Četvrtak, 07.03.2019.

09:12

Nejmar ogorčen: Je**na sramota, njih četvorica nemaju pojma o fudbalu

Nejmar da Silva, jedan od najboljih fudbalera sveta, bio je veoma razočaran posle eliminacije iz osmine finala Lige šampiona.

Izvor: PT

Nejmar ogorèen: Je**na sramota, njih èetvorica nemaju pojma o fudbalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

221 Komentari

Sortiraj po:

Марко

pre 5 godina

Још увек не могу да верујем да је екипа која је имала посед лопте 27% и 5 шутева (4 у оквир гола) постигла три гола и прошла даље. Још је чудније то што су они јуче дошли у Париз да јуре 2:0, а имали су тако мали посед лопте. Обично екипа, која мора да јури резултат, има већи посед лопте, више шутева, чак и када је слабија. Веома чудне, да не кажем сумњиве, ствари су се десиле.

Станислав

pre 5 godina

Da,da ... rece mi Ferdinand danas da ste se culi i da ti je licno rekao da nije bio penal....

ha ha ha ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Baki, 7. mart 2019 15:37)

Možda se nisu čuli ali isto tako gari gostuje na raznim tim sportskim emisijama gde se komentarišu utakmice naročito njegovog bivšeg kluba. Ko bi rekao. Jel ti sad smešno.

petar-nbg

pre 5 godina

Nepravda je bilo ono nama na SP kad nas je pokrao sudija neželeći da pogleda snimak, a ovo vaše čisto ko suza, a ti bolje više igraj fudbal, a manje instagrami, fb j ostalo. Toliko.

Branislav

pre 5 godina

(Goran, 7. mart 2019 15:45)

Kako gleda ako okreće leđa, što je uslovni refleks prilikom skoka gde želiš leđima da sprečiš šut.

Rocky

pre 5 godina

Nije MU pobedio sa 1:0 pa da je sporan penal, već sa 3:1.

3 komada, tako mlada, u gostima. Onako se ne izlazi jednom Mancesteru na revans Razbili ih takticki, dzabe su trckarali parizani.

Baki

pre 5 godina

Navijam za MUTD i srecan sam zbog prolaska,, ali cak i Rio Ferdinand kao bivsi defanzivac Junajteda bez rezerve izjavio da nije bio penal.
(Ja, 07. mart 2019 11:40)

Da,da ... rece mi Ferdinand danas da ste se culi i da ti je licno rekao da nije bio penal....

ha ha ha ....

Dacha

pre 5 godina

Izuzetno teska odluka sudije i sta god da je dosudio ne bi pogresio. Sa jedne strane upucen je sut u gol i igrac PSG-a u sesnaestercu sprecava dalji put lopti ka golu,a ipak sa druge strane u kom polozaju i gde da igrac stavi ruke kad skoci u vis i to okrenut ledjima,ne znam da li postoji prirodniji polozaj od ovog za tu situaciju. Kao sto rekoh izuzetno teska situacija koja je direktno odlucila pobednika dvomeca sto jos vise daje na tezini odluku.

Goran

pre 5 godina

Na usporenoj snimci see tacno vidi da igrac gleda u loptu i ostavlja ruku da ga pogodi. Sudije imaju instrukcije da , ako po njihovom misljenju, igrac "napravi sebe vecim" sviraju igranje rukom. Pogledajte penale sto su svirali na svetskom i bice vam jasno . Ponavljam, po njihovom misljenju. Ovo nije crno ili belo pravilo.

ja

pre 5 godina

Da je Nejmar danas igrao verovatno bi PSŽ prošao, a zašto nije igrao, pogledajte samo kako su ga povredili, siledžije iz Strazbura su ga četiri puta zaredom iz sve snage šutirale u istu nogu sve dok nije pao. Nakon toga dosuđen je faul, a Nejmar je izveo jedan fenomenalan dribling u stilu Dragana Džajića i umalo postigao gol. Nakon toga više nije mogao da nastavi meč. Razmislite o tome pre nego što nastavite da ga vređate, a setite se da je i protiv Zvezde dao gol tako što su ga vukli za dres, ali on nije pao što bi svi očekivali.

adagio

pre 5 godina

Nije da nisam navijac M.J.ali toliko su prepotentni PSG.onda City..tako da prosto nekako uzivam u pobedi Crvenih djavola i dozivljavam je kao licnu satisfakciju u eri fudbala gde "zvezde"poput padavicara Nejmara i ostalih njemu slicnih treba da se pokriju usima a ne jos na sav glas da pricaju nebuloze..

MR

pre 5 godina

Zamislite da sudija nije svirao penal. Mnogo manje prasine i buke bi se podiglo.Cak se i igraci MU nisu ni najmanje pobunili kad je sudija prvobitno pokazao na korner.Sinoc onakav penal nije trebalo svirati.

borisbl

pre 5 godina

Penal cist! Svi koji misle suprotno neka pogledaju snimak pazljivije.. a i na ovoj slici se vidi da ruka stoji s namjerom da zaustavi loptu... ispravna odluka sudije 1000000%

neutralni felsh

pre 5 godina

Bruka i Sramota za PSG ! Penal kao čist kao suza ! Sada mogu da kukaju koliko god... Što reče Krojf : Vreća para ne daje golove ! 
Još da vidite naslove novina i TV već teraju Trenera te Bufon kriv te Neimar ....
(Darko, 07. mart 2019 12:23)


sreca tvoja pa siromasni junajted nema vrecu para...

MD

pre 5 godina

Ja bih baš volio da je Slovenac pogriješio,nije bitno jeli ili nije bio penal!Iživljavaju se cijelu sezonu a kad im dođe loš dan,ništa ne ide od ruke,za čas padnu u bedak.Nemaju junaka i ne može se kupiti!!!

Dusan

pre 5 godina

Za ovo bih ja uveo da je penal i da ga nije pogodila u ruku. Lik koji prima 200000 evra nedeljno se plasi lopte i okrece ledja u bloku, pa jos rasirio ruke kao flamingos.

PimPong

pre 5 godina

Nisam neki njegov obozavatelj, i ne slazem se sa njim da ljudi koji pojma nemaju o fudbalu gledaju ovaj snimak. Ali ovaj penal je jedna jako teska odluka, dok je npr., onaj penal za Porto bilo mnogo lakse dosuditi (jer je igrac imao protivnikovu majicu u ruci). Sto se tice Manchester penala, pravilo je da ruka treba da bude u nekom prirodnom polozaju, jer sudije nisu madjionicari i ne mogu da citaju misli igraca. Kad se skace iz trka, ja bih rekao da jeste i ne bih dosudio penal, jer ne znam u kom polozaju bi onda trebao da drzi ruke pri takvom skoku.

Dragan, Ontario

pre 5 godina

Da je namerno igrao rukom dobio bi i crveni karton uz penal. VAR bi trebalo da iskoreni prljave trikove, ali je jasno da kao i u tenisu ekipe moraju imati pravo da ga traze.

Glogov kolac

pre 5 godina

Treba ukinuti penale i pustiti da se izvodi slobodnjak gde god se desio, pa da vidim onda zasto bi se vedete valjale cim omirisu sesnaesterac. Ovo je preraslo u cirkus jer vise niko ne gleda u gol, nego samo kako da padne i da to izgleda uverljivo.

Rogi Inglewood

pre 5 godina

Znao sam odavno da se u Srbiji svi razumeju i u igracki i u trenerski deo fudbala...Ali da su svi postali znalci i u sudijskom biznisu - to nisam znao.
Izgleda da je onaj debeli strucni konsultant kod napacenog Strajnica uticao na jedno sveopce sudacko uznapredovanje srpske fudbalske javnosti....

Milan

pre 5 godina

Igranje rukom u sesnaestercu je penal, osim ako nije uz telo. Nebitno da li ta lopta isla u gol ili u vasionu ruka je ruka, kraj. A ovaj padavicar da zna nesto igrao bi fudbal a ne bi na terenu glumio valjak, cigru ili sta vec

4k4.Dex

pre 5 godina

@Milan
Nevezano za situaciju... naravno da svako igranje rukom u sesnaestercu nije penal. Ja ne znam da neko moze da prati fudbal i da to misli. Stvarno si lupio. Penal je samo u opasnoj situaciji po gol ili namerno igranje rukom.

Ne diraj moj Buggy

pre 5 godina

Koliko su ih potcenili kad Dani Alves umesto brzog pasa pimpla loptu i smeska se u prvom poluvremenu, hvata neke voleje umesto da da go. Kakav podvig, bravo United! Englezi izgleda sa cetiri ekipe u cetvrtfinalu... Ako Nemci ne naprave neki kurslus tamo. :)

Kanta

pre 5 godina

Jeste ili nije, uvek ce biti polemika... problem je koliko VAR utice na igru, na fudbal u celini. Jasno je da je jucerasnja utakmica zavrsena 1:3, ali je isto tako jasno da bi ta utakmica pre 2 godine bila zavrsena 2:2 bez VAR. Ponisten gol za PSG i penal za MU su zasluga VAR-a.
Cemu sudije ako ce VAR sve procenjivati, a opet cemu VAR ako sudija moze da izabere da ne gleda snimak, kao Brih na utakmici Srbija-Svajcarska gde je penal bio ocigledniji od 90% ovih sto se danas sviraju?! Koji sertifikat treba sudiji da "prepozna" namerno igranje rukom ili nemogucnost da je igrac skloni u odredjenoj situaciji? Dakle ili sudija ili VAR, nema tu vise "slobodne procene" da li zeli da gleda ili ne! Mora da bude kao challenge u tenisu, imas pravo da zahtevas npr. 2x u toku jednog poluvremena i to je to, a ne ovako da svi zavise od toga ko sudi i koji mu je kriterijum. Ako pravila kazu da je igranje rukom penal, nema tog kriterijuma koji ce posle dve sumnjive situacije presuditi da do kraja utakmice nema vise penala zbog igranja rukom. U svim sportovima imamo 1000 primera kompenzacije, pa se zbog datog sumnjivog kartona, protivnickoj ekipi odmah nesto sudi da se ispegla ta "nepravda". Kako to resiti ako je jedna situacija "za VAR", a druga po proceni nekog sudije "nije za VAR"? Mislim da je naopako postavljen sistem da se VAR vezba na najvecim takmicenjima gde nema popravnog. To je trebalo testirati 3-4 godine po manjim ligama, pa onda ici na SP i LS, a ne ovako "udri, pa sta bude..."

Think it over

pre 5 godina

Ajde da ostavimo strasti sa strane i da zanemarimo penal na trenutak.
Pre nego sto zamislite skok sa rukama pritisnutim uz telo, razmislite malo, setite se kako na primer atleticari skacu u vis! Prvo ruke idu gore jer vuku telo i dramaticno pomazu odrazu, pa onda sve ostalo.
Skok bez "potezanja" rukama je besmislen i smesan. Dakle ruke uvek idu gore, refleksno ili tehnicki doterano, nebitno je, a onda padaju dole u silaznoj putanji skoka zajedno sa celim telom, a cesto i sporije (zbog potrebe da se zadrzi balans). To je fizika, anatomija i nema previse veze sa zeljom i namerama. Ono sto se u fudbalu uci je drzanje ruku uz telo (ili u poslednje vreme na ledjima) kada se prati igrac na zemlji ili pokusava blok centarsuta, ali tu nema ni skoka ni potrebe da ruke idu gore, pa je jasno da je svako sirenje ruku "uvecavanje povrsine tela" u nameri da se blokira sut ili pas.

Nikola

pre 5 godina

nije penal. kako to mislite da igrac skoci i da drzi ruke u dzepovima. to su gluposti. takav skok je fizicki nemoguce izvesti. batalite tu pricu o rukama uz telo.
(pele, 07. mart 2019 12:24)

Penal kao kuća! Promenio je pravac lopte rukom, a ne može se garantovati da je to prirodan položaj ruke. I može da se skoči i u vazduhu skupiti ruke, no to i nije toliko bitno.

Vojkan

pre 5 godina

Utakmica se igra sve do poslednjeg zvizduka sudije.
Izuzetno prepotentno je docekan MANU zbog prve utakmice i mislili su da je sve gotovo.
Ali!
Cinjenica je da je MANU dao 3 gola a PSG jedan.
I to je dovoljno.
A sto se tice cetvorice koji pojma nemaju o fudbalu to je nevidjena glupost!

milos

pre 5 godina

TheAnswer,
prvi mec 0:2 i da je psg postigao jedan gol bilo bi 2:3 i ukupno 4:3 za psg.Kako su im bila potrebna dva gola matematicaru?Kako si dosao do tog resenja?Zivo me zanima...

Darko

pre 5 godina

Bruka i Sramota za PSG ! Penal kao čist kao suza ! Sada mogu da kukaju koliko god... Što reče Krojf : Vreća para ne daje golove !
Još da vidite naslove novina i TV već teraju Trenera te Bufon kriv te Neimar ....

milos

pre 5 godina

@ ogi pre bih rekao da si ti navijac psz-a i da ti je tesko da podneses poraz pa tako pricas... i meni je mnogo krivo sto je ispala ekipa koja je ceo mec napadala bukvalno kao da smo gledali viktorije ali penal je bio cist! oduvek se znalo i vazi pravilo "ruka uz telo" a on se toliko razmahao i to ne slucajno!

TheAnswer

pre 5 godina

Ako je potpuno ispravna bila odluka da se svira penal za Real u poslednjim trenutcima nadoknade meča protiv Juventusa , u četvrtfinalu LŠ , onda je i ova odluka. 
Sa druge strane , da sudija nije svirao penal , moje mišljenje je , da mu se ne bi zamerilo. Isto tako , sam postupak Slovenca mi nije jasan. Deluje mi da je doneo odluku da to bude penal , samo zato što je MU u pitanju , čisto da ne bi mogao niko ništa da mu zameri i / ili prebaci , da bi onda produžio meč za još pet minuta , dajući tako direktno šansu PSG da postigne gol i prođe dalje.
(Sole, 07. mart 2019 12:01)

Dva gola su im bila potrebna

Šio mi ga Đuro

pre 5 godina

Sinak, jes' grdna situacija. Ali i činjenica, da ste ti i ekipa kupljeni za milijardu, a takmičite se sa raznom decom ,koja vrede manje od 50 miliona. Pravedno? Ne bih baš rekao!

Oliver Nedeljković

pre 5 godina

Strašno bi me zanimale reakcije da je ovakav penal dosuđen za Real u 92. minuti protiv Ajaxa i da gol treba Realu za prolaz. Vjerujem da bi većina komentara bila kao i u ovom slučaju "čist penal" i nekoliko stotina pluseva... Inače mi je sad žao što Real, meni najmrži klub nije prošao, i došao u situaciju da četvrti put uzastopno osvoji Ligu prvaka pa da se čuju komentari "dosdadili su Bogu i narodu", a ovamo se likuje što svake godine sudije unište timove koji igraju fudbal PSG i City u korist "tradicionalnih velikana" koji su, jelte, na prosjačkom štapu.

Sole

pre 5 godina

Ako je potpuno ispravna bila odluka da se svira penal za Real u poslednjim trenutcima nadoknade meča protiv Juventusa , u četvrtfinalu LŠ , onda je i ova odluka.
Sa druge strane , da sudija nije svirao penal , moje mišljenje je , da mu se ne bi zamerilo. Isto tako , sam postupak Slovenca mi nije jasan. Deluje mi da je doneo odluku da to bude penal , samo zato što je MU u pitanju , čisto da ne bi mogao niko ništa da mu zameri i / ili prebaci , da bi onda produžio meč za još pet minuta , dajući tako direktno šansu PSG da postigne gol i prođe dalje.

Srdjan

pre 5 godina

Igrao covek rukom u sesnaestercu i na taj nacin blokirao sut ka golu. Nema veze da li je hteo ili ne, bitno je da je igrao rukom i tako blokirao sut ka golu. To jeste penal.

zvezdoprc

pre 5 godina

(lerma) Kako si video da igrač gleda loptu? Pogledaj snimak ponovo. A i šut je bio takav da bi lopta otišla 2 metra iznad gola. Ni P od penala. PSG je, u stvari, sam sebe eliminisao, Mančester je bio potpuno nadigran, ali u fudbalu ne pobeđuje baš uvek bolji tim.

Džoni

pre 5 godina

E, ajde ovako neka svako od vas zamisli da je ovakav penal u završnici LŠ sviran u 93' protiv njegovog omiljenog tima tipa Zvezda ili Partizan kako bi se osećao? I zamislite (ako je to u opšte moguće) da je sviran u korist vašeg tima? I delije i grobari bi verujem na onaj prvi scenario posle utakmice od besa polomili pola grada ili čak uleteli na teren i prekinuli utakmicu, a na ovaj drugi bi možda tek po neko prokomentarisao da je eto možda sudija mogao da svira, ali realno ko bi to očekivao u 93'? Volim i ja što je ispao PSG i što je prošao MU ali treba biti realan.

ogi

pre 5 godina

Ovi sto tvrde da je penal nek idu da igraju lastisa,partizana I nemaca,izmedu dve vatre ili igrice na telefonu.To su fudbalske neznalice na celu sa sudijom SOMINOM

neimar

pre 5 godina

citam komentar posle ovog clanka:

zasto stjuardese drze ruke iza ledja pri ukrcavanju

https://www.b92.net/putovanja/zanimljivosti.php?yyyy=2019&mm=03&dd=06&nav_id=1513580

jedan kaze: da im stromina ne bi svirao penal u zadnjem minutu hahah

Kg

pre 5 godina

Cinjenica je da bi sut zavrsio 10 metara iznad precke, vidi se na usporenom snimku kako krece lopta, ali ruka nija uz telo, ima prostora da se sudi penal. Kraj price... Slobodna procena sudije. To je igra.

pele

pre 5 godina

nije penal. kako to mislite da igrac skoci i da drzi ruke u dzepovima. to su gluposti. takav skok je fizicki nemoguce izvesti. batalite tu pricu o rukama uz telo.

мики

pre 5 godina

Inače odlični Tuhel je izgubio ovu utakmicu! Šta mu Kavani radi na klupi protic omladinaca MU? Čuva 1:2 kod kuće od dece!
(Imay, 07. mart 2019 09:50)

Кавани је ровит. месец дана се опорављао, и одрадио је само један тренинг.

hahaha

pre 5 godina

Gospodo, penal nije samo u slucaju da je igrac koji upucuje udarac na razdaljini da igrac odbrane nemoze da reaguje, u svakom drugom slucaju igranje rukom u prostoru 16m se vodi kao kazneni udarac sa unapred odredjenog mesta (11m). To sto se on okrenuo ledjima i podigao ruku gde joj nije mesto tocje samo njegov problem i naravno psg-a

Stoga navijacke strasti kod komentara nemaju smisla

Stojke

pre 5 godina

Dal' je bio penal ili ne ne bih da komentarisem. Ono sto primecujem je da su svi ovi sto se valjaju po pola utakmice kao doticni Nejmar kivni na VAR najvise, sto znaci da je najbolja stvar u fudbalu ikada!

