Četvrtak, 05.08.2004.

09:57

Američki košarkaši stigli u Beograd

Izvor: B92

Amerièki košarkaši stigli u Beograd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Iza Suda

pre 19 godina

Zasto sam 8,000 km daleko od Novog Beograda?

Bez Koske,

Mozes da gledas snimak sutra u 19.00 na ESPN-u.

Slovenac,

Tako se slazem sa tobom.

Pozdrav svim nasim ljubiteljima kosarke sirom planete.

goran (francuska)

pre 19 godina

Po onome sto je timski Americka reprezentacija pokazala, Leri Braun moze samo da predaje kako da se igra rastimano, bez koncepcije ni uticaja kouca. Njemu je bolje da fino sedne u publiku, uzme belezku i fino uci, digne dva prsta da zapita nesto pametno i zapisuje sta govore ljudi koji znaju. Evropski treneri, pogotovo nasi tipa Maljkovica, Ivkovica, Obradovica , Pesica su zivi profesori za Brauna i vecinu NBA trenera u svim pitanjima kad se radi o kosarci, osim u prepontentnosti, sto je postao zastitni znak NBA! Svaki od tih trenera bi sa istim igracima stvorio tim, za pamcenje, ali to je druga prica, prica znanja i neznaja.

Bez Koske

pre 19 godina

Vecina komentara koje salje Space Jam su, po mom misljenju, informativni i lepo napisani. Za nas u Severnoj Americi koji nismo u prilici da gledamo utakmice nase reprezentacije, poslednji put sam ih video u Indijanapolisu, najbolji nacin da se informisemo je putem B92 izvestaja i vasih kometara. Posto izvestaji i statistike ne mogu da prikazu celokupnu sliku, uzivam da procitam diskusiju igre pojedinaca, postavke igre, spektakularnih poteza, ... Voleo bih da je vise komentara tog tipa, a manje onih klupski obojenih. Uostalom, ako se nekome ne cita dugacka analiza, preskocite i citajte sta vam se svidja.
Sutrasnji mec je bitan test za nas jer je americki stil igre vrlo razlicit od dosadasnjih protivnika. Videcemo kako nam funkcionise tranziciona odbrana, jer ce ameri pokusavati da ubrzaju tempo i stvore sto vise ukradenih lopti, kontri i polukntri. To im je najjace oruzje jer su brzi, jaki u skoku i presecanju pasova. Takodje je bitno spreciti bekovske prodore u reket, jer to stvara sut sa visokom procentom iz prvog ili drugog pokusaja. Posto nijedna individua nije u stanju da prati Ajversona, bice interesantno videti kako nasa odbrana funkcionise kao celina.
Ako odigramo dobru odbranu, bice kontri i polukontri.
Nadam se da je Bodiroga u redu, najbitnije je da nema povreda do kraja igara.

brzohodjanin

pre 19 godina

OVIM DOGADJAJEM NESUMNJIVO DIZEMO SEBI CENU NA SVETSKOM NIVOU.
Jedva cekam evrobasken sledece godine.

Pa valjda cemo jednom izaci iz ratnog mraka i posledica koje su nas sustigle zadnjih godina.

SVE NAJBOLJE NASIMA SUTRA I U NAREDNIH min.50 GODINA:
Ziveo sport Srbija i Mont.

!!!!!!!!!!!

Cika Misha

pre 19 godina

Ne trebamo se mnogo paliti na ovu utakmicu,
Ameri nisu kompletni a nismo ni mi, ipak je ovo uvertira za ono sto tek treba da dodje, jedno je sigurno moramo biti dobri domacini, ne smemo dozvoliti da nasom publikom ovladaju emocije i da se predje na nesportski deo navijanja, Svet nas gleda i merice nam se sve ostanimo gentlmeni do kraja, pobedimo ih, pa neka razmisljaju koje postojbina kosarke, neka vam je sa srecom, napred momci, napred Srbijo!

Slovenac, Maribor

pre 19 godina

Malo nostalgije. Zamislite samo, šta bi sa ovim "Drim timom" napravila YU repka iz recimo 1991 ali 1989? Kad su bili svi odlični i igrali svi za jednoga!
Još danas mi je žao tih OI 1992. Znam, teško bi ugrozili tadašnji USA pravi Drim tim ali bi to bila vjerojatno najbolja internacionalna utakmica svih vremena. Najbolji USA tim ikad protiv najboljeg Evropskog tima ikad!
Ali i tako je dobro. Protiv Litve se vidjelo, da imamo potencial za sledečih 10 godina.

