Ponedeljak, 08.07.2019.

08:49

Selektor oštro kritikovao reprezentativce: Najbitnija im je statistika

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije do 19 godina Aleksandar Bućan bio je nezadovoljan viđenim od strane svojih izabranika.

Izvor: LN

Selektor oštro kritikovao reprezentativce: Najbitnija im je statistika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Šumadinac

pre 4 godine

Nula igraca KK Crvena Zvezda, ovogidisnjeg ucesnika finalnog turnira Eurolige U19 i finaliste ABA lige.
Zanimljiv podatak
(Milanche...ge..., 8. jul 2019 12:35)
Zaboravio si da kažeš i juniorski prvak Srbije, pobedili partizan,gde se Pecarski i Trifunović nisu videli, a njih dvojica su sada vodeći igrači u reprezentaciji

aaa

pre 4 godine

Druže selektore o kakvoj individualnoj statistici ti pričaš? Dobrana nas je koštala, igramo jako lošu odbranu i fizikalije. naš najbolji igrač ne može da skoči, spor je i kreće se kaoda ima 70 godina. jeidno Petrušev nešto valja ovo sve ostalo bez perspektive ali odbrana mana broj 1. Zato smo izgubili.

milos

pre 4 godine

Ne zelim da branim Bucana, ali zelim da budem principijelan - igraca stvaraju klupski treneri, ne selektori.
Selektrorov posao je da najbolje moguce iskoristi izabranog igraca. Ako je on u klubu naucio da igra za sebe i statistiku, to selektor ne moze da ispravi za par nedelja godisnje.
Sa decom u klubovima ne rade skolovani, moderni treneri vec mahom isluzeni nizerazredni igraci koje vlasnici klubova, u opstoj besparici, stavljaju na ta mesta jer, pre svega, malo kostaju, ili nista ne kostaju.
Takvi nista ne znaju.
To je srz problema u radu sa mladima.
Trenutno samo Mega radi kako treba sa mladima, pre 15-20 godina to je bio FMP.

Mjc

pre 4 godine

Pre takmicenja sam pisao o tome zasto smailagic nije u selekciji, smucilo mu se da bude 13to prase a to svakako nije. U tom tekstu sam rekao i da bucan ne bira igrace, dobije spisak...e sad zasto on to prihvati je druga prica. Isto pre sedam dana napisano je da deca nisu kriva zbog nestrucnih i interesima vodjenih a jedan od njih je i on jer se tu dobrovoljno svrstao i nosi veliku odgovornost za ono sto je rekao...Da bi nam bilo jos jasnije dokle to ide danas procitam da je jedan nas igrac izdominirao na prvenstvu a namerno ne pominjem imena jer oni zaista nisu krivi. Ekipa zavrsila sedma ali on odlican nego ne moze sa losima. Vi "treneri" lose vaspitavate decu, ubedjujete ih da su ono sto nisu, dajete im da rade sta zele i oni uzimaju a da to svojim radom, i talentom, nisu zasluzili. Sva krivica lezi u Vama, bucan ovaj onaj, treba da se stidis sto decu optuzujes. Taktika ocigledno ocajna, da je ne pominjem, prenos lopte zalostan, pik???!!! sta je to, jedan na jedan licem, sut u ranom napadu, da sebi naprave prostor za sut...sustinski boze me sacuvaj...Ali zato sujeta ogromna, pet puta veca od igrackih za koje ih optuzujes, Ti nista nisi kriv, Ti si u stvari bio tu na moru i zamolili su te da ih vodis jer nema ko

djuki

pre 4 godine

Čovek veze s vezom nema. A i nije nam neka ekipa. Nema akcija, sve se svodi da se gura lopta dole na Pecarskog ili Petruševa... Sramotna izjava...

Jovo

pre 4 godine

Do pre 4,5 god naši mladi su osvajali medalje pa i zlata. Taj trend se kasnije nastavljao u starijim kategorijama. Sada su najveći dometi 1/4 što znači da uz sve slabiju struku što je vidljivo za par godina nema više ni vrhunske košarke.

Milanche...ge...

pre 4 godine

Није нула играча из ЦЗ. Пауновић из прве петорке је Звездин, на позајмици у другом тиму, нисам сигуран где.
(Станко, 8. jul 2019 13:41)

I? Kakve veze ima ugovor sa igrackom stranom?
Igra u drugom timu, i kao ucesnik u reprezentaiciji je potpisan FMP, znaci opet 0 (nula) igraca iz prvog tima KK CZ U19.
I mani te me sada komentara kako to jedno te isto, da je jedno te isto igrao bi u ABA ligi za Zvezdu, i na finalnom turniru Eurolige.

Zoks

pre 4 godine

Kako god da okrenes trener je taj koji bira i vodi i treba da snosi krivicu...Momci su djeca fakticki ako ti ne mozes dovesti u red ekipu klinaca kakav si trener?

