Nedelja, 18.11.2018.

21:00

Zverev: Novače, hvala što si me pustio da pobedim

Nemački teniser Aleksander Zverev je osvojio Završni masters, a potom zasmejavao publiku u O2 areni u Londonu.

Izvor: LN

Zverev: Novaèe, hvala što si me pustio da pobedim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

veljko

pre 5 godina

Pa plašim se da na kraju ne stigne Federera izgubio je 2 godine tj sigurnih 4-5 slemova u bio bi jako blizu Federeru koga bi prestigao... A sada se pojaviše ovi Rusi koji će tek eksplodirati... Biće veoma teško za Noleta!

igor

pre 5 godina

Imam utisak da je Nole hteo Rodju u finalu. Sasu je vec pobedio i poznato je da se protiv mladih snaga Nole nikada nije izivljavao. Tenis je dzentlmenski sport. Ima tu dosta toga sto mi ne vidimo na TV. Zverev je nakon onog govora dobio mnogo novih fanova. Nije nadmen kako se cinilo ranije. Tenis se polako priprema za nov period bez velike trojke i ovo mi lici na to.

Dragan

pre 5 godina

Nole je opet bio umoran.
Kao u Parizu.
Manje od 24 sata izmedju 2 meca.
Ovaj put 3 dana zaredom.
Steta.
Tako briljnatna igra do finala.
Mislim da su mecevi trebali biti u 15 i 18 a ne 21.
Samo finale je trebalo u 21.
Takodje kao broj 1 mogao je igrati prvi dan a ne drugi.
Tada bi samo polufinale i finale bilo 2 dana zaredom.

mikula

pre 5 godina

novak je sve meceve gubio od rusa u ovoj godini,ovo je pljuska zapadu..najbolji na svetu opet srbin a on popusta u mecevima sa mladim ruskim igracima koje on svesno uvodi u top atp-a,zapad ne voli djokovica a ne voli ni ruse i ovo im je lagana osveta;)djokovic je toliko bolji od ostatka sveta da ih je mogao zgaziti sve odreda..sad juri GS i da se zacementira kao najveci svih vremena.samo pratite;)

Control

pre 5 godina

Ne bi me nimalo iznenadilo da je svesno malo "popustio" kako bi Federeru omogucio da ga Zverko stigne.


A zasluzili su to i Zverev i Federer.

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Kad se igra sa prvih 20 mora se biti 100% spreman pre svega psihicki da bi ih dobio inace ti treba i sreca da dobijes neki poen koji ce ti vratiti koncentraciju.
Novak je juce bio na 90% i bez te srece.
Pa sa ovih sa liste Zverwv lici da ima potencijal da Noleta zameni na mestu broj 1 za par godina pod uslovom da Nole bude zdrav.

alopandur

pre 5 godina

"Novače, hvala što si me pustio da pobedim"

BRUTALNO ISKREN...

Freudian slip (parapraxis), kad ti istina neplanirano "izleti iz usta"...

igor

pre 5 godina

Koliko je samo finala na glupav nacin Novak izgubio, to je nevidjeno. GS posebno, mislim da je u istoriji tenisa izgubio najvise finala na G.Slemovima, a sve vise ih skuplja i na Mastersima, posebno ovom poslednjem. Setimo se pretprosle godine, cak i kada je bio u losoj formi, najpre je oduvao u polufinalu Nisikorija, a onda, potpuno neocekivano, izgubio od Marija sa 0 2, ovako na jedan maludsan, nezainteresovan nacin. Neverovatno je da je sa vise zara i kvalitetnije odigrao nebitan i nevazan mec protiv Cilica u petak i dobio, a danas katastrofa, svega jedan as, npr. Ako je bio umoran , sto je grizao protiv Cilica, mogao je da izgubi opusteno. Neshvatljivo, i svaka cast sto se vratio na prvo mesto, ali delimicno i zahvaljujuci i povredi Nadala, o formi Fedexa da ne pricamo. Ostaje pomalo gorak ukus, ajde poraz od Hacanova, mada je i to bilo ogromno iznenadjenje, ali je ipak bio umoran, ali ovaj danasnji poraz, posebno nacin na koji je izgubio boli, i daje vetar i drugim, posebno mladjim teniserima, da ga mogu i te kako pobedjivati. Srecno Novace iduce godine, i dosta poklanjanja finala, jednog dana ces mozda zaliti zbog toga.

мики

pre 5 godina

Da malo Djokovci shvate kako je igrati sa mladjim.. Da su Federer i Djokovic isto godina odrao bi ga Federer.. a ne djokovci pametuju kada dobije 37 godina starog Federera...
(Sandzak, 18. novembar 2018 23:10)

Да су Новак и Рођа вршњаци, резултат би био као са Маријем, и Рођа био већ најавио пензију.

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

Pušta on malo češće nego što je to obično te mladiće da ga otpušu s terena, pa kako to?
(CroFed, 18. novembar 2018 22:36)

auuuuu, sto si me iznerviro sad....
ma, samo te palim.
Nole, bravo majstore!

Džoni

pre 5 godina

Moguće da sam Zverev nema ništa sa time, ali ovakav poraz Novaka i Federera (protiv Nišikorija na primer) nisu čista posla.
Naravno da se Zverev šalio, ali ta šala je inspirisana time što i njemu nije jasno o čemu se tu stvarno radi.
Nije Zverev jedini primetio da je Novak izašao na teren da izgubi. Naprotiv, on je to samo video mnogo bolje nego bilo ko drugi. Šta je u takvoj situaciji bolja kontrola štete, da se pravi blesav ili da prebaci na šalu?

Ovo izdanje Đokovića je kao kada bi Usein Bolt trčao 100 metara za dvadeset sekundi. A dan pre toga oborio rekord. Poređenje uopšte nije preterano.

Jaran

pre 5 godina

Otkad se pojavio ovo pisete:
- ocitace mu Novak lekciju
- vratice ga Nole u pravoslavlje
- antipatican je
- samo se nesto buni, a jedva 20 godina
- ovaj ne prestaje da kmeci, novi Federer

Pohvali Novaka i kaze da ga je Novak pustio: cela Srbija ga voli!

Sandzak

pre 5 godina

Da malo Djokovci shvate kako je igrati sa mladjim.. Da su Federer i Djokovic isto godina odrao bi ga Federer.. a ne djokovci pametuju kada dobije 37 godina starog Federera...

111

pre 5 godina

Jedan dvadesetjednogodisnjak je osvojio GS AO. Kada ce ovaj da osvoji GS, sa koliko godina? Da vidimo njegove rezulate u buducnosti..polako. Shvatice Zverev da nije dovoljno pobediti u nekoliko finala, da je potrebno STALNO pobedjivati i svake godine potvrdjivati te pobede plus da mora da osvaja i GS turnire. Pa ajde da vidimo...