Sasa Krsmanovic

pre 19 godina

Dobro nam dosli. Ispraticemo vas porazom. Do slijedeceg sretanja na OI u Atini pozdrav oz srpskog 'dream team'-a
Sasa, Toronto

Goran

pre 19 godina

Treba ih pobediti da im polako stvorimo kompleks. Oni nisu sa najvecim zvezdama, ali nismo ni mi sa najvecim zvezdama (recimo, fali nam drugi sa drafta a oni su dosli i sa prvim i sa trecim).

bob rock

pre 19 godina

Karata ima, cena je 2100 i 4200. Preporucujem da uzmete jeftinije karte jer mesta koja su ostala u drugoj zoni su ocajna (iza kosa, smeta konstrukcija pregledu igre).
Sa galerije se mnogo bolje vidi i bice bolja atmosfera (provereno).

mali mrav

pre 19 godina

@ Space Jam
Mislim da je Savez pogresio sto nije tebe postavio za selektora.

@ Dream team
Dobro dosli u zemlju ljudozdera. Sve cemo da vas pojedemo sa sve kostima. Dobro je da imate toliko policije da vas cuva inace...

Dejan

pre 19 godina

A šta će to da predaje Leri Braun na košarkaškoj klinici? Mislim da je bolje da se sa katedre preseli u klupu i da nešto nauči.

Михаило

pre 19 godina

Јутрос су рекли на ТВ-у да карата има још и да се могу купити на благајнама на северној страни Београдске арене. Цене су 1400 и, ваљда, 2100 динара.
Поздрав!

Branislav

pre 19 godina

Dobrodoslica americkoj kosarkaskoj reprezentaciji. Zelim da budu lepo ugosceni, postovani kao svaki gost, sportistasta i da izgube utakmicu u petak. Oni su vec u Kelnu pokazali da znaju ali mnogo sta im smeta. Protiv nas ce se pokazati u punom svetlu. Zato napred plavi, do pobede!

Plikuscht

pre 19 godina

Au, al' ste se vi nalozili! Ovde ih mozda i dobijemo ... ako ne budu hteli da ih gadjamo paklicama cigareta i polovnom obucom, ali na OI ... tesko da ce iko da ih dobije. Naravno, voleo bih da ih oderemo i ovde i tamo, i da oderemo i sve ostale, i sve to sa bar 20-ak razlike, ali jedno je sta bi mi hteli a drugo je realnost.
Zivi bili pa videli...

joe

pre 19 godina

Zna li neko koje ce evropske tv stanice prenosti utakmicu? Hoce li neka od njemackih ili talijanskih stanica imati direktan prenos?
Vidim da je najavljena na rts satelitskom programu ali taj program nije ukljucen u standardnu kablovsku ponudu ovdje u ch.
hvala!