Beoman

pre 5 godina

@Penal cist ko suza! Ko misli suprotno, neka nadje pravila i neka procita. Prosto.
(Deda Kreza, 7. mart 2019 10:27)
Podpuno si u pravu, nie trebao skakati u zaopkretu, da je skocio napred i blokirao prsima il glavom sto je normalno, a ledjima je zaopkret i ruke pokrivaju jos 10%. da je skocio napred i ruke uz telo i napucan u tom smislu je prirodno i nie penal. E sad je drugo pitanje sto Nejmar treba da upita da je situacia suprotna gde uzrokuje MU penaltik na isti nacin da li bi se uopste VAR koristio? Pravila nisu ista za sviju i to je to sto smrdi!

мики

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???
(Neverovatno, 07. mart 2019 09:39)

Наравно да није пенал. постоји слободно судијско уверење и принцип суђења у духу правила фудбалске игре. овде је сасвим јасно да је лопта погодила играча у лакат док је рука била уз тело. судија зато и није досудио пенал, али је практично видео судија исфорсирао примену одлуке. срамота.

Maks

pre 5 godina

@ Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???
(Neverovatno, 07. mart 2019 09:39)
-------------------------------------------------
Nije svaki kontakt lopte sa rukom automatski i penal.
Sudija još uvek ima slobodu da proceni da li je pokret ruke bio nameran s ciljem da zaustavi loptu ili ne.
U ovom slučaju očigledno nije bilo takve namere, i procena sudije nakon pregledanog snimka je pogrešna.

ket

pre 5 godina

Cist penal. Ko skace ovako?!? Poluokret i ruka “zaboravljena” na pola metra od tela... a nadam se da je ovaj picopevac svestan da se sve sto izgovori negde pise i pamti... strasan igrac, ali jeziv lik.

Gagi

pre 5 godina

Damir Skomina je poznat da navlaci za "vece klubove" po imenima. Setite se samo prosle utakmice u Amsterdamu Ajax-Real kada je citavu utakmicu navlacio za Real.

Slobo

pre 5 godina

Meni nije jasno zasto se igralo 99 minuta. Penal je bio u 90-om i vec je pokazano 3 minuta nadoknade. Penal izveden u 93 (na VAR izgubljeno 3 minuta)i ona nadoknada od 3 = 96. Gde je Skomina nasao jos 3 minuta to samo on zna. Da je kojim slucajem PSG postigao gol u 98 ili 99 minuti - to bi tek bio skandal

Vitko Belic

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???(Neverovatno, 07. mart 2019 09:39)Наравно да није пенал. постоји слободно судијско уверење и принцип суђења у духу правила фудбалске игре. овде је сасвим јасно да је лопта погодила играча у лакат док је рука била уз тело. судија зато и није досудио пенал, али је практично видео судија исфорсирао примену одлуке. срамота.
(мики, 07. mart 2019 11:29)Ruka uz telo? Jel se ti drogiras decko? Sta je s tobom?

hmm

pre 5 godina

Treba da vas bude sramota što sa tolikim ulaganjima i skupim fudbalerima, protiv drugog tima MU, kraj utakmice niste dočekali sa min 3 gola prednosti, pa vas penal uopšte nebi interesovao! U tome je suština vašeg problema, a ne u sudiji i VAR-u.

anti socialist

pre 5 godina

reci cu vam suštinu svega;

pravila za napucane u ruku penale moraju da se menjaju s obzirom da se koristi VAR. nije isto kao pre.

niko od vas nije u pravu. ni ovi koji kažu da je penal ni ovi koji kažu da nije.

primer pravila može biti:
1.ruke moraju biti iza leđa.
2. penal je I ako je napucana ruka a nije iza leđa.
3. čak I ako lopta ne ide ka golu, a ruka napucana nije iza leđa, penal je

to je samo primer. mora jasno da se odredi. crno:belo. ne može sudija da odlučuje šta je sivo.

Aleksandar

pre 5 godina

Zabole me mozak od poznavalaca fudbala.
Nebitno: arapske pare, omladinci MU, prednost na papiru posle prvog meca, vremenska nadoknada, kosmicka pravda, polozaj tela pri igranju rukom (okrenut ledjima, nemogucnost drzanja ruku uz telo pri skoku)...
Bitno: da li se lopta kretala ka golu ili igracu koji je bio u gol sansi, da li je ruka bila odvojena od tela, da li je postojala namera igranja rukom koja automatski znaci i crveni karton i penal, ili namere nije bilo, sto znaci da nema crvenog kartona, ali penal ostaje i u ovom slucaju je cist kao suza.

Goran

pre 5 godina

I na ovom snimku se vidi da je igrač PSG u skoku i brani svoj gol i rukama i nogama! Treba samo pogledati njegov izraz lica kada je sudija doneo odluku da pokaže na belu tačku, to sve govori o tome da li je ili nije bio penal.

stoler

pre 5 godina

Placite arapi, placite instant klubu, vi bi milionima da stignete do necega sto su MU i slicni stvarali decenijama. Mars bre!!! Kako bi vam samo zabranio da postojite, a ne da se takmicite.

klm

pre 5 godina

Dakle vidno se vidi na ponovljenom snimku da je pogledao u lika koji treba da sutne loptu zatim krenuo u tom pravcu i namerno je izbacio ruku i onda kad je skocio okrenuo je ledja ali je to sudija video kao sto i vecina ljudi vidi. Na kraju krajeva zasto svi ostali skacu sa rukom uz telo!?
(dusanBGD, 07. mart 2019 10:17)


Koji to svi ostali skacu sa rukama uz telo? Nadji mi nekog ko skace tako.
Probaj i ti da skocis sa rukama uz telo, a pogotovo kada si u trku. To je nemoguce.

Vlado

pre 5 godina

Penal je bio. Covek je skocio razmahanih ruku u trenutku kad je upucen udarac ka golu. Cak i da je bio samo centarsut opet je penal. Koliko puta sam video da defanzivci drze ruke uz telo u situaciji kad misle da ne mogu imati dovoljno vremena da izmaknu ruku prilikom protivnickog suta ili centarsuta.

Раде Кузма

pre 5 godina

Мислим да су се и играчи Јунајтеда изненадили кад је Скомина показао на пенал. Чак се на прву нису нешто ни бунили, пошло да изведу корнер, или аут, не знам шта тачно. Нити је Јунајтед заслужио да прође, нити знају како су прошли, као што ни ПСЖ не зна како је испао.

borisbl

pre 5 godina

vise nego ocigledna je namjera igraca psg da rukom zaustavi loptu, to se jasno vidi.. ocigledno da neymar nema pojma... sudija 100% upravu sto je svirao penal

Spearhawk

pre 5 godina

Najgore je sto sudije razmisljaju da li je inao namjeru na igra rukom??? Pa koje su to gluposti??? Svako igranje rukom je igranje rukom i treba da je penal. Pa i igrac pokusava da oduzme loptu, pa zakaci protivnickog i sudija svira penal. Treba li da sudija razmislja je li on htio ili nije da ga faulira. Vrcina penala je splet nesrecnik okolnosti po odbrambenog igraca. Ali za gresku treba da se odgovara.

Nikola

pre 5 godina

Penal je cist lopta je isla ka golu tako da mora da se svira jer je sprecen potencijalni gol i ruka je van prirodnog polozaja zna se sta znaci ruka uz telo to je fudbal a ne balet moze se reci da penal nije nameran ali se ovakve stvari sviraju jer se bukvalno isprecila ispred gola igrac je reagovao rukom i odbranio gol svesno ili ne to nije bitno... Svejedno dobilu su dodatnih 7 minuta i nisu zasluzili prolaz!

sharp

pre 5 godina

sto se tice sporne situacije, kad god sam igrao utakmicu dok sam trenirao fudbal, ruke u ovim situacijima uvek stavljam pribijene uz torzo bez obzira da li sam okrenut ledjima ili licem prema lopti odnosno protivniku, dok se ovaj lik rasirio kao hobotnica

Mirko

pre 5 godina

Lopta je udarila igraca u ruku kad je isla prema golu i time je lopta promenila smer. Da li je penal? Jeste! Da li je igrac mogao nesto da uradi pa skloni ruku? Nije! Desava se, ali je i dalje penal.

vladanko

pre 5 godina

Kada je upucen sut ka golu a protivnicki igrac zakaci loptu rukom u sesnaestercu svira se penal bez obzira na nameru tog igraca! Sta nije jasno?

Fei Li

pre 5 godina

Jedino mi je zao sto je prosla losija ekipa, isto kao i Ajaks. Mozda je dobro za fudbal, ali realno su prosle dvije lose ekipe. Nije mi jasno kako je PSZ dozvolio ovako nesto, a vidjeli sta se desilo Realu. Umjesto da napadaju od starta, da kidisu, oni kalkulisu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kaokakao, 7. mart 2019 10:07)

Ne porediti Ajaks i ovaj Mančester, Ajaks je igrao fudbal i to kakav a
Mančester se zabio u mišju rupu, ljudi su bez igre dali 3 gola.

Iskreno, žao mi je PSŽ-a, 3 godine zaredom ispadaju na neverovatne načine i počeo sam sa ih simpatišem.

Imay

pre 5 godina

VAR bi mogao da bude dobar, ali mora neka pravila da se uvedu. Ne može da se proverava aut u početku akcije iz koje je Tadić posle dao gol?! Treba VAR da bude samo za ofsajd, penale (ali da samo namerno igranje rukom bude penal, ostale ruke - indirekt), gol liniju.

Oslo

pre 5 godina

Ono što je najbitnije lopta odlazi 10 metara iznad gola. Ne utiče na ishod šuta. Plus je napucana i igrač okrenut leđima. Nikako nije smeo da svira penal. Ovako je direktno sudija odlučio ko ide dalje.
(Petar, 07. mart 2019 10:28)

To gde lopta ide nema ama bas nikakve veze, penal je penal. Po fudbalskim pravilima kada lopta pogodi igraca u ruku koja je u neprirodnom polozaju svira se kazneni udarac. Niko za penal ne moze sudiji da zameri. Pitanje koje treba sebi da postave je zasto su sebi dozvoli da sa onolikim zvezdama u timu dozvole da ima ona deca daju 3 gola. Prva dva gola, nemam reci, kao amateri....

Tommy Shelby

pre 5 godina

Kme, kme, evo suza mi krenula sto si ti, kao najodvratniji igrac u istoriji fudbala ispao, i najsmrdljiviji klub u istoriji, sa sve arapskim parama ispali iz Lige Sampiona . Nikada je neces uzeti, ni ti, ni PSG .

Igor

pre 5 godina

Ni psg ni real nije izvukao pouku iz proslogodisnje utakmice u rimu kad je roma izbacila barsu. Diskutabilan penal ali to nije opravdanje za poraz od klinaca iz mancestera.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

To se uči i kadetima da ruka ide uz tijelo.
(Mirko Kojotovski, 7. mart 2019 09:56)


deluješ kao autentični stručnjak sa bogatom fudbalskom karijerom, pa bih te zamolio da objasniš - kako skočiti sa rukama uz telo?

lalo

pre 5 godina

Potpuno zasluzena pobeda MY sa podmladjenim timom nad timom kvazizvezda tipa Neimar itd a Kladionice su profitirale kao i neki veliki igraci u svetu novca tako da su svi zadovoljni kada David pobedi papirnog Golijata prodje dalje i osvoji Ligu sampiona u finalu protiv Ajaxa kao utehu Britancima za prenagljeni Brexit cije ce dejstvo otpoceti upravo tada.

Laka

pre 5 godina

Čist penal.Šta bi drugo mogao da kaže igrač koji se prenemaže na svaki kontakt.Minđušice mu baš stoje.Inače nije loša taktika izaći na meč sa drugim timom.Protivnik se opusti u stlu ma lako ćemo.I eto.A niko nekomentariše kiks Bufona.

Realno

pre 5 godina

Vi ste dali 10 komada ovim nasim supermenima koji jedini u Evropi ne mogu da kiksnu u domacem prvenstvu , tako da dosta od vas za ovu godinu.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Nije problem što je skočio, problem je u tome da je lopta išla ka golu (Palermo 98, 7. mart 2019 09:54)


lopta je išla, bar, 5 metara iznad gola - za zaključak nije potrebna nacrtna geometrija, dovoljna je i jedna odgledana utakmica.

juče je i na onoj drugoj utakmici bila sasvim očigledna namera obesmišljavanja var tehnologije - fudbalska, sudijska i kladioničarska mafija pokušavaju da, bar, iskontrolišu štetu...

Miha

pre 5 godina

Ja ne vidim da je on branio rukom neki deo tela, glavu, medjunozje... Dakle neprirodan polozaj ruke u tom momentu, nista nije branio, sem gola, i cist penal. Po meni nema dileme.

gradjanin

pre 5 godina

Odbrambeni igrač nije mirno stajao, statično pratio akciju i bio okrenut leđima, nego je skočio da blokira loptu. Ako je lopta bila tako neprecizna što je onda skakao toliko visoko u blok? Mlataranje rukama u fudbalu je nedozvoljena radnja ako prepreči put prolasku lopte. Ende.
U košarci padneš na igrača koji je već uputio loptu prema košu i ne utičeš na njen let, pa se opet svira faul.. a naročito je to bolno kod šuta za tri gde obično lopta ni ne uđe u koš.
Ko rizikuje.. taj najčešće gubi.

Petar

pre 5 godina

Ono što je najbitnije lopta odlazi 10 metara iznad gola. Ne utiče na ishod šuta. Plus je napucana i igrač okrenut leđima. Nikako nije smeo da svira penal. Ovako je direktno sudija odlučio ko ide dalje.

svrco

pre 5 godina

Ljudi moji nije problem penal i sta svi o penalu pricate. UTD je dosao bez 10 igraca i sa zaostatkom od 2-0 i vi kuci izgubite halooo. Da ste igrali muski i dali 2-3 gola ne bi vam penal bio problem.

ipak se okreće

pre 5 godina

@parx

nisi se ti naigrao fudbala čak ni u svojoj ulici čim komentarises ovako, a ni nagledao.
njemu je u trku leva noga odskočna i jedino desnom moze da blokira šut i to tako sto se okrece ledjima prema lopti. nikako drugacije nije mogao da reaguje. tako da to "seka persa" i fuca u tvojoj ulici nemaju veze sa stvarnošću.

Bob Barkli

pre 5 godina

Cekajte bre ljudi, lopta ide u gol, ovaj sprecava to stopirajuci je rukom u sesnaestercu, i vi polemisete o tome? Ok, da nije isla u gol, da se ne sudi, ali ovako se moralo suditi. Fu*k you Neymar Fu*k you Cavanii Fu*k you Mbape Fu*k you PSGGGGGG

dusanBGD

pre 5 godina

Dakle vidno se vidi na ponovljenom snimku da je pogledao u lika koji treba da sutne loptu zatim krenuo u tom pravcu i namerno je izbacio ruku i onda kad je skocio okrenuo je ledja ali je to sudija video kao sto i vecina ljudi vidi. Na kraju krajeva zasto svi ostali skacu sa rukom uz telo!?

,,,

pre 5 godina

Jedino mi je zao sto je prosla losija ekipa, isto kao i Ajaks. Mozda je dobro za fudbal, ali realno su prosle dvije lose ekipe. Nije mi jasno kako je PSZ dozvolio ovako nesto, a vidjeli sta se desilo Realu. Umjesto da napadaju od starta, da kidisu, oni kalkulisu.
(kaokakao, 07. mart 2019 10:07)

Ajaks je barem stvorio šanse, ali ovi koma covece.

ernesto che

pre 5 godina

@jad i cemer

Naravno da nije svako igranje rukom penal, pogotovo u danasnjem fudbalu i bice da je bio okrenut ledjima (kako navode) ali je pratio pogledom i video putanju lopte i namerno isturio ruku od tela, tako da ipak je bio penal,u prvom mahu sam i ja mislio da je ovo smesno cak i za gledanje ali kad pogledas lepo sve se lepo vidi, koliko god voleli ili ne voleli arapske pare, cist penal.

Rasko

pre 5 godina

@šaomi po tvojoj logici pocece odbrambeni igraci da svaki sut brane okrenuti ledjima, jer jel'te kad se okrenes ledjima ne vazi igranje rukom.

gru

pre 5 godina

Ono što je najbitnije lopta odlazi 10 metara iznad gola. Ne utiče na ishod šuta. Plus je napucana i igrač okrenut leđima. Nikako nije smeo da svira penal. Ovako je direktno sudija odlučio ko ide dalje.
(Petar, 7. mart 2019 10:28) # Link komentara

To je tvoja impresija, moja je da je lopta išla u okvir gola.
A činjenica je da je igrač PSŽ-a igrao rukuom u kaznenom prostoru, što je po pravilima jedanesterac.

Vitez Koja

pre 5 godina

Ti reci nekome za suđenje večito se valjaš po terenu i padaš kao da u bazen skačeš. Treba da te je sramota i da se u mišiju rupu sakriješ!

miki

pre 5 godina

Nisam Milorad Mazic vec nizerazredni sudija ali pravila znam. Ovo pisem cisto ako nekog zanima posto vidim diskusiju.
Osnovi za svirenje kaznenog udarca ako je igraca pogodila lopta u ruku su sledeci:
-kazneni udarac se svira ako je lopta pogodila igraca u ruku, a da pri tom ruka nije u prirodnom polozaju bez obzira da li postoji namera ili ne. Npr ruka iznad glave ili saka daleko od tela (procena sudije)
-kazneni udraca se svira ako je igranje rukom sprecilo sansu ekipe koja napada ili je lopta bila upucena prema golu (bez obzira na nameru ili polozaj ruke)
-ako postoji namera kod igranja rukom sudi se kazneni udarac i crveni karton za igraca koji je odigrao rukom
Naravno da sudijska procena je najvaznije (jer kako bi sudije mogle da kradu da nije tako) ali ovde je penal opravdan bar po jednom kriterijumu.

kjovo

pre 5 godina

Uopste nije namer bitna,da li je mogao da skoci drugacije ,jedino je bitno da je njegova ruka sprecila loptu da ide prema golu a nije bila uz telo i to je jedino bitno. Pa sam igrac je odmah znao da ce biti penal kada je sudija krenuo da gleda VAR jer je bio svestan sta je uradio,on se jedini nije bunio vec se uhvatio za glavu. A zasluzili su da izgube samo zbog potcenjivanja protivnika ,to im se osvetilo ko i Realu prethodnog dana i bice sve vise ovakvih utakmica nadam se jer bi to bilo dobra za fudbal.

com

pre 5 godina

Pa onda nije trebalo da skace tako ako ne moze skloniti ruku. Jednostavno. Sta sad treba stoperi da skacu svi ispred lopte, razapinju se pred golom, brane i rukama i nogama i telom i svime i onda kazu "pa u tom polozaju nisam mogao skloniti ruke". Onda to nije dobar polozaj za odbraniti gol majstore. Trebao si onda biti blize igracu pa da blokiras nize.

