Nedelja, 14.04.2019.

12:15

Gde su "Lebronov naslednik", "Džordanova deca" i "mlade, divlje zvezde"?

Odgovor na to pitanje je kratak, jasan i bolan za sve pobrojane – svi su na velikom odmoru kome se nisu baš nadali.

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Gde su "Lebronov naslednik", "Džordanova deca" i "mlade, divlje zvezde"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Dr. Nba

pre 5 godina

Nisam siguran da sam dobro shvatio tekst... Lebron je kriv za trenutno stanje Majamija? Verovatno ima udela u krivici za stanje Lejkersa, ali zasto Majami?

'Iskoristio' je Majami koji je imao 4 finala i 2 titule za 4 godine. Vec 5 godina ne igra tamo, ne znam zasto se uopste sada spominje u kontekstu Majamija i neke 'kosmicke pravde'.

čika Gruja

pre 5 godina

čika GrujaDoviđenja čika Grujo, laku noć
(JeRemija, 14. april 2019 17:52)
JeRemija dete drago, pokušaj da vezes dva driblinga ,pa onda komentariši košarku!!!!

NastyB

pre 5 godina

Hvala Bogu da ne pratim NBA toliko kao ti, možda bih i ja imao slične teorije zavere tipa Silver "naredio" Golden Stejtu da izgubi od Klivlenda...:)
(JeRemija, 14. april 2019 14:01)

Prvo, ja nisam napisao KOLIKO, već KAKO TREBA, jer, očigledno, osim LeBrona te ništa više ne interesuje. Drugo, NBA klubovi žive od lige i šta gazda kaže, tako će i biti. Mene niko ne može da ubedi da tim koji je ubedljivo najjači u ligi, koji se prošeta kroz regularni deo i plejof, dođe do finala, gotovo sa pola snage gazi drugog finalistu, vodi sa tri jedan, a onda, iznenada, baš me zanima kako, zaborave da igraju i izgube TRI UTAKMICE ZAREDOM što im se nije desilo 5 godina unazad. Ako neko misli da je LeBron odveo taj kilavi Klivlend u finale, onda može da veruje i u Deda Mraza i u to da Amerika širi demokratiju po svetu i našim političarima.
NBA liga je konglomerat koji obrće oko 4 milijarde dolara godišnje i ko misli da je tu sve pošteno, onda ne znam šta da kažem...

Milan

pre 5 godina

Ako izuzmemo LAL gde je problem vrlo jasan, najveće razočaranje za mene je šarlot. Ekipa ima potencijala, tačnije pojedinci, ali nešto nedostaje. Po meni je problem upravo Voker i trener koji ga trpi, čovek suviše solira a procenti loši. Mislim da će za obe strane biti bolje da se radtanu, s tim da ko Kembi da max ugovor proći će kao wizardsi.
Upravo vašington je zaobiđen u analizi, imaju mnogo skuplji i po imenima jači tim od bruklina i indijane a nigde ih nema, i neće ih biti još deceniju

Slobodan

pre 5 godina

Gospodine Spasojevicu jeste timski sport ali da bi neki tim nesto ozbiljnije uradio mora da bude dobar tim i da ima barem dve prave zvezede. Evo npr. Batler je sinoc pokazao ko je glavni u Fili i u Fili nema sa kim da igra sem centarskih pozicija. Ali NBA je komercijala i profitiraju "projektovani igraci" pravi se hajp oko njih zbog para. Znam da se vecina nece sloziti ali slicna prica je i oko Doncica. Kada dodje pf tu se sve vidi, svi sude Jokicu zbog 10p ali on je svestan sebe i jos je centar tripl dabl je dosta, ali Marej je pokazao da ce ostati celu karijeru jalov i ako Denver zeli prsten treba mu drugi play oko koga ce da pravi igru. Takav problem ima i Fila a mozda se desi i Dalasu...

vince carter

pre 5 godina

@Jeremija ne brini tu sam ja da ti pokazem kolko ne znas. Kao prvo Wariorsi nisu skup individualaca nego TIM koji igra sa protokom lopte. Uzgred Wariorsi su 2016 tukli Cavse 40+ u sred Ohaja,po tvojoj logici Cavsi nisu ni trebali da igraju finala jer eto to sto USA pobedjuje nekog 20+ razlike je merilo Nba i Evrope :))) a u Nba redovno neko nekog isipe 30+ razlike. Uzgred u dva finala sa Spanijom i cetvrtfinalu poslednjeg svetskom ne da nisu dobili 40 razlike nego su jedva dobili sva tri puta jer Spanci jedini imaju klupu koja je kvalitetna jako. Onda na takmicenjima ne igra Nba vs Tim Evrolige jer Nba nisu samo ameri a evropa igra sa pojedinacnim reprezentacijama a ne kao tim Evrope kao sto to Ameri rade. Ne igra zasebno Arzizona,Nevada,Kalifornija za vasu informaciju :)) A Nba je najjaca moguca liga u Americi dok ni Evroliga i Fudbalska LS to nisu jer mnogi Engleski,Spanski,Italijanski klubovi koji ne ucestvuju u takmicenju su jaci od ekipa kao sto su Zvezda,Olimpijakos itd koji ucestvuju ista stvar u kosarci ukljucujuci Spanske,Turske klubove koji su jaci od predstavnika nekih slabijih zemalja. Nego pamtis li kad su Grci ispipali tvog Lebrona kao predvodnika 2006 a imao bi jos jedan poraz u finalu 2008 protiv Spanaca da nije posao tvoj miljenik Kobe :))) Kolko vi nemate pojma i pravite smesna poredjenja to je cudo :))

Mrsavi

pre 5 godina

Ponekad se zapitam... kako to da su u Oklahomi igrali mozda i 3 najbolja kosarkasa na svetu (Durant, Harden, Westbrook) i da pritom nisu nista osvojili zajedno?

...

