Nedelja, 16.06.2019.

15:53

"Od kada je Jokić rekao da će igrati, pričamo da ćemo igrati finale"

Proslavljeni srpski košarkaš Žarko Paspalj osvrnuo se na titulu osvojenu u Argentini i prokomentarisao predstojeći Mundobasket u Kini.

Izvor: SN

"Od kada je Jokiæ rekao da æe igrati, prièamo da æemo igrati finale" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Programerka

pre 4 godine

@Vi koji pricate o finalu sa Amerima morate da znate jednu stvar..Nasa reprezentacija u svojoj grupi mora da bude druga ili cetvrta (znaci da kalkulise) ...(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 16. jun 2019 20:50)

Nema nikakve kalkulacije.

Prvo, ako smo četvrti u grupi, to je kraj takmičenja za nas.... Nebitno jesmo li prvi ili drugi, u drugoj fazi se grupa D spaja sa grupom C, što je na suprotnoj strani od toga 'de su Ameri.

U toj novoj grupi, moramo biti prvi da bi "izbegli" polufinale sa USA.

Jedina "kalkulacija" koju ovde imamo je - pobeda za pobedom za pobedom za pobedom.

http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/groups#tab=round_1

WillyWonka

pre 4 godine

Žarko Paspalj, čovjek koji je izludio velikog Birda i onda otišao na pivo.
Jako ga cijenim, ali ne znam sad zašto govori u prvom licu množine, kad je on iz Crne Gore.

Robby

pre 4 godine

Ti ćuti jer montenegro SIGURNO neće igrati hišta!
(Nebojša, 16. jun 2019 20:34) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na

To majstore,mrzi samog sebe👌 Ovo ti je ono :"pljujes navise a pada tebi na glavu" ...Mrzite sebe, to vam je pametno jako..e pa ja navijam podjednako za Srbiju i za Crnu Goru💪

golijat

pre 4 godine

Odavno je poznato da ti “najbolji i najplaceniji” cesto podbace igrajuci za reprezentaciju, ne mora biti ali i moze.Pustite ljude na miru , kako odigraju odigraju...

Vaske

pre 4 godine

iz iskustva gledanja ranijih prvenstava, a gledao sam ih na tone jer nisam bas mlad, mislim da je od svega najvaznije dobro tempiranje forme. Slali smo mi i pre mnogo dobre ekipe,cak bolje i od ove danasnje, ponekad dobro pocnemo pa onda se sroljamo, a nekad obrnuto, pocnemo katastrofalno pa stignemo do zlata. Dobra forma u pravo vreme je kljuc uspeha.

Inace slazem se sa Zarkom, sve je tako kako je rekao.

Damir PG

pre 4 godine

Paspalj SRPSKI kosarkas? Rodjen u Pljevljima,karijeru zapoceo u Buducnosti...pa mislim da je realnije napisati JUGOSLOVENSKI,ako vam je vec tesko da ga nazovete Crnogorcem.

Dacha

pre 4 godine

Ne znam sto svi stavljaju Litvaniju u uzi krug favorita jer osim imena imaju samo jednog vrhusnkog igraca Valancijunasa koji je padu forme i generalno karijere i mladog Sabonisa koga vecina potencira zbog caleta ali generalno gledano on uopste nije jos uvek neki vrhunski kalibar. Kanada i Australija puni Nba igraca koji nikada zajedno nisu odigrali utakmicu gde se ne zna ko pije a ko placa tako da od njih nista posebno ne ocekujem. Grcka ima Greek freak-a i Kalatesa,tu se svaka prica zavrsava,na ostalim pozicijama uopste nisu toliko jaki. I na kraju ostaju Spanija i Francuska koje su dosta dobro popunjeni na svim pozicijama ali ipak slabiji nego prethodnih godina jer su ostali bez nekih veoma bitnih igraca i smatram da su nam oni najveci konkurenti,naravno pored amerikanaca. E sad treba uzeti u obzir da ce se sve ove reprezentacije u jednom momentu sresti medju sobom i da bi se doslo do finala nije potrebno sve njih pobediti. Ako se napravi dobra atmosfera,ne daj boze ne bude povreda realno je ocekivati polufinale u najgorem slucaju i ne treba bezati od toga da smo jedni od glavnih favorita jer mi to zaista i jesmo.

Kaži slobodno: Radonju za selektora!

pre 4 godine

Fali nam dobar selektor jednostavno sale nije to to.
(Only red, 16. jun 2019 21:35)

A tvoja procena je objektivna, čisto košarkaška. Naravno, nema veze sa klupskim opredeljenjem. Ni blizu.

Optimista

pre 4 godine

Jokic da bi bio upotrebljiv morao bi da igra poziciju koju igra u Denveru, a ako on ne bude organizovao napad bolje da sedi na klupi. Mislim da ce biti jako tesko koncipirati igru kako bi se Jokic osecao kao u Denveru. Sretno Sale

MauNtauN

pre 4 godine

Zlatni momci herojskih srca koliko su mi samo radosti donosili u tim crnim vremenima90tih (ni sada nije ništa bolje ali ajd).Sale Divac Paspalj Bodiroga Rebrača to je bila petorka iz snova za mene .

realnost

pre 4 godine

tvoja generacija je igrala srcem i vama je bila čast nositi drzavni dres a sada je neki drugo vreme gde moraš da ga moliš da igra ipak ste vi klasa za ovu reprezentaciju vi ste igrali kosarku

spinmasters

pre 4 godine

Znate vi pod kojim ce pritiskom Jokic da igra to SP?Ako prodjemo loše jadan Jokara koliko ce da ga pljuju i blate,vec znam unapred sta ce da se piše.Mislim da niti jedan igrac na celom SP nece imati ni upola toliki pritisak kao naš Jokic.Ma mislim da se u prethodnih 20 Svetskih i Evropskih prvenstava nije pojavio igrac od kojeg se toliko ocekuje kao sto mi ocekujemo od Jokica.Ono da ih sve predribla,preleti i rokne 38 poena,15 skokova i 18 asistencije.Španci,Litvanci,Francuzi,Kanada,Australija sve su to veoma jake reprezentacije a to sto se mi tripujemo kako cemo i Amere da zgazimo sa pola snage a da su sve druge reprezentacije nebitne,to su vec srpska posla.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 16. jun 2019 20:11)

Bravo za komentar! Pritisak na svim igracima je vec poceo a pogotovo na Jokic-u, nazalost...Novinari moraju sve da urade da se smire strasti i da momci odu rastereceno. Sport je to, nije nista zagarantovano!

