Subota, 06.07.2019.

15:25

Toronto odbio da ima Vestbruka, Džordža i Lenarda!

Generalni menadžer Toronto Reptorsa Masai Uđiri nije želeo da dâ Paskala Sijakama za Pola Džordža i Rasela Vestbruka, prenosi ESPN.

Izvor: PT

Toronto odbio da ima Vestbruka, Džordža i Lenarda! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Powerslave

pre 4 godine

Ispravan potez, zna Uđiri šta radi.
Da je pristao sa ovom trojkom bi uzeo možda još jednu titulu, a onda bi došao u situaciju da ima Gasola od 36 godina, Laurija od 35 (inače, šta bi on radio u ekipi sa Vestbrukom, Van Vlit isto?), ni Ibaka nije baš naročito mlad.
Vestbruk je takođe ušao u 30te, a igra nerazumnije nego ikad, tu sreće nema.

Praktično, dao bi sve mlado što valja (Siakam) + gomilu pikova za verovatno jednu titulu... pa on ne bi bio vrhunski GM kad bi pristajao na takve ponude.

Celtics Nation

pre 4 godine

Možda bi samo za Pola Džordža i trejdovali Siakama, ali OKC je po svaku cenu želeo da se oslobodi Vestbruka i njegovog ogromnog (za mnoge najnepovoljnijeg u ligi) ugovora, tako da Reptorsi nisu naseli. Oklahoma je takođe tražila i previše pikova, ogromnu cenu koju su Klipersi platili jer su dobili za istu – dva superstara. Možemo da zamislimo koliko su tek pikova tražili za Dordža i Vestbruka zajedno, dakle Toronto bi izgubio čitavu svoju budućnost, što nikako nije moglo da bude prihvatljivo za klub koji je upravo osvojio titulu. Sasvim razumljiv potez GM-a Toronta, jedini ispravni, bez obzira što je Kavai napustio klub.

Oklahoma bi se inače vrlo rado rešila Vestbruka, ali nijedan klub nije spreman da prihvati njegov ugovor, a da se ne lažemo, ni način igre i već pozne godine za jednog plejmejkera.

marko

pre 4 godine

Сад ако су Вестбрук и Лав паметни онда правац обојица у Денвер или Голден Стејт. Денвер нема плеја свакако а не би им сметало крило шутер и мала помоћ Јокићу. Голден Стејт нема центра а и навикли су без њега, и таман да имају тотално лудило шутера и да Кари мање игра плеја, мање се троши, а Вестбрук би могао да изиграва центра до миле воље и скупља скокове, асистенције шутерима у увек ће да му се отвори за 15-ак поена и тако се накрцава са омиљеним триплдабловима .

...

pre 4 godine

@petarczv mislim da ipak ti nemas pojma o pravilima. Ekipa moze da prekoraci seleri kep ali onda placa bas dosta na taj visak. Pozz
(rrrrr, 06. jul 2019 19:58)

Zavisi sve koliko su potrošili trenutno. Lejkersi sada mogu samo veteranske minimalce da potpisuju

paspalj chandler

pre 4 godine

(zmajognjeni, 6. jul 2019 17:16)
Ne smem da zamislim sta bi se dogodilo da su Bron ili KD uradili to sto je uradio Leonard i pored svega on je kao kool lik.

Mirko

pre 4 godine

(zmajognjeni, 6. jul 2019 17:16)

Apsolutno si u pravu.
I još, Lenard je svoje ucenjivanje platio time što je otišao u Toronto, ali je onda nagazio do kraja da izvuče maximum iz situacije da bi se na kraju krajeva opet bolje prodao. To je apsolutno istina.
Davanje i gubljenje su faze, Lenard je izgubio odlaskom iz SA ali je dobio dolaskom u Toronto. Sad naprotiv misli da dobija a u stvari će izgubiti dolaskom u LC. I tako sve u krug, jer možeš da dobiješ samo ako nešto daš ili izgubiš i ostaviš prostor da nešto drugo dobiješ. Ako ideš logikom da dobiješ - moraćeš nešto da izgubiš, čak i ako nisi svestan toga - nešto će se tako morati da desi.

Mirko

pre 4 godine

Lenardu je bilo bolje da je ostao u Torontu, bio bi u mogućnosti da brani titulu. Sa Klipersima uz svo poštovanje Džordža i ostalih mislim da oni sigurno neće biti u prilici da igraju finale NBA, za konferencijsko finale nisam siguran jer trejdovi nisu završeni.

Toronto je praktično bio ucenjen i da su pristali ne bi bilo dobro, nije ni ovako dobro, jer je Lenard taj koji je pravio razliku i koji je na kraju krajeva doneo titulu.
E ovako ni jedni ni drugi neće dobiti ništa. Toronto neće imati nekog ko pravi razliku ili više njih, a Klipersima to verovatno neće biti dovoljno, jer je u NBA kontinuitet vrlo bitan elemenat, zida se tim par godina da bi se došlo do krajnjeg uspeha.
Klipersi su krenuli u renoviranje pre godinu-dve, ali i više puta istumbali sve, tako da kontiuiteta nema, možda tek iduće godine.

OKC može da se "slika" narodski rečeno.

Lejkersi će biti konkurentniji, ali ne i za titulu možda ni za finale.
Ovo su moje neke lične pretpostavke, ograđujem se.

U svakom slučaju, mnogi su oslabili, mnogi se pojačali, biće puno izjednačenije ove godine, iako je i prošle godine bilo dosta izjednačeno u top 8 na zapadu, nešto malo manje na istoku, tako da će biti i mnogo zanimljivije.
Ja ne volim ova tumbanja na godinu dana, malo mi sve gubi smisao, nema privrženosti ekipi, karaktera, ali ako ima neke vajde to je što će biti zanimljivo.

petarczv

pre 4 godine

Rasel sad nek ode u Lejkerse i eto cirkusa...
Cim se "cacka" o mogucnosti odlaska Rasela, lako to moze i da se desi.
(Nikola YNWA, 06. jul 2019 15:41)

A kako to da ode, koliko nemate pojma o nba to je strašno. Lejkersi nemaju prostora u budzetu ni za 10% raselove plate a ne za ceo njegov ugovor koji iznosi 40mil po godini... Znaci nemoguce je a da u suprotnom pravcu ne odu lebron ili AD...

Darko D

pre 4 godine

Nekoliko komentara ... Super team u Torontu ... Kawhi, George, Westbrook plus Lowry, Gasol, Ibaka ...
Zaboravljate malenkost da u razmeni igraca plate moraju da se polklope +/- 10% ... sto znaci, pored Pascala u Oklahomu bi otisli Lowry i Gasol ili Lowry i Ibaka. Draft pikovi obaska.

Mirko

pre 4 godine

Nista mi nije jasna ova glupa politika trejdovanja igraca, kao i uvek sa amerima sve naopacke...
(Brada, 6. jul 2019 15:59)

Vidi, ako te zanima NBA košarka, onda se potrudi da razumeš. Jel treba neko da te uči ovde? Ili možda si hteo da kažeš kako si ti baja zato što ne razumeš? Jel' se hvališ time?
Savetujem takvima da se ne javljaju ovde.

Osnovni smisao NBA je da seleri kapom i trejdovima, draftom i ostalim elementima - obezbede kakvu takvu ravnopravnost ekipa, a ne da samo najbogatiji pobeđuju, kao što je to slučaj u evropskom fudbalu.

Doduše, ne mogu da isprave atraktivnost nekih sredina kao što su LA i NY, Čikago ili Boston, jer su sredine sa velikom publikom i kulturološkim i finansijskim uticajem, ali čak i tada se desi da neko kao Toronto (mada cela Kanada gravitira) ili Hjuston osvoji titulu, što je dokaz da taj sistem funkcioniše.

MJ23

pre 4 godine

Na primer Joshua i danasnji bokseri nemaju pribliznu kondiciju kao Muhamed Ali i kompanija koji su boksovali po 15 rundi.
(vince carter, 6. jul 2019 17:34)

A da i ne pominjemo to što su boksovali u "tvrđim" rukavicama. Slažem se i za ostatak komentara. Današnji igrači ni po čemu nisu superiorniji(čak suprotno) od igrača iz osamdesetih i devedesetih. Tadašnji igrači ovu novu eru košarke zovu "cupcake era". Kontakt sport u kojem se ne dopušta kontakt.

basketball reference

pre 4 godine

@milos_panda

Evo prvi put čujem da su Lebronu doveli Irvinga u Klivlend. Zanimljivo:)


Što se tiče ponašanja Lenarda @zmajognjeni je doktorski objasnio. Nema tu šta da se doda. A ko neće da vidi kako stoje stvari, tu nema pomoći.

palop

pre 4 godine

Nista mi nije jasna ova glupa politika trejdovanja igraca, kao i uvek sa amerima sve naopacke...
(Brada, 06. jul 2019 15:59)

Sve je glupo osim onoga ko ne razume :)

top

pre 4 godine

Vestbruk ima suludo jak ugovor idu brojke od 41 do 47 mil po sezoni nerednih godina. Takodje je u velikom padu forme brojke su mu očaj, procenti šuta sve je palo.
Nije više to ta klasa.
I sad uz sve to priloženo uzeti njega u razmatranje nema poentu.

vince carter

pre 4 godine

@Palop alo polupanko stil igre se menja,pravila i tehnologija a ne napreduju igraci jer igraci nisu ograniceni na jednu eru nego igraju u vise razlicitih era tokom karijere i susrecu se sa raznim generacijama..Jordan 1984-2003,Carter 1999-2019,Wilis 1984-2007,Malone 1985-2004 i tako dalje,Maldini 1985-2009,Gigs 1990-2014. Ovde stalno trabunjate kako igraci kao Simons,Janis,Baret,Ball nemaju nikakav sut..Janis je mvp a pricate o nekakvom napredovanju...Bird je vezanih ociju imao bolju sut od njih. Ziona napljyvaste kao nikoga a pisete kako sve napreduje. Taj Bird bi u danasnjoj NBA sutirao 10 trojki po utakmici jer stil se menja a svoju kondiciju bi stekao u odnosu na vreme u kojem igra. Pomenuti i mnogi drugi nemaju ama bas nista naprednije od Birda,osim fizikalija koje se sticu,mada i u ono vreme mnogi su bili brzi,jaci,skocniji od Birda kao sto su sad od Jokica ali IQ je najbitniji. Na primer Joshua i danasnji bokseri nemaju pribliznu kondiciju kao Muhamed Ali i kompanija koji su boksovali po 15 rundi.

zmajognjeni

pre 4 godine

@milos_panda_

Ovo sto si napisao potvrdjuje ono sto sam ja rekao. Dodacu jos nesto. Ne zelim da ulazim u odbranu Lebrona ili Durenta, niti da napadam Lenarda.

