Sreda, 24.07.2019.

12:15

Vajda: Novak će prestići Federera, tako i treba da razmišlja

Trener Novaka Đokovića Marjan Vajda ubeđen je da je petostruki šampion Vimbldona Novak Đoković na odličnom putu da stigne Rodžera Federera.

Izvor: Z.K.

Vajda: Novak æe prestiæi Federera, tako i treba da razmišlja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

147 Komentari

Sortiraj po:

pre 4 godine

Novak je velemajstor, ali gdje je bio kada su Nadal i Federer bili na vrhuncu?

Sada je iskoristio Nadalove ozljede i Federerove godine.

No Nadal i dalje ima najbolji omjer pobjeda i poraza.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=WinningPct

rogerthebest

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99. Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla. (rogerthebest, 24. jul 2019 13:30)Ok, nema smisla pricati o mentalnoj gromadi, ali ima o mentalnom patuljku.Zapitaj se zasto Federer nije pogodio protiv Novaka ono sto normalno pogodi 99 od 100 puta. Ajde jednom da prospe dve vezane mec lopte, ajde dva puta, ali TRI puta to radi!? Tri puta je dokaz da to nema veze ni sa srecom, ni sa nesrecom. Radi se o tome da se Federer unervozi kao amater na mec lopti protiv Novaka, sto je dokaz da je tanak sampion mentalno. Pa Toni Nadal je to otvoreno rekao. Lako je bilo godinama servirati asove na mec lopte protiv Hjuita, Filipusisa i Rodika, i tovariti slemove protiv boranije...
(..., 25. jul 2019 10:46)
Ne nego dva puta na svoj servis. Koliko puta Novak nije pokazao da je gromada i zasto je izgubio od Federera 22 puta. Da na 4 mec lopte protiv nekog i to na svoj servis ne dobije mec je veliki peh i nesreca. Da je Dokovic mentalno jak nije tajna,ali samo tome pripisivati dobijen mec je totalno smijesno.

namirisem hrvate luzere na kilometar

pre 4 godine

Sudeci po luzerskim komentarima tipa:
"e da je usao jos jedan as...",
"e da se igra tri slema na sljaci...",
"e da je trava brza kao nekad...",
itd, itd, ovde izgleda vrvi od Hrvata he he.

ps: "e da se igra tri cetvrtine, pobedili bismo!"

...

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99. 
Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla. 
(rogerthebest, 24. jul 2019 13:30)

Ok, nema smisla pricati o mentalnoj gromadi, ali ima o mentalnom patuljku.
Zapitaj se zasto Federer nije pogodio protiv Novaka ono sto normalno pogodi 99 od 100 puta. Ajde jednom da prospe dve vezane mec lopte, ajde dva puta, ali TRI puta to radi!? Tri puta je dokaz da to nema veze ni sa srecom, ni sa nesrecom. Radi se o tome da se Federer unervozi kao amater na mec lopti protiv Novaka, sto je dokaz da je tanak sampion mentalno. Pa Toni Nadal je to otvoreno rekao. Lako je bilo godinama servirati asove na mec lopte protiv Hjuita, Filipusisa i Rodika, i tovariti slemove protiv boranije...

Dendza

pre 4 godine

5 godina je mladji,kad Federer u nekom trenutku zavrsi karijeru i prestane da osvaja turnire Nole nadoknadjuje tih 5 godina , dakle:

1. Federer ima 4 slema vise, za 5 godina se igra 20 slemova ... vise je nego izvesno da ce ga preteci u toj kategoriji

2.Masters titule, tu je Novak vec u prednosti koja ce se samo drasticno uvecati i tu ce Novak nadoknaditi bodovnu prednost koju Federer ima jer je igrao mnostvo malih turnira 250 i 500 kategorije koje Novaka jednostavno ne zanimaju. Ali cak i tu ako Novak uproseku bude uzimao "samo" 6 turnira godisnje to je 30 turnira za 5 godina a trenutna razlika u broju osvojenih turnira je 27. (102-75)

3.Weeks No1: boze zdravlja sledece godine u ovo doba ovaj rekord je vec oboren, a cak i ako ne bude tada , ovaj rekord ce biti oboren 100% u tih 5 godina "nadoknadjivanja" i ko zna, mozda ozbiljno premasen da ga nikad vise niko ne stigne ...

4. Tour finals. 6-5 u korist Federera, izvesno je da ce biti dostignut i premasen.

5. Big Titles: izjednaceni na 54, izvesno je da ce Novakov skor biti daleko bolji.

6. H2H: 26-22 vec sada u korist Novaka, pre ce se razlika povecati negoli smanjiti ...

7. Laureus sportista godine, 5-4 u korist Federer-a, opvo se ne moze sa sigurnoscu tvrditi ali dobra je sansa ako Novak bude imao bar jos jednu super sezonu (mozda ova tekuca) da ce se bar izjednaciti ...

Uvek nekoga nerviram

pre 4 godine

(Бата Стојковић, 24. jul 2019 23:12)

Ne talasaj! I sam sam Srbin ali Novakov uspeh u svemu je njegov lični a ne srpski.

don

pre 4 godine

Jack

Najrealniji scenario je da dođe do 9 AO, možda još jedan Garos (neće Garos osvajati u 34oj) eventualno 1 Vimbldon i 2 USO (računajući da uzme i ovogodišnji)

Vasilije

pre 4 godine

"Meni je realno da osvoji još 2 USO, 2 Wimbledona, 2 Australije, 1 RG, još 8-10 Masters titula i da bude prvi na listi oko 350 nedelja. Sa takvim učinkom ne bi bilo dileme ko je najveći- Federerovi navijači bi onda kukali kako je Fed ipak "najbolji" i "najelegantniji" i "najomiljeniji" i šta sve ne... A Rafa van Rolan Garosa teško da može da osvoji bilo koju Gren Slem titulu - i teško da će ih naređati još pet.
.... (Ivan M, 24. jul 2019 23:26)"
Vec su poceli da pricaju da je Rodzer igrao bolje iako nije pobedio.

Ivan M

pre 4 godine

Meni je realno da osvoji još 2 USO, 2 Wimbledona, 2 Australije, 1 RG, još 8-10 Masters titula i da bude prvi na listi oko 350 nedelja. Sa takvim učinkom ne bi bilo dileme ko je najveći- Federerovi navijači bi onda kukali kako je Fed ipak "najbolji" i "najelegantniji" i "najomiljeniji" i šta sve ne... A Rafa van Rolan Garosa teško da može da osvoji bilo koju Gren Slem titulu - i teško da će ih naređati još pet.

2337

pre 4 godine

Tek se sad vidi koliko je Novak bio u psihickom rasulu kada je oterao prvo Bekera pa onda Vajdu i Fil Griča.
(Milorad, 24. jul 2019 16:40)

Ma kakvo rasulo. Ekipa se rastala zato što je Nole morao da stukne s tenisom i omogući da Marej postane No1. Kad se to ispunilo, ekipa se ponovo okupila.

Nik Kirios Kira

pre 4 godine

"Ваљда Новаков отац Срђан боље од тебе зна ко су му преци и како су се изјашњавали. А и мајка му је рођена у Београду, и очигледно је православне вере…"

Imaš rodoslov Đokovića, potiču iz Čeva ravnoga, u 18. veku došli su u Jasenovo Polje kraj Nikšića, početkom Drugog svetskog rata Novakov đed Vladimnir dolazi u Metohiju, pa onda u Kosovsku mitrovicu, kasnije prelazi u Beograd, Srđan je rođen u Zvečanu. Majka Novakova, to je njen muž rekao na RTS-u... "Da, moja žena je Hrvatica". Niko ne kaže da Novak nije po nacionalnosti Srbin, otac mu je crnogorskog a majka hrvatskog porekla. Otkud ti znaš da mu je majka pravoslavne vere? Sreo si je u crkvi, na molitvi? Kakve veze ima vera sa nacijom?

Chuchko

pre 4 godine

Koliko god se trudio da se dodvori gospodi, kroz lazno i usiljeno pokazivanje lepih manira i nasilno populisticko sirenje ljubavi, nikada nece uci u klub dzentlmena. Mozda ga i sustigne u nekim brojkama ili statistickim kolonama, ali kada se kompariraju ljudske vrednosti i velicina, nedodirljivom realno nije ni do clanaka. Najbolji moze biti mozda u Kini, Indiji, kod Aboridzina i kod svih onih koji ne prepoznaju usiljenu i izvestscenu potrebu da budem ono sto nisam. Upravo iz tog razloga mu na svakom koraku izostaje podrska od civilizovsnog sveta. Oni lako prepoznaju sta su prave vrednosti, a sta predstave foliranata.

Бата Стојковић

pre 4 godine

"Novak je u Vimbldonu dokazao da su Srbi veliki narod", rekao je danas Novakov otac, a ja bih dodao: i Crnogorci i Hrvati.
(Prađed Šćepan i djed Zdenko, 24. jul 2019 20:55)
Ваљда Новаков отац Срђан боље од тебе зна ко су му преци и како су се изјашњавали. А и мајка му је рођена у Београду, и очигледно је православне вере, па ако ви Теслу сматрате Хрватом, као и све оне покрштене Србе за време НДХ не видим ко је код Новака Храт и Црногорац.

tomo

pre 4 godine

Ako pobedi na više turnira nego što je Federer osvojio od svoje 32. god. pa do danas i to u žestokoj konkurenciji onda svaka čast Novak.

petar

pre 4 godine

Nikad nece preteci Federera bas zbog toga sto svi stalno o tome pricaju! Nadal hoce ali Novak nema sanse! Sad sledi pad u igri i tesko da ce do kraja karijere da osvoji jos jedan ili dva GS!
(nikolas.t, 24. jul 2019 13:28)

Na GOAT listi bodova Djokovic bolje stoji od Federera u istoj starosnoj dobi.

auh!!

pre 4 godine

hahahahaaa pa ti se pozivaš na Đida
(dekibg, 24. jul 2019 17:16)

Koliko jeda je u tebi kad svaki tvoj komentar sadrži "hahahahaha"?

Gde si Pero, kućo stara

pre 4 godine

Na GOAT listi bodova Djokovic bolje stoji od Federera u istoj starosnoj dobi.
(petar, 24. jul 2019 20:05)

Ne postoji ovakva lista. Osim ako iza nje ne stoji družina Pere Kvržice?

Nemam predstavu

pre 4 godine

@(Mitko, 24. jul 2019 17:47)
Evo statistike sa GOAT liste:
Ukupno sve podloge 1) Federer 2) Djokovic 3) Nadal
Po procentu pobeda 1) Nadal 3) Djokovic 4) Federer

Hard podloga 1) Federer 2) Djokovic 5) Nadal
Po % pobeda 1) Djokovic 3) Federer 11) Nadal

Trava 1) Federer 5) Djokovic 14) Nadal
Po % pobeda 1) Federer 4) Djokovic 15) Nadal

Sljaka 1) Nadal 5) Djokovic 6) Federer
Po % pobeda 1) Nadal 5) Djokovic 15) Federer

Idealna predikcija

pre 4 godine

US19 Novak
AO20 Novak
RG20 Nadal
WI20 Novak
US20 Novak
AO21 Novak
RG21 Nadal (20gs)
WI21 Novak
US21 Novak (23gs)

Bilo bi lepo, ali za ovako nesto bi morao da odigra jos dve vrhunske sezone zaredom. Neka osvoji i 4/5 pa je nestvarno, ne mora ovih 8.

Federer ima oreol oko glave, ATP će ga proglasiti za sveca - Saint Roger

pre 4 godine

Hoće to kod lažnih šampiona, lažnih kraljeva.
Istina je jedna, car je go.
(Fx, 24. jul 2019 19:44)

Ti pominješ Aristotela, i njegovu etiku? I na moje "falio je samo jedan as", da kod 40:15 i 40:30, odgovaraš "Hoće to kod lažnih šampiona." Federer lažni šampion, koji drži sve bitne rekorde?! Aristotel piše da nije dovoljno poznavati etičke norme nego da se njih moramo pridržavati. Ne verujem da ti ne znaš šta je moral, ali ti je pismo nemoralno. Ja nisam rekao da je Novak lažni goat, a ti si napisao da je Federer lažni šampion. Znaš i sam da si slagao ne ceo svet, nego i samog sebe. Takvi ljudi loše spavaju. Jedino te može uzeti u naručje ovaj koji će me cenzurisati.

Prađed Šćepan i djed Zdenko

pre 4 godine

"Novak je u Vimbldonu dokazao da su Srbi veliki narod", rekao je danas Novakov otac, a ja bih dodao: i Crnogorci i Hrvati.

Fx

pre 4 godine

Nije vama do Sartra, ali nije ni meni do vas, ali pokušajte da razumete ovog velikog filozofa i književnika (nobelovca). "Čim se neka pobeda podrobno opisuje, ona prestaje da se razlikuje od poraza."
(Falio je samo jedan as, 24. jul 2019 19:20)

"Drag mi je Platon, ali draža mi je istina". Aristotel, Etika, kad se pozivaš na filozofe.
Istina te boli, potpisao si se tako, "falio je samo jedan as".
U tom gemu 15:40 bila su dva vezana asa, posle 15:15.
Šta bi ti? Da poveže i treći?
Vidiš, istina je ono što ceo svet vidi, a to je da je Rodžer, ne prvi, ni drugi put, ucvikao od pobede protiv najboljeg na svetu.
Hoće to kod lažnih šampiona, lažnih kraljeva.
Istina je jedna, car je go.

lal

pre 4 godine

@falio je samo jedan as:
"cim se neki poraz podrobno opisuje, on postaje vise od poraza... mozda je falio samo jedan as, ali meni nikada nije zafalio jedan ritern" - novak djokovic...

Falio je samo jedan as

pre 4 godine

Zašto se toliko upinjete da "dokažete" da je Novak mnogo bolji od Federera? Sa vama nema ozbiljnog dopisivanja, jer je očigledno Novak upregnuo gomilu srbskih botova i nacionalista da po svaku cenu proglase goata. Kad je taj dan? Ko će to da saopšti svetu? Kad i gde? Na Olimpu? Nije vama do Sartra, ali nije ni meni do vas, ali pokušajte da razumete ovog velikog filozofa i književnika (nobelovca). "Čim se neka pobeda podrobno opisuje, ona prestaje da se razlikuje od poraza."

Marko

pre 4 godine

Tacno je to da se igra jedan slem na sljaci, a ostali na brzim podlogama, ali mi ne znamo kako bi se ponasali teniseri da se igraju dva na sljaci ili mozda tri. Mozda bi vise trenirali za sljaku, modifikovali igru, mozda Rafa ne bi bio toliko dominantan. Mnogo veci napor bi ulagali teniseri za pripremu na sljaci, mladi teniseri, nove generacije bi bili specijalisti za ovu vrstu podloge, tako da je upitno da li bi Nadal osvojio sve te turnire, mozda bi osvojio jos vise, ali to se ne zna.

song min son

pre 4 godine

Ubuduce citaj sta sam pises,pa ces tako uvek procitati najvecu mogucu glupost.A mozda te to i natera ta shvatis koliko si supalj,pa odustanes od pisanja gluposti.Pozdravlja te Novak Djokovic i porucuje da svoje komplekse izbacujes na adekvatnim vestima a ne tamo gde se Nadal niti spominje,niti treba da se spominje.Drzi se sljake a GOAT-om ce da se bavi oni koji su konkurentni za to
(No1vak, 24. jul 2019 15:18)

Tebi sine izgleda Nadal nabijo opasne komplekse svojom brutalnom gotovo nevjerovatnom dominacijom na sljaci. I sto toliko uporno podcjenjujes sljaku? Pa ako cemo tom tvojom logikom, onda mozemo reci da su Novak i Rogeri samo kraljevi brzih podloga. Mada ako su njih dvojica kraljevi brzih podloga, onda je Nadal Bog sljake. Jos ovaj Nadalov rezultat dobija na znacaju kad se zna da se godisnje igra samo jedan Slem na sljaci a cak 3 na brzim podlogama. Ajd samo zamisli koji bi poredak bio da se godisnje igra 3 GS na sporim podlogama a samo jedan na brzim. Pa Nadal bi tad realno imao najmanje 33-34 GS a dvojica zajedno mozda 10-ak. Nadal cak i pored brojnih povreda ima cak 18 GS a ova dvojica zajedno propustili 3 GS u zadnjih 15 godina i ponovo je Nadal je tu, samo 2 iza Rogera i 2 ispred Novaka.

Mitko

pre 4 godine

Pa ako cemo tom tvojom logikom, onda mozemo reci da su Novak i Rogeri samo kraljevi brzih podloga.
(song min son, 24. jul 2019 17:02)

Ljudi komentarišu a da ne znaju osnovne činjenice.
Za ovakve i slične njemu, proguglajte malo koliko je mastersa Novak osvojio na šljaci, koliko puta je bio u finalu i polufinalu RG-a pa onda komentarišite da li je on "samo kralj brzih podloga".
Izračunajte njegov procenat uspešnosti na ovim turnirima. Za šljaku, isto to uradite i za Federera a kod Nadala za brze podloge. Sve će vam biti jasno.

dekibg

pre 4 godine

Sve će se češće sretati i u osmini finala, pre nego u finalu. Matori je prošlost. ExFed, kako bi rekao Djido.
(Fx, 24. jul 2019 16:27)

hahahahaaa pa ti se pozivaš na Đida

Pop

pre 4 godine

Svako ko se makar malo razume u tenis zna da ce Djokovic osvojiti jos minimum 5GS i postati najbolji teniser u istoriji..znaju to i Nadal i Federer.. sledeca 2gs uzima bez problema i mozda vec sledece godine bude na 20..zao mi je ovih hejtera ali tako je kako je

dekibg

pre 4 godine

Gledajuci gostovanje Srdjana Djokovica na cirilici shvatio sam da ogroman uticaj, mozda i najveci ima mentalitet Srdjana koji je prenjeo Novaku. Vidi se da je Novakov otac neustrasiv i nezaustavljiv i on je to prenjeo Noletu. Zivi bili!
(120, 24. jul 2019 16:50)

Ćirilica, Happy, Marić, Srki neustrašiv??? Ljudi moji šta je ovo, "njegovi" botovi na sportskim vestima!?

Anglosaksonac

pre 4 godine

Kad je Nolo imao 12 a Federer 20 GS titula, srbski navijači i tada su pisali da je Nolo "goat". To znači da pre Novaka Srbina niko nije bio "goat". Kad se pojavio Nolo, Srbi su odmah rekli da je Novak najbolji. Ni Ana Ivanović nije bila bolja od naše Jece, iako ju je oprala sa 9:3 i još je osvojila RG, i još je igrala finala RG i AO. Srđan Đoković: "Novak je na Vimbldonu dokazao da su Srbi veliki narod." Što niko ovo ne komentariše?

