Utorak, 06.11.2018.

05:30

Jokić punio kolone – nestvarni Marej sa 48 poena srušio Boston!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Boston Seltikse sa 115:107.

Izvor: P. Tadiæ

Jokiæ punio kolone – nestvarni Marej sa 48 poena srušio Boston! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

веверица

pre 5 godina

Ne razumem da glavni igrač franšize ima ovako malo suteva.Mozda je odluka trenera.Znam samo da je Amer imao bi preko 40 suteva svaki meč.No dobro bitno je da sve pred sobom melju.Sad je već jasno ova godina i prošla.Nebo i zemlja...
(the show must go on, 6. novembar 2018 06:26)

како бре људи у исто време можете да критикујете вестбрука што је себичан и јокића што није? било је очигледно да је бостон форсирао одбрану на јокићу, да је главни играч требало да им буде ал хорфорд, а главна фора да заустави јокића. јокара је то прочитао и решио их као један-два. извукао се, отворио простор, добио утакмицу... могао је да шутне 20 пута и да форсира да сваки пут кад му дође лопта крене на кош, најмањи проблем, али би онда бостон највероватније добио. да је јокић загрижени кошгетер и да форсира тај стил, не би био ни у 10 центара лиге. дејвис, ембид, казинс, таунс... сви они су бољи у 1:1 од јокића. његова вредност је управо у томе што осећа кошарку као тимску у читању противника и контроли тимске игре у нападу. дечко је буквално геније за кошарку. ма без претеривања, да се претвори у 1:1 играча, питање да ли би могао да прође у нба лиги, камоли да буде најбољи белац и један од 2-3 најбоља центра. осетио је да не може против хорфорда и удвајања да се коље и искулирао. кад осети да му је глупи ејтон једина препрека ка кошу, онда да 50 поена. дингоспо.

веверица

pre 5 godina

@Чоко моко
мене занима шта глумите лудило са тим семантички и граматички неправилним изразом "узео шут". шутнуо брате, шутнуо. дакле није "узео мало шутева" (боли ме мозак од такве неписмености), него је мало пута шутнуо.

Pera

pre 5 godina

U Americi je porez za ovolike zarade oko 50% prosek. Tako da odmah prepolovi. Svakako je to i dalje jako velika suma novca.
@Novak
Da li to znaci da kad turnir daje na primer $1,000,000 za prvo mesto, porez je vec placen, cist milion direktno u dzep igraca?

palop

pre 5 godina

Sve se slazem sa tobom, ali mi nije jasno sta si hteo da kazes sa trecinom promasenih suteva. Za igraca njegove pozicije je 63%, pogotovo za toliko suteva, tako da i treba da sutira kad je stalna pretnja.
(jsx, 06. novembar 2018 09:54

To je strasan procenat za pleja/beka i ne mogu da verujem da je onaj komentar dobio toliko pluseva, centri koji otprilike samo zakucavaju imaju takav prosek i budu medju najboljima u ligi po tom parametru. Plus da ne pominjem sto je Marej imao makar 2, 3 suta u poslednjim sekundama koji mu dodatno kvare procenat.

just kidding

pre 5 godina

@VanBasten Zato sto nije klub vec fransiza. Razlika je u tome sto su oni zagarantovano u ligi i nema ispadanja, i njihovo ime ide dosta dalje od samog kosarkaskog dela.

palop

pre 5 godina

Rec fransiza. Ajde neka mi neko objasni od kada je to u Vukajliji??? Zasto vise nije klub ili tim???
(VanBasten, 06. novembar 2018 15:14)

Opet ovo pitanje? U NBA ligi je drugacija organizacija nego kod nas u Evropi i njihovi timkvi su bukvalno fransize, a sta je fransiza pronadji na internetu ili u nekoj knjizi iz ekonomije...

Novak

pre 5 godina

"Sa 23god. potpisao ugovor od 150mil $, više nego što je Novak zaradio u karijeri."

U Americi je porez za ovolike zarade oko 50% prosek. Tako da odmah prepolovi. Svakako je to i dalje jako velika suma novca.

PimPong

pre 5 godina

Znam da je Jokic postigao manje koseva nego sto bi trebalo da postize, ali isto tako, imao je dobar doprinos. Ako pogledate koseve Murray-a u cetvrtoj cetrvrtini, sve ide na pick-and-roll sa Jokicem. Jokic ni ne dodiruje loptu, ali to je bilo bukvalno zbog toga sto je Boston isao na to da njega zatvori u takvim situacijama i da pusti druge da sutiraju. I to ih je sinoc kostalo. Ali opet, mislim da bi bilo bolje za njegovu ekipu da on u nekom trenutku utakmice odluci da dominira, bar malo.

Pera

pre 5 godina

Bez obzira na brojke, Jokic igra odlicno a ekipa je 9-1. Gledam ga redovno, cesto mu treba mal da se razbudi, al kad krene, uradi puno stvari. On je dirigent napada, sve polazi od njega, maestralan je u tome. I u odbrani se odlicno postavlja, smeta, pokriva, imao bi i vise skokova, ali cesto samo pikne loptu saigracuili zagradjuje da je bek pokupi. Sutira kad je ocigledno da mora, inace radje stvara prilike drugima. Mozda mu je sut malo u krizi, ali pre bih rekao da je spreman da pocne da puni ako timu stane. A Denver je postao tim, 9-1, pre su gubili utakmice u finisu, sad bez panike dodaju gas u zavrsnici i pobedjuju. Svaka cast!

111

pre 5 godina

Meloun je ranije izjavljivao da stalno govori Jokicu da vise sutira? Sta mu sada govori, da mogu da znam?? Naravno, ovo pisem sto svi mi znamo kakav je Jokic poenter. Sigurno da nije kvalitet za 10 koseva i to evo treca utakmica za redom? Ali ako je trener zadovoljan, odlicno. Nikad lakse odradjenih 150 miliona...

ne sam skolovao

pre 5 godina

Sve sve ali franšiza. 
Stara srpska reč, izvučena iz naftalina ;-)
(Gavran, 06. novembar 2018 10:59)

U srpskom jeziku je najmanje srpskih reci poreklom,
Npr, ako mi ne verujes,
sedni u auto, uhvati volan rukama, idi u apoteku, uzmi recept, skuvaj kafu u dzezvi...

CarloNS

pre 5 godina

Mari je odigrao džordanovski, tu nema šta da se doda.

Meloun je od centra napravio drvo koje stoji na liniji za 3 poena. Meni se to ne dopada jer da Mari nije odrigrao kako je odigrao Denver bi garantovano izgubio. E sad, besmisleno kritikovati igru bilo kog igrača ili trenera u momentu kada njegov tim ima skor 9-1. Da li je u pitanju zaista dobar koncept ili samo luda sreća vrlo brzo će se pokazati.

ccc?

pre 5 godina

Jokic ce ove sezone imati prosek 10 poena. Ovu utakmicu je dobila spoljna linija koja je sve pogadjala plus probijanja i ulazi u reket. Sta ce biti kada budu promasivali, sto je neminovno? Setimo se prosle sezone i igre Jokica. Pa valjda je zbog tih igara i dobio ugovor od 150 miliona? Da je postizao 10 poena po utakmici, sta mislite da li bi dobio takav ugovor? Ali za sada ovo ide povoljno po tim jer su izgubili samo jednu utakmicu. Ne bih voleo da se Jokic uljulja sa ovakvom igrom pa da u buduce ne moze kos da pogodi. Pa on sutne 4,5 puta u toku celog meca?Da li ovako igra i jedan centar u NBA? Ostaje da vidimo...

street boy

pre 5 godina

Lako je nama da pametujemo ali veliki je pritisak na Jokića. Sa 23god. potpisao ugovor od 150mil $...
(Boško

Postoje strucnjaci koji mogu da pomognu da se prebrodi taj 'pritisak'.
Problem je u nasem mentalitetu. Kod nas je sramota otici kod psihologa
za razliku od zapada gdje idu i psihologu 'kad im se macka nakaslje'.

bellamy

pre 5 godina

Mislim da je Jokić ušao u sezonu snažno, pa ga sad trener malo hladi da bi razigravao ekipu koja će kad tad morati i bez Jokića da pobeđuje. Jedan cilj je play-off, a drugi potajni, da nešto u njemu i urade. Ja tako vidim njegovu potrebu da manje šutira, a da više razigrava ekipu! Elem, kad bude potrebno, nosiće on Denver kao i ranijih godina od januara meseca!

Sabre

pre 5 godina

Marej Tompson za siromasne, kad udje u mod ne moze da masi covek. Mada, s obzirom na godine ako ovako nastavi bice i samo Tompson, tj naj"cistiji" suter u NBA... fantasticna tehnika za tako mladog igraca, decko puno obecava, zaista.

lektor

pre 5 godina

A bre braćo stvarno ste smešni sa upotrebom fraze "uzima šut" :D
Tačno zamišljam Željka ili nekog drugog našeg trenera kako urla na igrača "UZMI TAJ ŠUT!", umesto "ŠUTNI JE BRE!" :)))))

zemunski kej

pre 5 godina

Kad je dobar treba da ga hvalimo,sada ne igra dobro, Izlaze mu lopte iz kosa,prolaze mu igraci lagano pod kosem, Sinoc smo videli kako izgleda kada neko ima svoje vece, Marej je sve pogodio i prelomio utakmicu, Gledao sam malo Marijanovica ,uopste nije los ,koristi ga Rivers a on se trudi i aktivan je,Teo losiji nego prosle sezone od nasih igraca najmanje pokazuje .

bskfan

pre 5 godina

Ovde neki ne shvataju da nijedan igrac pojedinacno ne moze da odvede tim u plejof. Kosarka je timski sport a uloga Jokica je da razigrava ostale igrace. Statistika kaze Denver pobedjuje kada Jokic ima 7+ asistencija i to je sada najvaznija stavka za Jokica. Pogledajte naprednu statistiku i videcete da je od svih centara u NBA ispred Jokica jedino Embid. Naravno, lepo bi bi bilo da Jokic stalno napuni sve kolone ali opasna kosarka se tamo igra. Tamo nema slabih ekipa, a ove godine se posebno isticu Toronto i Milvoki.

Da bi se stalno pobedjivalo mora vise igraca da udje u formu i Jokic to i radi, na jednoj utmici povuce on, na drugoj Harios, sada Marej i tako redom. Za razliku od prosle godine Moris je preporodio klupu i sada klupa dobija utakmice a ne starteri. Cak je i Marej ostao bio -4 iako je postigao 48 kosa.

Inace je utakmica bila sjajna, uzivanje je bilo gledati Kajrija kako igra, kao i pre neko vece Ibaku, Sikijama, Janisa i drustvo. Ovo sto se igra u Evropi je smesno, ostali samo paceri, sve sto vredi igra u NBA.

alobre

pre 5 godina

@Gavran sve sve, ali stara srpska rec "naftalin". Ti verovatno ne znas ni sta znaci fransiza a sta klub, ali vazno da si ti dao svoje misljenje je li?

wlado

pre 5 godina

@azija

o cemu ti to?

Ja jedva cekam svako jutro da ustanem u 5 30 da vidim jokaru u zadnjoj cetvrtini ili da vidim sta je uradio, uz dorucak pogledam njegove poteze sa meca, jednostavno mi ulepsa dan taj momak. Naravno i bobi i beli, teo...ali se jokicu najvise radujem jer je mlad i ima ogroman potencijal da postane top 10 najboljih centara svih vremena u NBA. Tacno me boli briga da li ce ikada vise zaigrati za srbiju ili ne, zasto zbog te cinjenice da ga volim manje ili vise? Meni je pre svega drago zbog njega sto je uspesan(isto kao Novak, koji nicemu ne doprinosi Srbiji osim sto izblamira sebe tu i tamo po olimpijadama) ali mi je drago da je jedan neki nas covek tako uspesan i pravi primer nama kako da se ponasamo i radimo na nasim zivotima da budemo barem malo kao oni u pogledu profesionalizma. Sta ti imas od toga da li ce Jokic igrati na SP ili ne? Meni eto on svako jutro ucini malo lepsim i ja mu se iskreno zahvaljujem na tome.

petarczv

pre 5 godina

Kakva utakmica milina za gledanje marej i irving fantasticni odlicna utakmica napeta, smena vodjstva vise puta fantasticni potezi... Neko je pricao posle one lakrdije od utakmice sacramento i milvoki kako je nba bzv kako je cirkus i kako se u Evropi igra bolja kosarka... E pa u sinocnoj utakmici sam video bolju kosarku nego u celoj sezoni u svim utakmicama evrolige...

Marko

pre 5 godina

Ljudi bitno je da Denver pobedjuje svakog i to ubedljivo! Ocigledno je da Malone kao sto neki kazu ne zeli da forsira igru na Jokica ovako rano u sezoni. Samo zamislite ako Michael Porter Jr. krene da im igra od sledece sezone i ispuni potencijal koji je imao u srednjoj skoli. To ce biti opasna ekipa. I sada je.

paranoid

pre 5 godina

likovi na komentarima su stvarno u fazonu da igrači sami odlučuju šta će se i kako igrati?! mislim, trenere angažuju, eto, da fino obučeni popunjavaju mjestu na klupi? to što bismo mi voljeli da jokić trpa po 30 svaku utakmicu, ne pije vode...

Icarus

pre 5 godina

Pljujete Jokića već dve sezone a čudite se što neće da igra za Srbiju. Ima pravo da bude ljut na javnost u Srbiji. A ovi što pričaju da je pratimo ostale naše igrače, to nije tačno. Ako ne stignem da gledam prenos, odmah ujutru gledam na internetu kako su igrali. I hvalim i Bjelicu a naročito Bobana.

Genijalac

pre 5 godina

likovi na komentarima su stvarno u fazonu da igrači sami odlučuju šta će se i kako igrati?! mislim, trenere angažuju, eto, da fino obučeni popunjavaju mjestu na klupi? to što bismo mi voljeli da jokić trpa po 30 svaku utakmicu, ne pije vode...
(paranoid, 6. novembar 2018)
Pa ne mora 30, ali vala može i mora preko 10. Zadnjih pet utakmica on daje ispod 10 poena, sutira 3 puta po utakmici. U zadnjih 5 utakmica veći mu prosjek i u skokovima i u asistencijama od poena! Ako ovako nastavi teško će na all star, jos će i mari pa i heris preuzeti ulogu lidera na timu. Više puta on 3 metra od kosa i dodaje na trojku a može da poentira za dva lagana poena ne znam šta se dešava covjeku? Da nije neka povreda u pitanju?

azija

pre 5 godina

Stokholmski sindrom u reziji Jokica vlada po srbiji. Covek nas izradi X puta i pokaze da ga zabole za srbiju i srbe a vi ga velicate vise nego sve ostale nase igrace u nba zajedno i to sada kada bas ima razloga da pratite utakmice Bobija koji igra sjano a i tim im lici na nesto ove sezone, Belog koji konacno posle 3 godine dobija priliku koju zasluzuje(i sjajno je koristi) a njegov Sacramento posle 10 godina konacno dobro igra. Na njihove vesti ako padne 20 komentara puna kapa dok za vest o Jokicu 200-300. Cime je Jokic zasluzio toliko da ga gotivite a Bobi i Bjeli nisu a pri tom su sto puta vise uradili za Srbiju. Kao klinke ste koje se loze na lose momke a dobro momci su vam dosadni...komedija od nacije...i treba svet da pisa po nama kada smo opsednuti onima koji to ne zasluzuju i koje zabole za nas

kejt winslet

pre 5 godina

Koja mu je ovo vec utakmica sa ispod 10 poena? Ne znam cemu ova preterana flegmaticnost Jokica. Stvarno glumi nesto, ili se duri na nekog...