GOAT - Total Human Tennis

pre 5 godina

Sašin govor ni najmanje nije bio naivan i moglo bi se reći da je jedinstven. Prepoznao je to i organizator, i verujem užasnut, verovatno prvi put u istoriji prekinuo pobednički govor!
Sašino iskreno i ljudsko priznanje, vrednije je u božjim očima od svake titule koje dodeljuju ljudi. Naročito ‘zapadni’. Ali upravo ta činjenica, rastura im omiljen ‘sport’ i tako pažljivo gajene ikone. Organizatori/finansijeri očekuju poštovanje njihovih ‘titula’, samozaborav čoveka i 100%tnu žrtvu humanosti njihovom oltaru. Novak ih plaši, ljudskost mu je vrednija od njihovih poganih darova, a to ih prži ko sveta vodica đavola

.. Novak je ove godine uspeo i da odabere i podrži budućnost tenisa:
Tsitsipas - Hačanov – Zverev – Djoković
+Delpo, kolko bude mogao da prati
Rafa i Endi su neizvesni, De Minaur pristiže i braniće ‘čast’ zapada

SREĆNO DO GRAND SLAMA U 2018!

.alban

pre 5 godina

Zverev ni sam nije verovao da ce Djokovica pobediti sa takvom lakocom u finalu. Naravno Zverev je vaspitan decko, mora reci nesto dobro za Djokovica da mu malo laska, jer zna da Djokovicu nije lako, narocito kada ga je deklasirao jedan 21 godisnjak.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Pušta on malo češće nego što je to obično te mladiće da ga otpušu s terena, pa kako to?
(CroFed, 18. novembar 2018 22:36)

Pa kao vas Spanci pre neki dan. Eto, bude im neki gust. Kad su ozbiljni, vrate vas na fabricko. Jasnije?

Madjo

pre 5 godina

On se nije zezao. Novak ga je pustio, kao što je verovatno i Rodžer njega pustio u Sinsinatiju da pobedi. I on se tada Rodžeru zahvalio, baš kao Saša njemu večeras. Ima nešto u tim njihovim izjavama...

max

pre 5 godina

Novak bez emocija, niti se radovao, niti se ljutio, niti dizao ruke, niti stezao pesnicu, niti sta pricao prema svom timu, niti da pohvali protivnika tokom igre... nisu tu bila cista posla.

koja nebuloza

pre 5 godina

Ma da pustio te... Sanja da stigne Federera ali kakvi u svemu zaostaje...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 18. novembar 2018 21:17)

Vise osvojenih mastera 1000, jedini koji ih je sve osvojio, jedini sa 4 GS u nizu u poslednjih 50 godina, najbolja sezona u istoriji 2015.godine, pozitivan rezultat i protiv Federera i Nadala, rekordan broj ATP poena, bolji procenant pobeda i poraza od Federera... ne bih dalje ima jos toga, lako je naci na internetu. Ocigledno zaostaje u svemu...

Tribislav

pre 5 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo, mene vec jeza hvata kada pomislim na ime Novak Djokovic. 31 godina i 14 GS trofeja. Zamislite jednog dana scenu kada bude usao u svoj trofejni muzej i vidi 14 najvecih pehara u tenisu, mislim da jos uvek nije svestan sta je uradio. Plus,covek govori nekoliko svetskih jezika i toliko je postovan od svih velikana svetskog tenisa da je to za primer.

M

pre 5 godina

Ko zna zastoo je ovo dobroo, sto je nole izgubioo..Oovoo mu je opomena za AO.Sada su mng bitniji GS,. bolje je ovo izgubiti nego AO.. tu treba da grize.. SAMO GS, i broj nedelja na 1 atp.. Do kvinsa nole ne brani skoro nistaa, do tada ima da napravi razliku oko 5h poena izmedju njega i 2 na atp listii.. Kad samo pomisliti gde je bioo pre 5 meseci.. treba da budemo srecnii

969

pre 5 godina

Svaka cast ovom mladom teniseru, Nole nije igrao na svom nivou ali opet veliki uspeh sto je igrao finale. Zverev je odlican teniser i zasluzeno je pobedio ali nas Nole je ipak svetski prvak u tenisu!!!

Milos

pre 5 godina

Svakako ga Djokovic nije pustio, ali ono sto sam juce napisao je kljucno, tesko je bilo kog tenisera dobiti 2 puta za 5 dana a kamo li Zvereva koji je stvarno dobar igrac. Najgori mec je Djokovic odigrao kad je najbitnije. A i Zverev uopste nije gresio. Mozda je ovo i dobar poraz, jer valja nekad i izgubiti.

Cccccc

pre 5 godina

Uhvati Noleta panika, malodusnost pa klone duhom. Steta za Noleta al doce on valjda sebi pa ce opet pritisnuti i dominirati. Koliko ovde komentara ovih sto navijaju za neke Marine, Borne i Dzumhure. Al dzaba im je, nijedan Noletu ni do kolena..

zex

pre 5 godina

Pobedis sve u grupi glatko.pocistis ih kao metlom i onda udjes u finale i igubis kao amater.kao neki ko je na 1000mestu a ne broj1.Nije to do Novaka,nije mu los dan.Od cega je umoran?igrao je sat vremena sinoc.Nole je spreman kao zver.prestanite sa tim pricama kako je pustio finale da bi bio gladan u Australiji.pa to je zalostno cuti.Brate, za finale se boris, titula je cilj, za nju se gine a kod Novaka je situacija obrnuta.On titule poklanja.1000%sam ubedjen da novaku drze kocnicu neki ljudi.Pa vidi se iz Aviona.Nadam se da se nekada saznati istina.Pogledajte Novakov fokus u poslednja 3meca i ovaj večeras.Covek je dosao da izgubi.

šetač

pre 5 godina

Slično kao sa Nišikorijem na USO u onom polufinalu. Cele nedelje je uništavao balvane od po 2m sa servisima od 220 na sat a onda u nedelju kao da je izašao onaj drugi Novak.

Defanzivac

pre 5 godina

Ispostavilo se da i Zverev neguje prebacivački stil, misim stvarno, a Novak 6 vinera i 1 as... pa i naša Jeca je znala da napravi toliko.

Lik

pre 5 godina

Pariz pa sad London, isuviše da bi bilo slučajnost.
Pogotovu kada smo videli onakav brutalan tenis pre tih finala.
Pa ovog Zvereva je samleo pre 3 dana onako lagano.
Ima tu nešto, ne verujem da ih pušta niti da se namešta ali šta je?

