Utorak, 05.02.2019.

17:56

Jokić: Najbolje je da ovo brzo zaboravimo

Nikola Jokić istakao je posle ubedljivog poraza Denvera od Detroita da ekipa mora da se fokusira na sledeće utakmice.

Izvor: AK

Jokiæ: Najbolje je da ovo brzo zaboravimo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

lignjoslav

pre 5 godina

@bmiles
Denver nema tanku klupu, naprotiv. Rezervni bekovi nista losiji od startnih. Krila slična... To nema niko.
Ali u PO je ipak bitnija prva 5orka. I tu Denver zaostaje. Zbog mladosti im i Murray i Heris osciliraju. Mada ovaj drugi ima opravdan razlog a to su povrede. Heris je i mnogo bolji kradljivac lopti i brzi je od Murraya i bolji defanzivac, ali zbog čestih pauza, postao je tek 3 opcija u napadu, a bolji je i šuter od Murraya pogotovo u neizvesnim zavrsnicama, ali se sve to poremetilo neredovnim igranjem i naravno gubitkom ssmopouzdanja.
Moris i Bizli su trenutno u naletu forme, ali sve to može da se promeni do PO.
Treba ipak ocekivati da ce Maloun Tomasu dati mesto u prvih 5 u PO, sto mislim da je dobra ideja.
Skripaće kad se vrati svakako, ali ima vremena da se uigraju i da podigne formu, ako se vraca 22. februara. Njega bi pre trpeo nego Bartona. Koji ume da poludi, ali nekskoo mi zbog trenutnog flegmatičnog ponašanja deluje da se to nikada nece desiti.
Sa druge strane Jokic koliko ga god voleli, nema i dalje snage za 40 minuta u kontinuitetu više utakmica, a kao glavni organizator to može biti problem. Gotovo svi franšizni igrači igraju po 40 minta u PO.
A da napomenem da ovo što ga sad tuku ce biti mala maca kada dođe u PO. Svakako ce bekovi morati mnogo vise da povlače i to po dvojica, kao što Bizli i Moris igraju, pa su zaredali su 6 pobeda.
Detroit ne računam, klasično ispražnjene emocije posle Minesote i slanja svog trenera na All star. Desilo im se i protiv Šarlota, kada su dobili tada najbolji tim lige Toronto u gostima.
Sledecu moraju dobiti. Bruklin je zaista oslabljen, a i nemaju koga da čuva Jokica, pa ocekujem njegovoh 30+ . Proslu su izgubili i pored toga, ali ovaj Bruklin ce igrati bez praktično jednog od 2 najbolja igrača. U logičkom je padu forme i moraju to iskoristiti. Vađenje protiv kompletne File ce biti tesko izvodljivo. Čak mislim da ako dobiju Bruklin da imaju šansu i Filu.
Prošle godine mi je bilo mučno gledati kako ih je Fila unakazila odbranom. Nisu uspevali otvoren šut da upute pola utakmice, ali ovo je drugi Denver, pun samopouzdanja i redovni pobednik u neizvesnim završnicama. Denver koji je napokon deklasirao Hjuston, koji ce biti mnogo manji bauk nego GSW u PO, ali ako se sve posloži nee naleću nikako na GSW pre finala...bili 2 ili 3 svejedno.
Može se desiti da ispadnu u 1. kolu...cini mi se da su samo protiv 2 tima gotovo sigurni prolaznici dalje, a to su LAC i SAC, ali kako stvari stoje obe ekipe nece u PO. Protiv ovakvih LAL su bolji za klasu, ali LBJ ima slicnu osobinu ko Jokic da saigrace čini boljim, mada njemu treba mnogo više da ih učini boljim, jer Denver ima mnogo bolje igrače. Malo ce ih gurati i sudije naravno ali ako ne bude trejda LAL bi trebali biti prolazni. Protiv Jute bi bilo na nož i tu su 50:50. SAS ima sansu samo zbog trenera, ali generalno mislim da bi trebali proci uprkos tome. Malo brine do sada odlicni trener Meloun, jer je i on na novoj teritoriji. Bice mnogo više skautinga i trebalo bi da se mnoge novine uvedu i plan B kada zaustave Jokica (a desavace se sigurno) , za sada uglavnom gube te utakmice i to sa velikom razlikom. Mislim da ce se vratiti pređašnoj taktici sa početka, gde ce Jokic mnogo manje se trošiti u reketu, a mnogo više igrati pleja i muvati se oko linije za 3. Morace i on da popravi šut sa distance, jer ce faliti poeni iz reketa.
Fali Milsap (nisam verovao da cu to reci). Jeste van forme ali je odlican defanzivac i kreira sam sebi poene. To malo odudara od Denverove timske igre, ali ne siluje previše, a zna da donese vazne poene, pogotovo kad ekipi stane. A onakve poene preko njega što je davao Greek freek, sigurno kao iskussn igrač u PO nece dozvoliti bez grubog faula ili 2
Predugo se raspisah...poenta je da je samo prvo kolo bitno da se prođe, a posle mogu samo da dobiju, jer realno se od ni ne očekuje finale ove godine.