Sibirac

pre 5 godina

Za sada je bitno da pobeđuju, doći će na red i njegovi poeni.

Voleo bih da vidim statistiku vrednost ugovora / prosek šuteva po utakmici. Jokić garant ubedljivo prvi.

Kole

pre 5 godina

E sada da skočimo na tenis pogledamo jedan mentalni sklop Đokovića i onda dođemo da može sve da bude jednostavno i ako gubiš i promašuje samo se skoncentrišeš i ka tome usmeriš da si bolji da možeš i kidaš to treba da se ureže i košarkašima i eto nas opet na vrhu i u košarci .
(SchOne, 06. novembar 2018 09:49)

Buraz, govoris o aktuelnom evropskom, svetskom i olimpijskom vicesampionu. Ja ne razumem kako to po tebi nismo na vrhu i u kosarci. ;)

tocka

pre 5 godina

Denver šampioni! Ajmo Jokara, prsten je tvoj!

Očigledno je da su i igrali na Mareja, jer do sada se baš i nije pokazao. Od dvojice malih bolje je igrao Heris, bio solidniji u svakoj utakmici, tako da je ovo sjajno da se Marej otvorio.
Ljudi moji kakva će ovo ekipa biti sa Porterom, ništa im nije nedostizno.

Milan

pre 5 godina

Razumem da nalazimo razna opravdanja, ali sam siguran da prvi Nikola nije zadovoljan ovakvim svojim partijama. Iz nekog razloga deluje da se ne oseća komotno na parketu, izbegava kontakt, niski post, da li je nešto energetski ili u glavi, pojma nemam. U redu, Gober i Horford nisu neki centri preko kojih ostvaruješ rekord karijere, ali malo brine to što nije ni pokušao da napadne, kao da je možda i neka povredica u pitanju. Srećom pa je ultratalentovan te i ovakav puni kolone i ostvaruje učinak, ali može on to mnogo bolje.

jsx

pre 5 godina

@Mrkva
Sve se slazem sa tobom, ali mi nije jasno sta si hteo da kazes sa trecinom promasenih suteva. Za igraca njegove pozicije je 63%, pogotovo za toliko suteva, tako da i treba da sutira kad je stalna pretnja.

frank_castle

pre 5 godina

Decko se igra kosarke i igra za tim. Nije mu bitna statistika. Ako vidi da mu ne ide, naravno da ce da pusti loptu i da proigrava. Na kraju , u deset meceva oni imaju samo jedan poraz i ovo im je najbolji start u prethodnih nekoliko decenija. Da li je zbog Jokica? Mozda.

Fert 14

pre 5 godina

Moderna NBA. Plejmeker da 50 poena i 5 asistencija. Nekako mi više prijala varijanta sa Stoktonom... Opet svaka čast Denveru. Ove godine izgleda gledaju svaki meč. Ako ne dodje do nepotrebnih poraza evo njih u završnici.

Jaran

pre 5 godina

Mrkva
Jel ti kapiras da je 19/30 63%? Jos je promasio poslednja 2 suta, bio je na 19/28. Posto si ti izgleda jedan od onih EL genijalaca, jel on trebao da sutne 25/30 da bi ti bio srecan???
'Ladno covek ispljuva Dzamala jer je dao 48 poena i zato sto je najzasluzniji za pobedu sa 19 poena u 4/4...

SchOne

pre 5 godina

(Mrkva, 06. novembar 2018 08:35)

Vrlo je lako objasniti sklop srpskog i američkog košarkaša jer se baš dve košarkaške nacije razlikujemo gledano celokupno na košarku a i život ..mi volimo timsku košarku sa visoko naznačenim košarkaškim iq dok Ameri vole na brzaka bez previše filozofiranja samo trpaj nema tu neke elegancije ,lepote sve se svodi ko više koša da promašaj se zaboravlja i nastavlja dalje...mi tu imamo problem jer mi ni svoju bolni istoriju ne možemo da zaboravimo a kamoli od Turaka koš iz out. E sada da skočimo na tenis pogledamo jedan mentalni sklop Đokovića i onda dođemo da može sve da bude jednostavno i ako gubiš i promašuje samo se skoncentrišeš i ka tome usmeriš da si bolji da možeš i kidaš to treba da se ureže i košarkašima i eto nas opet na vrhu i u košarci .

Pjer

pre 5 godina

Ne znam sta se ljudi cude upucenik sutevima ka kos Nikole?! On je doveden iskljucvo da bude asistent u timu i zbog toga ima ulogu i igra nekih 20ak minuta, zar mislite da bi ga u drugom smislu pustili da trckara po terenu? Naravno da ne bi, nego bi im igrao Amerikac, kao sto igra u bilo kojoj Bobijevoj ekipi dok on mlatara peskirima na klupi. Da Boban zna da asistira, igrao bi i on duze. Posto zna samo da poentira i skace, naravno da ce dobijati minutazu na kasicici. Nasih par igraca "igraju" tamo prvenstveno zbog tih asistencija, jer imamo neki prirodan dar kao kosarkaska nacija gde su Ameri tanji od nas. Inace su u svim drugim parametrima bolji. Nadam se da sam konacno rasresio nedoumice svima i da necete dosadjivati slicnim komentarima zasto nasi igraci ne igraju i nemaju pozitivan ucinak.

JPR24

pre 5 godina

"Uzme šut" na našem jeziku ne znači ništa. Može "šutira", može "gađa koš"...ali ništa on tu ne uzima.
(Maxa, 06. novembar 2018 08:30)
Pa druže, nije ovo forum o pravopisu i literaturi pa da je sad toliko važno.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Srecom Jokicev kosarkaski iq je mnogo veci od vecine nas ovde sto komentarisemo, pa zato Denver ima 9-1. Igrali su protiv elitnih odbrana Jute i Bostona, osetio je da nije nesto u modu i pomogao drugim "vrucim" igracima da pobede. 24 asistencija Juti i Bostonu top 2 od 5 najboljih odbrana sveta, znate li vi koliko je to koseva. Pravio je Mareju fantasticne skrinove drugo poluvreme, to se ne vidi u statistici, skoro svaki put je Mareja skrinom ostavio par metara samog u prostoru, moze bolje ali daleko da je lose igrao, 24 asistencije isporuciti elitnim odbranama poput Jute i Bostona ...pritom jedno poredjenje, Embid, Tauns i Dejvis imaju bolju statistiku poentersku zadnjih nekoliko utakmica, oni gube a Jokic razigrava sve zivo, dobili su par igraca sada sa klupe na koje se mogu osloniti, dok Tauns baca malopre lopte u aut i ne cini Viginsa boljim, ko sto Embid vezari a Saric i Sulc stagniraju. Rodjaci decko nije egomanijak da juri za statistikom-Jokic igra za tim i pobedu. Ovo je 4. put da je na ivici tripl dabla zadnjih 5 utakmica, 99% igraca bi jurilo td, ali njega briga, i veci renome ce i imati sa ovoliko pobeda nego li da imaju 6-3 a da je imao bolju statistiku. Inace to mu je vec tradicija da slabije krece sezonu i onda explodira od januara-februara. Takodje mislim da njegovoj gradji i motorici treba vremena da se zagreje, verovatno zato ne zeli da steti timu sa nekim 5-13 sutem vec ide na sigurno sa razigravanjem drigih dok ne uvati formu opet. Marej je bio nestvaran

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Iskreno nisam gledao utakmicu ali je simptomaticno da Jokara protiv odlicnih defanzivnih centara( Gober, Hoford....) slabo ubacuje. Cak i ne pokusava. Da li je to neka taktika ili sta ne znam.

Destrukcija

pre 5 godina

Slicno kao i prosle godine. Bilo je par utakmica u kojima gotovo da nije ni pokušavao da postigne kos, onda je zaredjao 40, 35, 30 i tako dalje. Dobro je da Denver igra dobro. Razigrali su se bekovi. Imam osecaj da ce u decembru da se ''otkravi'' i da zabelezi 3 do 5 TD.

Milan

pre 5 godina

Već 3-4 utakmice za redom neki čudan pristup Jokića. Ono je sramotno da igrač sa max ugovorom šutne 3 puta na koš, ispada da na svakih 9 minuta u igri jednom šutne, ne smem ni da zamislim koliki je to broj poseda Nagetsa. A dotle mu saigrači preuzimaju slavu, Heris, sinoć Marej, ništa to ne valja.

Petar

pre 5 godina

Kanda nam se deran zbog nečega raspekmezio. Imao je jednu takvu fazu prošle sezone kada ga je Meloun na kraju ostavio na klupi celu 4/4. Sada ga malo štiti ugovor, ali ono je neka alibi košarka, nikako nešto što bi trebao da igra franšizni igrač. Tri meča za redom jednocifren, pao na 17p prosek, tek treći strelac ekipe, baš loše. Gledam ga svaki meč, činjenica je da ga Milsap izbegava, retko kada mu doda loptu kada je otvoren, uglavnom siluje sa tim izolacijama ili doda nekom drugom, oseća se da to u napadu izmedju njih dvojice od strane veterana ne izgleda dobro. Jokić tih problema nema ni sa kim.

JPR24

pre 5 godina

Tu su svi da kritikuju sto ne sutira vise. Ljudi njegova ekipa je dobila. To je on sto je najbitnije. A on je odigrao dobro! Marej je goreo sinoc. Sta je Jokic trebao da forsira, pa da Denver izgubi. Gledao sam celu utakmicu. Pravio je dobre odluke. Mnogo znaci za ekipu da prorade jos neki igraci. Cak je i Plamli imao dobru rolu u odbrani.
(Pastir, 06. novembar 2018 07:14)
Nije u pitanju forsiranje. Naravno da kad vidiš da ne ide, treba stati, a kad ti je kolega u zoni i sipa, guraj. Ali isto tako nije normalno da jedan od glavnih igrača ekipe, koji ima nekih 15/20 šuteva ( ne znam tačno, nije ni važna tacna cifra) odjednom stane i uzima po 3/4... Sad ako je to neki timski dogovor, trener hoće tako kako bi išli na njega a on umesto da šutira kao uobicajeno, dodaje i razigrava, okej, ali to u prošloj i ovoj utakmici nije bas tako delovalo. Naravno, sve je lakše kad se dobije, to je najvažnije kao sto si i rekao. Ipak, takve oscilacije, ako nisu deo taktike, mogu biti opasne po igrača, kad se gleda cela sezona. No videćemo već u sledećoj šta i kako. Meni lično ovo nije bas najnormalnije. Nekima možda jeste, i to je okej.

Mrkva

pre 5 godina

Ja sad ne kontam kako je on pogađao sve ako je imao 19/30.
To je 1/3 omašenih šuteva. Pre neki dan sam gledao Kingse i Foks u pet napada omaši 4 puta i tek u 5-om napadu doda nekom loptu, a 2-3 igrača otvorena za šut svaki put. Zamislite taj mozak koji uzme loptu u 5 napada i odtapka je preko igrališta, dođe do protivničkog koša i omaši 4 puta uzastopno.
Neko normalan bi nakon 2 omašena puta rekao:"Čekaj, ajd da izgradim napad, omašio sam 2 puta".NE, u NBA neki likovi mogu i 4 puta uzastopno da omaše, da siluju loptu i niko ih ne baca na klupu jer su sebični, već ono:"Pusti dečka, imamo ugovor, ima da šutira 40 puta dok ne stigne do 20 poena". I na kraju taj i stigne do 20 poena i na kraju utakmice on je jedan od najzaslužnijih za pobedu tima.
A, to što je taj isti tim mogao da nabilduje 10-15 razlike dok je glupi silovao loptu, to nikom ništa.

Zato su igrači kao Jokić pravi igrači, jer igraju za tim, imaju dovoljno inteligencije da ne stavljaju sebe na prvo mesto, već tim.
Ako mu ne ide šut, praviće asistencije, praviće prostora da neko drugi šutira. Ne razmišlja:"Ja sad moram da završim sa 30 poena kao na prošloj utakmici i ima da šutiram 50 puta ako treba".

Uzmite slobodno nađite 4. utakmicu između Lejkersa i Dalasa iz 2011. godine kada je Stojaković igrao za Dalas.
Teri i Stojaković raskantali Lejkerse sa trojkama, a obojica su sa klupe, nisu startna postava. Toliko su kantali da su Lejkersi dobili 2 tehničke jer su počeli da mlate igrače iz očaja.

leandro

pre 5 godina

Da Jokic bude prvi strelac ekipe, igra allstar i da Denver bude pociscen u prvom kolu plejofa glasaj +

Da Jokic bude prvi asistent i skakac ekipe, da ne igra allstar i da vodi Denver do finala konferencije glasaj -

Mile

pre 5 godina

Jokić verovatno igra ovako kako bi ekipa sazrela. Dugo je prvenstvo. Prošle godine on je vukao poslednjih desetak mečeva. Nije ni imao snage za završnicu u najbitnije meču i promašio. Ovako ekipa dobija, pa je puna dvorana (što je jedino gazdi prihod sa franšizom) , jača samopouzdanje ekipe, a i on se manje umara. Što znači da će kao ekipa biti bolji za play off. A to što bi mi voleli da stalno šutira kao KAT, a da ekipa nebude divlja kako bi smo ga hvalili ili kudili, to je naš problem. Ovaj trener je dočekao svojih 5 minuta.

piroklasticni sliv

pre 5 godina

stigla prva tupla pa pocele da mu se tresu ruke od kesha.
evo, stize i nama danas sutra a meni se vec tresu ruke.
ps: pametan igrac koji razume igru. bukvalno je ceo tim prihvatio i razumeo njegov model igre (koji nije bas osoben za nba timove vec evropu) i sad dominiraju i divota ih je gledati. dodali su odbranu u miks ove godine i ozbiljno su zakomplikovali zapad jer bukvalno mogu sve da pobede a i pokazali su fa mogu i izgubljeno da dobiju (osim onog jednog izgubljenog meca gde su se izglupirali za sve pare).

Boško

pre 5 godina

Lako je nama da pametujemo ali veliki je pritisak na Jokića. Sa 23god. potpisao ugovor od 150mil $, više nego što je Novak zaradio u karijeri.
Dobro je da se još neko istakne u timu, treba im bar još jedna zvezda da naprave nešto.

