Nedelja, 26.05.2019.

10:55

Kralj na Istoku – Lenard je "zakucao" Adetokumba i nokautirao Bakse

Žestoka bitka između Toronta i Milvokija, odnosno Kavaja Lenarda i Janisa Adetokumba na kraju je pripala "Kandži".

Izvor: A. Kovaèeviæ

Kralj na Istoku – Lenard je "zakucao" Adetokumba i nokautirao Bakse IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Milosav

pre 4 godine

Majstor, kralj, nestvaran, kompletan igrac, milina za gledati.
(stoler, 26. maj 2019 12:11)

Sve tacno, uz to skroman i ozbiljan covek, zaista jedinstven u danasnjoj NBA ligi. Nadam se da ce da ostane ovde, Torontu treba igrac kao on, covek koji nosi celu ekipu i cini svoje saigrace boljima.
Pozdrav iz Toronta.
Let's go Raptors!!!

Powerslave

pre 4 godine

Svakako je Lenard najbolji igrač u ovoj seriji i celom plejofu i nazaslužniji za plasman Toronta u finale. Za 7-8 meseci uradio je ono što nijednoj zvezdi Toronta nikad nije pre toga.
I nekako mi se čini da javnost tek sada kreće da ga ceni kako treba, a on nije ništa bolji (pogotovo ne drastično bolji) nego pre dve godine, on je na ovom nivou godinama. Ali uvek je bio onaj izgovor "on je proizvod Popovičevog sistema, van njega ne bi imao pojma" + on ne traži pažnju, ne nabija statistiku, ne oblači se kao klovn, ne nosi tupavu bradu ili odvratnu spojenu obrvu... Prosečan pratilac statistike nije ni mogao da uoči išta posebno u njemu.

Ipak, najveći utisak na mene je ostavio niko drugi do Lauri. Lik koji iz godine u godinu redovno podbaci u plejofu, koji nestane, koji kao da zaboravi da igra košarku i vidno bude uplašen odigrao je seriju života.
Odigrao je požrtvovano, energično, srčano, bilo ga je svuda na terenu, uvek spreman da primi svaki udarac u fazi odbrane, da se baci za svaku loptu, pogađao kad je trebalo više nego ranije... Mislim da ne postoji osoba na planeti koja je više želela ovo finale od njega i to se zaista videlo.

U čemu je stvar? Da li je Lenard sa sobom doneo pobednički mentalitet, nešto što Toronto nije imao ranije, ili smirenost saigračima uz znanje da uvek imaju kraj sebe lika koji zna, može i sme... suštinski sve suprotno od Derozana.
Sve u svemu, još jedan pokazatelj koliko samo jedan igrač može da napravi razliku čak i kad ništa ne radi.

vince carter

pre 4 godine

Majkl Dzordan mnogo veci atleta od Lenarda,brzi,jednako velike sake,mnogo veci set ofanzivnih poteza i ljudi ladno pisu "kosarka se ubrzala,bla bla bla" Jordan od 39 godina je spakovao 51 poen a kamoli prajm Jordan :)) vins karter i dalje igra sa 42 godine,kakvi maloumnici :)) Pa Leonard je samo dokaz sta bi tek Jordan bio danas.

Razbijač NBA mitova

pre 4 godine

@NastyB

Starks? Majerle?

Ajde brate rođeni nemoj se više brukati ko Boga te molim:) Pišeš o nekim prosečnim igračima kao da su hall of fame...

NastyB

pre 4 godine

placem od smija... doli neki " strucnjak" - za usporedbu leonarda i jordana pise- dobar je kawhi ali ipak je to istok, kao da jordan nije cilu karijeru igro s bullsima na istoku..
(mate, 26. maj 2019 15:12)

Loše se izrazio, verovatno. Ali tadašnji istok sa Birdovim Bostonom, Njujork sa Juingom i Starksom, Indijana sa Redži Milerom...uf. Na zapadu Lejkersi sa Medžikom i Džabarom, Juta sa Melounom i Stoktonom, Finiks sa Barklijem, KJ-om i Majerleom...kakvi timovi. I bilo je izjednačeno, sad je istok bar 2X slabiji nego zapad, ali će valjda krenuti na bolje.

jablan

pre 4 godine

Jeste dobra blokada, ali imaj na umu da je Lenard krenuo u zakucavanje preko, ni manje ni vise, Lopeza, a docekao ga Janis. Obojica visi od njega za bar po 10cm.
(..., 26. maj 2019 16:38)
Jeste, i imaj na umu da je napravio faul u napadu kad je levom rukom skolonio Lopezovu ruku.
Kavaj je presedeo celu proslu, a ove sezone preskocio skoro trecinu utakmica u regularnim delu i ekipa opet imala drugi najbolji skor u ligi. Covek je u najboljim igrackim godinama i logicno je da igra i da se daje na oba kraja terena. Ovo mu je najbolja plejof sezona u karijeri, ujedno i jedina na ovom nivou, tako da ga ne bih poredio sa najboljim imenima igre. Za to treba kontinuitet od nekoliko godina.
Janis previse limitiran u napadu, dok je odlican bio u odbrani, mada je dozvolio par nekih ofanzivnih skokova u bitnim trenucima poslednja dva meca. Generalno je odigrao dobro, ne na nivou regularnog dela i prve faze plejofa, ali su Bledso pa donekle i Midlton podbacili.
Toronto ima par dana za odmor pre pocetka finala, ukoliko se ne vrate Durent(mislim da nece) i Igi bice mnogo interesantnija serija, pogotovu sto Toronto ima prednost domaceg terena.
ps. Mole se strucnjaci da ne mesaju MVP priznanje koje je iz regularnog dela sezone sa nastupima igraca u plejofu.

milan

pre 4 godine

Kavaj je propustio pola utakmica u sezoni, naravno da nece biti u prvoj petorci REGULARNE SEZONE. Slazem se, doduse, da bi bilo mnogo znacajnije da se idealni tim i MVP dodeljuju posle plej-ofa. 
Inace, ovaj tim Toronta bez Lenarda je daleko, daleko jaci od proslogodisnjeg Klivlenda bez Lebrona (mada slabiji od Klivlenda sa Irvingom), pa me bas zanima da li ce pljuvati Lenarda kad ih GSW pocisti. Ako uzmu vise od jedne pobede, izvinicu im se, naravno. Takodje, uopste nisam uveren da bi izbacili takodje pluvani Hjuston, ali to ne mozemo znati.
(jsx, 26. maj 2019 13:42)
a ako osvoje sta ces onda??? ja mislim da imaju sanse da osvoje bez obzira na Durenta

milan

pre 4 godine

kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno. 
(Starwar, 26. maj 2019 11:07) 
Tacno tako, tada je kosarka bila samo jedan jedan nisi smeo da udvajas , danas je najbolja kosarka u istoriji....mozda neko ne voli to da gleda ali ovoliko dobrih igraca u nba sad ,neverovatno

bskfan

pre 4 godine

Svaka cast Kavajiu, posebno za onih 17 skokova, sto je za igraca na njegovoj poziciji izuzetan broj, i za odbranu, ali se mora reci da je prevagu napravio VanVleet. Od max igraca i startera se ocekuje dobra igra ali kada vam sa klupe udje nedraftovan igrac i kao na prosloj utakmici pogodi 7 od 9 trojki, i onda opet sinoc 4 od 5 trojki, onda tu spasa nema. Sinoc je VanVllet bio +12 a na prethodnoj cak +28 i najzasluzniji za odlazak Toronta u finale.

milan

pre 4 godine

Ja se moram nasmejati na ovaj tvoj komentar. Covece, ako ti pratis NBA toliko dugo kao sto kazes, onda moras da vidis da je danas mnogo vise vrhunskih igraca koji su nezaustavljivi u napadu u odnosu na ono vreme kada se, kako ti kazes, igralo ''muski''. Da si pratio ijednu seriju od SF obe konferencije, video bi koliko se zapravo ginulo za svaku loptu u odbrani. Ovaj duel Tor-Mil je obelezila granitna odbrana oba tima. Toronto nije mogao kos da ubode za dva poena u vecem delu serije zbog odlicne odbrane Milvokija. Svaku seriju do sada je odlucio sut za tri poena. Ko je tu bolji, prolazi dalje. I to je kljuc danasnje NBA. Ajde da te vidim, koji ce to odbrambeni igrac od pre 20-25 godina da zaustavi Karija na trojci? Navedi mi jednog? Covek zatvorenih ociju pogadja.
(Kole, 26. maj 2019 16:33)
APSOLUTNO TACNO!!!.....nikada u istoriji nije bilo ovoliko zvezda ili bolje reci ovoliko tesko zaustavljivih igraca u napadu...u svakoj ekipi po neki ,,Jordan,,.....odlicno zapazanje i komentar sa kojim se u potpunosti slazem

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Kao sto vec rekoh, Kavai Leonard je izmislio kosarku za Dzordza, Hardena i Adetokumba. Jedina 2 igraca iz one zvanicno izabrane petorke NBA lige za ovu sezonu koja su bolja od "Kandze" ili su u rangu sa njim (stvar ukusa i misljenja) su Kari i Jokic. U finalu, go Toronto, samo hrabro!
(Mad Max, 26. maj 2019 11:37)
A vidi... Mrzjelo me da pisem ali eto da pojasnimo neke stvari. To da je Lenard bolji od Grka je upitno. A tek da je izmislio kosarku... Grk u datom trenutku bude pazen od tri igraca. I tako svaki napad. Dok Lenard nije imao niti jedno udvajanje tokom serije. To sto je Lenard sacuvao Grka 1 na 1... Nije nego. Uvijek je morala ispomoc da stigne.
I nije Janis izgubio ovu serju vec su je izgubili Bledso i Midlton koji su imalu prosjek poena nekih 9p. A ovamo Lauri, kog toliko ste svi pljuvali, imao prosjek 18-9, Siakam, Mark Gasol...
I generalno, igraci Toronta su igracki inteligentniji od igraca Baksa i tu je bila prevaga.
Ali Toronto je tokom sezone dosta igrao bez Lenarda i gotovo sve meceve dobio. Milvoki bez Janisa ne bi.
Tako da nerealno preterivanje jer Baksi su mogli i proci ovaj Toronto.

...

pre 4 godine

Ono bi lagano zakucalo levom rukom 70% NBA igrača, a onu Janisovu blokadu mogu da ponove još petorica možda. Inače , fan sam Lenarda, a ne Janisa.
(Dag Kristi, 26. maj 2019 11:51) Jeste dobra blokada, ali imaj na umu da je Lenard krenuo u zakucavanje preko, ni manje ni vise, Lopeza, a docekao ga Janis. Obojica visi od njega za bar po 10cm.

...

pre 4 godine

Smesi se jos jedna METLA u finalu. GSW je kao sto se vidi za klasu iznad svih.
(Dejan, 26. maj 2019 13:57) Koliko samo smara ova ekipa sa metlama, pa niste ni svesni. Te metla GSW protiv Klipersa i pre nego sto je serija i pocela, te metla posle pobede SA u Denveru, te metla Bostona posle prve utakmice protiv Baksa, te metla Baksa Torontu posle 2:0. O’ladite malo sa tim metlama, ni jednu niste pogodili do sad. :) Gledajte malo kosarku, ne samo brojeve.

duledudule

pre 4 godine

Sinke 

Nemoguce je biti na nivou Jordana. 

Upamtite to. Nemoguce!!! 

