Petak, 13.09.2019.

10:26

Objavljena lista Top 100 u NBA – Jokić na 8. mestu

Renomirani Sports ilustrejted je objavio listu od stotinu najboljih igrača u NBA ligi.

Izvor: SV

Objavljena lista Top 100 u NBA – Jokiæ na 8. mestu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

jsx

pre 4 godine

Ja sam i sam pricao da je Janis mnogo bolji po NBA pravilima, sa normalnim saigracimai trenerom, ali bas prvi u ligi... Pa Harden bar ima dva finala jace konferencije. O Durentu, Lenardi i Kariju da ne pricamo. Lebron vec stari poprilicno, ali i dalje bih nekako radije uzeo njega. S obzirom da su ipak namucili sampione, mogao bih da stavim Janisa oko 5-6 mesta, ali bista vise od toga.

kraja

pre 4 godine

...prvo se pljuvalo po njemu sto ne igra za reprezentaciju, sadc se pljuje po njemu sto je igrao za reprezentaciju...
...a neki idu i dalje, pa mu porucuju da se vise ne vraca...
...cim krene nba, cim pocne da dominira parketom, reci ce "sto nije tako igrao na prvenstvu"...
...i tako u nedogled...

...i zasto uopste svice izjutra, kad mnogim srbima to ne odgovara...???

Djordje sabljic

pre 4 godine

Lebron je najbolji kosarkas niko mu nije ravan kakav adetokumbo i lenard bolji od njega nekazem oni su sjajni igraci ali lebron je lebron

Mirisljavi simsir

pre 4 godine

Ako kazemo da je Janis najbolji kosarkas u NBA onda slobodno mozemo zakljuciti da je recimo Baloteli najbolji fudbaler na svetu, ili Hulk ili Thiago Silva

jedan od mnogih

pre 4 godine

nas najlosiji igrac je BB

sebican, siluje, mora da da 20+ poena, Djordjevic ga podrzava i zasniva igru na njemu

svi su dobili druge uloge osim njega...moze i tako da se posmatra nasa reprezentacija

Mirko

pre 4 godine

Kako dobro objašnjenje! Savršeno je tačno. Razlika između Embida i Jokića je samo u onome šta neko očekuje od košarkaša ili centra.

Jokić u NBA i u Fiba reprezentaciji Srbije je totalno drugačija stvar.
U NBA je imao vremena (tri godine) da napravi sistem igre kakav njemu odgovara,trener i menadžer su ga ispratili u tom smislu.

U FIba reprezentaciji Srbije sistem određuje trener, a eventualno ga određuje igrač kao što je Teodosić, ili Bogdan, oni koji imaju kvalitet, lucinost i viziju da vode ekipu, ali da imaju bar dve-tri godine - dovoljno vremena da to postignu.

U NBA - menadžer može da bira između stotine dobrih ili potencijalno dobrih igrača. U Srpskoj Fiba reprezentaciji izbor našeg trenera je limitiran jer nemamo puno izbora, jer smo zemlja sa ne velikim brojem stanovnika - ne možemo sebi da zovemo ništa manje nego najbolji tim, za razliku od Amera koji mogu da zovu i treću postavu i opet bi bili najbolji, ali ne mogu da zovu peti ili deseti tim jer će onda sigurno da puknu kao što su sada pukli.

Za neku godinu Jokić ili Bogdan ili zajedno će uspostaviti sistem u Srbskoj reprezentaciji, samo je pitanje da li ćemo imati dovoljno kvalitetnih igrača da to isprate.

веверица

pre 4 godine

јокић уопште није био слаб за србију. после богдана најбољи играч. није био на нивоу као у денверу, али у хаотичној кошарци коју смо играли, нико није могао да се истакне у позитивном смислу.

Lepi

pre 4 godine

@GM da li mozes da dodas u Fun facts koliko je ko sutnuo od njih dvojice i za koliko minuta provedenih na terenu? Takodje ako mozes prosvetli nas objasnjenjem kako ta statistika utice na izbor za najboljih 100 u NBA.

petarczv

pre 4 godine

zemljace krilni centri su bili Tomasevic i recimo Drobnjak. A mogu ti nabrojati jos nasih krilnih centara sa vecom kilazom! A tek evropskih koliko ti dusa zeli.
(Metropola, 13. septembar 2019 14:17)

Koji krilni centar ima 125kg?!

Metropola

pre 4 godine

(frosty, 13. septembar 2019 15:11)...ok dal’ stvarno verujes da bi Adetokumbo ili Jokic doneli zlato svojim reprezentacijama da su igrali tacno kako to rade u NBA? Dal stvarno verujete da jedan igrac u klupskom sportu moze sam da donese medalju????

GM

pre 4 godine

Fun facts...

Nikola Jokic, 8. najbolji igrac u NBA... u poslednja 3 meca na SP dao je 31 poen.

Nemanja Bjelica, koji se "raspadao" na SP i koji je rezerva u jednim Kingsima, u poslednja 3 odlucujuca meca, dao je 29 poena.

Razlika 2 poena. Zakljucci se sami namecu...

frosty

pre 4 godine

@Metropola
Igrao je Janis nisko krilo, samo sto je po vecnoj mudrosti i tradiciji Evropske kosarke trener Grcke odlucio da mu covek koji sutira trojke oko 30% coskari dok Kalates koji je plej izigrava veliku zvezdu. Opet selektori forsiraju svoj nacin igre jer nece ili ne znaju da prilagode plan igracima koje imaju.

Odmah da se razumemo, to rade i neki treneri u NBA. I veliki Fil Dzekson je pokusavao da sprovede svoj sistem kada nije imao igrace za taj nacin igre pa je gubio u plejofu, ali u NBA takve boljke makar mogu da se rese trejdovima. U reprezentativnoj kosarci moras da se prilagodis.

Metropola

pre 4 godine

samo je trebalo igrati kao denver plus kombinacija bogdanovica i to je to
(niurkoosla, 13. septembar 2019 13:36)... da je tako jednostavno onda bi svako mogao da bude trener! Ne mozes preslikati uz taktiku i kosarkase a ni sistem takmicenja, motivaciju, bonuse, kazne i sve sto cini jednu fransizu u NBA! A nasa igra je jedino i prosla kod Amera, dok su ostali videli gde smo losi i konstantno tu tukli!

Metropola

pre 4 godine

Jokic je sa smesnom ulogom, minutazom, bez prave akcije i na pogresnoj poziciji opet bio nas drugi najbolji igrac posle Bogdana koji je MVP. Ako bude imao tu slobodu kao Bogdan MVP da igra svoju igru mi sa tim dvojcem uzimamo medalju u Tokiju.
(ElHombre, 13. septembar 2019 12:58)... pa bio je na svojoj poziciji protiv Argentine pa je duvala promaja samo takva, nemosh mu papir ispod nogu izvuci. Napadacki je bio dobar!

