Nedelja, 12.05.2019.

14:58

Hamilton i Botas nastavili dominaciju – Britancu pobeda, Mercedes na 5/5!

Britanski vozač Formule 1 iz ekipe Mercedesa Luis Hamilton prvi je završio trku za Veliku nagradu Španije.

Izvor: LN

Hamilton i Botas nastavili dominaciju – Britancu pobeda, Mercedes na 5/5! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Gorki

pre 4 godine

Meni formula1 nije postala dosadna zbog evo ove dominacije Mercedesa ili pre par godina Red bula jer imaju najbolje bolide. Meni je postala dosadna zbog par drugih stvari. Kao prvo dosadi doprinosi to sto se u sadasnjim trkama gorivo toci da ga ima do kraja trke, pa je tako gledalac lisen zadovoljstva gledanja borbe u taktickom smislu izmedju boksova ekipa sto je znacilo mnogo za samu trku. Kao drugo,dosadi doprinosi i to sto su sadasnje gume nekako mnogo bolje nego ranije pa ne dolazi do pucanja istih kada se prekoraci predvidjeno vreme za odredjenu mesavinu pneumatika. Sada mozemo da vidimo da gume ne samo da ne pucaju kada se potrose zbog duzeg ostajanja na stazi vec vidimo da se i sa istrosenim pneumaticima vozi i po desetak krugova vise i to bez nekog veceg gubitka vremena. Pa tako sada gledamo trke od po 67 krugova sa jednim odlaskom u boks. Zato imamo trku koja ima poredak vozaca od pocetka do kraja skoro pa isti kao kada se svi poredjaju posle prve krivine.

Dr.Zetsche

pre 4 godine

Sve već vidjeno. Mercedes nastavlja dominaciju u 2019...i ne vidi se kraj iste. A da je jedan od njih dvojice u Mercedesu sa Hamiltonom (Rikardo ili Max) imali bi super zanimljive trke. Ovako "Die Beste oder nichts".

Хумска БГ

pre 4 godine

Hamilton kada na kraju trke pobedi da kaze hvala Fetelu.
(lol, 12. maj 2019 15:17) # Link

После завере Мерцедеса, ФИА-е, Пирелија, британског лобија, краљевске породице и геј лобија сада и Фетел почео да намешта за Хамилтона :)))
Прошле године Ботас радио за Луиса против Фетела, сада Фетел ради за Луиса против Ботаса :)))

Kole

pre 4 godine

Teorija zavere Ferarijevih fanova da je F1 dosadna pada u vodu fenomenalnim rezultatima ne samo Mercedesa nego i Red Bula. Ja navijam za Maxa i uzivam u trkama. E sad sto Ferari nije konkurentan to je njegov problem. Trenutno odskacu dva majstora za volanom Luis i Max!

drne

pre 4 godine

Kakvi komentari Boze dragi... dosadno,dosadno...verujem da ovima iz Mercedesa nije dosadno jer time se bave. Da budu najbolji. Isti je slucaj bio sa Red Bulom i Ferarijem ranije. Meni nikad nije dosadno da gledam majstore svog zanata. Ni Ronalda ni Mesija ni Djokovica... a ni Hamiltona i Mercedes kako brilijantno rade posao.

sasa pg

pre 4 godine

@YNWA

Ne radi se o tome ko za koga navija, već koliko uopšte ima smisla ovo kruženje po stazi u koloni iz vikenda u vikend. Automobilske trke treba da donesu uzbuđenje, a u F1 danas toga uopšte nema. Zato čelnici takmičenja moraju nešto da učine, makar vratili V10 motore i manuelne mjenjače i izbacili ove tehnologije da bi se vratio faktor koji se zove čovjek. Ja navijam za sport, a on je ovdje zaista umro!

kaBoom

pre 4 godine

Koliko god Markez dominirao u GP, vidi se da ima talenta, i desavaju se iznenadjenja, ali ovo je stvarno uzas. Od 2014 niko prisao Mercedesu nije, osim mozda prosle godine gde je Fetel sam sebe unistio...... Uzas, ili su svi ovi ostali toliko retardirani da ne znaju da prave bolid, ili ovi iz Mercedesa imaju neku pomoc sa strane, mada sta se desavalo u proslosti ne bih me cudilo. Gledao sam bas juce kvalifikacioni krug Botasa i Vetela, na pravcu Ferari pravi skoro vise od 3 stotinke razlike, ali u krivinama, brze/spore, nije bitno, i Mercedes i Red Bull ih gaze, u 3. sektoru ovi prave razliku od 8 stotinki, alooo, pa ko radi na bolidu tog Ferarija..... Siguran sam da bi Haas bio bolji od Ferarija, kad bi Ferari snabdevao svoje filijale najnovijim motorima, ali naravno to se nece desiti nikad, nazalost......

Petar

pre 4 godine

@(dalaBu, 12. maj 2019 17:02)

Nekad je to bilo 160000 samo za vreme trke. Prikazali su Grandstand tribinu koja je bila poluprazna. Nekad je to bilo nezamislivo. F1 je izgubila samo 600000 gledalaca prošle sezone. Struktura je takva da je više vremešnih gledalaca nego mladih. I ti stari ljubitelji je i drže još uvek živom.

YNWA

pre 4 godine

Феррари се самоубио. Формула је мртва, само да им неко каже. Ди енд.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ниш, 12. maj 2019 15:51)

# Link komentara

Jeste mrtva je radi nesposobnog Ferarija u odnosu na Mercedes. Formula 1 nije Ferari niti ce ikada biti, ali Formulu 1 svakako cini i Ferari. Mercedes radi bolji posao i to im se vraca. Ako ti nije zanimljivo, nemoj pisati, nije ti zanimljivo i ne gledaj. Nikoga ovde ne interesuje da li je tebi zanimljivo, a najmanej zasto ti nije zanimljivo, jer Ferariju niko nije kriv sto ne moze biti ni treci.Nastavi da navijas i sigurno je da ce ti biti zanimljivo kada Ferari opet bude dominirao, a pitanje je kada ce, sigurno. Gluposti.

