Ponedeljak, 19.11.2018.

15:26

Ančić: Đoković je u naletu, neće stati, ali smena generacija je počela

Mario Ančić, bivši teniser i osvajač Dejvis kupa iz 2005, prošle godine je na Vimbldonu bio u štabu Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Anèiæ: Ðokoviæ je u naletu, neæe stati, ali smena generacija je poèela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

*****

pre 5 godina

Smena generacija je navodno počela još od pojavljivanja Dimitrova , Nišikorija , Raonića ... ali ipak stara i legendarna "velika četvorka " još nije rekla svoje...u veliku četcorku ubrajam i Marija jer je on jedini sposoban da prati ritam ostale trojice.

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Sve je to lepo i krasno živimo u momentu. Kakva smena generacija... Zverev je pobedio jer Nole je pravio nekarakteristične greške za njega primer zadnja dva poena prvog seta.. umor verovatno... četiri igrača u prvih pet na svetu su ista kao i 2009 godine. Fali Murray koji je povređen. Toliko o smeni generacija.

Dragana

pre 5 godina

Prošle godine Dimitrov je osvojio završni turnir a ove godine ništa nije postigao.Naravno da je smena generacija neminovna ali pitanje je da li će baš Zverev ili neko drugi predvoditi neku novu generaciju.

Ivan

pre 5 godina

Novakov poraz od Zvereva je vise posledica umora nego neka majstorska partija zvereva. Stigao ga je umor na kraju sezone poslednja dva turnira nije mogao da odigra finale sa 100 posto snage. Vrlo je netipicno za njega da izgubi dva finala za redom osim ako nesto debelo nije u redu sa njim, u ovom slucaju velika potrosnja i iscrpljenost.

Ivan

pre 5 godina

Ono sto se poslednje desi uvek ostavi najjaci utisak, to je u ovom slucaju pobeda Zvereva. Pa ce neki u tom tonu najjavljivati smenu generacija, medjutim videli smo tokom sezone kako taj isti Zverev nema kontinuitet, jednostavno nije igrac koji je u stanju da na svakom bitnom turniru dodje do zavrsnice. Novaka je taj ritam sustigao na kraju. Konstatno igranje zavrsnica turnira mora da nosi posledice. Moje skromno misljenje pobeda Zvereva u finalu protiv Djokovica je vise plod njegove svezine i motivacije da uradi nesto veliko, a novaka je sustigao umor jer svaki turnir dolazi do samog kraja.

Boba

pre 5 godina

Takodje mislim da je smena generacija sasvim prirodni proces... Licno, mislim da Djokovic bez obzira na ovaj poraz ima razloga da bude zadovoljan. Vratio se sa 22 na 1 mesto i tako zavrsio sezonu. Sledece godine u drugom delu brani dosta bodova ali zato ce imati priliku sve do Wimbldona da skuplja poene, jer je na Australijan openu ispao u osminu finala, u Majamiju i Indian Welsu u 2 kolo tako da tu ce on grabiti bodove, jos ako ubaci Dubai koji nije igrao eto ti brdo bodova. Na sljaci isto ne brani puno...tako da mislim ako ga zdravlje posluzi cela 2019 ce biti na 1 mestu. Sto se tice Nadala on se vec lepo odmara tako da ce biti pun snage za narednu sezonu i sigurno moze da osvaja jos velike turnire,pogotovu na sljaci. A Rodja ko Rodja, sta god pricali o njemu covek ima 37 a pogledajte, na 3 mestu... sta reci. On se cuva, dozira turnire i zato je uvek spreman na Gren Slemovima jer njega to najvise interesuje. Mladi teniseri dolaze ali u naredne 2,3 sezone ne verujem da ce se naosvajati velikih turnira pored velike trojke.

slaviša šmigič

pre 5 godina

zalosno je bilo gledati noleta kako gubi 2 finala zbog kondicije i nije spreman trcati duge poene.njegove loptice su bile neverovatno spore jedva je prebacivao mrezu.dakle kondicija nula kao u pocetku kad je bio optuzivan da glumi.dali misli igrati rolanga ross na pesku sa ovako skromnom kondicijom mislim,da bi sebi napravijo veliku sramotu.nepostoji vise zelja kod novaka da više trenira kako bi izdrzao meč.neka se zamisli kako je njegovim navijačima kad ga gledaju u finalu a kasnije plaču.nije fer novače.navijač