bigserb

pre 4 godine

Mnogo se kur..mo, a plasim se da ce otreznjenje biti surovo, jer realno, mi imamo jednog odlicnog igraca, 5-6 prosecnih i 5-6 koji nisu losi, a sa takvom ekipom se ne osvaja SP!
Vrlo je moguce da ne osvojimo cak ni medalju, a mozda da ne prodjemo ni grupu!

mrmlj

pre 4 godine

@ (Only red, 16. jun 2019 21:35) druze, sale nas je kao selektor doveo do tri finala na poslednja tri takmicenja. to nam se poslednji put desilo ‘96, ‘97 i ‘98, mada smo tada zaista imali bolji ucinak u tim finalima (i imali smo 4 finala u nizu, i ‘95 so bili prva i evrope). gle cuda, i tada je sale bio veoma zasluzan za te rezultate samo kao igrac. mozes saleta voleti ili ne voleti (licno, ne vidim zasto ga neko ne bi voleo ali ajde) ali mu ne mozes poreci zasluge za uspehe nase kosarke

Zhol

pre 4 godine

@Jedan je Jokic "ko je ovaj?" o_O Au brate, koliko nepoznavanje legendi kosarke. To ti je negde u rangu da ne znas ko je Divac, ili ko je Bodiroga. Nemoj to sebi da dozvoljavas, obrazuj se malo covece.

Marko

pre 4 godine

Kanada, Australija, SAD, Španija, Litvanija, Francuska, Grčka sa Greek Freak-om, verovatno i najjače Svetsko u istoriji, nikada nije bilo ovoliko izjednačenih ekipa.

Back in Black

pre 4 godine

Znate vi pod kojim ce pritiskom Jokic da igra to SP?Ako prodjemo loše jadan Jokara koliko ce da ga pljuju i blate,vec znam unapred sta ce da se piše.Mislim da niti jedan igrac na celom SP nece imati ni upola toliki pritisak kao naš Jokic.Ma mislim da se u prethodnih 20 Svetskih i Evropskih prvenstava nije pojavio igrac od kojeg se toliko ocekuje kao sto mi ocekujemo od Jokica.Ono da ih sve predribla,preleti i rokne 38 poena,15 skokova i 18 asistencije.Španci,Litvanci,Francuzi,Kanada,Australija sve su to veoma jake reprezentacije a to sto se mi tripujemo kako cemo i Amere da zgazimo sa pola snage a da su sve druge reprezentacije nebitne,to su vec srpska posla.

ilijesku

pre 4 godine

Dule Dabić je u pravu. Ovaj tim MORA IGRATI FINALE. Sve drugo je neuspeh. I druge selekcije se pitaju, to neće biti lako, poštujem protivnike, ali imamo kvalitetan tim, nekoliko vanserijskih igrača koji znaju napraviti razliku i treba dati sve od sebe i izboriti finale. Verujem da mogu i hoće i razmišljam da ne idem na more već u Kinu. Paspalju svaka čast na zaslugama, ali mu zameram izjavu od pre godinu dana kad je rekao da Jokić ne želi da igra za reprezentaciju. Sećate se. Sad je to zaboravio.

Petar

pre 4 godine

Vi koji pricate o finalu sa Amerima morate da znate jednu stvar..Nasa reprezentacija u svojoj grupi mora da bude druga ili cetvrta (znaci da kalkulise) da bi igrala finale jer u protivnom ako bude na prvom ili trecem mestu ti isti Ameri nas cekaju u POLUFINALU! Znaci onda da finale zaboravimo i pricamo o njemu. Hajde prvo da vidimo koji cemo biti. Cuda se dogadjaju kao 2002 kada su tri selekcije na jednom prvenstvu savladale SAD (Argentina Jugoslavija Spanija) mozda se dese i 2019 ali polako prvo skoci pa reci HOP.

nebaCar

pre 4 godine

"A od dana kada je Jokić rekao da će igrati, ne pričamo ni o čemu drugome osim da ćemo igrati finale i da ćemo biti prvi. Da je to – to, jer sa ovakvom reprezentacijom, po mišljenju dosta nezrele publike, sve osim zlata smatralo bi se neuspehom. Ako mene neko pita, najvažnije je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. A to, da vam odmah kažem, neće biti nimalo lako, jer i drugi su dobri, i drugi imaju NBA igrače, tako da bi naš primarni cilj morao da bude prolaz u Tokio", zaključio je Žarko Paspalj.

Palja objasnio! Treba boldovati od strane urednika "nezrele publike" i "primarni cilj prolaz u Tokio".
Gomila komentara da smo glavni kandidati za finale sa Amerima, kako ćemo lagano kroz grupe, itd. Da obezbedimo da idemo na Olimpijadu a onda ćemo lako

phreak

pre 4 godine

Ma koji ameri, nemaju blage vezi u košarci, ako im stane šut može svako da ih pobedi.
(Milorad, 16. jun 2019 19:23)

Milorade, pod hitno se javi NBA skautima. Ovakvog stratega oni još nisu videli, obasuće te suvim zlatom čim spoznaju tvoje kvalitete.

Lars

pre 4 godine

Usa, Srbija, Australija, Kanada, Litvanija, Francuska, Spanija, Grcka, Italija, Brazil.. naravno ne tim redosledom zbog sistema takmicenja ali sam napisao sve ove reprezentacije cisto da mi, nerealna publika, budemo svesni ko sve dolazi na prvenstvo. U svakom slucaju se ne sme ispustiti prvo mesto u grupi, kako ne bi doveli amerikance u situaciju da ispadnu pre finala :)

Milorad

pre 4 godine

Ma koji ameri, nemaju blage vezi u košarci, ako im stane šut može svako da ih pobedi. Njihova igra se zasniva 95 posto na šutu. Ja taj Američki cirkus i ne gledam, ustvari nemam ni šta da gledam.

Bivsi reprezentativac i Zarkov pobratim (zaista)

pre 4 godine

Prijatelju moj po toj logici tvojoj ispada da nam je glavni cilj Olimpijada (sto je ok I naravno vazan zadatak) a sta nam je onda cilj na toj Olimpijadi da se plasiramo na EP ili sta vec? Burazeru treba gledati cinjenice po svojoj vrednosti i tezini: jel imamo tim dovoljno dobar i vredan za medalju (bilo koju pa i zlatnu) bez da se nosimo navijackom strascu? IMAMO! Prema tome medalja bilo kog sjaja nas vodi na OI gde se isto ocekuje! Da sam igrac/ reprezentativac ocekovao bi od svog trenera i saveza da nam omogici i da nas pripremi da se borimo za najvisr postolje jer to je nas realan kvalitet! Sve sem toga bi bio veliki neuspeh i razocarenje kako licno tako i timsko i nacionalno!

ako

pre 4 godine

Pored Grka, Litvanaca, Spanaca, Francuza i Australijanaca neko misli da smo mi favorit za finale? Malo realnosti ne bi skodilo, ovo je samo spinovanje da bi se posle pljuvalo po igracima i selektoru.

nista o nicemu

pre 4 godine

@jedan je jokic, Zarko Paspalj je sampion SVETA u kosarci, legenda Partizana...a Vi ste?
(zlo, 16. jun 2019 18:39)

Dejan Bodiroga sampion sveta i Evrope. I sta ces sad?

