Petak, 15.11.2019.

23:30

Srbija saznala protivnika u potencijalnom baražu Lige nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv Norveške u baražu Lige nacija, ukoliko putem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ne obezbedi plasman na EURO 2020.

Izvor: PT

Srbija saznala protivnika u potencijalnom baražu Lige nacija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 4 godine

Na komentar da se voli Srbija i fudbal, duplo više minusa...

Navijači i ne zaslužuju bolju reprezentaciju!

Pogledajte atmosferu na stadionima u Njemačkoj odmah nakon SP u Rusiji, gdje je njihova selekcija doživjela debakl, a onda gledaš nas...
Za bolje i nismo!

znanje-imanje

pre 4 godine

@Makso i @Very stable genius - u centar! Jedan Peđa Stojaković je stigao ne negde nego do skoro najboljeg igrača sveta - tako što je mlad pobegao iz Srbije. Inače ga "stručnjaci" eto ne bi zapazili... Šta reći o tome da kad pogledaš "učitelje" fudbala oni počnu da, o užasa, "rade" na deci tako što ih zaustave, pa posade na "pozicije" pa onda ko da su ona igrica sa tablom i figuricama na feder. Holandija je još sedamdesetih godina kvalitetom trčanja oborila i dopingovane Nemce - lekcija Ukrajinaca sa 5:0 kaže da to otkriće još nije stiglo do nas...

Very stable genius

pre 4 godine

Čitam komentare pune ogorčenja na selektore, fudbalere, a ne vidi se da je ceo sistem truo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Makso, 16. novembar 2019 11:43)


Sistem je takav da se daje prednost deci fudbalera i sportskih radnika, to je porodicni biznis. Desavaju se slicne stvari u svim zemljama ali je kod nas posebno izrazeno. Stvar je u tome da u fudbalu ima toliko novca da i sasvim prosecni, fakticki LOSI igraci zarade stotine hiljada pa i milione evra, tako da je dete sportiste obezbedjeno za ceo zivot (a samim tim i roditelji, potomci, rodjaci). Nece proci selekciju samo ako je bukvalno fizicki nesposoban.

Nikad necemo saznati koliko je talenata upropasteno na ovaj nacin, pa sad raznose pice i konobarisu da prezive umesto da budu motori reprezentacije.

Dzoni

pre 4 godine

Odakle sad Bugarska u prici kada su u ligi nacija kao drugi zavrsili iza Norveske, a Norveska se nije plasirala na Euro kroz klasicne kvalifikacije? Valjda Madjarska ili Grcka

Makso

pre 4 godine

Čitam komentare pune ogorčenja na selektore, fudbalere, a ne vidi se da je ceo sistem truo.
Koji od naših fudbalera po brzinski svojstvima može parirati svetskim, osim Radonjića i Kostića?
Savremeni fudbal je brzina, lako je Tadiću igrati u Ajaxu ili S. M. Saviću u Laziu, pored fudbalera koje imaju u timu, ali gde vi vidite takve iste u srpskom fudbalu?
Od malena se greši, umesto da se na prvom mestu gledaju brzinski svojstva tih klinaca koja započinju fudbalske karijere, gleda se da li znaju nekog prediblati. Rezultati pogrešnih selekcija su tu. Uspeli smo uništiti generaciju S. M. Savić, Živkovića, V. Jovanovića..koja je bila prvak sveta u Australiji. Ko od njih igra u seniorskoj reprezentaciji osim Savića, koga većina srpskih stručnjaka osporava, o navijačima da ne pričamo.Ponavljam,lako je njemu igrati pored Imobilea i Coree u Laziu, ali sa kim da igra na isti način u reprezentaciji, mi imamo samo dvojicu igrača sa takvim brzinski svojstvima, zato se sve i svodi na bunarenje i centaršuteve u 16 metara, pa šta Mitrović napravi. Ako pod hitno ne promenimo ceo sistem od srpskog fudbala za dugo neće biti ništa.

Maximilian

pre 4 godine

Komšije , ne znam šta bi vam rekao...jedna utakmica se igra pa je sve mogùće ali ono dojenče Haland trenutno igra bolje od Messija i Ronalda zajedno tako da..... Njega srokat na početku utakmice pa drž gaće. Sretno!

C i n i k

pre 4 godine

Pa ok Norveska je tu negde nas nivo, i ne bi trebalo da imamo mnogo problema.
Ne bi bilo lose i da se Tumbakovic zameni Paunovicem u medjuvremenu.

joja

pre 4 godine

Zgazice nas Norveska sa 5-0, sa pola snage, tri ce nam utrpati ovaj novi klinac sto trpa u LŠ i ne smarajte vise sa fudbalom. Imaju para i boli ih ona stvar za reprezentacijom.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Ponovo paranormalnih koentara i ocekivanja! Strasno je ne videti sumu od drveca. Nemaju srpski fuzbaleri reprezentativci bas nikakve sanse i u ovoj baraz utakmici. Do proleca nerealno je ocekivati da ce se usvojiti pravila savremenog fudbala, podici voljni momenat kod pozvanih kandidata (citaj da ce hteti da trce), a i sami kandidati postanu kvalitetniji s obzirom da je najveci problem bas u tome. Odsustvo kvaliteta. Verujte bolje je i po njih i po publiku da ne stignu na Euro. Na miru se moze gledati kontinentalni reprezentativni fudbal.

ArtuDitu

pre 4 godine

@ Bambi

Šta je to uradio Antić? Imao igrački najbolju reprezentaciju od svih koji su posle njega bili u ulozi selektora? Igrao u kvalifikacijama nerešeno sa Francuzima u Beogradu iako su ovi imali igrača manje dobar deo utakmice. Čaršija priča da su mnogo veće zasluge za odlazak na SP bile Karadžićeve nego Antićeve. Na kraju, reprezentacija koju je vodio Antić ispala je u grupi. Muslin je uradio isto što i Antić pa je smenjen što je javnost dočekala sa oduševljenjem. Ispostavlja se da taj famozni SMS nema pojma i da do sada nijednu utakmicu u reprezenzaciji nije odigrao ni pristojno. Prema tome učinak Antića i Krstajića na SP je isti. Obojica nisu uspela da sa reprezentacijom prođu grupu. Zato ne treba praviti nikakav mit oko Antića. A da Antić valja o njega bi se otimali posle tog Svetskog prvenstva. Ne sećam se da je završio na klupi nekog tima iz lige petice. Činjenica je da, pre a ni posle vođenja reprezentacije Srbije, Antić nigde nije bio trener (možda, vrlo krarko, neka Kina posle reprezentacije). To govori o njegovom kvalitetu.

прле

pre 4 godine

dragan@ добили смо Норвежане који су такође победници своје групе ЛН, ко игра са ким од победника је извучено баражом.
Домаћин је одлучен бољом гол разликом или бољом фер-плеј игром(ко има мање картона).
Зато ми играмо у Ослу против Норвежана.

прле

pre 4 godine

Игра се у Ослу, то није добро! Одбрана нам није добра! Савез треба да уговори утакмицу са Шведском или Данском пре марта да осетимо скандинавски стил игре у Скандинавији.

Siniša

pre 4 godine

A mislili smo da je do pevanja,nepevanja himne.Jednostavno ja prvi nemam patriotski identitet i pripadnost.To treba da se gradi od temelja a ne od sredine.Kako da uzmem zastavu na kojoj je grb sa krunom.Jel smo mi kraljevina.Nije poenta staviti grb radi izgleda.Jednostavno neprepoznajem se u tome.

Otac Makarije

pre 4 godine

Kome mi da pretimo? Ovi sto pisu da je Norveska losija od nas verovatno nisu gledali nasu reprezentaciju u zadnjih 5 meceva! Nas su i Litvanija i Luksemburg oducili od fudbala u dobrim delovima utakmice tako da ukoliko protivnik ne bude u rangu San Marina ne treba ocekivati prolaz!

sasa

pre 4 godine

gubimo i od ukrajine i od norveske, nas lenji antifudbal je jednostavno prespor i neefikasan bez obzira ko je selektor i koja je boja dresova, problem je duboke sistemske prirode

Enklava Osojane

pre 4 godine

Ma kakva god da je reprezentacija i kakve god su na
sanse da odemo na EP. Ja cu je vazda bodriti i verujem u to da ce dovuci do EP.

devlinjo

pre 4 godine

Ovo lakse nego kvalifikacije, dobra sansa. Norveska,Bugarska, svi su realno bolji od nas ali su sve to srednje reprezentacije i mogu da se pobede
(blinkibile, 16. novembar 2019 08:38)

Samo što mi nećemo pobediti...

ns

pre 4 godine

glupog li formata, bugarska sa onakvim katastrofalnim rezultatima ide u baraz protiv nista bolje skotske a sev irska verovatno ni u baraz. sto se nas tice tu smo negde sa norvezanima 50-50

Marinko

pre 4 godine

Zašto potencijalnog?Valjda sigurnog.Pobediće nas i Ukrajina u Bg.Kad nam je Luks.dao dva oni onda mogu četiri.Samo deci zabraniti ulaz na stadion jer može rezultat ostavit ipo njih ozbiljne traume.

