Nedelja, 16.12.2018.

15:30

Đorđević: Smena generacija 2022, Bogdan, Nedović i Jokić lideri nove

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević predviđa da će se smena sadašnje generacije desiti za četiri godine i istakao da je plan za to već spreman.

Izvor: MLJ

Ðorðeviæ: Smena generacija 2022, Bogdan, Nedoviæ i Jokiæ lideri nove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

koki

pre 5 godina

Znači Jokić nema 33 vec 23, i do sad je odbio samo jednom poziv.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (markec, 16. decembar 2018 23:23)

Zvao ga je Djordjevic na EP 2015-te, a Jokic je odbio jer je otisao u Denver. Na kraju smo ostali bez medalje. Odbio je poziv i za EP 2017-te jer je morao da okrece gume. Odbio je i pozive 2018-te za prozore iako je bio slobodan od aprila, a drugi igraci iz NBA su igrali poput Bjelice i Bogdanovica.

A za dva meseca puni 24. Tako da je vec na pola puta.

Vucko

pre 5 godina

Bice neobicno gledati reprezentaciju bez Tea i Bjelice, Raduljice, Macvana, pa i Bobija koji nije mnogo igrao, ali je odlican igrac i ocekujem da ostavi trag na naredna tri takmicenja. Bogdanovic, Nedovic, Jokic, Milutinov, Guduric, Micic, Todorovic ocekujem da budu jezgro reprezentacije posle 2021. godine, ali zbog cega otpisivati Jovica, Kalinica i Kuzmica, koji ce imati po 31-32 god. i moci jos uvek da pomognu svojim znanjem i iskustvom. Kako su Parker, Novicki igrali sa 35-36 god. za svoju reprezentaciju, a stariji Gasol jos uvek igra.

George Costanza

pre 5 godina

Šta svi trkeljaju da nemamo pleja ni vidiku, a Mičić sa 25 godina je već jedan od najboljih plejeva evrolige, tu su još i Jović i Nedović koje će igrati još najmanje 3 godine. A i Jokić, Bogdanović i Gudurić znaju asistirati.

markec

pre 5 godina

Jokic redovno odbija nastupe? Pomislo9 bi čovek da se Jokic bavi ozbiljjom kosatkom 10 godina, a on jedva 4 godine
Odbio je samo jedno takmičenje i to poslednje EP, a to EP posle OI je takmicenje koje uglavnom ima najvise otkaza. Denver ga prepoznao kao franšiznog igrača tj da bi se spremio za vođu ove ekipe i da bi potpisao ugovor od, pazi sad 150miliona USD)
Igrao na OI pre tog EP jos kao klinac od 21 godinu, pri tome razbio Američke centre u utakmici u grupi. (posle je igrao prosečno)
A ako misliš na SP pre OI
To je bilo u dogovoru sa Saletom (i to Sale spominje uvek kada je odbio da pozove Marjanovića za OI, tj da je Jokic na vreme trazio da se individualno spremi i propustio SP kao 20godišnjak... otisao da smrsa hiljadu kg i da se spremi za prvu sezonu NBA (a pitanje je da li bi tada i bilo mesta za njega među ostalim centrima), dok je Marjanovic pred same kvalifikscioni turnir rekao da ne sme igrati kako bi potpisao ugovor nepovređem. A to je bilo prekasno jer se na njemu trebala bazirati igra i zato je Sale bio ljut ma Marjanovics i nije ga vodio na Oi

Znači Jokić nema 33 vec 23, i do sad je odbio samo jednom poziv.

pera

pre 5 godina

Јој, колико наивних људи код нас прати кошарку! Чуј, Дончић се не осећа Србином... А Миротић се осећа Шпанцем! Какве везе то данас има, све је бизнис. Узгред, за коју Звезду Лука навија, љубљанску, мариборску, крањску? Нисмо му, бре, понудили довољно. Да јесмо, сад би био наш. А ви се тешите да смо све одиграли како треба.
(Иван, 16. decembar 2018 19:34)


Ti se samo tesi...Mali Slovenac zvezdu nije video a ni Beograd to cuo od caleta, a ovi nasi potenciraju jer im prija. Za Real navija sto je i logicno i tamo ce da se vrati. Ako je i trazio pare da mu platimo da bi razmislio, sto je realno samo tvoje nagadjanje, takvi nam ne trebaju. Cuj Slovenci se otvorili a Spanci nisu mogli. Jakog mi kosarkasa koji trguje s pasosem.

Razocarani Srbin

pre 5 godina

2/11, 16. decembar 2018 19:40) -A ti se u kosarku koliko vidim razumes kao da iz tebe licno pokojni Prof.Nikolic govori. Svaka ti cast na proceni ,samo me zanima cime se ti to u zivotu bavis,kada si toliko kvalitetan za procenu igraca,mora da si u skaut u nekoj vanzemaljskoj ekipi...Cudno bi bilo da si na planeti zemlji a da niko nije primetio tvoj potencijal. Samo mi nije jasno kako se tako prosipas...i tebi slicni...

drvobradi

pre 5 godina

Jedini problem je što pleja nema ni na vidiku.
@Zlatko
Svi sada znamo ko je Teo, a kada je Moka vodio Moskitose, pljuvali ga što vodi klince (Markovica, Teodosica, Velickovica, Tepica). Bio je to sunovrat Srbije te 2007, ali i pocetak nove ere.

srb

pre 5 godina

Ako se uzdamo u Jokica, coveka koji redovno odbija nastupe za repr, necemo daleko dogurati. Bogdan i Nedovic ajde ali za Jokica nema mesta u ovoj racunici

Lola

pre 5 godina

Kakav Doncic vise. Niko njega nije ispustio zvali su ga ali on nije hteo da igra za Srbiju rekao je da nikada nije imao nijednu dilemu i da je oduvek hteo da igra za Sloveniju. On se oseca Slovencem (sto je i logicno), i ne treba nam vise ta prica, on nema nikakve veze sa nama!

Kole

pre 5 godina

Druga su vremena, to su momci kojima su najbitnije njihove NBA karijere. Ne treba ih osudjivati samo prihvatiti drugaciji duh vremena od onoga kada je Djordjevic bio igrac.

Иван

pre 5 godina

Јој, колико наивних људи код нас прати кошарку! Чуј, Дончић се не осећа Србином... А Миротић се осећа Шпанцем! Какве везе то данас има, све је бизнис. Узгред, за коју Звезду Лука навија, љубљанску, мариборску, крањску? Нисмо му, бре, понудили довољно. Да јесмо, сад би био наш. А ви се тешите да смо све одиграли како треба.

zoran

pre 5 godina

Zna li neko odgovor ,zasto ne poziva Kaminskog iz Sarlota???Kakva je razlika izmedju njega i npr.Pena?
(Poljak+Srbin, 16. decembar 2018 18:14)

Razlika je ogromna. Peno je rodjen u Srbiji i otac mu je srbin, a Kaminski je rodjen u SAD i otac mu nije srbin, nego deda i to sa majcine strane.

Zvezdasica

pre 5 godina

Partizan 1917, O coveku koji je isao na inauguraciju kod faraona ne mogu nista dobro da mislim.Pogotovo sto on ne zavisi od Vucica kao ostali da bi opstali.

2/11

pre 5 godina

Jao si ga nama ako nam sut 2/11 bude lider. Lider posle 2022. mora da bude najbolji igrac a to je ubedljivo Jokic, koji ce tada biti na vrhuncu karijere a Bogdan ako i bude igrao s 30 bice nazad u evropi ili penzija. Mada sve je to tanko...Peno je propali talenat ko izgleda i Radanov koji s 20g nije skupio krstenu sezonu, od Pecarskog pitanje da li ce ista biti. Imamo Jokica ali sem njega smo po talentima slabiji nego ikada jedino ako opet neko ne iskoci a da nisi ni cuo za njega.

А. Петров

pre 5 godina

“Ne brinem za srpsku kosarku,em nam je u krvi em je volimo em znamo....”
(Stara kuka, 16. decembar 2018 17:03) —->—->—->—->
Погодио си само 66%. Кошарка није ником у крви, ни нама, ни Литванцима, ни Американцима. Она се учи од добрих тренера и игра у доброј организацији савеза. Без струке и организације - ништа. А заиста је волимо и знамо....

Edvard

pre 5 godina

Luka Dončić nije ni u jednom trenutku razmišljao o Srbiji kao opciji.
Otac mu je rođen u Sloveniji, majka mu je Slovenka, on je rođen, odrastao u Sloveniji. Meni je recimo otac Slovenac, majka Srpkinja, rođen sam u Srbiji i, da imam tu čast da biram, ne bih se razmišljao ni trenutka, samo Srbija bi dolazila u obzir.

Poljak+Srbin

pre 5 godina

Zna li neko odgovor ,zasto ne poziva Kaminskog iz Sarlota???Kakva je razlika izmedju njega i npr.Pena?Hoce opet da se desi neki Doncic,Radoncic...???

mrgud

pre 5 godina

pa plej ce ko u Denveru da bude Jokic, Peno ce da samo prenosi loptu.
I ne verujem da ce igrati na SP, jer mora dečko još da ojača (vise kondiciono i da skine koji kg), igrace i PO ove godine 100%.
Nije on Bogdan da je onako spreman i brz kao crnac. On je bio debeljko do pre 3 godine
I sad je bio na izdisaju protiv OKL u 4/4 .
Dečko je i dalje mastan (mada je sve bolje i bolje) i bolje da dođu igrači koji nisu odigrali 90 utakmica u 8 meseci, nego da dođe istrošen i onda da ga pljujemo kako nece da se trudi.
Mora i ova godina da se preskoči, a mislim da imamo tim i bez njega da uzmemo medalju i plasiramo se na OI. Koliko god mi mislili da se samo on pita, itekako se pita i Denver (koliko god oni trvrdili suprotno) . Njemu treba odmor deo leta, pa onda bato opet tezak fizicki rad umesto priprema za repku. U NBA se jako malo trenira zbog gustog rasporeda
A u repki se pola priprema radi sa loptom i uigrava, jer se spremaš za 10 utakmica, a ne 90.
Nema to veze sa htenjem, vec sa zdravom logikom

Ramones''''''

pre 5 godina

ElHOMBRE....
Guduric,Odbrana nulaaaaa,napad do sada u repki nista,duplo golo.Kako igra u fener(iznad proseka).Nije za reprezentaciju mekan igrac.
Lucic,kontra od Gudurica.

ElHombre

pre 5 godina

U Kini se igra na medalju za manje ne znamo:
Jokic/Marjanovic
Bjelica/Macvan
Kalinic/Milosavljevic
Bogdanovic/Nedovic/Guduric
Teodosic/Jovic/Micic

Idemo!

SchOne

pre 5 godina

(Marko, 16. decembar 2018 15:56)

Druže dečko je sam reko da se oseća kao Slovenac što i jeste i da bi svaki drugi poziv reprezentacije odbio. Ne znam šta više potencirate da je propušten Luka shvatite on je Slovenac i za svoju zemlju i igra .

blagonakloni

pre 5 godina

Prvo, svideo mi se komentar “Vračarca”!
Drugo- mislim da se Sale zeza kad kaže- ako odemo na svetsko! Kina je ogromna šansa za zlato ove generacije- prosto USA tu neće ozbiljno otići u smislu soremnosti , pripreme..., a i više će se baviti marketingom nego košarkom!
U Tokiju- biće teže iz hiljadu razloga! Ali biće stebro- malo li je?
A onda , ‘21. i evropsko! Dugo i predugo ga nismo osvojili! ‘21. MORAMO i to će biti pravi oproštaj Tea i još 2,3 igrača! Dobro je da Sale razmišlja o smeni generacija, ‘22. se ništa posebno neće igrati, ali ta generacija sa Jokarom na čelu mora da krene na olimpijsko zlato u Parizu 2024.
Košarku pasionirano pratim od ‘68., imao sam sreću da “uživo” pratim od ‘75., Putovaću uz teprezentaciju, Zvezdu (čak i Partizan kome u košarci svaka čast) dok god tofizički budem mogao,
i nisam puki optimista- prosto realista- prosto košarka stremi visinima- zato su tu Ameri i Srbi glavni!

