Nedelja, 02.12.2018.

23:23

Kada je i Fergusonu smešno

Izvor: B92

Kada je i Fergusonu smešno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

AlexGunner3

pre 5 godina

očima ga nisam mogao gledati, ali kad se kaže sir Ferguson treba da se ustane... sada se najbolje vidi sva njegova veličina, kada United izgleda ovako kako izgleda... možda i najveći manager svih vremena...

веверица

pre 5 godina

фергусон је један од највећих феномена. требало би тема (фељтон) само о њему. никада није био међу најбољим тактичарима од тренера, који чита игру противника и прави им смицалице, али мислим да баш он трансформисао фудбал од игре у којој су "радилице" на терену претрчавале по 4-5 километара, до овога што данас имамо где сваки играч претрчи по 10+ километара. мислим да је његов јунајтед први који је почео да игра са том огромном енергијом и брзином и то свих 90 минута и управо зато и јесте настао "ферги" тајм. јер противник више не може да стоји на ногама, а они и даље "раде".
а да се не лажемо, у последњој фергусоновој сезони одбрана манчестера је била у саставу рафаел-видић-фердинанд-евра (далеко набоља на свету), а после тога имамо неке фил џонс, смолинг, ово оно.
све те главне екипе имају паклене штопере и бекове, само манчестер играче који нису ни за лигу шампиона, камоли за трофеје. свака озбиљна екипа креће изградњу тима од штопера. свака. само је јунајтед кренуо од погбе и златана. да ли су могли довести два већа кретена (и то не мислим у позитивном смислу)? тешко...
дакле својевремено су куповали најбоље доступне и недоступне штопере (стам, фердинанд, видић - то је еквивалент када би данас довели ван дајка, кулибалија, варана..), а сад? бекове им играју валенсија и ешли јанг?! смешно. није само до тренера, него је пре свега до менаџмента. њима са таквом трансфер политиком више не може ни један тренер да помогне.

zvizdoje

pre 5 godina

Tekst je bombona. Svaka cast na analizi. Pptpusjem kao kolega. Nije Murinjo kriv,vec nesposobna uprava koja dovodi nesppsobnog trenera kojeg je vreme pregazilo pa jos zivi u proslosti od pre 15 godina.

scholes

pre 5 godina

Jedno je sigurno: Murinja posle Mančestera niko od vrhunskih klubova neće hteti i to ne samo zbog loših rezultata, mnogim vrhunskim trenerima dođe krizni period, već i zbog odbijanja da preuzme odgovornost za iste i da ostavku. Što se kaže "zinulo mu d*** za parama". Da ne pričam o drugim lošim stvarima kojima narušava ugled jednog velikana kao što je Junajted.

The Specifican One

pre 5 godina

Od stranih klubova, otkad znam za sebe navijam za Mančester Junajted i nažalost teško je ne složiti se sa svim što je rečeno u ovom tekstu. Nadam se boljim vremenima za nekoliko sezona, pre svega kvalitetnijem fudbalu. Nije mučno to što ne osvajaju trofeje kao nekad, svako ima oscilacije. Ali mučno ih je gledati. :(

raca

pre 5 godina

Feguson je po meni veliki krivac za ovakvo stanje MU, jer je ostavio istrosenu ekipu (punu penzionera) i otisao u penziju.
Trebao je podmladiti ekipu pa onda otici.
On je za to imao autoritet i moc.

Mad4Red

pre 5 godina

Odavno je MU postao marketnig a ne klub koji volim... Iskreno ovde treba dobar remont kluba, ali ajde sad ti nateraj dečka od 18 godina u top formi da predje pre u UTD a ne u Liverpul, Siti trenutno popularne klubove jer iskreno imaju plan program dobre trenere dobru atmosferu, jer u UTD ako dodje ne zna ušta se upušta jer ne znam čini mi se da je haos opšte rasulo, kola krenula nizbrdo... Nije bitno Glejzerima koji su na tabeli bitno im je koliko je njihovo na kraju godine, Ed Vudvrod ne ume više da ubode dobrog igraca ne vredi očigledno treba im i sportski direktor nov a to može jedino neka legenda kluba iskreno tipa Skols, Gigs i tome slično neko sa novom energijom, tako i treba da dodje nov trener iskreno Zidan bi bio kao pravo resenje, pun energije sa vidjenjem modernog fudbala... Iskreno Man Utd je i biće pored Liverpula najveći klub na Ostrvu... Ali trenutno je krenulo nizbrdo mora neko da povuče ručnu i da pogura klub na stare staze slave... A to jedino može totalnim remontom kluba igrača stručnog štaba...

nemi posmatrač

pre 5 godina

Slažem se, ama baš sa svim u tekstu. Navijač sam Mufc više od 20 godina. Mislim da je Mojes u startu toliko devastirao klub da posle njega više nije bilo ni bitno ko će sesti u trenersku klupu. Potuno je promenio filozofiju igre te prema tome i igrače. Agonija se samo produžavala sa Van Galom koji realno i nije mogao napraviti ništa s onim sa čim je raspolagao. Za one mlađe navijače ako ih u opšte ima, pogledajte zadnjih 15-20 minuta bilo koje utakmice iz vremena Aleksa Fergusona. A naročito ako junajtedu rezultat nije odgovarao. Napadi u talasima, organizacija, strpljivost, hrabrost, čak i štoperi na protivničkoj polovini dok se ne slomi otpor protivničke odbrane. E kad se to vrati ponovo onda će i junajted biti onaj stari.

seljacka posla

pre 5 godina

Nogo spominju kako su Fergusonu davali dosta šanše, tek u šestoj godini na klupi je došao do titule, to jeste tačno, ali pre 30 godina, Mančester je bio dobar klub, a onda je pod Fergijem postao institucija, od koje se očekuje napad na titulu svake sezone, a Junajted već 5 godina nije ni blizu titule.
(Dzoni lik, 05. decembar 2018 13:33)

A ko je imperija u Engleskoj ako ne Mancrster Junajted, Siti sigyrno nije, ali ide ka tome, Arsenal nije osvojio nijedan veliki trofej vec 14 godina, Celzi je od kada ih je Abramovic kupio stao na noge i konstantan je koliko toliko(jedna dobra sezona pa jedna losa), Liverpul zivi od stare slave, ali je ipak pored Junajteda najveci klub u Engleskoj i moze se nazvati imperijom kao i Junajted.

Bluberi2TYÝÝÝSXCCy

pre 5 godina

Ovo je komentar prepaljenon navijača sa UTD foruma.
Balavljenje na Fergusona, Glaserovi i Vudvord analfabete u sportu...
Jako veliki, da ne kažem upravo čak i presudni uticaj na ovakav kvalitativno bedni UTD je imao upravo Ferguson koji je ostavaio mator, izraubovan i prezasićen tim.
Jako je teško, kada to naravno znaju i drugi, remontovati kompletan tim a ne potrošiti milijardu.
Murinjo je samo poslednji u lancu koji je naišao na situaciju kakva jeste. Možda i jeste prevazidjem kao trener ali kada mu kao glabnu zvezdu za 100 mil. dovedu retardirano smeće koje ni po čemu ne zaslužuje ni 20% te cene, onda je dno blizu.
Meni drag klub, decenijama da se ne bi usplahirili dežurni unitedovci, je MCY.
Ako ove slabije iz Mančestera nije sramota, neka prepišu recept i počnu da ulažu u mlade igrače i, uz dobar skauting, rezultati će doći.

low kick po noga

pre 5 godina

jedino vracanje tima na stare dane slave jeste da vrate bracu nevil,gigsa i ostale stare igrace iz najace ere i da pocnu polako da grade iznutra temelje za jaki junajted. pa tek onda da traze igrace. ne moraju biti skupi al moraju biti borci za pocetak. nek uloze u taj napor minimum para.nek rasprodaju ove igrace jer ovo je zastidje i neka polako grade klub. vjerujem za 3godine bice vidljiv rezultat. ovaj tim sto sada igra ovo su takvi promasaji da ja ne mogu da vjerujem ko igra u klub.

maradona

pre 5 godina

Odlican tekst. Jedino je pogresno sto se o MU govori kao o fudbalskom klubu jer je ta firma odavno promenila delatnost i postala marketinska agencija. Dobri igraci se prodaju jer ne izgledaju lepo pa ne mogu da se koriste u svrhu reklamiranja dresova i sportske opreme a dovode se fazani tipa Pogbe i brojnih drugih. Navijaci bi trebalo da najure te prodavce satova i dijamanata koji su im uzurpirali klub, a ne razumeju kulturu ostrvskog fudbala. A sto se Fergie time-a tice jedan veliki navijac MU je odavno rekao najsladje je dobiti na kradju. Nepostojecim penalom u poslednjem minutu zaustavnog vremena po mogucstvu. Ne zaboravimo da im je u poslednjoj Fergijevoj sezoni sudjeno cak 12 penala, a Arsenalu primera radi tri, Liverpulu pet i tako dalje. Ukratko dobijaju to sto su zasluzili.

Dusan

pre 5 godina

@Mladen
Apsolutno se slazem sa tvojim komentarom.
Dodao bih nesto. Ferguson je godinama kupovao mlade ne-afirmisane igrace po celom svetu i davao im sansu dok neki od njih ne bi pokazali kvalitet. Murinjo to ne radi!(mozda je i do uprave!)
Razmislite malo:Matic dolazi u Utd i igra fenomenalno 2-3 meseca i onda nista! Pogba takodje! Zlatan, Lukaku, Baili, itd... Sve ih je Murinjo unistio! Ok, Sanches je promasaj veka ali ko je tu kriv, ko ga je doveo?
Murinjo osvaja Uefa ali nije on 100% zasluzan. Tvrdim da je to do van Gal-a skoro 50%.
Kada se sada pogleda, nije to lose sa van Gal-om izgledalo jer je iznedrio mnoge talente ali nazalost posle ih je Murinjo potpuno unistio.