bmiles

pre 5 godina

@Gullu,

Uz svo duzno postovanje,mislio sam na trenutne Olstars igrace,Milsap i Tomas to nisu (bili su) a ako si me dobro razumeo,simpatizer sam Denvera (samo zbog Jokica,priznajem) a i ostalih nasih kosarkasa koji igraju u NBA.Pokusao sam biti objektivan a (ne)igranje bivsih Olstars igraca gore pomenutih, ne uliva mi poverenje da ce sa njima proci dalje od prvog kruga plejofa protiv timova,koji sudeci po sadasnjoj tabeli zauzimaju San Antonio i UTAH ekipe sa daleko boljim igracima u svojim redovima.Ali nadajmo se najboljem,licno ja bio bih srecan da doguraju do finala Zapada,medjutim zelje su jedno a objektivno vidjenje stvari sasvim drugo.No ko zna,mozda im se potrefi i to iz razloga kojeg si apostrofirao,u sta ja sumnjam jer Milsap igra toplo -ladno,izuzev u odbrani a I.Tomas nije jos ni okusio parket a preostalo je samo jos 29 utakmica.To zaista predstavlja veliki problem za svakog igraca da udje u vrhunsku formu pa u ovom trenutku ne vidim njega kao pomoc.Vise me interesuje oporavak Mareja,Harisa i ostalih rekovalestenaca,jer snjima u timu su i postignuti ovi rezultati.Sad kad je Milsap povredjen stvara se dodatni problem,pogotovo saigracima kojima je potrebno iskustvo ovih bivsih "olstars" igraca.Na stranu to sto su dobro placeni za ono sto (ne)pokazuju na terenu.Radje bih uzeo Mela ovakav kakav je uz neki milion dolara investicije(samo predlazem)nego iscekivati da dvojica pomenutih zaigraju na njihovom renomeu.Ko sam ja da predlazem i sa kojim pravom? Pozdrav

big

pre 5 godina

Za Denver je jedino pitanje sa koje će pozicije u plej off. Gubiće naravno, ali igraće i sa ekipama tipa New York, koje tankuju, ili Sunse koji su u izgradnji. Jedno od prva tri mesta je njihovo, veća je borba ko će osmi, Clippersi ispadaju iz trke polako, stao je Tobi, stali i oni, a verovatno su Lakersi tu. Sacramento se bori, ali teško, no oni rastu slično Denveru i za dve sezone eto i njih u plej of.

bmiles

pre 5 godina

U preostalih 29 meceva Denverove ekipe regularnog dela prvenstva,realno je ocekivati da bi odnos pobeda i poraza mogao biti izmedju 17(20) - 12 (9) u koris istog.To bi im bilo dovoljno za drugu ili trecu poziciju na startu plejofa takmicenja.U ovako zestokoj konkurenciji na Zapadu predstavlja ogroman pomak za ekipu koja je prosle sezone izvisila za taj plasman.Obzirom da je "grumenje" mlad i potencijalan tim sa samo jednim olstar igracem (Jokic),je za divljenje!Za nesto vece,nije bilo planu na pocetku, iako je Jokic obelodanio da im je cilj usled ovih rezultata mozda i plasman u finalu Zapada,sto bi zaista bio podvig!Zelje i mogucnosti su zaista pretenciozne,kad se zna za veoma tanku klupu uz to i neiskusnu ekipu za nokaut takmicenje kao sto je plejof!Sekil O'Nil je na to ukazao u svojim analizama i upozorenjem da u plejofu treba dobiti 4/7 utakmica ili biti u stanju dobiti bar jednu utakmicu na strani.Treba sacekati kako ce teci oporavak i povratak trojice igraca koji mogu pomoci Jokicu,jer ocito da on nije sam u stanju da izdrzi ritam igara koji do sada prikazuje.Kad se pogleda koliko su njegovi saigraci bili odsutni povredama trenutno druga pozicija na Zapadu je za respekt i ide na njegov racun!Nadajmo se najboljem,jer po nas ucesce u plej ofu bar jednog naseg igraca stvara novo zadovoljstvo,pogotovo cinjenicom da ostali timovi u kojima nastupaju nasi je pod znakom pitanja!?

JPR24

pre 5 godina

Sezona ima 82 utakmice. Sa ritmom kao u NBA, mora i pad da se desi. Desi se svakoj ekipi. I ? Jel drame ? Ne. Teraj dalje, ima još da se igra.

Pera

pre 5 godina

U USA sam, raduje se svakoj utakmici Denvera, ali juce sam bio nekako ravnodusan. Tim je pobedom nad Minesotom zaokruzio jedan odlican period, postigao sve sto je zeleo - Jokic i Malone na All Star, prvi na zapadu, pobedili dan za danom dva neugodna rivala, Jokic nekoliko TD, opet igrac nedelje na zapadu, dakle, sve kao u bajci. Kulminiralo je divnom scenom slavja u svlacionici, radovali su se kao deca. Moralo je uslediti opustanje, pogotovu s obzirom na beskrajne povrede koje ih prate. Imali su dan odmora, sto je verovatno nedovoljno, al je teze bilo dovesti se jos jednom u "biti il ne biti" raspolozenje, a bez toga, protiv vecine NBA timova u gostima, tesko je nesto ocekivati. Neka su pukli, daj boze da se povrate do sutra, Broklin igra dobro, posle gostuju Filadelfiji, ako ne dobiju bar jednu istopi im se prednost od cetiri poraza manje u odnosu na Oklahomu. Pauza za All Star dolazi, prilika da se uzele kosarke, zalece rane, a mozda se i Ajzeja vraca, pominje se 22. februar!

gooly

pre 5 godina

@bmiles Denver ima 3 all star igrača. Milsap, Tomas, Jokić. Tomas još nije zaigrao, ali kada počne da igra ističu realnu konkurenciju za visok plasman, koji trenutno drže i bez njega. Dodaj na to Mareja, Herisa, Bartona i svakako ostatak ekipe i videćeš da nema razloga viš nema razloga stavljato ih u red autsajdera. Nema ni potrebe za tim, mislim da su i oni svesni da imaju ozbiljnu ekipu.

