Ponedeljak, 19.08.2019.

09:32

Murinjo na ivici suza: Nedostaje mi fudbal

Čuveni portugalski stručnjak Žoze Murinjo na ivici suza govorio je koliko mu je teško što trenutno ne vodi nijedan klub.

Izvor: Z.K.

Murinjo na ivici suza: Nedostaje mi fudbal IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

milan kostić

pre 4 godine

Gde je to Murinjo bio učitelj Fabregasu? U Barceloni,u Arsenalu, ponovo u Barceloni ?
U Čelziju je bio katastrofa od trenera.

james emerson

pre 4 godine

Pa evo ponude: Dodji u Suboticu da treniras Spartak, volonterski.
Lovu imas verovatno i previse, znaci to tebi nista ne znaci.

Novac

pre 4 godine

Da su pametni ovi u Bajernu,pa da te dovedu za trenera,procvetali bi.Ovako se blamiraju sa onom prevarom iz zemlje glinenih golubova,pa posto zele tako,bice jos dugo evropski prosek kad ih taj upropasti dodatno

бартендер

pre 4 godine

Ствар је врло проста, ово је ера фудбалске филозофије Гвардиоле и Клопа, нападачки, на гол и бод више. Огромна већина клубова који су у врху европског фудбала жели да има тренере који ће форсирати такав стил (изузев Чола и Атлетика). Нећу рећи да је лош тренер, резултати које је направио то не дозвољавају, али једноставно фудбал који се игра данас и његова филозофија су различити, зато и нема клуб.

Stevan

pre 4 godine

I meni nedostaje Mourinho. Nedostaje mi da gledam kako njegovu ekipu napucava ko kako stigne kao staru kantu, nakon pola milijarde potrosene na nove igrace.

120

pre 4 godine

@Nikola kako brate jedina mrlja mu Man utd? Pa on je zamrljao svuda gdje se vratio. A vraco se u Chelzi 2 put i u Real i tu je debelo zamrljo. Ne bi ovakav krah dozivio. Zato sto zna da ga vise i ne zele kao prije. Posvadjo se sa svima. Krivio je sve zive samo nije sebe. Sta ce ti takav trener, koji treba da ti je ko otac i nekad i kicmu da poturi. Dobice on drugu sansu zbog svog imena i reklame, a da li ce je iskoristiti i da li ce se sve poklopiti to cemo tek vidjeti.

mr.wolf

pre 4 godine

Sve u svemu, ako pocne da radi prestaje da kaplje kinta i to ozbiljna od Uniteda. Ovako, ima da ga placaju naredne 3 godine ako ne bude trener.

VanjaLFC

pre 4 godine

Neko napisa "Osvojio LŠ sa slabasnim Portom" !!!
Taj Porto je te godine imao generaciju koja je kidala. Ne dolazi se u finale tek tako. Svi igraci te generacije se napravili opasne karijere (Fereira, Karvaljo, Deco, Kosta, Bosingva...). Secam se, uz klasican bunker i sudijsku pomoc izbacili Jedinstvo iz Mancestera a u finalu imali srece da su naleteli na Monako ( koji su iskidali u istom). Nakon toga je Murinjo uz kupovinu svega najboljeg na trzistu osvajao...svaka cast.
Ali nakon 15 godina iste filozofije i njega vreme polako gazi. Bunkeri i autobusi vise nisu u modi.

Nikola

pre 4 godine

Ne gotivim ga, ali moraju se objasniti cinjenice ovima sto su navalii na autobus. Osvojio ligu sampiona sa slabasnim Portom, potom igrao predivan fudbal sa Celzijem, Duff i Roben po krilu, Drogba u napadu i Lampard iza. Kidali su kako su igrali. Sa Interom je odigrao mozda takticki najbolji dvomec svih vremena, pa nek je i bunker, onakva Batsa se drugacije nije mogla dobiti. Za Real je neko vec napisao brojke. Jedina mrlja je Manchester i uzasna igra, medjutim ni Van Gal ni Moyes nista nisu bolji bili, videcemo tek za Solskjera. Od njegovog nacina fudbala je mnogo veci problem sto mu je ego toliko porastao i sto vise nema onaj odnos prijateljski sa igracima kao u Celziju prvi put npr. I naravno konstantno kacenje sa medijima ne pomaze.

Kun' fu Panda

pre 4 godine

Njegov antifudbal, autobusi i bunkeri ispred gola ne nedostaju nikome, a da ne pricam o dramama i kuknjavinama
(Nenad, 19. avgust 2019 10:17)

Upravo si opisao trenera Zvezde koji je neuspesna kopija Murinja, ali za vas je Miloje genije, a ovaj ne valja.
(Goran ks, 19. avgust 2019 11:18)

Nisi u pravu ni jedan ni drugi. Murinjo antifudbal i autobus? Pa covjek ti je sve objasnio u komentaru ispod o tvom poznavanju fudbala. Murinjo je takav trener da taktiku prilagodi tipovima igraca koje posjeduje....Drugi, pa zasto neupjesna kopija, Miloje neuspjesan? Gdje ti pratis fudbal poslednjih 3 godine...moze biti da nije bas orginalna kopija Murinja, ali pogledaj sta pises.....samo rezultati te demantuju....