Mladen

pre 5 godina

@Back in Black
Delimično mogu da se složim s tobom, ali ipak mislim da je najveći krivac ovde trener. Prvo, svi igrači koje ima u timu su nazadovali ili ostali na istom nivou na kojem su bili od kada ih vodi - nisu Pogba, Matić, Lukaku, Sancez i ostali zaboravili da igraju lopte, već jednostavno nešto ne štima u trening procesu. Drugo, s igračima koje ima trenutno ne može da igra ono što on forsira. Gledati MU je pravo mučenje, odigraju dobro poluvreme u 5 utakmica. Igraju sa ekipama sa začelja na gol manje, kalkulišu, deluluju pogubljeno, po nekada čak i smešno na terenu. S jačim ekipama ih nema nigde, ne mogu da se povežu, pas igra ne postoji. Treće, cela atmosfera oko njega čini se nije zdrava - ranije je svojim izjavama skidao pritisak s ekipe. Sada otvoreno priča da sa igračima koje ima ne može da osvoji titulu. Neprofesionalno krajnje. Podsećanja radi, Ferguson je titule osvajao sa Park-om, Fletcher-om, Carik-om, Nani-em, Anderson-om, Valencia-om, Young-om, veteranima Schols-om, Gigs-om. Murinho je pride ušao u sukob sa svima, ima takav ugovor da ne mogu baš lako da ga otpuste (odraće ih), a sam da da otkaz neće jer je svojeglav. Na sve to imate i nesposobnu marketing i isntagram upravu koja nema ni sluha, ni razumevanja za dešavanja u modernom fudbalu. Napraviše farsu od kluba koji je 25 godina bio primer - jedan trener, timčina, publika, uprava. I uvek zabavan fudbal za gledanje.

glejzeri nazad preko bare

pre 5 godina

Neko pomenu ovde da je klub prodat pogresnim ljudima. Tacno, ljudima koji evropski fudbalski klub gledaju kao na celicanu u Pitsburgu, i tako se prema njemu i odnose

артиљерац

pre 5 godina

ја сам,претпостављам,старији од свих вас који коментаришете,па је нормално да
и дуже памтим.Слажем се с коментарима око лоших аквизиција у МУТД,од кад је
Фергусон отишао.Али,и Фергусон је имао промашаја.Данас је други проблем.Мурињо
је ПОТРОШЕН тренер.Он је некада био добар тренер,сад се истрошио,готово је.
Он не може ништа ново,ни позитивно да пружи.Отаљава посао,УЗИМА паре,и то је то.Резултата нема.

Red Veteran

pre 5 godina

Iskreno, kao veliki i stari navijač Jedinstva iz Mančestera, mogu reći da u tekstu ima dosta istine ali i preterivanja. Nije tako sve crno kao što piše i nisu potrebne neke ogromne promene da bi tim na terenu pokazivao više. Par novih igrača i pozitivnost trenera bi donelo mnogo bolje rezultate. Znamo da je klub moćan i ima velike novce, dakle nije i neće propasti financijski što bi bila druga priča. Ove sezone ništa nije krenulo po planu a kad se dodaju povrede i loša forma Matića, Pogbe i Lukakua nije ni čudo što je tim sedmi na tabeli. Junajted je prošle sezone bio drugi ispred veoma favorizovanog Spursa, Liverpula, Arsenala i Čelsija. Sve timove u gornjem delu tabele su bar jednom pobedili a finale FA kupa su izgubili golom iz penala. Murinja treba 100% podržati i dati mu novce (poznat je kao trener koji puno troši a to je uprava znala) ili ga oterati već sutra i krenuti sve iz početka s novim trenerom i novim tehničkim direktorom što bi garantovalo još mnogo posnih sezona. No, sačekajmo kraj sezone da se vidi kako stvari stoje. "It ain't over till the fat lady sings!"
Na kraju, zašto ne napišete članak o Liverpulu koji 29 godina nije osvojio prvenstvo a u zadnjih 12 godina imaju samo jedan trofej (Liga kup i to dobijen na penale protiv "moćnog" Kardifa). Da vidimo da li će Klop i Salah napokon uzeti neki trofej ove sezone kao što to medija s velikom pompom najavljuje...

santorini

pre 5 godina

Imam 29 godina i drago mi je sto sam u djetinstvu mogao da gledam najbolji fudbal, 90-ih i pocetkom novog milenijuma. To je bila `romantika`, fudbal prije svega, a danas su to kako rekoste u tekstu korporacije koje prave pare a ne igrace. Menadzeri, mesetari, igraci kojima je bitnije da pocupaju obrve i odu u solarijum nego da odrade trening i poboljsaju nesto u igri, da se nadigravaju i bore za neki trofej a ne za jos koji milion na racunu. Imam osjecaj da ce se vrijednost igraca u buducnosti mjeriti sa time koliko ima pratilaca na Instagramu, ode sve u ....

Salence

pre 5 godina

Izbegavam da komentarisem Junajted, ali sad moram, posle ovog teksta koji pogadja u centar.
Njihova boljka se zove Dugogodisnja pogresna kupovina, i leci se lekom koji se zove Dugogodisnja ISPRAVNA kupovina. Samo sto je za delovanje tog leka potrebno puno vremena... I ne leci se prostom izmenom trenera (Mojes/Van Gal/Murinjo), jer nista nisu i nista i nece uraditi, jer mnogi drugi preduslovi nisu ispunjeni. Klub je prodat pogresnim ljudima, klupske legende se nazivaju neprijateljima i guraju u cosak, sto je osobina najbednijih klubova. Ne finansijski, vec moralno. Ne vidim im spas na vidiku, kula od karata ce se jednom (uskoro?) srusiti. Svaku kartu u toj kuli posmatram kao jedan od problema Mancester Junajteda. Nagomilavas ih jednu na drugu, i rusenje je u jednom trenutku - neminovno.

Tito toto idioto!

pre 5 godina

Čuj ovog 'lažna imperija', sine pa ti si još mali da bi shvatio neke stvari.Očigledno je da su traume ostavile posledice.

Demos

pre 5 godina

Za sadašnje stanje u klubu najodgovorniji je upravo Ferguson. Jednostavno je bio previše uspešan i nema menadžera koji bi mogao da ga zameni. Čovek koji je znao da vidi pravi potencijal svojih igrača i da od njih napravi igraćine. Jednog Bekama, Ronalda, Skolsa, Gigsa, Vidića, Ferdinanda i mnoge, mnoge druge. Što je još važnije, znao je da stvori bazu tima od manje atraktivnih igrača ali radilica na terenu tako sa kada su i zvezde tima Bekam i kasnije Ronaldo otišli iz kluba to se nije osetilo na terenu. Ima mnogo dobrih trenera ali jedan je Ferguson.

Dzoni lik

pre 5 godina

Nogo spominju kako su Fergusonu davali dosta šanše, tek u šestoj godini na klupi je došao do titule, to jeste tačno, ali pre 30 godina, Mančester je bio dobar klub, a onda je pod Fergijem postao institucija, od koje se očekuje napad na titulu svake sezone, a Junajted već 5 godina nije ni blizu titule.

theinternetmaster

pre 5 godina

Ja apsolutno mislim da ovde više nije samo do trenera, već je mnogo toga pogrešno i u pristupu igrača. Uplašeni su, zbunjeni, a mnogi i nedovoljno vešti. Mediji im ne pomažu pritom, jer se i najmanja glupost preuveličava, i stvara dodatni pritisak. Neće se skoro izvući.

МНОГО ЈЕ КУМЕ..

pre 5 godina

Вратио се Манчестер тамо где му је било место пре Фергусона, у средину табеле. Укапирали Енглези да фудбал у Енглеској није само МУ, већ да постоје и други клубови. Моје предвиђање од пре 12-15 година се остварило. Крај лажне империје.

.

pre 5 godina

mu je bio guran od strane engleskog saveza za skine sa trona liverpul po broju titula. poznat je izraz fergie time, otkucajte na netu i vidite u koliko nadohnada sudiskog vremena su davali odlučujuće golove i šta su sudije tolerisale i dosuđivale za mu.
inače šta bi oni da večno budu na vrhu. moraš i da padneš da bi se uzdigao.

Vanja LFC

pre 5 godina

Nicija nije gorela do zore...nasa stara izreka kaze. Nekada veliki HSV je pao na nikada niže grane. Liverpool je svoja senka iz 70-ih i 80-ih, Milan, Inter, Olympic...
Imati velike zvezde u timu ne garantuje uspeh. Man Utd je opasno promasio sa izborom trenera nakon odlaska Fergusona. Imaju oni tim za vrh ali ih odnos trener-iģraci, u stvari trener-ostatak sveta onemogucuje u tome.

