Ponedeljak, 25.02.2019.

17:47

"Nisu tražili novac za igranje na SP, zašto je Rambo čekao 20 godina?"

Bivši srpski fudbaler Albert Nađ dao je svoje mišljenje o traženju novca od fudbalera za takmičenje na Svetskom prvenstvu.

Izvor: LN

"Nisu tražili novac za igranje na SP, zašto je Rambo èekao 20 godina?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

Misko

pre 5 godina

Kada budemo imali strruku mozemo se nadati nekom uspehu. To sto je Piksi 7-8 god ranije bio Bog ne moze biti kriterijum za zacementirano mesto. Dejo takodje,3-4 sezone ranije je zario i palio a poslednje dve pre SP98 je odigrao ukupno 20-tak utakmica u velikom klubu koji je obe sezone zavrsio na donjoj polovini tabele. Strucnjak mora prepoznati amplitudu igraca odnosno gde ce biti kroz pola godine. Piksi je igrao polu amaterski fudbal u Japanu, za Deju su govorili "kraj ugovora u Januaru i penzija" pa zavrsio u Zvezdi. Ne da su bili u silaznoj putanji nego na samom kraju odnosno jedan poluamater a drugi u dve sezone 20 utakmica i pred krajem ozbiljnog fudbala. Cak se za Mijata znalo da je u opadajucoj amplitudi i da Real gleda da se resi njega pa je za 6 mes bio zacementiran za klupu Fiorentine. Ne igra ime nego forma i napredak a Mijat je toliko silovao "na ime" da je bio starter u reprezentaciji cak i kada je 6 meseci bio na klupi ili van protokola u drugoj ligi Spanije.
Baraz sa Madjarima nas je kostao uspeha jer da smo tu naleteli na tvrdo bilo bi rezova u sastavu a mi dobili raspale Madjare ukupno 11:1 i otisli na SP sa devizom lako cemo, kad cuju sastav klecace im kolena. Iran nas oducio od fudbala (Miha slobodnjakom spasao), sa Amerima bilo mucno gledati...

Coco Bill

pre 5 godina

Evo ukratko pa da dobijem puno minusa. Taj Rambo je stvarno bio "bog" u Brazilu i te su ga igre preporučile za neki klub u Evropi. Tada dolazi u Veronu ili Veneciju, ne mogu tačno da se setim. Što bi rekao Šojitj, šta se onda dogadja ?! Pa događa, se to, da nije ni godinu dana bio u tom italijanskom klubu, nego se brže bolje vratio ponovo u Brazil. Opet gle čuda, tamo je nastavio da blista. Uzgred, Romario koji je blistao u Fiorentini,kad je završio karijeru vratio se u Braul i igrao je do svoje 44-te godine ?! Nešta slično je bilo i sa Ronaldinjom. E sad da je Rambo dobar fuidbaler to je neosporna činjenica, ali neosporna činjenica je da se on nije snašao, ili uklopio u jednoj od liga čuvene "petice". Da li bi bio dobar ili ne za reprezentaciju i koliko bi on za nju značio to je već u domenu šta bi bilo kad bi bilo. da i još nešta prestanite sa ti bajkama i izmišljotinama tipa kako je neki novina, kako je neki fudbaler, kako je Bebeto, na pitanje ko će biti prvak sveta, ili ko ima nejveće šanse za to. odovarano pa Jugoslavija pošto ima bolje fudbalere, kad ne vodi Petkovića. Mi volimo takve legendice, pričice i bajkice, stariji će znati, a tiče se muzike i priče o grupi Smak i Dip Parplu

Sasa31l0b

pre 5 godina

U Francusku ,Dejo nije ni trebao da ide jer je pripreme proveo pijući kada ga je žena ostavila zbog Simeonea. Anto Drobnjak je bio najbolji igrač Francuske lige te godine pa ga nisu zvali. Drulović prove prvenstvo pored aut linije zagrijavajući se.I još dosta tog sam zaboravio vezano za to prvenstvo.

zlobni cinik

pre 5 godina

@Ни за једног ни за другог објективно није било места 1998. и 2000. Нека ми неко напише од кога су Нађ и Петковић били бољи од играча који су ишли у Француску и Белгију и Холандију. (Марко, 25. februar 2019 19:06)
Perica Ognjenović!

Razocarani Srbin

pre 5 godina

Gospodine Nadje, zasto se Vi osecate prozvani u vezi ovoga? Da mozda ne osecate grizu savesti za SP u Nemackoj? Slazem se samo u jednom, sigurno ne biste dali 50.000 maraka, jer za SP Nemacka ste davali isti iznos ali u eurima... Mozda jos jedno pojasnjenje, kako ste se Vi nasli u reprezentaciji, a tada partizan bio ocajan, a mali Kovacevic koji nas je spasio protiv Spanije u gostima nije isao...BIo je na vrhuncu karijere...Zasto on nije isao? Na koji nacin je u tom timu bilo mesta za povredjene Dragutinovica, Vukica, i jos neke i za pojedince koji su bili na zalasku karijera...a nasli su se u timu... Covek Vas nije spomenuo i najmanje sto treba da uradite je da se pokrijete usima i da cutite... kada izgovarate Rambovom ime treba da ustanete i mirno stojite... I jos nesto, Terzic je tada vedrio i oblacio, drzao je OFK, tada je Ilija bio selektor, pozvao sina... Petko o tome ne zeli da prica i nije smeo da podnese ostavku jer se plasio... cela sprega drzave, sporta i kriminalaca je toliko jaka da ne postoji nacin da se to vise raspetlja i ocisti...

nbc

pre 5 godina

Kako ste vise zamorni sa nekorektnim i navijackim komentarima. Nadj je bio dobar igrac i nista pogresno nije rekao. Trebao je da ide na prvenstvo. Ali uvijek su u kvalifikacijama igrali jedni a onda odjednom upadne neko treci. Sjecam se 1982. Odjednom se pojavise Hrstic i Surjak. Inace smo kvalifikacije i pripreme odigrali odlicno. A onda dodjose ova dva a Sljivo ugusi u igri Pizona i ispadosmo. Sve je to bila krivica Miljanica. A ovi vise komentari nije isao Rambo jer je isao Petrovic, pa ljudi jedan je ofanzivni vezni a drugi bek. Kako oni mogu biti jedan drugom konkurencija.Lupetanja. Rambu su konkurencija bili Piksi, Mijat, Dejo i ostali vezni igraci.

djura

pre 5 godina

pa kako ce bivsi sportisti i glumci da daju sebi na publicitetu nego nekim kontoverznim izjavama, to je postalo klise, zar se primate na te stvari omg

Skorpion

pre 5 godina

.....Meni pricaju kako je Tole kriminalac i zlikovac, i kako je on kriv za posrnuce naseg fudbala......
(stoler, 25. februar 2019 18:59)

Lepo su ti pricali i sto je najlepse pricali su ti istinu.

neutralni felsh

pre 5 godina

Ja mu sve verujem, ipak je on iz Partizana a tamo sve posteniiiiiiiiii.......
(Papilon, 25. februar 2019 22:05)


zasto onda ne verujes drugu kokezi, ipak je on iz zvezde :)

grobar

pre 5 godina

Posle debakla na SP 2006 g,radeci u CG vidio sam Boskovica koji je tada sa Ljubojom igrao u PSG-u,pitao sam ga sta se desava sa repkom??? Kaze: Cuo sam se sa Ljubojom izgleda da je Savo Milosevic dao pare selektoru da ide na SP i obori rekord po broju nastupa za repku,i da se to saznalo u kampu i bilo povod za lose rezultate!!!!

bele kopacke mijatove

pre 5 godina

Da li je platio ili ne, tek uskocio je Zeljko Petrovic i bio nas najbolji igrac na SP 1998, uz Komljenovica. 
Svim ostalima je trebalo naplatiti posle SP - hotelske troskove, pranje dresova i avio karte. 
Tu mislim i na Mijata i na Piksija i na Deju i na Jugu i na Sinisu...
(pravo, 25. februar 2019 19:42)

bez Sinise ne bismo ni grupu prosli.

Baš zato što te znamo

pre 5 godina

Bojkot Dejana Petkovića Ramba od strane fudbalskog saveza je postojao a glavni razlog je što je ošamario Zorana Filipovića, koji je u savezu uvek dobro kotirao , pre svega zbog svoje poslušničke politike (slično Krstajiću danas ).To ni malo ne opravdava Ramba za svoj postupak, ali za sankcionisanje takvog postupka postoje druge mere.Postoje tu u manjoj meri i drugi razlozi.Jedan je što je zvezdaš a savez je skoro uvek bio grobarska prćija.Treće novac.Nisam baš siguran u to ali znajući šta su sve radili i rade do dan danas - sasvom je moguća opcija.

nista o nicemu

pre 5 godina

Zanima me zašto se SAMO Nađ javio povodom ovog pitanja i NIKO više? 
Možda zato što je ipak istina?
(Miki, 25. februar 2019 21:04)

Mozda jer Dragan Stojkovic Piksi ne zeli da komentarise sujetu nekog Ramba. Ne bi igrao NIKAD u toj reprezentaciji pored tih imena, kraj price.

Barka

pre 5 godina

Zato što kačenje sa "organizacijama" poput FSS uopšte nije pametan potez. A on je postigao nešto čime se malo koji fudbaler može pohvaliti.

analiza

pre 5 godina

"Kakav si top Nadj.Pa ti si tada kukao kako nije fer sto ne ides na SP i ako si igrao kvalifikacije,pa zar ti nije jasno genije da je neko platio da ide umesto tebe.Od tebe verovatno nisu trazili novac zato sto si brbljivac i prgav,imas onu stvar da pa su se plašili da ne pocnes da pricas o tome,ukljuci covece malo mozak."
(Back in Black)
Hm,mozak i Nadj u istoj recenici,ne ide:)
Koliko se secam,niko nije ni pomenuo da se od Nadja trazila lova,vec samo da nije isao i to samo u komentarima.

"Niko nije hteo da igra levog beka u toj selekciji, pa sam ja, iako mi to nije bila pozicija u klubu, odigrao cele kvalifikacije za Jugoslaviju i činilo se da sam jedini siguran putnik u Francusku. Sećam da se sam krenuo ka selektoru Santraču po obrazloženje, ali je on, kada me je video, pobegao niz stepenice u prizemlje hotela…sve mi je bilo jasno"
Meni je recimo jasno iz zadnje recenice da je i Nadju bilo jasno ZASTO ga nema na spisku kada SELEKTOR BEZI od njega.Samo fikus moze da veruje da bi covek koji je cist pred Nadjem bezao niz stepenice.Ovime je sve receno na temu sastava reprezentacije te godine.

bg leprikoni

pre 5 godina

@rs.samo
JOs jednom,Muslin NIJE smenjen zbog Sergeja(koga je btw.planirao da zove vec za onu azijsku turneju,vec zbog Radonjica,iza koga stoji neko vrlo mocan u vladajucoj stranci.Pa ovo sa Rambom,Petkovo pozivanje sina i druge kombinacije su decije obdaniste u odnosu na danasnju situaciju,sve je neverovatno odradjeno,smenjen selektor,postavljen poslusnik,satro svadja Terze i Kokeze i medijsko spinovanje gde se sa jedne strane uvek poturalo ime Sergeja kao razloga za smenu sa druge strane botovska masinerija koja je odradila neverovatan posao sa agitovanjem za Radonjica,podrsci Krstajicu narocito kada je objavljen spisak(bas nikom sumnjivo otkud Radonjic pre Gacinovica)i pljuvanje po Muslinu.Nazalost vi ste kao i vecina naroda popasli pricu o Sergeju(ispade da je Kezman neverovatno mocan,a Kokeza vizionar koji gleda unapred)jer kako objasniti da je sve ovo oko smene selektora i pre svega uloge Radonjica(zbog koga je verovatno stradao i Sivic na klupi mladih)najveca drzavna tajna o kojoj ne sme niko da zucne,odjednom svi oni bez dlake na jeziku zacutase i jos podrzavaju Kokezu i Krstajica,zato mi je ovo oko Ramba i ostalih smesno jer su to obicne menadzerske kombinacije u odnosu na ovaj drzavni kriminal kojeg smo upravo svedoci ali nazalost ne vidimo jer su ljudi sa vrha toliki majstori spina i nemorala da je to vec zabrinjavajuce.

Педро

pre 5 godina

Теби можда нису и није он једини који је то изјавио. Исто је рекао и Саша Марковић у инсајдеру. Обично се тражи од некога ко није у првом плану да игра па и ако не прихвати "није штета". И није чекао 20 година, он о овоме прича 20 година али можда не за медије. Пријатељ га познаје па сам тако и ја сазнао.

Zeljko 92 (Notingem Forest)

pre 5 godina

Nije Nađ bio nikakav fudbaler, ali nije ni Rambo. To što je legenda nižerazredne brazilske lige ne znači ništa. Trebao je da se dokaže u jačim ligama, engleska, španska, italijanska, nemačka, što on nikada nije. Manite se tih priča bog fudbala, velemajstor i slično, već mi se popelo na glavu. I Ronaldinjo i Nejmar su cirkuzanti, ali su za razliku od Ramba i fudbaleri, imaju velike uspehe za sobom. 
(ja, 25. februar 2019 18:33) Sve sam čuo ali da neko Boga fudbala nazove cirkuzantom, čoveka zbog kog su se minuti brojali do početka utakmice bilo za koji tim da je igrao, dečko ja ne znam stvarno šta nije u redu sa tobom...

jeremija

pre 5 godina

@nebitan srbin
Nisi u pravu za Jovica,pa upravo je on nezasluzeno gurnut na spisak za Mundijal iako nije igrao ni minut kvalifikacija niti je realno imao mesta pored Mitra i Prijovica i bio je rezerva u Ajntrahtu daleko od ove danasnje golgeterske situacije,ali iza njega je stajao Terzic koji je gurnuo jos i Spajica,Grujica,Radonjica i Rodica(niko ni minute u kvalifikacijama) a izvisili Gacinovic(najbolji igrac Ajntrahta prosle sezone),Nastasic,Fejsa sve maltene prvotimci u kvalifikacijama,dakle stvarni razlog smene je nabijanje cene igracima vodjinog omiljenog kluba(nista ostrasceno previse je ocigledno),SMS je tu ispao zrtveni jarac,mada se i tu racunalo ako eksplodira na SP da se okoriste o potencijalni transfer.Da se vratim na Jovica,danas ima mesta za njega ali Krstajic nema trenerskog znanja da ga upari sa Mitrom pa ide na siguricu nabijaj loptu Mitru u 16,a ovaj sta uradi,uradi,nu trenutno nemamo reprezentaciju iako po imenima smo najjaci jos od devedesetih,politika je totalno usla u nas fudbal,pre svega FSS,sam po sebi uvek mocna organizacija koju nije mogao da preuzme niti Sloba niti Arkan niti ovi kasnije,e uspeo je Vucko i dole je on na vlasti smesno je bilo sta komentarisati vezano za nasu reprezentaciju.

macan

pre 5 godina

Cini mi se da tada nije isao ni onaj Markovic koji je bio najbolji strelac nase lige iako je Santrac javno izjavio da najboljeg strelca obavezno vodi.Kad su ga pitali zasto ga nije poveo,odgovor je bio slican kao kod Ramba.Mislim da je i Markovic izjavio tada da su mu trazili pare.Naravno u to vreme je to cenzurisano...Bilo bi lepo da neki novinar pita Markovica..

mislim

pre 5 godina

Ja se sećam da je Nadj igrao kvalifikacije čak i onaj baraž gde smo napunili madjare.Realno Rambo u to vreme nije mogao primirisati Deji,Jugi.Mijat je bio 9ka Reala svi.ti igrači su igrali po vrhunskim klubovima osim nadja, Stankovića, Jokanovića Brnovića i Sloboda Komnenića.iako su im klubovi bili poput Deportiva bili su top igrači.

