Utorak, 04.12.2018.

18:15

Jokić sve bliži tripl-dabl istoriji i prestizanju Karima

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, 18. tripl-dablom u karijeri protiv Toronta došao je na samo nekoliko koraka od legendarnog Karima Abdul-Džabara.

Izvor: LN

Jokiæ sve bliži tripl-dabl istoriji i prestizanju Karima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Slovenija, EU

pre 5 godina

@dragan-borča - znači plejevi ne mogu da upišu 10 asista zbog brze igre, a Jokić može? A mogu upisati 32 poena... ajde molim te...

MPP

pre 5 godina

Ima "caka "za merenje: meri se u patikama u NBA ! Ima još nesto .... decko je BELAC ! A belih centara uvek fali .
...Crnih na svakom ćošku

Nucky Thompson

pre 5 godina

@ Lola, jeste, popravio je odbranu visestruko. Gledao sam jedno 6-7 utakmica Denvera ove sezone. Kao posljedica dobre odbrane je to sto se mnogo vise trosi u zastiti reketa i sprjecavanju poena iz reketa, a to mora da se odrazi negativno na igru u napadu. Nije sad da on igra lose u napadu, naprotiv, ali kao centar se postavlja za pick n roll po nekoliko puta u toku jednog istog napada, izlazi na distancu i generalno za tolikog covjeka to je jako jako mnogo energije. Jos uvijek ima tzv “heavy feet”, i sumnjam da tu moze nesto mnogo da se uradi, ali covjek doprinosi timi na vise nacina. Nedavno je, kako Americki komentatori vole da kazu imao “facilitator role”! Jos uvijek ima dosta da poradi na odbrani ali definitvno je daleko bolji ove sezone nego prije recimo dve!

Džoni

pre 5 godina

Pa ove sezone je imao šanse još 4 puta, falilo mu je po jedan skok ili asistencija
(QQ-LELE, 04. decembar 2018 21:07)

Falilo je njemu da čudo bude veće u dve utakmice po par poena za tripl dabl? Malo je igrača(ako ih je i bilo) da su pravili dabl dabl učinke sa skokovima i asistencijama a da su falili poeni? Eto on je i to ove sezone uspeo mislim na dva meča?

Laki

pre 5 godina

Slusao sam Kris Vebera..ima dobru analizu. kaze kad bih Jokara umeo da daje po 30 peona svaku drugu ili cak svaku trecu utakmicu samo da zbuni difense da mora da ga brani pod obavezno “ bio bih uz LeBrona..Aj sad..

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

@Milane,jabuko sa grane moje, pa Dražen je bio osmi strelac lige kada je dobio šansu, ejj osmi strelac NBA lige, a ti pričaš o upadanju u petorku, ma ne vredi....

palop

pre 5 godina

Ljudi, molim vas, citajte pazljivo. U tekstu i jeste navedeno da je u kategoriji visokih igraca, iznad "7 feet".
(jasno, 4. decembar 2018 18:30)

Neobicna statistike, jer Jokic realno nema 213. Sad sam bas proverio NBA sajt i stvarno ga vode kao 213 (7 stopa),a ubedjen sam da su ga pre vodili kao 6'10, eventualno 6'11 sto mu dodje 208, odnosno 211, mislim da se ni u Megi nije vodio kao visi od 210. NBA voli malo da "dotera" visinu zbog marketinga i ovako nekih statistika.

U svakom slucaju, ne vidim zasto bi Viltov rekord bio nedostizan. Da forsira kao Vestbruk, mogao bi ladno da ima tripl dabl u proseku, ali posto Nikola nije u tom fazonu, uvek ce ih imati ovako povremeno, ali on moze da igra na najvisem nivou jos verovatno 10 godina...

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

Najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora... Pojeo je Dražena već u Drugoj sezoni... Za razliku od njega koji je tek vrhunski igrao u 4 sezoni NBA... Još da gleda samo svoj procenat šuta gde bi se zaustavio ovako ima po 15 asistencija... Ma čudo od dečka!
(veljko, 04. decembar 2018 19:24)dete, jel ti znaš u koje vreme je Dražen igrao u NBA ? U vreme kada su najbolji igrači Evrope sedeli na klupi jer se evropljanima nije verovalo, Dražen, Divac, Rađa, Kukoč su bili pioniri koji su probijali led, jedan Sale Đorđević nije mogao da upadne u roster, danas ti je drugi pik drafta Miličić, četvrti Bender,peti Hezonja.... u ono vreme NBA lige i onog načina igre(hend ček) samo odabrani su mogli da postignu četrdeset poena, danas ih saspe ko stigne, sunce moje ne vredi ti usporedba.

Milan

pre 5 godina

@(A smejali ste se Divcu, 04. decembar 2018 22:24)

Djordjevic je sedeo na klupi zato sto je lateralno (u stavu) bio sporiji od teodosica kao i sa loptom, pritom i nizi od pomenutog.

Visoki poput Divca a kasnije i Tonija su odma igrali jer su posedovali tehniku i sut a bili na pozicijama 4/5. Drazen nije igrao jer je bilo boljih od njega na toj poziciji, plus je bio limitiran fizicki. Docekao je trade, a posto je bio strasno posvecen i vredan, napredovao je i dobio status starteta u Nets-ima.

Ps. Marculjonis je bio fizicki jak kao da je izaso iz ruskog tajnog projekta. Eto, on je kao nizak odma igrao i tada.

Samo se pobede broje

pre 5 godina

Ako pogledate koliko puta je Jokic bio na kos, skok ili asistenciju od tripl-dabla, jasno je da mu nije stalo do te vrste statistike, za razliku od Vestbruka, koji bi polomio saigraca da mu zasmeta u tome. Da nije susta suprotnost od Rasa, verovatno bi prestigao Vilta. Zato ce i da uspe u NBA.

Lola

pre 5 godina

Citam sad po tim americkim portalima kazu popravio Jokic odbranu zato su ovi prvi. Pise se da je iznadprosecni sad sto se odbrane tice jel ga neko gledao skoro da nam napise nesto o tome

Željko Korolija

pre 5 godina

AKO SE NE VARAM VISINA IGRAČA SE RAČUNA U PATIKAMA A ISTE SE RADE SA RAZLIČITIM ĐONOVIMA OVISNO O POZICIJI TJ VISINI ILI TEŽINI IGRAČA . . . I ETO RAZLIKE .

bmiles

pre 5 godina

Ovom momku samo je nebo granica!Srbija nastavlja da iznenadjuje svet sa ovakvim sportistima:Djokovic u tenisu,sad Jokic u kosarci nastavlja put gde su stali Divac,Pedja,Bodiroga,Djordjevic i Danilovic....Jos kad bi u svim sportovima sledili put dvojice "Dzokera" gde bi nam bio kraj u sportskim dostignucima.Ono sto je bivsa "Juga" iznedrila tesko je dostici!Neverovatan podatak da je taj ratni period ove "izgubljene" zemlje iznedrio uprkos svemu najboljeg u fudbalu(Modric),tenisu (Djokovic) da ne odbacujemo ostale ekipne sportove:vaterpolo,odbojku,kosarku gde ima pojedinaca koji spravom mogu poneti oreol najboljeg na svetu.(Doncic i Jokic na primer u kosarci,Boskoviceva u odbojci,niz je zaista prevelik,dodajte jos neke koje nisam pomenuo od Triglava do Ohrida!Taj "dinarski" gen zaista nema kraja,a mene kao "jugonostalgicara" posebno raduje.Ovde u USA, gde sam kao mnogi "biseri rasut po svetu"" cini mi veoma ponosnim.Nazalost ta mala drzava je morala odumreti,a spekulacije sta bi uradila na sportskom polju,pokazuju neverovatne uspehe sportista,sirom "njenih" bivsih granica,pa se pitam nije li i zbog toga morala propasti!?Samo u kosarci sa igracima NBA bila bi pandan USA kolevci oog sporta,bas kao sto su Bodiroga i drugovi ucinili davne 2002.Tim sa Bjelicom,oba Bogdanovica,pored Sarica,Nurkica,Jokica,Matrjanovica,Teodosica,Raduljice(Kina),Doncica i Dragica,te jos nekim igracima koji igraju u Evropi,bio bi izazov za "drim-tim" USA sa Lebronom i drustvom,zar ne!?