DC Forever

pre 5 godina

Beg cicija nije nikad bio, sta reci, Federer ide na 4. mesto na kraju godine, Zverev treci, Novak ce imati jos prilika da osvaja ovaj turnir, ne mora bas da bode oci kao one 2015. nekad valja i usporiti malo....

satelit

pre 5 godina

Ne bi me iznenadilo da je pustio Hacanova i Zvereva,ima on neke svoje rituale i vizije zasnovane na plemenitosti... Kad pogledas kako je igrao Sinsinati i USopen,pa i Wim,na zivot i smrt,a u ova dva finala se nije ni pojavio

igor

pre 5 godina

Ocigledno te je pustio da pobedis. Nije izgubio set do sada, sinoc 6 2, 6 2, a danas 4 puta gubi svoj servis. Bukvalno poklonjena pobeda Zverevu, posebno u drugom setu, gde je dva puta uzastopno izgubio svoj servis. Meni se cini da je Novak dosta kalkusiao, nakupio se bodova, Federer ispao, i kao da ga je danas bolelo uvo. Nije to u redu prema nama navijacima, obicnim smrtnicima, kojima je Nole u ovoj nesretnoj zemlji, Novak jedina radost. Neka kaze, cilj su mi samo GS, i da budem prvi, a ovo ostalo sta osvojim, osvojim. Dakle, odlicno sto je osvojio prvo mesto, ali veoma ruzan osecaj, posle poraza od Kacanova, i posebno posle danasnjeg poraza.

Banja Luka

pre 5 godina

Podsjeca me na Novaka kad se probijao. Simpatican, iskren, pun postovanja prema legendama. Do veceras ga nisam cijenio, smatrajuci da treba igrati za Rusiju, poredeci za Novakovom pricom. Mada rodjen je i odrastao u Njemackoj. Ali to je manje bitno, neka igra za koga hoce. Bitno je da momak ima karakter! Svaka cast Zverev, ako je neko morao pobijediti Novaka, neka si to bio ti!

Slovenska krv

pre 5 godina

Glavno da je pokal osovojio sloven, a ne zapadnjak. Naravno steta sto to nije i ovaj
put bio DJOKOVIC.
Ne zaboravite, da je Aleksandar (Sasa) Zverev ruskog porekla sa nemackim
drzavljanstvom.

Marko

pre 5 godina

Od veceras pa do kraja zivota cu uvek navijati za Zvereva izuzev kada igra protiv Djokovica naravno. I dalje mi stoji knedla u grlu od njegovog govora na kraju, neverovatno drag i iskren momak, verovatno najduzi govor ikada na ceremoniji i toliko pohvala na racun protivnika jos ne videh. Pritom ono zvizdanje neandertalaca iz Londona juce momku koji ima samo 21 godinu i na pocetku je sjajne karijere me je zakucalo na njegovu stranu zauvek.

nikolaaaassss

pre 5 godina

Druze,niko tebe nije pustio da pobedis! Razbio si Novaka,igrao si njegov stil(vracanje loptice preko mreze dok protivnik ne pogresi) i ocito nije znao sta da radi sa tobom! Svaka ti cast!!!

Mile

pre 5 godina

@Ljudi ovo je sala.
(room 1409, 18. novembar 2018 20:59)

I to jos prvi komentar. Kako si samo to vispreno zakljucio. Hvala ti ostroumni covece, preduhitrio si nas u nasoj nameri da napadnemo coveka bez potrebe ukazujuci nam na to da se on ipak samo salio.

GRM

pre 5 godina

Stvarno je i izgledao kao da se Nole sklonio.. ispraznio se ranije, al isto tako mislim da je ovo dobro za AO, jer dolazi gladniji, zeljniji i sa iskustvom vise. Idemo Noleee

Djenka

pre 5 godina

Odlican Zverev, pre svega u prvom setu kada je nadigrao Djokovica i bio celican, od neverovatnog procenta prvog servisa do kretanja. U drugom vec toliko puta vidjena Novakova malodusnost. Steta bas za Novaka, mnogo sansi propusta i to je ono sto pravi razliku izmedju titule jednog od najvecih i najveceg. Sledeca godina donece mnogo odgovora, Rodzer definitivno vise ne moze i svaka mu cast i na ovom do sada, Rafa isto upitan ali stizu mlade snage, Zverev i Kacanov pre svih. Novak mora apsolutni fokus da stavi na Grend slemove, deluje da u Australiji nema ko da ga zaustavi samo da se lepo odmori i osvezi mentalno u pauzi. Uglavnom, kako je izgledalo posle onog porza od Cekinata nestvarnih 6 meseci Novaka tokom kojih je podsetio kakva je on sila u tenisu. Da tako napadne i prvih 6 meseci sledece godine i svasta je moguce.

kimiko

pre 5 godina

Sasa je odigrao danas vrhunski.U razmenama egal,mozda cak i bolji.Servis odlican, na mrezi takodje.Jednostavno,kompletna igra na visokom nivou. Novak nije danas ocigledno pruzio igru koja se ocekivala.Kao da se zasitio vracanja servisa preko 200 kmm/h,igre protiv jakih servera. Sve to nimalo ne umanjuje pobedu Zvereva.Lepo vaspitan, korektan.
Cestitke i neka mu je sretno.

Sinki

pre 5 godina

Ufff,Nole,pod hitno moras naci nacin da dobijas ove grdosije od 2 metra koji se hrane svojim servisom,iako je Zverev dobar i sa osnovne linije...Zaboravimo vise Nadala i Federera,oni vise nisu prijetnja Djokovicu,najveca prijetnja wu mu upravo ovi mladi,visoki tenisrri.

satelit

pre 5 godina

Ne bi me iznenadilo da je pustio Hacanova i Zvereva,ima on neke svoje rituale i vizije zasnovane na plemenitosti... Kad pogledas kako je igrao Sinsinati i USopen,pa i Wim,na zivot i smrt,a u ova dva finala se nije ni pojavio

Banja Luka

pre 5 godina

Podsjeca me na Novaka kad se probijao. Simpatican, iskren, pun postovanja prema legendama. Do veceras ga nisam cijenio, smatrajuci da treba igrati za Rusiju, poredeci za Novakovom pricom. Mada rodjen je i odrastao u Njemackoj. Ali to je manje bitno, neka igra za koga hoce. Bitno je da momak ima karakter! Svaka cast Zverev, ako je neko morao pobijediti Novaka, neka si to bio ti!

kimiko

pre 5 godina

Sasa je odigrao danas vrhunski.U razmenama egal,mozda cak i bolji.Servis odlican, na mrezi takodje.Jednostavno,kompletna igra na visokom nivou. Novak nije danas ocigledno pruzio igru koja se ocekivala.Kao da se zasitio vracanja servisa preko 200 kmm/h,igre protiv jakih servera. Sve to nimalo ne umanjuje pobedu Zvereva.Lepo vaspitan, korektan.
Cestitke i neka mu je sretno.

Sinki

pre 5 godina

Ufff,Nole,pod hitno moras naci nacin da dobijas ove grdosije od 2 metra koji se hrane svojim servisom,iako je Zverev dobar i sa osnovne linije...Zaboravimo vise Nadala i Federera,oni vise nisu prijetnja Djokovicu,najveca prijetnja wu mu upravo ovi mladi,visoki tenisrri.

zex

pre 5 godina

Pobedis sve u grupi glatko.pocistis ih kao metlom i onda udjes u finale i igubis kao amater.kao neki ko je na 1000mestu a ne broj1.Nije to do Novaka,nije mu los dan.Od cega je umoran?igrao je sat vremena sinoc.Nole je spreman kao zver.prestanite sa tim pricama kako je pustio finale da bi bio gladan u Australiji.pa to je zalostno cuti.Brate, za finale se boris, titula je cilj, za nju se gine a kod Novaka je situacija obrnuta.On titule poklanja.1000%sam ubedjen da novaku drze kocnicu neki ljudi.Pa vidi se iz Aviona.Nadam se da se nekada saznati istina.Pogledajte Novakov fokus u poslednja 3meca i ovaj večeras.Covek je dosao da izgubi.