Usa

pre 5 godina

Anice, a jel ti on neki rod? Da ti nije ostavio lovu kada gajis takve emocije prema nepoznatoj ti osobi? Zensko si, ako uopste i jesi, idi komentarisi neko cvece i kardasijane a ne svetinju NBA.

ratko

pre 5 godina

Nikada zaboraviti necu, da je juce Gospodin Jokic Nikola od strane nba lige oficijalno proglasen za najboljeg igraca. Imponuje mi i ponosim se time.

antimiškobot

pre 5 godina

"Dramond je najbolji skakač u ligi, a nismo obratili pažnju na to."



ima ovde svakakvih mrzitelja, pa da neko nedobronameran ne pomisli kako "naš jokara" relativizuje svoju krivicu perfidno je prebacujući na ceo tim:
ne, ne i ne - on ovo govori isključivo o sebi samom, koristeći, sa punim pravom, kraljevski plural!!!

ne komrntarisi

pre 5 godina

Znači kad Jokić nije u elementi oni izgube, mislim da je jasno ko nosi igru kod njih. Svaka čast!
(možda, 05. februar 2019 18:23)

Jokic je na poluvremenu imao 14 poena, sredinom 3. Cetvrtine Maloun je video da je utakmica izgubljena i Jokic nije vise igrao, inace bi to bila opet 25+ partija...

Usa

pre 5 godina

Nema zaborava. Najgori defanzivni centar lige koji ide na all star, najsporiji bez odraza. Jedva cekam playoff ima da se pogubi nece znati di bije. Go GSW

turboSrbin

pre 5 godina

Sve sto su sutnuli igraci Detroita uslo je u kos. Odmorni i raspolozeni, sipali su sa svih strana. Sa druge strane, umorni Denver bez odbrane i energije nije mogao vise. Uz loseg Jokica i ostali su bili ispod proseka. Treba im odmor pogotovo Nikoli koji je izneo veoma tesku polusezonu sa dosta povreda. Marija nema vec mesec dana, Haris opet odsustvuje iako je senka starog igraca. Posle All Stara sve ce ekipe dodati gas. Koliko god ce All Star pomoci Jokicu u prestizu, vise nije ispod radara. Ocekivanja I pritisak rastu i uvek nosite etiketu All Star igraca od kog se u svakoj utakmici ocekuju partije na nivou.

Ukratko

pre 5 godina

Ovo je Nagetsima bila 3. utakmica u 4 dana, gostovanje, Pistonsi ih odmorni docekali i na svezinu dobili. Dok je Denver imao svezinu u nogama, lagano su odrzavali prednost

room 1408

pre 5 godina

Zar je realno da decko ne sme imati ispod 20 poena ni jednu utakmicu...Ima poene kao Stojakovic,skokove kao Divac asistencije kao ni jedan Srbin pre njega i opet Srbima
ne valja...14 Evropljanin svih vremena na ol staru...Da nas nema trebalo bi nas izmisliti...

Jax Teller

pre 5 godina

Pa da su igrali Milsap i Plamli, a ti dodavao peškire, Denver bi lagano pobedio.
(menađer, 05. februar 2019 18:05)

komšija, odakle si mi, imali zime?

poz iz srbije!

room 1408

pre 5 godina

Zar je realno da decko ne sme imati ispod 20 poena ni jednu utakmicu...Ima poene kao Stojakovic,skokove kao Divac asistencije kao ni jedan Srbin pre njega i opet Srbima
ne valja...14 Evropljanin svih vremena na ol staru...Da nas nema trebalo bi nas izmisliti...

Ukratko

pre 5 godina

Ovo je Nagetsima bila 3. utakmica u 4 dana, gostovanje, Pistonsi ih odmorni docekali i na svezinu dobili. Dok je Denver imao svezinu u nogama, lagano su odrzavali prednost

Jax Teller

pre 5 godina

Pa da su igrali Milsap i Plamli, a ti dodavao peškire, Denver bi lagano pobedio.
(menađer, 05. februar 2019 18:05)

komšija, odakle si mi, imali zime?

poz iz srbije!

turboSrbin

pre 5 godina

Sve sto su sutnuli igraci Detroita uslo je u kos. Odmorni i raspolozeni, sipali su sa svih strana. Sa druge strane, umorni Denver bez odbrane i energije nije mogao vise. Uz loseg Jokica i ostali su bili ispod proseka. Treba im odmor pogotovo Nikoli koji je izneo veoma tesku polusezonu sa dosta povreda. Marija nema vec mesec dana, Haris opet odsustvuje iako je senka starog igraca. Posle All Stara sve ce ekipe dodati gas. Koliko god ce All Star pomoci Jokicu u prestizu, vise nije ispod radara. Ocekivanja I pritisak rastu i uvek nosite etiketu All Star igraca od kog se u svakoj utakmici ocekuju partije na nivou.