Petar

pre 4 godine

Nije lepo da primetim, ima malo(mnogo) pakosti:
- poslednji šampion iz Ferari tabora?
- poslednja pobeda iz Ferari tabora?
- najbrži krug u istoriji F1?
Ja to, u krugu manje ostrašćenih od velike većine ovdašnjih komentatora prosto zovem "Kimijeva kletva" :)
Mali Šarlo (Hari Poter) je skinuo jedan mrak, pol-poziciju; ostale će ako mu dozvole ovi iz Mercedesa ;)
I, da, danas mi pade na pamet šta to silno nedostaje Ferariju: Toto Volf! Ne neko nalik njemu ili Todu, nego samo i baš on, Toto.

Petar

pre 4 godine

Dajte neka pravila, da bolidi budu sto slicniji i da vise od 50% zavisi od vozaca a ne ova sprdnja gde maltene test vozac Mercedesa bi uzeo prvo ili drugo mesto, nidje veze. Ovo je sampionat inzenira a ne vozaca

reflektor

pre 4 godine

Mercedes ima Hamiltona koji je psihicki jaci od Fetela.Imaju savrsen timski rad,od glavnog do mehanicara,imaju savrsenu taktiku.To su cinjenice i objektivno.E sad,ako imaju neku neregularnost na bolidu,to im se pusta i F1 ode dodjavola.Mada ipak mislim da je ovo prvo,jednostavno razvaljuju.Ferari je pogubljen i nemaju resenje.Ferstapen ih šije kako hoce,dobro Red Bull je tu u vrhu.Mercedes razvaljuje.Ako vidite poslednjih pet godina,ista ekipa osim zamene Rozberg/Botas je na okupu,to je razlog dominacije izmedju ostalog.

Ron Denis

pre 4 godine

Više ni sejfti ne pomaže da unese malo zanimljivosti i neizvesnosti?! TUGA!
(sah 88, 12. maj 2019 16:34)
Hvala vam na glasu.Ako ti je dosadno idi prati Mihaela na skijanje a nas ostavi da uživamo i gledamo najboljeg trkača ikada u ovom sportu!

moje ime

pre 4 godine

Мени је ипак утисак трке Роман Грожан. Тај човек је или највећи баксуз у Ф1 или има најмање интелигенције од свих возача (да не употребим неки грђи израз). Човек за 3 круга направи 3 инцидента који би могли да избаце и њега и још неког из трке. Не знам што га трпе у Хасу.

некле

pre 4 godine

Mерцедес има нешто нерегуларно на болиду што им даје овакву предност.
Само погледајте фацу оног волфа и све је јасно.
Међутим, проблем је и ферари, њихов стручни штаб на челу са Бинотом је катастофалан.
Као да крш тренеру даш да води Реал.
У праву је фетел када каже да стручни штаб ферарија нема појима.
Лоша тактика, касне реакције, сва кривица је њихова, погубљени су скроз, ништа ту нису криви леклер и фетел.
Међутим ова формула мора да доживи велике промене.
Никада ово такмичење кроз историју није било нешто спектаткуларно са те такмичарксе стране, увек сте имали два тима који се боре за титулу а остали учесници у саобраћају.
Али овај спорт који је уз фудбал најбољи и најспектакуларнији, захтева много више и корените промене.
Дефитинво у целу причу морају да се укључе и Ламбурџини, Порше, Масерати, Форд, Пежо, БМВ, Ауди ...и остале велике фабрике.
Уз ферари, рено и мерцедес, још 7 оваквих фабрика и имаћемо спектаткл.
Овако имате мерцедес, ферари и њихове филијале.
То је смешно.
Зар ико мисли да ће ферари и мерцедес да дају боље моторе својим филијалама?!
То тако не иде.
Зато да се укључе и остале фабрике и имаћемо лудницу.
Све остало су празне приче.
Такође велике похвале за овог коментатора ск клуба Ерцега.
Лик разваљује са коментарисањем, шта год да преноси, нфл,мото, ф1.
У комбинацији са Јуришевићем, који с њим преноси нфл, незаустављиви.
Најбољи коментатори у земљи убедљиво.
Да преносе пикадо напалили би народ.
Дајте им фудбал да преносе бре.

gonzo

pre 4 godine

@Long live and David Coverdale,
dok su Sumi i Ferari, Renault i Alonso, RBR i Vetel isto ovako pobedjivali bije vam bilo dosadno a sada jeste? nije Mercedes problem vec je cela F1 u problemu zbog sistema i pravila.

Smeh

pre 4 godine

Ovo postalo kao trke izdrzljivosti. Imaš LMP1, LMP2 i GT kategorije. Mercedes je LMP1, Ferari i Red Bul LMP2 a ostatak karavana različite GT kategorije. Tolika je razlika u svemu i znaš odmah ko će biti ukupni pobednik. A i Hamilton je talentovaniji od Botasa pa zato češće pobedjuje. Dosta više F1, vreme je da se pozdravimo.

sima strahota.

pre 4 godine

Pa smije li taj nesretni Botas da jednom stigne prvi ili najgori lik u istoriji F-1zvani Hamilton(pardon prije njega je to bio Šumaher koji rođenog brata zamalo ne ubi)mora da bude šampion kao pe..r Ronaldo u fudbalu.Pa kada bi za mene igrala cela ekipa kao što igra za njega.........

dalaBu

pre 4 godine

Auu koliko dosadan sport. Sreca sto ga mizaran broj ljudi prati. 
(Lol, 12. maj 2019 16:07) 

Pred kraj trke izašao je podatak da je za vikend(treninzi, kvalifikacije i trka), F1 na tribinama pratilo nešto malo više od 160 hiljada ljudi. To je sve sem mizeran broj, tako da..