Metropola

pre 4 godine

Ma jeste još ćete napisati da mu je Sale zabranio da daje koševe. Pa nije ga Sale stavio na pleja kad ga je stavio na 4. Lako mu je u NBA kad tamo uglavnom ide 1na1 za koš, a ovde gde se igra jaka odbrana i gde je više igrača u reketu pokazao je koliko može i zna. Drugo, sramota je da pored onolikog čoveka igrači Argentine sa lakoćom daju koševe. Baš me razočarao i ne izmišljajte više izgovore za njegovu lošu igru. Pa čoveče onog Bogdana udvajaju, šta mu sve ne rade čovek da po 25 poena uz asistencije i skokove..(Nina, 13. septembar 2019 12:03) # Link komentaraCare Jokic ima sada izmedju 120 i 125 kila, da li ti shvatas da se sa preko 120 kila cetvorka ne moze igrati? Prvo sto je manji teren i veca guzva, teze mu sa 120 i nesto kila uopste driblati na tako malom prostoru licem ka napred. Kretnje se drugacije, cuvali su ga igraci po 10,15,20 kila laksi i puno brzi. Plus sto nije u punoj formi. Sale nas je ukopao sa tom egzibicijom. Jer nije izvukao ni 70% najboljeg Jokica. Sa bukvalno samo malo boljim Jokicem uzeli bi zlato. Neverovatno je kako je uopste Djordjevicu padalo na pamet decka od 125 kila stavljati na evropsku cetvorku :(
(Dragan-Borca, 13. septembar 2019 12:19).... zemljace krilni centri su bili Tomasevic i recimo Drobnjak. A mogu ti nabrojati jos nasih krilnih centara sa vecom kilazom! A tek evropskih koliko ti dusa zeli.

Metropola

pre 4 godine

A kod djordjevica pocinje sa klupe i ihra na pogresnoj poziciji... Koja šteta sta uradi covek od ovakvog igrača... Greota
(petarczv, 13. septembar 2019 11:29)... jel Adetokumbo najbolji u NBA, jeste! Jel igrao na svojoj poziciji, jeste! Jel imao minutazu, jeste! Jel Grcka reprezentacija napravila uspeh? NIJE! Pametnom dosta... aj cao!

Aca

pre 4 godine

(Ivan, 13. septembar 2019 13:24)

Ne igra nista, covek iskidao tetivu. Ova lista uzima u obzir i povrede. Ovo je zapravo lista koja predvidja raspored igraca naredne sezone. Durant verovatno i nece igrati.

onako bez lupetanja

pre 4 godine

Ne vezano za ovu listu, mada sa Janisom je diskutabilna, da se razumemo dobar je igrač ali baš toliko nisam siguran, zašto imenujete igrače kod nas.
Koliko vas je nešto treniralo?
Prosto bode oči da tri šutera Lučić, Simonović i Gudurić budu toliko van ritma. Da li razumete da je to do treninga i pripreme. Ajde Gudurić ali kakav strah ili pritisak ima Simonović sa 36. god?
Ne ide to tako, momci su skroz van balansa bili, ko god je igrao zna da za šut su bitne noge i da je to 70% koša, ruke rade po difoltu.

Lučić momak nije pogodio šut pet utakmice, o Guduriću i njegovom samopouzdanju je suvišno šta pisati. To su sve pitanja za stručni štab jer nije to izolovan slučaj nego nešto što je pratilo celo prvenstvo.
Jokić,hm, velika greška je ovakav roster sa njim. Normalno da je dečko mogao više.
Ne mogu stvari stalno da se guraju pod tepih, treba reći da je roster tanak bio, da nismo mogli da koristimo Jokića na 4. da bi imali još mesa u reketu koje nam ničemu nije služilo.
Kako god ima baš dosta materijala za analizu iz ona dva poraza. Stručni štab i selektor su odgovorni i za formu ovih momaka koje pljujete i žigošete ovde to nemojte uopšte da mislite da je drugačije.

Nina

pre 4 godine

Ma jeste još ćete napisati da mu je Sale zabranio da daje koševe.
Pa nije ga Sale stavio na pleja kad ga je stavio na 4.
Lako mu je u NBA kad tamo uglavnom ide 1na1 za koš, a ovde gde se igra jaka odbrana i gde je više igrača u reketu pokazao je koliko može i zna.
Drugo, sramota je da pored onolikog čoveka igrači Argentine sa lakoćom daju koševe.
Baš me razočarao i ne izmišljajte više izgovore za njegovu lošu igru.

Pa čoveče onog Bogdana udvajaju, šta mu sve ne rade čovek da po 25 poena uz asistencije i skokove..

Davaj koseve

pre 4 godine

Kakvo igranje cetvorke, petice, ili ostalih gluposti. Neka postize poene i razvaljuje brzinom,skokom,dodavanjem, mastom.Neka gine na terenu i pokaze da je kosarkas, a ne debeli laktas i grubijan. Najveci promasaj, koji samo u NBA cirkusu, zahvaljujuci sreci i drugom nacinu i pristupu kosarci uspeva.

ElHombre

pre 4 godine

Jokic je sa smesnom ulogom, minutazom, bez prave akcije i na pogresnoj poziciji opet bio nas drugi najbolji igrac posle Bogdana koji je MVP. Ako bude imao tu slobodu kao Bogdan MVP da igra svoju igru mi sa tim dvojcem uzimamo medalju u Tokiju.

ElHombre

pre 4 godine

Bogdan je imao privilegiju da igra svoju poziciju i da ima dobru minutazu, za Tokio se to isto ocekuje za Jokica jer je najbolji centar na svetu i zasluzuje minute i akcije, on nije samo jos jedan igrac u rotaciji i Djodjevic je ispao tupav.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Ma jeste još ćete napisati da mu je Sale zabranio da daje koševe. 
Pa nije ga Sale stavio na pleja kad ga je stavio na 4. 
Lako mu je u NBA kad tamo uglavnom ide 1na1 za koš, a ovde gde se igra jaka odbrana i gde je više igrača u reketu pokazao je koliko može i zna. 
Drugo, sramota je da pored onolikog čoveka igrači Argentine sa lakoćom daju koševe. 
Baš me razočarao i ne izmišljajte više izgovore za njegovu lošu igru. 

