Četvrtak, 08.11.2018.

08:12

Jokić šutnuo jednom za ceo meč – promašio za pobedu

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na gostovanju od Memfisa sa 89:87.

Izvor: PT

Jokiæ šutnuo jednom za ceo meè – promašio za pobedu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 5 godina

Jokara voli da igra sa Milsapom isto koliko je Pedja voleo da igra sa Veberom. Ta vrsta igraza zivcira svakog inteligentnog kosarkasa i s njima se ne moze igrati.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 5 godina

1 sut?
Opet se on ispucava i siluje, dokle bre vise!!

Salu na stranu,
malo mu je zapelo sa kosevima zadnjih 10ak dana, odbrane ga vise udvajaju,
smislice Denver treneri sad nesto da ga izvuku iz minusa...

Klupa igra bolje, timska odbrana je znacajno cvrsca, jasno se vidi da su sad ozbiljnija ekipa..

zemunski kej

pre 5 godina

Gledam ih redovno, Ove poslednje 4 podaju u igri, Kao da su se prerano izduvali, Nema vise ni neko da iskoci a ni tim nema energije, Uporedio bih ih sa Zvezdom u kosarci ,fantasticno poceli pa stali,Kazu da je to normalno ,mada mi je to neubedljivo,Memfis je ekipa koja retko koga moze da pobedi i skupo moze da ih kosta ovaj poraz, Jokica volim ali on ima neke psihicke nedostatke, Ne mislim da je bolestan vec da ima neki anti protivan stav koji je sinoc nervirao sudije i davali su mu bez veze licne greske,

па то је сјајно!

pre 5 godina

Više je nego očigledno da postoji problem na relaciji Nikola - trener/uprava. Nečim je nezadovoljan, a to nije bilo naročitno bitno dok se pobeđivalo. E pa, Nidžo, vreme je - ili se isprsi i reci šta nije u redu ili počni da igraš košarku. Ako već ustajem noću, hoću da te gledam kako se igraš, a ne kako se prenemažeš!
(Radna Skela, 08. novembar 2018 08:26)

Пре пар дана после Даниловићеве изјаве, овде се могло прочитати како је Сале Ђ. овакав и онакав, Даниловић такође, како немају комуникацију са Јокићем. Сада читам ово...
А шта је Јокић? Принцеза на зрну грашка? Нико да искомуницира са њим јер је тако посебан. Даш детету силне паре и добијеш Јокића.
И још нешто. Често се као пример узима Дивац и неки његови изостанци из репрезентације. Дивац се одазивао 10 год без прекида, па тек тада пропустио пар акција, па наставио поново. Једноставно, неупоредиви су. Дај Боже да овај икада премаши Дивца у било чему.

Milan

pre 5 godina

(bskfan, 08. novembar 2018 15:00)

Meni je on isto sasvim solidan defanzivno, ja skacem na vecite kriticare koji kao papagaji ponavljaju isto. Koliko poena njegov igrac da kad Jokic preuzme beka, a njegov saigrac (citaj marej) samo gleda centra kako rola i kuca. Milsap pomaze tu sa strane pomoci, a njega onda opet niko ne brani i odbrana puca. Jokic je ove sezone vidno vise angazovan oko odbrane, gine i to stvarno izgleda dobro, al to je opet sigurno zadatak trenera koji stalno istice odbrana odbrana odbrama a ne zna bekovima da objasni najprostije stvari.

A za Krega kao sto rekoh se sve slazem. 2 ne sutera kreiraju uzasan spacing i Jokiceva urucenja nisu vise tako potentna. Zasto Ernangomez ili Bisli nisu poceli barem 1 utakmicu mesto krega je pitanje za mog imenjaka tarota.

Lignjoslav

pre 5 godina

al smaraju ovi koji pričaju da je Jokić van forme i da zato igra očajno. Pa nije on dao 4 poena jer ga je M. Gasol dobro čuvao (videlo se prosle godine da Jokić razbije Gasola kad god hoće), vec što nece da šutira (da on uzme 10 šuteva i da 4 poena, e to je očajna forma). Do juče sam mislio da je to neki dogovor sa saigračima i Melounom, ali posle ovih javnih kritika saigrača, izgleda da je ovo samo njegova odluka. Sa Milsapom je imao na početku problema i izražavao tihi bunt, ali se to rešili pa su igrali sasvim solidno posle zajedno. Šta je uzrok ovome, zna Meloun i Jokić. Oni pobeđuju i on je imao po 10+ asistencija što znači da je sve zadrzao sem naravno šuta koji ne želi da uputi iz njemu znanih rszloga. (kakav Gober, ovo ono, kad Je jokić napadački toliko talentovan da daje koš iz bilo koje pozicije)
Druga stvar je Jokićeva defanziva koja je i dalje ispod proseka pogotovo za Nba standarde, ali je dosta napredovala ove sezone. I naravno nije bilo ljutnje prve 3 , dok nisu pukli prvu utakmicu (a toliko traje ovo njegovo čudno ponašanje) , sad su osuli paljbu sa pravom, jer da hoce, svaku moze dati preko 20 poena bez obzira ko ga čuva.
A ovsj lik što lupi da mu je smetao Nurkić, pa čoveče bilo je obrnuto. Igraju istu poziciju, i Jokic ga je istisnuo iz prve 5orke jer se pokazalo da je bolji igrač (Denver je bio očajna ekipa sa Nurkićem kso prvim centrom), i Nurkić se sam durio i otisao realno kao višak. To što se Nurkić napali samo protiv Jokića i razbije ga u direktnom duelu ne znači da on bolji igrač, jer Nurkića posle nema nigde, a Jokić i dalje puni. a i to razbijanje Jokića je tipa Nurkić 25 poena, Jokić 19 i Nurkić ga kao daleko snažniji igrač bukvalno ugurava u koš

bskfan

pre 5 godina

@Milan

I ta prica o Jokici kao slabom defanzivcu ne pije vodu. Jokic ima samo jedan problem u odbrani, skocnost (slab bloker) ali sve ostalo mu je dobro. I ti blokovi su preuvelicana stvar jer i najbolji blokeri imaju svega 2-3 bloka po utamici, sto svakako ne moze presudno da utice na rezultat. Defanzivni problem Denvera je opet na mestu pleja jer su svi igraci na tom mestu bili spori (Nelson, Mudije, Marej, Barton) dok vidimo da je mali Moris opet bolji od svih njih i to se vidi iz statistike.

Za Krega se smatra da je defanzivac medjutim statistika pokazuje nesto drugo, da Denver sa Kregom u igri prima 107.8 koseva, a kada Krega nema 95.9 koseva. Kregov net rejting je isto tako los, sa njim u igri Denver je u minusu (-1.3) a bez njega u plusu (+12.5). Sta tu ima nejasno? Situacija je jasn da jasnija ne moze biti, starteri su stavljeni u poziciju da budu u minusu zbog trenerove sujete i nesposobnosti da promeni ono sto je svima bilo jasno jos od prvog dana, da Milsap i Kreg, zajedno, ne mogu biti u starnoj postavi. Interesantna je statistka da je cak i ta ista postava Haris-Milsap-Kreg-Jokic u plusu ako igra sa Morisom ali je negativna sa Marejom.

Ove godine svi igraci slabije sutiraju nego prosle godine, pa tako trojke Marej sutira 30% (umesto 38%), Haris 29% (umesto 39%), Lyles 20% (umesto 38%), Craig 14% (umesto 29%)...kako je to moguce? Kako to da odjednom svi igraci zaborave da sutiraju? Naravno, nije problem u igracima, vec u sistemu, tj. treneru.

Genijalac

pre 5 godina

Pa nebi se složio da je malone 'stvorio' jokica. On mu jeste dao šansu, ali prvenstveno sto je tada nurkic bio povredjen pa je igrao lovernj i tada je jokic dobijao tih nekih 15-20minuta i sam se je pokazao i uzeo tu priliku koja mu se pruzila. Malone nije imao nikakve veze sa njihovom igrom u napadu vec trener za napad koji je posle jokiceve druge sezone otišao u pelicanse. Malone je prvenstveno 'defanzivni' 'strucnjak' a denver su bili najlošiji u odbrani od svih u nba A drugi najjači napad odma warrirosa. Kad je ovaj otišao u pelicanse pelicanse su prošle sezoni imali najbolji napad dok je denver spao. Znaci nema malone veze sa vezom. Precenjujes ga.

.............

pre 5 godina

Cuj preplati ej:D pa on je pre malo placen kad vidiš šta je on napravio od kante za napucavanje denvera, (top 5 u zapadu) a šta su na primer wiggins i towns koji su preplaceni napravili u minesoti? Ili booker koji je dobio 190 miliona napravio u sansima? Ajde reci?
Genijalac

Druze, nije on od Denvera napravio to, vec Malone. Koliko god ga prozivali i omalozavali on je od igraca Denvera izvukao max, stvorio Jokica koji je do tada bio samo perspektivan igrac Mege, nebitni 41.pik. Sada je lako pametovati i glorifikovati Jokica, ali isto tako zasluge idu Murrayu, Harrisu, ali najvise Malounu pre cijeg je dolaska Denver bio kanta.

Zadnjih pet utakmica Jokic je bio ocajan, kao glavni igrac tima katastrofalan, a Denver je pobedjivao zahvaljujuci timskoj igri i maestralnim partijama Murraya i Harrisa, kao i odlicnoj klupi.
Minesota to nema, Phoenix stvara tim sa novim trenerom i za par godina bice sila.
Rekao sam da je Jokic preplacen, sto ne znaci da i drugi, tipa Wiggins, Towns nisu. Boljih nema, te se nekome moraju dati astronomski ugovori, takva je politika NBA godinama. Ako ne verujes pitaj Andresa Biedrinsa i gomilu slicnih.

CarloNS

pre 5 godina

@(............., 8. novembar 2018 14:12)

Jokića je otkrio Finč, a ne Meloun. Finč gaji napadački stil. Da se Meloun pitao iz Denvera bi leteo Jokić, a ostao Nurkić. Na kraju je Finč otišao u Pelikanse.

Genijalac

pre 5 godina

U citavom komentaru pametujes ali si se vala dobro nalupao. Najzanimljivije lupanje mi je upravo ovaj deo." Denver nije imao druge nego da preplati Jokica, to opet nije neki problem jer je Jokic mlad igrac, a salary cap stalno raste." Cuj preplati ej:D pa on je pre malo placen kad vidiš šta je on napravio od kante za napucavanje denvera, (top 5 u zapadu) a šta su na primer wiggins i towns koji su preplaceni napravili u minesoti? Ili booker koji je dobio 190 miliona napravio u sansima? Ajde reci? Cuj preplacen. Šta su onda ovi drugi koji igraju losije i za sopstvenu statistiku? I jos imaju za nekih 50 miliona dolara veći ugovor od 'preplacenog' jokica. Ajd odgovori kad si pametan i sve znaš.

bskfan

pre 5 godina

Jos je mali uzorak ali se iz statistike jasno vidi sta je problem Denvera, a to je isto ono sto je bilo i u prethodne 3 godine. Denver nema plejmejkera. Za razliku od nekih ovde, mija mislim da je Jokic zaista plej, ali je problem sto najveci deo utakmice Malone ne igra preko Jokica nego preko Mareja, a Marej jednostavno nikada ne moze biti plej jer je spor, slabo vodi loptu i nema pregled igre. Marej je sjajan igrac, prirodni suter, ali jednostavno nije plej.

Jokic jeste plej, on razigrava ostale igrace, ali je potrebno imati i nekoga ko ce njega da razigra, a Marej to ne moze. Prvo su se mucili sa Mudijeom dve godine dok najzad nisu shvatili da je to uzaludan posao. Nimalo nije slucajno sto je Jokic najbolje igrao sa starim Nelsonom. Jokic moze da igra i sa Marejom, ali samo pod uslovom da napadi idu preko Jokica a ne preko Mareja; sto prakticno znaci da se igra sa dva beka sutera.

Dovoljno je pogledati statistiku petorki i videti da su najbolje petorke uvek sa Morisom, a ne Marejom. Dakle, Marej je toliko los kao plej da ga bije cak i jedan Moris kojemu je ovo prakticno prva sezona u NBA. Situacija je tako drasticna da imamo situaciju da Marej na utakmici da 48 koseva a da na kraju utakmice bude -4. Uloga pleja je pre svega da razigrava druge igrace, pa tek onda da postize koseve, a Marej to ne moze.

Malone tu nema neki izbor, ili ce igrati preko Jokica ili ce opet izvisiti za plejof. Mada, mozda ga eventualno izvuku Thomas i Barton kada se vrate.

Grobar

pre 5 godina

Citam komentare i ne verujem. Prvo prvog meseca bio je igrac zapada, znaci lige i u startu pokazao kako stoje stvari. Drugo sezona je duga a oni imaju jasan cilj kolji verujem prevazilazi samo ulazak u PO. Tako da mora se napraviti tim za bitan deo sezone, za pocetak imaju dobar start i to je to. Ovo ne moze sam on da odluci vec verujem da iza ovoga stoji trener sa odredjenim ciljem. Ne znam kada se vraca Ajzea ali sa njim u formi Denver ce juriti funale konferencije, i u tim mecevima se pokazuje klasa a verujem da ce Jokic pokazati deo. Trece dobio je ugivor na pet godina sto znaci da ga posmatraju dugorocno, on ima 23 god i centar je belac znaci ekstremno mlad.

Genijalac

pre 5 godina

Vidim dosta piše neki sukob sa milsapom. Jel neko nesto zna korektno ili samo nagadjate? I ja sam primetio prvenstveno da njemu milsap neće da doda loptu. Primetio sam takodje da mu 2-3 od 10 puta dodaju loptu na mismatch'u. Moguće da ga to sve nervira i uinati se i neće iz inata da sutira, u fazonu kad nećete da mi dodate neću ni šutirati. I ja samo nagadjam. Ali marej se ispucava i igra za sopstvenu statistiku, isto i harris i to mi se ne svidja. Jokic ako ovako nastavi sledeći ugovor će mu biti manji od marjanovicevog.

Milan

pre 5 godina

@bskfan Sve sto si napisao bi potpisao. Dodao bi za Mareja da je takodje glavna meta pnr-a, da je apsolutno uzasan u odbrani na lopti i od lopte, tj na strani pomoci. To je jos jedan od razloga zasto se o Jokicevoj odbrani toliko lose govori.

(baron, 8. novembar 2018 13:00)

Sada nameces poredjene Divac vs Jokic. Pre ere kingsa, mogao si Divca da vidis uzivo par puta godisnje, nije bilo prenosa toliko. Highlights si imao kad odigra fino, samo iz faze napada u dnevniku ili na Bk i tako nesto. Covek nije umeo ni taxijem da isprati bekove posle pika. Igrao je ispod obruca, imao uzasno spore noge i nije bio nikakav rim protector. Bio je krupan i u toj eri su svi imali teske centre, pa je duel vise bio s njima nego sa bekovima brzim kao danas. Posterizovali su ga svi iz lige, ima pregrst klipova gde ga bekovi prave smesnim. Bio je nesiguran u zavrsnici, zivci ili sta vec, pusio je cigarete na poluvremenu. Dok Jokic sa 21 godinom stavi 2 penala u zavrsnici hrvatima, Divac masi 2 bacanja vs argentine sa 33+ godina i samo bog zna zasto skonokini nije dobio 2 penala. Da ne idem sada do meca sa sovjetima kada nas je ukanalio za 60 sekundi. Volis Divca i pristrasan si, to je ok, al budi malo objektivniji za Nikolu. Jokic nije gotov proizvod, labilan je psihicki i mozda nikad ne sredi tu glavu. Al surovi talenat jeste i to ogrooooman. Nebo mu je granica, ali razlika izmedju Milicica i Garneta je jako mala i to samo u glavi, al ti vidi ko je sta postigao u karijeri.

baron

pre 5 godina

(Milan, 8. novembar 2018 12:05)

Zar se svi ne hvataju za necije subjektivne analize kao objektivne.
Ako neki trener, bivsa NBA zvezda izjave nesto, odmah se to uzima u odbranu doticnog ako nije kritika. Ja nisam trener, ali to ne znaci da se razumem manje od njih u kosarku. Igrao sam basket, iako nikada nisam kosarku trenirao, pravio smesnim pola kosarkaskog kampa 1-1, momke koji su trenirali preko 10god, mladje trenere koji se kao razumeju u kosarku.
Ne hvalim se, kazem samo kako je kosarka igra, ne treba ti udzbenik da je razumes. To sto su od nje napravili biznis, to je drugo.

Sto se Embida tice i njegove odbrane, mogu reci da je upravo ona razlog zasto Phila ne moze da parira Torontu i Bostonu. Embid i Simmons koji imaju fantasticne atletske sposobnosti uopste ne igraju odbranu, Simmons pogotovu. Embid ne zna ni da se postavi. To je tragikomedija. Ali to ne opravdava Jokica, vec je pokazatelj kako trenutno u NBA nema pismenog centra da igra na obe strane terena podjednako dobro.
Divac je bio odlican na obe strane terena, nije bio klasa Robinsona i Olajuwona, ali se mogao nositi sa njima.
Jokicu je najveci kosarkaski protivnik Nurkic.
To ipak govori o kvalitetu danasnje NBA, koja je postala liga run-gun kosarke, gde su centri prakticno nevazni.
Danas bi i Nenad Krstic bio glavni igrac Bruklina.

kejt winslet

pre 5 godina

Jokara nastavlja sa odvratnim partijama. Korektno bi bilo da sledecu utakmicu ne sutne ni jednom. A onu posle tamo , da udje sa klupe. Sjajan.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Tragikomicni su hejterski komentari oko Jokica. A sto je najsmesnije vecina tih likova nije ni gledala utakmicu. Cinjenica je da je Jokic jos nezreo, da je veliki emotivac, da se nesto duri, ali ko je gledao zadnje 2 utakmice mogao je videti da su mu sudije nakacile pola totalno glupih faulova i sasekle ga na manju minutazu. Sudija jutros i proslu utakmicu bukvalno za pipkanje svira Jokicu masu faulova u napadu i odbrani. Ode klinac u NBA, za par godina postane top 15 igraca lige, sad sa ovakvom igrom naravno nije, ali generalno do pre par utakmica je bio, postavi neke sulude rekorde, isporuci 17 TD ekipama poput Ratnika, San Antonija itd, vec ga vecina kosarkaskog sveta smatra za centra sa najboljom vizijom i pasem ikada, a onda vidis tonu hejtera koji ga svakodnevno pljuju sto nije igrao jedno takmicenje od 2 moguca, iako isti ti hejteri nemaju pojma da je Divac 5 velikih takmicenja propustio od 9 mogucih. Danilovic je licemer, zasto ne nabroji koliko su velikih takmicenja propustili Stojakovic I Divac, ne razumem uopste tu hajku na tako mladog igraca i toliko talentovanog, zalosna je ova Srbija kad se lece frustracije na tom jako talentovanom i dobrocidnom mladicu. I ovi sto pisu kako je Jokic prgav i ovakav i onakav da samo izgleda dobrocudno, ajde ne blamirajte se svako sa 2 grama socijalne inteligencije vidi koliko je to benigno i emotivno nesebicno stvorenje

www.com

pre 5 godina

150 miliona je jace od Melouna. Mora da popusti ili se Denveru lose pise. Nocas, ocajna igra tima. Onaj Lajls, sutira 3PUTA za redom za 3 i promasuje? Ovoliko koseva koliko je dao Denver postize i moj Partizan. Jedan poenter, nocas Harris, nije dovoljan da se dobijaju utakmice. Bez Jokicevih koseva, nema nista. Kraj.Meloun je los trener. Ako nije do sada prepoznao kako Denver treba da igra i ko je najvazniji igrac, ko sta treba da radi, koja je prva petorka onda je on los trener. Jokic NIJE plej, Denver NEMA normalnog pleja. Ali da primis loptu i odmah je kao oprljen prosledis drugom sto Jokic radi cetvrtu utakmicu, Meloun treba da se zamisli...