Upravo ta eksponiranost je zapravo to sto ljudima smeta kada prosudjuju sta neko radi. Mislim da si mi ti to sada rekao, ispravi me ako gresim. Lenard je dobar jer je cutljiv i skroman a ovi su brbljivci.

Sto se Durenta tice, pokupio je hejt prvo pa je onda pravio te naloge (sto je potpuno bizarno). Lebron je pre toga 8 sezona igrao u raspalom Klivlendu. Otisao je u tim da uzme titulu. I jedini igrac “kog su mu doveli” je bio Love, Kajri je draftovan pre toga. A stanje Derika Rouza ili Ajzeje je stvarno daleko od formi sa vrhunca.

Ne obravdavam, samo dajem kontra argumente.

Lenard je trejdovan u Toronto, sa mnogo srece (ozbiljne povrede vise igraca iz suparnickih timova, plus onaj kos protiv Filadelfije iz nemoguce pozicije) je izeo titulu, ali i sreca je potrebna da bi bio sampion. Toronto ima vrhunskog GMa tako da ima i njegovog udela u ovoj pobedi. Takodje, Lenard je bio spreman da trejduje Sijakama plus pikove, za PGa i Vestbruka da ostane u Torontu, to se nije desilo i zapalio je. Njegovo sakrivanje od Grega Popovics, fejkvosnje povrede i nejavljanje na telefon je ozbiljan pokazatelj njegovih osobina, kakve god bile.

Opet cu reci, ne zelim da govorim da Lenard los, a Lebron i Durent dobri, samo pricam o onome sto ja smatram nepravednim odnosom i disanjem u nebesa jed og kosarkasa i razvlacenja po blatu drugih kada svi rade manje vise iste stvari. Pri tome, dvojica imaju m*** da to izgovore i da javno priznaju da koriste svoj uticaj da osvajaju titule i igraju kosarku kakvu zele dok se jedan skriva, ne javlja na telefon i jednako ucenjuje timove svojim odlaskom...

I za kraj jos jednom, ni u prvom i u ovom komentaru ne tvrdim da lebron i durent ne rade lose stvari vec slrecem paznju i da lenard radi iste a da je odnos prema njima neravnopravan.

јд123

pre 4 godine

Ово само показује колики је маг Вест. Ако је тачно да су поред Џорџа нудили и Вестбрука, онда су их сигурно нудили и Клиперсима у пакету. Али Вест, стари лисац, је успео да доведе Џорџа без Вестбрука. Који суперстар хоће да игра са цариником као што је Вестбрук? Исто важи и за Хардена. Погледајте само ол-стар утакмицу. Леброн ”трејдовао” Вестбрука а Харден одабран као један од последњих.

milos_panda_

pre 4 godine

(zmajognjeni, 6. jul 2019 15:49)


Evo sad cu da ti objasnim zasto. Prvo, Durent je presao u redove ekipe koja je bila najjaca i bez njega,supertim. Drugo,presao je u ekipu koja je izbacila njegov tim posle preokreta! Trece,stvarao je lazne naloge na tviteru i drustvenim mrezama kako bi sam sebi komentarisao tvitove,pravdao svoju izdaju itd(to je i sam priznao). Sto se tice Lebrona, momak je sam izjavio da bi uvek voleo da igra sa superstarovima u ekipi. Covek koji je napustio ekipu i otisao u Majami da bi uzeo prsten, onda otisao u Klivlend i dovodili su mu Lava, Ajzeju, Derika Rouza, Irvinga, da ne nabrajam sad. Oterao je trenera te ekipe. Onda je presao u Lejkerse gde je isto oterao trenera i svoje saigrace jer zeli da gradi supertim oko sebe! E sad ti uporedi ovu dvojicu sa jednim Lenardom koji je uspeo sa onakvim Torontom da uzme prsten i sada eto trazio JEDNOG saigraca Pola Dzordza...Lenard je igrac koji ne voli da se reklamira,daje intervjue,snima reklame nego jednostavno voli kosarku.Sta bi ti radio kada bi imao te pare,popularnost,prsten u ruci?
Nemoj porediti kosarkase poput Lenarda sa ljudima koji ''kupuju'' titule,samoproglasavaju sebe kraljevima,goat-ovima bez postovanja prema starijim legendama protiv kojih nisu igrali.
Ovo sto se desava u NBA, ovo vestacko pravljenje supertimova,igraci jedne sezone u jednom a druge u trecem timu-to nije dobro za kosarku. Jednostavno se gubi ta čar, lepota.

Dacha

pre 4 godine

To apsolutno nije bilo moguce,Westbruk sa onakvim monstruoznim ugovorom,PG takodje i plus max ugovor za Lenarda,kad na to dodamo i ugovor Gasola,Laurija i Ibake dobijemo brutalno probijen seleri kep i onda bi morali da se otarase celog tima i buducih pikova i ostali bi ova trojica da igraju sa igracima iz razvojne lige iliti statistima sto naravno da nije prihvatio menadzer jer ipak covek ima mozga,nije zeleo da ostavi ekipu bez ikakve buducnosti kao svojevremeno Bruklin. Oklahoma je u problemu jer je ovaj trejd dosao kasno i oni sada jednostavno nemaju gde i za koga da trejduju Vestbruka,nijedna ekipa nema nista konkretno da ponudi za njega,verujem da bi ga Niksi prvi uzeli ali sta oni da daju u trejdu,jedino neke pikove ali opet s kim da upare Vestbruka da bi bili konkurentni na istoku,mozda Kazinsa jedino ali veliko je pitanje u kakvom je on stanju trenutno jer vidimo da nijedna ekipa mu ne nudi ugovor. U svakom slycaju ocekuje nas interesantan prelazni rok do kraja.

Kp

pre 4 godine

Rasel sad nek ode u Lejkerse i eto cirkusa...
Cim se "cacka" o mogucnosti odlaska Rasela, lako to moze i da se desi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola YNWA, 6. jul 2019 15:41)

Odakle im više cap space rođače?

gg3+

pre 4 godine

Pa ljudi su osvojili titulu, napravili neverovatan podvig sa Lenardom, i sada hoce da grade tim oko Paskala, koji ima Gasola i Laurija ove sezone za podrsku kao starije igrace, dok ce sa pikovima da osiguraju buducnost, ocigledno im je to bitnije bilo nego npr da prave tim poput ovoga sto je GSW bio
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (slola, 6. jul 2019 15:31)

A šta je GSW bio?

Tim koji je 2 najbolja šutera svih vremena draftovao, jednog od najboljih defanzivaca ikada koji baci 10 asistencija svako malo sa pozicije 4, Barnsa koji je 20 miliona po sezoni igrač, da ne pominjem još dosta igrača koji igraju 20+ minuta u NBA. Doveli Iguadalu i Livingstona pametno, jedino Durent što je lično napravio odluku koju je napravio ali svaki tim bi ga iz OKC uzeo tog leta.

Sa tim igračima uzeli 3 titule a Toronto finale Istoka neće skoro videti, Kavaj otišao posle jedne sezone a sa njim i Grin, Gasol i Lauri 35 i 34 godine + Ibaka sa ugovorom od 22 miliona.

GSW ostaje sa Karijem i Raselom igraju bekove, Drejmondom, Tompsonom se vraća od marta, Lunijem koji se pronašao u plejofu, par solidnih mladih igrača što je mnogo više od onoga što je Torontu ostalo posle 1 titule.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Možda dobro u budućnosti ali u sadašnjosti najgori potez u istoriji profesionalnog sporta!Iako Vestbruka ne podnosim organski,krivo mi zbog Lenarda...

Marko

pre 4 godine

Liga je trenutno u fazi gde nema vise izrazitog favorita kakav je bio GSW sa 4 AllStara. I vidimo da mnogo timova ide AllIn, otvorena je borba za naslov, i mnogi su vec dali toliko resursa i odrekli se nece buducnosti za pokusaj instant uspjeha. U ovakvoj situaciji moze da se kaze da je ludost odbiti opciju da imas 3 ovakva AllStar igraca i da ides sa velikim, ogromnim sansama braniti naslov. Takve prilike su retke i treba ih ugrabiti ako se mogu. Ujiri je ocito imao neke informacije da bi ovo mozda bio tim za samo ovu godinu, i da bi naredne mozda izgubio 2/3 igraca po isteku ugovora. Nije zelio da riskira, isao je na kartu buducnosti tima, sto svakako Siakam i jeste, verovatno jos 2 ili 3 igraca kojih bi se morali odreci da se desio taj trejd.

roten

pre 4 godine

Ako je ovo istina ne mogu da verujem da je Toronto ovo odbio,ne verujem...Vestbruk jeste siledžija ali to je postao tek kada je Durant otišao,možda bi se promenio u takvoj ekipi i vratio se na staro.PG,Kavai,Vestbruk,Gasol,Ibaka,Lauri je brutalan tim,dominirao bi na slabasnom istoku.Siakam je limitiran,nije "fransizni igrač",Toronto čeka neizvesna budućnost.

coi

pre 4 godine

Au mislim da je ovo velika greska Toronta.Mnogi ovde osudjuju Vestbruka, slazem se u potpunosti da je siledzija, ali u ekipi koja ide na prsten bi se sigurno podredio ekipi.U Oklahomi je poceo preterano da divlja kad je otisao Durent, do tog momenta je bio veoma pozeljan igrac za mnoge klubove.Ekipa koja u svom sastavu ima Lenarda, Dzordza, Vestbruka, Gasola, Ibaku, Laurija i ekipu sa klupe koja je bila fenomenalna u osvajanju prstena bi bila vrlo moguce jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina, a okosnica tima Lenard, Vestbruk i Dzordz je u najboljim NBA godinama.Ja licno smatram da je ovo propust Toronta, posebno sad u vreme njihvog ludila i euforije.Mislim da cemo gledati od sezone onaj stari Toronto, polufinale Istoka puna kapa

SamoKazem

pre 4 godine

RW je po meni kletva za bilo koji tim, surova fizika I explozivnost je stvarno za divljenje. I da vredi te pare, ali on kosarku igra za kolone I statistiku, I jednistavno ne oseca igru.