Pa čoveče onog Bogdana udvajaju, šta mu sve ne rade čovek da po 25 poena uz asistencije i skokove..
(Nina, 13. septembar 2019 12:03) 

# Link komentara

Care Jokic ima sada izmedju 120 i 125 kila, da li ti shvatas da se sa preko 120 kila cetvorka ne moze igrati? Prvo sto je manji teren i veca guzva, teze mu sa 120 i nesto kila uopste driblati na tako malom prostoru licem ka napred. Kretnje se drugacije, cuvali su ga igraci po 10,15,20 kila laksi i puno brzi. Plus sto nije u punoj formi. Sale nas je ukopao sa tom egzibicijom. Jer nije izvukao ni 70% najboljeg Jokica. Sa bukvalno samo malo boljim Jokicem uzeli bi zlato. Neverovatno je kako je uopste Djordjevicu padalo na pamet decka od 125 kila stavljati na evropsku cetvorku :(

antiDebil

pre 4 godine

Bogdan je imao privilegiju da igra svoju poziciju i da ima dobru minutazu, za Tokio se to isto ocekuje za Jokica jer je najbolji centar na svetu i zasluzuje minute i akcije, on nije samo jos jedan igrac u rotaciji i Djodjevic je ispao tupav.
(ElHombre, 13. septembar 2019 12:23)

Jokiceva faca, govor tela, energija, igra, potez protiv Spanije...su bili tupavi, Koju god poziciju da je Jokic igrao isto bi se zavrsilo. Nije se dovoljno potrudio, za razliku od Bogdana ! Igrao je Bogdan van svoje pozicije pre 2 godine pa mu to nije smetalo da bude nas ubedljivo najbolji igrac !

prkiprki

pre 4 godine

to je samo dokaz koliko je NBA puk'o...i on i onaj Adetokumbo...u eri Dzordana najbolji evropljanin nije mogao da kroci u Ameriku a ne u NBA da igra...sad direkt iz Tamisa u NBA, ide na draft ko oce...

NickUnderConstruction

pre 4 godine

Sta vredi Top 10 nba igrac i 4 centra u timu, kad dodje 40godisnji Luis Skola i objasni selektoru Srbije neke stvari..
(xexe, 13. septembar 2019 10:37)

Luis Skola ništa nije objašnjavao selektoru Srbije, nego CENTRIMA Srbije.
Kada je selektor bio igrač, Luis Skola ništa nije mogao da mu objasni. Bilo je obrnuto. Tada je sadašnji selektor objašnjavao i njemu i Sabonisu, Marčulionisu, Dijamantidisu i Djinobiliju itd...Ako si mlad pa ne veruješ, potraži na YT.

vince carter

pre 4 godine

"Od visokih igraca jedino su Embid i Davis ispred njega". " Sjedinjene Americke Drzave" ne igraju protiv Sjedinjenih Evropskih Drzava jos jednom odgovor za ove sto zele da demonstriraju Americku silu. I jos jednom najjaci USA tim je tri puta jedva izlazio na kraj samo sa Spancima. Ne mogu Durant,lebron,kobi,carmelo,wejd svi da postignu po 30 poena kad igraju zajedno,plus koliko im je suteva potrebno. Trebas da imas 12 dobrih igraca da igras pa makar to bili i likovi kao Dekolo,sved i slicni,imaju sanse...a ne 2,3 igraca kao Srbija..a Spanci su uvek imali 7,8 takvih plus fenomenalan protok lopte i utrcavanja. A dzaba pricate o Jokicu kako nije iskoristen,ne moze da ima otvoren reket kao u NBA i veliki prostor. A on nije Dirk Novicki,a robovi statistike ce i dalje pricati svoje price.

nn

pre 4 godine

dnevna doza prosecnog Srbende.. у три најважнија меча, и уједно и последња, је играо 5-ицу, није ништа показао.Шта сад смета?има лик исту статистику као Бјелица кога сви пљују, шта је ту добро?најбољи центар света који не може да да преко 12 поена на тој позицији и буде међу горима на сва три меча?

Ime

pre 4 godine

Neka je živ i zdrav dečko. Još 10 godina ima sigurno da tuče tamo udarnički. Ako samo ostane na ovom nivou, ne gine mu HOF. A po logici stvari će da napreduje. Sve je na njemu. Kliker ima, samo psiha da ne manjka.

Jug...Srbije

pre 4 godine

A mi to nismo iskoristili..malo je i do njega ali puuuno više do postavke i načina. Jokić-Marej trebali biti Jokić i Bogdan. Ali mi hteli svoj način, sa dva centra, dekadentno. Imalo logike ali pokazalo se loše. Podrška za Jokića i nadam mu se opet u našoj selekciji. Igračina je to. I Mesi bude slab u Arg.al je opet Mesi..

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

8 na svetu.Najbolji centar sveta a kod nas “ćoškari” i igra 20 m od koša u fazi napada...Da nas nema trebalo bi nas izmisliti.Šteta što nisam trener Barse u fudbalu stavio bi Mesija na gol da izigrava golmana.Tu ima najveći uticaj na igru...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

8 na svetu.Najbolji centar sveta a kod nas “ćoškari” i igra 20 m od koša u fazi napada...Da nas nema trebalo bi nas izmisliti.Šteta što nisam trener Barse u fudbalu stavio bi Mesija na gol da izigrava golmana.Tu ima najveći uticaj na igru...

Jug...Srbije

pre 4 godine

A mi to nismo iskoristili..malo je i do njega ali puuuno više do postavke i načina. Jokić-Marej trebali biti Jokić i Bogdan. Ali mi hteli svoj način, sa dva centra, dekadentno. Imalo logike ali pokazalo se loše. Podrška za Jokića i nadam mu se opet u našoj selekciji. Igračina je to. I Mesi bude slab u Arg.al je opet Mesi..

Ime

pre 4 godine

Neka je živ i zdrav dečko. Još 10 godina ima sigurno da tuče tamo udarnički. Ako samo ostane na ovom nivou, ne gine mu HOF. A po logici stvari će da napreduje. Sve je na njemu. Kliker ima, samo psiha da ne manjka.

NickUnderConstruction

pre 4 godine

Sta vredi Top 10 nba igrac i 4 centra u timu, kad dodje 40godisnji Luis Skola i objasni selektoru Srbije neke stvari..
(xexe, 13. septembar 2019 10:37)

Luis Skola ništa nije objašnjavao selektoru Srbije, nego CENTRIMA Srbije.
Kada je selektor bio igrač, Luis Skola ništa nije mogao da mu objasni. Bilo je obrnuto. Tada je sadašnji selektor objašnjavao i njemu i Sabonisu, Marčulionisu, Dijamantidisu i Djinobiliju itd...Ako si mlad pa ne veruješ, potraži na YT.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Ma jeste još ćete napisati da mu je Sale zabranio da daje koševe. 
Pa nije ga Sale stavio na pleja kad ga je stavio na 4. 
Lako mu je u NBA kad tamo uglavnom ide 1na1 za koš, a ovde gde se igra jaka odbrana i gde je više igrača u reketu pokazao je koliko može i zna. 
Drugo, sramota je da pored onolikog čoveka igrači Argentine sa lakoćom daju koševe. 
Baš me razočarao i ne izmišljajte više izgovore za njegovu lošu igru. 

