam kako izgleda organizovan sistem u kojem svako ali svako postenim radom moze postati milioner za 5-10 godina. Prijatelj nas je tezi od 100m evra i zivi krajnje skroman i normalan zivot. Novac je ulozio u firmu koja veoma uspesno posluje i ciji zaposleni su prezadovoljni. U zemlji u kojoj zivim lenji dripci kockari alkosi i ostala pascadija ima svoje mesto u drustvu i drzava im Otplacuje dugove i nalazi poslove za minimalac i nema mrdanja dok ne otplatis sta si duzan. Dakle tvoje citate koji se odnose na indoktrinirane seljane u romanima ive andrica mozes uvaljivati ljudima koji mrze a ne znaju zasto mrze. Ja volim. Ja volim svoj narod svoju zemlju svoju domovinu a kao lekar sam zadnjanrupa na svirali u jadu u kome zivimo. ZATO sam otisao i pronasao mir. Ali moj narod nije i nece jer posle vekova i vekova on i dalje obozava one najgore

Роџер Федерер - Kраљ

pre 4 godine

Ђоковић од 2016 није прошао треће коло у Индијан Велсу и Мајамију ахахах а до тад је 3 године заредом освајао те турнире 2014,2015,2016

Nebojsa

pre 4 godine

Nema sanse bilo ko od njih dvojice da ostane duze na prvom mestu .
Smenjivace se kao na traci, ovo ce biti prva godina koja ce imati ceste promene na prvom mestu.
I jedan i drugi su imali dobru proslu sezonu i osvojili su dosta bodova, cetiri do osam nedelja je maksimum da se ostane na prvom mestu nista vise od toga.

Faca

pre 4 godine

Sa ovakvim servisom kakav mu je trenutno, ne vidim ko moze na Slemu dobiti Novaka, mogu ga pobediti jedino u 2 seta i to ako ima los dan

5ko

pre 4 godine

Novak Djokovic je mnogo uradio za Srbiju i trebalo bi ulice i bulevare da ima u svojoj zemlji,Delpo u Argentini ima sa mnogo manje uspeha,ali dobice valjda i Novak kad zavrsi karijeru.

ReRo

pre 4 godine

Stefane, nek si ti nama naglasio gde si potražio svoja "zadovoljstva", mada nisi morao daleko da ideš, dobro su opremljene i srpske apoteke. Po terminima koje koristiš i od kojih nevešto sastavljaš rečenice, po zluradosti, shvatam iz kakvog mulja dolaziš. Taj Ivo Andrić je na tvoj "sever" otišao po Nobelovu nagradu, a tebe tamo osim hladnog severca i loše, prošvercovane brlje ništa drugo nije moglo da okrzne. Mani se te priče o prijateljima milionerima, humanistima. Da je ijedan od njih bar malo tako mudar i human, ako te zaista poznaje, poslao bi te o svom trošku negde na terapiju. Ili, pak, nijedan neće da rizikuje, da na tvoje lečenje spiska bogatstvo. Ti si se grbav rodio, to vreme ne leči, samo se nadam da ćeš dugo živeti, da će te sopstvema jed izjesti i nadam se da te u uređenoj zemlji koliko toliko drže pod kontrolom i da nemaš pristupa deci, ženama i nemoćnima.

Роџер Федерер - Kраљ

pre 4 godine

Федерер добија Ђокицу у финалу Дубаија, то је његов турнир, пеглао га је и 2014 и 2015 у његовим најбољим сезонама

tennisman

pre 4 godine

Novak Djokovic ce osvojiti Garos, i tu pobeci Nadalu za 3000 poena, ako neko ne zna, krajem 2019. je postavljen krov na centralnom terenu.
(Idemo Noleeeeee, 05. februar 2020 12:03)
Pa? Ne mogu da verujem da postoje jos likovi koji misle da Novak nije uzeo rg prosle godine zhog vetra, pa Tim ga je blago receno demolirao, i da je prosao obrisao bi ga sa sljake Rafa

Jumko

pre 4 godine

Zaboravio sam, ko od ove dvojice ima vise titula, Mastersa, Slemova i ko je vise doneo svojoj zemlji Dejvis kupova i zlatnih olimpijskih medalja, kojoj i porez placa usput? Hvala, prijatno.

ao2o2

pre 4 godine

(stefan, 05. februar 2020 15:02)

"Nije sav svet tako rđav kao što rđav čovek misli."
rekao je Ivo Andrić.
*
Tamo gde živiš, tako se misli kao što pišeš, ali... ti budi mudriji...... od tog sveta. Samo ako nadrasteš situaciju u kojoj si, možeš dospeti u bolju situaciju. U suprotnom, ostaćeš ceo život tu gde si, sa istinom koju imaš, i za bolje nećeš biti spreman čak ni da sažnaš da postoji.

banjica

pre 4 godine

"preskočiće Monte Karlo što znači da će izgubiti 180 bodova, gde će Nadal braniti takođe 360."

Pa zar eskvira turnir pred domaćom publikom!? Čekaj šta je bilo prošle godine...a da, izbacio ga Medo. Posle ga zezala deca u komšiluku :D

Ibanez

pre 4 godine

Očekujem od Novaka da ove godine osvoji sve najvažnije turnire!Zabetoniraće ime Novak Đoković, da se zna ko je Bog i batina u tenisu!!!Pozdrav svim ljubiteljima tenisa!

terzini

pre 4 godine

bitna ja race lista
ako tu nole do kraja god ima najvise bodova zavrsice kao broj 1 i zavrsena prica
nije bitno ko sta brani
bitno je kolko bedi i kolko bodova sakuplja tokom cele godine
i ako tu ima najvise onda je 1 na kraju godine
tako da nadal je vec u velikom zaostatku nad novakom
jer mu novak vec sada bezi 2000 i vise bodova

dukara

pre 4 godine

ta borba za prvo mesto je besmislena, vrednuje se samo brog grendslem titula. na to treba da se skocentriše Novak. da svoju formu tempira za Roland Garos i Vimbldon. a to ko je na kom mestu atp liste ,to ne piše nigde u istoriji.

Janko

pre 4 godine

Ako bude igrao sve turnire, zavrsice karijeru ove godine, jos jedna povreda lakta i to je to. Tako da prvo mesto ne moze zadrzati nikako.

m

pre 4 godine

Prijavljuje Dubai kako bi nekako ostao prvi do americke turneje, kako nisko.
Naravno, nema nista od odbrane prvog mesta, videlo se u finalu AO da je Novak na izmaku snage, jedva je dobio Tima i to na svom omiljenom turniru. Ostace na 17 gs zauvek.

Pera

pre 4 godine

Ja bih ostavio Novaku i njegovom timu da planiraju kalendar takmičenja za 2020.godinu i odrede prioritete. Takođe, Rafa i Federer svakako imaju svoje prioritete, a još uvek se njih trojica odlučujuće pitaju za podelu GS i Masters titula. Bez potcenjivanja, ostalih desetak tenisera koji mogu osvojiti GS i Masters titulu, oni će se međusobno nadmetati za poziciju 4. koji će dobijati šansu u polufinalu ili finalu !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boris Banović, 5. februar 2020 14:00)

I ja mislim da niko sem njih trojice nema sta da trazi na G.S. To ne postojanje nikakve konkurencije mora nas Nole da iskoristi i postavi sve rekorde.Da ima novih pravih tenisera to bi bilo skoro nemoguce. Da ima konkurenciju kakvu je imao Federer - tesko. Posle dve godine (kako je postao prvi) tu su i Nadal i Nole i Mari. Nole ni posle osam godina nas Nole nema nikog novog , mladog. Konkurencija - nula. Sansa je tu. Samo je treba iskoristiti. Bice to laganica.

Djoka

pre 4 godine

Novak dominira u najjacoj konkurenciji ikada i to je veliki + u njegovoj karijeri, sa gotovo svima ima pozitivan skor, da Federer pobedjuje Novaka stalno da li mislite da bi oni gledali ko koliko Grend slemova ima?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novak GOAT, 5. februar 2020 16:15)

Kakva najjaca konkurencija!? Pa tu novih igraca nema ni od korova. Ko osvaja slemove? Uvek isti od kojih je Nole mladji. "Deset" godina nema "novih" Nadala, Noleta ili Marija koji bi bili prava konkurencija. Ovako - corak, nistic. Jos je Beker rekao "da ce Nole poobarati sve rekorde jer ce igrati protiv starog Federera, povredjenih Nadala i Marija, a novih, da valjaju, nema nigde".
Znam da ce ovo biti komentar samo za minuse, ali je tako.

Qwerty

pre 4 godine

Nema nista iz toga. nolo ce izgubiti prvo mesto za mesec dana, Nadal uzima RG, masterse na sljaci, Vimbldon, a US Open videcemo. Nadal zavrsava sezonu kao prvi sa jos dva slema.

