Sreda, 17.07.2019.

18:20

"Orlići" opet neprijatno iznenadili – poraz od Britanaca za kraj Evropskog prvenstva

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, nije uspela da se plasira u četvrtfinale na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu.

Izvor: SV

"Orliæi" opet neprijatno iznenadili – poraz od Britanaca za kraj Evropskog prvenstva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

jojomaster

pre 4 godine

Desava se da neka generacija bude slabija. Svidja mi se sto je Pecarski igrao. On je godinu dana mladji. Tu je i Trifunovic. Samo bi bilo dobro da ako vec nece dobiti minute u Partizanu odu u Megu/Igokeu itd. Najvaznije sada je da igraju kosarku. Treninzni su treninzi ali bez utakmica talenat ne moze da se razvija.

Indoktrinacija

pre 4 godine

Radnički KG ugašen. Hemofam ne postoji (Sad je to Vršac ali ma daleko nižem nivou). Gde je Vojvodina? FMP pod pritiskom stvaranja igrača za Zvezdu ne stvara kvalitet već kvantitet. Partizan u raspadu. Zvezda pod pritiskom rezultata i moranja da se domogne EL ne daje šansu mladim igračima. To nam je to.

rep srpska

pre 4 godine

Ovo je ozbiljan problem, rezultati svih mladjih kategorija pokazuju da se lose radi sa djecom,izgubila se nasa skola kosarke,treba da se promjeni potpuno sistem i vrati se staroj nasoj skoli inace postacemo kosarkaski anonimci!

General DV

pre 4 godine

e ovo je smjesno,britanci i kosarka ko nebo i zemlja i mi od njih izgubimo
i sta ovaj pecarski radi u partizanu kad je evidentno da nece dobiti sansu ni ove sezone,samo propada u instituciji za razvijanje mladih srpski kosarkasa
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cole, 17. jul 2019 18:26)

E pa j*b*ga, oterali ste Duleta Vujoševića, čoveka u čijoj je(evroligaškoj!!!) postavi bilo mesta čak i za talentovane šesnaestogodišnjake. Vi dovodite po četiri igrača na pozicijama na kojima vam igraju najtelentovaniji mladi igrači. U tome je razlika između vremena "tada" i "sada".

Pierre de Kuberten

pre 4 godine

Kako nestaju Duletovi igrači i pritisak na druge da zbog Duletovog Partizana ozbiljno jačaju svoje timove i rade s mladima, budućnost naše košarke izgleda sve mračnije. FMP je bio sjajan u proizvodnji igrača, ali zato što nije imao pritisak rezultata. Sada je i to presušilo, jer Zvezda, za razliku od FMP-a mora da ima rezultat.

statuskan

pre 4 godine

Jedina škola košarke koja je ostala dosledna je litvanska. Mi smo našu školu izgubili odavno. Kako? Deca se od malih nogu uče samo timskoj igri, zapostavlja se igra jedan na jedan i što je bila odlika naše košarke šut, šut, šut. Nemamo više šutere sa preko 50% uspešnosti u toku meča. Možda zvuči čudno ali mene rezultati mlađih kategorija ne zanimaju. Bitnije mi je da svaka selekcija izbaci 3 vrhunska talenta i da se oni forsiraju. To sada nije slučaj. Kada imaš jake individualce rezultati će doći sami po sebi. Struka nam je katastrofa, igraju deca koja imaju da plate. Školski sport je mrtav a to treba da bude baza, od toga sve kreće.

Bb

pre 4 godine

Ne znam cemu cudjenje...pa sta da ocekujemo kad sinovi bivsih kosarkasa moraju biti nosioci igre,makar bili gori od Britanaca.Ne razumem da ljudi jos ne kapiraju da nam je stanje u kosarci isto kao i fudbalu..vode ga mutna lica koje vuku sve konce.U svakom godistu igraju samo podobni,fudbal se vise prati,pa se digne glas kad fale Matic,Nastasic...a ova generacija ima centara(,Nekic,Ilincic,Simic)ali nemaju agente...Ako cemo za par godina u reprezentaciji gledati samo Miskovice,Uskokovice i podobne,onda ce nam kosarka biti gde i fudbal

bbROD

pre 4 godine

To je posledica guranja jednog instant kluba na ustrb cele lige. U tom klubu stranci vode glavnu rec a nasi igraci igraju na kasicicu. Mozda je Dule Vujosevic bio svakakav ali kod njega su mladi igraci igrali i razvijali se u prave asove. I sad su skoro pola igraca u reprezentaciji oni koje je on izbrusio. Videcemo kakva ce pustos ostati posle KK CZ FMP

my way

pre 4 godine

Јединствено домаће првенство мора да се обнови, то је дефинитивно! И ВТБ лига је постала руска, са 9 руских клубова и 5 из 5 мањих земаља. Тек 2013. када се то десило Руси су је прихватили као највиши ранг. Своју националну лигу нико у Европи није уништио, јер без ње нема базе, нема темеља за развој било којег спорта. То везе нема са парама, новац не ствара играче, новац их купује. Али не може се кошарка свести на 4 клуба пуна странаца из 1, словима једног града и очекивати било шта осим пропасти. Елем, на лепше теме. 3. августа се од млађих слекција на ЕП опрашта сјајна генерација девојака до 20 година. Држе девојке лекције свима како се игра и бори за дрес Србије. Без најбољих кошаркашица, Иване Раце и Теодоре Турудић, али њих ће бити као и увек уживање пратити и убећен сам да неће разочарати ни овај пут.

marko

pre 4 godine

To je posledica guranja jednog instant kluba na ustrb cele lige. U tom klubu stranci vode glavnu rec a nasi igraci igraju na kasicicu. Mozda je Dule Vujosevic bio svakakav ali kod njega su mladi igraci igrali i razvijali se u prave asove. I sad su skoro pola igraca u reprezentaciji oni koje je on izbrusio. Videcemo kakva ce pustos ostati posle KK CZ FMP
(bbROD, 17. jul 2019 20:06)

Posledice su to sto smo vicesampioni Evrope (gde smo igrali bez najboljih) i OI! Da to je posledica "guranja" jednog kluba! Nego gde smo bili pre guranja tog kluba, koji su nam to uspesi... Najlosiji reprezentativni period je bio kada se jedan klub gurao 13. godina. Koji se bahatio i otimao sve sta je mogao... Na svu srecu, kako ono rekoste "svakom zlu, dodje kraj", pa je tako i vama, a kao posledice toga smo vicesampioni Evrope i OI, sa velikom sansom da u periodu guranja jednog kluba, postanemo i vicesampioni Sveta (Ameri su jednostavno "druga dimenzija")!

Acooo

pre 4 godine

Danilovicu odlazi!!! A i svi ovi sa njim... Jesu li oni gledali kako se bori nasa zenska reprezentacija.. Ovo je sramota.. Podbacili smo u svim mladjim kategorijama..

hercegovac

pre 4 godine

Budimo realni.Nas vec od EP 2023 kada od velog tima ostanu Jokic,Micic,Milutinov i Guduric ceka situacija kao sa Nemcima iz prosle decenije.Novicki i 11 pomocnika.Dakle,situacija da sa Jokicem smo konkurentni za velika dela,bez njega cemo doziveti slovenacku sudbinu.I kada se setim komentara da ne treba vise Jokica zvati jer nije igrao ove "prozore" protiv Estonije i Gruzije i da ga se treba odreci zauvek ako preskoci ovo SP,dodje mi da se grohotom smejem.Ali on je zadnji koji je neku sansu dobio,sada Misko forsira Bitadzea,Mokoku i slicne,ovaj mali Miskovic bese MVP u ovom uzrastu,sa 20 godina bi trebao da kida a njega dobijaju britanci ciji gradjani ne znaju da imaju reprezentacije u kosarci,dogodine verovatno igra Agroziv ligu u OKK Bgd

vaste

pre 4 godine

Ne radi se dobro sa decom. Treneri mladi forsiraju fizički snazne igrače čija je tehnika diskutabilna. Kad napune 18 god. kad se fizički deca izjednače ovi jači nemaju tehniku a tehničari ili odustanu ili nemaju dovoljan broj utakmica. Trenerima je samo bitno da dobiju utakmicu a da stvore igrača za to nemaju vremena jer je to proces. Danas morate i u kolektivnim sportovima plaćati individualne treninge. Mi poslednjih 10 godina nemamo vrhunskog pleja...