Milan

pre 5 godina

A vidi ga ovaj Baron, ne svidjaju se njemu odredjeni tipovi igraca pa kao daje objektivnu analizu. Na sve to kaze covek "Takvih talenata kao Jokic kod nas ima mnogo" hahahaha. Oces da mi kazes da na svakom cosku imas igrace od 210 sa rasponom ruku od 221 koji imaju meku ruku kao puter, dobar rad nogu, nisu nepokretni i dovoljno stameni da grade kos dobro i imaju pregled igre dobar? Takvih kod nas ima mnogo? Hahahahah. Decko je prototip modernog centra, biser, daje drugu dimenziju timu u kome igra. Odbrana mu nije vrhunska, al imas lepo na yt clip od bballbreakdown gde su direktno uporedjeni u odbrani Embiid i Jokic. Iznenadices se. Svakako ima mesta za napredak, al mnogo se za tu odbranu hvatate, valjda se klasicni hejteri pa mora za nesto. Al i pored svega ovoga, decko jos nije gotov proizvod. Treba raditi sa njim. Mlad je i ocigledno nezreo, detinjast je i tu mora da se radi.

Boske

pre 5 godina

Jokara, klasicna Srbenda, nikad ne znas koji inat ce mu se zakucati u glavu. Nadam se da ce pobijediti te demone i opet nas obradovati odlicnim partijama. I u Denveru i u reprezentaciji.

baron

pre 5 godina

Lepo ga je gospodin Goran Baron basketas, ako sam dobro zapamtio ime, analizirao jos pre pocetka sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NbgDeki, 8. novembar 2018 10:43)

Da, dobro si zapamtio ime.

Za Jokica znam da sam u pravu.
Znam jer pratim kosarku 25god, igram basket 20god i video sam gomilu takvih igraca.
Za Fulca sam rekao da ce biti promasaj, ne zbog talenta, vec zbog mentaliteta. U Tatumu sam prepoznao novog superstara, sto mozda nije bilo tesko, ali, hocu reci, nisam neki klinac koji se lozi na medijske pompe.
Svi nasi kosarkasi u NBA su po kvalitetu klasu ispod Divca, Danilovica, Djordjevica, Bodiroge. Za razliku od nasih legendi, ovi danas nisu bili nikada glavni igraci svojih klubova, bili su medju boljima, ali nikada najbolji. To cak nije ni Jokic.

Jokic mi se kao igrac nikada nije svidjao. Ne volim igrace koji igraju na jednoj strani terena. Retko ko je realan u vezi Jokica i kaze koliko Denver u odbrani pati zbog njega. Stalno su to kritike na racun trenera, koji ga je stvorio, dao mu sansu, forsirao ga i prepoznao talenat.
Tu su kritike na racun Milsapa, koji je u godinama, igra lose, ali koji je u karijeri postigao mnogo vise od Jokica. Bar je igrao play-off i bio vazan sraf Jute i Atlante.
Jokic je talenat kakvih kod nas ima mnogo. Za razliku od drugih imao je nevidjenu srecu. Sad ostaje da se vidi koliko je pametan, jer je dobio sve na tacnu.

sasa the red baron

pre 5 godina

THE JOKE:

Jokic je 100% u svadji sa trenerom, i sigurno mu se ne svidja ovaj nacin igre NUggetsa...Trener se kocka, iz nekog razloga trazi od njega da ovaj igra play-a, i ako je ovaj centar...
Ne imati ni jedan sut je jasna poruka treneru..

Voja

pre 5 godina

Jasno kao dan, odigrao covek na sebe - poene, znate li vi koliko je 150 000 000 puta 1,85 i to tri puta :) Idemo Nikola sad uplacuj na + ista je kvota a niko ne troluje po internetu ;)

bskfan

pre 5 godina

Opet komentarisu oni koji nisu gledali utakmicu niti znaju sta je pravi razlog zasto Jokic ne sutira. Kao i prethodne dve godine, opet je krivac Malone jer je pre svega slab trener a pored toga i neverovatno tvrdoglav. Jos od druge utakmice kada se povredio Barton, Malone igra sa Kregom u startnoj postavi, iako je svima koji prate Denver jasno da to ne moze da funkcionise. Denver je u poslednje vreme pobedjivao uprkos lose igre startera a ne zbog startera. Ako pogledate statistiku, od 11 igraca koji su u rotaciji, 10 igraca je u plusu, samo je Kreg u minusu, a Malone ga uporno forsira. Od Utakmice sa Lejkresima sve je bilo jasno, protivnicke ekipe uopste ne cuvaju ni Milsapa ni Krega, sto znaci da se prakticno igra 3 na prema 5. Reket je uvek pun igraca sto znaci da nema lakih koseva.

Jokic svojim nesutiranjem hoce da posalje poruku Maloneu da promeni startnu petorku i da odustane od nacrtanih napada ali kako je Malone tvrdoglav i sujeveran (ne zeli da menja tim koji dobija) onda Jokic nema drugi izbor nego da napravi nesto drasticno, kao sto je ovo nesutiranje. Taj poslednji napad i sut za tri nije bio Jokicev izbor vec opet nacrtana akcija (zamislite samo igrac ne sutne na kos nijednom u toku utakmice a trener ga odabere za poslednji sut).

Jokic ima neverovatan osecaj za igru ali ima jedan problem, potpuno izbegavanje sukoba. On ne moze da izadje pred Malonea i da mu kaze sta ne valja, nego ide okolnim putem. Ni posle 3 godine Malone to nije shvatio.

baron

pre 5 godina

Lepo ga je gospodin Goran Baron basketas, ako sam dobro zapamtio ime, analizirao jos pre pocetka sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NbgDeki, 8. novembar 2018 10:43)

Da, dobro si zapamtio ime.

Za Jokica znam da sam u pravu.
Znam jer pratim kosarku 25god, igram basket 20god i video sam gomilu takvih igraca.
Za Fulca sam rekao da ce biti promasaj, ne zbog talenta, vec zbog mentaliteta. U Tatumu sam prepoznao novog superstara, sto mozda nije bilo tesko, ali, hocu reci, nisam neki klinac koji se lozi na medijske pompe.
Svi nasi kosarkasi u NBA su po kvalitetu klasu ispod Divca, Danilovica, Djordjevica, Bodiroge. Za razliku od nasih legendi, ovi danas nisu bili nikada glavni igraci svojih klubova, bili su medju boljima, ali nikada najbolji. To cak nije ni Jokic.

Jokic mi se kao igrac nikada nije svidjao. Ne volim igrace koji igraju na jednoj strani terena. Retko ko je realan u vezi Jokica i kaze koliko Denver u odbrani pati zbog njega. Stalno su to kritike na racun trenera, koji ga je stvorio, dao mu sansu, forsirao ga i prepoznao talenat.
Tu su kritike na racun Milsapa, koji je u godinama, igra lose, ali koji je u karijeri postigao mnogo vise od Jokica. Bar je igrao play-off i bio vazan sraf Jute i Atlante.
Jokic je talenat kakvih kod nas ima mnogo. Za razliku od drugih imao je nevidjenu srecu. Sad ostaje da se vidi koliko je pametan, jer je dobio sve na tacnu.

Dragan Feliks

pre 5 godina

Jokara je to. Nedefinisan i van šablona u svakom pogledu. On zna o čemu se radi i nadam se da će brzo prevazići te probleme. Podrška i cepaj mali, ima u tebi vatre.

Destrukcija

pre 5 godina

E ovako, Nikola mora da odraste. Ponasa se povremeno kao dete. Ima ogroman ugovor, prima ogroman novac, samim tim, ili ce da sazri ili ce narusiti sopstvenu karijeru. Prosle godine, cini mi se u isto vreme imao je period od nekolilo utakmica u kojima gotovo da nije ni pokusavao da uputi loptu ka kosu. Nema to veze sa frazom ''nece ga sut'' nego on dokazuje nekom neku svoju poentu. Jos jedan poraz Denvera i sve ce da se srusi na njega, jer momak, ti si igrac koji je papreno placen i nikoga ne zanimaju tvoja osecanja. Drugo, neshvatljivo mi je zasto se nije radovao kada je on promasio a Milsap pogodio za pobedu. Mozda je Nilola zesce sujetan samo se to ne vidi na pravi nacin. Bilo kako bilo, ili ce da odraste ili ce sedeti sve vise na klupi do prvog trejda. Ne bi bio ni prvi ni poslednji igrac koji je zakucan za klupu dok prima veliki novac. Da uzmemo u obzir i to da novac menja ljude, mnogi ne znaju da se izbore sa tim, a Nikola sada ima bas mnogo novca. Nadam se da ce se izboriti sam sa sobom.

mare

pre 5 godina

Dečko treba da bude više sebičniji mnogo on igra za druge. On je pre svega nosilac franšize i treba više da šutira ili da zida na postu, a. Džamal Mari, Haris i ekipa ..neka mu daju 40% svoje plate jer da nema njega oni ne bi bili to što jesu. Par puta Džoni sam na šutu ali asistira? A Mari dečko privatnik uzima 20+ šuteva a fazon pogodio 5-6 šuteva.
Čini mi se da njegovi saigrači mnogo više igraju za svoju statistiku a Jokić im dodje kao blagoslov jer igra više za druge nego za sebe.
Gledam onog klinca Kuzmu to sebično do kraja samo prangija gadja za 3pts 35% što je slabo ali briga njega. Savet Jokiću da uzima više šuteva.

Mairon Drake

pre 5 godina

Jokic nema ni h od harizme...Umesto da to nadoknadi borbenoscu, da kida, da se namece, on ide u krajnost i letargiju...Nece da sutira.

Zamislite takvog igraca u reprezentaciji? Ja ne mogu da ga zamislim u reprezentaciji. Nece da igra za tim koji mu je obezbedio 7. pokolenje i 150 miliona, a ne da dodje preko leta da igra za dzabe..

J

pre 5 godina

Nadam se da ce posle ovog poraza Malone konacno da shvati da Kreg ne moze u startnu petorku. Gusi igru, apsolutno ga niko ne cuva jer ne predstavlja nikakvu pretnju u napadu, jos kad na to dodas Milsapa dobijes ocajnu igru u napadu. Pa tako Denver koji u proseku daje 110-120 poena ne dodje ni do 90...

Pojedinci nemaju blama

pre 5 godina

Nista mi nije jasno,sta je sa ovim Jokicem,kao da igra minus poena na sebe pa nece da sutira,sto nam nisi javio Jokaro da i mi uzmemo neki dinar

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

.nejasan mi je ovaj Denver,oni mogu da budu i drugi na zapadui da ne uđu u plej off, užasno nekonstantna ekipa, a posebno me nervira marej, nakon utakmice gra je imao 50+ sledeća 15 poena, pa da li si u šuterskoj formi ili nisi

Nenad030

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.
(zvezdoprc, 08. novembar 2018 08:21)

Ubedljivo najgori "sportski" komentar, svaka cast.

punchline

pre 5 godina

Sem uvodnih 3 ili 4 meca kad je rasturao i imao vecu minutazu, nesto se debelo promenilo. Minutaza mu je smanjena i njegov doprison je sve gori i gori. Da li je nesto na relaciji sa trenerom ili je na pocetku samo hteo da opravda one silne milione pa pusti siromasne da se igraju, ko ce ga znati...

Cena 99,9

pre 5 godina

Neko je napisao kako Joker prima dnevno 40K. Možda je juče leglo 39.999 pa gazda rekao:Nidžo tebra sorry,nemam danas sve ... biće sutra.

...............

pre 5 godina

Ja tvrdim za Jokica i ostajem pri tome, kako on ne moze biti nosilac tima. Prvo i najvaznije, on nema snage za 30min meca.
Talentovan je, razume kosarku ali je fizicki limitiran. Spor je, ne moze igrati odbranu ni na nivou amatera.
On je odlican kao asistent, ali samo kada su bekovi raspolozeni i igraju dobro, sto ne moze stalno, pogotovu sto je Murrey jos sirov igrac i nema konstantnost. Denver nije imao druge nego da preplati Jokica, to opet nije neki problem jer je Jokic mlad igrac, a salary cap stalno raste.
Problem je sto Denver nema vodju. Nema igraca da povuce kada treba.
Oni igraju trenutno najbolju timsku kosarku, ta igra donela je rezultat, ali fali im All star igrac, to nemaju. Iako je Jokic to na papiru, po igrama to nije.
Ako ne mozes nikoga da sacuvas u odbrani, ako celu utakmicu kaskas i mlataras rukama u prazno dok te svi pretrcavaju, preskacu, bar na drugoj strani ubaci 20p, to je bar u danasnjoj NBA rutina. Opravdaj delic ugovora.

Jokic je u padu forme, ali i bez njega Denver je vezao skoro 10pobeda, sto je pokazatelj da Jokic nije centralna figura Denvera, vec brza bekovska linija, timska igra. Jokic ima sansu to da iskoristi na svoju vodenicu, postane veliko ime u NBA, iako je poprilicno limitiran igrac.
On u Denveru ima fenomenalne uslove, koje ne bi imao ni u jednom drugom NBA klubu. Sad ostaje samo da se vidi, kakav je u glavi.

krle

pre 5 godina

Jokara fransizni igrac smekerski odigrao, vidi se da ima visok kosarkaski IQ, pustio druge da sutiraju, on malo protrckarao i onda se isfaulirao i otisao pametno na klupu jer sta ce mu sve to kad moze inteligentno i smekerski da gleda sa klupe i lucidno i filigrantski promasi sut za pobedu..stvatno je jokic car, obozavam tog coveka

GazdaJezda

pre 5 godina

Meni ovde miriše na sukob između Jokića i Milsapa, a i nemojte verovati baš u potpunosti Jokićevom dobroćudnom dečačkom izgledu, deluje mi da je i on malo prgav i nezgodan. Tako da i njegovo neigranje za reprezentaciju ima očigledno i njegovog udela, nemojmo se tešiti time da sve svaljujemo na Miška i upravu Denvera.

Marko

pre 5 godina

Ok sad sam vec zabrinut sta se desava s njim. Zadnje 4 utakmice sutira 7/18. Mislio sam nece da se forsira par utakmica, malo da razigra igrace kad vec pobedjuju. Al ne kapiram sta je ovo? Kriza?

BS

pre 5 godina

Jokic je strasno razmazen. Prosto je takva licnost cim nesto nije po njegovom odmah glumata. Tako je meni delovalo. Da sutnes jednom? Ti? Odrasti mali, uozbilji se. A sto se tice repke, ista prica... Ako si musko stisni malo i odigraj par utakmica, ovo prevrtanje guma i setnja po Somboru nije bas ok.

Milan

pre 5 godina

Ne znam o kakvom buntu vi pisete.Decko nije pionir ili kadet da igra iz ljubavi, potpisao je jedan od najvecih ugovora.Treba ga dobro udariti po dzepu.

ja

pre 5 godina

@ (the answer, 08. novembar 2018 08:59)

Izvini, prijatelju, ali pričaš o Milsapu kao da je neki pacer - čovek ima dabo-dabl prosek u karijeri i 4-struki je Ol Star igrač. Jokić mora još mnogo mleka da popije da bi dostigao Milsapa. Ne spori njemu niko talenat - Denver je to prepoznao dajući mu maksimalni ugovor, čime je postao najplaćeniji igrač u rosteru. Ali sada treba to poverenje da opravda svojim igrama, a ne da glumi uvređenog 3-godišnjaka jer ne želi da igra sa igračem od koga može mnogo da nauči i koji je postigao mnogo više u karijeri od njega...

the answer

pre 5 godina

@ja

jeste druze,slazem s tobom da je mnogo vise postigao od Jokica,i da je BIO prejak igrac ,i sad jeste,ali nije za ovaj tim,koji igra brzo, s menjanjem pozicija, Milsap sporo igra, i stojim iza toga da je mnogo bolja varijanta Lajls, bar sto se tice ovog tima.

receneko

pre 5 godina

rece neko gober ga cuva nula poena. sine nije tacno! 7 poena 10 sk 16 as tako da ne pljuj decka dugacka je sezona. osim dejvisa tesko da neko vuce ekipu kao jokic. dve slabe 1 i 2 i vremesni milsap dajte ljudi. to sto nece da igra kp ga pa j ali kida kako igra

Srbin123

pre 5 godina

Samo da nije novi milicic ili pekovic da ga mrze da igra(doduse ovi su i povredjeni bili). Gledao sam otkako je u nba jokaru mnogo puta i uvijek se vidjelo da mu se ne igra da on nema tu strast prema kosarci bez obzira na talent. Misli da je ovo stvar glave jer je dograbio ugovor to je njegovo i sad ga mrzi da igra + mislim da mu pocinju i zamjerati saigraci i trener zbog nezalaganja. Mnogo cudno je gledati denver ovih dana i necu vise ostajati do kasno sigurno zbog toga. A jokic nek jednom izace i kaze sto nrce da igra za repr i zasto se tako ponasa na terenu. Smorilo me vise da ga gledam od sad samo Bogdan i Beli!

receneko

pre 5 godina

rece neko gober ga cuva nula poena. sine nije tacno! 7 poena 10 sk 16 as tako da ne pljuj te decka dugacka je sezona. osim dejvisa tesko da neko vuce ekipu kao jokic

Zoki

pre 5 godina

Dobio 150 miliona i opet mu nešto ne valja, hoće s ovim, neće s onim. Od početka je bio takav, nije mu valjao Nurkić, sada mu ne valja Milsap. U Americi su stvari mnogo jasne, dobio si pare da igraš i da slušaš trenera, a ima neko drugi ko odlučuje da li trener i saigrači valjaju ili ne. Ali on nema tu kulturu i svest. Treba da ga zakucaju na tribine dok mu ne uđe u glavu.

BOSS

pre 5 godina

umirem od smijeha na tekst iz Sportske Net,pisu za Jokica statistiku,a onda dodaju ostatak ekipe ocajan :)
Nesto mi je prikocio u zadnje,al.nadam se da se brzo vraca. Cim pocne ono MVP,all star mec itd desi se pad.

receneko

pre 5 godina

rece neko gober ga cuva nula poena. sine nije tacno! 7 poena 10 sk 16 as tako da ne pljuj te decka dugacka je sezona. osim dejvisa tesko da neko vuce ekipu kao jokic

sryugos

pre 5 godina

Treba videti zašto je to tako. Ili ga u novembru sustigne umor od priprema, ili postoji neki psihološki problem (tipa, da mu je u ovo vreme umro neko blizak kad je bio klinac, pa pada u depresiju)...
(ja, 08. novembar 2018 09:08)

U novembru ga sustigne umor? Od cega prijatelju, pocetak je sezone? Kakav umor od priprema? Pre ce biti da je on zamislio igru tima na jedan nacin a ostali oko njega na drugi. I da tera po svom...

stanko

pre 5 godina

150 milki u dzepu,pa jel srbin ili nije...:))malo je u psihickom padu,ali taj mlad momak zaista predstavlja ozbiljnog igraca,i sa malo poena,oseti se kad je u timu,covek igra centra,al ponasa se kao
plej,sto se tice organizacije,a vi sto gledate statistiku,cekajte nekada tekmu pa ce vam sve biti jasno.

NebaCar

pre 5 godina

Mislim da nazalost Jokic ima neki "problem" u glavi. On vrv nema liderskih sposobnosti, vise voli da bude "good fellow" gde bi da svi budu zadovoljni, al mislim da preteruje. I mislim da ga Maloun previse "mazi". Treba mu vise neko kao Greg Popovic, ili npr Zeljko, Duda, taj temperament, da probudi zver u njemu. EJ 1 šut a primas 100000000 $$$$.

ja

pre 5 godina

Očigledno da u ovo doba godine prolazi kroz neku manju krizu. Ako se sećate, isto je tako bilo i prošle godine - krenuo je dobro, pa onda par nedelja uopšte nije šutirao na koš, pa, kad je to prošlo, krenuo je da niže one ludačke tripl dablove sa 40+ poena.

