1. Kirjos je ovim "dokazom" dokazao samo da je gluplji nego što je talentovaniji. On kao obrazloženje stavlja snimak gde on troši 28 sekundi, dakle 3 više nego što je dozvoljeno. To je dokaz da je sudija bio u pravu što ga je opomenu. A to što je Nadal na nekom drugom meču i pitaj Boga kad, možda i pre donošenja pravila od 25 sekundi, potrošio 41 sekundu, to nema nikakve veze sa ovom mečem. Da je to uradio njegov protivnik na tom meču, to bi bio dokaz da sudija ima drugačije aršine, ali ovako sam sebe ukopava. Nadalovo ponašanje na nekom drugom meču pre nekoliko godina nema nikakve veze sa nedavnim Nikovim mečem i studijskom kriterijumi na tom meču. Ovako je indirektno rekao: - Pošto je Nadal jednom prekoračio pravilo, onda imam i ja pravo da ga prekoračim, a ako me neko opomene zbog toga, onda ću ga pljunuo i opsovao.
  (Milan_PT, 18. avgust 2019 16:26)

  Osim toga, je l' mozda i taj Nadalov mec sudio ovaj Murphy? Ako nije - adio, nek se zali Upravi Vodovoda, Murphy s tim ne moze imati nista, on je samo sudio onako kako treba.
  (nisam ja, ja je, 19. avgust 2019 09:35)

  # Link komentara

 2. 3000 za gospodina
  (kosta, 19. avgust 2019 00:36)

  # Link komentara

 3. Nik Karijes ne samo da skreće sa teme već bira potpuno pogrešan primer za poređenje da bi progurao svoj narativ na koji su koliko vidim imovde neki naseli.

  Nadalov primer pripreme za serviranje je nastupio posle dugog poena u meču Nadal-Medvedev koji je trajao 32 udaraca posle čega je publika burno reagovala a sudija (u ovom slučaju Bernandes) ima diskreciono pravo da kasnije uključi časovnik za servis što je on i uradio. Nadal je u tom slučaju servirao pre nego što je pomenuti časovnik izbrojao do nule.

  Taman kad su mnogi pomislili da je počeo da sređuje glavu sa odličnom igrom na par turnira, Karijes je ponovo počeo da divlja, pokazujući svoju nesposobnost da gubi odn. možda upravo potrebu da izgubi kada mentalni izazov postane prevelik, kad počne da sabotira samog sebe sem što pokušava i protivnika da pomete.

  Pitam se kada će konačno da bude suspendovan na par meseci da se dozove pameti.
   (shox, 18. avgust 2019 22:55)

  # Link komentara

 4. @Bata Stojković
  Ne znaš ti šta je anglosaksonsko pravo. Jedna od osnovnih karakteristika američkog pravosuđa je da sudije imaju znatno veću slobodu u donošenju odluke i izboru sankcija. Ti podržavaš ovog sudiju koji je postupio kao anglosaksonski delilac pravde, a kažeš "nije to anglosaksonsko pravo", a baš to pravo daje veću slobodu sudiji, za razliku od kontinentalnog prava, koje se strogo drži zakona, sudske prakse. Nisam završio srednju školu, ali ovo znam. Kako znam? Učio sam u osnovnoj.
  (Menjam nikove, 18. avgust 2019 22:46)

  # Link komentara

 5. Па није у спорту англосаксонска правна пракса да кад се у неком случају пресуди на један начин мора се то поштовати и у наредним случајевима. Другим речима сваки судија по својој процени може нешто да суди или не. Киријос нема појма. У осталом можда би неко други за оно дивљање био одмах суспендован а меч прекинут док се њему толерише.
   (Бата Стојковић, 18. avgust 2019 19:09)

  # Link komentara

 6. Klokane zasto ne uporedis koliko publike ima na stadionu kad igra
  Nadal sa nekim nizerangiranim teniserom a koliko ih je kad ti
  igras. Na bolje rangiranim teniserima organizatorii prave pare
  da bi vi losije rangirani bili vise placenni nego sto vrijedite.
  Nadalovi fanovi spavaju u hotelima a tvoji u satoru.
  (Cvrle, 18. avgust 2019 18:17)

  # Link komentara

 7. Bravo za Kirjosa
   (Milosh, 18. avgust 2019 18:14)

  # Link komentara

 8. @mst Ja ne podnosim nadala i nemam nameru to da promenim. Pozdrav.
   (Magic, 18. avgust 2019 18:01)

