Utorak, 30.04.2019.

19:57

Vavrinka prozvao Novaka i Savet: Uradite nešto povodom ove sramote

Švajcarski teniser Sten Vavrinka nije zadovoljan ćutanjem ATP Saveta igrača oko nedela koje je počinio Džastin Gimelstob.

Izvor: LN

Vavrinka prozvao Novaka i Savet: Uradite nešto povodom ove sramote IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Tchaikovsky

pre 4 godine

Čovek je već osuđen za krivično delo/prekršaj, šta nije jasno? Svako ko počini neko nasilje treba i da odgovara za to, pred sudom. Ali, od strane suda nije mu zabranjeno da se bavi tenisom. Ne vidim vezu između tuče i funkcije koju obavlja. Dakle, kaznu za počinjeno nedelo već odslužuje, a ako se ogrešio o profesiju, treba raspravljati o tome. Ne vidim ni razlog zbog kojeg bi se to radilo na društvenim mrežama, niti preko medija uopšte. Zašto ne kontaktirati nekog iz Saveta lično?

Nimark

pre 4 godine

Novak je mnogo dobra osoba, ali uhvatio se nečega što njemu donosi više lošega nego dobroga. On je krenuo da bude Robin Hud i da ispravlja krive drine, što mu odvlači pažnju od onoga čime treba da se bavi, a to je njegova karijera. To vrlo dobro znaju i Federer, Nadal, Vavrinka i pojedini veliki sponzori ( Nike i Adidas na prvom mestu) koji sada dižu tenzije po ovom pitanju kako bi se Đoković što više bavio organizacijom umesto tenisom i svojom karijerom. Garantujem da svi ovi napadi strahovito utiču na Đokovića jer on jednostavno želi da ga svi vole ( jer i jeste u suštini jako dobra osoba i nema razloga da ga neko mrzi). Zato Đole, prekini da ispravljaš krive drine i bori se za sebe. Napusti tu poziciju u savetu igrača i fokusiraj se na tih 5-6 godina karijere koje su ti preostale.

slaviša šmigič

pre 4 godine

warvinka pitam se gde si bio ti kad se to desilo mogao si lepo,da ga zaštitiš pošto ti nefali kilograma nije novak ptica pa da bude svuda gde se neko tuče.isključivi krivac je stanko.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pa šta ima novak stim kad se posvadjaju bivsi prijatelji izmedju sebe tu je sud i osudio je čoveka zar treba novak,da doleti kao neki andjeo i razdvoji.warvinka ponekad prica gluposti bolje nek se fokusira na tenis a isto to je predlog i novaku kome predlazem,da izadje iz saveta jer samo čekaju,da se nešto desi i okrive novaka.

zbunjeni

pre 4 godine

@slaviša šmigič

Kako "šta ima s tim" kada je Đoka predsednik saveta igrača? To je kao da si ti predsednik Skupštine, a onda se neko pita: "Šta Slaviša ima sa tim skupštinskim odborom". Sam se prihvatio funkcije, niko ga nije terao.

Ana Marija

pre 4 godine

Mene ovde muče dve stvari u odnosu na " zločin i kaznu":
Prvo, kazna. Covek je kažnjen za ono što je učinio od onog kome je društvo dodelilo tu ulogu,a to je sud. Odakle pravo teniserima i savetz igrača da ga još kažnjavaju? I da li to uopšte zakonski može? Pa čovek je već kažnjen za delo koje je počinio. Ako misle da nije dovoljno kažnjen nek se brate obrate sudu i traže od suda da mu se zabrani rad u Savetu.

Drugo, sam zločin. Ovde se naravno od pojedinca očekuje da on ne "uzima pravdu u svoje ruke " nego da prepusti, gore pomenutim od drustva izabranim sudijama, da oni procene i ako treba "osudi" prebijenog prijatelja za to što je uradio a što je izazvalo tuču. Nikako da civilizovani bivši teniser to sam procenjuje i preuzima na sebe. od njega se očekuje naravno da on prihvati i povinuje se odluci suda.

Meni zvuči logično da i teniski svet treba da se pomiri sa kaznom koju mu je sudija odredio i ostave čoveka na miru. Čovek je osuđen i tačka. Osim u slučaju da na sastanku saveta maklja redovno predstavnike drugog tabora. Onda je to već druga priča:) :)

A što se Novaka tiče, svidja mi se da se bavi ovim. Važne su to životne stvari.

Cph

pre 4 godine

Joj Vavrinke moraliste. Niko normalan ne podrzava nasilje,polako,izjasnice se savjet igraca.
p.s. Mozda je Djokovic bio nezadovoljan radom savjeta igraca u ranijem sazivu,ali nije ih prozivao javno,preko medija,nego je zasukao rukave i vrijedno radi. Doduse,i ja mislim da mu je to nepotrebno,ali on bolje zna.