Jah

pre 4 godine

Kakav crni super tim sa westrbrukom.
Lenard je ispao najgluplji u celoj priči jer zbog drugarstva stavlja sport na drugo mesto.
Da Westbrook vredi nešto ko saigrač ne bi bežali svi od njega godinama.
Primoran ali ok potez Toronta.

Vlado

pre 4 godine

Vestvbruk i Džorž su dobri igrači ali se do sada pokazalo da nisu za velika ostvarenja kao što je titula. Tako da je menadžer Toronta dobro postupio, a predhodno je zaradio je veliki kredit kod svojih poslodavaca dovođenjem Kavaja i osvajanjem titule tako da će svi imati strpljenja za njegov budući rad. Pametan potez.

geda

pre 4 godine

Nije bas tako:

'Toronto didn't have the depth of picks it needed to get a deal done -- nor the certainty that getting George would make Leonard stay with the Raptors, sources said'

To vam je iz istog teksta.

Toronto superfan

pre 4 godine

Ako smo nesto naucili iz ovih par nedelja dok je Kawhi razmisljao sta ce, to je da takozvani “povezani” novinari kao npr Woj - nemaju nikakve prave informacije i uglavnom izmisljaju gluposti

мики

pre 4 godine

тако се то ради. бориће се Торонто за титулу без Ленарда, а Клиперси ће да се муче да уђу у плеј оф.

Солшер

pre 4 godine

Наравно да није паметно. Имали су прилику да сад створе супер тим и вероватно узму још пар прстена у наредним годинама. Питање је да ли ће им се оваква прилика још некад указати.

Vuk

pre 4 godine

Procenili lepo da su ova 2 previše skupi, kako finansijski, tako i za budućnost ekipe (dati silne pikove... ludilo...) da će uništiti timsku hemiju i nisu pristali da ih ucenjuje 1 igrač bez obzira koliko bio dobar.

palop

pre 4 godine

Наравно да није паметно. Имали су прилику да сад створе супер тим и вероватно узму још пар прстена у наредним годинама. Питање је да ли ће им се оваква прилика још некад указати.
(Солшер, 06. jul 2019 15:29)

Tesko da bi osvojili sa Vestbrukom, tako da je ovo po meni bila dobra odluka.

slola

pre 4 godine

Pa ljudi su osvojili titulu, napravili neverovatan podvig sa Lenardom, i sada hoce da grade tim oko Paskala, koji ima Gasola i Laurija ove sezone za podrsku kao starije igrace, dok ce sa pikovima da osiguraju buducnost, ocigledno im je to bitnije bilo nego npr da prave tim poput ovoga sto je GSW bio

zmajognjeni

pre 4 godine

Iznecu jedno ekstrembo nepopularno misljenje. Neverovatno mi je da ljudima ovde smetaju razni superstarovi koji menjaju stalno sredine, i to Lebron, Durent, dodajte jos nekog ko to radi. Ali ne smeta kada to tadi Lenard, oko kog drame dugo traju.. u san antoniu i evo sada sa klipersima. Lenard je ok ali je KD folirant, ne moze nista bez drugih, i sta jos nismo culi, isto vazi i za Lebrona, ucenjivac, ovakav onakav. A kada Lenard radi takve stvari, ne javlja se na telefon, ne trenira u bivsem klubu, to je sve skroz ok i ljudima je eto zao njega. Takodje, i šek i barkli su menjali klubove u toku karijere, jureci titule, ali se ni njima to ne zamera.

Ono sto valjda hocu da kazem da se ljudima neki drugi ljudi ne svidjaju i onda im zameraju nesto sto rade (ili izmisle da nesto lose rade) da bi opravdali svoja losa osecanja prema nekome. A iste i jos gore stvari ne zameraju nekom drugom, jer im je taj neko drugi jednostavno simpatican.

Scipio

pre 4 godine

Pročitajte prvo orginalan tekst da bi shvatili cijlu priču.

Samo jedan citat:" Toronto extended itself as far as it could for Leonard, but Ujiri could never be sure that the Thunder even wanted to do a deal with them -- and perhaps were just using the Raptors to squeeze more out of the Clippers."

Vlatko

pre 4 godine

Pitanje je da li je Westbrook dovoljno sazrio da se podredi ekipi i na taj način bude važan igrač u osvajanju naslova NBA prvaka. Za sada još uvijek igra za sebe odnosno svoju statistiku. Kroz karijeru je uz sebe imao Durenta, Hardena, Georgea pa je i tada sam sebi bio najvažniji...

Звездин весник

pre 4 godine

Очајан посао, ако крећу у rebuild, то је јако лоша идеја, могао си да имаш велику тројку и да освојиш прстен и следеће сезоне, а ти си остао и без главног играча који ти је донео прстен.

Djubre

pre 4 godine

Boga mi, odličan potez Toronta, Vesbruka očigledno niko od saigrača ne miriše (što i ne čudi zbog njegovog stila igre), vremenom bi bilo nezadovoljstvo Lenarda ili Džorda, tražili bi trejd i oni bi zaglavili sa Vesbrukom. Lenard i Vesbruk u istom timu, to mi apaolutno nikako ne ide i ja lično tu samo vidim propast. Sijakam je mlad, gradiće ekipu oko njega, kada bi mogli nekog superstara da privuku sledeće godine recimo, uz par veterana i eto ih opet kao konkurenti za veliko finale, sa sadašnjim timom i PO bi bio upitan da nema 6-7 baš slaboh ekipa na istoku

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

slola@Gluplji komentar nisam skoro pročitao.Ali iskreno.Osvojili titulu sa Lenardom i vise im on ne treba?Znaci ove godine se igramo Barselone u spanskoj ligi a od sledece narednih 10 bićemo Levante i sa tim se ponosimo?Čoveč,daj nama malo...

Dule

pre 4 godine

Lenard jeste odlican igrac, ali njegova uslovljavanja nadilaze najbujniju mastu. Igrac koji uslovljava cele organizacije tradovima?! Drugo, ko je gledao Toronto, nesto se ne secam da je bas toliko dominirao u igri, a pojedine utakmice i da ne komentarisem. Toronto je kao tim sklopljen izuzetno, za razliku od mnogih hajpovanih timova koji nisu prisli play offu. Po meni, dovidjenja Lenarde, a pred Torontom je buducnost svetla.

Nemanja

pre 4 godine

Svaka cast Torontu na odluci, ali i realna je ako se uzmu sve cinjenice u obzir, ovako mirni sa trofejom u vitrinama, mogu da krenu u stvaranje jedne nove ere u kojoj bi za par godina Toronto mogao da bude ekipa koja ce dominirati NBA ligom, a odbili su mogucnost da mozda naprave kratkorocni dream team i jos max 2 sezone pokusaju da osvoje titulu, ali nakon toga bi doslo do totalnog raspada sistema. Nemojte zaboraviti da Wesbrook i George imaju ugovore jos 2, odnosno 3 sezone i trejduju se sa vazecim ugovorom, dakle cena koju bi Toronto trebao da plati po sezoni 2020/21 za Westbrooka (40.6) i Georga (35.5) je u zbiru 76 mill + Kawhi 36, sto bi bilo u zbiru 112 mill, a dok ce salary cap za sezonu 2020/21 ce biti 114 mill.

Vuk

pre 4 godine

Procenili lepo da su ova 2 previše skupi, kako finansijski, tako i za budućnost ekipe (dati silne pikove... ludilo...) da će uništiti timsku hemiju i nisu pristali da ih ucenjuje 1 igrač bez obzira koliko bio dobar.

geda

pre 4 godine

Nije bas tako:

'Toronto didn't have the depth of picks it needed to get a deal done -- nor the certainty that getting George would make Leonard stay with the Raptors, sources said'

To vam je iz istog teksta.

slola

pre 4 godine

Pa ljudi su osvojili titulu, napravili neverovatan podvig sa Lenardom, i sada hoce da grade tim oko Paskala, koji ima Gasola i Laurija ove sezone za podrsku kao starije igrace, dok ce sa pikovima da osiguraju buducnost, ocigledno im je to bitnije bilo nego npr da prave tim poput ovoga sto je GSW bio

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Možda dobro u budućnosti ali u sadašnjosti najgori potez u istoriji profesionalnog sporta!Iako Vestbruka ne podnosim organski,krivo mi zbog Lenarda...

palop

pre 4 godine

Наравно да није паметно. Имали су прилику да сад створе супер тим и вероватно узму још пар прстена у наредним годинама. Питање је да ли ће им се оваква прилика још некад указати.
(Солшер, 06. jul 2019 15:29)

Tesko da bi osvojili sa Vestbrukom, tako da je ovo po meni bila dobra odluka.

Солшер

pre 4 godine

Наравно да није паметно. Имали су прилику да сад створе супер тим и вероватно узму још пар прстена у наредним годинама. Питање је да ли ће им се оваква прилика још некад указати.

Dacha

pre 4 godine

To apsolutno nije bilo moguce,Westbruk sa onakvim monstruoznim ugovorom,PG takodje i plus max ugovor za Lenarda,kad na to dodamo i ugovor Gasola,Laurija i Ibake dobijemo brutalno probijen seleri kep i onda bi morali da se otarase celog tima i buducih pikova i ostali bi ova trojica da igraju sa igracima iz razvojne lige iliti statistima sto naravno da nije prihvatio menadzer jer ipak covek ima mozga,nije zeleo da ostavi ekipu bez ikakve buducnosti kao svojevremeno Bruklin. Oklahoma je u problemu jer je ovaj trejd dosao kasno i oni sada jednostavno nemaju gde i za koga da trejduju Vestbruka,nijedna ekipa nema nista konkretno da ponudi za njega,verujem da bi ga Niksi prvi uzeli ali sta oni da daju u trejdu,jedino neke pikove ali opet s kim da upare Vestbruka da bi bili konkurentni na istoku,mozda Kazinsa jedino ali veliko je pitanje u kakvom je on stanju trenutno jer vidimo da nijedna ekipa mu ne nudi ugovor. U svakom slycaju ocekuje nas interesantan prelazni rok do kraja.