Đole

pre 5 godina

Nemojte više da objavljujete vesti o igračima koji uporno odbijaju da igraju za reprezentaciju Srbije! Tako ćete vi medijski doprineti da se umišljene "zvezde" ohlade a oslobodićete prostor za drge naše igrače. Baš me zanima kako je Raduljica!!! Šta nije jasno. Selektor Đorđević je bio u Americi i izvestio Danilovića ko hoće da igra a ko ne. Nije slučajno Danilović dao izjavu. A to što se Paspalj nada, to je tragikomično. Uostalom, vi sa B92 imate broj mobilnog Jokića u Americi pa ga nazovite i pitajte da li će igrati za reprezentaciju!!! I nek da prost odgovor - DA ili NE. A ne da filozofira pa na kraju opet da celu naciju prevari i razočara.

baba Vanga sa Atlantika

pre 5 godina

Mene samo zanima sta glumi Jokic vise. Uzeo je 3 suta za 27 minuta, zamislite Taunsa da za tolko vremena uzme toliko suteva.
(čoko moko, 6. novembar 2018 05:39)

Oseća on, ne voli ga zapadni svet, a i nije se sunčao ove godine - previše je bled za NBA. Moraće i njemu neki da pale sveće po crkvama, jer je dijagnoza očigledna. Uhvatio ga vrlo poznati nam Đokitis.

Jaran

pre 5 godina

čoko moko
Ma daaaj, sta ti nije jasno? Ovde vec nedelju dana objasnjavaju ljudi da on razigrava ekipu kada mu malo ne ide sut!


Sjajno je sto su pobedili, ali je stvarno uzasno videti da najbolji igrac ekipe i jedan od najboljih centara na svetu sutne samo TRI puta za 27 minuta...

Мики

pre 5 godina

Колико се пише о њему,а шта је дао Србији у којој је све научио кошарци,нека зарађује и узгаја коње!!!

Pastir

pre 5 godina

Tu su svi da kritikuju sto ne sutira vise. Ljudi njegova ekipa je dobila. To je on sto je najbitnije. A on je odigrao dobro! Marej je goreo sinoc. Sta je Jokic trebao da forsira, pa da Denver izgubi. Gledao sam celu utakmicu. Pravio je dobre odluke. Mnogo znaci za ekipu da prorade jos neki igraci. Cak je i Plamli imao dobru rolu u odbrani.

rajhsmanmachina

pre 5 godina

Ја бих само да напоменем да је "take a shot" фраза из енглеског језика а фразе се не преводе дословно. Наши играчи шутирају, yet americans take a shot.

charlie perez

pre 5 godina

Daj bre Jokiću prestani da glumataš više...Niko ti nije dao 146 miliona dolara da bi ti šutnuo 3 puta za ceo meč...i nikoga u americi ne zanima u tom cirkusu osobina zvana "nesebičnosti".

Раде Кузма

pre 5 godina

Јокића више не гледам истим очима као раније. Далеко од тога да га мрзим, само га више не доживљавам као раније.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 5 godina

Odlicna utakmica, Boston je uvek zabavan za gledanje.
Timska odbrana Denvera je puno napredovala.

A sutra citamo u novinama:
Majk Maloun:
Rekli smo Nikoli (po ko zna koji put) da mora da bude malo agresivniji u napadu.

Balansiran napad = malo punim, malo asistiram.

zvezdoprc

pre 5 godina

"Jokić pustio Marija...", ma dajte, bre, počeli ste kao sa Đokovićem?!
A, dobar je vam je i naslov sa "popunjavanjem" kolona, kao da je Jokić ćata, a ne vrhunski košarkaš?!

Milan

pre 5 godina

Odlicna utakmica za gledanje. Kajri ucutkuje publiku pa nakon toga masi sve redom i onda jos baca loptu prema publici jer je Marej bezveze sutnuo za tri na kraju.. Tako se ne ponasa jedan veteran, razocarao me malo. Ko mu je kriv sto ga je ovaj rasturio, trebao je Marej da zakuca preko njega na kraju.

ljAXE

pre 5 godina

Ajde nekukajte ko babe. Meloun dozira Jokica i pusta da se uigra klupa odnosno druga petorka. Sezona je predugacka i ako igra zavisi samo od Nikole, Denver bi bio u velikom problemu. Pocece Nikola da trpa obruc kada bude najvaznije. Sa Jokicem u igri Denver je cvrst i stabilan, ali sa Plamlijem i Hernangomezom, dobijaju na brzini, sto je veceras cak i Boston tesko pratio. Meloun za sada zna sta radi i cuva Nikolu za crne dana a daje pomenutoj dvojici i Lajlsu minute kako bi se uigrali. E sad, sto Plamli sutne slobodna bacanja ispod 30% i sto Milsap nemoze vola da ubode, nadoknadio je veceras Dzemal Mari. Da je sutnuo ves masinu, prosla bi kroz obruc. Raduje kvalitetna odbrana Nagetsa, brza tranzicija, dobra hemija u ekipi, pa je ove godine Denver jedna od najzanimljivijuh ekipa za gledanje. Za sada dobro izgleda rotacija sa klupom, rezervisti daju odlican ucinak i kada se vrati Barton, bice to jos bolje. Jedina enigma je Pol Milsap koji doprinosi ekipi ali moze mnogo vise. On je cetiri puta ucesnik All-Star-a ali po meni neigra na nivou koji se ocekuje od njega. Sut mu je nesiguran i nekonstantan, deluje da nema preteranu kosarkasku inteligenciju, ali doprinosi ekipi cvrstinom i odbranom.
Po Redziju Mileru, Denver je ove godine druga ekipa Zapada. Ako zavrse sezonu na 4-5 mestu Zapada, napravili su odlican posao. Sve preko toga bilo bi neverovatno u ovakvoj konkurenciji ali ne i nemoguce.

Milan

pre 5 godina

Denver posle nekoliko godina počeo da igra odbranu, mislim da su i oni sami u čudu kada vide rezultate koje odbrana donosi... Jokic timski igra, počeli su mnogo da ga udvajaju i baziraju odbranu na njemu, i onda lete pasovi po celom terenu. Ipak, slažem se sa nekim komentarima da bi mogao da bude sebicniji, često je njegova igra ledjima bolje rešenje nego neki sutevi saigrača. U svakom slučaju, sjajna ekipa za gledanje, čekamo da se vrati Barton i da vidimo Tomasa i Portera na terenu kad se oporave od povrede. Ako se na ovaj tim dodaju još 3 sasvim solidna igrača, daleko može Denver ove godine. Za kraj, nadam se da Monte neće ispasti iz rotacije, pravo osveženje na mestu organizatora igre, bolje bi bilo da Bizli ili Kreg odu na klupu. Lep pozdrav svim ljubiteljima NBA

JPR24

pre 5 godina

Jokic izigrava nekog pampura sa sutevima ili sta ? Okej, sad je Marej usao u zonu i sipao, ali ovo prosto nije normalno da odjednom "fransizni igrac" uzme 2/3 suta po utakmici, iako dobijaju, meni tu nesto nije jasno.

Mrav

pre 5 godina

Marej, ne Mari. A Jokić je opet odigrao katastrofa utakmicu, to što on nakupi asistencije uručujući loptu nakon čega bek napravi 3 driblinga i da koš je smešno.

Da Denver nema skor 9-1 pričalo bi se dosta o Jokićevim igrama, ovako ima sreće jer se trenutno niko ne bavi time. Dobiješ maksimalan ugovor, a šutneš 3 puta u toku utakmice i ponašaš se kao tetka... Ne ide to tako.

Marej izdominirao, šta reći drugo, dečko je postizao poene na sve moguće načine, vodio je Denver do pobede sam. Sve pohvale i za Majka Melouna, ekipa mu na startu deluje fenomenalno, pogotovo ako se uzme u obzir da je Barton povređen.

Kecman

pre 5 godina

Da mi je samo videti jednom da Jokić uzme 30 šuteva, ne kažem za sinoć, kada igrača tako krene treba ga forsirati, ali za sve ostale partije gde uzme ispod 10 šuteva... Ne znam, neprihvatljivo.

bob

pre 5 godina

Odlična utakmica. Isplatilo se ostati budan. Jokić je ispao iz forme skroz. Dok sa druge strane Plava strela igra nestvarno i već nekoliko utakmica je pravi lider tima. Uživanje je gledati ga. Noćas je nadigrao jednog Irvinga u direktnom duelu. Jokić je brzo ušao u problem sa ličnim greškama sa druge strane iz nekog razloga ne želi da šutira na koš i to je jako očigledno. Valjda će se vratiti uskoro. Nije plaćen onoliko da se vuče po terenu bezvoljno.

the show must go on

pre 5 godina

Ne razumem da glavni igrač franšize ima ovako malo suteva.Mozda je odluka trenera.Znam samo da je Amer imao bi preko 40 suteva svaki meč.No dobro bitno je da sve pred sobom melju.Sad je već jasno ova godina i prošla.Nebo i zemlja...

Tagore

pre 5 godina

Ako će Jokiću nešto doći glave da ga upamti NBA liga to će biti njegova mlitava letargičnost i igračka malokrvnost u pojedinim mečevima.

marko

pre 5 godina

Posto radim do kasno, stignem da odgledam svaku utakmicu Denvera, Nikola u poslednjih par utakmica kao da se boji da sutne na kos, dosta puta otvorenu trojku ne uzima za sut nego pokusava da izmisli neku asistenciju i zavrsava sa izgubljenom loptom ili neiznudjenim sutom saigraca, u odbrani se vidi napredak, Denver extra zabavna ekipa za gledanje, igraju srcem a ne kao neki timovi da ih nije briga. Nadam se da je to samo prolazna kriza samopouzdanja. Pozdrav :)

Dorćol

pre 5 godina

Šteta što ne uđe ono polaganje na kraju za 50. Odlična utakmica, dobar je Denver, valjda će ove godine da uđu u PO, težak je Zapad baš.

MickoIzNS

pre 5 godina

Nemojte prenositi vesti o ovom košarkašu,ne oseća da treba da igra za Srb tako da bi i mi trebali da ne osećamo potrebu da ga pratimo!

marko

pre 5 godina

Posto radim do kasno, stignem da odgledam svaku utakmicu Denvera, Nikola u poslednjih par utakmica kao da se boji da sutne na kos, dosta puta otvorenu trojku ne uzima za sut nego pokusava da izmisli neku asistenciju i zavrsava sa izgubljenom loptom ili neiznudjenim sutom saigraca, u odbrani se vidi napredak, Denver extra zabavna ekipa za gledanje, igraju srcem a ne kao neki timovi da ih nije briga. Nadam se da je to samo prolazna kriza samopouzdanja. Pozdrav :)

Pastir

pre 5 godina

Tu su svi da kritikuju sto ne sutira vise. Ljudi njegova ekipa je dobila. To je on sto je najbitnije. A on je odigrao dobro! Marej je goreo sinoc. Sta je Jokic trebao da forsira, pa da Denver izgubi. Gledao sam celu utakmicu. Pravio je dobre odluke. Mnogo znaci za ekipu da prorade jos neki igraci. Cak je i Plamli imao dobru rolu u odbrani.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Srecom Jokicev kosarkaski iq je mnogo veci od vecine nas ovde sto komentarisemo, pa zato Denver ima 9-1. Igrali su protiv elitnih odbrana Jute i Bostona, osetio je da nije nesto u modu i pomogao drugim "vrucim" igracima da pobede. 24 asistencija Juti i Bostonu top 2 od 5 najboljih odbrana sveta, znate li vi koliko je to koseva. Pravio je Mareju fantasticne skrinove drugo poluvreme, to se ne vidi u statistici, skoro svaki put je Mareja skrinom ostavio par metara samog u prostoru, moze bolje ali daleko da je lose igrao, 24 asistencije isporuciti elitnim odbranama poput Jute i Bostona ...pritom jedno poredjenje, Embid, Tauns i Dejvis imaju bolju statistiku poentersku zadnjih nekoliko utakmica, oni gube a Jokic razigrava sve zivo, dobili su par igraca sada sa klupe na koje se mogu osloniti, dok Tauns baca malopre lopte u aut i ne cini Viginsa boljim, ko sto Embid vezari a Saric i Sulc stagniraju. Rodjaci decko nije egomanijak da juri za statistikom-Jokic igra za tim i pobedu. Ovo je 4. put da je na ivici tripl dabla zadnjih 5 utakmica, 99% igraca bi jurilo td, ali njega briga, i veci renome ce i imati sa ovoliko pobeda nego li da imaju 6-3 a da je imao bolju statistiku. Inace to mu je vec tradicija da slabije krece sezonu i onda explodira od januara-februara. Takodje mislim da njegovoj gradji i motorici treba vremena da se zagreje, verovatno zato ne zeli da steti timu sa nekim 5-13 sutem vec ide na sigurno sa razigravanjem drigih dok ne uvati formu opet. Marej je bio nestvaran

rajhsmanmachina

pre 5 godina

Ја бих само да напоменем да је "take a shot" фраза из енглеског језика а фразе се не преводе дословно. Наши играчи шутирају, yet americans take a shot.

the show must go on

pre 5 godina

Ne razumem da glavni igrač franšize ima ovako malo suteva.Mozda je odluka trenera.Znam samo da je Amer imao bi preko 40 suteva svaki meč.No dobro bitno je da sve pred sobom melju.Sad je već jasno ova godina i prošla.Nebo i zemlja...

Milan

pre 5 godina

Denver posle nekoliko godina počeo da igra odbranu, mislim da su i oni sami u čudu kada vide rezultate koje odbrana donosi... Jokic timski igra, počeli su mnogo da ga udvajaju i baziraju odbranu na njemu, i onda lete pasovi po celom terenu. Ipak, slažem se sa nekim komentarima da bi mogao da bude sebicniji, često je njegova igra ledjima bolje rešenje nego neki sutevi saigrača. U svakom slučaju, sjajna ekipa za gledanje, čekamo da se vrati Barton i da vidimo Tomasa i Portera na terenu kad se oporave od povrede. Ako se na ovaj tim dodaju još 3 sasvim solidna igrača, daleko može Denver ove godine. Za kraj, nadam se da Monte neće ispasti iz rotacije, pravo osveženje na mestu organizatora igre, bolje bi bilo da Bizli ili Kreg odu na klupu. Lep pozdrav svim ljubiteljima NBA

Mrkva

pre 5 godina

Ja sad ne kontam kako je on pogađao sve ako je imao 19/30.
To je 1/3 omašenih šuteva. Pre neki dan sam gledao Kingse i Foks u pet napada omaši 4 puta i tek u 5-om napadu doda nekom loptu, a 2-3 igrača otvorena za šut svaki put. Zamislite taj mozak koji uzme loptu u 5 napada i odtapka je preko igrališta, dođe do protivničkog koša i omaši 4 puta uzastopno.
Neko normalan bi nakon 2 omašena puta rekao:"Čekaj, ajd da izgradim napad, omašio sam 2 puta".NE, u NBA neki likovi mogu i 4 puta uzastopno da omaše, da siluju loptu i niko ih ne baca na klupu jer su sebični, već ono:"Pusti dečka, imamo ugovor, ima da šutira 40 puta dok ne stigne do 20 poena". I na kraju taj i stigne do 20 poena i na kraju utakmice on je jedan od najzaslužnijih za pobedu tima.
A, to što je taj isti tim mogao da nabilduje 10-15 razlike dok je glupi silovao loptu, to nikom ništa.