Dejan

pre 4 godine

Možda kada bi on samo igrao. Da je kojim slučajem, Federer iskoristio meč lopte, šta bi ovaj pričao. Ne može uvek da on mečeve dobije ovako. Nekada će mu se sve to vratiti.

Aleks

pre 4 godine

Dejane,
pa Noletu se i vraca. Karma je to. Kako je Rodja potcenjivao i provocirao Noleta godinama... evo, sad mu se vraca. Bezbroj primera ima, ali setimo se zavrsnog turnira u Londonu i dva puta sedanje na stolicu gde pise Novak Djokovic, pa prst na Rolandu... I eto, Rodji se sad sve vraca.

Bolji uvek pobeđuje, zar ne?

pre 4 godine

U redu je ako je Švajcarac već nekoliko puta veoma ELEGANTNO izgubio od Srbina - gospodina Novaka Đokovića, na žalost katolika i muslimana.
Dobro je i što Englezi više vole Švajcarca, za razliku od recimo nekog Irca ili Avganistanca...

Johan Sebastijan

pre 4 godine

"Pustimo da vreme pokaze,da ne malerisemo.Sve ide u tom pravcu da bude Novak najbolji svih vremena", ali potrebno mu je još pet GS titula, još godina dana na prvom mestu liste, ali "najveći svih vremena", neće biti, jer najveći je onaj koji je za života postao legenda. Federer je legenda, ili najveći svih vremena (goat), a Novak je najbolji teniser na svetu. Ovoj što ga nije briga šta svet misli o Novaku i Federeru, jer mi se pitamo, kaži Novaku da ne stanuje na Zapadu, da novce čuva u Srbiji, da turnire igra u Srbiji, a ne po tom zapadnom svetu, koji nije bitan. I neka igra za dinare. I da igra srbskim reketom, u srbskim patikama, i sa srbskim loipticama.

®Laki

pre 4 godine

Prijatelji, zasto uopste ulazite u polemiku sa ljudima koji navijaju za sportistu i coveka koji je namestio finale Vimbldona 2013. i pustio Mareja da pobedi? Takvima ne treba pridavati znacaj...
(Jumko, 24. jul 2019 15:27)

Ko god da si, pukao si kao tvoj imenjak iz Vranja.

Fx

pre 4 godine

To ces videti koliko na USO, gde ce mu matori u polufinalu naplatiti neke neplacene racune iz proslosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 24. jul 2019 13:45)

Možda ga Nole odere i u četvrtfinalu, a ne polufinalu. Pukne Sinsi a Tim i Cicipas nabilduju poene za 3. i 4. mesto u Kanadi i na Sinsiju.
Sve će se češće sretati i u osmini finala, pre nego u finalu. Matori je prošlost. ExFed, kako bi rekao Djido.

Milorad

pre 4 godine

Povratkom Vajde se sve vratilo na svoje mesto. Tek se sad vidi koliko je Novak bio u psihickom rasulu kada je oterao prvo Bekera pa onda Vajdu i Fil Griča.

dekibg

pre 4 godine

Ja bih bio umereniji i oprezniji sa ovakvin najavama, da se i Noletu ne stušti za vrat nekakav novi "Ginter Parhe" kao što je onomad nesrećnoj Moniki Seleš. A, obožavatelji Federera su u proseku još veći fanatici od obožavatalja Štefi Graf.
(Diplomirao po Bolonji, 24. jul 2019 15:12)

Pa kako te nije sramota?

vladimir

pre 4 godine

Ali sudeci po finalu Vimbldona,gde je Federer nadigrao i Djokovica i Nadala i cistom srecom nije osvojio turnir,vrlo se lako moze desiti da on uzme US Open.

120

pre 4 godine

Gledajuci gostovanje Srdjana Djokovica na cirilici shvatio sam da ogroman uticaj, mozda i najveci ima mentalitet Srdjana koji je prenjeo Novaku. Vidi se da je Novakov otac neustrasiv i nezaustavljiv i on je to prenjeo Noletu. Zivi bili!

Трла баба лан

pre 4 godine

Pogledajte odgovore @song min sona i @No1vaka jedno drugome... Sta mislite koji je u odgovoru napisao "supalj si", "imas komplekse"...
(Jumko, 24. jul 2019 15:36)

Колико си докон, то није нормално. Узми ради нешто, човече.

No1vak

pre 4 godine

Pogledajte odgovore @song min sona i @No1vaka jedno drugome... Sta mislite koji je u odgovoru napisao "supalj si", "imas komplekse"...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 24. jul 2019 15:36)

Pogledajte komentare @jumko na ovom sajtu unazad godinama.Sta mislite kolika je njegova mrznja prema Srbima od 0 do 100? Za komplekse u kojima se sam prepoznao ne smem ni da pitam,ide i do 1000 sigurno....

Jumko

pre 4 godine

Prijatelji, zasto uopste ulazite u polemiku sa ljudima koji navijaju za sportistu i coveka koji je namestio finale Vimbldona 2013. i pustio Mareja da pobedi? Takvima ne treba pridavati znacaj...

Diplomirao po Bolonji

pre 4 godine

Ja bih bio umereniji i oprezniji sa ovakvin najavama, da se i Noletu ne stušti za vrat nekakav novi "Ginter Parhe" kao što je onomad nesrećnoj Moniki Seleš. A, obožavatelji Federera su u proseku još veći fanatici od obožavatalja Štefi Graf.

Cvrle

pre 4 godine

Svasta je moguce ali Novak nije dominantan kakav je bio 2011. i 2015.
U Parizu ga Tim pocistio, u Londonu imao vise srece i nije pobijedio
zahvaljujuci boljoj igri. Za sada je daleko od one forme iz 2011. a
pogotovo one iz 2015. I ja bih volio da ih prestigne i osvoji 24/25
GS ali zadnja dva GS mi ne ulijevaju previse nade. Kako narod kaze:
"Skoci pa reci hop".

Dzenopoljac

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99.
Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla.
(rogerthebest, 24. jul 2019 13:30)

Jel znas ti onaj vic 'Eh..da je mrak..'?
Ako ne znas, raspitaj se.

No1vak

pre 4 godine

Hahahah Rafa nije svestran na ostalim podlogama kao Djokovic ahahahah pa odavno nisam procitao vecu glupost. Novak vazi za kralja betona a na US Openu ima isto Slemova kao Nadal, plus ga Nadal dere u finalima 2:1, plus ga Nadal jos dobijao na Wimbldonu, Indijan Vels, Torontu, finalu Oi, zavrsnom mastersu 2010, i jos ga imao u finalu AO 2012 kada ni sam Rafa ne zna kako je izgubio taj mec. Reci da Nadal nije svestran na ostalim podlogama je teniski greh. Rafa kad je god bio zdrav, uvjek je ispostovao na brzim podlogama. A i ovako ima 6 GS na brzim podlogama i jos 7 finala. Cinjenica da Rogerova i Novakova dominacija na brzim podlogama nije ni upola kao Rafina na sljaci. Novak ili Roger GOAT.? Kako neko od njih dvojice GOAT a Rafa ih odvaljivao od zivota na RG, 12:1 na RG protiv njih, plus ih je Rafa jos redovno dobijao na ostala 3 Slema gdje ima 7 pobeda. 7 pobeda, a njih dvojica iz 13 pokusaja samo jednom dobili Nadala na RG. To nikako ne moze biti za pohvalu za takozvane GOAT-e.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (song min son, 24. jul 2019 14:57)

Ubuduce citaj sta sam pises,pa ces tako uvek procitati najvecu mogucu glupost.A mozda te to i natera ta shvatis koliko si supalj,pa odustanes od pisanja gluposti.Pozdravlja te Novak Djokovic i porucuje da svoje komplekse izbacujes na adekvatnim vestima a ne tamo gde se Nadal niti spominje,niti treba da se spominje.Drzi se sljake a GOAT-om ce da se bavi oni koji su konkurentni za to

Jack

pre 4 godine

Racunajte da ce Novak imati 10+ Australija, 7-8 W, verujem barem 3 Garosa i 5+ US Opena vidimo se za 2-3 godine uzivajte u pisanju istorije..

Nebojša

pre 4 godine

Od toga da "tako treba da razmislja" do toga da ce oboriti Federerov rekord je dubok jaz, Vajda moj dobri. To ces videti koliko na USO, gde ce mu matori u polufinalu naplatiti neke neplacene racune iz proslosti.
(Mikii, 24. jul 2019 13:45)

A odkud ti znaš da će uopšte njih dvojica biti u istoj polovini možda se ponovi wimbldon pa Federer završi u Nadalovoj polovini svejedno Novak će ga odrati ako se sastanu kao što je to radio od 2010 sada je Novakovo vreme da naplaćuje.

Jumko

pre 4 godine

Pogledajte odgovore @song min sona i @No1vaka jedno drugome... Sta mislite koji je u odgovoru napisao "supalj si", "imas komplekse"...

nikolaq

pre 4 godine

pustimo da vreme pokaze,da ne malerisemo.Sve ide u tom pravcu da bude Novak najbolji svih vremena.Ovima Koji ga ne vole ne vredi Ni to sto je u medjusobnim duelima bolji od obojice,ni sto nema Ni jednu slabu podlogu ,za razliku od obojice,pa gospodo ako bog da za par godina,mislim da vise necete nista argumentovano da kazete u prilog ostale dvojice.Sem baljezganja o lepoti igre I o tome koliko je ko omiljen.

No1vak

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (song min son, 24. jul 2019 12:44)

Tvoj komentar o Nadalu,na vesti o Vajdi,treneru Novaka Djokovic,osim sto pokazuje da si zatucani Rafin bot,govori i to da si promasio poentu.Rafinih 12 RG,govore samo to da je manje vise jednolican igrac.Jeste imao periode visokog nivoa igra na betonu,samo ponekad na travi,dok je jedino na sljaci konstantan.Rafu postujem i cenim,za razliku od Dzempera,ali Rafinih 122 RG mu ne moze pomoci da bude GOAT.Jednostavno,on je najbolji sljakas svih vremena,ali nedovoljno svestran i kvalitetan na drugim podlogama da bi bio jednak Djokovicu npr.Da se razumemo voleo bih i da Rafa predje Dzempera po GS,ali bolji igrac nikada nece biti.Sljaka nije dovoljna za GOAT,potrebno je vise od toga

song min son

pre 4 godine

Tvoj komentar o Nadalu,na vesti o Vajdi,treneru Novaka Djokovic,osim sto pokazuje da si zatucani Rafin bot,govori i to da si promasio poentu.Rafinih 12 RG,govore samo to da je manje vise jednolican igrac.Jeste imao periode visokog nivoa igra na betonu,samo ponekad na travi,dok je jedino na sljaci konstantan.Rafu postujem i cenim,za razliku od Dzempera,ali Rafinih 122 RG mu ne moze pomoci da bude GOAT.Jednostavno,on je najbolji sljakas svih vremena,ali nedovoljno svestran i kvalitetan na drugim podlogama da bi bio jednak Djokovicu npr.Da se razumemo voleo bih i da Rafa predje Dzempera po GS,ali bolji igrac nikada nece biti.Sljaka nije dovoljna za GOAT,potrebno je vise od toga
(No1vak, 24. jul 2019 14:05)

Hahahah Rafa nije svestran na ostalim podlogama kao Djokovic ahahahah pa odavno nisam procitao vecu glupost. Novak vazi za kralja betona a na US Openu ima isto Slemova kao Nadal, plus ga Nadal dere u finalima 2:1, plus ga Nadal jos dobijao na Wimbldonu, Indijan Vels, Torontu, finalu Oi, zavrsnom mastersu 2010, i jos ga imao u finalu AO 2012 kada ni sam Rafa ne zna kako je izgubio taj mec. Reci da Nadal nije svestran na ostalim podlogama je teniski greh. Rafa kad je god bio zdrav, uvjek je ispostovao na brzim podlogama. A i ovako ima 6 GS na brzim podlogama i jos 7 finala. Cinjenica da Rogerova i Novakova dominacija na brzim podlogama nije ni upola kao Rafina na sljaci. Novak ili Roger GOAT.? Kako neko od njih dvojice GOAT a Rafa ih odvaljivao od zivota na RG, 12:1 na RG protiv njih, plus ih je Rafa jos redovno dobijao na ostala 3 Slema gdje ima 7 pobeda. 7 pobeda, a njih dvojica iz 13 pokusaja samo jednom dobili Nadala na RG. To nikako ne moze biti za pohvalu za takozvane GOAT-e.

Novak Srbin Goat

pre 4 godine

@Jumko
Novak zaostaje za rekordima Rodžera Federera i možda najvažnije neće ni oboriti. Ne možeš da mu napišeš da je rekorder po titulama, jer ih nema dovoljno za "najboljeg svih vremena", a i kad ih bude imao, jednog dana a možda i posle, teško da će ga svet prihvatiti kao "najvećeg svih vremena". Ali mi smo već rekli, pre nekoliko godina da je Novak goat, jer niko ne može da nam zabrani da ga tako zovemo, i rupu zovemo Marakana, zato je Novak goat jer to mi kažemo.

Milos

pre 4 godine

Steta sto je dejo poneo titlu koju je poneo jer za Nola sada nema ta koja mu u stvari najvise lezi. Mada BogOtac sto kaze jedan komentar uopste nije losa kad malo razmislim.

1414

pre 4 godine

Sada će sve ići ...će prestići ...i imati ...prestići će ...i osvojiti ...jer će biti ...Sledi nevidjena dominacija.
(Zoki, 24. jul 2019 12:49)

Alo Zoki, polako s tim predviđanjima kao da su kesteni, jer ima ono da je lako s tuđim rukama prevrtati vruće kestenje, i ima i ono još od naših starih: prvo skoči pa kaži hop.

Riko

pre 4 godine

@Novak Srbin Goat,koga zabole lakat da li ce ga zapad prihvatiti za najboljeg ako poobara sve zive rekorde??? Mi zbano da je on najbolji vec sada u nnogo kategorija,a ako nastavi ovako jos 2-3 godine...znas vec i sam sta ce biti...

Vladan

pre 4 godine

Lendl ima bolje rezultate od Mekinroa, ali ko se još seća dosadnog Lendla? Mekinro je i danas legenda i bio je fatalan za velikog Borga, jer se Borg posle nekoliko uzastopnih poraza od mladog Amera povukao iz tenisa sa 27 godina. Mit u svetu oko Federa traje 20 godina. Najveći svih vremena, to je zvanje, priznanje celoga sveta, Novak nema ni tu igru ni to ponašanje da bi postao najveći. Može da bude najjači, najbolji, mada je daleko i od takve statistike, ali NAJVEĆI svih vremena - nikada. Novak, nažalost, nije miljenik teniskog sveta. Pa i ovde kad hoćemo da kažemo kako je goat, uvek se naglašava da je Srbin. Njegov otac: "Novak je dokazao da su Srbi veliki narod." Izvinite na izrazu, ali ovo je izvan pameti.

Cane

pre 4 godine

Ne. Svaki nabačaj mase u ovoj fazi igre i starosti samo dodatno napreže pluća i srce. A doprinos je minoran.
(1311, 24. jul 2019 13:11)
Rezultatski taj doprinos uopšte nije minoran. Naprotiv, za igrače tog ranga gotovo sigurno donosi lakše poene, brži servis i jače udarce. Međutim i potpuno izvesno, mnogo, čak i nesrazmerno je veći rizik od povreda.
Nije to ni mistika ni bajanje; svaki čovek je biološka mašina, a profesionalni sportista samo još preciznije i optimalnije naštimovana i usaglašena. Podići "snagu motora" je moguće dosta brzo, ali ostali "agregati" to ne mogu jednako brzo da prate, pa dolazi do loma, kvara, odnosno povrede.
Inače si u pravu. Đokoviću u ovoj fazi povećanje mišićne mase apsutno je poslednje što mu treba. Uvek se treba setiti Marija, u godini pred povredu izgledao je kao Hulk i na terenu nepobediv. Osvojio im je i taj prokleti Vimbldon... i verovatno za uvek završio karijeru. Sada više ni Englezi ne govore o "velikoj četvorci", potrošili su ga i otpisali.

Novaku, a očigledno i Vajdi, brzi rezultati uopšte nisu potrebni (ima ih i ovako), a strategija je jasna da Novak u vrhu ostane što duže. Rezultati možda i ne moraju da budu kao u ovih godinu dana, ali biće ih sigurno i sigurno više nega da hara jednu sezonu i završi karijeru.

nikolas.t

pre 4 godine

Nikad nece preteci Federera bas zbog toga sto svi stalno o tome pricaju! Nadal hoce ali Novak nema sanse! Sad sledi pad u igri i tesko da ce do kraja karijere da osvoji jos jedan ili dva GS!

sasa jokic

pre 4 godine

Lepo je rekao Vajda; “Tako i treba da razmislja”, i da veruje u to. E sad, uvek ima nepredvidjenih okolnosti, RG je mogao da osvoji, ali je imao splet nesrecnih okolnosti sa vetrom, rasporedom, a opet na Wimbledonu je spasio dve mec lopte.....jednom ozgubis, drugi put dobijes.
Ima velike sanse da postane GOAT, ali mora da ostane zdrav, i da racuna na mnogo prepreka nevezanih za tenis, obzirom da dolazi iz male zemlje Srbije, i da je Federer miljenik teniskog sveta.

veliki strumf

pre 4 godine

Davno je receno da bez Vajde nema vajde i zaista je tako. On je bio tu kada je Nole uzeo svih 16 GS. U onom periodu kada su se bili razisli Novak nije osvojio nista vredno. Hvala mu na svemu, hvala mu sto se vratio. Mozda nista manju zahvalnost ne dugujemo ni Gebhardu Fil Gricu, coveku koji je takodje bio tu kada su se osvajale skoro sve velike titule, od 2011. godine naovamo. Covek koji je pripremao Noleta i doveo ga na nivo najspremnijeg sportiste na svetu. Kada je i on otisao, videlo se sta se desilo sa Novakom i njegovom kondicijom - totalni raspad. Ako sam dobro procitao, Gebhard opet odlazi. To je vest koja me plasi, potpuno deprimira. Niko Novakovo telo ne poznaje bolje nego on i niko ne zna kako da ga na najbolji nacin pripremi. Ne znam ko ce doci, ali bio to i najbolji strucnjak - bice opasno po Noleta. On mora da nastavi sa istom rutinom, sa istim treninzima, da ne eksperimentise nista sa tim novim, da ne menja metode rada, vec da taj trener menja svoje metode i potpuno se prilagodi Novaku. Nadam se da ce gebhard biti tu makar kao konsultant. Bez vrhunske pripreme, onakve kakva je bila tokom 2015. i 2016. godine do povrede i od sredine 2018. godine naovamo, nema ni vrhunskih rezultata.