Vukasin

pre 5 godina

Ne radi se ovde o tome da li ce decko igrati za reprezentaciju ili ne, vec o tome da je jedan momak iz malog srpskog grada NBA superstar. To je covece ogromna stvar, on mozda moze ove ili neke od sledecih sezona da vodi Nuggetse do titule, sto je potpuno ludilo. Pritom ga pljuje pola Srbije. To je skandal. Ja ga kao Srbin apsolutno podrzavam u neigranju za reprezentaciju, i uzivam u njegovim igrama u NBA.

Goran

pre 5 godina

Ali Jokić nije 2.13 već 2.08. Ne znam da li to nešto menja u pogledu liste večitih tripldablera na poziciji centra.
(red john, 4. decembar 2018 19:49)

Problem je u tome sto je 3 godine unazad svuda stajalo da je Jokic visok 208cm, i ako je to potpuna glupost i nelogicnost za svakog ko je imao oci !
Stojakovic je visok 206cm, sto bi znacilo da je Jokic kao centar visi samo 2cm, a recimo pored Nurkica na terenu ne vidite nikakvu razliku.

Samo sam cekao da promene zvanicnu visinu i isprave gresku, ove godine su to i uradili.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Ne mogu plejevi da skupe po 10 asistencija, zato sto se ubrzala kosarka, tranzicija je ludilo, sutira se brzo iz trka, driblinga, ali opet i puna je liga teskih vezara. Od Bukera, preko Tobijasa, Lua itd itd. Cak je ovaj Marej iz Denvera mala beba vezara kakvih ima, on barem saradjuje dosta puta sa Jokicem. Ali strasno koliko potcenjuju i dalje Denver. Gledao NBA emisiju Undisputed, Denver odigrao strasno u gostima protiv trenutno top ekie NBA, Jokic igrao pa skoro nestvarno, a oni za 11 minuta spomenuli 10 sekundi Denver. Lik crnac prica kako bi onaj Tobijas trebao biti Ol Star( vezara ima sut i poneki prodor), i plus lik prica kako su Lejkersi jaci od Denvera :D Unakazili ih zadnju, Maloun je napravio sistem kojim melju ko god da je u igri. Ko god da udje oni melju, sistem sa Jokicem koji razigrava, neodbranjivo, jos kad ih krene sut mogli bi i do finala. Opasno su jaki postali. Toronto je defanzivno jako mocna ekipa, oni su ih trebali 10, 15 dobiti da Marej nije brljavio i da je Milsap malo bolji bio. Ali i dalje ih jako potcenjuju, tim ce sladje biti, napaljeni su, imaju dubinu, jos kad se kompletiraju, imaju mnogo dobrih sutera i Jokica koji razigrava ko Medzik haha. Znaci ono sto je igrao Jokic je bila rapsodija kosarke, ali oni to nisu spomenuli, osim 3 sekunde da je imao tripl dabl :O Ali vezaru Tobijasa spominju za Ol Star haha. Crnci u NBA su jako rasisticki arogantni prema belim Evropljanima, e zato bih voleo Jokic i Doncic da budu za par godina top 7-8 igraca lige

alen

pre 5 godina

wolt bi imao bar 150 da su se sve blokade brojale u njegovoj karijeri imao je u prvih 7/8 sezona od 10/15 u karijeri u proseku a svaku utakmicu je imao bar 30p i 20sk da se sve brojalo koliko i sad drzi rekorda bilo bi bar jos pola od tih rekorda atleta kakva se vise ne radja kazu u skoli je trcao 11s 10m skakao u dalj lagano preko 7 metara strava...

bozza

pre 5 godina

ni rekord od 78 TDova nije nerealan. Trenutno mu nedostaje 60, ako ostvari 6-10 TDova po sezoni, oborice i taj rekord za 6-10 godina. Obzirom da je mlad, sigurno ce igrati jos bar desetak sezona

Kukatilo

pre 5 godina

Ajoj pogledajte Wilta Golijata preko 70 imao covek. 
Ubedljivo najsnazniji igrac koji je ikada igrao u NBA ligi, snazniji atleta od Jordana je Wilt bio i jedini koji moze da se meri sa Jordanom kao najdominantniji igrac, on je u svoje vreme nadigravao Bila Rasela samo sto je Russell imao dosta all star igraca u timu.
(ElHombre, 04. decembar 2018 18:53)

Rece Arnold Svarceneger da je Vilt najsnaziji covek kog je upoznao

Kontras

pre 5 godina

Jokic je prosle godine bio 19. najbolji igrac NBA lige, ove godine sigurno ide u top 10. Sa samo 23 godine.

Ako ga povrede zaobidju i malo sreca posluzi, Jokic ce u jednom momentu biti najbolji kosarkas NBA lige i sveta. Pa vi lupajte minuse.

Fert 14

pre 5 godina

Neko već napisao ali da potvrdim. Danas je asistencija bilo koji pas koji predthodi davanju koša. Ide pas na trojku. Igrač prima loptu, pravi fintu šuta i odbrana proleće. Uputi šut i poslednji pas je asistencija. I opet plejmejker nema dvocifrene asistencije. Da ne zvučim kao matorac u krizi srednjih godina ali ovo danas, i ono što smo gledali i igrali, je drugi sport. Bez osude da je ovo novo lošije ali da je drugačije, jeste. Opet lepo videti Jokaru sa nenormalnim pregledom igre.

Slovenija, EU

pre 5 godina

Sta sve danas u NBA nije asistencija... ovi na klupi sto dodaju peskir ovi im pisu asistenciju...

A sto je jos zalostnije je to da pored toga da se skoro pa sve broji za asistenciju top plejevi ne mogu da skupe njih 10 u prosku. A nekad je to bila cifra izmedju 12 i 15 asista po utakmici. Danas toliko ima cela ekipa. Kosarka je postala sport individualaca... A Jokara i dalje igra onu pravu kosarku. Zato je car!

Kukatilo

pre 5 godina

da ali je cemberlejn bas forsiran i sve je islo na njega, kao brajant u lejkersima koji se ispucavao do besvesti, dok jokic ovo postize kao pravi timski igrac i da ga denver pogura mogao bi da ima 20 po sezoni ali onda ne bi bilo tima i ovih rezultata, on i sa 2-3 po sezoni do kraja karijere ulazi među legende.
(marko, 04. decembar 2018 19:33)

Pa ko moze da ponovi Cembrlejnove brojke? Sta pises ti?

Мишо

pre 5 godina

како је Никола успео да за тако кратко време престигне Робинсона и друге који су играли до 40год?

veljko

pre 5 godina

Najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora... Pojeo je Dražena već u Drugoj sezoni... Za razliku od njega koji je tek vrhunski igrao u 4 sezoni NBA... Još da gleda samo svoj procenat šuta gde bi se zaustavio ovako ima po 15 asistencija... Ma čudo od dečka!

steva

pre 5 godina

Specifican igrac koji uvek igra za tim i vaznije mu je da njegov tim pobedi nego njegova statistika . Pa ove sezone je 3-4 puta bio na 2-3 ili 4 poena od tripldabla . Da je kao ovi Americki crni igraci ove sezone bi vec imao najmanje 5 tripldablova .

zlatan kurjak

pre 5 godina

Od belaca je najbolji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran, 4. decembar 2018 18:33) Kaze se ,,medju belcima je najbolji".

zlatan kurjak

pre 5 godina

Od belaca je najbolji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran, 4. decembar 2018 18:33) Kaze se ,,medju belcima je najbolji".

100+

pre 5 godina

Jokić stiže i Čembrlena tokom karijere bez problema, jer je jedinstveni centar-plejmejker u istoriji košarke. Viltu skoro svi TD potiču iz samo dve sezone kada je i on igrao nešto slično u Filadelfiji i bio tada i glavni asistent u timu, a u ostatku karijere je igrao klasičnog centra, i to u vreme kada se nisu vodile zvanične statistike o blokadama, i zato je ostao na samo 78. Ovim ostalim centrima sa liste (Džabar, Hakim, Robinson) većina TD je bila zahvaljujući blokadama a ne pasovima.