Boris Banović

pre 5 godina

Kada bismo imali ovoliko fudbalskih znalaca na fudbalskim terenima, koliko imamo među "komentatoeima", bili bismo svetski prvaci ! Inače, ljudi u i oko saveza su oduvek bili časni, pošteni i odbojni prema novcu, da prosto ne verujem Rambu, a ni Nađu !

vozi misko

pre 5 godina

Cista logika.. Udjes u reprezentaciju, odigras 2-3 prijateljske, neko treba da te "vidi".. Prodaju te kao reprezentativca, cena ti je veca.. Platis reket.. I to je to

cukce

pre 5 godina

Željko Petrović 1998. dao 2 miliona maraka da bi igrao na svetskom, o tome se priča 20 godina to svi znaju. Svi su se čudili odakle on u reprezentaciji na svetskom, a onda je i procurela informacija da je dao pare i sve bilo jasno!

ZhAKI

pre 5 godina

hahaha...izjavio covek koji je Ivanu Jovanovicu trazio 30 000 evra da bi mu raskinuo ugovor i presao u OFK, kad je Jovanovic imao 17 godina a jos 3 godine ugovora sa Partizanom. Tako je decku koji je dominirao na onom partizanovom turniru protiv Barse,Bajerna...ugasio karijeru

vlade

pre 5 godina

Saši Markoviću, koji je te godine bio prvi ili drugi strelac naše lige, tražili su milion maraka da igra na WC umesto Mikija Stevića, sećam se bio je članak u novinama..

Dragan

pre 5 godina

Hajde malo da se salimo, "nije niko trazio novac" , procenili su kakav je karakter Nadj i nisu mu trazili lovu jer ne bi ni dobili, medjutim sam je rekao, nije bio ni pozvan. Dalje setimo se Nemacke '74. pa Spanije '82. pa kasnije Juzne Afrike '10 i Antica kako je najuren, pa kvalifikacija za Rusiju kada su Muslina sutnuli itd. itd. , znaci glupostima nema kraja.

1914

pre 5 godina

Da ti si moralna gromada pa ti verujemo.Albert Nadj-bruka |Srbije,peva pesmu Pola Madjar,pola Ustasa zajedno sa navijacima Tudjmanovog kluba...

shone

pre 5 godina

Rambo je morao biti pozvan u reprezentaciju,kada su vec na zalasku bili i Piksi i Mijatovic,dal` je to bilo krajem 90` ili na samom pocetkom 2000`,nije ni vazno,on je tada bio na vrhuncu karijere,a Deju se vec u to vreme,uveliko fudbal nije ni igrao,zato ne stoje neke teze ovde da pored ovih fudbalera, za Ramba nije bilo mesta u a selekciji.

Марко

pre 5 godina

Ни за једног ни за другог објективно није било места 1998. и 2000. Нека ми неко напише од кога су Нађ и Петковић били бољи од играча који су ишли у Француску и Белгију и Холандију. Петковић деведесетих није био никаква легенда Бразила, већ играч који је покушавао да се некако домогне европског фудбала. После неуспеха у Реалу, није успео ни у Венецији, па је одлучио да одустане и врати се у Бразил, и тек је тада почео да гради своју каријеру. Међутим, након 2000. када су из репрезентације отишли Пикси, Дејо, Југовић и Мијатовић, Петковић је морао да буде позван. Тада је он био једина права десетка у нашем фудбалу. Дакле проблем је из двехиљадитих.

pravo

pre 5 godina

Da li je platio ili ne, tek uskocio je Zeljko Petrovic i bio nas najbolji igrac na SP 1998, uz Komljenovica.
Svim ostalima je trebalo naplatiti posle SP - hotelske troskove, pranje dresova i avio karte.
Tu mislim i na Mijata i na Piksija i na Deju i na Jugu i na Sinisu...

Back in Black

pre 5 godina

Nije Nađ bio nikakav fudbaler, ali nije ni Rambo. To što je legenda nižerazredne brazilske lige ne znači ništa. Trebao je da se dokaže u jačim ligama, engleska, španska, italijanska, nemačka, što on nikada nije. Manite se tih priča bog fudbala, velemajstor i slično, već mi se popelo na glavu. I Ronaldinjo i Nejmar su cirkuzanti, ali su za razliku od Ramba i fudbaleri, imaju velike uspehe za sobom.
(ja, 25. februar 2019 18:33)
Ne brukaj se majke ti.

ernesto che

pre 5 godina

Odakle jedan igrac zna da ki je nekom igracu trazen novac a njih 23-24 u reprezentaciji?! I zasto se on javlja, niko ga nije imenovao, niko ga nije napao?

Back in Black

pre 5 godina

Kakav si top Nadj.Pa ti si tada kukao kako nije fer sto ne ides na SP i ako si igrao kvalifikacije,pa zar ti nije jasno genije da je neko platio da ide umesto tebe.Od tebe verovatno nisu trazili novac zato sto si brbljivac i prgav,imas onu stvar da pa su se plašili da ne pocnes da pricas o tome,ukljuci covece malo mozak.

igor b.

pre 5 godina

Bolje bi bilo da si pregrizao jezik nego sto pricas glupave demante na nesto za sta svi znamo da je istina. Istina je bila tada, a danas je jos gore.

viva72

pre 5 godina

Odlična karijera u Brazilu, ali ta liga nije na nivou najjačih evropskih, iz Zvezde otišao u Real a tamo kao da nije ni postojao, epizoda u Italiji, Venecija ili Vićenca, takođe neuspešna.Samo šest utakmica u repki, ali ljudi da li je on stvarno mogao da igra u timu gde su na njegovim pozicijama bili Piksi, Dejo, Mijatović?

nedelja borbe protiv tjedna

pre 5 godina

Naravno da su tražili. Verovatno traže i ovi danas. Razmišljaj o tom kad ti bude "čudan" sastav reprezentacije.

zemunac

pre 5 godina

Nasao se ko ce da kontrira Rambu! Zini da ti kazemo zasto nije to objavio pre 20 godina..nadao se covek da ce mozda kad tad zaigrati I obuci dres koji je zasluzio...

milos

pre 5 godina

Nebitan,
aman ljudi informisite se ko boga vas molim, ne lupajte.Branko Bulatovic ubijen 2004,ovo sa pricom u kupovini mesta u reprezentaciji je bilo 1998.Jedno sa drugim nema veze.Molim vas jos jednom,ne lupajte.Izguglajte malo,to je minut vremena,ne blamirajte se

absolutezero

pre 5 godina

Danas su samo igrači režimske mezimice pošteđeni reketa...svi drugi moraju da plate!
(Doktor Satrap, 25. februar 2019 18:33)

Mozga bez.

goyu

pre 5 godina

Zvjezdanu Misimoviću svojevremeno tražena lova da bi igrao,znam jer poznajem dečka.Igrao za mladu reprezentaciju tadašnje SRJ i posle zbog Pižona i tadašnje ekipe u savezu koji su mu tražili pare da bi igrao,odluči da igra za BiH jer su mu roditelji tamo rođeni.Posle smo čak bili deficitarni na njegovoj poziciji.Bio jedan od boljih asistenata u Evropi tad.On i Džeko bili tandem iz Volfsburga i u repki BiH rasturali.

Zdenko

pre 5 godina

Nešto sam sklon da poverujem da je neko angažovao Nađa da demantuje Ramba. Stara dobra srpska posla. Kad neko progovori i kaže istinu, odmah se nađe lik koji govori suprotno. Uvek ćemo biti neprijatelji sami sebi, nije ni čudo što nam se ceo svet smeje i sprda se sa nama. Koliko predstavljamo nešto u svetu fudbala, govori scena sa sudijom Brihom na svetskom prvenstvu. Njegovo sramno ponašanje i nepoštovanje srpske reprezentacije, govori više o nama nego o njemu. Albert Nađ je samo nastavak te scene.

hmmm

pre 5 godina

Ne pričaj priče, pa i ja što nisam nešto blizak fudbalu sam te godine saznao da je cifra za jednog bivšeg igrača Zvezde bila 100.000 maraka ako hoće da igra na SP. E, sad možda je cena 50% veća ako igrač igra u inostranstvu. To je javna tajna i normalni ljudi jednostavno ne pričaju o tome zato što neće da se petljaju sa takvim stvarima jer su izgubili nadu da nešto mogu da promene. Eto, toliko od mene.

Petar

pre 5 godina

Nije mogao da igra u reprezentaciji, zato sto su skoro svi fudbaleri i uprava bili iz CrneGore ili poreklom iz CrneGore...
On je samo srbin iz Nisa.

Bruce Springsteen

pre 5 godina

I da Nadj ništa ti ne verujem!To sam zaboravio dodati...Puno mulja je u tom fudbalskom savezu kao i u rukometnom...Zato u ta 2 sporta nikad ništa nećemo osvojiti!

Brane Lala

pre 5 godina

Pravi se blesav. To su bili dani kad je presednik fudbalskog saveza ubijen u sacekusi. Naravno niko nije osuđen. A ti sad iznosi istinu. Sram ih bilo, sve.

Mali od Bg

pre 5 godina

Rekao je to Rambo davno, ali je to bilo cenzurisano u srpskim medijima, a gosn Nadj ocigledno nije bas sposoban da cita na stranim sajtovima.

Ivan

pre 5 godina

Nekome jesu nekome nisu. Ovima sto nije trazen novac ce reci da se to nije desavalo. Manje bitnim igracima koji su popunjavali sastav, njima je verovatno trazen novac. Normalno da nikom nece pasti na pamet da trazi novac Mijatovicu, Milosevicu, Jugovicu, i Piksiju. Njihova ciljna grupa su bili igraci koji su igrali veoma malo ili nisu igrali uopste, i nisu imali nikakav uticaj na rezultate reprezentacije.

Rambo 20god ranije

pre 5 godina

Neko je ovde napisao na clanak o rambu od pre par dana, da je Rambo i pre 20godina to pricao ali se nije objavljivalo, a nije bilo drustvenih mreza da se brzo zavrti. E sad ne znam da li je to istina. Da li ima jos neko informaciju?
Pozdrav

Ivan

pre 5 godina

Secam se da bilo receno da ce u Francusku 98 da ide najbolji strelac lige.Najvise golova tada je dao Sasa Markovic koji je igrao za Zeleznik(da nekad je Zeleznik bio dobar u fudbalu a ne samo u kosarci) oko 30 golova i naravno da su ga ispalili.Milinko Pantic koji je dominirao Spanijom nije bio pozivan,znaci neverovatno.Bilo je to jedno mracno doba korupcije u FSS skoro kao danas.

svasta

pre 5 godina

Pazi ovoga... Strucnjace, pa ti nisi igrao bas zbog toga sto je neko dao pare da bi igrao.
A Rambo je o tome pricao pre 20 godina, samo u SRJ nije smelo da se pise o tome.

Saguenay Lac-St-Jean

pre 5 godina

Nije poenta u tome zasto to sad neko kaze, nego je poenta monetarna ucena koja je ocigledno i danas na snazi. Kako drugacije objasniti cinjenicu da Sasa Lukic igra dok mnogi bolji od njega greju klupu.

Vetar u ledja..

pre 5 godina

@Bodibond
Da, strancu koji je bukvalno legenda u Brazilu, kome su otisci stopala na Marakani, njemu je potreban alibi.. Dominiras, iz dana u dan.......

Kerber

pre 5 godina

Zato sto mu se moze. Pare i slava mu nisu potrebne. Zeza vas i muci jer zna da je u pravu .. i svaka mu cast na tome .. pobedio vas je na svim nivoima .. !!!

srbEUin

pre 5 godina

El on beše onaj tehniko FKP koji je pošto je smenjen pre 5 godina tada rekao da će u ponedeljak otvoriti dušu i ispričati sve šta se dešava u srpskom fudbalu?

Izgleda da je došao taj ponedeljak.

zvezdale

pre 5 godina

Sećam se kako je Nađ tada izvisio za SP, i onda vrhunac patetike je bio kad je došao na aerodrom i kao tražio autograme saigračima koji idu na SP hahaha

rs.samo

pre 5 godina

Vjerujem Rambu sve sto je rekao,i javna je tajna i mnogi to znaju
Njemu je nudjeno da igra za Brazil.
Cutao je jer je znao,da mafija vodi glavnu rijec.
U svemu ovom je zalosno da su pravila i dan danas ista,nista se promjenilo nije i svi se pravimo lud!!!
Muslin je napustio klupu jer je znao ako ne poslusa "ulicu"zavrsice ko Bulatovic.
Znamo svi kako smo prosli u Rusiji,SMS je zaigrao,jos neki igraci tako da su pojedinci ispunili svoje zelje,to sto nismo prosli dalje i sto su nam Albanski igraci....pravili dar mar i sou,ponizavali nas grb i zastavu i u oci nam se izrugivali pred cjelim svijetom to nije bitno.
Izdajice,lopovi,kriminalci tzv MENADZERI su odredjivali sastav a Krstajic je bio i ostao dvorska luda.
Ne znam samo kako ga nije bilo stid da sjede na klupu posle Muslina.
Slina od covjeka,poltron....
Nema nam srece u reprenzetativnom fudbalu sve dok nam siva eminencija kroji sastav i vodi kucu fudbala.
Nema timskog duha,nema one atmosfere zajednistva,borbenosti na terenu izgledaju kao da su pod nekim moranjem i jedva cekaju da se utakmica zavrsi.
Nema lidera koji ce momke da povede,nema kohezije svega onog sto cini jedan kolektivni sport uspjesnim i to sve da bi pojedine grupice ljudi uzeli koji milion.
Zbog jednog igraca (SMS) je pao komletan tim a njegovu moralnu licnost to nije uopste zanimalo da je izasao u javnost i podrzao momke i reprenzetaciju i rekao da se slaze i da on kao pojedinac nije bitan.
Ovako mi se zgadio do bola..!!!

taksista

pre 5 godina

Znalo se i pre konačnog spiska da Nađ neće ići, jer je navodno, kako je tada pisalo u štampi po rečima Santrača, odbio da igra na poziciji levog beka, pa je umesto njega na to mesto 'uskočio' Željko Petrović.

