Ponedeljak, 12.11.2018.

11:25

Luti: Novak nema ništa posebno u igri da Federer ne može da ga pobedi

Dugogodišnji trener Rodžera Federera i selektor Dejvis kup tima Švajcarske, Severin Luti, ima zanimljivo viđenje rivalstva Federera i Đokovića.

Izvor: Z.K.

Luti: Novak nema ništa posebno u igri da Federer ne može da ga pobedi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Shalabajzer

pre 5 godina

Covjek je u pravu! Nole nema nista sto ga cini nepobedivim!
ALI KO IMA?!
Jel ima neki igrac sto nije nikad izgubio?
Momentalna razlika izmedu Noleta i RF-a je mentalna snaga.
Inace imaju oba manjih mana, recimo nole na mrezi i na smecu a RF jos uvijek na bekhendu i u kretanju.

Goran

pre 5 godina

Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.
(King Roger, 12. novembar 2018 13:59)

Pogresna je pretpostavka da Novak igra defanzivno. Dobar ritern se vraca teze od dobrog servisa. Novakov ritern je cesto napadacki udarac. Novakovi ubitacno precizni duboki udarci su izuzetno ofanzivni cako iako ne idu 120 km na sat. Potpuno je pogresno da je napadacka igra samo servis i volej. Napadacki je svaki udarac koji se tesko vraca.

Zurkolomac

pre 5 godina

Ovaj se razume u tenis kao dzemperkovi milo-dragi parizer-sendvicari. Jel tako "mili" sendvicarcici? Jeste, tako nam premilog naseg...

NbgDeki

pre 5 godina

Nemo se Luti. Federer je igrao astronomski tenis u njihovom poslednjem duelu i opet nije uspeo da pobedi Djokovica. Mislim da to sve govori. Kada Novak ima slabiji dan moze da izadje kao pobednik protiv Federera, ali obrnuto nema teoretske sanse. U tome je snaga
(Ivan, 12. novembar 2018 12:56)

Astronomski...

Teniser

pre 5 godina

Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.
(King Roger, 12. novembar 2018 13:59)

Генерализација је генерално глупа.
Међутим, очигледно је да показујеш огромно неискуство и непознавање тениса. Конкретно у тенису је генерализација супротна - тенисер који се брани ће увек освојити пети сет против тенисера који напада. То значи да ако су два играча са различитим стиловима, а сличног нивоа (дакле 2:2 је) офанзивац губи. Разлог за ову генерализацију (погрешну наравно, управо због Федерера) лежи у томе што се чак 70% поена осваја на противникове грешке а само 30% на директне поене. У тенису, који је врло специфичан, и мало људи га разуме, одбрана је најбољи напад, просто зато што највећи противник никад није са оне стране мреже, него са ове, укључујући и саму мрежу. Федерер јесте офанзиван, не офанзиван као Сампрас или екстремно офанзиван као Едберг, али је далеко од само офанзиве. Нажалост, многи од вас квази љубитеља Федерера или Ђоковића о тенису знате само то, да сте патолошки заљубљени у неке тамо дечаке, а везе немате о самом спорту којим се момци баве. Рећи да је Ђоковић дефанзивнији од Федерера је смешно. Такође рећи да је офанзивнији је исто тако смешно. Та тактика не постоји у модерном тенису. Офанзивци играју дубл...не сингл...

Александар

pre 5 godina

Тачно! Ево ја када би играо 1 на 1 са Леброном и ако би играо екстра добро стварно не видим разлог зашто га не би победио, а ако би ме добио Леброн значило би да ја нисам играо довољно добро.

мики

pre 5 godina

Ma sta ti znas o tenisu, sad ce tebi znalci, da objasne kako stoje stvari!
(Jumko, 12. novembar 2018 11:54)

хајде "зналац", објасни нам.

мики

pre 5 godina

Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.
(King Roger, 12. novembar 2018 13:59)

потпиши се да "ној" пошто ти је глава константно у песку. пази оксиморон, не може најбољи тенисер да буде најбољи. стварно?

мики

pre 5 godina

me je sramota da i to priznam kad vidim kako je formulisano
(Neko nema pojma, 12. novembar 2018 12:37)

сам тврдиш да немаш појма, али нас ипак мучиш свим коментарима. молим те да престанеш са креирањем
коментарисањем и поштедиш нас.

мики

pre 5 godina

Finala Slemova i završnih Mastersa, Nole-Rodžer 6-1.
(Zoki, 12. novembar 2018 12:01)

доминација. сва друга статистика пада у воду.

Неboyша ликовњак

pre 5 godina

@
Federer moze da pobedi Novaka, malo je falilo i na US openu.
(BODIBOND, 12. novembar 2018 15:29)

Мало...

Brother Cavil

pre 5 godina

Federer moze da pobedi Novaka, malo je falilo i na US openu.
(BODIBOND, 12. novembar 2018 15:29)

Pazi mogu i ja da levitiram.....prepodne...od dva do cetiri : )).

Nikogovic

pre 5 godina

Svojevremeno, u kafani preko puta, dvojica tipova igraju sah. Jedan vodi 17-2 a drugi tvrdi da je to sve slucajnost i da je on bolji sahist. Svaka slicnost je namerna

Ani

pre 5 godina

Djokovic ima samo: Najbolji retern svih vremana, najbollje se krece, iz defanzive prelazi u dedanzivu kao niko drugi; ima najbolji procenat osvojenih poena na drugi servis, najdublje salje lopticu u polje protivnika, najmanje gresi....... eto to “samo” toliko!

slaviša šmigič

pre 5 godina

pa na poslednjem turniru se direktor hvalio kako je pitao federera kakva mu podloga odgovara a to je da se lopte gotovo pa ne odbijaju ili veoma nisko na terenu al niti to nije pomoglo federeru a imao je šanse pošto noletu stvarno ne lezi takav teren i igrao je ispod svog nivoa imao bezbroj šansi,da oduzme servis federeru ali mu nole niti sad nije dao nikakvu šansu za pobedu.mada mora,da se desi neki poraz kad tad.takav je tenis.a podloga je bila štimana za dobre servise visokih igrača.kačanovu je odgovarala i zato je uzeo turnir.

slaviša šmigič

pre 5 godina

ma nije to nego švajcarac mora,da se ulizuje federeru kako bi ostao kao selektor švajcaraca.uvuko se federeru u guzicu samo nogice mu vire.

milutin

pre 5 godina

Pa kad Novak nema ništa posebno da ga Roger ne pobijedi, šta čeka?
Od poslednjih 12 mečeva sa Novakom, gubi osam.
Nešto mnogo čeka, a trener mu prijeti praznom puškom Novaku.

