Utorak, 04.06.2019.

11:52

Zvanično – fuzija Olimpije i Cedevite

U Ljubljani je i zvanično predstavljen novi klub – Olimpija Cedevita koji će se takmičiti u Evrokupu i ABA ligi.

Izvor: SV

Zvanièno – fuzija Olimpije i Cedevite IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

MarcoPolo

pre 4 godine

Koliko se ja sećam pre desetak godina fuzionisala su se dva kluba iz dve različite države... Partizan iz Srbije i Igokea iz Republike Srpske.
(Tassotty Linc, 04. jun 2019 15:59)

Sanjao si nešto prijatelju. Sklopiti saradnju nije isto što i fuzija. Fuzija ti je ono što je tvoja zvezdana uradila sa fmp-om, pa sada neretko igrate utakmice kao domaćini u predgrađu.

MarcoPolo

pre 4 godine

Buducnost je sa budzetom od 5.8 miliona evra zavrsila sezonu sa 6 pobjeda i 24 poraza, CZ sa 6 miliona evra nije ni privirila u fajnal for.
(Sasha, 04. jun 2019 14:46)

Pa što nisi onda napisao i sa kakvim je budžetom igrao Partizan i to one sezone kada je igrao f4.
Hoću reći da nije sve u parama, one ti ne garantuju uspeh. Pogledaj recimo Armani koliko baca para, a nigde uspeha. Efes svih ovih prethodnih godina...
Jeste lakše, ali novac ništa ne garantuje. Kao ni to da bi možda Partizan sa ovim budžetima koji su imali zvezda i budućnost, bolje prolazio. Mada...

Ilija Dukić

pre 4 godine

Cekaj da li ja dobro razumem Cedevita Olimpija ce biti predstavnik Hrvatske u ABA ligi ali ce svoje meceve igrati u Sloveniji?!?!?!?!?! ovo je potpuni cirkus.
(Blue Moon 1640, 04. jun 2019 12:11)

Svonsi je pre neku sezonu igrao LE u Velsu kao predstavnik Engleske.

600.000€ za "gospodina"

pre 4 godine

Revolucija kosarkaska pocela je u Zelezniku.Od tada nista vise nije isto.
(nik sloter, 04. jun 2019 12:29)

Za vas od tada ništa više nije isto, a za košarku od 2007.g kad je lopta preskočila Drinu i od kada 2 kluba posmatramo kao 1 (jedan).

dule

pre 4 godine

Zapamtite dobro ovo...ovaj novi klub ce za 2-3 godine dobiti A-licencu da igra evroligu bez obzira na rezultate u aba ligi....evroligu ne zanima tradicija...njih zanimaju pare...a ovaj novi tim ima pare i dobice licencu....a ostalima klubovima u aba ligi moglo bi ostati tada da igra nebitnu ligu koja nista ne donosi
(daw, 4. jun 2019 14:03)

Ne razumem. Ako je tačno to što si napisao zašto onda Cedevita nikad nije dobila tu A-licencu? Šta se to tačno značajno promenilo vezano za prioritete Evrolige?

q

pre 4 godine

dok je nikola vujčić bio u splitu davao mu je otvorene ruke da preuzme klub ovaj nije htio ni da čuje zbog poslovne situacije zanimao ga je samo zagreb mislim da ima negdje emisija zdravka reića intervju s vujčićem tako da...

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Ponovo bot mašina iz Železnika radi. Džaba pišete o lopti preko Drine. Hiljadu puta napisana laž ne postaje istina. Partizan je bio i ostao Partizan. Igokea bila deo tehničke saradnje na kratko. Saradnja završena.

Sad malo gledajte u svoje dvorište. A, da... vi nemate svoje dvorište.

Tassotty Linc

pre 4 godine

Koliko se ja sećam pre desetak godina fuzionisala su se dva kluba iz dve različite države... Partizan iz Srbije i Igokea iz Republike Srpske.

astaako

pre 4 godine

12.08.2011. - C.zvezda + FMP...04.06.2019. - Cedevita + Olimpija
(ja, 04. jun 2019 14:44)

Zaboravio si pionira u fuzionisanju, Partizan Igokeu

b.

pre 4 godine

Na press konferenciji je bilo rečeno da je to formalno slovenski klub ali da to nije problem jer ABA liga ima max. 5 klubova iz jedne države, a tako bi bili "samo" 3. Ovaj klub če igrati i SLO ligu ali tek u drugom delu, dakle sad samo 2 utakmice tedno što je u prošlim godinama ubijalo olimpiju jer je igrala 3 i više utakmica za 7 dana.

Na žalost ništa posebno novo nisu danas kazali jer offical če biti tek krajem jula kad bude skupščina. Ali več sada su u pregovorima sa dostupnim SLO igraćima jer za SLO ligu ih mora biti 8. Ali kako se trener bar offical još ne zna malo je glupo dovoditi nešto što on možda ne bi želio. Ali veruju da se niko neće braniti kvalitetni SLO igraća a stranci ionako dodju na red kasnije. Ali možda je i trener več izabran pa i on sodeluje pri tom?

daw

pre 4 godine

Zapamtite dobro ovo...ovaj novi klub ce za 2-3 godine dobiti A-licencu da igra evroligu bez obzira na rezultate u aba ligi....evroligu ne zanima tradicija...njih zanimaju pare...a ovaj novi tim ima pare i dobice licencu....a ostalima klubovima u aba ligi moglo bi ostati tada da igra nebitnu ligu koja nista ne donosi

Djalma

pre 4 godine

Čestitam , neodoljivo podsjeća na nas i KK partizai!!! Dvije države dva kluba i fuzija u jedan!!! Nikad jača Igokea-partizai!
(KK Igokea, 4. jun 2019 14:00) # Link komentara

Boli fmp, jel panteri? hahahahahhahah
I unuci ce vas se stideti.

Zigzag

pre 4 godine

Odluka da se ovo desi je pala nakon sto je gazda vidio kako na “domacem” terenu u finalu Hrvatske svi navijaju za suparnika hahaha

dzoni

pre 4 godine

Ne kapiram zasto je ovaj Tedeski napravio svoj klub (koji realni nicemu ne sluzi, npr mega misku itekako) i nije jednostavno dosao samo kao najveci sponzor i pokrovitelj vec uspesnog kluba? Npr mogao je od Cibone ili Zadra koji imaju istoriju i ime napraviti opet velikane bar ABA lige? Ili ne znam, lupam, postati generalni sponzor Zvezde/Partizana pa da se stvori tim za play off Eurolige ili nesto...ovako je to samo bacanje para u bunar, sta ce Cedevita Olimpija? Nece uzeti ABA, nece uci u Euroligu, totalno bezveze
(Petar, 4. jun 2019 12:12)

Imam rođaka koji poznaje Tedeskog, čovek ulaže novac u košarku samo zbog toga jer je veliki zaljubljenik u nju, niko nije zaradio novac od košarke, pogotovo na ovim prostorima pa neće ni on, a i ne treba mu kompanija mu zaradjuje, ako treba za još 2 kluba, a što se tiče sponzorstva velikih ( po imenu ) državnih klubova zvezde, partizana, cibone, zadra i sl. to je nemoguće, jer oni samo bi da uzmu lovu a da se ne pitaš ništa, opet bi oni postavljali upravne odbore i sl. po političkom šablonu kao što se radi već godinama, ovako na silu nalaze sponzore preko javnih preduzeća i raznoraznih ucenjivanja privatnika ( tzv. reketa ), tako da će proći još mnogo godina da bi bila moguća stvarna privatizacija pomenutih klubova