Djordje

pre 5 godina

Ovaj Zverev je pobedio Djokovica pre pola godine takodje pa ga do juce nije bilo na mapi, gde je Cicipas koji je novi broj 1, gde je Kirjos takodje novi broj 1, nemojte da zasmejavate narod, bljesnu na jednom turniru i posle ih nema nigde, pored ove trojke Federer Djokovic i Nadal, fale Marej i Delpotro, ali dokle god ova trojica budu igrali smena generacije nece biti. A to je za jos minimum 3 godine.

lorenzo

pre 5 godina

koliko sam gotivio ovog lika, ogroman potencijal i velika nesreća su mu obilježile karijeru...ko zna šta bi bilo da se nije razbolio...inače do Nadalove 2008. Ančić je bio jedini teniser koji je dobio Federera na Wimbledonu...a za mišljenje mislim da nije baš upravu, oke Zverev uzeo ovaj turnir, ali glavni turniri, Grand slamovi su i dalje rezervisani za Federera, Nadala i Đokovića i mislim da će tako biti još sigurno 2 godine

Mare

pre 5 godina

Pa ne bih baš rekao, Nadal, Federer, Novak će se još itekako pitati, ali ne zaboravite Mareja, Vavrinku i Del Potra, mislim da itekako mogu da osvoje još po koji GS. Novak će se eventualno približiti Nadalu po GS jer Nadal još dve - tri godine može da osvoji Ronald Garos i tako se približi Federeru, videćemo da li može Federer da osvoji još koji AO ili Vimbldon, možda USopen, tu se može naići na nagazne mine..., videćemo sa Novakom, nekako mi on ima te oscilacije s motivacijom, ne znam ni što se mučio na ovom turniru, pa i u Parizu, i igrao sjajno da bi onako bezveze i bez ikakve iskre u igri gubio finala. Mislim da će i ostati po GS redosled osvojenih: Federer, Nadal, Novak, jer svako od njih može još po koji i to je to. Tu se priča o pravom GOATu završava.

Šonko Neri

pre 5 godina

Ar,
Slažem se sa tobom, zato mislim da bi ukidanje prava na drugi servis bilo najbolje rešenje. Oduzela bi se prednost igračima čija igra se zasniva samo na servisu, a do izražaja bi došla lepota igre, tehnika, inteligencija, ideja kako parirati ili nadmudriti protivnika. Pa kad duvanje loptice preko 220 km/h bude nosilo rizik od direktnog gubitka poena onda bi videli kakav bi se tenis igrao.

Rex

pre 5 godina

O smeni generacija slusam vec 4 godine i da mladi ce da osvoje poneki masters,mozda i po neki GS u naredne 3-4 godine ali velika trojka ce i dalje da vodi glavnu rec,pogotovo Nole i Rafa,a jos ako se Vavrinka i Marej vrate tesko mladjariji.Desice se smena ali to ce biti kada jednostavno Federer,Nadal,Djokovic konacno odu u penziju,dokle god igraju nece se mladji teniseri naosvajati a pogotovo dominirati.Zverev ce verovatno da dominira ali kao sto kazem tek za 3-4.mozda i za 5 god kad svi ovi stariji odu u penziju.

slaviša šmigič

pre 5 godina

novak je trenutno kondiciski najmanje spreman igrač u svetu tenisa opet je došlo vreme da nemoze da izdrzi kretanje i brzo umaranje nekad bi on to sam predo ali sad odigra samo zato,da nebi doslo do price,da namerno glumi povrede znam,da če novak taj komentar procitati.sanse da izdrzi vise od jednog seta maksimalno 2.su male.danas bi retko koji poen dobio u igri sa endiom mariom.dali misli,da radi na kondiciskom planu ili su mu zelje drugacije na pesku nemoze trenutno preko 2.kola sa ovakvom kondicijom.slabo.

neko_iz_mase

pre 5 godina

Nema smene dok Rodžer, Nadal i Novak ne okače rekete o klin. Svaki od igrača koje je nabrojao Ančić mogu da odigraju savršen meč i da pobede bilo koga. Da bi osvojio GS ili master 1000 moraš da imaš da odigraš 5-8 takvih mečeva za redom. To u ovom momentu i momentima prije i poslije mogu samo gore tri navedena igrača, eventualno da se desi neki Vavrinka ili Čilić kada je neko od gore trojice povređen. To je realnost. Sve drugo su priče.

srle

pre 5 godina

Smena generacija je normalan proces u svakom sportu. Nadam se samo da će Novak imati motiva u narednim godinama da zadrži ovaj nivo igre, da ostane zdrav. Sad kad bi mu ponudili 2019. dva grend slem turnira i dva mastersa, mislim da bi odmah potpisao. Realno sagledavajući ovu sezonu, Novak je uradio nešto nestvarno. Zato mi je drago kad vidim da posle odmora već sad planira naporan rad i treninge pred Australiju. Uz Vajdu, Griča, dobar rad, uklopljen raspored sa fokusom na grend slemove, mislim da će Novak bez problema zadržati prvo mesto cele sledeće godine.