Goran

pre 5 godina

Dan ranije Ramos na tribinama jer je namerno otaljao žuti karton verujući, kao uostalom i njegov klub, da će lako proći u revanšu jer imaju plus sa gostovanja. Dan kasnije Kavani na klupi, Neimar na tribinama, dolaze klinci i lako će sa njima obzirom imaju dva plusa sa gostovanja. Sada oba kluba koja su računala finale LŠ jedu onu stvar i to sa kamatom. Lepo stoji oduvek da se igraju dve utakmice i stvar nikada nije gotova dok ne bude gotova. Neka sada razmišljaju da li je bio aut i da li je bio penal, a i gledaće mirno sledeće runde i finale.

mali radojica

pre 5 godina

Hahahaha!!!! Kako mi drago sto se ovo desili zbog svega u ovih zadnjih godinu dve. Tolike pare si namakao za sta?? Nemas ti decko pojma sa zivotom. Toliki naucnici toliki inovatori umetnici talentovana deca a tebe isplatili sa onolikom sumom zasta decko? Da giras loptu i kreveljis se cim tw neko pipne. Neka je ovako jer ovo je kosmicka pravda. Sto rece Njegos "ne bije boj svjetlo oruzje vec srce u junaka" "

kaokakao

pre 5 godina

Jedino mi je zao sto je prosla losija ekipa, isto kao i Ajaks. Mozda je dobro za fudbal, ali realno su prosle dvije lose ekipe. Nije mi jasno kako je PSZ dozvolio ovako nesto, a vidjeli sta se desilo Realu. Umjesto da napadaju od starta, da kidisu, oni kalkulisu.

Јабучило

pre 5 godina

Ti a i vecina vidim smatrate da je svaki kontakt u 16 metara rukom automatski penal? Klasican primer nemaca pojma i rulje kojoj je nebitna sportska pravda vec crpe svoju "objektivnost" iz mrznje prema "arapskim parama". Bez daljeg komentara...
(jad i cemer, 07. mart 2019 09:56)

Залетиш се, скочиш, руком спречиш шут у 16м. Ненамерно = пенал. Намерно = пенал + картон. Нема везе са Арапима.

Vladan R

pre 5 godina

Pod jedan zašto igrač skače i okreće ledja, maše rukama, umesto da okrenut licem ka igrači i lopti, pokuša da izblokira šut. Pod dva ruka je daleko od tela i ne miruje, rotira zajedno sa tetkom, pa se ne može reći da lopta udara u ruku, nego da na neki način i igrač rukom udara loptu. Dakle čist penal. Me znam samo kako dobije ideju, da se toleriše, refleksno igranje rukom, jer u refleksnom igranju rukom, ima namere. Čim ima namere, makar i refleksne, to mora biti kažnjivo.

Srećko

pre 5 godina

Koliko otužno ovo deluje. Skoro kao situacija kad je pred kraj meča Marinjos pokušao posle skok duela da iznudi penal, hvatajući se za nogu!? A ovaj vrsni stručnjak stoji pored terena i urla tražeći od sudije da sviraju prekršaj.

aca

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima??? 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neverovatno, 7. mart 2019 09:39) 

Ti a i vecina vidim smatrate da je svaki kontakt u 16 metara rukom automatski penal? Klasican primer nemaca pojma i rulje kojoj je nebitna sportska pravda vec crpe svoju "objektivnost" iz mrznje prema "arapskim parama". Bez daljeg komentara...
(jad i cemer, 07. mart 2019 09:56)

Ja licno mislim da je malo bezveze da nazoves ljude "nemacima pojma", kada ocigledno fudbal i nisi bas igrao. Bar ne iole ozbiljno. Kakva je ovo reakcija odbrambenog igraca?!! Ide da blokira sut tako sto okrece ledja. Kao dete od deset godina koje se plasi lopte. I pritom bi zbog te svoje lose reakcije, trebalo da bude opravdan od igranja rukom. Po meni, cist penal kao suza.

Ogard

pre 5 godina

Samim skokom u vis igrač je celo telo stavio u funkciju da zaustavi loptu ili promeni pravac istoj, prema tome svaki kontakt lopte sa rukom je prekršaj. Jedino da je ruka bila uz telo. Što nije slučaj.

судија

pre 5 godina

Основни критеријум за одлуку је да ли је постала намера да се лопта удари. У директном смислу одбрамбени играч није имао намеру да лопту заустави руком. Међутим, у индиректном смислу, у тренутку када је нападач шутнуо лопту он је са намером одлучио да скочи и то на страну у смеру лопте да покуша да заустави лопту правећи себе већим него што јесте. Консеквентно, и рука није у природном положају и њеним коришћењем је себи обезбедио предност. Овакве ситуације и елементе правила (намера, да ли је видео (ненадани) шут, да ли је лопта била превише близу да реагује, да ли је скочио у вис или страну, итд) је врло тешко сагледати у тренутку, тако да је ВАР од велике користи. Пенал!

E

pre 5 godina

Volim MU drago mi je sto je prosao, nemam nista protiv PSG cak su mi dragi, dok su Real, Barsa trosili ogromne svote novca sve je bilo ok sad kad to mogu i drugi onda nije u redu, ali da Nejmar prica o sudjenju nek se seti penala nad njim u mecu PSG:Barsa to je bila kraga vega a ne ovaj mec

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Najveci simulant u istoriji fudbala ima obraza da nesto kaze. Samo jos da stavi opet onu traku na glavu "100% Jesus" kada je igrao rukom i sudiji se "kune" u celu familiju da nije.

mufljuz

pre 5 godina

Lopta išla ka golu,isprečila se ruka koja nije sastavni deo ove igre i sudija je pokazao na belu tačku.A što se tiče sudija ti imaš najmanje prava da ih kritikuješ.Zbog igrača poput tebe je i uveden VAR.

Pele

pre 5 godina

Volim kad prepotentnost bude kaznjena.

Igraci PSG su u prvom poluvremenu igrali tika-taka na sredini terena kao da je duel vec zavrsen i da su se vec plasirali u QF. Alves pimpluje loptu kao da je na coskicu.

Isto tako je prosao i Real protiv Ajaksa.

Nenad

pre 5 godina

Pa čekaj, po njemu defanzivac ima pravo da skače u blok unutar šesnaest metara okrenut leđima sa podignutim rukama. Pa neće biti. Primili su 3 gola od rezervnog sastava Mančestera, na čijoj klupi su sedeli juniori kluba. Ajde lepo pod ruku sa Nindžom pa na Fortnite.

Šaomi

pre 5 godina

Apsolutno si u pravu. Čovek koji skoči u vis a okreće se u letu nek mi neko kaže kako to da izvede sa rukama uz telo jer to je potpuno neprirodno i u tom slučaju moraš pasti jer gubiš balans. Ti praktično više u fudbalu nesmeš da skočiš.
Nek neko pogleda balerine koje rade okrete ili klizače umetničke i to rade sto puta dnevno da li oni mogu da skoče sa piruetom i to u stranu sa rukama u "gaćama".

Ilija Dukić

pre 5 godina

Ma trebalo je još malo da raširi ruku pošto se okrenuo leđima. Koji deo tela brani rukom? Jedino što brani je gol, znači penal je.

jad i cemer

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neverovatno, 7. mart 2019 09:39)

Ti a i vecina vidim smatrate da je svaki kontakt u 16 metara rukom automatski penal? Klasican primer nemaca pojma i rulje kojoj je nebitna sportska pravda vec crpe svoju "objektivnost" iz mrznje prema "arapskim parama". Bez daljeg komentara...

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Čist penal.To je za nauk da niko nije glup i naivan.To se uči i kadetima da ruka ide uz tijelo.U ovom slučaju ima namjeru da je tako ostavi.Svi oni znaju da je glup ispao.Driga je stvar što nisu davali golove kad igraju sa juniorima.Treca stvar su greške posle kojih su pali golovi.Cetvrto nije to Zvezda da se izgubi već u svlačionici. Izašli su da igraju momci i nisu oduševili igrom koliko borbom i zalaganjem.Na kraju su i zaslužili da prođu.
Peta stvar je što se seicima ne da prolaz u Evropu.Tako je i Celzi godinama bio najbolji pa slučajno osvojio LS kad se niko nije i nadao.Ima nešto više i od love

Samo kazem

pre 5 godina

@Šaomi

Pa sta cemo sad, da uvedemo pravilo da kad fudbaleri imitiraju balerine, igra rukom ne vazi?
Da uvedemo da svaki igrac koji skoci, moze da igra rukom?

Mozda nije bilo namere, mi to ne znamo, fudbalire se inace preterano foliraju, da bi im se verovalo, ali lotaga je udarila u ruku, ispod lakta.

I jos nesto. U trenutku suta, on je bio licem okrenu prema protivniku, video je kuda bi lopta mogla da ide. Zadnji minut, vazna utakmica, mozda i instinktivna reakcija u zelji da se prodje dalje, ali ipak igra rukom koja sprecava da lopta dodje tamo gde je upucena.

Mogao je da ostane okrenut licem i stavi ruke uz telo, odlucio se da skoci kao helikoter, rizikovao i to je to.

Palermo 98

pre 5 godina

Apsolutno si u pravu. Čovek koji skoči u vis a okreće se u letu nek mi neko kaže kako to da izvede sa rukama uz telo jer to je potpuno neprirodno i u tom slučaju moraš pasti jer gubiš balans. Ti praktično više u fudbalu nesmeš da skočiš.
Nek neko pogleda balerine koje rade okrete ili klizače umetničke i to rade sto puta dnevno da li oni mogu da skoče sa piruetom i to u stranu sa rukama u "gaćama".
(Šaomi, 07. mart 2019 09:42)

Nije problem što je skočio, problem je u tome da je lopta išla ka golu i njegova ruka je blokira šut. Naravno da nije hteo da igra sa rukom, ali on je blokirao mogući gol sa rukom i bio je u šesnaestercu. Zato je penal.

sale

pre 5 godina

treba da se promenu neka pravila igre nesvesno ili refleksno igranje rukom ne treba da se sudi penal samo namerno igranje koje ima za cilj sprecavanje ulaska lopte u gol ..
Var je dobar ali moraju da se koriguju neka pravila jer ce postati besmisleno , juce su svirali penal za Porto a Rominu situaciju nisu ni gledali i ako je jednako bio penal ..
takodje treba stopirati vreme kao u kosarci i skratiti poluvreme na 30 min da se ne bi igralo 3 sata , odugovpacenje i foliranje poveeda ekipe koja ima pozitivan rezultat apsolutno ubija fudbalsku igru ..kad je igrac povredjen zaustavis vreme i resena stvar..

Mario D

pre 5 godina

Na pocetku utakmice Zvezda PSG pevala se jedna pesma posvecena tebi I drugarima, svim srcem ti preporucujem da je poslusas. Lep pozdrav I sve najbolje u nastavku sezone u ligi 1.

Djuro

pre 5 godina

Stvarno po meni ovo nije penal,a niti sam navijac ili simpatizer ni jednih ni drugih.A sto se tice ovog VARA uopste mi se ne dopada,fudbal gubi car.Covek se poraduje kad padne gol i onda gledanje snimka trte mrte dva minuta i onda ili priznaje se gol ili ponistava i dok to traje covek i prestane da se raduje.Nema vise spontanosti nego si vise u strahu da li je bilo nesto pa ce da se gleda VAR ili je sve cisto.Po meni VAR je glupost.

Ijg

pre 5 godina

Ovo je toliko diskutabilan penal da je to neverovatno, toliko da recimo da ga nije svirao, niko ni rec ne bi rekao, cak ni ovi iz mancestera, a opet je svirao i opet vecina kaze da je penal opravdan. Ovo podseca na utakmicu real - juventus, prosle sezone kada je onaj gurnuo Vaskeza sa ledja u poslednjem minutu, tada se pricalo da se takav faul ne svira u 90tom minutu, ali to je real pa su svi osetili "nepravdu" prema Juventusu, prema Parizu niko.

Gigi

pre 5 godina

Dok god neki klub od petro dolara ne osvoji nešto bit ce ovako.Ne moze sudac koji u nedjelju sudi Domžale-Mura suditi Psg-Utd.To ne ide.Poslao ga Čeferin da izbaci Pariz,jedva docekao da pokaze na penal.Za nagradu ce svirati finale.Uefa se ne bavi krucijalnim problemom a to je da ukinu da 3 i 4 iz lige igraju Ligu Šampiona jer to je liga šampiona.Koliko bi puta u zadnjih 10 godina onda igrali Frankov klub i Utd igrali elitno takmicenje? A ovo umetni klub i petrodolari to su gluposti.Da se ne lazemo svi bi mi bili srećni da šeik kupi Zvezdu ili Partizan ali on je ipak izabrao Pariz.

svrco

pre 5 godina

Ljudi moji nije problem penal i sta svi o penalu pricate. UTD je dosao bez 10 igraca i sa zaostatkom od 2-0 i vi kuci izgubite halooo. Da ste igrali muski i dali 2-3 gola ne bi vam penal bio problem.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Najveci simulant u istoriji fudbala ima obraza da nesto kaze. Samo jos da stavi opet onu traku na glavu "100% Jesus" kada je igrao rukom i sudiji se "kune" u celu familiju da nije.

Palermo 98

pre 5 godina

Apsolutno si u pravu. Čovek koji skoči u vis a okreće se u letu nek mi neko kaže kako to da izvede sa rukama uz telo jer to je potpuno neprirodno i u tom slučaju moraš pasti jer gubiš balans. Ti praktično više u fudbalu nesmeš da skočiš.
Nek neko pogleda balerine koje rade okrete ili klizače umetničke i to rade sto puta dnevno da li oni mogu da skoče sa piruetom i to u stranu sa rukama u "gaćama".
(Šaomi, 07. mart 2019 09:42)

Nije problem što je skočio, problem je u tome da je lopta išla ka golu i njegova ruka je blokira šut. Naravno da nije hteo da igra sa rukom, ali on je blokirao mogući gol sa rukom i bio je u šesnaestercu. Zato je penal.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Čist penal.To je za nauk da niko nije glup i naivan.To se uči i kadetima da ruka ide uz tijelo.U ovom slučaju ima namjeru da je tako ostavi.Svi oni znaju da je glup ispao.Driga je stvar što nisu davali golove kad igraju sa juniorima.Treca stvar su greške posle kojih su pali golovi.Cetvrto nije to Zvezda da se izgubi već u svlačionici. Izašli su da igraju momci i nisu oduševili igrom koliko borbom i zalaganjem.Na kraju su i zaslužili da prođu.
Peta stvar je što se seicima ne da prolaz u Evropu.Tako je i Celzi godinama bio najbolji pa slučajno osvojio LS kad se niko nije i nadao.Ima nešto više i od love

Pele

pre 5 godina

Volim kad prepotentnost bude kaznjena.

Igraci PSG su u prvom poluvremenu igrali tika-taka na sredini terena kao da je duel vec zavrsen i da su se vec plasirali u QF. Alves pimpluje loptu kao da je na coskicu.

Isto tako je prosao i Real protiv Ajaksa.

Samo kazem

pre 5 godina

@Šaomi

Pa sta cemo sad, da uvedemo pravilo da kad fudbaleri imitiraju balerine, igra rukom ne vazi?
Da uvedemo da svaki igrac koji skoci, moze da igra rukom?

Mozda nije bilo namere, mi to ne znamo, fudbalire se inace preterano foliraju, da bi im se verovalo, ali lotaga je udarila u ruku, ispod lakta.

I jos nesto. U trenutku suta, on je bio licem okrenu prema protivniku, video je kuda bi lopta mogla da ide. Zadnji minut, vazna utakmica, mozda i instinktivna reakcija u zelji da se prodje dalje, ali ipak igra rukom koja sprecava da lopta dodje tamo gde je upucena.

Mogao je da ostane okrenut licem i stavi ruke uz telo, odlucio se da skoci kao helikoter, rizikovao i to je to.

Јабучило

pre 5 godina

Ti a i vecina vidim smatrate da je svaki kontakt u 16 metara rukom automatski penal? Klasican primer nemaca pojma i rulje kojoj je nebitna sportska pravda vec crpe svoju "objektivnost" iz mrznje prema "arapskim parama". Bez daljeg komentara...
(jad i cemer, 07. mart 2019 09:56)

Залетиш се, скочиш, руком спречиш шут у 16м. Ненамерно = пенал. Намерно = пенал + картон. Нема везе са Арапима.

Nenad

pre 5 godina

Pa čekaj, po njemu defanzivac ima pravo da skače u blok unutar šesnaest metara okrenut leđima sa podignutim rukama. Pa neće biti. Primili su 3 gola od rezervnog sastava Mančestera, na čijoj klupi su sedeli juniori kluba. Ajde lepo pod ruku sa Nindžom pa na Fortnite.

petar-nbg

pre 5 godina

Nepravda je bilo ono nama na SP kad nas je pokrao sudija neželeći da pogleda snimak, a ovo vaše čisto ko suza, a ti bolje više igraj fudbal, a manje instagrami, fb j ostalo. Toliko.

Vojkan

pre 5 godina

Utakmica se igra sve do poslednjeg zvizduka sudije.
Izuzetno prepotentno je docekan MANU zbog prve utakmice i mislili su da je sve gotovo.
Ali!
Cinjenica je da je MANU dao 3 gola a PSG jedan.
I to je dovoljno.
A sto se tice cetvorice koji pojma nemaju o fudbalu to je nevidjena glupost!

dusanBGD

pre 5 godina

Dakle vidno se vidi na ponovljenom snimku da je pogledao u lika koji treba da sutne loptu zatim krenuo u tom pravcu i namerno je izbacio ruku i onda kad je skocio okrenuo je ledja ali je to sudija video kao sto i vecina ljudi vidi. Na kraju krajeva zasto svi ostali skacu sa rukom uz telo!?

Ilija Dukić

pre 5 godina

Ma trebalo je još malo da raširi ruku pošto se okrenuo leđima. Koji deo tela brani rukom? Jedino što brani je gol, znači penal je.

Petar

pre 5 godina

Ono što je najbitnije lopta odlazi 10 metara iznad gola. Ne utiče na ishod šuta. Plus je napucana i igrač okrenut leđima. Nikako nije smeo da svira penal. Ovako je direktno sudija odlučio ko ide dalje.