Sasha

pre 4 godine

U sustini, ovo je sasvim legalno, Olimpija ima dvoranu i navijace plus sto ce da u klub stavlja oko 1.5 milion evra. Cedevita je imala pare ali ne i navijace jer cijeli Zagreb navija za Cibonu, sto se i vidjelo u finalnoj seriji hrvatske lige, kad je CIJELA DVORANA CEDEVITE NAVIJALA ZA CIBONU!!! Vlasnik Cedevite je prije nekoliko godina htio da kupi Cibonu ali mu to nisu dozvolili, citam ovdje u komentarima da je trebao da se pojavi kao glavni sponzor. Ja na njegovom mjestu to nikad ne bi uradio - zasto pumpati milione evra u klub nad kojim nema kontrolu i da se drugi bogate od njegovih para, odnosno kradu ih? Pa i Zadar i Cibona ne vrijede ni 100.000 evra, u dugovima su do guse! Takodje diskutanti spominju A-licence Evrolige - budzeti evroligaskih klubova su od 11 do 42 miliona evra, KK Olimpija Cedevita nema finansija za Evroligu (kao ni klubovi iz regije, generalno), Buducnost je sa budzetom od 5.8 miliona evra zavrsila sezonu sa 6 pobjeda i 24 poraza, CZ sa 6 miliona evra nije ni privirila u fajnal for. Medjutim, nije nemoguce da ta nova Olimpija bude ozbiljan kandidat u nekim buducim pozivnicama (wild card) za Evroligu, ako postane uspjesan ABALigaski klub, sa stabilnim finansijama

Марко

pre 4 godine

Za razliku od fmp i zvezde, Partizan i Igokea se nikada nisu spojili ( na veliku zalost pantera). Niti je postala jedna firma, niti ista hala, isti navijaci, isti PIB, ista adresa, prelazak igraca i uprave iz jednog u drugi klub itd. sve sto su panteri1 i panter2 uradili, a sada cedevita i olimpija. Jedno je tehnicka sarandnja koja je trajala godinu dana, a jedno kada zvezdu kupi FMP i postanje FMPov razvojni tim.
(Delije sa seRvera, 4. jun 2019 13:51)

Ако тврдиш да су се фузионисали Црвена звезда и ФМП, зашто помиљеш пантере 1 и пантере 2. Ваљда је логично Делије и Пантери.

Jel da ?

pre 4 godine

Cekaj da li ja dobro razumem Cedevita Olimpija ce biti predstavnik Hrvatske u ABA ligi ali ce svoje meceve igrati u Sloveniji?!?!?!?!?! ovo je potpuni cirkus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blue Moon 1640, 4. jun 2019 12:11)

Slazem se...ali nije ti cirkus da godinama KkCz i Fmp ,koji imaju istog gazdu i koji su filijala jedni drugima igraju u istoj Aba ligi !? To em je neregularno em cirkus na kvadrat , nepojmljivo

Vuk

pre 4 godine

Partizan i Igokea su se posle ozvaničenja tehničke saradnje nastavili takmičiti svako u svojoj ligi- Partizan u ABA i Superligi Srbije, Igokea u Ligi BiH. Onog trenutka kada je Igokea ostvarila plasman u ABA, saradnja je raskinuta... i nije bilo nikakvog trećeg kluba kao u slučaju Crvene zvezde i FMP, gde je u priču uveden i bivši novosadski Radnički, odnosno beogradski Radnički Basket, koji je preimenovan u FMP, dok je FMP preuzeo ime i grb Zvezde, a status originalne Zvezde je zamrznut.

Što se Olimpije tiče, to je samo još jedan dokaz da novac može sve: ispali iz ABA2 i vraćaju se direktno u ABA zahvaljujući Cedeviti i novcu njenog vlasnika. A zašto i ne bi, kada presedan postoji još od 2011?

Nebojsa

pre 4 godine

Ako su bili problem navijaci zasto nije pokusao da napravi dogovor sa Cibonom Da Cedevita bude sponzor i da ona predlozi presednika kluba. Cibona ima navijace i zasto bi isao u susednu drzavu
Pa ako ne dodje do dogovora sa Cibonom ima jos klubova u Hrvatskoj koji imaju ozbiljne navijace i kosarkasku tradiciju mislim na Zadar i Split.
Da li odluceno za Olimpiju da bi je sacuvao u Aba ligi , to vise deluje nego bilo sta drugo .
Ja nebi mogao da zamislim da neki covek iz Srbije , koji ima klub , novac ali nema navijace u Beogradu napusti Srbiju i ode u neku od susednih drzava.

Brend Zagreba

pre 4 godine

Nek ide sretno mu bilo!Cibona ce zivit vjecno dali sa milion eura budjetom po sezoni ili sa 9 miliona zato sto ima povjest,navijace,dusu Zagreba!

dak

pre 4 godine

Olimpija je pre pocetka sezone vazila za jednog od favorita, navodno Petrol je obezbedio finansije da se napravi dobar tim. Oni ispali iz lige ....

purger

pre 4 godine

poslovna odluka Tedeskog prožeta različitim interesima obje strane...Emil shvatio na vrijeme da pored Cibone 2 prvaka Evrope u HR nema što tražiti među navijačima, tradicija se ne može kupiti nijednim novcem

Delije sa seRvera

pre 4 godine

Za razliku od fmp i zvezde, Partizan i Igokea se nikada nisu spojili ( na veliku zalost pantera). Niti je postala jedna firma, niti ista hala, isti navijaci, isti PIB, ista adresa, prelazak igraca i uprave iz jednog u drugi klub itd. sve sto su panteri1 i panter2 uradili, a sada cedevita i olimpija. Jedno je tehnicka sarandnja koja je trajala godinu dana, a jedno kada zvezdu kupi FMP i postanje FMPov razvojni tim.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Oni su ovo uradili jer cedevita godinama ima prazne hale a za A licencu je potrebno da imate prihode od ulaznica, prosto ko pasulj.
No u pravu je neko što je rekao da je trebalo da npr kupi Zadar ili neki tako klub koji ima navijače, ali ne on je hteo u zagrebu.
Neko je spomenuo Megu kao dobar primer? Pitao bih vas da je Mega ušla u EL. Imaju drugačije ciljeve, Mega je klub od menadžera gde igraju igrači koji nemaju angažman ili deca i razvoj je bitan dok je Cedevita ozbiljan klub koji investira milione eura godišnje i velika je razlika u nameni kluba.

Djalma

pre 4 godine

Naravno da nije tacno, imali smo to jos 2007. g. kada je lopta presla Drinu i Partizan postao Igokea-Partizan.
(Cubaka, 4. jun 2019 12:30)

Maravno da nije tacno. Kad vi kazete to je cela i jedina istina.
A to sto vas grize, zove se fmp, zato ta lopta preskace Drinu.
Aj zdravo panteru.