Zato su igrači kao Jokić pravi igrači, jer igraju za tim, imaju dovoljno inteligencije da ne stavljaju sebe na prvo mesto, već tim.
Ako mu ne ide šut, praviće asistencije, praviće prostora da neko drugi šutira. Ne razmišlja:"Ja sad moram da završim sa 30 poena kao na prošloj utakmici i ima da šutiram 50 puta ako treba".

Uzmite slobodno nađite 4. utakmicu između Lejkersa i Dalasa iz 2011. godine kada je Stojaković igrao za Dalas.
Teri i Stojaković raskantali Lejkerse sa trojkama, a obojica su sa klupe, nisu startna postava. Toliko su kantali da su Lejkersi dobili 2 tehničke jer su počeli da mlate igrače iz očaja.

ljAXE

pre 5 godina

Ajde nekukajte ko babe. Meloun dozira Jokica i pusta da se uigra klupa odnosno druga petorka. Sezona je predugacka i ako igra zavisi samo od Nikole, Denver bi bio u velikom problemu. Pocece Nikola da trpa obruc kada bude najvaznije. Sa Jokicem u igri Denver je cvrst i stabilan, ali sa Plamlijem i Hernangomezom, dobijaju na brzini, sto je veceras cak i Boston tesko pratio. Meloun za sada zna sta radi i cuva Nikolu za crne dana a daje pomenutoj dvojici i Lajlsu minute kako bi se uigrali. E sad, sto Plamli sutne slobodna bacanja ispod 30% i sto Milsap nemoze vola da ubode, nadoknadio je veceras Dzemal Mari. Da je sutnuo ves masinu, prosla bi kroz obruc. Raduje kvalitetna odbrana Nagetsa, brza tranzicija, dobra hemija u ekipi, pa je ove godine Denver jedna od najzanimljivijuh ekipa za gledanje. Za sada dobro izgleda rotacija sa klupom, rezervisti daju odlican ucinak i kada se vrati Barton, bice to jos bolje. Jedina enigma je Pol Milsap koji doprinosi ekipi ali moze mnogo vise. On je cetiri puta ucesnik All-Star-a ali po meni neigra na nivou koji se ocekuje od njega. Sut mu je nesiguran i nekonstantan, deluje da nema preteranu kosarkasku inteligenciju, ali doprinosi ekipi cvrstinom i odbranom.
Po Redziju Mileru, Denver je ove godine druga ekipa Zapada. Ako zavrse sezonu na 4-5 mestu Zapada, napravili su odlican posao. Sve preko toga bilo bi neverovatno u ovakvoj konkurenciji ali ne i nemoguce.

Mile

pre 5 godina

Jokić verovatno igra ovako kako bi ekipa sazrela. Dugo je prvenstvo. Prošle godine on je vukao poslednjih desetak mečeva. Nije ni imao snage za završnicu u najbitnije meču i promašio. Ovako ekipa dobija, pa je puna dvorana (što je jedino gazdi prihod sa franšizom) , jača samopouzdanje ekipe, a i on se manje umara. Što znači da će kao ekipa biti bolji za play off. A to što bi mi voleli da stalno šutira kao KAT, a da ekipa nebude divlja kako bi smo ga hvalili ili kudili, to je naš problem. Ovaj trener je dočekao svojih 5 minuta.

Dorćol

pre 5 godina

Šteta što ne uđe ono polaganje na kraju za 50. Odlična utakmica, dobar je Denver, valjda će ove godine da uđu u PO, težak je Zapad baš.

wlado

pre 5 godina

@azija

o cemu ti to?

Ja jedva cekam svako jutro da ustanem u 5 30 da vidim jokaru u zadnjoj cetvrtini ili da vidim sta je uradio, uz dorucak pogledam njegove poteze sa meca, jednostavno mi ulepsa dan taj momak. Naravno i bobi i beli, teo...ali se jokicu najvise radujem jer je mlad i ima ogroman potencijal da postane top 10 najboljih centara svih vremena u NBA. Tacno me boli briga da li ce ikada vise zaigrati za srbiju ili ne, zasto zbog te cinjenice da ga volim manje ili vise? Meni je pre svega drago zbog njega sto je uspesan(isto kao Novak, koji nicemu ne doprinosi Srbiji osim sto izblamira sebe tu i tamo po olimpijadama) ali mi je drago da je jedan neki nas covek tako uspesan i pravi primer nama kako da se ponasamo i radimo na nasim zivotima da budemo barem malo kao oni u pogledu profesionalizma. Sta ti imas od toga da li ce Jokic igrati na SP ili ne? Meni eto on svako jutro ucini malo lepsim i ja mu se iskreno zahvaljujem na tome.

JPR24

pre 5 godina

Jokic izigrava nekog pampura sa sutevima ili sta ? Okej, sad je Marej usao u zonu i sipao, ali ovo prosto nije normalno da odjednom "fransizni igrac" uzme 2/3 suta po utakmici, iako dobijaju, meni tu nesto nije jasno.

petarczv

pre 5 godina

Kakva utakmica milina za gledanje marej i irving fantasticni odlicna utakmica napeta, smena vodjstva vise puta fantasticni potezi... Neko je pricao posle one lakrdije od utakmice sacramento i milvoki kako je nba bzv kako je cirkus i kako se u Evropi igra bolja kosarka... E pa u sinocnoj utakmici sam video bolju kosarku nego u celoj sezoni u svim utakmicama evrolige...

piroklasticni sliv

pre 5 godina

stigla prva tupla pa pocele da mu se tresu ruke od kesha.
evo, stize i nama danas sutra a meni se vec tresu ruke.
ps: pametan igrac koji razume igru. bukvalno je ceo tim prihvatio i razumeo njegov model igre (koji nije bas osoben za nba timove vec evropu) i sad dominiraju i divota ih je gledati. dodali su odbranu u miks ove godine i ozbiljno su zakomplikovali zapad jer bukvalno mogu sve da pobede a i pokazali su fa mogu i izgubljeno da dobiju (osim onog jednog izgubljenog meca gde su se izglupirali za sve pare).

Destrukcija

pre 5 godina

Slicno kao i prosle godine. Bilo je par utakmica u kojima gotovo da nije ni pokušavao da postigne kos, onda je zaredjao 40, 35, 30 i tako dalje. Dobro je da Denver igra dobro. Razigrali su se bekovi. Imam osecaj da ce u decembru da se ''otkravi'' i da zabelezi 3 do 5 TD.

Jaran

pre 5 godina

Mrkva
Jel ti kapiras da je 19/30 63%? Jos je promasio poslednja 2 suta, bio je na 19/28. Posto si ti izgleda jedan od onih EL genijalaca, jel on trebao da sutne 25/30 da bi ti bio srecan???
'Ladno covek ispljuva Dzamala jer je dao 48 poena i zato sto je najzasluzniji za pobedu sa 19 poena u 4/4...

Mrav

pre 5 godina

Marej, ne Mari. A Jokić je opet odigrao katastrofa utakmicu, to što on nakupi asistencije uručujući loptu nakon čega bek napravi 3 driblinga i da koš je smešno.

Da Denver nema skor 9-1 pričalo bi se dosta o Jokićevim igrama, ovako ima sreće jer se trenutno niko ne bavi time. Dobiješ maksimalan ugovor, a šutneš 3 puta u toku utakmice i ponašaš se kao tetka... Ne ide to tako.

Marej izdominirao, šta reći drugo, dečko je postizao poene na sve moguće načine, vodio je Denver do pobede sam. Sve pohvale i za Majka Melouna, ekipa mu na startu deluje fenomenalno, pogotovo ako se uzme u obzir da je Barton povređen.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Iskreno nisam gledao utakmicu ali je simptomaticno da Jokara protiv odlicnih defanzivnih centara( Gober, Hoford....) slabo ubacuje. Cak i ne pokusava. Da li je to neka taktika ili sta ne znam.

Jaran

pre 5 godina

čoko moko
Ma daaaj, sta ti nije jasno? Ovde vec nedelju dana objasnjavaju ljudi da on razigrava ekipu kada mu malo ne ide sut!


Sjajno je sto su pobedili, ali je stvarno uzasno videti da najbolji igrac ekipe i jedan od najboljih centara na svetu sutne samo TRI puta za 27 minuta...

Tagore

pre 5 godina

Ako će Jokiću nešto doći glave da ga upamti NBA liga to će biti njegova mlitava letargičnost i igračka malokrvnost u pojedinim mečevima.

Petar

pre 5 godina

Kanda nam se deran zbog nečega raspekmezio. Imao je jednu takvu fazu prošle sezone kada ga je Meloun na kraju ostavio na klupi celu 4/4. Sada ga malo štiti ugovor, ali ono je neka alibi košarka, nikako nešto što bi trebao da igra franšizni igrač. Tri meča za redom jednocifren, pao na 17p prosek, tek treći strelac ekipe, baš loše. Gledam ga svaki meč, činjenica je da ga Milsap izbegava, retko kada mu doda loptu kada je otvoren, uglavnom siluje sa tim izolacijama ili doda nekom drugom, oseća se da to u napadu izmedju njih dvojice od strane veterana ne izgleda dobro. Jokić tih problema nema ni sa kim.

JPR24

pre 5 godina

"Uzme šut" na našem jeziku ne znači ništa. Može "šutira", može "gađa koš"...ali ništa on tu ne uzima.
(Maxa, 06. novembar 2018 08:30)
Pa druže, nije ovo forum o pravopisu i literaturi pa da je sad toliko važno.

Milan

pre 5 godina

Razumem da nalazimo razna opravdanja, ali sam siguran da prvi Nikola nije zadovoljan ovakvim svojim partijama. Iz nekog razloga deluje da se ne oseća komotno na parketu, izbegava kontakt, niski post, da li je nešto energetski ili u glavi, pojma nemam. U redu, Gober i Horford nisu neki centri preko kojih ostvaruješ rekord karijere, ali malo brine to što nije ni pokušao da napadne, kao da je možda i neka povredica u pitanju. Srećom pa je ultratalentovan te i ovakav puni kolone i ostvaruje učinak, ali može on to mnogo bolje.

tocka

pre 5 godina

Denver šampioni! Ajmo Jokara, prsten je tvoj!

Očigledno je da su i igrali na Mareja, jer do sada se baš i nije pokazao. Od dvojice malih bolje je igrao Heris, bio solidniji u svakoj utakmici, tako da je ovo sjajno da se Marej otvorio.
Ljudi moji kakva će ovo ekipa biti sa Porterom, ništa im nije nedostizno.

Kole

pre 5 godina

E sada da skočimo na tenis pogledamo jedan mentalni sklop Đokovića i onda dođemo da može sve da bude jednostavno i ako gubiš i promašuje samo se skoncentrišeš i ka tome usmeriš da si bolji da možeš i kidaš to treba da se ureže i košarkašima i eto nas opet na vrhu i u košarci .
(SchOne, 06. novembar 2018 09:49)

Buraz, govoris o aktuelnom evropskom, svetskom i olimpijskom vicesampionu. Ja ne razumem kako to po tebi nismo na vrhu i u kosarci. ;)

zvezdoprc

pre 5 godina

"Jokić pustio Marija...", ma dajte, bre, počeli ste kao sa Đokovićem?!
A, dobar je vam je i naslov sa "popunjavanjem" kolona, kao da je Jokić ćata, a ne vrhunski košarkaš?!

bellamy

pre 5 godina

Mislim da je Jokić ušao u sezonu snažno, pa ga sad trener malo hladi da bi razigravao ekipu koja će kad tad morati i bez Jokića da pobeđuje. Jedan cilj je play-off, a drugi potajni, da nešto u njemu i urade. Ja tako vidim njegovu potrebu da manje šutira, a da više razigrava ekipu! Elem, kad bude potrebno, nosiće on Denver kao i ranijih godina od januara meseca!

Milan

pre 5 godina

Odlicna utakmica za gledanje. Kajri ucutkuje publiku pa nakon toga masi sve redom i onda jos baca loptu prema publici jer je Marej bezveze sutnuo za tri na kraju.. Tako se ne ponasa jedan veteran, razocarao me malo. Ko mu je kriv sto ga je ovaj rasturio, trebao je Marej da zakuca preko njega na kraju.

Boško

pre 5 godina

Lako je nama da pametujemo ali veliki je pritisak na Jokića. Sa 23god. potpisao ugovor od 150mil $, više nego što je Novak zaradio u karijeri.
Dobro je da se još neko istakne u timu, treba im bar još jedna zvezda da naprave nešto.

Marko

pre 5 godina

Ljudi bitno je da Denver pobedjuje svakog i to ubedljivo! Ocigledno je da Malone kao sto neki kazu ne zeli da forsira igru na Jokica ovako rano u sezoni. Samo zamislite ako Michael Porter Jr. krene da im igra od sledece sezone i ispuni potencijal koji je imao u srednjoj skoli. To ce biti opasna ekipa. I sada je.

Icarus

pre 5 godina

Pljujete Jokića već dve sezone a čudite se što neće da igra za Srbiju. Ima pravo da bude ljut na javnost u Srbiji. A ovi što pričaju da je pratimo ostale naše igrače, to nije tačno. Ako ne stignem da gledam prenos, odmah ujutru gledam na internetu kako su igrali. I hvalim i Bjelicu a naročito Bobana.

frank_castle

pre 5 godina

Decko se igra kosarke i igra za tim. Nije mu bitna statistika. Ako vidi da mu ne ide, naravno da ce da pusti loptu i da proigrava. Na kraju , u deset meceva oni imaju samo jedan poraz i ovo im je najbolji start u prethodnih nekoliko decenija. Da li je zbog Jokica? Mozda.