Valter

pre 5 godina

Mario Ančić je fini,kulturni i školovani momak.Da ga bolest nije sprečila,napravio bi još veću karijeru.Njegovo mišljenje ima težinu.To ceni i Nole.A smena generacija!?To je neminovnost.Samo malo popustiš,ovi te mladi odmah oderu!Zato Nadal i Federer doziraju turnire,kako bi koliko je moguće izbegli "nagazne mine".Zdravi i veseli bili!

Enriko KieZa

pre 5 godina

Ako bi gledali sportskom romantikom, onda ovo ima utemeljenje_
Zverev, znazan stabilan karakterno najblizi da bude vodilja nove generacije, Cicipas jednorucni bekend, dosta smeka u igri a meni licno jako mio jer je iz Grcke. Sapovalov izuzetno eksplozivan jos levak, Kacanov takodje mocnog servisa i dobrog balansa u igri, ali sto bi se reklo decice draga zadnje 2 sezone 8 Grand Slam Turnira: FEDERER 3 GS NADAL 3 GS NOLE 2 GS. Tako da dok su ova trojica tu bojim se(i nadam) da se samo oni pitaju.

SCG

pre 5 godina

Ajde bre ljudi o kojoj smjeni generacija pircate ? Kao prvo ne moze se porediti mec Djokovica iz polu-finala i Finala , tacnije ne moze se porediti cijeli turnir koji je odigrao i taj finalni mec . Svi znamo da je bio na zavrsnom turniru kao zid , bukvalno vraca sa lakocom servise od 220km/h. Federer ispadne u polu-finalu sto automatski Djokovicu otvara mogucnost da izgubi finalni mec ... Ako se pitate sto ja cu vam reci .. bodovi su u igri . Federer igra strasan tenis i igrace naredne 2 godine zavrsnice svih vecih turnira , a Djokovic ce morati zbog bodovne zalihe i sto duzeg opstanka na prvom mjestu da kiksa turnire koje kiksaju i konkurenti za No1.. O ovome zna svak ko iole zna bodovanje sa ATP turnira .. Nadal je i dalje velika opasnost i generalno svih Top15 tenisera ATP tura ... zato ja ne sumnjam , gledacemo mi Nola jos dugo kako osvaja velike turnire ? Pozdrav

King Roger

pre 5 godina

Od kad to slusam smena generacije a Federer i dalje u top 3 a bio je i prvi do pre nekoliko meseci.Pre svega Zverev samo moze na masterse nesto da uradi na gs tesko.Thiem moze samo na sljaku a Hacanov?.Ne znam.I jos mi nije jasno kako je Djokovic ono izgubio protiv njega.Federer ce i dalje dugo biti u vrhu i osvjati GS i masterse.Napred Rodzo.

Ar

pre 5 godina

Tenis ima jedan problem, koji je nemoguće rešiti, i taj problem ponekad dodje do izražaja. Kada dobrog servera krene prvi servis od 225 km na čas teško je igrati.

srle

pre 5 godina

Smena generacija je normalan proces u svakom sportu. Nadam se samo da će Novak imati motiva u narednim godinama da zadrži ovaj nivo igre, da ostane zdrav. Sad kad bi mu ponudili 2019. dva grend slem turnira i dva mastersa, mislim da bi odmah potpisao. Realno sagledavajući ovu sezonu, Novak je uradio nešto nestvarno. Zato mi je drago kad vidim da posle odmora već sad planira naporan rad i treninge pred Australiju. Uz Vajdu, Griča, dobar rad, uklopljen raspored sa fokusom na grend slemove, mislim da će Novak bez problema zadržati prvo mesto cele sledeće godine.

Enriko KieZa

pre 5 godina

Ako bi gledali sportskom romantikom, onda ovo ima utemeljenje_
Zverev, znazan stabilan karakterno najblizi da bude vodilja nove generacije, Cicipas jednorucni bekend, dosta smeka u igri a meni licno jako mio jer je iz Grcke. Sapovalov izuzetno eksplozivan jos levak, Kacanov takodje mocnog servisa i dobrog balansa u igri, ali sto bi se reklo decice draga zadnje 2 sezone 8 Grand Slam Turnira: FEDERER 3 GS NADAL 3 GS NOLE 2 GS. Tako da dok su ova trojica tu bojim se(i nadam) da se samo oni pitaju.