Pera

pre 5 godina

U USA sam, raduje se svakoj utakmici Denvera, ali juce sam bio nekako ravnodusan. Tim je pobedom nad Minesotom zaokruzio jedan odlican period, postigao sve sto je zeleo - Jokic i Malone na All Star, prvi na zapadu, pobedili dan za danom dva neugodna rivala, Jokic nekoliko TD, opet igrac nedelje na zapadu, dakle, sve kao u bajci. Kulminiralo je divnom scenom slavja u svlacionici, radovali su se kao deca. Moralo je uslediti opustanje, pogotovu s obzirom na beskrajne povrede koje ih prate. Imali su dan odmora, sto je verovatno nedovoljno, al je teze bilo dovesti se jos jednom u "biti il ne biti" raspolozenje, a bez toga, protiv vecine NBA timova u gostima, tesko je nesto ocekivati. Neka su pukli, daj boze da se povrate do sutra, Broklin igra dobro, posle gostuju Filadelfiji, ako ne dobiju bar jednu istopi im se prednost od cetiri poraza manje u odnosu na Oklahomu. Pauza za All Star dolazi, prilika da se uzele kosarke, zalece rane, a mozda se i Ajzeja vraca, pominje se 22. februar!

ne komrntarisi

pre 5 godina

Znači kad Jokić nije u elementi oni izgube, mislim da je jasno ko nosi igru kod njih. Svaka čast!
(možda, 05. februar 2019 18:23)

Jokic je na poluvremenu imao 14 poena, sredinom 3. Cetvrtine Maloun je video da je utakmica izgubljena i Jokic nije vise igrao, inace bi to bila opet 25+ partija...

ratko

pre 5 godina

Nikada zaboraviti necu, da je juce Gospodin Jokic Nikola od strane nba lige oficijalno proglasen za najboljeg igraca. Imponuje mi i ponosim se time.

JPR24

pre 5 godina

Sezona ima 82 utakmice. Sa ritmom kao u NBA, mora i pad da se desi. Desi se svakoj ekipi. I ? Jel drame ? Ne. Teraj dalje, ima još da se igra.

bmiles

pre 5 godina

U preostalih 29 meceva Denverove ekipe regularnog dela prvenstva,realno je ocekivati da bi odnos pobeda i poraza mogao biti izmedju 17(20) - 12 (9) u koris istog.To bi im bilo dovoljno za drugu ili trecu poziciju na startu plejofa takmicenja.U ovako zestokoj konkurenciji na Zapadu predstavlja ogroman pomak za ekipu koja je prosle sezone izvisila za taj plasman.Obzirom da je "grumenje" mlad i potencijalan tim sa samo jednim olstar igracem (Jokic),je za divljenje!Za nesto vece,nije bilo planu na pocetku, iako je Jokic obelodanio da im je cilj usled ovih rezultata mozda i plasman u finalu Zapada,sto bi zaista bio podvig!Zelje i mogucnosti su zaista pretenciozne,kad se zna za veoma tanku klupu uz to i neiskusnu ekipu za nokaut takmicenje kao sto je plejof!Sekil O'Nil je na to ukazao u svojim analizama i upozorenjem da u plejofu treba dobiti 4/7 utakmica ili biti u stanju dobiti bar jednu utakmicu na strani.Treba sacekati kako ce teci oporavak i povratak trojice igraca koji mogu pomoci Jokicu,jer ocito da on nije sam u stanju da izdrzi ritam igara koji do sada prikazuje.Kad se pogleda koliko su njegovi saigraci bili odsutni povredama trenutno druga pozicija na Zapadu je za respekt i ide na njegov racun!Nadajmo se najboljem,jer po nas ucesce u plej ofu bar jednog naseg igraca stvara novo zadovoljstvo,pogotovo cinjenicom da ostali timovi u kojima nastupaju nasi je pod znakom pitanja!?

gooly

pre 5 godina

@bmiles Denver ima 3 all star igrača. Milsap, Tomas, Jokić. Tomas još nije zaigrao, ali kada počne da igra ističu realnu konkurenciju za visok plasman, koji trenutno drže i bez njega. Dodaj na to Mareja, Herisa, Bartona i svakako ostatak ekipe i videćeš da nema razloga viš nema razloga stavljato ih u red autsajdera. Nema ni potrebe za tim, mislim da su i oni svesni da imaju ozbiljnu ekipu.

big

pre 5 godina

Za Denver je jedino pitanje sa koje će pozicije u plej off. Gubiće naravno, ali igraće i sa ekipama tipa New York, koje tankuju, ili Sunse koji su u izgradnji. Jedno od prva tri mesta je njihovo, veća je borba ko će osmi, Clippersi ispadaju iz trke polako, stao je Tobi, stali i oni, a verovatno su Lakersi tu. Sacramento se bori, ali teško, no oni rastu slično Denveru i za dve sezone eto i njih u plej of.

antimiškobot

pre 5 godina

"Dramond je najbolji skakač u ligi, a nismo obratili pažnju na to."



ima ovde svakakvih mrzitelja, pa da neko nedobronameran ne pomisli kako "naš jokara" relativizuje svoju krivicu perfidno je prebacujući na ceo tim:
ne, ne i ne - on ovo govori isključivo o sebi samom, koristeći, sa punim pravom, kraljevski plural!!!

