Sreda, 22.05.2019.

09:25

"Đoković je najkompletniji u istoriji"

Nekadašnji treći igrač sveta David Nalbandijan prokomentarisao je uoči Rolan Garosa Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Nika Kirjosa.

Izvor: AK

"Ðokoviæ je najkompletniji u istoriji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

laik

pre 4 godine

Nisam stručan pa ne mogu da ocenjujem Djokovića. Jedno znam: po broju titula i načinu igre Novak će ostati zapamćen kao jedan od velikana svetskog tenisa. Analize često nisu saglasne, ali to ne umanjuje Djokovićev značaj.

don

pre 4 godine

Sd
Isti taj lik sto si mu replicirao, svo vreme nakon zavrsetka AO je tvrdio da Novak nece osvojiti nijedan masters turnir pre RG da bi stekao pravo na osvajanje drugog slema u sezoni. Kada je uzeo Madrid pa izgubio u Rimu, prica je bila da je eto dopusteno osvajanje Madrida, ali nije smeo Rim da bi mogao RG. Zapravo, da bi stekao pravo na osvajanje, ali samo ako bude dobro igrao. Pazi molim te koje su to nebuloze i sta covek pise.

мр

pre 4 godine

Je l vi to tražite izjave koje hvale Djokovića i prikazuju ga kao najkompletnijeg, bla, bla, pa njih objavljujete? A analize koje govore o njegovim slabostima ignorišete. Ima on mnogo rupa, ali je nevidjeno BRZ, pa time neutrališe svoje slabosti. Ali, ne može stalno na trčanje da se pobedjuje.
(kika Majstor, 22. maj 2019 19:24)

Није лако, није лако. Сами себе демантујете а да и не размишљате о томе када сте толико заслепљени. Њему та брзина помаже да стигне, да врати, да се спаси. А шта му помаже да освоји поен тј да његов противник не стигне његову лопту? Па биће да је то знање и техника којом располаже.

Sd

pre 4 godine

@(949, 22. maj 2019 19:03)

Nek ti je onaj gore na pomoci ako ga uopste i ima. Ne mogu garantovati da ga ima, jer previse previse je nesrece na ovoj planeti da bih tek tako vjerovao da ga ima. Sto se tice Noleta, kazes da mu je potrebna sreca da bi opstao. Pa da Novaku treba sreca, ne bi sad bio tu gdje jeste. Takvim ljudima kao sto je Novak, sreca nije potrebna. A to sto kazes da je Novak izgubio mnogo turnira ove godine zato sto mu je tako naredjeno, pa to onda znaci da i sam Novak ucestvuje u tim radnjama. Ja bih ipak rekao da si ti dobro skrenuo sa pravog puta, i da samo mislis da znas sta govoris a ustvari nemas pojma sta govoris. Od tebe su samo gori ovi sto su te podrzali sa ovim silnim nesvjesnim plusevima.

kika Majstor

pre 4 godine

Je l vi to tražite izjave koje hvale Djokovića i prikazuju ga kao najkompletnijeg, bla, bla, pa njih objavljujete? A analize koje govore o njegovim slabostima ignorišete. Ima on mnogo rupa, ali je nevidjeno BRZ, pa time neutrališe svoje slabosti. Ali, ne može stalno na trčanje da se pobedjuje.

lal

pre 4 godine

@aramis: djokovic u prethodnih godinu dana na listi najboljih servera zauzima sedmo mesto... izvor atptour.com
a sto se tice "minuseva", zelim ti mnogo "plusa" u buducnosti...

949

pre 4 godine

(Sd, 22. maj 2019 16:31)

Nole je "dečko s periferije". On im je potreban samo u meri u kojoj im je koristan. Sreća i umeće, ali i mudro postavljnje u tom svet u kome je Bog novac, neophodni su mu da bi opstao. Pripada narodu koji je prevazišao teorije zavere, pošto se na svojim leđima uverio da se teorije zavere vrlo lako preobražavaju u bolne i prebolne prakse zavere. To verovatno nisi doživeo na svojoj koži, pa ti stoga izgleda nestvarno. Želim ti da na tome ostaneš.
A Noletu, želim svako dobro.

Tutankamon

pre 4 godine

E čuj Nalbandian pomno prati tenis? Pa on to nije radio ni dok je bio igrač pa je umjesto kao rezerva na završnom turniru otišao na pecanje.

Inače je bio čudo od talenta i svojevremeno imao 5:0 protiv Federera, a uz to jedan od rijetkih koji je mogao pobjeđivati i najbolje u kontinuitetu.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Налбандијан - уз Ферера вероватно најбољи играч који никад није освојио Грен Слем. На два турнира заредом победио Надала, Ђоковића и Федерера. Уз Новака и Вавринку, најбољи бекхенд у тенису.

Sd

pre 4 godine

Sve je rekao iskreno i veoma precizno. A da je Nole najbolji teniser, videlo se sada u meču sa Nadalom. Kada se obrati pažnja na Noletovu igru vidi se da je i u 1. i u 3. setu igrao s namerom da izgubi set. Kad god to ne bi izgledalo napadno i očigledno, vraćao je loptu Nadalu ili na reket, ili malo u levo, na forhend. Zašto? Zato da bi stekao priliku da na RG igra kako ume i zna, na pobedu. Radi viših, teniskih i vanteniskih interesa nije smeo da pobedi i u Rimu i na RG. Rim je morao da ustupi Nadalu, ali zato RG može da igra nesputano i da pobedi, naravno ako bude igrao nadmoćan tenis.
(949, 22. maj 2019 09:49) # Link komentara

Preporučujem (+124)
Ne preporučujem (-98)


Jedan ovakav praznovjeran komentar ima cak 124 plusa. Pa mi smo kao nacija nadrljali kada vjerujete u ovakve gluposti kao sto je ovaj lik napisao. Mi smo u problemu, mnogo velikom problemu.

ilicbane@eunet.rs

pre 4 godine

Mislim da preterujete sa opisom Novakovih sposobnosti. Ima dosta nedostataka a to je pokazao u Rimu. Ima boljih . Nema formu za tri dobijena na grand slamovima

aramis

pre 4 godine

Auu, sta rece ti covece... Da si pratio analizu malo uvideo bi da Djokovic ima jedan od najpreciznijih servisa u istoriji tenisa. Jos kada se doda tome da razmak koji nastaje tokom izbacaja loptice u stranu kako bi se gadjali uglovi koji je kod njega najmanji mislim da si bas pogresio. Odmah posle Djokovica dolazi federer sa razmakom i zato su njihovi servisi nepredvidivi, jer teniser ne moze da oceni gde ce da gadja kada loptica pri izbacaju ide isto...
Takodje drugi servis, samo pogledaj brzinu drugog servisa Djokovica, ako ne racunas one dvometrase posle njih je odmah Djokovic. Tako da si pogresio zesce...


Daj mi molim te gde je taj podatak da djokovic ima najprecizniji servis? Djokovic nije ni na jednoj top 10 listi za servis. Nego srbi ko srbi neko lupaju minuseve ako kazes istinu. Djokovic nije ni u top50 servera. Al ajde ispravi me, daj mi gde je taj podatak

tennis fan

pre 4 godine

@Maki
To je bio talenat i kvalitet. Ovi sada, Zverev, Cicipas, Cilic, Raonic, Anderson, mucni za gledanje, da ne kazem negledljivi.

Србољуб

pre 4 godine

Ноле је највећи и најачи и најбољи спортиста свих времена. Све друго је подцењивање странаца да уруше Србски понос и славу. Али узалудни су ти покушаи јер је Ноле као и Тесла прави Србин и нема већег од њега.

Demar De Rosen

pre 4 godine

Nalbandijan kao bivsi teniser govori iz sopstvenog iskustva i to je njegovo misljenje. Ali on ne pripada grupi vrhunskih trenera koji stvari gledaju sveobuhvatno. Meni se tu najvise dopada procena Pilica od pre nekoliko godina koji kaze da je Rafa najbolji fizicki, Nole u glavi, a Fed tehnicki. Voleo bih reciomo da cujem misljenje Lendla kao vrhunskog igraca i zahtevnog trenera na ovu temu.

Branko Sajic

pre 4 godine

Nole,
Neka ti je sretan rodjendan! Ti jesi 100% najkompletniji igrac u istoriji tenisa. Sada kad su ti vrata sirom otvorena iskoristi to i postavi rekord po broju osvojenih Grand Slam-ova.
Branjo (teniser) iz Amerike

slaviša šmigič

pre 4 godine

svako ako je barem malo korektan moze potpisati sve sto je rekao nalbandian a ima jih barem 80.posto bivsih i sadasnjih tenisera,trenera i strucbjaka koji imaju totalno isto misljenje i amin.kako rece komentator na tv sportklub slovenija peter pevc kiriosu nebi dao ni liziku za dete,da mi cuva.

Le

pre 4 godine

@miodrag
Klasicno potcenjivacki komentar kada se neko drzne da dirne u sport ili tenisera, kosarkasa. Vama ni ne treba pokusati objasnjavati kakva je stetnost ovakva zaludjenost sportistima, kao sto ja ne pokusavam ubediti majku svoju da ne treba da gleda Zadrugu. Znam, vi koji branite sport cete reci da nije isto. Sta mislite, zasto je bas Srbija toliko zaludjena svakim sportom ili sportistom koji moze da "napakosti" tom nametnuto losem zapadu? To nije kao kod Danaca rukomet ili kod svakog fudbal, to je histerija kod svake iole uspesnije osobe koja prikriva nase teske zivote. Ako ste mladi, videcete kada odrastete kako je to bilo, a ako ste stariji, bas ste ti na koje se cilja da i dalje tako razmislja. Moj brat je sa 17 godina bio zaludjen Zvezdom i pricao da ga nikada nece proci, ali sada vidi kakva je to glupost bila, kao i vecina sto misli kada odraste

miodrag

pre 4 godine

Šta me briga za tenis i Đokovića, gledam kako da sastavim kraj s krajem
(Bahati pešak, 22. maj 2019 11:34)

Pravilno, svi kao ti treba da traze posao a ne da gube vreme na internetu i citaju svakojake gluposti....nego odmah I ponuda- meni treba na vikendici da se satavi jedan kraj kablovske linije sa drugim krajem, da li ste zainteresovani!?

salerno

pre 4 godine

AaaaaA,, pa pretera ga malo kume, i ja navijam za noleta, ali najkompletniji u tenisu? ko da kaze neko ronaldo naj kompletniji u istoriji fudbala,

Djole

pre 4 godine

Šta me briga za tenis i Đokovića, gledam kako da sastavim kraj s krajem
(Bahati pešak, 22. maj 2019 11:34)

Idi onda gledaj... sto gubis vreme citajuci ovu vest i ostavljajuci komentar?

CATAPA

pre 4 godine

Sad je naprasno postalo najvažnije koliko ko "lepo" igra.
Lepo opisano u filmu Man Friday (1975) kada Robinzon Kruso (Peter O'Toole) u prvoj trci pobeđuje jer jedva, ali ipak prvi prolazi kroz cilj. U drugoj opet pobeđuje jer je gracioznije trčao od naravno bržeg Petka.
Tako i Federer i njegovi obožavaoci. Kada je postalo već izvesno da će i Novak i Nadal oboriti sve njegove naduvane rezultate, onda je naprasno postao glavni kriterijum "umetnički dojam".

Priznajte, svi ste naivno verovali da u tenisu pobeđuje onaj koji osvoji poslednji poen u meču, zar ne? Pa čekaj, kako onda Borna Ćorić nije nedavno pobedio Federera, a igrao je neuporedivo lepše i osvojio više poena? E tu onda važi pravilo iz prve trke Robinzona i Petka.

Naravoučenije: nemoguće je pobediti onoga koji naknadno kroji pravila.

Djorjde P

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije:
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
(Maki, 22. maj 2019 09:42)

Hm, ne bih se slozio. Od navedenih mi nedostaje samo Nalbandijan, a ostali manje-vise. Ima trenutno zanimljivih/potencijalnih igraca, jedino se ne naziru (ni blizu!) zamene za Nadala, Federera i Djokovica. To ce faliti svetu tenisa za par godina!

baraka

pre 4 godine

Navijac sam Federera ali mislim da Nole jeste najkompletniji. Federer ima sjajnu tehniku backhanda ali mu je taj udarac mnoooogo slabiji u odnosu na konkurenciju. Zbog toga mu svi igraju na tu stranu i tako ga pobedjuju da mu je backhand malo bolji jos 5 godina bi minimum dominirao. Federer sve ostalo ima bolje od drugih. Pogotovo je to koristio Nadal koji mu igra forehandom na backhand kao levoruki teniser. Neko ce reci pa i Federer njemu igra na backhand da ali Nadalov backhand moze mnogo vise da podnese nego Federerov.

Mirko Kojotovski

pre 4 godine

Noletova prednost u udarcima nije.Noletov servis bekend forhend smeč dropsot nije najbolji aliiiiii Nole ih razbija svojim intelektom svojom brzinom svojom raznovrsnoscu svojom mentalnom snagom. Preduslov da je voljan i željan pobeda.Tada niko njemu seta uzeti ne moze

ssergioack

pre 4 godine

Obožavam ovog čoveka. Jedan je od najvećih ikada....
Međutim, izuzetno me iritira ta naša potreba da na nedeljnom nivo analiziramo i naglašavamo kako je Đoković najbolji, najlepši, najveći....Aman ljudi, ogroman je i kao čovek i kao igrač. Jednom će u istoriji pisati da je bio najveći ikada, ali prestanite više na dnevnom nivo to naglašavati, pisati i kititi!!!
(Vojvođanin, 22. maj 2019 09:36)

Nemoj da se nerviras bez potrebe. Sve je vrlo jednostavno, svi mi volimo da citamo tekstove o Noletu a svaki klik na bilo sta u vezi sa tim, donosi profit. Tako da... dok Nole igra bice i dnevnih tekstova koji privlace paznju.

