Petak, 10.05.2019.

10:59

Dan za odluku – da li će Zvezdi biti priznata titulu iz 1946?

Pravna komisija Fudbalskog saveza Srbije u petak u 14 časova doneće odluku o zahtevu Crvene zvezde da joj se prizna titula iz 1946. godine.

Izvor: PT

Dan za odluku – da li æe Zvezdi biti priznata titulu iz 1946? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

BMB

pre 4 godine

Znaci dilema je Spartak ili Crvena Zvezda 1946? Mislim da bi trebalo organizovati 'majstoricu' izmedju ta dva tima (ako ima prezivelih)! Ako nema prezivelih pravo igranja bi imali potomci igraca (sinovi, unuci, praunuci)... Pehar be pobedniku predao neko od Brozovih potomaka a pobednik bi imao direktno pravo ucesca u Kupu Sampiona!

NoName

pre 4 godine

One night in May, 10. maj 2019 12:44

Klasicna logika navijaca kluba koji ne priznaje cak ni svog osnivaca, nego i to sami sebi osporavaju.

Ko je na koga potezao pistolj i da li je, ko je ucestvovao u aferi sa dijamantima i da li je, ti nemas pojma.

Cinjenica je samo jedna.

Sajber je optuzio klubove na osnovu izvestaja delegata da su namestili utakmice i da ce se kolo ponoviti.

Crvena Zvezda je prihvatila da je pravedno optuzena i ponovila utakmicu, Partizan je negirao optuzbu da je namestio utakmicu i nije zeleo da odigra utakmicu.

Ta sramota vas boli, a ne kome je presudjena titula!!!
(021, 10. maj 2019 13:45)


Zaista nemaš pojma. Zvezda je svoju utakmicu ponovila zbog toga što bi da nije to uradila izgubila službeno sa 3-0, kao što je iPartizan izgubio. I u tom slučaju prvak bi opet bio Partizan sa gol razlikom +1. Zvezda je izgubila ponovljenu utakmicu sa 2-1, a pošto ste vi izgubili sa 3-0, Zvezda je postala prvak sa istim brojem bodova i gol razlikom +1

Mile lavz disko

pre 4 godine

Naravno da hoce, jer "kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovjestvom"... jer je ovo zemlja u kojoj se nikad vise tolerise nezakonje. Aj me sad' iznenadite i objavite mi komentar, valjda imam pravo na misljenje.
(Ivan kg, 10. maj 2019 11:07)

Profesore Vuletiću, Vi ste?

Bane

pre 4 godine

Bez obzira na sve, meni nije jasno kako je došlo do toga da je ovo između Zvezde i Partizana. Mislim da je ovo između Zvezde i FSS,potpuno nebitno da li zahtev za priznanje titule treba da se prizna ili ne.

zvezdoprc

pre 4 godine

1976. je sve bilo u rukama Hajduka, igrao je u poslednjem kolu protiv OFK BEOGRADA na Karaburmi i da je pobedio bio bi prvi bez obzira na pobedu Partizana protiv Olimpije. Međutim, igrali su 1:1, Partizan je to iskoristio, dao je regularan gol u zaustavnom vremenu. Pitanje regularnosti tog meča u Ljubljani je samo da li je sudija trebalo da produži utakmicu 7 minuta, a to je već stvar sudijskog utiska i ubeđenja i Partizan nema ništa sa tim. Sećam se, tačno je da je Hajduk te godine imao ubedljivo najbolji tim, ali nije osvojio prvenstvo, jer je gubio bodove na malim utakmicama protiv autsajdera i, normalno, Partizan je to iskoristio.
To je slično kao pre dve godine kad je Zvezda izgubila titulu porazom od Voždovca a Partizan to iskoristio.

One night in May

pre 4 godine

rekoh ja nedavno, Hajduk više navijača ima u Srbiji nego u dalmaciji. Samo ovde nose crveno bele dresove i ne mogu da prežale titulu iz 76 te jer nije otišla u bratske ruke. Iako je gol pao izmedju 93 i 94 minuta i dalje se trabunja o nekom 100 om.
Ali to su vam " stubovi srpstva". Ako treba i s đavolom a kamoli s hrvatom( Šajber) da nešto ušićare.
Nije vam nadimak za džabe, znali smo svi u ex YU ko voli da krade...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvezda nek se spremi za Napoli, a za nas nek ne brine, 10. maj 2019 14:03)



Svi znamo ko zove hajdukovce da mu zavode red na tribini, jer je sam nesposoban, pa moraju oni cak iz Splita da dolaze...Doduse, prosli su isto kao sto ovi sto su ih zvali prolaze od rodjenja.

player

pre 4 godine

Bolje je da zasedate i da vidite kako cete da napravite neki napredak u bliskoj buducnosti,a ne da se bavite glupostima! Sve je vise trenera koji su zavrsili licence online ili kupili istu.Previse neobrazovanih ljudi koji ubijaju talente,decu....

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

kao što je Šajberovou oborio Ustavni sud Jugoslavije.
(Možda bi i novinari trebalo ovo da znaju, 10. maj 2019 11:55)




možda bi ti trebalo da se informišeš o tome ko je poništio tu odluku, i da, kad to saznaš, priupitaš nekog da ti objasni razliku između ustavnog i suda udruženog rada...



što se tiče teme ovog članka, ponosan sam što imamo i taj pehar, no - iako je zvezda u prvenstvu 1946/47 i zvanično učestvovala kao pobednik prvenstva srbije(spartak je učestvovao kao pobednik prvenstva vojvodine), saglasan sam sa grobarima da je ne bi trebalo tretirati kao titulu prvaka srbije, ali bih ih, kao vazda objektivne, zamolio da objasne:
kako su to samo oni uz poncijanu, predstavnika slobodne teritorije trsta, učestvovali u tom prvenstvu bez kvalifikacija?
ako se učešće poncijane, koja je čak bila izuzeta od ispadanja iz lige, može tretirati kao politička odluka, da li je, onda, jugoslavenska športska udruga od samog osnivanja bila državni projekat?
unapred hvala na odgovoru!

Chuki

pre 4 godine

Evo spion kop je covek sve lepo rekao, i ja sam Zvezdas ali ovo je toliko besmisleno i krsi sva prava i pravila cak i tog takmicnenja, i ja isto kazem nek me prozivaju zvezdasi i nek lupaju minuse, jednostavno je tako, a mi na dres mozemo da stavimo i 5 ako hocemo, zvanicno je za sada 29 i tako treba da ostane.

zvezdoprc

pre 4 godine

Odluka mora da sačeka datum kad se bude Vojvodina otcepila od Srbije, jer je Zvezda tada bila prva samo u Užoj Srbiji.
Znači nije bila prvak u Vojvodini, pa kako onda?

Sah mat

pre 4 godine

Jel moguce ovo. Ladno traze titulu nekog turnira a ne prvenstva drzave.
Pa sta je sa Spartakom ili Vojvodina nije Srbija. Kako vas nije sramota indijanci, brukate bre Srbiju.
Ne bi me iznenadilo da traze titulu iz Albanije. Sramote jedne.

Paja Patak

pre 4 godine

Zasto se debeli profesor toliko upinje da se Zvezdi ne prizna titula.Sta njegov klub ima od toga osim sto ima kompleks.Zvezda ima onu zlatnu zvezdicu koju imaju najbolji u Evropi.Ako ne bude treca sada bice naredne godine i bice i cetvrta.I zasto je kvazi prof.clan komisije?Nije li tu sukob interesa

zvezdoprc

pre 4 godine

Nije samo jasno da li će i Spartak tražiti da mu se prizna titula 1946. godine?
Onda bi Zvezda i Spartak morali da odigraju utakmicu 2019. za prvaka 1946.

ViscoSalejo

pre 4 godine

Sveje3dno.

Od malih ubogih komsija cemo zauvek biti neuporedivo trofejniji. Veliki klub osvaja velike trofeje, mali klub ih ne osvoji nikad.

Mali stadion, malo navijaca, skroman istorijat, nikakva sadasnjost i buducnost - jer je mali klub.

Joffrey

pre 4 godine

Dajte im ovu,ali i sve titule onih godina kad je Partizanu sviran penal u derbiju a on na kraju uzeo,da ne kazem osvojio titulu.Nakupice se mozda i za cetvrtu zvezdicu na dresu.

Spion Kop

pre 4 godine

ne odriči se ničega ako te sleduje

(vladimir, 10. maj 2019 12:50)

Nista nama ne sleduje.

Potrcali smo da kopiramo ono sto se desilo u Hrvatskoj, nikom normalnom ovo ne bi palo na pamet.

Nasa lojalna uprava je osetila povoljan momenat da uz ovaj drzavni aparat mozemo da dobijemo titulu, ne osvojimo, nego dobijemo, kopirajuci hrvatski slucaj.

Prozivace me ovde da sam grobar, prozivace me ovde sto pisem latinicom, prozivace me ovde da ne navijam za Zvezdu, a mladost sam ostavio na stadionima po Jugoslaviji i Evropi uz nju.
Prozivace me oni koji nisu videli stadion nikad ili jednom, oni kojima je vazno da likuju grobarima u facu zbog ovoga, ne shvatajuci da im tako daju legitimitet da nam spocitavaju kako smo "drzavna mezimica".

Ne postoji ni jedan osnov, pravni ili moralni, za ovo sto nas klub trazi, osim bahatosti nase lojalne uprave koja u sprezi sa drzavnim aparatom to moze da "izboksuje"!

Zamislite da taj pehar stoji pored "usatog"?!?!

Na kraju, zamislite da se ovaj zahtev odbije, zamislite likovanje onog Vuletica i njegova saopstenja.
Meni takva blamaza ne treba pa sve da je 10 titula, zasto to treba nasoj upravi nije mi jasno.

Zvezda nek se spremi za Napoli, a za nas nek ne brine

pre 4 godine

Zamislite kad prigovaraju navijaci tima kojem je titula u nekoliko slucajeva poklonjena,prvo 1976 kad su u ljubljani dali gol u 110 minuti(tada nije bilo nadoknade),valja napomenuti da je te godine hajduk pregazio partizan u beogradu 6 1, dok je u splitu bilo 4 0,iste godine je zvezda u oba derbija isto pregazila partizan.Onda ide poznati Sajber, i bukvalno ukradene titule(uz pomoc suda udruzenog rada),o tome ko je te godine bio najbolji govore rezultati na medjunarodnog sceni,gdje se partizan obrukao kao i obicno dok je zvezda dobila real.I na kraju 1999, o kojoj ne treba posebno pricati.
(Hercegovac, 10. maj 2019 12:51

rekoh ja nedavno, Hajduk više navijača ima u Srbiji nego u dalmaciji. Samo ovde nose crveno bele dresove i ne mogu da prežale titulu iz 76 te jer nije otišla u bratske ruke. Iako je gol pao izmedju 93 i 94 minuta i dalje se trabunja o nekom 100 om.
Ali to su vam " stubovi srpstva". Ako treba i s đavolom a kamoli s hrvatom( Šajber) da nešto ušićare.
Nije vam nadimak za džabe, znali smo svi u ex YU ko voli da krade...