  # Link komentara

 9. Lepo pise na grafici...Cringyos.
  (Tripl, 18. avgust 2019 17:29)

  # Link komentara

 10. Ne volim Nika, a ni Rafu ali ih i ne mrzim, ali Nik ne moze u istu recenicu sa Rafom nikako!
  (mst, 18. avgust 2019 14:41)

  Ne bih da sitničarim, ali iz ovog šta si napisao izgleda da može.
  (Dirk Weems, 18. avgust 2019 17:27)

  # Link komentara

 11. Ali girosu, Rafa je veliki teniser Rafael Nadal, cirkus gostuje na trgu a ne na teniskom terenu.
   (micaiz kafica, 18. avgust 2019 17:18)

  # Link komentara

 12. I Nole ima 16 GS ali ga mnogo vise opominju od Rafe koji i mnogo vise trosi vreme,cak i nemogu da se setim kada je neki sudija opomenuo Spanca za prekoracenje vremena!.
   (Mikloš Salamander, 18. avgust 2019 17:12)

  # Link komentara

 13. @arsini Nadal je rekao Bernandezu da mu neće više suditi jer se previše smijao kada je Nadal u mraku naopako obukao sorc. Nije mu Nadal rekao da je glup,da liči na krompir sa rukama i nogama, niti je pljuvalo u njegovom pravcu.
  p.s. Sudija Ramos na svakom meču da opomenu za vrijeme i Nadalu i Novaku. Nemojte opravdavati Kirgosa,za njegovo ponašanje nema opravdanja.
  (Cph, 18. avgust 2019 17:04)

  # Link komentara

 14. 18:0
   (potterhead, 18. avgust 2019 17:01)

  # Link komentara

 15. Ovde ljudi mole da se ne komentarise Kirios, opravdava se diskriminatorni odnos, trazi se zabrana bavljenja sportom, zabranjuje se nekom da govori dok prvo ovo i ono... a sve zato sto je bolno iskreni klinac, boreci se sa svojim demonima i placajuci kazne za ispade, demaskirao foliranta i jos pobedjuje gde ga vidi. Junacki!
   (zemlja gruva, 18. avgust 2019 16:55)

  # Link komentara

 16. Kirjos 100% upravu, nadal najvise a djokovic vrlo cesto krse ovo pravilo i niko ne sme da ih opomene, samo nared momak, gazi povlastene
  (Snupi, 18. avgust 2019 16:50)

  # Link komentara

 17. Tačno, Nadal se odmara, ali se odmara i onaj sa druge strane, propis od 25' je potpuna budalaština!!
   (Pravi Valter, 18. avgust 2019 16:49)

  # Link komentara

 18. Kako se novinari ,a i Novakovi navijači ne sjetiše kada je Nadal svađao sa više sudaca što ga opominju za prekoračenje vremena prilikom serviranja ,pa nikada nije kažnjen.Čak je jednom od sudaca zaprijetio da mu on više njeće suditi.Kirjosovo psovanje sudije i Nadalova prijertnja upućena sudiji iste su težine ,međutim iz ATP-a su samo kaznili Kirjosa.Čitajući neke komentare ispada da teniseri koji osvajaju više GS treba poštediti od bilo kakve kazne ma šta radili,što je van pameti.Baš ti najbolji trebali bi biti uzor drugim teniserima ,a kako vidimo nisu i ponašaju se ka'o da su svete krave. kažnjavati ih
  (aršini, 18. avgust 2019 16:44)

  # Link komentara

 19. Kako se novinari ,a i Novakovi navijači ne sjetiše kada je Nadal svađao sa više sudaca što ga opominju za prekoračenje vremena prilikom serviranja ,pa nikada nije kažnjen.Čak je jednom od sudaca zaprijetio da mu on više njeće suditi.Kirjosovo psovanje sudije i Nadalova prijertnja upućena sudiji iste su težine ,međutim iz ATP-a su samo kaznili Kirjosa.Čitajući neke komentare ispada da teniseri koji osvajaju više GS treba poštediti od bilo kakve kazne ma šta radili,što je van pameti.Baš ti najbolji trebali bi biti uzor drugim teniserima ,a kako vidimo nisu i ponašaju se ka'o da su svete krave. kažnjavati ih
  (aršini, 18. avgust 2019 16:43)

  # Link komentara

 20. @ (Kecman, 18. avgust 2019 15:36)