On nije sa ove planete...
(Air Jordan, 26. maj 2019 14:20)
To je to.Tacka

Kole

pre 4 godine

Starwar ti decko veze nemas sa kosarkom. Verovatno si neki klinac koji je poceo da gleda NBA pre 2 godine. Nekadasnji NBA i ovaj danas su dva razlicita sveta. Nekada se igralo muski, tvrda odbrana, a igraci bili duplo jaci nego danas, sirova snaga. Danas samo nabijaju statistiku nema odbrane igraju za publiku, cirkus od kosarke. Zato vise ni ne gledam to smece. Nekad je bilo zadovoljstvo ostati budan celu noc, da bi gledao pravu kosarku, a danas kao da gledam trening u sutiranju trojki.
(Stanley, 26. maj 2019 11:37)

Ja se moram nasmejati na ovaj tvoj komentar. Covece, ako ti pratis NBA toliko dugo kao sto kazes, onda moras da vidis da je danas mnogo vise vrhunskih igraca koji su nezaustavljivi u napadu u odnosu na ono vreme kada se, kako ti kazes, igralo ''muski''. Da si pratio ijednu seriju od SF obe konferencije, video bi koliko se zapravo ginulo za svaku loptu u odbrani. Ovaj duel Tor-Mil je obelezila granitna odbrana oba tima. Toronto nije mogao kos da ubode za dva poena u vecem delu serije zbog odlicne odbrane Milvokija. Svaku seriju do sada je odlucio sut za tri poena. Ko je tu bolji, prolazi dalje. I to je kljuc danasnje NBA. Ajde da te vidim, koji ce to odbrambeni igrac od pre 20-25 godina da zaustavi Karija na trojci? Navedi mi jednog? Covek zatvorenih ociju pogadja.

Kole

pre 4 godine

Lenard je najbolji igrac posle Kobija Brajanta. To ce i dokazati u narednih 6-7 godina ako vise ne bude imao povreda kao iz SF sa Voriorsima. Finale ce biti uzbudljivo, Toronto igra fenomenalnu odbranu, ali Voriorsi imaju dva i po Kavaja u timu. Jedva cekam duel Durent-Kavaj. Nece resiti finale, jer Voriorsi imaju i Tompsona i najboljeg trojkasa u istoriji, ali ce svakako pokazati klasu koju Kavaj ima u sebi. Najpotcenjeniji igrac danasnjice. Ako je mogao da zakljuca Lebrona pre 5 godina, mocice i Durenta koji je bar na istom nivou. Ipak, prednost za titulu ima tim superstarova. Istok je ove sezone dosta jak, ali i dalje su slabiji od Voriorsa i Rokitsa. U rangu Portlanda i Denvera su i Milvoki, Toronto i Fila. Ostali ne bi ni igrali plej of na zapadu.

petarczw

pre 4 godine

Sve je to super, Lenard je vrhunski igrač, sigurno u top 5 lige, ali porediti ga sa Džordanom... mislim... Ipak je to i dalje Istok, malo bolji u odnosu na predhodnih 10ak godina ali i dalje Istok. Nema taj uspjeh težinu, kao ni Lebronovih 7-8 uzastopnih finala. Licemjerno je sada dizati u nebesa Lenarda a većina je Lebronu osporavala uspjehe zbog "pogrešne" konferencije. Po meni sa punim pravom je osporavan jer proći playoff na Zapadu je pakao u odnosu na istočnu kamilicu, i tako već godinama. Ove godine su samo ujednačeniji ali ne puno bolji, da je kojim slučajem Denver ili Portland na istočnoj obali danas bi ih gledali u finalu lige.
(ogulinOglo, 26. maj 2019 14:26)

Sa jordanom ne može da se poredi, ali ako se sećaš lenard ima već jedan prsten koji je osvojio sa ekipom iz zapadne konferencije i bio mvp finala i to u direktnom duelu sa igračem koga mnogi ovde zovu najboljim igračem... Tako da je lenard samo potvrdio kvalitet kao i činjenicu da ne možeš biti samo vrhunski napadač vec moras biti dobar defanzivac jer odbrana osvaja titule...

duledudule

pre 4 godine

Lenard je bolji,Janis jos treba da napreduje.Pogotovo bacanja i sut sa distance.I da se malo manje lozi.Dobro kod kucanja mu se Janis sklonio tj odustao od pokusaja rampe ali ga jr zazo zalepio pre toga bas lepo.Sve u svemu zasluzeno je prosao Toronto

ThePain

pre 4 godine

kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno.
(Starwar, 26. maj 2019 11:07)


...

Nadam se da je ovo neka vrsta ironije? :-)

ucitelj

pre 4 godine

Na kom severu kad su i Toronto i Milvoki na 43 geografskoj sirini, tu negde kao Nis npr. jedan portland na 45 stepeni je severnije od oba gore pomenuta grada

mate

pre 4 godine

placem od smija... doli neki " strucnjak" - za usporedbu leonarda i jordana pise- dobar je kawhi ali ipak je to istok, kao da jordan nije cilu karijeru igro s bullsima na istoku..

trener saradnik

pre 4 godine

Kawhi,retko skroman tamnoputi igrac. Drama free,ne trazi pomoc of sudija,niko mu nije drugi kriv kad gubi. On je pravi idol a ne one placibabe koje su u fazonu Ja pa Ja. Najsvestraniji igrac napad-idbrana. Respect

alen

pre 4 godine

ko se imalo razumije u kosarku vidi da je on najbolji igrac od ere jordana,koga greg izabere vrijedi.Poredjenja nekih dobrih trenutno igraca su suvisla,momak igra i prema naprijed i prema nazad,a price o ekipi isto smijesno,pa toronto ima prosjecnu ekipu,a pored igrackih kvaliteta greg je prvo birao ljudsku kvalitetu....

nek

pre 4 godine

Ako na leto ode da spasava karijeru LBJ decku treba psihijatar. Trenutno najbolji igrac u NBA za resavanje utakmica ofanzivno i defanzivno. Najbolji strelci su Kari i Durent da ne bude zabune, ali njima trebaju Iguadala i Green za resavanje serija. Harden, Janis, Vestbruk, Jokic trenutno nisu u rangu sa gore navedenima bez obzira na brojke i mvp priznanja

47304

pre 4 godine

Obrni , okreni ali ako nemaš ekipu oko i uz' sebe nema ni dobrih rezultata .
P.S. Akcije Toronta značajno porasle ( adrenalin , međusobno povjerenje , želja . . . ).

Sima

pre 4 godine

kako je danas kosarka brza i mocna, pa osma ekipa sa Zapada npr bi razvalila Jordanove Bulse.
(Starwar, 26 Maj, 11:09)
Slazem se, ali mislim da bi to bilo isto i sa Istokom. Ladno 4-0 i po 30-tak poena razlike ako ne i više po utakmici. Pa zamisli Džordan, Pipien, Stiv Ker, Toni Kukoc, Rodman i ostali... pa oni svi danas imaju preko 50 godina. Uopšte ne bi bilo zanimljivo.

Beogradjanin

pre 4 godine

(NastyB, 26. maj 2019 11:52)

Javi se Vince Carteru. Precenili smo mi ovaj Milvoki. Ja ih nisam dovoljno gledao, nije to opravdanje. Janis ne moze da bude prva zvezda tima, njemu treba spoljni igrac bolji od njega. Za titulu, i Midlton bljesne svaku 3 utakmici, malo je to za all-star igraca. Samo 16.9 poena u playoffu. Odlican je Janis u odbrani, sl. bacanja mora bolje da izvodi pod pritiskom, protiv Boston je to odlicno radi. Milvoki ce biti verovatno slabiji, cetvorici igraca je istekao ugovor. Pokusali su sa dugom klupom, + Janis. Sa tim sto su im se Hill+Mirotic prikljucili u decembru i posle all-stara. Razlika izmedju Toronto i Milvokija sto Lenard ume da izmisli kos kad treba. I saigraci imaju poverenja u njega. Rezultat je da oni rastu kao ekipa kroz playoff. Trener Nik Nurs ima svoj doprinis, a najveci je bio da Lenard cuva Janisa od trece utakmice. A bekovi dolaze na udvajanje. Grin koliko lose igra, samo je sebe sve na manju minutazu kao Barton. Ceo istok se pojacao, ali posle all-stara,i Milvoki i Toronto i PHila, tacnije najace ekipe. Jeste istok nesto jaci od prosle godine., ali nema bas 1 jaku ekipu. Kavaji je isto uradio kao Lebron prosle,dovoljno. Ako Durent ne bude igrao, mora Toronto da uzme barem 2 utakmice, inace precenjen istok.

ogulinOglo

pre 4 godine

Sve je to super, Lenard je vrhunski igrač, sigurno u top 5 lige, ali porediti ga sa Džordanom... mislim... Ipak je to i dalje Istok, malo bolji u odnosu na predhodnih 10ak godina ali i dalje Istok. Nema taj uspjeh težinu, kao ni Lebronovih 7-8 uzastopnih finala. Licemjerno je sada dizati u nebesa Lenarda a većina je Lebronu osporavala uspjehe zbog "pogrešne" konferencije. Po meni sa punim pravom je osporavan jer proći playoff na Zapadu je pakao u odnosu na istočnu kamilicu, i tako već godinama. Ove godine su samo ujednačeniji ali ne puno bolji, da je kojim slučajem Denver ili Portland na istočnoj obali danas bi ih gledali u finalu lige.

jsx

pre 4 godine

Kavaj je propustio pola utakmica u sezoni, naravno da nece biti u prvoj petorci REGULARNE SEZONE. Slazem se, doduse, da bi bilo mnogo znacajnije da se idealni tim i MVP dodeljuju posle plej-ofa.
Inace, ovaj tim Toronta bez Lenarda je daleko, daleko jaci od proslogodisnjeg Klivlenda bez Lebrona (mada slabiji od Klivlenda sa Irvingom), pa me bas zanima da li ce pljuvati Lenarda kad ih GSW pocisti. Ako uzmu vise od jedne pobede, izvinicu im se, naravno. Takodje, uopste nisam uveren da bi izbacili takodje pluvani Hjuston, ali to ne mozemo znati.

Pobrkao lončiće

pre 4 godine

Milvoki je u celoj regularnoj sezoni imao samo jednom dva vezana poraza a sad u plejofu 4.Kawai igračina, u prvih 5 NBA sa LeBron om, Hardenom, Durentom i Karijem.

Usa

pre 4 godine

Ali peraczw je zaista neverovatna osoba. James nije usao u plejof a gosn ga pominje i pljuje kao da su se licno zakacili. Perice sine duboko disi, polaaako, bice sve ok. Da je tema hrana ti bi pljuvao po James-u. Ozbiljna dijagnoza je u pitanju. Mislim da Toronto nema neke sanse protiv GSW,sa ili bez Durenta. Dovoljno je Igy da igra.

Grobar

pre 4 godine

Skoro , pri rezultatu 2:1 za Milvoki napisah da ce Toronto u finale . Dobi ja mnogo minusa . Isto napisah da ide metla u finalu , eventualno 4:1 !

We the North

pre 4 godine

Kawhi je ladno posle utakmice izjavio da su saigraci najzasluzniji za preokret dok je on bio na klupi pocetkom zadnje cetvrtine. Da li je moguce da je ovakav lik toliko skroman??? Izvor: CP24. Da li uopste posle ove serije moze da postoji dilema ko je NBA br.1?

bozza

pre 4 godine

To je pravi all round igrač i čovek koji bukvalno može da brani sve pozicije od 1-5... Atentokumpa nisu mogli da sacuvaju centri a lenard ga je ustopovao lagano. Igra u oba pravca i pogadja slobodna bacanja kad se lomi, e to je pravi kralj a ne onaj lazni sa brojem 23 koji pokusava da snimi space jam 2...
(petarczw, 26. maj 2019 11:01)

svaka cast Lenardu, sigurno je top 5 igrac u ligi... a ti sto u svakom postu pomenes LBJa, bez obzira na temu... dijagnoza

We the North

pre 4 godine

@ 2:0 je najopasniji rezultat.
(Aleks, 26. maj 2019 11:01)

Salu na stranu, ali ovaj komentar je u stvari i najtacniji. Kljucna utakmica je bila treca u seriji i prva u Torontu koju su Raptors dobili posle dva produzetka. Da su tada Bucks otisli na 3:0 umesto sto su Raptors smanjili na 2:1, tesko da bi bilo preokreta.

