Nedelja, 18.11.2018.

14:40

Trener Kingsa na udaru – kome smeta Bjeličina minutaža?

Sakramento Kingsi mogli bi da smene trenera Dejva Jergera, prenosi "Jahu Sports" (Yahoo Sports).

Izvor: AK

Trener Kingsa na udaru – kome smeta Bjelièina minutaža? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Powerslave

pre 5 godina

Ok, ima smisla da klinac koji je pritom i drugi pik ima određenu minutažu. Taj isti Bjelica ima 30 godina i za dve-tri godine neće biti tu, a možda ni u NBA uopšte (malo je falilo da već sada bude u Evropi).
Ipak:
1) Sakramento nema pika prve runde ove godine (mislim da ga ima Filadelfija ili možda Boston, ali pre bih rekao Filadelfija) i samim tim ne samo što nemaju razlog da tankuju nego to nije ni pametno, zašto bi ojačavali konkurenciju (iako nije baš direktna konkurencija jer su ovi na istoku)?
2) Igrači se najbolje razvijaju kroz pobede. Kroz (namerne, planirane) poraze mogu samo da stvore ekipu luzera koja sutra neće znati da se nosi sa pritiskom kad bude bila u situaciji da neku utakmicu zapravo treba da dobije. Isto tako, kroz igru na pobede vrlo brzo mogu da odrede ko zapravo može da pobeđuje od igrača, svako može da gubi.
3) Tog istog Bjelicu je Divac maltene vratio sa leta za Evropu i nema smisla da se on sad buni zbog toga što ovaj igra koliko igra. Bjelica je sigurno znao kolika bi mu bila planirana minutaža, a sigurno je nije on sam sebi odredio.
4) Rukiji bi valjda trebalo da se pokažu i dokažu, da zasluže mesto startera i 30+ minuta. Što bi se taj Begli cimao i radio na sebi ako bi znao da su mu startna petorka i 30 minuta garantovani svake noći? Veoma su retki rukiji koji od prvog dana to zaslužuju, a Begli baš i nije taj.

Mirko

pre 5 godina

Зашто не би могао Бегли да игра као Дончић преко 30 мин. и кали се и учи играњем?
(јд123, 18. novembar 2018 17:55)

Begli ne može da ima rezultate kao Dončić jer Dončić već 5-6 godina igra kao profesionalac na vrhunskom nivou,
nije samo veliki talenat. Obojica su praktično ruki u NBA, ali Dončić je par godina ispred njega.
Da Begli pokazuje isto ono što i Dončić verovatno bi igrao u prvoj petorci, ovako - niko se neće usuditi da žrtvuje sezonu i samopouzdanje zbog njega. A 20 minuta po utakmici, ali redovno, može da mu bude sasvim dovoljno da napreduje. Ako dospeju do plejofa mogao bi puno da napreduje i da bude koristan, možda čak i da bude u prvoj petorci.
Varijanta tenkovanja od par godina Kingsi više neće sebi da dozvoljavaju jer su nekoliko godina već izgubili i ovo bi trebala da bude godina prekretnice gde će krenuti napred. Ja mislim da hoće.
Bogdan i Dieron su sasvim dovoljan zalog za budućnost, tu je i Begli, Hari Džajls, biće tu dovoljno kvaliteta za redovno učešće u PO a za više zavisi od poteza koje će ubuduće povlačiti Kingsi i Divac.

bskfan

pre 5 godina

@MJJ

Ne mislim nista dobro o toj petorci. Moris ima bolju statistiku od Mareja pa se preuvelicava njegov kvalitet. Oni vec godinama nemaju pleja i zato nije slucajno sto je Jokic bio najbolji dok je igrao sa starim Nelsonom. Mudije je bio los, Marej je los, Barton je bolji ali ni on nije plej vec dvojka. Drugi problem je Milsap na cetvorci. Milsap je star i nizak za cetvorku, a osim toga citav zivot igra iskljucivo u reketu (ne stvara slobodan prostor za ubacivanje, niti predstavlja opasnost spolja). Danas su cetvorke u NBA visoke i najvise ih unistavaju upravo sa pozicije 4. Porter ima tehniku ali on je jos macka u dzaku, tek kad odigra desetak utakmica u NBA videcemo sta i koliko moze.

Idelna petorka za Jokica: Plej mora da bude dobar sa loptom, da je brz, da dobro asistira i da kao suter bude barem prosecan. Bilo koji plej iz top 15 bi bio zadovoljavajuci. Na Dvojci Haris je dobar. Na trojci mogu da zadrze Bartona (iako je nizak za tu poziciju) i dati sansu Porteru. Milsapa treba da sklone jer rusi citav koncept Jokiceve igre. Idealan za tu poziciju bi bio neko kao Porzingis ili Markanen (da bude visok, da dobro sutira i da moze da cuva visoke protivnicke igrace. Od svih Denverovih igraca ja bio ostavio samo Jokica, Harisa, Bartona, Juancha i Beaslija (uz Portera i Vanderbilta), a sve ostale bih trejdovao. Ako zele da se bore za prsten sastav mora da se poboljsa. Mareja bih ostavio samo ako zeli da bude sesti igrac, kao Vilijams, i da bude kombo guard.

steva

pre 5 godina

Sakramento je ekipa koja igra bas onako kakavi su im igaci . Dakle , brzo , agrsivno , energicno , atletski , tempo ...
Mladi su i tacno se vidi koliko su zeljni da pobedjuju , da se dokazuju .
E tu se pojavljuje problem ...zato sto cesto znaju da zure , da preteruju , da previse soliraju , prebrzi sutiraju .
U kosarci postoji nepisano pravilo svakog ozbiljnog trenera...za tim i igru je po nekad bolje da promasi "otvoreni" igrac koji dobije loptu na vreme i rezonski...nego da igrac koji siluje i solira da kos . E to se Sakramentu vrlo cesto desava .Da li ste npr. primetili koliko puta Bjelica stoji sam kao duh na 6 metara ...i koliko retko dobije loptu ? (nije ovo zato sto je bas Bjelica u pitanju , vec zbog kosarkaske logike) Sto se tice Bjelice on je fakat odigrao "par" utakmcia u kojima je bio los , i u napadu i u odbrani .To je istina , ali je i istina da bi on mogao da bude i bolji ako ga mladi crni igraci prestanu "izbegavati" u napadu .

garnet

pre 5 godina

Pa za tog Belgija svi po Nba pričaju da je jako slab i loš u odbrani,a u napadu je dobar. E sada,bolje imati u ekipi igrača koji je prosek i pogađa otvorene suteve i koji zna da igra odbranu,nego igrača koji da 30 poena,a preko njega primis 50.
A inace Begli nije Durant u napadu.

јд123

pre 5 godina

@bskfan, 18. novembar 2018 15:34

Написао си много тачних ствари, али оно

”Suvise je rano za njega, tek za godinu ili dve ce se tacno znati sta moze a sta ne moze. Da bi se razvijao dovoljno je da igra 20-24 minuta, ne mora da bude starter i da igra 34 minuta.”

