Ponedeljak, 05.11.2018.

08:57

Hačanov: Nema rasprave – Novak je u ravni sa Rodžerom i Rafom

Karen Hačanov, novi šampion Mastersa u Parizu, imao je samo reči hvale za Novaka Đokovića kojeg je pobedio u finalu.

Izvor: B92

Haèanov: Nema rasprave – Novak je u ravni sa Rodžerom i Rafom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

ena

pre 5 godina

Osvojiti Olimpijsko zlato je veliki uspeh zato što se boriš za svoju zemlju. Kada posmatramo koliko igrača nastupa na Olimpijadi u dva dobijena seta vredniji je jedan turnir 1000.

Dott

pre 5 godina

Izjava Hacanova moze se razlicito tumaciti, a svi je tumace na na slican nacin, medjutim ako malo razmislimo, docicemo do nekih mozda zanimljivijih zakljucaka.
Novak je do sada osvojio manje titula od Nadala i Rodzera, to je poznata cinjenica svima pa i Hacanovu, a on je ipak izjavio da je Novak u ravni sa njima dvojicom?
Nije li logicno da ukoliko bi imao isti broj osvojenih turnira da bi ga tad smatrali najboljim, rekao bih da je to logican sled razmisljanja.
Ako svemu pridodamo cinjenicu da je Novak tokom citave karijere imao podredjen tretman od strane organizatora svih turnira u odnosu na drugu dvojicu GOAT konkurenata, sta vec znaju i ptice na grani, onda nam postaje i izjava Karen Kacanova jasnija i na mestu. On prosto ne moze reci da je Novak najbolji svih vremena, jer to jos uvek ne potkrepljuju njegovi rezultati.
Medjutim ja ne sumljam da ce se Novak do kraja karijere jos pribliziti dvojici svojih konkurenata, jer cinjenica je da od 2011 Novaka Nema ko da zaustavi, pa ni njih dvojica.

Pera

pre 5 godina

Kao Novakov nepristrasni navijač moje mišljenje je da Nole jeste najkompletniji igrač i jeste u ravni sa Federerom i Nadalom,a tvrditi da je bilo ko od njih iznad druge dvojice nje korektno.Da bi van sumnje rekli da je Novak najbolji u istoriji,treba da osvoji olimpijsko zlato ili bar srebro I bar još 6 grand slem titula,tj da nadmaši I Federera u tome.Broj grand slem titula i mastersa i olimpijsko zlato,je ipak primarno merilo,plus nakon toga I medjusobni skor daje kompletnu sliku.

papalino

pre 5 godina

Lako ti ga je hvaliti kad si ga pregazio ko plitak potok. Kad si ga odučio od tenisa, kad si mu pokazao ko kosi, a ko vodu nosi... kao beba zvečku... mastan džak... iz cipela... ni dugmići nisu ostali.

King Roger

pre 5 godina

Vi kazete umoran bio.Prosle godine Federer sa 36 godina na prvom turniru posle povrede i odsustva od 6 meseca dolazi i osvaja AO pritom pobedjuje Nishikoria, Wavrinku i Nadala u finalu i to sve u 5 setova.Zatim osvaja IW I MI takodje pobedjuje Nadala i Wavrinku i Kirjosa.Pa onda odmara 2 meseca pa osvaja Halle pa Wumbldon bez izgubljenog seta pa osvaja Shanghai gde takodje pobedjuje Nadala pa Basel gde pobedjuje Del Potra.E tek je na zavrsnom mastersu bio umorana kad ga je pobedio Gofan ali to je bilo jedva i u 3seta.Zatim u 2018 osvaja AO pa postaje prvi pa tesno gubi od Del Potra finale IW.E to vam je zbog umora kada imate mec loptu kad mec dugo traje i mucite se i u 3 seta traje.A ne ono juce Djojovic odigrao 3, 4 meseca dobro u 31 godinu a pre toga nije igrao dosta dugo na nekom nivou i izgubi glatko od realno pacera u 2 seta bez inalo duha i vere u sebi.I da je tacno da mu je smetala bolest i da je iscrpljen bio a nije on juce uopste nije pokazao zelju za pobedu kao Federer ili Nadal i kada ne ide oni pritiskuju.E zato on nije G.O.A.T.Mnogo je veci podvig uradio Federer kad je posle 6 meseca odmora osvojio AO a ne Djokovic koji je posle povratka gubio i na AO i na RG.I da podsetim nekoga ko kaze da nije Federer imao konkurenciju prosle godine on je 4 puta pobedio Nadala i to na grendslem kao i masterse.Prvo se edukujte pa tad komentarisite tacne podatke.