Usa

pre 5 godina

Nema zaborava. Najgori defanzivni centar lige koji ide na all star, najsporiji bez odraza. Jedva cekam playoff ima da se pogubi nece znati di bije. Go GSW

Usa

pre 5 godina

Anice, a jel ti on neki rod? Da ti nije ostavio lovu kada gajis takve emocije prema nepoznatoj ti osobi? Zensko si, ako uopste i jesi, idi komentarisi neko cvece i kardasijane a ne svetinju NBA.

lignjoslav

pre 5 godina

@bmiles
Denver nema tanku klupu, naprotiv. Rezervni bekovi nista losiji od startnih. Krila slična... To nema niko.
Ali u PO je ipak bitnija prva 5orka. I tu Denver zaostaje. Zbog mladosti im i Murray i Heris osciliraju. Mada ovaj drugi ima opravdan razlog a to su povrede. Heris je i mnogo bolji kradljivac lopti i brzi je od Murraya i bolji defanzivac, ali zbog čestih pauza, postao je tek 3 opcija u napadu, a bolji je i šuter od Murraya pogotovo u neizvesnim zavrsnicama, ali se sve to poremetilo neredovnim igranjem i naravno gubitkom ssmopouzdanja.
Moris i Bizli su trenutno u naletu forme, ali sve to može da se promeni do PO.
Treba ipak ocekivati da ce Maloun Tomasu dati mesto u prvih 5 u PO, sto mislim da je dobra ideja.
Skripaće kad se vrati svakako, ali ima vremena da se uigraju i da podigne formu, ako se vraca 22. februara. Njega bi pre trpeo nego Bartona. Koji ume da poludi, ali nekskoo mi zbog trenutnog flegmatičnog ponašanja deluje da se to nikada nece desiti.
Sa druge strane Jokic koliko ga god voleli, nema i dalje snage za 40 minuta u kontinuitetu više utakmica, a kao glavni organizator to može biti problem. Gotovo svi franšizni igrači igraju po 40 minta u PO.
A da napomenem da ovo što ga sad tuku ce biti mala maca kada dođe u PO. Svakako ce bekovi morati mnogo vise da povlače i to po dvojica, kao što Bizli i Moris igraju, pa su zaredali su 6 pobeda.
Detroit ne računam, klasično ispražnjene emocije posle Minesote i slanja svog trenera na All star. Desilo im se i protiv Šarlota, kada su dobili tada najbolji tim lige Toronto u gostima.
Sledecu moraju dobiti. Bruklin je zaista oslabljen, a i nemaju koga da čuva Jokica, pa ocekujem njegovoh 30+ . Proslu su izgubili i pored toga, ali ovaj Bruklin ce igrati bez praktično jednog od 2 najbolja igrača. U logičkom je padu forme i moraju to iskoristiti. Vađenje protiv kompletne File ce biti tesko izvodljivo. Čak mislim da ako dobiju Bruklin da imaju šansu i Filu.
Prošle godine mi je bilo mučno gledati kako ih je Fila unakazila odbranom. Nisu uspevali otvoren šut da upute pola utakmice, ali ovo je drugi Denver, pun samopouzdanja i redovni pobednik u neizvesnim završnicama. Denver koji je napokon deklasirao Hjuston, koji ce biti mnogo manji bauk nego GSW u PO, ali ako se sve posloži nee naleću nikako na GSW pre finala...bili 2 ili 3 svejedno.
Može se desiti da ispadnu u 1. kolu...cini mi se da su samo protiv 2 tima gotovo sigurni prolaznici dalje, a to su LAC i SAC, ali kako stvari stoje obe ekipe nece u PO. Protiv ovakvih LAL su bolji za klasu, ali LBJ ima slicnu osobinu ko Jokic da saigrace čini boljim, mada njemu treba mnogo više da ih učini boljim, jer Denver ima mnogo bolje igrače. Malo ce ih gurati i sudije naravno ali ako ne bude trejda LAL bi trebali biti prolazni. Protiv Jute bi bilo na nož i tu su 50:50. SAS ima sansu samo zbog trenera, ali generalno mislim da bi trebali proci uprkos tome. Malo brine do sada odlicni trener Meloun, jer je i on na novoj teritoriji. Bice mnogo više skautinga i trebalo bi da se mnoge novine uvedu i plan B kada zaustave Jokica (a desavace se sigurno) , za sada uglavnom gube te utakmice i to sa velikom razlikom. Mislim da ce se vratiti pređašnoj taktici sa početka, gde ce Jokic mnogo manje se trošiti u reketu, a mnogo više igrati pleja i muvati se oko linije za 3. Morace i on da popravi šut sa distance, jer ce faliti poeni iz reketa.
Fali Milsap (nisam verovao da cu to reci). Jeste van forme ali je odlican defanzivac i kreira sam sebi poene. To malo odudara od Denverove timske igre, ali ne siluje previše, a zna da donese vazne poene, pogotovo kad ekipi stane. A onakve poene preko njega što je davao Greek freek, sigurno kao iskussn igrač u PO nece dozvoliti bez grubog faula ili 2
Predugo se raspisah...poenta je da je samo prvo kolo bitno da se prođe, a posle mogu samo da dobiju, jer realno se od ni ne očekuje finale ove godine.