Pa čoveče onog Bogdana udvajaju, šta mu sve ne rade čovek da po 25 poena uz asistencije i skokove..
(Nina, 13. septembar 2019 12:03) 

# Link komentara

Care Jokic ima sada izmedju 120 i 125 kila, da li ti shvatas da se sa preko 120 kila cetvorka ne moze igrati? Prvo sto je manji teren i veca guzva, teze mu sa 120 i nesto kila uopste driblati na tako malom prostoru licem ka napred. Kretnje se drugacije, cuvali su ga igraci po 10,15,20 kila laksi i puno brzi. Plus sto nije u punoj formi. Sale nas je ukopao sa tom egzibicijom. Jer nije izvukao ni 70% najboljeg Jokica. Sa bukvalno samo malo boljim Jokicem uzeli bi zlato. Neverovatno je kako je uopste Djordjevicu padalo na pamet decka od 125 kila stavljati na evropsku cetvorku :(

ElHombre

pre 4 godine

Bogdan je imao privilegiju da igra svoju poziciju i da ima dobru minutazu, za Tokio se to isto ocekuje za Jokica jer je najbolji centar na svetu i zasluzuje minute i akcije, on nije samo jos jedan igrac u rotaciji i Djodjevic je ispao tupav.

веверица

pre 4 godine

јокић уопште није био слаб за србију. после богдана најбољи играч. није био на нивоу као у денверу, али у хаотичној кошарци коју смо играли, нико није могао да се истакне у позитивном смислу.

ElHombre

pre 4 godine

Jokic je sa smesnom ulogom, minutazom, bez prave akcije i na pogresnoj poziciji opet bio nas drugi najbolji igrac posle Bogdana koji je MVP. Ako bude imao tu slobodu kao Bogdan MVP da igra svoju igru mi sa tim dvojcem uzimamo medalju u Tokiju.

onako bez lupetanja

pre 4 godine

Ne vezano za ovu listu, mada sa Janisom je diskutabilna, da se razumemo dobar je igrač ali baš toliko nisam siguran, zašto imenujete igrače kod nas.
Koliko vas je nešto treniralo?
Prosto bode oči da tri šutera Lučić, Simonović i Gudurić budu toliko van ritma. Da li razumete da je to do treninga i pripreme. Ajde Gudurić ali kakav strah ili pritisak ima Simonović sa 36. god?
Ne ide to tako, momci su skroz van balansa bili, ko god je igrao zna da za šut su bitne noge i da je to 70% koša, ruke rade po difoltu.

Lučić momak nije pogodio šut pet utakmice, o Guduriću i njegovom samopouzdanju je suvišno šta pisati. To su sve pitanja za stručni štab jer nije to izolovan slučaj nego nešto što je pratilo celo prvenstvo.
Jokić,hm, velika greška je ovakav roster sa njim. Normalno da je dečko mogao više.
Ne mogu stvari stalno da se guraju pod tepih, treba reći da je roster tanak bio, da nismo mogli da koristimo Jokića na 4. da bi imali još mesa u reketu koje nam ničemu nije služilo.
Kako god ima baš dosta materijala za analizu iz ona dva poraza. Stručni štab i selektor su odgovorni i za formu ovih momaka koje pljujete i žigošete ovde to nemojte uopšte da mislite da je drugačije.

nn

pre 4 godine

dnevna doza prosecnog Srbende.. у три најважнија меча, и уједно и последња, је играо 5-ицу, није ништа показао.Шта сад смета?има лик исту статистику као Бјелица кога сви пљују, шта је ту добро?најбољи центар света који не може да да преко 12 поена на тој позицији и буде међу горима на сва три меча?

Metropola

pre 4 godine

A kod djordjevica pocinje sa klupe i ihra na pogresnoj poziciji... Koja šteta sta uradi covek od ovakvog igrača... Greota
(petarczv, 13. septembar 2019 11:29)... jel Adetokumbo najbolji u NBA, jeste! Jel igrao na svojoj poziciji, jeste! Jel imao minutazu, jeste! Jel Grcka reprezentacija napravila uspeh? NIJE! Pametnom dosta... aj cao!

prkiprki

pre 4 godine

to je samo dokaz koliko je NBA puk'o...i on i onaj Adetokumbo...u eri Dzordana najbolji evropljanin nije mogao da kroci u Ameriku a ne u NBA da igra...sad direkt iz Tamisa u NBA, ide na draft ko oce...

antiDebil

pre 4 godine

Bogdan je imao privilegiju da igra svoju poziciju i da ima dobru minutazu, za Tokio se to isto ocekuje za Jokica jer je najbolji centar na svetu i zasluzuje minute i akcije, on nije samo jos jedan igrac u rotaciji i Djodjevic je ispao tupav.
(ElHombre, 13. septembar 2019 12:23)

Jokiceva faca, govor tela, energija, igra, potez protiv Spanije...su bili tupavi, Koju god poziciju da je Jokic igrao isto bi se zavrsilo. Nije se dovoljno potrudio, za razliku od Bogdana ! Igrao je Bogdan van svoje pozicije pre 2 godine pa mu to nije smetalo da bude nas ubedljivo najbolji igrac !

Nina

pre 4 godine

Ma jeste još ćete napisati da mu je Sale zabranio da daje koševe.
Pa nije ga Sale stavio na pleja kad ga je stavio na 4.
Lako mu je u NBA kad tamo uglavnom ide 1na1 za koš, a ovde gde se igra jaka odbrana i gde je više igrača u reketu pokazao je koliko može i zna.
Drugo, sramota je da pored onolikog čoveka igrači Argentine sa lakoćom daju koševe.
Baš me razočarao i ne izmišljajte više izgovore za njegovu lošu igru.

Pa čoveče onog Bogdana udvajaju, šta mu sve ne rade čovek da po 25 poena uz asistencije i skokove..

kraja

pre 4 godine

...prvo se pljuvalo po njemu sto ne igra za reprezentaciju, sadc se pljuje po njemu sto je igrao za reprezentaciju...
...a neki idu i dalje, pa mu porucuju da se vise ne vraca...
...cim krene nba, cim pocne da dominira parketom, reci ce "sto nije tako igrao na prvenstvu"...
...i tako u nedogled...

...i zasto uopste svice izjutra, kad mnogim srbima to ne odgovara...???

