Nedelja, 25.11.2018.

20:13

Hrvatski teniseri pretekli Srbe – rame uz rame sa Rusima

Hrvatski teniseri osvojili su takmičenje u Dejvis kupu za ovu godinu pobedom nad Francuskom u finalu i tako su se po broju titula izjednačili sa Rusijom.

Izvor: MLJ

Hrvatski teniseri pretekli Srbe – rame uz rame sa Rusima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

dobra lista

pre 5 godina

@zgtom ovakve komentare kao tvoje dosta cijenim, volim raspravljati s postovaocima sporta ,ali u necemu sto se ne slazem s tobom je oko tih drugih sportova, recimo ja volim i bas pratim i sportove koji se igraju i u drugim dijelovima svijeta i bas recimo rugby i kriket su bas jako popularni u zemljama commonwealtha posebno kada se igraju SP, a postoje i neki sportovi koji su u odredjenim regijama svijeta bas razvijeni koje bih stavio u razinu popularnosti recimo rukometa u Europi jer je on bas regionalno razvijen sport (Europa), tako recimo sepak takaraw je jak u JI Aziji, kabaddi jedan vrlo zanimljiv sport i razvijen na podrucju Indije i okolnih regija, hokej na travi koji je po gledanosti na OI recimo i ispred rukometa... Zato bi bilo lijepo sloziti i tu istu s svim sportovima ili bar svim koji su u olimpijskom programu premda bih ja stavio i rugby union jer recimo kad se igra SP gledanost je stvarno na visokom nivou, samo sto kod nas nazalost ti sportovi nemaju tradiciju pa mi mislimo da nisu popularni, ali nije tako sport je tradicija i kultura , kao npr u Irskoj Hurling i gaelic football koji su jaci i od nogometa ,zato Irci nisu nikad niti imali jaku ligu u nogometu, a svi im igraci igraju po engleskim klubovima , ali svejedno sve pohvale na odlicnim analizama , nadam se samo da sam te bar malo zaintrigirao i za neke druge sportove

zgtom

pre 5 godina

Dobra lista. U analizu sam namjerno stavio samo MUŠKE nabrojane ekipne sportove i to sa početkom 1992.Gdje su SRB i HRV konkurentne (ipak nas zajedno ima samo 11 miljuna), Naime, 1991. u spomenutim sportovima Hrvati i Srbi i Crnogorci itd. igrali su još zajedno. Analiza je 100 % točna jer pratmim te sportove. Ako ispišeš svoj e-mail mogu ti poslati još detaljniju svoju excell tablicu o toj temi. Bez brige znam za sve vaše i muške i ženske medalje u navedenim sportovima. Za pojedinačne sportove gdje zadnjih 15-tak god imamo i vi i mi velike uspjehe to je druga priča. (tu su Đoković i Janica nedodirljivi, približava im se Perković u disku, ali to nije sport u rangu tenisa i skijanja). Čekam dan kada bi se Hrv po ovoj analizi približila Srb u tim sportovima. Možda jednog dana tko zna, kako nam je krenulo nikad se nezna.Ove krikete, bejzbole, ragbije, hokeje na travi, pa ta pravila tih sportova ne znaju ni državljani tih nacija koji su uspješni u tim ekipnim sportovima, dok za moj odabir ekipnih sportova pravila znaju svi i u tri ujutro ako treba, te su i znatno gledaniji sugdje u svijetu. Hrv ženski ekipni sport pamti 3 srebra zaredom u odbojci na EP u 90-tima. Ali muški ekipni sport je ipak kudi kamo gledaniji i cjenjeniji od ženskog ekipnog sporta. Ovo što pišem tu se krije razlog zašt0 ima Hrvata na ovom sportskom sajtu.Sportske uspjehe i analize ne mogu komentirati sa Mađarom, Austrijancem , Bugarom .., jer njih nema ni blizu po medaljama (npr oni su jaki pojedinačno)

dobra lista

pre 5 godina

@zg tom odlicna analiza , ali mislim da bi bilo fer ubaciti neke sportove koji su jako popularni u svijetu i onda bi se lista malo promijenila : sportovi kao rugby, cricket , hokej na travi - tu bi recimo Njemci koji su dobri u hokeju na travi dosta skocili na listi, a Englezi i Australci zbog prva 2

dobra analiza

pre 5 godina

@zgtom Srbija ima 62 medalje u ekipnim ako brojis EP SP I OI: 23 vaterpolo, 11 kosarka M , 2 kosarka Z, 4 rukomet M, 2 rukomwt Z, 13 odbojka M, 7 odbojka Z, i ako brojis Davis cup to je + 1 ali obicno to ne ide u timske sportove

Toto-ko-tunjo-da-djecarcu-rupcic

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž. 
(Steva Signal, 25. novembar 2018 20:48) 

Nema cilic jedan cup vise vec hrvatska.uostalom cilic ima samo ovaj jedan ako cemo tako gledat. 
Isto tako srbijanci imaju jedan,hrvatska 2.dokovic ima dosta gs,nema srbija
(Hr, 25. novembar 2018 22:38)

Jos samo da neki tamo nevaljali decki na RG ne pustaju ono "Boze pravde", ne lepe na ekranu srpsku zastavu kraj Djokovicevog imena, ne sibaju je na jarbol prilikom nekakvog intoniranja i ne ponavljaju uporno to "srpski teniser".

Toto-ko-tunjo-i-susjedi-picesampioni

pre 5 godina

Razmenjujemo maramice sa Svajcarcima i Spancima uz bojazan kako ce neko parirati ovoj teniskoj sili. Smejurija. Osvojis, udaris recku, potpises se na salatari i pitas "a sta ja ovo upravo odigrah?".

zgtom

pre 5 godina

I nakon raspada Juge, SRB i HRV imaju ukupno u ekipnim MUŠKIM sportovima od 1992. ukupno 86 medalja sa EP,SP ili OI (srb 52, hrv 34) i među ŠEST su ne evropskih nego i svjetskih zemalja po svestranosti.

U istom periodu od 1992, DAKLE MUŠKI EKIPNI SPORTOVI (najpopularniji);

Odbojka,rukomet,nogomet,košarka,vaterpolo,hokej na ledu i Davis cup:

1.RUS uk 54/ zlata 17
2.SRB 52/ 20
3.ŠPA 48/ 20
4.ITA 39/ 14
5.ŠVE 38/ 14-ipak od toga isključivo u hokeju 20 medalja od 92.
6.FRA 37/ 19
7.HRV 34/ 9

8.NJEM 26/ 7
9.SAD 26/ 13 - isključivo zbog 9 košarkaških zlata od 1992.

Dakle Srbija u samom vrhu, ali da je ostala Juga sigurno bi bilo još više zlata nego što ih Srb i Hrv imaju do sada od 1992, dakle 29 zlatnih medalja. I kad bi gledali po tome ovaj REGION je najbolji po ekipnim sportovima. Prema gornjoj tabeli zemalja kao što su ENG,MAĐ,POLJ,ČEŠ,DAN,NOR,ŠVI,AUT i ostalih nema ni blizu.

vatrogasci

pre 5 godina

Koji ste vi .... to nema niđe.... Ja sam hrvatski švabo i moram vam reći da pijem pivo sa srpskim švabom i da su Švabe bolji od svih vas zajedno... Znate zašto, zato što ovdje zaradim 4k eurića mjesečno i Dortmud mi razvaljuje po Bundesligi... Hoće neko brojat medalje samnom i mojim kolegom Danilom... Mnogo smo jaki i u đepu a i u nogometu(fudbalu) nam ide.. Ajde jedno nikšičko ili ožujsko na naš račun... pa Onda zbrajajte.

Jovo

pre 5 godina

xnodeh
To sto ti pises znas da nije istina ti sam me verujes u to al pises a odlicno znas da nema veze sa istinom tada u Indianapolisu kad smo pobedili amere i u finalu Argentina znas da su amerikanci poslalu 11 postavu svojih najboljih igraca i bili su favoriti al smo ih nakantali kari je to poslozio i od stranio Radmanovica u finalu velika borba dobili smo gaucose to je bio veliki uspeh ali veruj ovo u fudbalu je ipak neprocenjivo nedostizno i apsolutno najveci uspeh sporta na prostoru yuge Srbi smo i priznajemo to.

Ante

pre 5 godina

Ovo su pretežito priglupe rasprave Srba i Hrvata, jer je stvar puno kompleksnija. Da je mene pitati veći značaj za srpski i hrvatski sport imaju medalje Čavića i Draganje, svjetski rekord Draganje. Znači ta dva čovjeka su u datom momentu bili najbrži na planeti ili gotovo najbrži u jednom mediju, a to je voda. Veća stvar od toga je biti najbrži u trčanju na sto metara, dakle Bolt. Alo, najbrži u nećemu u čemu je svako dijete na planeti pokušalo to biti. Iskreno rečeno, daleko je to od Janice ili Novaka, strašnih šampiona, ali u relativno malobrojnoj konkurenciji uspoređujući sa ovom dvojicom. Pa onda Nenad Stekić, čovjek je valjda dvadeset godina bio europski rekorder u skoku u dalj. I onda ono što je Vama Srbima nepoznato, a i mnogim Hrvatima, Šime Fantela, prvak Svijeta u tri jedriličarske klase, Optimist, 470, 49-er. Vrh vrhova. To je kao da netko u atletici uspije biti najbolji u skoku s motkom, sto metara i bacanju koplja. I nemojmo sada reći da je to puštanje barčica, jer je to treći najpopularniji sport u Francuskoj, Engleskoj, a prvi u Australiji, Novom Zelandu, Danskoj.. Vaša, srpska pobjeda protiv Dream teama je epohalna, ali nije niti naš finale sa jedinim pravim Dream teamom za odbaciti i nije za usporedbu, jer mi smo igrali protiv najvećih svih vremena. Ono što nitko ne spominje, je da smo mi čiste reprezentacije, nema milijun stranaca, ne kupuju se stranci za određene pozicije, dakle repka ima smisla jer je repka, a ne klub, a to treba poštovati.

Što više leda, lakše će ti ići niz grlo, nezaboravi!

pre 5 godina

(Hr, 25. novembar 2018 22:38)

Sve teži i teži slučajevi tisućljetnje kulture po portalima.

Od onog "Tesla je hrvat jer se rodio na tlu hrvaCke, koja tad nije psotojala ni misaono."

Do "Nole ima, a Srbija nema."

Vidi druže, da ja tebe odma otreznim tako što ćeš sam sebi sad žuč da popiješ i to na eks:

Da samo jedan Srbin stane pod jednu šljivu, i da je to Nole, bila bi Srbija uspešnija ukupno od vas sve skupa u svim sporotovima počevši od glinenih golubova, preko dopingovanih bacača diskova, sve sa borbama po kavezima za bogatu "gospodu", zaključno sa mnogim srbima počevši od pokojnog Petrovića u vašim redovima, sa sve dejvis kupovima i doprvacima na kraju!


Kako sad pita se um tisućljetni?


Pa lako je druže, kad imaš oči da vidiš njima, lako je. Za Srbie je lako! Jer to beše Delić vikao "Pa to mogu samo Srbi!"


U rangu Bolt, Šumaher, Federer, Nadal, Tajger Vuds i Džordan čini mi se, jedino je Nole 3 puta bio sportista godine! Apsolutni sportista godine! Pa jednom da je bio, vi i vaša tisućljtna športska dostignuća jednom Srbinu ispod jedne šljive niste ni ona travčica, ama ni onaj mrav u travi pod tom šljivom!