Nema razloga da Jokić u svakoj sezoni ne ostvaruje 10+ tripl-dablova, a što je već imao prošle, i karijeru okonča sa preko 100. Ove ima samo 2 za sada, ali na čak 4 meča mu je falilo samo po 1 asistencija, ili samo 1 skok, ili samo 1 pogođen šut iz igre... tako da je ustvari na dobrom putu za novu 10+ sezonu. Podsećam da je svih svojih 10 TD prošle sezone ostvario u drugoj polovini sezone, i svih 6 pretprošle sezone takođe posle nove godine, tako da on sada samo uzima zalet, i možda čak završi sa 15+, iako sada to ne deluje tako.

marko

pre 5 godina

da ali je cemberlejn bas forsiran i sve je islo na njega, kao brajant u lejkersima koji se ispucavao do besvesti, dok jokic ovo postize kao pravi timski igrac i da ga denver pogura mogao bi da ima 20 po sezoni ali onda ne bi bilo tima i ovih rezultata, on i sa 2-3 po sezoni do kraja karijere ulazi među legende.

True Batman Fan

pre 5 godina

Poredjenje njegovih tripl daplova sa Karimovim su smesni otprilike kao i poredjenje Vestbrukovih sa npr. Dzordanovim... Odbrana koja se igrala tada i sada su dve razlicite dimenzije...

as

pre 5 godina

Nemojte da pljujete jokica sto neigra za repstaciju igrace na olimpijadu cim se indivudualno pripremi imacemo ga deset godina posle da igra kolko oce

.

pre 5 godina

Bravo momče.Danas sam bas napisao da je lepo ući u istoriju sa punim kolonama.Ti imas dar za košarku.Kada gledam utakmicu svu lepotu vidim u tom meču.Vidim i Stockton-a i Olajuwon-a i MJ...Retko to može na tako visokom nivou da prikaze za vreme jedne utakmice....
(room 1408, 04. decembar 2018 18:21)

fora je da kritikuješ malo, pa da vidimo koliko lajkova imaš

Phoenix

pre 5 godina

Podatak koji najbolje oslikava kakva je on zapravo tripl dabl masina, je taj da je na listi aktivnih NBA igraca po broju TD na sestom mestu. Dakle racunajuci sve igrace, ne samo centre.
Ima boljih kosarkasa od njega ali slicnih u ovom momentu nema. Takav kakav je, jedinstven je u citavoj ligi.

Из угла

pre 5 godina

Имао је фаул на њему последњим секундама у ком је дао тројку. Нажалост не у скоку, па је нису признали. Бацио је као из фудбалског аута. Иначе свака част, лепо игра Денвер.

ja

pre 5 godina

Da je Jokiću cilj statistika imao bi bar 20 td po sezoni. 

Ima nešto neverovatno fascinantno u tome da je dečko koji je jeo tepsiju bureka dnevno i pio 2 litre kole sada na putu da postane jedan od velikana ove igre.
(Sibirac, 04. decembar 2018 18:34)

Na osnovu slike deluje da nije odustao od onih bureka i kole...

Sibirac

pre 5 godina

Da je Jokiću cilj statistika imao bi bar 20 td po sezoni.

Ima nešto neverovatno fascinantno u tome da je dečko koji je jeo tepsiju bureka dnevno i pio 2 litre kole sada na putu da postane jedan od velikana ove igre.

uros mclaren

pre 5 godina

aspurdno je porediti na taj način uspehe ljudi koji su igrali pre 30-40 godina, i ovih koji igraju danas. Igra se toliko promenila, ubrzala, promenila su se pravila, mnogo je veći broj suteva na utakmici, a da i ne pominjem sta se nekad računalo kao asistencija, a kako se racuna danas. Svi su postali tolko opsednuti statistikom, a igre nema, samo sutiranje i izolacija (čast malom broju izuzetaka).
Svaka čast Jokicu, mnogo znači svome timu!

Djordje

pre 5 godina

Realno nema sanse?Ne gledajmo prvu sezonu, on za dve sezone ima prosecno 8. ima trenutnno 23 godine . Po ovim okolnostima on ce da igra bar jos 10god. u nba . Ima 18 vec i da kazemo da ima bar jos 6 svake godine narednih 10... Ne znam kako je nemoguce? Verujem da ce da ga prestigne ,realno.

room 1408

pre 5 godina

Bravo momče.Danas sam bas napisao da je lepo ući u istoriju sa punim kolonama.Ti imas dar za košarku.Kada gledam utakmicu svu lepotu vidim u tom meču.Vidim i Stockton-a i Olajuwon-a i MJ...Retko to može na tako visokom nivou da prikaze za vreme jedne utakmice....

nebitno

pre 5 godina

Bravo momče.Danas sam bas napisao da je lepo ući u istoriju sa punim kolonama.Ti imas dar za košarku.Kada gledam utakmicu svu lepotu vidim u tom meču.Vidim i Stockton-a i Olajuwon-a i MJ...Retko to može na tako visokom nivou da prikaze za vreme jedne utakmice....
(room 1408, 04. decembar 2018 18:21)
Naročito se MJ vidi u njegovim potezima. Majko božija.

ElHombre

pre 5 godina

Ajoj pogledajte Wilta Golijata preko 70 imao covek.
Ubedljivo najsnazniji igrac koji je ikada igrao u NBA ligi, snazniji atleta od Jordana je Wilt bio i jedini koji moze da se meri sa Jordanom kao najdominantniji igrac, on je u svoje vreme nadigravao Bila Rasela samo sto je Russell imao dosta all star igraca u timu.

Sibirac

pre 5 godina

Da je Jokiću cilj statistika imao bi bar 20 td po sezoni.

Ima nešto neverovatno fascinantno u tome da je dečko koji je jeo tepsiju bureka dnevno i pio 2 litre kole sada na putu da postane jedan od velikana ove igre.

room 1408

pre 5 godina

Bravo momče.Danas sam bas napisao da je lepo ući u istoriju sa punim kolonama.Ti imas dar za košarku.Kada gledam utakmicu svu lepotu vidim u tom meču.Vidim i Stockton-a i Olajuwon-a i MJ...Retko to može na tako visokom nivou da prikaze za vreme jedne utakmice....

Djordje

pre 5 godina

Realno nema sanse?Ne gledajmo prvu sezonu, on za dve sezone ima prosecno 8. ima trenutnno 23 godine . Po ovim okolnostima on ce da igra bar jos 10god. u nba . Ima 18 vec i da kazemo da ima bar jos 6 svake godine narednih 10... Ne znam kako je nemoguce? Verujem da ce da ga prestigne ,realno.

nebitno

pre 5 godina

Bravo momče.Danas sam bas napisao da je lepo ući u istoriju sa punim kolonama.Ti imas dar za košarku.Kada gledam utakmicu svu lepotu vidim u tom meču.Vidim i Stockton-a i Olajuwon-a i MJ...Retko to može na tako visokom nivou da prikaze za vreme jedne utakmice....
(room 1408, 04. decembar 2018 18:21)
Naročito se MJ vidi u njegovim potezima. Majko božija.

ja

pre 5 godina

Da je Jokiću cilj statistika imao bi bar 20 td po sezoni. 

Ima nešto neverovatno fascinantno u tome da je dečko koji je jeo tepsiju bureka dnevno i pio 2 litre kole sada na putu da postane jedan od velikana ove igre.
(Sibirac, 04. decembar 2018 18:34)

Na osnovu slike deluje da nije odustao od onih bureka i kole...

Phoenix

pre 5 godina

Podatak koji najbolje oslikava kakva je on zapravo tripl dabl masina, je taj da je na listi aktivnih NBA igraca po broju TD na sestom mestu. Dakle racunajuci sve igrace, ne samo centre.
Ima boljih kosarkasa od njega ali slicnih u ovom momentu nema. Takav kakav je, jedinstven je u citavoj ligi.