Zlatko

pre 5 godina

Svi znamo ko je danas Teo. Svi bismo dali i litar krvi da nam igra, ali taj njegov napredak nije slučajan. Hoću da kažem sledeće: setimo se tamo nekog prvenstva u nekoj juniorskoj kategoriji koje se igralo kod nas kad je Sale nahvalio Tea. Recimo otprilike godina 2006. Dakle, Sale je tada kao mladi penzioner rekao da će Teo biti vrhunski igrač. Sigurno da još mnogo treba da uči kao trener, ali sa tolikim iskustvom svakako je kompetentan da kaže ko bi mogao izrasti u velikog igrača. A trojka Savić, Grbić, Đorđević bi i naše manekene napravila da liče na Nemce. U nekoj mašti, Željo Obradović i Vanja Grbić u tandemu. Ovi naši bi trčali i pitali ima li još. Malo sam odlutao, ali poenta je da ako Đorđević nekoga vidi kao potencijal reprezentacije u budućim godinama, mi navijači samo treba da budemo zahvalni što imamo nekog takvog kao Sale.

Dar Mar

pre 5 godina

Do Tokija sve ostaje kao do sada a za EP 2021 Kokoškov na klupu a ekipa ovako nekako:

Milutinov
Jokić
Gudurić
Bogdanović
Micić

N.Janković
Zagorac
Dobrić
Davidovac
Uskoković

Petrušev, Pecarski, Simanić, Pažin, Todorović, Paunović, Jaramaz...

Dovla

pre 5 godina

Ako mi treba nekog da "čekamo" kao npr. Pena koji nije igrač ni za Megu, onda se ne shvata poenta reprezentacije, a to je da treba da igraju najbolji igrači u tom trenutku, a ne da se uporno zovu igrači koji nisu to nisu (Peno, Gagić, Lazić...). Čuj čoveka, da čekamo..

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ako je jedan Rendolf mogao da igra za Sloveniju, onda je i jedan Luka mogao da igra za Srbiju, sa mnogo vise osnova. Samo je neko trebalo da ima oci na vreme i da obavi bar jedan razgovor sa njegovim ocem.
(Marko, 16. decembar 2018 15:56)

Verovatno ne bi igrao. Zašto bi? Rodjen je u Sloveniji i majka mu je Slovenka, Srbija mu se sasvim sigurno ne dopada, kao što se ona ne dopada ni nama. Njegova situacija je jasna, njen tu bilo šanse za Srbiju.

Gde ja živim

pre 5 godina

E ove stvari koje imaju glavu i rep kad čitaš pomisliš da ovde može nešto da se uradi. Onda vidiš neke druge i smrkne ti se pred očima. Ovako izgleda razmišljanje čoveka koji živi svoj posao i voli to što radi. Dajte ovima iz FSS-a i RSS-a da pročitaju, ako i to znaju, možda nauče iako neće.

aco

pre 5 godina

Битно је да задржимо тимски дух који је постојао до сад. Богдан и Јокић су гаранција за борбу за медаље, па макар остали били на доста скромном нивоу (знамо да да то неће бити случај). За сад делује да ћемо доста зависити од њих двојице, али за 3-4 године ће се вероватно појавити неки врхунски клинци. Кад је Јокић у тиму можемо да играмо и са два бека шутера, без плеја - нпр. са Богданом и Гудурићем, а ту су и Мицић, и Недовић. Милутинов ће исто бити доста битан шраф. Јокић ће моћи мало и на четворку, таман да Милутинов добије озбиљну минутажу. То може да се деси већ на следећем сп.

max

pre 5 godina

Nadam se da ce nam Nedovic biti zdrav, on nam je najjaci atletski, a i Bogdan je dosta atletski napredovao.
@vracarac

Ne znam po cemu sudis da je Bogdan dosta atletski napredovao. Ok resio je strah od ulaska u reket, ali jos uvek se itekako primeti ta bojazan da ga neko ne poklopi, i obicno onda napravi fintu viska da ga prodje protivnicki igrac ili sledi povratni pas saigracu koji ga prati.

Inace, najjaci atleta posle Nedovica je ovaj Todorovic, steta da se povredio u najgorem mogucem trenutku pred sezonom u kom se ocekivala njegova puna afirmacija. Videcemo kakav ce da bude kad se vrati.

Stara kuka

pre 5 godina

Ne brinem za srpsku kosarku,em nam je u krvi em je volimo em znamo.Ne brinem ni za fudbal,jer najvise dece trenira upravo fudbal.I pored ovako loseg saveza igrali smo na SP.Jedini sport gde treba da se brinemo i stavimo prst na celo je rukomet.

ACM

pre 5 godina

Znam da smo se navikli na medalje poslednjih godina,ali ajmo se zapitati kako smo ih osvajali poslednjih tri prvenstva.Svetsko prvenstvo 2014,smo imali tri poraza u grupi,i kad je krenula nokaut faza igrali smo kao u 6.brzini,i zgazili dp tada neporazenu Grcku,Brazil vratili na default,Francusku gazili celu tekmu.OI 2016 smo isto usli u neki drugi ritam kad je krenula nokaut faza i isto tako Australiju urnisali koja je bila igracki jaca od nas.Zadnje EP smo sa onakvim sastavom dosli do srebra.Hocu da kazem da je najveca zasluga svega toga,harizma,licnost,strategija
selekora Djordjevica.(moje neko misljenje je da je i Stefan Markovic bio x faktor)Mi zavaravamo sebe da smo tih godina imali vanserijske igrace,a moje misljenje je da nismo.Presudan je timski duh koji je kod nasih kosarkasa na najvisem nivou bio,i opet zaslugom ADj.Sto se mene tice,kupio me je za celi zivot i nikad necu reci losu rec o njemu.Da su nam takvi ljudi u ostalim sportovima i politici,gde bi nam bio kraj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nwa, 16. decembar 2018 16:22) # Link komentara
Potpisujem doslovce ! Uporno ovo govorim ! Nervira me kad neki pametuju da su medalje Đilaseve zasluge ili kad povezuju da rezultati reprezentacije imaju veze sa tim ko je kad bio prvak ! Van ikakve pameti !!!

Regland

pre 5 godina

Sale je objasnio kako treba strateski postupati kada je u pitanju smena generacija, u smislu da odredjeni broj iskusnijih igraca mora da podrzi i istrpi mladje koji dolaze. Ipak, mislim da ce Bogi, Jokara i Nedovic biti potroseni do 2022. da bi izneli jos jedan ciklus. Igraju jake lige, povrede, cuvanje tela, stav klubova itd.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

Vasa Micić kad potpuno sazri i izbaci dečije gluposti, nesigurnost, paniku i petljanja u završnicama biće top plej Evrope i lider reprezentacije. I sada je među 10, napreduje iz meča u meč.

nwa

pre 5 godina

Znam da smo se navikli na medalje poslednjih godina,ali ajmo se zapitati kako smo ih osvajali poslednjih tri prvenstva.Svetsko prvenstvo 2014,smo imali tri poraza u grupi,i kad je krenula nokaut faza igrali smo kao u 6.brzini,i zgazili dp tada neporazenu Grcku,Brazil vratili na default,Francusku gazili celu tekmu.OI 2016 smo isto usli u neki drugi ritam kad je krenula nokaut faza i isto tako Australiju urnisali koja je bila igracki jaca od nas.Zadnje EP smo sa onakvim sastavom dosli do srebra.Hocu da kazem da je najveca zasluga svega toga,harizma,licnost,strategija
selekora Djordjevica.(moje neko misljenje je da je i Stefan Markovic bio x faktor)Mi zavaravamo sebe da smo tih godina imali vanserijske igrace,a moje misljenje je da nismo.Presudan je timski duh koji je kod nasih kosarkasa na najvisem nivou bio,i opet zaslugom ADj.Sto se mene tice,kupio me je za celi zivot i nikad necu reci losu rec o njemu.Da su nam takvi ljudi u ostalim sportovima i politici,gde bi nam bio kraj.

q10antiride

pre 5 godina

Gospodine selektore odlucite se, jel vodite hajku na Jokica ili izgleda odjednom imate razumevanja za stanje u najjacoj kosarkaskoj ligi sveta i u sportu generalno.
Takodje, sa igracima kao sto je Stefan Peno nasa selekcija nema buducnost, govoriti naciji da jedna kosarkaska sila kao sto smo mi nema bolje na raspolaganju je uvreda za sve nas koji smo trenirali i igrali kosarku u Srbiji uvodjenje njega i njemu slicnih u ceo proces je gubljenje vremena i oduzimanje sanse mnogo talentovanijim klincima.

Ne bitan koment

pre 5 godina

Te 2022 Bogi ce imati 30 Neda 31 a Jokic 27,takođe 27 Gudurić,Zagorac,Milutinov,Jaramaz,Rebić a MVP-Vasa 28 kao i Todorović,Radičević,Jovanović,Janković N...Nešto mlađi će biti Vanja (NBA) i Peno 25 a Boriša i Radanov 24.Ali u generacijama 99,2000,01 imamo otprilike materijal za generaciju koja bi trebalo da dominira poput Saletove-to jest ukoliko se budu razvijali kako treba i ukoliko ne napravimo neke greške tako tipične za nas.

SrbEUin

pre 5 godina

Sada pominje Uroša (ne i Apića ili Ristića i Jovanovića koji su mlađi od njega) a nije ga do sada pozivao, nego Gagulu. Pošto su ga svi kritikovali zbog toga, sada se pravda, kao Uroš će biti vođa... Ne bi on ni Bobija, (bolji mu je bio Raško) nego mora zbog javnosti.

Duck Dodgers

pre 5 godina

A Bjelica i Bobi ???? Po cemu oni nisu lideri ? Svasta
(bole, 16. decembar 2018 15:50)
Па смена генерација... не верујем да ће тада моћи да допринесу као данас... можда ће играти, али неће бити носиоци.

kole

pre 5 godina

A Bjelica i Bobi ???? Po cemu oni nisu lideri ? Svasta
(bole, 16. decembar 2018 15:50)

2022. godine, kada dodje do smene generacija. Ne citas.

MeSs

pre 5 godina

Bez obzira na imena, hocu samo da kazem da mi je drago sto neko uopste o ovome i razmislja. Konacno jedan bar primer da postoji kakav takav sistem i plan rada sa mladjim selekcijama.

Danijel Šifer

pre 5 godina

Sa ovakvom ligom i klubovima nemamo čemu da se nadamo u budućnosti.
Što se tiče narednih nekoliko takmičenja ne verujem da ćemo biti u igri za medalju. Ima boljih ekipa

1Beogradjanin

pre 5 godina

Koji Jokić ljudi? Taj se više neće pojavljivati u reprezentaciji. Živi bili pa videli. Nalupajte minusa koliko hoćete ali i za SP sledeće godine sledi novi izgovor!

brm

pre 5 godina

A Bjelica i Bobi ???? Po cemu oni nisu lideri ? Svasta
(bole, 16. decembar 2018 15:50)

Zato što će Bobi i Bjelica 2022. godine da imaju po 34 godine.

Inzenjer S' mozgom

pre 5 godina

Ovaj covek prica o 2022oj, analizirajuci detaljno dosad ucinjeno, buduce planove, ideje, ciljeve...a onda kao komparaciju procitajte izjave fudbalskog selektora, predsednika FSSa. Nebo i zemlja! Duda i Kokeza, nosioci dva sporta, dve ideje, dva koncepta, dve zivotne filozofije...

Иван

pre 5 godina

Не сме да се заборави шта је Ђорђевић овде рекао. Он је заправо показао да ДОБРО УОЧАВА шта су сада наши највећи проблеми.

Прво, амбициозност. Он је дошао кад смо били на дну и подигао нас до сребра. Али 2014. нико није очекивао медаљу, играли смо са 6 играча, од којих су сви сем Радуљице били много мање квалитетни него данас. Сада имамо Јокића као истинску звезду, имамо Богдана, Бјелицу као играче који могу да се носе са НБА звездама, имамо Бобија који је неодбрањив, уз неколико и те како корисних кошаркаша. Већ смо се показали неамбициозни са олаким препуштањем Дончића Словенцима, ако заиста желимо најсјајнију медаљу, има убудуће да се ради много озбиљније. Ова изјава је први корак.

Други је Јокић. Ако ће он бити главни играч Србије у будућности - а по квалитету би требало да буде - КСС га мора питати да ли могу да рачунају на њега или не жели да игра за Србију. Да каже отворено, да знамо на чему смо. Сале је био код њега, сад је ово изјавио, између редова се назире да је од Николе добио потврдни одговор. Али ако Јокић опет одбије, онда је све опет неозбиљно рађено.

