Utorak, 23.07.2019.

17:29

Rodik: Nadam se da će jednog dana ceniti sve što je Novak uradio

Amerikanac Endi Rodik bio je jedan od neugodnijih protivnika za Novaka Đokovića, ali i sada ima veliki respekt prema najboljem teniseru sveta.

Izvor: Z.K.

Rodik: Nadam se da æe jednog dana ceniti sve što je Novak uradio IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

pre 4 godine

Novak je velemajstor, ali gdje je bio kada su Nadal i Federer bili na vrhuncu?

Sada je iskoristio Nadalove ozljede i Federerove godine.

No Nadal i dalje ima najbolji omjer pobjeda i poraza.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=WinningPct

ernesto che

pre 4 godine

@riki

Pa to je taj tip ljudi, uglavnom (80-90%),koji se uklapa u tu pricu, one koje srecem oko sebe i kojima je sve tudje sladje i bolje a mi sami ne valjamo, i otisli bi preko grane i radili najgori posao samo da bi nekom nesto ovde dokazali, da su nesto bolji ili da se razlikuju i da su blizi "kulturnom i civilizovanom" zapadu, kazem vecina, ne svi, tu sam gresku napravio. Dok sve one koje znam, koji su rodoljubi, koji su privrzeni svom narodu uglavnom navijaju za svog, kakav god on bio, bio i najgori , to je ono sto vidim, pa otuda zakljucak, ali pknavljam, ne svi.

riki

pre 4 godine

@ernesto che

Ne razumem, kako si unutrašnju i spoljnu politiku ubacio u priču oko navijanja za Đokovića? Čitajući tvoj komentar može se zaključiti da oni koji ne navijaju za Đokovića su izdajnici, pro-evropski orijentisani, a oni koji navijaju za Đokovića su patriote, koje nisu pro-evropski orjentisene, već šta? Pro ruski orjentisane? Ja sam još ranije govorio da su se politički botovi uvukli i na sportske vesti i stojim iza toga.

Rocky

pre 4 godine

ma li pravde, da najruzniji tenis postane najbolji tenis ikada?! Naravno da ima, nece nikada biti najbolji, jer po kvalitetu, ali i kvantitetu to ne zasluzuje. Ovo je nadnacionalno glediste, nemojte se paliti vi koji nista u zivitu niste uradili, pa su vam tudji "uspesi" opravdanje za sve vase poraze i neuspehe. Kako licne tako i nacionalne." 


Čim si ti nama objasnio da je najruzniji tenis mora biti da je najruzniji :-)))

Kakav si smesan lik.

Federer i ostali odbojkasi mogu da skakucu na mrezi samo kad ne igraju sa Goatom. A kada Novak zaigra to je lepota igre koju ima samo GOAT a federer je u cosku.

Uzivaj u Novakovom najlepsem tenisu i pusti psihologoju. Pa nije to za tebe, to je za odrasle.

4k4.Dex

pre 4 godine

Vrlo brzo, vec za dve tri godine kad i Nadal i Nole budu ispred Federera. Njega ce zaboraviti a ostace samo NN ako Nole i tu ne uzme nekoliko vise GSova.

Doktor Pera

pre 4 godine

Sve je to neka medijska papazijanija. Pa uvek je bilo da gledaoci nekog vole bez nekog razloga. Recimo voleli su Borga a ne Lendla. Kurijera je izgleda samo mama volela dok su svi bili za Agasija. itd...

Stevan

pre 4 godine

Uopšte ne sumnjam da će Novak u narednim godinama dostići sve parametre potrebne za najboljeg svih vremena. Nama, običnim smrtnicima ostaje samo da uživamo i divimo se Novaku.

ernesto che

pre 4 godine

Proevropejcima kojima je sve na zapadu bolje nego nase, mora da se saopsti istina da je Novak Dzokovic takav kakav je, trenutno je 1 od 3 najboljih svih vremena, koji je uzeo 16 gren slema u eri dvojice najdominantnijih igraca u tom trenutku, pobedjivqo ih, izdigao se preokrenuo skor u svoju korist, ceo zivot igrao o protiv kompletne publike, i igrac koji ce u svemu prestici one koje vi volite i velicate (sto je vase pravo), u svemu i POSTATI NAJBOLJI SVIH VREMENA, svidelo se vama i anglosaksoncima (vazda prepostenim i objektivnim) to ili ne. To sto je on uradio cenice neke druge generacije mnogo vise a vi pricajte o leprsavosti vasem favorita i gren slemovima koje je osvojio protiv igraca koje ce tek neko usput spomenuti.

Cane

pre 4 godine

Ja i ne znam nikoga iz sveta teniskih profesionalaca ko potcenjuje Novaka? Kirios? Pa on i nije iz tog sveta, nego iz sveta rijalitija i internet blogera. Novaka ne "poštuju dovoljno" samo totalni diletanti.
Možda i nismo zadovoljni što mnogi i od njih (još) Novaka ne nazivaju "najboljim", nego "jednim od najboljih tri", ali od njih se to ne može ni očekivati jer (bar) 10 godina ponavljaju kako je Federer najbolji. Pa bi kao Rodik morali da gutaju šta su nekada govorili, a to nije prijatno.

Stite se koliko je Novakovih navijača govorilo kako je on završio karijeru? Tako je i Rodik sada naknadno pametan, ali opet, bolje i ikad nego nikad.

ZeZ

pre 4 godine

Ono šta te boli dal će..neće biti. Ovi Ameri ne razumeju da na mi navijači Đokovića , pored radosti zbog njegovih pobeda , imamo gratis uživanje kada histerična publika mora na kraju da mu aplaudira. Tri Wimbldona kao jedan. Ovaj poslednji i pobeda u finalu USA Opena gde se isto skupilo dosta bolesnika, je šlag na tortu. Šta ima da ga poštuju. Bolje da ga gledaju i nerviraju se.

ДР

pre 4 godine

"Ima li pravde, da najruzniji tenis postane najbolji tenis ikada?! Naravno da ima, nece nikada biti najbolji, jer po kvalitetu, ali i kvantitetu to ne zasluzuje. Ovo je nadnacionalno glediste, nemojte se paliti vi koji nista u zivitu niste uradili, pa su vam tudji "uspesi" opravdanje za sve vase poraze i neuspehe. Kako licne tako i nacionalne."

Битно нам је твоје мишљење нарочито што си ти један од оних који је постигао планетарни успех у области психологије па ми обични смртници имамо од тебе шта научити. Озбиљан си и као тениски стручњак.

Mladen

pre 4 godine

Ako ne cene sada, neće ni kasnije. A pauzirao nije zbog povrede lakta dve godine, to svi znamo, nego zbog toga što su ga optužili da je namestio meč sa Fabrisom Santoroom 2007. godine, pa su mu lupili tihu suspenziju. Pauzirao je i Nadal pre njega na isti način zbog dopingovanja. Nije ga uzalud Šarli Ebdo stavio na naslovnu stranu pred Rolan Garos 2016. sa nekoliko špriceva zabodenim na rukama.

sve znam

pre 4 godine

Rodik je probisvet. Koga interesuje zasto nek izgugla mec Rodika i Tipsarevica. Na Jutjubu je pod “Most dramatic match you have never seen”. I pogledajte Rodikovo ponasanje i sta je rekao Tipsarevicu na kraju izgubljenog meca.

Svaki Srbin je goat

pre 4 godine

Rodikov pradeda Milutin bio je prijatelj sa Novakovim prađedom Šćepanom, koji je imao sina Đoka, po kome su Đokovići dobili prezime.

djokaraignjurci

pre 4 godine

Ima li pravde, da najruzniji tenis postane najbolji tenis ikada?! Naravno da ima, nece nikada biti najbolji, jer po kvalitetu, ali i kvantitetu to ne zasluzuje. Ovo je nadnacionalno glediste, nemojte se paliti vi koji nista u zivitu niste uradili, pa su vam tudji "uspesi" opravdanje za sve vase poraze i neuspehe. Kako licne tako i nacionalne.

Tasmania

pre 4 godine

Rodik je legenda ali svojevrsna. Kakav je to igrac bio.Po meni bolji od Agasija i Federera. Sudije su ga sprecile i kriminogena ITF da uzme bar nekih 15 slemova ali gren.