Novak je postao goat 2009. godine

pre 4 godine

Novak će prestići Federera, a dok ga ne prestigne ko je goat, Novak ili Federer? Da li je tačno da je u Srbiji Novak postao goat pre deset godina? Da li je tačno da se goat tiče "najvećeg svih vremena", a ne najjačeg ili najboljeg? Da li neko ko igra defenzivno i dosadno, ko tapka lopticu i po 30 puta, igra duge poene, čeka nas grešku protivnika, nema podršku publike u svetu, može da bude goat? Najveći svih vremena lepo zvuči, ovo goat je karikatura od reči, a još je ružnije GOAT, apsolutno bez veze. Da li je još neko, pored Novaka, proglašen za goata i ako nije - zašto nije?

Stipe Split

pre 4 godine

@jumko što bi iko ista javljao tebi, ne bitan si kao i tvoje mišljenje. Opšte tenisko mišljenje svih stručnjaka biće da je Djokovic goat, al to naravno na kraju karijere. Djokovic je 6 godina mlađi! 6 sezona! Nije realno da već sad prestigne Federer, ipak Federer je veliki šampion ali za 6 sezona naravno

ccc?

pre 4 godine

Miran covek, stabilan i Novakov pravi oslonac. Clan porodice kako je to Novak mnogo puta istakao. Srecan je Novak sto ima takvog coveka pored sebe. I ne sumnjam u Vajdine reci. Korak po korak kao i do sada i to je to. A onda laku noc i dovidjenja. To sam ja Novak Djokovic a vi? Kako te? Volite nekog drugog? Ok , pogledajte moje rezultate a pogledajte njihove rezultate? Kraj price..

dekibg

pre 4 godine

Postala je jako naporna ova tema..
(NS, 24. jul 2019 12:40)

Pa to ti je sada nacionalno i državno pitanje. Ko šiša penzije, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, infrastrukturu, ekologiju, vozni park GSB, samo je važno da Đoković prestigne Federera. Da se strpimo još nekoliko godina, da pokažemo solidarnost sa milionerom iz MK koji će konačno pobediti taj zli zapad. Da on prestigne Federera pa ćemo lako za ostalo :)

Mikii

pre 4 godine

Od toga da "tako treba da razmislja" do toga da ce oboriti Federerov rekord je dubok jaz, Vajda moj dobri. To ces videti koliko na USO, gde ce mu matori u polufinalu naplatiti neke neplacene racune iz proslosti.

rogerthebest

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99.
Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla.

мики

pre 4 godine

Kada ga Djokovic prestigne, javite mi...
(Jumko, 24. jul 2019 12:44)

само прати Рођу, и успешно
знаћеш шта се десило када почне да цмиздри

dekibg

pre 4 godine

Postala je jako naporna ova tema..
(NS, 24. jul 2019 12:40)

Pa to ti je sada nacionalno i državno pitanje. Ko šiša penzije, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, infrastrukturu, ekologiju, vozni park GSB, samo je važno da Đoković prestigne Federera. Da se strpimo još nekoliko godina, da pokažemo solidarnost sa milionerom iz MK koji će konačno u ime Srba i Srbije pobediti taj zli zapad jednom za sva vremena. Da on prestigne Federera pa ćemo lako za ostalo :)

Dzonson

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.
(song min son, 24. jul 2019 12:44)

Nadal na RG nije gubio od nekih Rodika, Congi, Wawrinki, Istomina i Cungova kao sto je Novak gubio na Australian Openu. I Rogera su na Wimbldonu prasili neki Raonici, Conge, Stakovski, Andersoni, Berdihi. Jednostavno Rafa je na RG sampion do kraja, dok to nisu Novak na Australian Openu i Roger na Wimbldonu. Cak sta vise Nadal je jos u igri za najmanje 2 RG. I ovih 12 RG je definitivno u top 3 sportskih dostignuca u istoriji sporta, a ako bi osvojio barem jos 2 RG, onda ne bi pogresili ako bi Nadala nazvali GOAT-om. Vidim da se ovde Nadal mnogo podcjenjuje u odnosu na Novaka i Rogera. Pa ako su ova dvojica stvarno toliko bolji od Rafe, pa sto onda i oni nisu tako dominirali na jesnom Slemu kao Nadal na RG.?? Cinjenica da Novakovih 7 Australia ili Rogerovih 8 Wimbldona izgledaju smesno u poredjenju sa Rafinih 12 RG, to je prosto cinjenica.

Goran

pre 4 godine

"Djokovic Goat, a pored najvaznijih rekorda koje drzi Rodzer, cak i po uspesnosti na GS turnirima za koje se hvatate, trebalo bi vas podsetiti da je Rodzer uspesniji na svim podlogama". Svi najvazniji Rodzerovi rekordi mogu biti potuceni za nesto vise od jednu godinu a najveci broj ce skoro sigurno biti prevazidjen krajem iduce godine. Rodzeru ce ostati samo rekordi vezani za dugovecnost. Bice losiji od Novaka po broju masters titula, po broju GS titula i po ukupnoj duzini vladavine na celu ATP rang liste.

the land of the dead!

pre 4 godine

Cristiano Ronaldo kada je presao tridesetu, svake godine mora da bude laksi 1 kilogram na Vagi, logicno, manje kilograma, manje trosenja energije i manja potrosnja delova tela koji se nakon tridesete ubrzano trose i sporije regenerisu.. Tako da ove priche o Novakovj ishrani ostavite po strani, Novak ima tacno onoliko kilograma koliko mu je potrebno, snage i kondicije ne nedostaje s obzirom da je igrao finale od 5 sati bez ikakvih problema..

Nikolas

pre 4 godine

@ Nikolas

Ne. Svaki nabačaj mase u ovoj fazi igre i starosti samo dodatno napreže pluća i srce. A doprinos je minoran.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (1311, 24. jul 2019 13:11)

Niko nije govorio o masi, vec o misicnoj masi, i ne napreze nista, a doprinos je itekako znacajan. Jednostavno Novak je mrsav i njemu 2, 3 kilograma ne bi predsravljala nikakav teret, a narocito ne za pluca i srce. Za Rafu bi predstavljalo jer vec ima 85 kg. Ovo je toliko smijesno da citam sto ste napisali jer nema nikakve veze sa naukom. Ne radi se o bodibilderu koji popravlja drasticno misicnu masu, kao Milos Sarcev nekada sa 108 na 114 sto mu je predstavljalo veliki teret. Medjutim i nacin na koji bi Novak dodao misice je drasticno razlicit od bb. Tu se radi o vjezbama snage( koje bi imale itekako benefite za njega) sa malim kilazama i podizanju proteina u ishrani. Niti Ronaldu smetaju misici, niti mu predstavljaju opterecenje za pluca i srce. I kakvoj crnoj starosti pricate, on ima 32 godine, a ako pratite studije iz biologije starenja shvaticete da su danasnji sezdesetogodisnjaci kao pedesetogodisnjaci prije nekoliko decenija.

malo je takvih kontrasa

pre 4 godine

hahahaha

"Svaki Vajda svoga Nola hvali"
(dekibg, 24. jul 2019 12:22)

Dobro je da nije svaki Deki kontras, na strani slabijeg, tudjeg, umesto na strani boljeg, naseg.

мики

pre 4 godine

Vajda je izvor svih Djokovicevih velikih uspjeha.
(Sorye, 24. jul 2019 12:48)

Новак је извор свих Новакових успеха. он је тај који чини све око себе бољим, а бира оне са којима је јачи.

SouthPark

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.
(song min son, 24. jul 2019 12:44)
Meni to govori da Nađem nije kompletan igrač i da ga deru svugde sem šljake.Ova dvojica su dobri na ostala tri.

dekibg

pre 4 godine

Divan je Vajda.
A i inače, Srbi prema Slovacima gaje posebna srdačna raspoloženja.
(1308, 24. jul 2019 13:08)

Jeste, Vajda trenira Nola za srdačnost i prijateljstvo između dva naroda a ne za $ hahahahaha

Greatness

pre 4 godine

On je GOAT čim đode do 311. nedelja kao broj 1... Slemovi su nebitni. Senine 3 su jače nego Šumaherovih 7... Jasno je i zašto. Način kako su uzete, u kakvoj konkurenciji... A ova dvojica Germana i njihove titule u sklanjalicama i konkureciji ravnoj miki maus ligi..


Deklarisani podržavalac RF-a.

miro

pre 4 godine

Samo agresivno napadacki kao u Australiji i onda je Novak neprikosnoven I najbolji igrac svih vremena Servis mu je bio ocajan u finalu Wimbledona a doveo servera Gorana...Nikada vise mec lopte za Federera...nego samo mec lopte za Noleta..Preziveli smo to zajedno nekoliko puta i sto je puno puno je....

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sa Vajdom na čelu nebo je granica!Mislim da Novak uz sav svoj rad i trud najveće zasluge duguje ovom čoveku.Ko zna u kakvom pravcu bi išla Novakova karijera da nema ovog čoveka?

No1vak

pre 4 godine

Veliki Vajda.Koliko je samo taj covek imao uticaja na Novakovu karijeru,prilicno malo se o tome uopste i govori.Inace ne znam koliko bi se vas slozili sa mnom,ali mislim da postoji tri kljucna psiholoska trenutka iz proslosti koja ce Novaka uskoro i matematicki uciniti GOAT-om.

Prvo je Rolan Garos 2006.godine i ona konferencija povodom meca sa Nadalom.Na pitanje novinara o nepobedivosti Rafe,Djokovic je hrabro i suverneo odgovorio:"Nije nepobediv.Smatram da se moze i Nadal na sljaci pobediti,a to je moj cilj da napredujem i dodjem do tog nivoa".Naravno,zapadnji pokvarenjaci su odmah to proglasili za "nepostovanje" Nadala i cudili se kako sme uopste tako nesto da izjavi.Pazite Novak u tom trenutku nije cak ni jedan turnir imao osvojen,prvi u Amersfortu osvojio je mesec dana posle rog RG.Tom izjavom je pokazao vec tada da veruje u ono sto radi i da zna sta mu je cilj i dokle moze.Drugi momenat je osvajanje DK 2010.Imao je jako lose momente te godine,a onda se razgoropadio u finalu protiv Monfisa,video da moze sve kad hoce i od januara 2011. krenuo u istoriju.Treci momenat po meni je peti seti proslogodisnjeg polufinama WB sa Nadalom i onih 10:8.Da nije tada usao u finale,veliko je pitanje sta bi se desavalo ovih godinu dana.Pre svega sto je to bio mec sa Nadalom,a onda i sto je to bio peti set po kome je Novak uvek bio poznat kao najbolji kad je najpotrebnije,pa nema veceg dokaza od ovogodisnjeg finala.Probio je Nadala i oznacio povratak

Nikolas

pre 4 godine

Kako Vajda sve lijepo objasni bez fanaticno ludila koje mozes da cujes i od Novakovih i Rodzerovih fanova koji veze o tenisu i uopste o sportu nemaju. Vise to rivalstvo koriste za "lijecenje" svoje frustracije.

E sad sto se tice Gerharda, nadam se da ce doci neko strucan i neko ko razumije Novaka. Gerhard je od njega napravio ratnika, ali mislim bi neki vrhinski strucnjak na trenutno stanje mogao nadograditi jos malkice misica, do 80-82 kg, sa sadasnjih 77-78 kg i na tu kilazu popraviti snagu. Sa kondicijom je ddosta lakse, ali bi i tu bio bolji a fleksibilnost ne bi izgubio jer se radi o ne velikoj promjeni za njegovu konstitucij. Sve ostalo je odlicno, samo da izbot fitness trenera bude pravi.

Jumko

pre 4 godine

Djokovic Goat, a pored najvaznijih rekorda koje drzi Rodzer, cak i po uspesnosti na GS turnirima za koje se hvatate, trebalo bi vas podsetiti da je Rodzer uspesniji na svim podlogama na kojima se igraju ti turniri... I na betonu i na travi ima vise titula, a na sljaci, RG, vise finala! Kada ga Djokovic prestigne, javite mi...

Zoki

pre 4 godine

Sada će sve ići brzo. Već do Nove godine Nole će prestići Nadala i imati najviše Msstersa. Sledeće godine u istom mesecu prestići će Federera u broju nedelja provedenih na prvom mestu i osvojiti olimpijsko zlato. Tek tada se očekuju najbolje Noletove partije na Slemovima jer će biti rasterećen i fokusiran. Sledi nevidjena dominacija i obaranje svih rekorda.

song min son

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.

Ranko

pre 4 godine

Vajda govori kao da je Novak Federera razvalio 61,62,61 u finalu w, a ne da je pobedio van svake logike, uz potpuno negativnu statistiku, spasivši meč lopte uz mnoooogo sreće...

ccc?

pre 4 godine

Miran covek, stabilan i Novakov pravi oslonac. Clan porodice kako je to Novak mnogo puta istakao. Srecan je Novak sto ima takvog coveka pored sebe. I ne sumnjam u Vajdine reci. Korak po korak kao i do sada i to je to. A onda laku noc i dovidjenja. To sam ja Novak Djokovic a vi? Kako te? Volite nekog drugog? Ok , pogledajte moje rezultate a pogledajte njihove rezultate? Kraj price..

Zoki

pre 4 godine

Sada će sve ići brzo. Već do Nove godine Nole će prestići Nadala i imati najviše Msstersa. Sledeće godine u istom mesecu prestići će Federera u broju nedelja provedenih na prvom mestu i osvojiti olimpijsko zlato. Tek tada se očekuju najbolje Noletove partije na Slemovima jer će biti rasterećen i fokusiran. Sledi nevidjena dominacija i obaranje svih rekorda.

No1vak

pre 4 godine

Veliki Vajda.Koliko je samo taj covek imao uticaja na Novakovu karijeru,prilicno malo se o tome uopste i govori.Inace ne znam koliko bi se vas slozili sa mnom,ali mislim da postoji tri kljucna psiholoska trenutka iz proslosti koja ce Novaka uskoro i matematicki uciniti GOAT-om.

Prvo je Rolan Garos 2006.godine i ona konferencija povodom meca sa Nadalom.Na pitanje novinara o nepobedivosti Rafe,Djokovic je hrabro i suverneo odgovorio:"Nije nepobediv.Smatram da se moze i Nadal na sljaci pobediti,a to je moj cilj da napredujem i dodjem do tog nivoa".Naravno,zapadnji pokvarenjaci su odmah to proglasili za "nepostovanje" Nadala i cudili se kako sme uopste tako nesto da izjavi.Pazite Novak u tom trenutku nije cak ni jedan turnir imao osvojen,prvi u Amersfortu osvojio je mesec dana posle rog RG.Tom izjavom je pokazao vec tada da veruje u ono sto radi i da zna sta mu je cilj i dokle moze.Drugi momenat je osvajanje DK 2010.Imao je jako lose momente te godine,a onda se razgoropadio u finalu protiv Monfisa,video da moze sve kad hoce i od januara 2011. krenuo u istoriju.Treci momenat po meni je peti seti proslogodisnjeg polufinama WB sa Nadalom i onih 10:8.Da nije tada usao u finale,veliko je pitanje sta bi se desavalo ovih godinu dana.Pre svega sto je to bio mec sa Nadalom,a onda i sto je to bio peti set po kome je Novak uvek bio poznat kao najbolji kad je najpotrebnije,pa nema veceg dokaza od ovogodisnjeg finala.Probio je Nadala i oznacio povratak

miro

pre 4 godine

Samo agresivno napadacki kao u Australiji i onda je Novak neprikosnoven I najbolji igrac svih vremena Servis mu je bio ocajan u finalu Wimbledona a doveo servera Gorana...Nikada vise mec lopte za Federera...nego samo mec lopte za Noleta..Preziveli smo to zajedno nekoliko puta i sto je puno puno je....

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sa Vajdom na čelu nebo je granica!Mislim da Novak uz sav svoj rad i trud najveće zasluge duguje ovom čoveku.Ko zna u kakvom pravcu bi išla Novakova karijera da nema ovog čoveka?

No1vak

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (song min son, 24. jul 2019 12:44)

Tvoj komentar o Nadalu,na vesti o Vajdi,treneru Novaka Djokovic,osim sto pokazuje da si zatucani Rafin bot,govori i to da si promasio poentu.Rafinih 12 RG,govore samo to da je manje vise jednolican igrac.Jeste imao periode visokog nivoa igra na betonu,samo ponekad na travi,dok je jedino na sljaci konstantan.Rafu postujem i cenim,za razliku od Dzempera,ali Rafinih 122 RG mu ne moze pomoci da bude GOAT.Jednostavno,on je najbolji sljakas svih vremena,ali nedovoljno svestran i kvalitetan na drugim podlogama da bi bio jednak Djokovicu npr.Da se razumemo voleo bih i da Rafa predje Dzempera po GS,ali bolji igrac nikada nece biti.Sljaka nije dovoljna za GOAT,potrebno je vise od toga

Greatness

pre 4 godine

On je GOAT čim đode do 311. nedelja kao broj 1... Slemovi su nebitni. Senine 3 su jače nego Šumaherovih 7... Jasno je i zašto. Način kako su uzete, u kakvoj konkurenciji... A ova dvojica Germana i njihove titule u sklanjalicama i konkureciji ravnoj miki maus ligi..


Deklarisani podržavalac RF-a.

the land of the dead!

pre 4 godine

Cristiano Ronaldo kada je presao tridesetu, svake godine mora da bude laksi 1 kilogram na Vagi, logicno, manje kilograma, manje trosenja energije i manja potrosnja delova tela koji se nakon tridesete ubrzano trose i sporije regenerisu.. Tako da ove priche o Novakovj ishrani ostavite po strani, Novak ima tacno onoliko kilograma koliko mu je potrebno, snage i kondicije ne nedostaje s obzirom da je igrao finale od 5 sati bez ikakvih problema..

song min son

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.

sasa jokic

pre 4 godine

Lepo je rekao Vajda; “Tako i treba da razmislja”, i da veruje u to. E sad, uvek ima nepredvidjenih okolnosti, RG je mogao da osvoji, ali je imao splet nesrecnih okolnosti sa vetrom, rasporedom, a opet na Wimbledonu je spasio dve mec lopte.....jednom ozgubis, drugi put dobijes.
Ima velike sanse da postane GOAT, ali mora da ostane zdrav, i da racuna na mnogo prepreka nevezanih za tenis, obzirom da dolazi iz male zemlje Srbije, i da je Federer miljenik teniskog sveta.