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota
(Fan Pennyja Hardawaya, 14. april 2019 12:32) Zato sto taj isti Vigins, kad sutne i promasi 5 puta za redom, i dalje ce da sutira kao sumanut sve dok ne pogodi. Da doda loptu, mora da se sale ljudi.

dabra

pre 5 godina

@karma
u svemu ima po malo istine. tacno je da afro-amerikanci imaju atletske predispozicije i prirodni talenat pa time i startnu prednost, medjutim, istina je da su i kosarkasi ostalih rasa sve bolji i bolji i dobrom selekcijom od malih nogu, dobro vodjenim treniranjem itd. mogu da dodju do istog a ponekad i veceg nivoa (bird, nowitzki, peja, manu, luka...). ono sto je takodje istina jeste da filozofija kosarke preko bare i biznis koji ga prati se znatno razlikuje od evropskog te imamo slucajeve forsiranja mainstream igraca u zvezde (wigins najbolji primer) ali cilj opravda sredstva, zar ne? stariji poznavaoci nba znaju da 90ih su imali ogroman pad popularnosti i gledanosti da je 5, 6 klubova imala super starove a danas je slika posve drugacija, nba nikada nije bila gledanija i popularnija. i ova rasprava je dokaz za to...

jsx

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota
(Fan Pennyja Hardawaya, 14. april 2019 12:32)
Ko je tu osim Taunsa kvalitetan igrac (a ni on nije nesto preterano dobar)? Mozda Tig, hajde. Za Rouza je lepa prica i to, ali je on zavrsio sa ozbiljnom kosarkom.

JeRemija

pre 5 godina

@NastyB

Hvala Bogu da ne pratim NBA toliko kao ti, možda bih i ja imao slične teorije zavere tipa Silver "naredio" Golden Stejtu da izgubi od Klivlenda...:)

jsx

pre 5 godina

@NastyB
Ma jeste, sve je namesteno...
Kada Harden da 50 poena, Roketsi najcesce pobede. Ratnike je uzivanje gledati, ali lako je ne silovati kad imas Karija/Durenta ili Tompsona kad je pod vatrom. Harden je na svetskom protiv nas imao nesto tipa 5/7 za tri. Jednostavno tu su bili Irving, Kari (koji je imao ocajan procenat, ali zato nije ni preterivao kad su Kajri i Harden bili raspolozenu), Tompson i covek je em manje morao da sutira em je mogao vise da pogadja jer su mu lakse pozicije kad se protivnici fokusiraju na ostale.
Lebron je isto igrao timski i imao otprilike 20/10/10 2013 kada je imao jake saigrace (ne samo po imenu vec i po formi).

aca

pre 5 godina

kako smarate sa tim da je NBA cirkus! NBA utakmica je prilagodjena gledaocima u Americi, oni vole kad se tako igra, vole superstarove, reklame od po 15min u toku tajmauta, ceo taj spektakl u vezi jedne utakmice. Da je to lose smisljeno ne bi se toliko love vrtelo i ne bi bila tolika gledanost u celom svetu, sto se tice kvaliteta NBA igraca i igraca iz ostatka sveta i tu je razlika drasticna.

karma

pre 5 godina

GreatnessI onda taj cirkus dođe na Olimpijadu i pobedi sve sa 40 razlike u proseku...Kako onda nazvati ostale reprezentacije i igrače, ako ih cirkus odučava od košarke?Inače, dobar tekst ali treba napomenuti da iako je "košarka i dalje timski sport", titulu će lagano uzeti Golden Stejt koji je prepun fantastičnih individualaca tako da...Zaključak izvedite sami.
(JeRemija, 14. april 2019 13:12) Nba jeste cirkus, show, za koju godinu nesto popit WWE, prilagodjeno Amerima i Azijatima koji finansijski mogu da isprate taj njihov cirkus. Tamo igraju najbolji kosarkaso, najbolje organizovani timovi ali daleko od toga da se tamo igra najbolja kosarka. Mozda je smesno ali ja F4 Eurolige ne bi menjao za pet finala NBA, sto ce tice igre, taktike, nekog naboja i strasti. Crnci su atlete i u NBA i Evropi, fizicke predispozicije im to dozvoljavaju, kada na to dodate treninge i talenat koji imaju jasno je da ce sve reprezentacije razbiti sa 30 razlike. Jos nesto Amerika je gotovo ceo kontinent u kojoj se igra kosarka, zamislite Svetsko u fudbalu a da reprezentacije jedne zemlje sacinjena od fudbalera koji igraju LS, pa da li mislite da bi neko to mogo da pobedi?

dane

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota
(Fan Pennyja Hardawaya, 14. april 2019 12:32)

Samo da se nadovežem, po meni Vigins je najprecenjeniji igrač u NBA, gledajući koliki ugovor, ulogu u timu ima a sa druge strane kakav mu je učinak. Posle njega Ben Simons mi je favorit za najprecenjenijeg igrača.

веверица

pre 5 godina

детроит је у плејофу јер се исток распада. ко им је био ривал? дајте молим вас...
на истоку прве 4 екипе фантастичне. из њих индијана и бруклин веома симпатични и организовани. остали хаос..

Munja

pre 5 godina

Ne pije mi vodu ovo za “grupu gradjana”, da je neki Finiks ili Njujork usao u plejof pa jos i da se kaze to. Ja kad sam rekao da je Lebron zavrsio sa osvajanjem i ozbiljnim doigravanjima dobijao sam minuse. Otisao je da zaradi duplo vise nego sto je zaradio za celu karijeru u Los Andjelesu i Holivudu. Da je bio gladan prstenja isao bi u kompetentniju ekipu kao sto je na primer Fila jer je bilo interesovanja. Minesota je potpune promasaje namestila sa Tibodom i davanjem max ugovora Viginsu koji nema glavu za lidera i neki ubilack instinkt da bi se o njemu uopste i pricalo, na kraju karijere ce biti solidan kosarkas koji prosao kroz nba. Voleo bih da Kemba predje negde jer zasluzuje bolje od Sarlota.

Lorimer

pre 5 godina

Ovo nije NBA, ovo je cirkus. Ovo nije tim, ovo su pojedinci. Ovdje se ne gleda kako pomoći timu da dođe do pobjede, ovdje se gleda kako "silovati" vlastiti učinak. A najgore od svega, najveće lova u sportu se vrti baš tu...
(Greatness, 14. april 2019 12:28)

Upravo tako. Timsku igru i timski uspeh sponzori ne mogu da naplate toliko koliko mogu kada nekog pojedinca kuju u zvezde. Oduvek su postojali asovi, ali je uspeh tima bio primaran. Danas je isključivo bitna lična statistika, pa tako imamo poplavu nabijača lične statistike čiji timovi ne prave rezultat. Izvesni LBJ je na vrhu te liste.