Luka

pre 4 godine

Nije da ga ne zele klubovi nego se mu bas poklopila takva sezona gde svi imaju trenere. U Premiershipu nije mogao preuzeti nikoga (chelsea ga naravno nije vracao po treci put, ostali svi imaju trenere), u La Ligi mogao je samo u Real koji je vratio Zidana (logicno posto je uzeo 3CL redom), u Italiji bi on preuzeo samo Juve jer ostalo je trenutno boranija za Ligu Evrope a posto je vodio Inter bilo bi tesko. U Francuskoj moze preuzeti samo PSG, koji je produzio ugovor sa Tuhelom malo pre otkaza Mourinhu pa naravno ne mogu smeniti trenera. Jedino je bila donekle realna opcija Bayern ali su Nemci odlucili da daju priliku Kovacu kad su ga vec doveli prosle sezone. Tako da nije bilo realno da preuzme neki tim koji se moze boriti za Ligu Sampiona. Verujem da ce sad PSG smeniti trenera ako ne uzmu CL pa ce dovesti Mourinha. Ili Bayern.

Beoman

pre 4 godine

Murinjo je za valenciju, sevilu, inter, roma i milan da slabije decke napravi velikim preko jedne defanzivne igre izkoristava kontre i stim nabrojanim klubovima ima kapacitet za najmanje 1/4-finala u LS a i mozda da osvoji LS sa slabijim klubovima.

Negativni

pre 4 godine

Njegov antifudbal, autobusi i bunkeri ispred gola ne nedostaju nikome, a da ne pricam o dramama i kuknjavinama
(Nenad, 19. avgust 2019 10:17)

Finala LŠ 3-0 i 2-0, ukupno 5-0, rekorder La Lige u broju postignutih golova i broju bodova...zanimljiv bunker, nema šta. Nego, vama kvazi-poznavaocima fudbala je neko parkirao autobus ispred očiju, pa vidite samo ono što mislite da vidite, i kao papagaji ponavljate floskule koje ste jednom čuli pa mislite da su zanimljive i duhovite. Sve je lakše nego razmišljanje sopstvenom glavom, očigledno. E, to je već ozbiljna priča...

xs

pre 4 godine

Odbio je ponude zato sto mu je ispod casti da trenira klubove koji se ne zovu Real,Barselona,PSG,Juventus,Mancester,M.City,itd.Sa takvim klubovima bi i prosecan trener uzeo jednu titulu u pet godina

Goran ks

pre 4 godine

Njegov antifudbal, autobusi i bunkeri ispred gola ne nedostaju nikome, a da ne pricam o dramama i kuknjavinama
(Nenad, 19. avgust 2019 10:17)

Upravo si opisao trenera Zvezde koji je neuspesna kopija Murinja, ali za vas je Miloje genije, a ovaj ne valja.

kako da ne

pre 4 godine

Ne vraćaj se prijatelju, bolje je tako. Ili ako počneš, radi u nekom manjem klubu jer za velike nisi. Ono sto je u Junajtedu radio, a nije uradio nista, mogla je vecina nas. Sto je problem da gubim i kritikujem svoje igrace za poraze, prosta stvar. Potrosim par stotina miliona i ne uradim nista i kritikujem igrace koje sam trazio. Bajern i Psg i da traze trenere, Murinjo im je poslednja opcija, jedino da ih ispali svakog koga su zeleli, mada mislim da bi i tada doveli nekog igraca koji samo sto je otisao u penziju jer veliki klubovi traze napadacku igru, a ne defanzivnu. Nece Psg da te dovede i da im protiv Rena na 1:0 za Psg u 80-tom napravis bus ispred svog gola. Isto i Bajern. Uspevao je u Čelsiju dok se Čelsi probijao, jer se tu nije trazila neka igra niti sta drugo. Isto u Porto. Cim je krenuo po vecim klubovima, stativa. Mozda jeste uzeo nesto sa Realom, ali za toliko vremena 2-3 pehara za Real je smesno. Ne mozes da vodis Real i da protiv Getafe napravis bus zadnjih 10 minuta jer vodis 2:0. Navijaci Reala nece samo 2:0, zato npr nikad nece da vodi Barsu ili Siti. Moooozda Juventus, mada ce ga i oni ispaliti ako im treba trener

Milan

pre 4 godine

Zalosno je sto neki ne mogu da prezale sto Zvezda ima najboljeg trenera u poslednjih 30 godina pa placu. Pa jedino vam suze i preostaju, ko vam je kriv sto ste imali prosecne trenere i sto je Vladan za vas institucija.