Generacija '82

pre 4 godine

Ma sve i da se plasiramo.Čemu?
Ako budemo igrali prvenstvo kako ih inače i igramo,ziheraški i anemično,mesto nam i nije tamo.

Markos

pre 4 godine

Mi jesmo smejurija ali mi je jos smesnija ova prica koja se pumpa zadnjih meseci o Norvezanima.Ispali oni neka ekipa.Samo ne znam cime su to pokazali.Nisu se nigde plasirali vec 20 godina a i sad u grupi imaju 6 neresenih od 9 utakmica.Takav smo narod uvek bili,razocaramo se u nase i onda neke luzere dizemo u nebesa samo da bi nase nipodastavali.Ne vidim drugi razlog za ovakvu euforiju za Norvezanima

мики

pre 4 godine

ало бре, каква Норвешка? да ли сте их бре гледали како играју? енглески фудбал од пре 20 година, да, отприлике 2 квалитетна фудбалера. Португал и Украјина би он напунили су врха. Србија има квалитетније фудбалере, а назире се и игра. идемо на европско.

blinkibile

pre 4 godine

Ovo lakse nego kvalifikacije, dobra sansa. Norveska,Bugarska, svi su realno bolji od nas ali su sve to srednje reprezentacije i mogu da se pobede

Bambi

pre 4 godine

Niti cemo otici, niti zasluzujemo da odemo! Kada se menadzeri okane selektorskog posla i kada selektor bude Antic npr. onda cu pratiti i podrzavati ono najbolje sto nas predstavlja. Jedan GOSPODIN Neven Subotic nam je davno dao do znanja koja je to banda na okupu. Moj savet je da odaberete neku borbenu ekipu i za njih navijajte. Nasima iz najbolje namere zelim da se ne plasiraju( i nece 99%), da ne bi sa nama brisali patos na EPu.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Ako ove ne dobijemo onda ni ne zaslužujemo EP. Mada tako smo pričali i za ovu grupu....
(Ghost, 15. novembar 2019 23:45)

Imamo više šansi protiv Norveške nego protiv Portugalije i Ukrajine. Da li je moguće da smo toliko neobjektivni? Naša ekipa je tek treca klasa, Tadić, možda jednog dana Jović i to je sve. Ostali su za drugu ligu Engleske, Rusku ligu i slično. Imamo loše igrače, šta da se radi.

zastava101specijal

pre 4 godine

Ako ove ne dobijemo onda ni ne zaslužujemo EP. Mada tako smo pričali i za ovu grupu....
(Ghost, 15. novembar 2019 23:45)
Hoćeš da kažeš takvi kao ti
ja na primer nikad nisam ni sumnjao u to da mi nećemo
da se kvalifikujemo.
Savez koji radi tako kako radi , smena trenera zbog igrača, vraćanje igrača u državni tim koji bukvalno ni himnu ne poštuje, o Antiću da ne govorim, menadžer naših igrača je albanac i isključivo njegovi igrači igraju itd. itd. ma daj dobro je da igramo kvalifikacije uopšte jel kako se radi davno je trebalo da se FSS ugasi, i pravo je čudo sa opstaju.

z

pre 4 godine

Ako ove ne dobijemo onda ni ne zaslužujemo EP. Mada tako smo pričali i za ovu grupu....
(Ghost, 15. novembar 2019 23:45)

znaci ne zasluzujemo.

zastava101specijal

pre 4 godine

Za nas je i Luksemburg umalo "Bauk" a Norveška je za nas Brazil trenutno, jučer a i do sutra se neće mnogo promeniti

mikele

pre 4 godine

Ne znam zbog cega ali koliko god da smo losi i raspali ja uvek gajim nadu da cemo nesto konkretno uraditi u teskom trenutku, i nikako ne mogu da ne gledam prenos. Ne znam kako i zasto ali milsim da idemo na evropsko, ili barem se toliko nadam. I tako vec 42 godine... nada poslednja umire...

ja

pre 4 godine

80tih i pcetkom 90tih smo imali silnu reprezentaciju, zvezda je redovno prezimljavala u Evropi, partizan uvek pun dobrih pojedinaca, a u svakom ostalom klubu po jedan , dva ponekad 3 igrača ekstra klase pa, ništa nismo uradili. Cak i '96 i' 98 imena da se smrzneš, pa smo se dobro obrukali. Hoću da kažem da je prvenstveno do saveza, igraće biraju menadzeri odnosno mafija, takodje i selektore, a mentalitet igrača je tema i za medicinsko predavanje.

Brdsko planinski

pre 4 godine

Imam rešenje da prođemo Norvešku ?? Copy-paste Partizan - Molde! Korner za ćelavog Miletića i košarkaški blok? Naravno pre i posle toga parkirati autobus pred naš gol...

Pogled sa Rtnja

pre 4 godine

Norvežani imaju osećaj rodoljublja koji je našim igračima potpuna nepoznanica. Oni se bore, a naši se rekreiraju na terenu.

Sramota me koliko smo nazadovali

pre 4 godine

E ovde se naš put završava, mada smo to znali i pre početka takmičenja, ostavimo se sada fudbala pa nije toliko strašno, nego kada će početi izgradnja novog stadiona? Oxoxo

Miki

pre 4 godine

A zašto ići tamo i trošiti pare na ove milionere?Ako se i plasiraju neka troše svoje milione a ako to neće te pare iskoristiti za mlade fudbalere.Mi nismo konkurentni ni ovima a kamo li evropskoj eliti.Nije potrebno da se brukamo!!

hm

pre 4 godine

Za nekoga ko primi dva gola od reprezentacije koja je do juce sluzila za gol razliku i pet golova od Ukrajine, protivnici kao sto su Skotska ili Norveska, dodju isto sto i Brazil i Argentina....

Valerij

pre 4 godine

Ake se igra jedna utakmica, odvaljujemo ih, Norvežane sa 4:1 ili 5:2, posle u finalu ako budu Škoti, slično, sa 3-4 razlike, možda i više, recimo 5:1 ili 6:1, Bugare teže samo zbog stila igre, ali opet prolazimo sa nekim rezultatom 3:1 ili 4:2.
Nismo mi neka sila, čak štaviše, ali za ove pacere imamo dovoljno kvaliteta da ih razbijemo, mnogo smo bolji u napadu i na sredini, treba da idemo na trpanje golova, jer ćemo sigurno primiti gol-dva na obe utakmice, taman da igramo bunker, primićemo golove, bolje onda igrati od starta svi u napad, zabodemo 3-4, evenutalno 5, pa onda i ako primimo 2-3 nije strašno.

gg5+

pre 4 godine

Imamo izuzetno male šanse da se domognemo Eura. Kroz grupu ni govora, tu šanse ne postoje, Portugal će naravno do vrha napuniti mrežu Luksemburga a mi nema šanse da pobedimo za par klasa bolju Ukrajinu naravno. U baražu šanse su nam minimalne, Norveška je bolja i borbenija od nas trenutno, mi nemamo sistem, nemamo igru, nemamo ideju, nemamo kontinuitet. Prema tome snovi da ćemo na Euro se završavaju u meču protiv Norveške naravno.
(Ivan, 15. novembar 2019 23:46)

Vidim ja a i svi ostali kako ovi naši igraju al da su nam šanse minimalne protiv jedne Norveške je isto kao reći da su šanse minimalne da Zvezda ranije danas pobedi Asvel (bez obzira na krajnji poraz). Individualno imamo sem golmana (ako Dimitrijević startuje pre Rajkovića) sve igrače bolje a timska igra nam i ne treba već da Mitrović da jedan na silu i da branimo posle sa 2 zadnja vezna (što nam nije teško) - ako je mogla Zvezda proći sa više remija nego pobeda u LŠ dve godine za redom mogu i ovi manekeni na silu da dobiju jednu moćnu Norvešku (od koje su realno jači) i odu konačno na to Evropsko.

Žuži

pre 4 godine

Čitam komentare i ne verujem kakav smo narod, u inat svima, verujem da gazimo sve do kraja i idemo na Evro, kakva da je, drugu reprezentaciju nemamo !!!