Oddy

pre 4 godine

Ako postoji Gimmel i Ivanisevic igrali u New Yorku, ovaj servira i kao nemoze jer mu smetaju avioni. Alo pa u New Yorku igras. Ivanisevic iza meca daje interview, kaze, sreca i avioni su bili na mojoj strani

Petar

pre 4 godine

Ovo postaje smešno. Novak i Dzastin Gimelstob su odlicni prijatelji. Dzastin je američki pravoslavac i pre neku godinu su njih dvojica otvorili pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu. Igrači to odlično znaju .Novaka niko od zapadnjaka ne voli sto je očigledno. Poštuju ga ali ga ne simpatisu kao RN i RF.Novaka gotive Srpski igrači ,Del Potro, Fonjini itd.Na sve načine pokušavaju da ga uznemire iako već deluje nesigurno pred Roland Garos jer osvajanjem istoga obara rekord kojeg nema jos niko i samim tim temu ko je stvarno GOAT...?

motam kablove

pre 4 godine

Dok Novaka nije bilo zbog povrede Rodja i Rafa su na miru delili titule izmedju sebe. U medjuvremenu su se pisali samo hvalospevi na račun te dvojice. Kad je Nole opet počeo da uzima glavni deo kolača odjedanput brdo nekih nerešenih pitanja,odluka. Evo vade se neki likovi iz naftalina i kao sad Nole treba da presudjuje. Sve se radi da bi se Nole poremetio. Računajte bar da je 90 % navijača i teniskog sveta na strani Rafe i Rodje. Novak iz Srbije je trn u oku i to se teško menja.

Аhtung

pre 4 godine

Da se prvo ispita šta je bio povod tuče! Čovek je veoma ugledan i funkcioner i nikad pre toga nije bio nasilan, orkud onda to. Da li su razlozi privatne ili "teniske" prirode!? Ako su privatni, možda mu je ovaj "napadao, zavodio ili iskorišćavo" ženu. U tom slučaju podržavam čoveka. Možda mu je marnuo lovu, namestio neku groznu spletku!? Drugo, ako razlozi leže u razmimoilaženjima u teniskoj organizaciji, tu tek treba biti smiren i oprezan! Prenagljeni potezi mogu dovesti do velike zavade i problema, jer ovaj uživa podršku veoma moćnih ljudi. Treba to pustiti sa sazri. Uostalom savet igrača ne postavlja i ne smenjuje funkcionere, nego savetuje!

sasa

pre 4 godine

I ovde se po komentarima vidi koliko smo trulo drustvo kad nijedno nasilje nismo sposobni normalno osuditi. Covek je nekoga prebio a zena zbog toga izgubila dete a mi pricamo o svetskoj zaveri protiv Novaka. Katastrofa! vavrinka je sve rekao kako treba.

zbunjeni

pre 4 godine

Sjašite više sa NOVAKA uigrana fora napadi pred Rolan Garos da se poremeti!
(veljko, 30. april 2019 20:51)

A ko su to "oni"? Koliko znam do juče vam je Vavrinka bio ok, a već danas vam je neprijatelj i deo "njih".

gologuzov

pre 4 godine

savet aktivnih igrača ne bi trebao da se bavi sa neaktivnim, bivšim igračima međutim taj tip je ( neznam kako jer nije aktivan ) član saveta i savet UVEZI AFERE treba o tome da donese neki svoj sud.
Ako Novaka to stalno peckanje, i prozivanje ometa u igri TREBA DA USTANE sa stolice predsednika.Reći ćao gospodo i da ubuduće da se opet okrene svojoj karijeri bez opterećenja glupavim obavezama. Da bude onaj strašni Nole. Da i dalje igra za svoje i naše zadovoljstvo.

Monako

pre 4 godine

@bata
Jeeeste, po titulama ni medju 5, po GS tek treci, po prvom mestu opet jedva negde medju 5-6... a hteo bi da bude goat.Pa ne moze, prosao voz. Nikada nije bio ni blizu.

cirkus

pre 4 godine

Ama Novak se sam bas potrudio da dodje na taj polozaj, logicno je da sad treba i da radi posao koji taj polozaj podrazumeva. Sta se odmah bacate u vatru, vredjate ljude koje ne poznajete, zbog stvari koje ne razumete. A vec argumenti tipa zasto je Vavrinka skratio ime, te svi hoce da iznerviraju Novaka pred RG, 8 slicne mudrosti, cirkus!

nikola

pre 4 godine

A Novače, zašto ti ovo sve treba, da te povlače po medijima u svakakvim kontekstima, pusti krive Drine, igraj tenis i postavljaj rekorde.

No1vak

pre 4 godine

Pod jedan, smiri se i smanji doživljaj. 
Pod dva, taj Džastin Votever je predstavnik igrača u ATP savetu. 
Zato, pod tri, pogledaj pod jedan!
(Mr. Bojangles, 30. april 2019 19:55)

Pa? Novak sad treba da se bavi i takvim stvarima?? Jel taj lik uradio nesto? Ako jeste, postoje sudovi u SAD, kad pravosnazno donesu presudu, neka se onda pokrene i njegova dostojnost ucesca u Savetu igraca ili gde vec u tenisu..... Koje gluposti... Ovo postaje smesno

Monako

pre 4 godine

@Sve ce uraditi...
Nikada on nece postati GOAT, a ONI su ti koji su mu omogucili da zivi u bogatstvu i slavi, ne ti i je Srbi, Rusi, Belorusi ili Kim Dzong. Kapiras? ONI, ne ti. Zato tisina tamo.

knez

pre 4 godine

Apsolutno Novak kao predsednik udruzenja igrace MORA da se bavi ovim jer je za to izabran, a ovaj je takodje clan istog tela. Znaci, hteo ne hteo, Novak mora da radi na ovoj stvari. A stvar je da li ga i dalje imati za clana ili ne. Vavrinka je u pravu i ovo nije pitanje upuceo Novaku vec organizaciji igraca kao telu a oni, ako cemo pravo, predstavljaju i Vavrinku.