Vukasin

pre 5 godina

Ne radi se ovde o tome da li ce decko igrati za reprezentaciju ili ne, vec o tome da je jedan momak iz malog srpskog grada NBA superstar. To je covece ogromna stvar, on mozda moze ove ili neke od sledecih sezona da vodi Nuggetse do titule, sto je potpuno ludilo. Pritom ga pljuje pola Srbije. To je skandal. Ja ga kao Srbin apsolutno podrzavam u neigranju za reprezentaciju, i uzivam u njegovim igrama u NBA.

veljko

pre 5 godina

Najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora... Pojeo je Dražena već u Drugoj sezoni... Za razliku od njega koji je tek vrhunski igrao u 4 sezoni NBA... Još da gleda samo svoj procenat šuta gde bi se zaustavio ovako ima po 15 asistencija... Ma čudo od dečka!

uros mclaren

pre 5 godina

aspurdno je porediti na taj način uspehe ljudi koji su igrali pre 30-40 godina, i ovih koji igraju danas. Igra se toliko promenila, ubrzala, promenila su se pravila, mnogo je veći broj suteva na utakmici, a da i ne pominjem sta se nekad računalo kao asistencija, a kako se racuna danas. Svi su postali tolko opsednuti statistikom, a igre nema, samo sutiranje i izolacija (čast malom broju izuzetaka).
Svaka čast Jokicu, mnogo znači svome timu!

Kontras

pre 5 godina

Jokic je prosle godine bio 19. najbolji igrac NBA lige, ove godine sigurno ide u top 10. Sa samo 23 godine.

Ako ga povrede zaobidju i malo sreca posluzi, Jokic ce u jednom momentu biti najbolji kosarkas NBA lige i sveta. Pa vi lupajte minuse.

steva

pre 5 godina

Specifican igrac koji uvek igra za tim i vaznije mu je da njegov tim pobedi nego njegova statistika . Pa ove sezone je 3-4 puta bio na 2-3 ili 4 poena od tripldabla . Da je kao ovi Americki crni igraci ove sezone bi vec imao najmanje 5 tripldablova .

Из угла

pre 5 godina

Имао је фаул на њему последњим секундама у ком је дао тројку. Нажалост не у скоку, па је нису признали. Бацио је као из фудбалског аута. Иначе свака част, лепо игра Денвер.

Slovenija, EU

pre 5 godina

Sta sve danas u NBA nije asistencija... ovi na klupi sto dodaju peskir ovi im pisu asistenciju...

A sto je jos zalostnije je to da pored toga da se skoro pa sve broji za asistenciju top plejevi ne mogu da skupe njih 10 u prosku. A nekad je to bila cifra izmedju 12 i 15 asista po utakmici. Danas toliko ima cela ekipa. Kosarka je postala sport individualaca... A Jokara i dalje igra onu pravu kosarku. Zato je car!

as

pre 5 godina

Nemojte da pljujete jokica sto neigra za repstaciju igrace na olimpijadu cim se indivudualno pripremi imacemo ga deset godina posle da igra kolko oce

bozza

pre 5 godina

ni rekord od 78 TDova nije nerealan. Trenutno mu nedostaje 60, ako ostvari 6-10 TDova po sezoni, oborice i taj rekord za 6-10 godina. Obzirom da je mlad, sigurno ce igrati jos bar desetak sezona

Dragan-Borca

pre 5 godina

Ne mogu plejevi da skupe po 10 asistencija, zato sto se ubrzala kosarka, tranzicija je ludilo, sutira se brzo iz trka, driblinga, ali opet i puna je liga teskih vezara. Od Bukera, preko Tobijasa, Lua itd itd. Cak je ovaj Marej iz Denvera mala beba vezara kakvih ima, on barem saradjuje dosta puta sa Jokicem. Ali strasno koliko potcenjuju i dalje Denver. Gledao NBA emisiju Undisputed, Denver odigrao strasno u gostima protiv trenutno top ekie NBA, Jokic igrao pa skoro nestvarno, a oni za 11 minuta spomenuli 10 sekundi Denver. Lik crnac prica kako bi onaj Tobijas trebao biti Ol Star( vezara ima sut i poneki prodor), i plus lik prica kako su Lejkersi jaci od Denvera :D Unakazili ih zadnju, Maloun je napravio sistem kojim melju ko god da je u igri. Ko god da udje oni melju, sistem sa Jokicem koji razigrava, neodbranjivo, jos kad ih krene sut mogli bi i do finala. Opasno su jaki postali. Toronto je defanzivno jako mocna ekipa, oni su ih trebali 10, 15 dobiti da Marej nije brljavio i da je Milsap malo bolji bio. Ali i dalje ih jako potcenjuju, tim ce sladje biti, napaljeni su, imaju dubinu, jos kad se kompletiraju, imaju mnogo dobrih sutera i Jokica koji razigrava ko Medzik haha. Znaci ono sto je igrao Jokic je bila rapsodija kosarke, ali oni to nisu spomenuli, osim 3 sekunde da je imao tripl dabl :O Ali vezaru Tobijasa spominju za Ol Star haha. Crnci u NBA su jako rasisticki arogantni prema belim Evropljanima, e zato bih voleo Jokic i Doncic da budu za par godina top 7-8 igraca lige

Kukatilo

pre 5 godina

Ajoj pogledajte Wilta Golijata preko 70 imao covek. 
Ubedljivo najsnazniji igrac koji je ikada igrao u NBA ligi, snazniji atleta od Jordana je Wilt bio i jedini koji moze da se meri sa Jordanom kao najdominantniji igrac, on je u svoje vreme nadigravao Bila Rasela samo sto je Russell imao dosta all star igraca u timu.
(ElHombre, 04. decembar 2018 18:53)

Rece Arnold Svarceneger da je Vilt najsnaziji covek kog je upoznao

100+

pre 5 godina

Jokić stiže i Čembrlena tokom karijere bez problema, jer je jedinstveni centar-plejmejker u istoriji košarke. Viltu skoro svi TD potiču iz samo dve sezone kada je i on igrao nešto slično u Filadelfiji i bio tada i glavni asistent u timu, a u ostatku karijere je igrao klasičnog centra, i to u vreme kada se nisu vodile zvanične statistike o blokadama, i zato je ostao na samo 78. Ovim ostalim centrima sa liste (Džabar, Hakim, Robinson) većina TD je bila zahvaljujući blokadama a ne pasovima.

Nema razloga da Jokić u svakoj sezoni ne ostvaruje 10+ tripl-dablova, a što je već imao prošle, i karijeru okonča sa preko 100. Ove ima samo 2 za sada, ali na čak 4 meča mu je falilo samo po 1 asistencija, ili samo 1 skok, ili samo 1 pogođen šut iz igre... tako da je ustvari na dobrom putu za novu 10+ sezonu. Podsećam da je svih svojih 10 TD prošle sezone ostvario u drugoj polovini sezone, i svih 6 pretprošle sezone takođe posle nove godine, tako da on sada samo uzima zalet, i možda čak završi sa 15+, iako sada to ne deluje tako.

Fert 14

pre 5 godina

Neko već napisao ali da potvrdim. Danas je asistencija bilo koji pas koji predthodi davanju koša. Ide pas na trojku. Igrač prima loptu, pravi fintu šuta i odbrana proleće. Uputi šut i poslednji pas je asistencija. I opet plejmejker nema dvocifrene asistencije. Da ne zvučim kao matorac u krizi srednjih godina ali ovo danas, i ono što smo gledali i igrali, je drugi sport. Bez osude da je ovo novo lošije ali da je drugačije, jeste. Opet lepo videti Jokaru sa nenormalnim pregledom igre.

.

pre 5 godina

Bravo momče.Danas sam bas napisao da je lepo ući u istoriju sa punim kolonama.Ti imas dar za košarku.Kada gledam utakmicu svu lepotu vidim u tom meču.Vidim i Stockton-a i Olajuwon-a i MJ...Retko to može na tako visokom nivou da prikaze za vreme jedne utakmice....
(room 1408, 04. decembar 2018 18:21)

fora je da kritikuješ malo, pa da vidimo koliko lajkova imaš

ElHombre

pre 5 godina

Ajoj pogledajte Wilta Golijata preko 70 imao covek.
Ubedljivo najsnazniji igrac koji je ikada igrao u NBA ligi, snazniji atleta od Jordana je Wilt bio i jedini koji moze da se meri sa Jordanom kao najdominantniji igrac, on je u svoje vreme nadigravao Bila Rasela samo sto je Russell imao dosta all star igraca u timu.