Realnost

pre 4 godine

Norveška je prosecna reprezentacija sa dva i po igrača. Kinga iz Bornmuta, Odegarda iz Sosijedada i ovog dečka iz Salzburga. Medjutim i tako losi mogu lako da eliminisu Srbiju gde se ne zna ko pije a ni ko plaća.
Gde imate da jedan los golman kakav je Dmitrovic ima prednost u odnosu na Rajkovića. Gde ne znaju da iskoriste SMS godinama. Gde se ne zna ni ko igra odbranu, ni ko igra sredinu, ni ko igra napad. Gde se ne zna ko su nosioci ekipe, gde selektora ne vole ni Partizanovci, a Zvezdasi ga nikad nisu ni podržavali.
Takva reprezentacija u rasulu može da izgubi lako od ove Norveške, s tamo se fudbal inače i ne prati toliko(ziveo sam u Norveškoj) i gde se na fudbal gleda kao na rekreaciju.
Videcete Srbija će propustiti i ovu šansu da se kvalifikuje.

Mladen cg

pre 4 godine

Prolazimo na Evropsko prvenstvo! Iako su Norvežani neugodni, neuporedivo je jača Srbija. Osim Holanda, skoro da nemaju poznatog fudbalera ( nesto slično kao i Rumunija ).. A u finalu protiv Škotske, neće biti problema!

Zoran

pre 4 godine

Najtezi moguci protivnik. Niste napisali dali igramo kuci. Ako igramo u Beogradu i sa Tadicem i sa Jovicem imamo nekakvi sansi.
Sa Ukrainom na kontru sa Tadicem i Jovicem, sve drugo je iluzija.

Samo pitam

pre 4 godine

Jedina šansa da bude bolje u našem fudbalu je da se ne plasiramo na prvenstvo.. Ako odemo ništa nam se dobro neće desiti.. Ko razume shvatiće..

box

pre 4 godine

Realno prolazimo ako pokazemo pola potencijala. Bolji selektor bi nas sigurno odveo, a ni sa Tumbakovicem sanse nisu male. Boljeg selektora nemamo jer bolji selektor ne odgovara Savezu posto bi imao integritet i ne bi pristao na mutljavine, zato bolji selektor nije u interesu nasih fubalskih glavesina. Ipak, mislim da su sanse vece da se plasiramo nego da se ne plasiramo kroz baraz jer nam je ekipa prilicno kvalitetnija od sve tri reprezentacije.

Bolton

pre 4 godine

Kako Portugal nije otisao na Euro kao pobednik A grupe lige nacija.
Iz svih ostalih grupa pobednici baraza idu na Euro,samo ne iz najjace grupe.

soviak

pre 4 godine

Kao što sam pre 6 meseci napisao ovde, nemamo šanse protiv Norveške. Popravili su formu, imaju ozbiljan tim, a mi smo grupa građana koji su skupili da "opale fucu" u dvorištu.

Ivan

pre 4 godine

Ovo su dobre reprezentacije, ali daleko od nepobedivih, tako oni sigurno gledaju i na nas. Nismo mi bez sansi. Gledam onu D grupu za baraz kroz ligu nacija. Gruzija, Belorusija, Makedonija. Nista lakse nam ni tamo ne bi bilo.

Остоја кароја

pre 4 godine

?Пролазимо сигурно.Дотле се много тога може исправити.Они су ао екиа солидни,имају уједначен тим, ми.имамо.пар асовс којо
И се издвајају

Ivan

pre 4 godine

Imamo izuzetno male šanse da se domognemo Eura. Kroz grupu ni govora, tu šanse ne postoje, Portugal će naravno do vrha napuniti mrežu Luksemburga a mi nema šanse da pobedimo za par klasa bolju Ukrajinu naravno. U baražu šanse su nam minimalne, Norveška je bolja i borbenija od nas trenutno, mi nemamo sistem, nemamo igru, nemamo ideju, nemamo kontinuitet. Prema tome snovi da ćemo na Euro se završavaju u meču protiv Norveške naravno.

Лепи Цане

pre 4 godine

Норвешку нећемо добити, али су нам веће шансе да победимо Бугаре и одемо на ЕП.

srle

pre 4 godine

Norveška je za nas ozbiljna fudbalska velesila, sa ovakvim igračima, selektorom i savezom šanse Srbije su ravne nuli. Tako da ništa od odlaska na Evropsko prvenstvo ni posle 20 godina, možda za 4 godine bude bolje.

Milojka

pre 4 godine

Šanse za plasman reprezentacije Srbije na EP i dalje postoje. Jer čak ni pobeda nije garancija odlaska na završni turnir. Pobeda je samo – slamka spasa. 
A slamka je, nažalost, jedino ono što je trenutno u rukama. Jer fudbalska reprezentacija Srbije je poput obolelog čoveka koga je savremena medicina otpisala, pa se okrenu borbi putem alternativne.

Dare

pre 4 godine

Norveška je za nas ozbiljna fudbalska velesila, sa ovakvim igračima, selektorom i savezom šanse Srbije su ravne nuli. Tako da ništa od odlaska na Evropsko prvenstvo ni posle 20 godina, možda za 4 godine bude bolje.
(srle, 15. novembar 2019 23:38)

Ono kad hoces na neki nacin da pokazes autosovinizam, pa ga pokazes na najgluplji nacin. Cuj, Norveska za nas "velesila". Da bas velesila sa 3 pobede u 9 meceva, pobede protiv Farana dvaput i Malte. Imaju dva igraca, malog Halanda koji je napravio bum, i Odegarda, ostalo ispodprosecno, nijedno istaknuto ime u evropskim klubovima. Na papiru smo mnogo, mnogo kvalitetniji.To sto igramo kao k****, sto nam je selektor amater koga je pregazilo vreme, sto sami sebe pobedjujeno u kontinuitetu je druga prica, i nema veze sa nebulozom kako je Norveska "velesila" za nas. Dobili bi ih bez problema samo ako bi hteli da budemo pravo kada bude najbitnije. Smejurija

Ivan

pre 4 godine

Imamo izuzetno male šanse da se domognemo Eura. Kroz grupu ni govora, tu šanse ne postoje, Portugal će naravno do vrha napuniti mrežu Luksemburga a mi nema šanse da pobedimo za par klasa bolju Ukrajinu naravno. U baražu šanse su nam minimalne, Norveška je bolja i borbenija od nas trenutno, mi nemamo sistem, nemamo igru, nemamo ideju, nemamo kontinuitet. Prema tome snovi da ćemo na Euro se završavaju u meču protiv Norveške naravno.

srle

pre 4 godine

Norveška je za nas ozbiljna fudbalska velesila, sa ovakvim igračima, selektorom i savezom šanse Srbije su ravne nuli. Tako da ništa od odlaska na Evropsko prvenstvo ni posle 20 godina, možda za 4 godine bude bolje.

Ivan

pre 4 godine

Ovo su dobre reprezentacije, ali daleko od nepobedivih, tako oni sigurno gledaju i na nas. Nismo mi bez sansi. Gledam onu D grupu za baraz kroz ligu nacija. Gruzija, Belorusija, Makedonija. Nista lakse nam ni tamo ne bi bilo.

Marinko

pre 4 godine

Zašto potencijalnog?Valjda sigurnog.Pobediće nas i Ukrajina u Bg.Kad nam je Luks.dao dva oni onda mogu četiri.Samo deci zabraniti ulaz na stadion jer može rezultat ostavit ipo njih ozbiljne traume.

devlinjo

pre 4 godine

Ovo lakse nego kvalifikacije, dobra sansa. Norveska,Bugarska, svi su realno bolji od nas ali su sve to srednje reprezentacije i mogu da se pobede
(blinkibile, 16. novembar 2019 08:38)

Samo što mi nećemo pobediti...

sasa

pre 4 godine

gubimo i od ukrajine i od norveske, nas lenji antifudbal je jednostavno prespor i neefikasan bez obzira ko je selektor i koja je boja dresova, problem je duboke sistemske prirode

Generacija '82

pre 4 godine

Ma sve i da se plasiramo.Čemu?
Ako budemo igrali prvenstvo kako ih inače i igramo,ziheraški i anemično,mesto nam i nije tamo.

ns

pre 4 godine

glupog li formata, bugarska sa onakvim katastrofalnim rezultatima ide u baraz protiv nista bolje skotske a sev irska verovatno ni u baraz. sto se nas tice tu smo negde sa norvezanima 50-50

Markos

pre 4 godine

Mi jesmo smejurija ali mi je jos smesnija ova prica koja se pumpa zadnjih meseci o Norvezanima.Ispali oni neka ekipa.Samo ne znam cime su to pokazali.Nisu se nigde plasirali vec 20 godina a i sad u grupi imaju 6 neresenih od 9 utakmica.Takav smo narod uvek bili,razocaramo se u nase i onda neke luzere dizemo u nebesa samo da bi nase nipodastavali.Ne vidim drugi razlog za ovakvu euforiju za Norvezanima

Otac Makarije

pre 4 godine

Kome mi da pretimo? Ovi sto pisu da je Norveska losija od nas verovatno nisu gledali nasu reprezentaciju u zadnjih 5 meceva! Nas su i Litvanija i Luksemburg oducili od fudbala u dobrim delovima utakmice tako da ukoliko protivnik ne bude u rangu San Marina ne treba ocekivati prolaz!

