Nedelja, 27.01.2019.

08:12

Jokić se vratio i ostvario 23. tripl-dabl!

Srpski košarkaš Nikola Jokić vratio se posle jedne utakmice suspenzije i odmah upisao tripl-dabl.

Izvor: B92

Jokiæ se vratio i ostvario 23. tripl-dabl! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 5 godina

@Milan
Pipen je jedan od najboljih kosarkasa ikad, veoma inteligentan, Paxon je isto bio vanserijski igrac (istina potcenjen i neiskoriscen), nisu samo MJ i Rodman Chicago Bulls.

Raci

pre 5 godina

Najbolji igrac iz Srbije u NBA, uskoro ce biti i najbolji Euro igrac u NBA. Vremenom clan kuce slavnih i najbolji centar u istoriji...zivi bili pa videli.

Malo igro sporta

pre 5 godina

LBJ u : toliko si me iznervirao, ne zbog toga sto si napisao, vec zbog imena kojim se pokrivas. E pa vidi, taj kinh lbj je sve postigao teretsnom,steroidima,snagom i mora se priznati sutom za tri. Od kosarke on nema nista.zsleti se kao u ragbiju i nosi sve. Pa korake sto pravi, pa sto ne zna ni prednju a kamoli lednu promenu, sto nzlst. deca njega kad gledaju misle da je to kosarka, sto kuka kad malo jace igraju na njemu, sto ga lepeu reketu kad nije u zaletu / npr. Mali luka slo. Dva puta na ziceru/ sto ubije ekipu u kojoj igra i ne ucini saigrace boljim.sto ga prosle godine oladipo victor izbacio, ali sudije zavrsile da cliv.ide u finale i sto je pogresio sport - idealan za trkaca u amr.fudbalu i verujem da bi uzeo superbol. Ko je gledao kosarku pre, ovo sada je smesno kao i sadasnji kralj. Igraci pojedinacno nikad spemniji a basket los jer nema idbrane. 140 poena svaka utakmica? Nije basket individualni sport. MJ, meloun, barkli, medzik.bird.iverson, mcgrejdi dirk. Dankan.i 2010 nba menja polako sve.sad gledam evroligu i preglede nba sa evroigracima ostalo svi isti sem cyria irvinga koji je IGRAC.

Milan

pre 5 godina

Vidom da ovaj sto se potpisuje kao LBJ pise neke nebuloze. Ajmo ovako, prvo za '93. kaze za Barklija kakav je to krilni centar sa 194 cm visine. Barkli je te sezone bio MVP lige, eto kakav. A o njemu kao igracu bez obzira na visinu ne treba trositi reci, samo pogledati neke snimke i videti da je bio u drim timu '92. Onda pokusava da Stoktona i Melouna prikaze kao matore ili lose kad ih je Dzordan pobedjivao. Meloun je isto godiste kao Dzordan, a Stokton godinu dana stariji, sto znaci da bi onda i Dzordan bio mator. Stokton je najbolji plej svih vremena, i danas, kad se asistencije racunaju drugacije, i dalje je najbolji asistent u istoriji, i najbolji kradljivac, i ima u karijeri u proseku dabl-dabl. A Meloun je, uz Barklija, najbolja cetvorka tog vremena. Rodman je u Bulse dosao tek za druge 3 titule, posle povratka Dzordana. I osim njih dvojice, istalo su bili prosecni igraci. Dzordan nije okupljao najbolje igrace lige kao LBJ u Majamiju (pored Vejda trazio i Bosa, a posle i Reja Alena najboljeg sutera u istoriji) ili u Klivlendu (jos 2 aktuelna i visegodisnja all-star i dva bivsa all-star igraca). Na kraju se u nemoci poziva na to da li je Dzordan ikad bio vodeci asistent lige. Nije jer je on postizao najvise poena, ne moze sam sebi da asistira. Posle se poziva na Viltove proseke poena. 1. ako je tako, onda je Vilt bolji i od LBJ, drugo, ako se pozivas na proseke, onda bi znacilo da je Vestbruk bolji igrac od Dzejmsa.

Bodibond

pre 5 godina

Pedja je jedini evropejac koji je došao do drugog mesta u jednoj godini na listi strelaca, lepo bi bilo da se ne brukaš ovde!
(istinabre, 27. januar 2019 17:04)

Peja je Evropljanin a ne Evropejac, to je nesto drugo.

ljAXE

pre 5 godina

“Bojali smo se da ce bez Dzoela Embida Nikola Jokic imati svoje vece I strah se obistinio”, konstatovali su veceras komentatori Filadelfije. Jokic je zver. Odigrao za udzbenike. Vukao je Denver kada je bilo najbitnije. Bez Dzemala Marija ali I Fila bez Embida I Batlera. Statistika kaze da je Jokic peti najmladji igrac u istoriji NBA koji je dostigao 20 tripl-dablova. Vidi se da mu nedostaje Mari jer Barton I Heris neznaju pik-and-rol sa Jokicem. Nikola sve odradi ali se Barton zavrze ”ko pile u kucine”. Velika pobeda, odlicno vece a komentatori File su uglavnom komentarisali pogadjate-Nikolu Jokica.

lignjoslav

pre 5 godina

@istinabre
Mislim da je bio 3. strelac lige, ali svejedno. Biti najbolji strelac i igrač nije isto...a najbolji "evropejac" kako ti kazeš nije bio ni u svoje vreme. Dirk je koliko znam još uvek jedini MVP lige iz evrope (i to ne one godine kad je uzeo prsten) i uz Toni Parkera jedini MVP finalne serije i ja mislim 3 puta izabran u prvu petorku lige, dok Peđa nije bio u prvoj petorci lige ni te godine kada je bio 3. strelac lige. Mnogo sam ga voleo, ali nikad na moju zalost nije bio prva violina ni u jednom klubu. Na zalost i hronična povreda leđa ga je omela da duže igra na vrhunskom nivou, a onaj megachoke protiv LAL mu je nekako prelomio karijeru koja je krenula tada silaznom putanjom. Da je tada ubo, ko zna gde bi mu bio limit.

vince carter

pre 5 godina

Kao sto sam rekao @Lbj ti svojim komentarima mozes samo ljudima da ogadis Lebrona,posto si izmislio komentar koji bi trebao da ukanali Jordana pa ponavljanjem istog se nadas da ce ti neko i poverovati. Tacno Jordan nije dosao do finala do 1991 jer je u svojoj konferenciji imao sampionske ekipe Celticsa i Bad Boysa. Finala sa Pistonsima 89te i 90te su bila prava Nba finala posto su pistonsi lako preslisali Lejkerse sa Medzikom i Karimom i Portland. Medzik 1991 ne da je igrao za Lejkerse nego je bio i drugi u Mvp trci. Portland je 1991 imao 3 all star igraca,pored Draxlera i portera koji su pruzali fantasticne partije,Duckwort,Kersey,Wiliams su redovno imali dabl dablove plus sjajni defanzivac Klif Robinson,plus Dany Ejndz sa klupe itd. "Stari" Stokton i Meloun koju su sa 4:1 preslisali mladog Dankana,zatim Robinsona i ostale Spurse i pocistili Lejkerse sa 4 all stara plus dobili Hjuston sa Hakimom,barklijem,drexlerom a izgubili od "mladih" Bulsa Rodman 36,Jordan 35,Pipen 33 sa tim da pipen zbog povrede ledja slabo igrao 1998 u finalu. Samo da pomenem da su Hjuston Roketsi 1995 dobili Finix 4:3 u seriji i preziveli dve partije Kevina Johnsona od 43 poena i 13 asistencija,46 poena 10 asistencija u game 7. Taj isti Johnson 1993 je bio mladji i nije imao problema sa povredama,ovo o Barkliju bez komentara. Jordan je 1989 bio ubedljivo najbolji asistent Bulsa sa 8 po mecu a imao i 12 dok je igrao na mestu point guarda. Nauci sta je trougao phil jacksona gde svako ima svoje zadatke.

LBJ

pre 5 godina

Nba je promenio pravila kako bi se pomoglo napadu i Jordanu uvodjenjem tzv. ilegalne odbrane. ističu se Jordanovi skorerski proseci, medjutim jedan Wilt Chamberlain je sa promenama pravila poput offensive goaltending itd., sve kako bi se odmoglo napadaču poput njega beležio 50 poena u proseku po sezoni, uz 25 skokova, 50 posto šut iz igre. Pritom uz 48.5 minuta po meču, igrao čovek bez prestanka uključujući i produžetke. Jordan s druge strane svaki meč odmarao po deset minuta, pa posle utakmice u Atlantic City zna se zašto.

Pored toga krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću, povećanjem glave i bezrazložnim mlaćenjem saigrača na treninzima.. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu. Otvoreno je pušio cigare, pio alkohol - pa kakav je to sportista?

Danijel Šifer

pre 5 godina

Pedja je jedini evropejac koji je došao do drugog mesta u jednoj godini na listi strelaca, lepo bi bilo da se ne brukaš ovde!
(istinabre, 27. januar 2019 17:04)

Dezinformacija. Peja je jedne sezone bio No2 strelac Sac iza Webbera. Imao je cca 22-23 ppg, Webber 24 ppg a npr Iverson 32ppg. Lako je proveriti.

istinabre

pre 5 godina

Neka se Pedja Stojakovic polako pakuje,
sprema se uskoro smena na mestu broj jedan liste najboljih kosarkasa u srpskoj istoriji...
............................

Pedja je jedini evropejac koji je došao do drugog mesta u jednoj godini na listi strelaca, lepo bi bilo da se ne brukaš ovde!

Rik Smits, Flying Dutchman

pre 5 godina

Tesko je to uporedjivati, igrace iz dva razlicita vremena. Ko bi se kako snasao... Cinjenica je da je danas konkurencija na centru daleko manja nego recimo 90-ih. Cinjenica je da se tada igrala fizicki jaca odbrana. Cinjenica je da si morao vise da se trosis na obe strane terena. Cinjenica je da si sredinom 90-ih imao 4 centra sa prosekom od blizu 30 poena po mecu - Olajdzuvon, Juing, Robinson i O'Nil. To je bila prva liga centara. Pa onda druga liga, Morning, Divac, Mutombo i Smits. Pa tu negde, ali jako kratko i Dino Radja. Pa cesto povredjeni Roni Sajkli iz Majamija. I onda svako vece izlazis na teren protiv tih zveri. A nekada te ne cuvaju oni nego specijalci za odbranu na poziciji cetvorke - Mejson, Oukli, Rodman, Leri Dzonson, Horas Grent, Kevin Vilis. Pa nekada ti moras da cuvas cetvorku, a tu su Kemp, Barkli i naravno Karl Meloun. E to vreme je bilo pravi test za jednog visokog igraca. Nisam siguran za ovo sada, mozda gresim...

analiticar_amater

pre 5 godina

Odličan je Nikola Jokić! Nema nameru da stane i to je sjajna vest. Osim što je sebe promovisao u jednog od tri najbolja NBA centra, pomogao je i rastu ugleda drugih igrača koji je prezivaju na -IĆ. I stiže jedna vest koja me je rastužila jer Divac opet propušta veliku šansu. Ne mogu da verujem. Divac me je ponovo razočarao - Nikola Vučević ide u Lejkerse!!! Lejkersi mogu da se odreknu Zubca i nekih drugih igrača. Vučević ima najbolji procenat šuta od svih centara u NBA. Ima isti procenat kao Bogdan?!?! Sjajno bi radio ono što nikada neće moći Vili Koli-Stajn - otvarao bi prostor Foksu da uleće pod koš. Ubrzao bi igru, postizao bi više poena od Vilija a o broju skokova da i ne govorim. Medžiku Džonsonu i Lebronu je dobar ali ne i Divcu i Stojakoviću. Katastrofa!!!
(Đole, 27. januar 2019 15:02)

Sto te je tu Divac razocarao? Jel vi mislite da je njegov posao kao na nekoj igrici menadzera ili tako nesto? Da li je njima Vucevic uopste potreban? Da li su uopste bili u prilici da ga dovedu u svoje redove? Ti si tako nesto zamislio i onda te je Divac razocarao. U ostalom, koga briga gde ce taj crnogorac?

stanoje

pre 5 godina

@Đole
Mislis da Divac sme da gomila igrace koji se prezivaju na IC? Znas li da su ga pojedinci vec prozivali sto je doveo dvojicu Srba u Sakramento?

LBJ

pre 5 godina

navodni Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Lebron još nije igrao u timu u kom nije bio vodeći skorer i asistent. Kad je Jordan bio vodeći asistent u svom timu? Nikad!

Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 5 godina

Neka se Pedja Stojakovic polako pakuje,
sprema se uskoro smena na mestu broj jedan liste najboljih kosarkasa u srpskoj istoriji...

Đole

pre 5 godina

Odličan je Nikola Jokić! Nema nameru da stane i to je sjajna vest. Osim što je sebe promovisao u jednog od tri najbolja NBA centra, pomogao je i rastu ugleda drugih igrača koji je prezivaju na -IĆ. I stiže jedna vest koja me je rastužila jer Divac opet propušta veliku šansu. Ne mogu da verujem. Divac me je ponovo razočarao - Nikola Vučević ide u Lejkerse!!! Lejkersi mogu da se odreknu Zubca i nekih drugih igrača. Vučević ima najbolji procenat šuta od svih centara u NBA. Ima isti procenat kao Bogdan?!?! Sjajno bi radio ono što nikada neće moći Vili Koli-Stajn - otvarao bi prostor Foksu da uleće pod koš. Ubrzao bi igru, postizao bi više poena od Vilija a o broju skokova da i ne govorim. Medžiku Džonsonu i Lebronu je dobar ali ne i Divcu i Stojakoviću. Katastrofa!!!

vince carter

pre 5 godina

Bravo @Paspalj-Cendler ne znam zasto je uopste lik izvlacio statistiku karijere igraca kada se poziv na All Star zasluzuje u toku odredjene sezone. Neko pokida jednom u zivotu i dobije poziv a neko ode i nezasluzeno ispred nekog boljeg igraca. Grant Hil je vec bio velika zvezda pre povrede i postao bi veliki superstar da nisu povrede a ako mu neko pogleda samo statistiku za karijeru jer je igrao do 2013te reci ce ma kakav Grant Hil. On se pomirio sa cinjenicom da vise ne moze biti glavni igrac tima i postao role igrac dok na primer Penny Hardaway nikada nije mogao da se pomiri sa tim,mentalno slabiji od Hila i brzo je zavrsio karijeru.

ramplstilskin

pre 5 godina

Kada se trudio da igra odbranu dobio bi ekspresno 4-5 ličnih o onda je odlučeno da je mnogo bolje da imamo 20-10-10 nego da nemamo.

JPR24

pre 5 godina

Cista poezija, nevidjeno. Sada neka se opet jave oni strucnjaci i napisu kako Jokic nije najbolji srpski kosarkas svih vremena i pisu imena poput Divca, Stojakovica, Paspalja, Bodiroge, Kicanovica ... Uz duzno postovanje za sve njih je Jokic Bog kosarke licno.
(ratko, 27. januar 2019 11:02)
Jokić je na putu da bude najbolji, još je prerano da se o tome govori, još nije ni u plejof ušao. Mlad je, ima još 10 godina komotno da igra, ako mu se toliko igra, ne vidim potrebu za žurbu sa epitetima.

JPR24

pre 5 godina

За претходни меч, када је био суспендован, прочитах неке кометаре "ево, играју боље без њега, он их гуши".Стварно треба да пропаднемо бре.
(Борис, 27. januar 2019 10:43)

Pa jeste, rekoše guši Mareja.. Eno ugušio ga, ostade bez poena.. Ah ne, trener ga ostavio da odmara, hehe.. Šta ćeš to su dežurni znalci, prate NBA po 30 godina i tako to, pa su u stanju i da kažu da centar nije nikakava ako ima asistencije...

игор

pre 5 godina

Људи (мислим пре свега на вас који сте синоћ гледали утакмицу), да ли сте видели колико је његова игра у одбрани лоша? Човек је спор чак и за match-up зону, његове реакције на напад играча на кош се своде на минималан напор, тј. "колико да засмета". Било би веома незгодно да су играли Ембид и Џими Собар.

JPR24

pre 5 godina

Bice Jokic jedan od najboljih koji su ikada igrali ovu igru ali mnogo toga ce zavisiti i od toga koliko ce prstena osvojiti.
(direwolf, 27. januar 2019 10:26)
Pa i logično je da se gledaju titule. Džaba neki Harden i sa 50 poene po utakmici, ili Westbrook sa ne znam ni ja koliko trripl dablova u sezoni, a kad dođje plejof i ozbiljne partije, ugase se, džaba ima sva statistika sveta ako ne ubodu ni je su titulu u karijeri.

superb serb

pre 5 godina

Učinak Denvera u Jokićevim td mečevima 21-2!!! Osnovna razlika izmedju RW-a i Nikole, dečko omogućuje 99% pobeda svom timu td učinkom. Jednostavno Vestbruk nema tu moć... Jokić nije sebičan, opušten je kao bik Ferdinand :))
Nije igrač koji pumpa statistiku, njegove dobre partije utiču na ishod utakmice, loša igra sigurno donosi poraz Denveru. Trenutno je četvrti trojkaš Denvera, bizarno jer je centar. Ovo mu je treća sezona koju će završiti u najboljih 12(indeks korisnosti) mvp liste. Tek mu je četvrta sezona, sigurno će unaprediti svoju igru. Bravo Nikola!!!

Zoran M.

pre 5 godina

Statistike...ihh kosarka nije samo to ali izgleda je samo to vazno vama novinarima.Meni se ipak cini da se kod nas kosarka ne ucini zahvaljujuci tim statistikama.Pomalo je omalozavajuce da se sve to svodi samo na to...inace Jokara je cisto receno fenomenalan...

vince carter

pre 5 godina

@LBJ ti imas ubedljivo najgore i najiritantnije komentare koji nemaju veze sa realnoscu a mnogo puta iznosis i neistinite podatke! @Dragan-Borca ti pricas za Nba u periodu 2002-2009 gde je Istok bio mnogo slabiji od zapada i navodis neke igrace koji su stizali do All Stara. Prvi All star sto sam gledao,petorka zapada je bila Shaq,Dankan,Garnet,Brajant,Kidd..pametnom dosta. Pominjes Brandona Roya koga su povrede unistile a u tom periodu 2003 na primer falilo je da Grant Hill i Peny Hardaway budu na svom vrhuncu ali su bili unisteni povredama i opreracijama. A ranije igracina kao sto je Skoti Pipen dva puta nije dosao do All stara,pa pogledaj all star istoka 1990te da se smrznes. Pa pitanje jel bi bio Jokic glavni pored Webera? Jel bi Jokic igrao ovu igru 90tih ili bi morao da igra u reketu,pa igrao bi u reketu! Svako bi u nekom drugom vremenu igra stilom koji se igra u tom trenutku! Gledam nesto statistiku Boston vs Chicago 1987..Larry Bird je sutnuo jednu jedinu trojku za celu seriju,Bird koji bi vezanih ociju dobio Hardena u trojkama,a jedan Ball sa svojim smesnim izbacajem uzima sigurno 6,7 po utakmici. Drugacije se igralo,nema poredjenja.Toni Kukoc 211cm,odlican sut,odlican dodavac,tezak za cuvanje..ako gledate statistiku Pedja je bolji od njega ali Kukoc je igrao sa Jordanom i Pipenom a po predispozicijama i mogucnostima jasno je ko je bolji.

nba86

pre 5 godina

1/4 za 3p 2-2, za 2 (5-10, ali je realno imao 7-5 jer ta tri promasaja nisu kostala ekipu jer je u jednom napadu imao dva promasaja, ali I dva of skoka posle kojih daje kosh, kao I posle jos jednog promasaja skok u napadu I kos), sb 1-1, 7 skokova (3 of), 3 as, +3 za 10 minuta. 2/4 za sedam minuta samo 3-4 sb, za dva nije sutirao, a za tri je sutnuo u poslednjoj sekundi poluvremena maltene ispod svog kosa, 5 skokova, 1 as. 3/4 12 minuta 3-3 za 2, 2-2 sb, 5 sk, 5 as +2, u ovoj cetvrtini je imao I tu jedinu izg loptu na mecu. 4/4 2-6 za dva, 1s I ta jedna as kojom je kompletirao td za 4 min, +4 I jedina lg tad. od ta 4 promasaja dva su bila u jednom napadu kad je osvojio loptu tako sto je izgurao dvojicu u aut, a imao je I taj of posle jos jednog promasaja, tako da mu je realan sut bio 2-2 za tri, sb 6-7, a za dva 10-14, dakle od dvadeset napada poentirao je u 15, plus deset as sa jednom izgubljenom loptom samo. 33 min, 32 poena, 18 s, 10 as, totalna dominacija.