Back in Black

pre 5 godina

I velikom Ser Aleksu Fergusonu je trebalo šest godina da osvoji titulu,danas se od trenera ocekuju rezultati odmah.Ne branim Murinja ali mislim da je on imao dobru viziju kako to da izgleda, jos je doveo Matica da pokriva Pogbu,ima dva velika talenta Martiala i Rashforda,napadaca Lukakua i na kraju je doveo Sanceza, tu ima jos dobrih i iskusnih igaraca, malo škripi u odbrani ali nije to loše trebalo da izgleda.I sta mu se desi,desi mu se Pogba ladovina,Lukaku totalno van forme,Matic van forme,Sancez koji je vazio za jedno od najvecih pojacanja totalno pogubljen.Martial i Rashford toplo hladno,odbrana užas, u takvoj situaciji deset trenera ne mogu da ti pomognu.Ako se neko seti kako je Inter kidao,kako su veterani grizli na terenu bas zbog Murinja e ovi igraci u Mancesteru su totalno kontra.Ali opet je on sa njima uspeo da osvoji Ligu UEFA i Kup,a ta Liga UEFA im je bila veoma bitna jer su zbog nje i igrali Ligu sampiona.Jos da dodam da je on doveo samo par igraca a da mu ovi iz uprave i gazda nisu bas isli po volji.

ko-ometator

pre 5 godina

Ferguson je trener koji se jednom radja ali treba naglasiti i da je i on gresio. A poslednja njegova greska je sto nije mogao da ode normalno nego je ostao da se mesa u klubu i po odlasku trazio da Mojes bude njegov naslednik iako je i tada Murinjo bio spreman da preuzme. Mojes je od onakve ekipe sampiona ocigledno nedorastao zadatku napravio senke od igraca. Dovoljan je primer sto je od Vidica trazio da gleda kako igra Phil Jagielka i uci... posle dolazi Van Gaal koji nasledjuje rasulo i nesistemsko ulaganje i dovodjenje i dolazi Murinjo koji nasledjuje sve to i koji treba od gomile preplacenih fudbalera i talenata napravi ekipu a uz sve to mesa se Wudvard. Uprava Man Utd treba da shvati da problem nije samo u trenerima i igracima...

nmnlkk

pre 5 godina

Nije Fergi "napustio brod na vreme". On je taj brod napravio. Za mene je on najbolji trener svih vremena, iako sam (u Engleskoj) navijac Liverpula.

Rade

pre 5 godina

Odličan tekst, ova braća Glazer misle da su negde u Americi,gluoaci neviđenih razina i upropastiče ikonu Manchestera definitivno. Ćim se Sir Alex penzionisao,istovremeno je poćela da pada forma i samopouzdanje igračima, pogotovo najboljemu Wayne Rooneyu. I tada je krenulo sve nizbrdo. Gde im je bila pamet, da prodaju ovakav klub ovom dvojci neznalaca. Kobna greška. Promenti totalno sve osim golmana i dovesti stare prijatelje i bivše igrače, da se uspostavi sistem,pa čak anagažovati Alexa ako je pri moći, da ih savetuje.

ac72

pre 5 godina

@" Došao je do toga da je po "Forbsovoj" listi najvrednijih fudbalskih klubova poslednje dve godine ispred Reala i Barselone."
Dok god je tako ne morate se brinuti za Man Utd. Kriza rezultata je prolazna i prevaziće se ako klub ostane finansijski stabilan. Kada nestane novca, e to su ozbiljni problemi ili možda početak kraja. A ovo? Dve - tri vezane pobjede, neki dobijen derbi ( večeras je prilika) ,u gostima, protiv jačih ekipa i to je to. Pa na kraju krajeva, zar nisu nedavno dobili toliko hvaljeni Juventus u gostima i još su u igri na svim frontovima. Važno je da ima para, igra će doći.

Petar

pre 5 godina

Pa taj Ferguson je napustio tim u raspadu! Osvojio titulu sa najstarijim timom i otisao u penziju znajuci da ce sa njim otici gotovo ceo tim zbog starosti. Iza sebe je ostavio klub bez prvog tima kome je trebao totalni remont

Beograd

pre 5 godina

Naravno da je smesno i Fergiju kad ovaj portugalski klovn od trenera igra ziherasku kukavicku igru. Najgori trener u istoriji MU koga su mogli da dovedu je upravo samoprozvani Posebni specijac. Lik urusava klub i instituciju kakav je bio brend MU. Sto pre ga oteraju utoliko bolje po njih.

milos

pre 5 godina

Provalili su svi Murinja zreo je za reprezentaciju . Zidan treba sto pre da preuzme MAN UTD . Nadam se samo da ce neko drugi uzeti titulu a ne M.City . Postaje dosadno i tek ce ako se Pep zainati . Ovaj nema sanse da uzme titulu narednih 100 godina .

GM

pre 5 godina

Otici ce i Murinjo...

Ali kada klub potrosi i kupi samo Freda i proda Blinda, pritom isticu ugovori 10 igraca i niko ne produzuje, odnosno njih bas briga da rizikuju povredu i cekaju januar da vec potpisu neki predugovor... sta ko ima da ocekuje.

Nesposobna uprava, ne dokazani ljudi i fudbalski radnici bez rezultata.

alexinjo

pre 5 godina

Sjajan text.A instagram generacija igraca koja sluzi samo za jake sponzorkse ugovore ( i ne moraju da igraju ako im se taj dan ne igra) je sjajan opis stanja u fudbalu.

seljacka posla

pre 5 godina

kao slag za kraj - arsenal ih razvali veceras!
(bvdp, 05. decembar 2018 12:46)

Ne bih se slozio sa tobom, Junajted koliko god da je los nije ekipa za potcenjivanje, to se videlo protiv Juvea(nezasluzena pobeda, ali je ipak pobeda), a ni Murinjo nije za potcenjivanje, to se videlo u Portu i Interu, pa i 2 mesto prosle godine je uspeh pored ekipa kao sto je Liverpul, Arsenal, Totenhem, Celzi, jer kao sto bi rekao Zivac u Kenguru ,,Mancester nema tim"

room 1408

pre 5 godina

Covek koji je od Machester united-a napravio instituciju.Bio je jak Manchester united i pre sir Alex-a ali ono sto je on od njih napravio za vreme njegovog mandata treba bistu pored Besta da mu urade ispred stadiona...I onda dodje Murinjo i sve to poništi sa svojih 8 stopera i 2 zadnja vezna....

BOSS

pre 5 godina

Ljudi ja ne zelim da branim Murinja,al puno toga ima do ekipe. Pa iz nekih primjera se vidi dobro,a ja bi bas volio da dodje Zidan i da ima 500 miliona za pojacanja,mislim da ce tesko nesto napravit!!! Njima treba totalni remont,osim golmana i mozda jos 2-3 igraca.

alexinjo

pre 5 godina

Sjajan text.A instagram generacija igraca koja sluzi samo za jake sponzorkse ugovore ( i ne moraju da igraju ako im se taj dan ne igra) je sjajan opis stanja u fudbalu.

room 1408

pre 5 godina

Covek koji je od Machester united-a napravio instituciju.Bio je jak Manchester united i pre sir Alex-a ali ono sto je on od njih napravio za vreme njegovog mandata treba bistu pored Besta da mu urade ispred stadiona...I onda dodje Murinjo i sve to poništi sa svojih 8 stopera i 2 zadnja vezna....

milos

pre 5 godina

Provalili su svi Murinja zreo je za reprezentaciju . Zidan treba sto pre da preuzme MAN UTD . Nadam se samo da ce neko drugi uzeti titulu a ne M.City . Postaje dosadno i tek ce ako se Pep zainati . Ovaj nema sanse da uzme titulu narednih 100 godina .

Beograd

pre 5 godina

Naravno da je smesno i Fergiju kad ovaj portugalski klovn od trenera igra ziherasku kukavicku igru. Najgori trener u istoriji MU koga su mogli da dovedu je upravo samoprozvani Posebni specijac. Lik urusava klub i instituciju kakav je bio brend MU. Sto pre ga oteraju utoliko bolje po njih.

nmnlkk

pre 5 godina

Nije Fergi "napustio brod na vreme". On je taj brod napravio. Za mene je on najbolji trener svih vremena, iako sam (u Engleskoj) navijac Liverpula.

GM

pre 5 godina

Otici ce i Murinjo...

Ali kada klub potrosi i kupi samo Freda i proda Blinda, pritom isticu ugovori 10 igraca i niko ne produzuje, odnosno njih bas briga da rizikuju povredu i cekaju januar da vec potpisu neki predugovor... sta ko ima da ocekuje.

Nesposobna uprava, ne dokazani ljudi i fudbalski radnici bez rezultata.

BOSS

pre 5 godina

Ljudi ja ne zelim da branim Murinja,al puno toga ima do ekipe. Pa iz nekih primjera se vidi dobro,a ja bi bas volio da dodje Zidan i da ima 500 miliona za pojacanja,mislim da ce tesko nesto napravit!!! Njima treba totalni remont,osim golmana i mozda jos 2-3 igraca.