Džoni

pre 4 godine

Problem sa klincima je što se treninzi plaćaju, mnogi roditelji nemaju para da sve poplaćaju tako da mnogi potencijalni košarkaši ni ne počnu da treniraju iz tog razloga? Na trening kampove opet idu deca onih koji mogu to da plate a ne oni najtalentovaniji. Treneri odrađuju posao u fazonu koliko para toliko muzike, forsiraju se deca imućnijih roditelja i sl.

st

pre 4 godine

Isto kao i za U19, bez šuta nema pobede! Učite decu da šutiraju, driblaju i dodaju, za ostalo ima vremena. U20 -Talentovana generacija koja je očigledno loše pripremljena.

Gorstak

pre 4 godine

Ako neko moze da skupi iljadu evra da ode u peking da pogleda nase zveri u najjacem sastqvu mozda i poslednji put, jer ovo novo sto dolazi je nesto ce biti u rangu nase rukometne reprezentacije

Bane

pre 4 godine

Da probam da dam objektivnu sliku. Gledao sam ove momke u Vrscu na pripremama, zatim u Turskoj na turniru, izgledali su pristojno, sem protiv Turaka koji su nas onako razvalili. Pecarski je prikljucen dva dana pred polazak sa razlogom jer nemamo centra u generaciji 99. Sve je to ok, ali posle toga je narusena hemija u ekipi. Svaku loptu je Pecarski overio sjajno igrao u napadu u defanzivi ispadao samo tako. Odjednom Momirov i Uskokovic kao nosioci sa priprema skrajnuti, i po meni najveci problem je bio taj sto su Marka trebali polako da uvode, a ne sa samo dva dana zajednistva da igra po 35 minuta. Druga strana je Miskovic koji kao da ima zagarantovano mesto kako god igrao. I nekako dodje cudno Pecarski i Miskovic obojica sinovi kosarkasa, obojica maksimalna sloboda, tolerisanje gresaka u odbrani,stim sto Pecarski je zaista dobro igrao u ofanzivi. I nije cudo da imamo "mvp" i u U19 i u U20 a da nista postigli nismo.

Ja

pre 4 godine

Sta je problem.Problem sto se u Srbiji lose radi sa mladjim igracima.Roditelji placaju treninge, placaju letnje kampove.Nema tu rada kada u kamp u jednom turnusu dodje 100 decaka ili devojcica.Dodje ko hoce bez ikakve selekcije. Rodizelji placaju a novac se sliva u dzepove organizatora kampa.U unutrasnjosti treninge vode lokalni bivsi kosarkasi ili profesori fiskulture.Nema tu napredka.U drugim zemljama se to ozbiljnije radi.Pre vise od desetak godina vracali smo se sa medaljama a sada se borimo 9-12 mesta.Zavrseno EP za devojke do 19 godina.Nase 12.

Hogar

pre 4 godine

Da čovek pokupi sa autobuskih stanica decu do 19 godina i da igraju kako se dogovore ili na zimi,zami,zum ko ispadne pobedili bi Britaniju.

nikola bozic

pre 4 godine

Direktna posledica Aba lige,kao i svodjenja srpske kosarke na titove blizance,polako ali sigurno gubimo bazu,generacije rodjene u prvoj polovini devedesetih su se jos i afirmisale jer su ranije egzistirali Hemofarm,Radnicki,stari FMP,stara Mega(sada su uglavnom orjentisani na nesrpske talente)i imamo Jokicevu 95 generaciju(on,Zagorac,Guduric,Apic,Jaramaz)kao zadnju koja je iznedrila neki kvalitet,ako idemo dalje mozemo videti realnost gde u generaciji 96 nema nikoga da se sire afirmisao,97 samo Vanja,98 samo Simanic,99 ocigledno niko,jedini koji je nesto pokazao je najmladji Pecarski ali on nije stasavao ovde.Inace njegova kao i 01 generacija vaze za top ali kada pogledamo imena(Pecarski,Koprivica,Smailagic,Petrusev,Trifunovic,Nakic,Pokusevski,Pazin),za sve je zajednicko da nisu izdanak ABA lige i da su stasali vani,neki su se vratili,konkretno u Partizan i tu propadaju jer se dovlace stranci na kilo,kod komsiluka jos gore,nema mesta za klince cak ni u razvojnom FMP-u,Mega kao sto rekoh gura mlade Crnogorce,Slovence,Gruzijce...Dakle igranje ABA lige u slucaju gubitka evroligaskog mesta za prvaka definitivno nema apsolutno nikakvu svrhu,i ovako vise stete nego koristi i treba sto pre izaci iz iste,da spasimo sto se spasti moze.

Kosovo is Serbia

pre 4 godine

Ono što bode oči i kod u19 i u20 reprezentacije je da imamo veliki problem šuta spoljnih igrača. To he pokazatelj u kom pravcu treba da de dalje radi. Ništa strašno, opet imamo talenta. Biće dobro

Kaiser

pre 4 godine

izvrsen je genocid nad srpskom decom stvaranjem ABA lige. Srpska deca iz Cacka, Valjeva, Uzica, Milanovca, Mladenovca, Kragujevca, Kraljeva itd ...., ne postoje, Zvezda i Partizan tamo ne dolaze. Vojvodina dva miliona ljudi, nema ni jedan klub genocid je uradjen. Ne verujem da za 5 do 10 god ikada vise osvoje ikakvu medalju ni seniori, kamoli juniori i mladi.
(Radenko, 17. jul 2019 18:39

Eto sada krivi Zvezda ili Partizan
Kakve veze ima sto oni ne dolaze u Kraljevo, Kragujevac, Cacak.Ne stvaraju se igraci tako sto ce da dodje Zvezda ili Partiza.Slabo se radi u tim sredinama.Ko su treneri? Ako je neko talentovan podje na studije u Beograd.ABA liga je iznedrila Bogdanovica, Kalinica,, Gudurica, Milutinova, Teodosica, Jokica, Micova, Micica, Bjelicu itd.Lokalne samouprave nemaju novca, timovi slabi, privreda slaba

Zoran

pre 4 godine

Jos jednom se pokazalo da trebamo forsirati nase talente, a ne decu stranaca koji su se u Srbiju doselili iz jedne od bivsih yu republika...
Ali oni kontrolisu ceo nas sport i rade sta hoce...sad ce prodatitu decu napolje, uzeti novac a sto je unistena jedna generacija, to njih nije briga...

thrylos

pre 4 godine

Ovo je postala realnost. Sistem rada u selektivnom pogonu se ne menja više od 20 godina, iako se košarka mnogo promenila. Jedan čovek odlučuje sam o tome ko će biti pozivan na treninge i pripreme (kampove) svih mlađih selekcija, guraju se menadžerski igrači i tatini sinovi. A najveći problem je što se od najmlađih kategorija po klubovima juri samo rezultat, forsiraju biološki zrelija deca, šabloni u napadu, igra neki oblik zone u odbrani... Pravih talenata praktično nemamo, svi su ''industrijski'' igrači.