Pljusti kisaaaa

pre 4 godine

Inace glasanje za MVP se zvanicno svelo na 3 imena Pol Dzordz, Janis i Harden!
Dzordz je imao fantastiku sezonu ali u pley ofu znamo ste je bilo,Harden je prica za sebe a Janis je pokazao da nije jos uvek taj kalibar... Sad se vidi da su 3 najbolja igraca lige Lenard,Kari i Durent!

baron

pre 4 godine

Kawai je trenutno najbolji igrac u ligi. Igra covek nestvarnu kosarku. Mnogo gotivan lik, nema potrebu za eksponiranjem, reklamiranjem, nema komplekse kao neki (citaj Lbj). Covek radi ono za sta je placen, igra kosarku i svaka mu cast za to. Ostati tako prizeman u takvom okruzenju kao sto je Nba ne moze svako i zato kapa dole majstore! Srce bi mi bilo puno kad bi uzeli titulu!

stoler

pre 4 godine

Sad sam siguran, smatrao sam ga jednim od tri najbolja igraca danasnjice, ali je definitivno najbolji!!! Pitanje je da li bi recimo Durent uspeo ovako nesto sa Torontom, o ostalima necu ni da pocinjem. Majstor, kralj, nestvaran, kompletan igrac, milina za gledati.

Dag Kristi

pre 4 godine

Ono bi lagano zakucalo levom rukom 70% NBA igrača, a onu Janisovu blokadu mogu da ponove još petorica možda. Inače , fan sam Lenarda, a ne Janisa.

Starwar

pre 4 godine

Cetiri poraza za Milvuki zaredon, ISTOK ...zanimljivo, oba meca protiv GSW-a Toronto je dobio u reg dijelu, a oba npr izgubui od Denvera....mislim da ce ih ipak GSW sa 4:0 ili 4:1 razvaliti...kako je danas kosarka brza i mocna, pa osma ekipa sa Zapada npr bi razvalila Jordanove Bulse....iako ljudi svrsavaju na Jordana ,.bez njega su igrali finale takodje, a npr kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno.

analiticar_amater

pre 4 godine

Cetiri poraza za Milvuki zaredon, ISTOK ...zanimljivo, oba meca protiv GSW-a Toronto je dobio u reg dijelu, a oba npr izgubui od Denvera....mislim da ce ih ipak GSW sa 4:0 ili 4:1 razvaliti...kako je danas kosarka brza i mocna, pa osma ekipa sa Zapada npr bi razvalila Jordanove Bulse....iako ljudi svrsavaju na Jordana ,.bez njega su igrali finale takodje, a npr kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno.
(Starwar, 26. maj 2019 11:07

Nije lepo lagati u eri interneta gde se sve lako proveri u roku od minut. Bulsi dve sezone bez Dzordana oba puta ispali u polufinalu konferencije.

NastyB

pre 4 godine

U redu je govoriti da je Kavaj najbolji igrač Raptorsa, ali veličati samo njega i pisati da je on pobedio Bakse je poprilično neumesno. Po mom laičkom mišljenju najzaslužniji za ovaj trijumf Raptorsa je trener Nik Nurs, koji je fantastično vodio tim i prilagođavao ga situaciji. Posebno fascinantno je Nursovo "guranje" Van Vlita koji je bio očajan u prve dve utakmice i skraćivanje minutaže očigledno potpuno van forme Deniju Grinu. Van Vlit mu se odužio na najbolji način. Petorka Lauri, Van Vlit, Pauel, Kavaj i Ibaka/Gasol je najbolje funkcionisala, Siakam je sjajno popunjavao praznine kada su Kavaj ili Pauel ili Gasol odmarali, preuzimali su odlično i skupljali u reketu još bolje kad Janis krene na ulaz. Lauri nije srljao kao što je znao da radi u tandemu sa DeRozanom pod vođstvom Kejsija.
Uglavnom, istok odavno nije bio ovako zanimljiv i jak. Prošlogodišnji Klivlend u ovakvoj konkurenciji ne bi primirisao finalu konferencije. Znam da će "Lebronovci" da mi nalupaju minuse, ali ako je LeBron SAM vukao Klivlend do finala istoka, kako to da nije povukao Lejkerse makar do plejofa na zapadu??? A i prošle godine na istoku nije bilo Kavaja, Gasola, Džimija Batlera, Tobajasa Harisa, a Janis, Siakam, Pauel, Simons, Embid, svi su mnogo bolji nego prošle godine.
No, ovo im je ogroman uspeh, a ne verujem da će Kavaj uspeti da "zakuca" Grina, Duranta, Tompsona, Karija i tim koji igra najbolju odbranu u ligi.

Mad Max

pre 4 godine

Kao sto vec rekoh, Kavai Leonard je izmislio kosarku za Dzordza, Hardena i Adetokumba. Jedina 2 igraca iz one zvanicno izabrane petorke NBA lige za ovu sezonu koja su bolja od "Kandze" ili su u rangu sa njim (stvar ukusa i misljenja) su Kari i Jokic. U finalu, go Toronto, samo hrabro!

petarczw

pre 4 godine

To je pravi all round igrač i čovek koji bukvalno može da brani sve pozicije od 1-5... Atentokumpa nisu mogli da sacuvaju centri a lenard ga je ustopovao lagano. Igra u oba pravca i pogadja slobodna bacanja kad se lomi, e to je pravi kralj a ne onaj lazni sa brojem 23 koji pokusava da snimi space jam 2...

Memfis

pre 4 godine

Dobro je bilo kucanje,nema sta.Ali treba biti objektivan i reci da je i njega Janis vrhunski zalepio za tablu malo pre toga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bugi, 26. maj 2019 11:17)

*Мало после тога

We the North

pre 4 godine

Toronto 2019 = Beograd 1995. Ovakva je atmosfera i slavlje posle ove kosarkaske pobede. I dalje ne verujem, ne spavamo nocas, tek je pola 6...

S

pre 4 godine

"A u prvoj petorci stavili Pol Dzordza."

To je nagrada za regularni dio sezone, i ne nagrađuje se pet najboljih igrača, nego igrač na poziciji koji je najviše uspio da doprinese uspjehu svog tima. Lenard nije igrao dovoljno utakmica da bi ušao u prvu petorku. Slično kao sa Embidom i Jokićem. Nije to jedina stvar koja se gleda, ali je bitna.

I Durant i Lenard su bolji igrači od Džordža, ali Lenard je odmarao svaku treću utakmicu, a za KD-a je dovoljno pogledati zadnjih 5 utakmica GS-a pa da vidiš zašto nije presudan za uspjeh tima.

S druge strane, Džordž je dobar dio sezone sam nosio onaj tim, i kad je povrijedio rame i počeo da usporava, i tim je pao sa treće na sedmu poziciju.

Brkajlo

pre 4 godine

Svaka cast za preokret i u utakmici i u seriji Toronta, ali moraju po svaku cenu hajp da prave, sta je mogao Janis na ovom kucanju kad je ostao ispod cilindra prateci Lowry-ja? Ovde bibga "posterizovao" i Spud Webb

Stanley

pre 4 godine

Starwar ti decko veze nemas sa kosarkom. Verovatno si neki klinac koji je poceo da gleda NBA pre 2 godine. Nekadasnji NBA i ovaj danas su dva razlicita sveta. Nekada se igralo muski, tvrda odbrana, a igraci bili duplo jaci nego danas, sirova snaga. Danas samo nabijaju statistiku nema odbrane igraju za publiku, cirkus od kosarke. Zato vise ni ne gledam to smece. Nekad je bilo zadovoljstvo ostati budan celu noc, da bi gledao pravu kosarku, a danas kao da gledam trening u sutiranju trojki.

jedan od mnogih

pre 4 godine

@starwar - za vise minusa moras jos da pljujes po Jordanu....samo si zagrebao povrsinu...a kraljica da te procitala mozda bi ti dala tapsanje po ramenu koliko si se nalupao

sto se finala tice, GSW bez KD nije izraziti favorit

lifeisgood

pre 4 godine

Kawai igra nestvarno,plese na terenu,u oba pravca na vrhuncu,bez euforije,miran,stalozen...problem Toronta je mala rotacija(8 igraca)kad bi se vratio Anubi za finale da pojaca reket!!!Go Raptors!!!

Илуминаци

pre 4 godine

Какав играч људи моји... Једина права играчка звезда, није фолирант, није јурио супер екипу, делује као Џордана да гледамо у оба правца...

Илуминаци

pre 4 godine

Какав играч људи моји... Једина права играчка звезда, није фолирант, није јурио супер екипу, делује као Џордана да гледамо у оба правца...

petarczw

pre 4 godine

To je pravi all round igrač i čovek koji bukvalno može da brani sve pozicije od 1-5... Atentokumpa nisu mogli da sacuvaju centri a lenard ga je ustopovao lagano. Igra u oba pravca i pogadja slobodna bacanja kad se lomi, e to je pravi kralj a ne onaj lazni sa brojem 23 koji pokusava da snimi space jam 2...

lifeisgood

pre 4 godine

Kawai igra nestvarno,plese na terenu,u oba pravca na vrhuncu,bez euforije,miran,stalozen...problem Toronta je mala rotacija(8 igraca)kad bi se vratio Anubi za finale da pojaca reket!!!Go Raptors!!!

Pljusti kisaaaa

pre 4 godine

Inace glasanje za MVP se zvanicno svelo na 3 imena Pol Dzordz, Janis i Harden!
Dzordz je imao fantastiku sezonu ali u pley ofu znamo ste je bilo,Harden je prica za sebe a Janis je pokazao da nije jos uvek taj kalibar... Sad se vidi da su 3 najbolja igraca lige Lenard,Kari i Durent!

We the North

pre 4 godine

Kawhi je ladno posle utakmice izjavio da su saigraci najzasluzniji za preokret dok je on bio na klupi pocetkom zadnje cetvrtine. Da li je moguce da je ovakav lik toliko skroman??? Izvor: CP24. Da li uopste posle ove serije moze da postoji dilema ko je NBA br.1?

baron

pre 4 godine

Kawai je trenutno najbolji igrac u ligi. Igra covek nestvarnu kosarku. Mnogo gotivan lik, nema potrebu za eksponiranjem, reklamiranjem, nema komplekse kao neki (citaj Lbj). Covek radi ono za sta je placen, igra kosarku i svaka mu cast za to. Ostati tako prizeman u takvom okruzenju kao sto je Nba ne moze svako i zato kapa dole majstore! Srce bi mi bilo puno kad bi uzeli titulu!

We the North

pre 4 godine

@ 2:0 je najopasniji rezultat.
(Aleks, 26. maj 2019 11:01)

Salu na stranu, ali ovaj komentar je u stvari i najtacniji. Kljucna utakmica je bila treca u seriji i prva u Torontu koju su Raptors dobili posle dva produzetka. Da su tada Bucks otisli na 3:0 umesto sto su Raptors smanjili na 2:1, tesko da bi bilo preokreta.

stoler

pre 4 godine

Sad sam siguran, smatrao sam ga jednim od tri najbolja igraca danasnjice, ali je definitivno najbolji!!! Pitanje je da li bi recimo Durent uspeo ovako nesto sa Torontom, o ostalima necu ni da pocinjem. Majstor, kralj, nestvaran, kompletan igrac, milina za gledati.