Darko

pre 4 godine

slaviša
Pa jedino ako je bio umoran na svakom meču od olimpijade u Pekingu do današnjeg dana..Na prste jedne ruke može da se izbroji koliko puta ih je ubacivao, i nije greška kada se kaže da ne zna. A jesi ti slavio pobedu na Vimbldonu prošle godine? Nije ti se učinilo da je Nadal tada kao krpa jer je igrao polufinale sa Delpom? Ne?

CroFed

pre 4 godine

@frizzle Nije samo smeč problem, amaterski zna i volej odigrati kao i drop shot, no ima najbolju kontru i vjerojatno bekhend i retern ikad. S tim kompenzira sve te mane u igri

Nikola

pre 4 godine

Da se ne bi večno lagali. GS je svetsko prvenstvo individualnih igrača tenisa. Ko ima najviše osvojenih GS je najbolji.Kako danas, tako i za 100 godina.
(VUK, 22. maj 2019 09:43)

Rekao je najkompletniji, procitaj ponovo pa komentarisi.

Andy R.

pre 4 godine

Nadal i Federer imaju mnogo vise slabosti nego Nole, zato ih on redovo pobedjuje. Prosto ti je to druze ako hoces da vidis.
(noleisthebest, 22. maj 2019 10:35)

To nije tačno.
Nabroj mi Nadalove slabosti pa da razgovaramo?
Smeč i igra na mreži, Nadal ubedljivo bolji, to pokazuju i titule u dublu, kojih Novak nema ni jednu.
Skaraćene lopte, obojica znaju, nema prednosti.
Forhend Nadal bolji, bekhend Novak.
Gde ti tu vidiš bilo kakve Novakovu superiornost?
Dok je Nadal kuburio sa povredama ipak je uspevao da stiže do završnica turnira i nije izbegavao Dokovića, kao što je ovaj njega tokom 2016 i 2017.
Zato je Djoković u tom periodu kad je Nadal bio u procesu oporavka, napravio 7 pobeda, a u drugom slučaju izgubio samo dve, jer je namerno ispadao od kojekakvih levaka, samo da se ne bruka i kvari svoj dragoceni h2h, koji je i onako sve tanji.
Drugim rečima, tvoja tvrdnja kako ga redovno pobeđuje, nema blage veze sa istinom.

Andrija

pre 4 godine

Ajde da budemo malo realni, Djokovic ima jako slab servis, ako je neko kompletan to je jedino Federer, odlican servis, savrseni bekhend i forhend. Ali ja sam i dalje odusevljen Djokovicem kako je osvojio skoro sve sto je moglo sa tako losim servisom, kapa dole
(aramis, 22. maj 2019 11:00) # Link komentara


Auu, sta rece ti covece... Da si pratio analizu malo uvideo bi da Djokovic ima jedan od najpreciznijih servisa u istoriji tenisa. Jos kada se doda tome da razmak koji nastaje tokom izbacaja loptice u stranu kako bi se gadjali uglovi koji je kod njega najmanji mislim da si bas pogresio. Odmah posle Djokovica dolazi federer sa razmakom i zato su njihovi servisi nepredvidivi, jer teniser ne moze da oceni gde ce da gadja kada loptica pri izbacaju ide isto...
Takodje drugi servis, samo pogledaj brzinu drugog servisa Djokovica, ako ne racunas one dvometrase posle njih je odmah Djokovic. Tako da si pogresio zesce...

Pele 2.0

pre 4 godine

Dopala mi se zapazanje Harisa Dzinovica dok je bio u ziriju nekog takmicenja u pevanju: "Devojka koja se odluci da na takmicenju peva neku od Severinih pesama, unapred salje poruku da ne zna da peva."

Slobodno moze da se povuce paralela sa konetatorima na ovom forumu: Svi oni koji MISLE da je Djokovic najkompletniji teniser, salju poruku da se NE RAZUMEJU U TENIS.

Druga svar su javne licnosti. Neke od njih ne izjavljiju uvek ono sto misle, sto zbog samoreklamiranja, sto zbog nekih svojih interesa.

Dušan

pre 4 godine

Ovakvim tekstovima gurate pod tepih bruku i poniženje iz Ruma. Ma najbolje da izbrišete to kao da se nije ni desilo..umoran pa umoran, što nekad ne napišete da je on pobedio umornog protivnika?! Nalbandijan, je l neko od vas gledao njegove mečeve, je l znate kakav je on teniser bio ili gledate koliko pobeda i titula ima (ili još gore čitate šta je izjavio za Djokovica pa po tome odredjujete kakav je teniser bio i koliko je dobar i poznat)? On, Davidenko, Hjuit, Gonzales, Blejk, Safin, i još neki su bili istinska konkurencija a ne sadašnja boranija Tim, Dimitrov, Raonic, Čilic, Cicipas i sl. koji bljesnu na po jedan turnir godisnje i čitamo ovde o nekakvoj zlatnoj eri. Kada je jedan Švarcman u polufinalu jednog mastersa onda je to vrlo "jak" turnir i mnogo "težak" žreb 1.teniseru...

Opet

pre 4 godine

Realno svi ovi igraci koje je @Maki nabrojao(Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...) su mooogo jaci od danasnjeg sastava osim par izuzetaka mozda Cilic, Raonic.. Delpa, Mareja i Vavrinku bih svrsto u visi nivo

CroFed

pre 4 godine

Jedan od boljih igrača bez slama Nalbandian, no nije bio velik radnik, često s viškom kilograma... Pobjeđivao i Rafu i Novaka, a Rogera i na grand slamu i finalu masters cupa. Tko ne zna, neka se podsjeti što je napravio u finalu Queensa 2012 protiv Čilića, ni Kyrgios to vjerojatno ne bi napravio...

Lolo

pre 4 godine

@anica

Kada su Muratoglu, Lendl, Ivanišević, Vavrinka, Nadal pa i sam Đoković govorili za Federera da je najveći svih vremena onda ste protestvovali. Zašto je mišljenje Nalbadijana ili Rusedskog merodavnije od mišljenja trenera i tenisera koje sam nabrojao u prethodnoj rečenici?

tennis fan

pre 4 godine

@Opet
Soderling, Nishikori, Ferrer, Berdych, Tsonga su slicni kao ovi nabrojani, a Zverev, Cicipas, ,Cilic, Raonic i Dimitrov su boranija koja je iskoristila pad zbog povreda ili penziju gore pomenutih. Jedino bih stavio Thiema u gore pomenutu klasu. Marej, Wawrinka i Del potro su malo visi nivo.

Lolo

pre 4 godine

@anica

Kada su Muratoglu, Lendl, Ivanišević, Vavrinka, Nadal pa i sam Đoković govorili za Federera da je najveći svih vremena onda ste protestvovali. Zašto je mišljenje Nalbadijana ili Rusedskog merodavnije od mišljenja trenera i tenisera koje sam nabrojao u prethodnoj rečenici?

Lolo

pre 4 godine

@Key and Peele

Koliko smo se samo načitali tekstova o transferima Milinković - Savića i Jovića...Jedan dan čitaš kako ide u Milan tj Real, naredni dan čitaš kako neće, pa onda opet čitaš kako negde idu, pa naredni dan kako neće i tako u krug.

Lolo

pre 4 godine

@anica

Kada su Muratoglu, Lendl, Ivanišević, Vavrinka, Nadal pa i sam Đoković govorili za Federera da je najveći svih vremena onda ste protestvovali. Zašto je mišljenje Nalbadijana ili Rusedskog merodavnije od mišljenja trenera i tenisera koje sam nabrojao u prethodnoj rečenici?

slaviša šmigič

pre 4 godine

koliko neki nemaju pojma o tenisu govori činjenica,da neki ovde bulazne,da nole nezna,da smečuje.novak smečuje dosta dobro nije medju najboljima ali zna,da smečuje one promašaje koje smo videli u rimu teško kad vidimo a sve je posledica velikog umora to se videlo več početkom meča kad nije niti probao,ili barem pokušao vratiti se u prvi set posle prvog seta znao sam,da je novak izuzetno iscrpljen posle osvajanja madrida igra 2.utakmice u istom danu a potom stršan meč protiv delpotra i tako otišao umoran igrati sa omalenim švarcmanom,da bi protiv nadala bio več kao krpa.

Jex

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije:
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
 (Maki, 22. maj 2019 09:42

Kome, Rodzeru?

aramis

pre 4 godine

Ajde da budemo malo realni, Djokovic ima jako slab servis, ako je neko kompletan to je jedino Federer, odlican servis, savrseni bekhend i forhend. Ali ja sam i dalje odusevljen Djokovicem kako je osvojio skoro sve sto je moglo sa tako losim servisom, kapa dole

iggy

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije:
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
(Maki, 22. maj 2019 09:42)

Cekaj, a dok je Federer njih pobedjivao bilo je - e, leko je njemu bilo da osvaja tolike GS u toj jadnoj konkurenciji

... jedan Nenad

pre 4 godine

"U sportu si jak onoliko koliko ti je jaka najslabija tacka/igrac/udarac... pod uslovom da to protivnik ume pamento iskoristi. Zato je Novak Đokovic najkompletniji igrac i br. 1. 
(... jedan Nenad, 22. maj 2019 10:05) 

Nolu najslabija tacka igra na mrezi koja nije ni za prvih 100. Kad neko hoce da ispadne duhovit, a nema intelektualni kapacitet za to: procitajte komentar iznad i vidite kako to izgleda.
(Mikii, 22. maj 2019 10:47)"

Hvala intelektualna gromado!
Zbog tvog komentara cu dobiti vise pluseva no sto realno zasluzujem :D : *

King Roger

pre 4 godine

Ako je Nolo najkompletniji i ja sam onda.Kao moze da bude najkompletniji kada smec i dropsot nije u stanju da uradi kao neko ko je 100 na ATP a ne 1.

Mikii

pre 4 godine

Najkompletniji igrac u istoriji koji za 25 godina mlacenja loptice nije naucio da igra smec. Nalbandijan je bio sjajan igrac, svaka cast, ali bolje mu je da se mane analiza.

Mikii

pre 4 godine

i psihicki je ubica protivnika. Rodzer Federer je samo jednom slomio reket kao profesionalac - protiv n 
Noleta.
(Aca, 22. maj 2019 09:30)

A koliko je Nolo izlomio reketa protiv Federera i Nadala? Bas je jedan platio cenu u proslu nedelju. P.S. Obrati paznju na ljude koji mogu da te ponize cinjenicama. Poy

Ministar

pre 4 godine

Kako vas nije sramota da svaki dan isto pisete...Svaki dan mlatite istu pricu...Ima li medju vama novinara ili ste skupljeni sa ulice? Od 100 tekstova jedan je vas... Samo kupite izjave o Jokicu i Djokovicu...I jeste li svjesni koliko uticete na zatupljivanje naroda... I to sve za platu od koje ni kikiriki ne mozete da kupite...Pogledajte se u ogledalo sramotnici...

zaboravni

pre 4 godine

Na Federerovoj fejsbuk stranici objavljeno da je danas Novakov rođendan ,a domaći mediji i njegovi navijači toga se nisu sjetili.

Mikii

pre 4 godine

U sportu si jak onoliko koliko ti je jaka najslabija tacka/igrac/udarac... pod uslovom da to protivnik ume pamento iskoristi. Zato je Novak Đokovic najkompletniji igrac i br. 1.
(... jedan Nenad, 22. maj 2019 10:05)

Nolu najslabija tacka igra na mrezi koja nije ni za prvih 100. Kad neko hoce da ispadne duhovit, a nema intelektualni kapacitet za to: procitajte komentar iznad i vidite kako to izgleda.

Usa

pre 4 godine

Najkompletniji igrac je onaj koji ima najvise slemova, nedelja na prvom mestu i ukupan broj turnira a to nikako nije nolo. Zna se ko ja tata. FEDEX !!!

King Roger

pre 4 godine

Novak “wall” Djokovic.
(Jon Bon Jovi, 22. maj 2019 09:26)

On je "wall" samo kada sa druge strane nema odlicnog napadaca inace ovako nista.A i to samo govori kakav tenis igra bez imalo intelegencije vec na snagu i silu sve vraca jer je fizicki najspremniji.Teske meceve i protivnike uglavnom dobija posle velike borbe jer ne ume da pobedi na laksi nacin vec samo na tezi.Ali to nije najbolji tenis kao sto ima Kralj Federer koji nadmudruje protivnike a ne pobedjuje ih na silu.Samo pogledaj trajanje nekih meceva Nola protiv Federera ili Nadala kad ih je pobedio i videces ogromno vreme.A pogledaj recimo Federer kad pobedjuje Nolu ili Nadala mnogo krace vreme.

... jedan Nenad

pre 4 godine

U sportu si jak onoliko koliko ti je jaka najslabija tacka/igrac/udarac... pod uslovom da to protivnik ume pamento iskoristi. Zato je Novak Đokovic najkompletniji igrac i br. 1.

ernesto che

pre 4 godine

Ovo je verovatno najbolja i najjednostavnija definicija Djokovica, verovatno ne igra najlepsi tenis, nije najatraktivniji za gledanje, ne vole ga kao nadala i federera nema leprsavu igru kao oni ali sa svojim igrom, fizickim i mentalnim sposobnostima je najkompletniji igrac.

blejk the ledzend

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije: 
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
(Maki, 22. maj 2019 09:42)


Solderling. Ancic... Od mladjih koji kao igraju i dalje dolgopolov, janowic... Nestali zbog bolesti. Retko ko je otisao u penziju zdrav.

