Petak, 22.02.2019.

11:15

Čelsiju zabranjeni transferi do leta 2020!

Londonski Čelsi kažnjen je zabranom dovođenja igrača u naredna dva prelazna roka zbog kršenja pravilnika FIFA.

Izvor: AK

Èelsiju zabranjeni transferi do leta 2020! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

kec

pre 5 godina

sto nekupise Teodosica, dzabni i bez kluba, samo da mu daju ugovor i desetak milioncica godisnje, teodosic je dobar asistent a ponekad i uvali gol!

Flaus

pre 5 godina

Kako Psg nije kaznuhen? Dali preko 400 miliona na Mbappea i Neymara, a koga su prodali?!
(THE FINAL CUT, 22. februar 2019 12:11)
Pa zato sto to nije isti prekrsaj decko!!! Celzi je dovodio klince a PSG je krsio zakon o prekomernom trosenju

DROGBA11

pre 5 godina

Ovo mozda i nije lose..u poslednjih par godina mnogo bezveznih kupovina cak i tada na prvi pogled: Drinkvoter skoro 40 mil, Morata 60-70, Emerson, Zapakosta po 20, Bakajoko koji je obecavao zaistinu 40, Bacuaji 40 koji je malo dobio sansi ali ih koristio, Kepa 70,80 umesto da su uzeli za sicu dokazanog Navasa kao zamenu u sklopu transfera Kurtoe..pa i Zorzinjo za 50ak koji je doveden da zameni najboljeg igraca na toj poziciji na svetu-Kantea. Granovskaja upropastila Celsi, da ne govorim o jos gorim prodajama igraca koji su obecavali De Brujne, Salah i Lukaku koji ruku na srce zaista u Celsiju nije nnogo pokazao... Dati Odoiju da igra posebni ako ide Azar, dolazi Pulisic, vratiti Bacuaija, prodati Vilijana, Pedra uz ostale gore navedene promasaje pa da vidimo kako ce ici, mnogo gore ne moze...

Adriano_Galliani

pre 5 godina

hahaha a sta bi sa onim da prilikom transfera nema trece strane, znaci mora klub da pregovara sa klubom a ne da se u transfer ukljucuju sestrici, taste, babe, ujne i ostala rodbina.
(Blue Moon 1424, 22. februar 2019 13:17)

Nejmar nije pregovarao da Farsom, već je platio otkupnu klauzulu. Dakle, on je morao da plati 220 miliona evra svoju slobodu. To je i učinio. U fudbalu nema otkaza, otkaznog roka, bez posledica, ali se može otkupiti ugovor ili platiti klauzula.


E sad, drugo je pitanje odakle Nejmaru pare? Pa postao je zaštitno lice SP i Kataru, i oni su mu platili 220 miliona.

Slicno je i kod nas, Telekom kupi Kopernikus, njihov Nejmar Antena grupu i sve to može i prolazi.

Đomla

pre 5 godina

Ja ne bih tek tako oterao Sarija, dajte mu ljudi malo vremena. Nije ovo više onaj Čelsi koji juri LŠ po svaku cenu, ta priča je završena one večeri u Minhenu, možda čak i za sva vremena. Teško da ćemo videti one najveće transfere u pravcu Londona u neko skorije vreme. Nakupio sam godina, pamtim i pratim Čelsi od sredine devedesetih, a navijam za njih i duže od toga. Kako? Pa lepo. Kao navijaču Partizana to je bio default, ima ona jedna čuvena i česta pesma sa Juga iz tog vremena. I pre PAOK-a i pre CSKA, postojao je jedino Čelsi kao druga ekipa. A praćenje utakmica i neko "pravo" navijanje je počelo tada sa prenosima Premijer lige, ranije nije ni moglo. Elem, sa Romanovim parama je došla i veća popularnost i naravno neki novi navijači. Ništa čudno i ništa loše, naprotiv. Čisto poređenja radi, pre čuvene istanbulske Liverpulove večeri, navijača Liverpula se i ne sećam baš u nekom ogromnom broju kao danas. Ništa neobično i sasvim normalno da jedna takva utakmica donese ogromnu popularnost. Nije Istanbul baš tako davno bio. Ali ako pitate prosečnog navijača Liverpula, reći će da mu je još čukundeda u Kraljevini Jugoslaviji bio Scouser. Smešno i zaista nebitno.
Uglavnom, ako ova kazna stupi na snagu to može čak biti i veoma dobro. Škola je fenomenalna, mladih igrača na pretek, jako lepa prilika da se napravi ekipa u stilu Barselone, koju ne volim, ali im skidam kapu za školu fudbala. Jedan takav klub ne može propasti i ne može u drugu ligu, iako znam da bi mnogi voleli. I tu bih se vratio na Sarija, ima čovek svoj sistem koji zahteva neko vreme i u kojem super zvezde ne dolaze toliko do izražaja, tako da iskreno verujem da sa mladim igračima može štošta na napravi. Sportski pozdrav!

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Kako Psg nije kaznuhen? Dali preko 400 miliona na Mbappea i Neymara, a koga su prodali?!
(THE FINAL CUT, 22. februar 2019 12:11)

Milion bacvi nafte.

frey

pre 5 godina

Sta vam smeta PSG, uplasili ste se sile? Lepo vam je Galiani napisao, nasli su foru kako da odrade ta dva transfera. I izmedju ostalog, da li citate zasto je Chelsea kaznjen? PSG to ne radi, City isto, nijedan klub nije "podvodio" klince ispod 18. Bar ne ove sezone. Lepo vam je kad ti vasi "veliki" klubovi grunu milijarde za par godina, a sad vam smetaju Chelsea, City i PSG. Ide Pariz na ligu sampiona, zivi bili pa doziveli. Allez PSG!!!
PS I ovde ce se naci neki pametnjakovici da vredjaju kako neko moze da navija za PSG. Vise od pola tih balavaca nema godina koliko neki od nas prate i vole PSG.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Celsiju moze i dobro da dodje ova kazna i da lepo zadrze tim na okupu 2 godine. Imaju oni sasvim dobre i kvalitetne igrace. Ako i Azar ode, tu su Kante, Pedro, Higuain, Barkli, Kovacic, Ziru, Alonso... Niko od njih nije extra klasa, ali mogu da se bore za 3 ili 4 mesto u Premier ligi. Totenhem svima treba da bude smernica kako klub moze da se ponasa i da ima dobre rezultate. U prethodna 2 prelazna roka nikoga nisu kupili i od nekih prosecnih igraca, Dele Ali, Vings, Dejvis, Tripije, Sisoko su napravili bas dobar tim. Sve je stvar uigravanja, trenerovog odnosa sa igracima, motivacije. Svi su oni vrhunski fudbaleri i balans u ekipi je najbitnija stvar za svaki fudbalski tim

Blue Moon 1424

pre 5 godina

Galliani

hahaha a sta bi sa onim da prilikom transfera nema trece strane, znaci mora klub da pregovara sa klubom a ne da se u transfer ukljucuju sestrici, taste, babe, ujne i ostala rodbina.

Srle

pre 5 godina

Nemoj slucajno da psg-u nesto fali, a ostalu boraniju udri i satiri...rece jedan ovde da se odmah dodeli pehar ls "francuzima" da moze od sl god. ponovo ova liga imati smisla...uefa mafia!!!