Vidim da se potencira djeca poznatih kosarkasa medjutim ja koliko vidim sva trojica Ilic ,Trifunovic i Pecarski su dobri igraci i uz Petruseva su nosili ovu ekipu.
Ne mozes da kazes cale ih je uvalio vidi se ko zna igrati
Problem je sto od 12 igraca igras sa 7 citav turnir
Sa klupe su ulazili Cerovina i mali ovaj bek Micovic ostali skoro nikako.
Nije mi jasno kako igras protiv Litvanaca zonu a i mi amateri znamo da su odlicni suteri na to su nas i dobili.

xpiria

pre 4 godine

Pogrešno se vaspitavaju deca. Individualizam preovladava u kolektivnim sportovima a sve zarad novca. Decu ne uče da je samo ekipa ta koja pobeđuje i da samo ekipa izbaci igrača. Tako nam je i u rukometu i fudbalu a znamo gde smo u tim sportovima.

realno

pre 4 godine

lazni trener...sta je tvoj posao ako ne da ih vaspitavas i usmeravas...20 godina trenira mladje selekcije,veze nema sa zivotom,a na decu svaljuje krivicu...

Bad Spenser

pre 4 godine

Pa imenujte već jednom nekoga u ovoj jadnoj zemlji. Kažite ko je problem a ne večito da se gura prašina pod tepih. Pre neki dan se i Milojević požalio na nedisciplinu pa je opet ostalo samo na priči. Naše "zvezdice" bi trebale da shvate da na nije isto kada igraš tokom godine 60-70% "prijateljskih" ligaških utakmica i kada odeš u inostranstvo gde treba da pokažeš ono što si za života naučio. Nedavni primer su i mladi fudbaleri, svi znamo kako su prošlu na Evropskom prvenstvu.

Станко

pre 4 godine

Није нула играча из ЦЗ. Пауновић из прве петорке је Звездин, на позајмици у другом тиму, нисам сигуран где.

Slike su za zid

pre 4 godine

Ko je gledao 1/4f utakmicu protiv Litvanije, mogao je da bude svedok stručnosti gospodina Bućan.
Na tajmautu posle kojeg protivnik izvodi loptu, on objašnjava momcima od 19 godina koji više od pola svog života igraju košarku da će njih biti petorica na terenu, a protivnika četvorica, da ima prostora za udvajanje protivničkog igrača !!!
Ako nam je on jedan od najboljih trenera mlađih kategorija (a po rezultatima jeste), ne čudi to što se sve svelo na tertanu, i fizikalije, a košarkaške tehnike je sve manje (izuzetak Mario Nakić, koji je na vreme pobegao napolje). Da se razumemo ne izuzimam ovde ni Zvezdinu(nekadašnju FMP-ovu školu), naprotiv.

Станко

pre 4 godine

Ово је можда лош тренер или је немоћан. Илић, Трифуновић и Пецарски су деца познатих спортиста, могуће је да имају привилегије па им је и понашање у складу са тим. Требао је да именује играче или да каже да је цео тим такав.
Овако је испао нула.

Циник

pre 4 godine

Политика и непотизам до коске у кошарци.За пар година биће као у фудбалу. Волео бих да грешим.

oladipo

pre 4 godine

Sad su ti deca kriva?
To što ti je jedini napad ceo turnir gurni loptu centru pa nek on izmisli poene je takođe krivica igrača?
To što protiv Litvanija (???) igraš zonu, i to je forsiraš u 4/4 a oni u tom trenutku imaju igrače koji šutiraju 5/5 za 3 poena, su ti takođe igrači krivi?

Uostalom, ako si poveo sve same Vestbruke na prvenstvo je opet u najvećoj meri tvoja krivica.

Deki

pre 4 godine

Donekle se slažem sa većinom komentara. Trener/selektor je taj koji treba da utiče na to kako mu igrači igraju, a ako je već onako kako je rakao, onda bolje da ćuti ili da kaže punu istinu. Svako ko ima dete u mlađim kategorijama, sada u skoro svim sportovima, ali držimo se košarke, zna da se od najranijih dana isključivo igra na individualni kvalitet talentovane dece i onih drugih kojima su roditelji u mogućnosti da im obezbede status u klubu. Veoma su rekte ekipe koje neguju timsku igru već se samo gleda ko je koliko poena dao i to je to. Deca koja se trude da igradju u oba smera, za tim, loše prolaze i bivaju gurnuta u drugi plan. Na kraju dobijemo ovo što sada imamo. Ne mislim tu samo na ovaj rezultat reprezentacije već i na to koliko mladih igrača uspeva da se probije u seniorskoj košarci. Tada se susretnu sa nečim drugačijim i uglavno nestanu. To je ono u čemu je problem. Loši treneri, klubovi koji u mlađim kategorijama samo jure rezultat jer im je to reklama za više novca od članarina, odsustvo razvoja igrača kao dela ekipe umesto gledanja statistike itd. Savez je s' jedne strane potpuno nezainteresovan za stvarno stanje u klubovima, svrremena na vreme okupe neku decu koju je neko poslao i smatraju da su nešto uradili za mlađe kategorije, a istina je sasvim drugačija.