Pedja

pre 5 godina

Ta prica i jeste stara 20 godina i nema dileme da je isto tako Rambo hteo da igra za svoju zemlju za cast, a ne da plati. Tesko je bilo kome bilo da shvati da igrac koji je bio najbolji u Brazilu, nema mesta u svom timu. Brazilci su se pitali kakvi su tek oni ostali. Bila su pravdanja FSJ da je Rambo u drugoj vremenskoj zoni, pa bi se tesko mogao privici za kratko vreme. Vrhunac je ipak bio kada smo igrali u Brazilu prijateljsku utakmicu, a cak ni tada nije pozvan. Da javno iznosi imena, mogao bi biti tuzen, a te stvari su tesko dokazive. A znam dobro price iz fudbalskih kuloara kada ih je Rambo sve oterao tamo odakle su rodjeni kada su mu trazili pare.

па то је сјајно!

pre 5 godina

ha ha ha ...Nađ i posle 20 godina nije skontao !!! 

Pa nisu ti tražili pare zato što je neko pre tebe već platio da ode umesto tebe.
(3210, 25. februar 2019 18:07)

Хахахаха, то је то.

stoler

pre 5 godina

Ma cekaj, zar je moguce da je u vreme cika miljana prepostenog i tadasnjih celnika saveza prepostenih delija tako nesto bilo moguce?!?! Meni pricaju kako je Tole kriminalac i zlikovac, i kako je on kriv za posrnuce naseg fudbala i nase zvezde.

MJ

pre 5 godina

Ali stvarno zasto je to rekao posle 20 godina?Ok,mogu da verujem da je tako,ovo je Srbija ipak,ali sto nije odmah rekao?
Pre mi se cini ovo kao pitanje sujete,jer svi koji su se tada pitali nesto FSJ su pomrli.

ja

pre 5 godina

Nije Nađ bio nikakav fudbaler, ali nije ni Rambo. To što je legenda nižerazredne brazilske lige ne znači ništa. Trebao je da se dokaže u jačim ligama, engleska, španska, italijanska, nemačka, što on nikada nije. Manite se tih priča bog fudbala, velemajstor i slično, već mi se popelo na glavu. I Ronaldinjo i Nejmar su cirkuzanti, ali su za razliku od Ramba i fudbaleri, imaju velike uspehe za sobom.

Nislija

pre 5 godina

Evo da obavestim Nadja i sve zainteresovane posto je ovo prica iz prve ruke koju znam dvadeset godina.Moj drug je Rambov odlican prijatelj iz srednje skole.Kod Rambovih roditelja ,naselje je Durlan u Nisu,dosli su Djoric i Miljanic i trazeno je milion maraka.Rambo mislim i nije bio tu kad su dosli.Svejedno ,ljudi nisu hteli da plate,Rambo nije pozivan vise u reprezentaciju i to je to

nebitan srbin

pre 5 godina

sto rece covek verujem ja i jednom i drugom al mi nije jasno da je to skandal a ne normalna pojava. krstajic umesto muslina kao nisu se mogli dogovoriti. za jovica nema mesta.sms odlazi na mundijal i igra od prvog minuta iako nije igrao kvalifikacije.iz aviona se videlo da su protiv svajcarske svi umorni od fudbala i da se igralo na mahove od kad su dali gol ali postoji zakon cutanja ako neko pisne pozdravice se sa dresom srbije. niko nece da prica sta se desavalo vece pre argentine u nemackoj.prica je da su se ponapijali kao dupeta ali niko sada nece izaci u javnost jer moze da se oklizne o koru od banane.

bradina

pre 5 godina

Zalosno ali istinito sad cemo imati polemiku "grobari protiv cigana",a svi se prave ludi ili neznaju kako je bilo to vreme kad je sve odlazilo u ...., sa raspadom Juge!Ubijen sekretar FSJ tek posle tog SP(nikad nerazjasnjen slucaj),zavladala strahovlada pojedinih "vodja", jedno ruzno vreme koje bi trebalo zaboraviti!Setite se koje bio prvak tih godina,pamcenje nas slabo sluzi.Da je Rambo zasluzio poziv jeste tu nema sumnje,da je Nadj takodje trebao da se nadje na spisku takodje jeste!Da je nastalo vreme korupcije u tom periodu u svim porama drustva takodje jeste! Nemoj mo se sada praviti blesavi bar mi koji smo ziveli u tom periodu dobro se secamo tih losih vremena.....

Pavle

pre 5 godina

Mi kao narod iste sekunde moramo da zauzmemo jednu stranu. Na Rambu se vidi da je castan covek, pa onda vise verujem Rambu nego vama svima, Rambo je ljudska gromada, Rambo je bio igracina za sve vas... Znaci ako je Rambo bio igracina onda je on bolji covek od ovih prosecnih, ili Rambu se vidi da je dobar covek, eeej vidi se coveku na licu, nema veze sto ga ne poznajemo, njemu se vidi na licu, eeej bre vidi mu se na licu!
I meni je krivo sto Rambo nije igrao nikad za nas, verujem i ja da tu nisu cista posla ali nema potrebe da napadam i omalovazavam Nadja zato sto je rekao zasto Rambo to nije rekao tad, a ne posle toliko godina.

Predrag

pre 5 godina

Nije Rambo čekao 20 godina. Za ovo vec dugo mnogi znaju, narocito ljudi iz njegovog okruzenja. On je jedan od retkih koji je otvoreno govorio o tome. A svi znamo da je kriminal i korupcija rak rana naseg fudbala. Neka oni koji ga prozivaju malo pripaze, jer na taj nacin prvo sebe prozivaju i cine sumnjivim.

BmwMPower

pre 5 godina

A gde se ovaj nadje.. Mora da je Rambo pogodio u srz! Rambo je bio medju 3 nasa najbolja igraca i takav nam je tip igraca uvek falio..

Grdoje

pre 5 godina

Lako je njemu da priča iz toplog Brazila. A da dodje ovamo, 'ladno, skupiš se ko miš, nije, bre, čoveku do priče. A i što čujem, ne čujem, i tako, prolazi život.... Dobro sam, inače, ako neko pita.
Nego, što si se, života ti, uopšte oglašavao?

sah 88

pre 5 godina

Zato što mu sad ne može niko ništa ( završio karijeru ), a po Rambu se vidi da je neki častan, dobar i pošten čovek. A baš zato što je bila takva konkurencija neko je tražio novac da ga u takav tim ubaci, da bi mu posle cena na težištu bila veća, da bi se bolje prodao i uzeo više novca. Sve prosto ko pasulj i logično.

IvanNiš

pre 5 godina

Sto Nadj nije pitao Santraca? Jel nije mogao da ga stigne?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pitanje, 25. februar 2019 18:05)

Potrčao je on ali mu se baš kod stepenica učinila silueta Denisa Šefika sa ispruženom rukom i stegnutom pesnicom...Mudro se povukao i odustao od potere.

lal

pre 5 godina

zasto je cekao 20 godina??? pa pre 20 godina je arkan igrao ligu sampiona... pre 15 je ubijen gensek fss-a... ni dan danas se ne znaju detalji...

milos

pre 5 godina

Brane Lala,
opet ponavljam,svako danas ima pristup internetu.To je bilo 1998 kad je Santrac bio selektor,a Branko Bulatovic je ubijen 2004.6 godina razlike.Dva dogadjaja nisu povezana,iako je strasno i jedno i drugo,pogotovo ubistvo Branka Bulatovica.Sramota je sto slucaj nije resen.

anegdota

pre 5 godina

pitali Bebeta ko je favorit na prvenstvo a on kaže Jugoslavija,pitaju novinari zbog čega a on kaže,ako imaju 20 bokjoh od Ramba Petkovića onda su oni glavni favoriti!!!!

Milos

pre 5 godina

To je bio super sastav, uz par imena koja su se tu nasla da nikom nije bilo jasno kako. Recimo, Govedarica (igrao za Lece, pa za RKC) umesto Nadja (u tada jakom Betisu) koji je igrao kvalifikacije i bio znacajno bolji. Umesto Ramba je isao Miroslav Stevic koji je te godine iz Minhena 1860 otisao u Dortmund. Jos se ocekivalo da zovu Milinka Pantica koji je bio u Atletiko Madridu, ali je isao Zeljko Petrovic (bio te godine u PSV i otisao u Japan). Ostali su svi zasluzili mesto. Iz ove perspektive se vidi da svi koji su bili visak su napravili transfer. Opet, moze da se kaze i da Piksi i Dejo mozda nisu zeleli jake zamene. Kada se sa ove distance malo analizira bude dosta toga jasno.

netko

pre 5 godina

kako se svi peru..

svi gluvi,nemi i slepi a ja sam, iako nisam u fudbalu cuo jos 90ih da su se u repki trazile pare..

ta prica postoji vec dosta vremena..

bmiles

pre 5 godina

Tacno!Zasto sada ova prica Rambo?Otvaramo dosijea!?Ko god mu je to predlozio,ako mu je predlozio(?) duznost je bila da se objavi tada.Sad je zaista deplasirano pogotovo sto su mnogi od njih u nemogucnosti da se odbrane,zalosno je reci nema ih u zivotu,pa se stvara neka afera oko nicega!

GM

pre 5 godina

Ovaj antitalenat, da uzima u usta jednog fudbalskog virtuoza...

Ovaj iz vremena Mirka Marjanovica, da komentarise nekoga ko je postao legenda u Brazilu...

Koga sve ljudi kontaktiraju i prave intervjue sa njima... pakao.

Bruce Springsteen

pre 5 godina

Evo Nadj da ti kažem ja nešto.Vise verujem Rambu nego svima vama.....Rambo je bio igracina a nije bilo mesta za njega..Imao je kapacitet da igra sa Ronaldom & co. u Brazilskom dresu a nije imao mesta u našoj reprezentaciji...Covek je za sve vas bio umetnik(čast izuzecima Mijat,Piksi,Dejo...) smije bio ni na širem spisku...Svako normalan bi gajio sumnju...I na kraju fudbal je jako smesan sport za nas bez većeg uspeha a nije da nismo imali igrača..

Brane Lala

pre 5 godina

Pravi se blesav. To su bili dani kad je presednik fudbalskog saveza ubijen u sacekusi. Naravno niko nije osuđen. A ti sad iznosi istinu. Sram ih bilo, sve.

GM

pre 5 godina

Ovaj antitalenat, da uzima u usta jednog fudbalskog virtuoza...

Ovaj iz vremena Mirka Marjanovica, da komentarise nekoga ko je postao legenda u Brazilu...

Koga sve ljudi kontaktiraju i prave intervjue sa njima... pakao.

Bruce Springsteen

pre 5 godina

Evo Nadj da ti kažem ja nešto.Vise verujem Rambu nego svima vama.....Rambo je bio igracina a nije bilo mesta za njega..Imao je kapacitet da igra sa Ronaldom & co. u Brazilskom dresu a nije imao mesta u našoj reprezentaciji...Covek je za sve vas bio umetnik(čast izuzecima Mijat,Piksi,Dejo...) smije bio ni na širem spisku...Svako normalan bi gajio sumnju...I na kraju fudbal je jako smesan sport za nas bez većeg uspeha a nije da nismo imali igrača..

sah 88

pre 5 godina

Zato što mu sad ne može niko ništa ( završio karijeru ), a po Rambu se vidi da je neki častan, dobar i pošten čovek. A baš zato što je bila takva konkurencija neko je tražio novac da ga u takav tim ubaci, da bi mu posle cena na težištu bila veća, da bi se bolje prodao i uzeo više novca. Sve prosto ko pasulj i logično.

netko

pre 5 godina

kako se svi peru..

svi gluvi,nemi i slepi a ja sam, iako nisam u fudbalu cuo jos 90ih da su se u repki trazile pare..

ta prica postoji vec dosta vremena..

srbEUin

pre 5 godina

El on beše onaj tehniko FKP koji je pošto je smenjen pre 5 godina tada rekao da će u ponedeljak otvoriti dušu i ispričati sve šta se dešava u srpskom fudbalu?

Izgleda da je došao taj ponedeljak.

Dragan

pre 5 godina

Hajde malo da se salimo, "nije niko trazio novac" , procenili su kakav je karakter Nadj i nisu mu trazili lovu jer ne bi ni dobili, medjutim sam je rekao, nije bio ni pozvan. Dalje setimo se Nemacke '74. pa Spanije '82. pa kasnije Juzne Afrike '10 i Antica kako je najuren, pa kvalifikacija za Rusiju kada su Muslina sutnuli itd. itd. , znaci glupostima nema kraja.

Vetar u ledja..

pre 5 godina

@Bodibond
Da, strancu koji je bukvalno legenda u Brazilu, kome su otisci stopala na Marakani, njemu je potreban alibi.. Dominiras, iz dana u dan.......

Back in Black

pre 5 godina

Nije Nađ bio nikakav fudbaler, ali nije ni Rambo. To što je legenda nižerazredne brazilske lige ne znači ništa. Trebao je da se dokaže u jačim ligama, engleska, španska, italijanska, nemačka, što on nikada nije. Manite se tih priča bog fudbala, velemajstor i slično, već mi se popelo na glavu. I Ronaldinjo i Nejmar su cirkuzanti, ali su za razliku od Ramba i fudbaleri, imaju velike uspehe za sobom.
(ja, 25. februar 2019 18:33)
Ne brukaj se majke ti.

anegdota

pre 5 godina

pitali Bebeta ko je favorit na prvenstvo a on kaže Jugoslavija,pitaju novinari zbog čega a on kaže,ako imaju 20 bokjoh od Ramba Petkovića onda su oni glavni favoriti!!!!

goyu

pre 5 godina

Zvjezdanu Misimoviću svojevremeno tražena lova da bi igrao,znam jer poznajem dečka.Igrao za mladu reprezentaciju tadašnje SRJ i posle zbog Pižona i tadašnje ekipe u savezu koji su mu tražili pare da bi igrao,odluči da igra za BiH jer su mu roditelji tamo rođeni.Posle smo čak bili deficitarni na njegovoj poziciji.Bio jedan od boljih asistenata u Evropi tad.On i Džeko bili tandem iz Volfsburga i u repki BiH rasturali.

Nislija

pre 5 godina

Evo da obavestim Nadja i sve zainteresovane posto je ovo prica iz prve ruke koju znam dvadeset godina.Moj drug je Rambov odlican prijatelj iz srednje skole.Kod Rambovih roditelja ,naselje je Durlan u Nisu,dosli su Djoric i Miljanic i trazeno je milion maraka.Rambo mislim i nije bio tu kad su dosli.Svejedno ,ljudi nisu hteli da plate,Rambo nije pozivan vise u reprezentaciju i to je to

ZhAKI

pre 5 godina

hahaha...izjavio covek koji je Ivanu Jovanovicu trazio 30 000 evra da bi mu raskinuo ugovor i presao u OFK, kad je Jovanovic imao 17 godina a jos 3 godine ugovora sa Partizanom. Tako je decku koji je dominirao na onom partizanovom turniru protiv Barse,Bajerna...ugasio karijeru

па то је сјајно!

pre 5 godina

ha ha ha ...Nađ i posle 20 godina nije skontao !!! 