NastyB

pre 4 godine

U redu je govoriti da je Kavaj najbolji igrač Raptorsa, ali veličati samo njega i pisati da je on pobedio Bakse je poprilično neumesno. Po mom laičkom mišljenju najzaslužniji za ovaj trijumf Raptorsa je trener Nik Nurs, koji je fantastično vodio tim i prilagođavao ga situaciji. Posebno fascinantno je Nursovo "guranje" Van Vlita koji je bio očajan u prve dve utakmice i skraćivanje minutaže očigledno potpuno van forme Deniju Grinu. Van Vlit mu se odužio na najbolji način. Petorka Lauri, Van Vlit, Pauel, Kavaj i Ibaka/Gasol je najbolje funkcionisala, Siakam je sjajno popunjavao praznine kada su Kavaj ili Pauel ili Gasol odmarali, preuzimali su odlično i skupljali u reketu još bolje kad Janis krene na ulaz. Lauri nije srljao kao što je znao da radi u tandemu sa DeRozanom pod vođstvom Kejsija.
Uglavnom, istok odavno nije bio ovako zanimljiv i jak. Prošlogodišnji Klivlend u ovakvoj konkurenciji ne bi primirisao finalu konferencije. Znam da će "Lebronovci" da mi nalupaju minuse, ali ako je LeBron SAM vukao Klivlend do finala istoka, kako to da nije povukao Lejkerse makar do plejofa na zapadu??? A i prošle godine na istoku nije bilo Kavaja, Gasola, Džimija Batlera, Tobajasa Harisa, a Janis, Siakam, Pauel, Simons, Embid, svi su mnogo bolji nego prošle godine.
No, ovo im je ogroman uspeh, a ne verujem da će Kavaj uspeti da "zakuca" Grina, Duranta, Tompsona, Karija i tim koji igra najbolju odbranu u ligi.

analiticar_amater

pre 4 godine

Cetiri poraza za Milvuki zaredon, ISTOK ...zanimljivo, oba meca protiv GSW-a Toronto je dobio u reg dijelu, a oba npr izgubui od Denvera....mislim da ce ih ipak GSW sa 4:0 ili 4:1 razvaliti...kako je danas kosarka brza i mocna, pa osma ekipa sa Zapada npr bi razvalila Jordanove Bulse....iako ljudi svrsavaju na Jordana ,.bez njega su igrali finale takodje, a npr kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno.
(Starwar, 26. maj 2019 11:07

Nije lepo lagati u eri interneta gde se sve lako proveri u roku od minut. Bulsi dve sezone bez Dzordana oba puta ispali u polufinalu konferencije.

Dag Kristi

pre 4 godine

Ono bi lagano zakucalo levom rukom 70% NBA igrača, a onu Janisovu blokadu mogu da ponove još petorica možda. Inače , fan sam Lenarda, a ne Janisa.

trener saradnik

pre 4 godine

Kawhi,retko skroman tamnoputi igrac. Drama free,ne trazi pomoc of sudija,niko mu nije drugi kriv kad gubi. On je pravi idol a ne one placibabe koje su u fazonu Ja pa Ja. Najsvestraniji igrac napad-idbrana. Respect

bozza

pre 4 godine

To je pravi all round igrač i čovek koji bukvalno može da brani sve pozicije od 1-5... Atentokumpa nisu mogli da sacuvaju centri a lenard ga je ustopovao lagano. Igra u oba pravca i pogadja slobodna bacanja kad se lomi, e to je pravi kralj a ne onaj lazni sa brojem 23 koji pokusava da snimi space jam 2...
(petarczw, 26. maj 2019 11:01)

svaka cast Lenardu, sigurno je top 5 igrac u ligi... a ti sto u svakom postu pomenes LBJa, bez obzira na temu... dijagnoza

nek

pre 4 godine

Ako na leto ode da spasava karijeru LBJ decku treba psihijatar. Trenutno najbolji igrac u NBA za resavanje utakmica ofanzivno i defanzivno. Najbolji strelci su Kari i Durent da ne bude zabune, ali njima trebaju Iguadala i Green za resavanje serija. Harden, Janis, Vestbruk, Jokic trenutno nisu u rangu sa gore navedenima bez obzira na brojke i mvp priznanja

bskfan

pre 4 godine

Svaka cast Kavajiu, posebno za onih 17 skokova, sto je za igraca na njegovoj poziciji izuzetan broj, i za odbranu, ali se mora reci da je prevagu napravio VanVleet. Od max igraca i startera se ocekuje dobra igra ali kada vam sa klupe udje nedraftovan igrac i kao na prosloj utakmici pogodi 7 od 9 trojki, i onda opet sinoc 4 od 5 trojki, onda tu spasa nema. Sinoc je VanVllet bio +12 a na prethodnoj cak +28 i najzasluzniji za odlazak Toronta u finale.

Stanley

pre 4 godine

Starwar ti decko veze nemas sa kosarkom. Verovatno si neki klinac koji je poceo da gleda NBA pre 2 godine. Nekadasnji NBA i ovaj danas su dva razlicita sveta. Nekada se igralo muski, tvrda odbrana, a igraci bili duplo jaci nego danas, sirova snaga. Danas samo nabijaju statistiku nema odbrane igraju za publiku, cirkus od kosarke. Zato vise ni ne gledam to smece. Nekad je bilo zadovoljstvo ostati budan celu noc, da bi gledao pravu kosarku, a danas kao da gledam trening u sutiranju trojki.

S

pre 4 godine

"A u prvoj petorci stavili Pol Dzordza."

To je nagrada za regularni dio sezone, i ne nagrađuje se pet najboljih igrača, nego igrač na poziciji koji je najviše uspio da doprinese uspjehu svog tima. Lenard nije igrao dovoljno utakmica da bi ušao u prvu petorku. Slično kao sa Embidom i Jokićem. Nije to jedina stvar koja se gleda, ali je bitna.

I Durant i Lenard su bolji igrači od Džordža, ali Lenard je odmarao svaku treću utakmicu, a za KD-a je dovoljno pogledati zadnjih 5 utakmica GS-a pa da vidiš zašto nije presudan za uspjeh tima.

S druge strane, Džordž je dobar dio sezone sam nosio onaj tim, i kad je povrijedio rame i počeo da usporava, i tim je pao sa treće na sedmu poziciju.

47304

pre 4 godine

Obrni , okreni ali ako nemaš ekipu oko i uz' sebe nema ni dobrih rezultata .
P.S. Akcije Toronta značajno porasle ( adrenalin , međusobno povjerenje , želja . . . ).

Mad Max

pre 4 godine

Kao sto vec rekoh, Kavai Leonard je izmislio kosarku za Dzordza, Hardena i Adetokumba. Jedina 2 igraca iz one zvanicno izabrane petorke NBA lige za ovu sezonu koja su bolja od "Kandze" ili su u rangu sa njim (stvar ukusa i misljenja) su Kari i Jokic. U finalu, go Toronto, samo hrabro!

We the North

pre 4 godine

Toronto 2019 = Beograd 1995. Ovakva je atmosfera i slavlje posle ove kosarkaske pobede. I dalje ne verujem, ne spavamo nocas, tek je pola 6...

jedan od mnogih

pre 4 godine

@starwar - za vise minusa moras jos da pljujes po Jordanu....samo si zagrebao povrsinu...a kraljica da te procitala mozda bi ti dala tapsanje po ramenu koliko si se nalupao

sto se finala tice, GSW bez KD nije izraziti favorit

...

pre 4 godine

Smesi se jos jedna METLA u finalu. GSW je kao sto se vidi za klasu iznad svih.
(Dejan, 26. maj 2019 13:57) Koliko samo smara ova ekipa sa metlama, pa niste ni svesni. Te metla GSW protiv Klipersa i pre nego sto je serija i pocela, te metla posle pobede SA u Denveru, te metla Bostona posle prve utakmice protiv Baksa, te metla Baksa Torontu posle 2:0. O’ladite malo sa tim metlama, ni jednu niste pogodili do sad. :) Gledajte malo kosarku, ne samo brojeve.

Pobrkao lončiće

pre 4 godine

Milvoki je u celoj regularnoj sezoni imao samo jednom dva vezana poraza a sad u plejofu 4.Kawai igračina, u prvih 5 NBA sa LeBron om, Hardenom, Durentom i Karijem.

Sima

pre 4 godine

kako je danas kosarka brza i mocna, pa osma ekipa sa Zapada npr bi razvalila Jordanove Bulse.
(Starwar, 26 Maj, 11:09)
Slazem se, ali mislim da bi to bilo isto i sa Istokom. Ladno 4-0 i po 30-tak poena razlike ako ne i više po utakmici. Pa zamisli Džordan, Pipien, Stiv Ker, Toni Kukoc, Rodman i ostali... pa oni svi danas imaju preko 50 godina. Uopšte ne bi bilo zanimljivo.

petarczw

pre 4 godine

Sve je to super, Lenard je vrhunski igrač, sigurno u top 5 lige, ali porediti ga sa Džordanom... mislim... Ipak je to i dalje Istok, malo bolji u odnosu na predhodnih 10ak godina ali i dalje Istok. Nema taj uspjeh težinu, kao ni Lebronovih 7-8 uzastopnih finala. Licemjerno je sada dizati u nebesa Lenarda a većina je Lebronu osporavala uspjehe zbog "pogrešne" konferencije. Po meni sa punim pravom je osporavan jer proći playoff na Zapadu je pakao u odnosu na istočnu kamilicu, i tako već godinama. Ove godine su samo ujednačeniji ali ne puno bolji, da je kojim slučajem Denver ili Portland na istočnoj obali danas bi ih gledali u finalu lige.
(ogulinOglo, 26. maj 2019 14:26)

Sa jordanom ne može da se poredi, ali ako se sećaš lenard ima već jedan prsten koji je osvojio sa ekipom iz zapadne konferencije i bio mvp finala i to u direktnom duelu sa igračem koga mnogi ovde zovu najboljim igračem... Tako da je lenard samo potvrdio kvalitet kao i činjenicu da ne možeš biti samo vrhunski napadač vec moras biti dobar defanzivac jer odbrana osvaja titule...

Starwar

pre 4 godine

Cetiri poraza za Milvuki zaredon, ISTOK ...zanimljivo, oba meca protiv GSW-a Toronto je dobio u reg dijelu, a oba npr izgubui od Denvera....mislim da ce ih ipak GSW sa 4:0 ili 4:1 razvaliti...kako je danas kosarka brza i mocna, pa osma ekipa sa Zapada npr bi razvalila Jordanove Bulse....iako ljudi svrsavaju na Jordana ,.bez njega su igrali finale takodje, a npr kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno.

Usa

pre 4 godine

Ali peraczw je zaista neverovatna osoba. James nije usao u plejof a gosn ga pominje i pljuje kao da su se licno zakacili. Perice sine duboko disi, polaaako, bice sve ok. Da je tema hrana ti bi pljuvao po James-u. Ozbiljna dijagnoza je u pitanju. Mislim da Toronto nema neke sanse protiv GSW,sa ili bez Durenta. Dovoljno je Igy da igra.

ThePain

pre 4 godine

kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno.
(Starwar, 26. maj 2019 11:07)


...

Nadam se da je ovo neka vrsta ironije? :-)

duledudule

pre 4 godine

Sinke 

Nemoguce je biti na nivou Jordana. 

Upamtite to. Nemoguce!!! 

On nije sa ove planete...
(Air Jordan, 26. maj 2019 14:20)
To je to.Tacka

Memfis

pre 4 godine

Dobro je bilo kucanje,nema sta.Ali treba biti objektivan i reci da je i njega Janis vrhunski zalepio za tablu malo pre toga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bugi, 26. maj 2019 11:17)

*Мало после тога

ogulinOglo

pre 4 godine

Sve je to super, Lenard je vrhunski igrač, sigurno u top 5 lige, ali porediti ga sa Džordanom... mislim... Ipak je to i dalje Istok, malo bolji u odnosu na predhodnih 10ak godina ali i dalje Istok. Nema taj uspjeh težinu, kao ni Lebronovih 7-8 uzastopnih finala. Licemjerno je sada dizati u nebesa Lenarda a većina je Lebronu osporavala uspjehe zbog "pogrešne" konferencije. Po meni sa punim pravom je osporavan jer proći playoff na Zapadu je pakao u odnosu na istočnu kamilicu, i tako već godinama. Ove godine su samo ujednačeniji ali ne puno bolji, da je kojim slučajem Denver ili Portland na istočnoj obali danas bi ih gledali u finalu lige.

ucitelj

pre 4 godine

Na kom severu kad su i Toronto i Milvoki na 43 geografskoj sirini, tu negde kao Nis npr. jedan portland na 45 stepeni je severnije od oba gore pomenuta grada

jsx

pre 4 godine

Kavaj je propustio pola utakmica u sezoni, naravno da nece biti u prvoj petorci REGULARNE SEZONE. Slazem se, doduse, da bi bilo mnogo znacajnije da se idealni tim i MVP dodeljuju posle plej-ofa.
Inace, ovaj tim Toronta bez Lenarda je daleko, daleko jaci od proslogodisnjeg Klivlenda bez Lebrona (mada slabiji od Klivlenda sa Irvingom), pa me bas zanima da li ce pljuvati Lenarda kad ih GSW pocisti. Ako uzmu vise od jedne pobede, izvinicu im se, naravno. Takodje, uopste nisam uveren da bi izbacili takodje pluvani Hjuston, ali to ne mozemo znati.

mate

pre 4 godine

placem od smija... doli neki " strucnjak" - za usporedbu leonarda i jordana pise- dobar je kawhi ali ipak je to istok, kao da jordan nije cilu karijeru igro s bullsima na istoku..

