Nedelja, 24.02.2019.

09:00

Đavo je odneo šalu

Izvor: Luka Nikoliæ

Ðavo je odneo šalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

136 Komentari

Sortiraj po:

Semafor

pre 5 godina

Obrukali smo se već samom činjenicom da smo na rubu eliminacije. Ako prodjemo, ta bruka biće nešto manja, ali neće nestati. Igralo se slabo i bez koncepta. I tu smo gde smo. Prilično nisko u odnosu na prethodne godine.

Muta Gonzales

pre 5 godina

Razlozi za loše rezultate leže u nesposobnom rukovodstvu i stručnom štabu.
Saša Danilović i Dejan Tomašević su bili sjajni košarkaši, ali godinama nam pokazuju da igračko iskustvo nije dovoljno da budu na odgovornim poslovima u savezu.
Stručni štab je sastavljen od kumova i kućnih prijatelja. Jovica Antonić, Nebojša Ilić, Muta Nikolić, Milan Minić...

sumadiwaters

pre 5 godina

Uvek smo igrali najbolje kad je najvažnije i verujem u ovu ekipu i selektora Aleksandra Đorđevića da će pobediti i danas i boriti se za medalju na SP u Kini. Dobar je Izrael, ali danas nemaju šanse, posebno u punom Pioniru im neće biti lako. Posebno selektor koji je osvojio tri medalje na 4 takmičenja nije zaslužio ovakve reči, ali to su verovatno oni isti hejteri koji su pljuvali i Novaka Đokovića dok je bio u krizi a sada ga slave dok je broj 1 pa će ga opet napadati.

Raki

pre 5 godina

Ove kvalifikacije su sveukupno gledajuci sramota, i bez najboljih mi smo morali vec biti ne prvenstvu, od kakvih smo reprezentacija gubili to je katastrofa, ali ovo moze i biti dobro da se malo spustimo na zemlju, jer smo euforican narod i umislili smo da smo drim tim 2. i da nam niko nista ne moze.

only fools an horses

pre 5 godina

Fiba je bukvalno vec upropastila svetsko prvenstvo idiotskim kvalifikacijama , uzasna odluka !
(Bane, 24. februar 2019 12:26)

A što je upropastila? Pa svi koji vrede su se već kvalifikovali. Slovenci iskreno i nisu, imaju 2 prava igrača koja svakako ne bi igrala kvalifikacije kako god da ih FIBA organizuje. Hrvati isto, uostalom igrali su letos u najačem sastavu pa su opet gubili. A mi ako se ne kvalifikujemo znači da nismo ni zaslužili da idemo. Gde nam je baza, gde su novi mladi igrači, tavore na klupi ABA ligaša. Mali klubovi propadaju, hale prazne. Najveći naš problem je ABA liga i Zvezda i Partizan koji godinama kupuje strance da bi postigli instant rezultate.

slavija

pre 5 godina

Olimpijski , svetski i evropski vicesampioni . I opet nam nije dovoljno .....
(Rio, 24. februar 2019 14:04)

To ne znači da ne treba da se i dalje dokazujemo, da preskočimo svaku prepreku.

Mihovil miš

pre 5 godina

Ako ne prođemo, rešićemo se barem pogrešnog selektora. Bar nešto dobro da se desi.
Navijam samo za odlazak Đorđevića koji ne zaslužuje trenersko mesto ni u 3. ligi.

Dr Hitch

pre 5 godina

Mislim da bi najpostenije bilo da ljudi koji pljuju igrace i trenera, i nadaju se negativnom rezultatu danas, nastave tako i na SP, jer je lako licemerno navijati kada pobeđujemo a pljuju kada ne igramo dobro.

wer

pre 5 godina

Djordjevic, kao IGRAČ, jedan od najboljih kojeg, smo imali. Kao trener... ajde da se uzdržim, i ne kažem ništa, osim da nam bog sami pomogne DANAS!
(Car Dusan)

El si pri cistoj svesti? Srebro sa svetskog, srebro sa olimpijade, srebro sa evropskog (C tim) i tvrdo polufinale sa litvanijom na jedinom takmicenju gde nije uzeta medalja.

Car Dušan

pre 5 godina

Djordjevic, kao IGRAČ, jedan od najboljih kojeg, smo imali. Kao trener... ajde da se uzdržim, i ne kažem ništa, osim da nam bog sami pomogne DANAS! Naravno, svim srcem treba pružiti podršku, i njemu i igračima, da se dobije OVA utakmica... A, onda tamo u Kinu, ako bog da - sa nekim novim ljudima ( a ima ih!), da opravdamo ugled, i renome koji imamo!

paja

pre 5 godina

Koliko je ostrascenosti ocekujem da ukoliko me prodjemo da Djordjevic nece smeti da gleda ni partizanove utakmice a da ce zvezdasi morati da ga brane.

nenad

pre 5 godina

@Car Dušan
A zasto da se uzdrzis,hteo si reci los trener,pa ako je on los onda su Duda i Zeljko ocajni jer smo se sa njima blamirali u proslosti na prventvima,Sale do sada je najgore bio cetvrti,i ko je onda dobar trener,verovatno Radonja ili Alempije sa njima bi tukli Amere,jel da

HoopLooney

pre 5 godina

Čitajući komentare, u nekoliko poslednjih dana, sve sam više uveren u nešto što ponavljam poslednjih godinu dana. Vreme je da se pakuju koferi i ide iz ove raspale države, gde se uspeh potcenjuje, gde su svi po potrebi profesionalci u svim domenima društva, gde čoveka koji je preporodio našu košarku pljujemo na svakom ćošku. I da je pobeđena Estonija, isto bi pričali, slaba igra, loša repka, Jokića bi zakačili sigurno, Teodosića (kome, budimo realni ne sme reč da se kaže, pa makar imao 20 izgubljenih lopti) već pljuju. Ali, nema veze, isti ti što sve ovo rade upale Google, ostave komentar i vrate se gledanju rijalitija. Odreći ću se zemlje Srbije prvom prilikom, samo zbog Vas dame i gospodo koji ste nezadovoljni šta god da se desi. Sram Vas bilo. Sramota što sebi dajete za pravo da uopšte komentarišete i omalovažavate sve ove momke koji, budimo realni, nemaju potrebe da trče i jure za loptom zbog grba koji više nema nikakvo značenje. Sram Vas bilo.

slavija

pre 5 godina

Odlepite nas više od Hrvatske i Slovenije. To što smo nekada živeli u istoj državi nema nikakve veze sa košarkom. Ima daleko uspešnijih reprezentacija, sa kojima je primereno da se poredimo. Ne znam zašto se uvek vraćamo na bivše republike i dokle ćemo ih zvati bivše?

batko

pre 5 godina

Znam ja da bi nasa prva prva petorka pobedila prvu petorku koja je igrala ove kvalofikacije sa 30 razlike, ali opet... Sama recenica, ako Gruzija pobedi Estoniju, a mi izgubimmo od Izraela sa manje od 22 razlike,... vredja nas malo starije ljubitelje kosarke i naseg nacionalnog tima! Sta je tu je, nadamo se najboljem, plasmanu i posle u Kini odazivu A tima!

Dr. Kadzija

pre 5 godina

Samo da pitam selektora cemu Tepic i Djokovic pored zivih Marinkovica i Pota? Cemu Gagic pored Apica koji igra u zivotnoj formi?

ElHombre

pre 5 godina

Drugi tim Srbije je bio drugi u Evropi a sada treci/cetvrti tim ce se plasirati na svetsko prvenstvo. A sa prvim uzimamo medalje redovno, zemlja kosarke niko nema to sto ima Srbija.

onako

pre 5 godina

@Nikola Bozic
Sve i da si u pravu a nisi, kako objasniti toliko igrača iz ABA lige koji igraju za najbolje klubove, o kom jazu pričaš. Kako je Apić, eto zadnji koji je otišao uspeo da ode u Lokomotivu. Da li treba on da igra ili Gagić iskreno. Ovo je samo jedan primer a imaš bar još 3 ili 4 po pozicijama u rosteru koji su teške greške.
Zvezdaš sam ali što neko reče gde je Vanja ovde, koji bre Tepić, Avramović, Paunić, da ne pominjem igrače iz Zvezde da ne bude da sam ostrašćen. Vanja je za ove Jordan lično.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

(Smogovci, 24. februar 2019 12:53)


čini se da si lepo vaspitana osoba koja argumentima pokušava da potkrepi svoj stav, ali - ne možeš sa svakim kao da je normalan, pogotovo kada se takav kamuflira niknejmom kao odbrambenim mehanizmom....


reprezentacije što se tiče, ona mora imati podršku, ma ko da je vodi, a đorđević je to debelo zaslužio osvojenim medaljama.
danas je potrebno da svi budemo uz naše i prenesemo na njih pozitivni nacionalni naboj i energiju,
analiziraćemo posle plasmana na svetsko prvenstvo, a tada - neka niko ne bude nedodirljiv, ni igrači ni selektor...

djura

pre 5 godina

Poređenje broja stanovnika sa kvalitetom košarke je potpuno apsurdna, znači Kina bi trebalo sve da gazi sa trećom ekipom?! E pa stručnjaci, nije tako. Danas svi igraju basket.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zliZo, 24. februar 2019 12:49)

danas svi igraju basket je najgluplja konstatacija u trazenju izgovora, sto to ne pricate za fudbal? ;)

Czv

pre 5 godina

Manite se nerviranja.nista ne zavisi od ovih igraca.pojma oni nemaju.to je d sastav.lepo okrenite sportklub i gledajte gruzijce.tu je nasa sansa.

pitam za druga..

pre 5 godina

@Ni Olimpijski prvaci nece biti, pa ništa. Sa tako lošim odzivom igrača bolje ne može. Saletu i ekipi samo čestitke na svim dosadašnjim uspesima.
(miki, 24. februar 2019 10:24)

Kako nece biti? USA dolazi na svetsko, secas se valjda sa su nas dobili u finalu.

Лепи Цане

pre 5 godina

Грузија нам је већ помогла двапут победивши Израел. Да није, већ би се опростили од СП. Верујем да ће нам и данас помоћи победом над Естонијом.

my way

pre 5 godina

Све је почело када су "паметне" главе смислиле да могу бити врхунске у неком спорту, а да нема домаће првенство. Неко време нас је држала чињеница да је кошарка била наш национални спорт број 1 и није све могло да потоне баш за неколико година, али крах је неизбежан. Да ли већ сада, видећемо. Ја се ипак надам победи и пласману на СП. Што се Ђорђевића тиче, њему немам ништа да земерим. Он је успео да препороди из наведених разлога већ добрано посрнулу репрезентацију и доведе нас до сребра на сва 3 велика такмичења. И сада то не говори о њему као тренеру, већ чињеница да се мучи са полуаматерским кошаркашима који су му на располагању за ове квалификације, мислим стварно...

Dejan CZ

pre 5 godina

Postovani komentatori i simpatizeri Partizana...ne tako davno dok je Radonjic vodio Zvezdu u glas kao u prvaci u skoli ste govorili sa takvim skupim timom kakav ima Zvezda titulu bi osvajali i bez trenera...E pa da uzvratimo istim reciprocitetom...sa timom kojim raspolaze Srbija i Pera Bozic bi ostvario rezultate koje je Djordjevic...a kad dodje da se ne moze racunati na te igrace onda su rezultati rada selektora indeticni na klupskom nivou...ili moze biti da ste ovim sto tvrdite za Djordjevica promenili misljenje i za Radonjica...vasa dvolicnost je odavno izasla na videlo.

paja jase ponovo

pre 5 godina

Uopte mi nije jasno toliki hvalospevi partizanovaca, PA STO NEUZESTE SALETA ZA TRENETA, vec kad treba da bude trener partizana ne moze al moze da upropasti reprezentaciju i uzeste ovog zabata a bez para ste, pride da uzmete i Danilovica za predsednika kluba a ne od njegovog dolaska damo neke svadje i losa atmosfera, Pravda za Djordjevica za trenera partizana.

@202

pre 5 godina

Bahatost uprava, medadžera i selektora te svadja marksističkih blizanaca se nastavlja.
Ovoga puta strada i košarka.
Kako stvari sada stoje i taj sport je na izdisaju.
U FIBI nas više odavno i ne cene. A ta ista FIBA sada pokušava da ceo vek svog amaterizma pretvori u profit.
Liga je upropaštena. Lova se netransparentno daje blizancima koji je troše na trećerazredne strance, nekima se i državljanstva dele uz sarmu a stanje na tribinama je i dalje bolesno.
Samo onima koji ne poznaju košarku reprezentacija može biti veća briga od lige. Rezultati reprezentacije su samo posljedica pobrojanog. Pet poraza do sada uz pobedu na sreću protiv Austrije i pobedu nad nonšalantnom Grčkom i potpunu blamažu i bahatost igrača protiv Nemačke u Beogradu. Trljaćemo dok ide., po starom srpskom obićaju. Nemoj samo kume da se nešto promeni, naročitno ne na bolje.
Sada tako pristojno deluje odluka Markovića koji se odavno oprostio od dresa reprezentacije jer je sasvim prirodno da na njegovo mesto dodju mladji.
Lično bih uveo pravilo da si u reprezentaciji do 27god a da je vodi trener šampiona Srbije.Potpuno je nebitno koliko medalja se donosi, bitno je da je liga zdrava. A zdrava će biti jedino ako se država protera iz sporta.Vredni bi tada preuzeli odgovornost ali sada ne mogu od bezvrednih.

mrsa

pre 5 godina

A sto se tice rostera pitanje
je da li je bilo mesta za Apica Dobrica Davidovca Nikolu Jankovica i Vanju Marinkovica.Da se zahvalimo vec jednom
Tepicu Avramovicu Gagicu
Paunicu i Jovanovicu.Pablu Lasu i Obradovicu zelim da izgube na f4 a Efesu Bajernu i Olimpijakosu svako dobro

zliZo

pre 5 godina

Poređenje broja stanovnika sa kvalitetom košarke je potpuno apsurdna, znači Kina bi trebalo sve da gazi sa trećom ekipom?! E pa stručnjaci, nije tako. Danas svi igraju basket.

