Nedelja, 28.07.2019.

18:32

Britanci ponovo "kobni" po Srbiju

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina od Velike Britanije rezultaom 87:85.

Izvor: SN

Britanci ponovo "kobni" po Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

drmiša

pre 4 godine

Bruka i sramota kako radi nas savez. To se najbolje ogleda u radu mladjih selekcija i po stanju u klubovima van Beograda. Ne mogu nerad i nesposobnost da zamaskiraju uspesi A reprezentacija, bilo muske ili zenske. Treba stvoriti nekog novog Jokica, Bogdanovica, Teodosica, Anu Dabovic, Sonju Petrovic... Nasa buducnost je nikakva, kosarka se gasi u Srbiji. Danilovicu odlazi!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vucko, 28. jul 2019 22:31)

To je valjda i krajnji cilj..da "A" reprezentacija ima odlične rezultate, a ne "klinci", a posle nas u seniorima nema nigde. Mlađe selekcije služe da se stvaraju igrači, a ne da se tu "stvaraju" rezultati, a posle igrača nigde. Ne može se na osnovu rezultata igrača samo jednog ili dva godišta procenjivati šta nas čeka u budućnosti...jer ni seniorsku reprezentaciju ne čine igrači samo jednog ili dva godišta, već je to raspon u proseku 10 godina.

Marko

pre 4 godine

Nepotizam je problem, mladi igraci koji imaju bogate ili uticajne roditelje su u prednosti prilikom selekcije. Tako nam je unisten rukomet, pocelo je i sa kosarkom isto.

el_kiddo

pre 4 godine

I dalje ima junaka koji kritikuju "ljude iz saveza". Ako ne valjaju legende Danilovic,Djordjevic,Rakocevic, Tomasevic, bolje da ih zamenimo Covicimaa i njihovim zetovima, pa da KSS bude u rangu FSS (czss).

marko

pre 4 godine

Treneri više nemaju uticaj na decu, od kolektivne igre nema ništa. Na žalost deca samo gledaju svoju statistiku i tu se gubi svaki rezultat.

Henry Chinasky

pre 4 godine

Gledao sam utakmice i juče i danas. I Nemačka i Britanija su zrele za najmanje 20 razlike. Ima mnogo dobrih klinaca, ali se ponašaju kao zvezde. I juče i danas su protivnici imali preko 25 skokova u napadu, što je u bilo kom uzrastu na velikom takmičenju nedopustivo. To selektor mora da reši, na pr. većom borbenošću i kolektivnim zagrađivanjem koša. Uz svo poštovanje, Klipa nije Pešić i Vujošević, koji su sa mladim igračima osvajali zlata na velikim takmičenjima, od klinaca pravili igrače i postali veliki treneri.

crno-belo stado

pre 4 godine

@Nije 1. april nego ti ne shvataš da je košarka u Srbiji uništena i da su svi klubovi gotovo ugašeni, osim dva Čovićeva. Onaj ko je Čoviću pomogao da uništi Partizan, u svim sportovima, uživa u tome jer nije svestan posledica. Odakle juniori, kad klubova nema, a uvoze se stranci zbog EL, iako je jasno da to služi samo nekima da uzmu pare.
(Pozdravio vas Bartolomej, 28. jul 2019 21:04)

Dok nije bilo Covica juniori Partizana su bili Vujanic, Tomasevic, Bogdanovic, Cakic, Stanojevic.......!

Kako bese, najbolja evropska skola za mlade?

Ccccc, mnogo vam tesko pada sto perjanice "institucije" ne mogu da postanu Dobric, Davidovac, Simanic....a pre njih Guduric, Kalinic, Marjanovic?

Dok nije bilo Covica, "veliki mag bez rominga" vodio reprezentaciju, a nosioci bile vedete kao sto su Veselin Petrovic, Perovic, Ostojic, Avdalovic, Tepic, Tripkovic, Kecman (koji je menjao matorog Rakocevica iako je stariji), imali smo izmedju ostalog zapazeno i nikada ni pre ni posle osvojeno spektakularno osmo mesto.

Tako bese?

Covic nije ugasio ni jedan klub, a znamo ko je i kao Beocin, pa Vrsac, pa dalje da ne pominjemo.

Je li tako?

Zato ne talasaj i pricaj "neistine", nego razmisli gde su vam pare i ko su lopovi u sopstvenim redovima koji su vas godinama prevodili zedne preko vode i ucili vas da mrzite ne bi li se sakrili iza iste!

Kole

pre 4 godine

Reci cu jos nesto samo i odjavljujem se. I dalje ima nade. Tu je Vasa, Jovic, Bogdanovic, Nedovic, dok oni se odjave ima jos dosta. Iskocice neko kao po obicaju. Trifunovic ima glavu za pleja. Mozda Peno eksplodira, nikad se ne zna. Dakle bez pleja sve je izgubljeno bicemo kao Hrvati. Nek se trgnu malo klubovi izgleda da zive u oblacima. Oba Beogradska kluba su u velikim dugovima, trebaju da prihvate da Evroliga vise nije za siromahe poput nas. Sto pre to bolje.

Ivan

pre 4 godine

Nije mi samo jasno sta vi ocekujete, da mi vecito budemo velesila u kosarci od petlica do seniora? Vise ne igraju deca rodjena 80-tih Sve nas je manje, sve je manje dece, samim tim, i talentovana deca se redje pojavljuju. I osim toga, sve manje dece trenira bilo koji sport, odlucuju se za IT i ostale stvari koje su isplativije, pre nego za sport, jer ovamo mogu da nauce to za koju godinu, a sport moraju da treniraju od malena ceo zivot, i da pritom ne znaju da li ce im se na kraju isplatiti.

Vucko

pre 4 godine

Bruka i sramota kako radi nas savez. To se najbolje ogleda u radu mladjih selekcija i po stanju u klubovima van Beograda. Ne mogu nerad i nesposobnost da zamaskiraju uspesi A reprezentacija, bilo muske ili zenske. Treba stvoriti nekog novog Jokica, Bogdanovica, Teodosica, Anu Dabovic, Sonju Petrovic... Nasa buducnost je nikakva, kosarka se gasi u Srbiji. Danilovicu odlazi!

Pozdravio vas Bartolomej

pre 4 godine

Британци нас туку у кошарци?!? Шта је данас, 1 Април?!?
(Тата, 28. jul 2019 20:28)

Nije 1. april nego ti ne shvataš da je košarka u Srbiji uništena i da su svi klubovi gotovo ugašeni, osim dva Čovićeva. Onaj ko je Čoviću pomogao da uništi Partizan, u svim sportovima, uživa u tome jer nije svestan posledica. Odakle juniori, kad klubova nema, a uvoze se stranci zbog EL, iako je jasno da to služi samo nekima da uzmu pare.

delboj

pre 4 godine

Danilovic predsednik, djordjevic selector... Kao i igraci kapa dole kao selektori i sportski radnici nula
(petarczv, 28. jul 2019 19:15)

Alfa i omega srpske kosarke poslednjih 10 godina je N.Č. Zbog toga je sve kako je i bice jos gore.

Paja Patak

pre 4 godine

Svi ovi rezultati su proizvod lose selekcije i loseg rada. Nestao nam je lanac proizvodnje igraca, ili se izgubio u trazenju tezih i duzih. Tehnicki deca su na zapanjujuce losem nivou. Trazili smo instant za prodaju i to smo dobili. Ako mislite da ce za godinu dve biti bolje varate se a svi koji prate mladje gen to znaju. Ne zaboravite, Pokusevski pa i Pazin su se, ili se i dalje razvijaju u inostranstvu i vazne godine su proveli tamo, ocigledno odudaraju od nase "skole"...Dosli smo do toga da imamo trenere koji sputavaju i opstruisu razvoj talenta, sto iz neznanja sto iz svima znanih razloga. Kupujemo strance kao sumanuti, kao da imamo rok, a takmicimo se u tome u takmicenjima za koje unapred znamo da ih ne mozemo osvojiti, Aba je izuzetak...Izgledamo potpuno obezglavljeno i bez ikakve ideje sta ta deca treba da rade, sto je verovatno i tacno. Kupuju ih kao nakupci, idu po srb, dovoze ih u bg i prodaju dalje i nikoga nije briga niti se bilo ko oglasava, pitam se zasto se onda mi nerviramo...
(Cba, 28. jul 2019 20:49)

A sta ti hoces? Da nemas strance a da imas uspeh.Sta bi ti vise voleo uspeh klubova ili reprezentacije.Bez klubova nema ni reprezentacije.Takmicenje u eliti zahteva strance.Onda se kaleme i sponzori.Ko da izdrzava klubove.Lokalna samouprava? Koliko domacih igraca ima u Realu, Feneru, CSKA i kakav je njihov ucinak.Koliko mladih igraca.Nije stvar u strancima nego se lose radi sa mladima.Zasto nema jakih timova Borca, Vojvodine, Vrsca, Nisa itd.Zasto tamo u svakom timu nema barem 3-4 potencijala.Lako je poslati iz FMP ili Mege na kaljenje.Rad sa mladim igracima postoji samo u Zvezdi i Megi sto pokazuju prvenstva Srbije.U tim klubovima koliko toliko pistoji strucni kadar

goran

pre 4 godine

Bez mnogo filozofiranja o radu sa mladim selekcijama nego sada fokus na ovo sto nam predstoji na ovom prvenstvu. Sutra igramo sa turcima nebi me iznenadilo da ih dobijemo, a onda u osmini finala se ukrstamo sa grupom gde su Rusija, Italija, crna Gora i Litvanija i ko god da nam dopadne je nezgodan to je najvažniji mec na prvenstvu. Ako tu izgubimo gotovo sigurno sledi pakao oko opstanka u a diviziji i zov b divizije. Veci problem od toga je taj strah kod nasih klinaca koji izgledaju kao da idu na streljanje i psihički potpuno nespremni u mecevima gde nema prava na gresku sto su izvanredno pokazali ovi iz u 20 selekcije. Dakle osmina finala je najbitniji mec, a posle cemo da vidimo. Nisam optimista, a mozda me i demantuju.

Danilo Dudic

pre 4 godine

Igrom slucaja imam priliku da pratim rad sa mladjim kategorijama u kosarci i fudbalu.I sta sam primetio da se vise bazira na taktici a ne na individualnim kvalitetima.Treneri deci crtaju seme a vise od polovine anti talenti za kosarku ili fudbal.Drugo, Zakon o sportu kaze da rad sa decom mogu da vrse samo diplomirani studenti fakulteta za fizicko vaspitanje odsek kosarka, fudbal, odbojka, rukomet.Nikakvi dopisni kursevi.U Spaniji sa decom rade iskusni strucnjaci.Ne moze da se desi da trener deci uzrasta 10-16 godina bude neko od 24 -25 godina jer taj ne zna nista.Padamo u radu sa mladjim uzrastom.Tek nas ceka sunovrat. Pre 15 godina nije moglo da prodje EP a da nasi ne budu u cetiri.Sada se borimo za 9-16 mesta.Turci su engleze umlatili sa 40 razlike.I Hrvati nisu bolji.Holandija ih isprasila sa 35 razlike
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ciciban, 28. jul 2019 20:26)

Ovo sto ste napisali, pomenuo sam, u komentarima, pre nekoliko godina.
Dodao bih i to da se u mlađim selekcijama, u klubovima, i u fudbalu i u kosarci, selekcija vrsi na osnovu fizickog izgleda, odabiraju se deca koja su korpulentnija i jaca u odnosu na vrsnjake, a talenat i afinitet prema određenom sportu, se bacaju u drugi-treci plan.
Takođe, veliki uticaj ima i to sto nisu svi roditelji u mogucnosti da svakog meseca odvajaju desetak, pa i vise hiljada dinara, koliko kosta bavljenje nekim sportom. O nepotizmu da ne govorim, To i vrapci znaju

Citizen

pre 4 godine

Kada li cemo prestati da budemo ograniceni i skapirati da se kosarka vise ne igra samo u 3, 4 zemlje. Pa sta ako su to Britanci? Da li je njima zabranjeno da budu dobri kosarkasi?

lfc

pre 4 godine

Hahahahahaha evo dokle su nu nas beogradjani doveli. Kad reprezentaciju sve do jednog cine izgraci iz BG klubova ovo je relanost. Srpska kosarka jednom nogom vec u grobu. Pod hitno napustiti ABA ligu, max 4 stranca u domacoj ligi to je jedini spas. Ali posto svi znamo da nasu kosarku vode 2 coveka - Covic i Misko Raznatovic koji su se sad ususkali u ABA, zatvorili ligu da klubovi ne mogu da im ispadnu, oni mlate pare a za Srbiju ih bas briga.

Wllaxy

pre 4 godine

Koji je domaci igrac u Zvezdi resio jedan bitan mec prethodne sezone?
(moje ime, 28. jul 2019 19:01)

Bar kada ste vi u pitanju trebalo bi da ste lepo zapamtili Davidovca i Dobrića.

Inače vidim Pecarski se baš naigrao kod vas...

Miljojko

pre 4 godine

@Igor London....ta selekcija Britanije koja je tako fenomenalna u košarci je pre neki dan izgubila od Turske sa preko 40 poena razlike. Očigledno je da u KSS nešto ne štima, kao uostalom i svim ostalim stvarima jer je rukovođenje dato nestručnim ljudima na osnovu njihovog političkog opredeljenja...

croata

pre 4 godine

I Hrvati nisu bolji.Holandija ih isprasila sa 35 razlike
(Ciciban, 28. jul 2019 20:26)

Pogotovo jer su kolo prije ti isti nizozemci izgubili 33 razlike od spanjolaca. A recimo i to da je ova ista generacija prosle godine odvalila spanjolce 30 razlike. No iako je kod klinaca sve moguce jer su puni oscilacija, necemo opet pobijedit spanjolce jer stozernih igraca perssovica i prkacina nema, a treci mladi dragulj tisma, za njega tek nemam pojma zasto ne igra. Ovi sto igraju veze nemaju i ne da nema ni jednog talenta za buducnost, ovi doslovno ne znaju osnove kosarke. Ko to gura i po kojim osnovama se pravi selekcija to je misterij. Sramota.

marko

pre 4 godine

Alfa i omega srpske kosarke poslednjih 10 godina je N.Č. Zbog toga je sve kako je i bice jos gore.
(delboj, 28. jul 2019 21:09)

A sta nam to sada fali? Drugi na OI, SP i EP? Gde smo bili pre toga? U kanalu... Ne znam kako vas nije sramota da se javljate... Upravo ste vi ugasili Hemofarm, pokusali ste da ugasite i KKCZ, ali na vasu zalost to nije proslo... Tako da...

Marko

pre 4 godine

Pre godinu dana u jednom dnevnom listu je izasao clanak da Srbija ne treba da brine za buducnost kosarke jer su stigli neki novi klinci. Redom su nabrojani deca poznatih kosarkasa. Kod nas je postalo normalno da su deca glumaca - glumci (jako je tesko upisati FDU ako ti roditelji nisu iz te price), da su deca lekara - lekari u svakoj profesiji je nepotizam. E sada postoje tu bas kvalitetni momci naslednici oceva koji ce ih i premasiti, ali je jako tesko da klinac koji nema nikog u sportu uspe. Odrede se prospekti, i samo njima se daje prostor. Ostali su u sluzbi glavnih zvezda i onda to polako uzima danak. Koliko puta sam gledao utakmice da klinac posle samo jednog suta i promasaja bude klupiran, dok se "prospekti" ispucavaju. I to ubija kosarku. Samo oni bas,bas ekstremno talentovani mogu uspeti bez dobrih ledja, a ostali tesko.

dragi

pre 4 godine

ne lazimo se koliko klinaca danas igra basket a koliko pre 30 godina. Tu je cela caka odnosa kvantiteta i kvaliteta a i drugi narodi poceli vise da treniraju vise i bolje od nas. Klinci igraju igrice i bas ih briga za kosarku.

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

moje ime, Zvezdini domaci igraci su resili finale ABA protiv Buducnosti i to Covic, Simanic, Davidovac uz podrsku Dobrica.Kada bi makar malo zaboravio klubastvo, video bi da je Covic napravio danasnje reprezentativce poput Tea, Raduljice, Gudurica...kada bi opey zanemario klubastvo, video bi da Partizan nije napravio igraca jos od Mice Berica. Zvezdini stranci od 35 godina skupi, a Partizanovi u najboljim godinama igraju iz ljubavi?

crveni horizonti

pre 4 godine

Pozdrav za Čačane i nek ne lupaju bez veze. Koji je to igrač potekao iz Čačka, ako ništa iz vaše generacije. Kakve veze ima igra ispred zgrade sa ozbiljnom košarkom. Prestanite lupati gluposti! Pogotovo se moja primjedba odnosi na relaciju Zvezda-Partizan. Ono što je primjetno da se naše ekipe teško nose sa presingom već nekoliko godina unazad i na tome treba poraditi. Osim Pokuševskog i Pažina, budimo realno nema ovdje neke budućnosti. Možda neko kasnije ispliva. Ne treba biti previše kritičan. Sjetite se sebe u njihovim godinama i ne serite previše.