Stojko

pre 5 godina

Eh, pa i Milan je prošle sezone izbačen iz Evrope na dve godine, pa je posle žalbe to poništeno. Ne verujem u ovo sa Chelsijem dok ne vidim.

fdu

pre 5 godina

Ova FIFA je postala cirkus selektivna organizacija.Ne branim Celzi ali sta je sa PSZ,Mancester Sitijem,Realom,Barselonom itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 22. februar 2019 11:24)

Druze pre nego sta lupis, informisi se malo.Barcelona je prva koja je kaznjena na ovaj nacin,zbog malverzacija oko dovodjenja mladih igraca. Dva prelazna roka nisu mogli dovesti, tj prijaviti igraca. Atrletico Madrid isto tako ,kao i Real, ali glde cuda, Realu su smanjili kaznu (jedinom) na samo 1 prelazni rok ! Sad je dosao red ocigledno na engleze..
(Dario, 22. februar 2019 11:44)

Realu je smanjena kazna jer su prvobitno bili kaznjeni i zbog Zidanovih sinova. Apsurdno je zabraniti im dolazak, a otac im je bio trener Reala (pomocni, Real Kastilja, Real).

Dario

pre 5 godina

Ovo je pravo kaznjavanje a ne ono sto se desilo sa Barsom. Njima su stavili zabranu tek nakon dolazeceg prelaznog roka, tako da je Barsa mogla da pokupuje sve sto joj je potrebno i da se obezbijedi. Sto je totalna glupost
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzevla, 22. februar 2019 12:03

Opet ne menja cinjenicu da nisu mogli 2 prelazna roka kupovati, odnosno prijavljivati nove igrace ! Isto to je sada mogao uraditi Chelsea u januarskom roku,ili cak prosli rok ! Dakle pokupovati sta im treba i mirni ako su znali sta im sleduje ! Jel tako ?? Real se jedini provukao , jer je kaznjen samo sa 1 rokom, a barca i Atletico su itekako odsluzili svoje.I ovde se mesaju zabe i babe konstantno..Financijski fer plej je sasvim druga prica, ovde se radi o malverzacijama sa dovodjenjem mladih igraca.Tu postoji niz pravila koja se moraju postovat, a koja ne postuju velika vecina velikana.. PSG i City mozda takodje dobiju kaznu vezano za to, al ovo nije kazna Chelsiju zbog FINANCIJSKOG FER PLEJA ! Dakle, radi se o totalno drugoj stvari . Ustvari kome ja to ovde brujim!? Ja sam veca budala..U svakom slucaju, ovo bi mogao dodatni veliki udarac za Chelsea na kojeg bi trebalo dosta vremena za oporavak.

Apk

pre 5 godina

@Sale Sve je tačno, ali Čelzi nije kažnjen zbog kršenja finansijskog fer pleja, već zbog kršenja pravila o dovođenju maloletnih igrača. Iz istog razloga je i Atletiko bio kažnjen pre par godina, isto sa zabranom od 2 prelazna roka.
A te cifre su danas manje više postale normalne u fudbalu, naročito za Engleze koji od TV prava zarađuju nenormalno mnogo.
A što se PSŽa tiče, ono što je najgore od svega je što oni zapravo uopšte nisu u nekom minusu. Dva meseca nakon transfera Mbape-a PSŽ je vratio ceo novac od marketinga i prodaje dresova. Njima su trenutno problem ogromne plate igrača (za to ih UEFA trenutno proganja), kao i gomila drugih transfera koji im se nisu finansijski isplatili.

Boyan

pre 5 godina

Panična kupovina Pulišića prvog januara ukazivala je na ovako nešto.Mogli su mnogo bolje da se pojačaju u ovom zimskom roku ali šta je tu je.I da ode Azar nije sve tako crno,ima Čelsi dosta igrača koje će vratiti sa pozajmice:Zuma,Bakajoko,Bačuaji,Abraham,Kenedi...Sada je još neophodnija promena trenera,priželjkujem Blana koji bi bez mnogo pritiska postavio temelje nekog novog Čelsija.Odlaze,zbog isteka ugovora Luiz, Kejhil i Žiru,Kovačiću ističe pozajmica i moguća prodaja Azara.Od ostatka ekipe dobar trener može iskombinovati ekipu za top 4.Kao napadače bi imao Iguaina,Bačuaija i Abrahama,po krilima treba forsirati mladjanog Odoija,Pulišića i Kenedija a tu su Vilian i Pedro.Na sredini Barkliju,Kanteu,Žoržinju i Loftus Čiku treba pridodati i Bakajoka koji u Milanu igra sve bolje i bolje.U odbrani forsirati Palmijerija,Ridigera,Kristensena i Aspija a kao rezerve Zumu,Zapakostu i Alonsa.Sasvim pristojna ekipa koja je sigurno jača od onog šampionskog Lestera.Sve je na novom treneru da to lepo upakuje,ali ako dodje i do odlaska Abramoviča može da bude još turbulentnije i da dodje do još nekih neplaniranih odlazaka,ali tu bi klub trebao da odreaguje i stavi veto na transfere igrača!

Bodibond

pre 5 godina

Jedan klub iz Srbije, inace lider prvenstva je neposredno pre zimskog prelaznog roka doveo Vulica iz Napretka i Vidica iz Zlatibora. Uefa i Fifa reagujte, dajte im zabranu transfera do 2120. godine.

dzevla

pre 5 godina

Ovo je pravo kaznjavanje a ne ono sto se desilo sa Barsom. Njima su stavili zabranu tek nakon dolazeceg prelaznog roka, tako da je Barsa mogla da pokupuje sve sto joj je potrebno i da se obezbijedi. Sto je totalna glupost

partizan

pre 5 godina

Ovo je srednji vek fudbala. Nadamo se nekoj renesansi jednog dana. Steta sto 2 velika fudbalera Mesi i Ronaldo igraju u najgoroj eri u istoriji ove igre.

Pedja

pre 5 godina

Ovo je veliki udarac na Celsi,upravo ovakva odluka moze uticati na dolazak nekih ozbiljnih trenerskih imena.Nadam se da ce ova odluka biti ublazena,tipa da samo zimski rok bude ukinut inace Celsi ce i sledece god biti u velikim problemima.Sto se tice utakmice sa Malmeom,po meni veoma tanko iako je falilo par standardnih prvotimaca,ne moze se reci da im je Zorzinjo falio i da bi uticao na igru previse.Kante me odusevljava iz utakmice u utakmicu,on je fenomenalan fudbaler,mnogi strucnjaci su rekli da je njegova igra jednodimenzionalna ali ovaj momak je pravi biser Celsija,po meni trenutno najbolji igrac i bolji od Azara,o tome kakav je covek ne treba ni raspravljati.Odoi je malo izgoreo juce u zelji da se pokaze,imao je par dobrih poteza i pasova ali i dosta gresaka,da nije dao gol na kraju bila bi to utakmica za zaborav za njega.Odbrana da je srece uvek treba da bude u ovom sastavu,ali svi znamo da se Luiz i Alonso vracaju u sledecoj utakmici.Ostaje problem na toj sredini(po meni mozda i najveci),Kova je ove sezone ispod ocekivanja,nekako decko ima slifa da bude odlican vezni,dobra tehnika,ali dosta slab u donosenju odluka i zavrsnom pasu,nekako nema nekog uticaja na igru,bar da je u odbrani solidan.Barkli takodje,nije najbolje iskoristio minutazu ove sezone,jeste dao nekoliko golova i deluje cvrsto na terenu ali nema neke kreativnosti kod njega,RLC je po meni igrac slican Rosu ali tehnicki dosta bolji.Ziru odigrao klasicno za njega,najsmesniji deo mi je bio kada je otresao laktom igraca Malmea nakon sto ga ovaj gurao u zivom zidu,obratite paznju na Zirua kod Barklievog gola iz slobodnog udarca.Sve u svemu dobar rezultat ali slaba igra,iako se nadam da ce Cesli moci da osvoji LE i docepa se LS preko toga,tesko jer ima dosta dobrih timova i igraju veoma dobro(Sevilja,Napoli,Frankfurt,pa mozda i Arsenal ipak Emeri zna kako se osvaja LE,Iner uvek nezgodan..).Ali nadajmo se da ce Celsi ipak izvuci nesto iz ove sezone i da ne bude ove zabrane,bar da se smanji na jedan rok(zimski).Chelsea till i die!

