Petak, 22.02.2019.

13:30

Đoković o Dejvis kupu: Nisam siguran da li ću igrati

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije siguran da li će igrati za Srbiju u premijernom izdanju finala Dejvis kupa.

Izvor: B92

Ðokoviæ o Dejvis kupu: Nisam siguran da li æu igrati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

202 Komentari

Sortiraj po:

pop

pre 5 godina

Bože dragi koliko u ovoj mojoj jadnoj zemlji ima budala. Ili su svi oni samo jako nesrećni. Kako neki Srbin uopšte ima obraz da prigovori bilo šta Novaku Djokoviću. Sramota!!!!!
(Rajko, 22. februar 2019 23:15)

ZAŠTO, crni Rajko? Zašto? Ko je Novak Djoković? Udarač loptice, pa brz. Možeš misliti! 90% Srba nije ni čulo za njega.

iskreno

pre 5 godina

Novakovi navijači izgleda sporo pamte ,a brzo zaboravljaju.Da li se sjećaju da je Novak bio među prvim teniserima koji je zahtijevao promjene u organizovanju i održavanju DC.Zanimljivo da on nije iznio svoj prijedlog kako bi trebala organizacija DC da bude i kada da se održava ,vć je samo kritikovao postojeću,a kada je do toga došlo,sada mu se ne sviđa.Izgleda da ni on sam ne zna šta hoće.

Danica

pre 5 godina

Najbolji su mi ovi što misle da je Djoković "promenio sliku o Srbiji". Djoković je samo POTVRDIO sliku o Srbiji.
A zašto su ponosni što "pored njegovog imena pise Srbija" - e, to je prava misterija!

nenad minhen

pre 5 godina

@Stefan17
Kako vi volite da izokrenete stvari to je neverovatno,ako neces jos jednom da procitas sta sam napisao,objasnicu ti:Zamisli da si na mestu npr.Troickog,da te narod ne zarezuje ni za suvu sljivu,dok se tvom kolegi klanjaju kao bozanstvu,dodje reprezentacija on otkaze,svi kazu nema veze nije bitno,ti igras i singl i dubl,izgubis i skidaju ti glavu,kako bi se osecao?Ili da si Jokic pa da te vredjaju pljuju i salju pretece poruke dok za istu stvar kolegu sportistu maltene podrzavaju.Da ne govorim o Djordjevicu,onoliko pljuvanja zbog jednog poraza koji na kraju nece znaciti i niko da ga brani,dok Djokovica svi brane od "pljuvaca" cak i kada nema negativnih komentara,preventive radi.Jednostavno postalo je vec mucno koliko sa jedne strane jednog sportistu uzdizemo a druge ponistavamo,i to samo iz razloga sto imamo kompleks od onih koji su nas bombardovali i stalno nas ponizavaju pa smo se utripovali da nas vise vole jer on dobro igra tenis,pa je li to prijatelju patriotizam o kojem govoris,da senimo pred strancima i budemo srecni da nas pomaze po glavi,pa cim neko kaze Novak je bolji od Federera/Nadala kao da nam je poslao milijarde bespovratne pomoci,e o tome se radi,a inace nemam veze sa Minhenom osim nadimka,ovde zivim i zato me pogadja stanje nacije bez trunke samopostovanja i dostojanstva,nacije koja sve gleda kroz proklete pare,pa su nam idoli bogati i mocni,i po tvom komentaru zakljucujem,narod koji se iskvario i koji nema razumevanja za drugcija misljenja.

Rajko

pre 5 godina

Bože dragi koliko u ovoj mojoj jadnoj zemlji ima budala. Ili su svi oni samo jako nesrećni. Kako neki Srbin uopšte ima obraz da prigovori bilo šta Novaku Djokoviću. Sramota!!!!!

Dado

pre 5 godina

Zasto bi igrao za Srbiju kad mu je majka hrvatica, otac crnogorac sa kosova a on živi u monaku? Nema on nikakve veze sa Srbijom.
(Djordje, 22. februar 2019 18:05)

A šta su hrvat i crnogorac no srbi...

sreta steta

pre 5 godina

Ne znam sta se cudite ovom potezu, pa Djokovic je i ranije bio kontradiktoran.
Prvi slucaj: 2016. godine pre Olimpijskih Igara u Brazilu najavljuje pohod na zlato mesecima unazad, i govori kako mu je to zivotni san, a onda odlazi na masters u Torontu, koji se igrao nedelju-dve pre OI?! I osvaja ga, ali zato sto niko iz prvih 10 na svetu nije igrao osim njega i Nisikorija! I u prvom kolu u Riju sa sve laznim suzama napusta teren porazen od tada 141. tenisera sveta, Del Potra!
Drugi slucaj: Djokovic komentarise Agasijevu knjigu u kome doticni pise o koriscenju kokaina, i ostro ga osudjuje... Par godina kasnije Djokovic angazuje Agasija kao trenera!

kan kan

pre 5 godina

Kada vidim ekipu Dejvis kupa ja vidim Novaka i neki ostatak (ma koliko da je taj ostatak brojan, a ima ih tu, naročito oko igrača).

Stefan17

pre 5 godina

NENAD MINHEN

Ti si našao pričati o patriotizmu, poklopi se. Svi vi iz inostranstva ste najveće patriote kada dođete ovde, ako ste tolike patriote što niste ostali. Sada treba da mrzim Đokovića što je odbio nastup za Dejvis kup, a čovek svaki put kada izađe na teren, kraj imena mu stoji srpska zastava. Vi svi ste takvi primitivci to je neverovatno, šta mu je Srbija pružila, ništa, imamo sreće što nije uzeo zastavu Monaka npr....

nenad minhen

pre 5 godina

Zanimljivo DK je nebitno takmicenje kada Novak otkaze ali kada Viktor,Zimonjic ili neki drugi igraju i izgube odjednom postane najbitnije takmicenje na svetu i utrkujemo se ko ce ih vise napljuvati,da ne govorimo o tome da je Ana napustila FED kup tim jer nije mogla da trpi konstantno vredjanje jer je ponekad preskakala meceve.Jednostavno branite neodbranjivo,lik se cimao dok nismo uzeli salataru iskljucivo da je ima u CV-u,od tada proslo 8 godina,odradio je samo jedan ceo ciklus nakon toga,u par navrata igrao i to uglavnom nebitne meceve koje bi dobili bez njega tipa mec protiv drugog tima Hrvatske u Kraljevu zarad samopromocije a bukvalno sve eliminacione meceve kada je vazno(protiv Svajcaraca 2014,Argentine 2015,Britanije 2016)je propustao iako u to vreme nije imao nikakve obaveze,i direktno nas gurao u poraze u vreme kada je bio gotovo nepobediv.Pritom nacija ga i dalje velica kao Boga,isti oni koji ne mogu Jokicu da oproste jedan otkaz,omalovazavaju Djordjevica zbog jednog poraza,Spanovicevu zbog zahvaljivanja na finansijskoj pomoci,nipodastavaju ostale nase tenisere koji se uvek odazivaju reprezentaciji...Mozda je covek individualno najuspesniji,ali imamo mi mnogo zasluznijih sportista koje smo gurnuli u blato,uzdizuci jednoga koji stalno mase patriotizmom a u biti ga zanimaju samo pare,primera radi Dk preskace ali zato ne zaobilazi ni najnebitniju egzibiciju.

Teniski fanatik

pre 5 godina

Nole opusteno, ko jos gleda reprezentacije u tenisu... Bitno je da ti budes top na slemovima, za ostalo se ne brini... Idemo Nole legendo, sledeci je RG!!!
Ne bih se složio sa tobom. Reprezentativno takmičenje u tenisu je itekako bitno kao i drugim sportovima i nema nikakve veze sa gren slemovima. Turnire koje on igra su turniri gde igra za sebe da bi imao što više uspeha. Kad igraš za reprezentaciju predstavljaš svoju zemlju i mislim da svakom sportisti treba biti čast kad igra za svoj narod. Da se razumemo, mnogo volim Noleta i pratim ga od kad se tek probijao, ali nemojte da nipodaštavate takmičenja reprezentacija. Ja sam prvi uzbuđen kada počne neki gren slem turnir, ali sam isto toliko uzbuđen kada krenu nadmetanja reprezentacija. Hajde da prvo vidimo kako će izgledati taj Dejvis kup pa tek onda da sudimo. Ako je napravljeno zbog zarade i para neka otpadne, a ako je napravljen da bude dobro takmičenje, da pokaže navijačko nadmetanje i dobru atmosferu što ga ne bi podržali. Svi sad hvale ATP kup, a kako možemo da znamo da će upravo to biti dobro takmičenje, možda i bude. Pritom Novak nije rekao da definitivno neće igrati Dejvis kup, nego da nije siguran (isto kao i Jokić što nije siguran za Kinu), dok Luka Milivojević ima jasan stav po pitanju fudbalske reprezentacije, a to je NE što je neka druga tema. Izvinjavam se ako sam malo odužio sa ovim pojašnjenjem, kapa dole Noletu i ekipi za 2010. godinu i titulu, ali mislim da ako imamo šanse da osvojimo to ponovo mislim da bismo to trebali da iskoristimo.
Sportski pozdrav svima ! :)

Marica

pre 5 godina

@nislija: "...kada su ga proglasili za sportistom godine,..." Pa zar bas moras da dokazujes da si iz Nis? Padezi, burazeru, padezi.

Ivan

pre 5 godina

Zasto bi igrao za Srbiju kad mu je majka hrvatica, otac crnogorac sa kosova a on živi u monaku? Nema on nikakve veze sa Srbijom.
(Djordje, 22. februar 2019 18:05)

Boli vas ona srpska zastavica sto stoji pored njegovog imena kada osvaja sve one GS titule vise nego bilo koji vas uspeh u bilo kom sportu. Inace, nema nikakve veze sa Srbijom, osim sto je rodjen u njenom glavnom gradu… I otac mu nije nikakav crnogorac, nego srbin i to istice kada god ima prilike.

King Roger

pre 5 godina

Ovaj Otan tj King Roger je verovatno neki mali lik najvise 165cm, ne moze sa smuva nijednu devojku pa leci komplekse na ovom sajtu. Dan noc uz vesti gde se pominje Djokovic.
(Ukraden, 22. februar 2019 16:47)

Visok sam 186 cm bez laganja najiskrenije.A to sto se ti i slicni ne mogu pomiriti da neko ne navija za Nola to je nesto drugo.I nisam Otan.I sta ako nemam devojku jer to znaci da kad bi je imao ne bih pisao komentare.Pa ne naravno da ne znaci.Kao sto neko moze da primeti pisem sa Android aplikacije sto znaci da pisem dok sa u busu u gradu dok jedem ili gledam tv.Za to je potrebno nekoliko minuta.Ne pisem sa racunara pa da sam ceo dan kuci kao sto neko stalno govori.To me ne ometa da radim ostale poslove.

Zoran

pre 5 godina

Pitao bih navijace Novaka Djokovica kako to da im ne smeta to sto je njihov idol kupio psa i dao mu ime po Nikoli Tesli,kako im ne smeta to sto je njihov idol sredio da Goran Djokovic,njegov stric, bude pocasni konzul moje Srbije u Monaku? Ovaj komentar saljem cetvrti put,pa objavite ga ne vredjam nikoga,samo iznosim cinjenice.

Djoka Lendejl

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara protiv Djokovica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima. 
(Kale, 22. februar 2019 14:44) 

Vidim kako vi "normalni ljudi" podrzavate Bogdanovica kad izgube njegovi Kingsi. Iskocio si sam sebi u stomak tim komentarom a ja te poklopio, sah mat.

Mikii

pre 5 godina

Drago mi je sto uglavnom ovakvi do bola nepismeni ljudi kao ovaj Jumko pisu svasta za Novaka. Umesto da si zavrsio jos koji razred da naucis gramatiku i da naucis da se ne znam i da li, pisu odvojeno da se ne brukas ovde, ti visis ovde da dokazes nesto u sta i sam ne verujes...
(Sta reci?, 22. februar 2019 16:52)

Ste reci? Reci cu da je vrlo malo mozdanih vijuga potrebno da se shvati da to nije Jumko koji vas unistava iz dana u dan, svojim sarkazmom i ironijom. Nazalost, vecina vas veze sa inteligencijom nema.

Djoka Lendejl

pre 5 godina

To sam i ja napisao, pljuju ga jer ne igra, a da igra navijali bi da izgubi da bi mogli i tu da ga pljuju jer igra za reprezentaciju a gubi meceve. haha 
(Bane, 22. februar 2019 15:11) 


A koji bi bio razlog da pljujemo Jokica kad bi igrao za repku?

Raca

pre 5 godina

@Kale
Gospodine, Raca je lik sam za sebe, to mi je porodični nadimak koji nosim od malena, a imam 48 godina, i pod njim ostavljam komentare na ovom portalu prilično često.
Koji deo mog komentara vam nije jasan ?!
Onaj da se sa nastupanjem za svoju zemlju ne taktizira i ne kalkuliše od slučaja do slučaja, jer je to jednostavno ružno ?
Ili mi osporavate pravo na svoje lično mišljenje i to što sam to isto tako objasnio svojoj deci ?
Da li ste sigurni da dobro razumete ono što ovde čitate i komentarišete ? Ja ne bi rekao.
Jer to bi trebalo biti stvar elementarne kulture pre nego što ostavite komentar pominjući nečije ime i ono što je on napisao.
Svako dobro !

Uros

pre 5 godina

Sad sam bio na Svajcarskim sportskim sajtovima, mi branimo Novaka a nije normano koliko Svajcarci pogrdnim imenima nazivaju Federera zato sto stalno izbegava igranje za reprezentaciju, dobro je sto nismo kao oni i sto velika vecina podrzava Djokovica. Normalno je i da neko pise lose za njega ali vrlo malo.

MPP

pre 5 godina

Stvar nije u Novaku i reprezentaciji , stvar je u organizaciji svetskog tenisa koji ne sluša tenisere ...... Sad su se i formalno podelili ..... Imamo 2 takmičenja . Jedno će otići u istoriju , a zna se i koje . Sigurno ono koje ne podržavaju najbolji teniseri sveta. Nemože neko praviti takmičenje u tenisu protivno volji tenisera ! I to u organizaciji jednog FUDBALERA !?! Na to niko normalan neće pristati . Podržavam u potpunosti Djokovića.

Xnodeh

pre 5 godina

Slazem se sa recenim, osim sa zadnjom recenicom i mnogo "hahaha..." u tekstu. To poslednje sto si naveo bitno je koliko i DK. Samo da presisa Rodjine grenslemove. Preguracemo nekako bez te "bitne" olimpijske medalje u tenisu.
(Toto-ko-tunjo-i-treslicemerizam, 22. februar 2019 14:44)

Slazem se i ja sa tobom.To zlato u Tokiju nije za njega bitno, nego bi znacilo nama, za broj medalja, tabelu itd....Njemu licno, samo GS bitni i zato treba da se skoncetrise samo na to. A OI verujem da bi voleo da uzme, iako nije bitno za ono sto juri da postanes svakako

bmiles

pre 5 godina

Svi odjednom zaboravni!DK vise nije to doslo je do promene,koju su osudili svi bivsi teniseri, kapirate!Novak je vise od godinu dana bio povredjen,spao zbog toga cak na 22. mesto ATP,i bio odsutan da bi se odazvao mecevima DK.Pored toga svi znaju da termini DK su padali u nezgodno vreme i bili u konfliktu sa ATP Mastersima i GS.Buduci je tenis individualan sport gde svaki teniser zeli da zaradi (po meni normalna stvar),svako od njih zeli da igra na tim turnirima sa visemilionskim zaradama!ATP Kup pada u pravo vreme i sluzi da teniseri kako tako pripreme svoju formu za prvi GS u godini AO.Zato mislim da ce Djokovic biti na raspolaganju i igrati za Srbiju,sto je uostalom izjavio.Cemu sad drama!?Samo se kod nas dize buka kad neko od sportista odbije da igra za reprezentaciju.Shvatite njegovo pravo,njegovo razmisljanje ako vam je vec najavio koji mu je cilj:da obori sve rekorde pogotovo Federerov 20. GS!U 32.godini (toliko ce imati uskoro) telo vise nije u stanju da izdrzi toliki napor igranja non-stop ako se zeli dostici taj rekord.On zna najbolje sta mu je ciniti uz to je profesionalac u individualnom sportu koji zivi od toga!Uostalom osvojio je vec taj DK jednom,bio osisan,na drugom ucescu se povredio!covek je odigrao vise od 50 meceva DK i ima impozantan rezultat od 2 izgubljena meca - jedan je zbog pomenute povrede!Sta bi vi hteli da zadovolji vas,dezurne toboze patriote,ili sebe!?Njegova odluka,njegovo pravo,kraj price a vi prestanite traziti dlaku u jajetu!Ajmo Nole!

Sava

pre 5 godina

Kakav bre Dejvis kup i slicna boranija! Hocemo minimum 23 Gren Slem titula i 350 nedelja kao broj 1 da svima bude jasno ko je najbolji svih vremena i da ne bude potrebe da se o tome uopste vodi polemika!

Cane

pre 5 godina

Pike je iskoristio priliku da pod reorganizaciju Dejvis kupa napravi nekakav revijalni turnir koji nikakve veze nema sa Dejvis kupom.
Polako, siguran sam da Đoković nije jedini sa vrha liste koji će da bojkotuje to takmičenje.
Đokoviću jednostavno nije ni potrebno ni korisno da igra sve i svašta, pa čak i neke turnire koje je do sada redovno igrao treba da batali ako misli da traje. Moje mišljenje je to, ali on i Vajda znaju sigurno bolje.

Mikii

pre 5 godina

I Joko se pobrinuo za osvajanje titule u nasoj reprezentaciji, tako da ni on ne mora vise da igra. Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, svi oni imaju medalje. Eto, prema logici nolovcana, ni Gasol koji ima osvojeno sve zivo sa Spanijom, ne bi trebalo da igra vec 10 godina za reprezentaciju, a ipak, covek i cetrdesetoj najavio da ce biti tu. Fascinantan je nivo zaludjenosti covekom iz Monte Karla.

Kale

pre 5 godina

(jugoslovenka, 22. februar 2019 16:18)

Kukatilo, Rolex, Jugoslovenka, Raca, Zolja jedan isti lik, ne bi me cudilo da je to ustvari Otan. Strasno!

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Pricajte vi sta hocete, ali da on i jokic slucajno igraju za hrvatsku, nastupali bi jer bi pritisak javnosti bio nemoguc. Pa bilo je nekih kosarkaskih otkaza, mislim giricek... 2005?.. i onaj nagelirani bruno kovacevic je u sportskom prilogu dnevnika odrzao igracima bukvicu od 5 min tipa 'vasi vrsnjaci su ginuli 91 da vi danas mozete igrat' :D
Iako je to po meni bio izrazito seljoberski potez, opet, sport je nastavak rata drugim sredstvima. Jel ti dignu zastavu na jarbol, jel ide himna? Izvoli onda napravi nesto za opce dobro odnosno marketing zemlje i njen ugled u svijetu.
Naravno, djole je to za vas napravio, ali opet, cisto sportski i bez ikakve mrznje, zasto se ne bi izjednacili s nama po broju titula? Kuzite, da vi vodite 2:1 u dc titulama, a mi imamo najboljeg igraca na svijetu sigurno bi bilo 'moras'.
Ali eto, u basketu i tenisu otkazi su moguci. U nogometu... hahahahah... pa da je luka modric sa 24 godine presao u real i dobio tad zlatnu loptu pa rekao da 'ne zna' i da ce 'vidjeti' da li ce nastupat za hr ja ne znam, izbili bi neredi. :D

Sta reci?

pre 5 godina

Djokovic nikad nije ni predstavljao srbiju kako treba,neznam sta se lozite,dali je ginuo za srbiju kao za svoj dzep zapitajte se.
(Jumko, 22. februar 2019 14:48)

Drago mi je sto uglavnom ovakvi do bola nepismeni ljudi kao ovaj Jumko pisu svasta za Novaka. Umesto da si zavrsio jos koji razred da naucis gramatiku i da naucis da se ne znam i da li, pisu odvojeno da se ne brukas ovde, ti visis ovde da dokazes nesto u sta i sam ne verujes...

Nemanja

pre 5 godina

Kad Novak ne igra za reprezentaciju (citaj takmicenje gde nema love) onda za to svi nadju 100 objasnjenja i razumevanja za Novaka, kad Nikola ne odigra jedan turnir i par kvalifikacionih meceva, onda je drzavni neprijatelj. Braco Srbi, sramotim vas se!!!

Sasa

pre 5 godina

Djokovic je Srbiji doneo titulu,dok Jokic nije.Tu se zavrsava svaka prica.Imali smo jedinstvenu priliku na Ep da osvojimo prvu titulu sa imenom ''SRBIJA'',Jokic je mogao da donese ogromnu prevagu za nas u finalu.Nazalost mislim da smo se oprostili od bilo kakve titule u kosarci za duze vreme. Na Sp i Oi nemamo sanse, tu je nepobediva Amerika, a sledece Ep je za dugo i generacija Teo,Bjelica,Marjanovic,Bogdanovic ce vec biti istrosena. Ne vidim neku svetlu buducnost za nasu zemlju u tom sportu,mladi su ili losi ili ne igraju za njihove klubove.Znaci to Ep je bila nasa sansa da mozda u ovom veku nasa zemlja uzme neku titulu (Titule Jugoslavije nisu titule moje zemlje,vazno je samo koje ime stoji na trofeju,a ne stoji ime Srbije).

Andrej

pre 5 godina

Zaista neverovatna stvar da negativnih komentara uopste nema na drustvenim mrezama vec samo na ovom forumu gde mogu da se potpisu kao 'Rolex' i pljuju sportsku i ljudsku velicinu kao sto je Djokovic.

Ukraden

pre 5 godina

Ovaj Otan tj King Roger je verovatno neki mali lik najvise 165cm, ne moze sa smuva nijednu devojku pa leci komplekse na ovom sajtu. Dan noc uz vesti gde se pominje Djokovic.

Jumko

pre 5 godina

Hahahaha, 'ajde sto nolomani veruju, mada sumnjam, kada su prepucavanja oko velike trojke da "hejterske" komentare pise jedan lik, ali sam i sada iznenadjen da im je cudno da vecinsko stanovnistvo ne prihvata odbijanje igara za reprezentaciju... I protiv Jokica pise jedan lik?

Dingospo

pre 5 godina

Meni je dovoljno kad pokida Nadala ili Federera u finalu nekog turnira i u krupnom planu SRPSKA ZASTAVA, pored njegovog imena gde god nastupa pise Srbija, Srbin Novak Djokovic. Tako da ovo sto ne igra me uopste ne dotice. Igrao je kad je trebalo osvojio dovidjenja prijatno.
(Zezus, 22. februar 2019 15:22)

U citanke!

Realno

pre 5 godina

(ROLEX, 18k, 22. februar 2019 15:20)  

Pa gde si bote punim imenom i prezimenom da pljujes po Djokovicu, nesto vas ne vidim na fejsbuku i instagramu gde stoji vasa slika i ime. Jel smes da udjes u kladionicu i da kazes ja sam bot koji pljujem Djokovica. Ne zato sto ne smes nego i tebe sramota to sto radis. Nema vas na mapi kada treba da ga pljujete a da se vidi ko ste. Vec samo po raznim forumima pod laznim imenima. Mali ste niste svesni koliko ste mali. ;) 
(Kale, 22. februar 2019 15:34) 

Objasnio!