Pa nisu ti tražili pare zato što je neko pre tebe već platio da ode umesto tebe.
(3210, 25. februar 2019 18:07)

Хахахаха, то је то.

zemunac

pre 5 godina

Nasao se ko ce da kontrira Rambu! Zini da ti kazemo zasto nije to objavio pre 20 godina..nadao se covek da ce mozda kad tad zaigrati I obuci dres koji je zasluzio...

taksista

pre 5 godina

Znalo se i pre konačnog spiska da Nađ neće ići, jer je navodno, kako je tada pisalo u štampi po rečima Santrača, odbio da igra na poziciji levog beka, pa je umesto njega na to mesto 'uskočio' Željko Petrović.

Zeljko 92 (Notingem Forest)

pre 5 godina

Nije Nađ bio nikakav fudbaler, ali nije ni Rambo. To što je legenda nižerazredne brazilske lige ne znači ništa. Trebao je da se dokaže u jačim ligama, engleska, španska, italijanska, nemačka, što on nikada nije. Manite se tih priča bog fudbala, velemajstor i slično, već mi se popelo na glavu. I Ronaldinjo i Nejmar su cirkuzanti, ali su za razliku od Ramba i fudbaleri, imaju velike uspehe za sobom. 
(ja, 25. februar 2019 18:33) Sve sam čuo ali da neko Boga fudbala nazove cirkuzantom, čoveka zbog kog su se minuti brojali do početka utakmice bilo za koji tim da je igrao, dečko ja ne znam stvarno šta nije u redu sa tobom...

zvezdale

pre 5 godina

Sećam se kako je Nađ tada izvisio za SP, i onda vrhunac patetike je bio kad je došao na aerodrom i kao tražio autograme saigračima koji idu na SP hahaha

Rambo 20god ranije

pre 5 godina

Neko je ovde napisao na clanak o rambu od pre par dana, da je Rambo i pre 20godina to pricao ali se nije objavljivalo, a nije bilo drustvenih mreza da se brzo zavrti. E sad ne znam da li je to istina. Da li ima jos neko informaciju?
Pozdrav

cukce

pre 5 godina

Željko Petrović 1998. dao 2 miliona maraka da bi igrao na svetskom, o tome se priča 20 godina to svi znaju. Svi su se čudili odakle on u reprezentaciji na svetskom, a onda je i procurela informacija da je dao pare i sve bilo jasno!

Ivan

pre 5 godina

Secam se da bilo receno da ce u Francusku 98 da ide najbolji strelac lige.Najvise golova tada je dao Sasa Markovic koji je igrao za Zeleznik(da nekad je Zeleznik bio dobar u fudbalu a ne samo u kosarci) oko 30 golova i naravno da su ga ispalili.Milinko Pantic koji je dominirao Spanijom nije bio pozivan,znaci neverovatno.Bilo je to jedno mracno doba korupcije u FSS skoro kao danas.

Bruce Springsteen

pre 5 godina

I da Nadj ništa ti ne verujem!To sam zaboravio dodati...Puno mulja je u tom fudbalskom savezu kao i u rukometnom...Zato u ta 2 sporta nikad ništa nećemo osvojiti!

Saguenay Lac-St-Jean

pre 5 godina

Nije poenta u tome zasto to sad neko kaze, nego je poenta monetarna ucena koja je ocigledno i danas na snazi. Kako drugacije objasniti cinjenicu da Sasa Lukic igra dok mnogi bolji od njega greju klupu.

Pedja

pre 5 godina

Ta prica i jeste stara 20 godina i nema dileme da je isto tako Rambo hteo da igra za svoju zemlju za cast, a ne da plati. Tesko je bilo kome bilo da shvati da igrac koji je bio najbolji u Brazilu, nema mesta u svom timu. Brazilci su se pitali kakvi su tek oni ostali. Bila su pravdanja FSJ da je Rambo u drugoj vremenskoj zoni, pa bi se tesko mogao privici za kratko vreme. Vrhunac je ipak bio kada smo igrali u Brazilu prijateljsku utakmicu, a cak ni tada nije pozvan. Da javno iznosi imena, mogao bi biti tuzen, a te stvari su tesko dokazive. A znam dobro price iz fudbalskih kuloara kada ih je Rambo sve oterao tamo odakle su rodjeni kada su mu trazili pare.

lal

pre 5 godina

zasto je cekao 20 godina??? pa pre 20 godina je arkan igrao ligu sampiona... pre 15 je ubijen gensek fss-a... ni dan danas se ne znaju detalji...

macan

pre 5 godina

Cini mi se da tada nije isao ni onaj Markovic koji je bio najbolji strelac nase lige iako je Santrac javno izjavio da najboljeg strelca obavezno vodi.Kad su ga pitali zasto ga nije poveo,odgovor je bio slican kao kod Ramba.Mislim da je i Markovic izjavio tada da su mu trazili pare.Naravno u to vreme je to cenzurisano...Bilo bi lepo da neki novinar pita Markovica..

Марко

pre 5 godina

Ни за једног ни за другог објективно није било места 1998. и 2000. Нека ми неко напише од кога су Нађ и Петковић били бољи од играча који су ишли у Француску и Белгију и Холандију. Петковић деведесетих није био никаква легенда Бразила, већ играч који је покушавао да се некако домогне европског фудбала. После неуспеха у Реалу, није успео ни у Венецији, па је одлучио да одустане и врати се у Бразил, и тек је тада почео да гради своју каријеру. Међутим, након 2000. када су из репрезентације отишли Пикси, Дејо, Југовић и Мијатовић, Петковић је морао да буде позван. Тада је он био једина права десетка у нашем фудбалу. Дакле проблем је из двехиљадитих.

Педро

pre 5 godina

Теби можда нису и није он једини који је то изјавио. Исто је рекао и Саша Марковић у инсајдеру. Обично се тражи од некога ко није у првом плану да игра па и ако не прихвати "није штета". И није чекао 20 година, он о овоме прича 20 година али можда не за медије. Пријатељ га познаје па сам тако и ја сазнао.

analiza

pre 5 godina

"Kakav si top Nadj.Pa ti si tada kukao kako nije fer sto ne ides na SP i ako si igrao kvalifikacije,pa zar ti nije jasno genije da je neko platio da ide umesto tebe.Od tebe verovatno nisu trazili novac zato sto si brbljivac i prgav,imas onu stvar da pa su se plašili da ne pocnes da pricas o tome,ukljuci covece malo mozak."
(Back in Black)
Hm,mozak i Nadj u istoj recenici,ne ide:)
Koliko se secam,niko nije ni pomenuo da se od Nadja trazila lova,vec samo da nije isao i to samo u komentarima.

"Niko nije hteo da igra levog beka u toj selekciji, pa sam ja, iako mi to nije bila pozicija u klubu, odigrao cele kvalifikacije za Jugoslaviju i činilo se da sam jedini siguran putnik u Francusku. Sećam da se sam krenuo ka selektoru Santraču po obrazloženje, ali je on, kada me je video, pobegao niz stepenice u prizemlje hotela…sve mi je bilo jasno"
Meni je recimo jasno iz zadnje recenice da je i Nadju bilo jasno ZASTO ga nema na spisku kada SELEKTOR BEZI od njega.Samo fikus moze da veruje da bi covek koji je cist pred Nadjem bezao niz stepenice.Ovime je sve receno na temu sastava reprezentacije te godine.

vozi misko

pre 5 godina

Cista logika.. Udjes u reprezentaciju, odigras 2-3 prijateljske, neko treba da te "vidi".. Prodaju te kao reprezentativca, cena ti je veca.. Platis reket.. I to je to

Zdenko

pre 5 godina

Nešto sam sklon da poverujem da je neko angažovao Nađa da demantuje Ramba. Stara dobra srpska posla. Kad neko progovori i kaže istinu, odmah se nađe lik koji govori suprotno. Uvek ćemo biti neprijatelji sami sebi, nije ni čudo što nam se ceo svet smeje i sprda se sa nama. Koliko predstavljamo nešto u svetu fudbala, govori scena sa sudijom Brihom na svetskom prvenstvu. Njegovo sramno ponašanje i nepoštovanje srpske reprezentacije, govori više o nama nego o njemu. Albert Nađ je samo nastavak te scene.

hmmm

pre 5 godina

Ne pričaj priče, pa i ja što nisam nešto blizak fudbalu sam te godine saznao da je cifra za jednog bivšeg igrača Zvezde bila 100.000 maraka ako hoće da igra na SP. E, sad možda je cena 50% veća ako igrač igra u inostranstvu. To je javna tajna i normalni ljudi jednostavno ne pričaju o tome zato što neće da se petljaju sa takvim stvarima jer su izgubili nadu da nešto mogu da promene. Eto, toliko od mene.

bele kopacke mijatove

pre 5 godina

Da li je platio ili ne, tek uskocio je Zeljko Petrovic i bio nas najbolji igrac na SP 1998, uz Komljenovica. 
Svim ostalima je trebalo naplatiti posle SP - hotelske troskove, pranje dresova i avio karte. 
Tu mislim i na Mijata i na Piksija i na Deju i na Jugu i na Sinisu...
(pravo, 25. februar 2019 19:42)

bez Sinise ne bismo ni grupu prosli.

Petar

pre 5 godina

Nije mogao da igra u reprezentaciji, zato sto su skoro svi fudbaleri i uprava bili iz CrneGore ili poreklom iz CrneGore...
On je samo srbin iz Nisa.

rs.samo

pre 5 godina

Vjerujem Rambu sve sto je rekao,i javna je tajna i mnogi to znaju
Njemu je nudjeno da igra za Brazil.
Cutao je jer je znao,da mafija vodi glavnu rijec.
U svemu ovom je zalosno da su pravila i dan danas ista,nista se promjenilo nije i svi se pravimo lud!!!
Muslin je napustio klupu jer je znao ako ne poslusa "ulicu"zavrsice ko Bulatovic.
Znamo svi kako smo prosli u Rusiji,SMS je zaigrao,jos neki igraci tako da su pojedinci ispunili svoje zelje,to sto nismo prosli dalje i sto su nam Albanski igraci....pravili dar mar i sou,ponizavali nas grb i zastavu i u oci nam se izrugivali pred cjelim svijetom to nije bitno.
Izdajice,lopovi,kriminalci tzv MENADZERI su odredjivali sastav a Krstajic je bio i ostao dvorska luda.
Ne znam samo kako ga nije bilo stid da sjede na klupu posle Muslina.
Slina od covjeka,poltron....
Nema nam srece u reprenzetativnom fudbalu sve dok nam siva eminencija kroji sastav i vodi kucu fudbala.
Nema timskog duha,nema one atmosfere zajednistva,borbenosti na terenu izgledaju kao da su pod nekim moranjem i jedva cekaju da se utakmica zavrsi.
Nema lidera koji ce momke da povede,nema kohezije svega onog sto cini jedan kolektivni sport uspjesnim i to sve da bi pojedine grupice ljudi uzeli koji milion.
Zbog jednog igraca (SMS) je pao komletan tim a njegovu moralnu licnost to nije uopste zanimalo da je izasao u javnost i podrzao momke i reprenzetaciju i rekao da se slaze i da on kao pojedinac nije bitan.
Ovako mi se zgadio do bola..!!!

Barka

pre 5 godina

Zato što kačenje sa "organizacijama" poput FSS uopšte nije pametan potez. A on je postigao nešto čime se malo koji fudbaler može pohvaliti.

grobar

pre 5 godina

Posle debakla na SP 2006 g,radeci u CG vidio sam Boskovica koji je tada sa Ljubojom igrao u PSG-u,pitao sam ga sta se desava sa repkom??? Kaze: Cuo sam se sa Ljubojom izgleda da je Savo Milosevic dao pare selektoru da ide na SP i obori rekord po broju nastupa za repku,i da se to saznalo u kampu i bilo povod za lose rezultate!!!!

nebitan srbin

pre 5 godina

sto rece covek verujem ja i jednom i drugom al mi nije jasno da je to skandal a ne normalna pojava. krstajic umesto muslina kao nisu se mogli dogovoriti. za jovica nema mesta.sms odlazi na mundijal i igra od prvog minuta iako nije igrao kvalifikacije.iz aviona se videlo da su protiv svajcarske svi umorni od fudbala i da se igralo na mahove od kad su dali gol ali postoji zakon cutanja ako neko pisne pozdravice se sa dresom srbije. niko nece da prica sta se desavalo vece pre argentine u nemackoj.prica je da su se ponapijali kao dupeta ali niko sada nece izaci u javnost jer moze da se oklizne o koru od banane.

Grdoje

pre 5 godina

Lako je njemu da priča iz toplog Brazila. A da dodje ovamo, 'ladno, skupiš se ko miš, nije, bre, čoveku do priče. A i što čujem, ne čujem, i tako, prolazi život.... Dobro sam, inače, ako neko pita.
Nego, što si se, života ti, uopšte oglašavao?

bg leprikoni

pre 5 godina

@rs.samo
JOs jednom,Muslin NIJE smenjen zbog Sergeja(koga je btw.planirao da zove vec za onu azijsku turneju,vec zbog Radonjica,iza koga stoji neko vrlo mocan u vladajucoj stranci.Pa ovo sa Rambom,Petkovo pozivanje sina i druge kombinacije su decije obdaniste u odnosu na danasnju situaciju,sve je neverovatno odradjeno,smenjen selektor,postavljen poslusnik,satro svadja Terze i Kokeze i medijsko spinovanje gde se sa jedne strane uvek poturalo ime Sergeja kao razloga za smenu sa druge strane botovska masinerija koja je odradila neverovatan posao sa agitovanjem za Radonjica,podrsci Krstajicu narocito kada je objavljen spisak(bas nikom sumnjivo otkud Radonjic pre Gacinovica)i pljuvanje po Muslinu.Nazalost vi ste kao i vecina naroda popasli pricu o Sergeju(ispade da je Kezman neverovatno mocan,a Kokeza vizionar koji gleda unapred)jer kako objasniti da je sve ovo oko smene selektora i pre svega uloge Radonjica(zbog koga je verovatno stradao i Sivic na klupi mladih)najveca drzavna tajna o kojoj ne sme niko da zucne,odjednom svi oni bez dlake na jeziku zacutase i jos podrzavaju Kokezu i Krstajica,zato mi je ovo oko Ramba i ostalih smesno jer su to obicne menadzerske kombinacije u odnosu na ovaj drzavni kriminal kojeg smo upravo svedoci ali nazalost ne vidimo jer su ljudi sa vrha toliki majstori spina i nemorala da je to vec zabrinjavajuce.