Djubre

pre 4 godine

Boga mi, odličan potez Toronta, Vesbruka očigledno niko od saigrača ne miriše (što i ne čudi zbog njegovog stila igre), vremenom bi bilo nezadovoljstvo Lenarda ili Džorda, tražili bi trejd i oni bi zaglavili sa Vesbrukom. Lenard i Vesbruk u istom timu, to mi apaolutno nikako ne ide i ja lično tu samo vidim propast. Sijakam je mlad, gradiće ekipu oko njega, kada bi mogli nekog superstara da privuku sledeće godine recimo, uz par veterana i eto ih opet kao konkurenti za veliko finale, sa sadašnjim timom i PO bi bio upitan da nema 6-7 baš slaboh ekipa na istoku

Scipio

pre 4 godine

Pročitajte prvo orginalan tekst da bi shvatili cijlu priču.

Samo jedan citat:" Toronto extended itself as far as it could for Leonard, but Ujiri could never be sure that the Thunder even wanted to do a deal with them -- and perhaps were just using the Raptors to squeeze more out of the Clippers."

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

slola@Gluplji komentar nisam skoro pročitao.Ali iskreno.Osvojili titulu sa Lenardom i vise im on ne treba?Znaci ove godine se igramo Barselone u spanskoj ligi a od sledece narednih 10 bićemo Levante i sa tim se ponosimo?Čoveč,daj nama malo...

zmajognjeni

pre 4 godine

Iznecu jedno ekstrembo nepopularno misljenje. Neverovatno mi je da ljudima ovde smetaju razni superstarovi koji menjaju stalno sredine, i to Lebron, Durent, dodajte jos nekog ko to radi. Ali ne smeta kada to tadi Lenard, oko kog drame dugo traju.. u san antoniu i evo sada sa klipersima. Lenard je ok ali je KD folirant, ne moze nista bez drugih, i sta jos nismo culi, isto vazi i za Lebrona, ucenjivac, ovakav onakav. A kada Lenard radi takve stvari, ne javlja se na telefon, ne trenira u bivsem klubu, to je sve skroz ok i ljudima je eto zao njega. Takodje, i šek i barkli su menjali klubove u toku karijere, jureci titule, ali se ni njima to ne zamera.

Ono sto valjda hocu da kazem da se ljudima neki drugi ljudi ne svidjaju i onda im zameraju nesto sto rade (ili izmisle da nesto lose rade) da bi opravdali svoja losa osecanja prema nekome. A iste i jos gore stvari ne zameraju nekom drugom, jer im je taj neko drugi jednostavno simpatican.

Vlado

pre 4 godine

Vestvbruk i Džorž su dobri igrači ali se do sada pokazalo da nisu za velika ostvarenja kao što je titula. Tako da je menadžer Toronta dobro postupio, a predhodno je zaradio je veliki kredit kod svojih poslodavaca dovođenjem Kavaja i osvajanjem titule tako da će svi imati strpljenja za njegov budući rad. Pametan potez.

palop

pre 4 godine

Nista mi nije jasna ova glupa politika trejdovanja igraca, kao i uvek sa amerima sve naopacke...
(Brada, 06. jul 2019 15:59)

Sve je glupo osim onoga ko ne razume :)

јд123

pre 4 godine

Ово само показује колики је маг Вест. Ако је тачно да су поред Џорџа нудили и Вестбрука, онда су их сигурно нудили и Клиперсима у пакету. Али Вест, стари лисац, је успео да доведе Џорџа без Вестбрука. Који суперстар хоће да игра са цариником као што је Вестбрук? Исто важи и за Хардена. Погледајте само ол-стар утакмицу. Леброн ”трејдовао” Вестбрука а Харден одабран као један од последњих.

SamoKazem

pre 4 godine

RW je po meni kletva za bilo koji tim, surova fizika I explozivnost je stvarno za divljenje. I da vredi te pare, ali on kosarku igra za kolone I statistiku, I jednistavno ne oseca igru.

gg3+

pre 4 godine

Pa ljudi su osvojili titulu, napravili neverovatan podvig sa Lenardom, i sada hoce da grade tim oko Paskala, koji ima Gasola i Laurija ove sezone za podrsku kao starije igrace, dok ce sa pikovima da osiguraju buducnost, ocigledno im je to bitnije bilo nego npr da prave tim poput ovoga sto je GSW bio
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (slola, 6. jul 2019 15:31)

A šta je GSW bio?

Tim koji je 2 najbolja šutera svih vremena draftovao, jednog od najboljih defanzivaca ikada koji baci 10 asistencija svako malo sa pozicije 4, Barnsa koji je 20 miliona po sezoni igrač, da ne pominjem još dosta igrača koji igraju 20+ minuta u NBA. Doveli Iguadalu i Livingstona pametno, jedino Durent što je lično napravio odluku koju je napravio ali svaki tim bi ga iz OKC uzeo tog leta.

Sa tim igračima uzeli 3 titule a Toronto finale Istoka neće skoro videti, Kavaj otišao posle jedne sezone a sa njim i Grin, Gasol i Lauri 35 i 34 godine + Ibaka sa ugovorom od 22 miliona.

GSW ostaje sa Karijem i Raselom igraju bekove, Drejmondom, Tompsonom se vraća od marta, Lunijem koji se pronašao u plejofu, par solidnih mladih igrača što je mnogo više od onoga što je Torontu ostalo posle 1 titule.

Mirko

pre 4 godine

Nista mi nije jasna ova glupa politika trejdovanja igraca, kao i uvek sa amerima sve naopacke...
(Brada, 6. jul 2019 15:59)

Vidi, ako te zanima NBA košarka, onda se potrudi da razumeš. Jel treba neko da te uči ovde? Ili možda si hteo da kažeš kako si ti baja zato što ne razumeš? Jel' se hvališ time?
Savetujem takvima da se ne javljaju ovde.

Osnovni smisao NBA je da seleri kapom i trejdovima, draftom i ostalim elementima - obezbede kakvu takvu ravnopravnost ekipa, a ne da samo najbogatiji pobeđuju, kao što je to slučaj u evropskom fudbalu.

Doduše, ne mogu da isprave atraktivnost nekih sredina kao što su LA i NY, Čikago ili Boston, jer su sredine sa velikom publikom i kulturološkim i finansijskim uticajem, ali čak i tada se desi da neko kao Toronto (mada cela Kanada gravitira) ili Hjuston osvoji titulu, što je dokaz da taj sistem funkcioniše.

Nemanja

pre 4 godine

Svaka cast Torontu na odluci, ali i realna je ako se uzmu sve cinjenice u obzir, ovako mirni sa trofejom u vitrinama, mogu da krenu u stvaranje jedne nove ere u kojoj bi za par godina Toronto mogao da bude ekipa koja ce dominirati NBA ligom, a odbili su mogucnost da mozda naprave kratkorocni dream team i jos max 2 sezone pokusaju da osvoje titulu, ali nakon toga bi doslo do totalnog raspada sistema. Nemojte zaboraviti da Wesbrook i George imaju ugovore jos 2, odnosno 3 sezone i trejduju se sa vazecim ugovorom, dakle cena koju bi Toronto trebao da plati po sezoni 2020/21 za Westbrooka (40.6) i Georga (35.5) je u zbiru 76 mill + Kawhi 36, sto bi bilo u zbiru 112 mill, a dok ce salary cap za sezonu 2020/21 ce biti 114 mill.

zmajognjeni

pre 4 godine

@milos_panda_

Ovo sto si napisao potvrdjuje ono sto sam ja rekao. Dodacu jos nesto. Ne zelim da ulazim u odbranu Lebrona ili Durenta, niti da napadam Lenarda.

Upravo ta eksponiranost je zapravo to sto ljudima smeta kada prosudjuju sta neko radi. Mislim da si mi ti to sada rekao, ispravi me ako gresim. Lenard je dobar jer je cutljiv i skroman a ovi su brbljivci.

Sto se Durenta tice, pokupio je hejt prvo pa je onda pravio te naloge (sto je potpuno bizarno). Lebron je pre toga 8 sezona igrao u raspalom Klivlendu. Otisao je u tim da uzme titulu. I jedini igrac “kog su mu doveli” je bio Love, Kajri je draftovan pre toga. A stanje Derika Rouza ili Ajzeje je stvarno daleko od formi sa vrhunca.

Ne obravdavam, samo dajem kontra argumente.

Lenard je trejdovan u Toronto, sa mnogo srece (ozbiljne povrede vise igraca iz suparnickih timova, plus onaj kos protiv Filadelfije iz nemoguce pozicije) je izeo titulu, ali i sreca je potrebna da bi bio sampion. Toronto ima vrhunskog GMa tako da ima i njegovog udela u ovoj pobedi. Takodje, Lenard je bio spreman da trejduje Sijakama plus pikove, za PGa i Vestbruka da ostane u Torontu, to se nije desilo i zapalio je. Njegovo sakrivanje od Grega Popovics, fejkvosnje povrede i nejavljanje na telefon je ozbiljan pokazatelj njegovih osobina, kakve god bile.

Opet cu reci, ne zelim da govorim da Lenard los, a Lebron i Durent dobri, samo pricam o onome sto ja smatram nepravednim odnosom i disanjem u nebesa jed og kosarkasa i razvlacenja po blatu drugih kada svi rade manje vise iste stvari. Pri tome, dvojica imaju m*** da to izgovore i da javno priznaju da koriste svoj uticaj da osvajaju titule i igraju kosarku kakvu zele dok se jedan skriva, ne javlja na telefon i jednako ucenjuje timove svojim odlaskom...

I za kraj jos jednom, ni u prvom i u ovom komentaru ne tvrdim da lebron i durent ne rade lose stvari vec slrecem paznju i da lenard radi iste a da je odnos prema njima neravnopravan.

Dule

pre 4 godine

Lenard jeste odlican igrac, ali njegova uslovljavanja nadilaze najbujniju mastu. Igrac koji uslovljava cele organizacije tradovima?! Drugo, ko je gledao Toronto, nesto se ne secam da je bas toliko dominirao u igri, a pojedine utakmice i da ne komentarisem. Toronto je kao tim sklopljen izuzetno, za razliku od mnogih hajpovanih timova koji nisu prisli play offu. Po meni, dovidjenja Lenarde, a pred Torontom je buducnost svetla.

мики

pre 4 godine

тако се то ради. бориће се Торонто за титулу без Ленарда, а Клиперси ће да се муче да уђу у плеј оф.