Ako hoćeš da znaš, lakše ide žuč sa ledom... da ne bude posle "srbi mrze i raduju se našoj muci".

bojan

pre 5 godina

@Steva Signal
Pa nipodastavas, nije da ne nipodastavas. Da su Federer i Djokovic imali imalo obzira prema svojim drzavama i jedan i drugi bi do sada imali bar po 5 DC titula. Ali nisu. Zato je Hrvatska sada uspesnija od Svajcarske i Srbije u tenisu i to je cinjenica.

Dynamic

pre 5 godina

@milica, u pravu si ali vidiš gde je to takmičenje njima na listi prioriteta. Zapinjali su samo kada bi imali podršku makar jednog saigrača ili nisu uopšte igrali. Kao i Marej one godine kada je imao brata u dublu. Uzmi recimo taj DK- termin posle mastersa u Majamiju. Koliko puta je Novak vezao titule back-to-back u Indian Velsu i Majamiju? Valjda četiri puta.. I posle dve nedelje igre u pustinji i po tropskoj vrelini treba da trči da igra Dejvis kup. Igrao je samo da ga ne bi pljuvali ovde kako neće da igra za svoju zemlju. I što je voleo da se druži.
A onda imaš Čilića i Ćorića, Congu i Lodru, Berdiha i a Radeka. Oni ispadnu lepo max u četvrtfinalu IW i Majamija, odmorni, i onda im Dejvis kup savršeno legne da održavaju formu. A Novaku apsolutno poslednja stvar koja mu treba.

milica

pre 5 godina

Srbija i Švajcarska su platile danak zato što imaju dva previše dobra tenisera koji su toliko osvajali da nisu stigli da se odmore za Dejvis kup. Termini su uvek bili odmah iza velikih turnira na kojima su ovi momci uglavnom igrali finale pa nisu mogli da se bakću drugorazrednim takmičenjem. Zapeli su po jednom dvaput čisto da se upišu i dosta. Zato su države koje imaju dva tri dobra ali ne i vrhunska tenisera najbolje prolazile. Francuska, Češka, Hrvatska... Jedino Španija uvek može da pošalje sijaset vrhunskih šljakaša i onda kad im se priključi Rafa idu do kraja.
(Dynamic, 25. novembar 2018 22:42
Solidan komentar jedino se en bih slozila sa prvim delom, da nisu imali vremena . Djokovic je sa DK timom igrao i 2013 dobio svih 7 meceva u singlu (u Americi se cak i povredio rizikovao sezonu u mecu proiv Queereya).Spletom okolnosti nesrecno su izgubli finale , Troicki je bio suspendovan , drama kada su Djokovica drzali 5h da uzmu uzorke za kontrolu , Tipsarevic je vec bio u padu.
Federer je cekao Wawrinku koji pre te godine kada su osvojili bio prosecan cak manje uspesan u DK od Tipsarevica/Troickog

Jovo

pre 5 godina

Vidim neki uporedjuju fudbal I kosarku to je isto kad bi uporedili uz duzno postovanje kosarkasima ko ekonomiju Japana I Srbije pa fudbal se igra u svakom zaseoku koji broji 150 stanovnika jer imaju svoj fudbalski klub kod nas u Srbiji govorim svud se igra fudbal kosarka ima 50 x manje klubova u Srbiji to je apsolutno neuporedivo a taj njihov uspeh igranje finala je sasvim sigurno za nas nedostizno i o tome mozemo samo sanjati.

JPR24

pre 5 godina

A sad slijedi rukometno zlato sa Duvnjakom i nekim novim klincima koji su sada već strašni...
(Maro, 25. novembar 2018 21:09)
Samo sto se u rukometu ipak Francuzi pitaju.

Xhodeh

pre 5 godina

Pa eto, ti vjerovao ili ne vjerovao, ja nemam razloga da lažem. Kao netko tko je iskusio i jedno i drugo mogu ti prilično realno to procijeniti. I mi smo iskusili osvajanje GS, puno prije vas i iako je stvarno bilo vrhunski doživljaj, naprosto se neda uspoređivati sa polufinalom i finalom svjetskog prvenstva, eto, a ti vjeruj ili nemoj, na tebi je.
(Nick Prascaton, 25. novembar 2018 22:20)

Logicno je da tako gledas,jer vi imate manje sportova u kojima ste to iskusili za sad.Niste u odbojci,niste u kosarci,u tenisu jako retko,u vaterpolo u poredjenju sa nama izuzetno retko.Ostao vam je taj rukomet i eto pogodilo se to slucajno finale u fudbalu.Verujem da jeste lep osecaj,ali smo ga i mi na neki nacin iskusili,osvajanjem u20 SP 2015.Jeste manjeg znacaj nego bilo koje seniorsko finale,ali priblizno i to znamo.A i seniorsko ce kad tad doci jer nema sporta u kojem Srbi pre ili kasnije nisu dosli na vrh.Takodje razbijanje SAD u kosarci usred SAD na SP je nesto sto je pandan fudbalu,a ja sam to osetio

Xnodeh

pre 5 godina

Vidim neki uporedjuju fudbal I kosarku to je isto kad bi uporedili uz duzno postovanje kosarkasima ko ekonomiju Japana I Srbije pa fudbal se igra u svakom zaseoku koji broji 150 stanovnika jer imaju svoj fudbalski klub kod nas u Srbiji govorim svud se igra fudbal kosarka ima 50 x manje klubova u Srbiji to je apsolutno neuporedivo a taj njihov uspeh igranje finala je sasvim sigurno za nas nedostizno i o tome mozemo samo sanjati.
(Jovo, 25. novembar 2018 23:24)

Pa ti mozes sanjati. Nikad ukupno gledano nece tvoja drzava imati sportskih uspeha koliko ima Srbija. A proci dvaput slucajno na penale autsajdere slabije od sebe da bi te u finalu nakantali protivnici a mogli su i duplo od toga da te nakantaju da ih nije mrzelo je dostizno za svakog, kome se makar malo posreci. Ali zato dobiti SAD u kosarci na terenu SAD za tvoju naciju nece nikad biti dostizno. Ovo prvo je slucajnost a ovo drugo talenat i umece. Zato fudbal i kosarka i nisu uporedivi. U kosarci ne mozes slucajno vise od mozda jedne utakmice dobiti. U fudbalu mozes svih sedam na slucajne penale pa umisliti da si sila

Dynamic

pre 5 godina

Srbija i Švajcarska su platile danak zato što imaju dva previše dobra tenisera koji su toliko osvajali da nisu stigli da se odmore za Dejvis kup. Termini su uvek bili odmah iza velikih turnira na kojima su ovi momci uglavnom igrali finale pa nisu mogli da se bakću drugorazrednim takmičenjem. Zapeli su po jednom dvaput čisto da se upišu i dosta. Zato su države koje imaju dva tri dobra ali ne i vrhunska tenisera najbolje prolazile. Francuska, Češka, Hrvatska... Jedino Španija uvek može da pošalje sijaset vrhunskih šljakaša i onda kad im se priključi Rafa idu do kraja.

Nick Prascaton

pre 5 godina

U redu je prijatelju je da lazes samog sebe kako ne bi menjao.Svi mi to ponekad radimo da nam bude lakse.A sto se tice sviranje himne u teniskom finalu,mi ga iskusili jos davne 2010.godine.A i skoro svake godine ga unazad 10 godina iskusimo kad Djokovic uzme GS!Hvala na lepim zeljama,imam dovoljno toga
(Xhodeh, 25. novembar 2018 21:59)

Pa eto, ti vjerovao ili ne vjerovao, ja nemam razloga da lažem. Kao netko tko je iskusio i jedno i drugo mogu ti prilično realno to procijeniti. I mi smo iskusili osvajanje GS, puno prije vas i iako je stvarno bilo vrhunski doživljaj, naprosto se neda uspoređivati sa polufinalom i finalom svjetskog prvenstva, eto, a ti vjeruj ili nemoj, na tebi je.

govori u svoje ime

pre 5 godina

@nick pa on je dozivio osvajanje KES , dobijanje dream teama u sred SAD-a i jos mnogo stvari kao recimo 2002. godinu najuspjesniju godinu za jednu zemlju u timskim sportovima kad je palo 6 medalja malo je smijesno ovo tvoje usporedjivanje jer ni ti nisi dozivio pola toga

Hr

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž.
(Steva Signal, 25. novembar 2018 20:48)

Nema cilic jedan cup vise vec hrvatska.uostalom cilic ima samo ovaj jedan ako cemo tako gledat.
Isto tako srbijanci imaju jedan,hrvatska 2.dokovic ima dosta gs,nema srbija

nisi realan

pre 5 godina

@nick pa vi niste dozivjeli pobjedu kao u finalu KES ili osvajanje SP u kosarci u sred SAD, ovo ti je jako smijesna usporedba, ti mozes pisati samo iz svoje perspektive

GRACIJA

pre 5 godina

Xhodeh daj bar sa razumjevanjem pročitaj šta je čovjek napisao, za himnu je mislio na finale SP u nogometu, onaj tko nije to doživio ne razumije šta pjesnik želi reći, taj osjećaj kad je Mandžo zabio "zlatni gol" u produžecima protiv Engleza u 1/2 finalu i kad je sudac svirao kraj ni 100 medalja u dvoranskim sportićima ne može zamjenit...

...

pre 5 godina

nije Hrvatska osvojila 2 davis cup, nego je u istom povela protiv Srbije 2:1 :-)))...tako to ide između nas, ali mene kao vašem komšiji najviše veseli kada naši deški igraju srcem za svoju domovinu, uspoređujem nas i vidim da smo u većini sportova u tome bolji od vas - ljubav prema dresu, a drago mi je da je to najviše izraženo u nogometu gdje je prisutno najviše emocija...e sad zašto je to tako ? pa vrlo je lagano za zaključiti...
(u ćemu je štos, 25. novembar 2018 21:06)

kako si ti druze opterecen Srbima...spominjes sportove, u kojim sportovima, tenis, kosarka, odbojka, vaterpolo?! Ne lupaj kao otvoren prozor, dostojanstveno slavite, a ne na svakom slavlju da vam se prividjaju Srbi.

Nick Prascaton

pre 5 godina

Ahahahahah kaka salatara zar to još neko prati... menjali bi vi i Ivaniševića i Dražena i Kukoča i Rađu i Modrića za jednog Đokovića da je vaš!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljko, 25. novembar 2018 21:01)

Prijatelju, najiskrenije, ne bih dao 3. mjesto '98 i 2. u Rusiji za 10 igrača kao Đoković. Svaka čast Noletu, pravi je šampion i uz to veliki čovjek ali osjećaj koji sam imao kad je svirala himna u finalu tenis kao sport ne može pružiti. Želim vam da to iskusite.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Zovite Tompsona na slavlje, zbog svih ovih što vas podržavaju iz Srbije.
(U Srbina kratko pamćenje, 25. novembar 2018 20:42)

Nije lepo od tebe da tako govoriš. Budi čovek pa čestitaj našim komšijama na sportskom uspehu.

crush

pre 5 godina

@(veljko, 25. novembar 2018 21:01) - auuuu sine, al ga ti nadrobi... Đoković je sila, to je neupitno, ali ti ga dobrano pretjeraše :)

Realno

pre 5 godina

Normalno, Hrvatska ima dužu i bogatiju tenisku tradiciju, daleko više igrača koji su osvajali važne turnire i bili među 10 najboljih na ATP listi. To što se Srbima u jednom trenutku ukazao Nole, ne znači da je Srbija teniska velesila. To je kao kada bi rekli da je Hrvatska skijaška velesila jer su u jednom periodu ovim sportom dominirali Kostelići ...