Honda

pre 4 godine

“Gospodine” Bućan, stvarno ste mislili da posle 4 utakmice apsolutno identične taktike spuštanja lopte na visoke igrače, neće naići taktički potkovana odnrana spremna na takav način igre? Ispratio sam svaki minut svake utakmice i očevidno je da su igrači bili izuzetno stegnuti kad je u pitanju bio bilo kakav šut van reketa. Momci imaju kvalitetan šut i inteligenciju, medjutim jesu li oni sami sebe zaustavili kad su bili sami na liniji za tri poena i NE šutirali? Ne bih rekao. Zašto je na kraju Kanada bila urnisana od naše strane? - Jer je bilo raznovrsnosti u igri

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Добри су играчи, оно је брука да момци измишљају нападе....шта си радио са њима кад момци морају све на таленат да извлаче....ти си крив

Slike su za zid

pre 4 godine

Prosto se dvoumim da li je bolje kao Krstajić i Đorović posle fijaska reći - nisu igrači krivi, preuzimam svu odgovornost, ili kao Bućan i Ž.Obradović svaliti sve na igrače.
Prava je to dilema, a iskreno ne da ne znam šta je bolje, nego ne znam šta je odvratnije i gore, a prvenstveno je loše što su svi nabrojani doživeli fijasko.

Bucnuo Bucan u buc

pre 4 godine

Pa to je tvoja odgovornost selektore! Zasto si to dozvolio?! Citavo prvenstvo nasa igra se bazira na gurni loptu pod kos pa sta se tu uradi! Ni suta spolja,ni izgradjenih akcija,ni kontre,ni nista!

pp

pre 4 godine

Izjava ma smisla, ali on kao kobajagi trener nema smisla da bude ikada više nekom selektor. Sramotna igra. Igrači koji su morali da igraju igrali za statistiku, to je u pravu. Ali, ko ih je birao, vodio... Jedno sam siguran, pola nije birao on ali to me sme da kaže. Koliko je ovaj kobajagi trener upropastio pojedinim mladim igračima volju za ovim sportom, vezama i vezicama...

Pavle

pre 4 godine

Sramno je to sto Bucan radi. Bilo je mucno gledati kako spoljni igraci, definitivno po naredjenju trenera, gledaju da dodaju lopte centrima. Utakmica se ne dobija samo da centrima, vec ravnotezom u napadu.
Nece Bucan to da prizna. Zato je smislio da optuzi igrace da su solirali...
Ako Bucan ima imalo morala, treba da podnese ostavku, u sledecih 2-3 dana.
A ako to ne uradi, onda je jasno da je fotelja najbitnija, pa makar I umazana...

MarcoPolo

pre 4 godine

Ja sam mislio da je trener tu da koriguje takve stvari. Bacati krivicu na decu je najgori i najlošiji način za "pranje" svoje nesposobnosti. Sramota...

Zorowitzki

pre 4 godine

Koje gluposti, momci su igrali nesebično i borbeno, tvoja je greška sto si selektovao bas te igrace i kasnije koristio samo njih 7. Sram te bilo, "selektore".

fikilix

pre 4 godine

Volim ove kapetane što posle potonuća krive posadu, a ne sebe što ih nije disciplinovao i naučio da im ne bude važna samo statistika!! Napolje licemeru!

Johny Walker

pre 4 godine

Vise se ne radi na individualnom planu.Vise taktika a manje tehnika.Takodje i fizicka sprema i atletska gradja.Videli smo da Amerika dominira u skoku kao i ekipa Mali sto je iznenadjenje kao i francuzi.A onda dodje sve ostalo

egzaktni geometar iz Valjeva

pre 4 godine

...bravo kralju! Zamislite samo da trener fudbalera do 19 godina,ima ovakav vokabular, pa da momci moraju da iznajme, diplomiranog profesora srpskog i književnosti, pa tek uz mnogo truda pokušaju da ukapiraju šta im je selektor hteo reći?!)))

fikilix

pre 4 godine

Volim ove kapetane što posle potonuća krive posadu, a ne sebe što ih nije disciplinovao i naučio da im ne bude važna samo statistika!! Napolje licemeru!

MarcoPolo

pre 4 godine

Ja sam mislio da je trener tu da koriguje takve stvari. Bacati krivicu na decu je najgori i najlošiji način za "pranje" svoje nesposobnosti. Sramota...

Bucnuo Bucan u buc

pre 4 godine

Pa to je tvoja odgovornost selektore! Zasto si to dozvolio?! Citavo prvenstvo nasa igra se bazira na gurni loptu pod kos pa sta se tu uradi! Ni suta spolja,ni izgradjenih akcija,ni kontre,ni nista!

Pavle

pre 4 godine

Sramno je to sto Bucan radi. Bilo je mucno gledati kako spoljni igraci, definitivno po naredjenju trenera, gledaju da dodaju lopte centrima. Utakmica se ne dobija samo da centrima, vec ravnotezom u napadu.
Nece Bucan to da prizna. Zato je smislio da optuzi igrace da su solirali...
Ako Bucan ima imalo morala, treba da podnese ostavku, u sledecih 2-3 dana.
A ako to ne uradi, onda je jasno da je fotelja najbitnija, pa makar I umazana...

