Moja: Novak pretnja Nadalu u Parizu

Trener Rafaela Nadala, Karlos Moja, i dalje je oprezan kada je reč o prognozama za predstojeći Grend slem turnir, Rolan Garos.

Z.K. Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Svi su pretnja Nadalu.
  (Layla, 24. april 2019 00:40)

  # Link komentara

 2. Bez obzira na istinitost ili verovatnost Mojinih prognoza, to mi se uopšte ne dopada. On je njegov trener i niko mu ne traži iskrenost kao pred sveštenim licem. Mogao je dati umereniju izjavu.

  S tim u vezi, mislim da je Toni, koji je prvi zapazio Novakove kvalitete, takođe to pogrešno saopštio Rafi. Trebalo je samo da ga uvek dobro pripremi za mečeve sa takvim protivnikom. Ovako mu dođe, koliko je Rafa slepo verovao Toniju, kao da mu je izrekao presudu. Manimo sada što je Novak zaista dobar i što je Rafin najljući takmac, trener ne treba da to saopštava na tako brutalan način. Rafael je izuzetno osetljiv čovek, Rafael beskrajno poštuje svog trenera (da li ste ga IKADA videli da bilo koji ružan gest ili reč uputi svom boksU?), tako da je to što mu je Toni rekao moglo da ga destabilzuje i kada realno nije bilo tako.

  Moja sada, kada je Rafa vrlo ranjiv i ima problema, kao da ne ume da ohrabri svog igrača.
  A Toni, iako se povukao, mogao bi da pritekne u pomoć. Niko nikada Rafi neće biti kao Toni.
  (Allesia, 23. april 2019 18:54)

  # Link komentara

 3. broj pretnji se za Nadala kako vidim povecao....to ce mu uskoro biti jasno koliko god ga lagala ekipa oko njega. Sledece godine je kraj.
  (alan ford, 23. april 2019 16:26)

  # Link komentara

 4. Ovaj naš žgolja nema šanse na RG.
  Ne igra mu se uopšte i to se vidi i iz aviona, ne samo iz boksa ili na TV-u.
  Mnogo je toga potrebno da se poklopi da bi eventualno uzeo RG.
  I nije samo u kondiciji ili glavi. Treba i żeleti, a i biti u stanju.
  On ni ne želi, niti je u stanju. Dokaza koliko hoćeš. More.
  Meni se smučio, kako on sam, tako i komentari o njemu.
  Danas gasim svetlo i vadim kabel iz štekera što se Noleta tiče.
  A vi?
  (Djido mova, 22. april 2019 19:26)

  Djido mova, Novak je bio 'zgolja' i za vreme Australian Open-a.
  Jel' se secas tog turnira? Nije bilo bas davno. Pre par meseci. Lepo finale. Rafa nije znao sta ga je snaslo, a do finala je igrao kao da je sa neke druge planete. Pratim a i igram tenis vise od 35 godina, ali onako ciste udarce i pametnu igru nisam do tada imao prilike da vidim.
  Naravno da je RG druga prica i da je to Rafina teritorija i podloga. Ipak, ako Nole hoce, on moze mnoooogo toga.
  Slazes se, ili gasis svetlo sto se Novaka tice?

  Iz zemlje lala, uvek vas,
  (Dobro, 23. april 2019 10:31)

  # Link komentara

 5. Novak ima 9 titula na sljaci, Federer 8 titula. Ispred je samo Rafa, a iza su ostali. Od aktivnih igraca, naravno. Ppsle 6 finala RG, Federera nikako ne mozemo smatrati nesposobnim da igra na toj podlozi. Stvar je u tome da Federer u ovim godinama igra onako, cisto da bude tu, ali ne i da osvoji.
  (Pa...., 23. april 2019 08:31)

  # Link komentara

 6. lobotom@ Не прате они помно тенис уопште приљатељу.

  Иначе , све је уреду што Моја каже да је Новак претња на Ролан Гаросу. Што због победе саме на том ГС , што због тога да је успешнији од свих тенисера на туру по броју победа на шљаци..