ne javljaj se vise

pre 5 godina

@realo ahahahhah pa koji gelipter moras biti da to napises, ti ili nemas pojma o tenisu ili si iskompleksiran do bola ,imate 3 osvajaca GS ,Srbija ima osim Noleta i Moniku 8 GS i Anu 1 GS , i Nenada 3 GS i JJ koji su bili broj 1 i ti mislis da je Srbija samo Nole, stvarno si neznalica

u ćemu je štos

pre 5 godina

kako si ti druze opterecen Srbima...spominjes sportove, u kojim sportovima, tenis, kosarka, odbojka, vaterpolo?! Ne lupaj kao otvoren prozor, dostojanstveno slavite, a ne na svakom slavlju da vam se prividjaju Srbi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (..., 25. novembar 2018 21:14)

nisi shvatio dobronamjernu poantu cijelog posta, nema veze nije vrijeme za prepucavanja , vrijeme je za slavlje ;-)

Nenad

pre 5 godina

Zovite Tompsona na slavlje, zbog svih ovih što vas podržavaju iz Srbije. 
(U Srbina kratko pamćenje, 25. novembar 2018 20:42) 

Nije lepo od tebe da tako govoriš. Budi čovek pa čestitaj našim komšijama na sportskom uspehu.
(O.T.A.N., 25. novembar 2018 21:06)

A lepo je kad on peva sa fudbalerima, lepo je kad ga Cilic zagrli kad je osvojio US open...zasto bi uopste i cestitao takvoj naciji koja na sportskim slavljima zove fasistu da peva. Uostalom, dovoljno je pogledati komentare susjeda u svakom drugom se spominju Srbi i to sve na srpskom sajtu. Tako se lece frustracije.

u ćemu je štos

pre 5 godina

nije Hrvatska osvojila 2 davis cup, nego je u istom povela protiv Srbije 2:1 :-)))...tako to ide između nas, ali mene kao vašem komšiji najviše veseli kada naši deški igraju srcem za svoju domovinu, uspoređujem nas i vidim da smo u većini sportova u tome bolji od vas - ljubav prema dresu, a drago mi je da je to najviše izraženo u nogometu gdje je prisutno najviše emocija...e sad zašto je to tako ? pa vrlo je lagano za zaključiti...

Dod

pre 5 godina

@u čemu je štos, tebe prijatelju izgleda najviše veseli kad pokušavaš da Srbima nešto nabiješ na nos, jer je valjda vama kompleks niže vrednosti urođen, pa stalno imate potrebu sa nama da se upoređujete, ali ne ide. U svakom kolektivnom sportu sem fudbala smo bolji od vas, dok je o tenisu glupo i pričati. Slavi zato slobodno vašu Dejvis kup pobedu na najbolji mogući način - ostavljajući komentare na srpskim portalima, a mi ćemo se smejati i uživati, drago nam je kad se mali raduju. :D

kimiko

pre 5 godina

Ja ne znam sta ovde ljudima smeta !? Komsije su odigrale mec, dobili, zasluzili. Tenis i pobeda cista kao suza. Cestitke treba uputiti,a kako ce proslaviti, pa to je njihova stvar.
Ako budu mudri,znace odabrati pravi nacin.A ako nam se to bas i ne dopadne,onda mi moramo biti mudri, pa malo i precutati to sto nas je nazovi "pogodilo":)
Ko je mudar, znace o cemu pricam :)

Xhodeh

pre 5 godina

Prijatelju, najiskrenije, ne bih dao 3. mjesto '98 i 2. u Rusiji za 10 igrača kao Đoković. Svaka čast Noletu, pravi je šampion i uz to veliki čovjek ali osjećaj koji sam imao kad je svirala himna u finalu tenis kao sport ne može pružiti. Želim vam da to iskusite.
(Nick Prascaton, 25. novembar 2018 21:50)

U redu je prijatelju je da lazes samog sebe kako ne bi menjao.Svi mi to ponekad radimo da nam bude lakse.A sto se tice sviranje himne u teniskom finalu,mi ga iskusili jos davne 2010.godine.A i skoro svake godine ga unazad 10 godina iskusimo kad Djokovic uzme GS!Hvala na lepim zeljama,imam dovoljno toga

JPR24

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž.
(Steva Signal, 25. novembar 2018 20:48)
Upravo to. Nema draz. Do pre nekih 10 godina, bilo je okej, glavni su uvek igrali, i bilo je cise nacija na poprilicnom
Istom nivou. Sad to vise ne deluje uopste tako. Hrvati su zasluzeno dobili, nije to pitanje, ali kao sto kazes, nema tu draz, titulu 2005e sto su osvojili je dameko dragocenija od ove.

Xhodeh

pre 5 godina

Normalno, Hrvatska ima dužu i bogatiju tenisku tradiciju, daleko više igrača koji su osvajali važne turnire i bili među 10 najboljih na ATP listi. To što se Srbima u jednom trenutku ukazao Nole, ne znači da je Srbija teniska velesila. To je kao kada bi rekli da je Hrvatska skijaška velesila jer su u jednom periodu ovim sportom dominirali Kostelići ...
(Realno, 25. novembar 2018 21:18)

Koliko je Hrvatska imala zvanicno prvih tenisera i teniserki na svetu u singlu i dublu? Srbija pet.Djokovica u singlu,Zimonjica u dublu,Selesevu,Ivanovicevu i Jankovicevu u singlu.Koliko ukupno GS ima Hrvatska? Srbija ima 31! (Djokovic 14,Zimonjic 8,Selesova 8,Ivanoviceva 1).O mastersima i slicnim turnirima necu ni da pricam,Djokovic je uradio takve stvari da je to smesno i diskutovati.Tenis u slucaju Srbije je mnogo vise imena od jednog samo Djokovica i mnogo vise titule od Djokovicevih.Skijanje u Hrvatskoj je jedino i samo Kostelici.Ali kompleksi su cudo

veljko

pre 5 godina

Ahahahahah kaka salatara zar to još neko prati... menjali bi vi i Ivaniševića i Dražena i Kukoča i Rađu i Modrića za jednog Đokovića da je vaš!

ja

pre 5 godina

Zovite Tompsona na slavlje, zbog svih ovih što vas podržavaju iz Srbije. 
(U Srbina kratko pamćenje, 25. novembar 2018 20:42) 

Nije lepo od tebe da tako govoriš. Budi čovek pa čestitaj našim komšijama na sportskom uspehu.
(O.T.A.N., 25. novembar 2018 21:06)

Oni su pre svega tvoji zemljaci, ali ja za tvog čilića and & neću ništa ružno reči, za razliku od tvoje ljubomore

Bure bez dna

pre 5 godina

Naš Nole juri samo pare. U vreme kad je igrao Zimonjić mogli smo bar još jednu salataru da osvojimo. Ali ne on bi da bude G.O.A.T. Baš zato neće stići Federera. Federer je igrao do 35 za Švajcarsku i ako nije imao do skoro ko da mu pomogne u osvajanju salatare.

vi niste

pre 5 godina

@realno Srbiji su se ukaazali i Monika Seles i Zimonjic i JJ i Ivanovic, sve broj 1 u tenisu, nesto sto vi nemate, 370 nedelja na vrhu wta i atp liste , zato je Srbija velesila u tenisu

respekt

pre 5 godina

Njemačka ima samo jedan trofej više.
Italija ima samo jedan trifej.
Hrvati i Rusi dva. Hrvati imaju i jedno izgubljeno finale koje su izgubili za “milimetar”. Francuze su sad dobili sa 3:1 u mečevima a dobivene mečeve su dobili sa (3:0) x 3. Da se igrao peti meč i taj bi bio u korist Hrvatske jer je Borna u top formi.
Ovaj trofej 2018. se pamti jer je zadnji u starom formatu koji se igra od 1900.
Zanimljivost je da kraj starog formata pada tacno na 100godišnjicu kraja Prvog svjetskog rata.
Hrvati upisani kao pobjednici na posebnu godinu i to još više ostaje u memoriji. Istorija.

boban,nis

pre 5 godina

OK.Hrvati imaju tradiciju,i u bivsoj ex yu oni su dominirali.ali mi imamo bozanstvo-Novak Djokovic!.Pele u fudbalu,Mesi,Prost u formuli. Sumaher, e to je Novak u tenisu.

Steva Signal

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž.

Realno

pre 5 godina

Normalno, Hrvatska ima dužu i bogatiju tenisku tradiciju, daleko više igrača koji su osvajali važne turnire i bili među 10 najboljih na ATP listi. To što se Srbima u jednom trenutku ukazao Nole, ne znači da je Srbija teniska velesila. To je kao kada bi rekli da je Hrvatska skijaška velesila jer su u jednom periodu ovim sportom dominirali Kostelići ...

respekt

pre 5 godina

Njemačka ima samo jedan trofej više.
Italija ima samo jedan trifej.
Hrvati i Rusi dva. Hrvati imaju i jedno izgubljeno finale koje su izgubili za “milimetar”. Francuze su sad dobili sa 3:1 u mečevima a dobivene mečeve su dobili sa (3:0) x 3. Da se igrao peti meč i taj bi bio u korist Hrvatske jer je Borna u top formi.
Ovaj trofej 2018. se pamti jer je zadnji u starom formatu koji se igra od 1900.
Zanimljivost je da kraj starog formata pada tacno na 100godišnjicu kraja Prvog svjetskog rata.
Hrvati upisani kao pobjednici na posebnu godinu i to još više ostaje u memoriji. Istorija.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Zovite Tompsona na slavlje, zbog svih ovih što vas podržavaju iz Srbije.
(U Srbina kratko pamćenje, 25. novembar 2018 20:42)

Nije lepo od tebe da tako govoriš. Budi čovek pa čestitaj našim komšijama na sportskom uspehu.

Nick Prascaton

pre 5 godina

Ahahahahah kaka salatara zar to još neko prati... menjali bi vi i Ivaniševića i Dražena i Kukoča i Rađu i Modrića za jednog Đokovića da je vaš!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljko, 25. novembar 2018 21:01)

Prijatelju, najiskrenije, ne bih dao 3. mjesto '98 i 2. u Rusiji za 10 igrača kao Đoković. Svaka čast Noletu, pravi je šampion i uz to veliki čovjek ali osjećaj koji sam imao kad je svirala himna u finalu tenis kao sport ne može pružiti. Želim vam da to iskusite.

Steva Signal

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž.

GRACIJA

pre 5 godina

Xhodeh daj bar sa razumjevanjem pročitaj šta je čovjek napisao, za himnu je mislio na finale SP u nogometu, onaj tko nije to doživio ne razumije šta pjesnik želi reći, taj osjećaj kad je Mandžo zabio "zlatni gol" u produžecima protiv Engleza u 1/2 finalu i kad je sudac svirao kraj ni 100 medalja u dvoranskim sportićima ne može zamjenit...

boban,nis

pre 5 godina

OK.Hrvati imaju tradiciju,i u bivsoj ex yu oni su dominirali.ali mi imamo bozanstvo-Novak Djokovic!.Pele u fudbalu,Mesi,Prost u formuli. Sumaher, e to je Novak u tenisu.

Jovo

pre 5 godina

Vidim neki uporedjuju fudbal I kosarku to je isto kad bi uporedili uz duzno postovanje kosarkasima ko ekonomiju Japana I Srbije pa fudbal se igra u svakom zaseoku koji broji 150 stanovnika jer imaju svoj fudbalski klub kod nas u Srbiji govorim svud se igra fudbal kosarka ima 50 x manje klubova u Srbiji to je apsolutno neuporedivo a taj njihov uspeh igranje finala je sasvim sigurno za nas nedostizno i o tome mozemo samo sanjati.

veljko

pre 5 godina

Ahahahahah kaka salatara zar to još neko prati... menjali bi vi i Ivaniševića i Dražena i Kukoča i Rađu i Modrića za jednog Đokovića da je vaš!