Zorowitzki

pre 4 godine

Koje gluposti, momci su igrali nesebično i borbeno, tvoja je greška sto si selektovao bas te igrace i kasnije koristio samo njih 7. Sram te bilo, "selektore".

egzaktni geometar iz Valjeva

pre 4 godine

...bravo kralju! Zamislite samo da trener fudbalera do 19 godina,ima ovakav vokabular, pa da momci moraju da iznajme, diplomiranog profesora srpskog i književnosti, pa tek uz mnogo truda pokušaju da ukapiraju šta im je selektor hteo reći?!)))

Honda

pre 4 godine

“Gospodine” Bućan, stvarno ste mislili da posle 4 utakmice apsolutno identične taktike spuštanja lopte na visoke igrače, neće naići taktički potkovana odnrana spremna na takav način igre? Ispratio sam svaki minut svake utakmice i očevidno je da su igrači bili izuzetno stegnuti kad je u pitanju bio bilo kakav šut van reketa. Momci imaju kvalitetan šut i inteligenciju, medjutim jesu li oni sami sebe zaustavili kad su bili sami na liniji za tri poena i NE šutirali? Ne bih rekao. Zašto je na kraju Kanada bila urnisana od naše strane? - Jer je bilo raznovrsnosti u igri

Станко

pre 4 godine

Ово је можда лош тренер или је немоћан. Илић, Трифуновић и Пецарски су деца познатих спортиста, могуће је да имају привилегије па им је и понашање у складу са тим. Требао је да именује играче или да каже да је цео тим такав.
Овако је испао нула.

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Добри су играчи, оно је брука да момци измишљају нападе....шта си радио са њима кад момци морају све на таленат да извлаче....ти си крив

oladipo

pre 4 godine

Sad su ti deca kriva?
To što ti je jedini napad ceo turnir gurni loptu centru pa nek on izmisli poene je takođe krivica igrača?
To što protiv Litvanija (???) igraš zonu, i to je forsiraš u 4/4 a oni u tom trenutku imaju igrače koji šutiraju 5/5 za 3 poena, su ti takođe igrači krivi?

Uostalom, ako si poveo sve same Vestbruke na prvenstvo je opet u najvećoj meri tvoja krivica.

Циник

pre 4 godine

Политика и непотизам до коске у кошарци.За пар година биће као у фудбалу. Волео бих да грешим.

pp

pre 4 godine

Izjava ma smisla, ali on kao kobajagi trener nema smisla da bude ikada više nekom selektor. Sramotna igra. Igrači koji su morali da igraju igrali za statistiku, to je u pravu. Ali, ko ih je birao, vodio... Jedno sam siguran, pola nije birao on ali to me sme da kaže. Koliko je ovaj kobajagi trener upropastio pojedinim mladim igračima volju za ovim sportom, vezama i vezicama...

realno

pre 4 godine

lazni trener...sta je tvoj posao ako ne da ih vaspitavas i usmeravas...20 godina trenira mladje selekcije,veze nema sa zivotom,a na decu svaljuje krivicu...

Slike su za zid

pre 4 godine

Prosto se dvoumim da li je bolje kao Krstajić i Đorović posle fijaska reći - nisu igrači krivi, preuzimam svu odgovornost, ili kao Bućan i Ž.Obradović svaliti sve na igrače.
Prava je to dilema, a iskreno ne da ne znam šta je bolje, nego ne znam šta je odvratnije i gore, a prvenstveno je loše što su svi nabrojani doživeli fijasko.

Zoks

pre 4 godine

Kako god da okrenes trener je taj koji bira i vodi i treba da snosi krivicu...Momci su djeca fakticki ako ti ne mozes dovesti u red ekipu klinaca kakav si trener?

Vidim da se potencira djeca poznatih kosarkasa medjutim ja koliko vidim sva trojica Ilic ,Trifunovic i Pecarski su dobri igraci i uz Petruseva su nosili ovu ekipu.
Ne mozes da kazes cale ih je uvalio vidi se ko zna igrati
Problem je sto od 12 igraca igras sa 7 citav turnir
Sa klupe su ulazili Cerovina i mali ovaj bek Micovic ostali skoro nikako.
Nije mi jasno kako igras protiv Litvanaca zonu a i mi amateri znamo da su odlicni suteri na to su nas i dobili.

Slike su za zid

pre 4 godine

Ko je gledao 1/4f utakmicu protiv Litvanije, mogao je da bude svedok stručnosti gospodina Bućan.
Na tajmautu posle kojeg protivnik izvodi loptu, on objašnjava momcima od 19 godina koji više od pola svog života igraju košarku da će njih biti petorica na terenu, a protivnika četvorica, da ima prostora za udvajanje protivničkog igrača !!!
Ako nam je on jedan od najboljih trenera mlađih kategorija (a po rezultatima jeste), ne čudi to što se sve svelo na tertanu, i fizikalije, a košarkaške tehnike je sve manje (izuzetak Mario Nakić, koji je na vreme pobegao napolje). Da se razumemo ne izuzimam ovde ni Zvezdinu(nekadašnju FMP-ovu školu), naprotiv.

