Ponedeljak, 17.12.2018.

11:45

Trener Kingsa: Za Dončića ne postoji granica, na našu žalost

Trener Sakramento Kingsa Dejv Jerger indirektno je zažalio što njegov tim nije draftovao Luku Dončića proteklog leta.

Izvor: B92

Trener Kingsa: Za Donèiæa ne postoji granica, na našu žalost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Bzvz

pre 5 godina

Po komentarima ispadne da je Fox sledeće čudo u najavi a realnost je da ga ovde niko ne bi pomenuo da nema Bogija i Belog u timu jer niko ne bi ni gledao Sakramento.

Mirko

pre 5 godina

(javale mcgee, 17. decembar 2018 16:46)

Razvijanje igrača se najbolje postiže kada se igra plejof i jake utakmice, a ne regularna sezona.
Svi znaju da u NBA prava igra počinje tek u plejofu. Isto tako za razvoj igrača i tima su potrebne pobede. Tim koji ne pobeđuje NIKAD ne može da se razvije. Samopouzdanje je ono koje te izdvaja od onih koji isto tako dobro igraju ali nemaju samopouzdanje, najčešće u odsutnim trenucima meča.
Evo ti pogledaj najsvežiji primer: Reptorsi i Denver sinoć. Koliko je samopouzdanje igrača Denvera da su oni napravili 23:2 u poslednjim minutima meča i dobili najbolje plasirani tim NBA?

Sve u svemu, Jeger je na pravom putu. Neka Begli uči, jer ima od koga da uči, za deset-15 minuta po meču može da se vidi koliko je i da li je napredovao i ako se vidi da jeste da dobije još minuta. Beli se neće buniti, taman kad uđe u ozbiljne košarkaške godine Begli će da "stasa" i priča se nastavlja.

Ja tu vidim neke dve struje u Kingsima, u jednoj su Divac i Jeger, a u drugoj deoničari i menadžeri koji bi da odmah prihoduju od igrača koga su izabrali na draftu. Da opravdaju što su izabrali Beglija a ne Dončića, iako Dončić nije želeo u Kingse, jer je smatrao da su loši, a i Kingsima nije trebao još jedan bek pored Foxa, Hilda, Bogdanovića, već krilni igrač a Begli je bio upravo - to što im treba.
Dončića i Beglija ne vredi upoređivati,igraju na drugim pozicijama,a Dončić ima iskustvo nekoga ko već 5-6 godina igra u NBA,dok je Begli čist ruki.

Dule

pre 5 godina

Kingse ajde i razumem pa cak I Atlantu ali Finiks da ga propusti..tamo bi neko trebao da bude otpusten. Kokoskov verujem da je cupao kosu za vreme drafta.

Goran

pre 5 godina

Velika greska Divca. Jos ga je gledao u Madridu i napravio neku facu tokom utakmice. Izaslo na Tviteru. Meni se cinilo da je ta faca znacila da je fasciniran Doncicem ali ocigledno ne.

Sasa

pre 5 godina

Na ovom sajtu ima par znalaca koji komentiraju svaki dan.Petarczv pise gluposti o Lebronu ali vidi se da prati nba.Pogledajte ove ispod komentare-nisam ovakve gluposti dugo procitao.Tre Young kopija Currya i Fox u top 3 igrac lige hahahaha.Bogdan novi JORDAN HAHAH
(Nbalive, 17. decembar 2018 18:44)

# Link komentara

Slazem se sa tobom u potpunosti. Ali, to je virus koji je zahvatio neke od nasih sugradjana, presao sa druge strane plota i nastavio da se siri. Virus zvani "Zubac" je bolji igrac od Jokica, Bender cepa mrezice, Hezonja ce "zabijati" tripl dabl naredne sezone i tako ukrug. Nije im zameriti kada vec ni VAMA preko plota ne zameramo koji ste krivi za ovaj virus. Mir neka bude sa tobom do nekog novog "zakucavanja" Hezonje preko "Andetokumba". (;

Regland

pre 5 godina

Luki kapa dole. Pravilno se razvijao u Realu, bacen u vatru na vreme od Lasa, podrzan i istrpljen od starijih igraca. Iskusan i ne boji se nikoga sa 19 god. Ali i nasi Beli i Bogdan nisu losi. Beli je moj omiljeni igrac, razume kosarku i radi sve za ekipu. Samo da zdravlje posluzi ove majstore, uzivacemo !

Goran

pre 5 godina

@goran da al zato young ima 38% sut iz igre i gubi 4 lopte u proseku decko je kriminalac i fizicki preslab
(labilan, 17. decembar 2018 16:39)

Izvini, al skoro 4 izgubljene u proseku ima i Luka ;)
Iverson je prve sezone imao 4.4 izgubljene u proseku...Steve Nash je na 7ast imao 3 izgubljene, Jason Kid je u svojoj prvoj sezoni na 7.7ast imao 3.2 izgubljene.


Sve sto si nabrojao moze da se popravi, pa i ta mrsavost (slabost), to makar znaju vrlo brzo da resee u NBA.

kimi

pre 5 godina

I kud ces vecu potvrdu od ovoga kad trener tvoje ekipe izjavi ovako nesto, nazalost sa punim pravom. Zamislite ekipu sa foxom, doncicem,bogdanom, belim i pristojnim centrom... Pa gledao bih svaku utakmicu... E moj divce
(petarczv, 17. decembar 2018 16:40)

Da je Doncic draftovan onda Bjelicu sigurno ne bi ni potpisali.

milos

pre 5 godina

Đole, 17. decembar 2018 18:12) 
Slazem se sa prvim delom tvog komentara. Medjutim, upravo si na kraju ubo sustinu - Divac je mogao da draftuje Doncica sa pozicije 2 i da ga trejduje za Beglija + jos nesto sto mu treba ili pik prve runde 2019. Trebalo je da uradi ono sto je uradio GM Atlante u trejdu sa Dalasom...

Bane

pre 5 godina

Stvarno je odličan bio sinoć, ali saigrači nisu bili baš na nivou, dok su sa druge strane svi starteri Sakramenta odigrali na nivou, uz monstruoznu partiju Foksa, što je na kraju bilo dovoljno za pobedu...

Zanimljivo mi je bilo što su Bogdan i Luka na kraju meča razmenili dresove. Svakako lep gest i to se često viđa u, na primer, fudbalu, ali u NBA retko: https://www.youtube.com/watch?v=UCS5IGUKLcQ

uros

pre 5 godina

Nisam siguran da je ta izjava dobro interpretirana.
Kako god Kingsima se posrecilo sa Foksem za kog verujem da ima veliki prostor za napredak i u perspektivi veci potencijal od Luke. Za Beglija cemo videti, nije mnogo ubedljiv za sad.

aca

pre 5 godina

Ljudi ja ne znam da li vi pratite NBA ali ovo sto pisete je ludo...

Pogotovo @Petar czv..

Da li vi znate da je Doncic rekao sledece: Bude li bilo ikakve sanse da zavrsim u Sakramentu ja bih se rado vratio da igram za Real jos jednu godinu!

Sta dalje ocekujete od GM nego da na draftu zaobidje igraca koji ne zeli da igra za njegovu fransizu?

Bilo je indicija da je Doncic veoma slicnu izjavu dao i za eventualni odlazak u Atlantu..

Dalje, ko god je rekao da je ovo jedan od jacih draftova ikada - u pravu je..

Pogledajte samo prvu petoricu Iton-Begli-Doncic-Jang-Bamba kako vec sada kidaju..

Bamba odlican u Orlandu, nije mu lako jer ispred sebe ima jednog Vucevica koji je doktor kosarke i fransizni igrac.. Pa ipak, Bamba je gotovo uvek na 10 ubacenih poena a takodje ima i veoma veliki uticaj na igru svog tima..

Begli sjajan - odlican izbor Divca! Jos imaju i Dzajlsa od proslog drafta koji citave sezone nije igrao zbog povrede pa sad ispod kosa imaju dva pretalentovana igraca, jednog centra i jednog PF (Beglija)..

Za Doncica je sve receno.. I slazem se sa tim..

Tre Jang, moj omiljeni igrac sa ovog drafta.. Samo zbog njega pratim raspalu Atlantu ove sezone.. Nije imao srece, otisao je u bas bas krs tim, on tamo nema sa kim da igra realno.. I onda neko uporedjuje njega i Doncica koji ipak ima jednu sasvim solidnu ekipu i kome je lakse da ima dobre brojke uz Dzordana, Barnsa, Metjuza i Bareu, nego li Jangu sa onim slj igracima na parketu..

Samo je @Goran pametno primetio njegov kvalitet.. Koliko je tacno Jang bolji od Doncica vecina bi izgleda shvatila tek kada bi neko Luku prebacio preko noci u Atlantu i kada u njoj ne bi imao ni priblizne brojke kao sto ih ima u Dalasu..

Ali daleko od toga da je Doncic los igrac, no ipak mislim da je sveukupno bolji Jang..

I za kraj Iton koji je i najmanje pokazao ove petorice igraca, mada i on igra u onom Finiksu koji je tim bez glave i repa i gde se ne zna ko pije a ko placa..

веверица

pre 5 godina

Odluka je bila racionalna kao kad je Portland uzeo Bouvija sa druge pozicije umesto Dzordana sa treće.Trebao im je centar pošto su imali Portera i Drexlera.E sad je to isto uradio Sakremento.
(sforca, 17. decembar 2018 16:14)

хахахаха јесте, најбоље да је дончић нови џордан :)
и мени је лука најзанимљивији за гледање ове сезоне у нба, али оно...
не мислим ја да је њему небо граница. то што игра сада, то је врло близу његовог максимума. нестварно зрео играч за своје године. игра скоро савршено. шта би он то могао толико да унапреди у својој игри? физикалије и шут сигурно неће поправити значајно, то немојте да се ложите. то нико никада није успео да поправи. што се резона у игри тиче, скоро да је савршен играч већ сада... нема шта, то је то - лука је врло близу свог лимита као играч. то је бар моје мишљење, време ће показати. нпр. за мичела и симонса сам апсолутно био у праву када сам говорио да је то што играју њихов максимум. и даље стојим иза тога. нити ће симонс икада поправити шут, нити ће мичел постати двејн вејд...
са друге стране бегли је веома сиров играч, прави руки, и тренутно није ни близу свог максимума.
п.с. увек је око рукија хајп. треба да се докажу у неколико сезона... прошле године мичел, симонс, тејтум... нису силазили са насловних страна. сада је већ мало другачије. дончић је сада светско чудо. догодине ће бити главни играч даласа, али неће сваки дан бити вести о њему.