Molos

pre 4 godine

Nesto je ipak tu cudno.
OK ne igra se basket ko pre, sve nas manje, guraju se odredjena deca, korupcija itd- sve se slazem, ali
Britanci!!!!! Radim poslednje 4 godina sa njima, oni ne vole basket, ne prate, ne znam koliko ulazu Ali uzasno ih basket ne Interesuje..
Na kom god bili nivou kako mozemo da izgubimo od njih? Ne kapiram

Strahinja

pre 4 godine

Sramota. OSTAVKE ODMAH. dele plate po savezu i kriju se iza seniorske reprezentacije. Sva pravila i propisi se podredjuju menadzerima i mesetarima. Ko je izglasao da mogu stranci da igraju u mladjim kategorijama, privatna liga koju finansira drzava, igraci preko veza igraju, statistike, ukinuli obestecenja za mladje kategorije, svi klibovi postali rezervni klubovi "velikih". Potpredsednik saveza iz nisa je dosao u beograd i placa mu se stan na vracaru plus plata. Ko to placa? Nasilnik predsednik saveza nezainteresovan. Samo smenjuju trenere i postavljaju poslusnike.na osnovu cega je trener kadetske reprezentacije nikitovic?

мерак

pre 4 godine

Ниш деведесетих. Чекамо да нам се ослободи терен од матораца, често смо играли око поднева по највећем сунцу јер поподне нема места за нас клинце. Данас пустош. Чак је и главни терен за баскет претворен у паркинг! Ало, паркинг за упошљенике филозофског факултета. Каква иронија, Нушић нам се смеје из гроба :(

sprivel

pre 4 godine

Danilovic predsednik, djordjevic selector... Kao i igraci kapa dole kao selektori i sportski radnici nula
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 28. jul 2019 19:15)

Pa ove mlade sve zvezdini treneri vode.

milos

pre 4 godine

Vidim mnogi pominju mobilne, tablete, igrice, internet i sl. za lose igrace.
A Doncic, Jokic, Adetokumpo, Porzingis i ostali nisu imali/nemaju mobilne, tablete itd.?!?
Samo su dva razloga:
1. nedovoljan talenat/rad igraca
2. los trenerski kapacitet u domacim klubovima
Narocito ovo drugo.
Sve ostalo je filozofija.

mire

pre 4 godine

Juce pobedjena Nemacka, Zemlja kosarke smo. Izgubimo od Britanaca , prestajemo to da budemo. I naravno , drvlje i kamenje po klincima i omladini.
I tako nasa u18 selekcija pretprosle godine osvoji EP, a onda i prosle godine novija generacija isto uzme zlato - slavimo ih naravno, kujemo u zvezde. Sada odigramo 2 slabija prvenstva, odma postaje problem vecih i sirih razmera, koji vodi do toga da klinci navodno godinama ne igraju baskete na ulicama , da su na drustvenim mrezama i da nam kosarka propada. I takve komentare slusamo vec 10,15 godina, jos od vremena kada smo postili sto se kosarkaskih uspeha tice (2003. do 2009.) pa se onda pojavila omladina (Bogdan, Nedovic, Micic, Jokic i svi ostali rodjeni u tom nekom periodu) koja vas sada redovno obraduje nekom medaljom. Sto u mladjim kategorijama, sto seniori. Odlucite se.
Ne kazem da se ne slazem u nekim stvarima, nastupi na poslednja 2 prvenstva jesu za zapitati se i reagovati, kao i poraz od Britanije u ovom sportu, ali zasto svaljivati sve na omladinu, njihovu nesposobnost i nezainteresovanost kada je ocigledno da i kada se mislilo da nismo vise sila sa jakom skolom kosarke, pojavljivali su se novi reprezentativci i zvezde. Zar nisu zasluzili malo poverenja? Problemi su vise kosarkaske i mozda takticke prirode, pomesani sa nedostatkom faktora srece, poneke povrede (na ovom prvenstvu smo bez Popovica i Tanaskovica, najboljih igraca Zvezde i Partizana u tom godistu).

Ognjen

pre 4 godine

Nisam ni znao da Britanci igraju kosarku, ovo je za alarm da nesto treba menjati, rad sa decom je buducnost naseg najtrofejnijeg sporta.

Cba

pre 4 godine

Svi ovi rezultati su proizvod lose selekcije i loseg rada. Nestao nam je lanac proizvodnje igraca, ili se izgubio u trazenju tezih i duzih. Tehnicki deca su na zapanjujuce losem nivou. Trazili smo instant za prodaju i to smo dobili. Ako mislite da ce za godinu dve biti bolje varate se a svi koji prate mladje gen to znaju. Ne zaboravite, Pokusevski pa i Pazin su se, ili se i dalje razvijaju u inostranstvu i vazne godine su proveli tamo, ocigledno odudaraju od nase "skole"...Dosli smo do toga da imamo trenere koji sputavaju i opstruisu razvoj talenta, sto iz neznanja sto iz svima znanih razloga. Kupujemo strance kao sumanuti, kao da imamo rok, a takmicimo se u tome u takmicenjima za koje unapred znamo da ih ne mozemo osvojiti, Aba je izuzetak...Izgledamo potpuno obezglavljeno i bez ikakve ideje sta ta deca treba da rade, sto je verovatno i tacno. Kupuju ih kao nakupci, idu po srb, dovoze ih u bg i prodaju dalje i nikoga nije briga niti se bilo ko oglasava, pitam se zasto se onda mi nerviramo...

NY

pre 4 godine

Katastrofa.Ej dva puta nas olade britanci.Da i ovi ne ispadnu iz A divizije.A to je tako kada mladje kategorije po Srbiji treniraju nekakvi bivsi anonimni polu igraci ili profesori fiskulture.Leti nekakvi kampovi koje roditelji placajju da bi udovoljili svojojoj deci.Kampovi gde se dolazi bez ikakve selekcije i gde se u smeni sakupi 100 decaka i devojcica.Kakav tu rad moze da bude.

Iskreno?

pre 4 godine

Nedostatak Duleta Vujosevica platice reprezentacija Srbije i to skupo!
Kakav je Milutinov bio kad je gurnut u vatru, nista bolji od Pecarskog. Bogdanovic po klubovima I kladionicama decko isao trebalo je sve to terati motkom u halu. A sad alibi treneri, hoce sve i odmah. Nece da rade i stvaraju nego da kupuju. Moze im se. Sta Mega I FMP rade, razvojni timovi, izbace 1 igraca u 7 godina.

Ciciban

pre 4 godine

Igrom slucaja imam priliku da pratim rad sa mladjim kategorijama u kosarci i fudbalu.I sta sam primetio da se vise bazira na taktici a ne na individualnim kvalitetima.Treneri deci crtaju seme a vise od polovine anti talenti za kosarku ili fudbal.Drugo, Zakon o sportu kaze da rad sa decom mogu da vrse samo diplomirani studenti fakulteta za fizicko vaspitanje odsek kosarka, fudbal, odbojka, rukomet.Nikakvi dopisni kursevi.U Spaniji sa decom rade iskusni strucnjaci.Ne moze da se desi da trener deci uzrasta 10-16 godina bude neko od 24 -25 godina jer taj ne zna nista.Padamo u radu sa mladjim uzrastom.Tek nas ceka sunovrat. Pre 15 godina nije moglo da prodje EP a da nasi ne budu u cetiri.Sada se borimo za 9-16 mesta.Turci su engleze umlatili sa 40 razlike.I Hrvati nisu bolji.Holandija ih isprasila sa 35 razlike

Mile

pre 4 godine

Nisam pratio tekmu, ali jedan od razloga losih rezultata neadekvatan rad sa mladim igracima. Klub iz Banata, igra Kls ligu, prosle godinu dobije 33 miliona dinara pomoci od grada. Dovedu igrace od preko 30 godina da otaljigaju Kls, rezultat nebitanpare legle,gube po 30 razlike. Ni jednog igraca nisu stvorili zadnjih 15 godina. Da grad, pokrajina, drzava brinu o sportu uslovili bi pomoc sa afirmacijom mladih igraca.

ZeleniZub

pre 4 godine

Sta li sam sada odgledao?! Nisam video nista od nekog talenta osim Pokusevskog.NIKO ne ume da udje na levi dvokorak. Nikakvog gradjenja ispod kosa. Zali Boze centra sto imamo (levak kome ne mozes da izvuces papir ispod nogu). Trener - bolje da nista ne napisem. Deru nas indijanci kako ko stigne. Nije ni cudo sto su klinci vec ispali u B diviziju kako igramo... Zaista ne mogu jos uvek da se nacudim na sta sam ja potrosio preko 2 sata zivota...

srbEUin

pre 4 godine

Prošli put niste objavili moj kom posle poraza od GB. Valjda vam nije po volji, kao vrv ni većini ovdašnjih forumaša.
Pljuvali ste Đordija zbog košarkaških Arsenala i Chealsia, ali čovek samo sledi trag novca. On ima strategiju, i nju će ostvariti. Ni Estonija ni Letonija ni Holandija ni Turska ni Nemačka pa ni Grčka nekada nisu bile nikakav faktor u košarci. Među prvima su počeli da prenose NBA mečeve i popularisali košarku. Onda se u Grčkoj pojavio Nikos Galis, i Janakis, pa onda redom Dijamantidis, Spanulis... Isto u Nemačkoj, pa onda Novicki sada Šruder, Plajs i ostali.
Sada se tako forsira GB. NBA prenosi... Jedan meč NBA se igra u Londonu. Naravno da će se pokrenuti. Britanci vole sport, i treba samo mladi da se prime. Imaju novac, znaju kako se prave vrhunski sportisti, i ako nađu interes (Đordi) ima mnogo onih koji će ulagati.
Naši misle da je svet nepromenjljiv i da sve treba zauvek da ostane onako kako je nama nekada odgovaralo. E, pa to ne zavisi od naših želja. Ubeen sam da će GB uskoro doći na nivo neke na pr. Češke, Gruzije, pa ako se prime i na nivo Turske, Nemačke, Rusije pa onda ni Italija, Grčka neće biti daleko.
A mi sa ovakvim stavom i ovakvim radom možemo samo da silazimo da dođemo na njihovu sadašnju ulogu.

Igor London

pre 4 godine

Živim u Londonu i igram basket redovno, sve nacije prisutne. Englezi, (Britanci) igraju basket apsolutno fenomenalno. Odavno nisam iznanadjen a došao sam pre skoro 10 godina. Ne znam koliko ste upoznati, ali pre 2 godine je na NCAA brojčano najviše stranaca bilo iz Srbije a drugi po brojčanosti su bili upravo Britanci. Niko nema tapiju ni na jedan sport. Mi Srbi zbog skoro vekovne tradicije svakako imamo prednost ali izgleda da smo druge potcenili. Kao što su i nas u Indijanapolisu.

Kukatilo

pre 4 godine

Gde su sad oni što im uvek smeta Marko Pecarski? Pa nije on kriv što nam je propao rad sa mladima!
(Marko Niš, 28. jul 2019 18:45)

Kome smeta Pecarski? Meni jedino smeta sto je decak dve godine zaglavljen u Partizanu, ne igra ni minut. Isto tako mislim i o Zvezdinim talentima. Ako neces da radis sa njima i bacis ih u vatru dok su mladi, onda nemoj da ih zadrzavas u klubu i unistavas im karijere.

Aleksandar

pre 4 godine

Naša škola košarke polako ali sigurno propada.A kako i nebi kad u našim najboljim timovima igraju vremešni isluženi stranci.Nema mesta za mlade igrače da tamo uče i napreduju.

Pera Magic Mitic

pre 4 godine

Koji je domaci igrac u Zvezdi resio jedan bitan mec prethodne sezone?
(moje ime, 28. jul 2019 19:01)
Covic, Dobric, Davidovac, Simanic...cele sezone dobra minutaza, u mnogim utakmicama neko od njih bio najbolji na terenu. Ove godine nadamo se i dobrim rolama Kuzmica, a i vecoj minutazi Radanova. Na red ce uskoro doci i Djordjevic, Paunovic, Uskokovic, Popovic, Vasic...ne brini ti za nas.

duledudule

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto.  
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista.  
Tek ce uslediti pad srpske kosarke! 
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16) 

Pozdrav iz Kraljeva za komšiju iz Čačka. Ista priča. Mi smo igrali i noću, po snegu (rascistimo ga naravno), čekali satima da na najjačem terenu probamo da izazovemo dobitnu ekipu pred publikom koje je uvek bilo puno na keju pored Ibra. Gledao se i igrao dobar basket. Sa časova smo bežali da igramo. A sad svi mladići u tim godinama, po idealnom vremenu za basket sede u baštama kafića i gledaju u telefon. Mnogo tužno to sve meni izgleda, komšija.
(OVAPLOĆENI MENTALAĆ, 28. jul 2019 19:30)
Pa prijatelji dragi i kod nas na Novom Beogradu u blokovima je isto, gde se nekad igrao najbolji basket u gradu.Gde su 3na3 igrali igraci koji su u to vreme igrali profesionalno prvu ligu.Samo po kraju ima toliko terena, Sprite, Nike i ostali gde si sedeo medju 500 ljudi i zabezeknut gledao kako je neko u stanju i da se pobije da bi dobio svog protivnika s kojim posle popije..Toga nema vise.Kad setam kroz kraj i vidim klince da igraju basket nasmesim se i pomislim svaka im cast...

Lovra Verebi

pre 4 godine

(moje ime, 28. jul 2019 19:01)
Krenem da replicuram i vidim sa 65 godina nisam dorastao ovim strucnjacima.I kazete Trinkijeri ima platu 800.000 evra , Tomic , iskreno neznam , ali pored ovakvih strucnjaka na komentarima B92 , ja bih se zabrinuo za mesto trenera u Partizanu i Zvezdi Pa ovakvi strucnjaci sede za tastaturom umesto da su na terenu .Sta kazete ,maloletni su , pa u redu sacekacemo , mama ce ih dovoditi i vracati kuci na spavanje.

Gde ja živim

pre 4 godine

Aman ljudi šta radite više. Malo ozbiljnosti ako može. Svaka čast Britancima izgleda da su počeli da se bave košarkom, ali mi ga kilavimo mnogo. Ne valja ništa i treba staviti prst na čelo. Što pre to bolje.

goran

pre 4 godine

Kako bi vas nasamarao, za krivi kurac niste. Dva puta izgubiti u mladjim kategorijama od britanlje je vredjanje kosarkaske inteligencije. Pritom na ostrvu i neznanju da imaju selekciju u kosarci niti ih interesuje. Svi ih dobijaju po 30.40 razlike samo mi gubimo od njih. Njihova selekcija do 20 godina je prvenstvo završila na osmom mestu sa samo jednom pobedom, sta mislite protiv koga?dakle kada izgubis od takvih pacera, a pritom se lozis da si kosarkaske nacija bez obzira kakav ti je dan i treba da ispadne u b divizije sto im i zelim pa ce te se mozda nauciti pameti. Velika sramota.

BGD

pre 4 godine

Ovo je tuga postala koliko nam mladje kategorije u kosarci pojma nemaju.Od generacije 1995. generacije su sve losije,a neki nece ni da se odazovu.Ljudi nemaju ni sut ni tehniku.Samo se bilduju i igraju bez razmisljanja,a koliko vidim cesto ih mrzi i odbranu da igraju.Treneri su takodje mnogo krivi i moraju vise da rade sa njima na tehnici i sutu.

Senzor

pre 4 godine

Igrao sam davno košarku '80-ih i '90-ih. Počeci su bili; školski tim, iz njega biranje u KK, u mestu ili kraju grada, SOFK-a dotira za takmičenja, svi klinci cepaju patike što na betonu, što u sali, nema bahaćenja i foliranja opremom što kupuje tata nekom antitalentovanom klincu, zdrava konkurencija, tako da su iz takvog sistema mogli izaći neki Djordjević, Kukoč ili Pavićević. Ovo sve je odraz mentalnog sklopa današnjih roditelja. Njihove bolesne ambicije, da im netalentovano dete mora biti neko i nešto, te ne biraju sredstva da to ostvare, uzimaju danak.

zmajognjeni

pre 4 godine

to je kada odustanes od svoje skole kosarke, igra ti se samo svede na odbranu i spustanje ispod kosa. Sut je zanemaren
(s, 28. jul 2019 18:56)

Jugoslovenska skola kosarke, prof Aleksandar Nikolic, je bila jaka odbrana i lopta ispod kosa, i brza tranzicija iz jake odbrane. Jer uvek mozes da igras odbranu a ispod kosa si najblizi kosu. S tim sto smo imali i dobre sutere pride.

OVAPLOĆENI MENTALAĆ

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto. 
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista. 
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16)

Pozdrav iz Kraljeva za komšiju iz Čačka. Ista priča. Mi smo igrali i noću, po snegu (rascistimo ga naravno), čekali satima da na najjačem terenu probamo da izazovemo dobitnu ekipu pred publikom koje je uvek bilo puno na keju pored Ibra. Gledao se i igrao dobar basket. Sa časova smo bežali da igramo. A sad svi mladići u tim godinama, po idealnom vremenu za basket sede u baštama kafića i gledaju u telefon. Mnogo tužno to sve meni izgleda, komšija.

moje ime

pre 4 godine

Da cujem sad zvezdase. Zivo me interesuje.