Треће, ми имамо пуно играча којима се мора прилагођавати игра (Јокић, Тео, Бобан), и требало би можда Ђорђевићу појачање на клупи. Мута је мотиватор, нама треба тактичар. Најгоре што може да нам се деси је да Јокић дође, а Сале уместо Jokić-ball постави проваљене Тео-Радуљица варијанте.

А потенцијала за после 2021. има, али ваља решити Накића.

Vracarac

pre 5 godina

Imamo mozga koliko hoces u reprezentaciji, malo jos atletike nam fali da bi se bas ozbiljno "pobili" sa Amerima. Mada sa Jokicem na evropskoj trojci mozemo dobro da ih preznojimo. To ne mogu da brane, sut centra za 3. Nadam se da ce nam Nedovic biti zdrav, on nam je najjaci atletski, a i Bogdan je dosta atletski napredovao. Teo nam je dovoljan za po 20 minuta svaku da odigra, na evropsku zonu on nije toliko puno defanzivna slabost kao tamo u NBA gde se mahom jedan na jedan igra. Ono sto ce nas krasiti na buducih par takmicenja je ubitacan sut za 3. Kad ti cela prva petorka moze sutirati preko 40% za 3 to je nesto nevidjeno do sada u evropskoj kosarci. A o kolicini kosarkaske inteligencije na terenu da ne pricam, imati Tea, Jokica, Bogdana i Bjelicu u timu, i dati im jos Kalinu da kida ko pit bul, ubitacno. Mada ce Djordjevic verovatno Nedovica u prvu petorku, da bi Bogdan od Tea preuzeo vodjene igre kad izadje Teo,jedva cekam, samo da ih zaobidju povrede, ja bih bio srecan cak i da nam trojica od 4 najbolja igraju, ali kad bi svi igrali to bo bila rapsodija trojki, paseva, kontri, ludilo, ko u staroj Jugi ona generacija sa Divcem, Drazenom itd :)

vozač demokrata

pre 5 godina

@Marko. Što se tiće Luke Dončića nije sve izgubljeno mada su šanse da igra za Srbiju male. Jedini motiv koji može da ga ubedi je velika šansa za medalje na IO, SP i EP ako igra za tim Srbije. Slovenija je sa tandemom Dragić-Dončić i trenerom Kokoškovim dobila prvu i poslednju medalju, mali Luka to dobro zna, a prioritet su mu, ne samo NBA lovorike nego i medalje. Za početak je dobro Luki pokloniti srpsko državljanstvo i pasoš i ostaviti vremenu da odradi svoje.
Što se tiće narednih odlučivanja Luke mora se uzeti u obzir Lukina majka. Njena odluka ima nažalost najveću težinu, a čvrst je odlućena da Luka neće d igr za Srbiju. Tu ni tata ne bi mogao pomoći.
Šteta, ali nadajmo se čudesa.

Futurista

pre 5 godina

Ovo bi bio neki moj projektovani zeljeni tim za 2022 pa na dalje:
Plejmejkeri: Micic,Peno, Jaramaz
Bekovi: Bogdan, Gudura, Nedovic
Krila: Zagorac,Miskovic,Radanov
Krilni centri: Simanic,Pecarski
Centri: Milutinov, Jokic

Ovo bi bio podmladjen sastav, veoma. Bice i tad starijih igraca koji ce i dalje moci da pruze maksimum, cisto sumnjam da ce Simanic biti upotrebljiviji od Bjelice, cak i tad, naprimer. Ono sto Bjelica radi, ne nestaje s godinama. Verujem i da ce igraci poput Gagija Milosavljevica i Lucica da se pojavljuju po potrebi. Ja sam ovaj sastav napravio po nekoj optimsitickoj proceni da ce igraci poput Pena i Zagorca da se saberu i konacno shvate koliko vrede.

Ono sto je zastrasujuce je, kada pogledate ovaj tim, svi, ajde osim Milutinova mogu da sutnu i pogode trojku kad god hoce.

Mmi

pre 5 godina

Dve kljucne pozicije uvek i zauvek, plej i petica. Sa visokim necemo imati problem, nadam se, ali plej...bice cupavo tako da je sva prilika da cemo morati da improvizujemo. Najzahtevnija pozicija, potrebno vreme sazrevanja najduze traje i treba nam neko ko ce prepoznati kvalitet na vreme. A takvih je sve manje, gotovo da nestaju

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

ako je časti i morala, umalo socijalni slučaj koji se odaziva na ime nikola jokić - ne bi trebalo nikada više pozivati pod državnu zastavu!

АCM

pre 5 godina

Teo,Bogdan,Kalinic,Bjelica,Jokic
Jovic,Guduric,Lucic,Kalinic,Raduljica.. Ovaj tim realno do medalje.Verujem Djordjevicu i njegovom sistemu. I kad dodje do smene generacije nema zime
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bizmark, 16. decembar 2018 15:48) # Link komentara
Gde ti je Bobi, Oto ? Zato ti je Kalina tu dva puta ! :)

Vračarac

pre 5 godina

Vidim individualni botovi ćute, ne javljaju se posle ove izjave. Kad' se Jokić pojavi 2019. na svetskom ili na olimpijskim igrama 2020, prvi ćete da se busate, pošto ste najveće ljige od ljudi. I biće naravno hvalisanje po statusima u fazonu "Srbenda" "al im ga je muno Jokara", pošto vi u stvari ni ne volite košarku, vama je samo bitno srbovanje i ponižavanje drugih. Inače, na stranici Denver Nuggets je teška sramota kakve komentare ostavljaju naši zemljaci. Niste svesni koliko ste jadni i koliko sramite celu naciju.
Hvala velikom Đorđeviću za zdrav razum. Siguran sam da ima čovek dogovor sa ovim momcima, da su pričali jedan na jedan, a evidentno je da ima i dugoročnu viziju. Jedan Sale hvali ove momke, a frustrirani samo pljuju jednog pre svega mladog dečka, jednu zvezdu NBA. Kriminal. Ne zaslužujete ovu reprezentaciju botovi!

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Vasa Micic?! Nedovic ima hronicnih problema sa povredama nazalost. Eh kad bi nam ljudi kao Djordjevic vodili drzavu gde bi nam bio kraj. Ne razmislja samo da sto duze ostane na klupi nego i da posle njega srpska kosarka nastavi svoj put.

bizmark

pre 5 godina

Teo,Bogdan,Kalinic,Bjelica,Jokic
Jovic,Guduric,Lucic,Kalinic,Raduljica.. Ovaj tim realno do medalje.Verujem Djordjevicu i njegovom sistemu. I kad dodje do smene generacije nema zime

Stanislav

pre 5 godina

Bogdan Bogdanović 2022. puni 30 godina.
Dakle u narednih par godina je on lider, daj Bože da ga služi zdravlje i da ga pusti klub, on nam je sada jedan od ključnih igrača!

JPR24

pre 5 godina

Bogdan, Gudura, Jokic, Milutinov, to bi trebalo da budu lideri... Nedovic, okej, ali nazalost, povrede su mu velika boljka, sto moze da utice na karijeru i njenu duzinu. Vazno je nastaviti i rad na raVijanju plejeva, za ostalo nema brige, ali vrhunskih plejeva je sve manje i manje.

Marko

pre 5 godina

Bravo za ovog velikog coveka! Mozda jos uvek nema trenerskog znanja kao neki drugi, ali je hodajuca harizma i motivator kao ni jedan drugi. Medjutim, ja moram da se vratim na pitanje Luke Doncica, da nam se slicna situacija ne bi ponovila u buducnosti (ovo naravno nema bilo kakve veze sa Saletom, nego sa ljudima iz KSS). Kako je moguce da niko nikada nije kontaktirao Lukinog oca(to su njegove reci iz septembra 2017, mozete ih pronaci na internetu). Da jesu, i da je decko rekao da hoce da igra za Sloveniju gde je rodjen i odakle mu je majka, niko ni rec ne bi rekao. Ali propustiti buducu zvezdu NBA (sta buducu, mali je sa nepunih 20 vec sad mega zvezda svetske kosarke), zbog toga sto niko nije porazgovarao sa njegovim ocem je kriminal. Za sve one koji tvrde da nema nikakve logike da mali igra za nas, postavicu kontra pitanje. A koja je logika da Rendolf brani boje Slovenije? Jel mu mozda deka skakao na Planici, jos pre izgradnje letaonice, a baka bila trener hokejaskih golmana u Jesenicama (zajedno sa Frau Silovickom)? Ako je jedan Rendolf mogao da igra za Sloveniju, onda je i jedan Luka mogao da igra za Srbiju, sa mnogo vise osnova. Samo je neko trebalo da ima oci na vreme i da obavi bar jedan razgovor sa njegovim ocem.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Vasa Micic?! Nedovic ima hronicnih problema sa povredama nazalost. Eh kad bi nam ljudi kao Djordjevic vodili drzavu gde bi nam bio kraj. Ne razmislja samo da sto duze ostane na klupi nego i da posle njega srpska kosarka nastavi svoj put.

Stanislav

pre 5 godina

Bogdan Bogdanović 2022. puni 30 godina.
Dakle u narednih par godina je on lider, daj Bože da ga služi zdravlje i da ga pusti klub, on nam je sada jedan od ključnih igrača!

Marko

pre 5 godina

Bravo za ovog velikog coveka! Mozda jos uvek nema trenerskog znanja kao neki drugi, ali je hodajuca harizma i motivator kao ni jedan drugi. Medjutim, ja moram da se vratim na pitanje Luke Doncica, da nam se slicna situacija ne bi ponovila u buducnosti (ovo naravno nema bilo kakve veze sa Saletom, nego sa ljudima iz KSS). Kako je moguce da niko nikada nije kontaktirao Lukinog oca(to su njegove reci iz septembra 2017, mozete ih pronaci na internetu). Da jesu, i da je decko rekao da hoce da igra za Sloveniju gde je rodjen i odakle mu je majka, niko ni rec ne bi rekao. Ali propustiti buducu zvezdu NBA (sta buducu, mali je sa nepunih 20 vec sad mega zvezda svetske kosarke), zbog toga sto niko nije porazgovarao sa njegovim ocem je kriminal. Za sve one koji tvrde da nema nikakve logike da mali igra za nas, postavicu kontra pitanje. A koja je logika da Rendolf brani boje Slovenije? Jel mu mozda deka skakao na Planici, jos pre izgradnje letaonice, a baka bila trener hokejaskih golmana u Jesenicama (zajedno sa Frau Silovickom)? Ako je jedan Rendolf mogao da igra za Sloveniju, onda je i jedan Luka mogao da igra za Srbiju, sa mnogo vise osnova. Samo je neko trebalo da ima oci na vreme i da obavi bar jedan razgovor sa njegovim ocem.

bizmark

pre 5 godina

Teo,Bogdan,Kalinic,Bjelica,Jokic
Jovic,Guduric,Lucic,Kalinic,Raduljica.. Ovaj tim realno do medalje.Verujem Djordjevicu i njegovom sistemu. I kad dodje do smene generacije nema zime

Inzenjer S' mozgom

pre 5 godina

Ovaj covek prica o 2022oj, analizirajuci detaljno dosad ucinjeno, buduce planove, ideje, ciljeve...a onda kao komparaciju procitajte izjave fudbalskog selektora, predsednika FSSa. Nebo i zemlja! Duda i Kokeza, nosioci dva sporta, dve ideje, dva koncepta, dve zivotne filozofije...

JPR24

pre 5 godina

Bogdan, Gudura, Jokic, Milutinov, to bi trebalo da budu lideri... Nedovic, okej, ali nazalost, povrede su mu velika boljka, sto moze da utice na karijeru i njenu duzinu. Vazno je nastaviti i rad na raVijanju plejeva, za ostalo nema brige, ali vrhunskih plejeva je sve manje i manje.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

Vasa Micić kad potpuno sazri i izbaci dečije gluposti, nesigurnost, paniku i petljanja u završnicama biće top plej Evrope i lider reprezentacije. I sada je među 10, napreduje iz meča u meč.

MeSs

pre 5 godina

Bez obzira na imena, hocu samo da kazem da mi je drago sto neko uopste o ovome i razmislja. Konacno jedan bar primer da postoji kakav takav sistem i plan rada sa mladjim selekcijama.