Smogovci

pre 5 godina

@antiDebil
Prvo uopšte nisam zbunjen.
Drugo ne znam o kojoj šumi pričaš ili o kojim ljudima. Šta treba da vidim kada igraju Srbija Austrija, Srbija Estonija, Srbija Izrael? Da ne ulazim opet oko poraza od Nemačke(način) ili sa 2 NBA igrača(koji imaju odličnu sezonu) od polovne Grčke. Ajde prosvetli me.
Na koji tačno način bilo ko sem selektora, stručnog štaba i pozvanih igača utiče na ova sramna izdanja? Čiji su izbor igrači, taktika, postavka utakmice...?
Ko brani recimo drugim klubovima da razvijaju igrače ako je taj neko problem? Zašto dele pasoše a ne uče recimo neko dete igri? Ko odlučuje taj čovek ili KSS, selektor, predsednici drugih klubova, vlasnici oko selekcija?
Ako je tako zapitaj se ko su ustvari Ti ljudi kojima taj čovek diriguje a svi su legende i zaslužni sportisti? Pa valjda bi neko izašao i rekao nešto.
Ili Danilović, Đorđević nemaju integritet ili je ovo samo "muzika u tvojoj glavi", odluči šta je?
Zdrav razum mi nalaže da ne mogu da žmurim na ove utakmice u bilo kom sastavu da smo igrali jer to su Austrija,Estonija i Izrael, šta tu treba da se raspravlja tačno? Šta su izgovori za ovo?
Ili stručni štab ne zna ili igrači, čak i ovi, neće da igraju iz nekog razloga. Ako su igrači zašto ih iznova poziva ako ne rade ono što im nacrta?
Ponavljam odluči šta je u pitanju i koji je stepen odgovornosti, pusti teorije.

olimp

pre 5 godina

Dobro je sto ste nas podsetili kvalifikacija za EP 2013,mi smo tada gubili od Estonije,Izraela,Crne Gore a igrali smo u NAJJACEM sastavu.Na tom prvenstvu smo gubili od Makedonije,Spanija nas u cetvrtfinalu tukla 40 razlike na poluvremenu,da nisu stali bilo bi ko zna koliko,na kraju bili presrecni sedmim mestom koje nas je vodilo u kvalifikacije za Rio.I to se pod vodjstvom velikog Dude.I nije mu se zameralo koliko Djordjevicu koji vodi ove poluigrace,on je velicina sa sedmim mestima a Sale nula od trenera sa finalima,boze me sakloni

Dejan CZ

pre 5 godina

Kvalifikacije su odraz trulezi koja vlada u reprezentaciji...Kroz cele kvalifikacije pozivaju se neki igraci koji apsolutno ne znam kako zavrsavaju na tom spisku bez obzira na izostanak onih koji nisu u mogucnosti da igraju...Koji Djokovic,Paunic,Tepic,Bircevic alo bre...Ja sam zvezdas ali sramota da za Marinkovica nema mesta da se Dobricu ne daje veca sansa u odnosu na pomenute igrace...Micov standardan EL igrac izostavljen zbog selektora koji je umislio da je Obradovic ili Duda Ivkovic pa glumi neku velicinu...dokazi se prvo u nekom klubu kao trener...imas sa nekim klubom osvojeno sta?..da bi bio velicina kao pomenuti...Odabir igraca je prvenstveno kriv za situaciju i strucni stab koji vodi tim.

Gavra

pre 5 godina

@Imperator,ako ti je kosarka apsolutno nebitan sport i nadas se pobedi Izraela zasto onda citas vest o kosarci I na istu ostavljas komentar?Mene recimo ne zanima sta se desava u svetu heklanja,strikanja i pravljenja goblena pa shodno tome ne da nikad nisam niti procitao vest o tome niti je prokomentarisao već nikada nisam ni prometio da li nekad ima neka vest iz te oblasti.Posto ti je kosarka nebitan sport pokusaj sa heklanjem,strikanjem I pravljenja goblena,mozda se tu pronadjes.

sanjar

pre 5 godina

ja sam zvezdas ......Sale DJordjevic je najbolji selektor jer je vratio kult reprezentacije . osvojio pregtst medalja .jer je smeker ,ljudina ,izna kosarku

nikola bozic

pre 5 godina

Sve razumem ali pljuvanje po Saletu Djordjevicu?!Ajde da zaboravimo njegovu kosarkasku karijeru,ljudi,mi pre Saleta,da uzmemo period od Indijanapolisa do zadnjeg prvenstva sa Dudom,dakle period od 11 godina,11 prvenstava,za sve to smo uspeli da uzmemo jedno srebro i jednom bili cetvrti.A selektori bili Dule,Zeljko,Sakota,Duda,sve strucnjaci veceg renomea od Djordjevica.A on za 4 godine tri srebra i jedno cetvrto mesto,dakle rezultatski uspesniji od svih njih zajedno.Prosto neverovatno kakva smo mi nacija.Covek je nasledio poluraspalu reprezentaciju koja je na poslednja dva Evropska prvenstva bila sedma i osma,a OI u Londonu nije ni igrala,pritom Duda je bio u zavadi sa jedno 7-8 igraca jer je gurao Miskove pulene(secate da je na jedno prvenstvo vodio onog Nemanju Krstica koji danas igra u Novom Pazaru jer ni u Dinamiku nije uspeo),danas nam se vratio kult,osim Micova svi ostali su tu,verujem da ce na kraju doci i Jokic,dakle covek je uradio takvu stvar sa reprezentacijom da zasluzuje desetogodisnji ugovor,i osim ako nisu ostrasceni zvezdasi,reci nesto za Djordjecvica lose je apsolutna ludost.A sto se ovih kvalifikacija tice jednostavno pokazalo se da nemamo bazu koju smo i mi ali ocigledno i ostali Ex Yu unistili ABA ligom,i ovi igraci koji su izgurali kvalifikacije sem dvojice,trojice nemaju sta da traze ni na sirem spisku za Mundijal(na koji cemo se verujem plasirati),ogroman je jaz izmedju njih i onih najboljih,e bice problem kada se najbolji povuku ko ce da ih nasledi

Дејан Маринковић

pre 5 godina

Сада је 11:35 потписујем да ћемо због Теодосића званог МЕЛАНХОЛИЈА да изгубимо. Толико.

Bo

pre 5 godina

samo jr potrebno momcima obećanje da će igrati svetsko. Trenutni motiv im je da obezbede Marijanovicu,Jokicu i ostalima da igraju svetsko i to ako oni požele?

triplem

pre 5 godina

jeste Estonija mala zemlja, 48 na svetu i to.. ali je igrala sa najboljim dostupnim igracima. A mi smo igrali sa Teo i najboljim dostupnim igracima partizana (bivsim i sadasnjim). Tako gledano, utakmica na jednu loptu je uspeh.

Supermen

pre 5 godina

Vasa je igrač koji može da donese mirnocu i kreaciju i igru. Spustiti minute Teu koje će kvalitetnije da odigra i to je to. Djordjevic je dokazao da je odličan i uzeo nam je medalje koje smo dugo očekivali. Ovi prozori su bruka za košarku jer ne možeš da uigras tim i stalno nešto vagas kako da napraviš ekipu. U prednosti su nacije koje imaju igrače u jednom timu tako da im nisu potrebna prevelika uigravanja. Pogledajte Hrvate i Slovence, dve vrhunske ekipe potpuno potonule. Ako prodjemo (nadam se da prolazimo), tim će biti onaj stari za svetsko prvenstvo.

roten

pre 5 godina

Strepimo od Izraela,KATASTROFA...Mega od pre dva meseca(sa Bitadzeom) rutinski bi dobila Izraelce sa 15 razlike.Grčka je odavno na SP, Janis nije igrao ništa,a 90 posto utakmica igrali su bez igraca iz Pao-a i Olimpijakosa,na primer.I da,Hrvati su ključne utakmice gubili kada su bili kompletni,nije bas da je Fiba kriva za sve.Mi smo ove kvalifikacije morali proći odavno,i da su igrali samo igrači iz naših klubova.Nijedan mlad igrač nije dobio šansu,gledamo igrače koji odavno ne igraju ozbiljnu košarku,pa nas pobeđuju amateri iz Estonije,i jedva dobijamo amatere iz Austrije.Proći cemo mi ovo,ali ne ponovilo se više nikad.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

@Usa -Auuuu covece,toliko si negativan prema "Istocnom susjedu" da si morao da dodjes na Srpski sajt,procitas tekst na ekavici i na kraju ostavis komentar za koji i sam znas da je tanak.

Smogovci

pre 5 godina

Austrija pobeda u poslednjim sec
Nemačka poraz za rubriku NE VEROVATI
Grčka poraz sa Belim i Bogdanom
Izrael šamar
Estonija šamarčina

I onda ovde čitaš "dobro da je i ovoliko urađeno", ne ide to tako. I drugi imaju probleme ali su otišli. Ko je gledao ove utakmice ima da opravdano strepi danas od 16h, možda i stvarno da osluškuje rez Gru Est, što je već crvena lampica.
Nastavite da žmurite na ove stvari, nije ovde samo selektor problem već i Muta, Jovica pa i igrači koje poziva. Realno Austrija, Estonija, Izrael ... ako protiv njih ne možeš da postaviš igru onda ne znam protiv koga možeš.

plasticni hirurg

pre 5 godina

ono kad utakmica juzno americke konferencije izmedju bolivije i venecuele odlucuje da li ce cetvorostruki (ili petostruki, ne znam ni sam vise) prvak sveta, brazil, ici na sp. tako nekako, kao primer. strasno.

Red

pre 5 godina

samo bez ovog neozbiljnog teodosića i biće sve ok
(efendija server, 24. februar 2019 10:32) # Link komentara
Da i sa mnogo ozbiljnim tepicem,bircevicem i gagicem.

Da prostite...

pre 5 godina

Sale Djordjevic je katastrofalno spremio igrace za mec sa Estonijom, pored jos gore selekcije. Uporno ne zove igrace CZ i to na kraju moze skupo da nas kosta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pozdrav iz Minhena, 24. februar 2019 10:22)

U pravu si. Regland i Perperoglu su u formi a i Odža bi nam dobro dođao!

Aero

pre 5 godina

Nisu ove kvalifikacije toliko lose, setite se da mi u fudbalu uvek kukamo kako bi da igramo sa velikanima i kako treba da postoje kvalifikacije pa ko se izbori izbori, tako i sad neke reprezentacije u kosarci imaju svoju sansu i neke su vec uzele mesto Hrvatskoj i Sloveniji, problem su klubovi koji ne pustaju svoje igrace a kvalifikacije su najposteniji nacin da se vidj ko je trenutno bolji a ne da se neki slepaju na staru slavu...

antiDebil

pre 5 godina

Austrija pobeda u poslednjim sec
Nemačka poraz za rubriku NE VEROVATI
Grčka poraz sa Belim i Bogdanom
Izrael šamar
Estonija šamarčina

I onda ovde čitaš "dobro da je i ovoliko urađeno", ne ide to tako. I drugi imaju probleme ali su otišli. Ko je gledao ove utakmice ima da opravdano strepi danas od 16h, možda i stvarno da osluškuje rez Gru Est, što je već crvena lampica.
Nastavite da žmurite na ove stvari, nije ovde samo selektor problem već i Muta, Jovica pa i igrači koje poziva. Realno Austrija, Estonija, Izrael ... ako protiv njih ne možeš da postaviš igru onda ne znam protiv koga možeš.
(Smogovci, 24. februar 2019 11:07)

Ne, ne, ne, ne, ne, ti si sine ocigledno jedna zbunjena osoba i od drveta ne vidis sumu. Nije selektor problem, a ni Muta, a ni igraci. Problem je onaj gospodin koji je juce gostovao na hepiju, pre toga na pinku, rts-u i prvoj, onaj sto se sprema da udje u farmu. Nestanak KLS-a je najveci problem u ovakvom formatu kvalifikacija, a taj gospodin i njegova 3 kluba koje vodi, imaju ubedljivo najvece zasluge za taj nestanak, naravno uz nestanak KLS-a ima tu i drugih problema, ali taj je ubedljivo najveci.
Mozda bi i bilo pozeljno da ispadnemo sa ovog takmicenja, pa bi mozda u tom slucaju neko obratio paznju na doticnog i njegova 3 kluba, mozda bi se neko zapitao o cemu se tu radi, ne bi bilo medalje koje bi sve te svinjarije gurnule pod tepih...Sta ti mislis po tom pitanju ?

zgtom

pre 5 godina

SRB će se sigurno plasirati, još i da vi ne odete koga ćemo gledati.
Zbog svađe uleba i fibe umjesto Šarića, Žižića, Bogdanovića, Hezonje, Zubca i Bendera hrvata iz nba lige na SP ćemo gledati anonimce iz Irana, Jordana,Tunisa, Senegala, Nigerije, Angole, Južne Koreje, Venezuele i Filipina, pa čak i Poljske koje je dobila jučer našu c momčad.I još nekih zemalja.....Ne kažem da si sami nismo krivi u nekim utakmicama ali na samom početku kvalifikacija bez navedenih igrača izgubili smo od Rumunjske, Nizozemske i Poljske i to nas je koštalo......

antiDebil

pre 5 godina

Djordjevic, Danilovic, Divac sto si nisu mirovali i ostali legende nego da se ovako blamiraju da lizbog love ili neceg drugog neznam al mislim da im sve ovo nije trebalo.
(paja jase ponovo, 24. februar 2019 10:57)

Na sta tacno mislis ?

boris

pre 5 godina

lako je kritikovati i kuditi...ovde se radi o sportu i reprezentaciji kojom smo se ponosili i siguran sam da cemo i dalje...malo sta sto je dolazilo odavde je imalo vecu izvrsnost i malo sta je uspelo vise puta da nas ucini ponosnim...
naravno svima je tesko palo ovo razmimoilazenje uleba i fibe, ali mora se znati da su nasi dobri rezultati.proslih godina plod sistemskih priprema, uigravanja i jedne dobre atmosfere koju ovaj nacin takmicenja nije dozvolio..naravno otuda i porazi..e pa Srbi nije vreme da danas vredjamo i omalovazavamo nego da pokazemo veru u ove momke ( koji ce danas siguran sam ostaviti srce na terenu) da istraju danas , pa da se opet po ko zna koji put uz dobre pripreme i nesporan kvalitet radujemo posle Kine...zasluzio je to Sale i ovi momci, zar ne!?