Kecman

pre 5 godina

Žaliće se o dobiće uslovnu, ili će odložiti početak odsluženja kazne za posle ovog leta, kupiće šta im treba i doviđenja, para vrti gde burgija neće.

adriano_galliani

pre 5 godina

Ok i treba da se kazni ako su prekrsili pravila ali gde je kazna za PSG i finansijski fer-plej to nikako da docekamo. Nejmar 222 miliona i Mbape 180 miliona.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Blue Moon 1424, 22. februar 2019 11:14)

Па зато што га нису прекршили. Нејмар је сам платио свој трансфер, а за за Килијана су довели 2-3 спонзора, брата од ујака и од сестрића од таштине сестре.

Да, ПСЖ није директно дао паре Нејмару, већ држава Катар а он однео чек Фарси.

adriano_galliani

pre 5 godina

Ovakve kazne su potrebne fudbalu, ali se nadam da ce jednog dana glavni akteri - PSZ i Mancester Siti, takodje biti kaznjeni, jer oni za razliku od Celsija jos ni ne prihoduju od prodaja/pozajmica...

То што смо ми навикли да не плаћамо улазнице, ТВ права тек од недавно, уз велике субвенције од стране државе (Арена Спорт је државна телевизија), то је једно, па мислимо да се паре у фудбалу зарађују само продајом играча.

Примера ради, од техничких спонзора, оба наведена клуба добијају најмање 50 милиона евра. FFP каже да се не сме бити у минусу у периоду од 3 године. Дакле, оба клуба могу лагано да плате 150 милиона само од једног спонзора!

Знам да је компликовано за просечног навијача Звезде и Партизана који чека да се победи неки богати клуб са Запада па да стварно мисли да "џаба вам новци".

Blue Moon 1424

pre 5 godina

Ok i treba da se kazni ako su prekrsili pravila ali gde je kazna za PSG i finansijski fer-plej to nikako da docekamo. Nejmar 222 miliona i Mbape 180 miliona.

gerrard

pre 5 godina

Kraj celzija. Instant klub ce se vratiti u drugu ligu gde je proveo najveci deo svog postojanja. Pokusali su da budu medju najvecima ali eto, sve se vraca na svoje mesto. Izasla je i vest da roman napusta klub.

Dule

pre 5 godina

@gerrard

Druze, nije da gotivim Celsi, ali oni su se upisali u besmrtne. Tesko da se vise mogu nazvati "plastikom".
Sada su u vecnoj grupi od 22 kluba.

Pedja

pre 5 godina

Sale, 22. februar 2019 11:31)

Izvini kako je po tebi Ridiger promasaj?Decko ubedljivo jedino dobro pojacanje Celsija u poslednje vreme,odlican je stoper ali pored Luiza i Ramos bi izgledao smesno.Takodje Pulisic jos nije odigrao ni minut za Celsi a tebi je promasaj,mozda decko bude odlican a mozda bude i promasaj,videcemo,svakako treba sacekati i dati mu sansu,pre dve godine bio je jedan od najboljih igraca BVB dok se nije povredio.Chelsea till i die!

Dario

pre 5 godina

Ova FIFA je postala cirkus selektivna organizacija.Ne branim Celzi ali sta je sa PSZ,Mancester Sitijem,Realom,Barselonom itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 22. februar 2019 11:24)

Druze pre nego sta lupis, informisi se malo.Barcelona je prva koja je kaznjena na ovaj nacin,zbog malverzacija oko dovodjenja mladih igraca. Dva prelazna roka nisu mogli dovesti, tj prijaviti igraca. Atrletico Madrid isto tako ,kao i Real, ali glde cuda, Realu su smanjili kaznu (jedinom) na samo 1 prelazni rok ! Sad je dosao red ocigledno na engleze..

Sale

pre 5 godina

Sa ovakvim igrackim kadrom uz najavljeni odlazak Azara Celsi ceka potpuni debakl, ali ako ovo znaci smenu Marine Gravnovskaje mozda i nije tako lose. Toliko prosecnih igraca za ogromne pare da prosto covek ne poveruje: 80m Kepa, 70m Morata, 60m Zorzinjo, 65m Pulisic, 40m Bakajoko, 35m Rudiger, 20m Emerson i 40m Drinkvoter koji ne igraju... Ovakve kazne su potrebne fudbalu, ali se nadam da ce jednog dana glavni akteri - PSZ i Mancester Siti, takodje biti kaznjeni, jer oni za razliku od Celsija jos ni ne prihoduju od prodaja/pozajmica...

rizoto

pre 5 godina

Jos bolje sad ce dobiti sansu neko od ovih 40+ pozajmljenih igraca koji imaju talenta ali zbog rizika nisu smjeli da ih guraju u vatru plus Chelseajeva skola je jedna od najboljih vrijeme da osim Hudson Odoia jos neko iskoci ovo moze samo biti plus za Chelsea ova zabrana a na rezultatima ce sigurno to malo se odraziti ukoliko jos Hazard ode.

Blue Moon 1424

pre 5 godina

Ok i treba da se kazni ako su prekrsili pravila ali gde je kazna za PSG i finansijski fer-plej to nikako da docekamo. Nejmar 222 miliona i Mbape 180 miliona.

Kecman

pre 5 godina

Žaliće se o dobiće uslovnu, ili će odložiti početak odsluženja kazne za posle ovog leta, kupiće šta im treba i doviđenja, para vrti gde burgija neće.

Sale

pre 5 godina

Sa ovakvim igrackim kadrom uz najavljeni odlazak Azara Celsi ceka potpuni debakl, ali ako ovo znaci smenu Marine Gravnovskaje mozda i nije tako lose. Toliko prosecnih igraca za ogromne pare da prosto covek ne poveruje: 80m Kepa, 70m Morata, 60m Zorzinjo, 65m Pulisic, 40m Bakajoko, 35m Rudiger, 20m Emerson i 40m Drinkvoter koji ne igraju... Ovakve kazne su potrebne fudbalu, ali se nadam da ce jednog dana glavni akteri - PSZ i Mancester Siti, takodje biti kaznjeni, jer oni za razliku od Celsija jos ni ne prihoduju od prodaja/pozajmica...

rizoto

pre 5 godina

Jos bolje sad ce dobiti sansu neko od ovih 40+ pozajmljenih igraca koji imaju talenta ali zbog rizika nisu smjeli da ih guraju u vatru plus Chelseajeva skola je jedna od najboljih vrijeme da osim Hudson Odoia jos neko iskoci ovo moze samo biti plus za Chelsea ova zabrana a na rezultatima ce sigurno to malo se odraziti ukoliko jos Hazard ode.

dzevla

pre 5 godina

Ovo je pravo kaznjavanje a ne ono sto se desilo sa Barsom. Njima su stavili zabranu tek nakon dolazeceg prelaznog roka, tako da je Barsa mogla da pokupuje sve sto joj je potrebno i da se obezbijedi. Sto je totalna glupost

Dule

pre 5 godina

@gerrard

Druze, nije da gotivim Celsi, ali oni su se upisali u besmrtne. Tesko da se vise mogu nazvati "plastikom".
Sada su u vecnoj grupi od 22 kluba.