ACM

pre 5 godina

Znam da smo se navikli na medalje poslednjih godina,ali ajmo se zapitati kako smo ih osvajali poslednjih tri prvenstva.Svetsko prvenstvo 2014,smo imali tri poraza u grupi,i kad je krenula nokaut faza igrali smo kao u 6.brzini,i zgazili dp tada neporazenu Grcku,Brazil vratili na default,Francusku gazili celu tekmu.OI 2016 smo isto usli u neki drugi ritam kad je krenula nokaut faza i isto tako Australiju urnisali koja je bila igracki jaca od nas.Zadnje EP smo sa onakvim sastavom dosli do srebra.Hocu da kazem da je najveca zasluga svega toga,harizma,licnost,strategija
selekora Djordjevica.(moje neko misljenje je da je i Stefan Markovic bio x faktor)Mi zavaravamo sebe da smo tih godina imali vanserijske igrace,a moje misljenje je da nismo.Presudan je timski duh koji je kod nasih kosarkasa na najvisem nivou bio,i opet zaslugom ADj.Sto se mene tice,kupio me je za celi zivot i nikad necu reci losu rec o njemu.Da su nam takvi ljudi u ostalim sportovima i politici,gde bi nam bio kraj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nwa, 16. decembar 2018 16:22) # Link komentara
Potpisujem doslovce ! Uporno ovo govorim ! Nervira me kad neki pametuju da su medalje Đilaseve zasluge ili kad povezuju da rezultati reprezentacije imaju veze sa tim ko je kad bio prvak ! Van ikakve pameti !!!

kole

pre 5 godina

A Bjelica i Bobi ???? Po cemu oni nisu lideri ? Svasta
(bole, 16. decembar 2018 15:50)

2022. godine, kada dodje do smene generacija. Ne citas.

nwa

pre 5 godina

Znam da smo se navikli na medalje poslednjih godina,ali ajmo se zapitati kako smo ih osvajali poslednjih tri prvenstva.Svetsko prvenstvo 2014,smo imali tri poraza u grupi,i kad je krenula nokaut faza igrali smo kao u 6.brzini,i zgazili dp tada neporazenu Grcku,Brazil vratili na default,Francusku gazili celu tekmu.OI 2016 smo isto usli u neki drugi ritam kad je krenula nokaut faza i isto tako Australiju urnisali koja je bila igracki jaca od nas.Zadnje EP smo sa onakvim sastavom dosli do srebra.Hocu da kazem da je najveca zasluga svega toga,harizma,licnost,strategija
selekora Djordjevica.(moje neko misljenje je da je i Stefan Markovic bio x faktor)Mi zavaravamo sebe da smo tih godina imali vanserijske igrace,a moje misljenje je da nismo.Presudan je timski duh koji je kod nasih kosarkasa na najvisem nivou bio,i opet zaslugom ADj.Sto se mene tice,kupio me je za celi zivot i nikad necu reci losu rec o njemu.Da su nam takvi ljudi u ostalim sportovima i politici,gde bi nam bio kraj.

Vračarac

pre 5 godina

Vidim individualni botovi ćute, ne javljaju se posle ove izjave. Kad' se Jokić pojavi 2019. na svetskom ili na olimpijskim igrama 2020, prvi ćete da se busate, pošto ste najveće ljige od ljudi. I biće naravno hvalisanje po statusima u fazonu "Srbenda" "al im ga je muno Jokara", pošto vi u stvari ni ne volite košarku, vama je samo bitno srbovanje i ponižavanje drugih. Inače, na stranici Denver Nuggets je teška sramota kakve komentare ostavljaju naši zemljaci. Niste svesni koliko ste jadni i koliko sramite celu naciju.
Hvala velikom Đorđeviću za zdrav razum. Siguran sam da ima čovek dogovor sa ovim momcima, da su pričali jedan na jedan, a evidentno je da ima i dugoročnu viziju. Jedan Sale hvali ove momke, a frustrirani samo pljuju jednog pre svega mladog dečka, jednu zvezdu NBA. Kriminal. Ne zaslužujete ovu reprezentaciju botovi!

Vracarac

pre 5 godina

Imamo mozga koliko hoces u reprezentaciji, malo jos atletike nam fali da bi se bas ozbiljno "pobili" sa Amerima. Mada sa Jokicem na evropskoj trojci mozemo dobro da ih preznojimo. To ne mogu da brane, sut centra za 3. Nadam se da ce nam Nedovic biti zdrav, on nam je najjaci atletski, a i Bogdan je dosta atletski napredovao. Teo nam je dovoljan za po 20 minuta svaku da odigra, na evropsku zonu on nije toliko puno defanzivna slabost kao tamo u NBA gde se mahom jedan na jedan igra. Ono sto ce nas krasiti na buducih par takmicenja je ubitacan sut za 3. Kad ti cela prva petorka moze sutirati preko 40% za 3 to je nesto nevidjeno do sada u evropskoj kosarci. A o kolicini kosarkaske inteligencije na terenu da ne pricam, imati Tea, Jokica, Bogdana i Bjelicu u timu, i dati im jos Kalinu da kida ko pit bul, ubitacno. Mada ce Djordjevic verovatno Nedovica u prvu petorku, da bi Bogdan od Tea preuzeo vodjene igre kad izadje Teo,jedva cekam, samo da ih zaobidju povrede, ja bih bio srecan cak i da nam trojica od 4 najbolja igraju, ali kad bi svi igrali to bo bila rapsodija trojki, paseva, kontri, ludilo, ko u staroj Jugi ona generacija sa Divcem, Drazenom itd :)

Edvard

pre 5 godina

Luka Dončić nije ni u jednom trenutku razmišljao o Srbiji kao opciji.
Otac mu je rođen u Sloveniji, majka mu je Slovenka, on je rođen, odrastao u Sloveniji. Meni je recimo otac Slovenac, majka Srpkinja, rođen sam u Srbiji i, da imam tu čast da biram, ne bih se razmišljao ni trenutka, samo Srbija bi dolazila u obzir.

Zlatko

pre 5 godina

Svi znamo ko je danas Teo. Svi bismo dali i litar krvi da nam igra, ali taj njegov napredak nije slučajan. Hoću da kažem sledeće: setimo se tamo nekog prvenstva u nekoj juniorskoj kategoriji koje se igralo kod nas kad je Sale nahvalio Tea. Recimo otprilike godina 2006. Dakle, Sale je tada kao mladi penzioner rekao da će Teo biti vrhunski igrač. Sigurno da još mnogo treba da uči kao trener, ali sa tolikim iskustvom svakako je kompetentan da kaže ko bi mogao izrasti u velikog igrača. A trojka Savić, Grbić, Đorđević bi i naše manekene napravila da liče na Nemce. U nekoj mašti, Željo Obradović i Vanja Grbić u tandemu. Ovi naši bi trčali i pitali ima li još. Malo sam odlutao, ali poenta je da ako Đorđević nekoga vidi kao potencijal reprezentacije u budućim godinama, mi navijači samo treba da budemo zahvalni što imamo nekog takvog kao Sale.

Lola

pre 5 godina

Kakav Doncic vise. Niko njega nije ispustio zvali su ga ali on nije hteo da igra za Srbiju rekao je da nikada nije imao nijednu dilemu i da je oduvek hteo da igra za Sloveniju. On se oseca Slovencem (sto je i logicno), i ne treba nam vise ta prica, on nema nikakve veze sa nama!

Stara kuka

pre 5 godina

Ne brinem za srpsku kosarku,em nam je u krvi em je volimo em znamo.Ne brinem ni za fudbal,jer najvise dece trenira upravo fudbal.I pored ovako loseg saveza igrali smo na SP.Jedini sport gde treba da se brinemo i stavimo prst na celo je rukomet.

Duck Dodgers

pre 5 godina

A Bjelica i Bobi ???? Po cemu oni nisu lideri ? Svasta
(bole, 16. decembar 2018 15:50)
Па смена генерација... не верујем да ће тада моћи да допринесу као данас... можда ће играти, али неће бити носиоци.

SchOne

pre 5 godina

(Marko, 16. decembar 2018 15:56)

Druže dečko je sam reko da se oseća kao Slovenac što i jeste i da bi svaki drugi poziv reprezentacije odbio. Ne znam šta više potencirate da je propušten Luka shvatite on je Slovenac i za svoju zemlju i igra .

Ne bitan koment

pre 5 godina

Te 2022 Bogi ce imati 30 Neda 31 a Jokic 27,takođe 27 Gudurić,Zagorac,Milutinov,Jaramaz,Rebić a MVP-Vasa 28 kao i Todorović,Radičević,Jovanović,Janković N...Nešto mlađi će biti Vanja (NBA) i Peno 25 a Boriša i Radanov 24.Ali u generacijama 99,2000,01 imamo otprilike materijal za generaciju koja bi trebalo da dominira poput Saletove-to jest ukoliko se budu razvijali kako treba i ukoliko ne napravimo neke greške tako tipične za nas.

А. Петров

pre 5 godina

“Ne brinem za srpsku kosarku,em nam je u krvi em je volimo em znamo....”
(Stara kuka, 16. decembar 2018 17:03) —->—->—->—->
Погодио си само 66%. Кошарка није ником у крви, ни нама, ни Литванцима, ни Американцима. Она се учи од добрих тренера и игра у доброј организацији савеза. Без струке и организације - ништа. А заиста је волимо и знамо....

brm

pre 5 godina

A Bjelica i Bobi ???? Po cemu oni nisu lideri ? Svasta
(bole, 16. decembar 2018 15:50)

Zato što će Bobi i Bjelica 2022. godine da imaju po 34 godine.

Иван

pre 5 godina

Не сме да се заборави шта је Ђорђевић овде рекао. Он је заправо показао да ДОБРО УОЧАВА шта су сада наши највећи проблеми.

Прво, амбициозност. Он је дошао кад смо били на дну и подигао нас до сребра. Али 2014. нико није очекивао медаљу, играли смо са 6 играча, од којих су сви сем Радуљице били много мање квалитетни него данас. Сада имамо Јокића као истинску звезду, имамо Богдана, Бјелицу као играче који могу да се носе са НБА звездама, имамо Бобија који је неодбрањив, уз неколико и те како корисних кошаркаша. Већ смо се показали неамбициозни са олаким препуштањем Дончића Словенцима, ако заиста желимо најсјајнију медаљу, има убудуће да се ради много озбиљније. Ова изјава је први корак.

Други је Јокић. Ако ће он бити главни играч Србије у будућности - а по квалитету би требало да буде - КСС га мора питати да ли могу да рачунају на њега или не жели да игра за Србију. Да каже отворено, да знамо на чему смо. Сале је био код њега, сад је ово изјавио, између редова се назире да је од Николе добио потврдни одговор. Али ако Јокић опет одбије, онда је све опет неозбиљно рађено.

Треће, ми имамо пуно играча којима се мора прилагођавати игра (Јокић, Тео, Бобан), и требало би можда Ђорђевићу појачање на клупи. Мута је мотиватор, нама треба тактичар. Најгоре што може да нам се деси је да Јокић дође, а Сале уместо Jokić-ball постави проваљене Тео-Радуљица варијанте.

А потенцијала за после 2021. има, али ваља решити Накића.

ElHombre

pre 5 godina

U Kini se igra na medalju za manje ne znamo:
Jokic/Marjanovic
Bjelica/Macvan
Kalinic/Milosavljevic
Bogdanovic/Nedovic/Guduric
Teodosic/Jovic/Micic

Idemo!

blagonakloni

pre 5 godina

Prvo, svideo mi se komentar “Vračarca”!
Drugo- mislim da se Sale zeza kad kaže- ako odemo na svetsko! Kina je ogromna šansa za zlato ove generacije- prosto USA tu neće ozbiljno otići u smislu soremnosti , pripreme..., a i više će se baviti marketingom nego košarkom!
U Tokiju- biće teže iz hiljadu razloga! Ali biće stebro- malo li je?
A onda , ‘21. i evropsko! Dugo i predugo ga nismo osvojili! ‘21. MORAMO i to će biti pravi oproštaj Tea i još 2,3 igrača! Dobro je da Sale razmišlja o smeni generacija, ‘22. se ništa posebno neće igrati, ali ta generacija sa Jokarom na čelu mora da krene na olimpijsko zlato u Parizu 2024.
Košarku pasionirano pratim od ‘68., imao sam sreću da “uživo” pratim od ‘75., Putovaću uz teprezentaciju, Zvezdu (čak i Partizan kome u košarci svaka čast) dok god tofizički budem mogao,
i nisam puki optimista- prosto realista- prosto košarka stremi visinima- zato su tu Ameri i Srbi glavni!