Demos

pre 5 godina

Za sadašnje stanje u klubu najodgovorniji je upravo Ferguson. Jednostavno je bio previše uspešan i nema menadžera koji bi mogao da ga zameni. Čovek koji je znao da vidi pravi potencijal svojih igrača i da od njih napravi igraćine. Jednog Bekama, Ronalda, Skolsa, Gigsa, Vidića, Ferdinanda i mnoge, mnoge druge. Što je još važnije, znao je da stvori bazu tima od manje atraktivnih igrača ali radilica na terenu tako sa kada su i zvezde tima Bekam i kasnije Ronaldo otišli iz kluba to se nije osetilo na terenu. Ima mnogo dobrih trenera ali jedan je Ferguson.

seljacka posla

pre 5 godina

kao slag za kraj - arsenal ih razvali veceras!
(bvdp, 05. decembar 2018 12:46)

Ne bih se slozio sa tobom, Junajted koliko god da je los nije ekipa za potcenjivanje, to se videlo protiv Juvea(nezasluzena pobeda, ali je ipak pobeda), a ni Murinjo nije za potcenjivanje, to se videlo u Portu i Interu, pa i 2 mesto prosle godine je uspeh pored ekipa kao sto je Liverpul, Arsenal, Totenhem, Celzi, jer kao sto bi rekao Zivac u Kenguru ,,Mancester nema tim"

glejzeri nazad preko bare

pre 5 godina

Neko pomenu ovde da je klub prodat pogresnim ljudima. Tacno, ljudima koji evropski fudbalski klub gledaju kao na celicanu u Pitsburgu, i tako se prema njemu i odnose

артиљерац

pre 5 godina

ја сам,претпостављам,старији од свих вас који коментаришете,па је нормално да
и дуже памтим.Слажем се с коментарима око лоших аквизиција у МУТД,од кад је
Фергусон отишао.Али,и Фергусон је имао промашаја.Данас је други проблем.Мурињо
је ПОТРОШЕН тренер.Он је некада био добар тренер,сад се истрошио,готово је.
Он не може ништа ново,ни позитивно да пружи.Отаљава посао,УЗИМА паре,и то је то.Резултата нема.

Back in Black

pre 5 godina

I velikom Ser Aleksu Fergusonu je trebalo šest godina da osvoji titulu,danas se od trenera ocekuju rezultati odmah.Ne branim Murinja ali mislim da je on imao dobru viziju kako to da izgleda, jos je doveo Matica da pokriva Pogbu,ima dva velika talenta Martiala i Rashforda,napadaca Lukakua i na kraju je doveo Sanceza, tu ima jos dobrih i iskusnih igaraca, malo škripi u odbrani ali nije to loše trebalo da izgleda.I sta mu se desi,desi mu se Pogba ladovina,Lukaku totalno van forme,Matic van forme,Sancez koji je vazio za jedno od najvecih pojacanja totalno pogubljen.Martial i Rashford toplo hladno,odbrana užas, u takvoj situaciji deset trenera ne mogu da ti pomognu.Ako se neko seti kako je Inter kidao,kako su veterani grizli na terenu bas zbog Murinja e ovi igraci u Mancesteru su totalno kontra.Ali opet je on sa njima uspeo da osvoji Ligu UEFA i Kup,a ta Liga UEFA im je bila veoma bitna jer su zbog nje i igrali Ligu sampiona.Jos da dodam da je on doveo samo par igraca a da mu ovi iz uprave i gazda nisu bas isli po volji.

Salence

pre 5 godina

Izbegavam da komentarisem Junajted, ali sad moram, posle ovog teksta koji pogadja u centar.
Njihova boljka se zove Dugogodisnja pogresna kupovina, i leci se lekom koji se zove Dugogodisnja ISPRAVNA kupovina. Samo sto je za delovanje tog leka potrebno puno vremena... I ne leci se prostom izmenom trenera (Mojes/Van Gal/Murinjo), jer nista nisu i nista i nece uraditi, jer mnogi drugi preduslovi nisu ispunjeni. Klub je prodat pogresnim ljudima, klupske legende se nazivaju neprijateljima i guraju u cosak, sto je osobina najbednijih klubova. Ne finansijski, vec moralno. Ne vidim im spas na vidiku, kula od karata ce se jednom (uskoro?) srusiti. Svaku kartu u toj kuli posmatram kao jedan od problema Mancester Junajteda. Nagomilavas ih jednu na drugu, i rusenje je u jednom trenutku - neminovno.

theinternetmaster

pre 5 godina

Ja apsolutno mislim da ovde više nije samo do trenera, već je mnogo toga pogrešno i u pristupu igrača. Uplašeni su, zbunjeni, a mnogi i nedovoljno vešti. Mediji im ne pomažu pritom, jer se i najmanja glupost preuveličava, i stvara dodatni pritisak. Neće se skoro izvući.

Dzoni lik

pre 5 godina

Nogo spominju kako su Fergusonu davali dosta šanše, tek u šestoj godini na klupi je došao do titule, to jeste tačno, ali pre 30 godina, Mančester je bio dobar klub, a onda je pod Fergijem postao institucija, od koje se očekuje napad na titulu svake sezone, a Junajted već 5 godina nije ni blizu titule.

ko-ometator

pre 5 godina

Ferguson je trener koji se jednom radja ali treba naglasiti i da je i on gresio. A poslednja njegova greska je sto nije mogao da ode normalno nego je ostao da se mesa u klubu i po odlasku trazio da Mojes bude njegov naslednik iako je i tada Murinjo bio spreman da preuzme. Mojes je od onakve ekipe sampiona ocigledno nedorastao zadatku napravio senke od igraca. Dovoljan je primer sto je od Vidica trazio da gleda kako igra Phil Jagielka i uci... posle dolazi Van Gaal koji nasledjuje rasulo i nesistemsko ulaganje i dovodjenje i dolazi Murinjo koji nasledjuje sve to i koji treba od gomile preplacenih fudbalera i talenata napravi ekipu a uz sve to mesa se Wudvard. Uprava Man Utd treba da shvati da problem nije samo u trenerima i igracima...

Red Veteran

pre 5 godina

Iskreno, kao veliki i stari navijač Jedinstva iz Mančestera, mogu reći da u tekstu ima dosta istine ali i preterivanja. Nije tako sve crno kao što piše i nisu potrebne neke ogromne promene da bi tim na terenu pokazivao više. Par novih igrača i pozitivnost trenera bi donelo mnogo bolje rezultate. Znamo da je klub moćan i ima velike novce, dakle nije i neće propasti financijski što bi bila druga priča. Ove sezone ništa nije krenulo po planu a kad se dodaju povrede i loša forma Matića, Pogbe i Lukakua nije ni čudo što je tim sedmi na tabeli. Junajted je prošle sezone bio drugi ispred veoma favorizovanog Spursa, Liverpula, Arsenala i Čelsija. Sve timove u gornjem delu tabele su bar jednom pobedili a finale FA kupa su izgubili golom iz penala. Murinja treba 100% podržati i dati mu novce (poznat je kao trener koji puno troši a to je uprava znala) ili ga oterati već sutra i krenuti sve iz početka s novim trenerom i novim tehničkim direktorom što bi garantovalo još mnogo posnih sezona. No, sačekajmo kraj sezone da se vidi kako stvari stoje. "It ain't over till the fat lady sings!"
Na kraju, zašto ne napišete članak o Liverpulu koji 29 godina nije osvojio prvenstvo a u zadnjih 12 godina imaju samo jedan trofej (Liga kup i to dobijen na penale protiv "moćnog" Kardifa). Da vidimo da li će Klop i Salah napokon uzeti neki trofej ove sezone kao što to medija s velikom pompom najavljuje...

santorini

pre 5 godina

Imam 29 godina i drago mi je sto sam u djetinstvu mogao da gledam najbolji fudbal, 90-ih i pocetkom novog milenijuma. To je bila `romantika`, fudbal prije svega, a danas su to kako rekoste u tekstu korporacije koje prave pare a ne igrace. Menadzeri, mesetari, igraci kojima je bitnije da pocupaju obrve i odu u solarijum nego da odrade trening i poboljsaju nesto u igri, da se nadigravaju i bore za neki trofej a ne za jos koji milion na racunu. Imam osjecaj da ce se vrijednost igraca u buducnosti mjeriti sa time koliko ima pratilaca na Instagramu, ode sve u ....

nemi posmatrač

pre 5 godina

Slažem se, ama baš sa svim u tekstu. Navijač sam Mufc više od 20 godina. Mislim da je Mojes u startu toliko devastirao klub da posle njega više nije bilo ni bitno ko će sesti u trenersku klupu. Potuno je promenio filozofiju igre te prema tome i igrače. Agonija se samo produžavala sa Van Galom koji realno i nije mogao napraviti ništa s onim sa čim je raspolagao. Za one mlađe navijače ako ih u opšte ima, pogledajte zadnjih 15-20 minuta bilo koje utakmice iz vremena Aleksa Fergusona. A naročito ako junajtedu rezultat nije odgovarao. Napadi u talasima, organizacija, strpljivost, hrabrost, čak i štoperi na protivničkoj polovini dok se ne slomi otpor protivničke odbrane. E kad se to vrati ponovo onda će i junajted biti onaj stari.

Vanja LFC

pre 5 godina

Nicija nije gorela do zore...nasa stara izreka kaze. Nekada veliki HSV je pao na nikada niže grane. Liverpool je svoja senka iz 70-ih i 80-ih, Milan, Inter, Olympic...
Imati velike zvezde u timu ne garantuje uspeh. Man Utd je opasno promasio sa izborom trenera nakon odlaska Fergusona. Imaju oni tim za vrh ali ih odnos trener-iģraci, u stvari trener-ostatak sveta onemogucuje u tome.