Algebra

pre 5 godina

Ni ne treba da igraš majstore. Taj DK je dosadna, privatna tvorevina. Igraj velike turnire, svi to gledaju i svi to računaju. Ko zna koliko je Sampras, Connors ili Agasi osvojili DK??? I koga bre briga za to??? Samo napred i uništavaj sve dok možeš i dok te ide. Što se onog jokića tiče, nikada taj više za Srbiju neće zaigrati. Hoće, kad ga šutnu iz USA, ali kome treba onda???

Pavao

pre 5 godina

Zbog njega su promenili sliku o Srbiji koja je bila poznata samo po ratovima. Samo napred Nole i podrska za svaku tvoju odluku!
(Nislija, 22. februar 2019 15:28)

A šta, sa Djokovićem je kao bolja slika? Sad smo zemlja glumaca, grubijana i foliranata? Veliki doprinos, nema šta.

Ja Klaudije

pre 5 godina

Ja potpuno opravdavam odluku Novaka.Davis kup se igra posle finala ATP u Londonu i gde se igra gorovo svaki dan po dva meca.I ako bi Srbija dobro napredovala on bi u nedelju dana tebalo da odigra 14 meceva u dva dobijena meca.Treba se odmiriti za novu sezonu i sledeci AO.Nece igrati ni Rafa, ni Rodzer ni najbolji iz ostalih ekipa.I kao sto je najavio igra ce na ATP kupu nacija za nasu reprezentaciju koji jedan vid priprema za AO

Sale

pre 5 godina

Pazi oni koji mrze Djokovica sada im smeta sto Djokovic ne igra za reprezentaciju. Dogovorite se sa vasim supljim botovskim mozgovima sta hocete... haha a da igra vi bi navijali za njega mozda? :D 
(Sale, 22. februar 2019 14:39) 

To sam i ja napisao, pljuju ga jer ne igra, a da igra navijali bi da izgubi da bi mogli i tu da ga pljuju jer igra za reprezentaciju a gubi meceve. haha
(Bane, 22. februar 2019 15:11)

Upravo to :DDD

Lazic

pre 5 godina

Kako znam svaki igrač mora da nastupi bar jednom za Davis cup u 2019/2020, ako želi na Olimpijske igre, tako da ne razumem ovu odluku.
(Ivan, 22. februar 2019 14:57)

Djokovic valjda zna sta radi, nije kao ti

Auh

pre 5 godina

Papke
Sto se dobrotvornog rada tice ti ne znas da li je Jokic pomogao, ili nije. Postoji gomila sportista koji su pomogli, ali ne javno, ne kamere, ne izjave deset dana. Neki su davali i novac za lecenje i stan da se roditelji sluze dok su u stranoj zemlji, ali ne javno. Izgleda da tebi ako nije javno kao da se nije desilo. Pa sad, odbojkasi, kosarkasi, vaterpolisti, brane boje nase zastave na svim EP, SP, OI, verujem da ljudi koji prate ta takmicenja cuju za Srbiju, pogotovu sto kada su vaterpolisti u pitanju uglavnom svira nasa himna. Ja licno ne vidim razliku izmedju Jokica i Novaka, osim sto Novaka slave kao Boga, pa mu je sve oprosteno, pa cak i da ne igra za reprezentaciju. Dok se Jokicu sve zamera. Ja ne mogu da kazem Novaku gledaj sebe i sto vise turnira da uzmes, a sa druge strane Jokicu da zameram ato gleda sebe i sto zeli da njegova ekipa pobedi. Nekako mi nije logicno da jednog podrzavam, a da drugom zameram istu stvar. Eto ne mogu, pa bio on Novak Djokovic milion puta.

Zmaj iz NS

pre 5 godina

Bolje da ne igra DK jer igranje radi igranja nije resenje. Ni navodni patriotizam (na sta se ovde mnogi pozivaju) ne bi pomogao. Sumnjam da bi na DK dao 100% sebe i onda bi bilo kuknjave zasto je izgubio, bilo bi da se nije trudio, bolje da nije ni igrao i sta vec. Ovako, nasi mladi igraci imace izuzetan motiv i dace i vise od 100%, pa neka nam pokazu od cega su napravljeni! Imaju moju punu podrsku!!!

ROLEX, 18k

pre 5 godina

@Kale

Takvi kao ti i nisu ovde zbog tenisa, vec imate zadatak da "domace izdajnike" koji kritikuju Vodju, Djokovica, Putina u ocima nekog treceg svedete na minimum. Da stvorite laznu sliku kako njih uopste ni nema. Ali dzaba patriJoto moj.

Nislija

pre 5 godina

Meni je dovoljno kad pokida Nadala ili Federera u finalu nekog turnira i u krupnom planu SRPSKA ZASTAVA, pored njegovog imena gde god nastupa pise Srbija, Srbin Novak Djokovic. Tako da ovo sto ne igra me uopste ne dotice. Igrao je kad je trebalo osvojio dovidjenja prijatno.
(Zezus, 22. februar 2019 15:22)

Tacno, kada su ga proglasili za sportistom godine, Monika Seles kaze, Novak Djokovic from Serbia! Najbolji i najveci srpski ambasador. Zbog njega su promenili sliku o Srbiji koja je bila poznata samo po ratovima. Samo napred Nole i podrska za svaku tvoju odluku!

Gym

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara protiv Djokovica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima.
(Kale, 22. februar 2019 14:44)

Dobro je sto ima pametnih ljudi jos uvek, i dobro je sto ima malo tih sto po ceo dan sede kuci i pisu komentare protiv ljudi koji su nesto uradili sa svojim zivotom. Zoveo Nole

Zezus

pre 5 godina

Meni je dovoljno kad pokida Nadala ili Federera u finalu nekog turnira i u krupnom planu SRPSKA ZASTAVA, pored njegovog imena gde god nastupa pise Srbija, Srbin Novak Djokovic. Tako da ovo sto ne igra me uopste ne dotice. Igrao je kad je trebalo osvojio dovidjenja prijatno.

Marko

pre 5 godina

@Kukatilo Tesko da uporedis kosarku i Davis Cup.U ekipnim sportovima kao sto je kosarka je nikada dosta sta se tice titula sa reprezentacijom.Dok je tenis pre svega individualni Sport.Najboljim teniserima je dovoljno da osvoje Davis Cup jednom u karijeri.Nije Novak jedini koji se zadovoljio jednom titulom.I Federeru je bilo dosta da osvoji jedan DC.Tako da se vidi da to takmicenje nije toliko bitno i da su Grend slemovi i zavrsni turniri najbitniji u tenisu.Sta se tice kosarke se slazem sa tobom,tu svako zeli sto vise titula sa svojom reprezentacijom.

Notar

pre 5 godina

Takvi kao ti i nisu ovde zbog tenisa, vec imate zadatak da "domace izdajnike" koji kritikuju Vodju, Djokovica, Putina u ocima nekog treceg svedete na minimum. Da stvorite laznu sliku kako njih uopste ni nema. Ali dzaba patriJoto moj. 
(ROLEX, 18k, 22. februar 2019 15:20) 

Pa gde si bote punim imenom i prezimenom da pljujes po Djokovicu, nesto vas ne vidim na fejsbuku i instagramu gde stoji vasa slika i ime. Jel smes da udjes u kladionicu i da kazes ja sam bot koji pljujem Djokovica. Ne zato sto ne smes nego i tebe sramota to sto radis. Nema vas na mapi kada treba da ga pljujete a da se vidi ko ste. Vec samo po raznim forumima pod laznim imenima. Mali ste niste svesni koliko ste mali. ;)
(Kale, 22. februar 2019 15:34)

A potpisao se Rolex hahahahahahaha ne treba davati paznju takvim osobama ali si ga unistio komentarom realno.

ROLEX 18k

pre 5 godina

@Kale

A ti si bote ovde pod pravim imenom? I ne, nikada nisam pljuvao njega, ali bih rado tebe i tebi slicne novokomponovane patriJote.

Bane

pre 5 godina

Pazi oni koji mrze Djokovica sada im smeta sto Djokovic ne igra za reprezentaciju. Dogovorite se sa vasim supljim botovskim mozgovima sta hocete... haha a da igra vi bi navijali za njega mozda? :D
(Sale, 22. februar 2019 14:39)

To sam i ja napisao, pljuju ga jer ne igra, a da igra navijali bi da izgubi da bi mogli i tu da ga pljuju jer igra za reprezentaciju a gubi meceve. haha

Raca

pre 5 godina

Vi koji ovde pominjete olimpijske igre u nekakvom uverenju da na njima teniseri nastupaju zbog ljubavi i odanosti prema svojoj otadžbini i naciji i osvajanju medalja za njih ste nažalost u priličnoj zabludi.
Sigurno da je jedan broj tenisera vođen i tim motivima ali to nije slučaj generalno posmatrano.
Dobro je poznato u teniskim krugovima, već decenijama, da vrhunski teniseri žele i nastoje da kolekciji svojih trofeja i uspeha u karijeri dodaju i olimpijsku medalju, ali zbog ličnog imidža i prestiža prevashodno, u većini slučajeva, a ne zbog nekakve preterane želje da igraju za svoju zemlju.
To je istina i realnost koja mnogima od njih ne služi na čast. Iz tog razloga se i protive igranju u Dejvis kupu kao kriterijumu učešća na OI.

U pogledu Novakovog, Jokićevog ili bilo čijeg drugog igranja ili neigranja za svoju zemlju: Njihova lična stvar i odluka !!!!
Ali, moje lično mišljenje je da se po pitanju nastupanja i odnosa prema svojoj otadžbini ne taktizira i ne kalkuliše od slučaja do slučaja. Ili se uvek nastupa ili se uopšte ne nastupa.
Tako sam objasnio taj odnos i svojoj deci, a vi svi ostali kako hoćete, vaš lični izbor, i vama na čast.

jaki

pre 5 godina

Evo je repriza FIBA - EVROLIGA ili kako već.
Davis cup prodat i prešao u privatne ruke i to više nije isto.
Ako ATP cup dobije vizu za Olimpijske igre-što izgleda da su uspeli- čim Novak ne planira da igra na finalu Devis cup-a, onda ćeto biti očito interesantnije za igrače jer se organizuje pod njihovim pokroviteljstvom a ne tamo nekog fudbalera.Nisam siguran ali mislim da će većina TOP igrača pre podržati ATP cup.

Teniski fanatik

pre 5 godina

Igrace ATP kup za reprezentaciju,a nece DEJVIS KUP! Moze objasnjenje sta je ATP kup?Otprilike isto samo sto nosi vise poena
(Komentar, 22. februar 2019 15:04

ATP kup je takmičenje koje se igralo u Dizeldorfu. To takmičenje je i naša reprezentacija osvajala. Međutim ugasilo se pre par godina, sad se opet formiralo i igraće se u Australiji kao priprema pred Australija open 2020. godine. I naravno dobijaće se ATP poeni.

Kasper

pre 5 godina

Nisam znao da se Djokovic penzionisao... 
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:54) 

Evo ga ovaj kukatilo sto pljuje i Jokica, koliko ti pacove imas nastupa za reprezentaciju i jesi osvojio Dejvis kup kao Novak?
(Negovan, 22. februar 2019 15:19)

On ima nastupe na ovom forumu 24/7, cekanje vesti o Novaku i trka sa ostalim misevima ko ce u vecoj meri da kritikuje Novaka :)

Drobeno Mleko

pre 5 godina

Normalno je da nece, ni ja ne bih. Dosta je krvario za nas dres, ima covek 31.god, hoce da se posveti svojoj karijeri i hvala mu na svemu. Neka on samara lopticu jos 3 god na ovom nivou i puna kapa. Nego da mi vidimo gde da zaradimo neki dinar pride, najebasmo ko plekane krivine na čunci

II

pre 5 godina

"Problem je dezurnih pljuvaca, sto ih je ovim potezom zeznuo. Nadali se suprotnom. DK je bio sansa da ga skrenu s puta. Zna se sta je bitno, biti najveci svih vremena. Grenslemovi i nista drugo."

Bravo! Bravo!! To je sustina njihovih mrzilackih komentara!! Toliko je to ocigledno.

Zizu

pre 5 godina

 Po mom mišljenju, vrlo ružan potez sa moralnog aspekta, ovo mu zaista nije trebalo.
(mghc, 22. februar 2019 14:40)

Jel ti krivo sto ce biti jos spremniji za masterse i gren slemove, placi !

navijac

pre 5 godina

(KINEZ, 22. februar 2019 14:11)

Ja bas mislim da bi DC trebalo da se igra kao do sada, da domaca publika moze da bodri svoje tenisere. Isto sam zbunjen jer ne shvatam sta to sad vrhunski teniseri hoce, a ranije im nije odgovaralo, pa se kao izaslo u susret, a oni se ipak neckaju... Sta je hteo Pike, sta je hteo Djokovic, zasto je ITF ustupio tako veliku tradiciju...
Sto se tice ucesca vrhunskih tenisera, isto mislim da ne bi trebalo da ucestvuju top 10 (ili cak top 20) teniseri jer
a) oni bi ionako vrdali da igraju za reprezentaciju,
b) teniska snaga jedne nacije moze se videti po broju nizerangiranih tenisera, a ne po onim iznimno retkim top 10 slucajevima koji se rode jednom u 30 godina ili redje - proguglajte recimo rankinge do 200 pa da vidite koliko dobrih tenisera ima Nemacka ili Francuska i druge zemlje na koje zbog Djokovica gledamo sa visine,
c) mislim da je dubl neizostavni deo teniskog sporta i da treba da ima svoju ulogu u reprezentativnom tenisu, a mi teniski skorojevici ga gledamo sa prezirom i
d) da li je neka nacija teniska ili ne vidi se (osim broja tenisera i klubova) i na posecenosti domacih turnira i DC takmicenja, na cemu se mi ne mozemo pohvaliti - cim nema Novaka, poseta ode...

Zato u interesu tenisa i istine, treba da DC ostane kakav je bio.

jugoslovenka

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara protiv Djokovica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima.
(Kale, 22. februar 2019 14:44)

Dobro je sto ima pametnih ljudi jos uvek, i dobro je sto ima malo tih sto po ceo dan sede kuci i pisu komentare protiv ljudi koji su nesto uradili sa svojim zivotom. Zoveo Nole
(Gym, 22. februar 2019 15:15)

gle sad odgovara samom sebi

Negovan

pre 5 godina

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem??? 
(Milosh, 22. februar 2019 14:25) 

Nisam znao da se Djokovic penzionisao...
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:54)

Evo ga ovaj kukatilo sto pljuje i Jokica, koliko ti pacove imas nastupa za reprezentaciju i jesi osvojio Dejvis kup kao Novak?

Evans

pre 5 godina

Sve mu je oprosteno jer je taj Dejvis kup osvojio bukvalno sam 2010. fokus doktore na gren slemove i da padne taj Federer konacno. Srbija moze lako imati najboljeg igraca u istoriji u nekom sportu a to nije mala stvar.

Kale

pre 5 godina

Takvi kao ti i nisu ovde zbog tenisa, vec imate zadatak da "domace izdajnike" koji kritikuju Vodju, Djokovica, Putina u ocima nekog treceg svedete na minimum. Da stvorite laznu sliku kako njih uopste ni nema. Ali dzaba patriJoto moj.
(ROLEX, 18k, 22. februar 2019 15:20)

Pa gde si bote punim imenom i prezimenom da pljujes po Djokovicu, nesto vas ne vidim na fejsbuku i instagramu gde stoji vasa slika i ime. Jel smes da udjes u kladionicu i da kazes ja sam bot koji pljujem Djokovica. Ne zato sto ne smes nego i tebe sramota to sto radis. Nema vas na mapi kada treba da ga pljujete a da se vidi ko ste. Vec samo po raznim forumima pod laznim imenima. Mali ste niste svesni koliko ste mali. ;)

realno

pre 5 godina

Prvo, Djokovic se jeste dogovarao sa Pikeom o promenama, ali izgleda da je u nekom momentu Pike presekao sam i doneo neke odluke bez konsultacija sa njim ili bilo kojim teniserom iz vrha. Drugo, ovde ljudi ni ne citaju tekst nego odmah pljuju. Lepo je rekao da ce igrati za reprezentaciju u ATP kupu, sto je ekvivalentno takmicenje ovo novom Dejvis kupu. Pri cemu, 99% ce daleko veca konkurencija biti u ATP kupu. Dejvis kup je otisao u proslost krajem 2018 godne. Ovo Pikeovo cudo se samo isto tako zove.

Sremac

pre 5 godina

@zolja

Ako ti se nešto loše desi u narednih godinu-dve, zapitaj se da li si sam/a to prizvao/la! Samo nečovek može drugom, posebno sportisti, priželjkivati povredu.

Kac

pre 5 godina

Nole opusteno, ko jos gleda reprezentacije u tenisu... Bitno je da ti budes top na slemovima, za ostalo se ne brini... Idemo Nole legendo, sledeci je RG!!!

Boris

pre 5 godina

Svakako ne bih prošli ni sa njim jer se igra 2 singla i dubl u istom danu, što znači da bi od Francuza izgubili dubl i jedan singl a od Japana jedan singl. O cetvrtfinalu i polufinalu da ne govorimo. Ne treba gubiti energiju i vreme na Davis cup jer je ostatak tima ispod proseka.

Sale

pre 5 godina

Pazi oni koji mrze Djokovica sada im smeta sto Djokovic ne igra za reprezentaciju. Dogovorite se sa vasim supljim botovskim mozgovima sta hocete... haha a da igra vi bi navijali za njega mozda? :D

Toto-ko-tunjo-i-treslicemerizam

pre 5 godina

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel? 
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:14) 

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem???
(Milosh, 22. februar 2019 14:25)

Problem je dezurnih pljuvaca, sto ih je ovim potezom zeznuo. Nadali se suprotnom. DK je bio sansa da ga skrenu s puta. Zna se sta je bitno, biti najveci svih vremena. Grenslemovi i nista drugo.

Ivan

pre 5 godina

Kako znam svaki igrač mora da nastupi bar jednom za Davis cup u 2019/2020, ako želi na Olimpijske igre, tako da ne razumem ovu odluku.

Ogi

pre 5 godina

Što se mene tiče, on jedino ima obavezu da za Srbiju osvoji zlato na sledećoj Olimpijadi, Dejvis kup mi je potpuno nebitan kao takmičenje.

Blondie

pre 5 godina

Sam sebe naziva patriotom a nikada ne igra za Srbiju. Samo je jednom odigrao kako bi se kvalifikovao za OI u Riu a onda je karma učinila svoje, kada ga je Delpo odrao u prvom kolu. Zali se na gust raspored a poznato je da igra najmanje turnira na turu, kako ostali stignu da odigraju i milion drugih turnira i Davis Cup. Zalagao se za promenu Davis Cupa a sada mu ni to ne odgovara. Ne kazem da nije najbolji sada po rezultatiža, ali je isto tako najbolju i u kukanju, psovanju, negodovanju, foliranju a to publika jako dobro vidi. Neka se ugleda na sugradjanku Jelenu Jankovic, igrala devojka uvek za Srbiju i povredjena i bolesna i u losoj formi, umorna a nije se nikada žalila. Ako je on patriota, sta reci za nju? I ta titula koju su osvojili, Novak je igrao samo u finalu a sam sebe hvali kako je doveo Srbiju do salatare. Zna se ko su patriote i to ne samozvane.

Asko

pre 5 godina

Decko je igrao dejvis kup samo da bi uzeo titulu za sebe. Da bi svet sutra mogao da kaze kako ima sve titule. Videcete da ce igrati olimpijske igre i tu ce se debelo potruditi. Ne radi Srbije nego radi sebe. Covek samo misli na sebe i svoj novac.

Ime

pre 5 godina

Dejvis Kup je osvojio, maltene sam, svaki put kada je igrao 2 boda je doneo, jedino kada je predao Delpu, sto se mene tice ne mora vise ni da igra ali Olimpijske Igre da proba da osvoji. Sto ce biti kruna njegove karijere.

Vladimir

pre 5 godina

Ne objavljujte komentare gdje ljudi objavljuju kako bi želeli da se neko povrjedi.Kako su samo podli ti ljudi.Ko se pronašo neka mi odma da minus.Idemo Nole!

mghc

pre 5 godina

Ne radi se ovde o tome da li je Dejvis kup bitno takmičenje ili ne, da li je termin odgovarajući, da li je igranje za nacionalni tim čast ili obaveza... Gospodin se udružio sa fudbalerom i zajedno su uveli revolucionarnu promenu u svetski reprezentativni tenis, što i nije baš naišlo na jednoglasno odobravanje u javnosti. I, šta se onda dešava - devet meseci pre nego što će se premijerno izdanje turnira održati, dotični saopštava da ne namerava da nastupi na takmičenju čiji je koosnivač, pokušavajući pritom da se brže-bolje unapred odbrani od osude navijača u Srbiji, u maniru "ali igraću par meseci kasnije, u to budite sigurni". Inače, svoj poslednji meč za reprezentaciju je odigrao u aprilu 2017. godine. Po mom mišljenju, vrlo ružan potez sa moralnog aspekta, ovo mu zaista nije trebalo.

Nicola

pre 5 godina

Dejvis Kup je osvojio, maltene sam, svaki put kada je igrao 2 boda je doneo, jedino kada je predao Delpu, sto se mene tice ne mora vise ni da igra ali Olimpijske Igre da proba da osvoji. Sto ce biti kruna njegove karijere.
(Ime, 22. februar 2019 14:20)

Bravo!

Goran

pre 5 godina

Bravo Srbi braco, koliko negativnih komentara. :(
Ne zasluzuje ovakav narod Djokovica, zasluzili smo jos jednog Vucica da imamo, da nam ispere mozak do kraja.

марчелло

pre 5 godina

Мислим да би Ноле требао да игра . Зашто? Зато што игра за Србију , а не за себе. Остале турнире игра искључиво за себе.

s..nikolić /austrija

pre 5 godina

kakav crni Davis cup,neka se skoncetntrise na Slemove i masterse,i da ubije u pojam zapadnjake.
(Moe, 22. februar 2019 13:52) 

Što peniš protiv "zapadnjKa" ?

Kukatilo

pre 5 godina

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel? 
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:14) 

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem???
(Milosh, 22. februar 2019 14:25)

Nisam znao da se Djokovic penzionisao...

Sale

pre 5 godina

Tipsarevic preskakao turnire da se oporavi na vreme za reprezentaciju, a Novak i kad nije povredjen ne ide. Bilo je prica da se posvadjao sa Obradovicem jer je SNSovac a Djokovic ne, eto sad vodi njegov dobar prijatelj politicki neutralan Zimonjic, jos termin pomeren kao sto je trazio, sta je onda problem?

Ivan M

pre 5 godina

Kako god bilo, ovo je veliki udarac za prestiž novog Dejvis Kupa. Cela namera iza nove strukture je bila da omogući najboljima da zaigraju na ovom takmičenju. Ako Novak ne igra i priklanja se suparničkom takmičenju, pretpostavljam da će i interesovanje publike splasnuti. Sve u svemu, tenis je van Gren Slem turnira u velikoj zbrci.

Papke

pre 5 godina

Postoji ogromna razlika između Đokovića i Jokića. Novak više od 12 godina brani boje naše zemlje, ističe odakle je, donosi radost srpskom narodu. O dobrotovrnom radu, pomoći najugroženijima ne treba trošiti reči. Bez Novaka se ne bi ni čulo za Srbiju u svetu, pa ne bitno gde on živi. Na kraju krajeva Tesla i Pupin su živeli u Americi. Jokić sa njegovim stavom "važan sam samo ja i niko drugi" je sušta suprotnost Novaku. Ne može se porediti jedan od najvećih sportista svih vremena i čovek koji je u karijeri osvojio samo jedan kup Koraća.

