Četvrtak, 17.10.2019.

13:55

"Treba biti strpljiv sa Jovićem, savršen je pred golom"

Bivši kapiten Ajntrahta iz Frankfurta Aleksander Mejer stao je u odbranu srpskog internacionalca Luke Jovića.

Izvor: Z.K.

"Treba biti strpljiv sa Joviæem, savršen je pred golom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

СРБИН

pre 4 godine

Имам осећај да ни Јовић ни СМС неће имати блиставу каријеру. Имам више вере у Гаћиновића који може још много да напредује!

stat

pre 4 godine

Levandovski je klasni napadac vec godinama u vrhu, Jovic samo talenat s jednom dobrom sezonom.
(Pitbul, 17. oktobar 2019 20:54)

Jović ima 21 godinu i ne može imati deset sezona iza sebe. Počeo je vrhunski i bio uporediv sa najboljima već sa 20 godina. Levandovski jeste najbolji napadač u Nemačkoj već dugi niz godina,a sama činjenica da je prošle sezone Jović bio od njega statistički bolji samo dokazuje Jovićevu vrednost. Sem toga, u Jovićevim godinama Levandovski je još uvek igrao u Poljskoj i bio anonimus.

Mnogim vrhunskim igračima je potrebno vreme da se adaptiraju u novu sredinu i uigraju sa timom. U Realu to još teže ide zbog jako sebičnih i sujetnih saigrača koji bukvalno izbegavaju da dodaju loptu Joviću što su mnogi primetili. To što se još uvek nije postigao gol u Realu nakon nekoliko utakmica u koje je ulazio poslednjih 15, 10 ili 5 minuta ne znači mnogo.

Mihajlo

pre 4 godine

Luka Jović je pored 17 golova u Bundes ligi, dao i deset golova u Ligi evrope. Dao je gol protiv Intera za prolaz, u oba meča protiv Čelzija u polufinalu bio strelac. Na kraju drugi strelac Lige evrope posle Žirua(11 golova). Real je ipak neka druga dimenzija, najveći klub na svetu, oni odmah traže rezultat. U svakom slučaju Luka je neophodan reprezentaciji, uz Mitra jedini naš top napadač. Uz kapitena Ajaksa koji igra fenomenalno i sve boljeg SMS-a i Kostica, trebalo bi da čini udarnu iglu naše selekcije. Uz Mitrovica u tandemu sa njim. Jovic je odlicno saradjivao sa Alerom, zasto ne bi i sa Mitrom. U svakom slucaju, krivo mi je sto nije u reprezentaciji. Ali kako je, tako je.

Davor

pre 4 godine

Iskreno komsije vise cijenim Mitrovica jer decko zabija i pokazuje rezultate.
Ne podcjenjujte drugu eng ligu, nije njegov tim nista losiji od Eintrachta u kojem je Jovic bio odlican.
Nije fer da pljujete Mitrovica jer osim u klubu taj decko zabija redovito za Orlove i ima da vam bude svetac. Barem mi tako tretiramo onog tko nam briljira u repki.
Ali to je samo moje misljenje.

Kajv

pre 4 godine

Neverovatno je da se mi Srbi medjusobno svadjamo oko toga ko je bolji od 2 naša igrača.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gile, 17. oktobar 2019 19:21....
Kad ni jedan ni drugi nisu ništa posebno ,vjerovatno si mislio reci?

stat

pre 4 godine

@realnost
Pako Alkaser je imao takvu statistiku koju pominješ zahvaljujući tome što kad god bi ulazio sa klupe u drugom poluv. kao odmoran igrač dao gol, a kad god bi počinjao meč nije davao gol. Tako nekako je najčešće bilo, mada ne uvek.
Luka Jović je prošle sezone bio najbolji strelac Bundeslige iako nije dao najviše golova. Prvi strelac je bio Levandovski koji je tri gola dao iz penala, i imao veću minutažu nego Jović. I ostalih nekoliko igrača u vrhu liste strelaca su bili zaduženi za izvođenje penala u svojim klubovima. Svi su davali pokatkad i dva, tri gola po utakmici , a nekad imali i više utakmica zaredom bez golova...
Međutim, Jović je bio bolji od svih njih kad uzmemo u obzir odnos između golova (računajući i njihove golove iz penala) i broja odigranih minuta ne računajući već pomenutog Alkasara. Jović je davao gol na svakih 133 minuta, Levandovski na svakih 134 minuta, Reus na svakih 137 minuta itd. Prošle sezone je Jović statistički bio uporediv sa najboljim svetskim centarforima a u jednom trenutku je nemački Bild napravio analizu upoređujući najefikasnije igrače u ligama petice, te je Jović bio u društvu Mesija i Mbapea po zbiru golova i asistencija u evropskim kupovima i prvenstvu. Na našim portalima smo imali naslove : "Samo su Mesi i Mbape bolji od Jovića".
Jović je pao u formi pred kraj prvenstva, ali je čitav Ajntraht zbog premorenosti igrača i natrpanog rasporeda utakmica u Ligi Evrope i prvenstvu pao u formi pred kraj prvenstva.