Samo se pobede broje

pre 5 godina

Ako pogledate koliko puta je Jokic bio na kos, skok ili asistenciju od tripl-dabla, jasno je da mu nije stalo do te vrste statistike, za razliku od Vestbruka, koji bi polomio saigraca da mu zasmeta u tome. Da nije susta suprotnost od Rasa, verovatno bi prestigao Vilta. Zato ce i da uspe u NBA.

bmiles

pre 5 godina

Ovom momku samo je nebo granica!Srbija nastavlja da iznenadjuje svet sa ovakvim sportistima:Djokovic u tenisu,sad Jokic u kosarci nastavlja put gde su stali Divac,Pedja,Bodiroga,Djordjevic i Danilovic....Jos kad bi u svim sportovima sledili put dvojice "Dzokera" gde bi nam bio kraj u sportskim dostignucima.Ono sto je bivsa "Juga" iznedrila tesko je dostici!Neverovatan podatak da je taj ratni period ove "izgubljene" zemlje iznedrio uprkos svemu najboljeg u fudbalu(Modric),tenisu (Djokovic) da ne odbacujemo ostale ekipne sportove:vaterpolo,odbojku,kosarku gde ima pojedinaca koji spravom mogu poneti oreol najboljeg na svetu.(Doncic i Jokic na primer u kosarci,Boskoviceva u odbojci,niz je zaista prevelik,dodajte jos neke koje nisam pomenuo od Triglava do Ohrida!Taj "dinarski" gen zaista nema kraja,a mene kao "jugonostalgicara" posebno raduje.Ovde u USA, gde sam kao mnogi "biseri rasut po svetu"" cini mi veoma ponosnim.Nazalost ta mala drzava je morala odumreti,a spekulacije sta bi uradila na sportskom polju,pokazuju neverovatne uspehe sportista,sirom "njenih" bivsih granica,pa se pitam nije li i zbog toga morala propasti!?Samo u kosarci sa igracima NBA bila bi pandan USA kolevci oog sporta,bas kao sto su Bodiroga i drugovi ucinili davne 2002.Tim sa Bjelicom,oba Bogdanovica,pored Sarica,Nurkica,Jokica,Matrjanovica,Teodosica,Raduljice(Kina),Doncica i Dragica,te jos nekim igracima koji igraju u Evropi,bio bi izazov za "drim-tim" USA sa Lebronom i drustvom,zar ne!?

Мишо

pre 5 godina

како је Никола успео да за тако кратко време престигне Робинсона и друге који су играли до 40год?

zlatan kurjak

pre 5 godina

Od belaca je najbolji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran, 4. decembar 2018 18:33) Kaze se ,,medju belcima je najbolji".

marko

pre 5 godina

da ali je cemberlejn bas forsiran i sve je islo na njega, kao brajant u lejkersima koji se ispucavao do besvesti, dok jokic ovo postize kao pravi timski igrac i da ga denver pogura mogao bi da ima 20 po sezoni ali onda ne bi bilo tima i ovih rezultata, on i sa 2-3 po sezoni do kraja karijere ulazi među legende.

palop

pre 5 godina

Ljudi, molim vas, citajte pazljivo. U tekstu i jeste navedeno da je u kategoriji visokih igraca, iznad "7 feet".
(jasno, 4. decembar 2018 18:30)

Neobicna statistike, jer Jokic realno nema 213. Sad sam bas proverio NBA sajt i stvarno ga vode kao 213 (7 stopa),a ubedjen sam da su ga pre vodili kao 6'10, eventualno 6'11 sto mu dodje 208, odnosno 211, mislim da se ni u Megi nije vodio kao visi od 210. NBA voli malo da "dotera" visinu zbog marketinga i ovako nekih statistika.

U svakom slucaju, ne vidim zasto bi Viltov rekord bio nedostizan. Da forsira kao Vestbruk, mogao bi ladno da ima tripl dabl u proseku, ali posto Nikola nije u tom fazonu, uvek ce ih imati ovako povremeno, ali on moze da igra na najvisem nivou jos verovatno 10 godina...

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

Najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora... Pojeo je Dražena već u Drugoj sezoni... Za razliku od njega koji je tek vrhunski igrao u 4 sezoni NBA... Još da gleda samo svoj procenat šuta gde bi se zaustavio ovako ima po 15 asistencija... Ma čudo od dečka!
(veljko, 04. decembar 2018 19:24)dete, jel ti znaš u koje vreme je Dražen igrao u NBA ? U vreme kada su najbolji igrači Evrope sedeli na klupi jer se evropljanima nije verovalo, Dražen, Divac, Rađa, Kukoč su bili pioniri koji su probijali led, jedan Sale Đorđević nije mogao da upadne u roster, danas ti je drugi pik drafta Miličić, četvrti Bender,peti Hezonja.... u ono vreme NBA lige i onog načina igre(hend ček) samo odabrani su mogli da postignu četrdeset poena, danas ih saspe ko stigne, sunce moje ne vredi ti usporedba.

Kukatilo

pre 5 godina

da ali je cemberlejn bas forsiran i sve je islo na njega, kao brajant u lejkersima koji se ispucavao do besvesti, dok jokic ovo postize kao pravi timski igrac i da ga denver pogura mogao bi da ima 20 po sezoni ali onda ne bi bilo tima i ovih rezultata, on i sa 2-3 po sezoni do kraja karijere ulazi među legende.
(marko, 04. decembar 2018 19:33)

Pa ko moze da ponovi Cembrlejnove brojke? Sta pises ti?

Goran

pre 5 godina

Ali Jokić nije 2.13 već 2.08. Ne znam da li to nešto menja u pogledu liste večitih tripldablera na poziciji centra.
(red john, 4. decembar 2018 19:49)

Problem je u tome sto je 3 godine unazad svuda stajalo da je Jokic visok 208cm, i ako je to potpuna glupost i nelogicnost za svakog ko je imao oci !
Stojakovic je visok 206cm, sto bi znacilo da je Jokic kao centar visi samo 2cm, a recimo pored Nurkica na terenu ne vidite nikakvu razliku.

Samo sam cekao da promene zvanicnu visinu i isprave gresku, ove godine su to i uradili.

Milan

pre 5 godina

@(A smejali ste se Divcu, 04. decembar 2018 22:24)

Djordjevic je sedeo na klupi zato sto je lateralno (u stavu) bio sporiji od teodosica kao i sa loptom, pritom i nizi od pomenutog.

Visoki poput Divca a kasnije i Tonija su odma igrali jer su posedovali tehniku i sut a bili na pozicijama 4/5. Drazen nije igrao jer je bilo boljih od njega na toj poziciji, plus je bio limitiran fizicki. Docekao je trade, a posto je bio strasno posvecen i vredan, napredovao je i dobio status starteta u Nets-ima.

Ps. Marculjonis je bio fizicki jak kao da je izaso iz ruskog tajnog projekta. Eto, on je kao nizak odma igrao i tada.

True Batman Fan

pre 5 godina

Poredjenje njegovih tripl daplova sa Karimovim su smesni otprilike kao i poredjenje Vestbrukovih sa npr. Dzordanovim... Odbrana koja se igrala tada i sada su dve razlicite dimenzije...

Lola

pre 5 godina

Citam sad po tim americkim portalima kazu popravio Jokic odbranu zato su ovi prvi. Pise se da je iznadprosecni sad sto se odbrane tice jel ga neko gledao skoro da nam napise nesto o tome

zlatan kurjak

pre 5 godina

Od belaca je najbolji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran, 4. decembar 2018 18:33) Kaze se ,,medju belcima je najbolji".

alen

pre 5 godina

wolt bi imao bar 150 da su se sve blokade brojale u njegovoj karijeri imao je u prvih 7/8 sezona od 10/15 u karijeri u proseku a svaku utakmicu je imao bar 30p i 20sk da se sve brojalo koliko i sad drzi rekorda bilo bi bar jos pola od tih rekorda atleta kakva se vise ne radja kazu u skoli je trcao 11s 10m skakao u dalj lagano preko 7 metara strava...