bmiles

pre 5 godina

@Gullu,

Uz svo duzno postovanje,mislio sam na trenutne Olstars igrace,Milsap i Tomas to nisu (bili su) a ako si me dobro razumeo,simpatizer sam Denvera (samo zbog Jokica,priznajem) a i ostalih nasih kosarkasa koji igraju u NBA.Pokusao sam biti objektivan a (ne)igranje bivsih Olstars igraca gore pomenutih, ne uliva mi poverenje da ce sa njima proci dalje od prvog kruga plejofa protiv timova,koji sudeci po sadasnjoj tabeli zauzimaju San Antonio i UTAH ekipe sa daleko boljim igracima u svojim redovima.Ali nadajmo se najboljem,licno ja bio bih srecan da doguraju do finala Zapada,medjutim zelje su jedno a objektivno vidjenje stvari sasvim drugo.No ko zna,mozda im se potrefi i to iz razloga kojeg si apostrofirao,u sta ja sumnjam jer Milsap igra toplo -ladno,izuzev u odbrani a I.Tomas nije jos ni okusio parket a preostalo je samo jos 29 utakmica.To zaista predstavlja veliki problem za svakog igraca da udje u vrhunsku formu pa u ovom trenutku ne vidim njega kao pomoc.Vise me interesuje oporavak Mareja,Harisa i ostalih rekovalestenaca,jer snjima u timu su i postignuti ovi rezultati.Sad kad je Milsap povredjen stvara se dodatni problem,pogotovo saigracima kojima je potrebno iskustvo ovih bivsih "olstars" igraca.Na stranu to sto su dobro placeni za ono sto (ne)pokazuju na terenu.Radje bih uzeo Mela ovakav kakav je uz neki milion dolara investicije(samo predlazem)nego iscekivati da dvojica pomenutih zaigraju na njihovom renomeu.Ko sam ja da predlazem i sa kojim pravom? Pozdrav

Usa

pre 5 godina

Nema zaborava. Najgori defanzivni centar lige koji ide na all star, najsporiji bez odraza. Jedva cekam playoff ima da se pogubi nece znati di bije. Go GSW

Usa

pre 5 godina

Anice, a jel ti on neki rod? Da ti nije ostavio lovu kada gajis takve emocije prema nepoznatoj ti osobi? Zensko si, ako uopste i jesi, idi komentarisi neko cvece i kardasijane a ne svetinju NBA.

room 1408

pre 5 godina

Zar je realno da decko ne sme imati ispod 20 poena ni jednu utakmicu...Ima poene kao Stojakovic,skokove kao Divac asistencije kao ni jedan Srbin pre njega i opet Srbima
ne valja...14 Evropljanin svih vremena na ol staru...Da nas nema trebalo bi nas izmisliti...

antimiškobot

pre 5 godina

"Dramond je najbolji skakač u ligi, a nismo obratili pažnju na to."



ima ovde svakakvih mrzitelja, pa da neko nedobronameran ne pomisli kako "naš jokara" relativizuje svoju krivicu perfidno je prebacujući na ceo tim:
ne, ne i ne - on ovo govori isključivo o sebi samom, koristeći, sa punim pravom, kraljevski plural!!!

Jax Teller

pre 5 godina

Pa da su igrali Milsap i Plamli, a ti dodavao peškire, Denver bi lagano pobedio.
(menađer, 05. februar 2019 18:05)

komšija, odakle si mi, imali zime?

poz iz srbije!

ratko

pre 5 godina

Nikada zaboraviti necu, da je juce Gospodin Jokic Nikola od strane nba lige oficijalno proglasen za najboljeg igraca. Imponuje mi i ponosim se time.

Ukratko

pre 5 godina

Ovo je Nagetsima bila 3. utakmica u 4 dana, gostovanje, Pistonsi ih odmorni docekali i na svezinu dobili. Dok je Denver imao svezinu u nogama, lagano su odrzavali prednost

bmiles

pre 5 godina

U preostalih 29 meceva Denverove ekipe regularnog dela prvenstva,realno je ocekivati da bi odnos pobeda i poraza mogao biti izmedju 17(20) - 12 (9) u koris istog.To bi im bilo dovoljno za drugu ili trecu poziciju na startu plejofa takmicenja.U ovako zestokoj konkurenciji na Zapadu predstavlja ogroman pomak za ekipu koja je prosle sezone izvisila za taj plasman.Obzirom da je "grumenje" mlad i potencijalan tim sa samo jednim olstar igracem (Jokic),je za divljenje!Za nesto vece,nije bilo planu na pocetku, iako je Jokic obelodanio da im je cilj usled ovih rezultata mozda i plasman u finalu Zapada,sto bi zaista bio podvig!Zelje i mogucnosti su zaista pretenciozne,kad se zna za veoma tanku klupu uz to i neiskusnu ekipu za nokaut takmicenje kao sto je plejof!Sekil O'Nil je na to ukazao u svojim analizama i upozorenjem da u plejofu treba dobiti 4/7 utakmica ili biti u stanju dobiti bar jednu utakmicu na strani.Treba sacekati kako ce teci oporavak i povratak trojice igraca koji mogu pomoci Jokicu,jer ocito da on nije sam u stanju da izdrzi ritam igara koji do sada prikazuje.Kad se pogleda koliko su njegovi saigraci bili odsutni povredama trenutno druga pozicija na Zapadu je za respekt i ide na njegov racun!Nadajmo se najboljem,jer po nas ucesce u plej ofu bar jednog naseg igraca stvara novo zadovoljstvo,pogotovo cinjenicom da ostali timovi u kojima nastupaju nasi je pod znakom pitanja!?