Laka

pre 5 godina

Čist penal.Šta bi drugo mogao da kaže igrač koji se prenemaže na svaki kontakt.Minđušice mu baš stoje.Inače nije loša taktika izaći na meč sa drugim timom.Protivnik se opusti u stlu ma lako ćemo.I eto.A niko nekomentariše kiks Bufona.

stoler

pre 5 godina

Placite arapi, placite instant klubu, vi bi milionima da stignete do necega sto su MU i slicni stvarali decenijama. Mars bre!!! Kako bi vam samo zabranio da postojite, a ne da se takmicite.

com

pre 5 godina

Pa onda nije trebalo da skace tako ako ne moze skloniti ruku. Jednostavno. Sta sad treba stoperi da skacu svi ispred lopte, razapinju se pred golom, brane i rukama i nogama i telom i svime i onda kazu "pa u tom polozaju nisam mogao skloniti ruke". Onda to nije dobar polozaj za odbraniti gol majstore. Trebao si onda biti blize igracu pa da blokiras nize.

Srećko

pre 5 godina

Koliko otužno ovo deluje. Skoro kao situacija kad je pred kraj meča Marinjos pokušao posle skok duela da iznudi penal, hvatajući se za nogu!? A ovaj vrsni stručnjak stoji pored terena i urla tražeći od sudije da sviraju prekršaj.

Glogov kolac

pre 5 godina

Treba ukinuti penale i pustiti da se izvodi slobodnjak gde god se desio, pa da vidim onda zasto bi se vedete valjale cim omirisu sesnaesterac. Ovo je preraslo u cirkus jer vise niko ne gleda u gol, nego samo kako da padne i da to izgleda uverljivo.

Rocky

pre 5 godina

Nije MU pobedio sa 1:0 pa da je sporan penal, već sa 3:1.

3 komada, tako mlada, u gostima. Onako se ne izlazi jednom Mancesteru na revans Razbili ih takticki, dzabe su trckarali parizani.

Mirko

pre 5 godina

Lopta je udarila igraca u ruku kad je isla prema golu i time je lopta promenila smer. Da li je penal? Jeste! Da li je igrac mogao nesto da uradi pa skloni ruku? Nije! Desava se, ali je i dalje penal.

Tommy Shelby

pre 5 godina

Kme, kme, evo suza mi krenula sto si ti, kao najodvratniji igrac u istoriji fudbala ispao, i najsmrdljiviji klub u istoriji, sa sve arapskim parama ispali iz Lige Sampiona . Nikada je neces uzeti, ni ti, ni PSG .

Srdjan

pre 5 godina

Igrao covek rukom u sesnaestercu i na taj nacin blokirao sut ka golu. Nema veze da li je hteo ili ne, bitno je da je igrao rukom i tako blokirao sut ka golu. To jeste penal.

Dusan

pre 5 godina

Za ovo bih ja uveo da je penal i da ga nije pogodila u ruku. Lik koji prima 200000 evra nedeljno se plasi lopte i okrece ledja u bloku, pa jos rasirio ruke kao flamingos.

vladanko

pre 5 godina

Kada je upucen sut ka golu a protivnicki igrac zakaci loptu rukom u sesnaestercu svira se penal bez obzira na nameru tog igraca! Sta nije jasno?

Realno

pre 5 godina

Vi ste dali 10 komada ovim nasim supermenima koji jedini u Evropi ne mogu da kiksnu u domacem prvenstvu , tako da dosta od vas za ovu godinu.

sharp

pre 5 godina

sto se tice sporne situacije, kad god sam igrao utakmicu dok sam trenirao fudbal, ruke u ovim situacijima uvek stavljam pribijene uz torzo bez obzira da li sam okrenut ledjima ili licem prema lopti odnosno protivniku, dok se ovaj lik rasirio kao hobotnica

hmm

pre 5 godina

Treba da vas bude sramota što sa tolikim ulaganjima i skupim fudbalerima, protiv drugog tima MU, kraj utakmice niste dočekali sa min 3 gola prednosti, pa vas penal uopšte nebi interesovao! U tome je suština vašeg problema, a ne u sudiji i VAR-u.

adagio

pre 5 godina

Nije da nisam navijac M.J.ali toliko su prepotentni PSG.onda City..tako da prosto nekako uzivam u pobedi Crvenih djavola i dozivljavam je kao licnu satisfakciju u eri fudbala gde "zvezde"poput padavicara Nejmara i ostalih njemu slicnih treba da se pokriju usima a ne jos na sav glas da pricaju nebuloze..

mufljuz

pre 5 godina

Lopta išla ka golu,isprečila se ruka koja nije sastavni deo ove igre i sudija je pokazao na belu tačku.A što se tiče sudija ti imaš najmanje prava da ih kritikuješ.Zbog igrača poput tebe je i uveden VAR.

Ne diraj moj Buggy

pre 5 godina

Koliko su ih potcenili kad Dani Alves umesto brzog pasa pimpla loptu i smeska se u prvom poluvremenu, hvata neke voleje umesto da da go. Kakav podvig, bravo United! Englezi izgleda sa cetiri ekipe u cetvrtfinalu... Ako Nemci ne naprave neki kurslus tamo. :)

borisbl

pre 5 godina

vise nego ocigledna je namjera igraca psg da rukom zaustavi loptu, to se jasno vidi.. ocigledno da neymar nema pojma... sudija 100% upravu sto je svirao penal

borisbl

pre 5 godina

Penal cist! Svi koji misle suprotno neka pogledaju snimak pazljivije.. a i na ovoj slici se vidi da ruka stoji s namjerom da zaustavi loptu... ispravna odluka sudije 1000000%

Mario D

pre 5 godina

Na pocetku utakmice Zvezda PSG pevala se jedna pesma posvecena tebi I drugarima, svim srcem ti preporucujem da je poslusas. Lep pozdrav I sve najbolje u nastavku sezone u ligi 1.

sale

pre 5 godina

treba da se promenu neka pravila igre nesvesno ili refleksno igranje rukom ne treba da se sudi penal samo namerno igranje koje ima za cilj sprecavanje ulaska lopte u gol ..
Var je dobar ali moraju da se koriguju neka pravila jer ce postati besmisleno , juce su svirali penal za Porto a Rominu situaciju nisu ni gledali i ako je jednako bio penal ..
takodje treba stopirati vreme kao u kosarci i skratiti poluvreme na 30 min da se ne bi igralo 3 sata , odugovpacenje i foliranje poveeda ekipe koja ima pozitivan rezultat apsolutno ubija fudbalsku igru ..kad je igrac povredjen zaustavis vreme i resena stvar..

ket

pre 5 godina

Cist penal. Ko skace ovako?!? Poluokret i ruka “zaboravljena” na pola metra od tela... a nadam se da je ovaj picopevac svestan da se sve sto izgovori negde pise i pamti... strasan igrac, ali jeziv lik.

Milan

pre 5 godina

Igranje rukom u sesnaestercu je penal, osim ako nije uz telo. Nebitno da li ta lopta isla u gol ili u vasionu ruka je ruka, kraj. A ovaj padavicar da zna nesto igrao bi fudbal a ne bi na terenu glumio valjak, cigru ili sta vec

Rasko

pre 5 godina

@šaomi po tvojoj logici pocece odbrambeni igraci da svaki sut brane okrenuti ledjima, jer jel'te kad se okrenes ledjima ne vazi igranje rukom.

Šaomi

pre 5 godina

Apsolutno si u pravu. Čovek koji skoči u vis a okreće se u letu nek mi neko kaže kako to da izvede sa rukama uz telo jer to je potpuno neprirodno i u tom slučaju moraš pasti jer gubiš balans. Ti praktično više u fudbalu nesmeš da skočiš.
Nek neko pogleda balerine koje rade okrete ili klizače umetničke i to rade sto puta dnevno da li oni mogu da skoče sa piruetom i to u stranu sa rukama u "gaćama".

ernesto che

pre 5 godina

@jad i cemer

Naravno da nije svako igranje rukom penal, pogotovo u danasnjem fudbalu i bice da je bio okrenut ledjima (kako navode) ali je pratio pogledom i video putanju lopte i namerno isturio ruku od tela, tako da ipak je bio penal,u prvom mahu sam i ja mislio da je ovo smesno cak i za gledanje ali kad pogledas lepo sve se lepo vidi, koliko god voleli ili ne voleli arapske pare, cist penal.

Baki

pre 5 godina

Navijam za MUTD i srecan sam zbog prolaska,, ali cak i Rio Ferdinand kao bivsi defanzivac Junajteda bez rezerve izjavio da nije bio penal.
(Ja, 07. mart 2019 11:40)

Da,da ... rece mi Ferdinand danas da ste se culi i da ti je licno rekao da nije bio penal....

ha ha ha ....

Kg

pre 5 godina

Cinjenica je da bi sut zavrsio 10 metara iznad precke, vidi se na usporenom snimku kako krece lopta, ali ruka nija uz telo, ima prostora da se sudi penal. Kraj price... Slobodna procena sudije. To je igra.

jad i cemer

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neverovatno, 7. mart 2019 09:39)

Ti a i vecina vidim smatrate da je svaki kontakt u 16 metara rukom automatski penal? Klasican primer nemaca pojma i rulje kojoj je nebitna sportska pravda vec crpe svoju "objektivnost" iz mrznje prema "arapskim parama". Bez daljeg komentara...

Goran

pre 5 godina

Na usporenoj snimci see tacno vidi da igrac gleda u loptu i ostavlja ruku da ga pogodi. Sudije imaju instrukcije da , ako po njihovom misljenju, igrac "napravi sebe vecim" sviraju igranje rukom. Pogledajte penale sto su svirali na svetskom i bice vam jasno . Ponavljam, po njihovom misljenju. Ovo nije crno ili belo pravilo.

neimar

pre 5 godina

citam komentar posle ovog clanka:

zasto stjuardese drze ruke iza ledja pri ukrcavanju

https://www.b92.net/putovanja/zanimljivosti.php?yyyy=2019&mm=03&dd=06&nav_id=1513580

jedan kaze: da im stromina ne bi svirao penal u zadnjem minutu hahah

Dacha

pre 5 godina

Izuzetno teska odluka sudije i sta god da je dosudio ne bi pogresio. Sa jedne strane upucen je sut u gol i igrac PSG-a u sesnaestercu sprecava dalji put lopti ka golu,a ipak sa druge strane u kom polozaju i gde da igrac stavi ruke kad skoci u vis i to okrenut ledjima,ne znam da li postoji prirodniji polozaj od ovog za tu situaciju. Kao sto rekoh izuzetno teska situacija koja je direktno odlucila pobednika dvomeca sto jos vise daje na tezini odluku.

Stojke

pre 5 godina

Dal' je bio penal ili ne ne bih da komentarisem. Ono sto primecujem je da su svi ovi sto se valjaju po pola utakmice kao doticni Nejmar kivni na VAR najvise, sto znaci da je najbolja stvar u fudbalu ikada!

hahaha

pre 5 godina

Gospodo, penal nije samo u slucaju da je igrac koji upucuje udarac na razdaljini da igrac odbrane nemoze da reaguje, u svakom drugom slucaju igranje rukom u prostoru 16m se vodi kao kazneni udarac sa unapred odredjenog mesta (11m). To sto se on okrenuo ledjima i podigao ruku gde joj nije mesto tocje samo njegov problem i naravno psg-a

Stoga navijacke strasti kod komentara nemaju smisla

Bob Barkli

pre 5 godina

Cekajte bre ljudi, lopta ide u gol, ovaj sprecava to stopirajuci je rukom u sesnaestercu, i vi polemisete o tome? Ok, da nije isla u gol, da se ne sudi, ali ovako se moralo suditi. Fu*k you Neymar Fu*k you Cavanii Fu*k you Mbape Fu*k you PSGGGGGG

Aleksandar

pre 5 godina

Zabole me mozak od poznavalaca fudbala.
Nebitno: arapske pare, omladinci MU, prednost na papiru posle prvog meca, vremenska nadoknada, kosmicka pravda, polozaj tela pri igranju rukom (okrenut ledjima, nemogucnost drzanja ruku uz telo pri skoku)...
Bitno: da li se lopta kretala ka golu ili igracu koji je bio u gol sansi, da li je ruka bila odvojena od tela, da li je postojala namera igranja rukom koja automatski znaci i crveni karton i penal, ili namere nije bilo, sto znaci da nema crvenog kartona, ali penal ostaje i u ovom slucaju je cist kao suza.

neutralni felsh

pre 5 godina

Bruka i Sramota za PSG ! Penal kao čist kao suza ! Sada mogu da kukaju koliko god... Što reče Krojf : Vreća para ne daje golove ! 
Još da vidite naslove novina i TV već teraju Trenera te Bufon kriv te Neimar ....
(Darko, 07. mart 2019 12:23)


sreca tvoja pa siromasni junajted nema vrecu para...

E

pre 5 godina

Volim MU drago mi je sto je prosao, nemam nista protiv PSG cak su mi dragi, dok su Real, Barsa trosili ogromne svote novca sve je bilo ok sad kad to mogu i drugi onda nije u redu, ali da Nejmar prica o sudjenju nek se seti penala nad njim u mecu PSG:Barsa to je bila kraga vega a ne ovaj mec

Goran

pre 5 godina

Dan ranije Ramos na tribinama jer je namerno otaljao žuti karton verujući, kao uostalom i njegov klub, da će lako proći u revanšu jer imaju plus sa gostovanja. Dan kasnije Kavani na klupi, Neimar na tribinama, dolaze klinci i lako će sa njima obzirom imaju dva plusa sa gostovanja. Sada oba kluba koja su računala finale LŠ jedu onu stvar i to sa kamatom. Lepo stoji oduvek da se igraju dve utakmice i stvar nikada nije gotova dok ne bude gotova. Neka sada razmišljaju da li je bio aut i da li je bio penal, a i gledaće mirno sledeće runde i finale.

ipak se okreće

pre 5 godina

@parx

nisi se ti naigrao fudbala čak ni u svojoj ulici čim komentarises ovako, a ni nagledao.
njemu je u trku leva noga odskočna i jedino desnom moze da blokira šut i to tako sto se okrece ledjima prema lopti. nikako drugacije nije mogao da reaguje. tako da to "seka persa" i fuca u tvojoj ulici nemaju veze sa stvarnošću.

Slobo

pre 5 godina

Meni nije jasno zasto se igralo 99 minuta. Penal je bio u 90-om i vec je pokazano 3 minuta nadoknade. Penal izveden u 93 (na VAR izgubljeno 3 minuta)i ona nadoknada od 3 = 96. Gde je Skomina nasao jos 3 minuta to samo on zna. Da je kojim slucajem PSG postigao gol u 98 ili 99 minuti - to bi tek bio skandal

Šio mi ga Đuro

pre 5 godina

Sinak, jes' grdna situacija. Ali i činjenica, da ste ti i ekipa kupljeni za milijardu, a takmičite se sa raznom decom ,koja vrede manje od 50 miliona. Pravedno? Ne bih baš rekao!

MD

pre 5 godina

Ja bih baš volio da je Slovenac pogriješio,nije bitno jeli ili nije bio penal!Iživljavaju se cijelu sezonu a kad im dođe loš dan,ništa ne ide od ruke,za čas padnu u bedak.Nemaju junaka i ne može se kupiti!!!

miki

pre 5 godina

Nisam Milorad Mazic vec nizerazredni sudija ali pravila znam. Ovo pisem cisto ako nekog zanima posto vidim diskusiju.
Osnovi za svirenje kaznenog udarca ako je igraca pogodila lopta u ruku su sledeci:
-kazneni udarac se svira ako je lopta pogodila igraca u ruku, a da pri tom ruka nije u prirodnom polozaju bez obzira da li postoji namera ili ne. Npr ruka iznad glave ili saka daleko od tela (procena sudije)
-kazneni udraca se svira ako je igranje rukom sprecilo sansu ekipe koja napada ili je lopta bila upucena prema golu (bez obzira na nameru ili polozaj ruke)
-ako postoji namera kod igranja rukom sudi se kazneni udarac i crveni karton za igraca koji je odigrao rukom
Naravno da sudijska procena je najvaznije (jer kako bi sudije mogle da kradu da nije tako) ali ovde je penal opravdan bar po jednom kriterijumu.

Kanta

pre 5 godina

Jeste ili nije, uvek ce biti polemika... problem je koliko VAR utice na igru, na fudbal u celini. Jasno je da je jucerasnja utakmica zavrsena 1:3, ali je isto tako jasno da bi ta utakmica pre 2 godine bila zavrsena 2:2 bez VAR. Ponisten gol za PSG i penal za MU su zasluga VAR-a.
Cemu sudije ako ce VAR sve procenjivati, a opet cemu VAR ako sudija moze da izabere da ne gleda snimak, kao Brih na utakmici Srbija-Svajcarska gde je penal bio ocigledniji od 90% ovih sto se danas sviraju?! Koji sertifikat treba sudiji da "prepozna" namerno igranje rukom ili nemogucnost da je igrac skloni u odredjenoj situaciji? Dakle ili sudija ili VAR, nema tu vise "slobodne procene" da li zeli da gleda ili ne! Mora da bude kao challenge u tenisu, imas pravo da zahtevas npr. 2x u toku jednog poluvremena i to je to, a ne ovako da svi zavise od toga ko sudi i koji mu je kriterijum. Ako pravila kazu da je igranje rukom penal, nema tog kriterijuma koji ce posle dve sumnjive situacije presuditi da do kraja utakmice nema vise penala zbog igranja rukom. U svim sportovima imamo 1000 primera kompenzacije, pa se zbog datog sumnjivog kartona, protivnickoj ekipi odmah nesto sudi da se ispegla ta "nepravda". Kako to resiti ako je jedna situacija "za VAR", a druga po proceni nekog sudije "nije za VAR"? Mislim da je naopako postavljen sistem da se VAR vezba na najvecim takmicenjima gde nema popravnog. To je trebalo testirati 3-4 godine po manjim ligama, pa onda ici na SP i LS, a ne ovako "udri, pa sta bude..."

Think it over

pre 5 godina

Ajde da ostavimo strasti sa strane i da zanemarimo penal na trenutak.
Pre nego sto zamislite skok sa rukama pritisnutim uz telo, razmislite malo, setite se kako na primer atleticari skacu u vis! Prvo ruke idu gore jer vuku telo i dramaticno pomazu odrazu, pa onda sve ostalo.
Skok bez "potezanja" rukama je besmislen i smesan. Dakle ruke uvek idu gore, refleksno ili tehnicki doterano, nebitno je, a onda padaju dole u silaznoj putanji skoka zajedno sa celim telom, a cesto i sporije (zbog potrebe da se zadrzi balans). To je fizika, anatomija i nema previse veze sa zeljom i namerama. Ono sto se u fudbalu uci je drzanje ruku uz telo (ili u poslednje vreme na ledjima) kada se prati igrac na zemlji ili pokusava blok centarsuta, ali tu nema ni skoka ni potrebe da ruke idu gore, pa je jasno da je svako sirenje ruku "uvecavanje povrsine tela" u nameri da se blokira sut ili pas.