Dario

pre 5 godina

Ova FIFA je postala cirkus selektivna organizacija.Ne branim Celzi ali sta je sa PSZ,Mancester Sitijem,Realom,Barselonom itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 22. februar 2019 11:24)

Druze pre nego sta lupis, informisi se malo.Barcelona je prva koja je kaznjena na ovaj nacin,zbog malverzacija oko dovodjenja mladih igraca. Dva prelazna roka nisu mogli dovesti, tj prijaviti igraca. Atrletico Madrid isto tako ,kao i Real, ali glde cuda, Realu su smanjili kaznu (jedinom) na samo 1 prelazni rok ! Sad je dosao red ocigledno na engleze..

Đomla

pre 5 godina

Ja ne bih tek tako oterao Sarija, dajte mu ljudi malo vremena. Nije ovo više onaj Čelsi koji juri LŠ po svaku cenu, ta priča je završena one večeri u Minhenu, možda čak i za sva vremena. Teško da ćemo videti one najveće transfere u pravcu Londona u neko skorije vreme. Nakupio sam godina, pamtim i pratim Čelsi od sredine devedesetih, a navijam za njih i duže od toga. Kako? Pa lepo. Kao navijaču Partizana to je bio default, ima ona jedna čuvena i česta pesma sa Juga iz tog vremena. I pre PAOK-a i pre CSKA, postojao je jedino Čelsi kao druga ekipa. A praćenje utakmica i neko "pravo" navijanje je počelo tada sa prenosima Premijer lige, ranije nije ni moglo. Elem, sa Romanovim parama je došla i veća popularnost i naravno neki novi navijači. Ništa čudno i ništa loše, naprotiv. Čisto poređenja radi, pre čuvene istanbulske Liverpulove večeri, navijača Liverpula se i ne sećam baš u nekom ogromnom broju kao danas. Ništa neobično i sasvim normalno da jedna takva utakmica donese ogromnu popularnost. Nije Istanbul baš tako davno bio. Ali ako pitate prosečnog navijača Liverpula, reći će da mu je još čukundeda u Kraljevini Jugoslaviji bio Scouser. Smešno i zaista nebitno.
Uglavnom, ako ova kazna stupi na snagu to može čak biti i veoma dobro. Škola je fenomenalna, mladih igrača na pretek, jako lepa prilika da se napravi ekipa u stilu Barselone, koju ne volim, ali im skidam kapu za školu fudbala. Jedan takav klub ne može propasti i ne može u drugu ligu, iako znam da bi mnogi voleli. I tu bih se vratio na Sarija, ima čovek svoj sistem koji zahteva neko vreme i u kojem super zvezde ne dolaze toliko do izražaja, tako da iskreno verujem da sa mladim igračima može štošta na napravi. Sportski pozdrav!

Pedja

pre 5 godina

Ovo je veliki udarac na Celsi,upravo ovakva odluka moze uticati na dolazak nekih ozbiljnih trenerskih imena.Nadam se da ce ova odluka biti ublazena,tipa da samo zimski rok bude ukinut inace Celsi ce i sledece god biti u velikim problemima.Sto se tice utakmice sa Malmeom,po meni veoma tanko iako je falilo par standardnih prvotimaca,ne moze se reci da im je Zorzinjo falio i da bi uticao na igru previse.Kante me odusevljava iz utakmice u utakmicu,on je fenomenalan fudbaler,mnogi strucnjaci su rekli da je njegova igra jednodimenzionalna ali ovaj momak je pravi biser Celsija,po meni trenutno najbolji igrac i bolji od Azara,o tome kakav je covek ne treba ni raspravljati.Odoi je malo izgoreo juce u zelji da se pokaze,imao je par dobrih poteza i pasova ali i dosta gresaka,da nije dao gol na kraju bila bi to utakmica za zaborav za njega.Odbrana da je srece uvek treba da bude u ovom sastavu,ali svi znamo da se Luiz i Alonso vracaju u sledecoj utakmici.Ostaje problem na toj sredini(po meni mozda i najveci),Kova je ove sezone ispod ocekivanja,nekako decko ima slifa da bude odlican vezni,dobra tehnika,ali dosta slab u donosenju odluka i zavrsnom pasu,nekako nema nekog uticaja na igru,bar da je u odbrani solidan.Barkli takodje,nije najbolje iskoristio minutazu ove sezone,jeste dao nekoliko golova i deluje cvrsto na terenu ali nema neke kreativnosti kod njega,RLC je po meni igrac slican Rosu ali tehnicki dosta bolji.Ziru odigrao klasicno za njega,najsmesniji deo mi je bio kada je otresao laktom igraca Malmea nakon sto ga ovaj gurao u zivom zidu,obratite paznju na Zirua kod Barklievog gola iz slobodnog udarca.Sve u svemu dobar rezultat ali slaba igra,iako se nadam da ce Cesli moci da osvoji LE i docepa se LS preko toga,tesko jer ima dosta dobrih timova i igraju veoma dobro(Sevilja,Napoli,Frankfurt,pa mozda i Arsenal ipak Emeri zna kako se osvaja LE,Iner uvek nezgodan..).Ali nadajmo se da ce Celsi ipak izvuci nesto iz ove sezone i da ne bude ove zabrane,bar da se smanji na jedan rok(zimski).Chelsea till i die!

adriano_galliani

pre 5 godina

Ok i treba da se kazni ako su prekrsili pravila ali gde je kazna za PSG i finansijski fer-plej to nikako da docekamo. Nejmar 222 miliona i Mbape 180 miliona.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Blue Moon 1424, 22. februar 2019 11:14)

Па зато што га нису прекршили. Нејмар је сам платио свој трансфер, а за за Килијана су довели 2-3 спонзора, брата од ујака и од сестрића од таштине сестре.

Да, ПСЖ није директно дао паре Нејмару, већ држава Катар а он однео чек Фарси.

Pedja

pre 5 godina

Sale, 22. februar 2019 11:31)

Izvini kako je po tebi Ridiger promasaj?Decko ubedljivo jedino dobro pojacanje Celsija u poslednje vreme,odlican je stoper ali pored Luiza i Ramos bi izgledao smesno.Takodje Pulisic jos nije odigrao ni minut za Celsi a tebi je promasaj,mozda decko bude odlican a mozda bude i promasaj,videcemo,svakako treba sacekati i dati mu sansu,pre dve godine bio je jedan od najboljih igraca BVB dok se nije povredio.Chelsea till i die!

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Kako Psg nije kaznuhen? Dali preko 400 miliona na Mbappea i Neymara, a koga su prodali?!
(THE FINAL CUT, 22. februar 2019 12:11)

Milion bacvi nafte.

DROGBA11

pre 5 godina

Ovo mozda i nije lose..u poslednjih par godina mnogo bezveznih kupovina cak i tada na prvi pogled: Drinkvoter skoro 40 mil, Morata 60-70, Emerson, Zapakosta po 20, Bakajoko koji je obecavao zaistinu 40, Bacuaji 40 koji je malo dobio sansi ali ih koristio, Kepa 70,80 umesto da su uzeli za sicu dokazanog Navasa kao zamenu u sklopu transfera Kurtoe..pa i Zorzinjo za 50ak koji je doveden da zameni najboljeg igraca na toj poziciji na svetu-Kantea. Granovskaja upropastila Celsi, da ne govorim o jos gorim prodajama igraca koji su obecavali De Brujne, Salah i Lukaku koji ruku na srce zaista u Celsiju nije nnogo pokazao... Dati Odoiju da igra posebni ako ide Azar, dolazi Pulisic, vratiti Bacuaija, prodati Vilijana, Pedra uz ostale gore navedene promasaje pa da vidimo kako ce ici, mnogo gore ne moze...

adriano_galliani

pre 5 godina

Ovakve kazne su potrebne fudbalu, ali se nadam da ce jednog dana glavni akteri - PSZ i Mancester Siti, takodje biti kaznjeni, jer oni za razliku od Celsija jos ni ne prihoduju od prodaja/pozajmica...