GRM

pre 5 godina

Stvarno je i izgledao kao da se Nole sklonio.. ispraznio se ranije, al isto tako mislim da je ovo dobro za AO, jer dolazi gladniji, zeljniji i sa iskustvom vise. Idemo Noleee

max

pre 5 godina

Novak bez emocija, niti se radovao, niti se ljutio, niti dizao ruke, niti stezao pesnicu, niti sta pricao prema svom timu, niti da pohvali protivnika tokom igre... nisu tu bila cista posla.

Marko

pre 5 godina

Od veceras pa do kraja zivota cu uvek navijati za Zvereva izuzev kada igra protiv Djokovica naravno. I dalje mi stoji knedla u grlu od njegovog govora na kraju, neverovatno drag i iskren momak, verovatno najduzi govor ikada na ceremoniji i toliko pohvala na racun protivnika jos ne videh. Pritom ono zvizdanje neandertalaca iz Londona juce momku koji ima samo 21 godinu i na pocetku je sjajne karijere me je zakucalo na njegovu stranu zauvek.

DC Forever

pre 5 godina

Beg cicija nije nikad bio, sta reci, Federer ide na 4. mesto na kraju godine, Zverev treci, Novak ce imati jos prilika da osvaja ovaj turnir, ne mora bas da bode oci kao one 2015. nekad valja i usporiti malo....

GOAT - Total Human Tennis

pre 5 godina

Sašin govor ni najmanje nije bio naivan i moglo bi se reći da je jedinstven. Prepoznao je to i organizator, i verujem užasnut, verovatno prvi put u istoriji prekinuo pobednički govor!
Sašino iskreno i ljudsko priznanje, vrednije je u božjim očima od svake titule koje dodeljuju ljudi. Naročito ‘zapadni’. Ali upravo ta činjenica, rastura im omiljen ‘sport’ i tako pažljivo gajene ikone. Organizatori/finansijeri očekuju poštovanje njihovih ‘titula’, samozaborav čoveka i 100%tnu žrtvu humanosti njihovom oltaru. Novak ih plaši, ljudskost mu je vrednija od njihovih poganih darova, a to ih prži ko sveta vodica đavola

.. Novak je ove godine uspeo i da odabere i podrži budućnost tenisa:
Tsitsipas - Hačanov – Zverev – Djoković
+Delpo, kolko bude mogao da prati
Rafa i Endi su neizvesni, De Minaur pristiže i braniće ‘čast’ zapada

SREĆNO DO GRAND SLAMA U 2018!

Tribislav

pre 5 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo, mene vec jeza hvata kada pomislim na ime Novak Djokovic. 31 godina i 14 GS trofeja. Zamislite jednog dana scenu kada bude usao u svoj trofejni muzej i vidi 14 najvecih pehara u tenisu, mislim da jos uvek nije svestan sta je uradio. Plus,covek govori nekoliko svetskih jezika i toliko je postovan od svih velikana svetskog tenisa da je to za primer.

nikolaaaassss

pre 5 godina

Druze,niko tebe nije pustio da pobedis! Razbio si Novaka,igrao si njegov stil(vracanje loptice preko mreze dok protivnik ne pogresi) i ocito nije znao sta da radi sa tobom! Svaka ti cast!!!

Lik

pre 5 godina

Pariz pa sad London, isuviše da bi bilo slučajnost.
Pogotovu kada smo videli onakav brutalan tenis pre tih finala.
Pa ovog Zvereva je samleo pre 3 dana onako lagano.
Ima tu nešto, ne verujem da ih pušta niti da se namešta ali šta je?

Djenka

pre 5 godina

Odlican Zverev, pre svega u prvom setu kada je nadigrao Djokovica i bio celican, od neverovatnog procenta prvog servisa do kretanja. U drugom vec toliko puta vidjena Novakova malodusnost. Steta bas za Novaka, mnogo sansi propusta i to je ono sto pravi razliku izmedju titule jednog od najvecih i najveceg. Sledeca godina donece mnogo odgovora, Rodzer definitivno vise ne moze i svaka mu cast i na ovom do sada, Rafa isto upitan ali stizu mlade snage, Zverev i Kacanov pre svih. Novak mora apsolutni fokus da stavi na Grend slemove, deluje da u Australiji nema ko da ga zaustavi samo da se lepo odmori i osvezi mentalno u pauzi. Uglavnom, kako je izgledalo posle onog porza od Cekinata nestvarnih 6 meseci Novaka tokom kojih je podsetio kakva je on sila u tenisu. Da tako napadne i prvih 6 meseci sledece godine i svasta je moguce.

koja nebuloza

pre 5 godina

Ma da pustio te... Sanja da stigne Federera ali kakvi u svemu zaostaje...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 18. novembar 2018 21:17)

Vise osvojenih mastera 1000, jedini koji ih je sve osvojio, jedini sa 4 GS u nizu u poslednjih 50 godina, najbolja sezona u istoriji 2015.godine, pozitivan rezultat i protiv Federera i Nadala, rekordan broj ATP poena, bolji procenant pobeda i poraza od Federera... ne bih dalje ima jos toga, lako je naci na internetu. Ocigledno zaostaje u svemu...

Milos

pre 5 godina

Svakako ga Djokovic nije pustio, ali ono sto sam juce napisao je kljucno, tesko je bilo kog tenisera dobiti 2 puta za 5 dana a kamo li Zvereva koji je stvarno dobar igrac. Najgori mec je Djokovic odigrao kad je najbitnije. A i Zverev uopste nije gresio. Mozda je ovo i dobar poraz, jer valja nekad i izgubiti.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Pušta on malo češće nego što je to obično te mladiće da ga otpušu s terena, pa kako to?
(CroFed, 18. novembar 2018 22:36)

Pa kao vas Spanci pre neki dan. Eto, bude im neki gust. Kad su ozbiljni, vrate vas na fabricko. Jasnije?

M

pre 5 godina

Ko zna zastoo je ovo dobroo, sto je nole izgubioo..Oovoo mu je opomena za AO.Sada su mng bitniji GS,. bolje je ovo izgubiti nego AO.. tu treba da grize.. SAMO GS, i broj nedelja na 1 atp.. Do kvinsa nole ne brani skoro nistaa, do tada ima da napravi razliku oko 5h poena izmedju njega i 2 na atp listii.. Kad samo pomisliti gde je bioo pre 5 meseci.. treba da budemo srecnii

Madjo

pre 5 godina

On se nije zezao. Novak ga je pustio, kao što je verovatno i Rodžer njega pustio u Sinsinatiju da pobedi. I on se tada Rodžeru zahvalio, baš kao Saša njemu večeras. Ima nešto u tim njihovim izjavama...