Dex

pre 5 godina

Ne znam zasto iko smatra to pohvalom, da je u ravni s rivalima koje je po mnogo cemu nadmasio, a tamo gde nije verovatno hoce. To kazem kao neko ko i ne navija za njega (pobede primam da simpatijom, ali sport u meni ne budi navijaca, takve sam prirode). Ni ne znam ovog Rusa, ali nije na njegovom mestu da nam govori kako je Djokovic sustigao igrace koje poslednjih godina redovno pobedjuje.

Apsolutno svoj

pre 5 godina

Retko sam na forumima, ali pojedini komentari bodu oci.

Tuzno je sto nas je sve manje, a i dalje nismo sposobni da postujemo, a jos manje da volimo svoje.

Hvala Novaku i svim onim ljudima (u sportu/van sporta) koji svakodnevno predstavljaju Srbiju na najlepsi moguci nacin i cine nas ponosnim!

Stef

pre 5 godina

Moze samo da sanja da bude u ravni sa Rodzerom !?
(Remontovana limenka !, 05. novembar 2018 09:59)

Zašti upitnik? Begaj nazad u osnovnu.

Dantes

pre 5 godina

Zanimljivi su komentari botova.
Sta god Novak da uradi njima ne valja. Verovatno su uz sendvic i zuti/crni sok dobili uputstva koga da blate.
Citiranje Vikipedije ili Ginisa a ne ATP listu pokazuje upravo to da su promašili temu i da će za sendič/sok da pišu šta god im neko kaže.
A ovi što se potpisuju kao OTAN i Jumko verovatno da su ih izbacivali i sa fizičkog...

Zizu

pre 5 godina

(oli, 05. novembar 2018 09:10) 

Druze Novak je osvojio 4 vezana turnira od kojih su 2 gren slema, igrao 3 i po sata mec sa Federerom dan pre finala i ti se pitas od cega umor, jos je slinio u svakoj pauzi, ja razumem botove i trolove, ali morate skinuti kapu Srbinu Djokovicu koliko god vas bolelo.
(Darko, 05. novembar 2018 09:41)

Pravo u centar!

saki

pre 5 godina

ajde realno da sagledamo stvari..
znao sam da ce izgubiti. zasto ? zato sto vise para dobija od sponzora kao prvi na listi nego kao pobednik turnira. zasto bi sledece godine morao da brani ogroman broj poena kada je sada prvi

Legionar

pre 5 godina

"Prvo ga je pocistio sa terena a sad ga i provocira. Hahahaha.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan KG, 5. novembar 2018 09:15)"
Blago tvojoj mami sa tobom, kako li te samo sačuva tako pametnog...

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Vodi 3 1 30 0 na svoj servis i jednostavno stane. Do tad sam mislio ovo neće ni sat vremena trajati...Onda posla četri forhenda zaredom pola metra i ćao. ....Sve me podseti na meč sa Berdihom.Video da dobija i stane.....Kacanov može da uspe ako popravi bekend a sve ostalo ima

adem

pre 5 godina

djokovic je jedan od najboljih tenisera danasnjice ali i u istoriji ovog sporta. ali federer i nadal su iznad onog "jedan od najboljih" i svi ostali mogu samo da sanjaju da ih neko uporedi sa njima. niko nece reci za nadala ili federera da su u ravni sa bilo kojim teniserom. oni se ne uporedjuju sa drugima vec drigi sa njima. to je kraj diskusije o tome ko je najbolji. makar za sada i za koju godinu.

Yoyo

pre 5 godina

(oli, 5. novembar 2018 09:10)

Dečko, 100% sam siguran da ti u svom životu nisi nikoga pobedio ni u klikerima, a tek da si sa prehladom izašao napolje pa igrao klikera 3 sata u parku.

Robert

pre 5 godina

- Jesmo li se ikada, nakon neke Novakove pobede, zapitali da li mu je protivnik bio umoran, nije ličio na sebe, tempirao formu za drugi turnir i slično?
- Novakova bilo kakva pobeda, pa i ona onako tesna protiv Rodžera, naziva se razbijanjem. Sa druge strane, kada u sličnim uslovima doživi poraz, priča se u fazonu "par poena odlučilo", "da nije imao sreće kod jednog poena i da je baš to bilo presudno", "čak ni takvog Novaka jedva je uspeo da dobije", "moglo je lako da ode i na drugu stranu i bilo bi zasluženo" itd.
- Ako se prisetimo Novaka iz 2005-06-07. godine, kada je bio kao Kačanov sada, i njegovih prvih pobeda protiv velikih igrača, da li nas je zanimalo bilo šta drugo osim činjenice da je pobedio?