Canadaboy

pre 4 godine

Nerviraju me ovi sto pisu o porezu, Monaku.....nisam jedini, a zato i pisu, da nas nerviraju. Imam pitanje za njih..... ja sam srbin, iz Hrvatske, u Srbiji nisam nikad ziveo (i ne zalim zbog toga), a sad sam u Kanadi ! Kome da placam porez? Imam viska dolara.... hvala

dugoprsti

pre 4 godine

@ "Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić." 
(Djido, 23. jul 2019 18:15) 


I ja sam to čuo. Baba mu se zvala Anđelka. Kažu komšije, da je kojim slučajem bio devojčica, zvao bi se Angie. Inače, baba bila dobra drugarica sa Mikom Džegerom pa joj je i čuvenu pesmu posvetio.
Ej bre ljudi, svuda nas ima!

Olja

pre 4 godine

@ Dr Rodik
Baš ste me rastužili. Očekivala sam neki vispreniji komentar, ili barem duhovit... Veliki pozdrav od velike Nolebotovice ❤

Djido

pre 4 godine

... sad sam u Kanadi! Kome da placam porez? Imam viska dolara.... hvala
(Canadaboy, 23. jul 2019 23:27)

Kome da plaćaš!? Pa meni, to je bar prosto!

Хаџи

pre 4 godine

Еро - друже веома је просто. Новак нема шта да плаћа Србији порез кад незарађује у Србији? Јасно? Или треба да ти се црта.
Верујем да и ти не плаћаш порез овде, јер си на грбачи код својих.

Новака не морају да воле навијачи са запада, ал зато иди на исток па види хистерију кад се појави Ђоковић. При томе у Азији има 4х више становника него у Европи.

Ђоковић јури број недеља на првом месту и број ГС титула. Уколико се и приближи цифри од 20 (а верујем да ће прећи), са осталим рекордима он ће бити ГОАТ веровали ви или не, али сачекајте крај каријера све тројице па да подвучемо црту.

Ендија сам баш готивио током каријере, и изгледа искрено у похвалама ка Ђоковићу.

Следећа станица Њујорк.

KliftonToni

pre 4 godine

Endi Rodik...bio i ostao maskota, on...onaj Safin Rus, Kirjios, Tomic, Kokinakis...sve to isti sablon
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anica, 23. jul 2019 22:33)

Иди пржи глодаре, то добро радиш....Немаш појма ко су Сафин и Родик...о тенису знаш колико и сваки просечан Србин који је 2011. престао да прича о томе како је Ђоковић превише мекан, и почео да вришти "зукни му бекенд паралелу"

Родик је Енди Родик!!!...али бојим се да џаба то пишем...

Cepa

pre 4 godine

Nole je jedan i jedini, njehova je nesreca to sto je Srbin pa sve u zivotu i sportskoj karijeri mora na silu i mora stalno da se dokazuje svima sa zapada. Za mene Nole je najveci sampion ikada i ako odluci da se penzionise sutra i dalje ce biti najbolji svih vremena.

Gubi se i ne "navijaj" vise ni za koga!

pre 4 godine

@..."Nema Novak vise taj luksuz da prepusta Slemove drugima(4 izgubljena finala od Wawrinke i Mareja i jedno polufinale od Nisikorija). Sto je prepustao, prepustao je, ta vremena su sad proslost. Tome govori i cinjenica da je od zadnjih 9 Slem finala, dobio cak 8. To je malo opasnija cinjenica koja ide u prilog Novaku."
(Dzonson, 23. jul 2019 19:57)

Ti to, mozgonja Dzonsone, hoces da kazes da Novak namesta meceve? Onda je on za dozivotnu diskvalifikaciju i ponistavanje svega sto je postigao.

E, kad Nole ima ovakve "navijace", onda mu engleska i americka publika ne treba. Oni su dileje prema ovakvim.

Djido

pre 4 godine

Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić. (Djido, 23. jul 2019 18:15)

-:)))) Nemoj da pricas, sa Golije... o Endi zemljace.
(anica, 23. jul 2019 22:12)

Sa Golije, nego šta! Pričao mi deda, bila mu je devojka komšinica tog Andrije. Andrija emigrirao u Ameriku, u Viskonsin, a ta devojka u Južnu Afriku i udala se za nekog Federa, zezali ga da nije Feder nego... znaš. Kažu da mu i unuk, iako je mator, igra tenis negde u Švici, oko Bazela. Ponekad ide i u Švabiju, u Hale. To je što znam. Ako mi se ta baba javi, obavestiću te.

Mozda je Maric?

pre 4 godine

@ "Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić."
(Djido, 23. jul 2019 18:15)

Onda je Jokicev saigrac u Denveru Mari iz Srpske Crnje. Mislim, to mu se vidi po celom telu.

anica

pre 4 godine

Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić.
(Djido, 23. jul 2019 18:15)
-:)))) Nemoj da pricas, sa Golije...o Endi zemljace.

Ivan

pre 4 godine

Jeste se izvinio nakon onih gluposti koje je pricao za Djokovica, ali upamtio sam ga uglavnom po tome nazalost. Cak i da je istina, vrlo je ruzno kada se to cuje od aktivnih igraca, kao sto je tada bio Rodik. Pritom nije mu palo napamet ni da Novak stvarno ima ozibljnih zdravstvenih problema, i da je isao na nekoliko operacija, i promenio neke navike, kako bi prestao da predaje meceve. Optuzio ga je da se folira, a da pritom nista nije znao o tome. Ne fer, i nesportski.

Staight Outta München

pre 4 godine

Novak je najbolji teniser u istoriji. Federer ima vise GS. Da nije bilo glupiranja sa Pepe Imasom 2 godine, sada bi Novak imao 20 Federer 17....Ali dobro, polako, stize Novak i 20GS...

posteni janjicar

pre 4 godine

Sta reci za sesir (Popsi, 23. jul 2019 18:19)

Ne bih govorio ni za televiziju, ni za odabrano akademsko drustvo, akamoli za sesir. A ako si hteo pitati sta reci o sesiru, evo, ja kazem da Kraljici Elizabeti ne bi pristajao.

Skandinavac

pre 4 godine

Nadam se da ćemo i mi početi ceniti Novaka kad počne donositi medalje, pehare za svoju zemlju - Srbiju. Dosta je bilo plača i odjava?

Kada je Novak poslednji put podelio sa svetom neku fotografiju/hestegs/post iz Srbije?

Kada je doveo neku poznatu ličnost iz raznih sfera, pa da nas zajedno reklamiraju.

Zapadna Srbija, recimo, nije dostojna Novaka Djokovića?!

Hrvati, zahvalite gradjaninu Monaka na promociji vaše lepe zemlje (btw obožavam Hrvatsku). Vrhunska a besplatna promocija. Mi smo još na čekanju...

daca7

pre 4 godine

Ljudi, molim vas ne sirite dezinformacije. Kakva Golija, kakvo srpsko poreklo Roddick-a. Evo vam pa izguglajte ako vas ne mrzi https://ethnicelebs.com/andy-roddick

bmiles

pre 4 godine

Nazalost,a na njegovu srecu,Rodik ce biti upamcen kao jedan od retkih tenisera iz prvih 10 ATP liste(u vreme dok je igrao),kao jedini sa pozitivnim skorom u medjusobnim duelima!?Bitnija stvar je da se ti "bivsi" dojucerasnji "nepritelji" koriguju i shvataju ko je Novak Djokovic!Finale AO pokazalo je svu njegovu dominaciju nad rivalima kad je na nivou svoje igre,verujte jos uvek odzvanja u kuolarima medju vrhunskim strucnjacima ovog sporta kompetetnim da komentarisu taj mec!Pol Anakonda,Bret Gilbert,Nik Bolitijeri,Nikola Pilic,Boris Beker,Metc Vilander,Dzimi Kurijer,Andre Agasi,Dzon i Petrik Mekinro,Martina Navratilova,su ili treneri ili vrhunski komentatori ovog sporta i svi u glas su bili odusevljeni skojom lakocom je Novak "pocistio" Nadala!Finale Vimbldona prelomilo je i mnoge druge "nevernike" jer je u tom duelu, najbolji ikad i pored slabije igre (Federer igrao izvrsno),uspeo u triler drami da izadje mentalni pobednik i pored cinjenice da su ga u trenutku na dve mec lopte protivnika svi prezalili!To ima vrednost i sad cemo cuti mnogo ovakvih komentara!Jedan je ipak najbolji trenutno ili vise godina a njegovo ime je Novak!Gotova prica,ugasite svetlo,sve ostalo vise i nije vazno,Novak je odneo pobedu i sad je samo nebo granica i tih "tricavih 4 GS" pored zlata na OI 2020 cime bi definitivno stavio tacku na svoju karijeru!Cestitam od sveg srca:Ajmo Nooooleeee!