Peronimo

pre 4 godine

Žarko Paspalj=Legenda
Drago mi je što je pomenuo stara vremena, ostaće zauvek veliko pitanje da je Jugoslavija ostala nepromenjena šta bi bilo u Barseloni protiv čuvenog i jedinog Dream Team-a 1992. godine? Bili su nezaustavljivi! Dražen Petrović, Mocart košarke.
Za Jokića je u pravu, nemojte dići preveliku prašinu oko njega. Imamo vrhunskog igrača ali osim nas imaju i drugi dobre igrače.

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 4 godine

Sa jedne strane, ja sam uvek za postavljanje visokih (ali realnih) ciljeva. Što se tiče ovih momaka, to je finale, nema priče. Ali nisam od onih koji će pljunuti na sve ako se taj cilj ne ostvari (zbog koša u zadnjoj sekundi, zbog sudija, povreda). Jedino što treba da urade je da ostave srce na terenu, pa ako protivnik bude bolji, pružiti mu ruku (a ima dosta dobrih protivnika, osim SADa).

Napred momci, plavi ili crveni bili, omiljeni uz naravno vaterpolo i odbojkašku reprezentaciju.

Zoran

pre 4 godine

Ne slazem se sa Paspaljom nikako. Zamislite da Amerikancima bude primarni cilj da se kvalifikuju na OI. Molim vas. Njihov cilj je da melju sve pred sobom i da pokazu koje najjaci u svetu. Ne neki skromni uspesi. Ovakvo davanje komentara da je dosta i do Tokia doci su unapred opravdanja za neuspeh. Ides na takmicenje, cilj je biti prvi.

luka laban

pre 4 godine

Realno amere ne da ne mozemo dobiti nego ih u narednih 100 godina nece niko dobiti(osim ako se ne krenu opet zezati kao pre 15 godina),prosto NBA je najjaca u istoriji i bice jos bolja,ko malo prati ove americke klince rodjene u novom milenijumu jasno mu je sve,dok npr.u Evropi jedan od najboljih "milenijalaca" je Pecarski koji ne moze u raspalom Partizanu da se izbori za minutazu,dakle razlika izmedju USA i ostatka sveta ce biti sve veca.Zato ovo prvenstvo treba da posluzi da se napravi uigran tim gde ce sve biti podredjeno Jokicu a sam rezultat ne mora da bude medalja po svaku cenu,jer su mnogo vaznije,kao sto Palja kaze,Olimpijske igre,da se plasiramo na iste i da tamo jurimo finale a da na njemu mnogo skuplje prodamo kozu protiv Amera nego u poslednja 2 puta,a krajnji cilj mora biti Evropsko za 2 godine gde moramo ici na zlato taman da se na najbolji nacin oproste Teo i ostali(maltene svi sem Jokica,Vase,Gudurica i Milutinova).

hours of love

pre 4 godine

Ne znam koja normalna osoba smatra da iko moze da pobedi amerikance ?!
Prosetace se kao i u 90% slucajeva.

i srebro i bronza su super.

goran89

pre 4 godine

Mozda i nije lose, ici na neko takmicenje sa mislima da ga moramo osvojiti. Kada pogledamo nemacku fudbalsku reprezentaciju, oni recimo uvek idu na to da osvoje svetsku ili evropsku titulu. Mislim da kada bi malo promenili taj stav, isto tako u nasem fudbaslkom A timu, da bi se nesto promenili. Mislim nije ok da mi uvek vidimo kao uspeh da prisustvujemo takmicenju. Treba biti malo i sportski "bezobrazan" znam, ovde se radi o kosarci. Al oper, mislim da vi taj recept svuda unei neku promenu.

Aleks

pre 4 godine

Mislim da valjda neće biti teško da budemo jedna od dve najbolje reprezentacije sa tla Evrope... Inače, to je uslov za kvalifikovanje za OI.
Treba biti obazriv, ali Sale to već zna. Za Grke će igrati Adetokumbo, Francuzi će imati sjajan tim, šta reći za Špance, večni muljatori Italijani, a tu je i standardno Litvanija koju niko ne pominje.
No, ako neko zna kako, znaju - naši :)

hours of love

pre 4 godine

Ne znam koja normalna osoba smatra da iko moze da pobedi amerikance ?!
Prosetace se kao i u 90% slucajeva.

i srebro i bronza su super.

Aleks

pre 4 godine

Mislim da valjda neće biti teško da budemo jedna od dve najbolje reprezentacije sa tla Evrope... Inače, to je uslov za kvalifikovanje za OI.
Treba biti obazriv, ali Sale to već zna. Za Grke će igrati Adetokumbo, Francuzi će imati sjajan tim, šta reći za Špance, večni muljatori Italijani, a tu je i standardno Litvanija koju niko ne pominje.
No, ako neko zna kako, znaju - naši :)

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 4 godine

Sa jedne strane, ja sam uvek za postavljanje visokih (ali realnih) ciljeva. Što se tiče ovih momaka, to je finale, nema priče. Ali nisam od onih koji će pljunuti na sve ako se taj cilj ne ostvari (zbog koša u zadnjoj sekundi, zbog sudija, povreda). Jedino što treba da urade je da ostave srce na terenu, pa ako protivnik bude bolji, pružiti mu ruku (a ima dosta dobrih protivnika, osim SADa).

Napred momci, plavi ili crveni bili, omiljeni uz naravno vaterpolo i odbojkašku reprezentaciju.

Peronimo

pre 4 godine

Žarko Paspalj=Legenda
Drago mi je što je pomenuo stara vremena, ostaće zauvek veliko pitanje da je Jugoslavija ostala nepromenjena šta bi bilo u Barseloni protiv čuvenog i jedinog Dream Team-a 1992. godine? Bili su nezaustavljivi! Dražen Petrović, Mocart košarke.
Za Jokića je u pravu, nemojte dići preveliku prašinu oko njega. Imamo vrhunskog igrača ali osim nas imaju i drugi dobre igrače.