Ar

pre 5 godina

Tenis ima jedan problem, koji je nemoguće rešiti, i taj problem ponekad dodje do izražaja. Kada dobrog servera krene prvi servis od 225 km na čas teško je igrati.

Valter

pre 5 godina

Mario Ančić je fini,kulturni i školovani momak.Da ga bolest nije sprečila,napravio bi još veću karijeru.Njegovo mišljenje ima težinu.To ceni i Nole.A smena generacija!?To je neminovnost.Samo malo popustiš,ovi te mladi odmah oderu!Zato Nadal i Federer doziraju turnire,kako bi koliko je moguće izbegli "nagazne mine".Zdravi i veseli bili!

SCG

pre 5 godina

Ajde bre ljudi o kojoj smjeni generacija pircate ? Kao prvo ne moze se porediti mec Djokovica iz polu-finala i Finala , tacnije ne moze se porediti cijeli turnir koji je odigrao i taj finalni mec . Svi znamo da je bio na zavrsnom turniru kao zid , bukvalno vraca sa lakocom servise od 220km/h. Federer ispadne u polu-finalu sto automatski Djokovicu otvara mogucnost da izgubi finalni mec ... Ako se pitate sto ja cu vam reci .. bodovi su u igri . Federer igra strasan tenis i igrace naredne 2 godine zavrsnice svih vecih turnira , a Djokovic ce morati zbog bodovne zalihe i sto duzeg opstanka na prvom mjestu da kiksa turnire koje kiksaju i konkurenti za No1.. O ovome zna svak ko iole zna bodovanje sa ATP turnira .. Nadal je i dalje velika opasnost i generalno svih Top15 tenisera ATP tura ... zato ja ne sumnjam , gledacemo mi Nola jos dugo kako osvaja velike turnire ? Pozdrav

Djordje

pre 5 godina

Ovaj Zverev je pobedio Djokovica pre pola godine takodje pa ga do juce nije bilo na mapi, gde je Cicipas koji je novi broj 1, gde je Kirjos takodje novi broj 1, nemojte da zasmejavate narod, bljesnu na jednom turniru i posle ih nema nigde, pored ove trojke Federer Djokovic i Nadal, fale Marej i Delpotro, ali dokle god ova trojica budu igrali smena generacije nece biti. A to je za jos minimum 3 godine.

lorenzo

pre 5 godina

koliko sam gotivio ovog lika, ogroman potencijal i velika nesreća su mu obilježile karijeru...ko zna šta bi bilo da se nije razbolio...inače do Nadalove 2008. Ančić je bio jedini teniser koji je dobio Federera na Wimbledonu...a za mišljenje mislim da nije baš upravu, oke Zverev uzeo ovaj turnir, ali glavni turniri, Grand slamovi su i dalje rezervisani za Federera, Nadala i Đokovića i mislim da će tako biti još sigurno 2 godine

Rex

pre 5 godina

O smeni generacija slusam vec 4 godine i da mladi ce da osvoje poneki masters,mozda i po neki GS u naredne 3-4 godine ali velika trojka ce i dalje da vodi glavnu rec,pogotovo Nole i Rafa,a jos ako se Vavrinka i Marej vrate tesko mladjariji.Desice se smena ali to ce biti kada jednostavno Federer,Nadal,Djokovic konacno odu u penziju,dokle god igraju nece se mladji teniseri naosvajati a pogotovo dominirati.Zverev ce verovatno da dominira ali kao sto kazem tek za 3-4.mozda i za 5 god kad svi ovi stariji odu u penziju.

Boba

pre 5 godina

Takodje mislim da je smena generacija sasvim prirodni proces... Licno, mislim da Djokovic bez obzira na ovaj poraz ima razloga da bude zadovoljan. Vratio se sa 22 na 1 mesto i tako zavrsio sezonu. Sledece godine u drugom delu brani dosta bodova ali zato ce imati priliku sve do Wimbldona da skuplja poene, jer je na Australijan openu ispao u osminu finala, u Majamiju i Indian Welsu u 2 kolo tako da tu ce on grabiti bodove, jos ako ubaci Dubai koji nije igrao eto ti brdo bodova. Na sljaci isto ne brani puno...tako da mislim ako ga zdravlje posluzi cela 2019 ce biti na 1 mestu. Sto se tice Nadala on se vec lepo odmara tako da ce biti pun snage za narednu sezonu i sigurno moze da osvaja jos velike turnire,pogotovu na sljaci. A Rodja ko Rodja, sta god pricali o njemu covek ima 37 a pogledajte, na 3 mestu... sta reci. On se cuva, dozira turnire i zato je uvek spreman na Gren Slemovima jer njega to najvise interesuje. Mladi teniseri dolaze ali u naredne 2,3 sezone ne verujem da ce se naosvajati velikih turnira pored velike trojke.