Back in Black

pre 5 godina

Kakav si top Nadj.Pa ti si tada kukao kako nije fer sto ne ides na SP i ako si igrao kvalifikacije,pa zar ti nije jasno genije da je neko platio da ide umesto tebe.Od tebe verovatno nisu trazili novac zato sto si brbljivac i prgav,imas onu stvar da pa su se plašili da ne pocnes da pricas o tome,ukljuci covece malo mozak.

Predrag

pre 5 godina

Nije Rambo čekao 20 godina. Za ovo vec dugo mnogi znaju, narocito ljudi iz njegovog okruzenja. On je jedan od retkih koji je otvoreno govorio o tome. A svi znamo da je kriminal i korupcija rak rana naseg fudbala. Neka oni koji ga prozivaju malo pripaze, jer na taj nacin prvo sebe prozivaju i cine sumnjivim.

Skorpion

pre 5 godina

.....Meni pricaju kako je Tole kriminalac i zlikovac, i kako je on kriv za posrnuce naseg fudbala......
(stoler, 25. februar 2019 18:59)

Lepo su ti pricali i sto je najlepse pricali su ti istinu.

vlade

pre 5 godina

Saši Markoviću, koji je te godine bio prvi ili drugi strelac naše lige, tražili su milion maraka da igra na WC umesto Mikija Stevića, sećam se bio je članak u novinama..

nedelja borbe protiv tjedna

pre 5 godina

Naravno da su tražili. Verovatno traže i ovi danas. Razmišljaj o tom kad ti bude "čudan" sastav reprezentacije.

svasta

pre 5 godina

Pazi ovoga... Strucnjace, pa ti nisi igrao bas zbog toga sto je neko dao pare da bi igrao.
A Rambo je o tome pricao pre 20 godina, samo u SRJ nije smelo da se pise o tome.

BmwMPower

pre 5 godina

A gde se ovaj nadje.. Mora da je Rambo pogodio u srz! Rambo je bio medju 3 nasa najbolja igraca i takav nam je tip igraca uvek falio..

shone

pre 5 godina

Rambo je morao biti pozvan u reprezentaciju,kada su vec na zalasku bili i Piksi i Mijatovic,dal` je to bilo krajem 90` ili na samom pocetkom 2000`,nije ni vazno,on je tada bio na vrhuncu karijere,a Deju se vec u to vreme,uveliko fudbal nije ni igrao,zato ne stoje neke teze ovde da pored ovih fudbalera, za Ramba nije bilo mesta u a selekciji.

Baš zato što te znamo

pre 5 godina

Bojkot Dejana Petkovića Ramba od strane fudbalskog saveza je postojao a glavni razlog je što je ošamario Zorana Filipovića, koji je u savezu uvek dobro kotirao , pre svega zbog svoje poslušničke politike (slično Krstajiću danas ).To ni malo ne opravdava Ramba za svoj postupak, ali za sankcionisanje takvog postupka postoje druge mere.Postoje tu u manjoj meri i drugi razlozi.Jedan je što je zvezdaš a savez je skoro uvek bio grobarska prćija.Treće novac.Nisam baš siguran u to ali znajući šta su sve radili i rade do dan danas - sasvom je moguća opcija.

igor b.

pre 5 godina

Bolje bi bilo da si pregrizao jezik nego sto pricas glupave demante na nesto za sta svi znamo da je istina. Istina je bila tada, a danas je jos gore.

jeremija

pre 5 godina

@nebitan srbin
Nisi u pravu za Jovica,pa upravo je on nezasluzeno gurnut na spisak za Mundijal iako nije igrao ni minut kvalifikacija niti je realno imao mesta pored Mitra i Prijovica i bio je rezerva u Ajntrahtu daleko od ove danasnje golgeterske situacije,ali iza njega je stajao Terzic koji je gurnuo jos i Spajica,Grujica,Radonjica i Rodica(niko ni minute u kvalifikacijama) a izvisili Gacinovic(najbolji igrac Ajntrahta prosle sezone),Nastasic,Fejsa sve maltene prvotimci u kvalifikacijama,dakle stvarni razlog smene je nabijanje cene igracima vodjinog omiljenog kluba(nista ostrasceno previse je ocigledno),SMS je tu ispao zrtveni jarac,mada se i tu racunalo ako eksplodira na SP da se okoriste o potencijalni transfer.Da se vratim na Jovica,danas ima mesta za njega ali Krstajic nema trenerskog znanja da ga upari sa Mitrom pa ide na siguricu nabijaj loptu Mitru u 16,a ovaj sta uradi,uradi,nu trenutno nemamo reprezentaciju iako po imenima smo najjaci jos od devedesetih,politika je totalno usla u nas fudbal,pre svega FSS,sam po sebi uvek mocna organizacija koju nije mogao da preuzme niti Sloba niti Arkan niti ovi kasnije,e uspeo je Vucko i dole je on na vlasti smesno je bilo sta komentarisati vezano za nasu reprezentaciju.

Milos

pre 5 godina

To je bio super sastav, uz par imena koja su se tu nasla da nikom nije bilo jasno kako. Recimo, Govedarica (igrao za Lece, pa za RKC) umesto Nadja (u tada jakom Betisu) koji je igrao kvalifikacije i bio znacajno bolji. Umesto Ramba je isao Miroslav Stevic koji je te godine iz Minhena 1860 otisao u Dortmund. Jos se ocekivalo da zovu Milinka Pantica koji je bio u Atletiko Madridu, ali je isao Zeljko Petrovic (bio te godine u PSV i otisao u Japan). Ostali su svi zasluzili mesto. Iz ove perspektive se vidi da svi koji su bili visak su napravili transfer. Opet, moze da se kaze i da Piksi i Dejo mozda nisu zeleli jake zamene. Kada se sa ove distance malo analizira bude dosta toga jasno.

1914

pre 5 godina

Da ti si moralna gromada pa ti verujemo.Albert Nadj-bruka |Srbije,peva pesmu Pola Madjar,pola Ustasa zajedno sa navijacima Tudjmanovog kluba...

IvanNiš

pre 5 godina

Sto Nadj nije pitao Santraca? Jel nije mogao da ga stigne?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pitanje, 25. februar 2019 18:05)

Potrčao je on ali mu se baš kod stepenica učinila silueta Denisa Šefika sa ispruženom rukom i stegnutom pesnicom...Mudro se povukao i odustao od potere.

Ivan

pre 5 godina

Nekome jesu nekome nisu. Ovima sto nije trazen novac ce reci da se to nije desavalo. Manje bitnim igracima koji su popunjavali sastav, njima je verovatno trazen novac. Normalno da nikom nece pasti na pamet da trazi novac Mijatovicu, Milosevicu, Jugovicu, i Piksiju. Njihova ciljna grupa su bili igraci koji su igrali veoma malo ili nisu igrali uopste, i nisu imali nikakav uticaj na rezultate reprezentacije.

nbc

pre 5 godina

Kako ste vise zamorni sa nekorektnim i navijackim komentarima. Nadj je bio dobar igrac i nista pogresno nije rekao. Trebao je da ide na prvenstvo. Ali uvijek su u kvalifikacijama igrali jedni a onda odjednom upadne neko treci. Sjecam se 1982. Odjednom se pojavise Hrstic i Surjak. Inace smo kvalifikacije i pripreme odigrali odlicno. A onda dodjose ova dva a Sljivo ugusi u igri Pizona i ispadosmo. Sve je to bila krivica Miljanica. A ovi vise komentari nije isao Rambo jer je isao Petrovic, pa ljudi jedan je ofanzivni vezni a drugi bek. Kako oni mogu biti jedan drugom konkurencija.Lupetanja. Rambu su konkurencija bili Piksi, Mijat, Dejo i ostali vezni igraci.

Mali od Bg

pre 5 godina

Rekao je to Rambo davno, ali je to bilo cenzurisano u srpskim medijima, a gosn Nadj ocigledno nije bas sposoban da cita na stranim sajtovima.

bradina

pre 5 godina

Zalosno ali istinito sad cemo imati polemiku "grobari protiv cigana",a svi se prave ludi ili neznaju kako je bilo to vreme kad je sve odlazilo u ...., sa raspadom Juge!Ubijen sekretar FSJ tek posle tog SP(nikad nerazjasnjen slucaj),zavladala strahovlada pojedinih "vodja", jedno ruzno vreme koje bi trebalo zaboraviti!Setite se koje bio prvak tih godina,pamcenje nas slabo sluzi.Da je Rambo zasluzio poziv jeste tu nema sumnje,da je Nadj takodje trebao da se nadje na spisku takodje jeste!Da je nastalo vreme korupcije u tom periodu u svim porama drustva takodje jeste! Nemoj mo se sada praviti blesavi bar mi koji smo ziveli u tom periodu dobro se secamo tih losih vremena.....

pravo

pre 5 godina

Da li je platio ili ne, tek uskocio je Zeljko Petrovic i bio nas najbolji igrac na SP 1998, uz Komljenovica.
Svim ostalima je trebalo naplatiti posle SP - hotelske troskove, pranje dresova i avio karte.
Tu mislim i na Mijata i na Piksija i na Deju i na Jugu i na Sinisu...

neutralni felsh

pre 5 godina

Ja mu sve verujem, ipak je on iz Partizana a tamo sve posteniiiiiiiiii.......
(Papilon, 25. februar 2019 22:05)


zasto onda ne verujes drugu kokezi, ipak je on iz zvezde :)

ernesto che

pre 5 godina

Odakle jedan igrac zna da ki je nekom igracu trazen novac a njih 23-24 u reprezentaciji?! I zasto se on javlja, niko ga nije imenovao, niko ga nije napao?

Pavle

pre 5 godina

Mi kao narod iste sekunde moramo da zauzmemo jednu stranu. Na Rambu se vidi da je castan covek, pa onda vise verujem Rambu nego vama svima, Rambo je ljudska gromada, Rambo je bio igracina za sve vas... Znaci ako je Rambo bio igracina onda je on bolji covek od ovih prosecnih, ili Rambu se vidi da je dobar covek, eeej vidi se coveku na licu, nema veze sto ga ne poznajemo, njemu se vidi na licu, eeej bre vidi mu se na licu!
I meni je krivo sto Rambo nije igrao nikad za nas, verujem i ja da tu nisu cista posla ali nema potrebe da napadam i omalovazavam Nadja zato sto je rekao zasto Rambo to nije rekao tad, a ne posle toliko godina.

Razocarani Srbin

pre 5 godina

Gospodine Nadje, zasto se Vi osecate prozvani u vezi ovoga? Da mozda ne osecate grizu savesti za SP u Nemackoj? Slazem se samo u jednom, sigurno ne biste dali 50.000 maraka, jer za SP Nemacka ste davali isti iznos ali u eurima... Mozda jos jedno pojasnjenje, kako ste se Vi nasli u reprezentaciji, a tada partizan bio ocajan, a mali Kovacevic koji nas je spasio protiv Spanije u gostima nije isao...BIo je na vrhuncu karijere...Zasto on nije isao? Na koji nacin je u tom timu bilo mesta za povredjene Dragutinovica, Vukica, i jos neke i za pojedince koji su bili na zalasku karijera...a nasli su se u timu... Covek Vas nije spomenuo i najmanje sto treba da uradite je da se pokrijete usima i da cutite... kada izgovarate Rambovom ime treba da ustanete i mirno stojite... I jos nesto, Terzic je tada vedrio i oblacio, drzao je OFK, tada je Ilija bio selektor, pozvao sina... Petko o tome ne zeli da prica i nije smeo da podnese ostavku jer se plasio... cela sprega drzave, sporta i kriminalaca je toliko jaka da ne postoji nacin da se to vise raspetlja i ocisti...

stoler

pre 5 godina

Ma cekaj, zar je moguce da je u vreme cika miljana prepostenog i tadasnjih celnika saveza prepostenih delija tako nesto bilo moguce?!?! Meni pricaju kako je Tole kriminalac i zlikovac, i kako je on kriv za posrnuce naseg fudbala i nase zvezde.

Boris Banović

pre 5 godina

Kada bismo imali ovoliko fudbalskih znalaca na fudbalskim terenima, koliko imamo među "komentatoeima", bili bismo svetski prvaci ! Inače, ljudi u i oko saveza su oduvek bili časni, pošteni i odbojni prema novcu, da prosto ne verujem Rambu, a ni Nađu !

Kerber

pre 5 godina

Zato sto mu se moze. Pare i slava mu nisu potrebne. Zeza vas i muci jer zna da je u pravu .. i svaka mu cast na tome .. pobedio vas je na svim nivoima .. !!!

ja

pre 5 godina

Nije Nađ bio nikakav fudbaler, ali nije ni Rambo. To što je legenda nižerazredne brazilske lige ne znači ništa. Trebao je da se dokaže u jačim ligama, engleska, španska, italijanska, nemačka, što on nikada nije. Manite se tih priča bog fudbala, velemajstor i slično, već mi se popelo na glavu. I Ronaldinjo i Nejmar su cirkuzanti, ali su za razliku od Ramba i fudbaleri, imaju velike uspehe za sobom.

milos

pre 5 godina

Brane Lala,
opet ponavljam,svako danas ima pristup internetu.To je bilo 1998 kad je Santrac bio selektor,a Branko Bulatovic je ubijen 2004.6 godina razlike.Dva dogadjaja nisu povezana,iako je strasno i jedno i drugo,pogotovo ubistvo Branka Bulatovica.Sramota je sto slucaj nije resen.

viva72

pre 5 godina

Odlična karijera u Brazilu, ali ta liga nije na nivou najjačih evropskih, iz Zvezde otišao u Real a tamo kao da nije ni postojao, epizoda u Italiji, Venecija ili Vićenca, takođe neuspešna.Samo šest utakmica u repki, ali ljudi da li je on stvarno mogao da igra u timu gde su na njegovim pozicijama bili Piksi, Dejo, Mijatović?

absolutezero

pre 5 godina

Danas su samo igrači režimske mezimice pošteđeni reketa...svi drugi moraju da plate!
(Doktor Satrap, 25. februar 2019 18:33)

Mozga bez.

bmiles

pre 5 godina

Tacno!Zasto sada ova prica Rambo?Otvaramo dosijea!?Ko god mu je to predlozio,ako mu je predlozio(?) duznost je bila da se objavi tada.Sad je zaista deplasirano pogotovo sto su mnogi od njih u nemogucnosti da se odbrane,zalosno je reci nema ih u zivotu,pa se stvara neka afera oko nicega!

milos

pre 5 godina

Nebitan,
aman ljudi informisite se ko boga vas molim, ne lupajte.Branko Bulatovic ubijen 2004,ovo sa pricom u kupovini mesta u reprezentaciji je bilo 1998.Jedno sa drugim nema veze.Molim vas jos jednom,ne lupajte.Izguglajte malo,to je minut vremena,ne blamirajte se

mislim

pre 5 godina

Ja se sećam da je Nadj igrao kvalifikacije čak i onaj baraž gde smo napunili madjare.Realno Rambo u to vreme nije mogao primirisati Deji,Jugi.Mijat je bio 9ka Reala svi.ti igrači su igrali po vrhunskim klubovima osim nadja, Stankovića, Jokanovića Brnovića i Sloboda Komnenića.iako su im klubovi bili poput Deportiva bili su top igrači.

nista o nicemu

pre 5 godina

Zanima me zašto se SAMO Nađ javio povodom ovog pitanja i NIKO više? 
Možda zato što je ipak istina?
(Miki, 25. februar 2019 21:04)

Mozda jer Dragan Stojkovic Piksi ne zeli da komentarise sujetu nekog Ramba. Ne bi igrao NIKAD u toj reprezentaciji pored tih imena, kraj price.