  Pa bilo je u nedelju, nekoliko dana pre tog meča Kiriosa, u finalu Montreala kada je Rafa igrao finale protiv Medvedeva.
   (pragmatic, 18. avgust 2019 16:37)

  # Link komentara

 21. Ušao sam na vjest samo da zamolim sve da ubuduće ne ulaze na vjest od ovog klovna. Hvala .
  (srb.rs, 18. avgust 2019 16:32)

  # Link komentara

 22. Vreme se ne meri od poslednjeg udarca već od momenta kad sudija kaže rezultat. Tako je ostavljen prostor da igrači ne pocrkaju ako je odigran dugačak poen.
  Sem toga dobija i Nadal opomene kao i drugi a jedini koji ima legitimno pravo da se buni je onaj koji sa njim trenutno igra meč. Te, Kiriosu, man'se.
  Plus na klipovima se em ne vidi početak merenja a na to se ni Kiriosova štoperica ne slaže sa satom sa snimka njegovog poena. Kvazi Kalimero.
  (kuc kuc, 18. avgust 2019 16:30)

  # Link komentara

 23. Objašnjenje je kao kada bi neki kriminalac opravdao svoja nedela zato što ga je učiteljica jedinog poslala u ćošak ili što je policajac baš njemu naplatio kaznu zbog prolaska kroz crveno. Njegov problem je njegovo ponašanje - psovanje, ponižavanje protivnika, pljuvanje, glumatanje... Problem savremenog društva je što je on medijski interesantan i što u stvari prodaje i vesti i ovaj sport. Već se piše o "ongoing feud"-u sa Đokovićem i Nadalom. "Feud" (fjud) je po definiciji dugotrajni medijski sukob dve poznate ličnosti, a ne jednostrano baljezganje jednog derišta koje druga strana ignoriše.
  (pajs, 18. avgust 2019 16:30)

  # Link komentara

 24. Kirjos je ovim "dokazom" dokazao samo da je gluplji nego što je talentovaniji. On kao obrazloženje stavlja snimak gde on troši 28 sekundi, dakle 3 više nego što je dozvoljeno. To je dokaz da je sudija bio u pravu što ga je opomenu. A to što je Nadal na nekom drugom meču i pitaj Boga kad, možda i pre donošenja pravila od 25 sekundi, potrošio 41 sekundu, to nema nikakve veze sa ovom mečem. Da je to uradio njegov protivnik na tom meču, to bi bio dokaz da sudija ima drugačije aršine, ali ovako sam sebe ukopava. Nadalovo ponašanje na nekom drugom meču pre nekoliko godina nema nikakve veze sa nedavnim Nikovim mečem i studijskom kriterijumi na tom meču. Ovako je indirektno rekao: - Pošto je Nadal jednom prekoračio pravilo, onda imam i ja pravo da ga prekoračim, a ako me neko opomene zbog toga, onda ću ga pljunuo i opsovao.
  (Milan_PT, 18. avgust 2019 16:26)

  # Link komentara

 25. sve ste u pravu... i kirjos je u pravu... ista pravila moraju da vaze za sve i uvek...
  i onda federer igra na wimbldonu 3 godine iskljucivo na centralnom terenu... da li to znaci da novak i rafa treba da izvade hekler na terenu i izrostiljaju organizatore???
  gde je granica???
   (lal, 18. avgust 2019 16:23)

  # Link komentara

 26. "Kirjos traži pravdu – upoređujući se sa Nadalom", pogrešan naslov povukao je sve da pišu kako Kira nije Nadal. Nije se Kira uporedio, nego je dokazao da Nadala niko ne dira i kad troši pola minuta pred servis.
  (I Nadal je deo sirkusa, 18. avgust 2019 16:10)

  # Link komentara

 27. Желим му доживотну забрану уласка на било који тениски терен и милион долара казне од АТП-а. Ипак, добиће само три месеца суспензије и можда још коју стотину хиљада долара казне.
  (Геда, 18. avgust 2019 16:02)

  # Link komentara

 28. Nemoj sinko.
   (Lošmi, 18. avgust 2019 15:50)

  # Link komentara

 29. Ovaj treba da ustane u stavu mirno na ime Rafael Nadal.
  (111, 18. avgust 2019 15:44)

  # Link komentara

 30. Moose
  (Realni, 18. avgust 2019 15:38)

  # Link komentara

 31. Jako je bitno kad je ovo bilo, jer ipak je tek nedavno uvedeno pravilo da se meri vreme između servisa, moguće da je ovaj Nadalov snimak od ranije, kad asu sudije po svom nahođenju davali te opomene, odnosno, nije se štopovalo vreme. Ipak je to sad mnogo konciznije.
   (Kecman, 18. avgust 2019 15:36)