Pera Lozac

pre 4 godine

Kad su Icela(Marko Icelic) i Mijat(Dejan Mijatovic) vodili mladje kategorije bilo je i rezultata... Tada ljudi donose medalje a KSS iz ne znam kog razloga svake godine menja trenere mladjih kategorija.Mislite o tome.Hvala

heh

pre 4 godine

Mladi u fudbalu nakantani pre mesec dana , sad i u košarci takođe krenule blamaže...Što bi neko reko, ovih dana ono popularno, budućnost Srbije...

cole

pre 4 godine

e ovo je smjesno,britanci i kosarka ko nebo i zemlja i mi od njih izgubimo
i sta ovaj pecarski radi u partizanu kad je evidentno da nece dobiti sansu ni ove sezone,samo propada u instituciji za razvijanje mladih srpski kosarkasa

Koki

pre 4 godine

Sta reci,a biti fin da mi objave komentar.
Rezultat nije i ne sme da bude prioritet ali izgubiti od Britanaca u osmino finala koji su bez pobede...
Kao i sa U19 imam vise zapazanja
1)Pecarski ofanzivno sjajan,ogroman doprinos za kratlo vreme,ali defanzivno na nivou pinora
2)Miskovic je taj sledeci talenat iz Mega fabrike za NBA draft,hm...
3)Sem Uskokovica spolja ne vidim perspektivu za seniore
4)Strucni stab-selektor U20 covek koji ni po cemu nije strucan za rad sa mladima, u svom timu najmladji igrac mu ima 25 godina,Zlatanovic pomocnik godinama niko ne zna sto,vodi prvu srpsku,ostale necu dirati...
5)Igra kao kod Bucana,jednosmerna,bezidejna,cim nas pritisnu ne znamo nista
Kritika je dobronamerna,prst na celo za ljude u savezu,nista nije slucajno,ima mnogo mladih trenera koji zele i mogu da rade,prestanite sa ovima sto niko ne zna sto ih postavljate,odmah da najavim Nikitovic je sledeci za neuspeh.
Glava gore ali i pamet u istu

Radenko

pre 4 godine

izvrsen je genocid nad srpskom decom stvaranjem ABA lige. Srpska deca iz Cacka, Valjeva, Uzica, Milanovca, Mladenovca, Kragujevca, Kraljeva itd ...., ne postoje, Zvezda i Partizan tamo ne dolaze. Vojvodina dva miliona ljudi, nema ni jedan klub genocid je uradjen. Ne verujem da za 5 do 10 god ikada vise osvoje ikakvu medalju ni seniori, kamoli juniori i mladi.

Ja

pre 4 godine

Kakav šamar i kakva sramota za nasu kosarku. Prvo proriv Ukrajine, pa sad protiv Britanaca. Uz samar sa svjetskog do 19 ovo djeluje zabrinjavajuce. Sta se desilo sa Miskovica na ovom prvenstvu?

Where is my sendvic?

pre 4 godine

Boze sakloni 80% zakrzljali imas utisak da nemaju vise od 170 ,rucice od pola metra (plejevi,).Sokiran Sam elementarnim neznanjem

BGD

pre 4 godine

Ha ha ha veliki talenti ko moja baba,ha ha ha.Hoce u NBA,a Britaniju ne mogu da dobiju.A vidim i selektor ima slicno znanje iliti neznanje.Sram vas sve do jednog bilo.

V

pre 4 godine

A pre par meseci kad je bila ideja da u Londonu bude evroligaski ili NBA tim, gomila komentara o kvalitetu kosarke u Britaniji

Britanke stigle do polufinala evropskog a vidim i mladici nas dobise

as

pre 4 godine

Pa da li je moguće da ovakve trenerske neznalice vode reprezentaciju.
Acu iz Pazove i Jordana iz Čačka da upariš na klupi garantujem da bi osvojili ovo prvenstvo.

Nemanja

pre 4 godine

Pa to je ocekivano kada se zna da svaku loptu mora da cekira Pecarski i da ima vecu slobodu u izboru suta od Hardena ali dok nam igraju tatini sinovi i polu proizvodi koji u svojim klubovima ne sastave ni 30 minuta u celoj sezoni pobedjivace nas kosarkasko anonimusi.A najgore od svega je to sto ce taj Pecarski sad trenirati sa seniorkom reprezentacijom kao veliki prospekt iako svi znaju da ga pod kosem moze ugurati moja baba sa slomljenim kukom.

Đura

pre 4 godine

Za početak doživotno zabraniti Oliveru Popoviću bavljenje trenerskim poslom. Iole ozbiljniji trener da je birao na ulici 12 igrača pobedio bi Veliku Britaniju. Posle savez može da se bavi Pecarskim, Uskokovićem i ostalima.

veljko

pre 4 godine

Veliki uspeh za Beo basket....trener, mega zvezde i sve to pod zastavom Srbije..., ali veliki poraz srpske kosarke....Ovo je samo pocetak koji se naslucivao...trener bez ideje, ekipa bez vodje, hemije, svako igra za sebe, sve se vrti oko 5-6 igraca, svaka cast Pecarskom i Simovicu, zao mi je momaka sa klupe Tadica, Vuka i Matica...ponavljam bravo za Beo basket, Miška...Tadiju..samo napred!!!

Miroslav

pre 4 godine

Izgleda da je Goran Grbovic u pravu kada kaze da je nasa kosarka skliznula u amaterizam,samo to jos niko nije objavio.Ovaj poraz je posledica loseg rada poslednje 3 decenije.Samo smo bilo mnogo ispred drugih,pa nije bilo poraza.Sada kada su nas sustigli,a neki i prestigli,dosli su i porazi.Treba pogledati istini u oci,i priznati da mi u mnogo cemu zaostajemo za drugim selekcijama.Treba u omladinskim ekipama praviti drugacije selekcije igraca,i forsirati savremeniju kosarku.Mladi igraci moraju dobijati vise prostora u svojim klubovima.Pocinjem da verujem da je sansa za oporavak nase kosarke,zatvorena EL,bez nasih klubova.Onda ce verovatno Simanic igrati vise,jer Faje nece ni biti u zvezdi.

as

pre 4 godine

Pa da li je moguće da ovakve trenerske neznalice vode reprezentaciju.
Acu iz Pazove i Jordana iz Čačka da upariš na klupi garantujem da bi osvojili ovo prvenstvo.

Koki

pre 4 godine

Sta reci,a biti fin da mi objave komentar.
Rezultat nije i ne sme da bude prioritet ali izgubiti od Britanaca u osmino finala koji su bez pobede...
Kao i sa U19 imam vise zapazanja
1)Pecarski ofanzivno sjajan,ogroman doprinos za kratlo vreme,ali defanzivno na nivou pinora
2)Miskovic je taj sledeci talenat iz Mega fabrike za NBA draft,hm...
3)Sem Uskokovica spolja ne vidim perspektivu za seniore
4)Strucni stab-selektor U20 covek koji ni po cemu nije strucan za rad sa mladima, u svom timu najmladji igrac mu ima 25 godina,Zlatanovic pomocnik godinama niko ne zna sto,vodi prvu srpsku,ostale necu dirati...
5)Igra kao kod Bucana,jednosmerna,bezidejna,cim nas pritisnu ne znamo nista
Kritika je dobronamerna,prst na celo za ljude u savezu,nista nije slucajno,ima mnogo mladih trenera koji zele i mogu da rade,prestanite sa ovima sto niko ne zna sto ih postavljate,odmah da najavim Nikitovic je sledeci za neuspeh.
Glava gore ali i pamet u istu

Miroslav

pre 4 godine

Izgleda da je Goran Grbovic u pravu kada kaze da je nasa kosarka skliznula u amaterizam,samo to jos niko nije objavio.Ovaj poraz je posledica loseg rada poslednje 3 decenije.Samo smo bilo mnogo ispred drugih,pa nije bilo poraza.Sada kada su nas sustigli,a neki i prestigli,dosli su i porazi.Treba pogledati istini u oci,i priznati da mi u mnogo cemu zaostajemo za drugim selekcijama.Treba u omladinskim ekipama praviti drugacije selekcije igraca,i forsirati savremeniju kosarku.Mladi igraci moraju dobijati vise prostora u svojim klubovima.Pocinjem da verujem da je sansa za oporavak nase kosarke,zatvorena EL,bez nasih klubova.Onda ce verovatno Simanic igrati vise,jer Faje nece ni biti u zvezdi.