Nidzo

pre 4 godine

Pa sta ce sa njim? Poslat ga negdje na pozajmnicu? Ko ce to placat 20 milona, ko to moze i hoce. A Luka sigurno nece pristat na manje. Cekace u Realu da on proradi i proradit ce.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vladimir,

Dace mu platu u Granadi 2 milijona i da peva.
Koliko para toliko muzike. Imace priliku da uci da igra jer ocigledno nije izgradjen fudbaler

Pitbul

pre 4 godine

Pako Alkaser je imao takvu statistiku koju pominješ zahvaljujući tome što kad god bi ulazio sa klupe u drugom poluv. kao odmoran igrač dao gol, a kad god bi počinjao meč nije davao gol. Tako nekako je najčešće bilo, mada ne uvek.
(Stat)

Ulazi i Jovic u dr poluvremenu u Realu kao odmoren igrac pa jos nije dao gola.
Ne znam u cemu je problem?
Jovic nije najbolji strelac prosle sezone u bundesligi delio je 3.mesto s cetvoricom, kao drugo, u toj kategoriji najcescih postizanja golova tu je Pako Alkaser bio prvi, kakve veze ima da li je gol postigao u prvom ili drugom poluvremenu?
Ne razumem.
A trece, Levandovski je Pele za Jovica.
Levandovski je klasni napadac vec godinama u vrhu, Jovic samo talenat s jednom dobrom sezonom.

Leonida

pre 4 godine

@Bolje da su uposlili mene za par stotina hiljada... Jeftiniji sam, a sigurni ni ja ne bih dao ni jedan go.
(Hamo, 17. oktobar 2019 15:36)
Po tvom komentaru se vidi da nisi fudbaler, a po pravopisu da nisi ni u školi bio baš najbolji.

Realnost

pre 4 godine

Statistika za prošlu sezonu: Luka Jović - gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 92 minuta u Ligi Evrope. Aleksandar Mitrović - gol na svakih 298 minuta.
(stat)


Jovic jeste proslu sezonu bio 3.strelac bundeslige i to mesto je delio sa jos cetvoricom.
Pako Alkaser je bio najucinkovitiji strelac bundeslige koji je postizao golove svakih 90-ak nesto minuta u proseku.
Jovic jeste bio odlican ali Real ne zivi od proslosti. Platili su ga da daje min.20 golova po sezoni.
On jos nije dao nijedan a odigrao preko 200 minuta.
Imao je srecu i proslu sezonu sto je u jednoj utakmici protiv znj kluba bio raspolozen i postigao 5 golova. Odbijes li to, ostao je na 12 golova u bundesligi kroz celu sezonu. Zadnjih 10-ak golova forma mu je pala i nije davao golove, kao ni celo leto i jesen u Realu, a skoro je novembar.

stat

pre 4 godine

Taj Mitrovic nebi ni usao u šansu u ovom realu. Luka je bio vise nego dobar ali su ga nijanse delile od gola plus mala minutaza i losa uigranost.
Mitrovic je klasican panj peterac igrac umulja sve sto se nadje u petercu na silu u skoku kako god.
(zex, 17. oktobar 2019 18:19)

Real ni bilo koji jači klub nikad ne bi ni kupio Mitrovića. Jači klubovi ne igraju taj stil igre, bunarenje na sidraša. To je karakteristično za ekipe koje imaju slab vezni red i sporog, tehnički nepotkovanog napadača. Danas u eri modernog fudbala to jedino igra nesrećna Srbija u kojoj je sve podređeno Mitroviću i sve lopte na njega idu. Pošto su ekipe koje forsiraju taj stil inferiorne i sve lopte idu na sidraša, taj sidraš jedini daje golove, pa se stvara utisak da je on spasitelj tima,a zapravo čitav tim nazaduje. Jači klubovi ne igraju tako, traže druge karakteristike od napadača i Mitrović se tu ne bi uklopio.

zex

pre 4 godine

sale, 17. oktobar 2019 16:40)
Odgledao sam svaki Jovicev minut. Decko je mnogo brzi i pokretljiviji od Mitrovica. Taj Mitrovic nebi ni usao u šansu u ovom realu. Luka je bio vise nego dobar ali su ga nijanse delile od gola plus mala minutaza i losa uigranost.
Mitrovic je klasican panj peterac igrac umulja sve sto se nadje u petercu na silu u skoku kako god.

stat

pre 4 godine

ako moze stats da nam da paralelu benzema, jovic, mitrovic, na koliko minuta ko daje gol u novoj sezoni.
(miki, 17. oktobar 2019 15:24)

Nema smisla porediti učinak u engleskoj drugoj ligi koja je na nivou naše Ling long lige. Taj učinak je važan taman koliko i učinak prvog strelca naše lige. To je neki Stefan Mihajlović iz FK Radnički sa 7 golova koliko je ove sezone postigao i drugoligaš Mitrović koji po običaju najbolje partije pruža na početku sezone.

Luka Jović je ove sezone u prvenstvu odigrao samo jednu punu utakmicu (na kojoj je dao nepriznat gol), dok je u nekoliko utakmica ulazio pred kraj meča. Ukupno je sakupio 198 minuta igre, zvanično bez gola.

Statistika za prošlu sezonu: Luka Jović - gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 92 minuta u Ligi Evrope. Aleksandar Mitrović - gol na svakih 298 minuta.