NastyB

pre 5 godina

Inače, dobar tekst ali treba napomenuti da iako je "košarka i dalje timski sport", titulu će lagano uzeti Golden Stejt koji je prepun fantastičnih individualaca tako da...
Zaključak izvedite sami.
(JeRemija, 14. april 2019 13:12)

Zaključak je da ne pratiš NBA ligu kako treba, već samo fanbojišeš LeBrona. GSW jeste pun fantastičnih individualaca, ali individualaca koji igraju kao tim i u tome je tajna njihovog uspeha. Da li si u jednoj utakmici "Ratnika" video da Kari mora da vodi sveki napad i sumanuto srlja skupljajući statistiku, kao što to Vestbruk redovno radi?? Da li si video da Durant MORA u svakom napadu da pipne loptu i vodi je i time guši protok lopte, kao što to radi LeBron?? Da li si ikada video da Tompson šutira po utakmici 40+ puta kao što Harden to redovno radi?? Da li si video da Bugi Kazns divlja i pravi gluposti koje je redovno pravio u Sakramentu??
Ne, svi su podređeni timu. U jednoj utakmici će Kari dati 40-ak poena, u drugoj Durant, u trećoj Tompson, u četvrtoj Kazns dominirati u reketu i to se zove timska igra. A ne - Harden dao 50 i nešto poena, a Roketsi izgubili. Ili Vestbruk i Džordž postigli po 30+ poena, a Portland obrisao patos sa njima. To se nikad nije desilo Golden Stejtu. Oni gube jer igraju lagano, bez pritiska, a kad "dodaju gas" mogu da razbiju koga hoće.
Osim, ako im Silver to ne naredi da bi se neki tim koji gubi 3-1 od njih u finalu napravio čudesni preokret zbog jednog igrača i popularnosti NBA...

dtb_pro

pre 5 godina

@JeRemija. NBA je cirkus i to je tačno. Zabava za mase i čisti biznis. Reprezentacija USA na olimpijadi je skup 12 superstar-igrača koji u svakom trenutku imaju petorku na terenu koja je i pojedinačno i (nasilu) timski prejaka za sve druge jer nijedna druga reprezentacija tome ne može da parira više od 3/4 utakmice. Mada se i to ponekad desi ako na klupi nemaju trenera koji ima dovoljno autoriteta da te super-zvjezdice malo spusti na zemlju zarad rezultata. Takav je recimo Majk Kržiževski koji ima autoritet da ućutka i Lebrona i Hardena i Vestbruka i sve ostale ako treba. Sve su to previše jaki igrači koji jednostavno mogu pogoditi previše šuteva bilo da sami izgrade akcije bilo da ih izgradi ostatak tima.
Ako pogledaš NBA, vidiš da je GSW sa 5 all-star igrača prejak za sve u ligi. Zamisli onda da imaš 12 igrača, najboljih od najboljih. USA je prevelik u odnosu na druge. Bilo koja reprezentacija Evrope recimo samo od NBA igrača bila bi identično jaka kao i bilo koji Dream-Team. Ali toga nema. Imaju u druge reprezentacije čak i po 5 prejakih igrača, ali 12 nema niko.

JeRemija

pre 5 godina

@Greatness

I onda taj cirkus dođe na Olimpijadu i pobedi sve sa 40 razlike u proseku...

Kako onda nazvati ostale reprezentacije i igrače, ako ih cirkus odučava od košarke?

Inače, dobar tekst ali treba napomenuti da iako je "košarka i dalje timski sport", titulu će lagano uzeti Golden Stejt koji je prepun fantastičnih individualaca tako da...

Zaključak izvedite sami.

Fan Pennyja Hardawaya

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota

očigledno

pre 5 godina

Denver - Jokic predvodi tim u poenima, asistencijama, skokovima i ukradenim loptama
Juta - nose ih Gober i Micel
Sparsi - nose ih LA i DeRozen
Netsi - nose ih DLO, Dinvidi i LaVert
Orlando - Vucevic je preko 50% ofanzive
Detroit - nose ih Blejk i Dramond

Jedina prava "grupa gradjana" su Klipersi i Indiana, koju niste ni pomenuli (bez Oladipa naravno). Po mom misljenu, nisu grupa gradjana, ako bi tim bez jednog igraca bio daleko od trenutne pozicije...

илуминаци

pre 5 godina

Ту су.. Терају их из Лос Анђелеса у Бруклин, немају минутажу, немају медијску пажњу, а онда када експлодирају сви се чуде..

Greatness

pre 5 godina

Ovo nije NBA, ovo je cirkus. Ovo nije tim, ovo su pojedinci. Ovdje se ne gleda kako pomoći timu da dođe do pobjede, ovdje se gleda kako "silovati" vlastiti učinak. A najgore od svega, najveće lova u sportu se vrti baš tu...

Fan Pennyja Hardawaya

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota

илуминаци

pre 5 godina

Ту су.. Терају их из Лос Анђелеса у Бруклин, немају минутажу, немају медијску пажњу, а онда када експлодирају сви се чуде..

dane

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota
(Fan Pennyja Hardawaya, 14. april 2019 12:32)

Samo da se nadovežem, po meni Vigins je najprecenjeniji igrač u NBA, gledajući koliki ugovor, ulogu u timu ima a sa druge strane kakav mu je učinak. Posle njega Ben Simons mi je favorit za najprecenjenijeg igrača.

očigledno

pre 5 godina

Denver - Jokic predvodi tim u poenima, asistencijama, skokovima i ukradenim loptama
Juta - nose ih Gober i Micel
Sparsi - nose ih LA i DeRozen
Netsi - nose ih DLO, Dinvidi i LaVert
Orlando - Vucevic je preko 50% ofanzive
Detroit - nose ih Blejk i Dramond

Jedina prava "grupa gradjana" su Klipersi i Indiana, koju niste ni pomenuli (bez Oladipa naravno). Po mom misljenu, nisu grupa gradjana, ako bi tim bez jednog igraca bio daleko od trenutne pozicije...

Greatness

pre 5 godina

Ovo nije NBA, ovo je cirkus. Ovo nije tim, ovo su pojedinci. Ovdje se ne gleda kako pomoći timu da dođe do pobjede, ovdje se gleda kako "silovati" vlastiti učinak. A najgore od svega, najveće lova u sportu se vrti baš tu...