Polako

pre 4 godine

Ja ne znam da li jedna osoba to pise, ali Lekrer nije brzi od Fetela. U pet trka, 1-2 puta je bio brzi, ostalo osvajao Fetel. I danas isto. Prvo ga Fetel pusta, a cim je promenio gume, razbio Lerkera sa tempom, bio je brzi Fetel 1,6 sekundi po krugu. Lekrer ce biti stvarno dobar za 2-3 godine, ne jos. Ali da je dosada, dosada je stvarno, moram da se ekstra motivisem da gledam F1, a gledam je od pocetka osamdesetih.

Long live and David Coverdale

pre 4 godine

nakon 30 godina redovnog gledanja formule,posećenih i uživo odgledanih 12 trka...sada mogu da kažem Adio formula.Nekada najbolji sport je uništen.

Student

pre 4 godine

Prestao sam da pratim Formulu 1 i Moto GP zato što ne želim da gledam zumiranje bolida ili motora da bi se gledale reklame koje na njima stoje. Često nisam ni znao na kojem su delu staze, čak mi bude i muka od takvog prenosa. Što je najgore, prenos trka ide na kanalima koji svi živi na svetu plaćaju, ne ide besplatno. Idiotizam.

Mercedes Petronas F1

pre 4 godine

Auu koliko dosadan sport. Sreca sto ga mizaran broj ljudi prati.
(Lol, 12. maj 2019 16:07)

-----
Sto ga pratis ako je dosadan ?

Zastava AMG Petronas

pre 4 godine

Krug 15:

Plače mi se jako. Svaka trka je dosadnija od prethodne. Mercedes ubija kakav tempo ima.
Kao i prethodnih 10 godina mogu da se nadam da ce sledeca sezona biti zanimljivija.

Gambeet

pre 4 godine

Ovo opasno preti da bude najnezanimljivija sezona u istoriji F1, pre svega što se tiče borbe konstruktora. Eventualno da Ferštapen otkine pobedu Mercedesima u Monte Karlu, možda Hungaroringu... Na šta spade nekad veliko takmičenje, ove sezone najinteresantnije ispratiti ko će odvesti najbrži krug za simboličan 1 bod. Nadajmo se nekoj zanimljivoj Formuli 1 u bližoj budućnosti, gde će više ekipa, a samim tim i vozača, imati šansu da se takmiči za najviše plasmane. Pozdrav svima i navijajmo za Noleta i Jokića večeras. Mogao bi ovo biti izuzetno uspešan dan za srpski sport : )

HARIS

pre 4 godine

Prosla sezona bila dosadna, a sta reci za ovu, katastrofa. A Ferari haos i bruka! Vrati se Arivabene, sve ti je oprosteno ili sve im oprosti :))

kralj

pre 4 godine

Mercedes je toliko dominantan da mi se cini da I ja vozim da bi bio u prvih pet,mnogo velika razlika u bolidima,ako se ovako nastavi svi ostali mogu samo da se mole da ova dvojka iz Merc.pokvare bolid.Nadam se da se Kimi probije u deset ali tesko.

ave

pre 4 godine

Ovo je ubedljivo najdosadnija i najgora sezona. Ova ubedljiva dominacija Mercedesa je nešto što ubija F1. Ja iskreno nisam ovo očekuvao, jesam da bude Mercedes nešto bolji ali ne ovako dominantan. Još je Ferari došao u Barselonu sa “poboljšanim” motorom pa ih odra Mercedes?! Pa šta bi tek bilo sa nije “poboljšan” motor?

sah 88

pre 4 godine

E moj Fetelu, kakav start?! Nemaš ti više.... Upropasti trku sebi, Lekleru, Red Bulovcima i omogući Mercedesu laganu dvostruku pobedu zbog očajnog starta i popuštanja svima u prvoj krivini, odustajanja od duela.

HARIS

pre 4 godine

Prosla sezona bila dosadna, a sta reci za ovu, katastrofa. A Ferari haos i bruka! Vrati se Arivabene, sve ti je oprosteno ili sve im oprosti :))

ave

pre 4 godine

Ovo je ubedljivo najdosadnija i najgora sezona. Ova ubedljiva dominacija Mercedesa je nešto što ubija F1. Ja iskreno nisam ovo očekuvao, jesam da bude Mercedes nešto bolji ali ne ovako dominantan. Još je Ferari došao u Barselonu sa “poboljšanim” motorom pa ih odra Mercedes?! Pa šta bi tek bilo sa nije “poboljšan” motor?

kralj

pre 4 godine

Mercedes je toliko dominantan da mi se cini da I ja vozim da bi bio u prvih pet,mnogo velika razlika u bolidima,ako se ovako nastavi svi ostali mogu samo da se mole da ova dvojka iz Merc.pokvare bolid.Nadam se da se Kimi probije u deset ali tesko.

Long live and David Coverdale

pre 4 godine

nakon 30 godina redovnog gledanja formule,posećenih i uživo odgledanih 12 trka...sada mogu da kažem Adio formula.Nekada najbolji sport je uništen.

Mercedes Petronas F1

pre 4 godine

Auu koliko dosadan sport. Sreca sto ga mizaran broj ljudi prati.
(Lol, 12. maj 2019 16:07)

-----
Sto ga pratis ako je dosadan ?

dalaBu

pre 4 godine

Auu koliko dosadan sport. Sreca sto ga mizaran broj ljudi prati. 
(Lol, 12. maj 2019 16:07) 

Pred kraj trke izašao je podatak da je za vikend(treninzi, kvalifikacije i trka), F1 na tribinama pratilo nešto malo više od 160 hiljada ljudi. To je sve sem mizeran broj, tako da..