JPR24

pre 5 godina

Tu su svi da kritikuju sto ne sutira vise. Ljudi njegova ekipa je dobila. To je on sto je najbitnije. A on je odigrao dobro! Marej je goreo sinoc. Sta je Jokic trebao da forsira, pa da Denver izgubi. Gledao sam celu utakmicu. Pravio je dobre odluke. Mnogo znaci za ekipu da prorade jos neki igraci. Cak je i Plamli imao dobru rolu u odbrani.
(Pastir, 06. novembar 2018 07:14)
Nije u pitanju forsiranje. Naravno da kad vidiš da ne ide, treba stati, a kad ti je kolega u zoni i sipa, guraj. Ali isto tako nije normalno da jedan od glavnih igrača ekipe, koji ima nekih 15/20 šuteva ( ne znam tačno, nije ni važna tacna cifra) odjednom stane i uzima po 3/4... Sad ako je to neki timski dogovor, trener hoće tako kako bi išli na njega a on umesto da šutira kao uobicajeno, dodaje i razigrava, okej, ali to u prošloj i ovoj utakmici nije bas tako delovalo. Naravno, sve je lakše kad se dobije, to je najvažnije kao sto si i rekao. Ipak, takve oscilacije, ako nisu deo taktike, mogu biti opasne po igrača, kad se gleda cela sezona. No videćemo već u sledećoj šta i kako. Meni lično ovo nije bas najnormalnije. Nekima možda jeste, i to je okej.

charlie perez

pre 5 godina

Daj bre Jokiću prestani da glumataš više...Niko ti nije dao 146 miliona dolara da bi ti šutnuo 3 puta za ceo meč...i nikoga u americi ne zanima u tom cirkusu osobina zvana "nesebičnosti".

Genijalac

pre 5 godina

likovi na komentarima su stvarno u fazonu da igrači sami odlučuju šta će se i kako igrati?! mislim, trenere angažuju, eto, da fino obučeni popunjavaju mjestu na klupi? to što bismo mi voljeli da jokić trpa po 30 svaku utakmicu, ne pije vode...
(paranoid, 6. novembar 2018)
Pa ne mora 30, ali vala može i mora preko 10. Zadnjih pet utakmica on daje ispod 10 poena, sutira 3 puta po utakmici. U zadnjih 5 utakmica veći mu prosjek i u skokovima i u asistencijama od poena! Ako ovako nastavi teško će na all star, jos će i mari pa i heris preuzeti ulogu lidera na timu. Više puta on 3 metra od kosa i dodaje na trojku a može da poentira za dva lagana poena ne znam šta se dešava covjeku? Da nije neka povreda u pitanju?

bob

pre 5 godina

Odlična utakmica. Isplatilo se ostati budan. Jokić je ispao iz forme skroz. Dok sa druge strane Plava strela igra nestvarno i već nekoliko utakmica je pravi lider tima. Uživanje je gledati ga. Noćas je nadigrao jednog Irvinga u direktnom duelu. Jokić je brzo ušao u problem sa ličnim greškama sa druge strane iz nekog razloga ne želi da šutira na koš i to je jako očigledno. Valjda će se vratiti uskoro. Nije plaćen onoliko da se vuče po terenu bezvoljno.

Fert 14

pre 5 godina

Moderna NBA. Plejmeker da 50 poena i 5 asistencija. Nekako mi više prijala varijanta sa Stoktonom... Opet svaka čast Denveru. Ove godine izgleda gledaju svaki meč. Ako ne dodje do nepotrebnih poraza evo njih u završnici.

lektor

pre 5 godina

A bre braćo stvarno ste smešni sa upotrebom fraze "uzima šut" :D
Tačno zamišljam Željka ili nekog drugog našeg trenera kako urla na igrača "UZMI TAJ ŠUT!", umesto "ŠUTNI JE BRE!" :)))))

Kecman

pre 5 godina

Da mi je samo videti jednom da Jokić uzme 30 šuteva, ne kažem za sinoć, kada igrača tako krene treba ga forsirati, ali za sve ostale partije gde uzme ispod 10 šuteva... Ne znam, neprihvatljivo.

bskfan

pre 5 godina

Ovde neki ne shvataju da nijedan igrac pojedinacno ne moze da odvede tim u plejof. Kosarka je timski sport a uloga Jokica je da razigrava ostale igrace. Statistika kaze Denver pobedjuje kada Jokic ima 7+ asistencija i to je sada najvaznija stavka za Jokica. Pogledajte naprednu statistiku i videcete da je od svih centara u NBA ispred Jokica jedino Embid. Naravno, lepo bi bi bilo da Jokic stalno napuni sve kolone ali opasna kosarka se tamo igra. Tamo nema slabih ekipa, a ove godine se posebno isticu Toronto i Milvoki.

Da bi se stalno pobedjivalo mora vise igraca da udje u formu i Jokic to i radi, na jednoj utmici povuce on, na drugoj Harios, sada Marej i tako redom. Za razliku od prosle godine Moris je preporodio klupu i sada klupa dobija utakmice a ne starteri. Cak je i Marej ostao bio -4 iako je postigao 48 kosa.

Inace je utakmica bila sjajna, uzivanje je bilo gledati Kajrija kako igra, kao i pre neko vece Ibaku, Sikijama, Janisa i drustvo. Ovo sto se igra u Evropi je smesno, ostali samo paceri, sve sto vredi igra u NBA.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 5 godina

Odlicna utakmica, Boston je uvek zabavan za gledanje.
Timska odbrana Denvera je puno napredovala.

A sutra citamo u novinama:
Majk Maloun:
Rekli smo Nikoli (po ko zna koji put) da mora da bude malo agresivniji u napadu.

Balansiran napad = malo punim, malo asistiram.

Sibirac

pre 5 godina

Za sada je bitno da pobeđuju, doći će na red i njegovi poeni.

Voleo bih da vidim statistiku vrednost ugovora / prosek šuteva po utakmici. Jokić garant ubedljivo prvi.

Pera

pre 5 godina

Bez obzira na brojke, Jokic igra odlicno a ekipa je 9-1. Gledam ga redovno, cesto mu treba mal da se razbudi, al kad krene, uradi puno stvari. On je dirigent napada, sve polazi od njega, maestralan je u tome. I u odbrani se odlicno postavlja, smeta, pokriva, imao bi i vise skokova, ali cesto samo pikne loptu saigracuili zagradjuje da je bek pokupi. Sutira kad je ocigledno da mora, inace radje stvara prilike drugima. Mozda mu je sut malo u krizi, ali pre bih rekao da je spreman da pocne da puni ako timu stane. A Denver je postao tim, 9-1, pre su gubili utakmice u finisu, sad bez panike dodaju gas u zavrsnici i pobedjuju. Svaka cast!

Sabre

pre 5 godina

Marej Tompson za siromasne, kad udje u mod ne moze da masi covek. Mada, s obzirom na godine ako ovako nastavi bice i samo Tompson, tj naj"cistiji" suter u NBA... fantasticna tehnika za tako mladog igraca, decko puno obecava, zaista.

paranoid

pre 5 godina

likovi na komentarima su stvarno u fazonu da igrači sami odlučuju šta će se i kako igrati?! mislim, trenere angažuju, eto, da fino obučeni popunjavaju mjestu na klupi? to što bismo mi voljeli da jokić trpa po 30 svaku utakmicu, ne pije vode...

jsx

pre 5 godina

@Mrkva
Sve se slazem sa tobom, ali mi nije jasno sta si hteo da kazes sa trecinom promasenih suteva. Za igraca njegove pozicije je 63%, pogotovo za toliko suteva, tako da i treba da sutira kad je stalna pretnja.

street boy

pre 5 godina

Lako je nama da pametujemo ali veliki je pritisak na Jokića. Sa 23god. potpisao ugovor od 150mil $...
(Boško

Postoje strucnjaci koji mogu da pomognu da se prebrodi taj 'pritisak'.
Problem je u nasem mentalitetu. Kod nas je sramota otici kod psihologa
za razliku od zapada gdje idu i psihologu 'kad im se macka nakaslje'.

Раде Кузма

pre 5 godina

Јокића више не гледам истим очима као раније. Далеко од тога да га мрзим, само га више не доживљавам као раније.

zemunski kej

pre 5 godina

Kad je dobar treba da ga hvalimo,sada ne igra dobro, Izlaze mu lopte iz kosa,prolaze mu igraci lagano pod kosem, Sinoc smo videli kako izgleda kada neko ima svoje vece, Marej je sve pogodio i prelomio utakmicu, Gledao sam malo Marijanovica ,uopste nije los ,koristi ga Rivers a on se trudi i aktivan je,Teo losiji nego prosle sezone od nasih igraca najmanje pokazuje .

CarloNS

pre 5 godina

Mari je odigrao džordanovski, tu nema šta da se doda.

Meloun je od centra napravio drvo koje stoji na liniji za 3 poena. Meni se to ne dopada jer da Mari nije odrigrao kako je odigrao Denver bi garantovano izgubio. E sad, besmisleno kritikovati igru bilo kog igrača ili trenera u momentu kada njegov tim ima skor 9-1. Da li je u pitanju zaista dobar koncept ili samo luda sreća vrlo brzo će se pokazati.

kejt winslet

pre 5 godina

Koja mu je ovo vec utakmica sa ispod 10 poena? Ne znam cemu ova preterana flegmaticnost Jokica. Stvarno glumi nesto, ili se duri na nekog...

веверица

pre 5 godina

Ne razumem da glavni igrač franšize ima ovako malo suteva.Mozda je odluka trenera.Znam samo da je Amer imao bi preko 40 suteva svaki meč.No dobro bitno je da sve pred sobom melju.Sad je već jasno ova godina i prošla.Nebo i zemlja...
(the show must go on, 6. novembar 2018 06:26)

како бре људи у исто време можете да критикујете вестбрука што је себичан и јокића што није? било је очигледно да је бостон форсирао одбрану на јокићу, да је главни играч требало да им буде ал хорфорд, а главна фора да заустави јокића. јокара је то прочитао и решио их као један-два. извукао се, отворио простор, добио утакмицу... могао је да шутне 20 пута и да форсира да сваки пут кад му дође лопта крене на кош, најмањи проблем, али би онда бостон највероватније добио. да је јокић загрижени кошгетер и да форсира тај стил, не би био ни у 10 центара лиге. дејвис, ембид, казинс, таунс... сви они су бољи у 1:1 од јокића. његова вредност је управо у томе што осећа кошарку као тимску у читању противника и контроли тимске игре у нападу. дечко је буквално геније за кошарку. ма без претеривања, да се претвори у 1:1 играча, питање да ли би могао да прође у нба лиги, камоли да буде најбољи белац и један од 2-3 најбоља центра. осетио је да не може против хорфорда и удвајања да се коље и искулирао. кад осети да му је глупи ејтон једина препрека ка кошу, онда да 50 поена. дингоспо.

azija

pre 5 godina

Stokholmski sindrom u reziji Jokica vlada po srbiji. Covek nas izradi X puta i pokaze da ga zabole za srbiju i srbe a vi ga velicate vise nego sve ostale nase igrace u nba zajedno i to sada kada bas ima razloga da pratite utakmice Bobija koji igra sjano a i tim im lici na nesto ove sezone, Belog koji konacno posle 3 godine dobija priliku koju zasluzuje(i sjajno je koristi) a njegov Sacramento posle 10 godina konacno dobro igra. Na njihove vesti ako padne 20 komentara puna kapa dok za vest o Jokicu 200-300. Cime je Jokic zasluzio toliko da ga gotivite a Bobi i Bjeli nisu a pri tom su sto puta vise uradili za Srbiju. Kao klinke ste koje se loze na lose momke a dobro momci su vam dosadni...komedija od nacije...i treba svet da pisa po nama kada smo opsednuti onima koji to ne zasluzuju i koje zabole za nas

MickoIzNS

pre 5 godina

Nemojte prenositi vesti o ovom košarkašu,ne oseća da treba da igra za Srb tako da bi i mi trebali da ne osećamo potrebu da ga pratimo!

Мики

pre 5 godina

Колико се пише о њему,а шта је дао Србији у којој је све научио кошарци,нека зарађује и узгаја коње!!!

Novak

pre 5 godina

"Sa 23god. potpisao ugovor od 150mil $, više nego što je Novak zaradio u karijeri."

U Americi je porez za ovolike zarade oko 50% prosek. Tako da odmah prepolovi. Svakako je to i dalje jako velika suma novca.

Milan

pre 5 godina

Već 3-4 utakmice za redom neki čudan pristup Jokića. Ono je sramotno da igrač sa max ugovorom šutne 3 puta na koš, ispada da na svakih 9 minuta u igri jednom šutne, ne smem ni da zamislim koliki je to broj poseda Nagetsa. A dotle mu saigrači preuzimaju slavu, Heris, sinoć Marej, ništa to ne valja.

ne sam skolovao

pre 5 godina

Sve sve ali franšiza. 
Stara srpska reč, izvučena iz naftalina ;-)
(Gavran, 06. novembar 2018 10:59)

U srpskom jeziku je najmanje srpskih reci poreklom,
Npr, ako mi ne verujes,
sedni u auto, uhvati volan rukama, idi u apoteku, uzmi recept, skuvaj kafu u dzezvi...

PimPong

pre 5 godina

Znam da je Jokic postigao manje koseva nego sto bi trebalo da postize, ali isto tako, imao je dobar doprinos. Ako pogledate koseve Murray-a u cetvrtoj cetrvrtini, sve ide na pick-and-roll sa Jokicem. Jokic ni ne dodiruje loptu, ali to je bilo bukvalno zbog toga sto je Boston isao na to da njega zatvori u takvim situacijama i da pusti druge da sutiraju. I to ih je sinoc kostalo. Ali opet, mislim da bi bilo bolje za njegovu ekipu da on u nekom trenutku utakmice odluci da dominira, bar malo.

веверица

pre 5 godina

@Чоко моко
мене занима шта глумите лудило са тим семантички и граматички неправилним изразом "узео шут". шутнуо брате, шутнуо. дакле није "узео мало шутева" (боли ме мозак од такве неписмености), него је мало пута шутнуо.

baba Vanga sa Atlantika

pre 5 godina

Mene samo zanima sta glumi Jokic vise. Uzeo je 3 suta za 27 minuta, zamislite Taunsa da za tolko vremena uzme toliko suteva.
(čoko moko, 6. novembar 2018 05:39)

Oseća on, ne voli ga zapadni svet, a i nije se sunčao ove godine - previše je bled za NBA. Moraće i njemu neki da pale sveće po crkvama, jer je dijagnoza očigledna. Uhvatio ga vrlo poznati nam Đokitis.

