Četvrtak, 29.11.2018.

21:43

Toni Nadal: "Klinci" velika pretnja Novaku u 2019.

Toni Nadal ne može a da ne pomene Novaka Đokovića. Stric i bivši trener Rafaela Nadala smatra da će Srbin imati velike izazove u 2019.

Izvor: Z.K.

Toni Nadal: "Klinci" velika pretnja Novaku u 2019. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

bari

pre 5 godina

Djokovic je sve svoje mladje kolege koje su ga pobedile pohvalio za neke rekao i da su buducnost tenisa za razliku od istog Federera koji za njega i Murraya davao sasvim drugacije misljenje kada su oni pobedjivali njega. Razlike u godinama su i nesto vece 9/10 godina u odnosu na 6 godina

Tako da Jumko i ovaj pokusaj spina ti je propao

Pera

pre 5 godina

Svi smo bili ogorceni kada Federer nije dovoljno hvalio mladog Djokovica, a sada se svi kolektivno slazemo da su dva poraza u finalima od mladih igraca potpuno nebitni. "Ma moze njih Nole kad god hoce".
Slazem se da je on trenutno najbolji igrac, impresivno je kako se brzo vratio na vrh. Od zrelih i starijih igraca (recimo svih preko 25 godina) realno jedina opasnost moze da bude samo Rafa, i to kad je u punoj formi, svakako na RG i jos ponegde. Ostali su ili prestari ili nedovoljno kvalitetni. Opasnost dolazi od mladih. Ako se poraz od Kacanova moze objasniti (delimicno) prehladom koju je imao i opustanjem posle pobede nad Federerom, poraz od Zvereva govori da mladi zaista dolaze. Zverev 21 godina, Kacanov 22, Shapovalov 19, Tsitsipas 20... Posebno je vazan mec protyiv Zvereva - on igra dobro vec par godina, ali je uvek podbacivao u velikim mecevima, ova pobeda mu je donela samopouzdanje da moze, a i cela grupa je dobila to osecanje, borice se jos zesce da stignu do smog vrha. Djokovic jeste jos uvek najbolji, ali vreme je na njihovoj strani, mladi su, dugacki, pokretni, imaju razorne udarce. Svi zelimo da Nole dostigne/prestigne 20 GS titula, moguce je, ali maora da napada svaki sledeci GS turnir, nema vise vremena za padove.

miro-Ireland

pre 5 godina

Slažem se nažalost. Ova dva zadnja poraza su jako zabrinjavajuća. Sa tačke gledišta da su ga obojica baš lako pobedili. Neko je spomenuo da Dj nekada ne ume sa jakim serverima, ali ova dvojica su dobijali i duže razmene. Brejkova koliko hoćeš... Meč protiv Federera je isto jedva dobio 2:1
A realno ljudi, Fedja je baš star.
Super je što se Novak vratio i svaka mu čast na glavi. Ali manjak kilaže, godine, motivacija. Sve su to stvari koje nam govore da ne možemo pričati o nekoj brutalnoj dominaciji u 2019.
Ja verujem u jedan do dva GS za Noleta, 1 Nadal(zna se koji). Ono što ostane, neko od mlađih. Ćorić i Zverev mi deluju najzrelije, Ćorić posebno.
Pozdrav

King Roger

pre 5 godina

@Zen.Znaci ako sam dobro razumeo kad Djokovic pobedi Federera posle 3 i nesto sata onda Federer nema pojma i Djokovic je bolji a kad Djokovic izgubi onda je umoran i iscrpljen.Pravi si "objektivni"nolovac.Pa zar nije takodje vazno da pobedis protivnika brze i samim tim ustedis sebi vreme.E pa zato ja kazem da je Federer najbolji jer kad je u formi ne igra po 3 i nesto sata nego zavrsi brze.Nije samo pobeda bitan je i nacin na koji pobedis.Federer je Nadala na AO 2017 pobedio posle 3 i nesto sata a igralo se 5 seta a koliko je Djokovicu trebalo da pobedi Nadala 2012?.6 sata.I to je vama isto.Sti znaci da ga on nije nadmudrio vec je bio izdrzljiviji od njega sto nema veze sa teniskim znanjem.Zato je Rodza jednostavno G.O.A.T.

šetač

pre 5 godina

U pravu je. Novak ima vrlo neprijatnu seriju: ČungaLuga, Kirgios, Tsitsipas, Zverev, Kačanov. Jedino sa Ćorićem je u plusu. Sve je gubio u dva seta osim sa ČungaLungom na AO, pale se lampice za alarm. Na tri seta bi bila druga priča, u to sam uveren. Uveren sam da kada Novak zaista želi on se lepo spremni za meč i to i uradi.

zen

pre 5 godina

Novak je Finalnom mecu u Londonu kao No1 imao 6 sati manje odmora od protivnika igrao tri dana za redom u terminima pazljivo odabranim da se izmori i da prehlada jos potraje Federerov raspored je preuzeo Zverev koji ima 21 godinu.U Parzu slicna situacija. Katchaov uveliko odmarao dok su Djokovic i Federer igrali tri sata.
Sve su to sitnice koje ce Djokovica samo motivisati da bude jos bolji u nastavku karijere.
Jednoga dana ce nadam se njegove reci imati veci odjek od Benetoovih.

lobotom

pre 5 godina

Zar je moguce da jos uvijek neki ne znaju kako funkcionira ATP lista? Kakvo ostavljanje za napredak iduce sezone, kakva teza da gubi da nista ne bi morao braniti?

nikola

pre 5 godina

Da, stvarno. Novak je imao snage za 4 meča. Protiv Federera je bio briljantan a onda se u 5.raspao protiv Zvereva. Isto je bilo i sa Kačanovim. Za Gren slem su potrebne 7 pobeda u 3 seta. Hoće li imati snage?

Pa....

pre 5 godina

Gale
Sasa je pobedio Novaka 2 puta, u finalu Rima i sad u finalu Londona. Razumem da su to 2 nebitna meca, Novak ima titule na oba turnira, pa nije hteo da se trudi i osvaja. Dok je Novak pobedio u Sangaju i u grupi ovde u Londonu. To je vec druga prica, ti mecevi su bili daleko vazniji, sve mi je jasno. Sta tu ima da se prica i objasnjava? Zna se, kad Novak izgubi mec nije vazan, namerno je izgubio, bio je prehladjen, povredjen... Kad dobije, to je najvaznija stvar, on je heroj, snaga, inspiracija...
Ovo je pitanje za vecinu. Meni nije logicno da je Novak u 31 godini fizicki spremniji i izdrzljiviji od Zvereva, koji ima 21 godinu, u 3 dobijena seta. Pogotovo sto znam da ima problema, koje usposno resava na neki nacin. Nije mogao da izdrzi vise od 1,5h na terenu, a onda naprasno odjednom moze da igra protiv Rafe 5h.