Nbalive

pre 5 godina

Na ovom sajtu ima par znalaca koji komentiraju svaki dan.Petarczv pise gluposti o Lebronu ali vidi se da prati nba.Pogledajte ove ispod komentare-nisam ovakve gluposti dugo procitao.Tre Young kopija Currya i Fox u top 3 igrac lige hahahaha.Bogdan novi JORDAN HAHAH

Đole

pre 5 godina

Svako ko prati NBA zna da ova izjava nema veze sa Dončićem već sa "ratom" koji vlada između Divca i trenera Jegera. Svaka odluka se mora ocenjivati u trenutku kada je doneta a ne posle pola godine. U trenutku drafta Kingsi su na krilu imali matorog Rendolfa i mladog (ne)talentovanog Džastina Džeksona. Takođe, na centarskim pozicijama su imali prilično slabijeg Vili Koli Stajna i Kostu Kufosa kog su letos molili da napusti Kingse ali je on odbio. Zato je sasvim logičan izbor bio Bagli jer pokriva i poziciju krila i poziciju centra. Da je Luka došao u Kingse ne bi ove sezone imao ni 20 minuta po meču pored Foksa i Hilda, niti bi mu bilo dozvoljeno da sam rešava poslednja tri napada kao što to može u Dalasu. Jednostavno, i za Luku i za Kingse je ovo najbolja opcija. Pre svakog drafta SVI do jednog komentatori i bivši asovi naglašavaju da se bira isključivo po jednom od dva principa: ili igrač koji fali u rosteru, ili što kvalitetniji koji može brzo da se trejduje. Da je Luka došao u Kingse imao bi 30% manji prosek minuta i učinka u svim kategorijama i ne bi ga bar ove sezone doživljavali kao buduću zvezdu pa mu ni vrednost u trejdu ne bi bila ovolika. Tek će se za dve godine znati da li je Dalas napravio promašaj, jer je za Luku dao prošlogodišnjeg pika broj 5 koji je klonirani Stef Kari i OVOGODIŠNJEG PIKA PRVE RUNDE. Svađa Link: www.nbcsports.com/bayarea/kings/sources-kings-coach-dave-joerger-removes-assistant-gm-shootaround

Walt

pre 5 godina

Jeger je odredjenom kongliktu sa front ofisom i samo mu rezultati čuvaju posao pa je razumljivo da kontrira,inače ovo nema veze sa vezom dončić će biti nešto kao Tajrik Evans,za 2 sezone će ga svi gledati kao limitirani flop koji je dostigao zenit sa 19 godina.

PimPong

pre 5 godina

Doncic je odlican, ja ga gotivim, radujem se njegovim dobrim partijama i iskreno mu zelim sve najbolje. Mozda ce on biti bolji od svih igraca Kings-a jednog dana. Ali nije bilo logike da ga Kings-i uzimaju na draftu jer su imali mnogo mladih igraca na toj poziciji.

Mile voli Disko

pre 5 godina

Kad sam video na tajm autu da mu onaj Sampert mediokritet lik okupio igrace i izigrava trenera,a on sa strane.Lik je nemac pojma, vadi ga sto ima 5-6 odlicnih momaka u timu, spasao ga Divac sa Bogdanom i Bjelicom,inace bi bili na dnu tabele.Mozda su Fox i Badi jaci individualno u nekim stvarima, ali za tim Bjelica,Bagli i Bogdan rade mnogo tih nekih bitnih stvari koje se ne vide u statistici.Bagli ce biti mocan igrac za 3-4 godine, vece ime od Doncica.Doncic nece biti ni top 15 igraca lige nikada, jedan Dzon Vol je za klasu jaci igrac pa je sada jedva u top 15. Dzon Vol je na primer mnogo hitriji od Luke i mnogo bolje odbranu igra a bb iq im je tu negde i opet lik jedva da je top 15 trenutno. Jeger lupeta gluposti. Doncic jednostavno kao Bodiroga ili Drazen moze da bude odlican tamo, ali ne i sama elita zbog atletike i konkurencije na spoljnim pozicijama( citaj lakse je tamo Marku Gasolu, Vucevicu ili Jokicu kad centri nisu toliko brzi)...Biti top igrac u NBA na spoljnim pozicijama je privilegija atletski monstruozno jakih igraca u vise aspekata.Doncic ne moze da trci 35 minuta sa Vestbrukom, koliko god da je inteligentniji od njega( a i tu se Vestbruk potcenjuje, meni antipatican lik ali olako se njegovih 10-ak asistencija shvata kao ma to je nista a lik baci preko pola terena pas kroz noge igracu),poenta price je da Doncic mora ili u bolji tim ili da mu dovedu bolje igrace,on ne moze vuci tim u ozbiljne rezultate. Jokic je specificanx slucaj, lakse je nasem Jokicu na centru

Vračarac

pre 5 godina

Izvestavajte samo o nasima koji ne odbijaju sveti srpski dres reprezentacije!
(Coa, 17. decembar 2018 15:25)

Druže, nije ti ovo portal KSS... Malo si zalutao, a ako je ovo pokušaj trolovanja, nedovoljan 2. Sedi dole.

drvobradi

pre 5 godina

Koliko se secam pustena je informacija da ima opciju da ostane u Evropi, ako ne bude zadovoljan timom koji ga je izabrao tj ako ga uzmu Kingsi. https://www.b92.net/sport/teme/kovacevic.php?yyyy=2018&mm=05&nav_id=1394933

petarczv

pre 5 godina

I kud ces vecu potvrdu od ovoga kad trener tvoje ekipe izjavi ovako nesto, nazalost sa punim pravom. Zamislite ekipu sa foxom, doncicem,bogdanom, belim i pristojnim centrom... Pa gledao bih svaku utakmicu... E moj divce

sta uradi hjunze cungze???

pre 5 godina

@heatovac covek je zagrejan izasao zbog 5 faulova i sedeo na klupi 2 minuta i tada su kola posla nizbrdo za sakramento. Kada se vratio samo se ukljucio u sivilo koje su nazalost poveli Bogdan i Ferel

Pejca lovac

pre 5 godina

Sve to stoji, Luka je fantastican igrac, ali po meni nikad nece postati vrhunski suter. Nema sutersku brzinu, izbacaj i namestanje za isti..

Divos

pre 5 godina

Наравно да Луку и ја и већина у Србији готивимо, и бићемо пристрасни код вредновања звезда енбиеја у најави, но овде је одлука Сакрамента да дају предност Беглију разумљива.
Њима је требао крилни центар, ту су се наметали Бегли и Џњксон, узели су Беглија који игра јако добру дебитантску сезону, и Сакраменто је управо на тој позицији прејак.

Што се Луке тиче, у САД су према њему били скептични, као што су у правилу скептични када су у питању европски играчи, неки су оправдали висок избор (Порзингис), неки (Лен, Хезоња, Бендеер) ни случајно, све то је утицало на ГМ (који и немају превише одрешење руке) да буду опрезни када су европски играчи у питању.

Лука је у предности у односу на друге новајлије, јер се кроз ЕЛ избрусио и он је, за разлику од ових из енсиејеја већ формиран играч, иако наравно има простора за напредак.
Глупо би било рећи, биће Лука играчина јер он већ сада јесте играчина и носилац своје франшизе, итекако је приметан његов утицај на екипу, душа и мотор тима.

Видећемо како ће се развијати и Лука и Бегли и Ејтон и други, но оно што је сигурно, овај драфт (2018-е) избациће плејаду сјајних играча, можда не као онај из 1984-е и 2003-е, али када се биду сумирале каријере ових данас новајлија биче то врло, врло близу.
На велико задовољство љубитеља кошарке.

sforca

pre 5 godina

Odluka je bila racionalna kao kad je Portland uzeo Bouvija sa druge pozicije umesto Dzordana sa treće.Trebao im je centar pošto su imali Portera i Drexlera.E sad je to isto uradio Sakremento.

Petar

pre 5 godina

Luka nije ni hteo u Sacramento, cak mislim da nije ni ucestvovao u kampu Kings ili ih je ignorisao posle prvog kampa, ako se dobro secam bilo je tako nesto...za Atlantu ne znam ali za Kingse znam da nije hteo tamo i pitanje kako bi se uklopio da su ga na “silu” doveli

slaviša šmigič

pre 5 godina

realno fok je klasu ispred dončiča.dončič mnogo solira a uz to sam video,da su sudije od 4 svirale 3.nepostoječe faule jedan bogdanu.nek on juri poene a doigravanje malo sutra vidi se,da je sakramento mnogo kompaktnija ekipa i lako dobija dalas u dalasu a u sakramentu dalas i nepostoji ako igraju jedan protiv drugih.niti 2 dončiča nevrede jednog foxa mogu,da se sastave novicki i dončič skupa ovaj bi jih sam dobio.

Kukatilo

pre 5 godina

Doncic u Sacramentu ne bi igrao ni priblizno kao u Dalasu. Jednostavno ne bi imao taj prostor. Npr. Bogdanovic da ima vise lopte i da se igra vise na njega ni jedan mec ne bi bio ispod 30 poena plus kada dobijes podrsku i samopouzdanje. Inace Fox je najperspektivniji play lige on nema granice a Doncic ima i te kako nikada nece dostici visine Novickog. Da se razumemo zelim mu ali jednostavno NBA cesto po ne kosarkaskim kriterijumima odredjuje zvezede koje se forsiraju. U svakom slucaju Doncicu kao momku od 19. godina respekt i biser je samo limitiran. Isto kao i Bagli nista bolji pik buducnost ce reci ko je bolje prosao ali jasno je da je Sacramentu Bagli bio logicniji izbor pored bas perspektivnih bekova koje ima.
(Slobodan, 17. decembar 2018 16:20)

Daj covece, pa da li Bogdan ima jedan jedini mec sa preko 30 poena u NBA ligi? Mislim da je poslednji put 30+ dao Zvezdi...

palop

pre 5 godina

Odluka je bila racionalna kao kad je Portland uzeo Bouvija sa druge pozicije umesto Dzordana sa treće.Trebao im je centar pošto su imali Portera i Drexlera.E sad je to isto uradio Sakremento.
(sforca, 17. decembar 2018 16:14)

Zato ako biras sa top 5 pozicije treba da uzmes najboljeg/najtalentovanijeg igraca, a ne igraca sa deficitarne pozicije. Mnogi timovi su se ovako opekli...

$$$

pre 5 godina

Npr. Bogdanovic da ima vise lopte i da se igra vise na njega ni jedan mec ne bi bio ispod 30 poena plus kada dobijes podrsku i samopouzdanje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Slobodan, 17. decembar 2018 16:20)

Znaci Bogdan bi bio na nivou Jordana?...Jordanov prosek u karijeri je 30.1 poen...