Jović je osim golova pružao veliki doprinos u polju, imao asistencije, predasistencije, učestvovao u kreaciji igre... Nešto sasvim drugačije od Mitrovića koji kao sidraš čeka loptu. Sidraš obično nema tehničkog umeća i doprinosa igri, ali bi zato trebao da iskoristi svaku šansu jer sve lopte na njega idu. Na žalost, Mitrović je statistički bio kralj promašaja prošle sezone u Premijer ligi (na preko 110 šuteva samo 11 golova što ga čini prvim na listi najmanje efikasnih centarfora lige).

Sinisa

pre 4 godine

A kako ce covjek dati gol kada igra 5 minita,a cesto ni ne ulazi u igru...Nikada mi ovo u fudbalu nece biti jasno.Na osnovu cega ga kritikuju.

Vladimir

pre 4 godine

Naravno da treba vremena. Nije Bundesliga i Frankfurt, Real i La Liga i ostalo... Ali to je Real, plate 60 milki, daju mu platu od koliko ono beše, 20 miliona ? Neće ga čekati šest meseci, pogotovo ako rezultati ekipe nisu na očekivanom nivou...
(JPR24, 17. oktobar 2019 15:30)
Pa sta ce sa njim? Poslat ga negdje na pozajmnicu? Ko ce to placat 20 milona, ko to moze i hoce. A Luka sigurno nece pristat na manje. Cekace u Realu da on proradi i proradit ce.

kolkoliko

pre 4 godine

Mitrović je i u repki dokazao da igra srcem. U takvom je i klubu.
Siguran sam da je Jović zadovoljan jer je dobio šta traži.

sale

pre 4 godine

Ne racuna se Amaterska liga vec samo prva liga. Mitrovic jebdugo godina u engleskoj da ima kvalitet sigurno bi bio u top 5 u premijer ligi ali oni znaju zasto je to tako. Mitrovic je mlad, mogao je Real i njega da kupi, sta mislis? Dal bi se nadavao golova?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zex, 17. oktobar 2019 15:58)
Dao bi vise od Jovica. A da mene ubace, mislim da bi bila mrtva trka ko ce dati vise golova, ja ili Jovic hahaha

веверица

pre 4 godine

па шта пишете људи. као колко да га чекају?! па бар нек му дају 5 утакмица? до сада је одиграо можда само једну (и дао гол са ивице офсајда). како да се исплати са клупе? овако ако не игра могу да га чекају и две године. пет, десет... колко су бензему чекали? мислим да су га чекали две сезоне буквално. шта ради азар? што, као лош играч? који сте паћеници...
сергеј ђилинковић, лука јовић врхунски играчи. тачно што каже кристијано, мрзите их што су млади и богати.

Bb

pre 4 godine

Kod nas ljudi menjaju misljenje kako dune vetar. Sad se ljudi sprdaju na njegov racun, a da se desi da lik veze 3 utakmice sa po jednim golom (sto je vrlo moguce za takvog igraca i poziciju) dizali bi ga u nebesa, odmah do Zube i Pelea.

Mozzart

pre 4 godine

smarate sa njim
(ubitacni, 17. oktobar 2019 15:30)
A sa kim ce da smaraju? Decko igra u najpopularnijem klubu na svetu. Da je presao u Bajern, smarali bi.

JPR24

pre 4 godine

Naravno da treba vremena. Nije Bundesliga i Frankfurt, Real i La Liga i ostalo... Ali to je Real, plate 60 milki, daju mu platu od koliko ono beše, 20 miliona ? Neće ga čekati šest meseci, pogotovo ako rezultati ekipe nisu na očekivanom nivou...

zex

pre 4 godine

(miki, 17. oktobar 2019 15:24)
Ne racuna se Amaterska liga vec samo prva liga. Mitrovic jebdugo godina u engleskoj da ima kvalitet sigurno bi bio u top 5 u premijer ligi ali oni znaju zasto je to tako. Mitrovic je mlad, mogao je Real i njega da kupi, sta mislis? Dal bi se nadavao golova?

JPR24

pre 4 godine

Naravno da treba vremena. Nije Bundesliga i Frankfurt, Real i La Liga i ostalo... Ali to je Real, plate 60 milki, daju mu platu od koliko ono beše, 20 miliona ? Neće ga čekati šest meseci, pogotovo ako rezultati ekipe nisu na očekivanom nivou...

Bb

pre 4 godine

Kod nas ljudi menjaju misljenje kako dune vetar. Sad se ljudi sprdaju na njegov racun, a da se desi da lik veze 3 utakmice sa po jednim golom (sto je vrlo moguce za takvog igraca i poziciju) dizali bi ga u nebesa, odmah do Zube i Pelea.

веверица

pre 4 godine

па шта пишете људи. као колко да га чекају?! па бар нек му дају 5 утакмица? до сада је одиграо можда само једну (и дао гол са ивице офсајда). како да се исплати са клупе? овако ако не игра могу да га чекају и две године. пет, десет... колко су бензему чекали? мислим да су га чекали две сезоне буквално. шта ради азар? што, као лош играч? који сте паћеници...
сергеј ђилинковић, лука јовић врхунски играчи. тачно што каже кристијано, мрзите их што су млади и богати.