  # Link komentara

 32. Kakve veze ima Nadal sa Kirjosovim divljanjem u Sinsiju? Ovo je klasično izbegavanje odgovornosti i skretanje sa teme. Nije Nadal kriv za bacanje stolice u Rimu i pljuvanje sudije u Sinsinatiju. Kijos je bio i ostao klovn.
  (srle, 18. avgust 2019 15:34)

  # Link komentara

 33. Rafi treba od 40 do 50 sekundi da odservira sto je ubedljivo najvise od svih na turu!!!.
   (Mikloš Salamander, 18. avgust 2019 15:28)

  # Link komentara

 34. treba ti još poneki trofej da bi se upoređivao sa Rafom. Cirkusant.
  (Spale, 18. avgust 2019 14:02)
  Znaci treba trofej za povlasteni odnos pravila prema igracu...
  (Zigzag, 18. avgust 2019 15:18)

  # Link komentara

 35. Kakve veze koliko Nadal ima titula? Jel to znači da Hamilton može da vozi na autoputu 200kmh? Ne može, propis je propis i morao bi da važi za sve. Pa i za Nadala, Noleta i ostale.
   (dzigi, 18. avgust 2019 15:15)

  # Link komentara

 36. Zna se da Rafa često prekorači dopušteno vrijeme za servis, al tako je to kad imaš 18 grand slamova. Neka Kyrgios realizira svoj talent, pa će i njemu više popuštati.
  (Topnik, 18. avgust 2019 14:16)

  U moru gluposti, ova je najveća ali i najopasnija. Ako si uzeo 18, za tebe propisi ne važe. U tenisu i u životu zakoni ne važe podjednako za sve, ima i onih koji su iznad zakona, ako su uzeli 18. Neverovatnom šta je čovek napisao. Mnogi bi "spalili" Kiru, ali zašto? Zato što uvredio sudiju. A sudija podmukli matori huligan, baš je tako sudio.
  (Nadam se da će me ljudi shvatiti, 18. avgust 2019 15:06)

  # Link komentara

 37. Fantastičan dokaz! Bravo za Kiru. Ali srbskom navijaču ovo što gledamo ništa ne znači, u Srbiji se do istine dolazi glasanjem. Jedan koji ne ume da misli piše - cirkuzant sebe poredi sa Nadalom. Nije on uporedio sebe i njega, o nepismeni, nego je pokazao da je servirao posle 28 sekundi, a Nadal kinji ljude ritualom koji traje 41. sekundu. Kira nije prekoračio propis, Nadal jeste. "Uvek isto", vikao je Kira, da - uvek isto: Nadal se, dok nas cima, u stvari odmara.
  (Zašto ljudi neće istinu?, 18. avgust 2019 14:57)

  # Link komentara

 38. Istinu zbori da brze servira Kirjos Nik,
  no li Rafa il' iz Monte Karla neki lik
  (Pjesnik, 18. avgust 2019 13:57)

  Dok se Nik sa Rafom upoređuje
  Rožer u Njujorku sve pobeđuje
  (Colo, 18. avgust 2019 14:46)

  # Link komentara

 39. @Magic

  Fognini, Rosol i Soderling su gajili "simpatije" prema Rafinim ritualima...
  (CroFed, 18. avgust 2019 14:43)

  # Link komentara

 40. Na početku mog komentara da naglasim da ne navijam za Kirgijosa. Ali sada ću stati na njegovu stranu. Dobio je kaznu zbog vređanja. Pa šta sad? Glavni sudija ga je iznervirao i ovaj ga opsovao. To SVAKO ali siguran sam svako od nas radi. Kada vas neko nervira vi mu odbrusite. Retko ko prećuti. Posle toga, imamo i snimak gde nadal troši 41s za servis (Ej bre!?). Da nije malo mnogo?? Razumem 3-4s u njegovom slučaju jer se zna koliki je gnjavator, ali brate više od 10s...pretera ga. Da zaključim - mislim da bi i nadal trebao da bude kažnjen ako su već to uradili sa Kirgijosom. Jer upravo to sitno prekoračenje i sudijska opomena je navela njega da vređa. I nije Kirgijos prvi koji se žali na nadala, sećam se da je bilo još igrača. Dakle, ako ćete kazniti igrača koji prekrši pravilo par puta u sezoni, onda ne vidim što ne kaznite čoveka koji to radi ceo život.
  (Magic, 18. avgust 2019 14:18)
  Decko, izadji iz jednodimenzionalnosti molim te! Pod hitno! Ne volim Nika, a ni Rafu ali ih i ne mrzim, ali Nik ne moze u istu recenicu sa Rafom nikako!
  (mst, 18. avgust 2019 14:41)