1Beogradjanin

pre 5 godina

Koji Jokić ljudi? Taj se više neće pojavljivati u reprezentaciji. Živi bili pa videli. Nalupajte minusa koliko hoćete ali i za SP sledeće godine sledi novi izgovor!

aco

pre 5 godina

Битно је да задржимо тимски дух који је постојао до сад. Богдан и Јокић су гаранција за борбу за медаље, па макар остали били на доста скромном нивоу (знамо да да то неће бити случај). За сад делује да ћемо доста зависити од њих двојице, али за 3-4 године ће се вероватно појавити неки врхунски клинци. Кад је Јокић у тиму можемо да играмо и са два бека шутера, без плеја - нпр. са Богданом и Гудурићем, а ту су и Мицић, и Недовић. Милутинов ће исто бити доста битан шраф. Јокић ће моћи мало и на четворку, таман да Милутинов добије озбиљну минутажу. То може да се деси већ на следећем сп.

Mmi

pre 5 godina

Dve kljucne pozicije uvek i zauvek, plej i petica. Sa visokim necemo imati problem, nadam se, ali plej...bice cupavo tako da je sva prilika da cemo morati da improvizujemo. Najzahtevnija pozicija, potrebno vreme sazrevanja najduze traje i treba nam neko ko ce prepoznati kvalitet na vreme. A takvih je sve manje, gotovo da nestaju

mrgud

pre 5 godina

pa plej ce ko u Denveru da bude Jokic, Peno ce da samo prenosi loptu.
I ne verujem da ce igrati na SP, jer mora dečko još da ojača (vise kondiciono i da skine koji kg), igrace i PO ove godine 100%.
Nije on Bogdan da je onako spreman i brz kao crnac. On je bio debeljko do pre 3 godine
I sad je bio na izdisaju protiv OKL u 4/4 .
Dečko je i dalje mastan (mada je sve bolje i bolje) i bolje da dođu igrači koji nisu odigrali 90 utakmica u 8 meseci, nego da dođe istrošen i onda da ga pljujemo kako nece da se trudi.
Mora i ova godina da se preskoči, a mislim da imamo tim i bez njega da uzmemo medalju i plasiramo se na OI. Koliko god mi mislili da se samo on pita, itekako se pita i Denver (koliko god oni trvrdili suprotno) . Njemu treba odmor deo leta, pa onda bato opet tezak fizicki rad umesto priprema za repku. U NBA se jako malo trenira zbog gustog rasporeda
A u repki se pola priprema radi sa loptom i uigrava, jer se spremaš za 10 utakmica, a ne 90.
Nema to veze sa htenjem, vec sa zdravom logikom

zoran

pre 5 godina

Zna li neko odgovor ,zasto ne poziva Kaminskog iz Sarlota???Kakva je razlika izmedju njega i npr.Pena?
(Poljak+Srbin, 16. decembar 2018 18:14)

Razlika je ogromna. Peno je rodjen u Srbiji i otac mu je srbin, a Kaminski je rodjen u SAD i otac mu nije srbin, nego deda i to sa majcine strane.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ako je jedan Rendolf mogao da igra za Sloveniju, onda je i jedan Luka mogao da igra za Srbiju, sa mnogo vise osnova. Samo je neko trebalo da ima oci na vreme i da obavi bar jedan razgovor sa njegovim ocem.
(Marko, 16. decembar 2018 15:56)

Verovatno ne bi igrao. Zašto bi? Rodjen je u Sloveniji i majka mu je Slovenka, Srbija mu se sasvim sigurno ne dopada, kao što se ona ne dopada ni nama. Njegova situacija je jasna, njen tu bilo šanse za Srbiju.

drvobradi

pre 5 godina

Jedini problem je što pleja nema ni na vidiku.
@Zlatko
Svi sada znamo ko je Teo, a kada je Moka vodio Moskitose, pljuvali ga što vodi klince (Markovica, Teodosica, Velickovica, Tepica). Bio je to sunovrat Srbije te 2007, ali i pocetak nove ere.

max

pre 5 godina

Nadam se da ce nam Nedovic biti zdrav, on nam je najjaci atletski, a i Bogdan je dosta atletski napredovao.
@vracarac

Ne znam po cemu sudis da je Bogdan dosta atletski napredovao. Ok resio je strah od ulaska u reket, ali jos uvek se itekako primeti ta bojazan da ga neko ne poklopi, i obicno onda napravi fintu viska da ga prodje protivnicki igrac ili sledi povratni pas saigracu koji ga prati.

Inace, najjaci atleta posle Nedovica je ovaj Todorovic, steta da se povredio u najgorem mogucem trenutku pred sezonom u kom se ocekivala njegova puna afirmacija. Videcemo kakav ce da bude kad se vrati.

q10antiride

pre 5 godina

Gospodine selektore odlucite se, jel vodite hajku na Jokica ili izgleda odjednom imate razumevanja za stanje u najjacoj kosarkaskoj ligi sveta i u sportu generalno.
Takodje, sa igracima kao sto je Stefan Peno nasa selekcija nema buducnost, govoriti naciji da jedna kosarkaska sila kao sto smo mi nema bolje na raspolaganju je uvreda za sve nas koji smo trenirali i igrali kosarku u Srbiji uvodjenje njega i njemu slicnih u ceo proces je gubljenje vremena i oduzimanje sanse mnogo talentovanijim klincima.

АCM

pre 5 godina

Teo,Bogdan,Kalinic,Bjelica,Jokic
Jovic,Guduric,Lucic,Kalinic,Raduljica.. Ovaj tim realno do medalje.Verujem Djordjevicu i njegovom sistemu. I kad dodje do smene generacije nema zime
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bizmark, 16. decembar 2018 15:48) # Link komentara
Gde ti je Bobi, Oto ? Zato ti je Kalina tu dva puta ! :)

Иван

pre 5 godina

Јој, колико наивних људи код нас прати кошарку! Чуј, Дончић се не осећа Србином... А Миротић се осећа Шпанцем! Какве везе то данас има, све је бизнис. Узгред, за коју Звезду Лука навија, љубљанску, мариборску, крањску? Нисмо му, бре, понудили довољно. Да јесмо, сад би био наш. А ви се тешите да смо све одиграли како треба.

Gde ja živim

pre 5 godina

E ove stvari koje imaju glavu i rep kad čitaš pomisliš da ovde može nešto da se uradi. Onda vidiš neke druge i smrkne ti se pred očima. Ovako izgleda razmišljanje čoveka koji živi svoj posao i voli to što radi. Dajte ovima iz FSS-a i RSS-a da pročitaju, ako i to znaju, možda nauče iako neće.

Zvezdasica

pre 5 godina

Partizan 1917, O coveku koji je isao na inauguraciju kod faraona ne mogu nista dobro da mislim.Pogotovo sto on ne zavisi od Vucica kao ostali da bi opstali.

pera

pre 5 godina

Јој, колико наивних људи код нас прати кошарку! Чуј, Дончић се не осећа Србином... А Миротић се осећа Шпанцем! Какве везе то данас има, све је бизнис. Узгред, за коју Звезду Лука навија, љубљанску, мариборску, крањску? Нисмо му, бре, понудили довољно. Да јесмо, сад би био наш. А ви се тешите да смо све одиграли како треба.
(Иван, 16. decembar 2018 19:34)


Ti se samo tesi...Mali Slovenac zvezdu nije video a ni Beograd to cuo od caleta, a ovi nasi potenciraju jer im prija. Za Real navija sto je i logicno i tamo ce da se vrati. Ako je i trazio pare da mu platimo da bi razmislio, sto je realno samo tvoje nagadjanje, takvi nam ne trebaju. Cuj Slovenci se otvorili a Spanci nisu mogli. Jakog mi kosarkasa koji trguje s pasosem.

Poljak+Srbin

pre 5 godina

Zna li neko odgovor ,zasto ne poziva Kaminskog iz Sarlota???Kakva je razlika izmedju njega i npr.Pena?Hoce opet da se desi neki Doncic,Radoncic...???

srb

pre 5 godina

Ako se uzdamo u Jokica, coveka koji redovno odbija nastupe za repr, necemo daleko dogurati. Bogdan i Nedovic ajde ali za Jokica nema mesta u ovoj racunici

George Costanza

pre 5 godina

Šta svi trkeljaju da nemamo pleja ni vidiku, a Mičić sa 25 godina je već jedan od najboljih plejeva evrolige, tu su još i Jović i Nedović koje će igrati još najmanje 3 godine. A i Jokić, Bogdanović i Gudurić znaju asistirati.

Futurista

pre 5 godina

Ovo bi bio neki moj projektovani zeljeni tim za 2022 pa na dalje:
Plejmejkeri: Micic,Peno, Jaramaz
Bekovi: Bogdan, Gudura, Nedovic
Krila: Zagorac,Miskovic,Radanov
Krilni centri: Simanic,Pecarski
Centri: Milutinov, Jokic

Ovo bi bio podmladjen sastav, veoma. Bice i tad starijih igraca koji ce i dalje moci da pruze maksimum, cisto sumnjam da ce Simanic biti upotrebljiviji od Bjelice, cak i tad, naprimer. Ono sto Bjelica radi, ne nestaje s godinama. Verujem i da ce igraci poput Gagija Milosavljevica i Lucica da se pojavljuju po potrebi. Ja sam ovaj sastav napravio po nekoj optimsitickoj proceni da ce igraci poput Pena i Zagorca da se saberu i konacno shvate koliko vrede.

Ono sto je zastrasujuce je, kada pogledate ovaj tim, svi, ajde osim Milutinova mogu da sutnu i pogode trojku kad god hoce.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

ako je časti i morala, umalo socijalni slučaj koji se odaziva na ime nikola jokić - ne bi trebalo nikada više pozivati pod državnu zastavu!

Kole

pre 5 godina

Druga su vremena, to su momci kojima su najbitnije njihove NBA karijere. Ne treba ih osudjivati samo prihvatiti drugaciji duh vremena od onoga kada je Djordjevic bio igrac.

vozač demokrata

pre 5 godina

@Marko. Što se tiće Luke Dončića nije sve izgubljeno mada su šanse da igra za Srbiju male. Jedini motiv koji može da ga ubedi je velika šansa za medalje na IO, SP i EP ako igra za tim Srbije. Slovenija je sa tandemom Dragić-Dončić i trenerom Kokoškovim dobila prvu i poslednju medalju, mali Luka to dobro zna, a prioritet su mu, ne samo NBA lovorike nego i medalje. Za početak je dobro Luki pokloniti srpsko državljanstvo i pasoš i ostaviti vremenu da odradi svoje.
Što se tiće narednih odlučivanja Luke mora se uzeti u obzir Lukina majka. Njena odluka ima nažalost najveću težinu, a čvrst je odlućena da Luka neće d igr za Srbiju. Tu ni tata ne bi mogao pomoći.
Šteta, ali nadajmo se čudesa.

Dovla

pre 5 godina

Ako mi treba nekog da "čekamo" kao npr. Pena koji nije igrač ni za Megu, onda se ne shvata poenta reprezentacije, a to je da treba da igraju najbolji igrači u tom trenutku, a ne da se uporno zovu igrači koji nisu to nisu (Peno, Gagić, Lazić...). Čuj čoveka, da čekamo..

Ramones''''''

pre 5 godina

ElHOMBRE....
Guduric,Odbrana nulaaaaa,napad do sada u repki nista,duplo golo.Kako igra u fener(iznad proseka).Nije za reprezentaciju mekan igrac.
Lucic,kontra od Gudurica.

Danijel Šifer

pre 5 godina

Sa ovakvom ligom i klubovima nemamo čemu da se nadamo u budućnosti.
Što se tiče narednih nekoliko takmičenja ne verujem da ćemo biti u igri za medalju. Ima boljih ekipa

SrbEUin

pre 5 godina

Sada pominje Uroša (ne i Apića ili Ristića i Jovanovića koji su mlađi od njega) a nije ga do sada pozivao, nego Gagulu. Pošto su ga svi kritikovali zbog toga, sada se pravda, kao Uroš će biti vođa... Ne bi on ni Bobija, (bolji mu je bio Raško) nego mora zbog javnosti.