Milos

pre 4 godine

RF.. 20 ND 17, dobro zapamtite.. Ove brojke.. Za OI, necu ni da.. Govorim, a najmanje.. Jos koliko RF, bezi Nedelja od ND, a pogotovo.. Koliko vise.. Zaradjuje i koliko je popularniji od njega, to jest, uspesniji.. Uzivajte.. Pozdrav.. Vidimo se u Riju

Dule

pre 4 godine

Odlicno je sto nas Nole nema nikakvu konkurenciju pa ce mu biti lako da obori sve rekorde i podigne ih na nivo koji niko vise nece dostici. Federer je 2004-te postao prvi na svetu, a vec 2005-te pojavljuje se mladi Nadal i osvaja svoj prvi G.S. 2006-te tu su vec nas Nole i Mari. Znaci prava velika cetvorka je tu samo dve godine posto je Federer postao prvi na svetu. Tri odlicna, a sto je najopasnije mladja igraca, su tu. Nole je na prvo mesto zaseo negde 2012-te, a novih mladih, a odlicnih igraca, nema ni do dana danasnjeg. Vec osam godina nije se pojavio prakticno niko nov. Evo vec je 2020-ta, a ti mladi jos nisu osvojili ni jedan G.S.. Znaci sem amortizovanog Federera i “polupovredjenog “ Nadala jos uvek nema prave konkurencije. Nas Nole samo treba da maksimalno iskoristi taj ogromni vakuum i porusi sve rekorde. Zato napred Nole. Bez velike muke postaces najveci svih vremena.

re

pre 4 godine

Nolo gubi bodove na sljaci, Vimbldonu, a Nadal na US Openu.Nadal ce osvojiti RG, Novak nece uzeti vise nijedan slem. Prvi na kraju ipak Nadal.

Milentije

pre 4 godine

Federer je svoje zavrsio , Nadal osvaja RG ove godine , i tu je i njemu kraj . Novak ove godine uzima w i us open . Dogodine ce uzeti jos jedan Gs . Tako da ce svi zacrsiti karijeru sa po 20 gs titula .

Woody Woodpecker

pre 4 godine

Posle Wimbledona, ako Nole sacuva No.1, ceka ga Medvedev, koji je sakupio samo ~300 poena manje od Noleta od Wibledona 2019 do danas.

Sasa Loznica

pre 4 godine

Novak je prijavio Dubai,sto ne Mora da znaci da ce ga igrati uopste.Jednostavno Mora da odigra do kraja godine 2 turnira serije 500.Drugi ce verovatno biti u Kini,Japanu.Trenutno je u Tim godinama da svesno stavlja akcenat na Grend Slemove I poneki masters.Masters ce igrati Indijan Vels sigurno(to je peti slem nezvanican).Ovo je Jos dobro.Pakao za Novaka krece posle Rolan Garosa,jer stizu olimpijske igre I Vimbldon.Iskreno bih voleo da uzme olimpijadu da sve kompletira.Ako to uradi a Njujork je odmah iza coska cak mislim da na Us openu nece Ni igrati,ili ce brzo ispasti.Kako god ove godine nema neke jurnjave jer obojica imaju gde da uzmu dosta poena I NE samo Oni.Cak Tim I'ma sanse da dva tri Dobra turnira I kiksom nekoga od ove dvojice sanse da se umesa u borbu za prvo mesto!Na sljaci Rafa,Tim I Novak ajde ako je zdrav da dodam Vavrinku su igraci koje treba pobediti.Ostali mogu slobodno da cekaju travu.A Indijan Vels je poslastica.To bukvalno njih 10 moze da uzme.Na Travi ne vidim sem Novaka I Rodzera,mozda bljesne Kirjos,Dimitrov da Neko I'ma sanse...a posle je Jos daleko

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Ove godine,ono sto niko nikad nije uradio 4GS-a,istoriju u belom sportu "piše"naš Srbin,Novak ?oković!!!
(dure, 05. februar 2020 14:28)

Samo Rod Lejver 2 puta (1962 i 1969) i Don Badž (1938) i Nolo Grozni (202?)

Jumko

pre 4 godine

@Alex Vau, koja izjava! Naravno, uvek "objektivnih" kolega iz reprezentacije, kao i nasih trenera, analiticara... Samo sto ne posalju Federera u penziju, kao Srki.

jovan

pre 4 godine

Svi znamo da je Novak već otpisao sve masterse, ni ne pokušava da dođe do titule, a i kad pokuša, dođe tu neki Kohlschreiber, Bautista, Medvedev itd itd.. Prošle sezone jedva 2 mastersa i to kad je igrao sa Shapovalovim u finalu (Pariz) i kad je Tsitsipas sklonio Nadala (Madrid). Protiv svih mlađih više i nije konkurentan toliko na 2 dobijena seta.

Djoka

pre 4 godine

Djordje Ns

Preskocicemo Safina, Rodika, Gonzalesa i Karlovica npr. (koji su protiv Noleta pozitivni) – dovoljan je ovaj jedan = Rafica Nadalcek. Covek mu je upropastio karijeru (a i on njemu). Mladjeg (to je jako bitno), a tako dobrog, nas Nole nema. Ni u tragovima. A tu su mu i Nole (2005. igrao Australiju) i Mari.
Do pojave Nadala Federer je osvojio samo 4 G.S. Protiv koga je osvajao one posle toga – pa protiv tada najboljih.
Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008.) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије. У току тог периода, Федерер и Надал су освојили 11 узастопних гренд слемова, почевши од Ролан Гароса 2005. до Отвореног првенства САД 2007. Тако су постали једини пар у историји са три различита гренд слема (2005—2008 Ролан Гарос за Надала, 2003-2007 Вимблдон и 2004—2008 Ју-ес опен за Федерера) које су освојили бар четири пута узастопно за време 5 година доминације (2004—2008).
Надал је непрестано заустављао Федерера у његовом покушају да освоји Ролан Гарос и тиме комплетира своје трофеје са гренд слемова. Рафаел Надал је успевао да порази Роџера 4 пута узастопно на шљакастом гренд слему (2005—2008) и то једном у полуфиналу, а три пута у финалу.
Они су једини тенисери који су играли један против другог у 9 гренд слем финала.
Kad se pojavi neki bar malo slican – javi mi da znam.

stefan

pre 4 godine

Ptrdstavlja se kao najveci srbin i ambasador zemlje a samo slaze lovu i eksploatise sunarodnike u svojim restoranima hotelima gradjevinama sirom bga i srbije.. Veliki teniski sampion jednog dana mozda i najveci ali klasican bogatas koji tlaci i eksploatise kako bi imao jos vise. Ne zaludjujte se. Svi eksyremno bogati ljudi su zli ljudi koji deformisu zivot na ovoj planeti.. Zagade potrose pokvare uniste vise nego milioni. Oni su glavni remetioci socijalne pravde oni su oni koji vuku konce i koji zbog licnih interesa unistavaju zivot i svaku formu drustvenog uredjenja.. Australija gori zbog njih sibir takodje. Zbog njih jedemo sintetsku hranu i zbog njihovog profita pati i biljni i zivotinjski svet. Ne zaboravite da razmisljate samo vas to molim. Jer ovaj covek nece stati na milijardi nego ce svoj novac,, investirati" i obrnuti i uvecati bez da ustane ujutru iz kreveta... Dakle dace novac i za par meseci vratice mu se 20 posto vise.. Sad mi recite koja je Razlika izmedju ljudi koji ulazu novac eksploatisu druge i ne radeci apsolutno nista uvecavaju svoj racun i onih koji sede kuci ne rade nista-lenstvuju i zive na teretu drustva od neke socijale-koja je razlika? Posteni radni ljudi koji rade po 50 godina izdrzavaju i na grbaci nose i jedne i druge. Srbi moji dragi molim vas ne zaboravite da razmisljate dok radite za 38 000 rsd u restoranima i na gradjevinama ovog coveka i slicnih mu
(stefan, 05. februar 2020 13:53

Роџер Федерер - Kраљ

pre 4 godine

Федерер добија Ђокицу у финалу Дубаија, то је његов турнир, пеглао га је и 2014 и 2015 у његовим најбољим сезонама

tennisman

pre 4 godine

Novak Djokovic ce osvojiti Garos, i tu pobeci Nadalu za 3000 poena, ako neko ne zna, krajem 2019. je postavljen krov na centralnom terenu.
(Idemo Noleeeeee, 05. februar 2020 12:03)
Pa? Ne mogu da verujem da postoje jos likovi koji misle da Novak nije uzeo rg prosle godine zhog vetra, pa Tim ga je blago receno demolirao, i da je prosao obrisao bi ga sa sljake Rafa

Qwerty

pre 4 godine

Nema nista iz toga. nolo ce izgubiti prvo mesto za mesec dana, Nadal uzima RG, masterse na sljaci, Vimbldon, a US Open videcemo. Nadal zavrsava sezonu kao prvi sa jos dva slema.

Роџер Федерер - Kраљ

pre 4 godine

Ђоковић од 2016 није прошао треће коло у Индијан Велсу и Мајамију ахахах а до тад је 3 године заредом освајао те турнире 2014,2015,2016

stefan

pre 4 godine

stefan, 05. februar 2020 13:53)

Novak ustaje u 5 i trenira krvavo nekoliko puta dnevno 30 godina, ne sedi kao ti kuci da mu roditelji placaju internet da bi mogao da pljuje uspesne ljude po ceo dan.
(Chola, 05. februar 2020 14:09)