Mozzart

pre 4 godine

smarate sa njim
(ubitacni, 17. oktobar 2019 15:30)
A sa kim ce da smaraju? Decko igra u najpopularnijem klubu na svetu. Da je presao u Bajern, smarali bi.

zex

pre 4 godine

(miki, 17. oktobar 2019 15:24)
Ne racuna se Amaterska liga vec samo prva liga. Mitrovic jebdugo godina u engleskoj da ima kvalitet sigurno bi bio u top 5 u premijer ligi ali oni znaju zasto je to tako. Mitrovic je mlad, mogao je Real i njega da kupi, sta mislis? Dal bi se nadavao golova?

stat

pre 4 godine

Taj Mitrovic nebi ni usao u šansu u ovom realu. Luka je bio vise nego dobar ali su ga nijanse delile od gola plus mala minutaza i losa uigranost.
Mitrovic je klasican panj peterac igrac umulja sve sto se nadje u petercu na silu u skoku kako god.
(zex, 17. oktobar 2019 18:19)

Real ni bilo koji jači klub nikad ne bi ni kupio Mitrovića. Jači klubovi ne igraju taj stil igre, bunarenje na sidraša. To je karakteristično za ekipe koje imaju slab vezni red i sporog, tehnički nepotkovanog napadača. Danas u eri modernog fudbala to jedino igra nesrećna Srbija u kojoj je sve podređeno Mitroviću i sve lopte na njega idu. Pošto su ekipe koje forsiraju taj stil inferiorne i sve lopte idu na sidraša, taj sidraš jedini daje golove, pa se stvara utisak da je on spasitelj tima,a zapravo čitav tim nazaduje. Jači klubovi ne igraju tako, traže druge karakteristike od napadača i Mitrović se tu ne bi uklopio.

stat

pre 4 godine

ako moze stats da nam da paralelu benzema, jovic, mitrovic, na koliko minuta ko daje gol u novoj sezoni.
(miki, 17. oktobar 2019 15:24)

Nema smisla porediti učinak u engleskoj drugoj ligi koja je na nivou naše Ling long lige. Taj učinak je važan taman koliko i učinak prvog strelca naše lige. To je neki Stefan Mihajlović iz FK Radnički sa 7 golova koliko je ove sezone postigao i drugoligaš Mitrović koji po običaju najbolje partije pruža na početku sezone.

Luka Jović je ove sezone u prvenstvu odigrao samo jednu punu utakmicu (na kojoj je dao nepriznat gol), dok je u nekoliko utakmica ulazio pred kraj meča. Ukupno je sakupio 198 minuta igre, zvanično bez gola.

Statistika za prošlu sezonu: Luka Jović - gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 92 minuta u Ligi Evrope. Aleksandar Mitrović - gol na svakih 298 minuta.

Jović je osim golova pružao veliki doprinos u polju, imao asistencije, predasistencije, učestvovao u kreaciji igre... Nešto sasvim drugačije od Mitrovića koji kao sidraš čeka loptu. Sidraš obično nema tehničkog umeća i doprinosa igri, ali bi zato trebao da iskoristi svaku šansu jer sve lopte na njega idu. Na žalost, Mitrović je statistički bio kralj promašaja prošle sezone u Premijer ligi (na preko 110 šuteva samo 11 golova što ga čini prvim na listi najmanje efikasnih centarfora lige).

Davor

pre 4 godine

Iskreno komsije vise cijenim Mitrovica jer decko zabija i pokazuje rezultate.
Ne podcjenjujte drugu eng ligu, nije njegov tim nista losiji od Eintrachta u kojem je Jovic bio odlican.
Nije fer da pljujete Mitrovica jer osim u klubu taj decko zabija redovito za Orlove i ima da vam bude svetac. Barem mi tako tretiramo onog tko nam briljira u repki.
Ali to je samo moje misljenje.

zex

pre 4 godine

sale, 17. oktobar 2019 16:40)
Odgledao sam svaki Jovicev minut. Decko je mnogo brzi i pokretljiviji od Mitrovica. Taj Mitrovic nebi ni usao u šansu u ovom realu. Luka je bio vise nego dobar ali su ga nijanse delile od gola plus mala minutaza i losa uigranost.
Mitrovic je klasican panj peterac igrac umulja sve sto se nadje u petercu na silu u skoku kako god.

Sinisa

pre 4 godine

A kako ce covjek dati gol kada igra 5 minita,a cesto ni ne ulazi u igru...Nikada mi ovo u fudbalu nece biti jasno.Na osnovu cega ga kritikuju.

stat

pre 4 godine

Levandovski je klasni napadac vec godinama u vrhu, Jovic samo talenat s jednom dobrom sezonom.
(Pitbul, 17. oktobar 2019 20:54)

Jović ima 21 godinu i ne može imati deset sezona iza sebe. Počeo je vrhunski i bio uporediv sa najboljima već sa 20 godina. Levandovski jeste najbolji napadač u Nemačkoj već dugi niz godina,a sama činjenica da je prošle sezone Jović bio od njega statistički bolji samo dokazuje Jovićevu vrednost. Sem toga, u Jovićevim godinama Levandovski je još uvek igrao u Poljskoj i bio anonimus.

Mnogim vrhunskim igračima je potrebno vreme da se adaptiraju u novu sredinu i uigraju sa timom. U Realu to još teže ide zbog jako sebičnih i sujetnih saigrača koji bukvalno izbegavaju da dodaju loptu Joviću što su mnogi primetili. To što se još uvek nije postigao gol u Realu nakon nekoliko utakmica u koje je ulazio poslednjih 15, 10 ili 5 minuta ne znači mnogo.