Smeh

pre 4 godine

Ovo postalo kao trke izdrzljivosti. Imaš LMP1, LMP2 i GT kategorije. Mercedes je LMP1, Ferari i Red Bul LMP2 a ostatak karavana različite GT kategorije. Tolika je razlika u svemu i znaš odmah ko će biti ukupni pobednik. A i Hamilton je talentovaniji od Botasa pa zato češće pobedjuje. Dosta više F1, vreme je da se pozdravimo.

Zastava AMG Petronas

pre 4 godine

Krug 15:

Plače mi se jako. Svaka trka je dosadnija od prethodne. Mercedes ubija kakav tempo ima.
Kao i prethodnih 10 godina mogu da se nadam da ce sledeca sezona biti zanimljivija.

moje ime

pre 4 godine

Мени је ипак утисак трке Роман Грожан. Тај човек је или највећи баксуз у Ф1 или има најмање интелигенције од свих возача (да не употребим неки грђи израз). Човек за 3 круга направи 3 инцидента који би могли да избаце и њега и још неког из трке. Не знам што га трпе у Хасу.

drne

pre 4 godine

Kakvi komentari Boze dragi... dosadno,dosadno...verujem da ovima iz Mercedesa nije dosadno jer time se bave. Da budu najbolji. Isti je slucaj bio sa Red Bulom i Ferarijem ranije. Meni nikad nije dosadno da gledam majstore svog zanata. Ni Ronalda ni Mesija ni Djokovica... a ni Hamiltona i Mercedes kako brilijantno rade posao.

Gambeet

pre 4 godine

Ovo opasno preti da bude najnezanimljivija sezona u istoriji F1, pre svega što se tiče borbe konstruktora. Eventualno da Ferštapen otkine pobedu Mercedesima u Monte Karlu, možda Hungaroringu... Na šta spade nekad veliko takmičenje, ove sezone najinteresantnije ispratiti ko će odvesti najbrži krug za simboličan 1 bod. Nadajmo se nekoj zanimljivoj Formuli 1 u bližoj budućnosti, gde će više ekipa, a samim tim i vozača, imati šansu da se takmiči za najviše plasmane. Pozdrav svima i navijajmo za Noleta i Jokića večeras. Mogao bi ovo biti izuzetno uspešan dan za srpski sport : )

sah 88

pre 4 godine

E moj Fetelu, kakav start?! Nemaš ti više.... Upropasti trku sebi, Lekleru, Red Bulovcima i omogući Mercedesu laganu dvostruku pobedu zbog očajnog starta i popuštanja svima u prvoj krivini, odustajanja od duela.

некле

pre 4 godine

Mерцедес има нешто нерегуларно на болиду што им даје овакву предност.
Само погледајте фацу оног волфа и све је јасно.
Међутим, проблем је и ферари, њихов стручни штаб на челу са Бинотом је катастофалан.
Као да крш тренеру даш да води Реал.
У праву је фетел када каже да стручни штаб ферарија нема појима.
Лоша тактика, касне реакције, сва кривица је њихова, погубљени су скроз, ништа ту нису криви леклер и фетел.
Међутим ова формула мора да доживи велике промене.
Никада ово такмичење кроз историју није било нешто спектаткуларно са те такмичарксе стране, увек сте имали два тима који се боре за титулу а остали учесници у саобраћају.
Али овај спорт који је уз фудбал најбољи и најспектакуларнији, захтева много више и корените промене.
Дефитинво у целу причу морају да се укључе и Ламбурџини, Порше, Масерати, Форд, Пежо, БМВ, Ауди ...и остале велике фабрике.
Уз ферари, рено и мерцедес, још 7 оваквих фабрика и имаћемо спектаткл.
Овако имате мерцедес, ферари и њихове филијале.
То је смешно.
Зар ико мисли да ће ферари и мерцедес да дају боље моторе својим филијалама?!
То тако не иде.
Зато да се укључе и остале фабрике и имаћемо лудницу.
Све остало су празне приче.
Такође велике похвале за овог коментатора ск клуба Ерцега.
Лик разваљује са коментарисањем, шта год да преноси, нфл,мото, ф1.
У комбинацији са Јуришевићем, који с њим преноси нфл, незаустављиви.
Најбољи коментатори у земљи убедљиво.
Да преносе пикадо напалили би народ.
Дајте им фудбал да преносе бре.

Petar

pre 4 godine

Dajte neka pravila, da bolidi budu sto slicniji i da vise od 50% zavisi od vozaca a ne ova sprdnja gde maltene test vozac Mercedesa bi uzeo prvo ili drugo mesto, nidje veze. Ovo je sampionat inzenira a ne vozaca

Kole

pre 4 godine

Teorija zavere Ferarijevih fanova da je F1 dosadna pada u vodu fenomenalnim rezultatima ne samo Mercedesa nego i Red Bula. Ja navijam za Maxa i uzivam u trkama. E sad sto Ferari nije konkurentan to je njegov problem. Trenutno odskacu dva majstora za volanom Luis i Max!

YNWA

pre 4 godine

Феррари се самоубио. Формула је мртва, само да им неко каже. Ди енд.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ниш, 12. maj 2019 15:51)

# Link komentara

Jeste mrtva je radi nesposobnog Ferarija u odnosu na Mercedes. Formula 1 nije Ferari niti ce ikada biti, ali Formulu 1 svakako cini i Ferari. Mercedes radi bolji posao i to im se vraca. Ako ti nije zanimljivo, nemoj pisati, nije ti zanimljivo i ne gledaj. Nikoga ovde ne interesuje da li je tebi zanimljivo, a najmanej zasto ti nije zanimljivo, jer Ferariju niko nije kriv sto ne moze biti ni treci.Nastavi da navijas i sigurno je da ce ti biti zanimljivo kada Ferari opet bude dominirao, a pitanje je kada ce, sigurno. Gluposti.