Željko Korolija

pre 5 godina

AKO SE NE VARAM VISINA IGRAČA SE RAČUNA U PATIKAMA A ISTE SE RADE SA RAZLIČITIM ĐONOVIMA OVISNO O POZICIJI TJ VISINI ILI TEŽINI IGRAČA . . . I ETO RAZLIKE .

Džoni

pre 5 godina

Pa ove sezone je imao šanse još 4 puta, falilo mu je po jedan skok ili asistencija
(QQ-LELE, 04. decembar 2018 21:07)

Falilo je njemu da čudo bude veće u dve utakmice po par poena za tripl dabl? Malo je igrača(ako ih je i bilo) da su pravili dabl dabl učinke sa skokovima i asistencijama a da su falili poeni? Eto on je i to ove sezone uspeo mislim na dva meča?

Laki

pre 5 godina

Slusao sam Kris Vebera..ima dobru analizu. kaze kad bih Jokara umeo da daje po 30 peona svaku drugu ili cak svaku trecu utakmicu samo da zbuni difense da mora da ga brani pod obavezno “ bio bih uz LeBrona..Aj sad..

Nucky Thompson

pre 5 godina

@ Lola, jeste, popravio je odbranu visestruko. Gledao sam jedno 6-7 utakmica Denvera ove sezone. Kao posljedica dobre odbrane je to sto se mnogo vise trosi u zastiti reketa i sprjecavanju poena iz reketa, a to mora da se odrazi negativno na igru u napadu. Nije sad da on igra lose u napadu, naprotiv, ali kao centar se postavlja za pick n roll po nekoliko puta u toku jednog istog napada, izlazi na distancu i generalno za tolikog covjeka to je jako jako mnogo energije. Jos uvijek ima tzv “heavy feet”, i sumnjam da tu moze nesto mnogo da se uradi, ali covjek doprinosi timi na vise nacina. Nedavno je, kako Americki komentatori vole da kazu imao “facilitator role”! Jos uvijek ima dosta da poradi na odbrani ali definitvno je daleko bolji ove sezone nego prije recimo dve!

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

@Milane,jabuko sa grane moje, pa Dražen je bio osmi strelac lige kada je dobio šansu, ejj osmi strelac NBA lige, a ti pričaš o upadanju u petorku, ma ne vredi....

Slovenija, EU

pre 5 godina

@dragan-borča - znači plejevi ne mogu da upišu 10 asista zbog brze igre, a Jokić može? A mogu upisati 32 poena... ajde molim te...

MPP

pre 5 godina

Ima "caka "za merenje: meri se u patikama u NBA ! Ima još nesto .... decko je BELAC ! A belih centara uvek fali .
...Crnih na svakom ćošku

as

pre 5 godina

Nemojte da pljujete jokica sto neigra za repstaciju igrace na olimpijadu cim se indivudualno pripremi imacemo ga deset godina posle da igra kolko oce

True Batman Fan

pre 5 godina

Poredjenje njegovih tripl daplova sa Karimovim su smesni otprilike kao i poredjenje Vestbrukovih sa npr. Dzordanovim... Odbrana koja se igrala tada i sada su dve razlicite dimenzije...

nebitno

pre 5 godina

Bravo momče.Danas sam bas napisao da je lepo ući u istoriju sa punim kolonama.Ti imas dar za košarku.Kada gledam utakmicu svu lepotu vidim u tom meču.Vidim i Stockton-a i Olajuwon-a i MJ...Retko to može na tako visokom nivou da prikaze za vreme jedne utakmice....
(room 1408, 04. decembar 2018 18:21)
Naročito se MJ vidi u njegovim potezima. Majko božija.

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

Najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora... Pojeo je Dražena već u Drugoj sezoni... Za razliku od njega koji je tek vrhunski igrao u 4 sezoni NBA... Još da gleda samo svoj procenat šuta gde bi se zaustavio ovako ima po 15 asistencija... Ma čudo od dečka!
(veljko, 04. decembar 2018 19:24)dete, jel ti znaš u koje vreme je Dražen igrao u NBA ? U vreme kada su najbolji igrači Evrope sedeli na klupi jer se evropljanima nije verovalo, Dražen, Divac, Rađa, Kukoč su bili pioniri koji su probijali led, jedan Sale Đorđević nije mogao da upadne u roster, danas ti je drugi pik drafta Miličić, četvrti Bender,peti Hezonja.... u ono vreme NBA lige i onog načina igre(hend ček) samo odabrani su mogli da postignu četrdeset poena, danas ih saspe ko stigne, sunce moje ne vredi ti usporedba.

veljko

pre 5 godina

Najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora... Pojeo je Dražena već u Drugoj sezoni... Za razliku od njega koji je tek vrhunski igrao u 4 sezoni NBA... Još da gleda samo svoj procenat šuta gde bi se zaustavio ovako ima po 15 asistencija... Ma čudo od dečka!

room 1408

pre 5 godina

Bravo momče.Danas sam bas napisao da je lepo ući u istoriju sa punim kolonama.Ti imas dar za košarku.Kada gledam utakmicu svu lepotu vidim u tom meču.Vidim i Stockton-a i Olajuwon-a i MJ...Retko to može na tako visokom nivou da prikaze za vreme jedne utakmice....

Vukasin

pre 5 godina

Ne radi se ovde o tome da li ce decko igrati za reprezentaciju ili ne, vec o tome da je jedan momak iz malog srpskog grada NBA superstar. To je covece ogromna stvar, on mozda moze ove ili neke od sledecih sezona da vodi Nuggetse do titule, sto je potpuno ludilo. Pritom ga pljuje pola Srbije. To je skandal. Ja ga kao Srbin apsolutno podrzavam u neigranju za reprezentaciju, i uzivam u njegovim igrama u NBA.

A smejali ste se Divcu

pre 5 godina

@Milane,jabuko sa grane moje, pa Dražen je bio osmi strelac lige kada je dobio šansu, ejj osmi strelac NBA lige, a ti pričaš o upadanju u petorku, ma ne vredi....

Slovenija, EU

pre 5 godina

Sta sve danas u NBA nije asistencija... ovi na klupi sto dodaju peskir ovi im pisu asistenciju...

A sto je jos zalostnije je to da pored toga da se skoro pa sve broji za asistenciju top plejevi ne mogu da skupe njih 10 u prosku. A nekad je to bila cifra izmedju 12 i 15 asista po utakmici. Danas toliko ima cela ekipa. Kosarka je postala sport individualaca... A Jokara i dalje igra onu pravu kosarku. Zato je car!

ja

pre 5 godina

Da je Jokiću cilj statistika imao bi bar 20 td po sezoni. 

Ima nešto neverovatno fascinantno u tome da je dečko koji je jeo tepsiju bureka dnevno i pio 2 litre kole sada na putu da postane jedan od velikana ove igre.
(Sibirac, 04. decembar 2018 18:34)

Na osnovu slike deluje da nije odustao od onih bureka i kole...

marko

pre 5 godina

da ali je cemberlejn bas forsiran i sve je islo na njega, kao brajant u lejkersima koji se ispucavao do besvesti, dok jokic ovo postize kao pravi timski igrac i da ga denver pogura mogao bi da ima 20 po sezoni ali onda ne bi bilo tima i ovih rezultata, on i sa 2-3 po sezoni do kraja karijere ulazi među legende.

.

pre 5 godina

Bravo momče.Danas sam bas napisao da je lepo ući u istoriju sa punim kolonama.Ti imas dar za košarku.Kada gledam utakmicu svu lepotu vidim u tom meču.Vidim i Stockton-a i Olajuwon-a i MJ...Retko to može na tako visokom nivou da prikaze za vreme jedne utakmice....
(room 1408, 04. decembar 2018 18:21)

fora je da kritikuješ malo, pa da vidimo koliko lajkova imaš

Sibirac

pre 5 godina

Da je Jokiću cilj statistika imao bi bar 20 td po sezoni.

Ima nešto neverovatno fascinantno u tome da je dečko koji je jeo tepsiju bureka dnevno i pio 2 litre kole sada na putu da postane jedan od velikana ove igre.