Mihajlo

pre 4 godine

Luka Jović je pored 17 golova u Bundes ligi, dao i deset golova u Ligi evrope. Dao je gol protiv Intera za prolaz, u oba meča protiv Čelzija u polufinalu bio strelac. Na kraju drugi strelac Lige evrope posle Žirua(11 golova). Real je ipak neka druga dimenzija, najveći klub na svetu, oni odmah traže rezultat. U svakom slučaju Luka je neophodan reprezentaciji, uz Mitra jedini naš top napadač. Uz kapitena Ajaksa koji igra fenomenalno i sve boljeg SMS-a i Kostica, trebalo bi da čini udarnu iglu naše selekcije. Uz Mitrovica u tandemu sa njim. Jovic je odlicno saradjivao sa Alerom, zasto ne bi i sa Mitrom. U svakom slucaju, krivo mi je sto nije u reprezentaciji. Ali kako je, tako je.

Nidzo

pre 4 godine

Pa sta ce sa njim? Poslat ga negdje na pozajmnicu? Ko ce to placat 20 milona, ko to moze i hoce. A Luka sigurno nece pristat na manje. Cekace u Realu da on proradi i proradit ce.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vladimir,

Dace mu platu u Granadi 2 milijona i da peva.
Koliko para toliko muzike. Imace priliku da uci da igra jer ocigledno nije izgradjen fudbaler

Pitbul

pre 4 godine

Pako Alkaser je imao takvu statistiku koju pominješ zahvaljujući tome što kad god bi ulazio sa klupe u drugom poluv. kao odmoran igrač dao gol, a kad god bi počinjao meč nije davao gol. Tako nekako je najčešće bilo, mada ne uvek.
(Stat)

Ulazi i Jovic u dr poluvremenu u Realu kao odmoren igrac pa jos nije dao gola.
Ne znam u cemu je problem?
Jovic nije najbolji strelac prosle sezone u bundesligi delio je 3.mesto s cetvoricom, kao drugo, u toj kategoriji najcescih postizanja golova tu je Pako Alkaser bio prvi, kakve veze ima da li je gol postigao u prvom ili drugom poluvremenu?
Ne razumem.
A trece, Levandovski je Pele za Jovica.
Levandovski je klasni napadac vec godinama u vrhu, Jovic samo talenat s jednom dobrom sezonom.

Kajv

pre 4 godine

Neverovatno je da se mi Srbi medjusobno svadjamo oko toga ko je bolji od 2 naša igrača.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gile, 17. oktobar 2019 19:21....
Kad ni jedan ni drugi nisu ništa posebno ,vjerovatno si mislio reci?

Realnost

pre 4 godine

Statistika za prošlu sezonu: Luka Jović - gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 92 minuta u Ligi Evrope. Aleksandar Mitrović - gol na svakih 298 minuta.
(stat)


Jovic jeste proslu sezonu bio 3.strelac bundeslige i to mesto je delio sa jos cetvoricom.
Pako Alkaser je bio najucinkovitiji strelac bundeslige koji je postizao golove svakih 90-ak nesto minuta u proseku.
Jovic jeste bio odlican ali Real ne zivi od proslosti. Platili su ga da daje min.20 golova po sezoni.
On jos nije dao nijedan a odigrao preko 200 minuta.
Imao je srecu i proslu sezonu sto je u jednoj utakmici protiv znj kluba bio raspolozen i postigao 5 golova. Odbijes li to, ostao je na 12 golova u bundesligi kroz celu sezonu. Zadnjih 10-ak golova forma mu je pala i nije davao golove, kao ni celo leto i jesen u Realu, a skoro je novembar.

СРБИН

pre 4 godine

Имам осећај да ни Јовић ни СМС неће имати блиставу каријеру. Имам више вере у Гаћиновића који може још много да напредује!

sale

pre 4 godine

Ne racuna se Amaterska liga vec samo prva liga. Mitrovic jebdugo godina u engleskoj da ima kvalitet sigurno bi bio u top 5 u premijer ligi ali oni znaju zasto je to tako. Mitrovic je mlad, mogao je Real i njega da kupi, sta mislis? Dal bi se nadavao golova?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zex, 17. oktobar 2019 15:58)
Dao bi vise od Jovica. A da mene ubace, mislim da bi bila mrtva trka ko ce dati vise golova, ja ili Jovic hahaha

kolkoliko

pre 4 godine

Mitrović je i u repki dokazao da igra srcem. U takvom je i klubu.
Siguran sam da je Jović zadovoljan jer je dobio šta traži.