Samo neka igraju skupo placeni stranci u stubu srpstva.
Dok ima para bice i muzike. Kada se ispumpa balon, nece nas biti na mapi Evrope i sveta.

Sto se tice danasnjeg Partizana, ista prica kao i Zvezda, samo je razlika u tome sto mi imamo manje skupe i poznate strance. Ali rezultat po reprezentaciju i klub ce biti identican.

Reprezentacija nam jeste sada dobra, ali je razlog raniji dobar rad.
Za par godina ce se tek videti rezultat Covica i ekipe.

Samo sto ce njega za to biti bas briga.

Koji je domaci igrac u Zvezdi resio jedan bitan mec prethodne sezone?

foi

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto. 
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista. 
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16)

Donekle si upravu, ali nije samo Aba liga kriva, kao ni krcanje stranaca u Bg timove, klinci danas ako i sanjaju da igraju košarku onda sanjaju Nba i lejkerse, lebrona kakve zvezdu i partizan, a po za ovo igranje odnosno ne igranje po terenima u ulici je samo posledica dolaska mobilnih telefona, jer je lakše sediti i blejati u fon nego ići na basket

mcvc

pre 4 godine

Zasluzena pobeda Velike Britanije, mnogo bolji u ofanivnom skoku, presing po celom terenu, situacije 1 na 1 resavanju prodorom bez problema. I jos jedan detalj; Britanci trce po terenu, bodre jedni druge, a nasi ko da su se vratili sa sahrane, pognutih glava bez prave volje da se trce i bore. Pokusevski i Pazin definitivno talenti, ali svi oni mogu lako stranputicom da krenu.

Svi pricaju o menadzerima, losim trenerima, roditeljima lobistima, a mozda mi jednostavno prestajemo da budemo zemlja kosarke. Koliko cesto vidite da su tereni puni dece koja igraju basket (kao sto je bilo 30-tak godina). Neka druga vremena su dosla...

Ja

pre 4 godine

Dobro je sto deo ovde prisutnih ,prati i razume dobro situaciju..
Za one koji ne kapiraju da je NČ kreator kosarkaskih prilika u Srbiji zadnjih 15-20 godina. Igraci dolaze iz klubova koji se takmice u KLS koju vodi Čovicev ortak Deleon i partneri.. Odatle i sve ove posledice..Bodirogu su oterali,nije spreman da se valja u ovom nasem kosarkaškom blatu..jer transparentni exel je uvek najglasniji, najlukaviji i sa velikom podrskom svojih zastitnika... a mi cemo medalje u buduce samo u igricama da vidimo.Isto kao i KKCZ f4 El.
Problem je sto su kosarku u Srbiji sveli na Kkcz,kkp i Miska Raznatovica... Ljud i u svim nasim gradovima bi hteli da gledaju dobru kosarku,i za to nije obavezna EL...

Ča Guevara

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto.
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista.
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!

Jadno i žalosno

pre 4 godine

Danilovic predsednik, djordjevic selector... Kao i igraci kapa dole kao selektori i sportski radnici nula
(petarczv, 28. jul 2019 19:15)

Komentari su ti za nulu a klupska ostrašćenost za čistu desetku.

palop

pre 4 godine

Kada ne zovete najperspektivnijeg beka i najtalentovanije krilo u generaciji zarad menadžerskih kombinacija to obično ovako završi.
(Karlton Majers, 28. jul 2019 18:46)

O kome je rec? Nisam bas upucen u mladje kategorije.

Mladen

pre 4 godine

Ovo jeste bruka i sramota i neko bi trebao da dobije otkaz ali za ukupan razvoj i nove igrace rezulati na ovim juniorskim prvenstvima su najcesce totalno nevazni. Koliko smo generacija imali da osvajaju sve moguce kao juniori pa iz njih iskoci mozda 1 igrac za seniore. Takva je bila cuvena generacija 87. godiste, oni od petlica od 14 godina do 20 nisu izgubili niti jednu zvanicnu utakmicu, osvojili sva moguca zlata a na kraju je jedini kao vrhunski kosarkas isplivao Teodosic. Ako Pokusevski i Pazin izrastu u kandidate za A tim generacija je uspeh sve ostalo je nevazno.

Celtic

pre 4 godine

Neće srpska košarka propasti ali se bojim stagnacije. Zašto? Pa više je razloga, realno sa decom se manje radi, fizičko vaspitanje je većini klinaca postalo smaranje, više vole društvene mreže. Što se klubova tiče i košarkaških škola, pada nam kvalitet rada, mlađi treneri grabe svaku priliku i odlaze odavde, bilo bi interesantno videti koliko ih je zadnjih godina otišlo u skandinavske zemlje naprimer. A poseban problem je što nas je sve manje i sve je manje omladine, manje se rađa, više odlazi u inostranstvo. Neko ovde pomenu kako se nekad čekao red da nađeš slobodan poligon. Tako je bilo i kod mene u Kragujevcu a danas.. vrlo retko nažalost, uglavnom na basketu smo mi matorci sa stomačinama, dok klinci razmišljaju o drugim stvarima.

Sone

pre 4 godine

Malo manje Zvezde, Mege, Partizana, Zemuna...
Mozda ima nekih igraca i van Bg.
Nista protiv Bg ali ipak je simptomaticno da u svim selekcijama 95% igraca je iz Bg klubova.
Da pojednostavim. Mozda bi trebalo nekad pozvati pa bar ma pripreme igrace koji nemaju menadzere.
Mozda ti momci zmaju i zele da igraju za reprezentaciju.
Glavni problem: menadzeri, roditelji i deca koja su vec velike zvezde i igraci....
A na trenere da ne trosim reci. Ista prica Bg i jiko vise

Rozenkranc

pre 4 godine

Ko će da snosi odgovornost? Sve mlade selekcije su doživele debakle.
U ženskoj konkurenciji samo u20 su u A grupi, jer su ove godine i u18 ispale u B.
Prvi put su muškarci u20 uspeli da ispadnu u B.
U19 loši na svetskom.
U18 izgubili od GB koja je dan pre toga izgubila od Turske 41 razlike.
Ni u16 ne izgleda obećavajuće...
Gde su ostavke?
Nešto u savezu mora drastično da se menja. Želim da čujem objašnjenje.

Hahp

pre 4 godine

Britanci da malo znaju kosarke, utrpali bi nam 120. Kakav je ovo trener, kakva odbrana, setaju se decaci do naseg kosa. O napadu necu ni da pricam, plejevi i bekovi posvadjani sa loptom, ne znaju gde biju. I to u svakoj generaciji U18, U19, U20. Da nije mozda Pecarski kriv i za to.

Bice to kako treba

pre 4 godine

Pre nego pocnete da pljujete i proricete crnu buducnost srpskoj kosarci,imajte na umu nekoliko stvari.Prvo, nase mlade kategorije su 10-ak godina dominirale svim uzrastima u Evropi,a cesto belezili i uspehe na Svetskim prvenstvima.Nisu sve generacije iste,nisu sve u odredjenim godinama na istom nivou,a konkurencija je uvek sve jaca.Drugo,bolje je da jedan Aleksej Pokusevski npr.,koji je ogroman talenat se kali,celici i izraste u vrhunskog igraca nego da kao Dragan Labovic bude bez konkurencije u juniorskim kategorijama,a u seniorima vrhunac dostigne u "kosarkaskoj" zemlji Rumuniji! Dakle,i ova nedavna selekcija sa SP i ova sada sa EP ima nekoliko vrhunskih igraca u najavi i to je najbitnije,a mnogo manje da li ce sada uzeti medalju ili ispasti pre vremena.Sta cem sad zlatne u18 i u19 medalje ako ce za koju godinu svi redom se ugasiti i pre nego pocnu sa seniorskom kosarkom.Jeste iznenadjenje gubiti od Britanije,ali svi napreduju i ulazu,bitno je dobiti nekoliko vrhunskih igraca,a to ce bez sumnje biti i Pecarski i Trifunovic i Pokusevski i Koprivica i Smailagic...Srpska kosarka,kao ni vaterpolo,ne moze da propadne.Moze da ima kratki susni period ali da propadne ne moze!

navijac

pre 4 godine

@Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto. 
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista. 
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16)

I kod mene isto. Ali tada nije bilo fejsa, interneta, kablovske, telefona... Bilo je tri kanala na tvu i to je to, pa sta drugo da radis popodne nego da igras fudbal i basket.

Бата Стојковић

pre 4 godine

Е сад српска младеж са се преорјентише на крикет па да се реванширамо Британцима. Очигледно да у кошарци тешко да можемо да им се супроставимо.

Masi

pre 4 godine

Necu komentarisati samu utakmicu,a ni ove momke,ipak neki nemaju ni 18 godina,nije u redu da se pominju vec tako rano.
Objektivno individualnim kvalitetom ovo mora da bude medalja.
Necu komentarisati ni taktiku(sporo,bezidejno,neorganizivano)koja je uvek i ista sa Klipom(3 iste kretnje ceo zivot).
A necu ni to sto nam izgleda Britanci sad drze lekcije u kosarci.
Obraticu oaznju samo na jedan detalj,ponasanje trenera i strucnog staba.
Redom kako sede na klupi.
Smiljanic-smusen,izgubljen,ali ajde covek je tim menadzer,daje podrsku aplauzima,od njega dosta.
Klipa-mlataranje rukama,sirenje ruku,aplauza,podrske nigde,kritika kritika i samo kritika,menjanje na svaku gresku plejmejkera a to je za njih smrt.
Prvi pomocnik-pojma nemam ko je,deluje mi da je pomocni u Fmp-u,covek nijednu jedinu gestikulaciju nije napravio celu utakmicu,ni podrske,ni radovanja,nista ama bas nista,otprilike ljut je sto je tu,prebio bi igrace,jer ima 10 titula u Evroligi i kako smeju tako da odigraju,u poslednjih 30 sek produzetka izgleda da se bas mnogo nazuljao i izmrstio pa nas je pocastio jednim ustajanjem ali brzo je seo.
Druga dva-cini mi se po gradji da drze pecenjaru Dragisa kod Cacka i da je redovno serviraju,nikada u zivotu ih nisam video,ovaj buckastiji(vise voli masnije pecenje)fino se radovao par puta,ovaj drugi isto ljut ko puska sve vreme.
Pitanje za ljude iz saveza,koji su kriterijumi odabira glavnih trenera i strucnog staba?
Mislim da svima model treba da bude A selekcija,Saletovo ponasanje i njegovog stafa,a ne ovo glumatanje,Bucan samo kritikuje,,Klipa samo kritikuje,zreli za penziju obojica,Popovic zanemeo,verovatno od nerada.
Ajmo Rakocevicu oglasi se,citamo tvoje intervjue jednom nedeljno kad se nesto uradi

Karlton Majers

pre 4 godine

Kada ne zovete najperspektivnijeg beka i najtalentovanije krilo u generaciji zarad menadžerskih kombinacija to obično ovako završi.

pp

pre 4 godine

Nešto ozbiljno ne valja u radu sa mladim igračima. Ovo je ozbiljnije nego što izgleda. Kuzmanović, Rakočević, Bućan.... da se odstrane iz bilo kakve uloge u savezu. Kuzmanović direktno utiče na spiskove igrača, Bućan pokazao koliko je nesamostalan , oskudnog znanja, bez autoriteta... Igrači igraju za statistiku... U20 15-ta. Nekako deluje sve ovo jadno.

Karlton Majers

pre 4 godine

Kada ne zovete najperspektivnijeg beka i najtalentovanije krilo u generaciji zarad menadžerskih kombinacija to obično ovako završi.

Ča Guevara

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto.
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista.
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!

goran

pre 4 godine

Kako bi vas nasamarao, za krivi kurac niste. Dva puta izgubiti u mladjim kategorijama od britanlje je vredjanje kosarkaske inteligencije. Pritom na ostrvu i neznanju da imaju selekciju u kosarci niti ih interesuje. Svi ih dobijaju po 30.40 razlike samo mi gubimo od njih. Njihova selekcija do 20 godina je prvenstvo završila na osmom mestu sa samo jednom pobedom, sta mislite protiv koga?dakle kada izgubis od takvih pacera, a pritom se lozis da si kosarkaske nacija bez obzira kakav ti je dan i treba da ispadne u b divizije sto im i zelim pa ce te se mozda nauciti pameti. Velika sramota.

OVAPLOĆENI MENTALAĆ

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto. 
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista. 
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16)

Pozdrav iz Kraljeva za komšiju iz Čačka. Ista priča. Mi smo igrali i noću, po snegu (rascistimo ga naravno), čekali satima da na najjačem terenu probamo da izazovemo dobitnu ekipu pred publikom koje je uvek bilo puno na keju pored Ibra. Gledao se i igrao dobar basket. Sa časova smo bežali da igramo. A sad svi mladići u tim godinama, po idealnom vremenu za basket sede u baštama kafića i gledaju u telefon. Mnogo tužno to sve meni izgleda, komšija.

pp

pre 4 godine

Nešto ozbiljno ne valja u radu sa mladim igračima. Ovo je ozbiljnije nego što izgleda. Kuzmanović, Rakočević, Bućan.... da se odstrane iz bilo kakve uloge u savezu. Kuzmanović direktno utiče na spiskove igrača, Bućan pokazao koliko je nesamostalan , oskudnog znanja, bez autoriteta... Igrači igraju za statistiku... U20 15-ta. Nekako deluje sve ovo jadno.

mcvc

pre 4 godine

Zasluzena pobeda Velike Britanije, mnogo bolji u ofanivnom skoku, presing po celom terenu, situacije 1 na 1 resavanju prodorom bez problema. I jos jedan detalj; Britanci trce po terenu, bodre jedni druge, a nasi ko da su se vratili sa sahrane, pognutih glava bez prave volje da se trce i bore. Pokusevski i Pazin definitivno talenti, ali svi oni mogu lako stranputicom da krenu.

Svi pricaju o menadzerima, losim trenerima, roditeljima lobistima, a mozda mi jednostavno prestajemo da budemo zemlja kosarke. Koliko cesto vidite da su tereni puni dece koja igraju basket (kao sto je bilo 30-tak godina). Neka druga vremena su dosla...

Hahp

pre 4 godine

Britanci da malo znaju kosarke, utrpali bi nam 120. Kakav je ovo trener, kakva odbrana, setaju se decaci do naseg kosa. O napadu necu ni da pricam, plejevi i bekovi posvadjani sa loptom, ne znaju gde biju. I to u svakoj generaciji U18, U19, U20. Da nije mozda Pecarski kriv i za to.

Kukatilo

pre 4 godine

Gde su sad oni što im uvek smeta Marko Pecarski? Pa nije on kriv što nam je propao rad sa mladima!
(Marko Niš, 28. jul 2019 18:45)

Kome smeta Pecarski? Meni jedino smeta sto je decak dve godine zaglavljen u Partizanu, ne igra ni minut. Isto tako mislim i o Zvezdinim talentima. Ako neces da radis sa njima i bacis ih u vatru dok su mladi, onda nemoj da ih zadrzavas u klubu i unistavas im karijere.

srbEUin

pre 4 godine

Prošli put niste objavili moj kom posle poraza od GB. Valjda vam nije po volji, kao vrv ni većini ovdašnjih forumaša.
Pljuvali ste Đordija zbog košarkaških Arsenala i Chealsia, ali čovek samo sledi trag novca. On ima strategiju, i nju će ostvariti. Ni Estonija ni Letonija ni Holandija ni Turska ni Nemačka pa ni Grčka nekada nisu bile nikakav faktor u košarci. Među prvima su počeli da prenose NBA mečeve i popularisali košarku. Onda se u Grčkoj pojavio Nikos Galis, i Janakis, pa onda redom Dijamantidis, Spanulis... Isto u Nemačkoj, pa onda Novicki sada Šruder, Plajs i ostali.
Sada se tako forsira GB. NBA prenosi... Jedan meč NBA se igra u Londonu. Naravno da će se pokrenuti. Britanci vole sport, i treba samo mladi da se prime. Imaju novac, znaju kako se prave vrhunski sportisti, i ako nađu interes (Đordi) ima mnogo onih koji će ulagati.
Naši misle da je svet nepromenjljiv i da sve treba zauvek da ostane onako kako je nama nekada odgovaralo. E, pa to ne zavisi od naših želja. Ubeen sam da će GB uskoro doći na nivo neke na pr. Češke, Gruzije, pa ako se prime i na nivo Turske, Nemačke, Rusije pa onda ni Italija, Grčka neće biti daleko.
A mi sa ovakvim stavom i ovakvim radom možemo samo da silazimo da dođemo na njihovu sadašnju ulogu.