Deki

pre 4 godine

Donekle se slažem sa većinom komentara. Trener/selektor je taj koji treba da utiče na to kako mu igrači igraju, a ako je već onako kako je rakao, onda bolje da ćuti ili da kaže punu istinu. Svako ko ima dete u mlađim kategorijama, sada u skoro svim sportovima, ali držimo se košarke, zna da se od najranijih dana isključivo igra na individualni kvalitet talentovane dece i onih drugih kojima su roditelji u mogućnosti da im obezbede status u klubu. Veoma su rekte ekipe koje neguju timsku igru već se samo gleda ko je koliko poena dao i to je to. Deca koja se trude da igradju u oba smera, za tim, loše prolaze i bivaju gurnuta u drugi plan. Na kraju dobijemo ovo što sada imamo. Ne mislim tu samo na ovaj rezultat reprezentacije već i na to koliko mladih igrača uspeva da se probije u seniorskoj košarci. Tada se susretnu sa nečim drugačijim i uglavno nestanu. To je ono u čemu je problem. Loši treneri, klubovi koji u mlađim kategorijama samo jure rezultat jer im je to reklama za više novca od članarina, odsustvo razvoja igrača kao dela ekipe umesto gledanja statistike itd. Savez je s' jedne strane potpuno nezainteresovan za stvarno stanje u klubovima, svrremena na vreme okupe neku decu koju je neko poslao i smatraju da su nešto uradili za mlađe kategorije, a istina je sasvim drugačija.

Bad Spenser

pre 4 godine

Pa imenujte već jednom nekoga u ovoj jadnoj zemlji. Kažite ko je problem a ne večito da se gura prašina pod tepih. Pre neki dan se i Milojević požalio na nedisciplinu pa je opet ostalo samo na priči. Naše "zvezdice" bi trebale da shvate da na nije isto kada igraš tokom godine 60-70% "prijateljskih" ligaških utakmica i kada odeš u inostranstvo gde treba da pokažeš ono što si za života naučio. Nedavni primer su i mladi fudbaleri, svi znamo kako su prošlu na Evropskom prvenstvu.

xpiria

pre 4 godine

Pogrešno se vaspitavaju deca. Individualizam preovladava u kolektivnim sportovima a sve zarad novca. Decu ne uče da je samo ekipa ta koja pobeđuje i da samo ekipa izbaci igrača. Tako nam je i u rukometu i fudbalu a znamo gde smo u tim sportovima.

djuki

pre 4 godine

Čovek veze s vezom nema. A i nije nam neka ekipa. Nema akcija, sve se svodi da se gura lopta dole na Pecarskog ili Petruševa... Sramotna izjava...

Johny Walker

pre 4 godine

Vise se ne radi na individualnom planu.Vise taktika a manje tehnika.Takodje i fizicka sprema i atletska gradja.Videli smo da Amerika dominira u skoku kao i ekipa Mali sto je iznenadjenje kao i francuzi.A onda dodje sve ostalo

Jovo

pre 4 godine

Do pre 4,5 god naši mladi su osvajali medalje pa i zlata. Taj trend se kasnije nastavljao u starijim kategorijama. Sada su najveći dometi 1/4 što znači da uz sve slabiju struku što je vidljivo za par godina nema više ni vrhunske košarke.

aaa

pre 4 godine

Druže selektore o kakvoj individualnoj statistici ti pričaš? Dobrana nas je koštala, igramo jako lošu odbranu i fizikalije. naš najbolji igrač ne može da skoči, spor je i kreće se kaoda ima 70 godina. jeidno Petrušev nešto valja ovo sve ostalo bez perspektive ali odbrana mana broj 1. Zato smo izgubili.

milos

pre 4 godine

Ne zelim da branim Bucana, ali zelim da budem principijelan - igraca stvaraju klupski treneri, ne selektori.
Selektrorov posao je da najbolje moguce iskoristi izabranog igraca. Ako je on u klubu naucio da igra za sebe i statistiku, to selektor ne moze da ispravi za par nedelja godisnje.
Sa decom u klubovima ne rade skolovani, moderni treneri vec mahom isluzeni nizerazredni igraci koje vlasnici klubova, u opstoj besparici, stavljaju na ta mesta jer, pre svega, malo kostaju, ili nista ne kostaju.
Takvi nista ne znaju.
To je srz problema u radu sa mladima.
Trenutno samo Mega radi kako treba sa mladima, pre 15-20 godina to je bio FMP.

Šumadinac

pre 4 godine

Nula igraca KK Crvena Zvezda, ovogidisnjeg ucesnika finalnog turnira Eurolige U19 i finaliste ABA lige.
Zanimljiv podatak
(Milanche...ge..., 8. jul 2019 12:35)
Zaboravio si da kažeš i juniorski prvak Srbije, pobedili partizan,gde se Pecarski i Trifunović nisu videli, a njih dvojica su sada vodeći igrači u reprezentaciji

Станко

pre 4 godine

Није нула играча из ЦЗ. Пауновић из прве петорке је Звездин, на позајмици у другом тиму, нисам сигуран где.