ArtuDitu

pre 4 godine

@ Bambi

Šta je to uradio Antić? Imao igrački najbolju reprezentaciju od svih koji su posle njega bili u ulozi selektora? Igrao u kvalifikacijama nerešeno sa Francuzima u Beogradu iako su ovi imali igrača manje dobar deo utakmice. Čaršija priča da su mnogo veće zasluge za odlazak na SP bile Karadžićeve nego Antićeve. Na kraju, reprezentacija koju je vodio Antić ispala je u grupi. Muslin je uradio isto što i Antić pa je smenjen što je javnost dočekala sa oduševljenjem. Ispostavlja se da taj famozni SMS nema pojma i da do sada nijednu utakmicu u reprezenzaciji nije odigrao ni pristojno. Prema tome učinak Antića i Krstajića na SP je isti. Obojica nisu uspela da sa reprezentacijom prođu grupu. Zato ne treba praviti nikakav mit oko Antića. A da Antić valja o njega bi se otimali posle tog Svetskog prvenstva. Ne sećam se da je završio na klupi nekog tima iz lige petice. Činjenica je da, pre a ni posle vođenja reprezentacije Srbije, Antić nigde nije bio trener (možda, vrlo krarko, neka Kina posle reprezentacije). To govori o njegovom kvalitetu.

мики

pre 4 godine

ало бре, каква Норвешка? да ли сте их бре гледали како играју? енглески фудбал од пре 20 година, да, отприлике 2 квалитетна фудбалера. Португал и Украјина би он напунили су врха. Србија има квалитетније фудбалере, а назире се и игра. идемо на европско.

zastava101specijal

pre 4 godine

Ako ove ne dobijemo onda ni ne zaslužujemo EP. Mada tako smo pričali i za ovu grupu....
(Ghost, 15. novembar 2019 23:45)
Hoćeš da kažeš takvi kao ti
ja na primer nikad nisam ni sumnjao u to da mi nećemo
da se kvalifikujemo.
Savez koji radi tako kako radi , smena trenera zbog igrača, vraćanje igrača u državni tim koji bukvalno ni himnu ne poštuje, o Antiću da ne govorim, menadžer naših igrača je albanac i isključivo njegovi igrači igraju itd. itd. ma daj dobro je da igramo kvalifikacije uopšte jel kako se radi davno je trebalo da se FSS ugasi, i pravo je čudo sa opstaju.

прле

pre 4 godine

Игра се у Ослу, то није добро! Одбрана нам није добра! Савез треба да уговори утакмицу са Шведском или Данском пре марта да осетимо скандинавски стил игре у Скандинавији.

прле

pre 4 godine

dragan@ добили смо Норвежане који су такође победници своје групе ЛН, ко игра са ким од победника је извучено баражом.
Домаћин је одлучен бољом гол разликом или бољом фер-плеј игром(ко има мање картона).
Зато ми играмо у Ослу против Норвежана.

joja

pre 4 godine

Zgazice nas Norveska sa 5-0, sa pola snage, tri ce nam utrpati ovaj novi klinac sto trpa u LŠ i ne smarajte vise sa fudbalom. Imaju para i boli ih ona stvar za reprezentacijom.

Realnost

pre 4 godine

Norveška je prosecna reprezentacija sa dva i po igrača. Kinga iz Bornmuta, Odegarda iz Sosijedada i ovog dečka iz Salzburga. Medjutim i tako losi mogu lako da eliminisu Srbiju gde se ne zna ko pije a ni ko plaća.
Gde imate da jedan los golman kakav je Dmitrovic ima prednost u odnosu na Rajkovića. Gde ne znaju da iskoriste SMS godinama. Gde se ne zna ni ko igra odbranu, ni ko igra sredinu, ni ko igra napad. Gde se ne zna ko su nosioci ekipe, gde selektora ne vole ni Partizanovci, a Zvezdasi ga nikad nisu ni podržavali.
Takva reprezentacija u rasulu može da izgubi lako od ove Norveške, s tamo se fudbal inače i ne prati toliko(ziveo sam u Norveškoj) i gde se na fudbal gleda kao na rekreaciju.
Videcete Srbija će propustiti i ovu šansu da se kvalifikuje.

Brdsko planinski

pre 4 godine

Imam rešenje da prođemo Norvešku ?? Copy-paste Partizan - Molde! Korner za ćelavog Miletića i košarkaški blok? Naravno pre i posle toga parkirati autobus pred naš gol...

ja

pre 4 godine

80tih i pcetkom 90tih smo imali silnu reprezentaciju, zvezda je redovno prezimljavala u Evropi, partizan uvek pun dobrih pojedinaca, a u svakom ostalom klubu po jedan , dva ponekad 3 igrača ekstra klase pa, ništa nismo uradili. Cak i '96 i' 98 imena da se smrzneš, pa smo se dobro obrukali. Hoću da kažem da je prvenstveno do saveza, igraće biraju menadzeri odnosno mafija, takodje i selektore, a mentalitet igrača je tema i za medicinsko predavanje.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Ako ove ne dobijemo onda ni ne zaslužujemo EP. Mada tako smo pričali i za ovu grupu....
(Ghost, 15. novembar 2019 23:45)

Imamo više šansi protiv Norveške nego protiv Portugalije i Ukrajine. Da li je moguće da smo toliko neobjektivni? Naša ekipa je tek treca klasa, Tadić, možda jednog dana Jović i to je sve. Ostali su za drugu ligu Engleske, Rusku ligu i slično. Imamo loše igrače, šta da se radi.

Siniša

pre 4 godine

A mislili smo da je do pevanja,nepevanja himne.Jednostavno ja prvi nemam patriotski identitet i pripadnost.To treba da se gradi od temelja a ne od sredine.Kako da uzmem zastavu na kojoj je grb sa krunom.Jel smo mi kraljevina.Nije poenta staviti grb radi izgleda.Jednostavno neprepoznajem se u tome.

Maximilian

pre 4 godine

Komšije , ne znam šta bi vam rekao...jedna utakmica se igra pa je sve mogùće ali ono dojenče Haland trenutno igra bolje od Messija i Ronalda zajedno tako da..... Njega srokat na početku utakmice pa drž gaće. Sretno!

Bambi

pre 4 godine

Niti cemo otici, niti zasluzujemo da odemo! Kada se menadzeri okane selektorskog posla i kada selektor bude Antic npr. onda cu pratiti i podrzavati ono najbolje sto nas predstavlja. Jedan GOSPODIN Neven Subotic nam je davno dao do znanja koja je to banda na okupu. Moj savet je da odaberete neku borbenu ekipu i za njih navijajte. Nasima iz najbolje namere zelim da se ne plasiraju( i nece 99%), da ne bi sa nama brisali patos na EPu.

soviak

pre 4 godine

Kao što sam pre 6 meseci napisao ovde, nemamo šanse protiv Norveške. Popravili su formu, imaju ozbiljan tim, a mi smo grupa građana koji su skupili da "opale fucu" u dvorištu.

hm

pre 4 godine

Za nekoga ko primi dva gola od reprezentacije koja je do juce sluzila za gol razliku i pet golova od Ukrajine, protivnici kao sto su Skotska ili Norveska, dodju isto sto i Brazil i Argentina....

mikele

pre 4 godine

Ne znam zbog cega ali koliko god da smo losi i raspali ja uvek gajim nadu da cemo nesto konkretno uraditi u teskom trenutku, i nikako ne mogu da ne gledam prenos. Ne znam kako i zasto ali milsim da idemo na evropsko, ili barem se toliko nadam. I tako vec 42 godine... nada poslednja umire...

komnen barjaktar

pre 4 godine

Ponovo paranormalnih koentara i ocekivanja! Strasno je ne videti sumu od drveca. Nemaju srpski fuzbaleri reprezentativci bas nikakve sanse i u ovoj baraz utakmici. Do proleca nerealno je ocekivati da ce se usvojiti pravila savremenog fudbala, podici voljni momenat kod pozvanih kandidata (citaj da ce hteti da trce), a i sami kandidati postanu kvalitetniji s obzirom da je najveci problem bas u tome. Odsustvo kvaliteta. Verujte bolje je i po njih i po publiku da ne stignu na Euro. Na miru se moze gledati kontinentalni reprezentativni fudbal.