Goran

pre 5 godina

Ala ispadaju smesni svi koji pokusavaju da dokazu nesto sto se ne moze dokazati. Nema nista posebno a ima 14 grand slem titula. Da ima nesto posebno sta bi tek onda osvojio. Jedno 30 titula.

Regland

pre 5 godina

Ne slazete se sa Lutijem, to je ok. Ali, ako niste igrali tenis, ne razumete sustinu. Uzmite reket u ruke i pokusajte da osvojite jedan slem. Tada ce vam tacno biti jasno kakav je teniser neko ko osvoji 1 slem (Cilic, Delpo), 14 (Nole), 17 (Rafa), 20 (Fed).

21 vek

pre 5 godina

Prvo mora da pobedi Nisikorija, ah da zaboravio sam taj meč je već izgubio. Pa dobro ima šansu da ode kući već sutra, a iduće godine možda i dobije Noleta.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Tako je Luti, ne obaziri se na mržnju glasača iz Srbije. Onaj poraz od Nišikorija i nije toliko važan, jer Kralj Federer će osvojiti London! Živeo Kralj Federer!

20 > 14
310 > 224
99 > 72

Filip

pre 5 godina

Naravno pogresno interpretiran komentar. Nije on rekao da je Djokovic los ili bilo sta slicno, samo da nema sad neki odredjen udarac poput servisa ili Nadalovog spina na Fedov bh zbog kog je ultrafavorit. Samo je rekao da moze da ga pobedi, ne da ce to uraditi. I naravno da moze, mogu i slabiji od Feda, uvek svi imaju bar neke sanse. Prvi bi Novak to rekao.

King Roger

pre 5 godina

Pa naravno da Djokovic nema nista posebno u igri samo je mnogo fizicki izdrzljiv i zbog toga pravi malo greske inace da je Federer u formi ne bi dozvolio da se igra toliko dugo kao prosli put i lagano bi ga pobedio kao recimo Sinsinati 2015.Ne moze Federer biti u formi a da je dozvolio da protivnik ima 12 brejk prilike i pritom da ima preko 50 neiznudjenih gresaka.Federer ima poseban tenis jer on napada i to znaci da on vodi poen a igru u mecu i ako malo gresi veoma su male greske protivniku.A Djokovic je defanzivac i ne moze on da ima nepodiv tenis kad se samo brani i ceka da protivnik pogresi.Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.

Boki

pre 5 godina

Ako je dobro preneto,ovo je jedna og glupljih izjava koju sam procitao.
Ja ne znam nijednog tenisera koji ima nesto posebno,da neko drugi ne bi mogao da ga dobije.
To nije imao ni Federer na svom vrhuncu,kada je malo ko mogao da ga dobije.
U tenisu odlucuje glava i trnutna forma.
Novak je,trenutno,bolji teniser i zato Federer ne moze da ga dobije.
Jednostavno.....

Regland

pre 5 godina

Mozete da se ne slazete sa Lutijem, to je ok, ali ima nesto sto treba imati u vidu. Ko se nije bavio tenisem, a isti pokusava da analizira, treba da uzme reket u ruke i pokusa da osvoji jedan slem. Tada ce vam tacno biti jasno kakav je teniser neko ko osvoji 1 slem (npr. Cilic, Delpo), ko osvoji 14 (Nole), 17 (Rafa), 20 (Fed).

Marsovac

pre 5 godina

"Naravno pogresno interpretiran komentar. Nije on rekao da je Djokovic los ili bilo sta slicno, samo da nema sad neki odredjen udarac poput servisa ili Nadalovog spina na Fedov bh zbog kog je ultrafavorit.........
(Filip, 12. novembar 2018 13:34)"
Pa to je Vajda primetio jos kada je razmisljao da pocne da ga trenira (parafraziram: pobedjuje a nema ni servis...) ... zasto to ne nazvati magijom najkompletnijeg tenisera u istoriji?

VUK

pre 5 godina

25 puta nije igrao dobro ?!Pa dobro ...nek je tako .A koliko je puta igrao dobro? 23! Ništa posebno. A da .. nedovoljno da bi imao bolji međusobni skor. Možda je i do trenera?

antiDebil

pre 5 godina

Ima, glavu! A i Rodja ima strah od Djoleta, uvukao se crv sumnje, stegla se rucica u odlucujuvem tajbrejku, kao i uvek protiv Djokovica...

Ivan

pre 5 godina

Nemo se Luti. Federer je igrao astronomski tenis u njihovom poslednjem duelu i opet nije uspeo da pobedi Djokovica. Mislim da to sve govori. Kada Novak ima slabiji dan moze da izadje kao pobednik protiv Federera, ali obrnuto nema teoretske sanse. U tome je snaga

ProdigyCZ

pre 5 godina

Da nema nista posebno ne mozes okarakterisati nijednog tenisera koji je bio bar jednom GS sampion ili prvi na svetu a kamoli Novaka koji spada u najbolje svih vremena.

A No1e ih tuce, pa tuce... I onda opet...

pre 5 godina

Ahahahaa~ Pa ne samo da rodja ne shvata No1etovu igru vec i njegovi treneri ne shvataju sta to No1e toliko dobro radi da rodja stalno GUBI...

Zoki

pre 5 godina

Trla baba lan.. Ni Luti ne veruje u to ali mora da kaže. Federer zna da ne može da ga dobije a tek nema šanse u narednom periodu. 3 pobede ima Nole više a tu je i ono kukavičko bežanje kada su jedini put igrali u džemperima. Finala Slemova i završnih Mastersa, Nole-Rodžer 6-1.

Borislav

pre 5 godina

Luti je u potpunosti u pravu da nema. Jedan i drugi su teniseri. Samo sto je jedan bolji od drugog i zato ga je vise puta pobedio. Dakle nema nista bolje osim sto je Djokovic bolji.

ernesto che

pre 5 godina

Covek je mislio trenutno. Trenutno Novak stvarno nema nista posebno u igri ali s druge strane protivnici ga do sada nisu "izazivali" na pravi nacin da bi on pokazao nesto ekstra, kao u najboljim danima tenisa 08'-14'. Opet, i pored te "nista posebno" igre, njega niko ne moze da dobije, licno mislim da je "glava" ono sto ga razdvaja od federera i ostalih.