MJ

pre 5 godina

Ali stvarno zasto je to rekao posle 20 godina?Ok,mogu da verujem da je tako,ovo je Srbija ipak,ali sto nije odmah rekao?
Pre mi se cini ovo kao pitanje sujete,jer svi koji su se tada pitali nesto FSJ su pomrli.

djura

pre 5 godina

pa kako ce bivsi sportisti i glumci da daju sebi na publicitetu nego nekim kontoverznim izjavama, to je postalo klise, zar se primate na te stvari omg

Sasa31l0b

pre 5 godina

U Francusku ,Dejo nije ni trebao da ide jer je pripreme proveo pijući kada ga je žena ostavila zbog Simeonea. Anto Drobnjak je bio najbolji igrač Francuske lige te godine pa ga nisu zvali. Drulović prove prvenstvo pored aut linije zagrijavajući se.I još dosta tog sam zaboravio vezano za to prvenstvo.

Coco Bill

pre 5 godina

Evo ukratko pa da dobijem puno minusa. Taj Rambo je stvarno bio "bog" u Brazilu i te su ga igre preporučile za neki klub u Evropi. Tada dolazi u Veronu ili Veneciju, ne mogu tačno da se setim. Što bi rekao Šojitj, šta se onda dogadja ?! Pa događa, se to, da nije ni godinu dana bio u tom italijanskom klubu, nego se brže bolje vratio ponovo u Brazil. Opet gle čuda, tamo je nastavio da blista. Uzgred, Romario koji je blistao u Fiorentini,kad je završio karijeru vratio se u Braul i igrao je do svoje 44-te godine ?! Nešta slično je bilo i sa Ronaldinjom. E sad da je Rambo dobar fuidbaler to je neosporna činjenica, ali neosporna činjenica je da se on nije snašao, ili uklopio u jednoj od liga čuvene "petice". Da li bi bio dobar ili ne za reprezentaciju i koliko bi on za nju značio to je već u domenu šta bi bilo kad bi bilo. da i još nešta prestanite sa ti bajkama i izmišljotinama tipa kako je neki novina, kako je neki fudbaler, kako je Bebeto, na pitanje ko će biti prvak sveta, ili ko ima nejveće šanse za to. odovarano pa Jugoslavija pošto ima bolje fudbalere, kad ne vodi Petkovića. Mi volimo takve legendice, pričice i bajkice, stariji će znati, a tiče se muzike i priče o grupi Smak i Dip Parplu

Misko

pre 5 godina

Kada budemo imali strruku mozemo se nadati nekom uspehu. To sto je Piksi 7-8 god ranije bio Bog ne moze biti kriterijum za zacementirano mesto. Dejo takodje,3-4 sezone ranije je zario i palio a poslednje dve pre SP98 je odigrao ukupno 20-tak utakmica u velikom klubu koji je obe sezone zavrsio na donjoj polovini tabele. Strucnjak mora prepoznati amplitudu igraca odnosno gde ce biti kroz pola godine. Piksi je igrao polu amaterski fudbal u Japanu, za Deju su govorili "kraj ugovora u Januaru i penzija" pa zavrsio u Zvezdi. Ne da su bili u silaznoj putanji nego na samom kraju odnosno jedan poluamater a drugi u dve sezone 20 utakmica i pred krajem ozbiljnog fudbala. Cak se za Mijata znalo da je u opadajucoj amplitudi i da Real gleda da se resi njega pa je za 6 mes bio zacementiran za klupu Fiorentine. Ne igra ime nego forma i napredak a Mijat je toliko silovao "na ime" da je bio starter u reprezentaciji cak i kada je 6 meseci bio na klupi ili van protokola u drugoj ligi Spanije.
Baraz sa Madjarima nas je kostao uspeha jer da smo tu naleteli na tvrdo bilo bi rezova u sastavu a mi dobili raspale Madjare ukupno 11:1 i otisli na SP sa devizom lako cemo, kad cuju sastav klecace im kolena. Iran nas oducio od fudbala (Miha slobodnjakom spasao), sa Amerima bilo mucno gledati...

zlobni cinik

pre 5 godina

@Ни за једног ни за другог објективно није било места 1998. и 2000. Нека ми неко напише од кога су Нађ и Петковић били бољи од играча који су ишли у Француску и Белгију и Холандију. (Марко, 25. februar 2019 19:06)
Perica Ognjenović!

ja

pre 5 godina

Nije Nađ bio nikakav fudbaler, ali nije ni Rambo. To što je legenda nižerazredne brazilske lige ne znači ništa. Trebao je da se dokaže u jačim ligama, engleska, španska, italijanska, nemačka, što on nikada nije. Manite se tih priča bog fudbala, velemajstor i slično, već mi se popelo na glavu. I Ronaldinjo i Nejmar su cirkuzanti, ali su za razliku od Ramba i fudbaleri, imaju velike uspehe za sobom.

bmiles

pre 5 godina

Tacno!Zasto sada ova prica Rambo?Otvaramo dosijea!?Ko god mu je to predlozio,ako mu je predlozio(?) duznost je bila da se objavi tada.Sad je zaista deplasirano pogotovo sto su mnogi od njih u nemogucnosti da se odbrane,zalosno je reci nema ih u zivotu,pa se stvara neka afera oko nicega!

GM

pre 5 godina

Ovaj antitalenat, da uzima u usta jednog fudbalskog virtuoza...

Ovaj iz vremena Mirka Marjanovica, da komentarise nekoga ko je postao legenda u Brazilu...

Koga sve ljudi kontaktiraju i prave intervjue sa njima... pakao.

Back in Black

pre 5 godina

Nije Nađ bio nikakav fudbaler, ali nije ni Rambo. To što je legenda nižerazredne brazilske lige ne znači ništa. Trebao je da se dokaže u jačim ligama, engleska, španska, italijanska, nemačka, što on nikada nije. Manite se tih priča bog fudbala, velemajstor i slično, već mi se popelo na glavu. I Ronaldinjo i Nejmar su cirkuzanti, ali su za razliku od Ramba i fudbaleri, imaju velike uspehe za sobom.
(ja, 25. februar 2019 18:33)
Ne brukaj se majke ti.

nista o nicemu

pre 5 godina

Zanima me zašto se SAMO Nađ javio povodom ovog pitanja i NIKO više? 
Možda zato što je ipak istina?
(Miki, 25. februar 2019 21:04)

Mozda jer Dragan Stojkovic Piksi ne zeli da komentarise sujetu nekog Ramba. Ne bi igrao NIKAD u toj reprezentaciji pored tih imena, kraj price.

1914

pre 5 godina

Da ti si moralna gromada pa ti verujemo.Albert Nadj-bruka |Srbije,peva pesmu Pola Madjar,pola Ustasa zajedno sa navijacima Tudjmanovog kluba...

viva72

pre 5 godina

Odlična karijera u Brazilu, ali ta liga nije na nivou najjačih evropskih, iz Zvezde otišao u Real a tamo kao da nije ni postojao, epizoda u Italiji, Venecija ili Vićenca, takođe neuspešna.Samo šest utakmica u repki, ali ljudi da li je on stvarno mogao da igra u timu gde su na njegovim pozicijama bili Piksi, Dejo, Mijatović?

Grdoje

pre 5 godina

Lako je njemu da priča iz toplog Brazila. A da dodje ovamo, 'ladno, skupiš se ko miš, nije, bre, čoveku do priče. A i što čujem, ne čujem, i tako, prolazi život.... Dobro sam, inače, ako neko pita.
Nego, što si se, života ti, uopšte oglašavao?

Zeljko 92 (Notingem Forest)

pre 5 godina

Nije Nađ bio nikakav fudbaler, ali nije ni Rambo. To što je legenda nižerazredne brazilske lige ne znači ništa. Trebao je da se dokaže u jačim ligama, engleska, španska, italijanska, nemačka, što on nikada nije. Manite se tih priča bog fudbala, velemajstor i slično, već mi se popelo na glavu. I Ronaldinjo i Nejmar su cirkuzanti, ali su za razliku od Ramba i fudbaleri, imaju velike uspehe za sobom. 
(ja, 25. februar 2019 18:33) Sve sam čuo ali da neko Boga fudbala nazove cirkuzantom, čoveka zbog kog su se minuti brojali do početka utakmice bilo za koji tim da je igrao, dečko ja ne znam stvarno šta nije u redu sa tobom...

djura

pre 5 godina

pa kako ce bivsi sportisti i glumci da daju sebi na publicitetu nego nekim kontoverznim izjavama, to je postalo klise, zar se primate na te stvari omg

MJ

pre 5 godina

Ali stvarno zasto je to rekao posle 20 godina?Ok,mogu da verujem da je tako,ovo je Srbija ipak,ali sto nije odmah rekao?
Pre mi se cini ovo kao pitanje sujete,jer svi koji su se tada pitali nesto FSJ su pomrli.

stoler

pre 5 godina

Ma cekaj, zar je moguce da je u vreme cika miljana prepostenog i tadasnjih celnika saveza prepostenih delija tako nesto bilo moguce?!?! Meni pricaju kako je Tole kriminalac i zlikovac, i kako je on kriv za posrnuce naseg fudbala i nase zvezde.

mislim

pre 5 godina

Ja se sećam da je Nadj igrao kvalifikacije čak i onaj baraž gde smo napunili madjare.Realno Rambo u to vreme nije mogao primirisati Deji,Jugi.Mijat je bio 9ka Reala svi.ti igrači su igrali po vrhunskim klubovima osim nadja, Stankovića, Jokanovića Brnovića i Sloboda Komnenića.iako su im klubovi bili poput Deportiva bili su top igrači.

Baš zato što te znamo

pre 5 godina

Bojkot Dejana Petkovića Ramba od strane fudbalskog saveza je postojao a glavni razlog je što je ošamario Zorana Filipovića, koji je u savezu uvek dobro kotirao , pre svega zbog svoje poslušničke politike (slično Krstajiću danas ).To ni malo ne opravdava Ramba za svoj postupak, ali za sankcionisanje takvog postupka postoje druge mere.Postoje tu u manjoj meri i drugi razlozi.Jedan je što je zvezdaš a savez je skoro uvek bio grobarska prćija.Treće novac.Nisam baš siguran u to ali znajući šta su sve radili i rade do dan danas - sasvom je moguća opcija.

Марко

pre 5 godina

Ни за једног ни за другог објективно није било места 1998. и 2000. Нека ми неко напише од кога су Нађ и Петковић били бољи од играча који су ишли у Француску и Белгију и Холандију. Петковић деведесетих није био никаква легенда Бразила, већ играч који је покушавао да се некако домогне европског фудбала. После неуспеха у Реалу, није успео ни у Венецији, па је одлучио да одустане и врати се у Бразил, и тек је тада почео да гради своју каријеру. Међутим, након 2000. када су из репрезентације отишли Пикси, Дејо, Југовић и Мијатовић, Петковић је морао да буде позван. Тада је он био једина права десетка у нашем фудбалу. Дакле проблем је из двехиљадитих.

Bruce Springsteen

pre 5 godina

Evo Nadj da ti kažem ja nešto.Vise verujem Rambu nego svima vama.....Rambo je bio igracina a nije bilo mesta za njega..Imao je kapacitet da igra sa Ronaldom & co. u Brazilskom dresu a nije imao mesta u našoj reprezentaciji...Covek je za sve vas bio umetnik(čast izuzecima Mijat,Piksi,Dejo...) smije bio ni na širem spisku...Svako normalan bi gajio sumnju...I na kraju fudbal je jako smesan sport za nas bez većeg uspeha a nije da nismo imali igrača..

Skorpion

pre 5 godina

.....Meni pricaju kako je Tole kriminalac i zlikovac, i kako je on kriv za posrnuce naseg fudbala......
(stoler, 25. februar 2019 18:59)

Lepo su ti pricali i sto je najlepse pricali su ti istinu.

Pavle

pre 5 godina

Mi kao narod iste sekunde moramo da zauzmemo jednu stranu. Na Rambu se vidi da je castan covek, pa onda vise verujem Rambu nego vama svima, Rambo je ljudska gromada, Rambo je bio igracina za sve vas... Znaci ako je Rambo bio igracina onda je on bolji covek od ovih prosecnih, ili Rambu se vidi da je dobar covek, eeej vidi se coveku na licu, nema veze sto ga ne poznajemo, njemu se vidi na licu, eeej bre vidi mu se na licu!
I meni je krivo sto Rambo nije igrao nikad za nas, verujem i ja da tu nisu cista posla ali nema potrebe da napadam i omalovazavam Nadja zato sto je rekao zasto Rambo to nije rekao tad, a ne posle toliko godina.

jeremija

pre 5 godina

@nebitan srbin
Nisi u pravu za Jovica,pa upravo je on nezasluzeno gurnut na spisak za Mundijal iako nije igrao ni minut kvalifikacija niti je realno imao mesta pored Mitra i Prijovica i bio je rezerva u Ajntrahtu daleko od ove danasnje golgeterske situacije,ali iza njega je stajao Terzic koji je gurnuo jos i Spajica,Grujica,Radonjica i Rodica(niko ni minute u kvalifikacijama) a izvisili Gacinovic(najbolji igrac Ajntrahta prosle sezone),Nastasic,Fejsa sve maltene prvotimci u kvalifikacijama,dakle stvarni razlog smene je nabijanje cene igracima vodjinog omiljenog kluba(nista ostrasceno previse je ocigledno),SMS je tu ispao zrtveni jarac,mada se i tu racunalo ako eksplodira na SP da se okoriste o potencijalni transfer.Da se vratim na Jovica,danas ima mesta za njega ali Krstajic nema trenerskog znanja da ga upari sa Mitrom pa ide na siguricu nabijaj loptu Mitru u 16,a ovaj sta uradi,uradi,nu trenutno nemamo reprezentaciju iako po imenima smo najjaci jos od devedesetih,politika je totalno usla u nas fudbal,pre svega FSS,sam po sebi uvek mocna organizacija koju nije mogao da preuzme niti Sloba niti Arkan niti ovi kasnije,e uspeo je Vucko i dole je on na vlasti smesno je bilo sta komentarisati vezano za nasu reprezentaciju.

pravo

pre 5 godina

Da li je platio ili ne, tek uskocio je Zeljko Petrovic i bio nas najbolji igrac na SP 1998, uz Komljenovica.
Svim ostalima je trebalo naplatiti posle SP - hotelske troskove, pranje dresova i avio karte.
Tu mislim i na Mijata i na Piksija i na Deju i na Jugu i na Sinisu...

absolutezero

pre 5 godina

Danas su samo igrači režimske mezimice pošteđeni reketa...svi drugi moraju da plate!
(Doktor Satrap, 25. februar 2019 18:33)

Mozga bez.