мики

pre 4 godine

Kada ga Djokovic prestigne, javite mi...
(Jumko, 24. jul 2019 12:44)

само прати Рођу, и успешно
знаћеш шта се десило када почне да цмиздри

No1vak

pre 4 godine

Hahahah Rafa nije svestran na ostalim podlogama kao Djokovic ahahahah pa odavno nisam procitao vecu glupost. Novak vazi za kralja betona a na US Openu ima isto Slemova kao Nadal, plus ga Nadal dere u finalima 2:1, plus ga Nadal jos dobijao na Wimbldonu, Indijan Vels, Torontu, finalu Oi, zavrsnom mastersu 2010, i jos ga imao u finalu AO 2012 kada ni sam Rafa ne zna kako je izgubio taj mec. Reci da Nadal nije svestran na ostalim podlogama je teniski greh. Rafa kad je god bio zdrav, uvjek je ispostovao na brzim podlogama. A i ovako ima 6 GS na brzim podlogama i jos 7 finala. Cinjenica da Rogerova i Novakova dominacija na brzim podlogama nije ni upola kao Rafina na sljaci. Novak ili Roger GOAT.? Kako neko od njih dvojice GOAT a Rafa ih odvaljivao od zivota na RG, 12:1 na RG protiv njih, plus ih je Rafa jos redovno dobijao na ostala 3 Slema gdje ima 7 pobeda. 7 pobeda, a njih dvojica iz 13 pokusaja samo jednom dobili Nadala na RG. To nikako ne moze biti za pohvalu za takozvane GOAT-e.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (song min son, 24. jul 2019 14:57)

Ubuduce citaj sta sam pises,pa ces tako uvek procitati najvecu mogucu glupost.A mozda te to i natera ta shvatis koliko si supalj,pa odustanes od pisanja gluposti.Pozdravlja te Novak Djokovic i porucuje da svoje komplekse izbacujes na adekvatnim vestima a ne tamo gde se Nadal niti spominje,niti treba da se spominje.Drzi se sljake a GOAT-om ce da se bavi oni koji su konkurentni za to

veliki strumf

pre 4 godine

Davno je receno da bez Vajde nema vajde i zaista je tako. On je bio tu kada je Nole uzeo svih 16 GS. U onom periodu kada su se bili razisli Novak nije osvojio nista vredno. Hvala mu na svemu, hvala mu sto se vratio. Mozda nista manju zahvalnost ne dugujemo ni Gebhardu Fil Gricu, coveku koji je takodje bio tu kada su se osvajale skoro sve velike titule, od 2011. godine naovamo. Covek koji je pripremao Noleta i doveo ga na nivo najspremnijeg sportiste na svetu. Kada je i on otisao, videlo se sta se desilo sa Novakom i njegovom kondicijom - totalni raspad. Ako sam dobro procitao, Gebhard opet odlazi. To je vest koja me plasi, potpuno deprimira. Niko Novakovo telo ne poznaje bolje nego on i niko ne zna kako da ga na najbolji nacin pripremi. Ne znam ko ce doci, ali bio to i najbolji strucnjak - bice opasno po Noleta. On mora da nastavi sa istom rutinom, sa istim treninzima, da ne eksperimentise nista sa tim novim, da ne menja metode rada, vec da taj trener menja svoje metode i potpuno se prilagodi Novaku. Nadam se da ce gebhard biti tu makar kao konsultant. Bez vrhunske pripreme, onakve kakva je bila tokom 2015. i 2016. godine do povrede i od sredine 2018. godine naovamo, nema ni vrhunskih rezultata.

1414

pre 4 godine

Sada će sve ići ...će prestići ...i imati ...prestići će ...i osvojiti ...jer će biti ...Sledi nevidjena dominacija.
(Zoki, 24. jul 2019 12:49)

Alo Zoki, polako s tim predviđanjima kao da su kesteni, jer ima ono da je lako s tuđim rukama prevrtati vruće kestenje, i ima i ono još od naših starih: prvo skoči pa kaži hop.

Dzenopoljac

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99.
Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla.
(rogerthebest, 24. jul 2019 13:30)

Jel znas ti onaj vic 'Eh..da je mrak..'?
Ako ne znas, raspitaj se.

Aleks

pre 4 godine

Dejane,
pa Noletu se i vraca. Karma je to. Kako je Rodja potcenjivao i provocirao Noleta godinama... evo, sad mu se vraca. Bezbroj primera ima, ali setimo se zavrsnog turnira u Londonu i dva puta sedanje na stolicu gde pise Novak Djokovic, pa prst na Rolandu... I eto, Rodji se sad sve vraca.

SouthPark

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.
(song min son, 24. jul 2019 12:44)
Meni to govori da Nađem nije kompletan igrač i da ga deru svugde sem šljake.Ova dvojica su dobri na ostala tri.

®Laki

pre 4 godine

Prijatelji, zasto uopste ulazite u polemiku sa ljudima koji navijaju za sportistu i coveka koji je namestio finale Vimbldona 2013. i pustio Mareja da pobedi? Takvima ne treba pridavati znacaj...
(Jumko, 24. jul 2019 15:27)

Ko god da si, pukao si kao tvoj imenjak iz Vranja.

мики

pre 4 godine

Vajda je izvor svih Djokovicevih velikih uspjeha.
(Sorye, 24. jul 2019 12:48)

Новак је извор свих Новакових успеха. он је тај који чини све око себе бољим, а бира оне са којима је јачи.

Nikolas

pre 4 godine

Kako Vajda sve lijepo objasni bez fanaticno ludila koje mozes da cujes i od Novakovih i Rodzerovih fanova koji veze o tenisu i uopste o sportu nemaju. Vise to rivalstvo koriste za "lijecenje" svoje frustracije.

E sad sto se tice Gerharda, nadam se da ce doci neko strucan i neko ko razumije Novaka. Gerhard je od njega napravio ratnika, ali mislim bi neki vrhinski strucnjak na trenutno stanje mogao nadograditi jos malkice misica, do 80-82 kg, sa sadasnjih 77-78 kg i na tu kilazu popraviti snagu. Sa kondicijom je ddosta lakse, ali bi i tu bio bolji a fleksibilnost ne bi izgubio jer se radi o ne velikoj promjeni za njegovu konstitucij. Sve ostalo je odlicno, samo da izbot fitness trenera bude pravi.

Goran

pre 4 godine

"Djokovic Goat, a pored najvaznijih rekorda koje drzi Rodzer, cak i po uspesnosti na GS turnirima za koje se hvatate, trebalo bi vas podsetiti da je Rodzer uspesniji na svim podlogama". Svi najvazniji Rodzerovi rekordi mogu biti potuceni za nesto vise od jednu godinu a najveci broj ce skoro sigurno biti prevazidjen krajem iduce godine. Rodzeru ce ostati samo rekordi vezani za dugovecnost. Bice losiji od Novaka po broju masters titula, po broju GS titula i po ukupnoj duzini vladavine na celu ATP rang liste.

Mitko

pre 4 godine

Pa ako cemo tom tvojom logikom, onda mozemo reci da su Novak i Rogeri samo kraljevi brzih podloga.
(song min son, 24. jul 2019 17:02)

Ljudi komentarišu a da ne znaju osnovne činjenice.
Za ovakve i slične njemu, proguglajte malo koliko je mastersa Novak osvojio na šljaci, koliko puta je bio u finalu i polufinalu RG-a pa onda komentarišite da li je on "samo kralj brzih podloga".
Izračunajte njegov procenat uspešnosti na ovim turnirima. Za šljaku, isto to uradite i za Federera a kod Nadala za brze podloge. Sve će vam biti jasno.

Milorad

pre 4 godine

Povratkom Vajde se sve vratilo na svoje mesto. Tek se sad vidi koliko je Novak bio u psihickom rasulu kada je oterao prvo Bekera pa onda Vajdu i Fil Griča.

nikolaq

pre 4 godine

pustimo da vreme pokaze,da ne malerisemo.Sve ide u tom pravcu da bude Novak najbolji svih vremena.Ovima Koji ga ne vole ne vredi Ni to sto je u medjusobnim duelima bolji od obojice,ni sto nema Ni jednu slabu podlogu ,za razliku od obojice,pa gospodo ako bog da za par godina,mislim da vise necete nista argumentovano da kazete u prilog ostale dvojice.Sem baljezganja o lepoti igre I o tome koliko je ko omiljen.

dekibg

pre 4 godine

Ja bih bio umereniji i oprezniji sa ovakvin najavama, da se i Noletu ne stušti za vrat nekakav novi "Ginter Parhe" kao što je onomad nesrećnoj Moniki Seleš. A, obožavatelji Federera su u proseku još veći fanatici od obožavatalja Štefi Graf.
(Diplomirao po Bolonji, 24. jul 2019 15:12)

Pa kako te nije sramota?

Трла баба лан

pre 4 godine

Pogledajte odgovore @song min sona i @No1vaka jedno drugome... Sta mislite koji je u odgovoru napisao "supalj si", "imas komplekse"...
(Jumko, 24. jul 2019 15:36)

Колико си докон, то није нормално. Узми ради нешто, човече.

Marko

pre 4 godine

Tacno je to da se igra jedan slem na sljaci, a ostali na brzim podlogama, ali mi ne znamo kako bi se ponasali teniseri da se igraju dva na sljaci ili mozda tri. Mozda bi vise trenirali za sljaku, modifikovali igru, mozda Rafa ne bi bio toliko dominantan. Mnogo veci napor bi ulagali teniseri za pripremu na sljaci, mladi teniseri, nove generacije bi bili specijalisti za ovu vrstu podloge, tako da je upitno da li bi Nadal osvojio sve te turnire, mozda bi osvojio jos vise, ali to se ne zna.

Pop

pre 4 godine

Svako ko se makar malo razume u tenis zna da ce Djokovic osvojiti jos minimum 5GS i postati najbolji teniser u istoriji..znaju to i Nadal i Federer.. sledeca 2gs uzima bez problema i mozda vec sledece godine bude na 20..zao mi je ovih hejtera ali tako je kako je

malo je takvih kontrasa

pre 4 godine

hahahaha

"Svaki Vajda svoga Nola hvali"
(dekibg, 24. jul 2019 12:22)

Dobro je da nije svaki Deki kontras, na strani slabijeg, tudjeg, umesto na strani boljeg, naseg.

No1vak

pre 4 godine

Pogledajte odgovore @song min sona i @No1vaka jedno drugome... Sta mislite koji je u odgovoru napisao "supalj si", "imas komplekse"...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 24. jul 2019 15:36)

Pogledajte komentare @jumko na ovom sajtu unazad godinama.Sta mislite kolika je njegova mrznja prema Srbima od 0 do 100? Za komplekse u kojima se sam prepoznao ne smem ni da pitam,ide i do 1000 sigurno....

Stipe Split

pre 4 godine

@jumko što bi iko ista javljao tebi, ne bitan si kao i tvoje mišljenje. Opšte tenisko mišljenje svih stručnjaka biće da je Djokovic goat, al to naravno na kraju karijere. Djokovic je 6 godina mlađi! 6 sezona! Nije realno da već sad prestigne Federer, ipak Federer je veliki šampion ali za 6 sezona naravno

Riko

pre 4 godine

@Novak Srbin Goat,koga zabole lakat da li ce ga zapad prihvatiti za najboljeg ako poobara sve zive rekorde??? Mi zbano da je on najbolji vec sada u nnogo kategorija,a ako nastavi ovako jos 2-3 godine...znas vec i sam sta ce biti...

Cane

pre 4 godine

Ne. Svaki nabačaj mase u ovoj fazi igre i starosti samo dodatno napreže pluća i srce. A doprinos je minoran.
(1311, 24. jul 2019 13:11)
Rezultatski taj doprinos uopšte nije minoran. Naprotiv, za igrače tog ranga gotovo sigurno donosi lakše poene, brži servis i jače udarce. Međutim i potpuno izvesno, mnogo, čak i nesrazmerno je veći rizik od povreda.
Nije to ni mistika ni bajanje; svaki čovek je biološka mašina, a profesionalni sportista samo još preciznije i optimalnije naštimovana i usaglašena. Podići "snagu motora" je moguće dosta brzo, ali ostali "agregati" to ne mogu jednako brzo da prate, pa dolazi do loma, kvara, odnosno povrede.
Inače si u pravu. Đokoviću u ovoj fazi povećanje mišićne mase apsutno je poslednje što mu treba. Uvek se treba setiti Marija, u godini pred povredu izgledao je kao Hulk i na terenu nepobediv. Osvojio im je i taj prokleti Vimbldon... i verovatno za uvek završio karijeru. Sada više ni Englezi ne govore o "velikoj četvorci", potrošili su ga i otpisali.

Novaku, a očigledno i Vajdi, brzi rezultati uopšte nisu potrebni (ima ih i ovako), a strategija je jasna da Novak u vrhu ostane što duže. Rezultati možda i ne moraju da budu kao u ovih godinu dana, ali biće ih sigurno i sigurno više nega da hara jednu sezonu i završi karijeru.

Fx

pre 4 godine

Nije vama do Sartra, ali nije ni meni do vas, ali pokušajte da razumete ovog velikog filozofa i književnika (nobelovca). "Čim se neka pobeda podrobno opisuje, ona prestaje da se razlikuje od poraza."
(Falio je samo jedan as, 24. jul 2019 19:20)

"Drag mi je Platon, ali draža mi je istina". Aristotel, Etika, kad se pozivaš na filozofe.
Istina te boli, potpisao si se tako, "falio je samo jedan as".
U tom gemu 15:40 bila su dva vezana asa, posle 15:15.
Šta bi ti? Da poveže i treći?
Vidiš, istina je ono što ceo svet vidi, a to je da je Rodžer, ne prvi, ni drugi put, ucvikao od pobede protiv najboljeg na svetu.
Hoće to kod lažnih šampiona, lažnih kraljeva.
Istina je jedna, car je go.

Jack

pre 4 godine

Racunajte da ce Novak imati 10+ Australija, 7-8 W, verujem barem 3 Garosa i 5+ US Opena vidimo se za 2-3 godine uzivajte u pisanju istorije..

120

pre 4 godine

Gledajuci gostovanje Srdjana Djokovica na cirilici shvatio sam da ogroman uticaj, mozda i najveci ima mentalitet Srdjana koji je prenjeo Novaku. Vidi se da je Novakov otac neustrasiv i nezaustavljiv i on je to prenjeo Noletu. Zivi bili!

Fx

pre 4 godine

To ces videti koliko na USO, gde ce mu matori u polufinalu naplatiti neke neplacene racune iz proslosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 24. jul 2019 13:45)

Možda ga Nole odere i u četvrtfinalu, a ne polufinalu. Pukne Sinsi a Tim i Cicipas nabilduju poene za 3. i 4. mesto u Kanadi i na Sinsiju.
Sve će se češće sretati i u osmini finala, pre nego u finalu. Matori je prošlost. ExFed, kako bi rekao Djido.

Diplomirao po Bolonji

pre 4 godine

Ja bih bio umereniji i oprezniji sa ovakvin najavama, da se i Noletu ne stušti za vrat nekakav novi "Ginter Parhe" kao što je onomad nesrećnoj Moniki Seleš. A, obožavatelji Federera su u proseku još veći fanatici od obožavatalja Štefi Graf.

lal

pre 4 godine

@falio je samo jedan as:
"cim se neki poraz podrobno opisuje, on postaje vise od poraza... mozda je falio samo jedan as, ali meni nikada nije zafalio jedan ritern" - novak djokovic...

Nebojša

pre 4 godine

Od toga da "tako treba da razmislja" do toga da ce oboriti Federerov rekord je dubok jaz, Vajda moj dobri. To ces videti koliko na USO, gde ce mu matori u polufinalu naplatiti neke neplacene racune iz proslosti.
(Mikii, 24. jul 2019 13:45)

A odkud ti znaš da će uopšte njih dvojica biti u istoj polovini možda se ponovi wimbldon pa Federer završi u Nadalovoj polovini svejedno Novak će ga odrati ako se sastanu kao što je to radio od 2010 sada je Novakovo vreme da naplaćuje.

dekibg

pre 4 godine

Postala je jako naporna ova tema..
(NS, 24. jul 2019 12:40)

Pa to ti je sada nacionalno i državno pitanje. Ko šiša penzije, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, infrastrukturu, ekologiju, vozni park GSB, samo je važno da Đoković prestigne Federera. Da se strpimo još nekoliko godina, da pokažemo solidarnost sa milionerom iz MK koji će konačno u ime Srba i Srbije pobediti taj zli zapad jednom za sva vremena. Da on prestigne Federera pa ćemo lako za ostalo :)

Ranko

pre 4 godine

Vajda govori kao da je Novak Federera razvalio 61,62,61 u finalu w, a ne da je pobedio van svake logike, uz potpuno negativnu statistiku, spasivši meč lopte uz mnoooogo sreće...

dekibg

pre 4 godine

Postala je jako naporna ova tema..
(NS, 24. jul 2019 12:40)

Pa to ti je sada nacionalno i državno pitanje. Ko šiša penzije, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, infrastrukturu, ekologiju, vozni park GSB, samo je važno da Đoković prestigne Federera. Da se strpimo još nekoliko godina, da pokažemo solidarnost sa milionerom iz MK koji će konačno pobediti taj zli zapad. Da on prestigne Federera pa ćemo lako za ostalo :)

Nikolas

pre 4 godine

@ Nikolas

Ne. Svaki nabačaj mase u ovoj fazi igre i starosti samo dodatno napreže pluća i srce. A doprinos je minoran.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (1311, 24. jul 2019 13:11)

Niko nije govorio o masi, vec o misicnoj masi, i ne napreze nista, a doprinos je itekako znacajan. Jednostavno Novak je mrsav i njemu 2, 3 kilograma ne bi predsravljala nikakav teret, a narocito ne za pluca i srce. Za Rafu bi predstavljalo jer vec ima 85 kg. Ovo je toliko smijesno da citam sto ste napisali jer nema nikakve veze sa naukom. Ne radi se o bodibilderu koji popravlja drasticno misicnu masu, kao Milos Sarcev nekada sa 108 na 114 sto mu je predstavljalo veliki teret. Medjutim i nacin na koji bi Novak dodao misice je drasticno razlicit od bb. Tu se radi o vjezbama snage( koje bi imale itekako benefite za njega) sa malim kilazama i podizanju proteina u ishrani. Niti Ronaldu smetaju misici, niti mu predstavljaju opterecenje za pluca i srce. I kakvoj crnoj starosti pricate, on ima 32 godine, a ako pratite studije iz biologije starenja shvaticete da su danasnji sezdesetogodisnjaci kao pedesetogodisnjaci prije nekoliko decenija.

Bolji uvek pobeđuje, zar ne?

pre 4 godine

U redu je ako je Švajcarac već nekoliko puta veoma ELEGANTNO izgubio od Srbina - gospodina Novaka Đokovića, na žalost katolika i muslimana.
Dobro je i što Englezi više vole Švajcarca, za razliku od recimo nekog Irca ili Avganistanca...

Jumko

pre 4 godine

Djokovic Goat, a pored najvaznijih rekorda koje drzi Rodzer, cak i po uspesnosti na GS turnirima za koje se hvatate, trebalo bi vas podsetiti da je Rodzer uspesniji na svim podlogama na kojima se igraju ti turniri... I na betonu i na travi ima vise titula, a na sljaci, RG, vise finala! Kada ga Djokovic prestigne, javite mi...