milutin

pre 5 godina

Može Nole da izgubi meč od mlađih i starijih, svejedno.
Ali kad ima motiv, nema toga ko ga može pobijediti. I naravno kad je potpuno zdrav.
Bolje i za njegovu igru da ima konkurente, pošto postaje jasno da među starijim teniserima Nole nema dostojnog protivnika...možda donekle Rafa, od ostalih mala vajda, sve ih preslišao u Parizu i Londonu.

nikola

pre 5 godina

Mozda,videcemo.U tri seta,tesko da su pretnja.A I na zavrsnom mastersu malo je cudno,od surove dominacije do finala,onda poraz od klinca koga je lagano pocepao u grupi.1000 bodova koje je jos mogao uzeti nije,da to nije pravljenje reserve za sledecu sezonu??.To je ceo jedan masters Koji moze da preskoci Koji je prosle godine uzeo.

milorad

pre 5 godina

Jes vala, drasticno je pao, sa 22 mesta ove godine stigao je na prvo, sa tim da ne moze niko da ga prestigne do seprembra sledece godine. Neminovno je da kad tad nobe generacije stupaju na scenu i da Nole ima 32 godine. No, njegovo kretanje njegova igra su i dalje misterija za celu planetu. Zato je i najbolji igrac planete zemlje, od 6 milijardi ljudi.

VUK

pre 5 godina

Toliko radosti kod Nadalovog strica donela su dva Novakova poraza! Baš dobar čovek. Bolje u svog igrača da gleda . Koliko i kako još može da igra. Novakovi porazi mu neće pomoći. Sitna pakost trenera u penziji.

ko je ovde lud

pre 5 godina

Ko prati tenis zna da je tenis strategija na duge staze. Možda nije zapinjao novak iz više razloga jer sledeći put kada se budu sreli tada će novak dobiti, verovatno će biti GS turnir i sigurno će mnogo manje zapinjati kada načiniš pobedu opustiš se malo, dokazao si sebi da možeš. Plus su poeni i odbrana sledeće godine, tačno ostavlja lufta da može juriti sledeće godine poene u zadnja 2 turnira plus je već obezbedio prvo mesto na kraju godine.
Sve to utiče.
Ali da ujka Toni je hteo da skrene pažnju na mlađe igrače koji dolaze.

gigatrend

pre 5 godina

Čemu ovo Toni? Bavi se svojim igračem, ako treniraš nekoga.

Sećam se pre 3-4 godine kako su ponavljali: Novak se ne povređuje! Smanjite malo doživljaj, i mislite o sebi. Čemu tolika "zabrinutost" za Novaka.

Goran

pre 5 godina

Najmesnije je sto se Kacanov i Zverev smatraju ultra mladim. Oni jesu mladi i perspektivni i buducnost tenisa ali da li bas toliko mladi i perspektivni. Beker je osvojio Vimbldon sa 17 godina, Lejton Hjuit je dosao na prvo mesto ATP liste sa 18 godina, Rafa je osvojio prvi Rolan Garos sa 20 godina. Da se razumemo, oni jesu mladi ali Kacanov ima 22 i po godine i nije nikada bio u Top 10. Zverev ne znam da li je ikada igrao cetvrtfinale slema.

Detuš

pre 5 godina

Ne znam šta da kažem, ova dva zadnja poraza zaista su ostavila sumnju u Nolove dugotrajne mogućnosti, mada uzrok može ležati u tome da je preveliko zaletanje i nagli i iznenadni uspešan povratak od Vimbldona, pa do Šangaja, uzrokovao taj nagli pad u zadnja dva finala i ništa više. Telo mu se malo "stresiralo" da tako kažem. Australiju će uzeti sigurno sledeće godine, i bar još jedan Rolan Garos do kraja karijere, a za ostalo videćemo. Ja verujem da će osvojiti najmanje dva gren slema u 2019 godini i da će Zverev eksplodirati u pomenutoj godini bar na jednom gren slemu. Mlad je Djoković i jak još uvek tako da mislim da su sledeće dve godine sigurno njegove i još neki rekordi.

Laki

pre 5 godina

Iskreno poslednji mec u Parizu Novak je delovao ranjivo kao nikad pre protiv mladje genracije. Kao da su ga godine stigle bez energije. Ali kad su GS u pitanju tu Novaka pobediti na 5 setova sumljam da imaju sanse bar jos par godina.

Kopaonik

pre 5 godina

Oba mlada igrača od kojih je Novak izgubio su neverovatni serveri. Novaku se dešavalo u karijeri da dodju periodi kada ne može da izadje na kraj sa vrhunskim serverima. Tako da ovi porazi nisu ništa čudno. Ljudi krenu da pogadjaju bombe ceo meč i jednostavno protiv toga se ne može. Realno takvi igrači su uvek uništavali teniske mečeve. Novak tada izgleda rezignirano i stvarno kao da mu se ide kući sto pre. Ebg to se oseti kada je serveru dan.

apsolutno netacno

pre 5 godina

Već sad je Novak u minusu protiv nekih klinaca, a on je u svojim dvadesetim redovno demoliran od Federera, pa je skor popravio tek posle 35. rođendana najboljeg tenisera svih vremena. Kirjos, Hačanov, Zverev će se igrat protiv Novaka za 3,4 godine, ako uopšte bude igrao tada.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uroš, 29. novembar 2018 22:05)

Ponavljate potpunu pogresnu floskulu koju neki komentari ovde guraju. Djokovic je jos u 2009.godini imao skor 3:2 sa Federerom, a tada je Federer imao 28 godina. 2010.godine je Federer bio bolji, a posle toga je Novak bio bolji svaku godinu osim 2014. kada je bilo izjednaceno. Znaci, od Federerove 28.godine Federer je SAMO JEDNU godinu bio bolji i samo jednu godinu izjednacen sa Novakom u medjusobnim susretima.

Kokot

pre 5 godina

Pa, nisu pretnja samo Novaku, već i Nadalu i ostalim momcima preko 30. g. Pa zar nije Borna i pre no što je napunio 21 g. pobedio Nadala 2 puta zaredom?
Zar nisu Nadala pobedjivali i mladjani Šapovalov, KirGiros, Puj..

bb

pre 5 godina

Brutalne laži se ovde pišu, na isteku 2009. godine Federer je vodio9:4 protiv Novaka, vrlo lako proverljiv podatak!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Istina!, 29. novembar 2018 23:43)
Pa zar ne rece Uros (Jumko) strucnjak da je redovno bio demoliran od strane Federera?

Koliki je Federerov skor proiv Rafe bio npr 2009? Znas li?

Kokot

pre 5 godina

Nisu pretnja samo Novaku, već i Nadalu i ostalim momcima preko 30. g. Pa zar nije Borna i pre no što je napunio 21 g. pobedio Nadala 2 puta zaredom?
Zar nisu Nadala pobedjivali i mladjani Šapovalov, KirGiros, Puj..

Bećarac

pre 5 godina

@Mastermind

Šta je to Nole 2016. prosuo? Što je imao 16950 poena a završio sa 11780?
Osvojio 2 GS- zaokružio karijerni GS -uz to “Novak slem”, i još 4 MS, Dohu, igrao fin.Rima, USO, ZM, 1/2 Šangaja – i to je tebi prosipanje?