Brane Lala

pre 5 godina

Pravi se blesav. To su bili dani kad je presednik fudbalskog saveza ubijen u sacekusi. Naravno niko nije osuđen. A ti sad iznosi istinu. Sram ih bilo, sve.

milos

pre 5 godina

Nebitan,
aman ljudi informisite se ko boga vas molim, ne lupajte.Branko Bulatovic ubijen 2004,ovo sa pricom u kupovini mesta u reprezentaciji je bilo 1998.Jedno sa drugim nema veze.Molim vas jos jednom,ne lupajte.Izguglajte malo,to je minut vremena,ne blamirajte se

neutralni felsh

pre 5 godina

Ja mu sve verujem, ipak je on iz Partizana a tamo sve posteniiiiiiiiii.......
(Papilon, 25. februar 2019 22:05)


zasto onda ne verujes drugu kokezi, ipak je on iz zvezde :)

grobar

pre 5 godina

Posle debakla na SP 2006 g,radeci u CG vidio sam Boskovica koji je tada sa Ljubojom igrao u PSG-u,pitao sam ga sta se desava sa repkom??? Kaze: Cuo sam se sa Ljubojom izgleda da je Savo Milosevic dao pare selektoru da ide na SP i obori rekord po broju nastupa za repku,i da se to saznalo u kampu i bilo povod za lose rezultate!!!!

zemunac

pre 5 godina

Nasao se ko ce da kontrira Rambu! Zini da ti kazemo zasto nije to objavio pre 20 godina..nadao se covek da ce mozda kad tad zaigrati I obuci dres koji je zasluzio...

Boris Banović

pre 5 godina

Kada bismo imali ovoliko fudbalskih znalaca na fudbalskim terenima, koliko imamo među "komentatoeima", bili bismo svetski prvaci ! Inače, ljudi u i oko saveza su oduvek bili časni, pošteni i odbojni prema novcu, da prosto ne verujem Rambu, a ni Nađu !

netko

pre 5 godina

kako se svi peru..

svi gluvi,nemi i slepi a ja sam, iako nisam u fudbalu cuo jos 90ih da su se u repki trazile pare..

ta prica postoji vec dosta vremena..

Nislija

pre 5 godina

Evo da obavestim Nadja i sve zainteresovane posto je ovo prica iz prve ruke koju znam dvadeset godina.Moj drug je Rambov odlican prijatelj iz srednje skole.Kod Rambovih roditelja ,naselje je Durlan u Nisu,dosli su Djoric i Miljanic i trazeno je milion maraka.Rambo mislim i nije bio tu kad su dosli.Svejedno ,ljudi nisu hteli da plate,Rambo nije pozivan vise u reprezentaciju i to je to

milos

pre 5 godina

Brane Lala,
opet ponavljam,svako danas ima pristup internetu.To je bilo 1998 kad je Santrac bio selektor,a Branko Bulatovic je ubijen 2004.6 godina razlike.Dva dogadjaja nisu povezana,iako je strasno i jedno i drugo,pogotovo ubistvo Branka Bulatovica.Sramota je sto slucaj nije resen.

bg leprikoni

pre 5 godina

@rs.samo
JOs jednom,Muslin NIJE smenjen zbog Sergeja(koga je btw.planirao da zove vec za onu azijsku turneju,vec zbog Radonjica,iza koga stoji neko vrlo mocan u vladajucoj stranci.Pa ovo sa Rambom,Petkovo pozivanje sina i druge kombinacije su decije obdaniste u odnosu na danasnju situaciju,sve je neverovatno odradjeno,smenjen selektor,postavljen poslusnik,satro svadja Terze i Kokeze i medijsko spinovanje gde se sa jedne strane uvek poturalo ime Sergeja kao razloga za smenu sa druge strane botovska masinerija koja je odradila neverovatan posao sa agitovanjem za Radonjica,podrsci Krstajicu narocito kada je objavljen spisak(bas nikom sumnjivo otkud Radonjic pre Gacinovica)i pljuvanje po Muslinu.Nazalost vi ste kao i vecina naroda popasli pricu o Sergeju(ispade da je Kezman neverovatno mocan,a Kokeza vizionar koji gleda unapred)jer kako objasniti da je sve ovo oko smene selektora i pre svega uloge Radonjica(zbog koga je verovatno stradao i Sivic na klupi mladih)najveca drzavna tajna o kojoj ne sme niko da zucne,odjednom svi oni bez dlake na jeziku zacutase i jos podrzavaju Kokezu i Krstajica,zato mi je ovo oko Ramba i ostalih smesno jer su to obicne menadzerske kombinacije u odnosu na ovaj drzavni kriminal kojeg smo upravo svedoci ali nazalost ne vidimo jer su ljudi sa vrha toliki majstori spina i nemorala da je to vec zabrinjavajuce.

nbc

pre 5 godina

Kako ste vise zamorni sa nekorektnim i navijackim komentarima. Nadj je bio dobar igrac i nista pogresno nije rekao. Trebao je da ide na prvenstvo. Ali uvijek su u kvalifikacijama igrali jedni a onda odjednom upadne neko treci. Sjecam se 1982. Odjednom se pojavise Hrstic i Surjak. Inace smo kvalifikacije i pripreme odigrali odlicno. A onda dodjose ova dva a Sljivo ugusi u igri Pizona i ispadosmo. Sve je to bila krivica Miljanica. A ovi vise komentari nije isao Rambo jer je isao Petrovic, pa ljudi jedan je ofanzivni vezni a drugi bek. Kako oni mogu biti jedan drugom konkurencija.Lupetanja. Rambu su konkurencija bili Piksi, Mijat, Dejo i ostali vezni igraci.

srbEUin

pre 5 godina

El on beše onaj tehniko FKP koji je pošto je smenjen pre 5 godina tada rekao da će u ponedeljak otvoriti dušu i ispričati sve šta se dešava u srpskom fudbalu?

Izgleda da je došao taj ponedeljak.

BmwMPower

pre 5 godina

A gde se ovaj nadje.. Mora da je Rambo pogodio u srz! Rambo je bio medju 3 nasa najbolja igraca i takav nam je tip igraca uvek falio..

shone

pre 5 godina

Rambo je morao biti pozvan u reprezentaciju,kada su vec na zalasku bili i Piksi i Mijatovic,dal` je to bilo krajem 90` ili na samom pocetkom 2000`,nije ni vazno,on je tada bio na vrhuncu karijere,a Deju se vec u to vreme,uveliko fudbal nije ni igrao,zato ne stoje neke teze ovde da pored ovih fudbalera, za Ramba nije bilo mesta u a selekciji.

Petar

pre 5 godina

Nije mogao da igra u reprezentaciji, zato sto su skoro svi fudbaleri i uprava bili iz CrneGore ili poreklom iz CrneGore...
On je samo srbin iz Nisa.

ernesto che

pre 5 godina

Odakle jedan igrac zna da ki je nekom igracu trazen novac a njih 23-24 u reprezentaciji?! I zasto se on javlja, niko ga nije imenovao, niko ga nije napao?

cukce

pre 5 godina

Željko Petrović 1998. dao 2 miliona maraka da bi igrao na svetskom, o tome se priča 20 godina to svi znaju. Svi su se čudili odakle on u reprezentaciji na svetskom, a onda je i procurela informacija da je dao pare i sve bilo jasno!

Saguenay Lac-St-Jean

pre 5 godina

Nije poenta u tome zasto to sad neko kaze, nego je poenta monetarna ucena koja je ocigledno i danas na snazi. Kako drugacije objasniti cinjenicu da Sasa Lukic igra dok mnogi bolji od njega greju klupu.

sah 88

pre 5 godina

Zato što mu sad ne može niko ništa ( završio karijeru ), a po Rambu se vidi da je neki častan, dobar i pošten čovek. A baš zato što je bila takva konkurencija neko je tražio novac da ga u takav tim ubaci, da bi mu posle cena na težištu bila veća, da bi se bolje prodao i uzeo više novca. Sve prosto ko pasulj i logično.

anegdota

pre 5 godina

pitali Bebeta ko je favorit na prvenstvo a on kaže Jugoslavija,pitaju novinari zbog čega a on kaže,ako imaju 20 bokjoh od Ramba Petkovića onda su oni glavni favoriti!!!!

Zdenko

pre 5 godina

Nešto sam sklon da poverujem da je neko angažovao Nađa da demantuje Ramba. Stara dobra srpska posla. Kad neko progovori i kaže istinu, odmah se nađe lik koji govori suprotno. Uvek ćemo biti neprijatelji sami sebi, nije ni čudo što nam se ceo svet smeje i sprda se sa nama. Koliko predstavljamo nešto u svetu fudbala, govori scena sa sudijom Brihom na svetskom prvenstvu. Njegovo sramno ponašanje i nepoštovanje srpske reprezentacije, govori više o nama nego o njemu. Albert Nađ je samo nastavak te scene.

igor b.

pre 5 godina

Bolje bi bilo da si pregrizao jezik nego sto pricas glupave demante na nesto za sta svi znamo da je istina. Istina je bila tada, a danas je jos gore.

rs.samo

pre 5 godina

Vjerujem Rambu sve sto je rekao,i javna je tajna i mnogi to znaju
Njemu je nudjeno da igra za Brazil.
Cutao je jer je znao,da mafija vodi glavnu rijec.
U svemu ovom je zalosno da su pravila i dan danas ista,nista se promjenilo nije i svi se pravimo lud!!!
Muslin je napustio klupu jer je znao ako ne poslusa "ulicu"zavrsice ko Bulatovic.
Znamo svi kako smo prosli u Rusiji,SMS je zaigrao,jos neki igraci tako da su pojedinci ispunili svoje zelje,to sto nismo prosli dalje i sto su nam Albanski igraci....pravili dar mar i sou,ponizavali nas grb i zastavu i u oci nam se izrugivali pred cjelim svijetom to nije bitno.
Izdajice,lopovi,kriminalci tzv MENADZERI su odredjivali sastav a Krstajic je bio i ostao dvorska luda.
Ne znam samo kako ga nije bilo stid da sjede na klupu posle Muslina.
Slina od covjeka,poltron....
Nema nam srece u reprenzetativnom fudbalu sve dok nam siva eminencija kroji sastav i vodi kucu fudbala.
Nema timskog duha,nema one atmosfere zajednistva,borbenosti na terenu izgledaju kao da su pod nekim moranjem i jedva cekaju da se utakmica zavrsi.
Nema lidera koji ce momke da povede,nema kohezije svega onog sto cini jedan kolektivni sport uspjesnim i to sve da bi pojedine grupice ljudi uzeli koji milion.
Zbog jednog igraca (SMS) je pao komletan tim a njegovu moralnu licnost to nije uopste zanimalo da je izasao u javnost i podrzao momke i reprenzetaciju i rekao da se slaze i da on kao pojedinac nije bitan.
Ovako mi se zgadio do bola..!!!

Vetar u ledja..

pre 5 godina

@Bodibond
Da, strancu koji je bukvalno legenda u Brazilu, kome su otisci stopala na Marakani, njemu je potreban alibi.. Dominiras, iz dana u dan.......

ZhAKI

pre 5 godina

hahaha...izjavio covek koji je Ivanu Jovanovicu trazio 30 000 evra da bi mu raskinuo ugovor i presao u OFK, kad je Jovanovic imao 17 godina a jos 3 godine ugovora sa Partizanom. Tako je decku koji je dominirao na onom partizanovom turniru protiv Barse,Bajerna...ugasio karijeru

Педро

pre 5 godina

Теби можда нису и није он једини који је то изјавио. Исто је рекао и Саша Марковић у инсајдеру. Обично се тражи од некога ко није у првом плану да игра па и ако не прихвати "није штета". И није чекао 20 година, он о овоме прича 20 година али можда не за медије. Пријатељ га познаје па сам тако и ја сазнао.

Kerber

pre 5 godina

Zato sto mu se moze. Pare i slava mu nisu potrebne. Zeza vas i muci jer zna da je u pravu .. i svaka mu cast na tome .. pobedio vas je na svim nivoima .. !!!

lal

pre 5 godina

zasto je cekao 20 godina??? pa pre 20 godina je arkan igrao ligu sampiona... pre 15 je ubijen gensek fss-a... ni dan danas se ne znaju detalji...

bele kopacke mijatove

pre 5 godina

Da li je platio ili ne, tek uskocio je Zeljko Petrovic i bio nas najbolji igrac na SP 1998, uz Komljenovica. 
Svim ostalima je trebalo naplatiti posle SP - hotelske troskove, pranje dresova i avio karte. 
Tu mislim i na Mijata i na Piksija i na Deju i na Jugu i na Sinisu...
(pravo, 25. februar 2019 19:42)

bez Sinise ne bismo ni grupu prosli.

Razocarani Srbin

pre 5 godina

Gospodine Nadje, zasto se Vi osecate prozvani u vezi ovoga? Da mozda ne osecate grizu savesti za SP u Nemackoj? Slazem se samo u jednom, sigurno ne biste dali 50.000 maraka, jer za SP Nemacka ste davali isti iznos ali u eurima... Mozda jos jedno pojasnjenje, kako ste se Vi nasli u reprezentaciji, a tada partizan bio ocajan, a mali Kovacevic koji nas je spasio protiv Spanije u gostima nije isao...BIo je na vrhuncu karijere...Zasto on nije isao? Na koji nacin je u tom timu bilo mesta za povredjene Dragutinovica, Vukica, i jos neke i za pojedince koji su bili na zalasku karijera...a nasli su se u timu... Covek Vas nije spomenuo i najmanje sto treba da uradite je da se pokrijete usima i da cutite... kada izgovarate Rambovom ime treba da ustanete i mirno stojite... I jos nesto, Terzic je tada vedrio i oblacio, drzao je OFK, tada je Ilija bio selektor, pozvao sina... Petko o tome ne zeli da prica i nije smeo da podnese ostavku jer se plasio... cela sprega drzave, sporta i kriminalaca je toliko jaka da ne postoji nacin da se to vise raspetlja i ocisti...

zvezdale

pre 5 godina

Sećam se kako je Nađ tada izvisio za SP, i onda vrhunac patetike je bio kad je došao na aerodrom i kao tražio autograme saigračima koji idu na SP hahaha

IvanNiš

pre 5 godina

Sto Nadj nije pitao Santraca? Jel nije mogao da ga stigne?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pitanje, 25. februar 2019 18:05)

Potrčao je on ali mu se baš kod stepenica učinila silueta Denisa Šefika sa ispruženom rukom i stegnutom pesnicom...Mudro se povukao i odustao od potere.

vlade

pre 5 godina

Saši Markoviću, koji je te godine bio prvi ili drugi strelac naše lige, tražili su milion maraka da igra na WC umesto Mikija Stevića, sećam se bio je članak u novinama..

bradina

pre 5 godina

Zalosno ali istinito sad cemo imati polemiku "grobari protiv cigana",a svi se prave ludi ili neznaju kako je bilo to vreme kad je sve odlazilo u ...., sa raspadom Juge!Ubijen sekretar FSJ tek posle tog SP(nikad nerazjasnjen slucaj),zavladala strahovlada pojedinih "vodja", jedno ruzno vreme koje bi trebalo zaboraviti!Setite se koje bio prvak tih godina,pamcenje nas slabo sluzi.Da je Rambo zasluzio poziv jeste tu nema sumnje,da je Nadj takodje trebao da se nadje na spisku takodje jeste!Da je nastalo vreme korupcije u tom periodu u svim porama drustva takodje jeste! Nemoj mo se sada praviti blesavi bar mi koji smo ziveli u tom periodu dobro se secamo tih losih vremena.....