laki

pre 4 godine

Mislim da je murinjo vise plakao iz drugih razloga, a to je što je postao ttener druge kategorije i ne žele ga top klubovi, fudbal se brzo mijenja bivsi igraci brzo postaju treneri, Zidan, Gerard, Lampard.... i uzimaju primat od strane starijih, jer unose ne samo novu energiju u svlačionici vec drugaciji pogled, vrijeme ce pokazati koliko su uspešni mada Zidan svakako jeste i ako je srecan igrala najvecu ulogu u njegovoj karijeri.
I ovo je dokaz da je Sir alex ferguson najveci svih vremena jer je ispratio 5,6 generacija trenera!

bojan

pre 4 godine

Boli tebe uvo za fudbal,misliš ne znamo zašto nisi negde u klubu pa jednostavno dobijas jos papreno obeštećenje ManU. a kada nadjes klub onda nemoraju da ti plaćaju više mislim jos ovu sezonu ce te placaju

Mali_ buda

pre 4 godine

Koliko se ovaj covek srozao neverovatno. Toliko je bilo sema preko ovog leta ali niko ga ocigledno nece. Bayern ostavio Kovaca, PSG ostavio Tuhela, cak i njrgovi bivsi klubovi ga iskulirali. Perez vratio Zidana, Chelsea doveo neiskusnog Lamparda, Inter ga ispalio i doveo Contea.. Nudio se indirektno i direktno citavu god kroz medije i posrednike. Njegova zvezda sve manje sija. Zapeo je u vremenu i prostoru . Covek kad pogleda sta su Gvardiola i Klop npr napravili od Citya i LFC a sta on od Uniteda a imao je iste resurse cak i vece od crvenih, vidi dijametralnu razliku u igri i rezultatima. Smatrao sam ga nekad najharizmaticnijim i najboljim mladim menadzerom na svetu ali vise mi nije taj krug kao i ocigledno kremi evropskog fudbala jer ga svi izbegavaju. Pogubio je konce, trazi sve vise alibija, nikad ne preuzima odgovornost, igra dekadentan fudbal zasnovan na cvrstoj defanzivi a ne tehnici a to danas tesko prolazi. Cak i Colo Simeone je za njega sinonim za napadacki fudbal. Malo mi ga zao.

Blueblueblue

pre 4 godine

Nema postovanje prema bivsim klubovima, pre svega se odvratno ponasa prema najboljem Londonskom klubu zvanom Chelsea.
Ako hoce da se vrati u Italiju morace da ceka Juventus ili Milan jer ni Inter ne zeli da saradjuje sa njim.

ikac klisa

pre 4 godine

"Nedostaje mi fudbal smrc smrc ne mogu da izdrzim kad nisam pored terena smrc"
-Buraz dodji kod mene da budes trener imamo jak klub.
"Nije ti dovoljno masna ponuda smrc".

Guromir

pre 4 godine

Ne znam koji bi to veliki klub njega angazovao sad. U tri velika kluba je dobio otkaz( Real, Celzi, MU) Liverpul ima Klopa Barsa ne dolazi u obzir, znaci ostaju Bajern i PSZ.

Ja mislim da Murinjo sanja Bajern i strpljivo ceka ali sanse su male da se tu nesto promeni jer ga Rumenige i Henes ne zele. Mozda mu je jedina sansa Ronaldo i Juventus ako kiksnu ove godine u ligi sampiona. U protivnom ostaje mu mesto selektora Portugala, ali je to poslednja opcija kako je sam izjavio.

Mali_ buda

pre 4 godine

Koliko se ovaj covek srozao neverovatno. Toliko je bilo sema preko ovog leta ali niko ga ocigledno nece. Bayern ostavio Kovaca, PSG ostavio Tuhela, cak i njrgovi bivsi klubovi ga iskulirali. Perez vratio Zidana, Chelsea doveo neiskusnog Lamparda, Inter ga ispalio i doveo Contea.. Nudio se indirektno i direktno citavu god kroz medije i posrednike. Njegova zvezda sve manje sija. Zapeo je u vremenu i prostoru . Covek kad pogleda sta su Gvardiola i Klop npr napravili od Citya i LFC a sta on od Uniteda a imao je iste resurse cak i vece od crvenih, vidi dijametralnu razliku u igri i rezultatima. Smatrao sam ga nekad najharizmaticnijim i najboljim mladim menadzerom na svetu ali vise mi nije taj krug kao i ocigledno kremi evropskog fudbala jer ga svi izbegavaju. Pogubio je konce, trazi sve vise alibija, nikad ne preuzima odgovornost, igra dekadentan fudbal zasnovan na cvrstoj defanzivi a ne tehnici a to danas tesko prolazi. Cak i Colo Simeone je za njega sinonim za napadacki fudbal. Malo mi ga zao.

laki

pre 4 godine

Mislim da je murinjo vise plakao iz drugih razloga, a to je što je postao ttener druge kategorije i ne žele ga top klubovi, fudbal se brzo mijenja bivsi igraci brzo postaju treneri, Zidan, Gerard, Lampard.... i uzimaju primat od strane starijih, jer unose ne samo novu energiju u svlačionici vec drugaciji pogled, vrijeme ce pokazati koliko su uspešni mada Zidan svakako jeste i ako je srecan igrala najvecu ulogu u njegovoj karijeri.
I ovo je dokaz da je Sir alex ferguson najveci svih vremena jer je ispratio 5,6 generacija trenera!