Šta si očekivao da nadmaši svoju nenadmašnu 2015? Pa to je naj sezona u povesti tenisa i ajd' da sačekamo da je neko nadmaši.

Da li si upoznat da je na pr. Nadal u proleće 2009. imao konto od 15.390 poena, a godinu završio sa 9.205. Dakle, izgubio preko 6000 poena – i niko nije „promućurno“ zaključio sve prosuo.

Kad izgubiš – izgubio si, što više imaš – više možeš i izgubiti. Ne možeš izgubiti nešto što nemaš.

Stevan

pre 5 godina

Negativan skor protiv Kirgiosa, Cicipasa i nerešen protiv Zvereva i Hačanova. Ne odgovaraju mu mladi jer imaju više snage, a kod Novaka je primetan nedostatak energije i pad kada je protivnik uporan. Nema on više mišićnu zalihu, masu koju bi trošio u neizvesnim mečevima kakve je igrao protiv Nadala. Čini mi se da je i Navratilova to primetila. Dobra strana svega je činjenica da je Novak prvi iako nije ni na 70% svojih mogučnosti. Jedino je servis na nivou. Kretanje, bekend (naročito paralela) i pasing udarci nisu ni blizu igri iz ranijih godina. Dakle, ima prostora za napredak. Treba mu 4-5 kg više i više snage u udarcima. Ne može sve na defanzivu, naročito kad igrate protiv klinaca koji su puni snage.

ojha

pre 5 godina

Mladi mogu imati svoj dan, ali drzati Novakov nivo ne mogu. Pogotovo u mečevima na 3 seta. Onda kada je Novak gubio nije pokazivao ni trunku svog znanja i borbenosti.

Stiven k.

pre 5 godina

Zašto toliko ističete Noletive poraze u poslednja dva turnira od Kačanova i Zvereva. Pa tog istog Zvereva je prilično ubedljivo pobedio na istom turniru par dana pre finala. Da je izgubio oba meča od Zvereva, moglo bi se eventualno pričati o problemu sa njim.

Miki

pre 5 godina

Ma ovo da je Novakov nivo igra drasticno opao na kraju sezone sigurno nije dobro prevedeno,ne verujem da bi Toni tako izjavio,gubio je u dva finala ali to nije drastican pad nivoa igre,igrao je dobro do tih finala.Sto se tice mladih mislim da konacno polako iskacu u prvi plan,pre svega mislim da ce sledece godine dobri da budu Zverev,Kacanov i Coric.Tim vise i nije bas najmladji,vec je u godinama kada mora da napravi iskorak,inace ce biti nesto slicno Nisikoriju.Bice zanimljiva 2019 teniska sezona.

Lithium

pre 5 godina

Pa šta i da izgubi neki meč tu i tamo. Nemoguće je da konstantno pobeđuje, tako da nije ništa loše i da izgubi od njih. Ipak smatram da će Đoković onda kad je najvažnije, na slemovima, biti najčvršći. I sam je pričao da svi oni tempiraju formu za slemove, a njemu treba još tri, četiri GS da uzme, još neki master, WTF i još jednom YE#1, a sa tim i 311w#1 i to je to.

Ninamandarina

pre 5 godina

Sve zavisi od Novaka, kad mu se igra nema mu ravnog, al ponekad izgleda kao da su ga puškom naterali da izadje na teren, sva sreća pa se to ne dešava često.

MasterMind

pre 5 godina

Nije Toni glup. Upadljivo je koliko se muči sa mladima Đoković. Apostrofirao sam to kao problem evidentan. Ali čim nešto kaže što je iole protiv Đokovića, odma padaju teške riječi, da sam trol itd... Te priče kako će da dominira, da mu nema ravnih, to je za malu djecu. Sjećam se kada je RG uzeo 2016., bio na krovu svijeta maltene, 16000+ poena i izjave Ivaniševića da Đoković može da ode na godišnji odmor. Do kraja te iste godine, on je sve prosuo... Ne letite. Sve se brzo mjenja.

Uroš

pre 5 godina

Već sad je Novak u minusu protiv nekih klinaca, a on je u svojim dvadesetim redovno demoliran od Federera, pa je skor popravio tek posle 35. rođendana najboljeg tenisera svih vremena. Kirjos, Hačanov, Zverev će se igrat protiv Novaka za 3,4 godine, ako uopšte bude igrao tada.

Filip

pre 5 godina

Nadalu nisu pretnja posto dogodine nece ni da igra. . .
(Nevena Kubik, 29. novembar 2018 21:59)
Moraju odmah takvi komentari, cim se i najmanje dovede u sumnju srbski sin!

Toma

pre 5 godina

A ja cika Toni tebi kazem da ti mladi lavovi ima da piju jos dosta mleka sledece godine. No1e ce ipak jos da pomeri neke granice, mozda ne bas sve ali neke sigurno. Vamos No1e !

Toma

pre 5 godina

A ja cika Toni tebi kazem da ti mladi lavovi ima da piju jos dosta mleka sledece godine. No1e ce ipak jos da pomeri neke granice, mozda ne bas sve ali neke sigurno. Vamos No1e !

Ninamandarina

pre 5 godina

Sve zavisi od Novaka, kad mu se igra nema mu ravnog, al ponekad izgleda kao da su ga puškom naterali da izadje na teren, sva sreća pa se to ne dešava često.

Stiven k.

pre 5 godina

Zašto toliko ističete Noletive poraze u poslednja dva turnira od Kačanova i Zvereva. Pa tog istog Zvereva je prilično ubedljivo pobedio na istom turniru par dana pre finala. Da je izgubio oba meča od Zvereva, moglo bi se eventualno pričati o problemu sa njim.

Lithium

pre 5 godina

Pa šta i da izgubi neki meč tu i tamo. Nemoguće je da konstantno pobeđuje, tako da nije ništa loše i da izgubi od njih. Ipak smatram da će Đoković onda kad je najvažnije, na slemovima, biti najčvršći. I sam je pričao da svi oni tempiraju formu za slemove, a njemu treba još tri, četiri GS da uzme, još neki master, WTF i još jednom YE#1, a sa tim i 311w#1 i to je to.

apsolutno netacno

pre 5 godina

Već sad je Novak u minusu protiv nekih klinaca, a on je u svojim dvadesetim redovno demoliran od Federera, pa je skor popravio tek posle 35. rođendana najboljeg tenisera svih vremena. Kirjos, Hačanov, Zverev će se igrat protiv Novaka za 3,4 godine, ako uopšte bude igrao tada.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uroš, 29. novembar 2018 22:05)

Ponavljate potpunu pogresnu floskulu koju neki komentari ovde guraju. Djokovic je jos u 2009.godini imao skor 3:2 sa Federerom, a tada je Federer imao 28 godina. 2010.godine je Federer bio bolji, a posle toga je Novak bio bolji svaku godinu osim 2014. kada je bilo izjednaceno. Znaci, od Federerove 28.godine Federer je SAMO JEDNU godinu bio bolji i samo jednu godinu izjednacen sa Novakom u medjusobnim susretima.

ojha

pre 5 godina

Mladi mogu imati svoj dan, ali drzati Novakov nivo ne mogu. Pogotovo u mečevima na 3 seta. Onda kada je Novak gubio nije pokazivao ni trunku svog znanja i borbenosti.