Neko nema pojma

pre 5 godina

Nije istina da Novak nema nista posebno u svojoj igri. Ima najbolji ritern u istoriji i jedan od najboljih dvorucnih bekhenda. Ima najbolje kretanje po terenu, ubedljivo. Ima najelasticnije telo i fizicki je najbolje pripremljen. Ima jedan od najboljih drugih servisa. I ono sto vecina ne moze da svari nikako, a sto mu je jedno od najjacih oruzja, ima najvisi IQ od svih tenisera sto mu omogucije da prilagodi taktiku svakom protivniku. I kada se sve to sabere, Novak je najkopletniji teniser ikada. Federer sa druge strane ima najbolji forhend ikada, ima fenomenalan prvi servis i ima najbolju mentalnu stabilnost kada vodi. Kada gubi, ili kada ga Novak i Rafa pri vodjstvo izbace iz ritma, mentalno je na nivou igraca iz top 100, a ne top 10.
(Milan, 12. novembar 2018 11:40)

Kad pročitam ovakav komentar, bude mi neprijatno. A trebalo bi da bude neprijatno onome ko piše! Nonsensi su u skoro svakoj rečenici, pismenost je zabrinjavajuća, neki odnosi se ne razumeju, a inteligencija se paušalno ocenjuje, što je odlika upravo onih kojima manjka! Jedino se sa onim što je komentator hteo da naglasi u dobroj meri slažem, ali me je sramota da i to priznam kad vidim kako je formulisano

Fx

pre 5 godina

Dali ste mi brdo minusa kad sam pomenuo da će Hačanov igrati na završnom mastersu.
Evo džemperko će posle poraza od Nišikorija odustati, i ako karen dobije Anderdona i Tima, ili ako uđe u krug za drugo mesto, eto prilike Novaku da mu se u polufinalu revanšira za Bersi.
Federer odustaje, pobegulja se navodno žali na leđa. Nije Kei igrao odlično, nego, eto, džemperka zabolela donja ledja.
A i Hačanova baš tu zabole.
Aj' sad udrite opet.

CroFed

pre 5 godina

Malčice je nerealan, bilo bi zanimljivije vidjeti (objektivnije) mišljenje Ljubičića u vezi Novaka, tj. kakve šanse ovaj sad Roger ima u mečevima s Srbinom...

Čendler Bing

pre 5 godina

Haha, koji kralj ovaj Luti. Znači zato je "samo" 25-22 u pobedama za Novaka, zato što nema ništa posebno u igri... Šta bi bilo da ima?!

Milan

pre 5 godina

Nije istina da Novak nema nista posebno u svojoj igri. Ima najbolji ritern u istoriji i jedan od najboljih dvorucnih bekhenda. Ima najbolje kretanje po terenu, ubedljivo. Ima najelasticnije telo i fizicki je najbolje pripremljen. Ima jedan od najboljih drugih servisa. I ono sto vecina ne moze da svari nikako, a sto mu je jedno od najjacih oruzja, ima najvisi IQ od svih tenisera sto mu omogucije da prilagodi taktiku svakom protivniku. I kada se sve to sabere, Novak je najkopletniji teniser ikada. Federer sa druge strane ima najbolji forhend ikada, ima fenomenalan prvi servis i ima najbolju mentalnu stabilnost kada vodi. Kada gubi, ili kada ga Novak i Rafa pri vodjstvo izbace iz ritma, mentalno je na nivou igraca iz top 100, a ne top 10.

Nikola 13

pre 5 godina

Malo podcenjivačka izjava. Naravno da Federer može da pobedi Novaka, ali jako jako teško. Potrebno je puno kockica da se složi. Veliku šansu je imao i Parizu. Novakov ritern nikada nije bio lošiji, broj propuštenih brejk lopti nikada veći i pored svega toga je dobio. Na GS, po meni, Federer praktično da nema šanse. Jedino 3:0, a to je protiv renutnog Novaka baš naučna fantastika.

Obrad

pre 5 godina

Novak nema ništa posebno da Rođa ne može da ga pobedi. Ništa sem glave a to je najvažnije. I bolestan i sa slabim riternom i sa mnogo propuštenih brejk prilika.

Milan

pre 5 godina

Nije istina da Novak nema nista posebno u svojoj igri. Ima najbolji ritern u istoriji i jedan od najboljih dvorucnih bekhenda. Ima najbolje kretanje po terenu, ubedljivo. Ima najelasticnije telo i fizicki je najbolje pripremljen. Ima jedan od najboljih drugih servisa. I ono sto vecina ne moze da svari nikako, a sto mu je jedno od najjacih oruzja, ima najvisi IQ od svih tenisera sto mu omogucije da prilagodi taktiku svakom protivniku. I kada se sve to sabere, Novak je najkopletniji teniser ikada. Federer sa druge strane ima najbolji forhend ikada, ima fenomenalan prvi servis i ima najbolju mentalnu stabilnost kada vodi. Kada gubi, ili kada ga Novak i Rafa pri vodjstvo izbace iz ritma, mentalno je na nivou igraca iz top 100, a ne top 10.

Čendler Bing

pre 5 godina

Haha, koji kralj ovaj Luti. Znači zato je "samo" 25-22 u pobedama za Novaka, zato što nema ništa posebno u igri... Šta bi bilo da ima?!

Nikola 13

pre 5 godina

Malo podcenjivačka izjava. Naravno da Federer može da pobedi Novaka, ali jako jako teško. Potrebno je puno kockica da se složi. Veliku šansu je imao i Parizu. Novakov ritern nikada nije bio lošiji, broj propuštenih brejk lopti nikada veći i pored svega toga je dobio. Na GS, po meni, Federer praktično da nema šanse. Jedino 3:0, a to je protiv renutnog Novaka baš naučna fantastika.