Loznica,Trsic,Tronosa...najlepsi kraj na svetu

pre 4 godine

Bjekovic garantuje titulu.
Zasluzeno potpuno treba vratit I onu iz vremena Sajbera.Vojska je mnogo dala Partizanu cak i ime.

Luke Babbitt gravedigger

pre 4 godine

Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde. 

Ovo je ozbiljno kažnjivo, Juventus je morao da skine treću zvezdicu uoči početka sezone inače bi bio drakonski kažnjen, ali pošto je ovde u Srbiji sve dozvoljeno...ko zna.

bvb

pre 4 godine

Imaju pravo i jedni i drugi da kažu da su u pravu. Novonastala država FNRJ je nastala od 6 republika i 2 AP. Svaka republika i pokrajina je morala da da predstavnika za novu ligu, tj. Prvu ligu FNRJ. E sad, problem se javlja da li su to bile lige ili kvalifikacioni turniri. Zvezda je tada dobila pehar kao predstavnik Srbije, kao i svi osvajači, pa ima pravo da trazi. A ovi protivnici imaju pravo, jer smatraju da su to bile kvalifikacije. Uglavnom, naći dokumentaciju iz '46 i videti na kom nivou je to organizovano.

Zvezdas

pre 4 godine

46 god. su se igrale kvalifikacije za prvo prvenstvo FNRJ. Pobednik u grupi uza Srbija je bila Zvezda, a u grupi Vojvodina -Spartak. Tako da oba ova tima imaju jednako pravo da traze titulu pobednika kvalifikacija, a ne titulu prvaka. Sto se tice Sajbera, covek je samovoljno ponistio celo kolo zbog navodnog namestanja. Sve utakmice su ponovljene sem Partizan - Zeljo. Partizan nije igrao jer su tvrdili da nisu namestili utakmicu sto je kasnije dokazao na najvisoj sudskoj instanci u SFRJ.
(MOCA, 10. maj 2019 13:35)

Ne izmisljaj ni jedna utakmica nije ponovljena.Partizan bio jedini protiv a nije trebalo da se ponovi Sloboda Olimpija
Koja sudska instanca.Sud udruzenog rada? Pre pisanja komentara si mogao nesto da procitas

Luke Babbitt gravedigger

pre 4 godine

Kadija tuži, kadija sudi. Nije dovoljno što imaju duplo više para, bolji tim nego hoće i titule na poklon. Zato smo tu gde jesmo kao fudbalska zemlja. Tuga.

parada zvezdasa

pre 4 godine

Čija je titula iz 1999? Samo ce ti se kasti kad se zapitas cija je titula iz 1992. a prvenstvo nije zavrseno.
A sto se tice Sajbera, te titule su vracene Partizanu jer je u obe te sezone 85/86 i 86/87 na kraju takmicenja imao najvise bodova osvojenih na terenu. Dok je Zvezda samim pristankom da ponovi utakmicu zadnjeg kola priznala da je namestila tu utakmicu. Ali opet tu je Partizan ispao najveca zrtva jer mu je uskraceno u te dve sezone da igra u KES vec je to omoguceno Sajberovoj Zvezdi i druge sezone Vardaru.

MOCA

pre 4 godine

46 god. su se igrale kvalifikacije za prvo prvenstvo FNRJ. Pobednik u grupi uza Srbija je bila Zvezda, a u grupi Vojvodina -Spartak. Tako da oba ova tima imaju jednako pravo da traze titulu pobednika kvalifikacija, a ne titulu prvaka. Sto se tice Sajbera, covek je samovoljno ponistio celo kolo zbog navodnog namestanja. Sve utakmice su ponovljene sem Partizan - Zeljo. Partizan nije igrao jer su tvrdili da nisu namestili utakmicu sto je kasnije dokazao na najvisoj sudskoj instanci u SFRJ.

sasa

pre 4 godine

@zeljko nis

To poslednje kolo je celo bilo smesno namesteno, Dinamu trebala sto veca pobeda za evropu i dobili 7-1 Vojvodinu u NS. Partizan pomerio utakmicu da zna koliko mu je dovoljno da namesti.
Opravdano ponisteno citavo kolo, ne laprdaj.

021

pre 4 godine

One night in May, 10. maj 2019 12:44

Klasicna logika navijaca kluba koji ne priznaje cak ni svog osnivaca, nego i to sami sebi osporavaju.

Ko je na koga potezao pistolj i da li je, ko je ucestvovao u aferi sa dijamantima i da li je, ti nemas pojma.

Cinjenica je samo jedna.

Sajber je optuzio klubove na osnovu izvestaja delegata da su namestili utakmice i da ce se kolo ponoviti.

Crvena Zvezda je prihvatila da je pravedno optuzena i ponovila utakmicu, Partizan je negirao optuzbu da je namestio utakmicu i nije zeleo da odigra utakmicu.

Ta sramota vas boli, a ne kome je presudjena titula!!!

Nele

pre 4 godine

"Alo covece, Vojvodina je tada bila, a i dalje je, deo Srbije.
Samim tim ovu titulu bi mogli i oni da traze. Ne moze Zvezda da je dobije, a Spartak ne. To su bili kvalifikacioni turniri istog ranga.
Po tvojoj logici, onda bi i Zvezda mogla da trazi ovu titulu tek kada centralna Srbija postane nezavisna.
@cpu"
Kosovo je po ustavu RS i medjunarodnom pravu deo Srbije. Znavi sve titule se ne priznaju ni Partizanu ni Zvezdi u poslednjih XY godina posto i Pristina(ili ko je vec osvojio kosovsku ligu) ima prava da ih trazi?
Inace, vec sutra bi Zvezda trebala da trazi i povracaj titule iz 86god. Sud Udruzenog Rada nije mogao biti nadlezan za sportske dogadjaje po FIFA i UEFA. Cela zezancija pocinje proglasenjem igraca "radnicima" pa je onda tim "radnicima" "neko" pravo "uskraceno" da bi se sud uopste proglasio nadleznim. Ako su fudbaleri "radnici" onda nisu sportisti pa to nije sportsko drustvo..

NoName

pre 4 godine

Čija je titula iz 1999? Samo ce ti se kasti kad se zapitas cija je titula iz 1992. a prvenstvo nije zavrseno.
A sto se tice Sajbera, te titule su vracene Partizanu jer je u obe te sezone 85/86 i 86/87 na kraju takmicenja imao najvise bodova osvojenih na terenu. Dok je Zvezda samim pristankom da ponovi utakmicu zadnjeg kola priznala da je namestila tu utakmicu. Ali opet tu je Partizan ispao najveca zrtva jer mu je uskraceno u te dve sezone da igra u KES vec je to omoguceno Sajberovoj Zvezdi i druge sezone Vardaru.
(parada zvezdasa, 10. maj 2019 13:07)

A zašto se Partizan nije žalio Uefi kad je već čist? Šta misliš? Nemoj da mi pričaš o tome kako Partizan vode sjajni ljudi, a Zvezdu i Vardar bitange, pa stoga Partizan nije hteo da se zamera. Niste se žalili jer niste bili u pravu. Fudbalom u nekoj zemlji se bavi fudbalski savez te zemlje, a ne kojekakvi sudovi udruženog rada. I tadašnji FsJ je doneo odluku o oduzimanju 6 bodova svima osim Vardaru i Prištini. I tu odluku su prihvatili i Fifa i Uefa. Samo Sud Udruženog Rada nije.

vladimir

pre 4 godine

pazi ovo, ne treba nam titula iz 46., kad smo mogli toliko bez nje ??? sad kad bi vam neko iskopao nekog rodjaka za kojeg niste znali a ima na računu 1000000 eura, jel bi se odrekli tog nasledstva??! ne odriči se ničega ako te sleduje

dex

pre 4 godine

Meni je mnogo logičnije da se traži titula koju je sud dodelio Partizanu nego ova. Bilo bi logično onda da se i Spartaku iz Subotice da titula, ako se ova prizna.

Amater

pre 4 godine

Ako FFS dodeli ovutitulu to znači da za FSS ne postoji Vojvodina kao deo Srbije i time proglašava Vojvodina za samostalnu državu. Crvena Zvezda je to već uradila kada je predložila ovaj glupi predlog.

Marko Niš

pre 4 godine

(One night in May, 10. maj 2019 12:44)

Jedino mi nije jasno kako se to zna da je Šajber ispravno odlučio kao što pišeš i to pouzdano, a odjednom odgovorno tvrdiš za Jovu Popovića. To je baš pouzdano da je on namestio dijamante za Šajberovu ćerku...

Procenio čovek da ima pravo, nisu mu odgovarali rezultati, zna se ko je izvisio, pa doneo odluku da poništi kolo. Posle su mu nadležni organi pokazali da postoji sistem i zakon u državi, da liga nije njegova svojina, i ne može da poništi nešto na osnovu ličnog stava. Pravila su jasna od početka do kraja!

sasa

pre 4 godine

Neregularni uspesi Zvezde od 45-e do danas ne postoje, molim sve da nabroje neregularno osvojene Zvezdine trofeje.

Neregularni uspesi Partizana :

46-e uzeli titulu iako nisu igrali kvalifikacije
55-e igrali KES iako nisu bili sampioni
76-e uzeli titulu golom u dubokoj nadoknadi iako nadoknada vremena jos nije postojala
85. i 86. Sampioni iako jedini nisu igrali poslednje kolo
98-e uzeli kup tako sto je Obilic izveo 8 rezervi u zamenu za pobedu i titulu Obilica u prvenstvu
99-e uzeli titulu iako prvenstvo nije bilo zavrseno zbog bombardovanja
2011-e uzeli kup tako sto je Vojvodina napustila teren.

I nakon svega grobari se javljaju i pisu o postenju. Ovo su samo direktna povrede regularnosti, ne pricam o subjektivnom utisku.

One night in May

pre 4 godine

Ja bih im dao bar 88 titula.
Ps.Bolest je uzela opasno......
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Beli, 10. maj 2019 11:09)


Rekoh li ti ja da ces da places za Toletom...Suza suzu stize!

Hercegovac

pre 4 godine

Zamislite kad prigovaraju navijaci tima kojem je titula u nekoliko slucajeva poklonjena,prvo 1976 kad su u ljubljani dali gol u 110 minuti(tada nije bilo nadoknade),valja napomenuti da je te godine hajduk pregazio partizan u beogradu 6 1, dok je u splitu bilo 4 0,iste godine je zvezda u oba derbija isto pregazila partizan.Onda ide poznati Sajber, i bukvalno ukradene titule(uz pomoc suda udruzenog rada),o tome ko je te godine bio najbolji govore rezultati na medjunarodnog sceni,gdje se partizan obrukao kao i obicno dok je zvezda dobila real.I na kraju 1999, o kojoj ne treba posebno pricati.

cpu

pre 4 godine

Blue Moon 1606 

Logika Zeljka Pantica, Spartak moze da trazi tu titulu ako Vojvodina ikad bude nezavisna drzava.. 
Po toj Panticevoj logici da Zvezda time ne vidi Vojvodinu u Srbiji i krsi ustav, onda krsimo ustav kolektivno vec 20 i kusur godina od kada Pristina ili neki drugi klub sa Kosova ne igra ligu...
(soni, 10. maj 2019 11:26)

Alo covece, Vojvodina je tada bila, a i dalje je, deo Srbije.
Samim tim ovu titulu bi mogli i oni da traze. Ne moze Zvezda da je dobije, a Spartak ne. To su bili kvalifikacioni turniri istog ranga.
Po tvojoj logici, onda bi i Zvezda mogla da trazi ovu titulu tek kada centralna Srbija postane nezavisna.