Ela

pre 5 godina

Treba da se fokusira na gren slemove da postane goat i skine sa vrha onu podmuklu lisicu Federera, a Dejvis Kup je osvojio nema potrebe da rizikuje povredu...

Dragana

pre 5 godina

Još jedna prilika da navijam za njega ode u nepovrat pošto navijam za njega samo kad igra za reprezentaciju Srbije. Nije mi uopšte žao što neću ni ovoga puta da imam tu priliku. Ipak, naša reprezentacija se plasirala na taj završni turnir pa imam za koga da navijam i nek odigraju najbolje što mogu. A što se njega tiče trebalo je prvo da se informiše kakve promene uvode pa tek onda da lobira za to. Licemerno deluje sad to njegovo izostajanje. Puj pike, ne važi. Ili Pike, svejedno.

antiDebil

pre 5 godina

Odlicno. Od sada cu jos jace navijati za njegove protivnike.

Sve ce se ovo vratiti kroz povredu ili kroz neosvajanje najvecih titula.

Uvek ce gledati u ledja Nadalu i najvecem svih vremena GOAT-u RF!
(Zolja, 22. februar 2019 14:06)

Proslo je bote vec neko vreme od kada Rodja i Nadal gledaju Djokovicu u ledja, ta distanca izmedju njih ce se samo povecavati.
Sto se tice povrede, to se desiti Nadalu i Federeru, tako da ce Djokovicev put ka povecavanju te distance biti sirom otvoren !!

A sto se tice samog takmicenja, posto Djokovic ne igra moci ces da uzivas u Federerovim igrama, ionako je uvek bio poznat po nastupima u dejvis kupu, toliko poznat da je napravio pauzu od 10 godina izmedju pobede.

Milosh

pre 5 godina

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel?
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:14)

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem???

Xnodeh

pre 5 godina

Hahahahaha,pa vi ste klinci smesni zaista! Cuj,kakva poredjenja Jokica i Novaka! Novak je moze se reci na "zalasku" karijere,igrao je toliko puta za DK tim,osvojio DK,osvojio bi i drugi 2013.da je imao s kim da igra (Troicki bio suspendovan,Tipsarevic povredjen).I sad vi neuki klinci,uporedjuje to sa kosarkom?!Tenis nije timski sport,nije reprezentativni sport,nego pre svega pojedinacan.Djokovic igra prelomne naredne dve godine u cilju da postane najbolje ikad i naravno da treba pre svega na to da se skoncetrise.Mnogo,mnogo bitnije i korisnije za Srbiju je da donese zlato u Tokiju!A Jokic?! Jokic je na pocetku svoje sportske karijere,stigao je vec sada tri puta da odbije reprezentaciju,a tek je poceo da igra kosarku!Kosarka je timski sport za razliku od tenis,kosarka ima sasvim drugi status u Srbiji od tenis i samo neuki klinci poput vas ovde mogu da uporedjuju njih dvojicu i da pisu ovde recenice poput "NEMOJ DA SAM VISE CUO DA JE NEKO NESTO REKAO JOKICU"!Hahahahahaaha.Kad Jokic donese makar jedno zlato u kosarci i to tako sto sam izgura prvenstvo kao sto je Djokovic gurao DK moze da se penzionise zauvek sto se mene tice.Smesni ste!Novace napred samo!Zlato u Tokiju nam donesi i sve ostalo je nebitno!

KINEZ

pre 5 godina

ATP kup nema nikakve veze sa nacionalnim selekcijama.Igraci sami sastavljaju ekipu i odredjuju saveznog kapitena.Zatvoren sisten takmicenja kao i Evroliga u kosarci i tzv. reprezentacija Srbije imace tamo mesto dok Djokovic igra a posle toga kraj.Jedino pravo ekipno takmicenje u tenisu je Davis cup.Moze se diskutovati da li je ova promena dobra ali niko ne moze da spori da 118 godina istorije.Ili istorija pocinje od Djokovica.

II

pre 5 godina

Djokovic svaki turnir mora da odigra potpuno sam. I to na GS turnirima 7 meca u 3 dobijena seta gde se igra po nekoliko sati, cak do 4 i 5 sati. Na mastersima je na dva dobijena seta maksimalno ali se igra i po 3 seta, opet po nekoliko sati svaki mec. Koliko se igra kosarkaski mec i koliko fudbalski mec?? U ekipnim sportovima gde jedan igrac nikad nije sam?? Djokovic na svakom turniru igra bukvalno mec svetskog prvenstva gde ucestvuju najbolji igraci i gde je ogromni pritisak na njega da sve to mora da osvoji. Koliko turnira i koliko meceva godisnje u poredjenju sa kosarkom, fudbalom, vaterpolom? I na kraju, dobro je da mesto ustupa drugim igracima iz reprezentacije koji treba da sticu iskustvo i na tom polju i da se kale.

Apport

pre 5 godina

Uporedjivati Jokica koji ima 3 nastupa za rep i Djokovica koji ima bronzu na OI, i preko 50 meceva za DK(koji je osvojio) i svega par poraza je suludo. Ali navikli smo od botova da sve sto Novak uradi to je lose. Tako da opusteno.. :)

Kukatilo

pre 5 godina

Mi vec imamo jednu titulu u Davis Cupu.Zato mislim da je i bolje da zavrsi sezonu posle zavrsnog turnira.Mnogo je bitno da bude fizicki maksimalno spreman za sledecu sezonu,zato sto se tu igraju olimpijske igre.I bilo bi lepse da osvojimo ATP Cup,da osvojimo i to dok je Novak na vrhuncu.Stvarno je i dovoljno da igra jedno timsko takmicenje.
(Marko, 22. februar 2019 13:58)

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel?

Kale

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara peotiv Djokocica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima.

Cile

pre 5 godina

Ovi sto kao kukaju sto Djokovic ne igra i pljuju ga, da igra oni bi navijali da izgubi. Unistio im Novak zivote pojela ih ljubomora i zavist. Ali ne brinite Novak je tek krenuo.

71

pre 5 godina

@Stokadin
E bas je to najbitnije sto ne placa porez ovde. A kome? Ne placaju ga ni oni sto zgrcu milione u Srbiji preko ledja radnika, a Nole niti ga je zaradio u Srbiji niti treba da puni stranacke dzepove.
Mozda necemo uzeti titulu ali se afirmisu i ostali nasi teniseri, i ipak je ovo samo igra i treba u njoj uzivati a smanjiti strasti

petar

pre 5 godina

toliko o tome koliko mu je bitna reprezentacija to je i dokazao na olimpijadi kada je najavljivao titulu a ispao u prvom kolu od povredjenog del potra i nije imao nijednu brejk loptu

Ranko Sipka

pre 5 godina

Ovaj format Davis Cupa bi mogao da bude zesci fijasko. Federera nema jer se Svajcarska nije ni plasirala, Nole nece da igra, a Nadal zadnjih par godina vec propusta zadnji deo sezone zbog povrede. Bas me zanima ko ce u Madridu da gleda cetvrtfinale npr. Belgija USA i duel Darcisa i Harrisona, dok bi po starom formatu domacini imali veliku podrsku svojih navijaca bez obzira na imena.
Bez velike trojke, pa i Mareja i Vavrinke kojih nece biti glavna zvezda ce biti Saša Zverev koji zadnjih par godina nije prosao trece kolo Slema, uzas sta uradise zbog zarade.

Toto-ko-tunjo-i-treslicemerizam

pre 5 godina

Hahahahaha,pa vi ste klinci smesni zaista! Cuj,kakva poredjenja Jokica i Novaka! Novak je moze se reci na "zalasku" karijere,igrao je toliko puta za DK tim,osvojio DK,osvojio bi i drugi 2013.da je imao s kim da igra (Troicki bio suspendovan,Tipsarevic povredjen).I sad vi neuki klinci,uporedjuje to sa kosarkom?!Tenis nije timski sport,nije reprezentativni sport,nego pre svega pojedinacan.Djokovic igra prelomne naredne dve godine u cilju da postane najbolje ikad i naravno da treba pre svega na to da se skoncetrise.Mnogo,mnogo bitnije i korisnije za Srbiju je da donese zlato u Tokiju!A Jokic?! Jokic je na pocetku svoje sportske karijere,stigao je vec sada tri puta da odbije reprezentaciju,a tek je poceo da igra kosarku!Kosarka je timski sport za razliku od tenis,kosarka ima sasvim drugi status u Srbiji od tenis i samo neuki klinci poput vas ovde mogu da uporedjuju njih dvojicu i da pisu ovde recenice poput "NEMOJ DA SAM VISE CUO DA JE NEKO NESTO REKAO JOKICU"!Hahahahahaaha.Kad Jokic donese makar jedno zlato u kosarci i to tako sto sam izgura prvenstvo kao sto je Djokovic gurao DK moze da se penzionise zauvek sto se mene tice.Smesni ste!Novace napred samo!Zlato u Tokiju nam donesi i sve ostalo je nebitno!
(Xnodeh, 22. februar 2019 14:26)

Slazem se sa recenim, osim sa zadnjom recenicom i mnogo "hahaha..." u tekstu. To poslednje sto si naveo bitno je koliko i DK. Samo da presisa Rodjine grenslemove. Preguracemo nekako bez te "bitne" olimpijske medalje u tenisu.

srle

pre 5 godina

Pametan potez Noleta. Kakav bre Dejvis kup, tu bi samo bespotrebno gubio snagu za prave stvari, a to je osvajanje grend slem turnira. Neka odigra još Olimpijske igre 2020, a Dejvis kup je ionako već osvajao.

antiDebil

pre 5 godina

Odlicno. Od sada cu jos jace navijati za njegove protivnike.

Sve ce se ovo vratiti kroz povredu ili kroz neosvajanje najvecih titula.

Uvek ce gledati u ledja Nadalu i najvecem svih vremena GOAT-u RF!
(Zolja, 22. februar 2019 14:06)

Proslo je bote vec neko vreme od kada Rodja i Nadal gledaju Djokovicu u ledja, ta distanca izmedju njih ce se samo povecavati.
Sto se tice povrede, to se desiti Nadalu i Federeru, tako da ce Djokovicev put ka povecavanju te distance biti sirom otvoren !!

A sto se tice samog takmicenja, posto Djokovic ne igra moci ces da uzivas u Federerovim igrama, ionako je uvek bio poznat po nastupima u dejvis kupu, toliko poznat da je napravio pauzu od 10 godina izmedju pobede.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

Čuj Dejvis kup, potpuno nebitno takmičenje. Poslednjih 20 godina se samo Štepanek, Rosol i Berdih ložili na to. Cilj je da uzme zlato za maticu na OI u Tokiju i zatvori priču. Bez dramaturgije ljubitelji sporta.

VUK

pre 5 godina

Pike je strano telo u tenisu. Hoće samo da zaradi novac. ATP je srce tenisa i organizovaće CUP. Tenis -teniserima. Hoće li da Novak,Rafa i Roger...organizuju finale svetskog prvenstva u fudbalu? Ko bi na to pristao?

k

pre 5 godina

Niti zelim, niti imam ikakav razlog da napadam Djokovica, smatram da je on vec pokazao koliki je patriota. Samo me interesuje jel zna neko za kakve se konkretno Djokovic promene zalagao sto se tice Dejvis kupa, jer je on javno pricao o tome kako tadasnji sistem nije bas dobar za tenisere

Nemac

pre 5 godina

i onako tesku sezonu??? sine ne igras vec mesec dana a sezona tek krenula, a neces jos dve nedelje??? sta je tu tesko??
(Dakle, 22. februar 2019 14:18)

Prijavi se ti umesto njega, doprinesi malo nasem sportu, on je za reprezentaciju igrao dosta, ima vec osvojen taj DK i bronzu na OI. A pokusace svakako i da osvoji OI 2020. god.

Canadaboy

pre 5 godina

Svako tvoje pojavljivanje na turnirima znaci i predstavljanje Srbije...... samo rokaj brate, obori sve rekorde, i objasni svima ko je GOAT !!!

Nidza

pre 5 godina

Djokovic kada je igrao uvek je donosio 2 sigurna poena a ostali gubili, svestan je i on da igra ne bi pomoglo jer nema ko da donese jos jedan poen, razumna odluka i napad na gren slemove i OI sledece godine

Bruce Springsteen

pre 5 godina

Sad kada ga napadnu a bez njega ne bi imali ni tu jednu titulu...Meni je dosta kada vidim pored njegovog imena zastavu naše zemlje...

Xnodeh

pre 5 godina

Steta doktore. Tebi se ne moze nista zameriti. I tu jednu bez tebe ne bi imali. Prioritet nek ti bude da postanes statisticki najbolji ikad. I da, da doneses zlato u Tokiju! Vaznije od tog Pikeovog turnira!

Arso

pre 5 godina

Kakvi Dejvis kupovi ostavimo to hrvatima neka uzmu i oni nesto,samo ti osvajaj GS jos 10 godina...samo nek te zdravlje i sreca sluze kralju,hvala sto postojis!

Zorowitzki

pre 5 godina

Kazite opet nesto o Jokicu, on nam je barem doneo srebro sa OI, a ovaj se u olimpijskim godinama uvek povredi ili tako nesto... A onaj dejvis kup iz 2010. je Troicki b

Greatness

pre 5 godina

Čovjek bio najveći pobornik za reformu, a sada kada se to konačno desilo neće da igra... Plus mu ni ovo sada ne odgovara. Ali će igrati na nekom nebitnom premijernom ATP kupu... Nikakav hejt, samo realnost...

Stokadin

pre 5 godina

I ovako nikad nista nije uradio za Srbiju, porez ne plaća ovde, toliko imamo boljih sportista i političara od njega, bla truć, bla, bla ...

napred

pre 5 godina

Djokovic je 2010g uradio sta je trebao za Dejvis kup tim Srbije. Sad nek se posveti osvajanju gren slemova i postane najbolji teniser svih vremena.

Boxer

pre 5 godina

@ Bruce Springsteen

Pa naravnk da ce da ga napadnu.. On je bio jedan od tenisera koji se najvise zalagao da se sistem promeni.. Da svi mogu da igraju.. I onda kada se sistem promenio on nece.. Nema veze sto je nas, i ja ga stvarno cenim i postujem kao sportistu, meni licno je "pokidao tonu zivaca", ali sam se i radovao svakoj njegovoj pobedi kao da je moja.. I dalje cesto gledam njegove meceve i navijam iz sve snage.. Ali ovo je malo licemerno..

Marko

pre 5 godina

Mi vec imamo jednu titulu u Davis Cupu.Zato mislim da je i bolje da zavrsi sezonu posle zavrsnog turnira.Mnogo je bitno da bude fizicki maksimalno spreman za sledecu sezonu,zato sto se tu igraju olimpijske igre.I bilo bi lepse da osvojimo ATP Cup,da osvojimo i to dok je Novak na vrhuncu.Stvarno je i dovoljno da igra jedno timsko takmicenje.

scarlxrd

pre 5 godina

Велики Србин!
Не заборавите да се он са Пикеом и залагао за овај формат.
Иди у Монако и играј за њих.

Stručnjak

pre 5 godina

Sezona u Denveru je duga i ovo je ok potez. Igrao je All Star i čeka ga i Playoff, ali sigurno će nastupati za reprezentaciju sledeće sezone na XY takmičenju. Legenda.

Limanoid

pre 5 godina

Nije ni nužno da igra. Neka on juri titule po turnirima, sasvim dovoljno time čini i za Srbiju. Imamo super reprezentaciju i bez njega. Krajinović, Đere, Lajović, Troicki, Tipsa, ma samo napred!

Bruce Springsteen

pre 5 godina

Sad kada ga napadnu a bez njega ne bi imali ni tu jednu titulu...Meni je dosta kada vidim pored njegovog imena zastavu naše zemlje...

napred

pre 5 godina

Djokovic je 2010g uradio sta je trebao za Dejvis kup tim Srbije. Sad nek se posveti osvajanju gren slemova i postane najbolji teniser svih vremena.

Greatness

pre 5 godina

Čovjek bio najveći pobornik za reformu, a sada kada se to konačno desilo neće da igra... Plus mu ni ovo sada ne odgovara. Ali će igrati na nekom nebitnom premijernom ATP kupu... Nikakav hejt, samo realnost...

Xnodeh

pre 5 godina

Steta doktore. Tebi se ne moze nista zameriti. I tu jednu bez tebe ne bi imali. Prioritet nek ti bude da postanes statisticki najbolji ikad. I da, da doneses zlato u Tokiju! Vaznije od tog Pikeovog turnira!

Limanoid

pre 5 godina

Nije ni nužno da igra. Neka on juri titule po turnirima, sasvim dovoljno time čini i za Srbiju. Imamo super reprezentaciju i bez njega. Krajinović, Đere, Lajović, Troicki, Tipsa, ma samo napred!

srle

pre 5 godina

Pametan potez Noleta. Kakav bre Dejvis kup, tu bi samo bespotrebno gubio snagu za prave stvari, a to je osvajanje grend slem turnira. Neka odigra još Olimpijske igre 2020, a Dejvis kup je ionako već osvajao.

Blondie

pre 5 godina

Sam sebe naziva patriotom a nikada ne igra za Srbiju. Samo je jednom odigrao kako bi se kvalifikovao za OI u Riu a onda je karma učinila svoje, kada ga je Delpo odrao u prvom kolu. Zali se na gust raspored a poznato je da igra najmanje turnira na turu, kako ostali stignu da odigraju i milion drugih turnira i Davis Cup. Zalagao se za promenu Davis Cupa a sada mu ni to ne odgovara. Ne kazem da nije najbolji sada po rezultatiža, ali je isto tako najbolju i u kukanju, psovanju, negodovanju, foliranju a to publika jako dobro vidi. Neka se ugleda na sugradjanku Jelenu Jankovic, igrala devojka uvek za Srbiju i povredjena i bolesna i u losoj formi, umorna a nije se nikada žalila. Ako je on patriota, sta reci za nju? I ta titula koju su osvojili, Novak je igrao samo u finalu a sam sebe hvali kako je doveo Srbiju do salatare. Zna se ko su patriote i to ne samozvane.

scarlxrd

pre 5 godina

Велики Србин!
Не заборавите да се он са Пикеом и залагао за овај формат.
Иди у Монако и играј за њих.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

Čuj Dejvis kup, potpuno nebitno takmičenje. Poslednjih 20 godina se samo Štepanek, Rosol i Berdih ložili na to. Cilj je da uzme zlato za maticu na OI u Tokiju i zatvori priču. Bez dramaturgije ljubitelji sporta.

Xnodeh

pre 5 godina

Hahahahaha,pa vi ste klinci smesni zaista! Cuj,kakva poredjenja Jokica i Novaka! Novak je moze se reci na "zalasku" karijere,igrao je toliko puta za DK tim,osvojio DK,osvojio bi i drugi 2013.da je imao s kim da igra (Troicki bio suspendovan,Tipsarevic povredjen).I sad vi neuki klinci,uporedjuje to sa kosarkom?!Tenis nije timski sport,nije reprezentativni sport,nego pre svega pojedinacan.Djokovic igra prelomne naredne dve godine u cilju da postane najbolje ikad i naravno da treba pre svega na to da se skoncetrise.Mnogo,mnogo bitnije i korisnije za Srbiju je da donese zlato u Tokiju!A Jokic?! Jokic je na pocetku svoje sportske karijere,stigao je vec sada tri puta da odbije reprezentaciju,a tek je poceo da igra kosarku!Kosarka je timski sport za razliku od tenis,kosarka ima sasvim drugi status u Srbiji od tenis i samo neuki klinci poput vas ovde mogu da uporedjuju njih dvojicu i da pisu ovde recenice poput "NEMOJ DA SAM VISE CUO DA JE NEKO NESTO REKAO JOKICU"!Hahahahahaaha.Kad Jokic donese makar jedno zlato u kosarci i to tako sto sam izgura prvenstvo kao sto je Djokovic gurao DK moze da se penzionise zauvek sto se mene tice.Smesni ste!Novace napred samo!Zlato u Tokiju nam donesi i sve ostalo je nebitno!

Goran

pre 5 godina

Bravo Srbi braco, koliko negativnih komentara. :(
Ne zasluzuje ovakav narod Djokovica, zasluzili smo jos jednog Vucica da imamo, da nam ispere mozak do kraja.

VUK

pre 5 godina

Pike je strano telo u tenisu. Hoće samo da zaradi novac. ATP je srce tenisa i organizovaće CUP. Tenis -teniserima. Hoće li da Novak,Rafa i Roger...organizuju finale svetskog prvenstva u fudbalu? Ko bi na to pristao?

Papke

pre 5 godina

Postoji ogromna razlika između Đokovića i Jokića. Novak više od 12 godina brani boje naše zemlje, ističe odakle je, donosi radost srpskom narodu. O dobrotovrnom radu, pomoći najugroženijima ne treba trošiti reči. Bez Novaka se ne bi ni čulo za Srbiju u svetu, pa ne bitno gde on živi. Na kraju krajeva Tesla i Pupin su živeli u Americi. Jokić sa njegovim stavom "važan sam samo ja i niko drugi" je sušta suprotnost Novaku. Ne može se porediti jedan od najvećih sportista svih vremena i čovek koji je u karijeri osvojio samo jedan kup Koraća.

Kukatilo

pre 5 godina

Mi vec imamo jednu titulu u Davis Cupu.Zato mislim da je i bolje da zavrsi sezonu posle zavrsnog turnira.Mnogo je bitno da bude fizicki maksimalno spreman za sledecu sezonu,zato sto se tu igraju olimpijske igre.I bilo bi lepse da osvojimo ATP Cup,da osvojimo i to dok je Novak na vrhuncu.Stvarno je i dovoljno da igra jedno timsko takmicenje.
(Marko, 22. februar 2019 13:58)

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel?

Stokadin

pre 5 godina

I ovako nikad nista nije uradio za Srbiju, porez ne plaća ovde, toliko imamo boljih sportista i političara od njega, bla truć, bla, bla ...

Asko

pre 5 godina

Decko je igrao dejvis kup samo da bi uzeo titulu za sebe. Da bi svet sutra mogao da kaze kako ima sve titule. Videcete da ce igrati olimpijske igre i tu ce se debelo potruditi. Ne radi Srbije nego radi sebe. Covek samo misli na sebe i svoj novac.

Arso

pre 5 godina

Kakvi Dejvis kupovi ostavimo to hrvatima neka uzmu i oni nesto,samo ti osvajaj GS jos 10 godina...samo nek te zdravlje i sreca sluze kralju,hvala sto postojis!

Milosh

pre 5 godina

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel?
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:14)

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem???

