Sreda, 24.07.2019.

14:03

Đorđević: Uradiću sve da pobedimo SAD i šokiramo svet

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da će, uprkos brojnim otkazima, selekcija SAD biti prvi favorit na Svetskom prvenstvu.

Izvor: MT

Ðorðeviæ: Uradiæu sve da pobedimo SAD i šokiramo svet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

167 Komentari

Sortiraj po:

baron

pre 4 godine

Mislim da Ameri sa ovim sastavom nece ni videti finale. Kakav Kemba Walker, taj je celu karijeru proveo u timu koji nema nikakvih ambicija, koji nije igrao nikada takmicarsku kosarku. Njemu ce trebati cela sezona u Bostonu da ga nauce da pobedjuje. Ima tu par sjajnih igraca ali klinaca, poput Tatuma, Mitchela, njima treba vreme. Ostali su evroligaski kosarkasi.

Pitanje i mi koliko daleko mozemo. Nemamo pleja. Teodosic je gotov, on je veteran koji moze da udje 10-15min radi iskustva. Sta da radimo sa njim i Jokicem na terenu. Dve rupetine u odbrani koje tri Rodmana ne mogu da popune. Nemamo ni krilnog centra. Nema sumnje da ce Sale da uigra tim, da ce nasa timska igra i ogromno iskustvo opet biti presudni, ali bice tesko.
Prvenstvo je izjednaceno, nema tima koji odstupa po kvalitetu i igri.
Mi i Ameri prvi smo favoriti, ali tu je i Spanija, Francuska i po sastavu prejaka Kanada, koja bi u godinama koje dolaze mogla biti nova Argentina.
Bice zanimljivo.

мики

pre 4 godine

Neces ni doci do USA
(Chupamoting, 24. jul 2019 19:47)

нема ни потребе, игра се у Кини, не и Америци

chuchko

pre 4 godine

Udarne dve obranbene rupe Teo-Jokara nikako ne bi trebao sastavljati na putu do tog cilja, jerbo kad se spoje nastaje odbrambeni krater koji se ne vidja cesto ni u onom nba cirkusu.

Trlababalan

pre 4 godine

Ukoliko kuvar USA tima bude valjano odradio zvoj posao, oni se od nas mogu u.rati jos na zagrevanju. Ako se desi taj scenario, glavni igraci ce im biti nosaci peskira i brisaci parketa, a nama onda ostaje prosta egzekucija uneredjenih zvezda. Ziveo kuvar, nas 13ti igrac!

jд123

pre 4 godine

Mi sa najjačim timom,a oni sa 4tim ili kojim već.. iskreno ja ne vidim to kao šok .
(Zinjak, 24. jul 2019 14:51)

Нисмо ни ми у најјачем саставу, нема Калинића и Недовића. Плус имамо Теодосића, који није играо пола године а биће вероватно стартер. По којој основи ми потцењујемо Литванију, Италију, Шпанију, Канаду, Грчку или Аустралију? Прво скочи па реци хоп. На којој позицији смо ми бољи од Амера осим на центарској?

Људи се у коментарима заносе као да су поред Јокића и Богдановић и Бјелица били у првој петорци НБА и као да је Марјановић ол-стар а не махач пешкира. Мало реалности не би било на одмет. Гледајмо утакмицу по утакмицу, дижимо форму, тимску игру а не ово маштање о финалу пре почетка СП.

Nox

pre 4 godine

Pa sta ako ameri dodju sa C timom? Ako pobedimo - pobedili smo amere ej bre, sa tim mogu da se pohvale mali broj reprezentacija. A ako izgubimo nije sramota.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (xza, 24. jul 2019 20:28)

Lista je bas dugacka naprotiv. U zadnjih 50 godina na SP/OI pobedili su ih vise puta Argentina, Brazil, Italija, Spanija, USSR, Jugoslavija a po jednom Litvanija, Grcka, Rusija, Porto Riko. Najgora OI godina im je bila 2004 kada su izgubili od Argentine, Litvanije i Porto Rika.

Ono sto ce na ovom bas kao i na svakom SP/OI igrati glavnu ulogu je nebulozni zreb. Isti taj zreb nam je dozvolio da se bukvalno provucemo do srebra i 2014 i 2016. Jedini vredni mecup u nokaut fazi je bio protiv Francuza te 2014.

Djokara&Gnjurci

pre 4 godine

Imam utisak da ce Bobi na ovom prvenstvu i to u toliko ocekivanom finalu prosto eksplidirati: Od muke, tako sto ce ga ova 7ma selekcija SAD preskakati i posterizovati otkidajuci obruceve straobalnim zakucavanjima.

Gde ja živim

pre 4 godine

Tako je Sale legendo. Jedini ispravan stav. Ti ih motiviši i našpanuj, ja ću da urlam na TV kao i obično, malo sportske sreće pa da se ponovi Indijanapolis. Napokon. Idemo LJUDINE.

xza

pre 4 godine

Svi vi koji sumnjate u uspeh repke toplo preporucujem da ne gledate prvenstvo. U kom god sportu idemo na takmičenje ja se nadam prvom mestu koliko god da je to ne realno, to se zove NAVIJANJE. Ako bude... super a ako ne bude nije kraj sveta bice sledeći put

xza

pre 4 godine

Pa sta ako ameri dodju sa C timom? Ako pobedimo - pobedili smo amere ej bre, sa tim mogu da se pohvale mali broj reprezentacija. A ako izgubimo nije sramota. Ovde je neko napisao selektor koji ne veruje u svoj tim ne treba da bude selektor (slažem se) . Šarenac kad je pitao Djordjevića kako se nosi sa mukama koga će da izbaci ovaj mu je odgovorio da muku imaju igrači da se nametnu u 12. To je odnos prema nacionalnom timu!

CarloNS

pre 4 godine

Navijači Denevera, Amerikanci, generalno su protiv da Jokić igra (isto važi i za ostale igrače Denvera) jer se plaše da će se povrediti, ali mnogi kažu da će navijati za Srbiju zbog Jokića.
Drugi je to svet, to je nama teško pojmljivo.

Han_Solo

pre 4 godine

Sale Djordjevic kada bi vodio nasu fudbalsku reprezentaciju mi bi se plasirali na svako svetsko prvenstvo.I grupu bi redovno prolazili.Iako kosarkaski strucnjak-bez vecih problema bi nas vodio do najvecih iznenadjenja.Rodjeni sampion i izraziti motivator!

lal

pre 4 godine

@roten:
selektor je odgovarao na postavljeno pitanje... naravno da je svaka medalja uspeh... ali od onoga trenutka kada se dve ekipe plasiraju u finale (bilo koje dve ekipe) do trenutka kada se to finale zavrsi NIJE DOVOLJNO I NIJE GOTOVO, ni za jednu od te dve ekipe...
da li je marko jaric bolji od redzija milera??? da li je gurovic bolji od pola pirsa??? da li je tomasevic bolji od dzermejna o nila???
5. septembra 2002. nije ih to zanimalo... imali su vazniji posao... i zavrsili su ga...

Andrea Djani

pre 4 godine

Amerikanci sigurno neće biti u polufinalu , a ako i budu izjaviti da bi bio šok da pobedimo realno njihov 4. , a možda i 5. tim je malo preterano .

Mookie

pre 4 godine

Od nas su jači samo amerikanci to je činjenica po rezultatima pa onda opet ne trebamo se precenjivati niti potcenjivati već jednu po jednu utakmicu.P.S Kanada ima dobar tim ali je samo Marej all star a znamo kako je trošio lopte za Denver ostali dobri ali prosek

Psihomodo

pre 4 godine

Sve je jasnije da Djordjevic ovde za protivnike ima plaćene pljuvače, jer inače ne razumem. Četiri takmičenja i najlošiji plasman 4. mesto. Sa C timom drugi u Evropi. Zaista neshvatljivo. Ili jeste? Da li je to onaj isti centar moći koji je danonoćno rušio Bodirogu, Danilovića, Tomaševića i Duleta? Jedno je sigurno; oni su istinske legende, zauvek upisane u istoriju srpske košarke, a ne mali činovnici koji su dobri svakoj stranci na vlasti. Samo da ne čujemo jednog dana:" Zadatak izvršen, srpska košarka više ne postoji."

Tequila

pre 4 godine

Bolje cutati i nadati se, nego ko levati se loziti i posle kad nas Ameri razvale, pizditi na doping i kako ameri imaju 300 miliona stanovnika.

Slovenac

pre 4 godine

Neka uzme za pomocnog trenera onu savetnicu iz SNS, i pobedicete Amere, nema problema! Meni samo nije jasno, kako moze bilo ko drugi u SRB da bude selektor pored jednog Kokoskova?! Lik je genije, a Saleta samo teraju iz klubova gde je radio.

grandiozo

pre 4 godine

Sale ima potpuno zdrav sportski rezon,idemo na zlato da pobedimo naravno,šta treba da sumnja u kvalitet svoje ekipe,i da ga uplaši konkurencija i da se preda apriori,tako da komentari naših defetista i stručnjaka za već projektovane rezultate mečeva treba vrlo ignorisati

Šone

pre 4 godine

Сале ти си велики играч био и своје играчке снове си досањао, надам се да ћеш и селекторске!

Marko

pre 4 godine

E moj Sale,bolje da si kidao u Barsi i Fortitudu,a da te je za reprezentaciju bolelo cose,da nisi nikad ni dolazio da nam budes selektor,da si se kezio sa Mesicem,bodrio "vatrene" i promovisao im turizam a sve svoje resurse davao u marketing bio bi danas postovan,ovako mozes da dubis na glavi,da uzmes i zlato nista ti ne vredi,jer je sva nasa ljubav rezervisana samo za jednog coveka,taj da skoci sa mosta svi bi za njim,ostali koliko god se kidali za drzavni grb dzaba im sve
(greta van glit, 24. jul 2019 16:50)

O cemu ti pricas..? Covek je postao selektor preko veze (Bodiroga), svi to znaju, ako su malo blizi kosarkaskim krugovima. Selektor pravi je odbacen, pa je "morao" eto postati trener u NBA ligi, dok sadasnjeg selektora je shutnuo svaki klub koji je trenirao.

papaja

pre 4 godine

moja dopuna u ()

Pred finale svetskog u Španiji sam na b92 pisao da Amere u košarci možemo da dobijemo samo ako:
1. Imamo bar jednu NBA petorku (sa dobrom minutažom) u kojoj je bar jedan all star igrač. (checked)
2. Ameri dođu bar bez pola prvog tima. (checked)
3. Mi dođemo u najboljem sastavu. (checked)
4. Od početka držimo rezultatski priključak. (izbegavanjem run&gun)
5. Amerima nije šuterski dan. (dobrom odbranom kao u Indianapolisu npr)
6. Nama jeste šuterski dan. (videcemo)
(kaljkuljator, 24. jul 2019 15:30)

Petar

pre 4 godine

Bezi bre Djordjevicu, sada si nasao da se busas u prsa nakon sto si cuo da ce SAD morati poslati koledz klince jer su svi iz NBA otkazali.

Minja Subota

pre 4 godine

VIC GODINE! Samo se vi hvalite,nismo jos ni poceli a vec se hvalimo. Cekaj Sale kad krene prvenstvo sveta,onda cemo videti,ali jedno je sigurno : SAD JE TROSTRUKO JACA OD NAS!

ns boy

pre 4 godine

samo ih ti dobro spremi takticki i fizicki i sa slabijim timom smo parirali jacima,sad imamo i kvalitet i sirok fond igraca.nije samo usa u pitanju.vrati srbiju gde joj je mesto u evropi zlato,olimpijada i svetsko moze i srebro.da malo u evropi objasnimo ko je zemlja kosarke

stranger

pre 4 godine

Ne deluje mi da je Djordjevic ovo izjavio pogotovo ovako “da sokira svet”. Nije to njegov recnik ni stil. Bice izuzetno tesko doci do finala jer ima bar 5-6 reprezentacija koje su egal sa nama. Prva petorka nam je jaka: Micic, Bogdanovic, Lucic, Bjelica i Jokic. Klupa bas i nije.

necer

pre 4 godine

Bravo Sale,tako se to radi. Selektor koji ne veruje u uspeh ne treba da vodi ekipu. A ovi dezurni nipodastavaci svega i svacega ...ne obracaj paznju...