Postoji na granici Nevade i Arizone

pre 4 godine

Ne vidim da iko potcenjuje Novaka, vidim da na portalu B92 većina potcenjuje Federera, pa i kad je Novak imao 12 GS i 200 nedelja ljudi su pisali da je Novak najbolji "svih vremena". Pomama za "goatom" traje, svi čekaju da neko Novaka proglasi, ko-gde-kada? Kad obori rekorde! Dobro, a ovaj što ih sada drži on nije "goat"?

Dott

pre 4 godine

Svako na ovom belom svetu ceni ono sta je Novak uradio, cene njegovo delo, ali ne cene njegov lik za razliku od Rodzera i Nadala. Novak je suvise svestan publike, u nju se ne gleda, kao sto glumac ne gleda u kameru i Novak ne sme da gleda u publiku, da bi im dozvolio da oni gledaju u njega. Nadam se da ce Novak to jednom shvatiti ili mu reci neko u koga veruje, sve ce se od tad promeniti.

dr. Roddick

pre 4 godine

@Olja

" Ah, da, dragi Dr Rodik, šta je sa Vama, kako ste? Niste se odavno javljali, kako komentarišete ovu vest?"

Maestralni Roddick se prvo sprdao sa nasim nolom, a sada se sprda sa nolobotovima, a oni se pecaju i loze na njegove reci lol

Roddick je teniser koji je vec na konferenciji za stampu pobedjivao naseg nola, a onda ga dokrajcio na terenu,tako sto je nas nole mora da preda mec !

Dzonson

pre 4 godine

Ja samo buraz ne znam sto je Srbima stalo do tog da zapad cjeni Novaka. Ako nece da ga cjene i postuju, to je njihov problem, al brojke ne lazu. Brojke jos niko nikad nije za*ebao. Cinjenica da je Novak rame uz rame sa Nadalom i Federerom, a ako sve bude uredu, nema razloga da ih ne prestigne kroz najdalje dve godine. Novak mora sad da iskoristi ovaj nalet i osvoji US Open i Australian Open, stvarnost je da je sad bolji i od Nadala i Federera, i ako je pametan, onda zna sta mu je ciniti. Nema Novak vise taj luksuz da prepusta Slemove drugima(4 izgubljena finala od Wawrinke i Mareja i jedno polufinale od Nisikorija). Sto je prepustao, prepustao je, ta vremena su sad proslost. Tome govori i cinjenica da je od zadnjih 9 Slem finala, dobio cak 8. To je malo opasnija cinjenica koja ide u prilog Novaku.

Cole

pre 4 godine

... I on je među onima koji smatraju da nema dovoljno poštovanja prema učinku Novaka Đokovića u eri Federera i Nadala...

Verovatno u izjavama nema nicega
zlonamernog ali jako me nervira
uporno potenciranje U ERI RF I RN.
Pa ljudi, njih dvojica igraju u eri
NDJ koja traje od 2011, a to je punih
devet godina/sezona u kojima je
Novak osvojio vise GS titula od
Rafe i Rodzera zajedno, vise svih
najvecih turnira. Aman vise sa erom
njih dvojice. OVO JE NOVAKOVA ERA!!!

srle

pre 4 godine

Ovaj se potpuno promenio od kako se povukao. Navijao sam za njega 2009. protiv Federera na Vimbldonu. Nije mi se sviđao njegov tenis gde je servis bio dominantan, ali svaka mu čast za osvojeni US Open 2003 i prvo mesto na svetu.

kraja

pre 4 godine

"Dok se vi zamajavate oko noleauxa, on porez plaća Monaku, letuje i prezentuje Hrvatsku."

...to je najpametnije sto si uspeo da prepises sa postova sebi slicnih...???

Rodžere Federeru-Nikad Ne Otpisuj KRALJA

pre 4 godine

Sta reci za sesir, kako opisati:) (Popsi, 23. jul 2019 18:19)

Ne razumem, zašto išta reći o šeširu!? Zašto ga opisivati!?
Čemu ovakav komentar!? Jel tebi to jedino važno u ovom članku?

Salle

pre 4 godine

Tada je Rodik sarkastično govorio o Đokoviću, ali ruku na srce, bio je u pravu. Nije jedini koji se žalio da dečkonja preteruje u traženju med. tajmauta u kritičnim trenutcima meča. Ali eto, bar ga je i počastio da je u nekim trenutcima najmusaviji, a u nekim NAJHRABRIJI.

Guromir

pre 4 godine

Ljigavko bio i ostao.On bi voleo da Novak bude goat samo iz jednog razloga, da bi mogao da se hvali sa tih 5-4 koje je napravio protiv njega. Skor sa Rafom a pogotovo sa Federerom je ponizavajuci.

Vec ga vidim za 10 godina kao analiticara , komentatora teniskih meceva kako ga najavljuju kao jedan od retkih koji ima pozitivan skor sa goatom NDJ.To mu je ujedno i najveci uspeh u karijeri.

veliki strumf

pre 4 godine

Dok se vi zamajavate oko noleauxa, on porez plaća Monaku, letuje i prezentuje Hrvatsku.
(Ero, 23. jul 2019 18:21). A tebi mama i tata daju džeparac u 30 godina. Bas bedak. Nego, Rodik jeste bio grub prema Novaku u početku ali je kasnije jedan od onih koji je od Amera, uz Mekinroa, najviše hvalio Novaka i ima najveći respekt prema svemu. Medjutim, još se niko od njih nije usudio da kaže da je period 2005-2010 bila era Federera i Nadala, a od 2011. do danas započinje era Novaka koji je imao brutalne 2011,2015,2016,drugi deo 2018. i evo 2019. godinu. Samo je Rafa tu iskočio 2013. i 2017. a Federer u jednom kratkom periodu kada je iskoristio Novakovu povredu i odsustvo. Dakle, od 2011-2019, a to će biti punih 9 godina ovo je Novakova era, donekle se može nazvati era Novaka i Rafe. Federer je tu imao sporednu ulogu, igrao je nekoliko velikih finala u kojima je uglavnom bio pociscen.

Djido

pre 4 godine

Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić.

Cole

pre 4 godine

... I on je među onima koji smatraju da nema dovoljno poštovanja prema učinku Novaka Đokovića u eri Federera i Nadala...

Verovatno u izjavama nema nicega
zlonamernog ali jako me nervira
uporno potenciranje U ERI RF I RN.
Pa ljudi, njih dvojica igraju u eri
NDJ koja traje od 2011, a to je punih
devet godina/sezona u kojima je
Novak osvojio vise GS titula od
Rafe i Rodzera zajedno, vise svih
najvecih turnira. Aman vise sa erom
njih dvojice. OVO JE NOVAKOVA ERA!!!

Djido

pre 4 godine

Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić.

veliki strumf

pre 4 godine

Dok se vi zamajavate oko noleauxa, on porez plaća Monaku, letuje i prezentuje Hrvatsku.
(Ero, 23. jul 2019 18:21). A tebi mama i tata daju džeparac u 30 godina. Bas bedak. Nego, Rodik jeste bio grub prema Novaku u početku ali je kasnije jedan od onih koji je od Amera, uz Mekinroa, najviše hvalio Novaka i ima najveći respekt prema svemu. Medjutim, još se niko od njih nije usudio da kaže da je period 2005-2010 bila era Federera i Nadala, a od 2011. do danas započinje era Novaka koji je imao brutalne 2011,2015,2016,drugi deo 2018. i evo 2019. godinu. Samo je Rafa tu iskočio 2013. i 2017. a Federer u jednom kratkom periodu kada je iskoristio Novakovu povredu i odsustvo. Dakle, od 2011-2019, a to će biti punih 9 godina ovo je Novakova era, donekle se može nazvati era Novaka i Rafe. Federer je tu imao sporednu ulogu, igrao je nekoliko velikih finala u kojima je uglavnom bio pociscen.

Salle

pre 4 godine

Tada je Rodik sarkastično govorio o Đokoviću, ali ruku na srce, bio je u pravu. Nije jedini koji se žalio da dečkonja preteruje u traženju med. tajmauta u kritičnim trenutcima meča. Ali eto, bar ga je i počastio da je u nekim trenutcima najmusaviji, a u nekim NAJHRABRIJI.