Treba videti zašto je to tako. Ili ga u novembru sustigne umor od priprema, ili postoji neki psihološki problem (tipa, da mu je u ovo vreme umro neko blizak kad je bio klinac, pa pada u depresiju)...

Goran

pre 5 godina

Sad vec vidimo da je placljivko. Skinuli mu 25k zbog izjave.
Novinar ga je pitao u smislu koju dužinu prostora(duzinu jednog igraca) možete da pokrijete? On je odgovorio: Nisam pe*** ali je duži nego sto očekujete.
I naravno ameri odma 25k po dzepu i on je sad revoltiran.
(Borba, 8. novembar 2018 08:28)

Eto, Srbendo pametni, nauci dobro Engleski ako vec zelis da komentarises i prevodis svima nama sta je ko uradio i zbog cega !

Novinar ga je pitao za rukija Wendell Carter-a iz Cikaga, posle utakmice sa njima, sta misli o rasponu ruku doticnog igraca, a on je u saljivom tonu odgovorio "No Homo, ali je jos veci (raspon) nego sto ocekujete", u pohvalnom stilu za ruki momka, jer je hvalio njegovo telo, pa daje do znanja na pocetku recenice da nije gej.

Stara fora, ljudi znaju o cemu se radi.
Ali posto je covek to izjavio UZIVO, dobio je kaznu.

I kazna veze nema sa tim sto on igra ovako, prosle i pretprosle sezone je imao iste ovakve "ispade" ili ti tihe strajkove, a zbog cega, samo Meloun i ON znaju !

Ovo uvek traje po 3-4 utakmice, i resi se iznutra, tako da ocekujem starog Jokica vec u sledecoj, jer ovo traje vec 3 utakmice unazad.

па то је сјајно!

pre 5 godina

Увек се добро забавим када га стављате испред Дивца. Дивац је имао лоше утакмице али никада није био метиљав. Дивац је одрадио преко 15 сезона. Видећемо овог. Са оваквим ставом, ето га у Сомбору после краја првог уговора.

Steva Signal

pre 5 godina

Potvrda onog sto sam rekao pre neki dan. Gober ga cuva 4 poena, Horford ga cuva 4 poena, Gasol ga cuva 0 poena. Mnogo slabo igra protiv jakih defanzivnih centara.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bicu Slobodan, 8. novembar 2018 08:19)


Prijatelju, ajde pogledaj utakmicu Jokića protiv Marka Gasola od prošle sezone. Ubio ga je Jokić u pojam na svaki mogući način. A sa Jokićem se dešava nešto čudno. Kao da je neki bunt njegov lični u pitanju.

MarkoBg

pre 5 godina

Mozda gresim, ali malo me Jokic podseca (mentalno) na D. Hauarda. Neosporan kvalitet, ali cesto i pojava neke letargije, tihog bunta, sta li vec... Uglavnom za glavnog (150 miliona teskog) igraca, nedopustivo. I Dzordan je daleko od cvecke bio (vredjanje, cak i udaranje saigraca, kocka, zene...), ali si na terenu uvek znao sta da ocekujes, maksimum i nista vise. V
aljda je to ono sto odvaja najvece od velikih...

JPR24

pre 5 godina

Posle prošle utakmice rekoh da ovo nije normalno. Sad je još manje. Ili trener da ga zakuca za klupu da oladi mozgovanje. Ili je pak to neki trenerski eksperiment, sto bi bilo najgluplje viđeno u zadnjih 20 godina, i ne verujem da je to u pitanju, kao kad bi Kerr rekao nekom iz njegove petorke da ne šutira, dobio bi zausku.

Hogar

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.
(zvezdoprc, 08. novembar 2018 08:21)
Prosečan Liverpul?!?Kakav je onda Bešiktaš koji je šesti u Turskoj?!?

Dado

pre 5 godina

Sramota jednom sutnuti! Pocinjem misliti da Jokic ima nekih problema, ne velikih ali ima neki bunt, mrzovoljnost, lijenost, letargiju sta li vec!

Иван

pre 5 godina

Јокић превише филозофира. Америчка кошарка се базира на снази, материји, статистичком учинку. Не можеш ти тамо не шутирати, играти неку алиби кошарку без шутирања, као фол навлачити противнике и додавати другима, а бити респектован код судија. Свирали су му прве три личне ни за шта, то никада не би свирали некој звезди. Али ако хоћеш третман звезде, онда играј као звезда, а не да не погледаш на кош. Шутирај 15-20 пута на мечу, минимум. У реду је било на почетку сезоне пустити друге да се уиграју, али сада су сви су у форми.

BaltazarSerbia100

pre 5 godina

Zali boze talenta koji poseduje.Njega kosarka ne interesuje toliko igra iskljuvivo jer je video da moze da unovci to sto mu je bog dao. Sledecu ce da ubaci 30p jer ce sad da ga izribaju posle oviga ali on zelju za igrom nema.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Potvrda onog sto sam rekao pre neki dan. Gober ga cuva 4 poena, Horford ga cuva 4 poena, Gasol ga cuva 0 poena. Mnogo slabo igra protiv jakih defanzivnih centara.

Sibirac

pre 5 godina

Koliko god volim da gledam Nikolu kada igra, očigledno je da je ponekad mnogo težak čovek, kada utuvi sebi nešto u glavu. Iz istog razloga su verovatno i nastali problemi oko neigranja za reprezentaciju.

U prvih par minuta njegovi saigrači su promašili silne zicere na njegove pasove, mogao je imati mnogo više asistencija. Ali, nije normalno da mu daju toliku platu da bi samo asistirao i stavljao dodatni pritisak na saigrače da moraju da sami iznesu dovoljno poena za pobedu.

mt

pre 5 godina

Pre pocetka sezone je izjavio kako zeli ove godine da bude all-star, samo ne znam kako misli to da postigne sa 6 poena prosecno u posledne tri utakmice, uzimajuci jedva po koji sut i bivajuci cetvrti ili peti strelac ekipe.

samo ja

pre 5 godina

ahaha samo jako i do kraja. 400 000$ leze na racun po svakoj utakmici. zbog njega ce napraviti izuzetak da mozes i da otpustis igraca koji je potpisao max ugovor

JPR24

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.
(zvezdoprc, 08. novembar 2018 08:21)

Ne lupetaj.

Сада је Џемо челично крило наше армије

pre 5 godina

Већ следећи меч ће бити играч са највише шутева у екипи...Сигуран сам да и Мелоуне види да је ова Јокићева екстремна несебичност отишла дођавола.

scholes

pre 5 godina

Ne znam šta mu se dešava u glavi. Amerika je to. Nemam drugog objašnjenja za ovaj fenomen s obzirom da je glavni igrač svoje ekipe. Očekujem da će mu broj uzetih šuteva(da, dobro ste pročitali, uzetih šuteva ne šutnutih lopti, čekam ispravku) u sledećoj utakmici otići u minus.

bbb

pre 5 godina

Nece covek da igra sa Milsapom - jasno kao dan. Tako je bilo i prosle godine: cim se Milsap povredio, ovaj sipa po 30p.

A tvrdoglavi Malone ima ofanzivne masine a hoce da igraju k´o Memfis.

M

pre 5 godina

Jokic me podseca na zenu: Niko me razume sta Ja hocu. Pa sta hoces? Pa ne znam. Posle ce da kukaju i da se pitaju sto ne ide na all star. Evo odgovora!!

Blue Moon 1221

pre 5 godina

Igrac koji ima ugovor na 150 miliona sutne jednom na kos u poslednjim sekundama meca i to za tri poena, ne razumem sta se desava zadnjih par utakmicu uopste ne sutira. Vestbruk uzme toliko suteva za jednu cetvrtinu koliko Jokic u poslednjih pet utakmica.

zvezdoprc

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.

kimiko

pre 5 godina

Ma ajde...Covek odigra jednu ili vise utakmica u nizu i odmah salve kritika. Tako je bilo i sa Noletom slicno. I opet prazne puske, buka, bruka...Srbin ti je to brale, cudo jedno :)

mikloš LIzard

pre 5 godina

kada kaze da zeli da igra za srbiju e tek cu tada da brinem da li jokic daje o poena za 25 min ili 50 .a do tada me uopste ovaj lik ne zanima.

andrak

pre 5 godina

... zvao ga Sale u reprezentaciju... pa sad oće da mu pkoaže kako nije on baš tako dobar, mora još da radi, da trenira, da jača... Neka te Nikola, samo ti njam, najm šunkice, pa ćeš nam ojačati... al' u reprezentaciji nećeš nam igratiiii.... uuuu ta taaaaa... :)

the answer

pre 5 godina

@bbb
bravo, ovo je pravi opis Melouna, trazi da igra kao memfis,a ima napadacku masinu..Lajls,Morisa, ali 30m Mlisapa moraju da se opravdaju minutima,posto poenaima jako tesko.

w

pre 5 godina

Jokic šut iz igre-za 2 0/0,za 3 0/1.Samo 4 poena!Pa Jokara da sam na tvom mestu i da me čuvaju 2 zveri pod obrucevima šutnuo bi preko njih bar 20 puta kao Amer nosilac franšize pa neka bude šut 0/20.Moze mi se glavni sam.
(the show must go on, 08. novembar 2018 08:16)

tri utakmice tako 0/20 i vrti peškire

the show must go on

pre 5 godina

Jokic šut iz igre-za 2 0/0,za 3 0/1.Samo 4 poena!Pa Jokara da sam na tvom mestu i da me čuvaju 2 zveri pod obrucevima šutnuo bi preko njih bar 20 puta kao Amer nosilac franšize pa neka bude šut 0/20.Moze mi se glavni sam.

jorgovan

pre 5 godina

Jeste imao problem sa faulovima, dobio je dva faula bez veze zbog balansiranja sudija, ali decko ima neki problem. Nisam verovao 0 suteva na utakmici, i otvara mu se minut pre kraja sam ko duh na 3 i on baca u stranu Mareju koji masi, takodje otvoren sut. Nezainteresovan nesto, nisu mi cista posla.

Selfi Romeo

pre 5 godina

Inati se covek nesto. Kao da je rekao sebi: "sad namerno necu da sutiram, da vide kako se gubi bez mene i mojih poena".
Ipak se nadam da nije tako. Jer ako jeste, onda pravac kod psihologa.
Iz aviona se vidi da namerno nece da sutira. Pokusavam "nekom nesto" da pokaze, ali na pogresan nacin.

sokicnikola

pre 5 godina

Pocela je da radi depresija zvana "150 miliona evra", vec 5 meca za redom nece da sutira.

Ocekivalo se da ce doci do tog psihickog problema, kad mlada osoba shvati da je dostigla ono sto je zelela, milioni evra i igranje u NBA.

Cak me ne bi cudilo da rano zavrsi karijeru naprimer u 28 godini, do tada ce dobiti jos jedan veliki ugovor.

Nadamo se da nece psihicki podleci, i treba sto pre da se ostavi jurenje tripl-dablova, vec da postigne 25-30 poena.

Mare

pre 5 godina

Ima tu nešto u pozadini, nešto se dešava, nije mogla ovakva situacija tek tako da nastane. I skreno malo i previše glumata za moj ukus i kad ulazi u duele, pa širi ruke ka sudijama itd, sad sve više i više to radi, što je previše-previše je..., a tek u intervjuima, sve se nešto prenemaže i pravi se naivan..

Pantelija

pre 5 godina

Imavtu nesto. Cim jednu utakmicu nije izpunio svoju normu i neko drugi je ozplivao kao prvi suter tu je nastala psiholoska bariera.
Malo small talk sa psihologom, ladnom vodom po glavi i bice bolje.

Ivan NS

pre 5 godina

A jel dodeljuju priznanje ‘Najgori igrač nedelje u zapadnoj konferenciji’, i ‘Najlosiji smisao za humor’? Taman da pokupi oba istovremeno i doda svojoj licnoj kolekciji.

boki

pre 5 godina

3 tekma za redom da joka igra van ritma, ono vece izmedju sa 16 asistencija je takodje bilo lose. sve je krenulo od utakmice sa chicago gde je promasio sut, milsap ubacio za pobedu a joka ni ruke nije podigao. nesto tu smrducka.

Radna Skela

pre 5 godina

Više je nego očigledno da postoji problem na relaciji Nikola - trener/uprava. Nečim je nezadovoljan, a to nije bilo naročitno bitno dok se pobeđivalo. E pa, Nidžo, vreme je - ili se isprsi i reci šta nije u redu ili počni da igraš košarku. Ako već ustajem noću, hoću da te gledam kako se igraš, a ne kako se prenemažeš!

Borba

pre 5 godina

Sad vec vidimo da je placljivko. Skinuli mu 25k zbog izjave. Novinar ga je pitao u smislu koju dužinu prostora(duzinu jednog igraca) možete da pokrijete? On je odgovorio: Nisam pe*** ali je duži nego sto očekujete.
I naravno ameri odma 25k po dzepu i on je sad revoltiran.

maki1982

pre 5 godina

Izgleda da postoji neki problem. I prosle sezone je odjednom poceo sa losim partijama kad je igrao sa Milsapom. I ona utakmica gde je imao 16 asistencija, na silu je vracao saigracima iako je bio sam na sutu. Nebitno ko te cuva ako ne pucas uopste. Nesto se desava. Ne bih rekao da je samopouzdanje posto nije ruki.

the show must go on

pre 5 godina

Jokic šut iz igre-za 2 0/0,za 3 0/1.Samo 4 poena!Pa Jokara da sam na tvom mestu i da me čuvaju 2 zveri pod obrucevima šutnuo bi preko njih bar 20 puta kao Amer nosilac franšize pa neka bude šut 0/20.Moze mi se glavni sam.

Blue Moon 1221

pre 5 godina

Igrac koji ima ugovor na 150 miliona sutne jednom na kos u poslednjim sekundama meca i to za tri poena, ne razumem sta se desava zadnjih par utakmicu uopste ne sutira. Vestbruk uzme toliko suteva za jednu cetvrtinu koliko Jokic u poslednjih pet utakmica.

M

pre 5 godina

Jokic me podseca na zenu: Niko me razume sta Ja hocu. Pa sta hoces? Pa ne znam. Posle ce da kukaju i da se pitaju sto ne ide na all star. Evo odgovora!!

Sibirac

pre 5 godina

Koliko god volim da gledam Nikolu kada igra, očigledno je da je ponekad mnogo težak čovek, kada utuvi sebi nešto u glavu. Iz istog razloga su verovatno i nastali problemi oko neigranja za reprezentaciju.

U prvih par minuta njegovi saigrači su promašili silne zicere na njegove pasove, mogao je imati mnogo više asistencija. Ali, nije normalno da mu daju toliku platu da bi samo asistirao i stavljao dodatni pritisak na saigrače da moraju da sami iznesu dovoljno poena za pobedu.

boki

pre 5 godina

3 tekma za redom da joka igra van ritma, ono vece izmedju sa 16 asistencija je takodje bilo lose. sve je krenulo od utakmice sa chicago gde je promasio sut, milsap ubacio za pobedu a joka ni ruke nije podigao. nesto tu smrducka.

mt

pre 5 godina

Pre pocetka sezone je izjavio kako zeli ove godine da bude all-star, samo ne znam kako misli to da postigne sa 6 poena prosecno u posledne tri utakmice, uzimajuci jedva po koji sut i bivajuci cetvrti ili peti strelac ekipe.

Ivan NS

pre 5 godina

A jel dodeljuju priznanje ‘Najgori igrač nedelje u zapadnoj konferenciji’, i ‘Najlosiji smisao za humor’? Taman da pokupi oba istovremeno i doda svojoj licnoj kolekciji.

Radna Skela

pre 5 godina

Više je nego očigledno da postoji problem na relaciji Nikola - trener/uprava. Nečim je nezadovoljan, a to nije bilo naročitno bitno dok se pobeđivalo. E pa, Nidžo, vreme je - ili se isprsi i reci šta nije u redu ili počni da igraš košarku. Ako već ustajem noću, hoću da te gledam kako se igraš, a ne kako se prenemažeš!

Dado

pre 5 godina

Sramota jednom sutnuti! Pocinjem misliti da Jokic ima nekih problema, ne velikih ali ima neki bunt, mrzovoljnost, lijenost, letargiju sta li vec!

Steva Signal

pre 5 godina

Potvrda onog sto sam rekao pre neki dan. Gober ga cuva 4 poena, Horford ga cuva 4 poena, Gasol ga cuva 0 poena. Mnogo slabo igra protiv jakih defanzivnih centara.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bicu Slobodan, 8. novembar 2018 08:19)


Prijatelju, ajde pogledaj utakmicu Jokića protiv Marka Gasola od prošle sezone. Ubio ga je Jokić u pojam na svaki mogući način. A sa Jokićem se dešava nešto čudno. Kao da je neki bunt njegov lični u pitanju.

Borba

pre 5 godina

Sad vec vidimo da je placljivko. Skinuli mu 25k zbog izjave. Novinar ga je pitao u smislu koju dužinu prostora(duzinu jednog igraca) možete da pokrijete? On je odgovorio: Nisam pe*** ali je duži nego sto očekujete.
I naravno ameri odma 25k po dzepu i on je sad revoltiran.

BaltazarSerbia100

pre 5 godina

Zali boze talenta koji poseduje.Njega kosarka ne interesuje toliko igra iskljuvivo jer je video da moze da unovci to sto mu je bog dao. Sledecu ce da ubaci 30p jer ce sad da ga izribaju posle oviga ali on zelju za igrom nema.

Selfi Romeo

pre 5 godina

Inati se covek nesto. Kao da je rekao sebi: "sad namerno necu da sutiram, da vide kako se gubi bez mene i mojih poena".
Ipak se nadam da nije tako. Jer ako jeste, onda pravac kod psihologa.
Iz aviona se vidi da namerno nece da sutira. Pokusavam "nekom nesto" da pokaze, ali na pogresan nacin.

JPR24

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.
(zvezdoprc, 08. novembar 2018 08:21)

Ne lupetaj.

maki1982

pre 5 godina

Izgleda da postoji neki problem. I prosle sezone je odjednom poceo sa losim partijama kad je igrao sa Milsapom. I ona utakmica gde je imao 16 asistencija, na silu je vracao saigracima iako je bio sam na sutu. Nebitno ko te cuva ako ne pucas uopste. Nesto se desava. Ne bih rekao da je samopouzdanje posto nije ruki.

па то је сјајно!

pre 5 godina

Увек се добро забавим када га стављате испред Дивца. Дивац је имао лоше утакмице али никада није био метиљав. Дивац је одрадио преко 15 сезона. Видећемо овог. Са оваквим ставом, ето га у Сомбору после краја првог уговора.

MarkoBg

pre 5 godina

Mozda gresim, ali malo me Jokic podseca (mentalno) na D. Hauarda. Neosporan kvalitet, ali cesto i pojava neke letargije, tihog bunta, sta li vec... Uglavnom za glavnog (150 miliona teskog) igraca, nedopustivo. I Dzordan je daleko od cvecke bio (vredjanje, cak i udaranje saigraca, kocka, zene...), ali si na terenu uvek znao sta da ocekujes, maksimum i nista vise. V
aljda je to ono sto odvaja najvece od velikih...

ja

pre 5 godina

@ (the answer, 08. novembar 2018 08:59)

Izvini, prijatelju, ali pričaš o Milsapu kao da je neki pacer - čovek ima dabo-dabl prosek u karijeri i 4-struki je Ol Star igrač. Jokić mora još mnogo mleka da popije da bi dostigao Milsapa. Ne spori njemu niko talenat - Denver je to prepoznao dajući mu maksimalni ugovor, čime je postao najplaćeniji igrač u rosteru. Ali sada treba to poverenje da opravda svojim igrama, a ne da glumi uvređenog 3-godišnjaka jer ne želi da igra sa igračem od koga može mnogo da nauči i koji je postigao mnogo više u karijeri od njega...

jorgovan

pre 5 godina

Jeste imao problem sa faulovima, dobio je dva faula bez veze zbog balansiranja sudija, ali decko ima neki problem. Nisam verovao 0 suteva na utakmici, i otvara mu se minut pre kraja sam ko duh na 3 i on baca u stranu Mareju koji masi, takodje otvoren sut. Nezainteresovan nesto, nisu mi cista posla.