11 Mihajlovic u sredinu

pre 5 godina

Eh da su tu:

Nikola Jokic
Nemanja Bjelica
Boban Marjanovic
Bogdan Bogdanovic
Marko Guduric
Nikola Kalinic
Nemanja Nedovic
Stefan Jovic

Bilo bi bar 20 razlike za Srbiju!

milke

pre 5 godina

Ja bih da sponem Željka Obradovoća, kojem je np. važnije da Darušafaku rasturi kao od šale i da razigrava neku decu, nego da pusti Kalinića i Gudurića da igraju protiv Estonije. Patriotski, nema šta.

Usa

pre 5 godina

Srbija nije zemlja kosarke. Zemlja kosarke moze biti jedino zemlja gde igraju najbolji kosarkasi a to je USA. Mnogo ste prepotentni zato se i desava sve ovo. Nadam se pobedi Izraela pa onda placite nebeski narode hehehehehe

nikolabg

pre 5 godina

Ne vredi diskutovati o ovim prozorima, šta je bilo dobro šta loše i nabijati neku tenziju. Generalno ovo je iživljavanje i revolt od strane FIBE da pridobije nazad neki veći uticaj, a svaki put to čini na pogrešan način.
Mi se nismo najbolje snašli u datoj situaciji uz neke diskutabilne i loše odluke što u neku ruku može i da se razume.
Najbitnije od svega je da ništa nije toliko tragično, sve je u našim rukama, apsolutni smo favoriti i ako pristup bude ozbiljan to će se rešiti na pola utakmice.
Srećno,da se ovo završi kako treba i ovi prozori idu u zaborav. A za one naredne ima vremena da se svi pogledaju u oči.

Djuro

pre 5 godina

Mi cemo danas utakmicu dobiti siguran sam dosta lagano.Ali ipak ove kvalifikacije,bez obzira na to ko sve nije igrao,treba reci da je sve bilo veoma lose.Izvukli smo se protiv Austrije u zadnjim sekundama,gubili od jedne Estonije,Izraela,Nemacke,a mi imamo igrace koji bi sve te utakmice ne morali,nego trebali do pobede.Ako kazemo da smo zemlja kosarke,ovakve poraze ne bi smeli da si dopustimo.Imamo mi i u Zvezdi i u Partizanu i u Mgi igrace koji su bolji od onih koje imaju Izrael,Estonija,Nemacka... ali ih iz nekog razloga Djordjevic zaobilazi,dok zove neke igrace za koje svi znamo da ne mogu da igraju za reprezentaciju,Gagic,Tepic,Bircevic... i nije mi jasno sta je hteo Sale da dobije s njima kada se zna koliko su to limitirani igraci.Zato ove kvalifikacije pokazuju da Sale i nije bas neki trenerski mag,lako je kada dodju svi ili vecina najboljih,tada i da sam ja na klupi ostvarili bi dobar rezultat,a ove kvalifikacije treba izneti trener,pokazati da zna i ume,a Sale to nije pokazao bez obzira da ga odmalena obozavam jos kao bivseg kosarkasa.

Zigi

pre 5 godina

Boze hoce li se ova zemlja kosarke makar plasirat na prvenstvo? A tamo da osvoje vec tu titulu,da ne prisvajaju jugoslovenske stalno.Verujem da su im medalje doprvaka dosadile buahahahahhhahahahshah

amarcord

pre 5 godina

... kako ono svojevremeno rece Sarenac na kraju prenosa iz Novog Sada:
"i... kraj!! Necemo gledati Jugoslaviju na zavrsnom turniru u Beogradu?!"

Hombre

pre 5 godina

Niko ali baš niko ne komentariše očajno loše vođenje ekipe na svim kvalifikacionim mečevima od strane Saše Đorđevića. Nemotivisani? Pa on je tu da ih motiviše. Ne videsmo ni na jednom tajm-autu da je besno viknuo na nekog, da je gestikulirao, svađao se sa sudijama, dobio tehničku, radio ono što rade i Duda i Kari i Vujošević i svi pravi treneri - motivisao nespremne i neuigrane koji to faktički jesu. Saša, ne možeš više da im budeš samo fini drug. Ti si selektor koji ima obavezu da ono što je tvoja generacija godinama radila sprovedeš u delo i sa ovima danas obezbediš plasman u Kinu. Sve drugo je skandal i katastrofa.. Imaju kvalitet? Pa Nemci ga nemaju pa su nas dvaput razbili. Izraelci i Estonci nas pobedili? Nije sramota izgubiti ali jeste sramota na ovakav način. Gde vam je bre srpski bezobrazluk? I Teu i Saši i svima? Nisam posle svega siguran da ni danas nećemo izgubiti!

bane

pre 5 godina

Ko nam je kriv kad smo sami sebe nazvali "Zemljom košarke"? Da to zaista i jesmo, imali bismo iz naših klubova 12 igrača, koji bi bili u stanju da se plasiraju. Ovako FIBA je ovo smislila da se ratosilja siromašnih država koji imaju talente po celom svetu. Njihova publika će ih sada još više voleti jer nikada više neće pobeđivati njihove nacionalne timove, samo protivničke klubove a mi ćemo ih i dalje voleti i ponositi se, bez obzira što neće igrati za državni tim.

izvodjac

pre 5 godina

Da mi je ko pricao, da cu pratiti na flash score utakmicu izmedju Gruzije i Estonije u kosarci, da bi se mi plasirali na svetsko u kosarci, rekao bih mu da nije normalan

Kvazi kosarkas

pre 5 godina

Onome ko igra dobro ne smetaju ni prozori ni pretkvalifikacije ni baraži ni repesaži. Onome ko slabo igra uvek je neko kriv, vecinom kazu sudije su krive a ja tvrdim da su uvek krivi protivnicki igraci koji nisu dali da pobedis. Mislim da je bolje da Srbija ispadne i da se odmah krene iz pocetka na svim nivoima.

miki

pre 5 godina

Ni Olimpijski prvaci nece biti, pa ništa. Sa tako lošim odzivom igrača bolje ne može. Saletu i ekipi samo čestitke na svim dosadašnjim uspesima.

impeRator

pre 5 godina

Apsolutno nebitan sport. Nadam se pobedi Izraela čisto da ne bude smaranja za par meseci oko ogromnog uspeha ovog mlakonje sa slike i ostalih anonimusa.

kole

pre 5 godina

samo skok da se popravi, da se ne gleda nemo i ukoceno u lopte koje se odbijaju, nego da se snazno skace u napadu i odbrani i da se kupe te lopte. To je falilo.

DraganRS

pre 5 godina

Boze hoce li se ova zemlja kosarke makar plasirat na prvenstvo? A tamo da osvoje vec tu titulu,da ne prisvajaju jugoslovenske stalno.Verujem da su im medalje doprvaka dosadile buahahahahhhahahahshah
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zigi, 24. februar 2019 10:17) # Link komentara

Siđi sa postolja.

SV

pre 5 godina

"...izbacio samo abnormalno ubedjliv poraz u nedelju (22 razlike ili jače)."

22 nije dovoljno, mislim da ce biti potrebno +24, Srbija sada ima +46. Ali, uopste nije nemoguce da Estonija pobedi Gruziju koja svakako ne moze biti treca, tako da bi lako moglo da se desi da pobednik meca u BG bude treci.

Pozdrav iz Minhena

pre 5 godina

Sale Djordjevic je katastrofalno spremio igrace za mec sa Estonijom, pored jos gore selekcije. Uporno ne zove igrace CZ i to na kraju moze skupo da nas kosta...

paja jase ponovo

pre 5 godina

Djordjevic, Danilovic, Divac sto si nisu mirovali i ostali legende nego da se ovako blamiraju da lizbog love ili neceg drugog neznam al mislim da im sve ovo nije trebalo.

xxx

pre 5 godina

Ako sude kumovi, dobijamo 100%
(Srbija Danas, 24. februar 2019 10:16). I ako dopuštaju igranje kola prilikom šuta za tri poena, dobijamo 100%...

Stingray

pre 5 godina

Ukoliko Srbija pobedi, agonija sa ovako prepotentnim i duskutabilnog znanja selektorom se nastavlja. Potrebno je instant otrežnjenje i smena "legende", a to znači da večeras pobedi Izrael.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Boze hoce li se ova zemlja kosarke makar plasirat na prvenstvo? A tamo da osvoje vec tu titulu,da ne prisvajaju jugoslovenske stalno.Verujem da su im medalje doprvaka dosadile buahahahahhhahahahshah
(Zigi, 24. februar 2019 10:17)

Jel ti prija da gledas ovog lika sa fotografije? Jel te vrati u detinjstvo koje vam je unistio?

izvodjac

pre 5 godina

Da mi je ko pricao, da cu pratiti na flash score utakmicu izmedju Gruzije i Estonije u kosarci, da bi se mi plasirali na svetsko u kosarci, rekao bih mu da nije normalan

DraganRS

pre 5 godina

Boze hoce li se ova zemlja kosarke makar plasirat na prvenstvo? A tamo da osvoje vec tu titulu,da ne prisvajaju jugoslovenske stalno.Verujem da su im medalje doprvaka dosadile buahahahahhhahahahshah
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zigi, 24. februar 2019 10:17) # Link komentara

Siđi sa postolja.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Boze hoce li se ova zemlja kosarke makar plasirat na prvenstvo? A tamo da osvoje vec tu titulu,da ne prisvajaju jugoslovenske stalno.Verujem da su im medalje doprvaka dosadile buahahahahhhahahahshah
(Zigi, 24. februar 2019 10:17)

Jel ti prija da gledas ovog lika sa fotografije? Jel te vrati u detinjstvo koje vam je unistio?

zgtom

pre 5 godina

SRB će se sigurno plasirati, još i da vi ne odete koga ćemo gledati.
Zbog svađe uleba i fibe umjesto Šarića, Žižića, Bogdanovića, Hezonje, Zubca i Bendera hrvata iz nba lige na SP ćemo gledati anonimce iz Irana, Jordana,Tunisa, Senegala, Nigerije, Angole, Južne Koreje, Venezuele i Filipina, pa čak i Poljske koje je dobila jučer našu c momčad.I još nekih zemalja.....Ne kažem da si sami nismo krivi u nekim utakmicama ali na samom početku kvalifikacija bez navedenih igrača izgubili smo od Rumunjske, Nizozemske i Poljske i to nas je koštalo......

Pozdrav iz Minhena

pre 5 godina

Sale Djordjevic je katastrofalno spremio igrace za mec sa Estonijom, pored jos gore selekcije. Uporno ne zove igrace CZ i to na kraju moze skupo da nas kosta...

Djuro

pre 5 godina

Mi cemo danas utakmicu dobiti siguran sam dosta lagano.Ali ipak ove kvalifikacije,bez obzira na to ko sve nije igrao,treba reci da je sve bilo veoma lose.Izvukli smo se protiv Austrije u zadnjim sekundama,gubili od jedne Estonije,Izraela,Nemacke,a mi imamo igrace koji bi sve te utakmice ne morali,nego trebali do pobede.Ako kazemo da smo zemlja kosarke,ovakve poraze ne bi smeli da si dopustimo.Imamo mi i u Zvezdi i u Partizanu i u Mgi igrace koji su bolji od onih koje imaju Izrael,Estonija,Nemacka... ali ih iz nekog razloga Djordjevic zaobilazi,dok zove neke igrace za koje svi znamo da ne mogu da igraju za reprezentaciju,Gagic,Tepic,Bircevic... i nije mi jasno sta je hteo Sale da dobije s njima kada se zna koliko su to limitirani igraci.Zato ove kvalifikacije pokazuju da Sale i nije bas neki trenerski mag,lako je kada dodju svi ili vecina najboljih,tada i da sam ja na klupi ostvarili bi dobar rezultat,a ove kvalifikacije treba izneti trener,pokazati da zna i ume,a Sale to nije pokazao bez obzira da ga odmalena obozavam jos kao bivseg kosarkasa.

Hombre

pre 5 godina

Niko ali baš niko ne komentariše očajno loše vođenje ekipe na svim kvalifikacionim mečevima od strane Saše Đorđevića. Nemotivisani? Pa on je tu da ih motiviše. Ne videsmo ni na jednom tajm-autu da je besno viknuo na nekog, da je gestikulirao, svađao se sa sudijama, dobio tehničku, radio ono što rade i Duda i Kari i Vujošević i svi pravi treneri - motivisao nespremne i neuigrane koji to faktički jesu. Saša, ne možeš više da im budeš samo fini drug. Ti si selektor koji ima obavezu da ono što je tvoja generacija godinama radila sprovedeš u delo i sa ovima danas obezbediš plasman u Kinu. Sve drugo je skandal i katastrofa.. Imaju kvalitet? Pa Nemci ga nemaju pa su nas dvaput razbili. Izraelci i Estonci nas pobedili? Nije sramota izgubiti ali jeste sramota na ovakav način. Gde vam je bre srpski bezobrazluk? I Teu i Saši i svima? Nisam posle svega siguran da ni danas nećemo izgubiti!

milke

pre 5 godina

Ja bih da sponem Željka Obradovoća, kojem je np. važnije da Darušafaku rasturi kao od šale i da razigrava neku decu, nego da pusti Kalinića i Gudurića da igraju protiv Estonije. Patriotski, nema šta.