MOE

pre 4 godine

Naravno da nije tacno, imali smo to jos 2007. g. kada je lopta presla Drinu i Partizan postao Igokea-Partizan.
(Cubaka, 4. jun 2019 12:30)

Sta je FMP postao 2011.?

Petar

pre 4 godine

Ne kapiram zasto je ovaj Tedeski napravio svoj klub (koji realni nicemu ne sluzi, npr mega misku itekako) i nije jednostavno dosao samo kao najveci sponzor i pokrovitelj vec uspesnog kluba? Npr mogao je od Cibone ili Zadra koji imaju istoriju i ime napraviti opet velikane bar ABA lige? Ili ne znam, lupam, postati generalni sponzor Zvezde/Partizana pa da se stvori tim za play off Eurolige ili nesto...ovako je to samo bacanje para u bunar, sta ce Cedevita Olimpija? Nece uzeti ABA, nece uci u Euroligu, totalno bezveze

Srdjan

pre 4 godine

A ko će se takmičiti u ABA2 umjesto Olimpije?

Inače, ovo je još jedan čavao u mrtvački sanduk hrvatske klupske košarke, ako na tom sanduku uopšte više ima mjesta za nove čavle.

Blue Moon 1640

pre 4 godine

Cekaj da li ja dobro razumem Cedevita Olimpija ce biti predstavnik Hrvatske u ABA ligi ali ce svoje meceve igrati u Sloveniji?!?!?!?!?! ovo je potpuni cirkus.

Mr. Blondie

pre 4 godine

Sramota. Kao partizanovac, tri utakmice na koje sam obavezno išao svaki put u Pionir, jesu dueli sa Cibonom, Olimpijom i Zadrom. Prve dve zbog veličine klubova, Zadar zbog sportskog rivalstva i njihove ljubavi prema košarci, identične našoj. Sve ostale utakmice su zavisile od obaveza, samo za gostovanja ova tri kluba sam ostale obaveze krojio prema njima. I da naglasim, neko sam ko je rođen posle raspada SFRJ, ali sam oduvek cenio velikane košarke na ovim prostorima. Olimpija je danas prestala da postoji, a možda nije ni bila toliki velikan koliki sam ja mislio da jeste čim su tako lako dopustili njeno gašenje. Očigledno je više značila nama, iskrenim ljubiteljima košarke, nego onima čija je bila. Ciboni i svom Partizanu skidam kapu, jer šta god da se desi njihovi navijači ih neće dati. Partizan preživljava teške dane sa političkim marionetama na čelu (zbog kojih do daljnjeg ne dolazim na utakmice). EL je najmanje bitna, jer i da dovedu klub u EL deset puta, to nije Partizanov način. Cibona je godinama u još većem rezultatskom kanalu ali je Cibosi ne daju raznoraznim biznismenčićima i mafijaščićima, čuvaju svoju svetinju i svaka čast na tome. A drugi neka se fuzionišu i neka im niko ne zabrani kako će da se zovu.

Cubaka

pre 4 godine

Pisali su ljudi da ce se opet napraviti nesto, pa da Olimpija ne ispadne. Svaka cast za predvidjanje. A za ovo da se prvi put spajaju dva profesionalna kluba iz dve drzave u Evropi nisam siguran da je tacno...?
(A.J., 4. jun 2019 12:01)

Naravno da nije tacno, imali smo to jos 2007. g. kada je lopta presla Drinu i Partizan postao Igokea-Partizan.

Divos

pre 4 godine

Ово је заиста нешто ново када је европска кошарка у питању, фузију два клуба из две различите државе.
Ту је много ствари које ваља уредити и дефинисати. Пре свега ко ће наследити место тих клубова у националним првенствима, питање "страних" играча, и још подоста тога, но то је проблем тих савеза и тих клубова.

Што се тиче УЛЕБ ЕК и АБА лиге, ту је све чисто, клуб наслеђује у такмичарском смислу статус Цедевите, само ће преселити из Загреба у Љубљану, као рецимо НБА франшиза "Гризлији" из Ванкувера у Мемфис.
АБА и тако није национална лига већ приватна или интересни пројекат 12 клубова. Ако у овој фузији виде интерес, а виде, проблема нема.

То је то. Имаћемо сигурно различите реакције на ову фузију, лично не бих волио да српски клубови колико сутра пођу некад тим путем, из разлога бројних.

Амбиције тог новог фузионисаног клуба биће велике, нема сумње. У Словенији већ имају спонзоре који ће упливати 1,5 мил.€, + подршка Тедескија који не жали пара.
Остаје да се види како ће у Љубљани бити прихваћен тај нови клуб, да ли ће имати подршку навијача.

Што се тиче АБА лиге, свакако је добро да је ту још један стабилан клуб, иако је и Цедевита била стабилна.

A.J.

pre 4 godine

Pisali su ljudi da ce se opet napraviti nesto, pa da Olimpija ne ispadne. Svaka cast za predvidjanje. A za ovo da se prvi put spajaju dva profesionalna kluba iz dve drzave u Evropi nisam siguran da je tacno...?

Blue Moon 1640

pre 4 godine

Cekaj da li ja dobro razumem Cedevita Olimpija ce biti predstavnik Hrvatske u ABA ligi ali ce svoje meceve igrati u Sloveniji?!?!?!?!?! ovo je potpuni cirkus.

Srdjan

pre 4 godine

A ko će se takmičiti u ABA2 umjesto Olimpije?

Inače, ovo je još jedan čavao u mrtvački sanduk hrvatske klupske košarke, ako na tom sanduku uopšte više ima mjesta za nove čavle.

Petar

pre 4 godine

Ne kapiram zasto je ovaj Tedeski napravio svoj klub (koji realni nicemu ne sluzi, npr mega misku itekako) i nije jednostavno dosao samo kao najveci sponzor i pokrovitelj vec uspesnog kluba? Npr mogao je od Cibone ili Zadra koji imaju istoriju i ime napraviti opet velikane bar ABA lige? Ili ne znam, lupam, postati generalni sponzor Zvezde/Partizana pa da se stvori tim za play off Eurolige ili nesto...ovako je to samo bacanje para u bunar, sta ce Cedevita Olimpija? Nece uzeti ABA, nece uci u Euroligu, totalno bezveze

A.J.

pre 4 godine

Pisali su ljudi da ce se opet napraviti nesto, pa da Olimpija ne ispadne. Svaka cast za predvidjanje. A za ovo da se prvi put spajaju dva profesionalna kluba iz dve drzave u Evropi nisam siguran da je tacno...?