Ivan

pre 5 godina

Ono sto se poslednje desi uvek ostavi najjaci utisak, to je u ovom slucaju pobeda Zvereva. Pa ce neki u tom tonu najjavljivati smenu generacija, medjutim videli smo tokom sezone kako taj isti Zverev nema kontinuitet, jednostavno nije igrac koji je u stanju da na svakom bitnom turniru dodje do zavrsnice. Novaka je taj ritam sustigao na kraju. Konstatno igranje zavrsnica turnira mora da nosi posledice. Moje skromno misljenje pobeda Zvereva u finalu protiv Djokovica je vise plod njegove svezine i motivacije da uradi nesto veliko, a novaka je sustigao umor jer svaki turnir dolazi do samog kraja.

Šonko Neri

pre 5 godina

Ar,
Slažem se sa tobom, zato mislim da bi ukidanje prava na drugi servis bilo najbolje rešenje. Oduzela bi se prednost igračima čija igra se zasniva samo na servisu, a do izražaja bi došla lepota igre, tehnika, inteligencija, ideja kako parirati ili nadmudriti protivnika. Pa kad duvanje loptice preko 220 km/h bude nosilo rizik od direktnog gubitka poena onda bi videli kakav bi se tenis igrao.

King Roger

pre 5 godina

Od kad to slusam smena generacije a Federer i dalje u top 3 a bio je i prvi do pre nekoliko meseci.Pre svega Zverev samo moze na masterse nesto da uradi na gs tesko.Thiem moze samo na sljaku a Hacanov?.Ne znam.I jos mi nije jasno kako je Djokovic ono izgubio protiv njega.Federer ce i dalje dugo biti u vrhu i osvjati GS i masterse.Napred Rodzo.

neko_iz_mase

pre 5 godina

Nema smene dok Rodžer, Nadal i Novak ne okače rekete o klin. Svaki od igrača koje je nabrojao Ančić mogu da odigraju savršen meč i da pobede bilo koga. Da bi osvojio GS ili master 1000 moraš da imaš da odigraš 5-8 takvih mečeva za redom. To u ovom momentu i momentima prije i poslije mogu samo gore tri navedena igrača, eventualno da se desi neki Vavrinka ili Čilić kada je neko od gore trojice povređen. To je realnost. Sve drugo su priče.

Mare

pre 5 godina

Pa ne bih baš rekao, Nadal, Federer, Novak će se još itekako pitati, ali ne zaboravite Mareja, Vavrinku i Del Potra, mislim da itekako mogu da osvoje još po koji GS. Novak će se eventualno približiti Nadalu po GS jer Nadal još dve - tri godine može da osvoji Ronald Garos i tako se približi Federeru, videćemo da li može Federer da osvoji još koji AO ili Vimbldon, možda USopen, tu se može naići na nagazne mine..., videćemo sa Novakom, nekako mi on ima te oscilacije s motivacijom, ne znam ni što se mučio na ovom turniru, pa i u Parizu, i igrao sjajno da bi onako bezveze i bez ikakve iskre u igri gubio finala. Mislim da će i ostati po GS redosled osvojenih: Federer, Nadal, Novak, jer svako od njih može još po koji i to je to. Tu se priča o pravom GOATu završava.

Ivan

pre 5 godina

Novakov poraz od Zvereva je vise posledica umora nego neka majstorska partija zvereva. Stigao ga je umor na kraju sezone poslednja dva turnira nije mogao da odigra finale sa 100 posto snage. Vrlo je netipicno za njega da izgubi dva finala za redom osim ako nesto debelo nije u redu sa njim, u ovom slucaju velika potrosnja i iscrpljenost.