Ijg

pre 5 godina

Ovo je toliko diskutabilan penal da je to neverovatno, toliko da recimo da ga nije svirao, niko ni rec ne bi rekao, cak ni ovi iz mancestera, a opet je svirao i opet vecina kaze da je penal opravdan. Ovo podseca na utakmicu real - juventus, prosle sezone kada je onaj gurnuo Vaskeza sa ledja u poslednjem minutu, tada se pricalo da se takav faul ne svira u 90tom minutu, ali to je real pa su svi osetili "nepravdu" prema Juventusu, prema Parizu niko.

Spearhawk

pre 5 godina

Najgore je sto sudije razmisljaju da li je inao namjeru na igra rukom??? Pa koje su to gluposti??? Svako igranje rukom je igranje rukom i treba da je penal. Pa i igrac pokusava da oduzme loptu, pa zakaci protivnickog i sudija svira penal. Treba li da sudija razmislja je li on htio ili nije da ga faulira. Vrcina penala je splet nesrecnik okolnosti po odbrambenog igraca. Ali za gresku treba da se odgovara.

мики

pre 5 godina

Inače odlični Tuhel je izgubio ovu utakmicu! Šta mu Kavani radi na klupi protic omladinaca MU? Čuva 1:2 kod kuće od dece!
(Imay, 07. mart 2019 09:50)

Кавани је ровит. месец дана се опорављао, и одрадио је само један тренинг.

milos

pre 5 godina

@ ogi pre bih rekao da si ti navijac psz-a i da ti je tesko da podneses poraz pa tako pricas... i meni je mnogo krivo sto je ispala ekipa koja je ceo mec napadala bukvalno kao da smo gledali viktorije ali penal je bio cist! oduvek se znalo i vazi pravilo "ruka uz telo" a on se toliko razmahao i to ne slucajno!

gru

pre 5 godina

Ono što je najbitnije lopta odlazi 10 metara iznad gola. Ne utiče na ishod šuta. Plus je napucana i igrač okrenut leđima. Nikako nije smeo da svira penal. Ovako je direktno sudija odlučio ko ide dalje.
(Petar, 7. mart 2019 10:28) # Link komentara

To je tvoja impresija, moja je da je lopta išla u okvir gola.
A činjenica je da je igrač PSŽ-a igrao rukuom u kaznenom prostoru, što je po pravilima jedanesterac.

Darko

pre 5 godina

Bruka i Sramota za PSG ! Penal kao čist kao suza ! Sada mogu da kukaju koliko god... Što reče Krojf : Vreća para ne daje golove !
Još da vidite naslove novina i TV već teraju Trenera te Bufon kriv te Neimar ....

Djuro

pre 5 godina

Stvarno po meni ovo nije penal,a niti sam navijac ili simpatizer ni jednih ni drugih.A sto se tice ovog VARA uopste mi se ne dopada,fudbal gubi car.Covek se poraduje kad padne gol i onda gledanje snimka trte mrte dva minuta i onda ili priznaje se gol ili ponistava i dok to traje covek i prestane da se raduje.Nema vise spontanosti nego si vise u strahu da li je bilo nesto pa ce da se gleda VAR ili je sve cisto.Po meni VAR je glupost.

Nikola

pre 5 godina

Penal je cist lopta je isla ka golu tako da mora da se svira jer je sprecen potencijalni gol i ruka je van prirodnog polozaja zna se sta znaci ruka uz telo to je fudbal a ne balet moze se reci da penal nije nameran ali se ovakve stvari sviraju jer se bukvalno isprecila ispred gola igrac je reagovao rukom i odbranio gol svesno ili ne to nije bitno... Svejedno dobilu su dodatnih 7 minuta i nisu zasluzili prolaz!

Oliver Nedeljković

pre 5 godina

Strašno bi me zanimale reakcije da je ovakav penal dosuđen za Real u 92. minuti protiv Ajaxa i da gol treba Realu za prolaz. Vjerujem da bi većina komentara bila kao i u ovom slučaju "čist penal" i nekoliko stotina pluseva... Inače mi je sad žao što Real, meni najmrži klub nije prošao, i došao u situaciju da četvrti put uzastopno osvoji Ligu prvaka pa da se čuju komentari "dosdadili su Bogu i narodu", a ovamo se likuje što svake godine sudije unište timove koji igraju fudbal PSG i City u korist "tradicionalnih velikana" koji su, jelte, na prosjačkom štapu.

Dragan, Ontario

pre 5 godina

Da je namerno igrao rukom dobio bi i crveni karton uz penal. VAR bi trebalo da iskoreni prljave trikove, ali je jasno da kao i u tenisu ekipe moraju imati pravo da ga traze.

pele

pre 5 godina

nije penal. kako to mislite da igrac skoci i da drzi ruke u dzepovima. to su gluposti. takav skok je fizicki nemoguce izvesti. batalite tu pricu o rukama uz telo.

PimPong

pre 5 godina

Nisam neki njegov obozavatelj, i ne slazem se sa njim da ljudi koji pojma nemaju o fudbalu gledaju ovaj snimak. Ali ovaj penal je jedna jako teska odluka, dok je npr., onaj penal za Porto bilo mnogo lakse dosuditi (jer je igrac imao protivnikovu majicu u ruci). Sto se tice Manchester penala, pravilo je da ruka treba da bude u nekom prirodnom polozaju, jer sudije nisu madjionicari i ne mogu da citaju misli igraca. Kad se skace iz trka, ja bih rekao da jeste i ne bih dosudio penal, jer ne znam u kom polozaju bi onda trebao da drzi ruke pri takvom skoku.

Марко

pre 5 godina

Још увек не могу да верујем да је екипа која је имала посед лопте 27% и 5 шутева (4 у оквир гола) постигла три гола и прошла даље. Још је чудније то што су они јуче дошли у Париз да јуре 2:0, а имали су тако мали посед лопте. Обично екипа, која мора да јури резултат, има већи посед лопте, више шутева, чак и када је слабија. Веома чудне, да не кажем сумњиве, ствари су се десиле.

Nikola

pre 5 godina

nije penal. kako to mislite da igrac skoci i da drzi ruke u dzepovima. to su gluposti. takav skok je fizicki nemoguce izvesti. batalite tu pricu o rukama uz telo.
(pele, 07. mart 2019 12:24)

Penal kao kuća! Promenio je pravac lopte rukom, a ne može se garantovati da je to prirodan položaj ruke. I može da se skoči i u vazduhu skupiti ruke, no to i nije toliko bitno.

anti socialist

pre 5 godina

reci cu vam suštinu svega;

pravila za napucane u ruku penale moraju da se menjaju s obzirom da se koristi VAR. nije isto kao pre.

niko od vas nije u pravu. ni ovi koji kažu da je penal ni ovi koji kažu da nije.

primer pravila može biti:
1.ruke moraju biti iza leđa.
2. penal je I ako je napucana ruka a nije iza leđa.
3. čak I ako lopta ne ide ka golu, a ruka napucana nije iza leđa, penal je

to je samo primer. mora jasno da se odredi. crno:belo. ne može sudija da odlučuje šta je sivo.

MR

pre 5 godina

Zamislite da sudija nije svirao penal. Mnogo manje prasine i buke bi se podiglo.Cak se i igraci MU nisu ni najmanje pobunili kad je sudija prvobitno pokazao na korner.Sinoc onakav penal nije trebalo svirati.

мики

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???
(Neverovatno, 07. mart 2019 09:39)

Наравно да није пенал. постоји слободно судијско уверење и принцип суђења у духу правила фудбалске игре. овде је сасвим јасно да је лопта погодила играча у лакат док је рука била уз тело. судија зато и није досудио пенал, али је практично видео судија исфорсирао примену одлуке. срамота.

Vitko Belic

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???(Neverovatno, 07. mart 2019 09:39)Наравно да није пенал. постоји слободно судијско уверење и принцип суђења у духу правила фудбалске игре. овде је сасвим јасно да је лопта погодила играча у лакат док је рука била уз тело. судија зато и није досудио пенал, али је практично видео судија исфорсирао примену одлуке. срамота.
(мики, 07. mart 2019 11:29)Ruka uz telo? Jel se ti drogiras decko? Sta je s tobom?

ogi

pre 5 godina

Ovi sto tvrde da je penal nek idu da igraju lastisa,partizana I nemaca,izmedu dve vatre ili igrice na telefonu.To su fudbalske neznalice na celu sa sudijom SOMINOM

судија

pre 5 godina

Основни критеријум за одлуку је да ли је постала намера да се лопта удари. У директном смислу одбрамбени играч није имао намеру да лопту заустави руком. Међутим, у индиректном смислу, у тренутку када је нападач шутнуо лопту он је са намером одлучио да скочи и то на страну у смеру лопте да покуша да заустави лопту правећи себе већим него што јесте. Консеквентно, и рука није у природном положају и њеним коришћењем је себи обезбедио предност. Овакве ситуације и елементе правила (намера, да ли је видео (ненадани) шут, да ли је лопта била превише близу да реагује, да ли је скочио у вис или страну, итд) је врло тешко сагледати у тренутку, тако да је ВАР од велике користи. Пенал!

Miha

pre 5 godina

Ja ne vidim da je on branio rukom neki deo tela, glavu, medjunozje... Dakle neprirodan polozaj ruke u tom momentu, nista nije branio, sem gola, i cist penal. Po meni nema dileme.

Раде Кузма

pre 5 godina

Мислим да су се и играчи Јунајтеда изненадили кад је Скомина показао на пенал. Чак се на прву нису нешто ни бунили, пошло да изведу корнер, или аут, не знам шта тачно. Нити је Јунајтед заслужио да прође, нити знају како су прошли, као што ни ПСЖ не зна како је испао.

Džoni

pre 5 godina

E, ajde ovako neka svako od vas zamisli da je ovakav penal u završnici LŠ sviran u 93' protiv njegovog omiljenog tima tipa Zvezda ili Partizan kako bi se osećao? I zamislite (ako je to u opšte moguće) da je sviran u korist vašeg tima? I delije i grobari bi verujem na onaj prvi scenario posle utakmice od besa polomili pola grada ili čak uleteli na teren i prekinuli utakmicu, a na ovaj drugi bi možda tek po neko prokomentarisao da je eto možda sudija mogao da svira, ali realno ko bi to očekivao u 93'? Volim i ja što je ispao PSG i što je prošao MU ali treba biti realan.

Rogi Inglewood

pre 5 godina

Znao sam odavno da se u Srbiji svi razumeju i u igracki i u trenerski deo fudbala...Ali da su svi postali znalci i u sudijskom biznisu - to nisam znao.
Izgleda da je onaj debeli strucni konsultant kod napacenog Strajnica uticao na jedno sveopce sudacko uznapredovanje srpske fudbalske javnosti....

ja

pre 5 godina

Da je Nejmar danas igrao verovatno bi PSŽ prošao, a zašto nije igrao, pogledajte samo kako su ga povredili, siledžije iz Strazbura su ga četiri puta zaredom iz sve snage šutirale u istu nogu sve dok nije pao. Nakon toga dosuđen je faul, a Nejmar je izveo jedan fenomenalan dribling u stilu Dragana Džajića i umalo postigao gol. Nakon toga više nije mogao da nastavi meč. Razmislite o tome pre nego što nastavite da ga vređate, a setite se da je i protiv Zvezde dao gol tako što su ga vukli za dres, ali on nije pao što bi svi očekivali.

mali radojica

pre 5 godina

Hahahaha!!!! Kako mi drago sto se ovo desili zbog svega u ovih zadnjih godinu dve. Tolike pare si namakao za sta?? Nemas ti decko pojma sa zivotom. Toliki naucnici toliki inovatori umetnici talentovana deca a tebe isplatili sa onolikom sumom zasta decko? Da giras loptu i kreveljis se cim tw neko pipne. Neka je ovako jer ovo je kosmicka pravda. Sto rece Njegos "ne bije boj svjetlo oruzje vec srce u junaka" "

gradjanin

pre 5 godina

Odbrambeni igrač nije mirno stajao, statično pratio akciju i bio okrenut leđima, nego je skočio da blokira loptu. Ako je lopta bila tako neprecizna što je onda skakao toliko visoko u blok? Mlataranje rukama u fudbalu je nedozvoljena radnja ako prepreči put prolasku lopte. Ende.
U košarci padneš na igrača koji je već uputio loptu prema košu i ne utičeš na njen let, pa se opet svira faul.. a naročito je to bolno kod šuta za tri gde obično lopta ni ne uđe u koš.
Ko rizikuje.. taj najčešće gubi.

Vladan R

pre 5 godina

Pod jedan zašto igrač skače i okreće ledja, maše rukama, umesto da okrenut licem ka igrači i lopti, pokuša da izblokira šut. Pod dva ruka je daleko od tela i ne miruje, rotira zajedno sa tetkom, pa se ne može reći da lopta udara u ruku, nego da na neki način i igrač rukom udara loptu. Dakle čist penal. Me znam samo kako dobije ideju, da se toleriše, refleksno igranje rukom, jer u refleksnom igranju rukom, ima namere. Čim ima namere, makar i refleksne, to mora biti kažnjivo.

klm

pre 5 godina

Dakle vidno se vidi na ponovljenom snimku da je pogledao u lika koji treba da sutne loptu zatim krenuo u tom pravcu i namerno je izbacio ruku i onda kad je skocio okrenuo je ledja ali je to sudija video kao sto i vecina ljudi vidi. Na kraju krajeva zasto svi ostali skacu sa rukom uz telo!?
(dusanBGD, 07. mart 2019 10:17)


Koji to svi ostali skacu sa rukama uz telo? Nadji mi nekog ko skace tako.
Probaj i ti da skocis sa rukama uz telo, a pogotovo kada si u trku. To je nemoguce.

Gagi

pre 5 godina

Damir Skomina je poznat da navlaci za "vece klubove" po imenima. Setite se samo prosle utakmice u Amsterdamu Ajax-Real kada je citavu utakmicu navlacio za Real.

Vlado

pre 5 godina

Penal je bio. Covek je skocio razmahanih ruku u trenutku kad je upucen udarac ka golu. Cak i da je bio samo centarsut opet je penal. Koliko puta sam video da defanzivci drze ruke uz telo u situaciji kad misle da ne mogu imati dovoljno vremena da izmaknu ruku prilikom protivnickog suta ili centarsuta.

Sole

pre 5 godina

Ako je potpuno ispravna bila odluka da se svira penal za Real u poslednjim trenutcima nadoknade meča protiv Juventusa , u četvrtfinalu LŠ , onda je i ova odluka.
Sa druge strane , da sudija nije svirao penal , moje mišljenje je , da mu se ne bi zamerilo. Isto tako , sam postupak Slovenca mi nije jasan. Deluje mi da je doneo odluku da to bude penal , samo zato što je MU u pitanju , čisto da ne bi mogao niko ništa da mu zameri i / ili prebaci , da bi onda produžio meč za još pet minuta , dajući tako direktno šansu PSG da postigne gol i prođe dalje.

kaokakao

pre 5 godina

Jedino mi je zao sto je prosla losija ekipa, isto kao i Ajaks. Mozda je dobro za fudbal, ali realno su prosle dvije lose ekipe. Nije mi jasno kako je PSZ dozvolio ovako nesto, a vidjeli sta se desilo Realu. Umjesto da napadaju od starta, da kidisu, oni kalkulisu.

Oslo

pre 5 godina

Ono što je najbitnije lopta odlazi 10 metara iznad gola. Ne utiče na ishod šuta. Plus je napucana i igrač okrenut leđima. Nikako nije smeo da svira penal. Ovako je direktno sudija odlučio ko ide dalje.
(Petar, 07. mart 2019 10:28)

To gde lopta ide nema ama bas nikakve veze, penal je penal. Po fudbalskim pravilima kada lopta pogodi igraca u ruku koja je u neprirodnom polozaju svira se kazneni udarac. Niko za penal ne moze sudiji da zameri. Pitanje koje treba sebi da postave je zasto su sebi dozvoli da sa onolikim zvezdama u timu dozvole da ima ona deca daju 3 gola. Prva dva gola, nemam reci, kao amateri....

Станислав

pre 5 godina

Da,da ... rece mi Ferdinand danas da ste se culi i da ti je licno rekao da nije bio penal....

ha ha ha ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Baki, 7. mart 2019 15:37)

Možda se nisu čuli ali isto tako gari gostuje na raznim tim sportskim emisijama gde se komentarišu utakmice naročito njegovog bivšeg kluba. Ko bi rekao. Jel ti sad smešno.

aca

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima??? 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neverovatno, 7. mart 2019 09:39) 

Ti a i vecina vidim smatrate da je svaki kontakt u 16 metara rukom automatski penal? Klasican primer nemaca pojma i rulje kojoj je nebitna sportska pravda vec crpe svoju "objektivnost" iz mrznje prema "arapskim parama". Bez daljeg komentara...
(jad i cemer, 07. mart 2019 09:56)

Ja licno mislim da je malo bezveze da nazoves ljude "nemacima pojma", kada ocigledno fudbal i nisi bas igrao. Bar ne iole ozbiljno. Kakva je ovo reakcija odbrambenog igraca?!! Ide da blokira sut tako sto okrece ledja. Kao dete od deset godina koje se plasi lopte. I pritom bi zbog te svoje lose reakcije, trebalo da bude opravdan od igranja rukom. Po meni, cist penal kao suza.

Vitez Koja

pre 5 godina

Ti reci nekome za suđenje večito se valjaš po terenu i padaš kao da u bazen skačeš. Treba da te je sramota i da se u mišiju rupu sakriješ!

Goran

pre 5 godina

I na ovom snimku se vidi da je igrač PSG u skoku i brani svoj gol i rukama i nogama! Treba samo pogledati njegov izraz lica kada je sudija doneo odluku da pokaže na belu tačku, to sve govori o tome da li je ili nije bio penal.

milos

pre 5 godina

TheAnswer,
prvi mec 0:2 i da je psg postigao jedan gol bilo bi 2:3 i ukupno 4:3 za psg.Kako su im bila potrebna dva gola matematicaru?Kako si dosao do tog resenja?Zivo me zanima...

Igor

pre 5 godina

Ni psg ni real nije izvukao pouku iz proslogodisnje utakmice u rimu kad je roma izbacila barsu. Diskutabilan penal ali to nije opravdanje za poraz od klinaca iz mancestera.

Branislav

pre 5 godina

(Goran, 7. mart 2019 15:45)

Kako gleda ako okreće leđa, što je uslovni refleks prilikom skoka gde želiš leđima da sprečiš šut.

,,,

pre 5 godina

Jedino mi je zao sto je prosla losija ekipa, isto kao i Ajaks. Mozda je dobro za fudbal, ali realno su prosle dvije lose ekipe. Nije mi jasno kako je PSZ dozvolio ovako nesto, a vidjeli sta se desilo Realu. Umjesto da napadaju od starta, da kidisu, oni kalkulisu.
(kaokakao, 07. mart 2019 10:07)

Ajaks je barem stvorio šanse, ali ovi koma covece.

kjovo

pre 5 godina

Uopste nije namer bitna,da li je mogao da skoci drugacije ,jedino je bitno da je njegova ruka sprecila loptu da ide prema golu a nije bila uz telo i to je jedino bitno. Pa sam igrac je odmah znao da ce biti penal kada je sudija krenuo da gleda VAR jer je bio svestan sta je uradio,on se jedini nije bunio vec se uhvatio za glavu. A zasluzili su da izgube samo zbog potcenjivanja protivnika ,to im se osvetilo ko i Realu prethodnog dana i bice sve vise ovakvih utakmica nadam se jer bi to bilo dobra za fudbal.