stat

pre 4 godine

@realnost
Pako Alkaser je imao takvu statistiku koju pominješ zahvaljujući tome što kad god bi ulazio sa klupe u drugom poluv. kao odmoran igrač dao gol, a kad god bi počinjao meč nije davao gol. Tako nekako je najčešće bilo, mada ne uvek.
Luka Jović je prošle sezone bio najbolji strelac Bundeslige iako nije dao najviše golova. Prvi strelac je bio Levandovski koji je tri gola dao iz penala, i imao veću minutažu nego Jović. I ostalih nekoliko igrača u vrhu liste strelaca su bili zaduženi za izvođenje penala u svojim klubovima. Svi su davali pokatkad i dva, tri gola po utakmici , a nekad imali i više utakmica zaredom bez golova...
Međutim, Jović je bio bolji od svih njih kad uzmemo u obzir odnos između golova (računajući i njihove golove iz penala) i broja odigranih minuta ne računajući već pomenutog Alkasara. Jović je davao gol na svakih 133 minuta, Levandovski na svakih 134 minuta, Reus na svakih 137 minuta itd. Prošle sezone je Jović statistički bio uporediv sa najboljim svetskim centarforima a u jednom trenutku je nemački Bild napravio analizu upoređujući najefikasnije igrače u ligama petice, te je Jović bio u društvu Mesija i Mbapea po zbiru golova i asistencija u evropskim kupovima i prvenstvu. Na našim portalima smo imali naslove : "Samo su Mesi i Mbape bolji od Jovića".
Jović je pao u formi pred kraj prvenstva, ali je čitav Ajntraht zbog premorenosti igrača i natrpanog rasporeda utakmica u Ligi Evrope i prvenstvu pao u formi pred kraj prvenstva.

Vladimir

pre 4 godine

Naravno da treba vremena. Nije Bundesliga i Frankfurt, Real i La Liga i ostalo... Ali to je Real, plate 60 milki, daju mu platu od koliko ono beše, 20 miliona ? Neće ga čekati šest meseci, pogotovo ako rezultati ekipe nisu na očekivanom nivou...
(JPR24, 17. oktobar 2019 15:30)
Pa sta ce sa njim? Poslat ga negdje na pozajmnicu? Ko ce to placat 20 milona, ko to moze i hoce. A Luka sigurno nece pristat na manje. Cekace u Realu da on proradi i proradit ce.

Leonida

pre 4 godine

@Bolje da su uposlili mene za par stotina hiljada... Jeftiniji sam, a sigurni ni ja ne bih dao ni jedan go.
(Hamo, 17. oktobar 2019 15:36)
Po tvom komentaru se vidi da nisi fudbaler, a po pravopisu da nisi ni u školi bio baš najbolji.

sale

pre 4 godine

Ne racuna se Amaterska liga vec samo prva liga. Mitrovic jebdugo godina u engleskoj da ima kvalitet sigurno bi bio u top 5 u premijer ligi ali oni znaju zasto je to tako. Mitrovic je mlad, mogao je Real i njega da kupi, sta mislis? Dal bi se nadavao golova?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zex, 17. oktobar 2019 15:58)
Dao bi vise od Jovica. A da mene ubace, mislim da bi bila mrtva trka ko ce dati vise golova, ja ili Jovic hahaha

JPR24

pre 4 godine

Naravno da treba vremena. Nije Bundesliga i Frankfurt, Real i La Liga i ostalo... Ali to je Real, plate 60 milki, daju mu platu od koliko ono beše, 20 miliona ? Neće ga čekati šest meseci, pogotovo ako rezultati ekipe nisu na očekivanom nivou...

Mozzart

pre 4 godine

smarate sa njim
(ubitacni, 17. oktobar 2019 15:30)
A sa kim ce da smaraju? Decko igra u najpopularnijem klubu na svetu. Da je presao u Bajern, smarali bi.

zex

pre 4 godine

(miki, 17. oktobar 2019 15:24)
Ne racuna se Amaterska liga vec samo prva liga. Mitrovic jebdugo godina u engleskoj da ima kvalitet sigurno bi bio u top 5 u premijer ligi ali oni znaju zasto je to tako. Mitrovic je mlad, mogao je Real i njega da kupi, sta mislis? Dal bi se nadavao golova?

веверица

pre 4 godine

па шта пишете људи. као колко да га чекају?! па бар нек му дају 5 утакмица? до сада је одиграо можда само једну (и дао гол са ивице офсајда). како да се исплати са клупе? овако ако не игра могу да га чекају и две године. пет, десет... колко су бензему чекали? мислим да су га чекали две сезоне буквално. шта ради азар? што, као лош играч? који сте паћеници...
сергеј ђилинковић, лука јовић врхунски играчи. тачно што каже кристијано, мрзите их што су млади и богати.

zex

pre 4 godine

sale, 17. oktobar 2019 16:40)
Odgledao sam svaki Jovicev minut. Decko je mnogo brzi i pokretljiviji od Mitrovica. Taj Mitrovic nebi ni usao u šansu u ovom realu. Luka je bio vise nego dobar ali su ga nijanse delile od gola plus mala minutaza i losa uigranost.
Mitrovic je klasican panj peterac igrac umulja sve sto se nadje u petercu na silu u skoku kako god.

Pitbul

pre 4 godine

Pako Alkaser je imao takvu statistiku koju pominješ zahvaljujući tome što kad god bi ulazio sa klupe u drugom poluv. kao odmoran igrač dao gol, a kad god bi počinjao meč nije davao gol. Tako nekako je najčešće bilo, mada ne uvek.
(Stat)

Ulazi i Jovic u dr poluvremenu u Realu kao odmoren igrac pa jos nije dao gola.
Ne znam u cemu je problem?
Jovic nije najbolji strelac prosle sezone u bundesligi delio je 3.mesto s cetvoricom, kao drugo, u toj kategoriji najcescih postizanja golova tu je Pako Alkaser bio prvi, kakve veze ima da li je gol postigao u prvom ili drugom poluvremenu?
Ne razumem.
A trece, Levandovski je Pele za Jovica.
Levandovski je klasni napadac vec godinama u vrhu, Jovic samo talenat s jednom dobrom sezonom.

stat

pre 4 godine

Levandovski je klasni napadac vec godinama u vrhu, Jovic samo talenat s jednom dobrom sezonom.
(Pitbul, 17. oktobar 2019 20:54)

Jović ima 21 godinu i ne može imati deset sezona iza sebe. Počeo je vrhunski i bio uporediv sa najboljima već sa 20 godina. Levandovski jeste najbolji napadač u Nemačkoj već dugi niz godina,a sama činjenica da je prošle sezone Jović bio od njega statistički bolji samo dokazuje Jovićevu vrednost. Sem toga, u Jovićevim godinama Levandovski je još uvek igrao u Poljskoj i bio anonimus.