Pantelija

pre 5 godina

Imavtu nesto. Cim jednu utakmicu nije izpunio svoju normu i neko drugi je ozplivao kao prvi suter tu je nastala psiholoska bariera.
Malo small talk sa psihologom, ladnom vodom po glavi i bice bolje.

GazdaJezda

pre 5 godina

Meni ovde miriše na sukob između Jokića i Milsapa, a i nemojte verovati baš u potpunosti Jokićevom dobroćudnom dečačkom izgledu, deluje mi da je i on malo prgav i nezgodan. Tako da i njegovo neigranje za reprezentaciju ima očigledno i njegovog udela, nemojmo se tešiti time da sve svaljujemo na Miška i upravu Denvera.

BS

pre 5 godina

Jokic je strasno razmazen. Prosto je takva licnost cim nesto nije po njegovom odmah glumata. Tako je meni delovalo. Da sutnes jednom? Ti? Odrasti mali, uozbilji se. A sto se tice repke, ista prica... Ako si musko stisni malo i odigraj par utakmica, ovo prevrtanje guma i setnja po Somboru nije bas ok.

Иван

pre 5 godina

Јокић превише филозофира. Америчка кошарка се базира на снази, материји, статистичком учинку. Не можеш ти тамо не шутирати, играти неку алиби кошарку без шутирања, као фол навлачити противнике и додавати другима, а бити респектован код судија. Свирали су му прве три личне ни за шта, то никада не би свирали некој звезди. Али ако хоћеш третман звезде, онда играј као звезда, а не да не погледаш на кош. Шутирај 15-20 пута на мечу, минимум. У реду је било на почетку сезоне пустити друге да се уиграју, али сада су сви су у форми.

Milan

pre 5 godina

Ne znam o kakvom buntu vi pisete.Decko nije pionir ili kadet da igra iz ljubavi, potpisao je jedan od najvecih ugovora.Treba ga dobro udariti po dzepu.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Potvrda onog sto sam rekao pre neki dan. Gober ga cuva 4 poena, Horford ga cuva 4 poena, Gasol ga cuva 0 poena. Mnogo slabo igra protiv jakih defanzivnih centara.

JPR24

pre 5 godina

Posle prošle utakmice rekoh da ovo nije normalno. Sad je još manje. Ili trener da ga zakuca za klupu da oladi mozgovanje. Ili je pak to neki trenerski eksperiment, sto bi bilo najgluplje viđeno u zadnjih 20 godina, i ne verujem da je to u pitanju, kao kad bi Kerr rekao nekom iz njegove petorke da ne šutira, dobio bi zausku.

sryugos

pre 5 godina

Treba videti zašto je to tako. Ili ga u novembru sustigne umor od priprema, ili postoji neki psihološki problem (tipa, da mu je u ovo vreme umro neko blizak kad je bio klinac, pa pada u depresiju)...
(ja, 08. novembar 2018 09:08)

U novembru ga sustigne umor? Od cega prijatelju, pocetak je sezone? Kakav umor od priprema? Pre ce biti da je on zamislio igru tima na jedan nacin a ostali oko njega na drugi. I da tera po svom...

Zoki

pre 5 godina

Dobio 150 miliona i opet mu nešto ne valja, hoće s ovim, neće s onim. Od početka je bio takav, nije mu valjao Nurkić, sada mu ne valja Milsap. U Americi su stvari mnogo jasne, dobio si pare da igraš i da slušaš trenera, a ima neko drugi ko odlučuje da li trener i saigrači valjaju ili ne. Ali on nema tu kulturu i svest. Treba da ga zakucaju na tribine dok mu ne uđe u glavu.

Mare

pre 5 godina

Ima tu nešto u pozadini, nešto se dešava, nije mogla ovakva situacija tek tako da nastane. I skreno malo i previše glumata za moj ukus i kad ulazi u duele, pa širi ruke ka sudijama itd, sad sve više i više to radi, što je previše-previše je..., a tek u intervjuima, sve se nešto prenemaže i pravi se naivan..

Destrukcija

pre 5 godina

E ovako, Nikola mora da odraste. Ponasa se povremeno kao dete. Ima ogroman ugovor, prima ogroman novac, samim tim, ili ce da sazri ili ce narusiti sopstvenu karijeru. Prosle godine, cini mi se u isto vreme imao je period od nekolilo utakmica u kojima gotovo da nije ni pokusavao da uputi loptu ka kosu. Nema to veze sa frazom ''nece ga sut'' nego on dokazuje nekom neku svoju poentu. Jos jedan poraz Denvera i sve ce da se srusi na njega, jer momak, ti si igrac koji je papreno placen i nikoga ne zanimaju tvoja osecanja. Drugo, neshvatljivo mi je zasto se nije radovao kada je on promasio a Milsap pogodio za pobedu. Mozda je Nilola zesce sujetan samo se to ne vidi na pravi nacin. Bilo kako bilo, ili ce da odraste ili ce sedeti sve vise na klupi do prvog trejda. Ne bi bio ni prvi ni poslednji igrac koji je zakucan za klupu dok prima veliki novac. Da uzmemo u obzir i to da novac menja ljude, mnogi ne znaju da se izbore sa tim, a Nikola sada ima bas mnogo novca. Nadam se da ce se izboriti sam sa sobom.

NebaCar

pre 5 godina

Mislim da nazalost Jokic ima neki "problem" u glavi. On vrv nema liderskih sposobnosti, vise voli da bude "good fellow" gde bi da svi budu zadovoljni, al mislim da preteruje. I mislim da ga Maloun previse "mazi". Treba mu vise neko kao Greg Popovic, ili npr Zeljko, Duda, taj temperament, da probudi zver u njemu. EJ 1 šut a primas 100000000 $$$$.

Nenad030

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.
(zvezdoprc, 08. novembar 2018 08:21)

Ubedljivo najgori "sportski" komentar, svaka cast.

w

pre 5 godina

Jokic šut iz igre-za 2 0/0,za 3 0/1.Samo 4 poena!Pa Jokara da sam na tvom mestu i da me čuvaju 2 zveri pod obrucevima šutnuo bi preko njih bar 20 puta kao Amer nosilac franšize pa neka bude šut 0/20.Moze mi se glavni sam.
(the show must go on, 08. novembar 2018 08:16)

tri utakmice tako 0/20 i vrti peškire

Hogar

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.
(zvezdoprc, 08. novembar 2018 08:21)
Prosečan Liverpul?!?Kakav je onda Bešiktaš koji je šesti u Turskoj?!?

Goran

pre 5 godina

Sad vec vidimo da je placljivko. Skinuli mu 25k zbog izjave.
Novinar ga je pitao u smislu koju dužinu prostora(duzinu jednog igraca) možete da pokrijete? On je odgovorio: Nisam pe*** ali je duži nego sto očekujete.
I naravno ameri odma 25k po dzepu i on je sad revoltiran.
(Borba, 8. novembar 2018 08:28)

Eto, Srbendo pametni, nauci dobro Engleski ako vec zelis da komentarises i prevodis svima nama sta je ko uradio i zbog cega !

Novinar ga je pitao za rukija Wendell Carter-a iz Cikaga, posle utakmice sa njima, sta misli o rasponu ruku doticnog igraca, a on je u saljivom tonu odgovorio "No Homo, ali je jos veci (raspon) nego sto ocekujete", u pohvalnom stilu za ruki momka, jer je hvalio njegovo telo, pa daje do znanja na pocetku recenice da nije gej.

Stara fora, ljudi znaju o cemu se radi.
Ali posto je covek to izjavio UZIVO, dobio je kaznu.

I kazna veze nema sa tim sto on igra ovako, prosle i pretprosle sezone je imao iste ovakve "ispade" ili ti tihe strajkove, a zbog cega, samo Meloun i ON znaju !

Ovo uvek traje po 3-4 utakmice, i resi se iznutra, tako da ocekujem starog Jokica vec u sledecoj, jer ovo traje vec 3 utakmice unazad.

Boske

pre 5 godina

Jokara, klasicna Srbenda, nikad ne znas koji inat ce mu se zakucati u glavu. Nadam se da ce pobijediti te demone i opet nas obradovati odlicnim partijama. I u Denveru i u reprezentaciji.

bbb

pre 5 godina

Nece covek da igra sa Milsapom - jasno kao dan. Tako je bilo i prosle godine: cim se Milsap povredio, ovaj sipa po 30p.

A tvrdoglavi Malone ima ofanzivne masine a hoce da igraju k´o Memfis.

...............

pre 5 godina

Ja tvrdim za Jokica i ostajem pri tome, kako on ne moze biti nosilac tima. Prvo i najvaznije, on nema snage za 30min meca.
Talentovan je, razume kosarku ali je fizicki limitiran. Spor je, ne moze igrati odbranu ni na nivou amatera.
On je odlican kao asistent, ali samo kada su bekovi raspolozeni i igraju dobro, sto ne moze stalno, pogotovu sto je Murrey jos sirov igrac i nema konstantnost. Denver nije imao druge nego da preplati Jokica, to opet nije neki problem jer je Jokic mlad igrac, a salary cap stalno raste.
Problem je sto Denver nema vodju. Nema igraca da povuce kada treba.
Oni igraju trenutno najbolju timsku kosarku, ta igra donela je rezultat, ali fali im All star igrac, to nemaju. Iako je Jokic to na papiru, po igrama to nije.
Ako ne mozes nikoga da sacuvas u odbrani, ako celu utakmicu kaskas i mlataras rukama u prazno dok te svi pretrcavaju, preskacu, bar na drugoj strani ubaci 20p, to je bar u danasnjoj NBA rutina. Opravdaj delic ugovora.

Jokic je u padu forme, ali i bez njega Denver je vezao skoro 10pobeda, sto je pokazatelj da Jokic nije centralna figura Denvera, vec brza bekovska linija, timska igra. Jokic ima sansu to da iskoristi na svoju vodenicu, postane veliko ime u NBA, iako je poprilicno limitiran igrac.
On u Denveru ima fenomenalne uslove, koje ne bi imao ni u jednom drugom NBA klubu. Sad ostaje samo da se vidi, kakav je u glavi.

sasa the red baron

pre 5 godina

THE JOKE:

Jokic je 100% u svadji sa trenerom, i sigurno mu se ne svidja ovaj nacin igre NUggetsa...Trener se kocka, iz nekog razloga trazi od njega da ovaj igra play-a, i ako je ovaj centar...
Ne imati ni jedan sut je jasna poruka treneru..

Pojedinci nemaju blama

pre 5 godina

Nista mi nije jasno,sta je sa ovim Jokicem,kao da igra minus poena na sebe pa nece da sutira,sto nam nisi javio Jokaro da i mi uzmemo neki dinar

krle

pre 5 godina

Jokara fransizni igrac smekerski odigrao, vidi se da ima visok kosarkaski IQ, pustio druge da sutiraju, on malo protrckarao i onda se isfaulirao i otisao pametno na klupu jer sta ce mu sve to kad moze inteligentno i smekerski da gleda sa klupe i lucidno i filigrantski promasi sut za pobedu..stvatno je jokic car, obozavam tog coveka

scholes

pre 5 godina

Ne znam šta mu se dešava u glavi. Amerika je to. Nemam drugog objašnjenja za ovaj fenomen s obzirom da je glavni igrač svoje ekipe. Očekujem da će mu broj uzetih šuteva(da, dobro ste pročitali, uzetih šuteva ne šutnutih lopti, čekam ispravku) u sledećoj utakmici otići u minus.

sokicnikola

pre 5 godina

Pocela je da radi depresija zvana "150 miliona evra", vec 5 meca za redom nece da sutira.

Ocekivalo se da ce doci do tog psihickog problema, kad mlada osoba shvati da je dostigla ono sto je zelela, milioni evra i igranje u NBA.

Cak me ne bi cudilo da rano zavrsi karijeru naprimer u 28 godini, do tada ce dobiti jos jedan veliki ugovor.

Nadamo se da nece psihicki podleci, i treba sto pre da se ostavi jurenje tripl-dablova, vec da postigne 25-30 poena.

bskfan

pre 5 godina

Opet komentarisu oni koji nisu gledali utakmicu niti znaju sta je pravi razlog zasto Jokic ne sutira. Kao i prethodne dve godine, opet je krivac Malone jer je pre svega slab trener a pored toga i neverovatno tvrdoglav. Jos od druge utakmice kada se povredio Barton, Malone igra sa Kregom u startnoj postavi, iako je svima koji prate Denver jasno da to ne moze da funkcionise. Denver je u poslednje vreme pobedjivao uprkos lose igre startera a ne zbog startera. Ako pogledate statistiku, od 11 igraca koji su u rotaciji, 10 igraca je u plusu, samo je Kreg u minusu, a Malone ga uporno forsira. Od Utakmice sa Lejkresima sve je bilo jasno, protivnicke ekipe uopste ne cuvaju ni Milsapa ni Krega, sto znaci da se prakticno igra 3 na prema 5. Reket je uvek pun igraca sto znaci da nema lakih koseva.

Jokic svojim nesutiranjem hoce da posalje poruku Maloneu da promeni startnu petorku i da odustane od nacrtanih napada ali kako je Malone tvrdoglav i sujeveran (ne zeli da menja tim koji dobija) onda Jokic nema drugi izbor nego da napravi nesto drasticno, kao sto je ovo nesutiranje. Taj poslednji napad i sut za tri nije bio Jokicev izbor vec opet nacrtana akcija (zamislite samo igrac ne sutne na kos nijednom u toku utakmice a trener ga odabere za poslednji sut).

Jokic ima neverovatan osecaj za igru ali ima jedan problem, potpuno izbegavanje sukoba. On ne moze da izadje pred Malonea i da mu kaze sta ne valja, nego ide okolnim putem. Ni posle 3 godine Malone to nije shvatio.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Tragikomicni su hejterski komentari oko Jokica. A sto je najsmesnije vecina tih likova nije ni gledala utakmicu. Cinjenica je da je Jokic jos nezreo, da je veliki emotivac, da se nesto duri, ali ko je gledao zadnje 2 utakmice mogao je videti da su mu sudije nakacile pola totalno glupih faulova i sasekle ga na manju minutazu. Sudija jutros i proslu utakmicu bukvalno za pipkanje svira Jokicu masu faulova u napadu i odbrani. Ode klinac u NBA, za par godina postane top 15 igraca lige, sad sa ovakvom igrom naravno nije, ali generalno do pre par utakmica je bio, postavi neke sulude rekorde, isporuci 17 TD ekipama poput Ratnika, San Antonija itd, vec ga vecina kosarkaskog sveta smatra za centra sa najboljom vizijom i pasem ikada, a onda vidis tonu hejtera koji ga svakodnevno pljuju sto nije igrao jedno takmicenje od 2 moguca, iako isti ti hejteri nemaju pojma da je Divac 5 velikih takmicenja propustio od 9 mogucih. Danilovic je licemer, zasto ne nabroji koliko su velikih takmicenja propustili Stojakovic I Divac, ne razumem uopste tu hajku na tako mladog igraca i toliko talentovanog, zalosna je ova Srbija kad se lece frustracije na tom jako talentovanom i dobrocidnom mladicu. I ovi sto pisu kako je Jokic prgav i ovakav i onakav da samo izgleda dobrocudno, ajde ne blamirajte se svako sa 2 grama socijalne inteligencije vidi koliko je to benigno i emotivno nesebicno stvorenje

Сада је Џемо челично крило наше армије

pre 5 godina

Већ следећи меч ће бити играч са највише шутева у екипи...Сигуран сам да и Мелоуне види да је ова Јокићева екстремна несебичност отишла дођавола.

Mairon Drake

pre 5 godina

Jokic nema ni h od harizme...Umesto da to nadoknadi borbenoscu, da kida, da se namece, on ide u krajnost i letargiju...Nece da sutira.

Zamislite takvog igraca u reprezentaciji? Ja ne mogu da ga zamislim u reprezentaciji. Nece da igra za tim koji mu je obezbedio 7. pokolenje i 150 miliona, a ne da dodje preko leta da igra za dzabe..

samo ja

pre 5 godina

ahaha samo jako i do kraja. 400 000$ leze na racun po svakoj utakmici. zbog njega ce napraviti izuzetak da mozes i da otpustis igraca koji je potpisao max ugovor

andrak

pre 5 godina

... zvao ga Sale u reprezentaciju... pa sad oće da mu pkoaže kako nije on baš tako dobar, mora još da radi, da trenira, da jača... Neka te Nikola, samo ti njam, najm šunkice, pa ćeš nam ojačati... al' u reprezentaciji nećeš nam igratiiii.... uuuu ta taaaaa... :)

Dragan Feliks

pre 5 godina

Jokara je to. Nedefinisan i van šablona u svakom pogledu. On zna o čemu se radi i nadam se da će brzo prevazići te probleme. Podrška i cepaj mali, ima u tebi vatre.

Srbin123

pre 5 godina

Samo da nije novi milicic ili pekovic da ga mrze da igra(doduse ovi su i povredjeni bili). Gledao sam otkako je u nba jokaru mnogo puta i uvijek se vidjelo da mu se ne igra da on nema tu strast prema kosarci bez obzira na talent. Misli da je ovo stvar glave jer je dograbio ugovor to je njegovo i sad ga mrzi da igra + mislim da mu pocinju i zamjerati saigraci i trener zbog nezalaganja. Mnogo cudno je gledati denver ovih dana i necu vise ostajati do kasno sigurno zbog toga. A jokic nek jednom izace i kaze sto nrce da igra za repr i zasto se tako ponasa na terenu. Smorilo me vise da ga gledam od sad samo Bogdan i Beli!

Marko

pre 5 godina

Ok sad sam vec zabrinut sta se desava s njim. Zadnje 4 utakmice sutira 7/18. Mislio sam nece da se forsira par utakmica, malo da razigra igrace kad vec pobedjuju. Al ne kapiram sta je ovo? Kriza?

mikloš LIzard

pre 5 godina

kada kaze da zeli da igra za srbiju e tek cu tada da brinem da li jokic daje o poena za 25 min ili 50 .a do tada me uopste ovaj lik ne zanima.

J

pre 5 godina

Nadam se da ce posle ovog poraza Malone konacno da shvati da Kreg ne moze u startnu petorku. Gusi igru, apsolutno ga niko ne cuva jer ne predstavlja nikakvu pretnju u napadu, jos kad na to dodas Milsapa dobijes ocajnu igru u napadu. Pa tako Denver koji u proseku daje 110-120 poena ne dodje ni do 90...

mare

pre 5 godina

Dečko treba da bude više sebičniji mnogo on igra za druge. On je pre svega nosilac franšize i treba više da šutira ili da zida na postu, a. Džamal Mari, Haris i ekipa ..neka mu daju 40% svoje plate jer da nema njega oni ne bi bili to što jesu. Par puta Džoni sam na šutu ali asistira? A Mari dečko privatnik uzima 20+ šuteva a fazon pogodio 5-6 šuteva.
Čini mi se da njegovi saigrači mnogo više igraju za svoju statistiku a Jokić im dodje kao blagoslov jer igra više za druge nego za sebe.
Gledam onog klinca Kuzmu to sebično do kraja samo prangija gadja za 3pts 35% što je slabo ali briga njega. Savet Jokiću da uzima više šuteva.

zvezdoprc

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.

punchline

pre 5 godina

Sem uvodnih 3 ili 4 meca kad je rasturao i imao vecu minutazu, nesto se debelo promenilo. Minutaza mu je smanjena i njegov doprison je sve gori i gori. Da li je nesto na relaciji sa trenerom ili je na pocetku samo hteo da opravda one silne milione pa pusti siromasne da se igraju, ko ce ga znati...