Negativni

pre 4 godine

Njegov antifudbal, autobusi i bunkeri ispred gola ne nedostaju nikome, a da ne pricam o dramama i kuknjavinama
(Nenad, 19. avgust 2019 10:17)

Finala LŠ 3-0 i 2-0, ukupno 5-0, rekorder La Lige u broju postignutih golova i broju bodova...zanimljiv bunker, nema šta. Nego, vama kvazi-poznavaocima fudbala je neko parkirao autobus ispred očiju, pa vidite samo ono što mislite da vidite, i kao papagaji ponavljate floskule koje ste jednom čuli pa mislite da su zanimljive i duhovite. Sve je lakše nego razmišljanje sopstvenom glavom, očigledno. E, to je već ozbiljna priča...

Guromir

pre 4 godine

Ne znam koji bi to veliki klub njega angazovao sad. U tri velika kluba je dobio otkaz( Real, Celzi, MU) Liverpul ima Klopa Barsa ne dolazi u obzir, znaci ostaju Bajern i PSZ.

Ja mislim da Murinjo sanja Bajern i strpljivo ceka ali sanse su male da se tu nesto promeni jer ga Rumenige i Henes ne zele. Mozda mu je jedina sansa Ronaldo i Juventus ako kiksnu ove godine u ligi sampiona. U protivnom ostaje mu mesto selektora Portugala, ali je to poslednja opcija kako je sam izjavio.

ikac klisa

pre 4 godine

"Nedostaje mi fudbal smrc smrc ne mogu da izdrzim kad nisam pored terena smrc"
-Buraz dodji kod mene da budes trener imamo jak klub.
"Nije ti dovoljno masna ponuda smrc".

Goran ks

pre 4 godine

Njegov antifudbal, autobusi i bunkeri ispred gola ne nedostaju nikome, a da ne pricam o dramama i kuknjavinama
(Nenad, 19. avgust 2019 10:17)

Upravo si opisao trenera Zvezde koji je neuspesna kopija Murinja, ali za vas je Miloje genije, a ovaj ne valja.

Luka

pre 4 godine

Nije da ga ne zele klubovi nego se mu bas poklopila takva sezona gde svi imaju trenere. U Premiershipu nije mogao preuzeti nikoga (chelsea ga naravno nije vracao po treci put, ostali svi imaju trenere), u La Ligi mogao je samo u Real koji je vratio Zidana (logicno posto je uzeo 3CL redom), u Italiji bi on preuzeo samo Juve jer ostalo je trenutno boranija za Ligu Evrope a posto je vodio Inter bilo bi tesko. U Francuskoj moze preuzeti samo PSG, koji je produzio ugovor sa Tuhelom malo pre otkaza Mourinhu pa naravno ne mogu smeniti trenera. Jedino je bila donekle realna opcija Bayern ali su Nemci odlucili da daju priliku Kovacu kad su ga vec doveli prosle sezone. Tako da nije bilo realno da preuzme neki tim koji se moze boriti za Ligu Sampiona. Verujem da ce sad PSG smeniti trenera ako ne uzmu CL pa ce dovesti Mourinha. Ili Bayern.

Blueblueblue

pre 4 godine

Nema postovanje prema bivsim klubovima, pre svega se odvratno ponasa prema najboljem Londonskom klubu zvanom Chelsea.
Ako hoce da se vrati u Italiju morace da ceka Juventus ili Milan jer ni Inter ne zeli da saradjuje sa njim.

Milan

pre 4 godine

Zalosno je sto neki ne mogu da prezale sto Zvezda ima najboljeg trenera u poslednjih 30 godina pa placu. Pa jedino vam suze i preostaju, ko vam je kriv sto ste imali prosecne trenere i sto je Vladan za vas institucija.

Nikola

pre 4 godine

Ne gotivim ga, ali moraju se objasniti cinjenice ovima sto su navalii na autobus. Osvojio ligu sampiona sa slabasnim Portom, potom igrao predivan fudbal sa Celzijem, Duff i Roben po krilu, Drogba u napadu i Lampard iza. Kidali su kako su igrali. Sa Interom je odigrao mozda takticki najbolji dvomec svih vremena, pa nek je i bunker, onakva Batsa se drugacije nije mogla dobiti. Za Real je neko vec napisao brojke. Jedina mrlja je Manchester i uzasna igra, medjutim ni Van Gal ni Moyes nista nisu bolji bili, videcemo tek za Solskjera. Od njegovog nacina fudbala je mnogo veci problem sto mu je ego toliko porastao i sto vise nema onaj odnos prijateljski sa igracima kao u Celziju prvi put npr. I naravno konstantno kacenje sa medijima ne pomaze.