Đole

pre 5 godina

Nemojte više da objavljujete vesti o igračima koji uporno odbijaju da igraju za reprezentaciju Srbije! Tako ćete vi medijski doprineti da se umišljene "zvezde" ohlade a oslobodićete prostor za drge naše igrače. Baš me zanima kako je Raduljica!!! Šta nije jasno. Selektor Đorđević je bio u Americi i izvestio Danilovića ko hoće da igra a ko ne. Nije slučajno Danilović dao izjavu. A to što se Paspalj nada, to je tragikomično. Uostalom, vi sa B92 imate broj mobilnog Jokića u Americi pa ga nazovite i pitajte da li će igrati za reprezentaciju!!! I nek da prost odgovor - DA ili NE. A ne da filozofira pa na kraju opet da celu naciju prevari i razočara.

palop

pre 5 godina

Rec fransiza. Ajde neka mi neko objasni od kada je to u Vukajliji??? Zasto vise nije klub ili tim???
(VanBasten, 06. novembar 2018 15:14)

Opet ovo pitanje? U NBA ligi je drugacija organizacija nego kod nas u Evropi i njihovi timkvi su bukvalno fransize, a sta je fransiza pronadji na internetu ili u nekoj knjizi iz ekonomije...

palop

pre 5 godina

Sve se slazem sa tobom, ali mi nije jasno sta si hteo da kazes sa trecinom promasenih suteva. Za igraca njegove pozicije je 63%, pogotovo za toliko suteva, tako da i treba da sutira kad je stalna pretnja.
(jsx, 06. novembar 2018 09:54

To je strasan procenat za pleja/beka i ne mogu da verujem da je onaj komentar dobio toliko pluseva, centri koji otprilike samo zakucavaju imaju takav prosek i budu medju najboljima u ligi po tom parametru. Plus da ne pominjem sto je Marej imao makar 2, 3 suta u poslednjim sekundama koji mu dodatno kvare procenat.

leandro

pre 5 godina

Da Jokic bude prvi strelac ekipe, igra allstar i da Denver bude pociscen u prvom kolu plejofa glasaj +

Da Jokic bude prvi asistent i skakac ekipe, da ne igra allstar i da vodi Denver do finala konferencije glasaj -

SchOne

pre 5 godina

(Mrkva, 06. novembar 2018 08:35)

Vrlo je lako objasniti sklop srpskog i američkog košarkaša jer se baš dve košarkaške nacije razlikujemo gledano celokupno na košarku a i život ..mi volimo timsku košarku sa visoko naznačenim košarkaškim iq dok Ameri vole na brzaka bez previše filozofiranja samo trpaj nema tu neke elegancije ,lepote sve se svodi ko više koša da promašaj se zaboravlja i nastavlja dalje...mi tu imamo problem jer mi ni svoju bolni istoriju ne možemo da zaboravimo a kamoli od Turaka koš iz out. E sada da skočimo na tenis pogledamo jedan mentalni sklop Đokovića i onda dođemo da može sve da bude jednostavno i ako gubiš i promašuje samo se skoncentrišeš i ka tome usmeriš da si bolji da možeš i kidaš to treba da se ureže i košarkašima i eto nas opet na vrhu i u košarci .

111

pre 5 godina

Meloun je ranije izjavljivao da stalno govori Jokicu da vise sutira? Sta mu sada govori, da mogu da znam?? Naravno, ovo pisem sto svi mi znamo kakav je Jokic poenter. Sigurno da nije kvalitet za 10 koseva i to evo treca utakmica za redom? Ali ako je trener zadovoljan, odlicno. Nikad lakse odradjenih 150 miliona...

alobre

pre 5 godina

@Gavran sve sve, ali stara srpska rec "naftalin". Ti verovatno ne znas ni sta znaci fransiza a sta klub, ali vazno da si ti dao svoje misljenje je li?

ccc?

pre 5 godina

Jokic ce ove sezone imati prosek 10 poena. Ovu utakmicu je dobila spoljna linija koja je sve pogadjala plus probijanja i ulazi u reket. Sta ce biti kada budu promasivali, sto je neminovno? Setimo se prosle sezone i igre Jokica. Pa valjda je zbog tih igara i dobio ugovor od 150 miliona? Da je postizao 10 poena po utakmici, sta mislite da li bi dobio takav ugovor? Ali za sada ovo ide povoljno po tim jer su izgubili samo jednu utakmicu. Ne bih voleo da se Jokic uljulja sa ovakvom igrom pa da u buduce ne moze kos da pogodi. Pa on sutne 4,5 puta u toku celog meca?Da li ovako igra i jedan centar u NBA? Ostaje da vidimo...

Pjer

pre 5 godina

Ne znam sta se ljudi cude upucenik sutevima ka kos Nikole?! On je doveden iskljucvo da bude asistent u timu i zbog toga ima ulogu i igra nekih 20ak minuta, zar mislite da bi ga u drugom smislu pustili da trckara po terenu? Naravno da ne bi, nego bi im igrao Amerikac, kao sto igra u bilo kojoj Bobijevoj ekipi dok on mlatara peskirima na klupi. Da Boban zna da asistira, igrao bi i on duze. Posto zna samo da poentira i skace, naravno da ce dobijati minutazu na kasicici. Nasih par igraca "igraju" tamo prvenstveno zbog tih asistencija, jer imamo neki prirodan dar kao kosarkaska nacija gde su Ameri tanji od nas. Inace su u svim drugim parametrima bolji. Nadam se da sam konacno rasresio nedoumice svima i da necete dosadjivati slicnim komentarima zasto nasi igraci ne igraju i nemaju pozitivan ucinak.

just kidding

pre 5 godina

@VanBasten Zato sto nije klub vec fransiza. Razlika je u tome sto su oni zagarantovano u ligi i nema ispadanja, i njihovo ime ide dosta dalje od samog kosarkaskog dela.

Pera

pre 5 godina

U Americi je porez za ovolike zarade oko 50% prosek. Tako da odmah prepolovi. Svakako je to i dalje jako velika suma novca.
@Novak
Da li to znaci da kad turnir daje na primer $1,000,000 za prvo mesto, porez je vec placen, cist milion direktno u dzep igraca?

leandro

pre 5 godina

Da Jokic bude prvi strelac ekipe, igra allstar i da Denver bude pociscen u prvom kolu plejofa glasaj +

Da Jokic bude prvi asistent i skakac ekipe, da ne igra allstar i da vodi Denver do finala konferencije glasaj -

MickoIzNS

pre 5 godina

Nemojte prenositi vesti o ovom košarkašu,ne oseća da treba da igra za Srb tako da bi i mi trebali da ne osećamo potrebu da ga pratimo!

Мики

pre 5 godina

Колико се пише о њему,а шта је дао Србији у којој је све научио кошарци,нека зарађује и узгаја коње!!!

Раде Кузма

pre 5 godina

Јокића више не гледам истим очима као раније. Далеко од тога да га мрзим, само га више не доживљавам као раније.

Đole

pre 5 godina

Nemojte više da objavljujete vesti o igračima koji uporno odbijaju da igraju za reprezentaciju Srbije! Tako ćete vi medijski doprineti da se umišljene "zvezde" ohlade a oslobodićete prostor za drge naše igrače. Baš me zanima kako je Raduljica!!! Šta nije jasno. Selektor Đorđević je bio u Americi i izvestio Danilovića ko hoće da igra a ko ne. Nije slučajno Danilović dao izjavu. A to što se Paspalj nada, to je tragikomično. Uostalom, vi sa B92 imate broj mobilnog Jokića u Americi pa ga nazovite i pitajte da li će igrati za reprezentaciju!!! I nek da prost odgovor - DA ili NE. A ne da filozofira pa na kraju opet da celu naciju prevari i razočara.

azija

pre 5 godina

Stokholmski sindrom u reziji Jokica vlada po srbiji. Covek nas izradi X puta i pokaze da ga zabole za srbiju i srbe a vi ga velicate vise nego sve ostale nase igrace u nba zajedno i to sada kada bas ima razloga da pratite utakmice Bobija koji igra sjano a i tim im lici na nesto ove sezone, Belog koji konacno posle 3 godine dobija priliku koju zasluzuje(i sjajno je koristi) a njegov Sacramento posle 10 godina konacno dobro igra. Na njihove vesti ako padne 20 komentara puna kapa dok za vest o Jokicu 200-300. Cime je Jokic zasluzio toliko da ga gotivite a Bobi i Bjeli nisu a pri tom su sto puta vise uradili za Srbiju. Kao klinke ste koje se loze na lose momke a dobro momci su vam dosadni...komedija od nacije...i treba svet da pisa po nama kada smo opsednuti onima koji to ne zasluzuju i koje zabole za nas

Pjer

pre 5 godina

Ne znam sta se ljudi cude upucenik sutevima ka kos Nikole?! On je doveden iskljucvo da bude asistent u timu i zbog toga ima ulogu i igra nekih 20ak minuta, zar mislite da bi ga u drugom smislu pustili da trckara po terenu? Naravno da ne bi, nego bi im igrao Amerikac, kao sto igra u bilo kojoj Bobijevoj ekipi dok on mlatara peskirima na klupi. Da Boban zna da asistira, igrao bi i on duze. Posto zna samo da poentira i skace, naravno da ce dobijati minutazu na kasicici. Nasih par igraca "igraju" tamo prvenstveno zbog tih asistencija, jer imamo neki prirodan dar kao kosarkaska nacija gde su Ameri tanji od nas. Inace su u svim drugim parametrima bolji. Nadam se da sam konacno rasresio nedoumice svima i da necete dosadjivati slicnim komentarima zasto nasi igraci ne igraju i nemaju pozitivan ucinak.

JPR24

pre 5 godina

"Uzme šut" na našem jeziku ne znači ništa. Može "šutira", može "gađa koš"...ali ništa on tu ne uzima.
(Maxa, 06. novembar 2018 08:30)
Pa druže, nije ovo forum o pravopisu i literaturi pa da je sad toliko važno.

Mrkva

pre 5 godina

Ja sad ne kontam kako je on pogađao sve ako je imao 19/30.
To je 1/3 omašenih šuteva. Pre neki dan sam gledao Kingse i Foks u pet napada omaši 4 puta i tek u 5-om napadu doda nekom loptu, a 2-3 igrača otvorena za šut svaki put. Zamislite taj mozak koji uzme loptu u 5 napada i odtapka je preko igrališta, dođe do protivničkog koša i omaši 4 puta uzastopno.
Neko normalan bi nakon 2 omašena puta rekao:"Čekaj, ajd da izgradim napad, omašio sam 2 puta".NE, u NBA neki likovi mogu i 4 puta uzastopno da omaše, da siluju loptu i niko ih ne baca na klupu jer su sebični, već ono:"Pusti dečka, imamo ugovor, ima da šutira 40 puta dok ne stigne do 20 poena". I na kraju taj i stigne do 20 poena i na kraju utakmice on je jedan od najzaslužnijih za pobedu tima.
A, to što je taj isti tim mogao da nabilduje 10-15 razlike dok je glupi silovao loptu, to nikom ništa.

Zato su igrači kao Jokić pravi igrači, jer igraju za tim, imaju dovoljno inteligencije da ne stavljaju sebe na prvo mesto, već tim.
Ako mu ne ide šut, praviće asistencije, praviće prostora da neko drugi šutira. Ne razmišlja:"Ja sad moram da završim sa 30 poena kao na prošloj utakmici i ima da šutiram 50 puta ako treba".

Uzmite slobodno nađite 4. utakmicu između Lejkersa i Dalasa iz 2011. godine kada je Stojaković igrao za Dalas.
Teri i Stojaković raskantali Lejkerse sa trojkama, a obojica su sa klupe, nisu startna postava. Toliko su kantali da su Lejkersi dobili 2 tehničke jer su počeli da mlate igrače iz očaja.

the show must go on

pre 5 godina

Ne razumem da glavni igrač franšize ima ovako malo suteva.Mozda je odluka trenera.Znam samo da je Amer imao bi preko 40 suteva svaki meč.No dobro bitno je da sve pred sobom melju.Sad je već jasno ova godina i prošla.Nebo i zemlja...

Milan

pre 5 godina

Već 3-4 utakmice za redom neki čudan pristup Jokića. Ono je sramotno da igrač sa max ugovorom šutne 3 puta na koš, ispada da na svakih 9 minuta u igri jednom šutne, ne smem ni da zamislim koliki je to broj poseda Nagetsa. A dotle mu saigrači preuzimaju slavu, Heris, sinoć Marej, ništa to ne valja.

marko

pre 5 godina

Posto radim do kasno, stignem da odgledam svaku utakmicu Denvera, Nikola u poslednjih par utakmica kao da se boji da sutne na kos, dosta puta otvorenu trojku ne uzima za sut nego pokusava da izmisli neku asistenciju i zavrsava sa izgubljenom loptom ili neiznudjenim sutom saigraca, u odbrani se vidi napredak, Denver extra zabavna ekipa za gledanje, igraju srcem a ne kao neki timovi da ih nije briga. Nadam se da je to samo prolazna kriza samopouzdanja. Pozdrav :)

Mrav

pre 5 godina

Marej, ne Mari. A Jokić je opet odigrao katastrofa utakmicu, to što on nakupi asistencije uručujući loptu nakon čega bek napravi 3 driblinga i da koš je smešno.

Da Denver nema skor 9-1 pričalo bi se dosta o Jokićevim igrama, ovako ima sreće jer se trenutno niko ne bavi time. Dobiješ maksimalan ugovor, a šutneš 3 puta u toku utakmice i ponašaš se kao tetka... Ne ide to tako.

Marej izdominirao, šta reći drugo, dečko je postizao poene na sve moguće načine, vodio je Denver do pobede sam. Sve pohvale i za Majka Melouna, ekipa mu na startu deluje fenomenalno, pogotovo ako se uzme u obzir da je Barton povređen.

baba Vanga sa Atlantika

pre 5 godina

Mene samo zanima sta glumi Jokic vise. Uzeo je 3 suta za 27 minuta, zamislite Taunsa da za tolko vremena uzme toliko suteva.
(čoko moko, 6. novembar 2018 05:39)

Oseća on, ne voli ga zapadni svet, a i nije se sunčao ove godine - previše je bled za NBA. Moraće i njemu neki da pale sveće po crkvama, jer je dijagnoza očigledna. Uhvatio ga vrlo poznati nam Đokitis.

kejt winslet

pre 5 godina

Koja mu je ovo vec utakmica sa ispod 10 poena? Ne znam cemu ova preterana flegmaticnost Jokica. Stvarno glumi nesto, ili se duri na nekog...

wlado

pre 5 godina

@azija

o cemu ti to?

Ja jedva cekam svako jutro da ustanem u 5 30 da vidim jokaru u zadnjoj cetvrtini ili da vidim sta je uradio, uz dorucak pogledam njegove poteze sa meca, jednostavno mi ulepsa dan taj momak. Naravno i bobi i beli, teo...ali se jokicu najvise radujem jer je mlad i ima ogroman potencijal da postane top 10 najboljih centara svih vremena u NBA. Tacno me boli briga da li ce ikada vise zaigrati za srbiju ili ne, zasto zbog te cinjenice da ga volim manje ili vise? Meni je pre svega drago zbog njega sto je uspesan(isto kao Novak, koji nicemu ne doprinosi Srbiji osim sto izblamira sebe tu i tamo po olimpijadama) ali mi je drago da je jedan neki nas covek tako uspesan i pravi primer nama kako da se ponasamo i radimo na nasim zivotima da budemo barem malo kao oni u pogledu profesionalizma. Sta ti imas od toga da li ce Jokic igrati na SP ili ne? Meni eto on svako jutro ucini malo lepsim i ja mu se iskreno zahvaljujem na tome.