Nikola

pre 4 godine

Cinjenica je da Ameri na timskim sampionatima igraju totalno drugacije. Posebno kada imaju dosta otkaza i kada realno igraju sa trecim timom. Samo u takvim situacijama su i dozivljavali poraze i neuspehe. 2002 su igrali vrhunski igraci, ali i to im je bio realno 3 tim. Bez Seka, Dankana, Kobija, Kartera, Ajversona, Garneta, Vebera, Trejsija, Kida... Tako da je ovo slicna prilika koja se nudi nekoj drugoj ekipi da zauzme svetski tron. Pa neka to budemo mi nemam nista protiv :-)

Back in Black

pre 4 godine

Busanje nam nikada nije dobro donelo.A kao trener Sale treba da zna da se igra utakmica po utakmica pa ako dodju na red i ti Ameri onda se prica o njima.

Max von Laaberg

pre 4 godine

Dobro je razmisljati pozitivno ali, 1-vo SAD i bez glavnih zvezda moze sastaviti dobar tim 2-go Sudije oni vec godinama politizuju i resavaju pobednika ili prvaka,mozda Sale stim misli sokirati svet,da u prkos losem sudjenju pobedi.Uskoro cemo biti pametniji.

Napoleon

pre 4 godine

Volim ja naše, ali usa-srbija 110:78
(Pera, 24. jul 2019 16:20)
Pa ??? Njihov jedan je plaćen 30,000,000 miliona godišnje, naša cela tadašnja reprezentacija sa stručnim štabom jedva 20,000,000. Samo Njujork ima 8,000,000 a cela srbija jedva 7,000,000 stanovnika. Preko 100 puta više profesionalnih košarkaša i preko 100 puta više dece koja treniraju košarku sa 100 puta boljim uslovima od naše dece i pobede 30 razlike. To je smešno

Smeh

pre 4 godine

Za sve kojima smeta Đorđević ili naša reprezentacija mogu slobodno da se okrenu komšijama po njihovom izboru. Ima veliki izbor, kao u supermarketu. A mi ćemo nekako da se snadjemo uz evropske, svetske vicešampione i druge sa OI. Pozdrav.

Stingray

pre 4 godine

Ja napisah, pre neki dan, da je ovo prvenstvo organizovano kako bi pobednik dobio srebrnu medalju. Zlatna, automatski, ide Srbiji. Kako ćemo da udarimo o ledinu, nismo ni svesni ... A, onda će narod da bude kriv, jer nije dao podršku reprezentaciji, selektoru i KSS-u.

Pero

pre 4 godine

Drzimo fige zemljo kosarke da ne prisvajate vise jugoslovenske titule.Zemlja kosarke a samo 4 doprvak medalje u zadnjih 17 godina a to znamo da ne priznajete.Jos ste mnoge tekme dobili u penal zavrsnici.To se ne priznaje sreckovici Buahahahahahhhahhhhaha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Riva, 24. jul 2019 14:55)# Link komentara


Ovo je lažan hrvatski. Lažniji od moje diplome ginekologa.

Slovenija, EU

pre 4 godine

Nakon otkaza 10 igraca USA, s tim da svi najbolji i onako nisu bili pozvani u , bila bi smarota, da Srbija ne pobedi. A raspolaze sa svim svojim najboljim, od kojih je Jokic top 10 u NBA (iza Duranta, Atentokoupma, Jamesa, Hardena, Currya, Davisa, Doncica, Westbooka, Lillarda) a od toga 2 najbolji centar (iza Davisa).

nostalgičar

pre 4 godine

Ljudi Spaniju su 2014. svi vidjeli u finalu sa Amerima pa ispadose u cetvrtfinalu, sve u najjacoj ekipi sa bracom Gasol i ostalima. Treba stati na loptu i polako, mirne glave.

triplem

pre 4 godine

Drzimo fige zemljo kosarke da ne prisvajate vise jugoslovenske titule.Zemlja kosarke a samo 4 doprvak medalje u zadnjih 17 godina a to znamo da ne priznajete.Jos ste mnoge tekme dobili u penal zavrsnici.To se ne priznaje sreckovici Buahahahahahhhahhhhaha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Riva, 24. jul 2019 14:55)
Zasto se minusi ovom coveku? Dobro to smejanje na kraju i pripisivanje sreci je glupo, (trebas doci u situaciju da ti je sreca potreba)ali covek je rekao istinu i jos nam pozeleo zlato. Otkada smo postali samostalna drzava uvek smo takmicenja zavrsavali porazom. Gde su zlata? Ajde USA i Spanija sto su nas dobijali, velike su to zemlje, ali Slovenija??!? Da li bi se secali sada 2002 u Indijanapolisu da smo bili drugi? Pa jel smo pod Djordjevic dosli u situaciju da igramo kvalifikacije!?!! i jos posle toga kazanjavao igrache sto nisu dolazile na utakmice u februaru i aprilu. Bez obzira sto ovaj balavac iz komsijskog dvorista to ismeva, mi jesmo kosarkaska nacija. Nama trebaju zlata, slavlja na ulici, docek na platou a ne ocene da smo napravili veliki uspeh drugim mestom.
I jos na kraju imam osecaj da sa Amerima necemo igrati, da ces ih neko pobediti pre nas a mi osvajamo zlato.

greta van glit

pre 4 godine

E moj Sale,bolje da si kidao u Barsi i Fortitudu,a da te je za reprezentaciju bolelo cose,da nisi nikad ni dolazio da nam budes selektor,da si se kezio sa Mesicem,bodrio "vatrene" i promovisao im turizam a sve svoje resurse davao u marketing bio bi danas postovan,ovako mozes da dubis na glavi,da uzmes i zlato nista ti ne vredi,jer je sva nasa ljubav rezervisana samo za jednog coveka,taj da skoci sa mosta svi bi za njim,ostali koliko god se kidali za drzavni grb dzaba im sve

Rsrs

pre 4 godine

Nekako se vec stvara atmosfera da je finale gotova stvar i da su nam jedino SAD prepreka do zlata. Samo se stvara nepotreban pritisak na momke. Realno tu su veoma jake i druge ekipe Australija, Kanada, Spanija, Litvanija, Francuska... Svaka medalja je uspjeh realno.

Shkomi

pre 4 godine

Pa mi smo na zadnjim OI u grupi igrali 94-91 sa njima , kada su bili u najjacem sastavu....
Ne vidim razlog zasto ih ne bi pobedili i da igra Harden, Davis itd
Lopta je okrugla

Memfis

pre 4 godine

Ok,Jokić je bolji od centara Amerike,mada Dramond i "nije baš za baciti",verovatno najbolja defanzivna petica u NBA,pored Gobera.I NA KOJOJ SMO TO POZICIJI MI JOŠ JAČI OD USA??? Da nije Teodosic bolji od Kembe? Bogdan od Mičela? Lučić od Tejtuma?Malo realnosti.Selektor i ekipa treba da dobiju ono što realno mogu,opasnu Italiju,vrhunsku petorku imaju(Haket-Belineli-Galinari-Datome-Meli,ako se oporavi),jaku Španiju,pa onda ko dođe.Ako već dodje to finala sa Amerikom to će značiti da imamo medalju i da se Srbija plasirala na OI u Japanu,sasvim dovoljno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (roten, 24. jul 2019 15:35)

Одакле људима ове идеје, на основу чега је Драмонд одличан дефанзивац? Невероватно докле се иде са лупетарањем по сопственом нахођењу, још мало па ће Гобер имати одличан шут за 3.

dragan

pre 4 godine

Sale, samo ako budemo igrali dve utakmice na Amerima, kao prosli put. Pusti ih prvu a ne kao prosli put zapeli nasi iz sve snage izgubli sa jedan razlike. Neka nas nakantaju u prvoj, onda ima sanse da ih iznenadimo u drugoj.

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

Od nas su jači ili su u egalu: Litvanija, Italija, Francuska, Australija, Kanada, Španija i Grčka. Kod nas svi pričaju o finalu sa SAD. O čemu je tu reč, zašto su svi tako neobjektivni?

gradimo nacionalni stadion,doci ce 100000 Bugara svakog vikenda

pre 4 godine

@ISPRSKANA TEGLA
Ma i Angola i Senegal su jaci,o Kini i Jordanu da ne govorimo,terajmo ovu ne znalicu,Deja ili Alempija na klupu,pa da vidimo kosarke

dragan

pre 4 godine

Sale, samo ako budemo igrali dve utakmice na Amerima, kao prosli put. Pusti ih prvu a ne kao prosli put zapeli nasi iz sve snage izgubli sa jedan razlike. Neka nas nakantaju u prvoj, onda ima sanse da ih iznenadimo u drugoj.

rehen

pre 4 godine

Zasto svi misle da bi igrali s Amerima u finalu? Prvo, mozemo u 1/2 finalu da ih sretnemo (ako dospemo i mi i oni). Drugo, ameri ce imati jos par otkaza i njima nikako nece biti cilj da uzmu zlato. Neka (napaljena) reprezentacija ce ih dobiti pre zlata...a to bi mogli da budu Grci vec u 1/4!

Op

pre 4 godine

Srbija, Francuska, SAD, Grcka, Argentina, Spanija, Litvanija, Kanada...prvih 8....Italija, Australija mogu medju 8...mogu iznenaditi i neke druge repr., Dom. Republika, Venecuela, Turska...

Billy su koraci Beron

pre 4 godine

Alo ljudi, u nasih 12 ce biti Birčević, Raduljica, Simonović, Milosavljević i mi se nesto nadamo da cemo dobiti USA.... Da izadju sa postavom K.Walker, J.Brown, Tatum, Griffin, Drummond bice +30 za njih.

Rade Piket

pre 4 godine

Sale mnogo puta si nas obradovao, i ulepšao bam život, učini to još jednom pa da ne žalim da umrem.( naravno hoću da kažem ti i tvoji nekadasnji saigrači a sada ti i tvoji igrači)

Majkl Džondar

pre 4 godine

Joj ljudi, nemoj da se zalećemo previše. Imamo drugi najjači tim na svetu ali to ne znači da ne možemo da izgubimo od neke slabije ekipe.

Josarian

pre 4 godine

Mislim da bi ćutanje bilo dragoceno. Treba pobediti i mnogo slaboje. Sa timom u kome su i igraći koji celu sezonu ograli nisu - teško!

Dela va

pre 4 godine

Sampionsko razmisljanje, podrzavam! Ali oprez je i te kako potreban. Obicno, kad se spremas za jednu ili par ekipa, dodje neka treca iz prikrajka o kojoj nisi mnogo razmisljao i srusi ti sneska. Dovoljno je da nas recimo Italija, koja ima dosta dobre igrace, iznenadi u grupi i da nas posalje na totalno drugi put do finala, onaj tezi za koji verujemo da je zrebom izbegnut jer se vec vidimo kao pobednici grupa. Dve iscrpljujuce utakmice u eliminacionoj fazi (pod uslovom da ih prodjemo) i ode gorivo u borbi za medalju.
Dakle polako. Cilj je pre svega odraditi bez greske sve utakmice po grupama i tako potencijalno obezbediti nesto jednostavniji put u eliminacionoj fazi. A onda, kako vec znate momci. Udrite iz svih oruzja, dajte sve od sebe kao sto ste uvek radili, pa sta bude. Sampionski duh imate, sampionskog selektora imate, podrsku nacije imate!

Тони Старк

pre 4 godine

Тако размишља шампион!
Тако размишља човек који је тражио лопту на 68:70!
Тако размишља човек који је тражио лопту на 61:62!

djc-xxx

pre 4 godine

Miriše na Indijanapolis... Setimo se da su Ameri tada imali ne najbolji sastav i da su već bili načeti od Argentine i utoliko opasniji pred susret s nama. A i onda smo imali Divca i Peđu, a sad Jokića i ostale koji svi zajedno vrede makar isto. PS. Sećam se i nekog SP kada je USA bila u sastavu najboljih igrača koji igraju u Evropi i samim tim dobro poznaju FIBA pravila, ali ni to ih nije spaslo, pa su ostali bez zlata 😁

Demar Derosan

pre 4 godine

@Dingo
Mada suvise samouvereno prognozirate, moram se sloziti sa vama, samo u malo blazoj formi da nam sanse za zlato rastu kako se povecava broj otkaza u americkoj repki. Sale to oseca.