Space Jam

pre 19 godina

Sudeći prema onome što se moglo sinoć videti, kada je u pitanju američki “drim” tim, može se reći (što je ustalom i pre bilo poznato), da je to jedna prilično mlada ekipa, sastavljena od odličnih pojedinaca, u kojoj odskaču najiskusniji Dankan i Ajverson, sa igračima odličnih fizičkih predispozicija (misli se pre svega na brzinu i skočnost), ali nedovoljno uigrana, trenutno nešto slabije kondiciono pripremljena i sa vrlo lošim šutom sa distance.
Po mom mišljenju, recept za igru u napadu protiv njih bi trebalo da bude igra sa što više dodavanja (po mogućstvu bez gledanja, odn. bar bez “telefoniranja”) a takodje i igra sa što više istovremenog kretanja što većeg broja igrača bez lopte i sa puno ukrštanja u kretnjama, s obzirom da oni ne igraju “zonu” (možda je čuvaju kao iznenadjenje za OI :)) a preuzimanje igrača im nije jača strana. Kada nema mogućnosti za “kontru”, napad bi trebalo da traje što duže i sa dobro izgradjenim pozicijama za šut sa odstojanja ili poluodstojanja, slično kao što su to radili Italijani. S obzirom da dobro skaču, trebalo bi postavljati što više “blokova” za šut za spoljne igrače a što mislim da mi odlično radimo, za razliku od njih, koji to ne čine baš često.
Kada je u pitanju igra u odbrani, mislim da zonska odbrana ne bi trebala da ima alternativu. Posebnu pažnju treba obratiti na Ajversona, na njegove ulaze pod koš, i na šuteve za 3 poena, a koga ne može niko kvalitetno da zameni. Takodje treba obratiti pažnju na odbijene lopte od obruča, jer svi odlično skaču a takve uhvaćene lopte odmah pretvaraju u poene, često iz “odbojke”. Iako su ubedljivo izgubili od Italijana, imali su duplo veći broj skokova (37 prema 19). Dankan će verovatno povremeno morati da se udvaja i ne treba izbegavati faulove nad njim, pošto je, kao što je svima poznato, loš izvodjač slobodnih bacanja. Bekovi moraju da se čuvaju “kradja” lopti jer se to često dešava kada se igra protiv njih, pošto svi imaju “brze” ruke, a to automatski znači i siguran koš iz kontre.
Sve u svemu, mislim da smo u ovom trenutku spremniji tim i da bi trebalo glatko da ih dobijemo na ovoj prvoj utakmici u Beogradu, a onda bi se verovetno već navikli na poraze, kako njihovi igrači tako i javnost, pa i sudije ne bi ubuduće imale respekt, kakav su ranije često umele da imaju prema njihovim NBA “zvezdama” i “zvezdicama”. Mislim da ni na psihološko-voljnom planu nisu nešto preterano jaki, pošto nisam zapazio neku posebnu motivisanost, niti neki naročito jak kolektivni duh u njihovoj ekipi. Lebron Džejms se čak smejao pri kraju utakmice sa Nemcima, kao da ga ishod utakmice uopšte nije zanimao. Jedino se mogla primetiti velika zabrinutost na licima njihovih trenera, koju nisu mogli sakriti, a što su posle utakmice sa Italijanima pokušali, dajući izjave u stilu da je za njih sve ovo bilo očekivano. Za većinu poznavalaca košarke i nije baš sve bilo tako očekivano. Dakle, “DEMI(S)TIFIKACIJA” NBA košarke se ubrzano nastavlja. Sledeća prilika za to se ukazuje već sutra u Beogradskoj areni.

milos

pre 19 godina

Moja jedina je zelja je da sve protekne sportski i bez divljanja i prostakluka navijaca (tipa rasisticke uvrede) po kojima smo nazalost poznati u poslednje vreme. Ako se tako nesto desi, organizacija EP 2005 moze doci u pitanje, a ipak je ovo samo pripremna utakmica...

Sju

pre 19 godina

Stvarno bi bilo dobro da mogu još da se kupe karte. Mogli bi da objavite da li ih ima i gde se mogu kupiti, pa da vidimo kako naši pobeđuju.

djsaki

pre 19 godina

Ako cete da igrate kao protiv Italije i Nemacke, ne da ne morate da idete na Olimpijadu, vec nemojte da nas smarate da se jurimo sa vama po Areni.

Sju

pre 19 godina

Stvarno bi bilo dobro da mogu još da se kupe karte. Mogli bi da objavite da li ih ima i gde se mogu kupiti, pa da vidimo kako naši pobeđuju.

djsaki

pre 19 godina

Ako cete da igrate kao protiv Italije i Nemacke, ne da ne morate da idete na Olimpijadu, vec nemojte da nas smarate da se jurimo sa vama po Areni.