Ja poštujem Novaka, ali mislim da je nečuveno koliko smo skloni omalovažavanju svakog igrača koji ga pobedi, pronalaska izgovora za poraz, pretnjama kako će taj i taj da bude razbijen naredni put... Potpuno odsustvo realnost usled navijačke zaslepljenosti.

Darko

pre 5 godina

(oli, 05. novembar 2018 09:10)

Druze Novak je osvojio 4 vezana turnira od kojih su 2 gren slema, igrao 3 i po sata mec sa Federerom dan pre finala i ti se pitas od cega umor, jos je slinio u svakoj pauzi, ja razumem botove i trolove, ali morate skinuti kapu Srbinu Djokovicu koliko god vas bolelo.

O.T.A.N.

pre 5 godina

"način na koji se ponaša na terenu, ali i van njega", odgovorio je Hačanov na pitanje šta Novaka odvaja od ostalih."

Da, to ga zaista odvaja od drugih :)

ProdigyCZ

pre 5 godina

@Oli,nemaju veze godine sa tim,Novak godinu dana,od Vimbldona 2017 do W2018,nije igrao ozbiljan tenis,i sad odjednom u razmaku manjem od pola godine odigra toliki broj meceva,normalno je da dodje do umora.Ne mogu da se setim kad je zadnji put igrao polufinale mastersa tri sata i za manje od 24h ga cekalo finale.

Piter

pre 5 godina

Prvo ga je pocistio sa terena a sad ga i provocira. Hahahaha.
(Milan KG, 05. novembar 2018 09:15)

I Novak je njega pocistio 3-0 nedavno ali je podrzao Hacanova i tu je Novakova velicina, cemu li se ti smejes...

веверица

pre 5 godina

новак је ипак у равни изнад. разбија обојицу редовно. надал осим на шљаци никад није могао ни да му присмрди (погледајте само скор на теренима ван шљаке - смешно), а и федерера је одавно решио. да је ђоковић неки енглез или американац, уопште не би ни било расправе ко је најбољи играч свих времена. замислите само да је мари ђоковић. они мученила са једним грен слемом стављају у "велику четворку", а шта би било да је као ђоковић? све је јасно...

jabreja

pre 5 godina

Gresis bratac, grdno gresis: Novak je bolji od obojice.
Tj, dobri su oni, ali je Novak najbolji!
U tenisu je statistika i rezultati osnova za rangiranje, kao i medjusobni kolicnik - a to znaci OVO: Novak je najbolji za sva vremena!

oli

pre 5 godina

Umor od čega? Ja lepo kazem godine stigle kakva crna vladavina koristi to sto nista ne brani i to je to, tako ce se još jedno vreme ova trojka menjati dok mladi ne preuzmu a to je onda kraj tenisa kakvog znamo

C i n i k

pre 5 godina

Decko se zaneo malo. Novak nije imao energije da odigra finale ali da on sad prica kako je imao posebnu taktiku i sl.je malo groteskno. Videce sledeci x kako ce da prodje u mecu sa Nolom.

mali radojica

pre 5 godina

Joj, stigao ga umor, pa ga stigao umor. Inače da nije.... Samo umanjujete realne Novakove uspehe i kvalitete praveći od njega nepobedivog. A to niko nije.

C i n i k

pre 5 godina

Decko se zaneo malo. Novak nije imao energije da odigra finale ali da on sad prica kako je imao posebnu taktiku i sl.je malo groteskno. Videce sledeci x kako ce da prodje u mecu sa Nolom.

Darko

pre 5 godina

(oli, 05. novembar 2018 09:10)

Druze Novak je osvojio 4 vezana turnira od kojih su 2 gren slema, igrao 3 i po sata mec sa Federerom dan pre finala i ti se pitas od cega umor, jos je slinio u svakoj pauzi, ja razumem botove i trolove, ali morate skinuti kapu Srbinu Djokovicu koliko god vas bolelo.

Piter

pre 5 godina

Prvo ga je pocistio sa terena a sad ga i provocira. Hahahaha.
(Milan KG, 05. novembar 2018 09:15)

I Novak je njega pocistio 3-0 nedavno ali je podrzao Hacanova i tu je Novakova velicina, cemu li se ti smejes...

O.T.A.N.

pre 5 godina

"način na koji se ponaša na terenu, ali i van njega", odgovorio je Hačanov na pitanje šta Novaka odvaja od ostalih."