То што смо ми навикли да не плаћамо улазнице, ТВ права тек од недавно, уз велике субвенције од стране државе (Арена Спорт је државна телевизија), то је једно, па мислимо да се паре у фудбалу зарађују само продајом играча.

Примера ради, од техничких спонзора, оба наведена клуба добијају најмање 50 милиона евра. FFP каже да се не сме бити у минусу у периоду од 3 године. Дакле, оба клуба могу лагано да плате 150 милиона само од једног спонзора!

Знам да је компликовано за просечног навијача Звезде и Партизана који чека да се победи неки богати клуб са Запада па да стварно мисли да "џаба вам новци".

partizan

pre 5 godina

Ovo je srednji vek fudbala. Nadamo se nekoj renesansi jednog dana. Steta sto 2 velika fudbalera Mesi i Ronaldo igraju u najgoroj eri u istoriji ove igre.

Flaus

pre 5 godina

Kako Psg nije kaznuhen? Dali preko 400 miliona na Mbappea i Neymara, a koga su prodali?!
(THE FINAL CUT, 22. februar 2019 12:11)
Pa zato sto to nije isti prekrsaj decko!!! Celzi je dovodio klince a PSG je krsio zakon o prekomernom trosenju

Stojko

pre 5 godina

Eh, pa i Milan je prošle sezone izbačen iz Evrope na dve godine, pa je posle žalbe to poništeno. Ne verujem u ovo sa Chelsijem dok ne vidim.

Srle

pre 5 godina

Nemoj slucajno da psg-u nesto fali, a ostalu boraniju udri i satiri...rece jedan ovde da se odmah dodeli pehar ls "francuzima" da moze od sl god. ponovo ova liga imati smisla...uefa mafia!!!

gerrard

pre 5 godina

Kraj celzija. Instant klub ce se vratiti u drugu ligu gde je proveo najveci deo svog postojanja. Pokusali su da budu medju najvecima ali eto, sve se vraca na svoje mesto. Izasla je i vest da roman napusta klub.

frey

pre 5 godina

Sta vam smeta PSG, uplasili ste se sile? Lepo vam je Galiani napisao, nasli su foru kako da odrade ta dva transfera. I izmedju ostalog, da li citate zasto je Chelsea kaznjen? PSG to ne radi, City isto, nijedan klub nije "podvodio" klince ispod 18. Bar ne ove sezone. Lepo vam je kad ti vasi "veliki" klubovi grunu milijarde za par godina, a sad vam smetaju Chelsea, City i PSG. Ide Pariz na ligu sampiona, zivi bili pa doziveli. Allez PSG!!!
PS I ovde ce se naci neki pametnjakovici da vredjaju kako neko moze da navija za PSG. Vise od pola tih balavaca nema godina koliko neki od nas prate i vole PSG.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

hahaha a sta bi sa onim da prilikom transfera nema trece strane, znaci mora klub da pregovara sa klubom a ne da se u transfer ukljucuju sestrici, taste, babe, ujne i ostala rodbina.
(Blue Moon 1424, 22. februar 2019 13:17)

Nejmar nije pregovarao da Farsom, već je platio otkupnu klauzulu. Dakle, on je morao da plati 220 miliona evra svoju slobodu. To je i učinio. U fudbalu nema otkaza, otkaznog roka, bez posledica, ali se može otkupiti ugovor ili platiti klauzula.


E sad, drugo je pitanje odakle Nejmaru pare? Pa postao je zaštitno lice SP i Kataru, i oni su mu platili 220 miliona.

Slicno je i kod nas, Telekom kupi Kopernikus, njihov Nejmar Antena grupu i sve to može i prolazi.

Boyan

pre 5 godina

Panična kupovina Pulišića prvog januara ukazivala je na ovako nešto.Mogli su mnogo bolje da se pojačaju u ovom zimskom roku ali šta je tu je.I da ode Azar nije sve tako crno,ima Čelsi dosta igrača koje će vratiti sa pozajmice:Zuma,Bakajoko,Bačuaji,Abraham,Kenedi...Sada je još neophodnija promena trenera,priželjkujem Blana koji bi bez mnogo pritiska postavio temelje nekog novog Čelsija.Odlaze,zbog isteka ugovora Luiz, Kejhil i Žiru,Kovačiću ističe pozajmica i moguća prodaja Azara.Od ostatka ekipe dobar trener može iskombinovati ekipu za top 4.Kao napadače bi imao Iguaina,Bačuaija i Abrahama,po krilima treba forsirati mladjanog Odoija,Pulišića i Kenedija a tu su Vilian i Pedro.Na sredini Barkliju,Kanteu,Žoržinju i Loftus Čiku treba pridodati i Bakajoka koji u Milanu igra sve bolje i bolje.U odbrani forsirati Palmijerija,Ridigera,Kristensena i Aspija a kao rezerve Zumu,Zapakostu i Alonsa.Sasvim pristojna ekipa koja je sigurno jača od onog šampionskog Lestera.Sve je na novom treneru da to lepo upakuje,ali ako dodje i do odlaska Abramoviča može da bude još turbulentnije i da dodje do još nekih neplaniranih odlazaka,ali tu bi klub trebao da odreaguje i stavi veto na transfere igrača!

fdu

pre 5 godina

Ova FIFA je postala cirkus selektivna organizacija.Ne branim Celzi ali sta je sa PSZ,Mancester Sitijem,Realom,Barselonom itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 22. februar 2019 11:24)

Druze pre nego sta lupis, informisi se malo.Barcelona je prva koja je kaznjena na ovaj nacin,zbog malverzacija oko dovodjenja mladih igraca. Dva prelazna roka nisu mogli dovesti, tj prijaviti igraca. Atrletico Madrid isto tako ,kao i Real, ali glde cuda, Realu su smanjili kaznu (jedinom) na samo 1 prelazni rok ! Sad je dosao red ocigledno na engleze..
(Dario, 22. februar 2019 11:44)

Realu je smanjena kazna jer su prvobitno bili kaznjeni i zbog Zidanovih sinova. Apsurdno je zabraniti im dolazak, a otac im je bio trener Reala (pomocni, Real Kastilja, Real).

Dario

pre 5 godina

Ovo je pravo kaznjavanje a ne ono sto se desilo sa Barsom. Njima su stavili zabranu tek nakon dolazeceg prelaznog roka, tako da je Barsa mogla da pokupuje sve sto joj je potrebno i da se obezbijedi. Sto je totalna glupost
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzevla, 22. februar 2019 12:03