Regland

pre 5 godina

Sale je objasnio kako treba strateski postupati kada je u pitanju smena generacija, u smislu da odredjeni broj iskusnijih igraca mora da podrzi i istrpi mladje koji dolaze. Ipak, mislim da ce Bogi, Jokara i Nedovic biti potroseni do 2022. da bi izneli jos jedan ciklus. Igraju jake lige, povrede, cuvanje tela, stav klubova itd.

markec

pre 5 godina

Jokic redovno odbija nastupe? Pomislo9 bi čovek da se Jokic bavi ozbiljjom kosatkom 10 godina, a on jedva 4 godine
Odbio je samo jedno takmičenje i to poslednje EP, a to EP posle OI je takmicenje koje uglavnom ima najvise otkaza. Denver ga prepoznao kao franšiznog igrača tj da bi se spremio za vođu ove ekipe i da bi potpisao ugovor od, pazi sad 150miliona USD)
Igrao na OI pre tog EP jos kao klinac od 21 godinu, pri tome razbio Američke centre u utakmici u grupi. (posle je igrao prosečno)
A ako misliš na SP pre OI
To je bilo u dogovoru sa Saletom (i to Sale spominje uvek kada je odbio da pozove Marjanovića za OI, tj da je Jokic na vreme trazio da se individualno spremi i propustio SP kao 20godišnjak... otisao da smrsa hiljadu kg i da se spremi za prvu sezonu NBA (a pitanje je da li bi tada i bilo mesta za njega među ostalim centrima), dok je Marjanovic pred same kvalifikscioni turnir rekao da ne sme igrati kako bi potpisao ugovor nepovređem. A to je bilo prekasno jer se na njemu trebala bazirati igra i zato je Sale bio ljut ma Marjanovics i nije ga vodio na Oi

Znači Jokić nema 33 vec 23, i do sad je odbio samo jednom poziv.

Razocarani Srbin

pre 5 godina

2/11, 16. decembar 2018 19:40) -A ti se u kosarku koliko vidim razumes kao da iz tebe licno pokojni Prof.Nikolic govori. Svaka ti cast na proceni ,samo me zanima cime se ti to u zivotu bavis,kada si toliko kvalitetan za procenu igraca,mora da si u skaut u nekoj vanzemaljskoj ekipi...Cudno bi bilo da si na planeti zemlji a da niko nije primetio tvoj potencijal. Samo mi nije jasno kako se tako prosipas...i tebi slicni...

2/11

pre 5 godina

Jao si ga nama ako nam sut 2/11 bude lider. Lider posle 2022. mora da bude najbolji igrac a to je ubedljivo Jokic, koji ce tada biti na vrhuncu karijere a Bogdan ako i bude igrao s 30 bice nazad u evropi ili penzija. Mada sve je to tanko...Peno je propali talenat ko izgleda i Radanov koji s 20g nije skupio krstenu sezonu, od Pecarskog pitanje da li ce ista biti. Imamo Jokica ali sem njega smo po talentima slabiji nego ikada jedino ako opet neko ne iskoci a da nisi ni cuo za njega.

Vucko

pre 5 godina

Bice neobicno gledati reprezentaciju bez Tea i Bjelice, Raduljice, Macvana, pa i Bobija koji nije mnogo igrao, ali je odlican igrac i ocekujem da ostavi trag na naredna tri takmicenja. Bogdanovic, Nedovic, Jokic, Milutinov, Guduric, Micic, Todorovic ocekujem da budu jezgro reprezentacije posle 2021. godine, ali zbog cega otpisivati Jovica, Kalinica i Kuzmica, koji ce imati po 31-32 god. i moci jos uvek da pomognu svojim znanjem i iskustvom. Kako su Parker, Novicki igrali sa 35-36 god. za svoju reprezentaciju, a stariji Gasol jos uvek igra.

koki

pre 5 godina

Znači Jokić nema 33 vec 23, i do sad je odbio samo jednom poziv.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (markec, 16. decembar 2018 23:23)

Zvao ga je Djordjevic na EP 2015-te, a Jokic je odbio jer je otisao u Denver. Na kraju smo ostali bez medalje. Odbio je poziv i za EP 2017-te jer je morao da okrece gume. Odbio je i pozive 2018-te za prozore iako je bio slobodan od aprila, a drugi igraci iz NBA su igrali poput Bjelice i Bogdanovica.

A za dva meseca puni 24. Tako da je vec na pola puta.

Dar Mar

pre 5 godina

Do Tokija sve ostaje kao do sada a za EP 2021 Kokoškov na klupu a ekipa ovako nekako:

Milutinov
Jokić
Gudurić
Bogdanović
Micić

N.Janković
Zagorac
Dobrić
Davidovac
Uskoković

Petrušev, Pecarski, Simanić, Pažin, Todorović, Paunović, Jaramaz...

Marko

pre 5 godina

Bravo za ovog velikog coveka! Mozda jos uvek nema trenerskog znanja kao neki drugi, ali je hodajuca harizma i motivator kao ni jedan drugi. Medjutim, ja moram da se vratim na pitanje Luke Doncica, da nam se slicna situacija ne bi ponovila u buducnosti (ovo naravno nema bilo kakve veze sa Saletom, nego sa ljudima iz KSS). Kako je moguce da niko nikada nije kontaktirao Lukinog oca(to su njegove reci iz septembra 2017, mozete ih pronaci na internetu). Da jesu, i da je decko rekao da hoce da igra za Sloveniju gde je rodjen i odakle mu je majka, niko ni rec ne bi rekao. Ali propustiti buducu zvezdu NBA (sta buducu, mali je sa nepunih 20 vec sad mega zvezda svetske kosarke), zbog toga sto niko nije porazgovarao sa njegovim ocem je kriminal. Za sve one koji tvrde da nema nikakve logike da mali igra za nas, postavicu kontra pitanje. A koja je logika da Rendolf brani boje Slovenije? Jel mu mozda deka skakao na Planici, jos pre izgradnje letaonice, a baka bila trener hokejaskih golmana u Jesenicama (zajedno sa Frau Silovickom)? Ako je jedan Rendolf mogao da igra za Sloveniju, onda je i jedan Luka mogao da igra za Srbiju, sa mnogo vise osnova. Samo je neko trebalo da ima oci na vreme i da obavi bar jedan razgovor sa njegovim ocem.

Dar Mar

pre 5 godina

Do Tokija sve ostaje kao do sada a za EP 2021 Kokoškov na klupu a ekipa ovako nekako:

Milutinov
Jokić
Gudurić
Bogdanović
Micić

N.Janković
Zagorac
Dobrić
Davidovac
Uskoković

Petrušev, Pecarski, Simanić, Pažin, Todorović, Paunović, Jaramaz...

Dovla

pre 5 godina

Ako mi treba nekog da "čekamo" kao npr. Pena koji nije igrač ni za Megu, onda se ne shvata poenta reprezentacije, a to je da treba da igraju najbolji igrači u tom trenutku, a ne da se uporno zovu igrači koji nisu to nisu (Peno, Gagić, Lazić...). Čuj čoveka, da čekamo..

q10antiride

pre 5 godina

Gospodine selektore odlucite se, jel vodite hajku na Jokica ili izgleda odjednom imate razumevanja za stanje u najjacoj kosarkaskoj ligi sveta i u sportu generalno.
Takodje, sa igracima kao sto je Stefan Peno nasa selekcija nema buducnost, govoriti naciji da jedna kosarkaska sila kao sto smo mi nema bolje na raspolaganju je uvreda za sve nas koji smo trenirali i igrali kosarku u Srbiji uvodjenje njega i njemu slicnih u ceo proces je gubljenje vremena i oduzimanje sanse mnogo talentovanijim klincima.

Danijel Šifer

pre 5 godina

Sa ovakvom ligom i klubovima nemamo čemu da se nadamo u budućnosti.
Što se tiče narednih nekoliko takmičenja ne verujem da ćemo biti u igri za medalju. Ima boljih ekipa

1Beogradjanin

pre 5 godina

Koji Jokić ljudi? Taj se više neće pojavljivati u reprezentaciji. Živi bili pa videli. Nalupajte minusa koliko hoćete ali i za SP sledeće godine sledi novi izgovor!

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

ako je časti i morala, umalo socijalni slučaj koji se odaziva na ime nikola jokić - ne bi trebalo nikada više pozivati pod državnu zastavu!

Ramones''''''

pre 5 godina

ElHOMBRE....
Guduric,Odbrana nulaaaaa,napad do sada u repki nista,duplo golo.Kako igra u fener(iznad proseka).Nije za reprezentaciju mekan igrac.
Lucic,kontra od Gudurica.

2/11

pre 5 godina

Jao si ga nama ako nam sut 2/11 bude lider. Lider posle 2022. mora da bude najbolji igrac a to je ubedljivo Jokic, koji ce tada biti na vrhuncu karijere a Bogdan ako i bude igrao s 30 bice nazad u evropi ili penzija. Mada sve je to tanko...Peno je propali talenat ko izgleda i Radanov koji s 20g nije skupio krstenu sezonu, od Pecarskog pitanje da li ce ista biti. Imamo Jokica ali sem njega smo po talentima slabiji nego ikada jedino ako opet neko ne iskoci a da nisi ni cuo za njega.

bizmark

pre 5 godina

Teo,Bogdan,Kalinic,Bjelica,Jokic
Jovic,Guduric,Lucic,Kalinic,Raduljica.. Ovaj tim realno do medalje.Verujem Djordjevicu i njegovom sistemu. I kad dodje do smene generacije nema zime

vozač demokrata

pre 5 godina

@Marko. Što se tiće Luke Dončića nije sve izgubljeno mada su šanse da igra za Srbiju male. Jedini motiv koji može da ga ubedi je velika šansa za medalje na IO, SP i EP ako igra za tim Srbije. Slovenija je sa tandemom Dragić-Dončić i trenerom Kokoškovim dobila prvu i poslednju medalju, mali Luka to dobro zna, a prioritet su mu, ne samo NBA lovorike nego i medalje. Za početak je dobro Luki pokloniti srpsko državljanstvo i pasoš i ostaviti vremenu da odradi svoje.
Što se tiće narednih odlučivanja Luke mora se uzeti u obzir Lukina majka. Njena odluka ima nažalost najveću težinu, a čvrst je odlućena da Luka neće d igr za Srbiju. Tu ni tata ne bi mogao pomoći.
Šteta, ali nadajmo se čudesa.

SrbEUin

pre 5 godina

Sada pominje Uroša (ne i Apića ili Ristića i Jovanovića koji su mlađi od njega) a nije ga do sada pozivao, nego Gagulu. Pošto su ga svi kritikovali zbog toga, sada se pravda, kao Uroš će biti vođa... Ne bi on ni Bobija, (bolji mu je bio Raško) nego mora zbog javnosti.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Vasa Micic?! Nedovic ima hronicnih problema sa povredama nazalost. Eh kad bi nam ljudi kao Djordjevic vodili drzavu gde bi nam bio kraj. Ne razmislja samo da sto duze ostane na klupi nego i da posle njega srpska kosarka nastavi svoj put.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ako je jedan Rendolf mogao da igra za Sloveniju, onda je i jedan Luka mogao da igra za Srbiju, sa mnogo vise osnova. Samo je neko trebalo da ima oci na vreme i da obavi bar jedan razgovor sa njegovim ocem.
(Marko, 16. decembar 2018 15:56)

Verovatno ne bi igrao. Zašto bi? Rodjen je u Sloveniji i majka mu je Slovenka, Srbija mu se sasvim sigurno ne dopada, kao što se ona ne dopada ni nama. Njegova situacija je jasna, njen tu bilo šanse za Srbiju.

Poljak+Srbin

pre 5 godina

Zna li neko odgovor ,zasto ne poziva Kaminskog iz Sarlota???Kakva je razlika izmedju njega i npr.Pena?Hoce opet da se desi neki Doncic,Radoncic...???

Futurista

pre 5 godina

Ovo bi bio neki moj projektovani zeljeni tim za 2022 pa na dalje:
Plejmejkeri: Micic,Peno, Jaramaz
Bekovi: Bogdan, Gudura, Nedovic
Krila: Zagorac,Miskovic,Radanov
Krilni centri: Simanic,Pecarski
Centri: Milutinov, Jokic

Ovo bi bio podmladjen sastav, veoma. Bice i tad starijih igraca koji ce i dalje moci da pruze maksimum, cisto sumnjam da ce Simanic biti upotrebljiviji od Bjelice, cak i tad, naprimer. Ono sto Bjelica radi, ne nestaje s godinama. Verujem i da ce igraci poput Gagija Milosavljevica i Lucica da se pojavljuju po potrebi. Ja sam ovaj sastav napravio po nekoj optimsitickoj proceni da ce igraci poput Pena i Zagorca da se saberu i konacno shvate koliko vrede.