Sas

pre 5 godina

Nemoj da mesamo zabe i babe ! Fox i Doncic su totalno razliciti igraci po igri ! I jedan i drugi ce imati sjajne karijere, samo da ih povrede zaobidju ! Po meni, po nacinu igre, mnogo je lepse gledati Fox-a kako igra.

Pera

pre 5 godina

Da li je Doncic insistirao da nece u Kingse ili su trazili drugi tip igraca, da li je odlucio Divac ili vlasnik indus, da li je procenjeno da Bagley III ima u buducnosti veci potencijal, tek, izabran je Bagley III, i on igra sve bolje.
Lepo je da trener pohvali protivnickog igraca, ali cine se da je otisao malo predaleko, s jedne strane javno kritikuje odluku uprave (svojih poslodavaca), a s druge strane porucuje svom mladom igracu "nisi ti los, ali..."

Goran

pre 5 godina

Sta da tek kazu iz ovi iz Atlante...
("koju posluku porati", 17. decembar 2018 15:27

Odlican je Trae Young, Atlanta se nije zeznula ama ni malo.
Igrac koji podseca na Iversona u potpunosti, stim sto je pravi plej, koji u ruki sezoni ima 7ast po utakmici.
Doncic ima samo 3pts vise u proseku, dok Young ima 2ast vise ;)

javale mcgee

pre 5 godina

Dajte Begliju Donciceve minute i slobodu, Begli igra 10 minuta manje po utakmici i to je jedan od razloga nezadovoljstva navijaca i medija oko Kingsa i jedan od razloga zasto ce mozda Jerger dobiti otkaz. On je doveden da razvja Foksa, Badija i Marvina a ne da se bori za plej of jer se veruje da se uz pravi napredak njih trojica mogu vise od borbe za 8. mesto, tako to funkcionise tamo i to je neki sistem u koji oni veruju, 2, 3 zvezde i igraci zadatka oko njih.

зоро

pre 5 godina

да га је сац покупио, онда би имали фокса, богдана, хилда и дончића, а прва тројица су већ главни играчи малтене, а на истој позицији. онда би био проблем и за дончића и за сакраменто. мада да су знали да ће овако да експлодира, сигурно би трејдовали бадија или богија да направе место (и добију нешто секси приде), али тешко је то знати и немогуће...
биће и бегли солидан играч. неће бити ол стар, али ће бити солидан стартер и може бити лудачки дефанзивац.

Slobodan

pre 5 godina

Doncic u Sacramentu ne bi igrao ni priblizno kao u Dalasu. Jednostavno ne bi imao taj prostor. Npr. Bogdanovic da ima vise lopte i da se igra vise na njega ni jedan mec ne bi bio ispod 30 poena plus kada dobijes podrsku i samopouzdanje. Inace Fox je najperspektivniji play lige on nema granice a Doncic ima i te kako nikada nece dostici visine Novickog. Da se razumemo zelim mu ali jednostavno NBA cesto po ne kosarkaskim kriterijumima odredjuje zvezede koje se forsiraju. U svakom slucaju Doncicu kao momku od 19. godina respekt i biser je samo limitiran. Isto kao i Bagli nista bolji pik buducnost ce reci ko je bolje prosao ali jasno je da je Sacramentu Bagli bio logicniji izbor pored bas perspektivnih bekova koje ima.

petarczv

pre 5 godina

Odlican je Trae Young, Atlanta se nije zeznula ama ni malo. 
Igrac koji podseca na Iversona u potpunosti, stim sto je pravi plej, koji u ruki sezoni ima 7ast po utakmici. 
Doncic ima samo 3pts vise u proseku, dok Young ima 2ast vise ;)
(Goran, 17. decembar 2018 16:25)


Hahahhahahahahahahaha druze pricas o jednom od top 10 igraca svih vremena!!! Iverson je za younga pod broj jedan bio 10x bolji atleta koji je sa svojom visinom od 182cm kucao preko centara a ovaj pitanje je jer moze da pipne obruc...

dzoni

pre 5 godina

@kobrakai
Fox ne zna da nadje slobodnog igrača ..kad je zadnji put dodao asistenciju Bogdanoviću ...play a ogroman potrošač lopti..noćas 28 poena kao i Doncic al Dončić iz 14 šuteva a Fox iz 19 .

slaviša šmigič

pre 5 godina

dalas ima odličnu ekipu ali to podredjivanju dončiču jim nanosi gomilu štete i poraza dok sakramento igra kolektivno jedino fox odskače ali mali je medju 3 najbolja igrača u ligi nema visinu ali ima neverovatnu skočnost i brzinu uz sve to on i dodaje igračima pa igra cela ekipa dok dalas igra igru dodaj dončiču i sve sam.ovakvom igrom dalas,če doči malo sutra do mesta za doigravanje za jedno 10.god.mozda. dok pogledajte foxa toliko mlad a več poseduje iskustvo najboljih igrača poput djordana.medjika i ostalih superstarova.vanjska linija sakramenta je fantastična.i dalas nemoze to ispratiti nikako ovakvom igrom,da je imao malo pameti otišao bi u sakramento gde bi se borili za prsten nebi imao toliku minutazu ali bi vrednost došla do izrazaja jer lider bi svakako bio fox.tu nema razmišljanja fox je velika superstar zvezda igrač kakvog nba liga nije imala godinama.razvio je neki svoj brzi stil koji je neuhvatnjiv za suprotne ekipe.sakrmento nepredvidljiv za najjače ekipe u ligi mogu svašta,da urade u doigravanju.

kobrakai

pre 5 godina

28 poena, 9 asistencija (a ne skokova) i 6 skokova. Dobar mali, ali Fox je bio danas za klasu bolji - izvanredan. a i cela ekipa Sakramenta. Kod Dalasa samo Dončić. DeAndre Jordan je imao preko 20 skokova ali uopšte nije igrao odbranu, samo je stajao u reketu, nije ni dizao ruke. Ostali nula.

heatovac

pre 5 godina

Fox je proslu sam izgubio protiv GS, ko je gledao zna da je srljao izgubio par lopti i par promasaja u zadniih 3 minuta, nasi nisu ni 1 sut uzeli, ne verujem da bi Doncic tako uradio, videli smo protiv Hjustona kako je okrenuo.Jos je mladji i ruki je u odnosu na na Foxa.

Luckyone

pre 5 godina

Polako.IMA vreme nemojte praviti preterani hajp.IMA puno igraca koji su bolje poceli pa su IH povrede sprecile u karijeri.Grent Hip,Peni Hardevej I Derik Rouz su u proteklih 25 godina proglasavani naslednike MJa posle strasne prve 3,4sezone povrede su IH unistile

BgdSrb

pre 5 godina

Izvestavajte samo o nasima koji ne odbijaju sveti srpski dres reprezentacije!
(Coa, 17. decembar 2018 15:25)

Brate učini nam uslugu i čitaj skandale, kurire, aloe i ostalo edukativno štivo. Mojne ovde

BgdSrb

pre 5 godina

Izvestavajte samo o nasima koji ne odbijaju sveti srpski dres reprezentacije!
(Coa, 17. decembar 2018 15:25)

Brate učini nam uslugu i čitaj skandale, kurire, aloe i ostalo edukativno štivo. Mojne ovde

kobrakai

pre 5 godina

28 poena, 9 asistencija (a ne skokova) i 6 skokova. Dobar mali, ali Fox je bio danas za klasu bolji - izvanredan. a i cela ekipa Sakramenta. Kod Dalasa samo Dončić. DeAndre Jordan je imao preko 20 skokova ali uopšte nije igrao odbranu, samo je stajao u reketu, nije ni dizao ruke. Ostali nula.

Vračarac

pre 5 godina

Izvestavajte samo o nasima koji ne odbijaju sveti srpski dres reprezentacije!
(Coa, 17. decembar 2018 15:25)

Druže, nije ti ovo portal KSS... Malo si zalutao, a ako je ovo pokušaj trolovanja, nedovoljan 2. Sedi dole.

Pera

pre 5 godina

Da li je Doncic insistirao da nece u Kingse ili su trazili drugi tip igraca, da li je odlucio Divac ili vlasnik indus, da li je procenjeno da Bagley III ima u buducnosti veci potencijal, tek, izabran je Bagley III, i on igra sve bolje.
Lepo je da trener pohvali protivnickog igraca, ali cine se da je otisao malo predaleko, s jedne strane javno kritikuje odluku uprave (svojih poslodavaca), a s druge strane porucuje svom mladom igracu "nisi ti los, ali..."

Kukatilo

pre 5 godina

Doncic u Sacramentu ne bi igrao ni priblizno kao u Dalasu. Jednostavno ne bi imao taj prostor. Npr. Bogdanovic da ima vise lopte i da se igra vise na njega ni jedan mec ne bi bio ispod 30 poena plus kada dobijes podrsku i samopouzdanje. Inace Fox je najperspektivniji play lige on nema granice a Doncic ima i te kako nikada nece dostici visine Novickog. Da se razumemo zelim mu ali jednostavno NBA cesto po ne kosarkaskim kriterijumima odredjuje zvezede koje se forsiraju. U svakom slucaju Doncicu kao momku od 19. godina respekt i biser je samo limitiran. Isto kao i Bagli nista bolji pik buducnost ce reci ko je bolje prosao ali jasno je da je Sacramentu Bagli bio logicniji izbor pored bas perspektivnih bekova koje ima.
(Slobodan, 17. decembar 2018 16:20)

Daj covece, pa da li Bogdan ima jedan jedini mec sa preko 30 poena u NBA ligi? Mislim da je poslednji put 30+ dao Zvezdi...

heatovac

pre 5 godina

Fox je proslu sam izgubio protiv GS, ko je gledao zna da je srljao izgubio par lopti i par promasaja u zadniih 3 minuta, nasi nisu ni 1 sut uzeli, ne verujem da bi Doncic tako uradio, videli smo protiv Hjustona kako je okrenuo.Jos je mladji i ruki je u odnosu na na Foxa.