Хумска БГ

pre 4 godine

Hamilton kada na kraju trke pobedi da kaze hvala Fetelu.
(lol, 12. maj 2019 15:17) # Link

После завере Мерцедеса, ФИА-е, Пирелија, британског лобија, краљевске породице и геј лобија сада и Фетел почео да намешта за Хамилтона :)))
Прошле године Ботас радио за Луиса против Фетела, сада Фетел ради за Луиса против Ботаса :)))

gonzo

pre 4 godine

@Long live and David Coverdale,
dok su Sumi i Ferari, Renault i Alonso, RBR i Vetel isto ovako pobedjivali bije vam bilo dosadno a sada jeste? nije Mercedes problem vec je cela F1 u problemu zbog sistema i pravila.

Ron Denis

pre 4 godine

Više ni sejfti ne pomaže da unese malo zanimljivosti i neizvesnosti?! TUGA!
(sah 88, 12. maj 2019 16:34)
Hvala vam na glasu.Ako ti je dosadno idi prati Mihaela na skijanje a nas ostavi da uživamo i gledamo najboljeg trkača ikada u ovom sportu!

Student

pre 4 godine

Prestao sam da pratim Formulu 1 i Moto GP zato što ne želim da gledam zumiranje bolida ili motora da bi se gledale reklame koje na njima stoje. Često nisam ni znao na kojem su delu staze, čak mi bude i muka od takvog prenosa. Što je najgore, prenos trka ide na kanalima koji svi živi na svetu plaćaju, ne ide besplatno. Idiotizam.

reflektor

pre 4 godine

Mercedes ima Hamiltona koji je psihicki jaci od Fetela.Imaju savrsen timski rad,od glavnog do mehanicara,imaju savrsenu taktiku.To su cinjenice i objektivno.E sad,ako imaju neku neregularnost na bolidu,to im se pusta i F1 ode dodjavola.Mada ipak mislim da je ovo prvo,jednostavno razvaljuju.Ferari je pogubljen i nemaju resenje.Ferstapen ih šije kako hoce,dobro Red Bull je tu u vrhu.Mercedes razvaljuje.Ako vidite poslednjih pet godina,ista ekipa osim zamene Rozberg/Botas je na okupu,to je razlog dominacije izmedju ostalog.

sasa pg

pre 4 godine

@YNWA

Ne radi se o tome ko za koga navija, već koliko uopšte ima smisla ovo kruženje po stazi u koloni iz vikenda u vikend. Automobilske trke treba da donesu uzbuđenje, a u F1 danas toga uopšte nema. Zato čelnici takmičenja moraju nešto da učine, makar vratili V10 motore i manuelne mjenjače i izbacili ove tehnologije da bi se vratio faktor koji se zove čovjek. Ja navijam za sport, a on je ovdje zaista umro!

Petar

pre 4 godine

@(dalaBu, 12. maj 2019 17:02)

Nekad je to bilo 160000 samo za vreme trke. Prikazali su Grandstand tribinu koja je bila poluprazna. Nekad je to bilo nezamislivo. F1 je izgubila samo 600000 gledalaca prošle sezone. Struktura je takva da je više vremešnih gledalaca nego mladih. I ti stari ljubitelji je i drže još uvek živom.

sima strahota.

pre 4 godine

Pa smije li taj nesretni Botas da jednom stigne prvi ili najgori lik u istoriji F-1zvani Hamilton(pardon prije njega je to bio Šumaher koji rođenog brata zamalo ne ubi)mora da bude šampion kao pe..r Ronaldo u fudbalu.Pa kada bi za mene igrala cela ekipa kao što igra za njega.........

Gorki

pre 4 godine

Meni formula1 nije postala dosadna zbog evo ove dominacije Mercedesa ili pre par godina Red bula jer imaju najbolje bolide. Meni je postala dosadna zbog par drugih stvari. Kao prvo dosadi doprinosi to sto se u sadasnjim trkama gorivo toci da ga ima do kraja trke, pa je tako gledalac lisen zadovoljstva gledanja borbe u taktickom smislu izmedju boksova ekipa sto je znacilo mnogo za samu trku. Kao drugo,dosadi doprinosi i to sto su sadasnje gume nekako mnogo bolje nego ranije pa ne dolazi do pucanja istih kada se prekoraci predvidjeno vreme za odredjenu mesavinu pneumatika. Sada mozemo da vidimo da gume ne samo da ne pucaju kada se potrose zbog duzeg ostajanja na stazi vec vidimo da se i sa istrosenim pneumaticima vozi i po desetak krugova vise i to bez nekog veceg gubitka vremena. Pa tako sada gledamo trke od po 67 krugova sa jednim odlaskom u boks. Zato imamo trku koja ima poredak vozaca od pocetka do kraja skoro pa isti kao kada se svi poredjaju posle prve krivine.

Petar

pre 4 godine

Nije lepo da primetim, ima malo(mnogo) pakosti:
- poslednji šampion iz Ferari tabora?
- poslednja pobeda iz Ferari tabora?
- najbrži krug u istoriji F1?
Ja to, u krugu manje ostrašćenih od velike većine ovdašnjih komentatora prosto zovem "Kimijeva kletva" :)
Mali Šarlo (Hari Poter) je skinuo jedan mrak, pol-poziciju; ostale će ako mu dozvole ovi iz Mercedesa ;)
I, da, danas mi pade na pamet šta to silno nedostaje Ferariju: Toto Volf! Ne neko nalik njemu ili Todu, nego samo i baš on, Toto.