Jaran

pre 5 godina

Otkad se pojavio ovo pisete:
- ocitace mu Novak lekciju
- vratice ga Nole u pravoslavlje
- antipatican je
- samo se nesto buni, a jedva 20 godina
- ovaj ne prestaje da kmeci, novi Federer

Pohvali Novaka i kaze da ga je Novak pustio: cela Srbija ga voli!

Slovenska krv

pre 5 godina

Glavno da je pokal osovojio sloven, a ne zapadnjak. Naravno steta sto to nije i ovaj
put bio DJOKOVIC.
Ne zaboravite, da je Aleksandar (Sasa) Zverev ruskog porekla sa nemackim
drzavljanstvom.

šetač

pre 5 godina

Slično kao sa Nišikorijem na USO u onom polufinalu. Cele nedelje je uništavao balvane od po 2m sa servisima od 220 na sat a onda u nedelju kao da je izašao onaj drugi Novak.

969

pre 5 godina

Svaka cast ovom mladom teniseru, Nole nije igrao na svom nivou ali opet veliki uspeh sto je igrao finale. Zverev je odlican teniser i zasluzeno je pobedio ali nas Nole je ipak svetski prvak u tenisu!!!

Cccccc

pre 5 godina

Uhvati Noleta panika, malodusnost pa klone duhom. Steta za Noleta al doce on valjda sebi pa ce opet pritisnuti i dominirati. Koliko ovde komentara ovih sto navijaju za neke Marine, Borne i Dzumhure. Al dzaba im je, nijedan Noletu ni do kolena..

111

pre 5 godina

Jedan dvadesetjednogodisnjak je osvojio GS AO. Kada ce ovaj da osvoji GS, sa koliko godina? Da vidimo njegove rezulate u buducnosti..polako. Shvatice Zverev da nije dovoljno pobediti u nekoliko finala, da je potrebno STALNO pobedjivati i svake godine potvrdjivati te pobede plus da mora da osvaja i GS turnire. Pa ajde da vidimo...

igor

pre 5 godina

Ocigledno te je pustio da pobedis. Nije izgubio set do sada, sinoc 6 2, 6 2, a danas 4 puta gubi svoj servis. Bukvalno poklonjena pobeda Zverevu, posebno u drugom setu, gde je dva puta uzastopno izgubio svoj servis. Meni se cini da je Novak dosta kalkusiao, nakupio se bodova, Federer ispao, i kao da ga je danas bolelo uvo. Nije to u redu prema nama navijacima, obicnim smrtnicima, kojima je Nole u ovoj nesretnoj zemlji, Novak jedina radost. Neka kaze, cilj su mi samo GS, i da budem prvi, a ovo ostalo sta osvojim, osvojim. Dakle, odlicno sto je osvojio prvo mesto, ali veoma ruzan osecaj, posle poraza od Kacanova, i posebno posle danasnjeg poraza.

Džoni

pre 5 godina

Moguće da sam Zverev nema ništa sa time, ali ovakav poraz Novaka i Federera (protiv Nišikorija na primer) nisu čista posla.
Naravno da se Zverev šalio, ali ta šala je inspirisana time što i njemu nije jasno o čemu se tu stvarno radi.
Nije Zverev jedini primetio da je Novak izašao na teren da izgubi. Naprotiv, on je to samo video mnogo bolje nego bilo ko drugi. Šta je u takvoj situaciji bolja kontrola štete, da se pravi blesav ili da prebaci na šalu?

Ovo izdanje Đokovića je kao kada bi Usein Bolt trčao 100 metara za dvadeset sekundi. A dan pre toga oborio rekord. Poređenje uopšte nije preterano.

Mile

pre 5 godina

@Ljudi ovo je sala.
(room 1409, 18. novembar 2018 20:59)

I to jos prvi komentar. Kako si samo to vispreno zakljucio. Hvala ti ostroumni covece, preduhitrio si nas u nasoj nameri da napadnemo coveka bez potrebe ukazujuci nam na to da se on ipak samo salio.

.alban

pre 5 godina

Zverev ni sam nije verovao da ce Djokovica pobediti sa takvom lakocom u finalu. Naravno Zverev je vaspitan decko, mora reci nesto dobro za Djokovica da mu malo laska, jer zna da Djokovicu nije lako, narocito kada ga je deklasirao jedan 21 godisnjak.

Defanzivac

pre 5 godina

Ispostavilo se da i Zverev neguje prebacivački stil, misim stvarno, a Novak 6 vinera i 1 as... pa i naša Jeca je znala da napravi toliko.

Sandzak

pre 5 godina

Da malo Djokovci shvate kako je igrati sa mladjim.. Da su Federer i Djokovic isto godina odrao bi ga Federer.. a ne djokovci pametuju kada dobije 37 godina starog Federera...

alopandur

pre 5 godina

"Novače, hvala što si me pustio da pobedim"

BRUTALNO ISKREN...

Freudian slip (parapraxis), kad ti istina neplanirano "izleti iz usta"...

igor

pre 5 godina

Koliko je samo finala na glupav nacin Novak izgubio, to je nevidjeno. GS posebno, mislim da je u istoriji tenisa izgubio najvise finala na G.Slemovima, a sve vise ih skuplja i na Mastersima, posebno ovom poslednjem. Setimo se pretprosle godine, cak i kada je bio u losoj formi, najpre je oduvao u polufinalu Nisikorija, a onda, potpuno neocekivano, izgubio od Marija sa 0 2, ovako na jedan maludsan, nezainteresovan nacin. Neverovatno je da je sa vise zara i kvalitetnije odigrao nebitan i nevazan mec protiv Cilica u petak i dobio, a danas katastrofa, svega jedan as, npr. Ako je bio umoran , sto je grizao protiv Cilica, mogao je da izgubi opusteno. Neshvatljivo, i svaka cast sto se vratio na prvo mesto, ali delimicno i zahvaljujuci i povredi Nadala, o formi Fedexa da ne pricamo. Ostaje pomalo gorak ukus, ajde poraz od Hacanova, mada je i to bilo ogromno iznenadjenje, ali je ipak bio umoran, ali ovaj danasnji poraz, posebno nacin na koji je izgubio boli, i daje vetar i drugim, posebno mladjim teniserima, da ga mogu i te kako pobedjivati. Srecno Novace iduce godine, i dosta poklanjanja finala, jednog dana ces mozda zaliti zbog toga.