митар пфк

pre 4 godine

Одлично је Давид све појаснио , просто и реално , а уједно и стручно !! Узгред , Налбандијан је био мајстор велики и кад је у форми било је задовољство гледати га , и штета што није дошао до неког гренд слема , имао је квалитет , али је и потрефио у сред ере , ове највеће тројке икада...Да је рецимо сада актуелан , сигурно би био у топ5 константно...

Nugi

pre 4 godine

Slazem se za smeč, ali udari ih 3-4 po mecu tako da se to uopste ne moze uzeti kao mera za kompletnost. I volej moze da napreduje, ali svejedno je najbolji. I po mom misljenju je jedini igrac u istoriji koji kada zeli moze da dobije svakog.

Key and Peele

pre 4 godine

@ministar

Medijima trebaju klikovi da bi uzeli pare za oglase. Zato u sportskom segmentu forsiraju najlkliktabilnije tagove: zvezda, partizan, djokovic, jokic.

Novinari su tu, shodno svom veoma uskom obrazovanju (znam, radio sam sa njima, ali sam iz druge obrazovne sfere) laki da upadnu u masinu promocije prakse iz prvog pasusa.

Konacno, tu je vlast, kao replika vlasti u sad ili uk, koje su prve shvatile moc medija da otupe reakcionarnu moc naroda nebrojenim vestima, vestackim senzacijama i vestackim herojima ne bi li skrajnuli oci sa jarma koji se zove kapitalizam, uzurpacija moci, standard koji bi uvek mogao biti bolji da se novac ne rasipa na vojsku, na male poreze bogatima...

King Roger

pre 4 godine

Bas se videlo na RG 2011 i 2015 kao i na US openu 2016 ili W 2012 koliko je Nolo kompletan igrac.Samo moze da gleda kada neko kao Vawrinka ili Federer pogadjaju linije.Odjednom prestaje taj njegov zid i pada.

Kuki

pre 4 godine

Maki,

Svi ovi teniseri koje si nabrojao osim Blejka su genatacija ili godinu dana mladji od Federera. Tako da tesko da moze da se kaze da su to teniseri iz predhodne decenije. Bilo je medju njima i igraca koji su bili prvi na ATP listi. Ali to samo pokazuje razliku izmedju njih i "velike trojke" u trajanju, a konstantnost "velike trojke" u postoizanju vrhunskih rezlutata je neuporedivo veca.

?

pre 4 godine

Da li ima tezinu izjava nekoga kome je najveci domet 3 na listi? Citao sam ovde da i osvajaci gren slem titula i prvi na listi nemaju legitimitet da daju svoja misljenja i ko je najbolji ikada. Ili to vazi samo kada ne pomenu Nolota

noleisthebest

pre 4 godine

"Navijač sam Đokovića, radujem se njegovim uspesima, ali ne vidim kako neko može da kaže da je on najkompletniji igrač kada i dalje ne ume da odigra smeč kako treba...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (frizzle, 22. maj 2019 09:52) "

Koliko puta u mecu je igrac u situaciji da udari smec?

Najkompletniji ne znaci i savrseni. Savrseni igrac ne postoji.

A Nole je ubedljivo najkompletniji. O tome svedoce njegovi H2H i sa Nadalom i sa Federerom.

Nadal i Federer imaju mnogo vise slabosti nego Nole, zato ih on redovo pobedjuje. Prosto ti je to druze ako hoces da vidis.

4k4.Dex

pre 4 godine

Realno Djokovic i jeste najkompletniji definitivno. Svi udarci su na najvisem nivou a bekhend najbolji u istoriji. Izdrzljiv kao konj i mnogo jak u glavi sa sampionskim stavom. Izbacuje bes tacno kad treba i ima pravu podrsku porordice u svemu.

King Roger

pre 4 godine

i psihicki je ubica protivnika. Rodzer Federer je samo jednom slomio reket kao profesionalac - protiv n 
Noleta.
(Aca, 22. maj 2019 09:30)

Nije psihicki ubica protivnika vec ume da iznervira protivnika svojim udaranjem loptice do besvesti neartikulisano dranje na publiku,krsenje reketa, i odugovlacenje vremena dok protivnik ne servira.E to je Nolo.

hahahah

pre 4 godine

Hahhaha, kakva dileja...

Pa brate Rodžer je najbolji igrač u istoriji, ne zbog rekorda, koji su sranje - epohe se ne mogu porediti - nego baš zbog stila igre, jer je ubedljivo najkompletniji igrač u istoriji (Što bi Vanja Grbić rekao "Statistika je netačan skup tačnih podataka". - rekordi su glupost). Ali poređenje je kao Mesi i Ronaldo - Mesi je prirodan, Ronaldo je radilica. Isto je tako i Nole - radilica. Federer - on je prirodan bre. Lik kida kako igra... budimo realni. I u ovim godinama, takva elegancija, niko na turu nije takav. U redu navijamo za Noleta, ali svako ko se iole razume u sport - ljudi bre, Rodžer je apsolutno najbolji. Čak i da Nole sve rekorde obori u istoriji - takav stil i eleganciju na terenu neće imati nikada, jer on igra drugačiji stil tenisa - i i dalje će ljudi govoriti da je Rodžer najbolji ikada...

pedja

pre 4 godine

Teniser koji ne zna smečeve, nema pojma drop šotove, i ne pogreši po neki put to pa kao aj' dešava se nego NE ZNA. Teniser koji samo besomučno vraća sa osnovne linije..e taj ne može da bude kompletan nikako.

VUK

pre 4 godine

Da se ne bi večno lagali. GS je svetsko prvenstvo individualnih igrača tenisa. Ko ima najviše osvojenih GS je najbolji.Kako danas, tako i za 100 godina.

Ptor

pre 4 godine

Koga to briga i šta je poenta Đokovića, i otalih sportista, nego da se neuspešni i nesrećni ljudi projektuju kroz tuđi uspeh i doživljavaju ga kao svoje?

koga briga šta on radi, udara loptu reketom.svasta.

Nevena

pre 4 godine

Nalbandijan i nije neko ko može da daje ovakvu ocenu. Nikad nije čak ni nedelju dana bio prvi. A i na trećem mestu se kratko zadržao. Ako Novak nema para da podmiti neku tenisku veličinu koja je bankrotirala ni ovaj mu ne može pomoći.

frizzle

pre 4 godine

Navijač sam Đokovića, radujem se njegovim uspesima, ali ne vidim kako neko može da kaže da je on najkompletniji igrač kada i dalje ne ume da odigra smeč kako treba...

Labud

pre 4 godine

E, ako to kaže Nalbadijan, kao jedan priznati “stručnjak”, onda nema razloga da ne verujemo! Dajte malo onog Rusedskog, on je još realniji i pre svega nije pristrasan! Ne, nije, ne i ne.

949

pre 4 godine

Sve je rekao iskreno i veoma precizno. A da je Nole najbolji teniser, videlo se sada u meču sa Nadalom. Kada se obrati pažnja na Noletovu igru vidi se da je i u 1. i u 3. setu igrao s namerom da izgubi set. Kad god to ne bi izgledalo napadno i očigledno, vraćao je loptu Nadalu ili na reket, ili malo u levo, na forhend. Zašto? Zato da bi stekao priliku da na RG igra kako ume i zna, na pobedu. Radi viših, teniskih i vanteniskih interesa nije smeo da pobedi i u Rimu i na RG. Rim je morao da ustupi Nadalu, ali zato RG može da igra nesputano i da pobedi, naravno ako bude igrao nadmoćan tenis.

anonimus

pre 4 godine

realan komentar i na mestu,kako je lepo bilo gledati Nalbandijana kad je u top formi sto je nazalost bilo retko. sa osnovne linije kako je taj covek crtao po terenu..

Vojvođanin

pre 4 godine

Obožavam ovog čoveka. Jedan je od najvećih ikada....
Međutim, izuzetno me iritira ta naša potreba da na nedeljnom nivo analiziramo i naglašavamo kako je Đoković najbolji, najlepši, najveći....Aman ljudi, ogroman je i kao čovek i kao igrač. Jednom će u istoriji pisati da je bio najveći ikada, ali prestanite više na dnevnom nivo to naglašavati, pisati i kititi!!!

Luka

pre 4 godine

Otkako je Nadal ponizio Novaka u Rimu ne prestaju da se objavljuju tekstovi poput ovoga.
Ali džaba Novaku pr i izjave svih mogućih tenisera i teniskih stručnjaka kada rezultati njegovih duela sa Nadalom na šljaci pokazuju suprotno.

CRVENA ZVEZDA PRVAK SVETA GOBARI NEVERA

pre 4 godine

Ja sam najkompletniji u istoriji. kako cepam u virtua tenisu, masina sam za mlevenje mesa. ZVEZDA SAMPION

Vojvođanin

pre 4 godine

Obožavam ovog čoveka. Jedan je od najvećih ikada....
Međutim, izuzetno me iritira ta naša potreba da na nedeljnom nivo analiziramo i naglašavamo kako je Đoković najbolji, najlepši, najveći....Aman ljudi, ogroman je i kao čovek i kao igrač. Jednom će u istoriji pisati da je bio najveći ikada, ali prestanite više na dnevnom nivo to naglašavati, pisati i kititi!!!

Ministar

pre 4 godine

Kako vas nije sramota da svaki dan isto pisete...Svaki dan mlatite istu pricu...Ima li medju vama novinara ili ste skupljeni sa ulice? Od 100 tekstova jedan je vas... Samo kupite izjave o Jokicu i Djokovicu...I jeste li svjesni koliko uticete na zatupljivanje naroda... I to sve za platu od koje ni kikiriki ne mozete da kupite...Pogledajte se u ogledalo sramotnici...

949

pre 4 godine

Sve je rekao iskreno i veoma precizno. A da je Nole najbolji teniser, videlo se sada u meču sa Nadalom. Kada se obrati pažnja na Noletovu igru vidi se da je i u 1. i u 3. setu igrao s namerom da izgubi set. Kad god to ne bi izgledalo napadno i očigledno, vraćao je loptu Nadalu ili na reket, ili malo u levo, na forhend. Zašto? Zato da bi stekao priliku da na RG igra kako ume i zna, na pobedu. Radi viših, teniskih i vanteniskih interesa nije smeo da pobedi i u Rimu i na RG. Rim je morao da ustupi Nadalu, ali zato RG može da igra nesputano i da pobedi, naravno ako bude igrao nadmoćan tenis.

VUK

pre 4 godine

Da se ne bi večno lagali. GS je svetsko prvenstvo individualnih igrača tenisa. Ko ima najviše osvojenih GS je najbolji.Kako danas, tako i za 100 godina.

... jedan Nenad

pre 4 godine

U sportu si jak onoliko koliko ti je jaka najslabija tacka/igrac/udarac... pod uslovom da to protivnik ume pamento iskoristi. Zato je Novak Đokovic najkompletniji igrac i br. 1.

anonimus

pre 4 godine

realan komentar i na mestu,kako je lepo bilo gledati Nalbandijana kad je u top formi sto je nazalost bilo retko. sa osnovne linije kako je taj covek crtao po terenu..

Andrija

pre 4 godine

Ajde da budemo malo realni, Djokovic ima jako slab servis, ako je neko kompletan to je jedino Federer, odlican servis, savrseni bekhend i forhend. Ali ja sam i dalje odusevljen Djokovicem kako je osvojio skoro sve sto je moglo sa tako losim servisom, kapa dole
(aramis, 22. maj 2019 11:00) # Link komentara


Auu, sta rece ti covece... Da si pratio analizu malo uvideo bi da Djokovic ima jedan od najpreciznijih servisa u istoriji tenisa. Jos kada se doda tome da razmak koji nastaje tokom izbacaja loptice u stranu kako bi se gadjali uglovi koji je kod njega najmanji mislim da si bas pogresio. Odmah posle Djokovica dolazi federer sa razmakom i zato su njihovi servisi nepredvidivi, jer teniser ne moze da oceni gde ce da gadja kada loptica pri izbacaju ide isto...
Takodje drugi servis, samo pogledaj brzinu drugog servisa Djokovica, ako ne racunas one dvometrase posle njih je odmah Djokovic. Tako da si pogresio zesce...

frizzle

pre 4 godine

Navijač sam Đokovića, radujem se njegovim uspesima, ali ne vidim kako neko može da kaže da je on najkompletniji igrač kada i dalje ne ume da odigra smeč kako treba...

Jex

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije:
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
 (Maki, 22. maj 2019 09:42

Kome, Rodzeru?

miodrag

pre 4 godine

Šta me briga za tenis i Đokovića, gledam kako da sastavim kraj s krajem
(Bahati pešak, 22. maj 2019 11:34)

Pravilno, svi kao ti treba da traze posao a ne da gube vreme na internetu i citaju svakojake gluposti....nego odmah I ponuda- meni treba na vikendici da se satavi jedan kraj kablovske linije sa drugim krajem, da li ste zainteresovani!?