Munja

pre 5 godina

Ne pije mi vodu ovo za “grupu gradjana”, da je neki Finiks ili Njujork usao u plejof pa jos i da se kaze to. Ja kad sam rekao da je Lebron zavrsio sa osvajanjem i ozbiljnim doigravanjima dobijao sam minuse. Otisao je da zaradi duplo vise nego sto je zaradio za celu karijeru u Los Andjelesu i Holivudu. Da je bio gladan prstenja isao bi u kompetentniju ekipu kao sto je na primer Fila jer je bilo interesovanja. Minesota je potpune promasaje namestila sa Tibodom i davanjem max ugovora Viginsu koji nema glavu za lidera i neki ubilack instinkt da bi se o njemu uopste i pricalo, na kraju karijere ce biti solidan kosarkas koji prosao kroz nba. Voleo bih da Kemba predje negde jer zasluzuje bolje od Sarlota.

NastyB

pre 5 godina

Inače, dobar tekst ali treba napomenuti da iako je "košarka i dalje timski sport", titulu će lagano uzeti Golden Stejt koji je prepun fantastičnih individualaca tako da...
Zaključak izvedite sami.
(JeRemija, 14. april 2019 13:12)

Zaključak je da ne pratiš NBA ligu kako treba, već samo fanbojišeš LeBrona. GSW jeste pun fantastičnih individualaca, ali individualaca koji igraju kao tim i u tome je tajna njihovog uspeha. Da li si u jednoj utakmici "Ratnika" video da Kari mora da vodi sveki napad i sumanuto srlja skupljajući statistiku, kao što to Vestbruk redovno radi?? Da li si video da Durant MORA u svakom napadu da pipne loptu i vodi je i time guši protok lopte, kao što to radi LeBron?? Da li si ikada video da Tompson šutira po utakmici 40+ puta kao što Harden to redovno radi?? Da li si video da Bugi Kazns divlja i pravi gluposti koje je redovno pravio u Sakramentu??
Ne, svi su podređeni timu. U jednoj utakmici će Kari dati 40-ak poena, u drugoj Durant, u trećoj Tompson, u četvrtoj Kazns dominirati u reketu i to se zove timska igra. A ne - Harden dao 50 i nešto poena, a Roketsi izgubili. Ili Vestbruk i Džordž postigli po 30+ poena, a Portland obrisao patos sa njima. To se nikad nije desilo Golden Stejtu. Oni gube jer igraju lagano, bez pritiska, a kad "dodaju gas" mogu da razbiju koga hoće.
Osim, ako im Silver to ne naredi da bi se neki tim koji gubi 3-1 od njih u finalu napravio čudesni preokret zbog jednog igrača i popularnosti NBA...

dtb_pro

pre 5 godina

@JeRemija. NBA je cirkus i to je tačno. Zabava za mase i čisti biznis. Reprezentacija USA na olimpijadi je skup 12 superstar-igrača koji u svakom trenutku imaju petorku na terenu koja je i pojedinačno i (nasilu) timski prejaka za sve druge jer nijedna druga reprezentacija tome ne može da parira više od 3/4 utakmice. Mada se i to ponekad desi ako na klupi nemaju trenera koji ima dovoljno autoriteta da te super-zvjezdice malo spusti na zemlju zarad rezultata. Takav je recimo Majk Kržiževski koji ima autoritet da ućutka i Lebrona i Hardena i Vestbruka i sve ostale ako treba. Sve su to previše jaki igrači koji jednostavno mogu pogoditi previše šuteva bilo da sami izgrade akcije bilo da ih izgradi ostatak tima.
Ako pogledaš NBA, vidiš da je GSW sa 5 all-star igrača prejak za sve u ligi. Zamisli onda da imaš 12 igrača, najboljih od najboljih. USA je prevelik u odnosu na druge. Bilo koja reprezentacija Evrope recimo samo od NBA igrača bila bi identično jaka kao i bilo koji Dream-Team. Ali toga nema. Imaju u druge reprezentacije čak i po 5 prejakih igrača, ali 12 nema niko.

aca

pre 5 godina

kako smarate sa tim da je NBA cirkus! NBA utakmica je prilagodjena gledaocima u Americi, oni vole kad se tako igra, vole superstarove, reklame od po 15min u toku tajmauta, ceo taj spektakl u vezi jedne utakmice. Da je to lose smisljeno ne bi se toliko love vrtelo i ne bi bila tolika gledanost u celom svetu, sto se tice kvaliteta NBA igraca i igraca iz ostatka sveta i tu je razlika drasticna.

Lorimer

pre 5 godina

Ovo nije NBA, ovo je cirkus. Ovo nije tim, ovo su pojedinci. Ovdje se ne gleda kako pomoći timu da dođe do pobjede, ovdje se gleda kako "silovati" vlastiti učinak. A najgore od svega, najveće lova u sportu se vrti baš tu...
(Greatness, 14. april 2019 12:28)

Upravo tako. Timsku igru i timski uspeh sponzori ne mogu da naplate toliko koliko mogu kada nekog pojedinca kuju u zvezde. Oduvek su postojali asovi, ali je uspeh tima bio primaran. Danas je isključivo bitna lična statistika, pa tako imamo poplavu nabijača lične statistike čiji timovi ne prave rezultat. Izvesni LBJ je na vrhu te liste.

JeRemija

pre 5 godina

@Greatness

I onda taj cirkus dođe na Olimpijadu i pobedi sve sa 40 razlike u proseku...

Kako onda nazvati ostale reprezentacije i igrače, ako ih cirkus odučava od košarke?

Inače, dobar tekst ali treba napomenuti da iako je "košarka i dalje timski sport", titulu će lagano uzeti Golden Stejt koji je prepun fantastičnih individualaca tako da...

Zaključak izvedite sami.

веверица

pre 5 godina

детроит је у плејофу јер се исток распада. ко им је био ривал? дајте молим вас...
на истоку прве 4 екипе фантастичне. из њих индијана и бруклин веома симпатични и организовани. остали хаос..

jsx

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota
(Fan Pennyja Hardawaya, 14. april 2019 12:32)
Ko je tu osim Taunsa kvalitetan igrac (a ni on nije nesto preterano dobar)? Mozda Tig, hajde. Za Rouza je lepa prica i to, ali je on zavrsio sa ozbiljnom kosarkom.