...

pre 4 godine

Ono bi lagano zakucalo levom rukom 70% NBA igrača, a onu Janisovu blokadu mogu da ponove još petorica možda. Inače , fan sam Lenarda, a ne Janisa.
(Dag Kristi, 26. maj 2019 11:51) Jeste dobra blokada, ali imaj na umu da je Lenard krenuo u zakucavanje preko, ni manje ni vise, Lopeza, a docekao ga Janis. Obojica visi od njega za bar po 10cm.

vince carter

pre 4 godine

Majkl Dzordan mnogo veci atleta od Lenarda,brzi,jednako velike sake,mnogo veci set ofanzivnih poteza i ljudi ladno pisu "kosarka se ubrzala,bla bla bla" Jordan od 39 godina je spakovao 51 poen a kamoli prajm Jordan :)) vins karter i dalje igra sa 42 godine,kakvi maloumnici :)) Pa Leonard je samo dokaz sta bi tek Jordan bio danas.

Brkajlo

pre 4 godine

Svaka cast za preokret i u utakmici i u seriji Toronta, ali moraju po svaku cenu hajp da prave, sta je mogao Janis na ovom kucanju kad je ostao ispod cilindra prateci Lowry-ja? Ovde bibga "posterizovao" i Spud Webb

alen

pre 4 godine

ko se imalo razumije u kosarku vidi da je on najbolji igrac od ere jordana,koga greg izabere vrijedi.Poredjenja nekih dobrih trenutno igraca su suvisla,momak igra i prema naprijed i prema nazad,a price o ekipi isto smijesno,pa toronto ima prosjecnu ekipu,a pored igrackih kvaliteta greg je prvo birao ljudsku kvalitetu....

duledudule

pre 4 godine

Lenard je bolji,Janis jos treba da napreduje.Pogotovo bacanja i sut sa distance.I da se malo manje lozi.Dobro kod kucanja mu se Janis sklonio tj odustao od pokusaja rampe ali ga jr zazo zalepio pre toga bas lepo.Sve u svemu zasluzeno je prosao Toronto

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Kao sto vec rekoh, Kavai Leonard je izmislio kosarku za Dzordza, Hardena i Adetokumba. Jedina 2 igraca iz one zvanicno izabrane petorke NBA lige za ovu sezonu koja su bolja od "Kandze" ili su u rangu sa njim (stvar ukusa i misljenja) su Kari i Jokic. U finalu, go Toronto, samo hrabro!
(Mad Max, 26. maj 2019 11:37)
A vidi... Mrzjelo me da pisem ali eto da pojasnimo neke stvari. To da je Lenard bolji od Grka je upitno. A tek da je izmislio kosarku... Grk u datom trenutku bude pazen od tri igraca. I tako svaki napad. Dok Lenard nije imao niti jedno udvajanje tokom serije. To sto je Lenard sacuvao Grka 1 na 1... Nije nego. Uvijek je morala ispomoc da stigne.
I nije Janis izgubio ovu serju vec su je izgubili Bledso i Midlton koji su imalu prosjek poena nekih 9p. A ovamo Lauri, kog toliko ste svi pljuvali, imao prosjek 18-9, Siakam, Mark Gasol...
I generalno, igraci Toronta su igracki inteligentniji od igraca Baksa i tu je bila prevaga.
Ali Toronto je tokom sezone dosta igrao bez Lenarda i gotovo sve meceve dobio. Milvoki bez Janisa ne bi.
Tako da nerealno preterivanje jer Baksi su mogli i proci ovaj Toronto.

Kole

pre 4 godine

Lenard je najbolji igrac posle Kobija Brajanta. To ce i dokazati u narednih 6-7 godina ako vise ne bude imao povreda kao iz SF sa Voriorsima. Finale ce biti uzbudljivo, Toronto igra fenomenalnu odbranu, ali Voriorsi imaju dva i po Kavaja u timu. Jedva cekam duel Durent-Kavaj. Nece resiti finale, jer Voriorsi imaju i Tompsona i najboljeg trojkasa u istoriji, ali ce svakako pokazati klasu koju Kavaj ima u sebi. Najpotcenjeniji igrac danasnjice. Ako je mogao da zakljuca Lebrona pre 5 godina, mocice i Durenta koji je bar na istom nivou. Ipak, prednost za titulu ima tim superstarova. Istok je ove sezone dosta jak, ali i dalje su slabiji od Voriorsa i Rokitsa. U rangu Portlanda i Denvera su i Milvoki, Toronto i Fila. Ostali ne bi ni igrali plej of na zapadu.

Beogradjanin

pre 4 godine

(NastyB, 26. maj 2019 11:52)

Javi se Vince Carteru. Precenili smo mi ovaj Milvoki. Ja ih nisam dovoljno gledao, nije to opravdanje. Janis ne moze da bude prva zvezda tima, njemu treba spoljni igrac bolji od njega. Za titulu, i Midlton bljesne svaku 3 utakmici, malo je to za all-star igraca. Samo 16.9 poena u playoffu. Odlican je Janis u odbrani, sl. bacanja mora bolje da izvodi pod pritiskom, protiv Boston je to odlicno radi. Milvoki ce biti verovatno slabiji, cetvorici igraca je istekao ugovor. Pokusali su sa dugom klupom, + Janis. Sa tim sto su im se Hill+Mirotic prikljucili u decembru i posle all-stara. Razlika izmedju Toronto i Milvokija sto Lenard ume da izmisli kos kad treba. I saigraci imaju poverenja u njega. Rezultat je da oni rastu kao ekipa kroz playoff. Trener Nik Nurs ima svoj doprinis, a najveci je bio da Lenard cuva Janisa od trece utakmice. A bekovi dolaze na udvajanje. Grin koliko lose igra, samo je sebe sve na manju minutazu kao Barton. Ceo istok se pojacao, ali posle all-stara,i Milvoki i Toronto i PHila, tacnije najace ekipe. Jeste istok nesto jaci od prosle godine., ali nema bas 1 jaku ekipu. Kavaji je isto uradio kao Lebron prosle,dovoljno. Ako Durent ne bude igrao, mora Toronto da uzme barem 2 utakmice, inace precenjen istok.

Grobar

pre 4 godine

Skoro , pri rezultatu 2:1 za Milvoki napisah da ce Toronto u finale . Dobi ja mnogo minusa . Isto napisah da ide metla u finalu , eventualno 4:1 !

Kole

pre 4 godine

Starwar ti decko veze nemas sa kosarkom. Verovatno si neki klinac koji je poceo da gleda NBA pre 2 godine. Nekadasnji NBA i ovaj danas su dva razlicita sveta. Nekada se igralo muski, tvrda odbrana, a igraci bili duplo jaci nego danas, sirova snaga. Danas samo nabijaju statistiku nema odbrane igraju za publiku, cirkus od kosarke. Zato vise ni ne gledam to smece. Nekad je bilo zadovoljstvo ostati budan celu noc, da bi gledao pravu kosarku, a danas kao da gledam trening u sutiranju trojki.
(Stanley, 26. maj 2019 11:37)

Ja se moram nasmejati na ovaj tvoj komentar. Covece, ako ti pratis NBA toliko dugo kao sto kazes, onda moras da vidis da je danas mnogo vise vrhunskih igraca koji su nezaustavljivi u napadu u odnosu na ono vreme kada se, kako ti kazes, igralo ''muski''. Da si pratio ijednu seriju od SF obe konferencije, video bi koliko se zapravo ginulo za svaku loptu u odbrani. Ovaj duel Tor-Mil je obelezila granitna odbrana oba tima. Toronto nije mogao kos da ubode za dva poena u vecem delu serije zbog odlicne odbrane Milvokija. Svaku seriju do sada je odlucio sut za tri poena. Ko je tu bolji, prolazi dalje. I to je kljuc danasnje NBA. Ajde da te vidim, koji ce to odbrambeni igrac od pre 20-25 godina da zaustavi Karija na trojci? Navedi mi jednog? Covek zatvorenih ociju pogadja.

Powerslave

pre 4 godine

Svakako je Lenard najbolji igrač u ovoj seriji i celom plejofu i nazaslužniji za plasman Toronta u finale. Za 7-8 meseci uradio je ono što nijednoj zvezdi Toronta nikad nije pre toga.
I nekako mi se čini da javnost tek sada kreće da ga ceni kako treba, a on nije ništa bolji (pogotovo ne drastično bolji) nego pre dve godine, on je na ovom nivou godinama. Ali uvek je bio onaj izgovor "on je proizvod Popovičevog sistema, van njega ne bi imao pojma" + on ne traži pažnju, ne nabija statistiku, ne oblači se kao klovn, ne nosi tupavu bradu ili odvratnu spojenu obrvu... Prosečan pratilac statistike nije ni mogao da uoči išta posebno u njemu.

Ipak, najveći utisak na mene je ostavio niko drugi do Lauri. Lik koji iz godine u godinu redovno podbaci u plejofu, koji nestane, koji kao da zaboravi da igra košarku i vidno bude uplašen odigrao je seriju života.
Odigrao je požrtvovano, energično, srčano, bilo ga je svuda na terenu, uvek spreman da primi svaki udarac u fazi odbrane, da se baci za svaku loptu, pogađao kad je trebalo više nego ranije... Mislim da ne postoji osoba na planeti koja je više želela ovo finale od njega i to se zaista videlo.

U čemu je stvar? Da li je Lenard sa sobom doneo pobednički mentalitet, nešto što Toronto nije imao ranije, ili smirenost saigračima uz znanje da uvek imaju kraj sebe lika koji zna, može i sme... suštinski sve suprotno od Derozana.
Sve u svemu, još jedan pokazatelj koliko samo jedan igrač može da napravi razliku čak i kad ništa ne radi.

milan

pre 4 godine

Kavaj je propustio pola utakmica u sezoni, naravno da nece biti u prvoj petorci REGULARNE SEZONE. Slazem se, doduse, da bi bilo mnogo znacajnije da se idealni tim i MVP dodeljuju posle plej-ofa. 
Inace, ovaj tim Toronta bez Lenarda je daleko, daleko jaci od proslogodisnjeg Klivlenda bez Lebrona (mada slabiji od Klivlenda sa Irvingom), pa me bas zanima da li ce pljuvati Lenarda kad ih GSW pocisti. Ako uzmu vise od jedne pobede, izvinicu im se, naravno. Takodje, uopste nisam uveren da bi izbacili takodje pluvani Hjuston, ali to ne mozemo znati.
(jsx, 26. maj 2019 13:42)
a ako osvoje sta ces onda??? ja mislim da imaju sanse da osvoje bez obzira na Durenta

Razbijač NBA mitova

pre 4 godine

@NastyB

Starks? Majerle?