Ja

pre 4 godine

Kakav šamar i kakva sramota za nasu kosarku. Prvo proriv Ukrajine, pa sad protiv Britanaca. Uz samar sa svjetskog do 19 ovo djeluje zabrinjavajuce. Sta se desilo sa Miskovica na ovom prvenstvu?

Đura

pre 4 godine

Za početak doživotno zabraniti Oliveru Popoviću bavljenje trenerskim poslom. Iole ozbiljniji trener da je birao na ulici 12 igrača pobedio bi Veliku Britaniju. Posle savez može da se bavi Pecarskim, Uskokovićem i ostalima.

Džoni

pre 4 godine

Problem sa klincima je što se treninzi plaćaju, mnogi roditelji nemaju para da sve poplaćaju tako da mnogi potencijalni košarkaši ni ne počnu da treniraju iz tog razloga? Na trening kampove opet idu deca onih koji mogu to da plate a ne oni najtalentovaniji. Treneri odrađuju posao u fazonu koliko para toliko muzike, forsiraju se deca imućnijih roditelja i sl.

veljko

pre 4 godine

Veliki uspeh za Beo basket....trener, mega zvezde i sve to pod zastavom Srbije..., ali veliki poraz srpske kosarke....Ovo je samo pocetak koji se naslucivao...trener bez ideje, ekipa bez vodje, hemije, svako igra za sebe, sve se vrti oko 5-6 igraca, svaka cast Pecarskom i Simovicu, zao mi je momaka sa klupe Tadica, Vuka i Matica...ponavljam bravo za Beo basket, Miška...Tadiju..samo napred!!!

vaste

pre 4 godine

Ne radi se dobro sa decom. Treneri mladi forsiraju fizički snazne igrače čija je tehnika diskutabilna. Kad napune 18 god. kad se fizički deca izjednače ovi jači nemaju tehniku a tehničari ili odustanu ili nemaju dovoljan broj utakmica. Trenerima je samo bitno da dobiju utakmicu a da stvore igrača za to nemaju vremena jer je to proces. Danas morate i u kolektivnim sportovima plaćati individualne treninge. Mi poslednjih 10 godina nemamo vrhunskog pleja...

V

pre 4 godine

A pre par meseci kad je bila ideja da u Londonu bude evroligaski ili NBA tim, gomila komentara o kvalitetu kosarke u Britaniji

Britanke stigle do polufinala evropskog a vidim i mladici nas dobise

Kaiser

pre 4 godine

izvrsen je genocid nad srpskom decom stvaranjem ABA lige. Srpska deca iz Cacka, Valjeva, Uzica, Milanovca, Mladenovca, Kragujevca, Kraljeva itd ...., ne postoje, Zvezda i Partizan tamo ne dolaze. Vojvodina dva miliona ljudi, nema ni jedan klub genocid je uradjen. Ne verujem da za 5 do 10 god ikada vise osvoje ikakvu medalju ni seniori, kamoli juniori i mladi.
(Radenko, 17. jul 2019 18:39

Eto sada krivi Zvezda ili Partizan
Kakve veze ima sto oni ne dolaze u Kraljevo, Kragujevac, Cacak.Ne stvaraju se igraci tako sto ce da dodje Zvezda ili Partiza.Slabo se radi u tim sredinama.Ko su treneri? Ako je neko talentovan podje na studije u Beograd.ABA liga je iznedrila Bogdanovica, Kalinica,, Gudurica, Milutinova, Teodosica, Jokica, Micova, Micica, Bjelicu itd.Lokalne samouprave nemaju novca, timovi slabi, privreda slaba

statuskan

pre 4 godine

Jedina škola košarke koja je ostala dosledna je litvanska. Mi smo našu školu izgubili odavno. Kako? Deca se od malih nogu uče samo timskoj igri, zapostavlja se igra jedan na jedan i što je bila odlika naše košarke šut, šut, šut. Nemamo više šutere sa preko 50% uspešnosti u toku meča. Možda zvuči čudno ali mene rezultati mlađih kategorija ne zanimaju. Bitnije mi je da svaka selekcija izbaci 3 vrhunska talenta i da se oni forsiraju. To sada nije slučaj. Kada imaš jake individualce rezultati će doći sami po sebi. Struka nam je katastrofa, igraju deca koja imaju da plate. Školski sport je mrtav a to treba da bude baza, od toga sve kreće.

Nemanja

pre 4 godine

Pa to je ocekivano kada se zna da svaku loptu mora da cekira Pecarski i da ima vecu slobodu u izboru suta od Hardena ali dok nam igraju tatini sinovi i polu proizvodi koji u svojim klubovima ne sastave ni 30 minuta u celoj sezoni pobedjivace nas kosarkasko anonimusi.A najgore od svega je to sto ce taj Pecarski sad trenirati sa seniorkom reprezentacijom kao veliki prospekt iako svi znaju da ga pod kosem moze ugurati moja baba sa slomljenim kukom.

hercegovac

pre 4 godine

Budimo realni.Nas vec od EP 2023 kada od velog tima ostanu Jokic,Micic,Milutinov i Guduric ceka situacija kao sa Nemcima iz prosle decenije.Novicki i 11 pomocnika.Dakle,situacija da sa Jokicem smo konkurentni za velika dela,bez njega cemo doziveti slovenacku sudbinu.I kada se setim komentara da ne treba vise Jokica zvati jer nije igrao ove "prozore" protiv Estonije i Gruzije i da ga se treba odreci zauvek ako preskoci ovo SP,dodje mi da se grohotom smejem.Ali on je zadnji koji je neku sansu dobio,sada Misko forsira Bitadzea,Mokoku i slicne,ovaj mali Miskovic bese MVP u ovom uzrastu,sa 20 godina bi trebao da kida a njega dobijaju britanci ciji gradjani ne znaju da imaju reprezentacije u kosarci,dogodine verovatno igra Agroziv ligu u OKK Bgd

thrylos

pre 4 godine

Ovo je postala realnost. Sistem rada u selektivnom pogonu se ne menja više od 20 godina, iako se košarka mnogo promenila. Jedan čovek odlučuje sam o tome ko će biti pozivan na treninge i pripreme (kampove) svih mlađih selekcija, guraju se menadžerski igrači i tatini sinovi. A najveći problem je što se od najmlađih kategorija po klubovima juri samo rezultat, forsiraju biološki zrelija deca, šabloni u napadu, igra neki oblik zone u odbrani... Pravih talenata praktično nemamo, svi su ''industrijski'' igrači.

Radenko

pre 4 godine

izvrsen je genocid nad srpskom decom stvaranjem ABA lige. Srpska deca iz Cacka, Valjeva, Uzica, Milanovca, Mladenovca, Kragujevca, Kraljeva itd ...., ne postoje, Zvezda i Partizan tamo ne dolaze. Vojvodina dva miliona ljudi, nema ni jedan klub genocid je uradjen. Ne verujem da za 5 do 10 god ikada vise osvoje ikakvu medalju ni seniori, kamoli juniori i mladi.

Bane

pre 4 godine

Da probam da dam objektivnu sliku. Gledao sam ove momke u Vrscu na pripremama, zatim u Turskoj na turniru, izgledali su pristojno, sem protiv Turaka koji su nas onako razvalili. Pecarski je prikljucen dva dana pred polazak sa razlogom jer nemamo centra u generaciji 99. Sve je to ok, ali posle toga je narusena hemija u ekipi. Svaku loptu je Pecarski overio sjajno igrao u napadu u defanzivi ispadao samo tako. Odjednom Momirov i Uskokovic kao nosioci sa priprema skrajnuti, i po meni najveci problem je bio taj sto su Marka trebali polako da uvode, a ne sa samo dva dana zajednistva da igra po 35 minuta. Druga strana je Miskovic koji kao da ima zagarantovano mesto kako god igrao. I nekako dodje cudno Pecarski i Miskovic obojica sinovi kosarkasa, obojica maksimalna sloboda, tolerisanje gresaka u odbrani,stim sto Pecarski je zaista dobro igrao u ofanzivi. I nije cudo da imamo "mvp" i u U19 i u U20 a da nista postigli nismo.