Nenad

pre 5 godina

Zovite Tompsona na slavlje, zbog svih ovih što vas podržavaju iz Srbije. 
(U Srbina kratko pamćenje, 25. novembar 2018 20:42) 

Nije lepo od tebe da tako govoriš. Budi čovek pa čestitaj našim komšijama na sportskom uspehu.
(O.T.A.N., 25. novembar 2018 21:06)

A lepo je kad on peva sa fudbalerima, lepo je kad ga Cilic zagrli kad je osvojio US open...zasto bi uopste i cestitao takvoj naciji koja na sportskim slavljima zove fasistu da peva. Uostalom, dovoljno je pogledati komentare susjeda u svakom drugom se spominju Srbi i to sve na srpskom sajtu. Tako se lece frustracije.

kimiko

pre 5 godina

Ja ne znam sta ovde ljudima smeta !? Komsije su odigrale mec, dobili, zasluzili. Tenis i pobeda cista kao suza. Cestitke treba uputiti,a kako ce proslaviti, pa to je njihova stvar.
Ako budu mudri,znace odabrati pravi nacin.A ako nam se to bas i ne dopadne,onda mi moramo biti mudri, pa malo i precutati to sto nas je nazovi "pogodilo":)
Ko je mudar, znace o cemu pricam :)

Nick Prascaton

pre 5 godina

U redu je prijatelju je da lazes samog sebe kako ne bi menjao.Svi mi to ponekad radimo da nam bude lakse.A sto se tice sviranje himne u teniskom finalu,mi ga iskusili jos davne 2010.godine.A i skoro svake godine ga unazad 10 godina iskusimo kad Djokovic uzme GS!Hvala na lepim zeljama,imam dovoljno toga
(Xhodeh, 25. novembar 2018 21:59)

Pa eto, ti vjerovao ili ne vjerovao, ja nemam razloga da lažem. Kao netko tko je iskusio i jedno i drugo mogu ti prilično realno to procijeniti. I mi smo iskusili osvajanje GS, puno prije vas i iako je stvarno bilo vrhunski doživljaj, naprosto se neda uspoređivati sa polufinalom i finalom svjetskog prvenstva, eto, a ti vjeruj ili nemoj, na tebi je.

JPR24

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž.
(Steva Signal, 25. novembar 2018 20:48)
Upravo to. Nema draz. Do pre nekih 10 godina, bilo je okej, glavni su uvek igrali, i bilo je cise nacija na poprilicnom
Istom nivou. Sad to vise ne deluje uopste tako. Hrvati su zasluzeno dobili, nije to pitanje, ali kao sto kazes, nema tu draz, titulu 2005e sto su osvojili je dameko dragocenija od ove.

crush

pre 5 godina

@(veljko, 25. novembar 2018 21:01) - auuuu sine, al ga ti nadrobi... Đoković je sila, to je neupitno, ali ti ga dobrano pretjeraše :)

Hr

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž.
(Steva Signal, 25. novembar 2018 20:48)

Nema cilic jedan cup vise vec hrvatska.uostalom cilic ima samo ovaj jedan ako cemo tako gledat.
Isto tako srbijanci imaju jedan,hrvatska 2.dokovic ima dosta gs,nema srbija

u ćemu je štos

pre 5 godina

nije Hrvatska osvojila 2 davis cup, nego je u istom povela protiv Srbije 2:1 :-)))...tako to ide između nas, ali mene kao vašem komšiji najviše veseli kada naši deški igraju srcem za svoju domovinu, uspoređujem nas i vidim da smo u većini sportova u tome bolji od vas - ljubav prema dresu, a drago mi je da je to najviše izraženo u nogometu gdje je prisutno najviše emocija...e sad zašto je to tako ? pa vrlo je lagano za zaključiti...

u ćemu je štos

pre 5 godina

kako si ti druze opterecen Srbima...spominjes sportove, u kojim sportovima, tenis, kosarka, odbojka, vaterpolo?! Ne lupaj kao otvoren prozor, dostojanstveno slavite, a ne na svakom slavlju da vam se prividjaju Srbi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (..., 25. novembar 2018 21:14)

nisi shvatio dobronamjernu poantu cijelog posta, nema veze nije vrijeme za prepucavanja , vrijeme je za slavlje ;-)

ja

pre 5 godina

Zovite Tompsona na slavlje, zbog svih ovih što vas podržavaju iz Srbije. 
(U Srbina kratko pamćenje, 25. novembar 2018 20:42) 

Nije lepo od tebe da tako govoriš. Budi čovek pa čestitaj našim komšijama na sportskom uspehu.
(O.T.A.N., 25. novembar 2018 21:06)

Oni su pre svega tvoji zemljaci, ali ja za tvog čilića and & neću ništa ružno reči, za razliku od tvoje ljubomore

...

pre 5 godina

nije Hrvatska osvojila 2 davis cup, nego je u istom povela protiv Srbije 2:1 :-)))...tako to ide između nas, ali mene kao vašem komšiji najviše veseli kada naši deški igraju srcem za svoju domovinu, uspoređujem nas i vidim da smo u većini sportova u tome bolji od vas - ljubav prema dresu, a drago mi je da je to najviše izraženo u nogometu gdje je prisutno najviše emocija...e sad zašto je to tako ? pa vrlo je lagano za zaključiti...
(u ćemu je štos, 25. novembar 2018 21:06)

kako si ti druze opterecen Srbima...spominjes sportove, u kojim sportovima, tenis, kosarka, odbojka, vaterpolo?! Ne lupaj kao otvoren prozor, dostojanstveno slavite, a ne na svakom slavlju da vam se prividjaju Srbi.

vi niste

pre 5 godina

@realno Srbiji su se ukaazali i Monika Seles i Zimonjic i JJ i Ivanovic, sve broj 1 u tenisu, nesto sto vi nemate, 370 nedelja na vrhu wta i atp liste , zato je Srbija velesila u tenisu

Bure bez dna

pre 5 godina

Naš Nole juri samo pare. U vreme kad je igrao Zimonjić mogli smo bar još jednu salataru da osvojimo. Ali ne on bi da bude G.O.A.T. Baš zato neće stići Federera. Federer je igrao do 35 za Švajcarsku i ako nije imao do skoro ko da mu pomogne u osvajanju salatare.

Ante

pre 5 godina

Ovo su pretežito priglupe rasprave Srba i Hrvata, jer je stvar puno kompleksnija. Da je mene pitati veći značaj za srpski i hrvatski sport imaju medalje Čavića i Draganje, svjetski rekord Draganje. Znači ta dva čovjeka su u datom momentu bili najbrži na planeti ili gotovo najbrži u jednom mediju, a to je voda. Veća stvar od toga je biti najbrži u trčanju na sto metara, dakle Bolt. Alo, najbrži u nećemu u čemu je svako dijete na planeti pokušalo to biti. Iskreno rečeno, daleko je to od Janice ili Novaka, strašnih šampiona, ali u relativno malobrojnoj konkurenciji uspoređujući sa ovom dvojicom. Pa onda Nenad Stekić, čovjek je valjda dvadeset godina bio europski rekorder u skoku u dalj. I onda ono što je Vama Srbima nepoznato, a i mnogim Hrvatima, Šime Fantela, prvak Svijeta u tri jedriličarske klase, Optimist, 470, 49-er. Vrh vrhova. To je kao da netko u atletici uspije biti najbolji u skoku s motkom, sto metara i bacanju koplja. I nemojmo sada reći da je to puštanje barčica, jer je to treći najpopularniji sport u Francuskoj, Engleskoj, a prvi u Australiji, Novom Zelandu, Danskoj.. Vaša, srpska pobjeda protiv Dream teama je epohalna, ali nije niti naš finale sa jedinim pravim Dream teamom za odbaciti i nije za usporedbu, jer mi smo igrali protiv najvećih svih vremena. Ono što nitko ne spominje, je da smo mi čiste reprezentacije, nema milijun stranaca, ne kupuju se stranci za određene pozicije, dakle repka ima smisla jer je repka, a ne klub, a to treba poštovati.

Xhodeh

pre 5 godina

Normalno, Hrvatska ima dužu i bogatiju tenisku tradiciju, daleko više igrača koji su osvajali važne turnire i bili među 10 najboljih na ATP listi. To što se Srbima u jednom trenutku ukazao Nole, ne znači da je Srbija teniska velesila. To je kao kada bi rekli da je Hrvatska skijaška velesila jer su u jednom periodu ovim sportom dominirali Kostelići ...
(Realno, 25. novembar 2018 21:18)

Koliko je Hrvatska imala zvanicno prvih tenisera i teniserki na svetu u singlu i dublu? Srbija pet.Djokovica u singlu,Zimonjica u dublu,Selesevu,Ivanovicevu i Jankovicevu u singlu.Koliko ukupno GS ima Hrvatska? Srbija ima 31! (Djokovic 14,Zimonjic 8,Selesova 8,Ivanoviceva 1).O mastersima i slicnim turnirima necu ni da pricam,Djokovic je uradio takve stvari da je to smesno i diskutovati.Tenis u slucaju Srbije je mnogo vise imena od jednog samo Djokovica i mnogo vise titule od Djokovicevih.Skijanje u Hrvatskoj je jedino i samo Kostelici.Ali kompleksi su cudo

Dynamic

pre 5 godina

Srbija i Švajcarska su platile danak zato što imaju dva previše dobra tenisera koji su toliko osvajali da nisu stigli da se odmore za Dejvis kup. Termini su uvek bili odmah iza velikih turnira na kojima su ovi momci uglavnom igrali finale pa nisu mogli da se bakću drugorazrednim takmičenjem. Zapeli su po jednom dvaput čisto da se upišu i dosta. Zato su države koje imaju dva tri dobra ali ne i vrhunska tenisera najbolje prolazile. Francuska, Češka, Hrvatska... Jedino Španija uvek može da pošalje sijaset vrhunskih šljakaša i onda kad im se priključi Rafa idu do kraja.

JPR24

pre 5 godina

A sad slijedi rukometno zlato sa Duvnjakom i nekim novim klincima koji su sada već strašni...
(Maro, 25. novembar 2018 21:09)
Samo sto se u rukometu ipak Francuzi pitaju.

milica

pre 5 godina

Srbija i Švajcarska su platile danak zato što imaju dva previše dobra tenisera koji su toliko osvajali da nisu stigli da se odmore za Dejvis kup. Termini su uvek bili odmah iza velikih turnira na kojima su ovi momci uglavnom igrali finale pa nisu mogli da se bakću drugorazrednim takmičenjem. Zapeli su po jednom dvaput čisto da se upišu i dosta. Zato su države koje imaju dva tri dobra ali ne i vrhunska tenisera najbolje prolazile. Francuska, Češka, Hrvatska... Jedino Španija uvek može da pošalje sijaset vrhunskih šljakaša i onda kad im se priključi Rafa idu do kraja.
(Dynamic, 25. novembar 2018 22:42
Solidan komentar jedino se en bih slozila sa prvim delom, da nisu imali vremena . Djokovic je sa DK timom igrao i 2013 dobio svih 7 meceva u singlu (u Americi se cak i povredio rizikovao sezonu u mecu proiv Queereya).Spletom okolnosti nesrecno su izgubli finale , Troicki je bio suspendovan , drama kada su Djokovica drzali 5h da uzmu uzorke za kontrolu , Tipsarevic je vec bio u padu.
Federer je cekao Wawrinku koji pre te godine kada su osvojili bio prosecan cak manje uspesan u DK od Tipsarevica/Troickog

ne javljaj se vise

pre 5 godina

@realo ahahahhah pa koji gelipter moras biti da to napises, ti ili nemas pojma o tenisu ili si iskompleksiran do bola ,imate 3 osvajaca GS ,Srbija ima osim Noleta i Moniku 8 GS i Anu 1 GS , i Nenada 3 GS i JJ koji su bili broj 1 i ti mislis da je Srbija samo Nole, stvarno si neznalica