Mnogim vrhunskim igračima je potrebno vreme da se adaptiraju u novu sredinu i uigraju sa timom. U Realu to još teže ide zbog jako sebičnih i sujetnih saigrača koji bukvalno izbegavaju da dodaju loptu Joviću što su mnogi primetili. To što se još uvek nije postigao gol u Realu nakon nekoliko utakmica u koje je ulazio poslednjih 15, 10 ili 5 minuta ne znači mnogo.

stat

pre 4 godine

@realnost
Pako Alkaser je imao takvu statistiku koju pominješ zahvaljujući tome što kad god bi ulazio sa klupe u drugom poluv. kao odmoran igrač dao gol, a kad god bi počinjao meč nije davao gol. Tako nekako je najčešće bilo, mada ne uvek.
Luka Jović je prošle sezone bio najbolji strelac Bundeslige iako nije dao najviše golova. Prvi strelac je bio Levandovski koji je tri gola dao iz penala, i imao veću minutažu nego Jović. I ostalih nekoliko igrača u vrhu liste strelaca su bili zaduženi za izvođenje penala u svojim klubovima. Svi su davali pokatkad i dva, tri gola po utakmici , a nekad imali i više utakmica zaredom bez golova...
Međutim, Jović je bio bolji od svih njih kad uzmemo u obzir odnos između golova (računajući i njihove golove iz penala) i broja odigranih minuta ne računajući već pomenutog Alkasara. Jović je davao gol na svakih 133 minuta, Levandovski na svakih 134 minuta, Reus na svakih 137 minuta itd. Prošle sezone je Jović statistički bio uporediv sa najboljim svetskim centarforima a u jednom trenutku je nemački Bild napravio analizu upoređujući najefikasnije igrače u ligama petice, te je Jović bio u društvu Mesija i Mbapea po zbiru golova i asistencija u evropskim kupovima i prvenstvu. Na našim portalima smo imali naslove : "Samo su Mesi i Mbape bolji od Jovića".
Jović je pao u formi pred kraj prvenstva, ali je čitav Ajntraht zbog premorenosti igrača i natrpanog rasporeda utakmica u Ligi Evrope i prvenstvu pao u formi pred kraj prvenstva.

stat

pre 4 godine

Taj Mitrovic nebi ni usao u šansu u ovom realu. Luka je bio vise nego dobar ali su ga nijanse delile od gola plus mala minutaza i losa uigranost.
Mitrovic je klasican panj peterac igrac umulja sve sto se nadje u petercu na silu u skoku kako god.
(zex, 17. oktobar 2019 18:19)

Real ni bilo koji jači klub nikad ne bi ni kupio Mitrovića. Jači klubovi ne igraju taj stil igre, bunarenje na sidraša. To je karakteristično za ekipe koje imaju slab vezni red i sporog, tehnički nepotkovanog napadača. Danas u eri modernog fudbala to jedino igra nesrećna Srbija u kojoj je sve podređeno Mitroviću i sve lopte na njega idu. Pošto su ekipe koje forsiraju taj stil inferiorne i sve lopte idu na sidraša, taj sidraš jedini daje golove, pa se stvara utisak da je on spasitelj tima,a zapravo čitav tim nazaduje. Jači klubovi ne igraju tako, traže druge karakteristike od napadača i Mitrović se tu ne bi uklopio.

Leonida

pre 4 godine

@Bolje da su uposlili mene za par stotina hiljada... Jeftiniji sam, a sigurni ni ja ne bih dao ni jedan go.
(Hamo, 17. oktobar 2019 15:36)
Po tvom komentaru se vidi da nisi fudbaler, a po pravopisu da nisi ni u školi bio baš najbolji.

Nidzo

pre 4 godine

Pa sta ce sa njim? Poslat ga negdje na pozajmnicu? Ko ce to placat 20 milona, ko to moze i hoce. A Luka sigurno nece pristat na manje. Cekace u Realu da on proradi i proradit ce.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vladimir,

Dace mu platu u Granadi 2 milijona i da peva.
Koliko para toliko muzike. Imace priliku da uci da igra jer ocigledno nije izgradjen fudbaler

Vladimir

pre 4 godine

Naravno da treba vremena. Nije Bundesliga i Frankfurt, Real i La Liga i ostalo... Ali to je Real, plate 60 milki, daju mu platu od koliko ono beše, 20 miliona ? Neće ga čekati šest meseci, pogotovo ako rezultati ekipe nisu na očekivanom nivou...
(JPR24, 17. oktobar 2019 15:30)
Pa sta ce sa njim? Poslat ga negdje na pozajmnicu? Ko ce to placat 20 milona, ko to moze i hoce. A Luka sigurno nece pristat na manje. Cekace u Realu da on proradi i proradit ce.

stat

pre 4 godine

ako moze stats da nam da paralelu benzema, jovic, mitrovic, na koliko minuta ko daje gol u novoj sezoni.
(miki, 17. oktobar 2019 15:24)

Nema smisla porediti učinak u engleskoj drugoj ligi koja je na nivou naše Ling long lige. Taj učinak je važan taman koliko i učinak prvog strelca naše lige. To je neki Stefan Mihajlović iz FK Radnički sa 7 golova koliko je ove sezone postigao i drugoligaš Mitrović koji po običaju najbolje partije pruža na početku sezone.