Dzonson

pre 4 godine

Ja samo buraz ne znam sto je Srbima stalo do tog da zapad cjeni Novaka. Ako nece da ga cjene i postuju, to je njihov problem, al brojke ne lazu. Brojke jos niko nikad nije za*ebao. Cinjenica da je Novak rame uz rame sa Nadalom i Federerom, a ako sve bude uredu, nema razloga da ih ne prestigne kroz najdalje dve godine. Novak mora sad da iskoristi ovaj nalet i osvoji US Open i Australian Open, stvarnost je da je sad bolji i od Nadala i Federera, i ako je pametan, onda zna sta mu je ciniti. Nema Novak vise taj luksuz da prepusta Slemove drugima(4 izgubljena finala od Wawrinke i Mareja i jedno polufinale od Nisikorija). Sto je prepustao, prepustao je, ta vremena su sad proslost. Tome govori i cinjenica da je od zadnjih 9 Slem finala, dobio cak 8. To je malo opasnija cinjenica koja ide u prilog Novaku.

kraja

pre 4 godine

"Dok se vi zamajavate oko noleauxa, on porez plaća Monaku, letuje i prezentuje Hrvatsku."

...to je najpametnije sto si uspeo da prepises sa postova sebi slicnih...???

bmiles

pre 4 godine

Nazalost,a na njegovu srecu,Rodik ce biti upamcen kao jedan od retkih tenisera iz prvih 10 ATP liste(u vreme dok je igrao),kao jedini sa pozitivnim skorom u medjusobnim duelima!?Bitnija stvar je da se ti "bivsi" dojucerasnji "nepritelji" koriguju i shvataju ko je Novak Djokovic!Finale AO pokazalo je svu njegovu dominaciju nad rivalima kad je na nivou svoje igre,verujte jos uvek odzvanja u kuolarima medju vrhunskim strucnjacima ovog sporta kompetetnim da komentarisu taj mec!Pol Anakonda,Bret Gilbert,Nik Bolitijeri,Nikola Pilic,Boris Beker,Metc Vilander,Dzimi Kurijer,Andre Agasi,Dzon i Petrik Mekinro,Martina Navratilova,su ili treneri ili vrhunski komentatori ovog sporta i svi u glas su bili odusevljeni skojom lakocom je Novak "pocistio" Nadala!Finale Vimbldona prelomilo je i mnoge druge "nevernike" jer je u tom duelu, najbolji ikad i pored slabije igre (Federer igrao izvrsno),uspeo u triler drami da izadje mentalni pobednik i pored cinjenice da su ga u trenutku na dve mec lopte protivnika svi prezalili!To ima vrednost i sad cemo cuti mnogo ovakvih komentara!Jedan je ipak najbolji trenutno ili vise godina a njegovo ime je Novak!Gotova prica,ugasite svetlo,sve ostalo vise i nije vazno,Novak je odneo pobedu i sad je samo nebo granica i tih "tricavih 4 GS" pored zlata na OI 2020 cime bi definitivno stavio tacku na svoju karijeru!Cestitam od sveg srca:Ajmo Nooooleeee!

srle

pre 4 godine

Ovaj se potpuno promenio od kako se povukao. Navijao sam za njega 2009. protiv Federera na Vimbldonu. Nije mi se sviđao njegov tenis gde je servis bio dominantan, ali svaka mu čast za osvojeni US Open 2003 i prvo mesto na svetu.

dugoprsti

pre 4 godine

@ "Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić." 
(Djido, 23. jul 2019 18:15) 


I ja sam to čuo. Baba mu se zvala Anđelka. Kažu komšije, da je kojim slučajem bio devojčica, zvao bi se Angie. Inače, baba bila dobra drugarica sa Mikom Džegerom pa joj je i čuvenu pesmu posvetio.
Ej bre ljudi, svuda nas ima!

Хаџи

pre 4 godine

Еро - друже веома је просто. Новак нема шта да плаћа Србији порез кад незарађује у Србији? Јасно? Или треба да ти се црта.
Верујем да и ти не плаћаш порез овде, јер си на грбачи код својих.

Новака не морају да воле навијачи са запада, ал зато иди на исток па види хистерију кад се појави Ђоковић. При томе у Азији има 4х више становника него у Европи.

Ђоковић јури број недеља на првом месту и број ГС титула. Уколико се и приближи цифри од 20 (а верујем да ће прећи), са осталим рекордима он ће бити ГОАТ веровали ви или не, али сачекајте крај каријера све тројице па да подвучемо црту.

Ендија сам баш готивио током каријере, и изгледа искрено у похвалама ка Ђоковићу.

Следећа станица Њујорк.

Canadaboy

pre 4 godine

Nerviraju me ovi sto pisu o porezu, Monaku.....nisam jedini, a zato i pisu, da nas nerviraju. Imam pitanje za njih..... ja sam srbin, iz Hrvatske, u Srbiji nisam nikad ziveo (i ne zalim zbog toga), a sad sam u Kanadi ! Kome da placam porez? Imam viska dolara.... hvala

Dott

pre 4 godine

Svako na ovom belom svetu ceni ono sta je Novak uradio, cene njegovo delo, ali ne cene njegov lik za razliku od Rodzera i Nadala. Novak je suvise svestan publike, u nju se ne gleda, kao sto glumac ne gleda u kameru i Novak ne sme da gleda u publiku, da bi im dozvolio da oni gledaju u njega. Nadam se da ce Novak to jednom shvatiti ili mu reci neko u koga veruje, sve ce se od tad promeniti.

Staight Outta München

pre 4 godine

Novak je najbolji teniser u istoriji. Federer ima vise GS. Da nije bilo glupiranja sa Pepe Imasom 2 godine, sada bi Novak imao 20 Federer 17....Ali dobro, polako, stize Novak i 20GS...

Ivan

pre 4 godine

Jeste se izvinio nakon onih gluposti koje je pricao za Djokovica, ali upamtio sam ga uglavnom po tome nazalost. Cak i da je istina, vrlo je ruzno kada se to cuje od aktivnih igraca, kao sto je tada bio Rodik. Pritom nije mu palo napamet ni da Novak stvarno ima ozibljnih zdravstvenih problema, i da je isao na nekoliko operacija, i promenio neke navike, kako bi prestao da predaje meceve. Optuzio ga je da se folira, a da pritom nista nije znao o tome. Ne fer, i nesportski.

Djido

pre 4 godine

Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić. (Djido, 23. jul 2019 18:15)

-:)))) Nemoj da pricas, sa Golije... o Endi zemljace.
(anica, 23. jul 2019 22:12)

Sa Golije, nego šta! Pričao mi deda, bila mu je devojka komšinica tog Andrije. Andrija emigrirao u Ameriku, u Viskonsin, a ta devojka u Južnu Afriku i udala se za nekog Federa, zezali ga da nije Feder nego... znaš. Kažu da mu i unuk, iako je mator, igra tenis negde u Švici, oko Bazela. Ponekad ide i u Švabiju, u Hale. To je što znam. Ako mi se ta baba javi, obavestiću te.

Cepa

pre 4 godine

Nole je jedan i jedini, njehova je nesreca to sto je Srbin pa sve u zivotu i sportskoj karijeri mora na silu i mora stalno da se dokazuje svima sa zapada. Za mene Nole je najveci sampion ikada i ako odluci da se penzionise sutra i dalje ce biti najbolji svih vremena.

Mozda je Maric?

pre 4 godine

@ "Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić."
(Djido, 23. jul 2019 18:15)

Onda je Jokicev saigrac u Denveru Mari iz Srpske Crnje. Mislim, to mu se vidi po celom telu.

ДР

pre 4 godine

"Ima li pravde, da najruzniji tenis postane najbolji tenis ikada?! Naravno da ima, nece nikada biti najbolji, jer po kvalitetu, ali i kvantitetu to ne zasluzuje. Ovo je nadnacionalno glediste, nemojte se paliti vi koji nista u zivitu niste uradili, pa su vam tudji "uspesi" opravdanje za sve vase poraze i neuspehe. Kako licne tako i nacionalne."

Битно нам је твоје мишљење нарочито што си ти један од оних који је постигао планетарни успех у области психологије па ми обични смртници имамо од тебе шта научити. Озбиљан си и као тениски стручњак.

Guromir

pre 4 godine

Ljigavko bio i ostao.On bi voleo da Novak bude goat samo iz jednog razloga, da bi mogao da se hvali sa tih 5-4 koje je napravio protiv njega. Skor sa Rafom a pogotovo sa Federerom je ponizavajuci.

Vec ga vidim za 10 godina kao analiticara , komentatora teniskih meceva kako ga najavljuju kao jedan od retkih koji ima pozitivan skor sa goatom NDJ.To mu je ujedno i najveci uspeh u karijeri.