Vladan

pre 4 godine

Lendl ima bolje rezultate od Mekinroa, ali ko se još seća dosadnog Lendla? Mekinro je i danas legenda i bio je fatalan za velikog Borga, jer se Borg posle nekoliko uzastopnih poraza od mladog Amera povukao iz tenisa sa 27 godina. Mit u svetu oko Federa traje 20 godina. Najveći svih vremena, to je zvanje, priznanje celoga sveta, Novak nema ni tu igru ni to ponašanje da bi postao najveći. Može da bude najjači, najbolji, mada je daleko i od takve statistike, ali NAJVEĆI svih vremena - nikada. Novak, nažalost, nije miljenik teniskog sveta. Pa i ovde kad hoćemo da kažemo kako je goat, uvek se naglašava da je Srbin. Njegov otac: "Novak je dokazao da su Srbi veliki narod." Izvinite na izrazu, ali ovo je izvan pameti.

Novak Srbin Goat

pre 4 godine

@Jumko
Novak zaostaje za rekordima Rodžera Federera i možda najvažnije neće ni oboriti. Ne možeš da mu napišeš da je rekorder po titulama, jer ih nema dovoljno za "najboljeg svih vremena", a i kad ih bude imao, jednog dana a možda i posle, teško da će ga svet prihvatiti kao "najvećeg svih vremena". Ali mi smo već rekli, pre nekoliko godina da je Novak goat, jer niko ne može da nam zabrani da ga tako zovemo, i rupu zovemo Marakana, zato je Novak goat jer to mi kažemo.

Dejan

pre 4 godine

Možda kada bi on samo igrao. Da je kojim slučajem, Federer iskoristio meč lopte, šta bi ovaj pričao. Ne može uvek da on mečeve dobije ovako. Nekada će mu se sve to vratiti.

vladimir

pre 4 godine

Ali sudeci po finalu Vimbldona,gde je Federer nadigrao i Djokovica i Nadala i cistom srecom nije osvojio turnir,vrlo se lako moze desiti da on uzme US Open.

Uvek nekoga nerviram

pre 4 godine

(Бата Стојковић, 24. jul 2019 23:12)

Ne talasaj! I sam sam Srbin ali Novakov uspeh u svemu je njegov lični a ne srpski.

Idealna predikcija

pre 4 godine

US19 Novak
AO20 Novak
RG20 Nadal
WI20 Novak
US20 Novak
AO21 Novak
RG21 Nadal (20gs)
WI21 Novak
US21 Novak (23gs)

Bilo bi lepo, ali za ovako nesto bi morao da odigra jos dve vrhunske sezone zaredom. Neka osvoji i 4/5 pa je nestvarno, ne mora ovih 8.

Vasilije

pre 4 godine

"Meni je realno da osvoji još 2 USO, 2 Wimbledona, 2 Australije, 1 RG, još 8-10 Masters titula i da bude prvi na listi oko 350 nedelja. Sa takvim učinkom ne bi bilo dileme ko je najveći- Federerovi navijači bi onda kukali kako je Fed ipak "najbolji" i "najelegantniji" i "najomiljeniji" i šta sve ne... A Rafa van Rolan Garosa teško da može da osvoji bilo koju Gren Slem titulu - i teško da će ih naređati još pet.
.... (Ivan M, 24. jul 2019 23:26)"
Vec su poceli da pricaju da je Rodzer igrao bolje iako nije pobedio.

Dendza

pre 4 godine

5 godina je mladji,kad Federer u nekom trenutku zavrsi karijeru i prestane da osvaja turnire Nole nadoknadjuje tih 5 godina , dakle:

1. Federer ima 4 slema vise, za 5 godina se igra 20 slemova ... vise je nego izvesno da ce ga preteci u toj kategoriji

2.Masters titule, tu je Novak vec u prednosti koja ce se samo drasticno uvecati i tu ce Novak nadoknaditi bodovnu prednost koju Federer ima jer je igrao mnostvo malih turnira 250 i 500 kategorije koje Novaka jednostavno ne zanimaju. Ali cak i tu ako Novak uproseku bude uzimao "samo" 6 turnira godisnje to je 30 turnira za 5 godina a trenutna razlika u broju osvojenih turnira je 27. (102-75)

3.Weeks No1: boze zdravlja sledece godine u ovo doba ovaj rekord je vec oboren, a cak i ako ne bude tada , ovaj rekord ce biti oboren 100% u tih 5 godina "nadoknadjivanja" i ko zna, mozda ozbiljno premasen da ga nikad vise niko ne stigne ...

4. Tour finals. 6-5 u korist Federera, izvesno je da ce biti dostignut i premasen.

5. Big Titles: izjednaceni na 54, izvesno je da ce Novakov skor biti daleko bolji.

6. H2H: 26-22 vec sada u korist Novaka, pre ce se razlika povecati negoli smanjiti ...

7. Laureus sportista godine, 5-4 u korist Federer-a, opvo se ne moze sa sigurnoscu tvrditi ali dobra je sansa ako Novak bude imao bar jos jednu super sezonu (mozda ova tekuca) da ce se bar izjednaciti ...

Cvrle

pre 4 godine

Svasta je moguce ali Novak nije dominantan kakav je bio 2011. i 2015.
U Parizu ga Tim pocistio, u Londonu imao vise srece i nije pobijedio
zahvaljujuci boljoj igri. Za sada je daleko od one forme iz 2011. a
pogotovo one iz 2015. I ja bih volio da ih prestigne i osvoji 24/25
GS ali zadnja dva GS mi ne ulijevaju previse nade. Kako narod kaze:
"Skoci pa reci hop".

petar

pre 4 godine

Nikad nece preteci Federera bas zbog toga sto svi stalno o tome pricaju! Nadal hoce ali Novak nema sanse! Sad sledi pad u igri i tesko da ce do kraja karijere da osvoji jos jedan ili dva GS!
(nikolas.t, 24. jul 2019 13:28)

Na GOAT listi bodova Djokovic bolje stoji od Federera u istoj starosnoj dobi.

Prađed Šćepan i djed Zdenko

pre 4 godine

"Novak je u Vimbldonu dokazao da su Srbi veliki narod", rekao je danas Novakov otac, a ja bih dodao: i Crnogorci i Hrvati.

2337

pre 4 godine

Tek se sad vidi koliko je Novak bio u psihickom rasulu kada je oterao prvo Bekera pa onda Vajdu i Fil Griča.
(Milorad, 24. jul 2019 16:40)

Ma kakvo rasulo. Ekipa se rastala zato što je Nole morao da stukne s tenisom i omogući da Marej postane No1. Kad se to ispunilo, ekipa se ponovo okupila.

dekibg

pre 4 godine

Gledajuci gostovanje Srdjana Djokovica na cirilici shvatio sam da ogroman uticaj, mozda i najveci ima mentalitet Srdjana koji je prenjeo Novaku. Vidi se da je Novakov otac neustrasiv i nezaustavljiv i on je to prenjeo Noletu. Zivi bili!
(120, 24. jul 2019 16:50)

Ćirilica, Happy, Marić, Srki neustrašiv??? Ljudi moji šta je ovo, "njegovi" botovi na sportskim vestima!?

Nik Kirios Kira

pre 4 godine

"Ваљда Новаков отац Срђан боље од тебе зна ко су му преци и како су се изјашњавали. А и мајка му је рођена у Београду, и очигледно је православне вере…"

Imaš rodoslov Đokovića, potiču iz Čeva ravnoga, u 18. veku došli su u Jasenovo Polje kraj Nikšića, početkom Drugog svetskog rata Novakov đed Vladimnir dolazi u Metohiju, pa onda u Kosovsku mitrovicu, kasnije prelazi u Beograd, Srđan je rođen u Zvečanu. Majka Novakova, to je njen muž rekao na RTS-u... "Da, moja žena je Hrvatica". Niko ne kaže da Novak nije po nacionalnosti Srbin, otac mu je crnogorskog a majka hrvatskog porekla. Otkud ti znaš da mu je majka pravoslavne vere? Sreo si je u crkvi, na molitvi? Kakve veze ima vera sa nacijom?

Anglosaksonac

pre 4 godine

Kad je Nolo imao 12 a Federer 20 GS titula, srbski navijači i tada su pisali da je Nolo "goat". To znači da pre Novaka Srbina niko nije bio "goat". Kad se pojavio Nolo, Srbi su odmah rekli da je Novak najbolji. Ni Ana Ivanović nije bila bolja od naše Jece, iako ju je oprala sa 9:3 i još je osvojila RG, i još je igrala finala RG i AO. Srđan Đoković: "Novak je na Vimbldonu dokazao da su Srbi veliki narod." Što niko ovo ne komentariše?

dekibg

pre 4 godine

Divan je Vajda.
A i inače, Srbi prema Slovacima gaje posebna srdačna raspoloženja.
(1308, 24. jul 2019 13:08)

Jeste, Vajda trenira Nola za srdačnost i prijateljstvo između dva naroda a ne za $ hahahahaha

song min son

pre 4 godine

Tvoj komentar o Nadalu,na vesti o Vajdi,treneru Novaka Djokovic,osim sto pokazuje da si zatucani Rafin bot,govori i to da si promasio poentu.Rafinih 12 RG,govore samo to da je manje vise jednolican igrac.Jeste imao periode visokog nivoa igra na betonu,samo ponekad na travi,dok je jedino na sljaci konstantan.Rafu postujem i cenim,za razliku od Dzempera,ali Rafinih 122 RG mu ne moze pomoci da bude GOAT.Jednostavno,on je najbolji sljakas svih vremena,ali nedovoljno svestran i kvalitetan na drugim podlogama da bi bio jednak Djokovicu npr.Da se razumemo voleo bih i da Rafa predje Dzempera po GS,ali bolji igrac nikada nece biti.Sljaka nije dovoljna za GOAT,potrebno je vise od toga
(No1vak, 24. jul 2019 14:05)

Hahahah Rafa nije svestran na ostalim podlogama kao Djokovic ahahahah pa odavno nisam procitao vecu glupost. Novak vazi za kralja betona a na US Openu ima isto Slemova kao Nadal, plus ga Nadal dere u finalima 2:1, plus ga Nadal jos dobijao na Wimbldonu, Indijan Vels, Torontu, finalu Oi, zavrsnom mastersu 2010, i jos ga imao u finalu AO 2012 kada ni sam Rafa ne zna kako je izgubio taj mec. Reci da Nadal nije svestran na ostalim podlogama je teniski greh. Rafa kad je god bio zdrav, uvjek je ispostovao na brzim podlogama. A i ovako ima 6 GS na brzim podlogama i jos 7 finala. Cinjenica da Rogerova i Novakova dominacija na brzim podlogama nije ni upola kao Rafina na sljaci. Novak ili Roger GOAT.? Kako neko od njih dvojice GOAT a Rafa ih odvaljivao od zivota na RG, 12:1 na RG protiv njih, plus ih je Rafa jos redovno dobijao na ostala 3 Slema gdje ima 7 pobeda. 7 pobeda, a njih dvojica iz 13 pokusaja samo jednom dobili Nadala na RG. To nikako ne moze biti za pohvalu za takozvane GOAT-e.

Novak je postao goat 2009. godine

pre 4 godine

Novak će prestići Federera, a dok ga ne prestigne ko je goat, Novak ili Federer? Da li je tačno da je u Srbiji Novak postao goat pre deset godina? Da li je tačno da se goat tiče "najvećeg svih vremena", a ne najjačeg ili najboljeg? Da li neko ko igra defenzivno i dosadno, ko tapka lopticu i po 30 puta, igra duge poene, čeka nas grešku protivnika, nema podršku publike u svetu, može da bude goat? Najveći svih vremena lepo zvuči, ovo goat je karikatura od reči, a još je ružnije GOAT, apsolutno bez veze. Da li je još neko, pored Novaka, proglašen za goata i ako nije - zašto nije?

tomo

pre 4 godine

Ako pobedi na više turnira nego što je Federer osvojio od svoje 32. god. pa do danas i to u žestokoj konkurenciji onda svaka čast Novak.

rogerthebest

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99.
Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla.

Mikii

pre 4 godine

Od toga da "tako treba da razmislja" do toga da ce oboriti Federerov rekord je dubok jaz, Vajda moj dobri. To ces videti koliko na USO, gde ce mu matori u polufinalu naplatiti neke neplacene racune iz proslosti.

Federer ima oreol oko glave, ATP će ga proglasiti za sveca - Saint Roger

pre 4 godine

Hoće to kod lažnih šampiona, lažnih kraljeva.
Istina je jedna, car je go.
(Fx, 24. jul 2019 19:44)

Ti pominješ Aristotela, i njegovu etiku? I na moje "falio je samo jedan as", da kod 40:15 i 40:30, odgovaraš "Hoće to kod lažnih šampiona." Federer lažni šampion, koji drži sve bitne rekorde?! Aristotel piše da nije dovoljno poznavati etičke norme nego da se njih moramo pridržavati. Ne verujem da ti ne znaš šta je moral, ali ti je pismo nemoralno. Ja nisam rekao da je Novak lažni goat, a ti si napisao da je Federer lažni šampion. Znaš i sam da si slagao ne ceo svet, nego i samog sebe. Takvi ljudi loše spavaju. Jedino te može uzeti u naručje ovaj koji će me cenzurisati.

Бата Стојковић

pre 4 godine

"Novak je u Vimbldonu dokazao da su Srbi veliki narod", rekao je danas Novakov otac, a ja bih dodao: i Crnogorci i Hrvati.
(Prađed Šćepan i djed Zdenko, 24. jul 2019 20:55)
Ваљда Новаков отац Срђан боље од тебе зна ко су му преци и како су се изјашњавали. А и мајка му је рођена у Београду, и очигледно је православне вере, па ако ви Теслу сматрате Хрватом, као и све оне покрштене Србе за време НДХ не видим ко је код Новака Храт и Црногорац.

nikolas.t

pre 4 godine

Nikad nece preteci Federera bas zbog toga sto svi stalno o tome pricaju! Nadal hoce ali Novak nema sanse! Sad sledi pad u igri i tesko da ce do kraja karijere da osvoji jos jedan ili dva GS!

Johan Sebastijan

pre 4 godine

"Pustimo da vreme pokaze,da ne malerisemo.Sve ide u tom pravcu da bude Novak najbolji svih vremena", ali potrebno mu je još pet GS titula, još godina dana na prvom mestu liste, ali "najveći svih vremena", neće biti, jer najveći je onaj koji je za života postao legenda. Federer je legenda, ili najveći svih vremena (goat), a Novak je najbolji teniser na svetu. Ovoj što ga nije briga šta svet misli o Novaku i Federeru, jer mi se pitamo, kaži Novaku da ne stanuje na Zapadu, da novce čuva u Srbiji, da turnire igra u Srbiji, a ne po tom zapadnom svetu, koji nije bitan. I neka igra za dinare. I da igra srbskim reketom, u srbskim patikama, i sa srbskim loipticama.

song min son

pre 4 godine

Ubuduce citaj sta sam pises,pa ces tako uvek procitati najvecu mogucu glupost.A mozda te to i natera ta shvatis koliko si supalj,pa odustanes od pisanja gluposti.Pozdravlja te Novak Djokovic i porucuje da svoje komplekse izbacujes na adekvatnim vestima a ne tamo gde se Nadal niti spominje,niti treba da se spominje.Drzi se sljake a GOAT-om ce da se bavi oni koji su konkurentni za to
(No1vak, 24. jul 2019 15:18)

Tebi sine izgleda Nadal nabijo opasne komplekse svojom brutalnom gotovo nevjerovatnom dominacijom na sljaci. I sto toliko uporno podcjenjujes sljaku? Pa ako cemo tom tvojom logikom, onda mozemo reci da su Novak i Rogeri samo kraljevi brzih podloga. Mada ako su njih dvojica kraljevi brzih podloga, onda je Nadal Bog sljake. Jos ovaj Nadalov rezultat dobija na znacaju kad se zna da se godisnje igra samo jedan Slem na sljaci a cak 3 na brzim podlogama. Ajd samo zamisli koji bi poredak bio da se godisnje igra 3 GS na sporim podlogama a samo jedan na brzim. Pa Nadal bi tad realno imao najmanje 33-34 GS a dvojica zajedno mozda 10-ak. Nadal cak i pored brojnih povreda ima cak 18 GS a ova dvojica zajedno propustili 3 GS u zadnjih 15 godina i ponovo je Nadal je tu, samo 2 iza Rogera i 2 ispred Novaka.

auh!!

pre 4 godine

hahahahaaa pa ti se pozivaš na Đida
(dekibg, 24. jul 2019 17:16)

Koliko jeda je u tebi kad svaki tvoj komentar sadrži "hahahahaha"?

Dzonson

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.
(song min son, 24. jul 2019 12:44)

Nadal na RG nije gubio od nekih Rodika, Congi, Wawrinki, Istomina i Cungova kao sto je Novak gubio na Australian Openu. I Rogera su na Wimbldonu prasili neki Raonici, Conge, Stakovski, Andersoni, Berdihi. Jednostavno Rafa je na RG sampion do kraja, dok to nisu Novak na Australian Openu i Roger na Wimbldonu. Cak sta vise Nadal je jos u igri za najmanje 2 RG. I ovih 12 RG je definitivno u top 3 sportskih dostignuca u istoriji sporta, a ako bi osvojio barem jos 2 RG, onda ne bi pogresili ako bi Nadala nazvali GOAT-om. Vidim da se ovde Nadal mnogo podcjenjuje u odnosu na Novaka i Rogera. Pa ako su ova dvojica stvarno toliko bolji od Rafe, pa sto onda i oni nisu tako dominirali na jesnom Slemu kao Nadal na RG.?? Cinjenica da Novakovih 7 Australia ili Rogerovih 8 Wimbldona izgledaju smesno u poredjenju sa Rafinih 12 RG, to je prosto cinjenica.

Gde si Pero, kućo stara

pre 4 godine

Na GOAT listi bodova Djokovic bolje stoji od Federera u istoj starosnoj dobi.
(petar, 24. jul 2019 20:05)

Ne postoji ovakva lista. Osim ako iza nje ne stoji družina Pere Kvržice?

Chuchko

pre 4 godine

Koliko god se trudio da se dodvori gospodi, kroz lazno i usiljeno pokazivanje lepih manira i nasilno populisticko sirenje ljubavi, nikada nece uci u klub dzentlmena. Mozda ga i sustigne u nekim brojkama ili statistickim kolonama, ali kada se kompariraju ljudske vrednosti i velicina, nedodirljivom realno nije ni do clanaka. Najbolji moze biti mozda u Kini, Indiji, kod Aboridzina i kod svih onih koji ne prepoznaju usiljenu i izvestscenu potrebu da budem ono sto nisam. Upravo iz tog razloga mu na svakom koraku izostaje podrska od civilizovsnog sveta. Oni lako prepoznaju sta su prave vrednosti, a sta predstave foliranata.

namirisem hrvate luzere na kilometar

pre 4 godine

Sudeci po luzerskim komentarima tipa:
"e da je usao jos jedan as...",
"e da se igra tri slema na sljaci...",
"e da je trava brza kao nekad...",
itd, itd, ovde izgleda vrvi od Hrvata he he.

ps: "e da se igra tri cetvrtine, pobedili bismo!"