Marko

pre 4 godine

Liga je trenutno u fazi gde nema vise izrazitog favorita kakav je bio GSW sa 4 AllStara. I vidimo da mnogo timova ide AllIn, otvorena je borba za naslov, i mnogi su vec dali toliko resursa i odrekli se nece buducnosti za pokusaj instant uspjeha. U ovakvoj situaciji moze da se kaze da je ludost odbiti opciju da imas 3 ovakva AllStar igraca i da ides sa velikim, ogromnim sansama braniti naslov. Takve prilike su retke i treba ih ugrabiti ako se mogu. Ujiri je ocito imao neke informacije da bi ovo mozda bio tim za samo ovu godinu, i da bi naredne mozda izgubio 2/3 igraca po isteku ugovora. Nije zelio da riskira, isao je na kartu buducnosti tima, sto svakako Siakam i jeste, verovatno jos 2 ili 3 igraca kojih bi se morali odreci da se desio taj trejd.

Kp

pre 4 godine

Rasel sad nek ode u Lejkerse i eto cirkusa...
Cim se "cacka" o mogucnosti odlaska Rasela, lako to moze i da se desi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola YNWA, 6. jul 2019 15:41)

Odakle im više cap space rođače?

vince carter

pre 4 godine

@Palop alo polupanko stil igre se menja,pravila i tehnologija a ne napreduju igraci jer igraci nisu ograniceni na jednu eru nego igraju u vise razlicitih era tokom karijere i susrecu se sa raznim generacijama..Jordan 1984-2003,Carter 1999-2019,Wilis 1984-2007,Malone 1985-2004 i tako dalje,Maldini 1985-2009,Gigs 1990-2014. Ovde stalno trabunjate kako igraci kao Simons,Janis,Baret,Ball nemaju nikakav sut..Janis je mvp a pricate o nekakvom napredovanju...Bird je vezanih ociju imao bolju sut od njih. Ziona napljyvaste kao nikoga a pisete kako sve napreduje. Taj Bird bi u danasnjoj NBA sutirao 10 trojki po utakmici jer stil se menja a svoju kondiciju bi stekao u odnosu na vreme u kojem igra. Pomenuti i mnogi drugi nemaju ama bas nista naprednije od Birda,osim fizikalija koje se sticu,mada i u ono vreme mnogi su bili brzi,jaci,skocniji od Birda kao sto su sad od Jokica ali IQ je najbitniji. Na primer Joshua i danasnji bokseri nemaju pribliznu kondiciju kao Muhamed Ali i kompanija koji su boksovali po 15 rundi.

top

pre 4 godine

Vestbruk ima suludo jak ugovor idu brojke od 41 do 47 mil po sezoni nerednih godina. Takodje je u velikom padu forme brojke su mu očaj, procenti šuta sve je palo.
Nije više to ta klasa.
I sad uz sve to priloženo uzeti njega u razmatranje nema poentu.

Jah

pre 4 godine

Kakav crni super tim sa westrbrukom.
Lenard je ispao najgluplji u celoj priči jer zbog drugarstva stavlja sport na drugo mesto.
Da Westbrook vredi nešto ko saigrač ne bi bežali svi od njega godinama.
Primoran ali ok potez Toronta.

MJ23

pre 4 godine

Na primer Joshua i danasnji bokseri nemaju pribliznu kondiciju kao Muhamed Ali i kompanija koji su boksovali po 15 rundi.
(vince carter, 6. jul 2019 17:34)

A da i ne pominjemo to što su boksovali u "tvrđim" rukavicama. Slažem se i za ostatak komentara. Današnji igrači ni po čemu nisu superiorniji(čak suprotno) od igrača iz osamdesetih i devedesetih. Tadašnji igrači ovu novu eru košarke zovu "cupcake era". Kontakt sport u kojem se ne dopušta kontakt.

Mirko

pre 4 godine

Lenardu je bilo bolje da je ostao u Torontu, bio bi u mogućnosti da brani titulu. Sa Klipersima uz svo poštovanje Džordža i ostalih mislim da oni sigurno neće biti u prilici da igraju finale NBA, za konferencijsko finale nisam siguran jer trejdovi nisu završeni.

Toronto je praktično bio ucenjen i da su pristali ne bi bilo dobro, nije ni ovako dobro, jer je Lenard taj koji je pravio razliku i koji je na kraju krajeva doneo titulu.
E ovako ni jedni ni drugi neće dobiti ništa. Toronto neće imati nekog ko pravi razliku ili više njih, a Klipersima to verovatno neće biti dovoljno, jer je u NBA kontinuitet vrlo bitan elemenat, zida se tim par godina da bi se došlo do krajnjeg uspeha.
Klipersi su krenuli u renoviranje pre godinu-dve, ali i više puta istumbali sve, tako da kontiuiteta nema, možda tek iduće godine.

OKC može da se "slika" narodski rečeno.

Lejkersi će biti konkurentniji, ali ne i za titulu možda ni za finale.
Ovo su moje neke lične pretpostavke, ograđujem se.

U svakom slučaju, mnogi su oslabili, mnogi se pojačali, biće puno izjednačenije ove godine, iako je i prošle godine bilo dosta izjednačeno u top 8 na zapadu, nešto malo manje na istoku, tako da će biti i mnogo zanimljivije.
Ja ne volim ova tumbanja na godinu dana, malo mi sve gubi smisao, nema privrženosti ekipi, karaktera, ali ako ima neke vajde to je što će biti zanimljivo.

milos_panda_

pre 4 godine

(zmajognjeni, 6. jul 2019 15:49)


Evo sad cu da ti objasnim zasto. Prvo, Durent je presao u redove ekipe koja je bila najjaca i bez njega,supertim. Drugo,presao je u ekipu koja je izbacila njegov tim posle preokreta! Trece,stvarao je lazne naloge na tviteru i drustvenim mrezama kako bi sam sebi komentarisao tvitove,pravdao svoju izdaju itd(to je i sam priznao). Sto se tice Lebrona, momak je sam izjavio da bi uvek voleo da igra sa superstarovima u ekipi. Covek koji je napustio ekipu i otisao u Majami da bi uzeo prsten, onda otisao u Klivlend i dovodili su mu Lava, Ajzeju, Derika Rouza, Irvinga, da ne nabrajam sad. Oterao je trenera te ekipe. Onda je presao u Lejkerse gde je isto oterao trenera i svoje saigrace jer zeli da gradi supertim oko sebe! E sad ti uporedi ovu dvojicu sa jednim Lenardom koji je uspeo sa onakvim Torontom da uzme prsten i sada eto trazio JEDNOG saigraca Pola Dzordza...Lenard je igrac koji ne voli da se reklamira,daje intervjue,snima reklame nego jednostavno voli kosarku.Sta bi ti radio kada bi imao te pare,popularnost,prsten u ruci?
Nemoj porediti kosarkase poput Lenarda sa ljudima koji ''kupuju'' titule,samoproglasavaju sebe kraljevima,goat-ovima bez postovanja prema starijim legendama protiv kojih nisu igrali.
Ovo sto se desava u NBA, ovo vestacko pravljenje supertimova,igraci jedne sezone u jednom a druge u trecem timu-to nije dobro za kosarku. Jednostavno se gubi ta čar, lepota.

Darko D

pre 4 godine

Nekoliko komentara ... Super team u Torontu ... Kawhi, George, Westbrook plus Lowry, Gasol, Ibaka ...
Zaboravljate malenkost da u razmeni igraca plate moraju da se polklope +/- 10% ... sto znaci, pored Pascala u Oklahomu bi otisli Lowry i Gasol ili Lowry i Ibaka. Draft pikovi obaska.

Vlatko

pre 4 godine

Pitanje je da li je Westbrook dovoljno sazrio da se podredi ekipi i na taj način bude važan igrač u osvajanju naslova NBA prvaka. Za sada još uvijek igra za sebe odnosno svoju statistiku. Kroz karijeru je uz sebe imao Durenta, Hardena, Georgea pa je i tada sam sebi bio najvažniji...

petarczv

pre 4 godine

Rasel sad nek ode u Lejkerse i eto cirkusa...
Cim se "cacka" o mogucnosti odlaska Rasela, lako to moze i da se desi.
(Nikola YNWA, 06. jul 2019 15:41)

A kako to da ode, koliko nemate pojma o nba to je strašno. Lejkersi nemaju prostora u budzetu ni za 10% raselove plate a ne za ceo njegov ugovor koji iznosi 40mil po godini... Znaci nemoguce je a da u suprotnom pravcu ne odu lebron ili AD...

Toronto superfan

pre 4 godine

Ako smo nesto naucili iz ovih par nedelja dok je Kawhi razmisljao sta ce, to je da takozvani “povezani” novinari kao npr Woj - nemaju nikakve prave informacije i uglavnom izmisljaju gluposti

Звездин весник

pre 4 godine

Очајан посао, ако крећу у rebuild, то је јако лоша идеја, могао си да имаш велику тројку и да освојиш прстен и следеће сезоне, а ти си остао и без главног играча који ти је донео прстен.

paspalj chandler

pre 4 godine

(zmajognjeni, 6. jul 2019 17:16)
Ne smem da zamislim sta bi se dogodilo da su Bron ili KD uradili to sto je uradio Leonard i pored svega on je kao kool lik.

coi

pre 4 godine

Au mislim da je ovo velika greska Toronta.Mnogi ovde osudjuju Vestbruka, slazem se u potpunosti da je siledzija, ali u ekipi koja ide na prsten bi se sigurno podredio ekipi.U Oklahomi je poceo preterano da divlja kad je otisao Durent, do tog momenta je bio veoma pozeljan igrac za mnoge klubove.Ekipa koja u svom sastavu ima Lenarda, Dzordza, Vestbruka, Gasola, Ibaku, Laurija i ekipu sa klupe koja je bila fenomenalna u osvajanju prstena bi bila vrlo moguce jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina, a okosnica tima Lenard, Vestbruk i Dzordz je u najboljim NBA godinama.Ja licno smatram da je ovo propust Toronta, posebno sad u vreme njihvog ludila i euforije.Mislim da cemo gledati od sezone onaj stari Toronto, polufinale Istoka puna kapa

basketball reference

pre 4 godine

@milos_panda

Evo prvi put čujem da su Lebronu doveli Irvinga u Klivlend. Zanimljivo:)


Što se tiče ponašanja Lenarda @zmajognjeni je doktorski objasnio. Nema tu šta da se doda. A ko neće da vidi kako stoje stvari, tu nema pomoći.

roten

pre 4 godine

Ako je ovo istina ne mogu da verujem da je Toronto ovo odbio,ne verujem...Vestbruk jeste siledžija ali to je postao tek kada je Durant otišao,možda bi se promenio u takvoj ekipi i vratio se na staro.PG,Kavai,Vestbruk,Gasol,Ibaka,Lauri je brutalan tim,dominirao bi na slabasnom istoku.Siakam je limitiran,nije "fransizni igrač",Toronto čeka neizvesna budućnost.