Janko

pre 4 godine

Ovakve bombastične najave nikad nisu dobre. Nema nikakve garancije da će Srbija uopšte doći do finala, i šanse da igra protiv SAD.
(123, 24. jul 2019 15:15)

A nema garancije ni da ce USA da dodje do finala...

Хаџи

pre 4 godine

Узмемо ли злато у финалу против Амера, Сале зацементирао би своје име као највеће кошаркашко име у југословенској, српској и европској кошарци.

А ја, као велики звездаш, ти то желим од свег срца!

kaljkuljator

pre 4 godine

Pred finale svetskog u Španiji sam na b92 pisao da Amere u košarci možemo da dobijemo samo ako:
1. Imamo bar jednu NBA petorku (sa dobrom minutažom) u kojoj je bar jedan all star igrač.
2. Ameri dođu bar bez pola prvog tima.
3. Mi dođemo u najboljem sastavu.
4. Od početka držimo rezultatski priključak.
5. Amerima nije šuterski dan.
6. Nama jeste šuterski dan.

Doktor Docent Akademik strucnjak

pre 4 godine

nije mogao da pobedi jednu sloveniju a najavljuje pobedu nad usa. bice opet 30+ razlike. nece znati gde je levo a gde desno. sve ispod 20 razlike jednako pobedi. cak mi se cini da necemo ici ni u finale
(jedno su zelje drugo realnost, 24. jul 2019 14:46)

Ej nije mogao da pobedi jednu Sloveniju, pa na evro basketu je bio nas drugi sastav i srebro je kao zlato, a na OI u Riu imali smo prvi mec egal sa prvom postavom Amerike, ja ne znam da li pratis isti sport

sve je relativno

pre 4 godine

@ Kosmajac

Aj vidi 1/4 i 1/2 OI 2016. i koliko je Nedović igrao protiv Hrvatske i Australije i njegov doprinos. Nedović i Kalinić nisu igrali ni EP 2017. Nedović obzirom na formu i povrede, ne bi išao ni sada. Kalinić je druga priča, on bi mesto imao, ali se i on može nadomesti, jer sad su tu Jokić i Bjelica.

roten

pre 4 godine

Ok,Jokić je bolji od centara Amerike,mada Dramond i "nije baš za baciti",verovatno najbolja defanzivna petica u NBA,pored Gobera.I NA KOJOJ SMO TO POZICIJI MI JOŠ JAČI OD USA??? Da nije Teodosic bolji od Kembe? Bogdan od Mičela? Lučić od Tejtuma?Malo realnosti.Selektor i ekipa treba da dobiju ono što realno mogu,opasnu Italiju,vrhunsku petorku imaju(Haket-Belineli-Galinari-Datome-Meli,ako se oporavi),jaku Španiju,pa onda ko dođe.Ako već dodje to finala sa Amerikom to će značiti da imamo medalju i da se Srbija plasirala na OI u Japanu,sasvim dovoljno.

srpska mi truba zatrubi!!

pre 4 godine

Pa kako je samo taktičan ovaj naš Sale, lepo je sačekao da najbolji protivnici otkažu a onda "U napad braćooooo!!!" 🎺🎺🎺

Milos

pre 4 godine

Ok, Sale, oladi malo. To sto si ti dominirao u Evropi ali nisi prosao u NBA, nije razlog za toliko ociglednu frustraciju i kritikovanje kolevke kosarke na svakom koraku...

Никола

pre 4 godine

@Riva
Онда сам џаба рекао Кецману да кад год ми је дан лош само пустим оно из загреба и о'ма ми буде боље. Много боље!

Neznalica

pre 4 godine

Baš da šokira svet? Pa ne bi to bio prvi njihov poraz. Ovakvim timom samo drugima daju veće šanse za iznenađenje. A i ne bi bilo neko baš veliko.

Oki

pre 4 godine

Prvo vi dođite do SAD. Ovo će biti klasičan primer ptice koja visoko leti a nisko pada. Korak po korak a ne odmah "Idemo na Ameriku!". Niste samo vi i Ameri jaki timovi na SP

Dingo

pre 4 godine

Pobeda Srbije protiv SAD ne bi bila nikakav "šok", naročito posle ovolikog broja otkaza njihovih igrača. U ovoj konkurenciji Srbija je apsolutni favorit i sve sem titule bilo bi, ne samo neuspeh nego i velika sramota.

Pamti se samo ZLATO...

pre 4 godine

(Macak, 24. jul 2019 14:58)

To kakav oni šalju tim je njihov problem i rezultat i njihovog rada i odnosa prema reprezentaciji.

Ko je nama kriv što nismo Evropski Šampioni? Mi sami... Splet okolnosti, povrede, otkazi... Slovenija zasluženo osvojila. U tom meču, sa takvim tomom Srbije oni su boli bolji.

TO JE JEDINO ŠTO SE PAMTI. Znači pamtiće se "Svetsko prvenstvo je osvojila reprezentacija..."

A to koje "natjecanje" Ameri smatraju bitnim boli nas uvo... Znaš onu čuvenu rečenicu "Pa ako hoće bolje, moraće da pošalju bolje igrače"

Kosmajac

pre 4 godine

Za pocetak bi bilo lepo kada bi se orijentisao da vodis nase najbolje igrace, na turnir a ne da iz nekih razloga izostavljas one najbolje, nadam se da je ovde kraj i da ubuduce idu najbolji,

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Tako je legendo!Djordjevic:”Pokusacemo da pobedimo SAD i da šokiramo svet”.Krstajic:”Idemo u Ukrajinu da ne izgubimo”.Primi 5 komada...Pronadji razliku...

MicaBugarin

pre 4 godine

Ja stvarno ne razumem ovoliko spominjanje amera pa ima jos barem 5 podjednako jakih reprezentacija koje mogu da nas smetnu do borbe za zlato, lepo su i reprezentativci rekli bilo koja medalja treba da je uspeh

Citrus fresh

pre 4 godine

Nek nas Sale,momci ponovo ucine ponosnim! Ne mozemo da docekamo pocetak! Jeste da ovaj cirkus kod Popovica pomalo kvari utisak i draz SP,ali to nije do nas. Na vama je da date sve od sebe,igrate svi za jednog,jedan za sve,i idete zaista korak po korak. Neka se ponovi Indianapolis

micaiz kafica

pre 4 godine

Nećete ni doći do SAD, ako uđete među 16 kao da ste prvaci.
Grobar potcenjuje sve osim amera a na prvenstvu će biti reprezentacija koje su bolje od amera. Zato brate ispadamo u 1. kolu noaut faze.

basketball reference

pre 4 godine

Treba biti objektivan i reći da u trenutnom USA timu nema ni 3 all star igrača tako da ne bi bilo preveliko iznenađenje da ih pobedimo!

as

pre 4 godine

Jestel vidjeli sto je doso igrac u partizan mvp izraelskog prv3nstva
Ostoja loncar i trinkijeri rade sjajan posao opet cemo gazit limenke hahah

žulja klempa

pre 4 godine

samoreklama na svakom ćošku. samo ja pa ja..rekao je pre par godina da bi voleo da vodi Italija. on se konstantno njima nameće. da nema stručni štab kakav ima u reprezentaciji nikad mi ne bi imali ove rezultate

jedno su zelje drugo realnost

pre 4 godine

nije mogao da pobedi jednu sloveniju a najavljuje pobedu nad usa. bice opet 30+ razlike. nece znati gde je levo a gde desno. sve ispod 20 razlike jednako pobedi. cak mi se cini da necemo ici ni u finale

rumenko

pre 4 godine

pobedi sloveniju za početak.. svaki turnir najavljuješ neke amere, ljudi nas gaze po 50 razlike.. ovaj njihov D tim uopšte nije nepobediv i nećeš nikoga šokirati ako ih dobijemo jedan meč.. veći je šok što vodiš simona pre kaline

Macak

pre 4 godine

Pobjediti D reprezentaciju(bez top 20 igrača)lige sa Kembom Walkerom i Midletonom na amerima nebitnom Svjetskom prvenstvu i ne bi bio neki šok za Srbiju sa Jokićem koji je duplo bolji od svih igrača ovog team USA.Šok bi bio da se pobjede na OI,jedinom natjecanju koje shvaćaju ozbiljno.

Riva

pre 4 godine

Drzimo fige zemljo kosarke da ne prisvajate vise jugoslovenske titule.Zemlja kosarke a samo 4 doprvak medalje u zadnjih 17 godina a to znamo da ne priznajete.Jos ste mnoge tekme dobili u penal zavrsnici.To se ne priznaje sreckovici Buahahahahahhhahhhhaha

Тони Старк

pre 4 godine

Тако размишља шампион!
Тако размишља човек који је тражио лопту на 68:70!
Тако размишља човек који је тражио лопту на 61:62!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Tako je legendo!Djordjevic:”Pokusacemo da pobedimo SAD i da šokiramo svet”.Krstajic:”Idemo u Ukrajinu da ne izgubimo”.Primi 5 komada...Pronadji razliku...

Хаџи

pre 4 godine

Узмемо ли злато у финалу против Амера, Сале зацементирао би своје име као највеће кошаркашко име у југословенској, српској и европској кошарци.

А ја, као велики звездаш, ти то желим од свег срца!

kaljkuljator

pre 4 godine

Pred finale svetskog u Španiji sam na b92 pisao da Amere u košarci možemo da dobijemo samo ako:
1. Imamo bar jednu NBA petorku (sa dobrom minutažom) u kojoj je bar jedan all star igrač.
2. Ameri dođu bar bez pola prvog tima.
3. Mi dođemo u najboljem sastavu.
4. Od početka držimo rezultatski priključak.
5. Amerima nije šuterski dan.
6. Nama jeste šuterski dan.

MicaBugarin

pre 4 godine

Ja stvarno ne razumem ovoliko spominjanje amera pa ima jos barem 5 podjednako jakih reprezentacija koje mogu da nas smetnu do borbe za zlato, lepo su i reprezentativci rekli bilo koja medalja treba da je uspeh

roten

pre 4 godine

Ok,Jokić je bolji od centara Amerike,mada Dramond i "nije baš za baciti",verovatno najbolja defanzivna petica u NBA,pored Gobera.I NA KOJOJ SMO TO POZICIJI MI JOŠ JAČI OD USA??? Da nije Teodosic bolji od Kembe? Bogdan od Mičela? Lučić od Tejtuma?Malo realnosti.Selektor i ekipa treba da dobiju ono što realno mogu,opasnu Italiju,vrhunsku petorku imaju(Haket-Belineli-Galinari-Datome-Meli,ako se oporavi),jaku Španiju,pa onda ko dođe.Ako već dodje to finala sa Amerikom to će značiti da imamo medalju i da se Srbija plasirala na OI u Japanu,sasvim dovoljno.

Billy su koraci Beron

pre 4 godine

Alo ljudi, u nasih 12 ce biti Birčević, Raduljica, Simonović, Milosavljević i mi se nesto nadamo da cemo dobiti USA.... Da izadju sa postavom K.Walker, J.Brown, Tatum, Griffin, Drummond bice +30 za njih.

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

Od nas su jači ili su u egalu: Litvanija, Italija, Francuska, Australija, Kanada, Španija i Grčka. Kod nas svi pričaju o finalu sa SAD. O čemu je tu reč, zašto su svi tako neobjektivni?

Pamti se samo ZLATO...

pre 4 godine

(Macak, 24. jul 2019 14:58)

To kakav oni šalju tim je njihov problem i rezultat i njihovog rada i odnosa prema reprezentaciji.

Ko je nama kriv što nismo Evropski Šampioni? Mi sami... Splet okolnosti, povrede, otkazi... Slovenija zasluženo osvojila. U tom meču, sa takvim tomom Srbije oni su boli bolji.

TO JE JEDINO ŠTO SE PAMTI. Znači pamtiće se "Svetsko prvenstvo je osvojila reprezentacija..."

A to koje "natjecanje" Ameri smatraju bitnim boli nas uvo... Znaš onu čuvenu rečenicu "Pa ako hoće bolje, moraće da pošalju bolje igrače"

Milos

pre 4 godine

Ok, Sale, oladi malo. To sto si ti dominirao u Evropi ali nisi prosao u NBA, nije razlog za toliko ociglednu frustraciju i kritikovanje kolevke kosarke na svakom koraku...