бартендер

pre 4 godine

Ствар је врло проста, ово је ера фудбалске филозофије Гвардиоле и Клопа, нападачки, на гол и бод више. Огромна већина клубова који су у врху европског фудбала жели да има тренере који ће форсирати такав стил (изузев Чола и Атлетика). Нећу рећи да је лош тренер, резултати које је направио то не дозвољавају, али једноставно фудбал који се игра данас и његова филозофија су различити, зато и нема клуб.

xs

pre 4 godine

Odbio je ponude zato sto mu je ispod casti da trenira klubove koji se ne zovu Real,Barselona,PSG,Juventus,Mancester,M.City,itd.Sa takvim klubovima bi i prosecan trener uzeo jednu titulu u pet godina

Kun' fu Panda

pre 4 godine

Njegov antifudbal, autobusi i bunkeri ispred gola ne nedostaju nikome, a da ne pricam o dramama i kuknjavinama
(Nenad, 19. avgust 2019 10:17)

Upravo si opisao trenera Zvezde koji je neuspesna kopija Murinja, ali za vas je Miloje genije, a ovaj ne valja.
(Goran ks, 19. avgust 2019 11:18)

Nisi u pravu ni jedan ni drugi. Murinjo antifudbal i autobus? Pa covjek ti je sve objasnio u komentaru ispod o tvom poznavanju fudbala. Murinjo je takav trener da taktiku prilagodi tipovima igraca koje posjeduje....Drugi, pa zasto neupjesna kopija, Miloje neuspjesan? Gdje ti pratis fudbal poslednjih 3 godine...moze biti da nije bas orginalna kopija Murinja, ali pogledaj sta pises.....samo rezultati te demantuju....

VanjaLFC

pre 4 godine

Neko napisa "Osvojio LŠ sa slabasnim Portom" !!!
Taj Porto je te godine imao generaciju koja je kidala. Ne dolazi se u finale tek tako. Svi igraci te generacije se napravili opasne karijere (Fereira, Karvaljo, Deco, Kosta, Bosingva...). Secam se, uz klasican bunker i sudijsku pomoc izbacili Jedinstvo iz Mancestera a u finalu imali srece da su naleteli na Monako ( koji su iskidali u istom). Nakon toga je Murinjo uz kupovinu svega najboljeg na trzistu osvajao...svaka cast.
Ali nakon 15 godina iste filozofije i njega vreme polako gazi. Bunkeri i autobusi vise nisu u modi.

Stevan

pre 4 godine

I meni nedostaje Mourinho. Nedostaje mi da gledam kako njegovu ekipu napucava ko kako stigne kao staru kantu, nakon pola milijarde potrosene na nove igrace.

kako da ne

pre 4 godine

Ne vraćaj se prijatelju, bolje je tako. Ili ako počneš, radi u nekom manjem klubu jer za velike nisi. Ono sto je u Junajtedu radio, a nije uradio nista, mogla je vecina nas. Sto je problem da gubim i kritikujem svoje igrace za poraze, prosta stvar. Potrosim par stotina miliona i ne uradim nista i kritikujem igrace koje sam trazio. Bajern i Psg i da traze trenere, Murinjo im je poslednja opcija, jedino da ih ispali svakog koga su zeleli, mada mislim da bi i tada doveli nekog igraca koji samo sto je otisao u penziju jer veliki klubovi traze napadacku igru, a ne defanzivnu. Nece Psg da te dovede i da im protiv Rena na 1:0 za Psg u 80-tom napravis bus ispred svog gola. Isto i Bajern. Uspevao je u Čelsiju dok se Čelsi probijao, jer se tu nije trazila neka igra niti sta drugo. Isto u Porto. Cim je krenuo po vecim klubovima, stativa. Mozda jeste uzeo nesto sa Realom, ali za toliko vremena 2-3 pehara za Real je smesno. Ne mozes da vodis Real i da protiv Getafe napravis bus zadnjih 10 minuta jer vodis 2:0. Navijaci Reala nece samo 2:0, zato npr nikad nece da vodi Barsu ili Siti. Moooozda Juventus, mada ce ga i oni ispaliti ako im treba trener

bojan

pre 4 godine

Boli tebe uvo za fudbal,misliš ne znamo zašto nisi negde u klubu pa jednostavno dobijas jos papreno obeštećenje ManU. a kada nadjes klub onda nemoraju da ti plaćaju više mislim jos ovu sezonu ce te placaju

Beoman

pre 4 godine

Murinjo je za valenciju, sevilu, inter, roma i milan da slabije decke napravi velikim preko jedne defanzivne igre izkoristava kontre i stim nabrojanim klubovima ima kapacitet za najmanje 1/4-finala u LS a i mozda da osvoji LS sa slabijim klubovima.

mr.wolf

pre 4 godine

Sve u svemu, ako pocne da radi prestaje da kaplje kinta i to ozbiljna od Uniteda. Ovako, ima da ga placaju naredne 3 godine ako ne bude trener.