LogenMNE

pre 5 godina

Po igrama zasluzuje da bude startni centar na all star mecu. Ali nije Amer, sta je tu je...
(mikac, 27. januar 2019 08:17)

Sto su ameri tu krivi? Krivi su Srbi koji ga nisu izglasali. On je dobio vrhunske rezultate glasanja trenera i medija. Da subse Srbi malo potrudili, bio bi starter

baron

pre 5 godina

Kakva se debilna kosarka igra u NBA to nije normalno. Pola igraca u ligi totalno nepismeno. Ne znaju ljudi loptu da dobace, odbranu niko ne igra.
Pola timova igra bez centra.
Gledam Denver-Phila, tesko za gledanje. Odbrane ne postoje, ljudi kasne, ostavljaju igraca samog, igraju ljudi koji ne bi mogli ni ABA ligu da igraju. Simmons kao neka zvezda, decko u najboljim godinama u odbrani se ne trudi ni malo, stoji i gleda. Kako je to moguce?


Sinoc su igrala dva najbolja tima u NBA, i taj je mec drugaciji, pokazuje kvalitet. Golden State je klasa, koplje iznad svih timova u NBA.
Boston je na dobrom putu, ali ove sezone imaju neresiv problem zvan Hayward.
Dovodjenje Haywarda bio bi pun pogodak da nije Tatuma, ovako covek je prikovan za klupu, dobija minute koje ne moze da opravda, jer je navikao kao svaka zvezda danas u NBA da sutne 20puta na kos i ubaci 20p.
U Juti je igrao opusteno, Boston je takmicarska ekipa i on se tu ne moze snaci.
Jeste bio povredjen, ali povreda koja nije kao ligamenti kolena ili slicno.
P.George je prosao isto, sada igra u zivotnoj formi.
Boston ne moze da ga trejduje, ne moze da ga iskoristi, ne moze zbog njega dovesti druga pojacanja jer mu je ugovor 30mil.
Bostonu je preko potreban kvalitetan PF da bi mogli na crtu Golden Stateu.
Boston je pretrpan bekovima, trener Stevens ima tezak zadatak da svima da minutazu i svima odrzi formu. Ako ne mogu dovesti Davisa, valjda bar mogu Randlea koji igra sjajno ove sezone.

baron

pre 5 godina

(Dragan-Borca, 27. januar 2019 10:44)

Vec nekoliko puta pises isti komentar, te moram da ti odgovorim.
Sve evoluira, napreduje, poboljsava se, ali pravi kvalitet necega ostaje vecan. Igraci poput Jordana, S.O'Neala, Jabbara, Hakima, Barklija, Malouna, Birda, Magica jednom se radjaju.
Ako nekoliko takvih igraca igra u jerdnoj eri, nema dileme, ta era je najaca. Danas su igraci medijski daleko vise ispraceni, sto ne znaci da su bolji. Danasnja kosarka je zabavnog karaktera, takmicarski duh poseduju samo GSW i Spursi. Ne moze se reci da su Derozan, P.George, RW bolji od Drexlera, Milera, Mullina. Ne moze kroz statistiku da se uporedjuje liga bez odbrana, gde se svako vece daje 240koseva sa onom gde je vecina igraca igrala za tim, ne za sebe, gde su postojale odbrane. Bilo je nezamislivo da igraci poput Jokica igraju 90ih, sta bi on radio protiv Hakima, gde je akcenat vecine timova bio na odbrani? Nije tada pola tima trcalo za Lebrona, RW, Jokica da oni imaju TD svako vece.
Danasnji kosarkasi su max zasticeni u napadu, do te mere da odbrambeni igrac sme samo ruke da podigne. Zato ima tako mnogo prividno dobrih napadaca.

Po tebi, svaki danasnji naucnik pametniji je i bolji od Tesle, Ajnstajna.
A zasto ne izmisle nesto poput njih?
Zasto neko danas ne napise muziku i pesmu poput Led Zeppelina, Pink Floyda, zasto neko ne prestigne Elvisa?
Zasto sto vreme ne cini coveka pametnijim, talentovanijim vec informisanijim. Ali ne moze informacija da igra kosarku, pise pesme.

batistuta

pre 5 godina

Dugo pratim NBA i ono sto mi cesto "zapada" za oko je da niti jedan komentator,novinar, pa ni kosarkas, ne spominje Nanada Krstica.Covek da nije imao pehove sa povredama(tad je postao centar inace PF),ubedljivo bi bio nas najbolji kosarkas preko bare(starter u kandidatima za titulu),a uz Tea najzasluzniji za vadjenje nase reprezentacije iz blata.
Jokiceva igra jako podseca na njega:ubica na postu ,visok bb IQ,meka ruka + nenametljivost(LaMarcus Aldridge 2.0)

Ovde je vecina navijaca ogranicena popularnoscu igraca, ne prati kosarku vec statistiku igraca. Ja sam pisao jednom kako Jokic igra jako slicno Nenadu Krsticu. Dobio sam gomilu negativnih komentara jer se ljudi ne razumeju u kosarku. Oni misle da je Jokic nesto nevidjeno do sada, a isto ovo igrali su Divac, Sabonis, Krstic.
Za razliku od Jokica niko od njih nije igrao u mladom timu gde bi mogao biti vodja.
Sabonis otisao kasno u NBA, Divac igrao sa Magicom, Worthy-em, Krstic sa Karterom, Kiddom.
Pitao bih strucnjake sada da je Jokic kojim slucajem otisao u New Orleans sa Davisom i Kazinsem, ili u Phillu, Jutu da li bi se naigrao. Da li bi postao igrac kakav je danas?
Pogledajte Zubca u LA. Decko kada mu daju sansu odigra jako dobro. Isprasio je Jokica par puta, Nurkica i ostale nevidjene igrace. Ali oni hoce da ga trejduju, nemaju vremena da stvaraju igrace, Jamesu se zuri.
Jokic je, mora se priznati, imao nevidjenu srecu da dobije sansu.
Nije on u prvoj sezoni igrao ni upola kao Doncic, Mitchel, Tatum...

ratko

pre 5 godina

@joki
Pedja je u citavoj karieri bio 3 puta na alstar, Jokic sa 23 godine prvi put (sigurno ce imati najmanje 10 alstar utakmica).
Pedja 4 mvp jedne i to najbolje sezone, Jokic je tu negde vec sada.
Pedja nije bio u finalu konferencije (ne u velikom finalu) sa Lejkersima nego Kingsima. Realno je tada bio prvi igrac Kingsa (on jih je vodio) Veber a ne Pedja. Jokic je apsolutno prvi igrac i vodja druge najjace ekipe nikad jaceg zapada. Pedja je osvojio titulu sa Dalasom ali nije bio ni blizu vodje ekipe.
Pedja je bio odlican suter (ne najbolji u ligi), u nba karieri su recimo Gasol i Parker postigli mnogo vise poena, da o Novickom i drugima ne pricam, dok je Jokic kompletan igrac, mnogo vise od sutera.

očigledno

pre 5 godina

Steta sto nije bilo Embida, Batler, koji je u losoj formi, ne bi ni bio od prevelike pomoci sada (jedino ako bi bilo vrlo neizvesno). Bilo bi vrlo lepo videti duel dva najbolja, a prilicno razlicita, centra u ligi. Siksersi osim Embida nemaju klasicnog centra u rosteru, sto je Jokica uglavnom ostavljalo u mismatch-u i zahtevalo double-team, a onda bi Jokic nasao slobodnog igraca, tako da Siksersi nisu mogli da ga sacuvaju, a on je to koristio. Kad se u poenima ne bi racunali oni njegovi nastupi kada je uzimao manje od 5-6 suteva (koliko uzme igrac koji igra 7-8 minuta po mecu), siguran sam da bi mu prosek bio cak i preko 25 poena po mecu, sto bi ga definitivno uvrstilo u najbolju petorku zapada na all staru, ali nije to ni previse vazno sada. Vazno je sta ce sa Nagetsima uraditi u plej ofu u ovom krcatom zapadu...

јд123

pre 5 godina

Dobar je bucko, odlican, ali pre njega ima barem 7-8 dosta boljih igraca.
(Usa, 27. januar 2019 10:17)

Ха, ха, ха, ево и хејтери већ признају да је Јокић међу 10 најбољих играча у НБА.

Milos

pre 5 godina

direwolf

Sajt ti je pun Hrvata, Bosnjaka (muslimana) i Albanaca (siptara). Tako da na svaku afirminativnu vest o Srbiji, nevezano da li je sport, kultura ili bilo sta, pojedinac ili grupa, oni to hejtuju i bacaju negativne komentare. Ima i nasih, onih razočaranih sto ne igra za reprezentaciju, meni lično ne smeta, a i znam da ce da zaigra kad bude trebalo, Olimpijske igre ili Svetsko prvenstvo.
Ignorisi negativnost!

paspalj chandler

pre 5 godina

(Dragan-Borca, 27. januar 2019 10:44)
Ajde izgooglaj Brandon Roya, molim te, ukucaj na Youtubeu Brandon Roy cisto da vidis kakva je to igracina i da zauvek prestanes da lupetas, 20 poena, 4 skoka i 5 asistencija u proseku te 3 sezone, gomila suteva za pobedu, ubedljivo najbolji igrac Portlanda i dan danas bi bio dobar ali kolena.
Zach Randolph nije vezara iz Sacramenta vec igrac Memphisa koji je tih godina bio redovan ucesnik plej ofa i igrao finale konferencije, prvi Randolphov All Star 21 poen, 12 skokova.
Jameer Nelson te godine igrao veliko finale i bio All Star jer je Orlando kidao, ako se secas pre par godina All Star igraci su bili Teague i Korver jer je Atlanta imala najbolji skor na istoku.
Druga stvar, navodis ko je bio All Star i izvlacis statistike cele karijere, nije All Star nagrada za zivotno delo vec za tu sezonu, Abdur Rahim kojeg si pomenuo je te sezone imao 21, 2 poena a ne 11, Wally Szczerbiak 18, 7 u jako dobroj Minnesoti tada, Jamaal Magloire je svakako zalutao i to je u sustini jedini bas kritican izbor.

ratko

pre 5 godina

Cista poezija, nevidjeno. Sada neka se opet jave oni strucnjaci i napisu kako Jokic nije najbolji srpski kosarkas svih vremena i pisu imena poput Divca, Stojakovica, Paspalja, Bodiroge, Kicanovica ... Uz duzno postovanje za sve njih je Jokic Bog kosarke licno.

joki

pre 5 godina

Cista poezija, nevidjeno. Sada neka se opet jave oni strucnjaci i napisu kako Jokic nije najbolji srpski kosarkas svih vremena i pisu imena poput Divca, Stojakovica, Paspalja, Bodiroge, Kicanovica ... Uz duzno postovanje za sve njih je Jokic Bog kosarke licno.
(ratko, 27. januar 2019 11:02)

polako.
pod br.1 jokic verovatno hoce postati nas najbolji kosarkas svih vremena.
pod br2.jos nije stigao pedju.
3 puta all star.
sacekaj da jokic postane makar jednom.
4 mvp sezone pedja je bio.
sacekaj da vidimo na kom mestu ce nikola zavrsiti.
pedja je vodio ekipu do finala sa cuvenim lejkersima.
sacekaj da vidimo dokle ce denver stici ove sezone.
pedja je bio drugi strelac lige.
pedja je u top deset sutera nba svih vremena.gledajuci sve od procenta slobodnih bacanja do trojki,
inace karijeru je zvanicno zavrsio kao 4 najbolji trojkas svih vremena u nba.
jedini evropljan u top 10 nba sutera svih vremena.

Neko iz Banata

pre 5 godina

Dugo pratim NBA i ono sto mi cesto "zapada" za oko je da niti jedan komentator,novinar, pa ni kosarkas, ne spominje Nanada Krstica.Covek da nije imao pehove sa povredama(tad je postao centar inace PF),ubedljivo bi bio nas najbolji kosarkas preko bare(starter u kandidatima za titulu),a uz Tea najzasluzniji za vadjenje nase reprezentacije iz blata.
Jokiceva igra jako podseca na njega:ubica na postu ,visok bb IQ,meka ruka + nenametljivost(LaMarcus Aldridge 2.0)

Alija Sirotanović

pre 5 godina

@mich
Na sajtu basketball references imaš kompletnu NBA statistiku. Postoji upitnik, pa se možeš igrati ceo dan sa podacima. Mali je, verovatno, najbolji beli centar koji je ikada igrao u NBA, ima 24 godine ima još što šta reći...

JPR24

pre 5 godina

Dobro ljudi, valja biti i objektivan i napisati da ovima nisu igrali Embid i Batler, te da je Jokica ugl cuvao Simons koji realno 1na1 u reketu nema sta da trazi protiv Jokica koji je mnogo veci. Rezervnog centra su stavili na Milsapa (?) sto se polazalo kao ocajna taktika, jer ih je Nikola upropastio u prvoj cetvrtini ugl iz reketa, sto poenima sto skokovima.
(Pogan, 27. januar 2019 09:16)
Njihov problem sto su odluili da ih odmaraju...

maki1982

pre 5 godina

Jokic u najmanju ruku zasluzuje da bude u uzem krugu kandidata za MVP-ija. Hardena sam voleo zbog stila igre,finti i prodora, ali covek postigne 40 plus koseva, a sut za tri tipa 2 od 20. Jokic kroz skokove,asistencije i svoje poene doprinosi 50-60 posto svih poena Denvera sto je zastrasujuce. Po meni je Jokic najkorisniji na zapadu, a Janis na istoku, a posto Milvoki ima najbolji skor, Adetokumbo je objektivno MVP.

Aleksa

pre 5 godina

kakva poruka čelnicima NBA!!!... suspendujete igrača koji vas svaku noć kao od šale podučava košarku... ajde da je nešto uradio, nego ustao, prošetao se (kao i svi ostali) i vratio se... slobodno mu pišite jedan tripl dabl više, realno, oteli ste mu!...

direwolf

pre 5 godina

Ne razumem inace sta je sa vama ljudi? Imamo vrhunskog kosarkasa u najjacoj ligi sveta i pola komentara su negativni. Mrzite Jokica, Noleta, svakoga ko je uspesan i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu, a sta ste vi postigli u zivotu? Mrzite li i Teslu, Pupina, Milankovica, mozda Karadjordja ili Obrenovica jer nam je lepse bilo pre njih? Jos kad procitam komentare nekih kako se stide sto su Srbi, ali znajte mi ostali se ne stidimo vec vas se gadimo...

Klot

pre 5 godina

@direwolf

a što da ih vole? Zapravo tu imamo paradox...ne vole ih ne zato što su Srbi ili što ne dele pare, nego nemaju nikakav glas kao javne ličnosti da iako znaju na koji način funkcionišu unutrašnje stvari u Srbiji ne kažu nešto protiv nego rade isto što deo kvazi elite iz kruga dvojke. A voleti na koncu javne ličnosti je ionako uobrazilja da se sopstveni identitet transferuje na nekoga koje uspešan.
Svaka čast Jokiću, on je kao Zola u premier ligi 90-ih u fudbali kada je mozgom rasturao protivnike, ali kao lice bitno ikakvo za dobrobit Srbije nula.

Dag Kristi

pre 5 godina

Dobro ljudi, valja biti i objektivan i napisati da ovima nisu igrali Embid i Batler, te da je Jokica ugl cuvao Simons koji realno 1na1 u reketu nema sta da trazi protiv Jokica koji je mnogo veci. Rezervnog centra su stavili na Milsapa (?) sto se polazalo kao ocajna taktika, jer ih je Nikola upropastio u prvoj cetvrtini ugl iz reketa, sto poenima sto skokovima.
(Pogan, 27. januar 2019 09:16)

Slažem se, ali da je igrao Batler, bilo bi 40 razlike za Denver. Uzgred, zašto niko nije spominjao tokom cele sezone da je Denveru falilo 3-4 igrača?

Kolt

pre 5 godina

Po igrama zasluzuje da bude startni centar na all star mecu. Ali nije Amer, sta je tu je...
(mikac, 27. januar 2019 08:17)

Nijedan centar ne igra kao starter na Zapadu... Umesto koga treba da bude, evo reci? Umesto LeBrona, Džordža ili Duranta?

Jednostavno nije za startera trenutno, pa ni jedan Dejvis sa 29.3 poena, 13.3 skokova, 4.4 asistencije, 2.6 blokada i 1.7biće rezerva 99.9%, ne znam sta je sporno...

Realno

pre 5 godina

Kao da je juče bilo kad sam ovim pljuvacima pisao da Jokic ima 20 tripldablova, a evo vec 23! Šteta sto guraju hardena sa oko 30slobodnih po utakmici, sa tih 50 poena u prosjeku sigurno dobija MVP' iako nije zaslužio. Meni je Jokic MVP, a uspjeh je da je on u toj diskusiji sa 23 godine. Kad vec vole sve ove statistike, u zadnje dve utakmice gde je jokic imao preko 25 poena preko 17skokova i preko 6 asistencija, nije se nikada u istoriji nba desilo, da neko ima dve utakmice zaredom sa tim brojkama.

Stoposto

pre 5 godina

Ne razumem inace sta je sa vama ljudi? Imamo vrhunskog kosarkasa u najjacoj ligi sveta i pola komentara su negativni. Mrzite Jokica, Noleta, svakoga ko je uspesan i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu, a sta ste vi postigli u zivotu? Mrzite li i Teslu, Pupina, Milankovica, mozda Karadjordja ili Obrenovica jer nam je lepse bilo pre njih? Jos kad procitam komentare nekih kako se stide sto su Srbi, ali znajte mi ostali se ne stidimo vec vas se gadimo...
(direwolf, 27. januar 2019 10:34)
Druze, ti ljudi ne mrze samo Jokica i Novaka, ti ljudi mrze sve srpsko, ti ljudi nisu Srbi, samo sto im je maternji jezik Srpski. Možda su im nekad i preci bili Srbi, ali ti ljudi nisu Srbi u 90% slučajeva ostalih 10% su trolovi koji vole da njihovi komentari privuku paznju u negativnom smislu. Ali uglavnom su mrzitelji. Ti ljudi ne znaju ko je Pupin na primer.

Борис

pre 5 godina

За претходни меч, када је био суспендован, прочитах неке кометаре "ево, играју боље без њега, он их гуши".
Стварно треба да пропаднемо бре.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Totalna dominacija ove sezone. Mislim da je podjednako dobar (ako ne i bolji) od svih naših igrača koji su ikada igrali. Ako gledamo cifre. A ako gledamo kvalitet lige, onda su tu Vlade i Peđa nambr 1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ime, 27. januar 2019 08:19) # Link komentara

Kazes kvalitet lige
Neki Ol Star-ovi u vreme kad su Pedja i Divac razbijali sa Sakramentom
Voli Scerbiak karijera 14/4/2, Sarif Abdul Rahim, Bred Miler 11/7/1 karijera
Dzamal Magloir fantasticnih 7 poena, 6 skokova i 0.6 asistencije karijera
Memet Okur Ol Star :)
Dzo Dzonson hehe
A kad bi produzili i dalje od 2006-2007 na primer nalazili bi Ol Star-ove
Brendona Roja, Karlosa Buzera, Nelsona onog malog sto je igrao sa Jokicem u Denveru :D On je bio Ol Star
Cak i onaj drugi plej sto je igrao sa Jokicem Devon Heris je bio Ol Star :)
Pa ko sve tu nije igrao na Ol Star-u dalje Rendolf vezara iz Sakramenta, pa Deni Grendzer, Mo Vilijams
Kris Kaman i Dejvid Li Ol Star-ovi
Druze Nurkic je za Kamana i Lija klasa
A gde je danas Nurkic od Ol Star-a ni blizu kako je jaka konkurencija
Jedan Tauns koji nece ici na Ol Star je za ove navedene zver, a za neke spejs satl
Ova liga ti je care najaca igracki ikada

Ministar

pre 5 godina

Mogu samonda kazem da je ovakav jokic falio NBA ligi i da nismo svjesni koliko cijene Jokica j koliko se cude da jedan “big men” moze da radi ove stvari...Treba da smo srecni sto je lik nas i sto cini da nam je srce puno...A to sto su ga proglasili izdajicom sa 23 godine i sa preskocenim jednim velikim turnirom, to je odraz naseg “kvaliteta” kao drustva...Ziv bio Jokara!

Usa

pre 5 godina

Jeeeste, nije samo mvp nego dva mvp-a. Dobar je bucko, odlican, ali pre njega ima barem 7-8 dosta boljih igraca. Kako god, GSW masina se upalila i eto trece titule za redom cetvrte u poslednjih 5 godina idemoooo !