Metropola

pre 4 godine

(frosty, 13. septembar 2019 15:11)...ok dal’ stvarno verujes da bi Adetokumbo ili Jokic doneli zlato svojim reprezentacijama da su igrali tacno kako to rade u NBA? Dal stvarno verujete da jedan igrac u klupskom sportu moze sam da donese medalju????

vince carter

pre 4 godine

"Od visokih igraca jedino su Embid i Davis ispred njega". " Sjedinjene Americke Drzave" ne igraju protiv Sjedinjenih Evropskih Drzava jos jednom odgovor za ove sto zele da demonstriraju Americku silu. I jos jednom najjaci USA tim je tri puta jedva izlazio na kraj samo sa Spancima. Ne mogu Durant,lebron,kobi,carmelo,wejd svi da postignu po 30 poena kad igraju zajedno,plus koliko im je suteva potrebno. Trebas da imas 12 dobrih igraca da igras pa makar to bili i likovi kao Dekolo,sved i slicni,imaju sanse...a ne 2,3 igraca kao Srbija..a Spanci su uvek imali 7,8 takvih plus fenomenalan protok lopte i utrcavanja. A dzaba pricate o Jokicu kako nije iskoristen,ne moze da ima otvoren reket kao u NBA i veliki prostor. A on nije Dirk Novicki,a robovi statistike ce i dalje pricati svoje price.

Mirko

pre 4 godine

Kako dobro objašnjenje! Savršeno je tačno. Razlika između Embida i Jokića je samo u onome šta neko očekuje od košarkaša ili centra.

Jokić u NBA i u Fiba reprezentaciji Srbije je totalno drugačija stvar.
U NBA je imao vremena (tri godine) da napravi sistem igre kakav njemu odgovara,trener i menadžer su ga ispratili u tom smislu.

U FIba reprezentaciji Srbije sistem određuje trener, a eventualno ga određuje igrač kao što je Teodosić, ili Bogdan, oni koji imaju kvalitet, lucinost i viziju da vode ekipu, ali da imaju bar dve-tri godine - dovoljno vremena da to postignu.

U NBA - menadžer može da bira između stotine dobrih ili potencijalno dobrih igrača. U Srpskoj Fiba reprezentaciji izbor našeg trenera je limitiran jer nemamo puno izbora, jer smo zemlja sa ne velikim brojem stanovnika - ne možemo sebi da zovemo ništa manje nego najbolji tim, za razliku od Amera koji mogu da zovu i treću postavu i opet bi bili najbolji, ali ne mogu da zovu peti ili deseti tim jer će onda sigurno da puknu kao što su sada pukli.

Za neku godinu Jokić ili Bogdan ili zajedno će uspostaviti sistem u Srbskoj reprezentaciji, samo je pitanje da li ćemo imati dovoljno kvalitetnih igrača da to isprate.

Metropola

pre 4 godine

samo je trebalo igrati kao denver plus kombinacija bogdanovica i to je to
(niurkoosla, 13. septembar 2019 13:36)... da je tako jednostavno onda bi svako mogao da bude trener! Ne mozes preslikati uz taktiku i kosarkase a ni sistem takmicenja, motivaciju, bonuse, kazne i sve sto cini jednu fransizu u NBA! A nasa igra je jedino i prosla kod Amera, dok su ostali videli gde smo losi i konstantno tu tukli!

Aca

pre 4 godine

(Ivan, 13. septembar 2019 13:24)

Ne igra nista, covek iskidao tetivu. Ova lista uzima u obzir i povrede. Ovo je zapravo lista koja predvidja raspored igraca naredne sezone. Durant verovatno i nece igrati.

petarczv

pre 4 godine

zemljace krilni centri su bili Tomasevic i recimo Drobnjak. A mogu ti nabrojati jos nasih krilnih centara sa vecom kilazom! A tek evropskih koliko ti dusa zeli.
(Metropola, 13. septembar 2019 14:17)

Koji krilni centar ima 125kg?!

Davaj koseve

pre 4 godine

Kakvo igranje cetvorke, petice, ili ostalih gluposti. Neka postize poene i razvaljuje brzinom,skokom,dodavanjem, mastom.Neka gine na terenu i pokaze da je kosarkas, a ne debeli laktas i grubijan. Najveci promasaj, koji samo u NBA cirkusu, zahvaljujuci sreci i drugom nacinu i pristupu kosarci uspeva.

Mirisljavi simsir

pre 4 godine

Ako kazemo da je Janis najbolji kosarkas u NBA onda slobodno mozemo zakljuciti da je recimo Baloteli najbolji fudbaler na svetu, ili Hulk ili Thiago Silva

frosty

pre 4 godine

@Metropola
Igrao je Janis nisko krilo, samo sto je po vecnoj mudrosti i tradiciji Evropske kosarke trener Grcke odlucio da mu covek koji sutira trojke oko 30% coskari dok Kalates koji je plej izigrava veliku zvezdu. Opet selektori forsiraju svoj nacin igre jer nece ili ne znaju da prilagode plan igracima koje imaju.

Odmah da se razumemo, to rade i neki treneri u NBA. I veliki Fil Dzekson je pokusavao da sprovede svoj sistem kada nije imao igrace za taj nacin igre pa je gubio u plejofu, ali u NBA takve boljke makar mogu da se rese trejdovima. U reprezentativnoj kosarci moras da se prilagodis.

GM

pre 4 godine

Fun facts...

Nikola Jokic, 8. najbolji igrac u NBA... u poslednja 3 meca na SP dao je 31 poen.

Nemanja Bjelica, koji se "raspadao" na SP i koji je rezerva u jednim Kingsima, u poslednja 3 odlucujuca meca, dao je 29 poena.

Razlika 2 poena. Zakljucci se sami namecu...

Metropola

pre 4 godine

Ma jeste još ćete napisati da mu je Sale zabranio da daje koševe. Pa nije ga Sale stavio na pleja kad ga je stavio na 4. Lako mu je u NBA kad tamo uglavnom ide 1na1 za koš, a ovde gde se igra jaka odbrana i gde je više igrača u reketu pokazao je koliko može i zna. Drugo, sramota je da pored onolikog čoveka igrači Argentine sa lakoćom daju koševe. Baš me razočarao i ne izmišljajte više izgovore za njegovu lošu igru. Pa čoveče onog Bogdana udvajaju, šta mu sve ne rade čovek da po 25 poena uz asistencije i skokove..(Nina, 13. septembar 2019 12:03) # Link komentaraCare Jokic ima sada izmedju 120 i 125 kila, da li ti shvatas da se sa preko 120 kila cetvorka ne moze igrati? Prvo sto je manji teren i veca guzva, teze mu sa 120 i nesto kila uopste driblati na tako malom prostoru licem ka napred. Kretnje se drugacije, cuvali su ga igraci po 10,15,20 kila laksi i puno brzi. Plus sto nije u punoj formi. Sale nas je ukopao sa tom egzibicijom. Jer nije izvukao ni 70% najboljeg Jokica. Sa bukvalno samo malo boljim Jokicem uzeli bi zlato. Neverovatno je kako je uopste Djordjevicu padalo na pamet decka od 125 kila stavljati na evropsku cetvorku :(
(Dragan-Borca, 13. septembar 2019 12:19).... zemljace krilni centri su bili Tomasevic i recimo Drobnjak. A mogu ti nabrojati jos nasih krilnih centara sa vecom kilazom! A tek evropskih koliko ti dusa zeli.