Ono sto je zastrasujuce je, kada pogledate ovaj tim, svi, ajde osim Milutinova mogu da sutnu i pogode trojku kad god hoce.

srb

pre 5 godina

Ako se uzdamo u Jokica, coveka koji redovno odbija nastupe za repr, necemo daleko dogurati. Bogdan i Nedovic ajde ali za Jokica nema mesta u ovoj racunici

Regland

pre 5 godina

Sale je objasnio kako treba strateski postupati kada je u pitanju smena generacija, u smislu da odredjeni broj iskusnijih igraca mora da podrzi i istrpi mladje koji dolaze. Ipak, mislim da ce Bogi, Jokara i Nedovic biti potroseni do 2022. da bi izneli jos jedan ciklus. Igraju jake lige, povrede, cuvanje tela, stav klubova itd.

Vračarac

pre 5 godina

Vidim individualni botovi ćute, ne javljaju se posle ove izjave. Kad' se Jokić pojavi 2019. na svetskom ili na olimpijskim igrama 2020, prvi ćete da se busate, pošto ste najveće ljige od ljudi. I biće naravno hvalisanje po statusima u fazonu "Srbenda" "al im ga je muno Jokara", pošto vi u stvari ni ne volite košarku, vama je samo bitno srbovanje i ponižavanje drugih. Inače, na stranici Denver Nuggets je teška sramota kakve komentare ostavljaju naši zemljaci. Niste svesni koliko ste jadni i koliko sramite celu naciju.
Hvala velikom Đorđeviću za zdrav razum. Siguran sam da ima čovek dogovor sa ovim momcima, da su pričali jedan na jedan, a evidentno je da ima i dugoročnu viziju. Jedan Sale hvali ove momke, a frustrirani samo pljuju jednog pre svega mladog dečka, jednu zvezdu NBA. Kriminal. Ne zaslužujete ovu reprezentaciju botovi!

Stanislav

pre 5 godina

Bogdan Bogdanović 2022. puni 30 godina.
Dakle u narednih par godina je on lider, daj Bože da ga služi zdravlje i da ga pusti klub, on nam je sada jedan od ključnih igrača!

mrgud

pre 5 godina

pa plej ce ko u Denveru da bude Jokic, Peno ce da samo prenosi loptu.
I ne verujem da ce igrati na SP, jer mora dečko još da ojača (vise kondiciono i da skine koji kg), igrace i PO ove godine 100%.
Nije on Bogdan da je onako spreman i brz kao crnac. On je bio debeljko do pre 3 godine
I sad je bio na izdisaju protiv OKL u 4/4 .
Dečko je i dalje mastan (mada je sve bolje i bolje) i bolje da dođu igrači koji nisu odigrali 90 utakmica u 8 meseci, nego da dođe istrošen i onda da ga pljujemo kako nece da se trudi.
Mora i ova godina da se preskoči, a mislim da imamo tim i bez njega da uzmemo medalju i plasiramo se na OI. Koliko god mi mislili da se samo on pita, itekako se pita i Denver (koliko god oni trvrdili suprotno) . Njemu treba odmor deo leta, pa onda bato opet tezak fizicki rad umesto priprema za repku. U NBA se jako malo trenira zbog gustog rasporeda
A u repki se pola priprema radi sa loptom i uigrava, jer se spremaš za 10 utakmica, a ne 90.
Nema to veze sa htenjem, vec sa zdravom logikom

Zvezdasica

pre 5 godina

Partizan 1917, O coveku koji je isao na inauguraciju kod faraona ne mogu nista dobro da mislim.Pogotovo sto on ne zavisi od Vucica kao ostali da bi opstali.

JPR24

pre 5 godina

Bogdan, Gudura, Jokic, Milutinov, to bi trebalo da budu lideri... Nedovic, okej, ali nazalost, povrede su mu velika boljka, sto moze da utice na karijeru i njenu duzinu. Vazno je nastaviti i rad na raVijanju plejeva, za ostalo nema brige, ali vrhunskih plejeva je sve manje i manje.

ElHombre

pre 5 godina

U Kini se igra na medalju za manje ne znamo:
Jokic/Marjanovic
Bjelica/Macvan
Kalinic/Milosavljevic
Bogdanovic/Nedovic/Guduric
Teodosic/Jovic/Micic

Idemo!

Иван

pre 5 godina

Не сме да се заборави шта је Ђорђевић овде рекао. Он је заправо показао да ДОБРО УОЧАВА шта су сада наши највећи проблеми.

Прво, амбициозност. Он је дошао кад смо били на дну и подигао нас до сребра. Али 2014. нико није очекивао медаљу, играли смо са 6 играча, од којих су сви сем Радуљице били много мање квалитетни него данас. Сада имамо Јокића као истинску звезду, имамо Богдана, Бјелицу као играче који могу да се носе са НБА звездама, имамо Бобија који је неодбрањив, уз неколико и те како корисних кошаркаша. Већ смо се показали неамбициозни са олаким препуштањем Дончића Словенцима, ако заиста желимо најсјајнију медаљу, има убудуће да се ради много озбиљније. Ова изјава је први корак.

Други је Јокић. Ако ће он бити главни играч Србије у будућности - а по квалитету би требало да буде - КСС га мора питати да ли могу да рачунају на њега или не жели да игра за Србију. Да каже отворено, да знамо на чему смо. Сале је био код њега, сад је ово изјавио, између редова се назире да је од Николе добио потврдни одговор. Али ако Јокић опет одбије, онда је све опет неозбиљно рађено.

Треће, ми имамо пуно играча којима се мора прилагођавати игра (Јокић, Тео, Бобан), и требало би можда Ђорђевићу појачање на клупи. Мута је мотиватор, нама треба тактичар. Најгоре што може да нам се деси је да Јокић дође, а Сале уместо Jokić-ball постави проваљене Тео-Радуљица варијанте.

А потенцијала за после 2021. има, али ваља решити Накића.

Vracarac

pre 5 godina

Imamo mozga koliko hoces u reprezentaciji, malo jos atletike nam fali da bi se bas ozbiljno "pobili" sa Amerima. Mada sa Jokicem na evropskoj trojci mozemo dobro da ih preznojimo. To ne mogu da brane, sut centra za 3. Nadam se da ce nam Nedovic biti zdrav, on nam je najjaci atletski, a i Bogdan je dosta atletski napredovao. Teo nam je dovoljan za po 20 minuta svaku da odigra, na evropsku zonu on nije toliko puno defanzivna slabost kao tamo u NBA gde se mahom jedan na jedan igra. Ono sto ce nas krasiti na buducih par takmicenja je ubitacan sut za 3. Kad ti cela prva petorka moze sutirati preko 40% za 3 to je nesto nevidjeno do sada u evropskoj kosarci. A o kolicini kosarkaske inteligencije na terenu da ne pricam, imati Tea, Jokica, Bogdana i Bjelicu u timu, i dati im jos Kalinu da kida ko pit bul, ubitacno. Mada ce Djordjevic verovatno Nedovica u prvu petorku, da bi Bogdan od Tea preuzeo vodjene igre kad izadje Teo,jedva cekam, samo da ih zaobidju povrede, ja bih bio srecan cak i da nam trojica od 4 najbolja igraju, ali kad bi svi igrali to bo bila rapsodija trojki, paseva, kontri, ludilo, ko u staroj Jugi ona generacija sa Divcem, Drazenom itd :)

ACM

pre 5 godina

Znam da smo se navikli na medalje poslednjih godina,ali ajmo se zapitati kako smo ih osvajali poslednjih tri prvenstva.Svetsko prvenstvo 2014,smo imali tri poraza u grupi,i kad je krenula nokaut faza igrali smo kao u 6.brzini,i zgazili dp tada neporazenu Grcku,Brazil vratili na default,Francusku gazili celu tekmu.OI 2016 smo isto usli u neki drugi ritam kad je krenula nokaut faza i isto tako Australiju urnisali koja je bila igracki jaca od nas.Zadnje EP smo sa onakvim sastavom dosli do srebra.Hocu da kazem da je najveca zasluga svega toga,harizma,licnost,strategija
selekora Djordjevica.(moje neko misljenje je da je i Stefan Markovic bio x faktor)Mi zavaravamo sebe da smo tih godina imali vanserijske igrace,a moje misljenje je da nismo.Presudan je timski duh koji je kod nasih kosarkasa na najvisem nivou bio,i opet zaslugom ADj.Sto se mene tice,kupio me je za celi zivot i nikad necu reci losu rec o njemu.Da su nam takvi ljudi u ostalim sportovima i politici,gde bi nam bio kraj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nwa, 16. decembar 2018 16:22) # Link komentara
Potpisujem doslovce ! Uporno ovo govorim ! Nervira me kad neki pametuju da su medalje Đilaseve zasluge ili kad povezuju da rezultati reprezentacije imaju veze sa tim ko je kad bio prvak ! Van ikakve pameti !!!

Stara kuka

pre 5 godina

Ne brinem za srpsku kosarku,em nam je u krvi em je volimo em znamo.Ne brinem ni za fudbal,jer najvise dece trenira upravo fudbal.I pored ovako loseg saveza igrali smo na SP.Jedini sport gde treba da se brinemo i stavimo prst na celo je rukomet.

Иван

pre 5 godina

Јој, колико наивних људи код нас прати кошарку! Чуј, Дончић се не осећа Србином... А Миротић се осећа Шпанцем! Какве везе то данас има, све је бизнис. Узгред, за коју Звезду Лука навија, љубљанску, мариборску, крањску? Нисмо му, бре, понудили довољно. Да јесмо, сад би био наш. А ви се тешите да смо све одиграли како треба.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

Vasa Micić kad potpuno sazri i izbaci dečije gluposti, nesigurnost, paniku i petljanja u završnicama biće top plej Evrope i lider reprezentacije. I sada je među 10, napreduje iz meča u meč.

nwa

pre 5 godina

Znam da smo se navikli na medalje poslednjih godina,ali ajmo se zapitati kako smo ih osvajali poslednjih tri prvenstva.Svetsko prvenstvo 2014,smo imali tri poraza u grupi,i kad je krenula nokaut faza igrali smo kao u 6.brzini,i zgazili dp tada neporazenu Grcku,Brazil vratili na default,Francusku gazili celu tekmu.OI 2016 smo isto usli u neki drugi ritam kad je krenula nokaut faza i isto tako Australiju urnisali koja je bila igracki jaca od nas.Zadnje EP smo sa onakvim sastavom dosli do srebra.Hocu da kazem da je najveca zasluga svega toga,harizma,licnost,strategija
selekora Djordjevica.(moje neko misljenje je da je i Stefan Markovic bio x faktor)Mi zavaravamo sebe da smo tih godina imali vanserijske igrace,a moje misljenje je da nismo.Presudan je timski duh koji je kod nasih kosarkasa na najvisem nivou bio,i opet zaslugom ADj.Sto se mene tice,kupio me je za celi zivot i nikad necu reci losu rec o njemu.Da su nam takvi ljudi u ostalim sportovima i politici,gde bi nam bio kraj.