типично српско размишљање. Да је наводно потребно да се играчи прво развију у Европи па тек онда да иду у НБА. Исто као у нашем фудбалу. Док код других омладинци играју финале СП, код нас увек дедови воде коло, као ”има времена за младе”.

Да је супротно тачно имаш више примера. Дирк Новицки, кога је том причом Пешић покушавао да убеди да дође у Албу, да се прво ”развије” па онда у НБА. Али Новицки је одувек имао своје ЈА, знао тачно шта хоће, захвалио се Пешићу и отишао у НБА, играо за репрезентацију без обзира на ”претње” из клуба. Јокић се исто није прво доказао у Европи. А шта тек рећи за Луку Дончића? Са 19 година растура у НБА. Додуше он се већ доказао у Реалу, али зашто челници Даласа не мисле као ти, да је рано за њега, да му требају две, три године, него од почетка игра преко 30 мин?

Зашто не би могао Бегли да игра као Дончић преко 30 мин. и кали се и учи играњем?

Mirko

pre 5 godina

Moramo da shvatimo da igrači koji nisu iz Amerike sve više zaostaju i da u NBA ne mogu da urade ništa značajno, čast izuzecima kojih ima koliko i prstiju na jednoj ruci. Igrači koji su došli sa drugih kontinenata često se povredjuju i nakon prve ozbiljnije povrede otpadaju. Šta je bilo sa Porzingisom, šta sa Markanenom, Teodosićem. Šanse imaju jedino oni stranci koji su studirali u Americi i koji su naviknuti na sistem treninga i priprema. Prošla su vremena Novickog, Divca, Šrempa i Djinobilija. Američki igrači su otporniji na povrede tako da je budućnost vanamerikanaca vrlo loša.
(Harison, 18. novembar 2018 16:11)

Ako ćemo da pratimo tu statistiku - američki igrači su sve niži i sve teži, sve manje je njihovih visokih igrača pa se uvoze stranci, isto tako je i njihov košarkaški IQ - iako je to možda malo teže izračunati - mnogo niži.
Ne znam kako će to da se odvija na dalje, ali moraće da napreduju i jedni i drugi.
Zato iz evrope dolaze sve spremniji, mlađi i pametniji igrači, a s druge strane i ameri imaju neke vanserijske igrače koji čekaju da se pojave u NBA u nastupajućim godinama.
Videćemo...

bsfan

pre 5 godina

@Miljan

Ima dosta logike u onome sto se tamo igra i Fox to radi zato sto je dobio zeleno svetlo od trenera. Cilj napada je da se obezbedi "open shoot" i ako na pocetku napada imas otvoren sut zasto cekati? Cesto se desi da se ne ide na taj pocetni sut, da se kao krene u neku organizaciju napada, a onda se lopta gnjavi i do kraja napada se ne stvori bolja pozicija od one pocetne ili, sto je jos gore, izgubi se lopta i uopste ne dodje do suta. Druga stvar, cak i ako se promasi sut nema velike opasnosti jer je vecina saigraca vec na svojoj polovini i moze da se organizuje odbrana. Treca stvar, sto se vise lopta krece vece su sanse i da dodje do pogresnog pasa, a to onda vodi do lakih protivnickih poena u tranziciji. Ta brza igra ima smisla ali je bitno pratiti ucinak igraca u takvim situacijama. Koliko sam primetio, mnogim igracima je manje vazno da li je sut potpuno ili delimicno otvoren, vaznije im je da su u ritmu. Neki igraci sjajno sutiraju kad im neko doda loptu (catch and shoot) dok drugi vise vole da pre suta imaju loptu u rukama. Nisam gledao statistiku ali mislim da je Doncic upravo takav igrac koji pre suta voli da ima loptu u rukama. Sve se to vidi u statistici tako da svaki trener treba da se prilagodi mogucnostima igraca.

@jaran

jeste da imaju IT-a i Bartona ali kada oni propuste 20 ili 30 utakmica onda to posle ne moze da se nadoknadi.

Harison

pre 5 godina

Moramo da shvatimo da igrači koji nisu iz Amerike sve više zaostaju i da u NBA ne mogu da urade ništa značajno, čast izuzecima kojih ima koliko i prstiju na jednoj ruci. Igrači koji su došli sa drugih kontinenata često se povredjuju i nakon prve ozbiljnije povrede otpadaju. Šta je bilo sa Porzingisom, šta sa Markanenom, Teodosićem. Šanse imaju jedino oni stranci koji su studirali u Americi i koji su naviknuti na sistem treninga i priprema. Prošla su vremena Novickog, Divca, Šrempa i Djinobilija. Američki igrači su otporniji na povrede tako da je budućnost vanamerikanaca vrlo loša.

kimi

pre 5 godina

Bjelica vec par tekmi los u oba pravca. Protiv Toronta ga Siakam unistio posle i protiv Memfisa ruki Dzekson.
Nije Tibodo lud, jednostavno Bjelica nije nikada bio konstantan.

Strucnjak

pre 5 godina

Ovo je strasan trener. Bolji je ovo trener nego svaki y Evropi. Plus sto ima i 5-6 pomocnika, sto u Evropi nije slucaj.
Tako da ovi sto kude NBA trenere i Doka Riversa neka skalaju, jer i onaj najgori NBA trener je znalac za Evropu.
Isto taj Dok Rivers evo pobjedjuje dok ima roster bez povreda, pobjedjivao je i prije uvijek dok se ne povrijede bitni igraci... I da, znao bi bolje od srpskih znalaca da li mu trebaju Bobi i Teo.

бураноид

pre 5 godina

Изузетно глуп потез управе.Навијачи су пресрећни због победа и потпуно разумеју ситуацију са клинцима и малом минутажом.

ljAXE

pre 5 godina

Razumljivo. Problem je sto Begli i Foks za sada manjkaju kosarkasku inteligenciju. U USA se prvo radi na snazi, tehnici i brzini a detalji se doteruju kasnije. Da se formira kvalitetan i konkurentan NBA tim potrebno je minimum 4-6 godina. Zato su potrebni mladi igraci koji tim mogu da iznesu kroz napornu sezonu. Mi gresimo kada smatramo da nasi igraci moraju da se kale u Evropi pa u poznim, iskusnim godinama pravac NBA. Ako nemate garantovane minute, sledi vam klupa kao Teodosicu u Klipersima. Jaz je veliki jer su ulaganja u ogromnoj razlici u korist NBA. U Evropi kosarka je igra, u USA, kosarka je globalni biznis. Divac je skockao dobar tim i u Kingsima su radi da zrtvuju nekoliko sezona zarad stvaranja plej-of tima. Cikago, Finiks, Minesota idr. pokusavaju upravo to. Recept postoji, svi se trude da ga prepisu. Bjelicu i Bogdanovica svi hvale u Sakramentu a narocito Divca sto ih je doveo. Medjutim, oni nece biti okosnica tima za 4-5 godina a Begli i Foks hoce. Ako Vlade iskopa jos 2-3 dobra mlada igraca, Kingsi bi za nekoliko godina mogli da konkurisu i za polufinale konferencije. Doduse, imali su Timbervolvsi Zeka Lavina, Viginsa, Taunsa i iskusnog Batlera pa je nastao raspad. Mnogo toga mora da se poklopi za vrhunski tim.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Stvar je u tome sto od Bjelice ne moze da se napravi suerstar koji ce da prodaje sezonske karte, dresove, suvenire..... A sve se vrti oko para. Rezultati? Manje bitno.