HoopLooney

pre 5 godina

Čitajući komentare, u nekoliko poslednjih dana, sve sam više uveren u nešto što ponavljam poslednjih godinu dana. Vreme je da se pakuju koferi i ide iz ove raspale države, gde se uspeh potcenjuje, gde su svi po potrebi profesionalci u svim domenima društva, gde čoveka koji je preporodio našu košarku pljujemo na svakom ćošku. I da je pobeđena Estonija, isto bi pričali, slaba igra, loša repka, Jokića bi zakačili sigurno, Teodosića (kome, budimo realni ne sme reč da se kaže, pa makar imao 20 izgubljenih lopti) već pljuju. Ali, nema veze, isti ti što sve ovo rade upale Google, ostave komentar i vrate se gledanju rijalitija. Odreći ću se zemlje Srbije prvom prilikom, samo zbog Vas dame i gospodo koji ste nezadovoljni šta god da se desi. Sram Vas bilo. Sramota što sebi dajete za pravo da uopšte komentarišete i omalovažavate sve ove momke koji, budimo realni, nemaju potrebe da trče i jure za loptom zbog grba koji više nema nikakvo značenje. Sram Vas bilo.

Smogovci

pre 5 godina

Austrija pobeda u poslednjim sec
Nemačka poraz za rubriku NE VEROVATI
Grčka poraz sa Belim i Bogdanom
Izrael šamar
Estonija šamarčina

I onda ovde čitaš "dobro da je i ovoliko urađeno", ne ide to tako. I drugi imaju probleme ali su otišli. Ko je gledao ove utakmice ima da opravdano strepi danas od 16h, možda i stvarno da osluškuje rez Gru Est, što je već crvena lampica.
Nastavite da žmurite na ove stvari, nije ovde samo selektor problem već i Muta, Jovica pa i igrači koje poziva. Realno Austrija, Estonija, Izrael ... ako protiv njih ne možeš da postaviš igru onda ne znam protiv koga možeš.

roten

pre 5 godina

Strepimo od Izraela,KATASTROFA...Mega od pre dva meseca(sa Bitadzeom) rutinski bi dobila Izraelce sa 15 razlike.Grčka je odavno na SP, Janis nije igrao ništa,a 90 posto utakmica igrali su bez igraca iz Pao-a i Olimpijakosa,na primer.I da,Hrvati su ključne utakmice gubili kada su bili kompletni,nije bas da je Fiba kriva za sve.Mi smo ove kvalifikacije morali proći odavno,i da su igrali samo igrači iz naših klubova.Nijedan mlad igrač nije dobio šansu,gledamo igrače koji odavno ne igraju ozbiljnu košarku,pa nas pobeđuju amateri iz Estonije,i jedva dobijamo amatere iz Austrije.Proći cemo mi ovo,ali ne ponovilo se više nikad.

bane

pre 5 godina

Ko nam je kriv kad smo sami sebe nazvali "Zemljom košarke"? Da to zaista i jesmo, imali bismo iz naših klubova 12 igrača, koji bi bili u stanju da se plasiraju. Ovako FIBA je ovo smislila da se ratosilja siromašnih država koji imaju talente po celom svetu. Njihova publika će ih sada još više voleti jer nikada više neće pobeđivati njihove nacionalne timove, samo protivničke klubove a mi ćemo ih i dalje voleti i ponositi se, bez obzira što neće igrati za državni tim.

olimp

pre 5 godina

Dobro je sto ste nas podsetili kvalifikacija za EP 2013,mi smo tada gubili od Estonije,Izraela,Crne Gore a igrali smo u NAJJACEM sastavu.Na tom prvenstvu smo gubili od Makedonije,Spanija nas u cetvrtfinalu tukla 40 razlike na poluvremenu,da nisu stali bilo bi ko zna koliko,na kraju bili presrecni sedmim mestom koje nas je vodilo u kvalifikacije za Rio.I to se pod vodjstvom velikog Dude.I nije mu se zameralo koliko Djordjevicu koji vodi ove poluigrace,on je velicina sa sedmim mestima a Sale nula od trenera sa finalima,boze me sakloni

nikolabg

pre 5 godina

Ne vredi diskutovati o ovim prozorima, šta je bilo dobro šta loše i nabijati neku tenziju. Generalno ovo je iživljavanje i revolt od strane FIBE da pridobije nazad neki veći uticaj, a svaki put to čini na pogrešan način.
Mi se nismo najbolje snašli u datoj situaciji uz neke diskutabilne i loše odluke što u neku ruku može i da se razume.
Najbitnije od svega je da ništa nije toliko tragično, sve je u našim rukama, apsolutni smo favoriti i ako pristup bude ozbiljan to će se rešiti na pola utakmice.
Srećno,da se ovo završi kako treba i ovi prozori idu u zaborav. A za one naredne ima vremena da se svi pogledaju u oči.

impeRator

pre 5 godina

Apsolutno nebitan sport. Nadam se pobedi Izraela čisto da ne bude smaranja za par meseci oko ogromnog uspeha ovog mlakonje sa slike i ostalih anonimusa.

nikola bozic

pre 5 godina

Sve razumem ali pljuvanje po Saletu Djordjevicu?!Ajde da zaboravimo njegovu kosarkasku karijeru,ljudi,mi pre Saleta,da uzmemo period od Indijanapolisa do zadnjeg prvenstva sa Dudom,dakle period od 11 godina,11 prvenstava,za sve to smo uspeli da uzmemo jedno srebro i jednom bili cetvrti.A selektori bili Dule,Zeljko,Sakota,Duda,sve strucnjaci veceg renomea od Djordjevica.A on za 4 godine tri srebra i jedno cetvrto mesto,dakle rezultatski uspesniji od svih njih zajedno.Prosto neverovatno kakva smo mi nacija.Covek je nasledio poluraspalu reprezentaciju koja je na poslednja dva Evropska prvenstva bila sedma i osma,a OI u Londonu nije ni igrala,pritom Duda je bio u zavadi sa jedno 7-8 igraca jer je gurao Miskove pulene(secate da je na jedno prvenstvo vodio onog Nemanju Krstica koji danas igra u Novom Pazaru jer ni u Dinamiku nije uspeo),danas nam se vratio kult,osim Micova svi ostali su tu,verujem da ce na kraju doci i Jokic,dakle covek je uradio takvu stvar sa reprezentacijom da zasluzuje desetogodisnji ugovor,i osim ako nisu ostrasceni zvezdasi,reci nesto za Djordjecvica lose je apsolutna ludost.A sto se ovih kvalifikacija tice jednostavno pokazalo se da nemamo bazu koju smo i mi ali ocigledno i ostali Ex Yu unistili ABA ligom,i ovi igraci koji su izgurali kvalifikacije sem dvojice,trojice nemaju sta da traze ni na sirem spisku za Mundijal(na koji cemo se verujem plasirati),ogroman je jaz izmedju njih i onih najboljih,e bice problem kada se najbolji povuku ko ce da ih nasledi

ElHombre

pre 5 godina

Drugi tim Srbije je bio drugi u Evropi a sada treci/cetvrti tim ce se plasirati na svetsko prvenstvo. A sa prvim uzimamo medalje redovno, zemlja kosarke niko nema to sto ima Srbija.

miki

pre 5 godina

Ni Olimpijski prvaci nece biti, pa ništa. Sa tako lošim odzivom igrača bolje ne može. Saletu i ekipi samo čestitke na svim dosadašnjim uspesima.

wer

pre 5 godina

Djordjevic, kao IGRAČ, jedan od najboljih kojeg, smo imali. Kao trener... ajde da se uzdržim, i ne kažem ništa, osim da nam bog sami pomogne DANAS!
(Car Dusan)

El si pri cistoj svesti? Srebro sa svetskog, srebro sa olimpijade, srebro sa evropskog (C tim) i tvrdo polufinale sa litvanijom na jedinom takmicenju gde nije uzeta medalja.

xxx

pre 5 godina

Ako sude kumovi, dobijamo 100%
(Srbija Danas, 24. februar 2019 10:16). I ako dopuštaju igranje kola prilikom šuta za tri poena, dobijamo 100%...

11 Mihajlovic u sredinu

pre 5 godina

Eh da su tu:

Nikola Jokic
Nemanja Bjelica
Boban Marjanovic
Bogdan Bogdanovic
Marko Guduric
Nikola Kalinic
Nemanja Nedovic
Stefan Jovic

Bilo bi bar 20 razlike za Srbiju!

sanjar

pre 5 godina

ja sam zvezdas ......Sale DJordjevic je najbolji selektor jer je vratio kult reprezentacije . osvojio pregtst medalja .jer je smeker ,ljudina ,izna kosarku

amarcord

pre 5 godina

... kako ono svojevremeno rece Sarenac na kraju prenosa iz Novog Sada:
"i... kraj!! Necemo gledati Jugoslaviju na zavrsnom turniru u Beogradu?!"

kole

pre 5 godina

samo skok da se popravi, da se ne gleda nemo i ukoceno u lopte koje se odbijaju, nego da se snazno skace u napadu i odbrani i da se kupe te lopte. To je falilo.

batko

pre 5 godina

Znam ja da bi nasa prva prva petorka pobedila prvu petorku koja je igrala ove kvalofikacije sa 30 razlike, ali opet... Sama recenica, ako Gruzija pobedi Estoniju, a mi izgubimmo od Izraela sa manje od 22 razlike,... vredja nas malo starije ljubitelje kosarke i naseg nacionalnog tima! Sta je tu je, nadamo se najboljem, plasmanu i posle u Kini odazivu A tima!

Kvazi kosarkas

pre 5 godina

Onome ko igra dobro ne smetaju ni prozori ni pretkvalifikacije ni baraži ni repesaži. Onome ko slabo igra uvek je neko kriv, vecinom kazu sudije su krive a ja tvrdim da su uvek krivi protivnicki igraci koji nisu dali da pobedis. Mislim da je bolje da Srbija ispadne i da se odmah krene iz pocetka na svim nivoima.

Stingray

pre 5 godina

Ukoliko Srbija pobedi, agonija sa ovako prepotentnim i duskutabilnog znanja selektorom se nastavlja. Potrebno je instant otrežnjenje i smena "legende", a to znači da večeras pobedi Izrael.

Da prostite...

pre 5 godina

Sale Djordjevic je katastrofalno spremio igrace za mec sa Estonijom, pored jos gore selekcije. Uporno ne zove igrace CZ i to na kraju moze skupo da nas kosta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pozdrav iz Minhena, 24. februar 2019 10:22)

U pravu si. Regland i Perperoglu su u formi a i Odža bi nam dobro dođao!

Лепи Цане

pre 5 godina

Грузија нам је већ помогла двапут победивши Израел. Да није, већ би се опростили од СП. Верујем да ће нам и данас помоћи победом над Естонијом.

slavija

pre 5 godina

Odlepite nas više od Hrvatske i Slovenije. To što smo nekada živeli u istoj državi nema nikakve veze sa košarkom. Ima daleko uspešnijih reprezentacija, sa kojima je primereno da se poredimo. Ne znam zašto se uvek vraćamo na bivše republike i dokle ćemo ih zvati bivše?

mrsa

pre 5 godina

A sto se tice rostera pitanje
je da li je bilo mesta za Apica Dobrica Davidovca Nikolu Jankovica i Vanju Marinkovica.Da se zahvalimo vec jednom
Tepicu Avramovicu Gagicu
Paunicu i Jovanovicu.Pablu Lasu i Obradovicu zelim da izgube na f4 a Efesu Bajernu i Olimpijakosu svako dobro

Dr. Kadzija

pre 5 godina

Samo da pitam selektora cemu Tepic i Djokovic pored zivih Marinkovica i Pota? Cemu Gagic pored Apica koji igra u zivotnoj formi?

Red

pre 5 godina

samo bez ovog neozbiljnog teodosića i biće sve ok
(efendija server, 24. februar 2019 10:32) # Link komentara
Da i sa mnogo ozbiljnim tepicem,bircevicem i gagicem.

Gavra

pre 5 godina

@Imperator,ako ti je kosarka apsolutno nebitan sport i nadas se pobedi Izraela zasto onda citas vest o kosarci I na istu ostavljas komentar?Mene recimo ne zanima sta se desava u svetu heklanja,strikanja i pravljenja goblena pa shodno tome ne da nikad nisam niti procitao vest o tome niti je prokomentarisao već nikada nisam ni prometio da li nekad ima neka vest iz te oblasti.Posto ti je kosarka nebitan sport pokusaj sa heklanjem,strikanjem I pravljenja goblena,mozda se tu pronadjes.

plasticni hirurg

pre 5 godina

ono kad utakmica juzno americke konferencije izmedju bolivije i venecuele odlucuje da li ce cetvorostruki (ili petostruki, ne znam ni sam vise) prvak sveta, brazil, ici na sp. tako nekako, kao primer. strasno.

Bo

pre 5 godina

samo jr potrebno momcima obećanje da će igrati svetsko. Trenutni motiv im je da obezbede Marijanovicu,Jokicu i ostalima da igraju svetsko i to ako oni požele?

Dejan CZ

pre 5 godina

Kvalifikacije su odraz trulezi koja vlada u reprezentaciji...Kroz cele kvalifikacije pozivaju se neki igraci koji apsolutno ne znam kako zavrsavaju na tom spisku bez obzira na izostanak onih koji nisu u mogucnosti da igraju...Koji Djokovic,Paunic,Tepic,Bircevic alo bre...Ja sam zvezdas ali sramota da za Marinkovica nema mesta da se Dobricu ne daje veca sansa u odnosu na pomenute igrace...Micov standardan EL igrac izostavljen zbog selektora koji je umislio da je Obradovic ili Duda Ivkovic pa glumi neku velicinu...dokazi se prvo u nekom klubu kao trener...imas sa nekim klubom osvojeno sta?..da bi bio velicina kao pomenuti...Odabir igraca je prvenstveno kriv za situaciju i strucni stab koji vodi tim.