Ivan

pre 5 godina

Nemo se Luti. Federer je igrao astronomski tenis u njihovom poslednjem duelu i opet nije uspeo da pobedi Djokovica. Mislim da to sve govori. Kada Novak ima slabiji dan moze da izadje kao pobednik protiv Federera, ali obrnuto nema teoretske sanse. U tome je snaga

CroFed

pre 5 godina

Malčice je nerealan, bilo bi zanimljivije vidjeti (objektivnije) mišljenje Ljubičića u vezi Novaka, tj. kakve šanse ovaj sad Roger ima u mečevima s Srbinom...

A No1e ih tuce, pa tuce... I onda opet...

pre 5 godina

Ahahahaa~ Pa ne samo da rodja ne shvata No1etovu igru vec i njegovi treneri ne shvataju sta to No1e toliko dobro radi da rodja stalno GUBI...

Borislav

pre 5 godina

Luti je u potpunosti u pravu da nema. Jedan i drugi su teniseri. Samo sto je jedan bolji od drugog i zato ga je vise puta pobedio. Dakle nema nista bolje osim sto je Djokovic bolji.

Ani

pre 5 godina

Djokovic ima samo: Najbolji retern svih vremana, najbollje se krece, iz defanzive prelazi u dedanzivu kao niko drugi; ima najbolji procenat osvojenih poena na drugi servis, najdublje salje lopticu u polje protivnika, najmanje gresi....... eto to “samo” toliko!

Obrad

pre 5 godina

Novak nema ništa posebno da Rođa ne može da ga pobedi. Ništa sem glave a to je najvažnije. I bolestan i sa slabim riternom i sa mnogo propuštenih brejk prilika.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Da nema nista posebno ne mozes okarakterisati nijednog tenisera koji je bio bar jednom GS sampion ili prvi na svetu a kamoli Novaka koji spada u najbolje svih vremena.

Zoki

pre 5 godina

Trla baba lan.. Ni Luti ne veruje u to ali mora da kaže. Federer zna da ne može da ga dobije a tek nema šanse u narednom periodu. 3 pobede ima Nole više a tu je i ono kukavičko bežanje kada su jedini put igrali u džemperima. Finala Slemova i završnih Mastersa, Nole-Rodžer 6-1.

Marsovac

pre 5 godina

"Naravno pogresno interpretiran komentar. Nije on rekao da je Djokovic los ili bilo sta slicno, samo da nema sad neki odredjen udarac poput servisa ili Nadalovog spina na Fedov bh zbog kog je ultrafavorit.........
(Filip, 12. novembar 2018 13:34)"
Pa to je Vajda primetio jos kada je razmisljao da pocne da ga trenira (parafraziram: pobedjuje a nema ni servis...) ... zasto to ne nazvati magijom najkompletnijeg tenisera u istoriji?

Fx

pre 5 godina

Dali ste mi brdo minusa kad sam pomenuo da će Hačanov igrati na završnom mastersu.
Evo džemperko će posle poraza od Nišikorija odustati, i ako karen dobije Anderdona i Tima, ili ako uđe u krug za drugo mesto, eto prilike Novaku da mu se u polufinalu revanšira za Bersi.
Federer odustaje, pobegulja se navodno žali na leđa. Nije Kei igrao odlično, nego, eto, džemperka zabolela donja ledja.
A i Hačanova baš tu zabole.
Aj' sad udrite opet.

21 vek

pre 5 godina

Prvo mora da pobedi Nisikorija, ah da zaboravio sam taj meč je već izgubio. Pa dobro ima šansu da ode kući već sutra, a iduće godine možda i dobije Noleta.

slaviša šmigič

pre 5 godina

ma nije to nego švajcarac mora,da se ulizuje federeru kako bi ostao kao selektor švajcaraca.uvuko se federeru u guzicu samo nogice mu vire.

ernesto che

pre 5 godina

Covek je mislio trenutno. Trenutno Novak stvarno nema nista posebno u igri ali s druge strane protivnici ga do sada nisu "izazivali" na pravi nacin da bi on pokazao nesto ekstra, kao u najboljim danima tenisa 08'-14'. Opet, i pored te "nista posebno" igre, njega niko ne moze da dobije, licno mislim da je "glava" ono sto ga razdvaja od federera i ostalih.

VUK

pre 5 godina

25 puta nije igrao dobro ?!Pa dobro ...nek je tako .A koliko je puta igrao dobro? 23! Ništa posebno. A da .. nedovoljno da bi imao bolji međusobni skor. Možda je i do trenera?

Boki

pre 5 godina

Ako je dobro preneto,ovo je jedna og glupljih izjava koju sam procitao.
Ja ne znam nijednog tenisera koji ima nesto posebno,da neko drugi ne bi mogao da ga dobije.
To nije imao ni Federer na svom vrhuncu,kada je malo ko mogao da ga dobije.
U tenisu odlucuje glava i trnutna forma.
Novak je,trenutno,bolji teniser i zato Federer ne moze da ga dobije.
Jednostavno.....

Nikogovic

pre 5 godina

Svojevremeno, u kafani preko puta, dvojica tipova igraju sah. Jedan vodi 17-2 a drugi tvrdi da je to sve slucajnost i da je on bolji sahist. Svaka slicnost je namerna

Filip

pre 5 godina

Naravno pogresno interpretiran komentar. Nije on rekao da je Djokovic los ili bilo sta slicno, samo da nema sad neki odredjen udarac poput servisa ili Nadalovog spina na Fedov bh zbog kog je ultrafavorit. Samo je rekao da moze da ga pobedi, ne da ce to uraditi. I naravno da moze, mogu i slabiji od Feda, uvek svi imaju bar neke sanse. Prvi bi Novak to rekao.

Неboyша ликовњак

pre 5 godina

@
Federer moze da pobedi Novaka, malo je falilo i na US openu.
(BODIBOND, 12. novembar 2018 15:29)

Мало...

Goran

pre 5 godina

Ala ispadaju smesni svi koji pokusavaju da dokazu nesto sto se ne moze dokazati. Nema nista posebno a ima 14 grand slem titula. Da ima nesto posebno sta bi tek onda osvojio. Jedno 30 titula.

antiDebil

pre 5 godina

Ima, glavu! A i Rodja ima strah od Djoleta, uvukao se crv sumnje, stegla se rucica u odlucujuvem tajbrejku, kao i uvek protiv Djokovica...