Space Jam

pre 19 godina

Sudeći prema onome što se moglo sinoć videti, kada je u pitanju američki “drim” tim, može se reći (što je ustalom i pre bilo poznato), da je to jedna prilično mlada ekipa, sastavljena od odličnih pojedinaca, u kojoj odskaču najiskusniji Dankan i Ajverson, sa igračima odličnih fizičkih predispozicija (misli se pre svega na brzinu i skočnost), ali nedovoljno uigrana, trenutno nešto slabije kondiciono pripremljena i sa vrlo lošim šutom sa distance.
Po mom mišljenju, recept za igru u napadu protiv njih bi trebalo da bude igra sa što više dodavanja (po mogućstvu bez gledanja, odn. bar bez “telefoniranja”) a takodje i igra sa što više istovremenog kretanja što većeg broja igrača bez lopte i sa puno ukrštanja u kretnjama, s obzirom da oni ne igraju “zonu” (možda je čuvaju kao iznenadjenje za OI :)) a preuzimanje igrača im nije jača strana. Kada nema mogućnosti za “kontru”, napad bi trebalo da traje što duže i sa dobro izgradjenim pozicijama za šut sa odstojanja ili poluodstojanja, slično kao što su to radili Italijani. S obzirom da dobro skaču, trebalo bi postavljati što više “blokova” za šut za spoljne igrače a što mislim da mi odlično radimo, za razliku od njih, koji to ne čine baš često.
Kada je u pitanju igra u odbrani, mislim da zonska odbrana ne bi trebala da ima alternativu. Posebnu pažnju treba obratiti na Ajversona, na njegove ulaze pod koš, i na šuteve za 3 poena, a koga ne može niko kvalitetno da zameni. Takodje treba obratiti pažnju na odbijene lopte od obruča, jer svi odlično skaču a takve uhvaćene lopte odmah pretvaraju u poene, često iz “odbojke”. Iako su ubedljivo izgubili od Italijana, imali su duplo veći broj skokova (37 prema 19). Dankan će verovatno povremeno morati da se udvaja i ne treba izbegavati faulove nad njim, pošto je, kao što je svima poznato, loš izvodjač slobodnih bacanja. Bekovi moraju da se čuvaju “kradja” lopti jer se to često dešava kada se igra protiv njih, pošto svi imaju “brze” ruke, a to automatski znači i siguran koš iz kontre.
Sve u svemu, mislim da smo u ovom trenutku spremniji tim i da bi trebalo glatko da ih dobijemo na ovoj prvoj utakmici u Beogradu, a onda bi se verovetno već navikli na poraze, kako njihovi igrači tako i javnost, pa i sudije ne bi ubuduće imale respekt, kakav su ranije često umele da imaju prema njihovim NBA “zvezdama” i “zvezdicama”. Mislim da ni na psihološko-voljnom planu nisu nešto preterano jaki, pošto nisam zapazio neku posebnu motivisanost, niti neki naročito jak kolektivni duh u njihovoj ekipi. Lebron Džejms se čak smejao pri kraju utakmice sa Nemcima, kao da ga ishod utakmice uopšte nije zanimao. Jedino se mogla primetiti velika zabrinutost na licima njihovih trenera, koju nisu mogli sakriti, a što su posle utakmice sa Italijanima pokušali, dajući izjave u stilu da je za njih sve ovo bilo očekivano. Za većinu poznavalaca košarke i nije baš sve bilo tako očekivano. Dakle, “DEMI(S)TIFIKACIJA” NBA košarke se ubrzano nastavlja. Sledeća prilika za to se ukazuje već sutra u Beogradskoj areni.

milos

pre 19 godina

Moja jedina je zelja je da sve protekne sportski i bez divljanja i prostakluka navijaca (tipa rasisticke uvrede) po kojima smo nazalost poznati u poslednje vreme. Ako se tako nesto desi, organizacija EP 2005 moze doci u pitanje, a ipak je ovo samo pripremna utakmica...

joe

pre 19 godina

Zna li neko koje ce evropske tv stanice prenosti utakmicu? Hoce li neka od njemackih ili talijanskih stanica imati direktan prenos?
Vidim da je najavljena na rts satelitskom programu ali taj program nije ukljucen u standardnu kablovsku ponudu ovdje u ch.
hvala!

Михаило

pre 19 godina

Јутрос су рекли на ТВ-у да карата има још и да се могу купити на благајнама на северној страни Београдске арене. Цене су 1400 и, ваљда, 2100 динара.
Поздрав!

Plikuscht

pre 19 godina

Au, al' ste se vi nalozili! Ovde ih mozda i dobijemo ... ako ne budu hteli da ih gadjamo paklicama cigareta i polovnom obucom, ali na OI ... tesko da ce iko da ih dobije. Naravno, voleo bih da ih oderemo i ovde i tamo, i da oderemo i sve ostale, i sve to sa bar 20-ak razlike, ali jedno je sta bi mi hteli a drugo je realnost.
Zivi bili pa videli...

Branislav

pre 19 godina

Dobrodoslica americkoj kosarkaskoj reprezentaciji. Zelim da budu lepo ugosceni, postovani kao svaki gost, sportistasta i da izgube utakmicu u petak. Oni su vec u Kelnu pokazali da znaju ali mnogo sta im smeta. Protiv nas ce se pokazati u punom svetlu. Zato napred plavi, do pobede!