120

pre 4 godine

@Nikola kako brate jedina mrlja mu Man utd? Pa on je zamrljao svuda gdje se vratio. A vraco se u Chelzi 2 put i u Real i tu je debelo zamrljo. Ne bi ovakav krah dozivio. Zato sto zna da ga vise i ne zele kao prije. Posvadjo se sa svima. Krivio je sve zive samo nije sebe. Sta ce ti takav trener, koji treba da ti je ko otac i nekad i kicmu da poturi. Dobice on drugu sansu zbog svog imena i reklame, a da li ce je iskoristiti i da li ce se sve poklopiti to cemo tek vidjeti.

Novac

pre 4 godine

Da su pametni ovi u Bajernu,pa da te dovedu za trenera,procvetali bi.Ovako se blamiraju sa onom prevarom iz zemlje glinenih golubova,pa posto zele tako,bice jos dugo evropski prosek kad ih taj upropasti dodatno

james emerson

pre 4 godine

Pa evo ponude: Dodji u Suboticu da treniras Spartak, volonterski.
Lovu imas verovatno i previse, znaci to tebi nista ne znaci.

milan kostić

pre 4 godine

Gde je to Murinjo bio učitelj Fabregasu? U Barceloni,u Arsenalu, ponovo u Barceloni ?
U Čelziju je bio katastrofa od trenera.

Goran ks

pre 4 godine

Njegov antifudbal, autobusi i bunkeri ispred gola ne nedostaju nikome, a da ne pricam o dramama i kuknjavinama
(Nenad, 19. avgust 2019 10:17)

Upravo si opisao trenera Zvezde koji je neuspesna kopija Murinja, ali za vas je Miloje genije, a ovaj ne valja.

Mali_ buda

pre 4 godine

Koliko se ovaj covek srozao neverovatno. Toliko je bilo sema preko ovog leta ali niko ga ocigledno nece. Bayern ostavio Kovaca, PSG ostavio Tuhela, cak i njrgovi bivsi klubovi ga iskulirali. Perez vratio Zidana, Chelsea doveo neiskusnog Lamparda, Inter ga ispalio i doveo Contea.. Nudio se indirektno i direktno citavu god kroz medije i posrednike. Njegova zvezda sve manje sija. Zapeo je u vremenu i prostoru . Covek kad pogleda sta su Gvardiola i Klop npr napravili od Citya i LFC a sta on od Uniteda a imao je iste resurse cak i vece od crvenih, vidi dijametralnu razliku u igri i rezultatima. Smatrao sam ga nekad najharizmaticnijim i najboljim mladim menadzerom na svetu ali vise mi nije taj krug kao i ocigledno kremi evropskog fudbala jer ga svi izbegavaju. Pogubio je konce, trazi sve vise alibija, nikad ne preuzima odgovornost, igra dekadentan fudbal zasnovan na cvrstoj defanzivi a ne tehnici a to danas tesko prolazi. Cak i Colo Simeone je za njega sinonim za napadacki fudbal. Malo mi ga zao.

Negativni

pre 4 godine

Njegov antifudbal, autobusi i bunkeri ispred gola ne nedostaju nikome, a da ne pricam o dramama i kuknjavinama
(Nenad, 19. avgust 2019 10:17)

Finala LŠ 3-0 i 2-0, ukupno 5-0, rekorder La Lige u broju postignutih golova i broju bodova...zanimljiv bunker, nema šta. Nego, vama kvazi-poznavaocima fudbala je neko parkirao autobus ispred očiju, pa vidite samo ono što mislite da vidite, i kao papagaji ponavljate floskule koje ste jednom čuli pa mislite da su zanimljive i duhovite. Sve je lakše nego razmišljanje sopstvenom glavom, očigledno. E, to je već ozbiljna priča...