Marko

pre 4 godine

Pre godinu dana u jednom dnevnom listu je izasao clanak da Srbija ne treba da brine za buducnost kosarke jer su stigli neki novi klinci. Redom su nabrojani deca poznatih kosarkasa. Kod nas je postalo normalno da su deca glumaca - glumci (jako je tesko upisati FDU ako ti roditelji nisu iz te price), da su deca lekara - lekari u svakoj profesiji je nepotizam. E sada postoje tu bas kvalitetni momci naslednici oceva koji ce ih i premasiti, ali je jako tesko da klinac koji nema nikog u sportu uspe. Odrede se prospekti, i samo njima se daje prostor. Ostali su u sluzbi glavnih zvezda i onda to polako uzima danak. Koliko puta sam gledao utakmice da klinac posle samo jednog suta i promasaja bude klupiran, dok se "prospekti" ispucavaju. I to ubija kosarku. Samo oni bas,bas ekstremno talentovani mogu uspeti bez dobrih ledja, a ostali tesko.

Masi

pre 4 godine

Necu komentarisati samu utakmicu,a ni ove momke,ipak neki nemaju ni 18 godina,nije u redu da se pominju vec tako rano.
Objektivno individualnim kvalitetom ovo mora da bude medalja.
Necu komentarisati ni taktiku(sporo,bezidejno,neorganizivano)koja je uvek i ista sa Klipom(3 iste kretnje ceo zivot).
A necu ni to sto nam izgleda Britanci sad drze lekcije u kosarci.
Obraticu oaznju samo na jedan detalj,ponasanje trenera i strucnog staba.
Redom kako sede na klupi.
Smiljanic-smusen,izgubljen,ali ajde covek je tim menadzer,daje podrsku aplauzima,od njega dosta.
Klipa-mlataranje rukama,sirenje ruku,aplauza,podrske nigde,kritika kritika i samo kritika,menjanje na svaku gresku plejmejkera a to je za njih smrt.
Prvi pomocnik-pojma nemam ko je,deluje mi da je pomocni u Fmp-u,covek nijednu jedinu gestikulaciju nije napravio celu utakmicu,ni podrske,ni radovanja,nista ama bas nista,otprilike ljut je sto je tu,prebio bi igrace,jer ima 10 titula u Evroligi i kako smeju tako da odigraju,u poslednjih 30 sek produzetka izgleda da se bas mnogo nazuljao i izmrstio pa nas je pocastio jednim ustajanjem ali brzo je seo.
Druga dva-cini mi se po gradji da drze pecenjaru Dragisa kod Cacka i da je redovno serviraju,nikada u zivotu ih nisam video,ovaj buckastiji(vise voli masnije pecenje)fino se radovao par puta,ovaj drugi isto ljut ko puska sve vreme.
Pitanje za ljude iz saveza,koji su kriterijumi odabira glavnih trenera i strucnog staba?
Mislim da svima model treba da bude A selekcija,Saletovo ponasanje i njegovog stafa,a ne ovo glumatanje,Bucan samo kritikuje,,Klipa samo kritikuje,zreli za penziju obojica,Popovic zanemeo,verovatno od nerada.
Ajmo Rakocevicu oglasi se,citamo tvoje intervjue jednom nedeljno kad se nesto uradi

Ivan

pre 4 godine

Nije mi samo jasno sta vi ocekujete, da mi vecito budemo velesila u kosarci od petlica do seniora? Vise ne igraju deca rodjena 80-tih Sve nas je manje, sve je manje dece, samim tim, i talentovana deca se redje pojavljuju. I osim toga, sve manje dece trenira bilo koji sport, odlucuju se za IT i ostale stvari koje su isplativije, pre nego za sport, jer ovamo mogu da nauce to za koju godinu, a sport moraju da treniraju od malena ceo zivot, i da pritom ne znaju da li ce im se na kraju isplatiti.

delboj

pre 4 godine

Danilovic predsednik, djordjevic selector... Kao i igraci kapa dole kao selektori i sportski radnici nula
(petarczv, 28. jul 2019 19:15)

Alfa i omega srpske kosarke poslednjih 10 godina je N.Č. Zbog toga je sve kako je i bice jos gore.

moje ime

pre 4 godine

Da cujem sad zvezdase. Zivo me interesuje.

Samo neka igraju skupo placeni stranci u stubu srpstva.
Dok ima para bice i muzike. Kada se ispumpa balon, nece nas biti na mapi Evrope i sveta.

Sto se tice danasnjeg Partizana, ista prica kao i Zvezda, samo je razlika u tome sto mi imamo manje skupe i poznate strance. Ali rezultat po reprezentaciju i klub ce biti identican.

Reprezentacija nam jeste sada dobra, ali je razlog raniji dobar rad.
Za par godina ce se tek videti rezultat Covica i ekipe.

Samo sto ce njega za to biti bas briga.

Koji je domaci igrac u Zvezdi resio jedan bitan mec prethodne sezone?

navijac

pre 4 godine

@Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto. 
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista. 
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16)

I kod mene isto. Ali tada nije bilo fejsa, interneta, kablovske, telefona... Bilo je tri kanala na tvu i to je to, pa sta drugo da radis popodne nego da igras fudbal i basket.

foi

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto. 
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista. 
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16)

Donekle si upravu, ali nije samo Aba liga kriva, kao ni krcanje stranaca u Bg timove, klinci danas ako i sanjaju da igraju košarku onda sanjaju Nba i lejkerse, lebrona kakve zvezdu i partizan, a po za ovo igranje odnosno ne igranje po terenima u ulici je samo posledica dolaska mobilnih telefona, jer je lakše sediti i blejati u fon nego ići na basket

dragi

pre 4 godine

ne lazimo se koliko klinaca danas igra basket a koliko pre 30 godina. Tu je cela caka odnosa kvantiteta i kvaliteta a i drugi narodi poceli vise da treniraju vise i bolje od nas. Klinci igraju igrice i bas ih briga za kosarku.

Danilo Dudic

pre 4 godine

Igrom slucaja imam priliku da pratim rad sa mladjim kategorijama u kosarci i fudbalu.I sta sam primetio da se vise bazira na taktici a ne na individualnim kvalitetima.Treneri deci crtaju seme a vise od polovine anti talenti za kosarku ili fudbal.Drugo, Zakon o sportu kaze da rad sa decom mogu da vrse samo diplomirani studenti fakulteta za fizicko vaspitanje odsek kosarka, fudbal, odbojka, rukomet.Nikakvi dopisni kursevi.U Spaniji sa decom rade iskusni strucnjaci.Ne moze da se desi da trener deci uzrasta 10-16 godina bude neko od 24 -25 godina jer taj ne zna nista.Padamo u radu sa mladjim uzrastom.Tek nas ceka sunovrat. Pre 15 godina nije moglo da prodje EP a da nasi ne budu u cetiri.Sada se borimo za 9-16 mesta.Turci su engleze umlatili sa 40 razlike.I Hrvati nisu bolji.Holandija ih isprasila sa 35 razlike
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ciciban, 28. jul 2019 20:26)

Ovo sto ste napisali, pomenuo sam, u komentarima, pre nekoliko godina.
Dodao bih i to da se u mlađim selekcijama, u klubovima, i u fudbalu i u kosarci, selekcija vrsi na osnovu fizickog izgleda, odabiraju se deca koja su korpulentnija i jaca u odnosu na vrsnjake, a talenat i afinitet prema određenom sportu, se bacaju u drugi-treci plan.
Takođe, veliki uticaj ima i to sto nisu svi roditelji u mogucnosti da svakog meseca odvajaju desetak, pa i vise hiljada dinara, koliko kosta bavljenje nekim sportom. O nepotizmu da ne govorim, To i vrapci znaju

Bice to kako treba

pre 4 godine

Pre nego pocnete da pljujete i proricete crnu buducnost srpskoj kosarci,imajte na umu nekoliko stvari.Prvo, nase mlade kategorije su 10-ak godina dominirale svim uzrastima u Evropi,a cesto belezili i uspehe na Svetskim prvenstvima.Nisu sve generacije iste,nisu sve u odredjenim godinama na istom nivou,a konkurencija je uvek sve jaca.Drugo,bolje je da jedan Aleksej Pokusevski npr.,koji je ogroman talenat se kali,celici i izraste u vrhunskog igraca nego da kao Dragan Labovic bude bez konkurencije u juniorskim kategorijama,a u seniorima vrhunac dostigne u "kosarkaskoj" zemlji Rumuniji! Dakle,i ova nedavna selekcija sa SP i ova sada sa EP ima nekoliko vrhunskih igraca u najavi i to je najbitnije,a mnogo manje da li ce sada uzeti medalju ili ispasti pre vremena.Sta cem sad zlatne u18 i u19 medalje ako ce za koju godinu svi redom se ugasiti i pre nego pocnu sa seniorskom kosarkom.Jeste iznenadjenje gubiti od Britanije,ali svi napreduju i ulazu,bitno je dobiti nekoliko vrhunskih igraca,a to ce bez sumnje biti i Pecarski i Trifunovic i Pokusevski i Koprivica i Smailagic...Srpska kosarka,kao ni vaterpolo,ne moze da propadne.Moze da ima kratki susni period ali da propadne ne moze!

Igor London

pre 4 godine

Živim u Londonu i igram basket redovno, sve nacije prisutne. Englezi, (Britanci) igraju basket apsolutno fenomenalno. Odavno nisam iznanadjen a došao sam pre skoro 10 godina. Ne znam koliko ste upoznati, ali pre 2 godine je na NCAA brojčano najviše stranaca bilo iz Srbije a drugi po brojčanosti su bili upravo Britanci. Niko nema tapiju ni na jedan sport. Mi Srbi zbog skoro vekovne tradicije svakako imamo prednost ali izgleda da smo druge potcenili. Kao što su i nas u Indijanapolisu.

Miljojko

pre 4 godine

@Igor London....ta selekcija Britanije koja je tako fenomenalna u košarci je pre neki dan izgubila od Turske sa preko 40 poena razlike. Očigledno je da u KSS nešto ne štima, kao uostalom i svim ostalim stvarima jer je rukovođenje dato nestručnim ljudima na osnovu njihovog političkog opredeljenja...

Pozdravio vas Bartolomej

pre 4 godine

Британци нас туку у кошарци?!? Шта је данас, 1 Април?!?
(Тата, 28. jul 2019 20:28)

Nije 1. april nego ti ne shvataš da je košarka u Srbiji uništena i da su svi klubovi gotovo ugašeni, osim dva Čovićeva. Onaj ko je Čoviću pomogao da uništi Partizan, u svim sportovima, uživa u tome jer nije svestan posledica. Odakle juniori, kad klubova nema, a uvoze se stranci zbog EL, iako je jasno da to služi samo nekima da uzmu pare.

мерак

pre 4 godine

Ниш деведесетих. Чекамо да нам се ослободи терен од матораца, често смо играли око поднева по највећем сунцу јер поподне нема места за нас клинце. Данас пустош. Чак је и главни терен за баскет претворен у паркинг! Ало, паркинг за упошљенике филозофског факултета. Каква иронија, Нушић нам се смеје из гроба :(

crno-belo stado

pre 4 godine

@Nije 1. april nego ti ne shvataš da je košarka u Srbiji uništena i da su svi klubovi gotovo ugašeni, osim dva Čovićeva. Onaj ko je Čoviću pomogao da uništi Partizan, u svim sportovima, uživa u tome jer nije svestan posledica. Odakle juniori, kad klubova nema, a uvoze se stranci zbog EL, iako je jasno da to služi samo nekima da uzmu pare.
(Pozdravio vas Bartolomej, 28. jul 2019 21:04)

Dok nije bilo Covica juniori Partizana su bili Vujanic, Tomasevic, Bogdanovic, Cakic, Stanojevic.......!

Kako bese, najbolja evropska skola za mlade?

Ccccc, mnogo vam tesko pada sto perjanice "institucije" ne mogu da postanu Dobric, Davidovac, Simanic....a pre njih Guduric, Kalinic, Marjanovic?

Dok nije bilo Covica, "veliki mag bez rominga" vodio reprezentaciju, a nosioci bile vedete kao sto su Veselin Petrovic, Perovic, Ostojic, Avdalovic, Tepic, Tripkovic, Kecman (koji je menjao matorog Rakocevica iako je stariji), imali smo izmedju ostalog zapazeno i nikada ni pre ni posle osvojeno spektakularno osmo mesto.

Tako bese?

Covic nije ugasio ni jedan klub, a znamo ko je i kao Beocin, pa Vrsac, pa dalje da ne pominjemo.

Je li tako?

Zato ne talasaj i pricaj "neistine", nego razmisli gde su vam pare i ko su lopovi u sopstvenim redovima koji su vas godinama prevodili zedne preko vode i ucili vas da mrzite ne bi li se sakrili iza iste!

Kole

pre 4 godine

Reci cu jos nesto samo i odjavljujem se. I dalje ima nade. Tu je Vasa, Jovic, Bogdanovic, Nedovic, dok oni se odjave ima jos dosta. Iskocice neko kao po obicaju. Trifunovic ima glavu za pleja. Mozda Peno eksplodira, nikad se ne zna. Dakle bez pleja sve je izgubljeno bicemo kao Hrvati. Nek se trgnu malo klubovi izgleda da zive u oblacima. Oba Beogradska kluba su u velikim dugovima, trebaju da prihvate da Evroliga vise nije za siromahe poput nas. Sto pre to bolje.

marko

pre 4 godine

Treneri više nemaju uticaj na decu, od kolektivne igre nema ništa. Na žalost deca samo gledaju svoju statistiku i tu se gubi svaki rezultat.

Celtic

pre 4 godine

Neće srpska košarka propasti ali se bojim stagnacije. Zašto? Pa više je razloga, realno sa decom se manje radi, fizičko vaspitanje je većini klinaca postalo smaranje, više vole društvene mreže. Što se klubova tiče i košarkaških škola, pada nam kvalitet rada, mlađi treneri grabe svaku priliku i odlaze odavde, bilo bi interesantno videti koliko ih je zadnjih godina otišlo u skandinavske zemlje naprimer. A poseban problem je što nas je sve manje i sve je manje omladine, manje se rađa, više odlazi u inostranstvo. Neko ovde pomenu kako se nekad čekao red da nađeš slobodan poligon. Tako je bilo i kod mene u Kragujevcu a danas.. vrlo retko nažalost, uglavnom na basketu smo mi matorci sa stomačinama, dok klinci razmišljaju o drugim stvarima.

duledudule

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto.  
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista.  
Tek ce uslediti pad srpske kosarke! 
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16) 

Pozdrav iz Kraljeva za komšiju iz Čačka. Ista priča. Mi smo igrali i noću, po snegu (rascistimo ga naravno), čekali satima da na najjačem terenu probamo da izazovemo dobitnu ekipu pred publikom koje je uvek bilo puno na keju pored Ibra. Gledao se i igrao dobar basket. Sa časova smo bežali da igramo. A sad svi mladići u tim godinama, po idealnom vremenu za basket sede u baštama kafića i gledaju u telefon. Mnogo tužno to sve meni izgleda, komšija.
(OVAPLOĆENI MENTALAĆ, 28. jul 2019 19:30)
Pa prijatelji dragi i kod nas na Novom Beogradu u blokovima je isto, gde se nekad igrao najbolji basket u gradu.Gde su 3na3 igrali igraci koji su u to vreme igrali profesionalno prvu ligu.Samo po kraju ima toliko terena, Sprite, Nike i ostali gde si sedeo medju 500 ljudi i zabezeknut gledao kako je neko u stanju i da se pobije da bi dobio svog protivnika s kojim posle popije..Toga nema vise.Kad setam kroz kraj i vidim klince da igraju basket nasmesim se i pomislim svaka im cast...

Senzor

pre 4 godine

Igrao sam davno košarku '80-ih i '90-ih. Počeci su bili; školski tim, iz njega biranje u KK, u mestu ili kraju grada, SOFK-a dotira za takmičenja, svi klinci cepaju patike što na betonu, što u sali, nema bahaćenja i foliranja opremom što kupuje tata nekom antitalentovanom klincu, zdrava konkurencija, tako da su iz takvog sistema mogli izaći neki Djordjević, Kukoč ili Pavićević. Ovo sve je odraz mentalnog sklopa današnjih roditelja. Njihove bolesne ambicije, da im netalentovano dete mora biti neko i nešto, te ne biraju sredstva da to ostvare, uzimaju danak.

Sone

pre 4 godine

Malo manje Zvezde, Mege, Partizana, Zemuna...
Mozda ima nekih igraca i van Bg.
Nista protiv Bg ali ipak je simptomaticno da u svim selekcijama 95% igraca je iz Bg klubova.
Da pojednostavim. Mozda bi trebalo nekad pozvati pa bar ma pripreme igrace koji nemaju menadzere.
Mozda ti momci zmaju i zele da igraju za reprezentaciju.
Glavni problem: menadzeri, roditelji i deca koja su vec velike zvezde i igraci....
A na trenere da ne trosim reci. Ista prica Bg i jiko vise

Бата Стојковић

pre 4 godine

Е сад српска младеж са се преорјентише на крикет па да се реванширамо Британцима. Очигледно да у кошарци тешко да можемо да им се супроставимо.

Jadno i žalosno

pre 4 godine

Danilovic predsednik, djordjevic selector... Kao i igraci kapa dole kao selektori i sportski radnici nula
(petarczv, 28. jul 2019 19:15)

Komentari su ti za nulu a klupska ostrašćenost za čistu desetku.

milos

pre 4 godine

Vidim mnogi pominju mobilne, tablete, igrice, internet i sl. za lose igrace.
A Doncic, Jokic, Adetokumpo, Porzingis i ostali nisu imali/nemaju mobilne, tablete itd.?!?
Samo su dva razloga:
1. nedovoljan talenat/rad igraca
2. los trenerski kapacitet u domacim klubovima
Narocito ovo drugo.
Sve ostalo je filozofija.