Olja

pre 4 godine

@ Dr Rodik
Baš ste me rastužili. Očekivala sam neki vispreniji komentar, ili barem duhovit... Veliki pozdrav od velike Nolebotovice ❤

Djido

pre 4 godine

... sad sam u Kanadi! Kome da placam porez? Imam viska dolara.... hvala
(Canadaboy, 23. jul 2019 23:27)

Kome da plaćaš!? Pa meni, to je bar prosto!

daca7

pre 4 godine

Ljudi, molim vas ne sirite dezinformacije. Kakva Golija, kakvo srpsko poreklo Roddick-a. Evo vam pa izguglajte ako vas ne mrzi https://ethnicelebs.com/andy-roddick

anica

pre 4 godine

Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić.
(Djido, 23. jul 2019 18:15)
-:)))) Nemoj da pricas, sa Golije...o Endi zemljace.

Rodžere Federeru-Nikad Ne Otpisuj KRALJA

pre 4 godine

Sta reci za sesir, kako opisati:) (Popsi, 23. jul 2019 18:19)

Ne razumem, zašto išta reći o šeširu!? Zašto ga opisivati!?
Čemu ovakav komentar!? Jel tebi to jedino važno u ovom članku?

posteni janjicar

pre 4 godine

Sta reci za sesir (Popsi, 23. jul 2019 18:19)

Ne bih govorio ni za televiziju, ni za odabrano akademsko drustvo, akamoli za sesir. A ako si hteo pitati sta reci o sesiru, evo, ja kazem da Kraljici Elizabeti ne bi pristajao.

Skandinavac

pre 4 godine

Nadam se da ćemo i mi početi ceniti Novaka kad počne donositi medalje, pehare za svoju zemlju - Srbiju. Dosta je bilo plača i odjava?

Kada je Novak poslednji put podelio sa svetom neku fotografiju/hestegs/post iz Srbije?

Kada je doveo neku poznatu ličnost iz raznih sfera, pa da nas zajedno reklamiraju.

Zapadna Srbija, recimo, nije dostojna Novaka Djokovića?!

Hrvati, zahvalite gradjaninu Monaka na promociji vaše lepe zemlje (btw obožavam Hrvatsku). Vrhunska a besplatna promocija. Mi smo još na čekanju...

ernesto che

pre 4 godine

Proevropejcima kojima je sve na zapadu bolje nego nase, mora da se saopsti istina da je Novak Dzokovic takav kakav je, trenutno je 1 od 3 najboljih svih vremena, koji je uzeo 16 gren slema u eri dvojice najdominantnijih igraca u tom trenutku, pobedjivqo ih, izdigao se preokrenuo skor u svoju korist, ceo zivot igrao o protiv kompletne publike, i igrac koji ce u svemu prestici one koje vi volite i velicate (sto je vase pravo), u svemu i POSTATI NAJBOLJI SVIH VREMENA, svidelo se vama i anglosaksoncima (vazda prepostenim i objektivnim) to ili ne. To sto je on uradio cenice neke druge generacije mnogo vise a vi pricajte o leprsavosti vasem favorita i gren slemovima koje je osvojio protiv igraca koje ce tek neko usput spomenuti.

ZeZ

pre 4 godine

Ono šta te boli dal će..neće biti. Ovi Ameri ne razumeju da na mi navijači Đokovića , pored radosti zbog njegovih pobeda , imamo gratis uživanje kada histerična publika mora na kraju da mu aplaudira. Tri Wimbldona kao jedan. Ovaj poslednji i pobeda u finalu USA Opena gde se isto skupilo dosta bolesnika, je šlag na tortu. Šta ima da ga poštuju. Bolje da ga gledaju i nerviraju se.

KliftonToni

pre 4 godine

Endi Rodik...bio i ostao maskota, on...onaj Safin Rus, Kirjios, Tomic, Kokinakis...sve to isti sablon
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anica, 23. jul 2019 22:33)

Иди пржи глодаре, то добро радиш....Немаш појма ко су Сафин и Родик...о тенису знаш колико и сваки просечан Србин који је 2011. престао да прича о томе како је Ђоковић превише мекан, и почео да вришти "зукни му бекенд паралелу"

Родик је Енди Родик!!!...али бојим се да џаба то пишем...

Postoji na granici Nevade i Arizone

pre 4 godine

Ne vidim da iko potcenjuje Novaka, vidim da na portalu B92 većina potcenjuje Federera, pa i kad je Novak imao 12 GS i 200 nedelja ljudi su pisali da je Novak najbolji "svih vremena". Pomama za "goatom" traje, svi čekaju da neko Novaka proglasi, ko-gde-kada? Kad obori rekorde! Dobro, a ovaj što ih sada drži on nije "goat"?

Svaki Srbin je goat

pre 4 godine

Rodikov pradeda Milutin bio je prijatelj sa Novakovim prađedom Šćepanom, koji je imao sina Đoka, po kome su Đokovići dobili prezime.

Cane

pre 4 godine

Ja i ne znam nikoga iz sveta teniskih profesionalaca ko potcenjuje Novaka? Kirios? Pa on i nije iz tog sveta, nego iz sveta rijalitija i internet blogera. Novaka ne "poštuju dovoljno" samo totalni diletanti.
Možda i nismo zadovoljni što mnogi i od njih (još) Novaka ne nazivaju "najboljim", nego "jednim od najboljih tri", ali od njih se to ne može ni očekivati jer (bar) 10 godina ponavljaju kako je Federer najbolji. Pa bi kao Rodik morali da gutaju šta su nekada govorili, a to nije prijatno.

Stite se koliko je Novakovih navijača govorilo kako je on završio karijeru? Tako je i Rodik sada naknadno pametan, ali opet, bolje i ikad nego nikad.

Gubi se i ne "navijaj" vise ni za koga!

pre 4 godine

@..."Nema Novak vise taj luksuz da prepusta Slemove drugima(4 izgubljena finala od Wawrinke i Mareja i jedno polufinale od Nisikorija). Sto je prepustao, prepustao je, ta vremena su sad proslost. Tome govori i cinjenica da je od zadnjih 9 Slem finala, dobio cak 8. To je malo opasnija cinjenica koja ide u prilog Novaku."
(Dzonson, 23. jul 2019 19:57)

Ti to, mozgonja Dzonsone, hoces da kazes da Novak namesta meceve? Onda je on za dozivotnu diskvalifikaciju i ponistavanje svega sto je postigao.

E, kad Nole ima ovakve "navijace", onda mu engleska i americka publika ne treba. Oni su dileje prema ovakvim.

Rocky

pre 4 godine

ma li pravde, da najruzniji tenis postane najbolji tenis ikada?! Naravno da ima, nece nikada biti najbolji, jer po kvalitetu, ali i kvantitetu to ne zasluzuje. Ovo je nadnacionalno glediste, nemojte se paliti vi koji nista u zivitu niste uradili, pa su vam tudji "uspesi" opravdanje za sve vase poraze i neuspehe. Kako licne tako i nacionalne." 


Čim si ti nama objasnio da je najruzniji tenis mora biti da je najruzniji :-)))

Kakav si smesan lik.

Federer i ostali odbojkasi mogu da skakucu na mrezi samo kad ne igraju sa Goatom. A kada Novak zaigra to je lepota igre koju ima samo GOAT a federer je u cosku.

Uzivaj u Novakovom najlepsem tenisu i pusti psihologoju. Pa nije to za tebe, to je za odrasle.

sve znam

pre 4 godine

Rodik je probisvet. Koga interesuje zasto nek izgugla mec Rodika i Tipsarevica. Na Jutjubu je pod “Most dramatic match you have never seen”. I pogledajte Rodikovo ponasanje i sta je rekao Tipsarevicu na kraju izgubljenog meca.

dr. Roddick

pre 4 godine

@Olja

" Ah, da, dragi Dr Rodik, šta je sa Vama, kako ste? Niste se odavno javljali, kako komentarišete ovu vest?"

Maestralni Roddick se prvo sprdao sa nasim nolom, a sada se sprda sa nolobotovima, a oni se pecaju i loze na njegove reci lol

Roddick je teniser koji je vec na konferenciji za stampu pobedjivao naseg nola, a onda ga dokrajcio na terenu,tako sto je nas nole mora da preda mec !

Tasmania

pre 4 godine

Rodik je legenda ali svojevrsna. Kakav je to igrac bio.Po meni bolji od Agasija i Federera. Sudije su ga sprecile i kriminogena ITF da uzme bar nekih 15 slemova ali gren.