Luka Jović je ove sezone u prvenstvu odigrao samo jednu punu utakmicu (na kojoj je dao nepriznat gol), dok je u nekoliko utakmica ulazio pred kraj meča. Ukupno je sakupio 198 minuta igre, zvanično bez gola.

Statistika za prošlu sezonu: Luka Jović - gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 92 minuta u Ligi Evrope. Aleksandar Mitrović - gol na svakih 298 minuta.

Jović je osim golova pružao veliki doprinos u polju, imao asistencije, predasistencije, učestvovao u kreaciji igre... Nešto sasvim drugačije od Mitrovića koji kao sidraš čeka loptu. Sidraš obično nema tehničkog umeća i doprinosa igri, ali bi zato trebao da iskoristi svaku šansu jer sve lopte na njega idu. Na žalost, Mitrović je statistički bio kralj promašaja prošle sezone u Premijer ligi (na preko 110 šuteva samo 11 golova što ga čini prvim na listi najmanje efikasnih centarfora lige).

Davor

pre 4 godine

Iskreno komsije vise cijenim Mitrovica jer decko zabija i pokazuje rezultate.
Ne podcjenjujte drugu eng ligu, nije njegov tim nista losiji od Eintrachta u kojem je Jovic bio odlican.
Nije fer da pljujete Mitrovica jer osim u klubu taj decko zabija redovito za Orlove i ima da vam bude svetac. Barem mi tako tretiramo onog tko nam briljira u repki.
Ali to je samo moje misljenje.

Kajv

pre 4 godine

Neverovatno je da se mi Srbi medjusobno svadjamo oko toga ko je bolji od 2 naša igrača.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gile, 17. oktobar 2019 19:21....
Kad ni jedan ni drugi nisu ništa posebno ,vjerovatno si mislio reci?

Bb

pre 4 godine

Kod nas ljudi menjaju misljenje kako dune vetar. Sad se ljudi sprdaju na njegov racun, a da se desi da lik veze 3 utakmice sa po jednim golom (sto je vrlo moguce za takvog igraca i poziciju) dizali bi ga u nebesa, odmah do Zube i Pelea.

Realnost

pre 4 godine

Statistika za prošlu sezonu: Luka Jović - gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 92 minuta u Ligi Evrope. Aleksandar Mitrović - gol na svakih 298 minuta.
(stat)


Jovic jeste proslu sezonu bio 3.strelac bundeslige i to mesto je delio sa jos cetvoricom.
Pako Alkaser je bio najucinkovitiji strelac bundeslige koji je postizao golove svakih 90-ak nesto minuta u proseku.
Jovic jeste bio odlican ali Real ne zivi od proslosti. Platili su ga da daje min.20 golova po sezoni.
On jos nije dao nijedan a odigrao preko 200 minuta.
Imao je srecu i proslu sezonu sto je u jednoj utakmici protiv znj kluba bio raspolozen i postigao 5 golova. Odbijes li to, ostao je na 12 golova u bundesligi kroz celu sezonu. Zadnjih 10-ak golova forma mu je pala i nije davao golove, kao ni celo leto i jesen u Realu, a skoro je novembar.

kolkoliko

pre 4 godine

Mitrović je i u repki dokazao da igra srcem. U takvom je i klubu.
Siguran sam da je Jović zadovoljan jer je dobio šta traži.

Sinisa

pre 4 godine

A kako ce covjek dati gol kada igra 5 minita,a cesto ni ne ulazi u igru...Nikada mi ovo u fudbalu nece biti jasno.Na osnovu cega ga kritikuju.

Mihajlo

pre 4 godine

Luka Jović je pored 17 golova u Bundes ligi, dao i deset golova u Ligi evrope. Dao je gol protiv Intera za prolaz, u oba meča protiv Čelzija u polufinalu bio strelac. Na kraju drugi strelac Lige evrope posle Žirua(11 golova). Real je ipak neka druga dimenzija, najveći klub na svetu, oni odmah traže rezultat. U svakom slučaju Luka je neophodan reprezentaciji, uz Mitra jedini naš top napadač. Uz kapitena Ajaksa koji igra fenomenalno i sve boljeg SMS-a i Kostica, trebalo bi da čini udarnu iglu naše selekcije. Uz Mitrovica u tandemu sa njim. Jovic je odlicno saradjivao sa Alerom, zasto ne bi i sa Mitrom. U svakom slucaju, krivo mi je sto nije u reprezentaciji. Ali kako je, tako je.

СРБИН

pre 4 godine

Имам осећај да ни Јовић ни СМС неће имати блиставу каријеру. Имам више вере у Гаћиновића који може још много да напредује!