Mladen

pre 5 godina

@Back in Black
Delimično mogu da se složim s tobom, ali ipak mislim da je najveći krivac ovde trener. Prvo, svi igrači koje ima u timu su nazadovali ili ostali na istom nivou na kojem su bili od kada ih vodi - nisu Pogba, Matić, Lukaku, Sancez i ostali zaboravili da igraju lopte, već jednostavno nešto ne štima u trening procesu. Drugo, s igračima koje ima trenutno ne može da igra ono što on forsira. Gledati MU je pravo mučenje, odigraju dobro poluvreme u 5 utakmica. Igraju sa ekipama sa začelja na gol manje, kalkulišu, deluluju pogubljeno, po nekada čak i smešno na terenu. S jačim ekipama ih nema nigde, ne mogu da se povežu, pas igra ne postoji. Treće, cela atmosfera oko njega čini se nije zdrava - ranije je svojim izjavama skidao pritisak s ekipe. Sada otvoreno priča da sa igračima koje ima ne može da osvoji titulu. Neprofesionalno krajnje. Podsećanja radi, Ferguson je titule osvajao sa Park-om, Fletcher-om, Carik-om, Nani-em, Anderson-om, Valencia-om, Young-om, veteranima Schols-om, Gigs-om. Murinho je pride ušao u sukob sa svima, ima takav ugovor da ne mogu baš lako da ga otpuste (odraće ih), a sam da da otkaz neće jer je svojeglav. Na sve to imate i nesposobnu marketing i isntagram upravu koja nema ni sluha, ni razumevanja za dešavanja u modernom fudbalu. Napraviše farsu od kluba koji je 25 godina bio primer - jedan trener, timčina, publika, uprava. I uvek zabavan fudbal za gledanje.

Rade

pre 5 godina

Odličan tekst, ova braća Glazer misle da su negde u Americi,gluoaci neviđenih razina i upropastiče ikonu Manchestera definitivno. Ćim se Sir Alex penzionisao,istovremeno je poćela da pada forma i samopouzdanje igračima, pogotovo najboljemu Wayne Rooneyu. I tada je krenulo sve nizbrdo. Gde im je bila pamet, da prodaju ovakav klub ovom dvojci neznalaca. Kobna greška. Promenti totalno sve osim golmana i dovesti stare prijatelje i bivše igrače, da se uspostavi sistem,pa čak anagažovati Alexa ako je pri moći, da ih savetuje.

maradona

pre 5 godina

Odlican tekst. Jedino je pogresno sto se o MU govori kao o fudbalskom klubu jer je ta firma odavno promenila delatnost i postala marketinska agencija. Dobri igraci se prodaju jer ne izgledaju lepo pa ne mogu da se koriste u svrhu reklamiranja dresova i sportske opreme a dovode se fazani tipa Pogbe i brojnih drugih. Navijaci bi trebalo da najure te prodavce satova i dijamanata koji su im uzurpirali klub, a ne razumeju kulturu ostrvskog fudbala. A sto se Fergie time-a tice jedan veliki navijac MU je odavno rekao najsladje je dobiti na kradju. Nepostojecim penalom u poslednjem minutu zaustavnog vremena po mogucstvu. Ne zaboravimo da im je u poslednjoj Fergijevoj sezoni sudjeno cak 12 penala, a Arsenalu primera radi tri, Liverpulu pet i tako dalje. Ukratko dobijaju to sto su zasluzili.

The Specifican One

pre 5 godina

Od stranih klubova, otkad znam za sebe navijam za Mančester Junajted i nažalost teško je ne složiti se sa svim što je rečeno u ovom tekstu. Nadam se boljim vremenima za nekoliko sezona, pre svega kvalitetnijem fudbalu. Nije mučno to što ne osvajaju trofeje kao nekad, svako ima oscilacije. Ali mučno ih je gledati. :(

Petar

pre 5 godina

Pa taj Ferguson je napustio tim u raspadu! Osvojio titulu sa najstarijim timom i otisao u penziju znajuci da ce sa njim otici gotovo ceo tim zbog starosti. Iza sebe je ostavio klub bez prvog tima kome je trebao totalni remont

.

pre 5 godina

mu je bio guran od strane engleskog saveza za skine sa trona liverpul po broju titula. poznat je izraz fergie time, otkucajte na netu i vidite u koliko nadohnada sudiskog vremena su davali odlučujuće golove i šta su sudije tolerisale i dosuđivale za mu.
inače šta bi oni da večno budu na vrhu. moraš i da padneš da bi se uzdigao.

Tito toto idioto!

pre 5 godina

Čuj ovog 'lažna imperija', sine pa ti si još mali da bi shvatio neke stvari.Očigledno je da su traume ostavile posledice.

scholes

pre 5 godina

Jedno je sigurno: Murinja posle Mančestera niko od vrhunskih klubova neće hteti i to ne samo zbog loših rezultata, mnogim vrhunskim trenerima dođe krizni period, već i zbog odbijanja da preuzme odgovornost za iste i da ostavku. Što se kaže "zinulo mu d*** za parama". Da ne pričam o drugim lošim stvarima kojima narušava ugled jednog velikana kao što je Junajted.

Dusan

pre 5 godina

@Mladen
Apsolutno se slazem sa tvojim komentarom.
Dodao bih nesto. Ferguson je godinama kupovao mlade ne-afirmisane igrace po celom svetu i davao im sansu dok neki od njih ne bi pokazali kvalitet. Murinjo to ne radi!(mozda je i do uprave!)
Razmislite malo:Matic dolazi u Utd i igra fenomenalno 2-3 meseca i onda nista! Pogba takodje! Zlatan, Lukaku, Baili, itd... Sve ih je Murinjo unistio! Ok, Sanches je promasaj veka ali ko je tu kriv, ko ga je doveo?
Murinjo osvaja Uefa ali nije on 100% zasluzan. Tvrdim da je to do van Gal-a skoro 50%.
Kada se sada pogleda, nije to lose sa van Gal-om izgledalo jer je iznedrio mnoge talente ali nazalost posle ih je Murinjo potpuno unistio.

seljacka posla

pre 5 godina

Nogo spominju kako su Fergusonu davali dosta šanše, tek u šestoj godini na klupi je došao do titule, to jeste tačno, ali pre 30 godina, Mančester je bio dobar klub, a onda je pod Fergijem postao institucija, od koje se očekuje napad na titulu svake sezone, a Junajted već 5 godina nije ni blizu titule.
(Dzoni lik, 05. decembar 2018 13:33)

A ko je imperija u Engleskoj ako ne Mancrster Junajted, Siti sigyrno nije, ali ide ka tome, Arsenal nije osvojio nijedan veliki trofej vec 14 godina, Celzi je od kada ih je Abramovic kupio stao na noge i konstantan je koliko toliko(jedna dobra sezona pa jedna losa), Liverpul zivi od stare slave, ali je ipak pored Junajteda najveci klub u Engleskoj i moze se nazvati imperijom kao i Junajted.

веверица

pre 5 godina

фергусон је један од највећих феномена. требало би тема (фељтон) само о њему. никада није био међу најбољим тактичарима од тренера, који чита игру противника и прави им смицалице, али мислим да баш он трансформисао фудбал од игре у којој су "радилице" на терену претрчавале по 4-5 километара, до овога што данас имамо где сваки играч претрчи по 10+ километара. мислим да је његов јунајтед први који је почео да игра са том огромном енергијом и брзином и то свих 90 минута и управо зато и јесте настао "ферги" тајм. јер противник више не може да стоји на ногама, а они и даље "раде".
а да се не лажемо, у последњој фергусоновој сезони одбрана манчестера је била у саставу рафаел-видић-фердинанд-евра (далеко набоља на свету), а после тога имамо неке фил џонс, смолинг, ово оно.
све те главне екипе имају паклене штопере и бекове, само манчестер играче који нису ни за лигу шампиона, камоли за трофеје. свака озбиљна екипа креће изградњу тима од штопера. свака. само је јунајтед кренуо од погбе и златана. да ли су могли довести два већа кретена (и то не мислим у позитивном смислу)? тешко...
дакле својевремено су куповали најбоље доступне и недоступне штопере (стам, фердинанд, видић - то је еквивалент када би данас довели ван дајка, кулибалија, варана..), а сад? бекове им играју валенсија и ешли јанг?! смешно. није само до тренера, него је пре свега до менаџмента. њима са таквом трансфер политиком више не може ни један тренер да помогне.

МНОГО ЈЕ КУМЕ..

pre 5 godina

Вратио се Манчестер тамо где му је било место пре Фергусона, у средину табеле. Укапирали Енглези да фудбал у Енглеској није само МУ, већ да постоје и други клубови. Моје предвиђање од пре 12-15 година се остварило. Крај лажне империје.

ac72

pre 5 godina

@" Došao je do toga da je po "Forbsovoj" listi najvrednijih fudbalskih klubova poslednje dve godine ispred Reala i Barselone."
Dok god je tako ne morate se brinuti za Man Utd. Kriza rezultata je prolazna i prevaziće se ako klub ostane finansijski stabilan. Kada nestane novca, e to su ozbiljni problemi ili možda početak kraja. A ovo? Dve - tri vezane pobjede, neki dobijen derbi ( večeras je prilika) ,u gostima, protiv jačih ekipa i to je to. Pa na kraju krajeva, zar nisu nedavno dobili toliko hvaljeni Juventus u gostima i još su u igri na svim frontovima. Važno je da ima para, igra će doći.