Doktor Pera

pre 4 godine

Sve je to neka medijska papazijanija. Pa uvek je bilo da gledaoci nekog vole bez nekog razloga. Recimo voleli su Borga a ne Lendla. Kurijera je izgleda samo mama volela dok su svi bili za Agasija. itd...

riki

pre 4 godine

@ernesto che

Ne razumem, kako si unutrašnju i spoljnu politiku ubacio u priču oko navijanja za Đokovića? Čitajući tvoj komentar može se zaključiti da oni koji ne navijaju za Đokovića su izdajnici, pro-evropski orijentisani, a oni koji navijaju za Đokovića su patriote, koje nisu pro-evropski orjentisene, već šta? Pro ruski orjentisane? Ja sam još ranije govorio da su se politički botovi uvukli i na sportske vesti i stojim iza toga.

djokaraignjurci

pre 4 godine

Ima li pravde, da najruzniji tenis postane najbolji tenis ikada?! Naravno da ima, nece nikada biti najbolji, jer po kvalitetu, ali i kvantitetu to ne zasluzuje. Ovo je nadnacionalno glediste, nemojte se paliti vi koji nista u zivitu niste uradili, pa su vam tudji "uspesi" opravdanje za sve vase poraze i neuspehe. Kako licne tako i nacionalne.

Stevan

pre 4 godine

Uopšte ne sumnjam da će Novak u narednim godinama dostići sve parametre potrebne za najboljeg svih vremena. Nama, običnim smrtnicima ostaje samo da uživamo i divimo se Novaku.

Mladen

pre 4 godine

Ako ne cene sada, neće ni kasnije. A pauzirao nije zbog povrede lakta dve godine, to svi znamo, nego zbog toga što su ga optužili da je namestio meč sa Fabrisom Santoroom 2007. godine, pa su mu lupili tihu suspenziju. Pauzirao je i Nadal pre njega na isti način zbog dopingovanja. Nije ga uzalud Šarli Ebdo stavio na naslovnu stranu pred Rolan Garos 2016. sa nekoliko špriceva zabodenim na rukama.

4k4.Dex

pre 4 godine

Vrlo brzo, vec za dve tri godine kad i Nadal i Nole budu ispred Federera. Njega ce zaboraviti a ostace samo NN ako Nole i tu ne uzme nekoliko vise GSova.

ernesto che

pre 4 godine

@riki

Pa to je taj tip ljudi, uglavnom (80-90%),koji se uklapa u tu pricu, one koje srecem oko sebe i kojima je sve tudje sladje i bolje a mi sami ne valjamo, i otisli bi preko grane i radili najgori posao samo da bi nekom nesto ovde dokazali, da su nesto bolji ili da se razlikuju i da su blizi "kulturnom i civilizovanom" zapadu, kazem vecina, ne svi, tu sam gresku napravio. Dok sve one koje znam, koji su rodoljubi, koji su privrzeni svom narodu uglavnom navijaju za svog, kakav god on bio, bio i najgori , to je ono sto vidim, pa otuda zakljucak, ali pknavljam, ne svi.

pre 4 godine

Novak je velemajstor, ali gdje je bio kada su Nadal i Federer bili na vrhuncu?

Sada je iskoristio Nadalove ozljede i Federerove godine.

No Nadal i dalje ima najbolji omjer pobjeda i poraza.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=WinningPct

Skandinavac

pre 4 godine

Nadam se da ćemo i mi početi ceniti Novaka kad počne donositi medalje, pehare za svoju zemlju - Srbiju. Dosta je bilo plača i odjava?

Kada je Novak poslednji put podelio sa svetom neku fotografiju/hestegs/post iz Srbije?

Kada je doveo neku poznatu ličnost iz raznih sfera, pa da nas zajedno reklamiraju.

Zapadna Srbija, recimo, nije dostojna Novaka Djokovića?!

Hrvati, zahvalite gradjaninu Monaka na promociji vaše lepe zemlje (btw obožavam Hrvatsku). Vrhunska a besplatna promocija. Mi smo još na čekanju...

dr. Roddick

pre 4 godine

@Olja

" Ah, da, dragi Dr Rodik, šta je sa Vama, kako ste? Niste se odavno javljali, kako komentarišete ovu vest?"

Maestralni Roddick se prvo sprdao sa nasim nolom, a sada se sprda sa nolobotovima, a oni se pecaju i loze na njegove reci lol

Roddick je teniser koji je vec na konferenciji za stampu pobedjivao naseg nola, a onda ga dokrajcio na terenu,tako sto je nas nole mora da preda mec !

djokaraignjurci

pre 4 godine

Ima li pravde, da najruzniji tenis postane najbolji tenis ikada?! Naravno da ima, nece nikada biti najbolji, jer po kvalitetu, ali i kvantitetu to ne zasluzuje. Ovo je nadnacionalno glediste, nemojte se paliti vi koji nista u zivitu niste uradili, pa su vam tudji "uspesi" opravdanje za sve vase poraze i neuspehe. Kako licne tako i nacionalne.

Postoji na granici Nevade i Arizone

pre 4 godine

Ne vidim da iko potcenjuje Novaka, vidim da na portalu B92 većina potcenjuje Federera, pa i kad je Novak imao 12 GS i 200 nedelja ljudi su pisali da je Novak najbolji "svih vremena". Pomama za "goatom" traje, svi čekaju da neko Novaka proglasi, ko-gde-kada? Kad obori rekorde! Dobro, a ovaj što ih sada drži on nije "goat"?

Tasmania

pre 4 godine

Rodik je legenda ali svojevrsna. Kakav je to igrac bio.Po meni bolji od Agasija i Federera. Sudije su ga sprecile i kriminogena ITF da uzme bar nekih 15 slemova ali gren.

Guromir

pre 4 godine

Ljigavko bio i ostao.On bi voleo da Novak bude goat samo iz jednog razloga, da bi mogao da se hvali sa tih 5-4 koje je napravio protiv njega. Skor sa Rafom a pogotovo sa Federerom je ponizavajuci.

Vec ga vidim za 10 godina kao analiticara , komentatora teniskih meceva kako ga najavljuju kao jedan od retkih koji ima pozitivan skor sa goatom NDJ.To mu je ujedno i najveci uspeh u karijeri.

Djido

pre 4 godine

Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić.

Rodžere Federeru-Nikad Ne Otpisuj KRALJA

pre 4 godine

Sta reci za sesir, kako opisati:) (Popsi, 23. jul 2019 18:19)

Ne razumem, zašto išta reći o šeširu!? Zašto ga opisivati!?
Čemu ovakav komentar!? Jel tebi to jedino važno u ovom članku?

Svaki Srbin je goat

pre 4 godine

Rodikov pradeda Milutin bio je prijatelj sa Novakovim prađedom Šćepanom, koji je imao sina Đoka, po kome su Đokovići dobili prezime.

Salle

pre 4 godine

Tada je Rodik sarkastično govorio o Đokoviću, ali ruku na srce, bio je u pravu. Nije jedini koji se žalio da dečkonja preteruje u traženju med. tajmauta u kritičnim trenutcima meča. Ali eto, bar ga je i počastio da je u nekim trenutcima najmusaviji, a u nekim NAJHRABRIJI.

Gubi se i ne "navijaj" vise ni za koga!

pre 4 godine

@..."Nema Novak vise taj luksuz da prepusta Slemove drugima(4 izgubljena finala od Wawrinke i Mareja i jedno polufinale od Nisikorija). Sto je prepustao, prepustao je, ta vremena su sad proslost. Tome govori i cinjenica da je od zadnjih 9 Slem finala, dobio cak 8. To je malo opasnija cinjenica koja ide u prilog Novaku."
(Dzonson, 23. jul 2019 19:57)

Ti to, mozgonja Dzonsone, hoces da kazes da Novak namesta meceve? Onda je on za dozivotnu diskvalifikaciju i ponistavanje svega sto je postigao.

E, kad Nole ima ovakve "navijace", onda mu engleska i americka publika ne treba. Oni su dileje prema ovakvim.

Mladen

pre 4 godine

Ako ne cene sada, neće ni kasnije. A pauzirao nije zbog povrede lakta dve godine, to svi znamo, nego zbog toga što su ga optužili da je namestio meč sa Fabrisom Santoroom 2007. godine, pa su mu lupili tihu suspenziju. Pauzirao je i Nadal pre njega na isti način zbog dopingovanja. Nije ga uzalud Šarli Ebdo stavio na naslovnu stranu pred Rolan Garos 2016. sa nekoliko špriceva zabodenim na rukama.