Miki

pre 5 godina

Ma ovo da je Novakov nivo igra drasticno opao na kraju sezone sigurno nije dobro prevedeno,ne verujem da bi Toni tako izjavio,gubio je u dva finala ali to nije drastican pad nivoa igre,igrao je dobro do tih finala.Sto se tice mladih mislim da konacno polako iskacu u prvi plan,pre svega mislim da ce sledece godine dobri da budu Zverev,Kacanov i Coric.Tim vise i nije bas najmladji,vec je u godinama kada mora da napravi iskorak,inace ce biti nesto slicno Nisikoriju.Bice zanimljiva 2019 teniska sezona.

Kokot

pre 5 godina

Nisu pretnja samo Novaku, već i Nadalu i ostalim momcima preko 30. g. Pa zar nije Borna i pre no što je napunio 21 g. pobedio Nadala 2 puta zaredom?
Zar nisu Nadala pobedjivali i mladjani Šapovalov, KirGiros, Puj..

Stevan

pre 5 godina

Negativan skor protiv Kirgiosa, Cicipasa i nerešen protiv Zvereva i Hačanova. Ne odgovaraju mu mladi jer imaju više snage, a kod Novaka je primetan nedostatak energije i pad kada je protivnik uporan. Nema on više mišićnu zalihu, masu koju bi trošio u neizvesnim mečevima kakve je igrao protiv Nadala. Čini mi se da je i Navratilova to primetila. Dobra strana svega je činjenica da je Novak prvi iako nije ni na 70% svojih mogučnosti. Jedino je servis na nivou. Kretanje, bekend (naročito paralela) i pasing udarci nisu ni blizu igri iz ranijih godina. Dakle, ima prostora za napredak. Treba mu 4-5 kg više i više snage u udarcima. Ne može sve na defanzivu, naročito kad igrate protiv klinaca koji su puni snage.

Bećarac

pre 5 godina

@Mastermind

Šta je to Nole 2016. prosuo? Što je imao 16950 poena a završio sa 11780?
Osvojio 2 GS- zaokružio karijerni GS -uz to “Novak slem”, i još 4 MS, Dohu, igrao fin.Rima, USO, ZM, 1/2 Šangaja – i to je tebi prosipanje?

Šta si očekivao da nadmaši svoju nenadmašnu 2015? Pa to je naj sezona u povesti tenisa i ajd' da sačekamo da je neko nadmaši.

Da li si upoznat da je na pr. Nadal u proleće 2009. imao konto od 15.390 poena, a godinu završio sa 9.205. Dakle, izgubio preko 6000 poena – i niko nije „promućurno“ zaključio sve prosuo.

Kad izgubiš – izgubio si, što više imaš – više možeš i izgubiti. Ne možeš izgubiti nešto što nemaš.

MasterMind

pre 5 godina

Nije Toni glup. Upadljivo je koliko se muči sa mladima Đoković. Apostrofirao sam to kao problem evidentan. Ali čim nešto kaže što je iole protiv Đokovića, odma padaju teške riječi, da sam trol itd... Te priče kako će da dominira, da mu nema ravnih, to je za malu djecu. Sjećam se kada je RG uzeo 2016., bio na krovu svijeta maltene, 16000+ poena i izjave Ivaniševića da Đoković može da ode na godišnji odmor. Do kraja te iste godine, on je sve prosuo... Ne letite. Sve se brzo mjenja.

Filip

pre 5 godina

Nadalu nisu pretnja posto dogodine nece ni da igra. . .
(Nevena Kubik, 29. novembar 2018 21:59)
Moraju odmah takvi komentari, cim se i najmanje dovede u sumnju srbski sin!

bb

pre 5 godina

Brutalne laži se ovde pišu, na isteku 2009. godine Federer je vodio9:4 protiv Novaka, vrlo lako proverljiv podatak!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Istina!, 29. novembar 2018 23:43)
Pa zar ne rece Uros (Jumko) strucnjak da je redovno bio demoliran od strane Federera?

Koliki je Federerov skor proiv Rafe bio npr 2009? Znas li?

Kokot

pre 5 godina

Pa, nisu pretnja samo Novaku, već i Nadalu i ostalim momcima preko 30. g. Pa zar nije Borna i pre no što je napunio 21 g. pobedio Nadala 2 puta zaredom?
Zar nisu Nadala pobedjivali i mladjani Šapovalov, KirGiros, Puj..

milorad

pre 5 godina

Jes vala, drasticno je pao, sa 22 mesta ove godine stigao je na prvo, sa tim da ne moze niko da ga prestigne do seprembra sledece godine. Neminovno je da kad tad nobe generacije stupaju na scenu i da Nole ima 32 godine. No, njegovo kretanje njegova igra su i dalje misterija za celu planetu. Zato je i najbolji igrac planete zemlje, od 6 milijardi ljudi.

Kopaonik

pre 5 godina

Oba mlada igrača od kojih je Novak izgubio su neverovatni serveri. Novaku se dešavalo u karijeri da dodju periodi kada ne može da izadje na kraj sa vrhunskim serverima. Tako da ovi porazi nisu ništa čudno. Ljudi krenu da pogadjaju bombe ceo meč i jednostavno protiv toga se ne može. Realno takvi igrači su uvek uništavali teniske mečeve. Novak tada izgleda rezignirano i stvarno kao da mu se ide kući sto pre. Ebg to se oseti kada je serveru dan.

zen

pre 5 godina

Novak je Finalnom mecu u Londonu kao No1 imao 6 sati manje odmora od protivnika igrao tri dana za redom u terminima pazljivo odabranim da se izmori i da prehlada jos potraje Federerov raspored je preuzeo Zverev koji ima 21 godinu.U Parzu slicna situacija. Katchaov uveliko odmarao dok su Djokovic i Federer igrali tri sata.
Sve su to sitnice koje ce Djokovica samo motivisati da bude jos bolji u nastavku karijere.
Jednoga dana ce nadam se njegove reci imati veci odjek od Benetoovih.

Goran

pre 5 godina

Najmesnije je sto se Kacanov i Zverev smatraju ultra mladim. Oni jesu mladi i perspektivni i buducnost tenisa ali da li bas toliko mladi i perspektivni. Beker je osvojio Vimbldon sa 17 godina, Lejton Hjuit je dosao na prvo mesto ATP liste sa 18 godina, Rafa je osvojio prvi Rolan Garos sa 20 godina. Da se razumemo, oni jesu mladi ali Kacanov ima 22 i po godine i nije nikada bio u Top 10. Zverev ne znam da li je ikada igrao cetvrtfinale slema.