One night in May

pre 4 godine

Da vam da titula jer ste priznali nameštanje utakmice,pa da to je vaša logika...
(Walt, 10. maj 2019 11:53)


Imas neki materijalni dokaz da smo priznali namestanje ili standardno lupetas, kao i vecina Partizanovih navijaca?

Sajber, skroz opravdano, ponistio celo kolo. Nikoga nista nije pitao, nego na osnovu izvestaja delegata ponistio kolo - tad nije bilo kao danas, pojavi se sumnja za namestanje, odes u klubove pod istragom, pitas da li su namestali, oni kazu da nisu i sve u redu. Tad se radilo po izvestaju delegata - od 9 utakmica, 7 delegata su prijavila materijalnu povredu pravila fudbalske igre i protokola utakmice (u tih 7 i dvojica iz Beograda iz Sarajeva), a dvojica postojanje opravdane sumnje. I covek ponistio celo kolo.
Posle se javio general Jovo Popovic, izvadio covek pistolj u lozi, Sajberovoj kcerci namestio dijamante u Becu, te je Sud udruzenog rada titulu dao Partizanu. Optuzbe za dijamante odjednom netragom nestadose, eto, zagubilo se...

Ali uzalud, Evropa oduvek sve savrseno tacno pokazivala - mi srusili sve najvece klubove kontinenta, mnoge i vise puta, slavni Liverpul u 4 utakmice, triput stradao - a vi jednom Real (ali ste ispali), jednom Mancester Junajted i jednom Seltik. I to bi bilo sve za 75 godina postojanja.

Sto ce reci, veliki strani klub pobedite jednom u cetvrt veka...

...

pre 4 godine

Zez
Хаха па шта ако смо играли у Албанији па ви нема те право о томе да причате па основани сте у Хрватској војни сте клуб додељен вам војни стадион као ваш лиценцу вам држава платила о Остоји у кошарци нећу да трошим речи...Нисмо ни близу тога да смо златни али нисте ни ви зато не знам што се јављате?

Prénom

pre 4 godine

Samo uzimaj, sto jednu, dajte svakom po jednu. Pa da mogu ko ljudi da ponesu i kuci nesto :) Koji nivo bezobrazluka, ali tako je to u nasoj zemlji, otima ko stigne... Komsija otima pola hodnika, drugi otima zajednicke prostorije, direktor krade pasivu (aktivu takodje), politicari otimaju po zelji, sto onda i Zvezda da ne otima? Samo rokaj!

Ivan kg

pre 4 godine

Naravno da hoce, jer "kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovjestvom"... jer je ovo zemlja u kojoj se nikad vise tolerise nezakonje. Aj me sad' iznenadite i objavite mi komentar, valjda imam pravo na misljenje.

Zez

pre 4 godine

"Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Znamo mi svi da kad vi nešto odlučite, kao stubovi pravoslavlja i maltene božiji izaslanici na zemlji, da u to niko više ne sme da sumnja. A sta ćemo onda da Spartakom iz Subotice, on je pobedio u Vojvodini koja je tad bila deo Srbije, hoće li i oni prišiti prvu titulu? Uostalom, ne vidim zašto ne biste prišili i četvrtu zvezdicu odmah, kad je bal neka je maskembal. Takođe, s obzirom da ste 1945-te tokom rata igrali u Albaniji sa tamošnjim klubom možete da zahtevate i titulu prvaka Albanije za 1945? Zašto stati samo na Srbiji?

Milanche

pre 4 godine

Mnogi se pitaju da li je sramota sto Zvezda trazi takvu "titulu". Ja tvrdim - to je sve potpuno logicno. Zvezda je upravo takav klub. Kakva "titula" takav klub i takva i drzava.

ViscoSalejo

pre 4 godine

Ne kapiram cemu uopste sastanak Komisije. Da bi se odluka pozitivno usvojila neophodno je da svi clanovi Komisije budu za.
Unapred je jasno da ce najmanje jedan biti protiv, te je nejasno cemu uopste sastancenje.

Doduse, dnevnice se uredno dobijaju od FSS.

Boka

pre 4 godine

Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.


Hahahahahahaha, ovako smo i na NATO :)

sasa

pre 4 godine

Ova titula je kompenzacija za 86-u i ukradenu titulu Zvezdi a predatu Partizanu. Da ne bi sad to vracali jer bi bilo tenzija ovako sredjuju stvar iako Zvezda treba da dobije 2 a da se Partizanu uzme jedna.

Možda bi i novinari trebalo ovo da znaju

pre 4 godine

Sve sve... ali za 1946/47. godinu prvak je bio Partizan. Znači 46. godina ima dva prvaka. Ovo je logičko razmišljanje. Drugo: nije se igralo državno prvenstvo Srbije, nego su igrane kvalifikacije za saveznu fudbalsku ligu, kad je zvanično počelo takmičenje u novoj državi - Jugoslaviji. Mislim da će odluka biti prvostepena i da će biti prava žalbe, a ovim neznalicama samo još ovo - Šajberove odluke pale su zato što nisu davale pravo na žalbu. Zapamtite, mali hrčki: Sajber je mimo svih propisa izrekao kazne bez prava na žalbu. I ovu odluku, ako bude izvršna, bez prava na žalbu, oboriće Ustavni sud Srbije, kao što je Šajberovou oborio Ustavni sud Jugoslavije. Tek posle Ustavnog suda dva su suda, osnovni i republički, u veću sudije Zorana Ivoševića, šefa pravnog tima CZ, presudili prema odluci Ustavnog suda.

Blue Moon 1606

pre 4 godine

Jao molim Vas dajte im prokletu titulu neka okace trecu zvezdicu pa onda lepo i Spartaku titulu pa da udjemo u istoriju fudbala kao drzava koja za jednu sezonu ima dva sampiona.

soni

pre 4 godine

Blue Moon 1606

Logika Zeljka Pantica, Spartak moze da trazi tu titulu ako Vojvodina ikad bude nezavisna drzava..
Po toj Panticevoj logici da Zvezda time ne vidi Vojvodinu u Srbiji i krsi ustav, onda krsimo ustav kolektivno vec 20 i kusur godina od kada Pristina ili neki drugi klub sa Kosova ne igra ligu...

Ivan kg

pre 4 godine

Titula prvaka Srbije, ali bez Vojvodine. Svaka vam cast na obrazu, treba ga imati kao djon i traziti ovu titulu kao titulu prvaka Srbije.

sah 88

pre 4 godine

Kada su nekima poklonjene titule koje ne zaslužuju u aferi Šajberovo kolo i 1999 kada je nekome opet poklonjena dok su bombe padale ( mada mi je Obilić omržen ali im je ukradena titula ), onda je red da se prizna i ova pošteno osvojena.

Walt

pre 4 godine

Ova titula je kompenzacija za 86-u i ukradenu titulu Zvezdi a predatu Partizanu. Da ne bi sad to vracali jer bi bilo tenzija ovako sredjuju stvar iako Zvezda treba da dobije 2 a da se Partizanu uzme jedna.
(sasa, 10. maj 2019 11:22)
Da vam da titula jer ste priznali nameštanje utakmice,pa da to je vaša logika...

Blue Moon 1606

pre 4 godine

Jao molim Vas dajte im prokletu titulu neka okace trecu zvezdicu pa onda lepo i Spartaku titulu pa da udjemo u istoriju fudbala kao drzava koja za jednu sezonu ima dva sampiona.

Boka

pre 4 godine

Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.


Hahahahahahaha, ovako smo i na NATO :)

Zez

pre 4 godine

"Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Znamo mi svi da kad vi nešto odlučite, kao stubovi pravoslavlja i maltene božiji izaslanici na zemlji, da u to niko više ne sme da sumnja. A sta ćemo onda da Spartakom iz Subotice, on je pobedio u Vojvodini koja je tad bila deo Srbije, hoće li i oni prišiti prvu titulu? Uostalom, ne vidim zašto ne biste prišili i četvrtu zvezdicu odmah, kad je bal neka je maskembal. Takođe, s obzirom da ste 1945-te tokom rata igrali u Albaniji sa tamošnjim klubom možete da zahtevate i titulu prvaka Albanije za 1945? Zašto stati samo na Srbiji?

Ivan kg

pre 4 godine

Naravno da hoce, jer "kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovjestvom"... jer je ovo zemlja u kojoj se nikad vise tolerise nezakonje. Aj me sad' iznenadite i objavite mi komentar, valjda imam pravo na misljenje.

Ivan kg

pre 4 godine

Titula prvaka Srbije, ali bez Vojvodine. Svaka vam cast na obrazu, treba ga imati kao djon i traziti ovu titulu kao titulu prvaka Srbije.

sasa

pre 4 godine

Neregularni uspesi Zvezde od 45-e do danas ne postoje, molim sve da nabroje neregularno osvojene Zvezdine trofeje.

Neregularni uspesi Partizana :

46-e uzeli titulu iako nisu igrali kvalifikacije
55-e igrali KES iako nisu bili sampioni
76-e uzeli titulu golom u dubokoj nadoknadi iako nadoknada vremena jos nije postojala
85. i 86. Sampioni iako jedini nisu igrali poslednje kolo
98-e uzeli kup tako sto je Obilic izveo 8 rezervi u zamenu za pobedu i titulu Obilica u prvenstvu
99-e uzeli titulu iako prvenstvo nije bilo zavrseno zbog bombardovanja
2011-e uzeli kup tako sto je Vojvodina napustila teren.

I nakon svega grobari se javljaju i pisu o postenju. Ovo su samo direktna povrede regularnosti, ne pricam o subjektivnom utisku.

sasa

pre 4 godine

Ova titula je kompenzacija za 86-u i ukradenu titulu Zvezdi a predatu Partizanu. Da ne bi sad to vracali jer bi bilo tenzija ovako sredjuju stvar iako Zvezda treba da dobije 2 a da se Partizanu uzme jedna.

Amater

pre 4 godine

Ako FFS dodeli ovutitulu to znači da za FSS ne postoji Vojvodina kao deo Srbije i time proglašava Vojvodina za samostalnu državu. Crvena Zvezda je to već uradila kada je predložila ovaj glupi predlog.

One night in May

pre 4 godine

Ja bih im dao bar 88 titula.
Ps.Bolest je uzela opasno......
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Beli, 10. maj 2019 11:09)


Rekoh li ti ja da ces da places za Toletom...Suza suzu stize!