Dr Hitch

pre 5 godina

Mislim da bi najpostenije bilo da ljudi koji pljuju igrace i trenera, i nadaju se negativnom rezultatu danas, nastave tako i na SP, jer je lako licemerno navijati kada pobeđujemo a pljuju kada ne igramo dobro.

Mihovil miš

pre 5 godina

Ako ne prođemo, rešićemo se barem pogrešnog selektora. Bar nešto dobro da se desi.
Navijam samo za odlazak Đorđevića koji ne zaslužuje trenersko mesto ni u 3. ligi.

antiDebil

pre 5 godina

Djordjevic, Danilovic, Divac sto si nisu mirovali i ostali legende nego da se ovako blamiraju da lizbog love ili neceg drugog neznam al mislim da im sve ovo nije trebalo.
(paja jase ponovo, 24. februar 2019 10:57)

Na sta tacno mislis ?

Smogovci

pre 5 godina

@antiDebil
Prvo uopšte nisam zbunjen.
Drugo ne znam o kojoj šumi pričaš ili o kojim ljudima. Šta treba da vidim kada igraju Srbija Austrija, Srbija Estonija, Srbija Izrael? Da ne ulazim opet oko poraza od Nemačke(način) ili sa 2 NBA igrača(koji imaju odličnu sezonu) od polovne Grčke. Ajde prosvetli me.
Na koji tačno način bilo ko sem selektora, stručnog štaba i pozvanih igača utiče na ova sramna izdanja? Čiji su izbor igrači, taktika, postavka utakmice...?
Ko brani recimo drugim klubovima da razvijaju igrače ako je taj neko problem? Zašto dele pasoše a ne uče recimo neko dete igri? Ko odlučuje taj čovek ili KSS, selektor, predsednici drugih klubova, vlasnici oko selekcija?
Ako je tako zapitaj se ko su ustvari Ti ljudi kojima taj čovek diriguje a svi su legende i zaslužni sportisti? Pa valjda bi neko izašao i rekao nešto.
Ili Danilović, Đorđević nemaju integritet ili je ovo samo "muzika u tvojoj glavi", odluči šta je?
Zdrav razum mi nalaže da ne mogu da žmurim na ove utakmice u bilo kom sastavu da smo igrali jer to su Austrija,Estonija i Izrael, šta tu treba da se raspravlja tačno? Šta su izgovori za ovo?
Ili stručni štab ne zna ili igrači, čak i ovi, neće da igraju iz nekog razloga. Ako su igrači zašto ih iznova poziva ako ne rade ono što im nacrta?
Ponavljam odluči šta je u pitanju i koji je stepen odgovornosti, pusti teorije.

SV

pre 5 godina

"...izbacio samo abnormalno ubedjliv poraz u nedelju (22 razlike ili jače)."

22 nije dovoljno, mislim da ce biti potrebno +24, Srbija sada ima +46. Ali, uopste nije nemoguce da Estonija pobedi Gruziju koja svakako ne moze biti treca, tako da bi lako moglo da se desi da pobednik meca u BG bude treci.

triplem

pre 5 godina

jeste Estonija mala zemlja, 48 na svetu i to.. ali je igrala sa najboljim dostupnim igracima. A mi smo igrali sa Teo i najboljim dostupnim igracima partizana (bivsim i sadasnjim). Tako gledano, utakmica na jednu loptu je uspeh.

onako

pre 5 godina

@Nikola Bozic
Sve i da si u pravu a nisi, kako objasniti toliko igrača iz ABA lige koji igraju za najbolje klubove, o kom jazu pričaš. Kako je Apić, eto zadnji koji je otišao uspeo da ode u Lokomotivu. Da li treba on da igra ili Gagić iskreno. Ovo je samo jedan primer a imaš bar još 3 ili 4 po pozicijama u rosteru koji su teške greške.
Zvezdaš sam ali što neko reče gde je Vanja ovde, koji bre Tepić, Avramović, Paunić, da ne pominjem igrače iz Zvezde da ne bude da sam ostrašćen. Vanja je za ove Jordan lično.

zliZo

pre 5 godina

Poređenje broja stanovnika sa kvalitetom košarke je potpuno apsurdna, znači Kina bi trebalo sve da gazi sa trećom ekipom?! E pa stručnjaci, nije tako. Danas svi igraju basket.

paja

pre 5 godina

Koliko je ostrascenosti ocekujem da ukoliko me prodjemo da Djordjevic nece smeti da gleda ni partizanove utakmice a da ce zvezdasi morati da ga brane.

Zigi

pre 5 godina

Boze hoce li se ova zemlja kosarke makar plasirat na prvenstvo? A tamo da osvoje vec tu titulu,da ne prisvajaju jugoslovenske stalno.Verujem da su im medalje doprvaka dosadile buahahahahhhahahahshah

Usa

pre 5 godina

Srbija nije zemlja kosarke. Zemlja kosarke moze biti jedino zemlja gde igraju najbolji kosarkasi a to je USA. Mnogo ste prepotentni zato se i desava sve ovo. Nadam se pobedi Izraela pa onda placite nebeski narode hehehehehe

Дејан Маринковић

pre 5 godina

Сада је 11:35 потписујем да ћемо због Теодосића званог МЕЛАНХОЛИЈА да изгубимо. Толико.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

@Usa -Auuuu covece,toliko si negativan prema "Istocnom susjedu" da si morao da dodjes na Srpski sajt,procitas tekst na ekavici i na kraju ostavis komentar za koji i sam znas da je tanak.

Dejan CZ

pre 5 godina

Postovani komentatori i simpatizeri Partizana...ne tako davno dok je Radonjic vodio Zvezdu u glas kao u prvaci u skoli ste govorili sa takvim skupim timom kakav ima Zvezda titulu bi osvajali i bez trenera...E pa da uzvratimo istim reciprocitetom...sa timom kojim raspolaze Srbija i Pera Bozic bi ostvario rezultate koje je Djordjevic...a kad dodje da se ne moze racunati na te igrace onda su rezultati rada selektora indeticni na klupskom nivou...ili moze biti da ste ovim sto tvrdite za Djordjevica promenili misljenje i za Radonjica...vasa dvolicnost je odavno izasla na videlo.

my way

pre 5 godina

Све је почело када су "паметне" главе смислиле да могу бити врхунске у неком спорту, а да нема домаће првенство. Неко време нас је држала чињеница да је кошарка била наш национални спорт број 1 и није све могло да потоне баш за неколико година, али крах је неизбежан. Да ли већ сада, видећемо. Ја се ипак надам победи и пласману на СП. Што се Ђорђевића тиче, њему немам ништа да земерим. Он је успео да препороди из наведених разлога већ добрано посрнулу репрезентацију и доведе нас до сребра на сва 3 велика такмичења. И сада то не говори о њему као тренеру, већ чињеница да се мучи са полуаматерским кошаркашима који су му на располагању за ове квалификације, мислим стварно...

slavija

pre 5 godina

Olimpijski , svetski i evropski vicesampioni . I opet nam nije dovoljno .....
(Rio, 24. februar 2019 14:04)

To ne znači da ne treba da se i dalje dokazujemo, da preskočimo svaku prepreku.

boris

pre 5 godina

lako je kritikovati i kuditi...ovde se radi o sportu i reprezentaciji kojom smo se ponosili i siguran sam da cemo i dalje...malo sta sto je dolazilo odavde je imalo vecu izvrsnost i malo sta je uspelo vise puta da nas ucini ponosnim...
naravno svima je tesko palo ovo razmimoilazenje uleba i fibe, ali mora se znati da su nasi dobri rezultati.proslih godina plod sistemskih priprema, uigravanja i jedne dobre atmosfere koju ovaj nacin takmicenja nije dozvolio..naravno otuda i porazi..e pa Srbi nije vreme da danas vredjamo i omalovazavamo nego da pokazemo veru u ove momke ( koji ce danas siguran sam ostaviti srce na terenu) da istraju danas , pa da se opet po ko zna koji put uz dobre pripreme i nesporan kvalitet radujemo posle Kine...zasluzio je to Sale i ovi momci, zar ne!?

djura

pre 5 godina

Poređenje broja stanovnika sa kvalitetom košarke je potpuno apsurdna, znači Kina bi trebalo sve da gazi sa trećom ekipom?! E pa stručnjaci, nije tako. Danas svi igraju basket.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zliZo, 24. februar 2019 12:49)

danas svi igraju basket je najgluplja konstatacija u trazenju izgovora, sto to ne pricate za fudbal? ;)

nenad

pre 5 godina

@Car Dušan
A zasto da se uzdrzis,hteo si reci los trener,pa ako je on los onda su Duda i Zeljko ocajni jer smo se sa njima blamirali u proslosti na prventvima,Sale do sada je najgore bio cetvrti,i ko je onda dobar trener,verovatno Radonja ili Alempije sa njima bi tukli Amere,jel da

only fools an horses

pre 5 godina

Fiba je bukvalno vec upropastila svetsko prvenstvo idiotskim kvalifikacijama , uzasna odluka !
(Bane, 24. februar 2019 12:26)

A što je upropastila? Pa svi koji vrede su se već kvalifikovali. Slovenci iskreno i nisu, imaju 2 prava igrača koja svakako ne bi igrala kvalifikacije kako god da ih FIBA organizuje. Hrvati isto, uostalom igrali su letos u najačem sastavu pa su opet gubili. A mi ako se ne kvalifikujemo znači da nismo ni zaslužili da idemo. Gde nam je baza, gde su novi mladi igrači, tavore na klupi ABA ligaša. Mali klubovi propadaju, hale prazne. Najveći naš problem je ABA liga i Zvezda i Partizan koji godinama kupuje strance da bi postigli instant rezultate.

Supermen

pre 5 godina

Vasa je igrač koji može da donese mirnocu i kreaciju i igru. Spustiti minute Teu koje će kvalitetnije da odigra i to je to. Djordjevic je dokazao da je odličan i uzeo nam je medalje koje smo dugo očekivali. Ovi prozori su bruka za košarku jer ne možeš da uigras tim i stalno nešto vagas kako da napraviš ekipu. U prednosti su nacije koje imaju igrače u jednom timu tako da im nisu potrebna prevelika uigravanja. Pogledajte Hrvate i Slovence, dve vrhunske ekipe potpuno potonule. Ako prodjemo (nadam se da prolazimo), tim će biti onaj stari za svetsko prvenstvo.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

(Smogovci, 24. februar 2019 12:53)


čini se da si lepo vaspitana osoba koja argumentima pokušava da potkrepi svoj stav, ali - ne možeš sa svakim kao da je normalan, pogotovo kada se takav kamuflira niknejmom kao odbrambenim mehanizmom....


reprezentacije što se tiče, ona mora imati podršku, ma ko da je vodi, a đorđević je to debelo zaslužio osvojenim medaljama.
danas je potrebno da svi budemo uz naše i prenesemo na njih pozitivni nacionalni naboj i energiju,
analiziraćemo posle plasmana na svetsko prvenstvo, a tada - neka niko ne bude nedodirljiv, ni igrači ni selektor...

antiDebil

pre 5 godina

Austrija pobeda u poslednjim sec
Nemačka poraz za rubriku NE VEROVATI
Grčka poraz sa Belim i Bogdanom
Izrael šamar
Estonija šamarčina

I onda ovde čitaš "dobro da je i ovoliko urađeno", ne ide to tako. I drugi imaju probleme ali su otišli. Ko je gledao ove utakmice ima da opravdano strepi danas od 16h, možda i stvarno da osluškuje rez Gru Est, što je već crvena lampica.
Nastavite da žmurite na ove stvari, nije ovde samo selektor problem već i Muta, Jovica pa i igrači koje poziva. Realno Austrija, Estonija, Izrael ... ako protiv njih ne možeš da postaviš igru onda ne znam protiv koga možeš.
(Smogovci, 24. februar 2019 11:07)

Ne, ne, ne, ne, ne, ti si sine ocigledno jedna zbunjena osoba i od drveta ne vidis sumu. Nije selektor problem, a ni Muta, a ni igraci. Problem je onaj gospodin koji je juce gostovao na hepiju, pre toga na pinku, rts-u i prvoj, onaj sto se sprema da udje u farmu. Nestanak KLS-a je najveci problem u ovakvom formatu kvalifikacija, a taj gospodin i njegova 3 kluba koje vodi, imaju ubedljivo najvece zasluge za taj nestanak, naravno uz nestanak KLS-a ima tu i drugih problema, ali taj je ubedljivo najveci.
Mozda bi i bilo pozeljno da ispadnemo sa ovog takmicenja, pa bi mozda u tom slucaju neko obratio paznju na doticnog i njegova 3 kluba, mozda bi se neko zapitao o cemu se tu radi, ne bi bilo medalje koje bi sve te svinjarije gurnule pod tepih...Sta ti mislis po tom pitanju ?

paja jase ponovo

pre 5 godina

Djordjevic, Danilovic, Divac sto si nisu mirovali i ostali legende nego da se ovako blamiraju da lizbog love ili neceg drugog neznam al mislim da im sve ovo nije trebalo.