Cubaka

pre 4 godine

Pisali su ljudi da ce se opet napraviti nesto, pa da Olimpija ne ispadne. Svaka cast za predvidjanje. A za ovo da se prvi put spajaju dva profesionalna kluba iz dve drzave u Evropi nisam siguran da je tacno...?
(A.J., 4. jun 2019 12:01)

Naravno da nije tacno, imali smo to jos 2007. g. kada je lopta presla Drinu i Partizan postao Igokea-Partizan.

dak

pre 4 godine

Olimpija je pre pocetka sezone vazila za jednog od favorita, navodno Petrol je obezbedio finansije da se napravi dobar tim. Oni ispali iz lige ....

dzoni

pre 4 godine

Ne kapiram zasto je ovaj Tedeski napravio svoj klub (koji realni nicemu ne sluzi, npr mega misku itekako) i nije jednostavno dosao samo kao najveci sponzor i pokrovitelj vec uspesnog kluba? Npr mogao je od Cibone ili Zadra koji imaju istoriju i ime napraviti opet velikane bar ABA lige? Ili ne znam, lupam, postati generalni sponzor Zvezde/Partizana pa da se stvori tim za play off Eurolige ili nesto...ovako je to samo bacanje para u bunar, sta ce Cedevita Olimpija? Nece uzeti ABA, nece uci u Euroligu, totalno bezveze
(Petar, 4. jun 2019 12:12)

Imam rođaka koji poznaje Tedeskog, čovek ulaže novac u košarku samo zbog toga jer je veliki zaljubljenik u nju, niko nije zaradio novac od košarke, pogotovo na ovim prostorima pa neće ni on, a i ne treba mu kompanija mu zaradjuje, ako treba za još 2 kluba, a što se tiče sponzorstva velikih ( po imenu ) državnih klubova zvezde, partizana, cibone, zadra i sl. to je nemoguće, jer oni samo bi da uzmu lovu a da se ne pitaš ništa, opet bi oni postavljali upravne odbore i sl. po političkom šablonu kao što se radi već godinama, ovako na silu nalaze sponzore preko javnih preduzeća i raznoraznih ucenjivanja privatnika ( tzv. reketa ), tako da će proći još mnogo godina da bi bila moguća stvarna privatizacija pomenutih klubova

MOE

pre 4 godine

Naravno da nije tacno, imali smo to jos 2007. g. kada je lopta presla Drinu i Partizan postao Igokea-Partizan.
(Cubaka, 4. jun 2019 12:30)

Sta je FMP postao 2011.?

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Ponovo bot mašina iz Železnika radi. Džaba pišete o lopti preko Drine. Hiljadu puta napisana laž ne postaje istina. Partizan je bio i ostao Partizan. Igokea bila deo tehničke saradnje na kratko. Saradnja završena.

Sad malo gledajte u svoje dvorište. A, da... vi nemate svoje dvorište.

Mr. Blondie

pre 4 godine

Sramota. Kao partizanovac, tri utakmice na koje sam obavezno išao svaki put u Pionir, jesu dueli sa Cibonom, Olimpijom i Zadrom. Prve dve zbog veličine klubova, Zadar zbog sportskog rivalstva i njihove ljubavi prema košarci, identične našoj. Sve ostale utakmice su zavisile od obaveza, samo za gostovanja ova tri kluba sam ostale obaveze krojio prema njima. I da naglasim, neko sam ko je rođen posle raspada SFRJ, ali sam oduvek cenio velikane košarke na ovim prostorima. Olimpija je danas prestala da postoji, a možda nije ni bila toliki velikan koliki sam ja mislio da jeste čim su tako lako dopustili njeno gašenje. Očigledno je više značila nama, iskrenim ljubiteljima košarke, nego onima čija je bila. Ciboni i svom Partizanu skidam kapu, jer šta god da se desi njihovi navijači ih neće dati. Partizan preživljava teške dane sa političkim marionetama na čelu (zbog kojih do daljnjeg ne dolazim na utakmice). EL je najmanje bitna, jer i da dovedu klub u EL deset puta, to nije Partizanov način. Cibona je godinama u još većem rezultatskom kanalu ali je Cibosi ne daju raznoraznim biznismenčićima i mafijaščićima, čuvaju svoju svetinju i svaka čast na tome. A drugi neka se fuzionišu i neka im niko ne zabrani kako će da se zovu.

Brend Zagreba

pre 4 godine

Nek ide sretno mu bilo!Cibona ce zivit vjecno dali sa milion eura budjetom po sezoni ili sa 9 miliona zato sto ima povjest,navijace,dusu Zagreba!

ko je ovde lud

pre 4 godine

Oni su ovo uradili jer cedevita godinama ima prazne hale a za A licencu je potrebno da imate prihode od ulaznica, prosto ko pasulj.
No u pravu je neko što je rekao da je trebalo da npr kupi Zadar ili neki tako klub koji ima navijače, ali ne on je hteo u zagrebu.
Neko je spomenuo Megu kao dobar primer? Pitao bih vas da je Mega ušla u EL. Imaju drugačije ciljeve, Mega je klub od menadžera gde igraju igrači koji nemaju angažman ili deca i razvoj je bitan dok je Cedevita ozbiljan klub koji investira milione eura godišnje i velika je razlika u nameni kluba.

Vuk

pre 4 godine

Partizan i Igokea su se posle ozvaničenja tehničke saradnje nastavili takmičiti svako u svojoj ligi- Partizan u ABA i Superligi Srbije, Igokea u Ligi BiH. Onog trenutka kada je Igokea ostvarila plasman u ABA, saradnja je raskinuta... i nije bilo nikakvog trećeg kluba kao u slučaju Crvene zvezde i FMP, gde je u priču uveden i bivši novosadski Radnički, odnosno beogradski Radnički Basket, koji je preimenovan u FMP, dok je FMP preuzeo ime i grb Zvezde, a status originalne Zvezde je zamrznut.

Što se Olimpije tiče, to je samo još jedan dokaz da novac može sve: ispali iz ABA2 i vraćaju se direktno u ABA zahvaljujući Cedeviti i novcu njenog vlasnika. A zašto i ne bi, kada presedan postoji još od 2011?

Zigzag

pre 4 godine

Odluka da se ovo desi je pala nakon sto je gazda vidio kako na “domacem” terenu u finalu Hrvatske svi navijaju za suparnika hahaha

Jel da ?

pre 4 godine

Cekaj da li ja dobro razumem Cedevita Olimpija ce biti predstavnik Hrvatske u ABA ligi ali ce svoje meceve igrati u Sloveniji?!?!?!?!?! ovo je potpuni cirkus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blue Moon 1640, 4. jun 2019 12:11)

Slazem se...ali nije ti cirkus da godinama KkCz i Fmp ,koji imaju istog gazdu i koji su filijala jedni drugima igraju u istoj Aba ligi !? To em je neregularno em cirkus na kvadrat , nepojmljivo

Sasha

pre 4 godine

U sustini, ovo je sasvim legalno, Olimpija ima dvoranu i navijace plus sto ce da u klub stavlja oko 1.5 milion evra. Cedevita je imala pare ali ne i navijace jer cijeli Zagreb navija za Cibonu, sto se i vidjelo u finalnoj seriji hrvatske lige, kad je CIJELA DVORANA CEDEVITE NAVIJALA ZA CIBONU!!! Vlasnik Cedevite je prije nekoliko godina htio da kupi Cibonu ali mu to nisu dozvolili, citam ovdje u komentarima da je trebao da se pojavi kao glavni sponzor. Ja na njegovom mjestu to nikad ne bi uradio - zasto pumpati milione evra u klub nad kojim nema kontrolu i da se drugi bogate od njegovih para, odnosno kradu ih? Pa i Zadar i Cibona ne vrijede ni 100.000 evra, u dugovima su do guse! Takodje diskutanti spominju A-licence Evrolige - budzeti evroligaskih klubova su od 11 do 42 miliona evra, KK Olimpija Cedevita nema finansija za Evroligu (kao ni klubovi iz regije, generalno), Buducnost je sa budzetom od 5.8 miliona evra zavrsila sezonu sa 6 pobjeda i 24 poraza, CZ sa 6 miliona evra nije ni privirila u fajnal for. Medjutim, nije nemoguce da ta nova Olimpija bude ozbiljan kandidat u nekim buducim pozivnicama (wild card) za Evroligu, ako postane uspjesan ABALigaski klub, sa stabilnim finansijama

dule

pre 4 godine

Zapamtite dobro ovo...ovaj novi klub ce za 2-3 godine dobiti A-licencu da igra evroligu bez obzira na rezultate u aba ligi....evroligu ne zanima tradicija...njih zanimaju pare...a ovaj novi tim ima pare i dobice licencu....a ostalima klubovima u aba ligi moglo bi ostati tada da igra nebitnu ligu koja nista ne donosi
(daw, 4. jun 2019 14:03)