Mad4Red

pre 5 godina

Odavno je MU postao marketnig a ne klub koji volim... Iskreno ovde treba dobar remont kluba, ali ajde sad ti nateraj dečka od 18 godina u top formi da predje pre u UTD a ne u Liverpul, Siti trenutno popularne klubove jer iskreno imaju plan program dobre trenere dobru atmosferu, jer u UTD ako dodje ne zna ušta se upušta jer ne znam čini mi se da je haos opšte rasulo, kola krenula nizbrdo... Nije bitno Glejzerima koji su na tabeli bitno im je koliko je njihovo na kraju godine, Ed Vudvrod ne ume više da ubode dobrog igraca ne vredi očigledno treba im i sportski direktor nov a to može jedino neka legenda kluba iskreno tipa Skols, Gigs i tome slično neko sa novom energijom, tako i treba da dodje nov trener iskreno Zidan bi bio kao pravo resenje, pun energije sa vidjenjem modernog fudbala... Iskreno Man Utd je i biće pored Liverpula najveći klub na Ostrvu... Ali trenutno je krenulo nizbrdo mora neko da povuče ručnu i da pogura klub na stare staze slave... A to jedino može totalnim remontom kluba igrača stručnog štaba...

zvizdoje

pre 5 godina

Tekst je bombona. Svaka cast na analizi. Pptpusjem kao kolega. Nije Murinjo kriv,vec nesposobna uprava koja dovodi nesppsobnog trenera kojeg je vreme pregazilo pa jos zivi u proslosti od pre 15 godina.

low kick po noga

pre 5 godina

jedino vracanje tima na stare dane slave jeste da vrate bracu nevil,gigsa i ostale stare igrace iz najace ere i da pocnu polako da grade iznutra temelje za jaki junajted. pa tek onda da traze igrace. ne moraju biti skupi al moraju biti borci za pocetak. nek uloze u taj napor minimum para.nek rasprodaju ove igrace jer ovo je zastidje i neka polako grade klub. vjerujem za 3godine bice vidljiv rezultat. ovaj tim sto sada igra ovo su takvi promasaji da ja ne mogu da vjerujem ko igra u klub.

Bluberi2TYÝÝÝSXCCy

pre 5 godina

Ovo je komentar prepaljenon navijača sa UTD foruma.
Balavljenje na Fergusona, Glaserovi i Vudvord analfabete u sportu...
Jako veliki, da ne kažem upravo čak i presudni uticaj na ovakav kvalitativno bedni UTD je imao upravo Ferguson koji je ostavaio mator, izraubovan i prezasićen tim.
Jako je teško, kada to naravno znaju i drugi, remontovati kompletan tim a ne potrošiti milijardu.
Murinjo je samo poslednji u lancu koji je naišao na situaciju kakva jeste. Možda i jeste prevazidjem kao trener ali kada mu kao glabnu zvezdu za 100 mil. dovedu retardirano smeće koje ni po čemu ne zaslužuje ni 20% te cene, onda je dno blizu.
Meni drag klub, decenijama da se ne bi usplahirili dežurni unitedovci, je MCY.
Ako ove slabije iz Mančestera nije sramota, neka prepišu recept i počnu da ulažu u mlade igrače i, uz dobar skauting, rezultati će doći.

AlexGunner3

pre 5 godina

očima ga nisam mogao gledati, ali kad se kaže sir Ferguson treba da se ustane... sada se najbolje vidi sva njegova veličina, kada United izgleda ovako kako izgleda... možda i najveći manager svih vremena...

raca

pre 5 godina

Feguson je po meni veliki krivac za ovakvo stanje MU, jer je ostavio istrosenu ekipu (punu penzionera) i otisao u penziju.
Trebao je podmladiti ekipu pa onda otici.
On je za to imao autoritet i moc.

МНОГО ЈЕ КУМЕ..

pre 5 godina

Вратио се Манчестер тамо где му је било место пре Фергусона, у средину табеле. Укапирали Енглези да фудбал у Енглеској није само МУ, већ да постоје и други клубови. Моје предвиђање од пре 12-15 година се остварило. Крај лажне империје.

Beograd

pre 5 godina

Naravno da je smesno i Fergiju kad ovaj portugalski klovn od trenera igra ziherasku kukavicku igru. Najgori trener u istoriji MU koga su mogli da dovedu je upravo samoprozvani Posebni specijac. Lik urusava klub i instituciju kakav je bio brend MU. Sto pre ga oteraju utoliko bolje po njih.

Petar

pre 5 godina

Pa taj Ferguson je napustio tim u raspadu! Osvojio titulu sa najstarijim timom i otisao u penziju znajuci da ce sa njim otici gotovo ceo tim zbog starosti. Iza sebe je ostavio klub bez prvog tima kome je trebao totalni remont

.

pre 5 godina

mu je bio guran od strane engleskog saveza za skine sa trona liverpul po broju titula. poznat je izraz fergie time, otkucajte na netu i vidite u koliko nadohnada sudiskog vremena su davali odlučujuće golove i šta su sudije tolerisale i dosuđivale za mu.
inače šta bi oni da večno budu na vrhu. moraš i da padneš da bi se uzdigao.

room 1408

pre 5 godina

Covek koji je od Machester united-a napravio instituciju.Bio je jak Manchester united i pre sir Alex-a ali ono sto je on od njih napravio za vreme njegovog mandata treba bistu pored Besta da mu urade ispred stadiona...I onda dodje Murinjo i sve to poništi sa svojih 8 stopera i 2 zadnja vezna....

milos

pre 5 godina

Provalili su svi Murinja zreo je za reprezentaciju . Zidan treba sto pre da preuzme MAN UTD . Nadam se samo da ce neko drugi uzeti titulu a ne M.City . Postaje dosadno i tek ce ako se Pep zainati . Ovaj nema sanse da uzme titulu narednih 100 godina .

raca

pre 5 godina

Feguson je po meni veliki krivac za ovakvo stanje MU, jer je ostavio istrosenu ekipu (punu penzionera) i otisao u penziju.
Trebao je podmladiti ekipu pa onda otici.
On je za to imao autoritet i moc.

Bluberi2TYÝÝÝSXCCy

pre 5 godina

Ovo je komentar prepaljenon navijača sa UTD foruma.
Balavljenje na Fergusona, Glaserovi i Vudvord analfabete u sportu...
Jako veliki, da ne kažem upravo čak i presudni uticaj na ovakav kvalitativno bedni UTD je imao upravo Ferguson koji je ostavaio mator, izraubovan i prezasićen tim.
Jako je teško, kada to naravno znaju i drugi, remontovati kompletan tim a ne potrošiti milijardu.
Murinjo je samo poslednji u lancu koji je naišao na situaciju kakva jeste. Možda i jeste prevazidjem kao trener ali kada mu kao glabnu zvezdu za 100 mil. dovedu retardirano smeće koje ni po čemu ne zaslužuje ni 20% te cene, onda je dno blizu.
Meni drag klub, decenijama da se ne bi usplahirili dežurni unitedovci, je MCY.
Ako ove slabije iz Mančestera nije sramota, neka prepišu recept i počnu da ulažu u mlade igrače i, uz dobar skauting, rezultati će doći.

Back in Black

pre 5 godina

I velikom Ser Aleksu Fergusonu je trebalo šest godina da osvoji titulu,danas se od trenera ocekuju rezultati odmah.Ne branim Murinja ali mislim da je on imao dobru viziju kako to da izgleda, jos je doveo Matica da pokriva Pogbu,ima dva velika talenta Martiala i Rashforda,napadaca Lukakua i na kraju je doveo Sanceza, tu ima jos dobrih i iskusnih igaraca, malo škripi u odbrani ali nije to loše trebalo da izgleda.I sta mu se desi,desi mu se Pogba ladovina,Lukaku totalno van forme,Matic van forme,Sancez koji je vazio za jedno od najvecih pojacanja totalno pogubljen.Martial i Rashford toplo hladno,odbrana užas, u takvoj situaciji deset trenera ne mogu da ti pomognu.Ako se neko seti kako je Inter kidao,kako su veterani grizli na terenu bas zbog Murinja e ovi igraci u Mancesteru su totalno kontra.Ali opet je on sa njima uspeo da osvoji Ligu UEFA i Kup,a ta Liga UEFA im je bila veoma bitna jer su zbog nje i igrali Ligu sampiona.Jos da dodam da je on doveo samo par igraca a da mu ovi iz uprave i gazda nisu bas isli po volji.

maradona

pre 5 godina

Odlican tekst. Jedino je pogresno sto se o MU govori kao o fudbalskom klubu jer je ta firma odavno promenila delatnost i postala marketinska agencija. Dobri igraci se prodaju jer ne izgledaju lepo pa ne mogu da se koriste u svrhu reklamiranja dresova i sportske opreme a dovode se fazani tipa Pogbe i brojnih drugih. Navijaci bi trebalo da najure te prodavce satova i dijamanata koji su im uzurpirali klub, a ne razumeju kulturu ostrvskog fudbala. A sto se Fergie time-a tice jedan veliki navijac MU je odavno rekao najsladje je dobiti na kradju. Nepostojecim penalom u poslednjem minutu zaustavnog vremena po mogucstvu. Ne zaboravimo da im je u poslednjoj Fergijevoj sezoni sudjeno cak 12 penala, a Arsenalu primera radi tri, Liverpulu pet i tako dalje. Ukratko dobijaju to sto su zasluzili.