janis strelnieks

pre 5 godina

A na prethodnoj vesti o Kingsima okacim da mu se sprema otkaz zbog Bjelice,kad ono silni minusi.. Najvise bih voleo kada bi on i Bogdan igrali po 40 minuta,ali sasvim razumljiv potez

miljan

pre 5 godina

@(dejan, 18. novembar 2018 15:22)

Pa to bas nije neki argument jer Begli i Foks imaju bolji procenat suta od Bogdanovica ove sezone.

Sto se tice gradjenja akcija svaki put kada igrac ima prostora da sutne ili udje u prodor sama akcija je vec po sebi izgradjena. Moj dojam je da u NBA na pocetku samog izvodjenja znaju sta ce da igraju dok u Evropi tek kad predju pola krenu da kombinuju ali u Evropi cim se ne postavi napad kako treba ili ga protivnik procita oni krecu u novo postavljanje dok u NBA idu na improvizaciju i retko kada ponavljaju postavljanje.

dejan

pre 5 godina

Ko je gledao utakmicu sinoc protiv Hjustona sve mu je jasno. Taj Bagli i Fox kako predju pola sutiraju. Bez akcije bez dodavanja, samo predji pola i sutiraj. Silovanje bez potrebe. Zbog toga na primer Bogdan ne moze da dodje do izrazaja jer decko iz izgradjenih akcija i realnih pozicija sutira...

bskfan

pre 5 godina

Za razvoj igraca je bitno da se uvek igra na pobedu i da ekipa koliko-toliko pobedjuje. Sa Baglijem ne mogu da pobedjuju. Na utakmici protiv Memfisa su forsirali Baglija i samo zbog toga su izgubili utakmicu.

Bagli je dobar igrac ali za sada nista ne ukazuje da ce biti superstar. Suvise je rano za njega, tek za godinu ili dve ce se tacno znati sta moze a sta ne moze. Da bi se razvijao dovoljno je da igra 20-24 minuta, ne mora da bude starter i da igra 34 minuta. Tacno je da Bjelica nije njihova buducnost ali je za sada njihova najbolja cetvorka. Kingsi ove godine nemaju pick i zato treba da igraju svaku utakmicu na pobedu, pa dokle stignu. Kada se udje u seriju poraza pada moral, nema entuzijazma, nervoza se uvlaci u igrace i onda zavlada apatija.

Tu je najveci krivac Divac jer je imao ideju da mu Bagli igra trojku a ne cetvorku, ali se pokazalo da ovaj to ne moze. Imaju 4-5 cetvorki i nijednu trojku. Ta trojka je trenutno najdeficitarnija pozicija u NBA.

Slicna greska kao i u Denveru, oni imaju nekoliko cetvorki i nekoliko dvojki, samo Morisa kao pleja i nemaju nijednu trojku. Nije mi jasno zasto to rade jer je bolje imati prosecnog igraca koji igra svoju poziciju nego odlicnog igraca koji igra na pogresnoj poziciji.

Najbolji je opancarev lepak.

pre 5 godina

Cuj ovo razvoj tima za buducnost.A sta onda kad se razviju onda rasprodas ili sta?.Nekad su isli na titulu a sada samo ucestvuju.

Jaran

pre 5 godina

bskfan
Imaju i Tomasa na pleju koga cekaju da se oporavi, a kada imas Jokica onda ti ne treba novi plej. Kao trojka im je Barton (za sada) dobra opcija ali se povredio i Portera koji se verovatno vraca sledece sezone na parket.

truth

pre 5 godina

Evo zbog ovih stvari je kosark danas kanta samo takva.. Nema takmicenja, bas bi u Dzordanovoj eri neko izbacio nekog kosarkasa u najboljim godinama da bi neko derle igralo... Zato i ne moze Dzejms sta god uradio da bude bolji od Dzordana vise od pola utakmica nije takmicarskog karaktera

Jaran

pre 5 godina

Ima smisla, koliko god voleo Bjelicu mislim da bi Begli morao da dobije sansu u petorci. Ako se ne pokaze, onda rotira i spusti ga na 20-24min i vrati Bjelicu u petorku.

Jaran

pre 5 godina

Ima smisla, koliko god voleo Bjelicu mislim da bi Begli morao da dobije sansu u petorci. Ako se ne pokaze, onda rotira i spusti ga na 20-24min i vrati Bjelicu u petorku.

truth

pre 5 godina

Evo zbog ovih stvari je kosark danas kanta samo takva.. Nema takmicenja, bas bi u Dzordanovoj eri neko izbacio nekog kosarkasa u najboljim godinama da bi neko derle igralo... Zato i ne moze Dzejms sta god uradio da bude bolji od Dzordana vise od pola utakmica nije takmicarskog karaktera

dejan

pre 5 godina

Ko je gledao utakmicu sinoc protiv Hjustona sve mu je jasno. Taj Bagli i Fox kako predju pola sutiraju. Bez akcije bez dodavanja, samo predji pola i sutiraj. Silovanje bez potrebe. Zbog toga na primer Bogdan ne moze da dodje do izrazaja jer decko iz izgradjenih akcija i realnih pozicija sutira...

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Stvar je u tome sto od Bjelice ne moze da se napravi suerstar koji ce da prodaje sezonske karte, dresove, suvenire..... A sve se vrti oko para. Rezultati? Manje bitno.

Najbolji je opancarev lepak.

pre 5 godina

Cuj ovo razvoj tima za buducnost.A sta onda kad se razviju onda rasprodas ili sta?.Nekad su isli na titulu a sada samo ucestvuju.

bskfan

pre 5 godina

Za razvoj igraca je bitno da se uvek igra na pobedu i da ekipa koliko-toliko pobedjuje. Sa Baglijem ne mogu da pobedjuju. Na utakmici protiv Memfisa su forsirali Baglija i samo zbog toga su izgubili utakmicu.