Xhodeh

pre 5 godina

Prijatelju, najiskrenije, ne bih dao 3. mjesto '98 i 2. u Rusiji za 10 igrača kao Đoković. Svaka čast Noletu, pravi je šampion i uz to veliki čovjek ali osjećaj koji sam imao kad je svirala himna u finalu tenis kao sport ne može pružiti. Želim vam da to iskusite.
(Nick Prascaton, 25. novembar 2018 21:50)

U redu je prijatelju je da lazes samog sebe kako ne bi menjao.Svi mi to ponekad radimo da nam bude lakse.A sto se tice sviranje himne u teniskom finalu,mi ga iskusili jos davne 2010.godine.A i skoro svake godine ga unazad 10 godina iskusimo kad Djokovic uzme GS!Hvala na lepim zeljama,imam dovoljno toga

Xhodeh

pre 5 godina

Pa eto, ti vjerovao ili ne vjerovao, ja nemam razloga da lažem. Kao netko tko je iskusio i jedno i drugo mogu ti prilično realno to procijeniti. I mi smo iskusili osvajanje GS, puno prije vas i iako je stvarno bilo vrhunski doživljaj, naprosto se neda uspoređivati sa polufinalom i finalom svjetskog prvenstva, eto, a ti vjeruj ili nemoj, na tebi je.
(Nick Prascaton, 25. novembar 2018 22:20)

Logicno je da tako gledas,jer vi imate manje sportova u kojima ste to iskusili za sad.Niste u odbojci,niste u kosarci,u tenisu jako retko,u vaterpolo u poredjenju sa nama izuzetno retko.Ostao vam je taj rukomet i eto pogodilo se to slucajno finale u fudbalu.Verujem da jeste lep osecaj,ali smo ga i mi na neki nacin iskusili,osvajanjem u20 SP 2015.Jeste manjeg znacaj nego bilo koje seniorsko finale,ali priblizno i to znamo.A i seniorsko ce kad tad doci jer nema sporta u kojem Srbi pre ili kasnije nisu dosli na vrh.Takodje razbijanje SAD u kosarci usred SAD na SP je nesto sto je pandan fudbalu,a ja sam to osetio

Jovo

pre 5 godina

xnodeh
To sto ti pises znas da nije istina ti sam me verujes u to al pises a odlicno znas da nema veze sa istinom tada u Indianapolisu kad smo pobedili amere i u finalu Argentina znas da su amerikanci poslalu 11 postavu svojih najboljih igraca i bili su favoriti al smo ih nakantali kari je to poslozio i od stranio Radmanovica u finalu velika borba dobili smo gaucose to je bio veliki uspeh ali veruj ovo u fudbalu je ipak neprocenjivo nedostizno i apsolutno najveci uspeh sporta na prostoru yuge Srbi smo i priznajemo to.

Xnodeh

pre 5 godina

Vidim neki uporedjuju fudbal I kosarku to je isto kad bi uporedili uz duzno postovanje kosarkasima ko ekonomiju Japana I Srbije pa fudbal se igra u svakom zaseoku koji broji 150 stanovnika jer imaju svoj fudbalski klub kod nas u Srbiji govorim svud se igra fudbal kosarka ima 50 x manje klubova u Srbiji to je apsolutno neuporedivo a taj njihov uspeh igranje finala je sasvim sigurno za nas nedostizno i o tome mozemo samo sanjati.
(Jovo, 25. novembar 2018 23:24)

Pa ti mozes sanjati. Nikad ukupno gledano nece tvoja drzava imati sportskih uspeha koliko ima Srbija. A proci dvaput slucajno na penale autsajdere slabije od sebe da bi te u finalu nakantali protivnici a mogli su i duplo od toga da te nakantaju da ih nije mrzelo je dostizno za svakog, kome se makar malo posreci. Ali zato dobiti SAD u kosarci na terenu SAD za tvoju naciju nece nikad biti dostizno. Ovo prvo je slucajnost a ovo drugo talenat i umece. Zato fudbal i kosarka i nisu uporedivi. U kosarci ne mozes slucajno vise od mozda jedne utakmice dobiti. U fudbalu mozes svih sedam na slucajne penale pa umisliti da si sila

vatrogasci

pre 5 godina

Koji ste vi .... to nema niđe.... Ja sam hrvatski švabo i moram vam reći da pijem pivo sa srpskim švabom i da su Švabe bolji od svih vas zajedno... Znate zašto, zato što ovdje zaradim 4k eurića mjesečno i Dortmud mi razvaljuje po Bundesligi... Hoće neko brojat medalje samnom i mojim kolegom Danilom... Mnogo smo jaki i u đepu a i u nogometu(fudbalu) nam ide.. Ajde jedno nikšičko ili ožujsko na naš račun... pa Onda zbrajajte.

bojan

pre 5 godina

@Steva Signal
Pa nipodastavas, nije da ne nipodastavas. Da su Federer i Djokovic imali imalo obzira prema svojim drzavama i jedan i drugi bi do sada imali bar po 5 DC titula. Ali nisu. Zato je Hrvatska sada uspesnija od Svajcarske i Srbije u tenisu i to je cinjenica.

Dod

pre 5 godina

@u čemu je štos, tebe prijatelju izgleda najviše veseli kad pokušavaš da Srbima nešto nabiješ na nos, jer je valjda vama kompleks niže vrednosti urođen, pa stalno imate potrebu sa nama da se upoređujete, ali ne ide. U svakom kolektivnom sportu sem fudbala smo bolji od vas, dok je o tenisu glupo i pričati. Slavi zato slobodno vašu Dejvis kup pobedu na najbolji mogući način - ostavljajući komentare na srpskim portalima, a mi ćemo se smejati i uživati, drago nam je kad se mali raduju. :D

zgtom

pre 5 godina

I nakon raspada Juge, SRB i HRV imaju ukupno u ekipnim MUŠKIM sportovima od 1992. ukupno 86 medalja sa EP,SP ili OI (srb 52, hrv 34) i među ŠEST su ne evropskih nego i svjetskih zemalja po svestranosti.

U istom periodu od 1992, DAKLE MUŠKI EKIPNI SPORTOVI (najpopularniji);

Odbojka,rukomet,nogomet,košarka,vaterpolo,hokej na ledu i Davis cup:

1.RUS uk 54/ zlata 17
2.SRB 52/ 20
3.ŠPA 48/ 20
4.ITA 39/ 14
5.ŠVE 38/ 14-ipak od toga isključivo u hokeju 20 medalja od 92.
6.FRA 37/ 19
7.HRV 34/ 9

8.NJEM 26/ 7
9.SAD 26/ 13 - isključivo zbog 9 košarkaških zlata od 1992.

Dakle Srbija u samom vrhu, ali da je ostala Juga sigurno bi bilo još više zlata nego što ih Srb i Hrv imaju do sada od 1992, dakle 29 zlatnih medalja. I kad bi gledali po tome ovaj REGION je najbolji po ekipnim sportovima. Prema gornjoj tabeli zemalja kao što su ENG,MAĐ,POLJ,ČEŠ,DAN,NOR,ŠVI,AUT i ostalih nema ni blizu.

govori u svoje ime

pre 5 godina

@nick pa on je dozivio osvajanje KES , dobijanje dream teama u sred SAD-a i jos mnogo stvari kao recimo 2002. godinu najuspjesniju godinu za jednu zemlju u timskim sportovima kad je palo 6 medalja malo je smijesno ovo tvoje usporedjivanje jer ni ti nisi dozivio pola toga

Toto-ko-tunjo-da-djecarcu-rupcic

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž. 
(Steva Signal, 25. novembar 2018 20:48) 

Nema cilic jedan cup vise vec hrvatska.uostalom cilic ima samo ovaj jedan ako cemo tako gledat. 
Isto tako srbijanci imaju jedan,hrvatska 2.dokovic ima dosta gs,nema srbija
(Hr, 25. novembar 2018 22:38)

Jos samo da neki tamo nevaljali decki na RG ne pustaju ono "Boze pravde", ne lepe na ekranu srpsku zastavu kraj Djokovicevog imena, ne sibaju je na jarbol prilikom nekakvog intoniranja i ne ponavljaju uporno to "srpski teniser".

dobra lista

pre 5 godina

@zg tom odlicna analiza , ali mislim da bi bilo fer ubaciti neke sportove koji su jako popularni u svijetu i onda bi se lista malo promijenila : sportovi kao rugby, cricket , hokej na travi - tu bi recimo Njemci koji su dobri u hokeju na travi dosta skocili na listi, a Englezi i Australci zbog prva 2

zgtom

pre 5 godina

Dobra lista. U analizu sam namjerno stavio samo MUŠKE nabrojane ekipne sportove i to sa početkom 1992.Gdje su SRB i HRV konkurentne (ipak nas zajedno ima samo 11 miljuna), Naime, 1991. u spomenutim sportovima Hrvati i Srbi i Crnogorci itd. igrali su još zajedno. Analiza je 100 % točna jer pratmim te sportove. Ako ispišeš svoj e-mail mogu ti poslati još detaljniju svoju excell tablicu o toj temi. Bez brige znam za sve vaše i muške i ženske medalje u navedenim sportovima. Za pojedinačne sportove gdje zadnjih 15-tak god imamo i vi i mi velike uspjehe to je druga priča. (tu su Đoković i Janica nedodirljivi, približava im se Perković u disku, ali to nije sport u rangu tenisa i skijanja). Čekam dan kada bi se Hrv po ovoj analizi približila Srb u tim sportovima. Možda jednog dana tko zna, kako nam je krenulo nikad se nezna.Ove krikete, bejzbole, ragbije, hokeje na travi, pa ta pravila tih sportova ne znaju ni državljani tih nacija koji su uspješni u tim ekipnim sportovima, dok za moj odabir ekipnih sportova pravila znaju svi i u tri ujutro ako treba, te su i znatno gledaniji sugdje u svijetu. Hrv ženski ekipni sport pamti 3 srebra zaredom u odbojci na EP u 90-tima. Ali muški ekipni sport je ipak kudi kamo gledaniji i cjenjeniji od ženskog ekipnog sporta. Ovo što pišem tu se krije razlog zašt0 ima Hrvata na ovom sportskom sajtu.Sportske uspjehe i analize ne mogu komentirati sa Mađarom, Austrijancem , Bugarom .., jer njih nema ni blizu po medaljama (npr oni su jaki pojedinačno)

Toto-ko-tunjo-i-susjedi-picesampioni

pre 5 godina

Razmenjujemo maramice sa Svajcarcima i Spancima uz bojazan kako ce neko parirati ovoj teniskoj sili. Smejurija. Osvojis, udaris recku, potpises se na salatari i pitas "a sta ja ovo upravo odigrah?".

nisi realan

pre 5 godina

@nick pa vi niste dozivjeli pobjedu kao u finalu KES ili osvajanje SP u kosarci u sred SAD, ovo ti je jako smijesna usporedba, ti mozes pisati samo iz svoje perspektive

Dynamic

pre 5 godina

@milica, u pravu si ali vidiš gde je to takmičenje njima na listi prioriteta. Zapinjali su samo kada bi imali podršku makar jednog saigrača ili nisu uopšte igrali. Kao i Marej one godine kada je imao brata u dublu. Uzmi recimo taj DK- termin posle mastersa u Majamiju. Koliko puta je Novak vezao titule back-to-back u Indian Velsu i Majamiju? Valjda četiri puta.. I posle dve nedelje igre u pustinji i po tropskoj vrelini treba da trči da igra Dejvis kup. Igrao je samo da ga ne bi pljuvali ovde kako neće da igra za svoju zemlju. I što je voleo da se druži.
A onda imaš Čilića i Ćorića, Congu i Lodru, Berdiha i a Radeka. Oni ispadnu lepo max u četvrtfinalu IW i Majamija, odmorni, i onda im Dejvis kup savršeno legne da održavaju formu. A Novaku apsolutno poslednja stvar koja mu treba.