Mjc

pre 4 godine

Pre takmicenja sam pisao o tome zasto smailagic nije u selekciji, smucilo mu se da bude 13to prase a to svakako nije. U tom tekstu sam rekao i da bucan ne bira igrace, dobije spisak...e sad zasto on to prihvati je druga prica. Isto pre sedam dana napisano je da deca nisu kriva zbog nestrucnih i interesima vodjenih a jedan od njih je i on jer se tu dobrovoljno svrstao i nosi veliku odgovornost za ono sto je rekao...Da bi nam bilo jos jasnije dokle to ide danas procitam da je jedan nas igrac izdominirao na prvenstvu a namerno ne pominjem imena jer oni zaista nisu krivi. Ekipa zavrsila sedma ali on odlican nego ne moze sa losima. Vi "treneri" lose vaspitavate decu, ubedjujete ih da su ono sto nisu, dajete im da rade sta zele i oni uzimaju a da to svojim radom, i talentom, nisu zasluzili. Sva krivica lezi u Vama, bucan ovaj onaj, treba da se stidis sto decu optuzujes. Taktika ocigledno ocajna, da je ne pominjem, prenos lopte zalostan, pik???!!! sta je to, jedan na jedan licem, sut u ranom napadu, da sebi naprave prostor za sut...sustinski boze me sacuvaj...Ali zato sujeta ogromna, pet puta veca od igrackih za koje ih optuzujes, Ti nista nisi kriv, Ti si u stvari bio tu na moru i zamolili su te da ih vodis jer nema ko

Milanche...ge...

pre 4 godine

Није нула играча из ЦЗ. Пауновић из прве петорке је Звездин, на позајмици у другом тиму, нисам сигуран где.
(Станко, 8. jul 2019 13:41)

I? Kakve veze ima ugovor sa igrackom stranom?
Igra u drugom timu, i kao ucesnik u reprezentaiciji je potpisan FMP, znaci opet 0 (nula) igraca iz prvog tima KK CZ U19.
I mani te me sada komentara kako to jedno te isto, da je jedno te isto igrao bi u ABA ligi za Zvezdu, i na finalnom turniru Eurolige.

Slike su za zid

pre 4 godine

Prosto se dvoumim da li je bolje kao Krstajić i Đorović posle fijaska reći - nisu igrači krivi, preuzimam svu odgovornost, ili kao Bućan i Ž.Obradović svaliti sve na igrače.
Prava je to dilema, a iskreno ne da ne znam šta je bolje, nego ne znam šta je odvratnije i gore, a prvenstveno je loše što su svi nabrojani doživeli fijasko.

fikilix

pre 4 godine

Volim ove kapetane što posle potonuća krive posadu, a ne sebe što ih nije disciplinovao i naučio da im ne bude važna samo statistika!! Napolje licemeru!

MarcoPolo

pre 4 godine

Ja sam mislio da je trener tu da koriguje takve stvari. Bacati krivicu na decu je najgori i najlošiji način za "pranje" svoje nesposobnosti. Sramota...

egzaktni geometar iz Valjeva

pre 4 godine

...bravo kralju! Zamislite samo da trener fudbalera do 19 godina,ima ovakav vokabular, pa da momci moraju da iznajme, diplomiranog profesora srpskog i književnosti, pa tek uz mnogo truda pokušaju da ukapiraju šta im je selektor hteo reći?!)))

Milanche...ge...

pre 4 godine

Није нула играча из ЦЗ. Пауновић из прве петорке је Звездин, на позајмици у другом тиму, нисам сигуран где.
(Станко, 8. jul 2019 13:41)

I? Kakve veze ima ugovor sa igrackom stranom?
Igra u drugom timu, i kao ucesnik u reprezentaiciji je potpisan FMP, znaci opet 0 (nula) igraca iz prvog tima KK CZ U19.
I mani te me sada komentara kako to jedno te isto, da je jedno te isto igrao bi u ABA ligi za Zvezdu, i na finalnom turniru Eurolige.

Zorowitzki

pre 4 godine

Koje gluposti, momci su igrali nesebično i borbeno, tvoja je greška sto si selektovao bas te igrace i kasnije koristio samo njih 7. Sram te bilo, "selektore".

Bucnuo Bucan u buc

pre 4 godine

Pa to je tvoja odgovornost selektore! Zasto si to dozvolio?! Citavo prvenstvo nasa igra se bazira na gurni loptu pod kos pa sta se tu uradi! Ni suta spolja,ni izgradjenih akcija,ni kontre,ni nista!

Станко

pre 4 godine

Ово је можда лош тренер или је немоћан. Илић, Трифуновић и Пецарски су деца познатих спортиста, могуће је да имају привилегије па им је и понашање у складу са тим. Требао је да именује играче или да каже да је цео тим такав.
Овако је испао нула.

Pavle

pre 4 godine

Sramno je to sto Bucan radi. Bilo je mucno gledati kako spoljni igraci, definitivno po naredjenju trenera, gledaju da dodaju lopte centrima. Utakmica se ne dobija samo da centrima, vec ravnotezom u napadu.
Nece Bucan to da prizna. Zato je smislio da optuzi igrace da su solirali...
Ako Bucan ima imalo morala, treba da podnese ostavku, u sledecih 2-3 dana.
A ako to ne uradi, onda je jasno da je fotelja najbitnija, pa makar I umazana...

pp

pre 4 godine

Izjava ma smisla, ali on kao kobajagi trener nema smisla da bude ikada više nekom selektor. Sramotna igra. Igrači koji su morali da igraju igrali za statistiku, to je u pravu. Ali, ko ih je birao, vodio... Jedno sam siguran, pola nije birao on ali to me sme da kaže. Koliko je ovaj kobajagi trener upropastio pojedinim mladim igračima volju za ovim sportom, vezama i vezicama...