JeRemija

pre 5 godina

@NastyB

Hvala Bogu da ne pratim NBA toliko kao ti, možda bih i ja imao slične teorije zavere tipa Silver "naredio" Golden Stejtu da izgubi od Klivlenda...:)

NastyB

pre 5 godina

Hvala Bogu da ne pratim NBA toliko kao ti, možda bih i ja imao slične teorije zavere tipa Silver "naredio" Golden Stejtu da izgubi od Klivlenda...:)
(JeRemija, 14. april 2019 14:01)

Prvo, ja nisam napisao KOLIKO, već KAKO TREBA, jer, očigledno, osim LeBrona te ništa više ne interesuje. Drugo, NBA klubovi žive od lige i šta gazda kaže, tako će i biti. Mene niko ne može da ubedi da tim koji je ubedljivo najjači u ligi, koji se prošeta kroz regularni deo i plejof, dođe do finala, gotovo sa pola snage gazi drugog finalistu, vodi sa tri jedan, a onda, iznenada, baš me zanima kako, zaborave da igraju i izgube TRI UTAKMICE ZAREDOM što im se nije desilo 5 godina unazad. Ako neko misli da je LeBron odveo taj kilavi Klivlend u finale, onda može da veruje i u Deda Mraza i u to da Amerika širi demokratiju po svetu i našim političarima.
NBA liga je konglomerat koji obrće oko 4 milijarde dolara godišnje i ko misli da je tu sve pošteno, onda ne znam šta da kažem...

karma

pre 5 godina

GreatnessI onda taj cirkus dođe na Olimpijadu i pobedi sve sa 40 razlike u proseku...Kako onda nazvati ostale reprezentacije i igrače, ako ih cirkus odučava od košarke?Inače, dobar tekst ali treba napomenuti da iako je "košarka i dalje timski sport", titulu će lagano uzeti Golden Stejt koji je prepun fantastičnih individualaca tako da...Zaključak izvedite sami.
(JeRemija, 14. april 2019 13:12) Nba jeste cirkus, show, za koju godinu nesto popit WWE, prilagodjeno Amerima i Azijatima koji finansijski mogu da isprate taj njihov cirkus. Tamo igraju najbolji kosarkaso, najbolje organizovani timovi ali daleko od toga da se tamo igra najbolja kosarka. Mozda je smesno ali ja F4 Eurolige ne bi menjao za pet finala NBA, sto ce tice igre, taktike, nekog naboja i strasti. Crnci su atlete i u NBA i Evropi, fizicke predispozicije im to dozvoljavaju, kada na to dodate treninge i talenat koji imaju jasno je da ce sve reprezentacije razbiti sa 30 razlike. Jos nesto Amerika je gotovo ceo kontinent u kojoj se igra kosarka, zamislite Svetsko u fudbalu a da reprezentacije jedne zemlje sacinjena od fudbalera koji igraju LS, pa da li mislite da bi neko to mogo da pobedi?

...

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota
(Fan Pennyja Hardawaya, 14. april 2019 12:32) Zato sto taj isti Vigins, kad sutne i promasi 5 puta za redom, i dalje ce da sutira kao sumanut sve dok ne pogodi. Da doda loptu, mora da se sale ljudi.

vince carter

pre 5 godina

@Jeremija ne brini tu sam ja da ti pokazem kolko ne znas. Kao prvo Wariorsi nisu skup individualaca nego TIM koji igra sa protokom lopte. Uzgred Wariorsi su 2016 tukli Cavse 40+ u sred Ohaja,po tvojoj logici Cavsi nisu ni trebali da igraju finala jer eto to sto USA pobedjuje nekog 20+ razlike je merilo Nba i Evrope :))) a u Nba redovno neko nekog isipe 30+ razlike. Uzgred u dva finala sa Spanijom i cetvrtfinalu poslednjeg svetskom ne da nisu dobili 40 razlike nego su jedva dobili sva tri puta jer Spanci jedini imaju klupu koja je kvalitetna jako. Onda na takmicenjima ne igra Nba vs Tim Evrolige jer Nba nisu samo ameri a evropa igra sa pojedinacnim reprezentacijama a ne kao tim Evrope kao sto to Ameri rade. Ne igra zasebno Arzizona,Nevada,Kalifornija za vasu informaciju :)) A Nba je najjaca moguca liga u Americi dok ni Evroliga i Fudbalska LS to nisu jer mnogi Engleski,Spanski,Italijanski klubovi koji ne ucestvuju u takmicenju su jaci od ekipa kao sto su Zvezda,Olimpijakos itd koji ucestvuju ista stvar u kosarci ukljucujuci Spanske,Turske klubove koji su jaci od predstavnika nekih slabijih zemalja. Nego pamtis li kad su Grci ispipali tvog Lebrona kao predvodnika 2006 a imao bi jos jedan poraz u finalu 2008 protiv Spanaca da nije posao tvoj miljenik Kobe :))) Kolko vi nemate pojma i pravite smesna poredjenja to je cudo :))

Mrsavi

pre 5 godina

Ponekad se zapitam... kako to da su u Oklahomi igrali mozda i 3 najbolja kosarkasa na svetu (Durant, Harden, Westbrook) i da pritom nisu nista osvojili zajedno?

Slobodan

pre 5 godina

Gospodine Spasojevicu jeste timski sport ali da bi neki tim nesto ozbiljnije uradio mora da bude dobar tim i da ima barem dve prave zvezede. Evo npr. Batler je sinoc pokazao ko je glavni u Fili i u Fili nema sa kim da igra sem centarskih pozicija. Ali NBA je komercijala i profitiraju "projektovani igraci" pravi se hajp oko njih zbog para. Znam da se vecina nece sloziti ali slicna prica je i oko Doncica. Kada dodje pf tu se sve vidi, svi sude Jokicu zbog 10p ali on je svestan sebe i jos je centar tripl dabl je dosta, ali Marej je pokazao da ce ostati celu karijeru jalov i ako Denver zeli prsten treba mu drugi play oko koga ce da pravi igru. Takav problem ima i Fila a mozda se desi i Dalasu...

dabra

pre 5 godina

@karma
u svemu ima po malo istine. tacno je da afro-amerikanci imaju atletske predispozicije i prirodni talenat pa time i startnu prednost, medjutim, istina je da su i kosarkasi ostalih rasa sve bolji i bolji i dobrom selekcijom od malih nogu, dobro vodjenim treniranjem itd. mogu da dodju do istog a ponekad i veceg nivoa (bird, nowitzki, peja, manu, luka...). ono sto je takodje istina jeste da filozofija kosarke preko bare i biznis koji ga prati se znatno razlikuje od evropskog te imamo slucajeve forsiranja mainstream igraca u zvezde (wigins najbolji primer) ali cilj opravda sredstva, zar ne? stariji poznavaoci nba znaju da 90ih su imali ogroman pad popularnosti i gledanosti da je 5, 6 klubova imala super starove a danas je slika posve drugacija, nba nikada nije bila gledanija i popularnija. i ova rasprava je dokaz za to...

jsx

pre 5 godina

@NastyB
Ma jeste, sve je namesteno...
Kada Harden da 50 poena, Roketsi najcesce pobede. Ratnike je uzivanje gledati, ali lako je ne silovati kad imas Karija/Durenta ili Tompsona kad je pod vatrom. Harden je na svetskom protiv nas imao nesto tipa 5/7 za tri. Jednostavno tu su bili Irving, Kari (koji je imao ocajan procenat, ali zato nije ni preterivao kad su Kajri i Harden bili raspolozenu), Tompson i covek je em manje morao da sutira em je mogao vise da pogadja jer su mu lakse pozicije kad se protivnici fokusiraju na ostale.
Lebron je isto igrao timski i imao otprilike 20/10/10 2013 kada je imao jake saigrace (ne samo po imenu vec i po formi).