Brother Cavil

pre 5 godina

Federer moze da pobedi Novaka, malo je falilo i na US openu.
(BODIBOND, 12. novembar 2018 15:29)

Pazi mogu i ja da levitiram.....prepodne...od dva do cetiri : )).

NbgDeki

pre 5 godina

Nemo se Luti. Federer je igrao astronomski tenis u njihovom poslednjem duelu i opet nije uspeo da pobedi Djokovica. Mislim da to sve govori. Kada Novak ima slabiji dan moze da izadje kao pobednik protiv Federera, ali obrnuto nema teoretske sanse. U tome je snaga
(Ivan, 12. novembar 2018 12:56)

Astronomski...

Teniser

pre 5 godina

Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.
(King Roger, 12. novembar 2018 13:59)

Генерализација је генерално глупа.
Међутим, очигледно је да показујеш огромно неискуство и непознавање тениса. Конкретно у тенису је генерализација супротна - тенисер који се брани ће увек освојити пети сет против тенисера који напада. То значи да ако су два играча са различитим стиловима, а сличног нивоа (дакле 2:2 је) офанзивац губи. Разлог за ову генерализацију (погрешну наравно, управо због Федерера) лежи у томе што се чак 70% поена осваја на противникове грешке а само 30% на директне поене. У тенису, који је врло специфичан, и мало људи га разуме, одбрана је најбољи напад, просто зато што највећи противник никад није са оне стране мреже, него са ове, укључујући и саму мрежу. Федерер јесте офанзиван, не офанзиван као Сампрас или екстремно офанзиван као Едберг, али је далеко од само офанзиве. Нажалост, многи од вас квази љубитеља Федерера или Ђоковића о тенису знате само то, да сте патолошки заљубљени у неке тамо дечаке, а везе немате о самом спорту којим се момци баве. Рећи да је Ђоковић дефанзивнији од Федерера је смешно. Такође рећи да је офанзивнији је исто тако смешно. Та тактика не постоји у модерном тенису. Офанзивци играју дубл...не сингл...

milutin

pre 5 godina

Pa kad Novak nema ništa posebno da ga Roger ne pobijedi, šta čeka?
Od poslednjih 12 mečeva sa Novakom, gubi osam.
Nešto mnogo čeka, a trener mu prijeti praznom puškom Novaku.

Goran

pre 5 godina

Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.
(King Roger, 12. novembar 2018 13:59)

Pogresna je pretpostavka da Novak igra defanzivno. Dobar ritern se vraca teze od dobrog servisa. Novakov ritern je cesto napadacki udarac. Novakovi ubitacno precizni duboki udarci su izuzetno ofanzivni cako iako ne idu 120 km na sat. Potpuno je pogresno da je napadacka igra samo servis i volej. Napadacki je svaki udarac koji se tesko vraca.

slaviša šmigič

pre 5 godina

pa na poslednjem turniru se direktor hvalio kako je pitao federera kakva mu podloga odgovara a to je da se lopte gotovo pa ne odbijaju ili veoma nisko na terenu al niti to nije pomoglo federeru a imao je šanse pošto noletu stvarno ne lezi takav teren i igrao je ispod svog nivoa imao bezbroj šansi,da oduzme servis federeru ali mu nole niti sad nije dao nikakvu šansu za pobedu.mada mora,da se desi neki poraz kad tad.takav je tenis.a podloga je bila štimana za dobre servise visokih igrača.kačanovu je odgovarala i zato je uzeo turnir.

мики

pre 5 godina

Finala Slemova i završnih Mastersa, Nole-Rodžer 6-1.
(Zoki, 12. novembar 2018 12:01)

доминација. сва друга статистика пада у воду.

Александар

pre 5 godina

Тачно! Ево ја када би играо 1 на 1 са Леброном и ако би играо екстра добро стварно не видим разлог зашто га не би победио, а ако би ме добио Леброн значило би да ја нисам играо довољно добро.

мики

pre 5 godina

Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.
(King Roger, 12. novembar 2018 13:59)

потпиши се да "ној" пошто ти је глава константно у песку. пази оксиморон, не може најбољи тенисер да буде најбољи. стварно?

O.T.A.N.

pre 5 godina

Tako je Luti, ne obaziri se na mržnju glasača iz Srbije. Onaj poraz od Nišikorija i nije toliko važan, jer Kralj Federer će osvojiti London! Živeo Kralj Federer!

20 > 14
310 > 224
99 > 72

King Roger

pre 5 godina

Pa naravno da Djokovic nema nista posebno u igri samo je mnogo fizicki izdrzljiv i zbog toga pravi malo greske inace da je Federer u formi ne bi dozvolio da se igra toliko dugo kao prosli put i lagano bi ga pobedio kao recimo Sinsinati 2015.Ne moze Federer biti u formi a da je dozvolio da protivnik ima 12 brejk prilike i pritom da ima preko 50 neiznudjenih gresaka.Federer ima poseban tenis jer on napada i to znaci da on vodi poen a igru u mecu i ako malo gresi veoma su male greske protivniku.A Djokovic je defanzivac i ne moze on da ima nepodiv tenis kad se samo brani i ceka da protivnik pogresi.Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.

мики

pre 5 godina

Ma sta ti znas o tenisu, sad ce tebi znalci, da objasne kako stoje stvari!
(Jumko, 12. novembar 2018 11:54)

хајде "зналац", објасни нам.

Neko nema pojma

pre 5 godina

Nije istina da Novak nema nista posebno u svojoj igri. Ima najbolji ritern u istoriji i jedan od najboljih dvorucnih bekhenda. Ima najbolje kretanje po terenu, ubedljivo. Ima najelasticnije telo i fizicki je najbolje pripremljen. Ima jedan od najboljih drugih servisa. I ono sto vecina ne moze da svari nikako, a sto mu je jedno od najjacih oruzja, ima najvisi IQ od svih tenisera sto mu omogucije da prilagodi taktiku svakom protivniku. I kada se sve to sabere, Novak je najkopletniji teniser ikada. Federer sa druge strane ima najbolji forhend ikada, ima fenomenalan prvi servis i ima najbolju mentalnu stabilnost kada vodi. Kada gubi, ili kada ga Novak i Rafa pri vodjstvo izbace iz ritma, mentalno je na nivou igraca iz top 100, a ne top 10.
(Milan, 12. novembar 2018 11:40)

Kad pročitam ovakav komentar, bude mi neprijatno. A trebalo bi da bude neprijatno onome ko piše! Nonsensi su u skoro svakoj rečenici, pismenost je zabrinjavajuća, neki odnosi se ne razumeju, a inteligencija se paušalno ocenjuje, što je odlika upravo onih kojima manjka! Jedino se sa onim što je komentator hteo da naglasi u dobroj meri slažem, ali me je sramota da i to priznam kad vidim kako je formulisano

Zurkolomac

pre 5 godina

Ovaj se razume u tenis kao dzemperkovi milo-dragi parizer-sendvicari. Jel tako "mili" sendvicarcici? Jeste, tako nam premilog naseg...