Ne razumem. Ako je tačno to što si napisao zašto onda Cedevita nikad nije dobila tu A-licencu? Šta se to tačno značajno promenilo vezano za prioritete Evrolige?

Djalma

pre 4 godine

Čestitam , neodoljivo podsjeća na nas i KK partizai!!! Dvije države dva kluba i fuzija u jedan!!! Nikad jača Igokea-partizai!
(KK Igokea, 4. jun 2019 14:00) # Link komentara

Boli fmp, jel panteri? hahahahahhahah
I unuci ce vas se stideti.

astaako

pre 4 godine

12.08.2011. - C.zvezda + FMP...04.06.2019. - Cedevita + Olimpija
(ja, 04. jun 2019 14:44)

Zaboravio si pionira u fuzionisanju, Partizan Igokeu

Djalma

pre 4 godine

Naravno da nije tacno, imali smo to jos 2007. g. kada je lopta presla Drinu i Partizan postao Igokea-Partizan.
(Cubaka, 4. jun 2019 12:30)

Maravno da nije tacno. Kad vi kazete to je cela i jedina istina.
A to sto vas grize, zove se fmp, zato ta lopta preskace Drinu.
Aj zdravo panteru.

Delije sa seRvera

pre 4 godine

Za razliku od fmp i zvezde, Partizan i Igokea se nikada nisu spojili ( na veliku zalost pantera). Niti je postala jedna firma, niti ista hala, isti navijaci, isti PIB, ista adresa, prelazak igraca i uprave iz jednog u drugi klub itd. sve sto su panteri1 i panter2 uradili, a sada cedevita i olimpija. Jedno je tehnicka sarandnja koja je trajala godinu dana, a jedno kada zvezdu kupi FMP i postanje FMPov razvojni tim.

daw

pre 4 godine

Zapamtite dobro ovo...ovaj novi klub ce za 2-3 godine dobiti A-licencu da igra evroligu bez obzira na rezultate u aba ligi....evroligu ne zanima tradicija...njih zanimaju pare...a ovaj novi tim ima pare i dobice licencu....a ostalima klubovima u aba ligi moglo bi ostati tada da igra nebitnu ligu koja nista ne donosi

purger

pre 4 godine

poslovna odluka Tedeskog prožeta različitim interesima obje strane...Emil shvatio na vrijeme da pored Cibone 2 prvaka Evrope u HR nema što tražiti među navijačima, tradicija se ne može kupiti nijednim novcem

Divos

pre 4 godine

Ово је заиста нешто ново када је европска кошарка у питању, фузију два клуба из две различите државе.
Ту је много ствари које ваља уредити и дефинисати. Пре свега ко ће наследити место тих клубова у националним првенствима, питање "страних" играча, и још подоста тога, но то је проблем тих савеза и тих клубова.

Што се тиче УЛЕБ ЕК и АБА лиге, ту је све чисто, клуб наслеђује у такмичарском смислу статус Цедевите, само ће преселити из Загреба у Љубљану, као рецимо НБА франшиза "Гризлији" из Ванкувера у Мемфис.
АБА и тако није национална лига већ приватна или интересни пројекат 12 клубова. Ако у овој фузији виде интерес, а виде, проблема нема.

То је то. Имаћемо сигурно различите реакције на ову фузију, лично не бих волио да српски клубови колико сутра пођу некад тим путем, из разлога бројних.

Амбиције тог новог фузионисаног клуба биће велике, нема сумње. У Словенији већ имају спонзоре који ће упливати 1,5 мил.€, + подршка Тедескија који не жали пара.
Остаје да се види како ће у Љубљани бити прихваћен тај нови клуб, да ли ће имати подршку навијача.

Што се тиче АБА лиге, свакако је добро да је ту још један стабилан клуб, иако је и Цедевита била стабилна.

q

pre 4 godine

dok je nikola vujčić bio u splitu davao mu je otvorene ruke da preuzme klub ovaj nije htio ni da čuje zbog poslovne situacije zanimao ga je samo zagreb mislim da ima negdje emisija zdravka reića intervju s vujčićem tako da...

Nebojsa

pre 4 godine

Ako su bili problem navijaci zasto nije pokusao da napravi dogovor sa Cibonom Da Cedevita bude sponzor i da ona predlozi presednika kluba. Cibona ima navijace i zasto bi isao u susednu drzavu
Pa ako ne dodje do dogovora sa Cibonom ima jos klubova u Hrvatskoj koji imaju ozbiljne navijace i kosarkasku tradiciju mislim na Zadar i Split.
Da li odluceno za Olimpiju da bi je sacuvao u Aba ligi , to vise deluje nego bilo sta drugo .
Ja nebi mogao da zamislim da neki covek iz Srbije , koji ima klub , novac ali nema navijace u Beogradu napusti Srbiju i ode u neku od susednih drzava.

b.

pre 4 godine

Na press konferenciji je bilo rečeno da je to formalno slovenski klub ali da to nije problem jer ABA liga ima max. 5 klubova iz jedne države, a tako bi bili "samo" 3. Ovaj klub če igrati i SLO ligu ali tek u drugom delu, dakle sad samo 2 utakmice tedno što je u prošlim godinama ubijalo olimpiju jer je igrala 3 i više utakmica za 7 dana.

Na žalost ništa posebno novo nisu danas kazali jer offical če biti tek krajem jula kad bude skupščina. Ali več sada su u pregovorima sa dostupnim SLO igraćima jer za SLO ligu ih mora biti 8. Ali kako se trener bar offical još ne zna malo je glupo dovoditi nešto što on možda ne bi želio. Ali veruju da se niko neće braniti kvalitetni SLO igraća a stranci ionako dodju na red kasnije. Ali možda je i trener več izabran pa i on sodeluje pri tom?

Марко

pre 4 godine

Za razliku od fmp i zvezde, Partizan i Igokea se nikada nisu spojili ( na veliku zalost pantera). Niti je postala jedna firma, niti ista hala, isti navijaci, isti PIB, ista adresa, prelazak igraca i uprave iz jednog u drugi klub itd. sve sto su panteri1 i panter2 uradili, a sada cedevita i olimpija. Jedno je tehnicka sarandnja koja je trajala godinu dana, a jedno kada zvezdu kupi FMP i postanje FMPov razvojni tim.
(Delije sa seRvera, 4. jun 2019 13:51)

Ако тврдиш да су се фузионисали Црвена звезда и ФМП, зашто помиљеш пантере 1 и пантере 2. Ваљда је логично Делије и Пантери.