Dr. Nba

pre 5 godina

Nisam siguran da sam dobro shvatio tekst... Lebron je kriv za trenutno stanje Majamija? Verovatno ima udela u krivici za stanje Lejkersa, ali zasto Majami?

'Iskoristio' je Majami koji je imao 4 finala i 2 titule za 4 godine. Vec 5 godina ne igra tamo, ne znam zasto se uopste sada spominje u kontekstu Majamija i neke 'kosmicke pravde'.

Milan

pre 5 godina

Ako izuzmemo LAL gde je problem vrlo jasan, najveće razočaranje za mene je šarlot. Ekipa ima potencijala, tačnije pojedinci, ali nešto nedostaje. Po meni je problem upravo Voker i trener koji ga trpi, čovek suviše solira a procenti loši. Mislim da će za obe strane biti bolje da se radtanu, s tim da ko Kembi da max ugovor proći će kao wizardsi.
Upravo vašington je zaobiđen u analizi, imaju mnogo skuplji i po imenima jači tim od bruklina i indijane a nigde ih nema, i neće ih biti još deceniju

čika Gruja

pre 5 godina

čika GrujaDoviđenja čika Grujo, laku noć
(JeRemija, 14. april 2019 17:52)
JeRemija dete drago, pokušaj da vezes dva driblinga ,pa onda komentariši košarku!!!!

Greatness

pre 5 godina

Ovo nije NBA, ovo je cirkus. Ovo nije tim, ovo su pojedinci. Ovdje se ne gleda kako pomoći timu da dođe do pobjede, ovdje se gleda kako "silovati" vlastiti učinak. A najgore od svega, najveće lova u sportu se vrti baš tu...

JeRemija

pre 5 godina

@Greatness

I onda taj cirkus dođe na Olimpijadu i pobedi sve sa 40 razlike u proseku...

Kako onda nazvati ostale reprezentacije i igrače, ako ih cirkus odučava od košarke?

Inače, dobar tekst ali treba napomenuti da iako je "košarka i dalje timski sport", titulu će lagano uzeti Golden Stejt koji je prepun fantastičnih individualaca tako da...

Zaključak izvedite sami.

NastyB

pre 5 godina

Inače, dobar tekst ali treba napomenuti da iako je "košarka i dalje timski sport", titulu će lagano uzeti Golden Stejt koji je prepun fantastičnih individualaca tako da...
Zaključak izvedite sami.
(JeRemija, 14. april 2019 13:12)

Zaključak je da ne pratiš NBA ligu kako treba, već samo fanbojišeš LeBrona. GSW jeste pun fantastičnih individualaca, ali individualaca koji igraju kao tim i u tome je tajna njihovog uspeha. Da li si u jednoj utakmici "Ratnika" video da Kari mora da vodi sveki napad i sumanuto srlja skupljajući statistiku, kao što to Vestbruk redovno radi?? Da li si video da Durant MORA u svakom napadu da pipne loptu i vodi je i time guši protok lopte, kao što to radi LeBron?? Da li si ikada video da Tompson šutira po utakmici 40+ puta kao što Harden to redovno radi?? Da li si video da Bugi Kazns divlja i pravi gluposti koje je redovno pravio u Sakramentu??
Ne, svi su podređeni timu. U jednoj utakmici će Kari dati 40-ak poena, u drugoj Durant, u trećoj Tompson, u četvrtoj Kazns dominirati u reketu i to se zove timska igra. A ne - Harden dao 50 i nešto poena, a Roketsi izgubili. Ili Vestbruk i Džordž postigli po 30+ poena, a Portland obrisao patos sa njima. To se nikad nije desilo Golden Stejtu. Oni gube jer igraju lagano, bez pritiska, a kad "dodaju gas" mogu da razbiju koga hoće.
Osim, ako im Silver to ne naredi da bi se neki tim koji gubi 3-1 od njih u finalu napravio čudesni preokret zbog jednog igrača i popularnosti NBA...

karma

pre 5 godina

GreatnessI onda taj cirkus dođe na Olimpijadu i pobedi sve sa 40 razlike u proseku...Kako onda nazvati ostale reprezentacije i igrače, ako ih cirkus odučava od košarke?Inače, dobar tekst ali treba napomenuti da iako je "košarka i dalje timski sport", titulu će lagano uzeti Golden Stejt koji je prepun fantastičnih individualaca tako da...Zaključak izvedite sami.
(JeRemija, 14. april 2019 13:12) Nba jeste cirkus, show, za koju godinu nesto popit WWE, prilagodjeno Amerima i Azijatima koji finansijski mogu da isprate taj njihov cirkus. Tamo igraju najbolji kosarkaso, najbolje organizovani timovi ali daleko od toga da se tamo igra najbolja kosarka. Mozda je smesno ali ja F4 Eurolige ne bi menjao za pet finala NBA, sto ce tice igre, taktike, nekog naboja i strasti. Crnci su atlete i u NBA i Evropi, fizicke predispozicije im to dozvoljavaju, kada na to dodate treninge i talenat koji imaju jasno je da ce sve reprezentacije razbiti sa 30 razlike. Jos nesto Amerika je gotovo ceo kontinent u kojoj se igra kosarka, zamislite Svetsko u fudbalu a da reprezentacije jedne zemlje sacinjena od fudbalera koji igraju LS, pa da li mislite da bi neko to mogo da pobedi?

očigledno

pre 5 godina

Denver - Jokic predvodi tim u poenima, asistencijama, skokovima i ukradenim loptama
Juta - nose ih Gober i Micel
Sparsi - nose ih LA i DeRozen
Netsi - nose ih DLO, Dinvidi i LaVert
Orlando - Vucevic je preko 50% ofanzive
Detroit - nose ih Blejk i Dramond

Jedina prava "grupa gradjana" su Klipersi i Indiana, koju niste ni pomenuli (bez Oladipa naravno). Po mom misljenu, nisu grupa gradjana, ako bi tim bez jednog igraca bio daleko od trenutne pozicije...