Pogled sa Rtnja

pre 4 godine

Norvežani imaju osećaj rodoljublja koji je našim igračima potpuna nepoznanica. Oni se bore, a naši se rekreiraju na terenu.

Very stable genius

pre 4 godine

Čitam komentare pune ogorčenja na selektore, fudbalere, a ne vidi se da je ceo sistem truo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Makso, 16. novembar 2019 11:43)


Sistem je takav da se daje prednost deci fudbalera i sportskih radnika, to je porodicni biznis. Desavaju se slicne stvari u svim zemljama ali je kod nas posebno izrazeno. Stvar je u tome da u fudbalu ima toliko novca da i sasvim prosecni, fakticki LOSI igraci zarade stotine hiljada pa i milione evra, tako da je dete sportiste obezbedjeno za ceo zivot (a samim tim i roditelji, potomci, rodjaci). Nece proci selekciju samo ako je bukvalno fizicki nesposoban.

Nikad necemo saznati koliko je talenata upropasteno na ovaj nacin, pa sad raznose pice i konobarisu da prezive umesto da budu motori reprezentacije.

Enklava Osojane

pre 4 godine

Ma kakva god da je reprezentacija i kakve god su na
sanse da odemo na EP. Ja cu je vazda bodriti i verujem u to da ce dovuci do EP.

gg5+

pre 4 godine

Imamo izuzetno male šanse da se domognemo Eura. Kroz grupu ni govora, tu šanse ne postoje, Portugal će naravno do vrha napuniti mrežu Luksemburga a mi nema šanse da pobedimo za par klasa bolju Ukrajinu naravno. U baražu šanse su nam minimalne, Norveška je bolja i borbenija od nas trenutno, mi nemamo sistem, nemamo igru, nemamo ideju, nemamo kontinuitet. Prema tome snovi da ćemo na Euro se završavaju u meču protiv Norveške naravno.
(Ivan, 15. novembar 2019 23:46)

Vidim ja a i svi ostali kako ovi naši igraju al da su nam šanse minimalne protiv jedne Norveške je isto kao reći da su šanse minimalne da Zvezda ranije danas pobedi Asvel (bez obzira na krajnji poraz). Individualno imamo sem golmana (ako Dimitrijević startuje pre Rajkovića) sve igrače bolje a timska igra nam i ne treba već da Mitrović da jedan na silu i da branimo posle sa 2 zadnja vezna (što nam nije teško) - ako je mogla Zvezda proći sa više remija nego pobeda u LŠ dve godine za redom mogu i ovi manekeni na silu da dobiju jednu moćnu Norvešku (od koje su realno jači) i odu konačno na to Evropsko.

Žuži

pre 4 godine

Čitam komentare i ne verujem kakav smo narod, u inat svima, verujem da gazimo sve do kraja i idemo na Evro, kakva da je, drugu reprezentaciju nemamo !!!

zastava101specijal

pre 4 godine

Za nas je i Luksemburg umalo "Bauk" a Norveška je za nas Brazil trenutno, jučer a i do sutra se neće mnogo promeniti

Makso

pre 4 godine

Čitam komentare pune ogorčenja na selektore, fudbalere, a ne vidi se da je ceo sistem truo.
Koji od naših fudbalera po brzinski svojstvima može parirati svetskim, osim Radonjića i Kostića?
Savremeni fudbal je brzina, lako je Tadiću igrati u Ajaxu ili S. M. Saviću u Laziu, pored fudbalera koje imaju u timu, ali gde vi vidite takve iste u srpskom fudbalu?
Od malena se greši, umesto da se na prvom mestu gledaju brzinski svojstva tih klinaca koja započinju fudbalske karijere, gleda se da li znaju nekog prediblati. Rezultati pogrešnih selekcija su tu. Uspeli smo uništiti generaciju S. M. Savić, Živkovića, V. Jovanovića..koja je bila prvak sveta u Australiji. Ko od njih igra u seniorskoj reprezentaciji osim Savića, koga većina srpskih stručnjaka osporava, o navijačima da ne pričamo.Ponavljam,lako je njemu igrati pored Imobilea i Coree u Laziu, ali sa kim da igra na isti način u reprezentaciji, mi imamo samo dvojicu igrača sa takvim brzinski svojstvima, zato se sve i svodi na bunarenje i centaršuteve u 16 metara, pa šta Mitrović napravi. Ako pod hitno ne promenimo ceo sistem od srpskog fudbala za dugo neće biti ništa.

z

pre 4 godine

Ako ove ne dobijemo onda ni ne zaslužujemo EP. Mada tako smo pričali i za ovu grupu....
(Ghost, 15. novembar 2019 23:45)

znaci ne zasluzujemo.

Valerij

pre 4 godine

Ake se igra jedna utakmica, odvaljujemo ih, Norvežane sa 4:1 ili 5:2, posle u finalu ako budu Škoti, slično, sa 3-4 razlike, možda i više, recimo 5:1 ili 6:1, Bugare teže samo zbog stila igre, ali opet prolazimo sa nekim rezultatom 3:1 ili 4:2.
Nismo mi neka sila, čak štaviše, ali za ove pacere imamo dovoljno kvaliteta da ih razbijemo, mnogo smo bolji u napadu i na sredini, treba da idemo na trpanje golova, jer ćemo sigurno primiti gol-dva na obe utakmice, taman da igramo bunker, primićemo golove, bolje onda igrati od starta svi u napad, zabodemo 3-4, evenutalno 5, pa onda i ako primimo 2-3 nije strašno.

Samo pitam

pre 4 godine

Jedina šansa da bude bolje u našem fudbalu je da se ne plasiramo na prvenstvo.. Ako odemo ništa nam se dobro neće desiti.. Ko razume shvatiće..

Miki

pre 4 godine

A zašto ići tamo i trošiti pare na ove milionere?Ako se i plasiraju neka troše svoje milione a ako to neće te pare iskoristiti za mlade fudbalere.Mi nismo konkurentni ni ovima a kamo li evropskoj eliti.Nije potrebno da se brukamo!!

blinkibile

pre 4 godine

Ovo lakse nego kvalifikacije, dobra sansa. Norveska,Bugarska, svi su realno bolji od nas ali su sve to srednje reprezentacije i mogu da se pobede

C i n i k

pre 4 godine

Pa ok Norveska je tu negde nas nivo, i ne bi trebalo da imamo mnogo problema.
Ne bi bilo lose i da se Tumbakovic zameni Paunovicem u medjuvremenu.

znanje-imanje

pre 4 godine

@Makso i @Very stable genius - u centar! Jedan Peđa Stojaković je stigao ne negde nego do skoro najboljeg igrača sveta - tako što je mlad pobegao iz Srbije. Inače ga "stručnjaci" eto ne bi zapazili... Šta reći o tome da kad pogledaš "učitelje" fudbala oni počnu da, o užasa, "rade" na deci tako što ih zaustave, pa posade na "pozicije" pa onda ko da su ona igrica sa tablom i figuricama na feder. Holandija je još sedamdesetih godina kvalitetom trčanja oborila i dopingovane Nemce - lekcija Ukrajinaca sa 5:0 kaže da to otkriće još nije stiglo do nas...

Bojan

pre 4 godine

Na komentar da se voli Srbija i fudbal, duplo više minusa...

Navijači i ne zaslužuju bolju reprezentaciju!

Pogledajte atmosferu na stadionima u Njemačkoj odmah nakon SP u Rusiji, gdje je njihova selekcija doživjela debakl, a onda gledaš nas...
Za bolje i nismo!

Dare

pre 4 godine

Norveška je za nas ozbiljna fudbalska velesila, sa ovakvim igračima, selektorom i savezom šanse Srbije su ravne nuli. Tako da ništa od odlaska na Evropsko prvenstvo ni posle 20 godina, možda za 4 godine bude bolje.
(srle, 15. novembar 2019 23:38)

Ono kad hoces na neki nacin da pokazes autosovinizam, pa ga pokazes na najgluplji nacin. Cuj, Norveska za nas "velesila". Da bas velesila sa 3 pobede u 9 meceva, pobede protiv Farana dvaput i Malte. Imaju dva igraca, malog Halanda koji je napravio bum, i Odegarda, ostalo ispodprosecno, nijedno istaknuto ime u evropskim klubovima. Na papiru smo mnogo, mnogo kvalitetniji.To sto igramo kao k****, sto nam je selektor amater koga je pregazilo vreme, sto sami sebe pobedjujeno u kontinuitetu je druga prica, i nema veze sa nebulozom kako je Norveska "velesila" za nas. Dobili bi ih bez problema samo ako bi hteli da budemo pravo kada bude najbitnije. Smejurija

Milojka

pre 4 godine

Šanse za plasman reprezentacije Srbije na EP i dalje postoje. Jer čak ni pobeda nije garancija odlaska na završni turnir. Pobeda je samo – slamka spasa. 
A slamka je, nažalost, jedino ono što je trenutno u rukama. Jer fudbalska reprezentacija Srbije je poput obolelog čoveka koga je savremena medicina otpisala, pa se okrenu borbi putem alternativne.