Da, to ga zaista odvaja od drugih :)

Yoyo

pre 5 godina

(oli, 5. novembar 2018 09:10)

Dečko, 100% sam siguran da ti u svom životu nisi nikoga pobedio ni u klikerima, a tek da si sa prehladom izašao napolje pa igrao klikera 3 sata u parku.

веверица

pre 5 godina

новак је ипак у равни изнад. разбија обојицу редовно. надал осим на шљаци никад није могао ни да му присмрди (погледајте само скор на теренима ван шљаке - смешно), а и федерера је одавно решио. да је ђоковић неки енглез или американац, уопште не би ни било расправе ко је најбољи играч свих времена. замислите само да је мари ђоковић. они мученила са једним грен слемом стављају у "велику четворку", а шта би било да је као ђоковић? све је јасно...

Legionar

pre 5 godina

"Prvo ga je pocistio sa terena a sad ga i provocira. Hahahaha.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan KG, 5. novembar 2018 09:15)"
Blago tvojoj mami sa tobom, kako li te samo sačuva tako pametnog...

Zizu

pre 5 godina

(oli, 05. novembar 2018 09:10) 

Druze Novak je osvojio 4 vezana turnira od kojih su 2 gren slema, igrao 3 i po sata mec sa Federerom dan pre finala i ti se pitas od cega umor, jos je slinio u svakoj pauzi, ja razumem botove i trolove, ali morate skinuti kapu Srbinu Djokovicu koliko god vas bolelo.
(Darko, 05. novembar 2018 09:41)

Pravo u centar!

jabreja

pre 5 godina

Gresis bratac, grdno gresis: Novak je bolji od obojice.
Tj, dobri su oni, ali je Novak najbolji!
U tenisu je statistika i rezultati osnova za rangiranje, kao i medjusobni kolicnik - a to znaci OVO: Novak je najbolji za sva vremena!

Robert

pre 5 godina

- Jesmo li se ikada, nakon neke Novakove pobede, zapitali da li mu je protivnik bio umoran, nije ličio na sebe, tempirao formu za drugi turnir i slično?
- Novakova bilo kakva pobeda, pa i ona onako tesna protiv Rodžera, naziva se razbijanjem. Sa druge strane, kada u sličnim uslovima doživi poraz, priča se u fazonu "par poena odlučilo", "da nije imao sreće kod jednog poena i da je baš to bilo presudno", "čak ni takvog Novaka jedva je uspeo da dobije", "moglo je lako da ode i na drugu stranu i bilo bi zasluženo" itd.
- Ako se prisetimo Novaka iz 2005-06-07. godine, kada je bio kao Kačanov sada, i njegovih prvih pobeda protiv velikih igrača, da li nas je zanimalo bilo šta drugo osim činjenice da je pobedio?

Ja poštujem Novaka, ali mislim da je nečuveno koliko smo skloni omalovažavanju svakog igrača koji ga pobedi, pronalaska izgovora za poraz, pretnjama kako će taj i taj da bude razbijen naredni put... Potpuno odsustvo realnost usled navijačke zaslepljenosti.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Vodi 3 1 30 0 na svoj servis i jednostavno stane. Do tad sam mislio ovo neće ni sat vremena trajati...Onda posla četri forhenda zaredom pola metra i ćao. ....Sve me podseti na meč sa Berdihom.Video da dobija i stane.....Kacanov može da uspe ako popravi bekend a sve ostalo ima

Apsolutno svoj

pre 5 godina

Retko sam na forumima, ali pojedini komentari bodu oci.

Tuzno je sto nas je sve manje, a i dalje nismo sposobni da postujemo, a jos manje da volimo svoje.

Hvala Novaku i svim onim ljudima (u sportu/van sporta) koji svakodnevno predstavljaju Srbiju na najlepsi moguci nacin i cine nas ponosnim!

oli

pre 5 godina

Umor od čega? Ja lepo kazem godine stigle kakva crna vladavina koristi to sto nista ne brani i to je to, tako ce se još jedno vreme ova trojka menjati dok mladi ne preuzmu a to je onda kraj tenisa kakvog znamo

ProdigyCZ

pre 5 godina

@Oli,nemaju veze godine sa tim,Novak godinu dana,od Vimbldona 2017 do W2018,nije igrao ozbiljan tenis,i sad odjednom u razmaku manjem od pola godine odigra toliki broj meceva,normalno je da dodje do umora.Ne mogu da se setim kad je zadnji put igrao polufinale mastersa tri sata i za manje od 24h ga cekalo finale.

adem

pre 5 godina

djokovic je jedan od najboljih tenisera danasnjice ali i u istoriji ovog sporta. ali federer i nadal su iznad onog "jedan od najboljih" i svi ostali mogu samo da sanjaju da ih neko uporedi sa njima. niko nece reci za nadala ili federera da su u ravni sa bilo kojim teniserom. oni se ne uporedjuju sa drugima vec drigi sa njima. to je kraj diskusije o tome ko je najbolji. makar za sada i za koju godinu.