BOSS

pre 5 godina

Ljudi ja ne zelim da branim Murinja,al puno toga ima do ekipe. Pa iz nekih primjera se vidi dobro,a ja bi bas volio da dodje Zidan i da ima 500 miliona za pojacanja,mislim da ce tesko nesto napravit!!! Njima treba totalni remont,osim golmana i mozda jos 2-3 igraca.

seljacka posla

pre 5 godina

kao slag za kraj - arsenal ih razvali veceras!
(bvdp, 05. decembar 2018 12:46)

Ne bih se slozio sa tobom, Junajted koliko god da je los nije ekipa za potcenjivanje, to se videlo protiv Juvea(nezasluzena pobeda, ali je ipak pobeda), a ni Murinjo nije za potcenjivanje, to se videlo u Portu i Interu, pa i 2 mesto prosle godine je uspeh pored ekipa kao sto je Liverpul, Arsenal, Totenhem, Celzi, jer kao sto bi rekao Zivac u Kenguru ,,Mancester nema tim"

ko-ometator

pre 5 godina

Ferguson je trener koji se jednom radja ali treba naglasiti i da je i on gresio. A poslednja njegova greska je sto nije mogao da ode normalno nego je ostao da se mesa u klubu i po odlasku trazio da Mojes bude njegov naslednik iako je i tada Murinjo bio spreman da preuzme. Mojes je od onakve ekipe sampiona ocigledno nedorastao zadatku napravio senke od igraca. Dovoljan je primer sto je od Vidica trazio da gleda kako igra Phil Jagielka i uci... posle dolazi Van Gaal koji nasledjuje rasulo i nesistemsko ulaganje i dovodjenje i dolazi Murinjo koji nasledjuje sve to i koji treba od gomile preplacenih fudbalera i talenata napravi ekipu a uz sve to mesa se Wudvard. Uprava Man Utd treba da shvati da problem nije samo u trenerima i igracima...

nmnlkk

pre 5 godina

Nije Fergi "napustio brod na vreme". On je taj brod napravio. Za mene je on najbolji trener svih vremena, iako sam (u Engleskoj) navijac Liverpula.

Tito toto idioto!

pre 5 godina

Čuj ovog 'lažna imperija', sine pa ti si još mali da bi shvatio neke stvari.Očigledno je da su traume ostavile posledice.

alexinjo

pre 5 godina

Sjajan text.A instagram generacija igraca koja sluzi samo za jake sponzorkse ugovore ( i ne moraju da igraju ako im se taj dan ne igra) je sjajan opis stanja u fudbalu.

Demos

pre 5 godina

Za sadašnje stanje u klubu najodgovorniji je upravo Ferguson. Jednostavno je bio previše uspešan i nema menadžera koji bi mogao da ga zameni. Čovek koji je znao da vidi pravi potencijal svojih igrača i da od njih napravi igraćine. Jednog Bekama, Ronalda, Skolsa, Gigsa, Vidića, Ferdinanda i mnoge, mnoge druge. Što je još važnije, znao je da stvori bazu tima od manje atraktivnih igrača ali radilica na terenu tako sa kada su i zvezde tima Bekam i kasnije Ronaldo otišli iz kluba to se nije osetilo na terenu. Ima mnogo dobrih trenera ali jedan je Ferguson.

ac72

pre 5 godina

@" Došao je do toga da je po "Forbsovoj" listi najvrednijih fudbalskih klubova poslednje dve godine ispred Reala i Barselone."
Dok god je tako ne morate se brinuti za Man Utd. Kriza rezultata je prolazna i prevaziće se ako klub ostane finansijski stabilan. Kada nestane novca, e to su ozbiljni problemi ili možda početak kraja. A ovo? Dve - tri vezane pobjede, neki dobijen derbi ( večeras je prilika) ,u gostima, protiv jačih ekipa i to je to. Pa na kraju krajeva, zar nisu nedavno dobili toliko hvaljeni Juventus u gostima i još su u igri na svim frontovima. Važno je da ima para, igra će doći.

Red Veteran

pre 5 godina

Iskreno, kao veliki i stari navijač Jedinstva iz Mančestera, mogu reći da u tekstu ima dosta istine ali i preterivanja. Nije tako sve crno kao što piše i nisu potrebne neke ogromne promene da bi tim na terenu pokazivao više. Par novih igrača i pozitivnost trenera bi donelo mnogo bolje rezultate. Znamo da je klub moćan i ima velike novce, dakle nije i neće propasti financijski što bi bila druga priča. Ove sezone ništa nije krenulo po planu a kad se dodaju povrede i loša forma Matića, Pogbe i Lukakua nije ni čudo što je tim sedmi na tabeli. Junajted je prošle sezone bio drugi ispred veoma favorizovanog Spursa, Liverpula, Arsenala i Čelsija. Sve timove u gornjem delu tabele su bar jednom pobedili a finale FA kupa su izgubili golom iz penala. Murinja treba 100% podržati i dati mu novce (poznat je kao trener koji puno troši a to je uprava znala) ili ga oterati već sutra i krenuti sve iz početka s novim trenerom i novim tehničkim direktorom što bi garantovalo još mnogo posnih sezona. No, sačekajmo kraj sezone da se vidi kako stvari stoje. "It ain't over till the fat lady sings!"
Na kraju, zašto ne napišete članak o Liverpulu koji 29 godina nije osvojio prvenstvo a u zadnjih 12 godina imaju samo jedan trofej (Liga kup i to dobijen na penale protiv "moćnog" Kardifa). Da vidimo da li će Klop i Salah napokon uzeti neki trofej ove sezone kao što to medija s velikom pompom najavljuje...

santorini

pre 5 godina

Imam 29 godina i drago mi je sto sam u djetinstvu mogao da gledam najbolji fudbal, 90-ih i pocetkom novog milenijuma. To je bila `romantika`, fudbal prije svega, a danas su to kako rekoste u tekstu korporacije koje prave pare a ne igrace. Menadzeri, mesetari, igraci kojima je bitnije da pocupaju obrve i odu u solarijum nego da odrade trening i poboljsaju nesto u igri, da se nadigravaju i bore za neki trofej a ne za jos koji milion na racunu. Imam osjecaj da ce se vrijednost igraca u buducnosti mjeriti sa time koliko ima pratilaca na Instagramu, ode sve u ....

Dusan

pre 5 godina

@Mladen
Apsolutno se slazem sa tvojim komentarom.
Dodao bih nesto. Ferguson je godinama kupovao mlade ne-afirmisane igrace po celom svetu i davao im sansu dok neki od njih ne bi pokazali kvalitet. Murinjo to ne radi!(mozda je i do uprave!)
Razmislite malo:Matic dolazi u Utd i igra fenomenalno 2-3 meseca i onda nista! Pogba takodje! Zlatan, Lukaku, Baili, itd... Sve ih je Murinjo unistio! Ok, Sanches je promasaj veka ali ko je tu kriv, ko ga je doveo?
Murinjo osvaja Uefa ali nije on 100% zasluzan. Tvrdim da je to do van Gal-a skoro 50%.
Kada se sada pogleda, nije to lose sa van Gal-om izgledalo jer je iznedrio mnoge talente ali nazalost posle ih je Murinjo potpuno unistio.

артиљерац

pre 5 godina

ја сам,претпостављам,старији од свих вас који коментаришете,па је нормално да
и дуже памтим.Слажем се с коментарима око лоших аквизиција у МУТД,од кад је
Фергусон отишао.Али,и Фергусон је имао промашаја.Данас је други проблем.Мурињо
је ПОТРОШЕН тренер.Он је некада био добар тренер,сад се истрошио,готово је.
Он не може ништа ново,ни позитивно да пружи.Отаљава посао,УЗИМА паре,и то је то.Резултата нема.

zvizdoje

pre 5 godina

Tekst je bombona. Svaka cast na analizi. Pptpusjem kao kolega. Nije Murinjo kriv,vec nesposobna uprava koja dovodi nesppsobnog trenera kojeg je vreme pregazilo pa jos zivi u proslosti od pre 15 godina.

GM

pre 5 godina

Otici ce i Murinjo...

Ali kada klub potrosi i kupi samo Freda i proda Blinda, pritom isticu ugovori 10 igraca i niko ne produzuje, odnosno njih bas briga da rizikuju povredu i cekaju januar da vec potpisu neki predugovor... sta ko ima da ocekuje.

Nesposobna uprava, ne dokazani ljudi i fudbalski radnici bez rezultata.

theinternetmaster

pre 5 godina

Ja apsolutno mislim da ovde više nije samo do trenera, već je mnogo toga pogrešno i u pristupu igrača. Uplašeni su, zbunjeni, a mnogi i nedovoljno vešti. Mediji im ne pomažu pritom, jer se i najmanja glupost preuveličava, i stvara dodatni pritisak. Neće se skoro izvući.

Rade

pre 5 godina

Odličan tekst, ova braća Glazer misle da su negde u Americi,gluoaci neviđenih razina i upropastiče ikonu Manchestera definitivno. Ćim se Sir Alex penzionisao,istovremeno je poćela da pada forma i samopouzdanje igračima, pogotovo najboljemu Wayne Rooneyu. I tada je krenulo sve nizbrdo. Gde im je bila pamet, da prodaju ovakav klub ovom dvojci neznalaca. Kobna greška. Promenti totalno sve osim golmana i dovesti stare prijatelje i bivše igrače, da se uspostavi sistem,pa čak anagažovati Alexa ako je pri moći, da ih savetuje.

scholes

pre 5 godina

Jedno je sigurno: Murinja posle Mančestera niko od vrhunskih klubova neće hteti i to ne samo zbog loših rezultata, mnogim vrhunskim trenerima dođe krizni period, već i zbog odbijanja da preuzme odgovornost za iste i da ostavku. Što se kaže "zinulo mu d*** za parama". Da ne pričam o drugim lošim stvarima kojima narušava ugled jednog velikana kao što je Junajted.