Metropola

pre 4 godine

Jokic je sa smesnom ulogom, minutazom, bez prave akcije i na pogresnoj poziciji opet bio nas drugi najbolji igrac posle Bogdana koji je MVP. Ako bude imao tu slobodu kao Bogdan MVP da igra svoju igru mi sa tim dvojcem uzimamo medalju u Tokiju.
(ElHombre, 13. septembar 2019 12:58)... pa bio je na svojoj poziciji protiv Argentine pa je duvala promaja samo takva, nemosh mu papir ispod nogu izvuci. Napadacki je bio dobar!

Lepi

pre 4 godine

@GM da li mozes da dodas u Fun facts koliko je ko sutnuo od njih dvojice i za koliko minuta provedenih na terenu? Takodje ako mozes prosvetli nas objasnjenjem kako ta statistika utice na izbor za najboljih 100 u NBA.

Djordje sabljic

pre 4 godine

Lebron je najbolji kosarkas niko mu nije ravan kakav adetokumbo i lenard bolji od njega nekazem oni su sjajni igraci ali lebron je lebron

jedan od mnogih

pre 4 godine

nas najlosiji igrac je BB

sebican, siluje, mora da da 20+ poena, Djordjevic ga podrzava i zasniva igru na njemu

svi su dobili druge uloge osim njega...moze i tako da se posmatra nasa reprezentacija

jsx

pre 4 godine

Ja sam i sam pricao da je Janis mnogo bolji po NBA pravilima, sa normalnim saigracimai trenerom, ali bas prvi u ligi... Pa Harden bar ima dva finala jace konferencije. O Durentu, Lenardi i Kariju da ne pricamo. Lebron vec stari poprilicno, ali i dalje bih nekako radije uzeo njega. S obzirom da su ipak namucili sampione, mogao bih da stavim Janisa oko 5-6 mesta, ali bista vise od toga.

nn

pre 4 godine

dnevna doza prosecnog Srbende.. у три најважнија меча, и уједно и последња, је играо 5-ицу, није ништа показао.Шта сад смета?има лик исту статистику као Бјелица кога сви пљују, шта је ту добро?најбољи центар света који не може да да преко 12 поена на тој позицији и буде међу горима на сва три меча?

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

8 na svetu.Najbolji centar sveta a kod nas “ćoškari” i igra 20 m od koša u fazi napada...Da nas nema trebalo bi nas izmisliti.Šteta što nisam trener Barse u fudbalu stavio bi Mesija na gol da izigrava golmana.Tu ima najveći uticaj na igru...

GM

pre 4 godine

Fun facts...

Nikola Jokic, 8. najbolji igrac u NBA... u poslednja 3 meca na SP dao je 31 poen.

Nemanja Bjelica, koji se "raspadao" na SP i koji je rezerva u jednim Kingsima, u poslednja 3 odlucujuca meca, dao je 29 poena.

Razlika 2 poena. Zakljucci se sami namecu...

Davaj koseve

pre 4 godine

Kakvo igranje cetvorke, petice, ili ostalih gluposti. Neka postize poene i razvaljuje brzinom,skokom,dodavanjem, mastom.Neka gine na terenu i pokaze da je kosarkas, a ne debeli laktas i grubijan. Najveci promasaj, koji samo u NBA cirkusu, zahvaljujuci sreci i drugom nacinu i pristupu kosarci uspeva.

NickUnderConstruction

pre 4 godine

Sta vredi Top 10 nba igrac i 4 centra u timu, kad dodje 40godisnji Luis Skola i objasni selektoru Srbije neke stvari..
(xexe, 13. septembar 2019 10:37)

Luis Skola ništa nije objašnjavao selektoru Srbije, nego CENTRIMA Srbije.
Kada je selektor bio igrač, Luis Skola ništa nije mogao da mu objasni. Bilo je obrnuto. Tada je sadašnji selektor objašnjavao i njemu i Sabonisu, Marčulionisu, Dijamantidisu i Djinobiliju itd...Ako si mlad pa ne veruješ, potraži na YT.

Nina

pre 4 godine

Ma jeste još ćete napisati da mu je Sale zabranio da daje koševe.
Pa nije ga Sale stavio na pleja kad ga je stavio na 4.
Lako mu je u NBA kad tamo uglavnom ide 1na1 za koš, a ovde gde se igra jaka odbrana i gde je više igrača u reketu pokazao je koliko može i zna.
Drugo, sramota je da pored onolikog čoveka igrači Argentine sa lakoćom daju koševe.
Baš me razočarao i ne izmišljajte više izgovore za njegovu lošu igru.

Pa čoveče onog Bogdana udvajaju, šta mu sve ne rade čovek da po 25 poena uz asistencije i skokove..

antiDebil

pre 4 godine

Bogdan je imao privilegiju da igra svoju poziciju i da ima dobru minutazu, za Tokio se to isto ocekuje za Jokica jer je najbolji centar na svetu i zasluzuje minute i akcije, on nije samo jos jedan igrac u rotaciji i Djodjevic je ispao tupav.
(ElHombre, 13. septembar 2019 12:23)

Jokiceva faca, govor tela, energija, igra, potez protiv Spanije...su bili tupavi, Koju god poziciju da je Jokic igrao isto bi se zavrsilo. Nije se dovoljno potrudio, za razliku od Bogdana ! Igrao je Bogdan van svoje pozicije pre 2 godine pa mu to nije smetalo da bude nas ubedljivo najbolji igrac !

prkiprki

pre 4 godine

to je samo dokaz koliko je NBA puk'o...i on i onaj Adetokumbo...u eri Dzordana najbolji evropljanin nije mogao da kroci u Ameriku a ne u NBA da igra...sad direkt iz Tamisa u NBA, ide na draft ko oce...

Metropola

pre 4 godine

A kod djordjevica pocinje sa klupe i ihra na pogresnoj poziciji... Koja šteta sta uradi covek od ovakvog igrača... Greota
(petarczv, 13. septembar 2019 11:29)... jel Adetokumbo najbolji u NBA, jeste! Jel igrao na svojoj poziciji, jeste! Jel imao minutazu, jeste! Jel Grcka reprezentacija napravila uspeh? NIJE! Pametnom dosta... aj cao!