Bagli je dobar igrac ali za sada nista ne ukazuje da ce biti superstar. Suvise je rano za njega, tek za godinu ili dve ce se tacno znati sta moze a sta ne moze. Da bi se razvijao dovoljno je da igra 20-24 minuta, ne mora da bude starter i da igra 34 minuta. Tacno je da Bjelica nije njihova buducnost ali je za sada njihova najbolja cetvorka. Kingsi ove godine nemaju pick i zato treba da igraju svaku utakmicu na pobedu, pa dokle stignu. Kada se udje u seriju poraza pada moral, nema entuzijazma, nervoza se uvlaci u igrace i onda zavlada apatija.

Tu je najveci krivac Divac jer je imao ideju da mu Bagli igra trojku a ne cetvorku, ali se pokazalo da ovaj to ne moze. Imaju 4-5 cetvorki i nijednu trojku. Ta trojka je trenutno najdeficitarnija pozicija u NBA.

Slicna greska kao i u Denveru, oni imaju nekoliko cetvorki i nekoliko dvojki, samo Morisa kao pleja i nemaju nijednu trojku. Nije mi jasno zasto to rade jer je bolje imati prosecnog igraca koji igra svoju poziciju nego odlicnog igraca koji igra na pogresnoj poziciji.

miljan

pre 5 godina

@(dejan, 18. novembar 2018 15:22)

Pa to bas nije neki argument jer Begli i Foks imaju bolji procenat suta od Bogdanovica ove sezone.

Sto se tice gradjenja akcija svaki put kada igrac ima prostora da sutne ili udje u prodor sama akcija je vec po sebi izgradjena. Moj dojam je da u NBA na pocetku samog izvodjenja znaju sta ce da igraju dok u Evropi tek kad predju pola krenu da kombinuju ali u Evropi cim se ne postavi napad kako treba ili ga protivnik procita oni krecu u novo postavljanje dok u NBA idu na improvizaciju i retko kada ponavljaju postavljanje.

ljAXE

pre 5 godina

Razumljivo. Problem je sto Begli i Foks za sada manjkaju kosarkasku inteligenciju. U USA se prvo radi na snazi, tehnici i brzini a detalji se doteruju kasnije. Da se formira kvalitetan i konkurentan NBA tim potrebno je minimum 4-6 godina. Zato su potrebni mladi igraci koji tim mogu da iznesu kroz napornu sezonu. Mi gresimo kada smatramo da nasi igraci moraju da se kale u Evropi pa u poznim, iskusnim godinama pravac NBA. Ako nemate garantovane minute, sledi vam klupa kao Teodosicu u Klipersima. Jaz je veliki jer su ulaganja u ogromnoj razlici u korist NBA. U Evropi kosarka je igra, u USA, kosarka je globalni biznis. Divac je skockao dobar tim i u Kingsima su radi da zrtvuju nekoliko sezona zarad stvaranja plej-of tima. Cikago, Finiks, Minesota idr. pokusavaju upravo to. Recept postoji, svi se trude da ga prepisu. Bjelicu i Bogdanovica svi hvale u Sakramentu a narocito Divca sto ih je doveo. Medjutim, oni nece biti okosnica tima za 4-5 godina a Begli i Foks hoce. Ako Vlade iskopa jos 2-3 dobra mlada igraca, Kingsi bi za nekoliko godina mogli da konkurisu i za polufinale konferencije. Doduse, imali su Timbervolvsi Zeka Lavina, Viginsa, Taunsa i iskusnog Batlera pa je nastao raspad. Mnogo toga mora da se poklopi za vrhunski tim.

Jaran

pre 5 godina

bskfan
Imaju i Tomasa na pleju koga cekaju da se oporavi, a kada imas Jokica onda ti ne treba novi plej. Kao trojka im je Barton (za sada) dobra opcija ali se povredio i Portera koji se verovatno vraca sledece sezone na parket.

kimi

pre 5 godina

Bjelica vec par tekmi los u oba pravca. Protiv Toronta ga Siakam unistio posle i protiv Memfisa ruki Dzekson.
Nije Tibodo lud, jednostavno Bjelica nije nikada bio konstantan.

бураноид

pre 5 godina

Изузетно глуп потез управе.Навијачи су пресрећни због победа и потпуно разумеју ситуацију са клинцима и малом минутажом.

janis strelnieks

pre 5 godina

A na prethodnoj vesti o Kingsima okacim da mu se sprema otkaz zbog Bjelice,kad ono silni minusi.. Najvise bih voleo kada bi on i Bogdan igrali po 40 minuta,ali sasvim razumljiv potez

јд123

pre 5 godina

@bskfan, 18. novembar 2018 15:34

Написао си много тачних ствари, али оно

”Suvise je rano za njega, tek za godinu ili dve ce se tacno znati sta moze a sta ne moze. Da bi se razvijao dovoljno je da igra 20-24 minuta, ne mora da bude starter i da igra 34 minuta.”

типично српско размишљање. Да је наводно потребно да се играчи прво развију у Европи па тек онда да иду у НБА. Исто као у нашем фудбалу. Док код других омладинци играју финале СП, код нас увек дедови воде коло, као ”има времена за младе”.

Да је супротно тачно имаш више примера. Дирк Новицки, кога је том причом Пешић покушавао да убеди да дође у Албу, да се прво ”развије” па онда у НБА. Али Новицки је одувек имао своје ЈА, знао тачно шта хоће, захвалио се Пешићу и отишао у НБА, играо за репрезентацију без обзира на ”претње” из клуба. Јокић се исто није прво доказао у Европи. А шта тек рећи за Луку Дончића? Са 19 година растура у НБА. Додуше он се већ доказао у Реалу, али зашто челници Даласа не мисле као ти, да је рано за њега, да му требају две, три године, него од почетка игра преко 30 мин?

Зашто не би могао Бегли да игра као Дончић преко 30 мин. и кали се и учи играњем?

Strucnjak

pre 5 godina

Ovo je strasan trener. Bolji je ovo trener nego svaki y Evropi. Plus sto ima i 5-6 pomocnika, sto u Evropi nije slucaj.
Tako da ovi sto kude NBA trenere i Doka Riversa neka skalaju, jer i onaj najgori NBA trener je znalac za Evropu.
Isto taj Dok Rivers evo pobjedjuje dok ima roster bez povreda, pobjedjivao je i prije uvijek dok se ne povrijede bitni igraci... I da, znao bi bolje od srpskih znalaca da li mu trebaju Bobi i Teo.

steva

pre 5 godina

Sakramento je ekipa koja igra bas onako kakavi su im igaci . Dakle , brzo , agrsivno , energicno , atletski , tempo ...
Mladi su i tacno se vidi koliko su zeljni da pobedjuju , da se dokazuju .
E tu se pojavljuje problem ...zato sto cesto znaju da zure , da preteruju , da previse soliraju , prebrzi sutiraju .
U kosarci postoji nepisano pravilo svakog ozbiljnog trenera...za tim i igru je po nekad bolje da promasi "otvoreni" igrac koji dobije loptu na vreme i rezonski...nego da igrac koji siluje i solira da kos . E to se Sakramentu vrlo cesto desava .Da li ste npr. primetili koliko puta Bjelica stoji sam kao duh na 6 metara ...i koliko retko dobije loptu ? (nije ovo zato sto je bas Bjelica u pitanju , vec zbog kosarkaske logike) Sto se tice Bjelice on je fakat odigrao "par" utakmcia u kojima je bio los , i u napadu i u odbrani .To je istina , ali je i istina da bi on mogao da bude i bolji ako ga mladi crni igraci prestanu "izbegavati" u napadu .

garnet

pre 5 godina

Pa za tog Belgija svi po Nba pričaju da je jako slab i loš u odbrani,a u napadu je dobar. E sada,bolje imati u ekipi igrača koji je prosek i pogađa otvorene suteve i koji zna da igra odbranu,nego igrača koji da 30 poena,a preko njega primis 50.
A inace Begli nije Durant u napadu.