Sramota me koliko smo nazadovali

pre 4 godine

E ovde se naš put završava, mada smo to znali i pre početka takmičenja, ostavimo se sada fudbala pa nije toliko strašno, nego kada će početi izgradnja novog stadiona? Oxoxo

Остоја кароја

pre 4 godine

?Пролазимо сигурно.Дотле се много тога може исправити.Они су ао екиа солидни,имају уједначен тим, ми.имамо.пар асовс којо
И се издвајају

Mladen cg

pre 4 godine

Prolazimo na Evropsko prvenstvo! Iako su Norvežani neugodni, neuporedivo je jača Srbija. Osim Holanda, skoro da nemaju poznatog fudbalera ( nesto slično kao i Rumunija ).. A u finalu protiv Škotske, neće biti problema!

Dzoni

pre 4 godine

Odakle sad Bugarska u prici kada su u ligi nacija kao drugi zavrsili iza Norveske, a Norveska se nije plasirala na Euro kroz klasicne kvalifikacije? Valjda Madjarska ili Grcka

Лепи Цане

pre 4 godine

Норвешку нећемо добити, али су нам веће шансе да победимо Бугаре и одемо на ЕП.

Bolton

pre 4 godine

Kako Portugal nije otisao na Euro kao pobednik A grupe lige nacija.
Iz svih ostalih grupa pobednici baraza idu na Euro,samo ne iz najjace grupe.

box

pre 4 godine

Realno prolazimo ako pokazemo pola potencijala. Bolji selektor bi nas sigurno odveo, a ni sa Tumbakovicem sanse nisu male. Boljeg selektora nemamo jer bolji selektor ne odgovara Savezu posto bi imao integritet i ne bi pristao na mutljavine, zato bolji selektor nije u interesu nasih fubalskih glavesina. Ipak, mislim da su sanse vece da se plasiramo nego da se ne plasiramo kroz baraz jer nam je ekipa prilicno kvalitetnija od sve tri reprezentacije.

Zoran

pre 4 godine

Najtezi moguci protivnik. Niste napisali dali igramo kuci. Ako igramo u Beogradu i sa Tadicem i sa Jovicem imamo nekakvi sansi.
Sa Ukrainom na kontru sa Tadicem i Jovicem, sve drugo je iluzija.

Ivan

pre 4 godine

Imamo izuzetno male šanse da se domognemo Eura. Kroz grupu ni govora, tu šanse ne postoje, Portugal će naravno do vrha napuniti mrežu Luksemburga a mi nema šanse da pobedimo za par klasa bolju Ukrajinu naravno. U baražu šanse su nam minimalne, Norveška je bolja i borbenija od nas trenutno, mi nemamo sistem, nemamo igru, nemamo ideju, nemamo kontinuitet. Prema tome snovi da ćemo na Euro se završavaju u meču protiv Norveške naravno.

srle

pre 4 godine

Norveška je za nas ozbiljna fudbalska velesila, sa ovakvim igračima, selektorom i savezom šanse Srbije su ravne nuli. Tako da ništa od odlaska na Evropsko prvenstvo ni posle 20 godina, možda za 4 godine bude bolje.

мики

pre 4 godine

ало бре, каква Норвешка? да ли сте их бре гледали како играју? енглески фудбал од пре 20 година, да, отприлике 2 квалитетна фудбалера. Португал и Украјина би он напунили су врха. Србија има квалитетније фудбалере, а назире се и игра. идемо на европско.

Ivan

pre 4 godine

Ovo su dobre reprezentacije, ali daleko od nepobedivih, tako oni sigurno gledaju i na nas. Nismo mi bez sansi. Gledam onu D grupu za baraz kroz ligu nacija. Gruzija, Belorusija, Makedonija. Nista lakse nam ni tamo ne bi bilo.

ArtuDitu

pre 4 godine

@ Bambi

Šta je to uradio Antić? Imao igrački najbolju reprezentaciju od svih koji su posle njega bili u ulozi selektora? Igrao u kvalifikacijama nerešeno sa Francuzima u Beogradu iako su ovi imali igrača manje dobar deo utakmice. Čaršija priča da su mnogo veće zasluge za odlazak na SP bile Karadžićeve nego Antićeve. Na kraju, reprezentacija koju je vodio Antić ispala je u grupi. Muslin je uradio isto što i Antić pa je smenjen što je javnost dočekala sa oduševljenjem. Ispostavlja se da taj famozni SMS nema pojma i da do sada nijednu utakmicu u reprezenzaciji nije odigrao ni pristojno. Prema tome učinak Antića i Krstajića na SP je isti. Obojica nisu uspela da sa reprezentacijom prođu grupu. Zato ne treba praviti nikakav mit oko Antića. A da Antić valja o njega bi se otimali posle tog Svetskog prvenstva. Ne sećam se da je završio na klupi nekog tima iz lige petice. Činjenica je da, pre a ni posle vođenja reprezentacije Srbije, Antić nigde nije bio trener (možda, vrlo krarko, neka Kina posle reprezentacije). To govori o njegovom kvalitetu.

blinkibile

pre 4 godine

Ovo lakse nego kvalifikacije, dobra sansa. Norveska,Bugarska, svi su realno bolji od nas ali su sve to srednje reprezentacije i mogu da se pobede

Siniša

pre 4 godine

A mislili smo da je do pevanja,nepevanja himne.Jednostavno ja prvi nemam patriotski identitet i pripadnost.To treba da se gradi od temelja a ne od sredine.Kako da uzmem zastavu na kojoj je grb sa krunom.Jel smo mi kraljevina.Nije poenta staviti grb radi izgleda.Jednostavno neprepoznajem se u tome.

C i n i k

pre 4 godine

Pa ok Norveska je tu negde nas nivo, i ne bi trebalo da imamo mnogo problema.
Ne bi bilo lose i da se Tumbakovic zameni Paunovicem u medjuvremenu.

Enklava Osojane

pre 4 godine

Ma kakva god da je reprezentacija i kakve god su na
sanse da odemo na EP. Ja cu je vazda bodriti i verujem u to da ce dovuci do EP.

Markos

pre 4 godine

Mi jesmo smejurija ali mi je jos smesnija ova prica koja se pumpa zadnjih meseci o Norvezanima.Ispali oni neka ekipa.Samo ne znam cime su to pokazali.Nisu se nigde plasirali vec 20 godina a i sad u grupi imaju 6 neresenih od 9 utakmica.Takav smo narod uvek bili,razocaramo se u nase i onda neke luzere dizemo u nebesa samo da bi nase nipodastavali.Ne vidim drugi razlog za ovakvu euforiju za Norvezanima

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Ako ove ne dobijemo onda ni ne zaslužujemo EP. Mada tako smo pričali i za ovu grupu....
(Ghost, 15. novembar 2019 23:45)

Imamo više šansi protiv Norveške nego protiv Portugalije i Ukrajine. Da li je moguće da smo toliko neobjektivni? Naša ekipa je tek treca klasa, Tadić, možda jednog dana Jović i to je sve. Ostali su za drugu ligu Engleske, Rusku ligu i slično. Imamo loše igrače, šta da se radi.

Bolton

pre 4 godine

Kako Portugal nije otisao na Euro kao pobednik A grupe lige nacija.
Iz svih ostalih grupa pobednici baraza idu na Euro,samo ne iz najjace grupe.

ns

pre 4 godine

glupog li formata, bugarska sa onakvim katastrofalnim rezultatima ide u baraz protiv nista bolje skotske a sev irska verovatno ni u baraz. sto se nas tice tu smo negde sa norvezanima 50-50

Žuži

pre 4 godine

Čitam komentare i ne verujem kakav smo narod, u inat svima, verujem da gazimo sve do kraja i idemo na Evro, kakva da je, drugu reprezentaciju nemamo !!!