Petar

pre 5 godina

Luka nije ni hteo u Sacramento, cak mislim da nije ni ucestvovao u kampu Kings ili ih je ignorisao posle prvog kampa, ako se dobro secam bilo je tako nesto...za Atlantu ne znam ali za Kingse znam da nije hteo tamo i pitanje kako bi se uklopio da su ga na “silu” doveli

$$$

pre 5 godina

Npr. Bogdanovic da ima vise lopte i da se igra vise na njega ni jedan mec ne bi bio ispod 30 poena plus kada dobijes podrsku i samopouzdanje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Slobodan, 17. decembar 2018 16:20)

Znaci Bogdan bi bio na nivou Jordana?...Jordanov prosek u karijeri je 30.1 poen...

sforca

pre 5 godina

Odluka je bila racionalna kao kad je Portland uzeo Bouvija sa druge pozicije umesto Dzordana sa treće.Trebao im je centar pošto su imali Portera i Drexlera.E sad je to isto uradio Sakremento.

Divos

pre 5 godina

Наравно да Луку и ја и већина у Србији готивимо, и бићемо пристрасни код вредновања звезда енбиеја у најави, но овде је одлука Сакрамента да дају предност Беглију разумљива.
Њима је требао крилни центар, ту су се наметали Бегли и Џњксон, узели су Беглија који игра јако добру дебитантску сезону, и Сакраменто је управо на тој позицији прејак.

Што се Луке тиче, у САД су према њему били скептични, као што су у правилу скептични када су у питању европски играчи, неки су оправдали висок избор (Порзингис), неки (Лен, Хезоња, Бендеер) ни случајно, све то је утицало на ГМ (који и немају превише одрешење руке) да буду опрезни када су европски играчи у питању.

Лука је у предности у односу на друге новајлије, јер се кроз ЕЛ избрусио и он је, за разлику од ових из енсиејеја већ формиран играч, иако наравно има простора за напредак.
Глупо би било рећи, биће Лука играчина јер он већ сада јесте играчина и носилац своје франшизе, итекако је приметан његов утицај на екипу, душа и мотор тима.

Видећемо како ће се развијати и Лука и Бегли и Ејтон и други, но оно што је сигурно, овај драфт (2018-е) избациће плејаду сјајних играча, можда не као онај из 1984-е и 2003-е, али када се биду сумирале каријере ових данас новајлија биче то врло, врло близу.
На велико задовољство љубитеља кошарке.

palop

pre 5 godina

Odluka je bila racionalna kao kad je Portland uzeo Bouvija sa druge pozicije umesto Dzordana sa treće.Trebao im je centar pošto su imali Portera i Drexlera.E sad je to isto uradio Sakremento.
(sforca, 17. decembar 2018 16:14)

Zato ako biras sa top 5 pozicije treba da uzmes najboljeg/najtalentovanijeg igraca, a ne igraca sa deficitarne pozicije. Mnogi timovi su se ovako opekli...

Luckyone

pre 5 godina

Polako.IMA vreme nemojte praviti preterani hajp.IMA puno igraca koji su bolje poceli pa su IH povrede sprecile u karijeri.Grent Hip,Peni Hardevej I Derik Rouz su u proteklih 25 godina proglasavani naslednike MJa posle strasne prve 3,4sezone povrede su IH unistile

Sas

pre 5 godina

Nemoj da mesamo zabe i babe ! Fox i Doncic su totalno razliciti igraci po igri ! I jedan i drugi ce imati sjajne karijere, samo da ih povrede zaobidju ! Po meni, po nacinu igre, mnogo je lepse gledati Fox-a kako igra.

Đole

pre 5 godina

Svako ko prati NBA zna da ova izjava nema veze sa Dončićem već sa "ratom" koji vlada između Divca i trenera Jegera. Svaka odluka se mora ocenjivati u trenutku kada je doneta a ne posle pola godine. U trenutku drafta Kingsi su na krilu imali matorog Rendolfa i mladog (ne)talentovanog Džastina Džeksona. Takođe, na centarskim pozicijama su imali prilično slabijeg Vili Koli Stajna i Kostu Kufosa kog su letos molili da napusti Kingse ali je on odbio. Zato je sasvim logičan izbor bio Bagli jer pokriva i poziciju krila i poziciju centra. Da je Luka došao u Kingse ne bi ove sezone imao ni 20 minuta po meču pored Foksa i Hilda, niti bi mu bilo dozvoljeno da sam rešava poslednja tri napada kao što to može u Dalasu. Jednostavno, i za Luku i za Kingse je ovo najbolja opcija. Pre svakog drafta SVI do jednog komentatori i bivši asovi naglašavaju da se bira isključivo po jednom od dva principa: ili igrač koji fali u rosteru, ili što kvalitetniji koji može brzo da se trejduje. Da je Luka došao u Kingse imao bi 30% manji prosek minuta i učinka u svim kategorijama i ne bi ga bar ove sezone doživljavali kao buduću zvezdu pa mu ni vrednost u trejdu ne bi bila ovolika. Tek će se za dve godine znati da li je Dalas napravio promašaj, jer je za Luku dao prošlogodišnjeg pika broj 5 koji je klonirani Stef Kari i OVOGODIŠNJEG PIKA PRVE RUNDE. Svađa Link: www.nbcsports.com/bayarea/kings/sources-kings-coach-dave-joerger-removes-assistant-gm-shootaround

petarczv

pre 5 godina

I kud ces vecu potvrdu od ovoga kad trener tvoje ekipe izjavi ovako nesto, nazalost sa punim pravom. Zamislite ekipu sa foxom, doncicem,bogdanom, belim i pristojnim centrom... Pa gledao bih svaku utakmicu... E moj divce

Bane

pre 5 godina

Stvarno je odličan bio sinoć, ali saigrači nisu bili baš na nivou, dok su sa druge strane svi starteri Sakramenta odigrali na nivou, uz monstruoznu partiju Foksa, što je na kraju bilo dovoljno za pobedu...

Zanimljivo mi je bilo što su Bogdan i Luka na kraju meča razmenili dresove. Svakako lep gest i to se često viđa u, na primer, fudbalu, ali u NBA retko: https://www.youtube.com/watch?v=UCS5IGUKLcQ

kimi

pre 5 godina

I kud ces vecu potvrdu od ovoga kad trener tvoje ekipe izjavi ovako nesto, nazalost sa punim pravom. Zamislite ekipu sa foxom, doncicem,bogdanom, belim i pristojnim centrom... Pa gledao bih svaku utakmicu... E moj divce
(petarczv, 17. decembar 2018 16:40)

Da je Doncic draftovan onda Bjelicu sigurno ne bi ni potpisali.

веверица

pre 5 godina

Odluka je bila racionalna kao kad je Portland uzeo Bouvija sa druge pozicije umesto Dzordana sa treće.Trebao im je centar pošto su imali Portera i Drexlera.E sad je to isto uradio Sakremento.
(sforca, 17. decembar 2018 16:14)

хахахаха јесте, најбоље да је дончић нови џордан :)
и мени је лука најзанимљивији за гледање ове сезоне у нба, али оно...
не мислим ја да је њему небо граница. то што игра сада, то је врло близу његовог максимума. нестварно зрео играч за своје године. игра скоро савршено. шта би он то могао толико да унапреди у својој игри? физикалије и шут сигурно неће поправити значајно, то немојте да се ложите. то нико никада није успео да поправи. што се резона у игри тиче, скоро да је савршен играч већ сада... нема шта, то је то - лука је врло близу свог лимита као играч. то је бар моје мишљење, време ће показати. нпр. за мичела и симонса сам апсолутно био у праву када сам говорио да је то што играју њихов максимум. и даље стојим иза тога. нити ће симонс икада поправити шут, нити ће мичел постати двејн вејд...
са друге стране бегли је веома сиров играч, прави руки, и тренутно није ни близу свог максимума.
п.с. увек је око рукија хајп. треба да се докажу у неколико сезона... прошле године мичел, симонс, тејтум... нису силазили са насловних страна. сада је већ мало другачије. дончић је сада светско чудо. догодине ће бити главни играч даласа, али неће сваки дан бити вести о њему.

dzoni

pre 5 godina

@kobrakai
Fox ne zna da nadje slobodnog igrača ..kad je zadnji put dodao asistenciju Bogdanoviću ...play a ogroman potrošač lopti..noćas 28 poena kao i Doncic al Dončić iz 14 šuteva a Fox iz 19 .

PimPong

pre 5 godina

Doncic je odlican, ja ga gotivim, radujem se njegovim dobrim partijama i iskreno mu zelim sve najbolje. Mozda ce on biti bolji od svih igraca Kings-a jednog dana. Ali nije bilo logike da ga Kings-i uzimaju na draftu jer su imali mnogo mladih igraca na toj poziciji.

uros

pre 5 godina

Nisam siguran da je ta izjava dobro interpretirana.
Kako god Kingsima se posrecilo sa Foksem za kog verujem da ima veliki prostor za napredak i u perspektivi veci potencijal od Luke. Za Beglija cemo videti, nije mnogo ubedljiv za sad.

Nbalive

pre 5 godina

Na ovom sajtu ima par znalaca koji komentiraju svaki dan.Petarczv pise gluposti o Lebronu ali vidi se da prati nba.Pogledajte ove ispod komentare-nisam ovakve gluposti dugo procitao.Tre Young kopija Currya i Fox u top 3 igrac lige hahahaha.Bogdan novi JORDAN HAHAH

milos

pre 5 godina

Đole, 17. decembar 2018 18:12) 
Slazem se sa prvim delom tvog komentara. Medjutim, upravo si na kraju ubo sustinu - Divac je mogao da draftuje Doncica sa pozicije 2 i da ga trejduje za Beglija + jos nesto sto mu treba ili pik prve runde 2019. Trebalo je da uradi ono sto je uradio GM Atlante u trejdu sa Dalasom...

javale mcgee

pre 5 godina

Dajte Begliju Donciceve minute i slobodu, Begli igra 10 minuta manje po utakmici i to je jedan od razloga nezadovoljstva navijaca i medija oko Kingsa i jedan od razloga zasto ce mozda Jerger dobiti otkaz. On je doveden da razvja Foksa, Badija i Marvina a ne da se bori za plej of jer se veruje da se uz pravi napredak njih trojica mogu vise od borbe za 8. mesto, tako to funkcionise tamo i to je neki sistem u koji oni veruju, 2, 3 zvezde i igraci zadatka oko njih.

aca

pre 5 godina

Ljudi ja ne znam da li vi pratite NBA ali ovo sto pisete je ludo...

Pogotovo @Petar czv..