Ne 30-35 godina je njegov prakticno celokupan radni vek.. I njega kao tenisera mogu da pljuju ljudi za kakvog me ti smatras samo... Ali poruka moja je da se ne zavaravate,, dobronamernim" donacijama ovakvih ljudi jer njima samo uvecavaju dvoj racun tako sto izbegavaju visike stope poreza kako u sad tako i u mnogim zamljama sirom planete...ima puno podjednako uspesnih ljudi u svojim profesijama pa i uspesnijih ali su oni bolji ljudi. Dakle svako ko ima stotine miliona na racunu i taj novac tezi da uveca ne radeci nista a to se uveliko desava i sa ovim likom, to radi na vasoj grbaci ubogi glupani i grbaci vasih roditelja ali samo vi hvalospeve sirite. Svaka vam dala

stefan

pre 4 godine

Ptrdstavlja se kao najveci srbin i ambasador zemlje a samo slaze lovu i eksploatise sunarodnike u svojim restoranima hotelima gradjevinama sirom bga i srbije.. Veliki teniski sampion jednog dana mozda i najveci ali klasican bogatas koji tlaci i eksploatise kako bi imao jos vise. Ne zaludjujte se. Svi eksyremno bogati ljudi su zli ljudi koji deformisu zivot na ovoj planeti.. Zagade potrose pokvare uniste vise nego milioni. Oni su glavni remetioci socijalne pravde oni su oni koji vuku konce i koji zbog licnih interesa unistavaju zivot i svaku formu drustvenog uredjenja.. Australija gori zbog njih sibir takodje. Zbog njih jedemo sintetsku hranu i zbog njihovog profita pati i biljni i zivotinjski svet. Ne zaboravite da razmisljate samo vas to molim. Jer ovaj covek nece stati na milijardi nego ce svoj novac,, investirati" i obrnuti i uvecati bez da ustane ujutru iz kreveta... Dakle dace novac i za par meseci vratice mu se 20 posto vise.. Sad mi recite koja je Razlika izmedju ljudi koji ulazu novac eksploatisu druge i ne radeci apsolutno nista uvecavaju svoj racun i onih koji sede kuci ne rade nista-lenstvuju i zive na teretu drustva od neke socijale-koja je razlika? Posteni radni ljudi koji rade po 50 godina izdrzavaju i na grbaci nose i jedne i druge. Srbi moji dragi molim vas ne zaboravite da razmisljate dok radite za 38 000 rsd u restoranima i na gradjevinama ovog coveka i slicnih mu

m

pre 4 godine

Prijavljuje Dubai kako bi nekako ostao prvi do americke turneje, kako nisko.
Naravno, nema nista od odbrane prvog mesta, videlo se u finalu AO da je Novak na izmaku snage, jedva je dobio Tima i to na svom omiljenom turniru. Ostace na 17 gs zauvek.

Jumko

pre 4 godine

Zaboravio sam, ko od ove dvojice ima vise titula, Mastersa, Slemova i ko je vise doneo svojoj zemlji Dejvis kupova i zlatnih olimpijskih medalja, kojoj i porez placa usput? Hvala, prijatno.

dukara

pre 4 godine

ta borba za prvo mesto je besmislena, vrednuje se samo brog grendslem titula. na to treba da se skocentriše Novak. da svoju formu tempira za Roland Garos i Vimbldon. a to ko je na kom mestu atp liste ,to ne piše nigde u istoriji.

Milos

pre 4 godine

RF.. 20 ND 17, dobro zapamtite.. Ove brojke.. Za OI, necu ni da.. Govorim, a najmanje.. Jos koliko RF, bezi Nedelja od ND, a pogotovo.. Koliko vise.. Zaradjuje i koliko je popularniji od njega, to jest, uspesniji.. Uzivajte.. Pozdrav.. Vidimo se u Riju

re

pre 4 godine

Nolo gubi bodove na sljaci, Vimbldonu, a Nadal na US Openu.Nadal ce osvojiti RG, Novak nece uzeti vise nijedan slem. Prvi na kraju ipak Nadal.

banjica

pre 4 godine

"preskočiće Monte Karlo što znači da će izgubiti 180 bodova, gde će Nadal braniti takođe 360."

Pa zar eskvira turnir pred domaćom publikom!? Čekaj šta je bilo prošle godine...a da, izbacio ga Medo. Posle ga zezala deca u komšiluku :D

Nebojsa

pre 4 godine

Nema sanse bilo ko od njih dvojice da ostane duze na prvom mestu .
Smenjivace se kao na traci, ovo ce biti prva godina koja ce imati ceste promene na prvom mestu.
I jedan i drugi su imali dobru proslu sezonu i osvojili su dosta bodova, cetiri do osam nedelja je maksimum da se ostane na prvom mestu nista vise od toga.

Janko

pre 4 godine

Ako bude igrao sve turnire, zavrsice karijeru ove godine, jos jedna povreda lakta i to je to. Tako da prvo mesto ne moze zadrzati nikako.

Woody Woodpecker

pre 4 godine

Posle Wimbledona, ako Nole sacuva No.1, ceka ga Medvedev, koji je sakupio samo ~300 poena manje od Noleta od Wibledona 2019 do danas.

Djoka

pre 4 godine

Novak dominira u najjacoj konkurenciji ikada i to je veliki + u njegovoj karijeri, sa gotovo svima ima pozitivan skor, da Federer pobedjuje Novaka stalno da li mislite da bi oni gledali ko koliko Grend slemova ima?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novak GOAT, 5. februar 2020 16:15)

Kakva najjaca konkurencija!? Pa tu novih igraca nema ni od korova. Ko osvaja slemove? Uvek isti od kojih je Nole mladji. "Deset" godina nema "novih" Nadala, Noleta ili Marija koji bi bili prava konkurencija. Ovako - corak, nistic. Jos je Beker rekao "da ce Nole poobarati sve rekorde jer ce igrati protiv starog Federera, povredjenih Nadala i Marija, a novih, da valjaju, nema nigde".
Znam da ce ovo biti komentar samo za minuse, ali je tako.

Dule

pre 4 godine

Odlicno je sto nas Nole nema nikakvu konkurenciju pa ce mu biti lako da obori sve rekorde i podigne ih na nivo koji niko vise nece dostici. Federer je 2004-te postao prvi na svetu, a vec 2005-te pojavljuje se mladi Nadal i osvaja svoj prvi G.S. 2006-te tu su vec nas Nole i Mari. Znaci prava velika cetvorka je tu samo dve godine posto je Federer postao prvi na svetu. Tri odlicna, a sto je najopasnije mladja igraca, su tu. Nole je na prvo mesto zaseo negde 2012-te, a novih mladih, a odlicnih igraca, nema ni do dana danasnjeg. Vec osam godina nije se pojavio prakticno niko nov. Evo vec je 2020-ta, a ti mladi jos nisu osvojili ni jedan G.S.. Znaci sem amortizovanog Federera i “polupovredjenog “ Nadala jos uvek nema prave konkurencije. Nas Nole samo treba da maksimalno iskoristi taj ogromni vakuum i porusi sve rekorde. Zato napred Nole. Bez velike muke postaces najveci svih vremena.

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Ove godine,ono sto niko nikad nije uradio 4GS-a,istoriju u belom sportu "piše"naš Srbin,Novak ?oković!!!
(dure, 05. februar 2020 14:28)

Samo Rod Lejver 2 puta (1962 i 1969) i Don Badž (1938) i Nolo Grozni (202?)

Pera

pre 4 godine

Ja bih ostavio Novaku i njegovom timu da planiraju kalendar takmičenja za 2020.godinu i odrede prioritete. Takođe, Rafa i Federer svakako imaju svoje prioritete, a još uvek se njih trojica odlučujuće pitaju za podelu GS i Masters titula. Bez potcenjivanja, ostalih desetak tenisera koji mogu osvojiti GS i Masters titulu, oni će se međusobno nadmetati za poziciju 4. koji će dobijati šansu u polufinalu ili finalu !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boris Banović, 5. februar 2020 14:00)

I ja mislim da niko sem njih trojice nema sta da trazi na G.S. To ne postojanje nikakve konkurencije mora nas Nole da iskoristi i postavi sve rekorde.Da ima novih pravih tenisera to bi bilo skoro nemoguce. Da ima konkurenciju kakvu je imao Federer - tesko. Posle dve godine (kako je postao prvi) tu su i Nadal i Nole i Mari. Nole ni posle osam godina nas Nole nema nikog novog , mladog. Konkurencija - nula. Sansa je tu. Samo je treba iskoristiti. Bice to laganica.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Novak kada zasedne na 1 poziciju ne ispušta je tako lako...Ova cela godina je kralj i broj 1! Wimbledon i US open je njegov ponovo a dušmani neka punini od muke!

Jumko

pre 4 godine

@Alex Vau, koja izjava! Naravno, uvek "objektivnih" kolega iz reprezentacije, kao i nasih trenera, analiticara... Samo sto ne posalju Federera u penziju, kao Srki.

Car Dusan

pre 4 godine

Ptrdstavlja se kao najveci srbin i ambasador zemlje a samo slaze lovu i eksploatise sunarodnike u svojim restoranima hotelima gradjevinama sirom bga i srbije.. Veliki teniski sampion jednog dana mozda i najveci ali klasican bogatas koji tlaci i eksploatise kako bi imao jos vise. Ne zaludjujte se. Svi eksyremno bogati ljudi su zli ljudi koji deformisu zivot na ovoj planeti.. Zagade potrose pokvare uniste vise nego milioni. Oni su glavni remetioci socijalne pravde oni su oni koji vuku konce i koji zbog licnih interesa unistavaju zivot i svaku formu drustvenog uredjenja.. Australija gori zbog njih sibir takodje. Zbog njih jedemo sintetsku hranu i zbog njihovog profita pati i biljni i zivotinjski svet. Ne zaboravite da razmisljate samo vas to molim. Jer ovaj covek nece stati na milijardi nego ce svoj novac,, investirati" i obrnuti i uvecati bez da ustane ujutru iz kreveta... Dakle dace novac i za par meseci vratice mu se 20 posto vise.. Sad mi recite koja je Razlika izmedju ljudi koji ulazu novac eksploatisu druge i ne radeci apsolutno nista uvecavaju svoj racun i onih koji sede kuci ne rade nista-lenstvuju i zive na teretu drustva od neke socijale-koja je razlika? Posteni radni ljudi koji rade po 50 godina izdrzavaju i na grbaci nose i jedne i druge. Srbi moji dragi molim vas ne zaboravite da razmisljate dok radite za 38 000 rsd u restoranima i na gradjevinama ovog coveka i slicnih mu
(stefan, 05. februar 2020 13:53)
Vidi se da si juce odbacio pelene,verovatno zivis sa roditeljima i saosecas se sa njihovim zivotnim neuspehom.
ocigledno nisi upucen kako je funkcionisao novakov zivot,sam se izborio za to velikim radom i trudom,jesi ti svestan koliko se on zrtvovao,ti pricas o coveku koji je digao obraz ovome jadnom narodu,kako te nije sramota da tako pises.
jedan Tesla je dao svoj zivot da bi svima bilo bolje.odbacise ga kao djubre,sta treba da bacim pare ljudima u dzep a nece da uce i rade da napreduju.
prvo proveri sta to Novak kvari i koliko je dosad popravio,takvi kao ti sa kompleksima nize vrednosti,preporucujem da sebe popravljate delima a ne pricom,svako mora da radi na tome i bice bolje,pljujes najveceg Srbina svih vremena,evo tebi pune Srbije sto ehplatisu narod,svaki dan objavi jedno ime,Novak to nije zasluzio.