Dr.Zetsche

pre 4 godine

Sve već vidjeno. Mercedes nastavlja dominaciju u 2019...i ne vidi se kraj iste. A da je jedan od njih dvojice u Mercedesu sa Hamiltonom (Rikardo ili Max) imali bi super zanimljive trke. Ovako "Die Beste oder nichts".

kaBoom

pre 4 godine

Koliko god Markez dominirao u GP, vidi se da ima talenta, i desavaju se iznenadjenja, ali ovo je stvarno uzas. Od 2014 niko prisao Mercedesu nije, osim mozda prosle godine gde je Fetel sam sebe unistio...... Uzas, ili su svi ovi ostali toliko retardirani da ne znaju da prave bolid, ili ovi iz Mercedesa imaju neku pomoc sa strane, mada sta se desavalo u proslosti ne bih me cudilo. Gledao sam bas juce kvalifikacioni krug Botasa i Vetela, na pravcu Ferari pravi skoro vise od 3 stotinke razlike, ali u krivinama, brze/spore, nije bitno, i Mercedes i Red Bull ih gaze, u 3. sektoru ovi prave razliku od 8 stotinki, alooo, pa ko radi na bolidu tog Ferarija..... Siguran sam da bi Haas bio bolji od Ferarija, kad bi Ferari snabdevao svoje filijale najnovijim motorima, ali naravno to se nece desiti nikad, nazalost......

Polako

pre 4 godine

Ja ne znam da li jedna osoba to pise, ali Lekrer nije brzi od Fetela. U pet trka, 1-2 puta je bio brzi, ostalo osvajao Fetel. I danas isto. Prvo ga Fetel pusta, a cim je promenio gume, razbio Lerkera sa tempom, bio je brzi Fetel 1,6 sekundi po krugu. Lekrer ce biti stvarno dobar za 2-3 godine, ne jos. Ali da je dosada, dosada je stvarno, moram da se ekstra motivisem da gledam F1, a gledam je od pocetka osamdesetih.

Ron Denis

pre 4 godine

Više ni sejfti ne pomaže da unese malo zanimljivosti i neizvesnosti?! TUGA!
(sah 88, 12. maj 2019 16:34)
Hvala vam na glasu.Ako ti je dosadno idi prati Mihaela na skijanje a nas ostavi da uživamo i gledamo najboljeg trkača ikada u ovom sportu!

Long live and David Coverdale

pre 4 godine

nakon 30 godina redovnog gledanja formule,posećenih i uživo odgledanih 12 trka...sada mogu da kažem Adio formula.Nekada najbolji sport je uništen.

некле

pre 4 godine

Mерцедес има нешто нерегуларно на болиду што им даје овакву предност.
Само погледајте фацу оног волфа и све је јасно.
Међутим, проблем је и ферари, њихов стручни штаб на челу са Бинотом је катастофалан.
Као да крш тренеру даш да води Реал.
У праву је фетел када каже да стручни штаб ферарија нема појима.
Лоша тактика, касне реакције, сва кривица је њихова, погубљени су скроз, ништа ту нису криви леклер и фетел.
Међутим ова формула мора да доживи велике промене.
Никада ово такмичење кроз историју није било нешто спектаткуларно са те такмичарксе стране, увек сте имали два тима који се боре за титулу а остали учесници у саобраћају.
Али овај спорт који је уз фудбал најбољи и најспектакуларнији, захтева много више и корените промене.
Дефитинво у целу причу морају да се укључе и Ламбурџини, Порше, Масерати, Форд, Пежо, БМВ, Ауди ...и остале велике фабрике.
Уз ферари, рено и мерцедес, још 7 оваквих фабрика и имаћемо спектаткл.
Овако имате мерцедес, ферари и њихове филијале.
То је смешно.
Зар ико мисли да ће ферари и мерцедес да дају боље моторе својим филијалама?!
То тако не иде.
Зато да се укључе и остале фабрике и имаћемо лудницу.
Све остало су празне приче.
Такође велике похвале за овог коментатора ск клуба Ерцега.
Лик разваљује са коментарисањем, шта год да преноси, нфл,мото, ф1.
У комбинацији са Јуришевићем, који с њим преноси нфл, незаустављиви.
Најбољи коментатори у земљи убедљиво.
Да преносе пикадо напалили би народ.
Дајте им фудбал да преносе бре.

sima strahota.

pre 4 godine

Pa smije li taj nesretni Botas da jednom stigne prvi ili najgori lik u istoriji F-1zvani Hamilton(pardon prije njega je to bio Šumaher koji rođenog brata zamalo ne ubi)mora da bude šampion kao pe..r Ronaldo u fudbalu.Pa kada bi za mene igrala cela ekipa kao što igra za njega.........

Student

pre 4 godine

Prestao sam da pratim Formulu 1 i Moto GP zato što ne želim da gledam zumiranje bolida ili motora da bi se gledale reklame koje na njima stoje. Često nisam ni znao na kojem su delu staze, čak mi bude i muka od takvog prenosa. Što je najgore, prenos trka ide na kanalima koji svi živi na svetu plaćaju, ne ide besplatno. Idiotizam.

Mercedes Petronas F1

pre 4 godine

Auu koliko dosadan sport. Sreca sto ga mizaran broj ljudi prati.
(Lol, 12. maj 2019 16:07)

-----
Sto ga pratis ako je dosadan ?

Polako

pre 4 godine

Ja ne znam da li jedna osoba to pise, ali Lekrer nije brzi od Fetela. U pet trka, 1-2 puta je bio brzi, ostalo osvajao Fetel. I danas isto. Prvo ga Fetel pusta, a cim je promenio gume, razbio Lerkera sa tempom, bio je brzi Fetel 1,6 sekundi po krugu. Lekrer ce biti stvarno dobar za 2-3 godine, ne jos. Ali da je dosada, dosada je stvarno, moram da se ekstra motivisem da gledam F1, a gledam je od pocetka osamdesetih.