мики

pre 5 godina

Da malo Djokovci shvate kako je igrati sa mladjim.. Da su Federer i Djokovic isto godina odrao bi ga Federer.. a ne djokovci pametuju kada dobije 37 godina starog Federera...
(Sandzak, 18. novembar 2018 23:10)

Да су Новак и Рођа вршњаци, резултат би био као са Маријем, и Рођа био већ најавио пензију.

mikula

pre 5 godina

novak je sve meceve gubio od rusa u ovoj godini,ovo je pljuska zapadu..najbolji na svetu opet srbin a on popusta u mecevima sa mladim ruskim igracima koje on svesno uvodi u top atp-a,zapad ne voli djokovica a ne voli ni ruse i ovo im je lagana osveta;)djokovic je toliko bolji od ostatka sveta da ih je mogao zgaziti sve odreda..sad juri GS i da se zacementira kao najveci svih vremena.samo pratite;)

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Kad se igra sa prvih 20 mora se biti 100% spreman pre svega psihicki da bi ih dobio inace ti treba i sreca da dobijes neki poen koji ce ti vratiti koncentraciju.
Novak je juce bio na 90% i bez te srece.
Pa sa ovih sa liste Zverwv lici da ima potencijal da Noleta zameni na mestu broj 1 za par godina pod uslovom da Nole bude zdrav.

Control

pre 5 godina

Ne bi me nimalo iznenadilo da je svesno malo "popustio" kako bi Federeru omogucio da ga Zverko stigne.


A zasluzili su to i Zverev i Federer.

Dragan

pre 5 godina

Nole je opet bio umoran.
Kao u Parizu.
Manje od 24 sata izmedju 2 meca.
Ovaj put 3 dana zaredom.
Steta.
Tako briljnatna igra do finala.
Mislim da su mecevi trebali biti u 15 i 18 a ne 21.
Samo finale je trebalo u 21.
Takodje kao broj 1 mogao je igrati prvi dan a ne drugi.
Tada bi samo polufinale i finale bilo 2 dana zaredom.

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

Pušta on malo češće nego što je to obično te mladiće da ga otpušu s terena, pa kako to?
(CroFed, 18. novembar 2018 22:36)

auuuuu, sto si me iznerviro sad....
ma, samo te palim.
Nole, bravo majstore!

igor

pre 5 godina

Imam utisak da je Nole hteo Rodju u finalu. Sasu je vec pobedio i poznato je da se protiv mladih snaga Nole nikada nije izivljavao. Tenis je dzentlmenski sport. Ima tu dosta toga sto mi ne vidimo na TV. Zverev je nakon onog govora dobio mnogo novih fanova. Nije nadmen kako se cinilo ranije. Tenis se polako priprema za nov period bez velike trojke i ovo mi lici na to.

veljko

pre 5 godina

Pa plašim se da na kraju ne stigne Federera izgubio je 2 godine tj sigurnih 4-5 slemova u bio bi jako blizu Federeru koga bi prestigao... A sada se pojaviše ovi Rusi koji će tek eksplodirati... Biće veoma teško za Noleta!

nikolaaaassss

pre 5 godina

Druze,niko tebe nije pustio da pobedis! Razbio si Novaka,igrao si njegov stil(vracanje loptice preko mreze dok protivnik ne pogresi) i ocito nije znao sta da radi sa tobom! Svaka ti cast!!!

Sandzak

pre 5 godina

Da malo Djokovci shvate kako je igrati sa mladjim.. Da su Federer i Djokovic isto godina odrao bi ga Federer.. a ne djokovci pametuju kada dobije 37 godina starog Federera...

satelit

pre 5 godina

Ne bi me iznenadilo da je pustio Hacanova i Zvereva,ima on neke svoje rituale i vizije zasnovane na plemenitosti... Kad pogledas kako je igrao Sinsinati i USopen,pa i Wim,na zivot i smrt,a u ova dva finala se nije ni pojavio

.alban

pre 5 godina

Zverev ni sam nije verovao da ce Djokovica pobediti sa takvom lakocom u finalu. Naravno Zverev je vaspitan decko, mora reci nesto dobro za Djokovica da mu malo laska, jer zna da Djokovicu nije lako, narocito kada ga je deklasirao jedan 21 godisnjak.

Slovenska krv

pre 5 godina

Glavno da je pokal osovojio sloven, a ne zapadnjak. Naravno steta sto to nije i ovaj
put bio DJOKOVIC.
Ne zaboravite, da je Aleksandar (Sasa) Zverev ruskog porekla sa nemackim
drzavljanstvom.

zex

pre 5 godina

Pobedis sve u grupi glatko.pocistis ih kao metlom i onda udjes u finale i igubis kao amater.kao neki ko je na 1000mestu a ne broj1.Nije to do Novaka,nije mu los dan.Od cega je umoran?igrao je sat vremena sinoc.Nole je spreman kao zver.prestanite sa tim pricama kako je pustio finale da bi bio gladan u Australiji.pa to je zalostno cuti.Brate, za finale se boris, titula je cilj, za nju se gine a kod Novaka je situacija obrnuta.On titule poklanja.1000%sam ubedjen da novaku drze kocnicu neki ljudi.Pa vidi se iz Aviona.Nadam se da se nekada saznati istina.Pogledajte Novakov fokus u poslednja 3meca i ovaj večeras.Covek je dosao da izgubi.

igor

pre 5 godina

Ocigledno te je pustio da pobedis. Nije izgubio set do sada, sinoc 6 2, 6 2, a danas 4 puta gubi svoj servis. Bukvalno poklonjena pobeda Zverevu, posebno u drugom setu, gde je dva puta uzastopno izgubio svoj servis. Meni se cini da je Novak dosta kalkusiao, nakupio se bodova, Federer ispao, i kao da ga je danas bolelo uvo. Nije to u redu prema nama navijacima, obicnim smrtnicima, kojima je Nole u ovoj nesretnoj zemlji, Novak jedina radost. Neka kaze, cilj su mi samo GS, i da budem prvi, a ovo ostalo sta osvojim, osvojim. Dakle, odlicno sto je osvojio prvo mesto, ali veoma ruzan osecaj, posle poraza od Kacanova, i posebno posle danasnjeg poraza.

111

pre 5 godina

Jedan dvadesetjednogodisnjak je osvojio GS AO. Kada ce ovaj da osvoji GS, sa koliko godina? Da vidimo njegove rezulate u buducnosti..polako. Shvatice Zverev da nije dovoljno pobediti u nekoliko finala, da je potrebno STALNO pobedjivati i svake godine potvrdjivati te pobede plus da mora da osvaja i GS turnire. Pa ajde da vidimo...

Banja Luka

pre 5 godina

Podsjeca me na Novaka kad se probijao. Simpatican, iskren, pun postovanja prema legendama. Do veceras ga nisam cijenio, smatrajuci da treba igrati za Rusiju, poredeci za Novakovom pricom. Mada rodjen je i odrastao u Njemackoj. Ali to je manje bitno, neka igra za koga hoce. Bitno je da momak ima karakter! Svaka cast Zverev, ako je neko morao pobijediti Novaka, neka si to bio ti!

GRM

pre 5 godina

Stvarno je i izgledao kao da se Nole sklonio.. ispraznio se ranije, al isto tako mislim da je ovo dobro za AO, jer dolazi gladniji, zeljniji i sa iskustvom vise. Idemo Noleee

max

pre 5 godina

Novak bez emocija, niti se radovao, niti se ljutio, niti dizao ruke, niti stezao pesnicu, niti sta pricao prema svom timu, niti da pohvali protivnika tokom igre... nisu tu bila cista posla.