Idemo Noleeeeee

pre 4 godine

Novak Djokovic ce osvojiti Garos, i tu pobeci Nadalu za 3000 poena, ako neko ne zna, krajem 2019. je postavljen krov na centralnom terenu.

badi

pre 4 godine

Novak po meni osvaja ove sezone jos:

Dubai
Majami
Madrid
Roland Garos
Vimbldon
Us Open
Sinsinati
Zavrsni masters

Ukupno 9 turnira a rekord su mu ja mislim 12 ili 11, 2015. godine

jovan

pre 4 godine

Svi znamo da je Novak već otpisao sve masterse, ni ne pokušava da dođe do titule, a i kad pokuša, dođe tu neki Kohlschreiber, Bautista, Medvedev itd itd.. Prošle sezone jedva 2 mastersa i to kad je igrao sa Shapovalovim u finalu (Pariz) i kad je Tsitsipas sklonio Nadala (Madrid). Protiv svih mlađih više i nije konkurentan toliko na 2 dobijena seta.

Ekspert

pre 4 godine

Kada/ako obori Federerov rekord po broju nedelja na prvom mjestu, automatski ide rame uz rame sa njim za GOAT-a. Po SVIM parameterima. RF jeste po svemu numero uno, ali Novak ako ga prestigne na toj vječnoj listi najdužih brojeva 1, onda je i definitivno TAJ. Jer ne postoji konstantniji podatak u tenisu od tog. Nema ga. Slemovi, naravno. Ali ovo je sinonim za dugovječnost, konstantnost, istrajnost...
P.S. Nadal se ovdje ne pita.

Krca

pre 4 godine

Ako Novak ostane na prvom mestu do oktobra, tada ce biti rekorder po broju sedmica provedenih na poziciji broj 1 i skinuce Federera (310) sa prvog mesta.
Usput, Nadala ne interesuje prva pozicija i ne pravi nikakve kalkulacije zbog toga.

antiDebil

pre 4 godine

Ako Novak ostane na prvom mestu do oktobra, tada ce biti rekorder po broju sedmica provedenih na poziciji broj 1 i skinuce Federera (310) sa prvog mesta.
Usput, Nadala ne interesuje prva pozicija i ne pravi nikakve kalkulacije zbog toga.
(Krca, 5. februar 2020 12:24

Naravno da ga interesuje, a sto se tice kalkulacija Nadal je tu rekorder, bez premca!
Te fore, ne interesuje ga i sl., samo zato sto nije prvi okaci macku o rep!

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 4 godine

Znam da Djokovic zna najbolje šta želi i šta mu odgovara ali evo ja kao neko ko prati tenis mislim da bi trebao da igra Monte Karlo,tu brani mali broj poena i možda će mu značiti da obori Federerov rekord po broju nedelja na prvom mestu. Nadal pa za sada prijavio 2 turnira više A stariji je od Novaka,mislim da Novak može još jedan.

Goran

pre 4 godine

"Novak samo jednu nedelju da prestigne Federera po broju nedelja tu ce ostati narednih 100 godina". Ajde da pogledamo i zenski tenis. Istog danas je zapocela Open era i u zenskom tenisu. Tu imamo Stefi Graf sa 377 nedelja ali i Navratilovu sa 332 nedelje. Federer ima 310. Tesko da 311 moze da bude dovoljno da se ostane istorijski broj 1 duze od 10-20 godina. Siguran sam da bi Sampras da je znao da mu 286 nije dovoljno mogao da doda jos nedelja. Ali nije imao repernu tacku. Ako Novak zeli da bude istorijski broj 1 decenijama kao Stefi, morace mnogo vise od 311. On to moze.

Micicu legendo

pre 4 godine

Ljudi, možda zvuči paranoično, ali treba Nole da se čuva na turnirima da mu se ne desi ono što se desilo Moniki Seleš. Vrlo je blizu obaranja svih rekorda a s tim dolazi gnjev zapadnjaka i rušenje svih njihovih vlažnih snova. Ništa me više ne čudi...

stefan

pre 4 godine

Nije sav svet tako rđav kao što rđav čovek misli."
rekao je Ivo Andrić.
*
Tamo gde živiš, tako se misli kao što pišeš, ali... ti budi mudriji...... od tog sveta. Samo ako nadrasteš situaciju u kojoj si, možeš dospeti u bolju situaciju. U suprotnom, ostaćeš ceo život tu gde si, sa istinom koju imaš, i za bolje nećeš biti spreman čak ni da sažnaš da postoji.
(ao2o2, 05. februar 2020 16:26)


Citati velikih pisaca.. Vrhunac intelektualnog izrazavanja instagram dece. Prijatelju odnosno sifrovani nadimce reci cu ti jedno. Ja sam svoja zadovoljstva potrazio u dalekim severnim zemljama. Koliko god uspesan bio okruzen sam jos uspesnijim i bogatijim ljudima i mogu ti reci da mi je jasno kako bogati razmisljaju u zemlji u kojoj su nauceni da razmisljaju i budu ljudi pre svega. Znam kako izgleda organizovan sistem u kojem svako ali svako postenim radom moze postati milioner za 5-10 godina. Prijatelj nas je tezi od 100m evra i zivi krajnje skroman i normalan zivot. Novac je ulozio u firmu koja veoma uspesno posluje i ciji zaposleni su prezadovoljni. U zemlji u kojoj zivim lenji dripci kockari alkosi i ostala pascadija ima svoje mesto u drustvu i drzava im Otplacuje dugove i nalazi poslove za minimalac i nema mrdanja dok ne otplatis sta si duzan. Dakle tvoje citate koji se odnose na indoktrinirane seljane u romanima ive andrica mozes uvaljivati ljudima koji mrze a ne znaju zasto mrze. Ja volim. Ja volim svoj narod svoju zemlju svoju domovinu a kao lekar sam zadnjanrupa na svirali u jadu u kome zivimo. ZATO sam otisao i pronasao mir. Ali moj narod nije i nece jer posle vekova i vekova on i dalje obozava one najgore

Dzudza

pre 4 godine

(stefan, 05. februar 2020 13:53)

Satrla te zloba u ćošak, nemaš gde, Novaka Srbija voli, pomiri se sa tim dok te ljubomora ne pojede i budes dobio neku ozbiljnu bolest.

Dule

pre 4 godine

Odlicno je sto nas Nole nema nikakvu konkurenciju pa ce mu biti lako da obori sve rekorde i podigne ih na nivo koji niko vise nece dostici. Federer je 2004-te postao prvi na svetu, a vec 2005-te pojavljuje se mladi Nadal i osvaja svoj prvi G.S. 2006-te tu su vec nas Nole i Mari. Znaci prava velika cetvorka je tu samo dve godine posto je Federer postao prvi na svetu. Tri odlicna, a sto je najopasnije mladja igraca, su tu. Nole je na prvo mesto zaseo negde 2012-te, a novih mladih, a odlicnih igraca, nema ni do dana danasnjeg. Vec osam godina nije se pojavio prakticno niko nov. Evo vec je 2020-ta, a ti mladi jos nisu osvojili ni jedan G.S.. Znaci sem amortizovanog Federera i “polupovredjenog “ Nadala jos uvek nema prave konkurencije. Nas Nole samo treba da maksimalno iskoristi taj ogromni vakuum i porusi sve rekorde. Zato napred Nole. Bez velike muke postaces najveci svih vremena.