Radijator

pre 5 godina

MVP! Najbolji tamo gde se nista ne dobija na lepe oci. 
PatriJote, dajte si malo truda tokom leta, prevrnite koju gumu, pa vam mozda krene na bolje u zivotu.
(Zarkovo, 27. januar 2019 08:34)

Smiri strasti komsija.
Cinjenica je da se Jokic rodio recimo u Moldaviji da ne bi bio to sto jeste. Razvitak ipak duguje nasoj skoli kosarke i kakvom takvom sistemu rada.
Fer bi bilo da odigra za reprezentaciju sada kada se obezbedio ugovorom. No...ako ne zeli, bolje da ne igra...nego da dodje bezvoljan.
U svakom slucaju, glupo je pozivati ljude da prevrcu gume...kao da se svi bave sportom i kao da moras u najmanju ruku da budes NBA igrac da bi imao pravo na misljenje o nekom kosarkasu.

Pozdrav sa Filmskog Grada.

LBJ

pre 5 godina

Jokara standardno razbija. Ja da sam na njegovom mestu ne bih nikad vise ni igrao za reprezentaciju. 150 miliona dolara za 5 godina, alo? Dobro, posle poreza 15 miliona po godini, ali ipak je to mnogo više no što će ovi što igraju za reprezentaciju ikada videti. Što bi on rizikovao povredu i umarao se protiv nekih levih timova, igrajući pod trenerom koji nikad nije ni stigao do NBA, iskompleksiranim Đorđevićem? Te brinuo šta će o njemu reći, onaj Danilović, koji je u NBA ostao samo jednu sezonu, video da je ispod tog nivoa, i vratio se u Evropu.

mighty banana

pre 5 godina

@Milan Nisu samo brojke u pitanju, niko od naših nije imao takav uticaj na igru svog tima. Da, Peđa je bio treći strelac lige, ali Webber je uvek bio glavni tip u Kingsima. Dok je Nikolin stil igre, nesebičnost razlog zašto su i ostali postali bolji igrači. Sportski pozdrav

MOE32

pre 5 godina

Koja šamarčina NBA funkcionerima...Kaznis ga sa namerom on se vrati da najviše poena na utakmici,najviše skokova i najviše asistencija od svih igrača...Harden & sudije & funkcioneri nevera!!Samo bi jedno pitao:”Je li boli”?!
(room 1408, 27. januar 2019 08:18)

Nije fora u kaznjavanju da oslabis igraca i da on nakon kazne igra losu kosarku vec da ne ponovi ono sto je uradio. Pa njima je u interesu da on igra dobro jer dize rejting ligi. I sto je najgore, pitas funkcionere NBA lige i Hardena 'je li boli?'....... Evo, samo da se naspavaju pa ce dati odgovore...

Wlado

pre 5 godina

gledao sam ceo mec, jokic je bio odlican, prvo poluvreme se gurao pod kosem sa celom petorkom file, ali neverovatno kako su ostali u igri posle poluvremema(filadelfija), samo su sipali trojke. Posle je sve doslo na svoje esto, moram istaci da je plamli mnogo poboljsao svoju kosarku, cini mi se da krade fore od jokica i da ce biti vazan sraf u playoffu. Burton polako ulazi u formu kao i haris, jokic da je igrao ceo mec a mogao je, dao bi glat 50 poena bez preterivanja. imaju bas dugu klupu, nadam se da ce ih razigravati i dalje trener, nije dobro da se igra zasniva na 6 igraca. Takodje, imaju neverovatna potencijalna pojacanja u povredjenim IT i MPJ. Napred nuggetsi barem do polufinala konferencije ove godine.

DG85

pre 5 godina

Poslije zasluzene sportske suspenzacije, Joka se nesportski vratio i odigrao krajnje sebicnu utakmicu samo da napuni svoje kolone. Jos je skolnio Marija iz svoje ekipe da mu u tome ne smeta. Sreca pa na drugoj strani nije bilo Dzoa Embilda koji bi ga stavio u dzep. Ovako ga je skoro cijelo vrijeme cuvao svestrani Sajmons, kome se mora odati priznanje, ali ipak to nije njegova pozicija.

Pogan

pre 5 godina

Dobro ljudi, valja biti i objektivan i napisati da ovima nisu igrali Embid i Batler, te da je Jokica ugl cuvao Simons koji realno 1na1 u reketu nema sta da trazi protiv Jokica koji je mnogo veci. Rezervnog centra su stavili na Milsapa (?) sto se polazalo kao ocajna taktika, jer ih je Nikola upropastio u prvoj cetvrtini ugl iz reketa, sto poenima sto skokovima.

hadvao

pre 5 godina

Onaj americki klinac,pa i nas,kad vidi i procita da je Harden postigao 60 poena,kaze wau to je to,najbolji svih vremena ili slicno,onda ga njegov otac povede na utakmicu,kupi mu dres,patike,u hali se pojedu kokice,popije sok..pa onda pomnozis to sa jos jedno 30 miliona oceva ili iskompleksiranih majki otprilike i dobices impozantnu cifru i razlog zbog cega on mora da sutira 40 puta i izvede 28 bacanja prosjecno po utakmici do regularnog dijela..Jokara ne zakucava,nije napumpan misicima i zbog toga on u ovakvom NBAu nije u prvoj postavi All-stara,a pitanje je da li ce uopste igrati..Momak koji spontano stvara tripl dabl i vuce prosjecnu ekipu do drugog mjesta na zapadu definitvno zasluzuje epitet MVP regularnog dijela..ova partija od sinoc definitivno to pokazuje jer je razbio jednu od najjacih ekipa ove sezone..

Milan

pre 5 godina

(Ime, 27. januar 2019 08:19)

Prijatelju, niko od nasih igraca u NBA nije imao ovakve brojke. Pedja je imao poene na ovom nivou, Vlade je imao skokove na ovom nivou par sezona, niko nije imao ovoliko asistencija, a definitivno niko nije imao ovakve brojke u sve tri kategorije. A najbolje od Nikole je tek pred nama...

johnny

pre 5 godina

Poslije zasluzene sportske suspenzacije, Joka se nesportski vratio i odigrao krajnje sebicnu utakmicu samo da napuni svoje kolone. Jos je skolnio Marija iz svoje ekipe da mu u tome ne smeta. Sreca pa na drugoj strani nije bilo Dzoa Embilda koji bi ga stavio u dzep. Ovako ga je skoro cijelo vrijeme cuvao svestrani Sajmons, kome se mora odati priznanje, ali ipak to nije njegova pozicija.
(DG85, 27. januar 2019 09:11)

Au, brate. Kako tebi nije dobro...

ljupce

pre 5 godina

deco,sta smo naucili danas?nemojte da ljutite jokica.posle poraza kaze da moraju biti agresivni,na sledecoj utakmici ubaci 40 poena.sad su ga suspendovali sto je hteo da razdvoji igrace i spreci tucu,a on ostvari tripl-dabl.imao je motivamora se i to reci.ocigledno mu je zasmetao onaj poraz od jute pa tuca i na kraju kazna,a znamo svi kad je srbin najopasniji.ne terajte inat jokicu inace ce da vas unisti.pitajte ove u filadelfijioni su to upravo doziveli.mozda sam ja lud,ali ocekivao sam bas tripl-dabl na ovoj utakmici jer kad hoce jokic moze mnogo toga.decko postavio standarde mnogo visoko,a sa ovimtripl-dablom itekako konkurise za all star.ne bi me cudilo da i tu ima tripl-dabl.malo mu fali da i na all star utakmicama ima takav prosek.

Danijel Šifer

pre 5 godina

Znam da nema veze sa Jokićem (bravo kralju na TD), nego je neko ovde gledao Ziona Williamsona, No1 prospekta sa drafta '19?

marko

pre 5 godina

neverovatno da čovek uvek igra maskimalno 35 minuta dok ostali vodeći igrači igraju preko 40.. tako i Bogdanović.

da li ne mogu da izdrže više ili jednostavno treneri ne žele da igraju 40+?

Grimsby

pre 5 godina

Sta kaze brat fali mu brzina, to je otprilike kao da si rekao da Mesiju fali 2.metra da bi bio najbolji. Objektivno ako ovako nastavi bice najbolji evropski kosarkas ikada, nevezano da li ce uzimati titule sa reprezentacijom.

bole

pre 5 godina

Moze da prica ko sta hoce, i meni nije sve jedno sto vrda i nece da igra za reprezentaciju, tako ce verovatno uvek biti, mozda ce odigrati jedno ili dva takmicenja do kraja karijere... Ali ljudi, ovakve brojke i uticaj na tim od svih evropljana je imao samo Novitski, a Jokic ce ga presisati, sto je zakljucak da ce Nikola biti najbolji evropljanin svih vremena, uz duzno postovanje svih ostalih!!!

Danijel Šifer

pre 5 godina

Zahvaljujući Jokiću i povredama, Denver je dobio jos nekoliko igraca: Malika Bizlija, Tori Krega, Monte Morisa, Ernangomeza. Ova četvorica su sa Jokicem iznela poslednja dva meseca i nanizala pobede, a videli smo protiv Sunsa predhodnu utakmucu da Denver ima moćnu petorku i bez njih. Velika prednost Denvera je što mogu da ostanu sveži do PO i praktično su jedni tim zapada koji sa toliko uspeha koristi sve igrače (ne računam timove koji mešaju jer ne mogu da nadju pravu petorku)

Pera

pre 5 godina

Bravo Nikola. Konačno je prešao 20ppg i kako igra, ovo je za uživanje gledati. Izgleda da je i Denver kao tim sazreo jer su prošle godine, ovakvu utakmicu izgubili u Denveru gde Embid nije igrao kao ni danas..
Da još pobede Memfis i Nju Orleans i da mesec završe sa 12-4 skorom.. Memfis je u silaznoj putanji i koliko mi se čini, izgubili su 9 ili 10 uzastopno (mada i to može da bude opasno) dok Antoni Dejvis verovatno neće igrati za Pelikanse zbog povrede tako da je i to otvoreno za Denver..
Veliki pozdrav i.. iako sam rekao da više neću gledati onaj cirkus od All Star meča, ove godine će se pratiti i tek kako.. :)))

Milan

pre 5 godina

Ime

Ajoj.. Vlade Cembrlejn i Pedja Dzordan licno. Ne znas sta gledas ako kazes da su kvalitetniji, ovakav igrac nije vidjen u svetu, a ne kod nas. Smirite dozivljaj sa nostalgijom.

DukiNS

pre 5 godina

Neverovatno meku ruku ima Jokić. Sve otpatke oko koša lagano daje. Trojke, malo desnom, malo levom. 17 poena za četvrtinu , a da se ne oznoji čovek. Šta bi tek bilo da juri statistiku ko neki. Svaka čast majstore.

masterkg

pre 5 godina

Koja šamarčina NBA funkcionerima...Kaznis ga sa namerom on se vrati da najviše poena na utakmici,najviše skokova i najviše asistencija od svih igrača...Harden & sudije & funkcioneri nevera!!Samo bi jedno pitao:”Je li boli”?!
(room 1408, 27. januar 2019 08:18)

Ujutru prvo pogledam šta je uradio Jokić, ali ogavni su mi ovakvi komentari.... Baš se Harden i funkcioneri potresli ... Dobio je kaznu zbog kršenja pravila i to je to - ne smarajte ...

bata_mile

pre 5 godina

Sjajan nacin da se pocne dan.Jokiceva nepodnosljiva lakoca igranja kosarke. Srbi, ne budite najgori narod, ne pljujte svog coveka. Mir braco, danas je Sveti Sava, uzivajte u sportu :)

naucnik

pre 5 godina

mogu da ti..... čiste patike Jokiću, Jokiću... žao mi zbog cele frke oko reprezentacije, boli to sve i iskreno se nadam da će se srediti, ali nije fer onaj koji ne prizna da je dečko zmaj, da zaslužuje veliko poštovanje i da mu je bar malo drago odakle ovaj momak dolazi. Bravo Nikola i samo napred!!!

room 1408

pre 5 godina

Koja šamarčina NBA funkcionerima...Kaznis ga sa namerom on se vrati da najviše poena na utakmici,najviše skokova i najviše asistencija od svih igrača...Harden & sudije & funkcioneri nevera!!Samo bi jedno pitao:”Je li boli”?!

Zarkovo

pre 5 godina

MVP! Najbolji tamo gde se nista ne dobija na lepe oci.
PatriJote, dajte si malo truda tokom leta, prevrnite koju gumu, pa vam mozda krene na bolje u zivotu.

aco

pre 5 godina

Овакву партију није ниједан наш играч пружио у НБА, а још није на свом врхунцу. Ако поправи физикалије, може бити МВП за пар година.

Ime

pre 5 godina

Totalna dominacija ove sezone. Mislim da je podjednako dobar (ako ne i bolji) od svih naših igrača koji su ikada igrali. Ako gledamo cifre. A ako gledamo kvalitet lige, onda su tu Vlade i Peđa nambr 1.

mich

pre 5 godina

Ali posto je visi igrac od Robertsona i ima duzi palac na desnoj nozi uspeh Jokica mora da je veci, po vama....gde li izvlacite te kategorije????
Najvise TD od igraca nizih, mladjih, manje minuta gluposti TRIPL - DABL je upravo to sto jeste koga briga u kom minutu i sa koliko godina i sa kolikom visinom ga je ostvario.

debil

pre 5 godina

na minut i po pre kraja prve cetvrtine izlazi iz igre sa 17 pts, 7 reb, 5as.. bjelica juce sa ovim brojkama za celu utakmicu odigrao vanserijsku partiju.

Tumbarajko

pre 5 godina

Par opažanja:

Disko Stu na 3:53

Jokić počeo da skače k'o Rodman, na sitno.

Zakucao.

"Kao otimanje slatkiša od bebe" kaže komentator kad je uneo onog Džonsona pod koš

Bleki

pre 5 godina

Dobar je, fali mu brzina, eksplozivnost, par kilograma masti manje a par kilograma misica vise. Da su njegovi saigraci pogodili 50% zicera koje su promasili do sada bi u karijeri imao najmanje 35 tripl-dablova ali nije ovo lose, odlicno je SVAKA CAST JOKARA, zaludeo si amere uzmi sto vise para mozes od sponzora do kraja karijere.
Bleki

Milan

pre 5 godina

(Ime, 27. januar 2019 08:19)

Prijatelju, niko od nasih igraca u NBA nije imao ovakve brojke. Pedja je imao poene na ovom nivou, Vlade je imao skokove na ovom nivou par sezona, niko nije imao ovoliko asistencija, a definitivno niko nije imao ovakve brojke u sve tri kategorije. A najbolje od Nikole je tek pred nama...

room 1408

pre 5 godina

Koja šamarčina NBA funkcionerima...Kaznis ga sa namerom on se vrati da najviše poena na utakmici,najviše skokova i najviše asistencija od svih igrača...Harden & sudije & funkcioneri nevera!!Samo bi jedno pitao:”Je li boli”?!

debil

pre 5 godina

na minut i po pre kraja prve cetvrtine izlazi iz igre sa 17 pts, 7 reb, 5as.. bjelica juce sa ovim brojkama za celu utakmicu odigrao vanserijsku partiju.

masterkg

pre 5 godina

Koja šamarčina NBA funkcionerima...Kaznis ga sa namerom on se vrati da najviše poena na utakmici,najviše skokova i najviše asistencija od svih igrača...Harden & sudije & funkcioneri nevera!!Samo bi jedno pitao:”Je li boli”?!
(room 1408, 27. januar 2019 08:18)

Ujutru prvo pogledam šta je uradio Jokić, ali ogavni su mi ovakvi komentari.... Baš se Harden i funkcioneri potresli ... Dobio je kaznu zbog kršenja pravila i to je to - ne smarajte ...

Pogan

pre 5 godina

Dobro ljudi, valja biti i objektivan i napisati da ovima nisu igrali Embid i Batler, te da je Jokica ugl cuvao Simons koji realno 1na1 u reketu nema sta da trazi protiv Jokica koji je mnogo veci. Rezervnog centra su stavili na Milsapa (?) sto se polazalo kao ocajna taktika, jer ih je Nikola upropastio u prvoj cetvrtini ugl iz reketa, sto poenima sto skokovima.

hadvao

pre 5 godina

Onaj americki klinac,pa i nas,kad vidi i procita da je Harden postigao 60 poena,kaze wau to je to,najbolji svih vremena ili slicno,onda ga njegov otac povede na utakmicu,kupi mu dres,patike,u hali se pojedu kokice,popije sok..pa onda pomnozis to sa jos jedno 30 miliona oceva ili iskompleksiranih majki otprilike i dobices impozantnu cifru i razlog zbog cega on mora da sutira 40 puta i izvede 28 bacanja prosjecno po utakmici do regularnog dijela..Jokara ne zakucava,nije napumpan misicima i zbog toga on u ovakvom NBAu nije u prvoj postavi All-stara,a pitanje je da li ce uopste igrati..Momak koji spontano stvara tripl dabl i vuce prosjecnu ekipu do drugog mjesta na zapadu definitvno zasluzuje epitet MVP regularnog dijela..ova partija od sinoc definitivno to pokazuje jer je razbio jednu od najjacih ekipa ove sezone..

Wlado

pre 5 godina

gledao sam ceo mec, jokic je bio odlican, prvo poluvreme se gurao pod kosem sa celom petorkom file, ali neverovatno kako su ostali u igri posle poluvremema(filadelfija), samo su sipali trojke. Posle je sve doslo na svoje esto, moram istaci da je plamli mnogo poboljsao svoju kosarku, cini mi se da krade fore od jokica i da ce biti vazan sraf u playoffu. Burton polako ulazi u formu kao i haris, jokic da je igrao ceo mec a mogao je, dao bi glat 50 poena bez preterivanja. imaju bas dugu klupu, nadam se da ce ih razigravati i dalje trener, nije dobro da se igra zasniva na 6 igraca. Takodje, imaju neverovatna potencijalna pojacanja u povredjenim IT i MPJ. Napred nuggetsi barem do polufinala konferencije ove godine.

Ime

pre 5 godina

Totalna dominacija ove sezone. Mislim da je podjednako dobar (ako ne i bolji) od svih naših igrača koji su ikada igrali. Ako gledamo cifre. A ako gledamo kvalitet lige, onda su tu Vlade i Peđa nambr 1.

Milos

pre 5 godina

direwolf

Sajt ti je pun Hrvata, Bosnjaka (muslimana) i Albanaca (siptara). Tako da na svaku afirminativnu vest o Srbiji, nevezano da li je sport, kultura ili bilo sta, pojedinac ili grupa, oni to hejtuju i bacaju negativne komentare. Ima i nasih, onih razočaranih sto ne igra za reprezentaciju, meni lično ne smeta, a i znam da ce da zaigra kad bude trebalo, Olimpijske igre ili Svetsko prvenstvo.
Ignorisi negativnost!

bata_mile

pre 5 godina

Sjajan nacin da se pocne dan.Jokiceva nepodnosljiva lakoca igranja kosarke. Srbi, ne budite najgori narod, ne pljujte svog coveka. Mir braco, danas je Sveti Sava, uzivajte u sportu :)

DukiNS

pre 5 godina

Neverovatno meku ruku ima Jokić. Sve otpatke oko koša lagano daje. Trojke, malo desnom, malo levom. 17 poena za četvrtinu , a da se ne oznoji čovek. Šta bi tek bilo da juri statistiku ko neki. Svaka čast majstore.