DC Forever

pre 5 godina

Beg cicija nije nikad bio, sta reci, Federer ide na 4. mesto na kraju godine, Zverev treci, Novak ce imati jos prilika da osvaja ovaj turnir, ne mora bas da bode oci kao one 2015. nekad valja i usporiti malo....

Jaran

pre 5 godina

Otkad se pojavio ovo pisete:
- ocitace mu Novak lekciju
- vratice ga Nole u pravoslavlje
- antipatican je
- samo se nesto buni, a jedva 20 godina
- ovaj ne prestaje da kmeci, novi Federer

Pohvali Novaka i kaze da ga je Novak pustio: cela Srbija ga voli!

Madjo

pre 5 godina

On se nije zezao. Novak ga je pustio, kao što je verovatno i Rodžer njega pustio u Sinsinatiju da pobedi. I on se tada Rodžeru zahvalio, baš kao Saša njemu večeras. Ima nešto u tim njihovim izjavama...

Tribislav

pre 5 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo, mene vec jeza hvata kada pomislim na ime Novak Djokovic. 31 godina i 14 GS trofeja. Zamislite jednog dana scenu kada bude usao u svoj trofejni muzej i vidi 14 najvecih pehara u tenisu, mislim da jos uvek nije svestan sta je uradio. Plus,covek govori nekoliko svetskih jezika i toliko je postovan od svih velikana svetskog tenisa da je to za primer.

Sinki

pre 5 godina

Ufff,Nole,pod hitno moras naci nacin da dobijas ove grdosije od 2 metra koji se hrane svojim servisom,iako je Zverev dobar i sa osnovne linije...Zaboravimo vise Nadala i Federera,oni vise nisu prijetnja Djokovicu,najveca prijetnja wu mu upravo ovi mladi,visoki tenisrri.

Marko

pre 5 godina

Od veceras pa do kraja zivota cu uvek navijati za Zvereva izuzev kada igra protiv Djokovica naravno. I dalje mi stoji knedla u grlu od njegovog govora na kraju, neverovatno drag i iskren momak, verovatno najduzi govor ikada na ceremoniji i toliko pohvala na racun protivnika jos ne videh. Pritom ono zvizdanje neandertalaca iz Londona juce momku koji ima samo 21 godinu i na pocetku je sjajne karijere me je zakucalo na njegovu stranu zauvek.

GOAT - Total Human Tennis

pre 5 godina

Sašin govor ni najmanje nije bio naivan i moglo bi se reći da je jedinstven. Prepoznao je to i organizator, i verujem užasnut, verovatno prvi put u istoriji prekinuo pobednički govor!
Sašino iskreno i ljudsko priznanje, vrednije je u božjim očima od svake titule koje dodeljuju ljudi. Naročito ‘zapadni’. Ali upravo ta činjenica, rastura im omiljen ‘sport’ i tako pažljivo gajene ikone. Organizatori/finansijeri očekuju poštovanje njihovih ‘titula’, samozaborav čoveka i 100%tnu žrtvu humanosti njihovom oltaru. Novak ih plaši, ljudskost mu je vrednija od njihovih poganih darova, a to ih prži ko sveta vodica đavola

.. Novak je ove godine uspeo i da odabere i podrži budućnost tenisa:
Tsitsipas - Hačanov – Zverev – Djoković
+Delpo, kolko bude mogao da prati
Rafa i Endi su neizvesni, De Minaur pristiže i braniće ‘čast’ zapada

SREĆNO DO GRAND SLAMA U 2018!

koja nebuloza

pre 5 godina

Ma da pustio te... Sanja da stigne Federera ali kakvi u svemu zaostaje...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 18. novembar 2018 21:17)

Vise osvojenih mastera 1000, jedini koji ih je sve osvojio, jedini sa 4 GS u nizu u poslednjih 50 godina, najbolja sezona u istoriji 2015.godine, pozitivan rezultat i protiv Federera i Nadala, rekordan broj ATP poena, bolji procenant pobeda i poraza od Federera... ne bih dalje ima jos toga, lako je naci na internetu. Ocigledno zaostaje u svemu...

Milos

pre 5 godina

Svakako ga Djokovic nije pustio, ali ono sto sam juce napisao je kljucno, tesko je bilo kog tenisera dobiti 2 puta za 5 dana a kamo li Zvereva koji je stvarno dobar igrac. Najgori mec je Djokovic odigrao kad je najbitnije. A i Zverev uopste nije gresio. Mozda je ovo i dobar poraz, jer valja nekad i izgubiti.

kimiko

pre 5 godina

Sasa je odigrao danas vrhunski.U razmenama egal,mozda cak i bolji.Servis odlican, na mrezi takodje.Jednostavno,kompletna igra na visokom nivou. Novak nije danas ocigledno pruzio igru koja se ocekivala.Kao da se zasitio vracanja servisa preko 200 kmm/h,igre protiv jakih servera. Sve to nimalo ne umanjuje pobedu Zvereva.Lepo vaspitan, korektan.
Cestitke i neka mu je sretno.

Djenka

pre 5 godina

Odlican Zverev, pre svega u prvom setu kada je nadigrao Djokovica i bio celican, od neverovatnog procenta prvog servisa do kretanja. U drugom vec toliko puta vidjena Novakova malodusnost. Steta bas za Novaka, mnogo sansi propusta i to je ono sto pravi razliku izmedju titule jednog od najvecih i najveceg. Sledeca godina donece mnogo odgovora, Rodzer definitivno vise ne moze i svaka mu cast i na ovom do sada, Rafa isto upitan ali stizu mlade snage, Zverev i Kacanov pre svih. Novak mora apsolutni fokus da stavi na Grend slemove, deluje da u Australiji nema ko da ga zaustavi samo da se lepo odmori i osvezi mentalno u pauzi. Uglavnom, kako je izgledalo posle onog porza od Cekinata nestvarnih 6 meseci Novaka tokom kojih je podsetio kakva je on sila u tenisu. Da tako napadne i prvih 6 meseci sledece godine i svasta je moguce.

Lik

pre 5 godina

Pariz pa sad London, isuviše da bi bilo slučajnost.
Pogotovu kada smo videli onakav brutalan tenis pre tih finala.
Pa ovog Zvereva je samleo pre 3 dana onako lagano.
Ima tu nešto, ne verujem da ih pušta niti da se namešta ali šta je?

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Pušta on malo češće nego što je to obično te mladiće da ga otpušu s terena, pa kako to?
(CroFed, 18. novembar 2018 22:36)

Pa kao vas Spanci pre neki dan. Eto, bude im neki gust. Kad su ozbiljni, vrate vas na fabricko. Jasnije?

Defanzivac

pre 5 godina

Ispostavilo se da i Zverev neguje prebacivački stil, misim stvarno, a Novak 6 vinera i 1 as... pa i naša Jeca je znala da napravi toliko.