Doktor Docent Akademik strucnjak

pre 4 godine

nije mogao da pobedi jednu sloveniju a najavljuje pobedu nad usa. bice opet 30+ razlike. nece znati gde je levo a gde desno. sve ispod 20 razlike jednako pobedi. cak mi se cini da necemo ici ni u finale
(jedno su zelje drugo realnost, 24. jul 2019 14:46)

Ej nije mogao da pobedi jednu Sloveniju, pa na evro basketu je bio nas drugi sastav i srebro je kao zlato, a na OI u Riu imali smo prvi mec egal sa prvom postavom Amerike, ja ne znam da li pratis isti sport

Oki

pre 4 godine

Prvo vi dođite do SAD. Ovo će biti klasičan primer ptice koja visoko leti a nisko pada. Korak po korak a ne odmah "Idemo na Ameriku!". Niste samo vi i Ameri jaki timovi na SP

Rsrs

pre 4 godine

Nekako se vec stvara atmosfera da je finale gotova stvar i da su nam jedino SAD prepreka do zlata. Samo se stvara nepotreban pritisak na momke. Realno tu su veoma jake i druge ekipe Australija, Kanada, Spanija, Litvanija, Francuska... Svaka medalja je uspjeh realno.

rehen

pre 4 godine

Zasto svi misle da bi igrali s Amerima u finalu? Prvo, mozemo u 1/2 finalu da ih sretnemo (ako dospemo i mi i oni). Drugo, ameri ce imati jos par otkaza i njima nikako nece biti cilj da uzmu zlato. Neka (napaljena) reprezentacija ce ih dobiti pre zlata...a to bi mogli da budu Grci vec u 1/4!

Citrus fresh

pre 4 godine

Nek nas Sale,momci ponovo ucine ponosnim! Ne mozemo da docekamo pocetak! Jeste da ovaj cirkus kod Popovica pomalo kvari utisak i draz SP,ali to nije do nas. Na vama je da date sve od sebe,igrate svi za jednog,jedan za sve,i idete zaista korak po korak. Neka se ponovi Indianapolis

Janko

pre 4 godine

Ovakve bombastične najave nikad nisu dobre. Nema nikakve garancije da će Srbija uopšte doći do finala, i šanse da igra protiv SAD.
(123, 24. jul 2019 15:15)

A nema garancije ni da ce USA da dodje do finala...

nostalgičar

pre 4 godine

Ljudi Spaniju su 2014. svi vidjeli u finalu sa Amerima pa ispadose u cetvrtfinalu, sve u najjacoj ekipi sa bracom Gasol i ostalima. Treba stati na loptu i polako, mirne glave.

Majkl Džondar

pre 4 godine

Joj ljudi, nemoj da se zalećemo previše. Imamo drugi najjači tim na svetu ali to ne znači da ne možemo da izgubimo od neke slabije ekipe.

lal

pre 4 godine

@roten:
selektor je odgovarao na postavljeno pitanje... naravno da je svaka medalja uspeh... ali od onoga trenutka kada se dve ekipe plasiraju u finale (bilo koje dve ekipe) do trenutka kada se to finale zavrsi NIJE DOVOLJNO I NIJE GOTOVO, ni za jednu od te dve ekipe...
da li je marko jaric bolji od redzija milera??? da li je gurovic bolji od pola pirsa??? da li je tomasevic bolji od dzermejna o nila???
5. septembra 2002. nije ih to zanimalo... imali su vazniji posao... i zavrsili su ga...

Šone

pre 4 godine

Сале ти си велики играч био и своје играчке снове си досањао, надам се да ћеш и селекторске!

Smeh

pre 4 godine

Za sve kojima smeta Đorđević ili naša reprezentacija mogu slobodno da se okrenu komšijama po njihovom izboru. Ima veliki izbor, kao u supermarketu. A mi ćemo nekako da se snadjemo uz evropske, svetske vicešampione i druge sa OI. Pozdrav.

Dela va

pre 4 godine

Sampionsko razmisljanje, podrzavam! Ali oprez je i te kako potreban. Obicno, kad se spremas za jednu ili par ekipa, dodje neka treca iz prikrajka o kojoj nisi mnogo razmisljao i srusi ti sneska. Dovoljno je da nas recimo Italija, koja ima dosta dobre igrace, iznenadi u grupi i da nas posalje na totalno drugi put do finala, onaj tezi za koji verujemo da je zrebom izbegnut jer se vec vidimo kao pobednici grupa. Dve iscrpljujuce utakmice u eliminacionoj fazi (pod uslovom da ih prodjemo) i ode gorivo u borbi za medalju.
Dakle polako. Cilj je pre svega odraditi bez greske sve utakmice po grupama i tako potencijalno obezbediti nesto jednostavniji put u eliminacionoj fazi. A onda, kako vec znate momci. Udrite iz svih oruzja, dajte sve od sebe kao sto ste uvek radili, pa sta bude. Sampionski duh imate, sampionskog selektora imate, podrsku nacije imate!

Shkomi

pre 4 godine

Pa mi smo na zadnjim OI u grupi igrali 94-91 sa njima , kada su bili u najjacem sastavu....
Ne vidim razlog zasto ih ne bi pobedili i da igra Harden, Davis itd
Lopta je okrugla

Pero

pre 4 godine

Drzimo fige zemljo kosarke da ne prisvajate vise jugoslovenske titule.Zemlja kosarke a samo 4 doprvak medalje u zadnjih 17 godina a to znamo da ne priznajete.Jos ste mnoge tekme dobili u penal zavrsnici.To se ne priznaje sreckovici Buahahahahahhhahhhhaha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Riva, 24. jul 2019 14:55)# Link komentara


Ovo je lažan hrvatski. Lažniji od moje diplome ginekologa.

srpska mi truba zatrubi!!

pre 4 godine

Pa kako je samo taktičan ovaj naš Sale, lepo je sačekao da najbolji protivnici otkažu a onda "U napad braćooooo!!!" 🎺🎺🎺

Psihomodo

pre 4 godine

Sve je jasnije da Djordjevic ovde za protivnike ima plaćene pljuvače, jer inače ne razumem. Četiri takmičenja i najlošiji plasman 4. mesto. Sa C timom drugi u Evropi. Zaista neshvatljivo. Ili jeste? Da li je to onaj isti centar moći koji je danonoćno rušio Bodirogu, Danilovića, Tomaševića i Duleta? Jedno je sigurno; oni su istinske legende, zauvek upisane u istoriju srpske košarke, a ne mali činovnici koji su dobri svakoj stranci na vlasti. Samo da ne čujemo jednog dana:" Zadatak izvršen, srpska košarka više ne postoji."

papaja

pre 4 godine

moja dopuna u ()

Pred finale svetskog u Španiji sam na b92 pisao da Amere u košarci možemo da dobijemo samo ako:
1. Imamo bar jednu NBA petorku (sa dobrom minutažom) u kojoj je bar jedan all star igrač. (checked)
2. Ameri dođu bar bez pola prvog tima. (checked)
3. Mi dođemo u najboljem sastavu. (checked)
4. Od početka držimo rezultatski priključak. (izbegavanjem run&gun)
5. Amerima nije šuterski dan. (dobrom odbranom kao u Indianapolisu npr)
6. Nama jeste šuterski dan. (videcemo)
(kaljkuljator, 24. jul 2019 15:30)

rumenko

pre 4 godine

pobedi sloveniju za početak.. svaki turnir najavljuješ neke amere, ljudi nas gaze po 50 razlike.. ovaj njihov D tim uopšte nije nepobediv i nećeš nikoga šokirati ako ih dobijemo jedan meč.. veći je šok što vodiš simona pre kaline

jedno su zelje drugo realnost

pre 4 godine

nije mogao da pobedi jednu sloveniju a najavljuje pobedu nad usa. bice opet 30+ razlike. nece znati gde je levo a gde desno. sve ispod 20 razlike jednako pobedi. cak mi se cini da necemo ici ni u finale

jд123

pre 4 godine

Mi sa najjačim timom,a oni sa 4tim ili kojim već.. iskreno ja ne vidim to kao šok .
(Zinjak, 24. jul 2019 14:51)

Нисмо ни ми у најјачем саставу, нема Калинића и Недовића. Плус имамо Теодосића, који није играо пола године а биће вероватно стартер. По којој основи ми потцењујемо Литванију, Италију, Шпанију, Канаду, Грчку или Аустралију? Прво скочи па реци хоп. На којој позицији смо ми бољи од Амера осим на центарској?

Људи се у коментарима заносе као да су поред Јокића и Богдановић и Бјелица били у првој петорци НБА и као да је Марјановић ол-стар а не махач пешкира. Мало реалности не би било на одмет. Гледајмо утакмицу по утакмицу, дижимо форму, тимску игру а не ово маштање о финалу пре почетка СП.

Kosmajac

pre 4 godine

Za pocetak bi bilo lepo kada bi se orijentisao da vodis nase najbolje igrace, na turnir a ne da iz nekih razloga izostavljas one najbolje, nadam se da je ovde kraj i da ubuduce idu najbolji,

Han_Solo

pre 4 godine

Sale Djordjevic kada bi vodio nasu fudbalsku reprezentaciju mi bi se plasirali na svako svetsko prvenstvo.I grupu bi redovno prolazili.Iako kosarkaski strucnjak-bez vecih problema bi nas vodio do najvecih iznenadjenja.Rodjeni sampion i izraziti motivator!

grandiozo

pre 4 godine

Sale ima potpuno zdrav sportski rezon,idemo na zlato da pobedimo naravno,šta treba da sumnja u kvalitet svoje ekipe,i da ga uplaši konkurencija i da se preda apriori,tako da komentari naših defetista i stručnjaka za već projektovane rezultate mečeva treba vrlo ignorisati

xza

pre 4 godine

Svi vi koji sumnjate u uspeh repke toplo preporucujem da ne gledate prvenstvo. U kom god sportu idemo na takmičenje ja se nadam prvom mestu koliko god da je to ne realno, to se zove NAVIJANJE. Ako bude... super a ako ne bude nije kraj sveta bice sledeći put

Dingo

pre 4 godine

Pobeda Srbije protiv SAD ne bi bila nikakav "šok", naročito posle ovolikog broja otkaza njihovih igrača. U ovoj konkurenciji Srbija je apsolutni favorit i sve sem titule bilo bi, ne samo neuspeh nego i velika sramota.

greta van glit

pre 4 godine

E moj Sale,bolje da si kidao u Barsi i Fortitudu,a da te je za reprezentaciju bolelo cose,da nisi nikad ni dolazio da nam budes selektor,da si se kezio sa Mesicem,bodrio "vatrene" i promovisao im turizam a sve svoje resurse davao u marketing bio bi danas postovan,ovako mozes da dubis na glavi,da uzmes i zlato nista ti ne vredi,jer je sva nasa ljubav rezervisana samo za jednog coveka,taj da skoci sa mosta svi bi za njim,ostali koliko god se kidali za drzavni grb dzaba im sve

CarloNS

pre 4 godine

Navijači Denevera, Amerikanci, generalno su protiv da Jokić igra (isto važi i za ostale igrače Denvera) jer se plaše da će se povrediti, ali mnogi kažu da će navijati za Srbiju zbog Jokića.
Drugi je to svet, to je nama teško pojmljivo.

žulja klempa

pre 4 godine

samoreklama na svakom ćošku. samo ja pa ja..rekao je pre par godina da bi voleo da vodi Italija. on se konstantno njima nameće. da nema stručni štab kakav ima u reprezentaciji nikad mi ne bi imali ove rezultate

Tequila

pre 4 godine

Bolje cutati i nadati se, nego ko levati se loziti i posle kad nas Ameri razvale, pizditi na doping i kako ameri imaju 300 miliona stanovnika.