Vucko

pre 4 godine

Bruka i sramota kako radi nas savez. To se najbolje ogleda u radu mladjih selekcija i po stanju u klubovima van Beograda. Ne mogu nerad i nesposobnost da zamaskiraju uspesi A reprezentacija, bilo muske ili zenske. Treba stvoriti nekog novog Jokica, Bogdanovica, Teodosica, Anu Dabovic, Sonju Petrovic... Nasa buducnost je nikakva, kosarka se gasi u Srbiji. Danilovicu odlazi!

ZeleniZub

pre 4 godine

Sta li sam sada odgledao?! Nisam video nista od nekog talenta osim Pokusevskog.NIKO ne ume da udje na levi dvokorak. Nikakvog gradjenja ispod kosa. Zali Boze centra sto imamo (levak kome ne mozes da izvuces papir ispod nogu). Trener - bolje da nista ne napisem. Deru nas indijanci kako ko stigne. Nije ni cudo sto su klinci vec ispali u B diviziju kako igramo... Zaista ne mogu jos uvek da se nacudim na sta sam ja potrosio preko 2 sata zivota...

croata

pre 4 godine

I Hrvati nisu bolji.Holandija ih isprasila sa 35 razlike
(Ciciban, 28. jul 2019 20:26)

Pogotovo jer su kolo prije ti isti nizozemci izgubili 33 razlike od spanjolaca. A recimo i to da je ova ista generacija prosle godine odvalila spanjolce 30 razlike. No iako je kod klinaca sve moguce jer su puni oscilacija, necemo opet pobijedit spanjolce jer stozernih igraca perssovica i prkacina nema, a treci mladi dragulj tisma, za njega tek nemam pojma zasto ne igra. Ovi sto igraju veze nemaju i ne da nema ni jednog talenta za buducnost, ovi doslovno ne znaju osnove kosarke. Ko to gura i po kojim osnovama se pravi selekcija to je misterij. Sramota.

Henry Chinasky

pre 4 godine

Gledao sam utakmice i juče i danas. I Nemačka i Britanija su zrele za najmanje 20 razlike. Ima mnogo dobrih klinaca, ali se ponašaju kao zvezde. I juče i danas su protivnici imali preko 25 skokova u napadu, što je u bilo kom uzrastu na velikom takmičenju nedopustivo. To selektor mora da reši, na pr. većom borbenošću i kolektivnim zagrađivanjem koša. Uz svo poštovanje, Klipa nije Pešić i Vujošević, koji su sa mladim igračima osvajali zlata na velikim takmičenjima, od klinaca pravili igrače i postali veliki treneri.

marko

pre 4 godine

Alfa i omega srpske kosarke poslednjih 10 godina je N.Č. Zbog toga je sve kako je i bice jos gore.
(delboj, 28. jul 2019 21:09)

A sta nam to sada fali? Drugi na OI, SP i EP? Gde smo bili pre toga? U kanalu... Ne znam kako vas nije sramota da se javljate... Upravo ste vi ugasili Hemofarm, pokusali ste da ugasite i KKCZ, ali na vasu zalost to nije proslo... Tako da...

Aleksandar

pre 4 godine

Naša škola košarke polako ali sigurno propada.A kako i nebi kad u našim najboljim timovima igraju vremešni isluženi stranci.Nema mesta za mlade igrače da tamo uče i napreduju.

Mile

pre 4 godine

Nisam pratio tekmu, ali jedan od razloga losih rezultata neadekvatan rad sa mladim igracima. Klub iz Banata, igra Kls ligu, prosle godinu dobije 33 miliona dinara pomoci od grada. Dovedu igrace od preko 30 godina da otaljigaju Kls, rezultat nebitanpare legle,gube po 30 razlike. Ni jednog igraca nisu stvorili zadnjih 15 godina. Da grad, pokrajina, drzava brinu o sportu uslovili bi pomoc sa afirmacijom mladih igraca.

Ognjen

pre 4 godine

Nisam ni znao da Britanci igraju kosarku, ovo je za alarm da nesto treba menjati, rad sa decom je buducnost naseg najtrofejnijeg sporta.

Cba

pre 4 godine

Svi ovi rezultati su proizvod lose selekcije i loseg rada. Nestao nam je lanac proizvodnje igraca, ili se izgubio u trazenju tezih i duzih. Tehnicki deca su na zapanjujuce losem nivou. Trazili smo instant za prodaju i to smo dobili. Ako mislite da ce za godinu dve biti bolje varate se a svi koji prate mladje gen to znaju. Ne zaboravite, Pokusevski pa i Pazin su se, ili se i dalje razvijaju u inostranstvu i vazne godine su proveli tamo, ocigledno odudaraju od nase "skole"...Dosli smo do toga da imamo trenere koji sputavaju i opstruisu razvoj talenta, sto iz neznanja sto iz svima znanih razloga. Kupujemo strance kao sumanuti, kao da imamo rok, a takmicimo se u tome u takmicenjima za koje unapred znamo da ih ne mozemo osvojiti, Aba je izuzetak...Izgledamo potpuno obezglavljeno i bez ikakve ideje sta ta deca treba da rade, sto je verovatno i tacno. Kupuju ih kao nakupci, idu po srb, dovoze ih u bg i prodaju dalje i nikoga nije briga niti se bilo ko oglasava, pitam se zasto se onda mi nerviramo...

palop

pre 4 godine

Kada ne zovete najperspektivnijeg beka i najtalentovanije krilo u generaciji zarad menadžerskih kombinacija to obično ovako završi.
(Karlton Majers, 28. jul 2019 18:46)

O kome je rec? Nisam bas upucen u mladje kategorije.

Strahinja

pre 4 godine

Sramota. OSTAVKE ODMAH. dele plate po savezu i kriju se iza seniorske reprezentacije. Sva pravila i propisi se podredjuju menadzerima i mesetarima. Ko je izglasao da mogu stranci da igraju u mladjim kategorijama, privatna liga koju finansira drzava, igraci preko veza igraju, statistike, ukinuli obestecenja za mladje kategorije, svi klibovi postali rezervni klubovi "velikih". Potpredsednik saveza iz nisa je dosao u beograd i placa mu se stan na vracaru plus plata. Ko to placa? Nasilnik predsednik saveza nezainteresovan. Samo smenjuju trenere i postavljaju poslusnike.na osnovu cega je trener kadetske reprezentacije nikitovic?

Molos

pre 4 godine

Nesto je ipak tu cudno.
OK ne igra se basket ko pre, sve nas manje, guraju se odredjena deca, korupcija itd- sve se slazem, ali
Britanci!!!!! Radim poslednje 4 godina sa njima, oni ne vole basket, ne prate, ne znam koliko ulazu Ali uzasno ih basket ne Interesuje..
Na kom god bili nivou kako mozemo da izgubimo od njih? Ne kapiram

Gde ja živim

pre 4 godine

Aman ljudi šta radite više. Malo ozbiljnosti ako može. Svaka čast Britancima izgleda da su počeli da se bave košarkom, ali mi ga kilavimo mnogo. Ne valja ništa i treba staviti prst na čelo. Što pre to bolje.

Citizen

pre 4 godine

Kada li cemo prestati da budemo ograniceni i skapirati da se kosarka vise ne igra samo u 3, 4 zemlje. Pa sta ako su to Britanci? Da li je njima zabranjeno da budu dobri kosarkasi?

sprivel

pre 4 godine

Danilovic predsednik, djordjevic selector... Kao i igraci kapa dole kao selektori i sportski radnici nula
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 28. jul 2019 19:15)

Pa ove mlade sve zvezdini treneri vode.

BGD

pre 4 godine

Ovo je tuga postala koliko nam mladje kategorije u kosarci pojma nemaju.Od generacije 1995. generacije su sve losije,a neki nece ni da se odazovu.Ljudi nemaju ni sut ni tehniku.Samo se bilduju i igraju bez razmisljanja,a koliko vidim cesto ih mrzi i odbranu da igraju.Treneri su takodje mnogo krivi i moraju vise da rade sa njima na tehnici i sutu.

Rozenkranc

pre 4 godine

Ko će da snosi odgovornost? Sve mlade selekcije su doživele debakle.
U ženskoj konkurenciji samo u20 su u A grupi, jer su ove godine i u18 ispale u B.
Prvi put su muškarci u20 uspeli da ispadnu u B.
U19 loši na svetskom.
U18 izgubili od GB koja je dan pre toga izgubila od Turske 41 razlike.
Ni u16 ne izgleda obećavajuće...
Gde su ostavke?
Nešto u savezu mora drastično da se menja. Želim da čujem objašnjenje.

zmajognjeni

pre 4 godine

to je kada odustanes od svoje skole kosarke, igra ti se samo svede na odbranu i spustanje ispod kosa. Sut je zanemaren
(s, 28. jul 2019 18:56)

Jugoslovenska skola kosarke, prof Aleksandar Nikolic, je bila jaka odbrana i lopta ispod kosa, i brza tranzicija iz jake odbrane. Jer uvek mozes da igras odbranu a ispod kosa si najblizi kosu. S tim sto smo imali i dobre sutere pride.

Iskreno?

pre 4 godine

Nedostatak Duleta Vujosevica platice reprezentacija Srbije i to skupo!
Kakav je Milutinov bio kad je gurnut u vatru, nista bolji od Pecarskog. Bogdanovic po klubovima I kladionicama decko isao trebalo je sve to terati motkom u halu. A sad alibi treneri, hoce sve i odmah. Nece da rade i stvaraju nego da kupuju. Moze im se. Sta Mega I FMP rade, razvojni timovi, izbace 1 igraca u 7 godina.

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

moje ime, Zvezdini domaci igraci su resili finale ABA protiv Buducnosti i to Covic, Simanic, Davidovac uz podrsku Dobrica.Kada bi makar malo zaboravio klubastvo, video bi da je Covic napravio danasnje reprezentativce poput Tea, Raduljice, Gudurica...kada bi opey zanemario klubastvo, video bi da Partizan nije napravio igraca jos od Mice Berica. Zvezdini stranci od 35 godina skupi, a Partizanovi u najboljim godinama igraju iz ljubavi?

NY

pre 4 godine

Katastrofa.Ej dva puta nas olade britanci.Da i ovi ne ispadnu iz A divizije.A to je tako kada mladje kategorije po Srbiji treniraju nekakvi bivsi anonimni polu igraci ili profesori fiskulture.Leti nekakvi kampovi koje roditelji placajju da bi udovoljili svojojoj deci.Kampovi gde se dolazi bez ikakve selekcije i gde se u smeni sakupi 100 decaka i devojcica.Kakav tu rad moze da bude.

Wllaxy

pre 4 godine

Koji je domaci igrac u Zvezdi resio jedan bitan mec prethodne sezone?
(moje ime, 28. jul 2019 19:01)

Bar kada ste vi u pitanju trebalo bi da ste lepo zapamtili Davidovca i Dobrića.

Inače vidim Pecarski se baš naigrao kod vas...

Mladen

pre 4 godine

Ovo jeste bruka i sramota i neko bi trebao da dobije otkaz ali za ukupan razvoj i nove igrace rezulati na ovim juniorskim prvenstvima su najcesce totalno nevazni. Koliko smo generacija imali da osvajaju sve moguce kao juniori pa iz njih iskoci mozda 1 igrac za seniore. Takva je bila cuvena generacija 87. godiste, oni od petlica od 14 godina do 20 nisu izgubili niti jednu zvanicnu utakmicu, osvojili sva moguca zlata a na kraju je jedini kao vrhunski kosarkas isplivao Teodosic. Ako Pokusevski i Pazin izrastu u kandidate za A tim generacija je uspeh sve ostalo je nevazno.

Ja

pre 4 godine

Dobro je sto deo ovde prisutnih ,prati i razume dobro situaciju..
Za one koji ne kapiraju da je NČ kreator kosarkaskih prilika u Srbiji zadnjih 15-20 godina. Igraci dolaze iz klubova koji se takmice u KLS koju vodi Čovicev ortak Deleon i partneri.. Odatle i sve ove posledice..Bodirogu su oterali,nije spreman da se valja u ovom nasem kosarkaškom blatu..jer transparentni exel je uvek najglasniji, najlukaviji i sa velikom podrskom svojih zastitnika... a mi cemo medalje u buduce samo u igricama da vidimo.Isto kao i KKCZ f4 El.
Problem je sto su kosarku u Srbiji sveli na Kkcz,kkp i Miska Raznatovica... Ljud i u svim nasim gradovima bi hteli da gledaju dobru kosarku,i za to nije obavezna EL...

lfc

pre 4 godine

Hahahahahaha evo dokle su nu nas beogradjani doveli. Kad reprezentaciju sve do jednog cine izgraci iz BG klubova ovo je relanost. Srpska kosarka jednom nogom vec u grobu. Pod hitno napustiti ABA ligu, max 4 stranca u domacoj ligi to je jedini spas. Ali posto svi znamo da nasu kosarku vode 2 coveka - Covic i Misko Raznatovic koji su se sad ususkali u ABA, zatvorili ligu da klubovi ne mogu da im ispadnu, oni mlate pare a za Srbiju ih bas briga.

Ciciban

pre 4 godine

Igrom slucaja imam priliku da pratim rad sa mladjim kategorijama u kosarci i fudbalu.I sta sam primetio da se vise bazira na taktici a ne na individualnim kvalitetima.Treneri deci crtaju seme a vise od polovine anti talenti za kosarku ili fudbal.Drugo, Zakon o sportu kaze da rad sa decom mogu da vrse samo diplomirani studenti fakulteta za fizicko vaspitanje odsek kosarka, fudbal, odbojka, rukomet.Nikakvi dopisni kursevi.U Spaniji sa decom rade iskusni strucnjaci.Ne moze da se desi da trener deci uzrasta 10-16 godina bude neko od 24 -25 godina jer taj ne zna nista.Padamo u radu sa mladjim uzrastom.Tek nas ceka sunovrat. Pre 15 godina nije moglo da prodje EP a da nasi ne budu u cetiri.Sada se borimo za 9-16 mesta.Turci su engleze umlatili sa 40 razlike.I Hrvati nisu bolji.Holandija ih isprasila sa 35 razlike

goran

pre 4 godine

Bez mnogo filozofiranja o radu sa mladim selekcijama nego sada fokus na ovo sto nam predstoji na ovom prvenstvu. Sutra igramo sa turcima nebi me iznenadilo da ih dobijemo, a onda u osmini finala se ukrstamo sa grupom gde su Rusija, Italija, crna Gora i Litvanija i ko god da nam dopadne je nezgodan to je najvažniji mec na prvenstvu. Ako tu izgubimo gotovo sigurno sledi pakao oko opstanka u a diviziji i zov b divizije. Veci problem od toga je taj strah kod nasih klinaca koji izgledaju kao da idu na streljanje i psihički potpuno nespremni u mecevima gde nema prava na gresku sto su izvanredno pokazali ovi iz u 20 selekcije. Dakle osmina finala je najbitniji mec, a posle cemo da vidimo. Nisam optimista, a mozda me i demantuju.

Paja Patak

pre 4 godine

Svi ovi rezultati su proizvod lose selekcije i loseg rada. Nestao nam je lanac proizvodnje igraca, ili se izgubio u trazenju tezih i duzih. Tehnicki deca su na zapanjujuce losem nivou. Trazili smo instant za prodaju i to smo dobili. Ako mislite da ce za godinu dve biti bolje varate se a svi koji prate mladje gen to znaju. Ne zaboravite, Pokusevski pa i Pazin su se, ili se i dalje razvijaju u inostranstvu i vazne godine su proveli tamo, ocigledno odudaraju od nase "skole"...Dosli smo do toga da imamo trenere koji sputavaju i opstruisu razvoj talenta, sto iz neznanja sto iz svima znanih razloga. Kupujemo strance kao sumanuti, kao da imamo rok, a takmicimo se u tome u takmicenjima za koje unapred znamo da ih ne mozemo osvojiti, Aba je izuzetak...Izgledamo potpuno obezglavljeno i bez ikakve ideje sta ta deca treba da rade, sto je verovatno i tacno. Kupuju ih kao nakupci, idu po srb, dovoze ih u bg i prodaju dalje i nikoga nije briga niti se bilo ko oglasava, pitam se zasto se onda mi nerviramo...
(Cba, 28. jul 2019 20:49)

A sta ti hoces? Da nemas strance a da imas uspeh.Sta bi ti vise voleo uspeh klubova ili reprezentacije.Bez klubova nema ni reprezentacije.Takmicenje u eliti zahteva strance.Onda se kaleme i sponzori.Ko da izdrzava klubove.Lokalna samouprava? Koliko domacih igraca ima u Realu, Feneru, CSKA i kakav je njihov ucinak.Koliko mladih igraca.Nije stvar u strancima nego se lose radi sa mladima.Zasto nema jakih timova Borca, Vojvodine, Vrsca, Nisa itd.Zasto tamo u svakom timu nema barem 3-4 potencijala.Lako je poslati iz FMP ili Mege na kaljenje.Rad sa mladim igracima postoji samo u Zvezdi i Megi sto pokazuju prvenstva Srbije.U tim klubovima koliko toliko pistoji strucni kadar

Lovra Verebi

pre 4 godine

(moje ime, 28. jul 2019 19:01)
Krenem da replicuram i vidim sa 65 godina nisam dorastao ovim strucnjacima.I kazete Trinkijeri ima platu 800.000 evra , Tomic , iskreno neznam , ali pored ovakvih strucnjaka na komentarima B92 , ja bih se zabrinuo za mesto trenera u Partizanu i Zvezdi Pa ovakvi strucnjaci sede za tastaturom umesto da su na terenu .Sta kazete ,maloletni su , pa u redu sacekacemo , mama ce ih dovoditi i vracati kuci na spavanje.