...

pre 4 godine

Zez
Хаха па шта ако смо играли у Албанији па ви нема те право о томе да причате па основани сте у Хрватској војни сте клуб додељен вам војни стадион као ваш лиценцу вам држава платила о Остоји у кошарци нећу да трошим речи...Нисмо ни близу тога да смо златни али нисте ни ви зато не знам што се јављате?

Spion Kop

pre 4 godine

ne odriči se ničega ako te sleduje

(vladimir, 10. maj 2019 12:50)

Nista nama ne sleduje.

Potrcali smo da kopiramo ono sto se desilo u Hrvatskoj, nikom normalnom ovo ne bi palo na pamet.

Nasa lojalna uprava je osetila povoljan momenat da uz ovaj drzavni aparat mozemo da dobijemo titulu, ne osvojimo, nego dobijemo, kopirajuci hrvatski slucaj.

Prozivace me ovde da sam grobar, prozivace me ovde sto pisem latinicom, prozivace me ovde da ne navijam za Zvezdu, a mladost sam ostavio na stadionima po Jugoslaviji i Evropi uz nju.
Prozivace me oni koji nisu videli stadion nikad ili jednom, oni kojima je vazno da likuju grobarima u facu zbog ovoga, ne shvatajuci da im tako daju legitimitet da nam spocitavaju kako smo "drzavna mezimica".

Ne postoji ni jedan osnov, pravni ili moralni, za ovo sto nas klub trazi, osim bahatosti nase lojalne uprave koja u sprezi sa drzavnim aparatom to moze da "izboksuje"!

Zamislite da taj pehar stoji pored "usatog"?!?!

Na kraju, zamislite da se ovaj zahtev odbije, zamislite likovanje onog Vuletica i njegova saopstenja.
Meni takva blamaza ne treba pa sve da je 10 titula, zasto to treba nasoj upravi nije mi jasno.

sah 88

pre 4 godine

Kada su nekima poklonjene titule koje ne zaslužuju u aferi Šajberovo kolo i 1999 kada je nekome opet poklonjena dok su bombe padale ( mada mi je Obilić omržen ali im je ukradena titula ), onda je red da se prizna i ova pošteno osvojena.

Walt

pre 4 godine

Ova titula je kompenzacija za 86-u i ukradenu titulu Zvezdi a predatu Partizanu. Da ne bi sad to vracali jer bi bilo tenzija ovako sredjuju stvar iako Zvezda treba da dobije 2 a da se Partizanu uzme jedna.
(sasa, 10. maj 2019 11:22)
Da vam da titula jer ste priznali nameštanje utakmice,pa da to je vaša logika...

One night in May

pre 4 godine

Da vam da titula jer ste priznali nameštanje utakmice,pa da to je vaša logika...
(Walt, 10. maj 2019 11:53)


Imas neki materijalni dokaz da smo priznali namestanje ili standardno lupetas, kao i vecina Partizanovih navijaca?

Sajber, skroz opravdano, ponistio celo kolo. Nikoga nista nije pitao, nego na osnovu izvestaja delegata ponistio kolo - tad nije bilo kao danas, pojavi se sumnja za namestanje, odes u klubove pod istragom, pitas da li su namestali, oni kazu da nisu i sve u redu. Tad se radilo po izvestaju delegata - od 9 utakmica, 7 delegata su prijavila materijalnu povredu pravila fudbalske igre i protokola utakmice (u tih 7 i dvojica iz Beograda iz Sarajeva), a dvojica postojanje opravdane sumnje. I covek ponistio celo kolo.
Posle se javio general Jovo Popovic, izvadio covek pistolj u lozi, Sajberovoj kcerci namestio dijamante u Becu, te je Sud udruzenog rada titulu dao Partizanu. Optuzbe za dijamante odjednom netragom nestadose, eto, zagubilo se...

Ali uzalud, Evropa oduvek sve savrseno tacno pokazivala - mi srusili sve najvece klubove kontinenta, mnoge i vise puta, slavni Liverpul u 4 utakmice, triput stradao - a vi jednom Real (ali ste ispali), jednom Mancester Junajted i jednom Seltik. I to bi bilo sve za 75 godina postojanja.

Sto ce reci, veliki strani klub pobedite jednom u cetvrt veka...

soni

pre 4 godine

Blue Moon 1606

Logika Zeljka Pantica, Spartak moze da trazi tu titulu ako Vojvodina ikad bude nezavisna drzava..
Po toj Panticevoj logici da Zvezda time ne vidi Vojvodinu u Srbiji i krsi ustav, onda krsimo ustav kolektivno vec 20 i kusur godina od kada Pristina ili neki drugi klub sa Kosova ne igra ligu...

Milanche

pre 4 godine

Mnogi se pitaju da li je sramota sto Zvezda trazi takvu "titulu". Ja tvrdim - to je sve potpuno logicno. Zvezda je upravo takav klub. Kakva "titula" takav klub i takva i drzava.

Hercegovac

pre 4 godine

Zamislite kad prigovaraju navijaci tima kojem je titula u nekoliko slucajeva poklonjena,prvo 1976 kad su u ljubljani dali gol u 110 minuti(tada nije bilo nadoknade),valja napomenuti da je te godine hajduk pregazio partizan u beogradu 6 1, dok je u splitu bilo 4 0,iste godine je zvezda u oba derbija isto pregazila partizan.Onda ide poznati Sajber, i bukvalno ukradene titule(uz pomoc suda udruzenog rada),o tome ko je te godine bio najbolji govore rezultati na medjunarodnog sceni,gdje se partizan obrukao kao i obicno dok je zvezda dobila real.I na kraju 1999, o kojoj ne treba posebno pricati.

cpu

pre 4 godine

Blue Moon 1606 

Logika Zeljka Pantica, Spartak moze da trazi tu titulu ako Vojvodina ikad bude nezavisna drzava.. 
Po toj Panticevoj logici da Zvezda time ne vidi Vojvodinu u Srbiji i krsi ustav, onda krsimo ustav kolektivno vec 20 i kusur godina od kada Pristina ili neki drugi klub sa Kosova ne igra ligu...
(soni, 10. maj 2019 11:26)

Alo covece, Vojvodina je tada bila, a i dalje je, deo Srbije.
Samim tim ovu titulu bi mogli i oni da traze. Ne moze Zvezda da je dobije, a Spartak ne. To su bili kvalifikacioni turniri istog ranga.
Po tvojoj logici, onda bi i Zvezda mogla da trazi ovu titulu tek kada centralna Srbija postane nezavisna.

Luke Babbitt gravedigger

pre 4 godine

Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde. 

Ovo je ozbiljno kažnjivo, Juventus je morao da skine treću zvezdicu uoči početka sezone inače bi bio drakonski kažnjen, ali pošto je ovde u Srbiji sve dozvoljeno...ko zna.

ViscoSalejo

pre 4 godine

Ne kapiram cemu uopste sastanak Komisije. Da bi se odluka pozitivno usvojila neophodno je da svi clanovi Komisije budu za.
Unapred je jasno da ce najmanje jedan biti protiv, te je nejasno cemu uopste sastancenje.

Doduse, dnevnice se uredno dobijaju od FSS.

MOCA

pre 4 godine

46 god. su se igrale kvalifikacije za prvo prvenstvo FNRJ. Pobednik u grupi uza Srbija je bila Zvezda, a u grupi Vojvodina -Spartak. Tako da oba ova tima imaju jednako pravo da traze titulu pobednika kvalifikacija, a ne titulu prvaka. Sto se tice Sajbera, covek je samovoljno ponistio celo kolo zbog navodnog namestanja. Sve utakmice su ponovljene sem Partizan - Zeljo. Partizan nije igrao jer su tvrdili da nisu namestili utakmicu sto je kasnije dokazao na najvisoj sudskoj instanci u SFRJ.

Možda bi i novinari trebalo ovo da znaju

pre 4 godine

Sve sve... ali za 1946/47. godinu prvak je bio Partizan. Znači 46. godina ima dva prvaka. Ovo je logičko razmišljanje. Drugo: nije se igralo državno prvenstvo Srbije, nego su igrane kvalifikacije za saveznu fudbalsku ligu, kad je zvanično počelo takmičenje u novoj državi - Jugoslaviji. Mislim da će odluka biti prvostepena i da će biti prava žalbe, a ovim neznalicama samo još ovo - Šajberove odluke pale su zato što nisu davale pravo na žalbu. Zapamtite, mali hrčki: Sajber je mimo svih propisa izrekao kazne bez prava na žalbu. I ovu odluku, ako bude izvršna, bez prava na žalbu, oboriće Ustavni sud Srbije, kao što je Šajberovou oborio Ustavni sud Jugoslavije. Tek posle Ustavnog suda dva su suda, osnovni i republički, u veću sudije Zorana Ivoševića, šefa pravnog tima CZ, presudili prema odluci Ustavnog suda.

Zvezda nek se spremi za Napoli, a za nas nek ne brine

pre 4 godine

Zamislite kad prigovaraju navijaci tima kojem je titula u nekoliko slucajeva poklonjena,prvo 1976 kad su u ljubljani dali gol u 110 minuti(tada nije bilo nadoknade),valja napomenuti da je te godine hajduk pregazio partizan u beogradu 6 1, dok je u splitu bilo 4 0,iste godine je zvezda u oba derbija isto pregazila partizan.Onda ide poznati Sajber, i bukvalno ukradene titule(uz pomoc suda udruzenog rada),o tome ko je te godine bio najbolji govore rezultati na medjunarodnog sceni,gdje se partizan obrukao kao i obicno dok je zvezda dobila real.I na kraju 1999, o kojoj ne treba posebno pricati.
(Hercegovac, 10. maj 2019 12:51

rekoh ja nedavno, Hajduk više navijača ima u Srbiji nego u dalmaciji. Samo ovde nose crveno bele dresove i ne mogu da prežale titulu iz 76 te jer nije otišla u bratske ruke. Iako je gol pao izmedju 93 i 94 minuta i dalje se trabunja o nekom 100 om.
Ali to su vam " stubovi srpstva". Ako treba i s đavolom a kamoli s hrvatom( Šajber) da nešto ušićare.
Nije vam nadimak za džabe, znali smo svi u ex YU ko voli da krade...

sasa

pre 4 godine

@zeljko nis

To poslednje kolo je celo bilo smesno namesteno, Dinamu trebala sto veca pobeda za evropu i dobili 7-1 Vojvodinu u NS. Partizan pomerio utakmicu da zna koliko mu je dovoljno da namesti.
Opravdano ponisteno citavo kolo, ne laprdaj.

parada zvezdasa

pre 4 godine

Čija je titula iz 1999? Samo ce ti se kasti kad se zapitas cija je titula iz 1992. a prvenstvo nije zavrseno.
A sto se tice Sajbera, te titule su vracene Partizanu jer je u obe te sezone 85/86 i 86/87 na kraju takmicenja imao najvise bodova osvojenih na terenu. Dok je Zvezda samim pristankom da ponovi utakmicu zadnjeg kola priznala da je namestila tu utakmicu. Ali opet tu je Partizan ispao najveca zrtva jer mu je uskraceno u te dve sezone da igra u KES vec je to omoguceno Sajberovoj Zvezdi i druge sezone Vardaru.