Harison

pre 5 godina

Moramo da shvatimo da igrači koji nisu iz Amerike sve više zaostaju i da u NBA ne mogu da urade ništa značajno, čast izuzecima kojih ima koliko i prstiju na jednoj ruci. Igrači koji su došli sa drugih kontinenata često se povredjuju i nakon prve ozbiljnije povrede otpadaju. Šta je bilo sa Porzingisom, šta sa Markanenom, Teodosićem. Šanse imaju jedino oni stranci koji su studirali u Americi i koji su naviknuti na sistem treninga i priprema. Prošla su vremena Novickog, Divca, Šrempa i Djinobilija. Američki igrači su otporniji na povrede tako da je budućnost vanamerikanaca vrlo loša.

bskfan

pre 5 godina

@MJJ

Ne mislim nista dobro o toj petorci. Moris ima bolju statistiku od Mareja pa se preuvelicava njegov kvalitet. Oni vec godinama nemaju pleja i zato nije slucajno sto je Jokic bio najbolji dok je igrao sa starim Nelsonom. Mudije je bio los, Marej je los, Barton je bolji ali ni on nije plej vec dvojka. Drugi problem je Milsap na cetvorci. Milsap je star i nizak za cetvorku, a osim toga citav zivot igra iskljucivo u reketu (ne stvara slobodan prostor za ubacivanje, niti predstavlja opasnost spolja). Danas su cetvorke u NBA visoke i najvise ih unistavaju upravo sa pozicije 4. Porter ima tehniku ali on je jos macka u dzaku, tek kad odigra desetak utakmica u NBA videcemo sta i koliko moze.

Idelna petorka za Jokica: Plej mora da bude dobar sa loptom, da je brz, da dobro asistira i da kao suter bude barem prosecan. Bilo koji plej iz top 15 bi bio zadovoljavajuci. Na Dvojci Haris je dobar. Na trojci mogu da zadrze Bartona (iako je nizak za tu poziciju) i dati sansu Porteru. Milsapa treba da sklone jer rusi citav koncept Jokiceve igre. Idealan za tu poziciju bi bio neko kao Porzingis ili Markanen (da bude visok, da dobro sutira i da moze da cuva visoke protivnicke igrace. Od svih Denverovih igraca ja bio ostavio samo Jokica, Harisa, Bartona, Juancha i Beaslija (uz Portera i Vanderbilta), a sve ostale bih trejdovao. Ako zele da se bore za prsten sastav mora da se poboljsa. Mareja bih ostavio samo ako zeli da bude sesti igrac, kao Vilijams, i da bude kombo guard.

bsfan

pre 5 godina

@Miljan

Ima dosta logike u onome sto se tamo igra i Fox to radi zato sto je dobio zeleno svetlo od trenera. Cilj napada je da se obezbedi "open shoot" i ako na pocetku napada imas otvoren sut zasto cekati? Cesto se desi da se ne ide na taj pocetni sut, da se kao krene u neku organizaciju napada, a onda se lopta gnjavi i do kraja napada se ne stvori bolja pozicija od one pocetne ili, sto je jos gore, izgubi se lopta i uopste ne dodje do suta. Druga stvar, cak i ako se promasi sut nema velike opasnosti jer je vecina saigraca vec na svojoj polovini i moze da se organizuje odbrana. Treca stvar, sto se vise lopta krece vece su sanse i da dodje do pogresnog pasa, a to onda vodi do lakih protivnickih poena u tranziciji. Ta brza igra ima smisla ali je bitno pratiti ucinak igraca u takvim situacijama. Koliko sam primetio, mnogim igracima je manje vazno da li je sut potpuno ili delimicno otvoren, vaznije im je da su u ritmu. Neki igraci sjajno sutiraju kad im neko doda loptu (catch and shoot) dok drugi vise vole da pre suta imaju loptu u rukama. Nisam gledao statistiku ali mislim da je Doncic upravo takav igrac koji pre suta voli da ima loptu u rukama. Sve se to vidi u statistici tako da svaki trener treba da se prilagodi mogucnostima igraca.

@jaran

jeste da imaju IT-a i Bartona ali kada oni propuste 20 ili 30 utakmica onda to posle ne moze da se nadoknadi.

Mirko

pre 5 godina

Moramo da shvatimo da igrači koji nisu iz Amerike sve više zaostaju i da u NBA ne mogu da urade ništa značajno, čast izuzecima kojih ima koliko i prstiju na jednoj ruci. Igrači koji su došli sa drugih kontinenata često se povredjuju i nakon prve ozbiljnije povrede otpadaju. Šta je bilo sa Porzingisom, šta sa Markanenom, Teodosićem. Šanse imaju jedino oni stranci koji su studirali u Americi i koji su naviknuti na sistem treninga i priprema. Prošla su vremena Novickog, Divca, Šrempa i Djinobilija. Američki igrači su otporniji na povrede tako da je budućnost vanamerikanaca vrlo loša.
(Harison, 18. novembar 2018 16:11)

Ako ćemo da pratimo tu statistiku - američki igrači su sve niži i sve teži, sve manje je njihovih visokih igrača pa se uvoze stranci, isto tako je i njihov košarkaški IQ - iako je to možda malo teže izračunati - mnogo niži.
Ne znam kako će to da se odvija na dalje, ali moraće da napreduju i jedni i drugi.
Zato iz evrope dolaze sve spremniji, mlađi i pametniji igrači, a s druge strane i ameri imaju neke vanserijske igrače koji čekaju da se pojave u NBA u nastupajućim godinama.
Videćemo...