Back in Black

pre 4 godine

Znate vi pod kojim ce pritiskom Jokic da igra to SP?Ako prodjemo loše jadan Jokara koliko ce da ga pljuju i blate,vec znam unapred sta ce da se piše.Mislim da niti jedan igrac na celom SP nece imati ni upola toliki pritisak kao naš Jokic.Ma mislim da se u prethodnih 20 Svetskih i Evropskih prvenstava nije pojavio igrac od kojeg se toliko ocekuje kao sto mi ocekujemo od Jokica.Ono da ih sve predribla,preleti i rokne 38 poena,15 skokova i 18 asistencije.Španci,Litvanci,Francuzi,Kanada,Australija sve su to veoma jake reprezentacije a to sto se mi tripujemo kako cemo i Amere da zgazimo sa pola snage a da su sve druge reprezentacije nebitne,to su vec srpska posla.

mrmlj

pre 4 godine

@ (Only red, 16. jun 2019 21:35) druze, sale nas je kao selektor doveo do tri finala na poslednja tri takmicenja. to nam se poslednji put desilo ‘96, ‘97 i ‘98, mada smo tada zaista imali bolji ucinak u tim finalima (i imali smo 4 finala u nizu, i ‘95 so bili prva i evrope). gle cuda, i tada je sale bio veoma zasluzan za te rezultate samo kao igrac. mozes saleta voleti ili ne voleti (licno, ne vidim zasto ga neko ne bi voleo ali ajde) ali mu ne mozes poreci zasluge za uspehe nase kosarke

Lars

pre 4 godine

Usa, Srbija, Australija, Kanada, Litvanija, Francuska, Spanija, Grcka, Italija, Brazil.. naravno ne tim redosledom zbog sistema takmicenja ali sam napisao sve ove reprezentacije cisto da mi, nerealna publika, budemo svesni ko sve dolazi na prvenstvo. U svakom slucaju se ne sme ispustiti prvo mesto u grupi, kako ne bi doveli amerikance u situaciju da ispadnu pre finala :)

phreak

pre 4 godine

Ma koji ameri, nemaju blage vezi u košarci, ako im stane šut može svako da ih pobedi.
(Milorad, 16. jun 2019 19:23)

Milorade, pod hitno se javi NBA skautima. Ovakvog stratega oni još nisu videli, obasuće te suvim zlatom čim spoznaju tvoje kvalitete.

ako

pre 4 godine

Pored Grka, Litvanaca, Spanaca, Francuza i Australijanaca neko misli da smo mi favorit za finale? Malo realnosti ne bi skodilo, ovo je samo spinovanje da bi se posle pljuvalo po igracima i selektoru.

luka laban

pre 4 godine

Realno amere ne da ne mozemo dobiti nego ih u narednih 100 godina nece niko dobiti(osim ako se ne krenu opet zezati kao pre 15 godina),prosto NBA je najjaca u istoriji i bice jos bolja,ko malo prati ove americke klince rodjene u novom milenijumu jasno mu je sve,dok npr.u Evropi jedan od najboljih "milenijalaca" je Pecarski koji ne moze u raspalom Partizanu da se izbori za minutazu,dakle razlika izmedju USA i ostatka sveta ce biti sve veca.Zato ovo prvenstvo treba da posluzi da se napravi uigran tim gde ce sve biti podredjeno Jokicu a sam rezultat ne mora da bude medalja po svaku cenu,jer su mnogo vaznije,kao sto Palja kaze,Olimpijske igre,da se plasiramo na iste i da tamo jurimo finale a da na njemu mnogo skuplje prodamo kozu protiv Amera nego u poslednja 2 puta,a krajnji cilj mora biti Evropsko za 2 godine gde moramo ici na zlato taman da se na najbolji nacin oproste Teo i ostali(maltene svi sem Jokica,Vase,Gudurica i Milutinova).

spinmasters

pre 4 godine

Znate vi pod kojim ce pritiskom Jokic da igra to SP?Ako prodjemo loše jadan Jokara koliko ce da ga pljuju i blate,vec znam unapred sta ce da se piše.Mislim da niti jedan igrac na celom SP nece imati ni upola toliki pritisak kao naš Jokic.Ma mislim da se u prethodnih 20 Svetskih i Evropskih prvenstava nije pojavio igrac od kojeg se toliko ocekuje kao sto mi ocekujemo od Jokica.Ono da ih sve predribla,preleti i rokne 38 poena,15 skokova i 18 asistencije.Španci,Litvanci,Francuzi,Kanada,Australija sve su to veoma jake reprezentacije a to sto se mi tripujemo kako cemo i Amere da zgazimo sa pola snage a da su sve druge reprezentacije nebitne,to su vec srpska posla.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 16. jun 2019 20:11)

Bravo za komentar! Pritisak na svim igracima je vec poceo a pogotovo na Jokic-u, nazalost...Novinari moraju sve da urade da se smire strasti i da momci odu rastereceno. Sport je to, nije nista zagarantovano!

goran89

pre 4 godine

Mozda i nije lose, ici na neko takmicenje sa mislima da ga moramo osvojiti. Kada pogledamo nemacku fudbalsku reprezentaciju, oni recimo uvek idu na to da osvoje svetsku ili evropsku titulu. Mislim da kada bi malo promenili taj stav, isto tako u nasem fudbaslkom A timu, da bi se nesto promenili. Mislim nije ok da mi uvek vidimo kao uspeh da prisustvujemo takmicenju. Treba biti malo i sportski "bezobrazan" znam, ovde se radi o kosarci. Al oper, mislim da vi taj recept svuda unei neku promenu.

Bivsi reprezentativac i Zarkov pobratim (zaista)

pre 4 godine

Prijatelju moj po toj logici tvojoj ispada da nam je glavni cilj Olimpijada (sto je ok I naravno vazan zadatak) a sta nam je onda cilj na toj Olimpijadi da se plasiramo na EP ili sta vec? Burazeru treba gledati cinjenice po svojoj vrednosti i tezini: jel imamo tim dovoljno dobar i vredan za medalju (bilo koju pa i zlatnu) bez da se nosimo navijackom strascu? IMAMO! Prema tome medalja bilo kog sjaja nas vodi na OI gde se isto ocekuje! Da sam igrac/ reprezentativac ocekovao bi od svog trenera i saveza da nam omogici i da nas pripremi da se borimo za najvisr postolje jer to je nas realan kvalitet! Sve sem toga bi bio veliki neuspeh i razocarenje kako licno tako i timsko i nacionalno!

nebaCar

pre 4 godine

"A od dana kada je Jokić rekao da će igrati, ne pričamo ni o čemu drugome osim da ćemo igrati finale i da ćemo biti prvi. Da je to – to, jer sa ovakvom reprezentacijom, po mišljenju dosta nezrele publike, sve osim zlata smatralo bi se neuspehom. Ako mene neko pita, najvažnije je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. A to, da vam odmah kažem, neće biti nimalo lako, jer i drugi su dobri, i drugi imaju NBA igrače, tako da bi naš primarni cilj morao da bude prolaz u Tokio", zaključio je Žarko Paspalj.