Da li vi znate da je Doncic rekao sledece: Bude li bilo ikakve sanse da zavrsim u Sakramentu ja bih se rado vratio da igram za Real jos jednu godinu!

Sta dalje ocekujete od GM nego da na draftu zaobidje igraca koji ne zeli da igra za njegovu fransizu?

Bilo je indicija da je Doncic veoma slicnu izjavu dao i za eventualni odlazak u Atlantu..

Dalje, ko god je rekao da je ovo jedan od jacih draftova ikada - u pravu je..

Pogledajte samo prvu petoricu Iton-Begli-Doncic-Jang-Bamba kako vec sada kidaju..

Bamba odlican u Orlandu, nije mu lako jer ispred sebe ima jednog Vucevica koji je doktor kosarke i fransizni igrac.. Pa ipak, Bamba je gotovo uvek na 10 ubacenih poena a takodje ima i veoma veliki uticaj na igru svog tima..

Begli sjajan - odlican izbor Divca! Jos imaju i Dzajlsa od proslog drafta koji citave sezone nije igrao zbog povrede pa sad ispod kosa imaju dva pretalentovana igraca, jednog centra i jednog PF (Beglija)..

Za Doncica je sve receno.. I slazem se sa tim..

Tre Jang, moj omiljeni igrac sa ovog drafta.. Samo zbog njega pratim raspalu Atlantu ove sezone.. Nije imao srece, otisao je u bas bas krs tim, on tamo nema sa kim da igra realno.. I onda neko uporedjuje njega i Doncica koji ipak ima jednu sasvim solidnu ekipu i kome je lakse da ima dobre brojke uz Dzordana, Barnsa, Metjuza i Bareu, nego li Jangu sa onim slj igracima na parketu..

Samo je @Goran pametno primetio njegov kvalitet.. Koliko je tacno Jang bolji od Doncica vecina bi izgleda shvatila tek kada bi neko Luku prebacio preko noci u Atlantu i kada u njoj ne bi imao ni priblizne brojke kao sto ih ima u Dalasu..

Ali daleko od toga da je Doncic los igrac, no ipak mislim da je sveukupno bolji Jang..

I za kraj Iton koji je i najmanje pokazao ove petorice igraca, mada i on igra u onom Finiksu koji je tim bez glave i repa i gde se ne zna ko pije a ko placa..

sta uradi hjunze cungze???

pre 5 godina

@heatovac covek je zagrejan izasao zbog 5 faulova i sedeo na klupi 2 minuta i tada su kola posla nizbrdo za sakramento. Kada se vratio samo se ukljucio u sivilo koje su nazalost poveli Bogdan i Ferel

Goran

pre 5 godina

@goran da al zato young ima 38% sut iz igre i gubi 4 lopte u proseku decko je kriminalac i fizicki preslab
(labilan, 17. decembar 2018 16:39)

Izvini, al skoro 4 izgubljene u proseku ima i Luka ;)
Iverson je prve sezone imao 4.4 izgubljene u proseku...Steve Nash je na 7ast imao 3 izgubljene, Jason Kid je u svojoj prvoj sezoni na 7.7ast imao 3.2 izgubljene.


Sve sto si nabrojao moze da se popravi, pa i ta mrsavost (slabost), to makar znaju vrlo brzo da resee u NBA.

Goran

pre 5 godina

Sta da tek kazu iz ovi iz Atlante...
("koju posluku porati", 17. decembar 2018 15:27

Odlican je Trae Young, Atlanta se nije zeznula ama ni malo.
Igrac koji podseca na Iversona u potpunosti, stim sto je pravi plej, koji u ruki sezoni ima 7ast po utakmici.
Doncic ima samo 3pts vise u proseku, dok Young ima 2ast vise ;)

зоро

pre 5 godina

да га је сац покупио, онда би имали фокса, богдана, хилда и дончића, а прва тројица су већ главни играчи малтене, а на истој позицији. онда би био проблем и за дончића и за сакраменто. мада да су знали да ће овако да експлодира, сигурно би трејдовали бадија или богија да направе место (и добију нешто секси приде), али тешко је то знати и немогуће...
биће и бегли солидан играч. неће бити ол стар, али ће бити солидан стартер и може бити лудачки дефанзивац.

petarczv

pre 5 godina

Odlican je Trae Young, Atlanta se nije zeznula ama ni malo. 
Igrac koji podseca na Iversona u potpunosti, stim sto je pravi plej, koji u ruki sezoni ima 7ast po utakmici. 
Doncic ima samo 3pts vise u proseku, dok Young ima 2ast vise ;)
(Goran, 17. decembar 2018 16:25)


Hahahhahahahahahahaha druze pricas o jednom od top 10 igraca svih vremena!!! Iverson je za younga pod broj jedan bio 10x bolji atleta koji je sa svojom visinom od 182cm kucao preko centara a ovaj pitanje je jer moze da pipne obruc...

drvobradi

pre 5 godina

Koliko se secam pustena je informacija da ima opciju da ostane u Evropi, ako ne bude zadovoljan timom koji ga je izabrao tj ako ga uzmu Kingsi. https://www.b92.net/sport/teme/kovacevic.php?yyyy=2018&mm=05&nav_id=1394933

Mile voli Disko

pre 5 godina

Kad sam video na tajm autu da mu onaj Sampert mediokritet lik okupio igrace i izigrava trenera,a on sa strane.Lik je nemac pojma, vadi ga sto ima 5-6 odlicnih momaka u timu, spasao ga Divac sa Bogdanom i Bjelicom,inace bi bili na dnu tabele.Mozda su Fox i Badi jaci individualno u nekim stvarima, ali za tim Bjelica,Bagli i Bogdan rade mnogo tih nekih bitnih stvari koje se ne vide u statistici.Bagli ce biti mocan igrac za 3-4 godine, vece ime od Doncica.Doncic nece biti ni top 15 igraca lige nikada, jedan Dzon Vol je za klasu jaci igrac pa je sada jedva u top 15. Dzon Vol je na primer mnogo hitriji od Luke i mnogo bolje odbranu igra a bb iq im je tu negde i opet lik jedva da je top 15 trenutno. Jeger lupeta gluposti. Doncic jednostavno kao Bodiroga ili Drazen moze da bude odlican tamo, ali ne i sama elita zbog atletike i konkurencije na spoljnim pozicijama( citaj lakse je tamo Marku Gasolu, Vucevicu ili Jokicu kad centri nisu toliko brzi)...Biti top igrac u NBA na spoljnim pozicijama je privilegija atletski monstruozno jakih igraca u vise aspekata.Doncic ne moze da trci 35 minuta sa Vestbrukom, koliko god da je inteligentniji od njega( a i tu se Vestbruk potcenjuje, meni antipatican lik ali olako se njegovih 10-ak asistencija shvata kao ma to je nista a lik baci preko pola terena pas kroz noge igracu),poenta price je da Doncic mora ili u bolji tim ili da mu dovedu bolje igrace,on ne moze vuci tim u ozbiljne rezultate. Jokic je specificanx slucaj, lakse je nasem Jokicu na centru

slaviša šmigič

pre 5 godina

dalas ima odličnu ekipu ali to podredjivanju dončiču jim nanosi gomilu štete i poraza dok sakramento igra kolektivno jedino fox odskače ali mali je medju 3 najbolja igrača u ligi nema visinu ali ima neverovatnu skočnost i brzinu uz sve to on i dodaje igračima pa igra cela ekipa dok dalas igra igru dodaj dončiču i sve sam.ovakvom igrom dalas,če doči malo sutra do mesta za doigravanje za jedno 10.god.mozda. dok pogledajte foxa toliko mlad a več poseduje iskustvo najboljih igrača poput djordana.medjika i ostalih superstarova.vanjska linija sakramenta je fantastična.i dalas nemoze to ispratiti nikako ovakvom igrom,da je imao malo pameti otišao bi u sakramento gde bi se borili za prsten nebi imao toliku minutazu ali bi vrednost došla do izrazaja jer lider bi svakako bio fox.tu nema razmišljanja fox je velika superstar zvezda igrač kakvog nba liga nije imala godinama.razvio je neki svoj brzi stil koji je neuhvatnjiv za suprotne ekipe.sakrmento nepredvidljiv za najjače ekipe u ligi mogu svašta,da urade u doigravanju.

Regland

pre 5 godina

Luki kapa dole. Pravilno se razvijao u Realu, bacen u vatru na vreme od Lasa, podrzan i istrpljen od starijih igraca. Iskusan i ne boji se nikoga sa 19 god. Ali i nasi Beli i Bogdan nisu losi. Beli je moj omiljeni igrac, razume kosarku i radi sve za ekipu. Samo da zdravlje posluzi ove majstore, uzivacemo !

Pejca lovac

pre 5 godina

Sve to stoji, Luka je fantastican igrac, ali po meni nikad nece postati vrhunski suter. Nema sutersku brzinu, izbacaj i namestanje za isti..

Walt

pre 5 godina

Jeger je odredjenom kongliktu sa front ofisom i samo mu rezultati čuvaju posao pa je razumljivo da kontrira,inače ovo nema veze sa vezom dončić će biti nešto kao Tajrik Evans,za 2 sezone će ga svi gledati kao limitirani flop koji je dostigao zenit sa 19 godina.

slaviša šmigič

pre 5 godina

realno fok je klasu ispred dončiča.dončič mnogo solira a uz to sam video,da su sudije od 4 svirale 3.nepostoječe faule jedan bogdanu.nek on juri poene a doigravanje malo sutra vidi se,da je sakramento mnogo kompaktnija ekipa i lako dobija dalas u dalasu a u sakramentu dalas i nepostoji ako igraju jedan protiv drugih.niti 2 dončiča nevrede jednog foxa mogu,da se sastave novicki i dončič skupa ovaj bi jih sam dobio.

Slobodan

pre 5 godina

Doncic u Sacramentu ne bi igrao ni priblizno kao u Dalasu. Jednostavno ne bi imao taj prostor. Npr. Bogdanovic da ima vise lopte i da se igra vise na njega ni jedan mec ne bi bio ispod 30 poena plus kada dobijes podrsku i samopouzdanje. Inace Fox je najperspektivniji play lige on nema granice a Doncic ima i te kako nikada nece dostici visine Novickog. Da se razumemo zelim mu ali jednostavno NBA cesto po ne kosarkaskim kriterijumima odredjuje zvezede koje se forsiraju. U svakom slucaju Doncicu kao momku od 19. godina respekt i biser je samo limitiran. Isto kao i Bagli nista bolji pik buducnost ce reci ko je bolje prosao ali jasno je da je Sacramentu Bagli bio logicniji izbor pored bas perspektivnih bekova koje ima.