Djoka

pre 4 godine

Djordje Ns

Preskocicemo Safina, Rodika, Gonzalesa i Karlovica npr. (koji su protiv Noleta pozitivni) – dovoljan je ovaj jedan = Rafica Nadalcek. Covek mu je upropastio karijeru (a i on njemu). Mladjeg (to je jako bitno), a tako dobrog, nas Nole nema. Ni u tragovima. A tu su mu i Nole (2005. igrao Australiju) i Mari.
Do pojave Nadala Federer je osvojio samo 4 G.S. Protiv koga je osvajao one posle toga – pa protiv tada najboljih.
Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008.) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије. У току тог периода, Федерер и Надал су освојили 11 узастопних гренд слемова, почевши од Ролан Гароса 2005. до Отвореног првенства САД 2007. Тако су постали једини пар у историји са три различита гренд слема (2005—2008 Ролан Гарос за Надала, 2003-2007 Вимблдон и 2004—2008 Ју-ес опен за Федерера) које су освојили бар четири пута узастопно за време 5 година доминације (2004—2008).
Надал је непрестано заустављао Федерера у његовом покушају да освоји Ролан Гарос и тиме комплетира своје трофеје са гренд слемова. Рафаел Надал је успевао да порази Роџера 4 пута узастопно на шљакастом гренд слему (2005—2008) и то једном у полуфиналу, а три пута у финалу.
Они су једини тенисери који су играли један против другог у 9 гренд слем финала.
Kad se pojavi neki bar malo slican – javi mi da znam.

saleplazma

pre 4 godine

ovde masa komentara dece od 12,13 godina. osvaja sve , obara rekorde. nigde realnosti, razmisljanja, deluje presmesno. prosle godine nestao od ao do wimbldona. ko kaze da nece i ove godine. najrealnije da zapne u americi , kako tako odigra sljaku i bude prvi do w. neka uzme jos 1 slem i london na kraju puna kapa. kakve crne olimpijske igre. u tenisu bitne ko liga evrope u fudbalu

Voko

pre 4 godine

Bice tesko Rafi da osvoji Akapulko,mislim da ce Nole preskociti Dubai i da cemo ga ponovo gledati tek u Indijan Vels i Majamiju kao prosle godine
Verujem da ce na oba turnira dogurati do polufinala ili finala kako bi popravio ucinak iz prosle godine kada je ispadao ranije

antiDebil

pre 4 godine

Ako Novak ostane na prvom mestu do oktobra, tada ce biti rekorder po broju sedmica provedenih na poziciji broj 1 i skinuce Federera (310) sa prvog mesta.
Usput, Nadala ne interesuje prva pozicija i ne pravi nikakve kalkulacije zbog toga.
(Krca, 5. februar 2020 12:24

Naravno da ga interesuje, a sto se tice kalkulacija Nadal je tu rekorder, bez premca!
Te fore, ne interesuje ga i sl., samo zato sto nije prvi okaci macku o rep!

Nenad Miletic

pre 4 godine

Zaboravili ste i Olimpijske igre nakon Vimbldona, to je jos jedan bitan trofej koji Novak zeli, posle neuspeha u Pekingu, Londonu i Riu.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Ako odigra još samo ovu sezonu maksimalno, uz 2 GS i par Mastersa, premašiće Federerovih 310 nedelja još ove godine, a sledeće daće Bog i da bude najuspešniji i po GS i po Mastersima. I onda može na miru da jurca za decom... Da je bio ozbiljniji 2017 i 2018, već sad je to mogao.

Лепи Цане

pre 4 godine

Реално је очекивати да Ноле престигне Надала и Федерера по броју освојених ГС титула, уз највише недеља на броју 1.
Највише освојених турнира - Џими Конорс (109).
Тако да она двојица ни по једном битном критеријуму не могу бити GOAT.

Ilija Dukić

pre 4 godine

Nema nista iz toga. nolo ce izgubiti prvo mesto za mesec dana, Nadal uzima RG, masterse na sljaci, Vimbldon, a US Open videcemo. Nadal zavrsava sezonu kao prvi sa jos dva slema.
(Qwerty, 05. februar 2020 13:07)

Jedina dva slema koja će Nadal dobiti je što će ga Nole slemati u finalu ako Nadal dođe do kraja.

Chola

pre 4 godine

(stefan, 05. februar 2020 13:53)

Novak ustaje u 5 i trenira krvavo nekoliko puta dnevno 30 godina, ne sedi kao ti kuci da mu roditelji placaju internet da bi mogao da pljuje uspesne ljude po ceo dan.

Leonardo

pre 4 godine

Mozda bih i imao sumnju da Novak nece oboriti sve moguce rekorde, ali kad igra protiv Federera i 25 000 ljudi navija protiv njega, tj ne samo protiv Federera nego protiv vecine tenisera(a da je do Novaka pa da kazemo Novak je kriv, nije, jer onaj klovn Kirjos svasta radi pa je u ocima publike soumen i potreban je tenisu) upravo zbog tih ljudi ce sve rekorde imati u svojim rukama kad za 5 godina zavrsi karijeru, jer Bog vidi sve sta se desava i obicno onaj protiv koga su svi na kraju bude heroj, bilo i bice dok god ovaj svet postoji.

losmi.8.9

pre 4 godine

Moja procena. Posto pratim Novaka od pocetka karijere.
Novaka ostaje no1 do kraja godine(lagano).
Sto se tice Mastersa tu se nece preterano truditi s'obzirom da je ovo olipmpijska godina.
Tako da : Osvaja RG i tako ce jedini imati sa svakog gs po minimum 2.
Na winboldonu je sve moguce ali mislim da nece zapinjati zbog OI.
Oimpijske naravno osvaja.
A do kraja godine moze i da ne igra, jer mu se moze..
Pozdrav hejteri

Milentije

pre 4 godine

Federer je svoje zavrsio , Nadal osvaja RG ove godine , i tu je i njemu kraj . Novak ove godine uzima w i us open . Dogodine ce uzeti jos jedan Gs . Tako da ce svi zacrsiti karijeru sa po 20 gs titula .

Sasa Loznica

pre 4 godine

Novak je prijavio Dubai,sto ne Mora da znaci da ce ga igrati uopste.Jednostavno Mora da odigra do kraja godine 2 turnira serije 500.Drugi ce verovatno biti u Kini,Japanu.Trenutno je u Tim godinama da svesno stavlja akcenat na Grend Slemove I poneki masters.Masters ce igrati Indijan Vels sigurno(to je peti slem nezvanican).Ovo je Jos dobro.Pakao za Novaka krece posle Rolan Garosa,jer stizu olimpijske igre I Vimbldon.Iskreno bih voleo da uzme olimpijadu da sve kompletira.Ako to uradi a Njujork je odmah iza coska cak mislim da na Us openu nece Ni igrati,ili ce brzo ispasti.Kako god ove godine nema neke jurnjave jer obojica imaju gde da uzmu dosta poena I NE samo Oni.Cak Tim I'ma sanse da dva tri Dobra turnira I kiksom nekoga od ove dvojice sanse da se umesa u borbu za prvo mesto!Na sljaci Rafa,Tim I Novak ajde ako je zdrav da dodam Vavrinku su igraci koje treba pobediti.Ostali mogu slobodno da cekaju travu.A Indijan Vels je poslastica.To bukvalno njih 10 moze da uzme.Na Travi ne vidim sem Novaka I Rodzera,mozda bljesne Kirjos,Dimitrov da Neko I'ma sanse...a posle je Jos daleko

banjalucanin

pre 4 godine

dobri moj novače ako ti ne daju zasluzeni respekt uzmi ga sebi. predlazem da svaki srpski grad na balkanu dobije ulicu po tvom imenu.

analitičar

pre 4 godine

Noletu i Nadalu su prioritet Grand slemovi. tako da očekujte da propuštaju ili ispadaju u prvim kolima na Mastersima. odigraju jedan dobro, na drugom ispadnu u prvom kolu ili obrnuto, posebno u Americi, pred Roland Garos će igrati ozbiljnije da uđu u formu za šljaku. jer čuvaju snagu obojica za sezonu koja je naporna jer je tu i OI.

E sada Nadal nema šanse da stigne Federera po nedeljama na broju 1, tako da će Nole možda malo biti na to više fokusiran, ali ako Nadal propušta turnire ili ispada rano i njemu je to dozvoljeno jer ostaje prvi.

biće tu žešćeg taktiziranja, mada na Noletovom mestu ja bih sada dao gas na Mastersima u USA, nabio razliku za prvo mesto pa po cenu da na RG ništa ne uradim, jer će ga i ovako teško uzeti.

pratite samo ove detalje.

Igor

pre 4 godine

Novak je pre svega covek pa onda sportista, nikad da se ne zaborave 500 000 eura svom narodu kad su bile poplave, njegova Fondacija koje skuplja novac iz inostranstva i gradi vrtice za decu u Srbiji! Jos jednom prvo covek-ljudina pa onda sportista!

Goran

pre 4 godine

Racunica je prosta. Na rejs listi Novak bezi Nadalu 1400 bodova i ta prednost je kljucna. Dakle, Novak ima vecu sansu od Nadala da bude prvi na kraju godine. Dobro je sto najvise bodova brani u sredini sezone jer ga Nadal tesko moze prestici u narednih mesec-dva a dobro je i sto malo brani na kraju sezone pa ce ovaj put Nadal imati vrlo tezak zadatak da sacuva prvo mesto cak iako nakratko dodje na prvo mesto na sredini sezone.

Gastarbajter seljacina

pre 4 godine

Ziveo Federer.
(Gile, 5. februar 2020 12:50)

Sto se meine tice, neka zivi jos 60 godina, ali on najbolji teniser svih vremena nece biti. Od kad zivim u nemackoj, to mu dodje vec 7 godina, mogu na prstima jedne ruke da nabrojim ljude koji su pominjali Djokovica posle bilo kakvog velikog uspeha, mislim na nemce naravno. Sad kad se sve ovo desava, kada on osvaja GS-e sa 31om i 32e godine situacija se drasticno menja. Kada pomenem odakle sam, sa osemhom pominju Novaka Djokovica kao nekog ko pomera granice sporta. Hvala mu na reklami i na boljem imidzu Srbije u svetu.

Zoran

pre 4 godine

Na Rolan Garosu je konacno postavljen krov
Rafi ne odgovara zatvoren teren,sto bi Novak mogao da iskoristi ako se oni nadju u finalu :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goran, 5. februar 2020 12:11)

Samo ako padne kiša.
Bolje se pouzdati u dobru igru na šljaci, nego na krov.
Ali tamo će i Tim biti još jači, Nadal je druga osoba na Šatrijeu, nego na bilo kom drugo terenu.
Nema težeg zadatka za Novaka i baš me zanima da li je konačno našao način da uzme Nadalu turnir koji mu najviše znači.
To bi bio udarac od koga se on nebi oporavio, možda i teži od onog poraza Federera prošle godine na WB.