Uroš

pre 5 godina

Već sad je Novak u minusu protiv nekih klinaca, a on je u svojim dvadesetim redovno demoliran od Federera, pa je skor popravio tek posle 35. rođendana najboljeg tenisera svih vremena. Kirjos, Hačanov, Zverev će se igrat protiv Novaka za 3,4 godine, ako uopšte bude igrao tada.

Detuš

pre 5 godina

Ne znam šta da kažem, ova dva zadnja poraza zaista su ostavila sumnju u Nolove dugotrajne mogućnosti, mada uzrok može ležati u tome da je preveliko zaletanje i nagli i iznenadni uspešan povratak od Vimbldona, pa do Šangaja, uzrokovao taj nagli pad u zadnja dva finala i ništa više. Telo mu se malo "stresiralo" da tako kažem. Australiju će uzeti sigurno sledeće godine, i bar još jedan Rolan Garos do kraja karijere, a za ostalo videćemo. Ja verujem da će osvojiti najmanje dva gren slema u 2019 godini i da će Zverev eksplodirati u pomenutoj godini bar na jednom gren slemu. Mlad je Djoković i jak još uvek tako da mislim da su sledeće dve godine sigurno njegove i još neki rekordi.

VUK

pre 5 godina

Toliko radosti kod Nadalovog strica donela su dva Novakova poraza! Baš dobar čovek. Bolje u svog igrača da gleda . Koliko i kako još može da igra. Novakovi porazi mu neće pomoći. Sitna pakost trenera u penziji.

Laki

pre 5 godina

Iskreno poslednji mec u Parizu Novak je delovao ranjivo kao nikad pre protiv mladje genracije. Kao da su ga godine stigle bez energije. Ali kad su GS u pitanju tu Novaka pobediti na 5 setova sumljam da imaju sanse bar jos par godina.

gigatrend

pre 5 godina

Čemu ovo Toni? Bavi se svojim igračem, ako treniraš nekoga.

Sećam se pre 3-4 godine kako su ponavljali: Novak se ne povređuje! Smanjite malo doživljaj, i mislite o sebi. Čemu tolika "zabrinutost" za Novaka.

Pera

pre 5 godina

Svi smo bili ogorceni kada Federer nije dovoljno hvalio mladog Djokovica, a sada se svi kolektivno slazemo da su dva poraza u finalima od mladih igraca potpuno nebitni. "Ma moze njih Nole kad god hoce".
Slazem se da je on trenutno najbolji igrac, impresivno je kako se brzo vratio na vrh. Od zrelih i starijih igraca (recimo svih preko 25 godina) realno jedina opasnost moze da bude samo Rafa, i to kad je u punoj formi, svakako na RG i jos ponegde. Ostali su ili prestari ili nedovoljno kvalitetni. Opasnost dolazi od mladih. Ako se poraz od Kacanova moze objasniti (delimicno) prehladom koju je imao i opustanjem posle pobede nad Federerom, poraz od Zvereva govori da mladi zaista dolaze. Zverev 21 godina, Kacanov 22, Shapovalov 19, Tsitsipas 20... Posebno je vazan mec protyiv Zvereva - on igra dobro vec par godina, ali je uvek podbacivao u velikim mecevima, ova pobeda mu je donela samopouzdanje da moze, a i cela grupa je dobila to osecanje, borice se jos zesce da stignu do smog vrha. Djokovic jeste jos uvek najbolji, ali vreme je na njihovoj strani, mladi su, dugacki, pokretni, imaju razorne udarce. Svi zelimo da Nole dostigne/prestigne 20 GS titula, moguce je, ali maora da napada svaki sledeci GS turnir, nema vise vremena za padove.

milutin

pre 5 godina

Može Nole da izgubi meč od mlađih i starijih, svejedno.
Ali kad ima motiv, nema toga ko ga može pobijediti. I naravno kad je potpuno zdrav.
Bolje i za njegovu igru da ima konkurente, pošto postaje jasno da među starijim teniserima Nole nema dostojnog protivnika...možda donekle Rafa, od ostalih mala vajda, sve ih preslišao u Parizu i Londonu.

King Roger

pre 5 godina

@Zen.Znaci ako sam dobro razumeo kad Djokovic pobedi Federera posle 3 i nesto sata onda Federer nema pojma i Djokovic je bolji a kad Djokovic izgubi onda je umoran i iscrpljen.Pravi si "objektivni"nolovac.Pa zar nije takodje vazno da pobedis protivnika brze i samim tim ustedis sebi vreme.E pa zato ja kazem da je Federer najbolji jer kad je u formi ne igra po 3 i nesto sata nego zavrsi brze.Nije samo pobeda bitan je i nacin na koji pobedis.Federer je Nadala na AO 2017 pobedio posle 3 i nesto sata a igralo se 5 seta a koliko je Djokovicu trebalo da pobedi Nadala 2012?.6 sata.I to je vama isto.Sti znaci da ga on nije nadmudrio vec je bio izdrzljiviji od njega sto nema veze sa teniskim znanjem.Zato je Rodza jednostavno G.O.A.T.

šetač

pre 5 godina

U pravu je. Novak ima vrlo neprijatnu seriju: ČungaLuga, Kirgios, Tsitsipas, Zverev, Kačanov. Jedino sa Ćorićem je u plusu. Sve je gubio u dva seta osim sa ČungaLungom na AO, pale se lampice za alarm. Na tri seta bi bila druga priča, u to sam uveren. Uveren sam da kada Novak zaista želi on se lepo spremni za meč i to i uradi.

nikola

pre 5 godina

Mozda,videcemo.U tri seta,tesko da su pretnja.A I na zavrsnom mastersu malo je cudno,od surove dominacije do finala,onda poraz od klinca koga je lagano pocepao u grupi.1000 bodova koje je jos mogao uzeti nije,da to nije pravljenje reserve za sledecu sezonu??.To je ceo jedan masters Koji moze da preskoci Koji je prosle godine uzeo.

miro-Ireland

pre 5 godina

Slažem se nažalost. Ova dva zadnja poraza su jako zabrinjavajuća. Sa tačke gledišta da su ga obojica baš lako pobedili. Neko je spomenuo da Dj nekada ne ume sa jakim serverima, ali ova dvojica su dobijali i duže razmene. Brejkova koliko hoćeš... Meč protiv Federera je isto jedva dobio 2:1
A realno ljudi, Fedja je baš star.
Super je što se Novak vratio i svaka mu čast na glavi. Ali manjak kilaže, godine, motivacija. Sve su to stvari koje nam govore da ne možemo pričati o nekoj brutalnoj dominaciji u 2019.
Ja verujem u jedan do dva GS za Noleta, 1 Nadal(zna se koji). Ono što ostane, neko od mlađih. Ćorić i Zverev mi deluju najzrelije, Ćorić posebno.
Pozdrav

ko je ovde lud

pre 5 godina

Ko prati tenis zna da je tenis strategija na duge staze. Možda nije zapinjao novak iz više razloga jer sledeći put kada se budu sreli tada će novak dobiti, verovatno će biti GS turnir i sigurno će mnogo manje zapinjati kada načiniš pobedu opustiš se malo, dokazao si sebi da možeš. Plus su poeni i odbrana sledeće godine, tačno ostavlja lufta da može juriti sledeće godine poene u zadnja 2 turnira plus je već obezbedio prvo mesto na kraju godine.
Sve to utiče.
Ali da ujka Toni je hteo da skrene pažnju na mlađe igrače koji dolaze.