Raki

pre 5 godina

Ove kvalifikacije su sveukupno gledajuci sramota, i bez najboljih mi smo morali vec biti ne prvenstvu, od kakvih smo reprezentacija gubili to je katastrofa, ali ovo moze i biti dobro da se malo spustimo na zemlju, jer smo euforican narod i umislili smo da smo drim tim 2. i da nam niko nista ne moze.

paja jase ponovo

pre 5 godina

Uopte mi nije jasno toliki hvalospevi partizanovaca, PA STO NEUZESTE SALETA ZA TRENETA, vec kad treba da bude trener partizana ne moze al moze da upropasti reprezentaciju i uzeste ovog zabata a bez para ste, pride da uzmete i Danilovica za predsednika kluba a ne od njegovog dolaska damo neke svadje i losa atmosfera, Pravda za Djordjevica za trenera partizana.

sumadiwaters

pre 5 godina

Uvek smo igrali najbolje kad je najvažnije i verujem u ovu ekipu i selektora Aleksandra Đorđevića da će pobediti i danas i boriti se za medalju na SP u Kini. Dobar je Izrael, ali danas nemaju šanse, posebno u punom Pioniru im neće biti lako. Posebno selektor koji je osvojio tri medalje na 4 takmičenja nije zaslužio ovakve reči, ali to su verovatno oni isti hejteri koji su pljuvali i Novaka Đokovića dok je bio u krizi a sada ga slave dok je broj 1 pa će ga opet napadati.

pitam za druga..

pre 5 godina

@Ni Olimpijski prvaci nece biti, pa ništa. Sa tako lošim odzivom igrača bolje ne može. Saletu i ekipi samo čestitke na svim dosadašnjim uspesima.
(miki, 24. februar 2019 10:24)

Kako nece biti? USA dolazi na svetsko, secas se valjda sa su nas dobili u finalu.

Czv

pre 5 godina

Manite se nerviranja.nista ne zavisi od ovih igraca.pojma oni nemaju.to je d sastav.lepo okrenite sportklub i gledajte gruzijce.tu je nasa sansa.

Car Dušan

pre 5 godina

Djordjevic, kao IGRAČ, jedan od najboljih kojeg, smo imali. Kao trener... ajde da se uzdržim, i ne kažem ništa, osim da nam bog sami pomogne DANAS! Naravno, svim srcem treba pružiti podršku, i njemu i igračima, da se dobije OVA utakmica... A, onda tamo u Kinu, ako bog da - sa nekim novim ljudima ( a ima ih!), da opravdamo ugled, i renome koji imamo!

@202

pre 5 godina

Bahatost uprava, medadžera i selektora te svadja marksističkih blizanaca se nastavlja.
Ovoga puta strada i košarka.
Kako stvari sada stoje i taj sport je na izdisaju.
U FIBI nas više odavno i ne cene. A ta ista FIBA sada pokušava da ceo vek svog amaterizma pretvori u profit.
Liga je upropaštena. Lova se netransparentno daje blizancima koji je troše na trećerazredne strance, nekima se i državljanstva dele uz sarmu a stanje na tribinama je i dalje bolesno.
Samo onima koji ne poznaju košarku reprezentacija može biti veća briga od lige. Rezultati reprezentacije su samo posljedica pobrojanog. Pet poraza do sada uz pobedu na sreću protiv Austrije i pobedu nad nonšalantnom Grčkom i potpunu blamažu i bahatost igrača protiv Nemačke u Beogradu. Trljaćemo dok ide., po starom srpskom obićaju. Nemoj samo kume da se nešto promeni, naročitno ne na bolje.
Sada tako pristojno deluje odluka Markovića koji se odavno oprostio od dresa reprezentacije jer je sasvim prirodno da na njegovo mesto dodju mladji.
Lično bih uveo pravilo da si u reprezentaciji do 27god a da je vodi trener šampiona Srbije.Potpuno je nebitno koliko medalja se donosi, bitno je da je liga zdrava. A zdrava će biti jedino ako se država protera iz sporta.Vredni bi tada preuzeli odgovornost ali sada ne mogu od bezvrednih.

Muta Gonzales

pre 5 godina

Razlozi za loše rezultate leže u nesposobnom rukovodstvu i stručnom štabu.
Saša Danilović i Dejan Tomašević su bili sjajni košarkaši, ali godinama nam pokazuju da igračko iskustvo nije dovoljno da budu na odgovornim poslovima u savezu.
Stručni štab je sastavljen od kumova i kućnih prijatelja. Jovica Antonić, Nebojša Ilić, Muta Nikolić, Milan Minić...

Semafor

pre 5 godina

Obrukali smo se već samom činjenicom da smo na rubu eliminacije. Ako prodjemo, ta bruka biće nešto manja, ali neće nestati. Igralo se slabo i bez koncepta. I tu smo gde smo. Prilično nisko u odnosu na prethodne godine.

Aero

pre 5 godina

Nisu ove kvalifikacije toliko lose, setite se da mi u fudbalu uvek kukamo kako bi da igramo sa velikanima i kako treba da postoje kvalifikacije pa ko se izbori izbori, tako i sad neke reprezentacije u kosarci imaju svoju sansu i neke su vec uzele mesto Hrvatskoj i Sloveniji, problem su klubovi koji ne pustaju svoje igrace a kvalifikacije su najposteniji nacin da se vidj ko je trenutno bolji a ne da se neki slepaju na staru slavu...

impeRator

pre 5 godina

Apsolutno nebitan sport. Nadam se pobedi Izraela čisto da ne bude smaranja za par meseci oko ogromnog uspeha ovog mlakonje sa slike i ostalih anonimusa.

Zigi

pre 5 godina

Boze hoce li se ova zemlja kosarke makar plasirat na prvenstvo? A tamo da osvoje vec tu titulu,da ne prisvajaju jugoslovenske stalno.Verujem da su im medalje doprvaka dosadile buahahahahhhahahahshah

Pozdrav iz Minhena

pre 5 godina

Sale Djordjevic je katastrofalno spremio igrace za mec sa Estonijom, pored jos gore selekcije. Uporno ne zove igrace CZ i to na kraju moze skupo da nas kosta...

Usa

pre 5 godina

Srbija nije zemlja kosarke. Zemlja kosarke moze biti jedino zemlja gde igraju najbolji kosarkasi a to je USA. Mnogo ste prepotentni zato se i desava sve ovo. Nadam se pobedi Izraela pa onda placite nebeski narode hehehehehe

Stingray

pre 5 godina

Ukoliko Srbija pobedi, agonija sa ovako prepotentnim i duskutabilnog znanja selektorom se nastavlja. Potrebno je instant otrežnjenje i smena "legende", a to znači da večeras pobedi Izrael.

Mihovil miš

pre 5 godina

Ako ne prođemo, rešićemo se barem pogrešnog selektora. Bar nešto dobro da se desi.
Navijam samo za odlazak Đorđevića koji ne zaslužuje trenersko mesto ni u 3. ligi.

Kvazi kosarkas

pre 5 godina

Onome ko igra dobro ne smetaju ni prozori ni pretkvalifikacije ni baraži ni repesaži. Onome ko slabo igra uvek je neko kriv, vecinom kazu sudije su krive a ja tvrdim da su uvek krivi protivnicki igraci koji nisu dali da pobedis. Mislim da je bolje da Srbija ispadne i da se odmah krene iz pocetka na svim nivoima.

antiDebil

pre 5 godina

Austrija pobeda u poslednjim sec
Nemačka poraz za rubriku NE VEROVATI
Grčka poraz sa Belim i Bogdanom
Izrael šamar
Estonija šamarčina

I onda ovde čitaš "dobro da je i ovoliko urađeno", ne ide to tako. I drugi imaju probleme ali su otišli. Ko je gledao ove utakmice ima da opravdano strepi danas od 16h, možda i stvarno da osluškuje rez Gru Est, što je već crvena lampica.
Nastavite da žmurite na ove stvari, nije ovde samo selektor problem već i Muta, Jovica pa i igrači koje poziva. Realno Austrija, Estonija, Izrael ... ako protiv njih ne možeš da postaviš igru onda ne znam protiv koga možeš.
(Smogovci, 24. februar 2019 11:07)

Ne, ne, ne, ne, ne, ti si sine ocigledno jedna zbunjena osoba i od drveta ne vidis sumu. Nije selektor problem, a ni Muta, a ni igraci. Problem je onaj gospodin koji je juce gostovao na hepiju, pre toga na pinku, rts-u i prvoj, onaj sto se sprema da udje u farmu. Nestanak KLS-a je najveci problem u ovakvom formatu kvalifikacija, a taj gospodin i njegova 3 kluba koje vodi, imaju ubedljivo najvece zasluge za taj nestanak, naravno uz nestanak KLS-a ima tu i drugih problema, ali taj je ubedljivo najveci.
Mozda bi i bilo pozeljno da ispadnemo sa ovog takmicenja, pa bi mozda u tom slucaju neko obratio paznju na doticnog i njegova 3 kluba, mozda bi se neko zapitao o cemu se tu radi, ne bi bilo medalje koje bi sve te svinjarije gurnule pod tepih...Sta ti mislis po tom pitanju ?

Djuro

pre 5 godina

Mi cemo danas utakmicu dobiti siguran sam dosta lagano.Ali ipak ove kvalifikacije,bez obzira na to ko sve nije igrao,treba reci da je sve bilo veoma lose.Izvukli smo se protiv Austrije u zadnjim sekundama,gubili od jedne Estonije,Izraela,Nemacke,a mi imamo igrace koji bi sve te utakmice ne morali,nego trebali do pobede.Ako kazemo da smo zemlja kosarke,ovakve poraze ne bi smeli da si dopustimo.Imamo mi i u Zvezdi i u Partizanu i u Mgi igrace koji su bolji od onih koje imaju Izrael,Estonija,Nemacka... ali ih iz nekog razloga Djordjevic zaobilazi,dok zove neke igrace za koje svi znamo da ne mogu da igraju za reprezentaciju,Gagic,Tepic,Bircevic... i nije mi jasno sta je hteo Sale da dobije s njima kada se zna koliko su to limitirani igraci.Zato ove kvalifikacije pokazuju da Sale i nije bas neki trenerski mag,lako je kada dodju svi ili vecina najboljih,tada i da sam ja na klupi ostvarili bi dobar rezultat,a ove kvalifikacije treba izneti trener,pokazati da zna i ume,a Sale to nije pokazao bez obzira da ga odmalena obozavam jos kao bivseg kosarkasa.

Da prostite...

pre 5 godina

Sale Djordjevic je katastrofalno spremio igrace za mec sa Estonijom, pored jos gore selekcije. Uporno ne zove igrace CZ i to na kraju moze skupo da nas kosta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pozdrav iz Minhena, 24. februar 2019 10:22)

U pravu si. Regland i Perperoglu su u formi a i Odža bi nam dobro dođao!

paja jase ponovo

pre 5 godina

Djordjevic, Danilovic, Divac sto si nisu mirovali i ostali legende nego da se ovako blamiraju da lizbog love ili neceg drugog neznam al mislim da im sve ovo nije trebalo.

paja jase ponovo

pre 5 godina

Uopte mi nije jasno toliki hvalospevi partizanovaca, PA STO NEUZESTE SALETA ZA TRENETA, vec kad treba da bude trener partizana ne moze al moze da upropasti reprezentaciju i uzeste ovog zabata a bez para ste, pride da uzmete i Danilovica za predsednika kluba a ne od njegovog dolaska damo neke svadje i losa atmosfera, Pravda za Djordjevica za trenera partizana.

xxx

pre 5 godina

Ako sude kumovi, dobijamo 100%
(Srbija Danas, 24. februar 2019 10:16). I ako dopuštaju igranje kola prilikom šuta za tri poena, dobijamo 100%...

amarcord

pre 5 godina

... kako ono svojevremeno rece Sarenac na kraju prenosa iz Novog Sada:
"i... kraj!! Necemo gledati Jugoslaviju na zavrsnom turniru u Beogradu?!"

Дејан Маринковић

pre 5 godina

Сада је 11:35 потписујем да ћемо због Теодосића званог МЕЛАНХОЛИЈА да изгубимо. Толико.

Car Dušan

pre 5 godina

Djordjevic, kao IGRAČ, jedan od najboljih kojeg, smo imali. Kao trener... ajde da se uzdržim, i ne kažem ništa, osim da nam bog sami pomogne DANAS! Naravno, svim srcem treba pružiti podršku, i njemu i igračima, da se dobije OVA utakmica... A, onda tamo u Kinu, ako bog da - sa nekim novim ljudima ( a ima ih!), da opravdamo ugled, i renome koji imamo!

HoopLooney

pre 5 godina

Čitajući komentare, u nekoliko poslednjih dana, sve sam više uveren u nešto što ponavljam poslednjih godinu dana. Vreme je da se pakuju koferi i ide iz ove raspale države, gde se uspeh potcenjuje, gde su svi po potrebi profesionalci u svim domenima društva, gde čoveka koji je preporodio našu košarku pljujemo na svakom ćošku. I da je pobeđena Estonija, isto bi pričali, slaba igra, loša repka, Jokića bi zakačili sigurno, Teodosića (kome, budimo realni ne sme reč da se kaže, pa makar imao 20 izgubljenih lopti) već pljuju. Ali, nema veze, isti ti što sve ovo rade upale Google, ostave komentar i vrate se gledanju rijalitija. Odreći ću se zemlje Srbije prvom prilikom, samo zbog Vas dame i gospodo koji ste nezadovoljni šta god da se desi. Sram Vas bilo. Sramota što sebi dajete za pravo da uopšte komentarišete i omalovažavate sve ove momke koji, budimo realni, nemaju potrebe da trče i jure za loptom zbog grba koji više nema nikakvo značenje. Sram Vas bilo.

miki

pre 5 godina

Ni Olimpijski prvaci nece biti, pa ništa. Sa tako lošim odzivom igrača bolje ne može. Saletu i ekipi samo čestitke na svim dosadašnjim uspesima.

Dejan CZ

pre 5 godina

Kvalifikacije su odraz trulezi koja vlada u reprezentaciji...Kroz cele kvalifikacije pozivaju se neki igraci koji apsolutno ne znam kako zavrsavaju na tom spisku bez obzira na izostanak onih koji nisu u mogucnosti da igraju...Koji Djokovic,Paunic,Tepic,Bircevic alo bre...Ja sam zvezdas ali sramota da za Marinkovica nema mesta da se Dobricu ne daje veca sansa u odnosu na pomenute igrace...Micov standardan EL igrac izostavljen zbog selektora koji je umislio da je Obradovic ili Duda Ivkovic pa glumi neku velicinu...dokazi se prvo u nekom klubu kao trener...imas sa nekim klubom osvojeno sta?..da bi bio velicina kao pomenuti...Odabir igraca je prvenstveno kriv za situaciju i strucni stab koji vodi tim.

