Nedelja, 17.03.2019.

08:29

Botas zauzeo tron na startu nove sezone F1!

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobedio je u prvoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Izvor: LN

Botas zauzeo tron na startu nove sezone F1! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

sasa pg

pre 5 godina

@1Beogradjanin

Formula 1 mnogo više zavisi od tehnologije nego WRC i Moto GP. Ljudski faktor je gotovo nestao, a to je ono što većina želi, nadmetanje živih bića. Dosadno, dosadno, dosadno... F1 je umrla

Gorki

pre 5 godina

Ustao u 5i30 da gledam. I imao sam sta i da vidim. Ni trunke uzbudjenja. Sve se svodi na to da je najbitnije da startujes iz prvog reda i pobeda ili drugo mesto su ZAGARANTOVANI.Malo ovi iza naprave kao neku guzvu i kada se izadje iz druge krivine svi poredjani skoro pa onako kako se trka i zavrsi. Ostalo je, samo glupava taktika ekipa unutar samih timova koji odredjuju koji vozac ce biti ispred onog drugog. O promeni guma ne bih ni da pricam ali ipak moram da primetim da se sve svodi na JEDNU promenu guma u toku trke i nista vise. Odu svi u box, izadju iz njega sa zanemarljivo malom razlikom u vremenu i svi ostanu na svojim pozicijama.Uzasno.

Montoya

pre 5 godina

Mercedes i previše obraćao pažnju na Fetela,kao najvećeg rivala Hamiltonu.Pritom potpuno ispustili iz vida Verštapena,koji je lako mogao da se nađe ispred Luisa.U celoj toj situaciji Hamilton ispade kolateralna šteta,neostvarivši već unapred zacrtanu pobedu sa pol pozicije.Ipak porpuni trijumf za Mercedes doneo im je konstantni Botas sa 25+1 bod!

Хумска БГ

pre 5 godina

Hamilton: "Necu izdrzati na ovim gumama do kraja."
Takodje Hamilton, pred kraj, sa istim gumama: "Da pokusamo najbrzi krug."

Hamilton, najveca lazovcina u F1 ikada.
(BBQ, 17. mart 2019 08:51)

Хахахаха, браво геније, ма не него ће да ти открије право стање не би ли ти омогућио да га победиш :) Каква глупост, ово као да си рекао лику који игра покер да је лажовчина што неће да открије које карте има у рукама :)))
Е свашта ће човек прочитати, и онда то још буде најбоље оцењени коментар. Лудило

Jaran

pre 5 godina

Ukljucio sam se pred prve promene guma, a kada je komentator rekao da posle 18 (?) krugova NIJE bilo preticanja istog momenta sam se ustao i otisao da spavam...

dalibor

pre 5 godina

Nista ova trka nije pokazala po pitanju snage. Mnogi su se mucili sa gumama i imali "gremline" u bolidima. Simulacija trke na testiranjima i prava trka su dve razlicite stvari.Realno Botas tesko da moze da pobegne Hamiltonu na 20sec da je sve kako treba.Takodje, Ferari nije ovoliko spor koliko je danas izgledalo. Za mene je prijatno znenadjenje Red bull sa Hondom.Nazalost legendarni Wiliams ubedljivo i ove godine zadnji.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Ta i ta formula je pobedila trku, a ne da bzvz navodite imena vozaca i njima prepisujete zasluge kao da su oni relevantan faktor.
(Kazite lepo, 17. mart 2019 10:11)

Čovek koji odvali ovakvu glupost očigledno se ne razume u tehnički sport popout F1. Možeš da imaš, na papiru, najsnažniji automobil, ali ako ne umeš da ga "setuješ" kako treba za stazu na kojoj se vozi i ako ne umeš brzo da ga provučeš kroz krivine, na stazi ćeš imati mrcinu koja će biti poslednja u svakoj trci. Za ljude koji iole prate tehničke sportove (F1, MotoGP, reli šampiomat) sasvim dovoljno i jasno, za ostale mogu i referat da napišem neće ukapirati. Sve u svemu, kao zaljubljenik u F1, kažem loša trka u odnosu na ono što je najavljivano. Ajde, početak je sezone pa da ne mračimo previše. Da analizu ostavimo tamo za npr. septembar da vidimo kako će se stvari razvijati.

bbking

pre 5 godina

Dokumentarac Netflixa koji su i komentatori preporučili vredi pogledati. Meni je bio ok, jer vraćam se F1 nakon dugo godina ne gledanja. Ima narodna verzija svih 10 epizoda za one koji nemaju Netflix.

osmiputnik

pre 5 godina

Ta i ta formula je pobedila trku, a ne da bzvz navodite imena vozaca i njima prepisujete zasluge kao da su oni relevantan faktor.(Kazite lepo, 17. mart 2019 10:11)Znači ti, legendo, ako bi seo u Mercedes razbucao bi Fetela iz Ferarija?
(Malkom, 17. mart 2019 10:27)

Da stavis Hamiltona ili Fetela u HAS npr. Jel bi bili konkurenti za titulu?

Aleksa

pre 5 godina

@pravo

Ide se u ranije u boks iz razloga sto su poceli sa brzim gumama koje se brze trose. Nakon toga su stavljali sporije, ali otpornije gume koje mogu da drze do kraja trke. I ovo pobedio je onaj ko je najmanje gresio je najveca glupost koju mozes da napises u motosportu, ne broje se ovde neiznudjene greske.

Нишлија

pre 5 godina

Трка је катастрофа...... Идеална забава у геронтолошком центру, и латино серије су узбудљивије.... Кад смо код серија... Тото има нову девојку Естебанију!

SoLiLaC

pre 5 godina

Ali kako je samo krenuo Botas kao sto rece komentator Sport k Hamilton se cuvao od vozaca iza sebe nije obracao paznju na Botasa valjda je ocekivao da mu ovaj opet cuva ledja, a ovaj odeee.