BGD

pre 4 godine

Ha ha ha veliki talenti ko moja baba,ha ha ha.Hoce u NBA,a Britaniju ne mogu da dobiju.A vidim i selektor ima slicno znanje iliti neznanje.Sram vas sve do jednog bilo.

Acooo

pre 4 godine

Danilovicu odlazi!!! A i svi ovi sa njim... Jesu li oni gledali kako se bori nasa zenska reprezentacija.. Ovo je sramota.. Podbacili smo u svim mladjim kategorijama..

marko

pre 4 godine

To je posledica guranja jednog instant kluba na ustrb cele lige. U tom klubu stranci vode glavnu rec a nasi igraci igraju na kasicicu. Mozda je Dule Vujosevic bio svakakav ali kod njega su mladi igraci igrali i razvijali se u prave asove. I sad su skoro pola igraca u reprezentaciji oni koje je on izbrusio. Videcemo kakva ce pustos ostati posle KK CZ FMP
(bbROD, 17. jul 2019 20:06)

Posledice su to sto smo vicesampioni Evrope (gde smo igrali bez najboljih) i OI! Da to je posledica "guranja" jednog kluba! Nego gde smo bili pre guranja tog kluba, koji su nam to uspesi... Najlosiji reprezentativni period je bio kada se jedan klub gurao 13. godina. Koji se bahatio i otimao sve sta je mogao... Na svu srecu, kako ono rekoste "svakom zlu, dodje kraj", pa je tako i vama, a kao posledice toga smo vicesampioni Evrope i OI, sa velikom sansom da u periodu guranja jednog kluba, postanemo i vicesampioni Sveta (Ameri su jednostavno "druga dimenzija")!

nikola bozic

pre 4 godine

Direktna posledica Aba lige,kao i svodjenja srpske kosarke na titove blizance,polako ali sigurno gubimo bazu,generacije rodjene u prvoj polovini devedesetih su se jos i afirmisale jer su ranije egzistirali Hemofarm,Radnicki,stari FMP,stara Mega(sada su uglavnom orjentisani na nesrpske talente)i imamo Jokicevu 95 generaciju(on,Zagorac,Guduric,Apic,Jaramaz)kao zadnju koja je iznedrila neki kvalitet,ako idemo dalje mozemo videti realnost gde u generaciji 96 nema nikoga da se sire afirmisao,97 samo Vanja,98 samo Simanic,99 ocigledno niko,jedini koji je nesto pokazao je najmladji Pecarski ali on nije stasavao ovde.Inace njegova kao i 01 generacija vaze za top ali kada pogledamo imena(Pecarski,Koprivica,Smailagic,Petrusev,Trifunovic,Nakic,Pokusevski,Pazin),za sve je zajednicko da nisu izdanak ABA lige i da su stasali vani,neki su se vratili,konkretno u Partizan i tu propadaju jer se dovlace stranci na kilo,kod komsiluka jos gore,nema mesta za klince cak ni u razvojnom FMP-u,Mega kao sto rekoh gura mlade Crnogorce,Slovence,Gruzijce...Dakle igranje ABA lige u slucaju gubitka evroligaskog mesta za prvaka definitivno nema apsolutno nikakvu svrhu,i ovako vise stete nego koristi i treba sto pre izaci iz iste,da spasimo sto se spasti moze.

Gorstak

pre 4 godine

Ako neko moze da skupi iljadu evra da ode u peking da pogleda nase zveri u najjacem sastqvu mozda i poslednji put, jer ovo novo sto dolazi je nesto ce biti u rangu nase rukometne reprezentacije

bbROD

pre 4 godine

To je posledica guranja jednog instant kluba na ustrb cele lige. U tom klubu stranci vode glavnu rec a nasi igraci igraju na kasicicu. Mozda je Dule Vujosevic bio svakakav ali kod njega su mladi igraci igrali i razvijali se u prave asove. I sad su skoro pola igraca u reprezentaciji oni koje je on izbrusio. Videcemo kakva ce pustos ostati posle KK CZ FMP

Indoktrinacija

pre 4 godine

Radnički KG ugašen. Hemofam ne postoji (Sad je to Vršac ali ma daleko nižem nivou). Gde je Vojvodina? FMP pod pritiskom stvaranja igrača za Zvezdu ne stvara kvalitet već kvantitet. Partizan u raspadu. Zvezda pod pritiskom rezultata i moranja da se domogne EL ne daje šansu mladim igračima. To nam je to.

heh

pre 4 godine

Mladi u fudbalu nakantani pre mesec dana , sad i u košarci takođe krenule blamaže...Što bi neko reko, ovih dana ono popularno, budućnost Srbije...

Hogar

pre 4 godine

Da čovek pokupi sa autobuskih stanica decu do 19 godina i da igraju kako se dogovore ili na zimi,zami,zum ko ispadne pobedili bi Britaniju.

Bb

pre 4 godine

Ne znam cemu cudjenje...pa sta da ocekujemo kad sinovi bivsih kosarkasa moraju biti nosioci igre,makar bili gori od Britanaca.Ne razumem da ljudi jos ne kapiraju da nam je stanje u kosarci isto kao i fudbalu..vode ga mutna lica koje vuku sve konce.U svakom godistu igraju samo podobni,fudbal se vise prati,pa se digne glas kad fale Matic,Nastasic...a ova generacija ima centara(,Nekic,Ilincic,Simic)ali nemaju agente...Ako cemo za par godina u reprezentaciji gledati samo Miskovice,Uskokovice i podobne,onda ce nam kosarka biti gde i fudbal

Ja

pre 4 godine

Sta je problem.Problem sto se u Srbiji lose radi sa mladjim igracima.Roditelji placaju treninge, placaju letnje kampove.Nema tu rada kada u kamp u jednom turnusu dodje 100 decaka ili devojcica.Dodje ko hoce bez ikakve selekcije. Rodizelji placaju a novac se sliva u dzepove organizatora kampa.U unutrasnjosti treninge vode lokalni bivsi kosarkasi ili profesori fiskulture.Nema tu napredka.U drugim zemljama se to ozbiljnije radi.Pre vise od desetak godina vracali smo se sa medaljama a sada se borimo 9-12 mesta.Zavrseno EP za devojke do 19 godina.Nase 12.

Where is my sendvic?

pre 4 godine

Boze sakloni 80% zakrzljali imas utisak da nemaju vise od 170 ,rucice od pola metra (plejevi,).Sokiran Sam elementarnim neznanjem

st

pre 4 godine

Isto kao i za U19, bez šuta nema pobede! Učite decu da šutiraju, driblaju i dodaju, za ostalo ima vremena. U20 -Talentovana generacija koja je očigledno loše pripremljena.

Pera Lozac

pre 4 godine

Kad su Icela(Marko Icelic) i Mijat(Dejan Mijatovic) vodili mladje kategorije bilo je i rezultata... Tada ljudi donose medalje a KSS iz ne znam kog razloga svake godine menja trenere mladjih kategorija.Mislite o tome.Hvala

Kosovo is Serbia

pre 4 godine

Ono što bode oči i kod u19 i u20 reprezentacije je da imamo veliki problem šuta spoljnih igrača. To he pokazatelj u kom pravcu treba da de dalje radi. Ništa strašno, opet imamo talenta. Biće dobro

cole

pre 4 godine

e ovo je smjesno,britanci i kosarka ko nebo i zemlja i mi od njih izgubimo
i sta ovaj pecarski radi u partizanu kad je evidentno da nece dobiti sansu ni ove sezone,samo propada u instituciji za razvijanje mladih srpski kosarkasa

Pierre de Kuberten

pre 4 godine

Kako nestaju Duletovi igrači i pritisak na druge da zbog Duletovog Partizana ozbiljno jačaju svoje timove i rade s mladima, budućnost naše košarke izgleda sve mračnije. FMP je bio sjajan u proizvodnji igrača, ali zato što nije imao pritisak rezultata. Sada je i to presušilo, jer Zvezda, za razliku od FMP-a mora da ima rezultat.