King Roger

pre 4 godine

i psihicki je ubica protivnika. Rodzer Federer je samo jednom slomio reket kao profesionalac - protiv n 
Noleta.
(Aca, 22. maj 2019 09:30)

Nije psihicki ubica protivnika vec ume da iznervira protivnika svojim udaranjem loptice do besvesti neartikulisano dranje na publiku,krsenje reketa, i odugovlacenje vremena dok protivnik ne servira.E to je Nolo.

Djole

pre 4 godine

Šta me briga za tenis i Đokovića, gledam kako da sastavim kraj s krajem
(Bahati pešak, 22. maj 2019 11:34)

Idi onda gledaj... sto gubis vreme citajuci ovu vest i ostavljajuci komentar?

ssergioack

pre 4 godine

Obožavam ovog čoveka. Jedan je od najvećih ikada....
Međutim, izuzetno me iritira ta naša potreba da na nedeljnom nivo analiziramo i naglašavamo kako je Đoković najbolji, najlepši, najveći....Aman ljudi, ogroman je i kao čovek i kao igrač. Jednom će u istoriji pisati da je bio najveći ikada, ali prestanite više na dnevnom nivo to naglašavati, pisati i kititi!!!
(Vojvođanin, 22. maj 2019 09:36)

Nemoj da se nerviras bez potrebe. Sve je vrlo jednostavno, svi mi volimo da citamo tekstove o Noletu a svaki klik na bilo sta u vezi sa tim, donosi profit. Tako da... dok Nole igra bice i dnevnih tekstova koji privlace paznju.

Luka

pre 4 godine

Otkako je Nadal ponizio Novaka u Rimu ne prestaju da se objavljuju tekstovi poput ovoga.
Ali džaba Novaku pr i izjave svih mogućih tenisera i teniskih stručnjaka kada rezultati njegovih duela sa Nadalom na šljaci pokazuju suprotno.

noleisthebest

pre 4 godine

"Navijač sam Đokovića, radujem se njegovim uspesima, ali ne vidim kako neko može da kaže da je on najkompletniji igrač kada i dalje ne ume da odigra smeč kako treba...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (frizzle, 22. maj 2019 09:52) "

Koliko puta u mecu je igrac u situaciji da udari smec?

Najkompletniji ne znaci i savrseni. Savrseni igrac ne postoji.

A Nole je ubedljivo najkompletniji. O tome svedoce njegovi H2H i sa Nadalom i sa Federerom.

Nadal i Federer imaju mnogo vise slabosti nego Nole, zato ih on redovo pobedjuje. Prosto ti je to druze ako hoces da vidis.

CATAPA

pre 4 godine

Sad je naprasno postalo najvažnije koliko ko "lepo" igra.
Lepo opisano u filmu Man Friday (1975) kada Robinzon Kruso (Peter O'Toole) u prvoj trci pobeđuje jer jedva, ali ipak prvi prolazi kroz cilj. U drugoj opet pobeđuje jer je gracioznije trčao od naravno bržeg Petka.
Tako i Federer i njegovi obožavaoci. Kada je postalo već izvesno da će i Novak i Nadal oboriti sve njegove naduvane rezultate, onda je naprasno postao glavni kriterijum "umetnički dojam".

Priznajte, svi ste naivno verovali da u tenisu pobeđuje onaj koji osvoji poslednji poen u meču, zar ne? Pa čekaj, kako onda Borna Ćorić nije nedavno pobedio Federera, a igrao je neuporedivo lepše i osvojio više poena? E tu onda važi pravilo iz prve trke Robinzona i Petka.

Naravoučenije: nemoguće je pobediti onoga koji naknadno kroji pravila.

Labud

pre 4 godine

E, ako to kaže Nalbadijan, kao jedan priznati “stručnjak”, onda nema razloga da ne verujemo! Dajte malo onog Rusedskog, on je još realniji i pre svega nije pristrasan! Ne, nije, ne i ne.

Branko Sajic

pre 4 godine

Nole,
Neka ti je sretan rodjendan! Ti jesi 100% najkompletniji igrac u istoriji tenisa. Sada kad su ti vrata sirom otvorena iskoristi to i postavi rekord po broju osvojenih Grand Slam-ova.
Branjo (teniser) iz Amerike

Nugi

pre 4 godine

Slazem se za smeč, ali udari ih 3-4 po mecu tako da se to uopste ne moze uzeti kao mera za kompletnost. I volej moze da napreduje, ali svejedno je najbolji. I po mom misljenju je jedini igrac u istoriji koji kada zeli moze da dobije svakog.

4k4.Dex

pre 4 godine

Realno Djokovic i jeste najkompletniji definitivno. Svi udarci su na najvisem nivou a bekhend najbolji u istoriji. Izdrzljiv kao konj i mnogo jak u glavi sa sampionskim stavom. Izbacuje bes tacno kad treba i ima pravu podrsku porordice u svemu.

slaviša šmigič

pre 4 godine

koliko neki nemaju pojma o tenisu govori činjenica,da neki ovde bulazne,da nole nezna,da smečuje.novak smečuje dosta dobro nije medju najboljima ali zna,da smečuje one promašaje koje smo videli u rimu teško kad vidimo a sve je posledica velikog umora to se videlo več početkom meča kad nije niti probao,ili barem pokušao vratiti se u prvi set posle prvog seta znao sam,da je novak izuzetno iscrpljen posle osvajanja madrida igra 2.utakmice u istom danu a potom stršan meč protiv delpotra i tako otišao umoran igrati sa omalenim švarcmanom,da bi protiv nadala bio več kao krpa.

Mirko Kojotovski

pre 4 godine

Noletova prednost u udarcima nije.Noletov servis bekend forhend smeč dropsot nije najbolji aliiiiii Nole ih razbija svojim intelektom svojom brzinom svojom raznovrsnoscu svojom mentalnom snagom. Preduslov da je voljan i željan pobeda.Tada niko njemu seta uzeti ne moze

Le

pre 4 godine

@miodrag
Klasicno potcenjivacki komentar kada se neko drzne da dirne u sport ili tenisera, kosarkasa. Vama ni ne treba pokusati objasnjavati kakva je stetnost ovakva zaludjenost sportistima, kao sto ja ne pokusavam ubediti majku svoju da ne treba da gleda Zadrugu. Znam, vi koji branite sport cete reci da nije isto. Sta mislite, zasto je bas Srbija toliko zaludjena svakim sportom ili sportistom koji moze da "napakosti" tom nametnuto losem zapadu? To nije kao kod Danaca rukomet ili kod svakog fudbal, to je histerija kod svake iole uspesnije osobe koja prikriva nase teske zivote. Ako ste mladi, videcete kada odrastete kako je to bilo, a ako ste stariji, bas ste ti na koje se cilja da i dalje tako razmislja. Moj brat je sa 17 godina bio zaludjen Zvezdom i pricao da ga nikada nece proci, ali sada vidi kakva je to glupost bila, kao i vecina sto misli kada odraste

hahahah

pre 4 godine

Hahhaha, kakva dileja...

Pa brate Rodžer je najbolji igrač u istoriji, ne zbog rekorda, koji su sranje - epohe se ne mogu porediti - nego baš zbog stila igre, jer je ubedljivo najkompletniji igrač u istoriji (Što bi Vanja Grbić rekao "Statistika je netačan skup tačnih podataka". - rekordi su glupost). Ali poređenje je kao Mesi i Ronaldo - Mesi je prirodan, Ronaldo je radilica. Isto je tako i Nole - radilica. Federer - on je prirodan bre. Lik kida kako igra... budimo realni. I u ovim godinama, takva elegancija, niko na turu nije takav. U redu navijamo za Noleta, ali svako ko se iole razume u sport - ljudi bre, Rodžer je apsolutno najbolji. Čak i da Nole sve rekorde obori u istoriji - takav stil i eleganciju na terenu neće imati nikada, jer on igra drugačiji stil tenisa - i i dalje će ljudi govoriti da je Rodžer najbolji ikada...

zaboravni

pre 4 godine

Na Federerovoj fejsbuk stranici objavljeno da je danas Novakov rođendan ,a domaći mediji i njegovi navijači toga se nisu sjetili.

Sd

pre 4 godine

Sve je rekao iskreno i veoma precizno. A da je Nole najbolji teniser, videlo se sada u meču sa Nadalom. Kada se obrati pažnja na Noletovu igru vidi se da je i u 1. i u 3. setu igrao s namerom da izgubi set. Kad god to ne bi izgledalo napadno i očigledno, vraćao je loptu Nadalu ili na reket, ili malo u levo, na forhend. Zašto? Zato da bi stekao priliku da na RG igra kako ume i zna, na pobedu. Radi viših, teniskih i vanteniskih interesa nije smeo da pobedi i u Rimu i na RG. Rim je morao da ustupi Nadalu, ali zato RG može da igra nesputano i da pobedi, naravno ako bude igrao nadmoćan tenis.
(949, 22. maj 2019 09:49) # Link komentara

Preporučujem (+124)
Ne preporučujem (-98)


Jedan ovakav praznovjeran komentar ima cak 124 plusa. Pa mi smo kao nacija nadrljali kada vjerujete u ovakve gluposti kao sto je ovaj lik napisao. Mi smo u problemu, mnogo velikom problemu.

Key and Peele

pre 4 godine

@ministar

Medijima trebaju klikovi da bi uzeli pare za oglase. Zato u sportskom segmentu forsiraju najlkliktabilnije tagove: zvezda, partizan, djokovic, jokic.

Novinari su tu, shodno svom veoma uskom obrazovanju (znam, radio sam sa njima, ali sam iz druge obrazovne sfere) laki da upadnu u masinu promocije prakse iz prvog pasusa.

Konacno, tu je vlast, kao replika vlasti u sad ili uk, koje su prve shvatile moc medija da otupe reakcionarnu moc naroda nebrojenim vestima, vestackim senzacijama i vestackim herojima ne bi li skrajnuli oci sa jarma koji se zove kapitalizam, uzurpacija moci, standard koji bi uvek mogao biti bolji da se novac ne rasipa na vojsku, na male poreze bogatima...

Ptor

pre 4 godine

Koga to briga i šta je poenta Đokovića, i otalih sportista, nego da se neuspešni i nesrećni ljudi projektuju kroz tuđi uspeh i doživljavaju ga kao svoje?

koga briga šta on radi, udara loptu reketom.svasta.

Andy R.

pre 4 godine

Nadal i Federer imaju mnogo vise slabosti nego Nole, zato ih on redovo pobedjuje. Prosto ti je to druze ako hoces da vidis.
(noleisthebest, 22. maj 2019 10:35)

To nije tačno.
Nabroj mi Nadalove slabosti pa da razgovaramo?
Smeč i igra na mreži, Nadal ubedljivo bolji, to pokazuju i titule u dublu, kojih Novak nema ni jednu.
Skaraćene lopte, obojica znaju, nema prednosti.
Forhend Nadal bolji, bekhend Novak.
Gde ti tu vidiš bilo kakve Novakovu superiornost?
Dok je Nadal kuburio sa povredama ipak je uspevao da stiže do završnica turnira i nije izbegavao Dokovića, kao što je ovaj njega tokom 2016 i 2017.
Zato je Djoković u tom periodu kad je Nadal bio u procesu oporavka, napravio 7 pobeda, a u drugom slučaju izgubio samo dve, jer je namerno ispadao od kojekakvih levaka, samo da se ne bruka i kvari svoj dragoceni h2h, koji je i onako sve tanji.
Drugim rečima, tvoja tvrdnja kako ga redovno pobeđuje, nema blage veze sa istinom.

Nikola

pre 4 godine

Da se ne bi večno lagali. GS je svetsko prvenstvo individualnih igrača tenisa. Ko ima najviše osvojenih GS je najbolji.Kako danas, tako i za 100 godina.
(VUK, 22. maj 2019 09:43)

Rekao je najkompletniji, procitaj ponovo pa komentarisi.

Djorjde P

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije:
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
(Maki, 22. maj 2019 09:42)

Hm, ne bih se slozio. Od navedenih mi nedostaje samo Nalbandijan, a ostali manje-vise. Ima trenutno zanimljivih/potencijalnih igraca, jedino se ne naziru (ni blizu!) zamene za Nadala, Federera i Djokovica. To ce faliti svetu tenisa za par godina!

ernesto che

pre 4 godine

Ovo je verovatno najbolja i najjednostavnija definicija Djokovica, verovatno ne igra najlepsi tenis, nije najatraktivniji za gledanje, ne vole ga kao nadala i federera nema leprsavu igru kao oni ali sa svojim igrom, fizickim i mentalnim sposobnostima je najkompletniji igrac.

slaviša šmigič

pre 4 godine

svako ako je barem malo korektan moze potpisati sve sto je rekao nalbandian a ima jih barem 80.posto bivsih i sadasnjih tenisera,trenera i strucbjaka koji imaju totalno isto misljenje i amin.kako rece komentator na tv sportklub slovenija peter pevc kiriosu nebi dao ni liziku za dete,da mi cuva.

Pele 2.0

pre 4 godine

Dopala mi se zapazanje Harisa Dzinovica dok je bio u ziriju nekog takmicenja u pevanju: "Devojka koja se odluci da na takmicenju peva neku od Severinih pesama, unapred salje poruku da ne zna da peva."

Slobodno moze da se povuce paralela sa konetatorima na ovom forumu: Svi oni koji MISLE da je Djokovic najkompletniji teniser, salju poruku da se NE RAZUMEJU U TENIS.

Druga svar su javne licnosti. Neke od njih ne izjavljiju uvek ono sto misle, sto zbog samoreklamiranja, sto zbog nekih svojih interesa.