Opet ne menja cinjenicu da nisu mogli 2 prelazna roka kupovati, odnosno prijavljivati nove igrace ! Isto to je sada mogao uraditi Chelsea u januarskom roku,ili cak prosli rok ! Dakle pokupovati sta im treba i mirni ako su znali sta im sleduje ! Jel tako ?? Real se jedini provukao , jer je kaznjen samo sa 1 rokom, a barca i Atletico su itekako odsluzili svoje.I ovde se mesaju zabe i babe konstantno..Financijski fer plej je sasvim druga prica, ovde se radi o malverzacijama sa dovodjenjem mladih igraca.Tu postoji niz pravila koja se moraju postovat, a koja ne postuju velika vecina velikana.. PSG i City mozda takodje dobiju kaznu vezano za to, al ovo nije kazna Chelsiju zbog FINANCIJSKOG FER PLEJA ! Dakle, radi se o totalno drugoj stvari . Ustvari kome ja to ovde brujim!? Ja sam veca budala..U svakom slucaju, ovo bi mogao dodatni veliki udarac za Chelsea na kojeg bi trebalo dosta vremena za oporavak.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Celsiju moze i dobro da dodje ova kazna i da lepo zadrze tim na okupu 2 godine. Imaju oni sasvim dobre i kvalitetne igrace. Ako i Azar ode, tu su Kante, Pedro, Higuain, Barkli, Kovacic, Ziru, Alonso... Niko od njih nije extra klasa, ali mogu da se bore za 3 ili 4 mesto u Premier ligi. Totenhem svima treba da bude smernica kako klub moze da se ponasa i da ima dobre rezultate. U prethodna 2 prelazna roka nikoga nisu kupili i od nekih prosecnih igraca, Dele Ali, Vings, Dejvis, Tripije, Sisoko su napravili bas dobar tim. Sve je stvar uigravanja, trenerovog odnosa sa igracima, motivacije. Svi su oni vrhunski fudbaleri i balans u ekipi je najbitnija stvar za svaki fudbalski tim

Apk

pre 5 godina

@Sale Sve je tačno, ali Čelzi nije kažnjen zbog kršenja finansijskog fer pleja, već zbog kršenja pravila o dovođenju maloletnih igrača. Iz istog razloga je i Atletiko bio kažnjen pre par godina, isto sa zabranom od 2 prelazna roka.
A te cifre su danas manje više postale normalne u fudbalu, naročito za Engleze koji od TV prava zarađuju nenormalno mnogo.
A što se PSŽa tiče, ono što je najgore od svega je što oni zapravo uopšte nisu u nekom minusu. Dva meseca nakon transfera Mbape-a PSŽ je vratio ceo novac od marketinga i prodaje dresova. Njima su trenutno problem ogromne plate igrača (za to ih UEFA trenutno proganja), kao i gomila drugih transfera koji im se nisu finansijski isplatili.

Bodibond

pre 5 godina

Jedan klub iz Srbije, inace lider prvenstva je neposredno pre zimskog prelaznog roka doveo Vulica iz Napretka i Vidica iz Zlatibora. Uefa i Fifa reagujte, dajte im zabranu transfera do 2120. godine.

Blue Moon 1424

pre 5 godina

Galliani

hahaha a sta bi sa onim da prilikom transfera nema trece strane, znaci mora klub da pregovara sa klubom a ne da se u transfer ukljucuju sestrici, taste, babe, ujne i ostala rodbina.

kec

pre 5 godina

sto nekupise Teodosica, dzabni i bez kluba, samo da mu daju ugovor i desetak milioncica godisnje, teodosic je dobar asistent a ponekad i uvali gol!

gerrard

pre 5 godina

Kraj celzija. Instant klub ce se vratiti u drugu ligu gde je proveo najveci deo svog postojanja. Pokusali su da budu medju najvecima ali eto, sve se vraca na svoje mesto. Izasla je i vest da roman napusta klub.

Bodibond

pre 5 godina

Jedan klub iz Srbije, inace lider prvenstva je neposredno pre zimskog prelaznog roka doveo Vulica iz Napretka i Vidica iz Zlatibora. Uefa i Fifa reagujte, dajte im zabranu transfera do 2120. godine.

dzevla

pre 5 godina

Ovo je pravo kaznjavanje a ne ono sto se desilo sa Barsom. Njima su stavili zabranu tek nakon dolazeceg prelaznog roka, tako da je Barsa mogla da pokupuje sve sto joj je potrebno i da se obezbijedi. Sto je totalna glupost

frey

pre 5 godina

Sta vam smeta PSG, uplasili ste se sile? Lepo vam je Galiani napisao, nasli su foru kako da odrade ta dva transfera. I izmedju ostalog, da li citate zasto je Chelsea kaznjen? PSG to ne radi, City isto, nijedan klub nije "podvodio" klince ispod 18. Bar ne ove sezone. Lepo vam je kad ti vasi "veliki" klubovi grunu milijarde za par godina, a sad vam smetaju Chelsea, City i PSG. Ide Pariz na ligu sampiona, zivi bili pa doziveli. Allez PSG!!!
PS I ovde ce se naci neki pametnjakovici da vredjaju kako neko moze da navija za PSG. Vise od pola tih balavaca nema godina koliko neki od nas prate i vole PSG.

Dario

pre 5 godina

Ova FIFA je postala cirkus selektivna organizacija.Ne branim Celzi ali sta je sa PSZ,Mancester Sitijem,Realom,Barselonom itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 22. februar 2019 11:24)

Druze pre nego sta lupis, informisi se malo.Barcelona je prva koja je kaznjena na ovaj nacin,zbog malverzacija oko dovodjenja mladih igraca. Dva prelazna roka nisu mogli dovesti, tj prijaviti igraca. Atrletico Madrid isto tako ,kao i Real, ali glde cuda, Realu su smanjili kaznu (jedinom) na samo 1 prelazni rok ! Sad je dosao red ocigledno na engleze..

Sale

pre 5 godina

Sa ovakvim igrackim kadrom uz najavljeni odlazak Azara Celsi ceka potpuni debakl, ali ako ovo znaci smenu Marine Gravnovskaje mozda i nije tako lose. Toliko prosecnih igraca za ogromne pare da prosto covek ne poveruje: 80m Kepa, 70m Morata, 60m Zorzinjo, 65m Pulisic, 40m Bakajoko, 35m Rudiger, 20m Emerson i 40m Drinkvoter koji ne igraju... Ovakve kazne su potrebne fudbalu, ali se nadam da ce jednog dana glavni akteri - PSZ i Mancester Siti, takodje biti kaznjeni, jer oni za razliku od Celsija jos ni ne prihoduju od prodaja/pozajmica...

Blue Moon 1424

pre 5 godina

Ok i treba da se kazni ako su prekrsili pravila ali gde je kazna za PSG i finansijski fer-plej to nikako da docekamo. Nejmar 222 miliona i Mbape 180 miliona.

partizan

pre 5 godina

Ovo je srednji vek fudbala. Nadamo se nekoj renesansi jednog dana. Steta sto 2 velika fudbalera Mesi i Ronaldo igraju u najgoroj eri u istoriji ove igre.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Celsiju moze i dobro da dodje ova kazna i da lepo zadrze tim na okupu 2 godine. Imaju oni sasvim dobre i kvalitetne igrace. Ako i Azar ode, tu su Kante, Pedro, Higuain, Barkli, Kovacic, Ziru, Alonso... Niko od njih nije extra klasa, ali mogu da se bore za 3 ili 4 mesto u Premier ligi. Totenhem svima treba da bude smernica kako klub moze da se ponasa i da ima dobre rezultate. U prethodna 2 prelazna roka nikoga nisu kupili i od nekih prosecnih igraca, Dele Ali, Vings, Dejvis, Tripije, Sisoko su napravili bas dobar tim. Sve je stvar uigravanja, trenerovog odnosa sa igracima, motivacije. Svi su oni vrhunski fudbaleri i balans u ekipi je najbitnija stvar za svaki fudbalski tim

kec

pre 5 godina

sto nekupise Teodosica, dzabni i bez kluba, samo da mu daju ugovor i desetak milioncica godisnje, teodosic je dobar asistent a ponekad i uvali gol!

adriano_galliani

pre 5 godina

Ok i treba da se kazni ako su prekrsili pravila ali gde je kazna za PSG i finansijski fer-plej to nikako da docekamo. Nejmar 222 miliona i Mbape 180 miliona.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Blue Moon 1424, 22. februar 2019 11:14)

Па зато што га нису прекршили. Нејмар је сам платио свој трансфер, а за за Килијана су довели 2-3 спонзора, брата од ујака и од сестрића од таштине сестре.