General DV

pre 4 godine

e ovo je smjesno,britanci i kosarka ko nebo i zemlja i mi od njih izgubimo
i sta ovaj pecarski radi u partizanu kad je evidentno da nece dobiti sansu ni ove sezone,samo propada u instituciji za razvijanje mladih srpski kosarkasa
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cole, 17. jul 2019 18:26)

E pa j*b*ga, oterali ste Duleta Vujoševića, čoveka u čijoj je(evroligaškoj!!!) postavi bilo mesta čak i za talentovane šesnaestogodišnjake. Vi dovodite po četiri igrača na pozicijama na kojima vam igraju najtelentovaniji mladi igrači. U tome je razlika između vremena "tada" i "sada".

rep srpska

pre 4 godine

Ovo je ozbiljan problem, rezultati svih mladjih kategorija pokazuju da se lose radi sa djecom,izgubila se nasa skola kosarke,treba da se promjeni potpuno sistem i vrati se staroj nasoj skoli inace postacemo kosarkaski anonimci!

my way

pre 4 godine

Јединствено домаће првенство мора да се обнови, то је дефинитивно! И ВТБ лига је постала руска, са 9 руских клубова и 5 из 5 мањих земаља. Тек 2013. када се то десило Руси су је прихватили као највиши ранг. Своју националну лигу нико у Европи није уништио, јер без ње нема базе, нема темеља за развој било којег спорта. То везе нема са парама, новац не ствара играче, новац их купује. Али не може се кошарка свести на 4 клуба пуна странаца из 1, словима једног града и очекивати било шта осим пропасти. Елем, на лепше теме. 3. августа се од млађих слекција на ЕП опрашта сјајна генерација девојака до 20 година. Држе девојке лекције свима како се игра и бори за дрес Србије. Без најбољих кошаркашица, Иване Раце и Теодоре Турудић, али њих ће бити као и увек уживање пратити и убећен сам да неће разочарати ни овај пут.

Zoran

pre 4 godine

Jos jednom se pokazalo da trebamo forsirati nase talente, a ne decu stranaca koji su se u Srbiju doselili iz jedne od bivsih yu republika...
Ali oni kontrolisu ceo nas sport i rade sta hoce...sad ce prodatitu decu napolje, uzeti novac a sto je unistena jedna generacija, to njih nije briga...

jojomaster

pre 4 godine

Desava se da neka generacija bude slabija. Svidja mi se sto je Pecarski igrao. On je godinu dana mladji. Tu je i Trifunovic. Samo bi bilo dobro da ako vec nece dobiti minute u Partizanu odu u Megu/Igokeu itd. Najvaznije sada je da igraju kosarku. Treninzni su treninzi ali bez utakmica talenat ne moze da se razvija.

Radenko

pre 4 godine

izvrsen je genocid nad srpskom decom stvaranjem ABA lige. Srpska deca iz Cacka, Valjeva, Uzica, Milanovca, Mladenovca, Kragujevca, Kraljeva itd ...., ne postoje, Zvezda i Partizan tamo ne dolaze. Vojvodina dva miliona ljudi, nema ni jedan klub genocid je uradjen. Ne verujem da za 5 do 10 god ikada vise osvoje ikakvu medalju ni seniori, kamoli juniori i mladi.

bbROD

pre 4 godine

To je posledica guranja jednog instant kluba na ustrb cele lige. U tom klubu stranci vode glavnu rec a nasi igraci igraju na kasicicu. Mozda je Dule Vujosevic bio svakakav ali kod njega su mladi igraci igrali i razvijali se u prave asove. I sad su skoro pola igraca u reprezentaciji oni koje je on izbrusio. Videcemo kakva ce pustos ostati posle KK CZ FMP

marko

pre 4 godine

To je posledica guranja jednog instant kluba na ustrb cele lige. U tom klubu stranci vode glavnu rec a nasi igraci igraju na kasicicu. Mozda je Dule Vujosevic bio svakakav ali kod njega su mladi igraci igrali i razvijali se u prave asove. I sad su skoro pola igraca u reprezentaciji oni koje je on izbrusio. Videcemo kakva ce pustos ostati posle KK CZ FMP
(bbROD, 17. jul 2019 20:06)

Posledice su to sto smo vicesampioni Evrope (gde smo igrali bez najboljih) i OI! Da to je posledica "guranja" jednog kluba! Nego gde smo bili pre guranja tog kluba, koji su nam to uspesi... Najlosiji reprezentativni period je bio kada se jedan klub gurao 13. godina. Koji se bahatio i otimao sve sta je mogao... Na svu srecu, kako ono rekoste "svakom zlu, dodje kraj", pa je tako i vama, a kao posledice toga smo vicesampioni Evrope i OI, sa velikom sansom da u periodu guranja jednog kluba, postanemo i vicesampioni Sveta (Ameri su jednostavno "druga dimenzija")!

Zoran

pre 4 godine

Jos jednom se pokazalo da trebamo forsirati nase talente, a ne decu stranaca koji su se u Srbiju doselili iz jedne od bivsih yu republika...
Ali oni kontrolisu ceo nas sport i rade sta hoce...sad ce prodatitu decu napolje, uzeti novac a sto je unistena jedna generacija, to njih nije briga...

Nemanja

pre 4 godine

Pa to je ocekivano kada se zna da svaku loptu mora da cekira Pecarski i da ima vecu slobodu u izboru suta od Hardena ali dok nam igraju tatini sinovi i polu proizvodi koji u svojim klubovima ne sastave ni 30 minuta u celoj sezoni pobedjivace nas kosarkasko anonimusi.A najgore od svega je to sto ce taj Pecarski sad trenirati sa seniorkom reprezentacijom kao veliki prospekt iako svi znaju da ga pod kosem moze ugurati moja baba sa slomljenim kukom.

Pierre de Kuberten

pre 4 godine

Kako nestaju Duletovi igrači i pritisak na druge da zbog Duletovog Partizana ozbiljno jačaju svoje timove i rade s mladima, budućnost naše košarke izgleda sve mračnije. FMP je bio sjajan u proizvodnji igrača, ali zato što nije imao pritisak rezultata. Sada je i to presušilo, jer Zvezda, za razliku od FMP-a mora da ima rezultat.

General DV

pre 4 godine

e ovo je smjesno,britanci i kosarka ko nebo i zemlja i mi od njih izgubimo
i sta ovaj pecarski radi u partizanu kad je evidentno da nece dobiti sansu ni ove sezone,samo propada u instituciji za razvijanje mladih srpski kosarkasa
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cole, 17. jul 2019 18:26)

E pa j*b*ga, oterali ste Duleta Vujoševića, čoveka u čijoj je(evroligaškoj!!!) postavi bilo mesta čak i za talentovane šesnaestogodišnjake. Vi dovodite po četiri igrača na pozicijama na kojima vam igraju najtelentovaniji mladi igrači. U tome je razlika između vremena "tada" i "sada".

hercegovac

pre 4 godine

Budimo realni.Nas vec od EP 2023 kada od velog tima ostanu Jokic,Micic,Milutinov i Guduric ceka situacija kao sa Nemcima iz prosle decenije.Novicki i 11 pomocnika.Dakle,situacija da sa Jokicem smo konkurentni za velika dela,bez njega cemo doziveti slovenacku sudbinu.I kada se setim komentara da ne treba vise Jokica zvati jer nije igrao ove "prozore" protiv Estonije i Gruzije i da ga se treba odreci zauvek ako preskoci ovo SP,dodje mi da se grohotom smejem.Ali on je zadnji koji je neku sansu dobio,sada Misko forsira Bitadzea,Mokoku i slicne,ovaj mali Miskovic bese MVP u ovom uzrastu,sa 20 godina bi trebao da kida a njega dobijaju britanci ciji gradjani ne znaju da imaju reprezentacije u kosarci,dogodine verovatno igra Agroziv ligu u OKK Bgd

my way

pre 4 godine

Јединствено домаће првенство мора да се обнови, то је дефинитивно! И ВТБ лига је постала руска, са 9 руских клубова и 5 из 5 мањих земаља. Тек 2013. када се то десило Руси су је прихватили као највиши ранг. Своју националну лигу нико у Европи није уништио, јер без ње нема базе, нема темеља за развој било којег спорта. То везе нема са парама, новац не ствара играче, новац их купује. Али не може се кошарка свести на 4 клуба пуна странаца из 1, словима једног града и очекивати било шта осим пропасти. Елем, на лепше теме. 3. августа се од млађих слекција на ЕП опрашта сјајна генерација девојака до 20 година. Држе девојке лекције свима како се игра и бори за дрес Србије. Без најбољих кошаркашица, Иване Раце и Теодоре Турудић, али њих ће бити као и увек уживање пратити и убећен сам да неће разочарати ни овај пут.