Dejan

pre 19 godina

A šta će to da predaje Leri Braun na košarkaškoj klinici? Mislim da je bolje da se sa katedre preseli u klupu i da nešto nauči.

mali mrav

pre 19 godina

@ Space Jam
Mislim da je Savez pogresio sto nije tebe postavio za selektora.

@ Dream team
Dobro dosli u zemlju ljudozdera. Sve cemo da vas pojedemo sa sve kostima. Dobro je da imate toliko policije da vas cuva inace...

bob rock

pre 19 godina

Karata ima, cena je 2100 i 4200. Preporucujem da uzmete jeftinije karte jer mesta koja su ostala u drugoj zoni su ocajna (iza kosa, smeta konstrukcija pregledu igre).
Sa galerije se mnogo bolje vidi i bice bolja atmosfera (provereno).

Slovenac, Maribor

pre 19 godina

Malo nostalgije. Zamislite samo, šta bi sa ovim "Drim timom" napravila YU repka iz recimo 1991 ali 1989? Kad su bili svi odlični i igrali svi za jednoga!
Još danas mi je žao tih OI 1992. Znam, teško bi ugrozili tadašnji USA pravi Drim tim ali bi to bila vjerojatno najbolja internacionalna utakmica svih vremena. Najbolji USA tim ikad protiv najboljeg Evropskog tima ikad!
Ali i tako je dobro. Protiv Litve se vidjelo, da imamo potencial za sledečih 10 godina.

Goran

pre 19 godina

Treba ih pobediti da im polako stvorimo kompleks. Oni nisu sa najvecim zvezdama, ali nismo ni mi sa najvecim zvezdama (recimo, fali nam drugi sa drafta a oni su dosli i sa prvim i sa trecim).

Sasa Krsmanovic

pre 19 godina

Dobro nam dosli. Ispraticemo vas porazom. Do slijedeceg sretanja na OI u Atini pozdrav oz srpskog 'dream team'-a
Sasa, Toronto

Cika Misha

pre 19 godina

Ne trebamo se mnogo paliti na ovu utakmicu,
Ameri nisu kompletni a nismo ni mi, ipak je ovo uvertira za ono sto tek treba da dodje, jedno je sigurno moramo biti dobri domacini, ne smemo dozvoliti da nasom publikom ovladaju emocije i da se predje na nesportski deo navijanja, Svet nas gleda i merice nam se sve ostanimo gentlmeni do kraja, pobedimo ih, pa neka razmisljaju koje postojbina kosarke, neka vam je sa srecom, napred momci, napred Srbijo!

brzohodjanin

pre 19 godina

OVIM DOGADJAJEM NESUMNJIVO DIZEMO SEBI CENU NA SVETSKOM NIVOU.
Jedva cekam evrobasken sledece godine.

Pa valjda cemo jednom izaci iz ratnog mraka i posledica koje su nas sustigle zadnjih godina.

SVE NAJBOLJE NASIMA SUTRA I U NAREDNIH min.50 GODINA:
Ziveo sport Srbija i Mont.

!!!!!!!!!!!

Bez Koske

pre 19 godina

Vecina komentara koje salje Space Jam su, po mom misljenju, informativni i lepo napisani. Za nas u Severnoj Americi koji nismo u prilici da gledamo utakmice nase reprezentacije, poslednji put sam ih video u Indijanapolisu, najbolji nacin da se informisemo je putem B92 izvestaja i vasih kometara. Posto izvestaji i statistike ne mogu da prikazu celokupnu sliku, uzivam da procitam diskusiju igre pojedinaca, postavke igre, spektakularnih poteza, ... Voleo bih da je vise komentara tog tipa, a manje onih klupski obojenih. Uostalom, ako se nekome ne cita dugacka analiza, preskocite i citajte sta vam se svidja.
Sutrasnji mec je bitan test za nas jer je americki stil igre vrlo razlicit od dosadasnjih protivnika. Videcemo kako nam funkcionise tranziciona odbrana, jer ce ameri pokusavati da ubrzaju tempo i stvore sto vise ukradenih lopti, kontri i polukntri. To im je najjace oruzje jer su brzi, jaki u skoku i presecanju pasova. Takodje je bitno spreciti bekovske prodore u reket, jer to stvara sut sa visokom procentom iz prvog ili drugog pokusaja. Posto nijedna individua nije u stanju da prati Ajversona, bice interesantno videti kako nasa odbrana funkcionise kao celina.
Ako odigramo dobru odbranu, bice kontri i polukontri.
Nadam se da je Bodiroga u redu, najbitnije je da nema povreda do kraja igara.