021

pre 4 godine

One night in May, 10. maj 2019 12:44

Klasicna logika navijaca kluba koji ne priznaje cak ni svog osnivaca, nego i to sami sebi osporavaju.

Ko je na koga potezao pistolj i da li je, ko je ucestvovao u aferi sa dijamantima i da li je, ti nemas pojma.

Cinjenica je samo jedna.

Sajber je optuzio klubove na osnovu izvestaja delegata da su namestili utakmice i da ce se kolo ponoviti.

Crvena Zvezda je prihvatila da je pravedno optuzena i ponovila utakmicu, Partizan je negirao optuzbu da je namestio utakmicu i nije zeleo da odigra utakmicu.

Ta sramota vas boli, a ne kome je presudjena titula!!!

dex

pre 4 godine

Meni je mnogo logičnije da se traži titula koju je sud dodelio Partizanu nego ova. Bilo bi logično onda da se i Spartaku iz Subotice da titula, ako se ova prizna.

NoName

pre 4 godine

Čija je titula iz 1999? Samo ce ti se kasti kad se zapitas cija je titula iz 1992. a prvenstvo nije zavrseno.
A sto se tice Sajbera, te titule su vracene Partizanu jer je u obe te sezone 85/86 i 86/87 na kraju takmicenja imao najvise bodova osvojenih na terenu. Dok je Zvezda samim pristankom da ponovi utakmicu zadnjeg kola priznala da je namestila tu utakmicu. Ali opet tu je Partizan ispao najveca zrtva jer mu je uskraceno u te dve sezone da igra u KES vec je to omoguceno Sajberovoj Zvezdi i druge sezone Vardaru.
(parada zvezdasa, 10. maj 2019 13:07)

A zašto se Partizan nije žalio Uefi kad je već čist? Šta misliš? Nemoj da mi pričaš o tome kako Partizan vode sjajni ljudi, a Zvezdu i Vardar bitange, pa stoga Partizan nije hteo da se zamera. Niste se žalili jer niste bili u pravu. Fudbalom u nekoj zemlji se bavi fudbalski savez te zemlje, a ne kojekakvi sudovi udruženog rada. I tadašnji FsJ je doneo odluku o oduzimanju 6 bodova svima osim Vardaru i Prištini. I tu odluku su prihvatili i Fifa i Uefa. Samo Sud Udruženog Rada nije.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

kao što je Šajberovou oborio Ustavni sud Jugoslavije.
(Možda bi i novinari trebalo ovo da znaju, 10. maj 2019 11:55)




možda bi ti trebalo da se informišeš o tome ko je poništio tu odluku, i da, kad to saznaš, priupitaš nekog da ti objasni razliku između ustavnog i suda udruženog rada...



što se tiče teme ovog članka, ponosan sam što imamo i taj pehar, no - iako je zvezda u prvenstvu 1946/47 i zvanično učestvovala kao pobednik prvenstva srbije(spartak je učestvovao kao pobednik prvenstva vojvodine), saglasan sam sa grobarima da je ne bi trebalo tretirati kao titulu prvaka srbije, ali bih ih, kao vazda objektivne, zamolio da objasne:
kako su to samo oni uz poncijanu, predstavnika slobodne teritorije trsta, učestvovali u tom prvenstvu bez kvalifikacija?
ako se učešće poncijane, koja je čak bila izuzeta od ispadanja iz lige, može tretirati kao politička odluka, da li je, onda, jugoslavenska športska udruga od samog osnivanja bila državni projekat?
unapred hvala na odgovoru!

Prénom

pre 4 godine

Samo uzimaj, sto jednu, dajte svakom po jednu. Pa da mogu ko ljudi da ponesu i kuci nesto :) Koji nivo bezobrazluka, ali tako je to u nasoj zemlji, otima ko stigne... Komsija otima pola hodnika, drugi otima zajednicke prostorije, direktor krade pasivu (aktivu takodje), politicari otimaju po zelji, sto onda i Zvezda da ne otima? Samo rokaj!

vladimir

pre 4 godine

pazi ovo, ne treba nam titula iz 46., kad smo mogli toliko bez nje ??? sad kad bi vam neko iskopao nekog rodjaka za kojeg niste znali a ima na računu 1000000 eura, jel bi se odrekli tog nasledstva??! ne odriči se ničega ako te sleduje

Luke Babbitt gravedigger

pre 4 godine

Kadija tuži, kadija sudi. Nije dovoljno što imaju duplo više para, bolji tim nego hoće i titule na poklon. Zato smo tu gde jesmo kao fudbalska zemlja. Tuga.

Zvezdas

pre 4 godine

46 god. su se igrale kvalifikacije za prvo prvenstvo FNRJ. Pobednik u grupi uza Srbija je bila Zvezda, a u grupi Vojvodina -Spartak. Tako da oba ova tima imaju jednako pravo da traze titulu pobednika kvalifikacija, a ne titulu prvaka. Sto se tice Sajbera, covek je samovoljno ponistio celo kolo zbog navodnog namestanja. Sve utakmice su ponovljene sem Partizan - Zeljo. Partizan nije igrao jer su tvrdili da nisu namestili utakmicu sto je kasnije dokazao na najvisoj sudskoj instanci u SFRJ.
(MOCA, 10. maj 2019 13:35)

Ne izmisljaj ni jedna utakmica nije ponovljena.Partizan bio jedini protiv a nije trebalo da se ponovi Sloboda Olimpija
Koja sudska instanca.Sud udruzenog rada? Pre pisanja komentara si mogao nesto da procitas

Marko Niš

pre 4 godine

(One night in May, 10. maj 2019 12:44)

Jedino mi nije jasno kako se to zna da je Šajber ispravno odlučio kao što pišeš i to pouzdano, a odjednom odgovorno tvrdiš za Jovu Popovića. To je baš pouzdano da je on namestio dijamante za Šajberovu ćerku...

Procenio čovek da ima pravo, nisu mu odgovarali rezultati, zna se ko je izvisio, pa doneo odluku da poništi kolo. Posle su mu nadležni organi pokazali da postoji sistem i zakon u državi, da liga nije njegova svojina, i ne može da poništi nešto na osnovu ličnog stava. Pravila su jasna od početka do kraja!

Loznica,Trsic,Tronosa...najlepsi kraj na svetu

pre 4 godine

Bjekovic garantuje titulu.
Zasluzeno potpuno treba vratit I onu iz vremena Sajbera.Vojska je mnogo dala Partizanu cak i ime.

bvb

pre 4 godine

Imaju pravo i jedni i drugi da kažu da su u pravu. Novonastala država FNRJ je nastala od 6 republika i 2 AP. Svaka republika i pokrajina je morala da da predstavnika za novu ligu, tj. Prvu ligu FNRJ. E sad, problem se javlja da li su to bile lige ili kvalifikacioni turniri. Zvezda je tada dobila pehar kao predstavnik Srbije, kao i svi osvajači, pa ima pravo da trazi. A ovi protivnici imaju pravo, jer smatraju da su to bile kvalifikacije. Uglavnom, naći dokumentaciju iz '46 i videti na kom nivou je to organizovano.

Nele

pre 4 godine

"Alo covece, Vojvodina je tada bila, a i dalje je, deo Srbije.
Samim tim ovu titulu bi mogli i oni da traze. Ne moze Zvezda da je dobije, a Spartak ne. To su bili kvalifikacioni turniri istog ranga.
Po tvojoj logici, onda bi i Zvezda mogla da trazi ovu titulu tek kada centralna Srbija postane nezavisna.
@cpu"
Kosovo je po ustavu RS i medjunarodnom pravu deo Srbije. Znavi sve titule se ne priznaju ni Partizanu ni Zvezdi u poslednjih XY godina posto i Pristina(ili ko je vec osvojio kosovsku ligu) ima prava da ih trazi?
Inace, vec sutra bi Zvezda trebala da trazi i povracaj titule iz 86god. Sud Udruzenog Rada nije mogao biti nadlezan za sportske dogadjaje po FIFA i UEFA. Cela zezancija pocinje proglasenjem igraca "radnicima" pa je onda tim "radnicima" "neko" pravo "uskraceno" da bi se sud uopste proglasio nadleznim. Ako su fudbaleri "radnici" onda nisu sportisti pa to nije sportsko drustvo..

Chuki

pre 4 godine

Evo spion kop je covek sve lepo rekao, i ja sam Zvezdas ali ovo je toliko besmisleno i krsi sva prava i pravila cak i tog takmicnenja, i ja isto kazem nek me prozivaju zvezdasi i nek lupaju minuse, jednostavno je tako, a mi na dres mozemo da stavimo i 5 ako hocemo, zvanicno je za sada 29 i tako treba da ostane.

Joffrey

pre 4 godine

Dajte im ovu,ali i sve titule onih godina kad je Partizanu sviran penal u derbiju a on na kraju uzeo,da ne kazem osvojio titulu.Nakupice se mozda i za cetvrtu zvezdicu na dresu.

zvezdoprc

pre 4 godine

Nije samo jasno da li će i Spartak tražiti da mu se prizna titula 1946. godine?
Onda bi Zvezda i Spartak morali da odigraju utakmicu 2019. za prvaka 1946.

Paja Patak

pre 4 godine

Zasto se debeli profesor toliko upinje da se Zvezdi ne prizna titula.Sta njegov klub ima od toga osim sto ima kompleks.Zvezda ima onu zlatnu zvezdicu koju imaju najbolji u Evropi.Ako ne bude treca sada bice naredne godine i bice i cetvrta.I zasto je kvazi prof.clan komisije?Nije li tu sukob interesa

zvezdoprc

pre 4 godine

1976. je sve bilo u rukama Hajduka, igrao je u poslednjem kolu protiv OFK BEOGRADA na Karaburmi i da je pobedio bio bi prvi bez obzira na pobedu Partizana protiv Olimpije. Međutim, igrali su 1:1, Partizan je to iskoristio, dao je regularan gol u zaustavnom vremenu. Pitanje regularnosti tog meča u Ljubljani je samo da li je sudija trebalo da produži utakmicu 7 minuta, a to je već stvar sudijskog utiska i ubeđenja i Partizan nema ništa sa tim. Sećam se, tačno je da je Hajduk te godine imao ubedljivo najbolji tim, ali nije osvojio prvenstvo, jer je gubio bodove na malim utakmicama protiv autsajdera i, normalno, Partizan je to iskoristio.
To je slično kao pre dve godine kad je Zvezda izgubila titulu porazom od Voždovca a Partizan to iskoristio.

Mile lavz disko

pre 4 godine

Naravno da hoce, jer "kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovjestvom"... jer je ovo zemlja u kojoj se nikad vise tolerise nezakonje. Aj me sad' iznenadite i objavite mi komentar, valjda imam pravo na misljenje.
(Ivan kg, 10. maj 2019 11:07)

Profesore Vuletiću, Vi ste?