Što više leda, lakše će ti ići niz grlo, nezaboravi!

pre 5 godina

(Hr, 25. novembar 2018 22:38)

Sve teži i teži slučajevi tisućljetnje kulture po portalima.

Od onog "Tesla je hrvat jer se rodio na tlu hrvaCke, koja tad nije psotojala ni misaono."

Do "Nole ima, a Srbija nema."

Vidi druže, da ja tebe odma otreznim tako što ćeš sam sebi sad žuč da popiješ i to na eks:

Da samo jedan Srbin stane pod jednu šljivu, i da je to Nole, bila bi Srbija uspešnija ukupno od vas sve skupa u svim sporotovima počevši od glinenih golubova, preko dopingovanih bacača diskova, sve sa borbama po kavezima za bogatu "gospodu", zaključno sa mnogim srbima počevši od pokojnog Petrovića u vašim redovima, sa sve dejvis kupovima i doprvacima na kraju!


Kako sad pita se um tisućljetni?


Pa lako je druže, kad imaš oči da vidiš njima, lako je. Za Srbie je lako! Jer to beše Delić vikao "Pa to mogu samo Srbi!"


U rangu Bolt, Šumaher, Federer, Nadal, Tajger Vuds i Džordan čini mi se, jedino je Nole 3 puta bio sportista godine! Apsolutni sportista godine! Pa jednom da je bio, vi i vaša tisućljtna športska dostignuća jednom Srbinu ispod jedne šljive niste ni ona travčica, ama ni onaj mrav u travi pod tom šljivom!

Ako hoćeš da znaš, lakše ide žuč sa ledom... da ne bude posle "srbi mrze i raduju se našoj muci".

dobra lista

pre 5 godina

@zgtom ovakve komentare kao tvoje dosta cijenim, volim raspravljati s postovaocima sporta ,ali u necemu sto se ne slazem s tobom je oko tih drugih sportova, recimo ja volim i bas pratim i sportove koji se igraju i u drugim dijelovima svijeta i bas recimo rugby i kriket su bas jako popularni u zemljama commonwealtha posebno kada se igraju SP, a postoje i neki sportovi koji su u odredjenim regijama svijeta bas razvijeni koje bih stavio u razinu popularnosti recimo rukometa u Europi jer je on bas regionalno razvijen sport (Europa), tako recimo sepak takaraw je jak u JI Aziji, kabaddi jedan vrlo zanimljiv sport i razvijen na podrucju Indije i okolnih regija, hokej na travi koji je po gledanosti na OI recimo i ispred rukometa... Zato bi bilo lijepo sloziti i tu istu s svim sportovima ili bar svim koji su u olimpijskom programu premda bih ja stavio i rugby union jer recimo kad se igra SP gledanost je stvarno na visokom nivou, samo sto kod nas nazalost ti sportovi nemaju tradiciju pa mi mislimo da nisu popularni, ali nije tako sport je tradicija i kultura , kao npr u Irskoj Hurling i gaelic football koji su jaci i od nogometa ,zato Irci nisu nikad niti imali jaku ligu u nogometu, a svi im igraci igraju po engleskim klubovima , ali svejedno sve pohvale na odlicnim analizama , nadam se samo da sam te bar malo zaintrigirao i za neke druge sportove

dobra analiza

pre 5 godina

@zgtom Srbija ima 62 medalje u ekipnim ako brojis EP SP I OI: 23 vaterpolo, 11 kosarka M , 2 kosarka Z, 4 rukomet M, 2 rukomwt Z, 13 odbojka M, 7 odbojka Z, i ako brojis Davis cup to je + 1 ali obicno to ne ide u timske sportove

veljko

pre 5 godina

Ahahahahah kaka salatara zar to još neko prati... menjali bi vi i Ivaniševića i Dražena i Kukoča i Rađu i Modrića za jednog Đokovića da je vaš!

Steva Signal

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž.

Xnodeh

pre 5 godina

Vidim neki uporedjuju fudbal I kosarku to je isto kad bi uporedili uz duzno postovanje kosarkasima ko ekonomiju Japana I Srbije pa fudbal se igra u svakom zaseoku koji broji 150 stanovnika jer imaju svoj fudbalski klub kod nas u Srbiji govorim svud se igra fudbal kosarka ima 50 x manje klubova u Srbiji to je apsolutno neuporedivo a taj njihov uspeh igranje finala je sasvim sigurno za nas nedostizno i o tome mozemo samo sanjati.
(Jovo, 25. novembar 2018 23:24)

Pa ti mozes sanjati. Nikad ukupno gledano nece tvoja drzava imati sportskih uspeha koliko ima Srbija. A proci dvaput slucajno na penale autsajdere slabije od sebe da bi te u finalu nakantali protivnici a mogli su i duplo od toga da te nakantaju da ih nije mrzelo je dostizno za svakog, kome se makar malo posreci. Ali zato dobiti SAD u kosarci na terenu SAD za tvoju naciju nece nikad biti dostizno. Ovo prvo je slucajnost a ovo drugo talenat i umece. Zato fudbal i kosarka i nisu uporedivi. U kosarci ne mozes slucajno vise od mozda jedne utakmice dobiti. U fudbalu mozes svih sedam na slucajne penale pa umisliti da si sila

boban,nis

pre 5 godina

OK.Hrvati imaju tradiciju,i u bivsoj ex yu oni su dominirali.ali mi imamo bozanstvo-Novak Djokovic!.Pele u fudbalu,Mesi,Prost u formuli. Sumaher, e to je Novak u tenisu.

Xhodeh

pre 5 godina

Prijatelju, najiskrenije, ne bih dao 3. mjesto '98 i 2. u Rusiji za 10 igrača kao Đoković. Svaka čast Noletu, pravi je šampion i uz to veliki čovjek ali osjećaj koji sam imao kad je svirala himna u finalu tenis kao sport ne može pružiti. Želim vam da to iskusite.
(Nick Prascaton, 25. novembar 2018 21:50)

U redu je prijatelju je da lazes samog sebe kako ne bi menjao.Svi mi to ponekad radimo da nam bude lakse.A sto se tice sviranje himne u teniskom finalu,mi ga iskusili jos davne 2010.godine.A i skoro svake godine ga unazad 10 godina iskusimo kad Djokovic uzme GS!Hvala na lepim zeljama,imam dovoljno toga

Xhodeh

pre 5 godina

Normalno, Hrvatska ima dužu i bogatiju tenisku tradiciju, daleko više igrača koji su osvajali važne turnire i bili među 10 najboljih na ATP listi. To što se Srbima u jednom trenutku ukazao Nole, ne znači da je Srbija teniska velesila. To je kao kada bi rekli da je Hrvatska skijaška velesila jer su u jednom periodu ovim sportom dominirali Kostelići ...
(Realno, 25. novembar 2018 21:18)

Koliko je Hrvatska imala zvanicno prvih tenisera i teniserki na svetu u singlu i dublu? Srbija pet.Djokovica u singlu,Zimonjica u dublu,Selesevu,Ivanovicevu i Jankovicevu u singlu.Koliko ukupno GS ima Hrvatska? Srbija ima 31! (Djokovic 14,Zimonjic 8,Selesova 8,Ivanoviceva 1).O mastersima i slicnim turnirima necu ni da pricam,Djokovic je uradio takve stvari da je to smesno i diskutovati.Tenis u slucaju Srbije je mnogo vise imena od jednog samo Djokovica i mnogo vise titule od Djokovicevih.Skijanje u Hrvatskoj je jedino i samo Kostelici.Ali kompleksi su cudo

Nenad

pre 5 godina

Zovite Tompsona na slavlje, zbog svih ovih što vas podržavaju iz Srbije. 
(U Srbina kratko pamćenje, 25. novembar 2018 20:42) 

Nije lepo od tebe da tako govoriš. Budi čovek pa čestitaj našim komšijama na sportskom uspehu.
(O.T.A.N., 25. novembar 2018 21:06)

A lepo je kad on peva sa fudbalerima, lepo je kad ga Cilic zagrli kad je osvojio US open...zasto bi uopste i cestitao takvoj naciji koja na sportskim slavljima zove fasistu da peva. Uostalom, dovoljno je pogledati komentare susjeda u svakom drugom se spominju Srbi i to sve na srpskom sajtu. Tako se lece frustracije.

Xhodeh

pre 5 godina

Pa eto, ti vjerovao ili ne vjerovao, ja nemam razloga da lažem. Kao netko tko je iskusio i jedno i drugo mogu ti prilično realno to procijeniti. I mi smo iskusili osvajanje GS, puno prije vas i iako je stvarno bilo vrhunski doživljaj, naprosto se neda uspoređivati sa polufinalom i finalom svjetskog prvenstva, eto, a ti vjeruj ili nemoj, na tebi je.
(Nick Prascaton, 25. novembar 2018 22:20)

Logicno je da tako gledas,jer vi imate manje sportova u kojima ste to iskusili za sad.Niste u odbojci,niste u kosarci,u tenisu jako retko,u vaterpolo u poredjenju sa nama izuzetno retko.Ostao vam je taj rukomet i eto pogodilo se to slucajno finale u fudbalu.Verujem da jeste lep osecaj,ali smo ga i mi na neki nacin iskusili,osvajanjem u20 SP 2015.Jeste manjeg znacaj nego bilo koje seniorsko finale,ali priblizno i to znamo.A i seniorsko ce kad tad doci jer nema sporta u kojem Srbi pre ili kasnije nisu dosli na vrh.Takodje razbijanje SAD u kosarci usred SAD na SP je nesto sto je pandan fudbalu,a ja sam to osetio

respekt

pre 5 godina

Njemačka ima samo jedan trofej više.
Italija ima samo jedan trifej.
Hrvati i Rusi dva. Hrvati imaju i jedno izgubljeno finale koje su izgubili za “milimetar”. Francuze su sad dobili sa 3:1 u mečevima a dobivene mečeve su dobili sa (3:0) x 3. Da se igrao peti meč i taj bi bio u korist Hrvatske jer je Borna u top formi.
Ovaj trofej 2018. se pamti jer je zadnji u starom formatu koji se igra od 1900.
Zanimljivost je da kraj starog formata pada tacno na 100godišnjicu kraja Prvog svjetskog rata.
Hrvati upisani kao pobjednici na posebnu godinu i to još više ostaje u memoriji. Istorija.

Realno

pre 5 godina

Normalno, Hrvatska ima dužu i bogatiju tenisku tradiciju, daleko više igrača koji su osvajali važne turnire i bili među 10 najboljih na ATP listi. To što se Srbima u jednom trenutku ukazao Nole, ne znači da je Srbija teniska velesila. To je kao kada bi rekli da je Hrvatska skijaška velesila jer su u jednom periodu ovim sportom dominirali Kostelići ...

vi niste

pre 5 godina

@realno Srbiji su se ukaazali i Monika Seles i Zimonjic i JJ i Ivanovic, sve broj 1 u tenisu, nesto sto vi nemate, 370 nedelja na vrhu wta i atp liste , zato je Srbija velesila u tenisu

JPR24

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž.
(Steva Signal, 25. novembar 2018 20:48)
Upravo to. Nema draz. Do pre nekih 10 godina, bilo je okej, glavni su uvek igrali, i bilo je cise nacija na poprilicnom
Istom nivou. Sad to vise ne deluje uopste tako. Hrvati su zasluzeno dobili, nije to pitanje, ali kao sto kazes, nema tu draz, titulu 2005e sto su osvojili je dameko dragocenija od ove.