Ajde brate rođeni nemoj se više brukati ko Boga te molim:) Pišeš o nekim prosečnim igračima kao da su hall of fame...

milan

pre 4 godine

Ja se moram nasmejati na ovaj tvoj komentar. Covece, ako ti pratis NBA toliko dugo kao sto kazes, onda moras da vidis da je danas mnogo vise vrhunskih igraca koji su nezaustavljivi u napadu u odnosu na ono vreme kada se, kako ti kazes, igralo ''muski''. Da si pratio ijednu seriju od SF obe konferencije, video bi koliko se zapravo ginulo za svaku loptu u odbrani. Ovaj duel Tor-Mil je obelezila granitna odbrana oba tima. Toronto nije mogao kos da ubode za dva poena u vecem delu serije zbog odlicne odbrane Milvokija. Svaku seriju do sada je odlucio sut za tri poena. Ko je tu bolji, prolazi dalje. I to je kljuc danasnje NBA. Ajde da te vidim, koji ce to odbrambeni igrac od pre 20-25 godina da zaustavi Karija na trojci? Navedi mi jednog? Covek zatvorenih ociju pogadja.
(Kole, 26. maj 2019 16:33)
APSOLUTNO TACNO!!!.....nikada u istoriji nije bilo ovoliko zvezda ili bolje reci ovoliko tesko zaustavljivih igraca u napadu...u svakoj ekipi po neki ,,Jordan,,.....odlicno zapazanje i komentar sa kojim se u potpunosti slazem

NastyB

pre 4 godine

placem od smija... doli neki " strucnjak" - za usporedbu leonarda i jordana pise- dobar je kawhi ali ipak je to istok, kao da jordan nije cilu karijeru igro s bullsima na istoku..
(mate, 26. maj 2019 15:12)

Loše se izrazio, verovatno. Ali tadašnji istok sa Birdovim Bostonom, Njujork sa Juingom i Starksom, Indijana sa Redži Milerom...uf. Na zapadu Lejkersi sa Medžikom i Džabarom, Juta sa Melounom i Stoktonom, Finiks sa Barklijem, KJ-om i Majerleom...kakvi timovi. I bilo je izjednačeno, sad je istok bar 2X slabiji nego zapad, ali će valjda krenuti na bolje.

milan

pre 4 godine

kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno. 
(Starwar, 26. maj 2019 11:07) 
Tacno tako, tada je kosarka bila samo jedan jedan nisi smeo da udvajas , danas je najbolja kosarka u istoriji....mozda neko ne voli to da gleda ali ovoliko dobrih igraca u nba sad ,neverovatno

Milosav

pre 4 godine

Majstor, kralj, nestvaran, kompletan igrac, milina za gledati.
(stoler, 26. maj 2019 12:11)

Sve tacno, uz to skroman i ozbiljan covek, zaista jedinstven u danasnjoj NBA ligi. Nadam se da ce da ostane ovde, Torontu treba igrac kao on, covek koji nosi celu ekipu i cini svoje saigrace boljima.
Pozdrav iz Toronta.
Let's go Raptors!!!

jablan

pre 4 godine

Jeste dobra blokada, ali imaj na umu da je Lenard krenuo u zakucavanje preko, ni manje ni vise, Lopeza, a docekao ga Janis. Obojica visi od njega za bar po 10cm.
(..., 26. maj 2019 16:38)
Jeste, i imaj na umu da je napravio faul u napadu kad je levom rukom skolonio Lopezovu ruku.
Kavaj je presedeo celu proslu, a ove sezone preskocio skoro trecinu utakmica u regularnim delu i ekipa opet imala drugi najbolji skor u ligi. Covek je u najboljim igrackim godinama i logicno je da igra i da se daje na oba kraja terena. Ovo mu je najbolja plejof sezona u karijeri, ujedno i jedina na ovom nivou, tako da ga ne bih poredio sa najboljim imenima igre. Za to treba kontinuitet od nekoliko godina.
Janis previse limitiran u napadu, dok je odlican bio u odbrani, mada je dozvolio par nekih ofanzivnih skokova u bitnim trenucima poslednja dva meca. Generalno je odigrao dobro, ne na nivou regularnog dela i prve faze plejofa, ali su Bledso pa donekle i Midlton podbacili.
Toronto ima par dana za odmor pre pocetka finala, ukoliko se ne vrate Durent(mislim da nece) i Igi bice mnogo interesantnija serija, pogotovu sto Toronto ima prednost domaceg terena.
ps. Mole se strucnjaci da ne mesaju MVP priznanje koje je iz regularnog dela sezone sa nastupima igraca u plejofu.

Starwar

pre 4 godine

Cetiri poraza za Milvuki zaredon, ISTOK ...zanimljivo, oba meca protiv GSW-a Toronto je dobio u reg dijelu, a oba npr izgubui od Denvera....mislim da ce ih ipak GSW sa 4:0 ili 4:1 razvaliti...kako je danas kosarka brza i mocna, pa osma ekipa sa Zapada npr bi razvalila Jordanove Bulse....iako ljudi svrsavaju na Jordana ,.bez njega su igrali finale takodje, a npr kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno.

petarczw

pre 4 godine

To je pravi all round igrač i čovek koji bukvalno može da brani sve pozicije od 1-5... Atentokumpa nisu mogli da sacuvaju centri a lenard ga je ustopovao lagano. Igra u oba pravca i pogadja slobodna bacanja kad se lomi, e to je pravi kralj a ne onaj lazni sa brojem 23 koji pokusava da snimi space jam 2...

milan

pre 4 godine

kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno. 
(Starwar, 26. maj 2019 11:07) 
Tacno tako, tada je kosarka bila samo jedan jedan nisi smeo da udvajas , danas je najbolja kosarka u istoriji....mozda neko ne voli to da gleda ali ovoliko dobrih igraca u nba sad ,neverovatno

ogulinOglo

pre 4 godine

Sve je to super, Lenard je vrhunski igrač, sigurno u top 5 lige, ali porediti ga sa Džordanom... mislim... Ipak je to i dalje Istok, malo bolji u odnosu na predhodnih 10ak godina ali i dalje Istok. Nema taj uspjeh težinu, kao ni Lebronovih 7-8 uzastopnih finala. Licemjerno je sada dizati u nebesa Lenarda a većina je Lebronu osporavala uspjehe zbog "pogrešne" konferencije. Po meni sa punim pravom je osporavan jer proći playoff na Zapadu je pakao u odnosu na istočnu kamilicu, i tako već godinama. Ove godine su samo ujednačeniji ali ne puno bolji, da je kojim slučajem Denver ili Portland na istočnoj obali danas bi ih gledali u finalu lige.

Илуминаци

pre 4 godine

Какав играч људи моји... Једина права играчка звезда, није фолирант, није јурио супер екипу, делује као Џордана да гледамо у оба правца...

Grobar

pre 4 godine

Skoro , pri rezultatu 2:1 za Milvoki napisah da ce Toronto u finale . Dobi ja mnogo minusa . Isto napisah da ide metla u finalu , eventualno 4:1 !

Mad Max

pre 4 godine

Kao sto vec rekoh, Kavai Leonard je izmislio kosarku za Dzordza, Hardena i Adetokumba. Jedina 2 igraca iz one zvanicno izabrane petorke NBA lige za ovu sezonu koja su bolja od "Kandze" ili su u rangu sa njim (stvar ukusa i misljenja) su Kari i Jokic. U finalu, go Toronto, samo hrabro!

Stanley

pre 4 godine

Starwar ti decko veze nemas sa kosarkom. Verovatno si neki klinac koji je poceo da gleda NBA pre 2 godine. Nekadasnji NBA i ovaj danas su dva razlicita sveta. Nekada se igralo muski, tvrda odbrana, a igraci bili duplo jaci nego danas, sirova snaga. Danas samo nabijaju statistiku nema odbrane igraju za publiku, cirkus od kosarke. Zato vise ni ne gledam to smece. Nekad je bilo zadovoljstvo ostati budan celu noc, da bi gledao pravu kosarku, a danas kao da gledam trening u sutiranju trojki.

NastyB

pre 4 godine

U redu je govoriti da je Kavaj najbolji igrač Raptorsa, ali veličati samo njega i pisati da je on pobedio Bakse je poprilično neumesno. Po mom laičkom mišljenju najzaslužniji za ovaj trijumf Raptorsa je trener Nik Nurs, koji je fantastično vodio tim i prilagođavao ga situaciji. Posebno fascinantno je Nursovo "guranje" Van Vlita koji je bio očajan u prve dve utakmice i skraćivanje minutaže očigledno potpuno van forme Deniju Grinu. Van Vlit mu se odužio na najbolji način. Petorka Lauri, Van Vlit, Pauel, Kavaj i Ibaka/Gasol je najbolje funkcionisala, Siakam je sjajno popunjavao praznine kada su Kavaj ili Pauel ili Gasol odmarali, preuzimali su odlično i skupljali u reketu još bolje kad Janis krene na ulaz. Lauri nije srljao kao što je znao da radi u tandemu sa DeRozanom pod vođstvom Kejsija.
Uglavnom, istok odavno nije bio ovako zanimljiv i jak. Prošlogodišnji Klivlend u ovakvoj konkurenciji ne bi primirisao finalu konferencije. Znam da će "Lebronovci" da mi nalupaju minuse, ali ako je LeBron SAM vukao Klivlend do finala istoka, kako to da nije povukao Lejkerse makar do plejofa na zapadu??? A i prošle godine na istoku nije bilo Kavaja, Gasola, Džimija Batlera, Tobajasa Harisa, a Janis, Siakam, Pauel, Simons, Embid, svi su mnogo bolji nego prošle godine.
No, ovo im je ogroman uspeh, a ne verujem da će Kavaj uspeti da "zakuca" Grina, Duranta, Tompsona, Karija i tim koji igra najbolju odbranu u ligi.

vince carter

pre 4 godine

Majkl Dzordan mnogo veci atleta od Lenarda,brzi,jednako velike sake,mnogo veci set ofanzivnih poteza i ljudi ladno pisu "kosarka se ubrzala,bla bla bla" Jordan od 39 godina je spakovao 51 poen a kamoli prajm Jordan :)) vins karter i dalje igra sa 42 godine,kakvi maloumnici :)) Pa Leonard je samo dokaz sta bi tek Jordan bio danas.

milan

pre 4 godine

Ja se moram nasmejati na ovaj tvoj komentar. Covece, ako ti pratis NBA toliko dugo kao sto kazes, onda moras da vidis da je danas mnogo vise vrhunskih igraca koji su nezaustavljivi u napadu u odnosu na ono vreme kada se, kako ti kazes, igralo ''muski''. Da si pratio ijednu seriju od SF obe konferencije, video bi koliko se zapravo ginulo za svaku loptu u odbrani. Ovaj duel Tor-Mil je obelezila granitna odbrana oba tima. Toronto nije mogao kos da ubode za dva poena u vecem delu serije zbog odlicne odbrane Milvokija. Svaku seriju do sada je odlucio sut za tri poena. Ko je tu bolji, prolazi dalje. I to je kljuc danasnje NBA. Ajde da te vidim, koji ce to odbrambeni igrac od pre 20-25 godina da zaustavi Karija na trojci? Navedi mi jednog? Covek zatvorenih ociju pogadja.
(Kole, 26. maj 2019 16:33)
APSOLUTNO TACNO!!!.....nikada u istoriji nije bilo ovoliko zvezda ili bolje reci ovoliko tesko zaustavljivih igraca u napadu...u svakoj ekipi po neki ,,Jordan,,.....odlicno zapazanje i komentar sa kojim se u potpunosti slazem

baron

pre 4 godine

Kawai je trenutno najbolji igrac u ligi. Igra covek nestvarnu kosarku. Mnogo gotivan lik, nema potrebu za eksponiranjem, reklamiranjem, nema komplekse kao neki (citaj Lbj). Covek radi ono za sta je placen, igra kosarku i svaka mu cast za to. Ostati tako prizeman u takvom okruzenju kao sto je Nba ne moze svako i zato kapa dole majstore! Srce bi mi bilo puno kad bi uzeli titulu!

alen

pre 4 godine

ko se imalo razumije u kosarku vidi da je on najbolji igrac od ere jordana,koga greg izabere vrijedi.Poredjenja nekih dobrih trenutno igraca su suvisla,momak igra i prema naprijed i prema nazad,a price o ekipi isto smijesno,pa toronto ima prosjecnu ekipu,a pored igrackih kvaliteta greg je prvo birao ljudsku kvalitetu....