Sah mat

pre 4 godine

Jel moguce ovo. Ladno traze titulu nekog turnira a ne prvenstva drzave.
Pa sta je sa Spartakom ili Vojvodina nije Srbija. Kako vas nije sramota indijanci, brukate bre Srbiju.
Ne bi me iznenadilo da traze titulu iz Albanije. Sramote jedne.

player

pre 4 godine

Bolje je da zasedate i da vidite kako cete da napravite neki napredak u bliskoj buducnosti,a ne da se bavite glupostima! Sve je vise trenera koji su zavrsili licence online ili kupili istu.Previse neobrazovanih ljudi koji ubijaju talente,decu....

Bane

pre 4 godine

Bez obzira na sve, meni nije jasno kako je došlo do toga da je ovo između Zvezde i Partizana. Mislim da je ovo između Zvezde i FSS,potpuno nebitno da li zahtev za priznanje titule treba da se prizna ili ne.

ViscoSalejo

pre 4 godine

Sveje3dno.

Od malih ubogih komsija cemo zauvek biti neuporedivo trofejniji. Veliki klub osvaja velike trofeje, mali klub ih ne osvoji nikad.

Mali stadion, malo navijaca, skroman istorijat, nikakva sadasnjost i buducnost - jer je mali klub.

NoName

pre 4 godine

One night in May, 10. maj 2019 12:44

Klasicna logika navijaca kluba koji ne priznaje cak ni svog osnivaca, nego i to sami sebi osporavaju.

Ko je na koga potezao pistolj i da li je, ko je ucestvovao u aferi sa dijamantima i da li je, ti nemas pojma.

Cinjenica je samo jedna.

Sajber je optuzio klubove na osnovu izvestaja delegata da su namestili utakmice i da ce se kolo ponoviti.

Crvena Zvezda je prihvatila da je pravedno optuzena i ponovila utakmicu, Partizan je negirao optuzbu da je namestio utakmicu i nije zeleo da odigra utakmicu.

Ta sramota vas boli, a ne kome je presudjena titula!!!
(021, 10. maj 2019 13:45)


Zaista nemaš pojma. Zvezda je svoju utakmicu ponovila zbog toga što bi da nije to uradila izgubila službeno sa 3-0, kao što je iPartizan izgubio. I u tom slučaju prvak bi opet bio Partizan sa gol razlikom +1. Zvezda je izgubila ponovljenu utakmicu sa 2-1, a pošto ste vi izgubili sa 3-0, Zvezda je postala prvak sa istim brojem bodova i gol razlikom +1

zvezdoprc

pre 4 godine

Odluka mora da sačeka datum kad se bude Vojvodina otcepila od Srbije, jer je Zvezda tada bila prva samo u Užoj Srbiji.
Znači nije bila prvak u Vojvodini, pa kako onda?

One night in May

pre 4 godine

rekoh ja nedavno, Hajduk više navijača ima u Srbiji nego u dalmaciji. Samo ovde nose crveno bele dresove i ne mogu da prežale titulu iz 76 te jer nije otišla u bratske ruke. Iako je gol pao izmedju 93 i 94 minuta i dalje se trabunja o nekom 100 om.
Ali to su vam " stubovi srpstva". Ako treba i s đavolom a kamoli s hrvatom( Šajber) da nešto ušićare.
Nije vam nadimak za džabe, znali smo svi u ex YU ko voli da krade...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvezda nek se spremi za Napoli, a za nas nek ne brine, 10. maj 2019 14:03)



Svi znamo ko zove hajdukovce da mu zavode red na tribini, jer je sam nesposoban, pa moraju oni cak iz Splita da dolaze...Doduse, prosli su isto kao sto ovi sto su ih zvali prolaze od rodjenja.

BMB

pre 4 godine

Znaci dilema je Spartak ili Crvena Zvezda 1946? Mislim da bi trebalo organizovati 'majstoricu' izmedju ta dva tima (ako ima prezivelih)! Ako nema prezivelih pravo igranja bi imali potomci igraca (sinovi, unuci, praunuci)... Pehar be pobedniku predao neko od Brozovih potomaka a pobednik bi imao direktno pravo ucesca u Kupu Sampiona!

sasa

pre 4 godine

Ova titula je kompenzacija za 86-u i ukradenu titulu Zvezdi a predatu Partizanu. Da ne bi sad to vracali jer bi bilo tenzija ovako sredjuju stvar iako Zvezda treba da dobije 2 a da se Partizanu uzme jedna.

Blue Moon 1606

pre 4 godine

Jao molim Vas dajte im prokletu titulu neka okace trecu zvezdicu pa onda lepo i Spartaku titulu pa da udjemo u istoriju fudbala kao drzava koja za jednu sezonu ima dva sampiona.

sasa

pre 4 godine

Neregularni uspesi Zvezde od 45-e do danas ne postoje, molim sve da nabroje neregularno osvojene Zvezdine trofeje.

Neregularni uspesi Partizana :

46-e uzeli titulu iako nisu igrali kvalifikacije
55-e igrali KES iako nisu bili sampioni
76-e uzeli titulu golom u dubokoj nadoknadi iako nadoknada vremena jos nije postojala
85. i 86. Sampioni iako jedini nisu igrali poslednje kolo
98-e uzeli kup tako sto je Obilic izveo 8 rezervi u zamenu za pobedu i titulu Obilica u prvenstvu
99-e uzeli titulu iako prvenstvo nije bilo zavrseno zbog bombardovanja
2011-e uzeli kup tako sto je Vojvodina napustila teren.

I nakon svega grobari se javljaju i pisu o postenju. Ovo su samo direktna povrede regularnosti, ne pricam o subjektivnom utisku.

Ivan kg

pre 4 godine

Naravno da hoce, jer "kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovjestvom"... jer je ovo zemlja u kojoj se nikad vise tolerise nezakonje. Aj me sad' iznenadite i objavite mi komentar, valjda imam pravo na misljenje.

Zez

pre 4 godine

"Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Znamo mi svi da kad vi nešto odlučite, kao stubovi pravoslavlja i maltene božiji izaslanici na zemlji, da u to niko više ne sme da sumnja. A sta ćemo onda da Spartakom iz Subotice, on je pobedio u Vojvodini koja je tad bila deo Srbije, hoće li i oni prišiti prvu titulu? Uostalom, ne vidim zašto ne biste prišili i četvrtu zvezdicu odmah, kad je bal neka je maskembal. Takođe, s obzirom da ste 1945-te tokom rata igrali u Albaniji sa tamošnjim klubom možete da zahtevate i titulu prvaka Albanije za 1945? Zašto stati samo na Srbiji?

...

pre 4 godine

Zez
Хаха па шта ако смо играли у Албанији па ви нема те право о томе да причате па основани сте у Хрватској војни сте клуб додељен вам војни стадион као ваш лиценцу вам држава платила о Остоји у кошарци нећу да трошим речи...Нисмо ни близу тога да смо златни али нисте ни ви зато не знам што се јављате?

Ivan kg

pre 4 godine

Titula prvaka Srbije, ali bez Vojvodine. Svaka vam cast na obrazu, treba ga imati kao djon i traziti ovu titulu kao titulu prvaka Srbije.

One night in May

pre 4 godine

Ja bih im dao bar 88 titula.
Ps.Bolest je uzela opasno......
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Beli, 10. maj 2019 11:09)


Rekoh li ti ja da ces da places za Toletom...Suza suzu stize!

Milanche

pre 4 godine

Mnogi se pitaju da li je sramota sto Zvezda trazi takvu "titulu". Ja tvrdim - to je sve potpuno logicno. Zvezda je upravo takav klub. Kakva "titula" takav klub i takva i drzava.

sah 88

pre 4 godine

Kada su nekima poklonjene titule koje ne zaslužuju u aferi Šajberovo kolo i 1999 kada je nekome opet poklonjena dok su bombe padale ( mada mi je Obilić omržen ali im je ukradena titula ), onda je red da se prizna i ova pošteno osvojena.

Walt

pre 4 godine

Ova titula je kompenzacija za 86-u i ukradenu titulu Zvezdi a predatu Partizanu. Da ne bi sad to vracali jer bi bilo tenzija ovako sredjuju stvar iako Zvezda treba da dobije 2 a da se Partizanu uzme jedna.
(sasa, 10. maj 2019 11:22)
Da vam da titula jer ste priznali nameštanje utakmice,pa da to je vaša logika...

Amater

pre 4 godine

Ako FFS dodeli ovutitulu to znači da za FSS ne postoji Vojvodina kao deo Srbije i time proglašava Vojvodina za samostalnu državu. Crvena Zvezda je to već uradila kada je predložila ovaj glupi predlog.

Hercegovac

pre 4 godine

Zamislite kad prigovaraju navijaci tima kojem je titula u nekoliko slucajeva poklonjena,prvo 1976 kad su u ljubljani dali gol u 110 minuti(tada nije bilo nadoknade),valja napomenuti da je te godine hajduk pregazio partizan u beogradu 6 1, dok je u splitu bilo 4 0,iste godine je zvezda u oba derbija isto pregazila partizan.Onda ide poznati Sajber, i bukvalno ukradene titule(uz pomoc suda udruzenog rada),o tome ko je te godine bio najbolji govore rezultati na medjunarodnog sceni,gdje se partizan obrukao kao i obicno dok je zvezda dobila real.I na kraju 1999, o kojoj ne treba posebno pricati.

Boka

pre 4 godine

Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.


Hahahahahahaha, ovako smo i na NATO :)

parada zvezdasa

pre 4 godine

Čija je titula iz 1999? Samo ce ti se kasti kad se zapitas cija je titula iz 1992. a prvenstvo nije zavrseno.
A sto se tice Sajbera, te titule su vracene Partizanu jer je u obe te sezone 85/86 i 86/87 na kraju takmicenja imao najvise bodova osvojenih na terenu. Dok je Zvezda samim pristankom da ponovi utakmicu zadnjeg kola priznala da je namestila tu utakmicu. Ali opet tu je Partizan ispao najveca zrtva jer mu je uskraceno u te dve sezone da igra u KES vec je to omoguceno Sajberovoj Zvezdi i druge sezone Vardaru.

Zvezdas

pre 4 godine

46 god. su se igrale kvalifikacije za prvo prvenstvo FNRJ. Pobednik u grupi uza Srbija je bila Zvezda, a u grupi Vojvodina -Spartak. Tako da oba ova tima imaju jednako pravo da traze titulu pobednika kvalifikacija, a ne titulu prvaka. Sto se tice Sajbera, covek je samovoljno ponistio celo kolo zbog navodnog namestanja. Sve utakmice su ponovljene sem Partizan - Zeljo. Partizan nije igrao jer su tvrdili da nisu namestili utakmicu sto je kasnije dokazao na najvisoj sudskoj instanci u SFRJ.
(MOCA, 10. maj 2019 13:35)

Ne izmisljaj ni jedna utakmica nije ponovljena.Partizan bio jedini protiv a nije trebalo da se ponovi Sloboda Olimpija
Koja sudska instanca.Sud udruzenog rada? Pre pisanja komentara si mogao nesto da procitas

One night in May

pre 4 godine

Da vam da titula jer ste priznali nameštanje utakmice,pa da to je vaša logika...
(Walt, 10. maj 2019 11:53)


Imas neki materijalni dokaz da smo priznali namestanje ili standardno lupetas, kao i vecina Partizanovih navijaca?