Sve ce uraditi da ga sprece da postane GOAT

pre 4 godine

@Sve ce uraditi... 
Nikada on nece postati GOAT, a ONI su ti koji su mu omogucili da zivi u bogatstvu i slavi, ne ti i je Srbi, Rusi, Belorusi ili Kim Dzong. Kapiras? ONI, ne ti. Zato tisina tamo.
(Monako, 30. april 2019 20:12)

Placi misu! Roni suze zbog cinjenice da je Novak vec sada dobrim delom GOAT! U misju rupu i pozuri da pronadjes nesto u kontejneru za veceru. Ti Monako ne umes ni na karti da nadjes skocimisu antisrpski glodarcicu

sarajevo.ba

pre 4 godine

Ajde Novace idi uhapsi Gimelstoba,osudi ga i izbicuj 50 puta za kaznu!!!Jujujuju,kakvi kompleksi rosavog...Da li je on normalan uopste?! Kakve veze Savet igraca ima sa bivsim teniserom koji je napravio krivicno delu u zemlji ciji je drzavljanin?! Bolje da misli o sramoti kada je iz neverovatnih frustracija promenio ime iz slovenskog Stanislas u amerikanizovano Sten.To je jedina sramota o kojoj on treba da razmislja
(No1vak, 30. april 2019 19:26)

Wawrinka nije prozvao licno Novaka vec savjet igraca na cijem je celu Novak.
I nije ga prozvao zbog BIVSEG tenisera nego covjeka koji je jos u tenisu, citaj malo vise na tu temu a ne se odmah nervirat.

esco

pre 4 godine

U nijednom trenutku nije spomenuo Novaka vec Savet igraca ciji je novak predsednik. Ovo je tipicna situacija kad je neko toliko mocan da ljudi odlucuju da zazmure na jedno oko. Sasvim korektna izjava Vavrinke.

Mr. Bojangles

pre 4 godine

@No1vak, 30. april 2019 19:26

Pod jedan, smiri se i smanji doživljaj.
Pod dva, taj Džastin Votever je predstavnik igrača u ATP savetu.
Zato, pod tri, pogledaj pod jedan!

krkiša

pre 4 godine

Možda pokušavaju da poremete Novaka pred velike turnire. Treba da se oglase, a možda tek nakon nekog redovnog ili vanrednog zasedanja. Zavisi kako funkcionišu...

омега мужјак

pre 4 godine

@ No1vak

Има везе утолико што Савет може да га смени. Не треба ово доживљавати као напад на Новака, једноставно, човек треба да буде смењен.

No1vak

pre 4 godine

Ajde Novace idi uhapsi Gimelstoba,osudi ga i izbicuj 50 puta za kaznu!!!Jujujuju,kakvi kompleksi rosavog...Da li je on normalan uopste?! Kakve veze Savet igraca ima sa bivsim teniserom koji je napravio krivicno delu u zemlji ciji je drzavljanin?! Bolje da misli o sramoti kada je iz neverovatnih frustracija promenio ime iz slovenskog Stanislas u amerikanizovano Sten.To je jedina sramota o kojoj on treba da razmislja

Sve ce uraditi da ga sprece da postane GOAT

pre 4 godine

Hitno da Djokovic obuce policijsku uniformu i dovede ovaj slucaj u red!Kakav crni tenis,Djokovic ako je predsednik Saveta igraca,to sad znaci da on treba da se bavi i tucom nekog bivseg teniskog anonimusa u Americi!!!Jel tako Stanislave,ups pardon Stane?! Zaboravio sam da si promenio ime...Dzaba vam novci moji sinovci,nece ga spreciti da postane GOAT,sve vam je uzalud...

Aleksandar

pre 4 godine

Neki mozda nisu pratili slucaj, ali evo iz clanka B92 koji stavljen kao povezan ovde (https://www.b92.net/sport/teme/luka-nikolic.php?yyyy=2019&mm=04&nav_id=1536039): "Gimelstob važi za jednog od najuticajnijih ljudi u tenisu. Kao predstavnik Amerike u vrhu ATP-ja zadužen je za reprezentaciju igrača i u tome radi odličan posao."
Neki ga igraci podrzvaju jer su licno u dobrim odnosima. A neki ga ne podnose. Nije do Novaka nego do citavog saveta.

No1vak

pre 4 godine

Ajde Novace idi uhapsi Gimelstoba,osudi ga i izbicuj 50 puta za kaznu!!!Jujujuju,kakvi kompleksi rosavog...Da li je on normalan uopste?! Kakve veze Savet igraca ima sa bivsim teniserom koji je napravio krivicno delu u zemlji ciji je drzavljanin?! Bolje da misli o sramoti kada je iz neverovatnih frustracija promenio ime iz slovenskog Stanislas u amerikanizovano Sten.To je jedina sramota o kojoj on treba da razmislja

esco

pre 4 godine

U nijednom trenutku nije spomenuo Novaka vec Savet igraca ciji je novak predsednik. Ovo je tipicna situacija kad je neko toliko mocan da ljudi odlucuju da zazmure na jedno oko. Sasvim korektna izjava Vavrinke.

омега мужјак

pre 4 godine

@ No1vak

Има везе утолико што Савет може да га смени. Не треба ово доживљавати као напад на Новака, једноставно, човек треба да буде смењен.

sasa

pre 4 godine

I ovde se po komentarima vidi koliko smo trulo drustvo kad nijedno nasilje nismo sposobni normalno osuditi. Covek je nekoga prebio a zena zbog toga izgubila dete a mi pricamo o svetskoj zaveri protiv Novaka. Katastrofa! vavrinka je sve rekao kako treba.