Mladen

pre 5 godina

@Back in Black
Delimično mogu da se složim s tobom, ali ipak mislim da je najveći krivac ovde trener. Prvo, svi igrači koje ima u timu su nazadovali ili ostali na istom nivou na kojem su bili od kada ih vodi - nisu Pogba, Matić, Lukaku, Sancez i ostali zaboravili da igraju lopte, već jednostavno nešto ne štima u trening procesu. Drugo, s igračima koje ima trenutno ne može da igra ono što on forsira. Gledati MU je pravo mučenje, odigraju dobro poluvreme u 5 utakmica. Igraju sa ekipama sa začelja na gol manje, kalkulišu, deluluju pogubljeno, po nekada čak i smešno na terenu. S jačim ekipama ih nema nigde, ne mogu da se povežu, pas igra ne postoji. Treće, cela atmosfera oko njega čini se nije zdrava - ranije je svojim izjavama skidao pritisak s ekipe. Sada otvoreno priča da sa igračima koje ima ne može da osvoji titulu. Neprofesionalno krajnje. Podsećanja radi, Ferguson je titule osvajao sa Park-om, Fletcher-om, Carik-om, Nani-em, Anderson-om, Valencia-om, Young-om, veteranima Schols-om, Gigs-om. Murinho je pride ušao u sukob sa svima, ima takav ugovor da ne mogu baš lako da ga otpuste (odraće ih), a sam da da otkaz neće jer je svojeglav. Na sve to imate i nesposobnu marketing i isntagram upravu koja nema ni sluha, ni razumevanja za dešavanja u modernom fudbalu. Napraviše farsu od kluba koji je 25 godina bio primer - jedan trener, timčina, publika, uprava. I uvek zabavan fudbal za gledanje.

Salence

pre 5 godina

Izbegavam da komentarisem Junajted, ali sad moram, posle ovog teksta koji pogadja u centar.
Njihova boljka se zove Dugogodisnja pogresna kupovina, i leci se lekom koji se zove Dugogodisnja ISPRAVNA kupovina. Samo sto je za delovanje tog leka potrebno puno vremena... I ne leci se prostom izmenom trenera (Mojes/Van Gal/Murinjo), jer nista nisu i nista i nece uraditi, jer mnogi drugi preduslovi nisu ispunjeni. Klub je prodat pogresnim ljudima, klupske legende se nazivaju neprijateljima i guraju u cosak, sto je osobina najbednijih klubova. Ne finansijski, vec moralno. Ne vidim im spas na vidiku, kula od karata ce se jednom (uskoro?) srusiti. Svaku kartu u toj kuli posmatram kao jedan od problema Mancester Junajteda. Nagomilavas ih jednu na drugu, i rusenje je u jednom trenutku - neminovno.

Dzoni lik

pre 5 godina

Nogo spominju kako su Fergusonu davali dosta šanše, tek u šestoj godini na klupi je došao do titule, to jeste tačno, ali pre 30 godina, Mančester je bio dobar klub, a onda je pod Fergijem postao institucija, od koje se očekuje napad na titulu svake sezone, a Junajted već 5 godina nije ni blizu titule.

Vanja LFC

pre 5 godina

Nicija nije gorela do zore...nasa stara izreka kaze. Nekada veliki HSV je pao na nikada niže grane. Liverpool je svoja senka iz 70-ih i 80-ih, Milan, Inter, Olympic...
Imati velike zvezde u timu ne garantuje uspeh. Man Utd je opasno promasio sa izborom trenera nakon odlaska Fergusona. Imaju oni tim za vrh ali ih odnos trener-iģraci, u stvari trener-ostatak sveta onemogucuje u tome.

Mad4Red

pre 5 godina

Odavno je MU postao marketnig a ne klub koji volim... Iskreno ovde treba dobar remont kluba, ali ajde sad ti nateraj dečka od 18 godina u top formi da predje pre u UTD a ne u Liverpul, Siti trenutno popularne klubove jer iskreno imaju plan program dobre trenere dobru atmosferu, jer u UTD ako dodje ne zna ušta se upušta jer ne znam čini mi se da je haos opšte rasulo, kola krenula nizbrdo... Nije bitno Glejzerima koji su na tabeli bitno im je koliko je njihovo na kraju godine, Ed Vudvrod ne ume više da ubode dobrog igraca ne vredi očigledno treba im i sportski direktor nov a to može jedino neka legenda kluba iskreno tipa Skols, Gigs i tome slično neko sa novom energijom, tako i treba da dodje nov trener iskreno Zidan bi bio kao pravo resenje, pun energije sa vidjenjem modernog fudbala... Iskreno Man Utd je i biće pored Liverpula najveći klub na Ostrvu... Ali trenutno je krenulo nizbrdo mora neko da povuče ručnu i da pogura klub na stare staze slave... A to jedino može totalnim remontom kluba igrača stručnog štaba...

nemi posmatrač

pre 5 godina

Slažem se, ama baš sa svim u tekstu. Navijač sam Mufc više od 20 godina. Mislim da je Mojes u startu toliko devastirao klub da posle njega više nije bilo ni bitno ko će sesti u trenersku klupu. Potuno je promenio filozofiju igre te prema tome i igrače. Agonija se samo produžavala sa Van Galom koji realno i nije mogao napraviti ništa s onim sa čim je raspolagao. Za one mlađe navijače ako ih u opšte ima, pogledajte zadnjih 15-20 minuta bilo koje utakmice iz vremena Aleksa Fergusona. A naročito ako junajtedu rezultat nije odgovarao. Napadi u talasima, organizacija, strpljivost, hrabrost, čak i štoperi na protivničkoj polovini dok se ne slomi otpor protivničke odbrane. E kad se to vrati ponovo onda će i junajted biti onaj stari.

The Specifican One

pre 5 godina

Od stranih klubova, otkad znam za sebe navijam za Mančester Junajted i nažalost teško je ne složiti se sa svim što je rečeno u ovom tekstu. Nadam se boljim vremenima za nekoliko sezona, pre svega kvalitetnijem fudbalu. Nije mučno to što ne osvajaju trofeje kao nekad, svako ima oscilacije. Ali mučno ih je gledati. :(

веверица

pre 5 godina

фергусон је један од највећих феномена. требало би тема (фељтон) само о њему. никада није био међу најбољим тактичарима од тренера, који чита игру противника и прави им смицалице, али мислим да баш он трансформисао фудбал од игре у којој су "радилице" на терену претрчавале по 4-5 километара, до овога што данас имамо где сваки играч претрчи по 10+ километара. мислим да је његов јунајтед први који је почео да игра са том огромном енергијом и брзином и то свих 90 минута и управо зато и јесте настао "ферги" тајм. јер противник више не може да стоји на ногама, а они и даље "раде".
а да се не лажемо, у последњој фергусоновој сезони одбрана манчестера је била у саставу рафаел-видић-фердинанд-евра (далеко набоља на свету), а после тога имамо неке фил џонс, смолинг, ово оно.
све те главне екипе имају паклене штопере и бекове, само манчестер играче који нису ни за лигу шампиона, камоли за трофеје. свака озбиљна екипа креће изградњу тима од штопера. свака. само је јунајтед кренуо од погбе и златана. да ли су могли довести два већа кретена (и то не мислим у позитивном смислу)? тешко...
дакле својевремено су куповали најбоље доступне и недоступне штопере (стам, фердинанд, видић - то је еквивалент када би данас довели ван дајка, кулибалија, варана..), а сад? бекове им играју валенсија и ешли јанг?! смешно. није само до тренера, него је пре свега до менаџмента. њима са таквом трансфер политиком више не може ни један тренер да помогне.

glejzeri nazad preko bare

pre 5 godina

Neko pomenu ovde da je klub prodat pogresnim ljudima. Tacno, ljudima koji evropski fudbalski klub gledaju kao na celicanu u Pitsburgu, i tako se prema njemu i odnose

low kick po noga

pre 5 godina

jedino vracanje tima na stare dane slave jeste da vrate bracu nevil,gigsa i ostale stare igrace iz najace ere i da pocnu polako da grade iznutra temelje za jaki junajted. pa tek onda da traze igrace. ne moraju biti skupi al moraju biti borci za pocetak. nek uloze u taj napor minimum para.nek rasprodaju ove igrace jer ovo je zastidje i neka polako grade klub. vjerujem za 3godine bice vidljiv rezultat. ovaj tim sto sada igra ovo su takvi promasaji da ja ne mogu da vjerujem ko igra u klub.

seljacka posla

pre 5 godina

Nogo spominju kako su Fergusonu davali dosta šanše, tek u šestoj godini na klupi je došao do titule, to jeste tačno, ali pre 30 godina, Mančester je bio dobar klub, a onda je pod Fergijem postao institucija, od koje se očekuje napad na titulu svake sezone, a Junajted već 5 godina nije ni blizu titule.
(Dzoni lik, 05. decembar 2018 13:33)

A ko je imperija u Engleskoj ako ne Mancrster Junajted, Siti sigyrno nije, ali ide ka tome, Arsenal nije osvojio nijedan veliki trofej vec 14 godina, Celzi je od kada ih je Abramovic kupio stao na noge i konstantan je koliko toliko(jedna dobra sezona pa jedna losa), Liverpul zivi od stare slave, ali je ipak pored Junajteda najveci klub u Engleskoj i moze se nazvati imperijom kao i Junajted.

AlexGunner3

pre 5 godina

očima ga nisam mogao gledati, ali kad se kaže sir Ferguson treba da se ustane... sada se najbolje vidi sva njegova veličina, kada United izgleda ovako kako izgleda... možda i najveći manager svih vremena...