Cena 99,9

pre 5 godina

Neko je napisao kako Joker prima dnevno 40K. Možda je juče leglo 39.999 pa gazda rekao:Nidžo tebra sorry,nemam danas sve ... biće sutra.

kejt winslet

pre 5 godina

Jokara nastavlja sa odvratnim partijama. Korektno bi bilo da sledecu utakmicu ne sutne ni jednom. A onu posle tamo , da udje sa klupe. Sjajan.

Voja

pre 5 godina

Jasno kao dan, odigrao covek na sebe - poene, znate li vi koliko je 150 000 000 puta 1,85 i to tri puta :) Idemo Nikola sad uplacuj na + ista je kvota a niko ne troluje po internetu ;)

Milan

pre 5 godina

@bskfan Sve sto si napisao bi potpisao. Dodao bi za Mareja da je takodje glavna meta pnr-a, da je apsolutno uzasan u odbrani na lopti i od lopte, tj na strani pomoci. To je jos jedan od razloga zasto se o Jokicevoj odbrani toliko lose govori.

(baron, 8. novembar 2018 13:00)

Sada nameces poredjene Divac vs Jokic. Pre ere kingsa, mogao si Divca da vidis uzivo par puta godisnje, nije bilo prenosa toliko. Highlights si imao kad odigra fino, samo iz faze napada u dnevniku ili na Bk i tako nesto. Covek nije umeo ni taxijem da isprati bekove posle pika. Igrao je ispod obruca, imao uzasno spore noge i nije bio nikakav rim protector. Bio je krupan i u toj eri su svi imali teske centre, pa je duel vise bio s njima nego sa bekovima brzim kao danas. Posterizovali su ga svi iz lige, ima pregrst klipova gde ga bekovi prave smesnim. Bio je nesiguran u zavrsnici, zivci ili sta vec, pusio je cigarete na poluvremenu. Dok Jokic sa 21 godinom stavi 2 penala u zavrsnici hrvatima, Divac masi 2 bacanja vs argentine sa 33+ godina i samo bog zna zasto skonokini nije dobio 2 penala. Da ne idem sada do meca sa sovjetima kada nas je ukanalio za 60 sekundi. Volis Divca i pristrasan si, to je ok, al budi malo objektivniji za Nikolu. Jokic nije gotov proizvod, labilan je psihicki i mozda nikad ne sredi tu glavu. Al surovi talenat jeste i to ogrooooman. Nebo mu je granica, ali razlika izmedju Milicica i Garneta je jako mala i to samo u glavi, al ti vidi ko je sta postigao u karijeri.

па то је сјајно!

pre 5 godina

Više je nego očigledno da postoji problem na relaciji Nikola - trener/uprava. Nečim je nezadovoljan, a to nije bilo naročitno bitno dok se pobeđivalo. E pa, Nidžo, vreme je - ili se isprsi i reci šta nije u redu ili počni da igraš košarku. Ako već ustajem noću, hoću da te gledam kako se igraš, a ne kako se prenemažeš!
(Radna Skela, 08. novembar 2018 08:26)

Пре пар дана после Даниловићеве изјаве, овде се могло прочитати како је Сале Ђ. овакав и онакав, Даниловић такође, како немају комуникацију са Јокићем. Сада читам ово...
А шта је Јокић? Принцеза на зрну грашка? Нико да искомуницира са њим јер је тако посебан. Даш детету силне паре и добијеш Јокића.
И још нешто. Често се као пример узима Дивац и неки његови изостанци из репрезентације. Дивац се одазивао 10 год без прекида, па тек тада пропустио пар акција, па наставио поново. Једноставно, неупоредиви су. Дај Боже да овај икада премаши Дивца у било чему.

the answer

pre 5 godina

@bbb
bravo, ovo je pravi opis Melouna, trazi da igra kao memfis,a ima napadacku masinu..Lajls,Morisa, ali 30m Mlisapa moraju da se opravdaju minutima,posto poenaima jako tesko.

bskfan

pre 5 godina

@Milan

I ta prica o Jokici kao slabom defanzivcu ne pije vodu. Jokic ima samo jedan problem u odbrani, skocnost (slab bloker) ali sve ostalo mu je dobro. I ti blokovi su preuvelicana stvar jer i najbolji blokeri imaju svega 2-3 bloka po utamici, sto svakako ne moze presudno da utice na rezultat. Defanzivni problem Denvera je opet na mestu pleja jer su svi igraci na tom mestu bili spori (Nelson, Mudije, Marej, Barton) dok vidimo da je mali Moris opet bolji od svih njih i to se vidi iz statistike.

Za Krega se smatra da je defanzivac medjutim statistika pokazuje nesto drugo, da Denver sa Kregom u igri prima 107.8 koseva, a kada Krega nema 95.9 koseva. Kregov net rejting je isto tako los, sa njim u igri Denver je u minusu (-1.3) a bez njega u plusu (+12.5). Sta tu ima nejasno? Situacija je jasn da jasnija ne moze biti, starteri su stavljeni u poziciju da budu u minusu zbog trenerove sujete i nesposobnosti da promeni ono sto je svima bilo jasno jos od prvog dana, da Milsap i Kreg, zajedno, ne mogu biti u starnoj postavi. Interesantna je statistka da je cak i ta ista postava Haris-Milsap-Kreg-Jokic u plusu ako igra sa Morisom ali je negativna sa Marejom.

Ove godine svi igraci slabije sutiraju nego prosle godine, pa tako trojke Marej sutira 30% (umesto 38%), Haris 29% (umesto 39%), Lyles 20% (umesto 38%), Craig 14% (umesto 29%)...kako je to moguce? Kako to da odjednom svi igraci zaborave da sutiraju? Naravno, nije problem u igracima, vec u sistemu, tj. treneru.

Milan

pre 5 godina

A vidi ga ovaj Baron, ne svidjaju se njemu odredjeni tipovi igraca pa kao daje objektivnu analizu. Na sve to kaze covek "Takvih talenata kao Jokic kod nas ima mnogo" hahahaha. Oces da mi kazes da na svakom cosku imas igrace od 210 sa rasponom ruku od 221 koji imaju meku ruku kao puter, dobar rad nogu, nisu nepokretni i dovoljno stameni da grade kos dobro i imaju pregled igre dobar? Takvih kod nas ima mnogo? Hahahahah. Decko je prototip modernog centra, biser, daje drugu dimenziju timu u kome igra. Odbrana mu nije vrhunska, al imas lepo na yt clip od bballbreakdown gde su direktno uporedjeni u odbrani Embiid i Jokic. Iznenadices se. Svakako ima mesta za napredak, al mnogo se za tu odbranu hvatate, valjda se klasicni hejteri pa mora za nesto. Al i pored svega ovoga, decko jos nije gotov proizvod. Treba raditi sa njim. Mlad je i ocigledno nezreo, detinjast je i tu mora da se radi.

Genijalac

pre 5 godina

Pa nebi se složio da je malone 'stvorio' jokica. On mu jeste dao šansu, ali prvenstveno sto je tada nurkic bio povredjen pa je igrao lovernj i tada je jokic dobijao tih nekih 15-20minuta i sam se je pokazao i uzeo tu priliku koja mu se pruzila. Malone nije imao nikakve veze sa njihovom igrom u napadu vec trener za napad koji je posle jokiceve druge sezone otišao u pelicanse. Malone je prvenstveno 'defanzivni' 'strucnjak' a denver su bili najlošiji u odbrani od svih u nba A drugi najjači napad odma warrirosa. Kad je ovaj otišao u pelicanse pelicanse su prošle sezoni imali najbolji napad dok je denver spao. Znaci nema malone veze sa vezom. Precenjujes ga.

BOSS

pre 5 godina

umirem od smijeha na tekst iz Sportske Net,pisu za Jokica statistiku,a onda dodaju ostatak ekipe ocajan :)
Nesto mi je prikocio u zadnje,al.nadam se da se brzo vraca. Cim pocne ono MVP,all star mec itd desi se pad.

CarloNS

pre 5 godina

@(............., 8. novembar 2018 14:12)

Jokića je otkrio Finč, a ne Meloun. Finč gaji napadački stil. Da se Meloun pitao iz Denvera bi leteo Jokić, a ostao Nurkić. Na kraju je Finč otišao u Pelikanse.

www.com

pre 5 godina

150 miliona je jace od Melouna. Mora da popusti ili se Denveru lose pise. Nocas, ocajna igra tima. Onaj Lajls, sutira 3PUTA za redom za 3 i promasuje? Ovoliko koseva koliko je dao Denver postize i moj Partizan. Jedan poenter, nocas Harris, nije dovoljan da se dobijaju utakmice. Bez Jokicevih koseva, nema nista. Kraj.Meloun je los trener. Ako nije do sada prepoznao kako Denver treba da igra i ko je najvazniji igrac, ko sta treba da radi, koja je prva petorka onda je on los trener. Jokic NIJE plej, Denver NEMA normalnog pleja. Ali da primis loptu i odmah je kao oprljen prosledis drugom sto Jokic radi cetvrtu utakmicu, Meloun treba da se zamisli...

bskfan

pre 5 godina

Jos je mali uzorak ali se iz statistike jasno vidi sta je problem Denvera, a to je isto ono sto je bilo i u prethodne 3 godine. Denver nema plejmejkera. Za razliku od nekih ovde, mija mislim da je Jokic zaista plej, ali je problem sto najveci deo utakmice Malone ne igra preko Jokica nego preko Mareja, a Marej jednostavno nikada ne moze biti plej jer je spor, slabo vodi loptu i nema pregled igre. Marej je sjajan igrac, prirodni suter, ali jednostavno nije plej.

Jokic jeste plej, on razigrava ostale igrace, ali je potrebno imati i nekoga ko ce njega da razigra, a Marej to ne moze. Prvo su se mucili sa Mudijeom dve godine dok najzad nisu shvatili da je to uzaludan posao. Nimalo nije slucajno sto je Jokic najbolje igrao sa starim Nelsonom. Jokic moze da igra i sa Marejom, ali samo pod uslovom da napadi idu preko Jokica a ne preko Mareja; sto prakticno znaci da se igra sa dva beka sutera.

Dovoljno je pogledati statistiku petorki i videti da su najbolje petorke uvek sa Morisom, a ne Marejom. Dakle, Marej je toliko los kao plej da ga bije cak i jedan Moris kojemu je ovo prakticno prva sezona u NBA. Situacija je tako drasticna da imamo situaciju da Marej na utakmici da 48 koseva a da na kraju utakmice bude -4. Uloga pleja je pre svega da razigrava druge igrace, pa tek onda da postize koseve, a Marej to ne moze.

Malone tu nema neki izbor, ili ce igrati preko Jokica ili ce opet izvisiti za plejof. Mada, mozda ga eventualno izvuku Thomas i Barton kada se vrate.

zemunski kej

pre 5 godina

Gledam ih redovno, Ove poslednje 4 podaju u igri, Kao da su se prerano izduvali, Nema vise ni neko da iskoci a ni tim nema energije, Uporedio bih ih sa Zvezdom u kosarci ,fantasticno poceli pa stali,Kazu da je to normalno ,mada mi je to neubedljivo,Memfis je ekipa koja retko koga moze da pobedi i skupo moze da ih kosta ovaj poraz, Jokica volim ali on ima neke psihicke nedostatke, Ne mislim da je bolestan vec da ima neki anti protivan stav koji je sinoc nervirao sudije i davali su mu bez veze licne greske,

ja

pre 5 godina

Očigledno da u ovo doba godine prolazi kroz neku manju krizu. Ako se sećate, isto je tako bilo i prošle godine - krenuo je dobro, pa onda par nedelja uopšte nije šutirao na koš, pa, kad je to prošlo, krenuo je da niže one ludačke tripl dablove sa 40+ poena.

Treba videti zašto je to tako. Ili ga u novembru sustigne umor od priprema, ili postoji neki psihološki problem (tipa, da mu je u ovo vreme umro neko blizak kad je bio klinac, pa pada u depresiju)...

baron

pre 5 godina

Lepo ga je gospodin Goran Baron basketas, ako sam dobro zapamtio ime, analizirao jos pre pocetka sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NbgDeki, 8. novembar 2018 10:43)

Da, dobro si zapamtio ime.

Za Jokica znam da sam u pravu.
Znam jer pratim kosarku 25god, igram basket 20god i video sam gomilu takvih igraca.
Za Fulca sam rekao da ce biti promasaj, ne zbog talenta, vec zbog mentaliteta. U Tatumu sam prepoznao novog superstara, sto mozda nije bilo tesko, ali, hocu reci, nisam neki klinac koji se lozi na medijske pompe.
Svi nasi kosarkasi u NBA su po kvalitetu klasu ispod Divca, Danilovica, Djordjevica, Bodiroge. Za razliku od nasih legendi, ovi danas nisu bili nikada glavni igraci svojih klubova, bili su medju boljima, ali nikada najbolji. To cak nije ni Jokic.

Jokic mi se kao igrac nikada nije svidjao. Ne volim igrace koji igraju na jednoj strani terena. Retko ko je realan u vezi Jokica i kaze koliko Denver u odbrani pati zbog njega. Stalno su to kritike na racun trenera, koji ga je stvorio, dao mu sansu, forsirao ga i prepoznao talenat.
Tu su kritike na racun Milsapa, koji je u godinama, igra lose, ali koji je u karijeri postigao mnogo vise od Jokica. Bar je igrao play-off i bio vazan sraf Jute i Atlante.
Jokic je talenat kakvih kod nas ima mnogo. Za razliku od drugih imao je nevidjenu srecu. Sad ostaje da se vidi koliko je pametan, jer je dobio sve na tacnu.

Lignjoslav

pre 5 godina

al smaraju ovi koji pričaju da je Jokić van forme i da zato igra očajno. Pa nije on dao 4 poena jer ga je M. Gasol dobro čuvao (videlo se prosle godine da Jokić razbije Gasola kad god hoće), vec što nece da šutira (da on uzme 10 šuteva i da 4 poena, e to je očajna forma). Do juče sam mislio da je to neki dogovor sa saigračima i Melounom, ali posle ovih javnih kritika saigrača, izgleda da je ovo samo njegova odluka. Sa Milsapom je imao na početku problema i izražavao tihi bunt, ali se to rešili pa su igrali sasvim solidno posle zajedno. Šta je uzrok ovome, zna Meloun i Jokić. Oni pobeđuju i on je imao po 10+ asistencija što znači da je sve zadrzao sem naravno šuta koji ne želi da uputi iz njemu znanih rszloga. (kakav Gober, ovo ono, kad Je jokić napadački toliko talentovan da daje koš iz bilo koje pozicije)
Druga stvar je Jokićeva defanziva koja je i dalje ispod proseka pogotovo za Nba standarde, ali je dosta napredovala ove sezone. I naravno nije bilo ljutnje prve 3 , dok nisu pukli prvu utakmicu (a toliko traje ovo njegovo čudno ponašanje) , sad su osuli paljbu sa pravom, jer da hoce, svaku moze dati preko 20 poena bez obzira ko ga čuva.
A ovsj lik što lupi da mu je smetao Nurkić, pa čoveče bilo je obrnuto. Igraju istu poziciju, i Jokic ga je istisnuo iz prve 5orke jer se pokazalo da je bolji igrač (Denver je bio očajna ekipa sa Nurkićem kso prvim centrom), i Nurkić se sam durio i otisao realno kao višak. To što se Nurkić napali samo protiv Jokića i razbije ga u direktnom duelu ne znači da on bolji igrač, jer Nurkića posle nema nigde, a Jokić i dalje puni. a i to razbijanje Jokića je tipa Nurkić 25 poena, Jokić 19 i Nurkić ga kao daleko snažniji igrač bukvalno ugurava u koš

the answer

pre 5 godina

@ja

jeste druze,slazem s tobom da je mnogo vise postigao od Jokica,i da je BIO prejak igrac ,i sad jeste,ali nije za ovaj tim,koji igra brzo, s menjanjem pozicija, Milsap sporo igra, i stojim iza toga da je mnogo bolja varijanta Lajls, bar sto se tice ovog tima.

baron

pre 5 godina

(Milan, 8. novembar 2018 12:05)

Zar se svi ne hvataju za necije subjektivne analize kao objektivne.
Ako neki trener, bivsa NBA zvezda izjave nesto, odmah se to uzima u odbranu doticnog ako nije kritika. Ja nisam trener, ali to ne znaci da se razumem manje od njih u kosarku. Igrao sam basket, iako nikada nisam kosarku trenirao, pravio smesnim pola kosarkaskog kampa 1-1, momke koji su trenirali preko 10god, mladje trenere koji se kao razumeju u kosarku.
Ne hvalim se, kazem samo kako je kosarka igra, ne treba ti udzbenik da je razumes. To sto su od nje napravili biznis, to je drugo.

Sto se Embida tice i njegove odbrane, mogu reci da je upravo ona razlog zasto Phila ne moze da parira Torontu i Bostonu. Embid i Simmons koji imaju fantasticne atletske sposobnosti uopste ne igraju odbranu, Simmons pogotovu. Embid ne zna ni da se postavi. To je tragikomedija. Ali to ne opravdava Jokica, vec je pokazatelj kako trenutno u NBA nema pismenog centra da igra na obe strane terena podjednako dobro.
Divac je bio odlican na obe strane terena, nije bio klasa Robinsona i Olajuwona, ali se mogao nositi sa njima.
Jokicu je najveci kosarkaski protivnik Nurkic.
To ipak govori o kvalitetu danasnje NBA, koja je postala liga run-gun kosarke, gde su centri prakticno nevazni.
Danas bi i Nenad Krstic bio glavni igrac Bruklina.

kimiko

pre 5 godina

Ma ajde...Covek odigra jednu ili vise utakmica u nizu i odmah salve kritika. Tako je bilo i sa Noletom slicno. I opet prazne puske, buka, bruka...Srbin ti je to brale, cudo jedno :)

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

.nejasan mi je ovaj Denver,oni mogu da budu i drugi na zapadui da ne uđu u plej off, užasno nekonstantna ekipa, a posebno me nervira marej, nakon utakmice gra je imao 50+ sledeća 15 poena, pa da li si u šuterskoj formi ili nisi

stanko

pre 5 godina

150 milki u dzepu,pa jel srbin ili nije...:))malo je u psihickom padu,ali taj mlad momak zaista predstavlja ozbiljnog igraca,i sa malo poena,oseti se kad je u timu,covek igra centra,al ponasa se kao
plej,sto se tice organizacije,a vi sto gledate statistiku,cekajte nekada tekmu pa ce vam sve biti jasno.

Genijalac

pre 5 godina

Vidim dosta piše neki sukob sa milsapom. Jel neko nesto zna korektno ili samo nagadjate? I ja sam primetio prvenstveno da njemu milsap neće da doda loptu. Primetio sam takodje da mu 2-3 od 10 puta dodaju loptu na mismatch'u. Moguće da ga to sve nervira i uinati se i neće iz inata da sutira, u fazonu kad nećete da mi dodate neću ni šutirati. I ja samo nagadjam. Ali marej se ispucava i igra za sopstvenu statistiku, isto i harris i to mi se ne svidja. Jokic ako ovako nastavi sledeći ugovor će mu biti manji od marjanovicevog.

Milan

pre 5 godina

(bskfan, 08. novembar 2018 15:00)

Meni je on isto sasvim solidan defanzivno, ja skacem na vecite kriticare koji kao papagaji ponavljaju isto. Koliko poena njegov igrac da kad Jokic preuzme beka, a njegov saigrac (citaj marej) samo gleda centra kako rola i kuca. Milsap pomaze tu sa strane pomoci, a njega onda opet niko ne brani i odbrana puca. Jokic je ove sezone vidno vise angazovan oko odbrane, gine i to stvarno izgleda dobro, al to je opet sigurno zadatak trenera koji stalno istice odbrana odbrana odbrama a ne zna bekovima da objasni najprostije stvari.