Djordje

pre 5 godina

Realno nema sanse?Ne gledajmo prvu sezonu, on za dve sezone ima prosecno 8. ima trenutnno 23 godine . Po ovim okolnostima on ce da igra bar jos 10god. u nba . Ima 18 vec i da kazemo da ima bar jos 6 svake godine narednih 10... Ne znam kako je nemoguce? Verujem da ce da ga prestigne ,realno.

zlatan kurjak

pre 5 godina

Od belaca je najbolji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran, 4. decembar 2018 18:33) Kaze se ,,medju belcima je najbolji".

Kontras

pre 5 godina

Jokic je prosle godine bio 19. najbolji igrac NBA lige, ove godine sigurno ide u top 10. Sa samo 23 godine.

Ako ga povrede zaobidju i malo sreca posluzi, Jokic ce u jednom momentu biti najbolji kosarkas NBA lige i sveta. Pa vi lupajte minuse.

uros mclaren

pre 5 godina

aspurdno je porediti na taj način uspehe ljudi koji su igrali pre 30-40 godina, i ovih koji igraju danas. Igra se toliko promenila, ubrzala, promenila su se pravila, mnogo je veći broj suteva na utakmici, a da i ne pominjem sta se nekad računalo kao asistencija, a kako se racuna danas. Svi su postali tolko opsednuti statistikom, a igre nema, samo sutiranje i izolacija (čast malom broju izuzetaka).
Svaka čast Jokicu, mnogo znači svome timu!

zlatan kurjak

pre 5 godina

Od belaca je najbolji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran, 4. decembar 2018 18:33) Kaze se ,,medju belcima je najbolji".

bmiles

pre 5 godina

Ovom momku samo je nebo granica!Srbija nastavlja da iznenadjuje svet sa ovakvim sportistima:Djokovic u tenisu,sad Jokic u kosarci nastavlja put gde su stali Divac,Pedja,Bodiroga,Djordjevic i Danilovic....Jos kad bi u svim sportovima sledili put dvojice "Dzokera" gde bi nam bio kraj u sportskim dostignucima.Ono sto je bivsa "Juga" iznedrila tesko je dostici!Neverovatan podatak da je taj ratni period ove "izgubljene" zemlje iznedrio uprkos svemu najboljeg u fudbalu(Modric),tenisu (Djokovic) da ne odbacujemo ostale ekipne sportove:vaterpolo,odbojku,kosarku gde ima pojedinaca koji spravom mogu poneti oreol najboljeg na svetu.(Doncic i Jokic na primer u kosarci,Boskoviceva u odbojci,niz je zaista prevelik,dodajte jos neke koje nisam pomenuo od Triglava do Ohrida!Taj "dinarski" gen zaista nema kraja,a mene kao "jugonostalgicara" posebno raduje.Ovde u USA, gde sam kao mnogi "biseri rasut po svetu"" cini mi veoma ponosnim.Nazalost ta mala drzava je morala odumreti,a spekulacije sta bi uradila na sportskom polju,pokazuju neverovatne uspehe sportista,sirom "njenih" bivsih granica,pa se pitam nije li i zbog toga morala propasti!?Samo u kosarci sa igracima NBA bila bi pandan USA kolevci oog sporta,bas kao sto su Bodiroga i drugovi ucinili davne 2002.Tim sa Bjelicom,oba Bogdanovica,pored Sarica,Nurkica,Jokica,Matrjanovica,Teodosica,Raduljice(Kina),Doncica i Dragica,te jos nekim igracima koji igraju u Evropi,bio bi izazov za "drim-tim" USA sa Lebronom i drustvom,zar ne!?

Milan

pre 5 godina

@(A smejali ste se Divcu, 04. decembar 2018 22:24)

Djordjevic je sedeo na klupi zato sto je lateralno (u stavu) bio sporiji od teodosica kao i sa loptom, pritom i nizi od pomenutog.

Visoki poput Divca a kasnije i Tonija su odma igrali jer su posedovali tehniku i sut a bili na pozicijama 4/5. Drazen nije igrao jer je bilo boljih od njega na toj poziciji, plus je bio limitiran fizicki. Docekao je trade, a posto je bio strasno posvecen i vredan, napredovao je i dobio status starteta u Nets-ima.

Ps. Marculjonis je bio fizicki jak kao da je izaso iz ruskog tajnog projekta. Eto, on je kao nizak odma igrao i tada.

Fert 14

pre 5 godina

Neko već napisao ali da potvrdim. Danas je asistencija bilo koji pas koji predthodi davanju koša. Ide pas na trojku. Igrač prima loptu, pravi fintu šuta i odbrana proleće. Uputi šut i poslednji pas je asistencija. I opet plejmejker nema dvocifrene asistencije. Da ne zvučim kao matorac u krizi srednjih godina ali ovo danas, i ono što smo gledali i igrali, je drugi sport. Bez osude da je ovo novo lošije ali da je drugačije, jeste. Opet lepo videti Jokaru sa nenormalnim pregledom igre.

Željko Korolija

pre 5 godina

AKO SE NE VARAM VISINA IGRAČA SE RAČUNA U PATIKAMA A ISTE SE RADE SA RAZLIČITIM ĐONOVIMA OVISNO O POZICIJI TJ VISINI ILI TEŽINI IGRAČA . . . I ETO RAZLIKE .

Kukatilo

pre 5 godina

da ali je cemberlejn bas forsiran i sve je islo na njega, kao brajant u lejkersima koji se ispucavao do besvesti, dok jokic ovo postize kao pravi timski igrac i da ga denver pogura mogao bi da ima 20 po sezoni ali onda ne bi bilo tima i ovih rezultata, on i sa 2-3 po sezoni do kraja karijere ulazi među legende.
(marko, 04. decembar 2018 19:33)

Pa ko moze da ponovi Cembrlejnove brojke? Sta pises ti?

Dragan-Borca

pre 5 godina

Ne mogu plejevi da skupe po 10 asistencija, zato sto se ubrzala kosarka, tranzicija je ludilo, sutira se brzo iz trka, driblinga, ali opet i puna je liga teskih vezara. Od Bukera, preko Tobijasa, Lua itd itd. Cak je ovaj Marej iz Denvera mala beba vezara kakvih ima, on barem saradjuje dosta puta sa Jokicem. Ali strasno koliko potcenjuju i dalje Denver. Gledao NBA emisiju Undisputed, Denver odigrao strasno u gostima protiv trenutno top ekie NBA, Jokic igrao pa skoro nestvarno, a oni za 11 minuta spomenuli 10 sekundi Denver. Lik crnac prica kako bi onaj Tobijas trebao biti Ol Star( vezara ima sut i poneki prodor), i plus lik prica kako su Lejkersi jaci od Denvera :D Unakazili ih zadnju, Maloun je napravio sistem kojim melju ko god da je u igri. Ko god da udje oni melju, sistem sa Jokicem koji razigrava, neodbranjivo, jos kad ih krene sut mogli bi i do finala. Opasno su jaki postali. Toronto je defanzivno jako mocna ekipa, oni su ih trebali 10, 15 dobiti da Marej nije brljavio i da je Milsap malo bolji bio. Ali i dalje ih jako potcenjuju, tim ce sladje biti, napaljeni su, imaju dubinu, jos kad se kompletiraju, imaju mnogo dobrih sutera i Jokica koji razigrava ko Medzik haha. Znaci ono sto je igrao Jokic je bila rapsodija kosarke, ali oni to nisu spomenuli, osim 3 sekunde da je imao tripl dabl :O Ali vezaru Tobijasa spominju za Ol Star haha. Crnci u NBA su jako rasisticki arogantni prema belim Evropljanima, e zato bih voleo Jokic i Doncic da budu za par godina top 7-8 igraca lige

alen

pre 5 godina

wolt bi imao bar 150 da su se sve blokade brojale u njegovoj karijeri imao je u prvih 7/8 sezona od 10/15 u karijeri u proseku a svaku utakmicu je imao bar 30p i 20sk da se sve brojalo koliko i sad drzi rekorda bilo bi bar jos pola od tih rekorda atleta kakva se vise ne radja kazu u skoli je trcao 11s 10m skakao u dalj lagano preko 7 metara strava...