Lolo

pre 4 godine

@anica

Kada su Muratoglu, Lendl, Ivanišević, Vavrinka, Nadal pa i sam Đoković govorili za Federera da je najveći svih vremena onda ste protestvovali. Zašto je mišljenje Nalbadijana ili Rusedskog merodavnije od mišljenja trenera i tenisera koje sam nabrojao u prethodnoj rečenici?

Трооки Гавран

pre 4 godine

Налбандијан - уз Ферера вероватно најбољи играч који никад није освојио Грен Слем. На два турнира заредом победио Надала, Ђоковића и Федерера. Уз Новака и Вавринку, најбољи бекхенд у тенису.

pedja

pre 4 godine

Teniser koji ne zna smečeve, nema pojma drop šotove, i ne pogreši po neki put to pa kao aj' dešava se nego NE ZNA. Teniser koji samo besomučno vraća sa osnovne linije..e taj ne može da bude kompletan nikako.

Dušan

pre 4 godine

Ovakvim tekstovima gurate pod tepih bruku i poniženje iz Ruma. Ma najbolje da izbrišete to kao da se nije ni desilo..umoran pa umoran, što nekad ne napišete da je on pobedio umornog protivnika?! Nalbandijan, je l neko od vas gledao njegove mečeve, je l znate kakav je on teniser bio ili gledate koliko pobeda i titula ima (ili još gore čitate šta je izjavio za Djokovica pa po tome odredjujete kakav je teniser bio i koliko je dobar i poznat)? On, Davidenko, Hjuit, Gonzales, Blejk, Safin, i još neki su bili istinska konkurencija a ne sadašnja boranija Tim, Dimitrov, Raonic, Čilic, Cicipas i sl. koji bljesnu na po jedan turnir godisnje i čitamo ovde o nekakvoj zlatnoj eri. Kada je jedan Švarcman u polufinalu jednog mastersa onda je to vrlo "jak" turnir i mnogo "težak" žreb 1.teniseru...

baraka

pre 4 godine

Navijac sam Federera ali mislim da Nole jeste najkompletniji. Federer ima sjajnu tehniku backhanda ali mu je taj udarac mnoooogo slabiji u odnosu na konkurenciju. Zbog toga mu svi igraju na tu stranu i tako ga pobedjuju da mu je backhand malo bolji jos 5 godina bi minimum dominirao. Federer sve ostalo ima bolje od drugih. Pogotovo je to koristio Nadal koji mu igra forehandom na backhand kao levoruki teniser. Neko ce reci pa i Federer njemu igra na backhand da ali Nadalov backhand moze mnogo vise da podnese nego Federerov.

salerno

pre 4 godine

AaaaaA,, pa pretera ga malo kume, i ja navijam za noleta, ali najkompletniji u tenisu? ko da kaze neko ronaldo naj kompletniji u istoriji fudbala,

Србољуб

pre 4 godine

Ноле је највећи и најачи и најбољи спортиста свих времена. Све друго је подцењивање странаца да уруше Србски понос и славу. Али узалудни су ти покушаи јер је Ноле као и Тесла прави Србин и нема већег од њега.

Nevena

pre 4 godine

Nalbandijan i nije neko ko može da daje ovakvu ocenu. Nikad nije čak ni nedelju dana bio prvi. A i na trećem mestu se kratko zadržao. Ako Novak nema para da podmiti neku tenisku veličinu koja je bankrotirala ni ovaj mu ne može pomoći.

iggy

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije:
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
(Maki, 22. maj 2019 09:42)

Cekaj, a dok je Federer njih pobedjivao bilo je - e, leko je njemu bilo da osvaja tolike GS u toj jadnoj konkurenciji

CroFed

pre 4 godine

Jedan od boljih igrača bez slama Nalbandian, no nije bio velik radnik, često s viškom kilograma... Pobjeđivao i Rafu i Novaka, a Rogera i na grand slamu i finalu masters cupa. Tko ne zna, neka se podsjeti što je napravio u finalu Queensa 2012 protiv Čilića, ni Kyrgios to vjerojatno ne bi napravio...

Tutankamon

pre 4 godine

E čuj Nalbandian pomno prati tenis? Pa on to nije radio ni dok je bio igrač pa je umjesto kao rezerva na završnom turniru otišao na pecanje.

Inače je bio čudo od talenta i svojevremeno imao 5:0 protiv Federera, a uz to jedan od rijetkih koji je mogao pobjeđivati i najbolje u kontinuitetu.

CRVENA ZVEZDA PRVAK SVETA GOBARI NEVERA

pre 4 godine

Ja sam najkompletniji u istoriji. kako cepam u virtua tenisu, masina sam za mlevenje mesa. ZVEZDA SAMPION

aramis

pre 4 godine

Ajde da budemo malo realni, Djokovic ima jako slab servis, ako je neko kompletan to je jedino Federer, odlican servis, savrseni bekhend i forhend. Ali ja sam i dalje odusevljen Djokovicem kako je osvojio skoro sve sto je moglo sa tako losim servisom, kapa dole

Usa

pre 4 godine

Najkompletniji igrac je onaj koji ima najvise slemova, nedelja na prvom mestu i ukupan broj turnira a to nikako nije nolo. Zna se ko ja tata. FEDEX !!!

... jedan Nenad

pre 4 godine

"U sportu si jak onoliko koliko ti je jaka najslabija tacka/igrac/udarac... pod uslovom da to protivnik ume pamento iskoristi. Zato je Novak Đokovic najkompletniji igrac i br. 1. 
(... jedan Nenad, 22. maj 2019 10:05) 

Nolu najslabija tacka igra na mrezi koja nije ni za prvih 100. Kad neko hoce da ispadne duhovit, a nema intelektualni kapacitet za to: procitajte komentar iznad i vidite kako to izgleda.
(Mikii, 22. maj 2019 10:47)"

Hvala intelektualna gromado!
Zbog tvog komentara cu dobiti vise pluseva no sto realno zasluzujem :D : *

tennis fan

pre 4 godine

@Maki
To je bio talenat i kvalitet. Ovi sada, Zverev, Cicipas, Cilic, Raonic, Anderson, mucni za gledanje, da ne kazem negledljivi.

Mikii

pre 4 godine

Najkompletniji igrac u istoriji koji za 25 godina mlacenja loptice nije naucio da igra smec. Nalbandijan je bio sjajan igrac, svaka cast, ali bolje mu je da se mane analiza.

CroFed

pre 4 godine

@frizzle Nije samo smeč problem, amaterski zna i volej odigrati kao i drop shot, no ima najbolju kontru i vjerojatno bekhend i retern ikad. S tim kompenzira sve te mane u igri

949

pre 4 godine

(Sd, 22. maj 2019 16:31)

Nole je "dečko s periferije". On im je potreban samo u meri u kojoj im je koristan. Sreća i umeće, ali i mudro postavljnje u tom svet u kome je Bog novac, neophodni su mu da bi opstao. Pripada narodu koji je prevazišao teorije zavere, pošto se na svojim leđima uverio da se teorije zavere vrlo lako preobražavaju u bolne i prebolne prakse zavere. To verovatno nisi doživeo na svojoj koži, pa ti stoga izgleda nestvarno. Želim ti da na tome ostaneš.
A Noletu, želim svako dobro.

King Roger

pre 4 godine

Bas se videlo na RG 2011 i 2015 kao i na US openu 2016 ili W 2012 koliko je Nolo kompletan igrac.Samo moze da gleda kada neko kao Vawrinka ili Federer pogadjaju linije.Odjednom prestaje taj njegov zid i pada.

blejk the ledzend

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije: 
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
(Maki, 22. maj 2019 09:42)


Solderling. Ancic... Od mladjih koji kao igraju i dalje dolgopolov, janowic... Nestali zbog bolesti. Retko ko je otisao u penziju zdrav.

Demar De Rosen

pre 4 godine

Nalbandijan kao bivsi teniser govori iz sopstvenog iskustva i to je njegovo misljenje. Ali on ne pripada grupi vrhunskih trenera koji stvari gledaju sveobuhvatno. Meni se tu najvise dopada procena Pilica od pre nekoliko godina koji kaze da je Rafa najbolji fizicki, Nole u glavi, a Fed tehnicki. Voleo bih reciomo da cujem misljenje Lendla kao vrhunskog igraca i zahtevnog trenera na ovu temu.

King Roger

pre 4 godine

Ako je Nolo najkompletniji i ja sam onda.Kao moze da bude najkompletniji kada smec i dropsot nije u stanju da uradi kao neko ko je 100 na ATP a ne 1.

митар пфк

pre 4 godine

Одлично је Давид све појаснио , просто и реално , а уједно и стручно !! Узгред , Налбандијан је био мајстор велики и кад је у форми било је задовољство гледати га , и штета што није дошао до неког гренд слема , имао је квалитет , али је и потрефио у сред ере , ове највеће тројке икада...Да је рецимо сада актуелан , сигурно би био у топ5 константно...

King Roger

pre 4 godine

Novak “wall” Djokovic.
(Jon Bon Jovi, 22. maj 2019 09:26)

On je "wall" samo kada sa druge strane nema odlicnog napadaca inace ovako nista.A i to samo govori kakav tenis igra bez imalo intelegencije vec na snagu i silu sve vraca jer je fizicki najspremniji.Teske meceve i protivnike uglavnom dobija posle velike borbe jer ne ume da pobedi na laksi nacin vec samo na tezi.Ali to nije najbolji tenis kao sto ima Kralj Federer koji nadmudruje protivnike a ne pobedjuje ih na silu.Samo pogledaj trajanje nekih meceva Nola protiv Federera ili Nadala kad ih je pobedio i videces ogromno vreme.A pogledaj recimo Federer kad pobedjuje Nolu ili Nadala mnogo krace vreme.

Mikii

pre 4 godine

i psihicki je ubica protivnika. Rodzer Federer je samo jednom slomio reket kao profesionalac - protiv n 
Noleta.
(Aca, 22. maj 2019 09:30)

A koliko je Nolo izlomio reketa protiv Federera i Nadala? Bas je jedan platio cenu u proslu nedelju. P.S. Obrati paznju na ljude koji mogu da te ponize cinjenicama. Poy

Kuki

pre 4 godine

Maki,

Svi ovi teniseri koje si nabrojao osim Blejka su genatacija ili godinu dana mladji od Federera. Tako da tesko da moze da se kaze da su to teniseri iz predhodne decenije. Bilo je medju njima i igraca koji su bili prvi na ATP listi. Ali to samo pokazuje razliku izmedju njih i "velike trojke" u trajanju, a konstantnost "velike trojke" u postoizanju vrhunskih rezlutata je neuporedivo veca.

Opet

pre 4 godine

Realno svi ovi igraci koje je @Maki nabrojao(Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...) su mooogo jaci od danasnjeg sastava osim par izuzetaka mozda Cilic, Raonic.. Delpa, Mareja i Vavrinku bih svrsto u visi nivo

Lolo

pre 4 godine

@Key and Peele

Koliko smo se samo načitali tekstova o transferima Milinković - Savića i Jovića...Jedan dan čitaš kako ide u Milan tj Real, naredni dan čitaš kako neće, pa onda opet čitaš kako negde idu, pa naredni dan kako neće i tako u krug.

ilicbane@eunet.rs

pre 4 godine

Mislim da preterujete sa opisom Novakovih sposobnosti. Ima dosta nedostataka a to je pokazao u Rimu. Ima boljih . Nema formu za tri dobijena na grand slamovima

Mikii

pre 4 godine

U sportu si jak onoliko koliko ti je jaka najslabija tacka/igrac/udarac... pod uslovom da to protivnik ume pamento iskoristi. Zato je Novak Đokovic najkompletniji igrac i br. 1.
(... jedan Nenad, 22. maj 2019 10:05)

Nolu najslabija tacka igra na mrezi koja nije ni za prvih 100. Kad neko hoce da ispadne duhovit, a nema intelektualni kapacitet za to: procitajte komentar iznad i vidite kako to izgleda.

tennis fan

pre 4 godine

@Opet
Soderling, Nishikori, Ferrer, Berdych, Tsonga su slicni kao ovi nabrojani, a Zverev, Cicipas, ,Cilic, Raonic i Dimitrov su boranija koja je iskoristila pad zbog povreda ili penziju gore pomenutih. Jedino bih stavio Thiema u gore pomenutu klasu. Marej, Wawrinka i Del potro su malo visi nivo.

Sd

pre 4 godine

@(949, 22. maj 2019 19:03)

Nek ti je onaj gore na pomoci ako ga uopste i ima. Ne mogu garantovati da ga ima, jer previse previse je nesrece na ovoj planeti da bih tek tako vjerovao da ga ima. Sto se tice Noleta, kazes da mu je potrebna sreca da bi opstao. Pa da Novaku treba sreca, ne bi sad bio tu gdje jeste. Takvim ljudima kao sto je Novak, sreca nije potrebna. A to sto kazes da je Novak izgubio mnogo turnira ove godine zato sto mu je tako naredjeno, pa to onda znaci da i sam Novak ucestvuje u tim radnjama. Ja bih ipak rekao da si ti dobro skrenuo sa pravog puta, i da samo mislis da znas sta govoris a ustvari nemas pojma sta govoris. Od tebe su samo gori ovi sto su te podrzali sa ovim silnim nesvjesnim plusevima.