Sajber, skroz opravdano, ponistio celo kolo. Nikoga nista nije pitao, nego na osnovu izvestaja delegata ponistio kolo - tad nije bilo kao danas, pojavi se sumnja za namestanje, odes u klubove pod istragom, pitas da li su namestali, oni kazu da nisu i sve u redu. Tad se radilo po izvestaju delegata - od 9 utakmica, 7 delegata su prijavila materijalnu povredu pravila fudbalske igre i protokola utakmice (u tih 7 i dvojica iz Beograda iz Sarajeva), a dvojica postojanje opravdane sumnje. I covek ponistio celo kolo.
Posle se javio general Jovo Popovic, izvadio covek pistolj u lozi, Sajberovoj kcerci namestio dijamante u Becu, te je Sud udruzenog rada titulu dao Partizanu. Optuzbe za dijamante odjednom netragom nestadose, eto, zagubilo se...

Ali uzalud, Evropa oduvek sve savrseno tacno pokazivala - mi srusili sve najvece klubove kontinenta, mnoge i vise puta, slavni Liverpul u 4 utakmice, triput stradao - a vi jednom Real (ali ste ispali), jednom Mancester Junajted i jednom Seltik. I to bi bilo sve za 75 godina postojanja.

Sto ce reci, veliki strani klub pobedite jednom u cetvrt veka...

vladimir

pre 4 godine

pazi ovo, ne treba nam titula iz 46., kad smo mogli toliko bez nje ??? sad kad bi vam neko iskopao nekog rodjaka za kojeg niste znali a ima na računu 1000000 eura, jel bi se odrekli tog nasledstva??! ne odriči se ničega ako te sleduje

Zvezda nek se spremi za Napoli, a za nas nek ne brine

pre 4 godine

Zamislite kad prigovaraju navijaci tima kojem je titula u nekoliko slucajeva poklonjena,prvo 1976 kad su u ljubljani dali gol u 110 minuti(tada nije bilo nadoknade),valja napomenuti da je te godine hajduk pregazio partizan u beogradu 6 1, dok je u splitu bilo 4 0,iste godine je zvezda u oba derbija isto pregazila partizan.Onda ide poznati Sajber, i bukvalno ukradene titule(uz pomoc suda udruzenog rada),o tome ko je te godine bio najbolji govore rezultati na medjunarodnog sceni,gdje se partizan obrukao kao i obicno dok je zvezda dobila real.I na kraju 1999, o kojoj ne treba posebno pricati.
(Hercegovac, 10. maj 2019 12:51

rekoh ja nedavno, Hajduk više navijača ima u Srbiji nego u dalmaciji. Samo ovde nose crveno bele dresove i ne mogu da prežale titulu iz 76 te jer nije otišla u bratske ruke. Iako je gol pao izmedju 93 i 94 minuta i dalje se trabunja o nekom 100 om.
Ali to su vam " stubovi srpstva". Ako treba i s đavolom a kamoli s hrvatom( Šajber) da nešto ušićare.
Nije vam nadimak za džabe, znali smo svi u ex YU ko voli da krade...

soni

pre 4 godine

Blue Moon 1606

Logika Zeljka Pantica, Spartak moze da trazi tu titulu ako Vojvodina ikad bude nezavisna drzava..
Po toj Panticevoj logici da Zvezda time ne vidi Vojvodinu u Srbiji i krsi ustav, onda krsimo ustav kolektivno vec 20 i kusur godina od kada Pristina ili neki drugi klub sa Kosova ne igra ligu...

Možda bi i novinari trebalo ovo da znaju

pre 4 godine

Sve sve... ali za 1946/47. godinu prvak je bio Partizan. Znači 46. godina ima dva prvaka. Ovo je logičko razmišljanje. Drugo: nije se igralo državno prvenstvo Srbije, nego su igrane kvalifikacije za saveznu fudbalsku ligu, kad je zvanično počelo takmičenje u novoj državi - Jugoslaviji. Mislim da će odluka biti prvostepena i da će biti prava žalbe, a ovim neznalicama samo još ovo - Šajberove odluke pale su zato što nisu davale pravo na žalbu. Zapamtite, mali hrčki: Sajber je mimo svih propisa izrekao kazne bez prava na žalbu. I ovu odluku, ako bude izvršna, bez prava na žalbu, oboriće Ustavni sud Srbije, kao što je Šajberovou oborio Ustavni sud Jugoslavije. Tek posle Ustavnog suda dva su suda, osnovni i republički, u veću sudije Zorana Ivoševića, šefa pravnog tima CZ, presudili prema odluci Ustavnog suda.

cpu

pre 4 godine

Blue Moon 1606 

Logika Zeljka Pantica, Spartak moze da trazi tu titulu ako Vojvodina ikad bude nezavisna drzava.. 
Po toj Panticevoj logici da Zvezda time ne vidi Vojvodinu u Srbiji i krsi ustav, onda krsimo ustav kolektivno vec 20 i kusur godina od kada Pristina ili neki drugi klub sa Kosova ne igra ligu...
(soni, 10. maj 2019 11:26)

Alo covece, Vojvodina je tada bila, a i dalje je, deo Srbije.
Samim tim ovu titulu bi mogli i oni da traze. Ne moze Zvezda da je dobije, a Spartak ne. To su bili kvalifikacioni turniri istog ranga.
Po tvojoj logici, onda bi i Zvezda mogla da trazi ovu titulu tek kada centralna Srbija postane nezavisna.

sasa

pre 4 godine

@zeljko nis

To poslednje kolo je celo bilo smesno namesteno, Dinamu trebala sto veca pobeda za evropu i dobili 7-1 Vojvodinu u NS. Partizan pomerio utakmicu da zna koliko mu je dovoljno da namesti.
Opravdano ponisteno citavo kolo, ne laprdaj.

Joffrey

pre 4 godine

Dajte im ovu,ali i sve titule onih godina kad je Partizanu sviran penal u derbiju a on na kraju uzeo,da ne kazem osvojio titulu.Nakupice se mozda i za cetvrtu zvezdicu na dresu.

Loznica,Trsic,Tronosa...najlepsi kraj na svetu

pre 4 godine

Bjekovic garantuje titulu.
Zasluzeno potpuno treba vratit I onu iz vremena Sajbera.Vojska je mnogo dala Partizanu cak i ime.

MOCA

pre 4 godine

46 god. su se igrale kvalifikacije za prvo prvenstvo FNRJ. Pobednik u grupi uza Srbija je bila Zvezda, a u grupi Vojvodina -Spartak. Tako da oba ova tima imaju jednako pravo da traze titulu pobednika kvalifikacija, a ne titulu prvaka. Sto se tice Sajbera, covek je samovoljno ponistio celo kolo zbog navodnog namestanja. Sve utakmice su ponovljene sem Partizan - Zeljo. Partizan nije igrao jer su tvrdili da nisu namestili utakmicu sto je kasnije dokazao na najvisoj sudskoj instanci u SFRJ.

Luke Babbitt gravedigger

pre 4 godine

Kadija tuži, kadija sudi. Nije dovoljno što imaju duplo više para, bolji tim nego hoće i titule na poklon. Zato smo tu gde jesmo kao fudbalska zemlja. Tuga.

Spion Kop

pre 4 godine

ne odriči se ničega ako te sleduje

(vladimir, 10. maj 2019 12:50)

Nista nama ne sleduje.

Potrcali smo da kopiramo ono sto se desilo u Hrvatskoj, nikom normalnom ovo ne bi palo na pamet.

Nasa lojalna uprava je osetila povoljan momenat da uz ovaj drzavni aparat mozemo da dobijemo titulu, ne osvojimo, nego dobijemo, kopirajuci hrvatski slucaj.

Prozivace me ovde da sam grobar, prozivace me ovde sto pisem latinicom, prozivace me ovde da ne navijam za Zvezdu, a mladost sam ostavio na stadionima po Jugoslaviji i Evropi uz nju.
Prozivace me oni koji nisu videli stadion nikad ili jednom, oni kojima je vazno da likuju grobarima u facu zbog ovoga, ne shvatajuci da im tako daju legitimitet da nam spocitavaju kako smo "drzavna mezimica".

Ne postoji ni jedan osnov, pravni ili moralni, za ovo sto nas klub trazi, osim bahatosti nase lojalne uprave koja u sprezi sa drzavnim aparatom to moze da "izboksuje"!

Zamislite da taj pehar stoji pored "usatog"?!?!

Na kraju, zamislite da se ovaj zahtev odbije, zamislite likovanje onog Vuletica i njegova saopstenja.
Meni takva blamaza ne treba pa sve da je 10 titula, zasto to treba nasoj upravi nije mi jasno.

Marko Niš

pre 4 godine

(One night in May, 10. maj 2019 12:44)

Jedino mi nije jasno kako se to zna da je Šajber ispravno odlučio kao što pišeš i to pouzdano, a odjednom odgovorno tvrdiš za Jovu Popovića. To je baš pouzdano da je on namestio dijamante za Šajberovu ćerku...

Procenio čovek da ima pravo, nisu mu odgovarali rezultati, zna se ko je izvisio, pa doneo odluku da poništi kolo. Posle su mu nadležni organi pokazali da postoji sistem i zakon u državi, da liga nije njegova svojina, i ne može da poništi nešto na osnovu ličnog stava. Pravila su jasna od početka do kraja!

Nele

pre 4 godine

"Alo covece, Vojvodina je tada bila, a i dalje je, deo Srbije.
Samim tim ovu titulu bi mogli i oni da traze. Ne moze Zvezda da je dobije, a Spartak ne. To su bili kvalifikacioni turniri istog ranga.
Po tvojoj logici, onda bi i Zvezda mogla da trazi ovu titulu tek kada centralna Srbija postane nezavisna.
@cpu"
Kosovo je po ustavu RS i medjunarodnom pravu deo Srbije. Znavi sve titule se ne priznaju ni Partizanu ni Zvezdi u poslednjih XY godina posto i Pristina(ili ko je vec osvojio kosovsku ligu) ima prava da ih trazi?
Inace, vec sutra bi Zvezda trebala da trazi i povracaj titule iz 86god. Sud Udruzenog Rada nije mogao biti nadlezan za sportske dogadjaje po FIFA i UEFA. Cela zezancija pocinje proglasenjem igraca "radnicima" pa je onda tim "radnicima" "neko" pravo "uskraceno" da bi se sud uopste proglasio nadleznim. Ako su fudbaleri "radnici" onda nisu sportisti pa to nije sportsko drustvo..