Palja objasnio! Treba boldovati od strane urednika "nezrele publike" i "primarni cilj prolaz u Tokio".
Gomila komentara da smo glavni kandidati za finale sa Amerima, kako ćemo lagano kroz grupe, itd. Da obezbedimo da idemo na Olimpijadu a onda ćemo lako

Zhol

pre 4 godine

@Jedan je Jokic "ko je ovaj?" o_O Au brate, koliko nepoznavanje legendi kosarke. To ti je negde u rangu da ne znas ko je Divac, ili ko je Bodiroga. Nemoj to sebi da dozvoljavas, obrazuj se malo covece.

Marko

pre 4 godine

Kanada, Australija, SAD, Španija, Litvanija, Francuska, Grčka sa Greek Freak-om, verovatno i najjače Svetsko u istoriji, nikada nije bilo ovoliko izjednačenih ekipa.

Zoran

pre 4 godine

Ne slazem se sa Paspaljom nikako. Zamislite da Amerikancima bude primarni cilj da se kvalifikuju na OI. Molim vas. Njihov cilj je da melju sve pred sobom i da pokazu koje najjaci u svetu. Ne neki skromni uspesi. Ovakvo davanje komentara da je dosta i do Tokia doci su unapred opravdanja za neuspeh. Ides na takmicenje, cilj je biti prvi.

Petar

pre 4 godine

Vi koji pricate o finalu sa Amerima morate da znate jednu stvar..Nasa reprezentacija u svojoj grupi mora da bude druga ili cetvrta (znaci da kalkulise) da bi igrala finale jer u protivnom ako bude na prvom ili trecem mestu ti isti Ameri nas cekaju u POLUFINALU! Znaci onda da finale zaboravimo i pricamo o njemu. Hajde prvo da vidimo koji cemo biti. Cuda se dogadjaju kao 2002 kada su tri selekcije na jednom prvenstvu savladale SAD (Argentina Jugoslavija Spanija) mozda se dese i 2019 ali polako prvo skoci pa reci HOP.

nista o nicemu

pre 4 godine

@jedan je jokic, Zarko Paspalj je sampion SVETA u kosarci, legenda Partizana...a Vi ste?
(zlo, 16. jun 2019 18:39)

Dejan Bodiroga sampion sveta i Evrope. I sta ces sad?

realnost

pre 4 godine

tvoja generacija je igrala srcem i vama je bila čast nositi drzavni dres a sada je neki drugo vreme gde moraš da ga moliš da igra ipak ste vi klasa za ovu reprezentaciju vi ste igrali kosarku

bigserb

pre 4 godine

Mnogo se kur..mo, a plasim se da ce otreznjenje biti surovo, jer realno, mi imamo jednog odlicnog igraca, 5-6 prosecnih i 5-6 koji nisu losi, a sa takvom ekipom se ne osvaja SP!
Vrlo je moguce da ne osvojimo cak ni medalju, a mozda da ne prodjemo ni grupu!

Milorad

pre 4 godine

Ma koji ameri, nemaju blage vezi u košarci, ako im stane šut može svako da ih pobedi. Njihova igra se zasniva 95 posto na šutu. Ja taj Američki cirkus i ne gledam, ustvari nemam ni šta da gledam.

ilijesku

pre 4 godine

Dule Dabić je u pravu. Ovaj tim MORA IGRATI FINALE. Sve drugo je neuspeh. I druge selekcije se pitaju, to neće biti lako, poštujem protivnike, ali imamo kvalitetan tim, nekoliko vanserijskih igrača koji znaju napraviti razliku i treba dati sve od sebe i izboriti finale. Verujem da mogu i hoće i razmišljam da ne idem na more već u Kinu. Paspalju svaka čast na zaslugama, ali mu zameram izjavu od pre godinu dana kad je rekao da Jokić ne želi da igra za reprezentaciju. Sećate se. Sad je to zaboravio.

MauNtauN

pre 4 godine

Zlatni momci herojskih srca koliko su mi samo radosti donosili u tim crnim vremenima90tih (ni sada nije ništa bolje ali ajd).Sale Divac Paspalj Bodiroga Rebrača to je bila petorka iz snova za mene .

Kaži slobodno: Radonju za selektora!

pre 4 godine

Fali nam dobar selektor jednostavno sale nije to to.
(Only red, 16. jun 2019 21:35)

A tvoja procena je objektivna, čisto košarkaška. Naravno, nema veze sa klupskim opredeljenjem. Ni blizu.

Optimista

pre 4 godine

Jokic da bi bio upotrebljiv morao bi da igra poziciju koju igra u Denveru, a ako on ne bude organizovao napad bolje da sedi na klupi. Mislim da ce biti jako tesko koncipirati igru kako bi se Jokic osecao kao u Denveru. Sretno Sale

Vaske

pre 4 godine

iz iskustva gledanja ranijih prvenstava, a gledao sam ih na tone jer nisam bas mlad, mislim da je od svega najvaznije dobro tempiranje forme. Slali smo mi i pre mnogo dobre ekipe,cak bolje i od ove danasnje, ponekad dobro pocnemo pa onda se sroljamo, a nekad obrnuto, pocnemo katastrofalno pa stignemo do zlata. Dobra forma u pravo vreme je kljuc uspeha.

Inace slazem se sa Zarkom, sve je tako kako je rekao.

Dacha

pre 4 godine

Ne znam sto svi stavljaju Litvaniju u uzi krug favorita jer osim imena imaju samo jednog vrhusnkog igraca Valancijunasa koji je padu forme i generalno karijere i mladog Sabonisa koga vecina potencira zbog caleta ali generalno gledano on uopste nije jos uvek neki vrhunski kalibar. Kanada i Australija puni Nba igraca koji nikada zajedno nisu odigrali utakmicu gde se ne zna ko pije a ko placa tako da od njih nista posebno ne ocekujem. Grcka ima Greek freak-a i Kalatesa,tu se svaka prica zavrsava,na ostalim pozicijama uopste nisu toliko jaki. I na kraju ostaju Spanija i Francuska koje su dosta dobro popunjeni na svim pozicijama ali ipak slabiji nego prethodnih godina jer su ostali bez nekih veoma bitnih igraca i smatram da su nam oni najveci konkurenti,naravno pored amerikanaca. E sad treba uzeti u obzir da ce se sve ove reprezentacije u jednom momentu sresti medju sobom i da bi se doslo do finala nije potrebno sve njih pobediti. Ako se napravi dobra atmosfera,ne daj boze ne bude povreda realno je ocekivati polufinale u najgorem slucaju i ne treba bezati od toga da smo jedni od glavnih favorita jer mi to zaista i jesmo.