Mirko

pre 4 godine

(zmajognjeni, 6. jul 2019 17:16)

Apsolutno si u pravu.
I još, Lenard je svoje ucenjivanje platio time što je otišao u Toronto, ali je onda nagazio do kraja da izvuče maximum iz situacije da bi se na kraju krajeva opet bolje prodao. To je apsolutno istina.
Davanje i gubljenje su faze, Lenard je izgubio odlaskom iz SA ali je dobio dolaskom u Toronto. Sad naprotiv misli da dobija a u stvari će izgubiti dolaskom u LC. I tako sve u krug, jer možeš da dobiješ samo ako nešto daš ili izgubiš i ostaviš prostor da nešto drugo dobiješ. Ako ideš logikom da dobiješ - moraćeš nešto da izgubiš, čak i ako nisi svestan toga - nešto će se tako morati da desi.

...

pre 4 godine

@petarczv mislim da ipak ti nemas pojma o pravilima. Ekipa moze da prekoraci seleri kep ali onda placa bas dosta na taj visak. Pozz
(rrrrr, 06. jul 2019 19:58)

Zavisi sve koliko su potrošili trenutno. Lejkersi sada mogu samo veteranske minimalce da potpisuju

Celtics Nation

pre 4 godine

Možda bi samo za Pola Džordža i trejdovali Siakama, ali OKC je po svaku cenu želeo da se oslobodi Vestbruka i njegovog ogromnog (za mnoge najnepovoljnijeg u ligi) ugovora, tako da Reptorsi nisu naseli. Oklahoma je takođe tražila i previše pikova, ogromnu cenu koju su Klipersi platili jer su dobili za istu – dva superstara. Možemo da zamislimo koliko su tek pikova tražili za Dordža i Vestbruka zajedno, dakle Toronto bi izgubio čitavu svoju budućnost, što nikako nije moglo da bude prihvatljivo za klub koji je upravo osvojio titulu. Sasvim razumljiv potez GM-a Toronta, jedini ispravni, bez obzira što je Kavai napustio klub.

Oklahoma bi se inače vrlo rado rešila Vestbruka, ali nijedan klub nije spreman da prihvati njegov ugovor, a da se ne lažemo, ni način igre i već pozne godine za jednog plejmejkera.

Powerslave

pre 4 godine

Ispravan potez, zna Uđiri šta radi.
Da je pristao sa ovom trojkom bi uzeo možda još jednu titulu, a onda bi došao u situaciju da ima Gasola od 36 godina, Laurija od 35 (inače, šta bi on radio u ekipi sa Vestbrukom, Van Vlit isto?), ni Ibaka nije baš naročito mlad.
Vestbruk je takođe ušao u 30te, a igra nerazumnije nego ikad, tu sreće nema.

Praktično, dao bi sve mlado što valja (Siakam) + gomilu pikova za verovatno jednu titulu... pa on ne bi bio vrhunski GM kad bi pristajao na takve ponude.

marko

pre 4 godine

Сад ако су Вестбрук и Лав паметни онда правац обојица у Денвер или Голден Стејт. Денвер нема плеја свакако а не би им сметало крило шутер и мала помоћ Јокићу. Голден Стејт нема центра а и навикли су без њега, и таман да имају тотално лудило шутера и да Кари мање игра плеја, мање се троши, а Вестбрук би могао да изиграва центра до миле воље и скупља скокове, асистенције шутерима у увек ће да му се отвори за 15-ак поена и тако се накрцава са омиљеним триплдабловима .

мики

pre 4 godine

тако се то ради. бориће се Торонто за титулу без Ленарда, а Клиперси ће да се муче да уђу у плеј оф.

Солшер

pre 4 godine

Наравно да није паметно. Имали су прилику да сад створе супер тим и вероватно узму још пар прстена у наредним годинама. Питање је да ли ће им се оваква прилика још некад указати.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Možda dobro u budućnosti ali u sadašnjosti najgori potez u istoriji profesionalnog sporta!Iako Vestbruka ne podnosim organski,krivo mi zbog Lenarda...

slola

pre 4 godine

Pa ljudi su osvojili titulu, napravili neverovatan podvig sa Lenardom, i sada hoce da grade tim oko Paskala, koji ima Gasola i Laurija ove sezone za podrsku kao starije igrace, dok ce sa pikovima da osiguraju buducnost, ocigledno im je to bitnije bilo nego npr da prave tim poput ovoga sto je GSW bio

coi

pre 4 godine

Au mislim da je ovo velika greska Toronta.Mnogi ovde osudjuju Vestbruka, slazem se u potpunosti da je siledzija, ali u ekipi koja ide na prsten bi se sigurno podredio ekipi.U Oklahomi je poceo preterano da divlja kad je otisao Durent, do tog momenta je bio veoma pozeljan igrac za mnoge klubove.Ekipa koja u svom sastavu ima Lenarda, Dzordza, Vestbruka, Gasola, Ibaku, Laurija i ekipu sa klupe koja je bila fenomenalna u osvajanju prstena bi bila vrlo moguce jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina, a okosnica tima Lenard, Vestbruk i Dzordz je u najboljim NBA godinama.Ja licno smatram da je ovo propust Toronta, posebno sad u vreme njihvog ludila i euforije.Mislim da cemo gledati od sezone onaj stari Toronto, polufinale Istoka puna kapa

milos_panda_

pre 4 godine

(zmajognjeni, 6. jul 2019 15:49)


Evo sad cu da ti objasnim zasto. Prvo, Durent je presao u redove ekipe koja je bila najjaca i bez njega,supertim. Drugo,presao je u ekipu koja je izbacila njegov tim posle preokreta! Trece,stvarao je lazne naloge na tviteru i drustvenim mrezama kako bi sam sebi komentarisao tvitove,pravdao svoju izdaju itd(to je i sam priznao). Sto se tice Lebrona, momak je sam izjavio da bi uvek voleo da igra sa superstarovima u ekipi. Covek koji je napustio ekipu i otisao u Majami da bi uzeo prsten, onda otisao u Klivlend i dovodili su mu Lava, Ajzeju, Derika Rouza, Irvinga, da ne nabrajam sad. Oterao je trenera te ekipe. Onda je presao u Lejkerse gde je isto oterao trenera i svoje saigrace jer zeli da gradi supertim oko sebe! E sad ti uporedi ovu dvojicu sa jednim Lenardom koji je uspeo sa onakvim Torontom da uzme prsten i sada eto trazio JEDNOG saigraca Pola Dzordza...Lenard je igrac koji ne voli da se reklamira,daje intervjue,snima reklame nego jednostavno voli kosarku.Sta bi ti radio kada bi imao te pare,popularnost,prsten u ruci?
Nemoj porediti kosarkase poput Lenarda sa ljudima koji ''kupuju'' titule,samoproglasavaju sebe kraljevima,goat-ovima bez postovanja prema starijim legendama protiv kojih nisu igrali.
Ovo sto se desava u NBA, ovo vestacko pravljenje supertimova,igraci jedne sezone u jednom a druge u trecem timu-to nije dobro za kosarku. Jednostavno se gubi ta čar, lepota.

Звездин весник

pre 4 godine

Очајан посао, ако крећу у rebuild, то је јако лоша идеја, могао си да имаш велику тројку и да освојиш прстен и следеће сезоне, а ти си остао и без главног играча који ти је донео прстен.

roten

pre 4 godine

Ako je ovo istina ne mogu da verujem da je Toronto ovo odbio,ne verujem...Vestbruk jeste siledžija ali to je postao tek kada je Durant otišao,možda bi se promenio u takvoj ekipi i vratio se na staro.PG,Kavai,Vestbruk,Gasol,Ibaka,Lauri je brutalan tim,dominirao bi na slabasnom istoku.Siakam je limitiran,nije "fransizni igrač",Toronto čeka neizvesna budućnost.

Mirko

pre 4 godine

(zmajognjeni, 6. jul 2019 17:16)

Apsolutno si u pravu.
I još, Lenard je svoje ucenjivanje platio time što je otišao u Toronto, ali je onda nagazio do kraja da izvuče maximum iz situacije da bi se na kraju krajeva opet bolje prodao. To je apsolutno istina.
Davanje i gubljenje su faze, Lenard je izgubio odlaskom iz SA ali je dobio dolaskom u Toronto. Sad naprotiv misli da dobija a u stvari će izgubiti dolaskom u LC. I tako sve u krug, jer možeš da dobiješ samo ako nešto daš ili izgubiš i ostaviš prostor da nešto drugo dobiješ. Ako ideš logikom da dobiješ - moraćeš nešto da izgubiš, čak i ako nisi svestan toga - nešto će se tako morati da desi.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

slola@Gluplji komentar nisam skoro pročitao.Ali iskreno.Osvojili titulu sa Lenardom i vise im on ne treba?Znaci ove godine se igramo Barselone u spanskoj ligi a od sledece narednih 10 bićemo Levante i sa tim se ponosimo?Čoveč,daj nama malo...

Dule

pre 4 godine

Lenard jeste odlican igrac, ali njegova uslovljavanja nadilaze najbujniju mastu. Igrac koji uslovljava cele organizacije tradovima?! Drugo, ko je gledao Toronto, nesto se ne secam da je bas toliko dominirao u igri, a pojedine utakmice i da ne komentarisem. Toronto je kao tim sklopljen izuzetno, za razliku od mnogih hajpovanih timova koji nisu prisli play offu. Po meni, dovidjenja Lenarde, a pred Torontom je buducnost svetla.

Toronto superfan

pre 4 godine

Ako smo nesto naucili iz ovih par nedelja dok je Kawhi razmisljao sta ce, to je da takozvani “povezani” novinari kao npr Woj - nemaju nikakve prave informacije i uglavnom izmisljaju gluposti

zmajognjeni

pre 4 godine

@milos_panda_

Ovo sto si napisao potvrdjuje ono sto sam ja rekao. Dodacu jos nesto. Ne zelim da ulazim u odbranu Lebrona ili Durenta, niti da napadam Lenarda.

Upravo ta eksponiranost je zapravo to sto ljudima smeta kada prosudjuju sta neko radi. Mislim da si mi ti to sada rekao, ispravi me ako gresim. Lenard je dobar jer je cutljiv i skroman a ovi su brbljivci.