Marko

pre 5 godina

Mi vec imamo jednu titulu u Davis Cupu.Zato mislim da je i bolje da zavrsi sezonu posle zavrsnog turnira.Mnogo je bitno da bude fizicki maksimalno spreman za sledecu sezonu,zato sto se tu igraju olimpijske igre.I bilo bi lepse da osvojimo ATP Cup,da osvojimo i to dok je Novak na vrhuncu.Stvarno je i dovoljno da igra jedno timsko takmicenje.

nenad minhen

pre 5 godina

Zanimljivo DK je nebitno takmicenje kada Novak otkaze ali kada Viktor,Zimonjic ili neki drugi igraju i izgube odjednom postane najbitnije takmicenje na svetu i utrkujemo se ko ce ih vise napljuvati,da ne govorimo o tome da je Ana napustila FED kup tim jer nije mogla da trpi konstantno vredjanje jer je ponekad preskakala meceve.Jednostavno branite neodbranjivo,lik se cimao dok nismo uzeli salataru iskljucivo da je ima u CV-u,od tada proslo 8 godina,odradio je samo jedan ceo ciklus nakon toga,u par navrata igrao i to uglavnom nebitne meceve koje bi dobili bez njega tipa mec protiv drugog tima Hrvatske u Kraljevu zarad samopromocije a bukvalno sve eliminacione meceve kada je vazno(protiv Svajcaraca 2014,Argentine 2015,Britanije 2016)je propustao iako u to vreme nije imao nikakve obaveze,i direktno nas gurao u poraze u vreme kada je bio gotovo nepobediv.Pritom nacija ga i dalje velica kao Boga,isti oni koji ne mogu Jokicu da oproste jedan otkaz,omalovazavaju Djordjevica zbog jednog poraza,Spanovicevu zbog zahvaljivanja na finansijskoj pomoci,nipodastavaju ostale nase tenisere koji se uvek odazivaju reprezentaciji...Mozda je covek individualno najuspesniji,ali imamo mi mnogo zasluznijih sportista koje smo gurnuli u blato,uzdizuci jednoga koji stalno mase patriotizmom a u biti ga zanimaju samo pare,primera radi Dk preskace ali zato ne zaobilazi ni najnebitniju egzibiciju.

Zoran

pre 5 godina

Pitao bih navijace Novaka Djokovica kako to da im ne smeta to sto je njihov idol kupio psa i dao mu ime po Nikoli Tesli,kako im ne smeta to sto je njihov idol sredio da Goran Djokovic,njegov stric, bude pocasni konzul moje Srbije u Monaku? Ovaj komentar saljem cetvrti put,pa objavite ga ne vredjam nikoga,samo iznosim cinjenice.

Ranko Sipka

pre 5 godina

Ovaj format Davis Cupa bi mogao da bude zesci fijasko. Federera nema jer se Svajcarska nije ni plasirala, Nole nece da igra, a Nadal zadnjih par godina vec propusta zadnji deo sezone zbog povrede. Bas me zanima ko ce u Madridu da gleda cetvrtfinale npr. Belgija USA i duel Darcisa i Harrisona, dok bi po starom formatu domacini imali veliku podrsku svojih navijaca bez obzira na imena.
Bez velike trojke, pa i Mareja i Vavrinke kojih nece biti glavna zvezda ce biti Saša Zverev koji zadnjih par godina nije prosao trece kolo Slema, uzas sta uradise zbog zarade.

s..nikolić /austrija

pre 5 godina

kakav crni Davis cup,neka se skoncetntrise na Slemove i masterse,i da ubije u pojam zapadnjake.
(Moe, 22. februar 2019 13:52) 

Što peniš protiv "zapadnjKa" ?

71

pre 5 godina

@Stokadin
E bas je to najbitnije sto ne placa porez ovde. A kome? Ne placaju ga ni oni sto zgrcu milione u Srbiji preko ledja radnika, a Nole niti ga je zaradio u Srbiji niti treba da puni stranacke dzepove.
Mozda necemo uzeti titulu ali se afirmisu i ostali nasi teniseri, i ipak je ovo samo igra i treba u njoj uzivati a smanjiti strasti

k

pre 5 godina

Niti zelim, niti imam ikakav razlog da napadam Djokovica, smatram da je on vec pokazao koliki je patriota. Samo me interesuje jel zna neko za kakve se konkretno Djokovic promene zalagao sto se tice Dejvis kupa, jer je on javno pricao o tome kako tadasnji sistem nije bas dobar za tenisere

Boris

pre 5 godina

Svakako ne bih prošli ni sa njim jer se igra 2 singla i dubl u istom danu, što znači da bi od Francuza izgubili dubl i jedan singl a od Japana jedan singl. O cetvrtfinalu i polufinalu da ne govorimo. Ne treba gubiti energiju i vreme na Davis cup jer je ostatak tima ispod proseka.

Vladimir

pre 5 godina

Ne objavljujte komentare gdje ljudi objavljuju kako bi želeli da se neko povrjedi.Kako su samo podli ti ljudi.Ko se pronašo neka mi odma da minus.Idemo Nole!

Zorowitzki

pre 5 godina

Kazite opet nesto o Jokicu, on nam je barem doneo srebro sa OI, a ovaj se u olimpijskim godinama uvek povredi ili tako nesto... A onaj dejvis kup iz 2010. je Troicki b

Evans

pre 5 godina

Sve mu je oprosteno jer je taj Dejvis kup osvojio bukvalno sam 2010. fokus doktore na gren slemove i da padne taj Federer konacno. Srbija moze lako imati najboljeg igraca u istoriji u nekom sportu a to nije mala stvar.

Boxer

pre 5 godina

@ Bruce Springsteen

Pa naravnk da ce da ga napadnu.. On je bio jedan od tenisera koji se najvise zalagao da se sistem promeni.. Da svi mogu da igraju.. I onda kada se sistem promenio on nece.. Nema veze sto je nas, i ja ga stvarno cenim i postujem kao sportistu, meni licno je "pokidao tonu zivaca", ali sam se i radovao svakoj njegovoj pobedi kao da je moja.. I dalje cesto gledam njegove meceve i navijam iz sve snage.. Ali ovo je malo licemerno..

Kac

pre 5 godina

Nole opusteno, ko jos gleda reprezentacije u tenisu... Bitno je da ti budes top na slemovima, za ostalo se ne brini... Idemo Nole legendo, sledeci je RG!!!

Nemac

pre 5 godina

i onako tesku sezonu??? sine ne igras vec mesec dana a sezona tek krenula, a neces jos dve nedelje??? sta je tu tesko??
(Dakle, 22. februar 2019 14:18)

Prijavi se ti umesto njega, doprinesi malo nasem sportu, on je za reprezentaciju igrao dosta, ima vec osvojen taj DK i bronzu na OI. A pokusace svakako i da osvoji OI 2020. god.

Nicola

pre 5 godina

Dejvis Kup je osvojio, maltene sam, svaki put kada je igrao 2 boda je doneo, jedino kada je predao Delpu, sto se mene tice ne mora vise ni da igra ali Olimpijske Igre da proba da osvoji. Sto ce biti kruna njegove karijere.
(Ime, 22. februar 2019 14:20)

Bravo!

Bane

pre 5 godina

Pazi oni koji mrze Djokovica sada im smeta sto Djokovic ne igra za reprezentaciju. Dogovorite se sa vasim supljim botovskim mozgovima sta hocete... haha a da igra vi bi navijali za njega mozda? :D
(Sale, 22. februar 2019 14:39)

To sam i ja napisao, pljuju ga jer ne igra, a da igra navijali bi da izgubi da bi mogli i tu da ga pljuju jer igra za reprezentaciju a gubi meceve. haha

Zezus

pre 5 godina

Meni je dovoljno kad pokida Nadala ili Federera u finalu nekog turnira i u krupnom planu SRPSKA ZASTAVA, pored njegovog imena gde god nastupa pise Srbija, Srbin Novak Djokovic. Tako da ovo sto ne igra me uopste ne dotice. Igrao je kad je trebalo osvojio dovidjenja prijatno.

Dado

pre 5 godina

Zasto bi igrao za Srbiju kad mu je majka hrvatica, otac crnogorac sa kosova a on živi u monaku? Nema on nikakve veze sa Srbijom.
(Djordje, 22. februar 2019 18:05)

A šta su hrvat i crnogorac no srbi...

Sale

pre 5 godina

Pazi oni koji mrze Djokovica sada im smeta sto Djokovic ne igra za reprezentaciju. Dogovorite se sa vasim supljim botovskim mozgovima sta hocete... haha a da igra vi bi navijali za njega mozda? :D

Ime

pre 5 godina

Dejvis Kup je osvojio, maltene sam, svaki put kada je igrao 2 boda je doneo, jedino kada je predao Delpu, sto se mene tice ne mora vise ni da igra ali Olimpijske Igre da proba da osvoji. Sto ce biti kruna njegove karijere.

Ogi

pre 5 godina

Što se mene tiče, on jedino ima obavezu da za Srbiju osvoji zlato na sledećoj Olimpijadi, Dejvis kup mi je potpuno nebitan kao takmičenje.

antiDebil

pre 5 godina

Odlicno. Od sada cu jos jace navijati za njegove protivnike.

Sve ce se ovo vratiti kroz povredu ili kroz neosvajanje najvecih titula.

Uvek ce gledati u ledja Nadalu i najvecem svih vremena GOAT-u RF!
(Zolja, 22. februar 2019 14:06)

Proslo je bote vec neko vreme od kada Rodja i Nadal gledaju Djokovicu u ledja, ta distanca izmedju njih ce se samo povecavati.
Sto se tice povrede, to se desiti Nadalu i Federeru, tako da ce Djokovicev put ka povecavanju te distance biti sirom otvoren !!

A sto se tice samog takmicenja, posto Djokovic ne igra moci ces da uzivas u Federerovim igrama, ionako je uvek bio poznat po nastupima u dejvis kupu, toliko poznat da je napravio pauzu od 10 godina izmedju pobede.

Ivan

pre 5 godina

Zasto bi igrao za Srbiju kad mu je majka hrvatica, otac crnogorac sa kosova a on živi u monaku? Nema on nikakve veze sa Srbijom.
(Djordje, 22. februar 2019 18:05)

Boli vas ona srpska zastavica sto stoji pored njegovog imena kada osvaja sve one GS titule vise nego bilo koji vas uspeh u bilo kom sportu. Inace, nema nikakve veze sa Srbijom, osim sto je rodjen u njenom glavnom gradu… I otac mu nije nikakav crnogorac, nego srbin i to istice kada god ima prilike.

Nislija

pre 5 godina

Meni je dovoljno kad pokida Nadala ili Federera u finalu nekog turnira i u krupnom planu SRPSKA ZASTAVA, pored njegovog imena gde god nastupa pise Srbija, Srbin Novak Djokovic. Tako da ovo sto ne igra me uopste ne dotice. Igrao je kad je trebalo osvojio dovidjenja prijatno.
(Zezus, 22. februar 2019 15:22)

Tacno, kada su ga proglasili za sportistom godine, Monika Seles kaze, Novak Djokovic from Serbia! Najbolji i najveci srpski ambasador. Zbog njega su promenili sliku o Srbiji koja je bila poznata samo po ratovima. Samo napred Nole i podrska za svaku tvoju odluku!

realno

pre 5 godina

Prvo, Djokovic se jeste dogovarao sa Pikeom o promenama, ali izgleda da je u nekom momentu Pike presekao sam i doneo neke odluke bez konsultacija sa njim ili bilo kojim teniserom iz vrha. Drugo, ovde ljudi ni ne citaju tekst nego odmah pljuju. Lepo je rekao da ce igrati za reprezentaciju u ATP kupu, sto je ekvivalentno takmicenje ovo novom Dejvis kupu. Pri cemu, 99% ce daleko veca konkurencija biti u ATP kupu. Dejvis kup je otisao u proslost krajem 2018 godne. Ovo Pikeovo cudo se samo isto tako zove.

Apport

pre 5 godina

Uporedjivati Jokica koji ima 3 nastupa za rep i Djokovica koji ima bronzu na OI, i preko 50 meceva za DK(koji je osvojio) i svega par poraza je suludo. Ali navikli smo od botova da sve sto Novak uradi to je lose. Tako da opusteno.. :)

Realno

pre 5 godina

(ROLEX, 18k, 22. februar 2019 15:20)  

Pa gde si bote punim imenom i prezimenom da pljujes po Djokovicu, nesto vas ne vidim na fejsbuku i instagramu gde stoji vasa slika i ime. Jel smes da udjes u kladionicu i da kazes ja sam bot koji pljujem Djokovica. Ne zato sto ne smes nego i tebe sramota to sto radis. Nema vas na mapi kada treba da ga pljujete a da se vidi ko ste. Vec samo po raznim forumima pod laznim imenima. Mali ste niste svesni koliko ste mali. ;) 
(Kale, 22. februar 2019 15:34) 

Objasnio!

King Roger

pre 5 godina

Ovaj Otan tj King Roger je verovatno neki mali lik najvise 165cm, ne moze sa smuva nijednu devojku pa leci komplekse na ovom sajtu. Dan noc uz vesti gde se pominje Djokovic.
(Ukraden, 22. februar 2019 16:47)

Visok sam 186 cm bez laganja najiskrenije.A to sto se ti i slicni ne mogu pomiriti da neko ne navija za Nola to je nesto drugo.I nisam Otan.I sta ako nemam devojku jer to znaci da kad bi je imao ne bih pisao komentare.Pa ne naravno da ne znaci.Kao sto neko moze da primeti pisem sa Android aplikacije sto znaci da pisem dok sa u busu u gradu dok jedem ili gledam tv.Za to je potrebno nekoliko minuta.Ne pisem sa racunara pa da sam ceo dan kuci kao sto neko stalno govori.To me ne ometa da radim ostale poslove.

antiDebil

pre 5 godina

Odlicno. Od sada cu jos jace navijati za njegove protivnike.

Sve ce se ovo vratiti kroz povredu ili kroz neosvajanje najvecih titula.

Uvek ce gledati u ledja Nadalu i najvecem svih vremena GOAT-u RF!
(Zolja, 22. februar 2019 14:06)

Proslo je bote vec neko vreme od kada Rodja i Nadal gledaju Djokovicu u ledja, ta distanca izmedju njih ce se samo povecavati.
Sto se tice povrede, to se desiti Nadalu i Federeru, tako da ce Djokovicev put ka povecavanju te distance biti sirom otvoren !!

A sto se tice samog takmicenja, posto Djokovic ne igra moci ces da uzivas u Federerovim igrama, ionako je uvek bio poznat po nastupima u dejvis kupu, toliko poznat da je napravio pauzu od 10 godina izmedju pobede.

Ja Klaudije

pre 5 godina

Ja potpuno opravdavam odluku Novaka.Davis kup se igra posle finala ATP u Londonu i gde se igra gorovo svaki dan po dva meca.I ako bi Srbija dobro napredovala on bi u nedelju dana tebalo da odigra 14 meceva u dva dobijena meca.Treba se odmiriti za novu sezonu i sledeci AO.Nece igrati ni Rafa, ni Rodzer ni najbolji iz ostalih ekipa.I kao sto je najavio igra ce na ATP kupu nacija za nasu reprezentaciju koji jedan vid priprema za AO

Mikii

pre 5 godina

I Joko se pobrinuo za osvajanje titule u nasoj reprezentaciji, tako da ni on ne mora vise da igra. Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, svi oni imaju medalje. Eto, prema logici nolovcana, ni Gasol koji ima osvojeno sve zivo sa Spanijom, ne bi trebalo da igra vec 10 godina za reprezentaciju, a ipak, covek i cetrdesetoj najavio da ce biti tu. Fascinantan je nivo zaludjenosti covekom iz Monte Karla.

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Pricajte vi sta hocete, ali da on i jokic slucajno igraju za hrvatsku, nastupali bi jer bi pritisak javnosti bio nemoguc. Pa bilo je nekih kosarkaskih otkaza, mislim giricek... 2005?.. i onaj nagelirani bruno kovacevic je u sportskom prilogu dnevnika odrzao igracima bukvicu od 5 min tipa 'vasi vrsnjaci su ginuli 91 da vi danas mozete igrat' :D
Iako je to po meni bio izrazito seljoberski potez, opet, sport je nastavak rata drugim sredstvima. Jel ti dignu zastavu na jarbol, jel ide himna? Izvoli onda napravi nesto za opce dobro odnosno marketing zemlje i njen ugled u svijetu.
Naravno, djole je to za vas napravio, ali opet, cisto sportski i bez ikakve mrznje, zasto se ne bi izjednacili s nama po broju titula? Kuzite, da vi vodite 2:1 u dc titulama, a mi imamo najboljeg igraca na svijetu sigurno bi bilo 'moras'.
Ali eto, u basketu i tenisu otkazi su moguci. U nogometu... hahahahah... pa da je luka modric sa 24 godine presao u real i dobio tad zlatnu loptu pa rekao da 'ne zna' i da ce 'vidjeti' da li ce nastupat za hr ja ne znam, izbili bi neredi. :D

Pavao

pre 5 godina

Zbog njega su promenili sliku o Srbiji koja je bila poznata samo po ratovima. Samo napred Nole i podrska za svaku tvoju odluku!
(Nislija, 22. februar 2019 15:28)

A šta, sa Djokovićem je kao bolja slika? Sad smo zemlja glumaca, grubijana i foliranata? Veliki doprinos, nema šta.

Nemanja

pre 5 godina

Kad Novak ne igra za reprezentaciju (citaj takmicenje gde nema love) onda za to svi nadju 100 objasnjenja i razumevanja za Novaka, kad Nikola ne odigra jedan turnir i par kvalifikacionih meceva, onda je drzavni neprijatelj. Braco Srbi, sramotim vas se!!!

Danica

pre 5 godina

Najbolji su mi ovi što misle da je Djoković "promenio sliku o Srbiji". Djoković je samo POTVRDIO sliku o Srbiji.
A zašto su ponosni što "pored njegovog imena pise Srbija" - e, to je prava misterija!

Ela

pre 5 godina

Treba da se fokusira na gren slemove da postane goat i skine sa vrha onu podmuklu lisicu Federera, a Dejvis Kup je osvojio nema potrebe da rizikuje povredu...

Kasper

pre 5 godina

Nisam znao da se Djokovic penzionisao... 
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:54) 

Evo ga ovaj kukatilo sto pljuje i Jokica, koliko ti pacove imas nastupa za reprezentaciju i jesi osvojio Dejvis kup kao Novak?
(Negovan, 22. februar 2019 15:19)

On ima nastupe na ovom forumu 24/7, cekanje vesti o Novaku i trka sa ostalim misevima ko ce u vecoj meri da kritikuje Novaka :)

Kale

pre 5 godina

(jugoslovenka, 22. februar 2019 16:18)

Kukatilo, Rolex, Jugoslovenka, Raca, Zolja jedan isti lik, ne bi me cudilo da je to ustvari Otan. Strasno!

sreta steta

pre 5 godina

Ne znam sta se cudite ovom potezu, pa Djokovic je i ranije bio kontradiktoran.
Prvi slucaj: 2016. godine pre Olimpijskih Igara u Brazilu najavljuje pohod na zlato mesecima unazad, i govori kako mu je to zivotni san, a onda odlazi na masters u Torontu, koji se igrao nedelju-dve pre OI?! I osvaja ga, ali zato sto niko iz prvih 10 na svetu nije igrao osim njega i Nisikorija! I u prvom kolu u Riju sa sve laznim suzama napusta teren porazen od tada 141. tenisera sveta, Del Potra!
Drugi slucaj: Djokovic komentarise Agasijevu knjigu u kome doticni pise o koriscenju kokaina, i ostro ga osudjuje... Par godina kasnije Djokovic angazuje Agasija kao trenera!

Kale

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara peotiv Djokocica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima.

Mikii

pre 5 godina

Drago mi je sto uglavnom ovakvi do bola nepismeni ljudi kao ovaj Jumko pisu svasta za Novaka. Umesto da si zavrsio jos koji razred da naucis gramatiku i da naucis da se ne znam i da li, pisu odvojeno da se ne brukas ovde, ti visis ovde da dokazes nesto u sta i sam ne verujes...
(Sta reci?, 22. februar 2019 16:52)

Ste reci? Reci cu da je vrlo malo mozdanih vijuga potrebno da se shvati da to nije Jumko koji vas unistava iz dana u dan, svojim sarkazmom i ironijom. Nazalost, vecina vas veze sa inteligencijom nema.

Stručnjak

pre 5 godina

Sezona u Denveru je duga i ovo je ok potez. Igrao je All Star i čeka ga i Playoff, ali sigurno će nastupati za reprezentaciju sledeće sezone na XY takmičenju. Legenda.

II

pre 5 godina

Djokovic svaki turnir mora da odigra potpuno sam. I to na GS turnirima 7 meca u 3 dobijena seta gde se igra po nekoliko sati, cak do 4 i 5 sati. Na mastersima je na dva dobijena seta maksimalno ali se igra i po 3 seta, opet po nekoliko sati svaki mec. Koliko se igra kosarkaski mec i koliko fudbalski mec?? U ekipnim sportovima gde jedan igrac nikad nije sam?? Djokovic na svakom turniru igra bukvalno mec svetskog prvenstva gde ucestvuju najbolji igraci i gde je ogromni pritisak na njega da sve to mora da osvoji. Koliko turnira i koliko meceva godisnje u poredjenju sa kosarkom, fudbalom, vaterpolom? I na kraju, dobro je da mesto ustupa drugim igracima iz reprezentacije koji treba da sticu iskustvo i na tom polju i da se kale.

Kale

pre 5 godina

Takvi kao ti i nisu ovde zbog tenisa, vec imate zadatak da "domace izdajnike" koji kritikuju Vodju, Djokovica, Putina u ocima nekog treceg svedete na minimum. Da stvorite laznu sliku kako njih uopste ni nema. Ali dzaba patriJoto moj.
(ROLEX, 18k, 22. februar 2019 15:20)

Pa gde si bote punim imenom i prezimenom da pljujes po Djokovicu, nesto vas ne vidim na fejsbuku i instagramu gde stoji vasa slika i ime. Jel smes da udjes u kladionicu i da kazes ja sam bot koji pljujem Djokovica. Ne zato sto ne smes nego i tebe sramota to sto radis. Nema vas na mapi kada treba da ga pljujete a da se vidi ko ste. Vec samo po raznim forumima pod laznim imenima. Mali ste niste svesni koliko ste mali. ;)

Stefan17

pre 5 godina

NENAD MINHEN

Ti si našao pričati o patriotizmu, poklopi se. Svi vi iz inostranstva ste najveće patriote kada dođete ovde, ako ste tolike patriote što niste ostali. Sada treba da mrzim Đokovića što je odbio nastup za Dejvis kup, a čovek svaki put kada izađe na teren, kraj imena mu stoji srpska zastava. Vi svi ste takvi primitivci to je neverovatno, šta mu je Srbija pružila, ništa, imamo sreće što nije uzeo zastavu Monaka npr....

nenad minhen

pre 5 godina

@Stefan17
Kako vi volite da izokrenete stvari to je neverovatno,ako neces jos jednom da procitas sta sam napisao,objasnicu ti:Zamisli da si na mestu npr.Troickog,da te narod ne zarezuje ni za suvu sljivu,dok se tvom kolegi klanjaju kao bozanstvu,dodje reprezentacija on otkaze,svi kazu nema veze nije bitno,ti igras i singl i dubl,izgubis i skidaju ti glavu,kako bi se osecao?Ili da si Jokic pa da te vredjaju pljuju i salju pretece poruke dok za istu stvar kolegu sportistu maltene podrzavaju.Da ne govorim o Djordjevicu,onoliko pljuvanja zbog jednog poraza koji na kraju nece znaciti i niko da ga brani,dok Djokovica svi brane od "pljuvaca" cak i kada nema negativnih komentara,preventive radi.Jednostavno postalo je vec mucno koliko sa jedne strane jednog sportistu uzdizemo a druge ponistavamo,i to samo iz razloga sto imamo kompleks od onih koji su nas bombardovali i stalno nas ponizavaju pa smo se utripovali da nas vise vole jer on dobro igra tenis,pa je li to prijatelju patriotizam o kojem govoris,da senimo pred strancima i budemo srecni da nas pomaze po glavi,pa cim neko kaze Novak je bolji od Federera/Nadala kao da nam je poslao milijarde bespovratne pomoci,e o tome se radi,a inace nemam veze sa Minhenom osim nadimka,ovde zivim i zato me pogadja stanje nacije bez trunke samopostovanja i dostojanstva,nacije koja sve gleda kroz proklete pare,pa su nam idoli bogati i mocni,i po tvom komentaru zakljucujem,narod koji se iskvario i koji nema razumevanja za drugcija misljenja.