Pa....

pre 5 godina

Gale
Sasa je pobedio Novaka 2 puta, u finalu Rima i sad u finalu Londona. Razumem da su to 2 nebitna meca, Novak ima titule na oba turnira, pa nije hteo da se trudi i osvaja. Dok je Novak pobedio u Sangaju i u grupi ovde u Londonu. To je vec druga prica, ti mecevi su bili daleko vazniji, sve mi je jasno. Sta tu ima da se prica i objasnjava? Zna se, kad Novak izgubi mec nije vazan, namerno je izgubio, bio je prehladjen, povredjen... Kad dobije, to je najvaznija stvar, on je heroj, snaga, inspiracija...
Ovo je pitanje za vecinu. Meni nije logicno da je Novak u 31 godini fizicki spremniji i izdrzljiviji od Zvereva, koji ima 21 godinu, u 3 dobijena seta. Pogotovo sto znam da ima problema, koje usposno resava na neki nacin. Nije mogao da izdrzi vise od 1,5h na terenu, a onda naprasno odjednom moze da igra protiv Rafe 5h.

nikola

pre 5 godina

Da, stvarno. Novak je imao snage za 4 meča. Protiv Federera je bio briljantan a onda se u 5.raspao protiv Zvereva. Isto je bilo i sa Kačanovim. Za Gren slem su potrebne 7 pobeda u 3 seta. Hoće li imati snage?

bari

pre 5 godina

Djokovic je sve svoje mladje kolege koje su ga pobedile pohvalio za neke rekao i da su buducnost tenisa za razliku od istog Federera koji za njega i Murraya davao sasvim drugacije misljenje kada su oni pobedjivali njega. Razlike u godinama su i nesto vece 9/10 godina u odnosu na 6 godina

Tako da Jumko i ovaj pokusaj spina ti je propao

lobotom

pre 5 godina

Zar je moguce da jos uvijek neki ne znaju kako funkcionira ATP lista? Kakvo ostavljanje za napredak iduce sezone, kakva teza da gubi da nista ne bi morao braniti?

Uroš

pre 5 godina

Već sad je Novak u minusu protiv nekih klinaca, a on je u svojim dvadesetim redovno demoliran od Federera, pa je skor popravio tek posle 35. rođendana najboljeg tenisera svih vremena. Kirjos, Hačanov, Zverev će se igrat protiv Novaka za 3,4 godine, ako uopšte bude igrao tada.

MasterMind

pre 5 godina

Nije Toni glup. Upadljivo je koliko se muči sa mladima Đoković. Apostrofirao sam to kao problem evidentan. Ali čim nešto kaže što je iole protiv Đokovića, odma padaju teške riječi, da sam trol itd... Te priče kako će da dominira, da mu nema ravnih, to je za malu djecu. Sjećam se kada je RG uzeo 2016., bio na krovu svijeta maltene, 16000+ poena i izjave Ivaniševića da Đoković može da ode na godišnji odmor. Do kraja te iste godine, on je sve prosuo... Ne letite. Sve se brzo mjenja.

Filip

pre 5 godina

Nadalu nisu pretnja posto dogodine nece ni da igra. . .
(Nevena Kubik, 29. novembar 2018 21:59)
Moraju odmah takvi komentari, cim se i najmanje dovede u sumnju srbski sin!

Toma

pre 5 godina

A ja cika Toni tebi kazem da ti mladi lavovi ima da piju jos dosta mleka sledece godine. No1e ce ipak jos da pomeri neke granice, mozda ne bas sve ali neke sigurno. Vamos No1e !

VUK

pre 5 godina

Toliko radosti kod Nadalovog strica donela su dva Novakova poraza! Baš dobar čovek. Bolje u svog igrača da gleda . Koliko i kako još može da igra. Novakovi porazi mu neće pomoći. Sitna pakost trenera u penziji.

Ninamandarina

pre 5 godina

Sve zavisi od Novaka, kad mu se igra nema mu ravnog, al ponekad izgleda kao da su ga puškom naterali da izadje na teren, sva sreća pa se to ne dešava često.

Stiven k.

pre 5 godina

Zašto toliko ističete Noletive poraze u poslednja dva turnira od Kačanova i Zvereva. Pa tog istog Zvereva je prilično ubedljivo pobedio na istom turniru par dana pre finala. Da je izgubio oba meča od Zvereva, moglo bi se eventualno pričati o problemu sa njim.

King Roger

pre 5 godina

@Zen.Znaci ako sam dobro razumeo kad Djokovic pobedi Federera posle 3 i nesto sata onda Federer nema pojma i Djokovic je bolji a kad Djokovic izgubi onda je umoran i iscrpljen.Pravi si "objektivni"nolovac.Pa zar nije takodje vazno da pobedis protivnika brze i samim tim ustedis sebi vreme.E pa zato ja kazem da je Federer najbolji jer kad je u formi ne igra po 3 i nesto sata nego zavrsi brze.Nije samo pobeda bitan je i nacin na koji pobedis.Federer je Nadala na AO 2017 pobedio posle 3 i nesto sata a igralo se 5 seta a koliko je Djokovicu trebalo da pobedi Nadala 2012?.6 sata.I to je vama isto.Sti znaci da ga on nije nadmudrio vec je bio izdrzljiviji od njega sto nema veze sa teniskim znanjem.Zato je Rodza jednostavno G.O.A.T.

Stevan

pre 5 godina

Negativan skor protiv Kirgiosa, Cicipasa i nerešen protiv Zvereva i Hačanova. Ne odgovaraju mu mladi jer imaju više snage, a kod Novaka je primetan nedostatak energije i pad kada je protivnik uporan. Nema on više mišićnu zalihu, masu koju bi trošio u neizvesnim mečevima kakve je igrao protiv Nadala. Čini mi se da je i Navratilova to primetila. Dobra strana svega je činjenica da je Novak prvi iako nije ni na 70% svojih mogučnosti. Jedino je servis na nivou. Kretanje, bekend (naročito paralela) i pasing udarci nisu ni blizu igri iz ranijih godina. Dakle, ima prostora za napredak. Treba mu 4-5 kg više i više snage u udarcima. Ne može sve na defanzivu, naročito kad igrate protiv klinaca koji su puni snage.

Lithium

pre 5 godina

Pa šta i da izgubi neki meč tu i tamo. Nemoguće je da konstantno pobeđuje, tako da nije ništa loše i da izgubi od njih. Ipak smatram da će Đoković onda kad je najvažnije, na slemovima, biti najčvršći. I sam je pričao da svi oni tempiraju formu za slemove, a njemu treba još tri, četiri GS da uzme, još neki master, WTF i još jednom YE#1, a sa tim i 311w#1 i to je to.