Aleksandar

pre 4 godine

Neki mozda nisu pratili slucaj, ali evo iz clanka B92 koji stavljen kao povezan ovde (https://www.b92.net/sport/teme/luka-nikolic.php?yyyy=2019&mm=04&nav_id=1536039): "Gimelstob važi za jednog od najuticajnijih ljudi u tenisu. Kao predstavnik Amerike u vrhu ATP-ja zadužen je za reprezentaciju igrača i u tome radi odličan posao."
Neki ga igraci podrzvaju jer su licno u dobrim odnosima. A neki ga ne podnose. Nije do Novaka nego do citavog saveta.

zbunjeni

pre 4 godine

Sjašite više sa NOVAKA uigrana fora napadi pred Rolan Garos da se poremeti!
(veljko, 30. april 2019 20:51)

A ko su to "oni"? Koliko znam do juče vam je Vavrinka bio ok, a već danas vam je neprijatelj i deo "njih".

sarajevo.ba

pre 4 godine

Ajde Novace idi uhapsi Gimelstoba,osudi ga i izbicuj 50 puta za kaznu!!!Jujujuju,kakvi kompleksi rosavog...Da li je on normalan uopste?! Kakve veze Savet igraca ima sa bivsim teniserom koji je napravio krivicno delu u zemlji ciji je drzavljanin?! Bolje da misli o sramoti kada je iz neverovatnih frustracija promenio ime iz slovenskog Stanislas u amerikanizovano Sten.To je jedina sramota o kojoj on treba da razmislja
(No1vak, 30. april 2019 19:26)

Wawrinka nije prozvao licno Novaka vec savjet igraca na cijem je celu Novak.
I nije ga prozvao zbog BIVSEG tenisera nego covjeka koji je jos u tenisu, citaj malo vise na tu temu a ne se odmah nervirat.

Mr. Bojangles

pre 4 godine

@No1vak, 30. april 2019 19:26

Pod jedan, smiri se i smanji doživljaj.
Pod dva, taj Džastin Votever je predstavnik igrača u ATP savetu.
Zato, pod tri, pogledaj pod jedan!

Sve ce uraditi da ga sprece da postane GOAT

pre 4 godine

Hitno da Djokovic obuce policijsku uniformu i dovede ovaj slucaj u red!Kakav crni tenis,Djokovic ako je predsednik Saveta igraca,to sad znaci da on treba da se bavi i tucom nekog bivseg teniskog anonimusa u Americi!!!Jel tako Stanislave,ups pardon Stane?! Zaboravio sam da si promenio ime...Dzaba vam novci moji sinovci,nece ga spreciti da postane GOAT,sve vam je uzalud...

knez

pre 4 godine

Apsolutno Novak kao predsednik udruzenja igrace MORA da se bavi ovim jer je za to izabran, a ovaj je takodje clan istog tela. Znaci, hteo ne hteo, Novak mora da radi na ovoj stvari. A stvar je da li ga i dalje imati za clana ili ne. Vavrinka je u pravu i ovo nije pitanje upuceo Novaku vec organizaciji igraca kao telu a oni, ako cemo pravo, predstavljaju i Vavrinku.

cirkus

pre 4 godine

Ama Novak se sam bas potrudio da dodje na taj polozaj, logicno je da sad treba i da radi posao koji taj polozaj podrazumeva. Sta se odmah bacate u vatru, vredjate ljude koje ne poznajete, zbog stvari koje ne razumete. A vec argumenti tipa zasto je Vavrinka skratio ime, te svi hoce da iznerviraju Novaka pred RG, 8 slicne mudrosti, cirkus!

motam kablove

pre 4 godine

Dok Novaka nije bilo zbog povrede Rodja i Rafa su na miru delili titule izmedju sebe. U medjuvremenu su se pisali samo hvalospevi na račun te dvojice. Kad je Nole opet počeo da uzima glavni deo kolača odjedanput brdo nekih nerešenih pitanja,odluka. Evo vade se neki likovi iz naftalina i kao sad Nole treba da presudjuje. Sve se radi da bi se Nole poremetio. Računajte bar da je 90 % navijača i teniskog sveta na strani Rafe i Rodje. Novak iz Srbije je trn u oku i to se teško menja.

No1vak

pre 4 godine

Pod jedan, smiri se i smanji doživljaj. 
Pod dva, taj Džastin Votever je predstavnik igrača u ATP savetu. 
Zato, pod tri, pogledaj pod jedan!
(Mr. Bojangles, 30. april 2019 19:55)

Pa? Novak sad treba da se bavi i takvim stvarima?? Jel taj lik uradio nesto? Ako jeste, postoje sudovi u SAD, kad pravosnazno donesu presudu, neka se onda pokrene i njegova dostojnost ucesca u Savetu igraca ili gde vec u tenisu..... Koje gluposti... Ovo postaje smesno

Sve ce uraditi da ga sprece da postane GOAT

pre 4 godine

@Sve ce uraditi... 
Nikada on nece postati GOAT, a ONI su ti koji su mu omogucili da zivi u bogatstvu i slavi, ne ti i je Srbi, Rusi, Belorusi ili Kim Dzong. Kapiras? ONI, ne ti. Zato tisina tamo.
(Monako, 30. april 2019 20:12)

Placi misu! Roni suze zbog cinjenice da je Novak vec sada dobrim delom GOAT! U misju rupu i pozuri da pronadjes nesto u kontejneru za veceru. Ti Monako ne umes ni na karti da nadjes skocimisu antisrpski glodarcicu

gologuzov

pre 4 godine

savet aktivnih igrača ne bi trebao da se bavi sa neaktivnim, bivšim igračima međutim taj tip je ( neznam kako jer nije aktivan ) član saveta i savet UVEZI AFERE treba o tome da donese neki svoj sud.
Ako Novaka to stalno peckanje, i prozivanje ometa u igri TREBA DA USTANE sa stolice predsednika.Reći ćao gospodo i da ubuduće da se opet okrene svojoj karijeri bez opterećenja glupavim obavezama. Da bude onaj strašni Nole. Da i dalje igra za svoje i naše zadovoljstvo.

krkiša

pre 4 godine

Možda pokušavaju da poremete Novaka pred velike turnire. Treba da se oglase, a možda tek nakon nekog redovnog ili vanrednog zasedanja. Zavisi kako funkcionišu...

nikola

pre 4 godine

A Novače, zašto ti ovo sve treba, da te povlače po medijima u svakakvim kontekstima, pusti krive Drine, igraj tenis i postavljaj rekorde.