Powerslave

pre 5 godina

Ok, ima smisla da klinac koji je pritom i drugi pik ima određenu minutažu. Taj isti Bjelica ima 30 godina i za dve-tri godine neće biti tu, a možda ni u NBA uopšte (malo je falilo da već sada bude u Evropi).
Ipak:
1) Sakramento nema pika prve runde ove godine (mislim da ga ima Filadelfija ili možda Boston, ali pre bih rekao Filadelfija) i samim tim ne samo što nemaju razlog da tankuju nego to nije ni pametno, zašto bi ojačavali konkurenciju (iako nije baš direktna konkurencija jer su ovi na istoku)?
2) Igrači se najbolje razvijaju kroz pobede. Kroz (namerne, planirane) poraze mogu samo da stvore ekipu luzera koja sutra neće znati da se nosi sa pritiskom kad bude bila u situaciji da neku utakmicu zapravo treba da dobije. Isto tako, kroz igru na pobede vrlo brzo mogu da odrede ko zapravo može da pobeđuje od igrača, svako može da gubi.
3) Tog istog Bjelicu je Divac maltene vratio sa leta za Evropu i nema smisla da se on sad buni zbog toga što ovaj igra koliko igra. Bjelica je sigurno znao kolika bi mu bila planirana minutaža, a sigurno je nije on sam sebi odredio.
4) Rukiji bi valjda trebalo da se pokažu i dokažu, da zasluže mesto startera i 30+ minuta. Što bi se taj Begli cimao i radio na sebi ako bi znao da su mu startna petorka i 30 minuta garantovani svake noći? Veoma su retki rukiji koji od prvog dana to zaslužuju, a Begli baš i nije taj.

Mirko

pre 5 godina

Зашто не би могао Бегли да игра као Дончић преко 30 мин. и кали се и учи играњем?
(јд123, 18. novembar 2018 17:55)

Begli ne može da ima rezultate kao Dončić jer Dončić već 5-6 godina igra kao profesionalac na vrhunskom nivou,
nije samo veliki talenat. Obojica su praktično ruki u NBA, ali Dončić je par godina ispred njega.
Da Begli pokazuje isto ono što i Dončić verovatno bi igrao u prvoj petorci, ovako - niko se neće usuditi da žrtvuje sezonu i samopouzdanje zbog njega. A 20 minuta po utakmici, ali redovno, može da mu bude sasvim dovoljno da napreduje. Ako dospeju do plejofa mogao bi puno da napreduje i da bude koristan, možda čak i da bude u prvoj petorci.
Varijanta tenkovanja od par godina Kingsi više neće sebi da dozvoljavaju jer su nekoliko godina već izgubili i ovo bi trebala da bude godina prekretnice gde će krenuti napred. Ja mislim da hoće.
Bogdan i Dieron su sasvim dovoljan zalog za budućnost, tu je i Begli, Hari Džajls, biće tu dovoljno kvaliteta za redovno učešće u PO a za više zavisi od poteza koje će ubuduće povlačiti Kingsi i Divac.

Harison

pre 5 godina

Moramo da shvatimo da igrači koji nisu iz Amerike sve više zaostaju i da u NBA ne mogu da urade ništa značajno, čast izuzecima kojih ima koliko i prstiju na jednoj ruci. Igrači koji su došli sa drugih kontinenata često se povredjuju i nakon prve ozbiljnije povrede otpadaju. Šta je bilo sa Porzingisom, šta sa Markanenom, Teodosićem. Šanse imaju jedino oni stranci koji su studirali u Americi i koji su naviknuti na sistem treninga i priprema. Prošla su vremena Novickog, Divca, Šrempa i Djinobilija. Američki igrači su otporniji na povrede tako da je budućnost vanamerikanaca vrlo loša.

truth

pre 5 godina

Evo zbog ovih stvari je kosark danas kanta samo takva.. Nema takmicenja, bas bi u Dzordanovoj eri neko izbacio nekog kosarkasa u najboljim godinama da bi neko derle igralo... Zato i ne moze Dzejms sta god uradio da bude bolji od Dzordana vise od pola utakmica nije takmicarskog karaktera

Jaran

pre 5 godina

Ima smisla, koliko god voleo Bjelicu mislim da bi Begli morao da dobije sansu u petorci. Ako se ne pokaze, onda rotira i spusti ga na 20-24min i vrati Bjelicu u petorku.

Strucnjak

pre 5 godina

Ovo je strasan trener. Bolji je ovo trener nego svaki y Evropi. Plus sto ima i 5-6 pomocnika, sto u Evropi nije slucaj.
Tako da ovi sto kude NBA trenere i Doka Riversa neka skalaju, jer i onaj najgori NBA trener je znalac za Evropu.
Isto taj Dok Rivers evo pobjedjuje dok ima roster bez povreda, pobjedjivao je i prije uvijek dok se ne povrijede bitni igraci... I da, znao bi bolje od srpskih znalaca da li mu trebaju Bobi i Teo.

janis strelnieks

pre 5 godina

A na prethodnoj vesti o Kingsima okacim da mu se sprema otkaz zbog Bjelice,kad ono silni minusi.. Najvise bih voleo kada bi on i Bogdan igrali po 40 minuta,ali sasvim razumljiv potez

dejan

pre 5 godina

Ko je gledao utakmicu sinoc protiv Hjustona sve mu je jasno. Taj Bagli i Fox kako predju pola sutiraju. Bez akcije bez dodavanja, samo predji pola i sutiraj. Silovanje bez potrebe. Zbog toga na primer Bogdan ne moze da dodje do izrazaja jer decko iz izgradjenih akcija i realnih pozicija sutira...

Najbolji je opancarev lepak.

pre 5 godina

Cuj ovo razvoj tima za buducnost.A sta onda kad se razviju onda rasprodas ili sta?.Nekad su isli na titulu a sada samo ucestvuju.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Stvar je u tome sto od Bjelice ne moze da se napravi suerstar koji ce da prodaje sezonske karte, dresove, suvenire..... A sve se vrti oko para. Rezultati? Manje bitno.

kimi

pre 5 godina

Bjelica vec par tekmi los u oba pravca. Protiv Toronta ga Siakam unistio posle i protiv Memfisa ruki Dzekson.
Nije Tibodo lud, jednostavno Bjelica nije nikada bio konstantan.

bskfan

pre 5 godina

Za razvoj igraca je bitno da se uvek igra na pobedu i da ekipa koliko-toliko pobedjuje. Sa Baglijem ne mogu da pobedjuju. Na utakmici protiv Memfisa su forsirali Baglija i samo zbog toga su izgubili utakmicu.

Bagli je dobar igrac ali za sada nista ne ukazuje da ce biti superstar. Suvise je rano za njega, tek za godinu ili dve ce se tacno znati sta moze a sta ne moze. Da bi se razvijao dovoljno je da igra 20-24 minuta, ne mora da bude starter i da igra 34 minuta. Tacno je da Bjelica nije njihova buducnost ali je za sada njihova najbolja cetvorka. Kingsi ove godine nemaju pick i zato treba da igraju svaku utakmicu na pobedu, pa dokle stignu. Kada se udje u seriju poraza pada moral, nema entuzijazma, nervoza se uvlaci u igrace i onda zavlada apatija.

Tu je najveci krivac Divac jer je imao ideju da mu Bagli igra trojku a ne cetvorku, ali se pokazalo da ovaj to ne moze. Imaju 4-5 cetvorki i nijednu trojku. Ta trojka je trenutno najdeficitarnija pozicija u NBA.