V

pre 4 godine

A pre par meseci kad je bila ideja da u Londonu bude evroligaski ili NBA tim, gomila komentara o kvalitetu kosarke u Britaniji

Britanke stigle do polufinala evropskog a vidim i mladici nas dobise

Kaiser

pre 4 godine

izvrsen je genocid nad srpskom decom stvaranjem ABA lige. Srpska deca iz Cacka, Valjeva, Uzica, Milanovca, Mladenovca, Kragujevca, Kraljeva itd ...., ne postoje, Zvezda i Partizan tamo ne dolaze. Vojvodina dva miliona ljudi, nema ni jedan klub genocid je uradjen. Ne verujem da za 5 do 10 god ikada vise osvoje ikakvu medalju ni seniori, kamoli juniori i mladi.
(Radenko, 17. jul 2019 18:39

Eto sada krivi Zvezda ili Partizan
Kakve veze ima sto oni ne dolaze u Kraljevo, Kragujevac, Cacak.Ne stvaraju se igraci tako sto ce da dodje Zvezda ili Partiza.Slabo se radi u tim sredinama.Ko su treneri? Ako je neko talentovan podje na studije u Beograd.ABA liga je iznedrila Bogdanovica, Kalinica,, Gudurica, Milutinova, Teodosica, Jokica, Micova, Micica, Bjelicu itd.Lokalne samouprave nemaju novca, timovi slabi, privreda slaba

nikola bozic

pre 4 godine

Direktna posledica Aba lige,kao i svodjenja srpske kosarke na titove blizance,polako ali sigurno gubimo bazu,generacije rodjene u prvoj polovini devedesetih su se jos i afirmisale jer su ranije egzistirali Hemofarm,Radnicki,stari FMP,stara Mega(sada su uglavnom orjentisani na nesrpske talente)i imamo Jokicevu 95 generaciju(on,Zagorac,Guduric,Apic,Jaramaz)kao zadnju koja je iznedrila neki kvalitet,ako idemo dalje mozemo videti realnost gde u generaciji 96 nema nikoga da se sire afirmisao,97 samo Vanja,98 samo Simanic,99 ocigledno niko,jedini koji je nesto pokazao je najmladji Pecarski ali on nije stasavao ovde.Inace njegova kao i 01 generacija vaze za top ali kada pogledamo imena(Pecarski,Koprivica,Smailagic,Petrusev,Trifunovic,Nakic,Pokusevski,Pazin),za sve je zajednicko da nisu izdanak ABA lige i da su stasali vani,neki su se vratili,konkretno u Partizan i tu propadaju jer se dovlace stranci na kilo,kod komsiluka jos gore,nema mesta za klince cak ni u razvojnom FMP-u,Mega kao sto rekoh gura mlade Crnogorce,Slovence,Gruzijce...Dakle igranje ABA lige u slucaju gubitka evroligaskog mesta za prvaka definitivno nema apsolutno nikakvu svrhu,i ovako vise stete nego koristi i treba sto pre izaci iz iste,da spasimo sto se spasti moze.

Miroslav

pre 4 godine

Izgleda da je Goran Grbovic u pravu kada kaze da je nasa kosarka skliznula u amaterizam,samo to jos niko nije objavio.Ovaj poraz je posledica loseg rada poslednje 3 decenije.Samo smo bilo mnogo ispred drugih,pa nije bilo poraza.Sada kada su nas sustigli,a neki i prestigli,dosli su i porazi.Treba pogledati istini u oci,i priznati da mi u mnogo cemu zaostajemo za drugim selekcijama.Treba u omladinskim ekipama praviti drugacije selekcije igraca,i forsirati savremeniju kosarku.Mladi igraci moraju dobijati vise prostora u svojim klubovima.Pocinjem da verujem da je sansa za oporavak nase kosarke,zatvorena EL,bez nasih klubova.Onda ce verovatno Simanic igrati vise,jer Faje nece ni biti u zvezdi.

cole

pre 4 godine

e ovo je smjesno,britanci i kosarka ko nebo i zemlja i mi od njih izgubimo
i sta ovaj pecarski radi u partizanu kad je evidentno da nece dobiti sansu ni ove sezone,samo propada u instituciji za razvijanje mladih srpski kosarkasa

as

pre 4 godine

Pa da li je moguće da ovakve trenerske neznalice vode reprezentaciju.
Acu iz Pazove i Jordana iz Čačka da upariš na klupi garantujem da bi osvojili ovo prvenstvo.

Gorstak

pre 4 godine

Ako neko moze da skupi iljadu evra da ode u peking da pogleda nase zveri u najjacem sastqvu mozda i poslednji put, jer ovo novo sto dolazi je nesto ce biti u rangu nase rukometne reprezentacije

Đura

pre 4 godine

Za početak doživotno zabraniti Oliveru Popoviću bavljenje trenerskim poslom. Iole ozbiljniji trener da je birao na ulici 12 igrača pobedio bi Veliku Britaniju. Posle savez može da se bavi Pecarskim, Uskokovićem i ostalima.

Acooo

pre 4 godine

Danilovicu odlazi!!! A i svi ovi sa njim... Jesu li oni gledali kako se bori nasa zenska reprezentacija.. Ovo je sramota.. Podbacili smo u svim mladjim kategorijama..

Bb

pre 4 godine

Ne znam cemu cudjenje...pa sta da ocekujemo kad sinovi bivsih kosarkasa moraju biti nosioci igre,makar bili gori od Britanaca.Ne razumem da ljudi jos ne kapiraju da nam je stanje u kosarci isto kao i fudbalu..vode ga mutna lica koje vuku sve konce.U svakom godistu igraju samo podobni,fudbal se vise prati,pa se digne glas kad fale Matic,Nastasic...a ova generacija ima centara(,Nekic,Ilincic,Simic)ali nemaju agente...Ako cemo za par godina u reprezentaciji gledati samo Miskovice,Uskokovice i podobne,onda ce nam kosarka biti gde i fudbal

BGD

pre 4 godine

Ha ha ha veliki talenti ko moja baba,ha ha ha.Hoce u NBA,a Britaniju ne mogu da dobiju.A vidim i selektor ima slicno znanje iliti neznanje.Sram vas sve do jednog bilo.

veljko

pre 4 godine

Veliki uspeh za Beo basket....trener, mega zvezde i sve to pod zastavom Srbije..., ali veliki poraz srpske kosarke....Ovo je samo pocetak koji se naslucivao...trener bez ideje, ekipa bez vodje, hemije, svako igra za sebe, sve se vrti oko 5-6 igraca, svaka cast Pecarskom i Simovicu, zao mi je momaka sa klupe Tadica, Vuka i Matica...ponavljam bravo za Beo basket, Miška...Tadiju..samo napred!!!

statuskan

pre 4 godine

Jedina škola košarke koja je ostala dosledna je litvanska. Mi smo našu školu izgubili odavno. Kako? Deca se od malih nogu uče samo timskoj igri, zapostavlja se igra jedan na jedan i što je bila odlika naše košarke šut, šut, šut. Nemamo više šutere sa preko 50% uspešnosti u toku meča. Možda zvuči čudno ali mene rezultati mlađih kategorija ne zanimaju. Bitnije mi je da svaka selekcija izbaci 3 vrhunska talenta i da se oni forsiraju. To sada nije slučaj. Kada imaš jake individualce rezultati će doći sami po sebi. Struka nam je katastrofa, igraju deca koja imaju da plate. Školski sport je mrtav a to treba da bude baza, od toga sve kreće.