Lorimer

pre 5 godina

Ovo nije NBA, ovo je cirkus. Ovo nije tim, ovo su pojedinci. Ovdje se ne gleda kako pomoći timu da dođe do pobjede, ovdje se gleda kako "silovati" vlastiti učinak. A najgore od svega, najveće lova u sportu se vrti baš tu...
(Greatness, 14. april 2019 12:28)

Upravo tako. Timsku igru i timski uspeh sponzori ne mogu da naplate toliko koliko mogu kada nekog pojedinca kuju u zvezde. Oduvek su postojali asovi, ali je uspeh tima bio primaran. Danas je isključivo bitna lična statistika, pa tako imamo poplavu nabijača lične statistike čiji timovi ne prave rezultat. Izvesni LBJ je na vrhu te liste.

JeRemija

pre 5 godina

@NastyB

Hvala Bogu da ne pratim NBA toliko kao ti, možda bih i ja imao slične teorije zavere tipa Silver "naredio" Golden Stejtu da izgubi od Klivlenda...:)

Fan Pennyja Hardawaya

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota

веверица

pre 5 godina

детроит је у плејофу јер се исток распада. ко им је био ривал? дајте молим вас...
на истоку прве 4 екипе фантастичне. из њих индијана и бруклин веома симпатични и организовани. остали хаос..

NastyB

pre 5 godina

Hvala Bogu da ne pratim NBA toliko kao ti, možda bih i ja imao slične teorije zavere tipa Silver "naredio" Golden Stejtu da izgubi od Klivlenda...:)
(JeRemija, 14. april 2019 14:01)

Prvo, ja nisam napisao KOLIKO, već KAKO TREBA, jer, očigledno, osim LeBrona te ništa više ne interesuje. Drugo, NBA klubovi žive od lige i šta gazda kaže, tako će i biti. Mene niko ne može da ubedi da tim koji je ubedljivo najjači u ligi, koji se prošeta kroz regularni deo i plejof, dođe do finala, gotovo sa pola snage gazi drugog finalistu, vodi sa tri jedan, a onda, iznenada, baš me zanima kako, zaborave da igraju i izgube TRI UTAKMICE ZAREDOM što im se nije desilo 5 godina unazad. Ako neko misli da je LeBron odveo taj kilavi Klivlend u finale, onda može da veruje i u Deda Mraza i u to da Amerika širi demokratiju po svetu i našim političarima.
NBA liga je konglomerat koji obrće oko 4 milijarde dolara godišnje i ko misli da je tu sve pošteno, onda ne znam šta da kažem...

aca

pre 5 godina

kako smarate sa tim da je NBA cirkus! NBA utakmica je prilagodjena gledaocima u Americi, oni vole kad se tako igra, vole superstarove, reklame od po 15min u toku tajmauta, ceo taj spektakl u vezi jedne utakmice. Da je to lose smisljeno ne bi se toliko love vrtelo i ne bi bila tolika gledanost u celom svetu, sto se tice kvaliteta NBA igraca i igraca iz ostatka sveta i tu je razlika drasticna.

Munja

pre 5 godina

Ne pije mi vodu ovo za “grupu gradjana”, da je neki Finiks ili Njujork usao u plejof pa jos i da se kaze to. Ja kad sam rekao da je Lebron zavrsio sa osvajanjem i ozbiljnim doigravanjima dobijao sam minuse. Otisao je da zaradi duplo vise nego sto je zaradio za celu karijeru u Los Andjelesu i Holivudu. Da je bio gladan prstenja isao bi u kompetentniju ekipu kao sto je na primer Fila jer je bilo interesovanja. Minesota je potpune promasaje namestila sa Tibodom i davanjem max ugovora Viginsu koji nema glavu za lidera i neki ubilack instinkt da bi se o njemu uopste i pricalo, na kraju karijere ce biti solidan kosarkas koji prosao kroz nba. Voleo bih da Kemba predje negde jer zasluzuje bolje od Sarlota.

dtb_pro

pre 5 godina

@JeRemija. NBA je cirkus i to je tačno. Zabava za mase i čisti biznis. Reprezentacija USA na olimpijadi je skup 12 superstar-igrača koji u svakom trenutku imaju petorku na terenu koja je i pojedinačno i (nasilu) timski prejaka za sve druge jer nijedna druga reprezentacija tome ne može da parira više od 3/4 utakmice. Mada se i to ponekad desi ako na klupi nemaju trenera koji ima dovoljno autoriteta da te super-zvjezdice malo spusti na zemlju zarad rezultata. Takav je recimo Majk Kržiževski koji ima autoritet da ućutka i Lebrona i Hardena i Vestbruka i sve ostale ako treba. Sve su to previše jaki igrači koji jednostavno mogu pogoditi previše šuteva bilo da sami izgrade akcije bilo da ih izgradi ostatak tima.
Ako pogledaš NBA, vidiš da je GSW sa 5 all-star igrača prejak za sve u ligi. Zamisli onda da imaš 12 igrača, najboljih od najboljih. USA je prevelik u odnosu na druge. Bilo koja reprezentacija Evrope recimo samo od NBA igrača bila bi identično jaka kao i bilo koji Dream-Team. Ali toga nema. Imaju u druge reprezentacije čak i po 5 prejakih igrača, ali 12 nema niko.