Dejan CZ

pre 5 godina

Postovani komentatori i simpatizeri Partizana...ne tako davno dok je Radonjic vodio Zvezdu u glas kao u prvaci u skoli ste govorili sa takvim skupim timom kakav ima Zvezda titulu bi osvajali i bez trenera...E pa da uzvratimo istim reciprocitetom...sa timom kojim raspolaze Srbija i Pera Bozic bi ostvario rezultate koje je Djordjevic...a kad dodje da se ne moze racunati na te igrace onda su rezultati rada selektora indeticni na klupskom nivou...ili moze biti da ste ovim sto tvrdite za Djordjevica promenili misljenje i za Radonjica...vasa dvolicnost je odavno izasla na videlo.

Hombre

pre 5 godina

Niko ali baš niko ne komentariše očajno loše vođenje ekipe na svim kvalifikacionim mečevima od strane Saše Đorđevića. Nemotivisani? Pa on je tu da ih motiviše. Ne videsmo ni na jednom tajm-autu da je besno viknuo na nekog, da je gestikulirao, svađao se sa sudijama, dobio tehničku, radio ono što rade i Duda i Kari i Vujošević i svi pravi treneri - motivisao nespremne i neuigrane koji to faktički jesu. Saša, ne možeš više da im budeš samo fini drug. Ti si selektor koji ima obavezu da ono što je tvoja generacija godinama radila sprovedeš u delo i sa ovima danas obezbediš plasman u Kinu. Sve drugo je skandal i katastrofa.. Imaju kvalitet? Pa Nemci ga nemaju pa su nas dvaput razbili. Izraelci i Estonci nas pobedili? Nije sramota izgubiti ali jeste sramota na ovakav način. Gde vam je bre srpski bezobrazluk? I Teu i Saši i svima? Nisam posle svega siguran da ni danas nećemo izgubiti!

sanjar

pre 5 godina

ja sam zvezdas ......Sale DJordjevic je najbolji selektor jer je vratio kult reprezentacije . osvojio pregtst medalja .jer je smeker ,ljudina ,izna kosarku

triplem

pre 5 godina

jeste Estonija mala zemlja, 48 na svetu i to.. ali je igrala sa najboljim dostupnim igracima. A mi smo igrali sa Teo i najboljim dostupnim igracima partizana (bivsim i sadasnjim). Tako gledano, utakmica na jednu loptu je uspeh.

nikola bozic

pre 5 godina

Sve razumem ali pljuvanje po Saletu Djordjevicu?!Ajde da zaboravimo njegovu kosarkasku karijeru,ljudi,mi pre Saleta,da uzmemo period od Indijanapolisa do zadnjeg prvenstva sa Dudom,dakle period od 11 godina,11 prvenstava,za sve to smo uspeli da uzmemo jedno srebro i jednom bili cetvrti.A selektori bili Dule,Zeljko,Sakota,Duda,sve strucnjaci veceg renomea od Djordjevica.A on za 4 godine tri srebra i jedno cetvrto mesto,dakle rezultatski uspesniji od svih njih zajedno.Prosto neverovatno kakva smo mi nacija.Covek je nasledio poluraspalu reprezentaciju koja je na poslednja dva Evropska prvenstva bila sedma i osma,a OI u Londonu nije ni igrala,pritom Duda je bio u zavadi sa jedno 7-8 igraca jer je gurao Miskove pulene(secate da je na jedno prvenstvo vodio onog Nemanju Krstica koji danas igra u Novom Pazaru jer ni u Dinamiku nije uspeo),danas nam se vratio kult,osim Micova svi ostali su tu,verujem da ce na kraju doci i Jokic,dakle covek je uradio takvu stvar sa reprezentacijom da zasluzuje desetogodisnji ugovor,i osim ako nisu ostrasceni zvezdasi,reci nesto za Djordjecvica lose je apsolutna ludost.A sto se ovih kvalifikacija tice jednostavno pokazalo se da nemamo bazu koju smo i mi ali ocigledno i ostali Ex Yu unistili ABA ligom,i ovi igraci koji su izgurali kvalifikacije sem dvojice,trojice nemaju sta da traze ni na sirem spisku za Mundijal(na koji cemo se verujem plasirati),ogroman je jaz izmedju njih i onih najboljih,e bice problem kada se najbolji povuku ko ce da ih nasledi

my way

pre 5 godina

Све је почело када су "паметне" главе смислиле да могу бити врхунске у неком спорту, а да нема домаће првенство. Неко време нас је држала чињеница да је кошарка била наш национални спорт број 1 и није све могло да потоне баш за неколико година, али крах је неизбежан. Да ли већ сада, видећемо. Ја се ипак надам победи и пласману на СП. Што се Ђорђевића тиче, њему немам ништа да земерим. Он је успео да препороди из наведених разлога већ добрано посрнулу репрезентацију и доведе нас до сребра на сва 3 велика такмичења. И сада то не говори о њему као тренеру, већ чињеница да се мучи са полуаматерским кошаркашима који су му на располагању за ове квалификације, мислим стварно...

bane

pre 5 godina

Ko nam je kriv kad smo sami sebe nazvali "Zemljom košarke"? Da to zaista i jesmo, imali bismo iz naših klubova 12 igrača, koji bi bili u stanju da se plasiraju. Ovako FIBA je ovo smislila da se ratosilja siromašnih država koji imaju talente po celom svetu. Njihova publika će ih sada još više voleti jer nikada više neće pobeđivati njihove nacionalne timove, samo protivničke klubove a mi ćemo ih i dalje voleti i ponositi se, bez obzira što neće igrati za državni tim.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Boze hoce li se ova zemlja kosarke makar plasirat na prvenstvo? A tamo da osvoje vec tu titulu,da ne prisvajaju jugoslovenske stalno.Verujem da su im medalje doprvaka dosadile buahahahahhhahahahshah
(Zigi, 24. februar 2019 10:17)

Jel ti prija da gledas ovog lika sa fotografije? Jel te vrati u detinjstvo koje vam je unistio?

Bo

pre 5 godina

samo jr potrebno momcima obećanje da će igrati svetsko. Trenutni motiv im je da obezbede Marijanovicu,Jokicu i ostalima da igraju svetsko i to ako oni požele?

Supermen

pre 5 godina

Vasa je igrač koji može da donese mirnocu i kreaciju i igru. Spustiti minute Teu koje će kvalitetnije da odigra i to je to. Djordjevic je dokazao da je odličan i uzeo nam je medalje koje smo dugo očekivali. Ovi prozori su bruka za košarku jer ne možeš da uigras tim i stalno nešto vagas kako da napraviš ekipu. U prednosti su nacije koje imaju igrače u jednom timu tako da im nisu potrebna prevelika uigravanja. Pogledajte Hrvate i Slovence, dve vrhunske ekipe potpuno potonule. Ako prodjemo (nadam se da prolazimo), tim će biti onaj stari za svetsko prvenstvo.

milke

pre 5 godina

Ja bih da sponem Željka Obradovoća, kojem je np. važnije da Darušafaku rasturi kao od šale i da razigrava neku decu, nego da pusti Kalinića i Gudurića da igraju protiv Estonije. Patriotski, nema šta.

ElHombre

pre 5 godina

Drugi tim Srbije je bio drugi u Evropi a sada treci/cetvrti tim ce se plasirati na svetsko prvenstvo. A sa prvim uzimamo medalje redovno, zemlja kosarke niko nema to sto ima Srbija.

DraganRS

pre 5 godina

Boze hoce li se ova zemlja kosarke makar plasirat na prvenstvo? A tamo da osvoje vec tu titulu,da ne prisvajaju jugoslovenske stalno.Verujem da su im medalje doprvaka dosadile buahahahahhhahahahshah
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zigi, 24. februar 2019 10:17) # Link komentara

Siđi sa postolja.

zgtom

pre 5 godina

SRB će se sigurno plasirati, još i da vi ne odete koga ćemo gledati.
Zbog svađe uleba i fibe umjesto Šarića, Žižića, Bogdanovića, Hezonje, Zubca i Bendera hrvata iz nba lige na SP ćemo gledati anonimce iz Irana, Jordana,Tunisa, Senegala, Nigerije, Angole, Južne Koreje, Venezuele i Filipina, pa čak i Poljske koje je dobila jučer našu c momčad.I još nekih zemalja.....Ne kažem da si sami nismo krivi u nekim utakmicama ali na samom početku kvalifikacija bez navedenih igrača izgubili smo od Rumunjske, Nizozemske i Poljske i to nas je koštalo......

antiDebil

pre 5 godina

Djordjevic, Danilovic, Divac sto si nisu mirovali i ostali legende nego da se ovako blamiraju da lizbog love ili neceg drugog neznam al mislim da im sve ovo nije trebalo.
(paja jase ponovo, 24. februar 2019 10:57)

Na sta tacno mislis ?

11 Mihajlovic u sredinu

pre 5 godina

Eh da su tu:

Nikola Jokic
Nemanja Bjelica
Boban Marjanovic
Bogdan Bogdanovic
Marko Guduric
Nikola Kalinic
Nemanja Nedovic
Stefan Jovic

Bilo bi bar 20 razlike za Srbiju!

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

(Smogovci, 24. februar 2019 12:53)


čini se da si lepo vaspitana osoba koja argumentima pokušava da potkrepi svoj stav, ali - ne možeš sa svakim kao da je normalan, pogotovo kada se takav kamuflira niknejmom kao odbrambenim mehanizmom....


reprezentacije što se tiče, ona mora imati podršku, ma ko da je vodi, a đorđević je to debelo zaslužio osvojenim medaljama.
danas je potrebno da svi budemo uz naše i prenesemo na njih pozitivni nacionalni naboj i energiju,
analiziraćemo posle plasmana na svetsko prvenstvo, a tada - neka niko ne bude nedodirljiv, ni igrači ni selektor...

wer

pre 5 godina

Djordjevic, kao IGRAČ, jedan od najboljih kojeg, smo imali. Kao trener... ajde da se uzdržim, i ne kažem ništa, osim da nam bog sami pomogne DANAS!
(Car Dusan)

El si pri cistoj svesti? Srebro sa svetskog, srebro sa olimpijade, srebro sa evropskog (C tim) i tvrdo polufinale sa litvanijom na jedinom takmicenju gde nije uzeta medalja.

izvodjac

pre 5 godina

Da mi je ko pricao, da cu pratiti na flash score utakmicu izmedju Gruzije i Estonije u kosarci, da bi se mi plasirali na svetsko u kosarci, rekao bih mu da nije normalan

nenad

pre 5 godina

@Car Dušan
A zasto da se uzdrzis,hteo si reci los trener,pa ako je on los onda su Duda i Zeljko ocajni jer smo se sa njima blamirali u proslosti na prventvima,Sale do sada je najgore bio cetvrti,i ko je onda dobar trener,verovatno Radonja ili Alempije sa njima bi tukli Amere,jel da

Muta Gonzales

pre 5 godina

Razlozi za loše rezultate leže u nesposobnom rukovodstvu i stručnom štabu.
Saša Danilović i Dejan Tomašević su bili sjajni košarkaši, ali godinama nam pokazuju da igračko iskustvo nije dovoljno da budu na odgovornim poslovima u savezu.
Stručni štab je sastavljen od kumova i kućnih prijatelja. Jovica Antonić, Nebojša Ilić, Muta Nikolić, Milan Minić...

olimp

pre 5 godina

Dobro je sto ste nas podsetili kvalifikacija za EP 2013,mi smo tada gubili od Estonije,Izraela,Crne Gore a igrali smo u NAJJACEM sastavu.Na tom prvenstvu smo gubili od Makedonije,Spanija nas u cetvrtfinalu tukla 40 razlike na poluvremenu,da nisu stali bilo bi ko zna koliko,na kraju bili presrecni sedmim mestom koje nas je vodilo u kvalifikacije za Rio.I to se pod vodjstvom velikog Dude.I nije mu se zameralo koliko Djordjevicu koji vodi ove poluigrace,on je velicina sa sedmim mestima a Sale nula od trenera sa finalima,boze me sakloni

Czv

pre 5 godina

Manite se nerviranja.nista ne zavisi od ovih igraca.pojma oni nemaju.to je d sastav.lepo okrenite sportklub i gledajte gruzijce.tu je nasa sansa.

nikolabg

pre 5 godina

Ne vredi diskutovati o ovim prozorima, šta je bilo dobro šta loše i nabijati neku tenziju. Generalno ovo je iživljavanje i revolt od strane FIBE da pridobije nazad neki veći uticaj, a svaki put to čini na pogrešan način.
Mi se nismo najbolje snašli u datoj situaciji uz neke diskutabilne i loše odluke što u neku ruku može i da se razume.
Najbitnije od svega je da ništa nije toliko tragično, sve je u našim rukama, apsolutni smo favoriti i ako pristup bude ozbiljan to će se rešiti na pola utakmice.
Srećno,da se ovo završi kako treba i ovi prozori idu u zaborav. A za one naredne ima vremena da se svi pogledaju u oči.

boris

pre 5 godina

lako je kritikovati i kuditi...ovde se radi o sportu i reprezentaciji kojom smo se ponosili i siguran sam da cemo i dalje...malo sta sto je dolazilo odavde je imalo vecu izvrsnost i malo sta je uspelo vise puta da nas ucini ponosnim...
naravno svima je tesko palo ovo razmimoilazenje uleba i fibe, ali mora se znati da su nasi dobri rezultati.proslih godina plod sistemskih priprema, uigravanja i jedne dobre atmosfere koju ovaj nacin takmicenja nije dozvolio..naravno otuda i porazi..e pa Srbi nije vreme da danas vredjamo i omalovazavamo nego da pokazemo veru u ove momke ( koji ce danas siguran sam ostaviti srce na terenu) da istraju danas , pa da se opet po ko zna koji put uz dobre pripreme i nesporan kvalitet radujemo posle Kine...zasluzio je to Sale i ovi momci, zar ne!?

paja

pre 5 godina

Koliko je ostrascenosti ocekujem da ukoliko me prodjemo da Djordjevic nece smeti da gleda ni partizanove utakmice a da ce zvezdasi morati da ga brane.