gooly

pre 5 godina

@bmiles Denver ima 3 all star igrača. Milsap, Tomas, Jokić. Tomas još nije zaigrao, ali kada počne da igra ističu realnu konkurenciju za visok plasman, koji trenutno drže i bez njega. Dodaj na to Mareja, Herisa, Bartona i svakako ostatak ekipe i videćeš da nema razloga viš nema razloga stavljato ih u red autsajdera. Nema ni potrebe za tim, mislim da su i oni svesni da imaju ozbiljnu ekipu.

ne komrntarisi

pre 5 godina

Znači kad Jokić nije u elementi oni izgube, mislim da je jasno ko nosi igru kod njih. Svaka čast!
(možda, 05. februar 2019 18:23)

Jokic je na poluvremenu imao 14 poena, sredinom 3. Cetvrtine Maloun je video da je utakmica izgubljena i Jokic nije vise igrao, inace bi to bila opet 25+ partija...

turboSrbin

pre 5 godina

Sve sto su sutnuli igraci Detroita uslo je u kos. Odmorni i raspolozeni, sipali su sa svih strana. Sa druge strane, umorni Denver bez odbrane i energije nije mogao vise. Uz loseg Jokica i ostali su bili ispod proseka. Treba im odmor pogotovo Nikoli koji je izneo veoma tesku polusezonu sa dosta povreda. Marija nema vec mesec dana, Haris opet odsustvuje iako je senka starog igraca. Posle All Stara sve ce ekipe dodati gas. Koliko god ce All Star pomoci Jokicu u prestizu, vise nije ispod radara. Ocekivanja I pritisak rastu i uvek nosite etiketu All Star igraca od kog se u svakoj utakmici ocekuju partije na nivou.

JPR24

pre 5 godina

Sezona ima 82 utakmice. Sa ritmom kao u NBA, mora i pad da se desi. Desi se svakoj ekipi. I ? Jel drame ? Ne. Teraj dalje, ima još da se igra.

Pera

pre 5 godina

U USA sam, raduje se svakoj utakmici Denvera, ali juce sam bio nekako ravnodusan. Tim je pobedom nad Minesotom zaokruzio jedan odlican period, postigao sve sto je zeleo - Jokic i Malone na All Star, prvi na zapadu, pobedili dan za danom dva neugodna rivala, Jokic nekoliko TD, opet igrac nedelje na zapadu, dakle, sve kao u bajci. Kulminiralo je divnom scenom slavja u svlacionici, radovali su se kao deca. Moralo je uslediti opustanje, pogotovu s obzirom na beskrajne povrede koje ih prate. Imali su dan odmora, sto je verovatno nedovoljno, al je teze bilo dovesti se jos jednom u "biti il ne biti" raspolozenje, a bez toga, protiv vecine NBA timova u gostima, tesko je nesto ocekivati. Neka su pukli, daj boze da se povrate do sutra, Broklin igra dobro, posle gostuju Filadelfiji, ako ne dobiju bar jednu istopi im se prednost od cetiri poraza manje u odnosu na Oklahomu. Pauza za All Star dolazi, prilika da se uzele kosarke, zalece rane, a mozda se i Ajzeja vraca, pominje se 22. februar!

big

pre 5 godina

Za Denver je jedino pitanje sa koje će pozicije u plej off. Gubiće naravno, ali igraće i sa ekipama tipa New York, koje tankuju, ili Sunse koji su u izgradnji. Jedno od prva tri mesta je njihovo, veća je borba ko će osmi, Clippersi ispadaju iz trke polako, stao je Tobi, stali i oni, a verovatno su Lakersi tu. Sacramento se bori, ali teško, no oni rastu slično Denveru i za dve sezone eto i njih u plej of.