Petar

pre 5 godina

Kanda nam se deran zbog nečega raspekmezio. Imao je jednu takvu fazu prošle sezone kada ga je Meloun na kraju ostavio na klupi celu 4/4. Sada ga malo štiti ugovor, ali ono je neka alibi košarka, nikako nešto što bi trebao da igra franšizni igrač. Tri meča za redom jednocifren, pao na 17p prosek, tek treći strelac ekipe, baš loše. Gledam ga svaki meč, činjenica je da ga Milsap izbegava, retko kada mu doda loptu kada je otvoren, uglavnom siluje sa tim izolacijama ili doda nekom drugom, oseća se da to u napadu izmedju njih dvojice od strane veterana ne izgleda dobro. Jokić tih problema nema ni sa kim.

SchOne

pre 5 godina

(Mrkva, 06. novembar 2018 08:35)

Vrlo je lako objasniti sklop srpskog i američkog košarkaša jer se baš dve košarkaške nacije razlikujemo gledano celokupno na košarku a i život ..mi volimo timsku košarku sa visoko naznačenim košarkaškim iq dok Ameri vole na brzaka bez previše filozofiranja samo trpaj nema tu neke elegancije ,lepote sve se svodi ko više koša da promašaj se zaboravlja i nastavlja dalje...mi tu imamo problem jer mi ni svoju bolni istoriju ne možemo da zaboravimo a kamoli od Turaka koš iz out. E sada da skočimo na tenis pogledamo jedan mentalni sklop Đokovića i onda dođemo da može sve da bude jednostavno i ako gubiš i promašuje samo se skoncentrišeš i ka tome usmeriš da si bolji da možeš i kidaš to treba da se ureže i košarkašima i eto nas opet na vrhu i u košarci .

charlie perez

pre 5 godina

Daj bre Jokiću prestani da glumataš više...Niko ti nije dao 146 miliona dolara da bi ti šutnuo 3 puta za ceo meč...i nikoga u americi ne zanima u tom cirkusu osobina zvana "nesebičnosti".

JPR24

pre 5 godina

Jokic izigrava nekog pampura sa sutevima ili sta ? Okej, sad je Marej usao u zonu i sipao, ali ovo prosto nije normalno da odjednom "fransizni igrac" uzme 2/3 suta po utakmici, iako dobijaju, meni tu nesto nije jasno.

Icarus

pre 5 godina

Pljujete Jokića već dve sezone a čudite se što neće da igra za Srbiju. Ima pravo da bude ljut na javnost u Srbiji. A ovi što pričaju da je pratimo ostale naše igrače, to nije tačno. Ako ne stignem da gledam prenos, odmah ujutru gledam na internetu kako su igrali. I hvalim i Bjelicu a naročito Bobana.

Boško

pre 5 godina

Lako je nama da pametujemo ali veliki je pritisak na Jokića. Sa 23god. potpisao ugovor od 150mil $, više nego što je Novak zaradio u karijeri.
Dobro je da se još neko istakne u timu, treba im bar još jedna zvezda da naprave nešto.

Tagore

pre 5 godina

Ako će Jokiću nešto doći glave da ga upamti NBA liga to će biti njegova mlitava letargičnost i igračka malokrvnost u pojedinim mečevima.

Pastir

pre 5 godina

Tu su svi da kritikuju sto ne sutira vise. Ljudi njegova ekipa je dobila. To je on sto je najbitnije. A on je odigrao dobro! Marej je goreo sinoc. Sta je Jokic trebao da forsira, pa da Denver izgubi. Gledao sam celu utakmicu. Pravio je dobre odluke. Mnogo znaci za ekipu da prorade jos neki igraci. Cak je i Plamli imao dobru rolu u odbrani.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Srecom Jokicev kosarkaski iq je mnogo veci od vecine nas ovde sto komentarisemo, pa zato Denver ima 9-1. Igrali su protiv elitnih odbrana Jute i Bostona, osetio je da nije nesto u modu i pomogao drugim "vrucim" igracima da pobede. 24 asistencija Juti i Bostonu top 2 od 5 najboljih odbrana sveta, znate li vi koliko je to koseva. Pravio je Mareju fantasticne skrinove drugo poluvreme, to se ne vidi u statistici, skoro svaki put je Mareja skrinom ostavio par metara samog u prostoru, moze bolje ali daleko da je lose igrao, 24 asistencije isporuciti elitnim odbranama poput Jute i Bostona ...pritom jedno poredjenje, Embid, Tauns i Dejvis imaju bolju statistiku poentersku zadnjih nekoliko utakmica, oni gube a Jokic razigrava sve zivo, dobili su par igraca sada sa klupe na koje se mogu osloniti, dok Tauns baca malopre lopte u aut i ne cini Viginsa boljim, ko sto Embid vezari a Saric i Sulc stagniraju. Rodjaci decko nije egomanijak da juri za statistikom-Jokic igra za tim i pobedu. Ovo je 4. put da je na ivici tripl dabla zadnjih 5 utakmica, 99% igraca bi jurilo td, ali njega briga, i veci renome ce i imati sa ovoliko pobeda nego li da imaju 6-3 a da je imao bolju statistiku. Inace to mu je vec tradicija da slabije krece sezonu i onda explodira od januara-februara. Takodje mislim da njegovoj gradji i motorici treba vremena da se zagreje, verovatno zato ne zeli da steti timu sa nekim 5-13 sutem vec ide na sigurno sa razigravanjem drigih dok ne uvati formu opet. Marej je bio nestvaran

Genijalac

pre 5 godina

likovi na komentarima su stvarno u fazonu da igrači sami odlučuju šta će se i kako igrati?! mislim, trenere angažuju, eto, da fino obučeni popunjavaju mjestu na klupi? to što bismo mi voljeli da jokić trpa po 30 svaku utakmicu, ne pije vode...
(paranoid, 6. novembar 2018)
Pa ne mora 30, ali vala može i mora preko 10. Zadnjih pet utakmica on daje ispod 10 poena, sutira 3 puta po utakmici. U zadnjih 5 utakmica veći mu prosjek i u skokovima i u asistencijama od poena! Ako ovako nastavi teško će na all star, jos će i mari pa i heris preuzeti ulogu lidera na timu. Više puta on 3 metra od kosa i dodaje na trojku a može da poentira za dva lagana poena ne znam šta se dešava covjeku? Da nije neka povreda u pitanju?

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Iskreno nisam gledao utakmicu ali je simptomaticno da Jokara protiv odlicnih defanzivnih centara( Gober, Hoford....) slabo ubacuje. Cak i ne pokusava. Da li je to neka taktika ili sta ne znam.

JPR24

pre 5 godina

Tu su svi da kritikuju sto ne sutira vise. Ljudi njegova ekipa je dobila. To je on sto je najbitnije. A on je odigrao dobro! Marej je goreo sinoc. Sta je Jokic trebao da forsira, pa da Denver izgubi. Gledao sam celu utakmicu. Pravio je dobre odluke. Mnogo znaci za ekipu da prorade jos neki igraci. Cak je i Plamli imao dobru rolu u odbrani.
(Pastir, 06. novembar 2018 07:14)
Nije u pitanju forsiranje. Naravno da kad vidiš da ne ide, treba stati, a kad ti je kolega u zoni i sipa, guraj. Ali isto tako nije normalno da jedan od glavnih igrača ekipe, koji ima nekih 15/20 šuteva ( ne znam tačno, nije ni važna tacna cifra) odjednom stane i uzima po 3/4... Sad ako je to neki timski dogovor, trener hoće tako kako bi išli na njega a on umesto da šutira kao uobicajeno, dodaje i razigrava, okej, ali to u prošloj i ovoj utakmici nije bas tako delovalo. Naravno, sve je lakše kad se dobije, to je najvažnije kao sto si i rekao. Ipak, takve oscilacije, ako nisu deo taktike, mogu biti opasne po igrača, kad se gleda cela sezona. No videćemo već u sledećoj šta i kako. Meni lično ovo nije bas najnormalnije. Nekima možda jeste, i to je okej.

street boy

pre 5 godina

Lako je nama da pametujemo ali veliki je pritisak na Jokića. Sa 23god. potpisao ugovor od 150mil $...
(Boško

Postoje strucnjaci koji mogu da pomognu da se prebrodi taj 'pritisak'.
Problem je u nasem mentalitetu. Kod nas je sramota otici kod psihologa
za razliku od zapada gdje idu i psihologu 'kad im se macka nakaslje'.

ccc?

pre 5 godina

Jokic ce ove sezone imati prosek 10 poena. Ovu utakmicu je dobila spoljna linija koja je sve pogadjala plus probijanja i ulazi u reket. Sta ce biti kada budu promasivali, sto je neminovno? Setimo se prosle sezone i igre Jokica. Pa valjda je zbog tih igara i dobio ugovor od 150 miliona? Da je postizao 10 poena po utakmici, sta mislite da li bi dobio takav ugovor? Ali za sada ovo ide povoljno po tim jer su izgubili samo jednu utakmicu. Ne bih voleo da se Jokic uljulja sa ovakvom igrom pa da u buduce ne moze kos da pogodi. Pa on sutne 4,5 puta u toku celog meca?Da li ovako igra i jedan centar u NBA? Ostaje da vidimo...

zvezdoprc

pre 5 godina

"Jokić pustio Marija...", ma dajte, bre, počeli ste kao sa Đokovićem?!
A, dobar je vam je i naslov sa "popunjavanjem" kolona, kao da je Jokić ćata, a ne vrhunski košarkaš?!

rajhsmanmachina

pre 5 godina

Ја бих само да напоменем да је "take a shot" фраза из енглеског језика а фразе се не преводе дословно. Наши играчи шутирају, yet americans take a shot.

Kecman

pre 5 godina

Da mi je samo videti jednom da Jokić uzme 30 šuteva, ne kažem za sinoć, kada igrača tako krene treba ga forsirati, ali za sve ostale partije gde uzme ispod 10 šuteva... Ne znam, neprihvatljivo.

Jaran

pre 5 godina

čoko moko
Ma daaaj, sta ti nije jasno? Ovde vec nedelju dana objasnjavaju ljudi da on razigrava ekipu kada mu malo ne ide sut!


Sjajno je sto su pobedili, ali je stvarno uzasno videti da najbolji igrac ekipe i jedan od najboljih centara na svetu sutne samo TRI puta za 27 minuta...

frank_castle

pre 5 godina

Decko se igra kosarke i igra za tim. Nije mu bitna statistika. Ako vidi da mu ne ide, naravno da ce da pusti loptu i da proigrava. Na kraju , u deset meceva oni imaju samo jedan poraz i ovo im je najbolji start u prethodnih nekoliko decenija. Da li je zbog Jokica? Mozda.

petarczv

pre 5 godina

Kakva utakmica milina za gledanje marej i irving fantasticni odlicna utakmica napeta, smena vodjstva vise puta fantasticni potezi... Neko je pricao posle one lakrdije od utakmice sacramento i milvoki kako je nba bzv kako je cirkus i kako se u Evropi igra bolja kosarka... E pa u sinocnoj utakmici sam video bolju kosarku nego u celoj sezoni u svim utakmicama evrolige...

bob

pre 5 godina

Odlična utakmica. Isplatilo se ostati budan. Jokić je ispao iz forme skroz. Dok sa druge strane Plava strela igra nestvarno i već nekoliko utakmica je pravi lider tima. Uživanje je gledati ga. Noćas je nadigrao jednog Irvinga u direktnom duelu. Jokić je brzo ušao u problem sa ličnim greškama sa druge strane iz nekog razloga ne želi da šutira na koš i to je jako očigledno. Valjda će se vratiti uskoro. Nije plaćen onoliko da se vuče po terenu bezvoljno.

ljAXE

pre 5 godina

Ajde nekukajte ko babe. Meloun dozira Jokica i pusta da se uigra klupa odnosno druga petorka. Sezona je predugacka i ako igra zavisi samo od Nikole, Denver bi bio u velikom problemu. Pocece Nikola da trpa obruc kada bude najvaznije. Sa Jokicem u igri Denver je cvrst i stabilan, ali sa Plamlijem i Hernangomezom, dobijaju na brzini, sto je veceras cak i Boston tesko pratio. Meloun za sada zna sta radi i cuva Nikolu za crne dana a daje pomenutoj dvojici i Lajlsu minute kako bi se uigrali. E sad, sto Plamli sutne slobodna bacanja ispod 30% i sto Milsap nemoze vola da ubode, nadoknadio je veceras Dzemal Mari. Da je sutnuo ves masinu, prosla bi kroz obruc. Raduje kvalitetna odbrana Nagetsa, brza tranzicija, dobra hemija u ekipi, pa je ove godine Denver jedna od najzanimljivijuh ekipa za gledanje. Za sada dobro izgleda rotacija sa klupom, rezervisti daju odlican ucinak i kada se vrati Barton, bice to jos bolje. Jedina enigma je Pol Milsap koji doprinosi ekipi ali moze mnogo vise. On je cetiri puta ucesnik All-Star-a ali po meni neigra na nivou koji se ocekuje od njega. Sut mu je nesiguran i nekonstantan, deluje da nema preteranu kosarkasku inteligenciju, ali doprinosi ekipi cvrstinom i odbranom.
Po Redziju Mileru, Denver je ove godine druga ekipa Zapada. Ako zavrse sezonu na 4-5 mestu Zapada, napravili su odlican posao. Sve preko toga bilo bi neverovatno u ovakvoj konkurenciji ali ne i nemoguce.

paranoid

pre 5 godina

likovi na komentarima su stvarno u fazonu da igrači sami odlučuju šta će se i kako igrati?! mislim, trenere angažuju, eto, da fino obučeni popunjavaju mjestu na klupi? to što bismo mi voljeli da jokić trpa po 30 svaku utakmicu, ne pije vode...

CarloNS

pre 5 godina

Mari je odigrao džordanovski, tu nema šta da se doda.

Meloun je od centra napravio drvo koje stoji na liniji za 3 poena. Meni se to ne dopada jer da Mari nije odrigrao kako je odigrao Denver bi garantovano izgubio. E sad, besmisleno kritikovati igru bilo kog igrača ili trenera u momentu kada njegov tim ima skor 9-1. Da li je u pitanju zaista dobar koncept ili samo luda sreća vrlo brzo će se pokazati.

Milan

pre 5 godina

Odlicna utakmica za gledanje. Kajri ucutkuje publiku pa nakon toga masi sve redom i onda jos baca loptu prema publici jer je Marej bezveze sutnuo za tri na kraju.. Tako se ne ponasa jedan veteran, razocarao me malo. Ko mu je kriv sto ga je ovaj rasturio, trebao je Marej da zakuca preko njega na kraju.

Sabre

pre 5 godina

Marej Tompson za siromasne, kad udje u mod ne moze da masi covek. Mada, s obzirom na godine ako ovako nastavi bice i samo Tompson, tj naj"cistiji" suter u NBA... fantasticna tehnika za tako mladog igraca, decko puno obecava, zaista.