Maks

pre 5 godina

@ Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???
(Neverovatno, 07. mart 2019 09:39)
-------------------------------------------------
Nije svaki kontakt lopte sa rukom automatski i penal.
Sudija još uvek ima slobodu da proceni da li je pokret ruke bio nameran s ciljem da zaustavi loptu ili ne.
U ovom slučaju očigledno nije bilo takve namere, i procena sudije nakon pregledanog snimka je pogrešna.

zvezdoprc

pre 5 godina

(lerma) Kako si video da igrač gleda loptu? Pogledaj snimak ponovo. A i šut je bio takav da bi lopta otišla 2 metra iznad gola. Ni P od penala. PSG je, u stvari, sam sebe eliminisao, Mančester je bio potpuno nadigran, ali u fudbalu ne pobeđuje baš uvek bolji tim.

4k4.Dex

pre 5 godina

@Milan
Nevezano za situaciju... naravno da svako igranje rukom u sesnaestercu nije penal. Ja ne znam da neko moze da prati fudbal i da to misli. Stvarno si lupio. Penal je samo u opasnoj situaciji po gol ili namerno igranje rukom.

Ogard

pre 5 godina

Samim skokom u vis igrač je celo telo stavio u funkciju da zaustavi loptu ili promeni pravac istoj, prema tome svaki kontakt lopte sa rukom je prekršaj. Jedino da je ruka bila uz telo. Što nije slučaj.

Fei Li

pre 5 godina

Jedino mi je zao sto je prosla losija ekipa, isto kao i Ajaks. Mozda je dobro za fudbal, ali realno su prosle dvije lose ekipe. Nije mi jasno kako je PSZ dozvolio ovako nesto, a vidjeli sta se desilo Realu. Umjesto da napadaju od starta, da kidisu, oni kalkulisu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kaokakao, 7. mart 2019 10:07)

Ne porediti Ajaks i ovaj Mančester, Ajaks je igrao fudbal i to kakav a
Mančester se zabio u mišju rupu, ljudi su bez igre dali 3 gola.

Iskreno, žao mi je PSŽ-a, 3 godine zaredom ispadaju na neverovatne načine i počeo sam sa ih simpatišem.

Gigi

pre 5 godina

Dok god neki klub od petro dolara ne osvoji nešto bit ce ovako.Ne moze sudac koji u nedjelju sudi Domžale-Mura suditi Psg-Utd.To ne ide.Poslao ga Čeferin da izbaci Pariz,jedva docekao da pokaze na penal.Za nagradu ce svirati finale.Uefa se ne bavi krucijalnim problemom a to je da ukinu da 3 i 4 iz lige igraju Ligu Šampiona jer to je liga šampiona.Koliko bi puta u zadnjih 10 godina onda igrali Frankov klub i Utd igrali elitno takmicenje? A ovo umetni klub i petrodolari to su gluposti.Da se ne lazemo svi bi mi bili srećni da šeik kupi Zvezdu ili Partizan ali on je ipak izabrao Pariz.

lalo

pre 5 godina

Potpuno zasluzena pobeda MY sa podmladjenim timom nad timom kvazizvezda tipa Neimar itd a Kladionice su profitirale kao i neki veliki igraci u svetu novca tako da su svi zadovoljni kada David pobedi papirnog Golijata prodje dalje i osvoji Ligu sampiona u finalu protiv Ajaxa kao utehu Britancima za prenagljeni Brexit cije ce dejstvo otpoceti upravo tada.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

To se uči i kadetima da ruka ide uz tijelo.
(Mirko Kojotovski, 7. mart 2019 09:56)


deluješ kao autentični stručnjak sa bogatom fudbalskom karijerom, pa bih te zamolio da objasniš - kako skočiti sa rukama uz telo?

Beoman

pre 5 godina

@Penal cist ko suza! Ko misli suprotno, neka nadje pravila i neka procita. Prosto.
(Deda Kreza, 7. mart 2019 10:27)
Podpuno si u pravu, nie trebao skakati u zaopkretu, da je skocio napred i blokirao prsima il glavom sto je normalno, a ledjima je zaopkret i ruke pokrivaju jos 10%. da je skocio napred i ruke uz telo i napucan u tom smislu je prirodno i nie penal. E sad je drugo pitanje sto Nejmar treba da upita da je situacia suprotna gde uzrokuje MU penaltik na isti nacin da li bi se uopste VAR koristio? Pravila nisu ista za sviju i to je to sto smrdi!

TheAnswer

pre 5 godina

Ako je potpuno ispravna bila odluka da se svira penal za Real u poslednjim trenutcima nadoknade meča protiv Juventusa , u četvrtfinalu LŠ , onda je i ova odluka. 
Sa druge strane , da sudija nije svirao penal , moje mišljenje je , da mu se ne bi zamerilo. Isto tako , sam postupak Slovenca mi nije jasan. Deluje mi da je doneo odluku da to bude penal , samo zato što je MU u pitanju , čisto da ne bi mogao niko ništa da mu zameri i / ili prebaci , da bi onda produžio meč za još pet minuta , dajući tako direktno šansu PSG da postigne gol i prođe dalje.
(Sole, 07. mart 2019 12:01)

Dva gola su im bila potrebna

Imay

pre 5 godina

VAR bi mogao da bude dobar, ali mora neka pravila da se uvedu. Ne može da se proverava aut u početku akcije iz koje je Tadić posle dao gol?! Treba VAR da bude samo za ofsajd, penale (ali da samo namerno igranje rukom bude penal, ostale ruke - indirekt), gol liniju.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Nije problem što je skočio, problem je u tome da je lopta išla ka golu (Palermo 98, 7. mart 2019 09:54)


lopta je išla, bar, 5 metara iznad gola - za zaključak nije potrebna nacrtna geometrija, dovoljna je i jedna odgledana utakmica.

juče je i na onoj drugoj utakmici bila sasvim očigledna namera obesmišljavanja var tehnologije - fudbalska, sudijska i kladioničarska mafija pokušavaju da, bar, iskontrolišu štetu...

jad i cemer

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neverovatno, 7. mart 2019 09:39)

Ti a i vecina vidim smatrate da je svaki kontakt u 16 metara rukom automatski penal? Klasican primer nemaca pojma i rulje kojoj je nebitna sportska pravda vec crpe svoju "objektivnost" iz mrznje prema "arapskim parama". Bez daljeg komentara...

Petar

pre 5 godina

Ono što je najbitnije lopta odlazi 10 metara iznad gola. Ne utiče na ishod šuta. Plus je napucana i igrač okrenut leđima. Nikako nije smeo da svira penal. Ovako je direktno sudija odlučio ko ide dalje.

Šaomi

pre 5 godina

Apsolutno si u pravu. Čovek koji skoči u vis a okreće se u letu nek mi neko kaže kako to da izvede sa rukama uz telo jer to je potpuno neprirodno i u tom slučaju moraš pasti jer gubiš balans. Ti praktično više u fudbalu nesmeš da skočiš.
Nek neko pogleda balerine koje rade okrete ili klizače umetničke i to rade sto puta dnevno da li oni mogu da skoče sa piruetom i to u stranu sa rukama u "gaćama".

Djuro

pre 5 godina

Stvarno po meni ovo nije penal,a niti sam navijac ili simpatizer ni jednih ni drugih.A sto se tice ovog VARA uopste mi se ne dopada,fudbal gubi car.Covek se poraduje kad padne gol i onda gledanje snimka trte mrte dva minuta i onda ili priznaje se gol ili ponistava i dok to traje covek i prestane da se raduje.Nema vise spontanosti nego si vise u strahu da li je bilo nesto pa ce da se gleda VAR ili je sve cisto.Po meni VAR je glupost.

мики

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???
(Neverovatno, 07. mart 2019 09:39)

Наравно да није пенал. постоји слободно судијско уверење и принцип суђења у духу правила фудбалске игре. овде је сасвим јасно да је лопта погодила играча у лакат док је рука била уз тело. судија зато и није досудио пенал, али је практично видео судија исфорсирао примену одлуке. срамота.

ogi

pre 5 godina

Ovi sto tvrde da je penal nek idu da igraju lastisa,partizana I nemaca,izmedu dve vatre ili igrice na telefonu.To su fudbalske neznalice na celu sa sudijom SOMINOM

Марко

pre 5 godina

Још увек не могу да верујем да је екипа која је имала посед лопте 27% и 5 шутева (4 у оквир гола) постигла три гола и прошла даље. Још је чудније то што су они јуче дошли у Париз да јуре 2:0, а имали су тако мали посед лопте. Обично екипа, која мора да јури резултат, има већи посед лопте, више шутева, чак и када је слабија. Веома чудне, да не кажем сумњиве, ствари су се десиле.

sale

pre 5 godina

treba da se promenu neka pravila igre nesvesno ili refleksno igranje rukom ne treba da se sudi penal samo namerno igranje koje ima za cilj sprecavanje ulaska lopte u gol ..
Var je dobar ali moraju da se koriguju neka pravila jer ce postati besmisleno , juce su svirali penal za Porto a Rominu situaciju nisu ni gledali i ako je jednako bio penal ..
takodje treba stopirati vreme kao u kosarci i skratiti poluvreme na 30 min da se ne bi igralo 3 sata , odugovpacenje i foliranje poveeda ekipe koja ima pozitivan rezultat apsolutno ubija fudbalsku igru ..kad je igrac povredjen zaustavis vreme i resena stvar..

kaokakao

pre 5 godina

Jedino mi je zao sto je prosla losija ekipa, isto kao i Ajaks. Mozda je dobro za fudbal, ali realno su prosle dvije lose ekipe. Nije mi jasno kako je PSZ dozvolio ovako nesto, a vidjeli sta se desilo Realu. Umjesto da napadaju od starta, da kidisu, oni kalkulisu.

MR

pre 5 godina

Zamislite da sudija nije svirao penal. Mnogo manje prasine i buke bi se podiglo.Cak se i igraci MU nisu ni najmanje pobunili kad je sudija prvobitno pokazao na korner.Sinoc onakav penal nije trebalo svirati.

ja

pre 5 godina

Da je Nejmar danas igrao verovatno bi PSŽ prošao, a zašto nije igrao, pogledajte samo kako su ga povredili, siledžije iz Strazbura su ga četiri puta zaredom iz sve snage šutirale u istu nogu sve dok nije pao. Nakon toga dosuđen je faul, a Nejmar je izveo jedan fenomenalan dribling u stilu Dragana Džajića i umalo postigao gol. Nakon toga više nije mogao da nastavi meč. Razmislite o tome pre nego što nastavite da ga vređate, a setite se da je i protiv Zvezde dao gol tako što su ga vukli za dres, ali on nije pao što bi svi očekivali.

Ijg

pre 5 godina

Ovo je toliko diskutabilan penal da je to neverovatno, toliko da recimo da ga nije svirao, niko ni rec ne bi rekao, cak ni ovi iz mancestera, a opet je svirao i opet vecina kaze da je penal opravdan. Ovo podseca na utakmicu real - juventus, prosle sezone kada je onaj gurnuo Vaskeza sa ledja u poslednjem minutu, tada se pricalo da se takav faul ne svira u 90tom minutu, ali to je real pa su svi osetili "nepravdu" prema Juventusu, prema Parizu niko.

pele

pre 5 godina

nije penal. kako to mislite da igrac skoci i da drzi ruke u dzepovima. to su gluposti. takav skok je fizicki nemoguce izvesti. batalite tu pricu o rukama uz telo.

Maks

pre 5 godina

@ Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???
(Neverovatno, 07. mart 2019 09:39)
-------------------------------------------------
Nije svaki kontakt lopte sa rukom automatski i penal.
Sudija još uvek ima slobodu da proceni da li je pokret ruke bio nameran s ciljem da zaustavi loptu ili ne.
U ovom slučaju očigledno nije bilo takve namere, i procena sudije nakon pregledanog snimka je pogrešna.

Gigi

pre 5 godina

Dok god neki klub od petro dolara ne osvoji nešto bit ce ovako.Ne moze sudac koji u nedjelju sudi Domžale-Mura suditi Psg-Utd.To ne ide.Poslao ga Čeferin da izbaci Pariz,jedva docekao da pokaze na penal.Za nagradu ce svirati finale.Uefa se ne bavi krucijalnim problemom a to je da ukinu da 3 i 4 iz lige igraju Ligu Šampiona jer to je liga šampiona.Koliko bi puta u zadnjih 10 godina onda igrali Frankov klub i Utd igrali elitno takmicenje? A ovo umetni klub i petrodolari to su gluposti.Da se ne lazemo svi bi mi bili srećni da šeik kupi Zvezdu ili Partizan ali on je ipak izabrao Pariz.

zvezdoprc

pre 5 godina

(lerma) Kako si video da igrač gleda loptu? Pogledaj snimak ponovo. A i šut je bio takav da bi lopta otišla 2 metra iznad gola. Ni P od penala. PSG je, u stvari, sam sebe eliminisao, Mančester je bio potpuno nadigran, ali u fudbalu ne pobeđuje baš uvek bolji tim.

TheAnswer

pre 5 godina

Ako je potpuno ispravna bila odluka da se svira penal za Real u poslednjim trenutcima nadoknade meča protiv Juventusa , u četvrtfinalu LŠ , onda je i ova odluka. 
Sa druge strane , da sudija nije svirao penal , moje mišljenje je , da mu se ne bi zamerilo. Isto tako , sam postupak Slovenca mi nije jasan. Deluje mi da je doneo odluku da to bude penal , samo zato što je MU u pitanju , čisto da ne bi mogao niko ništa da mu zameri i / ili prebaci , da bi onda produžio meč za još pet minuta , dajući tako direktno šansu PSG da postigne gol i prođe dalje.
(Sole, 07. mart 2019 12:01)

Dva gola su im bila potrebna

Realno

pre 5 godina

Vi ste dali 10 komada ovim nasim supermenima koji jedini u Evropi ne mogu da kiksnu u domacem prvenstvu , tako da dosta od vas za ovu godinu.

Oliver Nedeljković

pre 5 godina

Strašno bi me zanimale reakcije da je ovakav penal dosuđen za Real u 92. minuti protiv Ajaxa i da gol treba Realu za prolaz. Vjerujem da bi većina komentara bila kao i u ovom slučaju "čist penal" i nekoliko stotina pluseva... Inače mi je sad žao što Real, meni najmrži klub nije prošao, i došao u situaciju da četvrti put uzastopno osvoji Ligu prvaka pa da se čuju komentari "dosdadili su Bogu i narodu", a ovamo se likuje što svake godine sudije unište timove koji igraju fudbal PSG i City u korist "tradicionalnih velikana" koji su, jelte, na prosjačkom štapu.

Gagi

pre 5 godina

Damir Skomina je poznat da navlaci za "vece klubove" po imenima. Setite se samo prosle utakmice u Amsterdamu Ajax-Real kada je citavu utakmicu navlacio za Real.

Раде Кузма

pre 5 godina

Мислим да су се и играчи Јунајтеда изненадили кад је Скомина показао на пенал. Чак се на прву нису нешто ни бунили, пошло да изведу корнер, или аут, не знам шта тачно. Нити је Јунајтед заслужио да прође, нити знају како су прошли, као што ни ПСЖ не зна како је испао.

Palermo 98

pre 5 godina

Apsolutno si u pravu. Čovek koji skoči u vis a okreće se u letu nek mi neko kaže kako to da izvede sa rukama uz telo jer to je potpuno neprirodno i u tom slučaju moraš pasti jer gubiš balans. Ti praktično više u fudbalu nesmeš da skočiš.
Nek neko pogleda balerine koje rade okrete ili klizače umetničke i to rade sto puta dnevno da li oni mogu da skoče sa piruetom i to u stranu sa rukama u "gaćama".
(Šaomi, 07. mart 2019 09:42)

Nije problem što je skočio, problem je u tome da je lopta išla ka golu i njegova ruka je blokira šut. Naravno da nije hteo da igra sa rukom, ali on je blokirao mogući gol sa rukom i bio je u šesnaestercu. Zato je penal.

klm

pre 5 godina

Dakle vidno se vidi na ponovljenom snimku da je pogledao u lika koji treba da sutne loptu zatim krenuo u tom pravcu i namerno je izbacio ruku i onda kad je skocio okrenuo je ledja ali je to sudija video kao sto i vecina ljudi vidi. Na kraju krajeva zasto svi ostali skacu sa rukom uz telo!?
(dusanBGD, 07. mart 2019 10:17)


Koji to svi ostali skacu sa rukama uz telo? Nadji mi nekog ko skace tako.
Probaj i ti da skocis sa rukama uz telo, a pogotovo kada si u trku. To je nemoguce.

PimPong

pre 5 godina

Nisam neki njegov obozavatelj, i ne slazem se sa njim da ljudi koji pojma nemaju o fudbalu gledaju ovaj snimak. Ali ovaj penal je jedna jako teska odluka, dok je npr., onaj penal za Porto bilo mnogo lakse dosuditi (jer je igrac imao protivnikovu majicu u ruci). Sto se tice Manchester penala, pravilo je da ruka treba da bude u nekom prirodnom polozaju, jer sudije nisu madjionicari i ne mogu da citaju misli igraca. Kad se skace iz trka, ja bih rekao da jeste i ne bih dosudio penal, jer ne znam u kom polozaju bi onda trebao da drzi ruke pri takvom skoku.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Čist penal.To je za nauk da niko nije glup i naivan.To se uči i kadetima da ruka ide uz tijelo.U ovom slučaju ima namjeru da je tako ostavi.Svi oni znaju da je glup ispao.Driga je stvar što nisu davali golove kad igraju sa juniorima.Treca stvar su greške posle kojih su pali golovi.Cetvrto nije to Zvezda da se izgubi već u svlačionici. Izašli su da igraju momci i nisu oduševili igrom koliko borbom i zalaganjem.Na kraju su i zaslužili da prođu.
Peta stvar je što se seicima ne da prolaz u Evropu.Tako je i Celzi godinama bio najbolji pa slučajno osvojio LS kad se niko nije i nadao.Ima nešto više i od love

Nikola

pre 5 godina

nije penal. kako to mislite da igrac skoci i da drzi ruke u dzepovima. to su gluposti. takav skok je fizicki nemoguce izvesti. batalite tu pricu o rukama uz telo.
(pele, 07. mart 2019 12:24)

Penal kao kuća! Promenio je pravac lopte rukom, a ne može se garantovati da je to prirodan položaj ruke. I može da se skoči i u vazduhu skupiti ruke, no to i nije toliko bitno.