Bure bez dna

pre 5 godina

Naš Nole juri samo pare. U vreme kad je igrao Zimonjić mogli smo bar još jednu salataru da osvojimo. Ali ne on bi da bude G.O.A.T. Baš zato neće stići Federera. Federer je igrao do 35 za Švajcarsku i ako nije imao do skoro ko da mu pomogne u osvajanju salatare.

nisi realan

pre 5 godina

@nick pa vi niste dozivjeli pobjedu kao u finalu KES ili osvajanje SP u kosarci u sred SAD, ovo ti je jako smijesna usporedba, ti mozes pisati samo iz svoje perspektive

O.T.A.N.

pre 5 godina

Zovite Tompsona na slavlje, zbog svih ovih što vas podržavaju iz Srbije.
(U Srbina kratko pamćenje, 25. novembar 2018 20:42)

Nije lepo od tebe da tako govoriš. Budi čovek pa čestitaj našim komšijama na sportskom uspehu.

...

pre 5 godina

nije Hrvatska osvojila 2 davis cup, nego je u istom povela protiv Srbije 2:1 :-)))...tako to ide između nas, ali mene kao vašem komšiji najviše veseli kada naši deški igraju srcem za svoju domovinu, uspoređujem nas i vidim da smo u većini sportova u tome bolji od vas - ljubav prema dresu, a drago mi je da je to najviše izraženo u nogometu gdje je prisutno najviše emocija...e sad zašto je to tako ? pa vrlo je lagano za zaključiti...
(u ćemu je štos, 25. novembar 2018 21:06)

kako si ti druze opterecen Srbima...spominjes sportove, u kojim sportovima, tenis, kosarka, odbojka, vaterpolo?! Ne lupaj kao otvoren prozor, dostojanstveno slavite, a ne na svakom slavlju da vam se prividjaju Srbi.

JPR24

pre 5 godina

A sad slijedi rukometno zlato sa Duvnjakom i nekim novim klincima koji su sada već strašni...
(Maro, 25. novembar 2018 21:09)
Samo sto se u rukometu ipak Francuzi pitaju.

ja

pre 5 godina

Zovite Tompsona na slavlje, zbog svih ovih što vas podržavaju iz Srbije. 
(U Srbina kratko pamćenje, 25. novembar 2018 20:42) 

Nije lepo od tebe da tako govoriš. Budi čovek pa čestitaj našim komšijama na sportskom uspehu.
(O.T.A.N., 25. novembar 2018 21:06)

Oni su pre svega tvoji zemljaci, ali ja za tvog čilića and & neću ništa ružno reči, za razliku od tvoje ljubomore

u ćemu je štos

pre 5 godina

nije Hrvatska osvojila 2 davis cup, nego je u istom povela protiv Srbije 2:1 :-)))...tako to ide između nas, ali mene kao vašem komšiji najviše veseli kada naši deški igraju srcem za svoju domovinu, uspoređujem nas i vidim da smo u većini sportova u tome bolji od vas - ljubav prema dresu, a drago mi je da je to najviše izraženo u nogometu gdje je prisutno najviše emocija...e sad zašto je to tako ? pa vrlo je lagano za zaključiti...

govori u svoje ime

pre 5 godina

@nick pa on je dozivio osvajanje KES , dobijanje dream teama u sred SAD-a i jos mnogo stvari kao recimo 2002. godinu najuspjesniju godinu za jednu zemlju u timskim sportovima kad je palo 6 medalja malo je smijesno ovo tvoje usporedjivanje jer ni ti nisi dozivio pola toga

ne javljaj se vise

pre 5 godina

@realo ahahahhah pa koji gelipter moras biti da to napises, ti ili nemas pojma o tenisu ili si iskompleksiran do bola ,imate 3 osvajaca GS ,Srbija ima osim Noleta i Moniku 8 GS i Anu 1 GS , i Nenada 3 GS i JJ koji su bili broj 1 i ti mislis da je Srbija samo Nole, stvarno si neznalica

Nick Prascaton

pre 5 godina

Ahahahahah kaka salatara zar to još neko prati... menjali bi vi i Ivaniševića i Dražena i Kukoča i Rađu i Modrića za jednog Đokovića da je vaš!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljko, 25. novembar 2018 21:01)

Prijatelju, najiskrenije, ne bih dao 3. mjesto '98 i 2. u Rusiji za 10 igrača kao Đoković. Svaka čast Noletu, pravi je šampion i uz to veliki čovjek ali osjećaj koji sam imao kad je svirala himna u finalu tenis kao sport ne može pružiti. Želim vam da to iskusite.

Što više leda, lakše će ti ići niz grlo, nezaboravi!

pre 5 godina

(Hr, 25. novembar 2018 22:38)

Sve teži i teži slučajevi tisućljetnje kulture po portalima.

Od onog "Tesla je hrvat jer se rodio na tlu hrvaCke, koja tad nije psotojala ni misaono."

Do "Nole ima, a Srbija nema."

Vidi druže, da ja tebe odma otreznim tako što ćeš sam sebi sad žuč da popiješ i to na eks:

Da samo jedan Srbin stane pod jednu šljivu, i da je to Nole, bila bi Srbija uspešnija ukupno od vas sve skupa u svim sporotovima počevši od glinenih golubova, preko dopingovanih bacača diskova, sve sa borbama po kavezima za bogatu "gospodu", zaključno sa mnogim srbima počevši od pokojnog Petrovića u vašim redovima, sa sve dejvis kupovima i doprvacima na kraju!


Kako sad pita se um tisućljetni?


Pa lako je druže, kad imaš oči da vidiš njima, lako je. Za Srbie je lako! Jer to beše Delić vikao "Pa to mogu samo Srbi!"


U rangu Bolt, Šumaher, Federer, Nadal, Tajger Vuds i Džordan čini mi se, jedino je Nole 3 puta bio sportista godine! Apsolutni sportista godine! Pa jednom da je bio, vi i vaša tisućljtna športska dostignuća jednom Srbinu ispod jedne šljive niste ni ona travčica, ama ni onaj mrav u travi pod tom šljivom!

Ako hoćeš da znaš, lakše ide žuč sa ledom... da ne bude posle "srbi mrze i raduju se našoj muci".

Nick Prascaton

pre 5 godina

U redu je prijatelju je da lazes samog sebe kako ne bi menjao.Svi mi to ponekad radimo da nam bude lakse.A sto se tice sviranje himne u teniskom finalu,mi ga iskusili jos davne 2010.godine.A i skoro svake godine ga unazad 10 godina iskusimo kad Djokovic uzme GS!Hvala na lepim zeljama,imam dovoljno toga
(Xhodeh, 25. novembar 2018 21:59)

Pa eto, ti vjerovao ili ne vjerovao, ja nemam razloga da lažem. Kao netko tko je iskusio i jedno i drugo mogu ti prilično realno to procijeniti. I mi smo iskusili osvajanje GS, puno prije vas i iako je stvarno bilo vrhunski doživljaj, naprosto se neda uspoređivati sa polufinalom i finalom svjetskog prvenstva, eto, a ti vjeruj ili nemoj, na tebi je.

Toto-ko-tunjo-i-susjedi-picesampioni

pre 5 godina

Razmenjujemo maramice sa Svajcarcima i Spancima uz bojazan kako ce neko parirati ovoj teniskoj sili. Smejurija. Osvojis, udaris recku, potpises se na salatari i pitas "a sta ja ovo upravo odigrah?".

Dod

pre 5 godina

@u čemu je štos, tebe prijatelju izgleda najviše veseli kad pokušavaš da Srbima nešto nabiješ na nos, jer je valjda vama kompleks niže vrednosti urođen, pa stalno imate potrebu sa nama da se upoređujete, ali ne ide. U svakom kolektivnom sportu sem fudbala smo bolji od vas, dok je o tenisu glupo i pričati. Slavi zato slobodno vašu Dejvis kup pobedu na najbolji mogući način - ostavljajući komentare na srpskim portalima, a mi ćemo se smejati i uživati, drago nam je kad se mali raduju. :D

Dynamic

pre 5 godina

Srbija i Švajcarska su platile danak zato što imaju dva previše dobra tenisera koji su toliko osvajali da nisu stigli da se odmore za Dejvis kup. Termini su uvek bili odmah iza velikih turnira na kojima su ovi momci uglavnom igrali finale pa nisu mogli da se bakću drugorazrednim takmičenjem. Zapeli su po jednom dvaput čisto da se upišu i dosta. Zato su države koje imaju dva tri dobra ali ne i vrhunska tenisera najbolje prolazile. Francuska, Češka, Hrvatska... Jedino Španija uvek može da pošalje sijaset vrhunskih šljakaša i onda kad im se priključi Rafa idu do kraja.

GRACIJA

pre 5 godina

Xhodeh daj bar sa razumjevanjem pročitaj šta je čovjek napisao, za himnu je mislio na finale SP u nogometu, onaj tko nije to doživio ne razumije šta pjesnik želi reći, taj osjećaj kad je Mandžo zabio "zlatni gol" u produžecima protiv Engleza u 1/2 finalu i kad je sudac svirao kraj ni 100 medalja u dvoranskim sportićima ne može zamjenit...

Hr

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž.
(Steva Signal, 25. novembar 2018 20:48)

Nema cilic jedan cup vise vec hrvatska.uostalom cilic ima samo ovaj jedan ako cemo tako gledat.
Isto tako srbijanci imaju jedan,hrvatska 2.dokovic ima dosta gs,nema srbija

vatrogasci

pre 5 godina

Koji ste vi .... to nema niđe.... Ja sam hrvatski švabo i moram vam reći da pijem pivo sa srpskim švabom i da su Švabe bolji od svih vas zajedno... Znate zašto, zato što ovdje zaradim 4k eurića mjesečno i Dortmud mi razvaljuje po Bundesligi... Hoće neko brojat medalje samnom i mojim kolegom Danilom... Mnogo smo jaki i u đepu a i u nogometu(fudbalu) nam ide.. Ajde jedno nikšičko ili ožujsko na naš račun... pa Onda zbrajajte.

zgtom

pre 5 godina

I nakon raspada Juge, SRB i HRV imaju ukupno u ekipnim MUŠKIM sportovima od 1992. ukupno 86 medalja sa EP,SP ili OI (srb 52, hrv 34) i među ŠEST su ne evropskih nego i svjetskih zemalja po svestranosti.

U istom periodu od 1992, DAKLE MUŠKI EKIPNI SPORTOVI (najpopularniji);

Odbojka,rukomet,nogomet,košarka,vaterpolo,hokej na ledu i Davis cup:

1.RUS uk 54/ zlata 17
2.SRB 52/ 20
3.ŠPA 48/ 20
4.ITA 39/ 14
5.ŠVE 38/ 14-ipak od toga isključivo u hokeju 20 medalja od 92.
6.FRA 37/ 19
7.HRV 34/ 9

8.NJEM 26/ 7
9.SAD 26/ 13 - isključivo zbog 9 košarkaških zlata od 1992.