?

pre 4 godine

Da li ima tezinu izjava nekoga kome je najveci domet 3 na listi? Citao sam ovde da i osvajaci gren slem titula i prvi na listi nemaju legitimitet da daju svoja misljenja i ko je najbolji ikada. Ili to vazi samo kada ne pomenu Nolota

Darko

pre 4 godine

slaviša
Pa jedino ako je bio umoran na svakom meču od olimpijade u Pekingu do današnjeg dana..Na prste jedne ruke može da se izbroji koliko puta ih je ubacivao, i nije greška kada se kaže da ne zna. A jesi ti slavio pobedu na Vimbldonu prošle godine? Nije ti se učinilo da je Nadal tada kao krpa jer je igrao polufinale sa Delpom? Ne?

lal

pre 4 godine

@aramis: djokovic u prethodnih godinu dana na listi najboljih servera zauzima sedmo mesto... izvor atptour.com
a sto se tice "minuseva", zelim ti mnogo "plusa" u buducnosti...

Lolo

pre 4 godine

@anica

Kada su Muratoglu, Lendl, Ivanišević, Vavrinka, Nadal pa i sam Đoković govorili za Federera da je najveći svih vremena onda ste protestvovali. Zašto je mišljenje Nalbadijana ili Rusedskog merodavnije od mišljenja trenera i tenisera koje sam nabrojao u prethodnoj rečenici?

мр

pre 4 godine

Je l vi to tražite izjave koje hvale Djokovića i prikazuju ga kao najkompletnijeg, bla, bla, pa njih objavljujete? A analize koje govore o njegovim slabostima ignorišete. Ima on mnogo rupa, ali je nevidjeno BRZ, pa time neutrališe svoje slabosti. Ali, ne može stalno na trčanje da se pobedjuje.
(kika Majstor, 22. maj 2019 19:24)

Није лако, није лако. Сами себе демантујете а да и не размишљате о томе када сте толико заслепљени. Њему та брзина помаже да стигне, да врати, да се спаси. А шта му помаже да освоји поен тј да његов противник не стигне његову лопту? Па биће да је то знање и техника којом располаже.

kika Majstor

pre 4 godine

Je l vi to tražite izjave koje hvale Djokovića i prikazuju ga kao najkompletnijeg, bla, bla, pa njih objavljujete? A analize koje govore o njegovim slabostima ignorišete. Ima on mnogo rupa, ali je nevidjeno BRZ, pa time neutrališe svoje slabosti. Ali, ne može stalno na trčanje da se pobedjuje.

aramis

pre 4 godine

Auu, sta rece ti covece... Da si pratio analizu malo uvideo bi da Djokovic ima jedan od najpreciznijih servisa u istoriji tenisa. Jos kada se doda tome da razmak koji nastaje tokom izbacaja loptice u stranu kako bi se gadjali uglovi koji je kod njega najmanji mislim da si bas pogresio. Odmah posle Djokovica dolazi federer sa razmakom i zato su njihovi servisi nepredvidivi, jer teniser ne moze da oceni gde ce da gadja kada loptica pri izbacaju ide isto...
Takodje drugi servis, samo pogledaj brzinu drugog servisa Djokovica, ako ne racunas one dvometrase posle njih je odmah Djokovic. Tako da si pogresio zesce...


Daj mi molim te gde je taj podatak da djokovic ima najprecizniji servis? Djokovic nije ni na jednoj top 10 listi za servis. Nego srbi ko srbi neko lupaju minuseve ako kazes istinu. Djokovic nije ni u top50 servera. Al ajde ispravi me, daj mi gde je taj podatak

laik

pre 4 godine

Nisam stručan pa ne mogu da ocenjujem Djokovića. Jedno znam: po broju titula i načinu igre Novak će ostati zapamćen kao jedan od velikana svetskog tenisa. Analize često nisu saglasne, ali to ne umanjuje Djokovićev značaj.

Lolo

pre 4 godine

@anica

Kada su Muratoglu, Lendl, Ivanišević, Vavrinka, Nadal pa i sam Đoković govorili za Federera da je najveći svih vremena onda ste protestvovali. Zašto je mišljenje Nalbadijana ili Rusedskog merodavnije od mišljenja trenera i tenisera koje sam nabrojao u prethodnoj rečenici?

don

pre 4 godine

Sd
Isti taj lik sto si mu replicirao, svo vreme nakon zavrsetka AO je tvrdio da Novak nece osvojiti nijedan masters turnir pre RG da bi stekao pravo na osvajanje drugog slema u sezoni. Kada je uzeo Madrid pa izgubio u Rimu, prica je bila da je eto dopusteno osvajanje Madrida, ali nije smeo Rim da bi mogao RG. Zapravo, da bi stekao pravo na osvajanje, ali samo ako bude dobro igrao. Pazi molim te koje su to nebuloze i sta covek pise.

King Roger

pre 4 godine

i psihicki je ubica protivnika. Rodzer Federer je samo jednom slomio reket kao profesionalac - protiv n 
Noleta.
(Aca, 22. maj 2019 09:30)

Nije psihicki ubica protivnika vec ume da iznervira protivnika svojim udaranjem loptice do besvesti neartikulisano dranje na publiku,krsenje reketa, i odugovlacenje vremena dok protivnik ne servira.E to je Nolo.

Nevena

pre 4 godine

Nalbandijan i nije neko ko može da daje ovakvu ocenu. Nikad nije čak ni nedelju dana bio prvi. A i na trećem mestu se kratko zadržao. Ako Novak nema para da podmiti neku tenisku veličinu koja je bankrotirala ni ovaj mu ne može pomoći.

949

pre 4 godine

Sve je rekao iskreno i veoma precizno. A da je Nole najbolji teniser, videlo se sada u meču sa Nadalom. Kada se obrati pažnja na Noletovu igru vidi se da je i u 1. i u 3. setu igrao s namerom da izgubi set. Kad god to ne bi izgledalo napadno i očigledno, vraćao je loptu Nadalu ili na reket, ili malo u levo, na forhend. Zašto? Zato da bi stekao priliku da na RG igra kako ume i zna, na pobedu. Radi viših, teniskih i vanteniskih interesa nije smeo da pobedi i u Rimu i na RG. Rim je morao da ustupi Nadalu, ali zato RG može da igra nesputano i da pobedi, naravno ako bude igrao nadmoćan tenis.

Luka

pre 4 godine

Otkako je Nadal ponizio Novaka u Rimu ne prestaju da se objavljuju tekstovi poput ovoga.
Ali džaba Novaku pr i izjave svih mogućih tenisera i teniskih stručnjaka kada rezultati njegovih duela sa Nadalom na šljaci pokazuju suprotno.

frizzle

pre 4 godine

Navijač sam Đokovića, radujem se njegovim uspesima, ali ne vidim kako neko može da kaže da je on najkompletniji igrač kada i dalje ne ume da odigra smeč kako treba...

Labud

pre 4 godine

E, ako to kaže Nalbadijan, kao jedan priznati “stručnjak”, onda nema razloga da ne verujemo! Dajte malo onog Rusedskog, on je još realniji i pre svega nije pristrasan! Ne, nije, ne i ne.

Ptor

pre 4 godine

Koga to briga i šta je poenta Đokovića, i otalih sportista, nego da se neuspešni i nesrećni ljudi projektuju kroz tuđi uspeh i doživljavaju ga kao svoje?

koga briga šta on radi, udara loptu reketom.svasta.

CRVENA ZVEZDA PRVAK SVETA GOBARI NEVERA

pre 4 godine

Ja sam najkompletniji u istoriji. kako cepam u virtua tenisu, masina sam za mlevenje mesa. ZVEZDA SAMPION

aramis

pre 4 godine

Ajde da budemo malo realni, Djokovic ima jako slab servis, ako je neko kompletan to je jedino Federer, odlican servis, savrseni bekhend i forhend. Ali ja sam i dalje odusevljen Djokovicem kako je osvojio skoro sve sto je moglo sa tako losim servisom, kapa dole

Dušan

pre 4 godine

Ovakvim tekstovima gurate pod tepih bruku i poniženje iz Ruma. Ma najbolje da izbrišete to kao da se nije ni desilo..umoran pa umoran, što nekad ne napišete da je on pobedio umornog protivnika?! Nalbandijan, je l neko od vas gledao njegove mečeve, je l znate kakav je on teniser bio ili gledate koliko pobeda i titula ima (ili još gore čitate šta je izjavio za Djokovica pa po tome odredjujete kakav je teniser bio i koliko je dobar i poznat)? On, Davidenko, Hjuit, Gonzales, Blejk, Safin, i još neki su bili istinska konkurencija a ne sadašnja boranija Tim, Dimitrov, Raonic, Čilic, Cicipas i sl. koji bljesnu na po jedan turnir godisnje i čitamo ovde o nekakvoj zlatnoj eri. Kada je jedan Švarcman u polufinalu jednog mastersa onda je to vrlo "jak" turnir i mnogo "težak" žreb 1.teniseru...

Pele 2.0

pre 4 godine

Dopala mi se zapazanje Harisa Dzinovica dok je bio u ziriju nekog takmicenja u pevanju: "Devojka koja se odluci da na takmicenju peva neku od Severinih pesama, unapred salje poruku da ne zna da peva."

Slobodno moze da se povuce paralela sa konetatorima na ovom forumu: Svi oni koji MISLE da je Djokovic najkompletniji teniser, salju poruku da se NE RAZUMEJU U TENIS.

Druga svar su javne licnosti. Neke od njih ne izjavljiju uvek ono sto misle, sto zbog samoreklamiranja, sto zbog nekih svojih interesa.

salerno

pre 4 godine

AaaaaA,, pa pretera ga malo kume, i ja navijam za noleta, ali najkompletniji u tenisu? ko da kaze neko ronaldo naj kompletniji u istoriji fudbala,

Usa

pre 4 godine

Najkompletniji igrac je onaj koji ima najvise slemova, nedelja na prvom mestu i ukupan broj turnira a to nikako nije nolo. Zna se ko ja tata. FEDEX !!!

Andy R.

pre 4 godine

Nadal i Federer imaju mnogo vise slabosti nego Nole, zato ih on redovo pobedjuje. Prosto ti je to druze ako hoces da vidis.
(noleisthebest, 22. maj 2019 10:35)

To nije tačno.
Nabroj mi Nadalove slabosti pa da razgovaramo?
Smeč i igra na mreži, Nadal ubedljivo bolji, to pokazuju i titule u dublu, kojih Novak nema ni jednu.
Skaraćene lopte, obojica znaju, nema prednosti.
Forhend Nadal bolji, bekhend Novak.
Gde ti tu vidiš bilo kakve Novakovu superiornost?
Dok je Nadal kuburio sa povredama ipak je uspevao da stiže do završnica turnira i nije izbegavao Dokovića, kao što je ovaj njega tokom 2016 i 2017.
Zato je Djoković u tom periodu kad je Nadal bio u procesu oporavka, napravio 7 pobeda, a u drugom slučaju izgubio samo dve, jer je namerno ispadao od kojekakvih levaka, samo da se ne bruka i kvari svoj dragoceni h2h, koji je i onako sve tanji.
Drugim rečima, tvoja tvrdnja kako ga redovno pobeđuje, nema blage veze sa istinom.

ilicbane@eunet.rs

pre 4 godine

Mislim da preterujete sa opisom Novakovih sposobnosti. Ima dosta nedostataka a to je pokazao u Rimu. Ima boljih . Nema formu za tri dobijena na grand slamovima

VUK

pre 4 godine

Da se ne bi večno lagali. GS je svetsko prvenstvo individualnih igrača tenisa. Ko ima najviše osvojenih GS je najbolji.Kako danas, tako i za 100 godina.

Mikii

pre 4 godine

Najkompletniji igrac u istoriji koji za 25 godina mlacenja loptice nije naucio da igra smec. Nalbandijan je bio sjajan igrac, svaka cast, ali bolje mu je da se mane analiza.

pedja

pre 4 godine

Teniser koji ne zna smečeve, nema pojma drop šotove, i ne pogreši po neki put to pa kao aj' dešava se nego NE ZNA. Teniser koji samo besomučno vraća sa osnovne linije..e taj ne može da bude kompletan nikako.

kika Majstor

pre 4 godine

Je l vi to tražite izjave koje hvale Djokovića i prikazuju ga kao najkompletnijeg, bla, bla, pa njih objavljujete? A analize koje govore o njegovim slabostima ignorišete. Ima on mnogo rupa, ali je nevidjeno BRZ, pa time neutrališe svoje slabosti. Ali, ne može stalno na trčanje da se pobedjuje.

hahahah

pre 4 godine

Hahhaha, kakva dileja...

Pa brate Rodžer je najbolji igrač u istoriji, ne zbog rekorda, koji su sranje - epohe se ne mogu porediti - nego baš zbog stila igre, jer je ubedljivo najkompletniji igrač u istoriji (Što bi Vanja Grbić rekao "Statistika je netačan skup tačnih podataka". - rekordi su glupost). Ali poređenje je kao Mesi i Ronaldo - Mesi je prirodan, Ronaldo je radilica. Isto je tako i Nole - radilica. Federer - on je prirodan bre. Lik kida kako igra... budimo realni. I u ovim godinama, takva elegancija, niko na turu nije takav. U redu navijamo za Noleta, ali svako ko se iole razume u sport - ljudi bre, Rodžer je apsolutno najbolji. Čak i da Nole sve rekorde obori u istoriji - takav stil i eleganciju na terenu neće imati nikada, jer on igra drugačiji stil tenisa - i i dalje će ljudi govoriti da je Rodžer najbolji ikada...