Josarian

pre 4 godine

Mislim da bi ćutanje bilo dragoceno. Treba pobediti i mnogo slaboje. Sa timom u kome su i igraći koji celu sezonu ograli nisu - teško!

gradimo nacionalni stadion,doci ce 100000 Bugara svakog vikenda

pre 4 godine

@ISPRSKANA TEGLA
Ma i Angola i Senegal su jaci,o Kini i Jordanu da ne govorimo,terajmo ovu ne znalicu,Deja ili Alempija na klupu,pa da vidimo kosarke

Macak

pre 4 godine

Pobjediti D reprezentaciju(bez top 20 igrača)lige sa Kembom Walkerom i Midletonom na amerima nebitnom Svjetskom prvenstvu i ne bi bio neki šok za Srbiju sa Jokićem koji je duplo bolji od svih igrača ovog team USA.Šok bi bio da se pobjede na OI,jedinom natjecanju koje shvaćaju ozbiljno.

xza

pre 4 godine

Pa sta ako ameri dodju sa C timom? Ako pobedimo - pobedili smo amere ej bre, sa tim mogu da se pohvale mali broj reprezentacija. A ako izgubimo nije sramota. Ovde je neko napisao selektor koji ne veruje u svoj tim ne treba da bude selektor (slažem se) . Šarenac kad je pitao Djordjevića kako se nosi sa mukama koga će da izbaci ovaj mu je odgovorio da muku imaju igrači da se nametnu u 12. To je odnos prema nacionalnom timu!

basketball reference

pre 4 godine

Treba biti objektivan i reći da u trenutnom USA timu nema ni 3 all star igrača tako da ne bi bilo preveliko iznenađenje da ih pobedimo!

Demar Derosan

pre 4 godine

@Dingo
Mada suvise samouvereno prognozirate, moram se sloziti sa vama, samo u malo blazoj formi da nam sanse za zlato rastu kako se povecava broj otkaza u americkoj repki. Sale to oseca.

Memfis

pre 4 godine

Ok,Jokić je bolji od centara Amerike,mada Dramond i "nije baš za baciti",verovatno najbolja defanzivna petica u NBA,pored Gobera.I NA KOJOJ SMO TO POZICIJI MI JOŠ JAČI OD USA??? Da nije Teodosic bolji od Kembe? Bogdan od Mičela? Lučić od Tejtuma?Malo realnosti.Selektor i ekipa treba da dobiju ono što realno mogu,opasnu Italiju,vrhunsku petorku imaju(Haket-Belineli-Galinari-Datome-Meli,ako se oporavi),jaku Španiju,pa onda ko dođe.Ako već dodje to finala sa Amerikom to će značiti da imamo medalju i da se Srbija plasirala na OI u Japanu,sasvim dovoljno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (roten, 24. jul 2019 15:35)

Одакле људима ове идеје, на основу чега је Драмонд одличан дефанзивац? Невероватно докле се иде са лупетарањем по сопственом нахођењу, још мало па ће Гобер имати одличан шут за 3.

Gde ja živim

pre 4 godine

Tako je Sale legendo. Jedini ispravan stav. Ti ih motiviši i našpanuj, ja ću da urlam na TV kao i obično, malo sportske sreće pa da se ponovi Indijanapolis. Napokon. Idemo LJUDINE.

мики

pre 4 godine

Neces ni doci do USA
(Chupamoting, 24. jul 2019 19:47)

нема ни потребе, игра се у Кини, не и Америци

djc-xxx

pre 4 godine

Miriše na Indijanapolis... Setimo se da su Ameri tada imali ne najbolji sastav i da su već bili načeti od Argentine i utoliko opasniji pred susret s nama. A i onda smo imali Divca i Peđu, a sad Jokića i ostale koji svi zajedno vrede makar isto. PS. Sećam se i nekog SP kada je USA bila u sastavu najboljih igrača koji igraju u Evropi i samim tim dobro poznaju FIBA pravila, ali ni to ih nije spaslo, pa su ostali bez zlata 😁

sve je relativno

pre 4 godine

@ Kosmajac

Aj vidi 1/4 i 1/2 OI 2016. i koliko je Nedović igrao protiv Hrvatske i Australije i njegov doprinos. Nedović i Kalinić nisu igrali ni EP 2017. Nedović obzirom na formu i povrede, ne bi išao ni sada. Kalinić je druga priča, on bi mesto imao, ali se i on može nadomesti, jer sad su tu Jokić i Bjelica.

necer

pre 4 godine

Bravo Sale,tako se to radi. Selektor koji ne veruje u uspeh ne treba da vodi ekipu. A ovi dezurni nipodastavaci svega i svacega ...ne obracaj paznju...

Rade Piket

pre 4 godine

Sale mnogo puta si nas obradovao, i ulepšao bam život, učini to još jednom pa da ne žalim da umrem.( naravno hoću da kažem ti i tvoji nekadasnji saigrači a sada ti i tvoji igrači)

Napoleon

pre 4 godine

Volim ja naše, ali usa-srbija 110:78
(Pera, 24. jul 2019 16:20)
Pa ??? Njihov jedan je plaćen 30,000,000 miliona godišnje, naša cela tadašnja reprezentacija sa stručnim štabom jedva 20,000,000. Samo Njujork ima 8,000,000 a cela srbija jedva 7,000,000 stanovnika. Preko 100 puta više profesionalnih košarkaša i preko 100 puta više dece koja treniraju košarku sa 100 puta boljim uslovima od naše dece i pobede 30 razlike. To je smešno

Никола

pre 4 godine

@Riva
Онда сам џаба рекао Кецману да кад год ми је дан лош само пустим оно из загреба и о'ма ми буде боље. Много боље!

Nikola

pre 4 godine

Cinjenica je da Ameri na timskim sampionatima igraju totalno drugacije. Posebno kada imaju dosta otkaza i kada realno igraju sa trecim timom. Samo u takvim situacijama su i dozivljavali poraze i neuspehe. 2002 su igrali vrhunski igraci, ali i to im je bio realno 3 tim. Bez Seka, Dankana, Kobija, Kartera, Ajversona, Garneta, Vebera, Trejsija, Kida... Tako da je ovo slicna prilika koja se nudi nekoj drugoj ekipi da zauzme svetski tron. Pa neka to budemo mi nemam nista protiv :-)

Minja Subota

pre 4 godine

VIC GODINE! Samo se vi hvalite,nismo jos ni poceli a vec se hvalimo. Cekaj Sale kad krene prvenstvo sveta,onda cemo videti,ali jedno je sigurno : SAD JE TROSTRUKO JACA OD NAS!

micaiz kafica

pre 4 godine

Nećete ni doći do SAD, ako uđete među 16 kao da ste prvaci.
Grobar potcenjuje sve osim amera a na prvenstvu će biti reprezentacija koje su bolje od amera. Zato brate ispadamo u 1. kolu noaut faze.

dragan

pre 4 godine

Sale, samo ako budemo igrali dve utakmice na Amerima, kao prosli put. Pusti ih prvu a ne kao prosli put zapeli nasi iz sve snage izgubli sa jedan razlike. Neka nas nakantaju u prvoj, onda ima sanse da ih iznenadimo u drugoj.

Marko

pre 4 godine

E moj Sale,bolje da si kidao u Barsi i Fortitudu,a da te je za reprezentaciju bolelo cose,da nisi nikad ni dolazio da nam budes selektor,da si se kezio sa Mesicem,bodrio "vatrene" i promovisao im turizam a sve svoje resurse davao u marketing bio bi danas postovan,ovako mozes da dubis na glavi,da uzmes i zlato nista ti ne vredi,jer je sva nasa ljubav rezervisana samo za jednog coveka,taj da skoci sa mosta svi bi za njim,ostali koliko god se kidali za drzavni grb dzaba im sve
(greta van glit, 24. jul 2019 16:50)

O cemu ti pricas..? Covek je postao selektor preko veze (Bodiroga), svi to znaju, ako su malo blizi kosarkaskim krugovima. Selektor pravi je odbacen, pa je "morao" eto postati trener u NBA ligi, dok sadasnjeg selektora je shutnuo svaki klub koji je trenirao.

Slovenac

pre 4 godine

Neka uzme za pomocnog trenera onu savetnicu iz SNS, i pobedicete Amere, nema problema! Meni samo nije jasno, kako moze bilo ko drugi u SRB da bude selektor pored jednog Kokoskova?! Lik je genije, a Saleta samo teraju iz klubova gde je radio.

Op

pre 4 godine

Srbija, Francuska, SAD, Grcka, Argentina, Spanija, Litvanija, Kanada...prvih 8....Italija, Australija mogu medju 8...mogu iznenaditi i neke druge repr., Dom. Republika, Venecuela, Turska...

as

pre 4 godine

Jestel vidjeli sto je doso igrac u partizan mvp izraelskog prv3nstva
Ostoja loncar i trinkijeri rade sjajan posao opet cemo gazit limenke hahah

Riva

pre 4 godine

Drzimo fige zemljo kosarke da ne prisvajate vise jugoslovenske titule.Zemlja kosarke a samo 4 doprvak medalje u zadnjih 17 godina a to znamo da ne priznajete.Jos ste mnoge tekme dobili u penal zavrsnici.To se ne priznaje sreckovici Buahahahahahhhahhhhaha

Petar

pre 4 godine

Bezi bre Djordjevicu, sada si nasao da se busas u prsa nakon sto si cuo da ce SAD morati poslati koledz klince jer su svi iz NBA otkazali.

Trlababalan

pre 4 godine

Ukoliko kuvar USA tima bude valjano odradio zvoj posao, oni se od nas mogu u.rati jos na zagrevanju. Ako se desi taj scenario, glavni igraci ce im biti nosaci peskira i brisaci parketa, a nama onda ostaje prosta egzekucija uneredjenih zvezda. Ziveo kuvar, nas 13ti igrac!

dragan

pre 4 godine

Sale, samo ako budemo igrali dve utakmice na Amerima, kao prosli put. Pusti ih prvu a ne kao prosli put zapeli nasi iz sve snage izgubli sa jedan razlike. Neka nas nakantaju u prvoj, onda ima sanse da ih iznenadimo u drugoj.

triplem

pre 4 godine

Drzimo fige zemljo kosarke da ne prisvajate vise jugoslovenske titule.Zemlja kosarke a samo 4 doprvak medalje u zadnjih 17 godina a to znamo da ne priznajete.Jos ste mnoge tekme dobili u penal zavrsnici.To se ne priznaje sreckovici Buahahahahahhhahhhhaha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Riva, 24. jul 2019 14:55)
Zasto se minusi ovom coveku? Dobro to smejanje na kraju i pripisivanje sreci je glupo, (trebas doci u situaciju da ti je sreca potreba)ali covek je rekao istinu i jos nam pozeleo zlato. Otkada smo postali samostalna drzava uvek smo takmicenja zavrsavali porazom. Gde su zlata? Ajde USA i Spanija sto su nas dobijali, velike su to zemlje, ali Slovenija??!? Da li bi se secali sada 2002 u Indijanapolisu da smo bili drugi? Pa jel smo pod Djordjevic dosli u situaciju da igramo kvalifikacije!?!! i jos posle toga kazanjavao igrache sto nisu dolazile na utakmice u februaru i aprilu. Bez obzira sto ovaj balavac iz komsijskog dvorista to ismeva, mi jesmo kosarkaska nacija. Nama trebaju zlata, slavlja na ulici, docek na platou a ne ocene da smo napravili veliki uspeh drugim mestom.
I jos na kraju imam osecaj da sa Amerima necemo igrati, da ces ih neko pobediti pre nas a mi osvajamo zlato.

ns boy

pre 4 godine

samo ih ti dobro spremi takticki i fizicki i sa slabijim timom smo parirali jacima,sad imamo i kvalitet i sirok fond igraca.nije samo usa u pitanju.vrati srbiju gde joj je mesto u evropi zlato,olimpijada i svetsko moze i srebro.da malo u evropi objasnimo ko je zemlja kosarke

Stingray

pre 4 godine

Ja napisah, pre neki dan, da je ovo prvenstvo organizovano kako bi pobednik dobio srebrnu medalju. Zlatna, automatski, ide Srbiji. Kako ćemo da udarimo o ledinu, nismo ni svesni ... A, onda će narod da bude kriv, jer nije dao podršku reprezentaciji, selektoru i KSS-u.

chuchko

pre 4 godine

Udarne dve obranbene rupe Teo-Jokara nikako ne bi trebao sastavljati na putu do tog cilja, jerbo kad se spoje nastaje odbrambeni krater koji se ne vidja cesto ni u onom nba cirkusu.

Back in Black

pre 4 godine

Busanje nam nikada nije dobro donelo.A kao trener Sale treba da zna da se igra utakmica po utakmica pa ako dodju na red i ti Ameri onda se prica o njima.