King Roger

pre 5 godina

Vi kazete umoran bio.Prosle godine Federer sa 36 godina na prvom turniru posle povrede i odsustva od 6 meseca dolazi i osvaja AO pritom pobedjuje Nishikoria, Wavrinku i Nadala u finalu i to sve u 5 setova.Zatim osvaja IW I MI takodje pobedjuje Nadala i Wavrinku i Kirjosa.Pa onda odmara 2 meseca pa osvaja Halle pa Wumbldon bez izgubljenog seta pa osvaja Shanghai gde takodje pobedjuje Nadala pa Basel gde pobedjuje Del Potra.E tek je na zavrsnom mastersu bio umorana kad ga je pobedio Gofan ali to je bilo jedva i u 3seta.Zatim u 2018 osvaja AO pa postaje prvi pa tesno gubi od Del Potra finale IW.E to vam je zbog umora kada imate mec loptu kad mec dugo traje i mucite se i u 3 seta traje.A ne ono juce Djojovic odigrao 3, 4 meseca dobro u 31 godinu a pre toga nije igrao dosta dugo na nekom nivou i izgubi glatko od realno pacera u 2 seta bez inalo duha i vere u sebi.I da je tacno da mu je smetala bolest i da je iscrpljen bio a nije on juce uopste nije pokazao zelju za pobedu kao Federer ili Nadal i kada ne ide oni pritiskuju.E zato on nije G.O.A.T.Mnogo je veci podvig uradio Federer kad je posle 6 meseca odmora osvojio AO a ne Djokovic koji je posle povratka gubio i na AO i na RG.I da podsetim nekoga ko kaze da nije Federer imao konkurenciju prosle godine on je 4 puta pobedio Nadala i to na grendslem kao i masterse.Prvo se edukujte pa tad komentarisite tacne podatke.

mali radojica

pre 5 godina

Joj, stigao ga umor, pa ga stigao umor. Inače da nije.... Samo umanjujete realne Novakove uspehe i kvalitete praveći od njega nepobedivog. A to niko nije.

Dott

pre 5 godina

Izjava Hacanova moze se razlicito tumaciti, a svi je tumace na na slican nacin, medjutim ako malo razmislimo, docicemo do nekih mozda zanimljivijih zakljucaka.
Novak je do sada osvojio manje titula od Nadala i Rodzera, to je poznata cinjenica svima pa i Hacanovu, a on je ipak izjavio da je Novak u ravni sa njima dvojicom?
Nije li logicno da ukoliko bi imao isti broj osvojenih turnira da bi ga tad smatrali najboljim, rekao bih da je to logican sled razmisljanja.
Ako svemu pridodamo cinjenicu da je Novak tokom citave karijere imao podredjen tretman od strane organizatora svih turnira u odnosu na drugu dvojicu GOAT konkurenata, sta vec znaju i ptice na grani, onda nam postaje i izjava Karen Kacanova jasnija i na mestu. On prosto ne moze reci da je Novak najbolji svih vremena, jer to jos uvek ne potkrepljuju njegovi rezultati.
Medjutim ja ne sumljam da ce se Novak do kraja karijere jos pribliziti dvojici svojih konkurenata, jer cinjenica je da od 2011 Novaka Nema ko da zaustavi, pa ni njih dvojica.

Stef

pre 5 godina

Moze samo da sanja da bude u ravni sa Rodzerom !?
(Remontovana limenka !, 05. novembar 2018 09:59)

Zašti upitnik? Begaj nazad u osnovnu.

papalino

pre 5 godina

Lako ti ga je hvaliti kad si ga pregazio ko plitak potok. Kad si ga odučio od tenisa, kad si mu pokazao ko kosi, a ko vodu nosi... kao beba zvečku... mastan džak... iz cipela... ni dugmići nisu ostali.

Dantes

pre 5 godina

Zanimljivi su komentari botova.
Sta god Novak da uradi njima ne valja. Verovatno su uz sendvic i zuti/crni sok dobili uputstva koga da blate.
Citiranje Vikipedije ili Ginisa a ne ATP listu pokazuje upravo to da su promašili temu i da će za sendič/sok da pišu šta god im neko kaže.
A ovi što se potpisuju kao OTAN i Jumko verovatno da su ih izbacivali i sa fizičkog...