Sd

pre 4 godine

Sve je rekao iskreno i veoma precizno. A da je Nole najbolji teniser, videlo se sada u meču sa Nadalom. Kada se obrati pažnja na Noletovu igru vidi se da je i u 1. i u 3. setu igrao s namerom da izgubi set. Kad god to ne bi izgledalo napadno i očigledno, vraćao je loptu Nadalu ili na reket, ili malo u levo, na forhend. Zašto? Zato da bi stekao priliku da na RG igra kako ume i zna, na pobedu. Radi viših, teniskih i vanteniskih interesa nije smeo da pobedi i u Rimu i na RG. Rim je morao da ustupi Nadalu, ali zato RG može da igra nesputano i da pobedi, naravno ako bude igrao nadmoćan tenis.
(949, 22. maj 2019 09:49) # Link komentara

Preporučujem (+124)
Ne preporučujem (-98)


Jedan ovakav praznovjeran komentar ima cak 124 plusa. Pa mi smo kao nacija nadrljali kada vjerujete u ovakve gluposti kao sto je ovaj lik napisao. Mi smo u problemu, mnogo velikom problemu.

Ministar

pre 4 godine

Kako vas nije sramota da svaki dan isto pisete...Svaki dan mlatite istu pricu...Ima li medju vama novinara ili ste skupljeni sa ulice? Od 100 tekstova jedan je vas... Samo kupite izjave o Jokicu i Djokovicu...I jeste li svjesni koliko uticete na zatupljivanje naroda... I to sve za platu od koje ni kikiriki ne mozete da kupite...Pogledajte se u ogledalo sramotnici...

aramis

pre 4 godine

Auu, sta rece ti covece... Da si pratio analizu malo uvideo bi da Djokovic ima jedan od najpreciznijih servisa u istoriji tenisa. Jos kada se doda tome da razmak koji nastaje tokom izbacaja loptice u stranu kako bi se gadjali uglovi koji je kod njega najmanji mislim da si bas pogresio. Odmah posle Djokovica dolazi federer sa razmakom i zato su njihovi servisi nepredvidivi, jer teniser ne moze da oceni gde ce da gadja kada loptica pri izbacaju ide isto...
Takodje drugi servis, samo pogledaj brzinu drugog servisa Djokovica, ako ne racunas one dvometrase posle njih je odmah Djokovic. Tako da si pogresio zesce...


Daj mi molim te gde je taj podatak da djokovic ima najprecizniji servis? Djokovic nije ni na jednoj top 10 listi za servis. Nego srbi ko srbi neko lupaju minuseve ako kazes istinu. Djokovic nije ni u top50 servera. Al ajde ispravi me, daj mi gde je taj podatak

Vojvođanin

pre 4 godine

Obožavam ovog čoveka. Jedan je od najvećih ikada....
Međutim, izuzetno me iritira ta naša potreba da na nedeljnom nivo analiziramo i naglašavamo kako je Đoković najbolji, najlepši, najveći....Aman ljudi, ogroman je i kao čovek i kao igrač. Jednom će u istoriji pisati da je bio najveći ikada, ali prestanite više na dnevnom nivo to naglašavati, pisati i kititi!!!

King Roger

pre 4 godine

Bas se videlo na RG 2011 i 2015 kao i na US openu 2016 ili W 2012 koliko je Nolo kompletan igrac.Samo moze da gleda kada neko kao Vawrinka ili Federer pogadjaju linije.Odjednom prestaje taj njegov zid i pada.

Mikii

pre 4 godine

i psihicki je ubica protivnika. Rodzer Federer je samo jednom slomio reket kao profesionalac - protiv n 
Noleta.
(Aca, 22. maj 2019 09:30)

A koliko je Nolo izlomio reketa protiv Federera i Nadala? Bas je jedan platio cenu u proslu nedelju. P.S. Obrati paznju na ljude koji mogu da te ponize cinjenicama. Poy

Mikii

pre 4 godine

U sportu si jak onoliko koliko ti je jaka najslabija tacka/igrac/udarac... pod uslovom da to protivnik ume pamento iskoristi. Zato je Novak Đokovic najkompletniji igrac i br. 1.
(... jedan Nenad, 22. maj 2019 10:05)

Nolu najslabija tacka igra na mrezi koja nije ni za prvih 100. Kad neko hoce da ispadne duhovit, a nema intelektualni kapacitet za to: procitajte komentar iznad i vidite kako to izgleda.

King Roger

pre 4 godine

Novak “wall” Djokovic.
(Jon Bon Jovi, 22. maj 2019 09:26)

On je "wall" samo kada sa druge strane nema odlicnog napadaca inace ovako nista.A i to samo govori kakav tenis igra bez imalo intelegencije vec na snagu i silu sve vraca jer je fizicki najspremniji.Teske meceve i protivnike uglavnom dobija posle velike borbe jer ne ume da pobedi na laksi nacin vec samo na tezi.Ali to nije najbolji tenis kao sto ima Kralj Federer koji nadmudruje protivnike a ne pobedjuje ih na silu.Samo pogledaj trajanje nekih meceva Nola protiv Federera ili Nadala kad ih je pobedio i videces ogromno vreme.A pogledaj recimo Federer kad pobedjuje Nolu ili Nadala mnogo krace vreme.

... jedan Nenad

pre 4 godine

U sportu si jak onoliko koliko ti je jaka najslabija tacka/igrac/udarac... pod uslovom da to protivnik ume pamento iskoristi. Zato je Novak Đokovic najkompletniji igrac i br. 1.

King Roger

pre 4 godine

Ako je Nolo najkompletniji i ja sam onda.Kao moze da bude najkompletniji kada smec i dropsot nije u stanju da uradi kao neko ko je 100 na ATP a ne 1.

Србољуб

pre 4 godine

Ноле је највећи и најачи и најбољи спортиста свих времена. Све друго је подцењивање странаца да уруше Србски понос и славу. Али узалудни су ти покушаи јер је Ноле као и Тесла прави Србин и нема већег од њега.

iggy

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije:
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
(Maki, 22. maj 2019 09:42)

Cekaj, a dok je Federer njih pobedjivao bilo je - e, leko je njemu bilo da osvaja tolike GS u toj jadnoj konkurenciji

Demar De Rosen

pre 4 godine

Nalbandijan kao bivsi teniser govori iz sopstvenog iskustva i to je njegovo misljenje. Ali on ne pripada grupi vrhunskih trenera koji stvari gledaju sveobuhvatno. Meni se tu najvise dopada procena Pilica od pre nekoliko godina koji kaze da je Rafa najbolji fizicki, Nole u glavi, a Fed tehnicki. Voleo bih reciomo da cujem misljenje Lendla kao vrhunskog igraca i zahtevnog trenera na ovu temu.

miodrag

pre 4 godine

Šta me briga za tenis i Đokovića, gledam kako da sastavim kraj s krajem
(Bahati pešak, 22. maj 2019 11:34)

Pravilno, svi kao ti treba da traze posao a ne da gube vreme na internetu i citaju svakojake gluposti....nego odmah I ponuda- meni treba na vikendici da se satavi jedan kraj kablovske linije sa drugim krajem, da li ste zainteresovani!?

?

pre 4 godine

Da li ima tezinu izjava nekoga kome je najveci domet 3 na listi? Citao sam ovde da i osvajaci gren slem titula i prvi na listi nemaju legitimitet da daju svoja misljenja i ko je najbolji ikada. Ili to vazi samo kada ne pomenu Nolota

slaviša šmigič

pre 4 godine

koliko neki nemaju pojma o tenisu govori činjenica,da neki ovde bulazne,da nole nezna,da smečuje.novak smečuje dosta dobro nije medju najboljima ali zna,da smečuje one promašaje koje smo videli u rimu teško kad vidimo a sve je posledica velikog umora to se videlo več početkom meča kad nije niti probao,ili barem pokušao vratiti se u prvi set posle prvog seta znao sam,da je novak izuzetno iscrpljen posle osvajanja madrida igra 2.utakmice u istom danu a potom stršan meč protiv delpotra i tako otišao umoran igrati sa omalenim švarcmanom,da bi protiv nadala bio več kao krpa.

baraka

pre 4 godine

Navijac sam Federera ali mislim da Nole jeste najkompletniji. Federer ima sjajnu tehniku backhanda ali mu je taj udarac mnoooogo slabiji u odnosu na konkurenciju. Zbog toga mu svi igraju na tu stranu i tako ga pobedjuju da mu je backhand malo bolji jos 5 godina bi minimum dominirao. Federer sve ostalo ima bolje od drugih. Pogotovo je to koristio Nadal koji mu igra forehandom na backhand kao levoruki teniser. Neko ce reci pa i Federer njemu igra na backhand da ali Nadalov backhand moze mnogo vise da podnese nego Federerov.

noleisthebest

pre 4 godine

"Navijač sam Đokovića, radujem se njegovim uspesima, ali ne vidim kako neko može da kaže da je on najkompletniji igrač kada i dalje ne ume da odigra smeč kako treba...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (frizzle, 22. maj 2019 09:52) "

Koliko puta u mecu je igrac u situaciji da udari smec?

Najkompletniji ne znaci i savrseni. Savrseni igrac ne postoji.

A Nole je ubedljivo najkompletniji. O tome svedoce njegovi H2H i sa Nadalom i sa Federerom.

Nadal i Federer imaju mnogo vise slabosti nego Nole, zato ih on redovo pobedjuje. Prosto ti je to druze ako hoces da vidis.

Lolo

pre 4 godine

@anica

Kada su Muratoglu, Lendl, Ivanišević, Vavrinka, Nadal pa i sam Đoković govorili za Federera da je najveći svih vremena onda ste protestvovali. Zašto je mišljenje Nalbadijana ili Rusedskog merodavnije od mišljenja trenera i tenisera koje sam nabrojao u prethodnoj rečenici?

Darko

pre 4 godine

slaviša
Pa jedino ako je bio umoran na svakom meču od olimpijade u Pekingu do današnjeg dana..Na prste jedne ruke može da se izbroji koliko puta ih je ubacivao, i nije greška kada se kaže da ne zna. A jesi ti slavio pobedu na Vimbldonu prošle godine? Nije ti se učinilo da je Nadal tada kao krpa jer je igrao polufinale sa Delpom? Ne?

Andrija

pre 4 godine

Ajde da budemo malo realni, Djokovic ima jako slab servis, ako je neko kompletan to je jedino Federer, odlican servis, savrseni bekhend i forhend. Ali ja sam i dalje odusevljen Djokovicem kako je osvojio skoro sve sto je moglo sa tako losim servisom, kapa dole
(aramis, 22. maj 2019 11:00) # Link komentara


Auu, sta rece ti covece... Da si pratio analizu malo uvideo bi da Djokovic ima jedan od najpreciznijih servisa u istoriji tenisa. Jos kada se doda tome da razmak koji nastaje tokom izbacaja loptice u stranu kako bi se gadjali uglovi koji je kod njega najmanji mislim da si bas pogresio. Odmah posle Djokovica dolazi federer sa razmakom i zato su njihovi servisi nepredvidivi, jer teniser ne moze da oceni gde ce da gadja kada loptica pri izbacaju ide isto...
Takodje drugi servis, samo pogledaj brzinu drugog servisa Djokovica, ako ne racunas one dvometrase posle njih je odmah Djokovic. Tako da si pogresio zesce...

Lolo

pre 4 godine

@anica

Kada su Muratoglu, Lendl, Ivanišević, Vavrinka, Nadal pa i sam Đoković govorili za Federera da je najveći svih vremena onda ste protestvovali. Zašto je mišljenje Nalbadijana ili Rusedskog merodavnije od mišljenja trenera i tenisera koje sam nabrojao u prethodnoj rečenici?

... jedan Nenad

pre 4 godine

"U sportu si jak onoliko koliko ti je jaka najslabija tacka/igrac/udarac... pod uslovom da to protivnik ume pamento iskoristi. Zato je Novak Đokovic najkompletniji igrac i br. 1. 
(... jedan Nenad, 22. maj 2019 10:05) 

Nolu najslabija tacka igra na mrezi koja nije ni za prvih 100. Kad neko hoce da ispadne duhovit, a nema intelektualni kapacitet za to: procitajte komentar iznad i vidite kako to izgleda.
(Mikii, 22. maj 2019 10:47)"

Hvala intelektualna gromado!
Zbog tvog komentara cu dobiti vise pluseva no sto realno zasluzujem :D : *

Djole

pre 4 godine

Šta me briga za tenis i Đokovića, gledam kako da sastavim kraj s krajem
(Bahati pešak, 22. maj 2019 11:34)

Idi onda gledaj... sto gubis vreme citajuci ovu vest i ostavljajuci komentar?

Le

pre 4 godine

@miodrag
Klasicno potcenjivacki komentar kada se neko drzne da dirne u sport ili tenisera, kosarkasa. Vama ni ne treba pokusati objasnjavati kakva je stetnost ovakva zaludjenost sportistima, kao sto ja ne pokusavam ubediti majku svoju da ne treba da gleda Zadrugu. Znam, vi koji branite sport cete reci da nije isto. Sta mislite, zasto je bas Srbija toliko zaludjena svakim sportom ili sportistom koji moze da "napakosti" tom nametnuto losem zapadu? To nije kao kod Danaca rukomet ili kod svakog fudbal, to je histerija kod svake iole uspesnije osobe koja prikriva nase teske zivote. Ako ste mladi, videcete kada odrastete kako je to bilo, a ako ste stariji, bas ste ti na koje se cilja da i dalje tako razmislja. Moj brat je sa 17 godina bio zaludjen Zvezdom i pricao da ga nikada nece proci, ali sada vidi kakva je to glupost bila, kao i vecina sto misli kada odraste

4k4.Dex

pre 4 godine

Realno Djokovic i jeste najkompletniji definitivno. Svi udarci su na najvisem nivou a bekhend najbolji u istoriji. Izdrzljiv kao konj i mnogo jak u glavi sa sampionskim stavom. Izbacuje bes tacno kad treba i ima pravu podrsku porordice u svemu.