KliftonToni

pre 4 godine

Endi Rodik...bio i ostao maskota, on...onaj Safin Rus, Kirjios, Tomic, Kokinakis...sve to isti sablon
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anica, 23. jul 2019 22:33)

Иди пржи глодаре, то добро радиш....Немаш појма ко су Сафин и Родик...о тенису знаш колико и сваки просечан Србин који је 2011. престао да прича о томе како је Ђоковић превише мекан, и почео да вришти "зукни му бекенд паралелу"

Родик је Енди Родик!!!...али бојим се да џаба то пишем...

daca7

pre 4 godine

Ljudi, molim vas ne sirite dezinformacije. Kakva Golija, kakvo srpsko poreklo Roddick-a. Evo vam pa izguglajte ako vas ne mrzi https://ethnicelebs.com/andy-roddick

Cole

pre 4 godine

... I on je među onima koji smatraju da nema dovoljno poštovanja prema učinku Novaka Đokovića u eri Federera i Nadala...

Verovatno u izjavama nema nicega
zlonamernog ali jako me nervira
uporno potenciranje U ERI RF I RN.
Pa ljudi, njih dvojica igraju u eri
NDJ koja traje od 2011, a to je punih
devet godina/sezona u kojima je
Novak osvojio vise GS titula od
Rafe i Rodzera zajedno, vise svih
najvecih turnira. Aman vise sa erom
njih dvojice. OVO JE NOVAKOVA ERA!!!

Dott

pre 4 godine

Svako na ovom belom svetu ceni ono sta je Novak uradio, cene njegovo delo, ali ne cene njegov lik za razliku od Rodzera i Nadala. Novak je suvise svestan publike, u nju se ne gleda, kao sto glumac ne gleda u kameru i Novak ne sme da gleda u publiku, da bi im dozvolio da oni gledaju u njega. Nadam se da ce Novak to jednom shvatiti ili mu reci neko u koga veruje, sve ce se od tad promeniti.

veliki strumf

pre 4 godine

Dok se vi zamajavate oko noleauxa, on porez plaća Monaku, letuje i prezentuje Hrvatsku.
(Ero, 23. jul 2019 18:21). A tebi mama i tata daju džeparac u 30 godina. Bas bedak. Nego, Rodik jeste bio grub prema Novaku u početku ali je kasnije jedan od onih koji je od Amera, uz Mekinroa, najviše hvalio Novaka i ima najveći respekt prema svemu. Medjutim, još se niko od njih nije usudio da kaže da je period 2005-2010 bila era Federera i Nadala, a od 2011. do danas započinje era Novaka koji je imao brutalne 2011,2015,2016,drugi deo 2018. i evo 2019. godinu. Samo je Rafa tu iskočio 2013. i 2017. a Federer u jednom kratkom periodu kada je iskoristio Novakovu povredu i odsustvo. Dakle, od 2011-2019, a to će biti punih 9 godina ovo je Novakova era, donekle se može nazvati era Novaka i Rafe. Federer je tu imao sporednu ulogu, igrao je nekoliko velikih finala u kojima je uglavnom bio pociscen.

ernesto che

pre 4 godine

Proevropejcima kojima je sve na zapadu bolje nego nase, mora da se saopsti istina da je Novak Dzokovic takav kakav je, trenutno je 1 od 3 najboljih svih vremena, koji je uzeo 16 gren slema u eri dvojice najdominantnijih igraca u tom trenutku, pobedjivqo ih, izdigao se preokrenuo skor u svoju korist, ceo zivot igrao o protiv kompletne publike, i igrac koji ce u svemu prestici one koje vi volite i velicate (sto je vase pravo), u svemu i POSTATI NAJBOLJI SVIH VREMENA, svidelo se vama i anglosaksoncima (vazda prepostenim i objektivnim) to ili ne. To sto je on uradio cenice neke druge generacije mnogo vise a vi pricajte o leprsavosti vasem favorita i gren slemovima koje je osvojio protiv igraca koje ce tek neko usput spomenuti.

kraja

pre 4 godine

"Dok se vi zamajavate oko noleauxa, on porez plaća Monaku, letuje i prezentuje Hrvatsku."

...to je najpametnije sto si uspeo da prepises sa postova sebi slicnih...???

Staight Outta München

pre 4 godine

Novak je najbolji teniser u istoriji. Federer ima vise GS. Da nije bilo glupiranja sa Pepe Imasom 2 godine, sada bi Novak imao 20 Federer 17....Ali dobro, polako, stize Novak i 20GS...

Ivan

pre 4 godine

Jeste se izvinio nakon onih gluposti koje je pricao za Djokovica, ali upamtio sam ga uglavnom po tome nazalost. Cak i da je istina, vrlo je ruzno kada se to cuje od aktivnih igraca, kao sto je tada bio Rodik. Pritom nije mu palo napamet ni da Novak stvarno ima ozibljnih zdravstvenih problema, i da je isao na nekoliko operacija, i promenio neke navike, kako bi prestao da predaje meceve. Optuzio ga je da se folira, a da pritom nista nije znao o tome. Ne fer, i nesportski.

Cepa

pre 4 godine

Nole je jedan i jedini, njehova je nesreca to sto je Srbin pa sve u zivotu i sportskoj karijeri mora na silu i mora stalno da se dokazuje svima sa zapada. Za mene Nole je najveci sampion ikada i ako odluci da se penzionise sutra i dalje ce biti najbolji svih vremena.

posteni janjicar

pre 4 godine

Sta reci za sesir (Popsi, 23. jul 2019 18:19)

Ne bih govorio ni za televiziju, ni za odabrano akademsko drustvo, akamoli za sesir. A ako si hteo pitati sta reci o sesiru, evo, ja kazem da Kraljici Elizabeti ne bi pristajao.

anica

pre 4 godine

Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić.
(Djido, 23. jul 2019 18:15)
-:)))) Nemoj da pricas, sa Golije...o Endi zemljace.

Djido

pre 4 godine

Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić. (Djido, 23. jul 2019 18:15)

-:)))) Nemoj da pricas, sa Golije... o Endi zemljace.
(anica, 23. jul 2019 22:12)

Sa Golije, nego šta! Pričao mi deda, bila mu je devojka komšinica tog Andrije. Andrija emigrirao u Ameriku, u Viskonsin, a ta devojka u Južnu Afriku i udala se za nekog Federa, zezali ga da nije Feder nego... znaš. Kažu da mu i unuk, iako je mator, igra tenis negde u Švici, oko Bazela. Ponekad ide i u Švabiju, u Hale. To je što znam. Ako mi se ta baba javi, obavestiću te.

bmiles

pre 4 godine

Nazalost,a na njegovu srecu,Rodik ce biti upamcen kao jedan od retkih tenisera iz prvih 10 ATP liste(u vreme dok je igrao),kao jedini sa pozitivnim skorom u medjusobnim duelima!?Bitnija stvar je da se ti "bivsi" dojucerasnji "nepritelji" koriguju i shvataju ko je Novak Djokovic!Finale AO pokazalo je svu njegovu dominaciju nad rivalima kad je na nivou svoje igre,verujte jos uvek odzvanja u kuolarima medju vrhunskim strucnjacima ovog sporta kompetetnim da komentarisu taj mec!Pol Anakonda,Bret Gilbert,Nik Bolitijeri,Nikola Pilic,Boris Beker,Metc Vilander,Dzimi Kurijer,Andre Agasi,Dzon i Petrik Mekinro,Martina Navratilova,su ili treneri ili vrhunski komentatori ovog sporta i svi u glas su bili odusevljeni skojom lakocom je Novak "pocistio" Nadala!Finale Vimbldona prelomilo je i mnoge druge "nevernike" jer je u tom duelu, najbolji ikad i pored slabije igre (Federer igrao izvrsno),uspeo u triler drami da izadje mentalni pobednik i pored cinjenice da su ga u trenutku na dve mec lopte protivnika svi prezalili!To ima vrednost i sad cemo cuti mnogo ovakvih komentara!Jedan je ipak najbolji trenutno ili vise godina a njegovo ime je Novak!Gotova prica,ugasite svetlo,sve ostalo vise i nije vazno,Novak je odneo pobedu i sad je samo nebo granica i tih "tricavih 4 GS" pored zlata na OI 2020 cime bi definitivno stavio tacku na svoju karijeru!Cestitam od sveg srca:Ajmo Nooooleeee!

Dzonson

pre 4 godine

Ja samo buraz ne znam sto je Srbima stalo do tog da zapad cjeni Novaka. Ako nece da ga cjene i postuju, to je njihov problem, al brojke ne lazu. Brojke jos niko nikad nije za*ebao. Cinjenica da je Novak rame uz rame sa Nadalom i Federerom, a ako sve bude uredu, nema razloga da ih ne prestigne kroz najdalje dve godine. Novak mora sad da iskoristi ovaj nalet i osvoji US Open i Australian Open, stvarnost je da je sad bolji i od Nadala i Federera, i ako je pametan, onda zna sta mu je ciniti. Nema Novak vise taj luksuz da prepusta Slemove drugima(4 izgubljena finala od Wawrinke i Mareja i jedno polufinale od Nisikorija). Sto je prepustao, prepustao je, ta vremena su sad proslost. Tome govori i cinjenica da je od zadnjih 9 Slem finala, dobio cak 8. To je malo opasnija cinjenica koja ide u prilog Novaku.