Damir PG

pre 4 godine

Paspalj SRPSKI kosarkas? Rodjen u Pljevljima,karijeru zapoceo u Buducnosti...pa mislim da je realnije napisati JUGOSLOVENSKI,ako vam je vec tesko da ga nazovete Crnogorcem.

WillyWonka

pre 4 godine

Žarko Paspalj, čovjek koji je izludio velikog Birda i onda otišao na pivo.
Jako ga cijenim, ali ne znam sad zašto govori u prvom licu množine, kad je on iz Crne Gore.

Robby

pre 4 godine

Ti ćuti jer montenegro SIGURNO neće igrati hišta!
(Nebojša, 16. jun 2019 20:34) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na

To majstore,mrzi samog sebe👌 Ovo ti je ono :"pljujes navise a pada tebi na glavu" ...Mrzite sebe, to vam je pametno jako..e pa ja navijam podjednako za Srbiju i za Crnu Goru💪

golijat

pre 4 godine

Odavno je poznato da ti “najbolji i najplaceniji” cesto podbace igrajuci za reprezentaciju, ne mora biti ali i moze.Pustite ljude na miru , kako odigraju odigraju...

Programerka

pre 4 godine

@Vi koji pricate o finalu sa Amerima morate da znate jednu stvar..Nasa reprezentacija u svojoj grupi mora da bude druga ili cetvrta (znaci da kalkulise) ...(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 16. jun 2019 20:50)

Nema nikakve kalkulacije.

Prvo, ako smo četvrti u grupi, to je kraj takmičenja za nas.... Nebitno jesmo li prvi ili drugi, u drugoj fazi se grupa D spaja sa grupom C, što je na suprotnoj strani od toga 'de su Ameri.

U toj novoj grupi, moramo biti prvi da bi "izbegli" polufinale sa USA.

Jedina "kalkulacija" koju ovde imamo je - pobeda za pobedom za pobedom za pobedom.

http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/groups#tab=round_1

Zoran

pre 4 godine

Ne slazem se sa Paspaljom nikako. Zamislite da Amerikancima bude primarni cilj da se kvalifikuju na OI. Molim vas. Njihov cilj je da melju sve pred sobom i da pokazu koje najjaci u svetu. Ne neki skromni uspesi. Ovakvo davanje komentara da je dosta i do Tokia doci su unapred opravdanja za neuspeh. Ides na takmicenje, cilj je biti prvi.

Milorad

pre 4 godine

Ma koji ameri, nemaju blage vezi u košarci, ako im stane šut može svako da ih pobedi. Njihova igra se zasniva 95 posto na šutu. Ja taj Američki cirkus i ne gledam, ustvari nemam ni šta da gledam.

bigserb

pre 4 godine

Mnogo se kur..mo, a plasim se da ce otreznjenje biti surovo, jer realno, mi imamo jednog odlicnog igraca, 5-6 prosecnih i 5-6 koji nisu losi, a sa takvom ekipom se ne osvaja SP!
Vrlo je moguce da ne osvojimo cak ni medalju, a mozda da ne prodjemo ni grupu!

hours of love

pre 4 godine

Ne znam koja normalna osoba smatra da iko moze da pobedi amerikance ?!
Prosetace se kao i u 90% slucajeva.

i srebro i bronza su super.

luka laban

pre 4 godine

Realno amere ne da ne mozemo dobiti nego ih u narednih 100 godina nece niko dobiti(osim ako se ne krenu opet zezati kao pre 15 godina),prosto NBA je najjaca u istoriji i bice jos bolja,ko malo prati ove americke klince rodjene u novom milenijumu jasno mu je sve,dok npr.u Evropi jedan od najboljih "milenijalaca" je Pecarski koji ne moze u raspalom Partizanu da se izbori za minutazu,dakle razlika izmedju USA i ostatka sveta ce biti sve veca.Zato ovo prvenstvo treba da posluzi da se napravi uigran tim gde ce sve biti podredjeno Jokicu a sam rezultat ne mora da bude medalja po svaku cenu,jer su mnogo vaznije,kao sto Palja kaze,Olimpijske igre,da se plasiramo na iste i da tamo jurimo finale a da na njemu mnogo skuplje prodamo kozu protiv Amera nego u poslednja 2 puta,a krajnji cilj mora biti Evropsko za 2 godine gde moramo ici na zlato taman da se na najbolji nacin oproste Teo i ostali(maltene svi sem Jokica,Vase,Gudurica i Milutinova).

ilijesku

pre 4 godine

Dule Dabić je u pravu. Ovaj tim MORA IGRATI FINALE. Sve drugo je neuspeh. I druge selekcije se pitaju, to neće biti lako, poštujem protivnike, ali imamo kvalitetan tim, nekoliko vanserijskih igrača koji znaju napraviti razliku i treba dati sve od sebe i izboriti finale. Verujem da mogu i hoće i razmišljam da ne idem na more već u Kinu. Paspalju svaka čast na zaslugama, ali mu zameram izjavu od pre godinu dana kad je rekao da Jokić ne želi da igra za reprezentaciju. Sećate se. Sad je to zaboravio.

ako

pre 4 godine

Pored Grka, Litvanaca, Spanaca, Francuza i Australijanaca neko misli da smo mi favorit za finale? Malo realnosti ne bi skodilo, ovo je samo spinovanje da bi se posle pljuvalo po igracima i selektoru.

Bivsi reprezentativac i Zarkov pobratim (zaista)

pre 4 godine

Prijatelju moj po toj logici tvojoj ispada da nam je glavni cilj Olimpijada (sto je ok I naravno vazan zadatak) a sta nam je onda cilj na toj Olimpijadi da se plasiramo na EP ili sta vec? Burazeru treba gledati cinjenice po svojoj vrednosti i tezini: jel imamo tim dovoljno dobar i vredan za medalju (bilo koju pa i zlatnu) bez da se nosimo navijackom strascu? IMAMO! Prema tome medalja bilo kog sjaja nas vodi na OI gde se isto ocekuje! Da sam igrac/ reprezentativac ocekovao bi od svog trenera i saveza da nam omogici i da nas pripremi da se borimo za najvisr postolje jer to je nas realan kvalitet! Sve sem toga bi bio veliki neuspeh i razocarenje kako licno tako i timsko i nacionalno!