Think it over

pre 5 godina

Ajde da ostavimo strasti sa strane i da zanemarimo penal na trenutak.
Pre nego sto zamislite skok sa rukama pritisnutim uz telo, razmislite malo, setite se kako na primer atleticari skacu u vis! Prvo ruke idu gore jer vuku telo i dramaticno pomazu odrazu, pa onda sve ostalo.
Skok bez "potezanja" rukama je besmislen i smesan. Dakle ruke uvek idu gore, refleksno ili tehnicki doterano, nebitno je, a onda padaju dole u silaznoj putanji skoka zajedno sa celim telom, a cesto i sporije (zbog potrebe da se zadrzi balans). To je fizika, anatomija i nema previse veze sa zeljom i namerama. Ono sto se u fudbalu uci je drzanje ruku uz telo (ili u poslednje vreme na ledjima) kada se prati igrac na zemlji ili pokusava blok centarsuta, ali tu nema ni skoka ni potrebe da ruke idu gore, pa je jasno da je svako sirenje ruku "uvecavanje povrsine tela" u nameri da se blokira sut ili pas.

neutralni felsh

pre 5 godina

Bruka i Sramota za PSG ! Penal kao čist kao suza ! Sada mogu da kukaju koliko god... Što reče Krojf : Vreća para ne daje golove ! 
Još da vidite naslove novina i TV već teraju Trenera te Bufon kriv te Neimar ....
(Darko, 07. mart 2019 12:23)


sreca tvoja pa siromasni junajted nema vrecu para...

Fei Li

pre 5 godina

Jedino mi je zao sto je prosla losija ekipa, isto kao i Ajaks. Mozda je dobro za fudbal, ali realno su prosle dvije lose ekipe. Nije mi jasno kako je PSZ dozvolio ovako nesto, a vidjeli sta se desilo Realu. Umjesto da napadaju od starta, da kidisu, oni kalkulisu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kaokakao, 7. mart 2019 10:07)

Ne porediti Ajaks i ovaj Mančester, Ajaks je igrao fudbal i to kakav a
Mančester se zabio u mišju rupu, ljudi su bez igre dali 3 gola.

Iskreno, žao mi je PSŽ-a, 3 godine zaredom ispadaju na neverovatne načine i počeo sam sa ih simpatišem.

Bob Barkli

pre 5 godina

Cekajte bre ljudi, lopta ide u gol, ovaj sprecava to stopirajuci je rukom u sesnaestercu, i vi polemisete o tome? Ok, da nije isla u gol, da se ne sudi, ali ovako se moralo suditi. Fu*k you Neymar Fu*k you Cavanii Fu*k you Mbape Fu*k you PSGGGGGG

stoler

pre 5 godina

Placite arapi, placite instant klubu, vi bi milionima da stignete do necega sto su MU i slicni stvarali decenijama. Mars bre!!! Kako bi vam samo zabranio da postojite, a ne da se takmicite.

Darko

pre 5 godina

Bruka i Sramota za PSG ! Penal kao čist kao suza ! Sada mogu da kukaju koliko god... Što reče Krojf : Vreća para ne daje golove !
Još da vidite naslove novina i TV već teraju Trenera te Bufon kriv te Neimar ....

4k4.Dex

pre 5 godina

@Milan
Nevezano za situaciju... naravno da svako igranje rukom u sesnaestercu nije penal. Ja ne znam da neko moze da prati fudbal i da to misli. Stvarno si lupio. Penal je samo u opasnoj situaciji po gol ili namerno igranje rukom.

Glogov kolac

pre 5 godina

Treba ukinuti penale i pustiti da se izvodi slobodnjak gde god se desio, pa da vidim onda zasto bi se vedete valjale cim omirisu sesnaesterac. Ovo je preraslo u cirkus jer vise niko ne gleda u gol, nego samo kako da padne i da to izgleda uverljivo.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Nije problem što je skočio, problem je u tome da je lopta išla ka golu (Palermo 98, 7. mart 2019 09:54)


lopta je išla, bar, 5 metara iznad gola - za zaključak nije potrebna nacrtna geometrija, dovoljna je i jedna odgledana utakmica.

juče je i na onoj drugoj utakmici bila sasvim očigledna namera obesmišljavanja var tehnologije - fudbalska, sudijska i kladioničarska mafija pokušavaju da, bar, iskontrolišu štetu...

borisbl

pre 5 godina

vise nego ocigledna je namjera igraca psg da rukom zaustavi loptu, to se jasno vidi.. ocigledno da neymar nema pojma... sudija 100% upravu sto je svirao penal

Vlado

pre 5 godina

Penal je bio. Covek je skocio razmahanih ruku u trenutku kad je upucen udarac ka golu. Cak i da je bio samo centarsut opet je penal. Koliko puta sam video da defanzivci drze ruke uz telo u situaciji kad misle da ne mogu imati dovoljno vremena da izmaknu ruku prilikom protivnickog suta ili centarsuta.

borisbl

pre 5 godina

Penal cist! Svi koji misle suprotno neka pogledaju snimak pazljivije.. a i na ovoj slici se vidi da ruka stoji s namjerom da zaustavi loptu... ispravna odluka sudije 1000000%

Јабучило

pre 5 godina

Ti a i vecina vidim smatrate da je svaki kontakt u 16 metara rukom automatski penal? Klasican primer nemaca pojma i rulje kojoj je nebitna sportska pravda vec crpe svoju "objektivnost" iz mrznje prema "arapskim parama". Bez daljeg komentara...
(jad i cemer, 07. mart 2019 09:56)

Залетиш се, скочиш, руком спречиш шут у 16м. Ненамерно = пенал. Намерно = пенал + картон. Нема везе са Арапима.

ket

pre 5 godina

Cist penal. Ko skace ovako?!? Poluokret i ruka “zaboravljena” na pola metra od tela... a nadam se da je ovaj picopevac svestan da se sve sto izgovori negde pise i pamti... strasan igrac, ali jeziv lik.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

To se uči i kadetima da ruka ide uz tijelo.
(Mirko Kojotovski, 7. mart 2019 09:56)


deluješ kao autentični stručnjak sa bogatom fudbalskom karijerom, pa bih te zamolio da objasniš - kako skočiti sa rukama uz telo?

Milan

pre 5 godina

Igranje rukom u sesnaestercu je penal, osim ako nije uz telo. Nebitno da li ta lopta isla u gol ili u vasionu ruka je ruka, kraj. A ovaj padavicar da zna nesto igrao bi fudbal a ne bi na terenu glumio valjak, cigru ili sta vec

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Najveci simulant u istoriji fudbala ima obraza da nesto kaze. Samo jos da stavi opet onu traku na glavu "100% Jesus" kada je igrao rukom i sudiji se "kune" u celu familiju da nije.

Kanta

pre 5 godina

Jeste ili nije, uvek ce biti polemika... problem je koliko VAR utice na igru, na fudbal u celini. Jasno je da je jucerasnja utakmica zavrsena 1:3, ali je isto tako jasno da bi ta utakmica pre 2 godine bila zavrsena 2:2 bez VAR. Ponisten gol za PSG i penal za MU su zasluga VAR-a.
Cemu sudije ako ce VAR sve procenjivati, a opet cemu VAR ako sudija moze da izabere da ne gleda snimak, kao Brih na utakmici Srbija-Svajcarska gde je penal bio ocigledniji od 90% ovih sto se danas sviraju?! Koji sertifikat treba sudiji da "prepozna" namerno igranje rukom ili nemogucnost da je igrac skloni u odredjenoj situaciji? Dakle ili sudija ili VAR, nema tu vise "slobodne procene" da li zeli da gleda ili ne! Mora da bude kao challenge u tenisu, imas pravo da zahtevas npr. 2x u toku jednog poluvremena i to je to, a ne ovako da svi zavise od toga ko sudi i koji mu je kriterijum. Ako pravila kazu da je igranje rukom penal, nema tog kriterijuma koji ce posle dve sumnjive situacije presuditi da do kraja utakmice nema vise penala zbog igranja rukom. U svim sportovima imamo 1000 primera kompenzacije, pa se zbog datog sumnjivog kartona, protivnickoj ekipi odmah nesto sudi da se ispegla ta "nepravda". Kako to resiti ako je jedna situacija "za VAR", a druga po proceni nekog sudije "nije za VAR"? Mislim da je naopako postavljen sistem da se VAR vezba na najvecim takmicenjima gde nema popravnog. To je trebalo testirati 3-4 godine po manjim ligama, pa onda ici na SP i LS, a ne ovako "udri, pa sta bude..."

,,,

pre 5 godina

Jedino mi je zao sto je prosla losija ekipa, isto kao i Ajaks. Mozda je dobro za fudbal, ali realno su prosle dvije lose ekipe. Nije mi jasno kako je PSZ dozvolio ovako nesto, a vidjeli sta se desilo Realu. Umjesto da napadaju od starta, da kidisu, oni kalkulisu.
(kaokakao, 07. mart 2019 10:07)

Ajaks je barem stvorio šanse, ali ovi koma covece.

Dusan

pre 5 godina

Za ovo bih ja uveo da je penal i da ga nije pogodila u ruku. Lik koji prima 200000 evra nedeljno se plasi lopte i okrece ledja u bloku, pa jos rasirio ruke kao flamingos.

Vojkan

pre 5 godina

Utakmica se igra sve do poslednjeg zvizduka sudije.
Izuzetno prepotentno je docekan MANU zbog prve utakmice i mislili su da je sve gotovo.
Ali!
Cinjenica je da je MANU dao 3 gola a PSG jedan.
I to je dovoljno.
A sto se tice cetvorice koji pojma nemaju o fudbalu to je nevidjena glupost!

Baki

pre 5 godina

Navijam za MUTD i srecan sam zbog prolaska,, ali cak i Rio Ferdinand kao bivsi defanzivac Junajteda bez rezerve izjavio da nije bio penal.
(Ja, 07. mart 2019 11:40)

Da,da ... rece mi Ferdinand danas da ste se culi i da ti je licno rekao da nije bio penal....

ha ha ha ....

Samo kazem

pre 5 godina

@Šaomi

Pa sta cemo sad, da uvedemo pravilo da kad fudbaleri imitiraju balerine, igra rukom ne vazi?
Da uvedemo da svaki igrac koji skoci, moze da igra rukom?

Mozda nije bilo namere, mi to ne znamo, fudbalire se inace preterano foliraju, da bi im se verovalo, ali lotaga je udarila u ruku, ispod lakta.

I jos nesto. U trenutku suta, on je bio licem okrenu prema protivniku, video je kuda bi lopta mogla da ide. Zadnji minut, vazna utakmica, mozda i instinktivna reakcija u zelji da se prodje dalje, ali ipak igra rukom koja sprecava da lopta dodje tamo gde je upucena.

Mogao je da ostane okrenut licem i stavi ruke uz telo, odlucio se da skoci kao helikoter, rizikovao i to je to.

dusanBGD

pre 5 godina

Dakle vidno se vidi na ponovljenom snimku da je pogledao u lika koji treba da sutne loptu zatim krenuo u tom pravcu i namerno je izbacio ruku i onda kad je skocio okrenuo je ledja ali je to sudija video kao sto i vecina ljudi vidi. Na kraju krajeva zasto svi ostali skacu sa rukom uz telo!?

ipak se okreće

pre 5 godina

@parx

nisi se ti naigrao fudbala čak ni u svojoj ulici čim komentarises ovako, a ni nagledao.
njemu je u trku leva noga odskočna i jedino desnom moze da blokira šut i to tako sto se okrece ledjima prema lopti. nikako drugacije nije mogao da reaguje. tako da to "seka persa" i fuca u tvojoj ulici nemaju veze sa stvarnošću.

Beoman

pre 5 godina

@Penal cist ko suza! Ko misli suprotno, neka nadje pravila i neka procita. Prosto.
(Deda Kreza, 7. mart 2019 10:27)
Podpuno si u pravu, nie trebao skakati u zaopkretu, da je skocio napred i blokirao prsima il glavom sto je normalno, a ledjima je zaopkret i ruke pokrivaju jos 10%. da je skocio napred i ruke uz telo i napucan u tom smislu je prirodno i nie penal. E sad je drugo pitanje sto Nejmar treba da upita da je situacia suprotna gde uzrokuje MU penaltik na isti nacin da li bi se uopste VAR koristio? Pravila nisu ista za sviju i to je to sto smrdi!

anti socialist

pre 5 godina

reci cu vam suštinu svega;

pravila za napucane u ruku penale moraju da se menjaju s obzirom da se koristi VAR. nije isto kao pre.

niko od vas nije u pravu. ni ovi koji kažu da je penal ni ovi koji kažu da nije.

primer pravila može biti:
1.ruke moraju biti iza leđa.
2. penal je I ako je napucana ruka a nije iza leđa.
3. čak I ako lopta ne ide ka golu, a ruka napucana nije iza leđa, penal je

to je samo primer. mora jasno da se odredi. crno:belo. ne može sudija da odlučuje šta je sivo.

milos

pre 5 godina

@ ogi pre bih rekao da si ti navijac psz-a i da ti je tesko da podneses poraz pa tako pricas... i meni je mnogo krivo sto je ispala ekipa koja je ceo mec napadala bukvalno kao da smo gledali viktorije ali penal je bio cist! oduvek se znalo i vazi pravilo "ruka uz telo" a on se toliko razmahao i to ne slucajno!

Džoni

pre 5 godina

E, ajde ovako neka svako od vas zamisli da je ovakav penal u završnici LŠ sviran u 93' protiv njegovog omiljenog tima tipa Zvezda ili Partizan kako bi se osećao? I zamislite (ako je to u opšte moguće) da je sviran u korist vašeg tima? I delije i grobari bi verujem na onaj prvi scenario posle utakmice od besa polomili pola grada ili čak uleteli na teren i prekinuli utakmicu, a na ovaj drugi bi možda tek po neko prokomentarisao da je eto možda sudija mogao da svira, ali realno ko bi to očekivao u 93'? Volim i ja što je ispao PSG i što je prošao MU ali treba biti realan.

Ilija Dukić

pre 5 godina

Ma trebalo je još malo da raširi ruku pošto se okrenuo leđima. Koji deo tela brani rukom? Jedino što brani je gol, znači penal je.

gru

pre 5 godina

Ono što je najbitnije lopta odlazi 10 metara iznad gola. Ne utiče na ishod šuta. Plus je napucana i igrač okrenut leđima. Nikako nije smeo da svira penal. Ovako je direktno sudija odlučio ko ide dalje.
(Petar, 7. mart 2019 10:28) # Link komentara

To je tvoja impresija, moja je da je lopta išla u okvir gola.
A činjenica je da je igrač PSŽ-a igrao rukuom u kaznenom prostoru, što je po pravilima jedanesterac.

lalo

pre 5 godina

Potpuno zasluzena pobeda MY sa podmladjenim timom nad timom kvazizvezda tipa Neimar itd a Kladionice su profitirale kao i neki veliki igraci u svetu novca tako da su svi zadovoljni kada David pobedi papirnog Golijata prodje dalje i osvoji Ligu sampiona u finalu protiv Ajaxa kao utehu Britancima za prenagljeni Brexit cije ce dejstvo otpoceti upravo tada.

neimar

pre 5 godina

citam komentar posle ovog clanka:

zasto stjuardese drze ruke iza ledja pri ukrcavanju

https://www.b92.net/putovanja/zanimljivosti.php?yyyy=2019&mm=03&dd=06&nav_id=1513580

jedan kaze: da im stromina ne bi svirao penal u zadnjem minutu hahah

Nenad

pre 5 godina

Pa čekaj, po njemu defanzivac ima pravo da skače u blok unutar šesnaest metara okrenut leđima sa podignutim rukama. Pa neće biti. Primili su 3 gola od rezervnog sastava Mančestera, na čijoj klupi su sedeli juniori kluba. Ajde lepo pod ruku sa Nindžom pa na Fortnite.

sharp

pre 5 godina

sto se tice sporne situacije, kad god sam igrao utakmicu dok sam trenirao fudbal, ruke u ovim situacijima uvek stavljam pribijene uz torzo bez obzira da li sam okrenut ledjima ili licem prema lopti odnosno protivniku, dok se ovaj lik rasirio kao hobotnica

Tommy Shelby

pre 5 godina

Kme, kme, evo suza mi krenula sto si ti, kao najodvratniji igrac u istoriji fudbala ispao, i najsmrdljiviji klub u istoriji, sa sve arapskim parama ispali iz Lige Sampiona . Nikada je neces uzeti, ni ti, ni PSG .

svrco

pre 5 godina

Ljudi moji nije problem penal i sta svi o penalu pricate. UTD je dosao bez 10 igraca i sa zaostatkom od 2-0 i vi kuci izgubite halooo. Da ste igrali muski i dali 2-3 gola ne bi vam penal bio problem.

Aleksandar

pre 5 godina

Zabole me mozak od poznavalaca fudbala.
Nebitno: arapske pare, omladinci MU, prednost na papiru posle prvog meca, vremenska nadoknada, kosmicka pravda, polozaj tela pri igranju rukom (okrenut ledjima, nemogucnost drzanja ruku uz telo pri skoku)...
Bitno: da li se lopta kretala ka golu ili igracu koji je bio u gol sansi, da li je ruka bila odvojena od tela, da li je postojala namera igranja rukom koja automatski znaci i crveni karton i penal, ili namere nije bilo, sto znaci da nema crvenog kartona, ali penal ostaje i u ovom slucaju je cist kao suza.

мики

pre 5 godina

Inače odlični Tuhel je izgubio ovu utakmicu! Šta mu Kavani radi na klupi protic omladinaca MU? Čuva 1:2 kod kuće od dece!
(Imay, 07. mart 2019 09:50)

Кавани је ровит. месец дана се опорављао, и одрадио је само један тренинг.

Kg

pre 5 godina

Cinjenica je da bi sut zavrsio 10 metara iznad precke, vidi se na usporenom snimku kako krece lopta, ali ruka nija uz telo, ima prostora da se sudi penal. Kraj price... Slobodna procena sudije. To je igra.

Rogi Inglewood

pre 5 godina

Znao sam odavno da se u Srbiji svi razumeju i u igracki i u trenerski deo fudbala...Ali da su svi postali znalci i u sudijskom biznisu - to nisam znao.
Izgleda da je onaj debeli strucni konsultant kod napacenog Strajnica uticao na jedno sveopce sudacko uznapredovanje srpske fudbalske javnosti....