Jumko

pre 4 godine

Prijatelji, zasto uopste ulazite u polemiku sa ljudima koji navijaju za sportistu i coveka koji je namestio finale Vimbldona 2013. i pustio Mareja da pobedi? Takvima ne treba pridavati znacaj...

Falio je samo jedan as

pre 4 godine

Zašto se toliko upinjete da "dokažete" da je Novak mnogo bolji od Federera? Sa vama nema ozbiljnog dopisivanja, jer je očigledno Novak upregnuo gomilu srbskih botova i nacionalista da po svaku cenu proglase goata. Kad je taj dan? Ko će to da saopšti svetu? Kad i gde? Na Olimpu? Nije vama do Sartra, ali nije ni meni do vas, ali pokušajte da razumete ovog velikog filozofa i književnika (nobelovca). "Čim se neka pobeda podrobno opisuje, ona prestaje da se razlikuje od poraza."

Nemam predstavu

pre 4 godine

@(Mitko, 24. jul 2019 17:47)
Evo statistike sa GOAT liste:
Ukupno sve podloge 1) Federer 2) Djokovic 3) Nadal
Po procentu pobeda 1) Nadal 3) Djokovic 4) Federer

Hard podloga 1) Federer 2) Djokovic 5) Nadal
Po % pobeda 1) Djokovic 3) Federer 11) Nadal

Trava 1) Federer 5) Djokovic 14) Nadal
Po % pobeda 1) Federer 4) Djokovic 15) Nadal

Sljaka 1) Nadal 5) Djokovic 6) Federer
Po % pobeda 1) Nadal 5) Djokovic 15) Federer

...

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99. 
Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla. 
(rogerthebest, 24. jul 2019 13:30)

Ok, nema smisla pricati o mentalnoj gromadi, ali ima o mentalnom patuljku.
Zapitaj se zasto Federer nije pogodio protiv Novaka ono sto normalno pogodi 99 od 100 puta. Ajde jednom da prospe dve vezane mec lopte, ajde dva puta, ali TRI puta to radi!? Tri puta je dokaz da to nema veze ni sa srecom, ni sa nesrecom. Radi se o tome da se Federer unervozi kao amater na mec lopti protiv Novaka, sto je dokaz da je tanak sampion mentalno. Pa Toni Nadal je to otvoreno rekao. Lako je bilo godinama servirati asove na mec lopte protiv Hjuita, Filipusisa i Rodika, i tovariti slemove protiv boranije...

Ivan M

pre 4 godine

Meni je realno da osvoji još 2 USO, 2 Wimbledona, 2 Australije, 1 RG, još 8-10 Masters titula i da bude prvi na listi oko 350 nedelja. Sa takvim učinkom ne bi bilo dileme ko je najveći- Federerovi navijači bi onda kukali kako je Fed ipak "najbolji" i "najelegantniji" i "najomiljeniji" i šta sve ne... A Rafa van Rolan Garosa teško da može da osvoji bilo koju Gren Slem titulu - i teško da će ih naređati još pet.

don

pre 4 godine

Jack

Najrealniji scenario je da dođe do 9 AO, možda još jedan Garos (neće Garos osvajati u 34oj) eventualno 1 Vimbldon i 2 USO (računajući da uzme i ovogodišnji)

Jumko

pre 4 godine

Pogledajte odgovore @song min sona i @No1vaka jedno drugome... Sta mislite koji je u odgovoru napisao "supalj si", "imas komplekse"...

Milos

pre 4 godine

Steta sto je dejo poneo titlu koju je poneo jer za Nola sada nema ta koja mu u stvari najvise lezi. Mada BogOtac sto kaze jedan komentar uopste nije losa kad malo razmislim.

dekibg

pre 4 godine

Sve će se češće sretati i u osmini finala, pre nego u finalu. Matori je prošlost. ExFed, kako bi rekao Djido.
(Fx, 24. jul 2019 16:27)

hahahahaaa pa ti se pozivaš na Đida

rogerthebest

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99. Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla. (rogerthebest, 24. jul 2019 13:30)Ok, nema smisla pricati o mentalnoj gromadi, ali ima o mentalnom patuljku.Zapitaj se zasto Federer nije pogodio protiv Novaka ono sto normalno pogodi 99 od 100 puta. Ajde jednom da prospe dve vezane mec lopte, ajde dva puta, ali TRI puta to radi!? Tri puta je dokaz da to nema veze ni sa srecom, ni sa nesrecom. Radi se o tome da se Federer unervozi kao amater na mec lopti protiv Novaka, sto je dokaz da je tanak sampion mentalno. Pa Toni Nadal je to otvoreno rekao. Lako je bilo godinama servirati asove na mec lopte protiv Hjuita, Filipusisa i Rodika, i tovariti slemove protiv boranije...
(..., 25. jul 2019 10:46)
Ne nego dva puta na svoj servis. Koliko puta Novak nije pokazao da je gromada i zasto je izgubio od Federera 22 puta. Da na 4 mec lopte protiv nekog i to na svoj servis ne dobije mec je veliki peh i nesreca. Da je Dokovic mentalno jak nije tajna,ali samo tome pripisivati dobijen mec je totalno smijesno.

pre 4 godine

Novak je velemajstor, ali gdje je bio kada su Nadal i Federer bili na vrhuncu?

Sada je iskoristio Nadalove ozljede i Federerove godine.

No Nadal i dalje ima najbolji omjer pobjeda i poraza.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=WinningPct

Jumko

pre 4 godine

Djokovic Goat, a pored najvaznijih rekorda koje drzi Rodzer, cak i po uspesnosti na GS turnirima za koje se hvatate, trebalo bi vas podsetiti da je Rodzer uspesniji na svim podlogama na kojima se igraju ti turniri... I na betonu i na travi ima vise titula, a na sljaci, RG, vise finala! Kada ga Djokovic prestigne, javite mi...

Ranko

pre 4 godine

Vajda govori kao da je Novak Federera razvalio 61,62,61 u finalu w, a ne da je pobedio van svake logike, uz potpuno negativnu statistiku, spasivši meč lopte uz mnoooogo sreće...

Dejan

pre 4 godine

Možda kada bi on samo igrao. Da je kojim slučajem, Federer iskoristio meč lopte, šta bi ovaj pričao. Ne može uvek da on mečeve dobije ovako. Nekada će mu se sve to vratiti.

vladimir

pre 4 godine

Ali sudeci po finalu Vimbldona,gde je Federer nadigrao i Djokovica i Nadala i cistom srecom nije osvojio turnir,vrlo se lako moze desiti da on uzme US Open.

rogerthebest

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99.
Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla.

song min son

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.

nikolas.t

pre 4 godine

Nikad nece preteci Federera bas zbog toga sto svi stalno o tome pricaju! Nadal hoce ali Novak nema sanse! Sad sledi pad u igri i tesko da ce do kraja karijere da osvoji jos jedan ili dva GS!

Johan Sebastijan

pre 4 godine

"Pustimo da vreme pokaze,da ne malerisemo.Sve ide u tom pravcu da bude Novak najbolji svih vremena", ali potrebno mu je još pet GS titula, još godina dana na prvom mestu liste, ali "najveći svih vremena", neće biti, jer najveći je onaj koji je za života postao legenda. Federer je legenda, ili najveći svih vremena (goat), a Novak je najbolji teniser na svetu. Ovoj što ga nije briga šta svet misli o Novaku i Federeru, jer mi se pitamo, kaži Novaku da ne stanuje na Zapadu, da novce čuva u Srbiji, da turnire igra u Srbiji, a ne po tom zapadnom svetu, koji nije bitan. I neka igra za dinare. I da igra srbskim reketom, u srbskim patikama, i sa srbskim loipticama.

Vladan

pre 4 godine

Lendl ima bolje rezultate od Mekinroa, ali ko se još seća dosadnog Lendla? Mekinro je i danas legenda i bio je fatalan za velikog Borga, jer se Borg posle nekoliko uzastopnih poraza od mladog Amera povukao iz tenisa sa 27 godina. Mit u svetu oko Federa traje 20 godina. Najveći svih vremena, to je zvanje, priznanje celoga sveta, Novak nema ni tu igru ni to ponašanje da bi postao najveći. Može da bude najjači, najbolji, mada je daleko i od takve statistike, ali NAJVEĆI svih vremena - nikada. Novak, nažalost, nije miljenik teniskog sveta. Pa i ovde kad hoćemo da kažemo kako je goat, uvek se naglašava da je Srbin. Njegov otac: "Novak je dokazao da su Srbi veliki narod." Izvinite na izrazu, ali ovo je izvan pameti.

Anglosaksonac

pre 4 godine

Kad je Nolo imao 12 a Federer 20 GS titula, srbski navijači i tada su pisali da je Nolo "goat". To znači da pre Novaka Srbina niko nije bio "goat". Kad se pojavio Nolo, Srbi su odmah rekli da je Novak najbolji. Ni Ana Ivanović nije bila bolja od naše Jece, iako ju je oprala sa 9:3 i još je osvojila RG, i još je igrala finala RG i AO. Srđan Đoković: "Novak je na Vimbldonu dokazao da su Srbi veliki narod." Što niko ovo ne komentariše?

Chuchko

pre 4 godine

Koliko god se trudio da se dodvori gospodi, kroz lazno i usiljeno pokazivanje lepih manira i nasilno populisticko sirenje ljubavi, nikada nece uci u klub dzentlmena. Mozda ga i sustigne u nekim brojkama ili statistickim kolonama, ali kada se kompariraju ljudske vrednosti i velicina, nedodirljivom realno nije ni do clanaka. Najbolji moze biti mozda u Kini, Indiji, kod Aboridzina i kod svih onih koji ne prepoznaju usiljenu i izvestscenu potrebu da budem ono sto nisam. Upravo iz tog razloga mu na svakom koraku izostaje podrska od civilizovsnog sveta. Oni lako prepoznaju sta su prave vrednosti, a sta predstave foliranata.

dekibg

pre 4 godine

Postala je jako naporna ova tema..
(NS, 24. jul 2019 12:40)

Pa to ti je sada nacionalno i državno pitanje. Ko šiša penzije, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, infrastrukturu, ekologiju, vozni park GSB, samo je važno da Đoković prestigne Federera. Da se strpimo još nekoliko godina, da pokažemo solidarnost sa milionerom iz MK koji će konačno u ime Srba i Srbije pobediti taj zli zapad jednom za sva vremena. Da on prestigne Federera pa ćemo lako za ostalo :)

Jumko

pre 4 godine

Prijatelji, zasto uopste ulazite u polemiku sa ljudima koji navijaju za sportistu i coveka koji je namestio finale Vimbldona 2013. i pustio Mareja da pobedi? Takvima ne treba pridavati znacaj...

Mikii

pre 4 godine

Od toga da "tako treba da razmislja" do toga da ce oboriti Federerov rekord je dubok jaz, Vajda moj dobri. To ces videti koliko na USO, gde ce mu matori u polufinalu naplatiti neke neplacene racune iz proslosti.

dekibg

pre 4 godine

Postala je jako naporna ova tema..
(NS, 24. jul 2019 12:40)

Pa to ti je sada nacionalno i državno pitanje. Ko šiša penzije, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, infrastrukturu, ekologiju, vozni park GSB, samo je važno da Đoković prestigne Federera. Da se strpimo još nekoliko godina, da pokažemo solidarnost sa milionerom iz MK koji će konačno pobediti taj zli zapad. Da on prestigne Federera pa ćemo lako za ostalo :)

Novak Srbin Goat

pre 4 godine

@Jumko
Novak zaostaje za rekordima Rodžera Federera i možda najvažnije neće ni oboriti. Ne možeš da mu napišeš da je rekorder po titulama, jer ih nema dovoljno za "najboljeg svih vremena", a i kad ih bude imao, jednog dana a možda i posle, teško da će ga svet prihvatiti kao "najvećeg svih vremena". Ali mi smo već rekli, pre nekoliko godina da je Novak goat, jer niko ne može da nam zabrani da ga tako zovemo, i rupu zovemo Marakana, zato je Novak goat jer to mi kažemo.

Dzonson

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.
(song min son, 24. jul 2019 12:44)

Nadal na RG nije gubio od nekih Rodika, Congi, Wawrinki, Istomina i Cungova kao sto je Novak gubio na Australian Openu. I Rogera su na Wimbldonu prasili neki Raonici, Conge, Stakovski, Andersoni, Berdihi. Jednostavno Rafa je na RG sampion do kraja, dok to nisu Novak na Australian Openu i Roger na Wimbldonu. Cak sta vise Nadal je jos u igri za najmanje 2 RG. I ovih 12 RG je definitivno u top 3 sportskih dostignuca u istoriji sporta, a ako bi osvojio barem jos 2 RG, onda ne bi pogresili ako bi Nadala nazvali GOAT-om. Vidim da se ovde Nadal mnogo podcjenjuje u odnosu na Novaka i Rogera. Pa ako su ova dvojica stvarno toliko bolji od Rafe, pa sto onda i oni nisu tako dominirali na jesnom Slemu kao Nadal na RG.?? Cinjenica da Novakovih 7 Australia ili Rogerovih 8 Wimbldona izgledaju smesno u poredjenju sa Rafinih 12 RG, to je prosto cinjenica.

song min son

pre 4 godine

Ubuduce citaj sta sam pises,pa ces tako uvek procitati najvecu mogucu glupost.A mozda te to i natera ta shvatis koliko si supalj,pa odustanes od pisanja gluposti.Pozdravlja te Novak Djokovic i porucuje da svoje komplekse izbacujes na adekvatnim vestima a ne tamo gde se Nadal niti spominje,niti treba da se spominje.Drzi se sljake a GOAT-om ce da se bavi oni koji su konkurentni za to
(No1vak, 24. jul 2019 15:18)

Tebi sine izgleda Nadal nabijo opasne komplekse svojom brutalnom gotovo nevjerovatnom dominacijom na sljaci. I sto toliko uporno podcjenjujes sljaku? Pa ako cemo tom tvojom logikom, onda mozemo reci da su Novak i Rogeri samo kraljevi brzih podloga. Mada ako su njih dvojica kraljevi brzih podloga, onda je Nadal Bog sljake. Jos ovaj Nadalov rezultat dobija na znacaju kad se zna da se godisnje igra samo jedan Slem na sljaci a cak 3 na brzim podlogama. Ajd samo zamisli koji bi poredak bio da se godisnje igra 3 GS na sporim podlogama a samo jedan na brzim. Pa Nadal bi tad realno imao najmanje 33-34 GS a dvojica zajedno mozda 10-ak. Nadal cak i pored brojnih povreda ima cak 18 GS a ova dvojica zajedno propustili 3 GS u zadnjih 15 godina i ponovo je Nadal je tu, samo 2 iza Rogera i 2 ispred Novaka.

song min son

pre 4 godine

Tvoj komentar o Nadalu,na vesti o Vajdi,treneru Novaka Djokovic,osim sto pokazuje da si zatucani Rafin bot,govori i to da si promasio poentu.Rafinih 12 RG,govore samo to da je manje vise jednolican igrac.Jeste imao periode visokog nivoa igra na betonu,samo ponekad na travi,dok je jedino na sljaci konstantan.Rafu postujem i cenim,za razliku od Dzempera,ali Rafinih 122 RG mu ne moze pomoci da bude GOAT.Jednostavno,on je najbolji sljakas svih vremena,ali nedovoljno svestran i kvalitetan na drugim podlogama da bi bio jednak Djokovicu npr.Da se razumemo voleo bih i da Rafa predje Dzempera po GS,ali bolji igrac nikada nece biti.Sljaka nije dovoljna za GOAT,potrebno je vise od toga
(No1vak, 24. jul 2019 14:05)

Hahahah Rafa nije svestran na ostalim podlogama kao Djokovic ahahahah pa odavno nisam procitao vecu glupost. Novak vazi za kralja betona a na US Openu ima isto Slemova kao Nadal, plus ga Nadal dere u finalima 2:1, plus ga Nadal jos dobijao na Wimbldonu, Indijan Vels, Torontu, finalu Oi, zavrsnom mastersu 2010, i jos ga imao u finalu AO 2012 kada ni sam Rafa ne zna kako je izgubio taj mec. Reci da Nadal nije svestran na ostalim podlogama je teniski greh. Rafa kad je god bio zdrav, uvjek je ispostovao na brzim podlogama. A i ovako ima 6 GS na brzim podlogama i jos 7 finala. Cinjenica da Rogerova i Novakova dominacija na brzim podlogama nije ni upola kao Rafina na sljaci. Novak ili Roger GOAT.? Kako neko od njih dvojice GOAT a Rafa ih odvaljivao od zivota na RG, 12:1 na RG protiv njih, plus ih je Rafa jos redovno dobijao na ostala 3 Slema gdje ima 7 pobeda. 7 pobeda, a njih dvojica iz 13 pokusaja samo jednom dobili Nadala na RG. To nikako ne moze biti za pohvalu za takozvane GOAT-e.

dekibg

pre 4 godine

Ja bih bio umereniji i oprezniji sa ovakvin najavama, da se i Noletu ne stušti za vrat nekakav novi "Ginter Parhe" kao što je onomad nesrećnoj Moniki Seleš. A, obožavatelji Federera su u proseku još veći fanatici od obožavatalja Štefi Graf.
(Diplomirao po Bolonji, 24. jul 2019 15:12)

Pa kako te nije sramota?

Falio je samo jedan as

pre 4 godine

Zašto se toliko upinjete da "dokažete" da je Novak mnogo bolji od Federera? Sa vama nema ozbiljnog dopisivanja, jer je očigledno Novak upregnuo gomilu srbskih botova i nacionalista da po svaku cenu proglase goata. Kad je taj dan? Ko će to da saopšti svetu? Kad i gde? Na Olimpu? Nije vama do Sartra, ali nije ni meni do vas, ali pokušajte da razumete ovog velikog filozofa i književnika (nobelovca). "Čim se neka pobeda podrobno opisuje, ona prestaje da se razlikuje od poraza."

dekibg

pre 4 godine

Divan je Vajda.
A i inače, Srbi prema Slovacima gaje posebna srdačna raspoloženja.
(1308, 24. jul 2019 13:08)

Jeste, Vajda trenira Nola za srdačnost i prijateljstvo između dva naroda a ne za $ hahahahaha

Novak je postao goat 2009. godine

pre 4 godine

Novak će prestići Federera, a dok ga ne prestigne ko je goat, Novak ili Federer? Da li je tačno da je u Srbiji Novak postao goat pre deset godina? Da li je tačno da se goat tiče "najvećeg svih vremena", a ne najjačeg ili najboljeg? Da li neko ko igra defenzivno i dosadno, ko tapka lopticu i po 30 puta, igra duge poene, čeka nas grešku protivnika, nema podršku publike u svetu, može da bude goat? Najveći svih vremena lepo zvuči, ovo goat je karikatura od reči, a još je ružnije GOAT, apsolutno bez veze. Da li je još neko, pored Novaka, proglašen za goata i ako nije - zašto nije?