Да, ПСЖ није директно дао паре Нејмару, већ држава Катар а он однео чек Фарси.

Dule

pre 5 godina

@gerrard

Druze, nije da gotivim Celsi, ali oni su se upisali u besmrtne. Tesko da se vise mogu nazvati "plastikom".
Sada su u vecnoj grupi od 22 kluba.

Dario

pre 5 godina

Ovo je pravo kaznjavanje a ne ono sto se desilo sa Barsom. Njima su stavili zabranu tek nakon dolazeceg prelaznog roka, tako da je Barsa mogla da pokupuje sve sto joj je potrebno i da se obezbijedi. Sto je totalna glupost
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzevla, 22. februar 2019 12:03

Opet ne menja cinjenicu da nisu mogli 2 prelazna roka kupovati, odnosno prijavljivati nove igrace ! Isto to je sada mogao uraditi Chelsea u januarskom roku,ili cak prosli rok ! Dakle pokupovati sta im treba i mirni ako su znali sta im sleduje ! Jel tako ?? Real se jedini provukao , jer je kaznjen samo sa 1 rokom, a barca i Atletico su itekako odsluzili svoje.I ovde se mesaju zabe i babe konstantno..Financijski fer plej je sasvim druga prica, ovde se radi o malverzacijama sa dovodjenjem mladih igraca.Tu postoji niz pravila koja se moraju postovat, a koja ne postuju velika vecina velikana.. PSG i City mozda takodje dobiju kaznu vezano za to, al ovo nije kazna Chelsiju zbog FINANCIJSKOG FER PLEJA ! Dakle, radi se o totalno drugoj stvari . Ustvari kome ja to ovde brujim!? Ja sam veca budala..U svakom slucaju, ovo bi mogao dodatni veliki udarac za Chelsea na kojeg bi trebalo dosta vremena za oporavak.

Srle

pre 5 godina

Nemoj slucajno da psg-u nesto fali, a ostalu boraniju udri i satiri...rece jedan ovde da se odmah dodeli pehar ls "francuzima" da moze od sl god. ponovo ova liga imati smisla...uefa mafia!!!

Kecman

pre 5 godina

Žaliće se o dobiće uslovnu, ili će odložiti početak odsluženja kazne za posle ovog leta, kupiće šta im treba i doviđenja, para vrti gde burgija neće.

adriano_galliani

pre 5 godina

Ovakve kazne su potrebne fudbalu, ali se nadam da ce jednog dana glavni akteri - PSZ i Mancester Siti, takodje biti kaznjeni, jer oni za razliku od Celsija jos ni ne prihoduju od prodaja/pozajmica...

То што смо ми навикли да не плаћамо улазнице, ТВ права тек од недавно, уз велике субвенције од стране државе (Арена Спорт је државна телевизија), то је једно, па мислимо да се паре у фудбалу зарађују само продајом играча.

Примера ради, од техничких спонзора, оба наведена клуба добијају најмање 50 милиона евра. FFP каже да се не сме бити у минусу у периоду од 3 године. Дакле, оба клуба могу лагано да плате 150 милиона само од једног спонзора!

Знам да је компликовано за просечног навијача Звезде и Партизана који чека да се победи неки богати клуб са Запада па да стварно мисли да "џаба вам новци".

Boyan

pre 5 godina

Panična kupovina Pulišića prvog januara ukazivala je na ovako nešto.Mogli su mnogo bolje da se pojačaju u ovom zimskom roku ali šta je tu je.I da ode Azar nije sve tako crno,ima Čelsi dosta igrača koje će vratiti sa pozajmice:Zuma,Bakajoko,Bačuaji,Abraham,Kenedi...Sada je još neophodnija promena trenera,priželjkujem Blana koji bi bez mnogo pritiska postavio temelje nekog novog Čelsija.Odlaze,zbog isteka ugovora Luiz, Kejhil i Žiru,Kovačiću ističe pozajmica i moguća prodaja Azara.Od ostatka ekipe dobar trener može iskombinovati ekipu za top 4.Kao napadače bi imao Iguaina,Bačuaija i Abrahama,po krilima treba forsirati mladjanog Odoija,Pulišića i Kenedija a tu su Vilian i Pedro.Na sredini Barkliju,Kanteu,Žoržinju i Loftus Čiku treba pridodati i Bakajoka koji u Milanu igra sve bolje i bolje.U odbrani forsirati Palmijerija,Ridigera,Kristensena i Aspija a kao rezerve Zumu,Zapakostu i Alonsa.Sasvim pristojna ekipa koja je sigurno jača od onog šampionskog Lestera.Sve je na novom treneru da to lepo upakuje,ali ako dodje i do odlaska Abramoviča može da bude još turbulentnije i da dodje do još nekih neplaniranih odlazaka,ali tu bi klub trebao da odreaguje i stavi veto na transfere igrača!

Adriano_Galliani

pre 5 godina

hahaha a sta bi sa onim da prilikom transfera nema trece strane, znaci mora klub da pregovara sa klubom a ne da se u transfer ukljucuju sestrici, taste, babe, ujne i ostala rodbina.
(Blue Moon 1424, 22. februar 2019 13:17)

Nejmar nije pregovarao da Farsom, već je platio otkupnu klauzulu. Dakle, on je morao da plati 220 miliona evra svoju slobodu. To je i učinio. U fudbalu nema otkaza, otkaznog roka, bez posledica, ali se može otkupiti ugovor ili platiti klauzula.


E sad, drugo je pitanje odakle Nejmaru pare? Pa postao je zaštitno lice SP i Kataru, i oni su mu platili 220 miliona.

Slicno je i kod nas, Telekom kupi Kopernikus, njihov Nejmar Antena grupu i sve to može i prolazi.

Đomla

pre 5 godina

Ja ne bih tek tako oterao Sarija, dajte mu ljudi malo vremena. Nije ovo više onaj Čelsi koji juri LŠ po svaku cenu, ta priča je završena one večeri u Minhenu, možda čak i za sva vremena. Teško da ćemo videti one najveće transfere u pravcu Londona u neko skorije vreme. Nakupio sam godina, pamtim i pratim Čelsi od sredine devedesetih, a navijam za njih i duže od toga. Kako? Pa lepo. Kao navijaču Partizana to je bio default, ima ona jedna čuvena i česta pesma sa Juga iz tog vremena. I pre PAOK-a i pre CSKA, postojao je jedino Čelsi kao druga ekipa. A praćenje utakmica i neko "pravo" navijanje je počelo tada sa prenosima Premijer lige, ranije nije ni moglo. Elem, sa Romanovim parama je došla i veća popularnost i naravno neki novi navijači. Ništa čudno i ništa loše, naprotiv. Čisto poređenja radi, pre čuvene istanbulske Liverpulove večeri, navijača Liverpula se i ne sećam baš u nekom ogromnom broju kao danas. Ništa neobično i sasvim normalno da jedna takva utakmica donese ogromnu popularnost. Nije Istanbul baš tako davno bio. Ali ako pitate prosečnog navijača Liverpula, reći će da mu je još čukundeda u Kraljevini Jugoslaviji bio Scouser. Smešno i zaista nebitno.
Uglavnom, ako ova kazna stupi na snagu to može čak biti i veoma dobro. Škola je fenomenalna, mladih igrača na pretek, jako lepa prilika da se napravi ekipa u stilu Barselone, koju ne volim, ali im skidam kapu za školu fudbala. Jedan takav klub ne može propasti i ne može u drugu ligu, iako znam da bi mnogi voleli. I tu bih se vratio na Sarija, ima čovek svoj sistem koji zahteva neko vreme i u kojem super zvezde ne dolaze toliko do izražaja, tako da iskreno verujem da sa mladim igračima može štošta na napravi. Sportski pozdrav!

fdu

pre 5 godina

Ova FIFA je postala cirkus selektivna organizacija.Ne branim Celzi ali sta je sa PSZ,Mancester Sitijem,Realom,Barselonom itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 22. februar 2019 11:24)

Druze pre nego sta lupis, informisi se malo.Barcelona je prva koja je kaznjena na ovaj nacin,zbog malverzacija oko dovodjenja mladih igraca. Dva prelazna roka nisu mogli dovesti, tj prijaviti igraca. Atrletico Madrid isto tako ,kao i Real, ali glde cuda, Realu su smanjili kaznu (jedinom) na samo 1 prelazni rok ! Sad je dosao red ocigledno na engleze..
(Dario, 22. februar 2019 11:44)

Realu je smanjena kazna jer su prvobitno bili kaznjeni i zbog Zidanovih sinova. Apsurdno je zabraniti im dolazak, a otac im je bio trener Reala (pomocni, Real Kastilja, Real).