Slicna greska kao i u Denveru, oni imaju nekoliko cetvorki i nekoliko dvojki, samo Morisa kao pleja i nemaju nijednu trojku. Nije mi jasno zasto to rade jer je bolje imati prosecnog igraca koji igra svoju poziciju nego odlicnog igraca koji igra na pogresnoj poziciji.

miljan

pre 5 godina

@(dejan, 18. novembar 2018 15:22)

Pa to bas nije neki argument jer Begli i Foks imaju bolji procenat suta od Bogdanovica ove sezone.

Sto se tice gradjenja akcija svaki put kada igrac ima prostora da sutne ili udje u prodor sama akcija je vec po sebi izgradjena. Moj dojam je da u NBA na pocetku samog izvodjenja znaju sta ce da igraju dok u Evropi tek kad predju pola krenu da kombinuju ali u Evropi cim se ne postavi napad kako treba ili ga protivnik procita oni krecu u novo postavljanje dok u NBA idu na improvizaciju i retko kada ponavljaju postavljanje.

бураноид

pre 5 godina

Изузетно глуп потез управе.Навијачи су пресрећни због победа и потпуно разумеју ситуацију са клинцима и малом минутажом.

garnet

pre 5 godina

Pa za tog Belgija svi po Nba pričaju da je jako slab i loš u odbrani,a u napadu je dobar. E sada,bolje imati u ekipi igrača koji je prosek i pogađa otvorene suteve i koji zna da igra odbranu,nego igrača koji da 30 poena,a preko njega primis 50.
A inace Begli nije Durant u napadu.

Jaran

pre 5 godina

bskfan
Imaju i Tomasa na pleju koga cekaju da se oporavi, a kada imas Jokica onda ti ne treba novi plej. Kao trojka im je Barton (za sada) dobra opcija ali se povredio i Portera koji se verovatno vraca sledece sezone na parket.

ljAXE

pre 5 godina

Razumljivo. Problem je sto Begli i Foks za sada manjkaju kosarkasku inteligenciju. U USA se prvo radi na snazi, tehnici i brzini a detalji se doteruju kasnije. Da se formira kvalitetan i konkurentan NBA tim potrebno je minimum 4-6 godina. Zato su potrebni mladi igraci koji tim mogu da iznesu kroz napornu sezonu. Mi gresimo kada smatramo da nasi igraci moraju da se kale u Evropi pa u poznim, iskusnim godinama pravac NBA. Ako nemate garantovane minute, sledi vam klupa kao Teodosicu u Klipersima. Jaz je veliki jer su ulaganja u ogromnoj razlici u korist NBA. U Evropi kosarka je igra, u USA, kosarka je globalni biznis. Divac je skockao dobar tim i u Kingsima su radi da zrtvuju nekoliko sezona zarad stvaranja plej-of tima. Cikago, Finiks, Minesota idr. pokusavaju upravo to. Recept postoji, svi se trude da ga prepisu. Bjelicu i Bogdanovica svi hvale u Sakramentu a narocito Divca sto ih je doveo. Medjutim, oni nece biti okosnica tima za 4-5 godina a Begli i Foks hoce. Ako Vlade iskopa jos 2-3 dobra mlada igraca, Kingsi bi za nekoliko godina mogli da konkurisu i za polufinale konferencije. Doduse, imali su Timbervolvsi Zeka Lavina, Viginsa, Taunsa i iskusnog Batlera pa je nastao raspad. Mnogo toga mora da se poklopi za vrhunski tim.

Mirko

pre 5 godina

Moramo da shvatimo da igrači koji nisu iz Amerike sve više zaostaju i da u NBA ne mogu da urade ništa značajno, čast izuzecima kojih ima koliko i prstiju na jednoj ruci. Igrači koji su došli sa drugih kontinenata često se povredjuju i nakon prve ozbiljnije povrede otpadaju. Šta je bilo sa Porzingisom, šta sa Markanenom, Teodosićem. Šanse imaju jedino oni stranci koji su studirali u Americi i koji su naviknuti na sistem treninga i priprema. Prošla su vremena Novickog, Divca, Šrempa i Djinobilija. Američki igrači su otporniji na povrede tako da je budućnost vanamerikanaca vrlo loša.
(Harison, 18. novembar 2018 16:11)

Ako ćemo da pratimo tu statistiku - američki igrači su sve niži i sve teži, sve manje je njihovih visokih igrača pa se uvoze stranci, isto tako je i njihov košarkaški IQ - iako je to možda malo teže izračunati - mnogo niži.
Ne znam kako će to da se odvija na dalje, ali moraće da napreduju i jedni i drugi.
Zato iz evrope dolaze sve spremniji, mlađi i pametniji igrači, a s druge strane i ameri imaju neke vanserijske igrače koji čekaju da se pojave u NBA u nastupajućim godinama.
Videćemo...

јд123

pre 5 godina

@bskfan, 18. novembar 2018 15:34

Написао си много тачних ствари, али оно

”Suvise je rano za njega, tek za godinu ili dve ce se tacno znati sta moze a sta ne moze. Da bi se razvijao dovoljno je da igra 20-24 minuta, ne mora da bude starter i da igra 34 minuta.”

типично српско размишљање. Да је наводно потребно да се играчи прво развију у Европи па тек онда да иду у НБА. Исто као у нашем фудбалу. Док код других омладинци играју финале СП, код нас увек дедови воде коло, као ”има времена за младе”.

Да је супротно тачно имаш више примера. Дирк Новицки, кога је том причом Пешић покушавао да убеди да дође у Албу, да се прво ”развије” па онда у НБА. Али Новицки је одувек имао своје ЈА, знао тачно шта хоће, захвалио се Пешићу и отишао у НБА, играо за репрезентацију без обзира на ”претње” из клуба. Јокић се исто није прво доказао у Европи. А шта тек рећи за Луку Дончића? Са 19 година растура у НБА. Додуше он се већ доказао у Реалу, али зашто челници Даласа не мисле као ти, да је рано за њега, да му требају две, три године, него од почетка игра преко 30 мин?