Goran

pre 5 godina

Na usporenoj snimci see tacno vidi da igrac gleda u loptu i ostavlja ruku da ga pogodi. Sudije imaju instrukcije da , ako po njihovom misljenju, igrac "napravi sebe vecim" sviraju igranje rukom. Pogledajte penale sto su svirali na svetskom i bice vam jasno . Ponavljam, po njihovom misljenju. Ovo nije crno ili belo pravilo.

petar-nbg

pre 5 godina

Nepravda je bilo ono nama na SP kad nas je pokrao sudija neželeći da pogleda snimak, a ovo vaše čisto ko suza, a ti bolje više igraj fudbal, a manje instagrami, fb j ostalo. Toliko.

com

pre 5 godina

Pa onda nije trebalo da skace tako ako ne moze skloniti ruku. Jednostavno. Sta sad treba stoperi da skacu svi ispred lopte, razapinju se pred golom, brane i rukama i nogama i telom i svime i onda kazu "pa u tom polozaju nisam mogao skloniti ruke". Onda to nije dobar polozaj za odbraniti gol majstore. Trebao si onda biti blize igracu pa da blokiras nize.

ernesto che

pre 5 godina

@jad i cemer

Naravno da nije svako igranje rukom penal, pogotovo u danasnjem fudbalu i bice da je bio okrenut ledjima (kako navode) ali je pratio pogledom i video putanju lopte i namerno isturio ruku od tela, tako da ipak je bio penal,u prvom mahu sam i ja mislio da je ovo smesno cak i za gledanje ali kad pogledas lepo sve se lepo vidi, koliko god voleli ili ne voleli arapske pare, cist penal.

Spearhawk

pre 5 godina

Najgore je sto sudije razmisljaju da li je inao namjeru na igra rukom??? Pa koje su to gluposti??? Svako igranje rukom je igranje rukom i treba da je penal. Pa i igrac pokusava da oduzme loptu, pa zakaci protivnickog i sudija svira penal. Treba li da sudija razmislja je li on htio ili nije da ga faulira. Vrcina penala je splet nesrecnik okolnosti po odbrambenog igraca. Ali za gresku treba da se odgovara.

hahaha

pre 5 godina

Gospodo, penal nije samo u slucaju da je igrac koji upucuje udarac na razdaljini da igrac odbrane nemoze da reaguje, u svakom drugom slucaju igranje rukom u prostoru 16m se vodi kao kazneni udarac sa unapred odredjenog mesta (11m). To sto se on okrenuo ledjima i podigao ruku gde joj nije mesto tocje samo njegov problem i naravno psg-a

Stoga navijacke strasti kod komentara nemaju smisla

Nikola

pre 5 godina

Penal je cist lopta je isla ka golu tako da mora da se svira jer je sprecen potencijalni gol i ruka je van prirodnog polozaja zna se sta znaci ruka uz telo to je fudbal a ne balet moze se reci da penal nije nameran ali se ovakve stvari sviraju jer se bukvalno isprecila ispred gola igrac je reagovao rukom i odbranio gol svesno ili ne to nije bitno... Svejedno dobilu su dodatnih 7 minuta i nisu zasluzili prolaz!

adagio

pre 5 godina

Nije da nisam navijac M.J.ali toliko su prepotentni PSG.onda City..tako da prosto nekako uzivam u pobedi Crvenih djavola i dozivljavam je kao licnu satisfakciju u eri fudbala gde "zvezde"poput padavicara Nejmara i ostalih njemu slicnih treba da se pokriju usima a ne jos na sav glas da pricaju nebuloze..

Mario D

pre 5 godina

Na pocetku utakmice Zvezda PSG pevala se jedna pesma posvecena tebi I drugarima, svim srcem ti preporucujem da je poslusas. Lep pozdrav I sve najbolje u nastavku sezone u ligi 1.

Pele

pre 5 godina

Volim kad prepotentnost bude kaznjena.

Igraci PSG su u prvom poluvremenu igrali tika-taka na sredini terena kao da je duel vec zavrsen i da su se vec plasirali u QF. Alves pimpluje loptu kao da je na coskicu.

Isto tako je prosao i Real protiv Ajaksa.

vladanko

pre 5 godina

Kada je upucen sut ka golu a protivnicki igrac zakaci loptu rukom u sesnaestercu svira se penal bez obzira na nameru tog igraca! Sta nije jasno?

Vladan R

pre 5 godina

Pod jedan zašto igrač skače i okreće ledja, maše rukama, umesto da okrenut licem ka igrači i lopti, pokuša da izblokira šut. Pod dva ruka je daleko od tela i ne miruje, rotira zajedno sa tetkom, pa se ne može reći da lopta udara u ruku, nego da na neki način i igrač rukom udara loptu. Dakle čist penal. Me znam samo kako dobije ideju, da se toleriše, refleksno igranje rukom, jer u refleksnom igranju rukom, ima namere. Čim ima namere, makar i refleksne, to mora biti kažnjivo.

miki

pre 5 godina

Nisam Milorad Mazic vec nizerazredni sudija ali pravila znam. Ovo pisem cisto ako nekog zanima posto vidim diskusiju.
Osnovi za svirenje kaznenog udarca ako je igraca pogodila lopta u ruku su sledeci:
-kazneni udarac se svira ako je lopta pogodila igraca u ruku, a da pri tom ruka nije u prirodnom polozaju bez obzira da li postoji namera ili ne. Npr ruka iznad glave ili saka daleko od tela (procena sudije)
-kazneni udraca se svira ako je igranje rukom sprecilo sansu ekipe koja napada ili je lopta bila upucena prema golu (bez obzira na nameru ili polozaj ruke)
-ako postoji namera kod igranja rukom sudi se kazneni udarac i crveni karton za igraca koji je odigrao rukom
Naravno da sudijska procena je najvaznije (jer kako bi sudije mogle da kradu da nije tako) ali ovde je penal opravdan bar po jednom kriterijumu.

Srdjan

pre 5 godina

Igrao covek rukom u sesnaestercu i na taj nacin blokirao sut ka golu. Nema veze da li je hteo ili ne, bitno je da je igrao rukom i tako blokirao sut ka golu. To jeste penal.

Dragan, Ontario

pre 5 godina

Da je namerno igrao rukom dobio bi i crveni karton uz penal. VAR bi trebalo da iskoreni prljave trikove, ali je jasno da kao i u tenisu ekipe moraju imati pravo da ga traze.

Rasko

pre 5 godina

@šaomi po tvojoj logici pocece odbrambeni igraci da svaki sut brane okrenuti ledjima, jer jel'te kad se okrenes ledjima ne vazi igranje rukom.

Mirko

pre 5 godina

Lopta je udarila igraca u ruku kad je isla prema golu i time je lopta promenila smer. Da li je penal? Jeste! Da li je igrac mogao nesto da uradi pa skloni ruku? Nije! Desava se, ali je i dalje penal.

E

pre 5 godina

Volim MU drago mi je sto je prosao, nemam nista protiv PSG cak su mi dragi, dok su Real, Barsa trosili ogromne svote novca sve je bilo ok sad kad to mogu i drugi onda nije u redu, ali da Nejmar prica o sudjenju nek se seti penala nad njim u mecu PSG:Barsa to je bila kraga vega a ne ovaj mec

Laka

pre 5 godina

Čist penal.Šta bi drugo mogao da kaže igrač koji se prenemaže na svaki kontakt.Minđušice mu baš stoje.Inače nije loša taktika izaći na meč sa drugim timom.Protivnik se opusti u stlu ma lako ćemo.I eto.A niko nekomentariše kiks Bufona.

Vitko Belic

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima???(Neverovatno, 07. mart 2019 09:39)Наравно да није пенал. постоји слободно судијско уверење и принцип суђења у духу правила фудбалске игре. овде је сасвим јасно да је лопта погодила играча у лакат док је рука била уз тело. судија зато и није досудио пенал, али је практично видео судија исфорсирао примену одлуке. срамота.
(мики, 07. mart 2019 11:29)Ruka uz telo? Jel se ti drogiras decko? Sta je s tobom?

Šio mi ga Đuro

pre 5 godina

Sinak, jes' grdna situacija. Ali i činjenica, da ste ti i ekipa kupljeni za milijardu, a takmičite se sa raznom decom ,koja vrede manje od 50 miliona. Pravedno? Ne bih baš rekao!

Dacha

pre 5 godina

Izuzetno teska odluka sudije i sta god da je dosudio ne bi pogresio. Sa jedne strane upucen je sut u gol i igrac PSG-a u sesnaestercu sprecava dalji put lopti ka golu,a ipak sa druge strane u kom polozaju i gde da igrac stavi ruke kad skoci u vis i to okrenut ledjima,ne znam da li postoji prirodniji polozaj od ovog za tu situaciju. Kao sto rekoh izuzetno teska situacija koja je direktno odlucila pobednika dvomeca sto jos vise daje na tezini odluku.

Ogard

pre 5 godina

Samim skokom u vis igrač je celo telo stavio u funkciju da zaustavi loptu ili promeni pravac istoj, prema tome svaki kontakt lopte sa rukom je prekršaj. Jedino da je ruka bila uz telo. Što nije slučaj.

aca

pre 5 godina

Sta bre nije jasno??? Lopta pogodi igraca u ruku u kaznenom, i to nije penal??? Po kojim parametrima??? 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neverovatno, 7. mart 2019 09:39) 

Ti a i vecina vidim smatrate da je svaki kontakt u 16 metara rukom automatski penal? Klasican primer nemaca pojma i rulje kojoj je nebitna sportska pravda vec crpe svoju "objektivnost" iz mrznje prema "arapskim parama". Bez daljeg komentara...
(jad i cemer, 07. mart 2019 09:56)

Ja licno mislim da je malo bezveze da nazoves ljude "nemacima pojma", kada ocigledno fudbal i nisi bas igrao. Bar ne iole ozbiljno. Kakva je ovo reakcija odbrambenog igraca?!! Ide da blokira sut tako sto okrece ledja. Kao dete od deset godina koje se plasi lopte. I pritom bi zbog te svoje lose reakcije, trebalo da bude opravdan od igranja rukom. Po meni, cist penal kao suza.

Ne diraj moj Buggy

pre 5 godina

Koliko su ih potcenili kad Dani Alves umesto brzog pasa pimpla loptu i smeska se u prvom poluvremenu, hvata neke voleje umesto da da go. Kakav podvig, bravo United! Englezi izgleda sa cetiri ekipe u cetvrtfinalu... Ako Nemci ne naprave neki kurslus tamo. :)

Branislav

pre 5 godina

(Goran, 7. mart 2019 15:45)

Kako gleda ako okreće leđa, što je uslovni refleks prilikom skoka gde želiš leđima da sprečiš šut.

mufljuz

pre 5 godina

Lopta išla ka golu,isprečila se ruka koja nije sastavni deo ove igre i sudija je pokazao na belu tačku.A što se tiče sudija ti imaš najmanje prava da ih kritikuješ.Zbog igrača poput tebe je i uveden VAR.

Srećko

pre 5 godina

Koliko otužno ovo deluje. Skoro kao situacija kad je pred kraj meča Marinjos pokušao posle skok duela da iznudi penal, hvatajući se za nogu!? A ovaj vrsni stručnjak stoji pored terena i urla tražeći od sudije da sviraju prekršaj.

Imay

pre 5 godina

VAR bi mogao da bude dobar, ali mora neka pravila da se uvedu. Ne može da se proverava aut u početku akcije iz koje je Tadić posle dao gol?! Treba VAR da bude samo za ofsajd, penale (ali da samo namerno igranje rukom bude penal, ostale ruke - indirekt), gol liniju.

Oslo

pre 5 godina

Ono što je najbitnije lopta odlazi 10 metara iznad gola. Ne utiče na ishod šuta. Plus je napucana i igrač okrenut leđima. Nikako nije smeo da svira penal. Ovako je direktno sudija odlučio ko ide dalje.
(Petar, 07. mart 2019 10:28)

To gde lopta ide nema ama bas nikakve veze, penal je penal. Po fudbalskim pravilima kada lopta pogodi igraca u ruku koja je u neprirodnom polozaju svira se kazneni udarac. Niko za penal ne moze sudiji da zameri. Pitanje koje treba sebi da postave je zasto su sebi dozvoli da sa onolikim zvezdama u timu dozvole da ima ona deca daju 3 gola. Prva dva gola, nemam reci, kao amateri....

Miha

pre 5 godina

Ja ne vidim da je on branio rukom neki deo tela, glavu, medjunozje... Dakle neprirodan polozaj ruke u tom momentu, nista nije branio, sem gola, i cist penal. Po meni nema dileme.

mali radojica

pre 5 godina

Hahahaha!!!! Kako mi drago sto se ovo desili zbog svega u ovih zadnjih godinu dve. Tolike pare si namakao za sta?? Nemas ti decko pojma sa zivotom. Toliki naucnici toliki inovatori umetnici talentovana deca a tebe isplatili sa onolikom sumom zasta decko? Da giras loptu i kreveljis se cim tw neko pipne. Neka je ovako jer ovo je kosmicka pravda. Sto rece Njegos "ne bije boj svjetlo oruzje vec srce u junaka" "

Slobo

pre 5 godina

Meni nije jasno zasto se igralo 99 minuta. Penal je bio u 90-om i vec je pokazano 3 minuta nadoknade. Penal izveden u 93 (na VAR izgubljeno 3 minuta)i ona nadoknada od 3 = 96. Gde je Skomina nasao jos 3 minuta to samo on zna. Da je kojim slucajem PSG postigao gol u 98 ili 99 minuti - to bi tek bio skandal

Goran

pre 5 godina

I na ovom snimku se vidi da je igrač PSG u skoku i brani svoj gol i rukama i nogama! Treba samo pogledati njegov izraz lica kada je sudija doneo odluku da pokaže na belu tačku, to sve govori o tome da li je ili nije bio penal.

Rocky

pre 5 godina

Nije MU pobedio sa 1:0 pa da je sporan penal, već sa 3:1.

3 komada, tako mlada, u gostima. Onako se ne izlazi jednom Mancesteru na revans Razbili ih takticki, dzabe su trckarali parizani.

Станислав

pre 5 godina

Da,da ... rece mi Ferdinand danas da ste se culi i da ti je licno rekao da nije bio penal....

ha ha ha ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Baki, 7. mart 2019 15:37)

Možda se nisu čuli ali isto tako gari gostuje na raznim tim sportskim emisijama gde se komentarišu utakmice naročito njegovog bivšeg kluba. Ko bi rekao. Jel ti sad smešno.

kjovo

pre 5 godina

Uopste nije namer bitna,da li je mogao da skoci drugacije ,jedino je bitno da je njegova ruka sprecila loptu da ide prema golu a nije bila uz telo i to je jedino bitno. Pa sam igrac je odmah znao da ce biti penal kada je sudija krenuo da gleda VAR jer je bio svestan sta je uradio,on se jedini nije bunio vec se uhvatio za glavu. A zasluzili su da izgube samo zbog potcenjivanja protivnika ,to im se osvetilo ko i Realu prethodnog dana i bice sve vise ovakvih utakmica nadam se jer bi to bilo dobra za fudbal.

судија

pre 5 godina

Основни критеријум за одлуку је да ли је постала намера да се лопта удари. У директном смислу одбрамбени играч није имао намеру да лопту заустави руком. Међутим, у индиректном смислу, у тренутку када је нападач шутнуо лопту он је са намером одлучио да скочи и то на страну у смеру лопте да покуша да заустави лопту правећи себе већим него што јесте. Консеквентно, и рука није у природном положају и њеним коришћењем је себи обезбедио предност. Овакве ситуације и елементе правила (намера, да ли је видео (ненадани) шут, да ли је лопта била превише близу да реагује, да ли је скочио у вис или страну, итд) је врло тешко сагледати у тренутку, тако да је ВАР од велике користи. Пенал!

gradjanin

pre 5 godina

Odbrambeni igrač nije mirno stajao, statično pratio akciju i bio okrenut leđima, nego je skočio da blokira loptu. Ako je lopta bila tako neprecizna što je onda skakao toliko visoko u blok? Mlataranje rukama u fudbalu je nedozvoljena radnja ako prepreči put prolasku lopte. Ende.
U košarci padneš na igrača koji je već uputio loptu prema košu i ne utičeš na njen let, pa se opet svira faul.. a naročito je to bolno kod šuta za tri gde obično lopta ni ne uđe u koš.
Ko rizikuje.. taj najčešće gubi.

hmm

pre 5 godina

Treba da vas bude sramota što sa tolikim ulaganjima i skupim fudbalerima, protiv drugog tima MU, kraj utakmice niste dočekali sa min 3 gola prednosti, pa vas penal uopšte nebi interesovao! U tome je suština vašeg problema, a ne u sudiji i VAR-u.

milos

pre 5 godina

TheAnswer,
prvi mec 0:2 i da je psg postigao jedan gol bilo bi 2:3 i ukupno 4:3 za psg.Kako su im bila potrebna dva gola matematicaru?Kako si dosao do tog resenja?Zivo me zanima...

MD

pre 5 godina

Ja bih baš volio da je Slovenac pogriješio,nije bitno jeli ili nije bio penal!Iživljavaju se cijelu sezonu a kad im dođe loš dan,ništa ne ide od ruke,za čas padnu u bedak.Nemaju junaka i ne može se kupiti!!!

Goran

pre 5 godina

Dan ranije Ramos na tribinama jer je namerno otaljao žuti karton verujući, kao uostalom i njegov klub, da će lako proći u revanšu jer imaju plus sa gostovanja. Dan kasnije Kavani na klupi, Neimar na tribinama, dolaze klinci i lako će sa njima obzirom imaju dva plusa sa gostovanja. Sada oba kluba koja su računala finale LŠ jedu onu stvar i to sa kamatom. Lepo stoji oduvek da se igraju dve utakmice i stvar nikada nije gotova dok ne bude gotova. Neka sada razmišljaju da li je bio aut i da li je bio penal, a i gledaće mirno sledeće runde i finale.

Vitez Koja

pre 5 godina

Ti reci nekome za suđenje večito se valjaš po terenu i padaš kao da u bazen skačeš. Treba da te je sramota i da se u mišiju rupu sakriješ!

Sole

pre 5 godina

Ako je potpuno ispravna bila odluka da se svira penal za Real u poslednjim trenutcima nadoknade meča protiv Juventusa , u četvrtfinalu LŠ , onda je i ova odluka.
Sa druge strane , da sudija nije svirao penal , moje mišljenje je , da mu se ne bi zamerilo. Isto tako , sam postupak Slovenca mi nije jasan. Deluje mi da je doneo odluku da to bude penal , samo zato što je MU u pitanju , čisto da ne bi mogao niko ništa da mu zameri i / ili prebaci , da bi onda produžio meč za još pet minuta , dajući tako direktno šansu PSG da postigne gol i prođe dalje.

Igor

pre 5 godina

Ni psg ni real nije izvukao pouku iz proslogodisnje utakmice u rimu kad je roma izbacila barsu. Diskutabilan penal ali to nije opravdanje za poraz od klinaca iz mancestera.

Stojke

pre 5 godina

Dal' je bio penal ili ne ne bih da komentarisem. Ono sto primecujem je da su svi ovi sto se valjaju po pola utakmice kao doticni Nejmar kivni na VAR najvise, sto znaci da je najbolja stvar u fudbalu ikada!