MarcoPolo

pre 4 godine

Koliko se ja sećam pre desetak godina fuzionisala su se dva kluba iz dve različite države... Partizan iz Srbije i Igokea iz Republike Srpske.
(Tassotty Linc, 04. jun 2019 15:59)

Sanjao si nešto prijatelju. Sklopiti saradnju nije isto što i fuzija. Fuzija ti je ono što je tvoja zvezdana uradila sa fmp-om, pa sada neretko igrate utakmice kao domaćini u predgrađu.

Tassotty Linc

pre 4 godine

Koliko se ja sećam pre desetak godina fuzionisala su se dva kluba iz dve različite države... Partizan iz Srbije i Igokea iz Republike Srpske.

MarcoPolo

pre 4 godine

Buducnost je sa budzetom od 5.8 miliona evra zavrsila sezonu sa 6 pobjeda i 24 poraza, CZ sa 6 miliona evra nije ni privirila u fajnal for.
(Sasha, 04. jun 2019 14:46)

Pa što nisi onda napisao i sa kakvim je budžetom igrao Partizan i to one sezone kada je igrao f4.
Hoću reći da nije sve u parama, one ti ne garantuju uspeh. Pogledaj recimo Armani koliko baca para, a nigde uspeha. Efes svih ovih prethodnih godina...
Jeste lakše, ali novac ništa ne garantuje. Kao ni to da bi možda Partizan sa ovim budžetima koji su imali zvezda i budućnost, bolje prolazio. Mada...

600.000€ za "gospodina"

pre 4 godine

Revolucija kosarkaska pocela je u Zelezniku.Od tada nista vise nije isto.
(nik sloter, 04. jun 2019 12:29)

Za vas od tada ništa više nije isto, a za košarku od 2007.g kad je lopta preskočila Drinu i od kada 2 kluba posmatramo kao 1 (jedan).

Ilija Dukić

pre 4 godine

Cekaj da li ja dobro razumem Cedevita Olimpija ce biti predstavnik Hrvatske u ABA ligi ali ce svoje meceve igrati u Sloveniji?!?!?!?!?! ovo je potpuni cirkus.
(Blue Moon 1640, 04. jun 2019 12:11)

Svonsi je pre neku sezonu igrao LE u Velsu kao predstavnik Engleske.

Mr. Blondie

pre 4 godine

Sramota. Kao partizanovac, tri utakmice na koje sam obavezno išao svaki put u Pionir, jesu dueli sa Cibonom, Olimpijom i Zadrom. Prve dve zbog veličine klubova, Zadar zbog sportskog rivalstva i njihove ljubavi prema košarci, identične našoj. Sve ostale utakmice su zavisile od obaveza, samo za gostovanja ova tri kluba sam ostale obaveze krojio prema njima. I da naglasim, neko sam ko je rođen posle raspada SFRJ, ali sam oduvek cenio velikane košarke na ovim prostorima. Olimpija je danas prestala da postoji, a možda nije ni bila toliki velikan koliki sam ja mislio da jeste čim su tako lako dopustili njeno gašenje. Očigledno je više značila nama, iskrenim ljubiteljima košarke, nego onima čija je bila. Ciboni i svom Partizanu skidam kapu, jer šta god da se desi njihovi navijači ih neće dati. Partizan preživljava teške dane sa političkim marionetama na čelu (zbog kojih do daljnjeg ne dolazim na utakmice). EL je najmanje bitna, jer i da dovedu klub u EL deset puta, to nije Partizanov način. Cibona je godinama u još većem rezultatskom kanalu ali je Cibosi ne daju raznoraznim biznismenčićima i mafijaščićima, čuvaju svoju svetinju i svaka čast na tome. A drugi neka se fuzionišu i neka im niko ne zabrani kako će da se zovu.

Cubaka

pre 4 godine

Pisali su ljudi da ce se opet napraviti nesto, pa da Olimpija ne ispadne. Svaka cast za predvidjanje. A za ovo da se prvi put spajaju dva profesionalna kluba iz dve drzave u Evropi nisam siguran da je tacno...?
(A.J., 4. jun 2019 12:01)

Naravno da nije tacno, imali smo to jos 2007. g. kada je lopta presla Drinu i Partizan postao Igokea-Partizan.

MOE

pre 4 godine

Naravno da nije tacno, imali smo to jos 2007. g. kada je lopta presla Drinu i Partizan postao Igokea-Partizan.
(Cubaka, 4. jun 2019 12:30)

Sta je FMP postao 2011.?

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Ponovo bot mašina iz Železnika radi. Džaba pišete o lopti preko Drine. Hiljadu puta napisana laž ne postaje istina. Partizan je bio i ostao Partizan. Igokea bila deo tehničke saradnje na kratko. Saradnja završena.

Sad malo gledajte u svoje dvorište. A, da... vi nemate svoje dvorište.

Jel da ?

pre 4 godine

Cekaj da li ja dobro razumem Cedevita Olimpija ce biti predstavnik Hrvatske u ABA ligi ali ce svoje meceve igrati u Sloveniji?!?!?!?!?! ovo je potpuni cirkus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blue Moon 1640, 4. jun 2019 12:11)

Slazem se...ali nije ti cirkus da godinama KkCz i Fmp ,koji imaju istog gazdu i koji su filijala jedni drugima igraju u istoj Aba ligi !? To em je neregularno em cirkus na kvadrat , nepojmljivo

Djalma

pre 4 godine

Čestitam , neodoljivo podsjeća na nas i KK partizai!!! Dvije države dva kluba i fuzija u jedan!!! Nikad jača Igokea-partizai!
(KK Igokea, 4. jun 2019 14:00) # Link komentara

Boli fmp, jel panteri? hahahahahhahah
I unuci ce vas se stideti.

astaako

pre 4 godine

12.08.2011. - C.zvezda + FMP...04.06.2019. - Cedevita + Olimpija
(ja, 04. jun 2019 14:44)

Zaboravio si pionira u fuzionisanju, Partizan Igokeu

Delije sa seRvera

pre 4 godine

Za razliku od fmp i zvezde, Partizan i Igokea se nikada nisu spojili ( na veliku zalost pantera). Niti je postala jedna firma, niti ista hala, isti navijaci, isti PIB, ista adresa, prelazak igraca i uprave iz jednog u drugi klub itd. sve sto su panteri1 i panter2 uradili, a sada cedevita i olimpija. Jedno je tehnicka sarandnja koja je trajala godinu dana, a jedno kada zvezdu kupi FMP i postanje FMPov razvojni tim.

Djalma

pre 4 godine

Naravno da nije tacno, imali smo to jos 2007. g. kada je lopta presla Drinu i Partizan postao Igokea-Partizan.
(Cubaka, 4. jun 2019 12:30)

Maravno da nije tacno. Kad vi kazete to je cela i jedina istina.
A to sto vas grize, zove se fmp, zato ta lopta preskace Drinu.
Aj zdravo panteru.