Sto se Durenta tice, pokupio je hejt prvo pa je onda pravio te naloge (sto je potpuno bizarno). Lebron je pre toga 8 sezona igrao u raspalom Klivlendu. Otisao je u tim da uzme titulu. I jedini igrac “kog su mu doveli” je bio Love, Kajri je draftovan pre toga. A stanje Derika Rouza ili Ajzeje je stvarno daleko od formi sa vrhunca.

Ne obravdavam, samo dajem kontra argumente.

Lenard je trejdovan u Toronto, sa mnogo srece (ozbiljne povrede vise igraca iz suparnickih timova, plus onaj kos protiv Filadelfije iz nemoguce pozicije) je izeo titulu, ali i sreca je potrebna da bi bio sampion. Toronto ima vrhunskog GMa tako da ima i njegovog udela u ovoj pobedi. Takodje, Lenard je bio spreman da trejduje Sijakama plus pikove, za PGa i Vestbruka da ostane u Torontu, to se nije desilo i zapalio je. Njegovo sakrivanje od Grega Popovics, fejkvosnje povrede i nejavljanje na telefon je ozbiljan pokazatelj njegovih osobina, kakve god bile.

Opet cu reci, ne zelim da govorim da Lenard los, a Lebron i Durent dobri, samo pricam o onome sto ja smatram nepravednim odnosom i disanjem u nebesa jed og kosarkasa i razvlacenja po blatu drugih kada svi rade manje vise iste stvari. Pri tome, dvojica imaju m*** da to izgovore i da javno priznaju da koriste svoj uticaj da osvajaju titule i igraju kosarku kakvu zele dok se jedan skriva, ne javlja na telefon i jednako ucenjuje timove svojim odlaskom...

I za kraj jos jednom, ni u prvom i u ovom komentaru ne tvrdim da lebron i durent ne rade lose stvari vec slrecem paznju i da lenard radi iste a da je odnos prema njima neravnopravan.

zmajognjeni

pre 4 godine

Iznecu jedno ekstrembo nepopularno misljenje. Neverovatno mi je da ljudima ovde smetaju razni superstarovi koji menjaju stalno sredine, i to Lebron, Durent, dodajte jos nekog ko to radi. Ali ne smeta kada to tadi Lenard, oko kog drame dugo traju.. u san antoniu i evo sada sa klipersima. Lenard je ok ali je KD folirant, ne moze nista bez drugih, i sta jos nismo culi, isto vazi i za Lebrona, ucenjivac, ovakav onakav. A kada Lenard radi takve stvari, ne javlja se na telefon, ne trenira u bivsem klubu, to je sve skroz ok i ljudima je eto zao njega. Takodje, i šek i barkli su menjali klubove u toku karijere, jureci titule, ali se ni njima to ne zamera.

Ono sto valjda hocu da kazem da se ljudima neki drugi ljudi ne svidjaju i onda im zameraju nesto sto rade (ili izmisle da nesto lose rade) da bi opravdali svoja losa osecanja prema nekome. A iste i jos gore stvari ne zameraju nekom drugom, jer im je taj neko drugi jednostavno simpatican.

Vuk

pre 4 godine

Procenili lepo da su ova 2 previše skupi, kako finansijski, tako i za budućnost ekipe (dati silne pikove... ludilo...) da će uništiti timsku hemiju i nisu pristali da ih ucenjuje 1 igrač bez obzira koliko bio dobar.

gg3+

pre 4 godine

Pa ljudi su osvojili titulu, napravili neverovatan podvig sa Lenardom, i sada hoce da grade tim oko Paskala, koji ima Gasola i Laurija ove sezone za podrsku kao starije igrace, dok ce sa pikovima da osiguraju buducnost, ocigledno im je to bitnije bilo nego npr da prave tim poput ovoga sto je GSW bio
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (slola, 6. jul 2019 15:31)

A šta je GSW bio?

Tim koji je 2 najbolja šutera svih vremena draftovao, jednog od najboljih defanzivaca ikada koji baci 10 asistencija svako malo sa pozicije 4, Barnsa koji je 20 miliona po sezoni igrač, da ne pominjem još dosta igrača koji igraju 20+ minuta u NBA. Doveli Iguadalu i Livingstona pametno, jedino Durent što je lično napravio odluku koju je napravio ali svaki tim bi ga iz OKC uzeo tog leta.

Sa tim igračima uzeli 3 titule a Toronto finale Istoka neće skoro videti, Kavaj otišao posle jedne sezone a sa njim i Grin, Gasol i Lauri 35 i 34 godine + Ibaka sa ugovorom od 22 miliona.

GSW ostaje sa Karijem i Raselom igraju bekove, Drejmondom, Tompsonom se vraća od marta, Lunijem koji se pronašao u plejofu, par solidnih mladih igrača što je mnogo više od onoga što je Torontu ostalo posle 1 titule.

paspalj chandler

pre 4 godine

(zmajognjeni, 6. jul 2019 17:16)
Ne smem da zamislim sta bi se dogodilo da su Bron ili KD uradili to sto je uradio Leonard i pored svega on je kao kool lik.

petarczv

pre 4 godine

Rasel sad nek ode u Lejkerse i eto cirkusa...
Cim se "cacka" o mogucnosti odlaska Rasela, lako to moze i da se desi.
(Nikola YNWA, 06. jul 2019 15:41)

A kako to da ode, koliko nemate pojma o nba to je strašno. Lejkersi nemaju prostora u budzetu ni za 10% raselove plate a ne za ceo njegov ugovor koji iznosi 40mil po godini... Znaci nemoguce je a da u suprotnom pravcu ne odu lebron ili AD...

palop

pre 4 godine

Наравно да није паметно. Имали су прилику да сад створе супер тим и вероватно узму још пар прстена у наредним годинама. Питање је да ли ће им се оваква прилика још некад указати.
(Солшер, 06. jul 2019 15:29)

Tesko da bi osvojili sa Vestbrukom, tako da je ovo po meni bila dobra odluka.

marko

pre 4 godine

Сад ако су Вестбрук и Лав паметни онда правац обојица у Денвер или Голден Стејт. Денвер нема плеја свакако а не би им сметало крило шутер и мала помоћ Јокићу. Голден Стејт нема центра а и навикли су без њега, и таман да имају тотално лудило шутера и да Кари мање игра плеја, мање се троши, а Вестбрук би могао да изиграва центра до миле воље и скупља скокове, асистенције шутерима у увек ће да му се отвори за 15-ак поена и тако се накрцава са омиљеним триплдабловима .

palop

pre 4 godine

Nista mi nije jasna ova glupa politika trejdovanja igraca, kao i uvek sa amerima sve naopacke...
(Brada, 06. jul 2019 15:59)

Sve je glupo osim onoga ko ne razume :)

јд123

pre 4 godine

Ово само показује колики је маг Вест. Ако је тачно да су поред Џорџа нудили и Вестбрука, онда су их сигурно нудили и Клиперсима у пакету. Али Вест, стари лисац, је успео да доведе Џорџа без Вестбрука. Који суперстар хоће да игра са цариником као што је Вестбрук? Исто важи и за Хардена. Погледајте само ол-стар утакмицу. Леброн ”трејдовао” Вестбрука а Харден одабран као један од последњих.

basketball reference

pre 4 godine

@milos_panda

Evo prvi put čujem da su Lebronu doveli Irvinga u Klivlend. Zanimljivo:)


Što se tiče ponašanja Lenarda @zmajognjeni je doktorski objasnio. Nema tu šta da se doda. A ko neće da vidi kako stoje stvari, tu nema pomoći.

Kp

pre 4 godine

Rasel sad nek ode u Lejkerse i eto cirkusa...
Cim se "cacka" o mogucnosti odlaska Rasela, lako to moze i da se desi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola YNWA, 6. jul 2019 15:41)

Odakle im više cap space rođače?

Dacha

pre 4 godine

To apsolutno nije bilo moguce,Westbruk sa onakvim monstruoznim ugovorom,PG takodje i plus max ugovor za Lenarda,kad na to dodamo i ugovor Gasola,Laurija i Ibake dobijemo brutalno probijen seleri kep i onda bi morali da se otarase celog tima i buducih pikova i ostali bi ova trojica da igraju sa igracima iz razvojne lige iliti statistima sto naravno da nije prihvatio menadzer jer ipak covek ima mozga,nije zeleo da ostavi ekipu bez ikakve buducnosti kao svojevremeno Bruklin. Oklahoma je u problemu jer je ovaj trejd dosao kasno i oni sada jednostavno nemaju gde i za koga da trejduju Vestbruka,nijedna ekipa nema nista konkretno da ponudi za njega,verujem da bi ga Niksi prvi uzeli ali sta oni da daju u trejdu,jedino neke pikove ali opet s kim da upare Vestbruka da bi bili konkurentni na istoku,mozda Kazinsa jedino ali veliko je pitanje u kakvom je on stanju trenutno jer vidimo da nijedna ekipa mu ne nudi ugovor. U svakom slycaju ocekuje nas interesantan prelazni rok do kraja.

MJ23

pre 4 godine

Na primer Joshua i danasnji bokseri nemaju pribliznu kondiciju kao Muhamed Ali i kompanija koji su boksovali po 15 rundi.
(vince carter, 6. jul 2019 17:34)

A da i ne pominjemo to što su boksovali u "tvrđim" rukavicama. Slažem se i za ostatak komentara. Današnji igrači ni po čemu nisu superiorniji(čak suprotno) od igrača iz osamdesetih i devedesetih. Tadašnji igrači ovu novu eru košarke zovu "cupcake era". Kontakt sport u kojem se ne dopušta kontakt.

Mirko

pre 4 godine

Lenardu je bilo bolje da je ostao u Torontu, bio bi u mogućnosti da brani titulu. Sa Klipersima uz svo poštovanje Džordža i ostalih mislim da oni sigurno neće biti u prilici da igraju finale NBA, za konferencijsko finale nisam siguran jer trejdovi nisu završeni.

Toronto je praktično bio ucenjen i da su pristali ne bi bilo dobro, nije ni ovako dobro, jer je Lenard taj koji je pravio razliku i koji je na kraju krajeva doneo titulu.
E ovako ni jedni ni drugi neće dobiti ništa. Toronto neće imati nekog ko pravi razliku ili više njih, a Klipersima to verovatno neće biti dovoljno, jer je u NBA kontinuitet vrlo bitan elemenat, zida se tim par godina da bi se došlo do krajnjeg uspeha.
Klipersi su krenuli u renoviranje pre godinu-dve, ali i više puta istumbali sve, tako da kontiuiteta nema, možda tek iduće godine.