100+

pre 5 godina

Jokić stiže i Čembrlena tokom karijere bez problema, jer je jedinstveni centar-plejmejker u istoriji košarke. Viltu skoro svi TD potiču iz samo dve sezone kada je i on igrao nešto slično u Filadelfiji i bio tada i glavni asistent u timu, a u ostatku karijere je igrao klasičnog centra, i to u vreme kada se nisu vodile zvanične statistike o blokadama, i zato je ostao na samo 78. Ovim ostalim centrima sa liste (Džabar, Hakim, Robinson) većina TD je bila zahvaljujući blokadama a ne pasovima.

Nema razloga da Jokić u svakoj sezoni ne ostvaruje 10+ tripl-dablova, a što je već imao prošle, i karijeru okonča sa preko 100. Ove ima samo 2 za sada, ali na čak 4 meča mu je falilo samo po 1 asistencija, ili samo 1 skok, ili samo 1 pogođen šut iz igre... tako da je ustvari na dobrom putu za novu 10+ sezonu. Podsećam da je svih svojih 10 TD prošle sezone ostvario u drugoj polovini sezone, i svih 6 pretprošle sezone takođe posle nove godine, tako da on sada samo uzima zalet, i možda čak završi sa 15+, iako sada to ne deluje tako.

ElHombre

pre 5 godina

Ajoj pogledajte Wilta Golijata preko 70 imao covek.
Ubedljivo najsnazniji igrac koji je ikada igrao u NBA ligi, snazniji atleta od Jordana je Wilt bio i jedini koji moze da se meri sa Jordanom kao najdominantniji igrac, on je u svoje vreme nadigravao Bila Rasela samo sto je Russell imao dosta all star igraca u timu.

steva

pre 5 godina

Specifican igrac koji uvek igra za tim i vaznije mu je da njegov tim pobedi nego njegova statistika . Pa ove sezone je 3-4 puta bio na 2-3 ili 4 poena od tripldabla . Da je kao ovi Americki crni igraci ove sezone bi vec imao najmanje 5 tripldablova .

Nucky Thompson

pre 5 godina

@ Lola, jeste, popravio je odbranu visestruko. Gledao sam jedno 6-7 utakmica Denvera ove sezone. Kao posljedica dobre odbrane je to sto se mnogo vise trosi u zastiti reketa i sprjecavanju poena iz reketa, a to mora da se odrazi negativno na igru u napadu. Nije sad da on igra lose u napadu, naprotiv, ali kao centar se postavlja za pick n roll po nekoliko puta u toku jednog istog napada, izlazi na distancu i generalno za tolikog covjeka to je jako jako mnogo energije. Jos uvijek ima tzv “heavy feet”, i sumnjam da tu moze nesto mnogo da se uradi, ali covjek doprinosi timi na vise nacina. Nedavno je, kako Americki komentatori vole da kazu imao “facilitator role”! Jos uvijek ima dosta da poradi na odbrani ali definitvno je daleko bolji ove sezone nego prije recimo dve!

bozza

pre 5 godina

ni rekord od 78 TDova nije nerealan. Trenutno mu nedostaje 60, ako ostvari 6-10 TDova po sezoni, oborice i taj rekord za 6-10 godina. Obzirom da je mlad, sigurno ce igrati jos bar desetak sezona

Samo se pobede broje

pre 5 godina

Ako pogledate koliko puta je Jokic bio na kos, skok ili asistenciju od tripl-dabla, jasno je da mu nije stalo do te vrste statistike, za razliku od Vestbruka, koji bi polomio saigraca da mu zasmeta u tome. Da nije susta suprotnost od Rasa, verovatno bi prestigao Vilta. Zato ce i da uspe u NBA.

Мишо

pre 5 godina

како је Никола успео да за тако кратко време престигне Робинсона и друге који су играли до 40год?

Из угла

pre 5 godina

Имао је фаул на њему последњим секундама у ком је дао тројку. Нажалост не у скоку, па је нису признали. Бацио је као из фудбалског аута. Иначе свака част, лепо игра Денвер.

Phoenix

pre 5 godina

Podatak koji najbolje oslikava kakva je on zapravo tripl dabl masina, je taj da je na listi aktivnih NBA igraca po broju TD na sestom mestu. Dakle racunajuci sve igrace, ne samo centre.
Ima boljih kosarkasa od njega ali slicnih u ovom momentu nema. Takav kakav je, jedinstven je u citavoj ligi.

Lola

pre 5 godina

Citam sad po tim americkim portalima kazu popravio Jokic odbranu zato su ovi prvi. Pise se da je iznadprosecni sad sto se odbrane tice jel ga neko gledao skoro da nam napise nesto o tome

palop

pre 5 godina

Ljudi, molim vas, citajte pazljivo. U tekstu i jeste navedeno da je u kategoriji visokih igraca, iznad "7 feet".
(jasno, 4. decembar 2018 18:30)

Neobicna statistike, jer Jokic realno nema 213. Sad sam bas proverio NBA sajt i stvarno ga vode kao 213 (7 stopa),a ubedjen sam da su ga pre vodili kao 6'10, eventualno 6'11 sto mu dodje 208, odnosno 211, mislim da se ni u Megi nije vodio kao visi od 210. NBA voli malo da "dotera" visinu zbog marketinga i ovako nekih statistika.

U svakom slucaju, ne vidim zasto bi Viltov rekord bio nedostizan. Da forsira kao Vestbruk, mogao bi ladno da ima tripl dabl u proseku, ali posto Nikola nije u tom fazonu, uvek ce ih imati ovako povremeno, ali on moze da igra na najvisem nivou jos verovatno 10 godina...

Laki

pre 5 godina

Slusao sam Kris Vebera..ima dobru analizu. kaze kad bih Jokara umeo da daje po 30 peona svaku drugu ili cak svaku trecu utakmicu samo da zbuni difense da mora da ga brani pod obavezno “ bio bih uz LeBrona..Aj sad..

Kukatilo

pre 5 godina

Ajoj pogledajte Wilta Golijata preko 70 imao covek. 
Ubedljivo najsnazniji igrac koji je ikada igrao u NBA ligi, snazniji atleta od Jordana je Wilt bio i jedini koji moze da se meri sa Jordanom kao najdominantniji igrac, on je u svoje vreme nadigravao Bila Rasela samo sto je Russell imao dosta all star igraca u timu.
(ElHombre, 04. decembar 2018 18:53)

Rece Arnold Svarceneger da je Vilt najsnaziji covek kog je upoznao

MPP

pre 5 godina

Ima "caka "za merenje: meri se u patikama u NBA ! Ima još nesto .... decko je BELAC ! A belih centara uvek fali .
...Crnih na svakom ćošku

Goran

pre 5 godina

Ali Jokić nije 2.13 već 2.08. Ne znam da li to nešto menja u pogledu liste večitih tripldablera na poziciji centra.
(red john, 4. decembar 2018 19:49)

Problem je u tome sto je 3 godine unazad svuda stajalo da je Jokic visok 208cm, i ako je to potpuna glupost i nelogicnost za svakog ko je imao oci !
Stojakovic je visok 206cm, sto bi znacilo da je Jokic kao centar visi samo 2cm, a recimo pored Nurkica na terenu ne vidite nikakvu razliku.

Samo sam cekao da promene zvanicnu visinu i isprave gresku, ove godine su to i uradili.

Džoni

pre 5 godina

Pa ove sezone je imao šanse još 4 puta, falilo mu je po jedan skok ili asistencija
(QQ-LELE, 04. decembar 2018 21:07)

Falilo je njemu da čudo bude veće u dve utakmice po par poena za tripl dabl? Malo je igrača(ako ih je i bilo) da su pravili dabl dabl učinke sa skokovima i asistencijama a da su falili poeni? Eto on je i to ove sezone uspeo mislim na dva meča?

Slovenija, EU

pre 5 godina

@dragan-borča - znači plejevi ne mogu da upišu 10 asista zbog brze igre, a Jokić može? A mogu upisati 32 poena... ajde molim te...