Canadaboy

pre 5 godina

Svako tvoje pojavljivanje na turnirima znaci i predstavljanje Srbije...... samo rokaj brate, obori sve rekorde, i objasni svima ko je GOAT !!!

Cile

pre 5 godina

Ovi sto kao kukaju sto Djokovic ne igra i pljuju ga, da igra oni bi navijali da izgubi. Unistio im Novak zivote pojela ih ljubomora i zavist. Ali ne brinite Novak je tek krenuo.

Drobeno Mleko

pre 5 godina

Normalno je da nece, ni ja ne bih. Dosta je krvario za nas dres, ima covek 31.god, hoce da se posveti svojoj karijeri i hvala mu na svemu. Neka on samara lopticu jos 3 god na ovom nivou i puna kapa. Nego da mi vidimo gde da zaradimo neki dinar pride, najebasmo ko plekane krivine na čunci

Rajko

pre 5 godina

Bože dragi koliko u ovoj mojoj jadnoj zemlji ima budala. Ili su svi oni samo jako nesrećni. Kako neki Srbin uopšte ima obraz da prigovori bilo šta Novaku Djokoviću. Sramota!!!!!

Sale

pre 5 godina

Pazi oni koji mrze Djokovica sada im smeta sto Djokovic ne igra za reprezentaciju. Dogovorite se sa vasim supljim botovskim mozgovima sta hocete... haha a da igra vi bi navijali za njega mozda? :D 
(Sale, 22. februar 2019 14:39) 

To sam i ja napisao, pljuju ga jer ne igra, a da igra navijali bi da izgubi da bi mogli i tu da ga pljuju jer igra za reprezentaciju a gubi meceve. haha
(Bane, 22. februar 2019 15:11)

Upravo to :DDD

Teniski fanatik

pre 5 godina

Igrace ATP kup za reprezentaciju,a nece DEJVIS KUP! Moze objasnjenje sta je ATP kup?Otprilike isto samo sto nosi vise poena
(Komentar, 22. februar 2019 15:04

ATP kup je takmičenje koje se igralo u Dizeldorfu. To takmičenje je i naša reprezentacija osvajala. Međutim ugasilo se pre par godina, sad se opet formiralo i igraće se u Australiji kao priprema pred Australija open 2020. godine. I naravno dobijaće se ATP poeni.

jaki

pre 5 godina

Evo je repriza FIBA - EVROLIGA ili kako već.
Davis cup prodat i prešao u privatne ruke i to više nije isto.
Ako ATP cup dobije vizu za Olimpijske igre-što izgleda da su uspeli- čim Novak ne planira da igra na finalu Devis cup-a, onda ćeto biti očito interesantnije za igrače jer se organizuje pod njihovim pokroviteljstvom a ne tamo nekog fudbalera.Nisam siguran ali mislim da će većina TOP igrača pre podržati ATP cup.

Notar

pre 5 godina

Takvi kao ti i nisu ovde zbog tenisa, vec imate zadatak da "domace izdajnike" koji kritikuju Vodju, Djokovica, Putina u ocima nekog treceg svedete na minimum. Da stvorite laznu sliku kako njih uopste ni nema. Ali dzaba patriJoto moj. 
(ROLEX, 18k, 22. februar 2019 15:20) 

Pa gde si bote punim imenom i prezimenom da pljujes po Djokovicu, nesto vas ne vidim na fejsbuku i instagramu gde stoji vasa slika i ime. Jel smes da udjes u kladionicu i da kazes ja sam bot koji pljujem Djokovica. Ne zato sto ne smes nego i tebe sramota to sto radis. Nema vas na mapi kada treba da ga pljujete a da se vidi ko ste. Vec samo po raznim forumima pod laznim imenima. Mali ste niste svesni koliko ste mali. ;)
(Kale, 22. februar 2019 15:34)

A potpisao se Rolex hahahahahahaha ne treba davati paznju takvim osobama ali si ga unistio komentarom realno.

Nidza

pre 5 godina

Djokovic kada je igrao uvek je donosio 2 sigurna poena a ostali gubili, svestan je i on da igra ne bi pomoglo jer nema ko da donese jos jedan poen, razumna odluka i napad na gren slemove i OI sledece godine

Zizu

pre 5 godina

 Po mom mišljenju, vrlo ružan potez sa moralnog aspekta, ovo mu zaista nije trebalo.
(mghc, 22. februar 2019 14:40)

Jel ti krivo sto ce biti jos spremniji za masterse i gren slemove, placi !

Negovan

pre 5 godina

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem??? 
(Milosh, 22. februar 2019 14:25) 

Nisam znao da se Djokovic penzionisao...
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:54)

Evo ga ovaj kukatilo sto pljuje i Jokica, koliko ti pacove imas nastupa za reprezentaciju i jesi osvojio Dejvis kup kao Novak?

iskreno

pre 5 godina

Novakovi navijači izgleda sporo pamte ,a brzo zaboravljaju.Da li se sjećaju da je Novak bio među prvim teniserima koji je zahtijevao promjene u organizovanju i održavanju DC.Zanimljivo da on nije iznio svoj prijedlog kako bi trebala organizacija DC da bude i kada da se održava ,vć je samo kritikovao postojeću,a kada je do toga došlo,sada mu se ne sviđa.Izgleda da ni on sam ne zna šta hoće.

Toto-ko-tunjo-i-treslicemerizam

pre 5 godina

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel? 
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:14) 

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem???
(Milosh, 22. februar 2019 14:25)

Problem je dezurnih pljuvaca, sto ih je ovim potezom zeznuo. Nadali se suprotnom. DK je bio sansa da ga skrenu s puta. Zna se sta je bitno, biti najveci svih vremena. Grenslemovi i nista drugo.

Auh

pre 5 godina

Papke
Sto se dobrotvornog rada tice ti ne znas da li je Jokic pomogao, ili nije. Postoji gomila sportista koji su pomogli, ali ne javno, ne kamere, ne izjave deset dana. Neki su davali i novac za lecenje i stan da se roditelji sluze dok su u stranoj zemlji, ali ne javno. Izgleda da tebi ako nije javno kao da se nije desilo. Pa sad, odbojkasi, kosarkasi, vaterpolisti, brane boje nase zastave na svim EP, SP, OI, verujem da ljudi koji prate ta takmicenja cuju za Srbiju, pogotovu sto kada su vaterpolisti u pitanju uglavnom svira nasa himna. Ja licno ne vidim razliku izmedju Jokica i Novaka, osim sto Novaka slave kao Boga, pa mu je sve oprosteno, pa cak i da ne igra za reprezentaciju. Dok se Jokicu sve zamera. Ja ne mogu da kazem Novaku gledaj sebe i sto vise turnira da uzmes, a sa druge strane Jokicu da zameram ato gleda sebe i sto zeli da njegova ekipa pobedi. Nekako mi nije logicno da jednog podrzavam, a da drugom zameram istu stvar. Eto ne mogu, pa bio on Novak Djokovic milion puta.

Sremac

pre 5 godina

@zolja

Ako ti se nešto loše desi u narednih godinu-dve, zapitaj se da li si sam/a to prizvao/la! Samo nečovek može drugom, posebno sportisti, priželjkivati povredu.

mghc

pre 5 godina

Ne radi se ovde o tome da li je Dejvis kup bitno takmičenje ili ne, da li je termin odgovarajući, da li je igranje za nacionalni tim čast ili obaveza... Gospodin se udružio sa fudbalerom i zajedno su uveli revolucionarnu promenu u svetski reprezentativni tenis, što i nije baš naišlo na jednoglasno odobravanje u javnosti. I, šta se onda dešava - devet meseci pre nego što će se premijerno izdanje turnira održati, dotični saopštava da ne namerava da nastupi na takmičenju čiji je koosnivač, pokušavajući pritom da se brže-bolje unapred odbrani od osude navijača u Srbiji, u maniru "ali igraću par meseci kasnije, u to budite sigurni". Inače, svoj poslednji meč za reprezentaciju je odigrao u aprilu 2017. godine. Po mom mišljenju, vrlo ružan potez sa moralnog aspekta, ovo mu zaista nije trebalo.

Jumko

pre 5 godina

Hahahaha, 'ajde sto nolomani veruju, mada sumnjam, kada su prepucavanja oko velike trojke da "hejterske" komentare pise jedan lik, ali sam i sada iznenadjen da im je cudno da vecinsko stanovnistvo ne prihvata odbijanje igara za reprezentaciju... I protiv Jokica pise jedan lik?

Sta reci?

pre 5 godina

Djokovic nikad nije ni predstavljao srbiju kako treba,neznam sta se lozite,dali je ginuo za srbiju kao za svoj dzep zapitajte se.
(Jumko, 22. februar 2019 14:48)

Drago mi je sto uglavnom ovakvi do bola nepismeni ljudi kao ovaj Jumko pisu svasta za Novaka. Umesto da si zavrsio jos koji razred da naucis gramatiku i da naucis da se ne znam i da li, pisu odvojeno da se ne brukas ovde, ti visis ovde da dokazes nesto u sta i sam ne verujes...

Uros

pre 5 godina

Sad sam bio na Svajcarskim sportskim sajtovima, mi branimo Novaka a nije normano koliko Svajcarci pogrdnim imenima nazivaju Federera zato sto stalno izbegava igranje za reprezentaciju, dobro je sto nismo kao oni i sto velika vecina podrzava Djokovica. Normalno je i da neko pise lose za njega ali vrlo malo.

Sava

pre 5 godina

Kakav bre Dejvis kup i slicna boranija! Hocemo minimum 23 Gren Slem titula i 350 nedelja kao broj 1 da svima bude jasno ko je najbolji svih vremena i da ne bude potrebe da se o tome uopste vodi polemika!

pop

pre 5 godina

Bože dragi koliko u ovoj mojoj jadnoj zemlji ima budala. Ili su svi oni samo jako nesrećni. Kako neki Srbin uopšte ima obraz da prigovori bilo šta Novaku Djokoviću. Sramota!!!!!
(Rajko, 22. februar 2019 23:15)

ZAŠTO, crni Rajko? Zašto? Ko je Novak Djoković? Udarač loptice, pa brz. Možeš misliti! 90% Srba nije ni čulo za njega.

KINEZ

pre 5 godina

ATP kup nema nikakve veze sa nacionalnim selekcijama.Igraci sami sastavljaju ekipu i odredjuju saveznog kapitena.Zatvoren sisten takmicenja kao i Evroliga u kosarci i tzv. reprezentacija Srbije imace tamo mesto dok Djokovic igra a posle toga kraj.Jedino pravo ekipno takmicenje u tenisu je Davis cup.Moze se diskutovati da li je ova promena dobra ali niko ne moze da spori da 118 godina istorije.Ili istorija pocinje od Djokovica.

Lazic

pre 5 godina

Kako znam svaki igrač mora da nastupi bar jednom za Davis cup u 2019/2020, ako želi na Olimpijske igre, tako da ne razumem ovu odluku.
(Ivan, 22. februar 2019 14:57)

Djokovic valjda zna sta radi, nije kao ti

II

pre 5 godina

"Problem je dezurnih pljuvaca, sto ih je ovim potezom zeznuo. Nadali se suprotnom. DK je bio sansa da ga skrenu s puta. Zna se sta je bitno, biti najveci svih vremena. Grenslemovi i nista drugo."

Bravo! Bravo!! To je sustina njihovih mrzilackih komentara!! Toliko je to ocigledno.

Toto-ko-tunjo-i-treslicemerizam

pre 5 godina

Hahahahaha,pa vi ste klinci smesni zaista! Cuj,kakva poredjenja Jokica i Novaka! Novak je moze se reci na "zalasku" karijere,igrao je toliko puta za DK tim,osvojio DK,osvojio bi i drugi 2013.da je imao s kim da igra (Troicki bio suspendovan,Tipsarevic povredjen).I sad vi neuki klinci,uporedjuje to sa kosarkom?!Tenis nije timski sport,nije reprezentativni sport,nego pre svega pojedinacan.Djokovic igra prelomne naredne dve godine u cilju da postane najbolje ikad i naravno da treba pre svega na to da se skoncetrise.Mnogo,mnogo bitnije i korisnije za Srbiju je da donese zlato u Tokiju!A Jokic?! Jokic je na pocetku svoje sportske karijere,stigao je vec sada tri puta da odbije reprezentaciju,a tek je poceo da igra kosarku!Kosarka je timski sport za razliku od tenis,kosarka ima sasvim drugi status u Srbiji od tenis i samo neuki klinci poput vas ovde mogu da uporedjuju njih dvojicu i da pisu ovde recenice poput "NEMOJ DA SAM VISE CUO DA JE NEKO NESTO REKAO JOKICU"!Hahahahahaaha.Kad Jokic donese makar jedno zlato u kosarci i to tako sto sam izgura prvenstvo kao sto je Djokovic gurao DK moze da se penzionise zauvek sto se mene tice.Smesni ste!Novace napred samo!Zlato u Tokiju nam donesi i sve ostalo je nebitno!
(Xnodeh, 22. februar 2019 14:26)

Slazem se sa recenim, osim sa zadnjom recenicom i mnogo "hahaha..." u tekstu. To poslednje sto si naveo bitno je koliko i DK. Samo da presisa Rodjine grenslemove. Preguracemo nekako bez te "bitne" olimpijske medalje u tenisu.

Dragana

pre 5 godina

Još jedna prilika da navijam za njega ode u nepovrat pošto navijam za njega samo kad igra za reprezentaciju Srbije. Nije mi uopšte žao što neću ni ovoga puta da imam tu priliku. Ipak, naša reprezentacija se plasirala na taj završni turnir pa imam za koga da navijam i nek odigraju najbolje što mogu. A što se njega tiče trebalo je prvo da se informiše kakve promene uvode pa tek onda da lobira za to. Licemerno deluje sad to njegovo izostajanje. Puj pike, ne važi. Ili Pike, svejedno.

Gym

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara protiv Djokovica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima.
(Kale, 22. februar 2019 14:44)

Dobro je sto ima pametnih ljudi jos uvek, i dobro je sto ima malo tih sto po ceo dan sede kuci i pisu komentare protiv ljudi koji su nesto uradili sa svojim zivotom. Zoveo Nole

Marko

pre 5 godina

@Kukatilo Tesko da uporedis kosarku i Davis Cup.U ekipnim sportovima kao sto je kosarka je nikada dosta sta se tice titula sa reprezentacijom.Dok je tenis pre svega individualni Sport.Najboljim teniserima je dovoljno da osvoje Davis Cup jednom u karijeri.Nije Novak jedini koji se zadovoljio jednom titulom.I Federeru je bilo dosta da osvoji jedan DC.Tako da se vidi da to takmicenje nije toliko bitno i da su Grend slemovi i zavrsni turniri najbitniji u tenisu.Sta se tice kosarke se slazem sa tobom,tu svako zeli sto vise titula sa svojom reprezentacijom.

ROLEX 18k

pre 5 godina

@Kale

A ti si bote ovde pod pravim imenom? I ne, nikada nisam pljuvao njega, ali bih rado tebe i tebi slicne novokomponovane patriJote.

Djoka Lendejl

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara protiv Djokovica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima. 
(Kale, 22. februar 2019 14:44) 

Vidim kako vi "normalni ljudi" podrzavate Bogdanovica kad izgube njegovi Kingsi. Iskocio si sam sebi u stomak tim komentarom a ja te poklopio, sah mat.

Sale

pre 5 godina

Tipsarevic preskakao turnire da se oporavi na vreme za reprezentaciju, a Novak i kad nije povredjen ne ide. Bilo je prica da se posvadjao sa Obradovicem jer je SNSovac a Djokovic ne, eto sad vodi njegov dobar prijatelj politicki neutralan Zimonjic, jos termin pomeren kao sto je trazio, sta je onda problem?

jugoslovenka

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara protiv Djokovica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima.
(Kale, 22. februar 2019 14:44)

Dobro je sto ima pametnih ljudi jos uvek, i dobro je sto ima malo tih sto po ceo dan sede kuci i pisu komentare protiv ljudi koji su nesto uradili sa svojim zivotom. Zoveo Nole
(Gym, 22. februar 2019 15:15)

gle sad odgovara samom sebi

Ukraden

pre 5 godina

Ovaj Otan tj King Roger je verovatno neki mali lik najvise 165cm, ne moze sa smuva nijednu devojku pa leci komplekse na ovom sajtu. Dan noc uz vesti gde se pominje Djokovic.

Raca

pre 5 godina

@Kale
Gospodine, Raca je lik sam za sebe, to mi je porodični nadimak koji nosim od malena, a imam 48 godina, i pod njim ostavljam komentare na ovom portalu prilično često.
Koji deo mog komentara vam nije jasan ?!
Onaj da se sa nastupanjem za svoju zemlju ne taktizira i ne kalkuliše od slučaja do slučaja, jer je to jednostavno ružno ?
Ili mi osporavate pravo na svoje lično mišljenje i to što sam to isto tako objasnio svojoj deci ?
Da li ste sigurni da dobro razumete ono što ovde čitate i komentarišete ? Ja ne bi rekao.
Jer to bi trebalo biti stvar elementarne kulture pre nego što ostavite komentar pominjući nečije ime i ono što je on napisao.
Svako dobro !

Kukatilo

pre 5 godina

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel? 
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:14) 

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem???
(Milosh, 22. februar 2019 14:25)

Nisam znao da se Djokovic penzionisao...

Andrej

pre 5 godina

Zaista neverovatna stvar da negativnih komentara uopste nema na drustvenim mrezama vec samo na ovom forumu gde mogu da se potpisu kao 'Rolex' i pljuju sportsku i ljudsku velicinu kao sto je Djokovic.

Dingospo

pre 5 godina

Meni je dovoljno kad pokida Nadala ili Federera u finalu nekog turnira i u krupnom planu SRPSKA ZASTAVA, pored njegovog imena gde god nastupa pise Srbija, Srbin Novak Djokovic. Tako da ovo sto ne igra me uopste ne dotice. Igrao je kad je trebalo osvojio dovidjenja prijatno.
(Zezus, 22. februar 2019 15:22)

U citanke!

bmiles

pre 5 godina

Svi odjednom zaboravni!DK vise nije to doslo je do promene,koju su osudili svi bivsi teniseri, kapirate!Novak je vise od godinu dana bio povredjen,spao zbog toga cak na 22. mesto ATP,i bio odsutan da bi se odazvao mecevima DK.Pored toga svi znaju da termini DK su padali u nezgodno vreme i bili u konfliktu sa ATP Mastersima i GS.Buduci je tenis individualan sport gde svaki teniser zeli da zaradi (po meni normalna stvar),svako od njih zeli da igra na tim turnirima sa visemilionskim zaradama!ATP Kup pada u pravo vreme i sluzi da teniseri kako tako pripreme svoju formu za prvi GS u godini AO.Zato mislim da ce Djokovic biti na raspolaganju i igrati za Srbiju,sto je uostalom izjavio.Cemu sad drama!?Samo se kod nas dize buka kad neko od sportista odbije da igra za reprezentaciju.Shvatite njegovo pravo,njegovo razmisljanje ako vam je vec najavio koji mu je cilj:da obori sve rekorde pogotovo Federerov 20. GS!U 32.godini (toliko ce imati uskoro) telo vise nije u stanju da izdrzi toliki napor igranja non-stop ako se zeli dostici taj rekord.On zna najbolje sta mu je ciniti uz to je profesionalac u individualnom sportu koji zivi od toga!Uostalom osvojio je vec taj DK jednom,bio osisan,na drugom ucescu se povredio!covek je odigrao vise od 50 meceva DK i ima impozantan rezultat od 2 izgubljena meca - jedan je zbog pomenute povrede!Sta bi vi hteli da zadovolji vas,dezurne toboze patriote,ili sebe!?Njegova odluka,njegovo pravo,kraj price a vi prestanite traziti dlaku u jajetu!Ajmo Nole!

navijac

pre 5 godina

(KINEZ, 22. februar 2019 14:11)

Ja bas mislim da bi DC trebalo da se igra kao do sada, da domaca publika moze da bodri svoje tenisere. Isto sam zbunjen jer ne shvatam sta to sad vrhunski teniseri hoce, a ranije im nije odgovaralo, pa se kao izaslo u susret, a oni se ipak neckaju... Sta je hteo Pike, sta je hteo Djokovic, zasto je ITF ustupio tako veliku tradiciju...
Sto se tice ucesca vrhunskih tenisera, isto mislim da ne bi trebalo da ucestvuju top 10 (ili cak top 20) teniseri jer
a) oni bi ionako vrdali da igraju za reprezentaciju,
b) teniska snaga jedne nacije moze se videti po broju nizerangiranih tenisera, a ne po onim iznimno retkim top 10 slucajevima koji se rode jednom u 30 godina ili redje - proguglajte recimo rankinge do 200 pa da vidite koliko dobrih tenisera ima Nemacka ili Francuska i druge zemlje na koje zbog Djokovica gledamo sa visine,
c) mislim da je dubl neizostavni deo teniskog sporta i da treba da ima svoju ulogu u reprezentativnom tenisu, a mi teniski skorojevici ga gledamo sa prezirom i
d) da li je neka nacija teniska ili ne vidi se (osim broja tenisera i klubova) i na posecenosti domacih turnira i DC takmicenja, na cemu se mi ne mozemo pohvaliti - cim nema Novaka, poseta ode...

Zato u interesu tenisa i istine, treba da DC ostane kakav je bio.

ROLEX, 18k

pre 5 godina

@Kale

Takvi kao ti i nisu ovde zbog tenisa, vec imate zadatak da "domace izdajnike" koji kritikuju Vodju, Djokovica, Putina u ocima nekog treceg svedete na minimum. Da stvorite laznu sliku kako njih uopste ni nema. Ali dzaba patriJoto moj.

Raca

pre 5 godina

Vi koji ovde pominjete olimpijske igre u nekakvom uverenju da na njima teniseri nastupaju zbog ljubavi i odanosti prema svojoj otadžbini i naciji i osvajanju medalja za njih ste nažalost u priličnoj zabludi.
Sigurno da je jedan broj tenisera vođen i tim motivima ali to nije slučaj generalno posmatrano.
Dobro je poznato u teniskim krugovima, već decenijama, da vrhunski teniseri žele i nastoje da kolekciji svojih trofeja i uspeha u karijeri dodaju i olimpijsku medalju, ali zbog ličnog imidža i prestiža prevashodno, u većini slučajeva, a ne zbog nekakve preterane želje da igraju za svoju zemlju.
To je istina i realnost koja mnogima od njih ne služi na čast. Iz tog razloga se i protive igranju u Dejvis kupu kao kriterijumu učešća na OI.

U pogledu Novakovog, Jokićevog ili bilo čijeg drugog igranja ili neigranja za svoju zemlju: Njihova lična stvar i odluka !!!!
Ali, moje lično mišljenje je da se po pitanju nastupanja i odnosa prema svojoj otadžbini ne taktizira i ne kalkuliše od slučaja do slučaja. Ili se uvek nastupa ili se uopšte ne nastupa.
Tako sam objasnio taj odnos i svojoj deci, a vi svi ostali kako hoćete, vaš lični izbor, i vama na čast.