Marko

pre 4 godine

Nepotizam je problem, mladi igraci koji imaju bogate ili uticajne roditelje su u prednosti prilikom selekcije. Tako nam je unisten rukomet, pocelo je i sa kosarkom isto.

Pera Magic Mitic

pre 4 godine

Koji je domaci igrac u Zvezdi resio jedan bitan mec prethodne sezone?
(moje ime, 28. jul 2019 19:01)
Covic, Dobric, Davidovac, Simanic...cele sezone dobra minutaza, u mnogim utakmicama neko od njih bio najbolji na terenu. Ove godine nadamo se i dobrim rolama Kuzmica, a i vecoj minutazi Radanova. Na red ce uskoro doci i Djordjevic, Paunovic, Uskokovic, Popovic, Vasic...ne brini ti za nas.

mire

pre 4 godine

Juce pobedjena Nemacka, Zemlja kosarke smo. Izgubimo od Britanaca , prestajemo to da budemo. I naravno , drvlje i kamenje po klincima i omladini.
I tako nasa u18 selekcija pretprosle godine osvoji EP, a onda i prosle godine novija generacija isto uzme zlato - slavimo ih naravno, kujemo u zvezde. Sada odigramo 2 slabija prvenstva, odma postaje problem vecih i sirih razmera, koji vodi do toga da klinci navodno godinama ne igraju baskete na ulicama , da su na drustvenim mrezama i da nam kosarka propada. I takve komentare slusamo vec 10,15 godina, jos od vremena kada smo postili sto se kosarkaskih uspeha tice (2003. do 2009.) pa se onda pojavila omladina (Bogdan, Nedovic, Micic, Jokic i svi ostali rodjeni u tom nekom periodu) koja vas sada redovno obraduje nekom medaljom. Sto u mladjim kategorijama, sto seniori. Odlucite se.
Ne kazem da se ne slazem u nekim stvarima, nastupi na poslednja 2 prvenstva jesu za zapitati se i reagovati, kao i poraz od Britanije u ovom sportu, ali zasto svaljivati sve na omladinu, njihovu nesposobnost i nezainteresovanost kada je ocigledno da i kada se mislilo da nismo vise sila sa jakom skolom kosarke, pojavljivali su se novi reprezentativci i zvezde. Zar nisu zasluzili malo poverenja? Problemi su vise kosarkaske i mozda takticke prirode, pomesani sa nedostatkom faktora srece, poneke povrede (na ovom prvenstvu smo bez Popovica i Tanaskovica, najboljih igraca Zvezde i Partizana u tom godistu).

crveni horizonti

pre 4 godine

Pozdrav za Čačane i nek ne lupaju bez veze. Koji je to igrač potekao iz Čačka, ako ništa iz vaše generacije. Kakve veze ima igra ispred zgrade sa ozbiljnom košarkom. Prestanite lupati gluposti! Pogotovo se moja primjedba odnosi na relaciju Zvezda-Partizan. Ono što je primjetno da se naše ekipe teško nose sa presingom već nekoliko godina unazad i na tome treba poraditi. Osim Pokuševskog i Pažina, budimo realno nema ovdje neke budućnosti. Možda neko kasnije ispliva. Ne treba biti previše kritičan. Sjetite se sebe u njihovim godinama i ne serite previše.

el_kiddo

pre 4 godine

I dalje ima junaka koji kritikuju "ljude iz saveza". Ako ne valjaju legende Danilovic,Djordjevic,Rakocevic, Tomasevic, bolje da ih zamenimo Covicimaa i njihovim zetovima, pa da KSS bude u rangu FSS (czss).

drmiša

pre 4 godine

Bruka i sramota kako radi nas savez. To se najbolje ogleda u radu mladjih selekcija i po stanju u klubovima van Beograda. Ne mogu nerad i nesposobnost da zamaskiraju uspesi A reprezentacija, bilo muske ili zenske. Treba stvoriti nekog novog Jokica, Bogdanovica, Teodosica, Anu Dabovic, Sonju Petrovic... Nasa buducnost je nikakva, kosarka se gasi u Srbiji. Danilovicu odlazi!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vucko, 28. jul 2019 22:31)

To je valjda i krajnji cilj..da "A" reprezentacija ima odlične rezultate, a ne "klinci", a posle nas u seniorima nema nigde. Mlađe selekcije služe da se stvaraju igrači, a ne da se tu "stvaraju" rezultati, a posle igrača nigde. Ne može se na osnovu rezultata igrača samo jednog ili dva godišta procenjivati šta nas čeka u budućnosti...jer ni seniorsku reprezentaciju ne čine igrači samo jednog ili dva godišta, već je to raspon u proseku 10 godina.

moje ime

pre 4 godine

Da cujem sad zvezdase. Zivo me interesuje.

Samo neka igraju skupo placeni stranci u stubu srpstva.
Dok ima para bice i muzike. Kada se ispumpa balon, nece nas biti na mapi Evrope i sveta.

Sto se tice danasnjeg Partizana, ista prica kao i Zvezda, samo je razlika u tome sto mi imamo manje skupe i poznate strance. Ali rezultat po reprezentaciju i klub ce biti identican.

Reprezentacija nam jeste sada dobra, ali je razlog raniji dobar rad.
Za par godina ce se tek videti rezultat Covica i ekipe.

Samo sto ce njega za to biti bas briga.

Koji je domaci igrac u Zvezdi resio jedan bitan mec prethodne sezone?

crno-belo stado

pre 4 godine

@Nije 1. april nego ti ne shvataš da je košarka u Srbiji uništena i da su svi klubovi gotovo ugašeni, osim dva Čovićeva. Onaj ko je Čoviću pomogao da uništi Partizan, u svim sportovima, uživa u tome jer nije svestan posledica. Odakle juniori, kad klubova nema, a uvoze se stranci zbog EL, iako je jasno da to služi samo nekima da uzmu pare.
(Pozdravio vas Bartolomej, 28. jul 2019 21:04)

Dok nije bilo Covica juniori Partizana su bili Vujanic, Tomasevic, Bogdanovic, Cakic, Stanojevic.......!

Kako bese, najbolja evropska skola za mlade?

Ccccc, mnogo vam tesko pada sto perjanice "institucije" ne mogu da postanu Dobric, Davidovac, Simanic....a pre njih Guduric, Kalinic, Marjanovic?

Dok nije bilo Covica, "veliki mag bez rominga" vodio reprezentaciju, a nosioci bile vedete kao sto su Veselin Petrovic, Perovic, Ostojic, Avdalovic, Tepic, Tripkovic, Kecman (koji je menjao matorog Rakocevica iako je stariji), imali smo izmedju ostalog zapazeno i nikada ni pre ni posle osvojeno spektakularno osmo mesto.

Tako bese?

Covic nije ugasio ni jedan klub, a znamo ko je i kao Beocin, pa Vrsac, pa dalje da ne pominjemo.

Je li tako?

Zato ne talasaj i pricaj "neistine", nego razmisli gde su vam pare i ko su lopovi u sopstvenim redovima koji su vas godinama prevodili zedne preko vode i ucili vas da mrzite ne bi li se sakrili iza iste!

delboj

pre 4 godine

Danilovic predsednik, djordjevic selector... Kao i igraci kapa dole kao selektori i sportski radnici nula
(petarczv, 28. jul 2019 19:15)

Alfa i omega srpske kosarke poslednjih 10 godina je N.Č. Zbog toga je sve kako je i bice jos gore.

Ča Guevara

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto.
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista.
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!

Pozdravio vas Bartolomej

pre 4 godine

Британци нас туку у кошарци?!? Шта је данас, 1 Април?!?
(Тата, 28. jul 2019 20:28)

Nije 1. april nego ti ne shvataš da je košarka u Srbiji uništena i da su svi klubovi gotovo ugašeni, osim dva Čovićeva. Onaj ko je Čoviću pomogao da uništi Partizan, u svim sportovima, uživa u tome jer nije svestan posledica. Odakle juniori, kad klubova nema, a uvoze se stranci zbog EL, iako je jasno da to služi samo nekima da uzmu pare.

Iskreno?

pre 4 godine

Nedostatak Duleta Vujosevica platice reprezentacija Srbije i to skupo!
Kakav je Milutinov bio kad je gurnut u vatru, nista bolji od Pecarskog. Bogdanovic po klubovima I kladionicama decko isao trebalo je sve to terati motkom u halu. A sad alibi treneri, hoce sve i odmah. Nece da rade i stvaraju nego da kupuju. Moze im se. Sta Mega I FMP rade, razvojni timovi, izbace 1 igraca u 7 godina.

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

moje ime, Zvezdini domaci igraci su resili finale ABA protiv Buducnosti i to Covic, Simanic, Davidovac uz podrsku Dobrica.Kada bi makar malo zaboravio klubastvo, video bi da je Covic napravio danasnje reprezentativce poput Tea, Raduljice, Gudurica...kada bi opey zanemario klubastvo, video bi da Partizan nije napravio igraca jos od Mice Berica. Zvezdini stranci od 35 godina skupi, a Partizanovi u najboljim godinama igraju iz ljubavi?

marko

pre 4 godine

Alfa i omega srpske kosarke poslednjih 10 godina je N.Č. Zbog toga je sve kako je i bice jos gore.
(delboj, 28. jul 2019 21:09)

A sta nam to sada fali? Drugi na OI, SP i EP? Gde smo bili pre toga? U kanalu... Ne znam kako vas nije sramota da se javljate... Upravo ste vi ugasili Hemofarm, pokusali ste da ugasite i KKCZ, ali na vasu zalost to nije proslo... Tako da...

Bice to kako treba

pre 4 godine

Pre nego pocnete da pljujete i proricete crnu buducnost srpskoj kosarci,imajte na umu nekoliko stvari.Prvo, nase mlade kategorije su 10-ak godina dominirale svim uzrastima u Evropi,a cesto belezili i uspehe na Svetskim prvenstvima.Nisu sve generacije iste,nisu sve u odredjenim godinama na istom nivou,a konkurencija je uvek sve jaca.Drugo,bolje je da jedan Aleksej Pokusevski npr.,koji je ogroman talenat se kali,celici i izraste u vrhunskog igraca nego da kao Dragan Labovic bude bez konkurencije u juniorskim kategorijama,a u seniorima vrhunac dostigne u "kosarkaskoj" zemlji Rumuniji! Dakle,i ova nedavna selekcija sa SP i ova sada sa EP ima nekoliko vrhunskih igraca u najavi i to je najbitnije,a mnogo manje da li ce sada uzeti medalju ili ispasti pre vremena.Sta cem sad zlatne u18 i u19 medalje ako ce za koju godinu svi redom se ugasiti i pre nego pocnu sa seniorskom kosarkom.Jeste iznenadjenje gubiti od Britanije,ali svi napreduju i ulazu,bitno je dobiti nekoliko vrhunskih igraca,a to ce bez sumnje biti i Pecarski i Trifunovic i Pokusevski i Koprivica i Smailagic...Srpska kosarka,kao ni vaterpolo,ne moze da propadne.Moze da ima kratki susni period ali da propadne ne moze!

Paja Patak

pre 4 godine

Svi ovi rezultati su proizvod lose selekcije i loseg rada. Nestao nam je lanac proizvodnje igraca, ili se izgubio u trazenju tezih i duzih. Tehnicki deca su na zapanjujuce losem nivou. Trazili smo instant za prodaju i to smo dobili. Ako mislite da ce za godinu dve biti bolje varate se a svi koji prate mladje gen to znaju. Ne zaboravite, Pokusevski pa i Pazin su se, ili se i dalje razvijaju u inostranstvu i vazne godine su proveli tamo, ocigledno odudaraju od nase "skole"...Dosli smo do toga da imamo trenere koji sputavaju i opstruisu razvoj talenta, sto iz neznanja sto iz svima znanih razloga. Kupujemo strance kao sumanuti, kao da imamo rok, a takmicimo se u tome u takmicenjima za koje unapred znamo da ih ne mozemo osvojiti, Aba je izuzetak...Izgledamo potpuno obezglavljeno i bez ikakve ideje sta ta deca treba da rade, sto je verovatno i tacno. Kupuju ih kao nakupci, idu po srb, dovoze ih u bg i prodaju dalje i nikoga nije briga niti se bilo ko oglasava, pitam se zasto se onda mi nerviramo...
(Cba, 28. jul 2019 20:49)

A sta ti hoces? Da nemas strance a da imas uspeh.Sta bi ti vise voleo uspeh klubova ili reprezentacije.Bez klubova nema ni reprezentacije.Takmicenje u eliti zahteva strance.Onda se kaleme i sponzori.Ko da izdrzava klubove.Lokalna samouprava? Koliko domacih igraca ima u Realu, Feneru, CSKA i kakav je njihov ucinak.Koliko mladih igraca.Nije stvar u strancima nego se lose radi sa mladima.Zasto nema jakih timova Borca, Vojvodine, Vrsca, Nisa itd.Zasto tamo u svakom timu nema barem 3-4 potencijala.Lako je poslati iz FMP ili Mege na kaljenje.Rad sa mladim igracima postoji samo u Zvezdi i Megi sto pokazuju prvenstva Srbije.U tim klubovima koliko toliko pistoji strucni kadar

Ja

pre 4 godine

Dobro je sto deo ovde prisutnih ,prati i razume dobro situaciju..
Za one koji ne kapiraju da je NČ kreator kosarkaskih prilika u Srbiji zadnjih 15-20 godina. Igraci dolaze iz klubova koji se takmice u KLS koju vodi Čovicev ortak Deleon i partneri.. Odatle i sve ove posledice..Bodirogu su oterali,nije spreman da se valja u ovom nasem kosarkaškom blatu..jer transparentni exel je uvek najglasniji, najlukaviji i sa velikom podrskom svojih zastitnika... a mi cemo medalje u buduce samo u igricama da vidimo.Isto kao i KKCZ f4 El.
Problem je sto su kosarku u Srbiji sveli na Kkcz,kkp i Miska Raznatovica... Ljud i u svim nasim gradovima bi hteli da gledaju dobru kosarku,i za to nije obavezna EL...

crveni horizonti

pre 4 godine

Pozdrav za Čačane i nek ne lupaju bez veze. Koji je to igrač potekao iz Čačka, ako ništa iz vaše generacije. Kakve veze ima igra ispred zgrade sa ozbiljnom košarkom. Prestanite lupati gluposti! Pogotovo se moja primjedba odnosi na relaciju Zvezda-Partizan. Ono što je primjetno da se naše ekipe teško nose sa presingom već nekoliko godina unazad i na tome treba poraditi. Osim Pokuševskog i Pažina, budimo realno nema ovdje neke budućnosti. Možda neko kasnije ispliva. Ne treba biti previše kritičan. Sjetite se sebe u njihovim godinama i ne serite previše.

Jadno i žalosno

pre 4 godine

Danilovic predsednik, djordjevic selector... Kao i igraci kapa dole kao selektori i sportski radnici nula
(petarczv, 28. jul 2019 19:15)

Komentari su ti za nulu a klupska ostrašćenost za čistu desetku.

Wllaxy

pre 4 godine

Koji je domaci igrac u Zvezdi resio jedan bitan mec prethodne sezone?
(moje ime, 28. jul 2019 19:01)

Bar kada ste vi u pitanju trebalo bi da ste lepo zapamtili Davidovca i Dobrića.

Inače vidim Pecarski se baš naigrao kod vas...

lfc

pre 4 godine

Hahahahahaha evo dokle su nu nas beogradjani doveli. Kad reprezentaciju sve do jednog cine izgraci iz BG klubova ovo je relanost. Srpska kosarka jednom nogom vec u grobu. Pod hitno napustiti ABA ligu, max 4 stranca u domacoj ligi to je jedini spas. Ali posto svi znamo da nasu kosarku vode 2 coveka - Covic i Misko Raznatovic koji su se sad ususkali u ABA, zatvorili ligu da klubovi ne mogu da im ispadnu, oni mlate pare a za Srbiju ih bas briga.

el_kiddo

pre 4 godine

I dalje ima junaka koji kritikuju "ljude iz saveza". Ako ne valjaju legende Danilovic,Djordjevic,Rakocevic, Tomasevic, bolje da ih zamenimo Covicimaa i njihovim zetovima, pa da KSS bude u rangu FSS (czss).