Valerij

pre 4 godine

Ake se igra jedna utakmica, odvaljujemo ih, Norvežane sa 4:1 ili 5:2, posle u finalu ako budu Škoti, slično, sa 3-4 razlike, možda i više, recimo 5:1 ili 6:1, Bugare teže samo zbog stila igre, ali opet prolazimo sa nekim rezultatom 3:1 ili 4:2.
Nismo mi neka sila, čak štaviše, ali za ove pacere imamo dovoljno kvaliteta da ih razbijemo, mnogo smo bolji u napadu i na sredini, treba da idemo na trpanje golova, jer ćemo sigurno primiti gol-dva na obe utakmice, taman da igramo bunker, primićemo golove, bolje onda igrati od starta svi u napad, zabodemo 3-4, evenutalno 5, pa onda i ako primimo 2-3 nije strašno.

Otac Makarije

pre 4 godine

Kome mi da pretimo? Ovi sto pisu da je Norveska losija od nas verovatno nisu gledali nasu reprezentaciju u zadnjih 5 meceva! Nas su i Litvanija i Luksemburg oducili od fudbala u dobrim delovima utakmice tako da ukoliko protivnik ne bude u rangu San Marina ne treba ocekivati prolaz!

Dzoni

pre 4 godine

Odakle sad Bugarska u prici kada su u ligi nacija kao drugi zavrsili iza Norveske, a Norveska se nije plasirala na Euro kroz klasicne kvalifikacije? Valjda Madjarska ili Grcka

Dare

pre 4 godine

Norveška je za nas ozbiljna fudbalska velesila, sa ovakvim igračima, selektorom i savezom šanse Srbije su ravne nuli. Tako da ništa od odlaska na Evropsko prvenstvo ni posle 20 godina, možda za 4 godine bude bolje.
(srle, 15. novembar 2019 23:38)

Ono kad hoces na neki nacin da pokazes autosovinizam, pa ga pokazes na najgluplji nacin. Cuj, Norveska za nas "velesila". Da bas velesila sa 3 pobede u 9 meceva, pobede protiv Farana dvaput i Malte. Imaju dva igraca, malog Halanda koji je napravio bum, i Odegarda, ostalo ispodprosecno, nijedno istaknuto ime u evropskim klubovima. Na papiru smo mnogo, mnogo kvalitetniji.To sto igramo kao k****, sto nam je selektor amater koga je pregazilo vreme, sto sami sebe pobedjujeno u kontinuitetu je druga prica, i nema veze sa nebulozom kako je Norveska "velesila" za nas. Dobili bi ih bez problema samo ako bi hteli da budemo pravo kada bude najbitnije. Smejurija

прле

pre 4 godine

Игра се у Ослу, то није добро! Одбрана нам није добра! Савез треба да уговори утакмицу са Шведском или Данском пре марта да осетимо скандинавски стил игре у Скандинавији.

joja

pre 4 godine

Zgazice nas Norveska sa 5-0, sa pola snage, tri ce nam utrpati ovaj novi klinac sto trpa u LŠ i ne smarajte vise sa fudbalom. Imaju para i boli ih ona stvar za reprezentacijom.

Makso

pre 4 godine

Čitam komentare pune ogorčenja na selektore, fudbalere, a ne vidi se da je ceo sistem truo.
Koji od naših fudbalera po brzinski svojstvima može parirati svetskim, osim Radonjića i Kostića?
Savremeni fudbal je brzina, lako je Tadiću igrati u Ajaxu ili S. M. Saviću u Laziu, pored fudbalera koje imaju u timu, ali gde vi vidite takve iste u srpskom fudbalu?
Od malena se greši, umesto da se na prvom mestu gledaju brzinski svojstva tih klinaca koja započinju fudbalske karijere, gleda se da li znaju nekog prediblati. Rezultati pogrešnih selekcija su tu. Uspeli smo uništiti generaciju S. M. Savić, Živkovića, V. Jovanovića..koja je bila prvak sveta u Australiji. Ko od njih igra u seniorskoj reprezentaciji osim Savića, koga većina srpskih stručnjaka osporava, o navijačima da ne pričamo.Ponavljam,lako je njemu igrati pored Imobilea i Coree u Laziu, ali sa kim da igra na isti način u reprezentaciji, mi imamo samo dvojicu igrača sa takvim brzinski svojstvima, zato se sve i svodi na bunarenje i centaršuteve u 16 metara, pa šta Mitrović napravi. Ako pod hitno ne promenimo ceo sistem od srpskog fudbala za dugo neće biti ništa.

Mladen cg

pre 4 godine

Prolazimo na Evropsko prvenstvo! Iako su Norvežani neugodni, neuporedivo je jača Srbija. Osim Holanda, skoro da nemaju poznatog fudbalera ( nesto slično kao i Rumunija ).. A u finalu protiv Škotske, neće biti problema!

zastava101specijal

pre 4 godine

Za nas je i Luksemburg umalo "Bauk" a Norveška je za nas Brazil trenutno, jučer a i do sutra se neće mnogo promeniti

Generacija '82

pre 4 godine

Ma sve i da se plasiramo.Čemu?
Ako budemo igrali prvenstvo kako ih inače i igramo,ziheraški i anemično,mesto nam i nije tamo.

Maximilian

pre 4 godine

Komšije , ne znam šta bi vam rekao...jedna utakmica se igra pa je sve mogùće ali ono dojenče Haland trenutno igra bolje od Messija i Ronalda zajedno tako da..... Njega srokat na početku utakmice pa drž gaće. Sretno!

Zoran

pre 4 godine

Najtezi moguci protivnik. Niste napisali dali igramo kuci. Ako igramo u Beogradu i sa Tadicem i sa Jovicem imamo nekakvi sansi.
Sa Ukrainom na kontru sa Tadicem i Jovicem, sve drugo je iluzija.

gg5+

pre 4 godine

Imamo izuzetno male šanse da se domognemo Eura. Kroz grupu ni govora, tu šanse ne postoje, Portugal će naravno do vrha napuniti mrežu Luksemburga a mi nema šanse da pobedimo za par klasa bolju Ukrajinu naravno. U baražu šanse su nam minimalne, Norveška je bolja i borbenija od nas trenutno, mi nemamo sistem, nemamo igru, nemamo ideju, nemamo kontinuitet. Prema tome snovi da ćemo na Euro se završavaju u meču protiv Norveške naravno.
(Ivan, 15. novembar 2019 23:46)

Vidim ja a i svi ostali kako ovi naši igraju al da su nam šanse minimalne protiv jedne Norveške je isto kao reći da su šanse minimalne da Zvezda ranije danas pobedi Asvel (bez obzira na krajnji poraz). Individualno imamo sem golmana (ako Dimitrijević startuje pre Rajkovića) sve igrače bolje a timska igra nam i ne treba već da Mitrović da jedan na silu i da branimo posle sa 2 zadnja vezna (što nam nije teško) - ako je mogla Zvezda proći sa više remija nego pobeda u LŠ dve godine za redom mogu i ovi manekeni na silu da dobiju jednu moćnu Norvešku (od koje su realno jači) i odu konačno na to Evropsko.

Brdsko planinski

pre 4 godine

Imam rešenje da prođemo Norvešku ?? Copy-paste Partizan - Molde! Korner za ćelavog Miletića i košarkaški blok? Naravno pre i posle toga parkirati autobus pred naš gol...

ja

pre 4 godine

80tih i pcetkom 90tih smo imali silnu reprezentaciju, zvezda je redovno prezimljavala u Evropi, partizan uvek pun dobrih pojedinaca, a u svakom ostalom klubu po jedan , dva ponekad 3 igrača ekstra klase pa, ništa nismo uradili. Cak i '96 i' 98 imena da se smrzneš, pa smo se dobro obrukali. Hoću da kažem da je prvenstveno do saveza, igraće biraju menadzeri odnosno mafija, takodje i selektore, a mentalitet igrača je tema i za medicinsko predavanje.

Marinko

pre 4 godine

Zašto potencijalnog?Valjda sigurnog.Pobediće nas i Ukrajina u Bg.Kad nam je Luks.dao dva oni onda mogu četiri.Samo deci zabraniti ulaz na stadion jer može rezultat ostavit ipo njih ozbiljne traume.

devlinjo

pre 4 godine

Ovo lakse nego kvalifikacije, dobra sansa. Norveska,Bugarska, svi su realno bolji od nas ali su sve to srednje reprezentacije i mogu da se pobede
(blinkibile, 16. novembar 2019 08:38)

Samo što mi nećemo pobediti...