jablan

pre 4 godine

Jeste dobra blokada, ali imaj na umu da je Lenard krenuo u zakucavanje preko, ni manje ni vise, Lopeza, a docekao ga Janis. Obojica visi od njega za bar po 10cm.
(..., 26. maj 2019 16:38)
Jeste, i imaj na umu da je napravio faul u napadu kad je levom rukom skolonio Lopezovu ruku.
Kavaj je presedeo celu proslu, a ove sezone preskocio skoro trecinu utakmica u regularnim delu i ekipa opet imala drugi najbolji skor u ligi. Covek je u najboljim igrackim godinama i logicno je da igra i da se daje na oba kraja terena. Ovo mu je najbolja plejof sezona u karijeri, ujedno i jedina na ovom nivou, tako da ga ne bih poredio sa najboljim imenima igre. Za to treba kontinuitet od nekoliko godina.
Janis previse limitiran u napadu, dok je odlican bio u odbrani, mada je dozvolio par nekih ofanzivnih skokova u bitnim trenucima poslednja dva meca. Generalno je odigrao dobro, ne na nivou regularnog dela i prve faze plejofa, ali su Bledso pa donekle i Midlton podbacili.
Toronto ima par dana za odmor pre pocetka finala, ukoliko se ne vrate Durent(mislim da nece) i Igi bice mnogo interesantnija serija, pogotovu sto Toronto ima prednost domaceg terena.
ps. Mole se strucnjaci da ne mesaju MVP priznanje koje je iz regularnog dela sezone sa nastupima igraca u plejofu.

lifeisgood

pre 4 godine

Kawai igra nestvarno,plese na terenu,u oba pravca na vrhuncu,bez euforije,miran,stalozen...problem Toronta je mala rotacija(8 igraca)kad bi se vratio Anubi za finale da pojaca reket!!!Go Raptors!!!

jsx

pre 4 godine

Kavaj je propustio pola utakmica u sezoni, naravno da nece biti u prvoj petorci REGULARNE SEZONE. Slazem se, doduse, da bi bilo mnogo znacajnije da se idealni tim i MVP dodeljuju posle plej-ofa.
Inace, ovaj tim Toronta bez Lenarda je daleko, daleko jaci od proslogodisnjeg Klivlenda bez Lebrona (mada slabiji od Klivlenda sa Irvingom), pa me bas zanima da li ce pljuvati Lenarda kad ih GSW pocisti. Ako uzmu vise od jedne pobede, izvinicu im se, naravno. Takodje, uopste nisam uveren da bi izbacili takodje pluvani Hjuston, ali to ne mozemo znati.

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Kao sto vec rekoh, Kavai Leonard je izmislio kosarku za Dzordza, Hardena i Adetokumba. Jedina 2 igraca iz one zvanicno izabrane petorke NBA lige za ovu sezonu koja su bolja od "Kandze" ili su u rangu sa njim (stvar ukusa i misljenja) su Kari i Jokic. U finalu, go Toronto, samo hrabro!
(Mad Max, 26. maj 2019 11:37)
A vidi... Mrzjelo me da pisem ali eto da pojasnimo neke stvari. To da je Lenard bolji od Grka je upitno. A tek da je izmislio kosarku... Grk u datom trenutku bude pazen od tri igraca. I tako svaki napad. Dok Lenard nije imao niti jedno udvajanje tokom serije. To sto je Lenard sacuvao Grka 1 na 1... Nije nego. Uvijek je morala ispomoc da stigne.
I nije Janis izgubio ovu serju vec su je izgubili Bledso i Midlton koji su imalu prosjek poena nekih 9p. A ovamo Lauri, kog toliko ste svi pljuvali, imao prosjek 18-9, Siakam, Mark Gasol...
I generalno, igraci Toronta su igracki inteligentniji od igraca Baksa i tu je bila prevaga.
Ali Toronto je tokom sezone dosta igrao bez Lenarda i gotovo sve meceve dobio. Milvoki bez Janisa ne bi.
Tako da nerealno preterivanje jer Baksi su mogli i proci ovaj Toronto.

stoler

pre 4 godine

Sad sam siguran, smatrao sam ga jednim od tri najbolja igraca danasnjice, ali je definitivno najbolji!!! Pitanje je da li bi recimo Durent uspeo ovako nesto sa Torontom, o ostalima necu ni da pocinjem. Majstor, kralj, nestvaran, kompletan igrac, milina za gledati.

duledudule

pre 4 godine

Sinke 

Nemoguce je biti na nivou Jordana. 

Upamtite to. Nemoguce!!! 

On nije sa ove planete...
(Air Jordan, 26. maj 2019 14:20)
To je to.Tacka

We the North

pre 4 godine

Toronto 2019 = Beograd 1995. Ovakva je atmosfera i slavlje posle ove kosarkaske pobede. I dalje ne verujem, ne spavamo nocas, tek je pola 6...

Kole

pre 4 godine

Lenard je najbolji igrac posle Kobija Brajanta. To ce i dokazati u narednih 6-7 godina ako vise ne bude imao povreda kao iz SF sa Voriorsima. Finale ce biti uzbudljivo, Toronto igra fenomenalnu odbranu, ali Voriorsi imaju dva i po Kavaja u timu. Jedva cekam duel Durent-Kavaj. Nece resiti finale, jer Voriorsi imaju i Tompsona i najboljeg trojkasa u istoriji, ali ce svakako pokazati klasu koju Kavaj ima u sebi. Najpotcenjeniji igrac danasnjice. Ako je mogao da zakljuca Lebrona pre 5 godina, mocice i Durenta koji je bar na istom nivou. Ipak, prednost za titulu ima tim superstarova. Istok je ove sezone dosta jak, ali i dalje su slabiji od Voriorsa i Rokitsa. U rangu Portlanda i Denvera su i Milvoki, Toronto i Fila. Ostali ne bi ni igrali plej of na zapadu.

Brkajlo

pre 4 godine

Svaka cast za preokret i u utakmici i u seriji Toronta, ali moraju po svaku cenu hajp da prave, sta je mogao Janis na ovom kucanju kad je ostao ispod cilindra prateci Lowry-ja? Ovde bibga "posterizovao" i Spud Webb

bozza

pre 4 godine

To je pravi all round igrač i čovek koji bukvalno može da brani sve pozicije od 1-5... Atentokumpa nisu mogli da sacuvaju centri a lenard ga je ustopovao lagano. Igra u oba pravca i pogadja slobodna bacanja kad se lomi, e to je pravi kralj a ne onaj lazni sa brojem 23 koji pokusava da snimi space jam 2...
(petarczw, 26. maj 2019 11:01)

svaka cast Lenardu, sigurno je top 5 igrac u ligi... a ti sto u svakom postu pomenes LBJa, bez obzira na temu... dijagnoza

We the North

pre 4 godine

Kawhi je ladno posle utakmice izjavio da su saigraci najzasluzniji za preokret dok je on bio na klupi pocetkom zadnje cetvrtine. Da li je moguce da je ovakav lik toliko skroman??? Izvor: CP24. Da li uopste posle ove serije moze da postoji dilema ko je NBA br.1?

Kole

pre 4 godine

Starwar ti decko veze nemas sa kosarkom. Verovatno si neki klinac koji je poceo da gleda NBA pre 2 godine. Nekadasnji NBA i ovaj danas su dva razlicita sveta. Nekada se igralo muski, tvrda odbrana, a igraci bili duplo jaci nego danas, sirova snaga. Danas samo nabijaju statistiku nema odbrane igraju za publiku, cirkus od kosarke. Zato vise ni ne gledam to smece. Nekad je bilo zadovoljstvo ostati budan celu noc, da bi gledao pravu kosarku, a danas kao da gledam trening u sutiranju trojki.
(Stanley, 26. maj 2019 11:37)

Ja se moram nasmejati na ovaj tvoj komentar. Covece, ako ti pratis NBA toliko dugo kao sto kazes, onda moras da vidis da je danas mnogo vise vrhunskih igraca koji su nezaustavljivi u napadu u odnosu na ono vreme kada se, kako ti kazes, igralo ''muski''. Da si pratio ijednu seriju od SF obe konferencije, video bi koliko se zapravo ginulo za svaku loptu u odbrani. Ovaj duel Tor-Mil je obelezila granitna odbrana oba tima. Toronto nije mogao kos da ubode za dva poena u vecem delu serije zbog odlicne odbrane Milvokija. Svaku seriju do sada je odlucio sut za tri poena. Ko je tu bolji, prolazi dalje. I to je kljuc danasnje NBA. Ajde da te vidim, koji ce to odbrambeni igrac od pre 20-25 godina da zaustavi Karija na trojci? Navedi mi jednog? Covek zatvorenih ociju pogadja.

nek

pre 4 godine

Ako na leto ode da spasava karijeru LBJ decku treba psihijatar. Trenutno najbolji igrac u NBA za resavanje utakmica ofanzivno i defanzivno. Najbolji strelci su Kari i Durent da ne bude zabune, ali njima trebaju Iguadala i Green za resavanje serija. Harden, Janis, Vestbruk, Jokic trenutno nisu u rangu sa gore navedenima bez obzira na brojke i mvp priznanja

ThePain

pre 4 godine

kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno.
(Starwar, 26. maj 2019 11:07)


...

Nadam se da je ovo neka vrsta ironije? :-)

analiticar_amater

pre 4 godine

Cetiri poraza za Milvuki zaredon, ISTOK ...zanimljivo, oba meca protiv GSW-a Toronto je dobio u reg dijelu, a oba npr izgubui od Denvera....mislim da ce ih ipak GSW sa 4:0 ili 4:1 razvaliti...kako je danas kosarka brza i mocna, pa osma ekipa sa Zapada npr bi razvalila Jordanove Bulse....iako ljudi svrsavaju na Jordana ,.bez njega su igrali finale takodje, a npr kada James napusti neki klub taj klub ni plej of ne moze da obezbjedi. Toliko o Jordanu, king James je najveci ikad, ima bolji procenat od nabjedjenog Jordana, vise skokova , asistencija, bolji pregled igre...moze da napada i brani svis pet pozicija. Jos u ono vrijeme nisu smjeli da udvajaju, pa James bi tad davao po 50-60 poena ladno.
(Starwar, 26. maj 2019 11:07

Nije lepo lagati u eri interneta gde se sve lako proveri u roku od minut. Bulsi dve sezone bez Dzordana oba puta ispali u polufinalu konferencije.

jedan od mnogih

pre 4 godine

@starwar - za vise minusa moras jos da pljujes po Jordanu....samo si zagrebao povrsinu...a kraljica da te procitala mozda bi ti dala tapsanje po ramenu koliko si se nalupao

sto se finala tice, GSW bez KD nije izraziti favorit

Pljusti kisaaaa

pre 4 godine

Inace glasanje za MVP se zvanicno svelo na 3 imena Pol Dzordz, Janis i Harden!
Dzordz je imao fantastiku sezonu ali u pley ofu znamo ste je bilo,Harden je prica za sebe a Janis je pokazao da nije jos uvek taj kalibar... Sad se vidi da su 3 najbolja igraca lige Lenard,Kari i Durent!

mate

pre 4 godine

placem od smija... doli neki " strucnjak" - za usporedbu leonarda i jordana pise- dobar je kawhi ali ipak je to istok, kao da jordan nije cilu karijeru igro s bullsima na istoku..

NastyB

pre 4 godine

placem od smija... doli neki " strucnjak" - za usporedbu leonarda i jordana pise- dobar je kawhi ali ipak je to istok, kao da jordan nije cilu karijeru igro s bullsima na istoku..
(mate, 26. maj 2019 15:12)

Loše se izrazio, verovatno. Ali tadašnji istok sa Birdovim Bostonom, Njujork sa Juingom i Starksom, Indijana sa Redži Milerom...uf. Na zapadu Lejkersi sa Medžikom i Džabarom, Juta sa Melounom i Stoktonom, Finiks sa Barklijem, KJ-om i Majerleom...kakvi timovi. I bilo je izjednačeno, sad je istok bar 2X slabiji nego zapad, ali će valjda krenuti na bolje.