Medvedev

pre 5 godina

Ferrari nije dobro krenuo,ali sigurno može mnogo vise nesto tu nije bilo dobro ceo vikend.Nadam se da će se vec pokazati na sledećoj trci,bice mnogo zanimljivije.Mercedes je uvek bio malo jači ali ne ovoliko.Cak je i prošle sezone u prvoj trci na treningu mercedes imao poveću razliku u odnosu na ferari čak se i sam fetel čudio pa je posle došlo faktički do izjednačenja čak i do vođstva u nekim trkama.Videcemo naredne dve tri trke pokazaće kakvo je pravo stanje.Nadam se boljem svakako.

pravo

pre 5 godina

Prvo da napisem da ne navijam u Formuli ni za koga, posle pogibije Sene. Gledam, ali bez nerviranja.
Dosta gresaka danas u taktici celnika Mercedesa i Ferarija.
Ako trka ima 58 krugova, nije mi jasno zasto idu u pit stop na menjanje guma tako rano (15 krug), valjda je neka logika da se ide na polovini trke.
Kako god, Ferstapen jedini moze da ugrozi vodece dve ekipe, s tim sto drugi vozac Ferarija ne moze bolje od 4-5. mesta, osim u slucaju kada se vodecima pokvari vozilo.
U konkurenciji konstruktora, Mercedes na kraju sezone sigurno pobedjuje sa velikom bodovnom razlikom ispred Ferarija.
Botas zasluzeno pobedio, jer je najmanje gresio.
Trka prosecna, ocena 6/10.

Malkom

pre 5 godina

Ta i ta formula je pobedila trku, a ne da bzvz navodite imena vozaca i njima prepisujete zasluge kao da su oni relevantan faktor.
(Kazite lepo, 17. mart 2019 10:11)

Znači ti, legendo, ako bi seo u Mercedes razbucao bi Fetela iz Ferarija?

Brzi

pre 5 godina

Fetel je putem radija pitao svoju ekipu zbog čega je toliko spor. Posle, boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka. Nije Fetel lud, nesto izgleda nije kako treba sa motorom. Moguce sto tvrdi neko od komentatora da su ga malo "oslabili" zbog pregrevanje. Mozda.

Petar Nemačka

pre 5 godina

@(zoran ivkovic, 17. mart 2019 09:42)

Ključ RBH je u čoveku po imenu Adrian Newey. Neverovatan inženjer koji je tvorac Williams Renaulta sa kojim su Prost, Mansell i D.Hill uzimali titule kao i tvorac Mclaren Mercedesa sa kojim je Hakkinen bio šampion. Kasnije je u RB sa Vettelom uzeo 4. titule. Ne kažu ljudi džabe Schumacher/Newey 7:6. Ako je neko zaslužan što Schumacher nema više titula to je ovaj čovek. Uz R.Browna, najbolji.

Deflecting mater

pre 5 godina

Navodno su Ferarijevi vozaci vozili sa motorima podesenim u "safe mode" zbog problema sa pregrevanjem motora. Pokazace vreme.

Rade

pre 5 godina

Danasnja fornula, ako krenes prvi prvi si do kraja, eventualno mozes pasti jedno mesto ako vozis mercedes jer ovi drugi kakvi god da su vozaci nemaju dovoljno kvalitetnu formulu da prestignu ovu dvojicu. Tuga. A Nejmarov drug folirant Hamilton kaze da Ferari ima bolju formulu od svih ove sezone hahah

Ivan, Pirot

pre 5 godina

Uf, što je Hamiltonu bilo kriiiivoooo :))) Samo tako, samo tako, jos malo da pogura i red Bull sa novim motorom, pa i Haas, i ko zna - mozda vidimo uzbudljivu sezonu
Pozdrav

Goran

pre 5 godina

Zaslužio je Botas da trijumfuje danas , a izgleda da ni tim Mercedesa kao i sam Hamilton nisu imali ništa protiv ,jednostavno vozio je odlično danas ,imao za nijansu bolje performance bolida od timskog kolege i to bi bilo to...
Samo onako iskreno čisto sumnjam da će Botas pored Hamiltona moći ovako da bude bolji tokom čitavog šampionata ,danas mu se jednostavno sve otvorilo i poklopilo, a i sam Luis mu je pametno prepustio liderstvo jer je svestan da kako je on danas njemu čuvao dobro leđa ,to isto će sutradan da uradi i Botas kada Hamilton bude bio bolji i brži na nekoj drugoj stazi...
Veliki timovi funkcionišu na taj način i ne sme da bude zle krvi među vozačima istog tima jer su oni dužni da pomažu jedni drugima...
Mercedes je i tom pogledu mnogo bolji od Ferarija ,gde Kimi nikako nije bio podrška Fetelu prošle sezone ,i gde su oni i na tom planu mnogo bodova izgubili prošle sezone,a da je bilo drugačije mislim da bi prošlogodišnji šampionat bio mnogo neizvisniji jer je Ferari čini mi se prošle sezone bio mnogo konkurentniji,a ove sezone teško da će biti konkurentan, jer skoro sat vremena zaostatka(tačnije 57 minuta) 4-to plasiranog Fetela za prvoplasiranim Botasa dosta toga govori samo za sebe !

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Mercedes je naseo na glupu taktiku ferarija i poslao Hamiltona u box bez ikakve potrebe u 15. krugu i sve što mu je preostalo je bilo da sačuva gume do kraja.Neumanjujem Botasovu pobedu,zaslužio je,samo kažem da je ekipa Luisu bez potrebe napravila probleme.

Petar

pre 5 godina

Od starta do cilja na prvom mestom, nikakvog preticanja, nikakvog menjanja prve pozicije, nikakvog uzbudjenja, nikakvog pitanja ko ce na kraju pobediti...to je formula 1 danas, ko uzme pole onaj i zavrsava prvi, eto danas barem to na pocetku odmah pa nije Hamilton uzeo

zoran ivkovic

pre 5 godina

-ovo ce po meni biti jos jedna u nizu nezanimljivih sezona gde ce mercedes dominirati .
- mercedes pruza mogucnost da njegovi vozaci budu u skoro za klasu brzem autu a od vilijamsa i za klasu .
-gubi se draz formule jer ko ima bolji auto on je najbolji ....tehnika odlucuje
- za mene iznenadjenje da redbul izgleda dobro sa hondinim motorom . hondin motor bio jako los u meklarenu .
-ferari tesko moze parirati mercedesu i ovu sezonu
- Lekler jako dobar
-kimi izvlaci maksimum iz alfe
-wilijams katastrofalan