Predo

pre 4 godine

Molim vas samo da "ispravim krivi navod" što bi rekli političari:
Prijavljuje Dubai kako bi nekako ostao prvi do americke turneje, kako nisko.
Naravno, nema nista od odbrane prvog mesta, videlo se u finalu AO da je Novak na izmaku snage, jedva je dobio Tima i to na svom omiljenom turniru. Ostace na 17 gs zauvek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (m, 5. februar 2020 13:22)

Otkrio sam još objava iste osobe, pod drugim nickovima, ali identičan stil, čiji je cilj dezinformacija i širenje mržnje.
Dakle, Novak je prijavio Dubai prošle godine, kada je izgledalo da ne može do prvog mesta pre marta. Niko nije imao kuglu da "vidi" šta će se dešavati na ATP kupu i da će Nadal ispasti u 1/4 AO. Toliko. Širite ljubav, a ne mržnju. Imate Džumhura, Bašića, Čilića... to su sjajni teniseri ili tenisači.

mlekadzija

pre 4 godine

Новак има велике шансе да престигне Федерера по броју недеља на месту бр 1. још ове године. По броју ГС титула надам се такође али сумњам да ће стићи или барем изједначити број освојених турнира који држи, гле чуда, не најбољи на свету него Џ.Конорс (неће ни Швајцарац успети..). НАпред Новаче!!!!

remax

pre 4 godine

Sva 3 GS-a, Sinsinati, još jedan Masters po tvom izboru, OI i ATP finals.
Što se mene tiče, to bi bilo dovoljno za ovu sezonu.
Eto Nole, pa ako ti nije neki problem, bio bih ti vrlo zahvalan.
Bio sam dobar cele prethodne godine. :)

terzini

pre 4 godine

bitna ja race lista
ako tu nole do kraja god ima najvise bodova zavrsice kao broj 1 i zavrsena prica
nije bitno ko sta brani
bitno je kolko bedi i kolko bodova sakuplja tokom cele godine
i ako tu ima najvise onda je 1 na kraju godine
tako da nadal je vec u velikom zaostatku nad novakom
jer mu novak vec sada bezi 2000 i vise bodova

KostaZ

pre 4 godine

Pogresan podatak kod Rafe za RG i Vimbldon, zbrzali u upisivanju...
Ima No1e dobre sanse da u ovoj sezoni hvata mnoge rekorde.
Samo, pitaju se ponesto i ovi mladi koji dolaze!

nana

pre 4 godine

Najjači su ovi slepci što po ceo dan sede i komentarišu novakove vesti, do juče su govorili da će Nole da ispadne, da neće osvojiti AO itd itd. Sad kad je uzeo, sve jovo na novo. Sve isto, počinju sa pričom kako neće uzeti roland Garos, pa će posle govoriti isto za Wimbledon I kad sve bude uzeo I sve osvojio I sve rekorde po obarao, govoriće da Nole ne pleše po terenu kao Rodžer i da neće nikad biti voljen kao Rodžer. Ako niste znali, najveći teniski stručnjaci Jumko, bodibond, mikki, king roger i ostala dečurlija iz susednih država znaju tačnu formulu za Goat-a, a to je : pirueta * ljubav fanova.

DIMITRIJE

pre 4 godine

Broj nedelja na No1 ce Novak oboriti pre ili kasnije, tako da ako se ne desi do oktobra nista strasno bice do decembra ili sled godine.
A GS je apsolutni prioritet po mogucstvu odma RG , Tokio, Eventualni Sinainati i London finals . Time postavlja standarde za sva vremena. 2x sve Gs 2x sve masterse 2x medalja na OI nadam se i zlato i sansa za Year slam.


Samo zdravlje i bice sve

DjurdjeleVojvoda

pre 4 godine

Imam neki utisak da Novak najbolje svoje partije pokazuje u zatvorenom prostoru jer je svoje početke utemeljio igrajući u/na praznom zatvorenom bazenu.

Lik

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da postoje jos likovi koji misle da Novak nije uzeo rg prosle godine zhog vetra, pa Tim ga je blago receno demolirao, i da je prosao obrisao bi ga sa sljake Rafa
(tennisman, 5. februar 2020 12:20)

Lupaš gluposti, igralo se u 5 setova i Tim ga dobio sa 7:5, zadnji set gde Novak gubi presudan poen koji ga vodi u Taj Brejk! Ako se to zove demoliranje onda imaš ozbiljan problem sa logikom.


Ђоковић од 2016 није прошао треће коло у Индијан Велсу и Мајамију ахахах а до тад је 3 године заредом освајао те турнире 2014,2015,2016
(Роџер Федерер - Kраљ, 5. februar 2020 12:04)

Dosadilo mu, ima SVE masterse a to tvoj idol NIKAD neće imati!

Donatelo

pre 4 godine

Od pocetka godine

Djokovic Anderson 2-0
Djokovic Monfils 2-0
Djokovic Garin 2-0
Djokovic Sapovalov 2-1
Djokovic Medvedev 2-1
Djokovic Nadal 2-0
Djokovic Struf 3-1
Djokovic Ito 3-0
Djokovic Nisioka 3-0
Djokovic Svarcman 3-0
Djokovic Raonic 3-0
Djokovic Federer 3-0
Djokovic Tim 3-2

13 pobeda 0 poraza
33 dobijenih 5 izgubljenih setova

Pobedjivao mlade, stare, one u formi, one van forme, najvece rivale...

Coa

pre 4 godine

Videlo se kod Novaka kad je ginuo za reprezentaciju da je ovo njegova godina, nadam se bar 3 gs ove sezone
(Gipmir, 05. februar 2020 13:06)

Tako je bilo posle dejvis kupa 2010, tako ce biti valjda i sad, zasluzio je.

srle

pre 4 godine

Biće velika borba za prvo mesto, nadam se da će Novak uraditi nešto u martu kad se igra Indijan Vels i Majami jer poslednjih godina tu ima lošije rezultate. Gotovo ništa ne brani, što je dobra vest. Generalno Nadal ima više bodova da odbrani do kraja godine. Ako osvoji zlato u Tokiju, eto Novaku podstrek i da završi na prvom mestu na kraju godine. To bi onda bilo to, mislim da će prestići Federera po broju nedelja.

DIMITRIJE

pre 4 godine

Jedini rekord koji nece nikad stici je Nadalovih bolesnih 12 Rg. Ostalo sve pada ko kruska. Nedelje kolko ove god, GS kolko do 2022 ( nadala obara ne federera) , sinsinati x2, rg x2, OI, a rodju ce da predje i po wimblwdonima sad kad je servis doveo do perfekcije al to tamo do 2025.

I ako mene pitate imace 400 nedelja+ na No1 na kraju karijere.

Deluje neverovatno al 100 nedwlja to je manje od 2 godine na vrhu.

Esli

pre 4 godine

(Роџер Федерер - Kраљ, 05. februar 2020 12:05)

(King Roger., 05. februar 2020 12:05)

Ovaj poceo da prelazi sa cirilice u latinicu :D

Hahahhahah

pre 4 godine

ta borba za prvo mesto je besmislena, vrednuje se samo brog grendslem titula. na to treba da se skocentriše Novak. da svoju formu tempira za Roland Garos i Vimbldon. a to ko je na kom mestu atp liste ,to ne piše nigde u istoriji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dukara, 5. februar 2020 12:0

Kako ne pise kad smo upravo procitali koliko mu treba do Samprasa i Federera???

Toliko

pre 4 godine

Ђоковић од 2016 није прошао треће коло у Индијан Велсу и Мајамију ахахах а до тад је 3 године заредом освајао те турнире 2014,2015,2016
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Роџер Федерер - Kраљ, 5. februar 2020 12:04

Sto bi znacilo,u igri brojeva,da naredne tri godine ponovo osvaja Novak, Kralj ove igre.

Урке

pre 4 godine

Замислите да прескочи џенперера :Д у недељама и слемовима, довека ће морати упоређивати све који надолазе са Новак-ом а не са Рожер-ером. Мука је то за западну тениску господу.

Ikac

pre 4 godine

Zar nije Nadal izgubio od Kirgiosa prošle godine u finalu Akapulka?
(Prvo proverite, 05. februar 2020 13:19)

U polufinalu ga je odrao Kirjos

VamosNole

pre 4 godine

I zakljucak,kao prethodne decenije u 7-8 medjusobnih susreta Djole ga odere 85% meceva.Da nije Garosa,mada se retko susrecu tamo i svih 100% bi ga dobijao.

goat

pre 4 godine

Nolee 'ajde bar ovu godinu ne zajebavaj se na mastersima, odradi to kako treba kad već prijaviš i igraj...Mislim da ćemo svi biti zadovoljni sa 4-5 komada,bar 3 GS(sad još bar 2 :D) i OI... :D

Alex

pre 4 godine

U jednom intervjuu pre par godina, Janko Tipsarevic kaze: "Poznajem Novaka odlicno. Ako mene pitate, nece da se zaustavi dok ne obori sve rekorde".

mile

pre 4 godine

biti blizu obaranja rekorda po broju nedelja u eri nadala i federera je samo po sebi veliko cudo,niko ne bi rekao da je to uopste moguce ali nole je svojim trudom i vise nego zasluzio,jedva cekam da nole obori sve rekorde,samo neka zdrav

onako

pre 4 godine

Kada krene Dubai Novak će biti na 32 nedelje zaostatka, znači gore dole 1 nedelja to je još 7 meseci a to nije mnogo.

Realno taj rekord prvi pada Federeru od 2 kao najbitnija, biće interesantno videti njegovu reakciju.