Djoka Lendejl

pre 5 godina

To sam i ja napisao, pljuju ga jer ne igra, a da igra navijali bi da izgubi da bi mogli i tu da ga pljuju jer igra za reprezentaciju a gubi meceve. haha 
(Bane, 22. februar 2019 15:11) 


A koji bi bio razlog da pljujemo Jokica kad bi igrao za repku?

марчелло

pre 5 godina

Мислим да би Ноле требао да игра . Зашто? Зато што игра за Србију , а не за себе. Остале турнире игра искључиво за себе.

Cane

pre 5 godina

Pike je iskoristio priliku da pod reorganizaciju Dejvis kupa napravi nekakav revijalni turnir koji nikakve veze nema sa Dejvis kupom.
Polako, siguran sam da Đoković nije jedini sa vrha liste koji će da bojkotuje to takmičenje.
Đokoviću jednostavno nije ni potrebno ni korisno da igra sve i svašta, pa čak i neke turnire koje je do sada redovno igrao treba da batali ako misli da traje. Moje mišljenje je to, ali on i Vajda znaju sigurno bolje.

MPP

pre 5 godina

Stvar nije u Novaku i reprezentaciji , stvar je u organizaciji svetskog tenisa koji ne sluša tenisere ...... Sad su se i formalno podelili ..... Imamo 2 takmičenja . Jedno će otići u istoriju , a zna se i koje . Sigurno ono koje ne podržavaju najbolji teniseri sveta. Nemože neko praviti takmičenje u tenisu protivno volji tenisera ! I to u organizaciji jednog FUDBALERA !?! Na to niko normalan neće pristati . Podržavam u potpunosti Djokovića.

petar

pre 5 godina

toliko o tome koliko mu je bitna reprezentacija to je i dokazao na olimpijadi kada je najavljivao titulu a ispao u prvom kolu od povredjenog del potra i nije imao nijednu brejk loptu

Sasa

pre 5 godina

Djokovic je Srbiji doneo titulu,dok Jokic nije.Tu se zavrsava svaka prica.Imali smo jedinstvenu priliku na Ep da osvojimo prvu titulu sa imenom ''SRBIJA'',Jokic je mogao da donese ogromnu prevagu za nas u finalu.Nazalost mislim da smo se oprostili od bilo kakve titule u kosarci za duze vreme. Na Sp i Oi nemamo sanse, tu je nepobediva Amerika, a sledece Ep je za dugo i generacija Teo,Bjelica,Marjanovic,Bogdanovic ce vec biti istrosena. Ne vidim neku svetlu buducnost za nasu zemlju u tom sportu,mladi su ili losi ili ne igraju za njihove klubove.Znaci to Ep je bila nasa sansa da mozda u ovom veku nasa zemlja uzme neku titulu (Titule Jugoslavije nisu titule moje zemlje,vazno je samo koje ime stoji na trofeju,a ne stoji ime Srbije).

Xnodeh

pre 5 godina

Slazem se sa recenim, osim sa zadnjom recenicom i mnogo "hahaha..." u tekstu. To poslednje sto si naveo bitno je koliko i DK. Samo da presisa Rodjine grenslemove. Preguracemo nekako bez te "bitne" olimpijske medalje u tenisu.
(Toto-ko-tunjo-i-treslicemerizam, 22. februar 2019 14:44)

Slazem se i ja sa tobom.To zlato u Tokiju nije za njega bitno, nego bi znacilo nama, za broj medalja, tabelu itd....Njemu licno, samo GS bitni i zato treba da se skoncetrise samo na to. A OI verujem da bi voleo da uzme, iako nije bitno za ono sto juri da postanes svakako

Ivan M

pre 5 godina

Kako god bilo, ovo je veliki udarac za prestiž novog Dejvis Kupa. Cela namera iza nove strukture je bila da omogući najboljima da zaigraju na ovom takmičenju. Ako Novak ne igra i priklanja se suparničkom takmičenju, pretpostavljam da će i interesovanje publike splasnuti. Sve u svemu, tenis je van Gren Slem turnira u velikoj zbrci.

Ivan

pre 5 godina

Kako znam svaki igrač mora da nastupi bar jednom za Davis cup u 2019/2020, ako želi na Olimpijske igre, tako da ne razumem ovu odluku.

Zmaj iz NS

pre 5 godina

Bolje da ne igra DK jer igranje radi igranja nije resenje. Ni navodni patriotizam (na sta se ovde mnogi pozivaju) ne bi pomogao. Sumnjam da bi na DK dao 100% sebe i onda bi bilo kuknjave zasto je izgubio, bilo bi da se nije trudio, bolje da nije ni igrao i sta vec. Ovako, nasi mladi igraci imace izuzetan motiv i dace i vise od 100%, pa neka nam pokazu od cega su napravljeni! Imaju moju punu podrsku!!!

Algebra

pre 5 godina

Ni ne treba da igraš majstore. Taj DK je dosadna, privatna tvorevina. Igraj velike turnire, svi to gledaju i svi to računaju. Ko zna koliko je Sampras, Connors ili Agasi osvojili DK??? I koga bre briga za to??? Samo napred i uništavaj sve dok možeš i dok te ide. Što se onog jokića tiče, nikada taj više za Srbiju neće zaigrati. Hoće, kad ga šutnu iz USA, ali kome treba onda???

Teniski fanatik

pre 5 godina

Nole opusteno, ko jos gleda reprezentacije u tenisu... Bitno je da ti budes top na slemovima, za ostalo se ne brini... Idemo Nole legendo, sledeci je RG!!!
Ne bih se složio sa tobom. Reprezentativno takmičenje u tenisu je itekako bitno kao i drugim sportovima i nema nikakve veze sa gren slemovima. Turnire koje on igra su turniri gde igra za sebe da bi imao što više uspeha. Kad igraš za reprezentaciju predstavljaš svoju zemlju i mislim da svakom sportisti treba biti čast kad igra za svoj narod. Da se razumemo, mnogo volim Noleta i pratim ga od kad se tek probijao, ali nemojte da nipodaštavate takmičenja reprezentacija. Ja sam prvi uzbuđen kada počne neki gren slem turnir, ali sam isto toliko uzbuđen kada krenu nadmetanja reprezentacija. Hajde da prvo vidimo kako će izgledati taj Dejvis kup pa tek onda da sudimo. Ako je napravljeno zbog zarade i para neka otpadne, a ako je napravljen da bude dobro takmičenje, da pokaže navijačko nadmetanje i dobru atmosferu što ga ne bi podržali. Svi sad hvale ATP kup, a kako možemo da znamo da će upravo to biti dobro takmičenje, možda i bude. Pritom Novak nije rekao da definitivno neće igrati Dejvis kup, nego da nije siguran (isto kao i Jokić što nije siguran za Kinu), dok Luka Milivojević ima jasan stav po pitanju fudbalske reprezentacije, a to je NE što je neka druga tema. Izvinjavam se ako sam malo odužio sa ovim pojašnjenjem, kapa dole Noletu i ekipi za 2010. godinu i titulu, ali mislim da ako imamo šanse da osvojimo to ponovo mislim da bismo to trebali da iskoristimo.
Sportski pozdrav svima ! :)

Marica

pre 5 godina

@nislija: "...kada su ga proglasili za sportistom godine,..." Pa zar bas moras da dokazujes da si iz Nis? Padezi, burazeru, padezi.

kan kan

pre 5 godina

Kada vidim ekipu Dejvis kupa ja vidim Novaka i neki ostatak (ma koliko da je taj ostatak brojan, a ima ih tu, naročito oko igrača).

Greatness

pre 5 godina

Čovjek bio najveći pobornik za reformu, a sada kada se to konačno desilo neće da igra... Plus mu ni ovo sada ne odgovara. Ali će igrati na nekom nebitnom premijernom ATP kupu... Nikakav hejt, samo realnost...

scarlxrd

pre 5 godina

Велики Србин!
Не заборавите да се он са Пикеом и залагао за овај формат.
Иди у Монако и играј за њих.

Blondie

pre 5 godina

Sam sebe naziva patriotom a nikada ne igra za Srbiju. Samo je jednom odigrao kako bi se kvalifikovao za OI u Riu a onda je karma učinila svoje, kada ga je Delpo odrao u prvom kolu. Zali se na gust raspored a poznato je da igra najmanje turnira na turu, kako ostali stignu da odigraju i milion drugih turnira i Davis Cup. Zalagao se za promenu Davis Cupa a sada mu ni to ne odgovara. Ne kazem da nije najbolji sada po rezultatiža, ali je isto tako najbolju i u kukanju, psovanju, negodovanju, foliranju a to publika jako dobro vidi. Neka se ugleda na sugradjanku Jelenu Jankovic, igrala devojka uvek za Srbiju i povredjena i bolesna i u losoj formi, umorna a nije se nikada žalila. Ako je on patriota, sta reci za nju? I ta titula koju su osvojili, Novak je igrao samo u finalu a sam sebe hvali kako je doveo Srbiju do salatare. Zna se ko su patriote i to ne samozvane.

Stokadin

pre 5 godina

I ovako nikad nista nije uradio za Srbiju, porez ne plaća ovde, toliko imamo boljih sportista i političara od njega, bla truć, bla, bla ...

Bruce Springsteen

pre 5 godina

Sad kada ga napadnu a bez njega ne bi imali ni tu jednu titulu...Meni je dosta kada vidim pored njegovog imena zastavu naše zemlje...

Zorowitzki

pre 5 godina

Kazite opet nesto o Jokicu, on nam je barem doneo srebro sa OI, a ovaj se u olimpijskim godinama uvek povredi ili tako nesto... A onaj dejvis kup iz 2010. je Troicki b

Asko

pre 5 godina

Decko je igrao dejvis kup samo da bi uzeo titulu za sebe. Da bi svet sutra mogao da kaze kako ima sve titule. Videcete da ce igrati olimpijske igre i tu ce se debelo potruditi. Ne radi Srbije nego radi sebe. Covek samo misli na sebe i svoj novac.

napred

pre 5 godina

Djokovic je 2010g uradio sta je trebao za Dejvis kup tim Srbije. Sad nek se posveti osvajanju gren slemova i postane najbolji teniser svih vremena.

s..nikolić /austrija

pre 5 godina

kakav crni Davis cup,neka se skoncetntrise na Slemove i masterse,i da ubije u pojam zapadnjake.
(Moe, 22. februar 2019 13:52) 

Što peniš protiv "zapadnjKa" ?

Kukatilo

pre 5 godina

Mi vec imamo jednu titulu u Davis Cupu.Zato mislim da je i bolje da zavrsi sezonu posle zavrsnog turnira.Mnogo je bitno da bude fizicki maksimalno spreman za sledecu sezonu,zato sto se tu igraju olimpijske igre.I bilo bi lepse da osvojimo ATP Cup,da osvojimo i to dok je Novak na vrhuncu.Stvarno je i dovoljno da igra jedno timsko takmicenje.
(Marko, 22. februar 2019 13:58)

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel?

Papke

pre 5 godina

Postoji ogromna razlika između Đokovića i Jokića. Novak više od 12 godina brani boje naše zemlje, ističe odakle je, donosi radost srpskom narodu. O dobrotovrnom radu, pomoći najugroženijima ne treba trošiti reči. Bez Novaka se ne bi ni čulo za Srbiju u svetu, pa ne bitno gde on živi. Na kraju krajeva Tesla i Pupin su živeli u Americi. Jokić sa njegovim stavom "važan sam samo ja i niko drugi" je sušta suprotnost Novaku. Ne može se porediti jedan od najvećih sportista svih vremena i čovek koji je u karijeri osvojio samo jedan kup Koraća.

mghc

pre 5 godina

Ne radi se ovde o tome da li je Dejvis kup bitno takmičenje ili ne, da li je termin odgovarajući, da li je igranje za nacionalni tim čast ili obaveza... Gospodin se udružio sa fudbalerom i zajedno su uveli revolucionarnu promenu u svetski reprezentativni tenis, što i nije baš naišlo na jednoglasno odobravanje u javnosti. I, šta se onda dešava - devet meseci pre nego što će se premijerno izdanje turnira održati, dotični saopštava da ne namerava da nastupi na takmičenju čiji je koosnivač, pokušavajući pritom da se brže-bolje unapred odbrani od osude navijača u Srbiji, u maniru "ali igraću par meseci kasnije, u to budite sigurni". Inače, svoj poslednji meč za reprezentaciju je odigrao u aprilu 2017. godine. Po mom mišljenju, vrlo ružan potez sa moralnog aspekta, ovo mu zaista nije trebalo.

petar

pre 5 godina

toliko o tome koliko mu je bitna reprezentacija to je i dokazao na olimpijadi kada je najavljivao titulu a ispao u prvom kolu od povredjenog del potra i nije imao nijednu brejk loptu

Realno

pre 5 godina

(ROLEX, 18k, 22. februar 2019 15:20)  

Pa gde si bote punim imenom i prezimenom da pljujes po Djokovicu, nesto vas ne vidim na fejsbuku i instagramu gde stoji vasa slika i ime. Jel smes da udjes u kladionicu i da kazes ja sam bot koji pljujem Djokovica. Ne zato sto ne smes nego i tebe sramota to sto radis. Nema vas na mapi kada treba da ga pljujete a da se vidi ko ste. Vec samo po raznim forumima pod laznim imenima. Mali ste niste svesni koliko ste mali. ;) 
(Kale, 22. februar 2019 15:34) 

Objasnio!

Boxer

pre 5 godina

@ Bruce Springsteen

Pa naravnk da ce da ga napadnu.. On je bio jedan od tenisera koji se najvise zalagao da se sistem promeni.. Da svi mogu da igraju.. I onda kada se sistem promenio on nece.. Nema veze sto je nas, i ja ga stvarno cenim i postujem kao sportistu, meni licno je "pokidao tonu zivaca", ali sam se i radovao svakoj njegovoj pobedi kao da je moja.. I dalje cesto gledam njegove meceve i navijam iz sve snage.. Ali ovo je malo licemerno..

Xnodeh

pre 5 godina

Hahahahaha,pa vi ste klinci smesni zaista! Cuj,kakva poredjenja Jokica i Novaka! Novak je moze se reci na "zalasku" karijere,igrao je toliko puta za DK tim,osvojio DK,osvojio bi i drugi 2013.da je imao s kim da igra (Troicki bio suspendovan,Tipsarevic povredjen).I sad vi neuki klinci,uporedjuje to sa kosarkom?!Tenis nije timski sport,nije reprezentativni sport,nego pre svega pojedinacan.Djokovic igra prelomne naredne dve godine u cilju da postane najbolje ikad i naravno da treba pre svega na to da se skoncetrise.Mnogo,mnogo bitnije i korisnije za Srbiju je da donese zlato u Tokiju!A Jokic?! Jokic je na pocetku svoje sportske karijere,stigao je vec sada tri puta da odbije reprezentaciju,a tek je poceo da igra kosarku!Kosarka je timski sport za razliku od tenis,kosarka ima sasvim drugi status u Srbiji od tenis i samo neuki klinci poput vas ovde mogu da uporedjuju njih dvojicu i da pisu ovde recenice poput "NEMOJ DA SAM VISE CUO DA JE NEKO NESTO REKAO JOKICU"!Hahahahahaaha.Kad Jokic donese makar jedno zlato u kosarci i to tako sto sam izgura prvenstvo kao sto je Djokovic gurao DK moze da se penzionise zauvek sto se mene tice.Smesni ste!Novace napred samo!Zlato u Tokiju nam donesi i sve ostalo je nebitno!

Rajko

pre 5 godina

Bože dragi koliko u ovoj mojoj jadnoj zemlji ima budala. Ili su svi oni samo jako nesrećni. Kako neki Srbin uopšte ima obraz da prigovori bilo šta Novaku Djokoviću. Sramota!!!!!

Nislija

pre 5 godina

Meni je dovoljno kad pokida Nadala ili Federera u finalu nekog turnira i u krupnom planu SRPSKA ZASTAVA, pored njegovog imena gde god nastupa pise Srbija, Srbin Novak Djokovic. Tako da ovo sto ne igra me uopste ne dotice. Igrao je kad je trebalo osvojio dovidjenja prijatno.
(Zezus, 22. februar 2019 15:22)

Tacno, kada su ga proglasili za sportistom godine, Monika Seles kaze, Novak Djokovic from Serbia! Najbolji i najveci srpski ambasador. Zbog njega su promenili sliku o Srbiji koja je bila poznata samo po ratovima. Samo napred Nole i podrska za svaku tvoju odluku!

Sava

pre 5 godina

Kakav bre Dejvis kup i slicna boranija! Hocemo minimum 23 Gren Slem titula i 350 nedelja kao broj 1 da svima bude jasno ko je najbolji svih vremena i da ne bude potrebe da se o tome uopste vodi polemika!

sreta steta

pre 5 godina

Ne znam sta se cudite ovom potezu, pa Djokovic je i ranije bio kontradiktoran.
Prvi slucaj: 2016. godine pre Olimpijskih Igara u Brazilu najavljuje pohod na zlato mesecima unazad, i govori kako mu je to zivotni san, a onda odlazi na masters u Torontu, koji se igrao nedelju-dve pre OI?! I osvaja ga, ali zato sto niko iz prvih 10 na svetu nije igrao osim njega i Nisikorija! I u prvom kolu u Riju sa sve laznim suzama napusta teren porazen od tada 141. tenisera sveta, Del Potra!
Drugi slucaj: Djokovic komentarise Agasijevu knjigu u kome doticni pise o koriscenju kokaina, i ostro ga osudjuje... Par godina kasnije Djokovic angazuje Agasija kao trenera!

Dado

pre 5 godina

Zasto bi igrao za Srbiju kad mu je majka hrvatica, otac crnogorac sa kosova a on živi u monaku? Nema on nikakve veze sa Srbijom.
(Djordje, 22. februar 2019 18:05)

A šta su hrvat i crnogorac no srbi...

Arso

pre 5 godina

Kakvi Dejvis kupovi ostavimo to hrvatima neka uzmu i oni nesto,samo ti osvajaj GS jos 10 godina...samo nek te zdravlje i sreca sluze kralju,hvala sto postojis!

srle

pre 5 godina

Pametan potez Noleta. Kakav bre Dejvis kup, tu bi samo bespotrebno gubio snagu za prave stvari, a to je osvajanje grend slem turnira. Neka odigra još Olimpijske igre 2020, a Dejvis kup je ionako već osvajao.

Xnodeh

pre 5 godina

Steta doktore. Tebi se ne moze nista zameriti. I tu jednu bez tebe ne bi imali. Prioritet nek ti bude da postanes statisticki najbolji ikad. I da, da doneses zlato u Tokiju! Vaznije od tog Pikeovog turnira!

Limanoid

pre 5 godina

Nije ni nužno da igra. Neka on juri titule po turnirima, sasvim dovoljno time čini i za Srbiju. Imamo super reprezentaciju i bez njega. Krajinović, Đere, Lajović, Troicki, Tipsa, ma samo napred!

Milosh

pre 5 godina

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel?
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:14)

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem???

Dragana

pre 5 godina

Još jedna prilika da navijam za njega ode u nepovrat pošto navijam za njega samo kad igra za reprezentaciju Srbije. Nije mi uopšte žao što neću ni ovoga puta da imam tu priliku. Ipak, naša reprezentacija se plasirala na taj završni turnir pa imam za koga da navijam i nek odigraju najbolje što mogu. A što se njega tiče trebalo je prvo da se informiše kakve promene uvode pa tek onda da lobira za to. Licemerno deluje sad to njegovo izostajanje. Puj pike, ne važi. Ili Pike, svejedno.

nenad minhen

pre 5 godina

Zanimljivo DK je nebitno takmicenje kada Novak otkaze ali kada Viktor,Zimonjic ili neki drugi igraju i izgube odjednom postane najbitnije takmicenje na svetu i utrkujemo se ko ce ih vise napljuvati,da ne govorimo o tome da je Ana napustila FED kup tim jer nije mogla da trpi konstantno vredjanje jer je ponekad preskakala meceve.Jednostavno branite neodbranjivo,lik se cimao dok nismo uzeli salataru iskljucivo da je ima u CV-u,od tada proslo 8 godina,odradio je samo jedan ceo ciklus nakon toga,u par navrata igrao i to uglavnom nebitne meceve koje bi dobili bez njega tipa mec protiv drugog tima Hrvatske u Kraljevu zarad samopromocije a bukvalno sve eliminacione meceve kada je vazno(protiv Svajcaraca 2014,Argentine 2015,Britanije 2016)je propustao iako u to vreme nije imao nikakve obaveze,i direktno nas gurao u poraze u vreme kada je bio gotovo nepobediv.Pritom nacija ga i dalje velica kao Boga,isti oni koji ne mogu Jokicu da oproste jedan otkaz,omalovazavaju Djordjevica zbog jednog poraza,Spanovicevu zbog zahvaljivanja na finansijskoj pomoci,nipodastavaju ostale nase tenisere koji se uvek odazivaju reprezentaciji...Mozda je covek individualno najuspesniji,ali imamo mi mnogo zasluznijih sportista koje smo gurnuli u blato,uzdizuci jednoga koji stalno mase patriotizmom a u biti ga zanimaju samo pare,primera radi Dk preskace ali zato ne zaobilazi ni najnebitniju egzibiciju.

марчелло

pre 5 godina

Мислим да би Ноле требао да игра . Зашто? Зато што игра за Србију , а не за себе. Остале турнире игра искључиво за себе.

Raca

pre 5 godina

Vi koji ovde pominjete olimpijske igre u nekakvom uverenju da na njima teniseri nastupaju zbog ljubavi i odanosti prema svojoj otadžbini i naciji i osvajanju medalja za njih ste nažalost u priličnoj zabludi.
Sigurno da je jedan broj tenisera vođen i tim motivima ali to nije slučaj generalno posmatrano.
Dobro je poznato u teniskim krugovima, već decenijama, da vrhunski teniseri žele i nastoje da kolekciji svojih trofeja i uspeha u karijeri dodaju i olimpijsku medalju, ali zbog ličnog imidža i prestiža prevashodno, u većini slučajeva, a ne zbog nekakve preterane želje da igraju za svoju zemlju.
To je istina i realnost koja mnogima od njih ne služi na čast. Iz tog razloga se i protive igranju u Dejvis kupu kao kriterijumu učešća na OI.

U pogledu Novakovog, Jokićevog ili bilo čijeg drugog igranja ili neigranja za svoju zemlju: Njihova lična stvar i odluka !!!!
Ali, moje lično mišljenje je da se po pitanju nastupanja i odnosa prema svojoj otadžbini ne taktizira i ne kalkuliše od slučaja do slučaja. Ili se uvek nastupa ili se uopšte ne nastupa.
Tako sam objasnio taj odnos i svojoj deci, a vi svi ostali kako hoćete, vaš lični izbor, i vama na čast.

MPP

pre 5 godina

Stvar nije u Novaku i reprezentaciji , stvar je u organizaciji svetskog tenisa koji ne sluša tenisere ...... Sad su se i formalno podelili ..... Imamo 2 takmičenja . Jedno će otići u istoriju , a zna se i koje . Sigurno ono koje ne podržavaju najbolji teniseri sveta. Nemože neko praviti takmičenje u tenisu protivno volji tenisera ! I to u organizaciji jednog FUDBALERA !?! Na to niko normalan neće pristati . Podržavam u potpunosti Djokovića.