SpeedCult

pre 5 godina

Čestitke Botasu, pokazao je da ume kad hoće, i kad ga Mercedes pusti.
Ako se po jutru dan poznaje, opet ćemo da gledamo dominaciju Mercedesa uz povremene, barem se ja tako nadam, bljeske Ferarija i Red Bula.
Ja se ipak nadam da za ovu trku vredi ona druga narodna, prvi se mačići u vodu bacaju, i da će Ferari pre svega, a i Red Bul, da igraju ozbiljne uloge u trci za šampionat.
Što se tiče Fetela i Leklerka...OK, jasno i glasno su rekli Leklerku da odustane od napada na Fetela, i tu nema ništa sporno, ne verujem da je iko mogao nešto drugačije i da očekuje, pogotovo posle svinjarije koju su prošle godine izveli na Monci, kada su de facto, izgubili šansu da Fetel postane prvak.
Ipak, sezona je tek počela, Fetel je imao očajnu trku danas, i nije bilo boljeg trenutka da Leklerku dozvole da se trka sa njim, da pokaže sebi da on to može.
Meni se čini da bi time dobili boljeg timskog igrača u Leklerku kada, i ako, zatreba.
Videćemo šta će biti u Bahreinu…

sah 88

pre 5 godina

Loše Ferrari počeo ovu sezonu načisto, najgore od zadnjih nekoliko. Čud me da Botas kao po običaju nije morao da pusti Hamiltona. Sad vidimo koje je jadno ono foliranje i kukanje hamiltona pred početak sezone.

Vladimir

pre 5 godina

Kakvo razocarenje za Ferrari i Vetela( ne I za Leclera koje trebao da zavrsi ispred svog timskog kolege da nije bilo ociglednih naredbi). S druge strane fantasticna Honda na podijumu i odlican start za Red Bull, nadam se da ce zadrzati ovaj tempo I da ovo nije samo dobra strategija tima I dobro snalazenje u novom pocetku( razlika Ham. Bot. pokazuje koliko jos nije sve cisto sa gumama) . Best of the rest je totalno bzv sa ovim B timovima( proslogodisnji Ferrari Hass i Alfa) koji ce prvih par trka biti brzi I onda kad krenu unapredjenja tonu kao I poslednjih par godina ... Toro Roso ista pesma, to treba zabraniti!! Steta za Riciarda, ali se po tempu u trci nazire da ce Renault obet biti iza vodece trojke...McLaren opet katastrofa, bas steta.. sve u svemu za sada nova prednja krila nisu opravdala svrhu. Vozac dana Botas& Verstapen 50-50.... Dugo ocekivana nova sezona nije puno iznenadjenja donela...

joje

pre 5 godina

Za one koji pitaju ko gleda ovo da kažem da je bilo prepuno navijača. Aj na tribinama što mesta nije imalo, aj i one livade pired staze što su bile prepune, nego se gomile njih obesilo po onom drveću oko staze oće se polome.

Sasa

pre 5 godina

Prijatno iznenadjenje RedBula sa hondinim motorom, zimske testove najbolje odradio Mercedes, pa RedBul za njima Ferari, videcemo sta ce biti u nastavku sezone ali mislim da Mercedes opet dominira...

BBQ

pre 5 godina

Hamilton: "Necu izdrzati na ovim gumama do kraja."
Takodje Hamilton, pred kraj, sa istim gumama: "Da pokusamo najbrzi krug."

Hamilton, najveca lazovcina u F1 ikada.

wvw

pre 5 godina

Našta su spali ovaj Meklaren a pogotovu Vilijams ovo je za zaplakati. Do “juče” bile najbolje ekipe koje su bile apsolutno dominantne i borile se za titule a sada ne mogu se maknu sa dna?!

Mediocritical

pre 5 godina

Verštapen 3 kruga pred kraj, kreće da skida po pola sekunde za drugoplasiranim Hamiltonom, i stiže ga na 0.6 sec...
I onda "kodirana" izdresirana komanda iz boksa, koja mu određuje 3 mesto.
Hamilton vidno razočaran kao drug čestita pobedu Botasu.
Gledam F1 čisto kao propadanje.
A u motogp još nisam primetio ovo štelanje, koja ruši suštinu sporta.
Trke dronova su čistiji vid takmičenja.

BBQ

pre 5 godina

Hamilton: "Necu izdrzati na ovim gumama do kraja."
Takodje Hamilton, pred kraj, sa istim gumama: "Da pokusamo najbrzi krug."

Hamilton, najveca lazovcina u F1 ikada.

wvw

pre 5 godina

Našta su spali ovaj Meklaren a pogotovu Vilijams ovo je za zaplakati. Do “juče” bile najbolje ekipe koje su bile apsolutno dominantne i borile se za titule a sada ne mogu se maknu sa dna?!

Mediocritical

pre 5 godina

Verštapen 3 kruga pred kraj, kreće da skida po pola sekunde za drugoplasiranim Hamiltonom, i stiže ga na 0.6 sec...
I onda "kodirana" izdresirana komanda iz boksa, koja mu određuje 3 mesto.
Hamilton vidno razočaran kao drug čestita pobedu Botasu.
Gledam F1 čisto kao propadanje.
A u motogp još nisam primetio ovo štelanje, koja ruši suštinu sporta.
Trke dronova su čistiji vid takmičenja.

Petar Nemačka

pre 5 godina

@(zoran ivkovic, 17. mart 2019 09:42)

Ključ RBH je u čoveku po imenu Adrian Newey. Neverovatan inženjer koji je tvorac Williams Renaulta sa kojim su Prost, Mansell i D.Hill uzimali titule kao i tvorac Mclaren Mercedesa sa kojim je Hakkinen bio šampion. Kasnije je u RB sa Vettelom uzeo 4. titule. Ne kažu ljudi džabe Schumacher/Newey 7:6. Ako je neko zaslužan što Schumacher nema više titula to je ovaj čovek. Uz R.Browna, najbolji.