Goran

pre 5 godina

Velika greska Divca. Jos ga je gledao u Madridu i napravio neku facu tokom utakmice. Izaslo na Tviteru. Meni se cinilo da je ta faca znacila da je fasciniran Doncicem ali ocigledno ne.

Sasa

pre 5 godina

Na ovom sajtu ima par znalaca koji komentiraju svaki dan.Petarczv pise gluposti o Lebronu ali vidi se da prati nba.Pogledajte ove ispod komentare-nisam ovakve gluposti dugo procitao.Tre Young kopija Currya i Fox u top 3 igrac lige hahahaha.Bogdan novi JORDAN HAHAH
(Nbalive, 17. decembar 2018 18:44)

# Link komentara

Slazem se sa tobom u potpunosti. Ali, to je virus koji je zahvatio neke od nasih sugradjana, presao sa druge strane plota i nastavio da se siri. Virus zvani "Zubac" je bolji igrac od Jokica, Bender cepa mrezice, Hezonja ce "zabijati" tripl dabl naredne sezone i tako ukrug. Nije im zameriti kada vec ni VAMA preko plota ne zameramo koji ste krivi za ovaj virus. Mir neka bude sa tobom do nekog novog "zakucavanja" Hezonje preko "Andetokumba". (;

Mirko

pre 5 godina

(javale mcgee, 17. decembar 2018 16:46)

Razvijanje igrača se najbolje postiže kada se igra plejof i jake utakmice, a ne regularna sezona.
Svi znaju da u NBA prava igra počinje tek u plejofu. Isto tako za razvoj igrača i tima su potrebne pobede. Tim koji ne pobeđuje NIKAD ne može da se razvije. Samopouzdanje je ono koje te izdvaja od onih koji isto tako dobro igraju ali nemaju samopouzdanje, najčešće u odsutnim trenucima meča.
Evo ti pogledaj najsvežiji primer: Reptorsi i Denver sinoć. Koliko je samopouzdanje igrača Denvera da su oni napravili 23:2 u poslednjim minutima meča i dobili najbolje plasirani tim NBA?

Sve u svemu, Jeger je na pravom putu. Neka Begli uči, jer ima od koga da uči, za deset-15 minuta po meču može da se vidi koliko je i da li je napredovao i ako se vidi da jeste da dobije još minuta. Beli se neće buniti, taman kad uđe u ozbiljne košarkaške godine Begli će da "stasa" i priča se nastavlja.

Ja tu vidim neke dve struje u Kingsima, u jednoj su Divac i Jeger, a u drugoj deoničari i menadžeri koji bi da odmah prihoduju od igrača koga su izabrali na draftu. Da opravdaju što su izabrali Beglija a ne Dončića, iako Dončić nije želeo u Kingse, jer je smatrao da su loši, a i Kingsima nije trebao još jedan bek pored Foxa, Hilda, Bogdanovića, već krilni igrač a Begli je bio upravo - to što im treba.
Dončića i Beglija ne vredi upoređivati,igraju na drugim pozicijama,a Dončić ima iskustvo nekoga ko već 5-6 godina igra u NBA,dok je Begli čist ruki.

Dule

pre 5 godina

Kingse ajde i razumem pa cak I Atlantu ali Finiks da ga propusti..tamo bi neko trebao da bude otpusten. Kokoskov verujem da je cupao kosu za vreme drafta.

Bzvz

pre 5 godina

Po komentarima ispadne da je Fox sledeće čudo u najavi a realnost je da ga ovde niko ne bi pomenuo da nema Bogija i Belog u timu jer niko ne bi ni gledao Sakramento.

Luckyone

pre 5 godina

Polako.IMA vreme nemojte praviti preterani hajp.IMA puno igraca koji su bolje poceli pa su IH povrede sprecile u karijeri.Grent Hip,Peni Hardevej I Derik Rouz su u proteklih 25 godina proglasavani naslednike MJa posle strasne prve 3,4sezone povrede su IH unistile

slaviša šmigič

pre 5 godina

realno fok je klasu ispred dončiča.dončič mnogo solira a uz to sam video,da su sudije od 4 svirale 3.nepostoječe faule jedan bogdanu.nek on juri poene a doigravanje malo sutra vidi se,da je sakramento mnogo kompaktnija ekipa i lako dobija dalas u dalasu a u sakramentu dalas i nepostoji ako igraju jedan protiv drugih.niti 2 dončiča nevrede jednog foxa mogu,da se sastave novicki i dončič skupa ovaj bi jih sam dobio.

Slobodan

pre 5 godina

Doncic u Sacramentu ne bi igrao ni priblizno kao u Dalasu. Jednostavno ne bi imao taj prostor. Npr. Bogdanovic da ima vise lopte i da se igra vise na njega ni jedan mec ne bi bio ispod 30 poena plus kada dobijes podrsku i samopouzdanje. Inace Fox je najperspektivniji play lige on nema granice a Doncic ima i te kako nikada nece dostici visine Novickog. Da se razumemo zelim mu ali jednostavno NBA cesto po ne kosarkaskim kriterijumima odredjuje zvezede koje se forsiraju. U svakom slucaju Doncicu kao momku od 19. godina respekt i biser je samo limitiran. Isto kao i Bagli nista bolji pik buducnost ce reci ko je bolje prosao ali jasno je da je Sacramentu Bagli bio logicniji izbor pored bas perspektivnih bekova koje ima.

BgdSrb

pre 5 godina

Izvestavajte samo o nasima koji ne odbijaju sveti srpski dres reprezentacije!
(Coa, 17. decembar 2018 15:25)

Brate učini nam uslugu i čitaj skandale, kurire, aloe i ostalo edukativno štivo. Mojne ovde

Goran

pre 5 godina

Sta da tek kazu iz ovi iz Atlante...
("koju posluku porati", 17. decembar 2018 15:27

Odlican je Trae Young, Atlanta se nije zeznula ama ni malo.
Igrac koji podseca na Iversona u potpunosti, stim sto je pravi plej, koji u ruki sezoni ima 7ast po utakmici.
Doncic ima samo 3pts vise u proseku, dok Young ima 2ast vise ;)

Mile voli Disko

pre 5 godina

Kad sam video na tajm autu da mu onaj Sampert mediokritet lik okupio igrace i izigrava trenera,a on sa strane.Lik je nemac pojma, vadi ga sto ima 5-6 odlicnih momaka u timu, spasao ga Divac sa Bogdanom i Bjelicom,inace bi bili na dnu tabele.Mozda su Fox i Badi jaci individualno u nekim stvarima, ali za tim Bjelica,Bagli i Bogdan rade mnogo tih nekih bitnih stvari koje se ne vide u statistici.Bagli ce biti mocan igrac za 3-4 godine, vece ime od Doncica.Doncic nece biti ni top 15 igraca lige nikada, jedan Dzon Vol je za klasu jaci igrac pa je sada jedva u top 15. Dzon Vol je na primer mnogo hitriji od Luke i mnogo bolje odbranu igra a bb iq im je tu negde i opet lik jedva da je top 15 trenutno. Jeger lupeta gluposti. Doncic jednostavno kao Bodiroga ili Drazen moze da bude odlican tamo, ali ne i sama elita zbog atletike i konkurencije na spoljnim pozicijama( citaj lakse je tamo Marku Gasolu, Vucevicu ili Jokicu kad centri nisu toliko brzi)...Biti top igrac u NBA na spoljnim pozicijama je privilegija atletski monstruozno jakih igraca u vise aspekata.Doncic ne moze da trci 35 minuta sa Vestbrukom, koliko god da je inteligentniji od njega( a i tu se Vestbruk potcenjuje, meni antipatican lik ali olako se njegovih 10-ak asistencija shvata kao ma to je nista a lik baci preko pola terena pas kroz noge igracu),poenta price je da Doncic mora ili u bolji tim ili da mu dovedu bolje igrace,on ne moze vuci tim u ozbiljne rezultate. Jokic je specificanx slucaj, lakse je nasem Jokicu na centru

Pejca lovac

pre 5 godina

Sve to stoji, Luka je fantastican igrac, ali po meni nikad nece postati vrhunski suter. Nema sutersku brzinu, izbacaj i namestanje za isti..

aca

pre 5 godina

Ljudi ja ne znam da li vi pratite NBA ali ovo sto pisete je ludo...

Pogotovo @Petar czv..

Da li vi znate da je Doncic rekao sledece: Bude li bilo ikakve sanse da zavrsim u Sakramentu ja bih se rado vratio da igram za Real jos jednu godinu!

Sta dalje ocekujete od GM nego da na draftu zaobidje igraca koji ne zeli da igra za njegovu fransizu?

Bilo je indicija da je Doncic veoma slicnu izjavu dao i za eventualni odlazak u Atlantu..

Dalje, ko god je rekao da je ovo jedan od jacih draftova ikada - u pravu je..

Pogledajte samo prvu petoricu Iton-Begli-Doncic-Jang-Bamba kako vec sada kidaju..

Bamba odlican u Orlandu, nije mu lako jer ispred sebe ima jednog Vucevica koji je doktor kosarke i fransizni igrac.. Pa ipak, Bamba je gotovo uvek na 10 ubacenih poena a takodje ima i veoma veliki uticaj na igru svog tima..

Begli sjajan - odlican izbor Divca! Jos imaju i Dzajlsa od proslog drafta koji citave sezone nije igrao zbog povrede pa sad ispod kosa imaju dva pretalentovana igraca, jednog centra i jednog PF (Beglija)..

Za Doncica je sve receno.. I slazem se sa tim..

Tre Jang, moj omiljeni igrac sa ovog drafta.. Samo zbog njega pratim raspalu Atlantu ove sezone.. Nije imao srece, otisao je u bas bas krs tim, on tamo nema sa kim da igra realno.. I onda neko uporedjuje njega i Doncica koji ipak ima jednu sasvim solidnu ekipu i kome je lakse da ima dobre brojke uz Dzordana, Barnsa, Metjuza i Bareu, nego li Jangu sa onim slj igracima na parketu..

Samo je @Goran pametno primetio njegov kvalitet.. Koliko je tacno Jang bolji od Doncica vecina bi izgleda shvatila tek kada bi neko Luku prebacio preko noci u Atlantu i kada u njoj ne bi imao ni priblizne brojke kao sto ih ima u Dalasu..

Ali daleko od toga da je Doncic los igrac, no ipak mislim da je sveukupno bolji Jang..