  # Link komentara

 41. Ja vidim poštovanje ukazano velikom šampionu i jednom od tri najveća igrača u istoriji na desnoj strani i kažnjavanje klovna u skladu sa pravilima tenisa na levoj strani. Ništa čudno. Obe odluke su potpuno ispravne.
  (Runzo Objektivni, 18. avgust 2019 14:40)

  # Link komentara

 42. Covjek je potpuno u pravu za ovo sto kaze za Nadala. Prosto nevjerovatno da sudije i dalje tolerisu to odugovlacenje pri servisu.
   (dzonzi, 18. avgust 2019 14:26)

  # Link komentara

 43. Brate Niče, da li pri toj prioremi za servis izvršiš sve potrebne radnje-zadnji deo šortsa,nos,pa oko ušiju.Ako to ne radiš znači da nije do sudije, nego do proizvođača opreme a pošto vam je isti sponzor žali se njima što nemaš isti status kao i Rafa.
  (Pitanje je?, 18. avgust 2019 14:24)

  # Link komentara

 44. Na početku mog komentara da naglasim da ne navijam za Kirgijosa. Ali sada ću stati na njegovu stranu. Dobio je kaznu zbog vređanja. Pa šta sad? Glavni sudija ga je iznervirao i ovaj ga opsovao. To SVAKO ali siguran sam svako od nas radi. Kada vas neko nervira vi mu odbrusite. Retko ko prećuti. Posle toga, imamo i snimak gde nadal troši 41s za servis (Ej bre!?). Da nije malo mnogo?? Razumem 3-4s u njegovom slučaju jer se zna koliki je gnjavator, ali brate više od 10s...pretera ga. Da zaključim - mislim da bi i nadal trebao da bude kažnjen ako su već to uradili sa Kirgijosom. Jer upravo to sitno prekoračenje i sudijska opomena je navela njega da vređa. I nije Kirgijos prvi koji se žali na nadala, sećam se da je bilo još igrača. Dakle, ako ćete kazniti igrača koji prekrši pravilo par puta u sezoni, onda ne vidim što ne kaznite čoveka koji to radi ceo život.
   (Magic, 18. avgust 2019 14:18)

  # Link komentara

 45. Zna se da Rafa često prekorači dopušteno vrijeme za servis, al tako je to kad imaš 18 grand slamova. Neka Kyrgios realizira svoj talent, pa će i njemu više popuštati.
  (Topnik, 18. avgust 2019 14:16)

  # Link komentara

 46. Dečko ti nisi Rafa...
   (očigledno, 18. avgust 2019 14:15)

  # Link komentara

 47. Za ovo jeste u pravu.
  Nema veze koliko Nadal ima titula. Osnovna pravila za sve moraju da budu ista.
  41 sekund je stvarno previse pripreme za jedan servis.
  Ali to uopste ne opravdava Kirijosa, Nadal nije ni ucestvovao na Sinsinatiju.
  (noname, 18. avgust 2019 14:14)

  # Link komentara

 48. А дозвољено време је 20 секунди. У чему је проблем? Прекорачио си време и опоменут си.
  (Majo, 18. avgust 2019 14:12)

  # Link komentara

 49. treba ti još poneki trofej da bi se upoređivao sa Rafom. Cirkusant.
   (Spale, 18. avgust 2019 14:02)

  # Link komentara

 50. Медведев заврши гем за 38 секунде
  Надал се 41 секунду спрема за сервис. Срамота, треба га казнити, на сваком мечу то ради
   (Роџер Федерер - Kраљ, 18. avgust 2019 13:59)

  # Link komentara

 51. Istinu zbori da brze servira Kirjos Nik,
  no li Rafa il' iz Monte Karla neki lik
  (Pjesnik, 18. avgust 2019 13:57)

  # Link komentara