Pera

pre 5 godina

U Americi je porez za ovolike zarade oko 50% prosek. Tako da odmah prepolovi. Svakako je to i dalje jako velika suma novca.
@Novak
Da li to znaci da kad turnir daje na primer $1,000,000 za prvo mesto, porez je vec placen, cist milion direktno u dzep igraca?

Mile

pre 5 godina

Jokić verovatno igra ovako kako bi ekipa sazrela. Dugo je prvenstvo. Prošle godine on je vukao poslednjih desetak mečeva. Nije ni imao snage za završnicu u najbitnije meču i promašio. Ovako ekipa dobija, pa je puna dvorana (što je jedino gazdi prihod sa franšizom) , jača samopouzdanje ekipe, a i on se manje umara. Što znači da će kao ekipa biti bolji za play off. A to što bi mi voleli da stalno šutira kao KAT, a da ekipa nebude divlja kako bi smo ga hvalili ili kudili, to je naš problem. Ovaj trener je dočekao svojih 5 minuta.

alobre

pre 5 godina

@Gavran sve sve, ali stara srpska rec "naftalin". Ti verovatno ne znas ni sta znaci fransiza a sta klub, ali vazno da si ti dao svoje misljenje je li?

piroklasticni sliv

pre 5 godina

stigla prva tupla pa pocele da mu se tresu ruke od kesha.
evo, stize i nama danas sutra a meni se vec tresu ruke.
ps: pametan igrac koji razume igru. bukvalno je ceo tim prihvatio i razumeo njegov model igre (koji nije bas osoben za nba timove vec evropu) i sad dominiraju i divota ih je gledati. dodali su odbranu u miks ove godine i ozbiljno su zakomplikovali zapad jer bukvalno mogu sve da pobede a i pokazali su fa mogu i izgubljeno da dobiju (osim onog jednog izgubljenog meca gde su se izglupirali za sve pare).

Destrukcija

pre 5 godina

Slicno kao i prosle godine. Bilo je par utakmica u kojima gotovo da nije ni pokušavao da postigne kos, onda je zaredjao 40, 35, 30 i tako dalje. Dobro je da Denver igra dobro. Razigrali su se bekovi. Imam osecaj da ce u decembru da se ''otkravi'' i da zabelezi 3 do 5 TD.

Marko

pre 5 godina

Ljudi bitno je da Denver pobedjuje svakog i to ubedljivo! Ocigledno je da Malone kao sto neki kazu ne zeli da forsira igru na Jokica ovako rano u sezoni. Samo zamislite ako Michael Porter Jr. krene da im igra od sledece sezone i ispuni potencijal koji je imao u srednjoj skoli. To ce biti opasna ekipa. I sada je.

Kole

pre 5 godina

E sada da skočimo na tenis pogledamo jedan mentalni sklop Đokovića i onda dođemo da može sve da bude jednostavno i ako gubiš i promašuje samo se skoncentrišeš i ka tome usmeriš da si bolji da možeš i kidaš to treba da se ureže i košarkašima i eto nas opet na vrhu i u košarci .
(SchOne, 06. novembar 2018 09:49)

Buraz, govoris o aktuelnom evropskom, svetskom i olimpijskom vicesampionu. Ja ne razumem kako to po tebi nismo na vrhu i u kosarci. ;)

palop

pre 5 godina

Rec fransiza. Ajde neka mi neko objasni od kada je to u Vukajliji??? Zasto vise nije klub ili tim???
(VanBasten, 06. novembar 2018 15:14)

Opet ovo pitanje? U NBA ligi je drugacija organizacija nego kod nas u Evropi i njihovi timkvi su bukvalno fransize, a sta je fransiza pronadji na internetu ili u nekoj knjizi iz ekonomije...

Milan

pre 5 godina

Denver posle nekoliko godina počeo da igra odbranu, mislim da su i oni sami u čudu kada vide rezultate koje odbrana donosi... Jokic timski igra, počeli su mnogo da ga udvajaju i baziraju odbranu na njemu, i onda lete pasovi po celom terenu. Ipak, slažem se sa nekim komentarima da bi mogao da bude sebicniji, često je njegova igra ledjima bolje rešenje nego neki sutevi saigrača. U svakom slučaju, sjajna ekipa za gledanje, čekamo da se vrati Barton i da vidimo Tomasa i Portera na terenu kad se oporave od povrede. Ako se na ovaj tim dodaju još 3 sasvim solidna igrača, daleko može Denver ove godine. Za kraj, nadam se da Monte neće ispasti iz rotacije, pravo osveženje na mestu organizatora igre, bolje bi bilo da Bizli ili Kreg odu na klupu. Lep pozdrav svim ljubiteljima NBA

bskfan

pre 5 godina

Ovde neki ne shvataju da nijedan igrac pojedinacno ne moze da odvede tim u plejof. Kosarka je timski sport a uloga Jokica je da razigrava ostale igrace. Statistika kaze Denver pobedjuje kada Jokic ima 7+ asistencija i to je sada najvaznija stavka za Jokica. Pogledajte naprednu statistiku i videcete da je od svih centara u NBA ispred Jokica jedino Embid. Naravno, lepo bi bi bilo da Jokic stalno napuni sve kolone ali opasna kosarka se tamo igra. Tamo nema slabih ekipa, a ove godine se posebno isticu Toronto i Milvoki.

Da bi se stalno pobedjivalo mora vise igraca da udje u formu i Jokic to i radi, na jednoj utmici povuce on, na drugoj Harios, sada Marej i tako redom. Za razliku od prosle godine Moris je preporodio klupu i sada klupa dobija utakmice a ne starteri. Cak je i Marej ostao bio -4 iako je postigao 48 kosa.

Inace je utakmica bila sjajna, uzivanje je bilo gledati Kajrija kako igra, kao i pre neko vece Ibaku, Sikijama, Janisa i drustvo. Ovo sto se igra u Evropi je smesno, ostali samo paceri, sve sto vredi igra u NBA.

bellamy

pre 5 godina

Mislim da je Jokić ušao u sezonu snažno, pa ga sad trener malo hladi da bi razigravao ekipu koja će kad tad morati i bez Jokića da pobeđuje. Jedan cilj je play-off, a drugi potajni, da nešto u njemu i urade. Ja tako vidim njegovu potrebu da manje šutira, a da više razigrava ekipu! Elem, kad bude potrebno, nosiće on Denver kao i ranijih godina od januara meseca!

lektor

pre 5 godina

A bre braćo stvarno ste smešni sa upotrebom fraze "uzima šut" :D
Tačno zamišljam Željka ili nekog drugog našeg trenera kako urla na igrača "UZMI TAJ ŠUT!", umesto "ŠUTNI JE BRE!" :)))))

ne sam skolovao

pre 5 godina

Sve sve ali franšiza. 
Stara srpska reč, izvučena iz naftalina ;-)
(Gavran, 06. novembar 2018 10:59)

U srpskom jeziku je najmanje srpskih reci poreklom,
Npr, ako mi ne verujes,
sedni u auto, uhvati volan rukama, idi u apoteku, uzmi recept, skuvaj kafu u dzezvi...

Dorćol

pre 5 godina

Šteta što ne uđe ono polaganje na kraju za 50. Odlična utakmica, dobar je Denver, valjda će ove godine da uđu u PO, težak je Zapad baš.

tocka

pre 5 godina

Denver šampioni! Ajmo Jokara, prsten je tvoj!

Očigledno je da su i igrali na Mareja, jer do sada se baš i nije pokazao. Od dvojice malih bolje je igrao Heris, bio solidniji u svakoj utakmici, tako da je ovo sjajno da se Marej otvorio.
Ljudi moji kakva će ovo ekipa biti sa Porterom, ništa im nije nedostizno.

Fert 14

pre 5 godina

Moderna NBA. Plejmeker da 50 poena i 5 asistencija. Nekako mi više prijala varijanta sa Stoktonom... Opet svaka čast Denveru. Ove godine izgleda gledaju svaki meč. Ako ne dodje do nepotrebnih poraza evo njih u završnici.

jsx

pre 5 godina

@Mrkva
Sve se slazem sa tobom, ali mi nije jasno sta si hteo da kazes sa trecinom promasenih suteva. Za igraca njegove pozicije je 63%, pogotovo za toliko suteva, tako da i treba da sutira kad je stalna pretnja.

Sibirac

pre 5 godina

Za sada je bitno da pobeđuju, doći će na red i njegovi poeni.

Voleo bih da vidim statistiku vrednost ugovora / prosek šuteva po utakmici. Jokić garant ubedljivo prvi.

zemunski kej

pre 5 godina

Kad je dobar treba da ga hvalimo,sada ne igra dobro, Izlaze mu lopte iz kosa,prolaze mu igraci lagano pod kosem, Sinoc smo videli kako izgleda kada neko ima svoje vece, Marej je sve pogodio i prelomio utakmicu, Gledao sam malo Marijanovica ,uopste nije los ,koristi ga Rivers a on se trudi i aktivan je,Teo losiji nego prosle sezone od nasih igraca najmanje pokazuje .

111

pre 5 godina

Meloun je ranije izjavljivao da stalno govori Jokicu da vise sutira? Sta mu sada govori, da mogu da znam?? Naravno, ovo pisem sto svi mi znamo kakav je Jokic poenter. Sigurno da nije kvalitet za 10 koseva i to evo treca utakmica za redom? Ali ako je trener zadovoljan, odlicno. Nikad lakse odradjenih 150 miliona...

just kidding

pre 5 godina

@VanBasten Zato sto nije klub vec fransiza. Razlika je u tome sto su oni zagarantovano u ligi i nema ispadanja, i njihovo ime ide dosta dalje od samog kosarkaskog dela.

веверица

pre 5 godina

@Чоко моко
мене занима шта глумите лудило са тим семантички и граматички неправилним изразом "узео шут". шутнуо брате, шутнуо. дакле није "узео мало шутева" (боли ме мозак од такве неписмености), него је мало пута шутнуо.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 5 godina

Odlicna utakmica, Boston je uvek zabavan za gledanje.
Timska odbrana Denvera je puno napredovala.

A sutra citamo u novinama:
Majk Maloun:
Rekli smo Nikoli (po ko zna koji put) da mora da bude malo agresivniji u napadu.

Balansiran napad = malo punim, malo asistiram.

Jaran

pre 5 godina

Mrkva
Jel ti kapiras da je 19/30 63%? Jos je promasio poslednja 2 suta, bio je na 19/28. Posto si ti izgleda jedan od onih EL genijalaca, jel on trebao da sutne 25/30 da bi ti bio srecan???
'Ladno covek ispljuva Dzamala jer je dao 48 poena i zato sto je najzasluzniji za pobedu sa 19 poena u 4/4...

Milan

pre 5 godina

Razumem da nalazimo razna opravdanja, ali sam siguran da prvi Nikola nije zadovoljan ovakvim svojim partijama. Iz nekog razloga deluje da se ne oseća komotno na parketu, izbegava kontakt, niski post, da li je nešto energetski ili u glavi, pojma nemam. U redu, Gober i Horford nisu neki centri preko kojih ostvaruješ rekord karijere, ali malo brine to što nije ni pokušao da napadne, kao da je možda i neka povredica u pitanju. Srećom pa je ultratalentovan te i ovakav puni kolone i ostvaruje učinak, ali može on to mnogo bolje.

Novak

pre 5 godina

"Sa 23god. potpisao ugovor od 150mil $, više nego što je Novak zaradio u karijeri."

U Americi je porez za ovolike zarade oko 50% prosek. Tako da odmah prepolovi. Svakako je to i dalje jako velika suma novca.

Pera

pre 5 godina

Bez obzira na brojke, Jokic igra odlicno a ekipa je 9-1. Gledam ga redovno, cesto mu treba mal da se razbudi, al kad krene, uradi puno stvari. On je dirigent napada, sve polazi od njega, maestralan je u tome. I u odbrani se odlicno postavlja, smeta, pokriva, imao bi i vise skokova, ali cesto samo pikne loptu saigracuili zagradjuje da je bek pokupi. Sutira kad je ocigledno da mora, inace radje stvara prilike drugima. Mozda mu je sut malo u krizi, ali pre bih rekao da je spreman da pocne da puni ako timu stane. A Denver je postao tim, 9-1, pre su gubili utakmice u finisu, sad bez panike dodaju gas u zavrsnici i pobedjuju. Svaka cast!

веверица

pre 5 godina

Ne razumem da glavni igrač franšize ima ovako malo suteva.Mozda je odluka trenera.Znam samo da je Amer imao bi preko 40 suteva svaki meč.No dobro bitno je da sve pred sobom melju.Sad je već jasno ova godina i prošla.Nebo i zemlja...
(the show must go on, 6. novembar 2018 06:26)

како бре људи у исто време можете да критикујете вестбрука што је себичан и јокића што није? било је очигледно да је бостон форсирао одбрану на јокићу, да је главни играч требало да им буде ал хорфорд, а главна фора да заустави јокића. јокара је то прочитао и решио их као један-два. извукао се, отворио простор, добио утакмицу... могао је да шутне 20 пута и да форсира да сваки пут кад му дође лопта крене на кош, најмањи проблем, али би онда бостон највероватније добио. да је јокић загрижени кошгетер и да форсира тај стил, не би био ни у 10 центара лиге. дејвис, ембид, казинс, таунс... сви они су бољи у 1:1 од јокића. његова вредност је управо у томе што осећа кошарку као тимску у читању противника и контроли тимске игре у нападу. дечко је буквално геније за кошарку. ма без претеривања, да се претвори у 1:1 играча, питање да ли би могао да прође у нба лиги, камоли да буде најбољи белац и један од 2-3 најбоља центра. осетио је да не може против хорфорда и удвајања да се коље и искулирао. кад осети да му је глупи ејтон једина препрека ка кошу, онда да 50 поена. дингоспо.

palop

pre 5 godina

Sve se slazem sa tobom, ali mi nije jasno sta si hteo da kazes sa trecinom promasenih suteva. Za igraca njegove pozicije je 63%, pogotovo za toliko suteva, tako da i treba da sutira kad je stalna pretnja.
(jsx, 06. novembar 2018 09:54

To je strasan procenat za pleja/beka i ne mogu da verujem da je onaj komentar dobio toliko pluseva, centri koji otprilike samo zakucavaju imaju takav prosek i budu medju najboljima u ligi po tom parametru. Plus da ne pominjem sto je Marej imao makar 2, 3 suta u poslednjim sekundama koji mu dodatno kvare procenat.

PimPong

pre 5 godina

Znam da je Jokic postigao manje koseva nego sto bi trebalo da postize, ali isto tako, imao je dobar doprinos. Ako pogledate koseve Murray-a u cetvrtoj cetrvrtini, sve ide na pick-and-roll sa Jokicem. Jokic ni ne dodiruje loptu, ali to je bilo bukvalno zbog toga sto je Boston isao na to da njega zatvori u takvim situacijama i da pusti druge da sutiraju. I to ih je sinoc kostalo. Ali opet, mislim da bi bilo bolje za njegovu ekipu da on u nekom trenutku utakmice odluci da dominira, bar malo.