Mookie

pre 4 godine

Od nas su jači samo amerikanci to je činjenica po rezultatima pa onda opet ne trebamo se precenjivati niti potcenjivati već jednu po jednu utakmicu.P.S Kanada ima dobar tim ali je samo Marej all star a znamo kako je trošio lopte za Denver ostali dobri ali prosek

Neznalica

pre 4 godine

Baš da šokira svet? Pa ne bi to bio prvi njihov poraz. Ovakvim timom samo drugima daju veće šanse za iznenađenje. A i ne bi bilo neko baš veliko.

Djokara&Gnjurci

pre 4 godine

Imam utisak da ce Bobi na ovom prvenstvu i to u toliko ocekivanom finalu prosto eksplidirati: Od muke, tako sto ce ga ova 7ma selekcija SAD preskakati i posterizovati otkidajuci obruceve straobalnim zakucavanjima.

Nox

pre 4 godine

Pa sta ako ameri dodju sa C timom? Ako pobedimo - pobedili smo amere ej bre, sa tim mogu da se pohvale mali broj reprezentacija. A ako izgubimo nije sramota.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (xza, 24. jul 2019 20:28)

Lista je bas dugacka naprotiv. U zadnjih 50 godina na SP/OI pobedili su ih vise puta Argentina, Brazil, Italija, Spanija, USSR, Jugoslavija a po jednom Litvanija, Grcka, Rusija, Porto Riko. Najgora OI godina im je bila 2004 kada su izgubili od Argentine, Litvanije i Porto Rika.

Ono sto ce na ovom bas kao i na svakom SP/OI igrati glavnu ulogu je nebulozni zreb. Isti taj zreb nam je dozvolio da se bukvalno provucemo do srebra i 2014 i 2016. Jedini vredni mecup u nokaut fazi je bio protiv Francuza te 2014.

stranger

pre 4 godine

Ne deluje mi da je Djordjevic ovo izjavio pogotovo ovako “da sokira svet”. Nije to njegov recnik ni stil. Bice izuzetno tesko doci do finala jer ima bar 5-6 reprezentacija koje su egal sa nama. Prva petorka nam je jaka: Micic, Bogdanovic, Lucic, Bjelica i Jokic. Klupa bas i nije.

Max von Laaberg

pre 4 godine

Dobro je razmisljati pozitivno ali, 1-vo SAD i bez glavnih zvezda moze sastaviti dobar tim 2-go Sudije oni vec godinama politizuju i resavaju pobednika ili prvaka,mozda Sale stim misli sokirati svet,da u prkos losem sudjenju pobedi.Uskoro cemo biti pametniji.

baron

pre 4 godine

Mislim da Ameri sa ovim sastavom nece ni videti finale. Kakav Kemba Walker, taj je celu karijeru proveo u timu koji nema nikakvih ambicija, koji nije igrao nikada takmicarsku kosarku. Njemu ce trebati cela sezona u Bostonu da ga nauce da pobedjuje. Ima tu par sjajnih igraca ali klinaca, poput Tatuma, Mitchela, njima treba vreme. Ostali su evroligaski kosarkasi.

Pitanje i mi koliko daleko mozemo. Nemamo pleja. Teodosic je gotov, on je veteran koji moze da udje 10-15min radi iskustva. Sta da radimo sa njim i Jokicem na terenu. Dve rupetine u odbrani koje tri Rodmana ne mogu da popune. Nemamo ni krilnog centra. Nema sumnje da ce Sale da uigra tim, da ce nasa timska igra i ogromno iskustvo opet biti presudni, ali bice tesko.
Prvenstvo je izjednaceno, nema tima koji odstupa po kvalitetu i igri.
Mi i Ameri prvi smo favoriti, ali tu je i Spanija, Francuska i po sastavu prejaka Kanada, koja bi u godinama koje dolaze mogla biti nova Argentina.
Bice zanimljivo.

Slovenija, EU

pre 4 godine

Nakon otkaza 10 igraca USA, s tim da svi najbolji i onako nisu bili pozvani u , bila bi smarota, da Srbija ne pobedi. A raspolaze sa svim svojim najboljim, od kojih je Jokic top 10 u NBA (iza Duranta, Atentokoupma, Jamesa, Hardena, Currya, Davisa, Doncica, Westbooka, Lillarda) a od toga 2 najbolji centar (iza Davisa).

Andrea Djani

pre 4 godine

Amerikanci sigurno neće biti u polufinalu , a ako i budu izjaviti da bi bio šok da pobedimo realno njihov 4. , a možda i 5. tim je malo preterano .

Billy su koraci Beron

pre 4 godine

Alo ljudi, u nasih 12 ce biti Birčević, Raduljica, Simonović, Milosavljević i mi se nesto nadamo da cemo dobiti USA.... Da izadju sa postavom K.Walker, J.Brown, Tatum, Griffin, Drummond bice +30 za njih.

Dingo

pre 4 godine

Pobeda Srbije protiv SAD ne bi bila nikakav "šok", naročito posle ovolikog broja otkaza njihovih igrača. U ovoj konkurenciji Srbija je apsolutni favorit i sve sem titule bilo bi, ne samo neuspeh nego i velika sramota.

Milos

pre 4 godine

Ok, Sale, oladi malo. To sto si ti dominirao u Evropi ali nisi prosao u NBA, nije razlog za toliko ociglednu frustraciju i kritikovanje kolevke kosarke na svakom koraku...

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

Od nas su jači ili su u egalu: Litvanija, Italija, Francuska, Australija, Kanada, Španija i Grčka. Kod nas svi pričaju o finalu sa SAD. O čemu je tu reč, zašto su svi tako neobjektivni?

Riva

pre 4 godine

Drzimo fige zemljo kosarke da ne prisvajate vise jugoslovenske titule.Zemlja kosarke a samo 4 doprvak medalje u zadnjih 17 godina a to znamo da ne priznajete.Jos ste mnoge tekme dobili u penal zavrsnici.To se ne priznaje sreckovici Buahahahahahhhahhhhaha

jedno su zelje drugo realnost

pre 4 godine

nije mogao da pobedi jednu sloveniju a najavljuje pobedu nad usa. bice opet 30+ razlike. nece znati gde je levo a gde desno. sve ispod 20 razlike jednako pobedi. cak mi se cini da necemo ici ni u finale

greta van glit

pre 4 godine

E moj Sale,bolje da si kidao u Barsi i Fortitudu,a da te je za reprezentaciju bolelo cose,da nisi nikad ni dolazio da nam budes selektor,da si se kezio sa Mesicem,bodrio "vatrene" i promovisao im turizam a sve svoje resurse davao u marketing bio bi danas postovan,ovako mozes da dubis na glavi,da uzmes i zlato nista ti ne vredi,jer je sva nasa ljubav rezervisana samo za jednog coveka,taj da skoci sa mosta svi bi za njim,ostali koliko god se kidali za drzavni grb dzaba im sve

micaiz kafica

pre 4 godine

Nećete ni doći do SAD, ako uđete među 16 kao da ste prvaci.
Grobar potcenjuje sve osim amera a na prvenstvu će biti reprezentacija koje su bolje od amera. Zato brate ispadamo u 1. kolu noaut faze.

rumenko

pre 4 godine

pobedi sloveniju za početak.. svaki turnir najavljuješ neke amere, ljudi nas gaze po 50 razlike.. ovaj njihov D tim uopšte nije nepobediv i nećeš nikoga šokirati ako ih dobijemo jedan meč.. veći je šok što vodiš simona pre kaline

Macak

pre 4 godine

Pobjediti D reprezentaciju(bez top 20 igrača)lige sa Kembom Walkerom i Midletonom na amerima nebitnom Svjetskom prvenstvu i ne bi bio neki šok za Srbiju sa Jokićem koji je duplo bolji od svih igrača ovog team USA.Šok bi bio da se pobjede na OI,jedinom natjecanju koje shvaćaju ozbiljno.

gradimo nacionalni stadion,doci ce 100000 Bugara svakog vikenda

pre 4 godine

@ISPRSKANA TEGLA
Ma i Angola i Senegal su jaci,o Kini i Jordanu da ne govorimo,terajmo ovu ne znalicu,Deja ili Alempija na klupu,pa da vidimo kosarke

Slovenac

pre 4 godine

Neka uzme za pomocnog trenera onu savetnicu iz SNS, i pobedicete Amere, nema problema! Meni samo nije jasno, kako moze bilo ko drugi u SRB da bude selektor pored jednog Kokoskova?! Lik je genije, a Saleta samo teraju iz klubova gde je radio.

as

pre 4 godine

Jestel vidjeli sto je doso igrac u partizan mvp izraelskog prv3nstva
Ostoja loncar i trinkijeri rade sjajan posao opet cemo gazit limenke hahah

Kosmajac

pre 4 godine

Za pocetak bi bilo lepo kada bi se orijentisao da vodis nase najbolje igrace, na turnir a ne da iz nekih razloga izostavljas one najbolje, nadam se da je ovde kraj i da ubuduce idu najbolji,

Тони Старк

pre 4 godine

Тако размишља шампион!
Тако размишља човек који је тражио лопту на 68:70!
Тако размишља човек који је тражио лопту на 61:62!

žulja klempa

pre 4 godine

samoreklama na svakom ćošku. samo ja pa ja..rekao je pre par godina da bi voleo da vodi Italija. on se konstantno njima nameće. da nema stručni štab kakav ima u reprezentaciji nikad mi ne bi imali ove rezultate

Memfis

pre 4 godine

Ok,Jokić je bolji od centara Amerike,mada Dramond i "nije baš za baciti",verovatno najbolja defanzivna petica u NBA,pored Gobera.I NA KOJOJ SMO TO POZICIJI MI JOŠ JAČI OD USA??? Da nije Teodosic bolji od Kembe? Bogdan od Mičela? Lučić od Tejtuma?Malo realnosti.Selektor i ekipa treba da dobiju ono što realno mogu,opasnu Italiju,vrhunsku petorku imaju(Haket-Belineli-Galinari-Datome-Meli,ako se oporavi),jaku Španiju,pa onda ko dođe.Ako već dodje to finala sa Amerikom to će značiti da imamo medalju i da se Srbija plasirala na OI u Japanu,sasvim dovoljno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (roten, 24. jul 2019 15:35)

Одакле људима ове идеје, на основу чега је Драмонд одличан дефанзивац? Невероватно докле се иде са лупетарањем по сопственом нахођењу, још мало па ће Гобер имати одличан шут за 3.

Oki

pre 4 godine

Prvo vi dođite do SAD. Ovo će biti klasičan primer ptice koja visoko leti a nisko pada. Korak po korak a ne odmah "Idemo na Ameriku!". Niste samo vi i Ameri jaki timovi na SP

djc-xxx

pre 4 godine

Miriše na Indijanapolis... Setimo se da su Ameri tada imali ne najbolji sastav i da su već bili načeti od Argentine i utoliko opasniji pred susret s nama. A i onda smo imali Divca i Peđu, a sad Jokića i ostale koji svi zajedno vrede makar isto. PS. Sećam se i nekog SP kada je USA bila u sastavu najboljih igrača koji igraju u Evropi i samim tim dobro poznaju FIBA pravila, ali ni to ih nije spaslo, pa su ostali bez zlata 😁

Doktor Docent Akademik strucnjak

pre 4 godine

nije mogao da pobedi jednu sloveniju a najavljuje pobedu nad usa. bice opet 30+ razlike. nece znati gde je levo a gde desno. sve ispod 20 razlike jednako pobedi. cak mi se cini da necemo ici ni u finale
(jedno su zelje drugo realnost, 24. jul 2019 14:46)

Ej nije mogao da pobedi jednu Sloveniju, pa na evro basketu je bio nas drugi sastav i srebro je kao zlato, a na OI u Riu imali smo prvi mec egal sa prvom postavom Amerike, ja ne znam da li pratis isti sport

Хаџи

pre 4 godine

Узмемо ли злато у финалу против Амера, Сале зацементирао би своје име као највеће кошаркашко име у југословенској, српској и европској кошарци.

А ја, као велики звездаш, ти то желим од свег срца!

Petar

pre 4 godine

Bezi bre Djordjevicu, sada si nasao da se busas u prsa nakon sto si cuo da ce SAD morati poslati koledz klince jer su svi iz NBA otkazali.