  Али је исто тако Надал врло тежак противник био и увек ће бити без обзира на све фаворит у Паризу. Тако ће бити овог пута невезано на остале тенисере.
  (Поштоавалац игре, 22. april 2019 22:45)

  # Link komentara

 7. Ovaj naš žgolja nema šanse na RG.
  Ne igra mu se uopšte i to se vidi i iz aviona, ne samo iz boksa ili na TV-u.
  Mnogo je toga potrebno da se poklopi da bi eventualno uzeo RG.
  I nije samo u kondiciji ili glavi. Treba i żeleti, a i biti u stanju.
  On ni ne želi, niti je u stanju. Dokaza koliko hoćeš. More.
  Meni se smučio, kako on sam, tako i komentari o njemu.
  Danas gasim svetlo i vadim kabel iz štekera što se Noleta tiče.
  A vi?
  (Djido mova, 22. april 2019 19:26)

  # Link komentara

 8. Malo vas zna da je Thiem raskrstio sa svojim trenerom Bresnikom, i da mu je novi trener Nicolas Massu. Velika je to promjena. Thiem će imati dobru sezonu jedino ako je Massu čarobnjak. Slobodno ga izbacite iz kruga favorita za RG, iako vjerujem da će se konsolidirati i srediti na mentalnom planu, ali za to treba vremena.
  Po mom skromnom mišljenju, samo su dvojica kandidati za titulu. Nije potrebno ni ime da im spominjem. Sve ostalo graniči sa znanstvenom fantastikom.
  (lobotom, 22. april 2019 18:48)

  # Link komentara

 9. Ударце из кука ћеш да одигра ако знаш подлактице леве и десне да наместиш.Из кука је после лако и спонтано. Тим има проблема па силује.Хватови леве и десне су ФУНДАМЕНТ.Има десет ХВАТОВА леве а жене користе само један па из кука слабо играју.
   (milan, 22. april 2019 16:31)

  # Link komentara

 10. Па како заборавише игре на шљаци Ноле и Вајда из 2011?И сад ће да нађу ?Толико глуих прича о тенису?.Па тенис није спорт! Јесте мало више од шаха !Он је све и зато има много грешака јер се игра на пипкање рекета не знајући у суштини шта ce игра.Да зна Ноле би научио браћу иако је он још *стабилан* у односу нa друге!Лајовић се напалио а опет ће да залута!Моја уништио Надала!Искварио Форхенд.
   (milan, 22. april 2019 16:26)

  # Link komentara

 11. nisam nacisto sta ocekivati od Novaka..
  evidentno je da je fokusiran na slemove I da su ostali turniri manje vise u drugom planu...
  ali brine me njegova fizicka a Bogami I psihicka sprema...
  no,videcemo sta ce uradi na RG-u...
  nadam se tituli...
   (Gandra Šajkaš, 22. april 2019 16:05)

  # Link komentara

 12. Jeste u stanju, ali zašto bi Novak igrao pet setova sa Rafom kada može da završi u tri!?
  (Djido, 22. april 2019 15:04)

  Slažem se da će završiti učešće na RG u tri seta. Protiv B. Aguta i Medvedeva je isto trebalo tri seta da ide kući.
  (titov pionir, 22. april 2019 16:04)

  # Link komentara

 13. on je pretnja samom sebi...
   (alx, 22. april 2019 15:56)

  # Link komentara

 14. Ma kakav Novak vise...On je istorija!
   (Darko, 22. april 2019 15:12)

  # Link komentara

 15. (Swedenonline, 22. april 2019 14:55)

  U, čoveče, pročitah, nije bilo lako, preznojio sam se.
  (Djido - Kralj šljoke, 22. april 2019 15:08)

  # Link komentara

 16. Mislim da jedino Novak može da odigra 5 setova na RG-u sa Nadalom bez velikih oscilacija. (Mare, 22. april 2019 14:28)

  Jeste u stanju, ali zašto bi Novak igrao pet setova sa Rafom kada može da završi u tri!?
  (Djido, 22. april 2019 15:04)

  # Link komentara

 17. Tim za sigurno dolazi, iz fizičkih aspekata nije problem već mentalna zrelost.
  Prijatelj sam sa Mars Merkelom već niz godina i neretko u diskusiji oko izvlačenja energije rotacijom karlice na kukovima što je Tim usavršio. Mats je inače plaćen kao učitelj biomehanika sa specijalizacijom kretanja na šljaci od strane Adidasa i radi sa teniserima koji su sponzorisani od strane Adidasa. Učio je i našu Anu i Karo, upravo nadogradnju energetskog talasa sa za stopala nestabilne podloge kao što je šljaka.
  Nadal polako popusta jer je koristio kolena umesto kukova, vrlo je teško to promeniti jer se sinapse stvaraju do neke 12. godine (izuzetci do 16-17).

  Inače je Moja u pravu po pitanju univerzalnosti i Novakog kretanja gde vrlo često anaerobna eksplozivnost bude neprijatelj na šljaci te u prevelikom momentu ubrzanja zna da prokliza u startu i gubi dragocene deliće sekundi. Taj nedostatak otklanja kroz proklizavanje u završnoj fazi faze traženja mesta kontakta sa lopticom. A tu je neprikosnoven.
  Energetski puls koji u startu Novak izbaci iz stopala je ne retko prejak i za trakciju na Hard Court podlizi gde neretko prokliza.
  To je razlog koji Novaku zadaje muke u početku turnira, gde mora da adaptira i prilagodi rad nogu podlozi i ne retko gušeći sam sebe u nogama zna da pretera i umrtvi noge te često ima etape gde noge ne prate igru što ga zna izbaciti iz takta.