goran (francuska)

pre 19 godina

Po onome sto je timski Americka reprezentacija pokazala, Leri Braun moze samo da predaje kako da se igra rastimano, bez koncepcije ni uticaja kouca. Njemu je bolje da fino sedne u publiku, uzme belezku i fino uci, digne dva prsta da zapita nesto pametno i zapisuje sta govore ljudi koji znaju. Evropski treneri, pogotovo nasi tipa Maljkovica, Ivkovica, Obradovica , Pesica su zivi profesori za Brauna i vecinu NBA trenera u svim pitanjima kad se radi o kosarci, osim u prepontentnosti, sto je postao zastitni znak NBA! Svaki od tih trenera bi sa istim igracima stvorio tim, za pamcenje, ali to je druga prica, prica znanja i neznaja.

Iza Suda

pre 19 godina

Zasto sam 8,000 km daleko od Novog Beograda?

Bez Koske,

Mozes da gledas snimak sutra u 19.00 na ESPN-u.

Slovenac,

Tako se slazem sa tobom.

Pozdrav svim nasim ljubiteljima kosarke sirom planete.

Sju

pre 19 godina

Stvarno bi bilo dobro da mogu još da se kupe karte. Mogli bi da objavite da li ih ima i gde se mogu kupiti, pa da vidimo kako naši pobeđuju.

djsaki

pre 19 godina

Ako cete da igrate kao protiv Italije i Nemacke, ne da ne morate da idete na Olimpijadu, vec nemojte da nas smarate da se jurimo sa vama po Areni.

Space Jam

pre 19 godina

Sudeći prema onome što se moglo sinoć videti, kada je u pitanju američki “drim” tim, može se reći (što je ustalom i pre bilo poznato), da je to jedna prilično mlada ekipa, sastavljena od odličnih pojedinaca, u kojoj odskaču najiskusniji Dankan i Ajverson, sa igračima odličnih fizičkih predispozicija (misli se pre svega na brzinu i skočnost), ali nedovoljno uigrana, trenutno nešto slabije kondiciono pripremljena i sa vrlo lošim šutom sa distance.
Po mom mišljenju, recept za igru u napadu protiv njih bi trebalo da bude igra sa što više dodavanja (po mogućstvu bez gledanja, odn. bar bez “telefoniranja”) a takodje i igra sa što više istovremenog kretanja što većeg broja igrača bez lopte i sa puno ukrštanja u kretnjama, s obzirom da oni ne igraju “zonu” (možda je čuvaju kao iznenadjenje za OI :)) a preuzimanje igrača im nije jača strana. Kada nema mogućnosti za “kontru”, napad bi trebalo da traje što duže i sa dobro izgradjenim pozicijama za šut sa odstojanja ili poluodstojanja, slično kao što su to radili Italijani. S obzirom da dobro skaču, trebalo bi postavljati što više “blokova” za šut za spoljne igrače a što mislim da mi odlično radimo, za razliku od njih, koji to ne čine baš često.
Kada je u pitanju igra u odbrani, mislim da zonska odbrana ne bi trebala da ima alternativu. Posebnu pažnju treba obratiti na Ajversona, na njegove ulaze pod koš, i na šuteve za 3 poena, a koga ne može niko kvalitetno da zameni. Takodje treba obratiti pažnju na odbijene lopte od obruča, jer svi odlično skaču a takve uhvaćene lopte odmah pretvaraju u poene, često iz “odbojke”. Iako su ubedljivo izgubili od Italijana, imali su duplo veći broj skokova (37 prema 19). Dankan će verovatno povremeno morati da se udvaja i ne treba izbegavati faulove nad njim, pošto je, kao što je svima poznato, loš izvodjač slobodnih bacanja. Bekovi moraju da se čuvaju “kradja” lopti jer se to često dešava kada se igra protiv njih, pošto svi imaju “brze” ruke, a to automatski znači i siguran koš iz kontre.
Sve u svemu, mislim da smo u ovom trenutku spremniji tim i da bi trebalo glatko da ih dobijemo na ovoj prvoj utakmici u Beogradu, a onda bi se verovetno već navikli na poraze, kako njihovi igrači tako i javnost, pa i sudije ne bi ubuduće imale respekt, kakav su ranije često umele da imaju prema njihovim NBA “zvezdama” i “zvezdicama”. Mislim da ni na psihološko-voljnom planu nisu nešto preterano jaki, pošto nisam zapazio neku posebnu motivisanost, niti neki naročito jak kolektivni duh u njihovoj ekipi. Lebron Džejms se čak smejao pri kraju utakmice sa Nemcima, kao da ga ishod utakmice uopšte nije zanimao. Jedino se mogla primetiti velika zabrinutost na licima njihovih trenera, koju nisu mogli sakriti, a što su posle utakmice sa Italijanima pokušali, dajući izjave u stilu da je za njih sve ovo bilo očekivano. Za većinu poznavalaca košarke i nije baš sve bilo tako očekivano. Dakle, “DEMI(S)TIFIKACIJA” NBA košarke se ubrzano nastavlja. Sledeća prilika za to se ukazuje već sutra u Beogradskoj areni.