Vucko

pre 4 godine

Bruka i sramota kako radi nas savez. To se najbolje ogleda u radu mladjih selekcija i po stanju u klubovima van Beograda. Ne mogu nerad i nesposobnost da zamaskiraju uspesi A reprezentacija, bilo muske ili zenske. Treba stvoriti nekog novog Jokica, Bogdanovica, Teodosica, Anu Dabovic, Sonju Petrovic... Nasa buducnost je nikakva, kosarka se gasi u Srbiji. Danilovicu odlazi!

Ivan

pre 4 godine

Nije mi samo jasno sta vi ocekujete, da mi vecito budemo velesila u kosarci od petlica do seniora? Vise ne igraju deca rodjena 80-tih Sve nas je manje, sve je manje dece, samim tim, i talentovana deca se redje pojavljuju. I osim toga, sve manje dece trenira bilo koji sport, odlucuju se za IT i ostale stvari koje su isplativije, pre nego za sport, jer ovamo mogu da nauce to za koju godinu, a sport moraju da treniraju od malena ceo zivot, i da pritom ne znaju da li ce im se na kraju isplatiti.

Kole

pre 4 godine

Reci cu jos nesto samo i odjavljujem se. I dalje ima nade. Tu je Vasa, Jovic, Bogdanovic, Nedovic, dok oni se odjave ima jos dosta. Iskocice neko kao po obicaju. Trifunovic ima glavu za pleja. Mozda Peno eksplodira, nikad se ne zna. Dakle bez pleja sve je izgubljeno bicemo kao Hrvati. Nek se trgnu malo klubovi izgleda da zive u oblacima. Oba Beogradska kluba su u velikim dugovima, trebaju da prihvate da Evroliga vise nije za siromahe poput nas. Sto pre to bolje.

Karlton Majers

pre 4 godine

Kada ne zovete najperspektivnijeg beka i najtalentovanije krilo u generaciji zarad menadžerskih kombinacija to obično ovako završi.

pp

pre 4 godine

Nešto ozbiljno ne valja u radu sa mladim igračima. Ovo je ozbiljnije nego što izgleda. Kuzmanović, Rakočević, Bućan.... da se odstrane iz bilo kakve uloge u savezu. Kuzmanović direktno utiče na spiskove igrača, Bućan pokazao koliko je nesamostalan , oskudnog znanja, bez autoriteta... Igrači igraju za statistiku... U20 15-ta. Nekako deluje sve ovo jadno.

goran

pre 4 godine

Kako bi vas nasamarao, za krivi kurac niste. Dva puta izgubiti u mladjim kategorijama od britanlje je vredjanje kosarkaske inteligencije. Pritom na ostrvu i neznanju da imaju selekciju u kosarci niti ih interesuje. Svi ih dobijaju po 30.40 razlike samo mi gubimo od njih. Njihova selekcija do 20 godina je prvenstvo završila na osmom mestu sa samo jednom pobedom, sta mislite protiv koga?dakle kada izgubis od takvih pacera, a pritom se lozis da si kosarkaske nacija bez obzira kakav ti je dan i treba da ispadne u b divizije sto im i zelim pa ce te se mozda nauciti pameti. Velika sramota.

Pera Magic Mitic

pre 4 godine

Koji je domaci igrac u Zvezdi resio jedan bitan mec prethodne sezone?
(moje ime, 28. jul 2019 19:01)
Covic, Dobric, Davidovac, Simanic...cele sezone dobra minutaza, u mnogim utakmicama neko od njih bio najbolji na terenu. Ove godine nadamo se i dobrim rolama Kuzmica, a i vecoj minutazi Radanova. Na red ce uskoro doci i Djordjevic, Paunovic, Uskokovic, Popovic, Vasic...ne brini ti za nas.

mire

pre 4 godine

Juce pobedjena Nemacka, Zemlja kosarke smo. Izgubimo od Britanaca , prestajemo to da budemo. I naravno , drvlje i kamenje po klincima i omladini.
I tako nasa u18 selekcija pretprosle godine osvoji EP, a onda i prosle godine novija generacija isto uzme zlato - slavimo ih naravno, kujemo u zvezde. Sada odigramo 2 slabija prvenstva, odma postaje problem vecih i sirih razmera, koji vodi do toga da klinci navodno godinama ne igraju baskete na ulicama , da su na drustvenim mrezama i da nam kosarka propada. I takve komentare slusamo vec 10,15 godina, jos od vremena kada smo postili sto se kosarkaskih uspeha tice (2003. do 2009.) pa se onda pojavila omladina (Bogdan, Nedovic, Micic, Jokic i svi ostali rodjeni u tom nekom periodu) koja vas sada redovno obraduje nekom medaljom. Sto u mladjim kategorijama, sto seniori. Odlucite se.
Ne kazem da se ne slazem u nekim stvarima, nastupi na poslednja 2 prvenstva jesu za zapitati se i reagovati, kao i poraz od Britanije u ovom sportu, ali zasto svaljivati sve na omladinu, njihovu nesposobnost i nezainteresovanost kada je ocigledno da i kada se mislilo da nismo vise sila sa jakom skolom kosarke, pojavljivali su se novi reprezentativci i zvezde. Zar nisu zasluzili malo poverenja? Problemi su vise kosarkaske i mozda takticke prirode, pomesani sa nedostatkom faktora srece, poneke povrede (na ovom prvenstvu smo bez Popovica i Tanaskovica, najboljih igraca Zvezde i Partizana u tom godistu).

sprivel

pre 4 godine

Danilovic predsednik, djordjevic selector... Kao i igraci kapa dole kao selektori i sportski radnici nula
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 28. jul 2019 19:15)

Pa ove mlade sve zvezdini treneri vode.

Citizen

pre 4 godine

Kada li cemo prestati da budemo ograniceni i skapirati da se kosarka vise ne igra samo u 3, 4 zemlje. Pa sta ako su to Britanci? Da li je njima zabranjeno da budu dobri kosarkasi?

Kukatilo

pre 4 godine

Gde su sad oni što im uvek smeta Marko Pecarski? Pa nije on kriv što nam je propao rad sa mladima!
(Marko Niš, 28. jul 2019 18:45)

Kome smeta Pecarski? Meni jedino smeta sto je decak dve godine zaglavljen u Partizanu, ne igra ni minut. Isto tako mislim i o Zvezdinim talentima. Ako neces da radis sa njima i bacis ih u vatru dok su mladi, onda nemoj da ih zadrzavas u klubu i unistavas im karijere.

Igor London

pre 4 godine

Živim u Londonu i igram basket redovno, sve nacije prisutne. Englezi, (Britanci) igraju basket apsolutno fenomenalno. Odavno nisam iznanadjen a došao sam pre skoro 10 godina. Ne znam koliko ste upoznati, ali pre 2 godine je na NCAA brojčano najviše stranaca bilo iz Srbije a drugi po brojčanosti su bili upravo Britanci. Niko nema tapiju ni na jedan sport. Mi Srbi zbog skoro vekovne tradicije svakako imamo prednost ali izgleda da smo druge potcenili. Kao što su i nas u Indijanapolisu.

Mladen

pre 4 godine

Ovo jeste bruka i sramota i neko bi trebao da dobije otkaz ali za ukupan razvoj i nove igrace rezulati na ovim juniorskim prvenstvima su najcesce totalno nevazni. Koliko smo generacija imali da osvajaju sve moguce kao juniori pa iz njih iskoci mozda 1 igrac za seniore. Takva je bila cuvena generacija 87. godiste, oni od petlica od 14 godina do 20 nisu izgubili niti jednu zvanicnu utakmicu, osvojili sva moguca zlata a na kraju je jedini kao vrhunski kosarkas isplivao Teodosic. Ako Pokusevski i Pazin izrastu u kandidate za A tim generacija je uspeh sve ostalo je nevazno.

Masi

pre 4 godine

Necu komentarisati samu utakmicu,a ni ove momke,ipak neki nemaju ni 18 godina,nije u redu da se pominju vec tako rano.
Objektivno individualnim kvalitetom ovo mora da bude medalja.
Necu komentarisati ni taktiku(sporo,bezidejno,neorganizivano)koja je uvek i ista sa Klipom(3 iste kretnje ceo zivot).
A necu ni to sto nam izgleda Britanci sad drze lekcije u kosarci.
Obraticu oaznju samo na jedan detalj,ponasanje trenera i strucnog staba.
Redom kako sede na klupi.
Smiljanic-smusen,izgubljen,ali ajde covek je tim menadzer,daje podrsku aplauzima,od njega dosta.
Klipa-mlataranje rukama,sirenje ruku,aplauza,podrske nigde,kritika kritika i samo kritika,menjanje na svaku gresku plejmejkera a to je za njih smrt.
Prvi pomocnik-pojma nemam ko je,deluje mi da je pomocni u Fmp-u,covek nijednu jedinu gestikulaciju nije napravio celu utakmicu,ni podrske,ni radovanja,nista ama bas nista,otprilike ljut je sto je tu,prebio bi igrace,jer ima 10 titula u Evroligi i kako smeju tako da odigraju,u poslednjih 30 sek produzetka izgleda da se bas mnogo nazuljao i izmrstio pa nas je pocastio jednim ustajanjem ali brzo je seo.
Druga dva-cini mi se po gradji da drze pecenjaru Dragisa kod Cacka i da je redovno serviraju,nikada u zivotu ih nisam video,ovaj buckastiji(vise voli masnije pecenje)fino se radovao par puta,ovaj drugi isto ljut ko puska sve vreme.
Pitanje za ljude iz saveza,koji su kriterijumi odabira glavnih trenera i strucnog staba?
Mislim da svima model treba da bude A selekcija,Saletovo ponasanje i njegovog stafa,a ne ovo glumatanje,Bucan samo kritikuje,,Klipa samo kritikuje,zreli za penziju obojica,Popovic zanemeo,verovatno od nerada.
Ajmo Rakocevicu oglasi se,citamo tvoje intervjue jednom nedeljno kad se nesto uradi

srbEUin

pre 4 godine

Prošli put niste objavili moj kom posle poraza od GB. Valjda vam nije po volji, kao vrv ni većini ovdašnjih forumaša.
Pljuvali ste Đordija zbog košarkaških Arsenala i Chealsia, ali čovek samo sledi trag novca. On ima strategiju, i nju će ostvariti. Ni Estonija ni Letonija ni Holandija ni Turska ni Nemačka pa ni Grčka nekada nisu bile nikakav faktor u košarci. Među prvima su počeli da prenose NBA mečeve i popularisali košarku. Onda se u Grčkoj pojavio Nikos Galis, i Janakis, pa onda redom Dijamantidis, Spanulis... Isto u Nemačkoj, pa onda Novicki sada Šruder, Plajs i ostali.
Sada se tako forsira GB. NBA prenosi... Jedan meč NBA se igra u Londonu. Naravno da će se pokrenuti. Britanci vole sport, i treba samo mladi da se prime. Imaju novac, znaju kako se prave vrhunski sportisti, i ako nađu interes (Đordi) ima mnogo onih koji će ulagati.
Naši misle da je svet nepromenjljiv i da sve treba zauvek da ostane onako kako je nama nekada odgovaralo. E, pa to ne zavisi od naših želja. Ubeen sam da će GB uskoro doći na nivo neke na pr. Češke, Gruzije, pa ako se prime i na nivo Turske, Nemačke, Rusije pa onda ni Italija, Grčka neće biti daleko.
A mi sa ovakvim stavom i ovakvim radom možemo samo da silazimo da dođemo na njihovu sadašnju ulogu.

Hahp

pre 4 godine

Britanci da malo znaju kosarke, utrpali bi nam 120. Kakav je ovo trener, kakva odbrana, setaju se decaci do naseg kosa. O napadu necu ni da pricam, plejevi i bekovi posvadjani sa loptom, ne znaju gde biju. I to u svakoj generaciji U18, U19, U20. Da nije mozda Pecarski kriv i za to.

Molos

pre 4 godine

Nesto je ipak tu cudno.
OK ne igra se basket ko pre, sve nas manje, guraju se odredjena deca, korupcija itd- sve se slazem, ali
Britanci!!!!! Radim poslednje 4 godina sa njima, oni ne vole basket, ne prate, ne znam koliko ulazu Ali uzasno ih basket ne Interesuje..
Na kom god bili nivou kako mozemo da izgubimo od njih? Ne kapiram

Henry Chinasky

pre 4 godine

Gledao sam utakmice i juče i danas. I Nemačka i Britanija su zrele za najmanje 20 razlike. Ima mnogo dobrih klinaca, ali se ponašaju kao zvezde. I juče i danas su protivnici imali preko 25 skokova u napadu, što je u bilo kom uzrastu na velikom takmičenju nedopustivo. To selektor mora da reši, na pr. većom borbenošću i kolektivnim zagrađivanjem koša. Uz svo poštovanje, Klipa nije Pešić i Vujošević, koji su sa mladim igračima osvajali zlata na velikim takmičenjima, od klinaca pravili igrače i postali veliki treneri.

marko

pre 4 godine

Treneri više nemaju uticaj na decu, od kolektivne igre nema ništa. Na žalost deca samo gledaju svoju statistiku i tu se gubi svaki rezultat.

croata

pre 4 godine

I Hrvati nisu bolji.Holandija ih isprasila sa 35 razlike
(Ciciban, 28. jul 2019 20:26)

Pogotovo jer su kolo prije ti isti nizozemci izgubili 33 razlike od spanjolaca. A recimo i to da je ova ista generacija prosle godine odvalila spanjolce 30 razlike. No iako je kod klinaca sve moguce jer su puni oscilacija, necemo opet pobijedit spanjolce jer stozernih igraca perssovica i prkacina nema, a treci mladi dragulj tisma, za njega tek nemam pojma zasto ne igra. Ovi sto igraju veze nemaju i ne da nema ni jednog talenta za buducnost, ovi doslovno ne znaju osnove kosarke. Ko to gura i po kojim osnovama se pravi selekcija to je misterij. Sramota.

Aleksandar

pre 4 godine

Naša škola košarke polako ali sigurno propada.A kako i nebi kad u našim najboljim timovima igraju vremešni isluženi stranci.Nema mesta za mlade igrače da tamo uče i napreduju.

Бата Стојковић

pre 4 godine

Е сад српска младеж са се преорјентише на крикет па да се реванширамо Британцима. Очигледно да у кошарци тешко да можемо да им се супроставимо.

Sone

pre 4 godine

Malo manje Zvezde, Mege, Partizana, Zemuna...
Mozda ima nekih igraca i van Bg.
Nista protiv Bg ali ipak je simptomaticno da u svim selekcijama 95% igraca je iz Bg klubova.
Da pojednostavim. Mozda bi trebalo nekad pozvati pa bar ma pripreme igrace koji nemaju menadzere.
Mozda ti momci zmaju i zele da igraju za reprezentaciju.
Glavni problem: menadzeri, roditelji i deca koja su vec velike zvezde i igraci....
A na trenere da ne trosim reci. Ista prica Bg i jiko vise

Rozenkranc

pre 4 godine

Ko će da snosi odgovornost? Sve mlade selekcije su doživele debakle.
U ženskoj konkurenciji samo u20 su u A grupi, jer su ove godine i u18 ispale u B.
Prvi put su muškarci u20 uspeli da ispadnu u B.
U19 loši na svetskom.
U18 izgubili od GB koja je dan pre toga izgubila od Turske 41 razlike.
Ni u16 ne izgleda obećavajuće...
Gde su ostavke?
Nešto u savezu mora drastično da se menja. Želim da čujem objašnjenje.

Ciciban

pre 4 godine

Igrom slucaja imam priliku da pratim rad sa mladjim kategorijama u kosarci i fudbalu.I sta sam primetio da se vise bazira na taktici a ne na individualnim kvalitetima.Treneri deci crtaju seme a vise od polovine anti talenti za kosarku ili fudbal.Drugo, Zakon o sportu kaze da rad sa decom mogu da vrse samo diplomirani studenti fakulteta za fizicko vaspitanje odsek kosarka, fudbal, odbojka, rukomet.Nikakvi dopisni kursevi.U Spaniji sa decom rade iskusni strucnjaci.Ne moze da se desi da trener deci uzrasta 10-16 godina bude neko od 24 -25 godina jer taj ne zna nista.Padamo u radu sa mladjim uzrastom.Tek nas ceka sunovrat. Pre 15 godina nije moglo da prodje EP a da nasi ne budu u cetiri.Sada se borimo za 9-16 mesta.Turci su engleze umlatili sa 40 razlike.I Hrvati nisu bolji.Holandija ih isprasila sa 35 razlike

dragi

pre 4 godine

ne lazimo se koliko klinaca danas igra basket a koliko pre 30 godina. Tu je cela caka odnosa kvantiteta i kvaliteta a i drugi narodi poceli vise da treniraju vise i bolje od nas. Klinci igraju igrice i bas ih briga za kosarku.

mcvc

pre 4 godine

Zasluzena pobeda Velike Britanije, mnogo bolji u ofanivnom skoku, presing po celom terenu, situacije 1 na 1 resavanju prodorom bez problema. I jos jedan detalj; Britanci trce po terenu, bodre jedni druge, a nasi ko da su se vratili sa sahrane, pognutih glava bez prave volje da se trce i bore. Pokusevski i Pazin definitivno talenti, ali svi oni mogu lako stranputicom da krenu.