Marko

pre 4 godine

E moj Sale,bolje da si kidao u Barsi i Fortitudu,a da te je za reprezentaciju bolelo cose,da nisi nikad ni dolazio da nam budes selektor,da si se kezio sa Mesicem,bodrio "vatrene" i promovisao im turizam a sve svoje resurse davao u marketing bio bi danas postovan,ovako mozes da dubis na glavi,da uzmes i zlato nista ti ne vredi,jer je sva nasa ljubav rezervisana samo za jednog coveka,taj da skoci sa mosta svi bi za njim,ostali koliko god se kidali za drzavni grb dzaba im sve
(greta van glit, 24. jul 2019 16:50)

O cemu ti pricas..? Covek je postao selektor preko veze (Bodiroga), svi to znaju, ako su malo blizi kosarkaskim krugovima. Selektor pravi je odbacen, pa je "morao" eto postati trener u NBA ligi, dok sadasnjeg selektora je shutnuo svaki klub koji je trenirao.

triplem

pre 4 godine

Drzimo fige zemljo kosarke da ne prisvajate vise jugoslovenske titule.Zemlja kosarke a samo 4 doprvak medalje u zadnjih 17 godina a to znamo da ne priznajete.Jos ste mnoge tekme dobili u penal zavrsnici.To se ne priznaje sreckovici Buahahahahahhhahhhhaha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Riva, 24. jul 2019 14:55)
Zasto se minusi ovom coveku? Dobro to smejanje na kraju i pripisivanje sreci je glupo, (trebas doci u situaciju da ti je sreca potreba)ali covek je rekao istinu i jos nam pozeleo zlato. Otkada smo postali samostalna drzava uvek smo takmicenja zavrsavali porazom. Gde su zlata? Ajde USA i Spanija sto su nas dobijali, velike su to zemlje, ali Slovenija??!? Da li bi se secali sada 2002 u Indijanapolisu da smo bili drugi? Pa jel smo pod Djordjevic dosli u situaciju da igramo kvalifikacije!?!! i jos posle toga kazanjavao igrache sto nisu dolazile na utakmice u februaru i aprilu. Bez obzira sto ovaj balavac iz komsijskog dvorista to ismeva, mi jesmo kosarkaska nacija. Nama trebaju zlata, slavlja na ulici, docek na platou a ne ocene da smo napravili veliki uspeh drugim mestom.
I jos na kraju imam osecaj da sa Amerima necemo igrati, da ces ih neko pobediti pre nas a mi osvajamo zlato.

Minja Subota

pre 4 godine

VIC GODINE! Samo se vi hvalite,nismo jos ni poceli a vec se hvalimo. Cekaj Sale kad krene prvenstvo sveta,onda cemo videti,ali jedno je sigurno : SAD JE TROSTRUKO JACA OD NAS!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Tako je legendo!Djordjevic:”Pokusacemo da pobedimo SAD i da šokiramo svet”.Krstajic:”Idemo u Ukrajinu da ne izgubimo”.Primi 5 komada...Pronadji razliku...

basketball reference

pre 4 godine

Treba biti objektivan i reći da u trenutnom USA timu nema ni 3 all star igrača tako da ne bi bilo preveliko iznenađenje da ih pobedimo!

MicaBugarin

pre 4 godine

Ja stvarno ne razumem ovoliko spominjanje amera pa ima jos barem 5 podjednako jakih reprezentacija koje mogu da nas smetnu do borbe za zlato, lepo su i reprezentativci rekli bilo koja medalja treba da je uspeh

Slovenija, EU

pre 4 godine

Nakon otkaza 10 igraca USA, s tim da svi najbolji i onako nisu bili pozvani u , bila bi smarota, da Srbija ne pobedi. A raspolaze sa svim svojim najboljim, od kojih je Jokic top 10 u NBA (iza Duranta, Atentokoupma, Jamesa, Hardena, Currya, Davisa, Doncica, Westbooka, Lillarda) a od toga 2 najbolji centar (iza Davisa).

Shkomi

pre 4 godine

Pa mi smo na zadnjim OI u grupi igrali 94-91 sa njima , kada su bili u najjacem sastavu....
Ne vidim razlog zasto ih ne bi pobedili i da igra Harden, Davis itd
Lopta je okrugla

kaljkuljator

pre 4 godine

Pred finale svetskog u Španiji sam na b92 pisao da Amere u košarci možemo da dobijemo samo ako:
1. Imamo bar jednu NBA petorku (sa dobrom minutažom) u kojoj je bar jedan all star igrač.
2. Ameri dođu bar bez pola prvog tima.
3. Mi dođemo u najboljem sastavu.
4. Od početka držimo rezultatski priključak.
5. Amerima nije šuterski dan.
6. Nama jeste šuterski dan.

Djokara&Gnjurci

pre 4 godine

Imam utisak da ce Bobi na ovom prvenstvu i to u toliko ocekivanom finalu prosto eksplidirati: Od muke, tako sto ce ga ova 7ma selekcija SAD preskakati i posterizovati otkidajuci obruceve straobalnim zakucavanjima.

roten

pre 4 godine

Ok,Jokić je bolji od centara Amerike,mada Dramond i "nije baš za baciti",verovatno najbolja defanzivna petica u NBA,pored Gobera.I NA KOJOJ SMO TO POZICIJI MI JOŠ JAČI OD USA??? Da nije Teodosic bolji od Kembe? Bogdan od Mičela? Lučić od Tejtuma?Malo realnosti.Selektor i ekipa treba da dobiju ono što realno mogu,opasnu Italiju,vrhunsku petorku imaju(Haket-Belineli-Galinari-Datome-Meli,ako se oporavi),jaku Španiju,pa onda ko dođe.Ako već dodje to finala sa Amerikom to će značiti da imamo medalju i da se Srbija plasirala na OI u Japanu,sasvim dovoljno.

srpska mi truba zatrubi!!

pre 4 godine

Pa kako je samo taktičan ovaj naš Sale, lepo je sačekao da najbolji protivnici otkažu a onda "U napad braćooooo!!!" 🎺🎺🎺

Stingray

pre 4 godine

Ja napisah, pre neki dan, da je ovo prvenstvo organizovano kako bi pobednik dobio srebrnu medalju. Zlatna, automatski, ide Srbiji. Kako ćemo da udarimo o ledinu, nismo ni svesni ... A, onda će narod da bude kriv, jer nije dao podršku reprezentaciji, selektoru i KSS-u.

dragan

pre 4 godine

Sale, samo ako budemo igrali dve utakmice na Amerima, kao prosli put. Pusti ih prvu a ne kao prosli put zapeli nasi iz sve snage izgubli sa jedan razlike. Neka nas nakantaju u prvoj, onda ima sanse da ih iznenadimo u drugoj.

chuchko

pre 4 godine

Udarne dve obranbene rupe Teo-Jokara nikako ne bi trebao sastavljati na putu do tog cilja, jerbo kad se spoje nastaje odbrambeni krater koji se ne vidja cesto ni u onom nba cirkusu.

stranger

pre 4 godine

Ne deluje mi da je Djordjevic ovo izjavio pogotovo ovako “da sokira svet”. Nije to njegov recnik ni stil. Bice izuzetno tesko doci do finala jer ima bar 5-6 reprezentacija koje su egal sa nama. Prva petorka nam je jaka: Micic, Bogdanovic, Lucic, Bjelica i Jokic. Klupa bas i nije.

Tequila

pre 4 godine

Bolje cutati i nadati se, nego ko levati se loziti i posle kad nas Ameri razvale, pizditi na doping i kako ameri imaju 300 miliona stanovnika.

Han_Solo

pre 4 godine

Sale Djordjevic kada bi vodio nasu fudbalsku reprezentaciju mi bi se plasirali na svako svetsko prvenstvo.I grupu bi redovno prolazili.Iako kosarkaski strucnjak-bez vecih problema bi nas vodio do najvecih iznenadjenja.Rodjeni sampion i izraziti motivator!

Andrea Djani

pre 4 godine

Amerikanci sigurno neće biti u polufinalu , a ako i budu izjaviti da bi bio šok da pobedimo realno njihov 4. , a možda i 5. tim je malo preterano .

Nox

pre 4 godine

Pa sta ako ameri dodju sa C timom? Ako pobedimo - pobedili smo amere ej bre, sa tim mogu da se pohvale mali broj reprezentacija. A ako izgubimo nije sramota.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (xza, 24. jul 2019 20:28)

Lista je bas dugacka naprotiv. U zadnjih 50 godina na SP/OI pobedili su ih vise puta Argentina, Brazil, Italija, Spanija, USSR, Jugoslavija a po jednom Litvanija, Grcka, Rusija, Porto Riko. Najgora OI godina im je bila 2004 kada su izgubili od Argentine, Litvanije i Porto Rika.

Ono sto ce na ovom bas kao i na svakom SP/OI igrati glavnu ulogu je nebulozni zreb. Isti taj zreb nam je dozvolio da se bukvalno provucemo do srebra i 2014 i 2016. Jedini vredni mecup u nokaut fazi je bio protiv Francuza te 2014.

Rade Piket

pre 4 godine

Sale mnogo puta si nas obradovao, i ulepšao bam život, učini to još jednom pa da ne žalim da umrem.( naravno hoću da kažem ti i tvoji nekadasnji saigrači a sada ti i tvoji igrači)

Max von Laaberg

pre 4 godine

Dobro je razmisljati pozitivno ali, 1-vo SAD i bez glavnih zvezda moze sastaviti dobar tim 2-go Sudije oni vec godinama politizuju i resavaju pobednika ili prvaka,mozda Sale stim misli sokirati svet,da u prkos losem sudjenju pobedi.Uskoro cemo biti pametniji.

Josarian

pre 4 godine

Mislim da bi ćutanje bilo dragoceno. Treba pobediti i mnogo slaboje. Sa timom u kome su i igraći koji celu sezonu ograli nisu - teško!

dragan

pre 4 godine

Sale, samo ako budemo igrali dve utakmice na Amerima, kao prosli put. Pusti ih prvu a ne kao prosli put zapeli nasi iz sve snage izgubli sa jedan razlike. Neka nas nakantaju u prvoj, onda ima sanse da ih iznenadimo u drugoj.

Napoleon

pre 4 godine

Volim ja naše, ali usa-srbija 110:78
(Pera, 24. jul 2019 16:20)
Pa ??? Njihov jedan je plaćen 30,000,000 miliona godišnje, naša cela tadašnja reprezentacija sa stručnim štabom jedva 20,000,000. Samo Njujork ima 8,000,000 a cela srbija jedva 7,000,000 stanovnika. Preko 100 puta više profesionalnih košarkaša i preko 100 puta više dece koja treniraju košarku sa 100 puta boljim uslovima od naše dece i pobede 30 razlike. To je smešno

Psihomodo

pre 4 godine

Sve je jasnije da Djordjevic ovde za protivnike ima plaćene pljuvače, jer inače ne razumem. Četiri takmičenja i najlošiji plasman 4. mesto. Sa C timom drugi u Evropi. Zaista neshvatljivo. Ili jeste? Da li je to onaj isti centar moći koji je danonoćno rušio Bodirogu, Danilovića, Tomaševića i Duleta? Jedno je sigurno; oni su istinske legende, zauvek upisane u istoriju srpske košarke, a ne mali činovnici koji su dobri svakoj stranci na vlasti. Samo da ne čujemo jednog dana:" Zadatak izvršen, srpska košarka više ne postoji."

Никола

pre 4 godine

@Riva
Онда сам џаба рекао Кецману да кад год ми је дан лош само пустим оно из загреба и о'ма ми буде боље. Много боље!

Neznalica

pre 4 godine

Baš da šokira svet? Pa ne bi to bio prvi njihov poraz. Ovakvim timom samo drugima daju veće šanse za iznenađenje. A i ne bi bilo neko baš veliko.

Smeh

pre 4 godine

Za sve kojima smeta Đorđević ili naša reprezentacija mogu slobodno da se okrenu komšijama po njihovom izboru. Ima veliki izbor, kao u supermarketu. A mi ćemo nekako da se snadjemo uz evropske, svetske vicešampione i druge sa OI. Pozdrav.

Back in Black

pre 4 godine

Busanje nam nikada nije dobro donelo.A kao trener Sale treba da zna da se igra utakmica po utakmica pa ako dodju na red i ti Ameri onda se prica o njima.