I za kraj Iton koji je i najmanje pokazao ove petorice igraca, mada i on igra u onom Finiksu koji je tim bez glave i repa i gde se ne zna ko pije a ko placa..

heatovac

pre 5 godina

Fox je proslu sam izgubio protiv GS, ko je gledao zna da je srljao izgubio par lopti i par promasaja u zadniih 3 minuta, nasi nisu ni 1 sut uzeli, ne verujem da bi Doncic tako uradio, videli smo protiv Hjustona kako je okrenuo.Jos je mladji i ruki je u odnosu na na Foxa.

petarczv

pre 5 godina

I kud ces vecu potvrdu od ovoga kad trener tvoje ekipe izjavi ovako nesto, nazalost sa punim pravom. Zamislite ekipu sa foxom, doncicem,bogdanom, belim i pristojnim centrom... Pa gledao bih svaku utakmicu... E moj divce

slaviša šmigič

pre 5 godina

dalas ima odličnu ekipu ali to podredjivanju dončiču jim nanosi gomilu štete i poraza dok sakramento igra kolektivno jedino fox odskače ali mali je medju 3 najbolja igrača u ligi nema visinu ali ima neverovatnu skočnost i brzinu uz sve to on i dodaje igračima pa igra cela ekipa dok dalas igra igru dodaj dončiču i sve sam.ovakvom igrom dalas,če doči malo sutra do mesta za doigravanje za jedno 10.god.mozda. dok pogledajte foxa toliko mlad a več poseduje iskustvo najboljih igrača poput djordana.medjika i ostalih superstarova.vanjska linija sakramenta je fantastična.i dalas nemoze to ispratiti nikako ovakvom igrom,da je imao malo pameti otišao bi u sakramento gde bi se borili za prsten nebi imao toliku minutazu ali bi vrednost došla do izrazaja jer lider bi svakako bio fox.tu nema razmišljanja fox je velika superstar zvezda igrač kakvog nba liga nije imala godinama.razvio je neki svoj brzi stil koji je neuhvatnjiv za suprotne ekipe.sakrmento nepredvidljiv za najjače ekipe u ligi mogu svašta,da urade u doigravanju.

Walt

pre 5 godina

Jeger je odredjenom kongliktu sa front ofisom i samo mu rezultati čuvaju posao pa je razumljivo da kontrira,inače ovo nema veze sa vezom dončić će biti nešto kao Tajrik Evans,za 2 sezone će ga svi gledati kao limitirani flop koji je dostigao zenit sa 19 godina.

Vračarac

pre 5 godina

Izvestavajte samo o nasima koji ne odbijaju sveti srpski dres reprezentacije!
(Coa, 17. decembar 2018 15:25)

Druže, nije ti ovo portal KSS... Malo si zalutao, a ako je ovo pokušaj trolovanja, nedovoljan 2. Sedi dole.

Kukatilo

pre 5 godina

Doncic u Sacramentu ne bi igrao ni priblizno kao u Dalasu. Jednostavno ne bi imao taj prostor. Npr. Bogdanovic da ima vise lopte i da se igra vise na njega ni jedan mec ne bi bio ispod 30 poena plus kada dobijes podrsku i samopouzdanje. Inace Fox je najperspektivniji play lige on nema granice a Doncic ima i te kako nikada nece dostici visine Novickog. Da se razumemo zelim mu ali jednostavno NBA cesto po ne kosarkaskim kriterijumima odredjuje zvezede koje se forsiraju. U svakom slucaju Doncicu kao momku od 19. godina respekt i biser je samo limitiran. Isto kao i Bagli nista bolji pik buducnost ce reci ko je bolje prosao ali jasno je da je Sacramentu Bagli bio logicniji izbor pored bas perspektivnih bekova koje ima.
(Slobodan, 17. decembar 2018 16:20)

Daj covece, pa da li Bogdan ima jedan jedini mec sa preko 30 poena u NBA ligi? Mislim da je poslednji put 30+ dao Zvezdi...

kobrakai

pre 5 godina

28 poena, 9 asistencija (a ne skokova) i 6 skokova. Dobar mali, ali Fox je bio danas za klasu bolji - izvanredan. a i cela ekipa Sakramenta. Kod Dalasa samo Dončić. DeAndre Jordan je imao preko 20 skokova ali uopšte nije igrao odbranu, samo je stajao u reketu, nije ni dizao ruke. Ostali nula.

petarczv

pre 5 godina

Odlican je Trae Young, Atlanta se nije zeznula ama ni malo. 
Igrac koji podseca na Iversona u potpunosti, stim sto je pravi plej, koji u ruki sezoni ima 7ast po utakmici. 
Doncic ima samo 3pts vise u proseku, dok Young ima 2ast vise ;)
(Goran, 17. decembar 2018 16:25)


Hahahhahahahahahahaha druze pricas o jednom od top 10 igraca svih vremena!!! Iverson je za younga pod broj jedan bio 10x bolji atleta koji je sa svojom visinom od 182cm kucao preko centara a ovaj pitanje je jer moze da pipne obruc...

Sas

pre 5 godina

Nemoj da mesamo zabe i babe ! Fox i Doncic su totalno razliciti igraci po igri ! I jedan i drugi ce imati sjajne karijere, samo da ih povrede zaobidju ! Po meni, po nacinu igre, mnogo je lepse gledati Fox-a kako igra.

зоро

pre 5 godina

да га је сац покупио, онда би имали фокса, богдана, хилда и дончића, а прва тројица су већ главни играчи малтене, а на истој позицији. онда би био проблем и за дончића и за сакраменто. мада да су знали да ће овако да експлодира, сигурно би трејдовали бадија или богија да направе место (и добију нешто секси приде), али тешко је то знати и немогуће...
биће и бегли солидан играч. неће бити ол стар, али ће бити солидан стартер и може бити лудачки дефанзивац.

dzoni

pre 5 godina

@kobrakai
Fox ne zna da nadje slobodnog igrača ..kad je zadnji put dodao asistenciju Bogdanoviću ...play a ogroman potrošač lopti..noćas 28 poena kao i Doncic al Dončić iz 14 šuteva a Fox iz 19 .

Đole

pre 5 godina

Svako ko prati NBA zna da ova izjava nema veze sa Dončićem već sa "ratom" koji vlada između Divca i trenera Jegera. Svaka odluka se mora ocenjivati u trenutku kada je doneta a ne posle pola godine. U trenutku drafta Kingsi su na krilu imali matorog Rendolfa i mladog (ne)talentovanog Džastina Džeksona. Takođe, na centarskim pozicijama su imali prilično slabijeg Vili Koli Stajna i Kostu Kufosa kog su letos molili da napusti Kingse ali je on odbio. Zato je sasvim logičan izbor bio Bagli jer pokriva i poziciju krila i poziciju centra. Da je Luka došao u Kingse ne bi ove sezone imao ni 20 minuta po meču pored Foksa i Hilda, niti bi mu bilo dozvoljeno da sam rešava poslednja tri napada kao što to može u Dalasu. Jednostavno, i za Luku i za Kingse je ovo najbolja opcija. Pre svakog drafta SVI do jednog komentatori i bivši asovi naglašavaju da se bira isključivo po jednom od dva principa: ili igrač koji fali u rosteru, ili što kvalitetniji koji može brzo da se trejduje. Da je Luka došao u Kingse imao bi 30% manji prosek minuta i učinka u svim kategorijama i ne bi ga bar ove sezone doživljavali kao buduću zvezdu pa mu ni vrednost u trejdu ne bi bila ovolika. Tek će se za dve godine znati da li je Dalas napravio promašaj, jer je za Luku dao prošlogodišnjeg pika broj 5 koji je klonirani Stef Kari i OVOGODIŠNJEG PIKA PRVE RUNDE. Svađa Link: www.nbcsports.com/bayarea/kings/sources-kings-coach-dave-joerger-removes-assistant-gm-shootaround

javale mcgee

pre 5 godina

Dajte Begliju Donciceve minute i slobodu, Begli igra 10 minuta manje po utakmici i to je jedan od razloga nezadovoljstva navijaca i medija oko Kingsa i jedan od razloga zasto ce mozda Jerger dobiti otkaz. On je doveden da razvja Foksa, Badija i Marvina a ne da se bori za plej of jer se veruje da se uz pravi napredak njih trojica mogu vise od borbe za 8. mesto, tako to funkcionise tamo i to je neki sistem u koji oni veruju, 2, 3 zvezde i igraci zadatka oko njih.

sforca

pre 5 godina

Odluka je bila racionalna kao kad je Portland uzeo Bouvija sa druge pozicije umesto Dzordana sa treće.Trebao im je centar pošto su imali Portera i Drexlera.E sad je to isto uradio Sakremento.

веверица

pre 5 godina

Odluka je bila racionalna kao kad je Portland uzeo Bouvija sa druge pozicije umesto Dzordana sa treće.Trebao im je centar pošto su imali Portera i Drexlera.E sad je to isto uradio Sakremento.
(sforca, 17. decembar 2018 16:14)

хахахаха јесте, најбоље да је дончић нови џордан :)
и мени је лука најзанимљивији за гледање ове сезоне у нба, али оно...
не мислим ја да је њему небо граница. то што игра сада, то је врло близу његовог максимума. нестварно зрео играч за своје године. игра скоро савршено. шта би он то могао толико да унапреди у својој игри? физикалије и шут сигурно неће поправити значајно, то немојте да се ложите. то нико никада није успео да поправи. што се резона у игри тиче, скоро да је савршен играч већ сада... нема шта, то је то - лука је врло близу свог лимита као играч. то је бар моје мишљење, време ће показати. нпр. за мичела и симонса сам апсолутно био у праву када сам говорио да је то што играју њихов максимум. и даље стојим иза тога. нити ће симонс икада поправити шут, нити ће мичел постати двејн вејд...
са друге стране бегли је веома сиров играч, прави руки, и тренутно није ни близу свог максимума.
п.с. увек је око рукија хајп. треба да се докажу у неколико сезона... прошле године мичел, симонс, тејтум... нису силазили са насловних страна. сада је већ мало другачије. дончић је сада светско чудо. догодине ће бити главни играч даласа, али неће сваки дан бити вести о њему.

sta uradi hjunze cungze???

pre 5 godina

@heatovac covek je zagrejan izasao zbog 5 faulova i sedeo na klupi 2 minuta i tada su kola posla nizbrdo za sakramento. Kada se vratio samo se ukljucio u sivilo koje su nazalost poveli Bogdan i Ferel

palop

pre 5 godina

Odluka je bila racionalna kao kad je Portland uzeo Bouvija sa druge pozicije umesto Dzordana sa treće.Trebao im je centar pošto su imali Portera i Drexlera.E sad je to isto uradio Sakremento.
(sforca, 17. decembar 2018 16:14)

Zato ako biras sa top 5 pozicije treba da uzmes najboljeg/najtalentovanijeg igraca, a ne igraca sa deficitarne pozicije. Mnogi timovi su se ovako opekli...