Petar

pre 4 godine

Ovo postaje smešno. Novak i Dzastin Gimelstob su odlicni prijatelji. Dzastin je američki pravoslavac i pre neku godinu su njih dvojica otvorili pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu. Igrači to odlično znaju .Novaka niko od zapadnjaka ne voli sto je očigledno. Poštuju ga ali ga ne simpatisu kao RN i RF.Novaka gotive Srpski igrači ,Del Potro, Fonjini itd.Na sve načine pokušavaju da ga uznemire iako već deluje nesigurno pred Roland Garos jer osvajanjem istoga obara rekord kojeg nema jos niko i samim tim temu ko je stvarno GOAT...?

Monako

pre 4 godine

@Sve ce uraditi...
Nikada on nece postati GOAT, a ONI su ti koji su mu omogucili da zivi u bogatstvu i slavi, ne ti i je Srbi, Rusi, Belorusi ili Kim Dzong. Kapiras? ONI, ne ti. Zato tisina tamo.

Cph

pre 4 godine

Joj Vavrinke moraliste. Niko normalan ne podrzava nasilje,polako,izjasnice se savjet igraca.
p.s. Mozda je Djokovic bio nezadovoljan radom savjeta igraca u ranijem sazivu,ali nije ih prozivao javno,preko medija,nego je zasukao rukave i vrijedno radi. Doduse,i ja mislim da mu je to nepotrebno,ali on bolje zna.

Nimark

pre 4 godine

Novak je mnogo dobra osoba, ali uhvatio se nečega što njemu donosi više lošega nego dobroga. On je krenuo da bude Robin Hud i da ispravlja krive drine, što mu odvlači pažnju od onoga čime treba da se bavi, a to je njegova karijera. To vrlo dobro znaju i Federer, Nadal, Vavrinka i pojedini veliki sponzori ( Nike i Adidas na prvom mestu) koji sada dižu tenzije po ovom pitanju kako bi se Đoković što više bavio organizacijom umesto tenisom i svojom karijerom. Garantujem da svi ovi napadi strahovito utiču na Đokovića jer on jednostavno želi da ga svi vole ( jer i jeste u suštini jako dobra osoba i nema razloga da ga neko mrzi). Zato Đole, prekini da ispravljaš krive drine i bori se za sebe. Napusti tu poziciju u savetu igrača i fokusiraj se na tih 5-6 godina karijere koje su ti preostale.

Аhtung

pre 4 godine

Da se prvo ispita šta je bio povod tuče! Čovek je veoma ugledan i funkcioner i nikad pre toga nije bio nasilan, orkud onda to. Da li su razlozi privatne ili "teniske" prirode!? Ako su privatni, možda mu je ovaj "napadao, zavodio ili iskorišćavo" ženu. U tom slučaju podržavam čoveka. Možda mu je marnuo lovu, namestio neku groznu spletku!? Drugo, ako razlozi leže u razmimoilaženjima u teniskoj organizaciji, tu tek treba biti smiren i oprezan! Prenagljeni potezi mogu dovesti do velike zavade i problema, jer ovaj uživa podršku veoma moćnih ljudi. Treba to pustiti sa sazri. Uostalom savet igrača ne postavlja i ne smenjuje funkcionere, nego savetuje!

Monako

pre 4 godine

@bata
Jeeeste, po titulama ni medju 5, po GS tek treci, po prvom mestu opet jedva negde medju 5-6... a hteo bi da bude goat.Pa ne moze, prosao voz. Nikada nije bio ni blizu.

Oddy

pre 4 godine

Ako postoji Gimmel i Ivanisevic igrali u New Yorku, ovaj servira i kao nemoze jer mu smetaju avioni. Alo pa u New Yorku igras. Ivanisevic iza meca daje interview, kaze, sreca i avioni su bili na mojoj strani

Tchaikovsky

pre 4 godine

Čovek je već osuđen za krivično delo/prekršaj, šta nije jasno? Svako ko počini neko nasilje treba i da odgovara za to, pred sudom. Ali, od strane suda nije mu zabranjeno da se bavi tenisom. Ne vidim vezu između tuče i funkcije koju obavlja. Dakle, kaznu za počinjeno nedelo već odslužuje, a ako se ogrešio o profesiju, treba raspravljati o tome. Ne vidim ni razlog zbog kojeg bi se to radilo na društvenim mrežama, niti preko medija uopšte. Zašto ne kontaktirati nekog iz Saveta lično?

slaviša šmigič

pre 4 godine

pa šta ima novak stim kad se posvadjaju bivsi prijatelji izmedju sebe tu je sud i osudio je čoveka zar treba novak,da doleti kao neki andjeo i razdvoji.warvinka ponekad prica gluposti bolje nek se fokusira na tenis a isto to je predlog i novaku kome predlazem,da izadje iz saveta jer samo čekaju,da se nešto desi i okrive novaka.

zbunjeni

pre 4 godine

@slaviša šmigič

Kako "šta ima s tim" kada je Đoka predsednik saveta igrača? To je kao da si ti predsednik Skupštine, a onda se neko pita: "Šta Slaviša ima sa tim skupštinskim odborom". Sam se prihvatio funkcije, niko ga nije terao.