lignjoslav

pre 5 godina

@bmiles
Denver nema tanku klupu, naprotiv. Rezervni bekovi nista losiji od startnih. Krila slična... To nema niko.
Ali u PO je ipak bitnija prva 5orka. I tu Denver zaostaje. Zbog mladosti im i Murray i Heris osciliraju. Mada ovaj drugi ima opravdan razlog a to su povrede. Heris je i mnogo bolji kradljivac lopti i brzi je od Murraya i bolji defanzivac, ali zbog čestih pauza, postao je tek 3 opcija u napadu, a bolji je i šuter od Murraya pogotovo u neizvesnim zavrsnicama, ali se sve to poremetilo neredovnim igranjem i naravno gubitkom ssmopouzdanja.
Moris i Bizli su trenutno u naletu forme, ali sve to može da se promeni do PO.
Treba ipak ocekivati da ce Maloun Tomasu dati mesto u prvih 5 u PO, sto mislim da je dobra ideja.
Skripaće kad se vrati svakako, ali ima vremena da se uigraju i da podigne formu, ako se vraca 22. februara. Njega bi pre trpeo nego Bartona. Koji ume da poludi, ali nekskoo mi zbog trenutnog flegmatičnog ponašanja deluje da se to nikada nece desiti.
Sa druge strane Jokic koliko ga god voleli, nema i dalje snage za 40 minuta u kontinuitetu više utakmica, a kao glavni organizator to može biti problem. Gotovo svi franšizni igrači igraju po 40 minta u PO.
A da napomenem da ovo što ga sad tuku ce biti mala maca kada dođe u PO. Svakako ce bekovi morati mnogo vise da povlače i to po dvojica, kao što Bizli i Moris igraju, pa su zaredali su 6 pobeda.
Detroit ne računam, klasično ispražnjene emocije posle Minesote i slanja svog trenera na All star. Desilo im se i protiv Šarlota, kada su dobili tada najbolji tim lige Toronto u gostima.
Sledecu moraju dobiti. Bruklin je zaista oslabljen, a i nemaju koga da čuva Jokica, pa ocekujem njegovoh 30+ . Proslu su izgubili i pored toga, ali ovaj Bruklin ce igrati bez praktično jednog od 2 najbolja igrača. U logičkom je padu forme i moraju to iskoristiti. Vađenje protiv kompletne File ce biti tesko izvodljivo. Čak mislim da ako dobiju Bruklin da imaju šansu i Filu.
Prošle godine mi je bilo mučno gledati kako ih je Fila unakazila odbranom. Nisu uspevali otvoren šut da upute pola utakmice, ali ovo je drugi Denver, pun samopouzdanja i redovni pobednik u neizvesnim završnicama. Denver koji je napokon deklasirao Hjuston, koji ce biti mnogo manji bauk nego GSW u PO, ali ako se sve posloži nee naleću nikako na GSW pre finala...bili 2 ili 3 svejedno.
Može se desiti da ispadnu u 1. kolu...cini mi se da su samo protiv 2 tima gotovo sigurni prolaznici dalje, a to su LAC i SAC, ali kako stvari stoje obe ekipe nece u PO. Protiv ovakvih LAL su bolji za klasu, ali LBJ ima slicnu osobinu ko Jokic da saigrace čini boljim, mada njemu treba mnogo više da ih učini boljim, jer Denver ima mnogo bolje igrače. Malo ce ih gurati i sudije naravno ali ako ne bude trejda LAL bi trebali biti prolazni. Protiv Jute bi bilo na nož i tu su 50:50. SAS ima sansu samo zbog trenera, ali generalno mislim da bi trebali proci uprkos tome. Malo brine do sada odlicni trener Meloun, jer je i on na novoj teritoriji. Bice mnogo više skautinga i trebalo bi da se mnoge novine uvedu i plan B kada zaustave Jokica (a desavace se sigurno) , za sada uglavnom gube te utakmice i to sa velikom razlikom. Mislim da ce se vratiti pređašnoj taktici sa početka, gde ce Jokic mnogo manje se trošiti u reketu, a mnogo više igrati pleja i muvati se oko linije za 3. Morace i on da popravi šut sa distance, jer ce faliti poeni iz reketa.
Fali Milsap (nisam verovao da cu to reci). Jeste van forme ali je odlican defanzivac i kreira sam sebi poene. To malo odudara od Denverove timske igre, ali ne siluje previše, a zna da donese vazne poene, pogotovo kad ekipi stane. A onakve poene preko njega što je davao Greek freek, sigurno kao iskussn igrač u PO nece dozvoliti bez grubog faula ili 2
Predugo se raspisah...poenta je da je samo prvo kolo bitno da se prođe, a posle mogu samo da dobiju, jer realno se od ni ne očekuje finale ove godine.

bmiles

pre 5 godina

@Gullu,

Uz svo duzno postovanje,mislio sam na trenutne Olstars igrace,Milsap i Tomas to nisu (bili su) a ako si me dobro razumeo,simpatizer sam Denvera (samo zbog Jokica,priznajem) a i ostalih nasih kosarkasa koji igraju u NBA.Pokusao sam biti objektivan a (ne)igranje bivsih Olstars igraca gore pomenutih, ne uliva mi poverenje da ce sa njima proci dalje od prvog kruga plejofa protiv timova,koji sudeci po sadasnjoj tabeli zauzimaju San Antonio i UTAH ekipe sa daleko boljim igracima u svojim redovima.Ali nadajmo se najboljem,licno ja bio bih srecan da doguraju do finala Zapada,medjutim zelje su jedno a objektivno vidjenje stvari sasvim drugo.No ko zna,mozda im se potrefi i to iz razloga kojeg si apostrofirao,u sta ja sumnjam jer Milsap igra toplo -ladno,izuzev u odbrani a I.Tomas nije jos ni okusio parket a preostalo je samo jos 29 utakmica.To zaista predstavlja veliki problem za svakog igraca da udje u vrhunsku formu pa u ovom trenutku ne vidim njega kao pomoc.Vise me interesuje oporavak Mareja,Harisa i ostalih rekovalestenaca,jer snjima u timu su i postignuti ovi rezultati.Sad kad je Milsap povredjen stvara se dodatni problem,pogotovo saigracima kojima je potrebno iskustvo ovih bivsih "olstars" igraca.Na stranu to sto su dobro placeni za ono sto (ne)pokazuju na terenu.Radje bih uzeo Mela ovakav kakav je uz neki milion dolara investicije(samo predlazem)nego iscekivati da dvojica pomenutih zaigraju na njihovom renomeu.Ko sam ja da predlazem i sa kojim pravom? Pozdrav