kako da ne

pre 4 godine

Ne vraćaj se prijatelju, bolje je tako. Ili ako počneš, radi u nekom manjem klubu jer za velike nisi. Ono sto je u Junajtedu radio, a nije uradio nista, mogla je vecina nas. Sto je problem da gubim i kritikujem svoje igrace za poraze, prosta stvar. Potrosim par stotina miliona i ne uradim nista i kritikujem igrace koje sam trazio. Bajern i Psg i da traze trenere, Murinjo im je poslednja opcija, jedino da ih ispali svakog koga su zeleli, mada mislim da bi i tada doveli nekog igraca koji samo sto je otisao u penziju jer veliki klubovi traze napadacku igru, a ne defanzivnu. Nece Psg da te dovede i da im protiv Rena na 1:0 za Psg u 80-tom napravis bus ispred svog gola. Isto i Bajern. Uspevao je u Čelsiju dok se Čelsi probijao, jer se tu nije trazila neka igra niti sta drugo. Isto u Porto. Cim je krenuo po vecim klubovima, stativa. Mozda jeste uzeo nesto sa Realom, ali za toliko vremena 2-3 pehara za Real je smesno. Ne mozes da vodis Real i da protiv Getafe napravis bus zadnjih 10 minuta jer vodis 2:0. Navijaci Reala nece samo 2:0, zato npr nikad nece da vodi Barsu ili Siti. Moooozda Juventus, mada ce ga i oni ispaliti ako im treba trener

Milan

pre 4 godine

Zalosno je sto neki ne mogu da prezale sto Zvezda ima najboljeg trenera u poslednjih 30 godina pa placu. Pa jedino vam suze i preostaju, ko vam je kriv sto ste imali prosecne trenere i sto je Vladan za vas institucija.

bojan

pre 4 godine

Boli tebe uvo za fudbal,misliš ne znamo zašto nisi negde u klubu pa jednostavno dobijas jos papreno obeštećenje ManU. a kada nadjes klub onda nemoraju da ti plaćaju više mislim jos ovu sezonu ce te placaju

laki

pre 4 godine

Mislim da je murinjo vise plakao iz drugih razloga, a to je što je postao ttener druge kategorije i ne žele ga top klubovi, fudbal se brzo mijenja bivsi igraci brzo postaju treneri, Zidan, Gerard, Lampard.... i uzimaju primat od strane starijih, jer unose ne samo novu energiju u svlačionici vec drugaciji pogled, vrijeme ce pokazati koliko su uspešni mada Zidan svakako jeste i ako je srecan igrala najvecu ulogu u njegovoj karijeri.
I ovo je dokaz da je Sir alex ferguson najveci svih vremena jer je ispratio 5,6 generacija trenera!

Novac

pre 4 godine

Da su pametni ovi u Bajernu,pa da te dovedu za trenera,procvetali bi.Ovako se blamiraju sa onom prevarom iz zemlje glinenih golubova,pa posto zele tako,bice jos dugo evropski prosek kad ih taj upropasti dodatno

ikac klisa

pre 4 godine

"Nedostaje mi fudbal smrc smrc ne mogu da izdrzim kad nisam pored terena smrc"
-Buraz dodji kod mene da budes trener imamo jak klub.
"Nije ti dovoljno masna ponuda smrc".

Stevan

pre 4 godine

I meni nedostaje Mourinho. Nedostaje mi da gledam kako njegovu ekipu napucava ko kako stigne kao staru kantu, nakon pola milijarde potrosene na nove igrace.

xs

pre 4 godine

Odbio je ponude zato sto mu je ispod casti da trenira klubove koji se ne zovu Real,Barselona,PSG,Juventus,Mancester,M.City,itd.Sa takvim klubovima bi i prosecan trener uzeo jednu titulu u pet godina

Blueblueblue

pre 4 godine

Nema postovanje prema bivsim klubovima, pre svega se odvratno ponasa prema najboljem Londonskom klubu zvanom Chelsea.
Ako hoce da se vrati u Italiju morace da ceka Juventus ili Milan jer ni Inter ne zeli da saradjuje sa njim.

Kun' fu Panda

pre 4 godine

Njegov antifudbal, autobusi i bunkeri ispred gola ne nedostaju nikome, a da ne pricam o dramama i kuknjavinama
(Nenad, 19. avgust 2019 10:17)

Upravo si opisao trenera Zvezde koji je neuspesna kopija Murinja, ali za vas je Miloje genije, a ovaj ne valja.
(Goran ks, 19. avgust 2019 11:18)

Nisi u pravu ni jedan ni drugi. Murinjo antifudbal i autobus? Pa covjek ti je sve objasnio u komentaru ispod o tvom poznavanju fudbala. Murinjo je takav trener da taktiku prilagodi tipovima igraca koje posjeduje....Drugi, pa zasto neupjesna kopija, Miloje neuspjesan? Gdje ti pratis fudbal poslednjih 3 godine...moze biti da nije bas orginalna kopija Murinja, ali pogledaj sta pises.....samo rezultati te demantuju....

Nikola

pre 4 godine

Ne gotivim ga, ali moraju se objasniti cinjenice ovima sto su navalii na autobus. Osvojio ligu sampiona sa slabasnim Portom, potom igrao predivan fudbal sa Celzijem, Duff i Roben po krilu, Drogba u napadu i Lampard iza. Kidali su kako su igrali. Sa Interom je odigrao mozda takticki najbolji dvomec svih vremena, pa nek je i bunker, onakva Batsa se drugacije nije mogla dobiti. Za Real je neko vec napisao brojke. Jedina mrlja je Manchester i uzasna igra, medjutim ni Van Gal ni Moyes nista nisu bolji bili, videcemo tek za Solskjera. Od njegovog nacina fudbala je mnogo veci problem sto mu je ego toliko porastao i sto vise nema onaj odnos prijateljski sa igracima kao u Celziju prvi put npr. I naravno konstantno kacenje sa medijima ne pomaze.