Ana Marija

pre 4 godine

Mene ovde muče dve stvari u odnosu na " zločin i kaznu":
Prvo, kazna. Covek je kažnjen za ono što je učinio od onog kome je društvo dodelilo tu ulogu,a to je sud. Odakle pravo teniserima i savetz igrača da ga još kažnjavaju? I da li to uopšte zakonski može? Pa čovek je već kažnjen za delo koje je počinio. Ako misle da nije dovoljno kažnjen nek se brate obrate sudu i traže od suda da mu se zabrani rad u Savetu.

Drugo, sam zločin. Ovde se naravno od pojedinca očekuje da on ne "uzima pravdu u svoje ruke " nego da prepusti, gore pomenutim od drustva izabranim sudijama, da oni procene i ako treba "osudi" prebijenog prijatelja za to što je uradio a što je izazvalo tuču. Nikako da civilizovani bivši teniser to sam procenjuje i preuzima na sebe. od njega se očekuje naravno da on prihvati i povinuje se odluci suda.

Meni zvuči logično da i teniski svet treba da se pomiri sa kaznom koju mu je sudija odredio i ostave čoveka na miru. Čovek je osuđen i tačka. Osim u slučaju da na sastanku saveta maklja redovno predstavnike drugog tabora. Onda je to već druga priča:) :)

A što se Novaka tiče, svidja mi se da se bavi ovim. Važne su to životne stvari.

slaviša šmigič

pre 4 godine

warvinka pitam se gde si bio ti kad se to desilo mogao si lepo,da ga zaštitiš pošto ti nefali kilograma nije novak ptica pa da bude svuda gde se neko tuče.isključivi krivac je stanko.

No1vak

pre 4 godine

Ajde Novace idi uhapsi Gimelstoba,osudi ga i izbicuj 50 puta za kaznu!!!Jujujuju,kakvi kompleksi rosavog...Da li je on normalan uopste?! Kakve veze Savet igraca ima sa bivsim teniserom koji je napravio krivicno delu u zemlji ciji je drzavljanin?! Bolje da misli o sramoti kada je iz neverovatnih frustracija promenio ime iz slovenskog Stanislas u amerikanizovano Sten.To je jedina sramota o kojoj on treba da razmislja

Monako

pre 4 godine

@Sve ce uraditi...
Nikada on nece postati GOAT, a ONI su ti koji su mu omogucili da zivi u bogatstvu i slavi, ne ti i je Srbi, Rusi, Belorusi ili Kim Dzong. Kapiras? ONI, ne ti. Zato tisina tamo.

Sve ce uraditi da ga sprece da postane GOAT

pre 4 godine

Hitno da Djokovic obuce policijsku uniformu i dovede ovaj slucaj u red!Kakav crni tenis,Djokovic ako je predsednik Saveta igraca,to sad znaci da on treba da se bavi i tucom nekog bivseg teniskog anonimusa u Americi!!!Jel tako Stanislave,ups pardon Stane?! Zaboravio sam da si promenio ime...Dzaba vam novci moji sinovci,nece ga spreciti da postane GOAT,sve vam je uzalud...

Monako

pre 4 godine

@bata
Jeeeste, po titulama ni medju 5, po GS tek treci, po prvom mestu opet jedva negde medju 5-6... a hteo bi da bude goat.Pa ne moze, prosao voz. Nikada nije bio ni blizu.

No1vak

pre 4 godine

Pod jedan, smiri se i smanji doživljaj. 
Pod dva, taj Džastin Votever je predstavnik igrača u ATP savetu. 
Zato, pod tri, pogledaj pod jedan!
(Mr. Bojangles, 30. april 2019 19:55)

Pa? Novak sad treba da se bavi i takvim stvarima?? Jel taj lik uradio nesto? Ako jeste, postoje sudovi u SAD, kad pravosnazno donesu presudu, neka se onda pokrene i njegova dostojnost ucesca u Savetu igraca ili gde vec u tenisu..... Koje gluposti... Ovo postaje smesno

krkiša

pre 4 godine

Možda pokušavaju da poremete Novaka pred velike turnire. Treba da se oglase, a možda tek nakon nekog redovnog ili vanrednog zasedanja. Zavisi kako funkcionišu...

zbunjeni

pre 4 godine

Sjašite više sa NOVAKA uigrana fora napadi pred Rolan Garos da se poremeti!
(veljko, 30. april 2019 20:51)

A ko su to "oni"? Koliko znam do juče vam je Vavrinka bio ok, a već danas vam je neprijatelj i deo "njih".

Аhtung

pre 4 godine

Da se prvo ispita šta je bio povod tuče! Čovek je veoma ugledan i funkcioner i nikad pre toga nije bio nasilan, orkud onda to. Da li su razlozi privatne ili "teniske" prirode!? Ako su privatni, možda mu je ovaj "napadao, zavodio ili iskorišćavo" ženu. U tom slučaju podržavam čoveka. Možda mu je marnuo lovu, namestio neku groznu spletku!? Drugo, ako razlozi leže u razmimoilaženjima u teniskoj organizaciji, tu tek treba biti smiren i oprezan! Prenagljeni potezi mogu dovesti do velike zavade i problema, jer ovaj uživa podršku veoma moćnih ljudi. Treba to pustiti sa sazri. Uostalom savet igrača ne postavlja i ne smenjuje funkcionere, nego savetuje!