Regland

pre 5 godina

Ne slazete se sa Lutijem, to je ok. Ali, ako niste igrali tenis, ne razumete sustinu. Uzmite reket u ruke i pokusajte da osvojite jedan slem. Tada ce vam tacno biti jasno kakav je teniser neko ko osvoji 1 slem (Cilic, Delpo), 14 (Nole), 17 (Rafa), 20 (Fed).

Regland

pre 5 godina

Mozete da se ne slazete sa Lutijem, to je ok, ali ima nesto sto treba imati u vidu. Ko se nije bavio tenisem, a isti pokusava da analizira, treba da uzme reket u ruke i pokusa da osvoji jedan slem. Tada ce vam tacno biti jasno kakav je teniser neko ko osvoji 1 slem (npr. Cilic, Delpo), ko osvoji 14 (Nole), 17 (Rafa), 20 (Fed).

мики

pre 5 godina

me je sramota da i to priznam kad vidim kako je formulisano
(Neko nema pojma, 12. novembar 2018 12:37)

сам тврдиш да немаш појма, али нас ипак мучиш свим коментарима. молим те да престанеш са креирањем
коментарисањем и поштедиш нас.

Shalabajzer

pre 5 godina

Covjek je u pravu! Nole nema nista sto ga cini nepobedivim!
ALI KO IMA?!
Jel ima neki igrac sto nije nikad izgubio?
Momentalna razlika izmedu Noleta i RF-a je mentalna snaga.
Inace imaju oba manjih mana, recimo nole na mrezi i na smecu a RF jos uvijek na bekhendu i u kretanju.

Neko nema pojma

pre 5 godina

Nije istina da Novak nema nista posebno u svojoj igri. Ima najbolji ritern u istoriji i jedan od najboljih dvorucnih bekhenda. Ima najbolje kretanje po terenu, ubedljivo. Ima najelasticnije telo i fizicki je najbolje pripremljen. Ima jedan od najboljih drugih servisa. I ono sto vecina ne moze da svari nikako, a sto mu je jedno od najjacih oruzja, ima najvisi IQ od svih tenisera sto mu omogucije da prilagodi taktiku svakom protivniku. I kada se sve to sabere, Novak je najkopletniji teniser ikada. Federer sa druge strane ima najbolji forhend ikada, ima fenomenalan prvi servis i ima najbolju mentalnu stabilnost kada vodi. Kada gubi, ili kada ga Novak i Rafa pri vodjstvo izbace iz ritma, mentalno je na nivou igraca iz top 100, a ne top 10.
(Milan, 12. novembar 2018 11:40)

Kad pročitam ovakav komentar, bude mi neprijatno. A trebalo bi da bude neprijatno onome ko piše! Nonsensi su u skoro svakoj rečenici, pismenost je zabrinjavajuća, neki odnosi se ne razumeju, a inteligencija se paušalno ocenjuje, što je odlika upravo onih kojima manjka! Jedino se sa onim što je komentator hteo da naglasi u dobroj meri slažem, ali me je sramota da i to priznam kad vidim kako je formulisano

King Roger

pre 5 godina

Pa naravno da Djokovic nema nista posebno u igri samo je mnogo fizicki izdrzljiv i zbog toga pravi malo greske inace da je Federer u formi ne bi dozvolio da se igra toliko dugo kao prosli put i lagano bi ga pobedio kao recimo Sinsinati 2015.Ne moze Federer biti u formi a da je dozvolio da protivnik ima 12 brejk prilike i pritom da ima preko 50 neiznudjenih gresaka.Federer ima poseban tenis jer on napada i to znaci da on vodi poen a igru u mecu i ako malo gresi veoma su male greske protivniku.A Djokovic je defanzivac i ne moze on da ima nepodiv tenis kad se samo brani i ceka da protivnik pogresi.Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Tako je Luti, ne obaziri se na mržnju glasača iz Srbije. Onaj poraz od Nišikorija i nije toliko važan, jer Kralj Federer će osvojiti London! Živeo Kralj Federer!

20 > 14
310 > 224
99 > 72

Regland

pre 5 godina

Ne slazete se sa Lutijem, to je ok. Ali, ako niste igrali tenis, ne razumete sustinu. Uzmite reket u ruke i pokusajte da osvojite jedan slem. Tada ce vam tacno biti jasno kakav je teniser neko ko osvoji 1 slem (Cilic, Delpo), 14 (Nole), 17 (Rafa), 20 (Fed).

Fx

pre 5 godina

Dali ste mi brdo minusa kad sam pomenuo da će Hačanov igrati na završnom mastersu.
Evo džemperko će posle poraza od Nišikorija odustati, i ako karen dobije Anderdona i Tima, ili ako uđe u krug za drugo mesto, eto prilike Novaku da mu se u polufinalu revanšira za Bersi.
Federer odustaje, pobegulja se navodno žali na leđa. Nije Kei igrao odlično, nego, eto, džemperka zabolela donja ledja.
A i Hačanova baš tu zabole.
Aj' sad udrite opet.

Regland

pre 5 godina

Mozete da se ne slazete sa Lutijem, to je ok, ali ima nesto sto treba imati u vidu. Ko se nije bavio tenisem, a isti pokusava da analizira, treba da uzme reket u ruke i pokusa da osvoji jedan slem. Tada ce vam tacno biti jasno kakav je teniser neko ko osvoji 1 slem (npr. Cilic, Delpo), ko osvoji 14 (Nole), 17 (Rafa), 20 (Fed).