VanjaLFC

pre 4 godine

Neko napisa "Osvojio LŠ sa slabasnim Portom" !!!
Taj Porto je te godine imao generaciju koja je kidala. Ne dolazi se u finale tek tako. Svi igraci te generacije se napravili opasne karijere (Fereira, Karvaljo, Deco, Kosta, Bosingva...). Secam se, uz klasican bunker i sudijsku pomoc izbacili Jedinstvo iz Mancestera a u finalu imali srece da su naleteli na Monako ( koji su iskidali u istom). Nakon toga je Murinjo uz kupovinu svega najboljeg na trzistu osvajao...svaka cast.
Ali nakon 15 godina iste filozofije i njega vreme polako gazi. Bunkeri i autobusi vise nisu u modi.

120

pre 4 godine

@Nikola kako brate jedina mrlja mu Man utd? Pa on je zamrljao svuda gdje se vratio. A vraco se u Chelzi 2 put i u Real i tu je debelo zamrljo. Ne bi ovakav krah dozivio. Zato sto zna da ga vise i ne zele kao prije. Posvadjo se sa svima. Krivio je sve zive samo nije sebe. Sta ce ti takav trener, koji treba da ti je ko otac i nekad i kicmu da poturi. Dobice on drugu sansu zbog svog imena i reklame, a da li ce je iskoristiti i da li ce se sve poklopiti to cemo tek vidjeti.

Beoman

pre 4 godine

Murinjo je za valenciju, sevilu, inter, roma i milan da slabije decke napravi velikim preko jedne defanzivne igre izkoristava kontre i stim nabrojanim klubovima ima kapacitet za najmanje 1/4-finala u LS a i mozda da osvoji LS sa slabijim klubovima.

Luka

pre 4 godine

Nije da ga ne zele klubovi nego se mu bas poklopila takva sezona gde svi imaju trenere. U Premiershipu nije mogao preuzeti nikoga (chelsea ga naravno nije vracao po treci put, ostali svi imaju trenere), u La Ligi mogao je samo u Real koji je vratio Zidana (logicno posto je uzeo 3CL redom), u Italiji bi on preuzeo samo Juve jer ostalo je trenutno boranija za Ligu Evrope a posto je vodio Inter bilo bi tesko. U Francuskoj moze preuzeti samo PSG, koji je produzio ugovor sa Tuhelom malo pre otkaza Mourinhu pa naravno ne mogu smeniti trenera. Jedino je bila donekle realna opcija Bayern ali su Nemci odlucili da daju priliku Kovacu kad su ga vec doveli prosle sezone. Tako da nije bilo realno da preuzme neki tim koji se moze boriti za Ligu Sampiona. Verujem da ce sad PSG smeniti trenera ako ne uzmu CL pa ce dovesti Mourinha. Ili Bayern.

бартендер

pre 4 godine

Ствар је врло проста, ово је ера фудбалске филозофије Гвардиоле и Клопа, нападачки, на гол и бод више. Огромна већина клубова који су у врху европског фудбала жели да има тренере који ће форсирати такав стил (изузев Чола и Атлетика). Нећу рећи да је лош тренер, резултати које је направио то не дозвољавају, али једноставно фудбал који се игра данас и његова филозофија су различити, зато и нема клуб.

Guromir

pre 4 godine

Ne znam koji bi to veliki klub njega angazovao sad. U tri velika kluba je dobio otkaz( Real, Celzi, MU) Liverpul ima Klopa Barsa ne dolazi u obzir, znaci ostaju Bajern i PSZ.

Ja mislim da Murinjo sanja Bajern i strpljivo ceka ali sanse su male da se tu nesto promeni jer ga Rumenige i Henes ne zele. Mozda mu je jedina sansa Ronaldo i Juventus ako kiksnu ove godine u ligi sampiona. U protivnom ostaje mu mesto selektora Portugala, ali je to poslednja opcija kako je sam izjavio.

mr.wolf

pre 4 godine

Sve u svemu, ako pocne da radi prestaje da kaplje kinta i to ozbiljna od Uniteda. Ovako, ima da ga placaju naredne 3 godine ako ne bude trener.

james emerson

pre 4 godine

Pa evo ponude: Dodji u Suboticu da treniras Spartak, volonterski.
Lovu imas verovatno i previse, znaci to tebi nista ne znaci.

milan kostić

pre 4 godine

Gde je to Murinjo bio učitelj Fabregasu? U Barceloni,u Arsenalu, ponovo u Barceloni ?
U Čelziju je bio katastrofa od trenera.