Predo

pre 4 godine

Pa, ako ćemo gledati motivaciju, Novak ima ogromnu. Federer će uskoro izjaviti da prvo mesto na ATP listi nije prioritet i da nije toliko važno,kao što je izjavio da ni međusobni skor nije važan. Možda već sledeće godine izjavi i da broj GS turnira nije važan. Nadal je tu pošteniji. On se bori za svaki poen, svaki gem, set, pa šta na kraju ispadne. On se i na treningu bori kao da mu život od toga zavisi. Da, Novak mora da dođe do finala Dubaia da bi bio siguran. I taj turnir je važan zbog kontinuiteta. Igraće sigurno bolje IW i Majami. Prošle godine se malo uljuljkao nakon što je počistio Rafu u finalu AO i napravio preveliku pauzu. A Monte Karlo nije prijavio ni prošle godine, već je igrao nakon što je podbacio u Majamiju i IW. A za dalje, ko zna. Neka bude zdrav i oran. Ne samo on, već i njegovi konkurenti, pa neka najbolji pobedi.

kris

pre 4 godine

Ovdje je najvažnije napisati da Novak osvaja sve, obara sve rekorde i plusevi stižu. Međutim, nije to baš tako lako ostvarljivo. Vidjeli smo neki dan koliko je bilo teško protiv Tima i to na Novakovom turniru, gdje je najjači.Na RG je Nadal favorit, a zatim dolaze Tim i Djokovic.Po meni je ključ pa možda i čitave sezone kome Tim dolazi u polufinalu RG. To bi moglo odrediti puno toga u nastavku sezone, a možda i čak broj 1 na kraju godine. Mada, rano je o tome pričati, duga je godina i teško je održati konstantno st. I prošle godine nakon AO svi smo bili sigurni da će Nole 100% biti prvi na kraju godine, pa nebi.

Milutin

pre 4 godine

Nema Nolo sansu protiv Nadala.Federer osvaja Wimbldon.
(King Roger., 5. februar 2020 12:05)

E sad mi je mogo lakše. Ako King Roger prognozira pobedu Nadala u Parizu a Federera na Vimbldonu, 99% su šanse da se to neće desiti. Što znači Nole skoro sigurno osvaja oba.

Novak GOAT

pre 4 godine

Novak dominira u najjacoj konkurenciji ikada i to je veliki + u njegovoj karijeri, sa gotovo svima ima pozitivan skor, da Federer pobedjuje Novaka stalno da li mislite da bi oni gledali ko koliko Grend slemova ima?

dule

pre 4 godine

RF.. 20 ND 17, dobro zapamtite.. Ove brojke.. Za OI, necu ni da.. Govorim, a najmanje.. Jos koliko RF, bezi Nedelja od ND, a pogotovo.. Koliko vise.. Zaradjuje i koliko je popularniji od njega, to jest, uspesniji.. Uzivajte.. Pozdrav.. Vidimo se u Riju
(Milos, 05. februar 2020 14:56)

Pitam se da li si više zao ili nepismen!

vrg

pre 4 godine

bezveze je sto uopste pricamo o tome sta ce biti. mislim, novak je VEC ravnopravan i sa federerom i sa nadalom u konkurenciji za GOAT, ako ne i ispred njih. sa obojicom ima bolji medjusobno skor, vise mastersa od federera, vise nedelja na prvom mestu od nadala.
dodavanje jos koje nedelje i jos koje titule bi samo bilo totalno pokopavanje konkurencije koja je vec pobedjena.

proliver

pre 4 godine

Ljudi, postavljen je krov na centralni teren RG. Nema vise prekid kisa, prekid vetar. Ima samo prekid medicinski time out :) A u dvoranskim uslovima sve se menja sa krovom. Nole uzima RG i Vimbldon i izjednacava se sa Nadalom. Nadal ce trpeti nevidjen pritisak od Noleta i Tima na RG, jos ako Tim bude u Nadalovom delu zreba...

kimiko

pre 4 godine

Svaka cast Rafi na onim trofejima RG-a, ali Nole tu takodje ima sansu. Popravio je servis, jos malo da doda snage u pocetni udarac i eto ga novi veliki adut. Nadam se da ce ga Ivanisevic dobro savetovati i raditi na tome.

nana

pre 4 godine

Trebali ste da objavite rang listu po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ne mogu to nigde da nađem.
(Željko, 05. februar 2020 12:13)

Imaš I na Wikipediji, a i na ultimatetennisstatistics.com

Sve što treba da ukucaš je "most weeks at no1 tennis" u Google.

Deki

pre 4 godine

Ovakve prognoze za Noleta i Rafu su nezahvalne jer su već u godinama. Obojica će tempirati forme za GS-emove. Mislim da mladji imaju veće šanse na 2 seta.

Sivi soko

pre 4 godine

Zvuči nestvarno ali Novaku je zadnjih godina teže da osvaja Masterse nego Gren slemove. Mislim da je prošlo vreme kad je kao od šale osvajao po 4-5 Mastersa godišnje. Sada je tu pregršt igrača koji ga mogu pobediti u tri seta ali i dalje ne mogu da mu priđu na tri dobijena, pogotovu što se igra svaki dan bez odmora.. Nek uzme 2-3 Mastersa ove godine i puna kapa. Šanse nema da ponovo veže IW i Majami kao što je to radio - jer se neće ni cimati ali je bitno da makar igra završnicu većine Mastersa. Prošle godine je baš bez veze izgubio prvo mesto na kraju godine iako je imao bolju sezonu od Nadala

stipume tebra

pre 4 godine

I Murray je vitlao prvo mesto pa gde je sad. Neka je on živ i zdrav. Polako premestiti težište na 4 velika turnira a masterse igrati u cilju priprema za njih. Tako bi mogao da traje još neke 3 godine na vrhunskom nivou. Kad to kažem mislim na osvajanje grand slam-ova. Sad nije samo do Noleta zavisi i od mlađih koliko se to nama svidelo ili ne. Ovo što su njih trojica uradila i još danas dani rade je unikat. To se nije desilo pre njih a pitanje je hoće li ikad još. Mnogim teniserima karijere izgledaju osrednje jer su igrali u njihovoj epohi. Svi mi osećamo da se približava neminovan kraj. Zato uživajmo.

5ko

pre 4 godine

Novak Djokovic je mnogo uradio za Srbiju i trebalo bi ulice i bulevare da ima u svojoj zemlji,Delpo u Argentini ima sa mnogo manje uspeha,ali dobice valjda i Novak kad zavrsi karijeru.

lili

pre 4 godine

Stefane, Novak Đoković nikome ništa ne duguje. Sve što je postigao u svom životu postigao je zato što je bio vredan i gladan (uspeha). Ništa mu nije palo s Marsa. Sve što ima, ima zato što je to zaradio. A ponajmanje je dužan da polaže račune onima koji nisu ništa uradili u svojim životima. Kome će Novak da plaća poreze, nije tvoja briga. Nadam se da i ti plaćaš svoje poreze i da ne živiš na grbači države ili roditelja poput nekakvog parazita.

Uostalom, zašto da Novak plaća porez Srbiji? Jer je Srbija njemu dala stipendiju za nadarene sportiste? Ne. Jer se novac iz budžeta Srbije troši racionalno? Ne ... Novak Đoković je slobodan čovek. I ti možeš da odeš u Dubai ili Panamu i prijaviš boravak tamo pa onda njima plaćaj ili ne plaćaj poreze. Stvari su sasvim jednostavne: tvoj novčanik - tvoja briga, Novakov novčanik - njegova briga. Niti je on dužan da plaća tvoje poreze, niti si ti dužan da plaćaš njegove poreze.

Faca

pre 4 godine

Sa ovakvim servisom kakav mu je trenutno, ne vidim ko moze na Slemu dobiti Novaka, mogu ga pobediti jedino u 2 seta i to ako ima los dan

ao2o2

pre 4 godine

(stefan, 05. februar 2020 15:02)

"Nije sav svet tako rđav kao što rđav čovek misli."
rekao je Ivo Andrić.
*
Tamo gde živiš, tako se misli kao što pišeš, ali... ti budi mudriji...... od tog sveta. Samo ako nadrasteš situaciju u kojoj si, možeš dospeti u bolju situaciju. U suprotnom, ostaćeš ceo život tu gde si, sa istinom koju imaš, i za bolje nećeš biti spreman čak ni da sažnaš da postoji.

Jo

pre 4 godine

Ponovo nas ugrejalo sunce
mali narod a veliko srce.
Imao je samo 7 leta
kad je reko bicu prvak sveta.
U kameru obecanje dao
ni pisati tada nije znao.
Nek se cuje sto se culo nije
oj Novace legendo Srbije.....

Pera Pirker

pre 4 godine

Novak ce svakako prestici Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Ove ili sledeće godine, svejedno.
Ali će svakako Nadal prvi preskočiti Federera po broju GS. Verujem da će ih na kraju Novak imati više od Nadala, ali to nećemo znati bar do kraja sledeće godine.
U prevodu-Federer će na kraju njihovih karijera biti treći po broju GS i drugi po broju nedelja. To je jedino sto je u ovom trenutku sigurno i izvesno.