Pera

pre 5 godina

Bravo Nikola. Konačno je prešao 20ppg i kako igra, ovo je za uživanje gledati. Izgleda da je i Denver kao tim sazreo jer su prošle godine, ovakvu utakmicu izgubili u Denveru gde Embid nije igrao kao ni danas..
Da još pobede Memfis i Nju Orleans i da mesec završe sa 12-4 skorom.. Memfis je u silaznoj putanji i koliko mi se čini, izgubili su 9 ili 10 uzastopno (mada i to može da bude opasno) dok Antoni Dejvis verovatno neće igrati za Pelikanse zbog povrede tako da je i to otvoreno za Denver..
Veliki pozdrav i.. iako sam rekao da više neću gledati onaj cirkus od All Star meča, ove godine će se pratiti i tek kako.. :)))

joki

pre 5 godina

Cista poezija, nevidjeno. Sada neka se opet jave oni strucnjaci i napisu kako Jokic nije najbolji srpski kosarkas svih vremena i pisu imena poput Divca, Stojakovica, Paspalja, Bodiroge, Kicanovica ... Uz duzno postovanje za sve njih je Jokic Bog kosarke licno.
(ratko, 27. januar 2019 11:02)

polako.
pod br.1 jokic verovatno hoce postati nas najbolji kosarkas svih vremena.
pod br2.jos nije stigao pedju.
3 puta all star.
sacekaj da jokic postane makar jednom.
4 mvp sezone pedja je bio.
sacekaj da vidimo na kom mestu ce nikola zavrsiti.
pedja je vodio ekipu do finala sa cuvenim lejkersima.
sacekaj da vidimo dokle ce denver stici ove sezone.
pedja je bio drugi strelac lige.
pedja je u top deset sutera nba svih vremena.gledajuci sve od procenta slobodnih bacanja do trojki,
inace karijeru je zvanicno zavrsio kao 4 najbolji trojkas svih vremena u nba.
jedini evropljan u top 10 nba sutera svih vremena.

direwolf

pre 5 godina

Ne razumem inace sta je sa vama ljudi? Imamo vrhunskog kosarkasa u najjacoj ligi sveta i pola komentara su negativni. Mrzite Jokica, Noleta, svakoga ko je uspesan i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu, a sta ste vi postigli u zivotu? Mrzite li i Teslu, Pupina, Milankovica, mozda Karadjordja ili Obrenovica jer nam je lepse bilo pre njih? Jos kad procitam komentare nekih kako se stide sto su Srbi, ali znajte mi ostali se ne stidimo vec vas se gadimo...

aco

pre 5 godina

Овакву партију није ниједан наш играч пружио у НБА, а још није на свом врхунцу. Ако поправи физикалије, може бити МВП за пар година.

naucnik

pre 5 godina

mogu da ti..... čiste patike Jokiću, Jokiću... žao mi zbog cele frke oko reprezentacije, boli to sve i iskreno se nadam da će se srediti, ali nije fer onaj koji ne prizna da je dečko zmaj, da zaslužuje veliko poštovanje i da mu je bar malo drago odakle ovaj momak dolazi. Bravo Nikola i samo napred!!!

bole

pre 5 godina

Moze da prica ko sta hoce, i meni nije sve jedno sto vrda i nece da igra za reprezentaciju, tako ce verovatno uvek biti, mozda ce odigrati jedno ili dva takmicenja do kraja karijere... Ali ljudi, ovakve brojke i uticaj na tim od svih evropljana je imao samo Novitski, a Jokic ce ga presisati, sto je zakljucak da ce Nikola biti najbolji evropljanin svih vremena, uz duzno postovanje svih ostalih!!!

Борис

pre 5 godina

За претходни меч, када је био суспендован, прочитах неке кометаре "ево, играју боље без њега, он их гуши".
Стварно треба да пропаднемо бре.

Stoposto

pre 5 godina

Ne razumem inace sta je sa vama ljudi? Imamo vrhunskog kosarkasa u najjacoj ligi sveta i pola komentara su negativni. Mrzite Jokica, Noleta, svakoga ko je uspesan i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu, a sta ste vi postigli u zivotu? Mrzite li i Teslu, Pupina, Milankovica, mozda Karadjordja ili Obrenovica jer nam je lepse bilo pre njih? Jos kad procitam komentare nekih kako se stide sto su Srbi, ali znajte mi ostali se ne stidimo vec vas se gadimo...
(direwolf, 27. januar 2019 10:34)
Druze, ti ljudi ne mrze samo Jokica i Novaka, ti ljudi mrze sve srpsko, ti ljudi nisu Srbi, samo sto im je maternji jezik Srpski. Možda su im nekad i preci bili Srbi, ali ti ljudi nisu Srbi u 90% slučajeva ostalih 10% su trolovi koji vole da njihovi komentari privuku paznju u negativnom smislu. Ali uglavnom su mrzitelji. Ti ljudi ne znaju ko je Pupin na primer.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Totalna dominacija ove sezone. Mislim da je podjednako dobar (ako ne i bolji) od svih naših igrača koji su ikada igrali. Ako gledamo cifre. A ako gledamo kvalitet lige, onda su tu Vlade i Peđa nambr 1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ime, 27. januar 2019 08:19) # Link komentara

Kazes kvalitet lige
Neki Ol Star-ovi u vreme kad su Pedja i Divac razbijali sa Sakramentom
Voli Scerbiak karijera 14/4/2, Sarif Abdul Rahim, Bred Miler 11/7/1 karijera
Dzamal Magloir fantasticnih 7 poena, 6 skokova i 0.6 asistencije karijera
Memet Okur Ol Star :)
Dzo Dzonson hehe
A kad bi produzili i dalje od 2006-2007 na primer nalazili bi Ol Star-ove
Brendona Roja, Karlosa Buzera, Nelsona onog malog sto je igrao sa Jokicem u Denveru :D On je bio Ol Star
Cak i onaj drugi plej sto je igrao sa Jokicem Devon Heris je bio Ol Star :)
Pa ko sve tu nije igrao na Ol Star-u dalje Rendolf vezara iz Sakramenta, pa Deni Grendzer, Mo Vilijams
Kris Kaman i Dejvid Li Ol Star-ovi
Druze Nurkic je za Kamana i Lija klasa
A gde je danas Nurkic od Ol Star-a ni blizu kako je jaka konkurencija
Jedan Tauns koji nece ici na Ol Star je za ove navedene zver, a za neke spejs satl
Ova liga ti je care najaca igracki ikada

Milan

pre 5 godina

Ime

Ajoj.. Vlade Cembrlejn i Pedja Dzordan licno. Ne znas sta gledas ako kazes da su kvalitetniji, ovakav igrac nije vidjen u svetu, a ne kod nas. Smirite dozivljaj sa nostalgijom.

Ministar

pre 5 godina

Mogu samonda kazem da je ovakav jokic falio NBA ligi i da nismo svjesni koliko cijene Jokica j koliko se cude da jedan “big men” moze da radi ove stvari...Treba da smo srecni sto je lik nas i sto cini da nam je srce puno...A to sto su ga proglasili izdajicom sa 23 godine i sa preskocenim jednim velikim turnirom, to je odraz naseg “kvaliteta” kao drustva...Ziv bio Jokara!

Bleki

pre 5 godina

Dobar je, fali mu brzina, eksplozivnost, par kilograma masti manje a par kilograma misica vise. Da su njegovi saigraci pogodili 50% zicera koje su promasili do sada bi u karijeri imao najmanje 35 tripl-dablova ali nije ovo lose, odlicno je SVAKA CAST JOKARA, zaludeo si amere uzmi sto vise para mozes od sponzora do kraja karijere.
Bleki

ljupce

pre 5 godina

deco,sta smo naucili danas?nemojte da ljutite jokica.posle poraza kaze da moraju biti agresivni,na sledecoj utakmici ubaci 40 poena.sad su ga suspendovali sto je hteo da razdvoji igrace i spreci tucu,a on ostvari tripl-dabl.imao je motivamora se i to reci.ocigledno mu je zasmetao onaj poraz od jute pa tuca i na kraju kazna,a znamo svi kad je srbin najopasniji.ne terajte inat jokicu inace ce da vas unisti.pitajte ove u filadelfijioni su to upravo doziveli.mozda sam ja lud,ali ocekivao sam bas tripl-dabl na ovoj utakmici jer kad hoce jokic moze mnogo toga.decko postavio standarde mnogo visoko,a sa ovimtripl-dablom itekako konkurise za all star.ne bi me cudilo da i tu ima tripl-dabl.malo mu fali da i na all star utakmicama ima takav prosek.

Neko iz Banata

pre 5 godina

Dugo pratim NBA i ono sto mi cesto "zapada" za oko je da niti jedan komentator,novinar, pa ni kosarkas, ne spominje Nanada Krstica.Covek da nije imao pehove sa povredama(tad je postao centar inace PF),ubedljivo bi bio nas najbolji kosarkas preko bare(starter u kandidatima za titulu),a uz Tea najzasluzniji za vadjenje nase reprezentacije iz blata.
Jokiceva igra jako podseca na njega:ubica na postu ,visok bb IQ,meka ruka + nenametljivost(LaMarcus Aldridge 2.0)

Zarkovo

pre 5 godina

MVP! Najbolji tamo gde se nista ne dobija na lepe oci.
PatriJote, dajte si malo truda tokom leta, prevrnite koju gumu, pa vam mozda krene na bolje u zivotu.

Tumbarajko

pre 5 godina

Par opažanja:

Disko Stu na 3:53

Jokić počeo da skače k'o Rodman, na sitno.

Zakucao.

"Kao otimanje slatkiša od bebe" kaže komentator kad je uneo onog Džonsona pod koš

maki1982

pre 5 godina

Jokic u najmanju ruku zasluzuje da bude u uzem krugu kandidata za MVP-ija. Hardena sam voleo zbog stila igre,finti i prodora, ali covek postigne 40 plus koseva, a sut za tri tipa 2 od 20. Jokic kroz skokove,asistencije i svoje poene doprinosi 50-60 posto svih poena Denvera sto je zastrasujuce. Po meni je Jokic najkorisniji na zapadu, a Janis na istoku, a posto Milvoki ima najbolji skor, Adetokumbo je objektivno MVP.

Alija Sirotanović

pre 5 godina

@mich
Na sajtu basketball references imaš kompletnu NBA statistiku. Postoji upitnik, pa se možeš igrati ceo dan sa podacima. Mali je, verovatno, najbolji beli centar koji je ikada igrao u NBA, ima 24 godine ima još što šta reći...

JPR24

pre 5 godina

Dobro ljudi, valja biti i objektivan i napisati da ovima nisu igrali Embid i Batler, te da je Jokica ugl cuvao Simons koji realno 1na1 u reketu nema sta da trazi protiv Jokica koji je mnogo veci. Rezervnog centra su stavili na Milsapa (?) sto se polazalo kao ocajna taktika, jer ih je Nikola upropastio u prvoj cetvrtini ugl iz reketa, sto poenima sto skokovima.
(Pogan, 27. januar 2019 09:16)
Njihov problem sto su odluili da ih odmaraju...

marko

pre 5 godina

neverovatno da čovek uvek igra maskimalno 35 minuta dok ostali vodeći igrači igraju preko 40.. tako i Bogdanović.

da li ne mogu da izdrže više ili jednostavno treneri ne žele da igraju 40+?

johnny

pre 5 godina

Poslije zasluzene sportske suspenzacije, Joka se nesportski vratio i odigrao krajnje sebicnu utakmicu samo da napuni svoje kolone. Jos je skolnio Marija iz svoje ekipe da mu u tome ne smeta. Sreca pa na drugoj strani nije bilo Dzoa Embilda koji bi ga stavio u dzep. Ovako ga je skoro cijelo vrijeme cuvao svestrani Sajmons, kome se mora odati priznanje, ali ipak to nije njegova pozicija.
(DG85, 27. januar 2019 09:11)

Au, brate. Kako tebi nije dobro...

Grimsby

pre 5 godina

Sta kaze brat fali mu brzina, to je otprilike kao da si rekao da Mesiju fali 2.metra da bi bio najbolji. Objektivno ako ovako nastavi bice najbolji evropski kosarkas ikada, nevezano da li ce uzimati titule sa reprezentacijom.

Realno

pre 5 godina

Kao da je juče bilo kad sam ovim pljuvacima pisao da Jokic ima 20 tripldablova, a evo vec 23! Šteta sto guraju hardena sa oko 30slobodnih po utakmici, sa tih 50 poena u prosjeku sigurno dobija MVP' iako nije zaslužio. Meni je Jokic MVP, a uspjeh je da je on u toj diskusiji sa 23 godine. Kad vec vole sve ove statistike, u zadnje dve utakmice gde je jokic imao preko 25 poena preko 17skokova i preko 6 asistencija, nije se nikada u istoriji nba desilo, da neko ima dve utakmice zaredom sa tim brojkama.

mighty banana

pre 5 godina

@Milan Nisu samo brojke u pitanju, niko od naših nije imao takav uticaj na igru svog tima. Da, Peđa je bio treći strelac lige, ali Webber je uvek bio glavni tip u Kingsima. Dok je Nikolin stil igre, nesebičnost razlog zašto su i ostali postali bolji igrači. Sportski pozdrav

Danijel Šifer

pre 5 godina

Zahvaljujući Jokiću i povredama, Denver je dobio jos nekoliko igraca: Malika Bizlija, Tori Krega, Monte Morisa, Ernangomeza. Ova četvorica su sa Jokicem iznela poslednja dva meseca i nanizala pobede, a videli smo protiv Sunsa predhodnu utakmucu da Denver ima moćnu petorku i bez njih. Velika prednost Denvera je što mogu da ostanu sveži do PO i praktično su jedni tim zapada koji sa toliko uspeha koristi sve igrače (ne računam timove koji mešaju jer ne mogu da nadju pravu petorku)

Dag Kristi

pre 5 godina

Dobro ljudi, valja biti i objektivan i napisati da ovima nisu igrali Embid i Batler, te da je Jokica ugl cuvao Simons koji realno 1na1 u reketu nema sta da trazi protiv Jokica koji je mnogo veci. Rezervnog centra su stavili na Milsapa (?) sto se polazalo kao ocajna taktika, jer ih je Nikola upropastio u prvoj cetvrtini ugl iz reketa, sto poenima sto skokovima.
(Pogan, 27. januar 2019 09:16)

Slažem se, ali da je igrao Batler, bilo bi 40 razlike za Denver. Uzgred, zašto niko nije spominjao tokom cele sezone da je Denveru falilo 3-4 igrača?

Aleksa

pre 5 godina

kakva poruka čelnicima NBA!!!... suspendujete igrača koji vas svaku noć kao od šale podučava košarku... ajde da je nešto uradio, nego ustao, prošetao se (kao i svi ostali) i vratio se... slobodno mu pišite jedan tripl dabl više, realno, oteli ste mu!...

MOE32

pre 5 godina

Koja šamarčina NBA funkcionerima...Kaznis ga sa namerom on se vrati da najviše poena na utakmici,najviše skokova i najviše asistencija od svih igrača...Harden & sudije & funkcioneri nevera!!Samo bi jedno pitao:”Je li boli”?!
(room 1408, 27. januar 2019 08:18)

Nije fora u kaznjavanju da oslabis igraca i da on nakon kazne igra losu kosarku vec da ne ponovi ono sto je uradio. Pa njima je u interesu da on igra dobro jer dize rejting ligi. I sto je najgore, pitas funkcionere NBA lige i Hardena 'je li boli?'....... Evo, samo da se naspavaju pa ce dati odgovore...

JPR24

pre 5 godina

Cista poezija, nevidjeno. Sada neka se opet jave oni strucnjaci i napisu kako Jokic nije najbolji srpski kosarkas svih vremena i pisu imena poput Divca, Stojakovica, Paspalja, Bodiroge, Kicanovica ... Uz duzno postovanje za sve njih je Jokic Bog kosarke licno.
(ratko, 27. januar 2019 11:02)
Jokić je na putu da bude najbolji, još je prerano da se o tome govori, još nije ni u plejof ušao. Mlad je, ima još 10 godina komotno da igra, ako mu se toliko igra, ne vidim potrebu za žurbu sa epitetima.

superb serb

pre 5 godina

Učinak Denvera u Jokićevim td mečevima 21-2!!! Osnovna razlika izmedju RW-a i Nikole, dečko omogućuje 99% pobeda svom timu td učinkom. Jednostavno Vestbruk nema tu moć... Jokić nije sebičan, opušten je kao bik Ferdinand :))
Nije igrač koji pumpa statistiku, njegove dobre partije utiču na ishod utakmice, loša igra sigurno donosi poraz Denveru. Trenutno je četvrti trojkaš Denvera, bizarno jer je centar. Ovo mu je treća sezona koju će završiti u najboljih 12(indeks korisnosti) mvp liste. Tek mu je četvrta sezona, sigurno će unaprediti svoju igru. Bravo Nikola!!!

ratko

pre 5 godina

Cista poezija, nevidjeno. Sada neka se opet jave oni strucnjaci i napisu kako Jokic nije najbolji srpski kosarkas svih vremena i pisu imena poput Divca, Stojakovica, Paspalja, Bodiroge, Kicanovica ... Uz duzno postovanje za sve njih je Jokic Bog kosarke licno.

Radijator

pre 5 godina

MVP! Najbolji tamo gde se nista ne dobija na lepe oci. 
PatriJote, dajte si malo truda tokom leta, prevrnite koju gumu, pa vam mozda krene na bolje u zivotu.
(Zarkovo, 27. januar 2019 08:34)

Smiri strasti komsija.
Cinjenica je da se Jokic rodio recimo u Moldaviji da ne bi bio to sto jeste. Razvitak ipak duguje nasoj skoli kosarke i kakvom takvom sistemu rada.
Fer bi bilo da odigra za reprezentaciju sada kada se obezbedio ugovorom. No...ako ne zeli, bolje da ne igra...nego da dodje bezvoljan.
U svakom slucaju, glupo je pozivati ljude da prevrcu gume...kao da se svi bave sportom i kao da moras u najmanju ruku da budes NBA igrac da bi imao pravo na misljenje o nekom kosarkasu.

Pozdrav sa Filmskog Grada.

LBJ

pre 5 godina

Jokara standardno razbija. Ja da sam na njegovom mestu ne bih nikad vise ni igrao za reprezentaciju. 150 miliona dolara za 5 godina, alo? Dobro, posle poreza 15 miliona po godini, ali ipak je to mnogo više no što će ovi što igraju za reprezentaciju ikada videti. Što bi on rizikovao povredu i umarao se protiv nekih levih timova, igrajući pod trenerom koji nikad nije ni stigao do NBA, iskompleksiranim Đorđevićem? Te brinuo šta će o njemu reći, onaj Danilović, koji je u NBA ostao samo jednu sezonu, video da je ispod tog nivoa, i vratio se u Evropu.

JPR24

pre 5 godina

Bice Jokic jedan od najboljih koji su ikada igrali ovu igru ali mnogo toga ce zavisiti i od toga koliko ce prstena osvojiti.
(direwolf, 27. januar 2019 10:26)
Pa i logično je da se gledaju titule. Džaba neki Harden i sa 50 poene po utakmici, ili Westbrook sa ne znam ni ja koliko trripl dablova u sezoni, a kad dođje plejof i ozbiljne partije, ugase se, džaba ima sva statistika sveta ako ne ubodu ni je su titulu u karijeri.

JPR24

pre 5 godina

За претходни меч, када је био суспендован, прочитах неке кометаре "ево, играју боље без њега, он их гуши".Стварно треба да пропаднемо бре.
(Борис, 27. januar 2019 10:43)

Pa jeste, rekoše guši Mareja.. Eno ugušio ga, ostade bez poena.. Ah ne, trener ga ostavio da odmara, hehe.. Šta ćeš to su dežurni znalci, prate NBA po 30 godina i tako to, pa su u stanju i da kažu da centar nije nikakava ako ima asistencije...

ljAXE

pre 5 godina

“Bojali smo se da ce bez Dzoela Embida Nikola Jokic imati svoje vece I strah se obistinio”, konstatovali su veceras komentatori Filadelfije. Jokic je zver. Odigrao za udzbenike. Vukao je Denver kada je bilo najbitnije. Bez Dzemala Marija ali I Fila bez Embida I Batlera. Statistika kaze da je Jokic peti najmladji igrac u istoriji NBA koji je dostigao 20 tripl-dablova. Vidi se da mu nedostaje Mari jer Barton I Heris neznaju pik-and-rol sa Jokicem. Nikola sve odradi ali se Barton zavrze ”ko pile u kucine”. Velika pobeda, odlicno vece a komentatori File su uglavnom komentarisali pogadjate-Nikolu Jokica.

Kolt

pre 5 godina

Po igrama zasluzuje da bude startni centar na all star mecu. Ali nije Amer, sta je tu je...
(mikac, 27. januar 2019 08:17)

Nijedan centar ne igra kao starter na Zapadu... Umesto koga treba da bude, evo reci? Umesto LeBrona, Džordža ili Duranta?