Rade

pre 5 godina

Danasnja fornula, ako krenes prvi prvi si do kraja, eventualno mozes pasti jedno mesto ako vozis mercedes jer ovi drugi kakvi god da su vozaci nemaju dovoljno kvalitetnu formulu da prestignu ovu dvojicu. Tuga. A Nejmarov drug folirant Hamilton kaze da Ferari ima bolju formulu od svih ove sezone hahah

zoran ivkovic

pre 5 godina

-ovo ce po meni biti jos jedna u nizu nezanimljivih sezona gde ce mercedes dominirati .
- mercedes pruza mogucnost da njegovi vozaci budu u skoro za klasu brzem autu a od vilijamsa i za klasu .
-gubi se draz formule jer ko ima bolji auto on je najbolji ....tehnika odlucuje
- za mene iznenadjenje da redbul izgleda dobro sa hondinim motorom . hondin motor bio jako los u meklarenu .
-ferari tesko moze parirati mercedesu i ovu sezonu
- Lekler jako dobar
-kimi izvlaci maksimum iz alfe
-wilijams katastrofalan

Malkom

pre 5 godina

Ta i ta formula je pobedila trku, a ne da bzvz navodite imena vozaca i njima prepisujete zasluge kao da su oni relevantan faktor.
(Kazite lepo, 17. mart 2019 10:11)

Znači ti, legendo, ako bi seo u Mercedes razbucao bi Fetela iz Ferarija?

Petar

pre 5 godina

Od starta do cilja na prvom mestom, nikakvog preticanja, nikakvog menjanja prve pozicije, nikakvog uzbudjenja, nikakvog pitanja ko ce na kraju pobediti...to je formula 1 danas, ko uzme pole onaj i zavrsava prvi, eto danas barem to na pocetku odmah pa nije Hamilton uzeo

sah 88

pre 5 godina

Loše Ferrari počeo ovu sezonu načisto, najgore od zadnjih nekoliko. Čud me da Botas kao po običaju nije morao da pusti Hamiltona. Sad vidimo koje je jadno ono foliranje i kukanje hamiltona pred početak sezone.

SpeedCult

pre 5 godina

Čestitke Botasu, pokazao je da ume kad hoće, i kad ga Mercedes pusti.
Ako se po jutru dan poznaje, opet ćemo da gledamo dominaciju Mercedesa uz povremene, barem se ja tako nadam, bljeske Ferarija i Red Bula.
Ja se ipak nadam da za ovu trku vredi ona druga narodna, prvi se mačići u vodu bacaju, i da će Ferari pre svega, a i Red Bul, da igraju ozbiljne uloge u trci za šampionat.
Što se tiče Fetela i Leklerka...OK, jasno i glasno su rekli Leklerku da odustane od napada na Fetela, i tu nema ništa sporno, ne verujem da je iko mogao nešto drugačije i da očekuje, pogotovo posle svinjarije koju su prošle godine izveli na Monci, kada su de facto, izgubili šansu da Fetel postane prvak.
Ipak, sezona je tek počela, Fetel je imao očajnu trku danas, i nije bilo boljeg trenutka da Leklerku dozvole da se trka sa njim, da pokaže sebi da on to može.
Meni se čini da bi time dobili boljeg timskog igrača u Leklerku kada, i ako, zatreba.
Videćemo šta će biti u Bahreinu…

Sasa

pre 5 godina

Prijatno iznenadjenje RedBula sa hondinim motorom, zimske testove najbolje odradio Mercedes, pa RedBul za njima Ferari, videcemo sta ce biti u nastavku sezone ali mislim da Mercedes opet dominira...

joje

pre 5 godina

Za one koji pitaju ko gleda ovo da kažem da je bilo prepuno navijača. Aj na tribinama što mesta nije imalo, aj i one livade pired staze što su bile prepune, nego se gomile njih obesilo po onom drveću oko staze oće se polome.

Brzi

pre 5 godina

Fetel je putem radija pitao svoju ekipu zbog čega je toliko spor. Posle, boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka. Nije Fetel lud, nesto izgleda nije kako treba sa motorom. Moguce sto tvrdi neko od komentatora da su ga malo "oslabili" zbog pregrevanje. Mozda.

Deflecting mater

pre 5 godina

Navodno su Ferarijevi vozaci vozili sa motorima podesenim u "safe mode" zbog problema sa pregrevanjem motora. Pokazace vreme.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Mercedes je naseo na glupu taktiku ferarija i poslao Hamiltona u box bez ikakve potrebe u 15. krugu i sve što mu je preostalo je bilo da sačuva gume do kraja.Neumanjujem Botasovu pobedu,zaslužio je,samo kažem da je ekipa Luisu bez potrebe napravila probleme.

SoLiLaC

pre 5 godina

Ali kako je samo krenuo Botas kao sto rece komentator Sport k Hamilton se cuvao od vozaca iza sebe nije obracao paznju na Botasa valjda je ocekivao da mu ovaj opet cuva ledja, a ovaj odeee.

Vladimir

pre 5 godina

Kakvo razocarenje za Ferrari i Vetela( ne I za Leclera koje trebao da zavrsi ispred svog timskog kolege da nije bilo ociglednih naredbi). S druge strane fantasticna Honda na podijumu i odlican start za Red Bull, nadam se da ce zadrzati ovaj tempo I da ovo nije samo dobra strategija tima I dobro snalazenje u novom pocetku( razlika Ham. Bot. pokazuje koliko jos nije sve cisto sa gumama) . Best of the rest je totalno bzv sa ovim B timovima( proslogodisnji Ferrari Hass i Alfa) koji ce prvih par trka biti brzi I onda kad krenu unapredjenja tonu kao I poslednjih par godina ... Toro Roso ista pesma, to treba zabraniti!! Steta za Riciarda, ali se po tempu u trci nazire da ce Renault obet biti iza vodece trojke...McLaren opet katastrofa, bas steta.. sve u svemu za sada nova prednja krila nisu opravdala svrhu. Vozac dana Botas& Verstapen 50-50.... Dugo ocekivana nova sezona nije puno iznenadjenja donela...

osmiputnik

pre 5 godina

Ta i ta formula je pobedila trku, a ne da bzvz navodite imena vozaca i njima prepisujete zasluge kao da su oni relevantan faktor.(Kazite lepo, 17. mart 2019 10:11)Znači ti, legendo, ako bi seo u Mercedes razbucao bi Fetela iz Ferarija?
(Malkom, 17. mart 2019 10:27)

Da stavis Hamiltona ili Fetela u HAS npr. Jel bi bili konkurenti za titulu?