Canadaboy

pre 4 godine

Nerviraju me ovi sto pisu o porezu, Monaku.....nisam jedini, a zato i pisu, da nas nerviraju. Imam pitanje za njih..... ja sam srbin, iz Hrvatske, u Srbiji nisam nikad ziveo (i ne zalim zbog toga), a sad sam u Kanadi ! Kome da placam porez? Imam viska dolara.... hvala

sve znam

pre 4 godine

Rodik je probisvet. Koga interesuje zasto nek izgugla mec Rodika i Tipsarevica. Na Jutjubu je pod “Most dramatic match you have never seen”. I pogledajte Rodikovo ponasanje i sta je rekao Tipsarevicu na kraju izgubljenog meca.

Хаџи

pre 4 godine

Еро - друже веома је просто. Новак нема шта да плаћа Србији порез кад незарађује у Србији? Јасно? Или треба да ти се црта.
Верујем да и ти не плаћаш порез овде, јер си на грбачи код својих.

Новака не морају да воле навијачи са запада, ал зато иди на исток па види хистерију кад се појави Ђоковић. При томе у Азији има 4х више становника него у Европи.

Ђоковић јури број недеља на првом месту и број ГС титула. Уколико се и приближи цифри од 20 (а верујем да ће прећи), са осталим рекордима он ће бити ГОАТ веровали ви или не, али сачекајте крај каријера све тројице па да подвучемо црту.

Ендија сам баш готивио током каријере, и изгледа искрено у похвалама ка Ђоковићу.

Следећа станица Њујорк.

ДР

pre 4 godine

"Ima li pravde, da najruzniji tenis postane najbolji tenis ikada?! Naravno da ima, nece nikada biti najbolji, jer po kvalitetu, ali i kvantitetu to ne zasluzuje. Ovo je nadnacionalno glediste, nemojte se paliti vi koji nista u zivitu niste uradili, pa su vam tudji "uspesi" opravdanje za sve vase poraze i neuspehe. Kako licne tako i nacionalne."

Битно нам је твоје мишљење нарочито што си ти један од оних који је постигао планетарни успех у области психологије па ми обични смртници имамо од тебе шта научити. Озбиљан си и као тениски стручњак.

Mozda je Maric?

pre 4 godine

@ "Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić."
(Djido, 23. jul 2019 18:15)

Onda je Jokicev saigrac u Denveru Mari iz Srpske Crnje. Mislim, to mu se vidi po celom telu.

Djido

pre 4 godine

... sad sam u Kanadi! Kome da placam porez? Imam viska dolara.... hvala
(Canadaboy, 23. jul 2019 23:27)

Kome da plaćaš!? Pa meni, to je bar prosto!

srle

pre 4 godine

Ovaj se potpuno promenio od kako se povukao. Navijao sam za njega 2009. protiv Federera na Vimbldonu. Nije mi se sviđao njegov tenis gde je servis bio dominantan, ali svaka mu čast za osvojeni US Open 2003 i prvo mesto na svetu.

Olja

pre 4 godine

@ Dr Rodik
Baš ste me rastužili. Očekivala sam neki vispreniji komentar, ili barem duhovit... Veliki pozdrav od velike Nolebotovice ❤

ZeZ

pre 4 godine

Ono šta te boli dal će..neće biti. Ovi Ameri ne razumeju da na mi navijači Đokovića , pored radosti zbog njegovih pobeda , imamo gratis uživanje kada histerična publika mora na kraju da mu aplaudira. Tri Wimbldona kao jedan. Ovaj poslednji i pobeda u finalu USA Opena gde se isto skupilo dosta bolesnika, je šlag na tortu. Šta ima da ga poštuju. Bolje da ga gledaju i nerviraju se.

ernesto che

pre 4 godine

@riki

Pa to je taj tip ljudi, uglavnom (80-90%),koji se uklapa u tu pricu, one koje srecem oko sebe i kojima je sve tudje sladje i bolje a mi sami ne valjamo, i otisli bi preko grane i radili najgori posao samo da bi nekom nesto ovde dokazali, da su nesto bolji ili da se razlikuju i da su blizi "kulturnom i civilizovanom" zapadu, kazem vecina, ne svi, tu sam gresku napravio. Dok sve one koje znam, koji su rodoljubi, koji su privrzeni svom narodu uglavnom navijaju za svog, kakav god on bio, bio i najgori , to je ono sto vidim, pa otuda zakljucak, ali pknavljam, ne svi.

pre 4 godine

Novak je velemajstor, ali gdje je bio kada su Nadal i Federer bili na vrhuncu?

Sada je iskoristio Nadalove ozljede i Federerove godine.

No Nadal i dalje ima najbolji omjer pobjeda i poraza.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=WinningPct

dugoprsti

pre 4 godine

@ "Endi Rodik je srpskog porekla, porodica mu potiče iz Studeničkog kraja, tačnije iz sela Belezub na padinama Golije. Ime je dobio po dedi Andriji, a prezivali su se Rodić." 
(Djido, 23. jul 2019 18:15) 


I ja sam to čuo. Baba mu se zvala Anđelka. Kažu komšije, da je kojim slučajem bio devojčica, zvao bi se Angie. Inače, baba bila dobra drugarica sa Mikom Džegerom pa joj je i čuvenu pesmu posvetio.
Ej bre ljudi, svuda nas ima!

4k4.Dex

pre 4 godine

Vrlo brzo, vec za dve tri godine kad i Nadal i Nole budu ispred Federera. Njega ce zaboraviti a ostace samo NN ako Nole i tu ne uzme nekoliko vise GSova.

Stevan

pre 4 godine

Uopšte ne sumnjam da će Novak u narednim godinama dostići sve parametre potrebne za najboljeg svih vremena. Nama, običnim smrtnicima ostaje samo da uživamo i divimo se Novaku.

Cane

pre 4 godine

Ja i ne znam nikoga iz sveta teniskih profesionalaca ko potcenjuje Novaka? Kirios? Pa on i nije iz tog sveta, nego iz sveta rijalitija i internet blogera. Novaka ne "poštuju dovoljno" samo totalni diletanti.
Možda i nismo zadovoljni što mnogi i od njih (još) Novaka ne nazivaju "najboljim", nego "jednim od najboljih tri", ali od njih se to ne može ni očekivati jer (bar) 10 godina ponavljaju kako je Federer najbolji. Pa bi kao Rodik morali da gutaju šta su nekada govorili, a to nije prijatno.

Stite se koliko je Novakovih navijača govorilo kako je on završio karijeru? Tako je i Rodik sada naknadno pametan, ali opet, bolje i ikad nego nikad.

Rocky

pre 4 godine

ma li pravde, da najruzniji tenis postane najbolji tenis ikada?! Naravno da ima, nece nikada biti najbolji, jer po kvalitetu, ali i kvantitetu to ne zasluzuje. Ovo je nadnacionalno glediste, nemojte se paliti vi koji nista u zivitu niste uradili, pa su vam tudji "uspesi" opravdanje za sve vase poraze i neuspehe. Kako licne tako i nacionalne." 


Čim si ti nama objasnio da je najruzniji tenis mora biti da je najruzniji :-)))

Kakav si smesan lik.

Federer i ostali odbojkasi mogu da skakucu na mrezi samo kad ne igraju sa Goatom. A kada Novak zaigra to je lepota igre koju ima samo GOAT a federer je u cosku.

Uzivaj u Novakovom najlepsem tenisu i pusti psihologoju. Pa nije to za tebe, to je za odrasle.

riki

pre 4 godine

@ernesto che

Ne razumem, kako si unutrašnju i spoljnu politiku ubacio u priču oko navijanja za Đokovića? Čitajući tvoj komentar može se zaključiti da oni koji ne navijaju za Đokovića su izdajnici, pro-evropski orijentisani, a oni koji navijaju za Đokovića su patriote, koje nisu pro-evropski orjentisene, već šta? Pro ruski orjentisane? Ja sam još ranije govorio da su se politički botovi uvukli i na sportske vesti i stojim iza toga.

Doktor Pera

pre 4 godine

Sve je to neka medijska papazijanija. Pa uvek je bilo da gledaoci nekog vole bez nekog razloga. Recimo voleli su Borga a ne Lendla. Kurijera je izgleda samo mama volela dok su svi bili za Agasija. itd...