Dag Kristi

pre 4 godine

Ono bi lagano zakucalo levom rukom 70% NBA igrača, a onu Janisovu blokadu mogu da ponove još petorica možda. Inače , fan sam Lenarda, a ne Janisa.

Usa

pre 4 godine

Ali peraczw je zaista neverovatna osoba. James nije usao u plejof a gosn ga pominje i pljuje kao da su se licno zakacili. Perice sine duboko disi, polaaako, bice sve ok. Da je tema hrana ti bi pljuvao po James-u. Ozbiljna dijagnoza je u pitanju. Mislim da Toronto nema neke sanse protiv GSW,sa ili bez Durenta. Dovoljno je Igy da igra.

Pobrkao lončiće

pre 4 godine

Milvoki je u celoj regularnoj sezoni imao samo jednom dva vezana poraza a sad u plejofu 4.Kawai igračina, u prvih 5 NBA sa LeBron om, Hardenom, Durentom i Karijem.

ucitelj

pre 4 godine

Na kom severu kad su i Toronto i Milvoki na 43 geografskoj sirini, tu negde kao Nis npr. jedan portland na 45 stepeni je severnije od oba gore pomenuta grada

petarczw

pre 4 godine

Sve je to super, Lenard je vrhunski igrač, sigurno u top 5 lige, ali porediti ga sa Džordanom... mislim... Ipak je to i dalje Istok, malo bolji u odnosu na predhodnih 10ak godina ali i dalje Istok. Nema taj uspjeh težinu, kao ni Lebronovih 7-8 uzastopnih finala. Licemjerno je sada dizati u nebesa Lenarda a većina je Lebronu osporavala uspjehe zbog "pogrešne" konferencije. Po meni sa punim pravom je osporavan jer proći playoff na Zapadu je pakao u odnosu na istočnu kamilicu, i tako već godinama. Ove godine su samo ujednačeniji ali ne puno bolji, da je kojim slučajem Denver ili Portland na istočnoj obali danas bi ih gledali u finalu lige.
(ogulinOglo, 26. maj 2019 14:26)

Sa jordanom ne može da se poredi, ali ako se sećaš lenard ima već jedan prsten koji je osvojio sa ekipom iz zapadne konferencije i bio mvp finala i to u direktnom duelu sa igračem koga mnogi ovde zovu najboljim igračem... Tako da je lenard samo potvrdio kvalitet kao i činjenicu da ne možeš biti samo vrhunski napadač vec moras biti dobar defanzivac jer odbrana osvaja titule...

Memfis

pre 4 godine

Dobro je bilo kucanje,nema sta.Ali treba biti objektivan i reci da je i njega Janis vrhunski zalepio za tablu malo pre toga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bugi, 26. maj 2019 11:17)

*Мало после тога

We the North

pre 4 godine

@ 2:0 je najopasniji rezultat.
(Aleks, 26. maj 2019 11:01)

Salu na stranu, ali ovaj komentar je u stvari i najtacniji. Kljucna utakmica je bila treca u seriji i prva u Torontu koju su Raptors dobili posle dva produzetka. Da su tada Bucks otisli na 3:0 umesto sto su Raptors smanjili na 2:1, tesko da bi bilo preokreta.

Sima

pre 4 godine

kako je danas kosarka brza i mocna, pa osma ekipa sa Zapada npr bi razvalila Jordanove Bulse.
(Starwar, 26 Maj, 11:09)
Slazem se, ali mislim da bi to bilo isto i sa Istokom. Ladno 4-0 i po 30-tak poena razlike ako ne i više po utakmici. Pa zamisli Džordan, Pipien, Stiv Ker, Toni Kukoc, Rodman i ostali... pa oni svi danas imaju preko 50 godina. Uopšte ne bi bilo zanimljivo.

trener saradnik

pre 4 godine

Kawhi,retko skroman tamnoputi igrac. Drama free,ne trazi pomoc of sudija,niko mu nije drugi kriv kad gubi. On je pravi idol a ne one placibabe koje su u fazonu Ja pa Ja. Najsvestraniji igrac napad-idbrana. Respect

...

pre 4 godine

Ono bi lagano zakucalo levom rukom 70% NBA igrača, a onu Janisovu blokadu mogu da ponove još petorica možda. Inače , fan sam Lenarda, a ne Janisa.
(Dag Kristi, 26. maj 2019 11:51) Jeste dobra blokada, ali imaj na umu da je Lenard krenuo u zakucavanje preko, ni manje ni vise, Lopeza, a docekao ga Janis. Obojica visi od njega za bar po 10cm.

bskfan

pre 4 godine

Svaka cast Kavajiu, posebno za onih 17 skokova, sto je za igraca na njegovoj poziciji izuzetan broj, i za odbranu, ali se mora reci da je prevagu napravio VanVleet. Od max igraca i startera se ocekuje dobra igra ali kada vam sa klupe udje nedraftovan igrac i kao na prosloj utakmici pogodi 7 od 9 trojki, i onda opet sinoc 4 od 5 trojki, onda tu spasa nema. Sinoc je VanVllet bio +12 a na prethodnoj cak +28 i najzasluzniji za odlazak Toronta u finale.

Razbijač NBA mitova

pre 4 godine

@NastyB

Starks? Majerle?

Ajde brate rođeni nemoj se više brukati ko Boga te molim:) Pišeš o nekim prosečnim igračima kao da su hall of fame...

S

pre 4 godine

"A u prvoj petorci stavili Pol Dzordza."

To je nagrada za regularni dio sezone, i ne nagrađuje se pet najboljih igrača, nego igrač na poziciji koji je najviše uspio da doprinese uspjehu svog tima. Lenard nije igrao dovoljno utakmica da bi ušao u prvu petorku. Slično kao sa Embidom i Jokićem. Nije to jedina stvar koja se gleda, ali je bitna.

I Durant i Lenard su bolji igrači od Džordža, ali Lenard je odmarao svaku treću utakmicu, a za KD-a je dovoljno pogledati zadnjih 5 utakmica GS-a pa da vidiš zašto nije presudan za uspjeh tima.

S druge strane, Džordž je dobar dio sezone sam nosio onaj tim, i kad je povrijedio rame i počeo da usporava, i tim je pao sa treće na sedmu poziciju.

Beogradjanin

pre 4 godine

(NastyB, 26. maj 2019 11:52)

Javi se Vince Carteru. Precenili smo mi ovaj Milvoki. Ja ih nisam dovoljno gledao, nije to opravdanje. Janis ne moze da bude prva zvezda tima, njemu treba spoljni igrac bolji od njega. Za titulu, i Midlton bljesne svaku 3 utakmici, malo je to za all-star igraca. Samo 16.9 poena u playoffu. Odlican je Janis u odbrani, sl. bacanja mora bolje da izvodi pod pritiskom, protiv Boston je to odlicno radi. Milvoki ce biti verovatno slabiji, cetvorici igraca je istekao ugovor. Pokusali su sa dugom klupom, + Janis. Sa tim sto su im se Hill+Mirotic prikljucili u decembru i posle all-stara. Razlika izmedju Toronto i Milvokija sto Lenard ume da izmisli kos kad treba. I saigraci imaju poverenja u njega. Rezultat je da oni rastu kao ekipa kroz playoff. Trener Nik Nurs ima svoj doprinis, a najveci je bio da Lenard cuva Janisa od trece utakmice. A bekovi dolaze na udvajanje. Grin koliko lose igra, samo je sebe sve na manju minutazu kao Barton. Ceo istok se pojacao, ali posle all-stara,i Milvoki i Toronto i PHila, tacnije najace ekipe. Jeste istok nesto jaci od prosle godine., ali nema bas 1 jaku ekipu. Kavaji je isto uradio kao Lebron prosle,dovoljno. Ako Durent ne bude igrao, mora Toronto da uzme barem 2 utakmice, inace precenjen istok.

duledudule

pre 4 godine

Lenard je bolji,Janis jos treba da napreduje.Pogotovo bacanja i sut sa distance.I da se malo manje lozi.Dobro kod kucanja mu se Janis sklonio tj odustao od pokusaja rampe ali ga jr zazo zalepio pre toga bas lepo.Sve u svemu zasluzeno je prosao Toronto

milan

pre 4 godine

Kavaj je propustio pola utakmica u sezoni, naravno da nece biti u prvoj petorci REGULARNE SEZONE. Slazem se, doduse, da bi bilo mnogo znacajnije da se idealni tim i MVP dodeljuju posle plej-ofa. 
Inace, ovaj tim Toronta bez Lenarda je daleko, daleko jaci od proslogodisnjeg Klivlenda bez Lebrona (mada slabiji od Klivlenda sa Irvingom), pa me bas zanima da li ce pljuvati Lenarda kad ih GSW pocisti. Ako uzmu vise od jedne pobede, izvinicu im se, naravno. Takodje, uopste nisam uveren da bi izbacili takodje pluvani Hjuston, ali to ne mozemo znati.
(jsx, 26. maj 2019 13:42)
a ako osvoje sta ces onda??? ja mislim da imaju sanse da osvoje bez obzira na Durenta

47304

pre 4 godine

Obrni , okreni ali ako nemaš ekipu oko i uz' sebe nema ni dobrih rezultata .
P.S. Akcije Toronta značajno porasle ( adrenalin , međusobno povjerenje , želja . . . ).

...

pre 4 godine

Smesi se jos jedna METLA u finalu. GSW je kao sto se vidi za klasu iznad svih.
(Dejan, 26. maj 2019 13:57) Koliko samo smara ova ekipa sa metlama, pa niste ni svesni. Te metla GSW protiv Klipersa i pre nego sto je serija i pocela, te metla posle pobede SA u Denveru, te metla Bostona posle prve utakmice protiv Baksa, te metla Baksa Torontu posle 2:0. O’ladite malo sa tim metlama, ni jednu niste pogodili do sad. :) Gledajte malo kosarku, ne samo brojeve.

Powerslave

pre 4 godine

Svakako je Lenard najbolji igrač u ovoj seriji i celom plejofu i nazaslužniji za plasman Toronta u finale. Za 7-8 meseci uradio je ono što nijednoj zvezdi Toronta nikad nije pre toga.
I nekako mi se čini da javnost tek sada kreće da ga ceni kako treba, a on nije ništa bolji (pogotovo ne drastično bolji) nego pre dve godine, on je na ovom nivou godinama. Ali uvek je bio onaj izgovor "on je proizvod Popovičevog sistema, van njega ne bi imao pojma" + on ne traži pažnju, ne nabija statistiku, ne oblači se kao klovn, ne nosi tupavu bradu ili odvratnu spojenu obrvu... Prosečan pratilac statistike nije ni mogao da uoči išta posebno u njemu.

Ipak, najveći utisak na mene je ostavio niko drugi do Lauri. Lik koji iz godine u godinu redovno podbaci u plejofu, koji nestane, koji kao da zaboravi da igra košarku i vidno bude uplašen odigrao je seriju života.
Odigrao je požrtvovano, energično, srčano, bilo ga je svuda na terenu, uvek spreman da primi svaki udarac u fazi odbrane, da se baci za svaku loptu, pogađao kad je trebalo više nego ranije... Mislim da ne postoji osoba na planeti koja je više želela ovo finale od njega i to se zaista videlo.

U čemu je stvar? Da li je Lenard sa sobom doneo pobednički mentalitet, nešto što Toronto nije imao ranije, ili smirenost saigračima uz znanje da uvek imaju kraj sebe lika koji zna, može i sme... suštinski sve suprotno od Derozana.
Sve u svemu, još jedan pokazatelj koliko samo jedan igrač može da napravi razliku čak i kad ništa ne radi.

Milosav

pre 4 godine

Majstor, kralj, nestvaran, kompletan igrac, milina za gledati.
(stoler, 26. maj 2019 12:11)

Sve tacno, uz to skroman i ozbiljan covek, zaista jedinstven u danasnjoj NBA ligi. Nadam se da ce da ostane ovde, Torontu treba igrac kao on, covek koji nosi celu ekipu i cini svoje saigrace boljima.
Pozdrav iz Toronta.
Let's go Raptors!!!