Dragana

pre 5 godina

Prošle godine Dimitrov je osvojio završni turnir a ove godine ništa nije postigao.Naravno da je smena generacija neminovna ali pitanje je da li će baš Zverev ili neko drugi predvoditi neku novu generaciju.

slaviša šmigič

pre 5 godina

zalosno je bilo gledati noleta kako gubi 2 finala zbog kondicije i nije spreman trcati duge poene.njegove loptice su bile neverovatno spore jedva je prebacivao mrezu.dakle kondicija nula kao u pocetku kad je bio optuzivan da glumi.dali misli igrati rolanga ross na pesku sa ovako skromnom kondicijom mislim,da bi sebi napravijo veliku sramotu.nepostoji vise zelja kod novaka da više trenira kako bi izdrzao meč.neka se zamisli kako je njegovim navijačima kad ga gledaju u finalu a kasnije plaču.nije fer novače.navijač

slaviša šmigič

pre 5 godina

novak je trenutno kondiciski najmanje spreman igrač u svetu tenisa opet je došlo vreme da nemoze da izdrzi kretanje i brzo umaranje nekad bi on to sam predo ali sad odigra samo zato,da nebi doslo do price,da namerno glumi povrede znam,da če novak taj komentar procitati.sanse da izdrzi vise od jednog seta maksimalno 2.su male.danas bi retko koji poen dobio u igri sa endiom mariom.dali misli,da radi na kondiciskom planu ili su mu zelje drugacije na pesku nemoze trenutno preko 2.kola sa ovakvom kondicijom.slabo.

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Sve je to lepo i krasno živimo u momentu. Kakva smena generacija... Zverev je pobedio jer Nole je pravio nekarakteristične greške za njega primer zadnja dva poena prvog seta.. umor verovatno... četiri igrača u prvih pet na svetu su ista kao i 2009 godine. Fali Murray koji je povređen. Toliko o smeni generacija.

*****

pre 5 godina

Smena generacija je navodno počela još od pojavljivanja Dimitrova , Nišikorija , Raonića ... ali ipak stara i legendarna "velika četvorka " još nije rekla svoje...u veliku četcorku ubrajam i Marija jer je on jedini sposoban da prati ritam ostale trojice.

King Roger

pre 5 godina

Od kad to slusam smena generacije a Federer i dalje u top 3 a bio je i prvi do pre nekoliko meseci.Pre svega Zverev samo moze na masterse nesto da uradi na gs tesko.Thiem moze samo na sljaku a Hacanov?.Ne znam.I jos mi nije jasno kako je Djokovic ono izgubio protiv njega.Federer ce i dalje dugo biti u vrhu i osvjati GS i masterse.Napred Rodzo.

SCG

pre 5 godina

Ajde bre ljudi o kojoj smjeni generacija pircate ? Kao prvo ne moze se porediti mec Djokovica iz polu-finala i Finala , tacnije ne moze se porediti cijeli turnir koji je odigrao i taj finalni mec . Svi znamo da je bio na zavrsnom turniru kao zid , bukvalno vraca sa lakocom servise od 220km/h. Federer ispadne u polu-finalu sto automatski Djokovicu otvara mogucnost da izgubi finalni mec ... Ako se pitate sto ja cu vam reci .. bodovi su u igri . Federer igra strasan tenis i igrace naredne 2 godine zavrsnice svih vecih turnira , a Djokovic ce morati zbog bodovne zalihe i sto duzeg opstanka na prvom mjestu da kiksa turnire koje kiksaju i konkurenti za No1.. O ovome zna svak ko iole zna bodovanje sa ATP turnira .. Nadal je i dalje velika opasnost i generalno svih Top15 tenisera ATP tura ... zato ja ne sumnjam , gledacemo mi Nola jos dugo kako osvaja velike turnire ? Pozdrav

slaviša šmigič

pre 5 godina

zalosno je bilo gledati noleta kako gubi 2 finala zbog kondicije i nije spreman trcati duge poene.njegove loptice su bile neverovatno spore jedva je prebacivao mrezu.dakle kondicija nula kao u pocetku kad je bio optuzivan da glumi.dali misli igrati rolanga ross na pesku sa ovako skromnom kondicijom mislim,da bi sebi napravijo veliku sramotu.nepostoji vise zelja kod novaka da više trenira kako bi izdrzao meč.neka se zamisli kako je njegovim navijačima kad ga gledaju u finalu a kasnije plaču.nije fer novače.navijač

slaviša šmigič

pre 5 godina

novak je trenutno kondiciski najmanje spreman igrač u svetu tenisa opet je došlo vreme da nemoze da izdrzi kretanje i brzo umaranje nekad bi on to sam predo ali sad odigra samo zato,da nebi doslo do price,da namerno glumi povrede znam,da če novak taj komentar procitati.sanse da izdrzi vise od jednog seta maksimalno 2.su male.danas bi retko koji poen dobio u igri sa endiom mariom.dali misli,da radi na kondiciskom planu ili su mu zelje drugacije na pesku nemoze trenutno preko 2.kola sa ovakvom kondicijom.slabo.