Sve ce uraditi da ga sprece da postane GOAT

pre 4 godine

@Sve ce uraditi... 
Nikada on nece postati GOAT, a ONI su ti koji su mu omogucili da zivi u bogatstvu i slavi, ne ti i je Srbi, Rusi, Belorusi ili Kim Dzong. Kapiras? ONI, ne ti. Zato tisina tamo.
(Monako, 30. april 2019 20:12)

Placi misu! Roni suze zbog cinjenice da je Novak vec sada dobrim delom GOAT! U misju rupu i pozuri da pronadjes nesto u kontejneru za veceru. Ti Monako ne umes ni na karti da nadjes skocimisu antisrpski glodarcicu

esco

pre 4 godine

U nijednom trenutku nije spomenuo Novaka vec Savet igraca ciji je novak predsednik. Ovo je tipicna situacija kad je neko toliko mocan da ljudi odlucuju da zazmure na jedno oko. Sasvim korektna izjava Vavrinke.

motam kablove

pre 4 godine

Dok Novaka nije bilo zbog povrede Rodja i Rafa su na miru delili titule izmedju sebe. U medjuvremenu su se pisali samo hvalospevi na račun te dvojice. Kad je Nole opet počeo da uzima glavni deo kolača odjedanput brdo nekih nerešenih pitanja,odluka. Evo vade se neki likovi iz naftalina i kao sad Nole treba da presudjuje. Sve se radi da bi se Nole poremetio. Računajte bar da je 90 % navijača i teniskog sveta na strani Rafe i Rodje. Novak iz Srbije je trn u oku i to se teško menja.

sasa

pre 4 godine

I ovde se po komentarima vidi koliko smo trulo drustvo kad nijedno nasilje nismo sposobni normalno osuditi. Covek je nekoga prebio a zena zbog toga izgubila dete a mi pricamo o svetskoj zaveri protiv Novaka. Katastrofa! vavrinka je sve rekao kako treba.

Petar

pre 4 godine

Ovo postaje smešno. Novak i Dzastin Gimelstob su odlicni prijatelji. Dzastin je američki pravoslavac i pre neku godinu su njih dvojica otvorili pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu. Igrači to odlično znaju .Novaka niko od zapadnjaka ne voli sto je očigledno. Poštuju ga ali ga ne simpatisu kao RN i RF.Novaka gotive Srpski igrači ,Del Potro, Fonjini itd.Na sve načine pokušavaju da ga uznemire iako već deluje nesigurno pred Roland Garos jer osvajanjem istoga obara rekord kojeg nema jos niko i samim tim temu ko je stvarno GOAT...?

Cph

pre 4 godine

Joj Vavrinke moraliste. Niko normalan ne podrzava nasilje,polako,izjasnice se savjet igraca.
p.s. Mozda je Djokovic bio nezadovoljan radom savjeta igraca u ranijem sazivu,ali nije ih prozivao javno,preko medija,nego je zasukao rukave i vrijedno radi. Doduse,i ja mislim da mu je to nepotrebno,ali on bolje zna.

sarajevo.ba

pre 4 godine

Ajde Novace idi uhapsi Gimelstoba,osudi ga i izbicuj 50 puta za kaznu!!!Jujujuju,kakvi kompleksi rosavog...Da li je on normalan uopste?! Kakve veze Savet igraca ima sa bivsim teniserom koji je napravio krivicno delu u zemlji ciji je drzavljanin?! Bolje da misli o sramoti kada je iz neverovatnih frustracija promenio ime iz slovenskog Stanislas u amerikanizovano Sten.To je jedina sramota o kojoj on treba da razmislja
(No1vak, 30. april 2019 19:26)

Wawrinka nije prozvao licno Novaka vec savjet igraca na cijem je celu Novak.
I nije ga prozvao zbog BIVSEG tenisera nego covjeka koji je jos u tenisu, citaj malo vise na tu temu a ne se odmah nervirat.

cirkus

pre 4 godine

Ama Novak se sam bas potrudio da dodje na taj polozaj, logicno je da sad treba i da radi posao koji taj polozaj podrazumeva. Sta se odmah bacate u vatru, vredjate ljude koje ne poznajete, zbog stvari koje ne razumete. A vec argumenti tipa zasto je Vavrinka skratio ime, te svi hoce da iznerviraju Novaka pred RG, 8 slicne mudrosti, cirkus!

Mr. Bojangles

pre 4 godine

@No1vak, 30. april 2019 19:26

Pod jedan, smiri se i smanji doživljaj.
Pod dva, taj Džastin Votever je predstavnik igrača u ATP savetu.
Zato, pod tri, pogledaj pod jedan!

nikola

pre 4 godine

A Novače, zašto ti ovo sve treba, da te povlače po medijima u svakakvim kontekstima, pusti krive Drine, igraj tenis i postavljaj rekorde.

knez

pre 4 godine

Apsolutno Novak kao predsednik udruzenja igrace MORA da se bavi ovim jer je za to izabran, a ovaj je takodje clan istog tela. Znaci, hteo ne hteo, Novak mora da radi na ovoj stvari. A stvar je da li ga i dalje imati za clana ili ne. Vavrinka je u pravu i ovo nije pitanje upuceo Novaku vec organizaciji igraca kao telu a oni, ako cemo pravo, predstavljaju i Vavrinku.