Jednostavno nije za startera trenutno, pa ni jedan Dejvis sa 29.3 poena, 13.3 skokova, 4.4 asistencije, 2.6 blokada i 1.7biće rezerva 99.9%, ne znam sta je sporno...

lignjoslav

pre 5 godina

@istinabre
Mislim da je bio 3. strelac lige, ali svejedno. Biti najbolji strelac i igrač nije isto...a najbolji "evropejac" kako ti kazeš nije bio ni u svoje vreme. Dirk je koliko znam još uvek jedini MVP lige iz evrope (i to ne one godine kad je uzeo prsten) i uz Toni Parkera jedini MVP finalne serije i ja mislim 3 puta izabran u prvu petorku lige, dok Peđa nije bio u prvoj petorci lige ni te godine kada je bio 3. strelac lige. Mnogo sam ga voleo, ali nikad na moju zalost nije bio prva violina ni u jednom klubu. Na zalost i hronična povreda leđa ga je omela da duže igra na vrhunskom nivou, a onaj megachoke protiv LAL mu je nekako prelomio karijeru koja je krenula tada silaznom putanjom. Da je tada ubo, ko zna gde bi mu bio limit.

analiticar_amater

pre 5 godina

Odličan je Nikola Jokić! Nema nameru da stane i to je sjajna vest. Osim što je sebe promovisao u jednog od tri najbolja NBA centra, pomogao je i rastu ugleda drugih igrača koji je prezivaju na -IĆ. I stiže jedna vest koja me je rastužila jer Divac opet propušta veliku šansu. Ne mogu da verujem. Divac me je ponovo razočarao - Nikola Vučević ide u Lejkerse!!! Lejkersi mogu da se odreknu Zubca i nekih drugih igrača. Vučević ima najbolji procenat šuta od svih centara u NBA. Ima isti procenat kao Bogdan?!?! Sjajno bi radio ono što nikada neće moći Vili Koli-Stajn - otvarao bi prostor Foksu da uleće pod koš. Ubrzao bi igru, postizao bi više poena od Vilija a o broju skokova da i ne govorim. Medžiku Džonsonu i Lebronu je dobar ali ne i Divcu i Stojakoviću. Katastrofa!!!
(Đole, 27. januar 2019 15:02)

Sto te je tu Divac razocarao? Jel vi mislite da je njegov posao kao na nekoj igrici menadzera ili tako nesto? Da li je njima Vucevic uopste potreban? Da li su uopste bili u prilici da ga dovedu u svoje redove? Ti si tako nesto zamislio i onda te je Divac razocarao. U ostalom, koga briga gde ce taj crnogorac?

јд123

pre 5 godina

Dobar je bucko, odlican, ali pre njega ima barem 7-8 dosta boljih igraca.
(Usa, 27. januar 2019 10:17)

Ха, ха, ха, ево и хејтери већ признају да је Јокић међу 10 најбољих играча у НБА.

baron

pre 5 godina

(Dragan-Borca, 27. januar 2019 10:44)

Vec nekoliko puta pises isti komentar, te moram da ti odgovorim.
Sve evoluira, napreduje, poboljsava se, ali pravi kvalitet necega ostaje vecan. Igraci poput Jordana, S.O'Neala, Jabbara, Hakima, Barklija, Malouna, Birda, Magica jednom se radjaju.
Ako nekoliko takvih igraca igra u jerdnoj eri, nema dileme, ta era je najaca. Danas su igraci medijski daleko vise ispraceni, sto ne znaci da su bolji. Danasnja kosarka je zabavnog karaktera, takmicarski duh poseduju samo GSW i Spursi. Ne moze se reci da su Derozan, P.George, RW bolji od Drexlera, Milera, Mullina. Ne moze kroz statistiku da se uporedjuje liga bez odbrana, gde se svako vece daje 240koseva sa onom gde je vecina igraca igrala za tim, ne za sebe, gde su postojale odbrane. Bilo je nezamislivo da igraci poput Jokica igraju 90ih, sta bi on radio protiv Hakima, gde je akcenat vecine timova bio na odbrani? Nije tada pola tima trcalo za Lebrona, RW, Jokica da oni imaju TD svako vece.
Danasnji kosarkasi su max zasticeni u napadu, do te mere da odbrambeni igrac sme samo ruke da podigne. Zato ima tako mnogo prividno dobrih napadaca.

Po tebi, svaki danasnji naucnik pametniji je i bolji od Tesle, Ajnstajna.
A zasto ne izmisle nesto poput njih?
Zasto neko danas ne napise muziku i pesmu poput Led Zeppelina, Pink Floyda, zasto neko ne prestigne Elvisa?
Zasto sto vreme ne cini coveka pametnijim, talentovanijim vec informisanijim. Ali ne moze informacija da igra kosarku, pise pesme.

vince carter

pre 5 godina

@LBJ ti imas ubedljivo najgore i najiritantnije komentare koji nemaju veze sa realnoscu a mnogo puta iznosis i neistinite podatke! @Dragan-Borca ti pricas za Nba u periodu 2002-2009 gde je Istok bio mnogo slabiji od zapada i navodis neke igrace koji su stizali do All Stara. Prvi All star sto sam gledao,petorka zapada je bila Shaq,Dankan,Garnet,Brajant,Kidd..pametnom dosta. Pominjes Brandona Roya koga su povrede unistile a u tom periodu 2003 na primer falilo je da Grant Hill i Peny Hardaway budu na svom vrhuncu ali su bili unisteni povredama i opreracijama. A ranije igracina kao sto je Skoti Pipen dva puta nije dosao do All stara,pa pogledaj all star istoka 1990te da se smrznes. Pa pitanje jel bi bio Jokic glavni pored Webera? Jel bi Jokic igrao ovu igru 90tih ili bi morao da igra u reketu,pa igrao bi u reketu! Svako bi u nekom drugom vremenu igra stilom koji se igra u tom trenutku! Gledam nesto statistiku Boston vs Chicago 1987..Larry Bird je sutnuo jednu jedinu trojku za celu seriju,Bird koji bi vezanih ociju dobio Hardena u trojkama,a jedan Ball sa svojim smesnim izbacajem uzima sigurno 6,7 po utakmici. Drugacije se igralo,nema poredjenja.Toni Kukoc 211cm,odlican sut,odlican dodavac,tezak za cuvanje..ako gledate statistiku Pedja je bolji od njega ali Kukoc je igrao sa Jordanom i Pipenom a po predispozicijama i mogucnostima jasno je ko je bolji.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 5 godina

Neka se Pedja Stojakovic polako pakuje,
sprema se uskoro smena na mestu broj jedan liste najboljih kosarkasa u srpskoj istoriji...

DG85

pre 5 godina

Poslije zasluzene sportske suspenzacije, Joka se nesportski vratio i odigrao krajnje sebicnu utakmicu samo da napuni svoje kolone. Jos je skolnio Marija iz svoje ekipe da mu u tome ne smeta. Sreca pa na drugoj strani nije bilo Dzoa Embilda koji bi ga stavio u dzep. Ovako ga je skoro cijelo vrijeme cuvao svestrani Sajmons, kome se mora odati priznanje, ali ipak to nije njegova pozicija.

mich

pre 5 godina

Ali posto je visi igrac od Robertsona i ima duzi palac na desnoj nozi uspeh Jokica mora da je veci, po vama....gde li izvlacite te kategorije????
Najvise TD od igraca nizih, mladjih, manje minuta gluposti TRIPL - DABL je upravo to sto jeste koga briga u kom minutu i sa koliko godina i sa kolikom visinom ga je ostvario.

Đole

pre 5 godina

Odličan je Nikola Jokić! Nema nameru da stane i to je sjajna vest. Osim što je sebe promovisao u jednog od tri najbolja NBA centra, pomogao je i rastu ugleda drugih igrača koji je prezivaju na -IĆ. I stiže jedna vest koja me je rastužila jer Divac opet propušta veliku šansu. Ne mogu da verujem. Divac me je ponovo razočarao - Nikola Vučević ide u Lejkerse!!! Lejkersi mogu da se odreknu Zubca i nekih drugih igrača. Vučević ima najbolji procenat šuta od svih centara u NBA. Ima isti procenat kao Bogdan?!?! Sjajno bi radio ono što nikada neće moći Vili Koli-Stajn - otvarao bi prostor Foksu da uleće pod koš. Ubrzao bi igru, postizao bi više poena od Vilija a o broju skokova da i ne govorim. Medžiku Džonsonu i Lebronu je dobar ali ne i Divcu i Stojakoviću. Katastrofa!!!

Bodibond

pre 5 godina

Pedja je jedini evropejac koji je došao do drugog mesta u jednoj godini na listi strelaca, lepo bi bilo da se ne brukaš ovde!
(istinabre, 27. januar 2019 17:04)

Peja je Evropljanin a ne Evropejac, to je nesto drugo.

očigledno

pre 5 godina

Steta sto nije bilo Embida, Batler, koji je u losoj formi, ne bi ni bio od prevelike pomoci sada (jedino ako bi bilo vrlo neizvesno). Bilo bi vrlo lepo videti duel dva najbolja, a prilicno razlicita, centra u ligi. Siksersi osim Embida nemaju klasicnog centra u rosteru, sto je Jokica uglavnom ostavljalo u mismatch-u i zahtevalo double-team, a onda bi Jokic nasao slobodnog igraca, tako da Siksersi nisu mogli da ga sacuvaju, a on je to koristio. Kad se u poenima ne bi racunali oni njegovi nastupi kada je uzimao manje od 5-6 suteva (koliko uzme igrac koji igra 7-8 minuta po mecu), siguran sam da bi mu prosek bio cak i preko 25 poena po mecu, sto bi ga definitivno uvrstilo u najbolju petorku zapada na all staru, ali nije to ni previse vazno sada. Vazno je sta ce sa Nagetsima uraditi u plej ofu u ovom krcatom zapadu...

Rik Smits, Flying Dutchman

pre 5 godina

Tesko je to uporedjivati, igrace iz dva razlicita vremena. Ko bi se kako snasao... Cinjenica je da je danas konkurencija na centru daleko manja nego recimo 90-ih. Cinjenica je da se tada igrala fizicki jaca odbrana. Cinjenica je da si morao vise da se trosis na obe strane terena. Cinjenica je da si sredinom 90-ih imao 4 centra sa prosekom od blizu 30 poena po mecu - Olajdzuvon, Juing, Robinson i O'Nil. To je bila prva liga centara. Pa onda druga liga, Morning, Divac, Mutombo i Smits. Pa tu negde, ali jako kratko i Dino Radja. Pa cesto povredjeni Roni Sajkli iz Majamija. I onda svako vece izlazis na teren protiv tih zveri. A nekada te ne cuvaju oni nego specijalci za odbranu na poziciji cetvorke - Mejson, Oukli, Rodman, Leri Dzonson, Horas Grent, Kevin Vilis. Pa nekada ti moras da cuvas cetvorku, a tu su Kemp, Barkli i naravno Karl Meloun. E to vreme je bilo pravi test za jednog visokog igraca. Nisam siguran za ovo sada, mozda gresim...

vince carter

pre 5 godina

Kao sto sam rekao @Lbj ti svojim komentarima mozes samo ljudima da ogadis Lebrona,posto si izmislio komentar koji bi trebao da ukanali Jordana pa ponavljanjem istog se nadas da ce ti neko i poverovati. Tacno Jordan nije dosao do finala do 1991 jer je u svojoj konferenciji imao sampionske ekipe Celticsa i Bad Boysa. Finala sa Pistonsima 89te i 90te su bila prava Nba finala posto su pistonsi lako preslisali Lejkerse sa Medzikom i Karimom i Portland. Medzik 1991 ne da je igrao za Lejkerse nego je bio i drugi u Mvp trci. Portland je 1991 imao 3 all star igraca,pored Draxlera i portera koji su pruzali fantasticne partije,Duckwort,Kersey,Wiliams su redovno imali dabl dablove plus sjajni defanzivac Klif Robinson,plus Dany Ejndz sa klupe itd. "Stari" Stokton i Meloun koju su sa 4:1 preslisali mladog Dankana,zatim Robinsona i ostale Spurse i pocistili Lejkerse sa 4 all stara plus dobili Hjuston sa Hakimom,barklijem,drexlerom a izgubili od "mladih" Bulsa Rodman 36,Jordan 35,Pipen 33 sa tim da pipen zbog povrede ledja slabo igrao 1998 u finalu. Samo da pomenem da su Hjuston Roketsi 1995 dobili Finix 4:3 u seriji i preziveli dve partije Kevina Johnsona od 43 poena i 13 asistencija,46 poena 10 asistencija u game 7. Taj isti Johnson 1993 je bio mladji i nije imao problema sa povredama,ovo o Barkliju bez komentara. Jordan je 1989 bio ubedljivo najbolji asistent Bulsa sa 8 po mecu a imao i 12 dok je igrao na mestu point guarda. Nauci sta je trougao phil jacksona gde svako ima svoje zadatke.

Klot

pre 5 godina

@direwolf

a što da ih vole? Zapravo tu imamo paradox...ne vole ih ne zato što su Srbi ili što ne dele pare, nego nemaju nikakav glas kao javne ličnosti da iako znaju na koji način funkcionišu unutrašnje stvari u Srbiji ne kažu nešto protiv nego rade isto što deo kvazi elite iz kruga dvojke. A voleti na koncu javne ličnosti je ionako uobrazilja da se sopstveni identitet transferuje na nekoga koje uspešan.
Svaka čast Jokiću, on je kao Zola u premier ligi 90-ih u fudbali kada je mozgom rasturao protivnike, ali kao lice bitno ikakvo za dobrobit Srbije nula.

LogenMNE

pre 5 godina

Po igrama zasluzuje da bude startni centar na all star mecu. Ali nije Amer, sta je tu je...
(mikac, 27. januar 2019 08:17)

Sto su ameri tu krivi? Krivi su Srbi koji ga nisu izglasali. On je dobio vrhunske rezultate glasanja trenera i medija. Da subse Srbi malo potrudili, bio bi starter

ramplstilskin

pre 5 godina

Kada se trudio da igra odbranu dobio bi ekspresno 4-5 ličnih o onda je odlučeno da je mnogo bolje da imamo 20-10-10 nego da nemamo.

vince carter

pre 5 godina

Bravo @Paspalj-Cendler ne znam zasto je uopste lik izvlacio statistiku karijere igraca kada se poziv na All Star zasluzuje u toku odredjene sezone. Neko pokida jednom u zivotu i dobije poziv a neko ode i nezasluzeno ispred nekog boljeg igraca. Grant Hil je vec bio velika zvezda pre povrede i postao bi veliki superstar da nisu povrede a ako mu neko pogleda samo statistiku za karijeru jer je igrao do 2013te reci ce ma kakav Grant Hil. On se pomirio sa cinjenicom da vise ne moze biti glavni igrac tima i postao role igrac dok na primer Penny Hardaway nikada nije mogao da se pomiri sa tim,mentalno slabiji od Hila i brzo je zavrsio karijeru.

Danijel Šifer

pre 5 godina

Znam da nema veze sa Jokićem (bravo kralju na TD), nego je neko ovde gledao Ziona Williamsona, No1 prospekta sa drafta '19?

ratko

pre 5 godina

@joki
Pedja je u citavoj karieri bio 3 puta na alstar, Jokic sa 23 godine prvi put (sigurno ce imati najmanje 10 alstar utakmica).
Pedja 4 mvp jedne i to najbolje sezone, Jokic je tu negde vec sada.
Pedja nije bio u finalu konferencije (ne u velikom finalu) sa Lejkersima nego Kingsima. Realno je tada bio prvi igrac Kingsa (on jih je vodio) Veber a ne Pedja. Jokic je apsolutno prvi igrac i vodja druge najjace ekipe nikad jaceg zapada. Pedja je osvojio titulu sa Dalasom ali nije bio ni blizu vodje ekipe.
Pedja je bio odlican suter (ne najbolji u ligi), u nba karieri su recimo Gasol i Parker postigli mnogo vise poena, da o Novickom i drugima ne pricam, dok je Jokic kompletan igrac, mnogo vise od sutera.

Raci

pre 5 godina

Najbolji igrac iz Srbije u NBA, uskoro ce biti i najbolji Euro igrac u NBA. Vremenom clan kuce slavnih i najbolji centar u istoriji...zivi bili pa videli.

stanoje

pre 5 godina

@Đole
Mislis da Divac sme da gomila igrace koji se prezivaju na IC? Znas li da su ga pojedinci vec prozivali sto je doveo dvojicu Srba u Sakramento?

nba86

pre 5 godina

1/4 za 3p 2-2, za 2 (5-10, ali je realno imao 7-5 jer ta tri promasaja nisu kostala ekipu jer je u jednom napadu imao dva promasaja, ali I dva of skoka posle kojih daje kosh, kao I posle jos jednog promasaja skok u napadu I kos), sb 1-1, 7 skokova (3 of), 3 as, +3 za 10 minuta. 2/4 za sedam minuta samo 3-4 sb, za dva nije sutirao, a za tri je sutnuo u poslednjoj sekundi poluvremena maltene ispod svog kosa, 5 skokova, 1 as. 3/4 12 minuta 3-3 za 2, 2-2 sb, 5 sk, 5 as +2, u ovoj cetvrtini je imao I tu jedinu izg loptu na mecu. 4/4 2-6 za dva, 1s I ta jedna as kojom je kompletirao td za 4 min, +4 I jedina lg tad. od ta 4 promasaja dva su bila u jednom napadu kad je osvojio loptu tako sto je izgurao dvojicu u aut, a imao je I taj of posle jos jednog promasaja, tako da mu je realan sut bio 2-2 za tri, sb 6-7, a za dva 10-14, dakle od dvadeset napada poentirao je u 15, plus deset as sa jednom izgubljenom loptom samo. 33 min, 32 poena, 18 s, 10 as, totalna dominacija.

batistuta

pre 5 godina

Dugo pratim NBA i ono sto mi cesto "zapada" za oko je da niti jedan komentator,novinar, pa ni kosarkas, ne spominje Nanada Krstica.Covek da nije imao pehove sa povredama(tad je postao centar inace PF),ubedljivo bi bio nas najbolji kosarkas preko bare(starter u kandidatima za titulu),a uz Tea najzasluzniji za vadjenje nase reprezentacije iz blata.
Jokiceva igra jako podseca na njega:ubica na postu ,visok bb IQ,meka ruka + nenametljivost(LaMarcus Aldridge 2.0)

Ovde je vecina navijaca ogranicena popularnoscu igraca, ne prati kosarku vec statistiku igraca. Ja sam pisao jednom kako Jokic igra jako slicno Nenadu Krsticu. Dobio sam gomilu negativnih komentara jer se ljudi ne razumeju u kosarku. Oni misle da je Jokic nesto nevidjeno do sada, a isto ovo igrali su Divac, Sabonis, Krstic.
Za razliku od Jokica niko od njih nije igrao u mladom timu gde bi mogao biti vodja.
Sabonis otisao kasno u NBA, Divac igrao sa Magicom, Worthy-em, Krstic sa Karterom, Kiddom.
Pitao bih strucnjake sada da je Jokic kojim slucajem otisao u New Orleans sa Davisom i Kazinsem, ili u Phillu, Jutu da li bi se naigrao. Da li bi postao igrac kakav je danas?
Pogledajte Zubca u LA. Decko kada mu daju sansu odigra jako dobro. Isprasio je Jokica par puta, Nurkica i ostale nevidjene igrace. Ali oni hoce da ga trejduju, nemaju vremena da stvaraju igrace, Jamesu se zuri.
Jokic je, mora se priznati, imao nevidjenu srecu da dobije sansu.
Nije on u prvoj sezoni igrao ni upola kao Doncic, Mitchel, Tatum...

Zoran M.

pre 5 godina

Statistike...ihh kosarka nije samo to ali izgleda je samo to vazno vama novinarima.Meni se ipak cini da se kod nas kosarka ne ucini zahvaljujuci tim statistikama.Pomalo je omalozavajuce da se sve to svodi samo na to...inace Jokara je cisto receno fenomenalan...

Danijel Šifer

pre 5 godina

Pedja je jedini evropejac koji je došao do drugog mesta u jednoj godini na listi strelaca, lepo bi bilo da se ne brukaš ovde!
(istinabre, 27. januar 2019 17:04)

Dezinformacija. Peja je jedne sezone bio No2 strelac Sac iza Webbera. Imao je cca 22-23 ppg, Webber 24 ppg a npr Iverson 32ppg. Lako je proveriti.

paspalj chandler

pre 5 godina

(Dragan-Borca, 27. januar 2019 10:44)
Ajde izgooglaj Brandon Roya, molim te, ukucaj na Youtubeu Brandon Roy cisto da vidis kakva je to igracina i da zauvek prestanes da lupetas, 20 poena, 4 skoka i 5 asistencija u proseku te 3 sezone, gomila suteva za pobedu, ubedljivo najbolji igrac Portlanda i dan danas bi bio dobar ali kolena.
Zach Randolph nije vezara iz Sacramenta vec igrac Memphisa koji je tih godina bio redovan ucesnik plej ofa i igrao finale konferencije, prvi Randolphov All Star 21 poen, 12 skokova.
Jameer Nelson te godine igrao veliko finale i bio All Star jer je Orlando kidao, ako se secas pre par godina All Star igraci su bili Teague i Korver jer je Atlanta imala najbolji skor na istoku.
Druga stvar, navodis ko je bio All Star i izvlacis statistike cele karijere, nije All Star nagrada za zivotno delo vec za tu sezonu, Abdur Rahim kojeg si pomenuo je te sezone imao 21, 2 poena a ne 11, Wally Szczerbiak 18, 7 u jako dobroj Minnesoti tada, Jamaal Magloire je svakako zalutao i to je u sustini jedini bas kritican izbor.

LBJ

pre 5 godina

navodni Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Lebron još nije igrao u timu u kom nije bio vodeći skorer i asistent. Kad je Jordan bio vodeći asistent u svom timu? Nikad!

Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige.