Milan

pre 5 godina

Nije istina da Novak nema nista posebno u svojoj igri. Ima najbolji ritern u istoriji i jedan od najboljih dvorucnih bekhenda. Ima najbolje kretanje po terenu, ubedljivo. Ima najelasticnije telo i fizicki je najbolje pripremljen. Ima jedan od najboljih drugih servisa. I ono sto vecina ne moze da svari nikako, a sto mu je jedno od najjacih oruzja, ima najvisi IQ od svih tenisera sto mu omogucije da prilagodi taktiku svakom protivniku. I kada se sve to sabere, Novak je najkopletniji teniser ikada. Federer sa druge strane ima najbolji forhend ikada, ima fenomenalan prvi servis i ima najbolju mentalnu stabilnost kada vodi. Kada gubi, ili kada ga Novak i Rafa pri vodjstvo izbace iz ritma, mentalno je na nivou igraca iz top 100, a ne top 10.

ernesto che

pre 5 godina

Covek je mislio trenutno. Trenutno Novak stvarno nema nista posebno u igri ali s druge strane protivnici ga do sada nisu "izazivali" na pravi nacin da bi on pokazao nesto ekstra, kao u najboljim danima tenisa 08'-14'. Opet, i pored te "nista posebno" igre, njega niko ne moze da dobije, licno mislim da je "glava" ono sto ga razdvaja od federera i ostalih.

Čendler Bing

pre 5 godina

Haha, koji kralj ovaj Luti. Znači zato je "samo" 25-22 u pobedama za Novaka, zato što nema ništa posebno u igri... Šta bi bilo da ima?!

Marsovac

pre 5 godina

"Naravno pogresno interpretiran komentar. Nije on rekao da je Djokovic los ili bilo sta slicno, samo da nema sad neki odredjen udarac poput servisa ili Nadalovog spina na Fedov bh zbog kog je ultrafavorit.........
(Filip, 12. novembar 2018 13:34)"
Pa to je Vajda primetio jos kada je razmisljao da pocne da ga trenira (parafraziram: pobedjuje a nema ni servis...) ... zasto to ne nazvati magijom najkompletnijeg tenisera u istoriji?

A No1e ih tuce, pa tuce... I onda opet...

pre 5 godina

Ahahahaa~ Pa ne samo da rodja ne shvata No1etovu igru vec i njegovi treneri ne shvataju sta to No1e toliko dobro radi da rodja stalno GUBI...

Ivan

pre 5 godina

Nemo se Luti. Federer je igrao astronomski tenis u njihovom poslednjem duelu i opet nije uspeo da pobedi Djokovica. Mislim da to sve govori. Kada Novak ima slabiji dan moze da izadje kao pobednik protiv Federera, ali obrnuto nema teoretske sanse. U tome je snaga

Nikola 13

pre 5 godina

Malo podcenjivačka izjava. Naravno da Federer može da pobedi Novaka, ali jako jako teško. Potrebno je puno kockica da se složi. Veliku šansu je imao i Parizu. Novakov ritern nikada nije bio lošiji, broj propuštenih brejk lopti nikada veći i pored svega toga je dobio. Na GS, po meni, Federer praktično da nema šanse. Jedino 3:0, a to je protiv renutnog Novaka baš naučna fantastika.

slaviša šmigič

pre 5 godina

ma nije to nego švajcarac mora,da se ulizuje federeru kako bi ostao kao selektor švajcaraca.uvuko se federeru u guzicu samo nogice mu vire.

Nikogovic

pre 5 godina

Svojevremeno, u kafani preko puta, dvojica tipova igraju sah. Jedan vodi 17-2 a drugi tvrdi da je to sve slucajnost i da je on bolji sahist. Svaka slicnost je namerna

antiDebil

pre 5 godina

Ima, glavu! A i Rodja ima strah od Djoleta, uvukao se crv sumnje, stegla se rucica u odlucujuvem tajbrejku, kao i uvek protiv Djokovica...

VUK

pre 5 godina

25 puta nije igrao dobro ?!Pa dobro ...nek je tako .A koliko je puta igrao dobro? 23! Ništa posebno. A da .. nedovoljno da bi imao bolji međusobni skor. Možda je i do trenera?

Ani

pre 5 godina

Djokovic ima samo: Najbolji retern svih vremana, najbollje se krece, iz defanzive prelazi u dedanzivu kao niko drugi; ima najbolji procenat osvojenih poena na drugi servis, najdublje salje lopticu u polje protivnika, najmanje gresi....... eto to “samo” toliko!

Zurkolomac

pre 5 godina

Ovaj se razume u tenis kao dzemperkovi milo-dragi parizer-sendvicari. Jel tako "mili" sendvicarcici? Jeste, tako nam premilog naseg...

Goran

pre 5 godina

Ala ispadaju smesni svi koji pokusavaju da dokazu nesto sto se ne moze dokazati. Nema nista posebno a ima 14 grand slem titula. Da ima nesto posebno sta bi tek onda osvojio. Jedno 30 titula.

Filip

pre 5 godina

Naravno pogresno interpretiran komentar. Nije on rekao da je Djokovic los ili bilo sta slicno, samo da nema sad neki odredjen udarac poput servisa ili Nadalovog spina na Fedov bh zbog kog je ultrafavorit. Samo je rekao da moze da ga pobedi, ne da ce to uraditi. I naravno da moze, mogu i slabiji od Feda, uvek svi imaju bar neke sanse. Prvi bi Novak to rekao.

milutin

pre 5 godina

Pa kad Novak nema ništa posebno da ga Roger ne pobijedi, šta čeka?
Od poslednjih 12 mečeva sa Novakom, gubi osam.
Nešto mnogo čeka, a trener mu prijeti praznom puškom Novaku.

Zoki

pre 5 godina

Trla baba lan.. Ni Luti ne veruje u to ali mora da kaže. Federer zna da ne može da ga dobije a tek nema šanse u narednom periodu. 3 pobede ima Nole više a tu je i ono kukavičko bežanje kada su jedini put igrali u džemperima. Finala Slemova i završnih Mastersa, Nole-Rodžer 6-1.

Borislav

pre 5 godina

Luti je u potpunosti u pravu da nema. Jedan i drugi su teniseri. Samo sto je jedan bolji od drugog i zato ga je vise puta pobedio. Dakle nema nista bolje osim sto je Djokovic bolji.

мики

pre 5 godina

Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.
(King Roger, 12. novembar 2018 13:59)

потпиши се да "ној" пошто ти је глава константно у песку. пази оксиморон, не може најбољи тенисер да буде најбољи. стварно?