Pera

pre 5 godina

Da li je Doncic insistirao da nece u Kingse ili su trazili drugi tip igraca, da li je odlucio Divac ili vlasnik indus, da li je procenjeno da Bagley III ima u buducnosti veci potencijal, tek, izabran je Bagley III, i on igra sve bolje.
Lepo je da trener pohvali protivnickog igraca, ali cine se da je otisao malo predaleko, s jedne strane javno kritikuje odluku uprave (svojih poslodavaca), a s druge strane porucuje svom mladom igracu "nisi ti los, ali..."

PimPong

pre 5 godina

Doncic je odlican, ja ga gotivim, radujem se njegovim dobrim partijama i iskreno mu zelim sve najbolje. Mozda ce on biti bolji od svih igraca Kings-a jednog dana. Ali nije bilo logike da ga Kings-i uzimaju na draftu jer su imali mnogo mladih igraca na toj poziciji.

Petar

pre 5 godina

Luka nije ni hteo u Sacramento, cak mislim da nije ni ucestvovao u kampu Kings ili ih je ignorisao posle prvog kampa, ako se dobro secam bilo je tako nesto...za Atlantu ne znam ali za Kingse znam da nije hteo tamo i pitanje kako bi se uklopio da su ga na “silu” doveli

kimi

pre 5 godina

I kud ces vecu potvrdu od ovoga kad trener tvoje ekipe izjavi ovako nesto, nazalost sa punim pravom. Zamislite ekipu sa foxom, doncicem,bogdanom, belim i pristojnim centrom... Pa gledao bih svaku utakmicu... E moj divce
(petarczv, 17. decembar 2018 16:40)

Da je Doncic draftovan onda Bjelicu sigurno ne bi ni potpisali.

Divos

pre 5 godina

Наравно да Луку и ја и већина у Србији готивимо, и бићемо пристрасни код вредновања звезда енбиеја у најави, но овде је одлука Сакрамента да дају предност Беглију разумљива.
Њима је требао крилни центар, ту су се наметали Бегли и Џњксон, узели су Беглија који игра јако добру дебитантску сезону, и Сакраменто је управо на тој позицији прејак.

Што се Луке тиче, у САД су према њему били скептични, као што су у правилу скептични када су у питању европски играчи, неки су оправдали висок избор (Порзингис), неки (Лен, Хезоња, Бендеер) ни случајно, све то је утицало на ГМ (који и немају превише одрешење руке) да буду опрезни када су европски играчи у питању.

Лука је у предности у односу на друге новајлије, јер се кроз ЕЛ избрусио и он је, за разлику од ових из енсиејеја већ формиран играч, иако наравно има простора за напредак.
Глупо би било рећи, биће Лука играчина јер он већ сада јесте играчина и носилац своје франшизе, итекако је приметан његов утицај на екипу, душа и мотор тима.

Видећемо како ће се развијати и Лука и Бегли и Ејтон и други, но оно што је сигурно, овај драфт (2018-е) избациће плејаду сјајних играча, можда не као онај из 1984-е и 2003-е, али када се биду сумирале каријере ових данас новајлија биче то врло, врло близу.
На велико задовољство љубитеља кошарке.

drvobradi

pre 5 godina

Koliko se secam pustena je informacija da ima opciju da ostane u Evropi, ako ne bude zadovoljan timom koji ga je izabrao tj ako ga uzmu Kingsi. https://www.b92.net/sport/teme/kovacevic.php?yyyy=2018&mm=05&nav_id=1394933

Goran

pre 5 godina

@goran da al zato young ima 38% sut iz igre i gubi 4 lopte u proseku decko je kriminalac i fizicki preslab
(labilan, 17. decembar 2018 16:39)

Izvini, al skoro 4 izgubljene u proseku ima i Luka ;)
Iverson je prve sezone imao 4.4 izgubljene u proseku...Steve Nash je na 7ast imao 3 izgubljene, Jason Kid je u svojoj prvoj sezoni na 7.7ast imao 3.2 izgubljene.


Sve sto si nabrojao moze da se popravi, pa i ta mrsavost (slabost), to makar znaju vrlo brzo da resee u NBA.

uros

pre 5 godina

Nisam siguran da je ta izjava dobro interpretirana.
Kako god Kingsima se posrecilo sa Foksem za kog verujem da ima veliki prostor za napredak i u perspektivi veci potencijal od Luke. Za Beglija cemo videti, nije mnogo ubedljiv za sad.

$$$

pre 5 godina

Npr. Bogdanovic da ima vise lopte i da se igra vise na njega ni jedan mec ne bi bio ispod 30 poena plus kada dobijes podrsku i samopouzdanje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Slobodan, 17. decembar 2018 16:20)

Znaci Bogdan bi bio na nivou Jordana?...Jordanov prosek u karijeri je 30.1 poen...

Goran

pre 5 godina

Velika greska Divca. Jos ga je gledao u Madridu i napravio neku facu tokom utakmice. Izaslo na Tviteru. Meni se cinilo da je ta faca znacila da je fasciniran Doncicem ali ocigledno ne.

Nbalive

pre 5 godina

Na ovom sajtu ima par znalaca koji komentiraju svaki dan.Petarczv pise gluposti o Lebronu ali vidi se da prati nba.Pogledajte ove ispod komentare-nisam ovakve gluposti dugo procitao.Tre Young kopija Currya i Fox u top 3 igrac lige hahahaha.Bogdan novi JORDAN HAHAH

milos

pre 5 godina

Đole, 17. decembar 2018 18:12) 
Slazem se sa prvim delom tvog komentara. Medjutim, upravo si na kraju ubo sustinu - Divac je mogao da draftuje Doncica sa pozicije 2 i da ga trejduje za Beglija + jos nesto sto mu treba ili pik prve runde 2019. Trebalo je da uradi ono sto je uradio GM Atlante u trejdu sa Dalasom...

Bane

pre 5 godina

Stvarno je odličan bio sinoć, ali saigrači nisu bili baš na nivou, dok su sa druge strane svi starteri Sakramenta odigrali na nivou, uz monstruoznu partiju Foksa, što je na kraju bilo dovoljno za pobedu...

Zanimljivo mi je bilo što su Bogdan i Luka na kraju meča razmenili dresove. Svakako lep gest i to se često viđa u, na primer, fudbalu, ali u NBA retko: https://www.youtube.com/watch?v=UCS5IGUKLcQ

Sasa

pre 5 godina

Na ovom sajtu ima par znalaca koji komentiraju svaki dan.Petarczv pise gluposti o Lebronu ali vidi se da prati nba.Pogledajte ove ispod komentare-nisam ovakve gluposti dugo procitao.Tre Young kopija Currya i Fox u top 3 igrac lige hahahaha.Bogdan novi JORDAN HAHAH
(Nbalive, 17. decembar 2018 18:44)

# Link komentara

Slazem se sa tobom u potpunosti. Ali, to je virus koji je zahvatio neke od nasih sugradjana, presao sa druge strane plota i nastavio da se siri. Virus zvani "Zubac" je bolji igrac od Jokica, Bender cepa mrezice, Hezonja ce "zabijati" tripl dabl naredne sezone i tako ukrug. Nije im zameriti kada vec ni VAMA preko plota ne zameramo koji ste krivi za ovaj virus. Mir neka bude sa tobom do nekog novog "zakucavanja" Hezonje preko "Andetokumba". (;

Regland

pre 5 godina

Luki kapa dole. Pravilno se razvijao u Realu, bacen u vatru na vreme od Lasa, podrzan i istrpljen od starijih igraca. Iskusan i ne boji se nikoga sa 19 god. Ali i nasi Beli i Bogdan nisu losi. Beli je moj omiljeni igrac, razume kosarku i radi sve za ekipu. Samo da zdravlje posluzi ove majstore, uzivacemo !

Dule

pre 5 godina

Kingse ajde i razumem pa cak I Atlantu ali Finiks da ga propusti..tamo bi neko trebao da bude otpusten. Kokoskov verujem da je cupao kosu za vreme drafta.

Mirko

pre 5 godina

(javale mcgee, 17. decembar 2018 16:46)

Razvijanje igrača se najbolje postiže kada se igra plejof i jake utakmice, a ne regularna sezona.
Svi znaju da u NBA prava igra počinje tek u plejofu. Isto tako za razvoj igrača i tima su potrebne pobede. Tim koji ne pobeđuje NIKAD ne može da se razvije. Samopouzdanje je ono koje te izdvaja od onih koji isto tako dobro igraju ali nemaju samopouzdanje, najčešće u odsutnim trenucima meča.
Evo ti pogledaj najsvežiji primer: Reptorsi i Denver sinoć. Koliko je samopouzdanje igrača Denvera da su oni napravili 23:2 u poslednjim minutima meča i dobili najbolje plasirani tim NBA?

Sve u svemu, Jeger je na pravom putu. Neka Begli uči, jer ima od koga da uči, za deset-15 minuta po meču može da se vidi koliko je i da li je napredovao i ako se vidi da jeste da dobije još minuta. Beli se neće buniti, taman kad uđe u ozbiljne košarkaške godine Begli će da "stasa" i priča se nastavlja.

Ja tu vidim neke dve struje u Kingsima, u jednoj su Divac i Jeger, a u drugoj deoničari i menadžeri koji bi da odmah prihoduju od igrača koga su izabrali na draftu. Da opravdaju što su izabrali Beglija a ne Dončića, iako Dončić nije želeo u Kingse, jer je smatrao da su loši, a i Kingsima nije trebao još jedan bek pored Foxa, Hilda, Bogdanovića, već krilni igrač a Begli je bio upravo - to što im treba.
Dončića i Beglija ne vredi upoređivati,igraju na drugim pozicijama,a Dončić ima iskustvo nekoga ko već 5-6 godina igra u NBA,dok je Begli čist ruki.

Bzvz

pre 5 godina

Po komentarima ispadne da je Fox sledeće čudo u najavi a realnost je da ga ovde niko ne bi pomenuo da nema Bogija i Belog u timu jer niko ne bi ni gledao Sakramento.