Aero

pre 5 godina

Nisu ove kvalifikacije toliko lose, setite se da mi u fudbalu uvek kukamo kako bi da igramo sa velikanima i kako treba da postoje kvalifikacije pa ko se izbori izbori, tako i sad neke reprezentacije u kosarci imaju svoju sansu i neke su vec uzele mesto Hrvatskoj i Sloveniji, problem su klubovi koji ne pustaju svoje igrace a kvalifikacije su najposteniji nacin da se vidj ko je trenutno bolji a ne da se neki slepaju na staru slavu...

Gavra

pre 5 godina

@Imperator,ako ti je kosarka apsolutno nebitan sport i nadas se pobedi Izraela zasto onda citas vest o kosarci I na istu ostavljas komentar?Mene recimo ne zanima sta se desava u svetu heklanja,strikanja i pravljenja goblena pa shodno tome ne da nikad nisam niti procitao vest o tome niti je prokomentarisao već nikada nisam ni prometio da li nekad ima neka vest iz te oblasti.Posto ti je kosarka nebitan sport pokusaj sa heklanjem,strikanjem I pravljenja goblena,mozda se tu pronadjes.

@202

pre 5 godina

Bahatost uprava, medadžera i selektora te svadja marksističkih blizanaca se nastavlja.
Ovoga puta strada i košarka.
Kako stvari sada stoje i taj sport je na izdisaju.
U FIBI nas više odavno i ne cene. A ta ista FIBA sada pokušava da ceo vek svog amaterizma pretvori u profit.
Liga je upropaštena. Lova se netransparentno daje blizancima koji je troše na trećerazredne strance, nekima se i državljanstva dele uz sarmu a stanje na tribinama je i dalje bolesno.
Samo onima koji ne poznaju košarku reprezentacija može biti veća briga od lige. Rezultati reprezentacije su samo posljedica pobrojanog. Pet poraza do sada uz pobedu na sreću protiv Austrije i pobedu nad nonšalantnom Grčkom i potpunu blamažu i bahatost igrača protiv Nemačke u Beogradu. Trljaćemo dok ide., po starom srpskom obićaju. Nemoj samo kume da se nešto promeni, naročitno ne na bolje.
Sada tako pristojno deluje odluka Markovića koji se odavno oprostio od dresa reprezentacije jer je sasvim prirodno da na njegovo mesto dodju mladji.
Lično bih uveo pravilo da si u reprezentaciji do 27god a da je vodi trener šampiona Srbije.Potpuno je nebitno koliko medalja se donosi, bitno je da je liga zdrava. A zdrava će biti jedino ako se država protera iz sporta.Vredni bi tada preuzeli odgovornost ali sada ne mogu od bezvrednih.

slavija

pre 5 godina

Odlepite nas više od Hrvatske i Slovenije. To što smo nekada živeli u istoj državi nema nikakve veze sa košarkom. Ima daleko uspešnijih reprezentacija, sa kojima je primereno da se poredimo. Ne znam zašto se uvek vraćamo na bivše republike i dokle ćemo ih zvati bivše?

SV

pre 5 godina

"...izbacio samo abnormalno ubedjliv poraz u nedelju (22 razlike ili jače)."

22 nije dovoljno, mislim da ce biti potrebno +24, Srbija sada ima +46. Ali, uopste nije nemoguce da Estonija pobedi Gruziju koja svakako ne moze biti treca, tako da bi lako moglo da se desi da pobednik meca u BG bude treci.

Smogovci

pre 5 godina

Austrija pobeda u poslednjim sec
Nemačka poraz za rubriku NE VEROVATI
Grčka poraz sa Belim i Bogdanom
Izrael šamar
Estonija šamarčina

I onda ovde čitaš "dobro da je i ovoliko urađeno", ne ide to tako. I drugi imaju probleme ali su otišli. Ko je gledao ove utakmice ima da opravdano strepi danas od 16h, možda i stvarno da osluškuje rez Gru Est, što je već crvena lampica.
Nastavite da žmurite na ove stvari, nije ovde samo selektor problem već i Muta, Jovica pa i igrači koje poziva. Realno Austrija, Estonija, Izrael ... ako protiv njih ne možeš da postaviš igru onda ne znam protiv koga možeš.

roten

pre 5 godina

Strepimo od Izraela,KATASTROFA...Mega od pre dva meseca(sa Bitadzeom) rutinski bi dobila Izraelce sa 15 razlike.Grčka je odavno na SP, Janis nije igrao ništa,a 90 posto utakmica igrali su bez igraca iz Pao-a i Olimpijakosa,na primer.I da,Hrvati su ključne utakmice gubili kada su bili kompletni,nije bas da je Fiba kriva za sve.Mi smo ove kvalifikacije morali proći odavno,i da su igrali samo igrači iz naših klubova.Nijedan mlad igrač nije dobio šansu,gledamo igrače koji odavno ne igraju ozbiljnu košarku,pa nas pobeđuju amateri iz Estonije,i jedva dobijamo amatere iz Austrije.Proći cemo mi ovo,ali ne ponovilo se više nikad.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

@Usa -Auuuu covece,toliko si negativan prema "Istocnom susjedu" da si morao da dodjes na Srpski sajt,procitas tekst na ekavici i na kraju ostavis komentar za koji i sam znas da je tanak.

mrsa

pre 5 godina

A sto se tice rostera pitanje
je da li je bilo mesta za Apica Dobrica Davidovca Nikolu Jankovica i Vanju Marinkovica.Da se zahvalimo vec jednom
Tepicu Avramovicu Gagicu
Paunicu i Jovanovicu.Pablu Lasu i Obradovicu zelim da izgube na f4 a Efesu Bajernu i Olimpijakosu svako dobro

djura

pre 5 godina

Poređenje broja stanovnika sa kvalitetom košarke je potpuno apsurdna, znači Kina bi trebalo sve da gazi sa trećom ekipom?! E pa stručnjaci, nije tako. Danas svi igraju basket.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zliZo, 24. februar 2019 12:49)

danas svi igraju basket je najgluplja konstatacija u trazenju izgovora, sto to ne pricate za fudbal? ;)

slavija

pre 5 godina

Olimpijski , svetski i evropski vicesampioni . I opet nam nije dovoljno .....
(Rio, 24. februar 2019 14:04)

To ne znači da ne treba da se i dalje dokazujemo, da preskočimo svaku prepreku.

only fools an horses

pre 5 godina

Fiba je bukvalno vec upropastila svetsko prvenstvo idiotskim kvalifikacijama , uzasna odluka !
(Bane, 24. februar 2019 12:26)

A što je upropastila? Pa svi koji vrede su se već kvalifikovali. Slovenci iskreno i nisu, imaju 2 prava igrača koja svakako ne bi igrala kvalifikacije kako god da ih FIBA organizuje. Hrvati isto, uostalom igrali su letos u najačem sastavu pa su opet gubili. A mi ako se ne kvalifikujemo znači da nismo ni zaslužili da idemo. Gde nam je baza, gde su novi mladi igrači, tavore na klupi ABA ligaša. Mali klubovi propadaju, hale prazne. Najveći naš problem je ABA liga i Zvezda i Partizan koji godinama kupuje strance da bi postigli instant rezultate.

kole

pre 5 godina

samo skok da se popravi, da se ne gleda nemo i ukoceno u lopte koje se odbijaju, nego da se snazno skace u napadu i odbrani i da se kupe te lopte. To je falilo.

plasticni hirurg

pre 5 godina

ono kad utakmica juzno americke konferencije izmedju bolivije i venecuele odlucuje da li ce cetvorostruki (ili petostruki, ne znam ni sam vise) prvak sveta, brazil, ici na sp. tako nekako, kao primer. strasno.

zliZo

pre 5 godina

Poređenje broja stanovnika sa kvalitetom košarke je potpuno apsurdna, znači Kina bi trebalo sve da gazi sa trećom ekipom?! E pa stručnjaci, nije tako. Danas svi igraju basket.

Лепи Цане

pre 5 godina

Грузија нам је већ помогла двапут победивши Израел. Да није, већ би се опростили од СП. Верујем да ће нам и данас помоћи победом над Естонијом.

Dr Hitch

pre 5 godina

Mislim da bi najpostenije bilo da ljudi koji pljuju igrace i trenera, i nadaju se negativnom rezultatu danas, nastave tako i na SP, jer je lako licemerno navijati kada pobeđujemo a pljuju kada ne igramo dobro.

Semafor

pre 5 godina

Obrukali smo se već samom činjenicom da smo na rubu eliminacije. Ako prodjemo, ta bruka biće nešto manja, ali neće nestati. Igralo se slabo i bez koncepta. I tu smo gde smo. Prilično nisko u odnosu na prethodne godine.

Dr. Kadzija

pre 5 godina

Samo da pitam selektora cemu Tepic i Djokovic pored zivih Marinkovica i Pota? Cemu Gagic pored Apica koji igra u zivotnoj formi?

sumadiwaters

pre 5 godina

Uvek smo igrali najbolje kad je najvažnije i verujem u ovu ekipu i selektora Aleksandra Đorđevića da će pobediti i danas i boriti se za medalju na SP u Kini. Dobar je Izrael, ali danas nemaju šanse, posebno u punom Pioniru im neće biti lako. Posebno selektor koji je osvojio tri medalje na 4 takmičenja nije zaslužio ovakve reči, ali to su verovatno oni isti hejteri koji su pljuvali i Novaka Đokovića dok je bio u krizi a sada ga slave dok je broj 1 pa će ga opet napadati.

Red

pre 5 godina

samo bez ovog neozbiljnog teodosića i biće sve ok
(efendija server, 24. februar 2019 10:32) # Link komentara
Da i sa mnogo ozbiljnim tepicem,bircevicem i gagicem.

Smogovci

pre 5 godina

@antiDebil
Prvo uopšte nisam zbunjen.
Drugo ne znam o kojoj šumi pričaš ili o kojim ljudima. Šta treba da vidim kada igraju Srbija Austrija, Srbija Estonija, Srbija Izrael? Da ne ulazim opet oko poraza od Nemačke(način) ili sa 2 NBA igrača(koji imaju odličnu sezonu) od polovne Grčke. Ajde prosvetli me.
Na koji tačno način bilo ko sem selektora, stručnog štaba i pozvanih igača utiče na ova sramna izdanja? Čiji su izbor igrači, taktika, postavka utakmice...?
Ko brani recimo drugim klubovima da razvijaju igrače ako je taj neko problem? Zašto dele pasoše a ne uče recimo neko dete igri? Ko odlučuje taj čovek ili KSS, selektor, predsednici drugih klubova, vlasnici oko selekcija?
Ako je tako zapitaj se ko su ustvari Ti ljudi kojima taj čovek diriguje a svi su legende i zaslužni sportisti? Pa valjda bi neko izašao i rekao nešto.
Ili Danilović, Đorđević nemaju integritet ili je ovo samo "muzika u tvojoj glavi", odluči šta je?
Zdrav razum mi nalaže da ne mogu da žmurim na ove utakmice u bilo kom sastavu da smo igrali jer to su Austrija,Estonija i Izrael, šta tu treba da se raspravlja tačno? Šta su izgovori za ovo?
Ili stručni štab ne zna ili igrači, čak i ovi, neće da igraju iz nekog razloga. Ako su igrači zašto ih iznova poziva ako ne rade ono što im nacrta?
Ponavljam odluči šta je u pitanju i koji je stepen odgovornosti, pusti teorije.

pitam za druga..

pre 5 godina

@Ni Olimpijski prvaci nece biti, pa ništa. Sa tako lošim odzivom igrača bolje ne može. Saletu i ekipi samo čestitke na svim dosadašnjim uspesima.
(miki, 24. februar 2019 10:24)

Kako nece biti? USA dolazi na svetsko, secas se valjda sa su nas dobili u finalu.

batko

pre 5 godina

Znam ja da bi nasa prva prva petorka pobedila prvu petorku koja je igrala ove kvalofikacije sa 30 razlike, ali opet... Sama recenica, ako Gruzija pobedi Estoniju, a mi izgubimmo od Izraela sa manje od 22 razlike,... vredja nas malo starije ljubitelje kosarke i naseg nacionalnog tima! Sta je tu je, nadamo se najboljem, plasmanu i posle u Kini odazivu A tima!

onako

pre 5 godina

@Nikola Bozic
Sve i da si u pravu a nisi, kako objasniti toliko igrača iz ABA lige koji igraju za najbolje klubove, o kom jazu pričaš. Kako je Apić, eto zadnji koji je otišao uspeo da ode u Lokomotivu. Da li treba on da igra ili Gagić iskreno. Ovo je samo jedan primer a imaš bar još 3 ili 4 po pozicijama u rosteru koji su teške greške.
Zvezdaš sam ali što neko reče gde je Vanja ovde, koji bre Tepić, Avramović, Paunić, da ne pominjem igrače iz Zvezde da ne bude da sam ostrašćen. Vanja je za ove Jordan lično.

Raki

pre 5 godina

Ove kvalifikacije su sveukupno gledajuci sramota, i bez najboljih mi smo morali vec biti ne prvenstvu, od kakvih smo reprezentacija gubili to je katastrofa, ali ovo moze i biti dobro da se malo spustimo na zemlju, jer smo euforican narod i umislili smo da smo drim tim 2. i da nam niko nista ne moze.