Metropola

pre 4 godine

Ma jeste još ćete napisati da mu je Sale zabranio da daje koševe. Pa nije ga Sale stavio na pleja kad ga je stavio na 4. Lako mu je u NBA kad tamo uglavnom ide 1na1 za koš, a ovde gde se igra jaka odbrana i gde je više igrača u reketu pokazao je koliko može i zna. Drugo, sramota je da pored onolikog čoveka igrači Argentine sa lakoćom daju koševe. Baš me razočarao i ne izmišljajte više izgovore za njegovu lošu igru. Pa čoveče onog Bogdana udvajaju, šta mu sve ne rade čovek da po 25 poena uz asistencije i skokove..(Nina, 13. septembar 2019 12:03) # Link komentaraCare Jokic ima sada izmedju 120 i 125 kila, da li ti shvatas da se sa preko 120 kila cetvorka ne moze igrati? Prvo sto je manji teren i veca guzva, teze mu sa 120 i nesto kila uopste driblati na tako malom prostoru licem ka napred. Kretnje se drugacije, cuvali su ga igraci po 10,15,20 kila laksi i puno brzi. Plus sto nije u punoj formi. Sale nas je ukopao sa tom egzibicijom. Jer nije izvukao ni 70% najboljeg Jokica. Sa bukvalno samo malo boljim Jokicem uzeli bi zlato. Neverovatno je kako je uopste Djordjevicu padalo na pamet decka od 125 kila stavljati na evropsku cetvorku :(
(Dragan-Borca, 13. septembar 2019 12:19).... zemljace krilni centri su bili Tomasevic i recimo Drobnjak. A mogu ti nabrojati jos nasih krilnih centara sa vecom kilazom! A tek evropskih koliko ti dusa zeli.

vince carter

pre 4 godine

"Od visokih igraca jedino su Embid i Davis ispred njega". " Sjedinjene Americke Drzave" ne igraju protiv Sjedinjenih Evropskih Drzava jos jednom odgovor za ove sto zele da demonstriraju Americku silu. I jos jednom najjaci USA tim je tri puta jedva izlazio na kraj samo sa Spancima. Ne mogu Durant,lebron,kobi,carmelo,wejd svi da postignu po 30 poena kad igraju zajedno,plus koliko im je suteva potrebno. Trebas da imas 12 dobrih igraca da igras pa makar to bili i likovi kao Dekolo,sved i slicni,imaju sanse...a ne 2,3 igraca kao Srbija..a Spanci su uvek imali 7,8 takvih plus fenomenalan protok lopte i utrcavanja. A dzaba pricate o Jokicu kako nije iskoristen,ne moze da ima otvoren reket kao u NBA i veliki prostor. A on nije Dirk Novicki,a robovi statistike ce i dalje pricati svoje price.

jedan od mnogih

pre 4 godine

nas najlosiji igrac je BB

sebican, siluje, mora da da 20+ poena, Djordjevic ga podrzava i zasniva igru na njemu

svi su dobili druge uloge osim njega...moze i tako da se posmatra nasa reprezentacija

Metropola

pre 4 godine

Jokic je sa smesnom ulogom, minutazom, bez prave akcije i na pogresnoj poziciji opet bio nas drugi najbolji igrac posle Bogdana koji je MVP. Ako bude imao tu slobodu kao Bogdan MVP da igra svoju igru mi sa tim dvojcem uzimamo medalju u Tokiju.
(ElHombre, 13. septembar 2019 12:58)... pa bio je na svojoj poziciji protiv Argentine pa je duvala promaja samo takva, nemosh mu papir ispod nogu izvuci. Napadacki je bio dobar!

Dragan-Borca

pre 4 godine

Ma jeste još ćete napisati da mu je Sale zabranio da daje koševe. 
Pa nije ga Sale stavio na pleja kad ga je stavio na 4. 
Lako mu je u NBA kad tamo uglavnom ide 1na1 za koš, a ovde gde se igra jaka odbrana i gde je više igrača u reketu pokazao je koliko može i zna. 
Drugo, sramota je da pored onolikog čoveka igrači Argentine sa lakoćom daju koševe. 
Baš me razočarao i ne izmišljajte više izgovore za njegovu lošu igru. 

Pa čoveče onog Bogdana udvajaju, šta mu sve ne rade čovek da po 25 poena uz asistencije i skokove..
(Nina, 13. septembar 2019 12:03) 

# Link komentara

Care Jokic ima sada izmedju 120 i 125 kila, da li ti shvatas da se sa preko 120 kila cetvorka ne moze igrati? Prvo sto je manji teren i veca guzva, teze mu sa 120 i nesto kila uopste driblati na tako malom prostoru licem ka napred. Kretnje se drugacije, cuvali su ga igraci po 10,15,20 kila laksi i puno brzi. Plus sto nije u punoj formi. Sale nas je ukopao sa tom egzibicijom. Jer nije izvukao ni 70% najboljeg Jokica. Sa bukvalno samo malo boljim Jokicem uzeli bi zlato. Neverovatno je kako je uopste Djordjevicu padalo na pamet decka od 125 kila stavljati na evropsku cetvorku :(

Jug...Srbije

pre 4 godine

A mi to nismo iskoristili..malo je i do njega ali puuuno više do postavke i načina. Jokić-Marej trebali biti Jokić i Bogdan. Ali mi hteli svoj način, sa dva centra, dekadentno. Imalo logike ali pokazalo se loše. Podrška za Jokića i nadam mu se opet u našoj selekciji. Igračina je to. I Mesi bude slab u Arg.al je opet Mesi..

Metropola

pre 4 godine

(frosty, 13. septembar 2019 15:11)...ok dal’ stvarno verujes da bi Adetokumbo ili Jokic doneli zlato svojim reprezentacijama da su igrali tacno kako to rade u NBA? Dal stvarno verujete da jedan igrac u klupskom sportu moze sam da donese medalju????

ElHombre

pre 4 godine

Bogdan je imao privilegiju da igra svoju poziciju i da ima dobru minutazu, za Tokio se to isto ocekuje za Jokica jer je najbolji centar na svetu i zasluzuje minute i akcije, on nije samo jos jedan igrac u rotaciji i Djodjevic je ispao tupav.

ElHombre

pre 4 godine

Jokic je sa smesnom ulogom, minutazom, bez prave akcije i na pogresnoj poziciji opet bio nas drugi najbolji igrac posle Bogdana koji je MVP. Ako bude imao tu slobodu kao Bogdan MVP da igra svoju igru mi sa tim dvojcem uzimamo medalju u Tokiju.