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Добри су играчи, оно је брука да момци измишљају нападе....шта си радио са њима кад момци морају све на таленат да извлаче....ти си крив

Slike su za zid

pre 4 godine

Ko je gledao 1/4f utakmicu protiv Litvanije, mogao je da bude svedok stručnosti gospodina Bućan.
Na tajmautu posle kojeg protivnik izvodi loptu, on objašnjava momcima od 19 godina koji više od pola svog života igraju košarku da će njih biti petorica na terenu, a protivnika četvorica, da ima prostora za udvajanje protivničkog igrača !!!
Ako nam je on jedan od najboljih trenera mlađih kategorija (a po rezultatima jeste), ne čudi to što se sve svelo na tertanu, i fizikalije, a košarkaške tehnike je sve manje (izuzetak Mario Nakić, koji je na vreme pobegao napolje). Da se razumemo ne izuzimam ovde ni Zvezdinu(nekadašnju FMP-ovu školu), naprotiv.

Станко

pre 4 godine

Није нула играча из ЦЗ. Пауновић из прве петорке је Звездин, на позајмици у другом тиму, нисам сигуран где.

Šumadinac

pre 4 godine

Nula igraca KK Crvena Zvezda, ovogidisnjeg ucesnika finalnog turnira Eurolige U19 i finaliste ABA lige.
Zanimljiv podatak
(Milanche...ge..., 8. jul 2019 12:35)
Zaboravio si da kažeš i juniorski prvak Srbije, pobedili partizan,gde se Pecarski i Trifunović nisu videli, a njih dvojica su sada vodeći igrači u reprezentaciji

Honda

pre 4 godine

“Gospodine” Bućan, stvarno ste mislili da posle 4 utakmice apsolutno identične taktike spuštanja lopte na visoke igrače, neće naići taktički potkovana odnrana spremna na takav način igre? Ispratio sam svaki minut svake utakmice i očevidno je da su igrači bili izuzetno stegnuti kad je u pitanju bio bilo kakav šut van reketa. Momci imaju kvalitetan šut i inteligenciju, medjutim jesu li oni sami sebe zaustavili kad su bili sami na liniji za tri poena i NE šutirali? Ne bih rekao. Zašto je na kraju Kanada bila urnisana od naše strane? - Jer je bilo raznovrsnosti u igri

oladipo

pre 4 godine

Sad su ti deca kriva?
To što ti je jedini napad ceo turnir gurni loptu centru pa nek on izmisli poene je takođe krivica igrača?
To što protiv Litvanija (???) igraš zonu, i to je forsiraš u 4/4 a oni u tom trenutku imaju igrače koji šutiraju 5/5 za 3 poena, su ti takođe igrači krivi?

Uostalom, ako si poveo sve same Vestbruke na prvenstvo je opet u najvećoj meri tvoja krivica.

xpiria

pre 4 godine

Pogrešno se vaspitavaju deca. Individualizam preovladava u kolektivnim sportovima a sve zarad novca. Decu ne uče da je samo ekipa ta koja pobeđuje i da samo ekipa izbaci igrača. Tako nam je i u rukometu i fudbalu a znamo gde smo u tim sportovima.

realno

pre 4 godine

lazni trener...sta je tvoj posao ako ne da ih vaspitavas i usmeravas...20 godina trenira mladje selekcije,veze nema sa zivotom,a na decu svaljuje krivicu...

milos

pre 4 godine

Ne zelim da branim Bucana, ali zelim da budem principijelan - igraca stvaraju klupski treneri, ne selektori.
Selektrorov posao je da najbolje moguce iskoristi izabranog igraca. Ako je on u klubu naucio da igra za sebe i statistiku, to selektor ne moze da ispravi za par nedelja godisnje.
Sa decom u klubovima ne rade skolovani, moderni treneri vec mahom isluzeni nizerazredni igraci koje vlasnici klubova, u opstoj besparici, stavljaju na ta mesta jer, pre svega, malo kostaju, ili nista ne kostaju.
Takvi nista ne znaju.
To je srz problema u radu sa mladima.
Trenutno samo Mega radi kako treba sa mladima, pre 15-20 godina to je bio FMP.

Jovo

pre 4 godine

Do pre 4,5 god naši mladi su osvajali medalje pa i zlata. Taj trend se kasnije nastavljao u starijim kategorijama. Sada su najveći dometi 1/4 što znači da uz sve slabiju struku što je vidljivo za par godina nema više ni vrhunske košarke.

djuki

pre 4 godine

Čovek veze s vezom nema. A i nije nam neka ekipa. Nema akcija, sve se svodi da se gura lopta dole na Pecarskog ili Petruševa... Sramotna izjava...

aaa

pre 4 godine

Druže selektore o kakvoj individualnoj statistici ti pričaš? Dobrana nas je koštala, igramo jako lošu odbranu i fizikalije. naš najbolji igrač ne može da skoči, spor je i kreće se kaoda ima 70 godina. jeidno Petrušev nešto valja ovo sve ostalo bez perspektive ali odbrana mana broj 1. Zato smo izgubili.