Pa....

pre 5 godina

Gale
Sasa je pobedio Novaka 2 puta, u finalu Rima i sad u finalu Londona. Razumem da su to 2 nebitna meca, Novak ima titule na oba turnira, pa nije hteo da se trudi i osvaja. Dok je Novak pobedio u Sangaju i u grupi ovde u Londonu. To je vec druga prica, ti mecevi su bili daleko vazniji, sve mi je jasno. Sta tu ima da se prica i objasnjava? Zna se, kad Novak izgubi mec nije vazan, namerno je izgubio, bio je prehladjen, povredjen... Kad dobije, to je najvaznija stvar, on je heroj, snaga, inspiracija...
Ovo je pitanje za vecinu. Meni nije logicno da je Novak u 31 godini fizicki spremniji i izdrzljiviji od Zvereva, koji ima 21 godinu, u 3 dobijena seta. Pogotovo sto znam da ima problema, koje usposno resava na neki nacin. Nije mogao da izdrzi vise od 1,5h na terenu, a onda naprasno odjednom moze da igra protiv Rafe 5h.

ko je ovde lud

pre 5 godina

Ko prati tenis zna da je tenis strategija na duge staze. Možda nije zapinjao novak iz više razloga jer sledeći put kada se budu sreli tada će novak dobiti, verovatno će biti GS turnir i sigurno će mnogo manje zapinjati kada načiniš pobedu opustiš se malo, dokazao si sebi da možeš. Plus su poeni i odbrana sledeće godine, tačno ostavlja lufta da može juriti sledeće godine poene u zadnja 2 turnira plus je već obezbedio prvo mesto na kraju godine.
Sve to utiče.
Ali da ujka Toni je hteo da skrene pažnju na mlađe igrače koji dolaze.

gigatrend

pre 5 godina

Čemu ovo Toni? Bavi se svojim igračem, ako treniraš nekoga.

Sećam se pre 3-4 godine kako su ponavljali: Novak se ne povređuje! Smanjite malo doživljaj, i mislite o sebi. Čemu tolika "zabrinutost" za Novaka.

nikola

pre 5 godina

Mozda,videcemo.U tri seta,tesko da su pretnja.A I na zavrsnom mastersu malo je cudno,od surove dominacije do finala,onda poraz od klinca koga je lagano pocepao u grupi.1000 bodova koje je jos mogao uzeti nije,da to nije pravljenje reserve za sledecu sezonu??.To je ceo jedan masters Koji moze da preskoci Koji je prosle godine uzeo.

Goran

pre 5 godina

Najmesnije je sto se Kacanov i Zverev smatraju ultra mladim. Oni jesu mladi i perspektivni i buducnost tenisa ali da li bas toliko mladi i perspektivni. Beker je osvojio Vimbldon sa 17 godina, Lejton Hjuit je dosao na prvo mesto ATP liste sa 18 godina, Rafa je osvojio prvi Rolan Garos sa 20 godina. Da se razumemo, oni jesu mladi ali Kacanov ima 22 i po godine i nije nikada bio u Top 10. Zverev ne znam da li je ikada igrao cetvrtfinale slema.

milorad

pre 5 godina

Jes vala, drasticno je pao, sa 22 mesta ove godine stigao je na prvo, sa tim da ne moze niko da ga prestigne do seprembra sledece godine. Neminovno je da kad tad nobe generacije stupaju na scenu i da Nole ima 32 godine. No, njegovo kretanje njegova igra su i dalje misterija za celu planetu. Zato je i najbolji igrac planete zemlje, od 6 milijardi ljudi.

zen

pre 5 godina

Novak je Finalnom mecu u Londonu kao No1 imao 6 sati manje odmora od protivnika igrao tri dana za redom u terminima pazljivo odabranim da se izmori i da prehlada jos potraje Federerov raspored je preuzeo Zverev koji ima 21 godinu.U Parzu slicna situacija. Katchaov uveliko odmarao dok su Djokovic i Federer igrali tri sata.
Sve su to sitnice koje ce Djokovica samo motivisati da bude jos bolji u nastavku karijere.
Jednoga dana ce nadam se njegove reci imati veci odjek od Benetoovih.

ojha

pre 5 godina

Mladi mogu imati svoj dan, ali drzati Novakov nivo ne mogu. Pogotovo u mečevima na 3 seta. Onda kada je Novak gubio nije pokazivao ni trunku svog znanja i borbenosti.

apsolutno netacno

pre 5 godina

Već sad je Novak u minusu protiv nekih klinaca, a on je u svojim dvadesetim redovno demoliran od Federera, pa je skor popravio tek posle 35. rođendana najboljeg tenisera svih vremena. Kirjos, Hačanov, Zverev će se igrat protiv Novaka za 3,4 godine, ako uopšte bude igrao tada.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uroš, 29. novembar 2018 22:05)

Ponavljate potpunu pogresnu floskulu koju neki komentari ovde guraju. Djokovic je jos u 2009.godini imao skor 3:2 sa Federerom, a tada je Federer imao 28 godina. 2010.godine je Federer bio bolji, a posle toga je Novak bio bolji svaku godinu osim 2014. kada je bilo izjednaceno. Znaci, od Federerove 28.godine Federer je SAMO JEDNU godinu bio bolji i samo jednu godinu izjednacen sa Novakom u medjusobnim susretima.

nikola

pre 5 godina

Da, stvarno. Novak je imao snage za 4 meča. Protiv Federera je bio briljantan a onda se u 5.raspao protiv Zvereva. Isto je bilo i sa Kačanovim. Za Gren slem su potrebne 7 pobeda u 3 seta. Hoće li imati snage?

miro-Ireland

pre 5 godina

Slažem se nažalost. Ova dva zadnja poraza su jako zabrinjavajuća. Sa tačke gledišta da su ga obojica baš lako pobedili. Neko je spomenuo da Dj nekada ne ume sa jakim serverima, ali ova dvojica su dobijali i duže razmene. Brejkova koliko hoćeš... Meč protiv Federera je isto jedva dobio 2:1
A realno ljudi, Fedja je baš star.
Super je što se Novak vratio i svaka mu čast na glavi. Ali manjak kilaže, godine, motivacija. Sve su to stvari koje nam govore da ne možemo pričati o nekoj brutalnoj dominaciji u 2019.
Ja verujem u jedan do dva GS za Noleta, 1 Nadal(zna se koji). Ono što ostane, neko od mlađih. Ćorić i Zverev mi deluju najzrelije, Ćorić posebno.
Pozdrav

Kokot

pre 5 godina

Nisu pretnja samo Novaku, već i Nadalu i ostalim momcima preko 30. g. Pa zar nije Borna i pre no što je napunio 21 g. pobedio Nadala 2 puta zaredom?
Zar nisu Nadala pobedjivali i mladjani Šapovalov, KirGiros, Puj..

milutin

pre 5 godina

Može Nole da izgubi meč od mlađih i starijih, svejedno.
Ali kad ima motiv, nema toga ko ga može pobijediti. I naravno kad je potpuno zdrav.
Bolje i za njegovu igru da ima konkurente, pošto postaje jasno da među starijim teniserima Nole nema dostojnog protivnika...možda donekle Rafa, od ostalih mala vajda, sve ih preslišao u Parizu i Londonu.