Ar

pre 5 godina

Tenis ima jedan problem, koji je nemoguće rešiti, i taj problem ponekad dodje do izražaja. Kada dobrog servera krene prvi servis od 225 km na čas teško je igrati.

Mare

pre 5 godina

Pa ne bih baš rekao, Nadal, Federer, Novak će se još itekako pitati, ali ne zaboravite Mareja, Vavrinku i Del Potra, mislim da itekako mogu da osvoje još po koji GS. Novak će se eventualno približiti Nadalu po GS jer Nadal još dve - tri godine može da osvoji Ronald Garos i tako se približi Federeru, videćemo da li može Federer da osvoji još koji AO ili Vimbldon, možda USopen, tu se može naići na nagazne mine..., videćemo sa Novakom, nekako mi on ima te oscilacije s motivacijom, ne znam ni što se mučio na ovom turniru, pa i u Parizu, i igrao sjajno da bi onako bezveze i bez ikakve iskre u igri gubio finala. Mislim da će i ostati po GS redosled osvojenih: Federer, Nadal, Novak, jer svako od njih može još po koji i to je to. Tu se priča o pravom GOATu završava.

Djordje

pre 5 godina

Ovaj Zverev je pobedio Djokovica pre pola godine takodje pa ga do juce nije bilo na mapi, gde je Cicipas koji je novi broj 1, gde je Kirjos takodje novi broj 1, nemojte da zasmejavate narod, bljesnu na jednom turniru i posle ih nema nigde, pored ove trojke Federer Djokovic i Nadal, fale Marej i Delpotro, ali dokle god ova trojica budu igrali smena generacije nece biti. A to je za jos minimum 3 godine.

Ivan

pre 5 godina

Novakov poraz od Zvereva je vise posledica umora nego neka majstorska partija zvereva. Stigao ga je umor na kraju sezone poslednja dva turnira nije mogao da odigra finale sa 100 posto snage. Vrlo je netipicno za njega da izgubi dva finala za redom osim ako nesto debelo nije u redu sa njim, u ovom slucaju velika potrosnja i iscrpljenost.

Šonko Neri

pre 5 godina

Ar,
Slažem se sa tobom, zato mislim da bi ukidanje prava na drugi servis bilo najbolje rešenje. Oduzela bi se prednost igračima čija igra se zasniva samo na servisu, a do izražaja bi došla lepota igre, tehnika, inteligencija, ideja kako parirati ili nadmudriti protivnika. Pa kad duvanje loptice preko 220 km/h bude nosilo rizik od direktnog gubitka poena onda bi videli kakav bi se tenis igrao.

Enriko KieZa

pre 5 godina

Ako bi gledali sportskom romantikom, onda ovo ima utemeljenje_
Zverev, znazan stabilan karakterno najblizi da bude vodilja nove generacije, Cicipas jednorucni bekend, dosta smeka u igri a meni licno jako mio jer je iz Grcke. Sapovalov izuzetno eksplozivan jos levak, Kacanov takodje mocnog servisa i dobrog balansa u igri, ali sto bi se reklo decice draga zadnje 2 sezone 8 Grand Slam Turnira: FEDERER 3 GS NADAL 3 GS NOLE 2 GS. Tako da dok su ova trojica tu bojim se(i nadam) da se samo oni pitaju.

Ivan

pre 5 godina

Ono sto se poslednje desi uvek ostavi najjaci utisak, to je u ovom slucaju pobeda Zvereva. Pa ce neki u tom tonu najjavljivati smenu generacija, medjutim videli smo tokom sezone kako taj isti Zverev nema kontinuitet, jednostavno nije igrac koji je u stanju da na svakom bitnom turniru dodje do zavrsnice. Novaka je taj ritam sustigao na kraju. Konstatno igranje zavrsnica turnira mora da nosi posledice. Moje skromno misljenje pobeda Zvereva u finalu protiv Djokovica je vise plod njegove svezine i motivacije da uradi nesto veliko, a novaka je sustigao umor jer svaki turnir dolazi do samog kraja.

lorenzo

pre 5 godina

koliko sam gotivio ovog lika, ogroman potencijal i velika nesreća su mu obilježile karijeru...ko zna šta bi bilo da se nije razbolio...inače do Nadalove 2008. Ančić je bio jedini teniser koji je dobio Federera na Wimbledonu...a za mišljenje mislim da nije baš upravu, oke Zverev uzeo ovaj turnir, ali glavni turniri, Grand slamovi su i dalje rezervisani za Federera, Nadala i Đokovića i mislim da će tako biti još sigurno 2 godine

srle

pre 5 godina

Smena generacija je normalan proces u svakom sportu. Nadam se samo da će Novak imati motiva u narednim godinama da zadrži ovaj nivo igre, da ostane zdrav. Sad kad bi mu ponudili 2019. dva grend slem turnira i dva mastersa, mislim da bi odmah potpisao. Realno sagledavajući ovu sezonu, Novak je uradio nešto nestvarno. Zato mi je drago kad vidim da posle odmora već sad planira naporan rad i treninge pred Australiju. Uz Vajdu, Griča, dobar rad, uklopljen raspored sa fokusom na grend slemove, mislim da će Novak bez problema zadržati prvo mesto cele sledeće godine.