YNWA

pre 4 godine

Феррари се самоубио. Формула је мртва, само да им неко каже. Ди енд.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ниш, 12. maj 2019 15:51)

# Link komentara

Jeste mrtva je radi nesposobnog Ferarija u odnosu na Mercedes. Formula 1 nije Ferari niti ce ikada biti, ali Formulu 1 svakako cini i Ferari. Mercedes radi bolji posao i to im se vraca. Ako ti nije zanimljivo, nemoj pisati, nije ti zanimljivo i ne gledaj. Nikoga ovde ne interesuje da li je tebi zanimljivo, a najmanej zasto ti nije zanimljivo, jer Ferariju niko nije kriv sto ne moze biti ni treci.Nastavi da navijas i sigurno je da ce ti biti zanimljivo kada Ferari opet bude dominirao, a pitanje je kada ce, sigurno. Gluposti.

sah 88

pre 4 godine

E moj Fetelu, kakav start?! Nemaš ti više.... Upropasti trku sebi, Lekleru, Red Bulovcima i omogući Mercedesu laganu dvostruku pobedu zbog očajnog starta i popuštanja svima u prvoj krivini, odustajanja od duela.

dalaBu

pre 4 godine

Auu koliko dosadan sport. Sreca sto ga mizaran broj ljudi prati. 
(Lol, 12. maj 2019 16:07) 

Pred kraj trke izašao je podatak da je za vikend(treninzi, kvalifikacije i trka), F1 na tribinama pratilo nešto malo više od 160 hiljada ljudi. To je sve sem mizeran broj, tako da..

sasa pg

pre 4 godine

@YNWA

Ne radi se o tome ko za koga navija, već koliko uopšte ima smisla ovo kruženje po stazi u koloni iz vikenda u vikend. Automobilske trke treba da donesu uzbuđenje, a u F1 danas toga uopšte nema. Zato čelnici takmičenja moraju nešto da učine, makar vratili V10 motore i manuelne mjenjače i izbacili ove tehnologije da bi se vratio faktor koji se zove čovjek. Ja navijam za sport, a on je ovdje zaista umro!

ave

pre 4 godine

Ovo je ubedljivo najdosadnija i najgora sezona. Ova ubedljiva dominacija Mercedesa je nešto što ubija F1. Ja iskreno nisam ovo očekuvao, jesam da bude Mercedes nešto bolji ali ne ovako dominantan. Još je Ferari došao u Barselonu sa “poboljšanim” motorom pa ih odra Mercedes?! Pa šta bi tek bilo sa nije “poboljšan” motor?

HARIS

pre 4 godine

Prosla sezona bila dosadna, a sta reci za ovu, katastrofa. A Ferari haos i bruka! Vrati se Arivabene, sve ti je oprosteno ili sve im oprosti :))

gonzo

pre 4 godine

@Long live and David Coverdale,
dok su Sumi i Ferari, Renault i Alonso, RBR i Vetel isto ovako pobedjivali bije vam bilo dosadno a sada jeste? nije Mercedes problem vec je cela F1 u problemu zbog sistema i pravila.

kralj

pre 4 godine

Mercedes je toliko dominantan da mi se cini da I ja vozim da bi bio u prvih pet,mnogo velika razlika u bolidima,ako se ovako nastavi svi ostali mogu samo da se mole da ova dvojka iz Merc.pokvare bolid.Nadam se da se Kimi probije u deset ali tesko.

Petar

pre 4 godine

Dajte neka pravila, da bolidi budu sto slicniji i da vise od 50% zavisi od vozaca a ne ova sprdnja gde maltene test vozac Mercedesa bi uzeo prvo ili drugo mesto, nidje veze. Ovo je sampionat inzenira a ne vozaca

Zastava AMG Petronas

pre 4 godine

Krug 15:

Plače mi se jako. Svaka trka je dosadnija od prethodne. Mercedes ubija kakav tempo ima.
Kao i prethodnih 10 godina mogu da se nadam da ce sledeca sezona biti zanimljivija.

Gambeet

pre 4 godine

Ovo opasno preti da bude najnezanimljivija sezona u istoriji F1, pre svega što se tiče borbe konstruktora. Eventualno da Ferštapen otkine pobedu Mercedesima u Monte Karlu, možda Hungaroringu... Na šta spade nekad veliko takmičenje, ove sezone najinteresantnije ispratiti ko će odvesti najbrži krug za simboličan 1 bod. Nadajmo se nekoj zanimljivoj Formuli 1 u bližoj budućnosti, gde će više ekipa, a samim tim i vozača, imati šansu da se takmiči za najviše plasmane. Pozdrav svima i navijajmo za Noleta i Jokića večeras. Mogao bi ovo biti izuzetno uspešan dan za srpski sport : )

Хумска БГ

pre 4 godine

Hamilton kada na kraju trke pobedi da kaze hvala Fetelu.
(lol, 12. maj 2019 15:17) # Link

После завере Мерцедеса, ФИА-е, Пирелија, британског лобија, краљевске породице и геј лобија сада и Фетел почео да намешта за Хамилтона :)))
Прошле године Ботас радио за Луиса против Фетела, сада Фетел ради за Луиса против Ботаса :)))

Smeh

pre 4 godine

Ovo postalo kao trke izdrzljivosti. Imaš LMP1, LMP2 i GT kategorije. Mercedes je LMP1, Ferari i Red Bul LMP2 a ostatak karavana različite GT kategorije. Tolika je razlika u svemu i znaš odmah ko će biti ukupni pobednik. A i Hamilton je talentovaniji od Botasa pa zato češće pobedjuje. Dosta više F1, vreme je da se pozdravimo.