A za Krega kao sto rekoh se sve slazem. 2 ne sutera kreiraju uzasan spacing i Jokiceva urucenja nisu vise tako potentna. Zasto Ernangomez ili Bisli nisu poceli barem 1 utakmicu mesto krega je pitanje za mog imenjaka tarota.

receneko

pre 5 godina

rece neko gober ga cuva nula poena. sine nije tacno! 7 poena 10 sk 16 as tako da ne pljuj decka dugacka je sezona. osim dejvisa tesko da neko vuce ekipu kao jokic. dve slabe 1 i 2 i vremesni milsap dajte ljudi. to sto nece da igra kp ga pa j ali kida kako igra

baron

pre 5 godina

Lepo ga je gospodin Goran Baron basketas, ako sam dobro zapamtio ime, analizirao jos pre pocetka sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NbgDeki, 8. novembar 2018 10:43)

Da, dobro si zapamtio ime.

Za Jokica znam da sam u pravu.
Znam jer pratim kosarku 25god, igram basket 20god i video sam gomilu takvih igraca.
Za Fulca sam rekao da ce biti promasaj, ne zbog talenta, vec zbog mentaliteta. U Tatumu sam prepoznao novog superstara, sto mozda nije bilo tesko, ali, hocu reci, nisam neki klinac koji se lozi na medijske pompe.
Svi nasi kosarkasi u NBA su po kvalitetu klasu ispod Divca, Danilovica, Djordjevica, Bodiroge. Za razliku od nasih legendi, ovi danas nisu bili nikada glavni igraci svojih klubova, bili su medju boljima, ali nikada najbolji. To cak nije ni Jokic.

Jokic mi se kao igrac nikada nije svidjao. Ne volim igrace koji igraju na jednoj strani terena. Retko ko je realan u vezi Jokica i kaze koliko Denver u odbrani pati zbog njega. Stalno su to kritike na racun trenera, koji ga je stvorio, dao mu sansu, forsirao ga i prepoznao talenat.
Tu su kritike na racun Milsapa, koji je u godinama, igra lose, ali koji je u karijeri postigao mnogo vise od Jokica. Bar je igrao play-off i bio vazan sraf Jute i Atlante.
Jokic je talenat kakvih kod nas ima mnogo. Za razliku od drugih imao je nevidjenu srecu. Sad ostaje da se vidi koliko je pametan, jer je dobio sve na tacnu.

Genijalac

pre 5 godina

U citavom komentaru pametujes ali si se vala dobro nalupao. Najzanimljivije lupanje mi je upravo ovaj deo." Denver nije imao druge nego da preplati Jokica, to opet nije neki problem jer je Jokic mlad igrac, a salary cap stalno raste." Cuj preplati ej:D pa on je pre malo placen kad vidiš šta je on napravio od kante za napucavanje denvera, (top 5 u zapadu) a šta su na primer wiggins i towns koji su preplaceni napravili u minesoti? Ili booker koji je dobio 190 miliona napravio u sansima? Ajde reci? Cuj preplacen. Šta su onda ovi drugi koji igraju losije i za sopstvenu statistiku? I jos imaju za nekih 50 miliona dolara veći ugovor od 'preplacenog' jokica. Ajd odgovori kad si pametan i sve znaš.

Grobar

pre 5 godina

Citam komentare i ne verujem. Prvo prvog meseca bio je igrac zapada, znaci lige i u startu pokazao kako stoje stvari. Drugo sezona je duga a oni imaju jasan cilj kolji verujem prevazilazi samo ulazak u PO. Tako da mora se napraviti tim za bitan deo sezone, za pocetak imaju dobar start i to je to. Ovo ne moze sam on da odluci vec verujem da iza ovoga stoji trener sa odredjenim ciljem. Ne znam kada se vraca Ajzea ali sa njim u formi Denver ce juriti funale konferencije, i u tim mecevima se pokazuje klasa a verujem da ce Jokic pokazati deo. Trece dobio je ugivor na pet godina sto znaci da ga posmatraju dugorocno, on ima 23 god i centar je belac znaci ekstremno mlad.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 5 godina

1 sut?
Opet se on ispucava i siluje, dokle bre vise!!

Salu na stranu,
malo mu je zapelo sa kosevima zadnjih 10ak dana, odbrane ga vise udvajaju,
smislice Denver treneri sad nesto da ga izvuku iz minusa...

Klupa igra bolje, timska odbrana je znacajno cvrsca, jasno se vidi da su sad ozbiljnija ekipa..

receneko

pre 5 godina

rece neko gober ga cuva nula poena. sine nije tacno! 7 poena 10 sk 16 as tako da ne pljuj te decka dugacka je sezona. osim dejvisa tesko da neko vuce ekipu kao jokic

receneko

pre 5 godina

rece neko gober ga cuva nula poena. sine nije tacno! 7 poena 10 sk 16 as tako da ne pljuj te decka dugacka je sezona. osim dejvisa tesko da neko vuce ekipu kao jokic

.............

pre 5 godina

Cuj preplati ej:D pa on je pre malo placen kad vidiš šta je on napravio od kante za napucavanje denvera, (top 5 u zapadu) a šta su na primer wiggins i towns koji su preplaceni napravili u minesoti? Ili booker koji je dobio 190 miliona napravio u sansima? Ajde reci?
Genijalac

Druze, nije on od Denvera napravio to, vec Malone. Koliko god ga prozivali i omalozavali on je od igraca Denvera izvukao max, stvorio Jokica koji je do tada bio samo perspektivan igrac Mege, nebitni 41.pik. Sada je lako pametovati i glorifikovati Jokica, ali isto tako zasluge idu Murrayu, Harrisu, ali najvise Malounu pre cijeg je dolaska Denver bio kanta.

Zadnjih pet utakmica Jokic je bio ocajan, kao glavni igrac tima katastrofalan, a Denver je pobedjivao zahvaljujuci timskoj igri i maestralnim partijama Murraya i Harrisa, kao i odlicnoj klupi.
Minesota to nema, Phoenix stvara tim sa novim trenerom i za par godina bice sila.
Rekao sam da je Jokic preplacen, sto ne znaci da i drugi, tipa Wiggins, Towns nisu. Boljih nema, te se nekome moraju dati astronomski ugovori, takva je politika NBA godinama. Ako ne verujes pitaj Andresa Biedrinsa i gomilu slicnih.

Dragan

pre 5 godina

Jokara voli da igra sa Milsapom isto koliko je Pedja voleo da igra sa Veberom. Ta vrsta igraza zivcira svakog inteligentnog kosarkasa i s njima se ne moze igrati.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Potvrda onog sto sam rekao pre neki dan. Gober ga cuva 4 poena, Horford ga cuva 4 poena, Gasol ga cuva 0 poena. Mnogo slabo igra protiv jakih defanzivnih centara.

zvezdoprc

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.

...............

pre 5 godina

Ja tvrdim za Jokica i ostajem pri tome, kako on ne moze biti nosilac tima. Prvo i najvaznije, on nema snage za 30min meca.
Talentovan je, razume kosarku ali je fizicki limitiran. Spor je, ne moze igrati odbranu ni na nivou amatera.
On je odlican kao asistent, ali samo kada su bekovi raspolozeni i igraju dobro, sto ne moze stalno, pogotovu sto je Murrey jos sirov igrac i nema konstantnost. Denver nije imao druge nego da preplati Jokica, to opet nije neki problem jer je Jokic mlad igrac, a salary cap stalno raste.
Problem je sto Denver nema vodju. Nema igraca da povuce kada treba.
Oni igraju trenutno najbolju timsku kosarku, ta igra donela je rezultat, ali fali im All star igrac, to nemaju. Iako je Jokic to na papiru, po igrama to nije.
Ako ne mozes nikoga da sacuvas u odbrani, ako celu utakmicu kaskas i mlataras rukama u prazno dok te svi pretrcavaju, preskacu, bar na drugoj strani ubaci 20p, to je bar u danasnjoj NBA rutina. Opravdaj delic ugovora.

Jokic je u padu forme, ali i bez njega Denver je vezao skoro 10pobeda, sto je pokazatelj da Jokic nije centralna figura Denvera, vec brza bekovska linija, timska igra. Jokic ima sansu to da iskoristi na svoju vodenicu, postane veliko ime u NBA, iako je poprilicno limitiran igrac.
On u Denveru ima fenomenalne uslove, koje ne bi imao ni u jednom drugom NBA klubu. Sad ostaje samo da se vidi, kakav je u glavi.

baron

pre 5 godina

Lepo ga je gospodin Goran Baron basketas, ako sam dobro zapamtio ime, analizirao jos pre pocetka sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NbgDeki, 8. novembar 2018 10:43)

Da, dobro si zapamtio ime.

Za Jokica znam da sam u pravu.
Znam jer pratim kosarku 25god, igram basket 20god i video sam gomilu takvih igraca.
Za Fulca sam rekao da ce biti promasaj, ne zbog talenta, vec zbog mentaliteta. U Tatumu sam prepoznao novog superstara, sto mozda nije bilo tesko, ali, hocu reci, nisam neki klinac koji se lozi na medijske pompe.
Svi nasi kosarkasi u NBA su po kvalitetu klasu ispod Divca, Danilovica, Djordjevica, Bodiroge. Za razliku od nasih legendi, ovi danas nisu bili nikada glavni igraci svojih klubova, bili su medju boljima, ali nikada najbolji. To cak nije ni Jokic.

Jokic mi se kao igrac nikada nije svidjao. Ne volim igrace koji igraju na jednoj strani terena. Retko ko je realan u vezi Jokica i kaze koliko Denver u odbrani pati zbog njega. Stalno su to kritike na racun trenera, koji ga je stvorio, dao mu sansu, forsirao ga i prepoznao talenat.
Tu su kritike na racun Milsapa, koji je u godinama, igra lose, ali koji je u karijeri postigao mnogo vise od Jokica. Bar je igrao play-off i bio vazan sraf Jute i Atlante.
Jokic je talenat kakvih kod nas ima mnogo. Za razliku od drugih imao je nevidjenu srecu. Sad ostaje da se vidi koliko je pametan, jer je dobio sve na tacnu.

Ivan NS

pre 5 godina

A jel dodeljuju priznanje ‘Najgori igrač nedelje u zapadnoj konferenciji’, i ‘Najlosiji smisao za humor’? Taman da pokupi oba istovremeno i doda svojoj licnoj kolekciji.

baron

pre 5 godina

Lepo ga je gospodin Goran Baron basketas, ako sam dobro zapamtio ime, analizirao jos pre pocetka sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NbgDeki, 8. novembar 2018 10:43)

Da, dobro si zapamtio ime.

Za Jokica znam da sam u pravu.
Znam jer pratim kosarku 25god, igram basket 20god i video sam gomilu takvih igraca.
Za Fulca sam rekao da ce biti promasaj, ne zbog talenta, vec zbog mentaliteta. U Tatumu sam prepoznao novog superstara, sto mozda nije bilo tesko, ali, hocu reci, nisam neki klinac koji se lozi na medijske pompe.
Svi nasi kosarkasi u NBA su po kvalitetu klasu ispod Divca, Danilovica, Djordjevica, Bodiroge. Za razliku od nasih legendi, ovi danas nisu bili nikada glavni igraci svojih klubova, bili su medju boljima, ali nikada najbolji. To cak nije ni Jokic.

Jokic mi se kao igrac nikada nije svidjao. Ne volim igrace koji igraju na jednoj strani terena. Retko ko je realan u vezi Jokica i kaze koliko Denver u odbrani pati zbog njega. Stalno su to kritike na racun trenera, koji ga je stvorio, dao mu sansu, forsirao ga i prepoznao talenat.
Tu su kritike na racun Milsapa, koji je u godinama, igra lose, ali koji je u karijeri postigao mnogo vise od Jokica. Bar je igrao play-off i bio vazan sraf Jute i Atlante.
Jokic je talenat kakvih kod nas ima mnogo. Za razliku od drugih imao je nevidjenu srecu. Sad ostaje da se vidi koliko je pametan, jer je dobio sve na tacnu.

па то је сјајно!

pre 5 godina

Увек се добро забавим када га стављате испред Дивца. Дивац је имао лоше утакмице али никада није био метиљав. Дивац је одрадио преко 15 сезона. Видећемо овог. Са оваквим ставом, ето га у Сомбору после краја првог уговора.

Borba

pre 5 godina

Sad vec vidimo da je placljivko. Skinuli mu 25k zbog izjave. Novinar ga je pitao u smislu koju dužinu prostora(duzinu jednog igraca) možete da pokrijete? On je odgovorio: Nisam pe*** ali je duži nego sto očekujete.
I naravno ameri odma 25k po dzepu i on je sad revoltiran.

andrak

pre 5 godina

... zvao ga Sale u reprezentaciju... pa sad oće da mu pkoaže kako nije on baš tako dobar, mora još da radi, da trenira, da jača... Neka te Nikola, samo ti njam, najm šunkice, pa ćeš nam ojačati... al' u reprezentaciji nećeš nam igratiiii.... uuuu ta taaaaa... :)

samo ja

pre 5 godina

ahaha samo jako i do kraja. 400 000$ leze na racun po svakoj utakmici. zbog njega ce napraviti izuzetak da mozes i da otpustis igraca koji je potpisao max ugovor

the show must go on

pre 5 godina

Jokic šut iz igre-za 2 0/0,za 3 0/1.Samo 4 poena!Pa Jokara da sam na tvom mestu i da me čuvaju 2 zveri pod obrucevima šutnuo bi preko njih bar 20 puta kao Amer nosilac franšize pa neka bude šut 0/20.Moze mi se glavni sam.

Radna Skela

pre 5 godina

Više je nego očigledno da postoji problem na relaciji Nikola - trener/uprava. Nečim je nezadovoljan, a to nije bilo naročitno bitno dok se pobeđivalo. E pa, Nidžo, vreme je - ili se isprsi i reci šta nije u redu ili počni da igraš košarku. Ako već ustajem noću, hoću da te gledam kako se igraš, a ne kako se prenemažeš!

mikloš LIzard

pre 5 godina

kada kaze da zeli da igra za srbiju e tek cu tada da brinem da li jokic daje o poena za 25 min ili 50 .a do tada me uopste ovaj lik ne zanima.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Tragikomicni su hejterski komentari oko Jokica. A sto je najsmesnije vecina tih likova nije ni gledala utakmicu. Cinjenica je da je Jokic jos nezreo, da je veliki emotivac, da se nesto duri, ali ko je gledao zadnje 2 utakmice mogao je videti da su mu sudije nakacile pola totalno glupih faulova i sasekle ga na manju minutazu. Sudija jutros i proslu utakmicu bukvalno za pipkanje svira Jokicu masu faulova u napadu i odbrani. Ode klinac u NBA, za par godina postane top 15 igraca lige, sad sa ovakvom igrom naravno nije, ali generalno do pre par utakmica je bio, postavi neke sulude rekorde, isporuci 17 TD ekipama poput Ratnika, San Antonija itd, vec ga vecina kosarkaskog sveta smatra za centra sa najboljom vizijom i pasem ikada, a onda vidis tonu hejtera koji ga svakodnevno pljuju sto nije igrao jedno takmicenje od 2 moguca, iako isti ti hejteri nemaju pojma da je Divac 5 velikih takmicenja propustio od 9 mogucih. Danilovic je licemer, zasto ne nabroji koliko su velikih takmicenja propustili Stojakovic I Divac, ne razumem uopste tu hajku na tako mladog igraca i toliko talentovanog, zalosna je ova Srbija kad se lece frustracije na tom jako talentovanom i dobrocidnom mladicu. I ovi sto pisu kako je Jokic prgav i ovakav i onakav da samo izgleda dobrocudno, ajde ne blamirajte se svako sa 2 grama socijalne inteligencije vidi koliko je to benigno i emotivno nesebicno stvorenje

Hogar

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.
(zvezdoprc, 08. novembar 2018 08:21)
Prosečan Liverpul?!?Kakav je onda Bešiktaš koji je šesti u Turskoj?!?

krle

pre 5 godina

Jokara fransizni igrac smekerski odigrao, vidi se da ima visok kosarkaski IQ, pustio druge da sutiraju, on malo protrckarao i onda se isfaulirao i otisao pametno na klupu jer sta ce mu sve to kad moze inteligentno i smekerski da gleda sa klupe i lucidno i filigrantski promasi sut za pobedu..stvatno je jokic car, obozavam tog coveka

scholes

pre 5 godina

Ne znam šta mu se dešava u glavi. Amerika je to. Nemam drugog objašnjenja za ovaj fenomen s obzirom da je glavni igrač svoje ekipe. Očekujem da će mu broj uzetih šuteva(da, dobro ste pročitali, uzetih šuteva ne šutnutih lopti, čekam ispravku) u sledećoj utakmici otići u minus.

M

pre 5 godina

Jokic me podseca na zenu: Niko me razume sta Ja hocu. Pa sta hoces? Pa ne znam. Posle ce da kukaju i da se pitaju sto ne ide na all star. Evo odgovora!!

Zoki

pre 5 godina

Dobio 150 miliona i opet mu nešto ne valja, hoće s ovim, neće s onim. Od početka je bio takav, nije mu valjao Nurkić, sada mu ne valja Milsap. U Americi su stvari mnogo jasne, dobio si pare da igraš i da slušaš trenera, a ima neko drugi ko odlučuje da li trener i saigrači valjaju ili ne. Ali on nema tu kulturu i svest. Treba da ga zakucaju na tribine dok mu ne uđe u glavu.

Mairon Drake

pre 5 godina

Jokic nema ni h od harizme...Umesto da to nadoknadi borbenoscu, da kida, da se namece, on ide u krajnost i letargiju...Nece da sutira.

Zamislite takvog igraca u reprezentaciji? Ja ne mogu da ga zamislim u reprezentaciji. Nece da igra za tim koji mu je obezbedio 7. pokolenje i 150 miliona, a ne da dodje preko leta da igra za dzabe..

BaltazarSerbia100

pre 5 godina

Zali boze talenta koji poseduje.Njega kosarka ne interesuje toliko igra iskljuvivo jer je video da moze da unovci to sto mu je bog dao. Sledecu ce da ubaci 30p jer ce sad da ga izribaju posle oviga ali on zelju za igrom nema.

kimiko

pre 5 godina

Ma ajde...Covek odigra jednu ili vise utakmica u nizu i odmah salve kritika. Tako je bilo i sa Noletom slicno. I opet prazne puske, buka, bruka...Srbin ti je to brale, cudo jedno :)

ja

pre 5 godina

Očigledno da u ovo doba godine prolazi kroz neku manju krizu. Ako se sećate, isto je tako bilo i prošle godine - krenuo je dobro, pa onda par nedelja uopšte nije šutirao na koš, pa, kad je to prošlo, krenuo je da niže one ludačke tripl dablove sa 40+ poena.

Treba videti zašto je to tako. Ili ga u novembru sustigne umor od priprema, ili postoji neki psihološki problem (tipa, da mu je u ovo vreme umro neko blizak kad je bio klinac, pa pada u depresiju)...

receneko

pre 5 godina

rece neko gober ga cuva nula poena. sine nije tacno! 7 poena 10 sk 16 as tako da ne pljuj te decka dugacka je sezona. osim dejvisa tesko da neko vuce ekipu kao jokic

stanko

pre 5 godina

150 milki u dzepu,pa jel srbin ili nije...:))malo je u psihickom padu,ali taj mlad momak zaista predstavlja ozbiljnog igraca,i sa malo poena,oseti se kad je u timu,covek igra centra,al ponasa se kao
plej,sto se tice organizacije,a vi sto gledate statistiku,cekajte nekada tekmu pa ce vam sve biti jasno.

Dragan Feliks

pre 5 godina

Jokara je to. Nedefinisan i van šablona u svakom pogledu. On zna o čemu se radi i nadam se da će brzo prevazići te probleme. Podrška i cepaj mali, ima u tebi vatre.