Зашто не би могао Бегли да игра као Дончић преко 30 мин. и кали се и учи играњем?

steva

pre 5 godina

Sakramento je ekipa koja igra bas onako kakavi su im igaci . Dakle , brzo , agrsivno , energicno , atletski , tempo ...
Mladi su i tacno se vidi koliko su zeljni da pobedjuju , da se dokazuju .
E tu se pojavljuje problem ...zato sto cesto znaju da zure , da preteruju , da previse soliraju , prebrzi sutiraju .
U kosarci postoji nepisano pravilo svakog ozbiljnog trenera...za tim i igru je po nekad bolje da promasi "otvoreni" igrac koji dobije loptu na vreme i rezonski...nego da igrac koji siluje i solira da kos . E to se Sakramentu vrlo cesto desava .Da li ste npr. primetili koliko puta Bjelica stoji sam kao duh na 6 metara ...i koliko retko dobije loptu ? (nije ovo zato sto je bas Bjelica u pitanju , vec zbog kosarkaske logike) Sto se tice Bjelice on je fakat odigrao "par" utakmcia u kojima je bio los , i u napadu i u odbrani .To je istina , ali je i istina da bi on mogao da bude i bolji ako ga mladi crni igraci prestanu "izbegavati" u napadu .

bskfan

pre 5 godina

@MJJ

Ne mislim nista dobro o toj petorci. Moris ima bolju statistiku od Mareja pa se preuvelicava njegov kvalitet. Oni vec godinama nemaju pleja i zato nije slucajno sto je Jokic bio najbolji dok je igrao sa starim Nelsonom. Mudije je bio los, Marej je los, Barton je bolji ali ni on nije plej vec dvojka. Drugi problem je Milsap na cetvorci. Milsap je star i nizak za cetvorku, a osim toga citav zivot igra iskljucivo u reketu (ne stvara slobodan prostor za ubacivanje, niti predstavlja opasnost spolja). Danas su cetvorke u NBA visoke i najvise ih unistavaju upravo sa pozicije 4. Porter ima tehniku ali on je jos macka u dzaku, tek kad odigra desetak utakmica u NBA videcemo sta i koliko moze.

Idelna petorka za Jokica: Plej mora da bude dobar sa loptom, da je brz, da dobro asistira i da kao suter bude barem prosecan. Bilo koji plej iz top 15 bi bio zadovoljavajuci. Na Dvojci Haris je dobar. Na trojci mogu da zadrze Bartona (iako je nizak za tu poziciju) i dati sansu Porteru. Milsapa treba da sklone jer rusi citav koncept Jokiceve igre. Idealan za tu poziciju bi bio neko kao Porzingis ili Markanen (da bude visok, da dobro sutira i da moze da cuva visoke protivnicke igrace. Od svih Denverovih igraca ja bio ostavio samo Jokica, Harisa, Bartona, Juancha i Beaslija (uz Portera i Vanderbilta), a sve ostale bih trejdovao. Ako zele da se bore za prsten sastav mora da se poboljsa. Mareja bih ostavio samo ako zeli da bude sesti igrac, kao Vilijams, i da bude kombo guard.

Mirko

pre 5 godina

Зашто не би могао Бегли да игра као Дончић преко 30 мин. и кали се и учи играњем?
(јд123, 18. novembar 2018 17:55)

Begli ne može da ima rezultate kao Dončić jer Dončić već 5-6 godina igra kao profesionalac na vrhunskom nivou,
nije samo veliki talenat. Obojica su praktično ruki u NBA, ali Dončić je par godina ispred njega.
Da Begli pokazuje isto ono što i Dončić verovatno bi igrao u prvoj petorci, ovako - niko se neće usuditi da žrtvuje sezonu i samopouzdanje zbog njega. A 20 minuta po utakmici, ali redovno, može da mu bude sasvim dovoljno da napreduje. Ako dospeju do plejofa mogao bi puno da napreduje i da bude koristan, možda čak i da bude u prvoj petorci.
Varijanta tenkovanja od par godina Kingsi više neće sebi da dozvoljavaju jer su nekoliko godina već izgubili i ovo bi trebala da bude godina prekretnice gde će krenuti napred. Ja mislim da hoće.
Bogdan i Dieron su sasvim dovoljan zalog za budućnost, tu je i Begli, Hari Džajls, biće tu dovoljno kvaliteta za redovno učešće u PO a za više zavisi od poteza koje će ubuduće povlačiti Kingsi i Divac.

Powerslave

pre 5 godina

Ok, ima smisla da klinac koji je pritom i drugi pik ima određenu minutažu. Taj isti Bjelica ima 30 godina i za dve-tri godine neće biti tu, a možda ni u NBA uopšte (malo je falilo da već sada bude u Evropi).
Ipak:
1) Sakramento nema pika prve runde ove godine (mislim da ga ima Filadelfija ili možda Boston, ali pre bih rekao Filadelfija) i samim tim ne samo što nemaju razlog da tankuju nego to nije ni pametno, zašto bi ojačavali konkurenciju (iako nije baš direktna konkurencija jer su ovi na istoku)?
2) Igrači se najbolje razvijaju kroz pobede. Kroz (namerne, planirane) poraze mogu samo da stvore ekipu luzera koja sutra neće znati da se nosi sa pritiskom kad bude bila u situaciji da neku utakmicu zapravo treba da dobije. Isto tako, kroz igru na pobede vrlo brzo mogu da odrede ko zapravo može da pobeđuje od igrača, svako može da gubi.
3) Tog istog Bjelicu je Divac maltene vratio sa leta za Evropu i nema smisla da se on sad buni zbog toga što ovaj igra koliko igra. Bjelica je sigurno znao kolika bi mu bila planirana minutaža, a sigurno je nije on sam sebi odredio.
4) Rukiji bi valjda trebalo da se pokažu i dokažu, da zasluže mesto startera i 30+ minuta. Što bi se taj Begli cimao i radio na sebi ako bi znao da su mu startna petorka i 30 minuta garantovani svake noći? Veoma su retki rukiji koji od prvog dana to zaslužuju, a Begli baš i nije taj.

bsfan

pre 5 godina

@Miljan

Ima dosta logike u onome sto se tamo igra i Fox to radi zato sto je dobio zeleno svetlo od trenera. Cilj napada je da se obezbedi "open shoot" i ako na pocetku napada imas otvoren sut zasto cekati? Cesto se desi da se ne ide na taj pocetni sut, da se kao krene u neku organizaciju napada, a onda se lopta gnjavi i do kraja napada se ne stvori bolja pozicija od one pocetne ili, sto je jos gore, izgubi se lopta i uopste ne dodje do suta. Druga stvar, cak i ako se promasi sut nema velike opasnosti jer je vecina saigraca vec na svojoj polovini i moze da se organizuje odbrana. Treca stvar, sto se vise lopta krece vece su sanse i da dodje do pogresnog pasa, a to onda vodi do lakih protivnickih poena u tranziciji. Ta brza igra ima smisla ali je bitno pratiti ucinak igraca u takvim situacijama. Koliko sam primetio, mnogim igracima je manje vazno da li je sut potpuno ili delimicno otvoren, vaznije im je da su u ritmu. Neki igraci sjajno sutiraju kad im neko doda loptu (catch and shoot) dok drugi vise vole da pre suta imaju loptu u rukama. Nisam gledao statistiku ali mislim da je Doncic upravo takav igrac koji pre suta voli da ima loptu u rukama. Sve se to vidi u statistici tako da svaki trener treba da se prilagodi mogucnostima igraca.

@jaran

jeste da imaju IT-a i Bartona ali kada oni propuste 20 ili 30 utakmica onda to posle ne moze da se nadoknadi.