Apk

pre 5 godina

@Sale Sve je tačno, ali Čelzi nije kažnjen zbog kršenja finansijskog fer pleja, već zbog kršenja pravila o dovođenju maloletnih igrača. Iz istog razloga je i Atletiko bio kažnjen pre par godina, isto sa zabranom od 2 prelazna roka.
A te cifre su danas manje više postale normalne u fudbalu, naročito za Engleze koji od TV prava zarađuju nenormalno mnogo.
A što se PSŽa tiče, ono što je najgore od svega je što oni zapravo uopšte nisu u nekom minusu. Dva meseca nakon transfera Mbape-a PSŽ je vratio ceo novac od marketinga i prodaje dresova. Njima su trenutno problem ogromne plate igrača (za to ih UEFA trenutno proganja), kao i gomila drugih transfera koji im se nisu finansijski isplatili.

rizoto

pre 5 godina

Jos bolje sad ce dobiti sansu neko od ovih 40+ pozajmljenih igraca koji imaju talenta ali zbog rizika nisu smjeli da ih guraju u vatru plus Chelseajeva skola je jedna od najboljih vrijeme da osim Hudson Odoia jos neko iskoci ovo moze samo biti plus za Chelsea ova zabrana a na rezultatima ce sigurno to malo se odraziti ukoliko jos Hazard ode.

Pedja

pre 5 godina

Sale, 22. februar 2019 11:31)

Izvini kako je po tebi Ridiger promasaj?Decko ubedljivo jedino dobro pojacanje Celsija u poslednje vreme,odlican je stoper ali pored Luiza i Ramos bi izgledao smesno.Takodje Pulisic jos nije odigrao ni minut za Celsi a tebi je promasaj,mozda decko bude odlican a mozda bude i promasaj,videcemo,svakako treba sacekati i dati mu sansu,pre dve godine bio je jedan od najboljih igraca BVB dok se nije povredio.Chelsea till i die!

Blue Moon 1424

pre 5 godina

Galliani

hahaha a sta bi sa onim da prilikom transfera nema trece strane, znaci mora klub da pregovara sa klubom a ne da se u transfer ukljucuju sestrici, taste, babe, ujne i ostala rodbina.

Stojko

pre 5 godina

Eh, pa i Milan je prošle sezone izbačen iz Evrope na dve godine, pa je posle žalbe to poništeno. Ne verujem u ovo sa Chelsijem dok ne vidim.

DROGBA11

pre 5 godina

Ovo mozda i nije lose..u poslednjih par godina mnogo bezveznih kupovina cak i tada na prvi pogled: Drinkvoter skoro 40 mil, Morata 60-70, Emerson, Zapakosta po 20, Bakajoko koji je obecavao zaistinu 40, Bacuaji 40 koji je malo dobio sansi ali ih koristio, Kepa 70,80 umesto da su uzeli za sicu dokazanog Navasa kao zamenu u sklopu transfera Kurtoe..pa i Zorzinjo za 50ak koji je doveden da zameni najboljeg igraca na toj poziciji na svetu-Kantea. Granovskaja upropastila Celsi, da ne govorim o jos gorim prodajama igraca koji su obecavali De Brujne, Salah i Lukaku koji ruku na srce zaista u Celsiju nije nnogo pokazao... Dati Odoiju da igra posebni ako ide Azar, dolazi Pulisic, vratiti Bacuaija, prodati Vilijana, Pedra uz ostale gore navedene promasaje pa da vidimo kako ce ici, mnogo gore ne moze...

Pedja

pre 5 godina

Ovo je veliki udarac na Celsi,upravo ovakva odluka moze uticati na dolazak nekih ozbiljnih trenerskih imena.Nadam se da ce ova odluka biti ublazena,tipa da samo zimski rok bude ukinut inace Celsi ce i sledece god biti u velikim problemima.Sto se tice utakmice sa Malmeom,po meni veoma tanko iako je falilo par standardnih prvotimaca,ne moze se reci da im je Zorzinjo falio i da bi uticao na igru previse.Kante me odusevljava iz utakmice u utakmicu,on je fenomenalan fudbaler,mnogi strucnjaci su rekli da je njegova igra jednodimenzionalna ali ovaj momak je pravi biser Celsija,po meni trenutno najbolji igrac i bolji od Azara,o tome kakav je covek ne treba ni raspravljati.Odoi je malo izgoreo juce u zelji da se pokaze,imao je par dobrih poteza i pasova ali i dosta gresaka,da nije dao gol na kraju bila bi to utakmica za zaborav za njega.Odbrana da je srece uvek treba da bude u ovom sastavu,ali svi znamo da se Luiz i Alonso vracaju u sledecoj utakmici.Ostaje problem na toj sredini(po meni mozda i najveci),Kova je ove sezone ispod ocekivanja,nekako decko ima slifa da bude odlican vezni,dobra tehnika,ali dosta slab u donosenju odluka i zavrsnom pasu,nekako nema nekog uticaja na igru,bar da je u odbrani solidan.Barkli takodje,nije najbolje iskoristio minutazu ove sezone,jeste dao nekoliko golova i deluje cvrsto na terenu ali nema neke kreativnosti kod njega,RLC je po meni igrac slican Rosu ali tehnicki dosta bolji.Ziru odigrao klasicno za njega,najsmesniji deo mi je bio kada je otresao laktom igraca Malmea nakon sto ga ovaj gurao u zivom zidu,obratite paznju na Zirua kod Barklievog gola iz slobodnog udarca.Sve u svemu dobar rezultat ali slaba igra,iako se nadam da ce Cesli moci da osvoji LE i docepa se LS preko toga,tesko jer ima dosta dobrih timova i igraju veoma dobro(Sevilja,Napoli,Frankfurt,pa mozda i Arsenal ipak Emeri zna kako se osvaja LE,Iner uvek nezgodan..).Ali nadajmo se da ce Celsi ipak izvuci nesto iz ove sezone i da ne bude ove zabrane,bar da se smanji na jedan rok(zimski).Chelsea till i die!

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Kako Psg nije kaznuhen? Dali preko 400 miliona na Mbappea i Neymara, a koga su prodali?!
(THE FINAL CUT, 22. februar 2019 12:11)

Milion bacvi nafte.

Flaus

pre 5 godina

Kako Psg nije kaznuhen? Dali preko 400 miliona na Mbappea i Neymara, a koga su prodali?!
(THE FINAL CUT, 22. februar 2019 12:11)
Pa zato sto to nije isti prekrsaj decko!!! Celzi je dovodio klince a PSG je krsio zakon o prekomernom trosenju