па то је сјајно!

pre 5 godina

Više je nego očigledno da postoji problem na relaciji Nikola - trener/uprava. Nečim je nezadovoljan, a to nije bilo naročitno bitno dok se pobeđivalo. E pa, Nidžo, vreme je - ili se isprsi i reci šta nije u redu ili počni da igraš košarku. Ako već ustajem noću, hoću da te gledam kako se igraš, a ne kako se prenemažeš!
(Radna Skela, 08. novembar 2018 08:26)

Пре пар дана после Даниловићеве изјаве, овде се могло прочитати како је Сале Ђ. овакав и онакав, Даниловић такође, како немају комуникацију са Јокићем. Сада читам ово...
А шта је Јокић? Принцеза на зрну грашка? Нико да искомуницира са њим јер је тако посебан. Даш детету силне паре и добијеш Јокића.
И још нешто. Често се као пример узима Дивац и неки његови изостанци из репрезентације. Дивац се одазивао 10 год без прекида, па тек тада пропустио пар акција, па наставио поново. Једноставно, неупоредиви су. Дај Боже да овај икада премаши Дивца у било чему.

Grobar

pre 5 godina

Citam komentare i ne verujem. Prvo prvog meseca bio je igrac zapada, znaci lige i u startu pokazao kako stoje stvari. Drugo sezona je duga a oni imaju jasan cilj kolji verujem prevazilazi samo ulazak u PO. Tako da mora se napraviti tim za bitan deo sezone, za pocetak imaju dobar start i to je to. Ovo ne moze sam on da odluci vec verujem da iza ovoga stoji trener sa odredjenim ciljem. Ne znam kada se vraca Ajzea ali sa njim u formi Denver ce juriti funale konferencije, i u tim mecevima se pokazuje klasa a verujem da ce Jokic pokazati deo. Trece dobio je ugivor na pet godina sto znaci da ga posmatraju dugorocno, on ima 23 god i centar je belac znaci ekstremno mlad.

boki

pre 5 godina

3 tekma za redom da joka igra van ritma, ono vece izmedju sa 16 asistencija je takodje bilo lose. sve je krenulo od utakmice sa chicago gde je promasio sut, milsap ubacio za pobedu a joka ni ruke nije podigao. nesto tu smrducka.

Pantelija

pre 5 godina

Imavtu nesto. Cim jednu utakmicu nije izpunio svoju normu i neko drugi je ozplivao kao prvi suter tu je nastala psiholoska bariera.
Malo small talk sa psihologom, ladnom vodom po glavi i bice bolje.

JPR24

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.
(zvezdoprc, 08. novembar 2018 08:21)

Ne lupetaj.

sokicnikola

pre 5 godina

Pocela je da radi depresija zvana "150 miliona evra", vec 5 meca za redom nece da sutira.

Ocekivalo se da ce doci do tog psihickog problema, kad mlada osoba shvati da je dostigla ono sto je zelela, milioni evra i igranje u NBA.

Cak me ne bi cudilo da rano zavrsi karijeru naprimer u 28 godini, do tada ce dobiti jos jedan veliki ugovor.

Nadamo se da nece psihicki podleci, i treba sto pre da se ostavi jurenje tripl-dablova, vec da postigne 25-30 poena.

BS

pre 5 godina

Jokic je strasno razmazen. Prosto je takva licnost cim nesto nije po njegovom odmah glumata. Tako je meni delovalo. Da sutnes jednom? Ti? Odrasti mali, uozbilji se. A sto se tice repke, ista prica... Ako si musko stisni malo i odigraj par utakmica, ovo prevrtanje guma i setnja po Somboru nije bas ok.

receneko

pre 5 godina

rece neko gober ga cuva nula poena. sine nije tacno! 7 poena 10 sk 16 as tako da ne pljuj decka dugacka je sezona. osim dejvisa tesko da neko vuce ekipu kao jokic. dve slabe 1 i 2 i vremesni milsap dajte ljudi. to sto nece da igra kp ga pa j ali kida kako igra

mare

pre 5 godina

Dečko treba da bude više sebičniji mnogo on igra za druge. On je pre svega nosilac franšize i treba više da šutira ili da zida na postu, a. Džamal Mari, Haris i ekipa ..neka mu daju 40% svoje plate jer da nema njega oni ne bi bili to što jesu. Par puta Džoni sam na šutu ali asistira? A Mari dečko privatnik uzima 20+ šuteva a fazon pogodio 5-6 šuteva.
Čini mi se da njegovi saigrači mnogo više igraju za svoju statistiku a Jokić im dodje kao blagoslov jer igra više za druge nego za sebe.
Gledam onog klinca Kuzmu to sebično do kraja samo prangija gadja za 3pts 35% što je slabo ali briga njega. Savet Jokiću da uzima više šuteva.

.............

pre 5 godina

Cuj preplati ej:D pa on je pre malo placen kad vidiš šta je on napravio od kante za napucavanje denvera, (top 5 u zapadu) a šta su na primer wiggins i towns koji su preplaceni napravili u minesoti? Ili booker koji je dobio 190 miliona napravio u sansima? Ajde reci?
Genijalac

Druze, nije on od Denvera napravio to, vec Malone. Koliko god ga prozivali i omalozavali on je od igraca Denvera izvukao max, stvorio Jokica koji je do tada bio samo perspektivan igrac Mege, nebitni 41.pik. Sada je lako pametovati i glorifikovati Jokica, ali isto tako zasluge idu Murrayu, Harrisu, ali najvise Malounu pre cijeg je dolaska Denver bio kanta.

Zadnjih pet utakmica Jokic je bio ocajan, kao glavni igrac tima katastrofalan, a Denver je pobedjivao zahvaljujuci timskoj igri i maestralnim partijama Murraya i Harrisa, kao i odlicnoj klupi.
Minesota to nema, Phoenix stvara tim sa novim trenerom i za par godina bice sila.
Rekao sam da je Jokic preplacen, sto ne znaci da i drugi, tipa Wiggins, Towns nisu. Boljih nema, te se nekome moraju dati astronomski ugovori, takva je politika NBA godinama. Ako ne verujes pitaj Andresa Biedrinsa i gomilu slicnih.

receneko

pre 5 godina

rece neko gober ga cuva nula poena. sine nije tacno! 7 poena 10 sk 16 as tako da ne pljuj te decka dugacka je sezona. osim dejvisa tesko da neko vuce ekipu kao jokic

Nenad030

pre 5 godina

Hvalili ste ga mnogo, kao Đokovića, Zvezdu u košarci i u fudbalu posle "istorijske" pobede protiv prosečnog Liverpula. Zamislite se malo, jer sledi sunovrat svih ovih gore navedenih.
(zvezdoprc, 08. novembar 2018 08:21)

Ubedljivo najgori "sportski" komentar, svaka cast.

Blue Moon 1221

pre 5 godina

Igrac koji ima ugovor na 150 miliona sutne jednom na kos u poslednjim sekundama meca i to za tri poena, ne razumem sta se desava zadnjih par utakmicu uopste ne sutira. Vestbruk uzme toliko suteva za jednu cetvrtinu koliko Jokic u poslednjih pet utakmica.

Sibirac

pre 5 godina

Koliko god volim da gledam Nikolu kada igra, očigledno je da je ponekad mnogo težak čovek, kada utuvi sebi nešto u glavu. Iz istog razloga su verovatno i nastali problemi oko neigranja za reprezentaciju.

U prvih par minuta njegovi saigrači su promašili silne zicere na njegove pasove, mogao je imati mnogo više asistencija. Ali, nije normalno da mu daju toliku platu da bi samo asistirao i stavljao dodatni pritisak na saigrače da moraju da sami iznesu dovoljno poena za pobedu.

w

pre 5 godina

Jokic šut iz igre-za 2 0/0,za 3 0/1.Samo 4 poena!Pa Jokara da sam na tvom mestu i da me čuvaju 2 zveri pod obrucevima šutnuo bi preko njih bar 20 puta kao Amer nosilac franšize pa neka bude šut 0/20.Moze mi se glavni sam.
(the show must go on, 08. novembar 2018 08:16)

tri utakmice tako 0/20 i vrti peškire

Cena 99,9

pre 5 godina

Neko je napisao kako Joker prima dnevno 40K. Možda je juče leglo 39.999 pa gazda rekao:Nidžo tebra sorry,nemam danas sve ... biće sutra.

baron

pre 5 godina

(Milan, 8. novembar 2018 12:05)

Zar se svi ne hvataju za necije subjektivne analize kao objektivne.
Ako neki trener, bivsa NBA zvezda izjave nesto, odmah se to uzima u odbranu doticnog ako nije kritika. Ja nisam trener, ali to ne znaci da se razumem manje od njih u kosarku. Igrao sam basket, iako nikada nisam kosarku trenirao, pravio smesnim pola kosarkaskog kampa 1-1, momke koji su trenirali preko 10god, mladje trenere koji se kao razumeju u kosarku.
Ne hvalim se, kazem samo kako je kosarka igra, ne treba ti udzbenik da je razumes. To sto su od nje napravili biznis, to je drugo.

Sto se Embida tice i njegove odbrane, mogu reci da je upravo ona razlog zasto Phila ne moze da parira Torontu i Bostonu. Embid i Simmons koji imaju fantasticne atletske sposobnosti uopste ne igraju odbranu, Simmons pogotovu. Embid ne zna ni da se postavi. To je tragikomedija. Ali to ne opravdava Jokica, vec je pokazatelj kako trenutno u NBA nema pismenog centra da igra na obe strane terena podjednako dobro.
Divac je bio odlican na obe strane terena, nije bio klasa Robinsona i Olajuwona, ali se mogao nositi sa njima.
Jokicu je najveci kosarkaski protivnik Nurkic.
To ipak govori o kvalitetu danasnje NBA, koja je postala liga run-gun kosarke, gde su centri prakticno nevazni.
Danas bi i Nenad Krstic bio glavni igrac Bruklina.

ja

pre 5 godina

@ (the answer, 08. novembar 2018 08:59)

Izvini, prijatelju, ali pričaš o Milsapu kao da je neki pacer - čovek ima dabo-dabl prosek u karijeri i 4-struki je Ol Star igrač. Jokić mora još mnogo mleka da popije da bi dostigao Milsapa. Ne spori njemu niko talenat - Denver je to prepoznao dajući mu maksimalni ugovor, čime je postao najplaćeniji igrač u rosteru. Ali sada treba to poverenje da opravda svojim igrama, a ne da glumi uvređenog 3-godišnjaka jer ne želi da igra sa igračem od koga može mnogo da nauči i koji je postigao mnogo više u karijeri od njega...

Milan

pre 5 godina

@bskfan Sve sto si napisao bi potpisao. Dodao bi za Mareja da je takodje glavna meta pnr-a, da je apsolutno uzasan u odbrani na lopti i od lopte, tj na strani pomoci. To je jos jedan od razloga zasto se o Jokicevoj odbrani toliko lose govori.

(baron, 8. novembar 2018 13:00)

Sada nameces poredjene Divac vs Jokic. Pre ere kingsa, mogao si Divca da vidis uzivo par puta godisnje, nije bilo prenosa toliko. Highlights si imao kad odigra fino, samo iz faze napada u dnevniku ili na Bk i tako nesto. Covek nije umeo ni taxijem da isprati bekove posle pika. Igrao je ispod obruca, imao uzasno spore noge i nije bio nikakav rim protector. Bio je krupan i u toj eri su svi imali teske centre, pa je duel vise bio s njima nego sa bekovima brzim kao danas. Posterizovali su ga svi iz lige, ima pregrst klipova gde ga bekovi prave smesnim. Bio je nesiguran u zavrsnici, zivci ili sta vec, pusio je cigarete na poluvremenu. Dok Jokic sa 21 godinom stavi 2 penala u zavrsnici hrvatima, Divac masi 2 bacanja vs argentine sa 33+ godina i samo bog zna zasto skonokini nije dobio 2 penala. Da ne idem sada do meca sa sovjetima kada nas je ukanalio za 60 sekundi. Volis Divca i pristrasan si, to je ok, al budi malo objektivniji za Nikolu. Jokic nije gotov proizvod, labilan je psihicki i mozda nikad ne sredi tu glavu. Al surovi talenat jeste i to ogrooooman. Nebo mu je granica, ali razlika izmedju Milicica i Garneta je jako mala i to samo u glavi, al ti vidi ko je sta postigao u karijeri.

Goran

pre 5 godina

Sad vec vidimo da je placljivko. Skinuli mu 25k zbog izjave.
Novinar ga je pitao u smislu koju dužinu prostora(duzinu jednog igraca) možete da pokrijete? On je odgovorio: Nisam pe*** ali je duži nego sto očekujete.
I naravno ameri odma 25k po dzepu i on je sad revoltiran.
(Borba, 8. novembar 2018 08:28)

Eto, Srbendo pametni, nauci dobro Engleski ako vec zelis da komentarises i prevodis svima nama sta je ko uradio i zbog cega !

Novinar ga je pitao za rukija Wendell Carter-a iz Cikaga, posle utakmice sa njima, sta misli o rasponu ruku doticnog igraca, a on je u saljivom tonu odgovorio "No Homo, ali je jos veci (raspon) nego sto ocekujete", u pohvalnom stilu za ruki momka, jer je hvalio njegovo telo, pa daje do znanja na pocetku recenice da nije gej.

Stara fora, ljudi znaju o cemu se radi.
Ali posto je covek to izjavio UZIVO, dobio je kaznu.

I kazna veze nema sa tim sto on igra ovako, prosle i pretprosle sezone je imao iste ovakve "ispade" ili ti tihe strajkove, a zbog cega, samo Meloun i ON znaju !

Ovo uvek traje po 3-4 utakmice, i resi se iznutra, tako da ocekujem starog Jokica vec u sledecoj, jer ovo traje vec 3 utakmice unazad.

Milan

pre 5 godina

A vidi ga ovaj Baron, ne svidjaju se njemu odredjeni tipovi igraca pa kao daje objektivnu analizu. Na sve to kaze covek "Takvih talenata kao Jokic kod nas ima mnogo" hahahaha. Oces da mi kazes da na svakom cosku imas igrace od 210 sa rasponom ruku od 221 koji imaju meku ruku kao puter, dobar rad nogu, nisu nepokretni i dovoljno stameni da grade kos dobro i imaju pregled igre dobar? Takvih kod nas ima mnogo? Hahahahah. Decko je prototip modernog centra, biser, daje drugu dimenziju timu u kome igra. Odbrana mu nije vrhunska, al imas lepo na yt clip od bballbreakdown gde su direktno uporedjeni u odbrani Embiid i Jokic. Iznenadices se. Svakako ima mesta za napredak, al mnogo se za tu odbranu hvatate, valjda se klasicni hejteri pa mora za nesto. Al i pored svega ovoga, decko jos nije gotov proizvod. Treba raditi sa njim. Mlad je i ocigledno nezreo, detinjast je i tu mora da se radi.

Genijalac

pre 5 godina

Vidim dosta piše neki sukob sa milsapom. Jel neko nesto zna korektno ili samo nagadjate? I ja sam primetio prvenstveno da njemu milsap neće da doda loptu. Primetio sam takodje da mu 2-3 od 10 puta dodaju loptu na mismatch'u. Moguće da ga to sve nervira i uinati se i neće iz inata da sutira, u fazonu kad nećete da mi dodate neću ni šutirati. I ja samo nagadjam. Ali marej se ispucava i igra za sopstvenu statistiku, isto i harris i to mi se ne svidja. Jokic ako ovako nastavi sledeći ugovor će mu biti manji od marjanovicevog.

Lignjoslav

pre 5 godina

al smaraju ovi koji pričaju da je Jokić van forme i da zato igra očajno. Pa nije on dao 4 poena jer ga je M. Gasol dobro čuvao (videlo se prosle godine da Jokić razbije Gasola kad god hoće), vec što nece da šutira (da on uzme 10 šuteva i da 4 poena, e to je očajna forma). Do juče sam mislio da je to neki dogovor sa saigračima i Melounom, ali posle ovih javnih kritika saigrača, izgleda da je ovo samo njegova odluka. Sa Milsapom je imao na početku problema i izražavao tihi bunt, ali se to rešili pa su igrali sasvim solidno posle zajedno. Šta je uzrok ovome, zna Meloun i Jokić. Oni pobeđuju i on je imao po 10+ asistencija što znači da je sve zadrzao sem naravno šuta koji ne želi da uputi iz njemu znanih rszloga. (kakav Gober, ovo ono, kad Je jokić napadački toliko talentovan da daje koš iz bilo koje pozicije)
Druga stvar je Jokićeva defanziva koja je i dalje ispod proseka pogotovo za Nba standarde, ali je dosta napredovala ove sezone. I naravno nije bilo ljutnje prve 3 , dok nisu pukli prvu utakmicu (a toliko traje ovo njegovo čudno ponašanje) , sad su osuli paljbu sa pravom, jer da hoce, svaku moze dati preko 20 poena bez obzira ko ga čuva.
A ovsj lik što lupi da mu je smetao Nurkić, pa čoveče bilo je obrnuto. Igraju istu poziciju, i Jokic ga je istisnuo iz prve 5orke jer se pokazalo da je bolji igrač (Denver je bio očajna ekipa sa Nurkićem kso prvim centrom), i Nurkić se sam durio i otisao realno kao višak. To što se Nurkić napali samo protiv Jokića i razbije ga u direktnom duelu ne znači da on bolji igrač, jer Nurkića posle nema nigde, a Jokić i dalje puni. a i to razbijanje Jokića je tipa Nurkić 25 poena, Jokić 19 i Nurkić ga kao daleko snažniji igrač bukvalno ugurava u koš

Dado

pre 5 godina

Sramota jednom sutnuti! Pocinjem misliti da Jokic ima nekih problema, ne velikih ali ima neki bunt, mrzovoljnost, lijenost, letargiju sta li vec!

Srbin123

pre 5 godina

Samo da nije novi milicic ili pekovic da ga mrze da igra(doduse ovi su i povredjeni bili). Gledao sam otkako je u nba jokaru mnogo puta i uvijek se vidjelo da mu se ne igra da on nema tu strast prema kosarci bez obzira na talent. Misli da je ovo stvar glave jer je dograbio ugovor to je njegovo i sad ga mrzi da igra + mislim da mu pocinju i zamjerati saigraci i trener zbog nezalaganja. Mnogo cudno je gledati denver ovih dana i necu vise ostajati do kasno sigurno zbog toga. A jokic nek jednom izace i kaze sto nrce da igra za repr i zasto se tako ponasa na terenu. Smorilo me vise da ga gledam od sad samo Bogdan i Beli!

sasa the red baron

pre 5 godina

THE JOKE:

Jokic je 100% u svadji sa trenerom, i sigurno mu se ne svidja ovaj nacin igre NUggetsa...Trener se kocka, iz nekog razloga trazi od njega da ovaj igra play-a, i ako je ovaj centar...
Ne imati ni jedan sut je jasna poruka treneru..

Mare

pre 5 godina

Ima tu nešto u pozadini, nešto se dešava, nije mogla ovakva situacija tek tako da nastane. I skreno malo i previše glumata za moj ukus i kad ulazi u duele, pa širi ruke ka sudijama itd, sad sve više i više to radi, što je previše-previše je..., a tek u intervjuima, sve se nešto prenemaže i pravi se naivan..