LBJ

pre 5 godina

Nba je promenio pravila kako bi se pomoglo napadu i Jordanu uvodjenjem tzv. ilegalne odbrane. ističu se Jordanovi skorerski proseci, medjutim jedan Wilt Chamberlain je sa promenama pravila poput offensive goaltending itd., sve kako bi se odmoglo napadaču poput njega beležio 50 poena u proseku po sezoni, uz 25 skokova, 50 posto šut iz igre. Pritom uz 48.5 minuta po meču, igrao čovek bez prestanka uključujući i produžetke. Jordan s druge strane svaki meč odmarao po deset minuta, pa posle utakmice u Atlantic City zna se zašto.

Pored toga krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću, povećanjem glave i bezrazložnim mlaćenjem saigrača na treninzima.. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu. Otvoreno je pušio cigare, pio alkohol - pa kakav je to sportista?

Usa

pre 5 godina

Jeeeste, nije samo mvp nego dva mvp-a. Dobar je bucko, odlican, ali pre njega ima barem 7-8 dosta boljih igraca. Kako god, GSW masina se upalila i eto trece titule za redom cetvrte u poslednjih 5 godina idemoooo !

istinabre

pre 5 godina

Neka se Pedja Stojakovic polako pakuje,
sprema se uskoro smena na mestu broj jedan liste najboljih kosarkasa u srpskoj istoriji...
............................

Pedja je jedini evropejac koji je došao do drugog mesta u jednoj godini na listi strelaca, lepo bi bilo da se ne brukaš ovde!

Milan

pre 5 godina

Vidom da ovaj sto se potpisuje kao LBJ pise neke nebuloze. Ajmo ovako, prvo za '93. kaze za Barklija kakav je to krilni centar sa 194 cm visine. Barkli je te sezone bio MVP lige, eto kakav. A o njemu kao igracu bez obzira na visinu ne treba trositi reci, samo pogledati neke snimke i videti da je bio u drim timu '92. Onda pokusava da Stoktona i Melouna prikaze kao matore ili lose kad ih je Dzordan pobedjivao. Meloun je isto godiste kao Dzordan, a Stokton godinu dana stariji, sto znaci da bi onda i Dzordan bio mator. Stokton je najbolji plej svih vremena, i danas, kad se asistencije racunaju drugacije, i dalje je najbolji asistent u istoriji, i najbolji kradljivac, i ima u karijeri u proseku dabl-dabl. A Meloun je, uz Barklija, najbolja cetvorka tog vremena. Rodman je u Bulse dosao tek za druge 3 titule, posle povratka Dzordana. I osim njih dvojice, istalo su bili prosecni igraci. Dzordan nije okupljao najbolje igrace lige kao LBJ u Majamiju (pored Vejda trazio i Bosa, a posle i Reja Alena najboljeg sutera u istoriji) ili u Klivlendu (jos 2 aktuelna i visegodisnja all-star i dva bivsa all-star igraca). Na kraju se u nemoci poziva na to da li je Dzordan ikad bio vodeci asistent lige. Nije jer je on postizao najvise poena, ne moze sam sebi da asistira. Posle se poziva na Viltove proseke poena. 1. ako je tako, onda je Vilt bolji i od LBJ, drugo, ako se pozivas na proseke, onda bi znacilo da je Vestbruk bolji igrac od Dzejmsa.

игор

pre 5 godina

Људи (мислим пре свега на вас који сте синоћ гледали утакмицу), да ли сте видели колико је његова игра у одбрани лоша? Човек је спор чак и за match-up зону, његове реакције на напад играча на кош се своде на минималан напор, тј. "колико да засмета". Било би веома незгодно да су играли Ембид и Џими Собар.

Malo igro sporta

pre 5 godina

LBJ u : toliko si me iznervirao, ne zbog toga sto si napisao, vec zbog imena kojim se pokrivas. E pa vidi, taj kinh lbj je sve postigao teretsnom,steroidima,snagom i mora se priznati sutom za tri. Od kosarke on nema nista.zsleti se kao u ragbiju i nosi sve. Pa korake sto pravi, pa sto ne zna ni prednju a kamoli lednu promenu, sto nzlst. deca njega kad gledaju misle da je to kosarka, sto kuka kad malo jace igraju na njemu, sto ga lepeu reketu kad nije u zaletu / npr. Mali luka slo. Dva puta na ziceru/ sto ubije ekipu u kojoj igra i ne ucini saigrace boljim.sto ga prosle godine oladipo victor izbacio, ali sudije zavrsile da cliv.ide u finale i sto je pogresio sport - idealan za trkaca u amr.fudbalu i verujem da bi uzeo superbol. Ko je gledao kosarku pre, ovo sada je smesno kao i sadasnji kralj. Igraci pojedinacno nikad spemniji a basket los jer nema idbrane. 140 poena svaka utakmica? Nije basket individualni sport. MJ, meloun, barkli, medzik.bird.iverson, mcgrejdi dirk. Dankan.i 2010 nba menja polako sve.sad gledam evroligu i preglede nba sa evroigracima ostalo svi isti sem cyria irvinga koji je IGRAC.

baron

pre 5 godina

Kakva se debilna kosarka igra u NBA to nije normalno. Pola igraca u ligi totalno nepismeno. Ne znaju ljudi loptu da dobace, odbranu niko ne igra.
Pola timova igra bez centra.
Gledam Denver-Phila, tesko za gledanje. Odbrane ne postoje, ljudi kasne, ostavljaju igraca samog, igraju ljudi koji ne bi mogli ni ABA ligu da igraju. Simmons kao neka zvezda, decko u najboljim godinama u odbrani se ne trudi ni malo, stoji i gleda. Kako je to moguce?


Sinoc su igrala dva najbolja tima u NBA, i taj je mec drugaciji, pokazuje kvalitet. Golden State je klasa, koplje iznad svih timova u NBA.
Boston je na dobrom putu, ali ove sezone imaju neresiv problem zvan Hayward.
Dovodjenje Haywarda bio bi pun pogodak da nije Tatuma, ovako covek je prikovan za klupu, dobija minute koje ne moze da opravda, jer je navikao kao svaka zvezda danas u NBA da sutne 20puta na kos i ubaci 20p.
U Juti je igrao opusteno, Boston je takmicarska ekipa i on se tu ne moze snaci.
Jeste bio povredjen, ali povreda koja nije kao ligamenti kolena ili slicno.
P.George je prosao isto, sada igra u zivotnoj formi.
Boston ne moze da ga trejduje, ne moze da ga iskoristi, ne moze zbog njega dovesti druga pojacanja jer mu je ugovor 30mil.
Bostonu je preko potreban kvalitetan PF da bi mogli na crtu Golden Stateu.
Boston je pretrpan bekovima, trener Stevens ima tezak zadatak da svima da minutazu i svima odrzi formu. Ako ne mogu dovesti Davisa, valjda bar mogu Randlea koji igra sjajno ove sezone.

Dragan

pre 5 godina

@Milan
Pipen je jedan od najboljih kosarkasa ikad, veoma inteligentan, Paxon je isto bio vanserijski igrac (istina potcenjen i neiskoriscen), nisu samo MJ i Rodman Chicago Bulls.

DG85

pre 5 godina

Poslije zasluzene sportske suspenzacije, Joka se nesportski vratio i odigrao krajnje sebicnu utakmicu samo da napuni svoje kolone. Jos je skolnio Marija iz svoje ekipe da mu u tome ne smeta. Sreca pa na drugoj strani nije bilo Dzoa Embilda koji bi ga stavio u dzep. Ovako ga je skoro cijelo vrijeme cuvao svestrani Sajmons, kome se mora odati priznanje, ali ipak to nije njegova pozicija.

Ime

pre 5 godina

Totalna dominacija ove sezone. Mislim da je podjednako dobar (ako ne i bolji) od svih naših igrača koji su ikada igrali. Ako gledamo cifre. A ako gledamo kvalitet lige, onda su tu Vlade i Peđa nambr 1.

room 1408

pre 5 godina

Koja šamarčina NBA funkcionerima...Kaznis ga sa namerom on se vrati da najviše poena na utakmici,najviše skokova i najviše asistencija od svih igrača...Harden & sudije & funkcioneri nevera!!Samo bi jedno pitao:”Je li boli”?!

LBJ

pre 5 godina

Jokara standardno razbija. Ja da sam na njegovom mestu ne bih nikad vise ni igrao za reprezentaciju. 150 miliona dolara za 5 godina, alo? Dobro, posle poreza 15 miliona po godini, ali ipak je to mnogo više no što će ovi što igraju za reprezentaciju ikada videti. Što bi on rizikovao povredu i umarao se protiv nekih levih timova, igrajući pod trenerom koji nikad nije ni stigao do NBA, iskompleksiranim Đorđevićem? Te brinuo šta će o njemu reći, onaj Danilović, koji je u NBA ostao samo jednu sezonu, video da je ispod tog nivoa, i vratio se u Evropu.

mich

pre 5 godina

Ali posto je visi igrac od Robertsona i ima duzi palac na desnoj nozi uspeh Jokica mora da je veci, po vama....gde li izvlacite te kategorije????
Najvise TD od igraca nizih, mladjih, manje minuta gluposti TRIPL - DABL je upravo to sto jeste koga briga u kom minutu i sa koliko godina i sa kolikom visinom ga je ostvario.

Klot

pre 5 godina

@direwolf

a što da ih vole? Zapravo tu imamo paradox...ne vole ih ne zato što su Srbi ili što ne dele pare, nego nemaju nikakav glas kao javne ličnosti da iako znaju na koji način funkcionišu unutrašnje stvari u Srbiji ne kažu nešto protiv nego rade isto što deo kvazi elite iz kruga dvojke. A voleti na koncu javne ličnosti je ionako uobrazilja da se sopstveni identitet transferuje na nekoga koje uspešan.
Svaka čast Jokiću, on je kao Zola u premier ligi 90-ih u fudbali kada je mozgom rasturao protivnike, ali kao lice bitno ikakvo za dobrobit Srbije nula.

Usa

pre 5 godina

Jeeeste, nije samo mvp nego dva mvp-a. Dobar je bucko, odlican, ali pre njega ima barem 7-8 dosta boljih igraca. Kako god, GSW masina se upalila i eto trece titule za redom cetvrte u poslednjih 5 godina idemoooo !

Pogan

pre 5 godina

Dobro ljudi, valja biti i objektivan i napisati da ovima nisu igrali Embid i Batler, te da je Jokica ugl cuvao Simons koji realno 1na1 u reketu nema sta da trazi protiv Jokica koji je mnogo veci. Rezervnog centra su stavili na Milsapa (?) sto se polazalo kao ocajna taktika, jer ih je Nikola upropastio u prvoj cetvrtini ugl iz reketa, sto poenima sto skokovima.

игор

pre 5 godina

Људи (мислим пре свега на вас који сте синоћ гледали утакмицу), да ли сте видели колико је његова игра у одбрани лоша? Човек је спор чак и за match-up зону, његове реакције на напад играча на кош се своде на минималан напор, тј. "колико да засмета". Било би веома незгодно да су играли Ембид и Џими Собар.

LBJ

pre 5 godina

navodni Kockar i alkoholičar Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm!i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Lebron još nije igrao u timu u kom nije bio vodeći skorer i asistent. Kad je Jordan bio vodeći asistent u svom timu? Nikad!

Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Totalna dominacija ove sezone. Mislim da je podjednako dobar (ako ne i bolji) od svih naših igrača koji su ikada igrali. Ako gledamo cifre. A ako gledamo kvalitet lige, onda su tu Vlade i Peđa nambr 1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ime, 27. januar 2019 08:19) # Link komentara

Kazes kvalitet lige
Neki Ol Star-ovi u vreme kad su Pedja i Divac razbijali sa Sakramentom
Voli Scerbiak karijera 14/4/2, Sarif Abdul Rahim, Bred Miler 11/7/1 karijera
Dzamal Magloir fantasticnih 7 poena, 6 skokova i 0.6 asistencije karijera
Memet Okur Ol Star :)
Dzo Dzonson hehe
A kad bi produzili i dalje od 2006-2007 na primer nalazili bi Ol Star-ove
Brendona Roja, Karlosa Buzera, Nelsona onog malog sto je igrao sa Jokicem u Denveru :D On je bio Ol Star
Cak i onaj drugi plej sto je igrao sa Jokicem Devon Heris je bio Ol Star :)
Pa ko sve tu nije igrao na Ol Star-u dalje Rendolf vezara iz Sakramenta, pa Deni Grendzer, Mo Vilijams
Kris Kaman i Dejvid Li Ol Star-ovi
Druze Nurkic je za Kamana i Lija klasa
A gde je danas Nurkic od Ol Star-a ni blizu kako je jaka konkurencija
Jedan Tauns koji nece ici na Ol Star je za ove navedene zver, a za neke spejs satl
Ova liga ti je care najaca igracki ikada

masterkg

pre 5 godina

Koja šamarčina NBA funkcionerima...Kaznis ga sa namerom on se vrati da najviše poena na utakmici,najviše skokova i najviše asistencija od svih igrača...Harden & sudije & funkcioneri nevera!!Samo bi jedno pitao:”Je li boli”?!
(room 1408, 27. januar 2019 08:18)

Ujutru prvo pogledam šta je uradio Jokić, ali ogavni su mi ovakvi komentari.... Baš se Harden i funkcioneri potresli ... Dobio je kaznu zbog kršenja pravila i to je to - ne smarajte ...

LBJ

pre 5 godina

Nba je promenio pravila kako bi se pomoglo napadu i Jordanu uvodjenjem tzv. ilegalne odbrane. ističu se Jordanovi skorerski proseci, medjutim jedan Wilt Chamberlain je sa promenama pravila poput offensive goaltending itd., sve kako bi se odmoglo napadaču poput njega beležio 50 poena u proseku po sezoni, uz 25 skokova, 50 posto šut iz igre. Pritom uz 48.5 minuta po meču, igrao čovek bez prestanka uključujući i produžetke. Jordan s druge strane svaki meč odmarao po deset minuta, pa posle utakmice u Atlantic City zna se zašto.

Pored toga krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću, povećanjem glave i bezrazložnim mlaćenjem saigrača na treninzima.. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu. Otvoreno je pušio cigare, pio alkohol - pa kakav je to sportista?

ratko

pre 5 godina

Cista poezija, nevidjeno. Sada neka se opet jave oni strucnjaci i napisu kako Jokic nije najbolji srpski kosarkas svih vremena i pisu imena poput Divca, Stojakovica, Paspalja, Bodiroge, Kicanovica ... Uz duzno postovanje za sve njih je Jokic Bog kosarke licno.

batistuta

pre 5 godina

Dugo pratim NBA i ono sto mi cesto "zapada" za oko je da niti jedan komentator,novinar, pa ni kosarkas, ne spominje Nanada Krstica.Covek da nije imao pehove sa povredama(tad je postao centar inace PF),ubedljivo bi bio nas najbolji kosarkas preko bare(starter u kandidatima za titulu),a uz Tea najzasluzniji za vadjenje nase reprezentacije iz blata.
Jokiceva igra jako podseca na njega:ubica na postu ,visok bb IQ,meka ruka + nenametljivost(LaMarcus Aldridge 2.0)

Ovde je vecina navijaca ogranicena popularnoscu igraca, ne prati kosarku vec statistiku igraca. Ja sam pisao jednom kako Jokic igra jako slicno Nenadu Krsticu. Dobio sam gomilu negativnih komentara jer se ljudi ne razumeju u kosarku. Oni misle da je Jokic nesto nevidjeno do sada, a isto ovo igrali su Divac, Sabonis, Krstic.
Za razliku od Jokica niko od njih nije igrao u mladom timu gde bi mogao biti vodja.
Sabonis otisao kasno u NBA, Divac igrao sa Magicom, Worthy-em, Krstic sa Karterom, Kiddom.
Pitao bih strucnjake sada da je Jokic kojim slucajem otisao u New Orleans sa Davisom i Kazinsem, ili u Phillu, Jutu da li bi se naigrao. Da li bi postao igrac kakav je danas?
Pogledajte Zubca u LA. Decko kada mu daju sansu odigra jako dobro. Isprasio je Jokica par puta, Nurkica i ostale nevidjene igrace. Ali oni hoce da ga trejduju, nemaju vremena da stvaraju igrace, Jamesu se zuri.
Jokic je, mora se priznati, imao nevidjenu srecu da dobije sansu.
Nije on u prvoj sezoni igrao ni upola kao Doncic, Mitchel, Tatum...

Neko iz Banata

pre 5 godina

Dugo pratim NBA i ono sto mi cesto "zapada" za oko je da niti jedan komentator,novinar, pa ni kosarkas, ne spominje Nanada Krstica.Covek da nije imao pehove sa povredama(tad je postao centar inace PF),ubedljivo bi bio nas najbolji kosarkas preko bare(starter u kandidatima za titulu),a uz Tea najzasluzniji za vadjenje nase reprezentacije iz blata.
Jokiceva igra jako podseca na njega:ubica na postu ,visok bb IQ,meka ruka + nenametljivost(LaMarcus Aldridge 2.0)

hadvao

pre 5 godina

Onaj americki klinac,pa i nas,kad vidi i procita da je Harden postigao 60 poena,kaze wau to je to,najbolji svih vremena ili slicno,onda ga njegov otac povede na utakmicu,kupi mu dres,patike,u hali se pojedu kokice,popije sok..pa onda pomnozis to sa jos jedno 30 miliona oceva ili iskompleksiranih majki otprilike i dobices impozantnu cifru i razlog zbog cega on mora da sutira 40 puta i izvede 28 bacanja prosjecno po utakmici do regularnog dijela..Jokara ne zakucava,nije napumpan misicima i zbog toga on u ovakvom NBAu nije u prvoj postavi All-stara,a pitanje je da li ce uopste igrati..Momak koji spontano stvara tripl dabl i vuce prosjecnu ekipu do drugog mjesta na zapadu definitvno zasluzuje epitet MVP regularnog dijela..ova partija od sinoc definitivno to pokazuje jer je razbio jednu od najjacih ekipa ove sezone..

marko

pre 5 godina

neverovatno da čovek uvek igra maskimalno 35 minuta dok ostali vodeći igrači igraju preko 40.. tako i Bogdanović.

da li ne mogu da izdrže više ili jednostavno treneri ne žele da igraju 40+?

ljupce

pre 5 godina

deco,sta smo naucili danas?nemojte da ljutite jokica.posle poraza kaze da moraju biti agresivni,na sledecoj utakmici ubaci 40 poena.sad su ga suspendovali sto je hteo da razdvoji igrace i spreci tucu,a on ostvari tripl-dabl.imao je motivamora se i to reci.ocigledno mu je zasmetao onaj poraz od jute pa tuca i na kraju kazna,a znamo svi kad je srbin najopasniji.ne terajte inat jokicu inace ce da vas unisti.pitajte ove u filadelfijioni su to upravo doziveli.mozda sam ja lud,ali ocekivao sam bas tripl-dabl na ovoj utakmici jer kad hoce jokic moze mnogo toga.decko postavio standarde mnogo visoko,a sa ovimtripl-dablom itekako konkurise za all star.ne bi me cudilo da i tu ima tripl-dabl.malo mu fali da i na all star utakmicama ima takav prosek.

Đole

pre 5 godina

Odličan je Nikola Jokić! Nema nameru da stane i to je sjajna vest. Osim što je sebe promovisao u jednog od tri najbolja NBA centra, pomogao je i rastu ugleda drugih igrača koji je prezivaju na -IĆ. I stiže jedna vest koja me je rastužila jer Divac opet propušta veliku šansu. Ne mogu da verujem. Divac me je ponovo razočarao - Nikola Vučević ide u Lejkerse!!! Lejkersi mogu da se odreknu Zubca i nekih drugih igrača. Vučević ima najbolji procenat šuta od svih centara u NBA. Ima isti procenat kao Bogdan?!?! Sjajno bi radio ono što nikada neće moći Vili Koli-Stajn - otvarao bi prostor Foksu da uleće pod koš. Ubrzao bi igru, postizao bi više poena od Vilija a o broju skokova da i ne govorim. Medžiku Džonsonu i Lebronu je dobar ali ne i Divcu i Stojakoviću. Katastrofa!!!

bole

pre 5 godina

Moze da prica ko sta hoce, i meni nije sve jedno sto vrda i nece da igra za reprezentaciju, tako ce verovatno uvek biti, mozda ce odigrati jedno ili dva takmicenja do kraja karijere... Ali ljudi, ovakve brojke i uticaj na tim od svih evropljana je imao samo Novitski, a Jokic ce ga presisati, sto je zakljucak da ce Nikola biti najbolji evropljanin svih vremena, uz duzno postovanje svih ostalih!!!

istinabre

pre 5 godina

Neka se Pedja Stojakovic polako pakuje,
sprema se uskoro smena na mestu broj jedan liste najboljih kosarkasa u srpskoj istoriji...
............................