Nikolas

pre 4 godine

Kako Vajda sve lijepo objasni bez fanaticno ludila koje mozes da cujes i od Novakovih i Rodzerovih fanova koji veze o tenisu i uopste o sportu nemaju. Vise to rivalstvo koriste za "lijecenje" svoje frustracije.

E sad sto se tice Gerharda, nadam se da ce doci neko strucan i neko ko razumije Novaka. Gerhard je od njega napravio ratnika, ali mislim bi neki vrhinski strucnjak na trenutno stanje mogao nadograditi jos malkice misica, do 80-82 kg, sa sadasnjih 77-78 kg i na tu kilazu popraviti snagu. Sa kondicijom je ddosta lakse, ali bi i tu bio bolji a fleksibilnost ne bi izgubio jer se radi o ne velikoj promjeni za njegovu konstitucij. Sve ostalo je odlicno, samo da izbot fitness trenera bude pravi.

Cvrle

pre 4 godine

Svasta je moguce ali Novak nije dominantan kakav je bio 2011. i 2015.
U Parizu ga Tim pocistio, u Londonu imao vise srece i nije pobijedio
zahvaljujuci boljoj igri. Za sada je daleko od one forme iz 2011. a
pogotovo one iz 2015. I ja bih volio da ih prestigne i osvoji 24/25
GS ali zadnja dva GS mi ne ulijevaju previse nade. Kako narod kaze:
"Skoci pa reci hop".

Diplomirao po Bolonji

pre 4 godine

Ja bih bio umereniji i oprezniji sa ovakvin najavama, da se i Noletu ne stušti za vrat nekakav novi "Ginter Parhe" kao što je onomad nesrećnoj Moniki Seleš. A, obožavatelji Federera su u proseku još veći fanatici od obožavatalja Štefi Graf.

Greatness

pre 4 godine

On je GOAT čim đode do 311. nedelja kao broj 1... Slemovi su nebitni. Senine 3 su jače nego Šumaherovih 7... Jasno je i zašto. Način kako su uzete, u kakvoj konkurenciji... A ova dvojica Germana i njihove titule u sklanjalicama i konkureciji ravnoj miki maus ligi..


Deklarisani podržavalac RF-a.

Jumko

pre 4 godine

Pogledajte odgovore @song min sona i @No1vaka jedno drugome... Sta mislite koji je u odgovoru napisao "supalj si", "imas komplekse"...

Zoki

pre 4 godine

Sada će sve ići brzo. Već do Nove godine Nole će prestići Nadala i imati najviše Msstersa. Sledeće godine u istom mesecu prestići će Federera u broju nedelja provedenih na prvom mestu i osvojiti olimpijsko zlato. Tek tada se očekuju najbolje Noletove partije na Slemovima jer će biti rasterećen i fokusiran. Sledi nevidjena dominacija i obaranje svih rekorda.

Federer ima oreol oko glave, ATP će ga proglasiti za sveca - Saint Roger

pre 4 godine

Hoće to kod lažnih šampiona, lažnih kraljeva.
Istina je jedna, car je go.
(Fx, 24. jul 2019 19:44)

Ti pominješ Aristotela, i njegovu etiku? I na moje "falio je samo jedan as", da kod 40:15 i 40:30, odgovaraš "Hoće to kod lažnih šampiona." Federer lažni šampion, koji drži sve bitne rekorde?! Aristotel piše da nije dovoljno poznavati etičke norme nego da se njih moramo pridržavati. Ne verujem da ti ne znaš šta je moral, ali ti je pismo nemoralno. Ja nisam rekao da je Novak lažni goat, a ti si napisao da je Federer lažni šampion. Znaš i sam da si slagao ne ceo svet, nego i samog sebe. Takvi ljudi loše spavaju. Jedino te može uzeti u naručje ovaj koji će me cenzurisati.

Prađed Šćepan i djed Zdenko

pre 4 godine

"Novak je u Vimbldonu dokazao da su Srbi veliki narod", rekao je danas Novakov otac, a ja bih dodao: i Crnogorci i Hrvati.

dekibg

pre 4 godine

Gledajuci gostovanje Srdjana Djokovica na cirilici shvatio sam da ogroman uticaj, mozda i najveci ima mentalitet Srdjana koji je prenjeo Novaku. Vidi se da je Novakov otac neustrasiv i nezaustavljiv i on je to prenjeo Noletu. Zivi bili!
(120, 24. jul 2019 16:50)

Ćirilica, Happy, Marić, Srki neustrašiv??? Ljudi moji šta je ovo, "njegovi" botovi na sportskim vestima!?

120

pre 4 godine

Gledajuci gostovanje Srdjana Djokovica na cirilici shvatio sam da ogroman uticaj, mozda i najveci ima mentalitet Srdjana koji je prenjeo Novaku. Vidi se da je Novakov otac neustrasiv i nezaustavljiv i on je to prenjeo Noletu. Zivi bili!

Nikolas

pre 4 godine

@ Nikolas

Ne. Svaki nabačaj mase u ovoj fazi igre i starosti samo dodatno napreže pluća i srce. A doprinos je minoran.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (1311, 24. jul 2019 13:11)

Niko nije govorio o masi, vec o misicnoj masi, i ne napreze nista, a doprinos je itekako znacajan. Jednostavno Novak je mrsav i njemu 2, 3 kilograma ne bi predsravljala nikakav teret, a narocito ne za pluca i srce. Za Rafu bi predstavljalo jer vec ima 85 kg. Ovo je toliko smijesno da citam sto ste napisali jer nema nikakve veze sa naukom. Ne radi se o bodibilderu koji popravlja drasticno misicnu masu, kao Milos Sarcev nekada sa 108 na 114 sto mu je predstavljalo veliki teret. Medjutim i nacin na koji bi Novak dodao misice je drasticno razlicit od bb. Tu se radi o vjezbama snage( koje bi imale itekako benefite za njega) sa malim kilazama i podizanju proteina u ishrani. Niti Ronaldu smetaju misici, niti mu predstavljaju opterecenje za pluca i srce. I kakvoj crnoj starosti pricate, on ima 32 godine, a ako pratite studije iz biologije starenja shvaticete da su danasnji sezdesetogodisnjaci kao pedesetogodisnjaci prije nekoliko decenija.

No1vak

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (song min son, 24. jul 2019 12:44)

Tvoj komentar o Nadalu,na vesti o Vajdi,treneru Novaka Djokovic,osim sto pokazuje da si zatucani Rafin bot,govori i to da si promasio poentu.Rafinih 12 RG,govore samo to da je manje vise jednolican igrac.Jeste imao periode visokog nivoa igra na betonu,samo ponekad na travi,dok je jedino na sljaci konstantan.Rafu postujem i cenim,za razliku od Dzempera,ali Rafinih 122 RG mu ne moze pomoci da bude GOAT.Jednostavno,on je najbolji sljakas svih vremena,ali nedovoljno svestran i kvalitetan na drugim podlogama da bi bio jednak Djokovicu npr.Da se razumemo voleo bih i da Rafa predje Dzempera po GS,ali bolji igrac nikada nece biti.Sljaka nije dovoljna za GOAT,potrebno je vise od toga

Bolji uvek pobeđuje, zar ne?

pre 4 godine

U redu je ako je Švajcarac već nekoliko puta veoma ELEGANTNO izgubio od Srbina - gospodina Novaka Đokovića, na žalost katolika i muslimana.
Dobro je i što Englezi više vole Švajcarca, za razliku od recimo nekog Irca ili Avganistanca...

Gde si Pero, kućo stara

pre 4 godine

Na GOAT listi bodova Djokovic bolje stoji od Federera u istoj starosnoj dobi.
(petar, 24. jul 2019 20:05)

Ne postoji ovakva lista. Osim ako iza nje ne stoji družina Pere Kvržice?

Goran

pre 4 godine

"Djokovic Goat, a pored najvaznijih rekorda koje drzi Rodzer, cak i po uspesnosti na GS turnirima za koje se hvatate, trebalo bi vas podsetiti da je Rodzer uspesniji na svim podlogama". Svi najvazniji Rodzerovi rekordi mogu biti potuceni za nesto vise od jednu godinu a najveci broj ce skoro sigurno biti prevazidjen krajem iduce godine. Rodzeru ce ostati samo rekordi vezani za dugovecnost. Bice losiji od Novaka po broju masters titula, po broju GS titula i po ukupnoj duzini vladavine na celu ATP rang liste.

dekibg

pre 4 godine

Sve će se češće sretati i u osmini finala, pre nego u finalu. Matori je prošlost. ExFed, kako bi rekao Djido.
(Fx, 24. jul 2019 16:27)

hahahahaaa pa ti se pozivaš na Đida

No1vak

pre 4 godine

Hahahah Rafa nije svestran na ostalim podlogama kao Djokovic ahahahah pa odavno nisam procitao vecu glupost. Novak vazi za kralja betona a na US Openu ima isto Slemova kao Nadal, plus ga Nadal dere u finalima 2:1, plus ga Nadal jos dobijao na Wimbldonu, Indijan Vels, Torontu, finalu Oi, zavrsnom mastersu 2010, i jos ga imao u finalu AO 2012 kada ni sam Rafa ne zna kako je izgubio taj mec. Reci da Nadal nije svestran na ostalim podlogama je teniski greh. Rafa kad je god bio zdrav, uvjek je ispostovao na brzim podlogama. A i ovako ima 6 GS na brzim podlogama i jos 7 finala. Cinjenica da Rogerova i Novakova dominacija na brzim podlogama nije ni upola kao Rafina na sljaci. Novak ili Roger GOAT.? Kako neko od njih dvojice GOAT a Rafa ih odvaljivao od zivota na RG, 12:1 na RG protiv njih, plus ih je Rafa jos redovno dobijao na ostala 3 Slema gdje ima 7 pobeda. 7 pobeda, a njih dvojica iz 13 pokusaja samo jednom dobili Nadala na RG. To nikako ne moze biti za pohvalu za takozvane GOAT-e.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (song min son, 24. jul 2019 14:57)

Ubuduce citaj sta sam pises,pa ces tako uvek procitati najvecu mogucu glupost.A mozda te to i natera ta shvatis koliko si supalj,pa odustanes od pisanja gluposti.Pozdravlja te Novak Djokovic i porucuje da svoje komplekse izbacujes na adekvatnim vestima a ne tamo gde se Nadal niti spominje,niti treba da se spominje.Drzi se sljake a GOAT-om ce da se bavi oni koji su konkurentni za to

No1vak

pre 4 godine

Veliki Vajda.Koliko je samo taj covek imao uticaja na Novakovu karijeru,prilicno malo se o tome uopste i govori.Inace ne znam koliko bi se vas slozili sa mnom,ali mislim da postoji tri kljucna psiholoska trenutka iz proslosti koja ce Novaka uskoro i matematicki uciniti GOAT-om.

Prvo je Rolan Garos 2006.godine i ona konferencija povodom meca sa Nadalom.Na pitanje novinara o nepobedivosti Rafe,Djokovic je hrabro i suverneo odgovorio:"Nije nepobediv.Smatram da se moze i Nadal na sljaci pobediti,a to je moj cilj da napredujem i dodjem do tog nivoa".Naravno,zapadnji pokvarenjaci su odmah to proglasili za "nepostovanje" Nadala i cudili se kako sme uopste tako nesto da izjavi.Pazite Novak u tom trenutku nije cak ni jedan turnir imao osvojen,prvi u Amersfortu osvojio je mesec dana posle rog RG.Tom izjavom je pokazao vec tada da veruje u ono sto radi i da zna sta mu je cilj i dokle moze.Drugi momenat je osvajanje DK 2010.Imao je jako lose momente te godine,a onda se razgoropadio u finalu protiv Monfisa,video da moze sve kad hoce i od januara 2011. krenuo u istoriju.Treci momenat po meni je peti seti proslogodisnjeg polufinama WB sa Nadalom i onih 10:8.Da nije tada usao u finale,veliko je pitanje sta bi se desavalo ovih godinu dana.Pre svega sto je to bio mec sa Nadalom,a onda i sto je to bio peti set po kome je Novak uvek bio poznat kao najbolji kad je najpotrebnije,pa nema veceg dokaza od ovogodisnjeg finala.Probio je Nadala i oznacio povratak

SouthPark

pre 4 godine

Koliko je Nadal podigao ljestvicu kada meni Djokovicevih 5 Wimbldona izgleda nekako malo. Covjek je RG osvajao 12 puta, alo 12 puta. Cak mi i onih Rogerovih 8 Wimbldona naspram Rafinih 12 RG nekako malo. A prije znam kad neki igrac neki Slem osvoji 3 puta kontam "daj dosta je covjece, 3 puta si osvajao taj turnir, nemas kome vise sta dokazivati". Nevjerovatan je Nadal, stvarno nevjerovatan.
(song min son, 24. jul 2019 12:44)
Meni to govori da Nađem nije kompletan igrač i da ga deru svugde sem šljake.Ova dvojica su dobri na ostala tri.

pre 4 godine

Novak je velemajstor, ali gdje je bio kada su Nadal i Federer bili na vrhuncu?

Sada je iskoristio Nadalove ozljede i Federerove godine.

No Nadal i dalje ima najbolji omjer pobjeda i poraza.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=WinningPct

Трла баба лан

pre 4 godine

Pogledajte odgovore @song min sona i @No1vaka jedno drugome... Sta mislite koji je u odgovoru napisao "supalj si", "imas komplekse"...
(Jumko, 24. jul 2019 15:36)

Колико си докон, то није нормално. Узми ради нешто, човече.

petar

pre 4 godine

Nikad nece preteci Federera bas zbog toga sto svi stalno o tome pricaju! Nadal hoce ali Novak nema sanse! Sad sledi pad u igri i tesko da ce do kraja karijere da osvoji jos jedan ili dva GS!
(nikolas.t, 24. jul 2019 13:28)

Na GOAT listi bodova Djokovic bolje stoji od Federera u istoj starosnoj dobi.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sa Vajdom na čelu nebo je granica!Mislim da Novak uz sav svoj rad i trud najveće zasluge duguje ovom čoveku.Ko zna u kakvom pravcu bi išla Novakova karijera da nema ovog čoveka?

ccc?

pre 4 godine

Miran covek, stabilan i Novakov pravi oslonac. Clan porodice kako je to Novak mnogo puta istakao. Srecan je Novak sto ima takvog coveka pored sebe. I ne sumnjam u Vajdine reci. Korak po korak kao i do sada i to je to. A onda laku noc i dovidjenja. To sam ja Novak Djokovic a vi? Kako te? Volite nekog drugog? Ok , pogledajte moje rezultate a pogledajte njihove rezultate? Kraj price..

2337

pre 4 godine

Tek se sad vidi koliko je Novak bio u psihickom rasulu kada je oterao prvo Bekera pa onda Vajdu i Fil Griča.
(Milorad, 24. jul 2019 16:40)

Ma kakvo rasulo. Ekipa se rastala zato što je Nole morao da stukne s tenisom i omogući da Marej postane No1. Kad se to ispunilo, ekipa se ponovo okupila.

мики

pre 4 godine

Vajda je izvor svih Djokovicevih velikih uspjeha.
(Sorye, 24. jul 2019 12:48)

Новак је извор свих Новакових успеха. он је тај који чини све око себе бољим, а бира оне са којима је јачи.

Jack

pre 4 godine

Racunajte da ce Novak imati 10+ Australija, 7-8 W, verujem barem 3 Garosa i 5+ US Opena vidimo se za 2-3 godine uzivajte u pisanju istorije..

Nemam predstavu

pre 4 godine

@(Mitko, 24. jul 2019 17:47)
Evo statistike sa GOAT liste:
Ukupno sve podloge 1) Federer 2) Djokovic 3) Nadal
Po procentu pobeda 1) Nadal 3) Djokovic 4) Federer

Hard podloga 1) Federer 2) Djokovic 5) Nadal
Po % pobeda 1) Djokovic 3) Federer 11) Nadal

Trava 1) Federer 5) Djokovic 14) Nadal
Po % pobeda 1) Federer 4) Djokovic 15) Nadal

Sljaka 1) Nadal 5) Djokovic 6) Federer
Po % pobeda 1) Nadal 5) Djokovic 15) Federer

мики

pre 4 godine

Kada ga Djokovic prestigne, javite mi...
(Jumko, 24. jul 2019 12:44)

само прати Рођу, и успешно
знаћеш шта се десило када почне да цмиздри

Dzenopoljac

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99.
Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla.
(rogerthebest, 24. jul 2019 13:30)

Jel znas ti onaj vic 'Eh..da je mrak..'?
Ako ne znas, raspitaj se.

Fx

pre 4 godine

To ces videti koliko na USO, gde ce mu matori u polufinalu naplatiti neke neplacene racune iz proslosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 24. jul 2019 13:45)

Možda ga Nole odere i u četvrtfinalu, a ne polufinalu. Pukne Sinsi a Tim i Cicipas nabilduju poene za 3. i 4. mesto u Kanadi i na Sinsiju.
Sve će se češće sretati i u osmini finala, pre nego u finalu. Matori je prošlost. ExFed, kako bi rekao Djido.

Idealna predikcija

pre 4 godine

US19 Novak
AO20 Novak
RG20 Nadal
WI20 Novak
US20 Novak
AO21 Novak
RG21 Nadal (20gs)
WI21 Novak
US21 Novak (23gs)

Bilo bi lepo, ali za ovako nesto bi morao da odigra jos dve vrhunske sezone zaredom. Neka osvoji i 4/5 pa je nestvarno, ne mora ovih 8.

Бата Стојковић

pre 4 godine

"Novak je u Vimbldonu dokazao da su Srbi veliki narod", rekao je danas Novakov otac, a ja bih dodao: i Crnogorci i Hrvati.
(Prađed Šćepan i djed Zdenko, 24. jul 2019 20:55)
Ваљда Новаков отац Срђан боље од тебе зна ко су му преци и како су се изјашњавали. А и мајка му је рођена у Београду, и очигледно је православне вере, па ако ви Теслу сматрате Хрватом, као и све оне покрштене Србе за време НДХ не видим ко је код Новака Храт и Црногорац.

nikolaq

pre 4 godine

pustimo da vreme pokaze,da ne malerisemo.Sve ide u tom pravcu da bude Novak najbolji svih vremena.Ovima Koji ga ne vole ne vredi Ni to sto je u medjusobnim duelima bolji od obojice,ni sto nema Ni jednu slabu podlogu ,za razliku od obojice,pa gospodo ako bog da za par godina,mislim da vise necete nista argumentovano da kazete u prilog ostale dvojice.Sem baljezganja o lepoti igre I o tome koliko je ko omiljen.