Aleksandar

pre 4 godine

Neki mozda nisu pratili slucaj, ali evo iz clanka B92 koji stavljen kao povezan ovde (https://www.b92.net/sport/teme/luka-nikolic.php?yyyy=2019&mm=04&nav_id=1536039): "Gimelstob važi za jednog od najuticajnijih ljudi u tenisu. Kao predstavnik Amerike u vrhu ATP-ja zadužen je za reprezentaciju igrača i u tome radi odličan posao."
Neki ga igraci podrzvaju jer su licno u dobrim odnosima. A neki ga ne podnose. Nije do Novaka nego do citavog saveta.

gologuzov

pre 4 godine

savet aktivnih igrača ne bi trebao da se bavi sa neaktivnim, bivšim igračima međutim taj tip je ( neznam kako jer nije aktivan ) član saveta i savet UVEZI AFERE treba o tome da donese neki svoj sud.
Ako Novaka to stalno peckanje, i prozivanje ometa u igri TREBA DA USTANE sa stolice predsednika.Reći ćao gospodo i da ubuduće da se opet okrene svojoj karijeri bez opterećenja glupavim obavezama. Da bude onaj strašni Nole. Da i dalje igra za svoje i naše zadovoljstvo.

Ana Marija

pre 4 godine

Mene ovde muče dve stvari u odnosu na " zločin i kaznu":
Prvo, kazna. Covek je kažnjen za ono što je učinio od onog kome je društvo dodelilo tu ulogu,a to je sud. Odakle pravo teniserima i savetz igrača da ga još kažnjavaju? I da li to uopšte zakonski može? Pa čovek je već kažnjen za delo koje je počinio. Ako misle da nije dovoljno kažnjen nek se brate obrate sudu i traže od suda da mu se zabrani rad u Savetu.

Drugo, sam zločin. Ovde se naravno od pojedinca očekuje da on ne "uzima pravdu u svoje ruke " nego da prepusti, gore pomenutim od drustva izabranim sudijama, da oni procene i ako treba "osudi" prebijenog prijatelja za to što je uradio a što je izazvalo tuču. Nikako da civilizovani bivši teniser to sam procenjuje i preuzima na sebe. od njega se očekuje naravno da on prihvati i povinuje se odluci suda.

Meni zvuči logično da i teniski svet treba da se pomiri sa kaznom koju mu je sudija odredio i ostave čoveka na miru. Čovek je osuđen i tačka. Osim u slučaju da na sastanku saveta maklja redovno predstavnike drugog tabora. Onda je to već druga priča:) :)

A što se Novaka tiče, svidja mi se da se bavi ovim. Važne su to životne stvari.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pa šta ima novak stim kad se posvadjaju bivsi prijatelji izmedju sebe tu je sud i osudio je čoveka zar treba novak,da doleti kao neki andjeo i razdvoji.warvinka ponekad prica gluposti bolje nek se fokusira na tenis a isto to je predlog i novaku kome predlazem,da izadje iz saveta jer samo čekaju,da se nešto desi i okrive novaka.

омега мужјак

pre 4 godine

@ No1vak

Има везе утолико што Савет може да га смени. Не треба ово доживљавати као напад на Новака, једноставно, човек треба да буде смењен.

zbunjeni

pre 4 godine

@slaviša šmigič

Kako "šta ima s tim" kada je Đoka predsednik saveta igrača? To je kao da si ti predsednik Skupštine, a onda se neko pita: "Šta Slaviša ima sa tim skupštinskim odborom". Sam se prihvatio funkcije, niko ga nije terao.

slaviša šmigič

pre 4 godine

warvinka pitam se gde si bio ti kad se to desilo mogao si lepo,da ga zaštitiš pošto ti nefali kilograma nije novak ptica pa da bude svuda gde se neko tuče.isključivi krivac je stanko.

Tchaikovsky

pre 4 godine

Čovek je već osuđen za krivično delo/prekršaj, šta nije jasno? Svako ko počini neko nasilje treba i da odgovara za to, pred sudom. Ali, od strane suda nije mu zabranjeno da se bavi tenisom. Ne vidim vezu između tuče i funkcije koju obavlja. Dakle, kaznu za počinjeno nedelo već odslužuje, a ako se ogrešio o profesiju, treba raspravljati o tome. Ne vidim ni razlog zbog kojeg bi se to radilo na društvenim mrežama, niti preko medija uopšte. Zašto ne kontaktirati nekog iz Saveta lično?

Oddy

pre 4 godine

Ako postoji Gimmel i Ivanisevic igrali u New Yorku, ovaj servira i kao nemoze jer mu smetaju avioni. Alo pa u New Yorku igras. Ivanisevic iza meca daje interview, kaze, sreca i avioni su bili na mojoj strani

Nimark

pre 4 godine

Novak je mnogo dobra osoba, ali uhvatio se nečega što njemu donosi više lošega nego dobroga. On je krenuo da bude Robin Hud i da ispravlja krive drine, što mu odvlači pažnju od onoga čime treba da se bavi, a to je njegova karijera. To vrlo dobro znaju i Federer, Nadal, Vavrinka i pojedini veliki sponzori ( Nike i Adidas na prvom mestu) koji sada dižu tenzije po ovom pitanju kako bi se Đoković što više bavio organizacijom umesto tenisom i svojom karijerom. Garantujem da svi ovi napadi strahovito utiču na Đokovića jer on jednostavno želi da ga svi vole ( jer i jeste u suštini jako dobra osoba i nema razloga da ga neko mrzi). Zato Đole, prekini da ispravljaš krive drine i bori se za sebe. Napusti tu poziciju u savetu igrača i fokusiraj se na tih 5-6 godina karijere koje su ti preostale.