Petar

pre 4 godine

Vi koji pricate o finalu sa Amerima morate da znate jednu stvar..Nasa reprezentacija u svojoj grupi mora da bude druga ili cetvrta (znaci da kalkulise) da bi igrala finale jer u protivnom ako bude na prvom ili trecem mestu ti isti Ameri nas cekaju u POLUFINALU! Znaci onda da finale zaboravimo i pricamo o njemu. Hajde prvo da vidimo koji cemo biti. Cuda se dogadjaju kao 2002 kada su tri selekcije na jednom prvenstvu savladale SAD (Argentina Jugoslavija Spanija) mozda se dese i 2019 ali polako prvo skoci pa reci HOP.

goran89

pre 4 godine

Mozda i nije lose, ici na neko takmicenje sa mislima da ga moramo osvojiti. Kada pogledamo nemacku fudbalsku reprezentaciju, oni recimo uvek idu na to da osvoje svetsku ili evropsku titulu. Mislim da kada bi malo promenili taj stav, isto tako u nasem fudbaslkom A timu, da bi se nesto promenili. Mislim nije ok da mi uvek vidimo kao uspeh da prisustvujemo takmicenju. Treba biti malo i sportski "bezobrazan" znam, ovde se radi o kosarci. Al oper, mislim da vi taj recept svuda unei neku promenu.

realnost

pre 4 godine

tvoja generacija je igrala srcem i vama je bila čast nositi drzavni dres a sada je neki drugo vreme gde moraš da ga moliš da igra ipak ste vi klasa za ovu reprezentaciju vi ste igrali kosarku

Damir PG

pre 4 godine

Paspalj SRPSKI kosarkas? Rodjen u Pljevljima,karijeru zapoceo u Buducnosti...pa mislim da je realnije napisati JUGOSLOVENSKI,ako vam je vec tesko da ga nazovete Crnogorcem.

nista o nicemu

pre 4 godine

@jedan je jokic, Zarko Paspalj je sampion SVETA u kosarci, legenda Partizana...a Vi ste?
(zlo, 16. jun 2019 18:39)

Dejan Bodiroga sampion sveta i Evrope. I sta ces sad?

Aleks

pre 4 godine

Mislim da valjda neće biti teško da budemo jedna od dve najbolje reprezentacije sa tla Evrope... Inače, to je uslov za kvalifikovanje za OI.
Treba biti obazriv, ali Sale to već zna. Za Grke će igrati Adetokumbo, Francuzi će imati sjajan tim, šta reći za Špance, večni muljatori Italijani, a tu je i standardno Litvanija koju niko ne pominje.
No, ako neko zna kako, znaju - naši :)

Peronimo

pre 4 godine

Žarko Paspalj=Legenda
Drago mi je što je pomenuo stara vremena, ostaće zauvek veliko pitanje da je Jugoslavija ostala nepromenjena šta bi bilo u Barseloni protiv čuvenog i jedinog Dream Team-a 1992. godine? Bili su nezaustavljivi! Dražen Petrović, Mocart košarke.
Za Jokića je u pravu, nemojte dići preveliku prašinu oko njega. Imamo vrhunskog igrača ali osim nas imaju i drugi dobre igrače.

Back in Black

pre 4 godine

Znate vi pod kojim ce pritiskom Jokic da igra to SP?Ako prodjemo loše jadan Jokara koliko ce da ga pljuju i blate,vec znam unapred sta ce da se piše.Mislim da niti jedan igrac na celom SP nece imati ni upola toliki pritisak kao naš Jokic.Ma mislim da se u prethodnih 20 Svetskih i Evropskih prvenstava nije pojavio igrac od kojeg se toliko ocekuje kao sto mi ocekujemo od Jokica.Ono da ih sve predribla,preleti i rokne 38 poena,15 skokova i 18 asistencije.Španci,Litvanci,Francuzi,Kanada,Australija sve su to veoma jake reprezentacije a to sto se mi tripujemo kako cemo i Amere da zgazimo sa pola snage a da su sve druge reprezentacije nebitne,to su vec srpska posla.

Kaži slobodno: Radonju za selektora!

pre 4 godine

Fali nam dobar selektor jednostavno sale nije to to.
(Only red, 16. jun 2019 21:35)

A tvoja procena je objektivna, čisto košarkaška. Naravno, nema veze sa klupskim opredeljenjem. Ni blizu.

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 4 godine

Sa jedne strane, ja sam uvek za postavljanje visokih (ali realnih) ciljeva. Što se tiče ovih momaka, to je finale, nema priče. Ali nisam od onih koji će pljunuti na sve ako se taj cilj ne ostvari (zbog koša u zadnjoj sekundi, zbog sudija, povreda). Jedino što treba da urade je da ostave srce na terenu, pa ako protivnik bude bolji, pružiti mu ruku (a ima dosta dobrih protivnika, osim SADa).

Napred momci, plavi ili crveni bili, omiljeni uz naravno vaterpolo i odbojkašku reprezentaciju.

nebaCar

pre 4 godine

"A od dana kada je Jokić rekao da će igrati, ne pričamo ni o čemu drugome osim da ćemo igrati finale i da ćemo biti prvi. Da je to – to, jer sa ovakvom reprezentacijom, po mišljenju dosta nezrele publike, sve osim zlata smatralo bi se neuspehom. Ako mene neko pita, najvažnije je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. A to, da vam odmah kažem, neće biti nimalo lako, jer i drugi su dobri, i drugi imaju NBA igrače, tako da bi naš primarni cilj morao da bude prolaz u Tokio", zaključio je Žarko Paspalj.

Palja objasnio! Treba boldovati od strane urednika "nezrele publike" i "primarni cilj prolaz u Tokio".
Gomila komentara da smo glavni kandidati za finale sa Amerima, kako ćemo lagano kroz grupe, itd. Da obezbedimo da idemo na Olimpijadu a onda ćemo lako

phreak

pre 4 godine

Ma koji ameri, nemaju blage vezi u košarci, ako im stane šut može svako da ih pobedi.
(Milorad, 16. jun 2019 19:23)

Milorade, pod hitno se javi NBA skautima. Ovakvog stratega oni još nisu videli, obasuće te suvim zlatom čim spoznaju tvoje kvalitete.

spinmasters

pre 4 godine

Znate vi pod kojim ce pritiskom Jokic da igra to SP?Ako prodjemo loše jadan Jokara koliko ce da ga pljuju i blate,vec znam unapred sta ce da se piše.Mislim da niti jedan igrac na celom SP nece imati ni upola toliki pritisak kao naš Jokic.Ma mislim da se u prethodnih 20 Svetskih i Evropskih prvenstava nije pojavio igrac od kojeg se toliko ocekuje kao sto mi ocekujemo od Jokica.Ono da ih sve predribla,preleti i rokne 38 poena,15 skokova i 18 asistencije.Španci,Litvanci,Francuzi,Kanada,Australija sve su to veoma jake reprezentacije a to sto se mi tripujemo kako cemo i Amere da zgazimo sa pola snage a da su sve druge reprezentacije nebitne,to su vec srpska posla.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 16. jun 2019 20:11)

Bravo za komentar! Pritisak na svim igracima je vec poceo a pogotovo na Jokic-u, nazalost...Novinari moraju sve da urade da se smire strasti i da momci odu rastereceno. Sport je to, nije nista zagarantovano!