Лепи Цане

pre 4 godine

Норвешку нећемо добити, али су нам веће шансе да победимо Бугаре и одемо на ЕП.

box

pre 4 godine

Realno prolazimo ako pokazemo pola potencijala. Bolji selektor bi nas sigurno odveo, a ni sa Tumbakovicem sanse nisu male. Boljeg selektora nemamo jer bolji selektor ne odgovara Savezu posto bi imao integritet i ne bi pristao na mutljavine, zato bolji selektor nije u interesu nasih fubalskih glavesina. Ipak, mislim da su sanse vece da se plasiramo nego da se ne plasiramo kroz baraz jer nam je ekipa prilicno kvalitetnija od sve tri reprezentacije.

Sramota me koliko smo nazadovali

pre 4 godine

E ovde se naš put završava, mada smo to znali i pre početka takmičenja, ostavimo se sada fudbala pa nije toliko strašno, nego kada će početi izgradnja novog stadiona? Oxoxo

mikele

pre 4 godine

Ne znam zbog cega ali koliko god da smo losi i raspali ja uvek gajim nadu da cemo nesto konkretno uraditi u teskom trenutku, i nikako ne mogu da ne gledam prenos. Ne znam kako i zasto ali milsim da idemo na evropsko, ili barem se toliko nadam. I tako vec 42 godine... nada poslednja umire...

прле

pre 4 godine

dragan@ добили смо Норвежане који су такође победници своје групе ЛН, ко игра са ким од победника је извучено баражом.
Домаћин је одлучен бољом гол разликом или бољом фер-плеј игром(ко има мање картона).
Зато ми играмо у Ослу против Норвежана.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Ponovo paranormalnih koentara i ocekivanja! Strasno je ne videti sumu od drveca. Nemaju srpski fuzbaleri reprezentativci bas nikakve sanse i u ovoj baraz utakmici. Do proleca nerealno je ocekivati da ce se usvojiti pravila savremenog fudbala, podici voljni momenat kod pozvanih kandidata (citaj da ce hteti da trce), a i sami kandidati postanu kvalitetniji s obzirom da je najveci problem bas u tome. Odsustvo kvaliteta. Verujte bolje je i po njih i po publiku da ne stignu na Euro. Na miru se moze gledati kontinentalni reprezentativni fudbal.

Bojan

pre 4 godine

Na komentar da se voli Srbija i fudbal, duplo više minusa...

Navijači i ne zaslužuju bolju reprezentaciju!

Pogledajte atmosferu na stadionima u Njemačkoj odmah nakon SP u Rusiji, gdje je njihova selekcija doživjela debakl, a onda gledaš nas...
Za bolje i nismo!

Остоја кароја

pre 4 godine

?Пролазимо сигурно.Дотле се много тога може исправити.Они су ао екиа солидни,имају уједначен тим, ми.имамо.пар асовс којо
И се издвајају

hm

pre 4 godine

Za nekoga ko primi dva gola od reprezentacije koja je do juce sluzila za gol razliku i pet golova od Ukrajine, protivnici kao sto su Skotska ili Norveska, dodju isto sto i Brazil i Argentina....

Pogled sa Rtnja

pre 4 godine

Norvežani imaju osećaj rodoljublja koji je našim igračima potpuna nepoznanica. Oni se bore, a naši se rekreiraju na terenu.

Bambi

pre 4 godine

Niti cemo otici, niti zasluzujemo da odemo! Kada se menadzeri okane selektorskog posla i kada selektor bude Antic npr. onda cu pratiti i podrzavati ono najbolje sto nas predstavlja. Jedan GOSPODIN Neven Subotic nam je davno dao do znanja koja je to banda na okupu. Moj savet je da odaberete neku borbenu ekipu i za njih navijajte. Nasima iz najbolje namere zelim da se ne plasiraju( i nece 99%), da ne bi sa nama brisali patos na EPu.

zastava101specijal

pre 4 godine

Ako ove ne dobijemo onda ni ne zaslužujemo EP. Mada tako smo pričali i za ovu grupu....
(Ghost, 15. novembar 2019 23:45)
Hoćeš da kažeš takvi kao ti
ja na primer nikad nisam ni sumnjao u to da mi nećemo
da se kvalifikujemo.
Savez koji radi tako kako radi , smena trenera zbog igrača, vraćanje igrača u državni tim koji bukvalno ni himnu ne poštuje, o Antiću da ne govorim, menadžer naših igrača je albanac i isključivo njegovi igrači igraju itd. itd. ma daj dobro je da igramo kvalifikacije uopšte jel kako se radi davno je trebalo da se FSS ugasi, i pravo je čudo sa opstaju.

sasa

pre 4 godine

gubimo i od ukrajine i od norveske, nas lenji antifudbal je jednostavno prespor i neefikasan bez obzira ko je selektor i koja je boja dresova, problem je duboke sistemske prirode

Milojka

pre 4 godine

Šanse za plasman reprezentacije Srbije na EP i dalje postoje. Jer čak ni pobeda nije garancija odlaska na završni turnir. Pobeda je samo – slamka spasa. 
A slamka je, nažalost, jedino ono što je trenutno u rukama. Jer fudbalska reprezentacija Srbije je poput obolelog čoveka koga je savremena medicina otpisala, pa se okrenu borbi putem alternativne.

Samo pitam

pre 4 godine

Jedina šansa da bude bolje u našem fudbalu je da se ne plasiramo na prvenstvo.. Ako odemo ništa nam se dobro neće desiti.. Ko razume shvatiće..

soviak

pre 4 godine

Kao što sam pre 6 meseci napisao ovde, nemamo šanse protiv Norveške. Popravili su formu, imaju ozbiljan tim, a mi smo grupa građana koji su skupili da "opale fucu" u dvorištu.

Realnost

pre 4 godine

Norveška je prosecna reprezentacija sa dva i po igrača. Kinga iz Bornmuta, Odegarda iz Sosijedada i ovog dečka iz Salzburga. Medjutim i tako losi mogu lako da eliminisu Srbiju gde se ne zna ko pije a ni ko plaća.
Gde imate da jedan los golman kakav je Dmitrovic ima prednost u odnosu na Rajkovića. Gde ne znaju da iskoriste SMS godinama. Gde se ne zna ni ko igra odbranu, ni ko igra sredinu, ni ko igra napad. Gde se ne zna ko su nosioci ekipe, gde selektora ne vole ni Partizanovci, a Zvezdasi ga nikad nisu ni podržavali.
Takva reprezentacija u rasulu može da izgubi lako od ove Norveške, s tamo se fudbal inače i ne prati toliko(ziveo sam u Norveškoj) i gde se na fudbal gleda kao na rekreaciju.
Videcete Srbija će propustiti i ovu šansu da se kvalifikuje.

Miki

pre 4 godine

A zašto ići tamo i trošiti pare na ove milionere?Ako se i plasiraju neka troše svoje milione a ako to neće te pare iskoristiti za mlade fudbalere.Mi nismo konkurentni ni ovima a kamo li evropskoj eliti.Nije potrebno da se brukamo!!

z

pre 4 godine

Ako ove ne dobijemo onda ni ne zaslužujemo EP. Mada tako smo pričali i za ovu grupu....
(Ghost, 15. novembar 2019 23:45)

znaci ne zasluzujemo.

Very stable genius

pre 4 godine

Čitam komentare pune ogorčenja na selektore, fudbalere, a ne vidi se da je ceo sistem truo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Makso, 16. novembar 2019 11:43)


Sistem je takav da se daje prednost deci fudbalera i sportskih radnika, to je porodicni biznis. Desavaju se slicne stvari u svim zemljama ali je kod nas posebno izrazeno. Stvar je u tome da u fudbalu ima toliko novca da i sasvim prosecni, fakticki LOSI igraci zarade stotine hiljada pa i milione evra, tako da je dete sportiste obezbedjeno za ceo zivot (a samim tim i roditelji, potomci, rodjaci). Nece proci selekciju samo ako je bukvalno fizicki nesposoban.

Nikad necemo saznati koliko je talenata upropasteno na ovaj nacin, pa sad raznose pice i konobarisu da prezive umesto da budu motori reprezentacije.

znanje-imanje

pre 4 godine

@Makso i @Very stable genius - u centar! Jedan Peđa Stojaković je stigao ne negde nego do skoro najboljeg igrača sveta - tako što je mlad pobegao iz Srbije. Inače ga "stručnjaci" eto ne bi zapazili... Šta reći o tome da kad pogledaš "učitelje" fudbala oni počnu da, o užasa, "rade" na deci tako što ih zaustave, pa posade na "pozicije" pa onda ko da su ona igrica sa tablom i figuricama na feder. Holandija je još sedamdesetih godina kvalitetom trčanja oborila i dopingovane Nemce - lekcija Ukrajinaca sa 5:0 kaže da to otkriće još nije stiglo do nas...