kaBoom

pre 4 godine

Koliko god Markez dominirao u GP, vidi se da ima talenta, i desavaju se iznenadjenja, ali ovo je stvarno uzas. Od 2014 niko prisao Mercedesu nije, osim mozda prosle godine gde je Fetel sam sebe unistio...... Uzas, ili su svi ovi ostali toliko retardirani da ne znaju da prave bolid, ili ovi iz Mercedesa imaju neku pomoc sa strane, mada sta se desavalo u proslosti ne bih me cudilo. Gledao sam bas juce kvalifikacioni krug Botasa i Vetela, na pravcu Ferari pravi skoro vise od 3 stotinke razlike, ali u krivinama, brze/spore, nije bitno, i Mercedes i Red Bull ih gaze, u 3. sektoru ovi prave razliku od 8 stotinki, alooo, pa ko radi na bolidu tog Ferarija..... Siguran sam da bi Haas bio bolji od Ferarija, kad bi Ferari snabdevao svoje filijale najnovijim motorima, ali naravno to se nece desiti nikad, nazalost......

drne

pre 4 godine

Kakvi komentari Boze dragi... dosadno,dosadno...verujem da ovima iz Mercedesa nije dosadno jer time se bave. Da budu najbolji. Isti je slucaj bio sa Red Bulom i Ferarijem ranije. Meni nikad nije dosadno da gledam majstore svog zanata. Ni Ronalda ni Mesija ni Djokovica... a ni Hamiltona i Mercedes kako brilijantno rade posao.

Gorki

pre 4 godine

Meni formula1 nije postala dosadna zbog evo ove dominacije Mercedesa ili pre par godina Red bula jer imaju najbolje bolide. Meni je postala dosadna zbog par drugih stvari. Kao prvo dosadi doprinosi to sto se u sadasnjim trkama gorivo toci da ga ima do kraja trke, pa je tako gledalac lisen zadovoljstva gledanja borbe u taktickom smislu izmedju boksova ekipa sto je znacilo mnogo za samu trku. Kao drugo,dosadi doprinosi i to sto su sadasnje gume nekako mnogo bolje nego ranije pa ne dolazi do pucanja istih kada se prekoraci predvidjeno vreme za odredjenu mesavinu pneumatika. Sada mozemo da vidimo da gume ne samo da ne pucaju kada se potrose zbog duzeg ostajanja na stazi vec vidimo da se i sa istrosenim pneumaticima vozi i po desetak krugova vise i to bez nekog veceg gubitka vremena. Pa tako sada gledamo trke od po 67 krugova sa jednim odlaskom u boks. Zato imamo trku koja ima poredak vozaca od pocetka do kraja skoro pa isti kao kada se svi poredjaju posle prve krivine.

Petar

pre 4 godine

Nije lepo da primetim, ima malo(mnogo) pakosti:
- poslednji šampion iz Ferari tabora?
- poslednja pobeda iz Ferari tabora?
- najbrži krug u istoriji F1?
Ja to, u krugu manje ostrašćenih od velike većine ovdašnjih komentatora prosto zovem "Kimijeva kletva" :)
Mali Šarlo (Hari Poter) je skinuo jedan mrak, pol-poziciju; ostale će ako mu dozvole ovi iz Mercedesa ;)
I, da, danas mi pade na pamet šta to silno nedostaje Ferariju: Toto Volf! Ne neko nalik njemu ili Todu, nego samo i baš on, Toto.

Petar

pre 4 godine

@(dalaBu, 12. maj 2019 17:02)

Nekad je to bilo 160000 samo za vreme trke. Prikazali su Grandstand tribinu koja je bila poluprazna. Nekad je to bilo nezamislivo. F1 je izgubila samo 600000 gledalaca prošle sezone. Struktura je takva da je više vremešnih gledalaca nego mladih. I ti stari ljubitelji je i drže još uvek živom.

reflektor

pre 4 godine

Mercedes ima Hamiltona koji je psihicki jaci od Fetela.Imaju savrsen timski rad,od glavnog do mehanicara,imaju savrsenu taktiku.To su cinjenice i objektivno.E sad,ako imaju neku neregularnost na bolidu,to im se pusta i F1 ode dodjavola.Mada ipak mislim da je ovo prvo,jednostavno razvaljuju.Ferari je pogubljen i nemaju resenje.Ferstapen ih šije kako hoce,dobro Red Bull je tu u vrhu.Mercedes razvaljuje.Ako vidite poslednjih pet godina,ista ekipa osim zamene Rozberg/Botas je na okupu,to je razlog dominacije izmedju ostalog.

Kole

pre 4 godine

Teorija zavere Ferarijevih fanova da je F1 dosadna pada u vodu fenomenalnim rezultatima ne samo Mercedesa nego i Red Bula. Ja navijam za Maxa i uzivam u trkama. E sad sto Ferari nije konkurentan to je njegov problem. Trenutno odskacu dva majstora za volanom Luis i Max!

Dr.Zetsche

pre 4 godine

Sve već vidjeno. Mercedes nastavlja dominaciju u 2019...i ne vidi se kraj iste. A da je jedan od njih dvojice u Mercedesu sa Hamiltonom (Rikardo ili Max) imali bi super zanimljive trke. Ovako "Die Beste oder nichts".

moje ime

pre 4 godine

Мени је ипак утисак трке Роман Грожан. Тај човек је или највећи баксуз у Ф1 или има најмање интелигенције од свих возача (да не употребим неки грђи израз). Човек за 3 круга направи 3 инцидента који би могли да избаце и њега и још неког из трке. Не знам што га трпе у Хасу.