Zhol

pre 4 godine

@Jedan je Jokic "ko je ovaj?" o_O Au brate, koliko nepoznavanje legendi kosarke. To ti je negde u rangu da ne znas ko je Divac, ili ko je Bodiroga. Nemoj to sebi da dozvoljavas, obrazuj se malo covece.

Robby

pre 4 godine

Ti ćuti jer montenegro SIGURNO neće igrati hišta!
(Nebojša, 16. jun 2019 20:34) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na

To majstore,mrzi samog sebe👌 Ovo ti je ono :"pljujes navise a pada tebi na glavu" ...Mrzite sebe, to vam je pametno jako..e pa ja navijam podjednako za Srbiju i za Crnu Goru💪

golijat

pre 4 godine

Odavno je poznato da ti “najbolji i najplaceniji” cesto podbace igrajuci za reprezentaciju, ne mora biti ali i moze.Pustite ljude na miru , kako odigraju odigraju...

WillyWonka

pre 4 godine

Žarko Paspalj, čovjek koji je izludio velikog Birda i onda otišao na pivo.
Jako ga cijenim, ali ne znam sad zašto govori u prvom licu množine, kad je on iz Crne Gore.

Marko

pre 4 godine

Kanada, Australija, SAD, Španija, Litvanija, Francuska, Grčka sa Greek Freak-om, verovatno i najjače Svetsko u istoriji, nikada nije bilo ovoliko izjednačenih ekipa.

Dacha

pre 4 godine

Ne znam sto svi stavljaju Litvaniju u uzi krug favorita jer osim imena imaju samo jednog vrhusnkog igraca Valancijunasa koji je padu forme i generalno karijere i mladog Sabonisa koga vecina potencira zbog caleta ali generalno gledano on uopste nije jos uvek neki vrhunski kalibar. Kanada i Australija puni Nba igraca koji nikada zajedno nisu odigrali utakmicu gde se ne zna ko pije a ko placa tako da od njih nista posebno ne ocekujem. Grcka ima Greek freak-a i Kalatesa,tu se svaka prica zavrsava,na ostalim pozicijama uopste nisu toliko jaki. I na kraju ostaju Spanija i Francuska koje su dosta dobro popunjeni na svim pozicijama ali ipak slabiji nego prethodnih godina jer su ostali bez nekih veoma bitnih igraca i smatram da su nam oni najveci konkurenti,naravno pored amerikanaca. E sad treba uzeti u obzir da ce se sve ove reprezentacije u jednom momentu sresti medju sobom i da bi se doslo do finala nije potrebno sve njih pobediti. Ako se napravi dobra atmosfera,ne daj boze ne bude povreda realno je ocekivati polufinale u najgorem slucaju i ne treba bezati od toga da smo jedni od glavnih favorita jer mi to zaista i jesmo.

Lars

pre 4 godine

Usa, Srbija, Australija, Kanada, Litvanija, Francuska, Spanija, Grcka, Italija, Brazil.. naravno ne tim redosledom zbog sistema takmicenja ali sam napisao sve ove reprezentacije cisto da mi, nerealna publika, budemo svesni ko sve dolazi na prvenstvo. U svakom slucaju se ne sme ispustiti prvo mesto u grupi, kako ne bi doveli amerikance u situaciju da ispadnu pre finala :)

Optimista

pre 4 godine

Jokic da bi bio upotrebljiv morao bi da igra poziciju koju igra u Denveru, a ako on ne bude organizovao napad bolje da sedi na klupi. Mislim da ce biti jako tesko koncipirati igru kako bi se Jokic osecao kao u Denveru. Sretno Sale

MauNtauN

pre 4 godine

Zlatni momci herojskih srca koliko su mi samo radosti donosili u tim crnim vremenima90tih (ni sada nije ništa bolje ali ajd).Sale Divac Paspalj Bodiroga Rebrača to je bila petorka iz snova za mene .

mrmlj

pre 4 godine

@ (Only red, 16. jun 2019 21:35) druze, sale nas je kao selektor doveo do tri finala na poslednja tri takmicenja. to nam se poslednji put desilo ‘96, ‘97 i ‘98, mada smo tada zaista imali bolji ucinak u tim finalima (i imali smo 4 finala u nizu, i ‘95 so bili prva i evrope). gle cuda, i tada je sale bio veoma zasluzan za te rezultate samo kao igrac. mozes saleta voleti ili ne voleti (licno, ne vidim zasto ga neko ne bi voleo ali ajde) ali mu ne mozes poreci zasluge za uspehe nase kosarke

Vaske

pre 4 godine

iz iskustva gledanja ranijih prvenstava, a gledao sam ih na tone jer nisam bas mlad, mislim da je od svega najvaznije dobro tempiranje forme. Slali smo mi i pre mnogo dobre ekipe,cak bolje i od ove danasnje, ponekad dobro pocnemo pa onda se sroljamo, a nekad obrnuto, pocnemo katastrofalno pa stignemo do zlata. Dobra forma u pravo vreme je kljuc uspeha.

Inace slazem se sa Zarkom, sve je tako kako je rekao.

Programerka

pre 4 godine

@Vi koji pricate o finalu sa Amerima morate da znate jednu stvar..Nasa reprezentacija u svojoj grupi mora da bude druga ili cetvrta (znaci da kalkulise) ...(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 16. jun 2019 20:50)

Nema nikakve kalkulacije.

Prvo, ako smo četvrti u grupi, to je kraj takmičenja za nas.... Nebitno jesmo li prvi ili drugi, u drugoj fazi se grupa D spaja sa grupom C, što je na suprotnoj strani od toga 'de su Ameri.

U toj novoj grupi, moramo biti prvi da bi "izbegli" polufinale sa USA.

Jedina "kalkulacija" koju ovde imamo je - pobeda za pobedom za pobedom za pobedom.

http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/groups#tab=round_1