Dakle Srbija u samom vrhu, ali da je ostala Juga sigurno bi bilo još više zlata nego što ih Srb i Hrv imaju do sada od 1992, dakle 29 zlatnih medalja. I kad bi gledali po tome ovaj REGION je najbolji po ekipnim sportovima. Prema gornjoj tabeli zemalja kao što su ENG,MAĐ,POLJ,ČEŠ,DAN,NOR,ŠVI,AUT i ostalih nema ni blizu.

u ćemu je štos

pre 5 godina

kako si ti druze opterecen Srbima...spominjes sportove, u kojim sportovima, tenis, kosarka, odbojka, vaterpolo?! Ne lupaj kao otvoren prozor, dostojanstveno slavite, a ne na svakom slavlju da vam se prividjaju Srbi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (..., 25. novembar 2018 21:14)

nisi shvatio dobronamjernu poantu cijelog posta, nema veze nije vrijeme za prepucavanja , vrijeme je za slavlje ;-)

dobra analiza

pre 5 godina

@zgtom Srbija ima 62 medalje u ekipnim ako brojis EP SP I OI: 23 vaterpolo, 11 kosarka M , 2 kosarka Z, 4 rukomet M, 2 rukomwt Z, 13 odbojka M, 7 odbojka Z, i ako brojis Davis cup to je + 1 ali obicno to ne ide u timske sportove

crush

pre 5 godina

@(veljko, 25. novembar 2018 21:01) - auuuu sine, al ga ti nadrobi... Đoković je sila, to je neupitno, ali ti ga dobrano pretjeraše :)

kimiko

pre 5 godina

Ja ne znam sta ovde ljudima smeta !? Komsije su odigrale mec, dobili, zasluzili. Tenis i pobeda cista kao suza. Cestitke treba uputiti,a kako ce proslaviti, pa to je njihova stvar.
Ako budu mudri,znace odabrati pravi nacin.A ako nam se to bas i ne dopadne,onda mi moramo biti mudri, pa malo i precutati to sto nas je nazovi "pogodilo":)
Ko je mudar, znace o cemu pricam :)

Jovo

pre 5 godina

Vidim neki uporedjuju fudbal I kosarku to je isto kad bi uporedili uz duzno postovanje kosarkasima ko ekonomiju Japana I Srbije pa fudbal se igra u svakom zaseoku koji broji 150 stanovnika jer imaju svoj fudbalski klub kod nas u Srbiji govorim svud se igra fudbal kosarka ima 50 x manje klubova u Srbiji to je apsolutno neuporedivo a taj njihov uspeh igranje finala je sasvim sigurno za nas nedostizno i o tome mozemo samo sanjati.

Dynamic

pre 5 godina

@milica, u pravu si ali vidiš gde je to takmičenje njima na listi prioriteta. Zapinjali su samo kada bi imali podršku makar jednog saigrača ili nisu uopšte igrali. Kao i Marej one godine kada je imao brata u dublu. Uzmi recimo taj DK- termin posle mastersa u Majamiju. Koliko puta je Novak vezao titule back-to-back u Indian Velsu i Majamiju? Valjda četiri puta.. I posle dve nedelje igre u pustinji i po tropskoj vrelini treba da trči da igra Dejvis kup. Igrao je samo da ga ne bi pljuvali ovde kako neće da igra za svoju zemlju. I što je voleo da se druži.
A onda imaš Čilića i Ćorića, Congu i Lodru, Berdiha i a Radeka. Oni ispadnu lepo max u četvrtfinalu IW i Majamija, odmorni, i onda im Dejvis kup savršeno legne da održavaju formu. A Novaku apsolutno poslednja stvar koja mu treba.

Toto-ko-tunjo-da-djecarcu-rupcic

pre 5 godina

Eto, jedan Marin Čilić ima jedan Davis cup više od Federera i Đokovića i šta sad, sila je l'? Ne nipodaštavam uspeh, ali ovo takmičenje više nema nikakvu draž. 
(Steva Signal, 25. novembar 2018 20:48) 

Nema cilic jedan cup vise vec hrvatska.uostalom cilic ima samo ovaj jedan ako cemo tako gledat. 
Isto tako srbijanci imaju jedan,hrvatska 2.dokovic ima dosta gs,nema srbija
(Hr, 25. novembar 2018 22:38)

Jos samo da neki tamo nevaljali decki na RG ne pustaju ono "Boze pravde", ne lepe na ekranu srpsku zastavu kraj Djokovicevog imena, ne sibaju je na jarbol prilikom nekakvog intoniranja i ne ponavljaju uporno to "srpski teniser".

milica

pre 5 godina

Srbija i Švajcarska su platile danak zato što imaju dva previše dobra tenisera koji su toliko osvajali da nisu stigli da se odmore za Dejvis kup. Termini su uvek bili odmah iza velikih turnira na kojima su ovi momci uglavnom igrali finale pa nisu mogli da se bakću drugorazrednim takmičenjem. Zapeli su po jednom dvaput čisto da se upišu i dosta. Zato su države koje imaju dva tri dobra ali ne i vrhunska tenisera najbolje prolazile. Francuska, Češka, Hrvatska... Jedino Španija uvek može da pošalje sijaset vrhunskih šljakaša i onda kad im se priključi Rafa idu do kraja.
(Dynamic, 25. novembar 2018 22:42
Solidan komentar jedino se en bih slozila sa prvim delom, da nisu imali vremena . Djokovic je sa DK timom igrao i 2013 dobio svih 7 meceva u singlu (u Americi se cak i povredio rizikovao sezonu u mecu proiv Queereya).Spletom okolnosti nesrecno su izgubli finale , Troicki je bio suspendovan , drama kada su Djokovica drzali 5h da uzmu uzorke za kontrolu , Tipsarevic je vec bio u padu.
Federer je cekao Wawrinku koji pre te godine kada su osvojili bio prosecan cak manje uspesan u DK od Tipsarevica/Troickog

Jovo

pre 5 godina

xnodeh
To sto ti pises znas da nije istina ti sam me verujes u to al pises a odlicno znas da nema veze sa istinom tada u Indianapolisu kad smo pobedili amere i u finalu Argentina znas da su amerikanci poslalu 11 postavu svojih najboljih igraca i bili su favoriti al smo ih nakantali kari je to poslozio i od stranio Radmanovica u finalu velika borba dobili smo gaucose to je bio veliki uspeh ali veruj ovo u fudbalu je ipak neprocenjivo nedostizno i apsolutno najveci uspeh sporta na prostoru yuge Srbi smo i priznajemo to.

bojan

pre 5 godina

@Steva Signal
Pa nipodastavas, nije da ne nipodastavas. Da su Federer i Djokovic imali imalo obzira prema svojim drzavama i jedan i drugi bi do sada imali bar po 5 DC titula. Ali nisu. Zato je Hrvatska sada uspesnija od Svajcarske i Srbije u tenisu i to je cinjenica.

Ante

pre 5 godina

Ovo su pretežito priglupe rasprave Srba i Hrvata, jer je stvar puno kompleksnija. Da je mene pitati veći značaj za srpski i hrvatski sport imaju medalje Čavića i Draganje, svjetski rekord Draganje. Znači ta dva čovjeka su u datom momentu bili najbrži na planeti ili gotovo najbrži u jednom mediju, a to je voda. Veća stvar od toga je biti najbrži u trčanju na sto metara, dakle Bolt. Alo, najbrži u nećemu u čemu je svako dijete na planeti pokušalo to biti. Iskreno rečeno, daleko je to od Janice ili Novaka, strašnih šampiona, ali u relativno malobrojnoj konkurenciji uspoređujući sa ovom dvojicom. Pa onda Nenad Stekić, čovjek je valjda dvadeset godina bio europski rekorder u skoku u dalj. I onda ono što je Vama Srbima nepoznato, a i mnogim Hrvatima, Šime Fantela, prvak Svijeta u tri jedriličarske klase, Optimist, 470, 49-er. Vrh vrhova. To je kao da netko u atletici uspije biti najbolji u skoku s motkom, sto metara i bacanju koplja. I nemojmo sada reći da je to puštanje barčica, jer je to treći najpopularniji sport u Francuskoj, Engleskoj, a prvi u Australiji, Novom Zelandu, Danskoj.. Vaša, srpska pobjeda protiv Dream teama je epohalna, ali nije niti naš finale sa jedinim pravim Dream teamom za odbaciti i nije za usporedbu, jer mi smo igrali protiv najvećih svih vremena. Ono što nitko ne spominje, je da smo mi čiste reprezentacije, nema milijun stranaca, ne kupuju se stranci za određene pozicije, dakle repka ima smisla jer je repka, a ne klub, a to treba poštovati.

dobra lista

pre 5 godina

@zg tom odlicna analiza , ali mislim da bi bilo fer ubaciti neke sportove koji su jako popularni u svijetu i onda bi se lista malo promijenila : sportovi kao rugby, cricket , hokej na travi - tu bi recimo Njemci koji su dobri u hokeju na travi dosta skocili na listi, a Englezi i Australci zbog prva 2

zgtom

pre 5 godina

Dobra lista. U analizu sam namjerno stavio samo MUŠKE nabrojane ekipne sportove i to sa početkom 1992.Gdje su SRB i HRV konkurentne (ipak nas zajedno ima samo 11 miljuna), Naime, 1991. u spomenutim sportovima Hrvati i Srbi i Crnogorci itd. igrali su još zajedno. Analiza je 100 % točna jer pratmim te sportove. Ako ispišeš svoj e-mail mogu ti poslati još detaljniju svoju excell tablicu o toj temi. Bez brige znam za sve vaše i muške i ženske medalje u navedenim sportovima. Za pojedinačne sportove gdje zadnjih 15-tak god imamo i vi i mi velike uspjehe to je druga priča. (tu su Đoković i Janica nedodirljivi, približava im se Perković u disku, ali to nije sport u rangu tenisa i skijanja). Čekam dan kada bi se Hrv po ovoj analizi približila Srb u tim sportovima. Možda jednog dana tko zna, kako nam je krenulo nikad se nezna.Ove krikete, bejzbole, ragbije, hokeje na travi, pa ta pravila tih sportova ne znaju ni državljani tih nacija koji su uspješni u tim ekipnim sportovima, dok za moj odabir ekipnih sportova pravila znaju svi i u tri ujutro ako treba, te su i znatno gledaniji sugdje u svijetu. Hrv ženski ekipni sport pamti 3 srebra zaredom u odbojci na EP u 90-tima. Ali muški ekipni sport je ipak kudi kamo gledaniji i cjenjeniji od ženskog ekipnog sporta. Ovo što pišem tu se krije razlog zašt0 ima Hrvata na ovom sportskom sajtu.Sportske uspjehe i analize ne mogu komentirati sa Mađarom, Austrijancem , Bugarom .., jer njih nema ni blizu po medaljama (npr oni su jaki pojedinačno)

dobra lista

pre 5 godina

@zgtom ovakve komentare kao tvoje dosta cijenim, volim raspravljati s postovaocima sporta ,ali u necemu sto se ne slazem s tobom je oko tih drugih sportova, recimo ja volim i bas pratim i sportove koji se igraju i u drugim dijelovima svijeta i bas recimo rugby i kriket su bas jako popularni u zemljama commonwealtha posebno kada se igraju SP, a postoje i neki sportovi koji su u odredjenim regijama svijeta bas razvijeni koje bih stavio u razinu popularnosti recimo rukometa u Europi jer je on bas regionalno razvijen sport (Europa), tako recimo sepak takaraw je jak u JI Aziji, kabaddi jedan vrlo zanimljiv sport i razvijen na podrucju Indije i okolnih regija, hokej na travi koji je po gledanosti na OI recimo i ispred rukometa... Zato bi bilo lijepo sloziti i tu istu s svim sportovima ili bar svim koji su u olimpijskom programu premda bih ja stavio i rugby union jer recimo kad se igra SP gledanost je stvarno na visokom nivou, samo sto kod nas nazalost ti sportovi nemaju tradiciju pa mi mislimo da nisu popularni, ali nije tako sport je tradicija i kultura , kao npr u Irskoj Hurling i gaelic football koji su jaci i od nogometa ,zato Irci nisu nikad niti imali jaku ligu u nogometu, a svi im igraci igraju po engleskim klubovima , ali svejedno sve pohvale na odlicnim analizama , nadam se samo da sam te bar malo zaintrigirao i za neke druge sportove