Valter

pre 5 godina

Mario Ančić je fini,kulturni i školovani momak.Da ga bolest nije sprečila,napravio bi još veću karijeru.Njegovo mišljenje ima težinu.To ceni i Nole.A smena generacija!?To je neminovnost.Samo malo popustiš,ovi te mladi odmah oderu!Zato Nadal i Federer doziraju turnire,kako bi koliko je moguće izbegli "nagazne mine".Zdravi i veseli bili!

Boba

pre 5 godina

Takodje mislim da je smena generacija sasvim prirodni proces... Licno, mislim da Djokovic bez obzira na ovaj poraz ima razloga da bude zadovoljan. Vratio se sa 22 na 1 mesto i tako zavrsio sezonu. Sledece godine u drugom delu brani dosta bodova ali zato ce imati priliku sve do Wimbldona da skuplja poene, jer je na Australijan openu ispao u osminu finala, u Majamiju i Indian Welsu u 2 kolo tako da tu ce on grabiti bodove, jos ako ubaci Dubai koji nije igrao eto ti brdo bodova. Na sljaci isto ne brani puno...tako da mislim ako ga zdravlje posluzi cela 2019 ce biti na 1 mestu. Sto se tice Nadala on se vec lepo odmara tako da ce biti pun snage za narednu sezonu i sigurno moze da osvaja jos velike turnire,pogotovu na sljaci. A Rodja ko Rodja, sta god pricali o njemu covek ima 37 a pogledajte, na 3 mestu... sta reci. On se cuva, dozira turnire i zato je uvek spreman na Gren Slemovima jer njega to najvise interesuje. Mladi teniseri dolaze ali u naredne 2,3 sezone ne verujem da ce se naosvajati velikih turnira pored velike trojke.

Rex

pre 5 godina

O smeni generacija slusam vec 4 godine i da mladi ce da osvoje poneki masters,mozda i po neki GS u naredne 3-4 godine ali velika trojka ce i dalje da vodi glavnu rec,pogotovo Nole i Rafa,a jos ako se Vavrinka i Marej vrate tesko mladjariji.Desice se smena ali to ce biti kada jednostavno Federer,Nadal,Djokovic konacno odu u penziju,dokle god igraju nece se mladji teniseri naosvajati a pogotovo dominirati.Zverev ce verovatno da dominira ali kao sto kazem tek za 3-4.mozda i za 5 god kad svi ovi stariji odu u penziju.

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Sve je to lepo i krasno živimo u momentu. Kakva smena generacija... Zverev je pobedio jer Nole je pravio nekarakteristične greške za njega primer zadnja dva poena prvog seta.. umor verovatno... četiri igrača u prvih pet na svetu su ista kao i 2009 godine. Fali Murray koji je povređen. Toliko o smeni generacija.

neko_iz_mase

pre 5 godina

Nema smene dok Rodžer, Nadal i Novak ne okače rekete o klin. Svaki od igrača koje je nabrojao Ančić mogu da odigraju savršen meč i da pobede bilo koga. Da bi osvojio GS ili master 1000 moraš da imaš da odigraš 5-8 takvih mečeva za redom. To u ovom momentu i momentima prije i poslije mogu samo gore tri navedena igrača, eventualno da se desi neki Vavrinka ili Čilić kada je neko od gore trojice povređen. To je realnost. Sve drugo su priče.

Dragana

pre 5 godina

Prošle godine Dimitrov je osvojio završni turnir a ove godine ništa nije postigao.Naravno da je smena generacija neminovna ali pitanje je da li će baš Zverev ili neko drugi predvoditi neku novu generaciju.

*****

pre 5 godina

Smena generacija je navodno počela još od pojavljivanja Dimitrova , Nišikorija , Raonića ... ali ipak stara i legendarna "velika četvorka " još nije rekla svoje...u veliku četcorku ubrajam i Marija jer je on jedini sposoban da prati ritam ostale trojice.