  Biomehanika u tenisu je nešto što svi vidite i verovatno shvatate greške pri kretanju ali je borba igrača sa motorikom na neshvatljivo visokom nivou.
   (Swedenonline, 22. april 2019 14:55)

  # Link komentara

 18. Moja, sine moj, odavno su prosli ti dani kad je jedino Djokovic bio pretnja. Sad ga i Fonjini ugrozava. Otkad je Tonija izbacio iz boksa, a ubacio tebe kojeg je gazio i sa 16 godina, ode i ono malo samopouzdanja sto je imao. Pakuj se polako, i tvoje vreme istice...
  (Mikii, 22. april 2019 13:53)

  Potpuno je drugačija situacija kad se igra u 3 seta na šljaci. Nadal je poslednjih godina dosta ranjiv na mastersima koji se igraju na šljaci, ali na RG-u još ne posustaje. Mislim da jedino Novak može da odigra 5 setova na RG-u sa Nadalom bez velikih oscilacija.
   (Mare, 22. april 2019 14:28)

  # Link komentara

 19. Veoma lako moze da se desi da mi Nadal ni Novak ne vide finale. Izgleda da su bojica u iz bilo kojih razloga u nekoj fazi raspadanja. Mislim da ce RG nazalost osvojiti neki ni kriv ni duzan anonimus.
  (Tarlan, 22. april 2019 14:23)

  # Link komentara

 20. Vrhunski tenis je isuviše skup biznis, u kome svoje interese nalaze mnogi, da bi se zbivanja u njemu prepustila samo sportskoj veštini. (Igramo se tenisa pa ko bolji...) Npr. kada bi 1 teniser bio toliko nadmoćan da je sposoban da osvoji sve turnire ove godine, i da ni 1 pobedu ne ostavi nekom drugom, to ne bi bilo dobro za navedeni biznis, skoro nikome osim njemu, tom teniseru. Zato moraju da se ''promešaju karte'' i da pobeđuje malo ovaj malo onaj. GS su posebni, i najcenjeniji, i ko želi sve njih u ovoj godini da osvoji, ne može mu se dozvoliti, iz napred navedenih razloga, da osvaja i ostale turnire (materse, hiljadarke, kao i turnire ranga 500 ili 250). Ovako kako se do sada odvijaju događaji, taj 1 igrač, zainteresovan za GS, uspešno ostvaruje svoju zainteresovanost. Ostali, neka se spreme da ga u tome spreče, u fer i poštenom okršaju. Mislim da je ovako sve sasvim fer, i za tog igrača potpuno prihvatljivo, jer je on potpuno svestan kakvfa su pravila igre, i da je to najviše što može očekivati, i u tom smislu je korektan i kooperativan, kako se od njega i očekuje.
  (216, 22. april 2019 14:16)

  # Link komentara

 21. 7 pobjeda na šljaci dovoljno govori... Ubjedljivo najviše od svih. Jedan Federer ima samo dvije. Ne lupa Moja gluposti...
   (Greatness, 22. april 2019 14:01)

  # Link komentara

 22. Moja, sine moj, odavno su prosli ti dani kad je jedino Djokovic bio pretnja. Sad ga i Fonjini ugrozava. Otkad je Tonija izbacio iz boksa, a ubacio tebe kojeg je gazio i sa 16 godina, ode i ono malo samopouzdanja sto je imao. Pakuj se polako, i tvoje vreme istice...
   (Mikii, 22. april 2019 13:53)

  # Link komentara

 23. I wouldn't bet on it.
   (MF, 22. april 2019 13:50)

  # Link komentara

 24. Pa kako prijetnja Nadalu kad nije prijetnja Medvedevu, Tsitsipas-u, Kirgious-u, Agut-u itd živ bio Moya?!
  (miro, 22. april 2019 13:48)

  # Link komentara

 25. @"Novak je pobeđivao Rafu kada je igrao svoj najbolji tenis. Ako igra dobro, kao što je to pokazao u Australiji, on je igrač koji uvek može da osvoji titulu. Možda nije specijalista za šljaku, ali jednako dobro se prilagođava svim podlogama", smatra Moja."

  hahahaha koliko te placa da pricas tako? Ili ti pamcenje seze samo do AO prosle godine? Nadal u medjusobnim duelima na sljaci vodi 16:7. Samo su na RG igrali 7 puta jedan protiv drugog i Nadal je pobedio 6 puta!
  (...p, 22. april 2019 13:40)

  # Link komentara