Opet

pre 4 godine

Realno svi ovi igraci koje je @Maki nabrojao(Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...) su mooogo jaci od danasnjeg sastava osim par izuzetaka mozda Cilic, Raonic.. Delpa, Mareja i Vavrinku bih svrsto u visi nivo

Branko Sajic

pre 4 godine

Nole,
Neka ti je sretan rodjendan! Ti jesi 100% najkompletniji igrac u istoriji tenisa. Sada kad su ti vrata sirom otvorena iskoristi to i postavi rekord po broju osvojenih Grand Slam-ova.
Branjo (teniser) iz Amerike

slaviša šmigič

pre 4 godine

svako ako je barem malo korektan moze potpisati sve sto je rekao nalbandian a ima jih barem 80.posto bivsih i sadasnjih tenisera,trenera i strucbjaka koji imaju totalno isto misljenje i amin.kako rece komentator na tv sportklub slovenija peter pevc kiriosu nebi dao ni liziku za dete,da mi cuva.

ssergioack

pre 4 godine

Obožavam ovog čoveka. Jedan je od najvećih ikada....
Međutim, izuzetno me iritira ta naša potreba da na nedeljnom nivo analiziramo i naglašavamo kako je Đoković najbolji, najlepši, najveći....Aman ljudi, ogroman je i kao čovek i kao igrač. Jednom će u istoriji pisati da je bio najveći ikada, ali prestanite više na dnevnom nivo to naglašavati, pisati i kititi!!!
(Vojvođanin, 22. maj 2019 09:36)

Nemoj da se nerviras bez potrebe. Sve je vrlo jednostavno, svi mi volimo da citamo tekstove o Noletu a svaki klik na bilo sta u vezi sa tim, donosi profit. Tako da... dok Nole igra bice i dnevnih tekstova koji privlace paznju.

Lolo

pre 4 godine

@anica

Kada su Muratoglu, Lendl, Ivanišević, Vavrinka, Nadal pa i sam Đoković govorili za Federera da je najveći svih vremena onda ste protestvovali. Zašto je mišljenje Nalbadijana ili Rusedskog merodavnije od mišljenja trenera i tenisera koje sam nabrojao u prethodnoj rečenici?

Jex

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije:
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
 (Maki, 22. maj 2019 09:42

Kome, Rodzeru?

CATAPA

pre 4 godine

Sad je naprasno postalo najvažnije koliko ko "lepo" igra.
Lepo opisano u filmu Man Friday (1975) kada Robinzon Kruso (Peter O'Toole) u prvoj trci pobeđuje jer jedva, ali ipak prvi prolazi kroz cilj. U drugoj opet pobeđuje jer je gracioznije trčao od naravno bržeg Petka.
Tako i Federer i njegovi obožavaoci. Kada je postalo već izvesno da će i Novak i Nadal oboriti sve njegove naduvane rezultate, onda je naprasno postao glavni kriterijum "umetnički dojam".

Priznajte, svi ste naivno verovali da u tenisu pobeđuje onaj koji osvoji poslednji poen u meču, zar ne? Pa čekaj, kako onda Borna Ćorić nije nedavno pobedio Federera, a igrao je neuporedivo lepše i osvojio više poena? E tu onda važi pravilo iz prve trke Robinzona i Petka.

Naravoučenije: nemoguće je pobediti onoga koji naknadno kroji pravila.

Mirko Kojotovski

pre 4 godine

Noletova prednost u udarcima nije.Noletov servis bekend forhend smeč dropsot nije najbolji aliiiiii Nole ih razbija svojim intelektom svojom brzinom svojom raznovrsnoscu svojom mentalnom snagom. Preduslov da je voljan i željan pobeda.Tada niko njemu seta uzeti ne moze

Djorjde P

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije:
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
(Maki, 22. maj 2019 09:42)

Hm, ne bih se slozio. Od navedenih mi nedostaje samo Nalbandijan, a ostali manje-vise. Ima trenutno zanimljivih/potencijalnih igraca, jedino se ne naziru (ni blizu!) zamene za Nadala, Federera i Djokovica. To ce faliti svetu tenisa za par godina!

Nugi

pre 4 godine

Slazem se za smeč, ali udari ih 3-4 po mecu tako da se to uopste ne moze uzeti kao mera za kompletnost. I volej moze da napreduje, ali svejedno je najbolji. I po mom misljenju je jedini igrac u istoriji koji kada zeli moze da dobije svakog.

anonimus

pre 4 godine

realan komentar i na mestu,kako je lepo bilo gledati Nalbandijana kad je u top formi sto je nazalost bilo retko. sa osnovne linije kako je taj covek crtao po terenu..

ernesto che

pre 4 godine

Ovo je verovatno najbolja i najjednostavnija definicija Djokovica, verovatno ne igra najlepsi tenis, nije najatraktivniji za gledanje, ne vole ga kao nadala i federera nema leprsavu igru kao oni ali sa svojim igrom, fizickim i mentalnim sposobnostima je najkompletniji igrac.

Nikola

pre 4 godine

Da se ne bi večno lagali. GS je svetsko prvenstvo individualnih igrača tenisa. Ko ima najviše osvojenih GS je najbolji.Kako danas, tako i za 100 godina.
(VUK, 22. maj 2019 09:43)

Rekao je najkompletniji, procitaj ponovo pa komentarisi.

CroFed

pre 4 godine

@frizzle Nije samo smeč problem, amaterski zna i volej odigrati kao i drop shot, no ima najbolju kontru i vjerojatno bekhend i retern ikad. S tim kompenzira sve te mane u igri

митар пфк

pre 4 godine

Одлично је Давид све појаснио , просто и реално , а уједно и стручно !! Узгред , Налбандијан је био мајстор велики и кад је у форми било је задовољство гледати га , и штета што није дошао до неког гренд слема , имао је квалитет , али је и потрефио у сред ере , ове највеће тројке икада...Да је рецимо сада актуелан , сигурно би био у топ5 константно...

zaboravni

pre 4 godine

Na Federerovoj fejsbuk stranici objavljeno da je danas Novakov rođendan ,a domaći mediji i njegovi navijači toga se nisu sjetili.

tennis fan

pre 4 godine

@Opet
Soderling, Nishikori, Ferrer, Berdych, Tsonga su slicni kao ovi nabrojani, a Zverev, Cicipas, ,Cilic, Raonic i Dimitrov su boranija koja je iskoristila pad zbog povreda ili penziju gore pomenutih. Jedino bih stavio Thiema u gore pomenutu klasu. Marej, Wawrinka i Del potro su malo visi nivo.

tennis fan

pre 4 godine

@Maki
To je bio talenat i kvalitet. Ovi sada, Zverev, Cicipas, Cilic, Raonic, Anderson, mucni za gledanje, da ne kazem negledljivi.

Lolo

pre 4 godine

@Key and Peele

Koliko smo se samo načitali tekstova o transferima Milinković - Savića i Jovića...Jedan dan čitaš kako ide u Milan tj Real, naredni dan čitaš kako neće, pa onda opet čitaš kako negde idu, pa naredni dan kako neće i tako u krug.

Tutankamon

pre 4 godine

E čuj Nalbandian pomno prati tenis? Pa on to nije radio ni dok je bio igrač pa je umjesto kao rezerva na završnom turniru otišao na pecanje.

Inače je bio čudo od talenta i svojevremeno imao 5:0 protiv Federera, a uz to jedan od rijetkih koji je mogao pobjeđivati i najbolje u kontinuitetu.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Налбандијан - уз Ферера вероватно најбољи играч који никад није освојио Грен Слем. На два турнира заредом победио Надала, Ђоковића и Федерера. Уз Новака и Вавринку, најбољи бекхенд у тенису.

949

pre 4 godine

(Sd, 22. maj 2019 16:31)

Nole je "dečko s periferije". On im je potreban samo u meri u kojoj im je koristan. Sreća i umeće, ali i mudro postavljnje u tom svet u kome je Bog novac, neophodni su mu da bi opstao. Pripada narodu koji je prevazišao teorije zavere, pošto se na svojim leđima uverio da se teorije zavere vrlo lako preobražavaju u bolne i prebolne prakse zavere. To verovatno nisi doživeo na svojoj koži, pa ti stoga izgleda nestvarno. Želim ti da na tome ostaneš.
A Noletu, želim svako dobro.

Key and Peele

pre 4 godine

@ministar

Medijima trebaju klikovi da bi uzeli pare za oglase. Zato u sportskom segmentu forsiraju najlkliktabilnije tagove: zvezda, partizan, djokovic, jokic.

Novinari su tu, shodno svom veoma uskom obrazovanju (znam, radio sam sa njima, ali sam iz druge obrazovne sfere) laki da upadnu u masinu promocije prakse iz prvog pasusa.

Konacno, tu je vlast, kao replika vlasti u sad ili uk, koje su prve shvatile moc medija da otupe reakcionarnu moc naroda nebrojenim vestima, vestackim senzacijama i vestackim herojima ne bi li skrajnuli oci sa jarma koji se zove kapitalizam, uzurpacija moci, standard koji bi uvek mogao biti bolji da se novac ne rasipa na vojsku, na male poreze bogatima...

blejk the ledzend

pre 4 godine

Koliko nedostaju svetu tenisa igraci iz prethodne decenije: 
Nalbandijan,Gonzales,Safin,Rodik,Hjuit,HK Ferero,Blejk,Davidenko...
(Maki, 22. maj 2019 09:42)


Solderling. Ancic... Od mladjih koji kao igraju i dalje dolgopolov, janowic... Nestali zbog bolesti. Retko ko je otisao u penziju zdrav.

CroFed

pre 4 godine

Jedan od boljih igrača bez slama Nalbandian, no nije bio velik radnik, često s viškom kilograma... Pobjeđivao i Rafu i Novaka, a Rogera i na grand slamu i finalu masters cupa. Tko ne zna, neka se podsjeti što je napravio u finalu Queensa 2012 protiv Čilića, ni Kyrgios to vjerojatno ne bi napravio...

don

pre 4 godine

Sd
Isti taj lik sto si mu replicirao, svo vreme nakon zavrsetka AO je tvrdio da Novak nece osvojiti nijedan masters turnir pre RG da bi stekao pravo na osvajanje drugog slema u sezoni. Kada je uzeo Madrid pa izgubio u Rimu, prica je bila da je eto dopusteno osvajanje Madrida, ali nije smeo Rim da bi mogao RG. Zapravo, da bi stekao pravo na osvajanje, ali samo ako bude dobro igrao. Pazi molim te koje su to nebuloze i sta covek pise.

lal

pre 4 godine

@aramis: djokovic u prethodnih godinu dana na listi najboljih servera zauzima sedmo mesto... izvor atptour.com
a sto se tice "minuseva", zelim ti mnogo "plusa" u buducnosti...

Sd

pre 4 godine

@(949, 22. maj 2019 19:03)

Nek ti je onaj gore na pomoci ako ga uopste i ima. Ne mogu garantovati da ga ima, jer previse previse je nesrece na ovoj planeti da bih tek tako vjerovao da ga ima. Sto se tice Noleta, kazes da mu je potrebna sreca da bi opstao. Pa da Novaku treba sreca, ne bi sad bio tu gdje jeste. Takvim ljudima kao sto je Novak, sreca nije potrebna. A to sto kazes da je Novak izgubio mnogo turnira ove godine zato sto mu je tako naredjeno, pa to onda znaci da i sam Novak ucestvuje u tim radnjama. Ja bih ipak rekao da si ti dobro skrenuo sa pravog puta, i da samo mislis da znas sta govoris a ustvari nemas pojma sta govoris. Od tebe su samo gori ovi sto su te podrzali sa ovim silnim nesvjesnim plusevima.

Kuki

pre 4 godine

Maki,

Svi ovi teniseri koje si nabrojao osim Blejka su genatacija ili godinu dana mladji od Federera. Tako da tesko da moze da se kaze da su to teniseri iz predhodne decenije. Bilo je medju njima i igraca koji su bili prvi na ATP listi. Ali to samo pokazuje razliku izmedju njih i "velike trojke" u trajanju, a konstantnost "velike trojke" u postoizanju vrhunskih rezlutata je neuporedivo veca.

мр

pre 4 godine

Je l vi to tražite izjave koje hvale Djokovića i prikazuju ga kao najkompletnijeg, bla, bla, pa njih objavljujete? A analize koje govore o njegovim slabostima ignorišete. Ima on mnogo rupa, ali je nevidjeno BRZ, pa time neutrališe svoje slabosti. Ali, ne može stalno na trčanje da se pobedjuje.
(kika Majstor, 22. maj 2019 19:24)

Није лако, није лако. Сами себе демантујете а да и не размишљате о томе када сте толико заслепљени. Њему та брзина помаже да стигне, да врати, да се спаси. А шта му помаже да освоји поен тј да његов противник не стигне његову лопту? Па биће да је то знање и техника којом располаже.

laik

pre 4 godine

Nisam stručan pa ne mogu da ocenjujem Djokovića. Jedno znam: po broju titula i načinu igre Novak će ostati zapamćen kao jedan od velikana svetskog tenisa. Analize često nisu saglasne, ali to ne umanjuje Djokovićev značaj.