Aleks

pre 4 godine

Dejane,
pa Noletu se i vraca. Karma je to. Kako je Rodja potcenjivao i provocirao Noleta godinama... evo, sad mu se vraca. Bezbroj primera ima, ali setimo se zavrsnog turnira u Londonu i dva puta sedanje na stolicu gde pise Novak Djokovic, pa prst na Rolandu... I eto, Rodji se sad sve vraca.

Milos

pre 4 godine

Steta sto je dejo poneo titlu koju je poneo jer za Nola sada nema ta koja mu u stvari najvise lezi. Mada BogOtac sto kaze jedan komentar uopste nije losa kad malo razmislim.

Nebojša

pre 4 godine

Od toga da "tako treba da razmislja" do toga da ce oboriti Federerov rekord je dubok jaz, Vajda moj dobri. To ces videti koliko na USO, gde ce mu matori u polufinalu naplatiti neke neplacene racune iz proslosti.
(Mikii, 24. jul 2019 13:45)

A odkud ti znaš da će uopšte njih dvojica biti u istoj polovini možda se ponovi wimbldon pa Federer završi u Nadalovoj polovini svejedno Novak će ga odrati ako se sastanu kao što je to radio od 2010 sada je Novakovo vreme da naplaćuje.

No1vak

pre 4 godine

Pogledajte odgovore @song min sona i @No1vaka jedno drugome... Sta mislite koji je u odgovoru napisao "supalj si", "imas komplekse"...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 24. jul 2019 15:36)

Pogledajte komentare @jumko na ovom sajtu unazad godinama.Sta mislite kolika je njegova mrznja prema Srbima od 0 do 100? Za komplekse u kojima se sam prepoznao ne smem ni da pitam,ide i do 1000 sigurno....

Stipe Split

pre 4 godine

@jumko što bi iko ista javljao tebi, ne bitan si kao i tvoje mišljenje. Opšte tenisko mišljenje svih stručnjaka biće da je Djokovic goat, al to naravno na kraju karijere. Djokovic je 6 godina mlađi! 6 sezona! Nije realno da već sad prestigne Federer, ipak Federer je veliki šampion ali za 6 sezona naravno

Riko

pre 4 godine

@Novak Srbin Goat,koga zabole lakat da li ce ga zapad prihvatiti za najboljeg ako poobara sve zive rekorde??? Mi zbano da je on najbolji vec sada u nnogo kategorija,a ako nastavi ovako jos 2-3 godine...znas vec i sam sta ce biti...

rogerthebest

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99. Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla. (rogerthebest, 24. jul 2019 13:30)Ok, nema smisla pricati o mentalnoj gromadi, ali ima o mentalnom patuljku.Zapitaj se zasto Federer nije pogodio protiv Novaka ono sto normalno pogodi 99 od 100 puta. Ajde jednom da prospe dve vezane mec lopte, ajde dva puta, ali TRI puta to radi!? Tri puta je dokaz da to nema veze ni sa srecom, ni sa nesrecom. Radi se o tome da se Federer unervozi kao amater na mec lopti protiv Novaka, sto je dokaz da je tanak sampion mentalno. Pa Toni Nadal je to otvoreno rekao. Lako je bilo godinama servirati asove na mec lopte protiv Hjuita, Filipusisa i Rodika, i tovariti slemove protiv boranije...
(..., 25. jul 2019 10:46)
Ne nego dva puta na svoj servis. Koliko puta Novak nije pokazao da je gromada i zasto je izgubio od Federera 22 puta. Da na 4 mec lopte protiv nekog i to na svoj servis ne dobije mec je veliki peh i nesreca. Da je Dokovic mentalno jak nije tajna,ali samo tome pripisivati dobijen mec je totalno smijesno.

miro

pre 4 godine

Samo agresivno napadacki kao u Australiji i onda je Novak neprikosnoven I najbolji igrac svih vremena Servis mu je bio ocajan u finalu Wimbledona a doveo servera Gorana...Nikada vise mec lopte za Federera...nego samo mec lopte za Noleta..Preziveli smo to zajedno nekoliko puta i sto je puno puno je....

®Laki

pre 4 godine

Prijatelji, zasto uopste ulazite u polemiku sa ljudima koji navijaju za sportistu i coveka koji je namestio finale Vimbldona 2013. i pustio Mareja da pobedi? Takvima ne treba pridavati znacaj...
(Jumko, 24. jul 2019 15:27)

Ko god da si, pukao si kao tvoj imenjak iz Vranja.

Pop

pre 4 godine

Svako ko se makar malo razume u tenis zna da ce Djokovic osvojiti jos minimum 5GS i postati najbolji teniser u istoriji..znaju to i Nadal i Federer.. sledeca 2gs uzima bez problema i mozda vec sledece godine bude na 20..zao mi je ovih hejtera ali tako je kako je

Dendza

pre 4 godine

5 godina je mladji,kad Federer u nekom trenutku zavrsi karijeru i prestane da osvaja turnire Nole nadoknadjuje tih 5 godina , dakle:

1. Federer ima 4 slema vise, za 5 godina se igra 20 slemova ... vise je nego izvesno da ce ga preteci u toj kategoriji

2.Masters titule, tu je Novak vec u prednosti koja ce se samo drasticno uvecati i tu ce Novak nadoknaditi bodovnu prednost koju Federer ima jer je igrao mnostvo malih turnira 250 i 500 kategorije koje Novaka jednostavno ne zanimaju. Ali cak i tu ako Novak uproseku bude uzimao "samo" 6 turnira godisnje to je 30 turnira za 5 godina a trenutna razlika u broju osvojenih turnira je 27. (102-75)

3.Weeks No1: boze zdravlja sledece godine u ovo doba ovaj rekord je vec oboren, a cak i ako ne bude tada , ovaj rekord ce biti oboren 100% u tih 5 godina "nadoknadjivanja" i ko zna, mozda ozbiljno premasen da ga nikad vise niko ne stigne ...

4. Tour finals. 6-5 u korist Federera, izvesno je da ce biti dostignut i premasen.

5. Big Titles: izjednaceni na 54, izvesno je da ce Novakov skor biti daleko bolji.

6. H2H: 26-22 vec sada u korist Novaka, pre ce se razlika povecati negoli smanjiti ...

7. Laureus sportista godine, 5-4 u korist Federer-a, opvo se ne moze sa sigurnoscu tvrditi ali dobra je sansa ako Novak bude imao bar jos jednu super sezonu (mozda ova tekuca) da ce se bar izjednaciti ...

sasa jokic

pre 4 godine

Lepo je rekao Vajda; “Tako i treba da razmislja”, i da veruje u to. E sad, uvek ima nepredvidjenih okolnosti, RG je mogao da osvoji, ali je imao splet nesrecnih okolnosti sa vetrom, rasporedom, a opet na Wimbledonu je spasio dve mec lopte.....jednom ozgubis, drugi put dobijes.
Ima velike sanse da postane GOAT, ali mora da ostane zdrav, i da racuna na mnogo prepreka nevezanih za tenis, obzirom da dolazi iz male zemlje Srbije, i da je Federer miljenik teniskog sveta.

1414

pre 4 godine

Sada će sve ići ...će prestići ...i imati ...prestići će ...i osvojiti ...jer će biti ...Sledi nevidjena dominacija.
(Zoki, 24. jul 2019 12:49)

Alo Zoki, polako s tim predviđanjima kao da su kesteni, jer ima ono da je lako s tuđim rukama prevrtati vruće kestenje, i ima i ono još od naših starih: prvo skoči pa kaži hop.

Fx

pre 4 godine

Nije vama do Sartra, ali nije ni meni do vas, ali pokušajte da razumete ovog velikog filozofa i književnika (nobelovca). "Čim se neka pobeda podrobno opisuje, ona prestaje da se razlikuje od poraza."
(Falio je samo jedan as, 24. jul 2019 19:20)

"Drag mi je Platon, ali draža mi je istina". Aristotel, Etika, kad se pozivaš na filozofe.
Istina te boli, potpisao si se tako, "falio je samo jedan as".
U tom gemu 15:40 bila su dva vezana asa, posle 15:15.
Šta bi ti? Da poveže i treći?
Vidiš, istina je ono što ceo svet vidi, a to je da je Rodžer, ne prvi, ni drugi put, ucvikao od pobede protiv najboljeg na svetu.
Hoće to kod lažnih šampiona, lažnih kraljeva.
Istina je jedna, car je go.

Nik Kirios Kira

pre 4 godine

"Ваљда Новаков отац Срђан боље од тебе зна ко су му преци и како су се изјашњавали. А и мајка му је рођена у Београду, и очигледно је православне вере…"

Imaš rodoslov Đokovića, potiču iz Čeva ravnoga, u 18. veku došli su u Jasenovo Polje kraj Nikšića, početkom Drugog svetskog rata Novakov đed Vladimnir dolazi u Metohiju, pa onda u Kosovsku mitrovicu, kasnije prelazi u Beograd, Srđan je rođen u Zvečanu. Majka Novakova, to je njen muž rekao na RTS-u... "Da, moja žena je Hrvatica". Niko ne kaže da Novak nije po nacionalnosti Srbin, otac mu je crnogorskog a majka hrvatskog porekla. Otkud ti znaš da mu je majka pravoslavne vere? Sreo si je u crkvi, na molitvi? Kakve veze ima vera sa nacijom?

don

pre 4 godine

Jack

Najrealniji scenario je da dođe do 9 AO, možda još jedan Garos (neće Garos osvajati u 34oj) eventualno 1 Vimbldon i 2 USO (računajući da uzme i ovogodišnji)

...

pre 4 godine

Svak prica o mentalnoj gromadi sto je prilicno smijesno. Roger je imao nevidjen peh kod mec lopti. Tu ne pomaze ni gromada ni itko drugi da je Roger pogodio sto normalno pogodi od 100 puta 98-99. 
Tako da je pricati o mentalnoj gromadi nema bas smisla. 
(rogerthebest, 24. jul 2019 13:30)

Ok, nema smisla pricati o mentalnoj gromadi, ali ima o mentalnom patuljku.
Zapitaj se zasto Federer nije pogodio protiv Novaka ono sto normalno pogodi 99 od 100 puta. Ajde jednom da prospe dve vezane mec lopte, ajde dva puta, ali TRI puta to radi!? Tri puta je dokaz da to nema veze ni sa srecom, ni sa nesrecom. Radi se o tome da se Federer unervozi kao amater na mec lopti protiv Novaka, sto je dokaz da je tanak sampion mentalno. Pa Toni Nadal je to otvoreno rekao. Lako je bilo godinama servirati asove na mec lopte protiv Hjuita, Filipusisa i Rodika, i tovariti slemove protiv boranije...

malo je takvih kontrasa

pre 4 godine

hahahaha

"Svaki Vajda svoga Nola hvali"
(dekibg, 24. jul 2019 12:22)

Dobro je da nije svaki Deki kontras, na strani slabijeg, tudjeg, umesto na strani boljeg, naseg.

Milorad

pre 4 godine

Povratkom Vajde se sve vratilo na svoje mesto. Tek se sad vidi koliko je Novak bio u psihickom rasulu kada je oterao prvo Bekera pa onda Vajdu i Fil Griča.

lal

pre 4 godine

@falio je samo jedan as:
"cim se neki poraz podrobno opisuje, on postaje vise od poraza... mozda je falio samo jedan as, ali meni nikada nije zafalio jedan ritern" - novak djokovic...

tomo

pre 4 godine

Ako pobedi na više turnira nego što je Federer osvojio od svoje 32. god. pa do danas i to u žestokoj konkurenciji onda svaka čast Novak.

Ivan M

pre 4 godine

Meni je realno da osvoji još 2 USO, 2 Wimbledona, 2 Australije, 1 RG, još 8-10 Masters titula i da bude prvi na listi oko 350 nedelja. Sa takvim učinkom ne bi bilo dileme ko je najveći- Federerovi navijači bi onda kukali kako je Fed ipak "najbolji" i "najelegantniji" i "najomiljeniji" i šta sve ne... A Rafa van Rolan Garosa teško da može da osvoji bilo koju Gren Slem titulu - i teško da će ih naređati još pet.

the land of the dead!

pre 4 godine

Cristiano Ronaldo kada je presao tridesetu, svake godine mora da bude laksi 1 kilogram na Vagi, logicno, manje kilograma, manje trosenja energije i manja potrosnja delova tela koji se nakon tridesete ubrzano trose i sporije regenerisu.. Tako da ove priche o Novakovj ishrani ostavite po strani, Novak ima tacno onoliko kilograma koliko mu je potrebno, snage i kondicije ne nedostaje s obzirom da je igrao finale od 5 sati bez ikakvih problema..

veliki strumf

pre 4 godine

Davno je receno da bez Vajde nema vajde i zaista je tako. On je bio tu kada je Nole uzeo svih 16 GS. U onom periodu kada su se bili razisli Novak nije osvojio nista vredno. Hvala mu na svemu, hvala mu sto se vratio. Mozda nista manju zahvalnost ne dugujemo ni Gebhardu Fil Gricu, coveku koji je takodje bio tu kada su se osvajale skoro sve velike titule, od 2011. godine naovamo. Covek koji je pripremao Noleta i doveo ga na nivo najspremnijeg sportiste na svetu. Kada je i on otisao, videlo se sta se desilo sa Novakom i njegovom kondicijom - totalni raspad. Ako sam dobro procitao, Gebhard opet odlazi. To je vest koja me plasi, potpuno deprimira. Niko Novakovo telo ne poznaje bolje nego on i niko ne zna kako da ga na najbolji nacin pripremi. Ne znam ko ce doci, ali bio to i najbolji strucnjak - bice opasno po Noleta. On mora da nastavi sa istom rutinom, sa istim treninzima, da ne eksperimentise nista sa tim novim, da ne menja metode rada, vec da taj trener menja svoje metode i potpuno se prilagodi Novaku. Nadam se da ce gebhard biti tu makar kao konsultant. Bez vrhunske pripreme, onakve kakva je bila tokom 2015. i 2016. godine do povrede i od sredine 2018. godine naovamo, nema ni vrhunskih rezultata.

Cane

pre 4 godine

Ne. Svaki nabačaj mase u ovoj fazi igre i starosti samo dodatno napreže pluća i srce. A doprinos je minoran.
(1311, 24. jul 2019 13:11)
Rezultatski taj doprinos uopšte nije minoran. Naprotiv, za igrače tog ranga gotovo sigurno donosi lakše poene, brži servis i jače udarce. Međutim i potpuno izvesno, mnogo, čak i nesrazmerno je veći rizik od povreda.
Nije to ni mistika ni bajanje; svaki čovek je biološka mašina, a profesionalni sportista samo još preciznije i optimalnije naštimovana i usaglašena. Podići "snagu motora" je moguće dosta brzo, ali ostali "agregati" to ne mogu jednako brzo da prate, pa dolazi do loma, kvara, odnosno povrede.
Inače si u pravu. Đokoviću u ovoj fazi povećanje mišićne mase apsutno je poslednje što mu treba. Uvek se treba setiti Marija, u godini pred povredu izgledao je kao Hulk i na terenu nepobediv. Osvojio im je i taj prokleti Vimbldon... i verovatno za uvek završio karijeru. Sada više ni Englezi ne govore o "velikoj četvorci", potrošili su ga i otpisali.

Novaku, a očigledno i Vajdi, brzi rezultati uopšte nisu potrebni (ima ih i ovako), a strategija je jasna da Novak u vrhu ostane što duže. Rezultati možda i ne moraju da budu kao u ovih godinu dana, ali biće ih sigurno i sigurno više nega da hara jednu sezonu i završi karijeru.

Marko

pre 4 godine

Tacno je to da se igra jedan slem na sljaci, a ostali na brzim podlogama, ali mi ne znamo kako bi se ponasali teniseri da se igraju dva na sljaci ili mozda tri. Mozda bi vise trenirali za sljaku, modifikovali igru, mozda Rafa ne bi bio toliko dominantan. Mnogo veci napor bi ulagali teniseri za pripremu na sljaci, mladi teniseri, nove generacije bi bili specijalisti za ovu vrstu podloge, tako da je upitno da li bi Nadal osvojio sve te turnire, mozda bi osvojio jos vise, ali to se ne zna.

Uvek nekoga nerviram

pre 4 godine

(Бата Стојковић, 24. jul 2019 23:12)

Ne talasaj! I sam sam Srbin ali Novakov uspeh u svemu je njegov lični a ne srpski.

auh!!

pre 4 godine

hahahahaaa pa ti se pozivaš na Đida
(dekibg, 24. jul 2019 17:16)

Koliko jeda je u tebi kad svaki tvoj komentar sadrži "hahahahaha"?

Vasilije

pre 4 godine

"Meni je realno da osvoji još 2 USO, 2 Wimbledona, 2 Australije, 1 RG, još 8-10 Masters titula i da bude prvi na listi oko 350 nedelja. Sa takvim učinkom ne bi bilo dileme ko je najveći- Federerovi navijači bi onda kukali kako je Fed ipak "najbolji" i "najelegantniji" i "najomiljeniji" i šta sve ne... A Rafa van Rolan Garosa teško da može da osvoji bilo koju Gren Slem titulu - i teško da će ih naređati još pet.
.... (Ivan M, 24. jul 2019 23:26)"
Vec su poceli da pricaju da je Rodzer igrao bolje iako nije pobedio.

namirisem hrvate luzere na kilometar

pre 4 godine

Sudeci po luzerskim komentarima tipa:
"e da je usao jos jedan as...",
"e da se igra tri slema na sljaci...",
"e da je trava brza kao nekad...",
itd, itd, ovde izgleda vrvi od Hrvata he he.

ps: "e da se igra tri cetvrtine, pobedili bismo!"

Mitko

pre 4 godine

Pa ako cemo tom tvojom logikom, onda mozemo reci da su Novak i Rogeri samo kraljevi brzih podloga.
(song min son, 24. jul 2019 17:02)

Ljudi komentarišu a da ne znaju osnovne činjenice.
Za ovakve i slične njemu, proguglajte malo koliko je mastersa Novak osvojio na šljaci, koliko puta je bio u finalu i polufinalu RG-a pa onda komentarišite da li je on "samo kralj brzih podloga".
Izračunajte njegov procenat uspešnosti na ovim turnirima. Za šljaku, isto to uradite i za Federera a kod Nadala za brze podloge. Sve će vam biti jasno.