Dex

pre 5 godina

Ne znam zasto iko smatra to pohvalom, da je u ravni s rivalima koje je po mnogo cemu nadmasio, a tamo gde nije verovatno hoce. To kazem kao neko ko i ne navija za njega (pobede primam da simpatijom, ali sport u meni ne budi navijaca, takve sam prirode). Ni ne znam ovog Rusa, ali nije na njegovom mestu da nam govori kako je Djokovic sustigao igrace koje poslednjih godina redovno pobedjuje.

Pera

pre 5 godina

Kao Novakov nepristrasni navijač moje mišljenje je da Nole jeste najkompletniji igrač i jeste u ravni sa Federerom i Nadalom,a tvrditi da je bilo ko od njih iznad druge dvojice nje korektno.Da bi van sumnje rekli da je Novak najbolji u istoriji,treba da osvoji olimpijsko zlato ili bar srebro I bar još 6 grand slem titula,tj da nadmaši I Federera u tome.Broj grand slem titula i mastersa i olimpijsko zlato,je ipak primarno merilo,plus nakon toga I medjusobni skor daje kompletnu sliku.

saki

pre 5 godina

ajde realno da sagledamo stvari..
znao sam da ce izgubiti. zasto ? zato sto vise para dobija od sponzora kao prvi na listi nego kao pobednik turnira. zasto bi sledece godine morao da brani ogroman broj poena kada je sada prvi

ena

pre 5 godina

Osvojiti Olimpijsko zlato je veliki uspeh zato što se boriš za svoju zemlju. Kada posmatramo koliko igrača nastupa na Olimpijadi u dva dobijena seta vredniji je jedan turnir 1000.

oli

pre 5 godina

Umor od čega? Ja lepo kazem godine stigle kakva crna vladavina koristi to sto nista ne brani i to je to, tako ce se još jedno vreme ova trojka menjati dok mladi ne preuzmu a to je onda kraj tenisa kakvog znamo

O.T.A.N.

pre 5 godina

"način na koji se ponaša na terenu, ali i van njega", odgovorio je Hačanov na pitanje šta Novaka odvaja od ostalih."

Da, to ga zaista odvaja od drugih :)

adem

pre 5 godina

djokovic je jedan od najboljih tenisera danasnjice ali i u istoriji ovog sporta. ali federer i nadal su iznad onog "jedan od najboljih" i svi ostali mogu samo da sanjaju da ih neko uporedi sa njima. niko nece reci za nadala ili federera da su u ravni sa bilo kojim teniserom. oni se ne uporedjuju sa drugima vec drigi sa njima. to je kraj diskusije o tome ko je najbolji. makar za sada i za koju godinu.

C i n i k

pre 5 godina

Decko se zaneo malo. Novak nije imao energije da odigra finale ali da on sad prica kako je imao posebnu taktiku i sl.je malo groteskno. Videce sledeci x kako ce da prodje u mecu sa Nolom.

papalino

pre 5 godina

Lako ti ga je hvaliti kad si ga pregazio ko plitak potok. Kad si ga odučio od tenisa, kad si mu pokazao ko kosi, a ko vodu nosi... kao beba zvečku... mastan džak... iz cipela... ni dugmići nisu ostali.

saki

pre 5 godina

ajde realno da sagledamo stvari..
znao sam da ce izgubiti. zasto ? zato sto vise para dobija od sponzora kao prvi na listi nego kao pobednik turnira. zasto bi sledece godine morao da brani ogroman broj poena kada je sada prvi

King Roger

pre 5 godina

Vi kazete umoran bio.Prosle godine Federer sa 36 godina na prvom turniru posle povrede i odsustva od 6 meseca dolazi i osvaja AO pritom pobedjuje Nishikoria, Wavrinku i Nadala u finalu i to sve u 5 setova.Zatim osvaja IW I MI takodje pobedjuje Nadala i Wavrinku i Kirjosa.Pa onda odmara 2 meseca pa osvaja Halle pa Wumbldon bez izgubljenog seta pa osvaja Shanghai gde takodje pobedjuje Nadala pa Basel gde pobedjuje Del Potra.E tek je na zavrsnom mastersu bio umorana kad ga je pobedio Gofan ali to je bilo jedva i u 3seta.Zatim u 2018 osvaja AO pa postaje prvi pa tesno gubi od Del Potra finale IW.E to vam je zbog umora kada imate mec loptu kad mec dugo traje i mucite se i u 3 seta traje.A ne ono juce Djojovic odigrao 3, 4 meseca dobro u 31 godinu a pre toga nije igrao dosta dugo na nekom nivou i izgubi glatko od realno pacera u 2 seta bez inalo duha i vere u sebi.I da je tacno da mu je smetala bolest i da je iscrpljen bio a nije on juce uopste nije pokazao zelju za pobedu kao Federer ili Nadal i kada ne ide oni pritiskuju.E zato on nije G.O.A.T.Mnogo je veci podvig uradio Federer kad je posle 6 meseca odmora osvojio AO a ne Djokovic koji je posle povratka gubio i na AO i na RG.I da podsetim nekoga ko kaze da nije Federer imao konkurenciju prosle godine on je 4 puta pobedio Nadala i to na grendslem kao i masterse.Prvo se edukujte pa tad komentarisite tacne podatke.