Pedja je jedini evropejac koji je došao do drugog mesta u jednoj godini na listi strelaca, lepo bi bilo da se ne brukaš ovde!

Radijator

pre 5 godina

MVP! Najbolji tamo gde se nista ne dobija na lepe oci. 
PatriJote, dajte si malo truda tokom leta, prevrnite koju gumu, pa vam mozda krene na bolje u zivotu.
(Zarkovo, 27. januar 2019 08:34)

Smiri strasti komsija.
Cinjenica je da se Jokic rodio recimo u Moldaviji da ne bi bio to sto jeste. Razvitak ipak duguje nasoj skoli kosarke i kakvom takvom sistemu rada.
Fer bi bilo da odigra za reprezentaciju sada kada se obezbedio ugovorom. No...ako ne zeli, bolje da ne igra...nego da dodje bezvoljan.
U svakom slucaju, glupo je pozivati ljude da prevrcu gume...kao da se svi bave sportom i kao da moras u najmanju ruku da budes NBA igrac da bi imao pravo na misljenje o nekom kosarkasu.

Pozdrav sa Filmskog Grada.

joki

pre 5 godina

Cista poezija, nevidjeno. Sada neka se opet jave oni strucnjaci i napisu kako Jokic nije najbolji srpski kosarkas svih vremena i pisu imena poput Divca, Stojakovica, Paspalja, Bodiroge, Kicanovica ... Uz duzno postovanje za sve njih je Jokic Bog kosarke licno.
(ratko, 27. januar 2019 11:02)

polako.
pod br.1 jokic verovatno hoce postati nas najbolji kosarkas svih vremena.
pod br2.jos nije stigao pedju.
3 puta all star.
sacekaj da jokic postane makar jednom.
4 mvp sezone pedja je bio.
sacekaj da vidimo na kom mestu ce nikola zavrsiti.
pedja je vodio ekipu do finala sa cuvenim lejkersima.
sacekaj da vidimo dokle ce denver stici ove sezone.
pedja je bio drugi strelac lige.
pedja je u top deset sutera nba svih vremena.gledajuci sve od procenta slobodnih bacanja do trojki,
inace karijeru je zvanicno zavrsio kao 4 najbolji trojkas svih vremena u nba.
jedini evropljan u top 10 nba sutera svih vremena.

Milan

pre 5 godina

Ime

Ajoj.. Vlade Cembrlejn i Pedja Dzordan licno. Ne znas sta gledas ako kazes da su kvalitetniji, ovakav igrac nije vidjen u svetu, a ne kod nas. Smirite dozivljaj sa nostalgijom.

direwolf

pre 5 godina

Ne razumem inace sta je sa vama ljudi? Imamo vrhunskog kosarkasa u najjacoj ligi sveta i pola komentara su negativni. Mrzite Jokica, Noleta, svakoga ko je uspesan i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu, a sta ste vi postigli u zivotu? Mrzite li i Teslu, Pupina, Milankovica, mozda Karadjordja ili Obrenovica jer nam je lepse bilo pre njih? Jos kad procitam komentare nekih kako se stide sto su Srbi, ali znajte mi ostali se ne stidimo vec vas se gadimo...

Danijel Šifer

pre 5 godina

Pedja je jedini evropejac koji je došao do drugog mesta u jednoj godini na listi strelaca, lepo bi bilo da se ne brukaš ovde!
(istinabre, 27. januar 2019 17:04)

Dezinformacija. Peja je jedne sezone bio No2 strelac Sac iza Webbera. Imao je cca 22-23 ppg, Webber 24 ppg a npr Iverson 32ppg. Lako je proveriti.

Bleki

pre 5 godina

Dobar je, fali mu brzina, eksplozivnost, par kilograma masti manje a par kilograma misica vise. Da su njegovi saigraci pogodili 50% zicera koje su promasili do sada bi u karijeri imao najmanje 35 tripl-dablova ali nije ovo lose, odlicno je SVAKA CAST JOKARA, zaludeo si amere uzmi sto vise para mozes od sponzora do kraja karijere.
Bleki

Kolt

pre 5 godina

Po igrama zasluzuje da bude startni centar na all star mecu. Ali nije Amer, sta je tu je...
(mikac, 27. januar 2019 08:17)

Nijedan centar ne igra kao starter na Zapadu... Umesto koga treba da bude, evo reci? Umesto LeBrona, Džordža ili Duranta?

Jednostavno nije za startera trenutno, pa ni jedan Dejvis sa 29.3 poena, 13.3 skokova, 4.4 asistencije, 2.6 blokada i 1.7biće rezerva 99.9%, ne znam sta je sporno...

baron

pre 5 godina

(Dragan-Borca, 27. januar 2019 10:44)

Vec nekoliko puta pises isti komentar, te moram da ti odgovorim.
Sve evoluira, napreduje, poboljsava se, ali pravi kvalitet necega ostaje vecan. Igraci poput Jordana, S.O'Neala, Jabbara, Hakima, Barklija, Malouna, Birda, Magica jednom se radjaju.
Ako nekoliko takvih igraca igra u jerdnoj eri, nema dileme, ta era je najaca. Danas su igraci medijski daleko vise ispraceni, sto ne znaci da su bolji. Danasnja kosarka je zabavnog karaktera, takmicarski duh poseduju samo GSW i Spursi. Ne moze se reci da su Derozan, P.George, RW bolji od Drexlera, Milera, Mullina. Ne moze kroz statistiku da se uporedjuje liga bez odbrana, gde se svako vece daje 240koseva sa onom gde je vecina igraca igrala za tim, ne za sebe, gde su postojale odbrane. Bilo je nezamislivo da igraci poput Jokica igraju 90ih, sta bi on radio protiv Hakima, gde je akcenat vecine timova bio na odbrani? Nije tada pola tima trcalo za Lebrona, RW, Jokica da oni imaju TD svako vece.
Danasnji kosarkasi su max zasticeni u napadu, do te mere da odbrambeni igrac sme samo ruke da podigne. Zato ima tako mnogo prividno dobrih napadaca.

Po tebi, svaki danasnji naucnik pametniji je i bolji od Tesle, Ajnstajna.
A zasto ne izmisle nesto poput njih?
Zasto neko danas ne napise muziku i pesmu poput Led Zeppelina, Pink Floyda, zasto neko ne prestigne Elvisa?
Zasto sto vreme ne cini coveka pametnijim, talentovanijim vec informisanijim. Ali ne moze informacija da igra kosarku, pise pesme.

Milos

pre 5 godina

direwolf

Sajt ti je pun Hrvata, Bosnjaka (muslimana) i Albanaca (siptara). Tako da na svaku afirminativnu vest o Srbiji, nevezano da li je sport, kultura ili bilo sta, pojedinac ili grupa, oni to hejtuju i bacaju negativne komentare. Ima i nasih, onih razočaranih sto ne igra za reprezentaciju, meni lično ne smeta, a i znam da ce da zaigra kad bude trebalo, Olimpijske igre ili Svetsko prvenstvo.
Ignorisi negativnost!

Milan

pre 5 godina

(Ime, 27. januar 2019 08:19)

Prijatelju, niko od nasih igraca u NBA nije imao ovakve brojke. Pedja je imao poene na ovom nivou, Vlade je imao skokove na ovom nivou par sezona, niko nije imao ovoliko asistencija, a definitivno niko nije imao ovakve brojke u sve tri kategorije. A najbolje od Nikole je tek pred nama...

Zarkovo

pre 5 godina

MVP! Najbolji tamo gde se nista ne dobija na lepe oci.
PatriJote, dajte si malo truda tokom leta, prevrnite koju gumu, pa vam mozda krene na bolje u zivotu.

Ministar

pre 5 godina

Mogu samonda kazem da je ovakav jokic falio NBA ligi i da nismo svjesni koliko cijene Jokica j koliko se cude da jedan “big men” moze da radi ove stvari...Treba da smo srecni sto je lik nas i sto cini da nam je srce puno...A to sto su ga proglasili izdajicom sa 23 godine i sa preskocenim jednim velikim turnirom, to je odraz naseg “kvaliteta” kao drustva...Ziv bio Jokara!

Realno

pre 5 godina

Kao da je juče bilo kad sam ovim pljuvacima pisao da Jokic ima 20 tripldablova, a evo vec 23! Šteta sto guraju hardena sa oko 30slobodnih po utakmici, sa tih 50 poena u prosjeku sigurno dobija MVP' iako nije zaslužio. Meni je Jokic MVP, a uspjeh je da je on u toj diskusiji sa 23 godine. Kad vec vole sve ove statistike, u zadnje dve utakmice gde je jokic imao preko 25 poena preko 17skokova i preko 6 asistencija, nije se nikada u istoriji nba desilo, da neko ima dve utakmice zaredom sa tim brojkama.

ramplstilskin

pre 5 godina

Kada se trudio da igra odbranu dobio bi ekspresno 4-5 ličnih o onda je odlučeno da je mnogo bolje da imamo 20-10-10 nego da nemamo.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 5 godina

Neka se Pedja Stojakovic polako pakuje,
sprema se uskoro smena na mestu broj jedan liste najboljih kosarkasa u srpskoj istoriji...

Rik Smits, Flying Dutchman

pre 5 godina

Tesko je to uporedjivati, igrace iz dva razlicita vremena. Ko bi se kako snasao... Cinjenica je da je danas konkurencija na centru daleko manja nego recimo 90-ih. Cinjenica je da se tada igrala fizicki jaca odbrana. Cinjenica je da si morao vise da se trosis na obe strane terena. Cinjenica je da si sredinom 90-ih imao 4 centra sa prosekom od blizu 30 poena po mecu - Olajdzuvon, Juing, Robinson i O'Nil. To je bila prva liga centara. Pa onda druga liga, Morning, Divac, Mutombo i Smits. Pa tu negde, ali jako kratko i Dino Radja. Pa cesto povredjeni Roni Sajkli iz Majamija. I onda svako vece izlazis na teren protiv tih zveri. A nekada te ne cuvaju oni nego specijalci za odbranu na poziciji cetvorke - Mejson, Oukli, Rodman, Leri Dzonson, Horas Grent, Kevin Vilis. Pa nekada ti moras da cuvas cetvorku, a tu su Kemp, Barkli i naravno Karl Meloun. E to vreme je bilo pravi test za jednog visokog igraca. Nisam siguran za ovo sada, mozda gresim...

MOE32

pre 5 godina

Koja šamarčina NBA funkcionerima...Kaznis ga sa namerom on se vrati da najviše poena na utakmici,najviše skokova i najviše asistencija od svih igrača...Harden & sudije & funkcioneri nevera!!Samo bi jedno pitao:”Je li boli”?!
(room 1408, 27. januar 2019 08:18)

Nije fora u kaznjavanju da oslabis igraca i da on nakon kazne igra losu kosarku vec da ne ponovi ono sto je uradio. Pa njima je u interesu da on igra dobro jer dize rejting ligi. I sto je najgore, pitas funkcionere NBA lige i Hardena 'je li boli?'....... Evo, samo da se naspavaju pa ce dati odgovore...

maki1982

pre 5 godina

Jokic u najmanju ruku zasluzuje da bude u uzem krugu kandidata za MVP-ija. Hardena sam voleo zbog stila igre,finti i prodora, ali covek postigne 40 plus koseva, a sut za tri tipa 2 od 20. Jokic kroz skokove,asistencije i svoje poene doprinosi 50-60 posto svih poena Denvera sto je zastrasujuce. Po meni je Jokic najkorisniji na zapadu, a Janis na istoku, a posto Milvoki ima najbolji skor, Adetokumbo je objektivno MVP.

Alija Sirotanović

pre 5 godina

@mich
Na sajtu basketball references imaš kompletnu NBA statistiku. Postoji upitnik, pa se možeš igrati ceo dan sa podacima. Mali je, verovatno, najbolji beli centar koji je ikada igrao u NBA, ima 24 godine ima još što šta reći...

baron

pre 5 godina

Kakva se debilna kosarka igra u NBA to nije normalno. Pola igraca u ligi totalno nepismeno. Ne znaju ljudi loptu da dobace, odbranu niko ne igra.
Pola timova igra bez centra.
Gledam Denver-Phila, tesko za gledanje. Odbrane ne postoje, ljudi kasne, ostavljaju igraca samog, igraju ljudi koji ne bi mogli ni ABA ligu da igraju. Simmons kao neka zvezda, decko u najboljim godinama u odbrani se ne trudi ni malo, stoji i gleda. Kako je to moguce?


Sinoc su igrala dva najbolja tima u NBA, i taj je mec drugaciji, pokazuje kvalitet. Golden State je klasa, koplje iznad svih timova u NBA.
Boston je na dobrom putu, ali ove sezone imaju neresiv problem zvan Hayward.
Dovodjenje Haywarda bio bi pun pogodak da nije Tatuma, ovako covek je prikovan za klupu, dobija minute koje ne moze da opravda, jer je navikao kao svaka zvezda danas u NBA da sutne 20puta na kos i ubaci 20p.
U Juti je igrao opusteno, Boston je takmicarska ekipa i on se tu ne moze snaci.
Jeste bio povredjen, ali povreda koja nije kao ligamenti kolena ili slicno.
P.George je prosao isto, sada igra u zivotnoj formi.
Boston ne moze da ga trejduje, ne moze da ga iskoristi, ne moze zbog njega dovesti druga pojacanja jer mu je ugovor 30mil.
Bostonu je preko potreban kvalitetan PF da bi mogli na crtu Golden Stateu.
Boston je pretrpan bekovima, trener Stevens ima tezak zadatak da svima da minutazu i svima odrzi formu. Ako ne mogu dovesti Davisa, valjda bar mogu Randlea koji igra sjajno ove sezone.

johnny

pre 5 godina

Poslije zasluzene sportske suspenzacije, Joka se nesportski vratio i odigrao krajnje sebicnu utakmicu samo da napuni svoje kolone. Jos je skolnio Marija iz svoje ekipe da mu u tome ne smeta. Sreca pa na drugoj strani nije bilo Dzoa Embilda koji bi ga stavio u dzep. Ovako ga je skoro cijelo vrijeme cuvao svestrani Sajmons, kome se mora odati priznanje, ali ipak to nije njegova pozicija.
(DG85, 27. januar 2019 09:11)

Au, brate. Kako tebi nije dobro...

Борис

pre 5 godina

За претходни меч, када је био суспендован, прочитах неке кометаре "ево, играју боље без њега, он их гуши".
Стварно треба да пропаднемо бре.

Stoposto

pre 5 godina

Ne razumem inace sta je sa vama ljudi? Imamo vrhunskog kosarkasa u najjacoj ligi sveta i pola komentara su negativni. Mrzite Jokica, Noleta, svakoga ko je uspesan i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu, a sta ste vi postigli u zivotu? Mrzite li i Teslu, Pupina, Milankovica, mozda Karadjordja ili Obrenovica jer nam je lepse bilo pre njih? Jos kad procitam komentare nekih kako se stide sto su Srbi, ali znajte mi ostali se ne stidimo vec vas se gadimo...
(direwolf, 27. januar 2019 10:34)
Druze, ti ljudi ne mrze samo Jokica i Novaka, ti ljudi mrze sve srpsko, ti ljudi nisu Srbi, samo sto im je maternji jezik Srpski. Možda su im nekad i preci bili Srbi, ali ti ljudi nisu Srbi u 90% slučajeva ostalih 10% su trolovi koji vole da njihovi komentari privuku paznju u negativnom smislu. Ali uglavnom su mrzitelji. Ti ljudi ne znaju ko je Pupin na primer.

lignjoslav

pre 5 godina

@istinabre
Mislim da je bio 3. strelac lige, ali svejedno. Biti najbolji strelac i igrač nije isto...a najbolji "evropejac" kako ti kazeš nije bio ni u svoje vreme. Dirk je koliko znam još uvek jedini MVP lige iz evrope (i to ne one godine kad je uzeo prsten) i uz Toni Parkera jedini MVP finalne serije i ja mislim 3 puta izabran u prvu petorku lige, dok Peđa nije bio u prvoj petorci lige ni te godine kada je bio 3. strelac lige. Mnogo sam ga voleo, ali nikad na moju zalost nije bio prva violina ni u jednom klubu. Na zalost i hronična povreda leđa ga je omela da duže igra na vrhunskom nivou, a onaj megachoke protiv LAL mu je nekako prelomio karijeru koja je krenula tada silaznom putanjom. Da je tada ubo, ko zna gde bi mu bio limit.

bata_mile

pre 5 godina

Sjajan nacin da se pocne dan.Jokiceva nepodnosljiva lakoca igranja kosarke. Srbi, ne budite najgori narod, ne pljujte svog coveka. Mir braco, danas je Sveti Sava, uzivajte u sportu :)

naucnik

pre 5 godina

mogu da ti..... čiste patike Jokiću, Jokiću... žao mi zbog cele frke oko reprezentacije, boli to sve i iskreno se nadam da će se srediti, ali nije fer onaj koji ne prizna da je dečko zmaj, da zaslužuje veliko poštovanje i da mu je bar malo drago odakle ovaj momak dolazi. Bravo Nikola i samo napred!!!

Aleksa

pre 5 godina

kakva poruka čelnicima NBA!!!... suspendujete igrača koji vas svaku noć kao od šale podučava košarku... ajde da je nešto uradio, nego ustao, prošetao se (kao i svi ostali) i vratio se... slobodno mu pišite jedan tripl dabl više, realno, oteli ste mu!...

ratko

pre 5 godina

@joki
Pedja je u citavoj karieri bio 3 puta na alstar, Jokic sa 23 godine prvi put (sigurno ce imati najmanje 10 alstar utakmica).
Pedja 4 mvp jedne i to najbolje sezone, Jokic je tu negde vec sada.
Pedja nije bio u finalu konferencije (ne u velikom finalu) sa Lejkersima nego Kingsima. Realno je tada bio prvi igrac Kingsa (on jih je vodio) Veber a ne Pedja. Jokic je apsolutno prvi igrac i vodja druge najjace ekipe nikad jaceg zapada. Pedja je osvojio titulu sa Dalasom ali nije bio ni blizu vodje ekipe.
Pedja je bio odlican suter (ne najbolji u ligi), u nba karieri su recimo Gasol i Parker postigli mnogo vise poena, da o Novickom i drugima ne pricam, dok je Jokic kompletan igrac, mnogo vise od sutera.

analiticar_amater

pre 5 godina

Odličan je Nikola Jokić! Nema nameru da stane i to je sjajna vest. Osim što je sebe promovisao u jednog od tri najbolja NBA centra, pomogao je i rastu ugleda drugih igrača koji je prezivaju na -IĆ. I stiže jedna vest koja me je rastužila jer Divac opet propušta veliku šansu. Ne mogu da verujem. Divac me je ponovo razočarao - Nikola Vučević ide u Lejkerse!!! Lejkersi mogu da se odreknu Zubca i nekih drugih igrača. Vučević ima najbolji procenat šuta od svih centara u NBA. Ima isti procenat kao Bogdan?!?! Sjajno bi radio ono što nikada neće moći Vili Koli-Stajn - otvarao bi prostor Foksu da uleće pod koš. Ubrzao bi igru, postizao bi više poena od Vilija a o broju skokova da i ne govorim. Medžiku Džonsonu i Lebronu je dobar ali ne i Divcu i Stojakoviću. Katastrofa!!!
(Đole, 27. januar 2019 15:02)

Sto te je tu Divac razocarao? Jel vi mislite da je njegov posao kao na nekoj igrici menadzera ili tako nesto? Da li je njima Vucevic uopste potreban? Da li su uopste bili u prilici da ga dovedu u svoje redove? Ti si tako nesto zamislio i onda te je Divac razocarao. U ostalom, koga briga gde ce taj crnogorac?

vince carter

pre 5 godina

Kao sto sam rekao @Lbj ti svojim komentarima mozes samo ljudima da ogadis Lebrona,posto si izmislio komentar koji bi trebao da ukanali Jordana pa ponavljanjem istog se nadas da ce ti neko i poverovati. Tacno Jordan nije dosao do finala do 1991 jer je u svojoj konferenciji imao sampionske ekipe Celticsa i Bad Boysa. Finala sa Pistonsima 89te i 90te su bila prava Nba finala posto su pistonsi lako preslisali Lejkerse sa Medzikom i Karimom i Portland. Medzik 1991 ne da je igrao za Lejkerse nego je bio i drugi u Mvp trci. Portland je 1991 imao 3 all star igraca,pored Draxlera i portera koji su pruzali fantasticne partije,Duckwort,Kersey,Wiliams su redovno imali dabl dablove plus sjajni defanzivac Klif Robinson,plus Dany Ejndz sa klupe itd. "Stari" Stokton i Meloun koju su sa 4:1 preslisali mladog Dankana,zatim Robinsona i ostale Spurse i pocistili Lejkerse sa 4 all stara plus dobili Hjuston sa Hakimom,barklijem,drexlerom a izgubili od "mladih" Bulsa Rodman 36,Jordan 35,Pipen 33 sa tim da pipen zbog povrede ledja slabo igrao 1998 u finalu. Samo da pomenem da su Hjuston Roketsi 1995 dobili Finix 4:3 u seriji i preziveli dve partije Kevina Johnsona od 43 poena i 13 asistencija,46 poena 10 asistencija u game 7. Taj isti Johnson 1993 je bio mladji i nije imao problema sa povredama,ovo o Barkliju bez komentara. Jordan je 1989 bio ubedljivo najbolji asistent Bulsa sa 8 po mecu a imao i 12 dok je igrao na mestu point guarda. Nauci sta je trougao phil jacksona gde svako ima svoje zadatke.

aco

pre 5 godina

Овакву партију није ниједан наш играч пружио у НБА, а још није на свом врхунцу. Ако поправи физикалије, може бити МВП за пар година.

debil

pre 5 godina

na minut i po pre kraja prve cetvrtine izlazi iz igre sa 17 pts, 7 reb, 5as.. bjelica juce sa ovim brojkama za celu utakmicu odigrao vanserijsku partiju.