Хумска БГ

pre 5 godina

Hamilton: "Necu izdrzati na ovim gumama do kraja."
Takodje Hamilton, pred kraj, sa istim gumama: "Da pokusamo najbrzi krug."

Hamilton, najveca lazovcina u F1 ikada.
(BBQ, 17. mart 2019 08:51)

Хахахаха, браво геније, ма не него ће да ти открије право стање не би ли ти омогућио да га победиш :) Каква глупост, ово као да си рекао лику који игра покер да је лажовчина што неће да открије које карте има у рукама :)))
Е свашта ће човек прочитати, и онда то још буде најбоље оцењени коментар. Лудило

dalibor

pre 5 godina

Nista ova trka nije pokazala po pitanju snage. Mnogi su se mucili sa gumama i imali "gremline" u bolidima. Simulacija trke na testiranjima i prava trka su dve razlicite stvari.Realno Botas tesko da moze da pobegne Hamiltonu na 20sec da je sve kako treba.Takodje, Ferari nije ovoliko spor koliko je danas izgledalo. Za mene je prijatno znenadjenje Red bull sa Hondom.Nazalost legendarni Wiliams ubedljivo i ove godine zadnji.

Gorki

pre 5 godina

Ustao u 5i30 da gledam. I imao sam sta i da vidim. Ni trunke uzbudjenja. Sve se svodi na to da je najbitnije da startujes iz prvog reda i pobeda ili drugo mesto su ZAGARANTOVANI.Malo ovi iza naprave kao neku guzvu i kada se izadje iz druge krivine svi poredjani skoro pa onako kako se trka i zavrsi. Ostalo je, samo glupava taktika ekipa unutar samih timova koji odredjuju koji vozac ce biti ispred onog drugog. O promeni guma ne bih ni da pricam ali ipak moram da primetim da se sve svodi na JEDNU promenu guma u toku trke i nista vise. Odu svi u box, izadju iz njega sa zanemarljivo malom razlikom u vremenu i svi ostanu na svojim pozicijama.Uzasno.

Goran

pre 5 godina

Zaslužio je Botas da trijumfuje danas , a izgleda da ni tim Mercedesa kao i sam Hamilton nisu imali ništa protiv ,jednostavno vozio je odlično danas ,imao za nijansu bolje performance bolida od timskog kolege i to bi bilo to...
Samo onako iskreno čisto sumnjam da će Botas pored Hamiltona moći ovako da bude bolji tokom čitavog šampionata ,danas mu se jednostavno sve otvorilo i poklopilo, a i sam Luis mu je pametno prepustio liderstvo jer je svestan da kako je on danas njemu čuvao dobro leđa ,to isto će sutradan da uradi i Botas kada Hamilton bude bio bolji i brži na nekoj drugoj stazi...
Veliki timovi funkcionišu na taj način i ne sme da bude zle krvi među vozačima istog tima jer su oni dužni da pomažu jedni drugima...
Mercedes je i tom pogledu mnogo bolji od Ferarija ,gde Kimi nikako nije bio podrška Fetelu prošle sezone ,i gde su oni i na tom planu mnogo bodova izgubili prošle sezone,a da je bilo drugačije mislim da bi prošlogodišnji šampionat bio mnogo neizvisniji jer je Ferari čini mi se prošle sezone bio mnogo konkurentniji,a ove sezone teško da će biti konkurentan, jer skoro sat vremena zaostatka(tačnije 57 minuta) 4-to plasiranog Fetela za prvoplasiranim Botasa dosta toga govori samo za sebe !

1Beogradjanin

pre 5 godina

Ta i ta formula je pobedila trku, a ne da bzvz navodite imena vozaca i njima prepisujete zasluge kao da su oni relevantan faktor.
(Kazite lepo, 17. mart 2019 10:11)

Čovek koji odvali ovakvu glupost očigledno se ne razume u tehnički sport popout F1. Možeš da imaš, na papiru, najsnažniji automobil, ali ako ne umeš da ga "setuješ" kako treba za stazu na kojoj se vozi i ako ne umeš brzo da ga provučeš kroz krivine, na stazi ćeš imati mrcinu koja će biti poslednja u svakoj trci. Za ljude koji iole prate tehničke sportove (F1, MotoGP, reli šampiomat) sasvim dovoljno i jasno, za ostale mogu i referat da napišem neće ukapirati. Sve u svemu, kao zaljubljenik u F1, kažem loša trka u odnosu na ono što je najavljivano. Ajde, početak je sezone pa da ne mračimo previše. Da analizu ostavimo tamo za npr. septembar da vidimo kako će se stvari razvijati.

sasa pg

pre 5 godina

@1Beogradjanin

Formula 1 mnogo više zavisi od tehnologije nego WRC i Moto GP. Ljudski faktor je gotovo nestao, a to je ono što većina želi, nadmetanje živih bića. Dosadno, dosadno, dosadno... F1 je umrla

Нишлија

pre 5 godina

Трка је катастрофа...... Идеална забава у геронтолошком центру, и латино серије су узбудљивије.... Кад смо код серија... Тото има нову девојку Естебанију!

Jaran

pre 5 godina

Ukljucio sam se pred prve promene guma, a kada je komentator rekao da posle 18 (?) krugova NIJE bilo preticanja istog momenta sam se ustao i otisao da spavam...

Ivan, Pirot

pre 5 godina

Uf, što je Hamiltonu bilo kriiiivoooo :))) Samo tako, samo tako, jos malo da pogura i red Bull sa novim motorom, pa i Haas, i ko zna - mozda vidimo uzbudljivu sezonu
Pozdrav

pravo

pre 5 godina

Prvo da napisem da ne navijam u Formuli ni za koga, posle pogibije Sene. Gledam, ali bez nerviranja.
Dosta gresaka danas u taktici celnika Mercedesa i Ferarija.
Ako trka ima 58 krugova, nije mi jasno zasto idu u pit stop na menjanje guma tako rano (15 krug), valjda je neka logika da se ide na polovini trke.
Kako god, Ferstapen jedini moze da ugrozi vodece dve ekipe, s tim sto drugi vozac Ferarija ne moze bolje od 4-5. mesta, osim u slucaju kada se vodecima pokvari vozilo.
U konkurenciji konstruktora, Mercedes na kraju sezone sigurno pobedjuje sa velikom bodovnom razlikom ispred Ferarija.
Botas zasluzeno pobedio, jer je najmanje gresio.
Trka prosecna, ocena 6/10.