Robert

pre 5 godina

- Jesmo li se ikada, nakon neke Novakove pobede, zapitali da li mu je protivnik bio umoran, nije ličio na sebe, tempirao formu za drugi turnir i slično?
- Novakova bilo kakva pobeda, pa i ona onako tesna protiv Rodžera, naziva se razbijanjem. Sa druge strane, kada u sličnim uslovima doživi poraz, priča se u fazonu "par poena odlučilo", "da nije imao sreće kod jednog poena i da je baš to bilo presudno", "čak ni takvog Novaka jedva je uspeo da dobije", "moglo je lako da ode i na drugu stranu i bilo bi zasluženo" itd.
- Ako se prisetimo Novaka iz 2005-06-07. godine, kada je bio kao Kačanov sada, i njegovih prvih pobeda protiv velikih igrača, da li nas je zanimalo bilo šta drugo osim činjenice da je pobedio?

Ja poštujem Novaka, ali mislim da je nečuveno koliko smo skloni omalovažavanju svakog igrača koji ga pobedi, pronalaska izgovora za poraz, pretnjama kako će taj i taj da bude razbijen naredni put... Potpuno odsustvo realnost usled navijačke zaslepljenosti.

jabreja

pre 5 godina

Gresis bratac, grdno gresis: Novak je bolji od obojice.
Tj, dobri su oni, ali je Novak najbolji!
U tenisu je statistika i rezultati osnova za rangiranje, kao i medjusobni kolicnik - a to znaci OVO: Novak je najbolji za sva vremena!

веверица

pre 5 godina

новак је ипак у равни изнад. разбија обојицу редовно. надал осим на шљаци никад није могао ни да му присмрди (погледајте само скор на теренима ван шљаке - смешно), а и федерера је одавно решио. да је ђоковић неки енглез или американац, уопште не би ни било расправе ко је најбољи играч свих времена. замислите само да је мари ђоковић. они мученила са једним грен слемом стављају у "велику четворку", а шта би било да је као ђоковић? све је јасно...

Dott

pre 5 godina

Izjava Hacanova moze se razlicito tumaciti, a svi je tumace na na slican nacin, medjutim ako malo razmislimo, docicemo do nekih mozda zanimljivijih zakljucaka.
Novak je do sada osvojio manje titula od Nadala i Rodzera, to je poznata cinjenica svima pa i Hacanovu, a on je ipak izjavio da je Novak u ravni sa njima dvojicom?
Nije li logicno da ukoliko bi imao isti broj osvojenih turnira da bi ga tad smatrali najboljim, rekao bih da je to logican sled razmisljanja.
Ako svemu pridodamo cinjenicu da je Novak tokom citave karijere imao podredjen tretman od strane organizatora svih turnira u odnosu na drugu dvojicu GOAT konkurenata, sta vec znaju i ptice na grani, onda nam postaje i izjava Karen Kacanova jasnija i na mestu. On prosto ne moze reci da je Novak najbolji svih vremena, jer to jos uvek ne potkrepljuju njegovi rezultati.
Medjutim ja ne sumljam da ce se Novak do kraja karijere jos pribliziti dvojici svojih konkurenata, jer cinjenica je da od 2011 Novaka Nema ko da zaustavi, pa ni njih dvojica.

Legionar

pre 5 godina

"Prvo ga je pocistio sa terena a sad ga i provocira. Hahahaha.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan KG, 5. novembar 2018 09:15)"
Blago tvojoj mami sa tobom, kako li te samo sačuva tako pametnog...

Darko

pre 5 godina

(oli, 05. novembar 2018 09:10)

Druze Novak je osvojio 4 vezana turnira od kojih su 2 gren slema, igrao 3 i po sata mec sa Federerom dan pre finala i ti se pitas od cega umor, jos je slinio u svakoj pauzi, ja razumem botove i trolove, ali morate skinuti kapu Srbinu Djokovicu koliko god vas bolelo.

mali radojica

pre 5 godina

Joj, stigao ga umor, pa ga stigao umor. Inače da nije.... Samo umanjujete realne Novakove uspehe i kvalitete praveći od njega nepobedivog. A to niko nije.