Tassotty Linc

pre 4 godine

Koliko se ja sećam pre desetak godina fuzionisala su se dva kluba iz dve različite države... Partizan iz Srbije i Igokea iz Republike Srpske.

Petar

pre 4 godine

Ne kapiram zasto je ovaj Tedeski napravio svoj klub (koji realni nicemu ne sluzi, npr mega misku itekako) i nije jednostavno dosao samo kao najveci sponzor i pokrovitelj vec uspesnog kluba? Npr mogao je od Cibone ili Zadra koji imaju istoriju i ime napraviti opet velikane bar ABA lige? Ili ne znam, lupam, postati generalni sponzor Zvezde/Partizana pa da se stvori tim za play off Eurolige ili nesto...ovako je to samo bacanje para u bunar, sta ce Cedevita Olimpija? Nece uzeti ABA, nece uci u Euroligu, totalno bezveze

Vuk

pre 4 godine

Partizan i Igokea su se posle ozvaničenja tehničke saradnje nastavili takmičiti svako u svojoj ligi- Partizan u ABA i Superligi Srbije, Igokea u Ligi BiH. Onog trenutka kada je Igokea ostvarila plasman u ABA, saradnja je raskinuta... i nije bilo nikakvog trećeg kluba kao u slučaju Crvene zvezde i FMP, gde je u priču uveden i bivši novosadski Radnički, odnosno beogradski Radnički Basket, koji je preimenovan u FMP, dok je FMP preuzeo ime i grb Zvezde, a status originalne Zvezde je zamrznut.

Što se Olimpije tiče, to je samo još jedan dokaz da novac može sve: ispali iz ABA2 i vraćaju se direktno u ABA zahvaljujući Cedeviti i novcu njenog vlasnika. A zašto i ne bi, kada presedan postoji još od 2011?

A.J.

pre 4 godine

Pisali su ljudi da ce se opet napraviti nesto, pa da Olimpija ne ispadne. Svaka cast za predvidjanje. A za ovo da se prvi put spajaju dva profesionalna kluba iz dve drzave u Evropi nisam siguran da je tacno...?

Blue Moon 1640

pre 4 godine

Cekaj da li ja dobro razumem Cedevita Olimpija ce biti predstavnik Hrvatske u ABA ligi ali ce svoje meceve igrati u Sloveniji?!?!?!?!?! ovo je potpuni cirkus.

daw

pre 4 godine

Zapamtite dobro ovo...ovaj novi klub ce za 2-3 godine dobiti A-licencu da igra evroligu bez obzira na rezultate u aba ligi....evroligu ne zanima tradicija...njih zanimaju pare...a ovaj novi tim ima pare i dobice licencu....a ostalima klubovima u aba ligi moglo bi ostati tada da igra nebitnu ligu koja nista ne donosi

Марко

pre 4 godine

Za razliku od fmp i zvezde, Partizan i Igokea se nikada nisu spojili ( na veliku zalost pantera). Niti je postala jedna firma, niti ista hala, isti navijaci, isti PIB, ista adresa, prelazak igraca i uprave iz jednog u drugi klub itd. sve sto su panteri1 i panter2 uradili, a sada cedevita i olimpija. Jedno je tehnicka sarandnja koja je trajala godinu dana, a jedno kada zvezdu kupi FMP i postanje FMPov razvojni tim.
(Delije sa seRvera, 4. jun 2019 13:51)

Ако тврдиш да су се фузионисали Црвена звезда и ФМП, зашто помиљеш пантере 1 и пантере 2. Ваљда је логично Делије и Пантери.

Brend Zagreba

pre 4 godine

Nek ide sretno mu bilo!Cibona ce zivit vjecno dali sa milion eura budjetom po sezoni ili sa 9 miliona zato sto ima povjest,navijace,dusu Zagreba!

Divos

pre 4 godine

Ово је заиста нешто ново када је европска кошарка у питању, фузију два клуба из две различите државе.
Ту је много ствари које ваља уредити и дефинисати. Пре свега ко ће наследити место тих клубова у националним првенствима, питање "страних" играча, и још подоста тога, но то је проблем тих савеза и тих клубова.

Што се тиче УЛЕБ ЕК и АБА лиге, ту је све чисто, клуб наслеђује у такмичарском смислу статус Цедевите, само ће преселити из Загреба у Љубљану, као рецимо НБА франшиза "Гризлији" из Ванкувера у Мемфис.
АБА и тако није национална лига већ приватна или интересни пројекат 12 клубова. Ако у овој фузији виде интерес, а виде, проблема нема.

То је то. Имаћемо сигурно различите реакције на ову фузију, лично не бих волио да српски клубови колико сутра пођу некад тим путем, из разлога бројних.

Амбиције тог новог фузионисаног клуба биће велике, нема сумње. У Словенији већ имају спонзоре који ће упливати 1,5 мил.€, + подршка Тедескија који не жали пара.
Остаје да се види како ће у Љубљани бити прихваћен тај нови клуб, да ли ће имати подршку навијача.

Што се тиче АБА лиге, свакако је добро да је ту још један стабилан клуб, иако је и Цедевита била стабилна.

Nebojsa

pre 4 godine

Ako su bili problem navijaci zasto nije pokusao da napravi dogovor sa Cibonom Da Cedevita bude sponzor i da ona predlozi presednika kluba. Cibona ima navijace i zasto bi isao u susednu drzavu
Pa ako ne dodje do dogovora sa Cibonom ima jos klubova u Hrvatskoj koji imaju ozbiljne navijace i kosarkasku tradiciju mislim na Zadar i Split.
Da li odluceno za Olimpiju da bi je sacuvao u Aba ligi , to vise deluje nego bilo sta drugo .
Ja nebi mogao da zamislim da neki covek iz Srbije , koji ima klub , novac ali nema navijace u Beogradu napusti Srbiju i ode u neku od susednih drzava.

MarcoPolo

pre 4 godine

Koliko se ja sećam pre desetak godina fuzionisala su se dva kluba iz dve različite države... Partizan iz Srbije i Igokea iz Republike Srpske.
(Tassotty Linc, 04. jun 2019 15:59)

Sanjao si nešto prijatelju. Sklopiti saradnju nije isto što i fuzija. Fuzija ti je ono što je tvoja zvezdana uradila sa fmp-om, pa sada neretko igrate utakmice kao domaćini u predgrađu.

600.000€ za "gospodina"

pre 4 godine

Revolucija kosarkaska pocela je u Zelezniku.Od tada nista vise nije isto.
(nik sloter, 04. jun 2019 12:29)

Za vas od tada ništa više nije isto, a za košarku od 2007.g kad je lopta preskočila Drinu i od kada 2 kluba posmatramo kao 1 (jedan).