milos

pre 19 godina

Moja jedina je zelja je da sve protekne sportski i bez divljanja i prostakluka navijaca (tipa rasisticke uvrede) po kojima smo nazalost poznati u poslednje vreme. Ako se tako nesto desi, organizacija EP 2005 moze doci u pitanje, a ipak je ovo samo pripremna utakmica...

joe

pre 19 godina

Zna li neko koje ce evropske tv stanice prenosti utakmicu? Hoce li neka od njemackih ili talijanskih stanica imati direktan prenos?
Vidim da je najavljena na rts satelitskom programu ali taj program nije ukljucen u standardnu kablovsku ponudu ovdje u ch.
hvala!

Михаило

pre 19 godina

Јутрос су рекли на ТВ-у да карата има још и да се могу купити на благајнама на северној страни Београдске арене. Цене су 1400 и, ваљда, 2100 динара.
Поздрав!

Plikuscht

pre 19 godina

Au, al' ste se vi nalozili! Ovde ih mozda i dobijemo ... ako ne budu hteli da ih gadjamo paklicama cigareta i polovnom obucom, ali na OI ... tesko da ce iko da ih dobije. Naravno, voleo bih da ih oderemo i ovde i tamo, i da oderemo i sve ostale, i sve to sa bar 20-ak razlike, ali jedno je sta bi mi hteli a drugo je realnost.
Zivi bili pa videli...

Branislav

pre 19 godina

Dobrodoslica americkoj kosarkaskoj reprezentaciji. Zelim da budu lepo ugosceni, postovani kao svaki gost, sportistasta i da izgube utakmicu u petak. Oni su vec u Kelnu pokazali da znaju ali mnogo sta im smeta. Protiv nas ce se pokazati u punom svetlu. Zato napred plavi, do pobede!

Dejan

pre 19 godina

A šta će to da predaje Leri Braun na košarkaškoj klinici? Mislim da je bolje da se sa katedre preseli u klupu i da nešto nauči.

mali mrav

pre 19 godina

@ Space Jam
Mislim da je Savez pogresio sto nije tebe postavio za selektora.

@ Dream team
Dobro dosli u zemlju ljudozdera. Sve cemo da vas pojedemo sa sve kostima. Dobro je da imate toliko policije da vas cuva inace...

bob rock

pre 19 godina

Karata ima, cena je 2100 i 4200. Preporucujem da uzmete jeftinije karte jer mesta koja su ostala u drugoj zoni su ocajna (iza kosa, smeta konstrukcija pregledu igre).
Sa galerije se mnogo bolje vidi i bice bolja atmosfera (provereno).

Slovenac, Maribor

pre 19 godina

Malo nostalgije. Zamislite samo, šta bi sa ovim "Drim timom" napravila YU repka iz recimo 1991 ali 1989? Kad su bili svi odlični i igrali svi za jednoga!
Još danas mi je žao tih OI 1992. Znam, teško bi ugrozili tadašnji USA pravi Drim tim ali bi to bila vjerojatno najbolja internacionalna utakmica svih vremena. Najbolji USA tim ikad protiv najboljeg Evropskog tima ikad!
Ali i tako je dobro. Protiv Litve se vidjelo, da imamo potencial za sledečih 10 godina.