Dex

pre 5 godina

Ne znam zasto iko smatra to pohvalom, da je u ravni s rivalima koje je po mnogo cemu nadmasio, a tamo gde nije verovatno hoce. To kazem kao neko ko i ne navija za njega (pobede primam da simpatijom, ali sport u meni ne budi navijaca, takve sam prirode). Ni ne znam ovog Rusa, ali nije na njegovom mestu da nam govori kako je Djokovic sustigao igrace koje poslednjih godina redovno pobedjuje.

Piter

pre 5 godina

Prvo ga je pocistio sa terena a sad ga i provocira. Hahahaha.
(Milan KG, 05. novembar 2018 09:15)

I Novak je njega pocistio 3-0 nedavno ali je podrzao Hacanova i tu je Novakova velicina, cemu li se ti smejes...

Dantes

pre 5 godina

Zanimljivi su komentari botova.
Sta god Novak da uradi njima ne valja. Verovatno su uz sendvic i zuti/crni sok dobili uputstva koga da blate.
Citiranje Vikipedije ili Ginisa a ne ATP listu pokazuje upravo to da su promašili temu i da će za sendič/sok da pišu šta god im neko kaže.
A ovi što se potpisuju kao OTAN i Jumko verovatno da su ih izbacivali i sa fizičkog...

Stef

pre 5 godina

Moze samo da sanja da bude u ravni sa Rodzerom !?
(Remontovana limenka !, 05. novembar 2018 09:59)

Zašti upitnik? Begaj nazad u osnovnu.

Yoyo

pre 5 godina

(oli, 5. novembar 2018 09:10)

Dečko, 100% sam siguran da ti u svom životu nisi nikoga pobedio ni u klikerima, a tek da si sa prehladom izašao napolje pa igrao klikera 3 sata u parku.

Zizu

pre 5 godina

(oli, 05. novembar 2018 09:10) 

Druze Novak je osvojio 4 vezana turnira od kojih su 2 gren slema, igrao 3 i po sata mec sa Federerom dan pre finala i ti se pitas od cega umor, jos je slinio u svakoj pauzi, ja razumem botove i trolove, ali morate skinuti kapu Srbinu Djokovicu koliko god vas bolelo.
(Darko, 05. novembar 2018 09:41)

Pravo u centar!

Apsolutno svoj

pre 5 godina

Retko sam na forumima, ali pojedini komentari bodu oci.

Tuzno je sto nas je sve manje, a i dalje nismo sposobni da postujemo, a jos manje da volimo svoje.

Hvala Novaku i svim onim ljudima (u sportu/van sporta) koji svakodnevno predstavljaju Srbiju na najlepsi moguci nacin i cine nas ponosnim!

ProdigyCZ

pre 5 godina

@Oli,nemaju veze godine sa tim,Novak godinu dana,od Vimbldona 2017 do W2018,nije igrao ozbiljan tenis,i sad odjednom u razmaku manjem od pola godine odigra toliki broj meceva,normalno je da dodje do umora.Ne mogu da se setim kad je zadnji put igrao polufinale mastersa tri sata i za manje od 24h ga cekalo finale.

Pera

pre 5 godina

Kao Novakov nepristrasni navijač moje mišljenje je da Nole jeste najkompletniji igrač i jeste u ravni sa Federerom i Nadalom,a tvrditi da je bilo ko od njih iznad druge dvojice nje korektno.Da bi van sumnje rekli da je Novak najbolji u istoriji,treba da osvoji olimpijsko zlato ili bar srebro I bar još 6 grand slem titula,tj da nadmaši I Federera u tome.Broj grand slem titula i mastersa i olimpijsko zlato,je ipak primarno merilo,plus nakon toga I medjusobni skor daje kompletnu sliku.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Vodi 3 1 30 0 na svoj servis i jednostavno stane. Do tad sam mislio ovo neće ni sat vremena trajati...Onda posla četri forhenda zaredom pola metra i ćao. ....Sve me podseti na meč sa Berdihom.Video da dobija i stane.....Kacanov može da uspe ako popravi bekend a sve ostalo ima

ena

pre 5 godina

Osvojiti Olimpijsko zlato je veliki uspeh zato što se boriš za svoju zemlju. Kada posmatramo koliko igrača nastupa na Olimpijadi u dva dobijena seta vredniji je jedan turnir 1000.