Zoran

pre 5 godina

Pitao bih navijace Novaka Djokovica kako to da im ne smeta to sto je njihov idol kupio psa i dao mu ime po Nikoli Tesli,kako im ne smeta to sto je njihov idol sredio da Goran Djokovic,njegov stric, bude pocasni konzul moje Srbije u Monaku? Ovaj komentar saljem cetvrti put,pa objavite ga ne vredjam nikoga,samo iznosim cinjenice.

Stefan17

pre 5 godina

NENAD MINHEN

Ti si našao pričati o patriotizmu, poklopi se. Svi vi iz inostranstva ste najveće patriote kada dođete ovde, ako ste tolike patriote što niste ostali. Sada treba da mrzim Đokovića što je odbio nastup za Dejvis kup, a čovek svaki put kada izađe na teren, kraj imena mu stoji srpska zastava. Vi svi ste takvi primitivci to je neverovatno, šta mu je Srbija pružila, ništa, imamo sreće što nije uzeo zastavu Monaka npr....

pop

pre 5 godina

Bože dragi koliko u ovoj mojoj jadnoj zemlji ima budala. Ili su svi oni samo jako nesrećni. Kako neki Srbin uopšte ima obraz da prigovori bilo šta Novaku Djokoviću. Sramota!!!!!
(Rajko, 22. februar 2019 23:15)

ZAŠTO, crni Rajko? Zašto? Ko je Novak Djoković? Udarač loptice, pa brz. Možeš misliti! 90% Srba nije ni čulo za njega.

Marko

pre 5 godina

Mi vec imamo jednu titulu u Davis Cupu.Zato mislim da je i bolje da zavrsi sezonu posle zavrsnog turnira.Mnogo je bitno da bude fizicki maksimalno spreman za sledecu sezonu,zato sto se tu igraju olimpijske igre.I bilo bi lepse da osvojimo ATP Cup,da osvojimo i to dok je Novak na vrhuncu.Stvarno je i dovoljno da igra jedno timsko takmicenje.

KINEZ

pre 5 godina

ATP kup nema nikakve veze sa nacionalnim selekcijama.Igraci sami sastavljaju ekipu i odredjuju saveznog kapitena.Zatvoren sisten takmicenja kao i Evroliga u kosarci i tzv. reprezentacija Srbije imace tamo mesto dok Djokovic igra a posle toga kraj.Jedino pravo ekipno takmicenje u tenisu je Davis cup.Moze se diskutovati da li je ova promena dobra ali niko ne moze da spori da 118 godina istorije.Ili istorija pocinje od Djokovica.

Sale

pre 5 godina

Tipsarevic preskakao turnire da se oporavi na vreme za reprezentaciju, a Novak i kad nije povredjen ne ide. Bilo je prica da se posvadjao sa Obradovicem jer je SNSovac a Djokovic ne, eto sad vodi njegov dobar prijatelj politicki neutralan Zimonjic, jos termin pomeren kao sto je trazio, sta je onda problem?

Sta reci?

pre 5 godina

Djokovic nikad nije ni predstavljao srbiju kako treba,neznam sta se lozite,dali je ginuo za srbiju kao za svoj dzep zapitajte se.
(Jumko, 22. februar 2019 14:48)

Drago mi je sto uglavnom ovakvi do bola nepismeni ljudi kao ovaj Jumko pisu svasta za Novaka. Umesto da si zavrsio jos koji razred da naucis gramatiku i da naucis da se ne znam i da li, pisu odvojeno da se ne brukas ovde, ti visis ovde da dokazes nesto u sta i sam ne verujes...

King Roger

pre 5 godina

Ovaj Otan tj King Roger je verovatno neki mali lik najvise 165cm, ne moze sa smuva nijednu devojku pa leci komplekse na ovom sajtu. Dan noc uz vesti gde se pominje Djokovic.
(Ukraden, 22. februar 2019 16:47)

Visok sam 186 cm bez laganja najiskrenije.A to sto se ti i slicni ne mogu pomiriti da neko ne navija za Nola to je nesto drugo.I nisam Otan.I sta ako nemam devojku jer to znaci da kad bi je imao ne bih pisao komentare.Pa ne naravno da ne znaci.Kao sto neko moze da primeti pisem sa Android aplikacije sto znaci da pisem dok sa u busu u gradu dok jedem ili gledam tv.Za to je potrebno nekoliko minuta.Ne pisem sa racunara pa da sam ceo dan kuci kao sto neko stalno govori.To me ne ometa da radim ostale poslove.

Ivan

pre 5 godina

Zasto bi igrao za Srbiju kad mu je majka hrvatica, otac crnogorac sa kosova a on živi u monaku? Nema on nikakve veze sa Srbijom.
(Djordje, 22. februar 2019 18:05)

Boli vas ona srpska zastavica sto stoji pored njegovog imena kada osvaja sve one GS titule vise nego bilo koji vas uspeh u bilo kom sportu. Inace, nema nikakve veze sa Srbijom, osim sto je rodjen u njenom glavnom gradu… I otac mu nije nikakav crnogorac, nego srbin i to istice kada god ima prilike.

Danica

pre 5 godina

Najbolji su mi ovi što misle da je Djoković "promenio sliku o Srbiji". Djoković je samo POTVRDIO sliku o Srbiji.
A zašto su ponosni što "pored njegovog imena pise Srbija" - e, to je prava misterija!

Stručnjak

pre 5 godina

Sezona u Denveru je duga i ovo je ok potez. Igrao je All Star i čeka ga i Playoff, ali sigurno će nastupati za reprezentaciju sledeće sezone na XY takmičenju. Legenda.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

Čuj Dejvis kup, potpuno nebitno takmičenje. Poslednjih 20 godina se samo Štepanek, Rosol i Berdih ložili na to. Cilj je da uzme zlato za maticu na OI u Tokiju i zatvori priču. Bez dramaturgije ljubitelji sporta.

Zizu

pre 5 godina

 Po mom mišljenju, vrlo ružan potez sa moralnog aspekta, ovo mu zaista nije trebalo.
(mghc, 22. februar 2019 14:40)

Jel ti krivo sto ce biti jos spremniji za masterse i gren slemove, placi !

Sasa

pre 5 godina

Djokovic je Srbiji doneo titulu,dok Jokic nije.Tu se zavrsava svaka prica.Imali smo jedinstvenu priliku na Ep da osvojimo prvu titulu sa imenom ''SRBIJA'',Jokic je mogao da donese ogromnu prevagu za nas u finalu.Nazalost mislim da smo se oprostili od bilo kakve titule u kosarci za duze vreme. Na Sp i Oi nemamo sanse, tu je nepobediva Amerika, a sledece Ep je za dugo i generacija Teo,Bjelica,Marjanovic,Bogdanovic ce vec biti istrosena. Ne vidim neku svetlu buducnost za nasu zemlju u tom sportu,mladi su ili losi ili ne igraju za njihove klubove.Znaci to Ep je bila nasa sansa da mozda u ovom veku nasa zemlja uzme neku titulu (Titule Jugoslavije nisu titule moje zemlje,vazno je samo koje ime stoji na trofeju,a ne stoji ime Srbije).

Ja Klaudije

pre 5 godina

Ja potpuno opravdavam odluku Novaka.Davis kup se igra posle finala ATP u Londonu i gde se igra gorovo svaki dan po dva meca.I ako bi Srbija dobro napredovala on bi u nedelju dana tebalo da odigra 14 meceva u dva dobijena meca.Treba se odmiriti za novu sezonu i sledeci AO.Nece igrati ni Rafa, ni Rodzer ni najbolji iz ostalih ekipa.I kao sto je najavio igra ce na ATP kupu nacija za nasu reprezentaciju koji jedan vid priprema za AO

Ukraden

pre 5 godina

Ovaj Otan tj King Roger je verovatno neki mali lik najvise 165cm, ne moze sa smuva nijednu devojku pa leci komplekse na ovom sajtu. Dan noc uz vesti gde se pominje Djokovic.

bmiles

pre 5 godina

Svi odjednom zaboravni!DK vise nije to doslo je do promene,koju su osudili svi bivsi teniseri, kapirate!Novak je vise od godinu dana bio povredjen,spao zbog toga cak na 22. mesto ATP,i bio odsutan da bi se odazvao mecevima DK.Pored toga svi znaju da termini DK su padali u nezgodno vreme i bili u konfliktu sa ATP Mastersima i GS.Buduci je tenis individualan sport gde svaki teniser zeli da zaradi (po meni normalna stvar),svako od njih zeli da igra na tim turnirima sa visemilionskim zaradama!ATP Kup pada u pravo vreme i sluzi da teniseri kako tako pripreme svoju formu za prvi GS u godini AO.Zato mislim da ce Djokovic biti na raspolaganju i igrati za Srbiju,sto je uostalom izjavio.Cemu sad drama!?Samo se kod nas dize buka kad neko od sportista odbije da igra za reprezentaciju.Shvatite njegovo pravo,njegovo razmisljanje ako vam je vec najavio koji mu je cilj:da obori sve rekorde pogotovo Federerov 20. GS!U 32.godini (toliko ce imati uskoro) telo vise nije u stanju da izdrzi toliki napor igranja non-stop ako se zeli dostici taj rekord.On zna najbolje sta mu je ciniti uz to je profesionalac u individualnom sportu koji zivi od toga!Uostalom osvojio je vec taj DK jednom,bio osisan,na drugom ucescu se povredio!covek je odigrao vise od 50 meceva DK i ima impozantan rezultat od 2 izgubljena meca - jedan je zbog pomenute povrede!Sta bi vi hteli da zadovolji vas,dezurne toboze patriote,ili sebe!?Njegova odluka,njegovo pravo,kraj price a vi prestanite traziti dlaku u jajetu!Ajmo Nole!

Apport

pre 5 godina

Uporedjivati Jokica koji ima 3 nastupa za rep i Djokovica koji ima bronzu na OI, i preko 50 meceva za DK(koji je osvojio) i svega par poraza je suludo. Ali navikli smo od botova da sve sto Novak uradi to je lose. Tako da opusteno.. :)

Nemanja

pre 5 godina

Kad Novak ne igra za reprezentaciju (citaj takmicenje gde nema love) onda za to svi nadju 100 objasnjenja i razumevanja za Novaka, kad Nikola ne odigra jedan turnir i par kvalifikacionih meceva, onda je drzavni neprijatelj. Braco Srbi, sramotim vas se!!!

Kale

pre 5 godina

(jugoslovenka, 22. februar 2019 16:18)

Kukatilo, Rolex, Jugoslovenka, Raca, Zolja jedan isti lik, ne bi me cudilo da je to ustvari Otan. Strasno!

iskreno

pre 5 godina

Novakovi navijači izgleda sporo pamte ,a brzo zaboravljaju.Da li se sjećaju da je Novak bio među prvim teniserima koji je zahtijevao promjene u organizovanju i održavanju DC.Zanimljivo da on nije iznio svoj prijedlog kako bi trebala organizacija DC da bude i kada da se održava ,vć je samo kritikovao postojeću,a kada je do toga došlo,sada mu se ne sviđa.Izgleda da ni on sam ne zna šta hoće.

antiDebil

pre 5 godina

Odlicno. Od sada cu jos jace navijati za njegove protivnike.

Sve ce se ovo vratiti kroz povredu ili kroz neosvajanje najvecih titula.

Uvek ce gledati u ledja Nadalu i najvecem svih vremena GOAT-u RF!
(Zolja, 22. februar 2019 14:06)

Proslo je bote vec neko vreme od kada Rodja i Nadal gledaju Djokovicu u ledja, ta distanca izmedju njih ce se samo povecavati.
Sto se tice povrede, to se desiti Nadalu i Federeru, tako da ce Djokovicev put ka povecavanju te distance biti sirom otvoren !!

A sto se tice samog takmicenja, posto Djokovic ne igra moci ces da uzivas u Federerovim igrama, ionako je uvek bio poznat po nastupima u dejvis kupu, toliko poznat da je napravio pauzu od 10 godina izmedju pobede.

Evans

pre 5 godina

Sve mu je oprosteno jer je taj Dejvis kup osvojio bukvalno sam 2010. fokus doktore na gren slemove i da padne taj Federer konacno. Srbija moze lako imati najboljeg igraca u istoriji u nekom sportu a to nije mala stvar.

jugoslovenka

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara protiv Djokovica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima.
(Kale, 22. februar 2019 14:44)

Dobro je sto ima pametnih ljudi jos uvek, i dobro je sto ima malo tih sto po ceo dan sede kuci i pisu komentare protiv ljudi koji su nesto uradili sa svojim zivotom. Zoveo Nole
(Gym, 22. februar 2019 15:15)

gle sad odgovara samom sebi

Pavao

pre 5 godina

Zbog njega su promenili sliku o Srbiji koja je bila poznata samo po ratovima. Samo napred Nole i podrska za svaku tvoju odluku!
(Nislija, 22. februar 2019 15:28)

A šta, sa Djokovićem je kao bolja slika? Sad smo zemlja glumaca, grubijana i foliranata? Veliki doprinos, nema šta.

Algebra

pre 5 godina

Ni ne treba da igraš majstore. Taj DK je dosadna, privatna tvorevina. Igraj velike turnire, svi to gledaju i svi to računaju. Ko zna koliko je Sampras, Connors ili Agasi osvojili DK??? I koga bre briga za to??? Samo napred i uništavaj sve dok možeš i dok te ide. Što se onog jokića tiče, nikada taj više za Srbiju neće zaigrati. Hoće, kad ga šutnu iz USA, ali kome treba onda???

71

pre 5 godina

@Stokadin
E bas je to najbitnije sto ne placa porez ovde. A kome? Ne placaju ga ni oni sto zgrcu milione u Srbiji preko ledja radnika, a Nole niti ga je zaradio u Srbiji niti treba da puni stranacke dzepove.
Mozda necemo uzeti titulu ali se afirmisu i ostali nasi teniseri, i ipak je ovo samo igra i treba u njoj uzivati a smanjiti strasti

Nemac

pre 5 godina

i onako tesku sezonu??? sine ne igras vec mesec dana a sezona tek krenula, a neces jos dve nedelje??? sta je tu tesko??
(Dakle, 22. februar 2019 14:18)

Prijavi se ti umesto njega, doprinesi malo nasem sportu, on je za reprezentaciju igrao dosta, ima vec osvojen taj DK i bronzu na OI. A pokusace svakako i da osvoji OI 2020. god.

antiDebil

pre 5 godina

Odlicno. Od sada cu jos jace navijati za njegove protivnike.

Sve ce se ovo vratiti kroz povredu ili kroz neosvajanje najvecih titula.

Uvek ce gledati u ledja Nadalu i najvecem svih vremena GOAT-u RF!
(Zolja, 22. februar 2019 14:06)

Proslo je bote vec neko vreme od kada Rodja i Nadal gledaju Djokovicu u ledja, ta distanca izmedju njih ce se samo povecavati.
Sto se tice povrede, to se desiti Nadalu i Federeru, tako da ce Djokovicev put ka povecavanju te distance biti sirom otvoren !!

A sto se tice samog takmicenja, posto Djokovic ne igra moci ces da uzivas u Federerovim igrama, ionako je uvek bio poznat po nastupima u dejvis kupu, toliko poznat da je napravio pauzu od 10 godina izmedju pobede.

Boris

pre 5 godina

Svakako ne bih prošli ni sa njim jer se igra 2 singla i dubl u istom danu, što znači da bi od Francuza izgubili dubl i jedan singl a od Japana jedan singl. O cetvrtfinalu i polufinalu da ne govorimo. Ne treba gubiti energiju i vreme na Davis cup jer je ostatak tima ispod proseka.

Kukatilo

pre 5 godina

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel? 
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:14) 

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem???
(Milosh, 22. februar 2019 14:25)

Nisam znao da se Djokovic penzionisao...

Cile

pre 5 godina

Ovi sto kao kukaju sto Djokovic ne igra i pljuju ga, da igra oni bi navijali da izgubi. Unistio im Novak zivote pojela ih ljubomora i zavist. Ali ne brinite Novak je tek krenuo.

Zezus

pre 5 godina

Meni je dovoljno kad pokida Nadala ili Federera u finalu nekog turnira i u krupnom planu SRPSKA ZASTAVA, pored njegovog imena gde god nastupa pise Srbija, Srbin Novak Djokovic. Tako da ovo sto ne igra me uopste ne dotice. Igrao je kad je trebalo osvojio dovidjenja prijatno.

Drobeno Mleko

pre 5 godina

Normalno je da nece, ni ja ne bih. Dosta je krvario za nas dres, ima covek 31.god, hoce da se posveti svojoj karijeri i hvala mu na svemu. Neka on samara lopticu jos 3 god na ovom nivou i puna kapa. Nego da mi vidimo gde da zaradimo neki dinar pride, najebasmo ko plekane krivine na čunci

Notar

pre 5 godina

Takvi kao ti i nisu ovde zbog tenisa, vec imate zadatak da "domace izdajnike" koji kritikuju Vodju, Djokovica, Putina u ocima nekog treceg svedete na minimum. Da stvorite laznu sliku kako njih uopste ni nema. Ali dzaba patriJoto moj. 
(ROLEX, 18k, 22. februar 2019 15:20) 

Pa gde si bote punim imenom i prezimenom da pljujes po Djokovicu, nesto vas ne vidim na fejsbuku i instagramu gde stoji vasa slika i ime. Jel smes da udjes u kladionicu i da kazes ja sam bot koji pljujem Djokovica. Ne zato sto ne smes nego i tebe sramota to sto radis. Nema vas na mapi kada treba da ga pljujete a da se vidi ko ste. Vec samo po raznim forumima pod laznim imenima. Mali ste niste svesni koliko ste mali. ;)
(Kale, 22. februar 2019 15:34)

A potpisao se Rolex hahahahahahaha ne treba davati paznju takvim osobama ali si ga unistio komentarom realno.

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Pricajte vi sta hocete, ali da on i jokic slucajno igraju za hrvatsku, nastupali bi jer bi pritisak javnosti bio nemoguc. Pa bilo je nekih kosarkaskih otkaza, mislim giricek... 2005?.. i onaj nagelirani bruno kovacevic je u sportskom prilogu dnevnika odrzao igracima bukvicu od 5 min tipa 'vasi vrsnjaci su ginuli 91 da vi danas mozete igrat' :D
Iako je to po meni bio izrazito seljoberski potez, opet, sport je nastavak rata drugim sredstvima. Jel ti dignu zastavu na jarbol, jel ide himna? Izvoli onda napravi nesto za opce dobro odnosno marketing zemlje i njen ugled u svijetu.
Naravno, djole je to za vas napravio, ali opet, cisto sportski i bez ikakve mrznje, zasto se ne bi izjednacili s nama po broju titula? Kuzite, da vi vodite 2:1 u dc titulama, a mi imamo najboljeg igraca na svijetu sigurno bi bilo 'moras'.
Ali eto, u basketu i tenisu otkazi su moguci. U nogometu... hahahahah... pa da je luka modric sa 24 godine presao u real i dobio tad zlatnu loptu pa rekao da 'ne zna' i da ce 'vidjeti' da li ce nastupat za hr ja ne znam, izbili bi neredi. :D

Andrej

pre 5 godina

Zaista neverovatna stvar da negativnih komentara uopste nema na drustvenim mrezama vec samo na ovom forumu gde mogu da se potpisu kao 'Rolex' i pljuju sportsku i ljudsku velicinu kao sto je Djokovic.

Uros

pre 5 godina

Sad sam bio na Svajcarskim sportskim sajtovima, mi branimo Novaka a nije normano koliko Svajcarci pogrdnim imenima nazivaju Federera zato sto stalno izbegava igranje za reprezentaciju, dobro je sto nismo kao oni i sto velika vecina podrzava Djokovica. Normalno je i da neko pise lose za njega ali vrlo malo.

Cane

pre 5 godina

Pike je iskoristio priliku da pod reorganizaciju Dejvis kupa napravi nekakav revijalni turnir koji nikakve veze nema sa Dejvis kupom.
Polako, siguran sam da Đoković nije jedini sa vrha liste koji će da bojkotuje to takmičenje.
Đokoviću jednostavno nije ni potrebno ni korisno da igra sve i svašta, pa čak i neke turnire koje je do sada redovno igrao treba da batali ako misli da traje. Moje mišljenje je to, ali on i Vajda znaju sigurno bolje.

nenad minhen

pre 5 godina

@Stefan17
Kako vi volite da izokrenete stvari to je neverovatno,ako neces jos jednom da procitas sta sam napisao,objasnicu ti:Zamisli da si na mestu npr.Troickog,da te narod ne zarezuje ni za suvu sljivu,dok se tvom kolegi klanjaju kao bozanstvu,dodje reprezentacija on otkaze,svi kazu nema veze nije bitno,ti igras i singl i dubl,izgubis i skidaju ti glavu,kako bi se osecao?Ili da si Jokic pa da te vredjaju pljuju i salju pretece poruke dok za istu stvar kolegu sportistu maltene podrzavaju.Da ne govorim o Djordjevicu,onoliko pljuvanja zbog jednog poraza koji na kraju nece znaciti i niko da ga brani,dok Djokovica svi brane od "pljuvaca" cak i kada nema negativnih komentara,preventive radi.Jednostavno postalo je vec mucno koliko sa jedne strane jednog sportistu uzdizemo a druge ponistavamo,i to samo iz razloga sto imamo kompleks od onih koji su nas bombardovali i stalno nas ponizavaju pa smo se utripovali da nas vise vole jer on dobro igra tenis,pa je li to prijatelju patriotizam o kojem govoris,da senimo pred strancima i budemo srecni da nas pomaze po glavi,pa cim neko kaze Novak je bolji od Federera/Nadala kao da nam je poslao milijarde bespovratne pomoci,e o tome se radi,a inace nemam veze sa Minhenom osim nadimka,ovde zivim i zato me pogadja stanje nacije bez trunke samopostovanja i dostojanstva,nacije koja sve gleda kroz proklete pare,pa su nam idoli bogati i mocni,i po tvom komentaru zakljucujem,narod koji se iskvario i koji nema razumevanja za drugcija misljenja.

Kale

pre 5 godina

Takvi kao ti i nisu ovde zbog tenisa, vec imate zadatak da "domace izdajnike" koji kritikuju Vodju, Djokovica, Putina u ocima nekog treceg svedete na minimum. Da stvorite laznu sliku kako njih uopste ni nema. Ali dzaba patriJoto moj.
(ROLEX, 18k, 22. februar 2019 15:20)

Pa gde si bote punim imenom i prezimenom da pljujes po Djokovicu, nesto vas ne vidim na fejsbuku i instagramu gde stoji vasa slika i ime. Jel smes da udjes u kladionicu i da kazes ja sam bot koji pljujem Djokovica. Ne zato sto ne smes nego i tebe sramota to sto radis. Nema vas na mapi kada treba da ga pljujete a da se vidi ko ste. Vec samo po raznim forumima pod laznim imenima. Mali ste niste svesni koliko ste mali. ;)

Dingospo

pre 5 godina

Meni je dovoljno kad pokida Nadala ili Federera u finalu nekog turnira i u krupnom planu SRPSKA ZASTAVA, pored njegovog imena gde god nastupa pise Srbija, Srbin Novak Djokovic. Tako da ovo sto ne igra me uopste ne dotice. Igrao je kad je trebalo osvojio dovidjenja prijatno.
(Zezus, 22. februar 2019 15:22)

U citanke!

Ogi

pre 5 godina

Što se mene tiče, on jedino ima obavezu da za Srbiju osvoji zlato na sledećoj Olimpijadi, Dejvis kup mi je potpuno nebitan kao takmičenje.