DukiNS

pre 5 godina

Neverovatno meku ruku ima Jokić. Sve otpatke oko koša lagano daje. Trojke, malo desnom, malo levom. 17 poena za četvrtinu , a da se ne oznoji čovek. Šta bi tek bilo da juri statistiku ko neki. Svaka čast majstore.

Pera

pre 5 godina

Bravo Nikola. Konačno je prešao 20ppg i kako igra, ovo je za uživanje gledati. Izgleda da je i Denver kao tim sazreo jer su prošle godine, ovakvu utakmicu izgubili u Denveru gde Embid nije igrao kao ni danas..
Da još pobede Memfis i Nju Orleans i da mesec završe sa 12-4 skorom.. Memfis je u silaznoj putanji i koliko mi se čini, izgubili su 9 ili 10 uzastopno (mada i to može da bude opasno) dok Antoni Dejvis verovatno neće igrati za Pelikanse zbog povrede tako da je i to otvoreno za Denver..
Veliki pozdrav i.. iako sam rekao da više neću gledati onaj cirkus od All Star meča, ove godine će se pratiti i tek kako.. :)))

LogenMNE

pre 5 godina

Po igrama zasluzuje da bude startni centar na all star mecu. Ali nije Amer, sta je tu je...
(mikac, 27. januar 2019 08:17)

Sto su ameri tu krivi? Krivi su Srbi koji ga nisu izglasali. On je dobio vrhunske rezultate glasanja trenera i medija. Da subse Srbi malo potrudili, bio bi starter

vince carter

pre 5 godina

@LBJ ti imas ubedljivo najgore i najiritantnije komentare koji nemaju veze sa realnoscu a mnogo puta iznosis i neistinite podatke! @Dragan-Borca ti pricas za Nba u periodu 2002-2009 gde je Istok bio mnogo slabiji od zapada i navodis neke igrace koji su stizali do All Stara. Prvi All star sto sam gledao,petorka zapada je bila Shaq,Dankan,Garnet,Brajant,Kidd..pametnom dosta. Pominjes Brandona Roya koga su povrede unistile a u tom periodu 2003 na primer falilo je da Grant Hill i Peny Hardaway budu na svom vrhuncu ali su bili unisteni povredama i opreracijama. A ranije igracina kao sto je Skoti Pipen dva puta nije dosao do All stara,pa pogledaj all star istoka 1990te da se smrznes. Pa pitanje jel bi bio Jokic glavni pored Webera? Jel bi Jokic igrao ovu igru 90tih ili bi morao da igra u reketu,pa igrao bi u reketu! Svako bi u nekom drugom vremenu igra stilom koji se igra u tom trenutku! Gledam nesto statistiku Boston vs Chicago 1987..Larry Bird je sutnuo jednu jedinu trojku za celu seriju,Bird koji bi vezanih ociju dobio Hardena u trojkama,a jedan Ball sa svojim smesnim izbacajem uzima sigurno 6,7 po utakmici. Drugacije se igralo,nema poredjenja.Toni Kukoc 211cm,odlican sut,odlican dodavac,tezak za cuvanje..ako gledate statistiku Pedja je bolji od njega ali Kukoc je igrao sa Jordanom i Pipenom a po predispozicijama i mogucnostima jasno je ko je bolji.

JPR24

pre 5 godina

Bice Jokic jedan od najboljih koji su ikada igrali ovu igru ali mnogo toga ce zavisiti i od toga koliko ce prstena osvojiti.
(direwolf, 27. januar 2019 10:26)
Pa i logično je da se gledaju titule. Džaba neki Harden i sa 50 poene po utakmici, ili Westbrook sa ne znam ni ja koliko trripl dablova u sezoni, a kad dođje plejof i ozbiljne partije, ugase se, džaba ima sva statistika sveta ako ne ubodu ni je su titulu u karijeri.

Malo igro sporta

pre 5 godina

LBJ u : toliko si me iznervirao, ne zbog toga sto si napisao, vec zbog imena kojim se pokrivas. E pa vidi, taj kinh lbj je sve postigao teretsnom,steroidima,snagom i mora se priznati sutom za tri. Od kosarke on nema nista.zsleti se kao u ragbiju i nosi sve. Pa korake sto pravi, pa sto ne zna ni prednju a kamoli lednu promenu, sto nzlst. deca njega kad gledaju misle da je to kosarka, sto kuka kad malo jace igraju na njemu, sto ga lepeu reketu kad nije u zaletu / npr. Mali luka slo. Dva puta na ziceru/ sto ubije ekipu u kojoj igra i ne ucini saigrace boljim.sto ga prosle godine oladipo victor izbacio, ali sudije zavrsile da cliv.ide u finale i sto je pogresio sport - idealan za trkaca u amr.fudbalu i verujem da bi uzeo superbol. Ko je gledao kosarku pre, ovo sada je smesno kao i sadasnji kralj. Igraci pojedinacno nikad spemniji a basket los jer nema idbrane. 140 poena svaka utakmica? Nije basket individualni sport. MJ, meloun, barkli, medzik.bird.iverson, mcgrejdi dirk. Dankan.i 2010 nba menja polako sve.sad gledam evroligu i preglede nba sa evroigracima ostalo svi isti sem cyria irvinga koji je IGRAC.

Raci

pre 5 godina

Najbolji igrac iz Srbije u NBA, uskoro ce biti i najbolji Euro igrac u NBA. Vremenom clan kuce slavnih i najbolji centar u istoriji...zivi bili pa videli.

Wlado

pre 5 godina

gledao sam ceo mec, jokic je bio odlican, prvo poluvreme se gurao pod kosem sa celom petorkom file, ali neverovatno kako su ostali u igri posle poluvremema(filadelfija), samo su sipali trojke. Posle je sve doslo na svoje esto, moram istaci da je plamli mnogo poboljsao svoju kosarku, cini mi se da krade fore od jokica i da ce biti vazan sraf u playoffu. Burton polako ulazi u formu kao i haris, jokic da je igrao ceo mec a mogao je, dao bi glat 50 poena bez preterivanja. imaju bas dugu klupu, nadam se da ce ih razigravati i dalje trener, nije dobro da se igra zasniva na 6 igraca. Takodje, imaju neverovatna potencijalna pojacanja u povredjenim IT i MPJ. Napred nuggetsi barem do polufinala konferencije ove godine.

Grimsby

pre 5 godina

Sta kaze brat fali mu brzina, to je otprilike kao da si rekao da Mesiju fali 2.metra da bi bio najbolji. Objektivno ako ovako nastavi bice najbolji evropski kosarkas ikada, nevezano da li ce uzimati titule sa reprezentacijom.

mighty banana

pre 5 godina

@Milan Nisu samo brojke u pitanju, niko od naših nije imao takav uticaj na igru svog tima. Da, Peđa je bio treći strelac lige, ali Webber je uvek bio glavni tip u Kingsima. Dok je Nikolin stil igre, nesebičnost razlog zašto su i ostali postali bolji igrači. Sportski pozdrav

JPR24

pre 5 godina

Dobro ljudi, valja biti i objektivan i napisati da ovima nisu igrali Embid i Batler, te da je Jokica ugl cuvao Simons koji realno 1na1 u reketu nema sta da trazi protiv Jokica koji je mnogo veci. Rezervnog centra su stavili na Milsapa (?) sto se polazalo kao ocajna taktika, jer ih je Nikola upropastio u prvoj cetvrtini ugl iz reketa, sto poenima sto skokovima.
(Pogan, 27. januar 2019 09:16)
Njihov problem sto su odluili da ih odmaraju...

nba86

pre 5 godina

1/4 za 3p 2-2, za 2 (5-10, ali je realno imao 7-5 jer ta tri promasaja nisu kostala ekipu jer je u jednom napadu imao dva promasaja, ali I dva of skoka posle kojih daje kosh, kao I posle jos jednog promasaja skok u napadu I kos), sb 1-1, 7 skokova (3 of), 3 as, +3 za 10 minuta. 2/4 za sedam minuta samo 3-4 sb, za dva nije sutirao, a za tri je sutnuo u poslednjoj sekundi poluvremena maltene ispod svog kosa, 5 skokova, 1 as. 3/4 12 minuta 3-3 za 2, 2-2 sb, 5 sk, 5 as +2, u ovoj cetvrtini je imao I tu jedinu izg loptu na mecu. 4/4 2-6 za dva, 1s I ta jedna as kojom je kompletirao td za 4 min, +4 I jedina lg tad. od ta 4 promasaja dva su bila u jednom napadu kad je osvojio loptu tako sto je izgurao dvojicu u aut, a imao je I taj of posle jos jednog promasaja, tako da mu je realan sut bio 2-2 za tri, sb 6-7, a za dva 10-14, dakle od dvadeset napada poentirao je u 15, plus deset as sa jednom izgubljenom loptom samo. 33 min, 32 poena, 18 s, 10 as, totalna dominacija.

Zoran M.

pre 5 godina

Statistike...ihh kosarka nije samo to ali izgleda je samo to vazno vama novinarima.Meni se ipak cini da se kod nas kosarka ne ucini zahvaljujuci tim statistikama.Pomalo je omalozavajuce da se sve to svodi samo na to...inace Jokara je cisto receno fenomenalan...

superb serb

pre 5 godina

Učinak Denvera u Jokićevim td mečevima 21-2!!! Osnovna razlika izmedju RW-a i Nikole, dečko omogućuje 99% pobeda svom timu td učinkom. Jednostavno Vestbruk nema tu moć... Jokić nije sebičan, opušten je kao bik Ferdinand :))
Nije igrač koji pumpa statistiku, njegove dobre partije utiču na ishod utakmice, loša igra sigurno donosi poraz Denveru. Trenutno je četvrti trojkaš Denvera, bizarno jer je centar. Ovo mu je treća sezona koju će završiti u najboljih 12(indeks korisnosti) mvp liste. Tek mu je četvrta sezona, sigurno će unaprediti svoju igru. Bravo Nikola!!!

JPR24

pre 5 godina

Cista poezija, nevidjeno. Sada neka se opet jave oni strucnjaci i napisu kako Jokic nije najbolji srpski kosarkas svih vremena i pisu imena poput Divca, Stojakovica, Paspalja, Bodiroge, Kicanovica ... Uz duzno postovanje za sve njih je Jokic Bog kosarke licno.
(ratko, 27. januar 2019 11:02)
Jokić je na putu da bude najbolji, još je prerano da se o tome govori, još nije ni u plejof ušao. Mlad je, ima još 10 godina komotno da igra, ako mu se toliko igra, ne vidim potrebu za žurbu sa epitetima.

JPR24

pre 5 godina

За претходни меч, када је био суспендован, прочитах неке кометаре "ево, играју боље без њега, он их гуши".Стварно треба да пропаднемо бре.
(Борис, 27. januar 2019 10:43)

Pa jeste, rekoše guši Mareja.. Eno ugušio ga, ostade bez poena.. Ah ne, trener ga ostavio da odmara, hehe.. Šta ćeš to su dežurni znalci, prate NBA po 30 godina i tako to, pa su u stanju i da kažu da centar nije nikakava ako ima asistencije...

vince carter

pre 5 godina

Bravo @Paspalj-Cendler ne znam zasto je uopste lik izvlacio statistiku karijere igraca kada se poziv na All Star zasluzuje u toku odredjene sezone. Neko pokida jednom u zivotu i dobije poziv a neko ode i nezasluzeno ispred nekog boljeg igraca. Grant Hil je vec bio velika zvezda pre povrede i postao bi veliki superstar da nisu povrede a ako mu neko pogleda samo statistiku za karijeru jer je igrao do 2013te reci ce ma kakav Grant Hil. On se pomirio sa cinjenicom da vise ne moze biti glavni igrac tima i postao role igrac dok na primer Penny Hardaway nikada nije mogao da se pomiri sa tim,mentalno slabiji od Hila i brzo je zavrsio karijeru.

stanoje

pre 5 godina

@Đole
Mislis da Divac sme da gomila igrace koji se prezivaju na IC? Znas li da su ga pojedinci vec prozivali sto je doveo dvojicu Srba u Sakramento?

ljAXE

pre 5 godina

“Bojali smo se da ce bez Dzoela Embida Nikola Jokic imati svoje vece I strah se obistinio”, konstatovali su veceras komentatori Filadelfije. Jokic je zver. Odigrao za udzbenike. Vukao je Denver kada je bilo najbitnije. Bez Dzemala Marija ali I Fila bez Embida I Batlera. Statistika kaze da je Jokic peti najmladji igrac u istoriji NBA koji je dostigao 20 tripl-dablova. Vidi se da mu nedostaje Mari jer Barton I Heris neznaju pik-and-rol sa Jokicem. Nikola sve odradi ali se Barton zavrze ”ko pile u kucine”. Velika pobeda, odlicno vece a komentatori File su uglavnom komentarisali pogadjate-Nikolu Jokica.

Milan

pre 5 godina

Vidom da ovaj sto se potpisuje kao LBJ pise neke nebuloze. Ajmo ovako, prvo za '93. kaze za Barklija kakav je to krilni centar sa 194 cm visine. Barkli je te sezone bio MVP lige, eto kakav. A o njemu kao igracu bez obzira na visinu ne treba trositi reci, samo pogledati neke snimke i videti da je bio u drim timu '92. Onda pokusava da Stoktona i Melouna prikaze kao matore ili lose kad ih je Dzordan pobedjivao. Meloun je isto godiste kao Dzordan, a Stokton godinu dana stariji, sto znaci da bi onda i Dzordan bio mator. Stokton je najbolji plej svih vremena, i danas, kad se asistencije racunaju drugacije, i dalje je najbolji asistent u istoriji, i najbolji kradljivac, i ima u karijeri u proseku dabl-dabl. A Meloun je, uz Barklija, najbolja cetvorka tog vremena. Rodman je u Bulse dosao tek za druge 3 titule, posle povratka Dzordana. I osim njih dvojice, istalo su bili prosecni igraci. Dzordan nije okupljao najbolje igrace lige kao LBJ u Majamiju (pored Vejda trazio i Bosa, a posle i Reja Alena najboljeg sutera u istoriji) ili u Klivlendu (jos 2 aktuelna i visegodisnja all-star i dva bivsa all-star igraca). Na kraju se u nemoci poziva na to da li je Dzordan ikad bio vodeci asistent lige. Nije jer je on postizao najvise poena, ne moze sam sebi da asistira. Posle se poziva na Viltove proseke poena. 1. ako je tako, onda je Vilt bolji i od LBJ, drugo, ako se pozivas na proseke, onda bi znacilo da je Vestbruk bolji igrac od Dzejmsa.

očigledno

pre 5 godina

Steta sto nije bilo Embida, Batler, koji je u losoj formi, ne bi ni bio od prevelike pomoci sada (jedino ako bi bilo vrlo neizvesno). Bilo bi vrlo lepo videti duel dva najbolja, a prilicno razlicita, centra u ligi. Siksersi osim Embida nemaju klasicnog centra u rosteru, sto je Jokica uglavnom ostavljalo u mismatch-u i zahtevalo double-team, a onda bi Jokic nasao slobodnog igraca, tako da Siksersi nisu mogli da ga sacuvaju, a on je to koristio. Kad se u poenima ne bi racunali oni njegovi nastupi kada je uzimao manje od 5-6 suteva (koliko uzme igrac koji igra 7-8 minuta po mecu), siguran sam da bi mu prosek bio cak i preko 25 poena po mecu, sto bi ga definitivno uvrstilo u najbolju petorku zapada na all staru, ali nije to ni previse vazno sada. Vazno je sta ce sa Nagetsima uraditi u plej ofu u ovom krcatom zapadu...

Bodibond

pre 5 godina

Pedja je jedini evropejac koji je došao do drugog mesta u jednoj godini na listi strelaca, lepo bi bilo da se ne brukaš ovde!
(istinabre, 27. januar 2019 17:04)

Peja je Evropljanin a ne Evropejac, to je nesto drugo.

Tumbarajko

pre 5 godina

Par opažanja:

Disko Stu na 3:53

Jokić počeo da skače k'o Rodman, na sitno.

Zakucao.

"Kao otimanje slatkiša od bebe" kaže komentator kad je uneo onog Džonsona pod koš

Danijel Šifer

pre 5 godina

Znam da nema veze sa Jokićem (bravo kralju na TD), nego je neko ovde gledao Ziona Williamsona, No1 prospekta sa drafta '19?

Danijel Šifer

pre 5 godina

Zahvaljujući Jokiću i povredama, Denver je dobio jos nekoliko igraca: Malika Bizlija, Tori Krega, Monte Morisa, Ernangomeza. Ova četvorica su sa Jokicem iznela poslednja dva meseca i nanizala pobede, a videli smo protiv Sunsa predhodnu utakmucu da Denver ima moćnu petorku i bez njih. Velika prednost Denvera je što mogu da ostanu sveži do PO i praktično su jedni tim zapada koji sa toliko uspeha koristi sve igrače (ne računam timove koji mešaju jer ne mogu da nadju pravu petorku)

Dag Kristi

pre 5 godina

Dobro ljudi, valja biti i objektivan i napisati da ovima nisu igrali Embid i Batler, te da je Jokica ugl cuvao Simons koji realno 1na1 u reketu nema sta da trazi protiv Jokica koji je mnogo veci. Rezervnog centra su stavili na Milsapa (?) sto se polazalo kao ocajna taktika, jer ih je Nikola upropastio u prvoj cetvrtini ugl iz reketa, sto poenima sto skokovima.
(Pogan, 27. januar 2019 09:16)

Slažem se, ali da je igrao Batler, bilo bi 40 razlike za Denver. Uzgred, zašto niko nije spominjao tokom cele sezone da je Denveru falilo 3-4 igrača?

јд123

pre 5 godina

Dobar je bucko, odlican, ali pre njega ima barem 7-8 dosta boljih igraca.
(Usa, 27. januar 2019 10:17)

Ха, ха, ха, ево и хејтери већ признају да је Јокић међу 10 најбољих играча у НБА.

Dragan

pre 5 godina

@Milan
Pipen je jedan od najboljih kosarkasa ikad, veoma inteligentan, Paxon je isto bio vanserijski igrac (istina potcenjen i neiskoriscen), nisu samo MJ i Rodman Chicago Bulls.

paspalj chandler

pre 5 godina

(Dragan-Borca, 27. januar 2019 10:44)
Ajde izgooglaj Brandon Roya, molim te, ukucaj na Youtubeu Brandon Roy cisto da vidis kakva je to igracina i da zauvek prestanes da lupetas, 20 poena, 4 skoka i 5 asistencija u proseku te 3 sezone, gomila suteva za pobedu, ubedljivo najbolji igrac Portlanda i dan danas bi bio dobar ali kolena.
Zach Randolph nije vezara iz Sacramenta vec igrac Memphisa koji je tih godina bio redovan ucesnik plej ofa i igrao finale konferencije, prvi Randolphov All Star 21 poen, 12 skokova.
Jameer Nelson te godine igrao veliko finale i bio All Star jer je Orlando kidao, ako se secas pre par godina All Star igraci su bili Teague i Korver jer je Atlanta imala najbolji skor na istoku.
Druga stvar, navodis ko je bio All Star i izvlacis statistike cele karijere, nije All Star nagrada za zivotno delo vec za tu sezonu, Abdur Rahim kojeg si pomenuo je te sezone imao 21, 2 poena a ne 11, Wally Szczerbiak 18, 7 u jako dobroj Minnesoti tada, Jamaal Magloire je svakako zalutao i to je u sustini jedini bas kritican izbor.