Indoktrinacija

pre 4 godine

Radnički KG ugašen. Hemofam ne postoji (Sad je to Vršac ali ma daleko nižem nivou). Gde je Vojvodina? FMP pod pritiskom stvaranja igrača za Zvezdu ne stvara kvalitet već kvantitet. Partizan u raspadu. Zvezda pod pritiskom rezultata i moranja da se domogne EL ne daje šansu mladim igračima. To nam je to.

Ja

pre 4 godine

Kakav šamar i kakva sramota za nasu kosarku. Prvo proriv Ukrajine, pa sad protiv Britanaca. Uz samar sa svjetskog do 19 ovo djeluje zabrinjavajuce. Sta se desilo sa Miskovica na ovom prvenstvu?

Koki

pre 4 godine

Sta reci,a biti fin da mi objave komentar.
Rezultat nije i ne sme da bude prioritet ali izgubiti od Britanaca u osmino finala koji su bez pobede...
Kao i sa U19 imam vise zapazanja
1)Pecarski ofanzivno sjajan,ogroman doprinos za kratlo vreme,ali defanzivno na nivou pinora
2)Miskovic je taj sledeci talenat iz Mega fabrike za NBA draft,hm...
3)Sem Uskokovica spolja ne vidim perspektivu za seniore
4)Strucni stab-selektor U20 covek koji ni po cemu nije strucan za rad sa mladima, u svom timu najmladji igrac mu ima 25 godina,Zlatanovic pomocnik godinama niko ne zna sto,vodi prvu srpsku,ostale necu dirati...
5)Igra kao kod Bucana,jednosmerna,bezidejna,cim nas pritisnu ne znamo nista
Kritika je dobronamerna,prst na celo za ljude u savezu,nista nije slucajno,ima mnogo mladih trenera koji zele i mogu da rade,prestanite sa ovima sto niko ne zna sto ih postavljate,odmah da najavim Nikitovic je sledeci za neuspeh.
Glava gore ali i pamet u istu

heh

pre 4 godine

Mladi u fudbalu nakantani pre mesec dana , sad i u košarci takođe krenule blamaže...Što bi neko reko, ovih dana ono popularno, budućnost Srbije...

Bane

pre 4 godine

Da probam da dam objektivnu sliku. Gledao sam ove momke u Vrscu na pripremama, zatim u Turskoj na turniru, izgledali su pristojno, sem protiv Turaka koji su nas onako razvalili. Pecarski je prikljucen dva dana pred polazak sa razlogom jer nemamo centra u generaciji 99. Sve je to ok, ali posle toga je narusena hemija u ekipi. Svaku loptu je Pecarski overio sjajno igrao u napadu u defanzivi ispadao samo tako. Odjednom Momirov i Uskokovic kao nosioci sa priprema skrajnuti, i po meni najveci problem je bio taj sto su Marka trebali polako da uvode, a ne sa samo dva dana zajednistva da igra po 35 minuta. Druga strana je Miskovic koji kao da ima zagarantovano mesto kako god igrao. I nekako dodje cudno Pecarski i Miskovic obojica sinovi kosarkasa, obojica maksimalna sloboda, tolerisanje gresaka u odbrani,stim sto Pecarski je zaista dobro igrao u ofanzivi. I nije cudo da imamo "mvp" i u U19 i u U20 a da nista postigli nismo.

vaste

pre 4 godine

Ne radi se dobro sa decom. Treneri mladi forsiraju fizički snazne igrače čija je tehnika diskutabilna. Kad napune 18 god. kad se fizički deca izjednače ovi jači nemaju tehniku a tehničari ili odustanu ili nemaju dovoljan broj utakmica. Trenerima je samo bitno da dobiju utakmicu a da stvore igrača za to nemaju vremena jer je to proces. Danas morate i u kolektivnim sportovima plaćati individualne treninge. Mi poslednjih 10 godina nemamo vrhunskog pleja...

Pera Lozac

pre 4 godine

Kad su Icela(Marko Icelic) i Mijat(Dejan Mijatovic) vodili mladje kategorije bilo je i rezultata... Tada ljudi donose medalje a KSS iz ne znam kog razloga svake godine menja trenere mladjih kategorija.Mislite o tome.Hvala

jojomaster

pre 4 godine

Desava se da neka generacija bude slabija. Svidja mi se sto je Pecarski igrao. On je godinu dana mladji. Tu je i Trifunovic. Samo bi bilo dobro da ako vec nece dobiti minute u Partizanu odu u Megu/Igokeu itd. Najvaznije sada je da igraju kosarku. Treninzni su treninzi ali bez utakmica talenat ne moze da se razvija.

Where is my sendvic?

pre 4 godine

Boze sakloni 80% zakrzljali imas utisak da nemaju vise od 170 ,rucice od pola metra (plejevi,).Sokiran Sam elementarnim neznanjem

Ja

pre 4 godine

Sta je problem.Problem sto se u Srbiji lose radi sa mladjim igracima.Roditelji placaju treninge, placaju letnje kampove.Nema tu rada kada u kamp u jednom turnusu dodje 100 decaka ili devojcica.Dodje ko hoce bez ikakve selekcije. Rodizelji placaju a novac se sliva u dzepove organizatora kampa.U unutrasnjosti treninge vode lokalni bivsi kosarkasi ili profesori fiskulture.Nema tu napredka.U drugim zemljama se to ozbiljnije radi.Pre vise od desetak godina vracali smo se sa medaljama a sada se borimo 9-12 mesta.Zavrseno EP za devojke do 19 godina.Nase 12.

Hogar

pre 4 godine

Da čovek pokupi sa autobuskih stanica decu do 19 godina i da igraju kako se dogovore ili na zimi,zami,zum ko ispadne pobedili bi Britaniju.

Džoni

pre 4 godine

Problem sa klincima je što se treninzi plaćaju, mnogi roditelji nemaju para da sve poplaćaju tako da mnogi potencijalni košarkaši ni ne počnu da treniraju iz tog razloga? Na trening kampove opet idu deca onih koji mogu to da plate a ne oni najtalentovaniji. Treneri odrađuju posao u fazonu koliko para toliko muzike, forsiraju se deca imućnijih roditelja i sl.

st

pre 4 godine

Isto kao i za U19, bez šuta nema pobede! Učite decu da šutiraju, driblaju i dodaju, za ostalo ima vremena. U20 -Talentovana generacija koja je očigledno loše pripremljena.

rep srpska

pre 4 godine

Ovo je ozbiljan problem, rezultati svih mladjih kategorija pokazuju da se lose radi sa djecom,izgubila se nasa skola kosarke,treba da se promjeni potpuno sistem i vrati se staroj nasoj skoli inace postacemo kosarkaski anonimci!

thrylos

pre 4 godine

Ovo je postala realnost. Sistem rada u selektivnom pogonu se ne menja više od 20 godina, iako se košarka mnogo promenila. Jedan čovek odlučuje sam o tome ko će biti pozivan na treninge i pripreme (kampove) svih mlađih selekcija, guraju se menadžerski igrači i tatini sinovi. A najveći problem je što se od najmlađih kategorija po klubovima juri samo rezultat, forsiraju biološki zrelija deca, šabloni u napadu, igra neki oblik zone u odbrani... Pravih talenata praktično nemamo, svi su ''industrijski'' igrači.

Kosovo is Serbia

pre 4 godine

Ono što bode oči i kod u19 i u20 reprezentacije je da imamo veliki problem šuta spoljnih igrača. To he pokazatelj u kom pravcu treba da de dalje radi. Ništa strašno, opet imamo talenta. Biće dobro