Svi pricaju o menadzerima, losim trenerima, roditeljima lobistima, a mozda mi jednostavno prestajemo da budemo zemlja kosarke. Koliko cesto vidite da su tereni puni dece koja igraju basket (kao sto je bilo 30-tak godina). Neka druga vremena su dosla...

OVAPLOĆENI MENTALAĆ

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto. 
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista. 
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16)

Pozdrav iz Kraljeva za komšiju iz Čačka. Ista priča. Mi smo igrali i noću, po snegu (rascistimo ga naravno), čekali satima da na najjačem terenu probamo da izazovemo dobitnu ekipu pred publikom koje je uvek bilo puno na keju pored Ibra. Gledao se i igrao dobar basket. Sa časova smo bežali da igramo. A sad svi mladići u tim godinama, po idealnom vremenu za basket sede u baštama kafića i gledaju u telefon. Mnogo tužno to sve meni izgleda, komšija.

Lovra Verebi

pre 4 godine

(moje ime, 28. jul 2019 19:01)
Krenem da replicuram i vidim sa 65 godina nisam dorastao ovim strucnjacima.I kazete Trinkijeri ima platu 800.000 evra , Tomic , iskreno neznam , ali pored ovakvih strucnjaka na komentarima B92 , ja bih se zabrinuo za mesto trenera u Partizanu i Zvezdi Pa ovakvi strucnjaci sede za tastaturom umesto da su na terenu .Sta kazete ,maloletni su , pa u redu sacekacemo , mama ce ih dovoditi i vracati kuci na spavanje.

мерак

pre 4 godine

Ниш деведесетих. Чекамо да нам се ослободи терен од матораца, често смо играли око поднева по највећем сунцу јер поподне нема места за нас клинце. Данас пустош. Чак је и главни терен за баскет претворен у паркинг! Ало, паркинг за упошљенике филозофског факултета. Каква иронија, Нушић нам се смеје из гроба :(

Mile

pre 4 godine

Nisam pratio tekmu, ali jedan od razloga losih rezultata neadekvatan rad sa mladim igracima. Klub iz Banata, igra Kls ligu, prosle godinu dobije 33 miliona dinara pomoci od grada. Dovedu igrace od preko 30 godina da otaljigaju Kls, rezultat nebitanpare legle,gube po 30 razlike. Ni jednog igraca nisu stvorili zadnjih 15 godina. Da grad, pokrajina, drzava brinu o sportu uslovili bi pomoc sa afirmacijom mladih igraca.

Marko

pre 4 godine

Pre godinu dana u jednom dnevnom listu je izasao clanak da Srbija ne treba da brine za buducnost kosarke jer su stigli neki novi klinci. Redom su nabrojani deca poznatih kosarkasa. Kod nas je postalo normalno da su deca glumaca - glumci (jako je tesko upisati FDU ako ti roditelji nisu iz te price), da su deca lekara - lekari u svakoj profesiji je nepotizam. E sada postoje tu bas kvalitetni momci naslednici oceva koji ce ih i premasiti, ali je jako tesko da klinac koji nema nikog u sportu uspe. Odrede se prospekti, i samo njima se daje prostor. Ostali su u sluzbi glavnih zvezda i onda to polako uzima danak. Koliko puta sam gledao utakmice da klinac posle samo jednog suta i promasaja bude klupiran, dok se "prospekti" ispucavaju. I to ubija kosarku. Samo oni bas,bas ekstremno talentovani mogu uspeti bez dobrih ledja, a ostali tesko.

zmajognjeni

pre 4 godine

to je kada odustanes od svoje skole kosarke, igra ti se samo svede na odbranu i spustanje ispod kosa. Sut je zanemaren
(s, 28. jul 2019 18:56)

Jugoslovenska skola kosarke, prof Aleksandar Nikolic, je bila jaka odbrana i lopta ispod kosa, i brza tranzicija iz jake odbrane. Jer uvek mozes da igras odbranu a ispod kosa si najblizi kosu. S tim sto smo imali i dobre sutere pride.

Celtic

pre 4 godine

Neće srpska košarka propasti ali se bojim stagnacije. Zašto? Pa više je razloga, realno sa decom se manje radi, fizičko vaspitanje je većini klinaca postalo smaranje, više vole društvene mreže. Što se klubova tiče i košarkaških škola, pada nam kvalitet rada, mlađi treneri grabe svaku priliku i odlaze odavde, bilo bi interesantno videti koliko ih je zadnjih godina otišlo u skandinavske zemlje naprimer. A poseban problem je što nas je sve manje i sve je manje omladine, manje se rađa, više odlazi u inostranstvo. Neko ovde pomenu kako se nekad čekao red da nađeš slobodan poligon. Tako je bilo i kod mene u Kragujevcu a danas.. vrlo retko nažalost, uglavnom na basketu smo mi matorci sa stomačinama, dok klinci razmišljaju o drugim stvarima.

milos

pre 4 godine

Vidim mnogi pominju mobilne, tablete, igrice, internet i sl. za lose igrace.
A Doncic, Jokic, Adetokumpo, Porzingis i ostali nisu imali/nemaju mobilne, tablete itd.?!?
Samo su dva razloga:
1. nedovoljan talenat/rad igraca
2. los trenerski kapacitet u domacim klubovima
Narocito ovo drugo.
Sve ostalo je filozofija.

Strahinja

pre 4 godine

Sramota. OSTAVKE ODMAH. dele plate po savezu i kriju se iza seniorske reprezentacije. Sva pravila i propisi se podredjuju menadzerima i mesetarima. Ko je izglasao da mogu stranci da igraju u mladjim kategorijama, privatna liga koju finansira drzava, igraci preko veza igraju, statistike, ukinuli obestecenja za mladje kategorije, svi klibovi postali rezervni klubovi "velikih". Potpredsednik saveza iz nisa je dosao u beograd i placa mu se stan na vracaru plus plata. Ko to placa? Nasilnik predsednik saveza nezainteresovan. Samo smenjuju trenere i postavljaju poslusnike.na osnovu cega je trener kadetske reprezentacije nikitovic?

Miljojko

pre 4 godine

@Igor London....ta selekcija Britanije koja je tako fenomenalna u košarci je pre neki dan izgubila od Turske sa preko 40 poena razlike. Očigledno je da u KSS nešto ne štima, kao uostalom i svim ostalim stvarima jer je rukovođenje dato nestručnim ljudima na osnovu njihovog političkog opredeljenja...

Senzor

pre 4 godine

Igrao sam davno košarku '80-ih i '90-ih. Počeci su bili; školski tim, iz njega biranje u KK, u mestu ili kraju grada, SOFK-a dotira za takmičenja, svi klinci cepaju patike što na betonu, što u sali, nema bahaćenja i foliranja opremom što kupuje tata nekom antitalentovanom klincu, zdrava konkurencija, tako da su iz takvog sistema mogli izaći neki Djordjević, Kukoč ili Pavićević. Ovo sve je odraz mentalnog sklopa današnjih roditelja. Njihove bolesne ambicije, da im netalentovano dete mora biti neko i nešto, te ne biraju sredstva da to ostvare, uzimaju danak.

foi

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto. 
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista. 
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16)

Donekle si upravu, ali nije samo Aba liga kriva, kao ni krcanje stranaca u Bg timove, klinci danas ako i sanjaju da igraju košarku onda sanjaju Nba i lejkerse, lebrona kakve zvezdu i partizan, a po za ovo igranje odnosno ne igranje po terenima u ulici je samo posledica dolaska mobilnih telefona, jer je lakše sediti i blejati u fon nego ići na basket

NY

pre 4 godine

Katastrofa.Ej dva puta nas olade britanci.Da i ovi ne ispadnu iz A divizije.A to je tako kada mladje kategorije po Srbiji treniraju nekakvi bivsi anonimni polu igraci ili profesori fiskulture.Leti nekakvi kampovi koje roditelji placajju da bi udovoljili svojojoj deci.Kampovi gde se dolazi bez ikakve selekcije i gde se u smeni sakupi 100 decaka i devojcica.Kakav tu rad moze da bude.

ZeleniZub

pre 4 godine

Sta li sam sada odgledao?! Nisam video nista od nekog talenta osim Pokusevskog.NIKO ne ume da udje na levi dvokorak. Nikakvog gradjenja ispod kosa. Zali Boze centra sto imamo (levak kome ne mozes da izvuces papir ispod nogu). Trener - bolje da nista ne napisem. Deru nas indijanci kako ko stigne. Nije ni cudo sto su klinci vec ispali u B diviziju kako igramo... Zaista ne mogu jos uvek da se nacudim na sta sam ja potrosio preko 2 sata zivota...

Ognjen

pre 4 godine

Nisam ni znao da Britanci igraju kosarku, ovo je za alarm da nesto treba menjati, rad sa decom je buducnost naseg najtrofejnijeg sporta.

goran

pre 4 godine

Bez mnogo filozofiranja o radu sa mladim selekcijama nego sada fokus na ovo sto nam predstoji na ovom prvenstvu. Sutra igramo sa turcima nebi me iznenadilo da ih dobijemo, a onda u osmini finala se ukrstamo sa grupom gde su Rusija, Italija, crna Gora i Litvanija i ko god da nam dopadne je nezgodan to je najvažniji mec na prvenstvu. Ako tu izgubimo gotovo sigurno sledi pakao oko opstanka u a diviziji i zov b divizije. Veci problem od toga je taj strah kod nasih klinaca koji izgledaju kao da idu na streljanje i psihički potpuno nespremni u mecevima gde nema prava na gresku sto su izvanredno pokazali ovi iz u 20 selekcije. Dakle osmina finala je najbitniji mec, a posle cemo da vidimo. Nisam optimista, a mozda me i demantuju.

Marko

pre 4 godine

Nepotizam je problem, mladi igraci koji imaju bogate ili uticajne roditelje su u prednosti prilikom selekcije. Tako nam je unisten rukomet, pocelo je i sa kosarkom isto.

Gde ja živim

pre 4 godine

Aman ljudi šta radite više. Malo ozbiljnosti ako može. Svaka čast Britancima izgleda da su počeli da se bave košarkom, ali mi ga kilavimo mnogo. Ne valja ništa i treba staviti prst na čelo. Što pre to bolje.

BGD

pre 4 godine

Ovo je tuga postala koliko nam mladje kategorije u kosarci pojma nemaju.Od generacije 1995. generacije su sve losije,a neki nece ni da se odazovu.Ljudi nemaju ni sut ni tehniku.Samo se bilduju i igraju bez razmisljanja,a koliko vidim cesto ih mrzi i odbranu da igraju.Treneri su takodje mnogo krivi i moraju vise da rade sa njima na tehnici i sutu.

navijac

pre 4 godine

@Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto. 
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista. 
Tek ce uslediti pad srpske kosarke!
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16)

I kod mene isto. Ali tada nije bilo fejsa, interneta, kablovske, telefona... Bilo je tri kanala na tvu i to je to, pa sta drugo da radis popodne nego da igras fudbal i basket.

duledudule

pre 4 godine

Kad sam bio klinac, leti se na vecini cacanskih terena za basket cekao red da zaigras. Igrali smo i po suncu na 40°. Sad nema nigde nikog, sve pusto.  
Nema interesovanja. Beogradski klubovi su se zarad para prikljucili SFRJ ligi i tako unistili srpsku kosarku. Mladi igraci umesto da sanjaju da zaigraju u lokalnom klubu protiv Partizana i Zvezde, znaju da od toga nema nista.  
Tek ce uslediti pad srpske kosarke! 
(Ča Guevara, 28. jul 2019 19:16) 

Pozdrav iz Kraljeva za komšiju iz Čačka. Ista priča. Mi smo igrali i noću, po snegu (rascistimo ga naravno), čekali satima da na najjačem terenu probamo da izazovemo dobitnu ekipu pred publikom koje je uvek bilo puno na keju pored Ibra. Gledao se i igrao dobar basket. Sa časova smo bežali da igramo. A sad svi mladići u tim godinama, po idealnom vremenu za basket sede u baštama kafića i gledaju u telefon. Mnogo tužno to sve meni izgleda, komšija.
(OVAPLOĆENI MENTALAĆ, 28. jul 2019 19:30)
Pa prijatelji dragi i kod nas na Novom Beogradu u blokovima je isto, gde se nekad igrao najbolji basket u gradu.Gde su 3na3 igrali igraci koji su u to vreme igrali profesionalno prvu ligu.Samo po kraju ima toliko terena, Sprite, Nike i ostali gde si sedeo medju 500 ljudi i zabezeknut gledao kako je neko u stanju i da se pobije da bi dobio svog protivnika s kojim posle popije..Toga nema vise.Kad setam kroz kraj i vidim klince da igraju basket nasmesim se i pomislim svaka im cast...

Cba

pre 4 godine

Svi ovi rezultati su proizvod lose selekcije i loseg rada. Nestao nam je lanac proizvodnje igraca, ili se izgubio u trazenju tezih i duzih. Tehnicki deca su na zapanjujuce losem nivou. Trazili smo instant za prodaju i to smo dobili. Ako mislite da ce za godinu dve biti bolje varate se a svi koji prate mladje gen to znaju. Ne zaboravite, Pokusevski pa i Pazin su se, ili se i dalje razvijaju u inostranstvu i vazne godine su proveli tamo, ocigledno odudaraju od nase "skole"...Dosli smo do toga da imamo trenere koji sputavaju i opstruisu razvoj talenta, sto iz neznanja sto iz svima znanih razloga. Kupujemo strance kao sumanuti, kao da imamo rok, a takmicimo se u tome u takmicenjima za koje unapred znamo da ih ne mozemo osvojiti, Aba je izuzetak...Izgledamo potpuno obezglavljeno i bez ikakve ideje sta ta deca treba da rade, sto je verovatno i tacno. Kupuju ih kao nakupci, idu po srb, dovoze ih u bg i prodaju dalje i nikoga nije briga niti se bilo ko oglasava, pitam se zasto se onda mi nerviramo...

palop

pre 4 godine

Kada ne zovete najperspektivnijeg beka i najtalentovanije krilo u generaciji zarad menadžerskih kombinacija to obično ovako završi.
(Karlton Majers, 28. jul 2019 18:46)

O kome je rec? Nisam bas upucen u mladje kategorije.

Danilo Dudic

pre 4 godine

Igrom slucaja imam priliku da pratim rad sa mladjim kategorijama u kosarci i fudbalu.I sta sam primetio da se vise bazira na taktici a ne na individualnim kvalitetima.Treneri deci crtaju seme a vise od polovine anti talenti za kosarku ili fudbal.Drugo, Zakon o sportu kaze da rad sa decom mogu da vrse samo diplomirani studenti fakulteta za fizicko vaspitanje odsek kosarka, fudbal, odbojka, rukomet.Nikakvi dopisni kursevi.U Spaniji sa decom rade iskusni strucnjaci.Ne moze da se desi da trener deci uzrasta 10-16 godina bude neko od 24 -25 godina jer taj ne zna nista.Padamo u radu sa mladjim uzrastom.Tek nas ceka sunovrat. Pre 15 godina nije moglo da prodje EP a da nasi ne budu u cetiri.Sada se borimo za 9-16 mesta.Turci su engleze umlatili sa 40 razlike.I Hrvati nisu bolji.Holandija ih isprasila sa 35 razlike
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ciciban, 28. jul 2019 20:26)

Ovo sto ste napisali, pomenuo sam, u komentarima, pre nekoliko godina.
Dodao bih i to da se u mlađim selekcijama, u klubovima, i u fudbalu i u kosarci, selekcija vrsi na osnovu fizickog izgleda, odabiraju se deca koja su korpulentnija i jaca u odnosu na vrsnjake, a talenat i afinitet prema određenom sportu, se bacaju u drugi-treci plan.
Takođe, veliki uticaj ima i to sto nisu svi roditelji u mogucnosti da svakog meseca odvajaju desetak, pa i vise hiljada dinara, koliko kosta bavljenje nekim sportom. O nepotizmu da ne govorim, To i vrapci znaju

drmiša

pre 4 godine

Bruka i sramota kako radi nas savez. To se najbolje ogleda u radu mladjih selekcija i po stanju u klubovima van Beograda. Ne mogu nerad i nesposobnost da zamaskiraju uspesi A reprezentacija, bilo muske ili zenske. Treba stvoriti nekog novog Jokica, Bogdanovica, Teodosica, Anu Dabovic, Sonju Petrovic... Nasa buducnost je nikakva, kosarka se gasi u Srbiji. Danilovicu odlazi!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vucko, 28. jul 2019 22:31)

To je valjda i krajnji cilj..da "A" reprezentacija ima odlične rezultate, a ne "klinci", a posle nas u seniorima nema nigde. Mlađe selekcije služe da se stvaraju igrači, a ne da se tu "stvaraju" rezultati, a posle igrača nigde. Ne može se na osnovu rezultata igrača samo jednog ili dva godišta procenjivati šta nas čeka u budućnosti...jer ni seniorsku reprezentaciju ne čine igrači samo jednog ili dva godišta, već je to raspon u proseku 10 godina.