Aleksa

pre 5 godina

@pravo

Ide se u ranije u boks iz razloga sto su poceli sa brzim gumama koje se brze trose. Nakon toga su stavljali sporije, ali otpornije gume koje mogu da drze do kraja trke. I ovo pobedio je onaj ko je najmanje gresio je najveca glupost koju mozes da napises u motosportu, ne broje se ovde neiznudjene greske.

Medvedev

pre 5 godina

Ferrari nije dobro krenuo,ali sigurno može mnogo vise nesto tu nije bilo dobro ceo vikend.Nadam se da će se vec pokazati na sledećoj trci,bice mnogo zanimljivije.Mercedes je uvek bio malo jači ali ne ovoliko.Cak je i prošle sezone u prvoj trci na treningu mercedes imao poveću razliku u odnosu na ferari čak se i sam fetel čudio pa je posle došlo faktički do izjednačenja čak i do vođstva u nekim trkama.Videcemo naredne dve tri trke pokazaće kakvo je pravo stanje.Nadam se boljem svakako.

Montoya

pre 5 godina

Mercedes i previše obraćao pažnju na Fetela,kao najvećeg rivala Hamiltonu.Pritom potpuno ispustili iz vida Verštapena,koji je lako mogao da se nađe ispred Luisa.U celoj toj situaciji Hamilton ispade kolateralna šteta,neostvarivši već unapred zacrtanu pobedu sa pol pozicije.Ipak porpuni trijumf za Mercedes doneo im je konstantni Botas sa 25+1 bod!

bbking

pre 5 godina

Dokumentarac Netflixa koji su i komentatori preporučili vredi pogledati. Meni je bio ok, jer vraćam se F1 nakon dugo godina ne gledanja. Ima narodna verzija svih 10 epizoda za one koji nemaju Netflix.

Mediocritical

pre 5 godina

Verštapen 3 kruga pred kraj, kreće da skida po pola sekunde za drugoplasiranim Hamiltonom, i stiže ga na 0.6 sec...
I onda "kodirana" izdresirana komanda iz boksa, koja mu određuje 3 mesto.
Hamilton vidno razočaran kao drug čestita pobedu Botasu.
Gledam F1 čisto kao propadanje.
A u motogp još nisam primetio ovo štelanje, koja ruši suštinu sporta.
Trke dronova su čistiji vid takmičenja.

BBQ

pre 5 godina

Hamilton: "Necu izdrzati na ovim gumama do kraja."
Takodje Hamilton, pred kraj, sa istim gumama: "Da pokusamo najbrzi krug."

Hamilton, najveca lazovcina u F1 ikada.

Goran

pre 5 godina

Zaslužio je Botas da trijumfuje danas , a izgleda da ni tim Mercedesa kao i sam Hamilton nisu imali ništa protiv ,jednostavno vozio je odlično danas ,imao za nijansu bolje performance bolida od timskog kolege i to bi bilo to...
Samo onako iskreno čisto sumnjam da će Botas pored Hamiltona moći ovako da bude bolji tokom čitavog šampionata ,danas mu se jednostavno sve otvorilo i poklopilo, a i sam Luis mu je pametno prepustio liderstvo jer je svestan da kako je on danas njemu čuvao dobro leđa ,to isto će sutradan da uradi i Botas kada Hamilton bude bio bolji i brži na nekoj drugoj stazi...
Veliki timovi funkcionišu na taj način i ne sme da bude zle krvi među vozačima istog tima jer su oni dužni da pomažu jedni drugima...
Mercedes je i tom pogledu mnogo bolji od Ferarija ,gde Kimi nikako nije bio podrška Fetelu prošle sezone ,i gde su oni i na tom planu mnogo bodova izgubili prošle sezone,a da je bilo drugačije mislim da bi prošlogodišnji šampionat bio mnogo neizvisniji jer je Ferari čini mi se prošle sezone bio mnogo konkurentniji,a ove sezone teško da će biti konkurentan, jer skoro sat vremena zaostatka(tačnije 57 minuta) 4-to plasiranog Fetela za prvoplasiranim Botasa dosta toga govori samo za sebe !

sah 88

pre 5 godina

Loše Ferrari počeo ovu sezonu načisto, najgore od zadnjih nekoliko. Čud me da Botas kao po običaju nije morao da pusti Hamiltona. Sad vidimo koje je jadno ono foliranje i kukanje hamiltona pred početak sezone.

Rade

pre 5 godina

Danasnja fornula, ako krenes prvi prvi si do kraja, eventualno mozes pasti jedno mesto ako vozis mercedes jer ovi drugi kakvi god da su vozaci nemaju dovoljno kvalitetnu formulu da prestignu ovu dvojicu. Tuga. A Nejmarov drug folirant Hamilton kaze da Ferari ima bolju formulu od svih ove sezone hahah

Ivan, Pirot

pre 5 godina

Uf, što je Hamiltonu bilo kriiiivoooo :))) Samo tako, samo tako, jos malo da pogura i red Bull sa novim motorom, pa i Haas, i ko zna - mozda vidimo uzbudljivu sezonu
Pozdrav

pravo

pre 5 godina

Prvo da napisem da ne navijam u Formuli ni za koga, posle pogibije Sene. Gledam, ali bez nerviranja.
Dosta gresaka danas u taktici celnika Mercedesa i Ferarija.
Ako trka ima 58 krugova, nije mi jasno zasto idu u pit stop na menjanje guma tako rano (15 krug), valjda je neka logika da se ide na polovini trke.
Kako god, Ferstapen jedini moze da ugrozi vodece dve ekipe, s tim sto drugi vozac Ferarija ne moze bolje od 4-5. mesta, osim u slucaju kada se vodecima pokvari vozilo.
U konkurenciji konstruktora, Mercedes na kraju sezone sigurno pobedjuje sa velikom bodovnom razlikom ispred Ferarija.
Botas zasluzeno pobedio, jer je najmanje gresio.
Trka prosecna, ocena 6/10.