Sasha

pre 4 godine

U sustini, ovo je sasvim legalno, Olimpija ima dvoranu i navijace plus sto ce da u klub stavlja oko 1.5 milion evra. Cedevita je imala pare ali ne i navijace jer cijeli Zagreb navija za Cibonu, sto se i vidjelo u finalnoj seriji hrvatske lige, kad je CIJELA DVORANA CEDEVITE NAVIJALA ZA CIBONU!!! Vlasnik Cedevite je prije nekoliko godina htio da kupi Cibonu ali mu to nisu dozvolili, citam ovdje u komentarima da je trebao da se pojavi kao glavni sponzor. Ja na njegovom mjestu to nikad ne bi uradio - zasto pumpati milione evra u klub nad kojim nema kontrolu i da se drugi bogate od njegovih para, odnosno kradu ih? Pa i Zadar i Cibona ne vrijede ni 100.000 evra, u dugovima su do guse! Takodje diskutanti spominju A-licence Evrolige - budzeti evroligaskih klubova su od 11 do 42 miliona evra, KK Olimpija Cedevita nema finansija za Evroligu (kao ni klubovi iz regije, generalno), Buducnost je sa budzetom od 5.8 miliona evra zavrsila sezonu sa 6 pobjeda i 24 poraza, CZ sa 6 miliona evra nije ni privirila u fajnal for. Medjutim, nije nemoguce da ta nova Olimpija bude ozbiljan kandidat u nekim buducim pozivnicama (wild card) za Evroligu, ako postane uspjesan ABALigaski klub, sa stabilnim finansijama

Srdjan

pre 4 godine

A ko će se takmičiti u ABA2 umjesto Olimpije?

Inače, ovo je još jedan čavao u mrtvački sanduk hrvatske klupske košarke, ako na tom sanduku uopšte više ima mjesta za nove čavle.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Oni su ovo uradili jer cedevita godinama ima prazne hale a za A licencu je potrebno da imate prihode od ulaznica, prosto ko pasulj.
No u pravu je neko što je rekao da je trebalo da npr kupi Zadar ili neki tako klub koji ima navijače, ali ne on je hteo u zagrebu.
Neko je spomenuo Megu kao dobar primer? Pitao bih vas da je Mega ušla u EL. Imaju drugačije ciljeve, Mega je klub od menadžera gde igraju igrači koji nemaju angažman ili deca i razvoj je bitan dok je Cedevita ozbiljan klub koji investira milione eura godišnje i velika je razlika u nameni kluba.

Ilija Dukić

pre 4 godine

Cekaj da li ja dobro razumem Cedevita Olimpija ce biti predstavnik Hrvatske u ABA ligi ali ce svoje meceve igrati u Sloveniji?!?!?!?!?! ovo je potpuni cirkus.
(Blue Moon 1640, 04. jun 2019 12:11)

Svonsi je pre neku sezonu igrao LE u Velsu kao predstavnik Engleske.

dak

pre 4 godine

Olimpija je pre pocetka sezone vazila za jednog od favorita, navodno Petrol je obezbedio finansije da se napravi dobar tim. Oni ispali iz lige ....

purger

pre 4 godine

poslovna odluka Tedeskog prožeta različitim interesima obje strane...Emil shvatio na vrijeme da pored Cibone 2 prvaka Evrope u HR nema što tražiti među navijačima, tradicija se ne može kupiti nijednim novcem

MarcoPolo

pre 4 godine

Buducnost je sa budzetom od 5.8 miliona evra zavrsila sezonu sa 6 pobjeda i 24 poraza, CZ sa 6 miliona evra nije ni privirila u fajnal for.
(Sasha, 04. jun 2019 14:46)

Pa što nisi onda napisao i sa kakvim je budžetom igrao Partizan i to one sezone kada je igrao f4.
Hoću reći da nije sve u parama, one ti ne garantuju uspeh. Pogledaj recimo Armani koliko baca para, a nigde uspeha. Efes svih ovih prethodnih godina...
Jeste lakše, ali novac ništa ne garantuje. Kao ni to da bi možda Partizan sa ovim budžetima koji su imali zvezda i budućnost, bolje prolazio. Mada...

b.

pre 4 godine

Na press konferenciji je bilo rečeno da je to formalno slovenski klub ali da to nije problem jer ABA liga ima max. 5 klubova iz jedne države, a tako bi bili "samo" 3. Ovaj klub če igrati i SLO ligu ali tek u drugom delu, dakle sad samo 2 utakmice tedno što je u prošlim godinama ubijalo olimpiju jer je igrala 3 i više utakmica za 7 dana.

Na žalost ništa posebno novo nisu danas kazali jer offical če biti tek krajem jula kad bude skupščina. Ali več sada su u pregovorima sa dostupnim SLO igraćima jer za SLO ligu ih mora biti 8. Ali kako se trener bar offical još ne zna malo je glupo dovoditi nešto što on možda ne bi želio. Ali veruju da se niko neće braniti kvalitetni SLO igraća a stranci ionako dodju na red kasnije. Ali možda je i trener več izabran pa i on sodeluje pri tom?

Zigzag

pre 4 godine

Odluka da se ovo desi je pala nakon sto je gazda vidio kako na “domacem” terenu u finalu Hrvatske svi navijaju za suparnika hahaha

dule

pre 4 godine

Zapamtite dobro ovo...ovaj novi klub ce za 2-3 godine dobiti A-licencu da igra evroligu bez obzira na rezultate u aba ligi....evroligu ne zanima tradicija...njih zanimaju pare...a ovaj novi tim ima pare i dobice licencu....a ostalima klubovima u aba ligi moglo bi ostati tada da igra nebitnu ligu koja nista ne donosi
(daw, 4. jun 2019 14:03)

Ne razumem. Ako je tačno to što si napisao zašto onda Cedevita nikad nije dobila tu A-licencu? Šta se to tačno značajno promenilo vezano za prioritete Evrolige?

dzoni

pre 4 godine

Ne kapiram zasto je ovaj Tedeski napravio svoj klub (koji realni nicemu ne sluzi, npr mega misku itekako) i nije jednostavno dosao samo kao najveci sponzor i pokrovitelj vec uspesnog kluba? Npr mogao je od Cibone ili Zadra koji imaju istoriju i ime napraviti opet velikane bar ABA lige? Ili ne znam, lupam, postati generalni sponzor Zvezde/Partizana pa da se stvori tim za play off Eurolige ili nesto...ovako je to samo bacanje para u bunar, sta ce Cedevita Olimpija? Nece uzeti ABA, nece uci u Euroligu, totalno bezveze
(Petar, 4. jun 2019 12:12)

Imam rođaka koji poznaje Tedeskog, čovek ulaže novac u košarku samo zbog toga jer je veliki zaljubljenik u nju, niko nije zaradio novac od košarke, pogotovo na ovim prostorima pa neće ni on, a i ne treba mu kompanija mu zaradjuje, ako treba za još 2 kluba, a što se tiče sponzorstva velikih ( po imenu ) državnih klubova zvezde, partizana, cibone, zadra i sl. to je nemoguće, jer oni samo bi da uzmu lovu a da se ne pitaš ništa, opet bi oni postavljali upravne odbore i sl. po političkom šablonu kao što se radi već godinama, ovako na silu nalaze sponzore preko javnih preduzeća i raznoraznih ucenjivanja privatnika ( tzv. reketa ), tako da će proći još mnogo godina da bi bila moguća stvarna privatizacija pomenutih klubova

q

pre 4 godine

dok je nikola vujčić bio u splitu davao mu je otvorene ruke da preuzme klub ovaj nije htio ni da čuje zbog poslovne situacije zanimao ga je samo zagreb mislim da ima negdje emisija zdravka reića intervju s vujčićem tako da...