OKC može da se "slika" narodski rečeno.

Lejkersi će biti konkurentniji, ali ne i za titulu možda ni za finale.
Ovo su moje neke lične pretpostavke, ograđujem se.

U svakom slučaju, mnogi su oslabili, mnogi se pojačali, biće puno izjednačenije ove godine, iako je i prošle godine bilo dosta izjednačeno u top 8 na zapadu, nešto malo manje na istoku, tako da će biti i mnogo zanimljivije.
Ja ne volim ova tumbanja na godinu dana, malo mi sve gubi smisao, nema privrženosti ekipi, karaktera, ali ako ima neke vajde to je što će biti zanimljivo.

Djubre

pre 4 godine

Boga mi, odličan potez Toronta, Vesbruka očigledno niko od saigrača ne miriše (što i ne čudi zbog njegovog stila igre), vremenom bi bilo nezadovoljstvo Lenarda ili Džorda, tražili bi trejd i oni bi zaglavili sa Vesbrukom. Lenard i Vesbruk u istom timu, to mi apaolutno nikako ne ide i ja lično tu samo vidim propast. Sijakam je mlad, gradiće ekipu oko njega, kada bi mogli nekog superstara da privuku sledeće godine recimo, uz par veterana i eto ih opet kao konkurenti za veliko finale, sa sadašnjim timom i PO bi bio upitan da nema 6-7 baš slaboh ekipa na istoku

Jah

pre 4 godine

Kakav crni super tim sa westrbrukom.
Lenard je ispao najgluplji u celoj priči jer zbog drugarstva stavlja sport na drugo mesto.
Da Westbrook vredi nešto ko saigrač ne bi bežali svi od njega godinama.
Primoran ali ok potez Toronta.

SamoKazem

pre 4 godine

RW je po meni kletva za bilo koji tim, surova fizika I explozivnost je stvarno za divljenje. I da vredi te pare, ali on kosarku igra za kolone I statistiku, I jednistavno ne oseca igru.

top

pre 4 godine

Vestbruk ima suludo jak ugovor idu brojke od 41 do 47 mil po sezoni nerednih godina. Takodje je u velikom padu forme brojke su mu očaj, procenti šuta sve je palo.
Nije više to ta klasa.
I sad uz sve to priloženo uzeti njega u razmatranje nema poentu.

geda

pre 4 godine

Nije bas tako:

'Toronto didn't have the depth of picks it needed to get a deal done -- nor the certainty that getting George would make Leonard stay with the Raptors, sources said'

To vam je iz istog teksta.

vince carter

pre 4 godine

@Palop alo polupanko stil igre se menja,pravila i tehnologija a ne napreduju igraci jer igraci nisu ograniceni na jednu eru nego igraju u vise razlicitih era tokom karijere i susrecu se sa raznim generacijama..Jordan 1984-2003,Carter 1999-2019,Wilis 1984-2007,Malone 1985-2004 i tako dalje,Maldini 1985-2009,Gigs 1990-2014. Ovde stalno trabunjate kako igraci kao Simons,Janis,Baret,Ball nemaju nikakav sut..Janis je mvp a pricate o nekakvom napredovanju...Bird je vezanih ociju imao bolju sut od njih. Ziona napljyvaste kao nikoga a pisete kako sve napreduje. Taj Bird bi u danasnjoj NBA sutirao 10 trojki po utakmici jer stil se menja a svoju kondiciju bi stekao u odnosu na vreme u kojem igra. Pomenuti i mnogi drugi nemaju ama bas nista naprednije od Birda,osim fizikalija koje se sticu,mada i u ono vreme mnogi su bili brzi,jaci,skocniji od Birda kao sto su sad od Jokica ali IQ je najbitniji. Na primer Joshua i danasnji bokseri nemaju pribliznu kondiciju kao Muhamed Ali i kompanija koji su boksovali po 15 rundi.

...

pre 4 godine

@petarczv mislim da ipak ti nemas pojma o pravilima. Ekipa moze da prekoraci seleri kep ali onda placa bas dosta na taj visak. Pozz
(rrrrr, 06. jul 2019 19:58)

Zavisi sve koliko su potrošili trenutno. Lejkersi sada mogu samo veteranske minimalce da potpisuju

Vlatko

pre 4 godine

Pitanje je da li je Westbrook dovoljno sazrio da se podredi ekipi i na taj način bude važan igrač u osvajanju naslova NBA prvaka. Za sada još uvijek igra za sebe odnosno svoju statistiku. Kroz karijeru je uz sebe imao Durenta, Hardena, Georgea pa je i tada sam sebi bio najvažniji...

Marko

pre 4 godine

Liga je trenutno u fazi gde nema vise izrazitog favorita kakav je bio GSW sa 4 AllStara. I vidimo da mnogo timova ide AllIn, otvorena je borba za naslov, i mnogi su vec dali toliko resursa i odrekli se nece buducnosti za pokusaj instant uspjeha. U ovakvoj situaciji moze da se kaze da je ludost odbiti opciju da imas 3 ovakva AllStar igraca i da ides sa velikim, ogromnim sansama braniti naslov. Takve prilike su retke i treba ih ugrabiti ako se mogu. Ujiri je ocito imao neke informacije da bi ovo mozda bio tim za samo ovu godinu, i da bi naredne mozda izgubio 2/3 igraca po isteku ugovora. Nije zelio da riskira, isao je na kartu buducnosti tima, sto svakako Siakam i jeste, verovatno jos 2 ili 3 igraca kojih bi se morali odreci da se desio taj trejd.

Vlado

pre 4 godine

Vestvbruk i Džorž su dobri igrači ali se do sada pokazalo da nisu za velika ostvarenja kao što je titula. Tako da je menadžer Toronta dobro postupio, a predhodno je zaradio je veliki kredit kod svojih poslodavaca dovođenjem Kavaja i osvajanjem titule tako da će svi imati strpljenja za njegov budući rad. Pametan potez.

Scipio

pre 4 godine

Pročitajte prvo orginalan tekst da bi shvatili cijlu priču.

Samo jedan citat:" Toronto extended itself as far as it could for Leonard, but Ujiri could never be sure that the Thunder even wanted to do a deal with them -- and perhaps were just using the Raptors to squeeze more out of the Clippers."

Mirko

pre 4 godine

Nista mi nije jasna ova glupa politika trejdovanja igraca, kao i uvek sa amerima sve naopacke...
(Brada, 6. jul 2019 15:59)

Vidi, ako te zanima NBA košarka, onda se potrudi da razumeš. Jel treba neko da te uči ovde? Ili možda si hteo da kažeš kako si ti baja zato što ne razumeš? Jel' se hvališ time?
Savetujem takvima da se ne javljaju ovde.

Osnovni smisao NBA je da seleri kapom i trejdovima, draftom i ostalim elementima - obezbede kakvu takvu ravnopravnost ekipa, a ne da samo najbogatiji pobeđuju, kao što je to slučaj u evropskom fudbalu.

Doduše, ne mogu da isprave atraktivnost nekih sredina kao što su LA i NY, Čikago ili Boston, jer su sredine sa velikom publikom i kulturološkim i finansijskim uticajem, ali čak i tada se desi da neko kao Toronto (mada cela Kanada gravitira) ili Hjuston osvoji titulu, što je dokaz da taj sistem funkcioniše.

Nemanja

pre 4 godine

Svaka cast Torontu na odluci, ali i realna je ako se uzmu sve cinjenice u obzir, ovako mirni sa trofejom u vitrinama, mogu da krenu u stvaranje jedne nove ere u kojoj bi za par godina Toronto mogao da bude ekipa koja ce dominirati NBA ligom, a odbili su mogucnost da mozda naprave kratkorocni dream team i jos max 2 sezone pokusaju da osvoje titulu, ali nakon toga bi doslo do totalnog raspada sistema. Nemojte zaboraviti da Wesbrook i George imaju ugovore jos 2, odnosno 3 sezone i trejduju se sa vazecim ugovorom, dakle cena koju bi Toronto trebao da plati po sezoni 2020/21 za Westbrooka (40.6) i Georga (35.5) je u zbiru 76 mill + Kawhi 36, sto bi bilo u zbiru 112 mill, a dok ce salary cap za sezonu 2020/21 ce biti 114 mill.

Darko D

pre 4 godine

Nekoliko komentara ... Super team u Torontu ... Kawhi, George, Westbrook plus Lowry, Gasol, Ibaka ...
Zaboravljate malenkost da u razmeni igraca plate moraju da se polklope +/- 10% ... sto znaci, pored Pascala u Oklahomu bi otisli Lowry i Gasol ili Lowry i Ibaka. Draft pikovi obaska.

Celtics Nation

pre 4 godine

Možda bi samo za Pola Džordža i trejdovali Siakama, ali OKC je po svaku cenu želeo da se oslobodi Vestbruka i njegovog ogromnog (za mnoge najnepovoljnijeg u ligi) ugovora, tako da Reptorsi nisu naseli. Oklahoma je takođe tražila i previše pikova, ogromnu cenu koju su Klipersi platili jer su dobili za istu – dva superstara. Možemo da zamislimo koliko su tek pikova tražili za Dordža i Vestbruka zajedno, dakle Toronto bi izgubio čitavu svoju budućnost, što nikako nije moglo da bude prihvatljivo za klub koji je upravo osvojio titulu. Sasvim razumljiv potez GM-a Toronta, jedini ispravni, bez obzira što je Kavai napustio klub.

Oklahoma bi se inače vrlo rado rešila Vestbruka, ali nijedan klub nije spreman da prihvati njegov ugovor, a da se ne lažemo, ni način igre i već pozne godine za jednog plejmejkera.

Powerslave

pre 4 godine

Ispravan potez, zna Uđiri šta radi.
Da je pristao sa ovom trojkom bi uzeo možda još jednu titulu, a onda bi došao u situaciju da ima Gasola od 36 godina, Laurija od 35 (inače, šta bi on radio u ekipi sa Vestbrukom, Van Vlit isto?), ni Ibaka nije baš naročito mlad.
Vestbruk je takođe ušao u 30te, a igra nerazumnije nego ikad, tu sreće nema.

Praktično, dao bi sve mlado što valja (Siakam) + gomilu pikova za verovatno jednu titulu... pa on ne bi bio vrhunski GM kad bi pristajao na takve ponude.