Нишлија

pre 5 godina

Трка је катастрофа...... Идеална забава у геронтолошком центру, и латино серије су узбудљивије.... Кад смо код серија... Тото има нову девојку Естебанију!

Malkom

pre 5 godina

Ta i ta formula je pobedila trku, a ne da bzvz navodite imena vozaca i njima prepisujete zasluge kao da su oni relevantan faktor.
(Kazite lepo, 17. mart 2019 10:11)

Znači ti, legendo, ako bi seo u Mercedes razbucao bi Fetela iz Ferarija?

zoran ivkovic

pre 5 godina

-ovo ce po meni biti jos jedna u nizu nezanimljivih sezona gde ce mercedes dominirati .
- mercedes pruza mogucnost da njegovi vozaci budu u skoro za klasu brzem autu a od vilijamsa i za klasu .
-gubi se draz formule jer ko ima bolji auto on je najbolji ....tehnika odlucuje
- za mene iznenadjenje da redbul izgleda dobro sa hondinim motorom . hondin motor bio jako los u meklarenu .
-ferari tesko moze parirati mercedesu i ovu sezonu
- Lekler jako dobar
-kimi izvlaci maksimum iz alfe
-wilijams katastrofalan

Petar

pre 5 godina

Od starta do cilja na prvom mestom, nikakvog preticanja, nikakvog menjanja prve pozicije, nikakvog uzbudjenja, nikakvog pitanja ko ce na kraju pobediti...to je formula 1 danas, ko uzme pole onaj i zavrsava prvi, eto danas barem to na pocetku odmah pa nije Hamilton uzeo

osmiputnik

pre 5 godina

Ta i ta formula je pobedila trku, a ne da bzvz navodite imena vozaca i njima prepisujete zasluge kao da su oni relevantan faktor.(Kazite lepo, 17. mart 2019 10:11)Znači ti, legendo, ako bi seo u Mercedes razbucao bi Fetela iz Ferarija?
(Malkom, 17. mart 2019 10:27)

Da stavis Hamiltona ili Fetela u HAS npr. Jel bi bili konkurenti za titulu?

1Beogradjanin

pre 5 godina

Ta i ta formula je pobedila trku, a ne da bzvz navodite imena vozaca i njima prepisujete zasluge kao da su oni relevantan faktor.
(Kazite lepo, 17. mart 2019 10:11)

Čovek koji odvali ovakvu glupost očigledno se ne razume u tehnički sport popout F1. Možeš da imaš, na papiru, najsnažniji automobil, ali ako ne umeš da ga "setuješ" kako treba za stazu na kojoj se vozi i ako ne umeš brzo da ga provučeš kroz krivine, na stazi ćeš imati mrcinu koja će biti poslednja u svakoj trci. Za ljude koji iole prate tehničke sportove (F1, MotoGP, reli šampiomat) sasvim dovoljno i jasno, za ostale mogu i referat da napišem neće ukapirati. Sve u svemu, kao zaljubljenik u F1, kažem loša trka u odnosu na ono što je najavljivano. Ajde, početak je sezone pa da ne mračimo previše. Da analizu ostavimo tamo za npr. septembar da vidimo kako će se stvari razvijati.

Vladimir

pre 5 godina

Kakvo razocarenje za Ferrari i Vetela( ne I za Leclera koje trebao da zavrsi ispred svog timskog kolege da nije bilo ociglednih naredbi). S druge strane fantasticna Honda na podijumu i odlican start za Red Bull, nadam se da ce zadrzati ovaj tempo I da ovo nije samo dobra strategija tima I dobro snalazenje u novom pocetku( razlika Ham. Bot. pokazuje koliko jos nije sve cisto sa gumama) . Best of the rest je totalno bzv sa ovim B timovima( proslogodisnji Ferrari Hass i Alfa) koji ce prvih par trka biti brzi I onda kad krenu unapredjenja tonu kao I poslednjih par godina ... Toro Roso ista pesma, to treba zabraniti!! Steta za Riciarda, ali se po tempu u trci nazire da ce Renault obet biti iza vodece trojke...McLaren opet katastrofa, bas steta.. sve u svemu za sada nova prednja krila nisu opravdala svrhu. Vozac dana Botas& Verstapen 50-50.... Dugo ocekivana nova sezona nije puno iznenadjenja donela...

Хумска БГ

pre 5 godina

Hamilton: "Necu izdrzati na ovim gumama do kraja."
Takodje Hamilton, pred kraj, sa istim gumama: "Da pokusamo najbrzi krug."

Hamilton, najveca lazovcina u F1 ikada.
(BBQ, 17. mart 2019 08:51)

Хахахаха, браво геније, ма не него ће да ти открије право стање не би ли ти омогућио да га победиш :) Каква глупост, ово као да си рекао лику који игра покер да је лажовчина што неће да открије које карте има у рукама :)))
Е свашта ће човек прочитати, и онда то још буде најбоље оцењени коментар. Лудило

sasa pg

pre 5 godina

@1Beogradjanin

Formula 1 mnogo više zavisi od tehnologije nego WRC i Moto GP. Ljudski faktor je gotovo nestao, a to je ono što većina želi, nadmetanje živih bića. Dosadno, dosadno, dosadno... F1 je umrla

Jaran

pre 5 godina

Ukljucio sam se pred prve promene guma, a kada je komentator rekao da posle 18 (?) krugova NIJE bilo preticanja istog momenta sam se ustao i otisao da spavam...

Brzi

pre 5 godina

Fetel je putem radija pitao svoju ekipu zbog čega je toliko spor. Posle, boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka. Nije Fetel lud, nesto izgleda nije kako treba sa motorom. Moguce sto tvrdi neko od komentatora da su ga malo "oslabili" zbog pregrevanje. Mozda.