Predrag

pre 5 godina

Nije Rambo čekao 20 godina. Za ovo vec dugo mnogi znaju, narocito ljudi iz njegovog okruzenja. On je jedan od retkih koji je otvoreno govorio o tome. A svi znamo da je kriminal i korupcija rak rana naseg fudbala. Neka oni koji ga prozivaju malo pripaze, jer na taj nacin prvo sebe prozivaju i cine sumnjivim.

Milos

pre 5 godina

To je bio super sastav, uz par imena koja su se tu nasla da nikom nije bilo jasno kako. Recimo, Govedarica (igrao za Lece, pa za RKC) umesto Nadja (u tada jakom Betisu) koji je igrao kvalifikacije i bio znacajno bolji. Umesto Ramba je isao Miroslav Stevic koji je te godine iz Minhena 1860 otisao u Dortmund. Jos se ocekivalo da zovu Milinka Pantica koji je bio u Atletiko Madridu, ali je isao Zeljko Petrovic (bio te godine u PSV i otisao u Japan). Ostali su svi zasluzili mesto. Iz ove perspektive se vidi da svi koji su bili visak su napravili transfer. Opet, moze da se kaze i da Piksi i Dejo mozda nisu zeleli jake zamene. Kada se sa ove distance malo analizira bude dosta toga jasno.

macan

pre 5 godina

Cini mi se da tada nije isao ni onaj Markovic koji je bio najbolji strelac nase lige iako je Santrac javno izjavio da najboljeg strelca obavezno vodi.Kad su ga pitali zasto ga nije poveo,odgovor je bio slican kao kod Ramba.Mislim da je i Markovic izjavio tada da su mu trazili pare.Naravno u to vreme je to cenzurisano...Bilo bi lepo da neki novinar pita Markovica..

Dragan

pre 5 godina

Hajde malo da se salimo, "nije niko trazio novac" , procenili su kakav je karakter Nadj i nisu mu trazili lovu jer ne bi ni dobili, medjutim sam je rekao, nije bio ni pozvan. Dalje setimo se Nemacke '74. pa Spanije '82. pa kasnije Juzne Afrike '10 i Antica kako je najuren, pa kvalifikacija za Rusiju kada su Muslina sutnuli itd. itd. , znaci glupostima nema kraja.

analiza

pre 5 godina

"Kakav si top Nadj.Pa ti si tada kukao kako nije fer sto ne ides na SP i ako si igrao kvalifikacije,pa zar ti nije jasno genije da je neko platio da ide umesto tebe.Od tebe verovatno nisu trazili novac zato sto si brbljivac i prgav,imas onu stvar da pa su se plašili da ne pocnes da pricas o tome,ukljuci covece malo mozak."
(Back in Black)
Hm,mozak i Nadj u istoj recenici,ne ide:)
Koliko se secam,niko nije ni pomenuo da se od Nadja trazila lova,vec samo da nije isao i to samo u komentarima.

"Niko nije hteo da igra levog beka u toj selekciji, pa sam ja, iako mi to nije bila pozicija u klubu, odigrao cele kvalifikacije za Jugoslaviju i činilo se da sam jedini siguran putnik u Francusku. Sećam da se sam krenuo ka selektoru Santraču po obrazloženje, ali je on, kada me je video, pobegao niz stepenice u prizemlje hotela…sve mi je bilo jasno"
Meni je recimo jasno iz zadnje recenice da je i Nadju bilo jasno ZASTO ga nema na spisku kada SELEKTOR BEZI od njega.Samo fikus moze da veruje da bi covek koji je cist pred Nadjem bezao niz stepenice.Ovime je sve receno na temu sastava reprezentacije te godine.

zlobni cinik

pre 5 godina

@Ни за једног ни за другог објективно није било места 1998. и 2000. Нека ми неко напише од кога су Нађ и Петковић били бољи од играча који су ишли у Француску и Белгију и Холандију. (Марко, 25. februar 2019 19:06)
Perica Ognjenović!

Coco Bill

pre 5 godina

Evo ukratko pa da dobijem puno minusa. Taj Rambo je stvarno bio "bog" u Brazilu i te su ga igre preporučile za neki klub u Evropi. Tada dolazi u Veronu ili Veneciju, ne mogu tačno da se setim. Što bi rekao Šojitj, šta se onda dogadja ?! Pa događa, se to, da nije ni godinu dana bio u tom italijanskom klubu, nego se brže bolje vratio ponovo u Brazil. Opet gle čuda, tamo je nastavio da blista. Uzgred, Romario koji je blistao u Fiorentini,kad je završio karijeru vratio se u Braul i igrao je do svoje 44-te godine ?! Nešta slično je bilo i sa Ronaldinjom. E sad da je Rambo dobar fuidbaler to je neosporna činjenica, ali neosporna činjenica je da se on nije snašao, ili uklopio u jednoj od liga čuvene "petice". Da li bi bio dobar ili ne za reprezentaciju i koliko bi on za nju značio to je već u domenu šta bi bilo kad bi bilo. da i još nešta prestanite sa ti bajkama i izmišljotinama tipa kako je neki novina, kako je neki fudbaler, kako je Bebeto, na pitanje ko će biti prvak sveta, ili ko ima nejveće šanse za to. odovarano pa Jugoslavija pošto ima bolje fudbalere, kad ne vodi Petkovića. Mi volimo takve legendice, pričice i bajkice, stariji će znati, a tiče se muzike i priče o grupi Smak i Dip Parplu

Bruce Springsteen

pre 5 godina

I da Nadj ništa ti ne verujem!To sam zaboravio dodati...Puno mulja je u tom fudbalskom savezu kao i u rukometnom...Zato u ta 2 sporta nikad ništa nećemo osvojiti!

nebitan srbin

pre 5 godina

sto rece covek verujem ja i jednom i drugom al mi nije jasno da je to skandal a ne normalna pojava. krstajic umesto muslina kao nisu se mogli dogovoriti. za jovica nema mesta.sms odlazi na mundijal i igra od prvog minuta iako nije igrao kvalifikacije.iz aviona se videlo da su protiv svajcarske svi umorni od fudbala i da se igralo na mahove od kad su dali gol ali postoji zakon cutanja ako neko pisne pozdravice se sa dresom srbije. niko nece da prica sta se desavalo vece pre argentine u nemackoj.prica je da su se ponapijali kao dupeta ali niko sada nece izaci u javnost jer moze da se oklizne o koru od banane.

Back in Black

pre 5 godina

Kakav si top Nadj.Pa ti si tada kukao kako nije fer sto ne ides na SP i ako si igrao kvalifikacije,pa zar ti nije jasno genije da je neko platio da ide umesto tebe.Od tebe verovatno nisu trazili novac zato sto si brbljivac i prgav,imas onu stvar da pa su se plašili da ne pocnes da pricas o tome,ukljuci covece malo mozak.

nedelja borbe protiv tjedna

pre 5 godina

Naravno da su tražili. Verovatno traže i ovi danas. Razmišljaj o tom kad ti bude "čudan" sastav reprezentacije.

Barka

pre 5 godina

Zato što kačenje sa "organizacijama" poput FSS uopšte nije pametan potez. A on je postigao nešto čime se malo koji fudbaler može pohvaliti.

taksista

pre 5 godina

Znalo se i pre konačnog spiska da Nađ neće ići, jer je navodno, kako je tada pisalo u štampi po rečima Santrača, odbio da igra na poziciji levog beka, pa je umesto njega na to mesto 'uskočio' Željko Petrović.

goyu

pre 5 godina

Zvjezdanu Misimoviću svojevremeno tražena lova da bi igrao,znam jer poznajem dečka.Igrao za mladu reprezentaciju tadašnje SRJ i posle zbog Pižona i tadašnje ekipe u savezu koji su mu tražili pare da bi igrao,odluči da igra za BiH jer su mu roditelji tamo rođeni.Posle smo čak bili deficitarni na njegovoj poziciji.Bio jedan od boljih asistenata u Evropi tad.On i Džeko bili tandem iz Volfsburga i u repki BiH rasturali.

Mali od Bg

pre 5 godina

Rekao je to Rambo davno, ali je to bilo cenzurisano u srpskim medijima, a gosn Nadj ocigledno nije bas sposoban da cita na stranim sajtovima.

Ivan

pre 5 godina

Nekome jesu nekome nisu. Ovima sto nije trazen novac ce reci da se to nije desavalo. Manje bitnim igracima koji su popunjavali sastav, njima je verovatno trazen novac. Normalno da nikom nece pasti na pamet da trazi novac Mijatovicu, Milosevicu, Jugovicu, i Piksiju. Njihova ciljna grupa su bili igraci koji su igrali veoma malo ili nisu igrali uopste, i nisu imali nikakav uticaj na rezultate reprezentacije.

Sasa31l0b

pre 5 godina

U Francusku ,Dejo nije ni trebao da ide jer je pripreme proveo pijući kada ga je žena ostavila zbog Simeonea. Anto Drobnjak je bio najbolji igrač Francuske lige te godine pa ga nisu zvali. Drulović prove prvenstvo pored aut linije zagrijavajući se.I još dosta tog sam zaboravio vezano za to prvenstvo.

Rambo 20god ranije

pre 5 godina

Neko je ovde napisao na clanak o rambu od pre par dana, da je Rambo i pre 20godina to pricao ali se nije objavljivalo, a nije bilo drustvenih mreza da se brzo zavrti. E sad ne znam da li je to istina. Da li ima jos neko informaciju?
Pozdrav

hmmm

pre 5 godina

Ne pričaj priče, pa i ja što nisam nešto blizak fudbalu sam te godine saznao da je cifra za jednog bivšeg igrača Zvezde bila 100.000 maraka ako hoće da igra na SP. E, sad možda je cena 50% veća ako igrač igra u inostranstvu. To je javna tajna i normalni ljudi jednostavno ne pričaju o tome zato što neće da se petljaju sa takvim stvarima jer su izgubili nadu da nešto mogu da promene. Eto, toliko od mene.

Pedja

pre 5 godina

Ta prica i jeste stara 20 godina i nema dileme da je isto tako Rambo hteo da igra za svoju zemlju za cast, a ne da plati. Tesko je bilo kome bilo da shvati da igrac koji je bio najbolji u Brazilu, nema mesta u svom timu. Brazilci su se pitali kakvi su tek oni ostali. Bila su pravdanja FSJ da je Rambo u drugoj vremenskoj zoni, pa bi se tesko mogao privici za kratko vreme. Vrhunac je ipak bio kada smo igrali u Brazilu prijateljsku utakmicu, a cak ni tada nije pozvan. Da javno iznosi imena, mogao bi biti tuzen, a te stvari su tesko dokazive. A znam dobro price iz fudbalskih kuloara kada ih je Rambo sve oterao tamo odakle su rodjeni kada su mu trazili pare.

svasta

pre 5 godina

Pazi ovoga... Strucnjace, pa ti nisi igrao bas zbog toga sto je neko dao pare da bi igrao.
A Rambo je o tome pricao pre 20 godina, samo u SRJ nije smelo da se pise o tome.

Ivan

pre 5 godina

Secam se da bilo receno da ce u Francusku 98 da ide najbolji strelac lige.Najvise golova tada je dao Sasa Markovic koji je igrao za Zeleznik(da nekad je Zeleznik bio dobar u fudbalu a ne samo u kosarci) oko 30 golova i naravno da su ga ispalili.Milinko Pantic koji je dominirao Spanijom nije bio pozivan,znaci neverovatno.Bilo je to jedno mracno doba korupcije u FSS skoro kao danas.

vozi misko

pre 5 godina

Cista logika.. Udjes u reprezentaciju, odigras 2-3 prijateljske, neko treba da te "vidi".. Prodaju te kao reprezentativca, cena ti je veca.. Platis reket.. I to je to

Misko

pre 5 godina

Kada budemo imali strruku mozemo se nadati nekom uspehu. To sto je Piksi 7-8 god ranije bio Bog ne moze biti kriterijum za zacementirano mesto. Dejo takodje,3-4 sezone ranije je zario i palio a poslednje dve pre SP98 je odigrao ukupno 20-tak utakmica u velikom klubu koji je obe sezone zavrsio na donjoj polovini tabele. Strucnjak mora prepoznati amplitudu igraca odnosno gde ce biti kroz pola godine. Piksi je igrao polu amaterski fudbal u Japanu, za Deju su govorili "kraj ugovora u Januaru i penzija" pa zavrsio u Zvezdi. Ne da su bili u silaznoj putanji nego na samom kraju odnosno jedan poluamater a drugi u dve sezone 20 utakmica i pred krajem ozbiljnog fudbala. Cak se za Mijata znalo da je u opadajucoj amplitudi i da Real gleda da se resi njega pa je za 6 mes bio zacementiran za klupu Fiorentine. Ne igra ime nego forma i napredak a Mijat je toliko silovao "na ime" da je bio starter u reprezentaciji cak i kada je 6 meseci bio na klupi ili van protokola u drugoj ligi Spanije.
Baraz sa Madjarima nas je kostao uspeha jer da smo tu naleteli na tvrdo bilo bi rezova u sastavu a mi dobili raspale Madjare ukupno 11:1 i otisli na SP sa devizom lako cemo, kad cuju sastav klecace im kolena. Iran nas oducio od fudbala (Miha slobodnjakom spasao), sa Amerima bilo mucno gledati...

па то је сјајно!

pre 5 godina

ha ha ha ...Nađ i posle 20 godina nije skontao !!! 

Pa nisu ti tražili pare zato što je neko pre tebe već platio da ode umesto tebe.
(3210, 25. februar 2019 18:07)

Хахахаха, то је то.