Bećarac

pre 5 godina

@Mastermind

Šta je to Nole 2016. prosuo? Što je imao 16950 poena a završio sa 11780?
Osvojio 2 GS- zaokružio karijerni GS -uz to “Novak slem”, i još 4 MS, Dohu, igrao fin.Rima, USO, ZM, 1/2 Šangaja – i to je tebi prosipanje?

Šta si očekivao da nadmaši svoju nenadmašnu 2015? Pa to je naj sezona u povesti tenisa i ajd' da sačekamo da je neko nadmaši.

Da li si upoznat da je na pr. Nadal u proleće 2009. imao konto od 15.390 poena, a godinu završio sa 9.205. Dakle, izgubio preko 6000 poena – i niko nije „promućurno“ zaključio sve prosuo.

Kad izgubiš – izgubio si, što više imaš – više možeš i izgubiti. Ne možeš izgubiti nešto što nemaš.

lobotom

pre 5 godina

Zar je moguce da jos uvijek neki ne znaju kako funkcionira ATP lista? Kakvo ostavljanje za napredak iduce sezone, kakva teza da gubi da nista ne bi morao braniti?

Laki

pre 5 godina

Iskreno poslednji mec u Parizu Novak je delovao ranjivo kao nikad pre protiv mladje genracije. Kao da su ga godine stigle bez energije. Ali kad su GS u pitanju tu Novaka pobediti na 5 setova sumljam da imaju sanse bar jos par godina.

Miki

pre 5 godina

Ma ovo da je Novakov nivo igra drasticno opao na kraju sezone sigurno nije dobro prevedeno,ne verujem da bi Toni tako izjavio,gubio je u dva finala ali to nije drastican pad nivoa igre,igrao je dobro do tih finala.Sto se tice mladih mislim da konacno polako iskacu u prvi plan,pre svega mislim da ce sledece godine dobri da budu Zverev,Kacanov i Coric.Tim vise i nije bas najmladji,vec je u godinama kada mora da napravi iskorak,inace ce biti nesto slicno Nisikoriju.Bice zanimljiva 2019 teniska sezona.

Kokot

pre 5 godina

Pa, nisu pretnja samo Novaku, već i Nadalu i ostalim momcima preko 30. g. Pa zar nije Borna i pre no što je napunio 21 g. pobedio Nadala 2 puta zaredom?
Zar nisu Nadala pobedjivali i mladjani Šapovalov, KirGiros, Puj..

šetač

pre 5 godina

U pravu je. Novak ima vrlo neprijatnu seriju: ČungaLuga, Kirgios, Tsitsipas, Zverev, Kačanov. Jedino sa Ćorićem je u plusu. Sve je gubio u dva seta osim sa ČungaLungom na AO, pale se lampice za alarm. Na tri seta bi bila druga priča, u to sam uveren. Uveren sam da kada Novak zaista želi on se lepo spremni za meč i to i uradi.

Pera

pre 5 godina

Svi smo bili ogorceni kada Federer nije dovoljno hvalio mladog Djokovica, a sada se svi kolektivno slazemo da su dva poraza u finalima od mladih igraca potpuno nebitni. "Ma moze njih Nole kad god hoce".
Slazem se da je on trenutno najbolji igrac, impresivno je kako se brzo vratio na vrh. Od zrelih i starijih igraca (recimo svih preko 25 godina) realno jedina opasnost moze da bude samo Rafa, i to kad je u punoj formi, svakako na RG i jos ponegde. Ostali su ili prestari ili nedovoljno kvalitetni. Opasnost dolazi od mladih. Ako se poraz od Kacanova moze objasniti (delimicno) prehladom koju je imao i opustanjem posle pobede nad Federerom, poraz od Zvereva govori da mladi zaista dolaze. Zverev 21 godina, Kacanov 22, Shapovalov 19, Tsitsipas 20... Posebno je vazan mec protyiv Zvereva - on igra dobro vec par godina, ali je uvek podbacivao u velikim mecevima, ova pobeda mu je donela samopouzdanje da moze, a i cela grupa je dobila to osecanje, borice se jos zesce da stignu do smog vrha. Djokovic jeste jos uvek najbolji, ali vreme je na njihovoj strani, mladi su, dugacki, pokretni, imaju razorne udarce. Svi zelimo da Nole dostigne/prestigne 20 GS titula, moguce je, ali maora da napada svaki sledeci GS turnir, nema vise vremena za padove.

bari

pre 5 godina

Djokovic je sve svoje mladje kolege koje su ga pobedile pohvalio za neke rekao i da su buducnost tenisa za razliku od istog Federera koji za njega i Murraya davao sasvim drugacije misljenje kada su oni pobedjivali njega. Razlike u godinama su i nesto vece 9/10 godina u odnosu na 6 godina

Tako da Jumko i ovaj pokusaj spina ti je propao

Detuš

pre 5 godina

Ne znam šta da kažem, ova dva zadnja poraza zaista su ostavila sumnju u Nolove dugotrajne mogućnosti, mada uzrok može ležati u tome da je preveliko zaletanje i nagli i iznenadni uspešan povratak od Vimbldona, pa do Šangaja, uzrokovao taj nagli pad u zadnja dva finala i ništa više. Telo mu se malo "stresiralo" da tako kažem. Australiju će uzeti sigurno sledeće godine, i bar još jedan Rolan Garos do kraja karijere, a za ostalo videćemo. Ja verujem da će osvojiti najmanje dva gren slema u 2019 godini i da će Zverev eksplodirati u pomenutoj godini bar na jednom gren slemu. Mlad je Djoković i jak još uvek tako da mislim da su sledeće dve godine sigurno njegove i još neki rekordi.

Kopaonik

pre 5 godina

Oba mlada igrača od kojih je Novak izgubio su neverovatni serveri. Novaku se dešavalo u karijeri da dodju periodi kada ne može da izadje na kraj sa vrhunskim serverima. Tako da ovi porazi nisu ništa čudno. Ljudi krenu da pogadjaju bombe ceo meč i jednostavno protiv toga se ne može. Realno takvi igrači su uvek uništavali teniske mečeve. Novak tada izgleda rezignirano i stvarno kao da mu se ide kući sto pre. Ebg to se oseti kada je serveru dan.

bb

pre 5 godina

Brutalne laži se ovde pišu, na isteku 2009. godine Federer je vodio9:4 protiv Novaka, vrlo lako proverljiv podatak!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Istina!, 29. novembar 2018 23:43)
Pa zar ne rece Uros (Jumko) strucnjak da je redovno bio demoliran od strane Federera?

Koliki je Federerov skor proiv Rafe bio npr 2009? Znas li?