Mmi

pre 5 godina

Dve kljucne pozicije uvek i zauvek, plej i petica. Sa visokim necemo imati problem, nadam se, ali plej...bice cupavo tako da je sva prilika da cemo morati da improvizujemo. Najzahtevnija pozicija, potrebno vreme sazrevanja najduze traje i treba nam neko ko ce prepoznati kvalitet na vreme. A takvih je sve manje, gotovo da nestaju

Zlatko

pre 5 godina

Svi znamo ko je danas Teo. Svi bismo dali i litar krvi da nam igra, ali taj njegov napredak nije slučajan. Hoću da kažem sledeće: setimo se tamo nekog prvenstva u nekoj juniorskoj kategoriji koje se igralo kod nas kad je Sale nahvalio Tea. Recimo otprilike godina 2006. Dakle, Sale je tada kao mladi penzioner rekao da će Teo biti vrhunski igrač. Sigurno da još mnogo treba da uči kao trener, ali sa tolikim iskustvom svakako je kompetentan da kaže ko bi mogao izrasti u velikog igrača. A trojka Savić, Grbić, Đorđević bi i naše manekene napravila da liče na Nemce. U nekoj mašti, Željo Obradović i Vanja Grbić u tandemu. Ovi naši bi trčali i pitali ima li još. Malo sam odlutao, ali poenta je da ako Đorđević nekoga vidi kao potencijal reprezentacije u budućim godinama, mi navijači samo treba da budemo zahvalni što imamo nekog takvog kao Sale.

markec

pre 5 godina

Jokic redovno odbija nastupe? Pomislo9 bi čovek da se Jokic bavi ozbiljjom kosatkom 10 godina, a on jedva 4 godine
Odbio je samo jedno takmičenje i to poslednje EP, a to EP posle OI je takmicenje koje uglavnom ima najvise otkaza. Denver ga prepoznao kao franšiznog igrača tj da bi se spremio za vođu ove ekipe i da bi potpisao ugovor od, pazi sad 150miliona USD)
Igrao na OI pre tog EP jos kao klinac od 21 godinu, pri tome razbio Američke centre u utakmici u grupi. (posle je igrao prosečno)
A ako misliš na SP pre OI
To je bilo u dogovoru sa Saletom (i to Sale spominje uvek kada je odbio da pozove Marjanovića za OI, tj da je Jokic na vreme trazio da se individualno spremi i propustio SP kao 20godišnjak... otisao da smrsa hiljadu kg i da se spremi za prvu sezonu NBA (a pitanje je da li bi tada i bilo mesta za njega među ostalim centrima), dok je Marjanovic pred same kvalifikscioni turnir rekao da ne sme igrati kako bi potpisao ugovor nepovređem. A to je bilo prekasno jer se na njemu trebala bazirati igra i zato je Sale bio ljut ma Marjanovics i nije ga vodio na Oi

Znači Jokić nema 33 vec 23, i do sad je odbio samo jednom poziv.

pera

pre 5 godina

Јој, колико наивних људи код нас прати кошарку! Чуј, Дончић се не осећа Србином... А Миротић се осећа Шпанцем! Какве везе то данас има, све је бизнис. Узгред, за коју Звезду Лука навија, љубљанску, мариборску, крањску? Нисмо му, бре, понудили довољно. Да јесмо, сад би био наш. А ви се тешите да смо све одиграли како треба.
(Иван, 16. decembar 2018 19:34)


Ti se samo tesi...Mali Slovenac zvezdu nije video a ni Beograd to cuo od caleta, a ovi nasi potenciraju jer im prija. Za Real navija sto je i logicno i tamo ce da se vrati. Ako je i trazio pare da mu platimo da bi razmislio, sto je realno samo tvoje nagadjanje, takvi nam ne trebaju. Cuj Slovenci se otvorili a Spanci nisu mogli. Jakog mi kosarkasa koji trguje s pasosem.

Ne bitan koment

pre 5 godina

Te 2022 Bogi ce imati 30 Neda 31 a Jokic 27,takođe 27 Gudurić,Zagorac,Milutinov,Jaramaz,Rebić a MVP-Vasa 28 kao i Todorović,Radičević,Jovanović,Janković N...Nešto mlađi će biti Vanja (NBA) i Peno 25 a Boriša i Radanov 24.Ali u generacijama 99,2000,01 imamo otprilike materijal za generaciju koja bi trebalo da dominira poput Saletove-to jest ukoliko se budu razvijali kako treba i ukoliko ne napravimo neke greške tako tipične za nas.

АCM

pre 5 godina

Teo,Bogdan,Kalinic,Bjelica,Jokic
Jovic,Guduric,Lucic,Kalinic,Raduljica.. Ovaj tim realno do medalje.Verujem Djordjevicu i njegovom sistemu. I kad dodje do smene generacije nema zime
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bizmark, 16. decembar 2018 15:48) # Link komentara
Gde ti je Bobi, Oto ? Zato ti je Kalina tu dva puta ! :)

max

pre 5 godina

Nadam se da ce nam Nedovic biti zdrav, on nam je najjaci atletski, a i Bogdan je dosta atletski napredovao.
@vracarac

Ne znam po cemu sudis da je Bogdan dosta atletski napredovao. Ok resio je strah od ulaska u reket, ali jos uvek se itekako primeti ta bojazan da ga neko ne poklopi, i obicno onda napravi fintu viska da ga prodje protivnicki igrac ili sledi povratni pas saigracu koji ga prati.

Inace, najjaci atleta posle Nedovica je ovaj Todorovic, steta da se povredio u najgorem mogucem trenutku pred sezonom u kom se ocekivala njegova puna afirmacija. Videcemo kakav ce da bude kad se vrati.

blagonakloni

pre 5 godina

Prvo, svideo mi se komentar “Vračarca”!
Drugo- mislim da se Sale zeza kad kaže- ako odemo na svetsko! Kina je ogromna šansa za zlato ove generacije- prosto USA tu neće ozbiljno otići u smislu soremnosti , pripreme..., a i više će se baviti marketingom nego košarkom!
U Tokiju- biće teže iz hiljadu razloga! Ali biće stebro- malo li je?
A onda , ‘21. i evropsko! Dugo i predugo ga nismo osvojili! ‘21. MORAMO i to će biti pravi oproštaj Tea i još 2,3 igrača! Dobro je da Sale razmišlja o smeni generacija, ‘22. se ništa posebno neće igrati, ali ta generacija sa Jokarom na čelu mora da krene na olimpijsko zlato u Parizu 2024.
Košarku pasionirano pratim od ‘68., imao sam sreću da “uživo” pratim od ‘75., Putovaću uz teprezentaciju, Zvezdu (čak i Partizan kome u košarci svaka čast) dok god tofizički budem mogao,
i nisam puki optimista- prosto realista- prosto košarka stremi visinima- zato su tu Ameri i Srbi glavni!

Kole

pre 5 godina

Druga su vremena, to su momci kojima su najbitnije njihove NBA karijere. Ne treba ih osudjivati samo prihvatiti drugaciji duh vremena od onoga kada je Djordjevic bio igrac.

kole

pre 5 godina

A Bjelica i Bobi ???? Po cemu oni nisu lideri ? Svasta
(bole, 16. decembar 2018 15:50)

2022. godine, kada dodje do smene generacija. Ne citas.

А. Петров

pre 5 godina

“Ne brinem za srpsku kosarku,em nam je u krvi em je volimo em znamo....”
(Stara kuka, 16. decembar 2018 17:03) —->—->—->—->
Погодио си само 66%. Кошарка није ником у крви, ни нама, ни Литванцима, ни Американцима. Она се учи од добрих тренера и игра у доброј организацији савеза. Без струке и организације - ништа. А заиста је волимо и знамо....

Lola

pre 5 godina

Kakav Doncic vise. Niko njega nije ispustio zvali su ga ali on nije hteo da igra za Srbiju rekao je da nikada nije imao nijednu dilemu i da je oduvek hteo da igra za Sloveniju. On se oseca Slovencem (sto je i logicno), i ne treba nam vise ta prica, on nema nikakve veze sa nama!

Razocarani Srbin

pre 5 godina

2/11, 16. decembar 2018 19:40) -A ti se u kosarku koliko vidim razumes kao da iz tebe licno pokojni Prof.Nikolic govori. Svaka ti cast na proceni ,samo me zanima cime se ti to u zivotu bavis,kada si toliko kvalitetan za procenu igraca,mora da si u skaut u nekoj vanzemaljskoj ekipi...Cudno bi bilo da si na planeti zemlji a da niko nije primetio tvoj potencijal. Samo mi nije jasno kako se tako prosipas...i tebi slicni...

George Costanza

pre 5 godina

Šta svi trkeljaju da nemamo pleja ni vidiku, a Mičić sa 25 godina je već jedan od najboljih plejeva evrolige, tu su još i Jović i Nedović koje će igrati još najmanje 3 godine. A i Jokić, Bogdanović i Gudurić znaju asistirati.

Inzenjer S' mozgom

pre 5 godina

Ovaj covek prica o 2022oj, analizirajuci detaljno dosad ucinjeno, buduce planove, ideje, ciljeve...a onda kao komparaciju procitajte izjave fudbalskog selektora, predsednika FSSa. Nebo i zemlja! Duda i Kokeza, nosioci dva sporta, dve ideje, dva koncepta, dve zivotne filozofije...

aco

pre 5 godina

Битно је да задржимо тимски дух који је постојао до сад. Богдан и Јокић су гаранција за борбу за медаље, па макар остали били на доста скромном нивоу (знамо да да то неће бити случај). За сад делује да ћемо доста зависити од њих двојице, али за 3-4 године ће се вероватно појавити неки врхунски клинци. Кад је Јокић у тиму можемо да играмо и са два бека шутера, без плеја - нпр. са Богданом и Гудурићем, а ту су и Мицић, и Недовић. Милутинов ће исто бити доста битан шраф. Јокић ће моћи мало и на четворку, таман да Милутинов добије озбиљну минутажу. То може да се деси већ на следећем сп.

Edvard

pre 5 godina

Luka Dončić nije ni u jednom trenutku razmišljao o Srbiji kao opciji.
Otac mu je rođen u Sloveniji, majka mu je Slovenka, on je rođen, odrastao u Sloveniji. Meni je recimo otac Slovenac, majka Srpkinja, rođen sam u Srbiji i, da imam tu čast da biram, ne bih se razmišljao ni trenutka, samo Srbija bi dolazila u obzir.

zoran

pre 5 godina

Zna li neko odgovor ,zasto ne poziva Kaminskog iz Sarlota???Kakva je razlika izmedju njega i npr.Pena?
(Poljak+Srbin, 16. decembar 2018 18:14)

Razlika je ogromna. Peno je rodjen u Srbiji i otac mu je srbin, a Kaminski je rodjen u SAD i otac mu nije srbin, nego deda i to sa majcine strane.

MeSs

pre 5 godina

Bez obzira na imena, hocu samo da kazem da mi je drago sto neko uopste o ovome i razmislja. Konacno jedan bar primer da postoji kakav takav sistem i plan rada sa mladjim selekcijama.

Duck Dodgers

pre 5 godina

A Bjelica i Bobi ???? Po cemu oni nisu lideri ? Svasta
(bole, 16. decembar 2018 15:50)
Па смена генерација... не верујем да ће тада моћи да допринесу као данас... можда ће играти, али неће бити носиоци.

brm

pre 5 godina

A Bjelica i Bobi ???? Po cemu oni nisu lideri ? Svasta
(bole, 16. decembar 2018 15:50)

Zato što će Bobi i Bjelica 2022. godine da imaju po 34 godine.

drvobradi

pre 5 godina

Jedini problem je što pleja nema ni na vidiku.
@Zlatko
Svi sada znamo ko je Teo, a kada je Moka vodio Moskitose, pljuvali ga što vodi klince (Markovica, Teodosica, Velickovica, Tepica). Bio je to sunovrat Srbije te 2007, ali i pocetak nove ere.

Gde ja živim

pre 5 godina

E ove stvari koje imaju glavu i rep kad čitaš pomisliš da ovde može nešto da se uradi. Onda vidiš neke druge i smrkne ti se pred očima. Ovako izgleda razmišljanje čoveka koji živi svoj posao i voli to što radi. Dajte ovima iz FSS-a i RSS-a da pročitaju, ako i to znaju, možda nauče iako neće.

SchOne

pre 5 godina

(Marko, 16. decembar 2018 15:56)

Druže dečko je sam reko da se oseća kao Slovenac što i jeste i da bi svaki drugi poziv reprezentacije odbio. Ne znam šta više potencirate da je propušten Luka shvatite on je Slovenac i za svoju zemlju i igra .

koki

pre 5 godina

Znači Jokić nema 33 vec 23, i do sad je odbio samo jednom poziv.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (markec, 16. decembar 2018 23:23)

Zvao ga je Djordjevic na EP 2015-te, a Jokic je odbio jer je otisao u Denver. Na kraju smo ostali bez medalje. Odbio je poziv i za EP 2017-te jer je morao da okrece gume. Odbio je i pozive 2018-te za prozore iako je bio slobodan od aprila, a drugi igraci iz NBA su igrali poput Bjelice i Bogdanovica.

A za dva meseca puni 24. Tako da je vec na pola puta.

Vucko

pre 5 godina

Bice neobicno gledati reprezentaciju bez Tea i Bjelice, Raduljice, Macvana, pa i Bobija koji nije mnogo igrao, ali je odlican igrac i ocekujem da ostavi trag na naredna tri takmicenja. Bogdanovic, Nedovic, Jokic, Milutinov, Guduric, Micic, Todorovic ocekujem da budu jezgro reprezentacije posle 2021. godine, ali zbog cega otpisivati Jovica, Kalinica i Kuzmica, koji ce imati po 31-32 god. i moci jos uvek da pomognu svojim znanjem i iskustvom. Kako su Parker, Novicki igrali sa 35-36 god. za svoju reprezentaciju, a stariji Gasol jos uvek igra.