Djordje NS

pre 4 godine

Novak dominira u najjacoj konkurenciji ikada i to je veliki + u njegovoj karijeri, sa gotovo svima ima pozitivan skor, da Federer pobedjuje Novaka stalno da li mislite da bi oni gledali ko koliko Grend slemova ima?
(Novak GOAT, 5. februar 2020 16:15)

Kakva najjaca konkurencija!? Pa tu novih igraca nema ni od korova. Ko osvaja slemove? Uvek isti od kojih je Nole mladji. "Deset" godina nema "novih" Nadala, Noleta ili Marija koji bi bili prava konkurencija. Ovako - corak, nistic. Jos je Beker rekao "da ce Nole poobarati sve rekorde jer ce igrati protiv starog Federera, povredjenih Nadala i Marija, a novih, da valjaju, nema nigde".
Znam da ce ovo biti komentar samo za minuse, ali je tako.
(Djoka, 5. februar 2020 21:23)

A sad, kad si nam tako pametan, reci ko je bila Federerova konkurencija između 2003. i 2007. godine, tj, od penzionisanja Samprasa, Agasija (oni su bili za njega i tada matori kao što sad želiš predstaviti Federera u odnosu na Novaka) pa do pojave Nadala i dve godine kasnije Novaka?
Mark Philippoussis, Sjeng Schalken, Sebastien Grosjean, Juan Carlos Ferrero, Andy Roddick, Fernando Gonzalez, Tim Henman, Lleyton Hewitt, Marcos Baghdatis, Tommy Robredo, David Nalbandian, Nicolas Kiefer, Jonas Bjorkman, James Blake, Gilles Muller, Tommy Haas, Robin Soderling, Mischa Zverev, Nikolay Davydenko, Mario Ančić... Ovo su mu bili protivnici na putu ka GS titulama u QF, SF i Finalima. Nemoj se brukati ovakvim komentarima.

Daa

pre 4 godine

Federerovoj igri su samo Djokovic i Nadal uspeli da nadju resenje. A to je bila igra na snagu. Sada kada su se istrosili tesko da ce vise moci da mu pariraju. Setimo se bio je znatno mladji i pet godina nije osvojio nijedan GS. A sada sa tridesetsedam osvaja sve lagano. I tesko da ce iko uspeti da ga zaustavi.Trebace puno vremena da ponovo dodje neko ko ce moci da mu se suprostavi. Igrace do 40 i osvojice najmanje jos 10 GS. I to opusteno bez da se umori
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejan, 28. januar 2018 10:19)

Citao sam malo komentare na vest kada je Federer osvojio svoj 20-ti grend slem. Ima mnogo smesnih, ali ovo je jedan od najjacih :)

Ibanez

pre 4 godine

Očekujem od Novaka da ove godine osvoji sve najvažnije turnire!Zabetoniraće ime Novak Đoković, da se zna ko je Bog i batina u tenisu!!!Pozdrav svim ljubiteljima tenisa!

ona druga Srbija

pre 4 godine

@@Micicu legendo Ma ne zvuci! To je normalno razmisljanje ovde!
(Jumko, 05. februar 2020 17:12)

Kod tebe je normalno razmišljanje problematično koliko i pravopis, pa zato bolje preskoči bilo šta na tu temu! :-)

Milan_PT

pre 4 godine

Zaboravio sam, ko od ove dvojice ima vise titula, Mastersa, Slemova i ko je vise doneo svojoj zemlji Dejvis kupova i zlatnih olimpijskih medalja, kojoj i porez placa usput? Hvala, prijatno.
(Jumko, 5. februar 2020 12:36)

Drago mi je, prijatelju, da si najzad shvatio da je Federer završena priča, pa si se sad prebacio na Nadala, koji je mnogo bolji izbor, jer je mnogo bolji čovek.
A sad o tome koliki porez Nadal plaća Španiji. Nadal ne zarađuje mnogo para u Španiji, već po svetu, najviše u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Australiji. Ne znam kolike su stope poreza u tim zemljama, ali slučajno znam za Austriju. Kad bi Nadal zaradio 2M€ u AT, odmah bi platio porez veći od miliona. I zamislimo da tokom godine Rafa zaradi 10 miliona širom sveta i odmah plati 5 miliona tim zemljama na ime poreza. Pored toga zaradi 2M u Španiji, gde on treba da plati nepunih 40% poreza. Dakle, Rafa prijavi 12M prihoda i 5M plaćenog poreza. Na 12M on u Španiji treba da plati 4,8M poreza po stopi, a pošto je već platio 5M, onda Španiji neće platiti ni evra.
Drugim rečima, Rafa za svoj biznis u matičnoj Španiji NE PLAĆA nikakav porez.
I Novak je u sličnoj situaciji, samo što je u SRB duplo manji porez. Drugim rečima, kad bi Family Sport bio prijavljen na njega, ta bi firma mogla da zaradi 10-20M€, a da ne plati ni dinar poreza.
A ta je firma prijavljena na oca i strica, koji plaćaju porez od 20%.
Nadam se da si u stanju da ovo shvatiš...

Zdenko Silic

pre 4 godine

Nikakve žestoke borbe za prvo mesto neće biti. Dovoljno je da dođe makar do polufinala Dubaia i Nadal ga ne može prestići. Idu mastersi u Americi gde se očekuje dobra igra i daj bože jedna titula. Dovoljno da se ne brine do RG. Sve će to njegov tim lepo isplanirati. Važno je da on ima u svojoj glavi motiva i želje da uradi još nešto veliko. Neka ga služi zdravlje pa da se radujemo ove godine istoriji koju će ispisati. Mogu misliti silne tuge širom sveta, kad se licemerni švajcarac obriše sa prvih mesta a upiše Novak.

kvisko

pre 4 godine

Novak je tu da ostane 330 nedelja minimum.
Nebojša, 5. februar 2020 16:31

Bice prvi koji ce probiti granicu od 400 nedelja kao svetski broj jedan.
U to sam siguran.

ReRo

pre 4 godine

Stefane, nek si ti nama naglasio gde si potražio svoja "zadovoljstva", mada nisi morao daleko da ideš, dobro su opremljene i srpske apoteke. Po terminima koje koristiš i od kojih nevešto sastavljaš rečenice, po zluradosti, shvatam iz kakvog mulja dolaziš. Taj Ivo Andrić je na tvoj "sever" otišao po Nobelovu nagradu, a tebe tamo osim hladnog severca i loše, prošvercovane brlje ništa drugo nije moglo da okrzne. Mani se te priče o prijateljima milionerima, humanistima. Da je ijedan od njih bar malo tako mudar i human, ako te zaista poznaje, poslao bi te o svom trošku negde na terapiju. Ili, pak, nijedan neće da rizikuje, da na tvoje lečenje spiska bogatstvo. Ti si se grbav rodio, to vreme ne leči, samo se nadam da ćeš dugo živeti, da će te sopstvema jed izjesti i nadam se da te u uređenoj zemlji koliko toliko drže pod kontrolom i da nemaš pristupa deci, ženama i nemoćnima.

površni poznavalac

pre 4 godine

Trebali ste da objavite rang listu po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ne mogu to nigde da nađem.
(Željko, 05. februar 2020 12:13)

ako umeš da kucaš komentar, pretpostavljam da umeš i da ukucaš "number of weeks on first place - atp" na google...

Boris Banović

pre 4 godine

Ja bih ostavio Novaku i njegovom timu da planiraju kalendar takmičenja za 2020.godinu i odrede prioritete. Takođe, Rafa i Federer svakako imaju svoje prioritete, a još uvek se njih trojica odlučujuće pitaju za podelu GS i Masters titula. Bez potcenjivanja, ostalih desetak tenisera koji mogu osvojiti GS i Masters titulu, oni će se međusobno nadmetati za poziciju 4. koji će dobijati šansu u polufinalu ili finalu !

Pera Pirker

pre 4 godine

Novak ce svakako prestici Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Ove ili sledeće godine, svejedno.
Ali će svakako Nadal prvi preskočiti Federera po broju GS. Verujem da će ih na kraju Novak imati više od Nadala, ali to nećemo znati bar do kraja sledeće godine.
U prevodu-Federer će na kraju njihovih karijera biti treći po broju GS i drugi po broju nedelja. To je jedino sto je u ovom trenutku sigurno i izvesno.

sempervivum

pre 4 godine

Пре 6-7 година се чинило да је Федереров број недеља немогуће достићи... Сада ми се чини да је то рекорд који Новак реално може да сруши, чак много реалније него остале рекорде.
Наравно, ГС су најбитнији, али је прошле године Новак безвезе изгубио прво место, јер није направио резерву бодова због опуштања у периоду АО - РГ. Сада ће ваљда мудрије планирати. Само нека буде здрав.

No1e

pre 4 godine

Dobro je to što će Novak igrati u Dubai! Prošle godine se preračunao misleći da će mu odmor od mesec dana doneti svežinu za Indian Vels i Majami a desilo se suprotno, izgubio je fokus, opao mu je volumen udaraca, ispao je iz takmičarskog koloseka i gledajući prošlu godinu on je upravo tada sebi "zapečatio sudbinu" i skliznuo na kraj sezone na drugom mestu. Odlično je i to što sada svaki odigran turnir znači ostanak na prvom mestu te će tako imati imperativ pobede i dodatnu motivaciju. Nadal je sam prošle godine izjavio da mu prvo mesto ne predstavlja nešto što mu je prioritet te tako mislim da se neće upustiti u jurnjavu sa Novakom gde objektivno on nema baš neke šanse a i rizikovao bi povredu i deo sezone na šljaci. Novak će sada već sasvim izvesno oboriti Rodžerov rekord, mada takođe mislim da je vreme apsolutne dominacije na listi prošlo odnosno da ćemo sada imati manju bodovnu razliku između prvog i drugog i da neće biti toliko kontinuiranog opstanka na vrhu liste. Tim ukoliko se konsoliduje i postane konkurentan na betonu, može se nadati prodoru ka vrhu liste i na njega treba obratiti pažnju. Svakom slučaju nema više teoretisanja, Novak se bori i sa vremenom koje polako ističe i upravo je sada odsudan trenutak da istupi i zada konačni udarac u raspravi oko toga ko je "GOAT". Uživajmo dok traje. Živeli!