Mirisljavi simsir

pre 4 godine

Ako kazemo da je Janis najbolji kosarkas u NBA onda slobodno mozemo zakljuciti da je recimo Baloteli najbolji fudbaler na svetu, ili Hulk ili Thiago Silva

Ime

pre 4 godine

Neka je živ i zdrav dečko. Još 10 godina ima sigurno da tuče tamo udarnički. Ako samo ostane na ovom nivou, ne gine mu HOF. A po logici stvari će da napreduje. Sve je na njemu. Kliker ima, samo psiha da ne manjka.

Djordje sabljic

pre 4 godine

Lebron je najbolji kosarkas niko mu nije ravan kakav adetokumbo i lenard bolji od njega nekazem oni su sjajni igraci ali lebron je lebron

onako bez lupetanja

pre 4 godine

Ne vezano za ovu listu, mada sa Janisom je diskutabilna, da se razumemo dobar je igrač ali baš toliko nisam siguran, zašto imenujete igrače kod nas.
Koliko vas je nešto treniralo?
Prosto bode oči da tri šutera Lučić, Simonović i Gudurić budu toliko van ritma. Da li razumete da je to do treninga i pripreme. Ajde Gudurić ali kakav strah ili pritisak ima Simonović sa 36. god?
Ne ide to tako, momci su skroz van balansa bili, ko god je igrao zna da za šut su bitne noge i da je to 70% koša, ruke rade po difoltu.

Lučić momak nije pogodio šut pet utakmice, o Guduriću i njegovom samopouzdanju je suvišno šta pisati. To su sve pitanja za stručni štab jer nije to izolovan slučaj nego nešto što je pratilo celo prvenstvo.
Jokić,hm, velika greška je ovakav roster sa njim. Normalno da je dečko mogao više.
Ne mogu stvari stalno da se guraju pod tepih, treba reći da je roster tanak bio, da nismo mogli da koristimo Jokića na 4. da bi imali još mesa u reketu koje nam ničemu nije služilo.
Kako god ima baš dosta materijala za analizu iz ona dva poraza. Stručni štab i selektor su odgovorni i za formu ovih momaka koje pljujete i žigošete ovde to nemojte uopšte da mislite da je drugačije.

веверица

pre 4 godine

јокић уопште није био слаб за србију. после богдана најбољи играч. није био на нивоу као у денверу, али у хаотичној кошарци коју смо играли, нико није могао да се истакне у позитивном смислу.

Mirko

pre 4 godine

Kako dobro objašnjenje! Savršeno je tačno. Razlika između Embida i Jokića je samo u onome šta neko očekuje od košarkaša ili centra.

Jokić u NBA i u Fiba reprezentaciji Srbije je totalno drugačija stvar.
U NBA je imao vremena (tri godine) da napravi sistem igre kakav njemu odgovara,trener i menadžer su ga ispratili u tom smislu.

U FIba reprezentaciji Srbije sistem određuje trener, a eventualno ga određuje igrač kao što je Teodosić, ili Bogdan, oni koji imaju kvalitet, lucinost i viziju da vode ekipu, ali da imaju bar dve-tri godine - dovoljno vremena da to postignu.

U NBA - menadžer može da bira između stotine dobrih ili potencijalno dobrih igrača. U Srpskoj Fiba reprezentaciji izbor našeg trenera je limitiran jer nemamo puno izbora, jer smo zemlja sa ne velikim brojem stanovnika - ne možemo sebi da zovemo ništa manje nego najbolji tim, za razliku od Amera koji mogu da zovu i treću postavu i opet bi bili najbolji, ali ne mogu da zovu peti ili deseti tim jer će onda sigurno da puknu kao što su sada pukli.

Za neku godinu Jokić ili Bogdan ili zajedno će uspostaviti sistem u Srbskoj reprezentaciji, samo je pitanje da li ćemo imati dovoljno kvalitetnih igrača da to isprate.

frosty

pre 4 godine

@Metropola
Igrao je Janis nisko krilo, samo sto je po vecnoj mudrosti i tradiciji Evropske kosarke trener Grcke odlucio da mu covek koji sutira trojke oko 30% coskari dok Kalates koji je plej izigrava veliku zvezdu. Opet selektori forsiraju svoj nacin igre jer nece ili ne znaju da prilagode plan igracima koje imaju.

Odmah da se razumemo, to rade i neki treneri u NBA. I veliki Fil Dzekson je pokusavao da sprovede svoj sistem kada nije imao igrace za taj nacin igre pa je gubio u plejofu, ali u NBA takve boljke makar mogu da se rese trejdovima. U reprezentativnoj kosarci moras da se prilagodis.

kraja

pre 4 godine

...prvo se pljuvalo po njemu sto ne igra za reprezentaciju, sadc se pljuje po njemu sto je igrao za reprezentaciju...
...a neki idu i dalje, pa mu porucuju da se vise ne vraca...
...cim krene nba, cim pocne da dominira parketom, reci ce "sto nije tako igrao na prvenstvu"...
...i tako u nedogled...

...i zasto uopste svice izjutra, kad mnogim srbima to ne odgovara...???

Aca

pre 4 godine

(Ivan, 13. septembar 2019 13:24)

Ne igra nista, covek iskidao tetivu. Ova lista uzima u obzir i povrede. Ovo je zapravo lista koja predvidja raspored igraca naredne sezone. Durant verovatno i nece igrati.

Metropola

pre 4 godine

samo je trebalo igrati kao denver plus kombinacija bogdanovica i to je to
(niurkoosla, 13. septembar 2019 13:36)... da je tako jednostavno onda bi svako mogao da bude trener! Ne mozes preslikati uz taktiku i kosarkase a ni sistem takmicenja, motivaciju, bonuse, kazne i sve sto cini jednu fransizu u NBA! A nasa igra je jedino i prosla kod Amera, dok su ostali videli gde smo losi i konstantno tu tukli!

petarczv

pre 4 godine

zemljace krilni centri su bili Tomasevic i recimo Drobnjak. A mogu ti nabrojati jos nasih krilnih centara sa vecom kilazom! A tek evropskih koliko ti dusa zeli.
(Metropola, 13. septembar 2019 14:17)

Koji krilni centar ima 125kg?!

Lepi

pre 4 godine

@GM da li mozes da dodas u Fun facts koliko je ko sutnuo od njih dvojice i za koliko minuta provedenih na terenu? Takodje ako mozes prosvetli nas objasnjenjem kako ta statistika utice na izbor za najboljih 100 u NBA.

jsx

pre 4 godine

Ja sam i sam pricao da je Janis mnogo bolji po NBA pravilima, sa normalnim saigracimai trenerom, ali bas prvi u ligi... Pa Harden bar ima dva finala jace konferencije. O Durentu, Lenardi i Kariju da ne pricamo. Lebron vec stari poprilicno, ali i dalje bih nekako radije uzeo njega. S obzirom da su ipak namucili sampione, mogao bih da stavim Janisa oko 5-6 mesta, ali bista vise od toga.