Johny Walker

pre 4 godine

Vise se ne radi na individualnom planu.Vise taktika a manje tehnika.Takodje i fizicka sprema i atletska gradja.Videli smo da Amerika dominira u skoku kao i ekipa Mali sto je iznenadjenje kao i francuzi.A onda dodje sve ostalo

Циник

pre 4 godine

Политика и непотизам до коске у кошарци.За пар година биће као у фудбалу. Волео бих да грешим.

Deki

pre 4 godine

Donekle se slažem sa većinom komentara. Trener/selektor je taj koji treba da utiče na to kako mu igrači igraju, a ako je već onako kako je rakao, onda bolje da ćuti ili da kaže punu istinu. Svako ko ima dete u mlađim kategorijama, sada u skoro svim sportovima, ali držimo se košarke, zna da se od najranijih dana isključivo igra na individualni kvalitet talentovane dece i onih drugih kojima su roditelji u mogućnosti da im obezbede status u klubu. Veoma su rekte ekipe koje neguju timsku igru već se samo gleda ko je koliko poena dao i to je to. Deca koja se trude da igradju u oba smera, za tim, loše prolaze i bivaju gurnuta u drugi plan. Na kraju dobijemo ovo što sada imamo. Ne mislim tu samo na ovaj rezultat reprezentacije već i na to koliko mladih igrača uspeva da se probije u seniorskoj košarci. Tada se susretnu sa nečim drugačijim i uglavno nestanu. To je ono u čemu je problem. Loši treneri, klubovi koji u mlađim kategorijama samo jure rezultat jer im je to reklama za više novca od članarina, odsustvo razvoja igrača kao dela ekipe umesto gledanja statistike itd. Savez je s' jedne strane potpuno nezainteresovan za stvarno stanje u klubovima, svrremena na vreme okupe neku decu koju je neko poslao i smatraju da su nešto uradili za mlađe kategorije, a istina je sasvim drugačija.

Zoks

pre 4 godine

Kako god da okrenes trener je taj koji bira i vodi i treba da snosi krivicu...Momci su djeca fakticki ako ti ne mozes dovesti u red ekipu klinaca kakav si trener?

Vidim da se potencira djeca poznatih kosarkasa medjutim ja koliko vidim sva trojica Ilic ,Trifunovic i Pecarski su dobri igraci i uz Petruseva su nosili ovu ekipu.
Ne mozes da kazes cale ih je uvalio vidi se ko zna igrati
Problem je sto od 12 igraca igras sa 7 citav turnir
Sa klupe su ulazili Cerovina i mali ovaj bek Micovic ostali skoro nikako.
Nije mi jasno kako igras protiv Litvanaca zonu a i mi amateri znamo da su odlicni suteri na to su nas i dobili.

Mjc

pre 4 godine

Pre takmicenja sam pisao o tome zasto smailagic nije u selekciji, smucilo mu se da bude 13to prase a to svakako nije. U tom tekstu sam rekao i da bucan ne bira igrace, dobije spisak...e sad zasto on to prihvati je druga prica. Isto pre sedam dana napisano je da deca nisu kriva zbog nestrucnih i interesima vodjenih a jedan od njih je i on jer se tu dobrovoljno svrstao i nosi veliku odgovornost za ono sto je rekao...Da bi nam bilo jos jasnije dokle to ide danas procitam da je jedan nas igrac izdominirao na prvenstvu a namerno ne pominjem imena jer oni zaista nisu krivi. Ekipa zavrsila sedma ali on odlican nego ne moze sa losima. Vi "treneri" lose vaspitavate decu, ubedjujete ih da su ono sto nisu, dajete im da rade sta zele i oni uzimaju a da to svojim radom, i talentom, nisu zasluzili. Sva krivica lezi u Vama, bucan ovaj onaj, treba da se stidis sto decu optuzujes. Taktika ocigledno ocajna, da je ne pominjem, prenos lopte zalostan, pik???!!! sta je to, jedan na jedan licem, sut u ranom napadu, da sebi naprave prostor za sut...sustinski boze me sacuvaj...Ali zato sujeta ogromna, pet puta veca od igrackih za koje ih optuzujes, Ti nista nisi kriv, Ti si u stvari bio tu na moru i zamolili su te da ih vodis jer nema ko

Bad Spenser

pre 4 godine

Pa imenujte već jednom nekoga u ovoj jadnoj zemlji. Kažite ko je problem a ne večito da se gura prašina pod tepih. Pre neki dan se i Milojević požalio na nedisciplinu pa je opet ostalo samo na priči. Naše "zvezdice" bi trebale da shvate da na nije isto kada igraš tokom godine 60-70% "prijateljskih" ligaških utakmica i kada odeš u inostranstvo gde treba da pokažeš ono što si za života naučio. Nedavni primer su i mladi fudbaleri, svi znamo kako su prošlu na Evropskom prvenstvu.