Deflecting mater

pre 5 godina

Navodno su Ferarijevi vozaci vozili sa motorima podesenim u "safe mode" zbog problema sa pregrevanjem motora. Pokazace vreme.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Mercedes je naseo na glupu taktiku ferarija i poslao Hamiltona u box bez ikakve potrebe u 15. krugu i sve što mu je preostalo je bilo da sačuva gume do kraja.Neumanjujem Botasovu pobedu,zaslužio je,samo kažem da je ekipa Luisu bez potrebe napravila probleme.

bbking

pre 5 godina

Dokumentarac Netflixa koji su i komentatori preporučili vredi pogledati. Meni je bio ok, jer vraćam se F1 nakon dugo godina ne gledanja. Ima narodna verzija svih 10 epizoda za one koji nemaju Netflix.

Gorki

pre 5 godina

Ustao u 5i30 da gledam. I imao sam sta i da vidim. Ni trunke uzbudjenja. Sve se svodi na to da je najbitnije da startujes iz prvog reda i pobeda ili drugo mesto su ZAGARANTOVANI.Malo ovi iza naprave kao neku guzvu i kada se izadje iz druge krivine svi poredjani skoro pa onako kako se trka i zavrsi. Ostalo je, samo glupava taktika ekipa unutar samih timova koji odredjuju koji vozac ce biti ispred onog drugog. O promeni guma ne bih ni da pricam ali ipak moram da primetim da se sve svodi na JEDNU promenu guma u toku trke i nista vise. Odu svi u box, izadju iz njega sa zanemarljivo malom razlikom u vremenu i svi ostanu na svojim pozicijama.Uzasno.

joje

pre 5 godina

Za one koji pitaju ko gleda ovo da kažem da je bilo prepuno navijača. Aj na tribinama što mesta nije imalo, aj i one livade pired staze što su bile prepune, nego se gomile njih obesilo po onom drveću oko staze oće se polome.

SpeedCult

pre 5 godina

Čestitke Botasu, pokazao je da ume kad hoće, i kad ga Mercedes pusti.
Ako se po jutru dan poznaje, opet ćemo da gledamo dominaciju Mercedesa uz povremene, barem se ja tako nadam, bljeske Ferarija i Red Bula.
Ja se ipak nadam da za ovu trku vredi ona druga narodna, prvi se mačići u vodu bacaju, i da će Ferari pre svega, a i Red Bul, da igraju ozbiljne uloge u trci za šampionat.
Što se tiče Fetela i Leklerka...OK, jasno i glasno su rekli Leklerku da odustane od napada na Fetela, i tu nema ništa sporno, ne verujem da je iko mogao nešto drugačije i da očekuje, pogotovo posle svinjarije koju su prošle godine izveli na Monci, kada su de facto, izgubili šansu da Fetel postane prvak.
Ipak, sezona je tek počela, Fetel je imao očajnu trku danas, i nije bilo boljeg trenutka da Leklerku dozvole da se trka sa njim, da pokaže sebi da on to može.
Meni se čini da bi time dobili boljeg timskog igrača u Leklerku kada, i ako, zatreba.
Videćemo šta će biti u Bahreinu…

SoLiLaC

pre 5 godina

Ali kako je samo krenuo Botas kao sto rece komentator Sport k Hamilton se cuvao od vozaca iza sebe nije obracao paznju na Botasa valjda je ocekivao da mu ovaj opet cuva ledja, a ovaj odeee.

Medvedev

pre 5 godina

Ferrari nije dobro krenuo,ali sigurno može mnogo vise nesto tu nije bilo dobro ceo vikend.Nadam se da će se vec pokazati na sledećoj trci,bice mnogo zanimljivije.Mercedes je uvek bio malo jači ali ne ovoliko.Cak je i prošle sezone u prvoj trci na treningu mercedes imao poveću razliku u odnosu na ferari čak se i sam fetel čudio pa je posle došlo faktički do izjednačenja čak i do vođstva u nekim trkama.Videcemo naredne dve tri trke pokazaće kakvo je pravo stanje.Nadam se boljem svakako.

dalibor

pre 5 godina

Nista ova trka nije pokazala po pitanju snage. Mnogi su se mucili sa gumama i imali "gremline" u bolidima. Simulacija trke na testiranjima i prava trka su dve razlicite stvari.Realno Botas tesko da moze da pobegne Hamiltonu na 20sec da je sve kako treba.Takodje, Ferari nije ovoliko spor koliko je danas izgledalo. Za mene je prijatno znenadjenje Red bull sa Hondom.Nazalost legendarni Wiliams ubedljivo i ove godine zadnji.

Montoya

pre 5 godina

Mercedes i previše obraćao pažnju na Fetela,kao najvećeg rivala Hamiltonu.Pritom potpuno ispustili iz vida Verštapena,koji je lako mogao da se nađe ispred Luisa.U celoj toj situaciji Hamilton ispade kolateralna šteta,neostvarivši već unapred zacrtanu pobedu sa pol pozicije.Ipak porpuni trijumf za Mercedes doneo im je konstantni Botas sa 25+1 bod!

wvw

pre 5 godina

Našta su spali ovaj Meklaren a pogotovu Vilijams ovo je za zaplakati. Do “juče” bile najbolje ekipe koje su bile apsolutno dominantne i borile se za titule a sada ne mogu se maknu sa dna?!

Sasa

pre 5 godina

Prijatno iznenadjenje RedBula sa hondinim motorom, zimske testove najbolje odradio Mercedes, pa RedBul za njima Ferari, videcemo sta ce biti u nastavku sezone ali mislim da Mercedes opet dominira...

Petar Nemačka

pre 5 godina

@(zoran ivkovic, 17. mart 2019 09:42)

Ključ RBH je u čoveku po imenu Adrian Newey. Neverovatan inženjer koji je tvorac Williams Renaulta sa kojim su Prost, Mansell i D.Hill uzimali titule kao i tvorac Mclaren Mercedesa sa kojim je Hakkinen bio šampion. Kasnije je u RB sa Vettelom uzeo 4. titule. Ne kažu ljudi džabe Schumacher/Newey 7:6. Ako je neko zaslužan što Schumacher nema više titula to je ovaj čovek. Uz R.Browna, najbolji.

Aleksa

pre 5 godina

@pravo

Ide se u ranije u boks iz razloga sto su poceli sa brzim gumama koje se brze trose. Nakon toga su stavljali sporije, ali otpornije gume koje mogu da drze do kraja trke. I ovo pobedio je onaj ko je najmanje gresio je najveca glupost koju mozes da napises u motosportu, ne broje se ovde neiznudjene greske.