Goran

pre 19 godina

Treba ih pobediti da im polako stvorimo kompleks. Oni nisu sa najvecim zvezdama, ali nismo ni mi sa najvecim zvezdama (recimo, fali nam drugi sa drafta a oni su dosli i sa prvim i sa trecim).

Sasa Krsmanovic

pre 19 godina

Dobro nam dosli. Ispraticemo vas porazom. Do slijedeceg sretanja na OI u Atini pozdrav oz srpskog 'dream team'-a
Sasa, Toronto

Cika Misha

pre 19 godina

Ne trebamo se mnogo paliti na ovu utakmicu,
Ameri nisu kompletni a nismo ni mi, ipak je ovo uvertira za ono sto tek treba da dodje, jedno je sigurno moramo biti dobri domacini, ne smemo dozvoliti da nasom publikom ovladaju emocije i da se predje na nesportski deo navijanja, Svet nas gleda i merice nam se sve ostanimo gentlmeni do kraja, pobedimo ih, pa neka razmisljaju koje postojbina kosarke, neka vam je sa srecom, napred momci, napred Srbijo!

brzohodjanin

pre 19 godina

OVIM DOGADJAJEM NESUMNJIVO DIZEMO SEBI CENU NA SVETSKOM NIVOU.
Jedva cekam evrobasken sledece godine.

Pa valjda cemo jednom izaci iz ratnog mraka i posledica koje su nas sustigle zadnjih godina.

SVE NAJBOLJE NASIMA SUTRA I U NAREDNIH min.50 GODINA:
Ziveo sport Srbija i Mont.

!!!!!!!!!!!

Bez Koske

pre 19 godina

Vecina komentara koje salje Space Jam su, po mom misljenju, informativni i lepo napisani. Za nas u Severnoj Americi koji nismo u prilici da gledamo utakmice nase reprezentacije, poslednji put sam ih video u Indijanapolisu, najbolji nacin da se informisemo je putem B92 izvestaja i vasih kometara. Posto izvestaji i statistike ne mogu da prikazu celokupnu sliku, uzivam da procitam diskusiju igre pojedinaca, postavke igre, spektakularnih poteza, ... Voleo bih da je vise komentara tog tipa, a manje onih klupski obojenih. Uostalom, ako se nekome ne cita dugacka analiza, preskocite i citajte sta vam se svidja.
Sutrasnji mec je bitan test za nas jer je americki stil igre vrlo razlicit od dosadasnjih protivnika. Videcemo kako nam funkcionise tranziciona odbrana, jer ce ameri pokusavati da ubrzaju tempo i stvore sto vise ukradenih lopti, kontri i polukntri. To im je najjace oruzje jer su brzi, jaki u skoku i presecanju pasova. Takodje je bitno spreciti bekovske prodore u reket, jer to stvara sut sa visokom procentom iz prvog ili drugog pokusaja. Posto nijedna individua nije u stanju da prati Ajversona, bice interesantno videti kako nasa odbrana funkcionise kao celina.
Ako odigramo dobru odbranu, bice kontri i polukontri.
Nadam se da je Bodiroga u redu, najbitnije je da nema povreda do kraja igara.

goran (francuska)

pre 19 godina

Po onome sto je timski Americka reprezentacija pokazala, Leri Braun moze samo da predaje kako da se igra rastimano, bez koncepcije ni uticaja kouca. Njemu je bolje da fino sedne u publiku, uzme belezku i fino uci, digne dva prsta da zapita nesto pametno i zapisuje sta govore ljudi koji znaju. Evropski treneri, pogotovo nasi tipa Maljkovica, Ivkovica, Obradovica , Pesica su zivi profesori za Brauna i vecinu NBA trenera u svim pitanjima kad se radi o kosarci, osim u prepontentnosti, sto je postao zastitni znak NBA! Svaki od tih trenera bi sa istim igracima stvorio tim, za pamcenje, ali to je druga prica, prica znanja i neznaja.

Iza Suda

pre 19 godina

Zasto sam 8,000 km daleko od Novog Beograda?

Bez Koske,

Mozes da gledas snimak sutra u 19.00 na ESPN-u.

Slovenac,

Tako se slazem sa tobom.

Pozdrav svim nasim ljubiteljima kosarke sirom planete.