CroFed

pre 5 godina

Malčice je nerealan, bilo bi zanimljivije vidjeti (objektivnije) mišljenje Ljubičića u vezi Novaka, tj. kakve šanse ovaj sad Roger ima u mečevima s Srbinom...

Obrad

pre 5 godina

Novak nema ništa posebno da Rođa ne može da ga pobedi. Ništa sem glave a to je najvažnije. I bolestan i sa slabim riternom i sa mnogo propuštenih brejk prilika.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Da nema nista posebno ne mozes okarakterisati nijednog tenisera koji je bio bar jednom GS sampion ili prvi na svetu a kamoli Novaka koji spada u najbolje svih vremena.

Boki

pre 5 godina

Ako je dobro preneto,ovo je jedna og glupljih izjava koju sam procitao.
Ja ne znam nijednog tenisera koji ima nesto posebno,da neko drugi ne bi mogao da ga dobije.
To nije imao ni Federer na svom vrhuncu,kada je malo ko mogao da ga dobije.
U tenisu odlucuje glava i trnutna forma.
Novak je,trenutno,bolji teniser i zato Federer ne moze da ga dobije.
Jednostavno.....

21 vek

pre 5 godina

Prvo mora da pobedi Nisikorija, ah da zaboravio sam taj meč je već izgubio. Pa dobro ima šansu da ode kući već sutra, a iduće godine možda i dobije Noleta.

slaviša šmigič

pre 5 godina

pa na poslednjem turniru se direktor hvalio kako je pitao federera kakva mu podloga odgovara a to je da se lopte gotovo pa ne odbijaju ili veoma nisko na terenu al niti to nije pomoglo federeru a imao je šanse pošto noletu stvarno ne lezi takav teren i igrao je ispod svog nivoa imao bezbroj šansi,da oduzme servis federeru ali mu nole niti sad nije dao nikakvu šansu za pobedu.mada mora,da se desi neki poraz kad tad.takav je tenis.a podloga je bila štimana za dobre servise visokih igrača.kačanovu je odgovarala i zato je uzeo turnir.

Brother Cavil

pre 5 godina

Federer moze da pobedi Novaka, malo je falilo i na US openu.
(BODIBOND, 12. novembar 2018 15:29)

Pazi mogu i ja da levitiram.....prepodne...od dva do cetiri : )).

мики

pre 5 godina

Finala Slemova i završnih Mastersa, Nole-Rodžer 6-1.
(Zoki, 12. novembar 2018 12:01)

доминација. сва друга статистика пада у воду.

Александар

pre 5 godina

Тачно! Ево ја када би играо 1 на 1 са Леброном и ако би играо екстра добро стварно не видим разлог зашто га не би победио, а ако би ме добио Леброн значило би да ја нисам играо довољно добро.

мики

pre 5 godina

Ma sta ti znas o tenisu, sad ce tebi znalci, da objasne kako stoje stvari!
(Jumko, 12. novembar 2018 11:54)

хајде "зналац", објасни нам.

Goran

pre 5 godina

Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.
(King Roger, 12. novembar 2018 13:59)

Pogresna je pretpostavka da Novak igra defanzivno. Dobar ritern se vraca teze od dobrog servisa. Novakov ritern je cesto napadacki udarac. Novakovi ubitacno precizni duboki udarci su izuzetno ofanzivni cako iako ne idu 120 km na sat. Potpuno je pogresno da je napadacka igra samo servis i volej. Napadacki je svaki udarac koji se tesko vraca.

Неboyша ликовњак

pre 5 godina

@
Federer moze da pobedi Novaka, malo je falilo i na US openu.
(BODIBOND, 12. novembar 2018 15:29)

Мало...

мики

pre 5 godina

me je sramota da i to priznam kad vidim kako je formulisano
(Neko nema pojma, 12. novembar 2018 12:37)

сам тврдиш да немаш појма, али нас ипак мучиш свим коментарима. молим те да престанеш са креирањем
коментарисањем и поштедиш нас.

NbgDeki

pre 5 godina

Nemo se Luti. Federer je igrao astronomski tenis u njihovom poslednjem duelu i opet nije uspeo da pobedi Djokovica. Mislim da to sve govori. Kada Novak ima slabiji dan moze da izadje kao pobednik protiv Federera, ali obrnuto nema teoretske sanse. U tome je snaga
(Ivan, 12. novembar 2018 12:56)

Astronomski...

Teniser

pre 5 godina

Nijedan teniser koji se brani ne moze da bude najbolji jer je napad najbolja odbrana.
(King Roger, 12. novembar 2018 13:59)

Генерализација је генерално глупа.
Међутим, очигледно је да показујеш огромно неискуство и непознавање тениса. Конкретно у тенису је генерализација супротна - тенисер који се брани ће увек освојити пети сет против тенисера који напада. То значи да ако су два играча са различитим стиловима, а сличног нивоа (дакле 2:2 је) офанзивац губи. Разлог за ову генерализацију (погрешну наравно, управо због Федерера) лежи у томе што се чак 70% поена осваја на противникове грешке а само 30% на директне поене. У тенису, који је врло специфичан, и мало људи га разуме, одбрана је најбољи напад, просто зато што највећи противник никад није са оне стране мреже, него са ове, укључујући и саму мрежу. Федерер јесте офанзиван, не офанзиван као Сампрас или екстремно офанзиван као Едберг, али је далеко од само офанзиве. Нажалост, многи од вас квази љубитеља Федерера или Ђоковића о тенису знате само то, да сте патолошки заљубљени у неке тамо дечаке, а везе немате о самом спорту којим се момци баве. Рећи да је Ђоковић дефанзивнији од Федерера је смешно. Такође рећи да је офанзивнији је исто тако смешно. Та тактика не постоји у модерном тенису. Офанзивци играју дубл...не сингл...

Shalabajzer

pre 5 godina

Covjek je u pravu! Nole nema nista sto ga cini nepobedivim!
ALI KO IMA?!
Jel ima neki igrac sto nije nikad izgubio?
Momentalna razlika izmedu Noleta i RF-a je mentalna snaga.
Inace imaju oba manjih mana, recimo nole na mrezi i na smecu a RF jos uvijek na bekhendu i u kretanju.