NoName

pre 4 godine

Čija je titula iz 1999? Samo ce ti se kasti kad se zapitas cija je titula iz 1992. a prvenstvo nije zavrseno.
A sto se tice Sajbera, te titule su vracene Partizanu jer je u obe te sezone 85/86 i 86/87 na kraju takmicenja imao najvise bodova osvojenih na terenu. Dok je Zvezda samim pristankom da ponovi utakmicu zadnjeg kola priznala da je namestila tu utakmicu. Ali opet tu je Partizan ispao najveca zrtva jer mu je uskraceno u te dve sezone da igra u KES vec je to omoguceno Sajberovoj Zvezdi i druge sezone Vardaru.
(parada zvezdasa, 10. maj 2019 13:07)

A zašto se Partizan nije žalio Uefi kad je već čist? Šta misliš? Nemoj da mi pričaš o tome kako Partizan vode sjajni ljudi, a Zvezdu i Vardar bitange, pa stoga Partizan nije hteo da se zamera. Niste se žalili jer niste bili u pravu. Fudbalom u nekoj zemlji se bavi fudbalski savez te zemlje, a ne kojekakvi sudovi udruženog rada. I tadašnji FsJ je doneo odluku o oduzimanju 6 bodova svima osim Vardaru i Prištini. I tu odluku su prihvatili i Fifa i Uefa. Samo Sud Udruženog Rada nije.

Luke Babbitt gravedigger

pre 4 godine

Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde. 

Ovo je ozbiljno kažnjivo, Juventus je morao da skine treću zvezdicu uoči početka sezone inače bi bio drakonski kažnjen, ali pošto je ovde u Srbiji sve dozvoljeno...ko zna.

Prénom

pre 4 godine

Samo uzimaj, sto jednu, dajte svakom po jednu. Pa da mogu ko ljudi da ponesu i kuci nesto :) Koji nivo bezobrazluka, ali tako je to u nasoj zemlji, otima ko stigne... Komsija otima pola hodnika, drugi otima zajednicke prostorije, direktor krade pasivu (aktivu takodje), politicari otimaju po zelji, sto onda i Zvezda da ne otima? Samo rokaj!

dex

pre 4 godine

Meni je mnogo logičnije da se traži titula koju je sud dodelio Partizanu nego ova. Bilo bi logično onda da se i Spartaku iz Subotice da titula, ako se ova prizna.

021

pre 4 godine

One night in May, 10. maj 2019 12:44

Klasicna logika navijaca kluba koji ne priznaje cak ni svog osnivaca, nego i to sami sebi osporavaju.

Ko je na koga potezao pistolj i da li je, ko je ucestvovao u aferi sa dijamantima i da li je, ti nemas pojma.

Cinjenica je samo jedna.

Sajber je optuzio klubove na osnovu izvestaja delegata da su namestili utakmice i da ce se kolo ponoviti.

Crvena Zvezda je prihvatila da je pravedno optuzena i ponovila utakmicu, Partizan je negirao optuzbu da je namestio utakmicu i nije zeleo da odigra utakmicu.

Ta sramota vas boli, a ne kome je presudjena titula!!!

ViscoSalejo

pre 4 godine

Sveje3dno.

Od malih ubogih komsija cemo zauvek biti neuporedivo trofejniji. Veliki klub osvaja velike trofeje, mali klub ih ne osvoji nikad.

Mali stadion, malo navijaca, skroman istorijat, nikakva sadasnjost i buducnost - jer je mali klub.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

kao što je Šajberovou oborio Ustavni sud Jugoslavije.
(Možda bi i novinari trebalo ovo da znaju, 10. maj 2019 11:55)




možda bi ti trebalo da se informišeš o tome ko je poništio tu odluku, i da, kad to saznaš, priupitaš nekog da ti objasni razliku između ustavnog i suda udruženog rada...



što se tiče teme ovog članka, ponosan sam što imamo i taj pehar, no - iako je zvezda u prvenstvu 1946/47 i zvanično učestvovala kao pobednik prvenstva srbije(spartak je učestvovao kao pobednik prvenstva vojvodine), saglasan sam sa grobarima da je ne bi trebalo tretirati kao titulu prvaka srbije, ali bih ih, kao vazda objektivne, zamolio da objasne:
kako su to samo oni uz poncijanu, predstavnika slobodne teritorije trsta, učestvovali u tom prvenstvu bez kvalifikacija?
ako se učešće poncijane, koja je čak bila izuzeta od ispadanja iz lige, može tretirati kao politička odluka, da li je, onda, jugoslavenska športska udruga od samog osnivanja bila državni projekat?
unapred hvala na odgovoru!

Sah mat

pre 4 godine

Jel moguce ovo. Ladno traze titulu nekog turnira a ne prvenstva drzave.
Pa sta je sa Spartakom ili Vojvodina nije Srbija. Kako vas nije sramota indijanci, brukate bre Srbiju.
Ne bi me iznenadilo da traze titulu iz Albanije. Sramote jedne.

zvezdoprc

pre 4 godine

Odluka mora da sačeka datum kad se bude Vojvodina otcepila od Srbije, jer je Zvezda tada bila prva samo u Užoj Srbiji.
Znači nije bila prvak u Vojvodini, pa kako onda?

Mile lavz disko

pre 4 godine

Naravno da hoce, jer "kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovjestvom"... jer je ovo zemlja u kojoj se nikad vise tolerise nezakonje. Aj me sad' iznenadite i objavite mi komentar, valjda imam pravo na misljenje.
(Ivan kg, 10. maj 2019 11:07)

Profesore Vuletiću, Vi ste?

Paja Patak

pre 4 godine

Zasto se debeli profesor toliko upinje da se Zvezdi ne prizna titula.Sta njegov klub ima od toga osim sto ima kompleks.Zvezda ima onu zlatnu zvezdicu koju imaju najbolji u Evropi.Ako ne bude treca sada bice naredne godine i bice i cetvrta.I zasto je kvazi prof.clan komisije?Nije li tu sukob interesa

zvezdoprc

pre 4 godine

1976. je sve bilo u rukama Hajduka, igrao je u poslednjem kolu protiv OFK BEOGRADA na Karaburmi i da je pobedio bio bi prvi bez obzira na pobedu Partizana protiv Olimpije. Međutim, igrali su 1:1, Partizan je to iskoristio, dao je regularan gol u zaustavnom vremenu. Pitanje regularnosti tog meča u Ljubljani je samo da li je sudija trebalo da produži utakmicu 7 minuta, a to je već stvar sudijskog utiska i ubeđenja i Partizan nema ništa sa tim. Sećam se, tačno je da je Hajduk te godine imao ubedljivo najbolji tim, ali nije osvojio prvenstvo, jer je gubio bodove na malim utakmicama protiv autsajdera i, normalno, Partizan je to iskoristio.
To je slično kao pre dve godine kad je Zvezda izgubila titulu porazom od Voždovca a Partizan to iskoristio.

NoName

pre 4 godine

One night in May, 10. maj 2019 12:44

Klasicna logika navijaca kluba koji ne priznaje cak ni svog osnivaca, nego i to sami sebi osporavaju.

Ko je na koga potezao pistolj i da li je, ko je ucestvovao u aferi sa dijamantima i da li je, ti nemas pojma.

Cinjenica je samo jedna.

Sajber je optuzio klubove na osnovu izvestaja delegata da su namestili utakmice i da ce se kolo ponoviti.

Crvena Zvezda je prihvatila da je pravedno optuzena i ponovila utakmicu, Partizan je negirao optuzbu da je namestio utakmicu i nije zeleo da odigra utakmicu.

Ta sramota vas boli, a ne kome je presudjena titula!!!
(021, 10. maj 2019 13:45)


Zaista nemaš pojma. Zvezda je svoju utakmicu ponovila zbog toga što bi da nije to uradila izgubila službeno sa 3-0, kao što je iPartizan izgubio. I u tom slučaju prvak bi opet bio Partizan sa gol razlikom +1. Zvezda je izgubila ponovljenu utakmicu sa 2-1, a pošto ste vi izgubili sa 3-0, Zvezda je postala prvak sa istim brojem bodova i gol razlikom +1

zvezdoprc

pre 4 godine

Nije samo jasno da li će i Spartak tražiti da mu se prizna titula 1946. godine?
Onda bi Zvezda i Spartak morali da odigraju utakmicu 2019. za prvaka 1946.

ViscoSalejo

pre 4 godine

Ne kapiram cemu uopste sastanak Komisije. Da bi se odluka pozitivno usvojila neophodno je da svi clanovi Komisije budu za.
Unapred je jasno da ce najmanje jedan biti protiv, te je nejasno cemu uopste sastancenje.

Doduse, dnevnice se uredno dobijaju od FSS.

bvb

pre 4 godine

Imaju pravo i jedni i drugi da kažu da su u pravu. Novonastala država FNRJ je nastala od 6 republika i 2 AP. Svaka republika i pokrajina je morala da da predstavnika za novu ligu, tj. Prvu ligu FNRJ. E sad, problem se javlja da li su to bile lige ili kvalifikacioni turniri. Zvezda je tada dobila pehar kao predstavnik Srbije, kao i svi osvajači, pa ima pravo da trazi. A ovi protivnici imaju pravo, jer smatraju da su to bile kvalifikacije. Uglavnom, naći dokumentaciju iz '46 i videti na kom nivou je to organizovano.

Bane

pre 4 godine

Bez obzira na sve, meni nije jasno kako je došlo do toga da je ovo između Zvezde i Partizana. Mislim da je ovo između Zvezde i FSS,potpuno nebitno da li zahtev za priznanje titule treba da se prizna ili ne.

One night in May

pre 4 godine

rekoh ja nedavno, Hajduk više navijača ima u Srbiji nego u dalmaciji. Samo ovde nose crveno bele dresove i ne mogu da prežale titulu iz 76 te jer nije otišla u bratske ruke. Iako je gol pao izmedju 93 i 94 minuta i dalje se trabunja o nekom 100 om.
Ali to su vam " stubovi srpstva". Ako treba i s đavolom a kamoli s hrvatom( Šajber) da nešto ušićare.
Nije vam nadimak za džabe, znali smo svi u ex YU ko voli da krade...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvezda nek se spremi za Napoli, a za nas nek ne brine, 10. maj 2019 14:03)



Svi znamo ko zove hajdukovce da mu zavode red na tribini, jer je sam nesposoban, pa moraju oni cak iz Splita da dolaze...Doduse, prosli su isto kao sto ovi sto su ih zvali prolaze od rodjenja.

Chuki

pre 4 godine

Evo spion kop je covek sve lepo rekao, i ja sam Zvezdas ali ovo je toliko besmisleno i krsi sva prava i pravila cak i tog takmicnenja, i ja isto kazem nek me prozivaju zvezdasi i nek lupaju minuse, jednostavno je tako, a mi na dres mozemo da stavimo i 5 ako hocemo, zvanicno je za sada 29 i tako treba da ostane.

player

pre 4 godine

Bolje je da zasedate i da vidite kako cete da napravite neki napredak u bliskoj buducnosti,a ne da se bavite glupostima! Sve je vise trenera koji su zavrsili licence online ili kupili istu.Previse neobrazovanih ljudi koji ubijaju talente,decu....

BMB

pre 4 godine

Znaci dilema je Spartak ili Crvena Zvezda 1946? Mislim da bi trebalo organizovati 'majstoricu' izmedju ta dva tima (ako ima prezivelih)! Ako nema prezivelih pravo igranja bi imali potomci igraca (sinovi, unuci, praunuci)... Pehar be pobedniku predao neko od Brozovih potomaka a pobednik bi imao direktno pravo ucesca u Kupu Sampiona!