Milan

pre 5 godina

Ne znam o kakvom buntu vi pisete.Decko nije pionir ili kadet da igra iz ljubavi, potpisao je jedan od najvecih ugovora.Treba ga dobro udariti po dzepu.

bskfan

pre 5 godina

Opet komentarisu oni koji nisu gledali utakmicu niti znaju sta je pravi razlog zasto Jokic ne sutira. Kao i prethodne dve godine, opet je krivac Malone jer je pre svega slab trener a pored toga i neverovatno tvrdoglav. Jos od druge utakmice kada se povredio Barton, Malone igra sa Kregom u startnoj postavi, iako je svima koji prate Denver jasno da to ne moze da funkcionise. Denver je u poslednje vreme pobedjivao uprkos lose igre startera a ne zbog startera. Ako pogledate statistiku, od 11 igraca koji su u rotaciji, 10 igraca je u plusu, samo je Kreg u minusu, a Malone ga uporno forsira. Od Utakmice sa Lejkresima sve je bilo jasno, protivnicke ekipe uopste ne cuvaju ni Milsapa ni Krega, sto znaci da se prakticno igra 3 na prema 5. Reket je uvek pun igraca sto znaci da nema lakih koseva.

Jokic svojim nesutiranjem hoce da posalje poruku Maloneu da promeni startnu petorku i da odustane od nacrtanih napada ali kako je Malone tvrdoglav i sujeveran (ne zeli da menja tim koji dobija) onda Jokic nema drugi izbor nego da napravi nesto drasticno, kao sto je ovo nesutiranje. Taj poslednji napad i sut za tri nije bio Jokicev izbor vec opet nacrtana akcija (zamislite samo igrac ne sutne na kos nijednom u toku utakmice a trener ga odabere za poslednji sut).

Jokic ima neverovatan osecaj za igru ali ima jedan problem, potpuno izbegavanje sukoba. On ne moze da izadje pred Malonea i da mu kaze sta ne valja, nego ide okolnim putem. Ni posle 3 godine Malone to nije shvatio.

www.com

pre 5 godina

150 miliona je jace od Melouna. Mora da popusti ili se Denveru lose pise. Nocas, ocajna igra tima. Onaj Lajls, sutira 3PUTA za redom za 3 i promasuje? Ovoliko koseva koliko je dao Denver postize i moj Partizan. Jedan poenter, nocas Harris, nije dovoljan da se dobijaju utakmice. Bez Jokicevih koseva, nema nista. Kraj.Meloun je los trener. Ako nije do sada prepoznao kako Denver treba da igra i ko je najvazniji igrac, ko sta treba da radi, koja je prva petorka onda je on los trener. Jokic NIJE plej, Denver NEMA normalnog pleja. Ali da primis loptu i odmah je kao oprljen prosledis drugom sto Jokic radi cetvrtu utakmicu, Meloun treba da se zamisli...

bskfan

pre 5 godina

Jos je mali uzorak ali se iz statistike jasno vidi sta je problem Denvera, a to je isto ono sto je bilo i u prethodne 3 godine. Denver nema plejmejkera. Za razliku od nekih ovde, mija mislim da je Jokic zaista plej, ali je problem sto najveci deo utakmice Malone ne igra preko Jokica nego preko Mareja, a Marej jednostavno nikada ne moze biti plej jer je spor, slabo vodi loptu i nema pregled igre. Marej je sjajan igrac, prirodni suter, ali jednostavno nije plej.

Jokic jeste plej, on razigrava ostale igrace, ali je potrebno imati i nekoga ko ce njega da razigra, a Marej to ne moze. Prvo su se mucili sa Mudijeom dve godine dok najzad nisu shvatili da je to uzaludan posao. Nimalo nije slucajno sto je Jokic najbolje igrao sa starim Nelsonom. Jokic moze da igra i sa Marejom, ali samo pod uslovom da napadi idu preko Jokica a ne preko Mareja; sto prakticno znaci da se igra sa dva beka sutera.

Dovoljno je pogledati statistiku petorki i videti da su najbolje petorke uvek sa Morisom, a ne Marejom. Dakle, Marej je toliko los kao plej da ga bije cak i jedan Moris kojemu je ovo prakticno prva sezona u NBA. Situacija je tako drasticna da imamo situaciju da Marej na utakmici da 48 koseva a da na kraju utakmice bude -4. Uloga pleja je pre svega da razigrava druge igrace, pa tek onda da postize koseve, a Marej to ne moze.

Malone tu nema neki izbor, ili ce igrati preko Jokica ili ce opet izvisiti za plejof. Mada, mozda ga eventualno izvuku Thomas i Barton kada se vrate.

bbb

pre 5 godina

Nece covek da igra sa Milsapom - jasno kao dan. Tako je bilo i prosle godine: cim se Milsap povredio, ovaj sipa po 30p.

A tvrdoglavi Malone ima ofanzivne masine a hoce da igraju k´o Memfis.

MarkoBg

pre 5 godina

Mozda gresim, ali malo me Jokic podseca (mentalno) na D. Hauarda. Neosporan kvalitet, ali cesto i pojava neke letargije, tihog bunta, sta li vec... Uglavnom za glavnog (150 miliona teskog) igraca, nedopustivo. I Dzordan je daleko od cvecke bio (vredjanje, cak i udaranje saigraca, kocka, zene...), ali si na terenu uvek znao sta da ocekujes, maksimum i nista vise. V
aljda je to ono sto odvaja najvece od velikih...

Genijalac

pre 5 godina

U citavom komentaru pametujes ali si se vala dobro nalupao. Najzanimljivije lupanje mi je upravo ovaj deo." Denver nije imao druge nego da preplati Jokica, to opet nije neki problem jer je Jokic mlad igrac, a salary cap stalno raste." Cuj preplati ej:D pa on je pre malo placen kad vidiš šta je on napravio od kante za napucavanje denvera, (top 5 u zapadu) a šta su na primer wiggins i towns koji su preplaceni napravili u minesoti? Ili booker koji je dobio 190 miliona napravio u sansima? Ajde reci? Cuj preplacen. Šta su onda ovi drugi koji igraju losije i za sopstvenu statistiku? I jos imaju za nekih 50 miliona dolara veći ugovor od 'preplacenog' jokica. Ajd odgovori kad si pametan i sve znaš.

Сада је Џемо челично крило наше армије

pre 5 godina

Већ следећи меч ће бити играч са највише шутева у екипи...Сигуран сам да и Мелоуне види да је ова Јокићева екстремна несебичност отишла дођавола.

Иван

pre 5 godina

Јокић превише филозофира. Америчка кошарка се базира на снази, материји, статистичком учинку. Не можеш ти тамо не шутирати, играти неку алиби кошарку без шутирања, као фол навлачити противнике и додавати другима, а бити респектован код судија. Свирали су му прве три личне ни за шта, то никада не би свирали некој звезди. Али ако хоћеш третман звезде, онда играј као звезда, а не да не погледаш на кош. Шутирај 15-20 пута на мечу, минимум. У реду је било на почетку сезоне пустити друге да се уиграју, али сада су сви су у форми.

Steva Signal

pre 5 godina

Potvrda onog sto sam rekao pre neki dan. Gober ga cuva 4 poena, Horford ga cuva 4 poena, Gasol ga cuva 0 poena. Mnogo slabo igra protiv jakih defanzivnih centara.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bicu Slobodan, 8. novembar 2018 08:19)


Prijatelju, ajde pogledaj utakmicu Jokića protiv Marka Gasola od prošle sezone. Ubio ga je Jokić u pojam na svaki mogući način. A sa Jokićem se dešava nešto čudno. Kao da je neki bunt njegov lični u pitanju.

GazdaJezda

pre 5 godina

Meni ovde miriše na sukob između Jokića i Milsapa, a i nemojte verovati baš u potpunosti Jokićevom dobroćudnom dečačkom izgledu, deluje mi da je i on malo prgav i nezgodan. Tako da i njegovo neigranje za reprezentaciju ima očigledno i njegovog udela, nemojmo se tešiti time da sve svaljujemo na Miška i upravu Denvera.

zemunski kej

pre 5 godina

Gledam ih redovno, Ove poslednje 4 podaju u igri, Kao da su se prerano izduvali, Nema vise ni neko da iskoci a ni tim nema energije, Uporedio bih ih sa Zvezdom u kosarci ,fantasticno poceli pa stali,Kazu da je to normalno ,mada mi je to neubedljivo,Memfis je ekipa koja retko koga moze da pobedi i skupo moze da ih kosta ovaj poraz, Jokica volim ali on ima neke psihicke nedostatke, Ne mislim da je bolestan vec da ima neki anti protivan stav koji je sinoc nervirao sudije i davali su mu bez veze licne greske,

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 5 godina

1 sut?
Opet se on ispucava i siluje, dokle bre vise!!

Salu na stranu,
malo mu je zapelo sa kosevima zadnjih 10ak dana, odbrane ga vise udvajaju,
smislice Denver treneri sad nesto da ga izvuku iz minusa...

Klupa igra bolje, timska odbrana je znacajno cvrsca, jasno se vidi da su sad ozbiljnija ekipa..

maki1982

pre 5 godina

Izgleda da postoji neki problem. I prosle sezone je odjednom poceo sa losim partijama kad je igrao sa Milsapom. I ona utakmica gde je imao 16 asistencija, na silu je vracao saigracima iako je bio sam na sutu. Nebitno ko te cuva ako ne pucas uopste. Nesto se desava. Ne bih rekao da je samopouzdanje posto nije ruki.

Selfi Romeo

pre 5 godina

Inati se covek nesto. Kao da je rekao sebi: "sad namerno necu da sutiram, da vide kako se gubi bez mene i mojih poena".
Ipak se nadam da nije tako. Jer ako jeste, onda pravac kod psihologa.
Iz aviona se vidi da namerno nece da sutira. Pokusavam "nekom nesto" da pokaze, ali na pogresan nacin.

sryugos

pre 5 godina

Treba videti zašto je to tako. Ili ga u novembru sustigne umor od priprema, ili postoji neki psihološki problem (tipa, da mu je u ovo vreme umro neko blizak kad je bio klinac, pa pada u depresiju)...
(ja, 08. novembar 2018 09:08)

U novembru ga sustigne umor? Od cega prijatelju, pocetak je sezone? Kakav umor od priprema? Pre ce biti da je on zamislio igru tima na jedan nacin a ostali oko njega na drugi. I da tera po svom...

NebaCar

pre 5 godina

Mislim da nazalost Jokic ima neki "problem" u glavi. On vrv nema liderskih sposobnosti, vise voli da bude "good fellow" gde bi da svi budu zadovoljni, al mislim da preteruje. I mislim da ga Maloun previse "mazi". Treba mu vise neko kao Greg Popovic, ili npr Zeljko, Duda, taj temperament, da probudi zver u njemu. EJ 1 šut a primas 100000000 $$$$.

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

.nejasan mi je ovaj Denver,oni mogu da budu i drugi na zapadui da ne uđu u plej off, užasno nekonstantna ekipa, a posebno me nervira marej, nakon utakmice gra je imao 50+ sledeća 15 poena, pa da li si u šuterskoj formi ili nisi

bskfan

pre 5 godina

@Milan

I ta prica o Jokici kao slabom defanzivcu ne pije vodu. Jokic ima samo jedan problem u odbrani, skocnost (slab bloker) ali sve ostalo mu je dobro. I ti blokovi su preuvelicana stvar jer i najbolji blokeri imaju svega 2-3 bloka po utamici, sto svakako ne moze presudno da utice na rezultat. Defanzivni problem Denvera je opet na mestu pleja jer su svi igraci na tom mestu bili spori (Nelson, Mudije, Marej, Barton) dok vidimo da je mali Moris opet bolji od svih njih i to se vidi iz statistike.

Za Krega se smatra da je defanzivac medjutim statistika pokazuje nesto drugo, da Denver sa Kregom u igri prima 107.8 koseva, a kada Krega nema 95.9 koseva. Kregov net rejting je isto tako los, sa njim u igri Denver je u minusu (-1.3) a bez njega u plusu (+12.5). Sta tu ima nejasno? Situacija je jasn da jasnija ne moze biti, starteri su stavljeni u poziciju da budu u minusu zbog trenerove sujete i nesposobnosti da promeni ono sto je svima bilo jasno jos od prvog dana, da Milsap i Kreg, zajedno, ne mogu biti u starnoj postavi. Interesantna je statistka da je cak i ta ista postava Haris-Milsap-Kreg-Jokic u plusu ako igra sa Morisom ali je negativna sa Marejom.

Ove godine svi igraci slabije sutiraju nego prosle godine, pa tako trojke Marej sutira 30% (umesto 38%), Haris 29% (umesto 39%), Lyles 20% (umesto 38%), Craig 14% (umesto 29%)...kako je to moguce? Kako to da odjednom svi igraci zaborave da sutiraju? Naravno, nije problem u igracima, vec u sistemu, tj. treneru.

mt

pre 5 godina

Pre pocetka sezone je izjavio kako zeli ove godine da bude all-star, samo ne znam kako misli to da postigne sa 6 poena prosecno u posledne tri utakmice, uzimajuci jedva po koji sut i bivajuci cetvrti ili peti strelac ekipe.

punchline

pre 5 godina

Sem uvodnih 3 ili 4 meca kad je rasturao i imao vecu minutazu, nesto se debelo promenilo. Minutaza mu je smanjena i njegov doprison je sve gori i gori. Da li je nesto na relaciji sa trenerom ili je na pocetku samo hteo da opravda one silne milione pa pusti siromasne da se igraju, ko ce ga znati...

jorgovan

pre 5 godina

Jeste imao problem sa faulovima, dobio je dva faula bez veze zbog balansiranja sudija, ali decko ima neki problem. Nisam verovao 0 suteva na utakmici, i otvara mu se minut pre kraja sam ko duh na 3 i on baca u stranu Mareju koji masi, takodje otvoren sut. Nezainteresovan nesto, nisu mi cista posla.

the answer

pre 5 godina

@bbb
bravo, ovo je pravi opis Melouna, trazi da igra kao memfis,a ima napadacku masinu..Lajls,Morisa, ali 30m Mlisapa moraju da se opravdaju minutima,posto poenaima jako tesko.

BOSS

pre 5 godina

umirem od smijeha na tekst iz Sportske Net,pisu za Jokica statistiku,a onda dodaju ostatak ekipe ocajan :)
Nesto mi je prikocio u zadnje,al.nadam se da se brzo vraca. Cim pocne ono MVP,all star mec itd desi se pad.

the answer

pre 5 godina

@ja

jeste druze,slazem s tobom da je mnogo vise postigao od Jokica,i da je BIO prejak igrac ,i sad jeste,ali nije za ovaj tim,koji igra brzo, s menjanjem pozicija, Milsap sporo igra, i stojim iza toga da je mnogo bolja varijanta Lajls, bar sto se tice ovog tima.

J

pre 5 godina

Nadam se da ce posle ovog poraza Malone konacno da shvati da Kreg ne moze u startnu petorku. Gusi igru, apsolutno ga niko ne cuva jer ne predstavlja nikakvu pretnju u napadu, jos kad na to dodas Milsapa dobijes ocajnu igru u napadu. Pa tako Denver koji u proseku daje 110-120 poena ne dodje ni do 90...

Destrukcija

pre 5 godina

E ovako, Nikola mora da odraste. Ponasa se povremeno kao dete. Ima ogroman ugovor, prima ogroman novac, samim tim, ili ce da sazri ili ce narusiti sopstvenu karijeru. Prosle godine, cini mi se u isto vreme imao je period od nekolilo utakmica u kojima gotovo da nije ni pokusavao da uputi loptu ka kosu. Nema to veze sa frazom ''nece ga sut'' nego on dokazuje nekom neku svoju poentu. Jos jedan poraz Denvera i sve ce da se srusi na njega, jer momak, ti si igrac koji je papreno placen i nikoga ne zanimaju tvoja osecanja. Drugo, neshvatljivo mi je zasto se nije radovao kada je on promasio a Milsap pogodio za pobedu. Mozda je Nilola zesce sujetan samo se to ne vidi na pravi nacin. Bilo kako bilo, ili ce da odraste ili ce sedeti sve vise na klupi do prvog trejda. Ne bi bio ni prvi ni poslednji igrac koji je zakucan za klupu dok prima veliki novac. Da uzmemo u obzir i to da novac menja ljude, mnogi ne znaju da se izbore sa tim, a Nikola sada ima bas mnogo novca. Nadam se da ce se izboriti sam sa sobom.

Genijalac

pre 5 godina

Pa nebi se složio da je malone 'stvorio' jokica. On mu jeste dao šansu, ali prvenstveno sto je tada nurkic bio povredjen pa je igrao lovernj i tada je jokic dobijao tih nekih 15-20minuta i sam se je pokazao i uzeo tu priliku koja mu se pruzila. Malone nije imao nikakve veze sa njihovom igrom u napadu vec trener za napad koji je posle jokiceve druge sezone otišao u pelicanse. Malone je prvenstveno 'defanzivni' 'strucnjak' a denver su bili najlošiji u odbrani od svih u nba A drugi najjači napad odma warrirosa. Kad je ovaj otišao u pelicanse pelicanse su prošle sezoni imali najbolji napad dok je denver spao. Znaci nema malone veze sa vezom. Precenjujes ga.

CarloNS

pre 5 godina

@(............., 8. novembar 2018 14:12)

Jokića je otkrio Finč, a ne Meloun. Finč gaji napadački stil. Da se Meloun pitao iz Denvera bi leteo Jokić, a ostao Nurkić. Na kraju je Finč otišao u Pelikanse.

Milan

pre 5 godina

(bskfan, 08. novembar 2018 15:00)

Meni je on isto sasvim solidan defanzivno, ja skacem na vecite kriticare koji kao papagaji ponavljaju isto. Koliko poena njegov igrac da kad Jokic preuzme beka, a njegov saigrac (citaj marej) samo gleda centra kako rola i kuca. Milsap pomaze tu sa strane pomoci, a njega onda opet niko ne brani i odbrana puca. Jokic je ove sezone vidno vise angazovan oko odbrane, gine i to stvarno izgleda dobro, al to je opet sigurno zadatak trenera koji stalno istice odbrana odbrana odbrama a ne zna bekovima da objasni najprostije stvari.

A za Krega kao sto rekoh se sve slazem. 2 ne sutera kreiraju uzasan spacing i Jokiceva urucenja nisu vise tako potentna. Zasto Ernangomez ili Bisli nisu poceli barem 1 utakmicu mesto krega je pitanje za mog imenjaka tarota.

Marko

pre 5 godina

Ok sad sam vec zabrinut sta se desava s njim. Zadnje 4 utakmice sutira 7/18. Mislio sam nece da se forsira par utakmica, malo da razigra igrace kad vec pobedjuju. Al ne kapiram sta je ovo? Kriza?

Voja

pre 5 godina

Jasno kao dan, odigrao covek na sebe - poene, znate li vi koliko je 150 000 000 puta 1,85 i to tri puta :) Idemo Nikola sad uplacuj na + ista je kvota a niko ne troluje po internetu ;)

Boske

pre 5 godina

Jokara, klasicna Srbenda, nikad ne znas koji inat ce mu se zakucati u glavu. Nadam se da ce pobijediti te demone i opet nas obradovati odlicnim partijama. I u Denveru i u reprezentaciji.

kejt winslet

pre 5 godina

Jokara nastavlja sa odvratnim partijama. Korektno bi bilo da sledecu utakmicu ne sutne ni jednom. A onu posle tamo , da udje sa klupe. Sjajan.

JPR24

pre 5 godina

Posle prošle utakmice rekoh da ovo nije normalno. Sad je još manje. Ili trener da ga zakuca za klupu da oladi mozgovanje. Ili je pak to neki trenerski eksperiment, sto bi bilo najgluplje viđeno u zadnjih 20 godina, i ne verujem da je to u pitanju, kao kad bi Kerr rekao nekom iz njegove petorke da ne šutira, dobio bi zausku.

Pojedinci nemaju blama

pre 5 godina

Nista mi nije jasno,sta je sa ovim Jokicem,kao da igra minus poena na sebe pa nece da sutira,sto nam nisi javio Jokaro da i mi uzmemo neki dinar

Dragan

pre 5 godina

Jokara voli da igra sa Milsapom isto koliko je Pedja voleo da igra sa Veberom. Ta vrsta igraza zivcira svakog inteligentnog kosarkasa i s njima se ne moze igrati.