Kac

pre 5 godina

Nole opusteno, ko jos gleda reprezentacije u tenisu... Bitno je da ti budes top na slemovima, za ostalo se ne brini... Idemo Nole legendo, sledeci je RG!!!

Kasper

pre 5 godina

Nisam znao da se Djokovic penzionisao... 
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:54) 

Evo ga ovaj kukatilo sto pljuje i Jokica, koliko ti pacove imas nastupa za reprezentaciju i jesi osvojio Dejvis kup kao Novak?
(Negovan, 22. februar 2019 15:19)

On ima nastupe na ovom forumu 24/7, cekanje vesti o Novaku i trka sa ostalim misevima ko ce u vecoj meri da kritikuje Novaka :)

Nidza

pre 5 godina

Djokovic kada je igrao uvek je donosio 2 sigurna poena a ostali gubili, svestan je i on da igra ne bi pomoglo jer nema ko da donese jos jedan poen, razumna odluka i napad na gren slemove i OI sledece godine

Gym

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara protiv Djokovica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima.
(Kale, 22. februar 2019 14:44)

Dobro je sto ima pametnih ljudi jos uvek, i dobro je sto ima malo tih sto po ceo dan sede kuci i pisu komentare protiv ljudi koji su nesto uradili sa svojim zivotom. Zoveo Nole

Negovan

pre 5 godina

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem??? 
(Milosh, 22. februar 2019 14:25) 

Nisam znao da se Djokovic penzionisao...
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:54)

Evo ga ovaj kukatilo sto pljuje i Jokica, koliko ti pacove imas nastupa za reprezentaciju i jesi osvojio Dejvis kup kao Novak?

ROLEX, 18k

pre 5 godina

@Kale

Takvi kao ti i nisu ovde zbog tenisa, vec imate zadatak da "domace izdajnike" koji kritikuju Vodju, Djokovica, Putina u ocima nekog treceg svedete na minimum. Da stvorite laznu sliku kako njih uopste ni nema. Ali dzaba patriJoto moj.

realno

pre 5 godina

Prvo, Djokovic se jeste dogovarao sa Pikeom o promenama, ali izgleda da je u nekom momentu Pike presekao sam i doneo neke odluke bez konsultacija sa njim ili bilo kojim teniserom iz vrha. Drugo, ovde ljudi ni ne citaju tekst nego odmah pljuju. Lepo je rekao da ce igrati za reprezentaciju u ATP kupu, sto je ekvivalentno takmicenje ovo novom Dejvis kupu. Pri cemu, 99% ce daleko veca konkurencija biti u ATP kupu. Dejvis kup je otisao u proslost krajem 2018 godne. Ovo Pikeovo cudo se samo isto tako zove.

Mikii

pre 5 godina

I Joko se pobrinuo za osvajanje titule u nasoj reprezentaciji, tako da ni on ne mora vise da igra. Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, svi oni imaju medalje. Eto, prema logici nolovcana, ni Gasol koji ima osvojeno sve zivo sa Spanijom, ne bi trebalo da igra vec 10 godina za reprezentaciju, a ipak, covek i cetrdesetoj najavio da ce biti tu. Fascinantan je nivo zaludjenosti covekom iz Monte Karla.

Vladimir

pre 5 godina

Ne objavljujte komentare gdje ljudi objavljuju kako bi želeli da se neko povrjedi.Kako su samo podli ti ljudi.Ko se pronašo neka mi odma da minus.Idemo Nole!

II

pre 5 godina

Djokovic svaki turnir mora da odigra potpuno sam. I to na GS turnirima 7 meca u 3 dobijena seta gde se igra po nekoliko sati, cak do 4 i 5 sati. Na mastersima je na dva dobijena seta maksimalno ali se igra i po 3 seta, opet po nekoliko sati svaki mec. Koliko se igra kosarkaski mec i koliko fudbalski mec?? U ekipnim sportovima gde jedan igrac nikad nije sam?? Djokovic na svakom turniru igra bukvalno mec svetskog prvenstva gde ucestvuju najbolji igraci i gde je ogromni pritisak na njega da sve to mora da osvoji. Koliko turnira i koliko meceva godisnje u poredjenju sa kosarkom, fudbalom, vaterpolom? I na kraju, dobro je da mesto ustupa drugim igracima iz reprezentacije koji treba da sticu iskustvo i na tom polju i da se kale.

ROLEX 18k

pre 5 godina

@Kale

A ti si bote ovde pod pravim imenom? I ne, nikada nisam pljuvao njega, ali bih rado tebe i tebi slicne novokomponovane patriJote.

Mikii

pre 5 godina

Drago mi je sto uglavnom ovakvi do bola nepismeni ljudi kao ovaj Jumko pisu svasta za Novaka. Umesto da si zavrsio jos koji razred da naucis gramatiku i da naucis da se ne znam i da li, pisu odvojeno da se ne brukas ovde, ti visis ovde da dokazes nesto u sta i sam ne verujes...
(Sta reci?, 22. februar 2019 16:52)

Ste reci? Reci cu da je vrlo malo mozdanih vijuga potrebno da se shvati da to nije Jumko koji vas unistava iz dana u dan, svojim sarkazmom i ironijom. Nazalost, vecina vas veze sa inteligencijom nema.

Sale

pre 5 godina

Pazi oni koji mrze Djokovica sada im smeta sto Djokovic ne igra za reprezentaciju. Dogovorite se sa vasim supljim botovskim mozgovima sta hocete... haha a da igra vi bi navijali za njega mozda? :D

Ela

pre 5 godina

Treba da se fokusira na gren slemove da postane goat i skine sa vrha onu podmuklu lisicu Federera, a Dejvis Kup je osvojio nema potrebe da rizikuje povredu...

Toto-ko-tunjo-i-treslicemerizam

pre 5 godina

Imamo i titule u kosarci. Znaci sad ne treba vise niko da igra jel? 
(Kukatilo, 22. februar 2019 14:14) 

Jel treba Stojakovic i Divac da dodju iz penzije ida igraju, Djokovic je osvojio kad je trebalo sad neka igraju drugi, sta je problem???
(Milosh, 22. februar 2019 14:25)

Problem je dezurnih pljuvaca, sto ih je ovim potezom zeznuo. Nadali se suprotnom. DK je bio sansa da ga skrenu s puta. Zna se sta je bitno, biti najveci svih vremena. Grenslemovi i nista drugo.

Sale

pre 5 godina

Pazi oni koji mrze Djokovica sada im smeta sto Djokovic ne igra za reprezentaciju. Dogovorite se sa vasim supljim botovskim mozgovima sta hocete... haha a da igra vi bi navijali za njega mozda? :D 
(Sale, 22. februar 2019 14:39) 

To sam i ja napisao, pljuju ga jer ne igra, a da igra navijali bi da izgubi da bi mogli i tu da ga pljuju jer igra za reprezentaciju a gubi meceve. haha
(Bane, 22. februar 2019 15:11)

Upravo to :DDD

II

pre 5 godina

"Problem je dezurnih pljuvaca, sto ih je ovim potezom zeznuo. Nadali se suprotnom. DK je bio sansa da ga skrenu s puta. Zna se sta je bitno, biti najveci svih vremena. Grenslemovi i nista drugo."

Bravo! Bravo!! To je sustina njihovih mrzilackih komentara!! Toliko je to ocigledno.

Teniski fanatik

pre 5 godina

Nole opusteno, ko jos gleda reprezentacije u tenisu... Bitno je da ti budes top na slemovima, za ostalo se ne brini... Idemo Nole legendo, sledeci je RG!!!
Ne bih se složio sa tobom. Reprezentativno takmičenje u tenisu je itekako bitno kao i drugim sportovima i nema nikakve veze sa gren slemovima. Turnire koje on igra su turniri gde igra za sebe da bi imao što više uspeha. Kad igraš za reprezentaciju predstavljaš svoju zemlju i mislim da svakom sportisti treba biti čast kad igra za svoj narod. Da se razumemo, mnogo volim Noleta i pratim ga od kad se tek probijao, ali nemojte da nipodaštavate takmičenja reprezentacija. Ja sam prvi uzbuđen kada počne neki gren slem turnir, ali sam isto toliko uzbuđen kada krenu nadmetanja reprezentacija. Hajde da prvo vidimo kako će izgledati taj Dejvis kup pa tek onda da sudimo. Ako je napravljeno zbog zarade i para neka otpadne, a ako je napravljen da bude dobro takmičenje, da pokaže navijačko nadmetanje i dobru atmosferu što ga ne bi podržali. Svi sad hvale ATP kup, a kako možemo da znamo da će upravo to biti dobro takmičenje, možda i bude. Pritom Novak nije rekao da definitivno neće igrati Dejvis kup, nego da nije siguran (isto kao i Jokić što nije siguran za Kinu), dok Luka Milivojević ima jasan stav po pitanju fudbalske reprezentacije, a to je NE što je neka druga tema. Izvinjavam se ako sam malo odužio sa ovim pojašnjenjem, kapa dole Noletu i ekipi za 2010. godinu i titulu, ali mislim da ako imamo šanse da osvojimo to ponovo mislim da bismo to trebali da iskoristimo.
Sportski pozdrav svima ! :)

Goran

pre 5 godina

Bravo Srbi braco, koliko negativnih komentara. :(
Ne zasluzuje ovakav narod Djokovica, zasluzili smo jos jednog Vucica da imamo, da nam ispere mozak do kraja.

Ivan

pre 5 godina

Kako znam svaki igrač mora da nastupi bar jednom za Davis cup u 2019/2020, ako želi na Olimpijske igre, tako da ne razumem ovu odluku.

Jumko

pre 5 godina

Hahahaha, 'ajde sto nolomani veruju, mada sumnjam, kada su prepucavanja oko velike trojke da "hejterske" komentare pise jedan lik, ali sam i sada iznenadjen da im je cudno da vecinsko stanovnistvo ne prihvata odbijanje igara za reprezentaciju... I protiv Jokica pise jedan lik?

kan kan

pre 5 godina

Kada vidim ekipu Dejvis kupa ja vidim Novaka i neki ostatak (ma koliko da je taj ostatak brojan, a ima ih tu, naročito oko igrača).

Ime

pre 5 godina

Dejvis Kup je osvojio, maltene sam, svaki put kada je igrao 2 boda je doneo, jedino kada je predao Delpu, sto se mene tice ne mora vise ni da igra ali Olimpijske Igre da proba da osvoji. Sto ce biti kruna njegove karijere.

Kale

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara peotiv Djokocica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima.

Sremac

pre 5 godina

@zolja

Ako ti se nešto loše desi u narednih godinu-dve, zapitaj se da li si sam/a to prizvao/la! Samo nečovek može drugom, posebno sportisti, priželjkivati povredu.

Lazic

pre 5 godina

Kako znam svaki igrač mora da nastupi bar jednom za Davis cup u 2019/2020, ako želi na Olimpijske igre, tako da ne razumem ovu odluku.
(Ivan, 22. februar 2019 14:57)

Djokovic valjda zna sta radi, nije kao ti

Nicola

pre 5 godina

Dejvis Kup je osvojio, maltene sam, svaki put kada je igrao 2 boda je doneo, jedino kada je predao Delpu, sto se mene tice ne mora vise ni da igra ali Olimpijske Igre da proba da osvoji. Sto ce biti kruna njegove karijere.
(Ime, 22. februar 2019 14:20)

Bravo!

Marica

pre 5 godina

@nislija: "...kada su ga proglasili za sportistom godine,..." Pa zar bas moras da dokazujes da si iz Nis? Padezi, burazeru, padezi.

VUK

pre 5 godina

Pike je strano telo u tenisu. Hoće samo da zaradi novac. ATP je srce tenisa i organizovaće CUP. Tenis -teniserima. Hoće li da Novak,Rafa i Roger...organizuju finale svetskog prvenstva u fudbalu? Ko bi na to pristao?

Toto-ko-tunjo-i-treslicemerizam

pre 5 godina

Hahahahaha,pa vi ste klinci smesni zaista! Cuj,kakva poredjenja Jokica i Novaka! Novak je moze se reci na "zalasku" karijere,igrao je toliko puta za DK tim,osvojio DK,osvojio bi i drugi 2013.da je imao s kim da igra (Troicki bio suspendovan,Tipsarevic povredjen).I sad vi neuki klinci,uporedjuje to sa kosarkom?!Tenis nije timski sport,nije reprezentativni sport,nego pre svega pojedinacan.Djokovic igra prelomne naredne dve godine u cilju da postane najbolje ikad i naravno da treba pre svega na to da se skoncetrise.Mnogo,mnogo bitnije i korisnije za Srbiju je da donese zlato u Tokiju!A Jokic?! Jokic je na pocetku svoje sportske karijere,stigao je vec sada tri puta da odbije reprezentaciju,a tek je poceo da igra kosarku!Kosarka je timski sport za razliku od tenis,kosarka ima sasvim drugi status u Srbiji od tenis i samo neuki klinci poput vas ovde mogu da uporedjuju njih dvojicu i da pisu ovde recenice poput "NEMOJ DA SAM VISE CUO DA JE NEKO NESTO REKAO JOKICU"!Hahahahahaaha.Kad Jokic donese makar jedno zlato u kosarci i to tako sto sam izgura prvenstvo kao sto je Djokovic gurao DK moze da se penzionise zauvek sto se mene tice.Smesni ste!Novace napred samo!Zlato u Tokiju nam donesi i sve ostalo je nebitno!
(Xnodeh, 22. februar 2019 14:26)

Slazem se sa recenim, osim sa zadnjom recenicom i mnogo "hahaha..." u tekstu. To poslednje sto si naveo bitno je koliko i DK. Samo da presisa Rodjine grenslemove. Preguracemo nekako bez te "bitne" olimpijske medalje u tenisu.

Canadaboy

pre 5 godina

Svako tvoje pojavljivanje na turnirima znaci i predstavljanje Srbije...... samo rokaj brate, obori sve rekorde, i objasni svima ko je GOAT !!!

Auh

pre 5 godina

Papke
Sto se dobrotvornog rada tice ti ne znas da li je Jokic pomogao, ili nije. Postoji gomila sportista koji su pomogli, ali ne javno, ne kamere, ne izjave deset dana. Neki su davali i novac za lecenje i stan da se roditelji sluze dok su u stranoj zemlji, ali ne javno. Izgleda da tebi ako nije javno kao da se nije desilo. Pa sad, odbojkasi, kosarkasi, vaterpolisti, brane boje nase zastave na svim EP, SP, OI, verujem da ljudi koji prate ta takmicenja cuju za Srbiju, pogotovu sto kada su vaterpolisti u pitanju uglavnom svira nasa himna. Ja licno ne vidim razliku izmedju Jokica i Novaka, osim sto Novaka slave kao Boga, pa mu je sve oprosteno, pa cak i da ne igra za reprezentaciju. Dok se Jokicu sve zamera. Ja ne mogu da kazem Novaku gledaj sebe i sto vise turnira da uzmes, a sa druge strane Jokicu da zameram ato gleda sebe i sto zeli da njegova ekipa pobedi. Nekako mi nije logicno da jednog podrzavam, a da drugom zameram istu stvar. Eto ne mogu, pa bio on Novak Djokovic milion puta.

Bane

pre 5 godina

Pazi oni koji mrze Djokovica sada im smeta sto Djokovic ne igra za reprezentaciju. Dogovorite se sa vasim supljim botovskim mozgovima sta hocete... haha a da igra vi bi navijali za njega mozda? :D
(Sale, 22. februar 2019 14:39)

To sam i ja napisao, pljuju ga jer ne igra, a da igra navijali bi da izgubi da bi mogli i tu da ga pljuju jer igra za reprezentaciju a gubi meceve. haha

Marko

pre 5 godina

@Kukatilo Tesko da uporedis kosarku i Davis Cup.U ekipnim sportovima kao sto je kosarka je nikada dosta sta se tice titula sa reprezentacijom.Dok je tenis pre svega individualni Sport.Najboljim teniserima je dovoljno da osvoje Davis Cup jednom u karijeri.Nije Novak jedini koji se zadovoljio jednom titulom.I Federeru je bilo dosta da osvoji jedan DC.Tako da se vidi da to takmicenje nije toliko bitno i da su Grend slemovi i zavrsni turniri najbitniji u tenisu.Sta se tice kosarke se slazem sa tobom,tu svako zeli sto vise titula sa svojom reprezentacijom.

Djoka Lendejl

pre 5 godina

To sam i ja napisao, pljuju ga jer ne igra, a da igra navijali bi da izgubi da bi mogli i tu da ga pljuju jer igra za reprezentaciju a gubi meceve. haha 
(Bane, 22. februar 2019 15:11) 


A koji bi bio razlog da pljujemo Jokica kad bi igrao za repku?

Raca

pre 5 godina

@Kale
Gospodine, Raca je lik sam za sebe, to mi je porodični nadimak koji nosim od malena, a imam 48 godina, i pod njim ostavljam komentare na ovom portalu prilično često.
Koji deo mog komentara vam nije jasan ?!
Onaj da se sa nastupanjem za svoju zemlju ne taktizira i ne kalkuliše od slučaja do slučaja, jer je to jednostavno ružno ?
Ili mi osporavate pravo na svoje lično mišljenje i to što sam to isto tako objasnio svojoj deci ?
Da li ste sigurni da dobro razumete ono što ovde čitate i komentarišete ? Ja ne bi rekao.
Jer to bi trebalo biti stvar elementarne kulture pre nego što ostavite komentar pominjući nečije ime i ono što je on napisao.
Svako dobro !

Xnodeh

pre 5 godina

Slazem se sa recenim, osim sa zadnjom recenicom i mnogo "hahaha..." u tekstu. To poslednje sto si naveo bitno je koliko i DK. Samo da presisa Rodjine grenslemove. Preguracemo nekako bez te "bitne" olimpijske medalje u tenisu.
(Toto-ko-tunjo-i-treslicemerizam, 22. februar 2019 14:44)

Slazem se i ja sa tobom.To zlato u Tokiju nije za njega bitno, nego bi znacilo nama, za broj medalja, tabelu itd....Njemu licno, samo GS bitni i zato treba da se skoncetrise samo na to. A OI verujem da bi voleo da uzme, iako nije bitno za ono sto juri da postanes svakako

Ranko Sipka

pre 5 godina

Ovaj format Davis Cupa bi mogao da bude zesci fijasko. Federera nema jer se Svajcarska nije ni plasirala, Nole nece da igra, a Nadal zadnjih par godina vec propusta zadnji deo sezone zbog povrede. Bas me zanima ko ce u Madridu da gleda cetvrtfinale npr. Belgija USA i duel Darcisa i Harrisona, dok bi po starom formatu domacini imali veliku podrsku svojih navijaca bez obzira na imena.
Bez velike trojke, pa i Mareja i Vavrinke kojih nece biti glavna zvezda ce biti Saša Zverev koji zadnjih par godina nije prosao trece kolo Slema, uzas sta uradise zbog zarade.

navijac

pre 5 godina

(KINEZ, 22. februar 2019 14:11)

Ja bas mislim da bi DC trebalo da se igra kao do sada, da domaca publika moze da bodri svoje tenisere. Isto sam zbunjen jer ne shvatam sta to sad vrhunski teniseri hoce, a ranije im nije odgovaralo, pa se kao izaslo u susret, a oni se ipak neckaju... Sta je hteo Pike, sta je hteo Djokovic, zasto je ITF ustupio tako veliku tradiciju...
Sto se tice ucesca vrhunskih tenisera, isto mislim da ne bi trebalo da ucestvuju top 10 (ili cak top 20) teniseri jer
a) oni bi ionako vrdali da igraju za reprezentaciju,
b) teniska snaga jedne nacije moze se videti po broju nizerangiranih tenisera, a ne po onim iznimno retkim top 10 slucajevima koji se rode jednom u 30 godina ili redje - proguglajte recimo rankinge do 200 pa da vidite koliko dobrih tenisera ima Nemacka ili Francuska i druge zemlje na koje zbog Djokovica gledamo sa visine,
c) mislim da je dubl neizostavni deo teniskog sporta i da treba da ima svoju ulogu u reprezentativnom tenisu, a mi teniski skorojevici ga gledamo sa prezirom i
d) da li je neka nacija teniska ili ne vidi se (osim broja tenisera i klubova) i na posecenosti domacih turnira i DC takmicenja, na cemu se mi ne mozemo pohvaliti - cim nema Novaka, poseta ode...

Zato u interesu tenisa i istine, treba da DC ostane kakav je bio.

Zmaj iz NS

pre 5 godina

Bolje da ne igra DK jer igranje radi igranja nije resenje. Ni navodni patriotizam (na sta se ovde mnogi pozivaju) ne bi pomogao. Sumnjam da bi na DK dao 100% sebe i onda bi bilo kuknjave zasto je izgubio, bilo bi da se nije trudio, bolje da nije ni igrao i sta vec. Ovako, nasi mladi igraci imace izuzetan motiv i dace i vise od 100%, pa neka nam pokazu od cega su napravljeni! Imaju moju punu podrsku!!!

jaki

pre 5 godina

Evo je repriza FIBA - EVROLIGA ili kako već.
Davis cup prodat i prešao u privatne ruke i to više nije isto.
Ako ATP cup dobije vizu za Olimpijske igre-što izgleda da su uspeli- čim Novak ne planira da igra na finalu Devis cup-a, onda ćeto biti očito interesantnije za igrače jer se organizuje pod njihovim pokroviteljstvom a ne tamo nekog fudbalera.Nisam siguran ali mislim da će većina TOP igrača pre podržati ATP cup.

Ivan M

pre 5 godina

Kako god bilo, ovo je veliki udarac za prestiž novog Dejvis Kupa. Cela namera iza nove strukture je bila da omogući najboljima da zaigraju na ovom takmičenju. Ako Novak ne igra i priklanja se suparničkom takmičenju, pretpostavljam da će i interesovanje publike splasnuti. Sve u svemu, tenis je van Gren Slem turnira u velikoj zbrci.

Djoka Lendejl

pre 5 godina

Jedan isti lik napisao bar 10 komentara protiv Djokovica vecina komentara na istu foru, pa sta ti je uradio on druze cemu tolika mrznja prema najboljem teniseru svih vremena?? Valjda mi kao Srbi treba da podrzimo Noleta, ipak je on i povredjen igrao i borio se za Srbiju. Sada treba neko malo da ga odmeni. Manje zla u sebi i bolje cete se osecati. Pozdrav svim normalnim ljudima. 
(Kale, 22. februar 2019 14:44) 

Vidim kako vi "normalni ljudi" podrzavate Bogdanovica kad izgube njegovi Kingsi. Iskocio si sam sebi u stomak tim komentarom a ja te poklopio, sah mat.

k

pre 5 godina

Niti zelim, niti imam ikakav razlog da napadam Djokovica, smatram da je on vec pokazao koliki je patriota. Samo me interesuje jel zna neko za kakve se konkretno Djokovic promene zalagao sto se tice Dejvis kupa, jer je on javno pricao o tome kako tadasnji sistem nije bas dobar za tenisere

Teniski fanatik

pre 5 godina

Igrace ATP kup za reprezentaciju,a nece DEJVIS KUP! Moze objasnjenje sta je ATP kup?Otprilike isto samo sto nosi vise poena
(Komentar, 22. februar 2019 15:04

ATP kup je takmičenje koje se igralo u Dizeldorfu. To takmičenje je i naša reprezentacija osvajala. Međutim ugasilo se pre par godina, sad se opet formiralo i igraće se u Australiji kao priprema pred Australija open 2020. godine. I naravno dobijaće se ATP poeni.