Citrus fresh

pre 4 godine

Nek nas Sale,momci ponovo ucine ponosnim! Ne mozemo da docekamo pocetak! Jeste da ovaj cirkus kod Popovica pomalo kvari utisak i draz SP,ali to nije do nas. Na vama je da date sve od sebe,igrate svi za jednog,jedan za sve,i idete zaista korak po korak. Neka se ponovi Indianapolis

Janko

pre 4 godine

Ovakve bombastične najave nikad nisu dobre. Nema nikakve garancije da će Srbija uopšte doći do finala, i šanse da igra protiv SAD.
(123, 24. jul 2019 15:15)

A nema garancije ni da ce USA da dodje do finala...

Op

pre 4 godine

Srbija, Francuska, SAD, Grcka, Argentina, Spanija, Litvanija, Kanada...prvih 8....Italija, Australija mogu medju 8...mogu iznenaditi i neke druge repr., Dom. Republika, Venecuela, Turska...

grandiozo

pre 4 godine

Sale ima potpuno zdrav sportski rezon,idemo na zlato da pobedimo naravno,šta treba da sumnja u kvalitet svoje ekipe,i da ga uplaši konkurencija i da se preda apriori,tako da komentari naših defetista i stručnjaka za već projektovane rezultate mečeva treba vrlo ignorisati

xza

pre 4 godine

Svi vi koji sumnjate u uspeh repke toplo preporucujem da ne gledate prvenstvo. U kom god sportu idemo na takmičenje ja se nadam prvom mestu koliko god da je to ne realno, to se zove NAVIJANJE. Ako bude... super a ako ne bude nije kraj sveta bice sledeći put

rehen

pre 4 godine

Zasto svi misle da bi igrali s Amerima u finalu? Prvo, mozemo u 1/2 finalu da ih sretnemo (ako dospemo i mi i oni). Drugo, ameri ce imati jos par otkaza i njima nikako nece biti cilj da uzmu zlato. Neka (napaljena) reprezentacija ce ih dobiti pre zlata...a to bi mogli da budu Grci vec u 1/4!

necer

pre 4 godine

Bravo Sale,tako se to radi. Selektor koji ne veruje u uspeh ne treba da vodi ekipu. A ovi dezurni nipodastavaci svega i svacega ...ne obracaj paznju...

jд123

pre 4 godine

Mi sa najjačim timom,a oni sa 4tim ili kojim već.. iskreno ja ne vidim to kao šok .
(Zinjak, 24. jul 2019 14:51)

Нисмо ни ми у најјачем саставу, нема Калинића и Недовића. Плус имамо Теодосића, који није играо пола године а биће вероватно стартер. По којој основи ми потцењујемо Литванију, Италију, Шпанију, Канаду, Грчку или Аустралију? Прво скочи па реци хоп. На којој позицији смо ми бољи од Амера осим на центарској?

Људи се у коментарима заносе као да су поред Јокића и Богдановић и Бјелица били у првој петорци НБА и као да је Марјановић ол-стар а не махач пешкира. Мало реалности не би било на одмет. Гледајмо утакмицу по утакмицу, дижимо форму, тимску игру а не ово маштање о финалу пре почетка СП.

Gde ja živim

pre 4 godine

Tako je Sale legendo. Jedini ispravan stav. Ti ih motiviši i našpanuj, ja ću da urlam na TV kao i obično, malo sportske sreće pa da se ponovi Indijanapolis. Napokon. Idemo LJUDINE.

Pamti se samo ZLATO...

pre 4 godine

(Macak, 24. jul 2019 14:58)

To kakav oni šalju tim je njihov problem i rezultat i njihovog rada i odnosa prema reprezentaciji.

Ko je nama kriv što nismo Evropski Šampioni? Mi sami... Splet okolnosti, povrede, otkazi... Slovenija zasluženo osvojila. U tom meču, sa takvim tomom Srbije oni su boli bolji.

TO JE JEDINO ŠTO SE PAMTI. Znači pamtiće se "Svetsko prvenstvo je osvojila reprezentacija..."

A to koje "natjecanje" Ameri smatraju bitnim boli nas uvo... Znaš onu čuvenu rečenicu "Pa ako hoće bolje, moraće da pošalju bolje igrače"

Demar Derosan

pre 4 godine

@Dingo
Mada suvise samouvereno prognozirate, moram se sloziti sa vama, samo u malo blazoj formi da nam sanse za zlato rastu kako se povecava broj otkaza u americkoj repki. Sale to oseca.

sve je relativno

pre 4 godine

@ Kosmajac

Aj vidi 1/4 i 1/2 OI 2016. i koliko je Nedović igrao protiv Hrvatske i Australije i njegov doprinos. Nedović i Kalinić nisu igrali ni EP 2017. Nedović obzirom na formu i povrede, ne bi išao ni sada. Kalinić je druga priča, on bi mesto imao, ali se i on može nadomesti, jer sad su tu Jokić i Bjelica.

papaja

pre 4 godine

moja dopuna u ()

Pred finale svetskog u Španiji sam na b92 pisao da Amere u košarci možemo da dobijemo samo ako:
1. Imamo bar jednu NBA petorku (sa dobrom minutažom) u kojoj je bar jedan all star igrač. (checked)
2. Ameri dođu bar bez pola prvog tima. (checked)
3. Mi dođemo u najboljem sastavu. (checked)
4. Od početka držimo rezultatski priključak. (izbegavanjem run&gun)
5. Amerima nije šuterski dan. (dobrom odbranom kao u Indianapolisu npr)
6. Nama jeste šuterski dan. (videcemo)
(kaljkuljator, 24. jul 2019 15:30)

baron

pre 4 godine

Mislim da Ameri sa ovim sastavom nece ni videti finale. Kakav Kemba Walker, taj je celu karijeru proveo u timu koji nema nikakvih ambicija, koji nije igrao nikada takmicarsku kosarku. Njemu ce trebati cela sezona u Bostonu da ga nauce da pobedjuje. Ima tu par sjajnih igraca ali klinaca, poput Tatuma, Mitchela, njima treba vreme. Ostali su evroligaski kosarkasi.

Pitanje i mi koliko daleko mozemo. Nemamo pleja. Teodosic je gotov, on je veteran koji moze da udje 10-15min radi iskustva. Sta da radimo sa njim i Jokicem na terenu. Dve rupetine u odbrani koje tri Rodmana ne mogu da popune. Nemamo ni krilnog centra. Nema sumnje da ce Sale da uigra tim, da ce nasa timska igra i ogromno iskustvo opet biti presudni, ali bice tesko.
Prvenstvo je izjednaceno, nema tima koji odstupa po kvalitetu i igri.
Mi i Ameri prvi smo favoriti, ali tu je i Spanija, Francuska i po sastavu prejaka Kanada, koja bi u godinama koje dolaze mogla biti nova Argentina.
Bice zanimljivo.

Dela va

pre 4 godine

Sampionsko razmisljanje, podrzavam! Ali oprez je i te kako potreban. Obicno, kad se spremas za jednu ili par ekipa, dodje neka treca iz prikrajka o kojoj nisi mnogo razmisljao i srusi ti sneska. Dovoljno je da nas recimo Italija, koja ima dosta dobre igrace, iznenadi u grupi i da nas posalje na totalno drugi put do finala, onaj tezi za koji verujemo da je zrebom izbegnut jer se vec vidimo kao pobednici grupa. Dve iscrpljujuce utakmice u eliminacionoj fazi (pod uslovom da ih prodjemo) i ode gorivo u borbi za medalju.
Dakle polako. Cilj je pre svega odraditi bez greske sve utakmice po grupama i tako potencijalno obezbediti nesto jednostavniji put u eliminacionoj fazi. A onda, kako vec znate momci. Udrite iz svih oruzja, dajte sve od sebe kao sto ste uvek radili, pa sta bude. Sampionski duh imate, sampionskog selektora imate, podrsku nacije imate!

Mookie

pre 4 godine

Od nas su jači samo amerikanci to je činjenica po rezultatima pa onda opet ne trebamo se precenjivati niti potcenjivati već jednu po jednu utakmicu.P.S Kanada ima dobar tim ali je samo Marej all star a znamo kako je trošio lopte za Denver ostali dobri ali prosek

Rsrs

pre 4 godine

Nekako se vec stvara atmosfera da je finale gotova stvar i da su nam jedino SAD prepreka do zlata. Samo se stvara nepotreban pritisak na momke. Realno tu su veoma jake i druge ekipe Australija, Kanada, Spanija, Litvanija, Francuska... Svaka medalja je uspjeh realno.

Šone

pre 4 godine

Сале ти си велики играч био и своје играчке снове си досањао, надам се да ћеш и селекторске!

xza

pre 4 godine

Pa sta ako ameri dodju sa C timom? Ako pobedimo - pobedili smo amere ej bre, sa tim mogu da se pohvale mali broj reprezentacija. A ako izgubimo nije sramota. Ovde je neko napisao selektor koji ne veruje u svoj tim ne treba da bude selektor (slažem se) . Šarenac kad je pitao Djordjevića kako se nosi sa mukama koga će da izbaci ovaj mu je odgovorio da muku imaju igrači da se nametnu u 12. To je odnos prema nacionalnom timu!

Majkl Džondar

pre 4 godine

Joj ljudi, nemoj da se zalećemo previše. Imamo drugi najjači tim na svetu ali to ne znači da ne možemo da izgubimo od neke slabije ekipe.

CarloNS

pre 4 godine

Navijači Denevera, Amerikanci, generalno su protiv da Jokić igra (isto važi i za ostale igrače Denvera) jer se plaše da će se povrediti, ali mnogi kažu da će navijati za Srbiju zbog Jokića.
Drugi je to svet, to je nama teško pojmljivo.

Trlababalan

pre 4 godine

Ukoliko kuvar USA tima bude valjano odradio zvoj posao, oni se od nas mogu u.rati jos na zagrevanju. Ako se desi taj scenario, glavni igraci ce im biti nosaci peskira i brisaci parketa, a nama onda ostaje prosta egzekucija uneredjenih zvezda. Ziveo kuvar, nas 13ti igrac!

мики

pre 4 godine

Neces ni doci do USA
(Chupamoting, 24. jul 2019 19:47)

нема ни потребе, игра се у Кини, не и Америци

ns boy

pre 4 godine

samo ih ti dobro spremi takticki i fizicki i sa slabijim timom smo parirali jacima,sad imamo i kvalitet i sirok fond igraca.nije samo usa u pitanju.vrati srbiju gde joj je mesto u evropi zlato,olimpijada i svetsko moze i srebro.da malo u evropi objasnimo ko je zemlja kosarke

lal

pre 4 godine

@roten:
selektor je odgovarao na postavljeno pitanje... naravno da je svaka medalja uspeh... ali od onoga trenutka kada se dve ekipe plasiraju u finale (bilo koje dve ekipe) do trenutka kada se to finale zavrsi NIJE DOVOLJNO I NIJE GOTOVO, ni za jednu od te dve ekipe...
da li je marko jaric bolji od redzija milera??? da li je gurovic bolji od pola pirsa??? da li je tomasevic bolji od dzermejna o nila???
5. septembra 2002. nije ih to zanimalo... imali su vazniji posao... i zavrsili su ga...

Pero

pre 4 godine

Drzimo fige zemljo kosarke da ne prisvajate vise jugoslovenske titule.Zemlja kosarke a samo 4 doprvak medalje u zadnjih 17 godina a to znamo da ne priznajete.Jos ste mnoge tekme dobili u penal zavrsnici.To se ne priznaje sreckovici Buahahahahahhhahhhhaha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Riva, 24. jul 2019 14:55)# Link komentara


Ovo je lažan hrvatski. Lažniji od moje diplome ginekologa.

nostalgičar

pre 4 godine

Ljudi Spaniju su 2014. svi vidjeli u finalu sa Amerima pa ispadose u cetvrtfinalu, sve u najjacoj ekipi sa bracom Gasol i ostalima. Treba stati na loptu i polako, mirne glave.

Nikola

pre 4 godine

Cinjenica je da Ameri na timskim sampionatima igraju totalno drugacije. Posebno kada imaju dosta otkaza i kada realno igraju sa trecim timom. Samo u takvim situacijama su i dozivljavali poraze i neuspehe. 2002 su igrali vrhunski igraci, ali i to im je bio realno 3 tim. Bez Seka, Dankana, Kobija, Kartera, Ajversona, Garneta, Vebera, Trejsija, Kida... Tako da je ovo slicna prilika koja se nudi nekoj drugoj ekipi da zauzme svetski tron. Pa neka to budemo mi nemam nista protiv :-)