Milan

pre 5 godina

Ako izuzmemo LAL gde je problem vrlo jasan, najveće razočaranje za mene je šarlot. Ekipa ima potencijala, tačnije pojedinci, ali nešto nedostaje. Po meni je problem upravo Voker i trener koji ga trpi, čovek suviše solira a procenti loši. Mislim da će za obe strane biti bolje da se radtanu, s tim da ko Kembi da max ugovor proći će kao wizardsi.
Upravo vašington je zaobiđen u analizi, imaju mnogo skuplji i po imenima jači tim od bruklina i indijane a nigde ih nema, i neće ih biti još deceniju

jsx

pre 5 godina

@NastyB
Ma jeste, sve je namesteno...
Kada Harden da 50 poena, Roketsi najcesce pobede. Ratnike je uzivanje gledati, ali lako je ne silovati kad imas Karija/Durenta ili Tompsona kad je pod vatrom. Harden je na svetskom protiv nas imao nesto tipa 5/7 za tri. Jednostavno tu su bili Irving, Kari (koji je imao ocajan procenat, ali zato nije ni preterivao kad su Kajri i Harden bili raspolozenu), Tompson i covek je em manje morao da sutira em je mogao vise da pogadja jer su mu lakse pozicije kad se protivnici fokusiraju na ostale.
Lebron je isto igrao timski i imao otprilike 20/10/10 2013 kada je imao jake saigrace (ne samo po imenu vec i po formi).

vince carter

pre 5 godina

@Jeremija ne brini tu sam ja da ti pokazem kolko ne znas. Kao prvo Wariorsi nisu skup individualaca nego TIM koji igra sa protokom lopte. Uzgred Wariorsi su 2016 tukli Cavse 40+ u sred Ohaja,po tvojoj logici Cavsi nisu ni trebali da igraju finala jer eto to sto USA pobedjuje nekog 20+ razlike je merilo Nba i Evrope :))) a u Nba redovno neko nekog isipe 30+ razlike. Uzgred u dva finala sa Spanijom i cetvrtfinalu poslednjeg svetskom ne da nisu dobili 40 razlike nego su jedva dobili sva tri puta jer Spanci jedini imaju klupu koja je kvalitetna jako. Onda na takmicenjima ne igra Nba vs Tim Evrolige jer Nba nisu samo ameri a evropa igra sa pojedinacnim reprezentacijama a ne kao tim Evrope kao sto to Ameri rade. Ne igra zasebno Arzizona,Nevada,Kalifornija za vasu informaciju :)) A Nba je najjaca moguca liga u Americi dok ni Evroliga i Fudbalska LS to nisu jer mnogi Engleski,Spanski,Italijanski klubovi koji ne ucestvuju u takmicenju su jaci od ekipa kao sto su Zvezda,Olimpijakos itd koji ucestvuju ista stvar u kosarci ukljucujuci Spanske,Turske klubove koji su jaci od predstavnika nekih slabijih zemalja. Nego pamtis li kad su Grci ispipali tvog Lebrona kao predvodnika 2006 a imao bi jos jedan poraz u finalu 2008 protiv Spanaca da nije posao tvoj miljenik Kobe :))) Kolko vi nemate pojma i pravite smesna poredjenja to je cudo :))

Mrsavi

pre 5 godina

Ponekad se zapitam... kako to da su u Oklahomi igrali mozda i 3 najbolja kosarkasa na svetu (Durant, Harden, Westbrook) i da pritom nisu nista osvojili zajedno?

Slobodan

pre 5 godina

Gospodine Spasojevicu jeste timski sport ali da bi neki tim nesto ozbiljnije uradio mora da bude dobar tim i da ima barem dve prave zvezede. Evo npr. Batler je sinoc pokazao ko je glavni u Fili i u Fili nema sa kim da igra sem centarskih pozicija. Ali NBA je komercijala i profitiraju "projektovani igraci" pravi se hajp oko njih zbog para. Znam da se vecina nece sloziti ali slicna prica je i oko Doncica. Kada dodje pf tu se sve vidi, svi sude Jokicu zbog 10p ali on je svestan sebe i jos je centar tripl dabl je dosta, ali Marej je pokazao da ce ostati celu karijeru jalov i ako Denver zeli prsten treba mu drugi play oko koga ce da pravi igru. Takav problem ima i Fila a mozda se desi i Dalasu...

Dr. Nba

pre 5 godina

Nisam siguran da sam dobro shvatio tekst... Lebron je kriv za trenutno stanje Majamija? Verovatno ima udela u krivici za stanje Lejkersa, ali zasto Majami?

'Iskoristio' je Majami koji je imao 4 finala i 2 titule za 4 godine. Vec 5 godina ne igra tamo, ne znam zasto se uopste sada spominje u kontekstu Majamija i neke 'kosmicke pravde'.

илуминаци

pre 5 godina

Ту су.. Терају их из Лос Анђелеса у Бруклин, немају минутажу, немају медијску пажњу, а онда када експлодирају сви се чуде..

dabra

pre 5 godina

@karma
u svemu ima po malo istine. tacno je da afro-amerikanci imaju atletske predispozicije i prirodni talenat pa time i startnu prednost, medjutim, istina je da su i kosarkasi ostalih rasa sve bolji i bolji i dobrom selekcijom od malih nogu, dobro vodjenim treniranjem itd. mogu da dodju do istog a ponekad i veceg nivoa (bird, nowitzki, peja, manu, luka...). ono sto je takodje istina jeste da filozofija kosarke preko bare i biznis koji ga prati se znatno razlikuje od evropskog te imamo slucajeve forsiranja mainstream igraca u zvezde (wigins najbolji primer) ali cilj opravda sredstva, zar ne? stariji poznavaoci nba znaju da 90ih su imali ogroman pad popularnosti i gledanosti da je 5, 6 klubova imala super starove a danas je slika posve drugacija, nba nikada nije bila gledanija i popularnija. i ova rasprava je dokaz za to...

čika Gruja

pre 5 godina

čika GrujaDoviđenja čika Grujo, laku noć
(JeRemija, 14. april 2019 17:52)
JeRemija dete drago, pokušaj da vezes dva driblinga ,pa onda komentariši košarku!!!!

dane

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota
(Fan Pennyja Hardawaya, 14. april 2019 12:32)

Samo da se nadovežem, po meni Vigins je najprecenjeniji igrač u NBA, gledajući koliki ugovor, ulogu u timu ima a sa druge strane kakav mu je učinak. Posle njega Ben Simons mi je favorit za najprecenjenijeg igrača.

...

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota
(Fan Pennyja Hardawaya, 14. april 2019 12:32) Zato sto taj isti Vigins, kad sutne i promasi 5 puta za redom, i dalje ce da sutira kao sumanut sve dok ne pogodi. Da doda loptu, mora da se sale ljudi.

jsx

pre 5 godina

Ja stvarno ne znam kako Minnesota sa vrlo kvalitetnim igracima nije cak ni u PO usla. Wiggins, KAT, D-Rose, Jeff Teauge... sramota
(Fan Pennyja Hardawaya, 14. april 2019 12:32)
Ko je tu osim Taunsa kvalitetan igrac (a ni on nije nesto preterano dobar)? Mozda Tig, hajde. Za Rouza je lepa prica i to, ali je on zavrsio sa ozbiljnom kosarkom.