Cccccc

pre 5 godina

Uhvati Noleta panika, malodusnost pa klone duhom. Steta za Noleta al doce on valjda sebi pa ce opet pritisnuti i dominirati. Koliko ovde komentara ovih sto navijaju za neke Marine, Borne i Dzumhure. Al dzaba im je, nijedan Noletu ni do kolena..

мики

pre 5 godina

Da malo Djokovci shvate kako je igrati sa mladjim.. Da su Federer i Djokovic isto godina odrao bi ga Federer.. a ne djokovci pametuju kada dobije 37 godina starog Federera...
(Sandzak, 18. novembar 2018 23:10)

Да су Новак и Рођа вршњаци, резултат би био као са Маријем, и Рођа био већ најавио пензију.

alopandur

pre 5 godina

"Novače, hvala što si me pustio da pobedim"

BRUTALNO ISKREN...

Freudian slip (parapraxis), kad ti istina neplanirano "izleti iz usta"...

mikula

pre 5 godina

novak je sve meceve gubio od rusa u ovoj godini,ovo je pljuska zapadu..najbolji na svetu opet srbin a on popusta u mecevima sa mladim ruskim igracima koje on svesno uvodi u top atp-a,zapad ne voli djokovica a ne voli ni ruse i ovo im je lagana osveta;)djokovic je toliko bolji od ostatka sveta da ih je mogao zgaziti sve odreda..sad juri GS i da se zacementira kao najveci svih vremena.samo pratite;)

Dragan

pre 5 godina

Nole je opet bio umoran.
Kao u Parizu.
Manje od 24 sata izmedju 2 meca.
Ovaj put 3 dana zaredom.
Steta.
Tako briljnatna igra do finala.
Mislim da su mecevi trebali biti u 15 i 18 a ne 21.
Samo finale je trebalo u 21.
Takodje kao broj 1 mogao je igrati prvi dan a ne drugi.
Tada bi samo polufinale i finale bilo 2 dana zaredom.

Mile

pre 5 godina

@Ljudi ovo je sala.
(room 1409, 18. novembar 2018 20:59)

I to jos prvi komentar. Kako si samo to vispreno zakljucio. Hvala ti ostroumni covece, preduhitrio si nas u nasoj nameri da napadnemo coveka bez potrebe ukazujuci nam na to da se on ipak samo salio.

Džoni

pre 5 godina

Moguće da sam Zverev nema ništa sa time, ali ovakav poraz Novaka i Federera (protiv Nišikorija na primer) nisu čista posla.
Naravno da se Zverev šalio, ali ta šala je inspirisana time što i njemu nije jasno o čemu se tu stvarno radi.
Nije Zverev jedini primetio da je Novak izašao na teren da izgubi. Naprotiv, on je to samo video mnogo bolje nego bilo ko drugi. Šta je u takvoj situaciji bolja kontrola štete, da se pravi blesav ili da prebaci na šalu?

Ovo izdanje Đokovića je kao kada bi Usein Bolt trčao 100 metara za dvadeset sekundi. A dan pre toga oborio rekord. Poređenje uopšte nije preterano.

igor

pre 5 godina

Koliko je samo finala na glupav nacin Novak izgubio, to je nevidjeno. GS posebno, mislim da je u istoriji tenisa izgubio najvise finala na G.Slemovima, a sve vise ih skuplja i na Mastersima, posebno ovom poslednjem. Setimo se pretprosle godine, cak i kada je bio u losoj formi, najpre je oduvao u polufinalu Nisikorija, a onda, potpuno neocekivano, izgubio od Marija sa 0 2, ovako na jedan maludsan, nezainteresovan nacin. Neverovatno je da je sa vise zara i kvalitetnije odigrao nebitan i nevazan mec protiv Cilica u petak i dobio, a danas katastrofa, svega jedan as, npr. Ako je bio umoran , sto je grizao protiv Cilica, mogao je da izgubi opusteno. Neshvatljivo, i svaka cast sto se vratio na prvo mesto, ali delimicno i zahvaljujuci i povredi Nadala, o formi Fedexa da ne pricamo. Ostaje pomalo gorak ukus, ajde poraz od Hacanova, mada je i to bilo ogromno iznenadjenje, ali je ipak bio umoran, ali ovaj danasnji poraz, posebno nacin na koji je izgubio boli, i daje vetar i drugim, posebno mladjim teniserima, da ga mogu i te kako pobedjivati. Srecno Novace iduce godine, i dosta poklanjanja finala, jednog dana ces mozda zaliti zbog toga.

969

pre 5 godina

Svaka cast ovom mladom teniseru, Nole nije igrao na svom nivou ali opet veliki uspeh sto je igrao finale. Zverev je odlican teniser i zasluzeno je pobedio ali nas Nole je ipak svetski prvak u tenisu!!!

M

pre 5 godina

Ko zna zastoo je ovo dobroo, sto je nole izgubioo..Oovoo mu je opomena za AO.Sada su mng bitniji GS,. bolje je ovo izgubiti nego AO.. tu treba da grize.. SAMO GS, i broj nedelja na 1 atp.. Do kvinsa nole ne brani skoro nistaa, do tada ima da napravi razliku oko 5h poena izmedju njega i 2 na atp listii.. Kad samo pomisliti gde je bioo pre 5 meseci.. treba da budemo srecnii

Control

pre 5 godina

Ne bi me nimalo iznenadilo da je svesno malo "popustio" kako bi Federeru omogucio da ga Zverko stigne.


A zasluzili su to i Zverev i Federer.

igor

pre 5 godina

Imam utisak da je Nole hteo Rodju u finalu. Sasu je vec pobedio i poznato je da se protiv mladih snaga Nole nikada nije izivljavao. Tenis je dzentlmenski sport. Ima tu dosta toga sto mi ne vidimo na TV. Zverev je nakon onog govora dobio mnogo novih fanova. Nije nadmen kako se cinilo ranije. Tenis se polako priprema za nov period bez velike trojke i ovo mi lici na to.

šetač

pre 5 godina

Slično kao sa Nišikorijem na USO u onom polufinalu. Cele nedelje je uništavao balvane od po 2m sa servisima od 220 na sat a onda u nedelju kao da je izašao onaj drugi Novak.

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

Pušta on malo češće nego što je to obično te mladiće da ga otpušu s terena, pa kako to?
(CroFed, 18. novembar 2018 22:36)

auuuuu, sto si me iznerviro sad....
ma, samo te palim.
Nole, bravo majstore!

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Kad se igra sa prvih 20 mora se biti 100% spreman pre svega psihicki da bi ih dobio inace ti treba i sreca da dobijes neki poen koji ce ti vratiti koncentraciju.
Novak je juce bio na 90% i bez te srece.
Pa sa ovih sa liste Zverwv lici da ima potencijal da Noleta zameni na mestu broj 1 za par godina pod uslovom da Nole bude zdrav.

veljko

pre 5 godina

Pa plašim se da na kraju ne stigne Federera izgubio je 2 godine tj sigurnih 4-5 slemova u bio bi jako blizu Federeru koga bi prestigao... A sada se pojaviše ovi Rusi koji će tek eksplodirati... Biće veoma teško za Noleta!